Frognerparken & fina morsdagspresenter.


Min söta prinsessa ÄLSKAR att åka sklie / rutschkana. Hon åker om och om och om igen.... ! :-)  Johannas dagens består av: t-shirt från H&M, klänning från
HowtoKissaFrog, kofta (ett fynd för 99kr för länge sen) & tights Zara, skor Bronx och hårspännen H&M.

Det blev en helt UNDERBAR tur i Frognerparken på oss i eftermiddag, eller jag kanske ska skriva i kväll ? för klockan var närmare 18 innan vi var där.  Solen lyste , det var riktigt varmt och det kryllade av människor i parken  = en äkta sommarkväll ! :-)


Att samla pinnar är tydligen grejen just nu så nu har vi en liten "samling" här hemma på balkongen ;-)

Jag såg att ni är nyfikna på vad jag fått i morsdagspresent idag ? Förutom pussar & kramar så har jag fått en weekendresa till Stockholm (åååå vad jag längtar !!), och jag ska även få gå och göra mina fötter fina med fransk-manikyr etc. nu då sommarsandalerna åkt fram.   Två helt PERFEKTA presenter som gjorde mig överlycklig  ! :-)  (tusen miljoner TACK mina älsklingar).


Hur vackert som helst...

Efter lek i lekparken gick vi och åt på restaurang Herrgårdskroen och då vi gick genom parken så blev jag helt tagen av hur vackert det var nere vid vattnet. Kändes som att vi var i Central park ..

   
Vi passerade ett hav av enormt vackra tulpaner i parken.  (varför designar de inte snygga girlie öl-glas till oss tjejer? , dessa är verkligen inte feminina ;-)

Hoppas att du också har haft en riktigt härlig dag idag ?! Vi i Norge har ju LYXEN att få njuta ytterligare en fridag imorgon så jag har lite "lördagskvällfeelings" just nu :-)


Kosetur.


Johanna älskar sin 3-hjuling så den fick följa med oss. Vi skulle egentligen gå och äta på B&M men de hade stängt kl. 17 så då blev det Frognerparken ...

Vi har varit ute på en supermysig tur till parken och kom inte hem förren strax efter kl. 20 och nu chillar jag i soffan med ett glas vitt framför galan på svenska TV4 :-)
 
   
Hemma på våran gata i stan...

Såg du på gala? Tilde & Kattis är verkligen både duktiga & snygga programledare och vilket fantastiskt framträdande Charlotte Perrelli & Di Leva gjorde , sen gillar jag verkligen den HÄR låten, den är en "Orup favorit" !  :-)


Dagens inspiration!


Senaste Elle mat & vin får mig att vilja slänga ihop en vacker buffé ;-)

Min kära moster ringde (jag blev så glad!)  och plötsligt somnade Johanna i soffan så den där turen får vänta till senare men det gör ju absolut ingenting. Egentligen tycker jag bara att det är super SKÖNT !  :-) så nu ska jag , med gott samvete, krypa upp i solstolen på balkongen med mina magasiner och ett stort glas iskall saft.


... och jag får tänker t.o.m. att jag kanske kan baka några sånna här små kakor? ;-)


Fast vid närmare eftertanke....



.. så ska jag nog hålla mig till de magasiner som innehåller sånt som jag "kan" .  Kakorna kan jag köpa på bageriet ;-)  (men jag och Johanna har faktiskt bakat muffins på morgon , så det så :-) 

Nu går jag och mina magasiner ut på balkongen så vi ses senare ! :-)


Värsta sommarvärmen !


Alltså idag känns det som att det är minst lika varmt här i Oslo som på tex Mauritius, det är bara helt LOVELY ! :-)

Jag försöker att inte känna någon "vimåstegåtillparkenochnjutasolen" stress men det går sisådär så nu ska vi göra oss klara och skynda till parken ;-) Det är nackdelen med att bo mitt i city i lägenhet, att det blir ett "prosjekt" att gå ut när man egentligen bara vill chilla i sin egen trädgård.. Men, det är för & nackdelar med allt för å andra sidan så slipper vi alla "trädgårdsmåsten" en dag som denna ;-)

 Ska försöka tajma att Johanna sover sin nap hemma i soffan efter parken så att jag kan sola på balkongen +  fixa här hemma. Är nämligen i värsta fixartagen idag och det är så KUL att köra på när man har sånt här flyt.. !

NJUT, NJUT, NJUT denna FANTASTISKA sommardag ! :-)


Grattis på födelsedagen morfar !


Barnbarn & morfar hemma i Luleå för några veckor sedan.

Nu har Johanna precis ringt och sjungit Happy Birthday på högsta volym för morfar som fyller år idag ! HIPP, HIPP, HURRA kära pappa & morfar ! Vi önskar dig den allra BÄSTA födelsedagen ute i stugan där jag vet att du trivs som allra bäst. Njut dagens brygg-bygge och det varma sommarvädret. Vi önskar att vi var där tillsammans med dig nu så att vi fick FIRA din dag ...

   
Härliga bilder från då vi var i vår stuga i Luleå skärgård ( Sandön ) 20:e juli -08.

Miljoner GRATTIS kramar från oss! :-)



Gör ett eget kakfat!


Den här bilden är verkligen godis för ögat.  Kul idé att bygga ett eget kakfat av fat & koppar att placera mitt på frukostbordet.

Så här hade jag gärna fått min frukost serverad på morgon ;-)  Jag har hittat bilden i senaste Plaza Interiör (svenskt magasin) och de FINA rosa kopparna i gammeldags stil stod jag och höll i på Lagerhaus hemma i Luleå. De är riktigt girlie och passar perfekt en dag som denna ! :-)

Hipp, hipp, HURRA för alla enastående mammor idag !


Nyinflyttad kanin.


Mailegs kaniner förgyller verkligen barnrummet.


Igår fick min sötnos en liten lördagspresent (istället för lördagsgodis). Dessa kaniner från Maileg är ju bara de FINASTE! Jag hade kunnat köpa en hel liten familj och strykbrädan med det lilla strykjärnet, och soffan och... ja, typ allt ! Men den här gången fick det bli en liten sötis till samlingen så fyller vi på med resten vid olika tillfällen.


   
Det är en glädje att ge Johanna små paket för hon blir alltid SÅ glad. 

Nu är det hög tid för frukost här :-)


GRATTIS PÅ MORSDAG ALLA FABULOUS MAMAS!


Alla mammor förtjänar en extra lyxig frukost idag.

Godmorgon och GRATTIS på morsdag alla FABULOUS mamas där ute ! :-)

Idag hoppas jag att ni blir riktigt bortskämda av kärlek & uppvaktning och att ni får ligga med benen högt och bara slappa precis hur MYCKET ni vill . Köp en tårtbit på café, unna dig en blomma (om du inte får en..) , lyxa till dagen med att shoppa dig ett magasin och ring din egen mamma / mormor / farmor  och GRATULERA ! :-)  Njut helt enkelt dagen för det förtjänar du !

Här i Norge firas morsdag en helt annan dag så vi svenskar i Norge (och norskor i Sverige) har lyxen att få fira morsdag 2 gånger varje år ;-) 


GRATTIS på morsdag kära mamma & mormor . Vi önskar att vi var närmare så att vi kunde komma och fira dig idag men vi får väl helt enkelt tänka på vad mormor alltid sa "morsdag bryr vi oss inte om", vi kan fira varje dag istället ! :-)

Nu ska jag och Johanna fira med att baka muffins, mums så GOTT !  och inte nog med att det är morsdag idag, det är dessutom min pappas födelsedag (HIPP, HURRA !), men det ska vi fira i ett helt eget inlägg lite senare .

Önskar dig världens BÄSTA dag  fylld av solsken & kärlek ! :-)

Kram! ♥

Fredagens middag på Yaya´s.




Det var full action på girlsen efter mat & glass/is ;-)

Som ni kan se så var det värt att vänta på bilderna från
Kimm. Det ÄR verkligen skillnad mellan en proffsig fotograf och en amatör... ;-)   TACK Emma & Co för en LOVELY fredagkväll !  Johanna har SÅ kul med Elsa och vi har SÅ trevligt med er ! :-)


Plötsligt tog Johanna av sig klänningen och satt i bara linnet. Hon tyckte det var varmt i Thailand ;-)


Sötaste Elsa.


Fina Kimm & Emma.




Girlsen är ute och åker tuk-tuk ;-)

Med dessa UNDERBARA bilder säger jag TACK för idag för nu ska jag städa till lite här på kontoret och sen väntar sängen. Imorgon ska jag presentera vinnaren av den FINA möbeln från Millimini också är det ju MORSDAG imorgon hemma i Sverige, oj! vad vi mamas ska firas ! och här på bloggen ska vi fira dagen med en ny fantastisk tävling :-)

Godnatt kram! ♥

Min fredag.


Fredag runt kl. 11 i Bogstadveien (runt hörnet från där vi bor). Mötte upp min söta vän Mia innan hon skulle resa hem till Sverige över helgen.  Hon hade köpt en söt liten fredagspresent till Johanna (tusen tack vännen !).

Det blev en "klassiker" till middag här hemma idag: taccos ;-) också tittade vi på Robinson finalen på svenska TV4. Jag har inte följt Robinson den här gången , såg bara lite av förra veckans repris , men det var ändå spännande med final tycker jag.  Vad säger ni som följt Robinson? Var det rätt tjej som vann?  (jag satt och hoppades på Jarmo..).

 Jag tänkte att min darling skulle få somna i soffan i kväll men efter en stund så sa hon "mamma, det är inget skönt här, jag vill sova sängen", så gick hon in på sitt rum, la sig i sängen, och somnade :-)  Sött !


Restaurang/bar The Brooker i Bogstadveien runt kl. 12. Spontanlunch och ett glas vitt med min fina vän Randi. Vi hade massor av härligt business-snack och mixade business med pleasure då vi tog en runda i butiker på eftermiddagen.

Igår hade jag som sagt en riktigt spontan & mysig dag. Bilderna får tala för sig själva :-) Det saknas bilder från middagen på Yaya´s för jag väntar till jag får fina bilder från
Kimm (han tar så proffsigt snygga bilder).


Johanna somnade gott hemma hos Harald & Bente och hon fortsatte att sova då jag bar hem henne. 

Vi avslutade fredagen hemma hos våra "thailandgrannar" (vi bor grannar både här & där) på "ett glas vin" och det var lika TREVLIGT som alltid !  Vårt besök hos dem blev en PERFEKT avslutning på en fantastisk fredag ! :-)  


Dagens Matthew Williamson shopping !


Invigde mitt Odd Molly linne och mina skor från Zara idag. Blommorna förgyller i skrivande stund fönstret vid sidan om mig här på kontoret.

Idag blev det verkligen en MYS-tur i Bogstadveien för mig och jag storkoste mig ! :-)   

När jag var för att returnera en sak inne på H&M så hade jag värsta TUREN att  hamna bakom en tjej som returnerade den klänning / kjole från Matthew Williamsons sommarkollektion  som jag verkligen önskat mig ! (den lanserades då vi var i Luleå = jag missade den). Jag blev sååååå GLAD ! :-)  och shoppade den så klart BUMS !  Nu undrar ni säkert vilken klänning jag menar? Den här :


Den jag fick tag i var i size 40 (jag är 38) men med ett bälte i livet blir den perfekt !


Happy mama njuter pingsafton.

Det är hög tid för mig att fixa middag nu så jag önskar dig en riktigt TREVLIG & FESTLIG pingstafton !


Inspirerande sandlåda.


Finaste sandlådan kommer från PotteryBarn Kids.

Titta vilken UNDERBAR sandlåda !  En solig sommardag som denna önskar jag att vi hade plats till en sån på vår balkong ;-)  

Om du har en sandlåda ute på gården så är det en briljant idé att bygga ett "tak", som det på bilden, över den så att den små sötnosarna inte blir brända av solen. Och att dekorera med vimplar gör "pricken över i".   Så här borde alla sandlådor på dagis se ut, tänkt så fint det vore !


