Hej då fredag!

168397-993
Här vinkar vi "Hej då" på sessans dagis idag.

Nu är det dags för mig att säga "hej då" för idag. Jag är sååå trött efter en dag fylld av stress, resande, härlig shopping och mysig middag. Nu ska jag MYSA med den nya bladerna jag shoppade idag: ELLE Interiör (svenska!) och "Föräldrar & Barn".... att bläddra i nya blader är bland det mysigaste jag vet faktiskt! :-)

Och vet ni, jag tror att jag kommer att klara att göra min askungen idag (jag misslyckades totalt igår..), det är det som är det härliga med att resa bort.. man har ingen tvättmaskin att starta, disk att plocka undan eller kattsand att tömma...

Det här blir en helt UNDERBAR weekend!!! :-)

Dagens shoppingtips Nr.2!

168397-992

Den här underbara skapelsen satt på en skyltdocka (byst) och var i övrigt totalt utsåld. När jag bad om att få köpa den som satt på dockan så fick jag först veta att de inte tar ner plagg från dockorna och att den skulle komma in i butik igen. Men så såg han på mig hur gärna jag ville ha den så han var världens snällaste och tog ner den till mig. :-)

Så - jag fick även denna av JIG idag.! :-)  Det jag gillar mest med den här är att den inte har några ärmar vilket gör att den passar PERFEKT att mysa runt i inne hemma i höst & vinter med slitna jeans och en t-shirt under också är den super att ha under jackor & kappor för det slipper bli så "trångt & bylsigt" som det annars lätt kan bli med tjocka tröjor med ärm.. Den är coolt till leggings också..

Håll utikik efter den här (de skulle få in den igen) för jag tycker att det här är en underbart mysig höst tröja! :-)

Den är också från H&M´s Trendavd. och priset är lika fantastiskt som på den förra: 398kr.

Dagens shopping tips Nr.1!

168397-991

Den här super fina tunikan / klänningen fick jag av min älskade JIG idag då vi var på shopping. Den är snyggt "blek rosa" och gör sig så klart "bäst på" men jag ville ändå visa er den för jag misstänker att den inte finns kvar så länge..

Shoppade den på H&M´s trendavdelning i "Nordstan" här i Göteborg. Den blir helt perfekt med en liten "cardigan" till och leggings, eller slitna jeans..! Pris: endast 398 kr.  Om jag sett någon hade på sig den så hade jag absolut trott att den är från tex "Day" och kostar 1.398...! Det är sånt som gör att jag gillar H&M Trend!! :-)


Gratis middag!

168397-990
Det ser nästan ut som att min sessa håller på att trilla baklänges för att hon inte vill ha maten jag ger henne ;-) Men i verkligheten så älskade hon maten och tok myste. Det blev bara inte så synligt på bilden...

Inte nog med att vårt rum är som en "vanlig lägenhet", de bjuder dessutom alla sina gäster på GRATIS kvällsbuffé! DET, mina vänner, är vad jag kallar BRA!! kundservice!! :-) Så de får helt klart en guldstjärna i boken av mig!! :-)

Jag trodde nästan inte mina ögon då jag såg buffén! Det var pastasallader, allt man behöver för att gör sig en egen sallad, massa olika goda bröd sorter, olika kex, massor med frukt (uppskuren melon, banan, apelsin mm.) varm mat: makaronilåda med korv (PERFEKT!! mat för Johanna! hon älskade det och åt massor!) och till dessert kunde man göra sig sin egen "banansplit"!

Vi hade planer på att gå ut och äta (jag var lite skeptisk till en gratis hotell buffé...)  men vi är sååå glada att vi valde att gå tillbaka till hotellet och äta för det passade lilla hjärtat bäst. ! Också var det GOD mat och otroligt bekvämt att ha nära "hem" då vi ätit klart.! :-)

Mer barnvänlig hotell weekend än så här kan man inte få! I love it!!!! :-)

Trött sess i sitt "drömland"..!

168397-989

Här håller min älskade sessa på att somna men gissa om hon blev PIGG då hon upptäckte alla underbara "Fifi" saker!!! :-) Hon såg lika lycklig ut som jag gör då jag ser fina Gucci saker! ;-) Fifi är hennes stoooora FAVORIT och dvd´n med henne ser vi om och om och om igen där hemma...

Jag visste inte att det fanns så här mycket "Fifi" saker så efter att vi myst i den här härliga "kroken" en stund så slutade det med att vi shoppade en jätte söt Fifi docka och en liten bil med Fifi på som åker snabbt över golvet (den syns på hyllan näst längst ner till vänster i bilden.. röd..)


Nu sover både JIG och sessan och jag sitter här med ett glas vitt och myser och bloggar.. Det känns HÄRLIGT att vara iväg på "weekend tur"! :-)


Shopping dags!

168397-988
Ser att jag har en vit liten tvättrådslapp på min sjal som jag omgående måste klippa bort..! Mitt hjärta sitter bakom plasten så att hon ska känna sig som hemma (=vårt inplastade Oslo hus) ;-) Nejdå, det regnade faktiskt.

JIG kom och mötte oss på tåget och då gick vi raka vägen till hotellet så att sessan fick äta. Och gissa om jag blev GLAD då jag fick se att vi bor i en "svit"! Vårt rum ser ut som en LÄGENHET med ett fullt inrett kök (perfekt!!! när vi har Johanna) och det är ett sovrum och ett kombinerat vardagsrum/kök. Det är Bang & Olufsen anlegg (TV  + stereo) och sängar från Hästens. Så vi känner oss precis som hemma! :-)

När sessan ätit så gick vi raka vägen till "Nordstan" för att shoppa viktig saker som: blöjor, wet wipes, välling och hårrullar för jag hade glömt alla min hemma i stressen och som ni vet så kan jag ju inte leva utan dom...! ;-)

Men det blev lite mer shopping också... fortsättning följer i kommande inlägg!


Det känns såååååååååååå SKÖNT att vara i Sverige att det är obeskrivligt!! Jag ÄLSKAR allt det svenska!!! :-)


Du där!

168397-987

Det här är en så skön bild på min sessa och för mig är detta väldigt "Johanna" för hon pekar så här när hon ser nåt hon vill ha eller när hon vill visa något. Tydlig är hon! ;-)  och söt.. Mitt älskade hjärta.! Jag ser redan framför mig hur hon sitter så här och pekar till sin personal en dag... då säger hon "Du där! du måste ge våra kunder den BÄSTA service! " ;-)

Prinsessans tåg premiär!

168397-986
Min sessa blev sååå glad då hon fick sitta själv en stund på tåget. (De som satt mitt emot oss klev av en stund före Göteborg.) Här flörtar hon med en 5 veckor liten kille som satt med sin mamma & pappa brevid oss.

Vi var så klart sååå sena till tåget, oj, oj, oj... Men - vi hinner ALLTID! fram i tid ändå på något helt mirakulöst sätt ;-)

Min illusion om vår tågtur till Göteborg var följande:

Att sessan skulle ligga och leka i ett bollhav med andra kids medan jag satt och myste med en god lunch från restaurangvagnen och bläddrade i blader..

Verkligheten var följande:

Jag hade sett framför mig att familjevagnen skulle ha en lekhörna för barnen (har sett det på någon reklam för SJ.. ) så jag blev lite överraskad då denna så kallade familjevagn var mindre än en halv tågvagn (det var endast 8 sittplatser)  och enda skillnaden mot en helt vanlig vagn var att de hade en liten plats där man kunde få plats med 2 vagnar. Så gissa om det blev trångt då vi var 3 som hade vagn...!

Sessan somnade sött i vagnen direkt vi kom på tåget (leken på dagis gör henne härligt trött) och då passade jag på att gå till "restaurangvagnen". Men vad möts jag av? Jo, en "coca cola automat" som bara tar norska mynt och som endast selger lite drickor, kexchoklad, chips och färdiga packeterade smörgåsar. Problem 1: jag hade endast mitt Visa kort + svenska pengar. Problem 2: automaten tog ej kort, ej svenska pengar och ej sedlar.. Så efter att jag "jagat" växel genom ALLA tåg vagnar så åt jag chips & kvikk-lunsj (norsk kit-kat) till lunch och till det drack jag en Solo (typ Fanta). Hur lyxigt gott som helst! ;-)

Det var TUR att sessan sov 2 av de 4 tim resan tog, att jag hade med mig mellanmål till henne och att det var riktigt trevligt sällskap i kupén! :-)



Fredags bus på dagis!

168397-985
Mitt hjärta var sååå busig när bilden skulle tas. Hon ville absolut inte stå upp, benen var som "gelé" :-)

Dagens ord är: "stress"!!! Men vi får ju slappa på tåget..

Vaknade kl. 9, sen iväg på dagis, så hem och nu ska här packas klart och lunchas och sen iväg till tåget.. Det går kl. 13 och dit kan vi INTE komma försent så nu ska jag skynda på här.

Jag bloggar så fort vi kommit fram och vem vet - jag kanske t.om. kan blogga från tåget?

Önskar dig en underbar fredag och en härlig weekend!!! :-)

Dagens tips!

168397-984
Är det vatten i vasen? eller är det en synvilla?

Jag kan ju aldrig passa tiden så nu är klockan 00.10.... Så fort jag ska iväg på resa så börjar jag alltid att tok städa här hemma med allt från att sortera papper till att tömma handväskan upp & ner... Men nu ska jag ta mig själv i kragen och börja packa (just det ja, har inte kommit dit ännu..) och sen gå raka vägen till sköna sängen! :-)

Men först - dagens tips!

Jag ÄLSKAR att ha "färska" blommor hemma och jag shoppar alltid hem en fin bukett inför helgen. Vilka blommor jag köper varierar efter sessong men mina favoriter är tulpaner, märtha liljor, pioner, ranunkler och rosor. Vissa står länge, andra vissnar ganska direkt... det där varierar ju väldigt! Sen är det ju inte alltid lätt att få tag i fina blommor heller...

Så - därför har jag dessa vackra rosa pioner som ni ser på bilden som "stand in" då jag inte fått tag i några fina blommor att shoppa eller då de jag har är vissna..  De kommer från SIA och jag sålde dem i min butik. Pionerna sitter fast i det som ser ut att vara vatten, men som inte är det!, och det är nästan omöjligt att se att de är oäkta.

Ett tips är att ha en sån här "stand in" blomma hemma "in case of emergency". Som tex. om du plötsligt får oväntat besök och det ser ut som f-n och du har vissna blommor i vasen på bordet men vill att det ska se super snyggt ut för han som kommer är en Mr. du flörtat med en stund nu och detta är första gången han ska besöka dig. Eller om dina svärföräldar ska komma på besök för 1:a gången och du är TOK stressad och det sista du hinner göra är att springa ut och shoppa blommor. då tar du bara ett djupt andetag, hämtar fram dina "stand in" blommor, ställer dem på bordet och vips! så blev allt FAB.! :-)

Ett tips är också att köpa en sån här "vas med blommor" till din farmor / mormor om de bor på ett äldrehem för där är det sällan personalen tar sig tid att pyssla om färska blommor. Jag köpte en exakt sån här vas med pioner till min mormor och den lyste upp hennes köksbord varje dag :-)

Jag har faktiskt oäkta blommor på fler ställen i lägenheten, tex stora rosor i krukor i fönstret på sovrummet. De är också från Sia och det som är så praktiskt med dem är att man inte behöver ha någon som ska vattna sina blommor då man är bortrest! :-)


Med detta tips säger jag GOD NATT från Oslo! :-)

P.S En sån här vas med blommor från Sia är ganska dyr. Men!! Man sparar pengar i längden för oj! vad det snabbt drar iväg när man shoppar färska blommor....


Ikväll ska jag "göra en Askungen"..

168397-983
Här är min älskade sessa bara max ett par veckor gammal...

Idag M Å S T E jag komma mig i säng mycket tidigare än alla andra kvällar. Jag märker att inskolningen på dagis tar energi och imorgon vill jag vara pigg mamma då vi ska ut och resa jag och sessan.!

Så - nu ska jag packa och hänga tvätt och köra en till maskin och städa etc etc . Sen lägger jag ut mitt "dagens tips" före jag går och lägger mig. Mitt mål att det ska bli som i "Askungen": före kl. 24. ;-)

Jag älskar bra kundservice!

168397-982
Intervju med mig i en bransch tidning här i Norge som heter "Textilforum" (i Sverige heter den "Habitat"). Sommaren 2006. Text rubriken är: "-Jag måler ikke suksess i omsetning eller fortjeneste. Min dröm er å vinne pris for beste sørvis, sier Anna-Stina Refstad"

Som ni som vet så är det få ting som gör mig upprörd eller arg men av dålig service blir jag GALEN!!!

Kunderservice är det jag brinner för i livet! När jag jobbade på SF Bio och fick erbjudande om att driva ett CRM (customer relationship management) prosjekt så var det det absolut bästa jobb jag kunde få! Jag fick göra en Kundklubb där vi skulle premiera de som var oss lojala och ge dem något tillbaka som TACK för att de valde oss framför andra. Och det är ju så det ska vara.! Är man "stammis" någonstans (på en restaurang, ett SPA, en butik, ett hotell... osv osv..) så SKA man självklart få fördelar andra inte får. !

Ett företag som verkligen har förstått det är SAS som har Euro Bonus systemet, ett annat är Scandic Hotels som har sin "Club" men tyvärr är det VÄLDIGT många som inte prioriterar att vårda sina kunder och det gör mig förundrad...

För kunder är varje service företags VIKTIGASTE & VÄRDEFULLASTE tillgång.! Utan oss skulle de inte finnas till och vi har en enorm MAKT som kund eftersom det är VI som väljer var vi önskar att lägga våra pengar. Vi kan få samma produkt på flera ställen så om vi inte blir SEDDA och får ett TREVLIGT VÄLKOMNANDE så är det bara för oss att säga "Bye, bye!" och gå till deras värsta konkurrent i stället.

Precis så där som i filmen "Pretty Woman",!! Kommer du ihåg den scenen? Den underbaraste film scenen EVER då hon går in i en butik och ser ut som att hon absolut inte under några omständigheter kan shoppa där. Blir "utvisad" av personalen. Och sedan går tillbaka looking FAB!!!! med typ 150 shoppingpåsar och bara säger "sorry...!" Åååå, den scenen är LOVELY och så borde fler reagera oftare! för man ska våga säga ifrån när man inte blir bra behandlad.!

Jag skulle kunna skriva en hel bok om det här (och det kommer jag nog att göra en dag...) men orsaken till att jag gick igång på detta just nu är följande...

Jag och min sessa mötte upp Josefine & Elian på "Pasta Basta" i Bogstadveien idag. Det första jag möts av är en personal som säger till mig "Inga vagnar här uppe!!" Ehh... hej på dig också tänker jag. Så kul att vi kom till just er restaurang idag.!

För att göra en lång historia kort så gör hon 2 STORA FEL.
1. jag säger att jag har flyttat på en stol som stod där jag nu tänkte ställa min vagn i stället så att den inte skulle vara ivägen. Då säger hon "Nej, där har det inte stått någon stol!" ??? Regel nr. 1: KUNDEN HAR ALLTID RÄTT. Personalen ska ALDRIG säga till en kund att det kunden säger inte stämmer. För det stämmer!

2. Hon ger oss ingen lösning på problemet. Föreslår inget annat ställe vi kan sitta på. Hon blir bara surare och surare över att vi är där med våra vagnar. Regel nr.2: Se ALLTID till att kunden lämnar butiken/restaurangen etc NÖJD.! För en nöjd kund kommer tillbaka, det gör inte en missnöjd.

Vi gick raka vägen med våra pengar till "Odeon" där vi VET att vi får super service och jag kan garantera er att det dröjer till jag besöker "Pasta Basta" igen. Synd, för de har god mat där.

Vi ska ut och resa!

168397-981
Här sitter vi och myser på Odeon i em.. Jag har på mig min tunika från H&M, sjalen från "Mathilde" och svarta Wolford leggings. Fotograf: Josefine.

Vi har precis bokat resa till Göteborg!!! :-)

JIG satte sig nyss i bilen och körde dit för han ska jobba där hela dagen imorgon. Jag & sessan ska först på dagis och sen tar vi tåget (premiär för sessan med tåg!) till Göteborg imorgon eftermiddagen. Det ska bli jätte mysigt med en "familje weekend"!  och jag längtar efter att gå på NK, "Grandmas" och kanske vi hamnar på Liseberg också... :-)

Nu pågår nattning här. Jag hör att hon ropar på mig... skriver mer senare.!

P.S en bra sak med att vi ska till Sverige imorgon är att jag kan äta upp min sista "Kina Snacks" påse!! Jag la precis in den i kylskåpet så att den ska vara så där härligt kall & god när sessan somnat ;-)

Mysig & solig eftermiddag!

168397-978
Josefine har fotat, jag har tagit bilden från hennes blogg: http://prinsessans.blogg.se

 Nu är vi hemma igen och mitt hjärta har precis fått lite mat så nu ska jag fixa middag till mig själv. Sen blir det, som vanligt den här tiden, lek med mitt hjärta sen bad och sen nattning och sen bloggar jag massor då hon somnat! :-)

Såg som hastigast på alla kommentarer ang. dagis & förskola och jag har precis bestämt mig för att jag kommer fortsätta att kalla det för "Dagis" för det låter mysigast också är det det alla mina vänner i Sverige säger. :-)  Men kärt barn har många namn... jag säger  "Barnehage" också för det är vad det heter här i Norge.! Också säger jag "ostkrokar" fast det heter "ostbågar"! :-)

2:a dagis dagen.!

168397-977

Oj, oj, oj vad vi fick S T R E S S A på morgon...  ;-)

Här sitter min sessa och leker på dagis idag. Vi var där till stax före 12 då vi skyndade för att möta min underbara vän Kristin för en mysig, intensiv och givande pratstund ute i solen på "Kaffebrenneriet". Den stunden gav mig ENERGI! Kristin - du är underbar! :-)

Nu är vi bara hemma en snabbis så att sessan får lunch, sen ska vi skynda ut och möta Josefine & Elian. Det blir jätte mysigt för nu var det LÄNGE sen.

Solen skiner från en klarblå himmel idag och vi njuter dagen här och det hoppa jag att du också gör?!

P.S fick ett inlägg igår om att dagis numer heter "Förskola" i Sverige, det hade jag ingen aning om? Här i Norge heter det "Barnehage" :-) Här är Förskola något man går i då man är lite större. När man bor utomlands så missar man en del.... Så Johanna går alltså i Förskola om vi är i Sverige, men i Barnehage här i Norge! :-)


The story of my life...

168397-976
Intervju med mig i "Aftenposten" fredag 1:a november 2002.

När jag startade min butik Gizmo & Co så var denna intervju med mig i  tidningen dagen före den stora öppningen vilket gjorde att jag fick världens bästa premiär dag ! :-)

Jag ska berätta mer om detta en annan dag för nu är jag SÅ trött och måste absolut hoppa i säng. Men - jag tyckte att artikeln passade in idag för de senaste dagarna har jag ju varit er "bloggsyster" i princip hela dygnet... för så här tidigt, kl.01, kan jag inte minnas då jag gick och la mig senast?

God natt & Sov gott, vi "ses" på torsdag! :-)

Åååå så fint!

168397-975
Hmm...blev inte helt bra med blixten som blänker i tidningen..

Det här var den FINASTE sidan i "Sköna Hem", en annons från "Nina Campbell". Tapeten är ju bara helt lovely!!! Tänk dig den som en "fondvägg" bak sängen på sovrummet i ett girle romantiskt vitt & rosa hem när sommar solen lyser in genom fönstret..... Åååå så FINT! :-)

Och se alla muffins, bakelser och kaker, de rosa muffinsarna med små rosor på toppen är ju bara underbara!! Sånna vill jag gärna ha typ hur många som helst av till min sessas kalas.! :-)

Den här annonsen är LOVELY!

P.S detta var en extremt sommrig annons för att vara i september... hmm.. undrar om den  hamnat i fel nummer? Passar bättre i juni tycker jag! :-)

Dagis dagen.

168397-974
Mitt hjärta står och tvättar händerna på sitt dagis idag.

Idag har vi som sagt haft stor "Dagis Premiär" jag och min sessa. Vi kom "fashionably late" ;-) och det spelade absolut ingen som helst roll.  Kl. 9.30 är ju sååå INTE vår tid för då brukar  vi ligga i sängen och mysa och kanske somna om? 

Om de ca 2 timmar vi var där kan jag väl egentligen bara säga att det gick... "bra". Mitt hjärta är ju så otroligt social och hon blir ju glad bara hon ser ett annat barn och får lite uppmärksamhet och på dagiset fick hon ju en mix av båda sakerna så hon verkade nöjd & glad. Sen var ju jag med hela tiden idag också.

Imorgon skulle vi också vara där 9.30 men jag sa att de kan vänta oss kl. 10 för jag orkar inte stressa.. :) Så, vi blir där från 10 - 11.30 imorgon. Alldelens lagom.!

Mitt hjärta somnade tidigare än någonsin idag, redan kl. 20.30 !! så jag tror att det stora dagis besöket var riktigt spännande för henne. Det var en LYX för mig att hon somnade så fort för jag är jätte trött mamma i kväll.. av exakt samma orsak tror jag ;-)

Ska därför skärpa till mig och göra allt jag kan för att komma i säng tidigare än kl. 02. Så - nu ska jag gå och rulla håret!  Ja, ni läste rätt. Klockan är 23.15, jag är super trött men - jag ska rulla håret. Totalt crazy och tokigt men så är det  ;-) för jag fick inte tid till det på morgon och jag vet att jag inte får tid i morgon bitti heller. Så - badrummet here I come! ;-)

P.S jag bloggar lite till när jag har rullarna på plats ;-)
P.S 2. eftersom jag har extensions så rullar jag alltid håret när det är nytvättat (och det är det idag), annars ser det inte helt bra ut. (de som har extensions och inte rullar håret använder platttång...)

Dagens shopping!

168397-972
Svenska interiör tidningen "Sköna Hem" & engelska "In Style.

Varje måndag & onsdag kommer det nya blader till "Narvesen" (i Sverige: "Pressbyrån") så dessa dagar tar jag ALLTID turen innom för att se om det kommit någon ny härlig läsning?! :)

Och eftersom det är onsdag idag så gick min och Johannas eftermiddagstur raka vägen till den Narvesen jag vet har ett bra urval. Men vad händer? Jo, när vi kommer dit så ligger alla nya blader fortfarande i sina plast förpackningar i en stooooor hög på golvet och inte ett enda nytt blad var i hyllorna.. :( Så - vi gick vidare till en annan Narvesen.

När jag kommer in så sitter tjejen som jobbar där bak kassan på en pall och dricker en Imsdal (norskt vatten) och ser ut att vara totalt uttråkad och inte ha något att göra...Sånt välkomnande gör mig enormt provocerad, men jag tänkte: skit samma ! för eftersom hon inte har något att göra så innebär ju det att jag nu äntligen kommer att få se alla nya blader som kommit! Men vad upptäcker jag? Jo, att ALLA ligger i en stooor hög på golvet i sina plastförpackningar även här..  Då tänkte jag: you´re fired!!! om den tjejen....! ;-)

Jag gick själv igenom högen på golvet och läste på följesedalarna och försökte se vad som kommit? Då upptäcker jag nya "Sköna Hem"! :-) Så tjejen bak kassan fick lyfta på rumpan och hjälpa mig att packa ur en ur förpackningen.

Men vet ni - Sköna Hem var inte så bra den här månaden.... så jag föreslår att ni smyg bläddrar i den i butiken och då kan ni titta på sid. 88 för det var det bästa "Hemma hos reportaget" också kan ni se en tokig tapet på sid. 136och sen då ni gjort det så går ni hem och lägger de 49kr tidningen kortar i er  spargris i stället! ;-)

In Style däremot är alltid härligt att bläddra i.... ! :-)

Oss nu.

168397-971

Nu kom JIG precis hem så här är en rykande färsk bild på oss mitt i matlagning, Bolibompa och annat...! :-)


P.S spana in den ROSA  Mimmi Piggen i bakgrunden. Shoppade den på flygplatsen i Bangkok.. enda stället jag sett en helt rosa Mimmi ! :) Elefanterna brevid är också från Thailand, shoppade dom på vårt hotell. Kuddarna i fotöljen är från Gant och de är jag väldigt glad i! :)


Ut på tur, aldrig sur...!

168397-970
Jag har på mig mina stoooora Dior idag p.g.a. att jag varit galet trött idag efter en alltför sen läggtid igår.. Tunikan är den nya från By Malene Birger och min skinnjacka från "Stella Nova" har jag haft i flera år.

Nu är vi hemma och jag är i full gång att fixa "korvstroganoff med ris", det kan jag bli sååå sugen på ibland, som idag tex.! Tyvärr är ju Falukorven 1000 gånger godare i Sverige (det går nästan inte att få tag i falukorv i Norge...) men när man mixar den norska med alla kryddor och annat så funkar det :)

Min vän Kjersti fotade oss ute på vår tur då sessan sov. Vi mötte henne som hastigast och jag (och JIG)  fick de  UNDERBART vackra rosorna av henne & hennes man som "gratulation" till Johannas första dag på dagis. Tusen miljoner TACK vännen min.! :) De värmde mitt mamma hjärta idag.....! :)

Nu ska jag sätta rosorna i vatten och fixa klart maten här. Senare i kväll tror jag att jag ska ta och fortsätta "the story of my life"... vi får väl se... ;-)

Hösten = perfekt tid för sjal!

168397-969
En underbart skön sjal från "Mathilde" i Stockholm. Den fick följa med mig hem då jag och sessan var där för en stund sedan...

Jag Ä L S K A R sjalar! De piffar ut det enklaste anntrekket (norskt ord för "outfit") , värmer skönt i halsen och det är super SNYGGT med en fin sjal. :)

Den här underbara rosa sjalen har jag shoppat på "Mathilde" i Stockholm. Den är från ett märke som heter "Jaliero Sarti" och det är en helt extremt skön kvalitet. STOR är den också så om man "vecklar ut den" så kan man använda den som en "liten filt" när man är på längre flygresor och blir frusen på flyget (det blir alltid jag...) eller när man sitter å en ute servering en kylig höst kväll...

Sjalen finns i många fäger och olika  priser efter vilken kvalitet du väljer. Den är mitt bästa shopping tips idag! Ska du köpa en skön, snygg, fin, sjal den här hösten så tycker jag att du ska köpa en sån här! :)

Nu ska jag och hjärtat göra oss klara och gå ut och njuta höst solen! :)

Mätt & belåten.

168397-968
Min sessa trivs i sitt nya armband. Hon har det på sig varje dag och jag tycker att det är såå sött!

Efter den spännande dagis premiären passade det utmärkt med lite sömn först och sen mat så nu sitter min sessan nöjd & belåten och leker inne på sitt rum. Det är så underbart att höra hur hon pratar och pratar och pratar för sig själv där inne... ! :) Och det är perfekt att ha hennes rum brevid köket så att jag kan fixa och greja och ändå höra henne :)


Johannas dagis premiär!

168397-966

Vi kom så klart försent idag, var där strax före kl.10, men det spelade ingen roll. Johanna hälsade direkt på de andra barnen och här är hon i full lek.

JIG mötte upp oss där kl. 11.30 och då somnade hjärtat sött i vagnen och vi åt mysig & god lunch i solen på Odeon. Härligt!!! :)

Jag ska fixa mat till sessan nu och sen ska vi ut en tur i det friska höstvädret så jag skriver mycket mer om dagen senare! Det gick i alla fall bra. :)

Godmorgon "lill lördag"!

Oj, vad jag måste SKYNDA mig här nu. Vi är totalt jätte nyvakna jag och sessan, sovdjur som vi är, och vi ska vara där om exakt 36 minuter... Kan säga att det blir inga hårrullar idag direkt ;-)

Njut dagen!!! Jag skriver mer så fort vi är tillbaka hemma.! :-)

Dagens tips!

168397-965
Den vänstra med kaninen på är tom... den högra är nästan full..! Den har vi samlat mynt i sedan januari 2006.

"Good things come to those who wait....."

Så står det på dessa 2 "spargrisar" från "Sardine" som jag shoppat i Göteborg för ganska länge sen. Jag ÄLSKAR (som ni vet...) sånna här mysiga saker :)

När jag och JIG fick veta att jag hade en baby imagen så började vi att lägga alla mynt som låg "lite här och där" i den blå spargrisen till höger på bilden och det gör vi fortfarande. Jag lägger i mynt nästan varje dag, ibland blir det måååånga mynt  och andra dagar några få, men "många bäckar små" som man säger... :)

Det som är så smart med just dessa spargrisar är att de inte går att öppna på något annat sätt än genom att använda en "konservöppnare". Så - det innebär att man inte kan "smyglåna" pengar härifrån (vid akut shopping kris tex. ) , utan pengarna blir på sin plats till den dag det är dags... ! 

Mitt dagens tips är:

Köp en söt spargris och ställ den på byrån i hallen. Töm jackfickor och handväskor för mynt 1 gång i veckan och lägg då de mynt du hittade i grisen! Och före du vet ordet av det så har du sparat ihop pengar till något riktigt fint eller kanske en flaska champagne och den dagen känns det som att det var "gratis pengar" du shoppade för! :)  Och om du har barn: gör som oss!  spara till prinsen / prinsessan och sätt in pengarna på hans/hennes konto när grisen är full.

Det känns kul att kunna ge er detta "spara" tips trots att jag är en äkta "slösa"....! ;-)

Nu är klockan mer än vanligt.... hjälp!!...  jag MÅSTE verkligen gå och lägga mig. Så detta inlägg får avsluta vår Happy tisdag med den text som stod på mina rosa Gizmo påsar...

"Shopping makes me happy!"

Sov gott så "ses" vi imorgon, då är det "mini lördag"! Tjohooo!  Kram! :)

Se mina nya tänder!

168397-964

Här visar min sessa STOLT upp sina 2 nya tänder som tittar fram där nere :)
Så snart är de åtta...!

Imorgon är det dagis premiär!

168397-963
På sitt dagis är min Johanna Alexandra  en kanin. (jag undrar om jag kan byta ut de gröna lapparna mot rosa i smyg eller om någon kommer se det? hmm... ;-)

Idag gick jag, sessan och min vän Kjersti förbi dagiset där sessan ska börja i morgon. Herregud, IMORGON?! Jag tror nästan inte det är sant.. Stora tjejen har hon blivit! :-)

Det kändes MÄRKLIGT att det redan satt "Johanna Alexandra" lappar "överallt" .....på hennes klädkrok, på platsen där hennes blöjor ska stå, på platsen där hennes extra kläder ska ligga m.fl. ställen, eller bättre ord är nog "overkligt", det kändes OVERKLIGT.  För jag menar, där kommer vi plötsligt in på ett dagis där vi bara varit en gång förut som hastigast och plötsligt är det som att Johanna redan "är där" eftersom hennes namn står precis överallt.

Svårt att förklara känslan i ord, men ja, overkligt & märkligt är de ord som passar bäst in här.

Imorgon är det "inskolning" så jag och sessan ska vara där från 9.30 - 11.30. Det blir verkligen jätte spännande.. och "stort" .!

Johanna är föresten en "kanin", det är hennes djur och det är alltid en kanin ihop med Johannas namn på alla lappar berättade tjejen som visade oss runt idag. Jag tänkte direkt: men hallå, hon ska ju vara KATT för vi har ju en katt hemma och den heter Gucci och jag vill att hon ska vara katt.. Men jag tog mitt förnuft till fånga och sa absolut ingenting om den saken. Så kanin är hon ! ;-)

I kväll ska jag göra som jag gjorde när jag gick i skolan..... jag ska lägga fram hennes och mina kläder som vi ska ha på oss imorgon så de ligger klara. :-)


Dagens shopping rapport.!

168397-961
Jag fotade skyltfönstret på "Kamikaze". (en butik i Hegdehaugsveien här i Oslo). Den låga skon är bland det fulaste (!) jag sett (det är liksom en socka  utanpå själva skon.. ), men den höga... mmm... I love it!!! :-)

Idag var vi innom många butiker men jag hittade faktiskt ingenting jag kände att jag "må ha". Jo, på "Benetton" såg jag en söt rosa liten kofta med knappar i form av pärlor som jag kanske köper en dag. Den fanns i många färger och kostade bara 449nok.  Såg också en jätte söt rosa ytterjacka till min sessa och en söt liten topp med en nallebjörn/bamse på. :-)

Jag blev jätte besviken på "Diesel" butiken. Såg absolut ingenting jag hade lust på, allt var så där extremt mega trendigt och speciellt. Märkligt! För jag shoppar ju en hel del från "Diesel" på "Høyer" butiken och där är ALLT snyggt! Så - om du ska shoppa Diesel är det bara en sak att göra: Gå till Høyer!

Zara hade inte fått in något nytt spännade den här veckan. De får ju varor måndagar & torsdagar så det kan vara värt att ta en ny tur dit i slutet på veckan :-)

Det klart SNYGGASTE jag fick se idag var dessa underbara höga svarta Gucci stövlarna med loggo på sidan och matchande väska.... mmmm... detta är "godis" för en Gucci girl som mig! ;-)  De åkte rakt in på min "önskelista över saker jag önskar att jag hade råd att shoppa NUUUUU"  ;-)

Flörtande sessa.!

168397-960
Just nu är "napp hållaren" sessans favorit leksak, hon släpper den INTE.

Vi mötte upp underbara vännen Kjersti på "United Bakeries" och vi upptäckte att vi hade på oss "Converse" alla tre! Så vi matchade varandra idag ;-)  Myste med girltalk och GOD "mini jordgubbstårta" (mums!) och mitt älskade hjärta hon TOK flörtade med ALLA.! Hon vinkade och tittade (se bilden!) och vinkade ännu mer och skrattade så hjärtligt och mycket att jag nog aldrig sett henne så HAPPY!!! :-) Hon var helt enkelt på ett strålande humör idag!

