Gott nytt år mina kära bloggvänner!


I kväll dricker jag god Moët ! and I love it ! :-)  Och om jag bott i Paris el London så hade jag gått och fått mitt eget namn på flaskan med Swarowski kristaller så som de visar här,  eller föresten, jag hade nog skrivit Gizmolinas istället ! :-)


Jag firar in 2009 i klänning / kjole från Zara, strumpbyxor Wolford och skor från By Malene Birger.

 
I kväll inviger jag high-heels med rosetter bak...

Jag är så otroligt glad över alla feedback ni gett mig genom era kommenater & e-mail under 2008. Utan ER vore inte Gizmolinas det den är idag så TUSEN MILJONER TACK till er mina kära bloggvänner ! :-)

Ni lyser upp mina dagar, ni ger mig massor med energi och framför allt så ÍNSPIRERAR ni mig i mitt bloggande och får mig att längta efter varje stund jag sätter mig vid min pc för att skriva till er.

TACK för 2008. Nu möter vi 2009 tillsammans och jag är helt övertygad om att det blir ett år då STORA saker kommer att hända både för er och för mig ! :-)

GOTT NYTT ÅR !!

Skön musik som matchar champagnen!


Snyggingen Robbie Williams.

För att komma i skön nyårsaftonstämning så tycker jag att den
HÄR  (en favorit! lyssna på texten...!)  låten passar utmärkt och även den  HÄR . Den här typen av musik är perfekt match till nyårsklänningen / den lilla svarta och champagnen ! :-)


Idag kan vi äta hur mycket godsaker som helst för det är bara nyårsafton en gång om året :-)

Nu sover hjärtat nap och jag ska passa på att prova några klänningar och börja fixa till på köket inför middagen. Det blir en super soft nyårsafton här hemma för oss 3 med massor av lyxigt god mat och champagne. Jag ska bl.a. chokladdoppa jordgubbar, baka chokladtårta och steka scampispett. 

Till er som är på väg till nyårsfest nu säger jag :

HAVE FUN & BE FABULOUS ! och jag önskar dig ett riktigt GOTT NYTT ÅR 2009!


Nyårsfin!


Den vänstra klänning från Juicy Couture har jag drömt om en stund...  Till höger: Miu Miu. Båda är bara ett klick borta hos net-a-porter.

Om du är osäker på vad du ska ta på dig i kväll så är mitt stalltips: den lilla svarta för den är, precis som Mr. Lagerfeld säger alltid rätt !  Och om det känns som att du redan använt den flera gånger så kan du bara piffa upp den med nya snygga accessoarer :-)

"One is never over- or underdressed with a little black dress."
/Karl Lagerfeld

Själv väljer jag också en svart klänning i kväll och den får ni se senare .


Gårdagens.


När vi skulle få gäster hoppade jag i min nya favorit klänning från Odd Molly.

Igår bytte jag om några gånger så här kommer 3 gårdagens från slut till början :-)


När vi var ute och fixade ärenden hade jag på mig blus från H&M Trend, skinnbyxor Zara, päls Stella Nova och väska Zara.


.. och på dagen, innan vi gick ut så hade jag på mig linne från Filippa K, topp Splendid och tights H&M. Super skön favorit outfit. :-)

Nu - ut och shoppa mat .


Gizmolinas nyårstips.


Fina böcker att skriva i. De med prins & prinsessa + flickan på kommer från Johanna Form & Design och den rosa boken med hjärtelåset på som jag skriver min "årslista" i kommer från Ordning & Reda.

Här kommer nu mitt 2:a nyårstips ! :-)

Jag blir alltid super nostalgisk på  nyårsafton och brukar gråta mer än en gång bara för att jag blir så rörd av att vi lämnar ett år bakom oss och går in i ett nytt. Det är så fint..   Och ! för att minnas året som gått så skriver jag alltid ner en "bästa lista"  i en egen bok (den rosa ni ser på bilden med lås på).

På den här listan skriver jag tex: årets låt , artist, film, resa, mat-rätt, dryck, godis, magasin/blad, TV-program, kändis osv osv + lyckligaste minne, tråkigaste minne och självklart alla stora händelser i familjen och med vänner.  Jag gör det som en lista så att det ska vara lätt att skriva ner och inte bli någon stor "avhandling".

Jag började med den här ´"års-summeringen" för några år sedan och det är så kul att blicka tillbaka på tidigare år varje nyårsafton när boken åker fram :-)

Nu ska jag iväg ut och shoppa något extra lyxigt att äta i kväll.

Kram! ♥

Morgon hos oss.


Julgranen är mitt favorit "julpynt" . Jag älskar att den har så många små lampor i sig, det känns lite "amerikanskt  / coca cola reklam" ;-)

Så här såg det ut då jag fotade in mot vardagsrummet från köket på morgon. Det är sååå mysigt att tända ljus och njuta den mörka morgonen uppkrypen i soffan med en skön filt omkring sig. I love it !


Jag har saknat familj & vänner i Luleå i jul... När vi kommer hem från Thailand blir det en tur upp !  (bilden är från hallen/gången där jag oftast fotar dagens outfit men Luleå klockan syns aldrig..)

Nu bygger Johanna & JIG lego på höjden och Johanna säger "Hanna flink!" (flink = duktig) och jag ska passa på att hoppa i duschen. Sen ska ni få det där nyårstipset som jag inte fick lagt ut igår.

Här kommer dagens:

"Dagen idag är den första dagen i resten av ditt liv. "

Carpe Diem !


Godmorgon årets festligaste dag!


Soffmys i går kväll då gästerna gått hem.

ÄNTLIGEN !!! ´kan jag blogg igen ! :-)  Har försökt flera gånger i natt + på morgon men det har nog varit något tekniskt fel.

Förlåt min frånvaro igår. Först var vi ute och fixade ärenden och sen städade jag för fullt här hemma i flera timmar innan vi fick jätte trevligt besök av våra härliga grannar som både är våra grannar här i Oslo + i Thailand :-)

 
Jag är så glad i mitt nya halsband :-)  . Kransen bakom soffan kommer från Sia (sålde den i min butik), bokstäverna kommer från poshgraffiti,  (de finns även på butiken Shabby på Frogner här i Oslo) tavellisten från Ikea, bamser från Lexington (flera år gamla) och kuddar från Himla, Ikea & R.O.O.M.

Ska berätta mer om gårdagen senare . Nu ska jag återgå till sköna soffan och morgonmys med Johanna. Är en trött mama på morgon....zzzz.... så det passar bra med en soft förmiddag ;-)

Önskar dig en extra mysig morgon denna årets sista !

Kramar ! ♥

Gizmolinas nyårstips.


En av mina favorit tavlor som just nu hänger i Johannas rum. Det är en norsk fotograf som fotograferat sitt nattlinne.

Under hela min uppväxt så har alltid min pappa sagt till mig att man ska sova i något nytt på nyårsafton så när jag var yngre, och firade nyår hemma hos honom, så fick jag alltid pengar till att gå ut och köpa mig något nytt att sova i (tex ett nytt nattlinne eller nya underkläder). Den där traditionen finns inte längre (men du får gärna skicka pengar till nya nattkläder pappa ! ;-)  men själva tanken har satt sig fast hos mig så varje nyår så tänker jag att jag ska sova i något nytt !


Ett par favoriter i mitt klädskåp. Båda kommer från La Perla.

Är det någon annan som har den här traditionen? Det behöver ju inte vara något dyrt man köper sig, det kan ju faktiskt bara vara ett par nya fina trosor från tex H&M för det är tanken som räknas.

Själv är jag urdålig på att shoppa underkläder.... gör det alltför sällan..  Men igår köpte jag faktiskt nya trosor att sova i imorgon, för 49,50 ! :-)

Nu sover hjärtat och jag ska rulla håret, när det är gjort så ska ni få ett till nyårstips.


Godmorgon tisdag!


Johanna vinkar godmorgon från mitt knä inne på kontoret och hon insisterade på att visa upp tunikan jag shoppade till henne på Lindex igår  :-)  Den är en vårnyhet som jag tänkte skulle passa bra i Thailand men jag tror vi ska lämna tillbaka den också handlar vi kläder på plats i Phuket istället på vår favoritbutik på Central Festival.

Här hemma hos oss så startade den här dagen strax före kl. 08 och vi har kört soft morgon sedan då och jag har t.o.m. ätit frukost. Jag vet, det är ju egentligen helt normalt att man har gjort det vid den här tiden, men jag är en slarver som äter alltför sent i vanliga fall ;-)

 
Här ser ni en bättre bild av tunika från Lindex. Pris: 149nok.  Och den här super söta Hello Kitty cykeln fotade jag i en butik i Phuket den här dagen för 1 år sedan och jag tror vi ska åka dit och köpa den när vi kommer ner  :-)

Nej, nu ska här duschas så att jag piggnar till och kan ta tag i dagen !  så - jag önskar dig en fabulous tisdag och här kommer dagens som jag hittat i min Fashion Bible:

"Ingenting gör en kvinna mer vacker än hennes egen tro på att hon är vacker."
/Sophia Loren.

Tänk på den girls ! :-)

Kram! ♥

På mitt sängbord..


Vackra Vendela vid lanseringen av Fashion Bible.

För några dagar sedan fick jag en bok jag stått på min önskelista sedan den lanserades i början av december nämligen boken "Fashion Bible" . Det är en norsk bok skriven av Vendela Kirsebom, Signy Fardal (chefredaktör norska ELLE) och Petra Middelthon (moderedaktör i norska ELLE) och den är fylld av härlig inspiration för oss som gillar kläder ! :-) Jag fick boken av min kära vän Kjerstis mamma som ett "tack för hjälpen" efter en sak jag hjälpt henne med. Otroligt snällt ! :-)

 
Den här boken bor på mitt sängbord just nu :-)

I boken så är det  tex en Lynkurs i styling (snabbkurs) med 8 plagg som inte har något hållbarhetsdatum och som kan dressas upp & ner med hjälp av tillbehör och dessa är:

♥ Trenchcoaten.
♥ Den lilla svarta.
♥ Skjortklänningen / kjolen.
♥ Leopardprint.
♥ Omslagskjolen / klänningen.
♥ Bikerjakken.
♥ Dressen /kostymen.

Med denna lilla snabbkurs säger jag TACK för idag och TACK för alla fina kommentarer & mejl som jag får ! :-) Ni är underbara !  Nu väntar sköna sängen på mig så jag presenterar vinnaren i tävlingen imorgon och då ska jag även svara på kommentarer.

P.S kjole är norska ordet för svenska ordet klänning så det är därför jag skriver klänning / kjole så att alla ska förstå :-) (annars kan man ju lätt tro att jag menar både klänning & kjol . Språket kan bli lite förvirrande ibland ;-)

Godnattkram! ♥

Nya fräscha badkläder.


Ännu en snygg kampanj från H&M.

Mitt hjärta tycker att det är SÅ kul att springa upp och ge både Gucci och JIG puss & klem typ 148 gånger innan hon klarar att somna och de senaste kvällarna då detta pågått så har jag bokstavligt talat trillat av stolen eftersom jag somnat ;-)  Men hellre det och att jag kommer mig ut ur hennes rum än att jag sätter mig bekvämt tillrätta i fåtöljen och vaknar där typ kl. 02 på natten... ;-)

Jag blev SÅ inspirerad av vårens news på H&M´s nettbutk idag och har lust att klicka hem nya badkläder både till mig och Johanna inför resan.

  
Jag tycker att det är super svårt att hitta bikinis & baddräkter som sitter snyggt så därför har jag haft samma favoriter i flera år nu men efter våra 6 mån i solen så behöver jag nya fräscha .  När det gäller bikinis så föredrar jag den modellen som är på bilden till vänster och när det gäller baddräkt så har jag inte haft någon på 100år men den här svarta var snygg! De hade fått in en liknande modell på H&M Trend idag som jag ska gå iväg och prova imorgon.

   
Jag ångrar att jag inte shoppade på mig fler storlekar av den söta Hello Kitty baddräkten jag hittade på H&M till Johanna i somras ... men den här i blått / vitt är ju också super fin ! :-)  Fast jag önskar så klart att bilden i mitten var en baddräkt i stället för den hade varit perfekt ;-)  Johannas sommargarderob behöver en uppdatering men vi kommer köpa det mesta på plats i Phuket.

I kväll flyttar jag in alla min saker på kontoret igen så jag ska fortsätta med det så att det blir ordning & reda här.


H&M shopping.


Linne / singlett från Trend för 198nok. Halbandet med mitt kinesiska djur , hunden, fick jag av min älskade JIG i julklapp och det ska få ett eget inlägg senare.

Det här söta linnet / singletten som precis kommit in i butik som en vår-nyhet fick följa med mig hem från H&M Trend idag. Tror det blir perfekt nere i värmen till tex vita shorts och avklippta jeans-shorts.  Jag är verkligen svag för volanger så det var kanten nedtill som jag föll för :-)

Nu ska här städas!


Välkommen spring -09!


H&M´s nya kampanj ÄR verkligen fun, flirty & fabulous !

Nu kom jag precis innanför dörren och blev helt rörd av alla FINA kommentarer ni skrivit till Johannas frisörbesök. TUSEN MILJONER TACK!! :-)  Ni gör mig GLAD !  :-)

Jag har varit runt och returnerat ting från lördagens fotografering och svängde in på H&M en snabbis för att titta efter baddräkt till Johanna och där hittade jag några härliga spring-news på Trend avdelningen som fick följa med hem i en påse och ska provas senare så då ska ni får se ;-)  Känner mig verkligen klar för sommarkläder nu inför stundande semester !

H&M har ju föresten ännu en gång lyckats föra en fabulous annonskampanj som inspirerar mig massor till min sommargarderob. Titta här så får ni se :


Jag älskar exakt den här tvätten / vasken på jeans ! Super snyggt !


Det är så snygga färger att man blir godissugen ! ;-)


Ett par korta jeans-shorts känns verkligen som ett "must" till resan !


Gud vad det är FRÄSCHT med tukost till slitna jeans. Älskar stilen på bilden till vänster !!

Nu känner jag mig grymt inspirerad att uppdatera min sommargarderob så det blir nog fler spring-news tips här på bloggen innan den här dagen är slut ;-)

Kram så länge ! ♥

Dagens frisörbesök del. 2.


Idag har Johanna på sig sin nya super fina klänning/tunika från Alpaca Society som hon fick av snällaste Petter i julklapp. Till den : body från Polarn & pyret och tights från Zara.

Här är min lilla prinsessa nyklippt och glad ! :-) och på följande bilder får ni se när hon klipptes. Jag tar kanske av med bilder här nu men det är för att jag tycker att det är så himla sött när mitt hjärta är hos frisören.


Hjärtat är Tronds yngsta kund ;-)  Han toppade håret + klippte luggen mycket kortare på Johanna.

   
Johanna tycker som sagt att det är super spännande & kul att bli klippt så hon sitter helt stilla och tittar sig i spegeln och bara myser och när Trond fönade hennes hår torrt så skrattade hon högt av glädje :-)

   
Färdigklippt !

Nu ska jag sticka iväg ut och fixa ärenden ! Tingeling ! :-)


Dagens frisörbesök del. 1.


Till att börja med så satt Johanna i vagnen men sen lockade mitt knä mer ;-) Min bästa frisör heter Trond och han har jag gått till i ca 4-5 år.

Som ni ser så hade jag med mig hjärtat till frisören idag och det var egentligen inte alls meningen men jag glömde helt att Johanna har jullov från dagis när jag bokade min tid. Men det gick jätte bra trots allt ! Johanna är van att vara med mig och hon super myste :-)


Speglar är kul ! :-)  och ja, vi hade med oss lite gott från 7-eleven. Bananer är alltid bra då man inte hunnit äta och chips är räddaren i nöden då Johanna är med mig på saker där jag behöver få henne att sitta stilla ;-)

När jag satt med mina slingor i håret så klippte Trond Johanna och det tycker hon är SÅ spännande ! Hon sitter helt stilla och tittar på sig själv i spegeln och ser ut att bara älska varje sekund av det . Jag tror hon har lärt sig av mig eftersom hon varit med mig hos frisören sedan hon var liten baby ;-) Hennes klipp får ni ser av i del. 2. ..

 
Som ni ser så stor koste sig Johanna i vagnen med sin lilla chipspåse i början, men sen var det mitt knä som gällde fram till hon skulle klippas. Efter det : Pingu på dvd !

Johanna somnade i vagnen på vägen hem och nu sover hon sött i soffan och jag ska fixa med några jobbsaker för det gäller att passa på när hon sover :-)  Ni får se en bild på håret senare för jag drog mössan över huvudet så fort jag var klar så håret är inte fixat idag. Men oj ! så SKÖNT det är att utväxten är borta nu. Känns fräscht ! :-)


Godmorgon måndag !


Oss för exakt 1 år sedan i Phuket. Jag hoppar den klänning /kjole som blev min favorit de 6 mån vi bodde där och jag måste ge er som ska resa till Thailand ett Gizmolinas Tips: tag med så lite kläder som möjligt på resan och shoppa billigt på beachen ! Du får köpt super sköna & fina tunikor & klänningar till kanon priser , du betalar inte mer än ca 250 bath / styck om du orkar pruta en stund .

Jag hade ställt klockan på 07.30 idag och har ett svagt minne av att jag hörde den ringa men jag var mitt i en dröm och somnade snabbt om och vaknade NU ! så - nu är det lite små stressigt här för kl. 10.30 ska jag vara hos min frisör och klippa mig och göra slingor och det ska bli sååå underbart för så här mycket utväxt har jag aldrig haft.  ( vi skulle ju egentligen ha rest till Thailand redan så jag bokade ingen ny tid sist jag var där = jag fick inte tid förren nu för han är super fullbokad).


Så här ser vårt "andra hem" i Phuket ut och snart är vi där  :-)  Vårt hem ligger i Chalong som är på "andra sidan" ön mot där alla turist-ställen är (Kata, Karon, Patong..).

Måste hoppa i duschen nu så jag önskar dig en UNDERBAR måndag och hoppas att du NJUTER årets sista dagar !

Här kommer dagens:

"Happy are those who dream dreams and are willing to pay the price to see them come true."

Kram! ♥

Feelgood låt !



Det
HÄR är en av mina favorit låtar just nu. En äkta feelgood låt som får mig att vilja gå ut och dansa ! :-) Jag tror föresten att jag ska gå någon danskurs 2009 så att jag får dansa lite oftare för jag bara älskar det. Dans ger mig positiv energi och gör mig HAPPY !  Så - när jag är ute på byn så är det på dansgolvet man hittar mig ;-)


Inget slår svensk julmat!


Saknar... !!

I år har jag verkligen saknat den svenska julmaten och ett svenskt julbord för inget slår vår goda julskinka, sillen, löjromen (med lök & gräddfil till på knäckebröd), prinskorvarna, köttbullarna, julmusten och alla andra godsaker. 

Min plan var att köra till Sverige och köpa svensk julmat före jul men jobbet kom emellan så det här har varit min andra (förra året var vi i Thailand)  jul någonsin helt utan både julmust (förutom 1 burk /box som jag lyckades hitta på Baker Hansen ) och svensk julmat.

Så - nästa år planerar jag att FROSSA i svensk julmat från 1:a till 31:a december. Så det så ! ;-)


Jag brukar leva på julskinka hela december... Lyllo er i Sverige som fått äta det i jul !

NU somnade precis mitt hjärta så nu ska jag ta tag i prosjektet att flytta mitt skrivbord från vardagsrummet till kontoret också ska en massa ting jag lånat till foto packas ner i sina påsar igen så att jag kan returnera imorgon. Fast jag är så trött att soffan lockar.... så vi får väl se hur länge jag orkar köra på... ?     Stopp & stanna ! Jag hade helt glömt att julkorten ska skrivas så : nu ska jag skriva julkort så att de förhoppningsvis hinner fram före nyår ;-)

Önskar dig en riktigt mysig kväll !


Den som söker finner...!


Mina gamla Dior solbriller med stjärna mellan glasen.

Jag var ner till bilen för att söka en sak till JIG tidigare i kväll och vad händer? Jo, jag hittar mina fina Dior solbriller som jag trodde att jag tappade för över 2 år (!) år sedan !  Plötsligt så låg de där under passagerarstolen i en utdragbar låda så uttrycket "den som söker finner" stämde verkligen för mig idag ;-)

Nu pågår nattning av pigg prinsessa här...


Be happy !


Jag har lust att se filmen idag IGEN... ;-)

Idag känner jag mig på ett sånt där underbart mysigt & glatt humör ! :-) Hoppas att du också gör det och att du har en härligt soft & skön söndag .  Oj, nu vaknar redan Johanna här och jag som inte ens hunnit göra en av alla 100 saker jag tänkt att fixa medan hon sover . Hoppas att det är falskt alarm och att hon snabbt somnar om igen ;-)

"Don´t worry be happy!"

P.S det är sista dagen att
tävla idag.


Gizmolinas get-together i Phuket?


Vår terass på
resorten i Phuket.

Våra underbart härliga grannar /naboer Anders & Helen som bor snett under oss i Thailand mejlade häromdagen den här härliga bilden på vår terrass och det är ju bara helt FANTASTISKT att mina orkidéer blomstrar så fint ! :-)  WOW !! När jag fick se den här bilden så LÄNGTAR jag så klart extra mycket till vi reser ner !

Och jag fick dessutom en glad nyhet på sms nyss om att våra vänner från Halmstad, Marie & Co, också kommer ner till Phuket i januari och sedan tidigare vet jag att min kära vän Camilla med familj också kommer att vara där när vi är där så vi kommer att ha hur trevligt som helst där nere i solen ! :-)

   
Några bilder från vår hideaway i paradiset: vardagsrummet, gästrummet & Johannas del av vårt sovrum. När vi kommer ner så blir prio 1: ny säng till hjärtat :-)

Är ni föresten några bloggisar som är i Phuket i januari / februari? OM ni är några som är där så kanske jag kan arrangera en liten "Gizmolina get-together" där nere ?!  :-)

Nu sover mitt hjärta sött och jag ska passa på att jobba.


Min nya rosa älskling !


Jag placerade pc´n mot bladerna bara för att storleken på den ska synas bättre. Den får plats i nästan alla mina handväskor (ja, förutom clutchen så så klart ;-)  så nu kan jag blogga från café, flytplatser och beachen i Thailand. Lovely ! :-)

Nu är det hög tid för mig att visa min nya FINA rosa älskling som jag fick i julklapp. Jag har önskat mig en ny pc SÅ LÄNGE (som ni vet ;-)  eftersom min pc varit sjuk sedan den fick en Singha (öl) över sig i Thailand för nästan bra precis 1 år sedan och sedan den dagen har jag suttit och skrivit med ett externt Thai (!) tangentbord så ja, jag kan väl inte direkt påstå att det varit så smidigt att ta med sig pc´n på resor etc för den har varit så stor och klumpig (med det extra tangentbordet ) att den behövt en helt egen väska ;-)


Pc + hårddisk är härligt rosa.

