Trötta tjejer & tekniskt problem.

168397-649
Här står vi på verandan utanför Camilla & Jonas kök i Vaxholm igår. De bor såååå fint! vid vattnet.

Jag skulle jag blogga hur mycket som helst igår kväll men vad hände?
Jo, jag började natta mitt hjärta vid kl. 20.30 och vaknade kl. 23. ! var tydligen så trött att jag somnade....zzz... Och när jag då vaknade hade min kusin Kicki som sover på rummet där min pc är somnat så därför blev det lite tokigt med bloggandet igår.

Nu är vi helt nyvakna (jag sitter i nattlinne och skriver) så jag ska ta tag i vår dag. Idag ska jag och sessan gå lååång mystur på stan tänkte jag. Och ikväll flyger vi mot Oslo igen så nästa gång jag bloggar blir när vi kommit hem. :-) och då ska jag lägga ut ALLA fina bilder från senaste dagarna och ge er dagens tips! :-)

Till sist:
Jag har TEKNISKA PROBLEM. Min mobiltfn fungerar ej. :-( Det beror på att jag bytt från NetCom till Telenor då jag shoppade min nya tfn och igår var dagen då nya sim kortet skulle installeras men eftersom jag trodde att vi skulle vara tillbaka i Oslo nu så ligger det hemma i köket.... Så ni som smsat el ringt mig - jag har varit utan telefon sedan lunch igår. !   den kommer ej att börja fungerar förrän imorgon, onsdag.

Vaxholm.

168397-648

Idag har vi haft ännu en UNDERBAR dag jag och mitt älskade hjärta! :-)

På bilden har vi precis kommit fram till Vaxholm och väntar på att min kära vän Camilla ska komma och hämta oss. Solen sken och "tall ship race" båtarna åkte förbi och jag fick verkligen skärgårdsfeeling :-) Helt lovely!!!!

Nu måste jag fixa mig lite middag här för jag hade helt glömt att vi skulle ut och äta allihopa så vi kom hem så sent att vi missade det :-( Så nu ska jag ut och hämta pizza medan min söta kusin Kicki leker med hjärtat. Sen blir det nattning och SEN! ska jag blogga. :-)

Njut kvällen kära läsare!! :-)

P.S ni är flera som frågat om tunikan jag hade på mig igår. Den är från H&M´s trendavdelning, kostar 398kr. Jag har shoppat min i Oslo på Oslo City. (enda H&M i Oslo som har trendavd.).

Solig måndag!

168397-647
Här är vi på väg ut på stan igår.

Vad härligt det är att vakna till SOOOL! :-) Pigg blir man! Och glad! :-)

Mitt hjärta vaknade redan 7.20 idag så nu sover hon sött sin förmiddags "nap". De andra har åkt ut och spela golf så plötsligt är det bara jag, sessan och söta katten Julia som är hemma. Jag sitter med mina hårrullar och fixar håret så att jag ska vara klar när sessan vaknar.

Så fort hon vaknat ska hon få mat och sen ska vi ge oss iväg på "utflykt" till vänner som bor ute i Vaxholm. Det ska bli så jätte mysigt att hälsa på dom och se deras nya hus som de byggt nere vid sin båtbrygga och deras nya prins som nu hunnit bli 9 månader och som vi ännu inte träffat.  

Stockholm är verkligen världens vackraste stad!!! jag njuuuuter av att vara här! :-)

Törstig.

168397-646

Sessan var lika törstig som mig och mamma på Sturehof ;-) Hon varvade mellan "Smaskis" och sin vatten mugg och så höll hon på hur länge som helst och hon tyckte det var såååå kul & busigt. Helt klart dagens höjdpunkt för henne ;-)

Hon har haft lite svårt att somna här utan spjälsäng så det har tagit ca 1,5-2 timmar varje kväll för hon kryper bara iväg eftersom det inte finns någon "vägg" som tar emot i dubbelsängen (bädd soffan) där vi sover. På ena sidan blir det i och för sig en typ av vägg så där försöker hon klättra upp...

I kväll somnade hon vid kl. 21.30 och det gjorde jag också, sen vaknade jag vid 22 och hade missat hela kräftskivan... När jag kom  var de andra precis klara med desserten så ja, det var den kvällen... Men man gillar bara läget när man har en liten prinsessa för hon går helt klart före allt annat! :-)

Nu har alla andra gått och lagt sig så nu ska jag sätta mig och skriva lite dagbok och sen hoppa i säng jag också.

Sov gott! Vi "ses" på måndag! :-)

Sturehof.

168397-645

Efter vår mysiga eftermiddag på NK passade det perfekt med ett glas vitt på Sturehof :-) Mitt lilla hjärta myser hos sin mormor på bilden och vi satt perfekt under tak ute för plötsligt kom en "ös regn skur".

Sturehof har varit ett av mina favorit ställen i alla år. Deras "fisk & skaldjursgryta" är bland det godaste jag vet och jag ÄLSKAR att de har "Plopp" som dessert för 5 kr. :-) Det är en precis lagomt stor dessert efter maten tycker jag så det borde alla restauranger ha! :-) När jag bodde i Stockholm var "O-baren" en trappa upp perfekt "startapartykvällenpå" ställe!

Efter vårt vin-stopp tog vi bussen raka vägen hem till moster & Co. Super smidigt för bussen stoppar rakt utanför mosters dörr.!

Shopping girls!

168397-644

Varje gång jag försöker blogga så händer det nåt här. Nu kom precis min kusin Kicki och hennes pojkvän innanför dörren så nu ska vi ha "kräftskiva" här. Min moster & Anders har gjort iordning såååå FINT ! :-)

Dagen idag blev ännu en "NK-dag". Jag, mamma & Johanna gick runt och spanade in det lilla höstmode som kommit också shoppade jag en super fin svart  "tunika"  från Day. (lägger ut bild när jag får tillfälle!).

Nu är det fördrink här, champagne, och mitt hjärta kryper runt allas ben så bäst jag går och gör de andra sällskap. JIG är föresten på Nordbycentret vid gränsen och shoppar den rosa prinsesse gåvagnen till hjärtat nu. Så - det är tydligen just nu allt händer ! ;-)

Bilden är föresten från H&M vid NK. För din skull Josefine! ;-)

Tittut.

168397-643
Här är hjärtat för 2 minuter sen. Nyvaken efter att ha sovit sin förmiddags "nap" :-)

Nu sitter jag med hårrullar och ska fixa mig så att vi kommer oss iväg ut. Vi ska iväg in till stan allihopa idag och bara gå runt och mysa i city och i Gamla Stan.


Det blir inte lika lätt att blogga här som hemma så förlåt att jag inte svarat på inlägg, jag har bara inte fått tid. På onsdag är vi hemma i Oslo igen och då ska jag sätta mig och besvara alla! :-) Så - jag har inte glömt! :-)


Söndag.

168397-642
Mitt hjärta igår då vi kom hem efter vår dag...

Idag vaknade hjärtat vid kl. 8 och nu har vi precis ätit frukost allihopa. Det är mysigt att mamma & Hans också är här :-) och det är lyxigt för mig att ha så många som vill hålla i Johanna och mysa med henne så att jag kan duscha och fixa mig i lung och ro :-)

Dagens planer är inte helt spikade ännu... vi har inte kommit så långt vi morgontrötta sessor ;-)

Trött...

168397-641

Nu är jag super trött så jag bloggar färdigt om våran dag och visar dagens shopping till er i morgon. Ska gå och göra de andra sällskap ute på balkongen en stund före jag går och lägger mig inne hos sessan :-)

Snipp snapp snut, snart är lördagen slut.....!

Presenter & Dagens tips!

168397-639

Här sitter mitt hjärta och leker med ett par av de  "gå bort presenter" vi hade med oss idag. En skål + tallrik från Brukas "Bus & Lek" serie. Söta! :-) (de finns i vitt och ljusblått också).

Mitt dagens tips:
Ta med dig något annat än en blomma som omväxling då du går bort på besök.! Idag hade vi med oss en flaska med "jordgubbs mousserande vin", skål + tallrik  och ett sött armband.

Du måste inte ge "alla" presenter då du kommer. Ibland brukar jag ställa in en present på badrummet eller placera den mitt på sängen på sovrummet före jag går hem. Då blir det en glad överaskning för dem när de hittar den efter att vi gått hem.! :-)

The girls.

168397-638

Här sitter jag och min älskade sessa och min Veronica och hennes söta sessa Meja.

Som ni ser så var kidsen inte så jätte intresserade av att bli fotograferade ;-) Jag och Veronica konstaterade att våra liv plötsligt ser sååå annorlunda ut men att vi fortfarande känner oss "som 25" , en märklig kombination det där ;-) Vi kom fram till att vi tror att vi firar 10 år som vänner i år och jag är såååå GLAD över att jag har Veronica i mitt liv. Det betyder massor för mig! :-)

Vi är tyvärr alltför dåliga på att hålla kontakten i den hektiska vardagen men när vi ses så är det som att det var "igår". När vi sågs i dag hade vi inte setts på 1 år, senast vi sågs så var hon och familjen på besök hos mig och JIG i Oslo en weekend. Då var jag höggravid med sessan.

Veronica darling - TUSEN TACK för den fina presenten sessan fick och TACK för fika och för att du hämtade/skjussade oss. Du är en super vän! :-)

MYS besök!

168397-636
Här är min underbara vän Veronica, min sessa och hennes sessa Meja. Sessorna myser med den FINA "Hur man blir en prinsessa" boken som Johanna precis fått i 1-års present. :-)

Det var verkligen såååååå jätte jätte mysigt att hälsa på Veronica idag. :-) Hon bor med sin förlovade Fredrik och deras 2 barn Meja (3 år strax) och Kajsa (4 månader) i ett jätte fint hus i Bromma som ligger härligt nära Stockholm city. 

Det var så mysigt där ute i Bromma att jag blev helt kär i området och ringde JIG och sa att jag vill flytta dit a.s.a.p.! ;-)

NK shopping.

168397-635

168397-634

Oj, vad hände nu???? Jag skulle klippa in en text här också kom det en bild?! Nu förstår jag ingenting? men det var ju lite coolt ;-) Så istället för en bild på mig på shopping fick ni två...

Vi super myste idag på NK jag och min sessa! :-) Och som ni ser så somnade sessan sött efter vår "runda" ;-) Hon somnade faktiskt när han tog bilden så jag upptäckte inte att hon sov när bilden togs, det är därför hon sitter så konstigt med huvudet. Jag lägger ALLTID ner ryggstödet då hon somnat så att hon ska ha det så skönt som möjigt :-)

Visar bild senare på vad jag köpte! det blev mest små saker till sessan. Också köpte jag en jätte jätte FIN klänning till sessans 1 års dag men den behåller jag som en hemlis till den dagen....! :-)

På bilden står vi och väntar på att min underbara vän Veronica ska komma och hämta upp oss för efter dagens shopping stod "Hälsa på Veronica & Co" på agendan :-)

Dalahästar.

168397-633

Från vårt Gamla Stan äventyr gick vi raka vägen till NK, min favorit "galleria" här i Stockholm. :-)

De har en fantastiskt vacker sommar skyltning där nu och där hittade jag dessa vackra dalahästar som jag aldrig sett tidigare. Och varför då detta enorma intresse för några hästar i trä? Jo, för att jag samlar på dalahästar! :-)

Jag började göra det då jag flyttade till Norge för ca 7 år sedan och har allt från mini till jättestor. Den här i vitt & guld ska helt klart få göra min samling sällskap en dag.! :-)  Det roliga med att samla på just dalahästar är att de finns i sååå många olika färger & storlekar. Förra året kom de i ROSA och då var min lycka total!!!!! ;-)

Lördag förmiddag.

168397-632
Jag och min älskade sessa i mysiga Gamla Stan idag kl. 11.30.

Idag kom vi oss iväg ut rekord tidigt tack vare en effektiv morgon :-) Redan kl. 11 åkte vi  bussen ner till city och dagens första stopp var min favorit pappershandel "Ljungrens Papper" i Gamla Stan. Jag Ä L S K A R den butiken! Där har jag alltid köpt papper till speciella inbjudningar / kort i mitt liv och där köpte jag även pappret + alla tillbehör för att göra inbjudningskorten till Johannas dop. Nu skulle jag dit för att shoppa matchande material till tack-korten.

Men det gick inte riktigt som jag tänkt mig...

För det första - det är inte så lätt för en sessa att sova i en resevagn som rullas på den typen av underlag som ni ser på bilden. Så hon hoppade så mycket i vagnen att hon vaknade så klart. Men inte nog med det - när vi väl kommer fram - efter att ha kryssat mellan alla miljoner människor som skulle och titta på alla båtar (det är en stor happening i S-holm just nu) så kommer vi fram till en STÄNGD butik :-( Hon hade sommarstängt 1 vecka precis nu.

Men solen sken och fåglarna kvittrade och det är ju sååå super mysigt i Gamla Stan att man bara inte kan bli på dåligt humör över en sån sak. Barbara som äger butiken får helt enkelt posta mig det jag ska ha när hon öppnar igen! :-) Eller ännu bättre - vi får resa till Stockholm väldigt snart igen! :-)

Våra kära blogg läsare!

168397-631

Idag har vi varit ute och gjort såååå mycket KUL! :-)
Också fick min älskade prinsessa den här UNDERBARA boken "Hur man blir en Prinsessa" av min underbaraste vän Veronica med familj.  så nu sitter vi och läser den för fullt så vi kan inte blogga förrän vi läst färdigt... :-)

Nejdå- men nu är det middag här hemma hos min moster & morbror. Och min mamma & hennes Hans har precis kommit hit också på sin bil/golf-semester.

Måste gå, de ropar. Bloggar MASSOR från vår dag senare ikväll.!  Till dess - njut kvällen, ta ett glas med något gott att dricka och mys! :-)

Dagvild.

När jag satt och bloggade tidigare ikväll så trodde jag tydligen att det var lördag idag men så får jag en kommentar från en Lina (TACK!!!) som påminner mig om att det faktiskt är FREDAG. Så dagvild kan man vara när man är mammaledig och alla dagar ser likadana ut :-)

Nu ska jag vara duktig flicka och gå och lägga mig rekord tidigt, före kl. 24. Jag är imponerad över mig själv ;-)


Vi...

168397-630

.... hoppas att du njuter fredagen och gör något riktigt festligt!!! :-)

Bilden är från tidigare i kväll. Som ni kan se så hänger telefonen med ;-)

Business möte.

168397-629

Idag hade jag ett business möte med en trevlig tjej som heter Nina. Hon gör fantastiska smycken och planen är att vi ska starta ett samarbete. Jag fick det vackra blå armandet ni ser på bilden i gave av henne idag, hon gör även lika vackra matchande halsband & örhängen både till mammor & döttrar.

Ett av hennes vackra halsband är med i senaste nr av "Damernas Värld" på sidan. 25.

Jag är enormt glad och smickrad över denna möjlighet och jag lovar att berätta mycket mer en dag snart....! :-)

Nu ska jag sätta mig och lyssna på M.Graaf. och bläddra i  blader... ska bli hur mysigt som helst! :-)

Min sötis.

168397-628

Ännu en bild som min Jonas tog idag på min sötis.

ÖS regn.

168397-627

Titta bakom Jonas!
När vi sitter där och myser heeeela eftermiddagen så börjar det plötsligt att TOK regna, det var som att hela himlen öppnade sig så då var det perfekt att sitta och dricka vitt under ett tak och bara lyssna på regnet och titta på alla som sprang som galningar för att inte blir genomblöta :-)

Sessan sov sött i vagnen och när regnet övergått till solsken igen så tog vi bussen hem till min moster för att äta god middag.  Jag har faktiskt inte åkt så mycket buss på mååååånga år. Men oj, så smidigt det är när man har barnvagn! Och gratis är det ju också! :-)

Underbara killar!

168397-626

Vidar & Jonas = underbara killar!!!! :-)

Jag vet att  ni sitter och dricker vin nu så - SKÅL! ;-)

P.S jag lärde känna Jonas då jag jobbade på Filmstaden i Luleå så han har varit en av mina närmaste vänner sedan typ 1994 tror jag? (Jonas - vilket år var det??, jag har teflon minne... ) så vi går "way back"... :-) Vidar är en vän av Jonas som bor i Oslo.

BRA service!!!

168397-625

Vi mötte upp Jonas & Vidar på "Aberdeen" på Grev Turegatan. Detta är ett ställe jag ALDRIG besökt tidigare för jag hamnar alltid på "Grodan" eller "Tures" men - det visade sig att det var HÄR de hade den bästa servicen!

För det första - det var inte så mycket folk som på de andra ställena så personalen var super uppmärksam och hade hela tiden koll på oss om vi ville beställa något. Sen gav jag mitt hjärta banan och efter det blev halva bananen liggande på bordet och ni vet ju hur en banan blir efter en stund... typ brun & äcklig... Så - när de kom ut med dryck till oss så tog de med sig den gamla bananen och vad händer sen?