Jag köpte fler pelargoner till balkongen igår som står i vita hinkar utanför fönstren.

Min darling somnade plötsligt i soffan så nu ska jag trippa ut på stan själv och mysa en stund, ska bl.a. köpa fin vaxduk till bordet ute på balkongen och nya blommor till fönstret här på kontoret (mitt fina olivträd lever inte längre... snyft... ).

See you later ! :-)


Sommar !


Vi stoppade på Basta Bastan på vägen hem från dagis igår. Jag & JIG tog en fredagsöl och darlingen åt glass.

Idag är det 1:a riktigt varma SOMMAR dagen och jag och Johanna NJUTER solen & värmen ute på balkongen. Hur MYSIGT som helst ! :-)


Vi supermyste på Pasta Basta.

Snart blir det en tur ut så jag önskar dig en den BÄSTA dagen !


Dagens shoppingtips !


Bluse från danska Saint Tropez, pris: 499nok (finns hos Neste Stopp i Bogstadveien. Jag passerar butiken 4 gånger om dagen men igår var första gången jag var in där ;-)

Om du ska ut på shopping idag så är mitt TIPS! den här fina blusen från Saint Tropez .  Söt till jeans, shorts, kjol/skjørt.. och fin med ett skärp på också :-)

 
Här ser du de fina detaljerna i halsen bättre och min vän Randi visar hur blusen ser ut på . Vi shoppade varsin igår så nu kan vi vara twins ;-)

Det är dags för mig att ta ur hår-rullarna och trippa ner till bageriet nu :-)


Godmorgon vackra dag !


Fin bild !  som påminner om att vi ska pussa våra kära så ofta vi kan :-)

När solen skiner från en vackert klarblå himmel så gör det absolut ingenting att bli väckt kl. 06.20 trots att det är lördag för jag blir helt LYCKLIG av solens strålar !  Redan före kl. 07 var jag ute på balkongen och vattnade blommorna och pysslade lite och det känns som att detta blir en riktig SOMMARdag . Underbart ! :-)

Igår hade jag en fantastisk GLAD-dag med många spontana happenings.  Sånt är så härligt ! När saker bara sker och det ena trevliga avlöser det andra utan att något var planerat. 

   
Min kära vän Kjersti tittade förbi  med en suprice igår: boken Basic Black , The essential guide for getting ahead at work (and in life), som jag verkligen ser fram emot att läsa ! (ska starta på den idag). Tusen TACK bästa vännen ! :-)  Och när vi hämtade Johanna på dagis igår så hittade vi henne barbent ! det var första gången i år . (personalen hade tagit av alla barnen strumpbyxorna).

Nu ska jag och mitt hjärta mysa i soffan och måla naglarna (mina tår och Johannas fingrar) och jag ska fixa mitt nytvättade hår innan vi går ut och köper lite nybakat bröd (och kanske en bulle?) + jordgubbar till frukost .

Önskar dig en HÄRLIG lördagmorgon fylld av lycka ! :-)

Kram ! ♥

What a day !


Tid:ca kl.20.00. Plats: Yaya´s tillsammans med Emma & Co.

Vilken dag jag har haft ! FANTASTISK ! Jag ska berätta vad jag gjort imorgon för nu ska jag mumsa i mig lite choklad, ostkrokar & coca-cola (fredagsmys med andra ord ;-)  och läsa senaste nytt i Klick ! (bilagan till Aftonbladet).

Hoppas att du också har haft en perfekt fredag ?! :-)


Intervjun med oss i Norrbottens-Kuriren.


Min blogg är en trevlig länk mellan nära & kära då vi bor så långt borta och jag kan varmt rekommendera er som lever som oss (i ett annat land, eller i en annan stad än familjen) att börja blogga !  Vi fotograferades den 7:e maj utanför domkyrkan.

Johanna på dagis: check!,  frukost i magen: check !, solen skiner: check !   och jag sitter och jobbar och NJUTER varje sek.  :-)

När vi var hemma i Luleå på besök så blev vi som sagt intervjuade av Norrbottens Kuriren och reportaget publiserades i C-magasinet (deras lördagsbilaga) förra helgen och som lovat har jag nu fotat av sidorna ur tidningen så att ni får se. Varsågoda :


Så här såg reportaget ut i tidningen.  Detta var en helsida som följdes av...

Intervjun handlar främst som bloggens betydelse för mormor då jag & Johanna bor så långt borta men den handlar även om vad jag gjort i livet sedan jag slutade att jobba som chef för Filmstaden i Luleå . Om ni vill läsa hela saken så kan ni surfa in på Kurirens
hemsida och söka upp C-magasinet i högermarginalen.


.... detta uppslag på 2 sidor.  Surfa som sagt in hos Kuriren (har länkat högre upp i inlägget) om du vill läsa. Vi blev intervjuade av Birgitta Lindvall Wiik och fotografen heter Linda Wikström.

Visst är det UNDERBART med fredag ?!  Jag älskar det ! :-)  ska jobba vidare här och sen sticker jag iväg ut och fixar några ärenden så jag önskar dig en GOD lunch och du , krydda den med en dessert idag, det förtjänar du ! ;)

P.S jag kommer inte att köpa klänningen jag visade igår, det blir annan shopping idag istället som ni ska få se senare ;-) Om du har lust på klänningen så finns den hos Høyer Eger  och kostar runt 700nok. (kommer inte ihåg exakt.)


Godmorgon sooliga & härliga fredag !


Jag & Johanna då vi blev intervjuade för Norrbottens Kuriren. Ni ska få se hela reportaget senare idag ! (Tack Birigitta för att du mejlat mig bilderna :-)

Tjohooo  ! det är FREDAG, det är HELG, det är LÅNG-HELG ! ja, i alla fall för oss som bor i Norge :-)  Ni som bor i Sverige får se fram emot 6:e juni istället och de är ju inte helt fel det heller .

Mitt hjärta kom in och sa att hon ville byta blöja strax före kl. 07 så detta var en mycket bättre natt än igår (hon väckte mig bara en gång, kl. 03, men somnade snabbt om igen) och ute STRÅLAR solen från en klarblå himmel och det känns som att detta blir en varm sommardag = HÄRLIGT ! :-)

Nu står Johanna och drar mig i armen så jag skriver mer då jag lämnat på dagis, ska ta tag i morgonfixet här hemma som som vanligt inkluderar att fixa matpakke till sötisen.

Önskar dig en FABULOUS fredag och här kommer en dagens:

"Om vi lär oss att hitta glädje i det lilla blir livet så mycket roligare."

Kram! ♥

Godnatt torsdag !


Jag och min kära vän Mia down-town idag. I bakgrunden ser ni att Karl Johansgate går hela vägen fram till slottet. (vi var på ett strålande humör båda två men det syns bara inte på bilden ;-)

Snipp, snapp, snut så var torsdagen slut och vips ! så har fredagen startat. Det går verkligen undan i svängarna !


Jag tycker att det är så fantastiskt KUL att en av mina absoluta favorit bloggerskor, Sofi,  kommer ut med en roman som handlar om en modebloggerska till hösten. Den ser jag verkligen fram emot att läsa ! och om du inte tittat in på Sofi´s blogg tidigare så är den ett tips !


Tack kära vännen för en FAB dejt. Glad jag har dig ! :-)

Nu ska jag krypa ner i sköna sängen och sova så gott jag bara kan... zzzz....

Sweet dreams! ♥


Vinnaren av Mor & dotter kläder från MyCinnamongirl!



Tusen TACK för alla¨118 tävlingsbidrag !
Kul att ni är så många som önskar de FINA kläderna från
MyCinnamongirl. Jag önskar som alltid att alla ska få vinna så därför känns det bra att My Cinnamongirl bjuder er alla på ett rabatterbjudande.



♥Du får -10% rabatt hos MyCinnamongirl. Använd kod:  "gizmolinas" vid köp♥

Erbjudandet gäller t.o.m. 30:e juni.

    
Så här ser några av plaggen i mor & dotter kollektionen ut, super fina att macha med !

Den LYCKLIGA VINNAREN av en matchande tunika till mor & dotter är: ♥

Postat av: Monica Thorsen

Så utrolig fine. Spesielt den kose(mys)tunikaen var fantastisk. Det hadde vært utrolig flott til min lille herlige Emilie (2,5 år), og meg. Første gang vi skulle ha hatt de på oss var på Rikshospitalet i slutten av juni, da hun skal få tilbake hørselen sin. Hun mistet hørselen i løpet av sitt første år, men den 8 mai fikk hun operert inn Cochlea Implantat, så nå håper vi at hun skal få oppleve lyder slik som de fleste av oss. Hun elsker å pynte seg, og hun elsker rosa - og hvis mamma har det samme, så hadde hun vært i "heaven". Jeg krysser fingre, og håper det beste.

Vil samtidig si at bloggen din er helt fantastisk, og den gir meg positive tanker, når dagene er litt tunge - og de har det desverre vært noen av det siste året.

Vårklemmer fra Villemo

2009-05-14 @ 20:03:55
URL: http://villemosverden.blogspot.com/


♥ Stort GRATTIS Monica & Emilie ! ♥
Mejla mig ditt fullständiga namn till [email protected] så kontaktar Kari som designar My Cinnamongirl dig.

♥TACK till MyCinnamongirl för ett TREVLIGT samarbete. ♥

Dagens match.


Ser ni Johannas Zara påse? När vi var innom där idag så går hon rakt fram till stativet med troser och säger att hon ska  ha likadana som en kompis på dagis så så fick det bli ;-)  och hon var SÅ stolt då hon hade på sig dem i kväll ! Sött !

Nu är min darling i drömlandet och jag har myst med amerikanska Ungkaren. TACK för alla fina kommentarer ang. klänningen i förra inlägget !  Ni får mig att vilja  "löpa & köpa" den imorgon så jag vågar inte tala om var den finns för då kanske den är slut innan jag hunnit dit ? ;-)   KUL att ni tyckte om den ! :-)


Dagens match: Johanna i jacka från Benetton, kjol från H&M och skor Bronx. Jag i tunika från Bik Bok, byxor Filippa K (favoriter !), skor Nike, jacka Juicy Couture och sjal Faliero Sarti. Bilden är tagen då jag hämtade på dagis i eftermiddag.

Nu ska jag gå igenom alla fina tävlingsbidrag i tävlingen där priset är en matchande mor & dotter tunika från den norska designer
MyCinnamongirl så att jag kan presentera en lycklig vinnare :-)


Vad tycker ni ?


I ett provrum någonstans i Oslo... 

Vad  tycker ni om den  här sommarklänningen / kjolen från Pepe Jeans ?

Nu pågår instrumentspel här hemma och det börjar bli dags för nattning :-)


I´m in loooove !


Jag hittade armbanden på skobutiken inne på Eger.

Nu är jag fullproppad med INSPIRATION efter dagens tur down-town och jag har totalt kärat ner mig i dessa SUPERSNYGGA armband från Be Christensen... Oh my god! Jag vill ha typ 3-4 stycken , men med tanke på att de kostar en del (tex 1.600 eller 3.800nok) så får jag börja med att önska mig 1  ;-)  Så , min nästa "belönamigsjälvshopping" kommer absolut att bli ett av dessa LÄCKRA armband.

Du kan surfa in
HÄR och titta på läckerbitarna, klicka på collection och sen på bracelets så hittar du armbanden.


Hur SNYGGA som helst !

Solen skiner för fullt och nu ska jag och min lilla darling äta middag och mysa vidare så jag önskar dig en riktigt trevlig torsdagkväll! Tänk - imorgon startar en ny lång-helg, hur LYXIGT är inte det ?!  :-)

P.S TACK för alla FINA kommentarer ang. vårt hem. De värmer !


Välkommen hem till oss !


Min darling var helt nyvaken då denna bild togs (visste inte att hon skulle vara med på bilden) och hon hade varit sjuk på natten stackarn.. men hon tyckte att det var SÅ kul att bli fotograferad och hon blev verkligen kompis med sötaste Siri som tagit alla bilder.

