Tittut !


Snart knackar påskharen på dörren .

Jag har haft lite tekniska problem så därför har jag inte kunnat blogga tidigare. Men NU är ordningen återställd igen ! :-)

Idag har jag fortsatt att INSPIRERAS också har jag med mig en liten shoppingpåse hem. Vad som är i den ska ni självklart få se  + bilder på min lilla "Pippi" (Johanna var sminkad då jag hämtade henne på dagis) men nu ska jag fixa lite middag och sen ska jag passa på att gå ut en liten tur den stund JIG kommer hem för sen ska han iväg igen.

Hoppas din dag är fylld av glädje !? och TUSEN MILJONER TACK för alla fina grattis-hälsningar i förra inlägget. De värmer mitt  rosa hjärta ! :-)


Min stora hemlis..!


Detta jobbuppdrag har varit det mest inspierande & kul jag någonsin haft ! Jag älskade varje sekund ! (bilden är en annonssida i påsk-Kamille som kommer ut i butik 3 april) .

Kommer ni ihåg hur hemlig jag var ang det stora stylist uppdrag jag jobbade med från slutet av oktober till januari ? Jag visade några försiktiga bilder från då jag var i fotostudio och från då jag sprang runt hos PR-byråer & agenturer och jag berättade att jag var ute och "rekade" och jag hade så mycket att göra att jag inte alltid fick tid att blogga..

NU kan jag ÄNTLIGEN & stolt ! avslöja att det var detta NYA magasin som jag jobbade med !  Kamille Mor & Barn

Magasinet lanseras den 14 april och då ska jag fira med champagne ! :-)


Mina fina presenter.


Jag kan inte minnas sist jag såg en så omfattande annons/ reklamkampanj för en parfym som för denna och jag bara ÄLSKAR ballongerna, den rosa klänningen/kjolen och rosetten på flaskan.

En av presenterna som jag fick igår var den UNDERBARA parfymen Miss Dior chérie ! Den luktar verkligen fantastiskt och just nu står den och myser på badrumshyllan brevid den andra presenten jag fick, nämligen den här:


Den här parfymen har jag sniffat på läääänge ... och flaskan är så fin med blommor.

Daisy luktar också FABULOUS så dessa 2 parfymer kommer att förgylla min vår & sommar ! :-)    TACK älskade för de flotta gaverna!

Det blev ingen lunchdejt idag så nu ska jag istället sticka iväg ut och fixa en massa ärenden men vi ses så fort jag kommer hem igen och vem vet, kanske har jag lite shopping att visa er då? ;-)

P.S jag fick min favorit mascara från Dior (black-out) och den bodylotion som jag inte kan leva utan från Biotherm också men de är inte lika festliga att visa fram ;-)


Happy tisdag mina vänner !


Här är vi tillsammans med gizmoängeln Anniken (hon hjälpte mig i butiken ibland) på söndagens kalas. Anniken är en äkta solstråle som jag alltid blir lika glad då jag träffar

Solen skiner från en klarblå himmel och min lilla prinsessa bjöd sin mamma på en ordentlig sovmorgon på morgon (vi vaknade inte förren 08.45 !) så detta är verkligen en HAPPY tisdag ! :-)  Lovely !


Kalasets FINA värdinna Randi med familjens yngsta: söta Sofie som är 1 år och 3 mån.

Min JIG kom hem precis då jag pressat in de sista sakerna i garderoben igår kväll . Ha, ha. Nejdå, jag skojar bara, jag städade så klart ordentligt utan "garderobstrixet" . Men det är sant att han kom hem precis då jag var klar . Puh ! ;-)  Nu är ni säkert nyfikna på vad han hade med sig hela vägen från Kina? Tyvärr så blev det varken Ralph Lauren eller Ugg´s för det visade sig att allt kostade i princip samma som här hemma, så då föll liksom poängen...  Men - jag fick ett par presenter som jag ska fota & visa sen.

   
Johanna hade SÅ kul på kalaset och ville absolut inte gå hem.  Kolla in de rosa fåtöljerna! jag vill också ha.. ;-)

Nu ska jag piffa till mig och sen är planen lunch med kära Randi. Jag ska dessutom iväg och returnera tunikan jag köpte igår för idag tar det som "ett tecken" att Malou (Efter 10) har på sig den där Odd Molly tunikan med fjärilar... tror kanske det är den jag ska satsa på? ;-)

Hoppas att du också har en pangstart på dagen och att du får njuta sol idag?!

HAPPY tisdag !!

P.S ser en efterlysning om butiken Bolina, klicka HÄR !


Nu ska här städas...


Snygg tunika i off-white med guldtrådar,

Den här tunikan syns tyvärr inte så bra på bilden men den fick i alla fall följa med mig hem från min "runda" idag men jag vet inte om den kommer att flytta in i min garderob eller om den kanske trivdes bäst i butiken... ?  Ska tänka på saken till imorgon... Den är i alla fall super FIN och kommer från ett märke som heter What comes around goes around.  Jag hittade den på Bolina.

Om ca ett par timmar kommer JIG hem från Shanghai och här hemma ser det ut som ett bombnedslag så nu ska här stadas ! ;-)


Snyggaste källaren!


Randi har fixat iordning en super mysig "krok" i källaren med där man kan titta på tv, bläddra i böcker + blader och kidsen kan leka i¨"köket" under trappen när mama & papa chillar. Det köket ska ni få se senare då min darling har somnat..  Om du vill framkalla bilder lika stora som Randis så kan du göra det hos tex AllKopi.

Som lovat kommer här några fler bilder från gårdagens kalas. En snyggare källare tror jag är svår att hitta... Otroligt inspirerande & snyggt ! :-)

 
.. och så här ser det ut till vänster & höger om soffan.  De fina tavellisterna kommer från Ikea (och det gör även bokhyllan) och bokstaverna finns bl.a. på Bolina .

Jag ska natta min lilla prinsessa nu så jag återkommer med fler bilder senare. Då ska ni få se barnrummen i huset + vad jag fick i posten idag ..

Njut din kväll !

P.S ser att ni frågat ang. Randis lampor i fönsret, jag ska fråga henne var hon köpt dem.  Skåpet vid sidan om ballongerna kommer från danska Henrik Steen.


Dagens nya tunika.


Den här nya fina tunikan från Hunky Dory shoppade jag i lördags (tusen tack snälla mamma!) och jag har en känsla av att den kommer att bli vårens & sommarens favvis ;-)  Jag matchar den med jeans från Zara.  (till er som är sugna på en likadan tunika: husk ! att jämföra pris mellan butikerna. Jag betalade 1.099 för den på Steen & Strøm, på "Bloom" i Bogstadveien kostar den 1.399 ! en skillnad på 300 pix ! )

Idag har jag gått runt i butiker och blivit ÄNNU mer inspirerad och sett SÅ mycket FINT att jag tror att jag ska spela på Lotto till helgen , eller kanske köpa mig en Flax-lott ;-)  Oh my ! så härligt det är med VÅR! det kryllar av vackra färger, fina tunikor, sandaler, vårblommor, påsk-pynt etc  där ute och det får sommaren att kännas lite närmare :-)

Nu ska jag fixa middag till oss girls här och om Johanna fick bestämma så skulle den bestå av vaniljglass med chokladsås. En lockande tanke egentligen för gud vad bekvämt det vore ;-)   Men idag står korvstroganoff & ris på menyn. Mums !

Önskar dig en god & trevlig middag ! blir föresten kul med en ny vecka med "Halv åtta hos mig" :-)


Tokinspirerad !


Coolt kort .

Idag känner jag mig så full av INSPIRATION att jag nästan spricker ! Så -  nu ska jag hoppa i duschen (har varit och solat på väg hem från dagis och det var lovely...) och sen ska jag kasta i mig god frukost (ligger lite efter...) och SEN ska jag UT !  Det blir en butiksrunda, shopping av påskpynt / blomster och kanske en tunika... ? vi får väl se .. ;-)


Hemma hos Randi (där vi var på kalas igår) står det vackra olivträd både här & där och idag är jag SÅ sugen på att shoppa med ett hem till oss...

Gud vilken HÄRLIG dag det här är !

Nu köööör vi !! :-)

P.S den HÄR låten kommer gå på högsta volym i bilen när jag kör runt idag så om ni hör ett "rullande discotek" i byn så är det jag ;-)


Happy new week !


Så här såg det ut då hemma-hos reportaget fotograferades här hemma i februari.

Ny vecka och nya fantastiska möjligheter ligger framför oss ! :-)

Hos oss blev det en liten sovmorgon och det känns helt underbart, men - det är dags för dagis igen för darlingen så vi ska skynda på lite nu så att vi kommer oss iväg i hyfsad tid. Johanna längtar SÅ efter sina kompisar så hon kommer att få en super dag idag :-) 

Själv ska jag iväg ut och fixa några kul ärenden när jag lämnat Johanna och sen ska jag presentera vinnaren i tävlingen om det rosa
PRINSESSETÄLTET. (beklager att jag inte gjort det tidigare, dagarna flyger när jag är home-alone med Johanna + att hon varit sjuk...).

 
I Kamilles påsknummer som kommer ut i butikerna i veckan får ni se (nästan) hela vårt hem.

Jag ser att ett par av er bloggisar skrivit till mig och berättat att ni redan fått Kamille i posten där hemma-hos reportaget från oss är med?! Kul ! Nu  LÄNGTAR jag till jag själv får ett ex i handen och håller tummarna för att det blir idag :-)

Önskar dig en underbar dag och här kommer en dagens:

"Livet är inte de dagar som gått utan de stunder man minns. "

Carpe Diem !

Kram ! ♥

Dagens 3-års kalas.


Vi välkomnades av denna trevliga text i hallen / gången. Randi har malt med "svarta-tavlan-färg" direkt på väggen och¨bokstaverna i trä är första bokstaven i Randi och hennes manns namn.

Det var min kära vän Randis prins Linus som firades idag och vi är så GLADA över att vi fick dela dagen med dem !

Randi är en av mina "gizmoänglar" (hon jobbade extra/deltid i min butik en period, det var då vi lärde känna varandra) och idag var det första gången vi besökte Randi & Co i deras nya hus och precis som jag gissade så hade de hur FINT som helst (Randi är super FLINK) så nu sitter jag här FULL av inspiration och har lust att göra om både här och där här hemma...  ;-)

Ni ska få hänga med på en "husesyn" i det vackra huset senare ( imorgon )  men först : dagens kalas !


Här är vi tillsammans med bursdagbarnet Linus.  Kidsen fick bl.a. mumsa på chicken-nuggets som är Johannas absoluta favvis.


Kolla in den coola ångbåtstårtan med godisdekorationer ! Jag blev galet imponerad över att Linus pappa gjort den alldelens själv.

     
Se så fint Randi dukat! Den söta kronan Johanna har på huvudet var inne i den silvriga smällkaramellen.  Ett tips: lägg ut vitt ritpapir som duk + kritor så kan kidsen sitta och teckna direkt på "bordet" när de äter ! 

   
Efter god mat & kake / tårta så blev det fiskdamm med påsar som matchade dukningen och söta personliga namnlappar. Johanna fick så klart en prinsesskrona ;-)

Oj, nu börjar "My perfect life" och det vill jag inte missa så jag får skriva : to be continued.... ! :-)


The gifts.


I en kartong här hemma bor det gavepapir, band etc och jag fyller på den lite för ofta (har en svaghet för att shoppa sånna saker ;-) men varje gång vi ska iväg på kalas så är jag SÅ GLAD över att jag har det jag beöver för att göra paket. 3-års kortet kommer från Riktige Leker och bokstaven L från Panduro Hobby.

Jag älskar att göra fina paket så jag byter oftast ut det gavepapir som jag får i butikerna eller så slår jag helt enkelt in de redan inpackade paketen i ett papir till , precis som jag gjorde med dagens paket till söta Linus som fyllde 3 år.


Gavepapir + bokstaven S kommer från Panduro Hobby och det söta 1-års kortet kommer från Brio-butiken.

Vi låg efter med present till Linus lillasyster Sofie så hon fick också ett litet paket idag.

   
Presenterna / gaverna till bursdagsbarnet överlämnades i den här söta gavepåsen.

Nej, nu är det bäst jag återgår till nattningen. Vi är fortfarande home-alone så jag försöker ( som vanlig ) att göra några saker samtidigt ;-)


Vi har varit på kalas !


Fiskdammspåsarna är från Johannas 2-års kalas.

Jag vet, det är inte likt mig att inte blogga i löpet av dagen men idag gick det undan i svängarna på förmiddagen och sen åkte vi iväg på 3-års kalas och där hade vi så TREVLIGT att vi blev kvar heeela eftermiddagen / kvällen så nu har vi precis kommit innanför dörren här hemma :-)

Återkommer med bilder från kalaset och från det FINA hus vi besökt när min lilla darling har somnat för nu är det dags för nattning även om det känns tidigt pga att det är så ljust ute ;-)

Hoppas att du har haft en lika FANTASTISK söndag som oss !?


Sommartider hej, hej !!


Sommar = poolbad ! Här badar vi på vår resort i Phuket i februari.

Godmorgon alla fantastiska !

Tänk att sommartiden redan är här! Nu ljusnar det verkligen och idag bjuder dessutom Oslo på ett strålande VACKERT väder som piggar upp :-)

Inte nog med att det blev sommartid i natt, det var ju dessutom earth-hour igår kväll med syfte att lägga fokus på miljön. Själv får jag erkänna att jag glömde bort det mitt i nattning och annat men jag blev påmind om det av söta
Kari som smsade och tipsade om en härlig låt. Nämligen den HÄR !  som passar utmärkt på en soft söndagmorgon :-)  Och eftersom jag (som vanligt) redan hade massor med levande ljus igång så var det bara att släcka ner några små lampor. Men TV´n fick stå på och igår tyckte jag att Babben & Co var riktigt bra med Måns, Alcazar & Kevin .

 
Det går inte att beskriva hur GLAD Johanna blev över sin "cykel" (som hon kallar den) igår och jag känner på mig att den kommer att bli sommarens succé !  Men den var utsåld på Riktige Leker (hade några av er varit där och shoppat? ;-) så vi fick gå vidare till Brio butiken och där fanns den :-) men - priset var högre: 499nok.

Oj, nu ska de kissas potta här så  got to go ;-)

Önskar dig en SKÖN, avkopplande & solig söndag  med massor av kärlek !

Kram ! ♥

Me like.


Odd Molly.

Den här klänningen / tunikan från Odd Molly tycker jag inte  ser  "mycket ut för världen " på den här bilden men jag provade den idag och den är LOVELY så nu har jag något att tänka på till måndag då butikerna öppnar igen.. ;-)  (här i Norge finns inga söndagsöppna butiker).

Och på tal om sommarkläder... missa inte att vi ska ställa om klockan i natt ! Klockan 02 så är den 03.

Nu "Babben & Co" på SVT :-)


Happy lördagkväll !


Vi mötte plötsligt våra kära vänner K & S i Bogstadveien i dag så de fick ta en dagens bild på oss.

Beklager min frånvaro idag. Vi skulle bara gå ut en liten tur och på den vägen blev det... 

Oslo bjöd på ett soligt & vackert väder idag så jag tog en långprommis  med en sleeping beauty i vagnen och sen har vi varit nere i city och haft en riktigt mysig mor & dotter dag :-)


Så här glad blev mitt hjärta då hon fick ett paket när vi kom hen (shoppade idag då hon sov). Och ser ni vad som skymtar bakom Johannas öra? Exakt, sparkcykeln ;-)

Nu väntar nattning här så jag återkommer lite senare och visar vad som fick följa med oss hem. Ville bara titta in för att önska dig en riktigt HAPPY lördagkväll och om du ska gå ut i kväll så hoppas jag att du dansar lite åt mig också ;-)


Helgens shopping?


Sötaste sparkcykeln (eller har de kanske att annat namn?) med Hello Kitty finns på Riktige Leker och kostar 349nok.

Förra sommaren så pekade darlingen på "alla" som hade liknande sån här "sak"  och sa "jag också!" men då kände jag att hon var för liten. Men i år så kanske den passar?  Johanna har i alla fall önskat sig en länge och efter den har sjukveckan så lockar det att ge henne en liten present så kanske det blir en sån här som shoppas idag ? ;-)


Godmorgon nya dag !


Fotade igår kväll. De små burkarna innehåller sand från olika beacher i Phuket.

Hos oss kickade lördagen igång strax före kl. 08 vilket känns som en perfekt start-tid ! :-) och nu ligger darlingen och tittar på barnTV och jag ska hoppa i duschen innan det är dags att fixa smoothies och kanske baka muffins? Å vad jag blev muffins-sugen nu :-) 

Det här är andra dagen som mitt hjärta är mycket piggare och det första hon ville göra på morgon var att ta på sig sin bursdagskrone från dagis så jag gick för att hämta kameran och ta en bild men vad händer ? Jo, jag tappar kameran i golvet och nu fungerar den inte :-(  så - det blir en tur till kamerabutiken idag med HOPP om att de kan fixa till den (håll tummarna).


Glada vinnare ! (bild lånad från Aftonbladet).

Igår gick ju stora, starka Magnus och vann Let´s Dance och trots att jag hoppades på min favorit Laila så kändes det ändå helt okej för jag förstod att det skulle bli så. Magnus är så "folklig" och det går hem i stugorna :-)

Önskar dig en UNDERBAR lördag fylld av solsken ! :-)   (Här i Oslo är det föresten ett riktigt slaskigt väder idag efter snön som kom igår )

Lördagskram! ♥

You go Laila !


Vi var ute en sväng tidigare i kväll och då fick jag plumsa i snö .

Oh my så DUKTIG Laila är i kvällens Let´s Dance final ! Men jag förstår att Magnus vinner röster på sin charm så ja, detta blir en nervkittlande final kl. 22.25 :-)

Jag tycker att det känns som att båda är värdiga vinnare ! (kan de inte dela skon på mitten ? ;-)

 
Se så mycket snö vi har fått !

Hoppas att du har en riktigt mysig fredagskväll ! :-)


En dag händer det !


Phuket, Thailand i februari.

När det snöade som mest idag så drömde jag mig tillbaka till vårt paradis och det ser ut som att vår nästa resa till vårt "andra hem" blir till sommaren och jag längtar....

Och till er som påminns om klänningen / kjolen när ni ser den här bilden och undrar när jag ska lansera min butik?  så kan jag berätta att jag jobbar med saken och en dag händer det... ! :-)  och ni mina kära bloggisar blir de första att få veta när det är dags .

Min darling sover fortsatt nap här och jag ska passa på att fixa till dagens middag . I kväll ser jag fram emot finalen i Let´s Dance och håller alla tummar jag har för Laila för jag tror hon behöver det, har en feeling av konkurrensen blir stenhård..  Eller vad tror du?

NJUT din fabulous fredag ! :-)


Liten blir stor.. !


Först stod Johanna och mätte sig en stund, sen tittade hon lurt på mig också sprang hon iväg och kom tillaka med pallen och hoppade upp på den. Smart ! ;-)

Tiden FLYGER verkligen fram på alla möjliga sätt och det känns hur overkligt som helst att jag har haft en dotter i 2,5 år. Jag som aldrig ens tänkte skaffa barn och aldrig har varit speciellt intresserad av barn sitter plötsligt och lyssnar på "Bä, bä lilla lamm" på cd som om det vore det mest naturliga i hela världen ?!  Och min dotter som jag nyss satt och ammade (det känns så)  har blivit stora tjejen som pratar, sjunger, går, springer... :-)


Att kissa på pottan är Johannas lycka.

Dagens status är följande:

Johanna är full av lek idag. Hon har tecknat, klippt i papper, målat naglarna med vattenfärg, provat skor, sett på Pippi, sjungit till sin cd OCH kissat på pottan. Det är "mammatabortblöjanjagskakissapotta"  som gäller just nu och hennes ögon glittrar av glädje då hon stolt visar fram resultatet i pottan till mig :-)  Hjärtat har inte gjort "nr.2" ännu idag så jag väntar med spänning på det resultatet ;-)  Just nu sover hon sin nap.

    
Johannas söta "mätsticka" som är stickers som jag fäst direkt på väggen kommer från butiken Sprell. Johanna gjorde en djupdykning i sitt klädskåp och ut kom favorit skorna. Säga vad man vill om dessa Crocs men min darling älskar att gå runt med dem när vi är i Thailand ;-)  (jag städade i skåpet häromdagen (kanske svårt att tro med detta kaos ;-)  och på översta hyllan ligger allt som Johanna vuxit ur. Det går som sagt undan i svängarna..

Själv så har jag pratat super länge i telefon med en av mina allra bästa vänner idag och plötsligt vaknade massor med festliga minnen till liv :-)  Härligt !  (Jag är så glad för att du ringde Jonas !!)


Husesyn & kontorskaos.

¨
Här står dörrarna mellan gången / hallen och vardagsrummet/stua på glänt...