Jo! personalen kommer ut med en HELT NY FRÄSCH BANAN!  Det hade de ALDRIG gjort på något av de andra ställena jag nämnde nyss så jag blev super imponerad! :-) :-)

Därför vann "Aberdeen" pris för bästa service av mig idag! ;-)

Bästa Fredagen!

168397-624
Min gala vän Jonas är fotograf och han tog såå FINA bilder av mitt hjärta idag.!

Vi har haft en bästa fredagen jag och sessan. Tog bussen ner till Stureplan vid 13 tiden. Åt GOD lunch på mitt favorit hamburgerställe MAX-grillen (ägaren är från Luleå!) och sen hade jag ett "business möte" som jag berättar mer om i senare inlägg.  Efter det mötte vi upp min gala vän Jonas och Vidar och bara myyyste.


Nu har mitt hjärta precis somnat kl. 21.30 och jag tänker lyssna på reprisen av dagens "sommarpratare" Magdalena Graaf kl. 22.15 på P1. Läste hennes bok då jag var gravid, "Det ska bli mig ett sant nöje att döda dig", och konstaterade att den tjejen har gått igenom en förfärlig period i sitt liv... Boken var riktigt bra så om du inte läst den så tycker jag att du ska göra det! :-)


Filmtajm.

168397-623

Här sitter mitt hjärta & Vincent och tittar på dvd häromdagen.  Tycker att det är en så underbar bild! :-)

P.S har inte lärt mig att fixa bort röda ögon ännu, men en dag så...

Godmorgon fredag!

168397-622
Här är mitt hjärta igår kväll...

Jag blev uppe på tok för länge igår så idag känner jag mig fortfarande bakis ;-) Men till min stora glädje så sov hjärtat fram till strax efter 9 idag, underbart! :-)

Det är grått & regnigt ute men det gör ingenting för vi är ju i Stockholm och bara det räcker långt för mig :-) Nu sitter hjärtat och myser med min moster & morbror och jag får lite lyxig egen tid. Dagen idag bjuder på tur ner på stan och dejt med vänner.

TACK för alla era kommentarer! Jag svarar på dem lite senare! :-)

Njut dagen för den kommer aldrig tillbaka! :-)

Dagens saker & tips!

168397-621

Idag fick min sessa de underbara rosa prinsesse sakerna av Nettan i present. Hon hade shoppat dom i Paris igår och gissa om vi blev glada när vi fick dom! :-)

Kortet heter "super girl" och det shoppade jag på R.O.O.M. idag, det var ett kort man blir glad av! Och ett tips- när man får sånna fina kort av vänner i posten så kan man rama in dom så blir de plötsligt en fin tavla! :-)

Men mitt dagens tips är :
drick inte så mycket vin som jag gjorde igår ;-)

Nu är kl. 01.30 och jag M Å S T E lägga mig. Jag är såååååå GLAD för att de är en NY dag imorgon! :-)

Och just det ja - jag fick post av min mamma idag som jag blev oerhört glad över. TACK mamma! :-) Och på kortet hon skickade stod det så här:

" Ta vara på din dag - livet har bråttom."

Med de kloka orden säger jag god natt från Kungsholmen i Stockholm! :-)

Mitt hjärta.

168397-620

Här har vi precis kommit hem till min moster med familj i eftermiddag och hjärtat kopplar av med dagens tidning :-) Hon ser så härligt fundersam ut på den här bilden.... jag undrar vad hon tänker på? Kanske tänker hon på att hennes mamma ser lite trött ut idag? ;-)

Hjärtat somnade gott vid kl. 22 i kväll och det borde jag också ha gjort... Men har man en blogg så har man.. ;-)

Lovely torsdags lunch!!

168397-619
Här är min super duktiga underbara vän Nettan!! :-)

Mitt hjärta väckte mig och ville ha mat vid kl. 6 på morgonen, då höll jag på att svimma och tänkte "jag ska ALDRIG mer dricka alkohol!" ;-) Sen somnar hon sött om till vid kl. 8 och eftersom jag var lika svimfärdig då så låg vi och myste i sängen och till slut somnade hon till min stora LYCKA om och vi sover till kl. 10.30! Helt galet länge!!! :-) Jag är sååå lycklig över att jag fått en morgontrött sessa! :-)

Efter en tung start på dagen så kastade vi oss i en taxi och mötte upp Nettan för en lunch dejt och det var bara sååå extremt jätte mysigt !! :-) och salladen & coca colan var precis vad jag behövde för att överleva dagen.

Vi hade inte mötts på 3 år så vi hade tok mycket att uppdatera oss på så de timmar vi sågs gick alldelens för fort. Jag lärde känna Nettan när jag jobbade som chef för Filmstaden så vi har kännt varandra i ca 16 år. Idag jobbar hon som VD för ett stort företag och hon är så himla duktig!! You go Nettan!! :-)

Och Nettan - TACK så jätte jätte mycket för de underbara presenterna mitt hjärta fick. ! Vi älskar dom!

God natt onsdag..!

168397-618

Jag tog så galet måånga bilder igår kväll men det här blir den sista ni får se. Mig på en toalett mitt i natten..Hur "fancy" är inte det? ;-)

Somnade gott och vaknade idag och var såååå extremt jätte bakis. Herregud! Vissa dagar känner man verkligen att man har ett huvud och att kroppen behöver vatten för att fungera... hjälp.. ! ;-)

Men - det var värt det!!! för vi mamas behöver komma ut och lufta våra party kläder ibland!

Ehh...

168397-617

... i ett svagt ögonblick mellan första och andra glaset champagne så kom jag på att jag skulle ta den här fantastiskt coola bilden på våra skor... Ehh... jag vet inte helt vad jag ska säga jag... ? ;-)

Miss.Party..

168397-616

När vi ätit upp de goda räkorna och druckit upp det goda vinet och kidsen somnat och vi sitter i soffan och myser med senaste skvallret (=In Touche + Se & Hör) så säger plötsligt Lotta:

"Vi går ut!"

Och vips! så piffade vi till oss plötsligt var vi ute. :-)

Men alltså jag tror ju att jag fortfarande är Miss.Party så jag drack som jag brukade göra när jag var ute på partaj men tänkte ju inte en enda sekund på att det är 2 (!! observera 2!) ÅR (!! observera ÅR!) sedan jag var ute på en "spontan party kväll" (jag VET att jag var ute med Jonas i Oslo för en stund sen, men det var planerat.).

Så - från att ha druckit "dagens", dvs halva glas vin, så drack jag vinglas och tänkte inte en sekund på att det innebar att jag fick i mig lite mer alkohol än min kropp är van vid... Så - ja, jag säger inte mycket mer jag ;-)  Men en sak är säker: Vi hade såååååååååååååå KUL!!!! :-)

Först gick vi till "lisapåtorget" och sen till "Birger Jarl" som direkt jag kom innanför dörren blev mitt favorit ställe.! Bra musik, god champagne & trevliga människor = perfekta ingredienser för en kul party kväll! :-)


P.S Lottas sambo Christer var hemma och passade kidsen som sov hur sött som helst.


Lek.

168397-615

Här visar Vincent min sessa sin cd-samling ;-)

De lekte och busade och hade bara sååå jätte kul ihop ! Och igår kväll badade de tillsammans i badkaret, hur SÖTT som helst! 

Onsdag kväll..

168397-614

....åt vi jätte god middag hemma hos Lotta & Co. Räkor & vitt vin! Mums! En sån middag matchar sol & värme perfekt! :-)

TACK underbara Lotta för att vi fått bo och mysa hemma hos er!!!! Ni är så enormt gästvänliga och får oss alltid att känna oss som hemma :-) Och sötaste Vincent gör min Johanna så lycklig! :-) Vi kommer snart tillbaka!! :-) Puss & Kram! :-)


Hej då Skansen!

168397-613

På vägen hem shoppade vi ballonger till kidsen och jag blev helt överlycklig när jag hittade den här jätte stora Hello Kitty ballongen!!! :-)

Efter vår underbara Skansen dag gick jag en tur med sessan så att hon fick sova eftermiddag. Tänkte gå och se lite i butiker då men upptäckte ganska snabbt att det inte var så där jätte smidig att gå runt i trånga butikermed en jätte Hello Kitty i sällskap ;-)

Tjoho! Rosa djur!

168397-612

De rosa flamingosarna i bakgrunden matchade oss perfekt ;-)

Jag undrar om man kan ha en sån som husdjur hemma...?....Tänk dig det! en flamingo som springer runt på köket...! det vore bara så galet!  ;-)


Karusell premiär!

168397-611

Ibland inbillar jag mig tydligen att mitt hjärta är lite större än hon egentligen är.. som när vi skulle åka karusell på "mini tivolit" på Skansen tex...

Det ser ut som att hon skrattar på bilden men tyvärr så gråter hon för hon tyckte att det varj lite otäckt att snurra runt på en häst. Hon som körde karusellen frågade om hon skulle stoppa så att vi fick kliva av? men jag tog upp hjärtat och höll henne mot mig i stället och då kände hon sig genast tryggare  så vi åkte klart. :-)

Tror vi väntar med att besöka Gröna Lund till hon blivit lite större ;-)

Titta mamma! en säl!

168397-610

Det var så himla kul för sessan var verkligen "med" och pekade och skrattade när hon tittade på alla djuren. Jag riktigt såg hur hennes ögon lyste och det värmde mitt mamma hjärta! :-)

Vi myser!

168397-609

Jag och min älskade sessa myste verkligen hela dagen på Skansen. :-) Och det kändes på något sätt "stort" att var där med henne för första gången och visa henne alla djuren. Tänk! vad mycket hon har kvar att uppleva i livet!

På bilden är vi inne på "Lill Skansen" och Johanna bara älskade att titta på marsvinen som sprang runt. De var mycket sötare än getterna tyckte hon och jag höll med! ;-)

När vi står där och tittar på djuren säger plötsligt en mann till mig: "Hej! är det inte du som har Gizmo & Co?" Jag blir så klart alltid glad  :-)  när någon av mina trevliga kunder kommer fram och pratar men det som var lite jobbigt var att de inte visste att jag inte hade kvar min älskade butik så de trodde att jag var i Stockholm för att öppna en filial här. Och då svarade jag bara en dag så kanske.... man kan ju aldrig veta vad livet bjuder på för möjligheter..! ;-)

Mamas lunch.

168397-608

Här njuter jag och min underbara vän Lotta god lunch när kidsen sov sött. :-)

Efter regn kommer solsken.

168397-607

Precis när vi ankommit Skansen somnade hjärtat och det började ös regna...
Så för ett ögonblick såg det ut som att vi vuxna skulle få gå runt och se på alla djuren själva helt blöta och de små skulle vakna precis då vi närmade oss utgången...  Och jag som visualiserat att hjärtat skulle klappa de små kattungarna i solskenet...

Men ! det regnade bara i typ 5 minuter och sen kom solen och kidsen vaknade precis då vi ätit god lunch (passade på !) utanför "lill Skansen".  Sen fick vi världens mysigaste dag bland djuren! :-) men - kattungarna var tyvärr inte där :-(  men det var sälarna, björnarna, älgarna, hästarna och Johannas favoriter - marsvinen. ! :-)

Skansen - here we come!

168397-606

Det råder inga tvivel om att det här är en prins & en prinsessa som är ute på tur. Hur ljusblått & rosa som helst! ;-)

Förlåt att jag inte bloggat på ett par dagar. Jag får som vanligt skylla på att tiden bara försvinner och vi hänger inte med.. Vid kl. 17 idag landade vi - med allt vårt bagage (jag skojar inte  - vi har 6 kolli.. extermt praktiskt att hålla på och flytta runt med så mycket grejer, men allt går! ;-))  hemma hos min moster med familj ute på Kungsholmen.

Min dag har varit minst sagt tung efter gårdagens partaj men det skriver jag mer om längre fram, nu ska jag istället starta med ONSDAG då vi var på Skansen och super myste! :-)

Skärpning mamma!

168397-605

Här pekar min älskade Johanna på mig och säger :

"skärpning mamma! nu måste du blogga ikapp de förlorade blogg dagarna! mina trogna läsare blir besvikna annars så - iväg med dig nu till pc´n och BLOGGA!"

Och som den snälla mamma jag är så gör jag nu som min sessa önskar....! :-)

P.S egentligen pekar hon på den stora älgen vi såg på Skansen i förrgår ;-)

Torsdag.

Vi har precis vaknat och jag är såååå bakis idag efter att vi spontant gick ut igår...

Måste skynda på här, vi har en lunch dejt snart och är som sagt helt jätte nyvakna jag och sessan.. Skriver och lägger ut bilder från Skansen och utekvällen senare idag.

Godmorgon Stockholm!

168397-604

Ååå vad det är härligt att vakna i Stocholm! :-)

Natten har varit helt perfekt, hjärtat vaknade vid kl. 7 och nu mys leker och hon Vincent här brevid mig och jag ska ta och hoppa i duschen .

Den UNDERBARA spargrisen fick mitt hjärta som dopspresent igår av Lotta & Co. TACK TACK TACK!!! så jätte mycket! Den kommer att få en hedersplats på sessans rum! :-) :-)

Dagen idag bjuder på tur till Skansen!

Zzzz....

168397-603
Min sessa i kväll.

.....zzzz... ops... nu låter det som att mitt hjärta drömmer och är på gränsen till att vakna. Tror kanske att mitt knapprande på datorn börjar irritera henne i somnen... Så - nu ska jag göra det jag var på väg att göra för en bra stund sedan, nämligen lägga mig.!

Mitt hjärta fick för sig att vakna kl. 04.45 natten till idag, då stod hon pigg & glad upp i sin säng och tittade på mig som precis hade somnat, eller jag hade sovit 2 tim, men det kändes som precis... Jag tror att hon vaknade för att hon kände på sig att vi skulle resa idag och ville iväg ;-) Som TUR var så somnade hon snabbt om till kl. 08.

God natt tisdag, och välkommen onsdag! :-)

Dagens träning.

168397-602

Mitt hjärta tränar. :-)

Dagens tips!

168397-601

Här är min underbara vän Lotta och mitt hjärta.

Jag har med mig min "Mina vänner" bok hit så att Lotta kan skriva in sig i den. Du vet en sån där som man hade då man var typ 13 år och alla kompisar fick skriva i?!  Det finns ju en vuxen version av den att köpa och jag bara ÄLSKAR sånna böcker. :-)

När man har sina vänner i den boken så är det mycket lättare att hitta födelsedags presenter & julklappar som relaterar till saker de tycker om! för i boken har de fyllt i tex favorit film, vad de önskar att göra om 5 år i sitt liv, favorit godis, favorit musik etc etc etc. Och för mig som jobbat med CRM (customer relationship management) så är den här boken som att ha sin egen "kundklubb" i den meningen att jag lagrar information av mina vänner som jag kan ha glädje av för att vårda vänskapet.!

Så mitt dagens tips är:
Köp en "Mina Vänner" bok!!! :-) Den är kul att ha också blir alla så glada när man kommer med den och ber dem fylla i för de flesta har faktiskt inte sett en sån sen de var just typ 13 år...! :-)

Lek & framsteg!

168397-600

Här sitter jag på köksgolvet och de små sötisarna busar runt.

Johanna gjorde ett STORT framsteg på morgon hemma i Oslo före vi reste:

Hon ställde sig upp helt själv med stöd av soffbordet.! :-) Det har hon aldrig klarat själv förut någon annanstans än i sin säng. STOLT blev jag!!! :-)

Och tidigarei kväll gick hon och Vincent och höll varandra i handen. Jag gick bakom och höll i sessan MEN! det var första gången som hon faktiskt tog steg frammåt själv när jag höll henne. Så jag tror att det är helt SUPER för henne att vara nära Vincent som går för hon tittar på honom när han springer runt också ser hon ut som att hon tänker.. "jag kan också!!!, vänta bara!" :-)

Och det är ju så det är -
ALLT går om man vill. Vissa saker tar bara lite längre tid...!
Tänk på det!

SÖTT par!

168397-599

Vincent är bara sååå underbar med min sessa. När vi kom hem till dom i eftermiddag så presenterade han alla sin leksaker för henne och sen gör han något sååå underbart....!:

Han tar ut Johannas napp ur hennes munn, PUSSAR henne på munnen (!) och sätter sedan tillbaka nappen i munnen på henne igen! Det var så sött att jag fick tårar i mina mamma ögon!! :-)

På bilden sitter han och ger henne kex, de är bedårande ihop de små!

Framme!

168397-598
Här är vi på "Lisa på torget" i em. Mys!

Oj, så stressigt det - som vanligt- blev på morgon men jag är så van att det är så när vi ska ut och resa så jag ställer in mig på det redan dagen före så slipper det kännas lika jobbigt ;-)

Resan gick hur bra som helst och vid kl. 15 checkade vi in hos min underbara vän Lotta m. familj :-) Då var sessan suuuuper trött och det var Lottas söta prins också så vi skyndade genast ut och innan vi var framme på "Lisa på torget" så sov båda kidsen sött i sina vagnar och jag och Lotta fick njuta tjejsnack och gott vitt vin. Jag åt en toast-skagen också (super god!) och solen tittade fram en hel del så det var helt lovely! :-)

Sen iväg till Konsum och shoppa saker vi inte kan vara utan, dvs blöjor, wet wipes, baby pluss, välling, gröt, mat etc etc. och sen  hem.