Som jag tidigare lovat så kommer här det hemma-hos reportage som var i det norska magasinet Kamille i april (nr.7).  Tyvärr så gick inte magasinet att köpa i Sverige så därför känns det kul att få visa er svenska bloggisar hur det såg ut :-)  (räknar med att alla ni norska bloggisar köpte magsinet?! ;-)

Jag sticker iväg ut på jobb nu så ni får kosa er med detta reportage i eftermiddag så ses vi senare idag !


Darlingen var en riktig "linslus" och blev med på många bilder ;-)


Vi ligger alltför sällan i de sköna sjeselongerna så jag funderar på att göra om i vardagsrummet.. ;-)


Jag & Johanna bakar muffins på köket.


Tekst: Solveig Thiis-Evensen, Foto: Siri Møller.

Glöm inte att livet ska NJUTAS. Le & var GLAD !! :-)

Kram ! ♥

Happy torsdag mina bloggisar !


Johanna visar fram sin nya söta väska som det står "Hello little sunshine" på. Den passar perfekt i sommar då vi ska till beachen etc.  Du hittar den hos Accessorize, pris: 130nok.  Bilden är från igår kväll då vi skulle ut och äta middag.

I natt vaknade jag av en gråtande Johanna kl. 04 och sen fick jag gå fram och tillbaka mellan hennes rum och sovrummet några gånger innan jag till slut somnade om i min säng men det dröjde inte länge förren sötisen kom in och väckte mig igen och då var klockan bara 05....  Så - efter en lite orolig natt så blev det sovmorgon här hemma och vi vaknade inte förren 8.45 !  

Solen skiner från en vackert blå himmel idag men det blåser galet mycket och jag ser riktigt mörka moln så det kan nog bli alla möjliga olika väder idag :-)

 
På väg till Yaya´s, vår favorit restaurang med målarbok och stickers i nya väskan. Jag tar alltid med lite pyssel till darlingen då vi går ut och äter, det är ett tips ! :-)  Yaya´s bjuder på den GODASTE Thaimaten och min nya favorit är nr. 21 (gryta med kyckling i röd curry).

Nu ska jag njuta lite frukost så jag önskar dig en STRÅLANDE dag så här dagen före dagen före dagen före MORSDAG! Oj, vad vi mamas ska bli firade på söndag ;-)  Jag ser framför mig frukost på sängen, tårta, champagne, blommor, pussar, kramar.... kanske ett paket?   Nejdå , jag är glad för en puss & kram från mina älskade ! :-)  (och kanske lite tårta.. och en blomma.. ;-)

CARPE DIEM !

Kram ! ♥

God natt mina vänner!


Min badprinsessa tidigare i kväll.

Jag är på väg i säng nu så jag skriver och berättar om kvällen (som innehöll middag på Yaya´s) imorgon för nu är jag tröttis....zzzz....


Det är härligt att bada skumbad.

Önskar dig en natt fylld av härliga drömmar :-)

Godnatt & sovgott ! ♥

Lovely day !


Jag halkade in hos
ShoeLounge på väg hem från lunchen och provade ett par super läckra skor som jag förälskade mig totalt i ... hmm... ;-)

Solen skiner från en klarblå himmel, det är sommar i luften, min kära vän Kjersti och söta Sunniva tittade spontant innom mig på morgon och jag har haft en fabulous lunch med mina solstrålar till vänner. Anniken & Randi, så detta är verkligen en LOVELY day ! :-) 


självklart skulle jag prata precis då Randi fotade oss men det bjuder jag på idag ;-)  Anniken är en av min Gizmoänglar, både hon och Randi har jobbat hos mig på Gizmo & Co och idag är de båda solstrålar i mitt liv.

Jag har precis spikat upp en anslagstavla som jag köpte igår som ska bli mitt nya moodboard till de mode-shop sidor jag jobbar med . Känner mig super inspirerad !  :-)


Som sagt: Solstråle är dagens ord ! :-) Fina Randi får stå för dagens "dagens" . Hennes snygga topp kommer från danska Rützou.  (shoppad i Larvik..)

Nu sticker jag iväg ut igen, ska göra ett par ärenden och sen hämta upp mitt sockervadd på dagis.

 
Min tunika kommer från Hunky Dory (många år gammal) och tights från Thelin (finns hos Bolina). Och titta ! de hade hängt upp tavlan jag gjort på dagis. Fint blev det ! och glad blev jag över att den passade så perfekt :-)

Tjingeling  så länge, vi ses senare !


Godmorgon onsdag !


Här fotograferar jag på Ellas dop i lördags (det är Kimm som fotograferat mig).

Godmorgon alla härliga bloggisar !  Nyvaken mamma här :-)  (Johanna väckte mig för 5 min sedan). 

 Idag har vi en NY dag med NYA händelser framför oss och idag är det sista dagen som ni kan TÄVLA om de fantastiskt FINA barnmöblerna från
Millimini så missa inte den möjligheten , du klickar HÄR för att komma till tävlingen :-)  Glöm heller inte bort att har -10% rabatt på bedårande barnkläder hos MyCinnamongirl, uppge koden "Gizmolinas" när du shoppar så dras rabatten av i kassan.

Min tv-kväll igår slutade med att jag somnade någongång mitt i Desperate Houswives... typiskt....  men är man trött så är man ;-)  Då jag vaknade surfade jag runt lite och tittade in hos fina Emma&Co och där hittade jag dessa bilder som DUKTIGA Kimm fotade på Ellas dop i lördags. Det syns verkligen att ett proffs som fotograferat !


Härlig bild !


Min sötis tillsammans med söta Elsa och hennes pappa  Kimm som är den DUKTIGA fotografen men även mamma Emma tar , som ni ser, fina bilder :-)


Kul bild då jag stod och fotograferade Josefine & Co.

Idag ska jag summera gårdagens jobb-möte, luncha med två solstrålar till vänner och ta en tur innom ett par PR-byråer så bäst jag fångar dagen nu !

Önskar dig en FANTASTISK onsdag och kom ihåg att om du LER så får du leenden tillbaka !  :-)

Kram! ♥

Zara shopping & vardagslyx.


Så här matchade jag min tunika ute i regnet idag: med sjal från Faliero Sarti och jacka från Juicy Couture.

Nu börjar min nya favoritserie Stylista så det är dags att krypa upp i soffan och ikväll ska jag "fira" dagens jobbmöte med ett glas vitt . Det gäller att hitta sätt att förgylla en regnig tisdag på + att jag har anledning att fira mitt uppdrag ! ;-)

Men först ska ni få se gårdagens Zara shopping....


Lagomt slitna shorts, 299nok hos Zara.

.. och lite vardagslyx som JIG hade med sig hem till mig igår:


svenska ELLE och favoriten : mama.

Nu mina kära bloggisar tycker jag att vi ska NJUTA kvällen ! :-)

P.S blogg.se verkar gå lite trögt i kväll så det tar tiiid att publicera inlägg..


Höst-feelings + en mötesrapport.


Underbar cashmere genser / tröja att krypa in i kyliga höst(och sommar) kvällar och snygga stövlar från Stella Mc Cartney. Båda finns under nyheter hos net-a-porter.

Efter dagens INSPIRERANDE jobb-möte så är jag fylld av HÖST-inspiration ! Jag vet, sommaren har inte ens startat ännu och här sitter jag och pratar om hösten. Tokigt ! ;-) Men - det är så det är i modebransjen, vi lever en säsong i förväg, eller egentligen 2 !  för det är inte så många veckor till jag ska iväg och titta på spring -10 kollektionerna på modemässan i Köpenhamn :-)


Jag hade matchat outfiten med dessa snygga jeans från Citizens of humanity & fina väskan från Stella Mc Cartney.  (net-a-porter).

Jag trippade ut på små rosa moln efter dagens möte för nu har jag en kreativ period framför mig fylld av FANTASTISKT roligt/kul jobb och jag riktigt längtar till imorgon då jag ska sätta igång ! Det handlar om 2 olika uppdrag . Det ena får jag berätta mer om en annan dag  och det andra är det mode-stylist jobb som jag berättat om tidigare och som jag kommer att jobba med löpande framöver så nu kommer ni att få hänga med mig och "trendspana" hos agenturer, PR-byråer, pressrum etc, då jag fotar i studio och då jag sitter på redaktionen och jobbar med mina sidor.  Åååå vad KUL vi ska ha ! :-)

För att återgå till SOMMAR så ska jag visa er min senaste shopping i nästa inlägg ;-) och i kväll är det föresten "min tv-kväll", kl. 20.30 = Stylista, kl. 21.40 = Desperate Houswives så nu vet ni var ni hittar mig fr.o.m. kl. 20.30: i soffan ! :-)


Dagens.


Klockorna i bakgrunden kommer från Ikea och byrån från Bruka Design.

Idag har jag på mig  tunika från Odd Molly och jeans från Acne. Nu sticker jag iväg ut så vi "ses" lite senare :-)


Change of plans.


Försök att se det positiva i det negativa ! :-)

Precis när jag skulle gå ut genom dörren blev mitt möte framflyttat ett par timmar så nu ska jag ta tag i lite annat "smått & gott" innan jag kör iväg. Det regnar i Oslo nu så det känns riktigt skönt att sitta inne  :-)


Efter regn kommer solsken...

Jag sprang precis ner till postlådan för att se om Kuriren kommit så att jag får se
reportaget från lördagen men det hade inte kommit . Posten tar ofta låååång tid... speciellt mellan Sverige & Norge... Men då har jag något att se fram emot imorgon istället !

NJUT din dag och kom ihåg att ALLT är möjligt, vissa saker tar bara lite längre tid.


Godmorgon tisdag!


När jag och Johanna kom in på Burger King igår så kom den här trevliga tjejen fram till mig och tackade för en bra blogg. Jag blev SÅ glad ! :-)  Tack Vanja för att du kom fram och hälsade på oss!

Blogg.se hade tekniskt underhåll på morgon så därför kommer mitt godmorgon lite sent.  Jag kom precis innanför dörren efter dagens lämningen och nu ska jag äta lite frukost (köpte med mig nybakat bröd på vägen) och sen iväg och fixa ett par ärenden innan dagens jobbmöte.


Den här tavlan fixade jag iordning igår och bar den sedan hela vägen till dagis. Den är vårt bidrag till den dugnad som vi tyvärr inte kunde vara med på.  Jag har köpt tyget på Åhléns och har limmat fast det på en anslagstavla (korktavla) så att de kan fästa foton etc med nålar på den . Tavlan ska pryda en vägg på Johannas avdelning  :-)  (håller i min tfn så att ni ska få en uppfattning om storleken på tavlan).

Oslo bjuder på att grått väder idag och regnet hänger i luften och jag hoppas att det stannar vid det för Johanna skulle på tur med dagis idag och då vore det så trist om det regnar. 

   
Först en tur innom Acne butiken, sen kyckling + bollrummet på Burger King. Vi storkoste oss ! :-)  (ibland är det SÅ skönt att slippa laga middag efter dagis ;-)

Och på tal om tur så hade jag och Johanna en super MYSIG tur hem från dagis igår. Vi stoppade på en massa butiker (jag provade lite kläder...) , vi köpte glass och sen avrundade med att gå och äta middag på Burger King. Det kändes nästan som  att vi hann med en hel "lördag"  och vi var inte hemma förren efter kl. 19.  Riktigt kul hade vi ! :-)

Nej, nu måste jag skynda på här så jag önskar dig en FANTASTISK dag !

P.S Missa inte TÄVLINGEN som pågår där du kan vinna en FIN barnmöbel .

Kram! ♥

HAPPY !


HAPPY !! :-)

Idag fick jag ett telefonsamtal som gjorde mig SÅ GLAD ! :-)  Ska på ett möte imorgon ang ytterligare ett jobbuppdrag och när jag varit på mötet så ska jag berätta mer. Men , jag kan berätta så mycket som att det inte blir någon Thailand-resa till veckan som planen var ;-)

Oj, nu kommer JIG hem. Got to go.  Vi ses senare ! , eller imorgon bitti? för jag sitter och förbereder morgondagens möte nu . Passar på att önska dig GOD NATT just in case :-)


SOL och ett tips !