Ni är många som skriver till mig och önskar att jag ska visa fler bilder från vårt hem och det gör jag gärna för det tycker jag bara är kul men - först vill jag att det "Hemma-hos" reportage som ett stort norskt magasin gjort hemma hos oss ska få komma ut i tidningshyllorna och det gör det den 3:e april = till veckan ! :-)

Jag har föresten fortfarande ett totalt kaos här inne på vårt kontor... Känns som att jag aldrig får någon ordning här inne p.g.a. den stora bäddsoffan som är "ivägen". Hmm.. ska kanske ta och göra ett ryck idag och fixa till i kaoset. ?!

 
Så här stod våra skrivbord förut, mot fönstret, men nu står de mot väggarna.. Tror kanske de hamnar mot fönstret igen? (bilden är inte hemmifrån oss, den är från Boligmagasinet.) Men det jag gillar med att ha skrivbordet mot väggen är att jag kan fästa ting på väggen framför mig... fast det kan man ju fixa med en liten "skärmvägg" mellan borden..

Vad säger ni mina vänner? Ska "fixa-kontoret" blir helgens prosjekt här hemma också MÅSTE jag visa er en bild på söndag? (= jag tvingas få fint har inne ;-)


HAPPY fredag !


Jag kryddar frukostbordet med fashion-news för de är betydligt mer upp-piggande än världens alla finanskriser. Kriserna kan jag läsa om må-to, men inte på en fab fredag, fast jag får väl erkänna att Dagens Næarginsliv & Finansavisen också ligger på bordet ;-)   (svenska Glaze, norska Costume)

Livet känns alltid lite lättare på fredagar, eller hur ? Det är en helt speciell känsla att vakna på en fredag och det är LOVELY att veta att man har en hel weekend framför sig ! :-) Men - det är INTE lovely med SNÖSTORM! Jo, du läste helt rätt: Oslo bjuder på galet mycket snö idag, det bara vräker ner stora snöflingor så den där prommisen vi tog med dockvagnen igår känns låååångt borta...  Men hur mycket det än snöar idag så är det ändå snart VÅR ! :-) 

Mitt hjärta ligger i favorit fåtöljen och tittar på Pippi och eftersom vi är helt nyvakna (stod precis upp) så är det svårt för mig att veta status?  Men hon har sovit gott hela natten och det är ett bra tecken :-)

Önskar dig en FABULOUS fredag fylld av lyckliga stunder !  Nu kör vi ! :-)

Kramar ! ♥

Godnatt !



... det är exakt vad jag gjorde nu då jag läst igenom alla dumma kommentarer ang. att jag tog med mig mitt hjärta ut i vagnen en stund idag för första gången på 5 dagar. Jag är HELT SÄKER på att jag inte fått en enda av era hemska kommentarer om jag tagit med mig min dotter på en tur i parken... MEN - eftersom jag gick och fixade mina naglar så fick ni något att " bita i " !

Ja, ni - jag undrar verkligen vad ni som skriver dumma kommentarer har för målsättning med det ?  och jag tycker synd om er som verkar "söka" tillfällen att få skriva något elakt. Idag bjöd jag på ett så : VARSÅGODA !  hoppas ni känner er riktigt nöjda med de kommentarer ni presterade och att ni mår bra när ni ser er i spegeln i kväll när ni borstar tänderna. 

Och om målet var att få mig att må dåligt ? så måste jag tyvärr göra er besvikna för jag gjorde helt enkelt precis som det står på kortet: jag tog ett djupt andetag också släppte jag hela saken för jag har betydligt viktigare och mer spännande saker att tänka på ! :-)

Godnatt & sovgott mina vänner ! ♥

Min älskade Johanna !


Jag blir helt hög av kärlek till min dotter då jag tittar på den här bilden. Min söta lilla prinsessa! Hon var  SÅ GLAD över att få ta en tur med sin dockvagn & Bamse.

När vi hade varit hemma en stund (efter nagelfixet etc) så upptäcker jag plötsligt att vi nästan hade helt slut wet-vipes och det är inte så jätte festligt att upptäcka sånt då man precis kommit hem och "landat" + är ensamna hemma ...  Men - när Johanna plötsligt ställer sig vid ytterdörren med sin dockvagn och säger "Mamma, jag vill gå ut!" så gick allt plötsligt som en dans ! :-)   Så - off we go med bamse och dockvagn mot butiken!

Eftersom vi bor "vägg-i-vägg" med matbutiken så blev det lite för nära för Johanna som gärna ville gå en tur med vagnen så vi gick en liten kort prommis innan vi handlade det vi skulle och gick hem igen .

   
Johanna hade så otroligt kul på vägen och när hon såg den blå/vit trandiga baddräkten med Hello Kitty på inne på H&M så sa hon "Kompis !" också la hon den på vagnen och gick raka vägen till kassan och gav den till personalen. (Johannas kompis Bea hade nämligen en likadan då de lekte i Thailand )

Det har varit så KUL att Johanna har varit så mycket piggare idag ! Nu får vi hoppas att hon vaknar ÄNNU bättre imorgon.


Dagens klädval & kvällens ungkar.


Hemmadagar = sköna kläder. Linne/singlett By Malene Birger, topp CC-California, jeans Zara och ute min avklippta päls från Stella Nova.  Också mitt favorit halsband från Bvlgari.

Herregud så BRA underhållning norska Ungkaren är ! Såg du det ? Alltså killen är ju super SNYGG & sexy och det är galet kul att se hur tjejerna  gör allt de kan för att charma honom.  Jag tycker att han valde bort helt rätt girls idag och jag tror på Katinka eller Silje...  Vem tror du fångar hans hjärta ?


Den här toppen från CC-California är en favorit och som ni ser så har den extra långa ärmar. Super skönt!


Dagens tänkvärda.


Tänkvärt.

Livet blir så mycket soligare när man är snälla mot varandra :-)  Krama om dina vänner & kollegor, pussa dina kära, peppa dina vänner som behöver det, ge någon en komplimang,  skriv ett "du är fantastisk" sms till någon som behöver det och möt dina dagar med ett leende så ler livet tillbaka mot dig ! :-)

Vi har precis varit ute en kortis igen och nu ska här fixas middag.


Nagelfix.


Dagens nagelfix. Salongen jag går till heter Nefretite (Jacob Aallsgate. 30) och om du vill boka time hos Marit så ringer du henne på 91184636.

Å vad det var SKÖNT att vara ute en liten stund idag ! :-)

Först gick turen till duktiga Marit som är proffs på att fixa naglar. Jag gör akryl (fransk) hos henne och blir alltid lika nöjd.  Johanna har varit med mig dit "100 gånger" genom åren och hon är så söt för hon sitter i vagnen, eller i mitt knä, och följer noga med på vad som sker. (tror hon längtar till hon får fixa sina egna ;-)

Precis innan jag var klar så somnade hjärtat och då passade jag på att fixa ett par ärenden men hon vaknade redan efter ca 20 min så jag fick inte den långa walk jag hoppades på. Istället gick vi och handlade mat också raka vägen hem.


Nästan färdigt.

Nu har hjärtat precis haft  bajskals ( med efterföljande dusch + klädbyte ) och nu kissar hon på potta. Hon har blivit super duktig på det och jag är så imponerad.  Men det blir kanske lite väl mycket kiss & bajs här hemma just nu ;-)


Status.


Mitt hjärta slappar ..

Efter att Johanna har legat så här i flera dagar så är idag det stora framsteget att vi har bäddat undan allt från soffan (= soffan ser normal ut igen)  och istället så sitter hon nu i en fåtölj . Eller sitter och sitter.. hon halvligger :-)

TYVÄRR så är mitt älskade hjärta fortsatt inte bra i magen :-(  så jag ringde dagis på morgon för att checka hur status är där? och det visade sig att det endast är 5 av 11 barn som är där i veckan, alla andra är hemma sjuka så det är uppenbarligen ett virus som går.   Kändes skönt att höra det för Johanna har aldrig tidigare varit dålig i magen så länge.. Men detta virus sitter tydligen i minst 1 vecka.

Vi ska i alla fall ta enkort  tur ut idag för lite frisk luft mår vi bara gott av ! Men först ska jag titta på chamgpagnefrukosten hos Malou (Efter 10 på svenska TV4) där en av mina business-förebilder är med: Bert Karlsson.


Godmorgon mina vänner!


Bilden är från ett stylinguppdrag jag gjort.

Det är verkligen SÅ härligt att vakna till dessa SOLIG dagar ! :-)  Man blir piggelin (finns den glassen kvar föresten? god! är den)  på studs och allt går så mycket enklare på något sätt.

Mitt hjärta har sovit hela natten i sin säng, vaknade runt 04.30 men somnade om efter att jag läst lite i "Plåster boken" och sov sen till kl.08.  Hon har (än så länge) fått behålla allt hon åt igår kväll så det känns som att det ljusnar.  Just nu ligger hon i favorit fåtöljen och tittar på barnTV.


Känner ni igen bilden ? Jag visade den häromdagen och då kom den från senaste Sköna Hem.  Men - den bilden ni ser här kommer från Hus & Hem januari 2007 !! Jag hittade den då jag satt och bläddrade i gamla blader.   Lite festligt att samma bild går igen 2 år senare ;-)  (men det händer i och för sig ganska ofta i interiörbladerna).

Jag hoppas verkligen att vi ska komma oss en tur ut i det fina vädret idag för nu skulle det vara skönt med friskluft för oss båda efter så många dagar inne. 

Önskar dig en UNDERBAR dag och jag är verkligen dagvild just nu men en sak har jag koll på och det är att det är FREDAG igen imorgon. Jippie !!! :-)

Kram! ♥

Kvällsmys.


Min utsikt från soffan...

Johanna hade lite svårt att somna i kväll och nattningen slutade med att hon gick in på sitt rum och somnade i sin säng vilket gjorde mig jätte GLAD ! :-)  Inte för att det spelar någon roll att hon sover i soffan nu då bara vi 2 är hemma men jag kan tycka att det är lite mysigt att få ha vardagsrummet/stua för mig själv en stund på kvällen :-)

 
Svenska ELLE går inte att köpa i Norge så därför är det extra lyxigt att få den.

Min fina vän Mia tittade förbi oss tidigare i kväll med välling som hon varit super snäll och köpt med sig från Sverige till Johanna ( välling finns inte i Norge ) och en ELLE till mig så nu ska jag krypa upp i soffan och låta mig inspireras.

Hoppas att du har en riktigt skön kväll !


Tack snälla mormor!


Så här har Johanna legat i flera dagar nu. Hon älskar soffan och på dvd´n rullar Pippi Långstrump non-stop . Idag är första dagen som hon orkat prata i telefon :-)

Häromdagen gick jag och hämtade ett paket från mormor på posten men Johanna har varit så dålig att hon inte ens orkat öppna det (och DÅ är hon dålig kan jag lova... för paket är bland det BÄSTA hon vet)  men - igår öppnades alla paketen och på bilden (som är från i em)  ringer Johanna och tackar mormor för plåster (favorit!!, ska sitta på ALLA fingrar), Bamse dvd, solglasögon, bad-bomb och andra mysiga saker.

 
Tusen miljoner TACK snällaste mormor för de fina presenterna som verkligen lyst upp vår vecka !

Själv fick jag den bästa Se & Hör jag någonsin fått ;-)  Mamma hade skrivit små post-its och gömt supricer till mig i hela tidningen. KUL !!


Dagens middag hos oss.


Middagsriset gömmer sig i kastrullen.

Idag lyxade jag till middagen efter 4 dagars "isolering" hemma (ja, med undantag av de 5 min jag sprang ut igår..) med ett glas vitt . Det gäller att sätta guldkant på vardagarna och inte bara leva för helgerna ;-)

Också blev det en middags-premiär hos oss och det var så GOTT att jag fr.o.m. nu ALLTID kommer att ha en sån här i min frys:


En ny favorit !! helt perfekt att ha i frysen och löjligt enkel att fixa till.

Jag älskar lax men är alltid lite skeptisk till färdiga-djupfrysta-rätter så det blev en riktigt positiv suprice då denna frysta lax-rätt visade sig vara SUPER GOD !  Till den åt jag ris och lite aioli + det där glaset med vitt. Mums ! :-)   ( Eftersom såsen var lite stark så fick Johanna annan mat ) 

 
Cooking mama och så här ser det ut på en vägg i köket. Det är Johannas dagis teckningar etc som förgyller köket.

Nu är det dags för "Halv åtta hos mig" på svenska TV4 så jag går från den ena middagen till den andra... ;-)


Johannas sommargarderob.


Den vänstra jackan köpte jag först i corall men igår bytte jag den till ljusrosa (som de precis fått in) också kunde jag inte stå emot den söta vita sommarklänningen(båda plaggen kommer från Zara)

Åååå vad det kryllar av söta, fina, vackra, gulliga och helt oemotståndliga barnkläder där ute i butikerna just nu... Det är lika sött som godis ! :-)

Jag lyckades ta mig ut 5 min igår då JIG var hemma och hämtade sitt bagage och då sprang jag bort till Zara i raketfart för att sedan komma hem med dessa godsaker.

 
Den här tunikan (samma style som min) + koftan har jag visat er tidigare men här ser ni den söta hatt som jag hittade till Johanna på Accessorize häromdagen som passar perfekt till tunikan  + sandaler en solig sommardag. 

Du missar väl inte att det är sista dagen att tävla om det fina prinsessetältet idag :-)


Dagens "pepp"!


Dagens "pepp"! Kom ihåg att du är FANTASTISK !! 

Tyvärr så skulle jag inte ha skrivit att Johanna är mycket bättre idag för hon är bara lite bättre..  Det stora framsteget är att hon varit uppe nästan hela dagen (hon har ju varit sängliggande sedan söndag..) och att hon har ätit lite men ganska kort tid efter att hon ätit så sa hon "Hanna dålig" också fick vi byta blöja...

Nu sover mitt hjärta så jag ska försöka hinna städa till lite här hemma och smita ner med soporna men det känns alltid så hemskt att lämna hjärtat ensam... men jag måste helt enkelt få ut de där blöjorna ur huset  ;-)


Godmorgon soliga våffeldag!


Vackert cover på danska Costume. I mina ögon är Alexandra en riktigt cool tjej som vågar gå sina helt egna vägar för att finna sin lycka. 

Inte nog med att jag slog "somnatidigtisoffan" rekord igår kväll, idag slog vi dessutom nästan "sovalängerekord" för vi är ganska nyvakna jag & Johanna. Eller vi vaknade strax före kl. 9 men så har vi legat under våra täcken och tittat på Pippi Långstrump . Astrid Lindgren var verkligen en dam FYLLD av fantasi ! :-)

Mitt älskade hjärta verkar mycket piggar idag ! Hon drack välling runt kl. 06 på morgon (då hon vaknade och ville se barnTV..) och hon både sjunger och busar i soffan på morgon = LYCKA ! :-)

SOLEN strålar in genon fönstret och jag ska hoppa i duschen och ta tag i den här onsdagen !

Önskar diig en riktigt HAPPY day !

Kram ! ♥

Godnatt !


Min lilla darling har pratat sååå mycket om Thailand idag. Här äter vi lunch på Nai Harn beach i februari. Nästa resa till paradiset planeras till sommaren.. längtar..

I kväll slog jag "somnatidigtisoffanrekord" efter en lite jobbig em/kväll  så jag missade t.o.m. Desperate Houswives som jag verkligen såg fram emot.. Vaknade strax före 24 av att Johanna kom och ville sova i soffan istället för i sängen + att hon ville ha välling vilket är ett BRA tecken !

Eftermiddagen / kvällen hos oss har sett ut så här:

Johanna vaknade och ville äta glass runt kl. 15 (hurra !!)  och ett tag  senare ville hon ha mat  vilket gjorde mig överlycklig ! När hjärtat tagit 2 tuggor så kräks hon upp allt :-( så vi byter kläder, torkar upp etc och sen sätter sig Johanna vid bordet igen och fortsätter att äta ! Jag blev SÅ imponerad. Hon VILL verkligen ! :-)  (lika envis som sin mamma ;-)


Min kära Kjersti tittade förbi med ett paket idag som förgyllde dagen. (Tusen TACK min omtänksamma vän !).

När Johanna har ätit lite mer var det dags för ett bajskalas och sen fick vi byta kläder, ta en dusch etc innan Johanna ytterligare en gång sätter sig i stolen  och fortsätter att äta (jippie !).  Lite senare på kvällen ville hon ha välling , när hon druckit den så tog det inte länge förren allt kom upp så då var det dags för dusch, klädbyte etc igen.

Men sen - efter det - så har hjärtat ätit mer välling och sovit riktigt gott ! så - ¨trots en jobbig em/kväll så känns det verkligen som att det ljusnar ! :-)

Nu ska jag gå och fortsätta att sova brevid Johanna så vi "ses" igen imorgon och då hoppas jag av hela mitt hjärta att Johanna mår bättre !

Godnattkram ! ♥

Dagens shoppingtips!


Jag trippar runt här hemma i linne/singlett från By Malene Birger, oversized cashmere tröja från By Malene Birger över axlarna och jeans från Fornarina .

Idag blir mitt shoppingtips dessa örhängen som jag fastanade för så fort jag såg dem :-) De kommer från H&M och jag trodde inte mina egna ögon då jag tittade på prislappen.... de kostar nämligen bara 49,50 nok ! Nästan för bra för att vara sant ! ;-)  Så - löp & köp för jag har en feeling av att de tar slut fort som rackarn.

 
Jag är extremt känslig mot oäkta smycken så idag har jag gått runt med dessa för att testa om det börjar klia / om jag får röda öron men det har gått alldelens utmärkt ! Hurra !

Mitt hjärta sover i princip hela tiden idag och nu reste JIG iväg mot Kina med en lååång önskelista i bagaget ;-)


En dagens & status.


Jag önskar dig LYCKLIGA dagar !

Här får ni en tänkvärd dagens att förgylla den här soliga tisdagen med :-)

Status här hemma är tyvärr följande:
Johanna vaknade igen för en stund sedan och sa "Hanna dålig", drack lite vatten, var ledsen, orkade inte öppna de fina paket som vi fått av mormor i posten, kramade mig och la sig sedan ner och somnade om... Så tyvärr är mitt hjärta fortfarande riktigt dålig :-(   Jag tror att hon har fått influensa...?

Själv kom jag precis ut ur duschen och nu väntar frukost tillsammans med svenska mama & Café. Idag blir det rostat bröd med ost & apelsinmarmelad. En klassiker som jag inte ätit sedan ja, kan det vara 2008? ;-)


Godmoooorning !


Idag skickar jag massor med kramar till familj och vänner uppe i Luleå ! Vi saknar er och hoppas att vi ses snart ! Skickar självklart även KRAM till mina bloggläsare i Luleå. :-)

Johanna vaknade till strax före kl. 07 och drack massor med vatten (HURRA!!!!) innan hon snabbt somnade om igen. Själv blev jag så lycklig över detta att jag inte klarade att somna om mer och den vackra SOLEN som lyser från en klarblå himmel bidrog också till att jag piggnade till så snabbt. Å vad det är UNDERBART med detta vår-väder !  :-)

Hoppas att du har sovit riktigt gott i natt och att solen skiner hemma hos dig !?

Nu ska jag passa på att hoppa i duschen så att jag är klar för dagen då hjärtat vaknar och jag hoppas av hela mitt hjärta att hon vaknar piggare än igår.

Carpe Diem !

P.S missa inte att det är näst sista dagen att
TÄVLA om det söta prinsessetältet idag.

Kram! ♥

Vinnaren av 1000kr hos How to Kiss a Frog!


Nu är det hög tid för mig att presentera vinnaren i TÄVLINGEN där vinsten är ett presentkort på 1000sek hos den underbara butiken
HowtoKissaFrog.
 
Ni är hela 223 stycken som deltagit och jag vill TACKA er alla för fina & rörande tävlingsbidrag. Jag önskar alla er som väntar barn och som ska gifta er i sommar LYCKA TILL och till alla er som  precis har blivit av med jobbet skickar jag miljoner styrkekramar och hoppas att ni snart ser solen igen ! 


Vinsten är barnkläder för 1000sek från den svenska designern HowtoKissaFrog.

And the winner is:

Postat av: Lissan

Jsg blir lycklig bara av att se bilderna av deras kläder, så inte undra hur lycklig man skulle bli av att ha turen att VINNA =))
Jag är inte världsbäst på att lägga lite extra på fina barnkläder, utan det blir mest praktiskt. Men om jag vinner så ska kläderna användas stolt och såklart senare även sparas till ett frsmtida och förhoppningsvis lillsyskon!!

Tack för den här jättefina bloggen! Jag bara MÅSTE läsa - varje dag!!

Kram Lissan med Olivia

2009-03-14 @ 14:47:34
URL: http://lisselissans.blogg.se/

Stort GRATTIS Lissan !
Mejla  mig ditt fullständiga namn + din hemadress till: [email protected]
TUSEN TACK snälla How to Kiss a Frog för ett riktigt trevligt samarbete ! ♥

Kvällens.