Lotta, Christer & Vincent bjöd oss på fantastiskt god middag med mumsig blåbärspaj till dessert  som hon bakat av blåbär de plockat.

När prinsen & prinsessan somnat så satte jag och Lotta oss på köket och myspratade och drack gott. Sånna stunder är verkligen underbara!!! :-) Till slut höll vi båda 2 på att gäspa käkorna ut led så nu ska jag egentligen ligga i sängen...

...men jag smyg-bloggar på samma rum som sessan sover. Det är så kolsvart här inne att jag inte ser tangenterna så det är tur att jag har koll på alla bokstäver ;-)

Jag N J U T E R verkligen av att vara "hemma i Stockholm"!

Tisdag = Resdag!

168397-597
Här är vi på en resa tidigare i år...

Nu är det hög tid för mig att komma mig i säng här, kl. är nästan 02 och jag har nästan packat klart. Jag är såååå trött men känner att det är bra om jag får gjort så mycket som möjligt i natt för imorgon bitti blir det stress..

Vi har "resdag" imorgon - tisdag - men jag bloggar igen så fort jag får tillfälle! :-)

Jag lyssnade på en extremt intressant "sommarpratare" idag igen på P1, Mia Törnblom heter hon. Hon sa så mycket klokt och tänkvärt den tjejen så när JIG kom hem mitt i mitt lyssnande så bad jag honom att vara knäpptyst  så jag kunde höra i lugn och ro ;-) Hennes prat inspirerade mig och hon avslutade sitt "prat" med följande:

Idag är en bra dag att välja att vara en glad skit på hela dagen! :-)

Happy tisdag!! :-)

P.S P1´s sommarpratare går mitt på dagen kl. 13.05, men det är repris på kvällen kl. 22.15.!


Kväll hos oss.

168397-596
På Odeon i eftermiddag...

Mitt hjärta valde som vanligt att träna sig på att stå hur länge som helst innan hon klarade att somna vid kl. 21. Så nu sover hon sin skönhetssömn och JIG är ute på middag.

Sånna här hektiska dagar glömmer jag helt att äta, jag blir inte ens hungrig..  Men nu tror jag att jag måste ta nåt ur kylskåpet så att jag får energi till att packa :-)

Vi reser till mitt älskade Stockholm i morgon och jag LÄNGTAR! :-)
(Jag tar självklart med mig pc´n så att jag kan blogga därifrån)

TACK!!

168397-595

TACK så jätte mycket Josefine & Eivind & Elian för det här super super FINA armbandet som min prinsessa fick som försenad dop-present idag! :-)  Det är helt underbart!! :-)

Armbandet kommer från
http://www.namnsmycken.com

Oväntat besök.

168397-594
Tack Josefine för att jag fick stjäla den här bilden från din blogg! :-)

Efter vår hektiska dag så "landade" vi till slut vid kl. 17 på Odeon för girltalk med min vän Trine och plötsligt får vi oväntat besök av Josefine! :-) Jätte mysigt!! Att sånt händer 2007 då vi planerar allt minutiöst är fantastiskt!! :-) Min mobil hade dessutom tomt batteri så vi kunde inte ens smsas.. TACK Josefine för att du ändå valde att komma! :-)

Och med sig hade hon en jätte jätte FIN dopspresent till hjärtat som ni kan se på nästa inlägg! :-)

Dagens shopping äventyr..!

168397-592

Dagens mål: Att shoppa den här fina tunikan från H&M  i "Odd Molly-stil" som jag sett i senaste "Costume".
Det visade sig bli lättare sagt än gjort... Så - här följer nu "den vilda jakten på tunikan" ;-) :

Jag & Johanna startade med att gå till H&M som ligger högst upp i Bogstadveien för där var jag övertygad om att den skulle finnas. Vi bor ca 3 minuter från den butiken så det passade oss helt perfekt idag då vi hade en del att göra. :-)

Personalen där säger att det låter som att den kommer från "trendavdelningen" som är på den andra H&M butiken lite längre ner i gatan. Jag tycker det låter jätte konstigt men butiks personal ska man ju kunna lita på.

Personalen på den andra H&M butiken säger, då jag beskriver tunikan, att det låter som att den kommer från vår "trendavdelning" och den har vi på vår andra H&M butik lite högre upp i gatan. Nej säger jag, det har ni inte för de sa att jag skulle gå hit?! Då säger hon att närmaste "trend avdelning" blir den på H&M på Karl Johan.

Eftersom Johanna sov så sött i vagnen så passade det med en lite längre tur så vi gick iväg.....

Personalen på H&M på Karl Johan säger: Vi har ingen "trendavdelning" här. Närmaste blir i Bogstadveien (!!!) (think NOT!)  eller den H&M butik som är vid sidan av Oslo City.

Nu hade mitt hjärta vaknat sedan en stund tillbaka men jag gav mig inte! Så - vi gick vidare...

Personalen på H&M butiken vid sidan av Oslo City säger: Vem har sagt att vi har en "trendavdelning" här? Vi har ingen här! Den närmaste är på Karl Johan (!!!) (think NOT!) eller på den H&M butik som är inne på Oslo City.

Och belive it or not - de HAR en "trendavdelning" på H&M på Oslo City och jag fick shoppat min tunika! Jippie!!! ;-)

Jag tror att butikscheferna på H&M butikerna har ett litet informations jobb att göra till sin personal.....! Men nu vet jag i alla fall att H&M har något som heter "trendavdelning", det var en nyhet för mig! Så - man lär sig något nytt varje dag! ;-) Det är det som gör livet så härligt!

P.S Nej, den fanns tyvärr inte i rosa ;-)

Hektisk dag!

168397-591

Som ni kan se så har vi haft det lite körigt idag... Så många telefoner, så lite tid... :-)

Men nu ska här bloggas!!!

P.S Johanna har t.o.m. mitt Visa kort redo i handen inför dagens ärenden ;-) Också pratar hon med JIG i telefon!

What a day...

168397-590
Jag & min vän Trine på Odeon i kväll..

Nu har hjärtat precis badat och fått mat så nu ska jag försöka packan medan jag lägger henne.. Skriver om dagen senare!  Tiden går så galet fort här! ;-)

Hemma på "depå" stopp.

168397-589
Hjärtat i vagnen nu på vägen hem..

Efter en låååång tur ute - som jag ska berätta allt om senare - är vi nu hemma på "depå stopp", dvs mat & blöjbyte för prinsessan. Sen iväg ut igen...! Det är alltid mycket som ska fixas före resa. :-)

Nu..

168397-587

...kryper en glad nyäten prinsessa runt här på golvet och vi ska ta tag i dagen! :-)

Har äntligen bestämt oss för resa! så - imorgon flyger vi till Stockholm och det ska bli SÅ kul! :-) Ska besöka vänner också hoppas jag på lite regnfria dagar så att vi kan mysa ute. Men det finns ju gott om Gallerier i Stockholm så även om det regnar så blir det super! :-)

Ny vecka!

168397-586
Här ger jag båda mina babys mat samtidigt ;-)

Det blev en ovanlig natt i natt...  Mitt hjärta vaknade vid kl. 02.30 och ville ha mat. Men det väntade jag mig för hon åt nästan ingenting före hon somnade, ville bara stå ;-) Men det ovanliga var att hon inte kunde somna om efter att hon ätit, för då ville hon träna lite till... Så jag tog över henne i stora sängen men hon rullade bara runt och försökte ställa sig med stöd av mig, till slut la jag tillbaka henne i sängen och vi somnade gott om båda två till runt 7.

Nu sover hon igen och jag är GLAD att vårt sovrum är mot bakgården för idag borrar och borrar och borrar de i fasaden på framsidan av huset så det bara DÅNAR. Så - vi reser absolut till Stockholm.!

Bilden jag lagt ut är från september förra året, och det känns verkligen som en EVIGHET sedan jag ammade.Jag slutade för ca 4-5 månader sedan tror jag att det är? Hjälp, jag tappar helt tiden..   Det var otroligt mysigt med närheten till hjärtat då hon åt men oj! så härligt det är att inte amma och kunna ha på sig vad man vill utan att behöva tänka praktiskt! :-)

Ni är flera som önskat att jag ska berätta mer om mitt liv och mig själv. Lovar att göra det vid tillfälle!

Oj, nu vaknade sessan. Dumma byggnadsarbetar som väcker henne med detta hemska oljud.. jag hör nästan inte vad jag tänker! så mycket låter det.!

Önskar dig en flott dag!! :-)

AnnaStinas vertinne skole.

När jag skriver mina "tips" här på bloggen så kommer jag varje gång att tänka på när jag gav tips på radion. När "Kanal 24" startade så hade jag varje fredag "AnnaStinas värdinne skola". Oftast tog jag en taxi ner till studion direkt från min butik och gav mitt "veckans tips" live, men ibland hände de också att de kom till mig i butiken och spelade in dagen före. Kul var det i alla fall! :-)

Nu ska jag se på TV så att jag får kontroll på vädret. Jag håller tummarna för att de visar +25 grader och en jätte sol över hela Norge & Sverige hela veckan! :-) (och när jag ändå är igång hoppas jag dessutom att jultomten landar på taket i natt och att det är fullt av paket i öppna spisen då jag vaknar i morgon bitti! ;-))

Förvarings tips!

168397-585

I min prinsessas rum är det en "hylla" högt uppe under taket som vi använder till att förvara dessa boxar från IKEA på.

Mitt tips är följande:
För att göra förvaringsboxarna lite finare så har jag köpt jätte söta "tags" i rosa med vita prickar på som jag textat innehållet i boxen på. Till dessa har jag köpt matchande silkes band i rosa och knytt små rosetter. Jag valde färger som matchar tapeten / interiören på Johannas rum.

Dessa "tags" finns i fler färger, bl.a. ljusgrönt & ljusblått och jag har köpt dem + silkes bandet på "Panduro Hobby". Och ett annat smart ställe att förvara boxar på är ju - som ni vet - ovanpå garderober.

P.S de kan även användas som till&från lappar på paket! 

Nu sover ÄNTLIGEN mitt hjärta efter att ha tränat att ställa sig en god stund så nu ska jag sätta mig och softa med mina blader också ska jag försöka bestämma mig för om vi ska resa till Stockholm i veckan? måste bara få kontroll på vädret för jag hörde nåt om att det ska regna tok mycket? Får hoppas jag hört fel...

Handy girl!

168397-584

När jag sa till JIG att jag önskade mig en "verktygslåda" till  julklapp i julas så trodde han absolut att jag skämtade! Men det gjorde jag så klart inte. Efter att ha haft en egen butik i nästan 5 år som jag spikat, monterat,  skruvat etc etc i så var jag sååå trött på att alltid få söka hammaren eller skruvmejlseln eller de små spikarna...

Så - när jag såg denna underbara ROSA dröm av en "verktygsväska" med ALLT man behöver i av både verktyg, skruvar, spikar etc etc så var den min högsta önskan! :-) Och som jag använt den! Det är helt klart jag som är "the handy one" i vår familj ;-)

P.S den kom till anvädning idag då jag skruvade ihop klädstativet från IKEA.

Ut på tur.

168397-583

Vi var nyss ute en tur för jag skulle shoppa Aftonbladet. Men det regnade ( vi har ju ingen koll på vädret här bakom plasten.. ) och Aftonbladet hade tyvärr inte kommit idag och hjärtat ville att jag skulle bära henne hela tiden så vi gick snabbt hem igen :-) Skönt i alla fall med lite friskluft!

Nu ska här badas, sessan är sååå trött..

Oj, så gott!

168397-582

JIG shoppade dagens frukost på "United Bakeries" och kom då bl.a. hem med dessa helt underbart jätte GODA små "jordgubbs tårtor" i portions storlek :-) Helt galet goda var dom! :-)

Sen är jag riktigt imponerad över förpackningen de var i. Underbar! :-) De förstått poängen med att kunden ska få med sig "en del av United Bakeries" då han/hon kommer hem...!

Nu..

.. är JIG ute och går tur med sessan så nu ska jag kavla upp ärmarna och montera ihop ett klädstativ från en annan butik som imponerar: IKEA. Vet att det är lätt att bli sittande här och blogga heeela tiden då de är ute men eftersom det är en LYX för mig att få "egen tid" så måste jag fånga ögonblicket att få gjort en del.  ;-)

Zara shopping.

168397-581

Inte så ofta jag ser rosa jackor nuförtiden så när jag hittade den här på Zara så var det bara att shoppa loss! :-)

Jag måste säga att de som gjort "arbetsmanualen" för Zara har haft full koll för de hänger om alla kläder i den butiken hur ofta som helst, flera gånger i veckan byter jackan eller kjolen plats, från ena sidan av butiken till den andra.. . Det innebär att vi som kunder tycker att det ser ut som att de fått in nya kläder heeela tiden! :-) Det är SÅ få stora kedjebutiker som tänker så - därför är jag just nu lite imponerad av Zara.!

I min butik Gizmo & Co hängde vi självklart också om kläderna OFTA och skyltade om OFTA. Det är det som gör en butik "levande" och spännande för kunderna... för som jag skrev - det ger ett intryck av att det ständigt kommit in något nytt! :-)


Nyvaken prinsessa.

168397-580

NU vaknade min prinsessa efter att ha sovit sin förmiddags "nap". Så här sitter hon helt nyvaken och bläddrar i sin favorit bok "ELLA leker inne" :-)

Jag läste en intervju med ägaren till "Norwegian" igår och han är en sååå inspirerande man tycker jag! Han heter Björn Kjos och han skrattar sig igenom ALLA intervjuer jag sett honom vara med i på TV. Han är helt speciell men otroligt busniss-smart.! Norweigan går extremt bra just nu. Här är ett par kloka saker han sa:

*När du möter ett hinder:  "Hopp over" eller "gå runt!".
*Walk the talk! (dvs, lev som du lär)

Nu - "frukost shopping"!

Mina saker.

168397-579

Det här är de viktigaste sakerna jag bär med mig varje dag i min handväska :-) (+ plånboken förståss..)

*Mina nycklar måste vara på ett sånt här långt nyckel-halsband för annars skulle jag ALDRIG hitta dem i väskan + att det är såå praktiskt att ha dem på det när man springer ut och in med saker och inte har någon väska i närheten.

*Min lilla adressbok med frimärken + prioritaire lappar är bland det värdefullast jag har, den är alltid med mig för jag skriver alltid kort om jag får en stund över någonstans. Tex i kön på Posten, när jag sitter och fikar ensam och hjärtat sover etc.

*Några kort & vykort och en bra text penna har jag ALLTID i väskan så att jag kan skriva kort närsomhelst & varsomhelst :-) ALLA blir glada av att få post så det är en glädje att skicka kort! :-)

*En anteckningsbok så att jag kan skriva ner tankar, kom i håg listor, någon kul text jag ser någonstans osv.

*En liten spegel är alltid bra att ha.

*Mitt läppstift. Jag är totalt beroende. Kan inte vara utan!

*Min mobil - också beroende. ;-)

*Små näsdukar / servetter måste jag alltid ha med mig nu då jag har en liten sessa.

Hela familjen sover här så jag har suttit och surfat / mejlat lite också har jag njutit av att få vara på badet i lugn & ro. Nu tror jag att jag ska sticka iväg ut och shoppa frukost. Vi brukar lyxa med det på söndagarna och det är så mysigt. Blir nog en nybakad vanilj bulle också... mums! :-) Är det söndag så är det söndag och då ska man ju njuta.! ;-)

P.S Anteckningboken + prinsessekortet är från "Johanna Form & Design", jag sålde dem i min butik och jag tycker att hon gör de SÖTASTE & finaste små figurerna. Jag blir GLAD :-) av dom! :-) Du hittar hennes saker på NK i Stockhom också tror jag hon har en egen sommar butik i Båstad (?) på somrarna. Hennes hemsida:
http://www.johannaformochdesign.se


Godmorgon söndag!

168397-578
Min prinsessas klädskåp är ett ständigt "kaos" men en dag ska allt hänga & ligga vikt fint ;-) Det här skåpet kommer från "All in wood" och är egentigen ett vitrinskåp men jag har tagit bort en hylla i och istället skruvat upp en "klädstång" som jag fäst undre en av hyllorna. Så kan man göra med IKEAS lite djupare bokskåp också. Jag ska ta en bild då allt hänger fint en dag så att ni får se bättre bild av det!

Det är mitt "dagens interiörtips" ! :-)

Igår kväll somnade jag, som vanligt, i soffan... men jag kom mig i säng "redan" kl. 01 så det var ju riktigt bra! :-) Jag låg och tittade på "Sex and the city" på dvd, den serien tröttnar jag ALDRIG på. Har nästan slitit ut de dvd´s jag har så en dag ska jag köpa den snygga "sko kartongen" med alla episoderna. (den fanns inte då jag köpte mina, jag förhandsbeställde så FORT de gick att få tag i )

Hjärtat vaknade som vanligt vid kl. 8 så nu är hon och jag uppe. Har på TV4 Godmorgon och hjärtat kryper runt men låter jätte trött så nu ska jag ge henne mat och lägga henne igen.