Nu sover mitt hjärta sött. Hon var sååå trött ikväll så hon somnade ovanligt fort efter ett skönt bad. Tror höstkylan bidrar till bättre sömn också för värmen har varit lite småjobbig här i vårt inplastade hus.



Sånna här kort gör mig happy!

168397-959
Shoppade detta underbara kort i USA förra året.. Då man öppnar kortet står det: "I´ve looked all over, and I still can´t find a better friend than you."  Att få ett kort av en vän i brevlådan gör en lycklig & glad!!

Nu ska jag mysa och leka med hjärtat och se "Bolibompa" med henne innan vi vi ska bada och hon ska nattas så jag ger er den här kul bilden som underhållning så länge ;-) Återkommer så snart jag kan och då med bild från dagen tur i Bogstadveien.... också "dagens tips" så klart.!


Vi är hemma & vi är happy!

168397-958
Här är vi alldelens nyss på väg hem. I bakgrunden ser ni vårt extremt super vackra hus... hur plastigt som helst ;-)

 Nu kom vi precis innanför dörren här och jag ska skynda mig att fixa mat till hjärtat. När hon har ätit ska jag BLOGGA! :-) Såg att jag fått fantastiskt många trevlig inlägg idag, så den här dagen ÄR en happy day! :-) Ska svara er senare, men som sagt, nu mat dags!

Vi tittade föresten förbi Johannas dagis där hon ska börja I M O R G O N! My god, tiden flyger! Mer om det senare....!

Tisdag = happy day!

168397-957
Mitt hjärta i sin vagn nyss inne på bakgården. Jag stod och dummade mig framför henne så hon höll på att skratta ihjäl sig. Underbart! :)

Det blev en "flying start" på vår dag idag för jag hade nagelfix kl. 9.30 och det är ju extremt tidigt för att vara oss ;-) Hjärtat somnade i vagnen där så jag har precis gått en liten tur så att hon fick sova sin förmiddag ute i den underbart sköna höstluften! Idag ÄR det verkligen höst ute och solen skiner från en klarblå himmel. LOVELY!!! :-)

Har shoppat med mig lite grillad kyckling, pesto och pasta hem så nu ska jag slänga ihop lite frukost/lunch till mig och lite mat till sessan och sen ska vi iväg ut och möta Kjersti.

Vet ni vad vi ska göra?

Vi ska gå innom A L L A  butiker i Bogstadveien och spana in alla höstnyheter!!!  Så när jag bloggar senare i eftermiddag kan jag ge er en rykande fräsk rapport om allt snyggt jag förhoppningsvis sett! :-)

Jag önskar er alla en helt underbar dag!! :-) Och du, idag bestämmer vi oss för att ha en HAPPY day!! vilket innebär att vi är extra glada och skickar härliga sms/mejl/kort till våra vänner och säger hur glada vi är som har dom i vårt liv! :-)

Jag startar här och nu:

Jag är sååå GLAD över alla er söta, trevliga, snälla och uppmuntrande (jag blir det av era inlägg) läsare av min blogg!!  Ni lyser upp mina dagar och gör mig.. HAPPY!!! Tack snälla ni, jag är glad jag har er!!! :-)

Ett till tips..!

168397-956
Mina kära Hello Kitty smycken... :-)

Smycken ska man förvara "varsamt" så att de håller sig vackra över tid. Jag har alltid mina halsband i små "sammetspåsar" (sånna man oftast får då man shoppar smycken) och örhängen får "bo" i sina askar och mina ringar etc förvarar jag i ett litet rosa smyckeskrin som jag fick av min mamma i julklapp.

Men - även fina halsband kan man GÄRNA visa fram!  Så - mitt tips är:

Köp ett sånt här (eller liknande) stativ och häng upp era fina halsband på det så blir det en fin "prydnad" på byrån på sovrummet, på hyllan i badrummet eller på någon annan utvald plats.! :-)

Som sagt - vackra saker ska synas! :-) för jag menar... vem hänger upp en tavla eller placerar en skulptur i en garderob eller i en låda? Exakt.  Ingen! ;-)

Nej, nu går jag mot att inte lägga mig före kl. 02 idag igen... TOKIGT! så därför säger jag god natt här nu så ses vi igen imorgon. Då är det tisdag och helgen närmar sig igen. Härligt! :-)

P.S man kan göra ett liknande stativ själv i trä och måla det vitt... det är också jätte fint och klart billigare än att  shoppa ett färdigt. Det stativet ni ser på bilden har jag shoppat på "Steen & Strøm" (det finns också på Høyer), det kommer från danska "Lene Bjerre".

Dagens tips!

168397-955
Ni måste LOVA att ni "blundar" för kaoset med väskor, skor, tidningar etc på golvet.. ser ju tok rörigt ut.. Orsaken till det är att jag tog fotot då jag höll på att flytta... Bara så att ni vet ;-)

Som den "Carrie" jag är så ÄLSKAR jag skor! Shoe shopping är lovely men jag tycker INTE att det är lätt att hitta snygga, sköna skor...så när jag väl hittar några så är det bara en sak att göra - dra Visa kortet! ;-)

Bilden är från min "rosa Carrie lägenhet" som jag bodde i då jag mötte JIG för bra precis 2 år sedan. Där hade jag Hello Kitty telefon och allt annat underbart "girlie" som ni kan tänka er! :-)

Men nu till mitt dagens tips:

Snygga skor vill man SE!! Så - jag har som ni ser placerat mina snyggaste skor (alltså inte några slitna gympaskor) på en "pilasterhylla" i hallen. ! :-) Dessa hyllor säljs bl.a. på R.O.O.M. och Hilmers Hus här i Oslo och de är egentligen till att ha blader & böcker på. Men - jag tycker att de passar UTMÄRKT till skor! :-) 

Om man har plats vid garderoberna på sovrummet (eller var ni nu har era garderober...) så är det också jätte snyggt att montera upp 1 eller 2 (beroende på hur många snygga skor du har?) sånna här hyllor vid sidan om så blir det som "en tavla" också har man dem nära till hands då man står där och provar kläder till festen...!

Men om du är singel tjej och bor själv i en mysig lägenhet så är det FAB!!! att göra som jag gjorde, dvs att ha dem på en hylla i hallen!!! för man blir ju helt lycklig av att se sina snygga skor! :-)

När man lägger pengar på snygga accessoarer så ska de VISAS! så - fram med dem ur garderoben! :-)

P.S jag förvarar annars ALLA mina skor (ej, flip flops, gympaskor etc...) i sina skokartonger för då håller de sig alltid snygga och man vet var man har dom. Jag har läääänge tänkt att ta polaroid bilder av skorna och fästa utanpå skokartongen men har aldrig kommit så långt... Men en bra idé är det!

Nu..

.. har jag svarat på alla inlägg från igår & idag = nöjd! :-)   Strax - dagens tips.!

Dåligt samvete..

168397-954
Det här sköna kortet har jag shoppat på R.O.O.M. för länge sen.

Man ska INTE gå runt och ha dåligt samvete, det tar bara energi... Men - just nu har jag faktiskt dåligt samvete deluxe! Varför? Jo, för att jag vet att jag missat att svara på en massa trevliga & söta inlägg de senaste dagarna :-( Förlåt alla er som inte fått svar!!! Jag försöker verkligen svara på alla men jag sitter nu här och vet att jag missat det några dagar.... det var inte alls meningen.!

Så - jag har några jag måste svara här och ni andra får VÄLDIGT GÄRNA skriva igen om det är någon fråga ni väntar svar på så svarar jag a.s.a.p.! :)

Gabriella Tirsén - GUD SÅ KUL att du skrivit till mig och att du läser min blogg!! :-) Jag blev riktigt riktigt glad över ditt inlägg och jag hoppas att vi "ses" här på bloggen fler gånger! :-)
Katarina Stange - Söta du, kan du vara så snäll och mejla mig på :
[email protected] för jag har tyvärr inte kvar din e-mail adress och jag vill SÅ gärna skriva till dig för jag blev så jätte glad över att höra från dig efter alla dessa år.!
Till sist..
Du som ska fira din 24 års dag och önskar tips av mig inför din prinsesse fest... Har festen varit?? eller vill du fortfarande ha mina tips? Skriv så att jag vet så lovar jag att tipsa direkt! :-)

Jag blir alltid lika glad när jag får kommentarer & inlägg. TACK snälla ni för att ni är så underbara! :-)

I love New York.

168397-953
Här är jag med sessan i magen februari förra året. Kallt & soligt var det! Mina UGG skor är bara de skönaste och helt perfekta till låååånga shopping turer :-)

Kunde inte låta bli att vara lite nostalgisk och lägga ut en bild från New York resan jag skrev om i förra inlägget.. :-) Här är jag på shopping den 21 februari 2006 med lilla älskade sessan i magen. Håller i påsar från "Pottery Barn", "Barneys", "Saks Fifth Aveny" mlf.

Shoppingen i N.Y är FAB.!!!!!!! :-)

P.S tyvärr visste vi inte då om det var en prins eller sessa i min mage så jag kunde inte shoppa loss på barnkläder.. Men, jag kunde till slut inte låta bli att shoppa både en blå och en rosa Ralph Lauren outfit ... de var såå söta och såå billiga. Den blå är helt oanvänd men ska sparas som minne ;-)

New York shopping.

168397-952
Idag ville mitt hjärta ha nappen i munnen på alla bilder...  Bilden är från idag då hon lekte inne på sitt rum.

Jag började shoppa till min sessa TIDIGT, faktiskt så fort jag fick veta att jag var gravid, vilket innebär att jag helt glömt bort vissa saker jag köpt för de har hamnat i lådorna i byrån där de inte syns... Så idag hittar jag tex det här underbara domino spelet med Hello Kitty!  Det shoppade jag i New York i februari förra året och det passar ju utmärkt för sessan att leka med nu så det blev "dagens leksak"! :-)

Nu sover mitt hjärta sött och jag ska ta tag i att fota dagens tips också har jag lagt kinasnacks på kylning... mums...! ;-)

Drömmer föresten om en shopping tur till New York snart igen.... men det får bli efter Thailand...shoppingen där är ju bara L O V E L Y och jag Ä L S K A R den byn!!! Helt klart coooolaste stan!! :-)

En tur i sooolen.!

168397-951
Min veninna Kjersti fotade oss när vi var ute på tur..

Vi hade flax! Solen tittade fram 5 minuter efter att vi gått ut så det blev en härlig trilletur i sooolen! :-)  Otroligt skönt och som sagt, efter regn kommer ju alltid solsken! :-)

Nu har vi precis kommit hem och det är hög tid för mig att fixa middag till mig och sessan. Jag är såå hungrig för jag kom på att jag glömde att äta lunch tidigare.. hmm. måste skärpa till mig. 

Var och tittade på höstens nyheter från "Odd Molly" och det var väldigt mycket fint. Men, koftan som jag la ut bild på i helgen visade sig inte vara lika fin på :-( så den hoppar jag över.  Odd Molly har en fantastisk kollektion och den är perfekt för oss mammor som är hemma med kids och vill vara vardagsfina! :-)

Jag jobbade lite idag också, med smycken, ska berätta mer efter middag/bad/nattning.  Då ska jag också lägga ut dagens tips!

Hoppsan..

168397-950
Sessan nu kl. 15.30.

Vi är precis klara för att gå ut, sessan sitter så här och väntar på mig i hallen, men vad upptäcker jag? Att det ÖS REGNAR ute och är värsta dåliga vädret plötsligt... hmm... Får byta ut mina silvriga ballerina skor till mina rosa Hunter stövlar för ut ska vi nu bättre sent än aldrig och det finns ju inget dåligt väder, bara fel kläder... eller hur det nu är?! ;-)

Jag älskar accessories!

168397-949
Bild tagen för 2 minuter sen i spegeln på sovrummet. En spegelbild med andra ord.

Mitt hjärta ÄLSKAR att sitta och leka med mina halsband. Hon drar dom över huvudet och sitter med dem runt halsen och sen drar hon av sig det igen och sen på igen... så där kan hon sitta och hålla på hur lääääänge om helst och det är så sött.

Själv ÄLSKAR jag också smycken. Det är de som gör det "lilla extra" till den outfit man har på sig. Jag shoppar OFTA nya smycken i stället för en ny topp för ett nytt snyggt halsband gör att basic toppen blir "som ny"! :-)

Jag rekommenerade ofta mina kunder i butiken att shoppa sig ett nytt glittrigt smycke till festen de skulle iväg på framför att köpa en topp i lite "sista minuten panik". Bättre då att ta på sig en topp som redan hänger där hemma men förgylla den med ett nytt smycke! :-)

Idag kommer mina dagens tips att handla om just accessoarer för det är precis som Victoria Beckham säger i sin bok "that extra half an inch":

"Find a woman who doesn´t love accessories! They´re like toys for grown-ups, aren´t they?"

Vi har en lite speciell start på dagen jag och sessan för hon vill inte sova men är jätte trött vilket innebär att vi inte kommit så långt ännu... Ska göra nytt läggningsförsök ny. Sen en dusch.!

En guidad tur i vårt hem.

168397-948
Bilden är från förra sommaren då vi inte hade plats för fönstren utan faktiskt såg ut, kunde öppna fönster och fick in solstrålar. I år är fotöljerna vita och puffarna i vit/rosa tyg som jag matchat med kuddar i samma tyg i soffan. Det är KUL att kunna byta kläder på möblerna genom att ha lösa trekk.

Ni är många som önskat att se fler bilder från vårt hem och som önskat att få veta mer om hur vi bor? Så här kommer lite fakta :

Vi flyttade till den här lägenheten i början av 2006. Läget var perfekt för mig som då hade min butik lite längre bort i samma gata.  (jag ser butiken från balkongen) Vi tänkte att det blir utmärkt att bo så nära när Johanna skulle komma in i vårt liv för då skulle jag kunna "springa bort" dit när hon sov osv. Sen älskar vi läget för att det är mitt i stan och nära till precis ALLT.! Det gör det väldigt bekvämt att bo här för en "city girl" som mig. :-)

Lägenheten har vi köpt och den är på ca 170 kvadrat vilket gör att sessan har härliga ytor att krypa runt på :-)

När man kommer in i lägenheten så är det en rymlig hall, och rakt fram är vårt kontor (som alltid är ett kaos..). Sen har vi vårt stora härliga vardagsrum. Sen är köket hjärtat i lägenheten och jag älskar att det har en öppenspis för det är såå mysigt att elda där då man sitter och äter middag på hösten / vintern :-)

Från köket går man direkt in i prinsessans rosa rum och sen är det en "gång" bort till vårt sovrum vilket är perfekt för då blir det lite "för sig själv". Jag och sessan har ett eget badrum med badkar och sen har vi en toalett där vi även har tvättmaskin. Sen har JIG sitt alldelens egna bad med dusch längst in i sovrummet så där kan han mysa i lugn och ro :-).

Vi har vitt, vitt, vitt överallt och ni kan ju gissa vilken färg de flesta detaljer är..?... Just det ja, ROSA! :-) Men! kontoret är mer "american style" (R.O.O.M. stil) med blått & vitt och kuddar med amerikanska flagg på osv.. Jag är väldigt svag för den stilen ! :-) Det är väldigt "Lexington"...!

Jag lovar att fota och lägga ut fler bilder från lägenheten så fort som jag fått tid att städa till här så jag vågar visa ;-)

Ska också lägga ut mina bästa interiör tips en dag...!

Godmorgon hösten!

168397-947

Idag när jag tittar ut genom den lilla öppningen i fönstret så ser jag moln och i ett sms av en kär vän (thanx Kjersti) får jag veta att det är lite småkallt ute vilket med andra ord innebär att vi kan hälsa hösten välkommen! :-)  Och det känns UNDERBART!! :-) Nog för att det är härligt att gå ut i parken och njuta solen, men - nu slipper man känna att man "måste ut" och sola, nu kan man med gott samvete softa på inne och gå ut när man har lust... :-)

Hjärtat vaknade redan vid kl. 06 idag men till min STORA glädje somnde hon sött om efter en stunds bus & mys mellan mig och JIG i stora sängen så nu är vi nyvakna tjejer här.

Idag har jag en del paket att göra iordning (ligger efter med några födelsedagar...) och när jag har duschat ska jag göra iordning mitt "dagens tips" så att ni får det på dagen istället för på natten ;-) 

Jag somnade ju ifrån "allt" igår kväll så jag ska fortsätta att svara på alla kommentarer jag fått när sessan sover sin förmiddag.

"Nothing great was ever achieved without enthusiasm"

Så står det på ett av alla dessa kort jag har i min box (måååånga kort har jag) och det är så sant som det är sagt. Tänk på det i ditt jobb, i dina studier eller i ditt liv hemma..... Om man är entusiastisk och tror på något tillräckligt hårt så är jag övertygad om att man får det till! :-)

Dagen idag är en perfekt dag att komma ett steg närmare sitt personliga mål.....! :-)



Here we go again..

Vad tror ni hände ikväll - igen! ?Jo, jag somnade i fotöljen och vaknade NU så jag kommer mig med andra ord inte i säng förrän kl. 02 idag heller.. totalt jätte hopplöst ;-) Men jag får fokusera på det positiva: jag har ju sovit fler timmar redan :-)

Nu - sängen! God natt & Sov gott!


Dagens tips!

168397-946
Jag har köpt alla böckerna i "pocket" för då väger de inte lika mycket i handväskan.

Jag ÄLSKAR den här typen av böcken och speciellt just DE HÄR!! :-)

Köpte Sophies första "The secret dreamworl of a shopaholic"  direkt då den kom ut för många år sedan och tyckte så mycket om den att jag har shoppat de efterföljande på dagen då de kommit ut i butik! :-)

Det är så lättsamt att läsa hennes böcker och de är så där underbart "girlie" och jag måste ju erkänna att jag känner igen mig både här och där ;-)  Hennes senaste bok: "Shopaholic & Baby" kom ut strax efter att jag fått sessan och det var ju bara total LYCKA när jag såg den i bokhandeln!!!! :-) 

Man måste inte läsa hennes böcker i tur och ordning men mitt tips är att göra det för då lär man känna huvudpersonen och förstår de följande böckerna bättre.

Jag läser alltid engelska böcker för jag tycker att det är ett så perfekt sätt att hålla engelska språket vid liv. Jag förstår faktiskt inte varför man inte får läsa böcker eller blader som relaterar till något intresse man har i skolan då man har språktimme.? Tänk så mycket mer KUL det vore att lära då!! Jag kan garantera att om en modeintresserad tjej får i hemläxa att läsa Vogue och översätta ett modereportage så klarar hon det UTMÄRKT! för att det blir KUL. Men vad får man med sig hem? Oftast någon tråkig dammig gammal bok som är totalt ointressant..

Mitt dagens tips är alltså:
Shoppa Sophie Kinsellas UNDERBARA shopaholic böcker, tänd massa ljus, ställ fram en soft läslampa, kryp upp under en filt i soffan på de mysiga svala och mörka höstkvällarna vi har framför oss och MYYYYYS!! :-) Jag garanterar dig trevlig läsning med många skratt!! :-)

P.S böckerna finns på både norska & svenska om man föredrar att läsa på sitt eget språk. :-)

Kom på - den sista "Shopaholic & baby" har nog inte kommit ut på norska & svenska ännu, men de andra finns.!

Min älskade prinsessa.

168397-945
Den rosa uppblåsa figuren shoppade vi i Thailand och den var GALET billig. Kostade typ 7kr. :-) Jessica min vän- ser du vilket album min sessa leker med? ;-) She loves it!!! och din sessa fick också var med på bild här :-)

Här leker mitt hjärta på sitt rum tidigare idag och ibland när jag ser på henne kan jag tänka:  "Oh my god, har jag en dotter?? I så fall betyder ju det att jag är MAMMA?!?" Precis så overkligt känns det ibland...!  :-)

Nu är det HÖG tid för chipsen och dippen och läsken! också ska jag hoppa ner i soffan där JIG ligger och se film. Måste bara tända alla 27 ljus först... jag är helt galen i ljus... Kan absolut inte sitta i soffan i 5 minuter ens utan tända ljus. Jag är helt enkelt en "ljusoholic" ;-)


Hoppas du myser i kväll! :-)


The story of my life..

168397-944
Artikel / intervju med mig i "Norrländskan", tidningen NSDs helgtidning i Luleå. Lördagen den 20 mars 2004. På stora bilden står jag i dörren till min butik. (NSD är en av Luleås 2 morgontidningar).

Tidigare idag skrev jag om en crazy artikel om mig; well - here it is! :-) Den var över 3 helsidor och på 1:a sidan stod det "Anna-Stina från Luleå gör succé i Oslo."

Det är alltid smickrande och roligt att bli intervjuad tycker jag. Och artiklar / intervjuer är den bästa marknadsföringen man kan få i tidningar & blader för de läsar många men en  annons bläddrar de flesta oftast bara förbi...

Det komiska med den här artikeln om mig är att Mette-Marit I N T E varit en av mina stamkunder som det ser ut som här så gissa om jag fick CHOCKEN då jag såg den här feta rubriken?! ;-)

Kommer ni ihåg den där "speciella dagen" jag berättat om, då Mette-Marit & hennes son Marius besökte min butik? Det är DEN storyn som journalisten vinklat till att hon är min stora kund. För det är ju givet att en sån här rubrik "säljer", och att de lagt in en bild på Mette-Marit också... jösses! ;-)

För er som inte läst om den där speciella dagen så följer här en "kort version":
Jag gav Mette-Marit en rosa prinsesse penna med en prinsesskrona på och en skrivbok med en prinsessa på och sa till henne att hon fick det av mig för att hon är en ÄKTA prinsessa :-)

Då vänder sig Mette-Marit till sin son och säger: "Titta vad mamma fått! Den här pennan ska jag ha på mitt kontor!". Så - "min" prinsessepenna (den här pennan förknippar alla kunder med Gizmo för jag har gett mina kunder en sån som julklapp ett år) har varit (eller kanske är?) på slottet! Det tycker jag - som älskar prinsessor -  är hur coolt som helst!! :-) 

Med denna lilla historia till jag säga;  ta det ni läser i blader med "en nypa salt"... ! ;-)

P.S Prinsessan Märtha-Louise har också besökt en av mina butiker! Jag hade en interiör butik en period och den besökte hon en dag då jag tyvärr inte var där... Gissa om jag fick ångra att jag var ute på ärenden då personalen ringde och sa att hon varit där.. ;-)

Sådan mor, sådan dotter..

168397-943

Det blev så där "tyst" plötsligt så jag gick iväg in i vardagsrummet för att se vad mitt hjärta gör?

Då hittar jag henne sittande så här ! Hon har krypit bort till högen med blader jag har på golvet (ska sortera en dag..) och där sitter hon och bläddrar i "Vi föräldrar" och pekar på bilderna av barn och pratar och skrattar för sig själv... Det är så mitt mamma hjärta smälter... ! :-) Otroligt sött! Och det är så kul att hon verkligen sitter och bläddrar i tidningar och ser ut att tycka det är jätte mysigt :-)

Nej, nu måste jag fixa den där dippen... Sen ska jag lägga ut en bild av en crazy reportage som varit om mig för några år sedan. :-)

Solig dag fylld av coca cola...

168397-942
Här har vi precis kommit ut och ska gå en tur i sooolen.. Typ raka vägen till Mc.Donalds!  Utan mina stora solbriller hade jag inte klarat dagen ;-)

Idag har det varit en lite tung dag... ;-) Har fyllt upp kroppen med coca cola och mat från Mc.Donalds vilket har passat mig perfekt för nu känner jag mig bättre! Lite chips & dipp nu ovanpå det och jag kommer att dansa igen ;-)

Efter en kort tur i parken så hamnade jag med en sovande sessa i vagnen på "Brooker" i Bogstadveien. Myste ute i skuggan (orkade inte så mycket varm sol idag..) med Aftonbladet som hade ovanligt mycket bra läsning i sin Söndags bilaga idag också drack jag lite mer cola..

Nu är det dags att fixa köttbullar & makaroner till sessan, hennes favvo mat. I skrivande stund så sitter hon i mitt knä och jag matar henne med banan. Fantastiskt vad mycket vi tjejer kan göra samtidigt!!!! :-)

P.S TACK!!! för alla trevliga inlägg jag fått igår & idag! Ni gör mig glad! :-) Jag ska svara på alla senare i kväll!

Jag älskar höst kläder!

168397-941
Höstnytt från By Malene Birger. Det här är en sån där tunika som kommer flyga ut ur butikerna så... löp & köp..! ;-)

Här är den snygga tunikan jag skrivit om flera gånger. Jag har shoppat den på "Høyer" butiken på Skøyen här i Oslo. Den är från By Malene Birger och i Stockholm hittar du det märket på bl.a. NK och Riddargatan 12. Det är små små hästar i svart på det lila tyget och i ryggen är det knappar och ett svart silkesband som man knyter en rosett med. Jag älskar sånna detaljer! :-)

Den här kommer bli en klar favorit i höstgarderob. Ska ha svarta leggings och stövletter till.!

Jag är en riktig höst tjej!! Älskar färgerna på träden, den friska luften, höstmörkret som man kan tända ljus i och alla de UNDERBART härliga höstkläderna!!! Tjocka sköna tröjor, stövletter, sjalar, jackor, koftor.....mmmm... I love it!!! :-)

P.S Malene Birgers show på modemässan i Köpenhamn var alltid den LÄCKRASTE!!! av alla shower jag var på. (jag var på mässan alla år jag hade butik)

Fönster shopping!

168397-940
Den här godsaken såg jag i ett skyltfönster igår när jag var på väg hem. (Min vän Kjersti hade tipsat mig om den på en mms) Koftan är från "Odd Molly" och de små rosetterna är "så jag" att jag tror att jag måste ha den.... ;-)

När jag hade min butik så var söndagarna = skylta om dagar. Jag var alltid i butiken och pysslade och bytte kläder på alla skyltdockor och gjorde nya utställningar i fönstren. Oftast fäste jag rosa ballonger på skyltdockorna så att det såg ut som att de höll i ballonger. Ballonger = glädje! :-) Jag la ner enormt mycket tid på just mina skyltfönster för de är butikens "ansikte" utåt, det är de som "säljer butiken" och det är de som ger kunden en "feeling" för om detta är en butik som passar honom / henne.

På söndagarna var det alltid galet mååååånga som gick förbi fönstren i min butik och tittade och pekade på saker de tyckte var fina och vinkade till mig som var där inne och jobbade. Många kunder tog sin söndagspromenad till Gizmo för att mysa... för att stå där och fönster shoppa...och det gjorde mig alltid lika lycklig! :-)  Idag får jag OFTA höra att kunder SAKNAR mina skyltfönster (och min butik så klart) för de tyckte att de var de finaste. Och jag håller faktiskt med dem! :-) för oj, så många butiker det är som inte bryr sig om den värdefullaste marknadsföringsplatsen de har...

I Norge har inga butiker öppet på söndagar (inte ens IKEA) för det är föbjudet. Det är bara små matbutiker på under 100kvadratmeter som får ha öppet enligt särskilt tillstånd. Då jag flyttade hit trodde jag inte det var sant att inte ens IKEA var öppet?!? När jag bodde i Stockholm var ju söndagar alltid de dagar då jag gick på NK och shoppade i lugn och ro eller drog ut till IKEA och myste.. Men här i Norge tycker man att söndagar ska vara familjedagar, att man ska gå tur i skogen och umgås. Inte shoppa.

Så - därför är fönster shopping en perfekt söndags hobby! Och man har alla pengar kvar då man kommer hem! ;-)



Godmorgon.!

Jahaja, då är man där igen....  idag är jag trött mama.. ;-)

Hjärtat sover sin förmiddags "nap" nu och jag har precis tvingat i mig 2 smörgåsar (men egentligen vill jag ha Mc.Donalds... ;-)) och ska nu hoppa i duschen. 

Önskar dig en skön söndag! och hoppas att du är piggare än mig idag! :-)


På väg hem från Odeon.

168397-939
 Här är jag på väg hem från Odeon vid kl. 02.

Går och lyssnar på radio i min telefon och jag har på mig klänningen jag shoppade på "Top Shop"  i Stockholm, svarta leggings från "Wolford" (jag älskar deras strumpbyxor!!), guld skor från "Corso Como" och min svarta skinnväska från "Heartmade". Mitt halsband från "Bvlgari" älskar jag, det är mitt favorit smycke som jag har kärt.

Nu är klockan nästan 03 och jag ska gå och lägga mig. God natt.! :-)

2 party prinsessor.

168397-938

Här är vi i baren på Odeon. Jag höll mig konsekvent till Champagne för att minimera risken att bli dålig... ;-)  Som "mama" tål jag ju INTE mycket om dagen så det passade utmärkt att hålla sig till några glas bubbel och sen gå hem. :-)

Miss.Party

168397-936

Här är min vän Trine tillsammans med Odeons egen häst ;-) Vi hade bara sååååå KUL i kväll. Trine är en god vän som jag är glad över att jag har i mitt liv. :-)

Mama goes party!

168397-935
JIG fotade mig hemma sekunden före jag gick utanför dörren...

Jag mötte upp min vän Trine och vi gick på Odeon och drack champagne vid kl. 23.30.

Det var såååå kul att gå ut en sväng...!!

Mitt hjärta mumsar på Dior.

168397-933
Här ser ni JIGs händer...  ;-)

Mitt hjärta har några favorit saker; min mobiltelefon, min kamera och mitt Dior läppstift. Hon  Ä L S K A R att tugga på det (ja, alltså inte själva läppstiftet, bara "förpackningen"), speciellt nu då 2 nya tänder kommer upp i raket fart.

Nu börjar jag själv bli sugen på att tugga på lite mat, har ju nästan inte ätit idag.. bäst att ta tag i middagen.! Och hög tid att hälla upp ett glas vitt. Skål på er! :-)

Avslutar med lite kul läppstifts fakta från ett kort jag har:

"The average woman eats between four and ten pounds of lipstick in her lifetime."

P.S jag hör nog till de som äter 10 för jag kan inte leva utan läppstift. Måste måla läpparna så snart jag druckit, ätit eller pussats.. annars får jag abstinens ;-)

Fotbolls pub & nytt armband!

168397-931
Spana in hjärtats nya armband!! JIG köpte det till henne idag och jag var orolig för att hon skulle slita av sig det direkt? Men nej, hon blev bara ännu mer prinsessig nu med sitt första smycke! :-)

Hjärtat vaknade som sagt ganska fort efter att vi satt oss i solen på puben i närheten. Det är egentligen inte mitt favorit ställe, men det är soligt där också vill JIG gå någon annanstans än på Odeon och det här stället är bekvämt nära där vi bor. Eftersom Johanna har en söt rosa fotboll så passade vi ju in där idag! ;-)

Innan vi gick dit så var vi innom "David Andersson" i Bogstadveien och shoppade ett jätte sött guldarmband med rosa hjärtan på till vårt eget hjärta. Hon fick flera FINA halsband i dop present men de sliter hon i så mycket att jag inte vågar ha på henne dom ännu så därför kom jag på idén med ett armband. För jag har ju längtat sååå efter att få ha smycken på henne! :-)

Armbandet fungerade perfekt för hon har inte slitit i det en enda gång. Hurra! :-)

Oj, nu är det "Europe" på TV 4. De har jag nog inte hört eller sett sedan de stod på en flotte ute på vattnet vid Gamla Stan i Stockholm och sjöng in år 2000. !  Vi stod på kajen och tittade och skålade in det nya ..

Eftermiddags mys.

168397-930
Här sitter jag och JIG och myser i solen på en pub i området med en sovande hjärta i vagnen. Vi kom oss inte ut förrän efter 15 idag så JIG hann komma hem från sitt möte och följa med oss.  Detta var en riktigt soft lördag vilket passade oss perfekt!

Jag, JIG och hjärtat gick en kort shoppingtur och sen satte vi oss och myste i solen då sessan sov. Jag hade precis börjat läsa härliga "Red" då hjärtat vaknade... Hon sov inte mer än max 30 min idag på dagen så gissa om hon nyss somnade sött och gott och rekord fort! :-) Jag kan inte minna sist hon somnade så här jätte fort.?! Jätte skönt för både henne och mig! :-)

Nu ska jag lägga ut ett par till bilder från dagen och sen ska jag fixa taccos.! Hungriga är vi!

Ett härligt kaos.

168397-929
Hittar du Johanna mitt i kaoset inne i hennes rum? ;-)

Här leker Johanna på sitt rum tidigare idag. Sen gick vi ut och NJÖT solen och nu är vi hemma igen. Sessan är tröttis så nu ska här badas och nattas. Skriver sen och berättar om dagen.! JIG är ute och shoppar tacco middag, det ska bli sååå gott! :-)

Hoppas du också har haft en lovely day och att du ska hitta på något trevligt i kväll?!

Det här är min LYCKA!

168397-927

Mitt hjärta vaknade nyss och vi tok busade på stora sängen :-) Johanna skrattade så att hon kiknade och jag fick tårar i ögonen av lycka! :-) Hennes 2 nya tänder tittar fram mer och mer och nuförtiden bara ÄLSKAR hon då jag borstar hennes hår När jag borstat klart brukar hon fortsätta att borsta håret själv och jag riktigt ser hur skönt hon tycker att det är :-)  (mamma- TACK för borsten! ;-))

Nu ska vi luncha här och sen ska vi iväg ut i sooolen. JIG är iväg på jobb så det blir jag & min älskade sessa som får mysa idag :-)

Mitt hår.