Jag såg att en av er bloggisar skrivit och frågat om mitt halsband. Det kommer från Bvlgari och är mycket riktigt ett likadant som det Carrie har på sig i Sex and the city. Halsbandet är mitt absoluta favorit smycke!  Idag har jag pysslat om Johanna i den här t-shirten från Urban Outfiters.

Nu ska jag skriva önskelista från R.L (inför JIG´s resa)  och sen ska jag hoppa upp i soffan brevid Johanna så att jag finns där för henne när hon vaknar...   


Jag var ut en sväng tidigare i kväll och då fick dessa blader följa med mig hem. Ska skynda mig att läsa intervjun med en av mina favorit bloggerskor, Carolina Gynning, innan Café hänger med JIG till Shanghai.

Hoppas, hoppas, hoppas att min älskade Johanna dansar igen imorgon.... !

Godnattkram! ♥

"Åka Lollo, Bernie, fant!"


De få stunder Johanna har varit vaken idag så har hon sagt: "Åka Lollo, Bernie, fant!". Hon saknar verkligen fantastiska
SunwingResort i Bangtao. Hon vågade aldrig krama varken Lollo, Bernie eller Woodie men hon vinkade till dem  :-)   (bilden är från 6:e februari).

Mitt älskade hjärta gjorde ett stort framsteg då vi satt och åt middag. Hon klev upp från soffan och kom in på köket och sa att hon också ville äta mat, så satte hon sig i sin stol och tog en korvbit. Men tyvärr så tog det bara en kort stund så sa hon "Hanna dålig" också kräktes hon upp den lilla korvbiten....

 
"Åka kompis!" har Johanna också sagt flera gånger idag och då menar hon sin kompis Bea.  De hade SÅ mysiga dagar tillsammans vid poolen och i MiniLand. (M, K & Co ! Hoppas  vi ses snart ! ) 

Nu sover hon igen och JIG har precis kommit hem från Apoteket. .De har slutat att sälja vätske-ersättning till barn för ca 1 år sedan och istället så rekommenderar de att blanda Eplemost med Farris  (äppeldricka med Ramlösa blir det i Sverige).

Som tur är så dricker Johanna en hel del vatten så nu håller jag tummarna för att hon är bättre imorgon ! 


Ralph Lauren i Shanghai?


Den här jackan från Ralph Lauren vore perfekt till Johanna.

Min JIG ska iväg på en businesstrip och kommer på vägen att passera Shanghai så nu undrar jag om någon av er bloggisar känner till om Ralph Lauren & GAP har butiker där? Och i så fall var dessa eventuellt ligger? Misstänker att det finns super bra shoppingmalls (gärna med Juicy Couture & Ugg..)  och blir glad över namn på dessa.

 
 
Ralph Lauren har SÅ fina barnkläder och tex i USA så är det riktigt bra priser på allt.

Blir superHAPPY för shoppingtips i Shanghai ! :-)

Mitt hjärta ligger i soffan heeeela dagen idag. Hon är bara vaken korta stunder och då dricker hon lite + tittar på Pippi Långstrump, övrig tid sover hon.  Tycker så synd om henne...


Ett påskägg-tips !


Här har jag markerat vilket ägg som kommer att förgylla Johannas påsk :-)

När jag hade min butik så köpte jag alltid påskpresent till mina söta girls som jobbade hos mig och jag hade alltid lika svårt för att hitta FINA och girle påskägg.  Jag har varit på jakt efter vackra ljusrosa påskägg med stor rosett /sløyfe i mååånga år utan lycka...  Det finns mest de klassiska mönstrade eller de i folie och de i folie har jag aldrig hittat i ljusrosa (men i cerise!).

Hur som helst - jag  blev LYCKLIG då jag hittade dessa söta påskägg i skyltfönstret hos Tanum (i krysset Industrigate / Bogstadveien) häromdagen och jag gick raka vägen in och köpte ett ägg till mitt hjärta.

Ett tips ! Köp ett litet påskägg och fyll det med din veninnas favorit godis och ge bort ägget + ett magasin  i påskpresent. Din veninna blir garanterat super glad !


Påsk i sikte !


Snart knackar påsken på dörren.

Tyvärr så är mitt hjärta sämre än jag trodde idag.... Kräkningen har övergått till diarré och hon är så matt att hon bara vill ligga i soffan och just nu så sover hon igen.. Uff, jag tycker så synd om henne.. Hoppas, hoppas att hon sover sig frisk !

Sedan en tid tillbaka så kryllar det av påskliljor, påskgodis, påskris, påskägg etc i butikerna och jag har en fråga: Exakt NÄR drar du igång påskpyntandet där hemma?  Har du redan tryckt på startknappen? Eller väntar du till precis dagen före? Nyfiken är jag !

 
Det känns extra kul att påskpynta efter att Johanna kommit in i livet och jag ska strax tipsa er om de fina påskägg jag redan köpt till hjärtat.

Här i Norge känns påsken som en mycket "större" högtid än i Sverige och påskledigheten är dessutom längre (skärtorsdag = röd-dag i Norge). "Alla" reser på fjället och det brukar vara väldigt folktomt i city.  I år  funderar vi på att resa hem till Luleå över påsk så att vi får uppleva lite vacker "vår-vinter" :-)


Godmorgon solen!


Solen ger energi och lyser verkligen upp dagarna ! (bilden tog jag i lördags).

Idag strålar solen från en vackert klarblå himmel här i Oslo och det känns verkligen HÄRLIGT ! :-)

Tyvärr så är mitt hjärta inte alls i form idag. Hon säger "jag är dålig..." och är väldigt matt men vem hade inte varit det om man har kastet opp en hel dag...  När jag ringde dagis på morgon fick jag veta att både en av fröknarna + ett barn varit hemma med samma sak så det är tydligen något som går och det var skönt att höra får då finns det en förklaring..

Just nu sover min lilla sessa och jag ska därför passa på att hoppa i duschen för när hon är vaken vill hon att jag ska sitta vid hennes sida hela tiden.

Önskar dig en LOVELY dag och du - tänk på att den här dagen är första dagen på resten av ditt liv ! :-)

Kram! ♥

Kvällens TV.


Victoria Silvstedt i Café. Bilden är några år gammal fast det kan man  inte tro för dessa baddräkter är ju super trendy inför beach -09.  (när jag var i USA sommaren -87 och bodde i amerikansk familj så hade "alla" sånna här baddräkter, allt kommer tillbaka... ;-)

I kväll ska jag kolla in premiären av den här blondinens program (tror det gått i Sverige en stund.....) på norska Zebra och jag får sitta och titta i köket eftersom hjärtat sover så sött i soffan och jag vill inte riskera att väcka henne. Fast egentligen så är det nog lika bra att jag sitter på en köksstol för då kan jag inte somna ;-)

Uppdatering:
Nu har jag sett "My perfect life" och det var riktigt BRA ! Jag gillar verkligen Victoria och blir glad över hennes framgångar. Snacka om att hon lever sin dröm. Jag läste föresten någonstans att hon sliter ut några L.V resväskor varje år eftersom hon reser så mycket...   Själv har jag problem med dragkedjan på min svarta tygresväska som är shoppad på en billig marknad i Phuket.. ;-) 


Ett steg i rätt riktning...!


För varje steg vi tar så kommer vi närmare våra drömmars mål...

Johanna har inte kastet opp på 2 timmar så det känns som att vi tagit ett steg i rätt riktning ! :-)  Nu hoppas jag av hela mitt hjärta att hon får behålla det vatten hon drack före hon somnade och att hon får sova en lång natt. Oj, nu vaknar hon ! hon somnade om igen tror jag... verkar drömma en del ...

Jag ska passa på att sätta mig och gå igenom alla tävlingsbidrag i
HowtoKissaFrog tävlingen också ska jag pyssla med en sak som jag kan visa er annan dag för den saken är ett perfekt present-tips !

Hoppas att du NJUTER din söndagkväll och att du känner dig laddad inför en ny spännande vecka , faktiskt sista veckan i mars , för nästa vecka blir det plötsligt april.

Kram! ♥

Dagens fräscha interiörinspiration!


Riktigt snygg & vårfräsch sovrumsinspiration från Åhlens. (det går inte att klicka sig vidare från den här bilden, du får surfa in hos Åhlens för att se).

Jag kommer mig inte många meter från Johanna som ligger i soffan för plötsligt så kaster hon opp och då vill jag finnas nära.. Min nya rosa pc är tyvärr inte kopplad till vårt trådlösa nettverk här hemma (måste självklart fixas!) så den står uppkopplad med ledning inne på kontoret vilket gör att jag inte kommer mig ut på nett så mycket idag...

Men nu sover hjärtat igen så då passar jag på :-)

Hittade den här superfräscha sovrumsreklamen hos
Åhlens. Visst vill man hoppa upp i sängen och mysa a.s.a.p.!? ;-)  Och visste du föresten att Åhlens är en ren interiörbutik här i Norge? Till skillnad mot i Sverige där det är ett varuhus med kläder, smink, böcker etc.

P.S om du missade norska Ungkaren i veckan så går det i repris nu kl. 19.30.


Gårdagens.


Igår kväll luftade jag den här gamla klänningen från H&M och körde den utanpå mina byxor från Zara. Till det : guldskor från Bruuns Bazaar och örängen från Julie Sandlau.

Vi var bjudna på en super trevlig middag hos våra underbara vänner & grannar / naboer igår kväll och det var enormt praktiskt att bara behöva  trippa ner 2 trappor utan ytterkläder :-)

Kvällen bjöd på massor med Thailandprat så nu längtar jag dit ÄNNU mer ... Våra grannar är nämligen även våra grannar i Thailand och vi var där samtidigt i jan/febr. 


Tha girls.

Vi blev bjudna på riktigt god mat och jag tyckte att vinet var så gott att jag blev lite som när man har en fullgodispåse framför sig och inte slutar att ¨äta förren allt är slut ;-) Så - jag mår som jag förtjänar idag men det är det värt när man har haft KUL ! :-)


TACK kära vänner för en fantastiskt TREVLIG kväll ! Nästa gång blir hos oss.

Nu tror jag att min kropp behöver ostkrokar & coca-cola så got to go ;-)  Men först : TUSEN TACK för alla FINA krya-på-dig kommentarer . De värmer mitt hjärta !  Vi får hålla tummarna för att min lilla prinsessa snabbt blir frisk igen.

P.S ¨missa inte TÄVLINGEN där du kan vinna ett underbart prinsessetält från Nordljus.


Soffläge..


Oss igår.  Tavlan på väggen ute i hallen / gången är en favorit från Picasso (inte äkta så klart ;-)

Mitt älskade hjärta är tyvärr riktigt dålig idag.... varje gång hon försöker dricka något så kommer det upp igen.. Hon ligger i soffan och säger "Hanna dålig" men just nu sover hon så jag passade på att smita iväg till pc´n . Annars sitter jag vid hennes sida idag öch det enda jag önskar är att hon ska få behålla mat & vätska så att hon får krafter att bli friskt igen .


Sjukstuga...



Happy söndag mina bloggvänner!

Tyvärr så vaknade jag av att Johanna stod och kräktes vi min säng i natt och på den vägen är det så det är sjukstuga här idag. Jag känner mig inte alls bra jag heller men jag vet inte om jag är smittad? eller om det beror på vinet jag drack igår på den trevliga middagen? Vi får hoppas att det är det senare... ;-)

Önskar dig en härlig dag !

Kram! ♥

Dagens.


Johannas klänning /kjole kommer från H&M och är mitt dagens shoppingtips om du har en liten sessa. Den är super fin i vår med strumpbyxor / tights till och till sommaren med  bara ben och sandaler.

Idag myser jag runt här hemma i mina favoritjeans från Miss Sixty (ca 5 år gamla), topp från Baum und Pferdgarten och en sjal från Lola (en butik i Phuket). Känns härligt med en blå sjal en vacker soldag som denna :-)


Jag fick vackra tulpaner (+ rosor) av min älskade idag.

Hoppas att du njuter din lördag, nu sticker jag ut i solen en sväng.

Kram på er !


Supermysig playdate !


Oss inne på Johannas rum. Vi mamas hade girltalk och våra girls lekte.

Vi har haft SÅ mysigt besök av våra kära vänner Kjersti & Sunniva som kom och förgyllde vår lördag. Jag är så glad över att vi har så fina vänner i vårt liv och Johanna hoppar högt av glädje varje gång K&S knackar på vår dörr :-)


Puss på dig min söta vän !


Se vilken SÖT present Johanna fick av sin kompis :-) Ett underbart kit till en prinsessebjudning (koppar, servetter, inbjudningskort, kort, duk etc.).

Det blev muffins, chocolate chip cookies och hallon/bringebæarsmoothies på vår dejt och som vanligt så flög tiden fram och vi insåg att vi måste ses väldigt snart igen :-)

Tusen TACK kära vänner för en fabulous playdate. You made our day!!

Nu sitter mitt hjärta och ritar vid min sida och jag ska snart iväg ut och köpa "gåbortpresent" för kväll ska vi på middag hos våra trevliga "thailandgrannar".


Godmorgon lördag !


En ny favoritbild på Johanna. Tog den igår då vi var på väg hem från dagis. Johannas fina prinsessepannband kommer från den norska nettbutiken 
FrøkenEngstrøm.

Sovmorgon? vad är det ?  Om jag minns rätt så var det något jag höll på med på det glada 90-talet ;-) men det känns ute nu, tidiga mornar är inne ;-) Så -  här var det en söt liten prinsessa som väckte mig kl. 05.45 och sen har vi legat och myst inne på Johanna rum och bäddat åt prinsessan på ärten (säng med mååånga madrasser). Jag har kommit fram till att denna tidiga starttid beror på att det har blivit så mycket ljusare ute så en rullgardin måste monteras upp på Johannas rum.

   
Jag blev tipsad av en av dagisfrökarna om att det finns vattenfärger i pastell (hon har förstått att vi gillar rosa ;-)  på Riktige Leker och igår fick hjärtat det i ett litet paket efter dagis och hon blev SÅ glad att hon satte sig ner ute på vår bakgård och började måla med hjälp av smält snö vatten. Sött !

Nu ligger darlingen med kudde & täcke / dyna på sin favorit plats i vardagsrummet/stua och myser med barnTV och själv ska jag lägga mig i soffan med blader... eller så tar jag tag i dagen och hoppar i duschen?  för vi får besök av våra kära vänner Kjersti & Sunniva om några timmar.

Jag önskar dig en riktigt mysig lördagsmorgon ! och missa inte tävlingen där du kan vinna det sötaste prinsessetältet :-)

Kram ! ♥

Go Laila, go Laila... !


Svenska Let´s Dance gänget.

Herregud så BRA, läcker, grym, cool, snygg och DUKTIG Laila är !  Jag håller tummarna för att alla ni där hemma i Sverige TOKröstar på henne i kväll (vi som bor i Norge kan tyvärr inte rösta..) för hon förtjänar verkligen att vinna !

HOPPAS, hoppas att det blir hon & Morgan i finalen ! , eller vad säger ni ?


Min senaste förälskelse..


Byxorna (inte denna style, men den till vänster på lilla bilden)  dök upp i ett skyltfönser som jag får förbi varje dag till/från dagis för ett par veckor sedan och sedan då har de flörtat med mig ;-) Idag kunde jag inte stå emot längre så jag gick in och provade.

Jag har gått och kärat ner mig i ett par jeans idag... ett par MET jeans...  Inte exakt de ni ser på den här bilden, men ett par liknande. Kommer drömma om dem i natt ;-)

 
Jag provade båda dessa styles idag...

Nu ska jag krypa upp i soffan med ett glas vitt och hålla tummarna för Laila. Let´s Dance ! :-)


En bloggis!


Tjejen till vänster är en av mina söta bloggisar , hon och hennes kollega  (snyggt halsband!)  jobbar på H&M på Karl Johan (vid sidan om Steen & Strøm).

Jag var en tur down-town i eftermiddag för att gå och köpa en present till Johanna på Riktige Leker och då passade jag på att gå innom några butiker, bl.a. H&M för att se om det kommit några snygga news på Trend avdelningen ? och för att returnera ett felköp. 

När jag kommer till kassan så säger den söta tjejen bakom disken "Visst är det du som har gizmolinas?" och jag blev SÅ glad ! :-)  Det är verkligen jätte kul för mig att få ett ansikte på er bloggisar .


Fredags girls.



Jag: Johanna, vad tuggar du på?? visa mamma!

Johanna: skrattar bara... ;-)



Jag: Snälla Johanna, visa mamma vad du har i munnen!!!

Johanna: Kniiiper ihop munnen ;-)


Jag: Nu får du ge dig, visa mamma !!

Johanna: gapar stort, säger : Aaaahh  ! och visar fram en godis .. (min lilla gottegris ;-)

¨Bilderna är från då vi precis kom innanför dörren efter dagis. Sedan vi kom hem så har vi hunnit mysa, leka och dammsuga och nu kommer strax JIG hem med take-away från Mc.Donalds. Är det helg så är det ;-)


Tävling: Vinn prinsessetält!


Vad passar bättre på en fredag än en TÄVLING !

......och inte vilken tävling som helst, utan en riktigt rosa prinsesstävling i äkta "gizmolina-stil" i samarbete med nettbutiken
Nordljus.


Detta super söta prinsssetältet från Nordljus. kan bli ditt !
Ett tips: fyll tältet med kuddar så blir garanterat din prinsessas favoritplats ;-)

VINN ROSA PRINSESSETÄLT FRÅN NORDLJUS!  ♥

Jag är så GLAD över att jag får bjuda er läsare på ännu en fantastisk tävling och den här gången kommer det att bli 3 (!!) lyckliga vinnare vilket känns jätte kul :-)

Om du vill vinna det fina tältet  så skriver du en kommentar i detta inlägg och berättar vem som kommer att få tältet om du vinner.  (om du inte har en egen prinsesa så är det en super fin present/gave till vänners / syskons barn)

Tävlingen pågår t.o.m. måndag 23:e mars.

Kram &  Lycka Till !  ♥

Glammig shopping !


Fabulous shoes från Balmani och topp från Sonia Rykiel.

Om du har några (hmm.. jag menar många...)  tusenlappar över så kan du klicka hem dessa läckerbitar hos
net-a-porter. Men mitt tips är att du går ut och shoppar en svart topp på tex H&M + stenar på tex Panduro Hobby också fixar du en budgetlookalike av "Have a dream" tröjan. Billigt och personligt  ! :-)


Pris: 12.580nok. Oh my... !

Nu ska jag piffa till mig lite och göra mig klar för en tur down-town. Hämtar darlingen på vägen så jag är inte hemma förren senare i eftermiddag men för att ni ska ha något att göra de kommande timmarna så lägger jag ut en ny TÄVLING före jag går :-)   (presenterar vinnaren av 1000kr hos HowtoKissaFrog senast imorgon).


Kamille.


Tyvärr så finns inte
Kamille i butikerna i Sverige men ni kan läsa den nett.  (Kamille kan liknas vid svenska Amelia).

Idag har jag haft en riktigt skön start på dagen!  När jag lämnat på dagis så gick jag och solade mig, sen gick jag innom några butiker på vägen hem och nu har jag precis mumsat i mig resterna från gårdagens tikka-masala middag så nu är jag så mätt att jag håller på att spricka ;-)

Kom på att jag aldrig berättade om jobbmötet i onsdags. Jag var till min uppdragsgivare Kamille och gick igenom de saker jag gjort och det var SÅ kul att få se text + bilder sammen.  Och som pricken över i på mitt besök så fick jag titta på hemma-hos reportaget som fotograferades hemma hos oss för några veckor sedan. KUL !

   
Så här ser senaste nr av Kamille ut. I nästa nummer är jag & Johanna med :-)  På bilden i mitten sitter jag och går igenom mina jobbsaker på redaktionen och onsdagen avslutades med mysig familjemiddag på Peppes Pizza som har blivit Johannas favorit ställe efter att hennes dagiskompis firade sin födelsedag där.

Hoppas att du har en lika bra dag som mig idag !? :-)


And the winner is... !

 
Klänningen = vinsten (fast inte min så klart utan en ny).

Tusen miljoner TACK för alla 223 fina tävlingsbidrag i tävlingen där vinsten är en vit sommarklänning från Thailand :-)  Ni vet ju hur det är med mig..  jag får ont i mig och vill att ALLA ska få vinna men - nu är det gjort, and the winner is:

Postat av: Jessica

Underbar klänning som skulle passa bra i min resväska. Ska åka till Brasilien i april och har just insett att min garderob inte har så mycket att bjuda på i sommarväg. Har helt försummat mig själv sen jag fick min prinsessa Ida för snart 4 år sen, nästan all shopping som görs är till henne :o)
Tack för en otroligt inspirerande och rolig blogg!
Kram Jessica

2009-03-10 @ 15:09:17

Stort GRATTIS till dig Jessica ! :-) 

Mejla mig din adress till:
[email protected] så kommer den fina klänningen i posten.

TACK igen för alla tävlingsbidrag. Ni är alla vinnare i mina ögon ! :-)  ♥

Gimme weekend !