Så - därför är denna nya rosa lilla härlighet sååå välkommen i mitt liv och inte nog med att jag fick pc´n. Jag fick dessutom en stor härlig portabel skärm att koppla upp pc´n mot här hemma (så att ögonen får mår bra) och en ROSA hårddisk där jag kan lagra alla bilder etc. . TACK min älskade JIG ! :-)


Dagens shoppingtips!

 
Snygga news hos Top Shop.

Den här snygga tunikan i svart/vitt och beach klänningen från 
TopShop får gärna flytta in i min garderob :-) och båda skulle passa perfekt till Thailandresan... !


Årets sista söndag !


Johanna älskar att se musik program och hon klappade händerna för fullt när vi tittade på reprisen av Körslaget.

Här startade min dag först runt kl.05 när Johanna kom in och väckte mig men det kändes lite tidigt ;-) så vi somnade om och nästa gång jag hörde hjärtat säga "mamma" var klockan 09 . Härligt ! :-)

Nu har vi precis ätit lång frukost framför öppna spisen och reprisen av Körslaget och idag väntar fix här hemma för det är ett totalt kaos i vardagsrummet efter att jag tömde hela vårt kontor inför gårdagens fotografering. Också ska jag skriva alla julkort idag som tyvärr blivit försenade men bättre sent än aldrig som man säger ;-)

  
Igår när vi var klara med fotograferingen på Johannas rum så hängde jag äntligen upp hennes fina rosa stjärna i fönstret. Som sagt: bättre sent än aldrig !  Och gissa om jag längtar till imorgon då jag äntligen ska göra nya slingor i håret så att jag får bort utväxten ;-)

Jag önskar dig en underbart söndag och tänk - idag är det årets sista söndag så njut lite extra !

"Njut livet, det går inte i repris."

Kram! ♥

Sov gott !


Det var så kul att se Johannas glädje idag då hon fick återse sina babyleksaker som jag hämtat ner från vinden och här ligger hon och spontan pussar sin vän Sunnivas hand. Det är sånt som får mammahjärtat att smälta... :-)

Nog för att Johanna var GLAD på julfton men så glad som jag såg henne idag kan jag inte minnas att jag sett henne på länge. Vi fick nämligen besök av våra kära vänner Kjersti & Sunniva och när de ringde på dörren så hoppade Johanna upp & ner av glädje och sa "Kjersti, Sunne!, Kjersti, Sunne!". Det var helt underbart att se ! :-)


Min sötnos myser i sitt gamla baby-gym.

Våra vänner kom för att vara med på en del av dagens jobb och mellan "jobbingen" så hade vi speed-date = vi försökte hinna uppdatera oss på allt som hänt sedan sist men vi hann bara hälften så vi kom fram till att vi måste ses en annan dag snart i lugn & ro då det inte jobbas samtidigt .  (Tusen miljoner TACK snälla K & S för hjälpen idag! Jag sätter enorm pris på att ni kunde vara med !).


"Blinka lilla stjärna där.... "

Nu är det dags att krypa ner under täcket och ta en tur till drömlandet. Hoppas att du har haft en härlig lördag och att du sover riktigt gott just nu .

Godnattkramar! ♥

Dagens jobb & mitt uppdrag.


Vi fotograferade även en del på Johannas rum idag ...

Det var den lördagskvällen...  Jag kan lova er att jag nog aldrig sovit så gott i soffan tidigare ;-)  Efter dagens jobb blev jag SÅ trött att jag knappt orkade hålla ögonen öppna under Körslaget (på svenska TV4) så det förklarar varför jag inte bloggat något.  Jag hade en sån där skön trötthet som man kan känna då man precis är klar med något "stort" som varit i fokus länge så det var bara härligt ! :-)  Vem åkte föresten ur Körslaget? missade slutet...


Det här blir den sista bilden jag kan visa från dagens jobb. NI får se mååååånga fler bilder den dagen då jobbet är ute i magasinet (ska återkomma med datum för lanseringen).  De FINA vimplarna kommer från Sebra och finns även i rosa. Ni hittar dem bl.a hos den underbara barnbutiken
Propello i Stabekk.

TACK för alla fina kommentarer till mitt förra inlägg. Jag ser att ni är många som undrar vad jag jobbar med? Jag har ett uppdrag för ett stort norskt blad / magasin och stylar både mode & interiör-reportager + att jag bidrar med diverse annant.  Mer än så kan jag tyvärr inte avslöja vilket jag hoppas att ni förstår  men - den dagen då bladet / magasinet kommer ut så ska jag självklart berätta mycket mer ! :-)

Jag trivs otroligt bra med detta uppdrag och det är bland det roligaste/ morsomaste jag någonsin gjort eftersom jag älskar att få vara kreativ ! :-)  Och just det ja - den fina vita klädhängaren med en stjärna på toppen som står vid spjälsängen (bilden i förra inlägget) kommer från ett nytt märke som lanseras i Norge 2009. Jag återkommer om det i ett helt eget inlägg då jag fått mer info från PR-byrån som jag lånat den ifrån !   (Själv vill jag också ha en sån till Johannas rum för den är ju bara SÅ fin :-)  ( Ni som bor i Sverige hittar den redan i butikerna där !)


Happy working lördag!


Oss idag. Jag har på mig tights från Wolford, långt linne från Filippa K, topp Splendid och halsband Bvlgari. Johanna provar mitt fina halsband som jag fick i julklapp (ska visa de på egen bild senare) också har hon på sig sin fina klänning / kjole från
MyCinnamongirl

FÖRLÅT min frånvaro idag. Jag blev uppe till närmare 04.30 i natt och sedan väckte Johanna mig runt 05.30 . Som tur var somnade vi båda om fort men så väckte hon mig igen strax före kl. 07 och då skulle jag egentligen stiga upp men jag lyckas somna om och FÖRSOVER MIG ! och vaknar inte förren kl. 09.15 och kl. 10.15 skulle fotografen komma och jag hade en hel del att fixa innan..... ! Så - jag kan väl utan överdrift säga att det blev lite stressigt ;-)


Idag fotograferades 2 rum här hemma till det uppdrag jag jobbar med.

Men allt gick bra och jag var klar när de ringde på dörren och sedan har det fotograferats här hemma fram till alldelens nyss så nu kan jag pusta ut och lägga benen högt och VILA  :-) Johanna somnade så fort de gått och jag känner att jag nog också somnar om jag sätter mig så jag ska ta och äta lite frukost (!) innan jag landar i soffan.

  
Idag har vi möblerat om både här och där och Johanna tyckte att det var jätte spännande att hjälpa mig att bära saker. Fast mest spännande & kul var det så klart att ligga i en av spjälsängarna och leka "bebbe" ;-)

Hoppas att du njuter din lördag ! Jag ska berätta mer om vår dag senare.  Och just det ja, du missar väl inte TÄVLINGEN?! :-)

Kram! ♥

God natt !


I skrivande stund är jag lite småfrusen så tanken på att vi snart reser till sol & värme är fantastisk ! :-)  (bilden är från 7 juni på Kata Noi Beach i Phuket)

Jag skulle kunna vara uppe och jobba till imorgonbitti men det vore för galet så nu ger jag mig för idag och hoppar i säng. Det ska bli så lyxigt skönt att sova i nytvättade sängkläder ! :-)  och jag får skynda mig lite att sova nu för om några timmar ska jag upp så att jag hinner fixa det sista innan fotografen knackar på dörren strax efter kl.10.

Godnattkram! ♥

Working late..!


Lampan är många år gammal från R.O.O.M. , soffan Ikea, jeanskudden sålde jag i min butik, kudde med flagga + bamse från Lexington, bricka från Bruka Design, thé koppen + assietten sålde jag i min butik och den fina baby boken ska få ett helt eget inlägg en dag snart.

Oj, vad jag har jobbat på bra idag men jag är långt ifrån färdig så detta blir en sen kväll / natt :-)   En sak som verkligen kryddat min dag är att Johanna plötsligt sa "Mamma flink!" och gjorde tummen upp när jag stod och monterade en säng . Åååå vad 2 så små ord kan värma så mycket ! :-)   (flink är norsk och betyder duktig på svenska).


Det är bra att ha fina kort på "lager" den dagen då någon veninna får barn :-)  Detta super söta kort från Peyron & Frohm sålde jag i min butik för några år sedan (tror inte korten går att få tag i längre),

Och just det ja - nu kanske några av er som ser de här bilderna tänker att jag är gravid och väntar en liten pojke?!  Men det kan jag omgående dementera. Jag gör ett styling jobb inför en fotografering imorgon :-)


Fixardag!


Dagens är t-shirt från Urban Outfiters i Stockholm och favorit jeansen från Fornarina.

Då var de softa juldagarna över och nu pågår fullt fix här hemma inför min jobb-dag imorgon sedan några timmar tillbaka men det är bara hur KUL som helst så jag koser mig med det ! :-)


Johanna hjälper mig med mitt viktigaste verktyg av alla: vattenpasset ! Kan inte leva utan det ;-)

   
Här ser ni Johannas nya fina dockskåp som hon fick av tomten. Hon fick även den fina sticker som man noterar höjden på som jag fäst på väggen idag. Och nu gapar julkalendern tom men vi använder den som pynt med dekorationer som hon fått i kaleder + i julklapp.

Bäst att jag jobbar på här nu när JIG är ute och går tur med Johanna för jag jobbar bäst & effektivast då jag inte har mitt hjärta runt benen ;-)

Hoppas att du har en fabulous dag idag !! och såg du föresten Bonde söker fru igår? Coolt med frieriet ! :-)


Nybäddat i sovrummet.


Sängkläder från Lexington, kudden i mitten från Ralph Lauren, sänggavel från All in wood, hyllan på väggen är köpt på Shabby och sänglamporna från R.O.O.M. Lampan i taket från Fafner och det mesta av pyntet kommer från butiken som jag har haft.

Nu har jag precis bäddat rent med julsängkläderna så ikväll blir det extra skönt att lägga sig :-)


Ho,ho Merry Christmas :-)

Här pågår Pippi Långstrump på TV och det är dags för mig att laga lunch.


Dagens Gizmolinatips!


Vacker bild på Carrie & Mr.Big som softar .

Dagens Gizmolinas tips: SOFTA ! :-)

Kryp upp i soffan med en stor skål med dina favorit godis & chips och njut Sex and the city the movie på dvd. Själv gjorde jag som sagt det igår och det var nära att jag gjorde om det idag för den filmen kan ses om och om och om igen... ! En äkta feelgood movie är det !  :-)

Också får du inte glömma att
TÄVLA !  om en årsprenumeration av ett av mina favorit blader :-)


Inför julen laddade jag upp med nya härliga blader. Svensk DAM tidning köper jag alltid till jul men nästan aldrig annars.  Norska mamma, svenska mama, Plaza Kvinna, Chic, Glaze (en favorit sedan den blev mammafokuserad!) också interiörinspiration från Sköna Hem och Hus & Hem.

Jag somnade gott i sjeselongen när jag låg och läste svenska mama och nu är det dags för en dusch innan jag tar tag i dagens jobb för imorgon kommer det en fotograf hem hit och jag har en hel del att göra före hon knackar på dörren ;-) Så - detta blir en workingday för mig men för dig hoppas jag att det blir en soft dag ! :-)


Godmorgon annandagjul!


Oss igår då vi öppnade julklappar här hemma (jag softade runt i Juicy byxor och t-shirt från Forever 21).  Då bilden togs så öppnar Johanna ett paket med söta Hello Kitty sockar i från H&M. I bakgrunden skymtar hennes fina dockhus.

Idag startade min dag i soffan där jag somnade igår kväll med kläder och allt men det gör absolut ingenting för soffan är riktigt skön att sova i och JIG ville inte väcka mig då jag sov så gott :-)


TACK snällaste Sunniva för den super fina prinssesängen jag fick ! Jag bäddar åt prinsessan mååånga gånger varje dag och det är jätte kul :-)

Johanna kom in till mig strax före kl. 07 idag så jag misstänker att hon somnar om any second för det var i tidigaste laget eftersom hon var vaken jätte sent igår.  När hon sover så ska jag sätta mig och mysa i soffan och sova lite jag också eller kanske titta på en dvd. Igår såg jag Sex and the city the movie då hon somnade om och den är ju bara den BÄSTA filmen ! Jag gråter lika mycket varje gång jag ser den och igår spanade jag in hennes outfits extra noga :-)

   
Det är kul att öppna julklappar ! :-)

Hoppas att du NJUTER dessa sköna, avkopplande och softa juldagar och jag önskar dig en fabulous dag !

Till sist : stort GRATTIS till min kära moster Birgitta som fyller år idag. Hipp, hipp, HURRA !!!!  Vi önskar dig en underbar dag och längtar till nästa gång vi ses!

Här kommer dagens:

"Livet är inte de dagar som gått , det är de dagar man minns."

Kramar! ♥

En summering av senaste dagarna.


Den 23:e dec så ringer plötsligt solstrålen & Gizmoängeln Kjerstin och säger att hon önskar att leverera en gave till Johanna och en stund senare kom hon och gjorde oss sällskap på Mc.Donalds. 

I tisdags och igår mötte jag några av mina fina vänner som jag är så glad över att ha i mitt liv och eftersom jag ligger efter med bloggandet (p.g.a. allt julfix & jobb) så blir det här en summering av dagarna som gått. Men själva julafton förtjänar ett helt eget inlägg senare :-)


Ett av mina sista julklappsshoppingstopp på kvällen den 23:e var på leksaksbutiken
Sprell och där jobbar sötaste Gizmoängeln Thea extra. Thea och jag bodde grannar de första åren jag bodde i Norge och hon hjälpte mig ofta i min butik . Thea har en underbar familj och jag kan verkligen sakna att inte bo nära dem längre... !


När jag sprang runt i hårrullar här hemma igår så ringer det plötsligt på dörren och utanför står min kära vän Randi med julklappar :-) Randi är också en Gizmoängel (många av mina vänner har jag lärt känna i min butik Gimzo & Co) och jag blev SÅ glad över hennes spontanbesök på självaste julafton. 

     
Johanna fick följa med mig på nagelfix den 23:e och helst av allt så ville hon sitta i mitt knä vilket inte var det smidigaste men det gick bra.  Och mössa + jacka skulle absolut vara på ;-)  Efter nagelfixet styrde vi vagnen mot Mc.D och det var då Kjerstin kom och myst med oss och levererade vackert paket & julkort som hon gjort själv. Johanna ♥ Kjerstin :-)

Bäst att jag väcker min sleeping beauty nu också ska jag montera klart det fina dockskåpet hon fick idag när vi öppnade julklapparna här hemma. Och just det ja - ni ska få se min nya fina ROSA pc sen också ! ;-)





Jag älskar Hello Kitty !


I love this dress !

Jag vet att ni vet att jag älskar Hello Kitty men jag skriver det ändå ;-)  När jag surfade runt häromdagen så hittade jag några godsaker hos  
VictoriaCouture. Tyvärr finns den super fina tunikan / klänningen bara i barnsorlekar, annars hade jag klickat hem den ögonblickligen ! ;-)  för den vore ju  bara SÅ snygg med stövlar & stor sjal.

Och kolla in de här barnskorna: de är ju bara de allra sötaste !

 
Skorna skulle passa helt perfekt till Johanna ! Jag älskar rosetten på sidan och att de är så där gossiga på insidan.

Jag sålde cashmere koftor / tröjor / sparkdressar / sjalar / vantar / plädar etc med Hello Kitty på från Victoria Couture i min butik och en av tröjorna har varit en FAVORIT i Johannas garderob då hon var mindre (jag sålde size 3 mån - 18 mån).


Spring news!


Snygg klänning från See by Chloé och fin väska från Mulberry. Nettbutikerna stänger ju aldrig så det är bara att klicka hem godsaker för julklappspengarna du fått ;-)  (klänning + väska från net-a-porter).

Mitt i julen fick jag plötsligt lust att visa ett par vårnyheter för att bryta av allt det röda :-)

Jag har precis legat och läst Svensk Damtidning och mumsat på både choklad & ostkrokar. Det är härligt att få njuta godsaker på julen !


Gårdagens.


Det långa halsbandet som glimmar till på bilden fick jag i julklapp av min JIG. Ska visa det i ett helt eget inlägg senare. (beklager kaoset bak mig, det blev lite stressigt innan vi skulle iväg igår och som ni ser så åkte hårrullarna av i hallen/gången ;-)

Igår invigde jag som sagt min nya klänning / kjole från Odd Molly som jag vet kommer att bli en favorit i min garderob :-) Den här kan jag både ha utanpå jeans som en tunika och som en klänning med tjocka eller tunna strumpbyxor under och jag älskar sånna här plagg som kan dressas både upp & ner :-)

  
Johanna hade på sig body , klänning & strumpbyxor från Polarn & Pyret och nya fina lackskor från Primigi.

Jag shoppade klänningen på den flotta butiken Kiman Woman i Paleét här i Oslo och den är absolut värd ett besök om du ska på Oslo-shopping. MIn veninna Nanna som äger butiken tar in märken som tex Stella Nova, Odd Molly, DAY, Replay, DKNY och många, många fler. Kiman Woman finns även på Sandvika Storcenter.

 
Gizmolinas Shoppingtips: KimanWoman i Paléet :-)

Nu sover mitt hjärta och jag ska lägga mig i sjeselongen med nya härliga blader och SOFTA ! :-)


Julklappsöppning.


Johanna väntar & längtar till paketen ska öppnas :-)


Johanna hjälpte mig att klä granen igår och hon går ofta fram till hjärtat hon själv hängt på plats och pekar stolt på det ! :-)

Det har blivit en tradition för oss att öppna julklappar på juldagen. Fast den här traditionen var egentligen inte meningen, det har liksom bara blivit så. Förra året blev det så pga att vi var på julaftonsfirande på resorten i Thailand hela kvällen och var för trötta för att öppna paketen då vi kom hem . Och i år är orsaken att vi inte valde att ta med oss alla julklappar hem till JIG´s syster igår . Vi känner att det är kul för Johanna att få njuta sakerna i lugn och ro så idag har hon lekt med de julklappar hon fick igår och nu ska vi snart öppna julklappar som hon kan leka med idag ´:-)

Men först ska vi äta varmkorv med bröd. Mums !!

Det här är en riktig softardag så Juicy är på :-)


Godmorgon juldagen!


Oss hemma hos JIG´s syster igår . Jag invigde min nya klänning/kjole från Odd Molly och Johanna har på sig söt klänning från Polarn & Pyret och nya söta svarta lackskor (ska visa bättre bilder av kläderna senare).

TUSEN MILJONER TACK för alla fina julhälsningar jag fick igår ! You make me HAPPY !! :-)  Hoppas att du hade en underbar julafton som du kommer att minnas länge :-)  (och att tomten var snäll.. ;-)

Här är det tröttmorgon efter en jätte trevlig julafton hemma hos Eli & Co  (JIG´s syster med mann + 3 barn). Vi var 14 personer (JIG´s tvillingsystrar med familj, Johannas farmor & Johannas kusiners farmor) som satte oss till bords och åt god julmat innan tomten knackade på bakom fönstret.

Jag ska skriva och berätta mycket om dagen senare (och visa mina FINA julklappar)  för nu är jag tröttis och ska krypa upp i soffan brevid Johanna som nyss somnade om och mysa med mina blader .  Jag har tänt massor med ljus härinne i vardagsrummet och det är helt säkert härliga program på TV nu på förmiddagen.

 
Jag är så lycklig över att jag äntligen har fått tillbaka mitt Bvlgari halsband som jag lämnade in till reparation(solen ramlade loss!) i början av november. De sa att det skulle ta 3 månader (!) att laga det = jag skulle få det i februari , så gissa om jag blev GLAD när de ringde och sa att det kommit i måndags ! :-) Har kännt mig "naken" utan det..

Här kommer dagens som jag hittade i senaste nr av svenska mama under rubriken "mama-pepp":

"Lita på din längtan. Ingen annan än du vet vad just du längtar efter."

Ge aldrig upp dina drömmar och önskningar för en dag går de i uppfyllelse ! :-)

Njut juldagen kära vänner !

Kram! ♥

God jul mina kära bloggisar !







God jul på er mina kära bloggisar !

Jag önskar av hela mitt hjärta att jag kunde skicka er alla ett julkort i posten men 40.000 kort är MÅNGA så därför ger jag er mitt julkort via min blogg istället för det är ju trots allt här vi möts :-)

Här hemma är det bara jag som är vaken nu och jag njuter av lugnet och alla vackra ljus och allt julpynt och ska strax elda i öppna spisen och sätta mig och slå in julklappar för det fick jag inte gjort igår eftersom jag somnade gott i sköna soffan ;-)  Vi ska vara här hemma och mysa idag på dagen och senare i eftermiddag ska vi åka hem till en av JIG´s tvillingsystrar och fira julafton där tillsammas med hela JIG´s familj.

Med detta julkort så önskar jag dig en FANTASTISK julafton fylld av kärlek !

♥ Godjulkramar!! ♥

P.S missa inte
tävlingen där du kan vinna en julklapp (=en årsprenumeration av QUEEN) av mig ! :-)

Johannas nya stol.


Johanna blev SÅ glad i sin nya fina stol från Ikea också tycker hon att det är fantastiskt kul att riva loss alla sidor i min anteckningsbok ;-)

Oh my, min "fixajulklappardag" slutade med att jag stängde CC-vest (ett stort shoppingcenter) kl. 20 och nu har jag precis tänt alla ljus här hemma och Johanna har fått inviga sin nya fina stol som hon fick som en tidig julklapp eftersom den är så stor att packa in ;-)

Jag måste landa lite i soffan nu och njuta av lillajulafton så jag återkommer lite senare och berättar mer om dagen.

Hoppas att du njuter kvällen och att du har mysig julstämning !

Julkram! ♥

Tävling : vinn årsprenumeration av magasinet "QUEEN"!


♥ Mina kära bloggläsare ! ♥

Som den "bladoholic" jag är så är jag otroligt GLAD över att få presentera den här tävlingen i samarbete med den nya svenska succé tidningen QUEEN. Och för mig som älskar allt som har med de kungliga att göra så är detta magasin helt underbart ! och det var länge sedan jag såg ett vackrare cover än detta.


QUEEN kommer ut 6 ggr / år och det första nr kommer att landa i vinnarnas brevlådor runt den 3 februari.

♥ VINN 20st HELÅRSPRENUMERATIONER AV QUEEN ♥

   
I senaste nr av QUEEN får vi bl.a. titta in hos Baronessan Caroline Fleming och vi får tips om kunglig feststil.

Det känns helt fantastiskt att ni är så många som 20st som kommer att bli lyckliga vinnare i den här tävlingen som är Gizmolinas jultävling = 20 st får prenumerationen i julklapp av mig  :-)  och allt du behöver göra för att delta är att skriva en kommentar i detta inlägg senast söndag 28:e december.