Njut söndagen!!

TACK så jätte mycket!

168397-577

TACK så jätte mycket för alla gratulationer jag fått på min namnsdag! & 11 månaders dag! Jag blev jätte glad! :-) Mamma & pappa firade mig på Odeon idag, jag tyckte att det var hur mysigt som helst.

Kramar!
Johanna :-)

Johanna softar.

168397-576

Mitt hjärta softade verkligen på Odeon idag. Hon bläddrade i mina blader, vinkade till alla som satt runt omkring, flörtade med andra babys och åt några goda pommes :-)

Odeon lunch.

168397-575

Den här dagen försvann... Nu har mitt hjärta precis somnat, klockan är 20.45 och hon har i över 1,5 timme ställt sig upp i sängen, fallit, ställt sig upp osv osv men - till slut kom hon väl på att hon kan fortsätta sin träning i morgon så då klarade hon att somna sött. :-)

Vi hamnade på Odeon idag hela familjen. Åt god lunch, tog en dagens och njöt solen i de sköna sofforna. Lovely! :-)

Sen blev det rakt hem till middags fix för vi skulle ha Johannas farmor besök. Jag lagade räkpasta (den berömda ;-)) och det var riktigt gott :-)



GRATTIS min prinsessa!!

168397-574
Här är min prinsessa 2 dagar gammal...

Idag har min älskade Johanna NAMNSDAG i Sverige + att hon blir 11 månader! :-)  Det känns helt galet att tiden gått så fort men samtidigt så känns det såååå länge sen som hon låg så där liten på sjukhuset och sov...

Just nu sover hon också och jag hoppas att hon inte ska vakna av att oljud för utanför våra fönster "regnar det stenar" idag, tror de håller på med taket idag.... Känns som lite dålig planering att de drar igång med precis DET jobbet en lördag morgon strax före kl. 09.

Jag skulle gärna sova lite mer jag också men jag väljer att passa på att få min "lyxiga morgonstund" som inkluderar en dusch i lugn och ro och förhoppningsvis även dagens tidningar & frukost. :-) Jag är ju som ni vet galen i blader (magasiner) och min JIG han kompletterar det med att vara galen i tidningar så varje morgon har vi Aftenposten, Finans Avisen & Dagens Næringsliv och sen köper han alltid Dagbladet & VG. Så - vi missar inte många nyheter i vårt hem vi inte! ;-) Själv håller jag mig oftast till Dagens Næringsliv, tycker den är mest intressant också är den ju rosa... :-) (i Sverige heter den "Dagens Industri").

Önskar er alla en UNDERBAR lördag!
Njut ledigheten och unna dig något du vill ha idag ! ;-)

Hopplöst..!

Hur är det möjligt? I kväll somnade jag (och JIG) i soffan I G E N! så  nu är klockan efter 02  I G E N  och mina linser är helt klibbiga och jag önskar sååå att jag valt att lägga mig i sköna sängen så fort jag började känna "att nu somnar jag" men nej då, precis DÅ är soffan så extremt skön att det finns inte ens i tanken. Istället fixade jag bara till kuddarna i ryggen ÄNNU skönare...

Totalt hopplöst...  nu ska jag gå raka vägen till sängen! ...zzzz.... Hoppas på en skön sovmorgon imorgon så om ni inte hör något ifrån mig på en stund så vet ni varför. ;-)

P.S jag kom precis att tänka på att just nu är det väl full fart i bokhandlarna för nya "Harry Potter" boken tror jag skulle släppas vid kl. 24 eller 01? Det var i alla fall lååång kö utanför "ARK" tidigare i kväll. Jag har inte helt förstått det där... att man kan köa ett dygn för att få köpa bok "först"? Fast å andra sidan - när "Sex and the city" kommer på bio så kanske jag tar med mig sovsäcken och slår läger utanför närmaste bion... man vet ju aldrig.. ;-) (think NOT.)


Leenden...!


168397-573
Min dumma kamera är inne i en "röda ögon" fas.

Nu ska jag och JIG sätta oss och se en dvd - igen! Verkar som vi är inne i en "viskaseallafilmervimissatdåvifåttbarn" fas ;-) förhoppningsvis går den snart över för jag har sååå många bra blader jag inte fått tid att läsa... Nya Family Living, Vogue, Elle, Costume... de ligger bara där och väntar på mig... *suck*.. ;-)

Avslutar den här härliga fredagen med kloka ord...

"Det finaste av alla leenden är ett litet barns.
I det finns ingen falskhet eller beräkning.
Det är ren glädje."

Tack för idag! :-)

Fredags öl!

168397-572
Här är vi på en bar i området i kväll...

Min och sessans eftermiddag bjöd på en tur ner till Aker Brygge, jag åt super lyxig lunch.. färska räkor som precis kommit in till hamn som jag dippade i nylagad aioli, till det nybakat bröd och en jätte god Chablis... mmmm... Eller vänta nu? förlåt - jag åt ju en varmkorv med bröd och en glass och drack en "Kuli" (barnsaft i tetra med sugrör, I love it!)  ;-)

Sen hem så sessan fick mat och sen iväg ut IGEN. Vi mötte upp min glada vän Ralph och tog en "fredagspils" med honom. Det var hur trevligt som helst! :-) Vi blev sittande så länge att JIG hann komma och joina oss och vi glömde helt bort middag !? så - nu sitter jag här och äter "Grandiosa" (Norges mest sålda frusna pizza!) medan jag skriver. Så - dagen idag bjöd inte direkt på några delikatesser ;-)

Jag brukar tänka på det där TV programmet "Du blir vad du äter".... men lika fort som jag tänker på det så börjar jag tänka på en fin topp jag sett som jag önskar att shoppa eller på när jag ska öppna den där champagnen som legat i kylskåpet i flera dagar? Livet ska ju trots allt NJUTAS! :-)

Ballonger makes us happy!

168397-571
Här är vi alla 3 girls på morgonen :-)

Att ta med sig en ballong istället för en blomma är sååå mycket festligare tycker jag! :-) Och den här prinsesse ballongen är min absoluta favorit alla kategorier!  (den är rosa på andra sidan)

Jag önskar verkligen att det fanns en ballongbutik i Sverige men så vitt jag vet så gör det inte det?! Här i Oslo har vi ju som sagt Balloon Company som är en hel butik fylld av ballonger från golv till tak och jag blir LYCKLIG av att gå in där! :-) (men personalen är helt förfärlig men det förtränger jag just nu...)

Köpte föresten en jätte söt "Fifi" ballong till mitt hjärta också då vi var i butiken. Hon blev så himla glad! :-)

Dagens tips!

168397-570

Här är gaverna vi hade med oss idag.

Ett tips!:
Köp sidenband på någon textil butik (Åhlens har också) och knyt rosett med det runt paketet så får paketet en mycket "lyxigare feeling". 

Jag har använt sidenband på det stora paketet och "vanligt" present band på det andra och det syns tydligt vilket paket som ser finare ut tycker jag :-)

Födelsedagsbarnet!

168397-569

Här är dagens födelsedagsbarn. Min underbara, kära & nära vän Kjersti :-)

Jag är sååå GLAD över att vi fick komma och överaska på morgon och att vi fick äran att vara med på den mysa födelsedags frukosten. :-)

Kjersti är en sån där god vän som inte växer på träd... Det är en LYX att ha henne som en del av livet! :-)

P.S Hello Kitty presentpappret blev succé! ;-)

Kvällspigg prinsessa!

168397-568
Här är min sessa på morgonens mysiga födelsedags frukost hos Kjerst. (lägg märke till mobilen, den hänger med ;-))

Jag måste ha världens mest kvällspigga prinsessa ;-) Hon var sååå trött vid kl. 20 men så fort hon kommer i sängen så kommer hon ihåg att hon kan ställa sig upp också är hon igång igen.. ;-) I kväll slog hon nästan alla rekord. Hon tok skrattade och ställde sig och ramlade och ställde sig och ja, så där höll hon på fram till hon somnade bra precis prick kl. 22.00.

Men det gör absolut ingenting! :-) Hellre en kvällpigg sessa än en morgonpigg om jag får välja för jag är verkligen en kvällsmänniska. Tror inte jag har lagt mig före kl. 02 en enda gång den här veckan? men det är egentligen för sent.. vid 24 hade varit perfekt för skönhetssömnen...!  Men å andra sidan så sover vi ju till vid 10 på dagarna så det jämnar nog ut sig ganska bra ;-)

Dagen idag har varit jätte mysig! Bilder följer...!


Fick föresten ett mejl idag av en festfixare in town och han avslutade sitt mejl så här:


- Have a coktail before u go to bed !

Jag instämmer! Det är ju trots allt fredag! ;-)


P1 nu.

Vi måste tyvärr gå ut nu för sessan är som sagt hur trött som helst. Men - du som sitter inne och har på radion - slå på "sommarprat" på P1!

Idag pratar en kvinnlig entrepenör som äger stort företag, sitter i styrelse etc och hon låter jätte inspirerande! Jag älskar att höra framgånsrika kvinnors "historier". Om du också gör det - lyssna! :-)

Själv får jag höra reprisen.... Nu ut i solen!


Härligt med fredag!

168397-567
Här har vi precis kommit hem igen..

Idag blev det en ovanligt "flygande start" på vår dag för jag & sessan var bjudna på "suprice frukost" hos min underbara vän Kjersti som fyllde år idag. Det var hennes mann som bjöd in oss så Kjersti blev  precis så där härligt överaskad som planen var :-)

Nu är min sessa jätte trött och vill sova så jag ska kasta i mig lunchen jag sitter och äter och sen iväg ut. Får helt enkelt blogga mer senare...!

Torsdag.

168397-566
Här ligger min sessa och äter "pommes"..

De nya möblerna på Odeon är verkligen hur barnvänliga som helst för sofforna är super djupa så sessan kan ligga och leka och rulla runt för fullt. Det var helt säkert precis det som ägarna (killar) tänkte på när de valde ut dem! ... not!  ;-)


Nu har vi sett den norska filmen "Mars & Venus" här, en helt okej film men tyvärr var det lite för många "tabbar" så den blev lite "B" för mig.. Efter att ha jobbat i filmbranschen i ca 11 år så blir man lite "yrkes skadad" så jag tänker på när filmen är  "fel klippt". Ett exempel: kidsen i filmen har på sig flytvästar på en båt en dag, fler dagar senare kommer de till båten i flytvästar, då säger pappan " Har ni fått flytvästar?? " Ehh.... ;-)

Nu ska jag göra iordning presenterna till min vän som fyller år i morgon och sen krypa i säng för jag är sååå trött...zzz... ... GOD NATT! :-)

P.S notera att sessan håller ett stadigt grepp om din nya telefon heeela tiden :-)


Trevlig eftermiddag.

168397-565
Mitt hjärta och min söta veninna Trine på Odeon i em.

Vi mötte upp Trine på Odeon i eftermiddag för en stunds "girl talk" i solen. Jätte trevligt! :-)

Ny mobiltelefon!

168397-564

Eftersom mitt hjärta lekt sönder min telefon så har jag idag shoppat en ny :-) jag valde att gå för en exakt likadan som jag har haft för den har varit helt SUPER. Det är en rosa ( så klart! ;-)) Nokia 7373, "L´Amour Collection". Den klarar hur många sms som helst också har den radio vilket är perfekt när jag går power walk med vagnen. Man går så mycket fortare till bra musik! :-) Också är det skönt att slippa ta med både i-pod & tfn på turen.

Man kan faktiskt nästan säga att min tfn är som ett kinderägg! 3 önskningar i en!  Tfn + i-pod + kamera! :-)

Nu ropar min JIG på mig, han har laddad dvd´n med en film.

Till sist bara - på bilden håller mitt hjärta i en mobiltelefon från Sony Eriksson som hon FICK GRATIS i butiken! Jag trodde först att han som jobbade där skojade, men nej- hon fick den ! Det var en "leksakstelefon" men i samma material etc som en vanlig så gissa om hon har ÄLSKAT den! Hon fick den vid kl. 15 och vid kl. 21 hade hon den fortfarande i handen. ;-) Hon har krypit med den, ätit med den, badat med den och lagt sig med den... !

Nu - film!

Dagens shopping tips!

168397-563
Frågade snällt chefen på ARK om jag fick ta den här bilden och det fick jag :-)

Ååååå vad jag önskade att mitt hjärta skulle börja skolan idag då jag var in på "ARK" (bokhandel) idag och fick syn på dessa UNDERBARA Hello Kitty saker! :-)

Papper att slå in skolböckerna med, pennfodral, etiketter, sudd och pennor...  Jag blev helt KÄR i allt!!!! ;-) Men insåg att jag fick begränsa mig till att shoppa pappret för det fungerar ju precis lika bra som presentpapper! :-) Och okej då, jag köpte etiketterna också... tänkte att jag kan sätta dem på de boxar som jag fryser in mat  jag lagat eller sånt jag bakat i... well.. nu fantiserar jag lite ;-)  Det blir nog utanpå  kuvert på post jag skickar de hamnar! ;-)

Om du har en dotter som ska börja skolan så är detta mitt bästa shopping tips! Gud så fin bänk hon skulle få! :-)  Jag funderar på att köpa och lägga undan till min sessa blir i skolålder... ;-)



14 & 141 är dagens siffror!

168397-562
Här är vi då vi var på väg ut tidigare idag.

Nu är jag hemma igen och TACK för kommentarer på mitt förra inlägg. Som jag TYDLIGT skrev så är jag på plats nr 14 under kategorin personligt men av ALLA bloggar, dvs ALLA 8.430 stycken så är jag på plats 141. Och även det är jag VÄLDIGT nöjd med! :-) :-)

Vi har varit på en liten shopping runda för en kär vän till mig fyller år i morgon, nu är vi hemma för att sessan ska få krypa & leka lite och sen ska vi iväg ut igen.

Jag känner mig så GLAD idag! :-) solen skiner och oj, nu har mitt hjärta tok bajsat känner jag.. .den där glassen vi mumsade i oss på stan satte nog fart på hennes lilla söta kropp ;-) Got to go...!

WOW! jag är nr.14!

14
Lika
gizmolinas
Läs mer om bloggen | Kommentarer: 0
Jag skriver om mitt liv! Min baby, shopping, resor, och sånt som gör en lycklig.
0 1,313

Jag är chockad & GLAD & överaskad!! Allt på en gång i en salig mix....! :-) :-) :-)

Varför?

Jo -  för att jag sökte efter min blogg på http:www.bloggtoppen.se (har ÄNTLIGEN blivit registrerad!) under kategorin "Personligt". Jag började söka på sista sidan, bland de bloggar som är på plats nr. 2030....

Men vad händer?

Jo- jag upptäcker att jag är på PLATS NR.14! På 1:a sidan! Ja, alltså inte över ALLA bloggar, men i kategorin "Personligt"  (det är den placeringen jag kopierat in högst upp)

Jag är fortfarande i chock... glädje chock!

WOW! inte visste jag att jag hade så många härliga läsare?! Ni anar inte hur LYCKLIG ni gör mig nu!! :-)
KRAM på er allihopa!!!  :-)

P.S men nr. 14 tänker jag inte vara så länge.. nu siktar vi uppåt! ;-)

Min Gucci!

168397-561
Här är min älskade perser katt Gucci. :-)  Han är 3 år och 4 månader. Det bästa han vet är att ligga så här uppe på vår öppnaspis och titta ner på oss ;-)

 Nu är det ny dag & nya möjligheter!
Galet att det redan är TORSDAG! Som jag skriver så ofta - tiden flyger! Vi får inte glömma bort att "stanna upp" ibland och bara njuta och tänka hur glada & lyckliga vi ska vara som får leva! :-)

Hjärtat vaknade som vanligt vid 8 och nu är vi uppe. Kände att jag har en del att göra idag så därför fick det bli så men hjärtat är klar för att somna om strax märker jag, hon kryper runt här hur trött som helst...

Det ser ut att vara ganska okej väder idag så jag tror dagen bjuder på en power walk ner till Aker Brygge eller parken.. vi får väl se.. :-)

Framsteg!!

168397-560

I kväll då min prinsessa skulle sova hände det!....

... hon klarade att dra sig upp i sängen till STÅENDE helt själv utan hjälp från mig! :-) :-) :-)

Mitt mamma hjärta blev helt varmt...!! och hon blev såååå HAPPY över detta framsteg att hon under inga som helst omständigheter ville sova. Nej - i stället ville hon göra om det om och om och om och om igen... typ 100 gånger.! Och de gånger hon inte fick till det blev hon skit irriterad ! men så fick hon plötsligt till det igen och då blev hon sååå GLAD igen. Och då där höll hon på, från kl. 20 till kl. 21.30.