En klassiker.

Lyssna på den
HÄR låten  (som borde ha vunnit melodifestivalen) och dansa in helgen framför spegeln i badrummet på morgon ! :-) ( om du redan är på kontoret så kan du smygdansa med fötterna under skrivbordet) .  Och jag är inte lite avis / jalu på min galavän Jonas som ska på brudarnas releasefest i kväll. Jag vill också!

Jag säger bara: Gimme weekend & show me heaven !!!

P.S  nu står Johanna och sjunger "gimme, gimme" vid min sida här och jag blir så stolt för detta är en viktig sång att kunna ;-)


Fredag hela veckan...!


Så här satt Johanna och ritade / tecknade igår när jag lagade middag.

Godmorgon mina vänner ! :-)

Det känns verkligen som att det är fredag hela veckan , helt galet hur fort tiden flyger fram ! Och det här är näst sista fredagen i mars, sen är det APRIL :-)

Mitt hjärta väckte mig nyss och det ser ut att bli en vackert solig dag även idag vilket känns underbart. Solen ger verkligen ENERGI , eller hur ?!  Och igår såg jag att de startat upp uteserveringen på Olivia ( gamla Odeon ) och det satt füllt med folk i både soffor & stolar med solbrillerna på vilket är ännu ett vårtecken .

Nu ropar Johanna att jag ska komma och titta när hon kissar i pottan ;-)  så jag önskar dig en FABULOUS fredag !

P.S ja, jag somnade igår efter Ungkaren... hopplöst... lär mig aldrig..;-)

Kram! ♥

Johannas frisörbesök.


En nyklippt & nyfönad & nöjd Johanna hos frisören i eftermiddag.

Det blev en rikttigt god middag här hemma idag och nu sover min darling sött efter att jag läst "Plåster boken" med Ingrid som är en STOR favorit (jag har t.o.m. plåster på mina tår just nu som Johanna satt på i kväll ;-) 

Mitt hjärta tyckte att det var riktigt kul att klippa sig idag och så här såg det ut när vi besökte Trond på Spaghetti:

   
Johanna sitter och tittar sig själv i spegeln hela tiden...

  
.. och hon älskar att få håret fönat med borste & hårtorkSe så nöjd hon ser ut då allt är klart ;-)

Oj, nu är det ju dags för "Ungkaren" så got to go men kommer tillbaka senare...


Jag ♥ Madonna !


De söta magneterna har jag shoppat i Thailand och magnettavlan kommer från danska Rice.

Jag måste bara visa vad som sitter på min anslagstavla ... BILETTER TILL MADONNAS KONSERT HÄR I OSLO DEN 29 JULI !!!! :-)  Ååååååååååå vad jag LÄNGTAR ! Det ska bli fabulous ! Det var total LYCKA när JIG ringde och sa att vi fick biljetter (den dagen då de släpptes) .

Förra gången jag var på Madonna konsert så förlovade jag mig ;-)  (ja, alltså inte på själva konserten, men efter)   Det måste ha varit ... hmm.. -91 kanske?  också bodde vi på samma hotell som Madonna i Göteborg. Mycket coolt !


Madonna har varit min  "idol" i evigheter och jag minns det som igår då jag gick och shoppade hennes första LP skiva (visst hette det så?), tänk - det var långt före cd´s, i-pod´s, pc´s och mobiltelefoner ;-)

Just nu är den
HÄR en Madonnafavorit men inget slår "Holiday" ! Love it ! den är en äkta feelgood låt.

Ska någon av er bloggisar också på konserten?

Nu ska jag fixa indisk tikka-masala till middag. Mums ! :-)

 ♥

Happy afternoon!


Nu är det våååår i luften !!  :-) Reklambild från Tara Jarmon.

Med denna härliga feelgood bild och den
HÄR sköna låten så önskar jag dig en UNDERBAR eftermiddag ! :-)

Jag ska gå iväg och hämta min darling nu för hon ska till frisören och klippa sig idag och det tycker hon är SÅ kul ! Varje gång vi går förbi salongen där hon och jag klipper oss så säger hon : "mamma! klippa!" och efter att hon var där förra gången så älskar hon att jag torkar hennes hår med hårtorken då vi tvättat det. Hon riktigt njuter av att bli "fönad". Det ska börjas i tid ;-)


Köpte nya Vogue idag och tycker att det är riktigt coolt att 2-barnsmamman Caludia Schiffer som är lika gammal som mig är på coveret.  Snygg är hon !

HAPPY day !! :-)


Ett boktips !


Att massera varandra är att säga: "Jag tycker om dig!". Boken kommer från
IcaBokförlag.

Häromdagen kom den är underbara boken i posten till oss :-)  och på baksidan av boken så står det bl.a. så här:

"Beröring i form av massage har många positiva effekter på barns hälsa och utveckling: den minskar aggressivitet och oro och gör barnen lugna, harmoniska och mer empatiska. Dessutom ökar massage barns kreativitet och koncentrationsförmåga och bidrar till utveckligen av en god kroppskännedom och självkänsla."

I mina öron så låter det helt fantastiskt och jag ser fram emot att läsa den första sagan om Nora och Leos äventyr samtidigt som jag masserar Johanna :-)

 
Så här presenteras de olika äventyren i boken. Utvalda ord har en beskrivande massage.


Dagens.


Det är inte min mage som hänger över bältet, det är modellen på tunikan som är sån ;-)

Idag sitter jag och jobbar på för fullt med uppstarten av mitt nya företag och jag har på mig linne från By Malene Birger, tunika från Zara ( en vårnyhet! jag shoppade min i Phuket, men har sett den på Zara i Bogstadveien ), bältet sålde jag i min butik Gizmo & Co och tightsen kommer från H&M.


Jag på väg hem från dagis på morgon.

Utanför mitt fönster strålar den vackra solen och påminner om att vi närmar oss SOMMAREN ! :-)


Vinnaren av min goodiebag.


Goodiebagen kommer från en shoppingfrukost med H&M och Custume.

Tusen TACK för alla fina tävlingsbidrag ! Som vanligt så önskar jag att alla fick vinna så jag har alltid svårt för att presentera en vinnare... men nu är det klar, and the winner is.....

Postat av: pernilla jansson

Hej du fina Gizmolina ! Jag satt hær o føljde dina inlægg från jobbet just den dagen du var på shopping-frukosten. Var lite ledsen øver att jag fick chansen att hinna dit jag med, hade anmælt mig, men så fick jag pløtsligt jobb den veckan och då var jag ju tvungen att prioritera det såklart. Goodiebagen skulle absolut lysa upp min morgondag och tænk på torsdag skulle jag kunna sitta hær i receptionen och smyglæsa lite costume ;) ?

Søt tanke av dig!

Ett stort GRATTIS till dig Pernilla ! :-)   Mejla mig på:
[email protected] så kommer vi överens om när/var du får din vinst.


Godmorgon soooolen !


Jag älskar kul & fina kort och nu blev jag sugen på choklad... mmm så gott !

Det var så underbart att bli väckt av Johanna som sa: "mamma! SOL!" också pekade hon mot fönstret ! :-)

Här pågår just  nu lite morgonstress så att vi kommer oss iväg till dagis i hyfsad tid. Jag återkommer så fort jag kommit hem igen. Har ju som sagt en del att "ta tag i" här på bloggen idag så bäst att fånga dagen !

HAPPY torsdag mina vänner ! och hoppas att du också får njuta ett vackert vårväder idag ! :-)

Kram! ♥

Tittut i natten !


Oss i kväll.  (morfar : Johanna har börjat att använda den fina Hello Kitty klockan hon fick i födelsedagspresent. Hon t.o.m. sover med den på ;-)

Det blev plötsligt en jobbdag + kväll för mig idag men det var bara jätte kul för jag älskar verkligen att jobba med mitt uppdrag! :-)

Jag hoppas att du har haft en underbar dag och TACK för alla tävlingsbidrag till goodiebagen och för alla mejl ang. gratis marknadsföring. Det känns som att jag har en del att "ta tag i" imorgon så bäst att jag går och sover nu så att jag vaknar pigg & peppad till en ny bloggdag imorgon.

Godnattkram! ♥

Dagens.


Ursäkta röran bakom mig.. ska genast städa ;-)  Dagens består av tunika French Connection, "Carrie" bälte, päls Stella Nova, jeans Zara, väska + skor Gucci.  Och vet ni vad jag håller i handen ? "Hemma-hos" reportaget som kommer ut i nästa nr av
Kamille !

Det blev ingen dagens-lunch för mig idag men en "dagens" blir det ! :-)

Jag kom nyss hem från mötet och ska fortsätta att jobba här hemma i kväll men först ska jag gå iväg ut och möta upp resten av familjen som är på väg  hem från dagis. Planen är middag ute, men "little miss attitude" får bestämma hur det blir med den saken ;-)

Solen skiner från en klarblå himmel idag och jag får VÅRKÄNSLOR ! Lovely !!! :-)


Vill du ha gratisreklam?


Vacker bild. Jag har sökt och sökt efter den "perfekta" solhatten i stil med denna men har ännu inte hittat den...

Jag vet inte hur många "läs min blogg" kommentarer som jag får ta bort varje dag? det har blivit fler och fler med tiden och jag vet inte riktigt hur ni som skriver dessa tänker? för det är ju SÅ mycket smartare taktik att skriva en intressant / trevlig kommentar som gör att läsaren VILL gå in på din blogg..

Men - eftersom ni nu är så många "snällaläsminblogg" bloggare där ute så har jag ett förslag:

MEJLA mig info om din blogg så väljer jag ut ett par bloggar som jag tycker förtjänar uppmärksamhet och lägger upp dem med länk i ett eget inlägg.  Min mejl :
[email protected]

Nu mina vänner ska jag göra mig klar och sticka iväg på ett jobbmöte. Spännande !!!  ;-)



Godmoooorning !


Printa ut den här bilden och sätt den i din kalender, på anslagstavlan / ditt moodboard eller på kylskåpet och titta på den om du har en grådag så blir du garanterat på bättre humör !

Idag har vi en NY dag med nya fantastiska möjligheter framför oss och jag har bestämt mig för att detta ska bli en riktigt BRA dag ! :-)

Jag startar min bradag med att hoppa i duschen strax och sen ska jag äta en ovanligt god frukost och läsa aviserna (tidningarna) och titta på Nyhetsmorgon och sen ska jag få iväg några jobbmejl som har stått på min "things to do" lista länge nu.  Ska bli skönt att bli lite a´jour.

Önskar dig en BRA dag och tänk på att det aldrig är försent att ta första steget mot dina drömmars mål !

Onsdagskram ! ♥

Godnatt!


En vacker bild.

Herregud så BRA Desperate Houswives är ! Inte lika bra som Sex and the city så klart, men det kan ju ändå aldrig något vara ;-)  Jag slutar aldrig att fascineras över fantasin hos manusförfattarna.. de måste ha SÅ kul när de skriver storyn.

Tyvärr så är jag lite tom för energi om dagen och jag tror att jag ska orka mer än jag gör och det betyder att jag måste bli bättre på att inte skriva tex:  "i kväll ska jag presentera vinnaren i tävlingen" för då slipper jag gå och lägga mig med dåligt samvete över att jag inte fått gjort det. Och det är ju ingen "kris" att jag inte presenterat vinnaren i kväll hoppas jag så ny dag och nya härliga möjligheter imorgon !

Det är dags för mig att gå och njuta sängen så jag säger TACK för idag.

Godnattkram! ♥

A lovely dress.


Me like !

Det var kärlek vid första ögonkastet då jag fick se den här klänningen / kjolen från den svenska Ida Sjöstedt. Någon som har sett den i butik ?  Den vore fabulous till sommaren  :-) 

Jag måste ju berätta att mina premiär plättar blev riktigt goda , men inte så fina....hmm.., Fast  det spelade nog inte någon roll hur de såg ut för Johanna?  hon spottade oavsett ut allt och åt korv istället...

Nu sover mitt hjärta och jag ser fram emot Desperate Houswives :-)


Kvällens: plättar !


Jag älskar verkligen detta soliga vårväder och Johanna hon älskar att ha sina solbriller upp & ner ;-)

¨Det blev en ovanligt tidig hämtning på dagis idag och det var en trött liten fröken som jag fick med mig hem. Hon hade nämligen inte sovit  någon nap  men trots tröttheten så gick hon heeela vägen hem :-)  och nu ligger darlingen i fåtöljen och tittar på barnTV och det är nog bäst att jag går dit och livar upp stämningen för annars finns det risk för att hon somnar och de får hon inte .....

   
Mina solbriller kommer från Gucci, Johannas från H&M.

Jag ska testa och laga något som jag aldrig tidigare gjort idag till middag: plättar ! (plättar = tunna pannkakor)  Ja,ja, jag vet , det borde jag kanske ha gjort det någon gång men det är aldrig försent att börja med något nytt så idag gäller det ;-)  Ringde mamma tidigare idag och fick receptet så detta ska nog gå bra !


En skön låt på en solig dag.


"Freedom Beach" i Phuket gör mig lycklig... Senare idag ska jag avslöja vinnaren av den fina vita klänningen/kjolen som jag har på mig på bilden. TACK för alla 223 bidrag :-)

Den
HÄR låten som Kari tipsade mig om igår har gått varm här hemma idag. Klicka & lyssna ! :-)


Mitt paradis... jag ligger och solar och njuter denna vackra utsikt.

Nu ska jag och mina solbriller gå ut och i det vackra vårvädret.  Blir en lång prommis och sen hämtar jag hjärtat på vägen hem.

Njut din dag för idag finns inte imorgon.... !


Ett besök hos MyCinnamongirl.


Dessa FINA klänningar fick följa med hem till Johanna som blev överlycklig! :-) och idag har hjärtat på sig den vänstra, med fjäril, på dagis. Vi matchar den med både vitt & rosa. Super sött !

Igår var jag på mysigt besök i showroomet till sötaste Kari som är designern bak
MyCinnamongirl. Kari gör underbart fina barnkläder med söta detaljer som både jag & Johanna är väldigt glada i och jag tycker att det är så kul att få följa hennes framgångar :-)


Fina & duktiga Kari.

Just nu jobbar Kari för fullt med den nya vår/sommarkollektionen som lanseras på nettbutiken i mitten av april och varsågoda, här får ni en "sneakpreview" :

  
Klänningen längst till höger är en favorit :-)

Tusen miljoner TACK för igår Kari ! och TACK för att du gör Johanna så FIN ! :-) Vi ses snart igen!


Ett vårtecken!


Äntligen kommer olivträden tillbaka, ett härligt vårtecken tycker jag!

Jag ÄLSKAR olivträd och se så FINA de precis har fått in på blomsterbutiken "Markedsplassen"  i Bogstadveien! Ååå jag skulle vilja ha hur många som helst...  :-) 

Eftersom vi bor "runt hörnet" från denna blomsterbutik så shoppar jag (nästan) alltid mina blommor här och det är inte bara tack vare sortimentet, utan även tack vare de TREVLIGA girls som jobbar där.

Så - mitt dagens tips blir: olivträdshopping :-)


Vill du ha min goodiebag?


Solbriller, sjal, smink, godis, Costume... allt kan bli ditt !

Vet ni, jag fick plötsligt lust att ge någon av er läsare den goodiebag jag fick på shoppingfrukosten på H&M i förra veckan :-)   På bilden ser ni allt den innehåller och eftersom det är en del (= den är stor & tung) så kan jag tyvärr inte skicka den i posten så - därför gör vi så här:

Den som är med och tävlar om min goodiebag måste kunna hämta sin vinst i Bogstadveien (på Majorstua i Oslo). Antingen så lämnar jag den på ett ställe som vi kommer överens om, eller så möter jag dig som vinner så får du den direkt av mig .

Om du vill vara med och tävla om min goodiebag så skriver du en kommentar i detta inlägg IDAG och berättar varför just nu ska bli den lyckliga.  Vinnaren presenteras imorgon :-)

♥ Lycka till !

Dagens.


Päls från Stella Nova, topp Bruunz Bazaar, jeans Zara, stövlar BilliBi och väska Zara. (väskan är perfekt att hänga på Johannas vagn när vi går till / från dagis så därför blir det nästan allatid den...)

Fast det är egentligen gårdagens för så här såg jag ut då jag gick ut en prommis igår kväll, men den enda förändringen jag gjort idag är att jag bytt ut toppen, annars ser jag likadan ut :-)

Nu åker solbrillerna på och off we go !


Godmorgon solen!


Så här såg det ut vid nattningen igår. Johanna skulle ABSOLUT sova med ballongerna ;-)

Förlåt min frånvaro igår kväll. Jag var så otroligt trött  att jag bara låg och slappade och tittade på TV och sen somnade jag...zzzz....

Nu har jag vaknat till en ny SOLIG dag och vi är på väg till dagis. Ska bli riktigt skönt med en prommis i det vackra vädret !

Önskar dig en underbar dag och hoppas att solen skiner hos dig också?!

Kram ! ♥

Ett par frestelser.

 
Godbitarna kommer från
net-a-porter.

Den vänstra toppen från Chloé är en riktig "AnnaStinatopp" och den högra (från Matthew Williamson) kan vara riktigt cool till svarta skinnbyxor + highheels en girls night out.


Så här såg Matthew toppen ut på catwalken.

Nu kokar pastavattnet här och det är dags att tända ljusen på bordet för strax blir det middag :-)

Önskar dig en riktigt mysig kväll !


Dagisdags.


Dessa läckra skor kommer Johanna att hoppa runt i till sommaren. Skorna kommer från Zara.

Jag är såååå trött idag så jag hamnade i soffan framför reprisen på Melodifestivalen och småsov lite. Riktigt skönt ! men det var ju en himla tur att jag inte somnade ordentligt för då hade kanske Johanna fått sova över på dagis? ;-)

 
vi har en galet skön soffa.

Nu ska jag ta på mig skorna och hämta hjärtat.


Dagens interiörinspiration!


Snyggt ! gillar tavlorna på väggen och öppna dörrar...

Surfade precis in hos
SkönaHem och hittade info om en kurs i Feng Shui  & Wabi Sabi. Det senare hade jag aldrig hört talats om tidigare? men feng shui däremot har ju hängt med ett bra tag. Hur som helst så blev jag sugen att gå på kursen som är i maj i Stockholm. Är det någon av er bloggisar som ska gå ? eller har du erfarenhet från kurs hos Sköna Hem? Nyfiken ! så berätta gärna !


Att placera belysning ovanför tavlorna gör väggen så mycket mer levande. Jag har gjort precis så här i ett interiöruppdrag för en tid sedan och på min "att göra lista" här hemma står det att lampor ska upp på mer än en vägg.

   
Jag får inspiration till vår lägenhet i Thailand då jag tittar på dessa bilder.

Nej, bäst jag tar tag i lite annat smått & gott här hemma nu för det är inte länge till jag ska gå och hämta sockret på dagis.


Mor ♥ dotter match !


Johannas kofta + tunika hittar du på Zara (ja, koftan är lik den hjärtat provade på ett tidigare inlägg (med rosett på) så den åker nog tillbaka, hittade nämligen den här dagen efter..).

Förra året shoppade jag en tunika på Zara som blev en stor favorit i min sommargarderob och som användes flitigt under vår tid i Thailand.  Och vad är det för intressant med dessa old-shopping-news? Jo, det intressanta är att Zara har gjort samma tunika i barnstorlek i år ! :-)  Jag blev helt lyrisk då jag hittade "min" tunika till Johanna för jag tycker att det är så kul att matcha varandra (med finess så klart, det får inte gå till överdrift...) .

Den Chanel-inspirerade koftan till Johanna var på salg och kostade mindre än nya Vogue.



Dagens.


Gillar tatueringen på handleden...

Idag får Victoria Beckham stå för dagens eftersom jag inte kan låta bli att förundras över hennes stil... Verkar som att hon kör stenhårt på keps/hatt (ja, vad sjutton heter den hon har på huvudet?)   och hon ska ha cred för att hon inte lämnar något åt slumpen. Här snackar vi matchning på hög nivå ;-)

 
När jag ser dessa bilder på Victoria så känns plötsligt kepsen jag shoppade på en marknad i Thailand "helrätt" ;-)   (p.s kolla in Victorias väska från Valentino).

Jag var och besökte ett showroom på vägen hem från dagis , ni ska få se vilket senare :-)


Happy new week!


Här provar Johanna en söt kofta + tunika från Zara som ni ska få mer av senare.

Det verkar som att Johanna har bestämt sig för att kl. 05.45 är den nya starttiden... hmm... det är verkligen i tidigaste laget för min del (speciellt med tanke på att jag alltid är uppe galet sent) så idag gjorde jag tappra försök till att få oss båda att sova mera men Johanna är en bestämd liten fröken och sova skulle vi INTE ;-)

 
Darlingen älskar redan skor och ska absolut ta på sig dem själv, "Hanna kan själv!" säger hon då jag försöker hjälpa till. (visar bättre bild på de glittriga skorna senare).