♥ Kram & GOD JUL & Lycka Till ! ♥

P.S P.g.a. den höga kostnaden för att senda blader mellan Sverige & Norge så kan endast svenska bloggläsare vinna den här tävlingen. Hoppas på er förstålse för detta och jag lovar att det snart blir en ny tävling där även alla norska läsare kan vinna ! :-)

Happy dagen före dagen..!


Om du precis som mig är ute i sista sekunden med julklapparna så är ett par Gizmolinas tips: dvd boxen med TV-serien  "Cold Feet"  till vänner som precis fått barn (passar perfekt att sitta och titta på dvd´s när man ammar!)  och boken "Fashionista" av Martina Bonnier till modeintresserade veninnor :-)

Tänk - imorgon är det en av årets "största" dagar: julafton ! :-) Det är verkligen något magiskt med julen och jag hoppas att du njuter dagarna och fångar lyckliga minnen  :-)

Min dag startade med att jag hoppade i kläderna och körde gasen i botten till Postens tollkontor för att hämta ut våra fina
julkort som tyvärr fastnat där.  Men slutet gott, allting gott så idag kan jag posta julkorten som väl i och för sig blir mer som nyårskort i år men det fungerar ju utmärkt det också ! (TACK snällaste Petra för hjälpen).

Dagen idag är minst sagt lite hektisk (därav min frånvaro "so far" idag pga att jag har städat här hemma) så jag lägger ut en härlig tävling strax så kan ni mysa med den idag :-)

Jag önskar dig en riktigt härlig dagen före dagen och hoppas att du slipper stressa lika mycket som mig ;-)

Kramar! ♥

På önskelistan...!


På min önskelista från
Potterybarn.

Hur underbart hade det inte varit att ha en sån här snygg vägghylla som håller ordning och reda på alla julpapper, band, saxar, tape, etiketter etc som ligger lite här och där den här tiden på året ?! :-)

Nej, nu ska jag lägga mig och önskedrömma om att alla julklappar är i box & att hela lägenheten är nystädad och luktar Ajax då jag vaknar imorgonbitti  ;-)

Natta! ♥

Gizmolinas jultips: presentkort & egen julklapp!


En riktig "Carrie klänning / kjole" från Oscar de la Renta och lovely shoes från Christian Louboutin. Båda är välkomna att flytta in i min garderob ;-) och om du blev shoppingsugen nu så är de bara ett klick borta. (finns hos net-a-porter).

Nu är det hög tid för att se över festgarderoben inför nyårafton och om din gamla favorit klänning har nått pensionsålder så kan det vara en god idé att önska sig ett presentkort / gavekort som en "sista minuten" julklapp så att du kan springa ut och shoppa dig en ny snygg blåsa på salget som startar så fort tomten sagt "bye, bye".

Själv har jag en gammal nyårsfavorit från Filippa K som jag tror att jag dammar av även i år. Men - till julafton har jag investerat i en ny klänning som ni får se på dopparedagen :-)

Nu ska jag skriva "att göra" lista inför morgondagens sista julklappsshopping så jag säger TACK för idag och önskar dig en natt fylld av härliga drömmar.

Godnattkram! ♥

P.S jag brukar alltid köpa mig en egen julklapp och skriva "Till Anna-Stina. Från Gucci" (min katt) på paketet  ;-) och om du har sett något du gärna vill ha men inte tror att du får så är mitt tips att du shoppar det till dig själv och slå in det i ett vackert paket  !


Dagens.


Min dagens börjar bli tjatig... men då jag jobbar så är tunika + tights absolut bäst & skönast att ha på. Så - idag har jag tunika från Zara, tights från H&M, päls Stella Nova, sjal Faliero Sarti och väska Zara.

Oh my, dagarna FLYGER fram och nu är det verkligen svårt att hänga med i julsvängarna ;-)

Johanna har varit i riktigt dålig form idag så hon har mest bra legat i soffan och sovit större delen av dagen. Själv har jag varit iväg i fotostudion igen och fotograferat en sista omgång av saker till mitt uppdrag och sen har jag sprungit runt och fixat diverase ärenden + några julklappar.

    
När jag rusade till Posten i eftermiddag så mötte jag sötaste Gizmoängeln Kjerstin och jag blir alltid lika GLAD när jag träffar henne. Hon är en solstråle !! :-)  Nästa bild är då jag kom hem, Johanna vill helst bara bli buren då hon är sjuk... och till sist : 3 kära vänner har, oberoende av varandra, varit här och ställt påsar med julklappar utanför vår dörr idag. Det är HÄRLIGT med jul !! :-)   (TACK kära Petter, Kjersti & Josefine och TACK Josefine för att du shoppade till mig på Ikea ! Super snällt !)

Nu ska jag kvällsmysa med Johanna och göra henne klar för natten också ska jag städa undan här hemma för det ser verkligen ut som ett bombnedslag och nu vill jag ha julfint. Ska föresten klä julgranen också och det är alltid lika stämningsfullt tycker jag :-)

Hoppas att du har en fantastisk dag och att du är mycket mer a´jour med julens fix än vad jag är ?! ;-)


Godmorgon dagen före dagen före dagen..!


S.J.P och hennes söta son. Bilden påminner mig om att vi ska iväg ut och shoppa en söt liten julgran att ha på balkongen idag el i morgon. Det blir SÅ stämningsfullt med granar med ljus i ! :-)

Jag har en matt Johanna här hemma idag som tar sig på örat och säger "ont mamma" så vi ska iväg till läkaren senare idag så hon får titta på det.  Hjärtat åt nyss för första gången på länge så jag håller alla tummar jag har nu för att hon får behålla maten.


Hittade de här bilderna hos Aftonbladet under en rubrik som sa att Pernilla lever singelliv. Jag måste ha missat något? Har hennes Joakim flyttat ut?  Det har ju spekulerats om det länge men jag har inte helt trott på det...

Hoppas att du har en skön förmiddag och att du får en helt underbar dag så här dagen före dagen före DAGEN! :-)

Här kommer dagens:

"Allt är möjligt!"

Glöm aldrig det ! När det verkar som mest tungt och mörkt och omöjligt så ska du sträcka på dig och tänka "allt går!"  för det är verkligen så om man vill det tillräckligt mycket ! :-)

Kram! ♥

Finaste anteckningsboken!


Klockren text på finaste boken !  Och den här anteckningsboken är ju en super fin julklapp till veninnor ! så den blir dagens Gizmolinas jultips !

Den här super FINA anteckningsboken fick jag i posten häromdagen av min underbaraste vän Lotta i Stockholm och jag blev sååååå GLAD !! :-) Hur kunde hon veta att den här passar mig helt PERFEKT ?! ;-)

Texten "Det måste va´ lite Rock´n Roll i Prinsesslivet"  är ju bara fabulous !

Tusen miljoner TACK käraste vännen för finaste boken ! I love it !! :-)

Lotta jobbar ibland i butiken som konstnären som gjort boken äger, den heter
MadElfArt och ligger på Sibyllegatan. 51 i Stockholm. Är det någon av er som varit där ? Själv ska jag göra ett premiärbesök nästa gång jag är i Stockholm ! :-)

Johanna vaknar tyvärr jätte ofta i natt så nu ska jag gå och sova inne hos henne.  Mitt stackars lilla sjuka hjärta... Hoppas, hoppas att hon dansar igen i morgon ..

Godnattkram! ♥

Julgranen är på plats!


När jag sprang runt och fixade jobbärenden idag så mötte jag plötsligt min kära vän Josefine och hennes fina E´s :-)  Ååå vad det är mysigt att träffa vänner spontant ! det blir en extra lycka & glädje , speciellt då man är super stressad och inte alls förväntar sig att möta någon :-)  Josefine strålade med sin vackra gravidmage.

FÖRLÅT min frånvaro idag (igen!). Jag har jobbat heeela eftermiddagen och när jag kom hem så hittade jag en riktigt dålig Johanna sovandes i soffan och JIG sa att hon sovit i princip hela tiden då jag varit ute. Tyvärr har hon kräkts flera gånger i kväll och hon har 38,5 i feber så snacka om dålig tajming nu då jag har så mycket att göra och ska få besök av fotograf imorgon igen...


Efter många om och men så har jag ÄNTLIGEN fått vår julgran på plats i kväll !! :-) Kruxet har varit att jag tappat bort julgransfoten som hör till och det har inte varit lätt att hitta en som passar för granen är super super tung. Men ! idag hittade jag en super fin i vitt järn som är formad som en stjärna och som är riktigt tung = fungerar perfekt !  Tyvärr ser ni inte foten för jag har gömt den i en korg. Tycker nämligen att det är så fint då granen placeras i en korg :-) Imorgon sa jag fota och visa granen då jag pyntat den ! Den är oäkta och det är 7 (!) stick-kontakter till alla ljus så att hitta en skarvsladd var ockå ett litet prosjekt ;-)

Som status är nu så kan jag inte ta emot någon här hemma för jag är så rädd för att Johanna ska smitta ner andra och det vore hemskt att ha på mitt samvete att andra ligger och är sjuka på julafton så vi får helt enkelt se hur morgondagen blir.

Det var lättare att planera dagarna i livet före barn ;-)   Men var period i livet har sin tjusning...  :-)


Sjukdag & jobbdag.


...det är så sant så... ! ;-)

Mitt älskade hjärta har sin första ordentliga magsjuka idag och jag tycker så otroligt synd om henne...Så fort hon försöker vara uppe och gå så börjar hon kräkas igen och när hon sitter och myser framför dvd / TV så kräks hon också... Uff, detta var inte kul för någon av oss här hemma...  :-( Vi får verkligen hoppas att det går över fortt och det brukar ju magsjuka göra för det mesta !

Eftersom jag har galet hektiska jobb-dagar nu så måste jag iväg ut och fixa ärenden.

Önskar dig en UNDERBAR söndag fylld av lyckliga stunder ! :-)


Godmorgon 4:e advent!


Det är så fint att dekorera med ljuslyktor.

Mitt hjärta väckte mig strax före kl. 8 och efter det har hon kräkts / kastat upp flera gånger så jag är rädd för att hon har fått magsjuka :( 

När vi var och hämtade kläder på renseriet (kemtvätten) igår så säger damen som jobbar där att hon har magsjuka och att det är super smittsamt och att vi bör hålla oss en bit ifrån henne. Hennes mann var där och expedierade oss så hon stod i bakgrunden. Men när hon sa det så valde jag ändå att öppna dörren och  flytta Johannas vagn så att hon stod i dörröppningen vänd utåt bara för att inte riskera att hon skulle bli smittad men hon kanske hann bli det ändå ? Uff så tokigt...

Nu hoppas jag av hela mitt hjärta att detta går över FORT och att Johanna är en pigg prinsessa senare idag för hon var ju nyss sjuk... och jag har galet mycket jobb ...

Önskar dig en underbart mysig 4:e advent !  :-)

Kram ! ♥

Julshopping på Ikea.


En enda kartong kvar på hyllan = happy mama ! :-)   (mannen som fotade mig kunde inte helt förstå varför denna bild skulle tas ? ;-)  

Jag vet, jag måste gå och sova nu  ;-)  men först måste jag inviga min tillfälliga kontorsplats för det var sååååå länge sen jag satt vid mitt skrivbord och skrev och just nu kan jag inte förstå varför jag suttit vid köksbordet senaste året ? Det är ju SÅ mycket skönare att sitta här i kontorsstolen framför skrivbordet ! Ska bli FAB att fixa iordning kontoret så att jag får en ordentig arbetsplats :-)

Tidigare i kväll var jag bl.a. till Ikea och fick shoppat BRA saker.  Och allra bäst var att jag ÄNTLIGEN fick tag i stolen "Brum" till Johanna. Jag har tittat efter den varje gång jag varit till Ikea senaste 6 mån men den har alltid varit utsåld så gissa om jag blev HAPPY när det låg en enda kartong kvar på lagerhyllan och väntade på mig. TJOHOO! :-) 


Stolen är en del av Ikeas P.S kollektion och den heter "Brum".  Det mysiga med den är att man kan reglera armarna och ryggen och forma den så bekväm som möjligt.

Johanna ska få stolen på julafton och den ska placeras i vardagsrummet / stua framför TV´n . Jag hoppas att den ska bli hennes nya favoritstol :-)

Bäst jag går och sover nu !

God natt kram! ♥

P.S Familj & vänner som vet hur vårt kontor sett ut senaste året : jag kan berätta att jag har tömt i princip hela kontoret i natt så nu sitter jag och skriver i vardagsrummet , men skrivbordet ska in på kontoret igen till veckan..  Heidi - fick du chock nu? ;-)

Nattskift.


Jag ska göra iordning mitt hemma kontor / show-room inför starten av min business / butik då vi kommer hem från Thailand och om jag varit sisådär en 28 år yngre så hade jag utan tvekan valt detta skrivbord ! :-)

Nu går jag på nattsktiftet här så nu åker sköna arbetskläder på = tights & topp och jag ska fixa inför en fotografering på måndag så länge jag orkar i natt. Sova får jag göra senare ;-)

Jag förstod föresten att Larz Kristerz skulle vinna då Scotts valde att köra låten som en softare ballad för det funkar bättre med låtar som svängar i en final.  Men visst sjutton var det snopet att de inte vann för Scotts var mina absoluta favvisar. Blir kul att se dem i Melodifestivalen!´

Sov så gott alla underbara så ses vi imorgon och jag VET att jag inte lagt ut tävlingen jag skrivit om men imorgon är det dags :-)

Natta! ♥

Dagens.


Idag har jag tunika Hunky Dory, päls Stella Nova, jeans Acne och skor Corso Como.

Nu är jag bara hemma en kort sväng och så fort JIG kommer hem så ska jag åka iväg ut och göra några ärenden. Det blir en mix av jobbärenden och privata julärenden idag och det var verkligen kaos ute i Bogstadveien. Galet mycket folk som är på julshopping ! :-) och mycket är slut, tex alla skarvsladdar, bara en sån sak ! ;-)


Johanna fick en liten mobil med läppglans i av den söta personalen på Agnar Hagen skor och det är den hon sitter med här på hallgolvet då vi kom hem.  Jag blir glad av bra kundservice ! :-) (vi handlade inte ens något..)

Nu hör jag en bil parkera så nu ska jag göra mig klar för att åka så jag hinner till en butik som stänger kl. 18. 

Tjing så länge ! :-)

Snart !


Bättre sent än aldrig har jag fått på plats bokstäverna under klockorna i hallen / gången. Det blev mina favorit platser:: New York, Luleå & Phuket !  (men det hade gärna fått stå Singapore också...)

Nu är det inte så länge kvar till vi ska resa till solen & värmen i vårt paradis i Phuket och det ska bli helt lovely !! :-) vi har inte bokat resan ännu men vi räknar med att hoppa på flyget någon gång i början av januari.

Det är vetskapen om att jag snart ska ligga i en solstol i flera veckor som gör att det går så bra att köra på dygnet runt med jobb just nu :-)

Nu ska jag & Johanna gå ut så att hon får sova och jag får shoppa julklappar .

Kram! ♥

Min senaste shopping!


   
Carrie "bor" i bältet i Sex and the city the movie.

Jag har önskat mig det snygga "Roger" beltet som Carrie har på sig tll nästan alla outfits i filmen Sex and the city the movie LÄNGE och i veckan beställde jag det ÄNTLIGEN från en dansk nettbutik som heter FabStyle ! :-)

De har varit utsålda för det jätte länge och de har haft väntelista på det inför nya leveransen i december och jag missade så klart att sätta upp mig på denna så när jag fick se att bältet var back in store så fanns det bara kvar i size XS, S och L så jag beställde det i S och det passar helt perfekt ! :-)

  
Min nya favorit accessoar! Lovar att fota och visa det på senare .

Jag kommer att använda det här bältet flitigt för det är ju bara SÅ snyggt tycker jag ! TACK älskade JIG för denna tidiga julklapp :-)

Om du vill beställa ett bälte så gör du det här:  http://www.fabstyle.dk/default.asp?Action=Details&Item=490

Jag blev super imponerad över den snabba service jag fick !  På bara 3 dagar kom paketet i posten i en snygg förpackning och den rosa stickers som det står "Fabulous Style" på var så klart en detalj som jag tycker om ;-)

HAPPY christmas shopping !!


Godmorgon 20:e december !


Bild från min butik Gizmo & Co julen -05. De vackra röda tallrikarna kommer från Mateus. God Jul tillbringaren/ muggen från Bruka Design, zinkringen som jag dekorerat med julkulor kommer från Walther & Co och den är ett TIPS! köp en ring eller en krans och dekorera med julpynt och häng över matbordet på julafton !  Det blir super fint ! :-)

Jag somnade så klart under nattningen igår men det förstod ni ju helt säkert ;-) 

Idag startde denna dag strax före kl. 09  och det var SÅ lyxigt med sovmorgon . Det behövde jag verkligen ! :-)

Jag misstänker att ni är många som har en hektisk dag idag så här sista lördagen före jul? Jag minns den här lördagen i min butik med varma minnen för det bästa jag visste var då kön ringlade sig lång genom butiken och alla kunder var på sitt allra bästa julhumör och köpte fina saker till nära och kära . Det var en helt speciell stämning... också spelade vi så klart alltid den
HÄR underbaraste jullåten om och om igen i butiken ! :-)  Bra musik i butik gör shoppinguopplevelsen ännu bättre, eller hur? själv blir jag absolut påverkad av bra musik !

Nu är det dags för frukost här och sen väntar en dag fylld av jobb för mig men det ska bara bli jätte kul !! :-)

HAPPY lördag kära läsare !  Jag ser att ni efterfrågat tips, så jag lovar att ni ska få några idag ! :-)

Kram! ♥

Little Princess.


Ni är flera som frågat mig om Johannas säng. Vi har köpt den på en norsk nettbutik som heter
mortil3 och jag har även sett att SysterLycklig selger den.  Det är en "växasäng" så den är ett tips till er som väntar smått ! Då kan det lilla miraklet sova i sin säng från det att den är nyfödd fram till att den är flera år gammal :-)

Nattning pågår här men eftersom det plötsligt bara var jag inne på Johannas rum så passade jag på att ta en bild av den sjablon från Panduro Hobby som jag ÄNTLIGEN fått upp på väggen :-)  Som ni ser så valde jag en väldigt svag rosa färg (samma som på tapeten) och det gör att den inte kommer fram så tydligt på bilden. Men jag gillar att den är diskret , tycker att den är finast så :-)

Ska söka rätt på Johanna nu och fortsätta nattningen ;-) 


H&M.


H&M kör vidare med sina snygga kampanjer och eftersom jag älskar disco så gillar jag den här ! :-)

Idag var jag med returer till H&M´s pressrum och då hade de precis packat upp interiörnyheter.  Kul att se ! :-) samtidigt som det känns lite märkligt att vi snart kan shoppa kuddar på H&M...   Också var det så klart kul att klämma på vårens kollektioner från Trend och alla andra avdelningar + att titta på de snygga badkläderna och barnkläderna :-)

Vi kan se fram emot en snygg vår !


Det är något speciellt med discokulor ! :-)

Nu pågår kvällsmys här inför nattning av Johanna så jag önskar dig en trevlig kväll och bloggar vidare senare :-)


Sarah Jessica Parker.


Det är skönt att se att även stjärnorna går i samma skor flera gånger ;-)

Igår fick jag ett paket i posten med det efterlängtade "Carrie-bältet" med nitar som Carrie har på sig på till nästan alla outfits i Sex and the city the mowie.  Jag har shoppat det i en dansk nettbutik. Ska berätta mer om det och fota och visa senare för nu måste jag skynda till dagis och hämta mitt hjärta :-)

Happy fredag !!

Kram! ♥

HAPPY fredag !


Idag har jag på mig tunika från Zara, tights från H&M, skor BilliBi och favorit pälsen från Stella Nova. Min väska är köpt på Zara i Phuket i våras.

Det är helt otroligt att det är fredag idag och att det är julafton på onsdag! Jag ligger SÅ efter med allt den här julen och har fortfarande bara köpt en enda julklapp...  TUR att det är 4 dagar kvar ! ;-)

Hur går julförberedelserna för er ? Är ni i box ? eller är ni som mig, ute i sista sek.?

Johannas dagisfröknar blev SÅ glada & tacksamma över julklapparna på morgon och själv blev jag så rörd att jag började gråta då jag fick ej påse som det låg 2 paket i från Johanna till mig och JIG . Det var när jag såg lappen "till mama från Johanna" som tårarna kom för det är första gången jag får en gåva av Johanna. Plötsligt kände  jag mig som en MAMMA, det var en både märklig & mäktig känsla... :-)  och nu ser jag fram emot att öppna paketet på julafton !


Så här såg mitt "skrivbord"  ut hela dagen igår...  Jag jobbar med ett otroligt spännande uppdrag just nu!


När man bläddrar i magasiner / blader så  tänker man inte på hur mycket jobb som ligger bakom en bild på ett par skor....

Nu måate jag skynda på här för jag ska runt och returnera ting jag fotat hos diverse agenturer & PR-byrårer också ska jag förbereda för nästa styling som ska vara klar på måndag. Jag stor koser mig verkligen med detta jobbuppdrag :-)

Önskar dig en LOVELY fredag och här kommer dagens:

"Om man letar efter regnbågen får man stå ut med lite regn."

Ge aldrig upp dina drömmar !

Kram! ♥

Gizmolinas jultips!


Imorgon ska Johanna önska sina fina dagisfröknar God Jul :-)

Det är inte så lätt att hitta vitt omslagspapper men det finns hos Panduro Hobby (och hos Ordning & Reda men där är det dyrare....) och med vitt papper så kommer dekorationerna fram så fint .  De fina God Jul etiketterna kommer från Västergården och jag blir lite nostalgisk när jag tittar på dessa paket för så här såg julklapparna ut i min butik Gizmo & Co. Vi hade alltid vitt papper och rött band till jul och vi sålde MÅNGA hundra av dessa etiketter  :-)

Nu har jag precis slagit in de julklappar ni ser på bilden till alla som jobbar på Johannas dagis och det får bli det sista jag gör idag för nu måste här sovas ;-) 

FÖRLÅT att jag inte lagt ut tävlingen idag (jag är tidsoptimist ...),  den dyker upp imorgon f.m ! (den som väntar på något gott...  :-)

Godnattkram! ♥

Johannas 1:a nissefest.


Det var inte så lätt att fota Johanna på morgon då jag lämnade henne på dagis för hon var mer intresserad av annat just då :-) Hon har på sig nisseluva från Kid Interiör och finaste julklänningen från
Mycinnamongirl.