168397-926

Ni är så många som frågat om mitt hår.. Så nu får ni se hur jag ser ut i skrivande stund ;-) Jag sitter här med med mina hårrullar och mitt lilla hjärta sover sött sin förmiddags "nap".

Jag mixar stora och lite mindre rullar och rullar upp håret på fuktigt hår (blöter det med kammen), sen sitter jag och blåser det tort med hårtorken medan jag bläddrar i blader.. Det tar sin TID men jag tycker att det är värt det och jag väljer att prioritera det för jag trivs bäst när håret har volym & lockar :-)

Jag har föresten värmespolar också men de funkar inte på mig, jag tycker inte om dem. Är så van vid dessa "kardborre" spolar från H&M och gillar dom bäst.

Om du har nya "Mama" hemma så kan du titta på sidan 95; den underbara tunikan är den som fick följa med mig hem igår ;-) Hela den reportagen ("Singelmammans tjejiga drömlya") är föresten helt underbar!!!

Godmorgon lördag!

Har precis sett en intervju på TV4 Godmorgon med Ulika Messing som ska sluta i politiken. Tycker om att se intervjuer med framgångsrika kvinnor! :-) Det inspirerar!

Nu är det morgon här i huset och jag ska hoppa i duschen.

Och ang. Johannas pass; hon har både svenskt & norskt personnummer men hon har bara svenskt pass. I Norge är hon född den 21:a augusti, i Sverige den 81:a augusti ;-) 

NJUT den lediga dagen! Fyll den med kärlek & lyckliga stunder för tänk på det här.....

"För varje sekund du är arg så förlorar du sekunder av glädje...!" 

Dagens tips & tack för idag!

168397-925
Den rosa champagnen jag öppnade häromkvällen ska nu hällas upp i glas till mig och JIG och kinasnacksen ligger just nu på kylning i kylskåpet... Det är HÄRLIGT med fredag!!!

Nu är jag såå trött och JIG är hemma så nu ska jag sluta blogga och börja mysa :-) (i kväll alltså..)

Mitt dagens shopping tips är:

1. Köp engelska "Red"! Det har varit en av mina favorit tidningar i mååånga år. :-) Det jag gillar mest med det bladet är att alla modereportage har modeller som är GLADA och de håller ofta i ballonger och de ger en feeling av lycka! Det är en ovanlig syn i modeblader nuförtiden.. i tex Vogue ser ju oftast modereportagen så knasiga ut att man knappt ser kläderna.. ?

2. Den här underbara lilla froté "snuttefilten" med alla lappar på är PERFEKT till babys som tycker om att bita i lappar på tex kläder eller lappen på nallen. Mitt hjärta har varit "helt galen" i sånna lappar när hon var mindre och tycker fortfarande de är kul.  Hittade den här jätte söta rosa saken som heter "Princess" (perfekt!) på butiken "Ha det på badet" på Skøyen idag. Pris 159kr också var det salg/rea = -50%rabatt! :-)  (står en internet adress på pakken för er som inte bor i Oslo :
http://www.label-label.com )

NU ska jag slå av pc´n och sätta mig i sköna fotöljen och mysa med  Red, nya norska "Henne" och Aftonbladet Klick! Ett glas rosa champagne får följa med och en skål med kinasnacks... åååå vad jag ska mysa!!!! :-)

Vi ses i morgon! :-)

P.S eftersom jag alltid är så nyfiken på att se om jag fått några kommentarer? så kommer jag bergis att slå på pc´n igen före jag lägger mig.... nyfiken i en strut är jag ;-)

Prinsessans pass.

168397-924
Spana in den söta rosa saken med alla lappar som ligger i mitt knä. Ska fota den senare och lägga ut den som ett tips!

Precis när vi skulle säga "Hej då" till Kjersti så får vi ett sms av Ralph som föreslår "fredagsöl" i solen så vi gick raka vägen till en bar och mötte upp honom. Det passade helt perfekt att avsluta dagen så och är det fredag så är det.! :-)

Eftersom vi hade varit på Mallis idag så hade vi självklart med oss hjärtats pass. Här sitter hon och studerar de nya fina stämplarna hon fått i det ;-) Och nu ska ni få höra något galet:  Min mamma ringer mig häromdagen och frågar efter hjärtats personnummer, jag tar fram passet och läser högt: 060881-XXXX.  Nej men säger mamma, nu måste du ha läst fel, läs en gång till! Jag läser: 060881-XXXX. Nej men Johanna är ju född den 21:a säger mamma!? Inte 81:a!??

De har alltså skrivit FEL födelsedatum i mitt hjärtats pass! Helt GALET! Jag trodde faktiskt inte att det var möjligt att skriva FEL i ett pass?!??  Enligt hennes svenska pass är hon alltså född den 81:a augusti 2006. Hon är nog den enda i hela världen som är född den dagen! ;-)


Hon somnade föresten sååååå trött strax efter kl. 21 i kväll. Det var länge sen hon somnade så FORT. Hon hann inte ens äta klart sin välling..  Fast det är klart, med tanke på allt vi gjort idag så är det kanske inte så konstigt. Jag är faktiskt själv jätte trött....zzz....


S N Y G G !

168397-923
Den här svarta läckerbiten hänger nere på Høyer butiken på Skøyen.. Pris: 3.798nok.

Efter Mallis gick vi och mötte upp Kjersti och tillsammans gick vi en tur ner till Skøyen för att se vad de fått in för höstnyheter på "Høyer". Det första jag ser är den här SNYGGA dunjackan från "Moncler" så nu står den på min "önskelista"..... Åååå så FIN den är.! Det jag gillar med deras jackor är att det är lätta, nätta, sitter "tight" och  som pricken över i är de VARMA. En perfekt snygg jacka att vara lagomt "sporty" med  i city.!

Sen hittade jag den UNDERBARA tunikan från By Malene Birger som jag tipsade om att jag sett i nya svenska "Mama".. Ska fota och lägga ut bild på den imorgon!! Den fick följa med både mig och Kjersti hem så nu blir vi "twins" ;-)

Det var riktigt härligt att se på alla tjocka mysiga höst kläder mitt  i sommar värmen. Snacka om kontrasternas dag... ena minuten är vi på Mallis, nästa står jag i shorts och provar en varm dunjacka.! :-)

P.S. Jag minns att jag hade en Moncler jacka då jag var yngre (med andra ord för typ 100 år sen), det är lite kul att de "kommit så starkt tillbaka".

Mallis!

168397-922
Det var en mamma som kom fram med den rosa ballongen och gav den till hjärtat. Hon tyckte den matchade oss så bra ;-) Johanna blev jätte glad!  Hon som fotade oss fick bara med mina ben.. ;-) men det gör inget för hon lyckades ta en underbar bild på mitt hjärta.!

Idag gjorde vi det igen... vi tog en tur till Oslos eget Mallis. Och jösses vad många fler som rest dit idag än igår, det var typ hur fullt som helst.! Mitt hjärta blev helt "vild" då hon såg alla barn och sparkade med fötterna och vinkade och hoppade av skratt i vagnen. Hennes glädje var total!!

Jag satte genast på henne sin baddräkt och ner i poolen gick vi. Idag var hon mycket tuffare än igår. Hon satt i poolen och plaskade vilt med händerna och skrattade och vinkade och jag riktigt såg hur KUL hon tyckte att det var! :-)

Vi var bara där i ca 1 timma men det var helt lagom. Hon fick bada och vi fick njuta solen och sen var hon så tröttis att hon somnade nästan direkt jag satte henne i vagnen.

Tror faktiskt att vi ska ta en tur till Mallis igen i helgen. Det har blivit vårt nya "favvo" ställe. :-)

Hemma.!

168397-921
Mitt hjärta på en bar i området nyss..

Nu är vi hemma. Hjärtat ska få mat, jag & JIG ska få pizza och sen bloggar jag!

Löpsedlar jag minns.

168397-918
Onsdag 19 december 1990. Tidningen "NSD" är en av Luleås 2 stora lokaltidningar.

Det finns 2 löpsedlar jag aldrig glömmer... Den ena är den ni ser här och den andra är den då jag såg att Prinsessan Diana var död. Eftersom den andra är så tråkig så fokuserar jag på den ni ser här!

När jag blev biochef för SF Bio / Filmstaden i Luleå med 6 salonger så hamnade det på löpsedeln! Det var jag och Thomas Fogdö som var de STORA nyheterna den dagen, ganska kul! :-)

Jag ska starta historien om mitt liv med att berätta mer om detta underbart roliga jobb som jag hade över många år både i Luleå och i Gävle. Men - nu är det ett SÅ fantastiskt väder ute så jag ska prioritera att mysa med mitt hjärta. Hon ska få mat nu och sen ska vi till... ni vet vad ;-)

Festligt med fredag!!

168397-917
Mingelbild från "Cafés Stora Modepris" som ägde rum igår kväll. Caroline Wiberg blev vald till Sveriges bäst klädda kvinna och Björn Borg fick Cafès Specialpris vilket förvånade i alla fall mig.... men kul grej!

Tänk- redan en ny fredag! KUL!!! Fredagar är dagar då man har en bra ursäkt till att unna sig något extra, att gå ut och äta en god middag, att ta en drink efter jobbet, att hyra med sig en mysig film på vägen hem från jobbet, att öppna en flaska champagne.... Ja, fredagar är helt enkelt FESTLIGA dagar! :-)

Och igår hade tidningen "Café" stor fest då de delade ut pris till alla som de tycker varit snyggt klädda. Om du klickar på den här länken:
http://www.cafe.se/stora_modepriset/index.html så kan du se alla vinnare och läsa motiveringarna. Personligen tycker jag att de flesta som det var vimmelbilder på var lite föööör speciellt klädda, det ska liksom vara sååå himla mega trendigt och i mina ögon blir det oftast bara fult faktiskt.. Den jag tycker var klart snyggast klädd på festen var Anette Lundgren!  Hennes outfit skulle jag vilja shoppa NU!  Elin Kling var också fin.

Nu sitter mitt hjärta och låter lite missnöjd så det är bäst jag går och busar henne på gott humör igen. Vi är som alltid vid den här tiden nyvakna och ska ta tag i dagen... Det är STRÅLANDE SOMMAR VÄDER ute så idag tror jag kanske att vi tar och gör en "favorit i repris", vi reser med andra ord till Mallorca över dagen! ;-)

Jag önskar dig en riktigt festlig fredag!! :-)

Shopping makes a girl happy!

168397-915
Jag såg den här jackan på Zara i Stockholm...köpte den inte då men fick den inte ur huvudet så när jag kom hem till Oslo gick jag raka vägen till Zara och köpte den ;-)

I LIKE MY MONEY WHERE I CAN KEEP MY EYE ON IT.
ON MY CLOTHES-RAIL.

Så står det på ett av alla kort jag har i min "box" och det är stämmer ganska bra in på mig... ;-)

Den här rosa jackan i lite "Chanel stil" shoppade jag på Zara förra veckan för endast 799kr. När man hittar något så fint till ett så bra pris så blir man helt enkelt HAPPY!! :-)

Nu ska jag vara duktig flicka och sätta mig och softa med ett glas rosa champagne och några kort som ska skrivas och sen ska jag lägga mig tidigt. JIG är bortrest med jobbet så jag får mysa med Gucci.. 

Imorgon ska jag fortsätta "the story of my life" också är det ju FREDAG, det blir kul!! :-)
God natt & sov så gott!

MYSIGT besök!

168397-914
Den här BEDÅRANDE SÖTA påsen innehöll fantastiskt fina presenter från Kjersti & Willy till mitt hjärta.

Efter min "after beach" mötte vi upp min kära, söta, underbara & fantastiska vän Kjersti. Vi gick hem till oss och hade ett härligt "girltalk" medan jag gav min sessa middag och jag passade på att äta själv också. Lyxiga snabbmakaroner & köttbullar blev det. Det är just nu sessans favorit mat! :-)

Kjersti hade med sig den FINASTE presentpåsen och de FINASTE presenterna till hjärtat. Tusen miljoner TACK vännen!!! Det var alltför mycket! :-)

Det är en lyx att ha en vän som man är så nära och jag är enormt tacksam för att jag har Kjersti i mitt liv. Hon betyder mycket för mig.

After beach.

168397-912
Hjärtat leker med Elians söta figur. Notera kontrasten på färgen mellan min arm och mitt ben... hmm.. ;-) Men då ska ni se min mammas "golfbränna" hon får varje sommar! Det ser ut som att hon ständigt har på sig kritvita sockar, så brun blir hon på benen! :-)

Efter badet satt vi och myste i solen en stund innan det var sov dags för hjärtat. Hon somnade nästan direkt då jag satte henne i vagnen och snarkade sedan sött i 1 timma. Hon är så söt när  hon snarkar :-) Hon gör bara det då hon sover på dagen och inte alla gånger, bara ibland, som idag... 

När hon sov så gjorde jag som man gör på Mallis, jag gick på "after beach"! ;-)  Tyvärr är ju caféet i Frognerparken inte det mest exotiska eller "glammiga" men dit gick jag. När man har på sig sina mörka solglasögon så ser man ju ändå så lite så jag inbillade mig att jag såg lite palmer och snygga människor ;-) Drack svalkande dryck och läste nya Damernas Värld och NJÖT solen!

Pool mys.

168397-911
Här busar & leker mitt hjärta med Eivind, Josefine & Elian.

TACK Josefine & Co för en underbar stund i solen!! Det här måste vi gör om fler gånger! :-)

Min älskade Johanna.

168397-910
Josefine har tagit den här söta bilden.

Här syns det lite bättre hur hon står. Snacka om bra träning för armarna! Jag undrar hur länge jag själv orkat att stå så?? ;-)  Den söta baddräken har jag föresten shoppat på H&M tidigare i våras.

Badflickan min.

168397-909
Vad är väl en resa till Mallorca mot en trilletur till Frognerbadet? ;-)

Så här stod mitt hjärta lääääänge och höll sig i bassäng kanten. Hon tyckte det var mycket mer kul än att sitta i vattnet. Exakt så gör hon hemma också de kvällar då jag inte badar tillsammans med henne. Då stor hon och håller sig i badkarskanten heeela tiden  hon badar och vägrar sitta ner.

Men de kvällar jag badar tillsammans med henne - gjorde det i kväll  - så sitter hon alltid i mitt knä och super myser och leker med sina rosa bad ankor :-)


Nu sover mitt hjärta, hon somnade strax före kl. 21, och jag är extremt jätte trött...zzz... måste vara solen & värmen som gör mig extra trött.. Har som mål att lägga mig före kl. 24 idag så vi får väl se hur det går med den saken..!


Mallorca?

168397-908
Här är jag och mitt hjärta i barnpoolen på Sunwing Resort Alcudia.... eller jag menar på Frognerbadet ;-)

Idag har vi låtsats att vi är på Mallorca! ;-)

Vädret har varit exakt så FINT som det skulle varit om vi rest dit (vi hade planer på att resa dit i tisdags..) och vi har t.o.m. varit i en barnpool och mitt älskade hjärta har badat! :-) Själv har jag mentalt ställt in mig på HÖST nu så jag droppade bikinin idag och körde shorts & topp istället så det blev ingen bading på mig. Men så är jag också en riktig "badkruka", jag badar inte ofta ens på Mallorca...

Vi mötte upp Josefine & Co på Frognerbadet och där super myste vi i ett par timmar. Mitt hjärta badade lite och vinkade och skrattade till alla barn. Det var tok mycket folk så hon hade fullt upp att titta på alla. :-) Hon blir lite frustrerad när nästan ingen vinkar tillbaka.. men hon var jätte nöjd ändå! :-)

Nattning pågår.

168397-907
Här är mitt hjärta och jag på väg hem från Frognerparken i eftermiddag.

Vi har haft en helt underbar dag som jag berättar ALLT om senare men just nu pågår nattning av min älskade prinsessa. Vi ses här på bloggen sen! :-)

Dagens shoppingtips!

168397-906
I bakgrunden syns alla de blader som jag helt glömde att ta med på förra bilden.. Interiör blader & mama & Family Living m.fl... Många blader blir det ;-) Till vänster : Svenska ELLE (kan ej köpas i Norge, shoppade den i luleå), till höger: Norska ELLE (kan ej köpas i Sverige)

Om du bara ska shoppa ETT blad den här månden så tycker jag att du ska välja ELLE!

Detta nummer är extra tjockt och du får höstens "Trendbibel" på köpet med massa härliga bilder från alla modevisningar runt om i världen.  Norska ELLE kom i butik igår så den är rykande färsk!

Om du har 59kr över och önskar inspiration inför höstens shopping är det bara en sak att göra..... 
Löp & köp!  :-)


Liten vill blir stor.

168397-905
Spana in fötterna... hon står på tå nästan hela tiden. En prima ballerina ;-)

Mitt hjärta ställer sig upp hela tiden precis överallt där hon kan hitta något att ställa sig mot. Också står hon där hur länge som helst och ibland sätter hon sig bara ner igen men ibland så trillar hon rakt baklänges... och jag får springa dit och trösta.. Stackars liten. Hon vill så gärna bli stor nu! :-)

Nu sover hon sött i sin säng och jag ska passa på att kasta mig i duschen, fixa håret och äta frukost innan hon vaknar. Om jag har är mega effektiv så hinner jag allt.. ;-)

Sen är planen en tur ut i SOLEN och möta upp Josefine & Co och sen ska vi mysa med Kjersti. Detta blir en underbar dag! :-)

Vardags LYX!

168397-904
Varför 2 Costume? Jo, för att den Danska har jag köpt i Sverige och sen är den i Norsk version i Norge.

Som ni vet så Ä L S K A R jag blader!!! :-)

Jag shoppar "alla" blader och jag tok myser då jag sitter och bläddrar i dem och läser i dem och bläddrar lite till i dem...  Blader ger mig INSPIRATION och att sitta med dem är avkoppling.. !

Dessa blader är från september, alla september blader har ju inte kommit ännu men dessa är de jag shoppat "so far". Mitt tips till dig är att du inte behöver shoppa detta nr av "DV Mode", jag tycker att det var ett riktigt tråkigt. ELLE är super och Vogue har ett snyggt  ROSA cover den här månaden.

Enjoy! :-)

P.S i Norge säger man "blader" om magasiner.

Torsdag = nästan helg!

168397-903
Här är vi på väg hem från sjukhuset på fredags kvällen.. Hjärtat låg och sov sött i korgen och som ni ser så fanns det inte en chans i havet att jag kunde knäppa igen byxorna ännu.. ;-)

Vi blev kvar på sjukhuset till fredag trots att vi egentligen skulle rest hem på torsdagen. Hjärtat hade nämligen höga värden på "gulsot" så vi fick bli kvar så att de kunde checka detta ordentligt. Hon var så där härligt gyllenbrun, som att hon precis kommit hem från en solsemester :-)

Det var en svensk sköterska som kom in med den förfärliga "sol sängen" som mitt hjärta skulle sova i ett par nätter. Jag grät heeeeeeela natten då hjärtat låg på denna hemska hårda solsäng (som ett mini solarium) för hon grät också och hon ville ju mycket hellre ligga skönt mot mig.... Sköterskan sa att om vi fött hjärtat i Sverige så hade hon aldrig behövt ligga i en sån här säng av 2 orsaker: 1. dessa sängar existerer inte i Sverige. 2. mitt hjärta hade så låga värden att i Sverige hade man inte gjort någon behandling. Gissa om jag önskade att jag fött i Sverige där och då! ;-)

Men allt gick i alla fall hur bra som helst! Hjärtat hade INTE gulsot. Alla undersökningar gjorde att vi fick stanna kvar 1 dag längare än planerat så vi blev där måndag-fredag.

Ett par saker jag minns mest från dessa dagar är...

**Den märkliga känslan då jag bytte blöja för FÖRSTA GÅNGEN i mitt liv, jag har nämligen aldrig varit en sån där "barnkär" tjej som är barnvakt och passar på andras babys så detta var en HELT NY VÄRLD för mig! :-)

**Sen hade ingen sagt till mig att man har jätte ONT i kroppen efter födseln och att "gravidmagen" är kvar ett bra tag efteråt. Jag trodde att den var som en "ballong", så jag trodde att när babyn var ute så var det som att sticka hål på den och vips! så skulle den försvinna! Men oj, så fel jag hade... Mina favorit jeans som jag hade med mig och trodde jag skulle kunna ta på mig dagen efter (optimistisk är jag! )  kan jag faktiskt fortfarande idag, 1 år senare, inte ha..

**Också grät jag VARJE GÅNG vi kom ner i restaurangen för att äta (frukost, lunch, middag) för jag blev såååå RÖRD av att se alla som hade besök eftersom min egen familj bor så långt borta och därför inte kunde komma (de kom istället då vi kommit hem). Jag blev också rörd av att se alla andra som gick runt med sina små babys för hela "settingen" var så overklig för mig. Herregud, hade jag fått barn??!?? ;-)

Sen minns jag så klart mest kärleken till min älskade lilla dotter och jag grät floder bara jag tittade på henne...  Jag grät typ hur mycket som helst dessa dagar på sjukhuset.... av GLÄDJE så klart!!! :-)

My god - man jag ju egentligen SÅ mycket att berätta från dessa dagar men det får bli ett kapitel i den där boken jag kanske ska skriva en dag i mitt liv... Det här får räcka för nu tycker jag.

Mitt hjärta och jag är ganska nyvakna. Kl. 06 vaknade hon och ville ha mat och efter det låg hon och myste hos mig och JIG i stora sängen och somnade sen om till kl. 09 mellan oss. Såå mysigt! Vaknade av att hon säger "mamma" och tittar på mig. DET är KÄRLEK det! :-)

Nu ska jag vi tag i dagen som bjuder på en klarblå himmel och strålande sol!!

Önskar dig en underbar dag. Och nu blir det inget mer baby snack idag, nu blir det tips & fortsättningen på "the story of my life" istället :-)

Välkommen till världen älskade Johanna!

168397-900
När bilden togs hade jag, JIG och mitt hjärta precis kommit in på vårt hotellrum på Ullevål Sjukhus. Klockan är strax efter 01 och mitt hjärta var då 4 timmar gammal... Vi skålar i "Farris" (=Ramlösa) och jag fick ett vackert kärleksarmband av JIG som bara han har "nyckeln" till..

Då ska vi se, nu ska jag fortsätta historien där jag avslutade den sist...
Jag och JIG körde som sagt till Ullevål sjukhus vid kl. 9 på morgonen den 21:a augusti 2006. Då vi kom fram hade värkarna blivit mer "täta" och vi hade turen att få det rum som jag även skulle föda i på en gång så där "checkade vi in" med våra saker. Sköterskan sa att eftersom jag bara var öppen ca 1 cm så kunde vi resa hem och komma tillbaka senare.

Men för mig var det TOTALT oaktuellt. Jag hade värkar så tätt att det kändes absolut inte bra att resa hem igen. Så- vi gick en promenad till det café som fanns för att "softa". Då är klockan runt 11 och mina värkar börjar göra ondare och ondare så jag går ganska direkt tillbaka till rummet och lägger mig på sängen... När sköterskan tittar in och undrar varför jag redan är tillbaka? Så säger jag att jag har såå ont och då gör hon en ny kontroll och säger att det var det inte så konstigt att jag hade för plötsligt var jag öppen 5 cm.!

Sen låg jag där i sängen hela eftermiddagen faktiskt. Värkarna blev ondare och ondare och jag hade ju varit lite "kaxig" och sagt att jag nog (för lite osäker var jag ju..) skulle föda utan smärtlindring trots att  min fastlege hade sagt till mig att jag ABSOLUT skulle be om Epidural a.s.a.p. då jag kom in..  Men när sköterskan plötsligt säger till mig att "de värkar du har nu är en barnlek mot de värkar du kommer att få senare, jag gissar att de du har nu är på nivå 3 av 10!" så var saken klar. "Ge mig Epidural NU!!" var mitt raka svar ;-) för SÅ ont hade jag redan då och jag tänkte att om det här är 3 av 10 då DÖR jag på 10..!

När jag fått epiduralen så blev allt bara hur skönt som heslt!! :-) Jag låg där i sängen och sov och vilade och myste och pratade med JIG och tänkte att my god! det här bli ju "a peace of cake!" :-)  Men vad INGEN sagt till mig är ju att de TAR BORT (eller i alla fall drar ner..) smärtlindringen när man ska föda för då måste man KÄNNA värkarna.

Det var nog BRA! att ingen sagt det till mig för då hade jag kanske tänkt: jamen, varför då ta den överhuvudtaget? Men tro mig - det är VÄRT att ta den för det är sååå SKÖNT att få softa innan själva födandet drar igång.! :-)

Nu tänker jag absolut inte gå in på några detaljer om själva "processen" då min älskade sessa skulle ut för det är bara så himla speciellt att det måste helt enkelt upplevas ;-) Jag har nog faktiskt berättat "nog" då jag sagt det där med att epiduralen inte verkar när det väl är dags.. för det verkar ju vara en världshemlis eftersom INGEN sagt ett ord om det?! (varken jordmor eller fastlege..)

Det var i alla fall "dags för action" (dvs - nu skulle själva födseln sätta igång på riktigt) runt kl. 18 på kvällen. Och då kom min bästa vän Petter och gjorde oss sällskap.! JIG hade haft sms & tfn kontakt med honom hela eftermiddagen eftersom han skulle vara med  så när det väl var dags så kom han.! :-) Jag minns att jag hade såååå O N T  precis när han kom dit så när han och JIG började prata så bad jag dem vara tysta så att jag fick ha ont i lung och ro ;-)

Jag fick dropp för att processen skulle komma igång mer än den gjort och de försökte ge mig lustgas men det ville jag absolut inte ha (tog typ 2 andetag, that´s it.) och jag fick sätta upp benen i sånna där "hållare" och jag bad JIG hålla en kall handduk H Å R T mot min panna heeela tiden och de ökade på droppet ännu mer och sen började de som sagt att prata om "sugklockan" för Johannas huvud hade "kilat fast" så det var därför hon inte kom ut, hon satt helt enkelt fast.

Men bara tanken på denna sugklocka gav mig så mycket extra energi att mitt hjärta kom ut PRECIS i det ögonblick som en läkare sticker in huvudet genom dörren och säger "hej! här är jag med sugklockan!" :-) Så - det var perfekt tajming! :-) LYCKA!!! :-)

Det var jätte lyxigt att ha 2 killar med mig då jag födde min prinsessa och jag är glad och imponerad över att JIG gick med på att min vän fick närvara för det såg jag absolut inte som någon självklarhet. Det enda JIG sa var : "så länge det inte blir något tvivel om att det är jag som är pappan så är det lugnt."! ;-)

Vår älskade prinsessa tittade ut kl. 21.07 den 21 augusti 2006 och sedan den dagen har mitt liv förändrats totalt.. !

Nu är det den 23:e augusti 2007 och klockan är 01.20 och jag håller på att somna så jag får helt enkelt säga som de gör i filmens fantastiska värld.....

"To be continued." :-)  (berättar med andra ord mer en annan dag..)

Jag har SÅ mycket att berätta.

168397-899
Här har jag fotat av en helsida i "Embacollage" katalog. Det är från dem jag köpt de fina påsarna, det vackra rosa blanka presentpappret och det vackra matchande sidenbandet med loggos på till min butik Gizmo & Co som  jag hade fram t.o.m. mars månad i år.

Jag har ju - på er läsares begäran - börjat berätta "the story of my life" och jag känner att jag har SÅ mycket att berätta.. Vill så gärna börja med att berätta om min butik men jag ska göra som skrev häromdagen - starta med mitt liv "från början".

Men idag prioriterar jag att berätta om Johannas födsel så att jag "blir klar" med den saken :-) Jag ska bara ta och städa klart här på köket nu då sessan somnat om också ska jag ta och öppna den där flaskan med rosa bubbel som jag aldrig öppnade igår...för jag känner att det passar perfekt att ta ett glas rosa champagne när jag ska skriva om det mest speciella man kan vara med om i livet - nämligen det att föda barn.!

Då Johanna kom till världen..

168397-897
Här är mitt hjärta några månader gammal..

Jag lovade ju igår att jag ska berätta om när Johanna kom till världen i kväll så det ska jag göra. Nu ska jag bara ge mitt hjärta som precis vaknat till igen lite mer mat :-)

Härligt varm & solig dag har vi haft!

168397-896
Här är jag och mitt hjärta på "Lektar´n Lounge". Min mobil är den bästa leksaken i hela världen för min sessa... hon håller på med den heeela tiden..

För första gången i sommar var vi en sväng på "Lektar´n Lounge". De har super sköna stora kuddar att sitta / halv ligga på och det passade perfekt för en busig sessa.  När vi satt där kändes det som att vi var vid Medelhavet för oj! så varmt det har varit idag! helt fantastiskt!! :-)

Det var verkligen jätte mysigt att träffa Kjerstin för vi hade inte setts på jätte länge. Hon hade precis blivit sambo och var så där härligt nyförälskad så jag är SÅ glad för hennes skull!

Nu, kl. 21, somnade precis mitt hjärta. Vi har haft en jätte mysig kväll här hemma med lek och bus också har vi badat. Jag badar tillsammans med mitt hjärta nästan varje kväll och det är såå mysigt.! Vi sitter i badkaret och leker med en massa leksaker och badankor och små båtar... sen får hon alltid sin flaska med välling (eller baby pluss) och sen somnar hon sött efter att hon tränat att ställa sig upp ungefär 25 gånger ;-)

JIG ringde precis från Uddevalla där han gjort ett stopp på vägen hem för att shoppa svenska delikatesser som... köttbullar, smörgåsrån, kinasnacks etc.  Fördelen med att han har ett företag i Sverige är att han kommer hem med SVENSK mat, nackdelen är att han är borta väldigt mycket.

Glass är gott.!

168397-895

Mitt hjärta busade & lekte massor med Kjerstin och vi mumsade i oss super god Mövenpick glass med chokladdopp. Jag ÄLSKAR glass! När jag var gravid med hjärtat så åt jag galet mycket vanilj glass, kunde lätt äta några liter i veckan ;-)

Två prinsessor.

168397-894
Här är min sessa tillsammans med min Gizmo prinsessa Kjerstin som jobbade hos mig på Gizmo & Co.

Idag hade jag och hjärtat inga planer mer än att jag skulle fixa ett par ärenden nere i city. Så ringer plötsligt Kjerstin och säger att hon vill ses och lämna en present till Johanna så vi mötte upp henne vid 14.30 och blev sen med henne på Aker Brygge i solen heeeela eftermiddagen. Det var SÅ mysigt!! :-)

Kjerstin var en av mina underbara Gizmo änglar som jobbade hos mig och hon är den BÄSTA säljaren. Hon är SUPER  duktig!!!!! Idag jobbar hon i "Tiger" butiken på Majorstuen ett par dagar i veckan vid sidan om studierna så om ni ska shoppa Tiger kläder så ska ni absolut gå till henne! :-)

Tusen TACK sötaste Kjerstin för den jätte fina Prinsesse boken min sessa fick. Du är så snäll som tänker på henne! :-)

Just nu..

168397-893

....sitter mitt hjärta och ser på "Bolibompa" (hon älskar det!!) och jag håller på att fixa mat till henne och mig. Vi blev ute längre än planerat så vi kom nyss hem. Detta var en lovely dag!! :-)

Svenska köttbullar.

168397-892
Josefine har mejlat mig den här fina bilden som hon tog igår på Odeon.

Nu sitter mitt hjärta och mumsar i sig goda svenska köttbullar. Det är hennes favorit mat just nu :-) Hon börjar bli så stor mitt hjärta och 2 till tänder har börjat titta fram så hon tuggar på ALLT för det kliar nog en del..

Vi ska piffa till oss då hjärtat ätit klart och gå ut i solen och mysa :-)

P.S Zara har börjat med "gravid kläder".! Så om du är gravid nu så kan du nog hitta massa fint där! :-)

Min onödiga mamma shopping ska bli en TAVLA!

168397-891
Den söta klänningen till vänster fick hjärtat i 1års present, jag har shoppat den på NK i Stockholm (såg igår att den finns på "Zimba" här i Oslo också) och den högra får ni läsa mer om nedan... Det är ganska otroligt att min sessa gått från den ena storleken till den andra på 1 år.!

Den söta lilla Burberry bodyn till höger shoppade jag när jag var höggravid och vi var i Göteborg. Storleken är "1 månad" och jag tyckte att den var sååååå söt.! och såg framför mig att min sessa skulle ligga i vagnen och ha den på sig... 

Men så blev det inte riktigt.. Den visade sig ju vara TOTALT opraktisk. Alla knappar är i ryggen och när mitt hjärta var nyfödd var det sista jag ville att lägga henne på mage. Nej, jag ville knäppa alla knappar fram på magen också ville jag bara att hon skulle ha sig mjuka, sköna bodys mot sin lilla kropp. Så jag gick rakt i "gravid mamma vill shoppa fina saker till sin nyfödda baby fällan" ;-)

Den lilla bedårande bodyn var faktiskt min "målbild" då jag låg och födde min prinsessa. När det var som jobbigast så såg jag min sessa framför mig.. hon låg på golvet i sitt rum i den här söta bodyn! Så därför betyder den något extra för mig trots att hon ALDRIG använt den.

Jag tänker därför RAMA IN bodyn! :-) Jag tänker få den "uppspänd" på en vit bakgrund i en lite tjockare vit ram med glas framför. Så det är mitt tips! Om du har ett klädesplagg från då din baby var liten som betytt extra mycket för dig så kan du rama in det så får du en vacker, annorlunda tavla att ha på din prins / prinsessas rum! :-)

Dagens tips!