Nu bygger hjärtat lego och jag ska hoppa i duschen så att jag piggnar till.

Jag önskar dig en perfekt start på veckan ! :-)  ( och missa inte tävlingen . )

Carpe Diem!

Kram! ♥

Feelgood movie.


Den här typen av film får alltid usla recensioner och vinner aldrig några Oscars men vad gör väl det ?

Jag kan inte minnas sist det hände ? Men i kväll har jag suttit i soffan och myst  med en riktig feelgood movie :-)

Filmen gick på norska TV3 och med tanke på att den är från 2004 så har helt säkert alla utom jag sett den? Hur som helst så var jag i helt rätt stämning för den här typen av film så den passade perfekt som avslutning på min helg.

En tänkvärd sak med filmen är att vi ska ta tillvara den tid vi befinner oss i för oavsett hur gamla vi är så är det lätt att vi önskar oss äldre eller yngre men var ålder har sin tjusning och det är dagarna som går som är själva livet... !


Ni är MÅNGA som frågar mig hur jag rullar mitt hår? och jag rullar det faktiskt nästan exakt som på bilden :-) (bilden är från filmen). En dag ska jag försöka fota och visa hur jag gör (har lovat det i en evighet nu.... borde skämmas...)

Nu säger jag TACK för idag så ses vi igen imorgon :-)

Godnattkram! ♥

Mitt senaste fynd: en byxdress!


Så här presenteras byxdressen i magasinet Costumes catwalk bilaga för vår/sommer 2009.

Förra året gjorde byxdressen "comeback" litegrann i smyg men i år så syns den "överallt"!   Jag sneglade på en förra året men kände mig tveksam och stod över den shoppingen men häromdagen slog jag till på den här :


Byxdress från H&M, 298nok, som presenterades som en vårtrend på shoppingfrukosten jag var på.

Den ser verkligen inte ut som något "must-have" när den hänger på galgen... iställer ser den faktiskt riktigt trist ut.. Men så är det med vissa plagg, de gör sig helt enkelt inte på en hengere (galge) utan måste ses på och när den kommer på så kan den stylas tex så här:

   
Jag tycker att byxdressen blir snyggare när byxbenen viks upp. Först matchar jag den med mitt halsband från Gina Tricot och sandaler shoppade i Bangkok. Sen med svart sjal från H&M och mitt "Carrie bälte" och plötsligt blir hela outfiten "mer rocka" (norskt uttryck, på svenska betyder "rocka" typ "tufft").


Det jag gillar mest med byxdressen är den är "allt i ett", dvs det perfekta plagget att hoppa i när man har bråttom ut och jag känna på mig att ni kommer att ni ofta kommer att få se mig så här till sommaren då jag ska skynda till tex dagis:


Här matchar jag den med min favorit sjal från Falierio Sarti.

Jag har en feeling av att detta blir ett favorit plagg i min sommargarderob och den här byxdressen är mitt tips till dig som vaknar shoppingsugen imorgon.... ;-)


Dagens shoppingtips!


Jacka från H&M Trend. 698nok.

Efter en mysig middag och Emil i Lönneberga på TV så somnade mitt hjärta sött. Det är bara de dagar då hon inte sover någon nap som hon somnar så här tidigt och idag hade hon inte alls lust att sova på dagen.

Jag har jag ju kvar att visa er ett par till saker som fick följa med mig hem från H&M i förra veckan ;-)  Så - jag startar med den här jackan som blev mitt -50% val på shoppingfrukosten (alla vi som var där fick välja 1 plagg med -50% rabatt). Ni som följt min blogg en stund känner kanske igen jackan ?  Exakt - jag har en likadan i svart sedan tidigare ;-)  Eftersom jag gillar modellen på jacka så mycket så kändes det helt rätt att gå för den en gång till och jag är väldigt glad i den här grönfärgen. Den passar utmärkt i min vårgarderob ! :-)


Summerfeeling.


Lyssna på låten och titta på bilden så förstår ni vilken feeling jag har just nu :-) Jag önskar att den där bartendern var på väg till min stolsol....

 Jag har en ny
favoritlåt ! från ett nytt svenskt stjärnskott som ger mig härlig sommarfeeling och får mig att längta till sydliga breddgrader och tankarna går till Carribean. Jag har varit på semester på Barbados och på kryssning mellan öarna och där är det verkligen underbart.... !

Min lilla darling vill varken gå ut eller sova idag. Fördelen med det är att jag får gjort en del här hemma men nackdele är att jag får super dåligt samvete för att vi inte är ute i det vackra vädret...  Men jag får trösta mig med att  vi går  mot vår & sommar nu så vi hinner njuta många soldagar framöver :-)


Fixardag.


Senaste numret av svenska ELLE mat & vin är ovanligt inspirerande !

Solen skiner från en vackert blå himmel idag så jag får riktiga vårkänslor. Underbart ! :-)

Eftersom jag ännu inte fått någon ordning på vårt kontor (som ska bli mitt showroom så småningom...) så kände jag plötsligt för att städa här inne och Johanna har suttit och tittat på Emil, Pippi, Bamse m.fl. på Youtube på min pc undertiden. Men nu börjar det bli dags för nap här så vi får se om hjärtat sover inne eller om det blir en tur ut med vagnen?


Oss igår då vi såg på Melodifestivalen.

Hoppas att du också har en SKÖN söndag !? :-)


You make me happy!


Varsågoda ! Dessa nybakade muffins är till er bloggisar.

Jag vill TACKA er mina kära bloggläsare för att ni finns och för all feedback ni ger mig som peppar mig i mitt bloggande och som gör Gizmolinas blogg till det den är. :-)

Idag vill jag att ni ger er själva en KRAM från mig och att ni tänker positiva tankar om hur BRA ni är ! och jag skickar er massor med peppning inför vad ni än har framför er (kanske nytt jobb? flytt? ny kärlek? ny hobby?...) . Släpp aldrig taget om din dröm !

 
Ett tips ! gör liknande lappar med text då du bjuder hem vänner.

Miljoner söndagskramar från mig till dig !  beause YOU MAKE ME HAPPY ! :-)

P.S missa inte tävlingen där du kan vinna barnkläder för 1000kr.


And the winner is..


Så här såg det ut INNAN kvällens final på Aftonbladet.se och nr. 1+ nr.2 stämde.

Godmorgon mina vänner ! 

Det var ju en galet spännande röstning igårkväll och en grym show (vilken inledning ! WOW!  ! Och jag tror aldrig någonsin att poängen har flygit åt så många olika håll, det var en 12:a hit och en dit och ingen som helst likhet mellan de olika jurygrupperna.  Ovanligt ! och KUL ! för det gjorde att man inte hade en susning om vem som skulle vinna förren helt in i det sista...  (till skillnad mot i Norge där ALLA röstade på samma Alexander).

 
Malena firade segern! Var det någon mer än mig som knappt höll på att känna igen Charlotte Perrelli?

Och nu vet vi vem som blev TheWinner och ja, vad ska jag säga? Det känns trist att inte mina favoriter vann och vinnar låten var inte ens på min "topp 3" men bättre att vi skickar Malena än tex Snälla Snälla eller "Carola" (Sarah). Och som min galavän Jonas skrev i ett sms för att "trösta" mig:  "grym på ett dansgolv". Men den där "operagrejen" är inte helt my cup of tea...

Malena var föresten min mammas favorit så GRATTIS med segern mamma !

Vad tycker du ? Vann rätt låt ? eller tänker du bli norsk och rösta på Alexander i maj ? ;-)


Morgonkram!  ♥


Om 2 timmar gäller det !


Vi har precis ätit middag ...

I kväll håller jag alla tummar jag har för den
HÄR låten ! men jag känner på mig att det blir stenhård konkurrens av en viss "Carola look-alike" (visst påminner hon om henne?! ;-)  och man vet ju aldrig, kanske det blir en SNÄLL skräll?  Hemska tanke... Nej, HOPPAS att Alcazar vinner!!!!!!!!!!!!!!!

Jag önskar dig en FABULOUS SCHLAGER KVÄLL fylld av bubbel, dans (det är tillåtet att dansa på bordet ;-) , god mat, trevligt sällskap och kanske lite mörk choklad?!

Om exakt 2 timmar kör vi ! :-)

P.S gillar den HÄR också, både låten och stylingen..


Puss på er !


En lördagspuss!

Jag passade på att fota oss med webcam då Johanna satt i mitt knä för en stund sedan. Hon sov inte så länge som jag trodde , bara ca 1 time, men å andra sidan så är det bra för då somnar hon kanske tidigt i kväll. Fast det är klart, hon brukar inte vilja missa Melodifestivalen ;-)

Så fort hjärtat ser den där dansbandscdreklamen med Bert Karlsson på TV4 som Scotts är med i så säger hon "Scotts! mamma se ! Scotts!" . Tror att hon redan har förstått att sångaren är ögongodis ;-)


Ser ni tavlan i bakgrunden? Det är jag för 13 år sedan. Konstnären heter Erling Johansson.

Nu pågår full lek här hemma och jag har gått och gömt mig på kontoret  ;-)


Tänkvärt!


Helt underbar annons från Dior. Ballonger makes me happy!

Jag tittade på en intervju med Clint Eastwood på TV på morgon och han sa följande tänkvärda:

"Imorgon vet vi något som vi inte vet idag!"

Det tycker jag var så bra sagt att jag var tvungen att skriva ner det och dela det med er :-)


Har någon av er bloggisar testat parfymen?  Luktar den lika gott som annonsen är fin?

Imorgon vet vi tex vem som vann den svenska Melodifestivalen !? Gud så spännande det blir kväll ! Jag känner mig hur laddad som helst inför finalen och bubblet ligger så klart på kylning ;-)


En soft dag.


Mitt hjärta nyss då vi åt lite lunch.

En del av mig känner sig rastlös idag och säger:  "vi går ut!" (till parken...) , en annan säger:  "gud så skönt att bara vara hemma och göra "ingenting" hela dagen lång" ... Jag vet ännu inte vilken del som vinner ? men det lutar åt den senare...

Ska försöka få hjärtat att sova en liten nap nu så att jag kan städa lite i lugn & ro :-)

Uppdatering: jag tyckte att det blev lite tyst här hemma så jag gick in i vardagsrummet / stua efter att jag publicerat detta inlägg och vad ser jag? Jo! en sleeping beauty i fåtöljen. Sötisen hade krypit upp där och somnat :-)


Dagens shoppingtips !


Snyggt & somrigt halsband ! ur senaste norska ELLE.

Om du ska iväg ut på shopping idag så är mitt tips det här fina halsbandet från Gina Tricot för 199nok ! :-)

Jag shoppade halsbandet som en födelsedagspresent till Johannas kusin för några veckor sedan och har gått och tänkt på det sedan då...  Så -  när jag såg det i nya norska ELLE igår så tog jag det som ett "tecken"  och gick raka vägen till butiken och köpte det !  ;-)

   
Jag kommer att matcha halsbandet med tunikor, sommarklänningar, linne + jeans och byxdress.

Accessoarer kryddar din outfit och gör "det där lilla extra"!


Dagens interiörtips!

Jag älskar foton och på detta sätt kan man få upp semesterbilderna rekord snabbt vilket känns kul! Och om man framkallat bilderna utomlands så hinner man få upp dem till de första gästerna kommer på besök då man kommit hem = kul !

Först måste jag berätta hur GLAD  jag är över att ni är så MÅNGA om redan
tävlat ! Det känns fantastiskt att min samarbetspartner bidrar med kläder för så mycket pengar :-) 

Men nu över till dagens tips:

Köp en riktigt stor korktavla (anslagstavla) och klä den i önskat tyg / stoff (eller måla den i önskad färg) och  gör som på bilden: ställ den lutad mot en vägg och fäst familjebilder på den så blir den både en tavla och ett "levande fotoalbum" som förgyller hemmet.   (gå till en rammeverkstad om välj en valfri ram till "tavlan" om du önskar det).

Jag & Johanna chillar idag. Just nu målar hjärtat läpparna och säger "Hanna fin!" och själv mumsar jag på "Smil", har helt dilla på dessa godisar just nu... mums så gott ! 


Tävling: Vinn barnkläder för 1000kr !


Det känns fantastiskt KUL att få köra igång en tävling där ni, mina kära bloggisar, kan vinna kläder för 1000sek från en av mina favorit barndesigners:
HowtoKissaFrog .

Hela vårkollektionen från How to Kiss a Frog är helt bedårande och alla kläder kan matchas & mixas eftersom färgerna harmonierar så fint. Johanna har en del kläder från förra kollektionen som vi älskar och kvalitén är super !


Sötare reklambild får man leta länge efter!  (tunikan till höger kommer ni att se på Johanna i vår / sommar).


Du väljer själv vilka plagg du önskar ur kollektionen.

   
Det finns självklart kläder till små prinsar också hos HowtoKissaFrog.

VINN KLÄDER FÖR 1000SEK !

Vinnaren väljer själv vilka kläder den önskar ur kollektionen och om DU vill vara med i tävlingen så skriver du en kommentar i detta inlägg senast onsdag den 18:e mars.

Om du inte har egna barn så är vinsten en riktigt FIN gåva till tex en vän som väntar barn.

Kram & stort LYCKA TILL !

P.S du får gärna låna bilder och länka till tävlingen om du önskar det.

Godmorgon 14:e mars !


Johannas sista dopp i poolen på vår resort innan vi reste hem.

Här kickade vi igång dagen redan strax före kl. 07 efter en natt med mycket hosta. Johanna har hostat och hostat så det känns som att jag inte sovit någonting alls, men lite måste jag ha sovit för jag drömde att jag & Johanna bodde på hotell och helt plötsligt kommer 4 personer och checkar in på vårt rum och hotellet berättar att det är så det fungerar. Man får helt enkelt dela rum med främmande människor. Gissa om vi checkade ut fort ;-)

Idag är det exakt 1 månad sedan vi reste hem från vårt älskade Thailand och det går nästan inte en dag utan att Johanna säger "resa Lollo, Bernie!"  så hon längtar nog tillbaka minst lika mycket som mig  ;-)

Nu står en förkyld darling och drar i mig här så jag önskar dig en UNDERBAR lördag !

Här kommer en dagens:

"Alla våra drömmar kan gå i uppfyllelse om vi har modet att hålla fast vid dem."
/Walt Disney.

Kram! ♥

Godnattkram!


Bilden är från vår lägenhet i Thailand. Man hittar nästan inte Johanna bland alla Hello Kittysar ;-)

Bäst jag går och fortsätter att sova nu så jag får några sköna timmar i sängen innan hjärtat väcker mig. Imorgon har vi inga stora planer och det känns riktigt skönt för jag känner mig klar för en riktigt SOFT förmiddag med smoothies, Juicydress och kanske lite muffinsbak?  Vi får väl se vad morgondagen bjuder på ! :-)

Godnattkram! ♥

Kvällens.


Ser ni H&M påsen i bakgrunden? I den ligger paljettboleron / västen  ;-)

När vi skulle gå ut och äta ikväll så bytte jag om "i farten" och då åkte följande på : tunika French Connection, tights H&M, jacka Moncler, sjal H&M och väska Zara.

 
Tunikan shoppade jag i Singapore förra året. Det första Johanna gjorde då vi kom hem från middagen var att hälla ut allt Lego på golvet :-)


Tittut i natten !


Yaya´s = Thailand = självklart ska Johanna ha på sig sina solglasögon fast det är mörkt & kväll ;-)

Som ni säkert misstänkt så somnade jag gott i fåtöljen i kväll. Helt hopplöst.. vet inte vad jag ska hitta på för att klara att hålla mig vaken ? Kanske jag får börja sitta på golvet ?  Jag somnade i Let´s dance pausen så jag missade finalen men såg nu på Aftonbladet att det var Elisabeth som fick åka hem och det var verkligen rättvist tycker jag. De andra är SÅ duktiga och förtjänar alla att gå vidare mot en final :-)

 
Johanna tycker att det är jätte spännande när det "regnar & åskar" på restaurangen (de kör igång lite specialeffekter ibland).

Till min stora glädje så lyckades vi få med oss Johanna på Yaya´s ikväll och det känns verkligen som om vi är i Thailand då vi är där. Jag är grymt imponerad över inredningen på restaurangen och maten är super. (Yaya´s påminner väldigt om Koh Panyang på söder i Stockholm), sen är det ett stort pluss att stället ligger "vägg i vägg" med där vi bor så vi går dit på 2 min. Det är sånt som gör att jag älskar att bo i city !


Dagens interiörinspiration!


Jag gillar sittbänken med kuddar under fönstren.

Vi kom nyss innanför dörren jag & Johanna och vi ringde direkt till mormor som var på väg till basket. Nu när Luleå Hockey har åkt ur så får vi hålla tummarna extra hårt för Plannja istället ;-)

Jag lovade ju att visa interiörbilder idag så varsågoda !  Nu får ni njuta bilder från ett vackert hem som jag hittade hos Sköna Hem medan jag fixar iordning lite mat till en hungrig Johanna. 


Den randiga tapeten från Ralph Lauren är SÅ fin.  (står på önskelistan).

     
Jag älskar allt det vita .

Tanken är att vi kan gå och äta middag på Yaya´s idag men hjärtat säger "inte Yaya´s!" så högt hon bara kan så vi får väl se hur det går med den saken... ;-)


En hit + en shit !


TACK för alla kommentarer i förra inlägget ! Ni är fabulous ! :-)

Ni har talat och :  diademet går bort för det har vi Mimmi Pigg / maskerad varning på ;-)  ( jag tycker själv att diademet är jätte fint fast jag kan inte helt se när jag skulle använda det? )  MEN ! västen är en "löp & köp" HIT ! så nu får vi skynda till H&M om vi ska lyckas få tag i en . Inte många kvar sa de..... !

Jag kom mig inte iväg till något showroom idag så istället har jag tokstädat en stund. Skönt ! att få ordning i kaoset.

Snart ska jag iväg och hämta mitt sockervadd men först ska jag köra igång en ny tävling (om jag hinner? annars blir det så fort jag kommer hem igen).


Hit eller shit ?


Hårdiadem 39,50 nok, paljettväst 249 nok. Båda från H&M. (de hade bara 2 västar kvar i L men det gör inget att den är lite stor tycker jag).

Nu kör vi en "hit eller shit" igen för det var länge sen. Den här gången är det paljettvästen från H&M som jag vill veta om jag ska gå för eller inte ? 

Jag tycker att den känns cool att matcha typ som jag har den på bilden, till vitt linne och jeans, eller svarta byxor (då blir det lite mer dressat) också utanpå klänning om man ska på finare party.  Den kan också stängas med en snygg brosje framtill och då platsar den under en kavaj också (som en väst).

Också har vi hårdiademet som känns "very princess" (påminner om de diadem vi sett på bl.a. Mette-Marit....) , men jag vet inte helt... är det lite "Musse Pigg   Mimmi Pigg varning", eller?  ;-)

What you think ?

Till sist:  en "sant eller falskt?" sak:


Love ? eller friends?

Läste precis i Aftonbladet att det ryktas om att Carola är tillsammans med Kicken?!  Vad säger ni ? Sant, eller falskt? Det var en BIG suprice för mig.. har helt missat dessa rykten...

Nu sticker jag iväg ut och besöker ett showroom men jag är snart tillbaka ! :-)

P.S till er som gillade min rosa paljettklänning igår: jag glömde att berätta att den även finns i svart. Jag såg den på H&Ms pressrum i november .


Dagens puss !


Puss min älskade !

Så här såg det ut då jag lämnade mitt hjärta på dagis idag.  De var på dockteater igår så idag skulle de ha med sig ett kosedyr (gossedjur) , Johanna tog med sig sin bamse från "Build A Bear" och det var så sött då hon åkte vagn med den på morgon :-)


Puss & Kram !

När jag lämnat Johanna på dagis idag så gick jag en sväng i butiker och tittade för jag passerar tex Zara, Bianco, Gina Tricot, H&M, Polarn & Pyret, Shoe Lounge m.fl. på vägen till & från dagis.  På Zara såg jag bla en jätte fin klänning och snygga skor... och på H&M en paljettbolero som ni strax ska få se . Alla dessa frestelser... ;-)

 
Se så vintrigt det ser ut i Oslo idag !

Idag har jag ett par jobbfix att göra också ska jag lägga ut lite kläder till försäljning på finn.no (norges svar på blocket?) för nu behöver jag plats i garderoben till vårnyheter :-) Bl.a så ska jag sälja mina URSNYGGA Gucci lookalikes, ni vet de där skorna med guldnitar på klackarna... snyft... jag vill verkligen inte men de jag shoppade i size 38 blev en reklamation och då fanns de bara kvar i 37 så jag tog dem men det är bara att fejsa fakta: de är för små :-(   Ett alternativ är så klart att de får stå som "pynt" på skohyllan ;-)


Thank god it´s friday!


Coolt kort.

