Dagens fynd får avsluta september.

168397-1276
Detaljerna på skorna syns inte så bra på bilden, men det är ett spänne i silver längst ner på skaftet + ett litet spänne högre upp. Skorna har helt perfekt "gå tur med vagnen" klack.!

På min lista över saker jag önskar mig för att min höstgarderob ska bli "komplett" står följande på 1:a & 2:a plats : svarta stölvetter & en svart (Gucci) väska.

Så - gissa om jag blev GLAD när jag idag -  då jag städar i kaoset inne på sovrummet -  hittar de här splitter nya svarta stövletterna som jag använt max 1 gång!! :-) Jag shoppade dem för säkert 2-3 år sedan på "Corso Como" men köpte dem även i brunt och det blev att jag bara använde de bruna så de svarta åkte tydligen in låååångt i min garderob. Och BRA var ju det för då har jag fått mig "nya" skor idag!!!! Tjohooo! :-)

Den mysiga grå stickade koftan med hög hals hade jag totalt glömt bort (den hade ramlat ner bakom ett klädstativ som står på golvet...). Shoppade den på min butik Gizmo & Co och den kommer från "Stella Nova" och jag älskar den.!

Egentligen är det helt speciellt att jag inte har några Stella Nova kläder nuförtiden för det är faktiskt mitt FAVORIT märke och de åren då jag hade min butik så var det deras kläder jag gick runt i typ 90% av tiden. Jag sålde enormt bra av "Stella Nova" och jag bara älskar deras stil. TYVÄRR så finns inte deras kläder att shoppa på så många ställen vilket är enormt synd för de är sååå fina. Surfa in på deras hemsida så får du se!
http://www.stella-nova.dk 

Nu ska jag försöka vara duktig flicka och lägga mig på rätt dag, ska bara skriva några kort först...

God natt härliga september, jag längtar till vi möts igen nästa år! :-)

P.S när jag var på Meny i lördags så såg jag en hel kundvagn FULL av nya blader, bl.a. nya "Kamille" så gissa vem som ska skynda till Narvesen (Pressbyrån) imorgon....? ;-)

Tokigt.

168397-1275
Man kan titta på TV också kan man titta på Tvätt... ;-)

I eftermiddag / kväll har JIG varit på möte så jag och mitt hjärta har varit själva hemma. Vi har lekt, myst, busat, ätit köttbullar (våran favvo!), sett på Bolibompa, dansat, sjungit också har vi städat!

Vi har städat inne på vårt "kaos" på sovrummet där jag har för liten garderob så det ligger - minst sagt - en hel del kläder utanför garderoben i en stor "hög" på ett skåp. Ingen vacker syn direkt så i kväll plockade & fixade jag där och undertiden satt mitt lilla hjärta och lekte med en påse som jag har smycken i. Hon sitter då mitt framför spegel och hänger på sig halsband, speglar sig, skrattar och ser jätte nöjd ut, sen tar hon av sig dom, sen hänger hon på nya halsband, speglar sig, skrattar.... och ja, så där kan hon hålla på hur länge som helst. Det är så "tjejigt" och sött! :-)

Sen har vi kört massor med tvättmaskiner också och torktumlaren har gått varm och plötsligt, mitt i allt tvättande & städande, så upptäckte jag ett nytt (?) progr. med Mr.Luuk på SVT så då hamande vi i vardagsrummet också började jag städa bland alla blader & böcker som jag hade liggande både här och där. Och vad händer då? Kl. ca 19.30 ?

Jo, jag kommer på att jag glömt bort att ge min älskade prinsessa sin gröt. Den gröten som jag ALLTID ger henne strax före Bolibompa. Det var så tokigt & busigt att jag glömt det så jag började tok skratta och det var som att mitt hjärta också kände på sig hur tokigt allt blivit så hon började skratta hon också. Jag kan faktiskt inte minnas att vi har skrattat sååå galet mycket som vi gjorde just i kväll. Helt underbart!

Nu sover hon jätte gott efter sin sena kvällsgröt och bad och hon drömmer helt säkert om vår tokiga kväll! :-)

Själv gjorde jag värsta fyndet i mitt klädkaos i kväll. Visar vad senare!

Lek pågår.

168397-1274
Mitt hjärta och hennes rosa vagn. Hon är tröttis nu men får vara vaken till läggning.

Den här dagen blev plötsligt en "bara vara inne hemma dag" och jag kan inte minnas sist det hände? Vi brukar ju alltid gå ut minst en gång varje dag jag och mitt hjärta. Men eftersom mitt jobb möte blev framflyttat till imorgon så blev det en sån dag idag. Så - vi har precis ätit mat och nu leker vi och väntar på att "Bolibompa" ska börja :-)

Köket.

168397-1272

Detta rum så helt jävligt (ursäkta språket..) ut då vi köpte det. Det var HEMSKT!! Så - vi rev ut absolut ALLT och började om från början. Det var mindre kul att bo i det kaos vi hade en längre period men det var värt mödan då allt var klart :-)

För att få det kök vi önskade så mixade vi Ikea & Marbodal och shoppade små detaljer  på R.O.O.M.  Alla "stommar" till kök har samma mått oavsett vilken leverantör det är och eftersom INGEN ser dem (de gömms ju bakom luckorna) så var vår plan att köpa stommarna på Ikea och dörrarna från Marbodal. Men - det slutade med att vi köpte både stommar & dörrar på Ikea men så köpte vi handtagen & bänkplattan på Marbodal.  Hyllorna i ek med down-lights köpte vi på R.O.O.M.

Vi valde ett maritimt "shipps golv" som var blev super nöjda med! Det bidrog till att vi fick den rätta "feelingen" på det lilla köket.

Jag var såå nöjd med vårt kök, det var hur mysigt som helst! :-)

Nu har mitt lilla hjärta vaknat här så jag ska ta och laga oss lite mat också ska vi leka. Det känns plötsligt som att jag skrivit ett helt interiör-reportage och ja, det kan man väl nästan säga att jag gjort också?! så nu behöver du inte köpa något interiör blad idag ;-)

Gästrum & kontor.

168397-1273

Bilden är lite mörk tyvärr.. Men - här ser ni det lilla gästrummet och vårt kontor. Det var en "vägghylla" i det här rummet och eftersom det lätt kan ge ett "rörigt" intryck (speciellt i ett litet rum) så hängde jag ett draperi framför i vitt tyg (gardin från Ikea) och på så sätt såg det alltid lika snyggt & prydligt ut :-)


Tavlorna på väggen är av bilder/posters jag shoppat i New York på Metropolitan.


Sovrummet.

168397-1271

Modellen på gardinerna hade jag sett i ett interiör blad för LÄNGE sen (jag klipper ur och sparar) i en lägenhet som var såååå R.O.O.M. i stilen (tror t.o.m. att det var de som äger butiken som bodde där...) så jag shoppade tyget på R.O.O.M. och sen sydde min pappas fru dem till mig exakt som på bilden :-)

Jag tycker att det ger ett varmt & mysigt intryck att ha en kappa till längderna på just sovrummet.

Vardagsrummet / Stuen.

168397-1270
Bilderna bak soffan är de jag skrev om igår, de jag gjort själv med hjälp av en fotobok. Den dagen då jag öppnade min butik så gjorde jag likadana dit..

För att få den stil vi önskade till ett så bra pris som möjligt så mixade vi Ikea & R.O.O.M. och försökte hitta smarta lösningar där det gick.

Ett exempel på det är de 2 blå/vit randiga fotöljerna + fotpallarna. De shoppade vi på Ikea. Men - då hade Ikea inte något stoff som vi tyckte om så vi shoppade fotöljerna + pallarna UTAN stoff (det kan man göra!) också shoppade jag ett fint stoff på "Åhlens" också lät vi en möbeltapetserare klä stolarna + puffarna och vips! så fick exakt vad vi ville ha! :-)

Söndag = fixar dag!

168397-1269
Här tapetserar jag (och min bror) Johannas rum i juli 2006.

Söndagar är oftast den dagen då man ska få gjort så mycket. Alla renoveringsprosjekt ska göras då och om man bor i Sverige så åker man oftast till Ikea eller något byggvaruhus hela familjen på just söndagar. Här i Norge är allt stängt idag så inköpen fick göras igår också har man hela söndagen till att fixa hemma...

Själv skrev jag ju att jag skulle ha "mamamys" i soffan men så blev det inte riktigt. Jag har jobbat hela eftermiddag också har jag myst med hjärtat som sov extremt kort tidigare idag så nu sover hon sött en liten em "nap" i sin säng och jag passar på att blogga.

Eftersom jag aldrig blir "färdig" här hemma så att jag kan visa er bilder så tänkte jag passa på att visa er hur ett av mina tidigare hem såg ut. Där bodde jag med min X-mann och vi TOTAL renoverade den lägenheten. Allt från att riva ut HELA badet & köket till att byta ut all elektrisitet  och måla om överallt. Lägenheten såg INTE bra ut då vi köpte den men oj! så fin den var då vi sålde den...! Den var även med i norska interiörbladet "Bo Bedre".

På följande bilder får ni se hur jag bodde då. Vi inspirerades massor av "R.O.O.M." och eftersom min X-mann arbetar innom marinen så var temat självklart.. :-)

4 ögon på balkongen.

168397-1268
Min älskade Johanna står och ser på de som jobbar utanför tidigare på morgon.

Nu ligger mitt hjärta i sin säng och jag tror hon somnar "any second" för hon var super trött. Ska passa på att fixa lite här hemma nu då hon sover också lockar faktiskt soffan... tror kanske jag lägger mig en stund med massa interiörblader och myser... Det är ju trots allt söndag!

På bilden står mitt hjärta och tittar på de 2 män som stått och målat på vår balkong heeela morgonen lång. Jag börjar faktiskt förstå de som varit med i "Big Brother" och säger att man till slut inte tänker på kamerorna och att det är därför de t.o.m. har sex framför dem. För själv går jag runt här "halvnaken" på morgonkvisten och har slutat bry mig om de som står utanför fönstret för de har ju trots allt varit där i 5 månader nu ;-) Enligt alla "rykten" i huset ska de vara klara 1:a oktober, det är IMORGON, men - nej, det tror jag inte händer men om de blir klara den här veckan så blir jag världens lyckligaste!

Ska faktiskt krypa upp i soffan och "mama lyxa" nu. :-)

Godmorgon söndag!

168397-1267
Mitt hjärta släpper aldrig mobiltelefonen oavsett vad hon gör. Här är hon alldelens nyss..

Här pågår som vanligt, vid den här tiden på söndagarna, Nyhetsmorgon på TV4 och jag och hjärtat myser runt i vardagsrummet. Det var precis en intervju där Bert Karlsson var med och som ni vet så är ju han en av mina idoler. Mannen är så härlig för han "sticker ut" i vår värld där alla ska vara lika...! En speciell sak med honom är ju att han ALDRIG slår av sin mobiltelefon, så - som vanligt lät den mitt i direktsändning. Idag ringde den inte, idag fick han sms och han tar verkligen upp telefonen och checkar. Hans filisofi är nämligen: "man har en mobiltelefon för att vara tillgänglig, vad är annars poängen?" Så - han är ALLTID tillgänglig, oavsett direktsänd TV eller ej. Självklart enormt irriterande för många, men han är ju inte direkt den som bryr sig om vad andra tycker den mannen ;-)

Min prinsessa är faktiskt lite som Bert. För vad hon än gör, leker, tränar att gå, får ny blöja, kryper runt så är en sak säker - hon har mobiltelefonen med sig! Se bara på bilden! ;-)

I natt ville mitt hjärta ha mat runt kl. 3 då hon hostade som mest och sen sov hon sött till kl. 8. Vi har legat och myst länge i sängen och jag tycker att det är något helt speciellt med just söndagar för det är en så skön stämning " i luften". Man riktigt känner att det här är en SOFT dag!

Hoppas att du myser och att du får just precis en soft dag idag! :-)

God natt lördag!

168397-1266
Ole Lynggaard smycken i ett skyltfönster här i Oslo...

Nu avslutar jag dagens jobbkväll här och ska ta och gå och lägga mig. Det har ju trots allt blivit söndag nu så det är hög tid ;-)

Lägger ut den här bilden på vackra smycken (trots att de inte syns så bra, jag fotade genom ett fönster...) bara för att jag tycker att min mamma ska se halsbandet i svart/vitt. Mamma - är inte det helt "perfekt" till dig!? :-)

Jag hoppas att alla ni underbara bloggläsare har haft en perfekt lördag!

God natt & Sov gott! :-)

Working mama.

168397-1265
Här sitter jag och hjärtat vid middagsbordet tidigare i kväll och mumsar på tacos. Eller rättare sagt: jag & JIG mumsar på tacos, hjärtat mumsar på majs & gurka :-)

Hjälp vad många timmar sen jag bloggade. Olikt mig!  Orsaken är att jag sitter och jobbar med mitt "uppdrag" i kväll eftersom jag ska presentera det imorgon. Just nu är jag tex mitt uppe i en budget... Trots att det är lördag så MYSER jag med jobbingen för det här är verkligen ett KUL prosjekt! :-)

Dagen idag bjöd mig och hjärtat på en tur upp till R.O.O.M. i ösregnet. Vi tog t-banan upp & ner ( vi har slagit personligt rekord i att åka t-bana många gånger den här veckan ;-) Jag fick gjort BRA jobb "saker" där och sen somnade hjärtat på vägen tillbaka till Majorstuen. Shoppade kontorsting på "Ark" och satte mig sedan och jobbade på "Café M" då hjärtat sov.

Sen hem till mys, lek, tacos, bad, nattning, lite TV och... jobb!

Hoppas att du har haft en riktigt härlig lördag och att du njuter av att kunna vara uppe sent för imorgon = söndag = sovmorgon = lovely! :-)

Dagens tips!

168397-1264
Det här är mina favorit "fotoböcker". Gucci boken har galet många SNYGGA bilder! de passar perfekt att rama in och ha en in walk-in-closet... den dagen man har en sån ;-)

När jag skulle starta min butik så köpte jag den silvriga Marilyn Monroe boken ni ser på bilden. Så rev jag ut sidor med fina svart/vita bilder på M.M och ramade in dessa med vit passepartout som jag köpt på en fotobutik och sen satte jag de i svarta ramar från Ikea och vips! så hade jag super fina tavlor som skapade en perfekt miljö! :-)

Så mitt dagens tips är:

Köp en fin "fotobok" med motiv som du tycker om (du hittar dessa böcker på en bokhandel), skär ur bilder (skär försiktigt längst in på arket) och rama in dem med vit passepartout och en snygg ram.

Så här har jag gjort både privat & på jobb för det är verkligen inte lätt att hitta snygga motiv (typ posters) att köpa. Det finns ju nästan bara "Gallerix" och de motiven de har där är inte alltid de finaste tycker jag.

Om du inte köper en fotobok så kan du riva ur sidor ur blader och annonser och reklamblad (tex Lexington, Gant & många klädbutiker har jätte fina!) och göra samma sak här: skära ur motiv du tycker om och rama in!

Tavlor skapar bidrar enormt mycket till att skapa en trevlig miljö hemma och de sätter på många sätt "stilen" på rummet. Så - välj bilder med omsorg!

Själv hittade jag en helt UNDERBAR fotobok igår som jag går runt och är helt kär i..... bilderna i den ska jag en dag göra tavlor till hallen/gången av. Ni ska få se dem då de är klara! :-)


Nu sitter mitt hjärta och äter vid min sida och snart ska vi iväg ut... Å vad det är härligt med lördag!


Enjoy!

168397-1262
Mitt hjärta igår i vagnen då vi busade.

Jag skulle precis skriva att mitt hjärta sover då hon plötsligt vaknade :-) Så - nu ska jag  fixa till mig och sen ska jag och hjärtat ge oss iväg ut i regnet. Ska göra några "jobbärenden" idag för imorgon ska jag presentera mitt förslag.

Det är lördag idag! Och det är hur FAB som helst!!! :-) Så -  Enjoy!

Mitt hjärta morgontränar.

168397-1261
En morgontrött Johanna.

Här ser ni den fina leksaken mitt hjärta fått låna av sin boyfriend Elian och hon bara älskar den. Tog den här bilden alldelens nyss då det var knäpptyst inne i vardagsrummet och smög dit för att se vad hon gjorde? Då hittade jag henne stående så här tittandes på TV. Sött!

Nu ska jag dra på mig en keps och springa ut och shoppa färskt frukostbröd och nybakade bullar så vi kan ha en riktigt mysig lördags frukost :-)

Mysig lördags morgon.

168397-1260
JIG fotade oss alldelens nyss. Det ser ut som att jag sover, men jag blundar bara på bilden ;-)

När mitt hjärta somnar runt kl. 20 så vaknar hon kl. 07 så - det var precis vad hon gjorde idag. Sen har vi legat och super mysit i stora sängen fram till att vi nyss förflyttade oss till soffan där hjärtat fick sin morgonflaska.

Jag har riktigt "julstämning" på morgon... ute blåser det och regnar och är så där härligt höstmysigt mörkt och inne har jag tänt ljus och vi ser på Nyhetsmorgon på TV4. Lovely! :-) Idag ser jag fram emot intervjun kl.10.15 med norska prinsessan Märtha Louise, hennes barnbok kommer ut på svenska i dagarna också ska hon kommentera det här med att hon pratar med änglar. Blir intressant att höra!

Idag är jag SÅ klar för en till Ikea tur för sent igår kväll (hmm.. natt..) fick jag ett "ryck" och började sortera alla våra cd skivor i de boxar jag moterade för en tid sedan och nu måste jag dit för att shoppa DVD boxar också för jag köpte fel igår (köpte ännu fler cd boxar...förvirrad..). Nu ska det nämligen bli ordning & reda här!

Jag önskar dig en härlig dag fylld av lördags mys! :-)

Stella Mc Cartney.

168397-1259
Mitt fynd på Zara idag.

Ingen stickad tröja har väl synts så mycket i alla Vogue, Elle, Costume m.fl. som den här från Stella Mc Cartney:
http://www.costume.dk/media/image/8569/24197 (Tyvärr så kunde jag inte lägga in bilden här för den var i ett format som min dator inte tycker om. )  Men - eftersom den inte passar ihop med min ekonomi idag (skulle självklart hellst vilja ha the real one för den är helt säkert i ljuvlig cashmere...) så blev jag SÅ glad tjej när jag hittade den här braiga "look-alike´n" på Zara idag för endast 499nok.!

Jag frågade tjejen i kassan om de precis fått in den? för jag hade inte sett den där tidigare och nu plötsligt hängde den "övergiven"  på ett stativ bland en massa andra ensamma plagg..  Hon sa att den kommit in igår men att personalen shoppat så många att de knappt haft någon att hänga ut i butiken så det här var den sista.

Nöjd blev jag och nöjd är jag för med en svart härlig halsduk i halsen och ett par smala svarta byxor, eller leggings, så blir den här tröjan FAB.! :-) (får bara hoppas att den passar också, har inte provat den ännu...)

Nu ska jag slänga in pizza i ugnen här, dags för sen middag. Bäst vi skyndar oss att äta innan det blir lördag ;-)

Ett gott skratt förlänger livet!

168397-1258
Min prinsessa i sin vagn då vi var ute en tur i em.

För mig är total lycka när mitt lilla hjärta skrattar högt & hjärtligt och det är precis vad hon gör på den här bilden. Jag busade med henne på vägen hem och hon skrattade hur mycket som helst, så där så att hon nästan fick tårar i ögonen. Själv fick jag tårar i ögonen av lycka... underbart! :-)

Nu har jag sett på Idol och den jag hoppas går vidare i kväll är självklart Tamela! Ring och rösa ni som kan! (jag kan inte rösta från Norge.)

Måste säga att det känns hur trist som helst att det är tjejernas sista kväll för jag tror inte det blir lika skön stämning med Mr.Jihde... tyvärr.. The girls är så busiga och snygga och kul. Han är mer "seriös programledare" på nåt sätt. Nej, jag hade velat se mer av coola Gynning och Miss.Berg! Tokigt att de inte får fortsätta!


Hoppas att du fått skratta lika hjärtligt som mitt hjärta idag! Om inte? så är det inte försent ännu, du  har 2,5 timmar på dig! :-)


Rosa girls.

168397-1257
Här står jag & hjärtat i vårt trapphus på väg ut. Jag har på mig jeans från Diesel, linne från By Malene Birger, Topp från Bruuns Bazaar, rosa jacka från Zara, scarves & väska från Gucci.

Vi gick ut en liten tur strax efter kl.17 för då brukar mitt hjärta sova en liten "nap" men för 2:a gången på rad så blev hon vaken helt till hon somnade i sin säng bra precis kl.20 vilket passar mig perfekt! för då börjar ju Idol :-)

På turen gick jag innom Zara för att se om det kommit något nytt? och för att det är så perfekt att trille in dit med vagnen och bara gå runt där inne i värmen (det blåste iskallt då vi var ute och eftersom hjärtat är förkyld så ville jag inte gå ute i onödan..). Jag hade absolut inte tänkt att shoppa något men vad händer? Jo, jag hittar DEN snygga "owersized" tröjan som jag bara var tvungen att shoppa med mig. Ska visa varför senare! ;-)

Vi myste en stund på en bokhandel också. Ååå vad jag tycker att det härligt att gå runt på en bokhandel! Det är så skön stämning och mysigt med alla böcker..! Tänk- då internet kom trodde man att böcker, tidningar och papper skulle försvinna. Vad lite man visste då!

LYCKA!!

168397-1256
Mitt hjärta satt och mumsade på köttbullar då jag jobbade på att få igång kameran igen.

Nu ska ni få höra något helt galet:

Jag fick en feeling av att jag nog ska få igång min kamera igen så - först slog jag den stenhårt i bordet några gånger och både JIG och Johanna tittade märkligt på mig och undrade vad jag höll på med?  Kameran fortsatte att vara stendöd så då kände jag OK, om den ändå är trasig så kan det ju ändå inte bli värre så - jag kastade den så hårt jag kunde i golvet. Batteriet flög iväg åt ett håll och minneskortet åt ett annat och kameran studsade iväg över golvet. Jag tog upp alla derar och satte tillbaka dem och guess what?

KAMERAN BÖRJADE ATT FUNGERA!!!!!!!!!!!!!

Nu är jag så lycklig & glad över detta tokiga så nu ska jag och sessan fira med att gå ut en tur i solen. Tjohoo!! :-)

Oss nu!

168397-1255
Jag kom precis på att jag ju kan ta bild med webcam så... här är jag och mitt hjärta alldelens nyss.

Ååå vad det var KUL att vara på IKEA! :-) Jag verkligen älskar att gå runt där och titta och inspireras. De är DUKTIGA på att göra fina utställningar och jag blir alltid lika imponerad över hur de får oss att komma hem med SÅ mycket mer "små saker" än vi tänkt oss då vi åkte dit.

De hade bl.a. fått in de FINASTE rosa boxarna (till kläder, cd, dvd.. massa olika storlekar) i den finaste ljusrosa färgen. De heter "Nostalgisk" och de såg ut som att de var i skinn för själva pappret är liksom "skrynkligt" på ytan. Hmm.. lite svåra att förklara  och min dumma kamera är ju död. Men oavsett - de var FINA!! och de fanns även i creme & brunt. Löp & köp säger jag bara!!!! 

Och vet ni, jag NJÖT av att vara ute och köra bil i det vackra vädret med musik på högsta volym. Det var en LYX!

Nu ska jag steka goda Ikea köttbullar till mitt hjärta och sen ska vi iväg ut och jag ska fortsätta dagens "jobb" med en tur i några interiörbutiker.

Toppen är mycket bra!?

168397-1254
Den här bilden tog jag uppe i Luleå i somras.

Eftersom jag inte har någon kamera just nu så blir det "arkivbilder" idag och då hittade jag den här som jag kom på att jag glömt att lägga ut. Jag höll på att skratta ihjäl mig då jag såg den här blusen i ett skyltfönster i somras.

För det första - den hänger bara där helt ensam på en galge, för den andra- märket heter "Toppen" (?!?) men nu till det tokigaste av allt: Det sitter en lapp som något skrivit på en bit papper med en vanlig bläckpenna och på den här lappen står det:  100% bomull. Mycket bra! Ehh... vad är det som är mycket bra? Att det är 100% bomull? Detta är humor på hög nivå! ;-)

Nu ska jag lägga min sessa så att hon får sova sin förmiddags "nap" och sen ska jag köra iväg till Ikea. Ska dit och titta på möbler etc. till det "jobb" jag har just nu.  Det var ÅR sedan jag var dit så det ska bli riktigt kul !  Ska även passa på att göra ett par andra jobb ärenden också när jag ändå är ute och kör så jag bloggar igen då jag är tillbaka.

Njut det här härliga fredagen för den kommer aldrig mer tillbaka! :-)

Godmorgon FAB fredag!

168397-1253
Här är jag och Johanna hemma hos Josefine igår. I helgen ska jag shoppa ny kamera, det står högst upp på min "att göra" lista!

Det är helt fantastiskt att det vackra höstvädret håller i sig. Idag skiner solen från en klarblå himmel och det gör att jag blir mycket piggare på en gång! :-)

Jag kom mig som vanligt i säng jätte sent, strax efter 01, och då vaknade hjärtat och hostade så hon fick lite mer mat och ny blöja och sov sen jätte gott fram till kl. 07. Att hon vaknade 1 tim tidigare än vanligt är ju för att hon somnade 1 tim tidigare än vanligt igår så jag var förberedd på det. Men - vi låg och super myste i sängen alla 3 och sen somnade vi om och vaknade nyss. Hur skönt som helst!

Nu leker mitt hjärta med en ny leksak som  hon fått låna av Elian. (TACK! Josefine för att vi får låna den, hon älskar den!) Hon står och går med den heeela tiden och jag tror att den kommer att "peppa" henne att gå-träna ännu mer!

Jag ska ta tag i dagen här nu och sen ska jag göre ett par "jobb ärenden" (bl.a. Ikea) före vi förhoppningsvis träffar Josefine & Elian.

Det är SÅ härligt att det är fredag igen och jag hoppas att du NJUTER dagen! :-) Jag såg föresten på Dr.Phil igår och han säger ofta så bra saker, igår sa han bl.a. det här:

"Du måste välja om du vill vara en del av problemet eller en del av lösningen."

Värt att tänka på om du sitter i en situation där du känner att du "kört fast", försök då att bli en del av lösningen för problem skapar oftast bara problem.... och de bidrar sällan till att dagen blir så FAB som den förtjänar att bli!
Lyxigt Idol mys.

168397-1251
Jag & Johanna och en busig Elian.

Vi kom hem från J & hennes E´s runt kl. 18 och då hade hjärtat inte sovit någon eftermiddags "nap" för första gången på  evigheter (kan inte komma på sist det hände?) så hon var hur trött tjej som helst. Men trots att hon var jätte trött och att hon har hostat ovanligt mycket idag så är hon ändå så glad min lilla sötnos. DET beundrar jag henne för! :-)

Det blev gröt, lek, bad och sen nattning och hon somnade rekord snabbt så för första gången kunde jag sitta i soffan och se HELA Idol! Total "mama lyx"! Hur mysigt som helst!  Och vet ni, i kväll fick jag en ny favvo tjej... nämligen: Amanda! Wow! vad cool den tjejen var i kväll och super snygg i håruppsättningen! Vilken tjej! Hon framstod verkligen som värsta proffset! :-)  Så nu är det hon och Miss.Picasso som jag håller tummarna för!

Nu måste JIG låna min dator för att jobba så jag är tveksam till om jag får bloggat något mer ikväll? Men hoppas! Undertiden då han sitter här så ska jag passa på att jobba lite, se fortsättningen på Idol och stryka lite tvätt (boring, men skönt då det är gjort!).

Hoppas att du sitter och är nöjd över vad du har presterat idag och att du smider festliga weekend planer för tänk- imorgon är det.... FREDAG! Hur FAB är inte det?!? :-)


P.S jag är galet godis sugen och har slut Kina snacks... måste till Sverige a.s.a.p.! ;-)


Puss & Kram.

168397-1250
Elian och Johanna inne i Elians rum.

Sekunderna före den här bilden togs så upptäcker jag att de små sitter och kramas & pussas för sig själva inne på Elians rum men tyvärr lyckades vi inte fånga det på bild.  De är så söta när de leker ihop de små. På bilden sitter Elian och presenterar sina leksaker till Johanna :-)

Mysig lunch/middag.

168397-1249
Här sitter jag och min sessa och myser tidigare i em.

Idag var vi verkligen "två prinsessor på vift". Det är nämligen alltid ett litet äventyr att åka t-bana när vi inte gör det så ofta men tack vare bra info. från Josefine så gick resan hur smidigt som helst så vi kom fram till dom "bättre sent än aldrig".. 

Det var jätte mysigt att vara på besök hos våra kära vänner och lyxigt att få sätta sig till dukat bord :-)

TACK!

168397-1248
Våra glada vänner Josefine & Elian busar med oss då vi är på väg att åka hem.

TACK så jätte mycket våra underbara vänner för en super mysig stund hemma hos er idag! :-)  Johanna blev så glad & lycklig när hon såg Elian att hon "hoppade" av glädje! :-) och dagens stora ögonblick var då de små satt och pussades & kramades i smyg inne på Elians rum. Sååå synd att vi inte lyckades fånga det på bild! De var helt underbart SÖTA!

Tack vännen för jätte god lunch/middag (min nya grej, lunch & middag i ett... hmm..;-) , smarrig dryck och jätte söt present till lilla prinsessan.! Ni gjorde vår dag idag! :-) Och TACK för att vi fick skjuss hem. Lyx!!

Super MYSIG eftermiddag!

168397-1247
Eftersom min kamera är sönder så får jag dagens bilder av Josefine (TACK! vännen).

Vi har varit hemma hos våra underbara vänner Josefine & Elian och MYST ett par timmar i eftermiddag. Jag ska skriva mycket mer om det snart men just nu har jag en super trött liten prinessa här som ska badas och nattas. Hon har nämligen - för första gången! - inte sovit eftermiddag så jag misstänker att hon kommer att somna hur fort som helst. Hon ropar på mig hela tiden, måste gå...!


Önskar dig en riktigt mysig kväll!


Dagens tips är min "bibel"!

168397-1246
Den här boken köpte jag för många år sedan (tror den kom ut 2003) på Bokhandeln på NK i Stockholm och jag läser om den minst en gång varje år för den ger mig såå mycket inspiration! Varje gång jag läser den får jag en "kick"!

Ni som har läst min blogg en stund vet att jag BRINNER för bra kundvård! Att vårda sina kunder är det viktigaste för ALLA företag i hela världen. Utan kunder = ingen business så kunden har makt och förtjänar den allra bästa service i alla lägen!

Min inspirationskälla i detta ämne är främst boken "Hug your customers". Det är en BÄSTA boken innom kundvård enligt mig. Jack Mitchell som skrivit den är en STOR förebild i mitt yrkesliv och hans fantastiska bok har jag bläddrat i så många gånger och läst så många gånger att jag snart slitit ut den och måste köpa en ny ;-) Första gången jag läste boken blev jag så fascinerad över hur likt han och jag tänker, det var det jag blev "trollbunden" av och som fick mig att älska hans bok! Han är enormt inspirerande Jack Mitchell och han bekräftar på många sätt min egen syn på kundvård.

Om du är lika brinnande engagerad i detta ämne som jag är så tycker jag att du ska surfa in på hans nettsida:
http://www.hugyourcustomers.com  eller köpa boken så klart!

Den här boken är helt klart min "bibel" innom kundvård och en dag hoppas jag att jag får lyssna på ett föredrag av honom samt besöka hans butik i USA ! :-)

P.S Nu sover både mitt hjärta och JIG och även min kamera... den är stendöd :( så det ser ut som att jag måste shoppa ny... När hjärtat vaknar är planen att vi ska ta en tur till Josefine & Elian, det blir hur mysigt som helst!

Just nu..

..dansar vi till "10 låtar i rad" med Justin Timberlake på MTV. Kuuul! :-) Han är ju bara hur bra och duktig som helst den killen. Ett proffs helt enkelt!

Godmorgon torsdag!

168397-1244
Min kamera är fortfarande död så det här är en "arkivbild" på mitt hjärta från i januari, då var hon ca 5 månader.

Idag har vi ännu en solig & vacker höstdag att njuta! :-) Mitt hjärta hostade vid kl. 4 och fick då både ny blöja & mat och sen sov hon till ca 7.30. Vi har legat och myst i sängen jätte länge och har nu precis stått upp.

Hjärtat verkar tyvärr lite mer förkyld igen och JIG har också blivit sämre så han ligger i sängen idag. Själv känner jag mig, som tur är!, bättre men hostan är kvar.

Nu ska vi ta tag i dagen här.!

Jag önskar dig en underbar dag och hoppas att solen skiner på dig också idag!? :-)

God natt & Sov gott!

168397-1243
Här är min älskade Johanna bara ett par dagar gammal...

I kväll åkte min kamera i golvet igen så nu är den stendöd igen.. Ska bli spännande att se om den klarar att återuppstå ännu en gång? eller om jag måste shoppa ny? Jag hoppas på det första!

Nu ska jag sätta mig och "jobba" en stund så jag säger faktiskt God natt & Sov gott på en ganska "normal" tid idag och det känns riktigt bra för jag lägger mig på tok för sent på kvällarna. Kl. 02 ÄR sent...! i alla fall när man inte får sova till kl. 12 dagen efter ;-)

God natt soliga & vackra onsdag och varmt välkommen torsdag (=nästan fredag!) ! :-)

Mina Stockholms tips!

168397-1242
Här är jag och en sovande sessa på shopping i min favorit stad i somras. Som ni ser så blev det mest NK påsar...!

En av mina underbara bloggläsare ska resa till Stockholm och undrade vilka mina bästa shopping tips är? Jag kände att den frågan fick bli ett helt eget inlägg så här kommer nu mina personliga Stockholms favoriter:

*För en lyxig start på dagen kan man gå och äta frukost på tex Grand Hotel. Hotellfrukostar är alltid helt underbara och det behöver inte alltid bli så jätte mycket  dyrare än att gå på café. Själv har jag aldrig haft råd att bo på Grand men jag har många mysiga frukost minnen därifrån! :-) Många hotell har också "Brunch" som är ett perfekt alternativ till frukosten! :-)

*Mina favorit lunch restauranger är:
-"Grodan" som ligger på Grev Turegatan. Deras clubsandwich är lovely och det är även "fisk&skaldjursgrytan".
-"Tures" inne i Sturegallerian är ett bra ställe att sitta på om man vill "se folk" för  här passarer hur många som helst.
-"Lisa på Torget" som ligger på Östermalmstorg är ett toppen ställe! Speciellt på sommaren då deras uteservering är FAB.!
- "Tea Bar" på Hotel Diplomat (på Strandvägen) är också ett riktigt bra lunch ställe i snygg miljö.
- Om man vill shoppa istället för att äta för pengarna sina så är min absoluta budget favvo. "MAX Grillen"! De har världens godaste hamburgare och deras dressing är den godaste som finns. (MAX kommer ursprungligen från Luleå :-) MAX ligger mittemot Zara på Hamngatan.

*Mina favorit klädbutiker är:
- Min absoluta favorit är "Mathilde" som ligger på Biblioteksgatan! Här hittar jag alltid hur mycket snyggt som helst! De selger bl.a. Odd Molly, Costumade, Honky dory m.fl. m.fl. Jag älskar den här butiken!
-NK på Hamngatan är mitt favorit varuhus! Här finns hur mycket bra shopping som helst och jag kan gå runt där i timmar...!
- "Top Shop" är värt ett besök. Jag har bara varit där en gång och jag tror att man kan göra "fynd" där.!
- "Blaze"  på Östermalm är en mysig personlig liten butik med bra märkesmix. (jag kommer ej ihåg gatan tyvärr..).
- "Fernqvist & Co" som ligger på Söder (Götgatsbacken) jobbade jag på varje lördag då jag bodde i Stockholm så det är en klar favorit. Men hit tar man sig tyvärr sällan tid att åka om man bara är i Stockholm en lö & sö.

Saken är den att jag faktiskt bara shoppat på "Mathilde" & "NK" senaste gångerna jag besökt Stockholm. Också lite Zara och H&M Trend också så klart :-)

*Mina favorit interiör butiker är:
- R.O.O.M. som ligger vid Fridhemsplan. Här kan man också ta en fika / lunch / ett glas vin i deras jätte mysiga restaurang så det är en god idé att åka hit på tex söndagar om man har ett par timmar över...!
- NK - hela interiör vånings planet!  Här finns både Lexington, Mateus, Himla, Gant, Ceannis, Ralph Lauren... Mysigt att bara "strosa runt"..
- BRUKA Design är sååå "jag"! Jag bara älskar deras butiker!!! (sålde jätte mycket från dom i min butik!). De har 2 butiker i centrala Stockholm, en bakom NK och en vid Östermalmstorg. Här kan man shoppa hur mycket mysiga & fina saker som helst till hemmet! Allt från små söta godis skålar till en fotölj...! Missa inte deras Popcorn/chips/godis skålar i mängder av färger , de är de mest perfekta presenterna både till sig själv och andra !
- SiA har öppnar en helt egen butik vid Stureplan. Absolut värd ett besök! På övre plan har de massvis av söta prins & prinsesse saker till de små..
- Svenskt Tenn  på Strandvägen är en klassiker. Deras saker kostar en del så jag brukar oftast shoppa med mig "små saker" (det är det jag brukar ha råd till)  därifrån som tex. deras  super söta små frukost brickor i rosa med elefanter på, fina tallriksunderlägg med tulpaner och andra små fina saker som förgyller hemmet.! Ett tips är också att köpa något av deras otroligt vackra tyger som de selger på metervara och spänna upp den bit du köper på en platta så får du en jätte fin tavla!