168397-890

Mitt hjärta är fortfarande snuvig... speciellt på morgonen... och då torkar jag henne självklart med Hello Kitty kleenex :-)  Dessa underbart söta kleenex förpackningar har jag shoppat i Thailand. Jag köper alltid med mig "hur många som helst" varje gång jag är där för de är extremt billiga, tror varje förpackning kostar typ 1 kr.

Här hemma i Sverige & Norge hittar du lite finare näsdukar på tex H&M. Att ha en söt förpackning med näsdukar förgyller handväskan och det är ju inte bara till att torka näsan man kan behöva dem, de är bra att ha när man går på offentliga toaletter utan toalett papper också... ;-)

Godmorgon onsdag!

168397-889
Mitt nyvakna hjärta tok busar redan. Hon ålar sig upp på kartongerna från presenterna igår och ligger sen där uppe och sprattlar med benen och skrattar :-) Och jag står brevid och checkar så hon inte ska ramla ner..

Nu är vi helt nyvakna och jag inser att jag M Å S T E börja gå och lägga mig tidigar än 01.30-02 för det är FÖR sent. Jag är sååå trött på morgongen.... Hjärtat vaknade vid kl. 5 i natt och ville ha mat och sen sov vi som sagt till nyss. Mysigt.! :-)

Ska ta tag i dagen här nu. Solen skiner från en vackert blå himmel vilket gör att jag LÄNGTAR extra mycket till jag kan öppna balkongdörren och sitta där ute och mysa i morgonsolen..Jag hade sååå fint där ute förra sommaren med stora vackra olivträd, vita trämöbler och massa rosa blommor... Det här fasadearbetet var verkligen "bad tajming" eftersom de startade i mitten av maj och slutar lagom till hösten.. Men snart är de ju klara! :-)

Hoppas att du har en underbar vecka och idag är det ju "lill lördag" så jag tycker att du ska hitta på något extra kul! :-)

TACK för idag!

168397-887
Här poserar vi för JIG inne i sessans rosa rum. Gucci ville också vara med på bild..

Det här har varit en jätte mysig, solig, rolig, härlig, glad, varm, rörande och FANTASTISK dag. Det har varit Johannas dag! :-) Jag är SÅ stolt och glad över att jag har en så underbar liten prinsessa och jag blir RÖRD till tårar över all uppvaktning hon fått idag!

Ni som läser min blogg är bara underbara!!!  Vi har fått såååå många fina,  rörande, söta, och trevliga inlägg idag att jag blir helt tagen... TACK så jätte mycket!

Och TACK för kort som kommit i posten och e-mail och presenter och sms och blommor...!

Till sist vill jag tacka min JIG som jag fick vackra röda rosor av idag eftersom jag ju firar 1år som mamma. Jag älskar dig! :-)

Nu är jag en super TRÖTT mamma som tackar för den här fina dagen och säger god natt, sov gott, vi ses imorgon! :-)

P.S Vi ska ha ett kalas för Johanna i september, då passar vi på att fira både henne och mig samtidigt.

P.S vid exakt den här tiden, strax efter 01, för exakt 1år sedan satt jag och JIG och skålade i Farris (Ramlösa) vid sidan av Johanna på det sjukhushotell där vi fick bo. Också fick jag en present... 2 prinsesse böcker.. och i den ena hade JIG tejpat fast ett vackert armband... :-)

Fint kort!

168397-888

TACK så jätte mycket Evelina för det här super fina kortet som du mejlat oss.! :-) Jag blir så enormt imponerad över att du som läser min blogg tar dig tid att göra ett så fint kort till min prinsessa. Det sätter jag stor pris på! :-)

Små söta rosa saker.

168397-886

De här söta små presenterna shoppade jag till mitt hjärta i Stockholm förra gången vi var där. Butiken som jag hittade dessa fantastiskt söta saker i heter "Små Grodorna" och ligger på St.Eriksgatan. Det var första gången jag var dit men inte den sista!

På den underbara kudden i sammet är det en liten plastficka mitt fram (med vita kanten runt) som man ska sätta in en bild på sin prinsessa i. Den söta lilla elefanten ska hjärtat träna att gå med, och bodyn med den söta texten var ju ett "must" :-) Det fina princess kortet shoppade jag i USA när vi var där då sessan låg i min mage.

Sånna här små söta rosa saker gör mig lycklig! :-)

Vi myser i "kaoset".

168397-885
Gucci blev nästan med på bilden.. ;-)

Här sitter vi och super myser i kväll jag och mitt hjärta mitt i paket röran :-) Vi öppnade alla små paketen och busade. Det är ju sååå roligt att lika med presentpappret när man fyller år tycker sessan...ibland nästan roligare än med själva presenten ;-)

Jippie!

168397-884
"Titta! det är ju en sån där stol som Elian har!"

Johanna blev sååå GLAD då hon öppnade det här paketet tillsammans med JIG!  Hon fick nämligen den stol som hon blev helt "kär i" på Elians kalas i helgen.

Jag undrar föresten vilken butik den är köpt på? Hmm... svårt... ;-)

Spännande med paket.

168397-883
Hjärtat myser framför sina paket...

VARFÖR har alla leksaksbutiker alltid sååå FULT omslagspapper? Jag kan inte förstå?!? Jag menar, varför inte välja en design med liiiite minde loggos på? Är de rädd att man ska glömma var man shoppat? ;-)

Som ni ser så var jag bara tvungen att sätta fast en rosa rosett, då blev det i alla fall liiite bättre... :-)

JIG kom hem en liten stund sent på em och då öppnade han och hjärtat de stora paketen också åt vi middag och tårta innan han körde iväg mot Göteborg.  När han rest så myste jag och mitt hjärta med att öppna de små paketen också monterade jag ihop den ena av  hennes nya leksaker som hon blev SÅ glad i!

Jag riktigt såg på hjärtat hur hon lyste i kväll. Hon tyckte verkligen om att fylla år! :-)

Törstig sötnos väcker minnen..

168397-882
Mitt hjärta låg brevid mig i soffan på Odeon och drack vatten ur Elians flaska hur länge som helst och det blev en så söt bild tycker jag. Hon ser ut att ha det så skönt.... och avslappnat...och det får mig att tänka på då hon låg inne i min mage..

Idag har jag varit lite nostalgisk och tänkt tillbaka på när mitt hjärta låg inne i min mage. Hon var beräknad att göra entré den 11:e augusti men tittade inte ut förrän den 21:a. I princip alla andra gravida tjejer som går över tiden tänker "gud vad jobbigt. ska hon/han aldrig komma ut? jag står inte ut längre.." Men så tänkte aldrig jag för jag var SÅ GLAD för all "bonus tid" (jag kallade det så) som jag fick! :-)

Alla denna "bonus tid" använde jag till att göra saker som stod på min "att göra lista". Och eftersom jag drev en egen butik då så var den låååång för när man har en egen butik så har man alltid för mycket att göra, speciellt i augusti då alla kläder till kommande vår sessong ska köpas in.  Så, jag sprang (well, sprang och sprang... det orkade jag nog inte, men jag gick fort...!) på inköp på dagarna, jag skyltade om i butiken, jag hade möte med räkenskapsfirman etc etc. Och till sist så skrev jag en manual.

Denna "arbetsmanual" om hur man jobbar på Gizmo & Co, på 20 sidor, skrev jag klart den 20.e augusti sent på kvällen. Jag printade ut, gjorde iordning manualer i mappar till mina anställda och sa till JIG : "nu åker jag ner med manualerna och lämnar dem i butiken!".  Då var klockan vid 23.30 på kvällen och JIG tyckte att jag var helt G A L E N som skulle börja ge mig ut "mitt i natten", höggravid på 9 dagars "övertid". Men jag kände bara att jag måste få dit dessa manualer för man vet ju aldrig....

När manualerna var på plats i butiken och jag kom hem och la mig i min sköna säng så tänkte jag att nu, NU! har jag ÄNTLIGEN fått gjort allt jag önskade att jag skulle få gjort före sessan tittade ut så är jag redo!

Och vad händer? Jo, jag vaknar mitt i natten av att jag behöver gå på toaletten. Det var första gången (!) jag vaknade på natten och behövde gå på toaletten så jag reagerade på det men somnade sen snabbt om. Men! så dröjer det inte så länge så vaknar jag IGEN och behöver gå på toaletten och då tänkte jag "Aha!!" nu händer det! För min veninna Lotta hade sagt till mig att man oftast går på toaletten ofta innan man ska iväg och föda för att kroppen ska kvitta sig med sånt som kan vara ivägen då.. (kroppen är SMART! ;-))

Och mycket riktigt. Vid kl. 5.30 vaknar jag och har lite ont i magen... låg och klockade smärtan och insåg att det var värkar och att det var dags! Så jag väckte JIG och sa att vi nog måste åka till sjukhuset, fixade mig, vi åt frukost och sen körde vi dit.... 

Berättar fortsättningen imorgon... annars blir inlägget för långt ;-)

Rosa - till Johannas ära.

168397-881
Odeon tidigare idag.

Idag hade både Josefine & hennes söta prins Elian på sig ROSA till ära för födelsedags prinsessan :-) Också hade Josefine köpt med sig (snällt!!) en bit av Baker Hansens UNDERBART goda hallon tåra som sessan (och vi andra) fick mumsa på. Lyxigt god är den tårtan! :-)

TACK våra vänner för en riktigt mysig eftermiddag!! Ni gör oss glada! :-)

"Sagan om Prinsessan av Rosa"

168397-880
Här sitter mitt hjärta tillsammans med Josefine på Odeon och suuuuper myser då hon bläddar i det JÄTTE FINA album hon fick av Josefine, Elian & Eivind idag.  Mitt hjärta blir helt "vild" när hon ser bilder på sig själv (och andra babys) och pekar och pratar och skrattar. :-)

När vi mötte upp Josefine & Elian idag på Odeon så fick hjärtat en SÅ fin present! Josefine hade gjort ett rosa fotoalbum från Ordning & Reda med bilder & text till rubriken "Sagan om prinsessan av rosa". Det är bilder från Johannas första år.  Helt enormt FINT är det!! Och ett fantastiskt album för mitt hjärta att ha kvar till hon blir stor.!

Fick lite prestationsångest över alla bilder jag har liggande som jag ännu inte fått in i album... hmm... tror jag ska ta tag i dem a.s.a.p.! ;-) Bra jag fick en "reminder" idag ;-)

TUSEN MILJONER TACK vännen för världens finaste album!  Jag är SÅ impad över hur du fått tid att fixa detta, du är en super FAB mama! :-)

TACK så jätte mycket!

168397-879
Här sitter jag i vagnen tidigare idag. Den söta "Birthday Princess" brosjen har jag fått av mamma.

Jag är sååå GLAD över att jag fått så jätte många grattis hälsningar här på bloggen idag. :-) Jag kan inte räkna ännu men mamma hjälpte mig och sa att det är hur många som helst som skrivit till mig.

TACK TACK TACK, så jätte mycket!!!  Ni är fantastiska och jag är lyckigt lottad som har så många som tänker på mig! :-) Det var så roligt att fylla år idag att jag redan längtar till nästa gång! Också längtar jag till vi ska ha mitt kalas, mamma säger att det blir någongång i september.

Kramar!
Johanna :-)

P.S mamma ska se på "Grey´s Anatomy" på TV nu också funderar hon på att öppna en flaska rosa champagne.. det tycker jag att hon ska göra för hon förtjänar att fira sitt 1:a år som mamma!  Hon skriver mer senare.

A room with a view...

168397-878

Se vilken bedårande tårgripande vacker utsikt vi hade från sessans rum idag... det är så man blir helt rörd och sentimental... såååå vackert....

NOT!  Alltså nu är jag SÅ trött på att inte se annat än möjligtvis en arbetare utanför fönstret..  Och det här fönstret är ju normalt det enda vi kan öppna ca 2 dm men idag tog det stopp i hans ben då jag försökte öppna ;-)  De har lovat att vara klara till 1 september... jag hoppas verkligen att de håller tiden! :-)

P.S den underbara Musse Pigg lampan kommer från "Donaldson", synd den butiken inte finns i Oslo längre.. närmaste nu är ju i Cph..

Dagen.

168397-877

Jag och mitt hjärta startade dagen med att öppna ett paket som kommit i posten och hjärtat blev SÅ glad för hon älskar böcker! Hon kan sitta och bläddra i dem och peka på bilderna jätte länge helt för sig själv... sött! :-)

Sen skulle vi möta upp Josefine & Elian kl. 13 i parken men det slutade med att vi blev så sena (ingen panik stress idag...) så vi mötte dem runt kl. 14 på Odeon istället. Sofforna där är så perfekta för de små att leka i också var det en underbart solig & varm dag idag så det var lovely att sitta ute.!

Nu har mitt hjärta precis somnat sött efter en super busig & mysig kväll. Jag är övertygad om att hon har fått med sig att hon fyller år idag för så busig som hon var i kväll har hon aldrig varit förut ;-) Det är LYCKA för mig att se henne så lycklig! :-)

Vid den här tiden, 21.40, förra året, låg mitt hjärta mot mitt bröst för första gången och det kändes helt magiskt!

Vi myser, leker & öppnar paket.!

168397-875
Här är jag och mitt hjärta på Odeon tidigare i eftermiddag. Vi njöt solen och myste tillsammans med Josefine & Elian och på bilden håller jag i den FANTASTISK present mitt hjärta fick.. vad det var? jag visar senare!

Idag har jag prioriterat tiden tillsammans med med min prinsessa framför att blogga men i kväll, så fort hon somnat, lovar jag att lägga ut massa bilder och berätta om vår super mysiga dag :-)

Just nu leker vi med alla presenter och mitt hjärta kryper upp på de STORA kartongerna och sitter uppe på dem och skrattar HÖGT :-) Det gör mig hur lycklig som helst :-)

Vi ska leka lite till, sen bada och sen! återkommer jag.

Dagen idag är Johannas!

168397-874

Här sitter mitt nyvakna födelsedagsbarn och beundrar de fina ballongerna hon fick på morgon :-)

Vi har precis öppnat en söt present som kom i posten igår (TACK Jessica!!) och nu ligger hon och bläddrar i sina nya böcker. Själv sitter jag med tårar i ögonen för jag blir såååå rörd av alla era hälsningar till Johanna här på bloggen.. TACK!! :-)

Nu ska jag ta tag i dagen här och sen ska vi ut och köpa god tårta att mumsa på. Vi kommer att ha kalas för Johanna om några veckor men jag, JIG och Johanna ska fira tillsammans i eftermiddag..

Jag & Johanna önskar er alla en underbar dag! :-)

Grattis på 1 års dagen min älskade prinsessa!

168397-870
Det här jätte fina kortet har en av mina blogg läsare mejlat mig idag. Tusen miljoner TACK "Angel" (
http://angelsmode.blogspot.com )! Det var otroligt snällt och omtänksamt av dig! Kortet är SÅÅ fint!! :-)

HIPP, HIPP, HURRA!! Idag fyller min älskade dotter Johanna Alexandra 1 år.!  För ett år sedan den här dagen så  vaknade jag strax efter kl. 05 med värkar, vi åkte in till sjukhuset vid kl. 09 och klockan 21.07 på kvällen tittade sötnosen ut :-)

Hela tiden jag gick gravid tänkte jag: "Jag hoppas att får föda på dagen. så att jag får vakna hemma på morgonen, fixa mig, åka till sjukhuset och föda." och precis så blev det.! Ingen stress, ingen panik, allt gick väldigt lungt och bra fram till jag låg där på sjukhuset och värkarna tog helt av och min lilla sessa hade kilat fast sig med huvudet och inte ville komma ut...  Och då de började prata om "sugklocka" så tänkte jag: "över min döda kropp! jag ska INTE ha någon sugklocka!"  och det gav mig extra energi för minuter senare var Johanna ute! :-)

Sedan den dagen har livet fått en ny dimension.! ordet kärlek har fått en helt ny innebörd och smärtgränsen har flyttat sig mååååånga meter (att det kunde göra SÅ ont? det var det ingen som sa.. ;-)) men framförallt så har livet BERIKATS!

Jag som aldrig någonsin trodde att jag skulle vara mammaledig (det är faktiskt sant, jag har alltid varit extremt jobb fokuserad) har nu varit hemma i 1 år. Det hade jag (och mina vänner och min familj...) aldrig kunnat drömma om !

Johanna är FANTASTISK och jag önskar henne ALL lycka i hela världen! :-)

The story of my life..

168397-869
Intervju med mig i bladet "Puls" här i Norge, april 2006. "Sannheten om LØGN" hette artikeln som gick över 5 sider. Min del i artikeln hade rubriken "Kunden har alltid rätt". Jag blev tillfrågad om att delta p.g.a. det kommit i tidningens kännedom att många av mina kunder tyckte att jag och min butik utmärker oss för att vi är så ärliga mot kunderna och inte lurar på dem nåt...  (koftan jag hade på mig var föresten beige (inte blå!) men de har färgat den i tryck)

Ni är många blogg läsare som efterfrågat att jag ska berätta om mitt liv. Det gör jag GÄRNA men problemet är att jag har så galet mycket att berätta att jag måste dela upp det i olika delar och ta lite här och lite där för annars blir det en hel bok och det orkar jag inte skriva just nu  och ni orkar inte läsa :-)

Så - jag lovar att jag nu ska starta med "The story of my life". Men - imorgon fyller min älskade underbaraste prinsessa 1 år så jag måste gå och lägga mig strax så att jag vaknar pigg & utvilad imorgon.

Min historia kommer att börja med då jag 14 år gammal hade "pryo" (=praktik) på "Hennes & Maurtiz" i Luleå för det visade sig bli starten på mitt yrkesliv. Det är idag ca 23 år sedan!

Det som har präglat hela mitt liv är att jag A L L T I D har vetat vad jag ska bli och vad jag ska göra. När andra jag känner varit osäkra på vad de vill? vad de ska göra? vad de vill bli när de blir stora? Så har jag hela tiden alltid vetat. Att jag hela tiden har haft den målmedvetenhet har gjort att jag inte behövt oroa mig så mycket eller "tappa tid" på att gå runt och fundera på vad jag egentligen vill? Därför är det en egenskap som jag är extremt glad över att jag har.! :-)

När jag har sökt jobb har jag tänkt så här: "det här jobbet ska ju ändå bara ha en stund, för sen ska jag ju göra det där jag ska göra.... Men om jag får det här jobbet så samlar jag på mig erfarenhet inför målet". Detta har gjort att jag faktiskt har fått alla jobb jag har sökt  (utom ett! ) för jag har aldrig känns någon stress eller varit nervös eller tagit det på så himla stort allvar. För innerst inne har jag alltid veta att jag ändå ska göra något helt annat en dag.!

Detta mål har hela tiden varit följande : "Jag ska öppna min egen butik där jag ska sälja kläder & interiör!". Punkt.!

Jag tror väldigt mycket på att livet inte behöver vara så  himla kompliserat. Om man vill något tillräckligt mycket så får man det oftast till. Men - man måste fokusera på sitt mål och inte börja tveka. Man måste tro på sitt mål 110% och vara det lojal i alla val man tar.

När jag var 17 år gammal så gick jag förbi en byggarbetsplats där de precis satt ner spaden i marken och på skyltarna stod det "Här öppnar SF Bio Filmstaden med 6 salonger". WOW! tänkte jag! Där jag ska bli chef en dag!! :-) Och vet ni vad....  4 år senare blev jag det! :-)

OJ, oj, oj, vad jag skulle kunna skriva hur MYCKET som helst nu om det här. Men nu stoppar jag för idag. Jag måste verkligen gå och lägga mig. 

Jag hoppas att du också har ett mål som du strävar efter för det berikar livet och gör att varje dag är en ny möjlighet till att komma sig ett steg närmare målet....! Det är det som är drivkraften och motivationen att gå ur sängen en morgon då man är såååå trött...! :-)

Imorgon är dagen då mitt liv förändrades totalt för precis 1 år sedan då min älskade Johanna föddes. Måste sova nu så jag kan berätta mer om det och allt annat imorgon!

Sov gott! :-)

Ny design ska firas!!

168397-868
Rosa champagne så klart... ;-) Ska öppnas i morgon då jag ska fira min prinsessas 1års dag!

Nu när min blogg fått ny design så ska det självklart firas!! :-)

Jag vill ge världens största TACK!!!! till en av mina läsare av bloggen som gjort den nya designen! Plötsligt fick jag ett inlägg där det stod att hon gjort en banner & en bakgrund och  undrade om jag ville se? Självklart ville jag ju det! Så hon mejlade mig och jag blev SÅ imponerad och ikväll ser ni varför! :-) Hur FINT som helst tycker jag!!

Jag blir SÅ rörd & glad över hur någon som jag aldrig mött och som inte känner mig mer än via bloggen tar sig tid och sätter sig och gör detta för mig. Helt fantastiskt!! :-)

TUSEN MILJONER TACK
http://shopaholicmamman.blogg.se !!!! Du är otroligt snäll & väldigt duktig! :-) En tack present kommer i posten....!

Kvälls rapport.

168397-867
Bilden är från den trevliga middagen vi var på hemma hos min pappa / Johannas morfar uppe i Luleå i onsdags.

Nu somnade mitt hjärta precis sött och JIG är på väg hem från jobbet med take-away från "Bambus", vår favorit mat! :-) Han har även varit  och shoppat presenter till hjärtat på vägen hem som vi ska fira henne med i morgon.

Jag och sessan kom oss inte ut förrän vid kl. 17 idag och då gick turen direkt till "Balloon Company" där jag shoppade söt ballongbukett till imorgon.  Shoppade även ballonger som jag skulle gå och överaska en vän med men vad händer? Jo, jag råkar tappa ballongerna .... :-(  Helium ballonger flyger verkligen blixt snabbt upp i det blå.. inte en chans i havet att jag kunde få tag i dem.. 

Shoppade nya "Family Living" också som kom idag. Ser att de har en kampanj för de med Club kort som ger 25% rabatt på de fina "Pappelina" mattorna som vi har här hemma (de med stjärnor bl.a..)  Också ser jag att Magdalena Graaf & Magnus Hedman har ROSA Smeg i köket... det vill jag också ha en dag! :-)

Nu ska jag tända ljus och fixa till här innan JIG kommer.

Vad tycker ni om nya bakgrunden föresten? Det blir en till förändring på sidan senare i kväll, det är inte klart ännu.. Det är en av mina blogg läsare som gjort den här bakgrunden med bilder från min blogg... Otroligt snällt! :-)

Tusen TACK!

168397-866

Den här bedårande söta koftan/jackan fick min sessa i 1 års present igår av JIG´s syster Eli m. familj. Hon har virkat den helt själv och sånt blir jag super imponerad över!! :-)  Tusen TACK snälla Eli! Den här kommer sessan att vara SÅ fin i! :-)

Fin present!

168397-865

Jag är såååå imponerad över Randi som har gjort den här jätte jätte FINA kudden med en bild av Johanna på! :-) WOW!!!!  Och kortet som hänger på sidan om kudden har hon också gjort. Hjärtat fick även den söta björn boken som är helt bedårande.

TUSEN MILJONER TACK kära vännen min för helt fantastisk present till Johanna!! Kudden kommer att få en hedersplats! :-)

Nu äter vi köttbullar här och ska strax gå ut.

P.S bilden Randi gjort på kudden är min favorit bild på Johanna. Det visste inte Randi så det var ju xtra kul just därför :-)

Spontan besök som förgyllde vår dag!

168397-864

Plötsligt fick vi besök av min härliga, glada, söta & trevliga veninna Randi som tittade förbi med en jätte fin 1 års present till mitt hjärta. Att få spontana besök är LYCKA!!

Randi har en liten prinsessa i magen som ska titta ut i december och hon strålade i sin vackra rosa topp! :-)

Snart 1 år...!

168397-863

Hej alla som läser våran blogg!
Här är jag helt nyvaken efter att jag sovit min fömiddags nap. Precis när jag vaknat så fick vi besök av mammas jätte trevliga vän Randi och jag fick ett fint ROSA paket eftersom jag fyller 1 år imorgon! :-) Tror mamma lägger ut bild på vad jag fick strax. Nu ska jag leka lite, äta köttbullar och sen ska jag och mamma gå ut en promenad. Mamma ska visst shoppa lite inför morgondagen... spännande! Jag har ju aldrig fyllt år förut så jag är jätte nyfiken på hur det är!?

Kram!
Johanna :-)

Dagens outfit.

168397-861

Nejdå, jag ska inte börja med "dagens outfit" på min blogg men eftersom jag inte tyckte att tunikan kom till sin rätt på förra bilden så visar jag istället hur den ser ut på mig idag! :-)  Vissa plagg måste helt enkelt ses på.!

Min sessa somnade då jag gjorde mig klar för att gå ut så nu blir vi hemma en stund. Jag ska göra iordning en present som ska postas och lite annat fix. Också ska jag mumsa i mig mitt favorit godis: "Kina Snacks" som jag tycker blir godast när det legat på kylning i kylskåpet en stund först.. så nu ligger de i kylskåpet och jag sitter och väntar på att de ska ha fått rätt temperatur ;-)

Det är föresten dagens tips: Sätt Kina snacksen (obs! den gula påsen med de små...) i kylskåpet precis före ni ska äta dem. Mums! ;-)

Idag kanske min blogg får "ny design"....!?!... spännande....!

Dagens shopping tips!

168397-858

När jag såg den här fina tunikan tänkte jag direkt : "den där ser ju att vara från Replay! och kosta 1.698kr!" Men jag var ju på Zara så jag insåg ju att det stämmer ju absolut inte ;-)

Så detta är ett FYND! Super snygg tunika / klänning (kjole) att ha till smala slitna jeans och boots... snygg med jeans jacka till också..  (Jag har faktiskt på mig den just nu, med vitt linne under och jeans till)

Shoppade den på Zara här i Oslo i fredags. Pris: 499kr. Löp & köp!!! :-)

Ny vecka med nya möjligheter!

168397-857
Här är jag inne i sessans rum för precis på dagen 1 år sedan. Jag var hur hög gravid som helst, gick upp ca 22kg, och myste med att fixa iordning Johannas rum.

Godmorgon tisdag! Här gick det undan på morgon för precis när vi stigit upp vid 9.30 fick jag ett sms om att jag fick komma och fixa en nagel som gått sönder kl.10. Så jag fick kasta mig i duschen och sen springa iväg... Snabbt var det fixat så jag shoppade frukost på vägen hem och nu sitter jag här! :-)

Hjärtat vaknade vid kl. 6 redan idag och var hungrig och sen var hon pigg men som TUR var så somnade hon om efter lite lek & bus i stora sängen mellan mig och JIG. Jag märker att hon vaknar jätte tidigt efter kvällar då hon somnat tidigt. Igår somnade hon vid kl. 20.30, då vaknar hon vid 6, när hon somnar vid 21.30, som hon oftast gör, så vaknar hon inte förrän 7.30..  Får man inte det ena (=kvällen fri) så får man det andra (=sovmorgon). :-)

Nu - frukost!

Önskar dig en strålande måndag!  Visst är det härligt med en ny fräsch vecka !!? :-)

4 augusti 2006.

168397-856

Det var dagen då min JIG gick ner på knä och friade till mig i detta hjärta av rosor :-) (han hade fått en vän att åka hem till oss och göra iordning detta hjärta då vi var ute och åt....)

Vi hade varit ute och firat får 1-års dag lite försenat på "Ekeberg Restaurangen" här i Oslo. Jag var HÖG gravid (Johanna var planerad att titta ut 11/8) och vi hade en super mysig och romantiskt lyxig 5 rätters middag i deras gourmet avdelning ute på terrassen med utsikt över hela Oslo och fjorden...

När vi kommer hem så går JIG ner på knä i detta vackra hjärta och friar till mig med en rosa leksaksring som lyser i mörkret :-) Jag var nämligen så galet svullen i kroppen så det var ingen idé att tänka på en vacker ring då, därför valde vi ring till mig senare. Jag svarade självklart JA!!! på frieriet så sedan den dagen har vi varit förlovade.

Nu undrar ni så klart när vi ska gifta oss? Det får vi se... Vi tar en sak i taget. Just nu är vår älskade Johanna i fokus också planerar vi ju för att vara i Thailand en längre tid, sen får vi som sagt se...! :-)

Jag läste föresten i min dagbok från den här dagen, 19/8, förra året och där står det så här:

"Jag känner mig klar för att föda men samtidigt känns det VÄLDIGT overkligt att jag ska göra det. Alla säger att jag måste samla energi till födseln... det har jag inte gjort ännu. Är inne på att föda utan bedövning men funderar på epidural".

Hur det blev i verkligheten ? det skriver jag om på hjärtats födelsedag 21/8.!

Idag har jag bestämt mig för att lägga mig i "normal tid" så detta blir dagens sista inlägg. Ska hoppa upp i soffan och softa nu.

Sov gott så ses vi nästa vecka! :-)
(tur det är nästa vecka redan imorgon...!)

Dagens tips!

168397-855
Här ser ni min shopping från mitt & sessans besök på "Ljunggrens Papper" i torsdags. De rosa "pinnarna" är lack som jag smälter över värme och sen stämplar jag igen kuvertet med den lilla prinsesskrone stämpeln som ligger brevid. Det är LYXIGT att få brev som är stängda med lacksigill tycker jag! :-)  Det gör att det blir det där "lilla extra".

Som ni vet så är jag väldigt glad i butiken "Ljunggrens" som ligger på Köpmangatan. 3 i Gamla Stan i Stockholm. Det är en riktig "godisbutik" för mig! :-) Där har jag bl.a. shoppat "allt" till mitt bröllop (oh yes, jag har varit gift förut), inbjudningskort, placeringskort, tack kort etc., och allt material till att göra inbjudningskorten till min sessas dop. Och nu var jag alltså där igen. Den här gången för att shoppa tack kort från dopet.

Men - jag har måste ju haft totalt "hjärnsläpp" då jag var där för jag glömde totalt bort att shoppa material till inbjudningkorten till sessans 1-års kalas.. Så - nu får vi se vad jag gör av det jag köpt... ;-)

Mitt dagens tips är i alla fall följande:
Köp hem fina stämplar!!!! :-) 

Det gör att du på ett enkelt och inte allt för dyrt sätt kan göra egna fina kort till olika anledningar eller kanske bara stämpla utanpå ett kuvert för att göra det lite finare?  Papper kan man ju få köpt till bra pris på de flesta bokhandlare nuförtiden  och man kan ju även köpa vanligt A4 papper som man viker och stämplar utanpå och vips! så har man ett snyggt kort att skicka till någon! Svårare än så behöver det inte vara! :-)

Fina stämplar har de, förutom på "Ljunggrens", även på "Panduro Hobby". Och det som är så kul är att det finns stämpel färg i massa olika färger.!

Här är adressen till Ljunggrens:
http://www.ljunggrenspapper.com


Shopping på "Mathilde" makes me happy!

168397-854
Tavlan i bakgrunden heter "Stairway to heaven". Den symboliserar mig och mitt liv... Jag ska berätta mer om den konstnären en dag, jag är otroligt glad i hennes tavlor och har flera stycken från henne.

Känner ni igen modellen? Just det - helt rätt! den är väldigt lik den blå toppen jag haft på mig en del i sommar och som är en av mina favoriter.

Nu hade de fått in den här snygga modellen från samma märke - "Custommade" - i svart silke på min favorit butik "Mathilde" på Biblioteksgatan i Stockholm. Pris 1.099sek.  När jag frågade söta personalen efter något nytt snygg till mig så var den här den första hon visade och jag kände genast att "den ska jag ha!" :-)

Det är sånn service man vill ha när man shoppar! Personalen ska ha KOLL på vilken stil man har och vilken typ av person man är så att de kan visa RÄTT plagg direkt och inte vimsa runt och se osäkra ut och säga.. hmm.. nu ska vi se... kanske den här kan vara nåt för dig? Också håller de upp nåt som är totalt jätte fel. Nej, en mamma med barn i vagnen behöver DUKTIG personal som kan sin sak och det kan hon verkigen hon den där tjejen på "Mathilde"! :-)

Och precis som henne var jag faktiskt själv i min egen butik också, det var det som var mitt vinnande koncept och grunden till min succé med "Gizmo & Co".  Det gäller att SE kunden och att läsa kundens behov för det är först när man gör det som man kan bli en vinnare där ute i butiksdjungeln!

Toppen är en födelsedagspresent till mig från min mamma så jag ska ta och packa in den i silkespapper och öppna den på min dag... Vad glad jag kommer bli när jag öppnar paketet! :-)

P.S Hon som äger "Mathilde" butiken är hon som startade "Champagne" butikerna som fanns i Stockholm förut (på NK och i PK-gallerian...). När hon sålde dem så behöll hon den här så den är hennes "baby".

Vi leker.!

168397-853
Mitt hjärta älskar att ligga på sidan och "posera".. :-)

Jag och mitt hjärta ligger på golvet i vardagsrummet just nu och leker för fullt. Vi har hällt ut alla leksaker hon har i en korg och kastar alla omkring oss. Också håller hon på att träna och träna och träna att gå med sin rosa prinsessegåstol. Hon reser sig upp och jag och JIG klappar händerna i förtjusning och då ler hon med hela sitt söta ansikte och ser SÅ nöjd ut! Sötisen! :-)


Mitt första besök hos "TOPSHOP"

168397-852

I senaste svenska ELLE är det galet många annonser från "TOPSHOP" eftersom de har ett samarbete denna månad. Det var när jag bläddrade i ELLE som jag såg att de har en butik i Gallerian mitt emot NK på Hamngatan i Stockholm. Hade ingen aning om det!