Man tror nästan inte att det är sant, men det är faktiskt FREDAG idag IGEN ! Känns verkligen som "fredag hela veckan" eftersom dagarna flyger fram . Eller hur?! :-)

Jag & Johanna vaknade kl. 08 idag så nu ska vi sätta fart här så att vi kommer oss iväg till dagis i hyfsad tid (de vill gärna att vi lämnar före kl. 09.30 ). Orsaken till denna sköna sovmorgon är att hjärtat väckte mig kl. 05.45 men efter några om och men så somnade vi båda gott om i soffan.

Hoppas att du vaknat på ditt bästa humör idag och jag önskar dig en STRÅLANDE fredag !

Här kommer en dagens:

"Vi smiler fordi vi er glade. Men vi blir också glade fordi vi smiler."

HAPPY fredag !

Kram! ♥

Sweet dreams!


Vackert sovrum ur Sköna Hem. Det är alltid lika snyggt med blått & vitt tycker jag !

Jag sitter och jobbar i kväll så vi får bloggas mer imorgon mina vänner !  Då blir det en ny tävling också ska jag köra på med interiörtips/bilder för det får jag alltid super bra feedback på av er (tack !) . Och just det ja - det blev faktiskt lite mer H&M shopping idag som jag inte visat er så det får ni se imorgon ;-)

Önskar dig en natt fylld av rosa drömmar!

Godnattkram! ♥

P.S Jag fick så bra respons av er på att jag visade olika sätt att använda klänningen jag köpt idag så jag lovar att ge er fler sånna "matchingtips" .

Efterlysning av barnkalasinspiration!


Så här såg det ut hemma hos oss då vi firade Johannas 2-års dag i somras.

Mitt hjärta somnade fort & tidigt ikväll och nu sitter jag och jobbar och jag önskar TIPS från er bloggisar på riktigt BRA böcker med FINA bilder från barnkalas (för inspiration)  och / eller några fina barnkalas reportage som ni sett i något magasin ?!  eller på nett så klart?!

Blir väldigt glad & tacksam för alla tips jag kan få ! Tusen tack ! :-)


Godkväll !


Här matchar jag min nya kofta från H&M  med ett par favoriter: linne från By Malene Birger och jeans Miss Sixty.  Mitt Hello Kitty halsband kommer från Tarina Tarantino.

När jag är ensam hemma med Johanna så bara "försvinner" kvällarna och så fort jag försöker blogga så drar hon mig i armen...  Så - jag bloggar mer då hjärtat somnat. Hon är super trött i kväll så det börjar bli dags för nattning ;-)

Önskar dig en riktigt mysig kväll !


Dagens shopping !


Kofta kommer från H&M Trend, paljettklänningen hittar du på damavdelningen.

Det blev den här koftan och paljettklänningen som fick följa med mig hem idag. Koftan har jag sneglat på ganska länge så idag slog jag till ;-)  Färgen är en favorit och det känns kul med puffärm. Den rosa paljettklänningen blir nog en favorit till sommaren för den kan användas på så många olika sätt, titta bara här :

   
Klänningen kan användas ensam, eller utanpå byxor med bälte & kofta (om man tex ska ut och äta eller på ett familjesellskap), eller utanpå byxor och pimpas upp med en blomsterbrosje ELLER....


...så kan du använda den utanpå byxor och matcha den med en jeansjacka. Känner på mig att denna kombination blir min favorit ! :-)


Kofta kommer att matchas med vita linnen och slitna jeans + användas utanpå klänningar..

Nej, nu har jag 1000 saker att ta tag i här så got to go... !

Önskar dig en underbar eftermiddag! :-)   (p.s missa inte tävlingen )

Tjing så länge ! 
 

I min goodiebag...


En favorit !

Det var magasinet
Costume i samarbete med H&M som arrangerade morgonens frukost så självklart innehöll goodiebagen senaste exet.  Costume är ett av mina favorit blader och jag är överaskad över att det inte finns på svenska ännu  ?  Danmark var ju först men det är nog 2 år sedan det hade Norge premiär ..   I Sverige får ni köpt det danska Costume men tyvärr inte det norska.


I goodiebagen var det även en sjal, solbriller, diverse godis, lipgloss, hårspray etc.


Shoppingfrukost på H&M.


De stod och delade ut goodiebags vid utgången och som ni ser så lyckades jag shoppa lite också.

Se så glad jag blev av morgonens shoppingfrukost ! Tänk om man startade alla dagar med frukost + shopping? En¨härlig tanke !  ;-) 


Den första jag träffade då jag kom innanför dörren var Ottilia som jobbar som Presschef på H&M Norge. Hon ser med andra ord alla fina kollektioner lååångt före oss andra...  och har ett riktigt drömjobb !

   
Inte ofta det är vakter + gästlista i entrén på H&M och som ni ser var det crazy mycket folk. På bilden till höger berättar Costumes motejournalist Mette Mortensen om vårens trender.

När vårens trender presenterades så var det ett ord dom återkom hela tiden och det var "edge" så det får bli dagens ord ;-)  Vi fick veta att man kan ha svart till pastell som en "edge" och stora halsband till one-shoulder-dresses som en "edge" osv .  En stor sak i vår är puffärmar / axelvaddar / ballongkjolar(skjørt), det gäller att sätta fokus på EN sak i outfiten och då  blir det en puff  ELLER en ballong :-)   Sen är safari stort och byxdressen också får vi inte glömma kavajen !

Hoppas ni känner att ni har varit med mig på shoppingfrukost nu och att ni blev lite inspirerade !? :-) Jag återkommer snart med innehållet i goodiebagen för jag misstänker att ni är nyfikna...


Happy torsdag mina vänner !


Det gick undan i svängarna på morgon så jag tog på mig det som låg "överst i högen" och det blev Odd Molly klänningen som jag hade på mig häromdagen. Varierade mig i alla fall med valet av jeans och tog mina Miss Sixty också pälsen från H&M Trend så klart. I min högra hand håller jag en goodiebag som ni snart ska få innehållet i .

Tro det eller ej men jag kom mig faktiskt iväg på morgon ! :-)  Fast jag var så klart inte där kl. 08 men strax efter kl.  8.30 klev jag innanför dörrarna på H&M på Oslo City och det tycker jag var riktigt bra jobbat ;-)

Jag blev SÅ överaskad över hur MYCKET folk som var där, helt crazy. Man kunde tro att hela butiken hade -50% och det hade den ! alla vi som var där fick nämligen shoppa ett valfritt plagg till -50% rabatt. Very nice !

Ska berätta mer och visa bilder strax måste bara äta lite först . Hoppas att du också har haft en härlig start på dagen?! Här i Oslo VRÄKER snön ner just nu så det känns mysigt att vara inne :-)


Godnattkram!


I kväll har jag myst i min Odd Molly kofta.

Jippie ! jag lyckades hålla mig vaken helt till kl. 21 men sen var det god natt i soffan ;-)  och Johanna somnade med sina solglasögon på sig, eller nästan i alla fall, hon höll dem i handen. Sött !

Eftersom jag somnade ifrån "allt" jag tänkt att jag skulle göra ikväll så ska jag försöka få gjort ett par saker nu innan jag går och lägger mig. Och imorgon bitti har jag tackat ja till en "Modefrukost" som H&M och magasinet Costume arrangerar  kl. 08 på morgonen.  Men det är i tidigaste laget för en morgontrött tjej som mig så vi får väl se hur det går...  jag ska i alla fall göra mitt  yttersta för att komma mig dit för det vore så härligt med inspiration   :-)

Godnattkram! ♥

Tröttis.


På väg hem från dagis.

Jag & Johanna har precis ätit middag och nu pågår barnTV här hemma. Jag är så otroligt trött ikväll så jag får se upp så jag inte somnar före Semestersvenskar startar ;-)

 
Johanna på väg hem från dagis.

På vägen till dagis tittade jag in i en butik som selger mycket HunkyDory och de kan verkligen tunikor ! Jag såg framförallt en som jag inte får ur huvudet.....  Känner mig klar för sommar nu :-)

Nu ska vi sätta oss och pyssla (teckna, klippa, packa in paket etc.) innan det är dags för nattning.


I ♥ shoes ! (+ ett tv-tips)



Kolla in tightsen, det finns liknande med dragkedja på H&M .

Jag har gått och kärat ner mig i dessa läckerbitar från Gucci..... ;-)  Först såg jag dem i en annonskampanj och sen i en till och sen har jag sett dem i olika modereportage och det känns som att vi kommer att få se många "look-alikes" på just denna styl hos tex Zara, Bianco m.fl. 

 
Den svarta är snygg till fest och den högra funkar hela veckan...

Jag förstår inte vart dagarna tar vägen ? Nu är det strax dags för mig att gå och hämta darlingen och jag som tycker att jag precis varit och lämnat?!  

Men först ett TIPS :

I kväll mina vänner får ni inte missa "Semestersvenskar" på svenska TV4 kl.20 för de följer ett gäng partykillar som bodde på vår
resort då jag & Johanna var där nu i januari/februari . Vi fick veta att de skulle filma oss (+ många andra av våra grannar/naboer)  så vi gjorde oss fina och gick ner och satte oss i restaurangen och  väntade och väntade.... men när de till slut dök upp så hälsade de bara på oss med avslagna kameror och sen gick de upp på killarnas veranda och filmnade dem i jacuzzin istället. Snopet ! jag som trodde att vi skulle bli filmstjärnor... ;-)

P.S missa inte tävlingen.


Dagens frisörbesök.


Lika bra att gömma sig bakom ett magasin när man sitter med folie i håret ;-)

Idag har jag varit hon min frisör Trond och klippt igenon håret + gjort slingor. Det var mer än 2 månader sen sist så jag har verkligen LÄNGTAT till idag !   (jag skulle egentligen ha varit där för 2 veckor sedan men glömde helt bort det)  Det känns så ofräscht med mörk utväxt så jag är glad att den är borta nu :-)

 
Färdig ! men jag kände mig mycket finare sist jag var hos frissan.... tänk vad en locktång och 2 hårspännen gör stor skillnad ! ;-)

Jag blev super nöjd med slingorna idag men tyvärr så fixade inte min frisör till mitt hår då han var klar så jag fick gå raka vägen hem och sätta i hårrullar. Det känns lite trist tycker jag för en av de positiva sakerna med att gå till frisören är ju att man ska få känna sig fin på håret då man går därifrån ! Man ska inte behöva skynda hem för att fixa till det... hmm...  Förut rullade han det alltid men plötsligt slutade han med det? måste ta upp det nästa gång jag är där ;-)


Sunshine !


Så här såg vi ut på väg till dagis på morgon :-)

Nu sticker jag iväg ut några timmar så vi hörs lite senare! Glöm inte att tävla om den fina sommarklänningen, tävlingen pågår t.o.m. fredag och då kör jag igång en ny så detta blir en riktigt KUL vecka här på Gizmolinas ! :-)

Njut din dag och kom ihåg att fånga alla lyckliga ögonblick .

Tjingeling!


Godmorgon onsdag !


Igår kväll på kalaset hade jag på mig min klänning från Odd Molly (från höst/vinterkollektionen), jeans Zara och stövlar BilliBi.

Redan onsdag !? det betyder att det snart är FREDAG ! och det känns bara helt underbart, eller hur!? :-)

Idag startade vår dag strax efter kl. 07 och nu gör vi oss klara för dagis. Jag har precis kokat spaghetti till Johannas matpakke och darlingen tittar på Pippi Långstrump. Ute skiner SOLEN från en vackert klarblå himmel så det blir solbriller på både mor & dotter då vi går ut :-)

Önskar dig den bästa dagen och hoppas att solen skiner hos dig också !

P.S såg att jag fått frågor ang. de murgröna på båge som vi har i vardagsrummet / stua. De är oäkta och jag  sålde dem i min butik Gizmo & Co. Tyvärr vet jag inte om någon butik som selger dem idag? De kommer från en leverantör som heter Roggens Import .

Kramar! ♥

På fredag kan du tävla om kläder för 1.000sek !


Dessa fina kläder kan du vinna.

Jo, du läste helt rätt ! :-)  På fredag kör jag igång en ny tävling med min samarbetspartner
HowToKissAFrog och den här gången kan du vinna barnkläder (som du själv väljer ur deras butik) för 1.000sek .

Så nu har ni något KUL att se fram emot för deras barnkläder är verkligen helt bedårande ! (om du inte själv har barn så är det en perfekt present att ge bort till tex en vän som väntar barn / precis har fått barn)


Dessa bilder är bland de finaste reklambilder jag sett .

Men innan den tävlingen kör igång på fredag så kan ni tävla om den vita sommarklänningen och jag ser att ni redan är jätte många som är med :-)

Nu säger jag TACK för idag och önskar dig en natt fylld av härliga drömmar !

Godnattkram! ♥

Dagens sång: Björnen sover !


Min dagens på dagen: sjal Faliero Sarti , päls H&M Trend, jeans Zara, skor Billi Bi och väska Gucci. 

När vi kom hem i kväll så sätter plötsligt Johanna igång och sjunger "Björnen sover" för fullt och inte bara en gång utan flera gånger ! Jag blev så rörd att jag fick tårar i ögonen.. hon måste ha lärt sig den på dagis?!  Det är verkligen underbart när de små gör stora framsteg :-)

Nu ska jag fixa iordning en lika god fruktsallad som den jag gjorde igår och sen ska jag krypa upp i soffan och mysa med Desperate Houswives. Lovely ! :-)


Kvällens 3-års kalas.


Johanna på sitt första 3-års kalas och tänk - i augusti är det hennes tur . Tiden flyger !

Klockan 16.30 idag, dvs direkt efter dagis, var vi bjudna på Johannas dagiskompis Ellas 3-års kalas på Peppes Pizza. Det var flera dagiskompisar som var där och barnen hade verkligen SÅ KUL. Jag & JIG blev så glada över att se deras lycka !


Johanna får en klem av födelsedagsbarnet.

Jag hade aldrig varit på Peppes i Hegdehaugsveien tidigare så jag visste inte att man kunde boka en helt egen "avdelning" där det även fanns ett "lekehus" . Hur perfekt som helst för kalas och andra barnhappenings !


Här är jag tillsammans med mamman till Ella (som fyllde år) och mamman till Molly.

   
Vi hade självklart med oss ett rosa paket ;-)  (med Hello Kitty innehåll) .

Det var ett riktigt trevligt kalas och det var kul att umgås med föräldrarna till Johannas kompisar utanför dagis för oftast så möts vi bara i dörren då vi hämtar / lämnar.

TUSEN TACK Ella för att vi fick komma och fira dig idag ! :-)


Vi har varit på kalas!


Oss nyss på väg hem.

Vi har precis kommit hem från ett jätte trevligt 3-års kalas ! :-)  Det varJohannas dagiskompis Ella som firades och jag ska visa bilder + berätta mer senare för nu väntar nattning av en trött prinsessa (det tar på krafterna att gå på kalas ).

Önskar dig en riktigt mysig kväll!


Tävling : vinn sommarklänning !


Bilden är från då vi var i Thailand i januari/februari. Banden som hänger fram kan man knyta i nacken om man vill.

Gizmolinas hade ♥ BESÖKSREKORD ♥ förra veckan med över 45.000 läsare och det FIRAR jag med en tävling där vinsten är den här FINA sommarklänningen / kjolen som jag shoppat i Phuket , Thailand .
( ni vinner så klart inte min, utan en helt ny ).


Klänningen blev en favorit och jag använde den sååå mycket nere i paradiset.

För att vara med i tävlingen så skriver du en kommentar till mig i det här inlägget senast fredagen den 13:e mars.

Kram & stort LYCKA TILL !


Några starpics.


Kolla bilden i mitten, gillar kombinationen av håliga jeans och oversize kofta .

Jag älskar att se kändisarnas favvisar för det är så skönt att även de använder sina kläder mer än en gång ;-)  Här är det Katie Holmes som dyker upp i en snygg cashmere kofta från TLuxury (den är tyvärr utsålt, jag checkade precis.)

 
Cool "jagbryrmiginteomattniskriverattjaggåttuppivikt" outfit på Jessica Simpson.  Och jag höll inte på att känna igen Justin Timberlake i briller !?

Nu är det dags för mig att fixa till både mig själv och kontoret (här är fortfarande kaos..) och sen blir det tävling !


Godmorgon tisdag !


Igår när jag hämtade Johanna på dagis så gjorde jag 2 flätor (hade "hårkris"). Mycket ovanligt.

FÖRLÅT att jag inte bloggade mer igår kväll. När Johanna somnat så landade jag i soffan och den var SÅ skön att jag blev kvar där . Först tittade jag på "Norges styggaste rom" som tyvärr inte alls blev lika fint den här gången (eller vad säger ni som såg det?) och sen såg jag den norska premiären av Paradise Hotel som började direkt efter men jag lyckades så klart somna mitt i programmet så jag såg inte hela....

Jag har aldrig sett Paradise Hotel förut så jag var tvungen att försöka förstå reglerma först och när de förklarade dem så förstod jag plötsligt direkt varför "Kondomeriet" är en av 2 huvudsponsorer till programmet ;-) 


Johanna på vår bakgård efter dagis igår. Vattenflaskan (som hennes vän Sunniva glömt hos oss och som Johanna därför är väldigt glad i "Sunnes" säger hon)  i ena handen och en inbjudan till ett bursdagssellskap / födelsedagskalas i den andra så idag ska vi fira Johannas dagiskompis Ella efter dagis. Det blir kul !

Nu ska vi ta tag i dagen här öckså kommer jag självklart att lägga upp den där tävlingen senare där du kan vinna en vit beach / sommarklänning (kjole) från Thailand .

NJUT tisdagen mina vänner ! och kom ihåg att du är fantastisk ! :-)

Kram ! ♥

Kvällsmys pågår.


Hemma hos oss alldelens nyss. Jag & Johanna är i köket och som ni ser så ligger Johannas rum precis vid köket liksom gången / hallen

Efter en dag fylld av städning (härligt med ett rent hem!) , dagishämtning och middagslagning så har jag och Johanna ätit gott och lyxat till måndagen med lite glass till dessert :-)  Sen har hjärtat badat ett långt mysigt skumbad och nu pågår lite lek här ïnnan det är dags för nattning.

Jag har nästan alltid på "Halv åtta hos mig" på svenska TV4 i bakgrunden på kvällarna och nu börjar det strax. Brukar du se det ?

Nej, bäst jag återgår till hjärtat nu så bloggas vi mer lite senare och då ska vi fira en sak med en tävling ;-)


Snygga accessoarer.

 
Snygga accessoarer från net-a-porter.

Halsbandet och väskan från Miu Miu hade jag inte tackat nej till ;-)  De hade förgyllt en enkel vit t-shirt och slitna jeans en solig sommardag..

Men nu ska jag sluta drömma och ta tag i dagens prosjekt här hemma istället, nämligen : städa ! Helt förfärligt tråkigt men med
BRA musik på cd´n så ska det nog gå :-)


Tror ni föresten att Madonna är ihop med Jesus? eller ? 


Sol i sikte.


Reese Witherspoon ur ELLE.

Nu ska jag gå och underhålla den färg jag fick i Thailand så att den stannar kvar så länge som möjligt ;-) Och snart är det lunchdags så jag önskar dig en riktigt god & trevlig lunch!


Johanna ♥ solbriller.


Johannas solbriller har vi shoppat på H&M (de är en vårnyhet) och ja, hon har på sig dem upp & ner ;-)  Det vita pappret hon hållet i handen är ett foto på henne och mig då vi var på kino igår, man fick nämligen fotografera sig framför reklam för filmen istid 3 och detta foto skulle hon absolut visa på dagis idag.

Måste bara visa er hur min darling såg ut då vi gick till dagis på morgon. Visst ser hon ut som en liten "businesswoman"  med viktigt dokument i handen, resväskan packad & klar , solbriller på för att slippa få ont i ögonen av eventuella fotoblixtar som är på väg till taxin som ska ta henne till flyget. Ha, ha :-)

Johanna bara ÄLSKAR solbriller (efter våra månader i Thailand) och idag hade hon faktiskt på sig dem hela vägen till dagis så gissa om hon såg cool ut  under regnskyddet i regnet. Får erkänna att jag blev lite avis på henne för jag hade gärna haft på mig solbriller jag också..  ;-)


Godmorgon måndag !


Är det en synvilla? eller har Katie krympt och Tom växt? Nuförtiden kan då allt hända ;-)  Katie & Suri matchar i alla fall varandra SÅ fint (som alltid).

Dagen idag startade lite för tidigt, kl. 06, men som tur var så somnade vi om lite ï soffan och nu har jag precis kommit hem efter att ha lämnat hjärtat på dagis och det blev en blöt tur för när vi var halvvägs så började det plötsligt regna så Oslo bjuder på ett blött & slaskigt väder idag (=gummistövlarväder).

Min plan var att gå och ta sol efter dagis men då jag kom dit så upptäckte jag att de öppnar kl. 10 så nu sitter jag här oduschad och ska snart gå ut igen.


Alltid lika snyggt klädda Nicole Richie som är gravid med nr.2.