På väg hem från dagis tidigare idag.

Jag har en lång lista på saker att göra idag men jag glömde alla "måsten" för ett ögonblick också gick jag ut och satte mig i SOLEN på balkongen och åt GOD frukost  och det var bara LOVELY ! :-)

Men , nu är det slut chillat och jag ska ta tag i dagens fix så jag lämnar dig med en feelgood låt, nämligen den
HÄR.  Och du, nu fick jag precis veta att magasinet jag jobbat med, Kamille Mor & Barn,  ligger ute i butik t.o.m. IMORGON så: LÖP & KÖP om du inte redan har gjort det !! ;-)  (tyvärr finns den ej att köpa i Sverige, endast i Norge).


Här får ni se 2 till sidor som jag gjort i Kamille & Barn , om du köper tidningen så får du se mer ;-)

 Tjing så länge !


Godmorgon sista veckan i maj !


En vacker bild...

Johanna tyckte att den nya veckan skulle starta kl. 06.20 så så fick det bli ! :-)  Efter morgonmys i soffan så ligger vi nu lite efter schema så det är bäst att vi kör på här så att vi kommer i hyfsad tid till dagis. 

På kvällarna läser jag världens trevligaste bok av Mark Levengood som heter Hjärtat får inga rynkor (jag fick boken av mamma i julklapp),  och idag bjuder jag på en "morgonsaga" , nämligen en av berättelserna i boken. Det fiffiga med denna bok är att den innehåller många små fristående berättelser och alla är minst lika tänkvärda :-) 



"Värdlens äldsta människa dog i november. Hon var 116 år. Hennes släkt skickade ut ett pressmeddelande där de berättade att hennes frånvälle kom som en fullständig överaskning. Jaha. För mig kommer varje ny morgon som en fullständig överraskning. OJ, tänker jag. Ännu en ny dag ?  Det var ju en så sent som igår !  Sedan somnar jag om. Jag sover så mycket, så när jag dör kommer min släkt att skicka ut ett pressmeddelande och berätta att det kom som en fullständig överraskning att jag fortfarande levde. Och sedan, när jag är 116 år, är jag så senil att det kommer som en fullständig överraskning för mig att jag har släktingar överhuvudtaget.  Morfar blev gammal. Jag brukade skrikande fråga honom vilken del av sitt långa liv han mindes bäst, och han svarade alltid "Frukosten i morse". Ett liv är sinnrikt konstruerat. Så lite att förlora, och så mycket att glömma. Vinna går inte. Hur jag än gör så kommer mitt fullständigt överraskande liv att sluta i min fullständigt överraskande död. Mitt mål är att hinna uppleva så mycket som möjligt, så att jag har en massa saker att glömma sen när jag är 116 år. Och sedan ska jag lugn och glad sluta ögonen, redo för nya fullständiga överraskningar."

Visst är han bra den där Mark ?! Jag älskar boken och kan varmt rekommendera den både som "iställetförenblomma"-present och som en trevlig present till dig själv inför sommarens semester -resa !

Nu: dagis stress..  ;-)

CARPE DIEM !  och NJUT den här sista måndagen i maj månad lite extra :-)

Kram ! ♥

Busig kväll !


Här pågick BUS på hög nivå tidigare i kväll :-)

Det är alltid lika MYSIGT att ha kära Gizmoängeln Heidi på besök och Johanna ÄLSKAR henne.  Det finns ingen som hjärtat busar så mycket med som med Heidi. Det går vilt för sig ! och jag vågar inte alltid titta då hon hänger upp och ner i Heidis armar eller då hon gör sina bakåtkullerbytter i luften. Hur BUSIGT som helst ! ;-)


Jag slängde ihop världens enklaste "pesto pasta med räkor" som vi bjöd på. Mums !

Kära Heidi ska gifta sig i sommar (jag gleder mig stort till bröllopet!)  så jag hämtade en stege hos grannen och klättrade upp på höjden inne på Johannas rum och lyfte ner kartonger med bilder från mitt bröllop (april -02) då jag gifte mig med min f.d. mann.  Det var SÅ kul att titta tillbaka och minnas dagen för det var en evighet sedan jag tittade på de bilderna. Jag kan säga så mycket som att jag kommer att annorlunda ut nästa gång ;-) 


"Hej då busiga Heidi! och  tusen TACK för idag. Kom snart och LEK med mig igen!  och mamma hälsar att hon också vill se dig snart igen. Puss & Kram från Johanna. P.S jag somnade så fort jag la mig ;-)"

  
Johanna lekte spöke vid matbordet (kolla in hur stolen i bakgrunden gör att det ser ut som att hon har en rosa prinsessekrona på huvudet ;-)   och det blir alltid lika tokigt  då jag ska försöka  fota mig och Heidi :-)  (jag tog av mig glasögonen då vi fotade, imorgon blir det linser )

Heidi förgyllde verkligen min och Johannas söndag och kvällen blev en  PERFEKT avslutning på lång-helgen med god mat, chokladtårta,  lite vin och massor med härligt bröllops-talk :-)


Städ-dags.


Garderoberna kommer från Ikea, säng-gaveln + borden från All in Wood, sägkläder från Lexington och på väggen hänger bilder från vår paus i Thailand.

Nu ska jag passa på att städa till på sovrummet (när Johanna sover) för senare idag får vi fint middagsbesök och när denna gäst kommer innanför dörren så tar Johanna ALLTID med henne in på sovrummet a.s.a.p för då ska det busas!  Det är med andra ord Heidi som ska komma och förgylla vår söndag :-)


Jag vet, jag skulle ju bara titta på high-heels i sommar...Inser att jag nog är lite för bekväm ;-) 

Föresten: När Tommy Körberg berättade att skorna han hade på sig hos Babben & Co igår kväll kostade 25.000kr så blev jag helt lycklig för det betyder ju att de här ballerinorna som jag sett från Gucci plötsligt är hur billiga som helst i jämförelse. TACK för att du satte saker i ett härligt perspektiv igår Tommy ! ;-)

Bäst jag loggar av och går och städar nu (har lite svårt att slita mig...) :-)

Hoppas att du njuter din dag ?!


Gårdagens barndop del. 2.


Så här fint såg det ut i hallen på presentbordet.

Efter kyrkan åkte vi som sagt hem till Josefine & Co där vi bjöds på en fantastiskt solig & trevlig eftermiddag ! :-)


Vi var många girls som fick äran att fira Ellas dag hemma hos Josefine & Co igår (jodå, det var så klart killar där också men de fick inte vara med på just den här bilden ;-)


Jag fotade mindre än vanligt igår (glasögonens fel )  så den här bilden har jag fått av Josefine.


Tusen TACK fina
Emma, Kimm & Elsa för att vi fick åka tillsammans med er till kyrkan + hem till Josefine.

   
Johanna var i "paradiset" igår och lekte med Elians polisbilar, grävmaskiner och bilgarage. Hon älskar verkligen bilar min lilla prinsessa och ni skulle ha sett mina tappra försök att få henne att köpa en Barbie i lördags... de misslyckades totalt ;-) När Johanna fick se vykortet hon skickat till Elian från Luleå inne på hans rum sken hon upp som en sol !

   
Vi satt ute på den soliga verandan och åt god buffé (rostbiff, lax etc) följt av smarriga tårtor.

Tusen miljoner TACK för TREVLIGA igår vännen ! Vi hade en riktigt MYSIG dag!


The gift.


Se vilket VACKERT paket de gjorde där jag köpte presenten.  (Och jag som köpt band etc för oftast får man ju så fult inslagna paket att man vill gå hem och göra om dem ;-) 

Av oss fick den nydöpa prinsessan självklart en prinsessa ! :-) Nämligen den bedårande "Prinsessan på ärten" från Maileg som Johanna också har. Den förgyller barnrummet (eller "kroken" ) och är dessutom kul att leka med då den lilla blivit större. 


Så här ser prinsessan på ärten ut som söta Ella fick av oss.  ( Fotade Johannas på morgon )


I norge stavar man dop: dåp.

Det är verkligen ett NÖJE att ge bort ett vackert paket !  och tänk på att inte gömma vackra kort i kuvert, låt dem synas istället som en extra krydda utanpå paketet :-)


Gårdagens barndop: Ella Synnöve.


Johanna är också döpt i Svenska Kyrkan här i Oslo av samma präst som döpte Ella igår så det var trevligt att träffa honom igen.  (några av er hann kanske tänka att mannen på bilden är JIG ?! ;-)  Min kjole/klänning kommer från Juicy Couture, väska Gucci och skor Bruuns Bazaar.

Nu sover min prinsessa sin nap så nu kan jag ÄNTLIGEN blogga i lugn & ro. Hon vill verkligen inte att jag ska sitta vid datorn då hon är vaken, det är som att det har blivit en grej för henne att dra mig härifrån ;-)


Fin inbjudan som duktiga Petra på
PetrifiedInPink gjort.

Igår var vi som sagt bjudna på barndop, det var min vän Josefines dotter Ella som döptes i Svenska Kyrkan och sen var det bjudning hemma hos Josefine & Co efteråt.


Friends.

Jag vågade inte gå för linser igår p.g.a. att jag fortfarande går på "droppar/salva-kur" för ögoninflamationen så det fick bli glasögon vilket gjorde att jag inte kännde mig helt "väl" , ni vet så där som man  kan känna sig en dag då man gått ut i "fel" kläder som man inte riktigt trivs i...  Ska bli SKÖNT att kasta brillerna imorgon och ta på linserna igen ! Längtar ! :-)


Josefines mann Eivinds syster + Josefines vän Petronella är båda gudmor till den nydöpa lilla prinsessan.

   
Johanna tycker att det är SÅ spännande med barndop och följde noga med då Ella fick vatten på huvudet.

Det var ingen vanlig gudstjänst i kyrkan igår utan "bara" barndop och totalt var det 5 (eller var det kanske 6?) barn som döptes efter varandra. 

Efter kyrkan (och även till kyrkan) gjorde vi sällskap med fina Emma, Kimm & Elsa hem till Josefine & Co där vi blev bjudna på buffé och en solig eftermiddag. Mer om det i nästa inlägg !


Godmorgon sköna söndag !


Den här bilden (från Car Möbel) har jag visat här på bloggen för länge sen och det var då jag fick idén till en likadan sjablon bak Johannas säng. Sjablonen finns bl.a hos Panduro Hobby (där jag jag köpt vår) och den är verkligen jätteFIN.

Söndag = AVKOPPLING! så idag tänker vi softa och ha det riktigt skönt och det tycker jag att du också ska göra ! :-)

Min darling väckte mig prick kl. 07 och sen har vi legat i soffan och myst. Johanna kommer och drar i mig så fort jag sätter mig vid pc´n ( vi girls är home-alone i helgen)  så jag skriver mer strax och då ska ni få se alla bilder från trevliga igår för som ni kanske misstänkt så somnade jag gott i soffan igår kväll ;-)


Johanna på Ellas dop igår. Glass är gott !

Nu ligger reportaget som Norrbottens Kuriren gjort med oss uppe på nyhets-sidan också och där har de lagt upp fler bilder än i C-magainset. Klicka
HÄR så kan du se & läsa .

Önskar dig en SKÖN söndagsmorgon med extra god frukost !  NJUT din dag ! :-)  och klicka HÄR om du vill höra en skön låt så här på morgonkvisten.

P.S Missa inte  TÄVLINGEN som pågår där du kan vinna en FIN barnmöbel från Millimini.


Soffläge..


Dagens Johanna:  klänning/kjole  från danska Tinini (Tina Wodstrup).  Den påsydda stickade blomman i livet på hennes vänstra sida är en söt detalj. (klänningen är från förra årets kollektion men de selger den fortsatt till fullpris på Den Kule Mage på Glasmagasinet , vi köpte den där förra veckan).