Jag somnade när jag nattade Johanna och jag undrar om jag inte t.o.m. somnade före henne? ;-)  också vaknade jag runt kl. 24 då JIG kom hem från jobbet och sen har jag jobbat . Det blir mycket natt-arbete just nu men snart är det jul och då ska jag njuta sömn ! :-)

Idag har Johanna varit med på sin första nissefest på dagis (förra året hade vi rest till Thailand) och det var nog det mest spännande hon varit på för hon kunde inte sluta prata om nissen (nisse = tomte på norska) som varit där och gett henne en påse med kakor i  :-)  Jag blev så rörd då jag såg glädjen hos hjärtat då hon berättade om sin dag för mig och påsen visade hon upp för alla vi mötte på vägen hem från dagis också sa hon "fått av nissen!" :-)
'
   
När jag kom för att hämta Johanna på dagis så var det bara hon kvar så hon blev extra glad att se mig :-) Och när vi kom hem så myste vi en stund i hallen innan hon gjorde mig sällskap då jag lagade middag. Hon sitter och tittar på "Blåfjell" på norsk TV och den gillar hon verkligen :-)´

Ååå vad jag önskar att jag fått vara med på nissefesten och se Johanna dansa runt granen och möta nissen..  Men festen var bara för barnen och de tog visst en hel del bilder så jag längtar jag till får se !


Keep calm...


Jag på jobb idag.

Nattningen av Johanna har tagit tiiiiiiiiiiiid i kväll (flera timmar...) och är tyvärr är hon fortfarande vaken. Det är sånna här tillfällen som den här fina postern verkligen kommer till sin rätt ! Jag behöver påminna mig själv om att "keep calm and carry on" just nu för jag känner att jag är på gränsen.... Har SÅ mycket jobb att göra i kväll...  och det är nog precis det Johanna känner på sig och därför inte kan somna.

Ja, ja, det ordnar sig alltid som min mormor sa ;-)

Vad tror ni föresten om bönderna ? Såg ni dem i kväll ? Känns som att det kanske bara är Magnus & Emma det blir riktigt seriöst för .


Torsdagens.


Tunika By Malene Birger, skinnbyxor Zara, skor BilliBi, päls Stella Nova och väska Gucci.

Det går undan i svängarna idag också! :-)   Kom precis hem efter dagens foto + diverse leverering av ting jag lånat och nu är jag rekordsen till dagis så bäst jag skyndar på så inte Johanna får stå ensam kvar utanför då alla gått hem ;-)

Hoppas att din dag är underbar !?

I kväll blir det tävling. Tjohooo!! :-)

Kram ! ♥

Tittut i natten!


Frukt är lika gott som godis ! :-)

Ååå vad jag hade önskat att det kom ett bud och knackade på dörren nu och levererade mig några fräscha fruktpinnar ! :-)  Det är så synd att det är så mycket enklare att stoppa i sig lite choklad och några salta nötter "i farten" än en tallrik med mixad frukt...  Frukt är ju så gott och just nu äter jag ovanligt många mandariner (hör ju julen till...) också är jag super glad i Kiwi !  Jag äter kiwi nästan varje och det är mitt godis !! :-)

Nej, nu ska jag sluta drömma om frukt och gå och lägga mig och drömma på riktigt för det är hög tid för sängen.  I natt väljer jag att lägga mig och sova inne hos Johanna för hon brukar alltid vakna någon gång runt 4-5 så lika bra att jag är vid hennes säng då så att jag får sova max i natt , jag ska nämligen upp igen strax efter 6 och imorgon väntar en ny dag i fotostudio för mig :-)


Jag har ju sprungit runt och tittat på vårkollektioner senaste dagarna och nu börjar vårkläderna att göra entré i nettbutikerna. Hos net-a-porter hittar jag den här snygga tunikan från See by Chloé och den fina väskan från Jimmy Choo. Det är ganska galet att våren kommer innan vintern dragit igång på allvar ;-)

Till sist... TUSEN MILJONER TACK för alla kommentarer jag fått senaste dagarna ! Tyvärr räcker inte min tid till just nu men jag lovar att svara er så snart jag kan.  Era kommentarer gör mig HAPPY !!! :-)   och som "plåster på såret" för att jag inte kunnat blogga lika mycket som vanligt de senaste dagarna så kör jag igång en ny härlig tävling imorgon ! :-)  men först ska här sovas.... !

Godnattkram ! ♥

What a lovely day!


Så här såg det ut då jag åkte iväg till fotostudio på morgon.

Dessa dagar är helt galet busy och det var så här mina dagar såg ut då jag hade min butik och det är så här jag ÄLSKAR att ha det ! Jobb non-stop från morgon till kväll. I love it !! :-)


Så här såg mitt "arbetsbord" ut idag :-)


Och här är duktiga fotografen Anders in action och fotar de ting & plagg som jag hade med mig.

Nu pågår nattning av en liten prinsessa som inte har några planer om att sova så håll tummarna för att hon somnar strax så att jag får jobba vidare ;-)

Återkommer då hon somnat !   Såg du föresten Bonde söker fru i kväll ?? Snacka om loooove in the air !! :-)

Kram! ♥

Working mama.


Min "jobb-uniform" är tunika + jeans ;-) och idag blev det tunikan från Hunky Dory och nya favorit jeansen från Zara. Johannas fina klänning / kjole kommer från
Mycinnamongirl.

Dygnet har verkligen för få timmar just nu och det är hög tid för mig att krypa ner under täcket :-)  Ville bara skicka alla er trevliga en nattkram / morgonkram först och berätta om min dag har varit riktigt BRA .  Jag njuter verkligen av att få ha ett så kreativt jobb :-)


Det var kul att prova nya saker som dagen till ära var på besök i Johannas rum.

Fotograferingen av Johannas rum pågick större delen av dagen och när den var klar hade jag jobbärenden att göra innan vi landade hemma först runt kl. 20.30 och då var det dags för nattning så dagen "gick i ett".


Johanna pustar ut efter dagens fotografering som hon tyckte att det var jätte spännande att få vara med på.

Imorgon bjuder dagen på tidig dagis leverering av Johanna för jag ska iväg till fotostudio. Det är interiörting och barnkläder som ska fotograferas och det ser jag verkligen fram emot :-)


Hej och hå bär på. Så här såg det ut då jag & Johanna var på väg hem efter dagens jobbärenden. Detta uppdrag ger perfekt träning  / trim ;-)  Jag sprang runt i mina Hunter stövlar idag eftersom det tyvärr regnade istället för snöade.

Oh my, kom på att jag ju strax ska stiga upp så nu måste jag skynda i säng ! Håll tummarna för att Johanna sover genom hela natten och att det inte blir som igår då jag la mig kl. 03.30 och hon väckte mig 04.15 ;-)

Jag är så glad över att jag har er underbara bloggisar och jag lovar att ge er en rapport om fotograferingen etc imorgon då jag landat hemma någongång på eftermiddagen.

Sköt om er och ha en helt underbar onsdag !  och du - skicka ett sms till någon du tycker om och som du inte hört av dig till på en stund så förgyller du hans / hennes dag :-)

Kramar ! ♥

Fotografering pågår.


Trevligaste fotografen Siri med sin duktiga assistent har gjort ett kanonjobb här hemma idag.

FÖRLÅT min bloggfrånvaro. Idag fotograferas det för fullt i Johannas rum och en dag kommer ni att få se bilderna i ett fint magasin :-) och  idag och imorgon är bara helt crazy hektiska dagar för mig men ni vet ju att jag bloggar så fort jag kan mellan alla mina ärenden och annat fix och när jag inte bloggar så ska ni veta att jag tänker på er för ni har ju blivit en del av mitt liv mina kära läsare ! :-)

Nej , nu ska jag och Johanna klä på oss och skynda oss iväg ut .  Jag hämtade henne på dagis runt kl. 14 för hon skulle vara med på några bilder så nu är hon med mamma på jobb resten av dagen :-)

Kram! ♥

Natta & godmorgon!


Den här prinsessan på ärten från Maileg är SÅ söt och den står på Johannas önskelista till jul.

Hjälp, nu måste jag gå och lägga mig om jag ska hinna sova innan jag måste vakna....  ;-)

Godnatt kram ! ♥ och godmorgonkram till er som stiger upp riktigt tidigt (typ den tiden då jag lägger mig..). Det finns risk för att jag inte hinner blogga imorgon bitti (ska lämna Johanna tidigt och sen är det fotografering..)  så jag passar på att önska er alla en fantastisk tisdag och dagens får kort och gott bli:

"Have fun!" 

Tisdagskram ! ♥

And the winner is... !




Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för att det dröjt så pinsamt länge för mig att presentera vinnaren av tävlingen som jag arrangerat i samarbete med nettbutiken
Nordljus. FÖRLÅT !  En vecka med sjuk Johanna har bidragit till att både det ena och det andra blivit lidande.... men nu så ! nu ska ni få veta vem som är den lyckliga vinnaren av ett presentkort på 400sek.


Vinsten är ett presentkort på 400sek hos Nordljus.

♥TUSEN MILJONER TACK !!...♥
.... för alla 230 tävlingsbidrag ! Ni skriver så mycket fint till mig att jag blir helt rörd... och smickrad och glad ! TACK så jätte mycket alla mina underbara läsare. Nu önskar jag ännu mer att jag kunde ge er alla ett pris men det kan jag tyvärr inte så låt mig nu, äntligen, få presentera vinnaren :

Postat av: Mikaela R

Kära Du, som strålar varje dag jag har nu följt din blogg sen min foglossnig började i sep och jag blev sjukskriven heltid, nu är det bara 3v till förlossning. Och jag är så glad att jag fann din blogg- du har förgyllt min höst och jag hoppas du fortsätter att blogga så du kan fortsätta förgylla min vardag med din inspiration, energi och blogganda!
Jag och lillen i mage håller nu alla tummar vi kan :)
Må gott kära vän, det är du värd!

2008-12-04 @ 11:36:50

STORT GRATTIS Mikaela !
Mejla mig din adress + e-mail till : [email protected]

Jag är verkligen helt tagen av allt FINT ni som tävlat skriver till mig. Vet inte helt hur jag ska kunna tacka er ? Kanske med en ny tävling ? Ska köra igång den en av de närmaste dagarna :-) och till sist så blir jag riktigt GLAD om jag kan få veta mer om er som skickat in detta tävlingsbidrag (men som tyvärr inte vann...) för det ni skriver låter nästan för bra för att vara sant ! ;-)

Postat av: lotta

Hej, vi är ett glatt tjejgäng, från lulé, som följer din mysiga blogg varje dag( ibland fleraggr/dag) säg inget till vår chef :)
Du är en stor inspiratör för oss alla. Dagens har numera blivit ett begrepp hos oss, och du har fått oss att inse att vi alla är unika o vackra. Helt i din anda så drog vi i hop en fab spa-kväll, utan våra älskade barn, som alla är små prinsessor.Den kvällen gav oss massor med energi att möta julen. Vi vill gärna vinna, då skulle vi köpa ngt mysigt till vårt jobba , där vi tillsamans varje dag ses och har kul. I den annars så tråkiga kontorsmiljön, skulle vi vilja ha ngtfint att vila ögonen på. kram fårn vinter lule

2008-12-04 @ 12:01:51

♥ Kram! AnnaStina ♥

Hektiskt & kul ! (och nu har jag mobiltfn igen)


Här är jag på väg hem efter en runda på PR-byråer down-town med påsar fyllda av vackra vårkläder & accessoarer som ska fotograferas på onsdag. Den här dagen har verkligen varit lovely !! 

Idag har jag haft en super hektisk dag och det har varit den mest inspirerande dagen jag har haft på länge ! :-)

När jag hämtat Johanna på dagis (hon var kvar sist idag..)  så fick hon följa med mig och fixa ytterligare några ärenden innan vi gick hem och jag slängde ihop en korvstroganoff med ris.  Så fort jag ätit klart så hoppade jag in i bilen och körde iväg och lämnade in min mobiltelefon på reparation och fick en ny lånetelefon (det ser ut som att min verkligen är stendöd..) så sedan kl. 20 i kväll så är jag tillbaka i "verkligheten" (=sms/telefonsamtal) igen efter 3 dagars frånvaro. Tänk att vi klarade oss utan mobiltfn för bara ett antal år sedan.. helt otroligt ;-)

Nu väntar massor med jobb på mig så jag måste skynda på här. Att Johanna var hemma sjuk HELA förra veckan har satt sina spår....  Ska göra mitt allra yttersta för att presentera  vinnaren i tävlingen före jag lägger mig så vi "ses" lite senare.


What a lovely day!!


Idag springer jag runt hos PR-byråer & agenturer i tunika från French Connection, halband Juicy Couture, sjal Faliero Sarti, päls Stella Nova, Jeans & väska Zara och stövlar Corso Como. Också mössan från Diesel så klart :-)

Oh my, jag har bara den BÄSTA av dagar idag !! :-)

Var nyss och kollade in Odd Molly & Hunky Dory s/s -09 och det er BRA ut så vi kan verkligen se fram emot snygga outfits till våren & sommaren ! :-)

Nu måste jag rusa vidare. På agendan står det Polarn & Pyret , Rock Star Baby,  och en massa annat spännande.

Tjing så länge ! ♥

Happy måndag alla härliga !


Hmm... vilka skor ska jag välja idag ?  :-)

Här går det undan i svängarna på morgon så jag önskar dig en fantastisk start på den sista veckan före jul och hoppas att du får en underbar dag idag ! :-)

Jag kommer att vara ute hela dagen idag på inspierande jobb  men om jag tittar förbi hemma så bloggar jag så klart . Annars så "ses" vi igen senare i eftermiddag.

Kom ihåg att livet ska njutas och att du är unik ! :-)

Kram! ♥

Tittut i natten !


Christmas makes me happy !

Nu har jag jobbat på super effektivt non-stop sedan mitt förra inlägg (med undantag av att Johanna vaknade runt kl. 21.30 och hade svårt att somna om igen...) och känner mig både HAPPY och nöjd ! :-) 

Imorgon har jag en fullspäckad jobbdag framför mig och jag måste  leverera Johanna på dagis rekordtidigt (för att vara oss ;-)  för att hinna med allt som ska göras men det känns bara KUL.  Jag ska bl.a. och titta på en hel del vårkollektioner och det ska bli sååå inspirerande !

Nu är det ju faktiskt redan måndag och det känns härligt med en ny dag ! men innan jag tar tag i den så ska jag sova några timmar så bäst jag hoppar i säng..  (upptäckte precis vad klockan är... ;-)

Godnattkram! ♥

Slut...


Bild Paul Costello.

Plötsligt gick luften ur mig och tårarna kom och jag kände mig som världens sämsta mamma som satt där vid Johannas säng och grät... Uff, inte bra.  Orsaken är att det har varit enormt viktigt för mig att jobba idag men naturligtvis så har inte Johanna sovit någon nap så hon har dragit i mig så fort jag satt mig vid pn´n.  Det är något magiskt med det där, som att de små känner på sig att man har planer också blir de så nyfikna att de vill vara med ....

Nu måste jag samla ihop mig efter en super jobbig nattning (övertrött tjej som bara ville pussa Gucci 158.000 gånger..) och jobba så länge jag bara orkar i kväll / natt.

Förlåt mina kära bloggisar för att jag kanske inte kan blogga mer i kväll men ibland kör det ihop sig även för mig...

Blir härligt med en NY fräsch dag i morgon och då ska Johanna äntligen på dagis för första gången på 1 vecka ! :-) också måste jag fixa en ny telefon för min mobil är verkligen stendöd...

Söndagskram! ♥

Söndagens.


De hjärtformade ljusstakarna i zink kommer från Walther & Co och röda hjärtan i granen från Lexington Christmas.

Idag myser jag runt här hemma i långt linne från Filippa K, topp från Splendid och tights från H&M.

Plötsligt hamnade jag och Johanna på en lägenhetsvisning av en lägenhet med liknande planlösning som vi har (i samma hus som oss) men den är mindre än vår (vi har ett rum mer ) och där var det SÅ fint att jag höll på att svimma (ja,ja jag överdriver lite, men fint var det ! ;-)  Lägenheten har total renoverats i flera månader och är stylad inför visning av Hennie interiors. Kolla här så får du se:

http://www.nordvikpartner.no/index.asp?u=prospekt&o=15750424&p=

Nu är det reprisen av Bonde söker fru som gäller för mig som missade det i onsdags :-)


Lyxig inspiration !


Snyggt cover på Angelina.

Idag har jag bläddrat i januari nr av engelska Harper´s Bazaar och jag blir såååå inspirerad ! :-)


Det här påminner mig om att jag ska söka fram min fina topp i satin från Anna Holtblad som jag inte använt på "100år".


Ja, tack ! jag vill gärna ha en i varje färg i 3 olika paket under granen. Tack snälla tomten ;-)


Det är nu som vårens solbriller ankommer till butikerna så varför inte önska sig ett presentkort hos tex Krogh Optik i julklapp ?

Nej, nu ska här jobbas !!

HAPPY 3:e advent mina kära bloggisar ! Njut dagen och samla minnen .... !   :-)


Johanna softar.


Soft söndag för en av oss i alla fall ;-)  Sjeselongerna + puffarna kommer från R.O.O.M., lamporna från Flos, gardiner från Himla och puter / kuddar med stjärnor på från Gant .  Visste du föresten att ägaren av Hilmers Hus har köpt R.O.O.M. här i Oslo ? Trist tycker jag som älskar R.O.O.M. .... !

Jag är så glad över att Johanna är frisk & pigg igen :-)  och idag softar hon i sjeselongen med "Barnas Supershow" på sin lilla dvd.

Själv har jag precis tagit ur hårrullarna och jag lovar att jag en dag ska visa hur jag rullar mitt hår för ni är så otroligt många som efterfrågat det.  Jag ska fixa ett "rulla håret" inlägg före nästa år ! :-) Min söndag är inte lika soft som Johannas för jag försöker jobba så fort jag får möjligheterna mellan legobyggning och annan lek .


Adventsljusstake.


Det är så underbart att vi tänder ljus på advent.

Jag kom på att jag inte visat er vår adventsljusstake så låt mig presentera den :-)


I år har jag dekorerat adventsljusstaken med kulor för första gången. Jag brukar bara ha mossa i den .

Den här ljusstaken i keramik hade jag tittat på såååå länge och jag minns det som igår då jag var på NK i Stockholm och köpte den några dagar innan jag satte mig och bilen och körde mot mitt nya liv i Oslo . Det  var julen 2000 och jag flyttade till Norge den 22:a december.

   
Idag har vi premiär för Johannas egen ljusstake från Maileg men den har vi mer som en vanlig ljusstake så vi låter alla ljus brinna :-)

Jag hoppas att du har en riktigt mysig advent och om du missade Idol finalen i fredags så kan du hoppa upp i soffan och kolla på reprisen nu !

P.S  min mobiltfn är out of order så om ni smsar / ringer mig så kan jag inte svara. Heidi ! - om du läser det här, jag & Johanna undrar om du vill komma på besök hos oss idag ?!  :-)


På min önskelista...

 
Hösten/vinterns kollektion från Gucci är den snyggaste de någonsin har haft tycker jag ! (jag älskar nitar) och Juicy är proffs på snygga kläder och coola accessoarer.

Snälla tomten, jag önskar mig den här fantastiska väskan från Gucci och halsbandet från Juicy Couture.

Drömma kan man ju alltid... ;-)

Nu måste jag passa på att blåsa mitt nytvättade hår torrt också ska jag pynta lite med nya fina tygband som jag köpte från Maileg igår.  Ska fota och visa pyntandet senare :-)


Girlie pynt.



Jag som älskar Juicy Couture borde ha en egen julgran någonstans här hemma (vid min garderob eller på mitt kontor) med bara girlepynt från ... Juicy ! ;-)

 
Hur amerikanskt som helst med den här typen av julpynt. De finns hos Nieman Marcus.

Mitt hjärta sover sött i soffan nu så nu kan jag passa på att blogga i lugn & ro! HURRA !! :-)


Godmorgon 3:e advent!


Igår kom Johannas söta julstrumpa från Lisbeth Dahl i posten från nettbutiken
nordljus och Johanna blev SÅ glad!

Idag när Johanna kom och väckte mig kl. 07.45 blev jag helstressad och trodde att vi försovit oss = att det var måndag , så gissa om det kändes extra SKÖNT att komma på att det är söndag ! :-)

Och att det är den 3:e advent idag känns helt galet, bara 10 dagar (!) kvar till julafton och inte en enda julklapp har jag köpt. Jo, EN ! och den köpte jag igår för då fick jag äntligen tag i den söta lilla rosa grisen till Johanna från Maileg som jag sökt en stund .


Jag älskar detaljer och den här rosetter är pricken över i på julstrumpan :-) Det söta bandet med små rosa hjärtan på har jag köpt på butiken Country Chic.

Det känns som att jag ligger efter med bloggandet och det beror på att Johanna inte alls tycker att jag ska sitta vid pc´n vissa dagar och då är det inte lätt att hitta stunderna...  Men idag ska jag blogga ikapp ! också ska jag presentera vinnaren i tävlingen som jag lovat för så många dagar sedan (=dåligt samvete) så att hon hinner klicka hem fint julpynt.

Dagen idag bjuder på jobb för min del också ska jag pynta klart här hemma. Planen var att göra det igår kväll men jag tog mig inte upp från soffan när jag väl satt mig där... ;-)  och visst är det KUL att Scotts & Larz Kristerz gick vidare i Dansbandskampen !? Jag tror att det blir en super tuff final mellan dem nästa lördag.

Jag önskar dig en riktigt stämningsfull 3:e advent fylld av levande ljus och gott fika ! :-)

Kram! ♥

Scotts !


Jag tittar på ögongodis.. ;-)

Så här glad jag blev jag då jag fick se Scotts sjunga min favoritlåt "Last Christmas"!  Nu har jag och en nybadad Johanna krypit upp i soffan med varsin skål med chips och vi lördagsmyser to the max !!  :-)

Håller tummarna för att de går vidare i kväll och önskar dig en skön kväll !


En underbar luciadag!


Idag har jag haft på mig min klänning från Juicy Couture. (shit vilket kaos det är bakom mig på fotot.. i kväll ska jag julpyssla och städa till ;-) vi hade precis kommit hem..

Detta är verkligen en UNDERBAR dag och jag känner mig så lycklig över att det är december - årets absolut mysigaste månad med allt vackert julpynt överallt och alla trevliga aktiviteter, som tex Lucia ! :-)


Jag blir så rörd av att se få fint luciatåg så jag grät ett par gånger i kyrkan idag..

Jag har tänkt att gå på luciafirandet i svenska kyrkan i 7 år (!) men det har liksom aldrig blivit av, förren idag! men det var verkligen på håret att vi fick med oss det för vi gick hemifrån lite sent  så jag SPRANG med Johanna i vagnen heeeela vägen till kyrkan och när vi närmade oss så trodde jag att vi gått fel (jag har aldrig gått dit från oss tidigare) och tittade på klockan och den visar 13.55 och då kommer ett par gående som jag frågar om vägen. "Follow us" svarar de och då upptäcker jag att de är precis lika stressade som  oss och ännu bättre var att vi bara var 200meter från målet så prick kl. 14.00 satte vi oss ner i kyrkan och då kan jag lova er att jag var svettig... oh my... !  inte varje dag jag springer i 25 min med stövletter och klänning på mig ;-)

   
Det var så mysigt att de bjöd alla på glögg, saft & pepparkakor efter luciatåget. Också träffade jag söta Anna som jag jobbat tillsammans med på SAND för ca 7 år sedan. Hon tränar barnkören och sjunger i kammarkören. 