Att jag fick super ont i ryggen av denna övning och tyckte att det var lite små jobbigt att vara inne på sovrummet i 1,5 timme skriver jag inte här för det har jag redan glömt bort i lyckoruset över hennes framsteg! ;-)

You go min prinsessa!!!

Dagens post & present!

168397-559
Vilken present dag det här blev för min älskade prinsessa! :-) Jag ÄLSKAR sånna här fina små saker, de förgyller vardagen! :-)

Först fick hon det jätte fina fatet/skålen med prinsesse detaljer av Kjersti. Sen när vi kom hem så fick hon den jätte söta haklappen med prinsessor, prinsar, katter etc på av Petter OCH! så kom den underbara prinsesse kronan + kortet från Veronica och hennes 2 prinsessor Meja & Kajsa.

Det var ju ett lustigt sammanträffade att hon fick allt samma dag. Det är ju faktiskt en hel månad till hon fyller år! :-)

Och som jag LÄNGTAR till 1-års dagen! Då ska jag "frossa" i ROSA!!! Ballonger, tårta, paket, godis, muffins, serpentiner, prinsessekronor i papp och ja- ALLT man kan tänka sig som gör 1-års dagen xtra prinsessig! :-)


TACK SÅ JÄTTE MYCKET för de fina presenterna - igen - mina vänner!! :-)


What a day!!

168397-558

När vi kom hem hade sessan fått hur mycket post som helst!!! :-)
För första gången! 
 
Hon fick ett brev om att 1-års kontrollen har bytt dag & tid, ett paket från Petter och ett från Veronica. Total LYCKA!! Jag är sååå GLAD att jag har er underbar vänner som lyser upp våra dagar och tänker på oss! :-) TACK SÅ JÄTTE MYCKET!!!  Man kunde nästan tro att mitt hjärta fyller år idag men det är bara en helt vanlig onsdag.....! What a day! :-)

Att få post är bland det roligaste som finns! :-)

Tack!!

168397-557

TACK TACK TACK sötaste Kjersti för den FINA presenten jag fick idag! Jag blev jätte glad! :-)
Jag kommer att äta massa god mat som mamma fixar till mig på den fina prinsess skålen.
Kram! Johanna :-)

Glad!!

168397-556

Idag har vi haft super super mysig "dejt" med min fantastiska vän Kjersti på "United Bakeries". Två timmars "girl talk" och Johanna skrattade, pratade & vinkade till allt & alla heeela tiden :-) Hon var ovanligt GLAD idag och det gör mig lycklig! :-)

Nu ser hon på "Bolibompa", hennes favorit "Fifi", och jag ska ta och fixa svenska goda köttbullar & spaghetti för JIG är på väg hem från jobb.

Coolare än coolt!!

168397-555

Tänk att de ska göra en FILM av "Sex and the city"! Det är hur coolt som helst!!!!!!! :-)
Jag kan nästa inte vänta till den har premiär! Man undrar ju sååå hur det egentligen gick med henne och Mr.Big? Och vad hände med hennes Aidan? (som var såååå snygg då han klippte sig kort!)

Jag LÄNGTAR till premiären!!!! :-)

Nu sover sessan förmiddag så jag ska passa på att fixa håret. Idag ska vi träffa min fantastiska vän Kjersti och i kväll kommer Johannas farmor på besök.

Godmorgon! & Grattis Jessica!

168397-554
Här försöker hjärtat komma sig UPP med hjälp av mitt ben :-)

Vi är totalt jätte nyvakna. Som vi kan sova! :-) Men eftersom hjärtat nästan inte åt något innan hon somnade igår (ville absolut inte ha..) så vaknade hon vid 4 i natt och ville ha "påfyllning" och sen sov vi till 9. Jag är så oerhört glad & tacksam över alla dessa sov timmar ! :-) Behöver det när jag lägger mig vid 01.30...

..helt hopplöst! Men igår tok fastnade jag i filmen "Nikita" på TV. Den är ju bara sååååå BRA!!! :-) Minns så väl då den gick på bio när jag jobbade på Filmstaden. Jag hade film affischen på mitt kontor och den var ständigt med på min "topp 5" över de filmer jag gillade bäst. Om du inte har sett den så tycker jag absolut att du ska gå och hyra den!! Jag gillar den så mycket för att det är en tjej som går igenom en process och kommer ut på andra sidan som den coolaste bruden, en hemlig agent. 

Nu leker hjärtat med sin "Hello Kitty låda" och själv ska jag slänga in ett par baguetter i ugnen för nu är det hög tid för frukost :-)

Men till sist...


... GRATTIS!!!!  Jessica i Halmstad! :-) Jag postar den super söta Hello Kitty tröjan till din dotter idag! :-)


Kvällen..

168397-552
Mitt hjärta busade och ville ta kameran då Trine fotade henne tidigare idag på Bölgen & Moi så hennes finger kom lite i vägen ;-)

Tyvärr missade jag nästan hela Allsången för hjärtat fick för sig att hon skulle sova precis då det började så då fick hon "mys bada" lite först och sen nattade jag. Jag älskar den stunden på kvällen då hon ska sova. Tycker det är så himla mysigt att vara inne på sovrummet och "känna lugnet" i mörkret & tystnaden och bara höra lilla hjärtat som dricker sin välling och sen somnar in :-)

Men jag fick höra lite Markoolio också i kväll och det var inte helt fel. Det är DRAG i den killen! :-) Jag är så imponerad över att han gjort ett så bra jobb och blivit så "stor". För mig var han ett skämt i början med sin "kiss&bajs humor" men idag är han ju en av de bästa "barn figurerna" också gör han lättsam musik som svänger. Hans sommar reggae låt blir man ju glad av! :-)  You go Mr. Markoolio!

Nu vill JIG ha internet. Vi har trådlöst internet hemma men har sedan några månader tillbaka strulat till det lite så vi kan bara vara på internet en i taget. Egentligen behöver vi ju bara köpa en liten "mojäng" till den dra pc´n så fungerar allt men vi är lite tröga på sånt i det här hemmet... ;-)

Så - jag får avsluta dagens bloggande nu. God natt !

Trevlig eftermiddag!

168397-551

Vi kom nyss hem från en jätte trevlig sen lunch med min veninna Trine på "Bølgen & Moi" . Massa girl talk och god mat. TACK Trine för en mysig stund!!

Sessan åt hur mycket som helst av min "pasta med kyckling" så hon orkade nästan ingen gröt nyss. Nu leker hon med JIG och jag ska fixa till här inför veckans stora happening... "Allsång på Skansen"! Champagnen ska in i kylskåpet, ljusen ska tändas och sessan ska få på sig "natt bodyn" (hon tycker tyvärr inte om pyjamas, gillar inte att ha något på benen då hon sover) innan det är dags kl. 20.00.! ;-)  Mitt hjärta ÄLSKAR att jag sjunger & vi dansar till musiken i programmet.

Fast när jag tänker efter så sparar jag kanske Champagnen till Desperate Houswives istället... !

P.S i verkligheten ska jag diska bort grötskålen och fatet med den mosade bananen, ska städa till på sovrummet, starta en tvättmaskin och lite annat fix innan det börjar men det låter såå mycket härligare att lägga en flaska champagne i kylskåpet ;-)

Present till DIG !?

168397-550

Den här SÖTA Hello Kitty toppen har jag aldrig använt till mitt hjärta så prislappen sitter kvar på. Den är från H&M, str 68, 4-6 månader och eftersom mitt hjärta är 11 månader strax så ligger den bara här...

... därför har jag lust att ge den till DIG som har en dotter i den ålder om du vill ha den? :-)

Mejla mig i så fall ditt namn + hemadress till:
[email protected] så postar jag den till dig redan idag! :-)

Först till kvarn..!

Dagens shopping tips!

168397-549

Idag är det grått & regnigt ute och vad passar väl då bättre än att shoppa en underbart rosa Hello Kitty regnjacka till sin lilla prinsessa?! :-) (om man har en sån vill säga..., annars kan man ju shoppa den som present till någon kompis som har en dotter :-))

Denna underbara skapelse shoppade jag till min prinsessa på H&M uppe i Luleå och den kostar bara 249kr! :-)

Shopping makes us HAPPY!!! :-)

Lyxig morgonstund.

168397-548
Här är hjärtat i parken igår. Hon är helt "galen" i min mobiltfn, kan leka med den i timmar... tror inte det dröjer så länge förrän den går sönder för den åker i golvet 1000 gånger och hon äter på den så mycket att den nog strax får vattenskada ;-)

Jag kom på att jag ska passa på att hoppa i duschen och fixa frukost istället för att sova. Det är nämligen så lyxigt att få sitta och äta och bläddra i dagens tidningar i lugn och ro. :-)


Och just det ja - jag har gett upp Mallorca planerna (finns ur dåliga hotell alternativ) och satsar nu på att kanske få till en Stockholms resa istället.


Sovmorgon..

Hjärtat vaknade som vanligt vid 8 och sen har vi legat och myst och nu somnade hon precis om. Jag tänkte vara "duktig" och få gjort lite när hon sover istället för att lägga mig och somna om men just nu lockar faktiskt sängen...är sååå trött..zzz...

Tror jag lägger mig lite faktiskt. Det regnar ändå ute så det är ingen brådska att gå ut idag. Skönt! :-)

Min prinsessa!

168397-547
Här sitter min prinsessa och myser i slottsparken idag. Hon leker med sitt armband och hade inga som helst planer om att ge mig ett leende trots att jag hoppade & dansade framför henne ;-)  Men söt är hon ändå! :-)

Den här dagen blev lite snurrig. Hjärtat vaknade vid 14.30, vi kom oss inte ut förrän strax efter 15 och gick då till parken och mötte upp våra kära vänner Josefine & Elian en kort stund. När jag sedan sitter nere på Karl Johan och njuter en jätte god glass så blir jag imponerad över hur MYCKET mitt hjärta mumsar i sig!? Men så tittar jag på klockan och ser att den är "gröt tid", dvs 17, så det var ju inte konstigt att sötisen var hungrig. :-)

Nu ska jag leka med mitt hjärta innan JIG kommer hem med take away middag. Skriver mer senare!

Ut på tur aldrig sur!

168397-546
Här är vi på väg hem från parken igår..

Mitt hjärta får ofta för sig att hon INTE vill vara i vagnen nuförtiden så - jag bär och bär och bär... Bra träning för min mamma kropp ;-)

Nu måste jag passa på att äta frukost och få gjort lite saker innan sessan vaknar. Sen ska vi ta en tur ut och njuta frisk luft för det är verkligen inte kul med detta fasade arbete :-( Och nu tror jag dessutom arbetarna tagit ferie för jag har inte sett till dem på ett par dagar? Inte helt bra... blir säkert inte klart i september som planen är så vi får nog helt enkelt resa bort igen tror jag :-)


Lek & Bus!

168397-545

Prinsen & prinsessan är sååå söta när de leker tillsammans :-)
Och - mitt hjärta SITTER sedan ett par veckor tillbaka. Plötsligt ser hon så "vuxen" ut....!

Våra vänner!

168397-544

Härliga vänner är en lyx!!
Söta Elian ville tyvärr inte vara med på bild, istället flörtar han med prinsessan på väggen ;-)

Desperate Houswive..

168397-543

.. var jag ett ögonblick igår då jag slängde ihop muffins! ;-)

Ingen vanlig syn att se mig baka så lägg denna bild på minnet för det kan dröja länge till ni ser den igen *skratt*. Men oj! så gott det var med varma nybakade muffins. Jag & Josefine mumsade och de små fick smaka lite. Till dessa utsökta bakverk drack vi hallondagens.

What a lovely day! ;-)

Igår var en MYSIG dag!

168397-542

Igår mötte vi upp Josefine & Elian som vi inte sett på alltför länge. Det var SÅ mysigt!!! :-)

Vi startade med en tur i parken eftersom sessan låg och sov, sen trotsade vi solen och gick hem till oss så att de små skulle få leka. Och leka gjorde dom! :-)

Hej alla! idag är det måndag!

168397-541
Mitt hjärta vinkar heeela tiden till alla, otroligt sött! :-) Men man kan ju också tolka bilden som att hon är trött på att bli fotad hela tiden för så där gör ju alla kändisar mot kameran då de inte orkar mer ;-)

Jag ligger efter med bloggandet igen. Kan inte förstå var tiden tar vägen?  borta är den i alla fall... Kanske kan det till viss del bero på att jag och min sessan är riktiga sov djur? Idag vaknade vi strax efter 8, då fick sessan mat och sen låg vi och myste i stora sängen innan vi somnade om igen och sov till 10.30. LOVELY!! :-)

Försöker NJUTA av att jag faktiskt KAN sova utan att ha jobb som väntar och försöker känna att det är så här man ska ha det när man är mammaledig. Bara mysa utan stress...  Men det är svårt för jag känner tyvärr fortfarande jobbstress. Är sååå van att jobba "hur mycket som helst" så fast min älskade prinsessa snart är 11 månader så är det tyvärr inte många dagar som jag "bara varit" och njutit. Det är så det går när man varit en "karriär tjej" hela livet, inte helt lätt att sadla om... ;-)

Men! nu ska jag njuta stunden för min sessa sover - igen! -  så jag ska blogga och äta frukost och kanske få gjort lite annat smått & gott.

Hoppas du också njuter dagen!?!  :-)

Skön söndag!

168397-540
Här är hjärtat igår då hon lekte i hallen med "Hello Kitty lådan". Det är hennes mys-stund på dagen då hon tar ur ALLT ur lådan :-)

Nu är vi nyvakna tjejer här. Hjärtat vaknade vid 8 och ville ha mat, sen myste vi i sängen och sen blev vi så trötta att vi somnade om hon och jag. Jätte skönt! :-)

JIG har åkt iväg på jobb och jag ska nu ta tag i dagen genom att hoppa i duschen. Planen för dagen är lite osäker men vi ska förhoppningsvis träffa Josefine & Elian :-) Det var sååå länge sedan vi sågs så det blir riktigt riktigt mysigt!

Reportage i "Bo Bedre"

168397-539

Här hade jag gjort fint på köket inför ett "hemma hos" reportage hemma hos mig som var i tidningen "Bo Bedre" för några år sedan.  Temat var "ängla frukost" och det var ett jul reportage på 6 hel sidor.

Nu ska jag sluta titta på gamla bilder och gå till soffan och mysa istället ! :-)

Min Gizmo & Co.

168397-537

Här är en bild från min interiör butik som jag har haft. Ibland blir jag nostalgisk och sitter och tittar på bilder från mina butiker...

Blev BESVIKEN på Viktoria firingen på SVT :-( Om inte Måns & Carola varit med hade jag slagit av och gjort nåt annat.. Synd! för kronprinsessan förtjänar den allra allra BÄSTA showen! Jag saknade både glitter & glamour, det enda som glittrade var Carolas klänning och den var sååå fin! :-)

Nu ska jag softa.!

Nyrullad mamma & nyvaken sessa.

168397-536
Här är vi nu kl. 16.30 lördag i vårt kök :-)

Så där jag - rekordet är ett faktum! 2,25 slutade det på! :-) Sessan ska få en tiara istället för en medalj ;-) Bra jobbat min lilla älskade sessa! :-)

Nu ska vi ta och gå ut en sväng och shoppa något så spännande som tvättmedel & middagsmat. Men man vet ju aldrig, plötsligt hinner vi kanske in på Zara en snabbis? ;-)

Rekord!

Mitt hjärta har precis slagit "sova inne på eftermiddagen rekord"! Hon har nu sovit i exakt 2 timmar... jag undrar vad rekordet kommer att sluta på? 2,15? 2,30? Jag väntar i spänning!!! ;-)...

...och undertiden roar jag mig med att se ut som en IGELKOTT! My god hur man ser ut med värmespolar i håret. Tur att JIG är på jobb, sessan sover och Gucci ligger gömd någonstans så ingen ser mig för jag kan ju skrämma livet ur folk! ;-)

Från oss prinsessor till prinsessan...GRATTIS!!

168397-535

Jag ÄLSKAR kungligheter och äkta prinsar & prinsessor! :-)
Därför måste jag ju GRATULERA kronprinsessan Viktoria som fyller 30 år idag!!! :-)

Tänk att få vara en ÄKTA prinsessa med allt vad det innebär!? WOW!!!

Jag är SÅ glad över att vi har kungahus i Norge & Sverige, det är ju sååå mycket glammigare än att ha en tråkig president för de har ju inga vackra  tiaror...

I kväll ska jag korka champagnen här hemma och fira henne framför SVT1 kl. 21.00 sharp! ;-)

Dagens tips!

168397-533

Varför köpa dyra gåstolar & leksaker som ska stimulera ditt barn att börja stå när man kan ta en gammal "bag in box" vin och låta barnet ta stöd av den!? ;-)

Idag stod mitt hjärta lääänge och tränade att komma upp på knä med hjälp av boxen. Det såg så roligt ut *skratt*

JIG kom hem från Göteborg med en gåstol till hjärtat igår, jag ska ta och montera den då hon vaknat för nu sover hon sött i sin säng inne så dagens planer blev inte helt som jag tänkt mig. Vi skulle möta upp Josefine & hennes E´s men här är vi nu inne hemma. Men det har börjat regna ute så det känns ganska skönt... Jag ska testa att lägga upp mitt hår på värmespolar för 1:a gången (jag köpte dem för ca 3 år sedan..) också ska jag mysa med mina nya blader. :-)

Hemresan!