Det finns hur många fler inredningsbutiker som helst men dessa är de som passar min stil bäst och som jag därför alltid besöker!

*Mina bästa kvällstips:
- Sturehof är min favvo restaurang. Alltid fullt med människor, god mat och perfekt läge (mitt på Stureplan). Jag äter alltid "fisk & skaldjursgrytan" och till dessert... PLOPP! :-)
- Grill  är en super cool restaurang på Drottninggatan. Absolut värd ett besök!!!!
- Birger Jarl upptäckte jag i somras. Ett perfekt ställe att stå och barhänga på och dricka champagne och titta på folk...!
- Café Opera är alltid ett säkert kort om man vill ha party.

Men vet ni, det här inlägget börjar att bli långt som en bok.. Måste sluta! Men jag har ju så klart tok många fler tips ("j" på Nacka Strand, Hotel Anglais bar, Gondolen.....) men det här får räcka här och nu.! 

Min bästa Stockholms dag startar med lunch på Grodan,  fortsätter med shopping på Mathilde & NK, sen äter jag middag på Sturehof innan jag går vidare och dricker bubbel på Birger Jarl.....  :-)


Låt mig presentera...

168397-1239

... min nya Idol favvo kille: Mattias!!!!!
Allvarligt talat, såg ni hur snygg han var i kväll?! Hans nya namn är helt klart "Snygg Mattias".! Tyvärr kan man inte ringa och rösta från Norge men jag håller tummarna för att han blir kvar för jag vill gärna se honom fler gånger! ;-)

Nu är JIG ute och shoppar pizza (perfekta "viharlitetbarnhemmamiddag") och jag softar med nya ELLE. Lovely!

P.S hjärtat somnade jätte fort i kväll och hon är ju så klart min allra största IDOL!  :-)

Oss just nu kl. 19.30.

168397-1238
 Här står vi i dörren in till sovrummet. Dörren bakom oss går till vår toalett där vi också har tvättmaskin & torktumlare.

Nu ska här badas, nattas, ses Idol och sen bloggas... 
 
I kväll är det ju killarnas tur igen och Mattias är verkligen galet lik  "Snygg Erik" så han har blivit en av mina favoriter ihop med Sam bara för att han är ett sånt "ögongodis"  ;-)  Blir spännande att se hur det går i kväll!  Också är det alltid lika kul att se Miss.Gynning för hon är den coolaste!

Jag väntar & längtar...

168397-1237

... efter splitter NYA numret av "Family Living"!  Hittade den här bilden på deras hemsida så det måste ju betyda att bladet är ute den här veckan! Hurra!!!!!! :-)  (tror det står 27:e i förra nr.)

Jag och mitt hjärta gick ut en liten tur vid kl. 17 och jag satte mig på en uteservering och skrev kort då hon sov sin lilla "nap". Nu pågår full lek här, JIG är hemma, och jag ser fram emot kvällens IDOL.!

Johannas näsa har börjat att rinna igen och hon hostar ovanligt mycket idag så precis när jag trodde att hon var på bättringsvägen så ser det ut som att hon har gjort en "u-turn" och är på väg tillbaka igen.. Tokigt! Jag hoppas att det är falskt alarm och att vi är tillbaka på bättringsvägen imorgon igen!

Nu ska jag tända en massa ljus här så att det blir mysig kvällstämning. Det tycker jag att du också ska göra :-)

Dagens tips!

168397-1236
Det här fick vi med oss hem från vår tur idag.

Idag hade nya norska ELLE kommit! Det betyder helt säkert att den svenska kommit också. Tyvärr kan man inte köpa den svenska ELLE i Norge och inte heller den norska i Sverige så nu ser jag fram emot att JIG snart ska till Sverige så att jag får den svenska också för den tycker jag oftast är mycket bättre.

Vi var innom en butik som heter "decorium" idag, det är en butik som säljer "allt" man behöver till fester & kalas + att de trycker upp alla möjliga olika inbjudningskort. Jag var dit för att shoppa rosa silkesband som jag ska använda till de "tack-kort" som jag ska försöka få gjort (bättre sent än aldrig..) en dag snart. Också hittade jag de söta korten ni ser på bilden och de var så oemotståndliga så de fick följa med. Alltid bra att ha i min "box" till den dag då jag behöver dom. Jag tycker det är så svårt att hitta fina kort till killar som fyller år så det gäller att passa på då man hittar ett så fint som det här! :-)

Finaste höstdagen!

168397-1235
Mitt hjärta nu då hon sitter här på köksgolvet och myser. Här ser ni föresten mönstret på den andra Pappelina mattan ganska bra också.

Å, vilken härlig tur vi har haft! Mitt hjärta har sovit i vagnen i ca 2 timmar och jag gick en lång prommis hela vägen ner till Steen & Strøm m.fl. butiker för att göra lite "research" inför mitt prosjekt och jag är super nöjd med det jag fick gjort.

Sånna här vackra höstdagar är de finaste dagarna på hela året tycker jag så det gäller att njuta dem! Tror därför att vi snart ska gå ut igen.

Men först  ska vi äta lite och leka lite :-)

På väg ut!

168397-1234
Jag har på mig min nya tunika från H&M Trend, mina favvo jeans, stövlar från BilliBi (köpt i Cph för ett par år sedan) och silver örhängen med hjärtan från "Nina Sthlm" (de kan du köpa genom mig!). Hjärtat har på sig sin nya topp från Benetton, byxor PO.P (favoriterna!).

Nu ska jag och mitt trötta hjärta gå ut på promenad och mysa i det vackra vädret.

När vi kommer tillbaka ska jag ge er mina bästa Stockholms shopping tips för de har en av mina bloggläsare efterfrågat. Också självklart - dagens tips!

Vi ses snart igen! :-) Njut dagen så länge!

Vilken vacker onsdag!

168397-1233
Här sitter mitt nyvakna hjärta och myser i stora sängen och leker med min mobiltfn.

Idag är det en sån där strålande vacker höstdag med sol från klarblå himmel. Löven på träden inne på gården är nu både gröna, gula & orange och det är bara fantastiskt vackert att se!

Mitt hjärta hostade jätte mycket på morgon runt kl. 5, passade då på att ge henne ny blöja + mat och sen sov hon till ca 7.30, efter det har vi legat och myst och små sovit i stora sängen så vi vaknade inte på "riktigt" förren strax före 9 då vi stod upp och nu är vi i full gång med att göra oss klara för dagen.

Idag tror jag att vi ska ta en riktigt härligt lång promenad och njuta höstdagen också ska jag göra några kundbesök med de vackra smyckena också.

Jag önskar dig en flott onsdag fylld av solsken! :-)

Working mama säger god natt!

168397-1232
Så här ser  köksbordet ut just nu..

Nu har jag suttit med mitt lilla prosjekt i flera timmar och jag bara tok myser! Det är fantastiskt kul att få tänka fram interiör lösningar och jag bara älskar det! När jag hade min butik så gjorde jag om "hela tiden" bara för att det är så KUL och bland det bästa jag visste var att göra nya utställningar i skyltfönstren för då fick jag verkligen använda all min kreativitet!

Jag skulle lätt kunna sitta med det här "hela natten" men jag måste verkligen hoppa i säng nu för jag är hur trött som helst. Tyvärr hör jag att mitt lilla älskade hjärta hostar en hel del... Ska bli mysigt att lägga mig nära henne så att jag finns där om hon behöver mig.

Så - nu säger jag god natt, sov så jätte gott också avslutar jag den här tisdagen med de här orden:

"Happy are those who dream dreams and are willing to pay the price to see them come true."

Imorgon är det en ny dag att närma sig sitt mål på.....! :-)

Dagens tips!

168397-1231
Mitt absoluta favvo spray shoppar jag hos "Kine" som har sin salong i Industrigate här i Oslo.

Detta hårspray kan jag INTE leva utan!  Som ni vet så rullar jag mitt hår nästan varje dag och för att lockarna ska hålla hela dagen så kräver det ett perfekt spray, annars blir mitt hår hur platt som helst hur fort som helst. Så - detta spray från "TIGI" som heter "Bed Head" är i min värld det absolut BÄSTA  som finns!

En dag i mitt liv utan detta spray är = bad hair day deluxe! Och alla dagar med detta spray = fabulous days! :-)

Gårdagens shopping!

168397-1230
Tunika/klänning från H&M Trend, pris: 498nok.

Kommer ni ihåg min H&M påse som låg brevid mig igår? Den var den här som var i den! En riktigt fin stickad tunika / klänning från Trend avdelningen. Jag tycker det är lite "Odd Molly" över den faktiskt. Den blir jätte snygg till svarta strumpbyxor och stövlar i höst. Min vän Kjersti visade mig den då jag har hos henne i söndags och jag tyckte så mycket om den att det bara var en sak att göra... löpa & köpa! ;-)

Min lilla darling hade lite svårt att somna i kväll så jag sprang (som vanligt) fram och tillbaka för att få med mig så mycket som möjligt av Idol. Nu sover hon jätte sött sedan strax före 21 och jag sitter och ser fram emot att få se fortsättningen på Idol senare i kväll. Vad läckra tjejerna hade blivit nu då de var stylade!  Super snygga!

Ska sätta mig lite med mitt "uppdrag" nu då jag har mitt besök där så "färskt" i tanken och skriva ner alla idéer jag kommit på så vi ses lite senare :-)

Jag älskar att vara kreativ!

168397-1229
Jag och mitt hjärta tidigare i em på väg ut. JIG var hemma på blixvisit och fick vara fotograf. Jag har på mig basic topp från Filippa K, klänning från Juicy Couture och strumpbyxor från Wolford. Johanna har på sig body från Bonpoint, Hello Kitty cashmere tröja, byxor från PO.P och skor från Converse.

Oj, vad tiden bara försvinner ibland. Sitter med mamma i telefon och upptäcker att klockan närmar sig 19.30 och jag inser att jag inte har bloggat på mååånga timmar så nu är det hög tid!

Idag har jag fått en "inspirations kick". Var nämligen och tittade på det där "jobbet/uppdraget" jag nämnde tidigare idag och det känns bara hur kul som helst. Kände direkt hur kreativiteten flödade. Kan ge er en liten "hint" om att det handlar ett inredningsuppdrag. När jag börjar tänka på ett prosjekt, så som det jag tittade på idag, så kan jag inte sluta.  Jag bara älskar att tänka fram kreativa lösningar och får massa inspiration av att titta i blader, kataloger, böcker etc. Å vad roligt! I kväll ska jag påbörja arbetet med att ta fram ett förslag till uppdragsgivaren. Sånt här älskar jag att hålla på med! :-)

Nu ska jag göra ett nytt försök att ge min lilla sessa gröt här, förra gången skakade hon bara på huvudet och var inte ett dugg intresserad vilket är ytterst ovanligt. Så nu mumsar hon på lite köttbullar och banan istället. Men jag ska som sagt göra ett nytt gröt försök för med gröt i magen sover hon bäst & längst.

Snart är det ju dags för kvällens Idol och idag är det tjejernas tur så jag hoppas på Miss.Picasso! 

Efter mat & bad & nattning ska ni få se ny H&M Trend shopping :-)

September = höstshopping!

168397-1226
Den här fina skinnkjolen (skjørtet) är en av mina favoriter i min garderob. Den är flera år gammal, märket är "Designers Remix Collection", och jag sålde den i min butik. I höst är det ju mer trendigt än någonsin med just en kort skinnkjol så jag är glad jag har den här att ta fram! :-) (mitt hjärta ville vara med på bild..)

September är den BÄSTA höstshopping månaden!

Den här månaden har butikerna (independent stores) fått in alla höstvaror de beställt och därför är butikerna fyllda till bredden just nu av härligt snygga höstkläder! Så - om du ska uppdatera den höstgarderob så tycker jag absolut att du ska prioritera att göra det för lönen den här månaden :-)

I oktober får butikerna in "fest / jul kollektionerna" (vissa jul kollektioner kommer senare) och sen är det ju faktiskt inte länge till reorna/salget startar igen och i december börjar vårkollektionerna att droppa in till butikerna...!

Nu ska jag och min lilla darling göra oss klara och gå ut och titta på det där "uppdraget" jag kanske ska göra.

Njut dagen för den går inte i repris! :-)

P.S detta gäller som sagt independent stores som selger märkevaror som tex Odd Molly, Stella Nova, Heartmade m.fl. Det gäller så klart inte H&M, Zara m.fl. för de får ju in news varje vecka.

Lyckorus!

168397-1225
Mitt hjärta har upptäckt en ny "värld", nämligen vår balkong!  Tog bilden alldelens nyss..

Vi kan nu - för första gången sedan i mitten på maj (!) - ÖPPNA vår balkongdörr och få in härlig frisk luft! :-) DET är vad jag kallar lycka! för det har varit minde härligt att inte kunna vädra ordenligt på hela sommaren.

Så nu är jag i totalt lyckorus här för inte nog med att jag kan vädra, jag får dessutom in dagsljus i köket!

Jag har en feeling av att det här blir en riktigt BRA dag! :-)

Längtar!

168397-1224
Min favorit tjej, "Carrie", har självklart på sig ROSA. ;-)

Ååå vad jag L Ä N G T A R till "Sex and the city" filmen har premiär! :-) Det har ju börjat stå en del om den både här och där nu eftersom de startat inspelningen och bl.a. läste jag att Carrie & Mr.Big blir sambos också såg jag en bild på en gravid Charlotte?!  Hoppas de slutar att skriva så mycket om handlingen a.s.a.p.  för annars finns ju risk att vi vet "allt" redan före vi sett den och det vore tokigt.

Det är härligt att ha något så "stort" som den här filmen att se fram emot! :-)

Godmorgon tisdag!

168397-1222
Bilden är från igår eftermiddag. När vi sagt "Hej då" till J & E så gick vi iväg ut och jag passade på att ha en liten "mys dejt" med min vän Trine medan mitt hjärta sov sin eftermiddags "nap". Det var grått och regnigt och som ni kan se så har jag en H&M påse vid min sida.. Vad som är i den? Det får ni se senare idag! ;-)

Å vad det är är underbart med sovmorgon! :-) Mitt hjärta vaknade vid kl. 05 och hostade jätte mycket, då fick hon ny blöja & en flaska med mat och sen somnade hon om bums. Och nästa gång hon väckte mig var kl. 08.30! Så länge var det längesen hon sov. Underbart, underbart, underbart!!!!! :-)

Nu sitter mitt hjärta och leker inne på sitt rum och väntar på att jag ska "göra morgon" med henne. Hon blir hemma från dagis idag också och vi ska gå till apoteket senare och se om de har något som skrämmer bort hennes dumma hosta. (Men jag är en person som själv aldrig tar medicin eller tabletter etc för jag tror på att kroppen fixar till sig helt själv, utan hjälp, så därför är steget långt innan jag går och shoppar på Apoteket.. Men idag ska vi i alla fall gå och höra vad de säger.)

Senare idag ska jag gå och titta på "ett jobb/uppdrag" jag kanske ska göra. OM jag anser att jag kommer att klara av det så ska jag berätta för er vad jag ska göra! ;-)

Nu ska jag ta och göra oss klara för dagen här så jag passar på att önska dig en underbar tisdag! Tänk - om några dagar är det fredag igen, är inte det en härlig känsla?! :-)


Sov gott!

168397-1221
Jag bäddade rent tidigare idag och passade då på att ta en bild så att ni får se hur en del av vårt sovrum ser ut. Jag matchar stora och lilla sängen med likadana rosa/vit randiga sängkläder från Lexington. Den vita nallen mitt i sängen brukar inte vara där men just nu är det en av Johannas favoriter att mysa med på morgonen så den fick bli med...

Tyvärr var nya "Sköna Hem" inte så inspirerande & bra som jag hoppats på så nu längtar jag efter nya "Family Living" istället som kommer snart.!

Mitt älskade lilla hjärta hostar för fullt inne på sovrummet och jag tycker så synd om henne. Hoppas, hoppas att hon snart slipper sin förkylning. Själv är jag mycket bättre men har också den dumma hostan kvar...

Nu lockar min nybäddade säng så jag ska faktiskt ta och gå och lägga mig rekord tidigt! klockan är ju "bara" 00.30. ;-)   Att krypa ner i rena sängkläder är bara bland det absolut skönaste som finns så jag känner på mig att jag kommer att sova extra gott i natt!

Jag avslutar den här mysiga & regniga (oh yes, ikväll har regnet smattrat mot fönsten och det har varit hur mysigt som helst!) dagen med en text ur "Sköna Hem":

"Alla vet hur mycket en god natts sömn betyder - men är den värd 60.000 dollar?"
Tidningen Newsweek om Hästens nya superlyxsäng Vividus. Svenskt pris ca 455.000kr.

Och på tal om det.. Min prinsessa sover på en Hästens och hennes rutor är ljung & vita så man kan nog lugnt säga att hon "sover som en prinsessa" :-)

God natt & Sov gott!

P.S De enda butiker Sköna Hem tipsade om som var samma som "mina" var: R.O.O.M. & Svenskt Tenn, alla de andra var typ Myrorna & Åhlens City... märkligt! Det var föresten en artikel om interiör/design bloggar också.

P.S 2. TACK snälla ni för dagens alla inlägg! You make me happy!

Dagens & gårdagens.

168397-1220
Igår shoppade jag "trädet", idag bladet.

Jag tycker att sånna här små "myrten" träd är SÅ fina men de är ju bara SÅ svåra att få att överleva mer än några veckor... Så - när jag shoppade den igår så lovade jag mig själv att jag ska vårda den väl och den har nu fått en egen plats på vår "köks-ö".

Mitt tips är att köpa ett sånt här litet "träd" för att ha just på köket, tex på bänken, eller i fönstret, eller på en skänk.. för de är så snygga & stilfulla. 

Dagens "blad shopping" blev nya "Sköna Hem". Och skönt är precis vad jag ska ha det nu då jag ska hoppa upp i soffan och mysa med mitt nya blad med hopp om att det ska inspirera!  Jag ser att det står "Stockholms bästa inredningsbutiker" på the cover. Om jag fått välja så hade jag valt: R.O.O.M., Bruka Design, Newport, Fogia, NK-inredningsplanet och Svenskt Tenn. Jag ser nu fram emot att se vilka "Sköna Hem" har valt!

Oj, nu är det "E-Type" på TV  med en ny låt (repris på "Babben"), han har varit en av mina favoriter i alla år. Perfekt party/dans/power walk musik! Jag ska dansa mig in i vardagsrummet nu jag... ! :-)

Tack!

168397-1218
De rosa hjärtan i trä som sitter fast i tulpanerna är sååå söta!

Jag är heldig (norskt ord = lyckligt lottad) som har så underbara vänner som ger mig så fina födelsedagspresenter.   Idag fick jag de här vackra tulpanerna, de fina rosa ljuslyktorna och ett sött kort  av Josefine.  Tusen miljoner TACK vännen! :-)

Lunchmiddag.

168397-1217
Josefine var fotograf.

Här är jag i full action med att göra klar lunchen. Eller lunch och lunch... klockan blev ju närmare 16 före vi började äta så för många är nog det mer middag kanske? Tror helt enkelt att jag kallar det för "lunchmiddag"!   Jag bjöd på pasta med räkor i curry sås också lyxade vi med en "dagens" för att fira att de tar bort byggställningarna på halva vårt hus idag!

När jag skriver om mat så känner jag att jag är ganska hungrig.. kanske det börjar bli dags för mig att äta middag på "riktigt" nu, klockan är ju trots allt 22.30 !? ;-)

Johanna & Elian.

168397-1216

Här sitter sötisarna och mumsar på köttbullar & majs. Smarrigt värre! :-)

Fin besök!

168397-1215
Jag tog bilden med Josefines kamera så det är hon som har gjort den så fin i kanterna.

Idag hade vi som sagt jätte mysigt besök av våra kära vänner Josefine & Elian. Eftersom det var så jätte länge sen de var här senast så var det extra KUL att se dem hos oss idag!

TACK snälla söta ni för att ni förgyllde 2 förkylda prinsessors dag!  Och FÖRLÅT för att jag blev klar med lunchen så tok sent... lovar att vara snabbare nästa gång så att ni hinner smälta maten före ni ska äta middag ;-)

Här pågår nattning & Idol.

168397-1214
Min sötis i sin vagn i eftermiddag då vi var ute och mötte upp Trine.

Mitt hjärta ligger och hostar i sängen och kan inte somna så jag springer mellan sovrummet och köket eftersom jag försöker få med mig så mycket jag bara kan av Idol.  Och jag undrar bara : Är inte Mattias plötsligt VÄLDIGT lik "Snygg Erik"?

"So far" är Sam och Mattias mina favoriter i kväll... måste tillbaka till mitt hjärta nu... bloggar mer sen!

Jätte mysig eftermiddag!

168397-1213
Här säger vi "Hej då" till Josefine & Elian i hallen nyss.

Oj, oj vad stressig det blev här tidigare idag. Jag bjöd hem min sötaste vän Josefine och lilla Elian på lunch hos oss kl. 14 och eftersom jag hade ett litet städjobb att göra innan jag vågade släppa in någon här så blev det "full fart" kan jag lova.

Jag dammsög, torkade, plockade, kastade in saker i garderoben (smart trix ;-) , fixade iordning mig själv, fixade iordning hjärtat etc etc. Och när de kom så gick jag ut och handlade och sen bjöd jag på den goda räkpastan men det blev nästan middagstid innan maten var klar men vad gör väl det när man  har så trevligt?!

Det var hur mysigt som helst att ha dem här på besök för det var jätte länge sen sist. Jag ska lägga ut fina bilder från vår em senare för nu har jag en jätte trött liten förkyld prinsessa här så jag ska genast göra oss klara och sen ska vi gå ut en tur så att hon får sova.

Bloggar mycket mer i kväll! :-)

Vår nya utsikt!

168397-1212
Johannas gardiner kommer från "Himla", Hello Kitty telefonen har jag shoppat för länge sen på en tillfällig Hello Kitty butik som var i Bogstadveien, lampan är från "Donaldson" och den rosa hästen hittade jag på en butik vid norsk/svenska gränsen en bra stund före hjärtat föddes och den blev jag helt kär i...

Jag kände att jag måste ta en bild och visa er vår LYCKA! :-)  Nu är som sagt plasten för fönstren och det blå nätet som hängde utanför byggställningarna borta och nu monteras ställningarna ner så snart är ena sidan av huset äntligen klar!

Framsidan däremot ska bli klar till 1:a oktober säger dom.. så jag håller tummarna!

Å, vilken härlig dag det här är! :-)

P.S i mitt lyckorus så glömde jag att skriva att mitt hjärta vaknade vid kl.3 i natt igen och hostade hur mycket som helst så hon får vara hemma från dagis idag också. Vill att hon ska bli i "topp form" före hon går dit igen. Så vi myser hemma.

Vår LYCKO dag!

168397-1211
Här står en totalt nyvaken liten Johanna i sin "pyjamas" (hon vill inte ha pyjamasar med ben..) och väntar på att jag ska "göra morgon" med henne.

Idag vaknar jag till världens bästa ljud! Nämligen ljudet till att de MONTERAR NER BYGGSTÄLLNINGARNA på innergården! Så nu är det total LYCKA här! Det är nästan så att jag måste öppna en flaska champagne och fira! ;-)

Trots att det var värsta oljudet (de hammrar, släpper ner stora saker i backen, ropar till varandra etc etc...) så lyckades ändå jag och hjärtat att somna om för vi tyckte att oljudet var "ljuv musik" :-)  För efter 5 månder bakom nät / plats / byggställningarn så ska vi nu få in solljuset igen och vi kommer att kunna SE ut! Hur lovely som helst!

Nu är vi helt nyvakna så vi sov rekord länge idag. Skönt! Ska nu ta tag i den fantastiska dagen här!

Hoppas att du känner dig klar för en ny vecka och att din dag startat lika bra som våran! Jag och Johanna önskar dig en underbar dag! :-)

P.S nu gör de reklam för kvällens IDOL på TV, jag längtar redan till jag får se hur det går för mina favvosar!

God natt sköna söndag!

168397-1210
Här är bild på de FINA presenterna jag fick idag. Pärmen & skrivboken från Ordning & Reda är bara de finaste! Och de underbara servetterna kommer att förgylla många frukostar/luncher/fika & middagar. Tack - igen - vännen! :-)

I kväll har jag "plockat" och "donat" här hemma så att jag och mitt hjärta ska vakna till en fräsch måndag. Och när jag höll på så gjorde jag en upptäckt...... Vi har ju bott i den här lägenheten i ca 1,5 år och plötsligt upptäcker jag att det är belysning inne i garderoben i hallen! Det hade jag absolut ingen aning om. Är det inte ganska fantastiskt att jag kan upptäcka en sån sak "sådär" bara?! Jag skrattade länge för mig själv kan jag säga. Äntligen så SER jag där inne. Tjohooo! :-)

Nu ska jag lyxa med lite tårta här och bläddra i nya "Femina" som jag köpte idag och sen ska jag gå raka vägen till sängen och drömma härliga drömmar.

Hoppas att du sover gott och att du är klar för en ny vecka när väckarklockan ringer imorgon bitti!

God natt & sov så gott! :-)

P.S TACK Camilla för kortet jag fick i posten igår! Jag blev jätte glad! :-) Och Jonas - min vän - jag har I N T E glömt bort dig!! Jag ringer dig imorgon, det lovar jag! Och GRATTIS på födelsedagen i efterskott..!

Dagens tips!

168397-1209

I dagens "Aftonbladet" hittade jag den här bilden på ett splitter nytt nummer av "mama"! Det betyder att det kommer ut "anyday" nu så vi får hålla utkik i butikerna! Jag längtar till jag får läsa mer om Pernilla Wahlgren för jag tycker att hon är en så cool mama!

Sovrummet.

168397-1207
Bilden är tagen av en journalist som gjorde en reportage om mig för en svensk tidning.

Här ser ni sovrummet. Som omväxling så hade jag inte rosa just då ;-) Istället var det "Lexington/R.O.O.M." stilen inne på sovrummet. Men då jag hade bott där ett tag (biderna togs ganska precis efter att jag flyttat in) så gjorde jag om och precis som i Carries lägenhet så hade jag då rosa fondvägg bakom sängen.

Min "Carrie" lägenhet".

168397-1206
Här ser ni vardagsrummet. Tavlorna bak soffan hade jag ännu inte hunnit hänga upp då bilden togs. Bilderna från den här lägenheten är tagna av en journalist som gjorde en reportage om mig för en svensk tidning.

Som "tröst" för att ni inte får se bilder från det hem jag bor i NU så kom jag på att jag ju kan visa er hur mina tidigare hem sett ut! Så - jag startar med min "Carrie" lägenhet som jag bodde i efter att jag skiljt mig och fram till att jag träffade JIG.

Lägenheten var super, super mysig och passade mig helt perfekt! Lägenheten var en "2 rums" och när man kom in så var det en liten hall med toalett och en ingång till ett litet mysigt kök. Sen var det ett stort vardagsrum som även hade en "matsalsdel" + mysig öppenspis och sen var det ett sovrum med ingång till ett badrum. (jag gillade att det var separat toalett & bad, för då var inga gäster inne där jag hade dusch + tvättmaskin/torktumlare).

Jag hade 2 (!) balkonger, en från vardagsrummet (dörren syns på bilden) och en från sovrummet. Från båda balkongerna var det helt underbar utsikt. Från den ena såg jag min vackra gata + en glimt av Oslo fjorden, och från den andra såg jag "hela Oslo" (självklart inte HELA, men mycket...) , det var bedårande fint...!

Jag trivdes fantastiskt bra i den här lägenheten! :-)

Optimist!

168397-1205
Mitt förkylda lilla hjärta har varit ovanligt "nära" mig hela helgen och det har varit jätte mysigt.

Att jag är optimist är en GOD egenskap för det bidrar till att  jag ser livet från en solig & rolig sida!  Men -  det innebär också att jag ofta tror att jag ska hinna med MYCKET mer än jag klarar av....

Så - kära vänner- jag har tyvärr inte fått tid att fixa till här hemma i helgen eftersom jag är ensam hemma med mitt förkylda lilla hjärta. Hon har självklart min högsta prioritet och allt "annat" jag får gjort är bara en bonus. I vanliga fall så brukar hon leka massor själv och jag brukar hinna få gjort en del men nu då hon är så förkyld så märker jag att hon gärna "håller mig i handen"....

Och eftersom hon är prio 1. så får ni helt enkelt se fram emot att se bilder från vårt hem en annan dag. Men som man brukar säga: "den som väntar på något gott.."

Nu somnade mitt hjärta precis så nu ska jag försöka fixa mig middag här + städa till lite. När vi lekte tidigare så monterade jag samtidigt ihop 10 (!) boxar från IKEA, det är fantastiskt vad mycket vi tjejer klarar av att göra samtidigt ;-)

Vår mysiga eftermiddag..

168397-1204
Min lilla prinsessa var SÅ busig och försökte få tag i tårtan heeela tiden ;-)

Det var som sagt hur mysigt som helst att besöka min vän Kjersti idag :-) Hon bjöd på den mysigaste lunchen och till dessert: min favorit tårta! (se ovan!). Det är massor med hallon på toppen och choklad runt om och ja, den är bara den absolut godaste!!

Och inte nog med det - jag fick dessutom super fina rosa presenter! Tusen miljoner TACK kära vännen för en underbara timmar hemma hos dig i ert nya fina hem. Lägenheten är "perfekt" och du strålande som alltid! TACK för att du är den du är! :-)

Nu pågår nattning av en trött liten Johanna här.

En perfekt söndag!

168397-1203
Jag och mitt hjärta har paketöppning hemma hos Kjersti.

Vi har haft en super super mysig eftermiddag hemma hos Kjersti. Skriver mycket mer senare för nu är är det som vanligt mat / lek / bad / nattning...

Hoppas att du har en lika härlig söndag som vi har!?

Sneak preview....

168397-1201
Köket sett från soffan...


Nu är jag och hjärtat på väg till lunch. När är är tillbaka får ni - som lovat - se fler bilder från vår lägenhet.


Njut dagen! :-)


Morgonmys i soffan.

168397-1200
Jag tar bilden själv med höger armen..

Här är jag och mitt hjärta alldelens nyss i soffan. Hon äter sin "morgonflaska" och jag ligger och myser...  Sånna här stunder är bara helt underbara. Det är bland det bästa jag vet att ligga precis så här med min älskade Johanna i soffan en söndag morgon.

Utifrån den här bilden så passar det här ordspråket bra idag:

"Njut av livet - det går inte i repris."

Godmorgon sköna söndag!

168397-1199
Mitt hjärta sitter och leker med en av sina favorit leksaker: en liten Hello Kitty väska som JIG hade med sig hem från N.Y i höstas. Hon är lika glad i väskor som sin mamma...! :-)

Å så härligt med söndag! Man allvarligt talat - känns det inte som att det var söndag "igår"? Tiden går i raket fart ! Och tänk - om 3 månader och 1 dag är det.... JULAFTON! Det betyder att julkalendern startar om 68 dagar!  Här i Norge är det jätte stort med julkalender och man gör egna julkalendrar både till sina barn och till sin älskade. Men det ska jag berätta mer om då det närmar sig...! Jag gjorde föresten en jätte fin rosa julkalender till alla mina Gizmo kunder som de fick i posten.

Mitt hjärta vaknade vid kl. 3 och hostade och hostade och hostade.. men hon är beundransvärd min lilla sötis för hon blir inte ledsen eller irriterad, hon bara hostar klart och sen somnar hon om. Sen vaknade hon vid kl. 7 och var hungrig (det händer alltid då hon somnar redan vid 8) och sen somnade vi om IGEN och vaknade vid kl. 9. Härligt!

Nu sitter hon och plockar med korten i korgen vid min sida och jag tittar på Nyhetsmorgon på TV4. Alexander Bard är gäst och jag blir alltid lika fascinerad över att han ALLTID går i shorts. Oavsett väder eller situation. Snacka om att köra stenhårt på sin egen stil!

Idag är jag och mitt hjärta bjudna på "födseledagslunch" hemma hos min bästa vän Kjersti. Men det är inte hon som fyller år, nej, det är för att fira mig hon bjuder oss. Fantastiskt snällt!

Jag önskar dig en riktigt härligt, skön & avkopplande söndag! :-)

P.S ni som väntar på att jag ska höra av mig ang. de barnkläder jag selger - jag har INTE glömt. Jag har bara så hektiska dagar när jag är ensam hemma med mitt hjärta så saker tar tid.. Jag hör av mig snart!

Från soffan till sängen...

168397-1198
De här fantastiskt vackra rosorna fick jag idag av min vän Trine för att jag fyllt år.

I kväll hände det igen... jag somnade i soffan. Så nu sitter jag här med super torra linser i ögonen och skriver på köket på vägen mot badrummet. Jag känner mig helt i sömn så nu ska jag skynda mig att hoppa i säng och det ska bli så himmelskt skönt!

Jag upptäckte föresten att jag redan hade sett den där Miss.Beckham dokumentären (många program går på svensk TV ena dagen och norsk andra eller tvärtom..) så jag zappade och hamnade på "Babbens" talkshow på SVT. Den hade jag inte aldrig sett förut och till min stora glädje så var en av mina favorit artister gäst: E-Type!  Jag trodde första att programmet gjorde reklam för min JIG´s basketballshop.com för dekoren i studion var lika orange som hans loggo etc ;-)   (surfa in på JIG´s butik här:
http://www.basketballshop.com )

Nej, nu måste jag dyka i säng innan jag somnar sittande...zzzz...  Mitt dagens tips blir: När du sitter framför TV´n och  känner dig jätte trött och ögonlocken faller ner och du gäspar oavbrutet - res dig upp ur soffan och gå och lägg dig i sängen! Det är SÅ mycket skönare att sova en lång natt i sängen än en halv i soffan.! ;-)

God natt & sov så gott!

Ikväll ska jag softa med Miss.Beckham.

168397-1197
Jag köpte boken för länge sen men jag har faktiskt inte läst så mycket i den ännu.. Tycker att the cover är absolutely FAB.!

Min älskade lilla Johanna somnade blixt snabbt i kväll för hon var bara sååå trött så nu ska jag MYSA! :-)

Jag har precis hällt upp ett kallt glas vitt vin, tänt massa ljus, satt de vackra rosa rosorna jag fick i vatten och kl.20.30 ska jag hoppa ner i soffan med Gucci och titta på "Victoria Beckham i USA".

Miss.Beckham är ju en sån där tjej som man antingen hatar eller älskar. Jag vet många som absolut inte klarar av henne men själv så tycker jag att hon är läcker! Men jag tyckte att hon var mycket, mycket finare i sina långa extensions, hon såg mycket "glammigare" ut då och det klär henne. Hennes garderob hade varit en dröm att ha....men jag får vara nöjd med att äga hennes jeans...!

Nu njuter vi kvällen tjejer! :-)

(och killar så klart...!)


Mysig stund på Odeon.

168397-1196
Jag och mitt hjärta på Odeon nu i eftermiddag. Hjärtat fick låna min mobil lite, men bara lite.. ;-)

Mitt hjärta myste under en varmt och skön filt och jag tog ett glas vin och hade "girltalk" med min vän Trine. Det passade perfekt med en stund på Odeon i eftermiddag. Riktigt mysigt var det!

TACK så jätte mycket snälla Trine för de otroligt vackra rosorna jag fick! Snäll är du! :-)

Nu är min lilla prinsessa jätte trött så jag håller på att hälla upp hennes kvällbad och sen blir det tidig nattning idag. Jag återkommer då hon somnat.

Önskar dig en riktigt kul kväll! :-)

För & nackdelar.

168397-1195
En bild ur min butik 2003.

Allt har sina för och sina nackdelar men eftersom jag försöker leva mitt liv i en positiv anda så väljer jag att fokusera på fördelarna. Så - fördelen för mig att inte ha en butik just idag, lördag är:

*att jag är LEDIG! (jag har jobbat varje lördag sedan jag var 14 år...)

Men - SOM jag saknar min butik just på lördagarna. Det var alltid en extra skön feeling i butiken för det var extremt mycket kunder och alltid lång kö till provrummen, vi bjöd alla på godis ur en jätte stor skål fylld med Bamsemums, Bilar, Pops etc. och stämningen i butiken var helt speciell.! Därför tänker jag alltid extra mycket på min Gizmo på lördagar och myser med minnena. :-)

Som ni säkert förstår så kom vi oss aldrig ut. Mitt hjärta blev såå trött så hon somnade bums då jag la ner henne i sköna sängen.

Jag ska passa på att städa till lite här nu då hon sover. :-)

Lek pågår.

168397-1194
Mitt hjärta sitter och leker inne på sitt rum så nu är det - som ni ser - fullt kaos därinne. Men det är ju bara härligt!

Här pågår lek inne på sessans rum, JIG har precis rest bort på jobb och jag sitter här med mina berömda hårrullar och lyssnar på Daniel Lemma. Men nu ska jag göra ett "ryck" här så att vi kommer oss ut så att sessan får sova i vagnen.

När vi är tillbaka ska ni få dagens tips! :-)

Fabulous lördag!

168397-1193
Min lilla prinsessa sitter och myser i den super fina rosa (fusk) pälsen inne på Høyer butiken igår :-)  Pälsen är bara helt underbart bedårande! Den kommer från ett franskt märke som heter "Petit Patapon". Den dagen hjärtat börjar att gå så tror jag vi måste shoppa den...!

Så otroligt LYXIGT med lördag! :-)

Solen skiner från en vackert höstligt blå himmel och man riktigt känner att det är lördag "i luften". Lovely! Dagen idag är en perfekt dag för shopping, café mys, ett glas vin i solen, en promenad i parken....och! att ge någon man tycker om en puss!