Det var helt fantastiskt att se barnkörens luciatåg tillsammans med Johanna för hon var SÅ fascinerad. Hon satt som ett litet ljus hela tiden och när allt var klart och vi blivit bjudna på glögg & pepparkakor så ville hon inte gå därifrån så vi hade lätt kunnat titta på andra omgången kl. 15.30 också men strax före det skulle börja så gick vi och Johanna somnade bums i vagnen.

Jag är SÅ glad över att vi fick med oss detta vackra arrangemang idag !  och jag har bestämt mig för att vi ska börja gå på barngruppen i kyrkan så att Johanna kan vara med i luciatåget nästa år :-)


Jag älskar lussekatter & julmust!


Så här såg det ut hos Baker Hansen vid Valkyriplass igår. Underbart ! Och jag köpte årets första.

Det är ju bara såååå GOTT med lussekatter tycker jag!  Och till min stora glädje så sa Johanna "mamma! mmmmm....!" när hon åt en igår :-)


Jag älskar julmust !

Jag har bott i Norge i exakt 8 år nu och jag har aldrig någonsin sett att de selger svensk Julmust någonstans förren igår ! Gissa om jag blev HAPPY när jag såg den i kyldisken hos Baker Hansen ! Jag trodde knappt mina ögon :-)  Julmust är ju bara sååå GOTT! och till er norska läsare: det är inte alls samma som den julebrus ni har här i Norge, så gå till Baker Hansen och köp och prova denna svenska "delikatess" ! :-)

   
Titta vilken fin skyltning de hade gjort ! Det stod t.o.m att de selger "äkta svenska lussekatter" . Då undrar jag nyfiket hur de oäkta lussekatterna ser ut ?  ;-)

Här i Norge så selger man bara lussekatter på lucia så idag ska jag iväg och shoppa några nybakade för tyvärr blir det inget bakande här hemma den här helgen, men kanske nästa ?!

NJUT luciadagen mina kära bloggisar och ät så många lussekatter du bara orkar idag !


Godmorgon 13:e december !


Jag på väg hem i natt...

Det var SÅ lyxigt att klockan var 09.30 när Johanna stod vid min säng och väckte mig på morgon för den sovmorgonen behövde jag efter nattens äventyr :-)

Vi har haft en super mysig morgon här med massor med tända ljus och Nyhetsmorgon på TV4.  Lyssnade bl.a. på en lång intervju med duktiga golfproffset Annika Sörentam och hon sa så mycket kloka saker att jag var tvungen att hämta papper & penna och anteckna .

Hon sa bl.a. att det gäller att ha tålamod, att våga och att lita på sig själv på livets väg för att nå sina drömmars mål också sa hon....:

"Follow your dreams."

Och det härliga hon sa om sin framtid är att den kommer att bjuda på nya minnen och nya erfarenheter. och det är ju det som är så fantastiskt med livet, att alla dagar bjuder på nya minnen att spara och nya erfarenheter att berikas av !

Med de kloka orden säger jag : HAPPY lördag  och tar och hoppar i duschen för vi ska iväg på luciafirandet i svenska kyrkan snart.

P.S kära vänner , min mobiltelefon fungerar tyvärr inte så om jag inte svarar på sms så vet ni varför...

Kram! ♥

Girls night out !


I natt hade jag på mig kjole / klänning från Zara, päls Stella Nova, strumpbyxor Wolford, clutch H&M och mitt bästa party humör ;-)

Sent igår kväll (strax före 01)  tog jag en prommis ner till f.d. Neon som nu heter Oak och mötte upp min kära veninna Mia och hennes kollegor. Vi dansade, drack champagne och hade SÅ kul !! :-)

Mindre kul var det att jag på vägen hem halkade på en isfläck så min mobiltfn flög väg och landade en bit bort och efter det fungerar inte min tfn :-(    HOPPAS, HOPPAS att den piggnar till över natten för jag har självklart inte tagit back-up på alla tfn nr jag har lagrat....

God natt kram ! ♥

FINAL !


Kvällens finalister.

Nu gäller det ! Jag håller alla tummar jag har för Kevin och njuter finalen i soffan med ett glas vitt och god choklad.

Önskar dig en fabulous kväll ! :-)

Uppdatering kl. 21.40: Shit vilken rockig babe Alice blivit . Riktigt bra är hon ikväll ! Men hon absolut inte lika bra som Keviiiiiiiiiiiiiiiiin :-)  För han är BÄST !!!!  Skål för Kevin ! :-)


Dagens.

¨
Tunika Hunky Dory, jeans Zara också min päls från Stella Nova som jag var och hämtade ut hos skräddaren igår. Jag hade nämligen lämnat in den för att de skulle ta av den och göra den kortare och plötsligt blev den som ny (jag använde den så sällan då den var lång.  Jag sålde den i min butik för några år sedan.

Dagen idag blev ovanligt hektisk för så fort Johanna lekt, tittat på dvd eller softat i soffan (med hopp om att hon ska somna men tji fick jag varje gång...  ;-) så har jag jobbat.  Jag har ringt runt till agenturer & PR-byråer också fick jag som sagt ett bud med vårkollektionen från Maileg med ting som jag ska använda på fotograferingen jag ska göra tisdag & onsdag till veckan. Det blir hektiska dagar fram till foto men det bara SÅ KUL ! Jag njuter verkligen varje sekund av detta uppdrag :-)

Nu drar Johanna i mig här så jag ska gå och mysa med henne. Vi kom precis hem efter en tur.

Önskar dig en underbar IDOL kväll ! Själv ska jag ut senare i kväll och det ser jag verkligen fram emot ! :-)


Feelgood bild !

'

Jag hoppas att det blir
Kevin som får göra så här med publiken i kväll då han står som vinnare i IDOL !  :-)

Vem håller du tummarna för? Kevin ? Alice?

Jag säger bara : Keviiiiiiiiiiiiiiiiiiin!!!!  :-)


Mumsig Musse Pigg!


Nästa gång ska jag smörja in formen ännu bättre så blir kakan finare.

Igår bakade jag en chokladkaka för första gången (färdig mix så klart) också invigde jag den söta Musse Pigg formen som jag köpte till Johannas 2-års kalas men som aldrig blev använd då. 

Johanna tycker att det är SÅ kul att vi äter upp Musse Pigg här hemma idag :-)


Härligt med fredag !


Johanna älskar att öppna sin julkalender men hon har lite svårt att förstå att man bara ska  öppna ETT paket varje dag ;-)

Jag ringde nyss till dagis och vips ! så var allt mitt dåliga samvete bortblåst för det visade sig nämligen att det bara var ett enda barn som varit där för att fira lucia på morgon . Ett av tio !  Nu firade de så klart tillsammans med de större barnen på den andra avdelning men ändå, det är ju liksom inte samma sak för Johannas kompisar går på hennes avdelning.

Så - plötsligt känns dagen mycket härligare ! :-) och Johanna hinner ju som sagt fira lucia många gånger i sitt liv .  Också tror jag att vi ska ta en tur till svenska kyrkan imorgon där det är luciafirande på eftermiddagen.

   
I dagens "lucka"  var det ett sött halsband med Mimmi på från H&M.

Nu leker hjärtat och jag försöker jobba så mycket jag kan innan hon kommer och drar mig i armen (det gör hon ofta så det blir korta stunder vid pc´n..) och nyss fick jag ett bud med en väska fylld av en  FANTASTISK vårkollektion från min danska favorit  Maileg . Oh my !  jag vill ha precis ALLT ! till Johanna  :-) Deras kaniner är bara de finaste !


Godmorgon alla härliga !

     
Den här dagen för 1 år sedan reste vi mot Thailand och vår 6 månaders "paus" och då fick Johanna vara lucia på flyget :-) När vi kom fram så bodde vi första tiden på vackra Evason resort.

Just nu är jag en mamma med väldigt dåligt samvete för att Johanna missat lucia på dagis.... Jag valde nämligen att låta henne sova på morgon eftersom hon somnade ovanligt sent i går.  Jag tror på att sömn är den bästa medicinen för henne och eftersom hon var bättre igår så hoppas jag att hon är så pass bra när hon vaknar idag att hon kan gå på dagis.  (Men nu då jag ser vad klockan är så inser jag att hon nog blir hemma även idag....) Men trots att jag valde att låta henne sova så har jag dåligt samvete och om jag väckt henne runt 06.30 på morgon så hade jag haft dåligt samvete för det också... Vi mammor kan konsten att skaffa oss dåligt samvete helt i onödan ! ;-)


Förra året köpte jag mina lussekatter på matbutiken Top´s på Central Festival i Phuket där The Swedish Bakery har ett eget skåp med godsaker. Minns min totala lycka då jag hittade lusskatter där på julafton ! :-) I år ska jag försöka baka egna en dag om jag får tid.. men imorgon köper jag från Baker Hansen. De selger bara lussekatter en gång om året här i Oslo och det är den 13:e dec.

Det har varit lite  tokigt för mig att Johanna varit hemma heeeela den här veckan eftersom jag har massor med jobb att göra så nu måste jag jobba på här när hon sover. Det gäller att fånga alla tillfällen ;-)

Önskar dig en underbar dag och kom ihåg att du är FANTASTISK ! Sträck på dig och var stolt över dig själv! :-)

HAPPY fredag !

Kram ! ♥

God natt bloggen!


I januari får vi se en naken Jennifer Aniston i tidningshyllorna.  Jag kände knappt igen henne först ?  en riktigt snygg bild på henne !

Förlåt min frånvaro i kväll. När Johanna äntligen somnat (det tog sin tid...) så kände jag ett behov för att sjunka ner i soffan och njuta lugnet så det var precis vad jag gjorde. Också tittade jag på slutet av Nobelkonserten och fick se en läcker Diana Ross sjunga en av mina absoluta favoritlåtar. Nämligen den
HÄR.!  En äkta feelgood låt som ger fabulous  weekendstämning ! :-)


Nog för att jag gillar New England stilen men alltså det här tycker t.o.m. jag blir lite too much  ;-)   (bild Paul Costello).

Nu ska jag gå och dra täcket över mig för imorgon är det lucia på Johannas dagis kl. 08. Men jag är inte helt säker på att vi ska gå? vill prioritera att Johanna blir frisk. Men samtidigt så vore det ju så kul både för henne och mig...  Vi får se hur det känns i morgon bitti. Och om vi inte kan gå så får jag tänka på att Johanna hinner fira lucia många gånger i sitt liv, hon är ju trots allt bara 2 år....

Imorgon har vi en ny dag med nya möjigheter IGEN och det är en härlig tanke, speciellt när det är en FREDAG !  :-)

P.S bara så att ni vet så har jag galet dåligt samvete över kommentarer & mejl som jag inte hunnit svara på de här dagarna när Johanna varit sjuk. Förlåt !

God natt kram ! ♥

Brun utan sol?!


Så här skönt hade jag det i Thailand i maj... LÄNGTAR tillbaka ! :-)

Mina kära bloggisar!

Nu behöver jag tips från er!  Jag känner mig nämligen blek och är sugen på att testa brun utan sol men har aldrig gjort det förut eftersom jag är så rädd för att man ska bli "flammig" och det är ju inte så fabulous...   Så - om du har något tips på en super bra brun utan sol kräm så blir jag jätte glad om du tipsar mig i detta inlägg. Tusen TACK !! :-)

Dags att natta hjärtat här nu.

Kram ! ♥

Tokigt.


Fotade Johanna då vi kom hem nyss och just nu så är jag glad över att jag inte har twins ;-)

Jag skulle precis hacka löken som vi nyss var och handlade och vad upptäcker jag ? Jo, att den är rutten. Så nu måste jag & Johanna ta på oss alla kläder igen och gå iväg ut och handla...  Tokigt ! ;-)


Gizmolinas jultips.


Snygga Heidi Klum.

Nu ska Johanna få mysa i vagnen och jag ska gå runt och fixa några ärenden så jag önskar dig en härlig eftermiddag och återkommer så fort vi kommer hem igen och senare idag ska jag presentera vinnaren i
tävlingen. Håller tummarna för er allihopa ! :-)

Men innan vi går så får ni dagens jultips:

 
En GLAD nyhet !! Jag såg att den fina julstjärnan från Men at work som jag tipsat er om tidigare finns på Design Torget (här i Oslo är Design Torget i House of Oslo)  ! och där kostar den bara 200nok !  Har aldrig någonsin sett den till ett så lågt pris förr så löp & köp innan de upptäcker att de prisat den lågt och höjer den ;-)

Nu går vi ut ! :-)

Kram ! ♥

Bättre !


En helt nyvaken Johanna dricker vatten..

Jag är så glad för Johanna är piggare idag. Tror det hjälpte att hon sov till kl. 11 (rekord länge!) och att hon har haft en soft start på dagen :-)  Ååå vad jag hoppas att hon kan gå och leka med sina kompisar på dagis imorgon och fira lucia . Vi får hålla tummarna !

Nu ska jag fixa varmkorv med bröd till enkel lunch här. Eller om jag ska vara riktigt ärlig så är det till frukost för mig..  ;-)


Godmorgon torsdag!



Det är snart dags att posta årets julkort och jag önskar att det var som  "förr i tiden", före mejl & sms tog över alla traditionella julkort och man fick mängder av julkort i postlådan som man  satte upp på väggen, eller samlade i en fin korg.   I min värld så finns det inget som slår ett handskrivet julkort som kommer med brevbäraren. Det är en LYX ! :-)

Jag smög mig ut från Johannas rum strax efter kl.8 på morgon och hon sover fortfarande sött där inne. Det är så bra att hon sover för hon behöver all sömn hon kan få så att hon blir frisk igen. Tycker så synd om henne när hon är sjuk....

Min dag idag blir inte helt som planerat pga att Johanna är hemma från dagis så jag har precis flyttat på några möten. Det är ju tur i oturen att jag kan vara så pass flexibel med mitt jobbuppdrag men nog saknar jag att bo närmare min familj sånna här gånger. Tänk - då hade min mamma kunnat komma och varit med Johanna hur mycket som helst och Johanna hade dessutom kunnat vara och leka hos sin morfar..  Jag kan verkligen förstå de som flyttar tillbaka till sin hemstad när de får barn för oj ! så lyxigt alla ni som har familjen nära har det. Lyllo er ! :-)

 

Mormor & morfar : jag & Johanna saknar er och längtar till vi ses nästa gång ! :-) (bilderna är från då vi var uppe i Luleå i juli)

Nu ska jag passa på att jobba här innan darlingen vaknar så jag önskar dig en strålande dag och hoppas att du njuter december lika mycket som jag gör !? I love christmas ! :-)

Kram! ♥


Grattis årets blogg-mama.


Därför vann hon:
Ingen kunde väl ana att denna sångfågel som stått på musikalscenen sen barnsben var så grym bakom tangentbordet. Redan från dag ett klev hon in som en fullfjädrad bloggare och förde snabbt upp vår besöksstatistik till oanade höjder. Hennes liv som fyrabarnsmamma både berör och förför - en mer ambitiös mammablogg har varit svår att finna. Grattis Pernilla Wahlgren - och fasiken vad du är rolig!

 
Vad är väl Nobelpriset mot magasinet mamas mama priser?! ;-) Jag såg precis att Pernilla Wahlgren vann priset som årets blogg-mama på kvällens gala. KUL ! :-)  Själv gillar jag hennes blogg jätte mycket och tycker att det är så fantastiskt av en så känd person att bjuda så mycket på sig och sitt privatliv.

Nej, nu är jag så trött att jag håller på att somna här jag sitter så jag ska omgående gå raka vägen till sängen och sova . 

Tack för idag och tack för alla fina kommentarer. You make my days ! :-)

P.S tyvärr tycker jag att fel barnklädesdesigner vann i kväll.. önskar att
Howtokissafrog vunnit !

God natt kram! ♥

Nattning pågår..


Fotade då jag kom hem efter mötet och kvällens outfit blev en av mina favoriter den här hösten: sjal Faliero Sari, underklänning + tunika Odd Molly och skinnbyxor Zara.

Då har jag avklarat mitt livs första föräldramöte och plötsligt känner jag mig enormt vuxen... jag undrar hur många vuxenpoäng "gåpåföräldramöte" ger? ;-) 

Jag kom hem 5 min innan Bonde söker fru slutade så jag fick bara med mig att Peter & Wille låg och myste i höet. Vad missade jag i kväll ? Var det någon som fick åka hem? 

Sedan en stund tillbaka så pågår nattning av hjärtat här och nu tror jag att hon äntligen sover och själv behöver jag en skön paus i soffan nu känner jag. Tror faktiskt att jag ska lyxa med ett glas vitt och fira nobelfesten !  :-)


Föräldramöte.



Nu ska jag springa iväg på föräldramöte på Johannas dagis men först vill jag påminna er om att det är sista dagen för att beställa fina julkort hos
Petrifiedinpink

Önskar dig en jätte mysig kväll! och missa inte Bonde söker... :-)


Happy working mama!


Jag hade gärna suttit bakom det där skrivbordet...   men där sitter Anna Wintour som är legendarisk chefredaktör för amerikanska Vogue. Och det är från henne som man hämtat inspirationen  till filmen "The devil wears Prada". Måste föresten se om den filmen en dag snart. SÅ bra !

Tjohooo ! Johanna sover och jag jobbar på för fullt här. Jag visste väl att dagen skulle bli bra trots allt :-)  ååå vad jag älskar att jobba !

" The key to success: follow your heart! "


Sjukdag.


Idag har jag på mig linne/singlet från By Malene Birger (linnet heter "Dawn" och jag kan inte leva utan dem...) och skön tröja i ullmix från Bruuns Bazaar. Johanna myser i skön tröja från Polarn & Pyret och så här gör hon nästan hela tiden med handen för det rinner från både ögon & näsa... stackars lilla hjärtat...

Johanna är i så dålig form att jag inte tror att jag vågar ta med mig henne ut idag, istället ska jag lägga allt fokus på att hon ska bli frisk för jag vill inte att hon ska missa sitt första luciatåg på dagis på fredag....  Jag blev rörd bara av att shoppa hennes lucia/tärna linne häromdagen så jag får nog ta med mig Kleenex när det är dags ;-)  (köpte lucialinnet på Lindex. 99nok).

Hoppas att du har en strålande dag ! :-)


Gizmolinas jultips.


Söt tomte / nisse som matchar Johannas rosa rum. Pris 45 nok. 

Johanna är tyvärr inte alls i form idag så något dagisbesök är inte aktuellt och det känns så tråkigt att hon missar de här dagarna då de gör så mycket mysigt julpyssel... Men det viktigaste nu är att hon får bli helt frisk ! :-)

Vi öppnade nyss dagens julkalender och idag fick hjärtat den här söta tomten / nissen att hänga i sin julgran (som vi snart ska ta fram). Man kan även dekorera med den i rummet genom att knyta fast den på sängen, på en krok, på en hylla etc...

Det finns mängder av olika söta små julfigurer i stil med denna hos
Accessorize .  Jag köpte tex en liten "sprattelfigur" i form av en ängel som vi hade med oss till vänner häromdagen. Johanna ska också få en men jag minns inte i vilket paket den är så jag får visa den dagen då den dykt upp :-)


Godmorgon onsdag !


Nu är
tävlingen avslutad och jag ska läsa igenom alla 228 bidrag idag och kanske den som vinner väljer den här fina griffeltavlan ?  Det är kul med griffeltavlor hemma som man kan ändra budskap på varje dag :-)

Mitt lilla hjärta somnade inte helt förren klockan var strax efter 02 i natt så nu sover hon fortfarande gott i sin säng och själv smög jag mig ut från hennes rum runt 8.30 med hopp om att hinna jobba lite innan hon vaknar.
´
Hon blir nog hemma från dagis idag (svårt att veta säkert förren hon vaknat...) så hon ska få sova sin nap mitt på dagen i vagnen och bli med mig iväg på jobb för nu måste jag komma ikapp förlorad tid idag... Jag hade liksom inte helt räknat med 3 sjukdagar den här veckan men det är ju så livet är , allt går inte att planera ;-)

     
Några fräska starpics från People. Gwen Stefani´s son Kingston på 2 år lär sig åka slalom, Jessica Simpson med sin söta hund, Jennife Lopez i vacker klänning från Roberto Cavalli och 6-barns föräldrarna Angelina & Brad på premiär.

Hoppas att du sovit gott i natt och att du är klar för att möta den nya dagen !  Och tänk att det redan är den 10:e december idag. Galet ! och idag säger jag grattis på namnsdagen till alla som heter Malin :-)  En av mina barndomskompisar upe i Luleå  heter Malin så därför kommer jag alltid ihåg att det är Malin dagen efter min egen namnsdag.  Malin ! om du läser det här: GRATTIS ! och hoppas allt är bra med dig & familjen?! Hälsa ! Kram ! :-)

Nu ska jag äta lite frukost & jobba. Dagens blir så klart:  "Carpe Diem" !

Kram! ♥

Efterlysning av barnerom i Oslo!


Inspirerande barnrum från Chic Shack.

Bor du i Oslo och har en gutt i åldern 0-5 år som har ett rom i den stil som du ser på bilden? Dvs vitt som bas och "Lexington" stil på inredningen?   Eller har du kanske en veninna eller en kollega på jobbet som har en gutt som har ett liknande rom?  

I så fall blir jag GLAD om du hör av dig till mig ! Jag är nämligen på jakt efter ett gutterom i den här stilen för ett interiöruppdrag som jag jobbar med.  Rummet kommer att medvera i ett blad som kommer ut nästa år.

  
Inspierande barnrum från Chic Shack.

Mejla mig på : [email protected]  så snart som möjligt och senast på torsdag 12/12 om du har ett tips på barnerom  till mig och bifoga väldigt gärna en bild om du har det :-)


God natt bloggen!


Vi är på väg ut för att handla middagsmat och mitt älskade hjärta  vill absolut inte ha på sig sin mössa som hon egentligen älskar. Men då man är sjuk så är det inte mycket som är kul...

Den här bilden speglar vår dag ganska bra. Johanna har inte varit helt nöjd eftersom hon har influensan och jag har hållit  humöret uppe för oss båda två !   Tyvärr så hör jag att hon hostar en del nu då hon sover så jag misstänker att hon blir hemma i morgon också men man vet aldrig med de små, plötsligt vaknar de piggare än någonsin :-)

Sov gott & dröm härliga drömmar om morgondagen !

Natta! ♥

Den lilla svarta.


Imorgon ska jag sätta upp namn under klockorna :-)

Tidigare idag så provade jag den klänning jag shoppade på Zara i förra veckan med små stjärnor på för jag hade inte provat den ordentligen (drog den bara över jeansen i provrummet...) .  Den känns riktigt bra och jag kommer att använda den till mina nya ankelboots från Bianco. Nu ska jag bara hitta en clutch som passar till också... 