Så i torsdags när jag och sessan var i Stockholom så gick vi självklart raka vägen dit. Det första jag tänkte då jag åkte ner rulltrappan i butiken var "my god! vad RÖRIGT det är här", har jag kommit rätt? är detta "rea avdelningen"? också är den flotta avdelningen en annanstans? Men nej, det var så här deras koncept såg ut. Jag tänkte att här hittar jag ALDRIG nåt men i en lite hörna som såg ut att vara en "second hand" krok eller nåt, för det hängde bara 1-2 st av samma plagg, så hänger denna fantastiska guld klänning som jag blev kär i så den fick följa med mig hem.. :-) Halsbandet hängde på skyltdockan tillsammans med klänningen så jag kunde inte låta bli att ta mig det heller, det kostade bara 99 kr. :-) (det syns inte så bra på bilden men det är en träplatta med en fjäril (sommerfugl) i guld på).

Det var mitt första men inte mitt sista TOPSHOP besök!

 P.S Jag frågade personalen om denna "hörna" och fick då veta att det är där de hänger plagg de endast har 1 eller 2 kvar av. Så så var det med den saken.

"Carrie" klänning!

168397-851

Den här underbara "Carrie" klänningen (kjolen) shoppade jag på Zara här i Oslo i fredags. I love it!!! :-) Och priset var helt galet billigt... 549nok!! :-) Den ser helt klart ut att kosta MYCKET mer.!

Om du ska på fest snart så är detta mitt bästa shopping tips just nu! :-)

Johannas kusiner.

168397-850
Här är Johannas söta kusiner Maria & Hedda.

Maria fyllde år för en stund sedan så vi firade henne också idag. De busade & lekte jätte mycket med Johanna och min sessa tyckte att det var sååå kul.! :-)

Lunch på Frognersetern.

168397-849

Idag har vi varit i trevligt familjesällskap uppe på Frognersetern (ligger ovanför Holmenkollen så man ser ut över hela Oslo där uppe). JIGs mamma / Johannas farmor fyllde år och firades! :-) JIG´s tvillingsystrar var också med tillsammans med sina familjer.

Johanna var tyvärr såååå tröttis hela tiden + att hon ju är lite förkyld fortfarande så hon ville mest sitta i mitt knä och mysa med mina halsband. Också tyckte hon att det var jätte kul att leka med Maria & Hedda (JIG´s systrars barn).

Hjärtat somnade i bilen på vägen hem därifrån och nu sover hon vidare i sin egen säng sötnosen så nu ska jag passa på att ta bilder av min Stockholms shopping så ni ÄNTLIGEN får se! ;-)

HIPP, HIPP HURRA på födelsedagen farmor Jorund!! Vi hoppas att du får en underbar fortsättning på dagen och vi lovar att posta presenten till dig snart! :-)

Hej söndag!

168397-848
Här myser jag och mitt hjärta med GOD lunch på "Grodan" på Grev Turegatan i Stockholm i torsdags. Hon som tog bilden fokuserade mer på asfalt än på den trevliga omgivningen ;-)

Nu är vi helt nyvakna här. Sessan ville ha mat vid kl. 4 i natt och sen stod hon upp i sin säng och tittade på mig kl. 09.20! LYCKA!! :-) Det är helt ljuvligt att få sova så länge eftersom jag tyvärr har en förmåga att komma mig i säng toksent på kvällarna, eller jag kanske ska säga nätterna..?

Jag ska hoppa i duschen för kl.13 ska vi i familjesällskap med hela JIGs familj för att fira Johannas farmor som fyller år idag. Och eftersom det tar T I D för oss att bli klara så är det bäst jag startar nu ;-)


Önskar dig en underbar söndag fylld av avkoppling! :-)


Prinsess post!

168397-847

I fredags fick jag post av min söta prinsesse vän Jessica och jag blev såååå GLAD!!! :-) Det är ju tyvärr inte så ofta man får något rosa i brevlådan nuförtiden, mest vita kuvert som inte direkt är handskrivna.. ;-)

Jag fick boken "Prinsessor" och ett super sött Hello Kitty kort med text jag blev rörd och glad av!! :-)

TUSEN TACK min söta vän, jag blev verkligen överaskad!! Du kan konsten att sprida solsken på en regnig dag du och det är en värdefull egenskap vännen. Jag är SÅ glad över att jag har dig i mitt liv.

Tips-
Jessica har använt de söta Hello Kitty klisterlapparna till att skriva adressen utanpå paketet och det gör paketet så mycket finare :-)  Och tänk dig de söta klisterlapparna utanpå ett vitt vanligt kuvert .. ! Det är sånt som lyser upp i brevlådan! :-)


Nu borde jag ha lagt mig för länge sen...  hjälp.. Men jag valde att svara på alla kommentarer ni skrivit senaste dagarna så nu är det gjort så nu kan jag lägga mig med gott samvete ;-) Sov gott.!


Ändrade planer & kärlek.

168397-846
Här är min sessa i em på Odeon. Sin mugg med vatten i ena handen och en skål pommes i den andra :-)

Jag blir hemma. Vi insåg att det är lite väl sent att gå ut nu när klockan närmar sig 00.30 så vi tar det helt enkelt en annan gång jag och Trine. Och eftersom sessan inte är helt i form så vill jag vara här hos henne om hon vaknar (och det gjorde hon faktiskt i skrivande stund.. hon hade tappat nappen.. nu sover hon sött igen)

När jag tittar på bilder av mitt lilla älskade hjärta så tänker jag alltid på hur extremt högt jag älskar henne. Hon är det absolut värdefullaste jag har i mitt liv och jag kommer att göra allt som står i min makt för att hon ska få ett lyckligt, soligt, roligt, händelserikt och harmoniskt liv.!  :-)

Nu sover alla här hemma utom jag och jag börjar själv bli trött...zzz... så jag avslutar dagen med några kloka tänkvärda ord och säger GOD NATT.!

"I drömmar och i kärlek är inget omöjligt."

P.S har inte glömt att lägga ut bilder på min shopping och lägenheten och att skriva om mitt liv... det är bara så många mysiga saker som händer på vägen som jag vill berätta här och nu... men snart så! jag lovar!! ;-)


Mysig Odeon stund!

168397-845

Efter kalaset gick jag en tur med sessan så att hon skulle få sova vidare för hon var ju såååå trött. Men vad händer? Jo, när jag lyfter ut henne ur bilen till vagnen så vaknar hon och sen låg hon och försökte somna om i vagnen men då vi gör entré på Odeon - där jag skulle möte upp min veninna Trine för lite girl talk  medan sessan sov - så börjar personalen att ropa "Hej Johanna!" och vinka till henne och då blev hon så "vaken" att hon inte klarade att somna om.

Så - hon satt och åt pommes med mig i soffan och drack massa vatten och hade det lika mysigt som mig och Trine :-)

När vi sedan kommer hem så upptäcker jag, efter ca 1 time, att jag inte har med mig min kamera hem. Jag fick så klart P A N I K!!! för jag insåg att den låg kvar i soffan där vi satt. Ringer Odeon och han som svarar säger "nej, vi har inte hittat någon kamera där och vi ser ingen i soffan heller" , då ber jag att få tala med hon som serverat oss för jag VET ju att den är där och mycket riktigt , hon hittade min söta lilla röda kamera mellan kuddarna i soffan där det nu satt nya gäster. VILKEN TUR!!! säger jag bara!!! :-)  Så jag fick mig en prommis dit och hämta den...

Och nu är jag faktiskt på väg dit igen tror jag?! ska ut en tur med Trine så nu ska jag ta och piffa till mig innan det blir för sent.. :-)

TACK så jätte mycket för idag!!

168397-844

Josefine hade gjort det sååå FINT på sin prins första födelsedag. Ballonger, serpentiner, små söta klypor med fotbollar på som hon satt på glasen, muffins med blå glasyr, underbara tårtor med bamsemums på, pastasallad etc etc.

Och min sessa tyckte att det var såååå KUL att leka med alla barnen. Det var 3 killar också lilla hjärtat så hon blev trampad på och dragen i för killarna är lite mer "här kommer jag, akta på dig! " än vad hon är.. hon liksom bara ÄR i sin rosa lilla kjole och vinkar och ler.. DET är skillnaden mellan killar och tjejer! ;-)

TACK snälla söta underbara Josefine, Eivind & Elian för ett SUPER mysigt kalas!! :-) Vi är så glada att vi fick komma! :-) Och Elian - tänk- nu är du 1 år! WOW!!! :-)

Och Josefine GRATTIS till 1 år som mamma!!!!! Vi ska dricka champagne och fira dig (och mig) SNART!!! :-)

3 prinsessor och 1 födelsedagsprins.

168397-843
Elian, Josefin, min lilla sessa och jag..!

Här är vi på väg hem från det super mysiga kalaset. Johanna är sååååå trött och helt slut... hon somnade 30 sek efter att bilden togs. Så fort har hon ALDRIG tidigare somnat i sin vagn min lilla älskling.. Hon är ju inte helt i form + att hon inte hann sova sin förmiddag innan vi åkte iväg...så hon var riktigt tröttis.!

Prins stolen blir snart en prinsesse stol..

168397-839

Den här stolen som Elian fått i 1 års present blir snart min prinsessas 1 års present (hon fyller på tisdag) för hon blev helt KÄR i stolen. Kröp fram till den och ville sitta i den heeela tiden. Otroligt SÖTT.! :-)  JIG ska åka och shoppa en sån  a.s.a.p. på måndag ;-)

Kul leksak!

168397-838

Mitt hjärta tyckte att den här leksaken -  som stimulerar till att stå upp och börja gå -  var så KUL att hon inte kunde få nog av att leka med den! :-)  Hon tyckte att det var såååååå roligt att vara på kalas idag med alla barn! :-)

På väg till 1års kalas!

168397-835

Eftersom det var en PRINS som fyllde år idag så valde jag att ta på mig en blå klänning! :-)  Här är jag och min sessa på väg in på kalaset tyvärr extremt försenade men bättre sena än inte komma alls... ;-) JIG var också med oss idag så vi en komplett family :-)

Vi hade med oss en ballong bukett (självklart med en fotbolls balong på toppen)  till födelsedagsbarnet också hade jag med mig en "Congratulations to your new home" ballong, istället för en blomma, till Josefine & Eivind  eftersom det här var 1:a gången vi var hem till Josefine & Co i deras relativt nya hem. 

Kalaset var jätte mysigt & trevligt! :-)

Nu ska jag fixa lyxig lördags middag här: grillkorv med pommes. Planen var taccos men köttfärsen var slut på Meny. Så - nu blir det som sagt "barn meny" mat vilket ju passar perfekt till dagens "barn kalas tema" ;-)

Godmorgon lördag!

168397-834

Jag ligger och äter min morgon välling och är fortfarande inte helt pigg. Min näsa droppar och jag är lite matt.. men jag tror att det hjälper att äta lite nu så blir jag nog bättre sen :-)

Idag ska jag på mitt första 1 års kalas! Min "boyfriend" Elian fyller år och jag ska dit och fira honom tillsammans med min mamma & pappa. Det blir jätte kul! Jag har gjort iordning presenter som jag ska ha med mig :-)

Nu ska jag leka med pappa och mamma är lite stressad för hon ska hinna fixa till sig ...

Önskar er en jätte mysig dag!

Kramar från Johanna!! :-)


P.S mamma hälsar att hon bloggar senare idag, det är jätte stressigt här nu för att hinna till kalaset i tid.


Jag har varit utan internet hela kvällen :-(

168397-833
Min sessa är så söt när hon tränar att stå mot soffan. Här ser ni också lite mer av vårt vardagsrum som har ett till fönster längre bort till höger, en öppenspis, en ved kamin och en till ingång... Det rummet var det jag blev kär i då vi var här på visning första gången. Det var stort som en "balsal"! :-) och i normala fall väldigt LJUST men nu kommer ju inte en gnutta ljus in p.g.a. all plast. Gud vad TRÖTT jag är på detta fasad arbete...grr... tur de snart är klara! Jag står föresten i köket när jag fotar.

När mitt hjärta somnade redan vid kl. 20 (! tidigt p.g.a. att hon inte är frisk) så tänkte jag att NU!!! nu ska jag blogga heeela kvällen och lägga ut bilder och berätta om mitt liv etc etc etc...för jag hade inga andra planer och JIG var ju bortrest.  Men vad händer?? Jo, internet fungerade inte :-(  Jag har dragit i alla kablar, slagit på datorn, slagit av datorn, dragit i kablarna en gång till.. men till slut gav jag upp och satte mig med ett glas vitt i fotöljen och bläddrade i blader och såg på Sex and the city på dvd.

Var lagomt irriterad över att det inte fungerat på hela kvällen när JIG kom hem här vid 23.30 från Serbia (där han varit på business möte)  så det första han fick göra var att fixa saken och han fick självklart allt att fungera på typ 2 min. Vad trött man blir på sånt! ;-)

Nu är jag tyvärr för trött för att  orka blogga så mycket som jag tänkt mig för klockan närmar sig 01.... så det var den kvällen det.. Får se det positiva att jag fick sitta och slappa och för ovanlighetens skull "inte göra någonting alls." Ganska skönt det också ibland! :-)

P.S shoppade de vackra rosa rosorna som står på bordet idag. Det är LYX med färska blommor!! :-) Och på tal om lyx och shopping... skulle ju fota allt fint jag köpt i kväll men inte ens det fick jag gjort.. Tar det imorgon så har ni nåt att se fram emot! ;-)

Förkyld liten sessa..

168397-832
De nya höstbyxorna från PO.P passar perfekt till hennes Burberry body. De ser så sköna ut också!

Mitt hjärta är för första gången i sitt liv förkyld idag :-( Hennes näsa rinner heeela tiden och hon är såå slapp och inte helt nöjd.. tycker så synd om henne... stackars liten..  Hon kryper runt men jag märker att hon nästan inte orkar..

Vi kom precis hem. Har varit ute och gått ett par timmar så att hon skulle få sova för hon kunde inte somna inne så efter 100 försök att lägga henne i sin egen säng så insåg jag att det är bättre att klä henne varmt och bädda mysigt i vagnen så att hon fick sin vila.

Nu sitter hon i mitt knä. Hon vill vara nära hela tiden och mysa. Ska pyssla om henne nu och fixa lite köttbullar och se om hon har  lust att äta.? hoppas! :-)

Var föresten till Zara idag. Oh my så MYCKET snyggt de plötsligt fått in där!!! Jag visar vad jag fick med mig hem senare ;-) måste ta hand om min lilla älskling nu...

Mamma, mamma, mamma...

.. ligger mitt hjärta och ropar inne i vardagsrummet nu. Jag blir lika glad och rörd varje gång! :-) Det är så fantastiskt att hon börjar "prata" :-) 

Hon vaknade vid 7.30 och nu är hon sååååå trött att hon nästan inte klarar att hålla ögonen öppna men jag tror att hon inte klarar att somna p.g.a. att vi kommit hem och hon sett Gucci och alla sina leksaker etc . Men det dröjer INTE länge till hon sover igen :-)

Jag droppar morgon walken idag för jag känner att jag vill packa upp och få ordning här hemma igen. Har redan startat en tvättmaskin. Oj, nu ropar hon så mycket på mig att jag inte har hjärta att sitta kvar här.

Önskar dig en SUPER fredag! Planera nåt KUL till i kväll och köp hem något gott att äta & dricka! :-)

Trött mamma...zzz..

168397-831

Här är vi idag i den underbara pappersbutiken "Ljunggrens Papper" som ligger i Gamla Stan. Vi shoppade kort, stämplar och sigill lack till Tack-kort jag ska göra från sessans dop. Allt i ljusrosa så klart! :-)

Oj, nu vaknade sessan. Hon har ätit så lite idag så hon är hungrig efter vår res/shopping dag. Tror jag ger henne flaskan också lägger jag mig själv också så är både hon och jag pigga tjejer imorgon.

Sov gott alla bloggläsare, vi ses igen imorgon bitti då vi vaknat! :-)

Nu är vi hemma!

168397-830
Här sitter mitt hjärta på Arlanda i gaten... Hon älskar att leka med mina läppstift och här leker hon med mitt ny shoppade Dior Addict nr.469, har aldrig haft det förut men eftersom världens bästa nr. 369 utgått (hemskt..) så ska jag nu prova detta nya med hopp om att det blir ett bra substitut. Leksaken till höger om Johanna blev hon helt "vild" då hon såg så den fick följa med oss.. Det är små söta djur som man kan stapla på varandra på ett tåg. Vi ska öppna den i morgon och leka med den då hon vaknat. Får se det om en tidig 1 års present :-)

Ååå vad det är härligt att få skriva på min egen pc igen och att kunna  lasta ner bilder "som vanligt". LYX, LYX, LYX!! Så nu är jag "back in blogg business" och kan blogga oftare, fortare och med bilder fler gånger än en gång per dag. Känns BRA!! :-)

Mitt hjärta somnade nyss jätte trött. Tyckte lite synd om henne för hon somnade så himla gott i vagnen på flygtåget men vaknade ju sen när vi skulle in i taxi, ut ur taxi och upp alla trappor hemma. Så det var en trött sessa jag la ner i sin säng medan jag själv sprang upp och ner 100 gånger och hämtade upp allt bagage... puh...  Det är inte helt lätt att resa ensam med litet barn alla gånger men det går! :-)

Vi har haft en SUUUUUPER dag jag och mitt älskade hjärta! Bara att vara i Stockholm gör mig verkligen LYCKLIG!! Den staden är fantastisk (jag vet, jag har sagt det 1000 gånger men den ÄR det!)  och jag kan ibland i vissa ögonblick undra om jag var vid mina sinnes fulla bruk när jag valde att flytta därifrån?? Men ni vet ju hur det är, kärleken gör en blind och man gör saker förståndet aldrig kommer att förstå ;-)

Nu måste jag försöka äta & dricka nåt för det har jag inte gjort på alltför många timmar. Sen ska jag skriva mer och berätta om vår UNDERBARASTE dag, vad vi gjort, vad jag shoppat, hur resan gick etc etc.  JIG är bortrest så den jag ska ge lite kärlek nu är Gucci som nog saknat oss jätte mycket.

P.S den vackra lila shoppingpåsen längst till höger i bild är från "Mathilde".... hjälp, hjälp, hjälp,  vad M Y C K E T snyggt de fått in där nu! Jag höll på att svimma av beslutsångest...hur jobbigt som helst! ;-)

Torsdag = Resdag.!

168397-823
Mitt hjärta tidigare i kväll hemma hos pappa & Inger. Hon sitter i min gamla solstol som jag hade då jag var liten. :-)

Oj, klockan är mer än jag trodde och jag känner att jag är super trött så jag får helt enkelt ta och lägga ut fler bilder och skriva mer om vår dag när jag kommit hem. Måste gå och sova nu så att jag är pigg imorgon...

Vi flyger från Luleå på morgonen och har sen hela dagen i Stockholm innan vi flyger vidare mot Oslo på kvällen. Ska bli såå jätte mysigt att gå runt i butiker och titta på höstkläder....! :-)

Jag bloggar igen då vi landat hemma jag och sessan och då ska jag även svara er som skrivit inlägg & mejlat mig! Också lovar jag att lägga ut fler bilder från lägenheten för det är ni många som efterfrågat.

Nu måste jag lägga mig innan jag somnar.....zzz.... Sov så jätte gott! :-) Och för er som läser det här på morgonen- NJUT dagen! :-) Och du - kom ihåg att...

Ingenting är omöjligt! vissa saker tar bara lite längre tid...!

Tror jag ska skriva mer om det här med att sätta upp mål och mina tips och råd för att nå dessa en dag då jag är piggare än jag är just nu. :-)

Sooolig eftermiddag.

168397-814

Här är jag och sessan klara för dagen. Vi gick ut med mamma och fixade några ärenden innan vi satte oss och tog ett glas i solen då hjärtat somnat sin eftermiddags nap. Det är bara sååå härligt med sånna här soliga & varma sommar dagar! :-)

Hello Kitty ballongen lever fortfarande! den shoppade jag till sessan tidigare i sommar då vi var upp så det är ganska otroligt att den inte "dött" ännu. Men den är helt klart på väg....!

Hemma tidigt.

168397-827

Jag och bror kom oss ut vid 22.30 någongång och var då på väg till B.B.B. men stoppade på "Invito" på vägen och där blev vi längre än planerat....  Och BRA var det för när vi kommer till B.B.B så är det såååå dåligt där att vi gick raka vägen hem. Det var typ helt dött. Men lika bra det för då kom vi oss hem redan 00.30 och fick med oss reprisen på "Sofi and the city" på TV7 :-)

Nu ska jag lägga ut några bilder från dagen och sen kasta mig i säng för imorgon är det resdag igen och resdagar behöver jag så mycket energi som möjligt :-)

På väg ut!

Efter en helt perfekt sommardag är nu jag och min kära bror faktiskt på väg mot dagens mål: att gå ut! 

Min sessa har somnat men vaknade nyss igen för hon somnade så där fort att jag insåg att hon inte sov på "riktigt" och det visade ju sig vara rätt. Vaken blev hon men nu tror jag hon sover igen. Ska passa på att packa lite till jag vet helt säkert om hon sover. Sen! ska vi gå ut en sväng.  :-)

Det är så extremt smidigt att gå ut när jag är på besök hos min mamma för stället vi ska till ligger en bit bort i samma gata så det är perfekt!!

Vi har varit på jätte mysig middag hemma hos min pappa och jag har självklart tagit massa bilder idag också som jag lägger ut senare då jag kommer hem. Nu är det ett program om "The Beckhams" på TV3. Jag förstår inte hur man orkar göra ett helt TV progr där man bara SPEKULERAR i vilka de kommer att umgås med, vilka fester de kanske ska gå på?, vilka restauranger de ska besöka? etc etc när de nu flyttat till USA. Jag menar herregud, är det inte mer intressant att göra ett program när man VET?!? Sånna här program blir ju bara för dumma...men jag titar ändå för de är ju ett så coolt vackert par :-)  men - jag saknar Victorias extensions, tycker hon var sötare med dem...!
Nu ska jag försöka hitta något att ta på mig i min röriga resväska. :-)

Skön start på dagen.!

168397-794
Precis när jag tog bilden igår rev hjärtat sönder sidan ;-)

Å vilken SKÖN start på dagen denna walk är. Jag tog med mig sessan idag igen för hon var så trött då jag skulle gå och nu sover hon fortfarande i vagnen. Mormor är ute och går med henne så att hon får sova till hon vaknar lilla sötisen.  Jag kommer att sakna den här perfekta promenad rundan då jag kommer hem till Oslo igen...

Nu sitter jag med hårrullar och ska ta och hoppa i duschen. Dagens planer är inte helt klara så vi får se vad vi hittar på. Kanske en tur på sjön?, kanske en tur till Lotta & Co som nu är friska?, kanske en tur på stan?, vi får se vad vi känner för när vi är klara. Ganska skönt att kunna ta dagen som den kommer. I kväll ska vi i alla fall på middag hemma hos pappa också är planen att jag och min bror ska gå ut en sväng.

Oj, nu kom dom hem. Bäst att hoppa i duschen.

Försök att göra någon glad varje dag om det så bara är dig själv.

Vilken VACKER onsdag!

168397-789
Här håller sessan på att somna i sin vagn igår då vi var på väg ut till stugan men 5 min senare satt i bilen igen..

Ååå vilken UNDERBART soliga sommar dag vi har idag! Det är vackert klarblå himmel och solen strålar och det ger energi! :-)

Jag och sessan är helt nyvakna och nu leker hon med sin mormor och jag ska ta och klä på mig och ge mig ut på min walk. Tror faktiskt att jag ska själv idag så får sessan vara hemma och leka nu då mamma är hemma och ledig. Hon har nämligen jobbat ett par dagar, lärarna börjar alltid före eleverna med kurser & planering, men nu är hon ledig vår sista dag här uppe.

Imorgon flyger vi till Stockholm jag och sessan och ska mysa där hela dagen innan vi flyger vidare mot Oslo. Jag ska bl.a. till Ljunggrens Papper i Gamla Stan (som var stängd då vi var där i sommar) och shoppa tack kort till sessans dop (hög tid för det nu..) och även titta på kort till 1-års kalaset. Hon fyller ju på tisdag men vi ska fira om några veckor och då passar vi på att fira henne & mig samtidigt eftersom jag också fyller år snart :-) Det blir ett riktigt ROSA kalas! :-)

Hoppas solen skiner på dig också idag och att du får en underbar dag på jobbet, hemma, eller var du nu än är!? :-)

Dröm lyckliga drömmar!

168397-796
Mitt hjärta ute på balkongen tidigare i kväll..

Nu sover alla här i huset och jag tänkte faktiskt slå augusti månads rekord i att lägga mig tidigt! :-) Ska bara läsa lite i mina blader först... Såg föresten tok mycket reklam för "Top Shop" i nyaste ELLE och upptäckte då att den butiken finns i Gallerian mitt emot NK i Stockholm. Det hade jag faktiskt ingen aning om så nu måste jag självklart ta turen dit då vi är i Stockholm på torsdag.

God natt från Luleå! Sov så jätte gott och dröm lyckliga drömmar i natt! :-)

"Räkfrossa"

168397-806
Mormor, sessan och jag matchar varandra i våra "hoods" :-)

 Ikväll bjöd min mamma & Hans på "räkfrossa" ute på balkongen i kvälls solen (solens fel att bilden är så ljus men den är förlåten för vi tycker om den.). Det är ett så härligt ord tycker jag... räkfrossa! Det är mamma som kallar det så när man äter räkor :-)   Jätte gott och trevligt var det!


Vi myser med nya "Mama".

168397-801
Jag och mitt hjärta på mammas balkong i kvälls solen..

Det är sååå MYSIGT att sitta och bläddra i blader tillsammans med mitt hjärta. Hon skrattar med hela kroppen då hon ser bilder på andra babys och pekar på dem och skrattar ännu mer. Helt underbart! :-) På bilden sitter med nya "Mama" och nya "Vi Föräldrar". Vi satt så här hur lääänge som helst och bara myste...! Kärlek får en ny dimension då man har barn! :-)

Jag tycker att svenska "Mama" är en SÅ bra tidning!! I nya nr är det intervju med coola tjejen Martina Haag (jag har läst böckerna, ser fram emot filmen!), snyggt modereporgare hemma hos Anette Qviberg och det UNDERBARASTE "hemma hos reportaget" hos en singelmamma med sin dotter. Hon har bara DEN fina lägenheten och hennes dotters rum är en dröm! Och hon är faktiskt väldigt lik  "Carrie" (min IDOL!) också har hon på sig en tunika från By Malene Birger som jag måste ha i min höst garderob! :-)

Det står föresten ett citat från Catherine Zeta-Jones också:
"För ett lyckat äktenskap krävs varsitt badrum. Punkt."

Jag och JIG har 3 badrum, varsitt + ett gemensamt..... med andra ord borde vi vara "safe" ;-)

Allt blir inte alltid som man tänkt sig..

168397-790

Idag skulle jag och min älskade sessa åka ut i skärgården och besöka min bror & far som är ute i vår stuga. Vi gör oss klara och då ringer plötsligt min pappa och säger att det blivit värsta dimman där ute så han ber oss avvakta lite. Sen ringer han och säger att dimman lättat men att den "kommer & går" så vi chansar på att dimman ska lätta (optimistisk som man är!) och hoppar in i bilen och kör mot den plats där min bror ska hämta upp oss med båten.

Då vi kommer fram ser jag DEN tjockaste dimman ute över vattnet. Man såg INGENTING. Så efter att jag & sessan stått där i blåsten med min bror och ringt pappa ett par gånger och avvaktat och funderat så kom vi fram till att det är bäst att avstå från att åka ut.

Bättre att ta en båt tur en dag då man ser vart man är.! :-)

OM det är kanon väder i morgon så satsar vi på en båttur då så att jag kan visa er vårt fina skärgårds ställe.

Min ängel!

168397-797
Här busar mitt hjärta på mammas balkong i eftermiddag...

HURRA!!!! nu sover mitt hjärta!!! :-) Hon är sååå duktig för i kväll somnade hon helt av sig själv. Då jag gick in till henne så höll jag inte på att hitta henne i sängen? Då ser jag att hon ligger under sitt lilla sköna täcke, bara fötterna stack ut. Sött som socker! :-)  Jag la henne tillrätta och pussade henne god natt. :-)

Jo, mitt hjärta var som sagt en ÄNGEL hos frisören idag. När vi kom dit så satt hon i sin vagn och tittade sig omkring på den fina salongen. Sen fick hon BabyPluss (hon ville inte ha hemma på morgon i stressen) och satt och drack så sött helt själv ur flaskan. (stor tjej nu! :-)) Och sen somnade hon min sötis vilket ju var helt perfekt! :-)

Så där kunde jag sitta och skvallra med min nya frisör som berättade om hur extremt bra shopping det är i L.A. Så nu vill jag åka dit a.s.a.p.!!! men det måste blir efter Thailand.... för jag inser att när jag reser dit måste jag kunna shoppa hur mycket som helst, annars blir det inte kul.. ;-)

Och inte nog med att jag kunde skvallra med honom. Jag kunde mysa med mina nya blader också!! Shoppade med mig splitter nya ELLE & Mama i farten på morgon. Två favorit blader!! :-)

Nu ska jag , för första kvällen sedan vi kom hit! (jag har ju sovit bort alla andra kvällar och när jag stått upp så har de redan lagt sig...),  sätta mig i vardagsrummet med mamma & Hans en stund och äta Magnum glass och mysa. Skriver mer senare!.

Mitt hjärta är en ÄNGEL.!

168397-804

Vi vaknade kl. 8.30 av att telefonen ringde jag och mitt hjärta och TUR var ju det för kl. 9.45 hade jag tid hos frisören. Det blev typ tok stressigt.! Så när vi kom fram, ca 15 min försent..., så var jag sååå svettig att det var pinsamt.! ;-)

Mitt hjärta var en ÄNGEL heeela tiden. Oj, nu vill mitt hjärta sova här. Ska ta tag i nattningen. Skriver mer senare då hon somnat, dvs efter kl. 22. :-) Ses här på bloggen då!

En underbar frisör!

168397-781

Idag har jag haft min bästa frisör upplevelse på ÅR! :-) Hade flax och fick tid hos en av Luleås bästa frisörer (han hade fått en avbokning). Han heter Sebastian och han driver salongen "Sax & Maskin" tillsammans med sin kille. En UNDERBAR salong och en UNDERBAR frisör var det!!! :-) Och jag blev super super nöjd med håret!

Gjorde ljusa slingor och klippte till mitt hår som jag varit extremt (!!) missnöjd med sedan sist jag var hos min frisör i Oslo. Han klippte av mina extensions på tok för mycket... grrr... Så - nästa gång ska jag förska tajma det så att jag kan göra min nya extensions hos min nya Luleå frisör! :-)

P.S spana in lamporna!! de var helt fantastiskt snygga!! sånna vill jag ha i min nästa butik. Då med rosa & vita blommor...! De är special beställda från Paris.

Solig tisdag.

Ååå vilket UNDERBART frisör besök jag har haft idag! :-) Min väninna blev tyvärr sjuk så min sessa fick följa med mig och det gick hur bra som helst. Hon är en ÄNGEL! :-) Men så är hon ju van också, hon har ju varit med mig till frisören varje gång jag varit dit sedan hon var 2 veckor :-)

Jag var till "Sax & Maskin" och min frisör hette Sebastian och fr.o.m. nu måste jag resa upp till Luleå varje gång jag ska fixa håret för han var SUPER.! :-) och salongen var underbar.!

Lägger ut bilder från frisörstolen senare för nu ska jag fixa iordning mig och sessan för en tur ut i skärgården. Vi ska åka båt ut till vår stuga där jag inte varit på några år så det blir hur mysigt som helst. :-)

Hoppas solen skiner på dig också idag!? :-)

Grillat är GOTT!

168397-763

Mamma & Hans bjöd på super god middag idag. Grillat! :-) Fläskfilét, korv, paprika, lök, majs... allt det smakar sååå gott när det är grillat. Till det goda klyft potatis och lätt Créme fraiche med smak av franska örter. Mums!

Sen var det dags att natta hjärtat och nuförtiden tar det TID för hon vill bara stå och stå och stå och stå.... Fast hon är suuuuper trött kl.20 så somnar hon inte förrän prick 21.30 varje kväll och då somnar oftast jag också.. Idag vaknade jag "redan" 22.20 så jag känner mig riktigt nöjd :-)

Och ännu nöjdare blir jag om jag klarar att gå och lägga mig nu så nu ska jag ta och avsluta här. Min vän Lotta ska vara barnvakt till sessan imorgon då jag ska till frisören och det blir så LYXIGT att jag nästan inte tror att det är sant! Det blir faktiskt 1:a gången jag går till frissan utan sessan sedan den dagen hon kom in i mitt liv... Jag ser fram emot att shoppa med mig nya "Mama" som kommer ut i morgon också ska jag bara njuta.....!  :-)

God natt solig måndag, nu ser jag fram emot en lika solig tisdag!

Solig kväll.

168397-778
Mitt hjärta ÄLSKAR att leka med mina halsband...

Här är jag och mitt hjärta på mammas soliga balkong i kväll. Tyvärr var det lite väl soligt för att ta foto men, men, man ska inte klaga nu när solen äntligen är framme! :-)

Mitt älskade hjärta.

168397-777
Här är mitt älskade hjärta idag precis efter att hon ätit sin gröt.

ÄNTLIGEN! nu kom jag på hur jag vänder bilderna!! :-) jag insåg att jag inte kan vänta till i morgon med att komma på det. Mitt hjärta har haft på sig sin nya fina Replay & Sons t-shirt idag och hon tycker att alla "stenar" är väldigt spännande att ta på :-)

Shoe shopping!