Min morgon startade högst speciellt. Lilla darlingen vaknade vid kl. 05 och var hungrig och snuvig och då flyttade jag över henne till mig i stora sängen och hon somnade om så där härligt mysigt vid min sida (vi låg "sked") och sen vaknar jag vid kl. 8 av att jag hör att hon kryper på golvet!??!?? Då hade mitt lilla hjärta tydligen tagit sig ner från sängen på något smidigt sätt och kröp glatt iväg bort mot köket. Det kallar jag en galen start på dagen! :-)

Jag hämtade tillbaka henne till sköna sängen och vi låg och myste länge alla 3. Nu är jag ny duschad och vi tittar på Nyhetsmorgon på TV4 och jag njuter av att det är just lördag!

Hoppas att du också har en rktigt mysig morgon och att du får en FAB dag! :-) Oj, nu fick jag höra att det är "höstdagjämning" idag (de sa det precis på TV), härligt! då har vi en anledning att fira! Så - kos dig med ett glas vin eller bubbel idag! ;-)

Ett litet shopping tips!

168397-1192
Armband från H&M.

Jag är egentligen inte alls så glad i de plastarmband som är så "inne" nu. Men! det här super söta svarta platsarmbandet med HJÄRTAN kunde jag inte mostå. Det var bara SÅ fint!  Och det var priset också: 39,50nok. Så... det här blir mitt shoppingtips till er som ska ut på stan imorgon lördag!

Nu ska vi äta "late dinner"  här och sen ska jag mysa med nya "Klick!" (Aftonbladet). Jag hoppas att du har en underbar kväll och att vi ses imorgon!

Tack för idag! :-)

Soft fredag kväll...

168397-1191
En till bild på oss på innergården på väg in.... Idag hade jag på mig mina nya favvo byxor, linne/singlett från By Malene Birger, svart topp (modellen är en av mina absoluta FAVORITER! jag shoppar nya likadana varje år) från Filippa K, skinnjacka från "Stella Nova" (mitt danska favorit märke, sålde det i min butik) och mina stövletter är favoriter från "BilliBi" som jag shoppat i Köpenhamn.

Jag var så stressad då jag skrev förra inlägget men nu är det hur lungt och stilla och skönt som helst här! Mitt älskade hjärta somnade sött strax efter 21 och till min stora glädje så fick jag med mig nästan hela Idol. Precis som igår så grät jag idag igen då Miss.Picasso gick vidare så nu är det bara att inse att det är henne jag håller tummarna för! Också gillar jag Sam också, han har så skön röst också verkar han så cool. Idol är BRA underhållning!

Vår tur gick som sagt till Høyer även idag. Jätte mysigt var det och KUL att jag by suprice mötte Kjersti för vi hade inte setts på jätte, jätte länge. Hon skulle egentligen och träna men så slutade allt med att både hon och jag lämnade butiken med mer än vi tänkt oss i påsarna... lovely...!! ;-) 

Jag fick aldrig tid att gå innom Zara idag men! jag var innom H&M på vägen hem och shoppade med mig ett jätte sött armband som jag självklart visar bild på senare. Det blir mitt shopping tips till er som ska på stan imorgon!

Nu ska jag slänga in 2 pizzor i ugnen här innan middagen blir nattamat. Jag har tänt massor med ljus och jag sitter och mumsar på en "dagens". Super härligt! och det passar mig perfekt idag eftersom jag är så förkyld.

Nu myser vi hemma.

168397-1190
Här är jag och min lilla darling nyss ute på gården på väg in. Mina nya byxor är de skönaste!

Nu har mitt hjärta precis fått sin kvällmat och nu pågår lek här. Vi kom oss inte ut förren vid kl. 16 och då hade vi en jätte mysig tur ner till "Høyer" där vi besökte min bästa vän Petter idag IGEN! Och när vi kom dit så var en annan av mina bästisar där, nämligen Kjersti! Det var en glad överaskning! :-)

Ska mysa med min lilla älskling nu, skriver mer då hon har somnat.

Hoppas att du har en riktigt mysig, festlig, rolig & lycklig kväll! :-)

P.S galet KUL att ni är så många som har de där sockarna nu, de är bara såå mysiga! Ni får tänka på "Gizmolinas" när ni har på er dom ;-)

Dagens shopping tips!

168397-1189
Mysiga Hello Kitty sockar från H&M för 59,90nok och senaste Damernas Värld (nr.11) som är riktigt bra. Pris. 43kr.

Om du har ca 100kr "över" och har lust att shoppa något inför helgen så tycker jag att du ska köpa de här super super sköna & mysiga sockarna i one-size på H&M och senaste Damernas Värld som var så ovanligt jätte bra!

Ta sedan på dig de mysiga sockarna och hoppa upp i soffakroken med senaste Damerans och ett glas vitt och MYS!!! Det passar perfekt att göra det i kväll eller kanske på söndag?

Nu ska vi verkligen gå ut här (har varit på väg länge nu..) .

Se min nya stil!

168397-1188
Fångade min lilla darling i farten precis nyss.. på väg in i vardagsrummet..

Sedan några dagar tillbaka har min lilla älskling NY stil! Hon har nämligen börjat att krypa på "allafyra", tidigare har hon liksom "ålat" sig fram. Alltid kul med förändring!

Som genom ett mirakel så FUNGERAR NU min kamera igen! Det som skulle till var att hjärtat kastade den i golvet ett par gånger till så att batteri och minneskort flög ut (för den var ju ändå trasig) men jag tänkte att nej, jag ger mig inte, den SKA fungera! Så - jag satt tillbaka alla delar och vips! så började den att fungera efter att jag använt tape för att få igen den lilla luckan till batteriet. Så nu är det total LYCKA här!! Helgen är räddad! ;-)

Bus!

168397-1187
Webcam är bra att ha nu då min riktiga kamera är död..

Just nu sitter mitt hjärta så här i mitt knä och skakar helt vilt på en tom Kina-snacks påse :-)  Hon har blivit lika tokig i dessa godsaker som sin mamma.. ;-) Busigt värre!

Nu..

.. hör jag att hjärtat hostar massor så jag misstänker att hon är  på väg att vakna. Då ska vi ta och göra oss klara och gå ut i det vackra soliga höstvädret! Det blir en tur till Skøyen idag, IGEN!, också ska jag gå innom Zara och titta efter eventuella nyheter.

Nu ska jag sätta på Daniel Lemma här hemma så att jag kommer i skön fredags stämning! :-)

Dagens musik tips!

168397-1186
Bilden är från
http://www.daniel-lemma.com

Det känns plötsligt som att dagens tema är "musik" här på bloggen idag! :-) Så - därför passar jag på att tipsa er om en av mina svenska favvo artiser: Daniel Lemma.!

Hans musik är bara super  behaglig och skön att ha på när man är hemma och lagar middag, softar, dricker vin... Jag ÄLSKAR hans låtar!  Han är en klar favorit i min cd spelare! :-) Sen är det lite coolt att inte så många känner till honom också och det gör att du kommer att göra succé om du spelar hans musik då du har gäster hemma för alla kommer att säga: "vem är det vi lyssnar på?? gud så bra musik!" .

Om du ska köpa en cd idag så tycker jag att du ska köpa Daniels. :-)

P.S hans musik är med i den svenska filmen "Jalla, Jalla" och i den spelar han en liten roll också...!

The story of my life...

168397-1185
Intervju med mig i "Gefle Dagblad" mars 1995.

Okej, here we go again..! Eftersom min kamera är stendöd och jag därför ändå inte kan fota några nya fina bilder så passar det bra att jag fortsätter historien om mitt liv. Det passar dessutom perfekt nu då min sessa sover så sött.

Kommer du ihåg vad jag skrev om sist? Jag skrev om mitt jobb på Filmstaden uppe i Luleå där jag gick ifrån att jobba extre i biljettkassan till att bli biochef. När jag avslutade min berättelse då så skrev jag att jag skulle flytta till Gävle... Vi har med andra ord kommit fram till 1995!

Att jag skulle börja jobba som ny biochef för Filmstaden i Gävle i maj 1995 blev en jätte stor nyhet i Gävle. Det var en stor färgbild på mig på 1:a sidan i "Gefle Daglbad" och inne i tidningen var ovan intervju. Även "Arbetarbladet" hade detta som en stor nyhet. För mig var det överaskande hur stort detta var!

Det att det var just så "stort" att ha detta jobb i Gävle gjorde att jag fick göra så otroligt mycket mer än att bara vara biochef vilket var helt fantastiskt.! Men mer om det senare, nu ska jag ta det från början.

När jag flyttade till Gävle så hade jag bara varit där 1 gång tidigare för att se mig omkring och känna mig för om det är kunde vara en stad för mig?  Så jag kände med andra ord bara hon som haft mitt jobb tidigare (Maud), men i övrigt var allt nytt för mig och det kändes jätte spännande!

De första månaderna fick jag bo på hotell i närheten av Filmstaden något som självklart var oerhört bekvämt (slippa bädda sängen, alltid nya fräscha handdukar, stor frukostbuffé etc etc.) men det blev extremt tråkigt i längden. Så gissa om jag blev glad då jag en dag fick nycklarna till en helt FANTASTISK lägenhet i "Rosa Huset"!

Jo, det är faktiskt sant, huset var inte bara rosa, det hette dessutom "Rosa Huset"! :-) Det var ett äldre vackert hus och högst upp var min fantastiska lägenhet på ca 150 kvadrat med stora vackra rum och högt i tak och öppenspis och klädkammare och en liten trapp upp till en underbar takterrass där jag kunde sitta och sola mig.  (ååå vad det är synd att jag inte kan visa er bilder.) Jag trodde inte att det var sant att jag fick lägenheten (hyres.) men han som ägde huset såg det som en ÄRA att få hyra ut till den nya biochefen i stan :-)

Mitt jobb i Gävle var mycket mer krävande än i  Luleå vilket gjorde att det var en oerhört lärorik tid. Jag hade ansvaret för en mycket större biograf med högre omsättning och större personalgrupp. Snittåldern på personalen var dessutom betydligt högre än i Luleå vilket gjorde mitt arbete mer krävande och det passade mig perfekt. För jag trivs som bäst när jag hela tiden får utveckla mig själv i min roll.

Min tid i Gävle var som sagt fylld av så mycket annat än de dagliga rutinerna på kontoret på Filmstaden, bl.a. följande:

Jag pratade på radio i ett eget kort litet "program. Varje torsdag gick jag iväg till en lokalradio och berättade live om veckans alla filmpremiärer. Det var jätte kul! :-)  Jag skrev "Krönikor" i Gävles "Nöjesnytt" (ett gratismagasin) varje nummer. Jag hade en egen "kolumn" (precis som "Carrie" ;-) och där skrev jag huvudsakligen om filmens fantastiska värld. Jag var med och provsmakade bakelser inför Gävles 550-års jubiluem, m.m. , m.m, m.m,....

Och när jag genomförde en större omorganisering på Filmstaden så skapade det enorma rubriker. Det var på löpsedelarna, det var i tidningara och det var på lokal TV och radio.  Det var en tuff period eftersom mitt arbete var att "slimma driften"  vilket medförde att några fick gå ner på timmar, någon fick sluta och vissa fick nya arbetsuppgifter. Att förändra arbetsavtaler med människor är inte alltid en dans på rosor men eftersom syftet var att förbättra driftsresultatet på biografen så var det för allas bästa.  Jag lärde mig oerhört mycket på att genomföra något så stort och obekvämt.

Under hela min tid i Gävle - då jag föresten också fick helt fantastiska vänner!! - så var jag tjänstledig från mitt biochefsjobb uppe i Luleå. Så - efter 1 år skulle jag ta beslut på om jag skulle vända tillbaka? eller om jag skulle bli?

Där och då var min högsta önskan och mitt mål att börja jobba på Marknadsavdelningen på SF Bios huvudkontor i Stockholm men tyvärr var det ytterst sällsynt att det blev någon ledig tjänst där och just nu var det därför ingen öppning för mig. Och eftersom jag hade min pojkvän uppe i Luleå ( vi pendlade då jag bodde i Gävle ) så beslutade jag att flytta hem igen.

Jag hade precis varit uppe och  träffat min Luleå personal igen och jag och min pojkvän var på väg att flytta in i en underbar lägenhet i ett av Luleås finaste hus (vi hade TUR, en bekant av min mamma bodde där) då personalchefen på SF Bio ringer och berättar att jag nu kan få börja jobba på marknadsavdelningen i Stockholm om jag vill?

Då satt jag fortfarande kvar i Gävle och blev totalt förvirrad???!? Vad skulle jag göra nu? Fullfölja mina Luleå planer? eller "hoppa" och ta steget att flytta till Stockholm för mitt "drömjobb" innom företaget? 

Vad jag valde? DET mina kära bloggläsare ska jag berätta för en annan dag då jag fortsätter min historia.! :-)

Men en sak vill jag bara ha sagt, innan jag slutar detta inlägg ang. min erfarenhet från min tid i Gävle:

VÅGA flytta och upptäcka nya "världar"!!! Var inte rädd för att flytta till en stad där du inte känner någon för jag kan garantera dig att du snabbt finner nya vänner! Det är precis som att vara på semester själv, man tvingar sig själv att vara mer social då man är ensam! :-) Också är det ju så fantastiskt spännande att se nya delar av landet/världen!

To be continued....!

Status.

Nu sover mitt förkylda hjärta i sin sköna säng och jag ska mysa med sen frukost. Har fått igång en av mina gamla rosa telefoner nu så vänner  - nu är jag på sms igen! :-)

Hoppas att du njuter dagen med BRA musik! :-) Jag återkommer efter min frukost...!

Mitt hjärta trummar för.... fredag!

168397-1184
Mitt hjärta i sina "morgonmyskläder".

Nu sitter mitt hjärta och spelar på trumman av glädje för att det är fredag!! :-)  Hon är lika glad som mig över att vi har en mysig helg framför oss nu och hon älskar musik. Så fort det kommer en bra låt på radion eller tvn så börjar hon att "dansa" med kroppen. Det är underbart att se! Speciellt för mig som alltid älskat att dansa. Det gjorde min mormor också. När hon var ung så kunde hon cykla fler min på grusväg för att få dansa.

Å NEJ!! .... nu råkade mitt hjärta tappa min kamera i golvet (hon sitter i mitt knä) och nu är den också död... Shit! det betyder att jag varken har mobiltfn eller kamera :-(   Måste ta och försöka få liv den nu på en gång för kamera kan jag INTE vara utan.

Önskar dig en underbart härlig fredag! Lyssna på BRA musik och dansa loss i vardagsrummet om du är hemma! :-) Och om du är på kontoret så kan du ju stänga dörren om dig och smygdansa lite vid skrivbordet ;-) eller i alla fall röra benen - under skrivbordet - i takt till musiken.!

Nu ska jag hoppa i duschen, jag är dunder förkyld men det förtränger jag :-)

God natt & sov gott!

168397-1183
Här är mitt hjärta bara ca 2-3 veckor gammal... själv är jag.. hmm.. lite äldre ;-)

Nu är klockan som vanligt jätte mycket, 00.45, och eftersom jag inte är helt i form så ska jag hoppa i säng nu innan jag gör som på bilden.... somnar sittande.. jag är nämligen såå tröttis...zzzzz...

Eftersom vi säkert sover ganska länge imorgon (som vanligt) så passar jag på att önska alla er som läser det här imorgon bitti en LOVELY fredag!!!! :-)

Fredagar är ju bara den BÄSTA dagen! Hela helgen ligger framför oss och väntar och ALLT kan hända.. ! Det är ju bara hur häftigt som helst!  Så - ENJOY! :-)

Mina nya favvo byxor!

168397-1182
Svarta stretch byxor från "Robin´s Jeans".

De här byxorna kommer jag att "flytta in i" i morgon för några skönare byxor har jag ALDRIG ägt! :-)

Jag tycker att de är SÅ coola med änglavingarna bak i guld, och eftersom dunjackan jag shoppat är kort i modellen så kommer vingarna att synas...!  Byxorna är från ett amerikanskt märke som heter "Robin´s Jeans" och de är hur stretchiga och snygga som helst i modellen. Precis så där tighta som man vill att de ska vara när man önskar att ha byxorna inne i stövletter :-)

När jag provade dem nyss här hemma så sa JIG direkt: "å, så snygga! de där passar dig perfekt!" och när han säger så då är det ingen tvekan - då är byxorna mina! ;-)


I love it!

168397-1181
Den här svarta dunjackan från "Moncler" är, på ren svenska, "skit snygg"! 

Kommer ni ihåg att jag har visat bild på den här jackan tidigare? Då skrev jag att den stod på min önskelista... Well, min önskan blev uppfylld !!  Så - gissa om jag är HAPPY nu! :-)  (TACK min älskade JIG för presenten!)

Jackan är "sporty" & snygg och den passar lika perfekt då jag ska gå turer med Johanna som när jag ska gå ut och ta ett glas en fredags kväll. Och eftersom jag inte är så där väldigt sportig av mig så kan jag ju i alla fall klä mig lite "sporty"! ;-)

P.S mamma - jag VET att den är kort, men den kommer bli super ändå! När det är riktigt kallt så har jag ju mina pälsar... :-)

Snyggaste jackan!

168397-1180
Den här jackan är 1.000.000 gånger snyggare i verkligheten.

Jag är helt KÄR i den här jackan! Den är svart och kommer från "See by Chloé" och är bara den snyggaste & stiligaste jacka jag sett på evigheters evighet. Den här blir en "klassiker" i garderoben och den kommer att vara exakt lika super snygg år efter år efter år....  I love it!!!


Shopping!

168397-1179
Här är jag på shopping i "Palma" på Mallorca sommaren 2003.

Något av det härligaste som finns är, tycker jag, att komma hem med shoppingpåsar och packa upp det man köpt! Känslan då man viker upp silkespappret som omsluter det plagg man noga valt ut ger en extra lyxig feeling och att sedan prova kläderna, eller hänga in dem i garderoben är riktigt riktigt KUL!  Speciellt om det är ett plagg som man sökt efter länge eller ett plagg som är så där galet snyggt att man blir helt HAPPY!!! :-)

Idag kom jag hem med 2 påsar från min och Johannas tur till "Høyer" och i kommande inlägg ska ni få se vad jag fick med mig.

På mina rosa påsar från min butik står det "Shopping makes me happy!". Och den texten har jag skrivit helt själv med eget typsnitt eftersom det är precis så det är för mig! :-)

En blivande shopping prinsessa.

168397-1177
Mitt älskade hjärta i december 2006, då var hon ca 4 månader sötisen. Hon fick bodyn i julklapp av mig och den sköna Gucci babyhandduken med huva shoppade jag på Gucci butiken i Köpenhamn strax efter att jag fått veta att jag var gravid. Det var en av de första "baby sakerna" jag köpte. Eftersom den är vit så kunde jag shoppa oberoende av om jag skulle få en prins el prinsessa :-)

När mitt hjärta satt på kassadisken och lekte med betalningsterminalen tidigare idag så kom jag att tänka på den här bilden ;-)

Hjärtat hade lite svårt att somna i kväll för hon visste inte helt hur hon skulle ligga i sin säng för att slippa bli så täppt i näsan.. Men till slut så hittade hon rätt läge och vips! så sov hon hur gott som helst.

Tyvärr går ju IDOL mitt i nattningen så jag fick inte med mig allt i kväll men den där "Miss.Picasso" får mig att börja gråta varje gång hon går vidare bara för att hon själv gråter så mycket. Det verkar vara en så jätte stor sak för henne att gå till final så när juryn i kväll sa att hon är en stjärna i världsklass så riktigt såg man hur GLAD hon blev. Henne håller jag tummarna för!

Nu ska jag ta och softa lite för min näsa rinner heeela tiden också har jag en dum hosta som tydligen trivs så bra i min kropp att den inte har några planer om att försvinna.. Försöker skrämma bort hela förkylningen med Kina Snacks nu, blir spännande att se hur det går ;-)

Snart tillbaka.!

Tekniska problem....!

168397-1176
Mitt lilla hjärta har redan lärt sig hur man gör då man betalar med kort i butiken ;-) Här sitter hon på kassadisken på "Høyer" butiken och trycker vant på knapparna.

Idag då vi gick hem så satt min lilla darling som vanligt och lekte med min mobiltfn i vagnen och vad händer? Jo, när vi går över gatan och kryssar mellan bilarna i värsta bilkön så råkar hon tappa telefonen i gatan och sedan då är den totalt jätte död... :-( Så - kära vänner som smsat mig eller som väntar på att jag ska smsa er: sedan runt kl. 17 är jag utan telefon.

Jag var innom Telebutiken och det enda personalen gjorde var att säga "din telefon är död"...  Så nu blir kvällens prosjekt att söka fram någon av mina gamla  telefoner och starta upp en av dom. Det här var min andra rosa Nokia som min prinsessa lekt sönder.  Hon är dyr i drift den lilla sötisen ;-)

Nu ska här badas och nattas och jag ska mysa med  IDOL och sen ska jag fortsätta "the story of my life" + svara på bröllopsfrågorna jag fick i ett tidigare inlägg (förlåt förseningen).

Önskar dig en mysig kväll!! :-)

En soft & mysig eftermiddag.

168397-1175
Jag och min lilla darling på väg hem från Høyer..

Vi har haft en jätte mysig eftermiddag nere på "Skøyen och jag ska berätta mycket mer snart men nu måste jag ge en hungrig liten tjej mat. Återkommer snart! Och just det ja.. jag har med mig hem byxor och jackor idag. Visar sen! :-)

TACK SÅ JÄTTE, JÄTTE MYCKET!!

168397-1174
Det här kortet är till DIG!  Printa ut det och sätt upp det på en bra plats för jag vill att kortet ska påminna dig om hur underbar du är!

Idag vill jag tacka er underbara blogg läsare för att ni är just precis: UNDERBARA! :-)

Era trevliga kommentarer gör mig verkligen  jätte,  jätte GLAD!!! Ni lyser upp mina dagar och ni får mig att tycka att det är fantastiskt roligt att blogga! 

När jag registrerade mig på "Bloggtoppen" (
http://www.bloggtoppen.se ) den 19:e juli så var jag till min stora glädje på plats 14 i kategorin "personligt" och på plats 141 över alla bloggar.

Nu, idag, den 20:e september så ser det ut så här:
Jag är på plats 5 (!!) i kategorin "personligt" (totalt 2.309 bloggar).
Jag är på plats 56 totalt på alla bloggar (totalt 9.698 bloggar)

Ni är ca 11.000 som läser min blogg varje vecka och det är helt fantastiskt!!!! Det hade jag ALDRIG kunnat drömma om den dagen då jag startade min blogg för att min mamma, pappa, bror & övrig familj + vänner skulle kunna följa mitt och Johannas liv trots avståndet mellan Luleå - Oslo.

Så - TACK så jätte, jätte mycket  för att ni ger mig så mycket positiv feedback som "peppar" mig att fortsätta att blogga!! 

Jag har lust att ge er alla en present men eftersom det är totalt omöjligt så får ni kortet här uppe i stället. Printa ut det och sätt upp det på anslagstavlan eller på kylskåpet och tänk på hur fantastisk du är varje gång du tittar på det!

Puss & Kram! :-)

P.S nu ska jag och min lilla darling gå ut så att hon får sova lite och så att jag får shoppa lite ;-)

En "win-win" situation.

168397-1173
Så här satt mitt hjärta på golvet brevid mig då jag skrev mitt förra inlägg.

Mitt hjärta ÄLSKAR min korg med kort etc som jag har här på köket. För att jag ska kunna sitta och blogga i lugn och ro så låter jag hjärtat plocka ur allt som är i korgen för det tar ungefär samma tid som det tar för mig att skriva ett inlägg så då är det en "win-win" situation för henne och mig ;-)

Nu jobbar jag på att bli klar här så att vi ska komma oss ut. JIG är riktigt dålig idag så han blir hemma från jobb och håller sig i sängen. Vi girls ska, som jag skrev tidigare, ta en tur ner till "Høyer" och vet ni vad jag har kommit på? Jo, att jag ska satsa på ett par riktigt snygga jeans för det behöver jag verkligen! Så - dagens mål är att hitta "the perfect pair of jeans"!

Hoppsan, nu är det någon som har bajskalas här vid min sida.. ;-)

Godmorgon torsdag!

168397-1172
Precis när jag skulle ta en morgonbild av min sessa nyss så la hon sig ner så här framför TVn. Hon är så förkyld min lilla darling så hon tycker det är skönt att vila :-)

Godmorgon! Vi är totalt nyvakna här och klockan närmar sig 10. De var länge sen vi sov så här länge! Men vi var vakna runt 07 och då myste vi i stora sängen med alla gossedjur och sessans favvo leksak: min mobil. Plötsligt hör jag någon säga "Hallå?, Hallå?" då är det hjärtat som tryckt in nummer och sedan ringt upp någon, busigt :-)

Nu ska vi ta tag i dagen här. Vi är förkylda alla 3 så JIG ligger och kurerar sig i sängen men ni vet ju hur det är med killar och förkylningar... de blir lite sämre än oss tjejer ;-)  Själv försöker jag att inte känna efter så mycket. Lite irriterande med hostan bara... men det går säkert över blixt fort! :-)

Som jag skrev igår kväll - dagen idag är en perfekt dag att förverkliga någon dröm på! Eller i alla fall att se till att man kommer ett steg närmare sin dröm...kanske det kan vara ett telefonsamtal man behöver ta... ett mejl man ska skicka.. ett jobbsamtal man behöver ta..  en person man önskar att kontakta.. Och nu närmar sig ju en ny weekend också så om det är någon du önskar att bjuda ut på en dejt så kan det var en bra idé att ta tag i det idag... ! ;-)

Vi ska ta dagen som den kommer eftersom sessan inte är i form också ska vi ta en tur till "Høyer" och luncha med Petter. Sen hoppas vi att vi snart får till att möta Josefine & Elian också men jag vill inte att min lilla darling ska smitta sin boyfriend så vi får nog avvakta lite..

Jag önskar dig en FAB dag!!

Hemma hos oss.

168397-1171
JIG i vårt kök en kväll i vintras... Jag är sååå glad över att vi har en öppenspis på köket för det är hur mysigt som helst. Och att ha en TV på köket är också super! Dörrarna bakom JIG går in till stuen /vardagsrummet och till höger om TVn är gången / hallen. Jag står och fotar vid spisen /konfyren.

Ni är jätte många som har efterfrågat fler bilder från vår lägenhet. Jag har lagt ut bilder från vardagsrummet, Johannas rum och sovrummet i tidigare inlägg under de månader  jag bloggat men jag misstänker att ni är många nya läsare som inte har sett dem?! Så - därför lovar jag att städa till här hemma så att jag kan ta fina bilder och visa er! :-)

Ska göra mitt bästa för att få lagt ut bilder innan veckan är slut!

Nu är kl. 23.30 och tro det eller ej men det här blir kvällens sista inlägg. Jag var uppe så galet sent igår (02.30...) så därför är jag trött mama nu. När jag sitter här och skriver så hör jag mitt lilla hjärta hosta då och då, stackars liten som upplever sin första förkylning ever.. Jag hoppas hon är bättre imorgon!

Sov så jätte gott alla glada och kom ihåg att imorgon är det en ny dag att förverkliga sina drömmar på! :-)

God natt!

Mina egna "idoler"!

168397-1170
Jessica & Johan Staël von Holstein. Jag hittade bilden på dem på nett.

Det finns några framgångsrika människor som jag imponeras över och en av dem är Johan Staël von Holstein. Så fort han är med i tex Nyhetsmorgon på TV4 så höjer jag ljudet och sitter som klistrad för att höra vad han har att berätta? Och en av de saker som gör att jag alltid blir lika imponerad över honom är att han ALLTID, alltid, ALLTID ser lika GLAD ut! Han ler alltid!!  :-)

Om jag fick välja att äta en lunch med vem jag ville så skulle jag välja en av de här:
Bert Karlsson, Ingvar Kamprad, Johan Staël von Holstein eller Amelia Adamo.

De är mina "idoler" och mina förebilder i yrkeslivet. Detta är starka människor som varit igenom både med & motvindar i sitt företagande (framför allt Bert K och Johan s.v.H.) och de har alla en personlighet som "sticker ut" och som gör dem intressanta.

Å!! vad jag skulle vilja bombardera dem med frågor och anteckna deras kloka råd & tips från deras resor mot succé! :-)

P.S Johans fru Jessica bloggar på "Family Living",
http://www.familyliving.se

Prinsessig "Carrie" klänning..

168397-1169
Bilden blev inte helt rättvis... stoffet gör sig inte så bra i kamera blixten helt enkelt.. Klänningen är från "See by Chloé" som är ett av mina favorit märken. Pris: 5.499nok.

När jag såg den här i "Høyer" butiken idag så tänkte jag "Carrie!!" också tänkte jag "My god - den där är sååå "jag"!" Det var därför jag blev så besviken nyss då jag provade den för den var inte så fin som jag hoppats på då jag fick den på mig :-(  SYND!! för den var bara galet behaglig att ha på sig eftersom det indre stoffet är en jersey stretch som sitter SÅ skönt mot kroppen.

Den är ju bara så FIN, och SÅ "Carrie"....  På rätt person är den här FAB.!! :-)

Party klänning!

168397-1168
Den här läckerbiten från butiken Høyer kommer från "We Are Replay". Pris: 2.599nok.

Nu ska ni äntligen få se vad jag hade med mig hem i påsen!

Replay har en design kollektion som är lite dyrare än "vanliga" Replay och som endast selges via "independent stores" och den heter "We are Replay". Jag sålde det märket i min butik och jag tycker att de har såååå coolt snygga plagg.! Alltid små detaljer och "det lilla extra" och eftersom det är få butiker som selger märket så har man stor chans att bli ganska ensam om plagget! And that we like!

Den här klänningen + high heels = en FAB party outfit! :-)

Prinsesse shopping.

168397-1167
Katalogen till vänster i bild är underbar att bläddra i, SÅ mycket fint! (du kan se allt på deras hemsida också, länk nedan) Bilden på de bedårande skorna är ur deras kläd-katalog. Jag längtar till den dagen då Johanna går så jag kan shoppa fler skor till henne :-)

Den här underbart prinsessiga rosa toppen/blusen shoppade jag till min lilla sessa igår på "Jacadi". Butiken ligger jätte nära där vi bor men av någon märklig anledning så är jag nästan aldrig in där... Det har var faktiskt första gången jag shoppade där sedan den gången då jag gick runt med sessan i magen och köpte ett rosa baby-gym och en matchande "musik mobil".

De franska "Jacadi" kläderna är riktigt fina och de påminner ganska mycket om "Bonpoint" (mitt favvo märke till hjärtat). Jag kommer absolut att börja besöka butiken oftare för jag såg mycket mer än den här toppen som jag hade lust att shoppa....!

Tyvärr finns det ingen "Jacadi" butik i Sverige men om du önskar att beställa något så sender hon som driver den norska butiken även till Sverige. Hon berättade att hon har flera svenska kunder :-) Du kan se mer från dem här om du är nyfiken:
http://www.jacadi.fr  

Min favvo interiör kollektion heter "Rose Château"  så glöm inte att titta på den när ni besöker sidan! (Klicka på "Nursery" och sedan klickar du dig vidare på "suivant" knappen längst ner till höger i bilden.) Och det som är så kul är att det är ett "J" broderat på allt. J som i Johanna! :-)  (och Johansson, och JIG ....) 

Gud vad det är KUL att shoppa till de små....! :-)

En påse med snyggt innehåll!

168397-1166
Mitt hjärta och en härlig påse från "Høyer" där de hade fått in sååååå tok mycket snyggt nu!

Tiden flyger idag... efter en power walk i ösregn och nagelfix är vi nu hemma sedan ett tag tillbaka och här pågår lek & bus och det går åt så många Hello Kitty kleenex att jag är glad över att vi snart ska till Thailand igen så att jag kan shoppa nya! 

Vet ni vad?  Jag LÄNGTAR till jag får visa er de SNYGGA kläder som gömmer sig i den är påsen som mitt hjärta leker med.....!  Ska fota och visa så fort mitt hjärta har somnat och jag har sett IDOL. Så ni kan se fram emot lite "ögongodis" senare i kväll :-) 

Jag önskar dig en trevlig kväll och kom ihåg att den här dagen aldrig kommer tillbaka så njut den!

Oss idag.

168397-1165
Mitt hjärta verkar faktiskt lite sämre idag... stackars liten.. På bilden tuggar hon, som vanligt, på mitt Dior läppstift. Jag har på mig min Filippa K basic, min H&M Trend tunika och mina favvo Fornarina jeans.

Johanna sov super kort i sin säng och nu är hon jätte trött och snorig... Så - nu trotsar jag regnet och tar på mig mina rosa Hunter stövlar och off we go! för har jag bestämt mig för att ta en tur till Høyer m.fl. butiker så har jag och då kan inte regnet stoppa mig ;-)

Efter turen ska jag njuta nagelfix hos duktiga Marit och sen får ni se bilder från turen... Bäst vi går nu om vi ska hinna dit före vi måste hem igen...!

Ni som läser min blogg är de unberaste!! TACK för era inlägg!! De gör min dag! :-)

Bröstcanser.

168397-1164
Min venn Gry är med i senaste nr av Allers.  Hon syns på bilden ovanför texten "Det tøffe valget".

Med en förkyld liten sessa så är det svårt att planera dagarna... Nu sover hjärtat i sin sköna säng, det regnar ute (lovely!) och jag fick plötsligt lite skön "egentid" som jag tänker fylla med att blogga :-)  När sessan vaknar ska vi ta den där turen och se på interiör & kläder och det ser jag verkligen fram emot! :-)

Vi närmar oss nu oktober månad och det är den månad som varje år uppmärksammar bröstcanser. Då blir plötsligt de rosa små banden mer synliga och det brukar vara en hel del arrangemang för att sätta fokus på den här förfärliga sjukdommen som tyvärr kan drabba oss tjejer.

I år känner jag mig ovanligt berörd av detta p.g.a. att jag har flera i min omgivning som drabbats av sjukdomen. En av dom är min söta vän Gry som jag hade glädjen att lära känna genom min butik Gizmo & Co. I det senaste numret av norska "Allers" pryder hon omslaget och inne i tidningen är det en stor artikel om henne där hon berättar om livet med bröstcanser, sin son Jesper på 3 år och sin sambo Petter.

Gry är en av de mest positiva & glada tjejer jag känner! :-) När hon var mitt uppe i sina behandlingar åt vi en lunch och då var hon hur sprudlande som helst och berättade om sin nya agentur på barnkläder som hon har startat. Det är beundransvärt! :-)  Du är unik Gry! :-)

Jag hittade en länk på Damernas Världs hemsida till en sida där man kan köpa super fina rosa sjalar framtagna för rosa bandet och 10% av intäkterna på sjalarna går direkt till bröstcanserfonden. Jag ska självklart shoppa en sån! :-) och om du också vill göra det så klickar du här:  
http://www.elisabethwills.com/brostcancerfonden.htm 

Carpe Diem!!

P.S nu vaknde hjärtat igen här... dags för lite mat, och sen ut.

Mitt förkylda lilla busfrö.

168397-1163
Hur mycket jag än torkar henne under näsan så är det inte torrt där...

Här är vi förkylda familjen idag men jag är som tur är sån att jag aldrig känner efter så mycket så det går hur bra som helst för lite snuva och hosta har ju ingen dött av! :-)

Mitt lilla hjärta har några nya leksaker i sitt liv just nu och de heter något så prinsessigt som: micro, ugn, dekoder, mobiltelefon, kamera. Hon blir helt "vild" och hoppar upp & ner då hon trycker på knappar och saker blinkar och låter. Också ser jag på henne hur busig hon vet att hon är när hon gör det för hon håller på att skratta ihjäl sig då jag kommer på henne med att stå där... Ett litet busfrö är hon sötisen! :-)

Nu är hon hur trött som helst men klarar inte att somna i sin säng så jag ska göra oss klara också ska vi gå ut en tur så att hon får sin förmiddags "nap".

Önskar dig en lovely day! Ska föresten ta en titt på både interiör & kläder idag så jag ger er lite shopping tips då jag är tillbaka! :-)Godmorgon "lill lördag"!

168397-1162
Så här ser Zaras nya interiör kollektion ut. Den ska lanseras innom kort.

Nu har vi en ny fräsch dag att fylla med glädje! :-) Så - ENJOY!!!!

Mitt hjärta är fortfarande en förkyld liten tjej och nu har förkylningen smittat av dig på både mig och JIG också så just nu är vi hemma här alla 3. Det är en obeskrivlig  LYX!!!!!! att få ta morgon duschen i lugn och ro då JIG leker med hjärtat och nu ska jag vara lite snabb här och rulla håret också medan jag har chansen att göra det utan en liten sötis som drar ut ALLA lådor på badet och kastar ut mina smycken på golvet så att alla små fina kristaller lossnar... ;-)

Snart tillbaka!


Hög tid att säga "god natt!" nu...

168397-1161
Mitt hjärta tidigare idag då hon plötsligt bara la sig ner i vardagsrummet... Förkyld och trött tjej är hon här.. men lika söt som alltid i mina mamma ögon :-)

Då är det redan ny dag och jag har inte kommit mig i säng ännu.. Så nu ska jag ta och göra iordning några saker jag ska posta imorgon och sen ska jag sova hur gott som helst.!

Jag och mitt hjärta var föresten på Mc.Donalds idag och en av tjejerna som jobbar där ger så ovanlig service för att vara på Mc.D att jag blir lika överaskad varje gång. Hon hälsar glatt & trevligt och frågar hur jag har det? och hälsar på Johanna (som hon kan namnet på!) och jag får alltid gå och sätta mig också kommer hon ut med min mat på en bricka efter en liten stund..

Och idag kom hon t.o.m.  fram och stod och pratade hur lääänge som helst när vi åt. Ett sånt bemötande förväntar jag mig att få på tex Odeon eller Bölgen & Moi där jag är ofta och där priserna är annorlunda (jag menar - de är ju RIKTIGA restauranger..) men inte på ett snabbmatställe där det är hur mycket folk som helst som kommer och går..