NU somnade precis en trött prinsessa och jag ska lägga mig i soffan en stund och bara NJUTA lugnet  ;-)

Det har varit en riktigt mysig dag med dop i svenska kyrkan och bjudning hemma hos Josefine & Co efteråt och vi var hemma igen strax efter 18.30 .  Håller på att lasta ner bilderna från dagen nu så att ni ska få se :-)

TREVLIG kväll på er alla härliga !


Dagen bjuder på barndop.


Johanna ligger och sover exakt så här just nu men bilden är från den dagen då hemma-hos reportaget fotograferades, i februari.

Gissa om jag blev GLAD över att mitt hjärta precis somnade i fåtöljen ! PERFEKT tajming att hon sover tidig nap idag eftersom vi ska iväg på barndop som startar kl. 13.  :-)  Själv sitter jag och blåser hår-rullarna torra och funderar på om jag ska våga mig på mina linser idag.....  ?  Hade varit så skönt .

   
Jag ska visa er hur "hemma-hos" reportaget såg ut i Kamille en dag snart så att ni får se :-) (ska fota av sidorna ur magasinet).

Känner på mig att det blir hektiskt här hemma då darlingen vaknar igen så jag passar på att önska dig en FANTASTISK lördag fylld av LYCKLIG stunder så bloggas vi igen så fort vi kommer hem från dagens festligheter ! :-)  och då ska jag självklart även visa vad Ella får i present av oss idag.

Tjingeling så länge ! :-)  och du, missa inte TÄVLINGEN som pågår ! ;-)


Godmorgon soliga lördag !


Lägg eventuella bekymmer till sidan och låt detta blir en riktig GLAD dag !  :-)

Jag är SÅ dagvild pga att det var helgdag på torsdag så jag jag hade lördag igår och söndag idag så detta kommer att känns som världens längsta helg i positiv bemärkelse för det finns väl inget härligare än att få uppleva en lördag om och om  igen ?! :-)  (blir lite som den där filmen "Måndag hela veckan" ;-)

Min darling väckte mig strax före kl. 07 och plötsligt fick jag en "städ-kick!" så - jag har redan damm/støv-sugit hela lägenheten, torkat golv, tagit bort en stor matta i stua (vardagsrummet) och därför flyttat om en massa möbler, hängt tvätt, kör en till maskin, vattnat ute på balkongen + inne och "små-plockat" och klockan har precis slagit 09, det måste vara ett personligt rekord ;-)


Hurra vad kul det är att det är LÖRDAG !

Nu väntar dusch + hårfix och frukost framför Nyhetsmorgon och jag önskar  att jag hade
NorrbottensKuriren bakom dörren för idag är reportaget med mig, Johanna & mormor i tidningens C-Magasin. Gissa om jag är NYFIKEN på hur det ser ut ? ! LÄNGTAR till jag får se !

 
3-generationer girls i Luleå för ett par veckor sedan och på bilden till höger är jag tillsammans med den trevliga journalisten och fotografen som gjorde reportaget om oss.

Önskar dig en HAPPY lördag fylld av lika mycket solsken som vi har här i Oslo idag ! :-) 

Uppdatering: Nu ringde min kära mamma och lugnade mig med att bilderna i reportaget ser bättre ut i magasinet än på nett. Vi blev fotograferade i motvind med solen rakt i ögonen så på nett blev bilderna inte så smickrnade.. (de är grovkorniga och allmänt konstiga på nett..)

P.S missa inte den HÄR tävlingen som pågår där du kan vinna en superFIN barnrumsmöbel från svenska Millimini.

Kram ! ♥

Mer godsaker från Daisy.


Snygg silketunika från norska Ti-Mo, nu på -30% hos Daisy. Rosetten fram under bysten syns inte så bra på bilden men den är en fin detalj. Jag provade tunikan mest "på kul" men jag kommer nog att drömma om den i natt ;-)

Jag hade ett ärende till butiken
DAISY idag och då passade jag så klart på att prova en snygg tunika :-)  Också hade några av er efterfrågat tydligare bilder på de smycken från Otazu som jag provade häromdagen så varsågoda: här får ni några smakprov :


Nu ska vi se... var det den 24:e maj jultomten skulle komma? eller ? ;-)  Detta armband från Otazu är bara hur snyggt som helst. Me like !! Pris: 1.698nok.


Det var det här armbandet jag provade förra gången jag var hos Daisy. SNYGGT ! (husker ej priset på detta? tror ca 1.400nok).

 
Det vänstra har jag också på mig på bilderna från förra besöket.

Nej, nu måste jag verkligen gå och sova så att jag är pigg i morgonbitti då min darling kommer in och väcker mig. Jag är bra tokig som sitter uppe så här sent då jag är förkyld och har ont i ögat men vad gör man inte för bloggens skull ? ;-)

Godnatt & sov så gott ! ♥

Sötaste provrummet!


Sötaste provrummet hittar du på butiken Barna på Hjørnet på Frogner.

Detta är bara det sötaste provrummet !  och Johanna gömmer sig inne i det men vägrade att titta ut ;-)  Vi provade inga kläder i det idag men vi lånade det för att byta en blöja (nöden har ingen lag...)  och efter det fastnade Johanna där inne bland gossedjuren och det var inte helt lätt att få ut henne ;-)

Önskar att fler butiker hade kreativa provrum !  Också längtar jag till jag ska göra iordning provrummet här hemma på mitt kontor där jag sitter och bloggar. Ska köpa tyg/stoff till det i Thailand  :-)


Dagens down-town.


Min ögoninflamation är bättre nu men på doktorns order så fick det bli glasögon även idag.  Tunika 120%lin, kofta Norhland (från i höst, går tyvärr ej att få tag i längre), byxor Filippa K, skor BilliBi och glasögon Gucci. Johanna har jacka från Benetton, klänning från
HowtoKissaFrog, tights H&M och skor Bronx.
¨
Oj, oj, oj, vad jag har sökt en kvittering i kväll.. jag har t.o.m. öppnat en gammal sop-påse (jag vet, hur äckligt som helst ..) och sökt  för jag bara visste att den fanns här någonstans och mycket riktigt': till slut hittade jag den och den låg så klart inte i soporna, nejdå, det låg snyggt och prydligt mellan några A4 ark på mitt skrivbord . Lycka ! :-) 

Så - nu vet ni hur festligt jag har haft det i kväll ;-) Nejdå, jag hann med en soft kväll i soffan innan denna jakt drog igång och Berg flyttar in på svenska TV4 är ju bara SÅ bra tycker jag och det var riktigt kul att få se hur Runar bor. Vilket snyggt hem !


Vi hittade en NY stor lekavdelning för kids på plan 5 på Steen & Strøm (vid sidan om Lexington butiken) som var helt fantastisk! Här kan de små sitta och teckna och prova diverse gungstolar etc från en av barnbutikerna.  Johanna älskade det så missa inte detta nästa gång du besöker S&S !

När jag höll på att göra mig klar för att gå ut runt kl. 12 idag så blev det plötsligt väldigt tyst här hemma = Johanna hade somnat så jag fick jobba på att hålla henne vid liv till jag var klar för jag ville att hon skulle sova i vagnen så att jag kunde göra ett ärende när hon sov.  Sötisen STOD och sov i hallen med huvudet mot sittbänken och sen bar jag ut en sleeping beauty och la ner henne i vagnen. Allt går ! :-)


Det känns som att nästa "Johanna-shopping" blir en barnvagn för den här söta rosa vagnen från Brio gick hon runt med i en evighet inne på leksaksbutiken på Steen & Strøm. Också la hon ner saker hon ville ha i den.  Men hon la tillbaka allt sen :-)

Vi blev ute hela dagen och kom som sagt inte hem förren efter kl. 19. Den sista biten hem blev Johanna helt crazy (=less på att vara ute och fixa ärenden + trött) , ungefär som en "gremlins" och sånna gånger blir jag helt slut...  och undrar vart min prinsessa tog vägen ? Så i kväll hade jag behov för att bara ligga i soffan med benen högt ;-)

   
Ingen by-tur utan lunch på Mc.Donalds ;-)  och till Johannas stora glädje så har de Hello Kitty saker i Happy Mealet nu (samma saker som de hade i Thailand förra året).  Och en sak är säker: att hoppa i vattenpölar är KUUUL ! ;-)

Imorgon är vi bjudna på min vän Josefines dotter Ella´s dop så nu ska jag prova lite kläder och när jag ser på klockan så inser jag att jag nog måste krypa i säng strax... Tiden flyger då man har kul ! :-)


Hemma !


Klämde lite på den här sockersöta baddräkten från Ralph Lauren idag. Ja, alltså inte till mig, utan till Johanna ;-)

Det blev en rekordlååång dag down-town för mig och Johanna så vi kom inte innanför dörren förren strax efter kl.19. Nu pågår nattning av en trött prinsessa här så jag återkommer senare !

Hoppas din dag har varit lika mysig som vår och att du får en TREVLIG kväll ! :-)


Godmorgon fabulous fredag !


Vacker miljö och vacker tjej.

Visst är det FABULOUS med FREDAG ?! I love it !! :-)  Fast det känns å andra sidan som att vi precis har haft både fredag & söndag (med tanke på onsdag & torsdag) och att nu får våra favoriter i repris ;-)

Min lilla prinsessa väckte mig kl. 06.20 och det är verkligen i tidigaste laget men tack vare en massa mys i soffan  med Nyhetsmorgon och dagens aviser (vi har 3 st: Aftenposten, Finansavisen & Dagens Næaringsliv) så känner jag mig hyfsat pigg nu och är klar att ta tag i denna härlig dag.



Jag hittade dessa otroligt VACKRA bilder på Cameron Diaz i Vogue (juli månad) igår kväll och på bilderna är hon verkligen SNYGGARE än någonsin ! WOW ! :-)



En av mina favorit filmer med Miss.Diaz är "In her shoes" och om du inte har sett den så är den mitt TIPS! inför helgen. Hyr eller köp den ! , den är en riktig feelgood film :-)

   
Bilderna finns som sagt i juli nr av amerikanska Vogue. 

Önskar dig en FABULOUS dag och här kommer en dagens:

"Ditt liv är härligt och fullt av möjligheter."
/Ur En Härlig Bok.

CARPE DIEM mina kära vänner, för den här dagen kommer aldrig tillbaka !

Kram! ♥

Gladiatorskor: like it or not ?


Dessa godsaker får gärna flytta in i min garderob : tunika från Temperly London och skor Miu Miu. Snyggingarna finns hos net-a-porter.

Vissa plagg, skor eller andra accessoarer har jag en form av "hatkärlek" till.  Och just nu är min måltavla: gladiatorskor ! Alltså jag klarar inte att bestämma mig för om jag tycker att de är snygga eller inte ?  Sen är det ju så klart skillnad på vilken modell vi pratar om för precis som  med andra skomodeller så finns det många olika styles där ute... och de från Miu Miu är ju bara hur SNYGGA som helst :-)

Häromdagen hittade jag ett annat par som jag gillar, nämligen dessa:

 
Skorna kommer från Zara.

Från det ena till det andra: Tittade du på Bonde söker fru i kväll ?  Oh my vad pinsamt det blev ibland (som när Linda gjorde fynd bakom gardinen...) , jag satt och skämdes bakom händerna ;-)  Min spontana favorit heter Karl-Magnus.

Nej, nu ska en trött.....zzzzz... och förkyld glasögonorm krypa ner i sköna sängen och läsa bok så : TACK för den här dagen, imorgon är det en annan dag... !

Godnattkram ! ♥

Lek pågår.


Jag brukar nästan alltid få frågor ang. träbokstäverna på väggen så jag passar på att berätta att de kommer från en nettbutik som heter
Poshgraffiti.

Så här ser det ut hemma hos oss just nu. Johanna leker inne på sitt rum och just nu spelar hon lite musik och underhåller sin mamma :-)

 
Musik = glädje :-)

Vi önskar dig en riktigt TREVLIG kväll ! 

P.S missa inte den HÄR tävlingen som pågår där du kan vinna en superFIN barnrumsmöbel från svenska Millimini.