168397-532
Mitt hjärta är helt "besatt" av boarding kort. Här är det flygtåg biljetten hon håller på att äta upp på hemresan igår. Hur trött som helst var hon..

Hemresan gick bra men jag är alltid bra trött när vi väl är hemma innanför dörren ;-)

Vi reste från Luleå med 12.35 flyger, sen hade vi tyvärr på tok för lång tid på Arlanda, 2 tim och 45 min och det är verkligen 2 tim för mycket... Jag springer hellre som en galning från det ena flyget till det andra!  Men allt går ju, så - jag gav hjärtat mat så hon lyckade sova ca 30 min i mitt knä, och vi gick runt och tittade i butikerna och hon låg på stolarna och lekte och vi gick lite mer i butiker men nu börjar hon att bli TUNG för baby björnen. Tror inte jag kan ha henne i den så många fler resor tyvärr..

Väl på Gardemoen gick jag för att köpa dricka och vad ser jag? Jo, ett nytt nr av svenska Dameras Värld som INTE hade kommit på Pressbyrån i Sverige ännu. Märkligt! Så jag shoppade så klart det + nya Vogue. Lite crazy som sagt att det kommer i Norge före det kommer i Sverige?!

Sen tog vi flygtåget in till Oslo men det skulle jag inte ha gjort.. För att göra en lång historia kort så kan jag säga att det är INTE lätt att ha massa bagage + baby i vagn när man ankommer perrongen och det inte finns några bagage vagnar i närheten. Som TUR var så räddade ett par killar mig genom att springa och fixa en vagn. Annars hade vi nog stått där ännu ;-) Sen strejkade hissen och taxi chauffören som körde hem oss var så sur att jag aldrig mött någon surare..  Men hem kom vi! Tjohoooo! ;-) Och våra härliga grannar hjälpte mig att bära upp bagaget alla trappor för då trodde jag att jag skulle svimma...

Det är tur att jag lever efter mottot : "ALLT GÅR OM MAN VILL!! Vissa saker tar bara lite längre tid...!" :-)


Hej hund!

168397-531

Marika gick hem och hämtade sin mammas super super SÖTA hund Milou så mitt lilla hjärta fick hälsa på honom :-)

Som ni ser så hade jag lyckats shoppa lite mer Hello Kitty på H&M, en söt toalettmappe.. jag kan aldrig få nog av sånna söta små saker, det är som en drog... ;-)

Torsdagens lunch..

168397-530

Tyckte det här var en så busig bild på mitt hjärta. :-)

Friends!!

168397-529
Här är jag och min kära vän Marika utanför den mysiga butiken "Klassisk Skandinavisk Form" uppe i Luleå. (lite lustigt att vi båda har på oss Converse ;-)) Hon som äger butiken bor i huset på gården och har sin butik i ett gammalt stall ute i trädgården. SÅ skulle jag också vilja ha min butik en dag! :-) 

I tordags hade jag och sessan lååång dejt med Marika som jag träffar alltför sällan. Vi har varit vänner sedan vi hamnade brevid varandra i skolbänken på spanskan i gymnasiet och jag är så glad att jag har henne i mitt liv även om vi tyvärr inte ses så ofta. Marika jobbar som flygvärdinna så hon är en riktig globetrotter, är hon inte i Chicago så är hon i New York eller Tokyo... hemma är hon nästan aldrig, i alla fall aldrig då jag varit i Stockholm..

TACK vännen för en jätte mysig lunch & girl talk! Men du - nästa gång går vi på "Tasty" eller vad det nu heter och äter den där dressingen du berättade om ;-) *fniss*

TACK för trevliga Luleå dagar!

168397-528
Här är mitt hjärta lite små trött tillsammans med sin mormor.

TACK mamma & Hans för jätte trevliga dagar i Luleå med massor av god mat. Nu blir det sallad och frukt i veckor här... ;-)  ska bara äta upp alla Kina Snacks & Remi kex först, men sen så.. *skratt* :-)

Äntligen hemma!

.... är ett program på TV4 men - nu menar jag att jag & sessan äntligen är hemma! ;-)
Resan var alltför lång för vi hade 2tim & 45 min på Arlanda mellan flighterna och det är 2 timmar för mycket när man inte har någon vagn... Sessan börjar bli lite för tung för Baby Björn säger min rygg ;-)

Jag skriver mer senare för idag har vi sovit jätte länge (kl.10) så vi har precis avslutat frukost och jag ska nu fixa till mig så att jag kan gå ut med super trötta sessan.

Det är i alla fall jätte skönt att vara hemma!!! :-)


Vi packar!

168397-526

Min prinsessa var såååå SÖT när jag höll på att packa för en stund sedan. Plötsligt drar hon upp sig på knä och försöker "stå" med stöd mot resväskan men så drar hon upp sig och ålar sig in i min resväska :-D  Det var bara såååå otroligt kul & sött :-)

Jag, min bror och mormor stod alla och skrattade och våra hjärtan smälte...! :-) Det var ett sånt där "ögonblick" som man minns länge :-)

Nu har vi ätit middag och firat mammas födelsedag och hjärtat leker för fullt och verkar ovanligt pigg trots att klockan är 20.40. Jag ska passa på att packa och fixa för imorgon reser vi härifrån med 12.35 flyget.

Dagen idag har föresten varit super. Det var SÅ mysigt att träffa Marika. ! Hon är en KÄR vän till mig :-) Jag ska lägga ut bilder och skriva mer om dagen senare eller imorgon. Vet inte helt vad jag får tid till nu när vi ska packa och göra oss klara för resan..

Och nej- prinsessan ska inte resa hem i resväskan ;-)  men det hade ju varit praktiskt *skratt*

Tittut!

168397-525

Här leker Johanna "tittut" med mormor & Hans som fixar lunch i köket. Hon har på sig sina nya rosa strumpbyxor med "spets på baken" som jag shoppat på H&M. Söta! :-)


Jag lånade mormors cykel och cyklade iväg och shoppade limpa mm. Oj! vad FORT det går att fixa ärenden när man cyklar! :-) Det är faktiskt bara när jag är här hemma i Luleå som jag cyklar för i Oslo är det liksom inte lika cykel vänligt. Nästan ingen cyklar där faktiskt....


Nu ska jag fixa gröt till prinsessan och göra mig själv klar, sen ska vi iväg ut. Det har äntligen slutat regnat så vi håller tummarna för att det blir en regnfri eftermiddag.


Önskar er alla en lovely day! :-)


Grattis på födelsedagen mormor!

168397-524
Här är vi helt nyvakna på väg in att sjunga för mormor som fyller år idag. Johanna höll ett hårt grepp om presenterna :-)

HIPP HIPP HURRA! Mormor Stina fyller år idag! :-)
I natt vaknade hjärtat bara till litegrann i sömnen vid kl. 03 och sen sov vi till kl. 8.30. SKÖNT!!! :-) Efter morgon mat så gick vi "nyvakna" in och sjöng för mormor och Hans gav henne frukost på sängen.

Nu har hjärtat precis somnat igen för att stå upp 8.30 var ovanligt tidigt för att vara oss så hon var super super trött när jag gav henne mat nyss. Skönt för mig att hon sover för då kan jag äta frukost och göra mig klar i lugn och ro.

Idag ska vi luncha med min kära vän Marika som också kommit upp till Luleå några dagar. Vi har inte setts sedan vi var hemma i jul så det ska bli hur mysigt som helst! :-)


Nu tror jag att jag ska smita ut och köpa färsk limpa till frukost. Får passa på att äta sånna svenska delikatesser nu då jag har chansen ;-)


Luleå-Oslo

Köpte precis biljett Luleå - Oslo på fredag. Kändes skönast & enklast så också blir det mysigt att komma hem till JIG och Gucci som vi varit borta från så länge nu.

Nu är jag såå trött.... tror faktiskt jag ska vara duktig flicka och lägga mig. Men först en varning! Du behöver INTE köpa nya "Sköna Hem" för det var nog det sämsta numret jag någonsin sett :-(  Fick absolut ingen som helst inspiration. Och samma sak kan jag faktiskt säga om senaste svenska "ELLE", ingen större succé tyvärr.

God natt & sov gott! :-)


Mitt hjärta.

168397-523

Mormor hittade en kul "gunga" i lekparken i Stadsparken idag så här busar dom :-)

Nu sitter jag och tittar på resa mot Stockholm.. har lite beslutsångest plötsligt.... ringde precis och checkade Scandic Anglais... Vi får se vad det slutar med? Kanske att vi reser hela vägen hem till Oslo? Eller en Stockholms weekend.. Får nog sova på saken tror jag! ;-)

Skön dag.

168397-522
Här är jag och hjärtat på barnteater i Stadsparken idag på em. Solen tittade fram några minuter så jag fick lufta solglasögonen för första gången på 1 vecka ;-)

Mormor gick ut med hjärtat vid 13 så att jag fick göra mig klar för dagen i lugn och ro (skönt!) och sen mötte jag upp dom i Stadsparken där det var "Barnteater". Det var hur många barn som helst och Johanna tyckte det var roligare att titta på barnen än på teatern :-)

Sen gick vi en tur på stan där det var ovanligt mycket folk pga marknaden. Åt parisare, tog en öl på en uteservering och sen var klockan plötsligt nästan 17 så vi gick hem och gav hjärtat gröt. Efter det gick jag och hjärtat hem till Lotta & Co. Jag köpte med mig en "Jordgubbs mousserande" , ett super super GOTT bubbel som verkligen smarar jordgubbar som min vän Jonas tipsat mig om.  Så - vi mumsade i oss det och satt och pratade i ett par timmar (hur MYSIGT som helst!!!)  innan min snälla bror kom och hämtade oss och vi åkte hem och åt jätte god middag.

Grillspett, klyftpotatis och goda såser. :-) Riktig sommar mat.!

Nu ska det tyvärr bli strömavbrott här hemma hos mamma mellan kl. 22-24 (pga nåt tekniskt arbete ) så bäst jag avslutar mitt inlägg innan strömmen går. Har tänt ljus och ska sätta mig och skriva kort + läsa nya Sköna Hem som jag shoppade idag.

Onsdag morgon.

168397-521
Här leker mitt hjärta med söta prins Vincent igår på palt lunchen. :-)
(tyvärr super röda ögon... måste fixa någon inställning på min kamera för så har det inte varit förut..)

Sessan sov sååå sött & mysigt vid min sida i stora sängen fram till vid 5.30 på morgon då hon ville ha ny blöja och mat. Sen somnade vi om och sov till vid 7. Då gav jag henne mer mat, sen la jag henne efter en stund i hennes egen säng med HOPP om att hon skulle somna om lite till för jag var sååå trött.

Och till min STORA lycka gjorde hon det och vi sov till kl. 10.30 !!!!! :-) LYX LYX LYX!!! och helt enormt skönt! :-) Så - nu är vi helt nyvakna och har precis stigit upp så nu ska jag göra morgon med sessan och sedan shoppa i duschen så att vi kan ta tag i dagen.

Tyvärr är vädret lika dåligt idag så nu är planen att vi flyger till Stockholm på fredag förmiddag för då går det ett flyg som passar oss bäst både i tid & pris (SAS höjer verkligen priserna när de vet att "alla" ska resa på semester). Sen ser det faktiskt ut som att jag har hittat en resa till Mallorca också, ska gå in på en resebyrå här i stan och checka detaljerna idag :-)

God natt.

168397-520
Det är marknad i stan och där - av alla ställen - hittade jag den här söta Hello Kitty  ballongen till mitt hjärta :-) Hon blev såå glad när hon vaknade och såg den och har lekt massor med den i kväll.

Nu har hon tyvärr lite svårt att sova så jag har lagt henne vid min sida i stora sängen och är nu bara uppe en snabbis för att slå av datorn, ta ut linserna osv också ska jag strax ta och krypa ner brevid henne. Det var länge sen vi låg och sov i samma säng så det ska bli hur mysigt som helst :-)

Jag skriver och berättar mer om vår dag i morgon!

MYSIG dag!

168397-519
Här är jag och hjärtat på dagens mysiga lunch och i bakgrunden busar prins Vincent.

Vi blev så klart sena till lunchen (hopplöst....) men hjärtat sov så gott att jag inte ville väcka henne så då fick det bli så. Väl framme åt vi jätte god palt lunch. Mums!! :-) Och det var såååå mysigt att träffa Lotta & Co igen och kul att få hälsa på fler i Lottas familj :-) Jag hade inte ätit palt sedan min mormor senast lagade det så det är nog ca 10 år (!)sedan, därför var det extra gott idag! :-) Palt med smör är verkligen en favorit rätt och riktigt norrländskt!

Efter bus & lek åkte vi in till stan och jag, Johanna, Lotta & Vincent gick en tur på stan och hamnade på H&M där jag shoppade super SÖT Hello Kitty regn jacka till sessan och en del andra Hello Kitty ting. Tidigare idag shoppade jag också den vita fina linne toppen som min andra vän Lotta (alla heter Lotta ;-) ) hade på sig igår - det är den jag har på mig på bilden. Så - idag blev en riktig "H&M dag"! ;-)

Nu leker hjärtat och mormor förbereder middagen och vi dricker bubbel och laddar inför Allsång på Skansen som startar kl. 20. Då ska vi sjunga & dansa för fullt här! :-)

Tisdag morgon.

Nu  är vi nyvakna och det är fortfarande höst ute. Fördelen här är i alla fall att jag SER att det är höst, hade vi varit hemma i Oslo hade jag ju inte sett det ;-)

Hjärtat fick för sig att vakna redan vid 5.45 idag men somnade som vanligt direkt om efter mat och vaknade igen strax efter 8.30. Nu leker hon och jag ska hoppa i duschen och ta tag i dagen.

Igår kväll lyssnade jag på Babsans sommarprat och han sa bl.a följande som jag tycker är tänkvärt:

"Tro på det du gör och stå för den du är! Gör det du vill och kom ihåg att livet inte går i repris."

Njut dagen! Jag och hjärtat vi ska iväg på lunch idag hos Charlotte, Vincent & Krister som också är hemma i Luleå på besök och det ska bli jätte trevligt! Och sen ska vi hem till Lotta & Co också i em  så det här kommer att bli en riktigt riktigt mysig dag! :-)

Hello Kitty present!

168397-518

När vi till slut, vid kl. 20, kom hem till mamma & Hans så åt vi jätte god lax middag och mitt hjärta fick en present! Jätte söta Hello Kitty bad figurer :-) Så - nu längtar jag till vi ska bada i morgon!

TACK mormor för den jätte fina presenten! :-)

Hjärtat somnade vid kl. 21.30 och då var hon såå trött efter att hon premiär smakat både Bullens varmkorv och lax idag och all lek med Lotta söta kids. Tänk vad mycket nytt hon får uppleva varje dag i sitt liv! :-)  Inte konstigt att hon blir trött :-)

Nu lyssnar jag på P1, reprisen av sommarpratet med Babsan men ska strax gå och lägga mig. Såg föresten på Aftonbladet TV7 ikväll, Sofies Mode, riktigt bra program! :-) Önskar jag hade den kanalen hemma i Oslo.

Imorgon hoppas jag vi får lite varmare och soligare väder!

Vikt kontroll!

168397-517
Här väger Rita mitt hjärta :-) Med på bilden är också Ritas mann Anders, det är de som äger butiken som min bror jobbar på. (min bror har ferie nu så han jobbar inte i veckan).

Johanna ville absolut inte vara i vagnen då vi gick hemmåt från Lotta & Co så jag gick och bar på henne och sköt vagnen i regnet och då vi passerade tidningsbutiken/kiosken där min bror jobbar så gjorde jag en kort paus för att shoppa blader.

Då tog Rita mitt hjärta och ställde henne på vågen :-)  Så nu behöver jag inte gå till hälsostasjon på en stund, för nu vet jag vad hon väger *skratt* De har en så här stor fin våg p.g.a. att de är ett POST kontor ( i Sverige finns inte postkontoren kvar, i stället är posten på matbutiker / kiosker m.fl.) .

Det fanns inga bra blader att shoppa i kväll men Rita tipsade om att det kommer ny ELLE och Sköna Hem imorgon. Tjohooo! :-)

Glada tjejer!

168397-516

Härligt glad bild på min kära vän Lotta och min prinsessa! :-)

Tröjan med prinsess krona som Johanna har på sig shoppade jag låååångt före hon föddes och jag har ÄNTLIGEN kommit mig igång att använda den till henne. Det var på tiden för snart är den ju för liten ;-)

Den fina toppen Lotta har på sig måste jag gå och shoppa imorgon! Super fin! :-)

Lek!

168397-515
Stina, mitt hjärta, Mimmi och födelsedags barnet & nygifta Henrik :-)

Johanna STOR koste sig med kidsen! :-) 

Henrik - än en gång - STORT GRATTIS på din dag!! Jag hoppas att du & Lotta har en riktigt riktigt MYSIG kväll! :-)

Girlpower!