Hon är udda tjejen för att hon gör så och det är beundransvärt! Tänk vad mycket trevligare det vore om fler var som henne på den typen av matställen! :-)

Nu säger jag god natt och sov gott så ses vi imorgon. Då är det "lill lördag", IGEN! Hur FAB är inte det?! :-)

Dagens rosa shopping.

168397-1160
Den här toppen blir en perfekt "dagis topp" och kjolen (skjørtet) kommer hon att kunna ha till nästan alla sina toppar & söta strumpbyxor. Den är hur användbar som helst!

Det är verkligen inte ofta som jag besöker en Benetton butik, men idag hände det! :-) Och jag gick ut därifrån med de här söta kläderna till min lilla darling. 

Toppen med nallen (som glittrar...) på blev hon helt "vild" då hon såg så den kände jag genast blir en succé. Kjolen är SUPER för att den bara har resår i midjan och det gillar ju jag som ni vet för det är så behagligt för de små att slippa knapp & dragkedja. Mössan halkade med på ett bananskal bara för att det är en söt bamse med prinsessekrona på den....

Jag blir HAPPY av att shoppa söta kläder till min prinsessa! :-)

P.S Benetton har bra priser! Toppen kostar 129kr, kjolen 129kr och söta mössan 229kr. Är lite osäker på om jag behåller mössan för jag kom på att vi ju snart ska till Thailand och där är det för varmt för sånt... ;-)

Skäm bort dig själv!

168397-1159
"Freedom Beach", Phuket, Thailand mars 2005. Jag reste dit med ett av de första flygen som gick efter den förfärliga "tsunamin" så det var ovanligt lite turister där, hur stilla som helst, och jag fick se hur de städade / byggde upp den vackra semesterorten efter skadorna. Min mamma, pappa m.fl. tyckte att jag var galen som valde att resa dit så nära efter, och dessutom ENSAM, men jag kände att det var mitt sätt att bidra till deras välgång igen och jag lever efter en tro på att allt alltid går bra...! Man ska inte oroa sig i onödan.

Kommer ni ihåg att jag skrev att jag alltid brukar ge mig själv en present då jag fyller år?  (jag ska gå till Høyer butiken i morgon och titta...) Jag tycker absolut att man ska skämma bort sig själv för om man jobbar hårt, har haft en tuff & jobbig period eller känner att man har gjort ett kanon jobb som gör att man förtjänar en "guldstjärna" så ska man SJÄLVKLART unna sig något man vill ha! Det kan vara en ledig dag, en stund på S.P.A., en tur i skogen... ja, det kan vara precis vad som helst men det ska vara något som är rätt för DIG!!

När jag hade min butik så jobbade jag helt galet mycket. Jag jobbade så mycket att jag aldrig hade tid att göra något annat och när jag äntligen gick hem från min butik sent på kvällen så väntade allt kontorsarbete så ja, jag jobbade oftast (= alltid) från kl. 09 - 02 på dagarna och jag ÄLSKADE varje ögonblick!! (annars hade det inte gått..).

Men!!

När jag jobbade så där mycket så hade jag hela tiden ett underbart och för mig perfekt mål i sikte. Nämligen: THAILAND!! :-)

Dit reste jag - till mångas förvåning! - ENSAM en gång i året.  (då jag levde "Carrie" livet) och jag bara älskade det!! För mig var det balsam för själen.... Jag behövde inte prata med någon om jag inte själv valde det (när man har en butik så pratar man med allt och alla heeela tiden, det är det som gör jobbet så kul.), jag behövde inte kompromissa om var jag skulle gå och äta, jag kunde ligga på stranden hur LÄNGE som helst varje dag (I love it!!!!) och ja, jag NJÖT helt enkelt ! :-) På dagarna tog jag nästan alltid en "longtail" boat till "Freedom Beach" där det var hur lugnt och stilla som helst och min "after beach" var en liten mini flaska champagne på balkongen....

Jag vet att många drar sig för att resa så långt ensam, eller för att resa ensam oavsett vart man reser, men det tycker jag INTE att man ska göra för man får alltid vänner dit man kommer och när man reser ensam så "tvingas" man att vara mer social också vilket oftast gör att man nästan lär känna fler än om man reser som ett par!

Så - mitt råd till alla er tjejer där ute är:

- Skäm bort dig själv då du anser att du förtjänar det!
- Om du är singel - åk iväg på semester /ferie ensam, jag lovar att det blir helt FAB.!!

Nu ska jag titta på "Greys" och mysa med en "dagens", det är mitt sätt att skämma bort mig själv på idag! :-)Perfekt!!

Nu somnade mitt hjärta "mitt i flaskan", hon var bara såå trött sötisen... Och det passar mig helt PERFEKT! att hon somnade så fort idag för det innebär att jag kan äta middag nu (super super hungrig) och att jag kan se IDOL!! Tjohoo!! :-)  Återkommer senare med dagens shoppingbilder m.m.

Dagens glada upptäckt & tips!

168397-1158
"iittala" vasen är världens bästa tulpanvas tycker jag. Jag kan inte leva utan min..

ÄNTLIGEN!!!!! är tulpanerna tillbaka!!! :-)

Jag blev sååå GLAD då jag gick förbi blomsterbutiken och upptäckte hinkarna fulla med dessa härligheter! De hade inte fått in några mängder, men ändå!, idag var första dagen de fanns att köpa här i gatan i alla fall (kanske andra fått in tidigare?) och det var LYCKA att se dem för jag bara ÄLSKAR tulpaner!

Så mitt dagens tips är helt klart att köpa hem tulpaner nu då de ÄNTLIGEN är här igen! Och om du inte har en "iittala" vas så är det en bra investering att köpa en (eller en liknande, det finns kopior!) för tulpaneran står så fint i just den här typen av vas :-)

P.S Mamma - TACK för tulpanerna! ;-)

Kolla in vår super snygga bakgård.. !

168397-1157
Vår nabo (granne)  fotade oss nyss då vi var på väg in hemma.. Det blev någon märklig reflex på min kind så det ser ut som en grop eller nåt.. men det bjuder jag på! :-)

Nu när ni ser vår fantastiskt vackra bakgård och kombinerar det med att vi knappt ser ur så förstår ni kanske hur MYCKET jag längtar till det här tokiga prosjektet är avslutat. Och om inte vårt hur blir stans finaste efteråt så vet inte jag alltså... ;-)

Hjärtat har precis fått gröt och nu ska jag själv äta grillad kyckling & potatissallad. Enkelt & gott! Sen är det som vanligt lek, bus och bad innan nattning och DÅ bloggar jag om allt jag sagt att jag ska blogga om!

C U! :-)

På väg ut.

168397-1156
Här sitter min lilla sessa i gången nu då vi kom hem. Idag inviger hon sina nya höstbyxor från "Bonpoint".

På vägen hem nyss så gjorde jag "dagens glada upptäckt" som ska bli mitt dagens tips..... ska skriva vad det var när vi är tillbaka hemma igen för nu är vi på väg ut :-)  Då ska jag visa er dagens shopping till sessan också.

Dagens mys & inspiration!

168397-1155
Shoppade norska "Mamma" igår, fick "rom 1-2-3" i posten idag och shoppade "Damernas Värld" nyss på Narvesen.

Här är de nyaste bladerna i min "september samling" :-) Men dessa är nog oktober utgåvor, ganska galet egentligen... snart är det dags för "Julspecial" i alla blader. My god, det går undan i svängarna!

Nu är vi bara hemma en liten sväng, ska snart ut och handla mat. Mitt hjärta har sovit hur lite som helst på dagen idag så jag tror att hon behöver en liten "nap" nu då vi går ut igen.

Solen skiner så vackert idag igen så det gäller att NJUTA! :-)

Trött liten förkyld tjej

168397-1154
Hjärtat alldelens nyss i vardagsrummet... tröttis är hon så hon la sig bara ner..

Nu ska jag och min söta lilla förkylda prinsessa gå ut så att hon får sova i vagnen för hon är sååååå tröttis.. Näsan rinner idag också men hon är glad tjej ändå :-)


När vi kommer hem ska ni få "dagens tips"!


GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN VÄNNEN!

168397-1153
Här är jag och min vän Petter på shopping vid svensk/norska gränsen april 2006. Jag shoppade stol till min prinsessa i magen, dyna till stellebord (som jag aldrig har använt) och det "täcke" som hjärtat ligger och leker på mm. mm. mm... Inga kan shoppa som oss Petter ;-)

HIPP, HIPP, HURRA!!! Det är Petters dag idag! :-) Vännen  -  du är den BÄSTA och jag önskar dig en underbar dag fylld av solsken & lyckliga stunder.! Tänker på dig idag och ser fram emot att få FIRA våra dagar en dag snart! :-)

Petter är världens duktigaste butikschef på "Høyer" på Skøyen här i Oslo så om du ska shoppa fina höstkläder tycker jag absolut att du ska göra det hos honom! Han selger massor av märken, bl.a.  By Malene Birger, See by Chloé, Bruuns Bazaar, Diesel, Moncler m.fl. m.fl. och super fina barnkläder från "Petit Patapon" (de har en "shop in shop" (min sessa har en del därifrån)).

Gårdagens R.O.O.M. shopping.

168397-1151
Jag tycker att det här rosa grod ljuset med prinsessekrona är såå sött & coolt. Har tittat på det 100 gånger men inte shoppat det men igår slog jag till! :-) De rosa disktrasorna från "Ric" är favoriter på köket för med fina städtillbehör blir det lite roligare att torka av diskbänken :-)

Igår tog vi en "kose tur" till R.O.O.M. jag och mitt lilla hjärta (och den här gången såg jag till att vi hamnade på RÄTT t-bana ;-) och det blev den trevligaste turen! Jag mötte såååå många jag känner som jag inte mött på väldigt, väldigt länge så när vi åkte hem från R.O.O.M. så kändes det nästan som att jag hade varit på en "fest" och minglat! :-)  Helt lovely!!!

Om du brukar shoppa på R.O.O.M. här i Oslo och planerar att göra något större inköp (som tex en soffa, matbord etc) så får du skynda på om du ska få möjlighet att shoppa av världens duktigaste selger, Arve, för han slutar tyvärr där den sista september. Han ger dig den allra bästa service! I november börjar han nytt jobb på "Christian´s" på Frogner.

Jag blev tyvärr inte så imponerad över utställningarna på R.O.O.M. den här gången och på "Details" avdelningen kändes det "tomt" och inte alls så inspirerande. Tyvärr! Och de hade inte en enda Bruka korg så jakten på en tidningskorg går vidare.!

Shoppade ett kul kort också med texten:
"So...If it´s a man´s world, I suggest you boys get busy and clean this mess up!"


Godmorgon tisdag!

168397-1150
Här är mitt hjärta nyvaken igår efter sin förmiddags "nap".

Nu har vi precis stigit upp jag och mitt hjärta. Jag tycker att hon verkar bättre för näsan rinner inte lika mycket på mitt hjärta nu.  Vi ska ta och "göra morgon" (=tvätta av sessan, ge henne ny blöja och lite mat) här nu och sen återkommer jag och berättar mer om gårdagen!

Önskar dig en lovely day!! :-)

P.S är lite dagvild så nu kl. 11.15 kom jag på att det är ju tisdag idag, inte onsdag.. :)

Tusen miljoner tack!!!

168397-1149
Ingen födelsedag utan min tiara för är man en födelsedags prinsessa så är man ;-) Halsbandet jag har på mig är en present av JIG och toppen är en present av mamma. Det rosa instrumentet som ligger i soffan är ett av sessans favoriter..

Jag är så oerhört jätte glad & tacksam & smickrad & rörd över alla fantastiska hälsningar till mig idag! Ni som läser min blogg är helt underbara!! :-) Tusen miljoner TACK för att ni finns!  Ni gjorde min dag!! :-)

Vi har ätit sen middag här. Min favorit middag: förrätt: löjrom, varmrätt: oxfilé med pommes & bearnessås, dessert: hallon & choklad tårta. Dryck till maten champagne & vitt vin. Mums! :-) (jag dricker inte rött vin...)

Nu hör jag att mitt förkylda hjärta vaknade till, ska ta och gå och torka henne runt näsan och se om hon är törstig. Sen tror jag att jag ska ta och lägga henne brevid mig i stora sängen så jag hoppar i säng nu. Skriver mycket mer imorgon, det lovar jag! Då blir det "dagens tips" och fortsättningen på "the story of my life" också ska ni få se en söt sak som jag shoppade på R.O.O.M. idag.! :-)

God natt & sov gott.!

Oss nyss.

168397-1148
Här står vi utanför vårt vackra blåa näthus precis nyss.  Jag och sessan matchar varandra i våra Hello Kitty tröjor idag.

Nu är vi hemma igen! Så nu är det HÖG tid för min sessa att få sin mat också ska jag öppna blommorna som stod utanför dörren nu då vi kom hem. På TV är min FAVVO TJEJ Sarah Jessica Parker, "Carrie", gäst hos Oprah och visar sin klädkollektion. PERFEKT att det är just idag på min dag! :-) Ska titta på det nu då jag lagar mat, jag älskar att ha TV på köket! :-)

Skriver mer senare! !

Vi tok myser!

168397-1147
Mitt hjärta vägrar i sten att släppa min mobiltfn, nu har hon hållit i den sedan hon vaknade för ca 1 time sen. Hon kryper med den, sitter med den, klappar händerna med den.... Försökte nyss byta ut den mot min gamla trasiga men hon är smart sötisen och fattade direkt att den var "fejk" så nu har hon min igen... :-)

Vi dansar och lyssnar på en av mina favvo låtar. "Strong Enough" med Cher. Den är BRA!!

Ska ta och göra oss klara nu, äta lite och sen gå ut i det strålande vackra soliga höstvädret. Planen är att vi ska åka upp till R.O.O.M. och mysa lite, titta förbi Zara och checka eventuella nyheter också ska vi handla hem min favorit mat till middag. Ska föresten ta fram löjrom ur frysen nu så att vi kan äta det till förrätt, jag ÄLSKAR löjrom!!! Det är lyxigt gott! Och från Kalix ska den vara!

Dagen blir lite speciell eftersom mitt lilla älskade hjärta är så förkyld men att bara vara med henne gör min dag helt underbar oavsett!  :-)

Dagens kloka ord.!

168397-1146
Det här är min favvo ballong...

Nu sover min förkylda sessa sött och jag sitter och lyxar med champagne och chokladtårta :-)

Jag fick post av min snälla älskade mamma i lördags och brevet har legat och väntat på att öppnas till idag... TUSEN TACK mamma för presenten, det var alltför mycket, jag fick tårar i min ögon...! Jag har ju redan fått den jätte fina svarta toppen från "Mathilde"... Du är den snällaste!!! :-)

I kortet stod det 2 jätte fina texter som jag vill dela med er läsare:

Ernst-Hugo Järegård har skrivit så här i sin självbiografi:
"Jag ska skilja på att ha framgång och att vara duktig. Att vara duktig är att göra sånt som andra människor tycker är bra. Framgång med sitt liv är att förverkliga det vi själva vill."

Det var den bästa text jag läst på mycket, mycket länge.! SÅ enormt bra skrivet!!

Det andra min mamma skrev till mig är:

"Möt dagen med ett leende. Det smittar av sig!"

Det är precis vad jag har gjort idag så jag hoppas att min glädje smittar av sig på er läsare!

Dagen idag ska NJUTAS.! :-) Och alla mina "dagens tips" kommer därför att handla om fester!! :-)

The cake.

168397-1145
JIG överaskade med den här tårtan på morgon.

Strax ska jag mumsa i mig en bit av den här lyxiga chokladårtan och dricka champagne till. Det blir en PERFEKT start på den här födelsedagen! :-)


Mitt hjärta har sovit tätt emot mig hela natten och det har varit så himla mysigt. Hon har vaknat till då och då för att hon varit så jätte täppt i näsan men hon har bara lagt sig till rätta igen och somnat om så det har under omständigheterna varit en riktigt bra natt. Hon imponerar mig min lilla sötis, en ängel är hon! :-)


Födelsedags frukost.

168397-1144
Jag och mitt hjärta är totalt jätte nyvakna på den här bilden... stod upp för 1 minut sedan.

JIG väckte oss vid 8.30 och när vi kom ut till köket hade han dukat upp till födeledags frukost! :-) Underbart mysigt! TACK snälla älskade JIG!!

God natt mina 36 år!

168397-1143
Här står jag och målar inför öppningen av min butik... hösten 2002..

Nu ska jag slå personligt rekord och faktiskt gå och lägga mig redan nu, kl. 24, så att jag vaknar som en pigg & glad 37 åring imorgon! :-) Då är det en ny dag att besvara mejl etc.... Eftersom mitt hjärta inte är i form så blir hon hemma från dagis imorgon så vi ska MYSA.!

Det här blir sista gången i mitt liv som jag säger "God Natt" som 36 åring, imorgon startar ett nytt spännande år fyllt av möjliheter!! :-)

Dan före dan..

168397-1142
Här är jag i fantastiskt vackra & romantiska Rom på min 35-års dag. Jag står och kastar ett mynt i "Fontana di Trevi" och önskar mig ett långt & lyckligt liv...! (och en Gucci väska.. ;-) Resan var en suprice av JIG och vi hade helt underbara dagar där!

Det är alltid något helt speciellt med den dagen då man fyller år tycker jag. För det första så är jag alltid lite nyfiken på hur jag kommer att bli firad? och sen brukar jag alltid reflektera över "året som gått" och bli nostalgisk... Också brukar jag alltid ge mig själv en present! Så nu sitter jag här och undrar vad jag ska få av Anna-Stina imorgon? Gud vad spännande det blir! ;-)

En annan extremt bra sak med att ha födelsedag är att man får äta hur mycket godsaker man bara vill och dricka champagne redan till frukost för det hör till!

Men nu är det söndag kväll här och jag hör att regnet öser ner ute och jag myyyyser. Att sitta inne med massa tända ljus och höra regnet smattra mot fönstret (det smattrar mot fönstren mot bakgården där plasten är borta.. hurra!!) är bland det mysigaste som finns tycker jag. Så nu ska jag äta den där middagen jag ännu inte ätit också ska jag sätta mig och softa.  Jag ÄLSKAR söndags kvällar, speciellt sånna här regniga! :-)

Jag återkommer med fortsättningen på "the story of my life" lite senare..!

Interiör Inspiration & ett tips!

168397-1141
Här ser ni några av mina interiörböcker från mitt bokskåp. Just de här är mina favvisar.

Som variation till alla härliga interiör blader som shoppas varje månad har jag mina inspirerande BÖCKER :-)

Och av alla dessa interiörböcker så är mina absoluta favorit "R.O.O.M. B.O.O.K" vilket är ganska otroligt för boken är exakt 10 år gammal (kom ut 1997). Men det är ju som sagt så att "stil är något man har & trend är något man följer"... Jag har alltid haft "R.O.O.M. stilen" så trots alla trender som kommer och går så består den för mig! 

Jag vet inte hur måååånga gånger jag har suttit och bläddrar i den boken? och jag tycker alltid att allt jag ser är lika S.N.Y.G.G.T.!!  Den gången då jag var med om en totalrenovering av en lägenhet så hämtade vi (jag och min xmann) extremt mycket inspiration från den boken och den lägenheten blev verkligen "en pärla". !

Jag anar inte om boken fortfarande finns att köpa? Oavsett så hoppas jag verkligen att R.O.O.M. snart bestämmer sig för att ge ut en uppdaterad version för jag har snart bläddrat sönder min.... :-)

Mitt tips om du ska köpa bra interiör böcker är att gå till R.O.O.M. för de köper in sina böcker från samma ställe som jag gjorde till min Gizmo & Co, nämligen från "Görans Bokhylla". Du kan surfa in till dem här:
http://www.goransbokhylla.se men jag tror endast att bedrifter (=företag) kan köpa från dem? Men de kan säkert ge dig namnet på närmaste butik som selger deras bra böcker! (för R.O.O.M. finns ju endast i Stockholm, Göteborg, Oslo & Köpenhamn)

Nu ska jag försöka fixa mig mat här. Också måste jag erkänna att jag inte svarat på alla inlägg & e-mail ännu, min förkylda sessa kom i vägen.. Men jag jobbar på saken!, har kommit till runt 7/9 nu.

Saknar shopping på Gizmo & Co...

168397-1140
Ett av mina skyltfönster i min butik...

Igår saknade jag min butik något extremt mycket för första gången som KUND!

Som ni vet så åkte ju jag och min lilla darlig fel med t-banan igår så vi missade R.O.O.M.  och jag var på DET "interiörshoppinghumöret", jag skulle bl.a. shoppa en tidningskorg från Bruka. Då blev jag påmind om vilken "lucka" i marknaden min butik fyllde för det finns INGEN liknande i hela Oslo, ja förutom R.O.O.M. och Hilmers Hus, men inte inne i city som man kan promenera till. Alla interiör butiker i området är väldigt "shabby" och därför inte alls i samma "rena svenska stil" som min var (med Lexington, Bruka, Himla, Mateus, Sia, Västergården m.fl.)

Jag har ju aldrig varit en "Gizmo kund" eftersom jag ägde butiken och var där 24-hours, men igår blev det så tydligt för mig vilket  dåligt urval av BRA interiörbutiker det är här i området. I alla fall för min smak. Så - gissa om jag LÄNGTAR till den dagen då jag ska öppna igen! :-) Då, om inte förr, så kommer jag att kunna shoppa fina interiör ting igen! och fram till den dagen så får jag åka ut till R.O.O.M....

Nu sover mitt älskade förkylda lilla hjärta så nu ska jag äta lite middag. JIG är på jobbet idag så jag får äta tillsammans med Gucci :-)

Förkyld prinsessa.

168397-1139
Jag försöker värma sessans söta fötter med ulltofflor, det går så där.. hon tycker att de är söta leksaker :-)

Min älskade prinsessa är för första gången i sitt 1 åriga liv förkyld. Det rinner från nästan och ögonen och hon ligger mest under ett täcke i mitt knä och myser... Nu ser hon på Bolibompa. Det som är så härligt är att hon skrattar på och pratar på trots allt, inga griniga miner här inte! :-)

Nu har hon min högsta prio så jag ska mysa på med henne här.

Hoppas att du har en riktigt soft & skön söndagskväll! :-)

På väg ut. NOT! blev inne hemma.


168397-1138
Mitt hjärta ÄLSKAR min Minnie Mouse tröja från "Donaldson".

Nu ska vi gå ut en tur jag och mitt hjärta så att hon får sova  för hon är sååå trött min förkylda lilla prinsessa.  Jag har packat väskan full av blader och kort och ska sitta och mysa med det då hon sussar. Ska ta och klä på henne varmt nu och sen... off we go.!

Jag ombestämde mig då jag höll på att klä på min sessa. Hennes näsa rinner för mycket så vi blev inne och nu sover hon som en prinsessa i sin sköna säng. Så jag ska ta tag i ni vet vad.... ;-) också mumsar jag på "coccos prickar", en annan av mina favorit godisar som JIG shoppade i Sverige igår.

Att blogga makes me happy!

168397-1137
En sida ur nyaste engelska "Red" (ett av mina favvo blader).

Alltså allvarligt talat, hur kan jag inte klara att inte blogga förren jag fått gjort allt jag skrev att jag skulle göra? Jo, för att jag tycker att det är såååå kul att blogga att jag helt enkelt får abstinens efter en liten stund....Så enkelt är det och det kan ju ni läsare vara glada över för då vet ni att sidan blir uppdaterad hur ofta som helst ;-)

Jag och min sessa satt precis och bläddrade i blader och då kom jag på att jag ju bara måste tipsa er om att den super läckra Helena Christensen är gästdesigner hos "Monsoon" den här hösten.  Tyvärr finns ju inte deras butiker överallt,  och här i Norge har de bara "kids", men om du besöker Köpenhamn eller London så är det bara att shoppa loss.!

Själv drömmer jag om  klänningen högst upp på sidan och den vita blusen hon har på sig på bilden under (syns tyvärr dåligt här..).

Hon är en cool mama!!!!

Söndags frukost.

168397-1135
Mitt älskade lilla hjärta är så snuvig & förkyld idag så det är bra vi har massa Hello Kitty kleenex hemma :-)

Här sitter vi och myser och tittar på IDOL repriserna och mumsar på frukost (eller vid den här tiden kanske man ska säga brunch? eller lunch? ). Ingen make-up, min "mys-tröja" (mina favvo från "Diesel") och ja... det är helt enkelt en soft  söndag!

Nu ska jag stryka en väldig massa tvätt och fixa iordning lite post och sen ska jag svara på alla kommentarer & e-mail före jag lägger ut något mer inlägg. Har så dåligt samvete för att jag inte svarat er... så nu ska det dåliga samvetet BORT, bort, BORT :-)

P.S glöm inte att ni kan posta egna vykort med privata bilder på här: 
http://www.posten.se  Det är ju bara sååå coolt! och perfekt att göra på en söndag! :-)

Jag älskar Juicy Couture!

168397-1134
Den här grå fick jag i present av JIG förra vintern. Den är min absoluta "favvo"! Min rosa "matchar" kanske bloggen bättre? men nu fick det bli den grå på bilden för grå är ju så "hot" i höst ;-)  Det är lite kul att det hänger ett "J" i dragkedjan... J som i Johanna och JIG och Johansson... :-)

När jag ska softa så gör jag det aldrig utan mina "Juicy". Jag bara älskar att hoppa i de super sköna byxorna! De är perfekt lågt skurna och vida och ja, bara helt perfekta "softa byxor" (och "lekapågolvetmedbaby" byxor!). Och jackan är också helt perfekt vid kyliga höstdagar och den är snygg till jeans också.

Min första "Juicy dress" köpte jag för mååånga år sedan och den var faktiskt vit, sedan då har jag köpt ett par rosa (suprice! ;-) , en brun också den här grå.... Om det är några plagg jag verkligen använt i min garderob så är de just de från "Juicy" så de har absolut varit värda sitt pris! :-)

Därför blir mitt dagens shopping tips..: En "Juicy dress"! Men eftersom de inte alltid är så lätta att få tag i så kan jag väl säga en "softa dress" för det finns ju liknande från många andra märken att shoppa! :-)

Du kan se mer av mitt favvo märke här:
http://www.juicycouture.com

Hej och hå nu ska jag softa på....! :-)

P.S Juicy Couture är mycket mer "poppis" i Norge än i Sverige, men i Stockholm hittar du "Juicy" på NK och på en butik som ligger i närheten av Östermalmstorg.. kommer ej på namnet? den ligger i backen upp från Grev Turegatan, mitt emellan "Twist & Tango" & "Bruka". I Göteborg har jag shoppat "Juicy" på NK men nu då jag var där hade de gjort om så jag hittade inte det där längre..?

Soft söndag!

168397-1133
Mitt hjärta är lite små snorig på morgonkvisten så våra söta Hello Kitty kleenex kommer till användning här just nu.

Natten i natt blev ganska speciell för när hjärtat ville ha lite mat vid kl. 02 (då jag gick och la mig...) så upptäcker hon att PAPPA har kommit hem och det var så fantastiskt kul tyckte hon så hon satte igång att vinka och sen ville hon mysa i sängen hur länge som helst. Hon var bara SÅ glad! Och vi var trött mama och papa men det gjorde inget för det var bara mysigt! :-)

Nu har vi på TV4 Godmorgon här och de har SÅ intressanta ämnen idag: Facebook diskuteras också pratar den personliga coachen om det här att man måste lära sig att säga nej ibland. Det tror jag framförallt vi tjejer behöver bli bättre på....!

Tänk - nu har vi en hel dag till att SOFTA!!!!, ladda batterierna och förbereda en ny vecka på. Hur härligt är inte det?!

Önskar dig en riktigt soft & skön söndag! :-)

P.S idag ska jag fortsätta "the story of my life"... så vi ses senare!

Lördags lyx!

168397-1131

Gissa om jag blev glad då jag hittade bladerna jag skrev om igår på Narvesen utanför Odeon!?! :-) Jätte glad blev jag!! Så nu vet ni vad jag ska göra när jag städat klart.... ! Lyxigt härligt blir det och jag tror faktiskt att jag ska ta ett glas bubbel också så blir det extra festligt!  Det är ju trots allt LÖRDAG.! :-)

P.S jag ser verkligen fram emot att börja blogga för Kamille.

Norsk / Svensk lektion.

168397-1130
Mitt hjärta tidigare idag på Odeon. Jag kan inte leva utan bodysarna från PO.P, tar på sessan dem nästan varje dag :) Har ni föresten sett att "Gant" har gjort en med EXAKT samma krage denna höst? Härmisar är dom! ;-)

Nu sussar mitt hjärta sött och jag ska göra ett "ryck" på köket så att här ser fint ut när JIG kommer hem snart.  Han fick föresten inte tag i boken i Göteborg idag, där skulle den inte komma förren till veckan. Så - nu får den shoppas till veckan! :-)

På tal om att "göra ett ryck", det kan ibland bli en del missförstånd mellan det norska & svenska språket för vissa ord betyder TOTALT olika saker på de olika språken så här följer ett par exempel som man bara måste kunna  för att det inte ska bli pinsamt....!

Om du som svensk säger: "Jag var bara hemma och pulade på i köket hela dagen" Så betyder det på norska: "Jag var bara hemma och knullade på i köket hela dagen". ;-)

Om en norsk frågar en svensk: "Är du försynt?" så tar ju vi svenskar det som att han/hon frågar oss om vi är generad / tillbakadragen? men det han/hon frågar är översatt till svenska: "Är du mätt?", dvs har du ätit klart? är du nöjd? eller vill du ha mer mat? :-)

Dagens sista norsk/svenska lektion nu:

Om din norska flört säger "Jag har haft en rolig helg" så betyder det INTE att han har haft en kul helg, det betyder att han har haft en lugn & soft helg.

En dag ska jag berätta för er om mina upplevelser kring min flytt till Norge för man kan ju tycka att länderna är SÅ lika, men på många sätt är de olika. Men det blir ett eget inlägg en annan gång...

Nu ska jag som sagt pula på här på köket *skratt* nejdå, jag ska fixa/städa/ordna :-)

Önskar dig en FAB lördags kväll! Såg föresten att filmen "Love Actually" går på Norsk TV i kväll, den är riktigt mysig och passar perfekt om du tänker softa i kväll.

Bad dax!

168397-1129

Nu står mitt hjärta och väntar på att få hoppa i badet :-)

Happy day!

168397-1128
Oss på Odeon i em. Mitt hjärta ser lite överaskad ut... sötisen..

Jag och hjärtat skulle på R.O.O.M. idag och mysa och titta på höstutställningarna och shoppa lite smått & gott till köket (jag har "städaköketprosjekt" i helgen (också!) ) Så vi skyndar iväg till t-banan och jag inser att bara skulle hinna var där ca 15 minuter  före de stänger (kl.16) men jag visste exakt vad jag skulle shoppa så det var lugnt.

Men vad händer? Jo, eftersom  vi inte åker t-bana så där jätte ofta så hoppar vi på FEL tåg !  Så - det var den R.O.O.M. turen det..  Bestämde mig direkt för att jag ska åka dit och mysa på måndag, det passar bra att göra det då :-)

Efter vårt lilla "t-bana äventyr" så mötte vi upp Trine på ett soligt Odeon. Där var det som vanligt massor med folk men vi hade turen att få en skön soffa så vi myste med girltalk och min lilla sessa mumsade på pommes och vinkade till ALLA.

Nu ska jag ta och byta om så att jag kan ligga på golvet och leka med mitt hjärta :-)

Nyvaken tjej.

168397-1127
Min nyvakna prinsessa sitter på stora sängen och myser.

Mitt hjärta vaknade precis så nu ska hon få lite god mat och sen ska vi gå ut och njuta dagen :-)

JIG ringde nyss från Göteborg, han var i en bokhandel för att köpa Gynnings bok men där hade den inte kommit så nu jaga vidare...sånt tycker han är jätte kul... NOT! Killar vill ju helst bara gå in i en butik, ta det de ska ha, gå till kassan och betala och sen gå ut. ;-) Annat är det med oss girls som kan stanna i en butik hur länge som helst... :-)

Nu ropar mitt hjärta på mig så nu ska jag leka med henne. Återkommer med dagens tips senare! :-) och då ska jag även prioritera att svara på alla inlägg & mejl.

Nu har vi en jacuzzi Thailand!

168397-1126
Vår lägenhet ligger i Scandinavian Lagoon Resort i Phuket. Du kan se mer här:
http://www.scandinavianlaguna.com

Idag, den 15:e september, ska vår lägenhet i Thailand ska vara helt klar! :-) Så - nu fick jag lust att hoppa på första bästa flyg och åka ner och inviga vår jacuzzi på verandan...ååååå! vad det vore UNDERBART!!! :-)

Jag tok LÄNGTAR till vi ska resa dit! Och det ska bli hur kul som helst att inreda lägenheten! :-)

En liten status rapport..

168397-1125
Här ser ni vår fantastiska utsikt från köksfönsret på morgonen. En mann som står och målar på väggen... Så med andra ord blev de inte klara till den 15:e som de lovade... hmmm....

Till min stora lycka somnde precis min trötta sessa sött i sin säng och det passade mig PERFEKT för då kan jag fixa håret och äta mys frukost och läsa dagens tidningar :-)

Sent igår kväll, runt kl. 24, lät det som att hela vårt hus, eller i alla fall alla byggställningar, höll på att rasa ihop. Det bara DÅNADE och det lät som att det ramlade ner hur mycket saker som helst. Jag sprang genast och stack ut huvudet genom fönstret för att se vad som hände? och såg andra grannar som gjorde precis likadant (såg lite kul ut.. allas huvuden ute mitt i natten..). Men det var så mörkt så jag såg ingenting.

Men! på morgon då jag tittar ut så ser det ut som att det har ramlat ner en STOR hink med färg från taket (=svart färg) på den nymålade fina ljusa fasaden. Typ hur DUMT som helst :-( Så nu vette sjutton när de blir klara... *suck*... men den som väntar på något gott... ;-)

Är lite nostalgisk just nu för jag lyssnar på "Tracks" på P3. Det har jag inte lyssnat på på MÅÅÅÅNGA år så nu blev jag som sagt super nostalgisk.. Minns då jag var yngre och satt vid min kasettbandspelare och tryckte på "Rec" knappen så fort som det kom en låt jag tyckte om också fick jag skynda mig som sjutton att trycka på "Stop" innan Kaj började att prata igen. Ofta hann jag inte så då fick jag spola tillbaka lite på bandet och så där höll jag på VARJE lördag. :-) Det var tider det! ;-) lååångt före dvd´s och cd´s och mobiltelefoner och ipods och ja, t.o.m. datorer!  (shit, inser att jag inte är 25 längre... )


Nu ska jag mysa med frukost!


Dagens ordspråk.

168397-1124
Den här söta ballongen shoppade jag och sessan på "Balloon Company" igår.

Visst blir man glad när man ser en ballong!? :-) Man tänker genast på födelsedagar, fester, kalas, glädje....

Jag hittade det här ordspråket på ett kort på en butik i Göteborg och tycker att det är så härligt:

"Ingen kan vara NERE med en ballong."
/ Nalle Puh

HAPPY lördag! :-)

HAPPY lördag!

168397-1123
Mitt hjärta busar med sin söta ballong som vi var och shoppade på "Balloon Company" igår.

Nu är vi 2 helt nyuppstigna prinsessor här :-)
Vi vaknade runt 8.30 men har legat myst med alla gossedjur och sett på morgon TV i sängen, underbart mysigt!

Denna lördag bjuder på ett FANTASTISKT väder! Solen skiner från en klarblå himmel och det gör ger energi :-)

Idag ska vi bara ta dagen som den kommer och njuta ögonblicken.

Önskar dig en riktigt HAPPY lördag!! :-)

Nu hände det igen..

.. jag somnade i fotöljen och vaknade nu... Tokigt. Ska skynda i säng nu... God natt! :-)

Just i detta nu...

168397-1122

... sitter jag i fotöljen brevid detta bord och myser... Också kör jag och min JIG business talk på telefon. Åååå just nu längtar jag efter att coacha tjejer och att hålla föredrag :-)

Fredag = party!

168397-1121
Här är jag ute på "Euro Pride" i Oslo sommaren 2005. Titta på bordet... undrar vems champagnen är? ;-)

Det är fredag, klockan närmar sig 21.30 och vid den är tiden brukar jag sitta med hårrullar, ta mig ett glas bubbel, lyssna på BRA dans/party musik, prova kläder, smsa/ringa vänner och planera var vi ska ses och när?, med andra ord - jag brukar göra mig klar för en PARTY kväll!

Men i kväll är kontrasten total ;-) Jag sitter här i mina super sköna Juicy byxor, mumsar på lite Kinasnacks, har på radion lite lågt och ska ta tag i att städa köket... Sen ska jag tända massa ljus, hoppa upp i fotöljen och njuta ett glas vitt! Lovely!  Mitt älskade hjärta somnade nyss och JIG är ju bortrest.

Om någon sagt till mig den där partykvällen 2005 att : "om 2 år vid den här tiden har du en liten söt prinsessa" så hade jag skrattat högt och länge. Det fanns inte ens i min tanke. Men det är just det som är så fantastiskt häftigt med livet. Allt kan hända! :-)

Till er som är på väg ut i kväll: ENJOY, ENJOY, ENJOY!! 

Life is a party and you are invited! :-)

P.S jag har extremt dåligt samvete för e-mail jag inte svarat på och kommentarer jag inte svarat på... de har "tagit av" i antal i det sista (vilket jag är jätta glad över!!!!)  och det gör att jag har haft lite svårt att hinna med.. Men jag LOVAR att svara alla i helgen! :-) Ni är underbarast och jag är så glad över att ni skriver till mig!!! :-)

Blader, blader, blader...