Jag hoppas att du kan titta tillbaka på din weekend med glada minnen och att du får en riktigt bra start på veckan! :-)

Här kommer en dagens:

"Putt dine sorger i en gammel sekk, og smil, smil, smil. "
/Karl-Ewert Christenson

P.S till er som frågat om färgen på min "Keep Calm" poster. Jag ska mejla och checka så får ni färgnr senare idag !

Kram på er! ♥

Hanna resa bort. Ha det !


Jag var tvungen att stoppa vid den här tavlan från
Petrifiedinpink under kvällens nattning  ;-)

Mitt i kvällens nattning så grabbar Johanna plötsligt tag i sin söta Hello Kitty resväska / koffert och drar iväg den över golvet och tittar på mig och säger "Hanna resa bort!", "Ha det!" också gick hon iväg i full fart.  När jag frågade vart hon ska resa? så sa hon bestämt: "Hanna resa Heidi!" och efter en stund sa hon "Hanna resa mormor!" och sen var det Heidi igen...   Det kändes som att jag var med i en Lotta på Bråkmakargatan film (ni vet den där Lotta flyttar ;-)

 
Johannas väska är shoppad i Phuket och prinsessepyjamasen kommer från H&M.

När hon går där med väskan så stoppar hon plötsligt och säger "Telefon!" också sprang hon iväg och sökte fram en av mina gamla mobiltelefon som hon brukar leka med och packar ner den i väskan. Hon har verkligen koll på vad som är viktigt att ta med sig då man ska på resa !

Till min stora glädje så valde hon att stanna hemma till slut och somande sött i sin sköna säng.

Nu ska jag slänga ihop en fruktsallad på banan, apelsin, äpple & russin och hälla upp ett stort glas juice med isbitar i. Å så gott ! :-)


Johannas bio/ kinopremiär !


Oss på väg på Johannas premiär biobesök. Jag har på mig tunika från Odd Molly, päls H&M Trend, jeans Miss Sixty, stövlar Hunter , väska Zara (börjar bli tjatig men den är en favvis) och Johanna har prinsessepannband från
FrøkenEngstrøm, jacka H&M och halsduk + klänning från MyCinnamongirl.

Med en mamma som varït "Sveriges yngsta biochef" och som jobbat ca 10 år i biobransjen så var det HÖG TID för Johannas biopremiär idag ! :-)

Jag ska berätta mer om denna "happening" strax men en kul sak, som jag måste berätta nu på en gång, var att den helsesyster (vet inte vad det heter på svenska?) som vi gått till sedan Johanna var nyfödd på kontroller / för att ta vaksiner etc. satt brevid oss på bion med 2 av sina barn. Vi hade inte träffat henne sedan hösten -07 (hon var i mammaledighet då Johanna hade sin 2-års kontroll) så därför var det extra kul att se henne !

Men jag & JIG skrattade gott åt att vi kände extra press på oss att "visa" att Johanna klarade sitt biobesök eksemplariskt  (ni som har barn förstår nog hur vi tänkte ;-) och jadå, vi klarade oss utan varning för hembesök på måndag ;-)

 
We ♥ popcorn och som ni ser så var en av de största nyheteterna den 19 dec 1990 att jag blivit biochef 20 år gammal. (kolla in kragen på min blus ;-)  det roliga är att det finns en blus med liknande krage på H&M Trend just nu så allt kommer tillbaka.... Jag har föresten på mig In Wear på bilden, det märket dominerade i min garderob i början på nittiotalet )


Bänkade och klara !

 
Johannas 1:a biofilm blev "Mamma Mø &  Kråka". Filmen var tyvärr ganska seg & lång... så nästa gång vore det kul om det var en Emil, Pippi, eller Disney film med lite mer "action".  Det var "Barnas dag" på Colosseum kino idag så det var en hel del happenings för de små.

Johanna tyckte att det var jätte spännande att vara på bio med mamma & pappa. Hon satt stilla i stolen länge men så plötsligt tyckte hon att det var läge att stå upp en stund istället + gömma sig lite under stolen men det var bara gulligt och gjorde absolut ingenting. Sen satte hon sig i stolen igen och åt popcorn och blev tröttis och höll på att somna men då var som tur var filmen precis slut (snacka om perfekt tajming).

Efter bio "hör det ju till" att man ska gå på Mc.Donalds så sagt och gjort.  Väl där så sprang Johanna bums in i "lekhuset" och sen hade vi värsta jobbet att få henne ut därifrån, ett tog trodde vi att hon skulle få sova över på Mc.D ;-)


Melodifestivalen.


I senaste Family Living är det ett hemma-hos hos Caroline af Ugglas. Jag tycker absolut inte att hennes låt Snälla, Snälla hör hemma i Melodifestivalen och jag är chockad över att den gått vidare..

Eftersom jag älskar musik som det svänger om så hade jag självklart velat se Lili & Susie en gång till i Globen för deras låt fick mig att vilja hoppa upp på soffbordet och dansa igår kväll :-)  I love it !! och refrängen har fastnat i mitt huvud "gimme, gimme, gimme..." ,lyssna själv
HÄR . Visst blir man glad av låten och på riktigt partyhumör ?! "show me heaven!" säger jag bara ! :-)

Men bäst av allt  var ändå Johanna som sa "Mera Scotts!" så fort killarna slutat att spela och sen sa hon "Fin klänning" då hon såg Caroline af Ugglas.  Hon har lärt sig fort min darling och jag känner mig så stolt ;-)


Du hittar Carolines klänning (fast nu med guld detaljer...) hos FrenchConnection.

Vad tycker du om finalbidragen som gick vidare igår? Själv säger jag bara: snälla, snäll ta bort ALLA dueller till nästa år för det blir bara rörigt.  Och att snälla, snälla gick vidare känns mest som en "grej", jag menar låten skulle ju aldrig ha en chans att vinna i den stora finalen i maj. Men jag får säga som min galavän Jonas om Caroline : "Hon är cool på nåt sätt..."

Nu håller jag mina  tummar för Alcazar , fast jag gillar även den HÄR. !  Men som jag har sagt tidigare: Sverige får se upp för Norge i år ;-)


Godmorgon söndag !


Den här bilden ur R.O.O.M. boken får mig att tänka på min mysiga lägenhet som jag hade i Stockholm. Jag hade gula vägger (ja, då tyckte jag det var fint ;-) också hade jag en likadan sänggavel (en favorit som står på vinden nu...) från R.O.O.M. och likadana sängkläder.

Prick klockan 07.00 stod min lilla prinsessa brevid min säng och sa "mamma komma!" så det blev en tidig start på denna dag :-)

Jag har ätit super god melon på morgon och myst i soffan med Johanna och nu gick jag precis loss på en av de muffins som är kvar från gårdagens bak. Älskar verkligen muffins ! Men jag kan inte direkt påstå att jag älskar Melodifestivalen just nu.... alltså vad hände igår??  SNOPET ! är det mest passande ord jag kan komma på... Men mer om det i nästa inlägg.

 
Igår sprättade jag den här rosa champagnen som bott i kylskåpet en stund. Jag fick den av min fina gizmogirl Nora när hon var här på middag för ett bra tag sedan och hon vet verkligen vad jag tycker om för jag fick även den här perfekta boken som hon shoppat i London.

Oslo bjuder på snö idag igen och jag ser fram emot att mysa med Nyhetsmorgon på TV4 , massor med tända ljus och extra god frukost (som jag redan tjuvstartat på....).

Önskar dig en riktigt mysig start på dagen !

Kram ! ♥

Pysselhörna.


Jag myser i topp med extra långa ärmar från CC-California, skönare basictoppar får man leta länge efter.

Jag & Johanna har suttit så här och pysslat vid köksbordet i flera timmar med Lollo & Bernie cd´n på i bakgrunden ( så fort jag sjunger med i låtarna så säger Johanna "mamma inte sjunga!" och tittar argt på mig.. hmm.. trodde sånt kom då barnen var äldre ;-) . Hjärtat tecknar, klistrar med klistermäken och klipper och jag fixar iordning julklapparna.  Lovar att visa bilder på vad jag gjort i slutet på veckan då paketen kommit fram till mormor & morfar uppe i Luleå  :-)


Se så koncentrerade vi är ;-)

Det är så KUL att vara kreativ !   men strax lägger jag pysslandet till sidan och kastar mig över kvällens middag istället. Det blir som sagt indiskt idag (tikka masala, en favorit ) och bubblet ligger så klart på kylning inför kvällens Melodifestival !  Jag känner mig riktigt laddad , 2 timmar kvar... ;-)


Oss idag.


Idag har jag på mig min mössa från Diesel, päls H&M Trend, jeans Miss Sixty (5 år gamla...), stövlar Hunter och väska Zara. Johanna har på sig cashmere sjal med Hello Kitty (sålde dem i min butik), jacka H&M och tights & sockar H&M.

Jag & Johanna har varit ute på en liten prommis. Vi var innom H&M och bytte storlek på Johannas söta
vårjacka också gick vi en sväng till Lindex för jag blev så nyfiken på en vårkappa en läsare tipsat mig om ( tack för tipset Jenny  ! ) sen avslutade vi prommisen med matshopping på Meny (det blir indiskt hos oss ikväll).


Inne på Lindex som jag tycker har ovanligt mycket fint nu. På barnavdelningen såg jag  tex en söt rosa klänning / tunika med katt på och en uv-topp + byxa att bada i. Och till mig såg jag en snygg svart / vit bikini.

Vi tog nyss ut nybakade muffins ur ugnen och nu ligger hjärtat och tittar på Lotta på Bråkmakargatan på dvd (dags för nap)  och jag tror att jag ska krypa upp i sjeselongen med  blader och softa. Känns perfekt att göra det  på en lördag eftermiddag då det snöar ute :-)    ta och städa på kontoret ! för det kom jag inte så långt med igår också ska jag fixa med några julklappar. Jo, det är faktiskt sant... "bättre sent än aldrig" ;-) Ni ska få se vad det är senare ! Men man vet aldrig, kanske jag hamnar i sjeselongen ...  :-)


Dagens match.


En dag ska jag också resa med L.V bagage.... It´s very classy !

Jessica Simpson matchar sin outfit  med sin nya Louis Vuitton och vem skulle inte vilja matcha den väskan?  ;-)

Nu är det dags för dusch och sen ska jag sladda ut i snön (det vräker ner snö i Oslo idag) och shoppa nybakat bröd till frukost.

HAPPY lördag min kära bloggisar ! Nu njuter vi dagen to the max ! :-)


Lovely!



Titta vilken lovely annons för Sarah Jessica Parkers The lovely collection :-)  Hittade den i båda bladerna som jag köpte med mig hem igår:


Engelska Red var inte lika bra som det brukar denna gång så det är inget "must" om du ska ut och shoppa blader idag. Lägg hellre pengarna på engelska In Style som var var ovanligt inspirerande !

Jag läste intervjun med snygga Helena Christensen igår och visste ni att hon aldrig bott sammen med någon mann? Inte ens pappan till sin söta son. Det var en nyhet för mig och det påminde mig om att vi alla lever de liv som passar oss bäst. Det finns inget "facit" på hur livet ska levas och det är väl för väl ! :-)


Ett shoppingtips!


Det är 8 kort i förpackningen. Pris : 29,50nok.  H&M har sååå mycket FINT på barnavdelningen nu! Till er som har barn under 18 månader: det finns SUPER söta bikinibyxor & rosamorgonrock med Hello Kitty på ! ;-)

Igår hittade jag dessa underbart söta invitationskort på H&M (de hade liknande förra året också)  så de fick bli en liten suprice till Johanna då jag hämtade henne på dagis och de blev stor succé  :-)

 
Johanna blev så glad över sin suprice !  och hon la genast ut alla korten på golvet på dagis också räknade hon, 1, 3, 7..

Korten passar så klart utmärkt till födelsedagskalas / bursdagar MEN ! vi tänker använda dem till att skicka "Playdate" indbjudningar till vänner som ska komma på besök. Tex: kom och baka muffins med oss på lördag, eller : välkommen på middag hos oss på torsdag :-)


Let´s dance.


Min fredagkväll i soffan.

Var precis inne på Aftonbladet och såg att det var Niclas som fick lämna igår och jag blev faktiskt inte så overraskad, det kändes som att det hängde i luften i gårdagens program tycker jag . Men - han förtjände verkligen inte att åka före Elisabeth. Verkar som att det har blivit "en grej" att rösta på henne bara för att hon inte är så duktig...


Full pott !

Och  på tal om duktig. Laila är ju SÅ DUKTIG och en otroligt läcker tjej!  Jag hoppas verkligen att hon får stå kvar som vinnare i sista programmet !   You go Laila !





Godmorgon lördag!


Jag chillade i en oversized cashmere tröja från By Malene Birger igår kväll och Johannas söta tunika kommer från MyCinnamongirl.  Att bita mamma i fingret är tydligen väldigt kul ;-)

Förlåt min frånvaro igår kväll. Jag & Johanna hade en supermysigt kväll  och så fort jag försökte blogga så kom hjärtat och drog mig i handen så då bestämde jag mig för att låta kvällen bli Johannas :-)  Och då hon somnat så var jag så trött att jag fastnade i sköna soffan framför TVn och jag somnade så klart så jag  missade att se vem som fick lämna Let´s dance? Måste checka på nett så fort jag bloggat klart detta inlägg.


Kul hade vi :-)

Ni kanske undrar vad vi gjorde igår kväll? Vi byggde HÖGA legotorn, chillade i soffan, kollade på foton från Thailand (Johanna älskar att göra det ! ) , mumsade på chips och såg på TV.  Hur soft kväll som helst !

Hoppas att du också hade en mysig kväll igår och att du får en riktigt skön lördag!

Här kommer en dagens:

"Vi smiler fordi vi er glade. Men vi blir også glade fordi vi smiler."   (smiler = ler)
/ur boken "Smil".

Kram ! ♥

Dagens.


Tunika från Zara, jeans Miss Sixty, sjal Faliero Sarti , örhängen Julie Sandlau också mitt lyckoarmband.

Nu sticker jag iväg och hämtar mitt sockervadd på dagis. Vi är home-alone idag i kväll så jag tänker försöka få med mig hjärtat på Mc.Donalds efter dagis men vi får väl se hur det går med den saken. Har en feeling av att hon vill hem och chilla framför barnTV och i så fall blir det en sväng på Meny för att shoppa något gott till middag :-)

Kvällen bjuder på massor  med mys också Let´s Dance förståss. Känns som att det är Elisabeths tur att lämna ikväll, eller vad säger ni ?  Också får vi verkligen hoppas att de slutar prata sönder Lailas & Niclas kärlek...


Dagens shoppingtips!


Spring news hos H&M.

Om du är på shoppinghumör men inte har så mycket cash just nu så är mitt tips dessa snygga blomsterbrosjer från H&M som förgyller den enklaste basictoppen i garderoben och vips ! är du klar för en festlig weekend ! :-)

Och vem vet, med dessa blomsterbrosjer på toppen kanske killarna sjunger den
HÄR när de ser dig ?!   Det borde de i alla fall göra ;-)


Busigastetjejenjagnågonsinsett.


Finaste Heidi med lilla darlingen.

Johanna hade SÅ kul med Heidi igår. Det är som att hon blir en helt annan liten tjej då Heidi kommer, denbusigastetjejenjagnågonsin sett blir hon!  :-)


"Sova bebbe" säger Johanna och hoppar upp och sätter sig i dockans säng .  Kolla in kaoset i Johannas rum.. och¨då hade jag ändå städat där på dagen ! det är ett evighetsjobb att hålla fint på ett barnrum  ;-)


Och inte nog med att darlingen skulle sova bebbe, här¨åker hon runt i dockans vagn .. Hur kul som helst tycker Johanna! och FORT ska det gå.  ( jag vet inte hur många varv jag har kört runt henne så här i lägenheten?)

Det var (som alltid)  super mysigt att ha Heidi här på middag & bus igår och vi längtar redan till vi får träffa henne igen och hoppas att det blir väldigt snart.

Nu har jag ÄNTLIGEN besvarat alla frågor jag fick på frågestunden. Bättre sent än aldrig ! och nu är det hög tid för mig att gå och rulla håret, det är ju trots allt fredag ;-)


Ungkaren.

 
Ungkaren heter Jørgen och är 30 år.

Såg du på premiären av norska Ungkaren igår? Oh my säger jag bara ... alltså några av de girlsen tänkte kanske inte riktigt på vad de sa som första intryck på Mr.....  Det var SÅ festligt att se ! ;-)   Men nog om girlsen (häften är 20 år, hälften är 40 år) nu över till huvudpersonen nämligen UNGKAREN. Vilken snygging ! här har TVNorge verkligen lyckats med sin casting.  Tror vi kommer att se mycket av honom i tex Se & Hør framöver...

Ni måste bara ta en titt på det
HÄR klippet. Jag blir så fascinerad över att intervjun görs då han ska se ut som att han ligger naken i sängen.  Det speglar programmet ganska bra.

Detta är humor på hög nivå and I like it ! ;-)


Who´s that girl?



Jag kände knappt igen Angelina Jolie då jag såg den här bilden från en filminspelning som pågår !? Och se - hon har färgat håret blondare ! Och en annan tjej som jag inte heller höll på att känn igen är denna:


Oh yes, det är Katie Holmes. Även denna bild kommer från en filminspelning.

Tänk så mycket kläder & hår kan förändra oss ! Det är riktigt häftigt tycker jag :-)



Ljusblå Thailandshopping.


Sjal från butiken "Lola" på Surin Plaza, Surin beach, Phuket.

Jag går runt i linne / singlett från By Malene Birger och min nya fina sjal som jag shoppade i Phuket på morgon. Den här sjalen fanns i massor med härliga färger och jag hade kunnat ¨köpa en av varje... men - jag valde till slut denna blå för den känns helrätt till sommaren -09 :-)


Happy mama.

Jag känner mig lite smått rastlös just nu.... det var så länge sen jag hade en hel dag utan planer... Men - det är precis vad jag behöver känner jag så nu ska jag ta tag i vårt galet röriga kontor (ni skulle svimma om ni såg hur det ser ut här inne så därför får ni inte se ;-)  också ska jag ta pauser och besvara resten av frågorna i "frågestunden".

Oj, nu hoppade Gucci upp brevid mig på stolen, min lilla älskling :-)


Godmorgon fabulous fredag!


Efter att Emma var här och sminkade mig i lördags så "sminkar" Johanna mig varje dag med en liten pensel och vatten. Det är så häftigt att de små får med sig så mycket ! Och igår fick hon även sminka Heidi :-)

Å vilken HÄRLIG start på dagen  jag har idag ! :-)  

JIG & Johanna är på väg till dagis och jag ska slänga ihop en liten fruktsallad och mysa med Nyhetsmorgon på TV4  och bläddra igenom dagens aviser i lugn och ro. Också läste jag precis igenom alla kommentarer jag fått igårkväll och ni är ju bara underbara. Jag blev så rörd över alla fina ord att jag fick tårar i ögonen..   Snacka om en fabulous morgon !


Oss igår kväll. Johanna älskar majs och efter att hon ätit en massa majs så blir det alltid.... ja, ni vet   ;-)

Hoppas att du också har en fantastisk start på helgen (ja, fredag är nästan helg..) och att du får en riktigt BRA dag fylld av positiv energi.

Här kommer en dagens :

"Det är den sång man sjunger och de leenden man sprider, som får solen att lysa överallt"
/James Whitcomb Riley.

Kramar ! ♥

Status.


Vem vet, kanske nästa "hemma-hos" blir i vår lägenhet i Thailand? Det vore jättekul! :-)  Bilden är från vårt gästrum och jag hämtade inspiration från
EvasonResort när jag gjorde detta rummet.  ( vi bodde där då vi höll på att inreda vår lägenhet).

Johanna & Heidi leker för fullt och jag fixar middag, hänger tvätt, "plockar" (ni vet: lego, pussel etc som ligger överallt..), ¨kör ny tvättmaskin, dammtorkar etc så att det ska bli helgfint här hemma :-)  Jag är så oerhört GLAD över att vi har finaste Gizmoängeln Heidi som kommer och förgyller vår kväll.

Strax ska vi äta "min" räkpasta. Mums!

P.S läste precis en kommentar ang. sladdar / ledningar på bild. Allt sånt retusheras självklart bort av fotografen i efterkant. Väldigt fiffigt ! :-)


Dagishämtning.


En favorit bild från i somras.

Nu sticker jag ner fötterna i skorna och går iväg och hämtar gullet på dagis och sen får vi ¨middagsbesök av finaste Heidi.  Känner på mig att det kommer att busas ordentligt här ikväll ;-)



Hello torsdag !


Jag på jobb idag. Visst kan man tro att soffan & lamporna kommer från R.O.O.M. ? men det är faktiskt Ikea! (kuddarna däremot kommer från R.O.O.M. )

Det blev en stressig start för oss girls idag så därav min frånvaro här på bloggen. Hade ställt klockan på 07, vaknade strax före 8 och prick 9 skulle vi vara på dagis p.g.a. en aktivitet de hade idag så det gick undan i svängarna och jag har ännu inte, fast kl. är 14.20,  hunnit sminka mig, bara en sån sak ! ;-)

När jag lämnar hjärtat på dagis så fyllde jag bilen och körde ïväg till lägenheten där jag varit och jobbat fram till nyss. Å vad jag älskar dessa jobbuppdrag ! jag storkoser mig verkligen och njuter varje ögonblick.