168397-749
Här är min gårdagens shoe shopping :-)

Det är I N T E ofta jag hittar något på rea så jag kände mig hur nöjd som helst då jag gick hem med dessa 2 par för ett väldigt BRA pris. :-) De vita Lacoste skorna är exakt likadana som de jag har (de är utslitna) och silver ballerinorna tyckte jag var sååå fina också kostade de ju bara ca 200kr. :-)

Alltid när jag shoppar skor så tänker jag på "Carrie" i Sex and the city. Jag tok LÄNGTAR till filmen kommer!!!! :-)

Gårdagens shopping & min loggo.

168397-748

Det här är 2 skrivblock att bli GLAD av!! :-) De är helt perfekta att ha i handväskan eftersom de är så tunna och inte har någon tjock spiral i kanten, arken är dessutom helt vita så man kan t.o.m. rita ner de idéer man kommer på! De var helt oemotsåndliga. Jag shoppade dem på "Akademibokhandeln", 49kr/st.

Det påminner mig om när jag satt och ritade loggon till min butik.... Jag satt på "Café M" på Jacob Aallsgate i Oslo och skrev och skrev och skrev, jag skrev loggon först på ett sätt, sen vred jag pennan lite till höger, sen lite till vänster, sen ritade jag ett hjärta, sen några till hjärtan för att komma fram till det perfekta hjärtat,  sen satt den plötsligt!!! Min Gizmo & Co loggo med ett hjärta över i som idag är en av de värdefullaste ting jag har! :-)

Tänk på det om du ska starta eget: gör en UNIK loggo som är din egen. Välj inte ett typsnitt från pc´n, det blir så opersonligt och det kan ju "alla" välja. Om du inte kan texta fint själv - få hjälp av någon som kan.! :-)

Hoppsan...

168397-747

... nu blev det plötsligt lite avancerat.. HUR vänder jag bilden? Hmm..Får försöka komma fram till det i morgon med hjälp av min bror för nu är det för sent på kvällen för sån avancerad teknik. ;-)

Bilden är ialla fall från igår på mitt hjärta och hennes mormor som sitter och läser och myser.

Power walk!

168397-745
Här är jag och sessan på power walk igår vid kl. 11. Hon sov gott i mörkret av filten..

Ååååååååå så FANTASTISKT att en liten vit mojäng på typ 4*4 cm för 198kr gör att jag kan lasta ner ALLA bilder och visa dem för er! :-) Lycka!!! och sååå mycket billigare och smidigare än att posta en strömkabel med express från Oslo. Eller express och express, vet inte om man kan kalla 3 dagar leverering för express direkt? inte om man är svensk i alla fall! ;-)

Nu sitter jag här och ska skriva om min power walk medan jag äter ostkrokar och dricker läsk.. hmm.. får tänka att det i alla fall "jämnar ut sig" och blir "balans" på vågen när man ger och tar på det här sättet :-) och livet är för kort för at man inte ska NJUTA.!

Jag är i alla fall super nöjd över att jag kommit mig igång med min morgon walk, det är en skön start på dagen som ger massa energi. Får hoppas att det inte bara är ett tillfälligt ryck jag fått utan att det håller i sig :-)

Glad nyhet!!

Jag fick shoppat en "mojäng" som tydligen ska göra att det fungerar UTMÄRKT att lasta ner mina bilder från min kamera till min mammas Hans pc. TJOHOOO! :-) Så nu ska jag bara ta en liten tur med sessan i det fantastiska soliga och varma sommar vädret innan vi ska grilla här och SEN! ska jag lägga ut alla bilder på min shopping och på oss från senaste dagarna.

Livet är fantastiskt! :-)

Dagens tips!

168397-510
Bröllopstårta från min vän Lottas bröllop i juni.

Mitt hjärta satt och lekte i sin säng till hon somnade och nu sover hon sött. Passade faktiskt riktigt bra att hon somnade inne nu så att jag får fixa till mig och mysa lite i lugn och ro :-)

Det känns inte lika kul att blogga utan bilder men vi får hålla ut, det är ju bara för några dagar...!

Häromdagen satt jag och tittade på ett bröllops program på TV och därifrån kommer dagens tips! Dessa tips är främst till bröllop men! det fungerar exakt lika bra på en finare fest, tex då man fyller år.

Köp billiga champagne glas på IKEA som du handmålar något på (Pandoro Hobby har färg som man kan måla på glas med och det har helst säkert andra hobby butiker också) , tex en prinsessekrona, ett hjärta, skriv något! , ja, låt fantasin flöda. Sedan köper du lite bredare silkesband som du knyter en rosett med längst ner på glasets fot. På "banden" från rosetten skriver du namnet på gästen och vips! så har du helt unika placeringskort & en present till gästen i form av glaset som han/hon får ta med sig hem! :-)

Detta kostar inte alltför mycket och jag vågar garantera att det blir en uppskattad present för gästen att ta med sig hem.! :-)

Thailand!!

168397-388
Här är vi på vår balkong i Thailand i juni i år då vi var där på semester.

Jag kom precis på att jag ju faktiskt inte berättat så mycket om vår lägenhet vi har köpt i Thailand! :-) Så nu, då jag inte kan lägga ut bilder så passar det ju perfekt att istället lägga ut en länk till sidan så att ni kan se var vi ska bo större delen av 2008 :-)

Om ni går in på
http://www.scandinavianlaguna.com  så ser ni hemsidan med bilder, infomation etc etc. Vi har valt att köpa lägenheten här p.g.a. att de som bygger det har ett  "hotelltänk", dvs det ska vara lika bekvämt att bo här i vår egen lägenhet som att bo på ett hotell.

Det är 24 hours security, restauranger som levererar "room service" på dörren om man önskar det, stort pool område, SPA, reception mm. mm. mm. Eftersom vi vill bo tryggt och säkert och ha det bekvämt då vi är där så passar denna boendeform oss helt perfekt! :-) Vi är inga som köper en hydda på stranden direkt... det är inte helt oss..

Om du klickar på länken nedan så kan du se hur lägenheten vi köpt ser ut. Detta är bilder från en "visningslägenhet". Ingen interiör ingår förutom garderober, köksskåp etc, bad etc, där har jag själv valt kakel, träslag, golv etc etc men det är INTE det jag valt ni ser på bilderna.  Vår lägenhet ska vi inreda helt själva då vi flyttat ner! :-) Jag LÄNGTAR!! Kommer bli mörkt trä och VITT! och sessans rum blir så klart... rosa! ;-)
http://www.scandinavianlaguna.com/Visningslagenheten.htm

Nu har jag precis duschat efter min walk i regnet (jag var en dränkt katt då jag kom hem..) och det är dags att rulla håret. Har föresten fått tid för slingor imorgon, det ska bli SKÖNT att få bort utväxten. Jag missade nämligen min timme hos min frisör då vi reste hit.

Oj, nu ledsen sessa här, hon vill mysa. Måste gå.

Godmorgon måndag!

168397-643
Bilden är från då vi var i Stockholm för några veckor sedan..

Idag vaknade mitt hjärta redan 6.30 och ville ha ny blöja och mat, sen sov vi till strax efter 8 och nu kryper hon runt här på golvet och leker med mormor. Själv ska jag äta lite frukost och sen iväg ut på en walk. Känner att jag verkligen kommit mig igång med det nu och det känns SÅ skönt! :-) 3:e dagen idag faktiskt. Lovely!!

Vädret bjuder på moln och det känns som att regnet hänger i luften så idag är planen att gå en tur på stan. Min vän Lotta & kidsen har tyvärr blivit sjuka :-( annars skulle vi ha hälsat på hos dom idag. Jag hoppas de kryar på sig fort så vi hinner ses mer före vi reser hem... :-)

Ska föresten göra vad jag kan för att fixa så att jag kan lasta ner bilder också. Vi får hoppas!

Nu ska jag "fånga dagen" här! :-)

P.S ni är flera som frågat om min sessas rosa filtar. Alla kommer från "Lexington", de har en underbar baby kollektion som jag tycker jätte mycket om. Jag sålde alla de produkterna i min butik.

Sov gott!

Sleeping beauty!
Bilden på mitt hjärta är från 15:e januari...

Så där ja, nu har ni fått hela "storyn" kring vår resa upp till Luleå. Det känns jätte tråkigt att jag inte kan visa dagens bilder så jag lägger ut en gammal bild som tröst :-)

Nu ska jag sätt mig och läsa så att jag blir super trött och kan somna. Förstår inte helt varför jag inte kan somna när jag lägger mig på nätterna? Lite små jobbigt... Också vill jag inte tända lampan så att jag väcker min älskade sessa heller. Såg föresten en perfekt läslampa som går på batteri som man fäster på boken när vi var i Thailand, ångrar att jag inte shoppade den... just nu hade den varit perfekt! :-) Ska föresten gå till Claes Ohlson butiken imorgon och checka om de har en sån för där finns väl "allt"?!

God natt och sov så jätte gott mina kära läsare! :-)

Vår resa till Luleå del. 2!

När vi går ombord på SAS flyget så hälsas vi välkomna av en GLAD flygvärdinna som strålar! :-)

Jag säger till henne att jag behöver hjälp att värma mat till min sessa och hon säger "självklart ska vi ordna det!", bara gå och sätt dig du så kommer jag och hämtar flaskan strax. När vi börjar gå i gången möts vi av nästa flygvärdinna, hon säger: "låt mig hjälpa dig med ditt bagage, var sitter du?". Hon tar min handväska och min rosa Gizmo påse som jag har Johannas saker i och går iväg mot vår stol.

Väl där noterar hon att det är lediga stolar som ger oss mer plats så hon säger "sätt dig här du så får du och din baby mer plats!" Sagt och gjort - vi flyttar och sitter super bra på en "3a", vi sitter mot mittgången, sen är det en ledig stol och sen sitter en dam mot fönstret.

I normala fall så kan de inte värma maten förren vi kommit upp i luften men vad händer? Jo, redan efter några minuter kommer flygvärdinnan ner gången mot mig med Johanns flaska och säger "varsågod!" :-)

När hon som är "purser" kommer med försäljningsvagnen så säger jag till henne att jag är SÅ glad och tacksam för den underbara service jag fått ombord! Jag sa att jag märker att de är ett "bra team" som jobbar ombord och att det märks att de har roligt tillsammans och jag ber henne hälsa det till sina kollegor.

Innan vi ska landa så kommer hon fram till mig och säger: "du och din dotter kan bara sitta kvar när vi landat så ska jag ordna så att du får din vagn" !??? jag förstår ingenting?!  Så att jag får vagnen?? Det har jag A L D R I G någonsin varit med om tidigare och jag har fått förklarat för mig att de inte kan göra sånt p.g.a. säkerhet etc etc.

Men vad händer?
Jo, en bagage mann tittar upp framme i den "dörr" hon öppnat så att han ska få in vagnen och frågar hur min vagnbag ser ut? Sen  kommer plötsligt bagen in genom dörren!! Jag trodde inte mina ögon! :-)

Då ropar flygvärdinnan in i cockpit (hoppas jag stavade rätt nu?): "killar, det är en tjej som behöver hjälp här, kom nu ut och hjälp till!". Jag säger att jag SJÄLVKLART klarar att fixa detta själv men hon ger sig inte så ut kommer plötsligt KAPTENEN (!) och han ställer sig med mig och Johanna precis utanför flygplanet och håller mitt hjärta så att jag kan ta upp vagnen ur bagen och få den på plats. Han är hur trevlig som helst och berättar att han själv har tvillingar hemma.

Då jag tackar och tackar och tackar och tackar för hjälpen så säger han bara "Men det är väl självklart att vi ska hjälpa dig. Det är ju vårt jobb!"  Och det är ju så sant så - det är för oss kunder de finns till och det är bara väldigt väldigt tråkigt att inte alla hans kollegor har förstått det.

När vi står där och han håller Johanna och jag fixar med vagnen så dyker flygvärdinnan upp igen. Då säger hon till en kille som går av planet: "Reser du ensam?" , "Ja..." svarar han, då säger hon till honom att jag reser ensam med min dotter och ber honom vänligt om han kan hjälpa mig med mitt bagage så jag bara kan dra vagnen.!?

Men då sa jag att nu har jag fått sååå bra service att jag knappt tror att det är sant så nu klarar jag mig HUR BRA SOM HELST själv till bagagebandet.! Jag menar hallååå, jag är ju van att bära allt + Johanna UTAN vagn. Det här var ju plötsligt hur smidigt som helst!!! :-)

Jag var verkligen SÅ otroligt jätte glad och imponerad då vi vinkade "Hej då!" till personalen och gick iväg in mot ankomsthallen. Tänk om alla var så här trevliga och hjälpsamma, vad FANTASTISKT det vore!!! :-)

När jag kommer hem till Oslo ska jag skriva ett TACK kort till besättningen på denna flight för det förtjänar de att få! :-)

Alla som jobbar på flygbolag, i butik, på restaurang etc etc borde förstå att vi kunder är det VÄRDEFULLASTE de har! Utan oss finns de inte.! Om alla tänkte så så skulle vi slippa dålig service, tänk så härligt det vore!! :-)

Jag har hållit föredrag på BI (handelshögskolan i Oslo) ang. min butik & kundservice och jag brinner så mycket för det att jag skulle kunna hålla sånna föredrag varje dag! :-)


Å nej!

Precis då jag lastat ner dagens bilder på mig och sessan och dagens shopping så tar batteriet slut på min pc :-(  Dumt, dumt, dumt.! Men inget att göra... Måste försöka fixa så att jag kan lasta ner bilder på mammas Hans pc, ska gå innom en fotobutik imorgon och fråga om jag kan få låna en installations CD till min Canon kamera. Om inte det funkar så kan jag inte lägga ut bilder förren sent torsdag kväll då vi är hemma igen. :-(

Tänkte jag skulle visa er mina nya fina ballerina skor i silver + de vita Lacoste också de super söta blocken jag köpt. På det ena står det:  "Fairy fantastic ideas!" också är det en prinsessa på, och på det andra står det: "Bright ideas!". Perfekta block att ha i väskan och skriva ner ideér man får! :-)

Håller tummarna för att det fixar sig på nåt sätt så att jag kan lägga ut bilder imorgon igen! :-) Annars beställer jag den rosa Hello Kitty pc´n med express delivery a.s.a.p. ! ;-)

God kväll!

Tro det eller ej men jag är vaken! ;-) Min dygnsrytm har ju annars varit följande de senaste dagarna...
kl.21: somnar
kl.24: vaknar
kl.01.30 lägger mig, kan inte somna.... somnar kanske typ 3...

Men! undrens tid är inte förbi! :-) Ikväll sov jag faktiskt bara från 21 till 21.40, sen så jag på "Sofis mode" på Aftonbladet TV och nu sitter jag här och ska slå på min pc igen så att jag kan lägga ut dagens bilder. Sen ska jag även försöka få till att skriva fortsättningen på vår resa innan jag - kors i taket - tänker lägga mig.

Vår resa till Luleå del 1.

NU ska jag ÄNTLIGEN berätta om vår resa upp till Luleå som gick från tårar till skratt.!

Kl. 7.15 stod flygtaxin och väntade på oss, kl. 7.20 väckte jag sessan... då hade jag sprungit upp och ner med allt bagage (vi bor på 3:e våningen utan hiss) och var så svettig att jag hade behövt duscha en gång till.. Min sessa var en ÄNGEL, hon sa inte "pip" ens när jag klädde henne, sprang ner trapporna med henne + massa bagage och kastade oss i taxin där det spelades indisk musik på högsta nivå. Hon bara satt i bilstolen och tittade och såg lite sött nyvaken ut :-)

För att allt skulle gå så smidigt som möjligt på Gardemoen så satte jag Johanna direkt i Baby Björnen i taxin trots att hon nu börjar vara på tok för tung för den. Men hellre att jag fick ont i ryggen än att det skulle bli körigt vid specialbagaget. Så Maclaren vagnen (resevagn) var i sin super praktiska bag som vi köpt till vagnen för att slippa hålla på med SAS vagnpåsar i plast och för att skydda vagnen (den här tygbagen påminner om en golfbag, med handtag också är den på hjul så att man kan dra den vilket är super!).

Efter att vi fått bra service med att få våra platser ombord (jag är flygrädd så jag vill alltid sitta långt fram) och våra bagagetaggar gick jag på gott humör och med en glad sessa i BabyBjörn bort till "bagage droppen". Där möts jag av en SUR och OTREVLIG SAS dam.

Jag lyfter upp resväskan på vågen, hon tittar på vikten så tittar hon på mig och på vagnen med mitt övriga bagage också säger hon: "hur många är ni som reser?", det är jag och min sessa svarar jag. Då säger hon att jag ska sätta upp den andra bagen också så att hon får väga den, jag gör det och börjar samtidigt bli lite små stressad för nu var kl. 8.30 och vårt flyg gick 9.05.  Sen säger hon: "du måste sätta upp den där andra bagen också!". Nej säger jag, det tänker jag inte göra för det är Johannas vagn och den ska hon egentligen sitta i nu men eftersom jag reser ensam med barn så har jag förberett så att allt ska gå så smidigt som möjligt så jag har redan satt vagnen i bagen.

"Du hörde vad jag sa, sätt upp bagen på vågen!" säger hon surt. Nejmen det är ju Johannas VAGN säger jag, den ska hon ju egentligen sitta i nu, den väger ni ALDRIG då vi reser och jag tänker inte straffas för att jag satt henne i Baby Björn istället säger jag. Då tittar hon ännu surare på mig, tvingar mig att sätta upp bagen med vagnen vilket jag gör med hjälp av de som står bakom och hör allt och tittar på mig med blickar som säger "stackars dig"..

Då sätter sig sura SAS damen och räknar ut min övervikt under tystnad. Tittar sedan upp och säger:

"Du har 16 kg övervikt. Du får ta med dig alla väskor och gå bort till Servicedisken och betala och sen komma tillbaka hit med bagaget igen för att checka in det."

Jag trodde inte att det var sant?! Jag frågade vad hon gjort om jag haft Johanna i vagnen? Hade hon bett mig lägga min dotter på stengolvet då så att hon kunde väga in vagnen? Då säger hon bara "ska du stå här och bråka eller ska du se till att du hinner med flyget?".

Jag kände hur jag nästan fick panik för jag ville INTE missa flyget. Efter hjälp av de som stod bakom oss i kön fick jag upp alla väskor på vagnen igen och gick iväg till Servicedisken. Tog en kölapp och väntade på min tur...

När det blir min tur börjar jag gråta av stress och att jag var sååå arg och ledsen över allt detta "kaos". Damen bak disken säger: "det blir 640kr för övervikten, ska du betala kontant eller med kort?" Då känner jag bara att nej, detta accepterar jag I N T E. Man behöver INTE betala för vagnen och varför ska som redan satt vagnen i sin bag straffas för det?? 

-Jag sa till henne att jag vill veta hur de tänker?
-Jag sa att jag vill ha en förklaring till om en mamma bak mig i kön som hade sitt barn i vagnen hade kommit undan att väga vagnen eller om hon skulle få ta upp barnet ur vagnen och lägga henne på golvet så att de kunde väga vagnen?
-Jag sa att vi mammor som reser ensamna med barn med andra ord inte kan resa med SAS om vi ska behöva betala 640kr för vagnen?
-Jag sa att jag vill ha en förklaring på saken så att jag kan skriva till tidningen "Mama" och be dem berätta detta för andra mammor så att de ska slippa betala då de reser.
-Sen sa jag att jag ville tala med chefen!

Hon insåg själv logiken i det jag sa, hämtade chefen som beklagade sig och sa att det blivit ett missförstånd eftersom min vagnbag ser ut som en vanlig bag. Ett missförstånd?? Nej, sa jag - jag har varit ÖVERTYDLIG om att min dotters vagn är i den bagen HELA tiden så det kan INTE ha missuppfattats. Hon återbetlade de 640 kr på mitt Visa kort och sen beklagade hon sig igen och bad mig torka mina tårar också sa hon att hon skulle gå och prata med damen som varit otrevlig mot mig och att hon skulle checka in allt mitt bagage. Jag och Johanna kunde gå direkt till säkerhetskontrollen.

Jag är såååå GLAD över att jag är så envis av mig och inte ger mig då jag vet att jag har rätt för annars hade jag fått betala dessa 640 kr och ingen hade sagt att det var fel. Så jag gjorde allt detta för alla oss mammor som reser själva med barn. Jag kände att vi INTE ska behöva ta vad som helst bara för att damen vid bagagedroppen hade en dålig dag.

Vagnen ingår nämligen i resan, den ska man aldrig betala för, och om man köpt en fin vagnbag ska det inte straffas utan hyllas för vi tänker ju på miljön och slösar inte med plastpåsar! :-)

Detta var en av de "sämsta service" upplevelser jag någonsin har haft. Men - innan resan var slut upplevde jag en av de "bästa service" upplevleser jag någon haft.! Ska berätta mer om den senare för nu ropar sessan på mig , dags för mat.

Nu..

168397-151
En av mina absoluta favorit bilder på min sessa från i mars..

NU har jag precis svarat på alla fantstiska inlägg jag fått senaste dagarna. TACK snälla ni för att ni skriver så trevligt till mig, ni gör mig HAPPY!! :-) 

Min mamma är ute och går med en sovande sessa. Mitt hjärta är tyvärr inte helt i form idag.. hon känns varm och ser lite "slapp" ut så jag hoppas verkligen att det bara är något tillfälligt som går över blixtsnabbt, kanske redan efter att hon fått sova gott? :-)

Mamma tog över efter att jag gått en tur själv med sessan och på den turen blev det "shoe shopping".! :-) Jag hittade ett par super fina ballerina skor i silver på rea/salg också köpte jag faktiskt ett nytt par exakt likadana som jag har, crazy, men de är mina favoriter och jag har slitit ut dem.. Det är de vita "ballerina" skorna från Lacoste som jag "bott" i denna sommar för de är de perfekta "gå tur med vagnen" skorna. Nättare & sötare än ett par joggingskor, men samma funktion som om de vore ett par... ja, joggingskor ;-) Jag önskar att jag kunde gå mer med "high heels" men jag orkar inte det då jag går med vagnen..

Köpte även 2 underbart söta skrivböcker. Ska fota allt och lägger ut bilderna senare i kväll då jag som vanligt snålar på batteriet på min pc. Har jag tur kanske jag klarar att lägga ut bilder alla dagar vi är här? Vi får väl se.. Killen i databutiken menade att jag nog har 2 timmar innan batteriet är tomt så varje gång jag bloggar med nya bilder så är jag snabb som blixten.

Kom på att jag inte berättat om vår resa hit ännu. Måste göra det senare idag.!

Skön söndag!

Mitt hjärta vaknade vid kl. 8 och efter morgon flaskan så passade jag på att hoppa i duschen medan jag hade "barnvakt" innan  mamma & Hans åkte iväg till golfen för det är en sån lyx att få duscha i lugn och ro :-)

Sen tog jag och sessan en power walk "runt sjön", det är en prommin j  µ u 899 oj   ft t   vb vb b ops, det där var  Johanna som skrev lite ;-)  Vi tog i alla fall en walk på 4 km, super skönt! :-) Jag känner mig så himla nöjd över att jag kommit mig igång med min power walk igen.

Gick en walk nästan varje morgon innan jag mötte JIG men efter det spårade jag ur... ;-) På "den tiden" hade jag även en personlig tränare på S.A.T.S som stod där och väntade på mig på morgonen vid kl. 8 och det var ett såå perfekt sätt att träna på.!

Oj, inte lätt att skriva här nu. Mitt hjärta vill leka..  Det började precis att åska, annars var planen att åka ut till vår stuga i skärgården idag..  Om det går över fort så åker vi senare.  Måste gå till hjärtat nu..

Kom ihåg att fånga de lyckliga stunderna idag!! :-)


God natt!

168397-743
Mitt hjärta tyckte att det var såååå KUL när det spelades hockeyspel här i kväll. Hon följde med stooort intresse pucken och det såg så sött ut då hon hängde vid rinken ;-)

Nu måste jag logga av så att jag snålar på batteriet och kan lägga ut bilder några dagar till för det gick inte att posta mig strömkabeln :-( Eller jo, det gick, men - det skulle kosta 650 kr med express och då kunde de inte garantera att den var framme förrän onsdag och eftersom vi reser torsdag morgon så tyckte jag inte att det var värt det. Dumt att Posten i Norge inte är bättre än så.!

Nu ska jag krypa ner i sängen och sova brevid mitt hjärta.
God natt & sov gott! :-)

Mums så gott.

168397-742

Mitt hjärta fick smaka av mitt favorit godis, Remi kex, och vi höll på att skratta på oss för oj! oj! oj! vad mycket choklad det kan vara på ett så litet kex ;-)

Mitt hjärta har aldrig varit så grisig i kläderna någonsin och själv har jag nu mer bruna än blå jeans :-) men det gör ju absolut ingenting för det var såååå härligt att se hur mitt hjärta mumsade och tyckte att det var såååå gott.! :-)

Kvällens middag.

168397-741
Här sitter jag och mitt hjärta brevid mammas Hans och hans barnbarn Samuel.

Det blev en jätte trevlig och mysig middag hemma hos mamma & Hans i kväll. På besök kom Hans son med sin fru och deras yngsta son och mamma hade lagat en jätte god laxrätt som vi drack gott vin till och sen hade hon bakat en super god chokladkaka som vi åt jordgubbar till till dessert. :-)

Efter middagen var det fullt bus med barnen och när mamma tog fram dragspelet och spelade lite så fick Johanna sååå stora ögon och bara satt där och tittade. Hon gillar musik! :-)
'

Min ögonsten.

168397-740

Här får mitt hjärta ny fräsch blöja i trädgården hos Lotta i em. :-)

Johanna super myste verkligen idag hemma hos Lotta. Hon åt melon och banan och kyckling och smörgåsrån och lekte med hur många mobiltelefoner som helst och följde med STORT intresse med vad Stina & Mimmi gjorde hela tiden. Jag är så glad över att mitt hjärta är SÅ social och älskar andra människor för det är en bra egenskap! :-)

Lottas söta kids.

168397-739

Här är Lottas sötnosar. Stina snart 3 år och Mimmi som blir 2 i november. De var så söta då de stod och tittade efter sin mamma som bara var inne i huset och hämtade nåt. :-)

Suuuuper mysig eftermiddag.

168397-738

Här MYSER jag och min sessa hemma i min bästis Lottas trädgård i eftermiddag :-) Kidsen sov om varandra men hann leka en liten stund i gräset. Johanna är såååå glad i Lottas barn Stina & Mimmi, hon blev helt till sig då hon mötte dem idag. Sånt gör mig glad! :-)

Jag är sååå IMPONERAD över Lotta som är hemma ensam med sina 3 kids då hennes mann är en del i svenska styrkan i Afghanistan. Inte nog med att hon fixar ALLT med kisden (7 år, 3 år och 2 år), hon jobbar dessutom som tandläkare. Hon är en power girl! :-)

TACK Lotta för en helt perfekt dag.! Jag fick massa energi av vårt härliga girl talk idag och jag längtar redan till imorgon då vi ses igen. ! :-)

Trött mama...zzz...

Jahaja, det var den kvällen... Jag vaknade precis, nu strax efter kl. 24, på sängen brevid Johannas säng med linserna så torra att den ena ramlade ut (det var TUR! jag hittade den på min egen kind...). Så det var den kvällen det.. ;-)

Var så himla kaxig tidigare i kväll då jag hade stora planer på att gå ut en sväng på "Båten" (stället som gäller i Luleå på sommaren) men nejdå, somna gjorde jag och kanske lika bra det för då är jag pigg & glad i morgon bitti då hjärtat vaknar.

Jag har haft en SUUUUUUUPER mysig dag hemma hos min veninna Lotta i hennes trädgård. Vi åt jätte god pastasallad och drack gott vin och hade "girl talk" i flera timmar i strålande solsken. Helt LOVELY!! :-)  Sen hem till mamma & Hans vid 17 tiden för då var det middag med min mammas sambo Hans son med familj som gäster.

Vi åt jätte god lax rätt och super god chokladkaka med jordgubbar och Johanna tok busade med deras son på 7 år och var sååå busig när det spelades hockeyspel här, hon hängde runt rinken och försökte ta pucken, så jag ser framför mig att hon kommer att hänga runt rinken när Luleå Hockey spelar en dag och spana på killarna.. ;-)

Efter denna underbara lördag gick jag in på sovrummet för att natta mitt hjärta vid kl. 20.30 och blev som sagt där till alldelens nyss.. Ska bara blogga lite nu med min egen pc så att ni får se bilder från dagen, sen ska jag krypa ner i sängen för jag känner mig hur trött som helst.

Favorit bild.

Inspirerande fredag!!

Kom på att jag kan ta fram bilder ur arkivet och lägga ut i väntan på att jag kan blogga normalt igen. Så här är en av mina favorit bilder i repris. Bilden är från julen 2006, på en bar i Luleå, då var mitt hjärta 4 månader. :-)

Min gala vän Jonas har fotat och han är bara den duktigaste fotografen. Om du bor i Stockholm och önskar fina bilder tycker jag ABSOLUT att du ska ta kontakt med honom.! Han har en hemsida:
http://www.jonasnoren.se

Nu ska vi göra ett försök att komma oss ut här.

Till sist - snälla Jonas smsa mig! jag har tappat ditt och alla andras tfn nr pga byte av operatör...!

Godmorgon solen!

Ååååå vad det är HÄRLIGT att få vakna och SE UT!! Jag vet, det är ju egentligen en självklarhet men efter att ha bott bakom plast sedan mitten av maj så har lyx fått en ny innebörd för mig... lyx just nu är att kunna SE UT GENOM FÖNSTRET! :-) Det är bara sååå härligt att sitta här med solstrålar som lyser in genom fönstret och se Luleå älven..! :-)

Jag och sessan vaknade vid kl. 9 så nu kryper hon runt och jag har precis tagit en dusch. Mamma & Hans är på golfbanan. Jag spelade själv golf innan jag startade min butik, då fanns inte tiden längre, och en dag i livet när sessan blivit stor ska jag absolut börja spela igen för det är verkligen en fantastisk sport. Man får massor med friskluft eftersom man är ute hela dagen också är det enormt socialt och det passar mig som älskar människor! :-)

Nu tror jag faktiskt att jag snart ska lägga mitt hjärta i vagnen och ta en power walk!

Önskar dig en skön lördag! :-)

P.S bloggar med bilder senare idag, måste som sagt snåla på batteriet på min egen pc fram till kabeln kommer...


Resan till Luleå. Del 1.

Jag inser nu att jag är sååå trött så plötsligt lockar en stund i soffan med nya danska "Costume" jag shoppat idag, och Klick! och In Touche (

Å NEJ! :-(
jag hade skrivit detta inlägg sååååå långt också blev det nåt knas och plötsligt var bara det ni ser här ovan kvar när jag loggade in på nytt... "slajmiga slajm" alltså! vad trött jag blir...

Då blir det soffan och mina blader nu så skriver jag mer i morgon.

God natt fredag! :-)

Ett av mina bästa köp.!

168397-737

Här är vi två trötta "restjejer" som sitter och myser vid middagen. Hjärtat är nattklar i sin pyjamas och mumsar i sig fläskfilé bitar av mig. Vi åt jätte god middag och den enda som fick ha fötterna på bordet var sessan ;-)

Mitt favorit halsband med Hello Kitty som jag har på mig idag är föresten det första internet köp jag gjort. Jag beställde det från en butik på Hawaii för ca 4 år sedan... Det är ett av de bästa köp jag gjort för SOM jag använt det halsbandet! :-) Hon som gjort det heter "Tarina Tarantino".

P.S i bakgrunden syns en super söt rosa spargris som hjärtat & jag fick av mamma idag. Det står "Till prinsessan" på den. :-)

Dagens shopping tips!

168397-736

Jag hittade den här underbara Hello Kitty hörnan inne på butiken "Tiimarii" och priserna var FANTASTISKA. Skrivblocken kostade 19kr. och den super söta A4 mappen i mitten kostade 35kr. BILLIGT!! :-)  Så om butiken finns i din stad är det bara en sak att göra - löp & köp! ;-)

Det är så kul för min mamma är lärare och hon är exakt lika glad i sånna här saker som mig så hon shoppade den fina A4 mappen till sig själv. Gissa om hennes elever kommer bli glada när dom ser vad fröken förvarar sina viktiga papper i?! :-)

Luleås shoppinggata.

168397-735

Jag ringde min mamma igår kväll vid kl. 19 då jag bokat min och sessans resa och sa "Hej vi kommer imorgon" och redan kl. 12.30 idag var vi här. Ting sker fort ibland! :-) och det är kul att kunna vara impulsiv när man äntligen klarat att ta ett beslut. (tack Kjersti - du bidrog här!! ;-))

Vi har haft en super mysig shopping dag med mamma idag. :-) Lunchat på MAX (mums, mums mums!!), shoppat fina kläder till sessan på Polarn & Pyret (lägger ut bild imorgon), mamma köpte den rosa tunikan jag har på mig i svart (jag tror jag också måste ha den i svart...) också sprang vi runt i "alla" andra butiker också och bara myste.

Det här var en riktigt härlig dag! :-) och ett xtra pluss var det att solen strålande från en klarblå himmel.! :-)

Framme utan strömkabel.

168397-734
Här har jag och sessan  precis fått vårt bagage efter landning i Luleå. Varför fylla en bagagevagn när man kan fylla två? ;-)

WHAT A DAY! jag och min sessa har haft. Jag har sååå  mycket att berätta från resan som startade med att innehålla så DÅLIG service att jag faktiskt började att gråta (har lätt till tårar och lätt till skratt...) framför SAS personalen. Sen slutade resan med en BÄSTA service jag någonsin fått - ever!!!

Ska som sagt berätta "all the details" det är bara ett stort problem....