168397-1120
Mitt hjärta precis nyss då vi kom innanför dörren. Hon klappar händerna av glädje över att vi ska ha en mysig fredags kväll nu! :-)

Nu är vi hemma i perfekt tid till "Bolibompa" så mitt hjärta kan titta på det då hon äter :-)

Vet ni vad jag såg utanför matbutiken brevid där vi bor på vägen hem?  En liten varubil FULL!! av blader... alltså det var så mycket blader att de jag har här hemma ser ut som en "fis i rymden". Jag skymtade nya Costume och nya Kamille....bl.a.... Det måste vara måndagens tidningar som levererades nu...Så nu kan ni ju gissa vem som kommer gå till butiken och be om att få shoppa dem imorgon om de inte är ute i hyllorna då. Can´t wait!! :-)

Nej, nu är det mat och mys och lek och bus med mitt hjärta som gäller fram till att hon ska sova.

Önskar er världens bästa fredags kväll!!! :-)

Mitt weekend prosjekt.

168397-1119
Ett av alla mina kort...

I helgen ska jag se till att jag får ordning & reda i min garderob.! Har planerat att göra det flera dagar i veckan men nu är det ingen återvändå  för jag befinner mig alltför ofta i samma situation som hon på bilden nu då hösten kommit och man inte helt har fått ordning på kläderna.. ;-)

P.S jag mixar norska & svenka ord ofta, jag veeeet... men så har det tyvärr blivit efter 7 år här. Jag har blivit "svorsk". Ni får se det som en charmig sak :-)

Mys dejten.

168397-1118
Mitt busiga hjärta och min vän Mia myser på Odeon.

Som jag skrev i förra inlägget så var det jätte mysigt att träffa Mia igen. Åren går men vänskapen består...! :-) Mitt hjärta var bara sååå snäll, cool och glad hela tiden då jag och Mia satt och uppdaterade oss vad som hänt sen sist. Jag har en känsla av att hon myser av att vara med mig idag som omväxling till dagis. :-)

Nu ska vi strax gå ut igen. Ska göra ett kundbesök också ska vi bara mysa i solen...!VACKER fredag!

168397-1117
Idag har jag premiär för min "tunika/klänning" från H&M Trend, skinnjacka från "Heartmade" och mina jeans som snart går i pension för snart går de av vid knäna p.g.a att hålen blivit för stora.. stackars mina favorit jeans.. 

Vi har precis kommit hem för att äta lite och sen ska vi ut igen för att NJUTA sooolen! Tänk- efter regn kommer ALLTID sol! och varm blev det också så just nu önskar jag att jag köpt den där Filippa K toppen i kort ärm..

Vår dejt på Odeon med min veninna blev bara den mysigaste! Det är nåt helt speciellt att möta en nära vän som man inte sett på länge för man fortsätter på något sätt samtalet där man slutade då. Nästan exakt 2 år har gått men ändå kändes det som att vi sågs "igår". Det är när den känslan infinner sig som man vet att man är nära vänner! :-)

Nu steker jag falukorv och bitarna ser ut som små "pac-man" där i stekpannan (minns ni pac-man? oj! vad jag spelade det!!) och nu är makaronerna klara också så nu ska vi äta jag och min sessa.


TACK för alla era inlägg. De gör mig SÅÅÅÅ glad! Svarar på dom senare! :-)


Hoppas du har en FAB fredag!?


Dagens boktips!

168397-1116

Jag tycker att hon är så cool och han är så kaxig så den här boken shoppar JIG till mig idag i Göteborg. Den lanseras faktiskt just... IDAG! :-)

Nu har jag en nyvaken liten sessa här och vi är toksena till vår lunch dejt... måste skynda på!

"Basic" shopping.

168397-1115
Ett av mina allra första favorit märken var Filippa K.

Från den dagen då Filippa K lanserades har jag varit en hängiven "Filippa K kund". Jag anar inte hur många basic toppar från Filippa som jag har haft genom åren men en sak är säker: det är MÅNGA! Hennes kortärmade som var lite tjockare i kvalitetén har varit mina absoluta favvisar, jag kunde inte leva utan dem.  Och jag älskade hennes byxor, koftor, toppar, klänningar... ja, jag var helt enkelt en riktig "Filippa K tjej"!

Men - sen hände något för senaste åren har jag inte alls hittat lika mycket jag tycker om i hennes butiker. Jag vet inte om det beror på hennes stil eller på min stil men något är det i alla fall...

Så igår var det med förväntan och spänning som jag klev innanför dörren i hennes butik i Skovveien för att ta en titt på höstens kollektion. Men nej... allt jag hittade som jag ville ha var en super mysig grå cashmere kofta men den var för dyr dagen (ca 4.000kr) så besöket slutade med en vit basic topp med lång ärm i NYTT material .

De lite tjockare topparna är borta nu för de krympte så mycket i tvätten (och med dagens låga jeans finns inget fulare än en för kort topp... usch...) så nu är de i ett tunnare material som tydligen ska hålla sig bättre. Ska bli spännande att se om det stämmer!

Men jag lever på hoppet om att jag ska börja hitta kläder jag gillar i hennes butiker igen för jag tycker hon är en så imponerade business woman så jag vill gärna bidra till att hon ökar sina intäkter! :-)

Nu ska jag fixa till mig här så att jag är helt klar när sessan vaknar för kl. 12.30 ska vi luncha med en veninna som jag inte har träffat på nästan 2 år. Mitt hjärta var verkligen tröttis.. nu har hon sovit sedan ca 9.30.. sötisen..

Glöm inte att det är fredag idag - ENJOY!!!!!! :-)

P.S när jag precis hade fått Johanna och ammade så "bodde" jag i Filippas toppar från den "ekologiska" kollektionen, det var i princip de enda toppar jag gick runt i. Sköna och fina!

När katten är borta...

168397-1114
Här ser ni gårdagens shopping utanför vår dörr. Den här dörren har vi valt att hålla oss innanför nu på förmiddagen och det känns sååå busigt skönt.! :-) Jag är föresten väldigt glad i vår dörrkrans som är pyntad med lavendel och olivenblad. Den är från en blomsterbutik på Skøyen och jag tycker att det ger ett väldigt trevligt & välkomnade intryck att ha en krans på dörren. Oftast har man ju bara det till jul, men jag tycker att man ska ha det året runt :-)

...dansar råttorna på bordet! ;-)  (JIG är ju i Göteborg som ni vet...)

Vi är jätte busiga idag jag och mitt hjärta för vi "skolkar" från dagis. Min lilla älskling var bara sååå trött nyss och det spöregnar ute och är en riktig "innedag" så jag bestämde mig för att låta henne sova í sin sköna säng med fönstret på gavel så att det blir så där underbart svalt och skönt i rummet. Kände att hon förtjänar det idag! :-)

Så - nu ska jag passa på att fixa här hemma, äta frukost och göra mig själv klar medan hon sover.

Återkommer snart med "Filippa K" inlägget jag sov bort igår för vet ni vad som hände? Jag somnade i fotöljen och vaknade kl. 03.30! Crazy.

Thank god it´s friday!!

168397-1113
Mitt hjärta igår i vagnen. Hon har lärt sig en ny sak! När jag sjunger sången "huvud, axlar, knä och tå, knä och tå, hvuvud..." så klappar hon sig på huvudet! Det är sånt som gör en mamma LYCKLIG! :-)

Helt otroligt! Det är REDAN fredag igen!!! Tjohoooo! :-) Men allvarlig talat, nog går tiden fortare nu än förut?! Det är så himla märkligt det där med tiden... den kan gå sååååå sakta när man längtar & väntar på ett speciellt datum också kan den gå såååå FORT när dagarna bara flyter på...

Men oavsett hur fort eller sakta tiden går så ÄR det den 14:e september idag och det betyder att jag snart fyller år. Gud vad kul! :-) Jag är barnsligt förtjust i födelsedagar.

Nej, nu måste vi skynda på här om det ska bli något dagis besök för sessan idag.

Jag önskar dig en riktigt härlig dag och hoppas att du får avslutat veckans alla prosjekt på jobbet och att du får tid att städa skrivbordet så att det står och väntar på dig "från sin bästa sida" på måndag morgon :-) Och om du  studerar så  hoppas att du jobbar på så effektivt idag att du kan softa lite i helgen för det förtjänar du! :-) Och ni som liksom jag är hemma: NJUT dagen!! och ge dig själv lite härlig egentid i soffan :-)

Vi ses senare! :-)

P.S idag lanseras en bok som jag ser fram emot att läsa.... lägger ut den som ett tips senare! ;-)

Dagens tips!

 Take this test again...

You are Carrie. You know what you want out of a relationship and you're not afraid to keep moving until you get it. Wit and charm are your biggest turn-ons, and you like guys who appreciate you for your mind as much as your body. You have fun playing the dating game, but secretly you just can't wait to find the guy who sweeps you off your feet and carries you into the sunset.


Som alla ni som läser min blogg vet så ÄLSKAR jag "Sex and the city" och jag har alltid sagt att "jag är Carrie". Jag kallar t.o.m. min förra lägenhet för min "Carrie lägenhet" :-)

Så - idag när min gala vän Jonas tipsar mig om ett test där man kan testa vilken "S.A.T.C." tjej man är så tänkte jag att "Shit!", tänk om det visar sig att jag faktiskt inte är Carrie? Vad gör jag då? Men här ovanför ser ni resultatet - jag ÄR Carrie! Fantastiskt skönt att få det bekräftat en gång för alla! ;-)

Om du är lika glad i "Sex and the city" som jag är så är mitt dagens tips att du gör testet! Du hittar det om du klickar på texten "Take this test again" ovanför Carrie bilden eller här:

http://www.brainfall.com

Jag gör normalt aldrig tester men just den här gillade jag! :-)

P.S Jonas  - Idag står du bakom BÅDA mina "dagens tips". Du är bara helt FAB!!! Vi måste köra lite gala snart du och jag.. ! Puss! :-)

Dagens blader.

168397-1112
Det kommer nya blader på måndagar & onsdagar på Narvesen men - sista tiden har de nästan aldrig packat upp alla förren på torsdag. Antingen har de tok mycket att göra eller så har de mindre effektiva medarbetare...

Ååååå vad det är H Ä R L I G T att få shoppa nya blader!! :-) Idag fick jag med mig nya engelska "Vogue" (en favorit!), norska "ELLE Interiør" (det svenska kan man ej köpa i Norge) och "Vakre Hjem & Interiør" hem.

Har ni tänkt på att alla interiör tidningar alltid kör samma tema nummer samtidigt. Den här gången är det "Bad"! så ALLA interiör blader har nu BAD stort på framsidan. På Elle Interiør står det: "Elle Interiør spesial: BADEROM" och på "Vakre Hjem & Interiør" står det: "Stort tema: BAD". Så till dig som ska göra om i badrummet så säger jag bara : GRATTIS! :-) du valde helt rätt månad!

Nu ligger mina blader här vid min sida helt orörda och bara ropar på mig..... så jag tror faktiskt att jag ska ta och krypa upp i fotöljen och mysa lite med dem nu...

Bloggar mer om en liten stund! :-) och då måste jag skriva lite om Filippa K.

"Nytt" köksfönster & ett "tips"!

168397-1111
Kolla in de snygga byggställningarna som skymtar utanför fönstret...! ;-)

Vårat köksfönster har varit ett KAOS. Där har det stått saker som jag inte har vetat var jag ska ställa? och t.o.m. Guccis mat har stått där. Det blev bara värre och värre ju längre detta hemska fasadarbete har hållit på och eftersom det har varit TJOCK plast fastspikat för fönstren så har ju ändå ingen sett nåt..

Men! nu ljusnar det för plasten är borta och snart är förhoppningsvis även byggställningarna & nätet borta så nu var det hög tid att göra fint i fönstret! Så idag var jag och sessan och shoppade de fina olivträd ni ser på bilden :-)

Jag ÄLSKAR olivträd, tycker att de är sååå fina. Sedan tidigare har jag 2 stora träd i vardagsrummet och eftersom jag gillar att ha en "röd tråd" i hemmet så blev det perfekt med 2 mindre  i köket :-)

Om du ska köpa nya växter hem så är mitt bästa tips: Olivträd! :-)

P.S köpte de cremefärgade krukorna också. Shoppade allt på blomsterbutiken i Bogstadveien.

Utflykten.

168397-1110
Jag tror mitt hjärta sitter med en brödbit i handen klar att mata änderna med. Men jag vet ju inte säkert för jag var ju inte där :-)

Vi skulle egentligen ha rest i väg på en lite större utflykt i kväll, till Göteborg, tillsammans med JIG men efter många "om och men" så kom vi fram till att jag och hjärtat blir hemma. Så nu ska jag och mitt hjärta ha "super girle days"  fram till att han kommer hem.

Vi ska mysa med blader, äta Kinasnacks, bada badkar, gå på café, dansa, se dvd´s (=Fifi)  prova kläder... ja, vi ska göra allt sånt där som vi tjejer tycker om! :-)


Prinsessan i Slottsparken.

168397-1107
Min sessa och Obi i parken idag. Hatice har fotat.

Det är märkligt att se bilder på min sessa på en utflykt som jag inte varit med på.... Men det ser ju absolut ut som att o hon har haft det hur bra som helst! :-)

TACK snälla söta Hatice för att du tog så fina bilder på mitt hjärta idag! :-)

Johannas 1:a dagisutflykt!

168397-1106
Så här lämnade jag mitt hjärta på morgon. Hon var på väg på utflykt till Slottsparken tillsammans med sin söta fröken och ett av de större barnen som heter Obi. Hon var såå söt där hon satt i vagnen och hennes fröken fick ta med sig min kamera på turen för att ta bilder i parken.

Kvällen i kväll är inte som andra kvällar... Mitt hjärta har nu stor gråtit sedan kl. 19.30 och hon kan inte sluta så hon gråter och gråter och gråter.. stackars lilla hjärtat mitt.. Snart börjar nog jag också att gråta för jag tycker såå synd om henne.. Men vet ni, NU blev det faktiskt knäpp tyst! jag tror hon somnade?! :-)  Jag har vaggat henne och pussar henne och strykit henne på ryggen heeeeela kvällen men inget har hjälpt och nu gick jag ut ur rummet en liten stund (har gått fram och tillbaka 1569gånger i kväll) och nu sover hon. HURRA!!! :-)

Jag får skylla mig själv att hon har gråtit så här för det är mitt fel. När hon badade fick jag nämligen för mig att jag skulle ta bort den tejp + bomull som sitter på hennes ben från vaksinen igår.Jag tänkte att det är smart att göra det i vattnet så att det inte gör så ont.. Well- där hade jag fel. Det gjorde så klart TOK ont på stackars lilla söta benet hennes så sedan då har hon varit ledsen... Uff, jag kan få SÅ ont i mitt hjärta av sånt..

Men nu sover hon som sagt äntligen mitt älskade lilla hjärta. :-)

Trevlig kväll!

168397-1105
Här är min sessa i vagnen nyss då vi var ute. Min plånbok är en favorit leksak.. ;-)

Nu har mitt hjärta precis fått sin kvällsmat och hon sitter och leker i sitt klädskåp. Hennes nya "grej" är att ta ut alla skor, strumpor och sockar och sen kan hon sitta där och leka med skorna hur länge som helst. Tror hon redan är lika glad i skor som sin mamma ;-)

Dags för kvälls lek och mys, bad och nattning här nu som alltid vid den här tiden. Sen ska ni bl.a.  få se de fina olivträden jag shoppat. Torsdagar är föresten en shoppingdag här i Oslo, då har nämligen alla butiker öppet  längre, till kl. 19, för att alla ska hinna shoppa i lugn och ro efter jobbet. Sånt tycker vi om!

Jag kom föresten på att mitt inlägg "cool post" är ett av dagens tips! :-) Ett till kommer senare..!

Oss på dagis.

168397-1104
Johannas söta fröken fotade oss då vi skulle gå hem. Ser nu att min tunika åkt ner på ena sidan så att underkjolen syns.. hmm.. tur den också är svart så det nästan inte syns ;-)

Idag var mitt hjärta på utflykt i parken och hennes söta fröken hade tagit jätte fina bilder som jag ska visa er senare. Nu har vi precis ätit och mitt hjärta är tröttis så vi ska ut och en sväng så att hon får sova. Jag var föresten förbi Zara tidigare men såg inget nytt? så kanske de inte hängt ut det ännu?

På vår tur nu ska jag shoppa 2 små olivträd till vårt kök. Visar bild på det senare och då får ni även "dagens tips".

See you later! :-)

Cool post!!

168397-1103
Gissa om jag blev överraskad när jag hittade mitt hjärta i brevlådan!!?!

När vi kommer hem från dagis och jag öppnar brevlådan (här i Norge så får man sin post i en brevlåda nere i trappuppgången) så ramlade det här kortet ur och gissa om jag blev förvånad då jag såg att det var JOHANNA på kortet??!

WOW!!! Jag hade ingen aning om att man kan gå in på
www.posten.se och göra ett helt eget vykort som trycks upp och kommer i den riktiga brevlådan (ej e-post).! :-) Helt fantastiskt COOLT!!! :-) speciellt för en tjej som mig som bara ÄLSKAR kort!!!

My god, jag kommer bli deras största kund nu för jag kommer genast att gå in och göra hur många kort som helst och posta. Gud så häftigt!! Vilken grej!! :-)

Nu blev jag riktigt riktigt IMPONERAD över Posten! :-)

Jonas min kära vän - tusen miljoner TACK för kortet! :-) Du gjorde min och sessans dag idag! :-) Men jag förstår inte helt vad du menar med att Johanna skulle bli busig efter mig? Hmm.. kan du förtydliga dig? jag är väl inte busig jag inte? ;-)  Puss & Kram Jonas, du är BÄST! :-)

Mitt busfrö.

168397-1102
Sessan just nu.

Jag sitter och lastar ner dagens bilder och läser nya kommentarer som kommit på min blogg och mitt hjärta sitter ute i gången för vi kom nyss hem. Plötsligt blev det så tyst där ute så jag gick för att se vad hon gör?

Då hittar jag henne så här! Hon har alltså letat fram sin "matpakke" och sin vattenflaska ur dagisväskan och sitter nu och mumsar i sig köttbullar och dricker vatten och bläddrar i en tidning. Mitt lilla söta busfrö :-)

Nu ska jag fixa varm god mat till henne!

Fina barnsmycken från "Nina Sthlm".

168397-1100
Bilden blev inte så bra... men det är läder halsband / armband med rosa stenar. Super söta och jätte fina! Det som är bra med att det är läder är att de små inte kan slita sönder det ;-)

Dessa fina smycken är från barnkollektionen till "Nina Sthlm" och dem kan ni beställa genom mig :-) Jag ska ta och lägga upp bilder och priser senare på båda kollektionerna så att ni kan se.  Barn smyckena säljes bl.a. på den fina barnbutiken "Lucca" i Stockholm och på "Trollungene" här i Oslo.

Nej, nu måste jag fixa till mig så att jag kan gå och hämta min älskade prinsessa på dagis. Ska titta förbi Zara på vägen också och se om de fått in något fint idag? Det är som sagt farligt att hela vägen till/från dagis är en enda lång shopping gata.... Farligt, farligt men härligt, härligt...! ;-)

Fånga dagen!!

The story of my life...

168397-1099
Intervju med mig i tidningen "Norrlands Magazinet" maj/juni, 1991. (tänk- 16 år sedan!!) Då var jag chef för SF Bios biografkomplex "Filmstaden" med 6 salonger och ca 20 anställda. Vid intervjutillfället var "Dansar med vargar" & "När lammen tystnar"  2 av de filmer vi visade.

Nu ska jag äntligen fortsätta att berätta min historia som jag inte kommit så långt på ännu. Är kvar på 1988 så det är bäst att jag kör på här nu om vi ska hinna fram till år 2007 innan det blir 2008. :-)

Så... here we go:

När jag såg att de satte ner spaden i marken för att bygga "Filmstaden" uppe i Luleå så var det första jag tänkte: "Där ska jag jobba!" och det andra jag tänkte var: "Där ska jag bli chef en dag!".  Och precis så blev det.

Jag såg möjligheterna att få jobba med en produkt som intresserar "alla" (man kan prata om filmer man sett med både en 7åring och en 77 åring..) , att få jobba med kundservice och att få jobba i en "ung miljö". Då var jag bara 17 år och på intervjun fick jag veta att man måste vara 18 år för att få jobba kvällstid, men jag fick jobbet and the rest is history... :-)

I starten stod jag och jobbade extra på kvällar & helger i den kombinerade biljettkassan & kiosken (åååå vad det är GOTT med popcorn & smågodis på bio!) men det inte dröjde inte länge förrän jag blev "försäljningsansvarig" i kiosken. Efter ytterligare en tid blev jag assistent till den dåvarande biochefen och min tjänst utökades då från att jobba extra till att jobba deltid. Som biochefs assistent fick jag lära mig ALLT om driften som även inkluderade konferensverksamhet på dagtid för att utnyttja lokalerna maximalt. Vi hade dessutom "dagisbio" (extremt poppis!) på morgonen, vi sålde reklamplatser i våra lokaler, vi jobbade med lokalmarknadsföring av bion, vi arrangerade "happenings" på stora premiärer + självklart allt kontors & papir arbete som hör till.

Jag har alltid gått in 110% för de jobb jag har haft. Jag har varit nyfiken på att lära och jag har hela tiden sett möjligheterna att klättra uppåt och gå vidare som en "morot" och en drivkraft. Jag har aldrig haft sjukdagar eller prioriterat semester, jag har helt enkelt ÄLSKAT att jobba! :-)

Och att jobba hårt, vara lojal sin arbetsgivare, vara engagerad och motiverad i sitt jobb ger resultat!

En dag i februari 1991, då jag hade jobbat på Filmstaden i ca 3 år,  var en av cheferna från Stockholm på besök och då fick jag erbjudandet om att bli Filmstadenchef.  Det kom som en överaskning men samtidigt hade jag jobbat så oerhört hårt så jag blev enormt glad över att det nu gav resultat! :-)

Att arbeta som biochef är som att driva sitt eget företag, skillnaden är bara att jag inte satsat något egenkapital. Här "fick jag" en biograf, en budget, en personalgrupp, och enorma möjligheter att utveckla mig själv. Mitt jobb innehöll så många olika arbetsområden att jag fick en möjlighet att prova på allt från att vara "personalchef", till "marknadschef", till "driftschef" till "försäljningschef" osv osv. Med andra ord fick jag ett fantastiskt flexibelt, lärorikt och KUL jobb! :-)

Jag märkte ganska snart att det var marknadsföring (och självklart kundvården men den var där redan från början) som jag "brann för" och som jag föredrog att jobba med. Så - jag valde att gå en utbildning till "Diplomerad Marknadsekonom" parallellt med mitt jobb som biochef. Utbildningen var i Uppsala så jag flög Luleå-Stockholm och tog sen bussen till/från Uppsala 1-2 gånger i veckan i 1 år.  Crazy, men det gick.!

När jag var klar med min utbildning kände jag att jag var klar för nya utmaningar. Min personalgrupp i Luleå var så underbar och biografen "rullade på framåt" så jag kände att jag behövde lite mer att "ta i" för när det blir för enkelt och bekvämt på jobbet så lär jag mig inget nytt och när jag inte lär mig något nytt så trivs jag mindre bra.

Så - i 1994 flyttade jag till Gävle och blev Filmstadenchef där. Jag hade ALDRIG varit i Gävle förut och jag kände ingen där och jag hade ingenstans att bo från starten men jag såg det som en fantastisk möjlighet! :-)

Min Gävle historia ska jag berätta senare för nu flyger tiden här och jag ska snart hämta min sessa på dagis. Så, jag får avsluta så som man gör i filmens fantastiska värld..

.."to be continued"! :-)Solig & härlig torsdag!

168397-1097
Skyltfönster på min Gizmo & Co mars 2006.

Jag och min lilla sessa är riktiga sömntutor :-) Idag vaknade vi kl. 8.30 så gissa om vi fick skynda för att hinna till dagis där sessan skulle vara 9.30 p.g.a. utflykt till parken. Oj, oj... jag SPRANG hela vägen dit så nu ska det bli skönt med en dusch (jag fick absolut inte tid att göra mig klar på morgon, körde "brandkårsutryckning" = hoppade rakt i kläderna).

Solen skiner från en vacker blå himmel idag och det är exakt sånna här höstdagar som jag bara älskar!! :-)

Hoppas att solen skiner på dig också!? Och du, passa på att äta lunch UTE i solen idag om du kan, för snart blir det för kallt för sån lyx :-)

Nu ska jag göra min "morgonfix" här (=dusch+frukost) och sen ska jag fortsätta att berätta om mitt liv och svara på mejlen jag aldrig fick svarat på igår.

P.S jag lämnade min kamera till Johannas dagisfröken så att hon kan fota i parken så därför blir det "arkiv bilder" nu på dagen.

Mama firar "lill lördag"!

168397-1096
Jag på väg hem nyss.

Jag ÄLSKAR spontana infall! Speciellt när dom kommer på en "perfekt tajming" . Som i kväll då min vän Ralph plötsligt smsar och jag 15 min senare går ut genom dörren.  Mitt hjärta sov så sött & gott och JIG var ändå på väg i säng (har mycket på jobbet nu) och jag går ju ändå aldrig och lägger mig före kl. 02 så varför inte?! :-)

Vi hamnade på "Nobilis", en bar/restaurang, som jag var stammis på när jag bodde i min "Carrie lägenhet" för den ligger precis mittemellan där jag hade min butik och där jag bodde då så det blev en perfekt "hållplats" på väg hem.  Jag tror kanske det här var en av de sista kvällarna vi kunde sitta ute i den härliga höstluften och ta ett glas vin utan att frysa. Det gäller att passa på att njuta när man kan! :-)

Imorgon ska min sessa vara på dagis rekord tidigt, redan strax efter kl. 09, för de ska på tur i parken. Så - därför tror jag att jag går och lägger mig nu också  får jag  fortsätta min spännande "gala story" i morgon. De flesta av er som läser min blogg sover säkert ändå nu ? så det gör säkert inte så mycket att jag skriver då istället för nu...

Sov så jätte gott så ses vi imorgon. Tänk - då är det redan torsdag vilket betyder att det nästan är helg igen! Lovely! :-)


Mitt "gala liv"!

168397-1095
"Fest" bilden är ur någon "Se & Hör" tror jag. Jag (längst bak till vänster) och min kollega stod precis bakom Mr.Bindefeldt & Mr. Lindarw då vi skulle in på en galapremiär i Stockholm. Den svart/vita bilden är från en nöjestidning i Luleå, jag står närmast "Emil", den gamla mannen man gjorde till en "nöjesprofil". Kolla in min frisyr... oh my... det syns att det är en stund sen.. Tror bilden är från 1993.

Skulle precis börja berätta om min härliga tid då jag sprang på glittriga galapremiärer och hade hand om kändisar som kom på besök till Sverige. Men vad händer? Jo, jag fick precis ett sms av en vän som undrar om jag ska komma ut och ta ett glas helt spontant och NU.?!

Och klart jag ska det. Så - nu går jag iväg ut en liten sväng, sen fortsätter jag på det här festliga inlägget. Tycker att det passar så bra att skriva om galor & premiärer på en "lill-lördag" ;-)

Snart tillbaka! :-)

Vackra smycken.

168397-1092
Här har jag på mig ett smycke i silver från "Nina Sthlm", ni kan se mer här:
http://www.ninasthlm.com 

Här ser ni ett av de halsband som är med i kollektionen jag selger. Ska visa er mer senare! Det är smycken både till mor & dotter så man kan matcha varandra :-)

Nu trummar min sessa på sin trumma så jag hoppas hon känner sig bättre. Hon ville absolut inte ha sin gröt nyss så nu ska jag göra ett nytt frösök, sen ska vi bada och sen gör jag tidig nattning eftersom hon inte är helt i form min lilla sötis.

Njut kvällen! :-)

Status.

Mitt älskade hjärta är inte helt i form efter att hon fått sin vaksine idag så jag myser med henne och pysslar om henne och försöker få henne att sluta vara ledsen... Jag bloggar så fort hon somnat sött senare. Ska fortsätta att berätta the story of my life då.

Var föresten på 2 kundbesök med de vackra smyckena som jag har agentur på i eftermiddag. Ska visa er bilder senare! :-)

Dagens siffror är: 75 & 8625!

168397-1091
Det är alltid proppfullt på "vagnparkeringen" inne på helsestasjon ;-)

Jag fick mig dagens "träningspass" på väg till "1års kontrollen" borta på helsestasjon (bvc) för oj, oj, vad vi blev sena och fick skynda... som alltid.. ;-) Men ! fram kommer vi alltid :-)

Kontrollen gick hur bra som helst och mitt hjärta var som vanligt en ÄNGEL. Hon är nu 75cm lång och hon väger 8,625kg så hon följer sina kurvor perfekt. Jag är alltid lika fascinerad över hur extemt blixt snabb läkarkontrollen är. Läkaren lyssnar på hjärtat, lyser i örat, sticker pinne & tittar halsen, rör på höfterna och vips! så är allt klart.! det tar MAX 5 minute och det gillar jag. Effektivitet är lovely! :-)

Efter det hade vi en prat med helsesyster och mitt hjärta fick vaksine, och hon var som sagt en ängel, satt bara där när hon stack i ena låret... sen grät hon lite då hon stack i det andra... Uff, jag får så ont i mitt mamma hjärta när jag ser henne sticka min dotter i låren.. aj, aj.. Jag gillar INTE sprutor. Usch och fy... tur det går så himla fort.! och sen var det "bye bye" och nästa gång vi ska dit är i november för att ta ny vaksine.

Hjärtat somnade SÅ gott i vagnen efter detta lilla äventyr och då passade jag på att njuta solen för idag är det VARMT. Som den bästa sommardagen! :-)

Nu är mitt hjärta väldigt "mammig" här så jag ska mysa med henne och sen ska vi ut en tur igen. Hoppas att du har en underbar dag!?

P.S Madeleine! du som är intresserad av mitt hjärtas hårspännen med kardborreband.. Jag har en suprice till dig! :-) Kan inte du ta och mejla mig din hemadress till:
[email protected]  Tack! :-)

Godmorgon "lill lördag"!

168397-1090
Prinsessan och hennes prinsessevagn, alldelens nyss.

Åååååå vilken UNDERBART SKÖN morgon vi har haft för idag ska vi inte på dagis så vi har haft sovmorgon!!!! :-) Det betyder att jag och hjärtat har sovit till kl. 9.30 och jag det var lovely! Hon vaknade, vid kl. 7 och vill ha mer mat men efter mys och bus i sängen mellan mig och JIG så somnade hon och jag om. Lyxigt härligt!

Vi ska på "1-års kontroll" på helsestasjon (bvc) idag mitt på dagen så därför var det ingen idé att gå till dagis idag. Så nu ska vi mysa på här hemma och sen ska vi njuta det vackra vädret i eftermiddag. De är bara så fantastiskt med dessa sooooliga höstdagar :-)

Jag hoppas att solen skiner på dig också och att du får en riktigt BRA dag! Och du, det är ju "lill-lördag" idag så jag tycker att du ska hitta på något kul efter jobb/skola också är det här en perfekt dag att skicka ett elektroniskt vykort till någon du tycker om! :-) Jag skickade OFTA sånna kort när jag hade ett jobb då jag satt vid pc´n hela dagarna men sista tiden har jag nästan helt glömt att den möjligheten finns...(jag skickar ju som ni vet mest "vanliga kort"). Minns att jag oftast skickade från
http://americangreetings.com 

Nu ska vi ta tag i vår dag här och senare idag jag ska fortsätta "the story of my life" :-)

P.S det var något knas med bloggen igår kväll så jag fick inte möjlighet att svara på alla era trevliga inlägg, ska därför göra det idag. Och ni som mejlat mig ang. att shoppa sessans barnkläder - jag hör av mig till er idag! :-)

Dagens tips från igår.

168397-1089
OBS!! NB!! de ting jag skrivit här är på "skoj" så att ingen av er tar det på högsta allvar. Prinsessepennan har en "liten historia" som jag ska berätta för er en dag.

Varje gång när jag stått i ett "vägskäl" i mitt liv och varit osäker på vilken väg jag ska ta? så har jag tagit fram papper & penna och satt mig ner för att göra en "Pluss & Minus" lista.

Detta enkla "hjälpmedel" är så BRA för det synliggör på ett så tydligt sätt vilken väg som är "den rätta". Oftast vet man innerst inne vad som är bäst där och då, men för att försäkra sig om sin känsla så kan denna lista vara bra att ta till. För när man ser saker nedskrivna, svart på vitt,  så kan det bidra till att man får en "Aha!" upplevelse.

Så mitt tips till dig som står inför att byta jobb, flytta till ny stad, förändra ditt privatliv etc etc är att helt enkelt ta fram papper och penna och sätta dig ner i lugn och ro och skriva denna lista. När du ser antalet pluss och antalet minus så tror och hoppas jag att resultatet bekräftar den magkänsla du har haft och att du därför kommer ett steg närmare ditt stora beslut.! För om det är 15 minus ang. ditt befintliga jobb och endast 5 pluss och saken handlar om att byta jobb så saken klar - då ska du byta! :-)

Jag tycker att det är så himla härligt att det inte alltid behöver vara så komplicerat att göra en analys av sin situation. Jag menar den här "pluss & minus" listan är ju SÅ enkel, men ändå SÅ bra!

LYCKA TILL vilket beslut du än står inför! :-)

P.S I kväll somnade mitt hjärta rekord tidigt, t.o.m. FÖRE Idol startade så jag har , för första gången på väldigt länge, fått sitta och titta på både Idol & Greys Anatomy i lugn och ro. LYX!! :-)  Och nu är klockan som vanligt galet mycket så nu är det hög tid för mig att krama kudden. Så jag säger god natt & sov gott!

"Wedding planner".

168397-1088
Mina skor, min väska (som jag lånat ut till 2 vänners bröllop! för man ska ju ha "something borrowed") och mitt prinsessediadem som inte syns så bra..

Bröllop verkar vara ett ämne som intresserar & engagerar för jag såg att jag fick många inlägg på bilden av min bröllopsklänning! TACK snälla ni! :-)

Nu undrar jag om ni har några bröllops konkreta frågor som ni önskar svar på?  Och jag såg att Princess Jessica tyckte att jag ska skriva och berätta om min fantastiska möhippa ?!

Efter att jag hade gift mig så planerade jag att bli "wedding planner" men eftersom det aldrig blev något av det då så tar jag gärna igen det här nu! :-)

Till er som sitter mitt i bröllops planering där hemma så säger jag bara: NJUUUT varje ögonblick !!!! Den dagen ni planerar ska bli ALLT du drömt om för ett bröllop är ju en "once in a lifetime" upplevelse.  (Eller ja... den ska ju vara det men själv tyckte jag att det var en så fantastisk dag att jag väljer att göra om den vid tillfälle... ;-)

P.S Ni som efterfrågat bilder på mig i klänningen: tyvärr kan jag inte visa er några bilder från mitt bröllop för på den tiden hade jag inte digital kamera.


Oss ikväll.

168397-1087
Här är jag och mitt hjärta tidigare i kväll i stua (vardagsrummet). Vi står och ser på "Bolibompa" och sessan dricker vatten.

I kväll har det varit nåt knas med bloggen :-(

Jag har svarat på såååå många av era inlägg men när jag har tryckt på "spara" så har de försvunnit :-(  Så nu är detta inlägg ett test med hopp om att allt fungerar som det ska igen?! :-)

Synd bara att det inte fungerade tidigare i kväll för då var min plan att svara på ALLA era underbara inlägg, nu är nämligen klockan så mycket att jag inte kommer att få till det, tyvärr :-(

Men jag hoppas att jag får till att ge er ett par till inlägg! :-)

kom på!

.. att jag måste ju berätta om gala premiärerna med bl.a. Mr. Bindefeldt som jag var med och arrangerade då jag jobbade på SF Bio. Och de filmstjärnor som jag hade hand om! Det får jag inte glömma att berätta om för er vid tillfälle! :-)

Men hallå där, är det inte...??!

168397-1086

Igår hade Sveriges festfixare nr.1 Mr.Bindefeldt stort release party på sin nya bok och då var "alla" där. T.o.m. Robbie Williams trodde jag då jag såg den här bilden, men vid en närmare titt  så är det ju "Snygg Erik" från IDOL. Oj! så RÄTT med kostymen på honom! :-)

Ikväll är det dags för IDOL igen, kul! :-)

Middagstid.

168397-1085
Hjärtat nyss ute i sin vagn.

Mitt hjärta var sååå trött efter sin ovanligt långa dagisdag så hon somnade bums i vagnen då vi gick hemmåt. Jag passade då på att sätta mig i solen och njuta det helt FANTASTISK höstväder vi har :-)

Nu är det middagstid hos oss och JIG kom precis innanför dörren. Ska laga spaghetti & köttfärssås idag, det är en av mina favorit "vardagsrätter".

Senare ska jag berätta om det tips jag pratade om igår ! Vi ses då! :-)

Dagens tips!

168397-1084
Den här läckert rosa boken har jag shoppat på "Ordning & Reda".