 
... och den här från asos hade passat perfekt eftersom den har guldnitar som matchar skorna :-)


Gizmolinas räkpasta.


Jag glömde att fota då jag åt middag tidigare ikväll så det här är resterna som jag ska äta till lunch imorgon. Själva räksåsen ser lite knasig ut för den har bott under folie en stund i kylskåpet :-) 

Jag är verkligen ingen "matmamma" och jag har aldrig varit speciellt intresserad av att laga mat så när mina vänner kommer till mig på besök så vet de vad som bjuds :  min räkpasta med curry ! :-)  På ett sätt så är ju det väldigt smidigt för mina gäster för de slipper fundera på vad de ska äta dagen innan för att inte riskera att äta samma sak 2 dagar på raken ;-)

Eftersom jag inte är så glad i att laga mat så ska den maten jag lagar var enkel och snabbt fixad och det är precis vad denna rätt är så varsågoda mina kära bloggisar. Här får ni mitt allra första bloggrecept ! :-)

Gizmolinas räkpasta  ♥

Receptet är beräknat till 2 personer  (men egentligen så räcker det nog till 3-4 st, för jag lagar alltid för mycket ).

2 förpackningar med stora skalade räkor i lake (= 400 gr räkor)
2 creme fraiche förpackningar
1 purjolök
grovmalen svartpeppar
curry
majs på burk
pasta Fusilli.

Finhacka purjolöken.
Häll ur laken ur boxen med räkor och fräs räkorna i stekpannan
Häll bort all vätska som blir..
Lägg i purjolöken och krydda med curry + svartpeppar.
Fräs en stund ...
Häll i creme fraiche och rör om, krydda med mer curry & peppar. (smaka av kryddningen. Jag önskar att maten ska vara stark så jag kryddar ganska mycke)
Låt den stå och "puttra" en stund på låg värme.

Koka pasta Fusilli.
Öppna en burk med majs som du ställer fram i en skål så att gästerna kan ta själva.

Och voilá ! Gizmolinas fantastiska räkpasta är klar att serveras ! :-)

Det här är den rätt som jag bjöd mina Gizmoänglar på förra helgen och det här är den rätt som jag helt säkert bjuder dem på nästa gång de kommer hit också för annars skulle de nog få en chock ;-)  Och just det ja, jag lovade ju receptet på desserten jag gjorde också ,  lovar att ni ska få det i morgon ! för 2 recept på en och samma dag blir lite mycket för mig ;-)


Skön kväll.


Härlig bild från Sköna Hem.

Nu sover ÄNTLIGEN min älskade prinsessa efter en vaken dag. Det är inte ofta hon är vaken heeela dagen men självklart så passar hon på att vara det då hon vet att mamma behöver jobba den stunden hon sover. Det hjälpte inte ens att vi gick ut en sväng för att handla middagsmat och hon fick ligga skönt nedbäddad i vagnen ( då var helt övertygad om att hon skulle somna)   nejdå, hon hade verkligen bestämt sig för att vara vaken.  Lilla busfröet där ! ;-)

Från det ena till det andra: Häromdagen såg jag den coolaste lampan och jag måste bara visa er den:


Älglampan Moo är i naturlig storlek från norska Norther lighting. Pris: 8.800sek  (ca 7.800nok)  Jag kommer inte ihåg var jag såg den första gången, men i söndags såg jag den i alla fall på en butik i House of Oslo.  Man vet  nästan inte om man ska skratta eller gråta när man ser den ?!  Cool är den helt klart ! :-)

Nej, nu ska middagen dukas undan också måste jag softa lite med mina blader för att samla energi så att jag orkar jobba i kväll.  Också är det ju Grey´s senare och det ska inte missas ! Oj, nu ser jag att Lolo Carter inreder på TV, det ska jag se på ! :-)

Hoppas att du har en skön kväll !


Dagens.



Vi kom nyss in efter en liten "matshoppingtur" och nu ska här ätas god middag så jag återkommer strax och då ska ni få recept på vad jag äter idag  :-)

Önskar dig en underbar kväll !



Julskyltning.


Underbart skyltfönster hos
ShoeLounge. Sissel som startat butiken är jätte duktig och idag har hon 3 butiker runt omkring i Oslo. Väskan /clutchen som den rosa pilen pekar på står på min önskelista . Den är inte bara snygg, den rymmer dessutom mitt hårspray ;-)  (pris för väskan:  1.700nok)

När jag var yngre och bodde uppe i Luleå så var det alltid en speciell söndag som det var julskytlning och då gick vi runt på stan och tittade i alla fina skyltfönster och årets luciakanditater visade fram sig och det var happenings både här och där i gågatan och massor med människor var ute och gick.

Men jag tror inte att denna "skyltsöndag" finns kvar? eller gör den det? Det var en riktigt mysig tradition tycker jag och jag minns att det var då jag pekade ut saker jag önskade mig till jul :-)

Oavsett om denna härliga happening finns kvar eller inte så fotade jag i alla fall några skyltfönster på vägen hem från dagis i fredags och här finns både det ena och det andra som jag önskar mig av tomten.... ;-)

   
Denna fabulous klänning / kjole med rosett i skylten hos MA har jag passerat 4 gånger om dagen (t&r dagis) senaste tiden så till slut gick jag in och tittade närmare på den. Det visade sig att det är en Miu Miu till det fina priset av ca 8.000nok. Inte ens att de har 30% på hela sortimentet hjälper för den kostar ändå typ 6.500nok.   Den rosa klänningen till höger kommer inte till sin rätt på bilden, den är vackert blekrosa med silverdekorationer på. Kommer från Warehouse och kostar ca 1.500nok.  Och till sist: en vanlig syn i skyltfönster runt omkring just nu, lågkonjunkturen sätter sina spår....

Nu sover mitt hjärta och jag ska jobba.  Shit, falskt alarm, nu vaknade hon igen. Tror vi tar en tur ut så att hon får sova i vagnen för 10 min nap var i minsta laget.. ;-)


Grattis till alla som heter Anna !


Dessa vackra rosor är till dagens namnsdagsbarn ! printa ut bilden och sätt upp den vid pc´n :-)  (Bild från Paul Costello.)

Hipp, hipp, HURRA ! Jag har namnsdag idag ! :-)

Stort GRATTIS till alla er bloggisar som heter ANNA ! Idag kan vi som heter Anna lyxa till dagen lite  ;-)  (själv ska jag gå och köpa mig lite lyxigt god mörk choklad idag )

Min mamma & pappa har alltid uppmärksammat mig på Anna-dagen (namnet AnnaStina har aldrig namnsdag) och det tycker jag är så kul för det är härligt med dagar som är något "extra". Och TACK igen mamma för den fina
stjärnsjalen jag fick i namnsdagspresent.  Min mormors mamma hette föresten också Anna och Johanna fick sitt namn för att det innehåller Anna.


HAPPY tisdag allihopa !! även ni som inte heter Anna ! :-)



Happy tisdag !


Min sjuka prinsessa tycker om att rida på grisen (från Maileg) som flyttade in hos oss i söndags :-)  Johannas dagens: body från Polarn & Pyret, klänning + tights från
Howtokissafrog och det är nya favoriterna här hemma. Super skön & fin outfit. Hårspänne & hårsnoddar från H&M.

Förlåt min frånvaro på morgon, det blir lite speciella dagar då hjärtat är hemma sjuk.

Vår dag startade kl. 09.30 och sen har hjärtat badat & tvättat håret något som inte direkt hör till favorit sysselsättningarna nu för tiden ;-) och min käraste vän Lotta ringde och lyste upp vår förmiddag så nu är jag full av energi efter det samtalet. Ååå vad jag är GLAD över att ha en så underbar vän som henne. Hon kan konsten att pigga upp mig då jag behöver det som mest. (TACK kära vän !!).

När jag ringde dagis på morgon så fick jag prata med hon som är pedagogisk leder på Johannas avdelnig (igår var de ute då jag ringde så jag fick inte pratat med henne) och hon berättade att det Johanna har tyvärr är en influensa som går. Flera barn är hemma i exakt det samma och även en av de andra fröknarna är hemma sjuk.

Tyvärr sa hon att det kan ta en stund till det går över så det blir inget dagis för Johanna varken idag eller imorgon.. Något som inte passar mig helt bra den här veckan då jag har massor med jobb att göra men det är bara att gilla läget och göra det bästa av situationen :-)

 
Det går bra att sitta på grisen en liten stund ... ;-)

Nu ligger Johanna och ser på Pingu och jag ska äta frukost. Hoppas att du har en underbar dag och att du sitter och äter något riktigt gott till lunch just  nu ! :-) och du - lyxa med en dessert efter lunchen idag, det förgyller en tisdag ! :-)

Kram ! ♥

Working mama.


Så här såg mitt sovrum ut då jag bodde i min "Carrie-lägenhet" (singellivet före jag mötte JIG ;-)  innan jag gjorde om det och målade väggen bakom sängen rosa .  Jag gissar att bilden är från 2004. Lägenheten hade 2 balkonger och det var så mysigt att man gick ut till den ena från sovrummet.

En sån här dag med en sjuk liten prinsessa här hemma blev det tyvärr inte mycket jobb gjort... så - jag blev working-mama så fort hjärtat somnat och nu ska jag jobba på här så länge jag orkar :-)

TACK för idag mina vänner, den feedback ni ger mig med era kommentarer gör mig HAPPY !! 

God natt kram ! ♥

Min enkla dagens.


Inte ofta jag varken borstar håret eller sätter på mig ett halsband.. 

Idag blev det en super enkel dagens pga sjukdagen hemma. Jag har på mig jeans från Fornarina , linne / singlett från By Malene Birger och min (ganska) nya favorit tunika från Hunky Dory.

Nu pågår nattning här så jag önskar dig en riktigt mysig kväll ! Och glöm inte att det är sista chansen att
tävla i kväll :-)


Johannas julkalender.


Jag har slagit in presenterna i silkespapper men de flesta är inslagna i butikerna där jag köpt dem, sen har jag lagt de små paketen i påsar från Panduro Hobby. Johanna älskar nämligen påsar :-) 

Igår fixade jag, bättre sent än aldrig, Johannas julkalender och en lite lustig sak är hon fick kalender från den 1 - 13 december förra året och i år får hon från den 8 - 24 december . Orsaken till att det blev så förra året är att vi reste till Thailand den 13:e och när vi väl kom fram dit så blev det aldrig att jag gjorde klart kalendern trots att jag tog med mig den så
änglavingarna är kvar i Phuket och väntar på oss..  :-)

 
De hjärteformade etiketterna kommer från Panduro Hobby och de har jag köpt där i år. Sifforna kommer också därifrån men de är från förra året. Hjärtat i trä som jag fäst alla påsar på kommer från Walther & Co. De rosa silkesbanden som jag fäst påsarna med är också från Panduro Hobby (jag har mixat dem med ett sött tygband med små rosa hjärtan på från butiken Country Chic här i Oslo).

Och ni undrar kanske när vi reser till Thailand?  Jag vet faktiskt inte men det lutar åt början på januari och det ska bli sååå SKÖNT ! :-)

Nu kommer snart JIG hem och då ska jag laga något gott till middag  :-)


Gizmolinas jultips !


Ett julklappstips !  Köp bokstäver i önskat ord, tex HAPPY, HOME, HOPE,  LOVE etc  och måla dem i en färg som passar din veninnas lägenhet/hus också ger du bokstäverna + en tavellist från Ikea att ställa dem på i julklapp !  Priset för 5 bokstaver + en list blir ca 240 kr och det tycker jag är en perfekt summa för en så FIN julklapp ! :-)  Och ett annat tips är att skriva namnet på din veninnas / brors / kusins barn och måla dem i det barnets favorit färg så får de sitt eget namn på väggen.

NU somnade mitt hjärta ! och nu är det ju egentligen lite för sent för nu ska hon ju snart sova natt.... det blir lite tokigt ibland ;-) Jag är hur som helst glad över att hon sover för hennes skull OCH för min, för nu ska jag fixa några saker här hemma som jag inte fått gjort tidigare idag.

Men först ska ni få ett tips ! :-)

Ni är MÅNGA som frågar om de vita
träbokstäver som Johanna har på sitt rum och vissa efterfrågar även en billigare variant på dessa och det finns det ! Men  - då är de omålade så man får själv ta fram målarfärg + pensel och fördelen med det är ju att du kan välja vilken färg som helst på dem.

 
När JIG var iväg och köpte färgen till mig i lördags så skickade jag med en bit av Johannas tapet så att den rosa färgen skulle bli så lik som möjigt  och sen målade jag bokstäverna 2 varv.

Du hittar dessa bokstäver hos butiken Sally Ann här på Majorstua (vet inte om Sally Ann finns i Sverige?) och den storlek på bokstav som jag använt kostar bara 39 nok per styck.  (Det finns även en större storlek som är lik den Johanna har på sitt rum & siffror från 0-9. )

SAGOR kommer jag att fästa med dubbelsidig tape (finns en riktigt bra som är extra hållbar för sånt här) på väggen ovanför Johannas tallrikshylla där hon har sina sagoböcker. (ska fota och visa när de är på plats).

Det var dagens budget-tips på snygga träbokstäver ! Och som sagt - de är en perfekt julklapp både till små & stora girls & boys ! :-)

P.S Jag vet att tex Panduro hobby också har bokstäver som man kan köpa och måla men de är i ett annat typsnitt.

Madonna ♥ Louis Vuitton


Madonna med vårens Louis Vuitton väska.

Måste pigga upp dagen med lite härliga fashion-news! :-)  I februari kommer vi att få se annonskampanjen med Madonna för Louis Vuitton.


Louis Vuitton spring -09.

Mitt hjärta verkar inte ha några som helst planer om att sova idag trots att hon är super trött så vi tar kanske en tur ut strax för då somnar hon garanterat i sköna vagnen :-)


What a day.


Kul kort .

Det är verkligen ingen dans på rosor att vara hemma med sjukt barn...  Försöker få gjort både det ena och det andra utan lycka och nyss försöke jag få hjärtat att somna i soffan så vi la oss där och myste men vad hände? Jo, JAG somnade ! och Johanna väckte mig ;-)

Tycker så synd om henne då hon är sjuk men just nu så tycker jag faktiskt lite synd om mig själv också ;-)

TUR att det kommer en ny dag med nya härliga möjligheter imorgon ! :-)


Gizmolinas jultips.


Söt julklänning  från H&M. Pris: 149nok. Den finns upp till 18 månader.

Johanna är inte i form idag så hon blir hemma hela dagen. Vi har precis tömt hela min garderob i hallen där det var ett totalt kaos av skor, väskor & ytterplagg efter att stången som alla jackor / kappor etc hänger på har ramlat ner.  Nu ramlade den i och för sig ner för mååånga månader sedan.. men vissa prosjekt är mindre kul än andra och då får de gärna vänta.. ;-)

Den här super SÖTA klänningen från H&M är mitt dagens jultips ! Den passar perfekt utanpå en vit långärmad body och matchas sött med fina vita strumpbyxor till alla luncher / middagar / besök etc som väntar nu i december.  Om du inte har en egen liten tjej att köpa den till så är den en riktigt fin present att ta med sig när man går bort på besök hos vänner som har barn, eller som en julklapp så klart !  Jag önskar att den fanns i Johannas storlek...  :-) men - jag har köpt en annan helt underbar julklänning till henne som jag ska visa er senare.

Nu ligger Johanna i soffan och myser och jag hoppas att hon somnar strax så att hon sover sig frisk.


Godmorgon måndag!


En av mina favorit bilder från vår tid i Thailand i våras. Vi är på Nai Harn Beach.

Oh my ! Jag och Johanna vaknar NU ! klockan 10.30 ! det är vad jag kallar sovmorgon på en måndag ;-) Känner mig helt yrvaken och måste checka formen på Johanna nu... Vi var vakna massor i natt vilket är orsaken till att vi sovit så länge så tyvärr tror jag hjärtat måste vara hemma idag. Men OM hon är i bra form så går hon kanske och leker på dagis i eftermiddag.

Måste ta tag i dagen här nu för när jag tittar på klockan blir jag lite stressad ;-)

Önskar dig en fabulous måndag ! och missa inte att det är sista dagen att
TÄVLA !

Kram! ♥

God natt 2:a advent.


Precis som de flesta av er
gissade så var hjärtat jag visade Johannas nya adventskalender och ikväll har jag äntigen gjort den klar så imorgon ska jag fota och visa hur den blev då den hänger på sin plats .

Vilken underbar fixar- / pysselweekend jag har haft ! Jag älskar verkligen att få vara kreativ, det är det bästa jag vet :-)

Men - nu får det vara färdig fixat för idag för jag märker att jag är ovanligt trött nu då hjärtat är sjuk. Hon vaknar då & då och sedan jag bloggade sist så har hon hunnit förflytta sig till sin egen säng på sitt rum igen.

Det var så sött för hon ropade "mamma" och när jag kommer in på sovrummet så stod hon där med bamsen under ena armen och vällingflaskan under den andra och sa "sova säng" och pekade bort mot sitt rum också gick hon dit , bärandes på allt, och la sig ner och somnade  :-)

Imorgon är det en ny härlig vecka igen som bl.a. bjuder på lucia och det ser jag verkligen fram emot !

God natt & Sov gott mina vänner ! ♥

Johannas nya sängbord.


Det känns jätte kul att sängbordet är på plats och nu återstår bara ett till fix ovanför Johannas säng...  Ska försöka bli klar med det imorgon :-)  ( 
HÄR kan du se hur det  såg ut utan sängbord. )

Här ser ni sängbordet lite bättre .Först trodde jag att bordet skulle bli för högt till Johannas säng men eftersom det är super svårt att hitta fina sängbord till barn (finns knappt några, och de som finns är dyra)  så blev det till slut det här . Jag tänkte att jag kan såga av benen på det om det ser högt ut vid sidan om sängen men det behöver jag inte göra för det passar alldelens utmärkt.


Sängbord "Hemnes" från Ikea, pris: 395nok. Lampfoten kommer från Ikea, lampskärmen från Grandma´s i Göteborg (en favorit butik!) och det är ett tips !  Satsa på en finare lampskärm och lägg pengarna på den istället för på lampfoten som ni kan köpa billigt på Ikea. Det är ju trots allt skärmen som syns mest ! :-)  Kaninen kommer från Maileg och boxen med prinsesor på är köpt på Papeterie i Götebortg . Knoppen med prinsesskrona på sålde jag i min butik Gizmo & Co, leverantören heter ExMez (2 söta svenska systrar).

Mitt hjärta vaknade för ett tag sedan och det slutade med att hon nu sover gott i stora sängen så det är bäst jag jobbar på med mina prosjekt innan jag somnar...zzz.. blev trött av att natta hjärtat i mörka mysiga sovrummet..

Och just det jag, imorgon avslutas TÄVLINGEN så missa inte att vara med ! :-) du kan välja SÅ fina saker för presentkortet du vinner. Bl.a. de runda boxarna med prinsesskronor eller stjärnor på !


Värsta fixarhelgen!


Varför använda en stjärnmejsel när man kan använda 2 ?

Alltså detta har varit värsta fixarhelgen för mig - med andra ord långt ifrån någon weekend i high-heels -  för inte nog med att jag målade för fullt här igår,  idag har jag dessutom imponerat mig själv genom att montera en sak till Johannas rum.
 
 Eller imponerat och imponerat, jag har alltid monterat en massa saker och Johannas stora bokhylla var mycket värre och hennes säng slår nog också detta men ändå.. visst sjutton känner man sig nöjd man är klar ! :-)

     
Detta är vad jag känner mig så nöjd över. Jag har monterat ihop Johannas nya sängbord som bott i sin Ikea kartong här hemma i många veckor. Och som ni ser så har jag bytt ut knoppen till en med prinsesskrona istället och det är ett tips ! byt ut tråkiga knoppar så blir möblerna så mycket finare !

Ni ska få se en bättre bild på hur det blev med bordet brevid sängen lite senare för nu ska jag fixa vidare här, en pall från Ikea står i kö + att det där hjärtat ska fixas till innan jag får krypa i säng i kväll ;-)

Hoppas att du har en super mysig kväll och att du är nöjd med din weekend !


En söndag i high-heels.


Jag pussar mitt hjärta i linne/singlett från By Malene Birger, topp från Splendid, tights från H&M, de numer berömda skorna från Bianco och mitt lyckoarmband.

Mina kära vänner ! idag blev det inte direkt någon skön "softaruntitofflor" dag, nixpix, idag blev det istället en "övningsgåihighheelsdag" så här ser ni hur det har sett  ut här hemma idag... den 2:a advent... :-)

   
När Johanna är sjuk så blir det mycket bärande hit och dit i lägenheten så till slut så fick skorna ligga och slappa lite soffan ..

Men nu har skorna åkt av och hjärtat sover sött i sin säng och jag ska strax visa vad jag egentligen har gjort nu i kväll, det är faktiskt något helt annat än att trippa runt i high-heels ;-)


Johanna inviger sin nya stol.


Det här är enda gången idag som Johanna sett så här glad ut !  (hon är sjuk) hon gillar verkligen sin nya stol :-)

Jag körde ner till "House of Oslo" som hade söndagsöppet idag för att gå på Illum Bolighus och köpa den gris som skymtar i bakgrunden , ni vet den där randiga från Maileg som jag tipsade om häromdagen? :-) Fast egentligen skulle jag köpa den rosa till Johanna i julklapp men så fanns den bara i big size så jag ska söka vidare efter en mindre á la Lotta på Bråkmakargatan.

Sedan jag skrev sist så har jag även hunnit att vara handywoman och montera ihop Johannas nya fina Trip Trap stol från Stokke som JIG var iväg och köpte häromdagen. Och Johanna älskar den ! :-)

Nu lagar jag middag här och Johanna bara gråter.. uff, hon är inte alls bra... tråkigt... Oj, nu somnade hon, så BRA ! föär henne och då ska jag passa på att äta :-)


Mysiga bilder.


Tyra Banks.

För ett tag sedan hittade jag dessa bilder som ger härlig mysfeeling hos Harper´s Bazaar. Det är Tyra Banks som är fotograferad som USA´s first lady.  Bilderna passar bra att visa på en skön söndag känner jag :-)

Killen är ju faktiskt riktigt lik Obama :-)

     
Härliga bilder.

Nu har jag fixat till mig (ja, jag har t.o.m. rullat håret ;-)  , städat köket och Johanna sover nap IGEN . Hon har druckit sin första vällingflska sedan i fredags så det går åt rätt håll... !

Jag ska passa på att fixar iordning hjärtat jag visade igår nu så snart får ni se :-)


Godmorgon 2:a advent !


Så här ser det ut hyllan på öppnaspisen i vardagsrummet / stuen. Huset kommer från Walther & Co (finns hos Bolina i Stabekk) och den söta ängeln är flera år gammal från Sia (sålde den i min butik). De röd/vit rutiga banden har jag köpt hos Panduro Hobby.