...i stressen på morgon glömde jag min strömkabel till min pc :-( och efter att ha kontaktat databutik här i Luleå så visar det sig att det inte går att få tag i en ny :-( Leveranstid på ny är ca 5 dagar och då har vi ju rest tillbaka nästan.. också kostar den ca 1.500 kr.. :-( Så - JIG ska imorgon posta min kabel från Oslo hit med express.

Detta innebär att jag måste spara det lilla batteri jag har i min pc och använda den här till att blogga med bilder och sen min mammas Hans pc till att skriva texter fram till att jag får min kabel. Blir lite trixigit men på så sätt kan jag i alla fall blogga härifrån och det vill jag så klart göra! :-)

Jag har nu precis VAKNAT, strax efter 23, och missat heeela kvällen här (känns det som, men det var från kl. 20.30-23) p.g.a. nattningen av Johanna. Hon var extremt trött men ville BARA ställa sig en miljon gånger i sängen sin och då hon ÄNTLIGEN somnade sin vanliga tid, 21.30, så var jag så trött att jag somnade... Planen var att min bror och jag skulle gå ut en sväng men då jag kom ut, helt yrvaken, så hade han hunnit gå hem och mamma & Hans var precis på väg i säng så som sagt - det var den kvällen det ;-) Tur det kommer nya! :-)

Och inte så konstigt att jag somnade ikväll.. jag la mig kl. 03 igår och min väckarklocka ringde kl. 5.30.

Nu ska jag lägga ut fler bilder från dagen. Sen ska ni får höra "allt" om vår resa.!

Fredag = Resdag.

168397-733
Här har mitt hjärta krypit upp i min resväska förra gången vi var i Luleå i juli månad :-)

Klockan är tok mycket nu (nästan 02.30...) och jag måste verkligen packa klart och hoppa i säng så att jag i alla fall hinner somna före jag ska vakna. Inte helt min och sessans grej att resa så tidigt som vi ska imorgon men allt går. :-)

Jag önskar er alla en riktigt härlig fredag fylld av lyckliga stunder & trevlig weekend planering! :-)

Lovar att blogga igen så fort vi landat. Ska bli sååå underbart med Sverige! :-)

Bokat resa.!

Nu har jag äntligen bokat resa. Jag och hjärtat flyger till Luleå imorgon och blir där till torsdag. Ska ta tag i packningen här nu innan nattningen. Blev plötsligt lite små stressigt och massor som ska göras.. :-)

Zara idag.

168397-732

Den här tunna fina sommar toppen fick jag med mig hem idag :-)
Det syns inte så bra på bilden, men det är brodyr uppe/framtill också är det liten puffärm. Fin till jeans.. men å andra sidan så är det ju få toppar som inte passar till jeans ;-) Jeans är verkligen ett super plagg.!

Hjärtat myser.

168397-731

Mitt hjärta ligger så här i gången och bara myser just nu. Jag hör hur hon pratar för sig själv och jag tror faktiskt att hon tycker det är lite mysigt att bara få ligga där helt ensam en liten stund :-)

Fast inte längre.. nu ropar hon "mammamammama" och i mina öron betyder det så klart MAMMA.! Så - nu ska jag gå och hämta henne och fixa mat till oss. Gröt till henne och grilladkyckling med pommes till mig (och henne). :-)

Extremt varm dag.

168397-730
Hjärtat var mer intresserad av att ta av mig mina solbriller än av att titta på min vän Kjersti som fotograferade oss ;-)

Vi har haft super mysig stund i solen på café med min underbara vän Kjersti. Det var bara SÅ varmt och soligt. Som om vi vore utomlands.! Super skönt! :-) Jag fick massa positiv energi av vår stund och jag tror att jag t.o.m. tagit beslut på när vi ska resa vart vilket ju är strålande.! och på tiden... ;-)

Var innom Zara en tur på vägen hem och fick med mig en söt topp som jag lägger ut bild på när vi ätit här. Egentligen vore det nog bra om jag bodde låååångt ut i skogen där det inte fanns en enda butik... eller kanske inte föresten.. jag ÄR en city girl, så är det bara med den saken. :-)

Nu: mat.!

Super mysig kofta!

168397-729

Den här super mysiga koftan från "Diesel" fick bli med mig hem igår från "Høyer".
Jag bara Ä L S K A R stickade koftor och kommer därför att flytta in i den här någongång i september då de sköna svala höstvällarna gör entré igen.... :-)

Nu är det matdags här till sessan och sen ska iväg ut och mysa på café med Kjersti.

Önskar dig en lovely dag! :-)

Dagens "att göra lista".

168397-728

Nu har jag fått gjort några sånna där tråkiga "måste" telefonsamtal och lyssnat på så mycket dålig "dubehållerdinplatsikön"musik att jag fått ont i örat ;-)

1. Johanna har nu plats på det dagis ni ser på bilden och inget annat. MEN - jag är inte säker på att hon ska gå där.. måste tänka till lite på det...

2. Då jag bytte från NetCom till Telenor så tappade jag ALLA telefonnummer jag lagrat på min tfn. :-( Ringde därför NetCom för att be dem öppna mitt simkort igen så att jag får tag i min adressbok men det gick inte :-( så jag har tappat ALLAs telefonnummer... inte bra... Så - snälla vänner - smsa mig så att jag får era nummer igen!!!
Please! :-)

Oj, nu vaknar sessan. Got to go! :-)

Jag och mina "Gizmos".

168397-727
Jag och min underbaraste personal. Från vänster.. Marianne, Kjerstin, jag och Hanne.

Jag hade ofta kundkvällar i min butik för mina VIP kunder och det var alltid lika uppskattat! :-)
Oftast hade vi "kö" utanför då vi öppnade och kvällarna var alltid extremt hektiska men fantastiskt roliga! 

Bilden är från en kundkväll i mars 2006. Jag är gravid med min prinsessa och kvällen till ära hade jag beställt en helt UNDERBAR rosa tårta i 4 våningar som syns i bakgrunden. Vi bjöd våra kära kunder på den + champagne, en perfekt kombination! :-)

Det är viktigt att man får sin kunder att känna sig speciella och värdefulla så för mig var det en självklahet att vara extra generös mot de som var min butik lojal. Jag anser att lojala kunder ska få "det lilla extra" som TACK för att de är så goda kunder. En nöjd kund är den bästa marknadsföring man kan få! :-)

Jag kan därför bli extremt provoserad av dålig service... Som matbutiken MENY brevid där vi bor tex. Jag handlar där nästan varje dag och nästan alltid är det samma dam som tar betalt. Jag har med andra ord säkert sett henne 300 gånger det år vi bott här. Och trots det så hälsar hon ALDRIG igenkännande på mig, varje gång ser hon ut som att hon aldrig sett mig?! eller min dotter. Hon bara sitter där och ser allmänt sur ut. Snacka om att hon kastar bort sina möjligheter till att ha det trevligt på jobbet. Så himla dumt.!

Nu sover min sessa och de borrar så mycket i fasaden att jag inte hör TVn hur högt jag än har på... Ska se på resa bort härifrån idag, vi åker till Stockholm eller Luleå... har lite beslutsångest bara som jag hoppas går över snart.. ;-)

Gårdagens Johanna shopping.

168397-726
Dessa saker var för söta för att inte shoppas ;-)

De var på salg -50% på "Høyer" både den super söta bodyn med kort ärm som det står "Coach med mammy!" på framsidan och "Coach me daddy!" på baksidan på och den söta dockan.

Det här är faktiskt den första "dockan" jag köper till min sessa. De flesta jag visat henne i butiker har hon bara tryckt bort då jag hållit fram dem men den här drog hon direkt till sig.! :-)

Nu ska här duschas, och sen fotar jag min egna shopping... Visst är påsen SÖT föresten?! Allt är från ett märke som heter "Petit Patapon". :-)

Godmorgon!

168397-725
Nu sitter hjärtat och tittar på TV4 Godmorgon :-)

Här är vi nyvakna nu. Vaknade till ett förfärligt borrande i fasaden som gjorde att saker rasade ner från fönserbrädorna och kastrullerna som stod på diskbänken rasade ner.... Helt förfärligt! Hela huset vibrerar. När vi stod upp såg jag att de står på vår balkong så inte konstigt det lät så extremt högt idag..  Därför ska jag bestämma var vi ska resa när för här vill vi inte vara just nu.  Ska blir SÅ skönt när allt är klart i september! :-)

JIG har rest till Stockholm idag tidigt på morgonen och jag tror mitt hjärta kände på sig att han skulle upp tidigt för hon vaknade vid 4.30 i natt och ville ha mat. OVANLIGT! Som tur är så somnar hon alltid om sekunden efter att hon ätit klart.

Nu ska vi ta tag i dagen också ska jag ta och fota det jag shoppade igår så ni får se! :-)

Känns lovely med en ny fräsch dag idag! :-)

Speciell dag.

168397-724
Spana in mina Chanel briller och kostym byxorna.. det märks att det är några år sedan ;-)

Den här bilden är från en helt speciell dag... Ni vet en sån där dag som man alltid kommer att minnas med glädje och som man börjar le vid tanken på... Exakt en sån dag var det! :-)

Det var "markesdag" (=bilfri dag i shoppingområdet där min butik låg, massa "stands" i gatan..), jag tror det är 2004?, och jag gick runt med ballongerna, påsar från min butik + den coola väskan som jag hade fyllt till bredden med "I love you" godisar som jag delade ut till alla söta människor som jag mötte i gatorna. Jag var helt enkelt en levande reklampelare för min butik den dagen och eftersom alla vänder sig om då de ser ballonger så fick jag den respons som jag önskade! :-)

Men - det var inte det som var det speciella med den här dagen... nej, det speciella var att det här var den dagen då jag fick besök av en ÄKTA prinsessa i min älskade butik.!

Mette-Marit & hennes son Marius kom in i butiken och min LYCKA var total!!! :-) Jag gav henne en rosa prinsessepenna och en skrivbok med en prinsessa på och sa att det var en "prinsesse present".  Då vänder hon sig till Marius och säger: "Se vad mamma fått! Den här pennan ska jag ha på mitt kontor.".

Med andra ord så har "min" Gizmo penna (den pennan fick alla mina stamkunder) varit på slottet! Och vem vet, den kanske står där på hennes kontor fortfarande?!

För mig som är SÅ glad i kungliga var detta en väldigt speciell dag som jag aldrig glömmer! :-)

Med detta har jag nu startat "the story of my life", mer kommer...!

Nu måste här sovas för jag längtar efter att få vakna till en "bakis fri" dag imorgon.! :-)
God natt & sov gott!

Vad vill ni veta först?

168397-723
Hjärtat idag då vi precis kommit hem.

Jag är så glad & tacksam för era fina kommentarer och trevliga e-mail.! :-) Men så inser jag att jag sagt att jag ska skriva om än det ena och än det andra som jag faktiskt inte gjort... Så - nu undrar jag, vad av följande vill ni att jag ska börja med att berätta om? Ni har efterfrågat allt men jag måste börja med nåt så varsågoda och välj! :-)

-Berätta mer om vem jag är?
-Visa fler bilder från lägenheten?
-Berätta mer om min butik Gizmo & Co, hur jag startade / drev etc .?
-Berätta om vad jag jobbat med?
-Berätta hur jag hamnade i Norge och vad jag gjort här?
-Berätta om tiden då jag var gravid?
-Berätta om födseln?
-Berätta exakt hur många glas vin & champagne jag drack igår? Just kidding, den här informationen behåller jag för mig själv ;-)

Lyx.

168397-722
Dagens blad shopping.

Jag tycker att det är en sån LYX att sitta och mysa med nya blader. Idag hade nya engelska "Vogue" kommit och det var ett så härligt rosa cover. :-) Tänk att det är så inne med rosa i höst, nästan för bra för att vara sant! :-)

Har du tänkt på att....
"Trend är något man följer, stil är något man har.!"


Slajmiga Slajm vad jag ätit onyttigt idag.

168397-721
Här är mitt hjärta tidigare idag på Mc.Donalds.  Hon älskar pommes.

Idag har jag verkligen ätit sund mat...
Frukost : coca cola
Lunch: Mc.Donalds (mer coca cola)
Mellanmål: Chips
Middag nu kl. 21.30: Grillkorv med pommes och till det Fanta..

Vill I N T E veta hur många kalorier det blir ;-)

Jag tycker att "slajmiga slajm" är en så skön svordom, från "Fifi", Johannas favorit dvd. Där säger de "Pillriga rosenblad" och slajmiga slajm eller slajmiga sven istället för ja, ni vet vilka ord jag menar ;-) Kommer ni föresten ihåg "slajm"?? Den där gröna slajmen man köpte i burkar då man var liten och lekte med? Undrar om den finns fortfarande?

Nu tror jag att det är dags för dessert.... Kina Snacks.!  What a day! ;-)

Perfekt "medicin"!!

168397-720
Här är vi på "Høyer" butiken i eftermiddag.

Min underbara vän Kjersti smsade plötsligt precis då jag och sessan kommit till parken och frågade om vi ville bli med på en "shopping tur"? SJÄLVKLART! ville vi det :-)

Så - 5 minuter senare mötte vi upp henne och det är verkligen LYCKA att få till spontana dejter :-)  Att träffa henne var prefekt medicin för min kropp & själ idag :-) TACK Kjersti för en MYSIG tur.!

Vi gick till "Høyer" butiken på Skøyen och som ni ser hänger det en shoppingpåse på vagnen.. ;-) Lovar att visa vad jag shoppat senare... Det är ju tyvärr fortfarande sååå mycket Salg (rea) men lite höst nytt fick vi ändå sett. Mest hade det kommit från Diesel & By Malene Birger, 2 märker jag tycker väldigt mycket om. (By Malene Birger) hade jag i min butik.

Nu har hjärtat precis fått sin gröt och jag måste försöka få i mig nåt... chips kanske? ;-)

Mitt hjärta.

168397-719

Bilden är lite suddig... så att ni får se hur jag ser världen nu då jag sovit med linserna i ögonen ;-)


Nyvakna..

Klockan är strax efter 12 och jag och sessan har precis stigit upp efter en förmiddags "nap". Jag är såååå trött idag... Jag var ute på Odeon igår och jag får skriva som jag skrev efter att jag varit ut i Stockholm: jag är ingen party girl längre, jag är mamma nu, lika bra jag inser det ;-)

Nu måste jag dricka flera liter vatten och coca cola och försöka äta något annat än gurka. Sen ska vi ut och få i oss skön frisk luft. :-)

Hoppas ni har en bättre dag än mig idag!? ;-)

Dagens shopping.

168397-717

Här är mitt hjärta i sin nya fina t-shirt som vi shoppade idag från "Replay & Sons" (detaljerna syns tyvärr inte så bra på bilden.. det är brodyr också är det massa små strass stenar..) . Jag hade de barnkläderna på min butik så jag jag kände att jag köpte "en bit av Gizmo" idag... :-)  Den var på rea, 50%, på butiken "Zimba".

Där såg jag också en uuuunderbar väska som jag har sååå lust på... en skötväska i beige med en rosa rosett på... Men jag tror inte de som gjort den har egna barn för de har inte tänkt på att man ska kunna hänga den på vagnen för den har bara vanliga axelband?!?... hmm.. kanske lika bra det för då slipper jag tänka mer på den ;-)

Nu ska här badas och hår ska rullas. :-)

Min solstråle.

168397-716

På vår eftermiddagstur sov sessan sött fram till att jag öppnade en "Farris" (=Ramlösa) och den sprutade över hennes söta små fötter så att hon vaknade :-) (flaskan hade nog åkt lite för mycket vagn och skakats till ordentligt).

Var innom "Martine" (barnbutik) och shoppade fler kardborre spännen till hjärtat så att hon kan ha spännen varje dag :-) Bl.a. ett med en prinsessekrona på som var SÅ söt.! Det blev en skön promenad dit ner i sommar värmen. Nu är det verkligen lika varmt som på Mallorca här.. helt underbart! Men så har det ju varit de senaste åren, att augusti är en super fin sommar månad. Sommaren är ju egentligen bäst juli & augusti nu till skillnad mot förr då det var juni & juli.

Nu har JIG precis kommit hem från jobb så nu NJUTER jag av några minuters "egentid" innan jag ska hoppa i badet med mitt hjärta så att hon blir klar för natten innan "Allsång på Skansen" börjar.

Min plan är att faktiskt gå ut i kväll, vi får väl se om jag lyckas...? ;-)

Mysig SOL stund i parken.

168397-715
Hjärtat tyckte att det var lite små läskigt att sitta i det höga gräset, därför höll hon armarna högt ;-) Jag satte henne där bara för att få ta några fina bilder. Den rosa fotbollen shoppade vi i Stockholm på NK.

Jag och  mitt hjärta har varit i parken i eftermiddag och super myst :-)

När sessan sov solade jag och sen satt vi och lekte och myste och hjärtat vinkade till de som gick förbi. Alla vinkade glatt tillbaka :-) men! en tjej som vinkade tillbaka kom fram och satte sig ner brevid oss... ehh.. jag tycker kanske att det var lite "speciellt".. Jag menar - bara komma och sätta sig brevid oss och sen bara bli sittande där..? Okej om hon hade pratar men hon bara satt där och sa nästan ingenting. Lite märkligt var det allt :-)

Nu är vi hemma och äter köttbullar & snabbmakaroner. Mumsigt!

Ska strax ut igen så sessan får sova sin eftermiddags "nap" och så jag får sola. Oj, nu vänder hon hela tallriken med makaroner upp och ner... bäst jag fokuserar på henne nu ;-)

Dagens tips!

168397-714

Jag Ä L S K A R kort. !

Jag kan tillbringa timmar i kortbutiker och det är total LYCKA för mig när jag hittar några nya fina kort som jag inte sett tidigare :-) De finaste och bästa korten hittar jag alltid i USA. Där har de extremt BRA kort avdelning på den minsta lilla "drugstore". Snacka om skillnad mot här hemma där man möjligtvis hittar ett tråkigt litet runt kortstativ i ett hörn på ICA...   "Hallmark" och "American Greetings" har också fantastiska butiker i USA, där blir jag som ett barn i en godisbutik...! :-)

Jag köper alltid hem kort för olika anledningar och mitt dagens tips är:

Sortera de kort du har och förvara dem i en "box" så att du lätt hittar det kort du söker den dagen du behöver det. Samla alla födelsedags kort efter varandra, alla "grattis till baby" kort osv osv och skriv små enkla lappar med vad som är var så förenklar det sökandet den dagen du plötsligt får ett sms att din veninna fått en dotter. Vips! så hittar du kortet och kan posta det på studs! :-)

E-mail och sms i all ära men INGET slår att få ett handskrivet kort! :-)

P.S de söta brevpapper som ligger längst till vänster shoppade jag i Thailand extremt billigt. Den söta prinsesse pennan var en julklapp till alla mina kunder i min butik första julen jag hade öppet och sen söta prinsesse stämpeln är från Panduro hobby. Den brukar jag stämpla kuverten på utsidan med :-)

Ny härlig dag!

168397-713
Här är mitt hjärta igår kväll.

Det var något fel på blogg.se igår kväll så jag kunde tyvärr inte blogga senare på kvällen :-( Men nu fungerar allt igen! :-) så jag lovar att svara på era kommentarer snart :-)

Jag och sessan är helt nyvakna nu. Hjärtat vaknade vid kl. 6.30 men ville bara ha nappen som ramlat ur munnen så hon somnade direkt om igen och sov till strax efter 9. Otroligt skönt! :-)

Idag ser jag vackert BLÅ himmeln då jag tittar ut så det blir parken för oss idag. Men nu ska jag börja med att fixa till oss för dagen nyvakna som vi är. Passade faktiskt på att tvätta håret vid kl. 1 i natt så att jag ska spara tid nu på morgon. Det gäller att planera sin tid när man har en liten sessa ;-)

Jag hittade en så fin text i en liten bok jag har...

"Du kan bli vad som helst. Dina tankar, det liv du vill leva, dina drömmar kan förverkligas. Du blir allt du vill vara. Du är lika obegränsad som det gränslösa universum."

Allt är möjligt och idag har vi en ny dag att njuta! :-)

Nu ropar mitt hjärta "mamma" så jag ska gå och mya med henne.. :-)

Sooolig eftermiddag.

168397-712
Mitt hjärta mumsar på Smörgåsrån på en uteservering i eftermiddag..

Efter att vi varit på "titta på dagis turné" i eftermiddag mötte vi upp min vän Ralph och NJÖT solen med honom på en solig uteservering här i området. Det var den varmaste dagen på LÄNGE och solen strålande från klarblå himmel och det kändes plötsligt som om vi var utomlands :-) Helt lovely!!

Och nu , i skrivande stund, kom JIG hem från Göteborg med massa god svenska mat så nu sitter jag om mumsar på mitt favorit godis "Kina snacks" från Fazer. Blev lite imponerad över att påsen har NY design.! Härligt med förnyelse! :-)

Jag har tänt MASSOR med levande ljus här på köket där jag sitter för trots att det är en super vacker solig sommar kväll ute så är det hur mörkt som helst här i vårt inplastade hem...

Oj, nu kom jag precis på att jag inte ätit middag idag.. ooops... måste nog fixa till nåt innan jag ätit mig mätt på kina snacks ;-) Hjärtat somnade föresten jätte trött redan vid kl. 21 i kväll. LYCKA!!!! :-)

Dagis för prinsessan?

168397-711

Det gula söta huset till vänster är det alternativ till dagis som vi har.. Och GLAD är jag för det! :-)
Här går det bara totalt 28 barn, de mellan 1-3 går på nedervåningen och de äldre på övervåningen. Och precis utanför är det en perfekt uteservering för mig ! :-)

Sessan kommer bara att vara på dagis några timmar per dag eftersom jag inte ska jobba fulltid i höst. Mest för att få leka med andra barn och för att jag ska få lite "egen tid". Men jag har faktist lite svårt för det här med norskt dagis för de får INGEN mat där. Jag måste fixa 2 "matpakker" på morgonen till Johanna som jag ska ta med mig och lägga i en korg i deras "hall".  Det gillar jag inte... jag tycker att de ska få varm lagad husmanskost att äta! :-)

Prinsesse dagis?

168397-710

Efter nagefixet tog jag en tur till det dagis som min sessa kommit in på och som ni säkert förstår fick jag en liten chock då jag kom fram.... (se bilden!!).

Det här är väl ändå inte något ställe för en prinsessa? Jag visste att det är baracker men jag trodde att området runtomkring såg MYCKET finare ut än så här..! Hjälp.! Här vill jag verkligen inte lämna min söta lilla underbara sessa om ett par veckor...

Vi har inte sökt detta dagis, hjärtat har kommit in på "lottdragning" eftersom detta är ett helt nytt dagis. Det kommer att vara i dessa tillfälliga baracker först och sen flytta till andra lokaler nere på Frogner. Totalt kommer 88 barn att gå här och just nu är jag lite tveksam till om hjärtat kommer att gå här....?  det känns inte helt bra...

Så - därför är jag glad att vi har ett alternativ! Se nästa inlägg! :-)

Skönt.!

168397-709

Idag var det extra skönt att bli pysslad om händerna för min sessa sov i vagnen nästan hela tiden. Hon vaknade på slutet och följde då med stort intresse med vad Marit gjorde :-)


Marit, som gör mina naglar,  har föresten fått pris för bästa nageldesigner i Norge också är hon lite "känd" från "Robinson" på norsk TV. :-) Stället hon jobbar på heter "Nefertite" och det ligger i Jacob Aallsgate här på Majorstuen.


Nagelfix.

168397-708
Det här är Marit som gör mina naglar så fina :-)

Ca var 3:e vecka går jag och fixar mina naglar hos Marit. Hon är sååå duktig och jag är alltid lika nöjd kund hos henne! :-)  Jag har "akryl" och är väldigt nöjd med det. Känner mig alltid lika fräsch om händerna då jag varit hos henne :-) Och just idag var det "kris", hade tappat hur många naglar som helst... det såg inte helt bra ut...

Jag kommer att fortsätta att göra min naglar fram till vi flyttar till Thailand. Då ska jag ha mina egna för där kan jag gå och få fransk manikyr för typ 20 kronor i veckan :-) Det blir LYX!! :-)

SPA är SÅ billigt i Thailand.! Och det kommer finnas ett SPA på området där vi bor så då kommer jag försöka gå dit ofta. Jag är tyvärr alltför dålig på att gå på SPA här hemma.. Får alltid presentkort i julklapp & på födelsedagen men tyvärr använder jag de inte alltid så de hinner gå ut.. :-( Måste bli bättre på att ta hand om mig själv! :-) Om inte förr så i Thailand.!

Varm & solig dag.!

168397-707

Vi har haft en UNDERBAR dag jag och mitt hjärta. Nu har vi besök av en vän så jag skriver mer senare då mitt hjärta somnat sött.

På bilden är vi på en bar i området och har det jätte trevligt! :-)

Sessan leker själv.

168397-706

Idag har mit t hjärta suttit ensam inne på sitt rum och lekt själv hur länge som helst :-)
Det är sååå sött när jag hör hur hon sitter och pratar för sig själv heeela tiden. :-) Men så fort jag visar mig så kommer hon på att jag finns och då kryper hon efter mig ut ur rummet, så bäst att hålla sig lite undan för att få gjort nåt själv också ;-)

Nu ska iväg och fixa mina naglar och det ska bli SÅ skönt för de ser inte helt bra ut nu..  Missade min förra timme pga att vi var i Stockhom då.

I går slutade antalet besökare på min blogg förra veckan på 4.434.! Jag är såå GLAD över att ni är så många som följer mitt och sessans liv och senare idag ska jag lägga ut dagens tips till er :-)

Nu - ut!

Godmorgon måndag!

168397-705
Här är mitt hjärta igår. (Ska gå till fotobutiken idag och lära mig fixa rödaögon. :-))

Mitt hjärta väckte mig vid 7 och var hungrig. Efter maten låg vi och myste till vi somnade om och sov sen till strax efter 9. Jätte skönt! :-) Så nu är vi 2 nyvakna tjejer som sitter här vid pc´n, eller rättare sagt- jag sitter, hjärtat ligger på golvet och leker :-)

Idag ska vi softa och mysa också ska vi iväg så att jag får fixat mina naglar. Det ser ut att vara ett ganska OK väder, ser faktiskt lite blå himmel så om det håller i sig så blir det nog en tur till parken tror jag :-)

Önskar dig en underbar dag! :-)


Gizmolina?!

168397-704
Här är mitt hjärta bara ett par månader.. varmt & skönt hade hon det i vinterkylan :-)

Ni kanske har funderat på varför min blogg heter "Gizmolinas"?

När hjärtat låg inne i min varma mage och vi började fundera på vad hon ska heta? så kommer jag plötsligt en dag på att hon självklart ska heta "Gizmolina"! :-)  efter min butik "Gizmo & Co".

Jag blev så GLAD när jag kom på detta "egna namn" (trodde jag då, har idag sett att det finns..) och var helt klar över att det var det hon skulle heta! :-)

Men det tyckte  i n t e JIG... han tyckte det var för kommersiellt med tanke på min butik... Jag jobbade på saken en stund och försökte få honom att tänka så här: Carolina, Kristina, Gizmolina... det passar liksom in med andra fina tjejnamn...?... men nej, det hjälpte inte så jag insåg ganska snabbt att det var kört, hon skulle inte få heta det..

Så - därför heter min blogg det istället!!!! HURRA!!! :-) Jag tycker nämligen att det är ett så fint namn!

Och jag är SÅÅÅÅÅÅ GLAD över att mitt hjärta heter JOHANNA ALEXANDRA och inget annat. De namnen kom vi på bara ett par månader före hjärtat föddes :-) 


Nu ska jag softa. God natt!


Mitt älskade hjärta..

168397-703

Mitt hjärta vaknade igen vid 20.40 och somnade inte förrän "sin tid", 21.30. Så nu sitter jag och äter sen middag.. toast med svenska hushållsost :-)

Bilden är från då mitt hjärta var ganska nyfödd. Då låg hon och sov sååå SÖTT i korgen och det var super praktiskt för då kunde jag bära med mig henne från rum till rum... Så som på bilden låg hon alltid då jag duschade och fixade till mig. Det känns som en evighet sen men ändå som igår... och snart blir hon 1 år mitt älskade hjärta.

Nu sover sessan.

168397-702
Den här bilden på hjärtats säng tog jag före hon var född...

Jag tror nästan inte att det är sant? men nu sover faktiskt min lilla älskade sessa sött i sin säng. Rekord tidigt!!! :-)

Vi har super myst i kväll jag och min sessa. Hon satt i mitt knä på golvet och vi såg ett TV progr.  om Cirkus Scott och Johanna följde med stora ögon med alla hästar på tv´n.  Vi satt där helt tysta och bara tittade och mumsade på ostbågar (hon matade mig...)  och MYSTE i säkert 1 timma.   Livet är verkligen annorlunda med ett barn... FANTASTISKT! och annorlunda..! :-)

Det är sååå LYXIGT att få kvällen för sig själv när hon somnat så nu ska jag börja med att äta middag och sen ska jag bara softa tror jag... Ska börja titta på hur inbjudningskorten till mitt hjärtas 1 års dag ska se ut också.. det är SÅ kul att göra fina kort! :-)


Äntligen!

168397-701

Nu fäster ÄNTLIGEN det kardborre spänne jag köpte till sessan före hon var född :-)  Den rosa lilla rosetten hade jag t.o.m. med mig till BB (barsel), så optimistisk var jag ;-)

Just nu leker jag och sessan, hon bläddrar i sina böcker och vi lyssnar på barn cd som hon älskar. Så fort jag sätter på den börjar hon röra sig i takt till musiken! :-)

Rosa.

168397-700

Och på tal om blader....

I senaste norska ELLE är det 3 hel sidor med rubriken "Pretty in Pink - Hell og lykke! Sjokkrosa gjør comeback på catwalken denne høsten." Det står blandannat att en psykolog gjort följande uttalande ang. färgen rosa: "Rosa har den märkliga egenskapen att den roar ned / lugnar vuxna och piggar upp småflickor". :-)

På frågan hur rosa påverkar oss är svaret:
"Chockrosa har samma effekt som rött. Den stimulerar energi och kan öka blodtrycket, hjärtslagen och pulsrytmen. Chockrosa uppmuntrar dig till att handla och ger dig självförtroende." Också står det att rosa symboliserer lycka och glädje i katolisismen.

Det var dagens "rosa fakta"! :-) Vi lär oss något nytt varje dag! ;-)

Nu ska jag passa på att få gjort en del här, dvs duka bort frukost, plocka upp hjärtats makaroner & köttbullar från golvet (hon älskar att vända tallriken upp & ner.. ;-)) , fixa till mig och sen försöka hinna mysa med lite blader före hjärtat vaknar igen.

Njut söndagen!! :-)


P.S På Sveriges Radio P1 var det ett låång inslag om rosa häromdagen, då pratade de bl.a. om filmen "Pretty in pink", jag minns att jag tyckte att den var sååå bra.. och att  Molly Ringwald var såå cool tjej... :-)


Dagens tips!

168397-699

Förlåt att jag inte la ut detta igår... kvällen bjöd på skön fotölj och "Desperate Houswives" (repris från tisdag då jag missade) och sen kollade jag och JIG på resor på nett.. Ska försöka ta beslut på när vi ska resa vart snart men ibland är beslutsångesten total.. *suck*..

Nu över till dagens tips! :-)

Överaska din veninna, mamma, syster eller kusin med att köpa ett blad du vet att de tycker om. Skriv sedan små "post-it´s" med kommentarer till texter, bilder etc i hela bladet så blir det sååå mycket roligare för den som får det att läsa det!!! :-)  Min mamma gjorde så här till mig när hon postade svenska ELLE till mig (man kan ej köpa den i Norge) och som jag skrattade och myste då jag läste! Hon kunde skriva "gud vad fult" brevid en hemsk klänning eller "skulle jag passa i den här?" brevid en snygg tröja osv osv.

Jag har gjort så här till vänner flera gånger och det blir lika uppskattat varje gång ! :-)

Man blir GLAD av att göra andra glada! :-)

Skön start på dagen!

168397-698

Jag har tänkt att göra det såååååå många dagar men det blir bara inte... men idag ! Jag startade dagen med en power walk med sessan i vagnen. Super SKÖNT! :-) och det var helt perfekt väder för det också, helmulet men inget regn och varmt och skönt. :-)

Vi gick ut vid kl. 11 och det var bara barnvagnar, hundar och joggare i parken så tidigt, också MASSA turister, jag räknade till 8 bussar på parkeringen. Och som de fotograferar! Ibland undrar jag hur många foton man är med i bakgrunden på? ;-)

Nu har jag lagt sessan i sängen för hon var sååååå trött. Hon ligger och snurrar runt där borta på sovrummet hör jag men jag tror hon somnar strax och det känns jätte skönt att hon somnar inne för då kan jag fixa till mig och få gjort lite. :-)

JIG har precis rest till Göteborg igen och jag har nyss ätit frukost så vi har fortfarande "morgon" här trots att klockan är nästan 14. Men det är ju så det ska vara på söndagarna. Ingen stress...!

Min älskade Gizmo & Co.

168397-697

Min butik hade 5 skyltfönster och jag ÄLSKAR att skylta om.! :-) Men det tar mycket mer tiiiid än man kan tro... det är som att måla en tavla... man måste ha lugn och ro så kreativiteten kan flöda fritt..! :-)

Nu ska jag softa lite och sen är jag tillbaka med "dagens tips".

P.S de vackra möblerna är från BRUKA Design och den vackra rosa tapeten på väggen är från Designers Guild.

Min älskade Gizmo & Co.

168397-696

På lördagarna saknar jag min älskade butik extra mycket så därför lägger jag ut några bilder från mina skyltfönster...  Den här är från mars förra året.