Jag tycker att det är sååå pinsamt att missa vänners / familjs / bekantas födelsedagar så därför kan jag inte leva utan den här rosa boken! I den här skriver jag in allas födelsedagar och i början på varje månad tittar jag över vilka som ska fylla år så att jag inte ska missa! :-)

Men jag har varit hopplöst dålig på att komma ihåg - trots boken - det sista året sedan jag fick Johanna så FÖRLÅT alla ni vänner som suttit där på er stora dag och tyckt att jag har varit en dålig vän som inte har hört av mig. Det har INTE varit meningen! och det vet ni :-)

Så mitt tips är-
Köp er en liten bok som ni skriver in alla födelsedagar i så kan ni posta ett kort eller en present några dagar i förväg eller smsa, ringa eller besöka dem på deras dag.! Alla blir sååå GLADA när man kommer ihåg deras födelsedag så den boken kommer bara att ge glädje! :-)

Idag kan man ju lägga in påminnelser om födelsedagar och annat i sin mobiltfn, på datorn etc MEN - jag har haft otur med att tappa telefoner och har haft en dator som gått sönder så jag föredrar "det gamla hederliga: block & penna!" . Känns klart säkrast så! :-)

Nu är det hög tid för mig att gå och hämta min älskade Johanna på dagis. Idag har hon varit där rekord länge! faktiskt första gången hon är där längre än till strax före 14. Längtar efter henne nu!

Låt mig presentera: Gizmo!

168397-1083
Den här bilden hade jag bakom kassan i min butik. Jag tryckte även upp vykort med bilden på som utskick till mina VIP kunder. Fotografen som var hemma hos oss för att ta bilden hade det inte helt lätt för Gizmo ville INTE blir fotograferad så till slut så bara la han sig så här i soffan, som att han tänkte "gud vad ni håller på...!, jag lägger mig väl här då", och tittade upp på en leksak som jag höll upp framför honom.  Han var den coolaste katten!

När jag startade min butik så var det självklart att den skulle bli uppkallad efter min älskade perser katt Gizmo så namnet blev : Gizmo & Co. Att jag valde att den skulle heta "& Co" var för att jag jobbade extra i en butik i Stockholm som heter "Fernqvist & Co" och jag tyckte att det lät så bra. Så - Gizmo & Co blev det. :-)

Och när jag skulle starta min blogg så fick han bli med då också.... "Gizmolinas" är som ni vet namnet jag gjorde utifrån Gizmo med hopp om att min dotter skulle heta det, men så blev det bloggen som fick heta det i stället :-)

Gizmo var min "baby" i 12 år. Han somnade in hemma i soffan en dag i 2003. Efter att han gick bort så klarade jag inte tanken på någon ny katt men efter ca 1år utan katt hemma blev sakaden så stor att jag köpte en ny :-)

Det var då "Gucci" kom in i mitt liv. Jag och min vän Marika åkte och hämtade honom en sommardag 2004 (han är född i mars 2004).

Att ha ett djur hemma sprider harmoni. Jag blir lycklig av att han står och tar emot i dörren då jag kommer hem, när jag vaknar till på natten av att han lagt sig vid min sida och av att bara ha honom runtomkring här hemma. Tyvärr har jag inte lika mycket tid att mysa med honom sedan jag fick Johanna så han blir ofta ett dåligt samvete...

Jag kan bli sååå avis på hans sköna liv. Han bara sover, äter, myser, leker, sover lite till och njuter livet... inga bekymmer där inte!

Om jag vore ett djur så önskar jag verkligen att jag vore en KATT! :-)

Nu ska jag fixa lite här. Återkommer senare med "dagens tips".

"Flying start" på denna dag.

Idag blev det extra stressigt på morgon men nu är i alla fall mitt hjärta på dagis och jag sitter och myser med frukost.  Solen skiner från en klarblå himmel och det står en mann rakt utanför  här där jag sitter och putsar fönstren. Jag är SÅ glad att de snart ska vara klara! :-)

NJUT dagen och fånga de lyckliga ögonblicken!

Jag skriver mer efter frukosten :-)


Min hemlis...!

168397-1082
Här är jag och JIG på "NBA All Star Weekend" i Houston, USA, februari 2006. Prinsessan ligger i min mage..

Ungefär vid den tid då jag och JIG var i Houston förra året så berättade jag min hemlis jag hade då... nämligen att jag hade en prinsessa i magen.

Och nu är det dags att berätta om min hemlis som jag skrev om häromdagen. Det är ingen stor sak utan bara en jätte KUL sak.

Jag ska börja blogga för ett blad som heter "Kamille"! :-) "Kamille" påminner som svenska "Amelia" och jag ska främst blogga om mode, shopping & interiör.

Lovar att berätta mer när min "Blogg premiär" närmar sig. :-) Och bara så att ni vet - den här "Gizmolinas" bloggen kommer att fortsätta exakt & precis som vanligt så det handlar INTE om att den här bloggen flyttar någon annanstans!

Så där ja, nu är hemlisen ingen hemlis längre ;-) Om ni är nyfikna på bladet "Kamille" så kan ni surfa in här:
http://www.kamille.no/ 

Jag känner att det bladet passar mig perfekt. Dels för att hon som är chefsredaktör tidigare jobbade på "Red" (min engelska favorit tidning som fanns i norsk version i en period) vilket gör att jag känner att Kamille har lite "Red-feeling" och dels för det har en skön mix av mode, interiör etc .

Det ska fantastiskt KUL och jag gleder mig väldigt till att börja! :-)

Nu är klockan snart tisdag så jag väljer faktiskt att tacka för idag för nu ska jag gå och mysa med mina nya blader som jag shoppade idag och mumsa på Kina Snacks som kom i dagens paket. Imorgon blir ett av mina dagens tips det jag skrev om tidigare idag, dvs det "hjälpmedel" jag brukar ta till när jag står i vägval i livet. 

Sov så jätte gott & TAAAAAACK för alla era underbara inlägg som jag har fått idag!! Ni lyser upp min dag! :-) Jag svarar på alla imorgon då jag är pigg & vaken igen. 

God natt måndag!
 

Söt shopping.

168397-1081

När jag och sessan var på H&M och fixade hengere så shoppade vi den här underbart söta mössan och de söta små vantarna. :-) Jag är tveksam till om sessan kommer att klara att ha på sig vantarna men de är värda ett försök för de matchar mössan så fint.

Priset på dessa söta saker var hur bra som helst, mössan kostar 49,50nok och vantarna 39.50nok.

Dagens tips!

168397-1080
Min älskade Johannas garderob.

Mission Completed! :-)

Nu är min prinsessas garderob "höstklar"!  Jag har ÄNTLIGEN rensat ur alla kläder blivit för små och alla sommarkläder också har jag fyllt på med den höst shopping jag gjort till henne senaste veckorna :-) Jag har dessutom fixat fler hengere (galgar), något jag tänkt att göra LÄNGE.

Barn hengere är INTE lätt att hitta och de som finns är oftast väldigt dyra. Så därför valde jag att gå till H&M idag och fråga om jag fick köpa några vita plast hengere? "Nej, det får du inte!" säger tjejen bak kassan. Jag blev så "paff" så jag kom liksom helt av mig och sa ingenting förren hon fortsätter: "Du kan FÅ hur många du vill! Hur många vill du ha??" :-)  Jag gick nöjd & glad därifrån med ca 20 hengere!

Så nu mixar jag mina dyra fina trä hengere med H&Ms. Det innebär att prinsessans fina klänningar har första prio på de fina i trä ;-)

Nu över till dagens tips:
Jag har gjort om glasskåpet "Tuvan" från "All in wood" till ett klädskåp. Detta var hur enkelt som helst! Jag tog bara bort 2 av hyllplanen och monterade istället fast vita skruvar med en "ögla" under ett av hyllplanen som jag sedan kunde fästa banden som håller uppe klädstången i.  Själva klädstången är en gardinstång som jag bara sågat till i rätt bredd. Den har jag fäst med rosa silkeband i skruvarnas "ögla". Och vips! så blev skåpet en prinsessig garderob! :-)

Den dagen då sessans klänningar blivit för stora för det här skåpet så sätter jag bara tillbaka hyllplanen igen så kan hon använda det som ett klädskåp till toppar, tröjor etc eller till böcker och fina saker. Det gör att skåpet kommer att kunna följa med henne "hela livet".

Denna lösning kan man göra med skåp från Ikea, skåp från loppmarknader osv osv. För det är inte alltid så lätt att hitta fina klädskåp tycker jag.

Jag tycker om att det är glasdörrar så att man kan SE kläderna! :-) Men - om man inte tycker om att se härligheterna så kan man montera tyg (stoff) på insidan av dörren så gömmer man eventuellt kaos ;-)

Själv drömmer jag om en "walk in closet"... med rosa heltäckningsmatta och Gucci tapet, precis så som Pernilla Wahlgren har (det har varit bild i Family Living). En dag så......! :-)

Paketet!

168397-1079
Jag gillar Polarn & Pyrets rosa present kartong och att de har ett klistermärke med ett hjärta på! Fint!

Alltså jag blev såååååååå GLAD när jag & sessan öppnade paketet tidigare i kväll :-)

I det ligger världens största grattis kort (större än Johanna ;-) , 5 påsar Kina snacks (MUMS!!!!) och 2 paket från Polarn & Pyret. I det första så ligger de manchester (cord) byxor som jag tänkt att shoppa till sessan och den topp som jag shoppade i lördags (gick direkt och bytte den jag shoppade till en body istället). Och detta var ju mer än nog! Men - så är det ett paket till! :-)

I det andra paketet ligger den rosa jacka + svarta byxa som jag länge tänkt på till mitt hjärta!! :-)

TUSEN MILJONER TACK snällaste bror för dessa FANTASTISKA presenter till Johanna! Det var FÖR mycket! Vi blev bara såååå glada jag och sessan! Du gjorde vår dag! :-) Och tänk att du lyckades välja SÅ rätt kläder!! Syrran är IMPAD!!! :-)

Nu har jag och JIG precis ätit "late dinner" , nr. 23 från "Bambus" (=vår favvo mat) så nu ska jag förbereda dagens tips!

Vi fick ett PAKET idag!

168397-1077

Idag var vi på Posten och hämtade ut ett stort paket från min kära bror Johan, Johannas morbror & fadder (i Sverige tror jag att det heter gudfar.) Det var hennes 1års present som kom och gissa om vi gick FORT hemmåt när vi hämtat ut paketet för vi var såååå NYFIKNA! :-)

Mitt hjärta kastade sig som ni ser över paketet direkt då vi kom hem! Och på nästa bild kan ni se vad det innehöll...

Det är L Y C K A att få paket i Posten!! :-)

Min mamma lyx!

168397-1076
Dagens "Narvesen" shopping.

Jag använder galet mycket av min "egentid" på kvällarna då sessan somnat till att sitta och mysa med mina blader. Det är så avkopplande & inspirerande! Idag shoppade jag nya svenska Mama (min favorit!!), Hus & Hem och, för ovanlighetens skull - Amelia.

Den snygga bilden i mitten är ur Amelia. Modellen har på sig ett FINT halsband från "Nina Sthlm". Det är ett av de smycken som är i den kollektion som jag har agenturen på här i Norge. Lovar att berätta mer om det en dag snart och att då också visa er fler av hennes otroligt vackra silver smycken! :-) Ni kan tjuvkika på hennes hemsida om ni är nyfikna: 
http://www.ninasthlm.com


Jag är STOLT över att representera Nina i Norge! :-)Nya rutiner!

168397-1075
Mitt hjärta tidigare idag i vagnen. Hon vinkar till alla er som läser bloggen! :-)

Sedan dagiset kom in i vårt liv så har vi nya rutiner, vår dag ser nu oftast ut så här:

* Kl. ca 8-9 vaknar vi och ligger och små myser i sängen. Sessan äter också.
* Vi gör oss klara för dagen.
* Kl. ca 10 går vi mot dagis.
* Hjärtat är där fram till ca kl. 14 och jag har då "egentid"(=bloggar galet mycket ;-)
* Kl. ca 14 hämtar jag hjärtat på dagis
* Vi går hem och äter, myser och leker.
* Kl. ca 16 går vi ut igen och hjärtat sover sin eftermiddags nap någongång vid 16-17 tiden.
* Vid kl. 18 äter vi middag och tittar på "Bolibompa".
* Vi leker och myser och busar :-)
* Jag och hjärtat badar och sen nattar jag henne och nuförtiden somnar hon oftare kl. 20.30 än kl. 21.30 men det blir någongång i mitten där.

Nu sover min sessa sött och jag väntar på att JIG ska komma hem med take away från "Bambus". Är sååå hungrig så det blir GOTT! Ser på norska "Top Model 2007" på TV och ska nu ge er dagens tips etc. ! :-)

Just nu..

168397-1074

... hjälper min sessa mig att städa i hennes klädskåp. Eller hjälper och hjälper... hon drar ur ting och jag sätter tillbaka ;-) Hon pratar för fullt och jag ser hur hon riktigt MYSER. Tror absolut att hon kommer följa i sin mammas fotspår och jobba med kläder en dag! ;-)

Snart är det dags för bad här och sen nattning så jag bloggar som vanligt då hon somnat.

Vår eftermiddag.

168397-1073
Här är jag på Johannas dagis för att hämta hem henne i eftermiddag. Mitt hjärta "inviger" sin nya topp idag :-)

Jag är så glad över att mitt hjärta trivs så bra på dagis. Så fort hon ser sin "fröken" så ler hon med hela ansiktet och vinkar till henne :-)  Och när jag kom för att hämta henne i em så satt hon och myste och lekte med de andra barnen.  Det värmer mitt mamma hjärta!

Nu har sessan precis ätit och vi har öppnat ett stort paket som vi hämtat på Posten idag från Johannas morbror Johan. Jag lägger ut bild på vad hon fick senare för nu ska vi leka lite och sen ska vi gå ut en tur så hjärtat får sin eftermiddags "nap".


Måste bl.a. fixa galgar (hengere) på turen så jag kan göra klart sessans klädskåp. Också är det ju måndag vilket betyder att Zara fått in nya varor + att det kommit nya blader på Narvesen. Måste gå och kolla...! :-)
Oj, oj, oj..

...så MYCKET barnkläder jag har som jag inte vet vad jag ska göra av? Några "guldkorn" tänker jag spara till den dagen då jag kanske får ett till barn, men jag kan omöjligt spara allt. Så - om DU är intresserad av att köpa kläder som min prinsessa vuxit ur så är du välkommen att mejla mig. :-) Det är främst bodys jag har från då hon var 1-6 månader, massa från "Petit Bateau" (världens bästa bodys!), också en hel del kläder så klart...  Storlekarna går från 1-12 månader så kom ihåg att skriva vilken storlek du är intresserad av om du mejlar mig. Jag kan omöjligt visa varje plagg så det får nog bli "ett suprice kitt" till ett avtalat pris :-) Nästan allt är så klart rosa & vitt, men det var väl ingen suprice direkt ?! ;-)

Mejla till: [email protected]

Nu ska jag gå och hämta min sessa! :-)

Dagens prosjekt!

168397-1072
Skåp från "All in wood" som jag gjort om till ett klädskåp genom att ta bort en hylla och montera fast en stång.

Idag har jag som mål att göra ordning & reda i min sessas klädskåp för där är det ett ständigt kaos..  Så senare idag kan jag förhoppningsvis  ÄNTLIGEN  visa er den där bilden på hur jag monterat klädstången (som jag lovat er för läääääänge sen).  Jag skulle ju egentligen städa min egen garderob men det känns så mycket mysigare att börja med sessans för det är så härligt att vara inne i hennes rosa rum :-)

Detta klädskåp blir dagens tips senare idag.!  + att jag ska tipsa er om ett "hjälpmedel" som jag alltid tagit till då jag stått i olika "vägskäl" i livet (med tanke på texten jag startade dagen med).

Nu MÅSTE jag ta tag i städning om jag ska få gjort nåt före jag ska hämta på dagis. Vi "ses" senare" :-)


Bröllop.

168397-1071
Den här klänningen gifte jag mig i april 2002. (fotad i min "Carrie" lägenhet)

Ni är flera som har frågat  när jag och JIG ska gifta oss?  Det kan jag tyvärr inte svara på för det vet jag inte?  Men - vi hade faktiskt bokat både festlokal (Ekebergrestaurangen)  & kyrka  07-07-07 :-)  (coolt datum)  men avbokade. Vi kände helt enkelt att vi ville ha allt fokus på lilla Johanna och därför vänta till hon är lite större.  Sen visade det sig dessutom att min bästis Lotta hade bokat exakt samma datum så vi var i deras bröllop den dagen :-)

Bröllop är en FANTASTISK kärleksfest och man ska njuta förberedelserna för själva dagen går SÅ fort.! 


Nu ska jag STÄDA. Och vet ni, senare idag kan jag kanske berätta om den där "hemlisen"... vi får väl se! ;-)


Ny fräsch vecka bjuder redan på glädje!!

168397-1070
Fotade min sessa för 2 minuter sen inne i vardagsrummet.

WOW!!!! Min älskade sessa startade den här nya härliga veckan med att TA SINA FÖRSTA STEG då hon höll i sig i soffbordet!!!! DET är vad jag kallar en "perfekt start" på dagen!! :-) Såååå fantastiskt jätte kul! :-) Det var bara ett par små steg och hon höll så klart i bordet men ÄNDÅ, det är ett stort FRAMSTEG!!! :-) Mitt duktiga hjärta! :-)

Nu ska vi fixa till oss och sen iväg till dagis. Jag hittade en så BRA text på en annan blogg häromdagen:

"När man befinner sig mitt i livet
och inte vet vilken väg man ska gå,
bör man känna efter vilken väg
som doftar mest kärlek

När man befinner sig mitt i kärleken
och inte vet vart man ska gå,
bör man känna efter vilken väg
som doftar mest liv"

Fantastiskt klokt och bra skrivet. Om man följer dessa ord så är jag övertygad om att man får ett lyckligt liv! :-)

Jag önskar er en lika BRA start på veckan som jag har haft ! Tänk- en ny fräsch vecka ligger orörd framför oss... HÄRLIGT!! :-)

Lördagens shopping!

168397-1069
Prinsesse shopping.

När vi besökte Steen & Strøm  (Oslos "NK") i lördags så gick jag därifrån med 2 påsar. Den ena var från Polarn & Pyret och i den låg den söta rosa sammetstoppen.  Den andra var från "Fru Lyng" och i den låg den fina Burberry toppen som är hur mysig som helst. Shoppade även söta Burberry strumpbyxor med en liten rosett på sidan och "favorit" strumpbyxa från "MP" med bomull på insidan och ull på utsidan.

Jag önskar allt det här var till mig själv, men de är så klart till min lilla prinsessa :-)  Topparna blir perfekta till hennes sköna byxor från Bonpoint & PO.P och jag känner på mig att dessa blir höstens favoriter :-)

Nu är det plötsligt måndag, klockan är 00.17,  så nu är det hög tid att gå och lägga sig. Känner mig hur trött som helst i kväll så det passar utmärkt med tidig läggning. Är faktiskt lite imponerad över mig själv alla gånger jag kommer mig i säng före kl. 02.

Imorgon är det MÅNDAG = den där dagen då man ska börja träna och man ska börja banta och man ska börja ... Ja, ni vet ju hur man säger: "jag börjar inte träna idag, det är ju onsdag, jag väntar till måndag....DÅ! " ;-) Men vi struntar i allt sånt tycker jag och istället tänker vi bara att det är en ny fräsch dag och en ny fräsch vecka full av möjligheter!!! :-)

Sov så jätte gott så ses vi senare idag! :-)

Nu..

.. har jag svarat på alla inlägg jag fått sedan i fredags :-)  Förlåt att jag inte svarat tidigare, jag hinner helt enkelt inte med.. Ska nu fota shoppingen från igår så ni få se alldelens strax..

Köttbullar & fotbollar.

168397-1068
Här sitter jag och mitt hjärta och myser ute på verandan på konfirmationsbjudningen.  Johanna var helt nyvaken efter en "nap" i vagnen och jag matar henne med svenska "Mamma Scans" köttbullar som hon älskar :-)

Jag droppade att titta på "Robinsonekspedisjonen" för jag fastnade i ett nyinspelad dokumentär om David Beckham. Jag måste säga att efter att ha sett detta program med honom så tycker jag killen verkar vara hur BRA som helst. Han gav ett enormt ödmjukt intryck och hans sätt att prata om sin passion i livet: fotbollen var inspirerande. Den killen vill helt enkelt bara spela fotboll och sen är han super HAPPY över allt annat det har bidragit till.  Hans fru, Victoria, hade på sig en rosa klänning + rosa väska i programmet = snyggt!

Nu tror jag att jag ska prioritera att svara på de inlägg jag fått :-)  Också ska jag fota gårdagens shopping och lägga ut bild på det lite senare.

Tänk- i morgon är det den 10:e september... snart OKTOBER.. tiden går verkligen FORT och fördelen med det är att de snart tar bort all plast på vårt hus. Jippie!! :-)

Gratulerer med dagen Camilla.

168397-1067
Här är söta Camilla som konfirmerades idag. Camilla är JIG´s systers manns dotter. Utsikten hemma hos hennes mormor på "Skansen" var helt vidunderlig.

Söta Camilla!
Tusen TACK för att vi fick vara med och fira dig idag på din stora dag :-) Det var underbart god mat, fantastiska kaker och trevligt sällskap.  Vi hoppas att du tycker om gaven, hvis ikke så är det med ett byttekort :-)
Kram! från oss :-)

Norsk konfirmation.

168397-1066
Det är inte så svårt att hitta mig & Johanna på bilden för vi är de enda i rosa.....  ;-)

I Norge har nästan alla en "bunad" (=folkdräkt på svenska) och det är oftast då man konfirmeras som man får den som gave. (idag blir det många norska ord bara så att ni vet ;-)  Som ni ser på bilden så hade nästan alla på sig bunad idag och konfirmanden, Camilla, fick sin av sin familj idag.  Jag tycker att det är oerhört vackert med bunad, det ser så flott ut! 

Men så tyckte jag INTE förr.... när jag var yngre så tyckte jag att min mamma var sååå pinsam då hon hade på sig sin "Kalix dräkt" vid skolavslutningar etc. Så gissa om hon blev chockad då jag plötsligt en dag ringer henne från Oslo och säger att jag vill låna den!  Det var efter att jag upplevt min första 17:e maj som jag insåg att det är bunad "som gäller", så - sedan den dagen jag fick låna mammas så har hon inte fått tillbaka den ;-) Jag har den på mig varje år på 17:e maj och jag är STOLT över att bära den då. :-) 

Nu somnade precis mitt älskade hjärta och jag ska titta lite på norska "Robinsonekspedisjonen" premiären. Det märks så tydligt att det har blivit höst när alla serier drar igång igen på TV :-)


P.S de hade extrem tur med vädret på konfirmationen för det var en riktig sommar dag ute men sen kom molnen och nu regnar det.  Jag tycker att det är riktigt mysigt med regn så här på kvällen, det matchar de tända ljusen & att softa i soffan så bra ;-)


Oss idag.

168397-1065

Här är jag och min sessa idag på konfirmations bjudningen som var på "Skansen"! Jo, det är faktiskt sant. Huset vi var i hette "Skansen" och var helt fantastiskt FINT vitt gammalt trä hus med underbar utsikt över fjorden. Det var konfirmatens mormor som bodde där. Vi var ca 45 gäster och vädret var helt perfekt, strålande sol och varmt och skönt.!

Nu är mitt hjärta SÅ tröttis efter den händelserika eftermiddagen så nu ska här badas och sen blir det nog rekord tidning nattning tror jag. Jag skriver mer så fort hon har somnat. :-)

Hemma!

vi kom precis innanför dörren så nu ska mitt hjärta få mat och sen ska jag lägga ut bilder från den soliga och trevliga konfirmationen :-)

Hoppas att ni njuter dagen?!


P.S jag svarar på senaste dagarnas inlägg i kväll. :-)


Nu är det IDOL.

168397-1064
Här är mitt hjärta tillsammans de cooola IDOL tjejerna i Stockholm på Restaurang Grodan i april.

Nu är det repris på veckans alla IDOL på TV4 för er som missade i veckan! :-)

Lite små stressigt här nu, ska snart åka iväg på konfirmationen.

Carolina Gynning är en COOL tjej! :-)

Söndag = perfekt läsdag!

168397-1063
Mr.Maby var den första boken, den senaste är "Life Swap". Mina första Jane Green bok köpte jag i London 1999.

Rättelse kl. 22.37: Det var boken "Straight Talking" som var Jane Greens första och den kom ut 1997. Upptäckte det nu. Rätt ska vara rätt. :-)

Söndagar är den BÄSTA dagen till att ligga i soffan, sängen eller sitta i fotöljen och myyyyysa med en bra bok! Jag älskar själv sånna här "chiclit" böcker för de är så "lättsamma" att läsa :-)

Jane Green var min första favorit författare av den typen av böcker. Upptäckte henne då jag var i London. Så mitt dagens shopping tips är hennes böcker! :-)

Hennes senaste bok "Life Swap" handlar om en tjej som jobbar på en typ "Vogue" och lever "Carrie singel livet" + en tjej som lever ett i stort vackert hus med sin mann, 2 barn, hund och självklart nanny och all annan lyx  man kan tänka sig. Storyn handlar om att de byter liv med varandra! och den är riktigt underhållande :) Och fokuserar på det att gräset kanske inte alltid är så grönt på andra sidan...

En annan riktigt bra är "Babyville" (speciellt för dig som planerar barn, är gravid eller precis har fått barn) fast föresten - alla är bra och lättlästa! Det är bara de jag minns mest eftersom de är de senaste böckerna ;-)

Så om du ska köpa en bok idag så tycker jag att du ska köpa en av hennes!

Enjoy! :-)

Godmorgon sköna söndag!

Nu sjunger Peter Jöback på TV4 och jag tycker att låten om Stockholm är underbar! :-) första gången jag hörde den tyckte jag inte det, men NU! :-)

Jag har myst med lite sovmorgon idag men nu ska vi alla stå upp. Idag ska vi iväg på konfirmation till JIG´s ena systers manns dotter Camilla. Vi ska vara där kl. 13 så det är nog bäst att jag startar förberedelserna redan nu ;-)

NJUT denna härliga dag!!! Solen skiner och idag är det helt OK att bara ligga i soffan och mysa... och ladda batterierna inför den nya veckan som startar imorgon. Kos er!

Nu gick det bättre ;-)

168397-1062

När jag kom hem så fotade JIG en bild då jag syns lite bättre ;-)

Jag är så GLAD över att jag kommer i mina Fornarina jeans nu för de är mina favoriter! (tyvärr har modellen utgått så de finns ej att få tag i längre :-(   De 2 topparna jag har matchat ihop är ett par favoriter i garderoben, jackan är från Juicy Couture och väskan har jag shoppat på Gucci butiken i Cannes (då jag var på väg till St.Tropez för ett par år sedan).

Nu ska jag gå och krypa ner i sköna sängen och bege mig till drömlandet....

Sov så jätte gott kära blogg läsare. I morgon är det söndag och då är det 100% avkoppling som gäller! :-)

Blixtvisit på Odeon.

168397-1061

Min JIG låg och sov gott i soffan i kväll så då passade det bra för mig att gå ut en liten sväng med min veninna Trine. Precis före jag skulle gå ut genom dörren så väcker jag JIG och ber honom ta ett bilde av mig, ovan ser ni resultatet ;-)

Jag gick iväg 00.30 och kom hem 01.30 så det var verkligen en blixtvisit. När vi kom dit var det hur lite folk som helst så vi gick en tur och "spanade in" köerna till de andra ställena i gatan men eftersom Odeon är bästa stället så gick vi snabbt tillbaka och då hade det blivit mer folk där också.

Tog ett glas champagne och myste en stund i baren och sen fick jag skjuss hem av Trine (thanx darling!). Det var jätte trevligt att vara ute en liten stund och det var skönt att komma hem i tid. :-)

Just ja..

168397-1060
Jag är så glad över att min sessa kan ha ett litet hårspänne nu :-) Det sitter fast med borrelås (kardborrband).

... glömde ju att berätta att jag, Johanna och JIG var och premiär åt på restaurang "Rust" i kväll efter shoppingen. Åt spicy wok med kylling och den var galet stark men god. Det var mysigt att äta middag ute alla 3 idag :-)

NU ska jag ta tag i att fixa till mig här jag kommer mig ut idag och inte imorgon (= efter kl. 24.)

Shopping girls! (& boy)

168397-1059
Josefine & Elian + jag och lilla prinsessan.

Här ber vi personalen på "Fru Lyng" fota oss, sånna bilder blir alltid lite tokiga men det är bara härligt :-)

Jag shoppade söta toppar & fina strumpbyxor till min lilla prinsessa idag. Ska fota och visa er i morgon för nu ska jag ta och hoppa i duschen här och fixa håret. Planen är nämligen att gå ut en sväng. Här hemma ligger ändå alla och snarkar (=sessan, JIG & Gucci) så det spelar ingen roll om jag är här eller där ;-)

Våra härliga vänner!

168397-1058
Elians tröja är en "hint" till Johanna om att han är hennes "Mr. Right" ;-)

TACK Josefine & Elian för en super mysig eftermiddag i soooolen! :-) Det var perfekt att dricka vin i solen på Odeon idag och att sedan avsluta med en shopping tur till Steen & Strøm.  Vi är glada över att vi har er! :-)

Vilken underbar dag!

168397-1057
Jag och mitt hjärta på Odeon tidigare i eftermiddag.

Vi har haft en super super MYSIG eftermiddag ute i det fantastiska höstvädret! :-) Det har varit lika varmt som på den härligaste sommardagen och solen har strålat från klarblå himmel.!  Underbart!! :-)

Vid kl.14 kom vi oss ut och då gick vi till Odeon med Josefine & Elian. Där var det som vanligt många kända ansiken och de hade en jazztrubadur dagen till ära ( det var markedsdag idag = bilfri shopping dag i området med massa stands etc. i gatan). Vi drack vin och super myste!! :-)

Nu leker hjärtat och JIG och jag ska gå och göra dem sällskap.Sen är det som vanligt vid den här tiden bad + nattning så jag skriver mer senare. Ska visa er dagens shopping då!

Jag önskar dig en underbar lördags kväll och hoppas att du ska göra något riktigt kul!! :-)

P.S toppen jag har på mig idag är också från Anna Holtblad. En av mina favoriter. Hennes kläder är inte så billiga men de har SUPER bra kvalitet så de lönar sig absolut i längden!! Inte en "noppra" så lååååångt ögat kan se...!!  Hennes butik i Stockholm på Grev Turegatan är absolut värt ett besök! De selger även hennes fina kläder på "Mathilde" på Biblioteksgatan. Här i Oslo är det "Benedicte Ferner" som selger hennes plagg.

Underbar höst kofta!

168397-1056
Den här "ögle jackan" är en av mina favoriter i min höstgarderob. Den är lika snygg att ha till en festklänning som till ett par slitna jeans och den är riktigt varm & skön.!

Den här härliga höst koftan / jackan i ull är den underbaraste.! Jag sålde den i min butik och de blev kallade "Gizmo koftan" runt omkring i stan för jag sålde "hur många som helst" och de som hade på sig den fick ofta kommentaren: "Å, har du en sån där Gizmo jacka?!" :-) Den är bara helt UNDERBAR!!! tycker jag. ! :-)

Många av mina kunder köpte den i flera färger trots priset (närmare 4.000kr) bara för att den var så användbar och skön och snygg och med super kvalitet. Den kommer från Anna Holtblad och eftersom den är handstickad så kan den oftast beställas även om den inte finns i butik. :-)

Nu ska jag fixa till mig och sen ska vi ut. Vi "ses" igen då vi är tillbaka och vem vet - kanske har jag någon shopping att visa er då? ;-)

P.S den finns i en midjekort modell också med bälte i livet men jag tycker att den långa är mer användbar.


Dagens shopping tips!

168397-1055
En svart byxa på en bild = en tråkig bild. Men - jag vill ju visa dom.. :-)

Ett bra bas plagg i höstgarderoben är ett par smala/tighta svarta stretch byxor för de passar till sååå mycket, som tex stora stickade tröjor / koftor, party toppar, kavajer, tunikor etc etc....Också är de perfekta att ha i stövlar. Sen är det lite mer "klätt" än leggings när det blir kallare i luften.

Mitt dagens tips är därför dessa byxor från By Malene Birger. De är höga i midjan vilket gör att de är super super sköna att ha på sig :-) De är i stretchigt tunnt material, det är dragkedja i sidan istället för knapp & dragkedja fram och längst ner på benen är det ca 1 dm dragkedja vilket är en snygg detalj. Det här är en "bas byxa" i By Malene Birgers sortiment så den finns oftast inne hos de som har bra urval på hennes kläder.

Mina shoppade jag för några veckor sedan på Høyer butiken på Skøyen. De kostar 899nok och det är ett riktigt bra pris tycker jag! :-)

Nu somnade precis mitt lilla hjärta gott i säng så vi följer "dagis rytmen" och själv sitter jag med hårrullar och ska njuta god frukost. Sen är planen att vi ska ner till city och möta upp Josefine & Elian och det ska bli sååå mysigt för nu var det en stund sen sist :-)

Lovely med lördag!

168397-1054
En nyvaken tjej. Mitt hjärta lärde sig att klappa händerna förra helgen då vi var i Göteborg. Hon och jag låg nyvakna i sängen och jag sjöng "klappa, klappa händerna, klappa, klappa händerna" och plötsligt så gjorde hon det! :) Sedan den dagen klappar hon händerna så fort jag börjar sjunga den sången. Sötisen! :)

Solen skiner från en KLAR BLÅ himmel och det är löööördag!! Kan det bli bättre? :-)

Idag är det en PERFEKT dag för höst shopping, mys på uteservering (det gäller att njuta det innan vintern kommer!), att unna sig en lyxigt god fika, ta sig ett glas vin och umgås med de man tycker om ! :-)

Mitt hjärta och jag var uppe strax före kl. 09 idag och nu myser vi med Godmorgon TV på TV4. Där var det nyss ett inslag om Pavarotti som tyvärr gick bort i veckan och han sa så här i en intervju han gav för en tid sedan:

"Fånga dagen och tänk inte på morgondagen!"

Och det tycker jag vi ska göra idag ! :-) Nu är mitt hjärta tröttis så jag ska ge henne lite mat och sen tror jag faktiskt att hon kommer att somna om vilket vore perfekt för då kan jag duscha och tvätta / rulla håret. :-) (JIG har åkt i väg på jobb).


P.S lägger strax ut dagens första shopping tips.!


Trött mama..

168397-1053
Så här såg mitt skyltfönster på Gizmo & Co ut för 1 år sedan vid den här tiden. Jag hade precis fått in underbara cashmere tröjor, halsdukar, vantar etc.  med Hello Kitty på och kort jeans kjol från Replay.

Jag vaknade 23.40 av att JIG kom innanför dörren med massor av svenska goda köttbullar & falukorv. Måste ha somnat vid 21.30... var en trött mama ikväll.. och det var LÄNGE sen jag bara satt i fotöljen och softade som jag gjorde ikväll. SKÖNT var det! :-)

Men - det gör att jag får lägga ut extra många "dagens tips" imorgon istället och skriva om höstgarderob och höstshopping då + svara på dagens kommentarer. För nu ska jag gå raka vägent till sängen och sova gott.

Jag hoppas att du har haft en härlig fredag!?

Sov gott så "ses" vi då vi vaknat i morgon! :-)

P.S Det är bilfri markedsdag i Bogstadveien imorgon så håll er undan om ni vill slippa kaoset ;-)

Nattning pågår.

Jag nattar mitt hjärta nu också springer jag ut och in för att få med mig premiären på IDOL. Många Idol blir det för idag är det dags för den Norska och även den går mitt på bästa nattningstid..

Om jag har tur så somnar sessan fort i kväll för hon sov super kort em. Vi var ute och mötte upp min vän Ralph och jag tog en fredagsöl med honom ute i det fantastiskt varma & härliga höstvädret. Det gäller att passa på att NJUTA dessa sista varma höst dagar. :-)

Precis när jag skulle ta bild av mig och sessan så står det "change the battery pack", dumt!, så - det blev inga bilder på oss idag. Nu står kameran på laddning så att jag kan fota och lägga ut dagens shoppings tips senare.!

Oj, nu blev det tyst... tror faktiskt hon sover? ska gå och checka. Sen softa lite med nya Klick!, Tique, Se & Hör och dagens digg... chips & dipp :-) JIG sitter i bilen på väg hem från jobb i Göteborg och kommer inte hem förren sent så jag får mysa med Gucci i kväll ;-)

Wild & crazy!

168397-1052

Hjälp, vår "after dagis" har spårat ur... Här kryper sessan upp ur sin IKEA stol - något jag inte trodde var möjigt?!?! och ålar sig fram över det lilla "bord" som sitter framför stolen vidare mot stora matbordet och jag vet inte vad hon tänkt sig helt?  Ska hon redan börja dansa på bordet?? My god, det ska börjas i tid ;-)

Tror vi ska gå ut och få oss lite frisk luft nu. Blir nog bäst så :-)

Jag har föresten alltid tyckt att de där säkerhets banden man kan spänna fast kidsen med i dessa IKEA stolar inte fyller någon funktion, har t.o.m. funderat på att klippa bort det. Men nu förstår jag varför de är där..! ;-)

Nu har vi "after dagis" här.

168397-1049
P.g.a fasade arbetet på huset så har vi inte fått post på hela veckan men idag höll jag på krocka med post mannen som hade med sig hela veckans post = hur mycket som helst! Och mitt i högen ligger ett PAKET! från min underbaraste vän Lotta,  hennes mann Christer och deras lilla prins Vincent. På bilden pågår öppning av paketet.

Jag och mitt älskade hjärta har "after dagis" :-)

Vi öppnar paket och steker köttbullar och lyssnar på bra musik på radion. Lovely! Och en klar kontrast till de "after work"  jag alltid var på då jag bodde i Stockholm. Då var det "Tures" som gällde och en kall öl.. det enda som är likt idag är musiken! ;-)

TACK underbaraste Lotta för helt FANTASTISKT fina presenter.!! Prinsesse tröjan är ju bara såååå "perfekt" och boken kommer bli en favorit, det vet jag, för min sessa ÄLSKAR sånna där bildböcker med material att ta på :-) Och TACK för alla bilder, de var ju för söta då de badade...! Nu gjorde du vår dag darling! Puss! :-)

P.S jag har tagit av mig jeansen och tagit på mig ett par andra.... aj, aj... vad de var onda.. annat var det förr, då var de världens skönaste.. Hmm.. Tiderna förändras ;-)

En hemlis...