Jag är så glad över att jag gick och la mig och sov inne hos Johanna i natt för det gjorde att jag slapp springa fram & tillbaka genom lägenheten varje gång hon vaknat och önskat vatten. Så natten blev så bra som den kunde bli under omständigheterna :-) 

När Johanna vaknade runt 08.30 så steg vi upp och nu sitter hon och tittar på favoriten "Lotta" och jag har på Nyhetsmorgon på TV4 här inne på köket där jag sitter och bloggar . Tilde de Paula är verkligen duktig tycker jag .

 
En inte helt frisk Johanna morgonmyser i fåtöljen framför Lotta på Bråkmakargatan i sin sköna body från Polarn & Pyret och fina klänning från How to kiss a frog.  Adventsstjärnan kommer från Men at work.

Jag ska hoppa i duschen nu innan jag dukar fram mysig adventsfrukost och tänk- det är redan 2:a advent idag ! Julafton närmar sig med stormsteg och idag är det första söndagen som många butiker har söndagsöppet här i Oslo för till skillnad mot i Sverige så är alla butiker i vanliga fall stängda på söndagar i Norge. Det är t.o.m. olagligt att ha öppet .

Jag önskar dig en fantastisk söndag fylld av adventsmys med familj & vänner och här kommer dagens:

"Ingenting är omöjligt."

Å, nu ser jag att mitt hjärta har somnat  i fåtöljen. Så SKÖNT för henne ! :-)

Kram ! ♥

P.S missa inte  TÄVLINGEN  !

Gizmolinas jultips !


Inspirationsbild från Mateus. Denna vackert röda servis är dagens jultips .

Mitt hjärta vaknar då och då och vill att jag ska läsa bok för henne också dricker hon vatten och det är jag glad över att hon gör för hon har knappt ätit på hela lördagen... stackars liten...  Men jag känner på mig att hon vaknar pigg & glad i morgon efter ett dygn av mycket sömn :-)

Själv somnade jag gott i soffan brevid Gucci (JIG är borta på julbord) under Britney dokumentären för det tar på krafterna att ha en sjuk liten tjej här hemma.

   
Så här dukade jag med de röda tallrikarna (med spets/blondekant) den 18 december 2005 då vi hade JIG´s familj på svenskt julbord hemma i den lägenhet där vi bodde då (jag flyttade in hos JIG i Solveien och vi bodde där fram till flyttade hit där vi bor nu). Kvällen innan denna bjudning fick jag veta att jag var gravid med Johanna och 3 dagar senare flög vi till Thailand och firade jul.  På själva julbordet mixade jag de röda tallrikarna med de gröna och jag matchade dem med skålar från Bruka Design (de med text på).  

Idag är mitt jultips den vackra servisen från Mateus !

Om du har en enkel vit servis hemma så är det super fint att kombinera den med några RÖDA tallrikar , fat eller skålar från Mateus vackra kollektion.  Det ska inte så mycket till för att dukningen ska bli det där "lilla extra" och om du tex köper en röd skål i år så kan du köpa ett rött fat nästa år och om några år så har du kanske en komplett julservis från Mateus :-)

Det jag gillar bäst med Mateus är alla kombinationsmöjligheter du har ! du kan duka med varannan färg, välja mat tallriken i en färg och dessert fatet i en annan som matchar osv.  Jag sålde Mateus i min butik Gizmo & Co och det stora fatet med spetskant/blondekant var en bästsäljare som julklapp / bröllopspresent / födelsedagspresent till veninner för det kan du använda till så mycket, tex: snacks, sallader och kakor.

Ett vackert dukat bord är en fröjd för ögat ! :-)


Queen of high-heels!


Miss.Beckham goes shopping.

På tal om att mina nya skor känns lite höga...... Victoria Beckham är verkligem the queen of high-heels! och hon trippar t.o.m runt på HÖGA klackar då hon går tur i parken med familjen, titta här så får du se:


A walk in the park , Centralpark, i Christian Louboutin och en Chanel i big size.

     
Victorias outfits i veckan som gått.  Inte en jeans i sikte... men jag är helt säker på att jeansen åker på så fort hon kliver innanför dörren hemma ;-)

Jag ska absolut ge mina skor en chans ! ska övningsgå här hemma ;-) 

Nu behöver jag er hjälp ! VILKA gick vidare i Dansbandskampen i kväll ? Johanna vaknar hela tiden så jag satt och läste Musse Pigg för henne sista delen av programmet.  Men jag räknar iskallt med att det var mina favoriter Scotts också Larz Kristerz . Eller?


Scotts!



Igår var det Kevin jag höll tummarna för . Idag är det Scotts. :-)

Johanna sover i sin säng nu och jag håller tummarna för henne också, för att hon ska få sova hela natten. Mitt älskade hjärta. Men man vet aldrig , hon kanske känner på sig att det strax är  Dansbandskampen och kommer upp för att se? ;-)

Önskar dig en härlig lördagkväll !  och jag kommer föresten att zappa mellan till Stjärnor på is också, för Karolina Gynnins skull. Måste kolla in hennes outfit :-) också blir det ju spännande att se vem som vinner !? Jag håller tummarna för Markus ! Men frågan är väl hur många tummar jag har egentligen ? ;-)


Hjärtat sover och jag pysslar..


Så här ser det ut i fönstret på Johannas rum. Det söta vykortet har Johanna ställt dit alldelens själv. Hon måste ha hittat det i min väska? :-)

Johanna är bara vaken väldigt korta stunder idag mellan sina naps och nu sover hon sött igen i soffan... mitt lilla hjärta.. Jag tycker så otroligt synd om henne när hon är sjuk ..  Men sömn är den bästa medicinen så jag hoppas att hon dansar igen imorgon :-)

När hon sover så pysslar jag på med mina prosjekt här hemma och ni är många som gissat rätt ang. mitt förra inlägg med hjärtat ! :-)   men -  jag tänker inte avslöja vad jag gör  förren det är helt klart, nu är jag i alla fall en bit på väg:


Steg 1 var att jag målade det grå trähjärtat VITT med den färg JIG var iväg ut och köpte till mig.

Och när hjärtat var färdigmålat så tog jag fram den ROSA färg som han också köpte och satte igång med nästa prosjekt:


Det jag gör här ska bli ett eget TIPS här på bloggen så exakt vad jag gör här ska jag återkomma till lite senare...

Nu känns det som att det är hög tid att ta en "ätalaxsmörgåspaus" ! :-)


Ett litet prosjekt...


Jag i fixar tagen med ett hjärta från Walther & Co.

Det här hjärtat är ett litet prosjekt som jag håller på med just nu då Johanna fortfarande sover. JIG kom nyss hem med en sak han varit iväg och köpt så att jag ska kunna fixa till det och nu åkte han iväg på julbord så nu ska här pysslas :)

Vad jag ska göra ? det får ni se lite senare då det är klart. Gissa gärna ! ;-)


Budget vs lyx.


Det är härligt att shoppa då man "sparat" 5.900nok ! ;-)

Jag kände mig SÅ nöjd igår när jag trippade hemmåt med mina nya Gucci look-alikes i påsen igår eftermiddag :-)  och ännu gladare blev jag då jag fick dem i present av min JIG (tack älskling !).

 

The real thing till vänster från Gucci kostar 6.800nok på Kamikaze i Hegdehaugsveien. The wannabe till höger från Bianco kostar 900nok i Bogstadveien.

Men nu har jag ett litet problem.... När jag provat skorna  i lugn och ro här hemma så känner jag mig helt galet HÖG ! Jag är ju 175 lång så när dessa åker på blir jag väl typ 185? men det är helt säkert bara en vanesak för jag går alltför sällan i high-heels.  Får bara se upp så att jag inte ser ut som  "Bambi på hal is"  för det vore ju inte så snyggt ;-)


Så - jag får se hur jag gör...  behåller eller lämnar tillbaka? What you think ?


Jul i sovrummet.


Krans från SIA, hjärtat i kransen från Surfraco, hyllan kommer från butiken Shabby på Frogner, XMAS bokstäverna kommer från nettbutiken
nordljus, julflickan från SIA, ljuslyktorna kommer jag ej ihåg leverantör på (sålde dem i min butik),  ramen från Ikea, stort rött hjärta från Lexington och silverhjärtan sålde jag i min butik, tror de är från Whalter & Co..

Nu börjar mitt pysslande att ta form inne på sovrummet men jag är inte helt klar ännu... fast å andra sidan så blir jag aldrig helt klar med pyssel för jag älskar att flytta runt på pynt och ändra om.

Men så här ser det i alla fall ut på väggen bakom vår säng just nu och det känns riktigt mysigt :-) och ni ska självklart få se bild på hela rummet en dag då det är klart.

 
Jag har på mig tunika från Zara och ett av mina favoritsmycken med prinsesskrona som jag fått av JIG. XMAS bokstäverna från Nordlys är jag jätte nöjd med . Super fina !

Johanna är riktigt dålig idag.. tråkigt... ska gå och mysa med henne nu.

P.S missa inte TÄVLINGEN där du bl.a. kan vinna dessa fina XMAS bokstäver ! :-)

Kram! ♥

Mina weekendtips i Cosmopolitan.


Bild  från Cosmpolitan.

Igår gjorde
Cosmopolitan en liten intervju med mig och frågade bl.a.  vad jag ska göra i helgen? och hur en perfekt helg ser ut för mig? Om du vill läsa mina svar på frågorna så kan du göra det HÄR.   

HAPPY weekend kära läsare ! Njut dagarna och fånga de lyckliga ögonblicken :-)



Godmorgon lördag !


Idag ska jag fixa till lite på Johannas rum så detta är en "före" bild så får ni se "efter" senare. Fast om Johanna fortsätter att vara dålig så får jag se vad jag får gjort.. kan ju hända det blir en sjukdag..

Den här dagen startade inte så bra som den brukar. Johanna stod vid min säng strax efter kl 05 och kräktes  / kastade upp :-(    Vi gick och myste i soffan och tittade på barnTV också somnade vi om och vaknade strax efter kl. 09 och det första hon gjorde då var och kräkas / kasta upp igen.... 

Nu har vi myst ännu mer och hon har druckit vatten och alldelens nyss somnade hon sött i soffan igen så nu hoppas jag att hon får sova en liten stund och jag ska passa på att ta en dusch . Stackars mitt lilla hjärta , hon har aldrig haft magsjuka i hela sitt liv.....  Håller tummarna för att det går över fort. !

Önskar dig en underbar lördag ! :-)

Kram! ♥

Jag älskar spontanbesök !


Happy friends.

Plötsligt ringde min underbara gizmoängel & vän Heidi när jag tittade på Idol finalen och en liten stund senare knackade hon på dörren. Å vad jag älskar spontanbesök  !  :-) Det var SÅ mysigt att hon tittade förbi på ett glas vin och vi super myste den stund hon var här . Vänner som Heidi växer inte på träd och jag är så heldig som har henne i mitt liv.


Fina Heidi.  ( vännen - det var såååå mysigt att du tittade förbi ! glad i dig  :-)

Jag är GLAD över att Kevin gick vidare till finalen och det spelade mig ingen större roll vilken av de andra som gick vidare men jag tycker att det var kul att det blev en tjej :-)  Men hon kommer ju inte att ha en chans mot Kevin, så enkelt är det ;-)

Nej, nu ska jag krypa ner i sköna sängen så jag säger TACK för idag och ser fram emot att träffa er imorgon igen .

God natt kram ! ♥

Idoooool !


En happy Leona Lewis som gäster Idol ikväll.

Shit vad KUL det blir med Idol nu och super spännande att se vilka som får gå vidare till Globen ! Kevin måste ju bara vara självklar, annars vet jag inte helt vad jag gör ? slutar blogga? skoja bara ;-)

Såg precis att Leona Lewis är gäst i kvällens Idol och snacka om lustigt sammanträffande för den här bilden visade jag ju på henne häromdagen. Och då minns jag att en bloggis skrev till mig att hon skulle vara med i kväll. Kul !

Nu skålar jag för Kevin i god cava här  :-) (och det sprakar härligt av elden i öppna spisen).  Vilka vill du se i finalen ??


Dagens shoppingtips!


Sjal med stjärnor på 149 sek / nok hos Lindex. Och därifrån kommer även koftan för 249 sek/nok. Men koftan åker tillbaka till butiken för den kliar tyvärr..

Jag blev så glad då mamma smsade mig ett shoppingtips på morgon och sjalen med stjärnor fick mig att besöka Lindex som jag normat aldrig besöker. Och plötsligt hittade jag även den svarta kofta jag på mig så den fick också följa med mig hem. Min plan var att matcha den med mina svarta klänningar men tyvärr så kliar den på mig så den får åka tillbaka...

 
Kofta & sjal från Lindex. Koftan finns även i grått & puderrosa.

TACK snälla mamma för sjalen ! Kul att få en namnsdagspresent i förskott ! :-)


Kolla in dessa Gucci look-alikes ! I looooove them !! 

Skorna hittar du hos Bianco  för 900nok så skynda dit innan de tar slut ! De sitter super skönt på foten och jag ska hämta mina egna senare i em . ÄNTLIGEN !! säger jag för ni vet ju hur länge jag har varit på jakt efter ett par sånna här skor , typ jätte länge :-) och det känns ju skönt att "spara" ca 10.000kr  som the real thing kostar ;-)

Nu ska jag iväg ut i snöovädret och fixa ärenden och sen är det dagshämtning innan jag återkommer med bilder från julpysslandet .

Visst är det H Ä R L I G T med fredag ?! Tjohoooo!!! :-)  och om vill komma i skön weekendstämning så ska du lyssna på den HÄR ! en av mina absoluta favoriter (och härligt ögongodis på en fredag eftermiddag ;-) Robbie Williams var inte gammal där ). Love it !   ( P.S missa inte tävlingen ! )

Kram så länge ! ♥

Snö!


Här är vi på väg till dagis på morgon. Johanna älskar sin mössa och vill bara ha den.

Idag snöar det helt galet mycket ute så nu håller jag tummarna för att snön får ligga kvar en stund :-)


Idag var det snöigt på vägen till dagis.  Jag har på mig mina UGG  och jeans från Zara också tittar tunikan från Hunky Dory fram på ett lite lustigt sätt :-)


Framme på dagis hos Johannas kompisar.


Vantarna skulle på innan jag kunde gå ....

När jag lämnat Johanna på dagis på morgon så fick jag ett sms från min kära mamma där det stod så här: "Sjal med stjärnor 149 kr. Lindex. Kram"  så - jag styrde självklart stegen till Lindex och hur det gick där ska ni få se senare ;-)

Efter mitt Lindex besök så mötte jag spontant upp min kära vän Kjersti och en sovande Sunniva och plötsligt kommer en mann från NRK fram och intervjuar oss så nu är vi med på norska P1  i ett program som heter "Her & Nå" någon gång mellan kl. 15-16.

Nu ska jag äta sen frukost och bläddra i nya Family Living som till min stora glädje redan hade hittat till Norge och när jag sitter här och äter så hoppas jag att du
TÄVLAR :-)


Happy fredag !!


Som ni vet så älskar jag (och Johanna) ballonger och den här köpte jag till Johanna förra veckan då jag skulle ha middagsbjudningen med mina Gizmogirls. De håller sig fina SÅ länge dessa heliumballonger (fotade den igår) . Vi köper föresten alla våra fina ballonger på
Ballooncompany här i Oslo. (de verkar ha något fel på sin nettsida..)

Det känns helt overkligt att det är fredag idag IGEN ! jag vet att jag skriver så varje vecka men det är för att jag verkligen känner så. Det är måndag och sen känns det som att det är fredag så alla tisdag/onsdag/torsdag verkar gå och gömma sig för jag hinner aldrig se dem? ;-)

Idag startade dagen här 07.15 då hjärtat kom in och väckte mig med sin handväska i handen (hon sov med den i sängen i natt ;-)  och tur var väl det för jag var helt i sömn då väckarklockan ringde så jag hade slagit av den och jag kan inte minnas sist jag drömde så mycket som i natt?

 
Vi hade jätte mysiga timmar hemma hos våra kära vänner igår och det var så kul att äntligen få se deras nya fina hus. Vi blev bjudna på Johannas favorit middag: Mc.Donalds :-)  När vi skulle hem så gjorde vi ett stopp på CC-Vest (shopping center) och som ni ser så var Johanna snabb att spana in leksaker hon önskar sig till jul.  ;-) (dumma röda ögon på bilden, men det är enda bilden jag har på oss från igår kväll .. )

Dags för en dusch här nu så jag önskar dig en LOVELY fredag och här kommer en passande dagens:

"Man kan aldrig vara nere med en ballong."
/Nalle Puh.

Le mot världen och världen ler mot dig !

Kram! ♥

God natt bloggen !


Så här såg skyltfönstret ut i min ena butik julen -05 (jag hade 2 butiker en period). Jag hade gjort 2 byråer från Bruka till en adventskalender och ja, jag vet att det bara är 18 lådor men jag satte dubbla nummer på vissa  ;-)  Julpyntet i fönstret kommer från Lexington, Sia, Walther & Co och stjärnorna från Men at work. De underbara karusellerna som står på byråerna kommer från American Classics.

Plötsligt blev jag super trött så nu loggar jag av från bloggen för idag också pysslar jag vidare en stund  innan jag lägger mig .  Jag måste erkänna att jag ligger efter med Johannas julkalender för den är faktiskt inte klar ännu.. snacka om dåligt samvete ! men, men, jag tröstar mig med att det inte gör någon skillnad för henne och jag ser fram emot att se hennes reaktion då den hänger inne på hennes rum imorgon efter dagis :-)

      
Bilder från den 11 december 2005 i min interiörbutik Gizmo & Co .  Den där "oäkta peisen / öppna spisen" var en av de första saker jag köpte som interiör till min butik. I love it ! :-)

Just nu känner jag mig på värsta "interiörhumöret" och kreativiteten flödar så imorgon ska jag fota och visa er hur jag julpyntat här hemma och jag tror faktiskt att jag ska ta ner julgranen också men samtidigt lockar det att köpa en äkta.. men nej , vår oäkta är så FIN så vi kör på den i år också.

TACK för idag och TACK för att ni skriver så fint till mig. Jag blir både smickrad & glad och er feedback inspirerar mig massor ska ni veta :-)   (och jag får så dåligt samvete de dagar då jag inte hinner svara på alla kommentarer.. men jag hoppas att ni förstår att jag svarar så ofta jag kan.)

God natt kram ! ♥

P.S till min stora glädje så ser jag nu att en ny Family Living kommit ut i butik IDAG ! (4/12) då kommer den helt säkert till Norge på måndag. Kul !!!! :-)


Family Living är ett favorit blad  och jag blir supernyfiken på hur Jessica & Linus Wahlgren har det hemma !

Lyxig stund.


Engelska Vogue (som jag inte hunnit bläddra i ännu..) och svenska Lantliv + Glaze.

När Johanna somnat så sjönk jag ner i en skön fåtölj i vardagsrummet med massor med levande ljus omkring mig och med ett glas vitt i handen och de här nya bladerna som sällskap. Det är sånna ögonblick som är lyx på en torsdag ! :-)

Det är inte så ofta som jag hittar inspirerande hem i de interiörblader jag köper men det här nr av Lantliv är riktigt BRA ! så om du ska köpa hem ett inspirerande blad /magasin till helgen så är mitt tips svenska Lantliv (nr.14).  Och om du vill ha lite härligt mamma gossip så köper du även svenska Glaze för bara 19 sek !

Jag har ett par pyssel prosjekt igång här nu som jag ska återgå till. Det är så härligt att få vara kreativ ! :-)


Hemma !


Så här såg det ut på trikken (spårvagnen) då vi åkte till våra vänner. Vi hade med oss en "Congratulations on your new home" ballong istället för en blomma.....

Jag & Johanna kom precis innanför dörren efter en jätte mysig em/kväll hemma hos våra kära vänner och det var vårt PREMIÄRbesök i deras nya jätte FINA vita hus!  Nu ska en liten prinsessa nattas här så jag återkommer  senare. 

 
... och den här bodyn till Sunniva som jag textat "My first christmas" på hade vi också med oss istället för blomman.

Bäst jag tar tag i nattningen här nu ;-)  Missa inte att TÄVLA!

Kram! ♥

Dagens.


Tok stressad har jag här på mig klänning & sockar från Odd Molly, vit topp Splendid och strumpbyxor wolford.

Nu springer jag iväg till dagis för att hämta Johanna och sen ska vi direkt  iväg hem till våra bästa vänner Kjersti & Sunniva och baka pepparkakehus ! :-) 

Önskar dig en lovely kväll !

Kram! ♥

Gizmolinas jultips !


I år kommer min lilla familjs julkort  från
Petrifiedinpink.

Jag har fått MÅNGA förfrågningar ang. julkort och därför presenterar jag här hur min familjs julkort kommer att se ut i år !  Så familj & vänner: BLUNDA ! nu så att ni inte ser vad som kommer i postlådan snart ;-) 

Detta fina julkort  har duktiga Petra som driver butiken Petrified in pink designat och du kan också beställa så här fina julkort av Petra !  Surfa in HÄR så hittar du flera exempel på hur dina julkort kan se ut (jag har valt den modell som heter "collage") . Och jag som älskar detaljer blir GLAD av de fina etiketterna med egen text på som används till att stänga kuvertet. På våra står det: "God jul & Gott nytt år önskar Johanna & Co." Det är de små detaljerna som gör det där lilla extra... !

Och HAPPY NEWS kära bloggisar:  Ni får  10% rabatt vid beställning av julkort hos Petrified in pink ! :-)  Rabatterbjudandet gäller t.o.m. 10 december och koden du uppger vid beställning är: godjulgizmolinas.  (Eftersom det är ca 1 v leveranstid + frakttid så är den 10 dec sista dag för beställning av julkort . ) 

Jag riktigt längtar till mina julkort kommer i posten och det ska bli ett NÖJE att posta dem till familj & vänner ! :-)

Ho,ho Merry Christmas !


Tävling: vinn fantastiska julsaker!




Jag känns fantastiskt KUL att arrangera en tävling i samarbete med nettbutiken
Nordljus där ni kan vinna helt underbara  interiörsaker helt i "Gizmolinas stil" :-)

 
Om du vinner så kan du välja någon av de här söta produkterna från danska Maileg. Valet är ditt!

VINN ETT PRESENTKORT PÅ 400 SEK. ♥

Vinsten är ett presentkort på 400 sek så att du själv kan välja fritt ur Nordljus fina sortiment. Hos Nordljus hittar du helt fantastiskt FINT julpynt och även många av de barnsaker som jag tipsat om här på bloggen. Bl.a. Johannas fina keepsaker box och boxar med prinsesskronor på.  Och den fina postlådan från Bruka finns också här !

   
Här är några exempel på vad du kan välja för din vinst.

Om du vill vara med i tävlingen så skriver du en kommentar i detta inlägg senast den 8:e december.

♥ Kram & lycka till ! ♥

I love handväskor !