168397-514
Här är jag och sessan & Lotta och hennes nr.3, söta Mimmi :-)
4 tjejer = girlpower! :-)

Plötsligt ringde Lotta och bjöd hem mig och sessan på champagne  (ja, inte till sessan alltså, men till mig ;-)) vid 17 tiden så jag kastade i hjärtat gröt och iväg gick vi...! :-) Det är så skönt att ha gång avstånd till varandra !

Lottas mann Henrik fyllde år idag så när vi kom dit bjöds vi på GOD prins tårta & bubbel :-)  Johanna blev såååå GLAD över att få leka med barnen så vi hade bara den trevligaste stunden både hon och jag. Lottas kids Stina & Mimmi är så söta och de leker så sött med min prinsessa som hänger med i allt de gör med stooora ögon :-)

Lotta - you made my day!!! :-)  (och Johannas också..!)

Bröllops festen.

168397-513

Här ankommer brudparet festen i regnet :-)  (min kamera tar inte alltid så skarpa bilder nej...)

Det var en jätte trevlig kväll & fest. Massa sång, många tal och i mitt tal överlämnade jag en topp till bruden som jag textat "Fru Hansson 07-07-07" på i rosa & silver + att jag satt på massa små söta silver hjärtan.

Efter middagen blev det trubador, dans och fri bar med alltför goda drinkar så de var orsaken till att vi var extremt trötta igår.. ;-) Min bror var snäll och kom och hämtade oss mitt i natten vid 02.30.

Oj, nu ringde nygifta tjejen och bjöd hem mig på champagne. Got to go!! ;-) Passar PERFEKT nu då jag är så rastlös.! Nygifta killen fyller dessutom år idag så det blir kul att få fira honom  ! :-)

Skriver mer ikväll.

En drink..

168397-512

Vi tog en drink med Carolina & Harald. Carolina är kusin till Lotta. Det var hur trevligt som helst för vi hade inte setts på väldigt väldigt länge, 8 år tror vi.

Sen var det buss tur ut till bröllops festen och väl där bjöds vi på god champagne och trevliga gäster :-)

Lördagens bröllop!

168397-511

Lotta & Henrik vigdes i Luleå Domkyrka kl. 14.00. När bilden togs var det IS-kallt, blåste och regnade så när vi blåste såpbubblor på brudparet (kul alternativ till ris!) så flög de iväg i världens fart ;-)

Sen blev det en "paus" fram till kl. 16.30 då det gick buss ut till F21, försvarsmässen, där festen hölls. Så vi gick hem och pussade på hjärtat innan vi gick till SAS -hotellet och tog en drink.

Bröllops tårtan!

168397-510
Tårtan var super fin och mumsigt GOD ! :-)

Lördagens bröllop var hur trevligt som helst! :-) Jag ska skriva mer om dagen senare och försöka lägga ut fler bilder men jag måste först försöka få bort alla röda ögon och det vore super om jag lyckades få bort mina dubbelhakor också ;-) ska gå förbi en fotobutik nu då vi går ut och se vad som kan göras *skratt* ;-)

The wedding

168397-509

Här är jag och min Lotta på bröllopet lördag. 

Tyvärr är min kamera inte en av mina favorit saker för ögonblicket... plötsligt blir det KNALL röda ögon, dålig skärpa, mörka bilder... osv...osv...osv.. grrr... :-( Tror jag måste shoppa ny a.s.a.p.!  Den är nog helt enkelt utsliten.. Men det känns tråkigt att 58 av de 60 bilder jag tog på bröllopet i lördags är så dåliga att jag inte kan använda dem :-(

Nu ut.!

Söndags middag.

168397-507
Här leker min pappas fru Inger och mitt hjärta med mina smurfar som jag fick då jag var liten :-)

Jag ligger efter med bloggandet för igår jobbade min JIG vid min pc hela kvällen.... ska försöka blogga ikapp idag :-)

Det är tyvärr jätte tråkigt väder idag (typ höst!) och JIG flög till Tyskland på morgon och mamma & Hans har tävlat i golv idag och själv  jag börjar bli lite rastlös... det är så lite man kan göra när man inte kan vara ute... När man är hemma har man ju alltid 10000 saker att göra men då man är borta så blir det inte samma sak... Så - jag tror vi snart reser mot Stockholm och blir där några dagar. Försöker fortfarande hitta resa till Mallorca men det är verkligen helt hopplöst...

Igår var vi på trevlig middag hos pappa & Inger och bror var också där. Vi åt jätte god kyckling rätt och hjärtat mumsade i sig hur mycket ris + sås som helst :-) KUL! :-)

Nu ska vi strax gå ut igen så att hjärtat får sova, tror jag ska gå förbi en resebyrå och checka resor då också för att få tiden att gå..

Trött söndag..

168397-506
Min bästis Lotta och hennes Henrik!

Bröllopet igår var FANTASTISKT! :-) Jag skriver mer senare för idag har vi sååå slö & trött dag efter festligheterna igår och vi ska strax iväg på middag hemma hos pappa & Inger.

Det här är en riktig "chips & coco cola" dag...  ;-)

Norge eller Sverige?

168397-504

Här står vi utanför min brors jobb och man kan ju undra om vi är i Sverige eller Norge??? för inte är det Aftonbladet & Expressen de har stående utanför butiken.... nej.. det är VG & Dagbladet (gårdagens, dagens hade inte kommit ännu..). Crazy!! Men bror försvarar det med att det är sååå många från Norge som är på besök i stan. Men ändå... Crazy! ;-)

Själv köpte jag i alla fall Aftonbladet för att få Klick! bilagan också köpte jag nya Föräldrar & Barn. Också "In Touch" som kommit på svenska! Fränt! ;-)

Nu måste jag verkligen ta tag i allt här... tiden går...

Johanna på shopping!

168397-503
Här är min älskade prinsessa & jag på shopping på Mique idag. Den söta prinsesse väskan ÄLSKADE hon att hålla i och den söta lilla mat skålen från Brukas "Bus & Lek" serie har vi ätit gröt på i kväll :-) Den söta rosa blomman köpte mormor till henne på min brors jobb tidigare idag då de gick tur och jag fick rulla håret i fred (= lyx! ;-))

Dagens väder gick från soligt och +23 grader till mulet, grått och kallt +14 grader.... Så vi myste på inne i shopping center som finns i Luleå. Här finns faktiskt världens första innomhus shopping center! (eller kanske det är Europas första? världens lät nästa överdrivet...?) det byggdes för att man ska kunna shoppa trots -30 graders kylan som ofta är på vintern.

Vi har ätit grillat och det är verkligen sommar mat!  Hur gott som helst! :-)  Nu har jag en hel del att fixa inför morgondagens happening så jag ska ta tag i det nu innan JIG landar strax efter 22.

Fredag i Luleå!

168397-502
Här är hjärtat vid gaten på Arlanda då jag bytte en blöja i farten. Hon ser så härligt fundersam ut... jag undrar vad hon låg där och tänket på? Kanske undrade hon om vi snart är framme? ;-)

Idag ser det ut som att solen har lust att titta fram bakom molnen som min mormor alltid sa. Det är ett så härligt uttryck tycker jag - att solen HAR LUST att titta fram! :-)  Så - jag tror att det här blir en riktigt fin dag! :-)

Hjärtat vaknade vid 5 och låg och snurrade lite i sängen men sen somnade hon om till vid 7 då hon fick mat och sen låg vi och mys sov i stora sängen till kl. 8.30. Inser att jag får räkna med att hon vaknar lite mer nu då vi sover borta men det är helt cool så länge hon inte är ledsen eller vill upp , lite snurr i sängen gör ju ingenting ;-)

Nu ska vi ta tag i dagen här och sen ska vi ut på stan + att jag ska leverera alla ballongerna till min vän som gifter sig imorgon. JIG landar vid 22.30 i kväll och just det ja - vi ska iväg och köpa en barnstol också så att sessan kan sitta och äta med oss vid bordet.

När vi reste igår så tänkte jag på hur många det är som jobbar innom service yrket och som är sura (kanske är det samma sak mitt hjärta ligger och tänker på på bilden? ;-)) . Alltså - VARFÖR går man genom livet och är sur mest hela tiden?? Är inte det att kasta bort möjligheterna till att ha kul? Så himla onödigt och dumt. Jag kan faktiskt inte helt förstå... det är helt klart att bevis på missnöje och om man är så himla missnöjd så borde man genast göra något åt situationen. Sånt där kan jag tänka mycket på! För få ting kan intressera mig så mycket som kund service. Att få BRA service är det bästa som finns!!! :-)

Som igår tex. när vi kommer till inrikeshallen tok sena till nästa flight (de sätter alltid anslutningsflyg sååå tätt när man köper resan, FÖR tätt när allt bagage ska ut och man har kids...) - då får jag FANTASTISK hjälp av en jätte söt personal från SAS som var glad över att kunna hjälpa till . Så ska det vara! :-) Då blir livet härligare! :-)

Nu - morgonfix med  dusch :-)

P.S Den stora rosa påsen är från min butik. Jag har själv textat loggon och på sidan har jag skrivit: "Shopping makes me happy!" En super praktisk och bra påse med dragkedja som är perfekt att ha till Johanns små saker på resor :-)

Två prinsessor & Fem bagage..

168397-501

På bilden gör jag en extremt kort paus då vi sprang mellan utrikes & inrikes för att hinna med Luleå flyget. Den som tog bilden hade ju inte så där jätte bra koll ;-) men vi tittar ju i alla fall fram bakom bagaget *skratt* :-)  

Nu är vi framme i Luleå  och det luktar  jätte gott från grillen ute på  balkongen, solen skiner från klarblå himmel, hjärtat kryper runt på golvet, bror är här på besök och vi dricker champagne och äter räk-snittar till förrätt.

Härligt! :-)

Torsdag = resdag.

Vi flyger 12.15 imorgon och jag känner på mig att det blir total stress på morgonen så jag bloggar igen då vi har landat i Luleå. Tar med min pc den här gången så att jag kan lägga ut bilder från våra dagar där uppe. Kram! :-)


Bus!

168397-500

När vi kom hem busade vi i hallen framför spegeln :-) Johanna skrattade hur mycket som helst och när hon gör det blir jag helt varm i mitt mamma hjärta :-)

Jag var föresten förbi "House of Oslo" idag, det relativt nya stora "interiör shopping stället" i Vika men det är ju verkligen helt tragiskt att gå runt där.. helt sten dött.. bara några som är inne på Vinmonopolet och shoppar vin. Överhörde personalen på Design Torget, ena tjejen säger till den andra: "nu har det ju varit så här dåligt här i 3 dagar på raken.." Sen såg hon att jag var i närheten och då sa hon "Ops" till sin kollega för hon kommer på att hon pratat lite högt.  Men jag förstår henne, måste vara hur tråkigt som helst att jobba när det inte är en kund i sikte. Tror tyvärr inte stället lever kvar så länge...

....Men det kommer Ordning & Reda att göra! Var där idag en sväng och de har ju sååå mycket fint. Jag går alltid helt "bananas" när jag är in där. Älskar deras kort, skriv böcker, almanackor, fotoalbum mm.mm. Idag hade de fått in ett nytt rosa kort med en bamse på! bara en sån sak! :-)

Vår dag.

168397-499

Här är hjärtat i vagnen då vi var på väg ut i eftermiddag. Kom på att jag har en super mysig "påse" från Kenzo som hjärtat "bodde" i på hösten i vagnen men sen blev den liten och då har jag lagt bort den. Men idag kom jag på den briljanta idén att ha den i vagnen som värme. Så - nu är vagnen hur rosa som helst ;-) Lovely!

Dagens tur gick först till Zara, provade en läcker knall grön klänning som alternativ till bröllopet men insåg ganska fort att jag inte kan ha något annat än rosa, så det blir en av mina favoriter från Tara Jarmon :-) Sen gjorde vi ärenden inför resan & lördagens bröllop och sen hem och sen - lite crazy - iväg ut igen kl. 19 till min frisör som var SNÄLL och klippte till mitt hår för jag blev tyvärr inte nöjd sist jag var där (det har aldrig hänt förr, jag blir alltid jätte nöjd hos honom).

Så - vi var inte hamma "på riktigt" förrän kl. 20. Hjärtat somnade trött och nöjd kl. 21.30 (som vanligt) och nu har jag precis ätit god middag och ska ta tag i packning, planering av mitt "värdinne uppdrag" på lördagens bröllop och lite annat pyssel. JIG har rest bort på jobb så det är bara jag och Gucci som är vakna :-)

What a day!

Dagen bara försvann! Vart tog den vägen? Vissa dagar kan jag verkligen inte förstå hur tiden kan gå så FORT!? Är inte det märkligt, ena dagen kan tiden stå stilla, nästa flyger den... fast egentligen går den lika fort absolut hela tiden. Intressant det där....!

Nu har min prinsessa PRECIS somnat och jag bara måste få i mig mat, har inte ens kommit till lunch ännu och nu är kl. 21.30. Packa måste jag också för i morgon reser vi mot Luleå. Men jag skriver mer och lägger ut bild från dagen då jag ätit min uppvärmda spaghetti & köttfärsås från igår. Mums! :-)

Hoppas ni också har haft en bra dag!? och framförallt - att ni hunnit äta både lunch & middag ;-)


Se mina tänder!

168397-498

Prinsessan ville visa fram alla sina 6 tänder idag :-) Också ligger hon och leker med shoppingen från igår. Jag är så GLAD över att H&M har så söta Hello Kitty saker till såå bra priser. Köpte sötaste "rese kittet" till schampo & conditioner, nagelfilar och söt smink väska. (också perfekt att ha små saker i i handväskan).

Idag måste jag komma på vad jag ska ha på mig på bröllopet på lördag...? Kanske klänningen jag hade på Johannas dop? Hmm... jag får se...

Just nu ligger sessan och ser på "Fifi" på dvd, hon ligger helt stilla och tittar med stoora ögon, det är SÅ sött!! :-)  Själv ska jag ta tag i att fixa mat  till sessan och sen göra oss klara för dagens lunch med Kjersti.


Fick föresten underbara rosa rosor av min JIG igår. Det är lycka! :-)


Ett premiärlejon & ett sovdjur..

Jag tycker att det är jätte tråkigt att Svergies premiärlejon Alice Timander gått bort :-( Hon var alltid så glad och optimistisk och hon älskade glamour 7 dagar i veckan... Det är klart att damen var speciell, men vi behöver sånna människor som lyser upp ! Hittade det här Alice citatet på en annan blogg:

- Det är inte så att livet knackar dig på axeln och frågar om du vill följa med.


Så sant så!! det gäller att ta för sig!

Mitt hjärta är ett sovdjur, idag sov hon till kl. 8.30. HELT LOVELY!!!!!!  :-) Jag bara njuter av dess härliga nätter.!  Efter att ha legat och myst i stora sängen har vi nu precis stigit upp och jag är på väg i duschen.

Såg du Desperate Houswives igår? Det är sååå BRA!!!!! :-) Det tog mig lååång tid att komma in i serien och min vän Petter fick tjata och tjata för han menade att jag skulle älska den men själv var jag bara på Odeon på tisdagarna så att sitta och se TV var totalt oaktuellt och de få gånger jag såg det (köpte box på dvd) så förstod jag ändå ingenting och saknade bara Carrie & Co.... Men nu - i mitt nya liv ;-) - är D.H verkligen veckans TV höjdpunkt!!! :-)

Och det är Allsång på Skansen också! ;-) Jag sjöng mig hes igår och hjärtat hoppade upp och ner av glädje heela programmet så hon somnade som en sten vid 21.30. :-)
 
Idag är planen lunch med Kjersti och fix inför resan. Tycker faktiskt att det är skönt att det är riktigt "höst rusk" ute för då kan vi med gott samvete mysa inne.

Carpe Diem!

Vår regniga dag.

168397-496
Här ligger mitt hjärta och leker med dagens shopping i hallen. Blev riktigt effektfullt med spegeln! :-) när jag ser bilden är jag glad över att jag inte har tvillingar ;-)

Det blev precis den sköna dag som jag önskade mig idag. HÄRLIGT! :-) Ibland är det bara så skönt att det regnar. Jag brydde mig inte ens om att ha paraply, tog bara på mig keps och kappa och mina Converse och iväg gick vi....!

Först fixade jag mina naglar (hjärtat var som vanligt en ÄNGEL heeeela tiden) och sen trodde jag ju att jag skulle äta på Mc.D men jag kan stolt berätta att det gjorde jag inte! :-) Istället upptäckte jag att "United Bakeries" hade premiär öppning idag så jag hamnade där och åt en jätte dålig tonfisksmörgås, jo ni läste rätt - den var inte ett dugg god :-( men det var chokladkakan som var till lagad i en muffins form... mums! ;-) Drack i alla fall färskpressad apelsin juice så lite nyttigt var det ju! ;-) Men jag skulle hållit mig till "plan A" - Mc.D-  för då hade jag i alla fall blivit mätt och maten hade varit god....