... jag fick ett mejl ang. en jätte kul & spännande sak jag kanske ska göra...! :-) Men jag behåller det som en privat hemlis till alla detaljer är helt på plats.. Men DÅ ska ni få veta! Nu blev ni allt bra nyfikna va´?! ;-)

Fastade p.g.a. det mejlet här vid pc´n så nu ska jag skynda på här så jag i alla fall hinner sminka mig före jag ska skynda ner till dagis igen. Jag hoppas att du har en UNDERBAR dag och att du lyxar med en bakelse eller något annat gott idag. Det är ju FREDAG.! :-)

NJUT livet!

168397-1048
1:a sidan i en av de stora dagstidningarna i Gävle. 19 oktober 1995. Jag var med i en jury som valde ut en bakelse till Gävles 550-års jubileum. En jubileumsbakelse helt enkelt!  Mumsigt gott var det :-)

När jag jobbade som Biochef så fick jag vara med på enormt mycket roligt!  Allt från att jag utsågs till "Moneypenny" då en James Bond film hade premiär till att jag fick vara med i en jury och provsmaka bakelser till att jag skrev krönikor i en Nöjestidning  till att jag pratatde på radio varje fredag om veckans filmpremiärer...m.m. , m.m, m.m...

Livet  är så härligt och tiden går så fort så jag tycker att man ska ta tillvara alla möjligheter man får. Iband tänker man efter lite för mycket... kan jag verkligen göra det? tänk om det inte blir bra? tänk om någon inte gillar det jag gjort? osv osv. Men vet ni - man måste VÅGA för att vinna och det är mycket bättre att man har provat och misslyckats än att man inte provat alls.!

Ett citat som jag visar då jag håller föredrag och som jag menar är "så sant så" är det här:

"Those who are afraid to fall....
... will never fly!"

Tro på den du är och våga hoppa ibland, i allt från jobb till kärlek... För oavsett hur det går så ordnar det sig alltid! :-)

Njut livet! :-)

P.S Nu ska jag ta tag i höstgarderoben. Lägger ut bilder och dagens tips senare! tipset kommer att handla om shopping & kläder idag! :-)

Välkommen FREDAG!

168397-1047
Igår kväll när jag satt på nett så lekte mitt hjärta inne i stua. Efter en stund går jag dit för att titta till henne och vad upptäcker jag? Jo, att hon SITTER UPPE I FOTÖLJEN. Hjälp! jag fick total mamma-panik och började så klart se syner av att hon ramlar ner från stolen med huvudet före etc etc. My god, hur lyckades hon komma upp dit? Det här är helt klart en tjej som vill nå toppen en dag! ;-)

Åååååååå vad det  är lyxigt härligt med FREDAG idag! Veckans klart bästa dag tycker jag! :-)

Mitt hjärta och jag sov på tok för länge idag, till strax efter kl. 09, så nu har jag precis kommit innanför dörren efter att jag har lämnat henne på dagis. Hon är såå söt då jag lämnar henne. Hon sitter där i sandlådan och vinkar till mig.. det är så att jag får ont i hjärtat av kärlek sånna ögonblick... :-) Men det går överaskande bra för mig att lämna henne där för jag ser hur fantastiskt KUL hon tycker det är med alla andra  barn. Hon är lika social som sin mamma så hon älskar det! ;-)

På morgon upptäckte jag ett nytt klädbehov.... !

Jag är i desperat behov av "kläderattslängapåmigifartennärjagskaskyndatildagis". Så idag mina vänner blir temat : HÖST GARDEROB!  Jag måste rensa och städa ur alla sommar kläder och kläder som jag inte använder och stryka tvätt som ligger på strykbrädan etc etc för nu gäller det att kunna vara EFFEKTIV på morgonkvisten. Nu kan jag inte längre tassa runt här i mina hårrullar och prova 4 outfits innan jag lämnar lägenheten. Nej, nu är det nytt dagisliv och då är det bråttom, bråttom ;-)

Så - jag måste se till att jag har toppar och sockar och jeans liggande "redo". Ni vet så där som brandmännen har när de ska iväg på utryckning plötsligt. EXAKT så måste jag ha! ;-)

Men för att jag ska orka fixa med alla kläder så måste jag starta med frukost. Är SÅ hungrig. Och just det ja, vet ni ? Idag har jag för första gången på evigheter (=gravid + baby) kommit i mina favorit Fornarina jeans!!!! Tjohoooo!! :-) Sånt är LYCKA!!!!!!!  Nu ska jag bara försöka få till så att de inte "skaver" i midjan... = äta mindre kinasnacks.. ;-)

NJUUUT veckans sista vardag för nu startar helgen. Jippie!! :-)

The story of my life..

168397-1046
Jag hittar ingen bild på bara mig, mitt hjärta är med på alla, men hon är ju en del av mig så här är "jag". (tog bilden för några dagar sedan med web-cam).

Ni är så många som har efterfrågat att jag ska skriva och berätta om mig själv så här kommer nu lite "bas fakta" så att ni får lite mer "koll" på vem jag egentligen är? :-) Jag har ju sååå mycket att berätta om mitt liv men jag tar lite nu och lite då så ni får bara följa med mig här på bloggen så får ni till slut veta "allt" !

Okej, here we go....

Jag är född & uppvuxen i Luleå och där bor fortfarande min mamma Stina med sin sambo Hans och min pappa Arnold med sin sambo Inger och min bror Johan (34 år). Jag är född 1970 så jag blir med andra ord 37 den 17:e september.

Eftersom jag aldrig har tyckt att det är speciellt kul att studera så har jag valt att gå "livets hårda skola" efter att jag gick ut gymnasiet. Jag tror mycket mer på att lära sig saker i praktiken framför att lära sig det i teorin (alltså inte om man ska bli tex läkare, men för mig och de yrkesval jag planerade att göra) och jag har haft förmånen att få gå fantastiska utbildningar genom de jobb jag har haft och de h ar varit perfekta för mig.!

Mitt första jobb var på H&M, där hade jag min "pryo" då jag var 14 år och efter det började jag att jobba extra på helger & skollov och eftermiddagar. Jag älskade det eftersom jag alltid älskat kläder! :-) Men när man är 14 år så är man för ung för att få slå på kassan så jag fick packa påsar och jobba ute på golvet och jag älskade varje ögonblick. Jag jobbade så ofta jag bara kunde, gick oftast direkt från skolan raka vägen dit och jag kan inte minnas att jag var ledig en enda lördag.  Jag jobbade på H&M från 1984 - 1990. (xtra och senare även heltid)

Eftersom jag alltid varit en "workaholic" så nöjde jag mig inte med att bara jobba där. Så - när Mc.Donalds öppnade så började jag att jobba där också.  Jag stod alltid bara i kassan eller så gjorde jag sallader, jag var faktiskt den enda som jobbade där som aldrig stekte en hamburgare ;-) Och det var jag glad för. Jag trivs bäst i mötet med kunden och det märkte cheferna också så jag hade min plats i "kassalinjen".

Oj, vet ni - om jag ska berätta så här detaljerat så blir det här världens längsta inlägg. Det var ju "bas fakta" jag skulle ta idag. Måste stoppa mig själv NU! ;-) Så - jag tar min jobb historia en annan gång, nu tar jag bara basen, okej!? :-)

Jag lever idag med min förlovade JIG, min perser katt Gucci och min rosa prinsessa. Jag och JIG möttes sommaren 2005 på ett SAS flyg mellan Stockholm - Oslo så vi har nyss firat 2 år tillsammans. I augusti 2006 föddes vår älskade dotter Johanna Alexandra som nu är 1 år.

Jag lever mitt liv med en inställning om att "allting ordnar sig" och hur mörkt allt än ser ut ibland så försöker jag att se solen bakom molnen och tänka på vad min mormor alltid sagt : "det ser ut som att solen har lust att titta fram"! Jag försöker fånga de lyckliga stunderna varje dag och jag älskar att sätta guldkant på livet. Min familj och mina vänner är mina värdefullaste tillgångar.

Att dansa är bland det bästa jag vet och jag kan SAKNA att "gå på disco" som man gjorde förr ;-)  Nu för tiden dansar jag mest med Johanna här hemma framför spegeln men är jag ute så "bor" jag på dansgolvet.!

Nej, det här går inte så bra alltså.. jag vet inte riktigt vad det är ni vill veta?

Mitt favorit godis kanske? det är "Kina snacks"! Jag äter faktiskt inte ren choklad, har aldrig tyckt om det, men chokladöverdragna godisar tycker jag om :-) Chokladaskar som jag får ger jag däremot bort.

Och min favorit dryck är så klart CHAMPAGNE. Godare finns inte! :-) Jag dricker föresten inte kaffe, har aldrig gjort och kommer nog aldrig att göra heller. Jag tycker inte ens att det luktar gott.. så när jag skrivit att jag varit på Kaffebrenneriet så är det färskpressad apelsinjuice jag dricker. :-)

Ni undrar så klart vad jag ska jobba med nu? Alltså det kan jag inte berätta ännu... Just nu har jag en "paus" efter MÅÅÅÅNGA år av MYCKET jobb. Jag har alltid jobbat minst 6 dagar i veckan och jag har aldrig "bara" haft 8 tim arbetsdagar, jag har alltid jobbat MYCKET mer för jobb & karriär har varit mitt liv. Så, nu förtjänar jag ett litet "break" innan jag kör igång igen...! För jag kommer självklart att dra igång något en dag igen.... och jag lovar att ni blir de första som får veta vad det är jag sitter och planerar för något? :-) (för planerar gör jag !! .. ;-)

Lite fakta nu:
*jag hoppade av gymnasiet och började jobba istället, fortsatte sedan igen..
*jag började jobba direkt efter gymnasiet och har jobbat varje dag sedan den dagen fram till nu.
*jag blev Sveriges yngsta "Biochef" 21 år gammal.
*jag har studerat till "Diplomerad Marknadsekonom" i Uppsala, flög mellan Luleå-Sholm 1 dag / vecka.
*jag flyttade från Luleå till Gävle då jag var 24 år p.g.a. chefsjobb där.
*jag bodde i Stockholm 6 år före jag flyttade till Oslo.
*det var kärleken som fick mig till Oslo. Jag hade aldrig varit här före jag flyttade hit.
*jag har varit gift med den norska mann som jag flyttade hit p.g.a. av.
*jag har jobbat som prosjekleder innom CRM (customer relationship management) i SF Bio, Minolta, Spray (internet) samt i Ringnes.
*"Bioklubben" är en klubb du kan vara med i om du går på SF Bios biografer. Den är min "baby".
*jag har varit sjukskriven p.g.a. "utbrändhet" i 1 år. Under det året realiserade jag min dröm om min egna butik och den dagen jag blev friskskriven så öppnade jag butiken.
*jag har haft mitt eget företag, Gizmo & Co AS, från 2002 - 2007. En butik där jag sålde kläder & interiör.

Som sagt, jag har varit med om en del :-) Och jag funderar på att skriva en bok en dag...

Jag har aldrig längtat efter barn. Fram till att jag mötte JIG så har jag alltid sagt att jag nog inte ska ha barn i mitt liv. Mitt jobb och min karriär har varit mitt "allt" och jag har aldrig kunnat se var jag ska få plats till barn? Men vet ni , det här gör jag till ett eget inlägg en dag. Det blir för mycket info på en gång här annars ;-)

Jag, JIG och Johanna planerar att tillbringa större delen av 2008 i Thailand där vi har köpt en lägenhet. Det är också en av orsakerna till att jag inte drar igång något eget just nu för vi ska resa någongång i slutet på året / början på januari. Jag ÄLSKAR Thailand så jag längtar enormt efter att få vara där under en längre tid. Vår lägenhet vi köpt är på ca 100 kvadrat och den har en jacuzzi på verandan så det blir lovely :-)

Jag har alltid varit oerhört målmedveten i mitt liv. Jag har alltid vetat jag jag ska göra och jag har aldrig haft någon period då jag "undrat vad jag ska bli när jag blir stor?". Det är jag oerhört glad över och jag ser det som en av mina styrkor. Då jag bodde i Gävle fick jag frågan "Vad gör du om 10 år?" av en journalist i en tidnings intervju. Detta var 1995. Mitt svar var:

"-Då är jag 35 år och har kanske fått ett av mina två barn. Förhoppningsvis har jag då också hunnit med att bo utomlands något år och har en egen butik med inredningsgrejor och kläder."

Detta var som sagt september 1995. 10 år senare, 2005 så hade jag bott i Oslo (=utomlands) i 4 år, jag hade startat min egen butik (startade nov 2002) och 2 månader senare, i november 2005 blev jag gravid med min älskade Johanna Alexandra.

Ganska otroligt att det nästan blev exakt på dagen så som jag trodde 10 år tidigare! :-)

Nu hoppas jag att jag stillat er nyfikenhet på mig lite. Om ni vill veta mer om något speciellt så är det bara att fråga så svarar jag! :-) Jag kommer att fortsätta att berätta mer då och då....

Jag ÄLSKAR föresten "Sex and the city" och jag levde "Carrie" livet 2003-2005. Då var jag ute i mina rosa prinsesse klänningar och drack champagne hur ofta som helst ;-) 

Nu är klockan 23.30 och tro det eller ej, men - jag ska faktiskt avsluta dagens bloggande här och nu och försöka lägga mig tidigt. Känner mig lite små förkyld och vill skrämma bort förkylningen med SÖMN, det brukar nämligen vara den bästa medicinen :-)

Sov så jätte gott och tänk... imorgon då vi vaknar är det FREDAG!  Lovely!!!!! :-)


Det ljusnar!

168397-1044

Kommer ni ihåg inlägget som jag skrev "fortsättning följer" på? Det där sessan städade i sitt klädskåp och jag skrev att hon plötsligt stannade upp och började vinka mot fönstret?

Här ser ni varför! Plötsligt dyker en mann upp bakom fönstret och han står och river bort den tjocka plasten som fönstren varit täckt av sedan i maj månad. Det var helt FANTASTISKT att plötsligt få in lite mer ljus i rummet och se lite bättre ut. Men den här utsikten av ett par fula jobbskor vill jag gärna slippa snart.... ;-)

Mötte chefen för bygget häromdagen och han sa att de var 1 månad försenade, hur kul är det när man levt inplastad i 4 månader redan? Just det ja, inte alls kul.. MEN! han sa att de kommer ta bort byggställningarna mot innergården (=Johannas fönster, köket & sovrummet) den 15:e september så det är ju alltid något!! :-)

ALLT ska vara borta till 1 oktober trodde han.... jag lever på hoppet!! Det ska bli en DRÖM att kunna öppna fönster och vädra + att kunna gå ut på balkongen efter då 5 månader i "isolering"! :-)

Nu pågår nattning här och jag springer fram och tillbaka för att försöka få med mig lite av IDOL. Inser ju att jag kommer missa det varje kväll för det går precis då hjärtat ska sova... hmmm... hoppas det är repris på söndagarna! Måste kolla upp det. :-)

Återkommer snart och då får ni veta mer om mig.

Prat rekord!

168397-1042

Det tog 1,5 timme MEN! nu är sessans "Learning Home" monterat och klart! :-) Hon fick det på 1års dagen men hon och jag har inte packat upp den förrän nu. Men den som väntar på något gott för jag tror ALDRIG jag har hört min sessa prata såååå mycket som hon gjort i kväll :-)

Hon har pratat och "gurglat" och pratat och "gurglat" och skrattat av glädje då jag har hållit på och skruva och skruva och skruva... My god så många små skruvar det följer med sånna här leksaker. Puh... Det är ju TUR att jag har min ROSA verktygslåda så att det är lite roligare att montera ! :-)

Jag tror det här blir en favorit leksak för hon har redan krypit genom dörren 4 gånger , spelat på radion, lämnat post i postlådan (BRA!!! ;-) och ringt på ringklockan.

Jag önskar SÅ att ni kunde höra min sessan nu för som sagt - så här mycket har hon aldrig tidigare pratat. Helt UNDERBART är det att höra :-)

Nu är det dags för bad & nattning. Jag bloggar - som vanligt - då hon somnat sött.  Nu ropar hon på mig här, måste gå :-)

Sessan leker i klädskåpet.

168397-1041

Här står min sessa och myser med kläderna i sitt klädskåp :-)  Hon drar ut allt och lägger det på golvet. Kanske en "hint" om att jag ska ta tag i att städa i skåpet ;-)

Plötsligt fixerar hon blicken mot fönstret.. och börjar vinka... ? Fortsättning följer för nu är hon jätte trött efter massa köttbullar så vi ska gå ut i det vackra soliga vädret och njuta dagen. :-)

Dagens post.

168397-1040
Dagens kort & paket som jag och sessan var förbi med på Posten på vägen hem från dagis.

Idag har jag ÄNTLIGEN fått iväg en massa kort och paket som jag har gått runt och haft lite dåligt samvete för att jag inte har postat tidigare. Men - bättre sent än aldrig!! :-)

Att gå på Posten är alltid ett litet "äventyr"..... låååång kö och inte alltid då pigg & glad personal så tyvärr är jag rädd för att dagens ungdommar (jösses - nu låter jag som en tant när jag skriver så ;-) inte väljer att skicka kort utan kör på med sms & e-mail. Det är FÖRFÄRLIGT SYND tycker jag. Men - jag förstår dem för portot har blivit dyrt och antalet brevlådor bli färre och färre för varje år som går. Då jag var yngre så var det ju en brevlåda i varje gatuhörn, så är det INTE idag. Det gör att det inte är lika lätt att skicka kort nuförtiden...det har blivit ett "prosjekt".

Men Posten borde göra något åt det för det finns ingenting som är mer personligt än att få ett handskrivet kort eller brev i brevlådan. Det är helt enkelt LYCKA att få det! :-)

Jag har alltid skrivit massor med kort, och när jag var yngre så hade jag ca 30 brevkompisar. Idag skriver man till varandra på Facebook istället men jag måste erkänna att jag inte riktigt har köpt grejen med Facebook...?

Nej - inget slår det att få ett kort i posten, så är det bara! :-)

P.S detta blev ett NORSKT inlägg för i Sverige är det fortfarande MÅNGA fler brevlådor än här i Norge och idag är ju Posten "överallt" i Sverige (på Konsum, på kiosken etc.) så där är det mycket enklare!

The story of my life..

168397-1039
"Sesongens miniprofil" var jag i interiör bladet "Country" 2004. När den här bilden togs var jag sååå bakis, jag hade varit ute och druckit vin med en veninna som var på besök i stan och ni vet ju hur man känner sig när man tänker:  "jag ska ALDRIG dricka mer i hela mitt liv"... ;-) Jag kom springandes till min butik för jag försov mig och fotografen stod och väntade..  Tur det inte syns på bilden säger jag bara! :-)

Senare idag ska jag berätta lite mer om mig själv för nu är ni många som frågat och vill veta. Idag väljer jag att berätta "bas fakta" om mig så om ni är nyfikna så är ni välkoma tillbaka senare idag....! :-)

Nu ska här städas och sen ska sessan hämtas. :-)

P.S bilden är tagen inne i min butik.

Dagens tips!

168397-1038
Så här ser en "typisk Anna-Stina" dukning ut då jag har vänner på besök.

Tro det eller ej men idag kommer faktiskt mitt "dagens tips" mitt på dagen! Är inte det imponerade? Tror faktiskt jag ska ta och fira det med lite kalla "Kina snacks" :-)

Jag är galet glad i "Mateus" servisen. Den är bara en FINASTE tycker jag! :-) Det jag gillar bäst med den är Rosannas (ägaren) tanke om att servisen ska matcha kläderna. Därför följer hennes färger på tallrikar, skålar etc de färger som gäller varje sessong. Är lila inne så gör hon lila tallrikar, allt för att bordet ska matcha din outfit! :-)

Sedan den dagen "Mateus" kom så har jag dukat med deras tallrikar hemma hos mig så när jag skulle öppna min butik Gizmo & Co så var det självklart för mig att jag skulle sälja deras vackra produkter. Och det gjorde jag också. Vi fokuserade på ljusrosa, mörkrosa och vitt och sålde klart bäst av det stora vackra fatet. (Ska lägga ut en egen bild på det senare idag.) och "ostron skålarna", det är bl.a. den lilla ni ser i vitt på bilden.

Det som är så läckert med den här servisens alla färger är att man kan mixa & matcha då man dukar.! När jag har gäster hemma så dukar jag tex ALLTID med 2 olika färger på tallrikar så den ena får rosa, den andra vit, den tredje rosa osv. Jag dukar alltid varannan färg så att det ska bli symmetri på bordet (jag är helt symmetri galen ;-)

När man dukar med olika färger så blir bordet så mycket mer "levande" tycker jag! :-)

Den gröna servettringen har jag gjort av en girland från Sia för det är inte alltid så lätt att hitta fina servettringar + att de fina man hittar ofta är väldigt dyra.  Så mitt tips är: Köp fina girlander och klipp till dem i lagom längd, forma dem som en servettring och "snurra ihop" den så att den håller ihop. (oftast är det ståltråd i själva girlanden).

Till sist... jag använder oftast tygservetter då jag har gäster för jag tycker att det ger en "lyxigare" känsla. :-) Så att köpa hem enkla vita tygservetter (tex. "Himla" har jätte fina för 29kr/styck) i bomull är en bra investering! Bommulls servetter är dessutom såå mycket lättare att stryka än linne servetter :-) Men - till enklare luncher kan man köpa hem IKEAs vanliga vita servetter (de lite större som de alltid har inne i stora förpackningar) för de fungerar strålande bra de också! :-)

Mina dagen tips är med andra ord:
*Börja samla på "Mateus" servisen för den är UNDERBARAST!! :-)
*Duka med olika färger på tallrikarna så får du ett "levande" och vackert bord! :-)
*Köp girlander och gör egna fina servettringar! :-)
*Investera i vita bommuls servetter, tex de från "Himla", så får dukningen en lyxigare feeling! :-)
*Och - ha alltid IKEAs vita lite större servetter hemma, de är super! :-)

Nu ska jag ta tag i allt jag har att göra här hemma så jag inte bloggar bort all min "egen tid". Ska hämta sessan igen runt kl. 14 och jag längtar redan :-)

Min idol är här!

Nu är han här! Service mannen från "Bang & Olufsen" som ska fixa så att jag kan se på IDOL på TV4 i kväll och imorgon och alla andra dagar. LYCKA!!!! :-)  Det är så härligt att det finns sånna som honom som ringer på dörren, flyttar på några kablar, trycker på några knappar och vips! så fungerar allt som vanligt igen.

Just nu är han min idol! :-)

Godmorgon Torsdag!

168397-1036
Hjärtat på sitt rum nu.

I skrivande stund så sitter mitt hjärta exakt så här och leker med sin söta spargris som spelar en liten "trudilutt" när man sätter ner pengar i den. Det önskar jag att min egen spargris också gjorde, vore så mycket roligare att spara pengar då! ;-)

Sessan inviger sina nya Hello Kitty kläder som jag shoppade igår. Bodyn är såååå stor (köpte 12-18 mån) så idag ska jag dit och shoppa en till i rätt storlek för det här blir perfekta "morgonmys" kläder på henne i höst innan jag byter på henne före vi ska iväg till dagis. :-)

Jag kom mig så klart inte i säng förren efter 02 i natt så jag får skylla mig själv att jag är lite tröttis idag.. Hjärtat ville ha mat redan kl. 06 men somnade sött om så vi vaknade sen i "vanlig tid".

Ska ta och hoppa i duschen nu och ta tag i dagen för vi är som vanligt redan lite smått sena till dagis...

När vi var i Göteborg så hittade jag den här texten på ett kort och tycker att den är så bra:

"Skjut inte upp till i morgon vad du kan ha nöje av idag."

Tänk på det! Och ha en UNDERBAR torsdag! Tänk - nästan helg! Tjohoo! :-)

P.S jag hoppas service killen från B&O kommer som lovat idag för jag vill kunna se på TV nuuu...

P.S jag har på Svensk radio, P3, och de pratar om SNÖ!?!? Jag hoppas alla ni som läser det här slipper snö idag för det känns lite tidigt :-)

Förlåt mig...

168397-1035
Bilden är från den dagen då bladet "Bo Bedre" fotade ett "hemma hos" reportage hemma hos mig 2003.

..jag lovade er att dagens tips skulle handla om dukning men vet ni... jag är sååååå trött....zzzz... så jag tänker faktiskt gå och lägga mig på rätt dag idag.  Redan idag - onsdag - tänker jag lägga mig och om jag har tur så kanske jag hinner somna redan idag också. Jag har nämligen kommit på mig själv med att jag alltid lägger mig "nästa dag" och det måste få ett slut. Det här nya "dagis livet" gör att jag måste komma i fas med tiden vilket innebär att jag ska börja göra som "alla andra" (gillar egentligen inte att göra som alla andra, men gör ett undantag..) , med andra ord: lägga mig före kl. 24.  :-)

Så kära blogg läsare.....
TACK , tack, TACK för alla era kommentarer. Jag svarar på dem imorgon då jag är pigg igen. Och just ja, många som frågat vad jag ska jobba med nu....?... ja, ni... jag ska sova på saken och svarar imorgon! ;-)

Imorgon blir dagens tema: "köket & dukning"!!  så jag smygstartar redan här med en bild från ett av de kök jag har haft..

God natt onsdag! :-)  

(shit, upptäckte precis att det blivit torsdag... nytt försök imorgon.. ;-)

Min Luella var en present till mig själv.

168397-1034
Jag shoppade den här väskan på butiken "Stig P" i Köpenhamn. När jag hittade den så hade jag aldrig hört talats om "Luella"... tyckte bara att det var en SNYGG väska. Minns inte helt när jag köpte den? ...tror det var i 2005..men det kan också ha varit i febr. 2006.. hmm.. teflonminne.. ;-) (=inget fastnar..)

Jag kom på att ni säkert blev så nyfikna på hur min Luella ser ut så.... here it is.! :-)

Jag ÄLSKAR handväskor!!!!! De år jag hade min butik var jag på modemässan i Köpenhamn varje år i februari och i augusti. Varje gång jag var där så gav jag mig själv en ny handväska i "present" som tack till mig själv för att jag jobbat så galet mycket (typ 7 dagar i veckan och dygnet runt..). Det blev oftast en Gucci men en gång blev det den här från Luella :-)

Tänk på det att det är viktigt att belöna sig själv när man varit duktig. Boka in SPA, köp dig en flaska champagne på en tisdag, ge dig själv en ny topp eller lägg lite pengar i spargrisen så att du kan ge dig själv en resa en dag... Vi tjejer kan vara lite dåliga på att tänka på  oss själva för vi passar oftast på "alla andra" men glöm inte bort att DU är fantastisk och förtjänar en härlig belöning just därför! :-)

Dagens mamma shopping.

168397-1033
Jag äääääääääälskar blader.!

Idag kom nya Engelska ELLE. :-) Det var som vanligt härligt att bläddra i också var det kul att läsa dagboken till  "Luella", en designer som jag har en väska från. Hennes väskor är sååå FINA tycker jag! Oftast hänger det små hjärtan på dem.. Den jag har är i beige mocca med guld nitar på. Shoppade den i Köpenhamn för ett par år sedan och är lika glad i den fortfarande :-)  (jag hade planerat att shoppa en ny Gucci men hittade ingen (ovanligt men sant..) jag ville ha så då blev det en Luella istället ) Jag tycker att du ska besöka hennes nettsida som är härligt ROSA:
http://www.luella.com  Enjoy! :-)

Jag måste säga att jag inte tycker att framsidan med Paris på är så fin... Tycker inte bilderna på henne inne i tidningen var speciellt fina heller. Synd, för hon kan ju se hur "glammig" ut som helst med rätt styling.

Att sitta och bläddra i en ny tidning är bland det härligaste som finns! :-) Det är avkoppling och det är inspirerande!!

P.S mamma - den här framsidan fick mig att tänka på dig; svart, vitt & RÖTT! :-)

Min sessas nya leksaker.

168397-1032
I den söta "Tittut" boken är det sider som man viker ut och olika material för sessan att ta på. Hon gillar den boken jätte mycket! :-)

När vi var i Göteborg så shoppade vi lite nya saker till sessan :-)

Mitt hjärta ÄLSKAR böcker, kan sitta och bläddra i dem hur länge som helst, så vi köpte en Fifi bok och den som redan blivit hennes favorit : "Tittut! jag leker".  Eftersom vår TV inte fungerar just nu (pga att vi kopplat in ny dekoder) så passade jag på att sätta på hjärtats nya DVD: "Molly och Panda" men - nej, "Fifi" ska det vara ;-)  Den söta Fifi dockan är hon glad i och den lilla Fifi bilen är såå kul för den låter och åker över golvet i raket fart :-)

Nu har det varit ovanligt mycket "Johanna shopping" här på bloggen igår och idag så imorgon fokuserar jag på "Anna-Stina shopping" istället! :-)  En mix ska det vara.!

Rutigt & fint skyltfönster!

168397-1031
Butiken "Zimba" i Bogstadveien. Allt är vackert rosa & brunt men p.g.a. solen blev det lite märklig färg på bilden..

Idag forsatte jag och sessan vår höst shopping och besökte butiken "Zimba" som ligger i Bogstadveien. Här har de tagit in Burberry fr.o.m. denna höst och som ni vet så tycker jag att de har såååå FINA barn kläder. Det här skyltfönstret var bara SÅ fint men tyvärr lyste solen så starkt emot det att alla färger försvunnit på bilden... Allt är egentligen vackert ROSA och brunt.. men tyvärr ser det mest vitt ut..  Fint är det i alla fall! :-) Klänningen längst fram till höger i bild är en favorit!

Jag shoppade en helt  UNDERBAR klänning till min sessa som hon ska ha vid alla festliga tillfällen i höst. Den är bara sååå FIN.. ska lägga ut en bild vid tillfälle..!  Den är inte från Burberry, men jag har tidigare shoppat en jätte fin Burberry klänning till sessans 1års dag och 2 toppar från deras höstkollektion. Som sagt - de har FINA barnkläder Burberry.! :-)


Innan jag fick barn kunde jag inte förstå vänner som har barn som hela tiden valde att shoppa till barnen då de var på resor i stället för till sig själva. Det var totalt obegripligt för mig.. Men idag så förstår jag. Man vill bara shoppa till sin lilla älskling HELA tiden... själv kommer man plötsligt på 2:a plats. ;-)


Hoppsan.. jag somnade!

168397-1030
Hjärtat tidigaer idag i vagnen. På den är bilden ville hon visa tänderna igen, stora har de blivit! :-)

Jag är totalt jätte nyvaken... När sessan låg och åt sin välling så la jag mig på stora sängen och tydligen somnade jag vilket inte alls var planen... så det var den kvällen det ;-)  Jag märker att detta nya dagisliv tar på krafterna för både mig och hjärtat.. också var jag ju ut igår vilket gör mig lite extra tröttis idag :-)

Vi har tyvärr inte haft någon fungerade TV idag heller :-( så - jag ringde Bang & Olufsen eftersom det är aningens komplicerat att koppla till ny dekoder på deras anlägg så imorgon före kl. 13 ska en av deras service killar komma hit och fixa saken. Jag L Ä N G T A R för jag vill ju se nya omgången av IDOL nuuuuuuuuuu...! 

Nu har jag hoppat i min "juicy dress" här och ska ta och tända alla ljus och ta mig något att dricka och sen ska jag lägga ut dagens tips :-) för i kväll har jag bestämt mig för att gå och lägga mig rekord tidigt. Känner att jag behöver det. Så tro det eller ej, men ni kommer att få dagens tips FÖRE kl. 02 i dag. Är inte det FAB? ;-)

Glad Johanna!

168397-1029
 
Jag gick ut en tur i eftermiddag så hjärtat skulle få sova men ni ser ju hur pigg hon var så sova var inte till att tänka på ;-) Gick därför och handlade middag och sen hem men hon var sååå trött så vi gick ut igen... Och då somnade hon och har sovit gott i vagnen fram till alldelens nyss då jag väckte henne.

Nu ska jag laga min favorit mat till mig (JIG är bortrest) : lövbiff (köpt i Sverige), pommes & bearnessås. MUMS!!!! :-) och sessan ska få sin favorit mat: köttbullar.!

Min ögonsten.

168397-1028
Sessan precis innan vi gick hem från dagis idag.

Ååå vad det var mysigt att hämta hem mitt hjärta idag. Hon satt där så sött och lekte då jag kom dit  och det värmde mitt mamma hjärta när hennes "dagis fröknar"  sa att "Johanna är en väldigt trygg flicka som är glad hela tiden och tycker om att leka med de andra barnen". :-) Ååå jag blir så STOLT av att höra sånt! :-)

En av de andra barnen hade fått feber och skulle få gå hem för dagen så nu håller jag tummarna för att inte min sessa blivit smittad. Det är väl det som är baksidan med dessa dagis, om en är sjuk så är alla sjuka...

Nu står mitt hjärta och drar mig i benet, bäst jag ger henne uppmärksamheten hon förtjänar. Också ska hon få mat och sen ska vi förhoppningsvis hinna möta upp Josefine & Elian en liten stund. Om vi är effektiva tjejer nu så klarar vi det ;-)

P.S idag hade hjärtat ätit bra på dagis. Super!! :-)

Min frukost.

168397-1027
Det är så härligt att "Dagens Næringsliv" (Norska Dagens Industri) är ROSA.! ;-)

Alltså detta är den perfekta "dagen efter" frukosten för mig. Toast med hushållsost (svensk!) & apelsinmarmelad och till det.... kall MJÖLK! Mums!!!! :-) Inte speciellt "sund" smörgås men strunt samma, man ska njuta livet! :-)

Idag kommer mina dagens tips att handla om dukning för det är ju halva nöjet då man äter att man har fint på bordet. Det gör faktiskt att maten smakar bättre! :-)

Men det blir senare idag, nu måste jag äta upp toasten så jag får energi att klara dagen :-)

Vägen till dagis är farlig..! ;-)

168397-1026
Bodyn med lång ärm och en stor Hello Kitty fram blir perfekt att ha till att leka inne i på morgonen med Hello Kitty strumpbyxorna till. Mjukt och skönt och mysigt :-) Blusen / toppen med alla små Hello Kittysar och svampar i rosa och brunt tänker jag matcha till hennes bruna Polarn & Pyret byxor. Köpte 3-pack med "anti skli" också, kan inte leva utan sånna nu då hjärtat reser sig upp HELA tiden.

Idag lämnade jag bara min sessa innanför dörren på dagis och sen gick jag. DET kändes märkligt. Alla andra dagar har jag varit där en liten stund och lekt lite med henne men idag så var det "Hej då" direkt. Men det som gör att jag tycker att det känns okej är att hon blev SÅÅÅ glad då vi kom dit.! Hon pekade på alla barnen och hoppade upp och ner i vagnen av glädje! :-) Mitt lilla hjärta... stora tjejen har hon blivit nu med dagis och allt.!

Så nu är jag hemma och har "egentid" fram till ca 13.30 då jag ska hämta henne igen. Dagis personalen tycker att jag ska hämta henne då så här ibörjan så att det blir en mjukstart och det tycker jag också är perfekt.

Vägen till & från dagis är en enda låååång shoppinggata så det här kommer bli farligt ;-) Idag hade de tex skyltat om på butiken som selger Gucci så nu stod det nya fina saker och frestade i fönstret. Men har ni sett de nya Gucci väskorna i PLAST?? Usch och fy, de är INTE fina alltså...

Efter lite "Gucci fönster shopping" gick jag raka vägen till H&M för att se på kläder till sessan. Tyvärr hittar jag nästan aldrig något där men idag fick jag i alla fall med mig några söta plagg & strumpor med Hello Kitty på. Och det är ju SÅ billigt där! Fick allt det här för ca 250kr. :-)

Nej, nu är det hög tid för frukost! Känner att jag behöver det efter min lilla utgång igår...

TACK för alla era inlägg. Har fått flera frågor ang. om jag ska jobba nu? Jag svarar på det och annat senare idag! :-)

Godmorgon onsdag!

Vi har de som vanligt lite små stressigt vid den här tiden eftersom vi ligger och myser för länge i sängen jag och mitt hjärta. Fixar oss nu och sen iväg till dagis.

Önskar er alla en fantastisk dag fylld av lyckliga ögonblick! :-)


Dagens tips! (igen...)

168397-1025

Seriöst - den här doften är den GODASTE av alla dofter! :-)
Jag shoppade de här doftljusen & doftsprayen på "Grandma´s" i Göteborg och fräschare doft finns inte!!

Idag när jag kom hem mitt på dagen (då sessan var på dagis) så tänkte jag: "gud så FRÄSCHT det luktar i köket, tänk att den nytvättade tvätten på badet luktar hela vägen hit. Fantastiskt!" :-) Men så kommer jag ju på att det inte alls är all tvätt jag hängt som luktar, nejdå, det är de nyinköpta doftljusen + sprayen som står på köket i sina förpackningar. De sprider sååååå GOD & fräsch doft utan att jag sprayat eller tänt ljusen. DET mina vänner är vad jag kallar BRA produkter!!!!! :-)

När jag sedan sprayade lite med doftsprayen på köket så toppade sig allt. My god! så GOTT det luktade!!!!

Om du inte har just dessa produkter hemma så måste du lova mig att du springer ut och köper dem för de är helt UNDERBARA!! :-) Och de är ett "måste" om du ska ha visning av din lägenhet inför försäljning eller om du ska ha besök, "alla" kommer ÄLSKA doften!  :-)

Nu är klockan 02 = lägg dags. Så jag säger god natt tisdag och längtar redan till vi "ses" på onsdag! God natt & sov gott! Kram. :-)

P.S jag sålde dessa produkter på min butik. Det är "American Classics" i Stockholm som importerar dem från USA så om du önskar info om var du för köpt dem så kan du ringa dem och checka! :-) (du finner dem på gula sidor på nett).