Väska från Balenciaga, pris ca 14.000sek. så jag får drömma vidare... ;-)  MEN ! jag vet att det finns riktigt fina "look alikes" av denna väska  så håll utkik. Tex danska Friis Company är duktiga på att gör väskor som är lik och jag vet att en nettbutik (som jag tyvärr tappat namnet på ) har en som är så lik att det är svårt att se skillnad.

En av mina läsare har efterfrågat tips om handväskor och jag bara älskar ju handväskor så jag skulle kunna göra mååånga inlägg om det men jag startar med det här. En annan dag kanske jag kan fota och visa min egen väsksamling om ni vill se ? :-)

    
Väskan finns i flera olika storlekar och färger men den är klart snyggast i svart tycker jag.

Den här snygga väskan från Balenciaga har jag drömt om sedan första gången jag såg den (och det är en stund sedan nu, tidigt i våras tror jag..)  men 14.000 är galet mycket pengar så  tänk på att du kan hitta "look alikes" till bättre pris.  "Sno stilen" på den här och gå ut väskjakt ! :-)


Godmorgon torsdag !


Här står vi och vinkar godmorgon till er! eller hur var det nu igen ? bor vi kanske inte där? ;-)  FINT hus är det i alla fall. (bild Paul Costello).

Godmorgon på er alla underbara tjejer & killar !
´
Idag känner jag på mig att vi kommer att ha en riktig GLAD dag ! :-)  och därför ska jag hoppa i dushen nu på en gång så att jag får ta tag i dagen. Jag var för trött för att vakna då väckarklockan ringde så istället vaknade jag av att Johanna kom in till mig kl. 07.30 och nu sitter hon och tittar på "Lotta på bråkmakargatan och jag är SÅ glad över att jag köpte den dvd´n igår när vi stod där på Posten.

Ja, jag köpte den faktiskt på Posten för Posten har ju blivit värsta lilla butiken sedan några år tillbaka. Tänk - förr i tiden så kunde man BARA posta paket på posten och köpa frimärken och kuvert / kartonger. Men ! så kom en av mina idoler, Bert Karlsson, på att Posten var det BÄSTA stället att sälja sina cd skivor på för det fanns ingen annan distributionskedja som täckte absolut hela landet och fanns i allt från de allra minsta till de allra störtsa städerna . Och som den duktiga businessman han är så fick han igenom sin idé om att ha sina cd´s på postkontoren från Haparanda i norr till Malmö i söder and the rest is history... ! :-)

Det var när jag fick höra den här storyn på ett föredrag jag var på en gång för MÅNGA år sedan som Bert blev min idol. Han har så smarta lösningar och är så duktig den mannen också ger han sig inte så lätt heller = en vinnare !

Nej, bäst jag tar den där duschen nu.  Återkommer med dagens citat & dagens outfit efter dagis.

Önskar dig en GLAD dag idag !! :-)

Kram! ♥

P.S jag mixar norska & svenska i mitt språk efter 8 år här i Norge så därför skriver jag prosjekt som är norska istället för projekt som är svenska. Vissa ord bara blir det så med automatiskt på gott och ont.... jag har lite "dolph lundgren syndrom" ;-)

God natt !


Grön är mitt nya rosa.. eller kanske inte, men jag älskar verkligen grönt och jag är som magnet till gröna kläder då jag gå in i butiker. Tycker grönt är super snyggt ! och häromdagen såg jag ett par gröna stövlar på Bianco som jag har lite lust på men då måste jag köpa en grön handväska också, och en ny mössa? så det blev plötsligt ett stort prosjekt ;-) Den gröna klänningen kommer från Juicy Couture och skorna från Miu Miu och båda finns hos net-a-porter.

Jag känner att jag har så mycket att berätta och så mycket att visa från idag + igår men det får helt enkelt vänta till imorgon för nu måste jag krypa i säng.  Jag hoppas att din dag har varit lika härlig som min och att du vaknar pigg & utvilad imorgon bitti. Det känns faktiskt helt galet att det snart är helg IGEN !  men samtidigt alldelens underbart ... :-)

Min morgondag bjuder på en hel del jobb också drar jag igång en ny tävling här på bloggen så nu sover vi så gott vi kan så att vi snart kan ses igen !

God natt kram! ♥ 

And the winner is .... !


Tusen miljoner ♥ TACK ♥ för alla 146 tävlingsbidrag! Jag blir så berörd av allt fint ni skriver och som vanligt så förtjänar ni verkligen att vinna allihopa men i den här tävlingen så finns det bara en vinnare...


Underbara barnkläder från
Howtokissafrog.

And the happy winner is :

Postat av: Jenny

Hej! Tack för en sådan positiv och underbar blog du har. Jag skulle vilja att min son kunde vinna denna tävling pga det urusla utbud av pojkkläder det finns i vår hemstad. Antingen har man köpt av det lilla som finns eller så är det bara döskallar och spindelmannen kvar (!) Han är en liten kille på 2,5 och har en underbar personlighet och dessa kläder skulle passa honom. Håller tummarna. Kram!

2008-11-28 @ 16:06:00
URL: http://livetarunderbart.blogspot.se/

GRATTIS TILL PRESENTKORT PÅ 700KR HOS HOW TO KISS A FROG


Jag önskar Howtokissafrog stort LYCKA TILL i tävlingen om årets barnklädesdesigner hos mama !

Mejla mig din adress till: [email protected] 

TACK igen för alla fina tävlingsbidrag och TACK till Howtokissafrog för ett TREVLIGT samarbete.

♥ Kram! ♥

Hello Kitty chokladkalender !


Johanna blev SÅ glad över sin fina julkalender som kom i posten idag :-)

Gissa om Johanna blev GLAD idag då vi var på Posten och hämtade ut ett paket till henne ! Och ännu gladare blev hon då hon såg vad som var i : en Hello Kitty chokladkalender ! :-)

   
Johanna älskar att öppna paket och sa högt "ÅÅÅ!" då hon såg att Hello Kitty dök upp bakom pappret och vips ! var 3 chokladbitar i hjärtats mage ;-)  I paketet  låg det även en påse av mitt favorit godis: Kinasnacks.  Snacka om härlig suprice ! :-)

Tusen miljoner TACK min snälla bloggläsare Madeleine som köpt den till oss och postat den hela vägen till Oslo. Så otroligt SNÄLLT !! och nu förgyller den underbara kalendern Johannas december tack vare dig :-)


Bonde söker fru.


Min favorit bonde och hans boys.

Jag tyckte att Peter gjorde helt rätt val i kväll. Vad tycker ni ? och vad tyckte ni om de andra böndernas val? Det är ju bara SÅ kul att se tycker jag och såg ni teasern inför nästa vecka? Oh my, nu verkar det hetta till både här & där ;-)

Idag sliter jag med världens sämsta samveta för att jag inte presenterat vinnaren i tävlingen och för att jag inte lagt upp den nya tävling jag nämnde igår. FÖRLÅT !  Ibland räcker helt enkelt inte dygnets 24 timmar ...

Nu ska jag natta en sessa som inte kan slita sig från sin nya favvis: "Lotta" ;-)


Gizmolinas jultips!


En favorit gris från Maileg som finns hos Norways Designs och på Steen & Ström i Oslo (+ på nettbutiker så klart!) Pris: 300nok.

Idag när jag var ute på min långa prommis nere i stan så såg jag hur mycket julpynt som helst och allt är verkligen inte fint, MEN den här stora söta grisen från danska Maileg som är beige & röd gillar jag !   Så den får gärna flytta in hos oss och bo under vår julgran :-)

Och den här får gärna bo i Johannas rum. Speciellt nu då hon gillar Lotta på Bråkmakargatan dvd´n vi köpte idag så mycket :


Tyvärr har jag inte hittat den här i någon butik här i Oslo men jag har sett den på flera nettbutiker !

Nu har vi suttit på golvet och ätit glass och myst och nu väntar Bonde söker fru. Kul !! :-)


Zara shopping.


Klänning från Zara som kommer att användas flitigt i jul / nyår . Jag ska visa en bättre bild på den då jag strykt den (den är lite skrynklig) och då jag inte har jeansen på, jag provade den utanpå bara för att spara tid ;-)  

Den här svarta klänningen med små påsydda stjärnor har jag tittat på en stund... Och idag då jag besökte Zara down-town så dyker plötsligt en i personalen där upp i den och ni ser ju hur det slutade ;-)


Jag älskar stjärnor ! :-)

Jag kommer att matcha klänningen med en liten svart kofta. Till fest / middagar åker stumpbyxorna på och till luncher hamnar den nog utanpå mina svarta skinnbyxor .

Nu ska jag iväg ut igen och den här gången styr jag stegen mot Johannas dagis.  Och tänk att det redan är dags för Bonde söker fru ikväll igen, herregud, jag tycker nyss det var onsdag ! ;-)


Happy onsdag mina vänner!


Jag i slottsparken på morgon precis då jag lämnat Johanna på dagis.

Oh my vilken lååååång walk jag hamnade på idag ! :-) så FÖRLÅT min bloggfrånvaro... !

Jag fick stränga order från Johannas dagisfröken om att lämna henne senast kl. 09.30 på dagarna fram till jul p.g.a. att de har bytt ut uteleken på morgonen till julpyssel så jag lämnade Johanna kl 09.15 idag och sen tänkte jag "bara" gå ner till Panduro Hobby en sväng och den svängen blev till NU !


Titta ! det har kommit lite snö och idag har det faktiskt snöat nästan hela dagen men allt smälter bort direkt. Fotade då jag gick genom slottsparken.  Mina skor är från Corso Como, jeans Zara, tunika Hunky Dory och väska Gucci.

Det är så HÄRLIGT att få gjort en massa bra saker och att gå runt och inspireras att jag helt glömt bort att äta frukost (!) så - nu kokar spaghetti vattnet här och jag ska värma upp lite rester från gårdagens middag för nu då jag börjar tänka på mat så blev jag plötsligt hungrig ;-)

 
Jag stod på Karl Johan och fotade så bilderna är tagna på samma ställe. På den första har jag slottet framför mig och sedan vände jag mig om och fotade ner mot city (det är samma gata på båda bilderna, slottet ligger helt på toppen av Karl Johan). Tänkte att det kan vara kul att se för er som inte varit i Oslo :-)

Å vilken UNDERBAR dag vi har idag! eller hur ? :-)


Natta!


Nostalgi.. Jag & Johanna på hennes 1-års dag 21 aug. -07.

Mina underbara läsare. I kväll behöver jag lägga mig tidigt och det passar ju bra nu då bloggen inte fungerar helt som den ska. Så jag säger TACK för idag och lovar att svara på alla fina kommentarer imorgon :-)

Sov gott & dröm härliga drömmar.. 

Natta! ♥
 

Gizmolinas jultips!


Mitt sötis tyckte att det var såå kul att prova tomteluvan som hon fick som kalenderpresent idag  :-)

Nu somnade ÄNTLIGEN mitt älskade hjärta efter 45 minuter av upp & ner ur sängen och in & ut av rummet för att ge Gucci puss & klem. Så nu ska jag ta och krypa upp i fåtöljen och slappa lite och titta på Grey´s men först ska ni få dagens jultips :-)

   
Johanna tomteluva är dagens jultips ! :-) 

Idag är mitt jultips den super söta nisselue / tomteluva som Johanna provar på bilderna. Den kommer från Kid Interiör och priset är så billigt att jag fick titta 3 gånger på prislappen för att se om jag såg riktigt ?  Den kostar 15nok ! (20sek), rena rama Thailand priset !   så löp och köp innan de tar slut  :-)

 Tomteluvan är den perfekta presenten att ha med sig då man blir bortbjuden nu i juletider och den är kul att skicka i posten som en suprice till vänner som har barn.   (Den finns i både barn & vuxenstorlek men på Kid här på Majorstua så hade de endast kvar den till barn.)

Önskar dig en riktigt mysig kväll ! :-)

P.S blogg.se har fortfarande tekniska problem så bloggningen flyter inte på så bra idag....


Dagens!


Tunika French Connection, päls från ett märke som jag inte kommer ihåg?, jeans Zara, skor Corso Como, väska Gucci och mössa Diesel.

På väg ut genom dörren i flygande fart kommer här dagens ! :-)


Julaftonsfin!


Det passar utmärkt att öppna julklappar i denna fina silkestunika. Matcha den med en stor härlig sjal på dagen och snygga stora örhängen på kvällen.  Strumpbyxor och stövletter på dagen och tunnare stumpbyxor och high heels på kvällen :-)

Den här fina tunikan från danska Rützou har jag önskat mig sedan jag såg den första gången i Costume (norskt blad) och nu har jag hittat den hos den svenska nettbutiken 
Haven.  

Tunikan passar helt perfekt både på julafton och på juldagarna som följer efter med luncher / middagar /besök etc. Om vi ska vara hema i jul så lockar det att klicka hem den... ;-)

Nu ska jag gå ut och fixa ärenden så jag återkommer med en dagens då jag hämtat hjärtat på dagis. So long ! :-)


Strax är det tävlingsdags!

 
Du kommer själv att kunna välja din vinst. Kanske du väljer den här fina girlanden? eller en ny fin postlåda? Valet blir ditt! :-)

Mina kära bloggisar ! Det är något knas med tekniken hos blogg.se idag så jag kan inte blogga på som vanligt men så fort allt fungerar som det ska igen så ska jag lägga upp en ny TÄVLING ! :-) där ni kan vinna helt underbart fina julsaker från butiken nordljus.

Kram ! ♥

Saknar...


Min butik Gizmo & Co en söndag då jag var där och skyltade / möblerade om . Bilden är från 2004.

Nästan varje dag då jag går utanför dörren så möter jag någon av mina underbart söta kunder som kommer fram och  säger hur mycket de saknar mig & min butik och det värmar mitt hjärta SÅ mycket och jag blir enormt rörd.

Mina kunder var helt speciella och jag längtar så mycket efter att få krama om dem i min nya butik att jag kan spricka !


Godmorgon tisdag !


Bild från danska Walther & Co. Ett tips är att använda julgranskulorna till mer än att bara hänga i granen! Själv dekorerar jag med dem både på stora fat med blockljus på också hänger jag upp dem ovanför vår köksö.

Jag var så trött när Johanna kom in och väckte mig på morgon att jag var helt övertytgad om att klockan var mitt i natten men det visade sig att vi haft sovmorgon för klockan var 08.15. Så plötsligt så kändes det riktigt skönt :-)

Nu dricker Johanna sin morgonvälling men det går sådär för vi har precis fått slut av hennes favorit sort så idag eller imorgon måste jag ta en tur till Sverige och handla. Tänk att välling inte finns i Norge... tokigt ;-)

Bäst jag hoppar i duschen nu och tar tag i dagen. Senare idag blir det en ny underbar tävling här på bloggen och det känns jätte kul. Här kommer en dagens som jag har fått från en bloggläsare som heter Madde (tack snälla!):

"Dear to dream wether big or small.
Belive in yourself and you can achieve all."

Fånga dagen! :-)

Kram! ♥

God natt bloggisar!


Bilden är från i lördags då jag hade mina Gizmoänglar här på middag. Klockan är runt 04 och vi har massor med härligt girltalk.

Tyvärr måste jag krypa i säng nu för min huvudvärk måste bort och jag är övertygad om att den försvinner om jag sover en lång natt.  Så - förlåt att jag inte presenterar vinnaren i tävlingen idag men nu får vi nåt att se fram emot i morgon istället. :-)

 
Det var föresten kul att träffa Efva Attling idag (även om det bara var i typ 1 min.) och jag kan inte få hennes SNYGGA skinnjacka ur mitt huvud... ;-)

Jag tycker att det är så kul att länka till musik jag avslutar den här "julkalenderpremiärdagen" med den HÄR sköna låten som Efvas fru Eva Dahlgren sjunger och säger...

...God natt & Sov gott ! ♥

Let´s party!


Läcker klänning från ett av mina favorit märken: Paul & Joe Sister och snygga skor från Miu Miu. Båda kan klickas hem hos net-a-porter.

När jag lyssnar på den
HÄR låten så blir jag verkligen på partyhumör och får lust att ställa mig upp och dansa ! Den är en feelgood låt för mig  :-) och det var så kul att Alice valde den på Idol i fredags.

Mitt hjärta var ovanligt pigg i kväll så hon somnade sent och efter att hon somnat så har jag läst igenom alla 146 tävlingsbidrag och nu har jag lika svårt som alltid att utse en vinnare så strax ska här lottas.... ;-)


Moraträsk.


Johanna har satt upp håret alldelens själv i kväll :-)

Jag & Johanna har såå kul just nu. Vi gör alla rörelser till Moraträsk dvd´n :-)  Har nog bara 2 sånger kvar nu, sen är det dags för nattning här.

Hoppas att du har en mysig kväll ?! :-)


Efva Attling!


Snygga Efva Attling utanför hennes butk som ligger mittemot Zara i Bogstadveien.  Jag glömmer aldrig då jag köpte en ring av henne på Stocholms Pride. Det är säkert 10 år sedan (kanske 11?) och då hade hon ett litet stand på priden och visade sina allra första smycken. Tänk vilken succé hon har haft efter det ! :-)

När jag gick för att hämta Johanna på dagis så ser jag plötsligt Eva Dahlgren i gatan och när jag passerat henne så ångrar jag att jag inte sa hej och bad att få ta en bild till bloggen... Också tänkte jag att hon säkert är i stan med sin fru som har sin butik i samma gata.

Och mycket riktigt. När jag har hämtat Johanna och vi är på väg hem igen så kliver Efva Attling ut ur sin butik precis då vi går förbi :-)  Så jag presenterade mig och bad att få ta en bild. Hon är ju bara helt fantastiskt snygg denna kvinna och skinnjackan som hon på sig, från Jofama, är hennes egen design och den har jag haft lust på sedan jag såg den första gången för flera månade sedan. Den är skit snygg helt enkelt !

Efva berättade att Eva ska sjunga på en tillställning i Oslo i kväll för det är den internationella aids-dagen idag.

Detta var ett  kul möte på en måndag eftermiddag ! :-)


Uncool.


Mr.Pitt har god smak ! ;-)

Nu har tydligen Jennifer Aniston tagit bladet från munnen och för första gången sagt att hon tycker att det Angelina gjorde var "very uncool".  Tänk - det kan inte vara helt lätt för Jennifer att se Brad & Angelina precis ÖVERALLT i blader ..  Jag kan faktskt tycka lite synd om henne för hon verkar så söt & gullig och mer ödmjuk än Angelina . Men även om det Angelina gjorde var uncool så är hon verkligen cool ! Tänk att hon är mamma till 6 barn. WOW !! snacka om fabulous mama ! :-)



  

Nej, nu ska jag hoppa i skorna och gå ut och ta en liten prommis innan jag hämtar hjärtat för jag har nämligen en trist huvudvärk idag som jag hoppas att jag kan promenera bort...   Också känns det mysigt att hämta Johanna lite tidigare än vanligt för jag saknar henne idag :-)


Dagens?!


Heidi Klum med sin söta son.

Jag tycker att Heidi Klum är en av världens absolut snyggaste och jag älskar hennes stil. Men alltså här förstår jag inte riktigt  hur hon tänkte ? ;-)


Dressed for christmas!

 
Den röda kjolen/klänningen kommer från Ted Baker, den högra från min favorit Juicy Couture. Båda är bara ett klick borta... hos
nelly.com.

Nu närmar sig julen med stormsteg och jag har fått önsk från en  bloggläsare om att tipsa om vad man kan ha på sig på julafton? så här kommer ett första tips !  Båda dessa klänningar / kjoler är perfekta för julafton för de kan dressas ner på dagen och upp på kvällen.

På dagen:
Matcha klänningen med en  kort cashmere kofta för att täcka armarna och / eller en stor sjal och stövlar till detta.

På kvällen / till middagen:
Då åker sjal & kofta bort också hänger du på dig ett stort läcker halsband och sticker ner fötterna i ett par high-heels och vips ! så är du kvällens snyggaste ! :-)


Godmorgon härliga december!


En bild som sprider glädje & lycka. Se så glad hon är 'Leona Lewis.

Jag blev uppe way för sent i natt så på morgon då Johanna väckte mig kl. 07 var jag tröttaste mamman i världen kändes det som... Men till min stora lycka så somnade vi båda om i soffan en timme senare och vi vaknade alldelens nyss. Skönt !! Vi behövde båda en sovmorgon idag.

Nu ska vi skynda på här till dagis så jag önskar dig en UNDERBAR start på årets bästa månad och visst är det KUL att julkalendern drar igång idag?!  Den förgyller helt klart december för både stora & små.  :-)

Här kommer dagens :

"Livet är inte de dagar som gått utan de dagar man minns."

Kramar! ♥

God natt november 2008.


Jag är inte klar med julpysslandet på sovrummet ännu men så här ser det ut nu. Det känns helt rätt med hyllan över sängen och jag är så glad över att Fafner kronan i taket ÄNTLIGEN kom upp.

Imorgon bitti då vi vaknar är det dags att bläddra fram en ny sida i almanackan och då välkomnar vi DECEMBER! Årets absolut mysigaste månad tycker jag :-) 

Men innan vi tar tag i härliga december så ska jag krypa ner i sängen och sova några timmar.

God natt & Sov gott ! ♥

P.S jag presenterar vinnaren i
tävlingen imorgon.

En fantastisk kvinna.


Här är jag och Johanna tillsammans med min mormors systrar på min mormors begravning i Kalix förra sommaren. Till vänster om oss står Märtha och till höger min mormors storasyster Ester.

Min älskade mormor Signes syster Ester har blivit en ängel idag....

Moster Ester skulle fylla 96 år på julafton och jag önskar av hela mitt hjärta att jag får bli som henne då jag blir gammal. Ester gjorde hål i öronen då var över 80 år gammal och när min mamma var och besökte henne för ett par veckor sedan så hade hon lust på en shoppingtur för hon ville så gärna ha en ny fin kjol . Hon bodde själv i en lägenhet och gick själv ner på stan och handlade mat etc.  Ester var en helt fantastiskt pigg, positiv & glad kvinna och hon är, tillsammans med min mormor,  en av mina förebilder.

Det är så märkligt för ikväll då jag och Johanna har legat och myst i soffan (hon sov 18-20 och vaknade sen och har legat i soffan med mig och tittat på Pingu på sin lilla dvdspelare och jag har tittat på Sex and the city , the movie) så kom en känsla över mig som sa att jag vill stänga in mig här hemma och bara mysa och vara med Johanna i flera dagar och skämma bort henne med min kärlek.

Sen, då Johanna somnat, fick jag veta att Ester lämnat oss för att resa till min mormor. Det är något magiskt med livet för vi kan få vissa känslor vid ett tillfälle då något händer någon vi håller kär men vi vet det inte då,  men då vi får veta vad som hänt förstår vi varför känslorna kom just då..

Livet är en fantastisk gåva som ska njutas ! och den
HÄR  underbara låten lyssnar jag på nu....



Bloggtoppen RSS 0.91