Sessan sov så jag fick ett "ryck" och gick värsta lång promenaden trots vädret. Hämtade upp 100 "just married" ballonger, gick till Panduro Hobby och köpte färg till golf tröjor jag ska göra och selga (mamma spelar massa golf, hon har alltid på sig mina tröjor, alla vill köpa.. ) och sen på vägen tillbaka (Panduro är LÄNGST ner på Karl Johan..) så shoppade jag ett par underbara ljusrosa gummistövlar från Hunter! :-)  Perfekta när man går runt med barnvagn regniga dagar! :-)

Nu är jag så extremt jätte trött och nästan lite yr för jag vaknade nyss i soffan där jag somnat med nya norska "mamma" i famnen....zzzz..... Ville bara blogga nu då jag ÄNTLIGEN fick chansen. Min JIG har nämligen haft pc´n heeela kvällen.

Fick föresten köpt resan till Luleå idag också (det var på tiden!), vi reser torsdag. Också var jag förbi "Ving" men det ser ganska hopplöst ut med Mallorca tur, hur fullbokat som helst var det.

Nu måste jag sova. Jag svarar på alla era underbara inlägg imorgon!  God natt kram!!

Busig tjej!

168397-495

Mitt hjärta har börjat med en ny grej.. på slutet då hon börjar bli mätt så biter hon fast skeden sten hårt och skrattar åt mig då jag försöker ta den :-) Busigt värre! ;-)

Nu är hon mätt och glad och vi ska gå ut.

På kylskåpet..

168397-494

Jag brukar aldrig ha något på kylskåpet men - nu sitter de där dessa kloka/kul texter för att de piggar upp! :-)

Jag tror stenhårt på det som står på den lilla lappen längst till vänster... !

P.S på kortet med tjejen i bikini står det : "Tro på turen och lev på hoppet" (har fått det av mamma).

Mysigt med regn & TACK!!

168397-493
För första gången på läääääääääänge la jag idag hjärtat i sin säng inne på sitt rum då hon skulle sova förmiddag. Här är hon nyvaken & happy! :-)

Nu ligger hon och följer städerskans arbete med stort intresse och själv ska jag ta och fixa till mig så att vi kommer oss iväg ut snart.

Det är verkligen SÅ mysigt med en riktig regn dag! Och jag känner mig LYCKLIG av alla positiva inlägg jag fått senaste dagarna! :-) TACK alla ni!!! Att ni gillar min blogg gör mig jätte glad :-) och jag gillar att få inlägg så fortsätt att skriva till mig! :-) Ni lyser upp! :-)

P.S igår gjorde jag det... satte upp ett foto av mig själv -  "before baby" = x antal kg lättare -  på badrumsspegeln och det är nu min målbild. Men det är alltför gott med godis & glass och alltför enkelt med Mc.D.. saknar en riktigt bra "fast food ställe med pasta sallader". Varför är det bara onyttig mat som går fort & enkelt att äta när man är ute med vagnen? Har en obekväm feeling av att vi hamnar på Mc.D idag för det ligger granne med nagelfix stället... hmm.. ;-)

Ny dag, nya möjligheter!

Vid 8 vaknade vi och nu har jag precis lyckats städa lite mer på kontoret för hjärtat kröp omgående in dit för att leka med "Hello Kitty lådan". Men nu måste jag verkligen hoppa i duschen för snart kommer - till min stora glädje - vår städerska och då tänkte jag ta en morgontur med hjärtat i regnet så hon får jobba ifred :-)

På dagens agenda står nagel-fix och dejt med Kjersti. Också ska jag shoppa ballonger till min väns bröllop uppe i Luleå på lördag och varje gång jag går in i ballong butiken blir jag GLAD!!! :-) Kan inte förstå varför det inte finns en sån butik i tex Stockholm? Den heter "balloon Company" och de selger hur mycket fina ballonger som helst. Man kan beställa en ballong bukett med bud som en variation till blombud, hur läckert som helst! :-)

Du kan se bilder här : 
http://www.theballooncompany.com  klicka på "ballong buketter" så får ni se exempel på det jag skriver om.

Måste köpa Luleå resan idag också ska jag ringa Ving och se om vi kan komma oss till Mallorca och njuta sol och en balkong som inte är inpackad i plast.. Vore lovely!

Se dagen som en möjlighet att göra något kul på ! :-) för den kommer aldrig tillbaka... dagen alltså...

Sena nätter...

168397-492

Jag, Vidar & Ola och massa saft... ;-)  på the pride torsdag.

DÅ var det okej att klockan var runt 1.30 men nu känns det sent.. måste gå och sova... är jätte trött och borde lägga mig mycket tidigare på kvällarna men det är sååå mysigt att pyssla när hjärtat somnat och jag har fått ett "städ-ryck" inne på kontoret och ger mig inte förrän jag fått ordning där. Om några dagar så...! :-)

Vi mötte föresten upp JIG efter dagens jack-jakt också gick vi alla 3 och åt god middag på "Pasta Basta". Thank god för uteserveringar nu då vi bor bakom plast....! Vi hamnade föresten på en lägenhets visning också men bara på "kul" för den vi egentligen sökte hittade vi inte (hade glömt adressen hemma).

Nu dags för skönhets sömnen. Synd man inte går ner i vikt av att sova mycket föresten för då hade jag garanterat sovit mer.! ;-)

P.S Thanx Jonas för att jag fått sno bilder från din hemsida! :-)

Torsdagens party!

168397-491

Förra inlägget blev så galet långt så det här blir kort...

... Anders, Jonas & jag på "priden" natten mot fredag  = gala!! ;-)

Tappade..och Hittade!

168397-489
..där ligger den.. till vänster på bilden... LYCKA! ;-)


WHAT A DAY...

När jag och hjärtat äntligen kom oss ut på tur sent på em idag (vi hade skön soft dag inne hemma i regnet, skönt!!) så upptäcker jag plötsligt att jag har tappat min underbara snygga "Juicy" jacka som jag verkligen är såååå glad i :-(  Jag upptäcker detta då jag gått heeeela vägen hemifrån till "Balloon Company" och efter det en bit upp i Bogstadveien (var vid Kamikaze....) (för er som inte bor i Oslo - jag hade gått en bra bit.!).

Jag fick så klart PANIK då jag upptäckte detta och började S P R I N G A tillbaka samma väg som jag gått och plötsligt var jag utanför där vi bor och hade inte hittat den :-(  :-(

Men - jag gav inte upp! Jag skulle verkligen hitta jackan!! Så - jag gick samma väg en gång till men då blev det ju från andra hållet och då ser man ju världen  från en annan sida plötsligt ;-) Så - iväg gick jag (hjärtat vaknade så klart för jag hade verkligen panik och tok sprang så vagnen flög fram på vägen upp...., ner gick det lite saktare ;-)).

Jag var in på ALLA ställen som det gick att gå in i på vägen och frågade om någon lämnat in en jacka? Men nejdå :-( och jag blev mer och mer f-nnad över att folk är så fräcka och tar allt de hittar...grrrr... Också började jag fundera på vad jag själv skulle göra om jag hittade en snygg jacka från "Juicy" i gatan?? Och mitt i allt detta tänkande och sökande...

... så HITTAR JAG EN PLÅNBOK! Helt galet! En liten grön plånbok full av Visa kort och pengar och allt annat man har i en sån. Det kändes nästan overkligt! Och då började jag fantisera om att det helt säkert var hon som stulit min förlorade jacka som tappat plånboken då hon böjt sig ner för att ta upp jackan också blev jag nästan arg och funderade på om jag skulle behålla plånboken?

Men så arg skulle jag aldrig kunna bli ;-) så - jag ringde tjejen (hon var smart och hade visitkort i plånboken, det borde jag också tänka på att ha i min... ) och hon blev så klart jätte glad! Hon var också ute och gick med barnvagn så vi möttes strax efter och jag kände att jag gjort "dagens goda gärning"! :-) Jag frågade så klart om hon sett min jacka men nejdå..

Sökte vidare och där, på en stenmur (se bilden!) ligger den!!!! Min jacka!!!! Jag blev så LYCKLIG att jag nästan började att gråta!!!! :-))))))  Jag måste alltså ha sprungit förbi den på vägen upp för det är ju så att man ser världen på olika sätt beroende från vilket håll man tittar... ! Och det måste nog ha varit en SNÄLL gammal dam som hittat den och lagt den där så prydligt.

Min JIG kunde absolut inte förstå denna "panik" för en jacka??!  "killar" säger jag bara... vi tjejer vi förstår sånt vi! ;-) 

Så - detta var dagens ACTION i vårt liv. Jag var helt slut efter denna "jack jakt" men oj!! så lycklig jag var!! Från och med nu ska jag ALDRIG hänga jackan över väskan på vagnen... ! Man lär sig något nytt varje dag! ;-)

Men visst är det lite intressant att tänka på det där... vad man gör om man hittar något på gatan? Inte alltid en lätt fråga att svara på..! för en plånbok är det ju naturligt att lämna in hos Polisen, men en jacka?

The lunch.

168397-488

Johanna var PO.P girl från topp till tå på lunchen :-)
Jag bjöd på "pesto pasta med räkor" också åt vi god choklad glass till dessert. Det fick mig att piggna till lite för jag var ju sååå bakis den där dagen ;-)

Så där ja - nu är vi a´jour!

Ny favorit leksak!

168397-487

Den här jätte fina nya leksaken fick hjärtat av sin boyfriend Elian när de besökte oss och hon ÄLSKAR den!!! :-)  TACK så jätte mycket J & E!!!  Den har gjort stor succé här hemma och vi leker med den VARJE gång hjärtat äter.

Lek!

168397-486

Här leker de små söta inne i Johannas rum. Man kan verkligen se att det är något här inne som är på besök....något blått! ;-)  De är hur söta som helst när de är tillsammans de små! :-)

Ny stol.

168397-485

Josefine hjälpte mig att montera ihop nya stolen till Johanna och det blir ju sååå mycket roligare när man kombinerar det med ett glas bubbel. ;-)

Stolen är inte den finaste, men - den är SÅ praktisk med sitt lilla bord framför ( så slipper hjärtat slå i vårt fina matbord ) också är den hur lätt som helst att flytta runt på också. IKEA kan sin sak! :-)

Fredagens champagne lunch!

168397-484

Hmm... jag skulle ju bli a´jour med bloggandet igår men så blev inte fallet så - nu kommer bilderna från fredagens jätte mysiga champagne lunch hemma hos oss med Josefine & Elian! :-) Sen - när dessa bilder är uppe så är vi klara för MÅNDAG. :-)

Tycker bilden är så skön! Kidsen var sååå glada & busiga och super mamman Josefine lika underbar som alltid! :-)

Godmorgon måndag!

Vid kl. 8 vaknade mitt hjärta och nu leker hon TRÖTT i vardagsrummet så det dröjer nog inte länge till hon vill sova igen och då tror jag att jag ska göra samma sak... Det är ändå ingen sol ute så det vore lite busigt att sova vidare...

Idag har jag en del saker på min "att göra" lista, ska bl.a. boka resan till Luleå för på lördag ska vi ju på bröllop. Borde börja planera vad jag ska ha på mig också.? är nämligen lite typiskt mig att stressa med sånt i sista sekunden ;-)

Njut dagen!!

Coola tjejer.

Jag läser Alex blogg i Aftonbladet och ser nu att hans bliande fru, Katrin, har börjat blogga på http://www.stureplan.se Surfade direkt dit och insåg bums att jag kommer följa hennes blogg. Cool tjej!

En annan cool tjej är min lilla Johanna... igår stod hon med soff bordet som stöd och knapprade på min pc som stod på bordet och vips! så hade hon bytt bakgrundsbild på min skärm! Från en söt bild på henne själv till den Hello Kitty i hjärta som jag har som bakgrund på min blogg! Jag förstår INTE hur hon fick till det???? Det hade jag inte ens klarat själv!? IMPONERAD är jag!! Och det är dessutom ett tydligt bevis på att hon gillar Hello Kitty skarpt! ;-)

Dagen..

168397-483

Jag vågar nästan inte tro att det är sant.. men hjärtat somnade redan kl.20 i kväll!!!! :-) Men som sagt - jag tror det inte helt ännu... plötsligt kan hon vakna.. men ändå - det är SKÖNT att få kvällen för sig själv.! :-)

Vi gick ut och njöt solen alla 3 idag och hamnade - inte helt oväntat - på Odeon där vi åt jätte god lunch och bara slappade i sofforna med aviser... Och hjärtat lekte och åt smörgåsrån :-)

JIG är på jobb-möte i kväll så jag ska slappa i soffan nu med dagens tidningar och TV. Det är lite komiskt att Expressen har rubriken "Allt om Carolas alla män" och Aftonbladet har "Tilde de Paula & Runar Sögaard på Kärleksstigen" ;-) Det kan verkligen inte hända så mycket i världen just nu och det känns ju riktigt skönt! Jo - prinsessan Madeleien är i St.Tropez och Agneta Sjödin skriver om den stora kärleken, men förutom det verkar det vara lugnt....! ;-)

Elin & Tiger är föresten så söta på bilderna med sin nya baby :-) Och se på sid.28 i Aftonbladet Söndag - underbara socker söta bilder! jag ser min Johanna så om några år... ;-) Och till sist - visst är det crazy hur lik prins Joachim av Danmarks nya tjej Marie är Mary! De är ju KOPIOR av varandra!

Nog om "allt och alla" nu, dags att softa...! :-)

Johanna myser med Hello Kitty.

168397-482
Mitt hjärta tidigare idag.

Det här är Johannas mys stund på dagen... då hon kryper in på kontoret och leker med lådan som jag har alla min Hello Kitty saker i (eller inte alla.. men typ post-its, klistermärken, näsdukar etc etc...). Hon plockar upp en och en av sakerna ur lådan, biter på dem och sen lägger jag tillbaka dem och då plockar hon upp den igen och så där håller vi på en lååååång stund  :-)

Jag är så glad över att hon är lika glad i rosa små saker som jag är! :-)

The family!

168397-481

Inte vanligt att vi visar oss alla 3 här på bloggen, men här är vi! :-)
JIG blev till min stora glädje med in på "pride området" igår och aldrig har han hållit mig så hårt i handen förut ;-)  Tror vi måste vara på sånna ställen oftare *skratt* :-)

På vägen hem somnade hjärtat i vagnen så vi passade på att äta middag ute i solen på Pasta Basta. Gott och mysigt! Sen var vi heeelt slut då vi kom hem så vi somnade i soffan båda två....zzzzz....efter att jag nattat hjärtat vid 21.30.

En TREVLIG lördag var det!

BRA jobbat Jonas!

168397-480

Efter paraden gick vi ner till "pride området" och där var det GALET mycket folk.  Solen tittade fram och vi drack öl och hade bara hur trevligt som helst! :-)  Johanna ÄLSKAR ju att titta på folk och där var det en hel del att titta på så  hon njöt! :-)

Min kära vän Jonas som är med på bilden är jag sååååååååååå STOLT och IMPONERAD över för han har SLUTAT RÖKA!!!!!!! Det är för mig så BRA att han borde få en medalj!!! :-)  You go Jonas!!!  :-) Hoppas du inspirerar fler att göra samma sak vännen för det finns ju inte en enda positiv sak med att röka, bara en massa negativa....!

Pride paraden.

168397-479

Här sitter vi - i spö regnet - och tittar på pride paraden som gick genom stan igår. Den var tyvärr inte så imponeraden... den i Stockholm är ju SÅ mycket större och "glammigare". Men - det var ändå jätte kul att se och hjärtat tyckte om alla ballonger och färger och musik! :-) Också hade vi ju super trevligt sällskap av Jonas & Co.

Välkommen Juli!

168397-478
Här är vi på väg ner till Karl Johan igår för att se på "pride paraden".

Tänk att juli gör premiär idag! My god - tiden flyger! Förr så var ju juni & juli "sommar månaderna" så när det blev juli så kände man att halva sommaren gått, men sedan några år tillbaka så är ju vädret så  mycket mer somrigt i juli & augusti så därför kan vi lungt konstatera att det är låååångt kvar till hösten :-)  Härligt!!!!!!!

Jag ligger sååå efter med att blogga och lägga ut bilden. Ska försöka "blogga ikapp" idag så att jag är helt a jour från imorgon :-)

Hjärtat sover sött i sin säng nu så jag har precis njutit en lugn och skön frukost :-) Idag vaknade hon 8 och sen låg vi och myste i sängen till närmare 9.30. När hon ligger och rullar runt och skrattar och koser sig mellan mig och JIG så blir jag lycklig. Det är den mysigaste stunden vi har på dagen :-)

Jag skulle ju ut på party igår men vad händer? Jo, jag somnar i soffan redan vid 22.30 och vaknar 02.30... jag var sååå galet trött.

Idag ska vi förhoppningsvis ha killarna här på em fika/lunch men det beror på hur deras liv ser ut idag efter partyt igår ;-)


Bloggtoppen RSS 0.91