Barnrumsinspiration!


Kolla in sittbänken och bordet... de kan på ett enkelt sätt förändras!  Titta på nästa bild så får du se!

Åååå vad jag har lust att göra om här hemma, typ möblera om ! också skulle jag villa göra en del förändringar inne på Johannas rum....  Allt detta bläddrande i blader gör mig SÅ inspirerad !  HÄRLIGT ! :-)


Simsalabim ! plötsligt är sittbänken ett skrivbord och bordet en stol. SMART ! :-)  (bilderna kommer från CarMöbel).

Mitt hjärta vaknade precis och jag hann aldrig ens lägga mig i sjeselongen (men tanken var ju bra ;-) , istället blev jag sittande här på kontoret. Tiden flyger när man bloggar ! men det är ju bara kul.

Oj, nu är det värsta regn/hagel skuren här och kolsvart ute, kanske det blir åska? (på tal om väder så satt jag och fikade brevid Tone från TV4 häromdagen ;-)  Då passar det bra att börja med middagsfix  så vi "ses" igen lite senare men först ett tips:  Bonde söker fru har premiär på svenska TV4 i kväll  :-)

P.S missa inte den
HÄR tävlingen som pågår där du kan vinna en superFIN barnrumsmöbel från svenska Millimini.


GRATTIS till vinnarna av Kamille Mor & Barn!


Kamille Mor & Barn lanserades den 14:e april och du hittar den fortfarande i tidningshyllorna om du inte redan köpt den. (tyvärr går den inte att köpa i Sverige).

Bättre sent än aldrig har jag NU klart vilka 2 som blir de LYCKLIGA vinnarna av magasinet Kamille Mor & Barn som jag gjort ett stort stylistuppdrag i . Jag har dessutom kryddat magasinet med post-its där jag skrivit små kommentarer.

Efter att ha läst igenom alla 111 tävlingsbidrag så känner jag mig både glad & rörd, TUSEN TACK för alla FINA kommentarer, de förgyllde min dag idag !  och jag önskar sååå att jag kunde skicka ett ex till er alla..


Varsågoda: här får ni se en av mina favorit sidor i Kamille Mor & Barn.

And the winners are.. :

Postat av: mikaela

Hej Anna- Stina! Låter kanske lite tokigt men det första jag gör på morgonen och det sista jag gör på kvällen är att läsa din blogg och några gånger där emellan också ;) Varje dag inspierar du mig med din styrka, ditt moderskap och din stora passion för inredning skapar STORA ha begär. Jag är en 24 årig mamma från Lund som snart ska dela upp sovrummet här hemma så vår son får en eget litet krypin och vad skulle kunna ge mig mer inspiration till detta än denna tidning? Hoppas, hoppas, hoppas! STORA kramar från Skåne!

2009-04-15 @ 12:12:32
URL: http://bebisfabriken.blogg.se/



Postat av: Jessica och Tuva

Ååå den skulle jag så gärna vilja ha! Vi håller just nu på att renoverar och inreder våran lilla dotters rum (Tuva 10 månader) och att kunna få lite inspiration från en mycket duktig tjej som dig vore perket :)
Jag blir alltid lika lycklig varje gång du lägger ut inrednings bilder här på bloggen!
Tack för en helt fantastisk blogg och för all inspiration!
Tusen Kramar från oss

2009-04-15 @ 21:05:14


Stort GRATTIS till Mikaela & Jessica ! ♥

Mejla mig era fullständiga namn + postadresser till: [email protected] så kommer snart magasinet i brevlådan.

På önskelistan !


Balkongen i all ära men det hade inte varit helt fel med en sån här veranda... ;-)  Bild från Sköna Hem.

Plötsligt kom det en del moln på besök så nu ska jag sätta mig och bläddra igenom gamla magasiner och riva ur inspiration. Lovar att visa några av de bästa sidorna jag hittat senare !

 
Jag tror att jag tar och skriver upp den här verandan på min önskelista :-)

Och just det ja - kommer ni ihåg att jag frågade vilken färg ni gillade bäst på det snygga linnet från Odd Molly ?  Vit? eller beige?  Under bilderna får ni svaret:

 
Det blev superjämt, ni var 8 st som röstade på vitt och 9 st som röstade på beige. Och nu undrar  ni så klart vilken färg jag valde? För att vara helt ärlig så har jag båda här hemma just nu ;-)  Men det lutar åt den vita...  Du finner toppen bl.a. hos butiken DAISY och där är den på -30% rabatt!

NU ska jag krypa upp i sjeselongen och vila så att jag blir frisk :-)


Balkongmys.


Stolen kommer från Åhléns och idag har jag rullat ut grönagräsmattan till ära för Johannas små fötter.

Jag , Johanna & Gucci myser ute på balkongen idag och vi tycker att det är exakt lika skönt alla 3 . Och mest skön tycker jag & Johanna att den nyinköpa solstolen är och Johanna har fått för sig att den är hennes så så fort jag sätter mig i den säger hon "MIN!, den är MIN mamma!... kanske vi måste klämma in en till på balkongen för att få lugn & ro i sommar? ;-)

Stolen var i alla fall ett BRA köp och just nu kan jag inte förstå varför jag inte köpt en solstol tidigare ? I typ 3 år har jag suttit på en mindre bekväm trästol och solat...  Tokigt !

   
Den söta fågelholken som Johanna gömmer små rosa påsk-kycklingar i shoppade jag på rea/salg på Mique hemma i Luleå och dagens happening har varit att Johanna har tejpat mina fötter ;-)

Nu sover min lilla prinsessa sött i soffan och jag ska passa på att njuta stolen helt för mig själv en stund. Lovely ! Mitt öga är föresten lite bättre tack vare dropparna & salvan men jag är exakt lika förkyld fortfarande så det lutar åt att detta blir en SOFT hemmadag för oss .


Gooooodmorgon Kristihimmelfärdsdag!


Så här ser en av de 25 sidor som jag gjort i magasinet Kamille Mor & Barn ut. Jag har valt ut star-pics, plockat kläder från PR-byråer, agenturer & pressrum och jag har skrivit alla texterna. Hur KUL som helst ! :-)

HURRA! vad LYXIGT med en helgdag helt plötsligt ! :-)  Kanske är ni många som passar på att resa bort i helgen eftersom fredag är en klämdag ? 

Min lilla darling ligger och ropar "mamma!" på högsta volym inne i sin favorit fåtölj så jag måste gå tillbaka till vårt morgonys = jag tittar på nyhetsmorgon på TV4 och Johanna tittar på Karlsson på taket.


Du hittar fortfarande Kamille Mor & Barn i tidningshyllorna om du inte redan köpt den ;-)  Och till er som tävlat om ett ex här på bloggen : ha tålamod med mig, jag LOVAR att presentera vinnarna snart (min tid har inte räckt till pga sjukdom etc..)

Fick lust att visa er en av de 25 sidor jag gjort i Kamille Mor & Barn, nämligen den här "Sjel mammastilen" sidan med vackra Heidi Klum (jag gjorde totalt 3 kändis-mamma-sidor i magasinet).  Det var efter att jag gjort den här sidan som jag blev kär i Odd Molly toppen ;-)  och jag har dessutom shoppat den Hunky Dory tunikan som ni ser längst ner på sidan och Johanna har de rosa glittriga skorna (fast i en look-alike modell från Zara) så - jag inspirerade t.o.m. mig själv ;-)

Som ni ser så har jag några tips på sidan men de syns inte så bra så här kommer de:

Bygger du opp garderoben din rundt få farger, blir det lett å velge klær mellom amming og bleiskift. Uansett hva du velger vil alt matche!

Sett opp håret i en rufsete knute, og topp sveisen (frisyren)  med et heftig diadem.

♥  Striper blir aldrig feil. Sats på en stripede topp i vår, og bruk den hele året.

♥ Finn tid til en liten shoppingtur, så du får luftet de fine håndveskene dine en gang iblant. En herlig variasjon fra stellevesken (skötväskan)!

Idag har jag & Johanna inga som helst planer så det känns som att allt kan hända ! :-)

Önskar dig en STRÅLANDE fri-dag fylld av LYCKLIGA stunder och massor med GLÄDJE !

Kram! ♥

På tal om grönt..


Vackert !

... kolla in den här vackra skapelsen från Oscar De la Renta som Iman hade på sig på en gala häromdagen !

Min darling somnade rekord snabbt ikväll och jag tyckte mig höra att JIG precis parkerade bilen på gården? hoppas det för jag bad honom shoppa med sig lite god Bocca (choklad) på väg hem ;-)  Jag ska försöka komma mig i säng tidigt idag så att jag kurerar mig för imorgon reser JIG bort = jag & Johanna blir home-alone i flera dagar och då behöver jag maximalt med energi :-) 

Och energi får jag bl.a. av BRA musik. Lyssna på den  
HÄR låten ! den är min favorit just nu.

Hoppas att du NJUTER din "bonusfredag" (känns som en sån, jag var t.o.m. och tittade efter Klick! (Aftonbladet) idag innan jag kom på att det är onsdag ;-)  och att du har en festlig kväll !?


Thailand...


Johanna i Phuket då vi hade vår "paus" där.

Jag drömmer om Thailand och vem vet, kanske bloggar jag snart därifrån?  Visst vore det kul ?! ;-)

Nattning av en glad prinsessa pågår här. Vi har varit busiga och lekt sent i kväll för det är ju trots allt "helg" nu :-)


Dagens boktips: Mamma-fällan.


Maria Sköld är sångerska och tvåbarnsmamma. Tillsammans med sin man Robert Wells har hon sönderna Teddy 10 år och Oscar 12 år. Hon sjunger med showgruppen Vocalettes och har under många år gästat Rhapsody in Rock. Mammafällan är hennes debutbok.

Gissa om jag blev GLAD när jag hittade den här boken i brevlådan häromdagen! Vilken SUPRICE ! Jag har tänkt att köpa boken sedan jag fick inbjudan till releasefesten (som jag tyvärr inte kunde gå på... ) så den kom verkligen "som ett brev på posten" . TUSEN TACK ! :-)


Denna illustration ur boken säger mig att jag kommer att känna igen mig i det jag läser ;-)

Jag ser fram emot att läsa boken och lovar att recensera den för er efteråt !

Nu sitter Johanna och leker inne på sitt rum och jag har precis städat undan middagen. Vi girls är home-alone så nu väntar lite kvällsmys innan nattning.  Önskar dig en riktigt trevlig kväll ! :-)

Status..


Klänning från
Monsoon.

Den här gröna klänningen har jag gärna på mig på något av de bröllop jag ska på i sommar (är bjuden på 2 stycken). Riktigt SNYGG ! och jag har helt kärat ner mig i GRÖNT . Det är nästan mitt nya rosa ;-)  (men bara nästan...).


Gröna växter och detaljer är fint.

Nu ska jag droppa ögonen igen,  prova lite kläder och sen ska jag iväg och fixa ett par ärenden +  hämta mitt hjärta. Det är sista dagen på dagis för den här veckan för imorgon = helgdag och fredag = planeringsdag för personalen.

TACK för alla fina kommentarer jag får, de värmer min sjukdag ! :-)


Dagens läkarbesök.


Dagens: ögoninflamation (höger öga...), briller/glasögon Gucci, t-shirt Splendid. Normalt så använder jag bara mina briller på kvällen, aldrig på dagen, så detta är ovant...

Det är verkligen inte likt mig att springa hos läkaren så här ofta...  men, men, bara att gilla läget...  Det var Johannas dagisfrökar som gav mig order om att uppsöka läkare idag för de sa att ögoninflamationen inte går över av sig själv och de hade rätt.