Prinsessans skor.

168397-1024
Jag shoppade båda dessa skor på en helt underbar barnsko butik i Bogstadveien som heter "Pom D´api". De har sååååå mycket FINA skor där att man bara dööör.... Så jag LÄNGTAR till min sessa börjar gå så jag kan shoppa mer  där! :-)

Jag skulle ju ut och shoppa ett par skor till sessan idag så att hon slipper sitta i sandlådan i sina tofflor men vad händer? Jo, jag kommer hem med 3 par.  Men! det var nödvändigt för de har efterfrågat regn stövlar på dagiset så de behövde hon. De här söta "tofflor skorna" med en liten nalle på behövde hon kanske inte men de var ju bara såååå söta.! :-) Också har de "anti skli" under så hon kan ställa sig upp i dem utan att ramla. :-)

Sen är ju gummistövlarna helt underbara tycker jag. Jag förstår bara inte helt hur hon ska kunna ha dem på sig eftersom hon inte går ännu? Men, men, man behöver inte förstå allt... Och eftersom dagis efterfrågat dem så lyder jag bara order ;-)

Mama goes Odeon by night.

168397-1023
På väg ut i mina nya svarta stretch byxor från By Malene Birger (premiär för de i kväll!), min silke topp från "Mathilde" i Stockholm (födelsedags presenten av mamma som jag smygöppnade i kväll ;-), min skinnjacka från Stella Nova, väska från Heartmade och skor från Rizzo. Mitt halsband från "Bibi" är en favorit från min butik.

JIG fotade mig innan jag gick ut genom dörren vid kl. 23. Var ute en sväng på Odeon med min vän Trine. Tisdag är BÄSTA dagen på Oden heeela sommaren men idag insåg vi att hösten gjort entré för det var hur lite folk som helst.  I alla fall jämfört med hur tok mycket det brukar vara... Men vad gjorde väl det? Vi fick gott om plats och tid till "girltalk".

Tog bara ett par glas champagne och myste... När de stängde uteserveringen kl.24 så blev det tok fullt inne. Vi var därför nöjda vid kl. 01.   Trine var snäll och körde mig hem och nu sitter jag här och bloggar och äter Remi kex men ska strax gå och lägga mig. Men klockan är ju inte ens 2 så jag har ju gott om tid ;-)

Nu..

..sitter jag med hårrullar och måste ta tag i kvällen här för jag ska ut en sväng på Odeon är planen. Måste skynda på. Får blogga mer då jag kommer hem. Då ska jag lägga ut bild på de 2 andra par skor jag shoppade idag också, de var sååå fina ! :-)

The shoes.

168397-1022
Min prinsessas första höstskor.

Här är skorna som vi till slut lämnade butiken med. De var de mest rosa jag kunde hitta i "djungeln" av skor och enligt damen med koll så är dessa skor praktiska och perfekta till sandlåda och annat på dagis och henne litar jag på. Hon ingav respekt! ;-) Ni vet precis så där som när Miranda ska shoppa BH i Sex and the city efter att hennes mamma dött och hon får en riktig sur kärring som hjälper henne så hon blir arg och säger åt damen att gå men allt slutar med att hon inser att damen har KOLL och hon kramar henne... EXAKT så var det jag kände idag! ;-) (ja, förutom att jag inte grät och att min mamma inte dött då.. men ni fattar vad jag menar... ;-)

Dagens shoe shopping.

168397-1021
Detta var de skor jag hade att välja mellan då jag skulle shoppa till sessan idag.. Alla dessa är i storlek 21, men de fanns som tur var även i 19 & 20. Det satt en STOR skylt ovanför hyllan som det stod "21" på så det var duktiga på att vara tydliga på "Agnar Hagen Skor" i Bogstadveien ;-)

Alltså SE den skohyllan!!!!! Totalt crazy! och detta är de skor som var i storlek 21, det var typ 12 till sånna här hyllor i andra storlekar inne i butiken. Det blev bara för mycket alltså ;-) Jag hade huvudvärk då vi gick därifrån jag och sessan...  my god.. det var ett litet äventyr att shoppa skor till en liten sessa som inte kan gå ännu men som ändå måste ha skor så att hon inte behöver sitta barfota i sandlådan ;-)

Jag måste berätta mer detaljer från den här shoppingen.... :

 Damen som hjälpte oss misstänker jag har jobbat där i typ 45 år och hon var hård, bestämd och inte speciellt trevlig MEN!! damen hade KOLL!  Hon visste precis vilka skor som gällde och jag fick INTE shoppa skor utan att sessan var vaken så att hon kunde MÄTA foten. Eftersom sessan precis somnat då jag kom dit idag så var det bara att gå igen och vänta till hon vaknade och då gå tillbaka...

Damen sa att sessan måste UPP UR VAGNEN, för där kan hon minsann inte sitta när hon ska shoppa skor. Sen tog hon fram en orange liten plast sak som hon satte hjärtats fot i och mätte och sen tog hon fram en annan liten sak som hon markerade sessans fot längd på och den stack hon ner i skorna före hon fick prova för att checka att det var korrekt storlek.

Alltså, en sån här situation hade kunnat göra att jag bara tackade för mig och gick därifrån men eftersom jag kände att den här damen har sålt 1.000.000.000 barnskor i sina dagar och vet vad hon pratar om så fick jag respekt för henne. Och alltihopa slutade med att vi gick därifrån med ett par noga utvalda praktiska (hmm.. jag ville hellre ha ett annat lite sötare par skor men nej, jag måste tänka praktiskt sa hon..;-)  och ROSA skor ! :-) ja, också med en liten huvudvärk också men den gick över lika fort som den kom ;-)

BRA höst bas.!

168397-1020

Den här bodyn och dom här byxorna blir en PERFEKT bas i min sessas höst garderob.! :-)

De är båda från märket "Bonpoint" och just den här byxan har jag köpt till sessan 2 gånger förut. Ja, alltså inte exakt den här, men samma modell, den är nämligen en basmodell i deras kollektion varje sessong och jag ÄLSKAR den. Varför? Jo, för at den bara har en resår kant i midjan så sessan slipper knapp & gylf och fickor som oftast bara är "i vägen". Jag tycker om BEKVÄMA barnkläder som ändå är fina och det är precis det dessa byxor är!  I love them! :-)  (jag väljer att shoppa 1 par av dessa byxor i stället för 3 byxor någon annanstans..).

Med bodyn är det samma sak. Jag har shoppat den här modellen på body flera gånger tidigare till sessan för den är bara sååå FIN med spetskragen i halsen tycker jag :-) Och nu är den perfekt med lång ärm så att hon kan ha den under alla fina klänningar till när vi ska bort på besök/fest/kalas och till jul.! Det är INTE lätt att hitta bodys med finare krage tycker jag men "Bonpoint" har alltid en sån i kollektionen. Den är inte den billigaste bodyn i stan, men ! jag tvättar den gärna varje dag och de tidigare jag köpt har sessan använt MASSOR!!!! Så samma sak här - jag shoppar hellre 1 sån här än 3 andra bodys.. :-)

Sen var ju bara den rosa "hjälm-mössan" helt BEDÅRANDE med "volang kanten" och de söta bollarna som hänger :-) Den är i ull så den blir super alla kalla vinterdagar.! Detta blir en favorit, det vet jag! :-)

De här 3 sakerna  var en BRA investering idag. Jag känner mig LYCKLIG över att jag hittat dem för sessan kommer älska att ha dem på sig!  Allt är mjukt & skönt! :-)

P.S nu somnade hon precis mitt älskade hjärta efter att jag varit inne hos henne och myst lite...

Dagens shopping tur.

168397-1019
Jag tog foto av skyltfönstret på min favorit "barnkläderbutik" som heter "Martine" och ligger i Bygdøy Allé.  Tycker att huset med alla kläder i är SÅ fint.!  Och se de fina "It´s a girl" & "It´s a boy" bodys....!

Min och sessans shopping tur startade med att vi gick raka vägen till min favorit butik för barnkläder i Oslo. Den heter "Martine" och ligger nere på Frogner. Här har jag shoppat de kläder som Johanna använt klart MEST av alla kläder hon har. Jag minns så väl att jag och min mamma (hjärtats mormor) gick dit den första "trille turen" jag gjorde med barnvagnen.! Då shoppade jag en underbar body som blev den första favoriten.

Idag hade jag som mål att shoppa ett par höstbyxor och en ny vit body med krage och jag fick tag i både och!  I nästa inlägg får ni se bild av dom :-)


Just nu i skrivande stund håller jag på att natta mitt hjärta. Hon har fått svårare att somna på kvällarna efter att hon började på dagis, jag misstänker att det är alla intryck som påverkar.. Jag hör hur hon pratar för fullt borta i sin säng.. ska ta och gå titta till henne strax.. Men först ska jag lägga ut bilden på shoppingen! :-)


P.S jag försöker förtränga att jag missat första avsnittet av IDOL :-( Vår "get dekoder" är ny och fungerar inte ännu...grrrrr... sååå typiskt!  Jag som verkligen sett fram emot att se det idag.. får hoppas det går i repris.!


Shoe shopping.

168397-1018
Mitt hjärta stor koste sig när hon provade höst skor. Här är vi på "Agnar Hagen Skor" i Bogstadveien. Hon är redan lika glad i att shoppa som sin mamma ;-) Vi hittade 3 par idag och alla är härligt ROSA. :-)

Jag slog kameran HÅRT i bordet några gånger och då vaknade den igen! så, till min stora glädje fungerar den just nu, får se hur länge det varar... OM den gått sönder så är jag glad över att jag snart fyller år ;-)

Nu leker JIG med hjärtat och jag ska skynda att fixa till mig för när hjärtat har somnat ska jag gå ut en sväng och om jag ska få det till så gäller det att jag planerar min tid.

Måste gå nu men jag skriver mer senare och lägger ut fler bilder då, jag är super nöjd med det jag och sessan shoppade till henne! :-)

Bloggvänner, we have a problem :-(

det verkar som att min kamera har slutat att fungera efter att jag nyss tappade den i gatan här utanför där vi bor :-(   Håll tummarna för att den bara är avsvimmad och snart vaknar till liv igen! Please...!!

Nu mat dags här. Visar shopping sen om kameran vaknar! (HOPPAS!!)

Dags för höst shopping!

168397-1016
Bilden är från Bruuns Bazaars visning i Cph, då var jag gravid med sessan. Februari 2006.

Nu ska jag och sessan ut och shoppa till hennes höstgarderob för detta nya "dagisliv" gör att hon behöver uppdatera garderoben :-)  Det är sååå kul att shoppa till mitt hjärta! för allt blir ju så SÖTT då det är i mini format :-)

När jag hade min butik var det också sååå kul att "shoppa" men då shoppade jag på ett helt annat sätt. Då var jag på modemässor och inspirerades och sen gjorde jag inköpen på olika showrooms. På mässan i Cph var jag på "visningar" för att se kollektionerna och jag ÄLSKAR att gå på modevisningar!!! :-)  Visningarna var alltid mässans höjdpunkter! Vi bjöds på champagne och små härliga "goodie bags" och det var lika kul att se vad de som var på visningen hade på sig som att se vad de visade på catwalken :-)

Back to reality nu -
Jag och sessan ska ut och se på höstkläder & skor till henne i det underbart vackra höstvädret. :-)

Prinsessans sandlåde premiär!

168397-1014
Som ni kanske ser så har mitt lilla hjärta på sig sina fina "tofflor" i sandlådan... hmm... Idag står shoe shopping på agendan! ;-)

Efter en lika stressig start som vanligt så landade vi på dagis och idag hann mitt hjärta t.o.m. vara med ute en stund (vi brukar komma försent till det...). Så här är det premiär för henne i sandlådan! :-)

Hennes nya dress gjorde att hon såg ut som en "michelingubbe" så jag skrattade sååå gott.... mitt lilla älskade hjärta... :-)

Jag gick ut och åt frukost på Kaffebrenneriet och sen tillbaka till dagis för "en check" att allt gick bra och det gjorde det så nu är jag faktiskt HEMMA och det är så lyxigt att vara här hemma ensam att jag inte kan beskriva det i ord! Nu ska jag sätta på stereon på högsta volym, rulla upp håret och sen städa mega effektivt så här blir rent & fint och sen ska jag ta på mig mina solbriller igen och ta en power walk tillbaka till dagis. De ville att jag hämtar henne vid 13.30 :-)

Bäst jag sätter igång här nu så jag inte bloggar bort tiden ;-) 

NJUT dagen kära blogg läsare och kom ihåg att den här dagen kommer aldrig tillbaka så somna inte i kväll utan att du har skrattat varit glad! :-)  Och du - i kväll är det IDOL premiär på svenska TV4!!! Tjohooo!! :-)

Foto till rosa ramen på dagis.

168397-1013
När den här bilden togs tittade sessans tänder upp pyttelite.. sött.!

Jag ska ta med mig en bild på Johanna till dagis som ska sitta ovanför hennes "plats" i hallen/entrén imorgon (i den rosa ramen ;-)  och det här är bilden jag kommer att ta med mig! Detta är en av mina absoluta favorit bilder på mitt hjärta! :-)

Nu är klockan på tok för mycket så jag måste ta och hoppa i duschen och tvätta håret. Känner på mig att jag inte kommer mig i säng före 2 i dag heller... jag förstår inte hur jag lyckas?

Jag hoppas att ni sover gott nu och att ni ser det här inlägget då ni vaknar imorgon. Räkna med att jag och sessan är tok stressade då på väg till dagis med den här bilden i väskan. Jag tar med mig pc´n imorgon och försöker blogga från restaurangen.

Snipp, snabb, snut... nu är den här bloggkvällen slut.

God natt & Sov gott! Och till er som ser det på morgonen.... hoppas att ni sovit gott och att ni får en underbar tisdag! :-)

Dagens shoppingtips (och kanske julklapp?).

168397-1012
Jag sover ofta i det rosa lilla nattlinnet som tittar fram under morgonrocken. Shoppade det på "Victoria Secret" i New York då jag var gravid men det är först sedan jag fick Johanna som jag har börjat använda det. De har såå mycket fint på den butiken. Jag brukar passa på att shoppa underkläder då jag är där.

Jag älskar att mysa runt i morgonrock på morgonen :-) Men - morgonrockar blir lätt lite "stora & klumpiga" och är inte alltid så praktiska att ta med sig på resor. Min rosa Lexington morgonrock har jag nästan inte använt sedan jag fick min sessa p.g.a. att jag känner att den blir så stor och "tjock" att gå runt i då jag ska bära på henne....

Därför blev jag SÅ glad då jag hittade den här rosa härligheten i Göteborg i helgen! :-) När jag såg den tänkte jag: "den är perfekt!" :-) Och när JIG såg priset på den så sa han: "Den tar vi!" ;-) 

Jag shoppade den (eller jag och jag... jag fick den av JIG :-) på H&M i "Nordstan" och den kostade bara 249kr.!

Den matchar mitt rosa "nattlinne" (som syns lite på bilden) från "Victoria Secret" PERFEKT, är t.o.m. exakt samma längd, och den är sååå härligt tunn och skön att mysa runt med på morgonkvisten. Jag invigde den här hemma idag! :-)

Sen är den som sagt super att ta med på resor också eftersom den är så liten och nätt så min kommer att följa med mig överallt fr.o.m. nu :-)

Hösten är en perfekt årstid för shopping av morgonrock, thé koppar, ljuslyktor etc för nu blir det MYS månader! :-)

P.S På "Bølgen & Moi" gjorde de reklam för sitt "julbord" idag... det kändes liiiiite tidigt faktiskt...! Men - för er som är igång att shoppa julklappar nu - köp den här morgonrocken till din veninna! Det är en perfekt julklapp som jag garanterar att hon blir jätte glad över! :-)  (och 249kr är perfekt julklappspris till en veninna tycker jag.)

Girltalk.

168397-1011
Här är jag och Trine utanför "Bølgen & Moi" i em.

Efter dagis skyndade vi hem så att sessan fick äta, hon var såå trött och hungrig då. Det märks att hon blir full av intryck dessa dagis dagar och jag tror att det är jätte bra för henne! :-)

Direkt efter mat gick vi ut igen för att möta upp min veninna Trine på "Bølgen & Moi". Detta ställe har varit mitt "stammis ställe" i flera år fram till att jag fick Johanna. Efter det har jag inte varit där lika ofta  för man får inte ta med sig vagnen in och eftersom jag oftast passar på att möta veninnor då hjärtat sover i vagnen så kan jag inte gå dit för jag vill inte lämna henne sovandes ute på gatan (man måste ställa vagnen utanför på gatan...).

Men inga regler utan undantag, idag var det SÅ stilla där och det började regna och blåsa och bli jätte kallt då vi satt ute så vi fick faktiskt flytta in MED vagnen vilket var helt super! :-)

Vi fick tid till massa girltalk då sessan sov men det var KATASTROF service. Jag ska skriva mer om det en dag som ett eget inlägg och det kommer att handla om hur extremt viktigt och värdefullt det är att vårda sin personal så att den stannar över en längre tid. En stor personalomsättning gör att servicen försämras (i perioden då ny personal ska läras upp)  samt att vi kunder inte känner oss lika "hemma" längre. Detta gäller i alla branscher. Men - det blir ett längre inlägg om det en annan dag! :-)

I kväll hade mitt hjärta lite svårt att somna, hon somnade inte förrän 21.30, men det är ju inte så konstigt. Tänk så mycket hon är med om på dagarna nu! :-)

Trine- tusen TACK för super FIN 1-års present till sessan och TACK för jätte mysig pratstund.! Du strålar om dagen, jag undrar varför?!? ;-)

Dagis dagen.

168397-1010
Här sitter jag på restaurang "Rust" som ligger precis mitt emot mitt hjärtas dagis. Om du tittar mellan löven på träden till höger på bilden så ser du det gula huset titta fram, så när är det! det är bara en gågata som skiljer ställena åt. Så detta kommer bli mitt nya "stammisställe" :-)

När ni ser att jag har håret så här slarvigt uppsatt så är saken klar -  jag har TOK STRESSAT på morgonen och har inte haft tid att varken rulla eller fixa håret ;-)  Det här nya "dagis livet" gör att jag faktiskt ska ta och hoppa i duschen nu i kväll och tvätta håret så att jag är klar imorgon då det helt säkert blir stress igen.. Vi är helt enkelt 2 sömntutor till prinsessor vi ;-)

Idag var första dagen som mitt älskade hjärta var själv större delen av dagen på dagis. Jag satt ute i "garderoben" och läste Femina då hon fick sin mat och sen fick jag gå ut en tur på 20 min då hon skulle sova sin förmiddags nap. De ville att jag skulle komma tillbaka för att checka om hon somnat och det hade hon. Hon hade somnat på 5 min.! :-) Så då fick jag gå ut igen och de sa att de skulle ringa när det var dags att hämta...

Då upplevde jag en sån märklig känsla... Jag gick ute SJÄLV utan vagnen & sessan... det kändes enormt MÄRKLIGT.! Jag blev så förvirrad och omtumlad av situationen att jag inte visste vart jag skulle gå??!? Plötsligt hade jag 1-2? timmar helt för mig själv mitt på ljusa dagen då jag kunde göra vad jag ville?! Hamnade till slut på "Kaffebrenneriet" som ligger nära dagiset ifall de plötsligt skulle ringa.

Satt och myste i solen och läste nya "Kamille" och åt  frukost. Jag hade det hur bra som helst fram till att en mann sätter sig på en av de andra stolarna ute och börjar röka... Alltså jag klarar inte rökdoft, den gör mig illamående.. så jag lämnade min bulla som jag köpt till "dessert" och gick därifrån raka vägen till "Rust" där det också var så rökigt på uteserveringen att jag insåg att det var bäst att sätta sig INNE :-)

Det är lite märkligt. Nu måste man sätta sig INNE för att slippa rökdoften... Tokigt är det! Men jag satt i alla fall och myste inne som ni ser på bilden. Jag skrev i dagboken till Johanna om hennes första dagar på dagis. Jag försöker skriva dagbok till henne så ofta jag kan men efter att jag startat den här bloggen så äter den upp min tid.. ;-) Å andra sidan så är ju den här bloggen en underbar gåva till mitt hjärta.

När klockan blev 14.20 hade de fortfarande inte ringt från dagiset så då gick jag dit för jag var SÅ nyfiken på hur det gick? När jag kommer dit så sitter hon vid bordet med de andra kidsen och var hur nöjd & glad som helst. De sa att hon hade sovit ca 1 tim och sen hade hon lekt och myst.  Det lät underbart i mina mamma öron! :-)

Nu är inskolningsdagarna över så imorgon är det dagis "på riktigt".

P.S Restaurangen jag satt på idag , "Rust",  har trådlöst internet så imorgon tar jag med mig min pc dit så att jag kan sitta där och blogga när jag sessan myser med de andra kidsen. Det ser jag fram emot! :-)

Prinsessan softar.

168397-1009

Efter en lång dag på dagis och en tur till Bølgen & Moi där mamma haft girltalk med Trine är det skönt att slappa i sjeselongen (stavas det så?) så jag hann inte ens ta av mig jackan innan jag la mig ner :-)

Nu ska mamma fixa middag till henne och mig och sen ska vi leka och bada innan jag ska sova. Så mamma bloggar igen då jag somnat.

Kram! Johanna :-)

P.S Trine - tack så jätte mycket för den jätte fina presenten.! jag blev SÅ glad! :-)

Ull.

Tack för era tips om ull kläder till sessan. Det är lite kul det här med ull för det är JIG som är "pappan" till märket "Ulvang" som är just ullkläder & ullsockar etc. :-) Han startade företaget och fick sedan med sig Vegard Ulvang och ja, det där får bli ett egen inlägg senare tror jag ;-)

Nu ska vi iväg ut här! :-)


Solig måndag!

168397-1008
Här är vi nyss på väg hem från sessans dagis. Lägg märke till den rosa fotoramen bak mitt huvud, lyckades byta till oss den idag ;-)

Nu är mitt hjärta såååå hungrig efter sin första riktigt långa dagis dag! :) Idag har hon både ätit och sovit där!

Jag ska skriva mer om vår dag senare för nu ropar mitt hjärta att hon vill ha mat här. Sen ska vi ut en sväng och möta upp min veninna Trine och njuta den vackra höstdagen.

Vi ses här senare! Ska lägga ut "dagens tips" då också! :)

God natt söndag...!

168397-1007
Jag tog den här bilden på sessan då hon låg och sov i bilen på vägen hem...min sleeping beauty...

Nu är jag super trött......zzzz... så jag ska gå och softa lite i sköna soffan med Aftonbladets Söndagsbilaga. Såg föresten att Tilde de Paula inte är tillsammans med Runar, synd, för jag tyckte de verkade vara "a perfect match"...

Jag hoppas att ni har haft en härlig weekend och att ni är klara för en ny spännande vecka fylld av händelser vi inte har en aning om just nu?! Livet är bra coolt, tänk- vi har ingen aning om vad som egentligen kommer att hända imorgon? Vi kan planera och vi kan tro och vi kan hoppas hur dagen och veckan kommer att bli... men vi VET inte.  Det är det som gör det så spännande att vakna upp till en helt NY dag fylld av möjligheter!

Jag svarar på kommentarerna imorgon, behöver softa ikväll och lägga mig tidigt så att vi inte kommer på tok för sent till dagis imorgon ;-)

Sov så jätte gott!!!!  :-)

Mamma läsning.

168397-1006
Shoppade den här boken på "Akademibokhandeln".

Jag hade läst om den här boken så jag blev så GLAD då jag plötsligt såg den inne på en bokhandel! :-) Jag är väldigt glad i den här typen av böcker för jag tycker att det är så kul att läsa om andra mammors upplevelser i det fantastiska baby/barn livet.

Jag har höga förväntningar på boken så jag ser fram emot att börja läsningen....! Lovar att ge betyg i form av "prinsessekronor" (1 krona = dålig, 10 kronor = FAB!! löp&köp) då jag läst klart. :-)

Rosa shopping.

168397-1005

De här söta prinsesse servetterna sålde jag på min butik Gizmo så varje gång jag ser dem så tänker jag på min älskade butik :-) Jag försöker alltid se till att ha de hemma och de var också de servetter som jag hade på Johannas dop. Nu shoppade jag dem inför det kommande kalaset (har inte bokat datum ännu... men snart så..). Hittade dem på Sia butiken i källaren på NK.

Den söta prinsesse badankan shoppade jag på "Grandma´s". Johanna blev helt "tokig" i den :-) Den piper så sött också är den tydligen extremt god att tugga på nu då tänderna ska fram. Vi ska inviga den i badkaret då vi badar imorgon :-)  (ikväll blev det bara ett blixt snabbt bad...)

Den söta Sia påsen ska jag spara. Jag har "dille" på att spara på fina påsar....! :-)

Prinsesse kläder.

168397-1004

Igår shoppade jag den här fina Burberry piké tröjan med lång ärm till min sessa. Den blir perfekt att ha utanpå mjuk body och de bruna rutorna i halsen matchar Polarn & Pyrets bruna sköna mjuka byxor :-)

På Johannas dagis fick jag info. om att hon ska ha en "parkdress" (man kallar det så i Norge) så - därför shoppade vi en ... parkdress.!  Jag önskade ju såklart en i helt rosa men insåg ganska fort att den inte skulle vara så rosa efter att hon krypit runt ute på asfalten några gånger så jag valde därför att gå för en som är rosa upptill och mörkare nedtill. Kändes mest praktiskt så. Sen tyckte jag att den rosa huvan med pälskanten på var underbar! :-)  (den kan man knäppa på & av.)  Dressen är från ett märke som heter: "Reima".

Nu har vi kommit hem!

168397-1003
Här är jag & mitt hjärta på lagret till JIG´s internetbutik
http://www.basketballshop.com Brevid lagret har han även en butik som man besöka, den har öppet må-lö varje vecka.

När vi checkat ut på hotellet så åkte vi raka vägen till JIG´s butik för att göra honom sällskap då han jobbbade samt för att jag skulle få se butiken. Han öppnade nämligen en fysisk butik för en tid sedan och den hade jag inte sett. Det var jätte kul att se in i "hans värld" idag! Eftersom hans företag är i Göteborg så blir det inte så ofta vi är där tyvärr. JIG däremot är där nästan varje vecka.

Planen var att vi skulle en tur till Liseberg idag men vi prioriterade "mat shopping" och att resa hem i OK tid istället och det är jag glad för eftersom vi ändå inte var hemma här förren vid kl. 22. Sen är det ju en LYX  utan like att få gå och shoppa på ICA i Sverige! Man förstår inte hur BRA!! man har det i Sverige förrän man flyttar till.... Norge. ;-) Här finns varken fil, limpa, smaksatt creme fraishe, lövbiff (jo, ibland på vissa butiker men absolut inte överallt.), köttbullar (endast på IKEA), prinskorvar mm mm så gissa om jag NJUTER då jag går och plockar ner de svenska godsakerna i min kundvagn! :-)

Mitt hjärta somnade nyss och själv är jag super trött så det blir inte så mycket bloggande på mig nu. Bara liiite. Jag kan sammanfatta vår Göteborgs weekend med ett ord....

... UNDERBAR!! :-)

TACK!!!

.. för alla era trevlig inägg senaste dagarna! :-) Ni vet att de gör mig GLAD! :-) Jag svarar på alla då vi kommit hem till Oslo igen. Kram! :-)

Godmorgon sköna söndag!

168397-1002
Mitt hjärta morgonmyser som vanligt med blader... Lägg märke till vad det står på 1:a sidan av den här svenska föräldrar tidningen: "Börja-dagis-panik? Vi har de bästa tipsen." Tycker det är lite kul att det står så med tanke på den diskussion som blev för någon dag sedan ang. dagis/förskola. :-) Inne i tidningen kallar de dagis för förskola, men de använder alltså BÅDA orden. :-)

Nu är vi nyvakna här och jag sitter och skriver i min nyinköpta ljusrosa morgonrock i härligt kort modell med liten volang kant på ärmarna + längst ner och med huva. Underbar! Shoppade den igår och lovar att lägga ut bild på den senare för den är perfekt att ha med på resor. Min långa rosa Lexington morgonrock är för stor att ha med sig... så den blir alltid hemma, därför är den här perfekt!! :-) Blev så glad då jag hittade den igår! :-)

Ska ta tag i dagen här nu så vi får med oss frukosten och blir klara i tid för utcheckning.

Göteborg bjuder på helgrått väder idag men om det inte regnar så tar vi nog en tur på Liseberg i em efter att vi varit till JIG´s företag + butik. Sen kör vi mot Oslo...

Bloggar igen då kommit hem och då blir det fler shopping bilder från igår.

Njut dagen, söndagar är sköna dagar! :-)
På väg i säng.

Nej, nu måste jag gå och lägga mig. Lägger ut resten av bilderna från dagens shopping tur i morgon! :-) Nu säger jag GOD NATT & sov gott så ses vi på söndag!

Kram! :-)

Dagens tips!

168397-1001

Grandma´s är en av mina favorit butiker! :-) Och här ser ni vad jag shoppade där idag. På de fina galgarna ska jag hänga sessans finaste klänningar och den underbara doften "Clean Cotton" köpte jag i både rumsspray & doftljus.

När jag hade min butik så sprayade vi ALLTID med rumsspray och vi hade sååå många kunder som kommenterade att de tyckte att det alltid luktade SÅ fräscht hos oss.!

Så, mitt dagens tips är:
Köp hem en rumsspray i någon fräsch doft (den jag köpte idag är SUPER men även Himla har jätte fräscha doftsprayer). Den är perfekt att spraya med innan man får besök ! :-) Och om du, som mig, har katt hemma så är det super att ha en doftspray på badrummet/toaletten där kattsanden står ! ;-)

Dagens shopping!

168397-1000
Köpte "Happy Birthday", "Thank You", "Get well soon" m.fl. kort att fylla upp min "box" med.

Som ni vet så bara ÄLSKAR jag kort! och idag shoppade jag de FINASTE korten på "Papeterie" :-) Köpte även 3 fina omslagspapper till presenter, sånt är alltid bra att ha hemma den dagen så man står där och ska packa in en present.

Det blir korta inlägg nu för JIG gick precis och la sig och jag loooovade inte att inte sitta uppe för länge.. Behöver komma i säng.

Jag kom precis på att det faktiskt regnade när vi gick hem till hotellet idag.. *skratt*.. men jag tänkte inte ens på det då jag skrev tidigare för detta var en så underbart härlig dag!  :-)

Nu..

..tycker JIG att jag ska sluta blogga så då gör jag det .. Vi ska passa på att ta ett glas vin och mysa lite nu då vi är iväg på weekend tur :-)

Jag fotar dagens shopping och lägger ut bilder senare, eller imorgon. Var självklart på en annan av mina favorit butiker idag också, "Grandma´s", och shoppade lite mysiga små saker. Den butiken är underbar och påminner VÄLDIGT om min egen butik som jag hade. (Nästan alla leverantörer är samma.)
Vi har haft en BUSIG dag.

168397-999
Här är vi på "Barsidan" i eftermiddag och vi hade en sååå busig och mysig stund. Helt underbart härligt!!  När bilden togs så sitter vi vid bordet och turas om att ha skeden i munnen... låter kanske inte så kul men det var det! :-)

Mitt hjärta var på världens bästa humör idag och det är SÅ härligt!! :-)

När vi var och lunchade så vinkade hon och flörtade med absolut ALLA! så hon spred glädje till alla runt oss för alla blir ju så glada när de ser henne vinka och skratta högt av glädje då de vinkar tillbaka :-)

Sen toppade sig allt då vi gick på toaletten för att byta blöja. Det var en sån där typiskt liten toalett med bara själva toaletten och ett handfat och that´s it så det är tur att jag har rutin på att byta blöja på sessan då hon står i mitt knä, annars hade det inte gått ;-)

Men det roliga var att jag upptäckte att hela taket på denna lilla toalett var en enda stor spegel.! Så jag dummade mig och gjorde miner i spegeln och mitt hjärta höll verkligen på att skratta ihjäl sig. Så vi satt där inne på toalettstolen med huvudena böjda så långt bak att vi hade trillat baklänges om vi stått upp och skrattade så mycket och högt att de som stod utanför eller var på toaletten brevid oss måste verkligen ha undrat vad vi höll på med där inne?? *skratt* Det var länge sen vi hade SÅ kul! :-)

Mysig lunch på "Barsidan" & ett trevligt möte!

168397-998
Mitt hjärta var på ett STRÅLANDE humör idag men tyvärr lyckades fotografen inte fånga det..

Vi gick från den ena favorit butiken till den andra... nämligen till NK.! :-) Där gick vi runt och myste (sessan vaknade då vi kom dit, tror hon kände lukten av NK och ville vara med ;-) och jag shoppade en jätte söt Burberry topp till sesssan. Jag trodde att jag skulle hitta "hur mycket som helst" till mig själv men jag hittade faktiskt INGENTING vilket var lite märkligt.. ?

Såg inget fint från varken Odd Molly, Honky Dory, Filippa K, Diesel, By Malene Birger (jo! tunikan jag har på mig idag men den har jag ju redan ;-)  men !! nu kom jag på - jag såg ett par UNDERBART snygga skor från "Charel"  (hjälp, nu blev jag osäker.. heter märket verkligen så?) , de var i svart lack med tjock snygg hög klack och en lack rosett fram... De hade jag köpt direkt om jag hade haft pengar över..!

Sen hände en kul sak! :-)

När vi var nere på interiöravdelningen och shoppade söta rosa prinsesse servetter så kommer en jätte söt & trevlig läsare av min blogg fram till mig & Johanna :-) Det gjorde mig verkligen jätte GLAD! :-) för jag är ju så klart super nyfiken på vilka ni som läser är?!? Så  du söta som kom fram till oss - Du gjorde min & Johannas dag!!! :-)

Av shopping blir man hungrig så senare på em hamnade jag och sessan på "Barsidan" som visade sig vara ett riktigt trevligt & bra ställe. Sessan åt köttbullar (se bilden..) och jag tog ett glas vin  och åt sedan med JIG som kom dit och mötte upp oss. Deras dessert: chokladkaka var himmelskt god!!! Så om du bor i Göteborg, eller besöker stan så tycker jag absolut att du ska luncha här! :-)

En rosa kokbok!

168397-997
Jag fotade inne på "Akademibokhandeln" i Nordstan. Det var så härligt att se en "rosa hörna" där inne.

Jag är tyvärr ingen äkta "houswive" (lite "desperate" ibland, men houswive? nej...) Men OM jag vore en äkta så skulle jag absolut ha shoppat den här kokboken som heter "Pink!" :-) Det var faktiskt så att jag fick lust att börja laga mat då jag såg den. Men jag undrar bara... lagar man ROSA mat med den? Och hur aptitlig ser den i så fall ut? Hmm... jag ser framför mig rosa pommes, rosa pasta, rosa köttbullar, rosa pannkakor...

Tror jag fortsätter att hålla mig till rosa räkor och rosa champagne jag, känns bäst så! :-)

En favorit butik!

168397-996
Hjärtat sover gott & sött bakom filten och vid sidan av mig hänger det en jätte söt prinsessemobil från taket.

Efter god frukost med nygräddde våfflor reste JIG iväg på jobb och jag och sessan gick upp på rummet för att piffa till oss. Hon var sååå tröttis att hon somnade sittande i vagnen medan jag gjorde mig klar.

Mitt första stopp på dagens shoppingtur blev på en av mina absoluta favorit butiker: "Papeterie" som ligger inne i "Nordstan". Här säljer de UNDERBARA kort, fina presentpapper, presentpåsar, boxar, stämplar, album och andra mysiga saker! För mig är det här en riktig "godisbutik" och jag kan gå där inne i timmar....!

Men idag var jag mega effektiv så jag plockade ihop fina kort & presentpapper i farten också såg jag en jätte SÖT tavla till Johannas rum så jag tror jag måste dit och shoppa imorgon... ;-)

Ni kan också besöka butiken, det gör ni här:
http://www.papeterie.nu

P.S ska fota vad jag köpte och lägga ut om en stund.

Jätte mysig dag!

168397-995
Här har vi varit och ätit & myst idag på eftermiddagen på "Barsidan", en restaurang / bar som jag verkligen kan rekommendera!

Vi har precis kommit upp på rummet efter god middag här på hotellet. Nu ska jag mysa och busa med mitt hjärta innan det är dags att natta henne så jag bloggar senare och lägger då ut bilder från dagen + på dagens shopping  och skriver om vår jätte mysig dag.

Göteborg har visat sig från en solig & härlig sida idag så vi har njutit varje sekund! :-)

Idag rullar vi ut röda mattan för... SEPTEMBER!!

168397-994
Här blir jag firad av JIG på min födelsedag i september förra året. Mer prinsessig frukost än så här hade han inte kunnat göra  ;-) Jag älskade det!! T.o.m prinsessekrona hade han köpt!

Jag ÄLSKAR september månad! Och idag är det september premiär! UNDERBART!!! :-)

September är inte bara den vackraste höstmånaden, det är också den månad då jag fyller år och jag tror att . man har en speciell relation till "sin månad" :-) Sen är det ju bara såå härligt med soliga dagar då luften är härligt kall och träden har tagit på sig sina höstkläder = vackra färger! :-)

Här i Göteborg är det ett FANTASTISKT väder idag!! Strålande sol!! :-)

Vi är mitt i morgonfix och ska försöka hinna till frukosten som stänger 10.30. Så måste fortsätta här... Efter frukost ska jag o sessan på shopping! :-)

NJUT dagen och fira september premiären! :-)

P.S jag fyller inte år idag.


Bloggtoppen RSS 0.91