Jag behöver inte gå på SATS när jag jobbar med mina uppdrag för 1. jag sitter aldrig still, 2. jag bär runt på massor med saker. :-)

Hoppas att du också har en inspirerande dag idag !?

Kram! ♥

Godnatt mina vänner!


Ett par läckerbitar ur In Style att drömma om...

Nu ska jag fixa det sista inför imorgon då lägenheten jag stylat ska fotograferas så jag passar på att säga TACK för idag :-)   (jag sätter mig och svarar på frågorna i "frågestunden" imorgon efter jobb).

När vi vaknar imorgon är det "nästan fredag", hur coolt är inte det ?!

Godnattkram! ♥

Kvällens: plåster & hårrullar.


Idag har jag burit runt på både det ena och det andra..

Jag lyckades så klart somna då jag nattade Johanna men eftersom jag hade hårrullar i håret så vaknade jag som tur var ganska snabbt för de är inte så mjuka att ligga på .. . Nu undrar ni kanske varför jag springer runt med hårrullar sent en onsdagskväll? Saken är den att jag tog en dusch och tvättade håret i kväll för att spara tid imorgon bitti ( känner ni mamas igen er? ;-) också insåg jag att jag inte kommer att få tid att rulla håret i morgonbitti så då fick det bli ikväll . Jag får helt enkelt sova sittande i natt så att lockarna håller ;-)   (skoja bara)

Det blev ingen glass här hemma i kväll men massor med mys och nu sitter jag och skriver med typ 35 plåster på mina ben för att sätta plåster på mamma är en av Johannas favorit sysselsättningar just nu. Titta bara här hur jag såg ut häromdagen:


Jag höll på att skrämma livet ur JIG då jag gick fram och visade vad Johanna gjort med mig. Ha, ha :-)

När vi var i Phuket så såg damen som jobbade där vi handlade plåster lika chockad ut varje gång vi kom och köpte typ 6 paket med bara få dagars mellanrum ;-)


Snart är det påsk!


Underbart söt påsk hos PotterybarnKids. Klänningen / kjolen till vänster i bild hade passat i Johannas garderob...

Vi kom precis innanför dörren här hemma jag & darlingen och det tog inte många sekunder innan hjärtat låg och myste under täcket i en fåtölj i vardagsrummet / stua framför barnTV.  Jag tror att hon tycker att det är sååå skönt att chilla efter allt bus på dagis för jag riktigt ser hur hon MYSER. Härligt ! :-)

Själv ska jag kasta mig över kaoset på köket (HUR kan diskbänken alltid vara full ? förstår inte hur det går till ? ;-)  och börja fixa middag till oss. Vi är fortfarande home-alone så det blir en tjej-kväll även idag. Vem vet, kanske vi lyxar till denna "lill-lördag" med lite glass?  :-)


Hur amerikanskt som helst men bedårande sött !  (man kan beställa korgar med broderat namn på hos PotterybarnKids).

När jag var och handlade idag så kryllade det av påskgodis i butiken och i blomsterbutikerna hittar man fullt av påskris. Tänk att det snart är PÅSK ! Jag som inte ens hunnit få upp all jul på vinden... TUR för mig att man säger att julen varar helt till påske  ;-)

Ônskar dig en riktigt mysig kväll ! ¨


Carpe diem!


Nicole Richie har grymt bra smak och skön stil (men så har hon ju en duktig stylist också ;-)  Bilden kommer från In Style.

Nu sticker jag iväg och fortsätter jobba med stylingen av lägenheten som jag påbörjade igår.  Jag kommer att bli på jobb hela dagen fram till jag ska iväg och hämta darlingen på dagis så vi "ses" igen senare i eftermiddag (man vet ju aldrig, plötsligt kör jag hem en sväng och då bloggar jag så klart)

Men innan jag går ut så måste jag berätta hur oerhört GLAD , SMICKRAD & TACKSAM jag blir över alla fina kommentarer & mejl som ni skickar till mig. Er feedback ger mig massor med energi och förgyller mina dagar enormt mycket .  Ni är underbara ! TACK !!

P.S  Till er som vann en helårsprenumeration av magasinet QUEEN:


Er vinst startar fr.o.m. nr.2 som kommer ut den 20:e mars.  Så nu har ni något kul att se fram emot ! :-)

Kram ! ♥

Same, same but different.

¨
Dagens : stövlar Hunter, jeans Zara & fuskpäls H&M Trend.

När man går genom livet kan man välja att se på det på olika sätt. Som idag tex. Antingen kan jag gå runt och vara HAPPY över att  gatorna ÄNTLIGEN börjar att bli bara / fria från snö  (t.o.m. torra !) och tänka hur skönt det är och ta det som ett tidigt vårtecken ! :-)

ELLER.....


Så här mycket snö är det på gården på Johannas dagis.

... så kan jag gå och irritera mig över hur HALT det är på de ställen där snön ligger kvar och hur slaskigt och blött det är och känna att jag läääängtar efter våren som känns LÅNGT borta...  Det är som med glaset ni vet: är det halvfullt eller nästan tomt?  ;-)

Det är ingen tvekan om att livet blir härligare och festligare om vi väljer att fokusera på allt positivt så självklart njöt jag av de torra gatorna idag då jag gick t&r till dagis och glömde snabbt  bort slasket & snön :-)


Godmorgon onsdag!


Det kliar i mina fingrar när jag ser träpanelen på Johannas dagis.. jag vill måla allt VITT nuuu ;-)

Som ni helt säkert förstår så somnade jag gott i sköna soffan igår efter D.H. och sen vaknade jag av att Johanna kommer och väcker mig runt kl. 01. Hon somnade snabbt om i sin säng och själv blev jag uppe en stund (för att svara på era kommentarer)  innan jag återvände till drömlandet.

Idag ska hjärtat vara på dagis lite tidigare än vanligt och jag har en dag fylld av styling framför mig så jag ska ta och hoppa i duschen och ta tag i dagen nu.  Det låter föresten som att det regnar ute?, eller så droppar det bara massor från taken..  Slaskigt är det i alla fall så idag åker gummistövlarna på .

Önskar dig en GLAD dag idag ! :-)

Kram! ♥

Nattning pågår.


Min badflicka.

Vi girls är home-alone idag och efter att vi ätit Johannas favorit middag (spaghetti) så badade hjärtat ett lååångt skönt skumbad och nu springer hon runt här och är tok-busig mitt i nattningen . Eftersom jag inte  tänker springa och jaga henne så satte jag mig här vid pc´n istället ;-)  och det tog så klart bara typ 26 sek så kom hon hit till mig så nu står hon här och drar i mig och vill att jag ska komma...

Tänk så annorlunda kvällarna såg ut ïnnan barn ! ;-)


Skumbad är mysigt.

Nu ska jag ta med mig hjärtat in på hennes rum och läsa bok till hon somnar (får se upp bara så att det inte blir JAG som somnar ;-)  och sen ska jag krypa upp i soffan och mysa med kvällens avsnitt av Desperate Housewives (går på norsk TV på tisdagar).

Hoppas att du har en riktigt mysig kväll !


Njut dagen!


Hur coolt är inte detta kort bara för att hon har på sig rosa ;-)

Nu sticker jag iväg och stylar upp en lägenhet fram till att jag ska hämta darlingen på dagis så jag får önska dig en FABULOUS tisdag ! :-) 


Jag köpet alltid Klick! (bilaga till svenska Aftonbladet) varje fredag och titta här: Sofi ger pil upp för tajts. Nu känns mitt senaste H&M Trend köp plötsligt ännu bättre ;-)  Och Mc-boots står på önskelistan...

Här kommer en dagens:

"Man får stå ut med lite regn om man ska nå regnbågen."

P.S jag fortsätter att besvara frågorna i gårdagens "frågestund" i kväll.


Låt mig presentera: Franka!


Bild från Frankas nettsida (jag tycker att hemsidan är så söt med mixen av tecknat + foton)  där det även finns en webshop så det är bara att klicka... :-)  Frankas kläder finns i storlekarna: 0-8 år.

När vi kom hem från Thailand för ett par veckor sedan  så låg det ett paket och väntade på mig & Johanna från
Frankastockholm och gissa om vi blev GLADA ! :-)

Franka vann priset "Årets Barnklädesdesigner" av magasinet mama för  några månader sedan och ni som läser FamilyLiving har kanske sett det "hemma-hos" som är i senaste numret?  Hemma hos Franka designern Fanny Sundgren med familj. Jag tycker att det är så häftigt  att hemmet så tydligt speglar stilen på en person.


Dessa underbart fina kläder förgyller Johannas garderob

   
Den grå passar utmärkt med tights på dagis, tunikan i mitten (med 2 favorit detaljer: puffärm & fickor!)  kommer att förgylla våren och den rosa toppen är perfekt till både kjol & byxor.

TUSEN MILJONER TACK Franka ! :-)


Godmorgon tisdag !


Bilden är från igår men jag såg nästan likadan ut idag ;-)

Godmorgon på er alla fina bloggisar !

Som ni ser så blir det inte så mycket hår-fix eller kläd-piff på morgonen innan vi springer iväg till dagis ( idag sprang jag heeela vägen ;-) men det sköna är att det inte spelar någon roll.  Nu är jag hemma med nybakat bröd och en påse full av apelsiner. Jag har helt "dilla" på apelsiner om dagen och kan äta hur många som helst, det är ju bara SÅ gott !

Idag bjuder dagen på inspirerande jobb och det ser jag verkligen fram emot så bäst jag äter frukost nu så att jag får energi och kan köra på.

Carpe Diem !

Kram! ♥

Sweet dreams.


Ett tips: gör din egen sänggavel och brodera önskad text.
 
Jag måste ringa min läkare och boka time (det heter så på norska) imorgon för det är hög tid för min årliga kontroll. En dag ska jag berätta för er om den operation jag genomförde sommaren 2005 då jag fick ta bort en del av livmodern.  Jag kommer aldrig att glömma då läkaren tittade mig i ögonen och sa "det är lika bra att du ställer in dig på att du inte kommer att kunna få barn."   Ca 6 månader senare var jag gravid med Johanna .

Glöm inte att njuta dina dagar och att fånga de lyckliga stunderna !

P.S I kväll fick jag inte möjlighet att besvara alla frågor i "frågestund" inlägget så jag fortsätter att svara imorgon.

Godnattkramar! ♥

Status.


Efter att vi rest Phuket-Bangkok-Stockholm-Oslo så stod vi till slut och väntade på vårt bagage på Gardemoen. Det är ganska imponerande att väskorna hittar rätt ! :-)

Nu sover mitt hjärta gott och jag satte mig så obekvämt som jag bara kunde då jag läste sagan för att inte somna ;-) 

TACK för alla frågor! Jag inser att jag får sätta upp en "STOPP!"-skylt nu för annars kommer jag inte att hinna besvara alla också får vi ta den där chatten en annan kväll snart .


Här ser ni köket med de rosa stolarna från  progr Norges styggaste rom .

Jag tittade precis på programmet "Norges Styggaste Rom"  på norska TV3 och blev så otroligt imponerad över hur fint de fick. Var det någon av er som såg det? Stolarna i köket var ju bara lovely (för er som inte sett: de var knall-rosa) och jag klarar inte att se den här typen av program utan att gråta för jag blir alltid så rörd av att se hur glada de blir ..


Frågestund!


Underbart söt bild från vårkollektionen hos
HowToKissAFrog.

Nu är vi hemma och jag fixar middag och diskar undan på köket när Johanna ser på barnTV. Allt är  med andra ord precis som det brukar vara hos oss runt den här tiden på eftermiddagen :-)

Eftersom jag tyvärr inte alltid hinner med att besvara era trevliga kommentarer & mejl så känns det passande med en "frågestund" så om ni har frågor ni önskar svar på så kan ni ställa dem här! :-)  Jag kan dessutom "chatta" lite med er senare i kväll då Johanna somnat .

Önskar dig en trevlig kväll ! :-)

Uppdatering kl. 21.50: NU avslutas frågestunden så att jag hinner svara på de frågor jag fått i kväll .


Skönt att se!


Vackra "Carrie" på Oscarsgalan.

Det är lätt att tro att kändisarna går runt och är så där vackert glammiga hela tiden så därför var det extra skönt att se...


En vanlig dag med sonen 6år.

... den här bilden på Sarah Jessica Parker idag.  Hon är en "vanlig" mamma hon också som slänger på sig bekväma kläder på väg till skolan med sonen. Puh... nu kändes allt plötsligt lite bättre ;-)

Och på tal om comfy-clothes... idag gick jag för första gången till dagiset i pyjamasen. Eller ja alltså jag sov i min Juicy Dress men dock, jag bytte aldrig om utan drog bara på jackan utanpå :-)


Sommarsnyggt.


Från
net-a-porter.

Det är aldrig så snyggt med tukiser som på sommaren!  De kan förfylla den enklaste vita klänningen / kjolen / tunikan / t-shirten och med ett par ljusa slitna jeans till så blir outfiten fabulous :-) 

Våren & sommaren närmar sig med stormsteg nu och ett stalltips från mig som drivit butik är att inte vänta med att shoppa de fina nyheterna som redan dykt upp i butikerna för även om det känns märkligt att shoppa sommarkläder mitt i snön så gäller det att vara ute i god tid om man vill få ta del av godsakerna.  Så - om du har möjlighet  så är mitt tips att prioritera lite vår /sommar-shopping då lönen kommer i slutet på månaden.  (high-summer kollektionerna dyker upp i april så de allra somrigaste kläderna kan man vänta lite med...)


Falskt alarm?


Jag gillar den här bilden från igår... Johanna vill ha tutte, jag vill ta den ur, en "typiskt oss" bild ;-)

Det tog TID för oss att komma oss iväg till dagis idag och det berodde inte på snön, utan på att mitt hjärta la sig ner på hall-golvet och sa "Hanna dålig.." . Men hon verkade inte alls dålig? så jag blev osäker på om hon busade med mig?  och efter en stund så sa hon "leka Molly, Juni" så - off we go !

Jag gick och tog sol för att vara i närheten av dagiset (just in case) men allt har gått bra och hon stor-koser sig (ringde nyss och checkade status).  Tror helt enkelt bara att hon var ovanligt tröttis efter kalaset igår så jag ska hämta henne lite tidigare idag så att hon får softa hemma i eftermiddag. (det går vattenkopper på dagiset så håller tummarna att det inte är nåt på gång....)

Nu ska jag hoppa i duschen, äta brunch och sen jobba fram till jag hämtar hjärtat. Jag jobbar fortsatt lite med mitt styling-uppdrag för magasinet + att jag har fått ett annat stylinguppdrag som jag kommer att jobba med i veckan . Jättekul ! :-)


Godmorgon måndag !


Här står jag och tittar på de  söta...  (forts nästa bild Men - bilden kan också symboliser att jag tittar in i en ny spännande vecka ! :-)

Nyvaken mamma här och en trött sådan...zzz... men en dusch och god frukost ska nog få mig att piggna till !  (Tror jag ska fixa  hallon / bringebæar smoothies ) Ute fullkomligt vräker snön ner idag så det blir ett bra träningspass att trilla vagnen till dagis... ;-)


... som sitter och tecknar.  Bakom Johanna sitter hennes kusiner Hedda & Maria.

Oj, nu ropar Johanna på mig. Bäst vi tar tag i morgonen här.

Önskar dig en riktigt härlig start på veckan !

Kram ! ♥

Godnattkram!


I kväll matchade vi varandra ovanligt mycket ;-) Johannas klänning / kjole och tights är shoppade på Cental i Phuket  (även de söta hårsnoddarna kommer därifrån) och strax efter att vi (jag, mamma & Britt var på shopping) köpt kläderna till Johanna så hittar vi den matchande klänningen till mig i en annan butik och då kunde jag inte låta bli ;-)

Det är väl inte direkt någon suprice att jag somnade då jag skulle checka om Johanna sov? ;-)  Jag vaknade av att JIG kom hem från kontoret men så somnade jag tydligen om IGEN och vaknade NU så nu ska det bli skönt att gå och sova i sängen :-)


Klänning köpt i Phuket, jacka H&M och strumpor från Wolford.
'
Hoppas att du sover riktigt gott så att du vaknar pigg & utvilad imorgon!

Godnattkram! ♥

Uppdatering måndag morgon: Precis då jag skulle publicera detta inlägg i natt så kom Johanna tassande och hämtade mig och sen somnade jag om hos henne ...

Födelsedagskalas!


Oss utanför huset där JIG´s ena syster (han har tvillingsystrar) bor. Och ser ni något speciellt på bilden? Exakt ! inget rosa!!?! Idag var vi black-girls  (kors i taket).

Vi har varit på födelsedagskalas idag. Det var JIG´s systers manns dotter (hänger ni med?) Camilla som fyllde 17 år och det firades med middag & tårta för hela familjen (vi var ca 25 pers tror jag).  Johanna har så kul tillsammans med sina söta kusiner Hedda & Maria och det var, som alltid, trevligt att träffa familjen :-)


Söta födelsedagsbarnet gratuleras med sång & kake.


Vi hade köpt en klänning / kjole och ett halsbandi present.

Nu pågår (sen) nattning av hjärtat här så jag ska gå och se om hon somnat?  Sen ska ni få se fler bilder från kvällen.


Min partykväll.


Jag vet, bilden är lite suddig men det beror på att jag vart inne i dimman ;-) Klänningen / toppen har jag shoppat i Thailand.

Jag och min darling Mia hade sååå KUL igår ! ni vet när man har så kul att man känner att man aldrig vill att kvällen ska ta slut. Jag var på ett riktigt FESThumör och bara njöt musiken, champagnen och mitt super trevliga sällskap. Mia är en fantastisk vän som jag är så glad över att jag har ! :-) Vi startade vår kväll på Olivia och fortsatte sedan på favoritstället Oak (gamla Neon).


Örhängen från Julie Sandlau och päls från Stella Nova.

Men det märks att jag var på fest för jag glömde helt att ta några bilder. Jag vet, mycket olikt mig, så - de bilder jag har tog jag då jag kom inslubblandes här hemma i natt. Och just det ja - ett bevis på att jag hade en äkta festkväll är att jag dansade på bordet. Jajamensan !  och inte bara en gång utan flera. Gud så kul ! :-)  (fast egentligen var det inte ett bord utan "sittpuffar").  Och mitt i dansandet så kom en jättesöt bloggläsare fram till mig och hälsade och jag blir alltid lika GLAD när jag får träffa er läsare  :-)

Jag dansade till den HÄR igår, eller jag hoppas i alla fall det för den är ju så bra ! ;-)

P.S TACK för en fabulous kväll Mia. Du är en solstråle i mitt liv ! glad i dig !

P.S 2: fr.o.m. nu måste Emma komma och sminka mig varje gång jag ska gå ut för jag blev SÅ nöjd.


Ett par sotadeögon tack!


Johanna tyckte att det var jätte spännade att se mig sminkas. Och som ni ser så lyser mobilen för jag och min galavän Jonas tittade som vanligt på Melodifestivalen ihop via sms . En tradition som aldrig ska brytas ;-)

Jag har länge haft lust att smsa
Emma  och fråga om hon kan fixa sotade-ögon på mig eftersom jag är så dålig på make-up. Jag kör alltid bara på med extra mycket av samma make-up som jag jag har till vardags då jag ska gå ut och jag önskar att jag var bättre på att variera mig och att jag kunde fixa sotade ögon för det tycker jag är så snyggt.

Så - igår smsade jag fina Emma och frågade om hon kunde hjälpa mig och det kunde hon ! :-)  så hon knackade på dörren precis då Melodifestivalen började och efter lite bubbel och schlagers så fick jag mina sotadeögon .


Johanna var på riktigt bushumör igår kväll.


Färdigsminkad och klar för en girls-night-out.  (eller inte helt klar, jag hade på mig svarta strumpbyxor & stövlar, inte tightsen...)

TUSEN TACK snälla Emma för att du var så otroligt snäll och kom hem till mig och gjorde mig så fin igår. Det var så mysigt att ha dig här ! :-)


Välkommen mars!


Jag fick hjälp att fixa en fest make-up igår. Ska berätta mer om det senare.

Tänk - det är redan MARS ! Kul tycker jag eftersom det betyder att vi närmar oss våren :-)

JIG & Johanna är och åker pulka i parken och jag är på väg i duschen efter en super soft förmiddag i soffan. Jag mår som jag förtjänar idag men OJ ! så KUL! jag hade igår så det är absolut värt det och coca-cola hjälper ;-)

Ska berätta mer om kvällen senare, måste ta den där duschen nu så jag piggnar till..

Önskar dig en riktigt soft & skön söndag !

Kram! ♥


Bloggtoppen RSS 0.91