Min läkare sa att den typen av infektion som jag har fått i ögat endast går bort med hjälp av medicin. Så - nu har jag fått droppar som ska droppas i ögat varannan time (känns som jag inte gör annat ;-) + en salva som ska sättas på när jag går och sover. Hon sa att jag bör vara mycket bättre i ögat på fredag, annars skulle jag komma tillbaka. Men - hon sa att det tar ca 6 dagar innan jag är helt bra och kan börja använda mina linser igen så nu blir jag glasögonorm i en hel vecka.. får hoppas att det blir en regnig vecka för annars kommer jag att SAKNA mina solbriller ;-)

I tillägg till dessa droppar + salva så fick jag order om att dricka + äta bättre för jag är en slarver....  Så - nu har jag precis mumsat i mig en god ost&skink paj + sallad. Duktig flicka är jag ! ;-)


I ♥ Daisy !

Daisy har funnit på Holmen i många år och sedan ca 1 år tillbaka så finns nu denna fantastiska butik även på Vinderen.

Jag blev som sagt SÅ glad så jag "upptäckte" butiken
DAISY på Vinderen i förra veckan ! :-)

Butiken är hur mysig som helst och här finns FINA kläder till både mor & dotter + lite interiör och söta små detaljer till prinsar & prinsessor.  Till oss mamas finns märken som : Odd Molly, Essentials, Chill Norway, Lexington Clothing, Rosemunde m.fl. och till de små: Burberry, Juicy Couture, Gant m.fl. m.fl. Barnavdelningen är STOR och urvalet är FANTASTISKT ! ('Daisy som köper in har GOD smak !). 

Jag fick lust på "hurmycketsomhelst" till både mig & Johanna när jag var i butiken igår och VARSÅGODA, här bjuder jag på en liten "modevisning" från Daisy, ENJOY !! :-)


Min vackra vän Miriam jobbar hos Daisy och hon är alltid lika SNYGGT klädd. Här visar hon en trench från Essentials som finns både i vitt & beige i butiken.


Miriams SÖTA prinsessor Madeleine (6 år) & Fanny (8 år) visar bedårande fina kjoler / klänningar från Burberry & Juicy Couture och det är inte helt omöjligt att ni ser Johanna i Burberry klänningen i sommar ;-)


En riktig sötnos! Madeleine har på sig en FANTASTISK kjole / klänning i härliga färger från Seafolly.


Hur SNYGGA är inte dessa jackor från Quba Sails ? Passar helt perfekt till sommarens sjöliv på motorbåt & segelbåt.


Dessa vackra girls hjälper dig att hitta rätt bland alla fina kläder inne hos Daisy och här visar Miriam senaste nytt från danska Rosemunde ( linnet + koftan ) , och Pernille visar fram en snygg kjole / klänning som passar till sommarens fester.


Själv "fastande" jag i denna outfit för jag blev helt förälskad i armbanden från Otazu, topparna från Rosemunde och pälsvästen.. hade lite svårt för att ta av mig dem... ;-)


Topparna från danska Rosemunde är helt FANTASTISKT sköna. De är i silke och sitter perfekt. Snyggast blir de då man mixar & matchar styles & färger så som jag har gjort med en singlett (ett linne) under en topp.  En kul sak är att jag var en av de första som sålde Rosemunde i Norge i min butik Gizmo & Co ! :-)


Underbara skor till små prinsessor .

   
Miriam & Pernille visar fram godbitar från butiken .

 
Som sagt: hos Daisy finns MYCKET fint ! :-)  och som ni ser så finns den FINA Odd Molly toppen jag "tjatat" om här på bloggen där också (i både vitt & beige) och nu med -30% rabatt !!! :-)

Igår startade DAISY med -30% på ALLT  ( ej interiør + Rosemunde topparna) så mitt dagens TIPS till er som bor i ( eller i närheten av ) Oslo är att ta turen innom DAISY idag och shoppa FINA kläder till SUPER priser !! :-)   HAPPY shopping !

Nu ska jag iväg till läkaren för jag är tyvärr i riktigt dålig form idag...

Tjing så länge ! :-)


Glad onsdag på er !


Allt ordnar sig alltid och jag är snart frisk igen ! :-)

Just nu känns det som att jag har halsfluss, förkylning, ögoninflamation och en öroninflamation... uff, det är verkligen INTE likt mig att vara så här sjuk och jag var ju nyss dålig ? förstår ingenting...  Men det kan bara bli bättre nu så jag blickar framåt ! :-)

Johanna ska på tur med dagis på morgon så vi måste skynda iväg. MIn dagens är: no make-up, keps & glasögon/briller ;-)   (önskar jag kunde gömma mig bakom stora solbriller men det går ju inte då jag inte kan ha linser...).

Önskar dig den BÄSTA dagen och ser fram emot att blogga mer då jag kommer hem från dagis lämningen.

Kram ! ♥

Min nya favoritbutik heter DAISY!


Idag provade jag bl.a. super SNYGGA toppar från danska Rosemunde, en pälsväst som passar till "allt" (även till kyliga sommarkvällar..) och ursnygga armband från Otazu.  Och en HAPPY suprice: Idag startade DAISY med -30% på ALLT !!

Jag blev helt ÖVERLYCKLIG då jag klev innanför dörrarna på butiken
DAISY på Vinderen i förra veckan. Vilken SKATTKAMMARE för oss shopping-glada girls ! :-)  (här finns bl.a. Odd Molly, Lexington Clothing, Chill Norway, Burberry, Juicy Couture m.fl.  m.fl. )

Butiksägarinnan var kund hos mig på Gizmo & Co och hon är världens trevligaste och idag var jag på besök i butiken i ett par timmar och fotade för att kunna visa er , mina kära bloggisar, ett urval av allt fint hon har.

Men -  p.g.a. min förfärliga ögoninflamation (den blev värre då jag tog ut linserna ? märkligt... ) så känner jag att jag inte orkar sitta och skriva så mycket vid pc´n i kväll och det BEKLAGER jag verkligen så - jag får helt enkelt visa er alla fina bilder imorgon. Hoppas på er förståelse för det. Presenterar även vinnaren i MyCinnamongirl tävlingen imorgon + Kamille Mor & Barn.

TACK för idag och TUSEN MILJONER TACK för alla råd & tips jag fått ang. mitt öga. Jag vet inte vad jag gjorde innan jag hade er bloggläsare? Ni är FANTASTISKA !!

P.S kvällens news: Linda Rosing är gravid .

Varma kramar ! ♥

Ögoninflamation?


Jag föredrar Bocca, KinaSnacks och coccosprickar ;-)

Inte nog med att jag är superförkyld, nu ser det ut som att jag har fått ögoninflamation också? Idag har jag haft en liten "klick" av var inne i höger ögonvrå så fort jag tittat mig i spegeln och när jag tar bort det så dyker det upp ny....  Och när jag tittade mig i spegeln inne på Meny, då jag skulle handla lök så höll jag på att svimma, då var klicken allt annat än liten kan lova ... Uff.

Jag har aldrig haft ögoninflamation förut så jag blir glad för tips om hur jag får bort det a.s.a.p. ! (Jag är inte röd i själva ögat, det är bara denna äckliga var som kommer också har jag ont under ögat...  )

NJUT din kväll och förlåt denna mindre trevliga info. Blir bara så glad för tips om hur jag får bort detta....


Dagens & myslunch.


Tunikan finns i vitt + rosa på Bik Bok i Bogstadveien. Pris: 399nok. = ett fynd !

Jag bytte om innan jag gick ut och lunchade + fotade i en butik så dagens blev : tunika Bik Bok, jeans Zara och stövlar Hunter + mina kinesiska lyckosmycken och mitt Bvlgari halsband.


Jag och min kära vän Mia inne på United Bakeries.

Idag har jag haft en riktig MYSlunch tillsammans med min kära vän Mia. Det var alltför länge sen sist så vi hade en del att uppdatera oss på så det blev härligt girltalk och god lunch.

 
jag trodde att Mia precis fixat nya akryl-naglar men icke-sa-nicke, hon hade gjort dem alldelens själv med hjälp av ett kit från H&M. Såg super fräscht ut ! och kostar bara ca 80nok. TACK bästa vännen för en supermysiglunch ! (som alltid !)

Nu pågår kvällsmys med Johanna och sen ska jag visa er massor med bilder på FINA kläder från min nya FAVORIT butik !! :-)


Gåååå mamma !


Idag har jag på mig tunika från Hunky Dory, jacka från H&M Trend, jeans Zara och stövlar från Hunter.

Sedan igår har vi en ny morgonrutin som innebär att Johanna vill GÅ hela vägen till dagis. Det är så klart mysigt och en del av att hon blir större men , det gör att dagisturen tar sååå mycket längre på morgon ;-)   och när jag frågar hjärtat om hon vill sitta i vagnen ? så säger hon bara "gåååå mamma!",  "jag vill GÅ!" också smiler hon med hela ansiktet :-)


Johannas söta Hello Kitty ryggsäck är fylld av matboxar (en till förmiddagen, en till eftermiddagen..). Det var blött ute på morgon men solen tittar fram nu .

  
Dagens darling: jacka Benetton, body P.OP, kofta + tights + kjol/skjørt H&M. När vi kom fram till dagis satte hon sig ner och slappade lite (det är en ganska lång walk för henne).

Nu skiner solen från en klarblå himmel (det skiftar fort !) och jag ska ta på mig skorna och sticka iväg till en ny favoritbutik och ta lite bilder så att ni får se ! och sen väntar lunch med min vän Mia.

CARPE DIEM !

P.S Missa inte den fantastiska TÄVLINGEN som pågår där du kan vinna en barnmöbel från Millimini.


10% rabatt hos MyCinnamongirl !


Den underbara kåpen / kappan och kjolen / klänningen förgyller Johannas garderob sedan några dagar tillbaka. Se så fint de matchar ! och Kari,
MyCinnamongirl,  har gjort dem i en helt egen "Gizmolinasdesign" :-)  (Tusen miljoner TACK sötaste du ! )

Jag är så GLAD över att få erbjuda alla er underbara bloggläsare 10%rabatt hos den norska designern MyCinnamongirl. Du uppger koden "Gizmolinas" för att erhålla rabatten vid köp. Rabatten gäller t.o.m. 30:e juni. Happy shopping ! :-)

   
Närbilder på de fina detaljerna. We ♥ prinsessekronor :-)

Tävlingen där du kan vinna en matchande tunika till digt och din dotter (eller en topp till din son) avslutades i fredags och jag kommer att presentera vinnaren i löpet av dagen så håll utkik !


Godmorgon tisdag !


Mitt hjärta på väg ut i söndags för att fira 17:e maj.  Den lilla "sløyfen" på bröstet är en tradition, den bär alla som inte har på sig bunad på 17:e maj.

Nya morgontidningar, ny frukost, nytt väder (idag = helgrått och regnet hänger i luften...) och NY dag med nya möjligheter! Livet är ju bra härligt ändå ! :-)  trots min förkylning som inte är ett dugg bättre idag, men den går nog över, snart.

Jag vaknade ett par gånger i natt av att Johanna låg och grät inne på sitt rum men så fort jag gett henne smokken (nappen) och bäddat om henne igen och gett henne en puss i pannan så somnade hon om igen så jag tror att hon drömde. Sen sov hon sött fram till kl. 07 och nu ligger hon och tittar på .. ja exakt: Karlsson på taket ;-)  Han är verkligen no.1 här hemma just nu .


Jag var inte den piggaste tjejen i stan i lördags men Johanna behövde skor till 17:e maj så det var bara att samla ihop sig och gå iväg ut. En fördel med att bo mitt i stan är att butikerna ligger på bekvämt avstånd precis runt hörnet ;-)

I lördags var hela familjen ute på shoe-shopping till Johanna och de finaste skorna hittade vi på butiken Pom D´api i Bogstadveien. 

   
Johanna älskar att prova skor ! och hon plockade ner det ena paret efter det andra som hon provade. Men det var skor till 17:e maj vi skulle ha och lördagens shoe-shopping blev dessa bedårande skor från Pom D´api som kommer att passa sommarens alla fester.  När vi sitter där inne i butiken så stoppar plötsligt en trikk (spårvagn) med reklam för Thai´s nya DIREKTflyg Oslo-Bangkok utanför (premiär 15:e juni) och det dröjer nog inte så länge till vi är i vårt paradis igen..