Att ha en egen butik var FANTASTISKT och en dag kommer jag att ha en igen! :-)

Tusen miljoner TACK Heidi!!

168397-695

När vi kom hem från vår underbara Stockholms vecka låg det post och väntade på Johanna...

Hon fick dessa SUPER SUPER SÖTA tofflor av fantastiska ängeln Heidi som hon gjort själv! :-) Jag blev sååå imponerad och GLAD! :-)

Heidi jobbade hos mig på min butik och hon är bara en helt unik människa som jag är heldig som lärt känna. Hon är en äkta ÄNGEL och en solstråle och en underbar barnvakt till Johanna :-) Just nu befinner hon sig i Uganda i 12 veckor så vi längtar till hon kommer hem så vi kan ge henne en stor varm TACK kram. :-)

Dessa tofflor kommer Johanna att "bo i" heeela hösten! :-)

Oj, vad tyst det blev..

... gick bort till sovrummet och checkade status och höll på att skratta ihjäl mig.. :-) :-)

På sängen ligger en sovande JIG och i barnsängen en sovande Johanna. Så här tidigt har hon inte somnat på LÄNGE. Hon har inte ens kommit till baby pluss ännu, har bara ätit välling.. Hmm... tror JIG ska få natta varje kväll fr.o.m. nu ;-) *skratt* Får se om jag ser JIG nåt mer i kväll, han var så trött att jag är rädd han somnat för natten ;-)

Hej och hå tränar på...

168397-694

Idag tränade mitt hjärta med sin nya söta rosa vagn. En perfekt "gåstol" för en prinsessa :-)

Nu ska jag överta nattningen här. När mitt hjärta har somnat ska jag ge er mitt "dagens tips"!

P.S Josefine- de leggings hon fått av dig är perfekta för gå träning ;-)

Ute på tur.

168397-693

Idag gick jag, sessan och JIG en tur i Bogstadveien som är en shopping-gata som vi bor extremt nära. Var bara innom ett par butiker och sen gick vi raka vägen till Odeon där vi åt jätte mysig och lååång lunch. Vi köpte med oss bladet på vägen, jag köpte ett av mina favorit magasin: engelska "Red".

Jag åt wok med scampi också delade vi på en flaska gott vitt. När hjärtat vaknade fick hon pommes och sen busade hon i soffan och vinkade till personalen och hade det hur bra som helst. :-) Hon är så "hemma" där nu att personalen säger "Hej Johanna" när vi kommer :-)

Nu nattar JIG hjärtat och jag NJUTER av att , som omväxling, få en liten "paus" i nattningen..! Ska snart ta över och ge hjärtat Baby pluss. Vällingen fick hon nyss i soffan framför "Sommar Krysset" på TV4 med duktiga prog. ledaren Gry Forsello från Luleå. :-)

Hoppas du har en kul lördag kväll?!

P.S jag hittade en perfekt lite kortare underklänning i svart silke att ha under Day tunikan på H&M, den gör att tunikan "faller" snyggare. Ett tips till dig som eventuellt gått och shoppat tunikan.... :-)

Just nu..

168397-692

...sätter hjärtat "allt" på huvudet och tycker att det är jätte kul. Igår satte hon presentpappret på huvudet och matskålen med alla makaroner, och idag har hon suttit läääänge och lekt med ett av mina halsband och dragit det upp och ner över huvudet 100 gånger. Sött som socker! :-)

Nu ska jag fixa mat till hjärtat så att vi kanske kommer oss ut någongång.. Vissa dagar bara "försvinner" men just idag känner jag att det inte gör något för det är perfekt "vara inne" väder eftersom himlen är fylld av moln.

Jag fick föresten helt underbart VACKRA röda rosor av JIG då han kom hem. :-) De är nog 1 meter långa... ! Sånt blir man glad av! :-)

Paket i posten.

168397-691

När vi kom hem igår hade mitt hjärta fått post! :-)

En "sommarpresent" från Bente, Benedicte & Henrik som var inslagen i det FINA Hello Kitty pappret och med ett super sött prinsessekort till. Hon fick en jätte söt bok som hon redan lekt massor med :-)

TUSEN TACK för den jätte fina presenten! Det var en glad överaskning!!! :-)

Vacker utsikt!

168397-690
Josefine sitter och myser.

Det är sååå vacker utsikt när man sitter och äter på "Herbern". Man kan nästan doppa tårna i vattnet...! Jag älskar att vara vid vatten på sommaren :-)

Aker Brygge lördag kväll.

168397-688
Den här bilden har Josefine tagit.. på mitt hjärta på ´"Herbern" igår kväll.

Efter vår em i parken gick vi skön promenad ner till Aker Brygge och då sov mitt hjärta sött i vagnen. Vi hamnade på "Herbern" där vi åt och myste. Mitt hjärta mumsade på "Pommes" och själv åt jag goda räkor och drack lite vitt.. Perfekt sommarmat!! :-)

Också är ju räkor ROSA... ! ;-)


På vägen till Herbern upptäcker jag att "Lektar´n" har blivit SUPER FRÄSCHT!!!! Jag fick helt chock! Det stället har ju sett sååååå "sunkigt" ut att jag aldrig har haft lust att gå dit... Men - nu var det gjort om till "Lounge" och var plötsligt hur super FINT som helst med soffor (samma möbler som på Odeon) och sköna kuddar på ett "soldäck" där alla låg och drack... Det var på tiden att Oslo fick ett sånt BRA ställe!!!! :-) Jag är imponerad!!!!  Detta blir mitt och Johannas ställe sooliga dagar fr.o.m. NU! :-)


(för er som inte varit i Oslo - Lektarn ligger nere på Aker Brygge, på en brygga/båt, stället har funnit i 100 år och har alltid varit stoppfullt trots att det sett helt förfärligt tråkigt ut med fula reklam-parasoll och vita plast stolar..)


Vink, vink!

168397-687

Mitt hjärta vinkade till de som gick förbi där vi låg i parken igår. Just nu är det bland det roligaste hon vet, att vinka till alla! :-) 

Jag tog med mig en flaska mousserande till parken igår som vi girls (Josefine och hennes veninna Caroline) myste med då kidsen sov.  Det var verkligen såååå SKÖNT med en riktigt varm soldag igår. Och det var då där härligt "stilla" i parken, inte så mycket folk som det brukar vara. Vi super myste!! :-)


Hjärtat har fått upp farten!

168397-686
Bild från super mysiga igår i parken. Vi och Josefine.

Klockan är nästan 13.30 och jag har precis fått i mig frukost. Mitt lilla älskade hjärta är sååååå livlig och kryper runt blixt snabbt, en stunden är hon på köket, sen är hon plötsligt borta i vardagsrummet och jagar Gucci (vår katt) och sen kan det blir helt tyst...... och då är hon inne på kontoret och drar i alla internetkablar.. eller på köket och stoppar hela handen i skålen med Guccis mat...

Detta gör att jag inte får gjort så mycket annat än "jaga" henne ;-)

Men! nu har precis JIG kommit hem från Göteborg så nu ligger han och leker med hjärtat och jag NJUTER av några minuters bloggande :-)

Godmorgon lördag!

168397-685
Hjärtat i parken igår.. Älskar att tugga på rosetten till min spegel.. ;-)

Igår somnade hjärtat vid 21.30 och då var jag sååå trött så  jag somnade i fotöljen sen... vaknade 1.45 och då fungerade inte bloggen... Nu är jag så nyvaken... är bara uppe och fixar mat till hjärtat....

Skriver mer så fort vi vaknat "på riktigt". :-)

Önskar dig en UNDERBAR lördag!!! :-)

Soooolig dag i parken!

168397-684

Ååå vad vi har myst idag! :-)

Vi har varit i Frognerparken med Josefine & Co och sen på Aker Brygge. Nu har vi precis kommit hem jag och mitt hjärta så nu ska hon få mat , ett bad och sen sängen.

Jag skriver mer så fort hon somnat! :-)

Trött morgon prinsessa..

168397-683
Här kryper en super trött sessa runt.. hon håller nästan på att somna då hon kryper..

Så - jag la henne i sängen och nu somnade hon precis tror jag för nu blev det helt tyst :-) Så - nu kan jag passa på att fixa till mig och äta frukost! Lovely! :-)

Jag kom mig inte i säng förrän vid 2 igår heller, helt hopplöst... Så jag var ju så klart hurtröttsomhelst när sessan vaknade vid kl. 8. Låg och myste i sängen och såg på barn TV till vid 9 och sen upp.

Solen STRÅLAR från en klarblå himmel idag!!! Ja, i alla fall på den del av himelen som jag kan se då jag tittar ut genom den 10 cm öppning jag kan göra i ett av våra fönster.. Och det gör mig såååå PIGG och GLAD!! :-) Vackert soligt väder gör en lycklig!! och idag ska vi njuta det för det var allt för länge sedan sist.

Planen idag är att gå till parken och bara MYSA! :-) Också ska vi träffa Josefine och hennes syster + lilla Elian och det  blir hur mysigt som helst för nu var det länge sen sist.

Tänk- nu har vi en hel helg framför oss igen att fylla med massa kul! 
Enjoy!!! :-)

Dagens tips & God natt.!

168397-682

Här myser sessan på stora sängen tidigare i kväll innan vi badade. Hon satt och lekte sååå sött med sin nya mysiga nalle men precis då jag fotade så blev hon busig och kröp iväg :-)

Nu ska jag tända massa ljus inne i vardagsrummet, hälla upp ett glas vitt, krypa upp i fötöljen och suuuuper mysa med mina nya blader. Har varit lite busig och shoppat ostbågar idag också... borde inte... men oj! så gott det är att synda ;-)

Och just det ja - mitt dagens tips..! :

Förnya sovrummet genom att shoppa nya örngott som du matchar till de påslakan du redan har! :-)

Lexington har såå mycket fina sängkläder (de är de jag bäddat med på bilden) men jag är medveten om att de är ganska dyra. Så - för att få "Lexington känslan" utan att shoppa "allt Lexington" så köper du påslakan på tex Ikea eller Åhlens, tex i vitt, också matchar du det med ett par fina Lexington örngott! :-) Örngott gör "det lilla extra"  i en snyggt bäddad säng.! och nya sängkläder förändrar sovrummet.! :-)

Vi tillbringar enormt stor del av vårt liv i sängen men vi shoppar sällan nya sängkläder....  Sängen förtjänar helt klart "nya kläder" ibland! :-)

Sov gott! :-)

Dagens shopping.

168397-681
Min Gucci scarves passar perfekt till klänningen! :-) Jag tycker det är kul att mixa lyx & budget!

Idag var jag på DET shopping humöret. Ni vet när man känner att man verkligen vill köpa något.. nästan vad som helst.. och i alla fall nåt...! Men vad händer sånna gånger? Just det - man hittar I N G E N T I N G... det är nästan galet att det alltid är så... Men när man absolut INTE ska shoppa nåt då hittar man "hurmycketsomhelst"... hopplöst!

Men - till slut, på sista stoppet: H&M brevid där vi bor hittade jag den här underbart sköna klänningen / tunikan. Den är i det SKÖNASTE materialet, "organic cotton", och är bara sååå mjuk! Och när jag kom hem upptäckte jag en extra bonus - den har FICKOR! och det gör den ännu skönare & softare i stilen :-)  Perfekt till leggings, utanpå jeans eller bara som den är med klackar till  på en middag :-)

Pris: 398kr. och den fanns i svart också för er som inte är lika glada i Rosa som mig ;-) (jag har faktiskt lust att shoppa den i svart också för det är den skönaste kvalitet jag haft på mig på lääänge....!)

I min prinsessebok står det föresten så här om färgen rosa:

"Rosa är många flickors favoritfärg. När någon ser rosa, blir de genast snällare. Vill du charma omgivningen bör du rosa till dig."

Så nu vet ni varför jag alltid har rosa! ;-)



Min sessa tränar...

168397-680

När vi kom hem tränade min sessa med sin rosa gåstol med prinsessekrona på. JIG shoppade den till henne i Sverige i förra veckan och den är super söt!

På fotot ser det ut som att hon håller sin tvillingsyster i handen....  Speglar kan verkligen lura ögat..! :-)

Vår bakgård.

168397-679

Här är vi på väg upp i vår lägenhet. Vi lämnar alltid vagnen på bakgården och sen bär jag sessan våra 2 trappor upp. Bra träning! ;-) speciellt när man har med sig mat påsar från Meny, det hade jag idag....

De vackra smyckena jag har på mig är från det "Businessmöte" jag hade i Stockholm. En dag snart ska jag berätta mer om det...!

Våran dag.

168397-678

Vi kom oss inte ut förrän efter 15 idag heller. Med andra ord har vi nya rutiner. Men det gör absolut ingenting, jag tycker att det är såå skönt att slippa stress och bara ta dagarna som de kommer. Något jag tyvärr oftast är väldigt dålig på... är extrem tidsoptimist vilket alltid resulterar i total mega stress till slut... Inte bra! Så - nu försöker vi ha "softa" dagar jag och min sessa :-)

Idag gick turen ner till city och solen den strålade på oss och det var riktigt varmt och skönt. Lovely! :-) Kollade in lite höstmode men det har kommit alltför lite ännu och jag är ingen "rea tjej" så just nu är butikerna lite tråkiga och röriga tycker jag.. Men snart så! Snart är de sprängfyllda med super fina höst kläder och som jag längtar!!! :-)

Shoppade nya blader.. norska "mamma" och "Kamille", ska mysa med dem senare i kväll...!

Min ögonsten.

168397-677
Här har mitt hjärta precis provsmakat mammas godis; Remi kex, därför så härligt chokladig runt munnen ;-)

Här pågår fortfarande middagen för mig och sessan, hon har precis tömt hela tallriken med makaroner & svenska köttbullar över huvudet så nu har jag ett litet städjobb att göra när hon somnat ;-)

Shoppade en knallrosa tunika/klänning idag, visar den senare för nu ska här badas! :-)

Mitt dröm kort.

168397-675
VARFÖR bor jag inte i USA så att jag omgående kan beställa ett sånt här Visa kort??? Tror faktiskt att jag måste flytta dit. Ska höra lite med JIG vad han säger om det först bara innan jag säljer våran lägenhet och bokar flytt.. ;-)

Fast å andra sidan är det nog TUR att jag inte kan ha ett sånt kort för det vore så KUL att använda det att jag nog skulle gå helt crazy på shopping :-)

Nej, nu får det vara nog med Hello Kitty för stunden. Jag MÅSTE göra mig klar, annars kommer vi oss aldrig ut.. ;-)

Denna vill jag ha NUUU!

168397-674

TACK alla ni som tipsat mig om den här UNDERBART FANTASTISKA datorn i limited edition för att fira att Hello Kitty fyller 30 år.!

Den är just nu högst upp på min shopping önskelista!!! ;-) I loooooove it!!!!!!!!!!

P.S En Helo Kitty mus har jag redan! :-) Den har min prins shoppat till mig på Sanrio butiken i New York. Också har jag en sån där "stick" som man lagrar data på i Hello Kitty också, den shoppade han på samma ställe :-)

Saknar Stockholm..

168397-673
Här är jag och sessan på super mysiga "Mälarpaviljongen" i lördags. Hon sov sött i vagnen och jag tog ett glas och njöt solen :-)

Här i Oslo har vi grått väder idag och jag längtar tillbaka till Stockholm. Nyss upptäckte jag att det stod en mann rakt utanför fönstret jag stod brevid så det var ju tur jag hade klätt på mig, men å andra sidan syns väl inte så mycket genom alla den tjocka plasten.. ;-)

"Mälarpaviljongen" (som vi är på på bilden) ligger längst en super fin "gångväg" där min moster bor i närheten av Rålambshovsparken. Ur mysigt ställe med allt vatten & grönska och trevlig personal och skön stämning :-) Fick veta av min vän Jonas att det är ett "gay ställe" så det förklarar varför det är så trevligt där! ;-)  Om du inte har varit där och bor i Stockholm så tycker jag absolut att du ska gå dit! Min moster, Anders, mamma & Hans var där och åt en av kvällarna och de sa att maten är GOD och att det var exakt lika mysigt där på kvällen också.

Sessan sover nu och jag ska njuta min "egen tid" :-) När hon vaknat ska vi iväg ut en sväng. Måste ju till Zara och se vad de fått in för nytt idag... ;-)


TACK så jätte mycket!

168397-672
Här är min sessa tillsammans med min kära moster Birgitta & morbror Anders.

TACK snälla moster & Anders för UNDERBARA dagar hos er i Stockholm! :-) Jag är sååå glad & tacksam för att vi fick bo hos er så många dagar så spontant och plötsligt mitt i er semester och allt. 

Både jag och sessan har NJUTIT dagarna och vi längtar redan tillbaka! :-) Hoppas att det inte dröjer alltför länge till nästa gång vi ses.!  Kramar! från oss. :-)

Godmorgon torsdag!

168397-671
Nej, det är INTE min katt Gucci som blivit en Hello Kitty, där går gränsen ;-) Men jag blev tipsad om den här bilden i en artikel i Expressen (
http://expressendjur.feber.se/feber/art/25381/1/  )   av en Caroline och kunde inte låta bli att kopiera bilden. My god, stackars lilla söta kisse...! ;-)

Jag & min sessa är verkligen sovdjur (på tal om djur.. ;-)). Idag vaknade hon till vid kl. 07 och ville ha ny blöja och mat, sen sov hon till vid 8 och sen somnade vi om IGEN och sov till kl.10 så nu har vi precis stigit upp och jag ska ta och hoppa i duschen. Jag är SÅ glad över att jag fick sovmorgon idag för jag kom mig inte i säng så tidigt igår..

JIG har rest bort på jobb och kommer vara borta en del framöver så idag ska jag göra nytt försök med att hitta en Mallorca resa för mig och sessan. Var inne på  "Ving" igår men tyvärr såg det inte så ljust ut förrän i slutet på månaden då skolorna börjat.. Men jag lever på hoppet! :-)

Och just det ja -
min mobiltelefon fungerar som den ska igen sedan igår eftermiddag vid kl.15.30. Men - jag gick tom för batteri vid 16.30 tiden och sedan då har jag inte haft på telefonen. Tyckte plötsligt att det var lite skönt att vara "mobiltelefonledig" så därför blev det så.. :-)  Men jag slår självklart på den igen snart, när jag duschat och fixat mig.!

Torsdag idag - ENJOY! :-)

Hemresan.

168397-670

Vi gick förbi dessa 2 "godisar" till vespor när vi var på väg från Grodan och jag kunde bara inte låta bli att ta en bild av dem och min sessa. Visst är de underbara!?  En dag måste jag och sessan ha en sån... ! ;-)

Vår hemresa gick jätte bra! :-) Men oj oj oj så mycket bagage det blir när 2 sessor varit bortresa i en hel vecka.. ingen lek direkt... ;-)

Nu är jag helt totalt jätte a´jour med bloggandet. Känns skönt! Nu kan jag gå och lägga mig med gott samvete och vakna till en helt ny blogg dag imorgon! :-)

Jag avslutar dagen med några rader ur den underbara boken "Hur man blir en prinsessa":

Att handskas med tråkmånsar:
Det är inte något brott att bli uttråkad. Men det är väldigt ohyfsat att visa det genom att gäspa.Trumma aldrig med fingrarna. Titta istället rakt på personen i fråga, le och nicka och dröm dig bort till en solig strand.

Ett användbart tips i vissa lägen i livet ;-) (jag tänker direkt på Charlotte i Sex and the city när hon varit på akupunktur och möter den där kvinnan som babblar och babblar... då ser hon ut som att hon lyssnar intressert men! hon tänker på något heeeelt annat ;-))

God natt onsdag! :-)

Vår sista dag i Stockholm = MYS!!

168397-669
Jag VET - samma bild en gång till. Varför ? Jo, för nu ska jag berätta om vår lunch.!

Igår var det vår sista dag i Stockholm och då bestämde jag mig för att vi skulle ha en riktig MYS dag jag och mitt hjärta och det var precis vad vi hade! :-)

Vi startade dagen med en skön promenad från Fridhemsplan för jag ville så gärna gå i "mina gamla kvarter" i Vasastan där jag inte varit på väldigt länge. Det är på sånna här turer man hittar smultronställen! Den här gången en jätte mysig barnbutik som heter "Små Grodorna" (
www.smagrodorna.se) som ligger på St.Eriksgatan.

Sessan sov sött då vi kom dit så jag kunde mys shoppa i lugn och ro. Shoppade söta små presenter till hennes 1-års dag (de får ni se när den dagen kommer ;-)) som packades in i vackert rosa papper :-)

Senare åt vi en underbart MYSIG lunch på "Grodan" på Grev Turegatan jag och mitt hjärta. Som ni ser på bilden så satt Johanna i en barnstol och åt pommes och smörgåsrån och drack vatten och vinkade och "pratade" med de som satt vid sidan av oss. Själv njöt jag en super GOD fisk&skaldjurs gryta och en dagens. Vi hade bara DEN mysigaste stunden hon och jag, det var helt speciellt. Vi bara satt där och njöt båda två! :-)

När de 2 tjejer som satt vid sidan om oss gick sa den ena: "ni ser ut som två kompisar som sitter och mys äter lunch".!  Den kommentaren gjorde mig SÅ glad för det var precis så jag satt och kände! :-) Vi bara satt där och njöt och tittade på folk och hade det BRA! :-) Det var ett stund jag kommer minnas LÄNGE, en sån där lycklig stund som man ska låsa in i sitt hjärta....! :-)

Dagens tips!

168397-668
Tittut där nere! Det är mitt hjärta som står i gåstolen och själv står jag uppe vid entré till vackra huset. :-)

Jag önskar såååååååååååå att jag fick in lika mycket härligt solljus som Camilla & Jonas får genom sina vackra fönster och att jag hade lika underbar utsikt. Men vad ser jag här när jag tittar ut här hemma på dagarna? Plast, skuggan av polacker som står utanför och borrar i väggen och mer plast.. ;-) Ska bli SÅ skönt när detta fasadarbete är avslutat! :-)

Mitt dagens tips har jag med mig från Camilla & Jonas:
Istället för en tavla: köp ett vackert tyg som du spänner upp (sträck tyget och "häfta" (små spik funkar också) upp det på baksidan) på en spånplatta och vips! så har du ett konstverk på väggen! :-)

Det smarta med den här lösningen är att du får tavlan i exakt det mått du själv önskar! för det är verkligen inte alltid så lätt att hitta "den perfekta" tavlan att ha bakom soffan eller i hallen.

Camilla hade köpt jätte fint tyg på Åhlens som hon gjort tavla av på Gustavs rum. Motivet var "världskarta" men den var tecknad också var det söta djur på den också. Passar helt PERFEKT på ett rum till en liten prins! :-) (Tyvärr glömde jag att ta bild av det.)

Min vän Lotta uppe i Luleå har gjort samma lösning med ett vackert tyg från "Svenskt Tenn" så möjligheterna är många! :-)

Sötnosarna!

168397-667

Min vän Camilla med sin och min sötnos.! :-)

Mys fika.

168397-665

Här sitter mitt hjärta och mys fikar med vacker utsikt! :-)



Vår Vaxholm dag.

168397-664

Nu ska jag försöka blogga klart från vår härliga dag i Vaxholm.
Här är hjärtat tillsammans med mina underbara vänner Jonas & Camilla och deras minsta son Filip 9 månader. De står precis utanför köket och vad kan jag säga? de bor helt  fantastiskt fint! :-)

Jag lärde känna Camilla & Jonas när jag jobbade på SF Bio och de jobbar kvar där båda två och är verkligen super duktiga i sina jobb!

TACK för en super mysig eftermiddag hemma hos er snälla ni! :-) Det var såååå mysigt att ses och att få träffa barnen och att få se ert nya FINA hem. Jag och sessan kommer snart på besök igen! :-) Också ser jag fram emot att ses i Thailand! :-)

NU!

...har jag ÄNTLIGEN svarat på ALLA underbara inlägg ni skrivit till mig sedan vi reste till Stockholm förra tisdagen! :-) Så - ni som väntat på svar, nu kan ni gå in och läsa! :-)


Johanna & Filip.

168397-663

På måndag åkte jag och Johanna ut till Vaxholm för att besöka Camilla & Jonas och deras 2 söner, Gustav & Filip. (hjälp - Camilla - jag blev plötsligt sååå osäkert på hur ni svavar deras namn...? FÖRLÅT om jag stavat fel.. ! )

Söta Filip är 9 månader så han och Johanna super myste ihop som ni kan se! :-)

Nu ska jag och sessan bada också ska jag natta henne. Fortsätter senare...!

Min Stockholms shopping!

168397-662

Den här svarta tunikan från "Day - Birger et Mikkelsen" shoppade jag på "Day" butiken på NK. Tyvärr är det inte så lätt att se detaljerna på ett svart plagg på ett foto... men den har små fickor och flera små knappar fram och liten volang kant.. Den blir perfekt med leggings eller slitna jeans och stövletter ! :-)

Den fanns i vitt också och det lockade i sommar värmen men... snart är hösten här och då är det svart som gäller! :-)

Det vackra halsbandet ska jag berätta mer om en dag snart...! Det är från mitt "businessmöte" jag hade i Stockholm. :-)

Shopping makes us happy!! ;-)

Stockholm shopping!

168397-661

De här underbara sakerna shoppade jag till hjärtat i Stockholm :-)
Den super super SÖTA & MJUKA nallen med rosett, klänning & änglavingar (!) är en dopspresent av mormor. Den hittade vi på leksaksbutiken på NK och min sessa vägrade släppa den då jag visat den :-) så "gossig" var den!

Böckerna är de sötaste. Köpte dem på NK-Bokhandel. Den längst till höger har små söta kort som an drar ut.

När jag hittade en ROSA fotboll så var jag tvungen att shoppa den. Josefine, Eivind & Elian - vi tänkte på er! ;-)

"Badar. Stör ej" skylten var för söt för att inte få med sig hem. Den ska jag hänga här på badrumms dörren strax för nu närmar sig mitt och sessans bad....!


Det var verkligen perfekt att gå runt och mysa på NK med Johanna, där trivdes vi! :-)


Lördagens middag.

168397-659
Här är mitt hjärta tillsammans med sin mormor.

I lördags när min mamma och hennes Hans också kommit till Stockholm så bjöd min moster & morbror på super god middag! :-) Jag tycker att Nobel servisen som hon dukat med är sååå fin! Synd bara att inte glasen syns på bilden, de är så vackra....  Min moster har varit på Nobelfesten flera gången så servisen är lite "symbolisk" :-)


Sessan idag.

168397-658

Hjärtat i dagens "outfit". När bilden togs hade vi precis kommit innanför dörren efter vår tur. Byxorna hon har på sig har jag använt såååå mycket, (ja, alltså inte jag, men på henne ;-))  de är från "Bonpoint", modellen är perfekt tycker jag för man slipper knappar & dragkedja så jag tänker att de är bekväma för lilla sessan :-)

Kan själv.

168397-657

Jag tycker att det är så fantastiskt med alla framsteg mitt hjärta gör. Sedan en tid tillbaka ligger hon och dricker sin välling helt själv på kvällen & morgonen och det är såååå SÖTT när hon håller flaskan. :-) Det ser liksom så "vuxet" ut.

Bilden är från idag när vi var ute på tur då hon blev törstig. Vi kom oss inte ut förrän vid kl. 15.30, var innom Zara och fick veta att de får nya leveranser måndagar & torsdagar så då måste vi dit igen i morgon ;-) Sen somnade sessan och då satte jag mig på "Baker Hansen" och myste och gjorde iordning alla kort/brev jag skulle posta.

Nu har vi precis ätit god take away som JIG kom hem med från "Bambus", mums!! Jag lyxar med ett glas vitt och njuter nu den "egen tid" jag får då JIG leker med sessan och de nya fina leksakerna han shoppat till henne. Sen ska hon och jag bada och sen ska hon nattas och sen ska jag bara mysa med min blogg och de nya blader jag shoppade idag... ELLE (norska) , ELLE Interiör (norska) och "Kamille" (norskt magasin, finns ej i Sverige).

Njut kvällen !! :-)


Prinsesse armband.

168397-656

De här fina "smyckeskrinen" fick min prinsessa i dopspresenter. Jag tycker att de är helt underbara! :-)

Armbadet shoppade jag nu då vi var i Stockholm till mig själv :-) Jag hade ett sånt för flera år sedan, då sålde jag liknande bokstäver & armband i min butik, men det har jag tyvärr inte kvar. Så - när jag nu var och shoppade söta saker till mitt hjärta på barnbutiken "Sprall" på NK så shoppade jag det här :-)

Man väljer bokstäver också trär man dem på det armband man valt (de finns i flera färger). Jag valde så klart rosa! Det här armbandet är också ett perfekt presentips till prinsessor som fyller år!

Jag köpte ett som det står "Meja" på också till min vän Veronicas dotter Meja. Kul present att ge och kul att få! :-)

Nu ska vi försöka komma oss ut en sväng och få lite frisk luft.

Ops, vi "gjorde en Britney".

168397-655

Nejdå, skoja bara :-)  Johanna fick INTE köra bilen då den var igång. Men - då jag var inne och handlade på Konsum i Bromma så satt hon och busade med min underbara vän Veronica i bilen. 

Nu  följer fler bilder från vår vecka i Stockholm så att jag blir "a jour" :-) Det var som sagt inte så lätt att blogga då jag var där, tiden och tillfällena fanns inte. Men det gör de här hemma! Måste bara fixa mitt hår nu innan hjärtat vaknar igen för då är inte lätt att få gjort sånt... ;-)

Busig.

168397-653

Idag var det inte lätt för mig att ta en dusch... hjärtat kröp iväg såååå fort ut från badrummet och iväg in på köket....  Tidigare satt hon alltid och lekte på golvet men idag tror jag hon tyckte att det var så kul att vara hemma igen så hon hade ingen ro att sitta still ;-)

Därför fick jag ta till stolen som hjälp idag. 

Nu sover hon sött i sin säng och jag ska passa på att fixa till mig så att vi kan gå ut en tur då hon vaknat :-)

Jag ligger efter med "dagens tips"...

168397-652
Bild från "Ordning & Reda" butiken i Sturegallerian.

... så idag får ni flera stycken! Här är dagens första:

Boken "Guests & Friends" (den med silver text högt upp på bilden) är den perfekta inflyttningspresenten eller bröllopspresenten! Jag har en rosa liggande hemma i vardagsrummet och den får alla gäster som kommer på besök skriva i :-)

Boken har nyligen kommit ut ii vitt med silvertext också och den har jag gett som bröllopspresent. Då har alla gästerna fått skriva en hälsning till brudparet också har jag lämnat plats för foto på de som skrivit på sidan brevid. En uppskattad present som brudparet kan läsa i när de kommit hem från sin bröllopsresa :-)

Den rosa "boken" med en "tjej" på som står upp längst till vänster (brevid det stora fotoalbumet med babyn på) har jag limmat in bilder på Johanna i (och skrivit texter till) och gett som present till Johannas mormor & morfar. Perfekt födelsedags present eller julklapp! (hjälp - snart jul igen ;-))

Och till sist - det stora fotoalbumet med babyn på har jag själv som "Johanna album" för hennes första år :-) Jag tycker att det är såå fint! :-)

Jag ÄLSKAR alla dessa rosa saker från "Ordning & Reda" och jag ser ju nu att jag har nästan allt på bilden.... ;-) Jag har fotoalbum, boken "Birthdays" (skulle inte klara mig utan den! skriver in när alla fyller år), pärmar, den rosa lilla skrivboken med "tjej" på (perfekt att ha i handväskan + att jag ofta ger bort sånna små böcker till veninnor som behöver "uppmunting") ..... som sagt - jag älskar alla sånna här saker! :-)

Solig onsdag i Oslo!

168397-651
Här sitter vi och myser på min mosters balkong måndag kväll.

Hjärtat vaknade vid kl.7 idag, fick mat  och sen myslekte hon med oss i sängen innan hon sött somnade om igen i sin egen säng och vaknade strax efter kl.10. Jätte skönt med sovmorgon efter vår resdag igår :-)

Här dånar byggnadsarbetarna utanför och jag har precis lyckats se att det är fint väder ute så - ja, vi är helt klart hemma nu ;-)

Sitter redan och planerar nästa resa, vi får se vart det blir!?

Jag är så GLAD för alla kommentarer jag fått när vi varit i Stockholm och idag ska jag svara på allihopa! :-)

Önskar dig en super dag & du -
skicka ett vykort till någon vän du inte mött på länge idag! :-)
Själv ska jag posta "ett gäng" kort jag skrev i Stockholm men som jag tyvärr glömde att posta..

Hemma i Oslo igen!

168397-650
Mitt hjärta tidigare idag på "Grodan". Vi mys åt lunch bara hon och jag och på bilden "pratar" hon med de som satt brevid oss. Sött! :-)

Nu är klockan alltför mycket (nästan 2.30) och jag håller verkligen på att somna.....zzz.... Ville bara tala om att vi är hemma i Oslo igen nu. :-) Jag och sessan flög vid 21 från Stockholm så vid 23.45 somnade hon GOTT i sin egen säng här hemma.

Resan gick , trots att vi flög så sent, hur bra som helst! Sessan pratar och vinkar till ALLA ombord och blev lite irriterad när en del inte vinkade tillbaka.. hon fick inte med sig att de sov ;-)  "Economy Extra" skylten som sitter med kardborreband (borrelås) på sätet för att markera vilken klass man sitter i var dagens leksak ;-) Hjärtat tog bort den, satte dit den, tog bort den, satte dit den typ så många gånger som man hinner på en 45 min. flight ;-)

Nu måste jag verkligen sova. - God natt! :-)


Bloggtoppen RSS 0.91