Jag ska ta och hoppa i duschen nu så att vi kommer oss iväg i bra tid till dagis idag.  Johanna & Co ska på en liten utflykt idag och sånt är alltid extra kul.

Önskar dig en FABULOUS dag och du : visst är det LYXIGT att det är en så kort vecka? Torsdag är ju helgdag så i imorgon kan man nästan säga att det är "fredag"   ;-)   (Johannas dagis har stängt fredag pga planeringsdag så imorgon = helg ).

P.S Missa inte den fantastiska TÄVLINGEN som pågår där du kan vinna en barnmöbel från Millimini.

HAPPY tisdag !

Kram! ♥

Godnatt mina vänner !


Så här såg det ut på balkongen på morgonen igår (17:e maj). Flaggorna var på plats och Johanna står och tittar på ett musik-korps tåg som passerade förbi längre ner i gatan och stoppade utanför ett ålderdomshem där de underhöll.

Jag tror hela tiden att jag är piggare än jag är så ikväll skulle jag bara sätta mig i soffan en stund och titta på "Top Model USA" premiären på TV3 men det slutade så klart med att jag somnade......zzzzz.... Uff, det är inget kul att vara förkyld :-(  Jag hoppas verkligen att jag är bättre imorgon !

    
Detta står Johanna och tittar på.. Som ni ser så flaggades det flitigt dagen till ära. Jag pyntade våra olivträd med band och Johanna viftade med flaggor hela morgonen.

Ser att det efterfrågats bilder från min nattliga plantering på balkongen så varsågoda :-)  I år gick jag för mina favorit pelargonier och jag lär mig aldrig om de heter Dronning Ingrid, eller Mårbacka ? är dessa namn kanske helt enkelt det norska (dronning ingrid)  + svenska (mårbacka) namnet för samma sort ?  Har bott i Norge i 9 år men vissa saker lär jag mig aldrig ;-)

 
Priset på dessa pelargonier ( i denna storlek)  varierar enormt. På ett ställe kostade de 139 kr / st, på ett annat 98 kr / st så gissa om jag blev GLAD då jag hittade dem för 55 kr / st på en kolonial på Frogner ! :-)  (den som ligger på hörnet i Briskebyveien i närheten av MA & Secret Society).

Jag tycker att det ser "renast" & snyggast ut med en och samma sorts blomster i balkonglådorna. Ni ska få se fler bilder från hela balkongen då jag är helt klart med den, har kvar några små detaljer...

Bäst jag hoppar i säng nu så att kroppen får kurera sig.

Godnattkram! ♥

Sommar i sikte !



Det är inte länge till juni knackar på dörren och juni = sommar ! Så jag var och provade några bikinis på H&M häromdagen och den här var en av favoriterna.  H&M har ju sååå många fina bikinisar och det bästa är att man kan mixa och matcha dem för det är inte alltid man är samma size upptill som nedtill.. 

Nu pågår nattning av en liten prinsessa som helst bara vill vara uppe och titta på Karlsson på taket.


Matlagning pågår.



Jag somnade i soffan i eftermiddag och det var bara TUR att jag vaknade då det var dags att hämta på dagis (man har nog en inbyggd klocka ;-)  Näsan rinner och jag är dunderförkyld men förhoppningsvis ger dagens vila resultat så att jag får känna mig piggare imorgon !

Nu pågår middagsfix.  Önskar dig en TREVLIG kväll ! så "ses" vi lite senare.

Tjingeling så länge !


En förkyld grillmiddag.


Jag & JIG´s syster Eli´s mann Lars.  (JIG har tvillingsystrar, vi var hemma hos Kari & Co igår och där var även Eli & Co).

Hemma hos JIG´s syster var vi ca 25 personer som firade dagen med grillat och trevligt sällskap :-) Tyvärr blev det inte så många bilder tagna för kidsen sprang mest runt och jag var sååå förkyld att jag mest satt stilla på en stol under en varm filt..  och ni skulle ha hört min röst, lät som att jag festat i 1 månad i sträck typ ;-)  (var super hes) .

  
En busig Johanna i sin faster / tante Eli´s knä. Det blev kyligt mot kvällen och då invigde Johanna sin nya FINA kåpe / kappa som hon fått av söta Kari som designar MyCinnamongirl.  (Tusen miljoner TACK Kari !).

TACK Kari & Co för en trevlig grillmiddag som var en perfekt avslutning på 17:e maj 2009 ! :-)


Olivia & Friends !


Som ni ser så har "alla" på sig folkdräkt , eller bunad som det heter här i Norge, på 17:e maj. 

Efter slottsparken så styrde vi stegen mot Olivia (gamla Odeon ) och då vi kom dit var det långt ifrån fullt men det dröjde inte länge förren kön ringlade lång och det var fullt av festglada gäster så vi tajmade vår ankomst perfekt :-)


Fina Cecilie , jag och min Gizmoängel Heidi som plötsligt smsade att hon och hennes førlovade var i närheten och en stund senare så tittade de förbi oss. Superkos !!

Johanna sov sött i vagnen och vi mötte underbara Cecilie + mann direkt då vi kom in och en stund senare stod vi och delade på en flaska Moët alla fyra  i strålande solsken. Hur härligt som helst ! :-)  (TACK vännen för en super KOS 17:e maj firing !!!)

 
Darlingen vaknade och stod trött brevid mig en stund innan vi gick hemmåt. På bilden till höger ser ni hur det såg ut på Olivia från Johannas höjd... hon såg mest en massa knätofsar och bunads-skor ;-)

Efter Olivia gick vi hem och hämtade en tårta / kake och sen åkte vi iväg mot  grillmiddag hemma hos JIG´s syster  :-)


Hipp, Hipp, Hurra !


Uppe på balkongen står Haakon, Mette-Marit, Ingrid Alexandra och kungen & drottningen och vinkar till barnen som går förbi i tåg. Det var 100 skolor som gick i tåget i år och alla skolor har sin egen musik-kår. En fin tradition !

Efter en god champagnefrukost gick vi som sagt iväg till Slottsparken för att vinka till Mette-Marit & Co och för att få med oss fest-stämningen :-)  Det var som vanligt galet mycket folk men vi droppade den värsta trängseln så det blev en riktigt mysig tur. 


På vägen ner till Slottsparken mötte vi vänner till JIG och deras söta dotter och Johanna blev snabbt kompisar . Hur sött som helst ! :-)


De styrde stegen mot ballongförsäljarna i parken och en stund senare gick de runt med varsin papegoja.

   
17:e maj = barnens dag = ballonger, pølser (korv) och is ( glass ) .  På bilden längst till vänster ser ni Mette-Marit & Haakon (lilla Ingrid Alexandra var också där) och Johanna tyckte att det var jätte spännande att vinka till äkta prinsessor :-)

Efter slottsparkens happenings somnade Johanna gott i vagnen (tror aldrig hon har somnat så fort ;-)  och då gick vi vidare till Olivia och myste.

Nu: lunch ! :-)


17:e maj.


Jag firade gårdagen i Kalixdräkten (som min mormor har vävt och min mamma har broderat). Det känns fint att ha på sig en folkdräkt eftersom nästan alla här i Norge har på sig det på 17:e maj. Johanna hade på sig kjole/klänning från Tinini, bluse Benetton, kofta Zara och nya fina skor från Pom D´api.  På bilden har hjärtat alla tillbehör som hör till på 17:e maj: ballong - check !, flagga - check ! och tuta - check ! ;-)

Igår FIRADE vi den norska nationaldagen från morgon till kväll och det blev en PERFEKT dag att minnas ! :-)

På bilden har vi precis kommit ner till slottsparken runt kl. 12 på dagen och solen strålade från en klarblå himmel heeela dagen lång = LYCKA ! 

Jag sitter och blöder näsblod (inte så festligt...) så jag ska gå och lägga mig på soffan en stund. Återkommer sen med fler bilder från gårdagens festligheter.


Godmorgon nya vecka!


Härlig mix av vitt & färg ! Fräscht & fint !

Mina vänner ! FÖRLÅT min bloggfrånvaro igår. Vi firade 17:e maj från morgon till kväll och jag har blivit super förkyld så jag gick och la mig direkt då vi kom hem igår kväll.  Vi hade i alla fall en helt FANTASTISK dag och jag ska lasta ner bilderna från igår nu så att ni får se :-)

Oslo bjuder på ett grått och regnigt väder idag och jag känner att jag behöver ha en lugn dag hemma så att jag blir frisk igen så , jag återkommer direkt efter dagis .


De färg-glada korgarna kommer från Rice .

Önskar dig en perfekt start på veckan ! :-)

P.S KUL att ni är så många som tävlat om barnmöbler !

Kram ! ♥

Tävling: vinn en fantastisk barnmöbel från Millimini!

   

Mina kära bloggisar !

Det ar en ÄRA för mig att få presentera en ny FANTASTISK tävling i samarbete med den svenska webshopen  
MILLIMINI. Hyllorna och köket är de FINASTE och du väljer själv vilken av de 3 produkterna som du önskar att vinna.


Husbokyllan är BEDÅRANDE och den förgyller alla barnrum! Pris: 3.590sek
(bredd 770, djup 310, höjd 1090)

 

♥♥


Den är bokhyllan är ju bara den FINASTE ! Gillar lösningen med att böckerna kan stå med fronten fram (precis som på en tallrikshylla) och ja, den är helt enkelt "perfekt" till både prins & prinsesserum. Pris: 1.990sek.
(bredd 800, djup 160, höjd 1580)

   

♥♥


SÖTARE kök har jag aldrig sett ! Och t.o.m. med egen kyl & frys.  Pris 2.990sek.
(du finner mer info om köket hos
Millimini).

♥VINN EN AV DESSA 3 FINA PRODUKTER FRÅN MILLIMINI ! ♥

Du väljer själv vilken av dessa 3 FINA produkter som du önskar att vinna och för att delta i tävlingen så skriver du en kommentar i detta inlägg om vilken produkt du valt och varför du valt just den. Tävlingen pågår t.o.m. den 27:e maj.

♥ KRAM & STORT LYCKA TILL ! ♥

P.S p.g.a. dyra fraktkostnader (möblerna levereras monterade) så kan tyvärr endast de som bor i Sverige vara med och tävla den här gången. Hoppas på förståelse för detta.

GRATTIS Alexander !


Kvällens klart charmigaste kille !  (bild från Aftonbladet).

WOW !! "vad var det jag sa"! ;-)  Ja, ni kommer kanske ihåg att jag sa att jag tror att Norge kommer vinna hela den stora finalen då jag hörde låten allra första gången i norska Grand Prix ?  GUD VAD KUL att det blev så !! och vilken utklassning !

Jag lyckade så klart somna då röstningen startade och vaknade nyss av att JIG kom hem . TACK alla vänner som smsat och gratulerat Norge med vinsten!  Och TACK min gala-vän
Jonas för ännu en fabulous schlagersmsfest ! Love you! :-)

Nu ska jag göra allt som jag skulle ha gjort i kväll... tex plantera blommor i balkonglådorna. Tur det är mörkt så att ingen ser mig stå och göra det mitt i natten ;-)


Nattens prosjekt: plantera bloomor.

GRATTIS igen Alexander !  Och mina kära bloggisar:  ska vi gå på den stora Grand Prix finalen sammen nästa år och ha en egen "Gizmolina läktare"? Vore ju galet KUL ! :-)

Godnattkram! ♥

Heja Norge ! You go Alexander !


Här kan man nästan tro att det är jag som vunnit Eurovision Song Contest ! ;-)  Vi var på Balloon Company igår efter dagis och Johanna fick välja sig en ballong. Jag trodde att hon skulle välja Musse Pigg, Dora eller en prinessa, men oj ! så fel jag tog: en norsk flagga ville hon ha !  (efer en dag med flaggviftning på dagis).

Nu börjar jag  ÄNTLIGEN att piggna till lite. Oh my, jag har inte varit så här bakis / dagen därpå på måååånga år. Hemskt är det. Men man får ju skylla sig själv för som man bäddar får man vackert ligga ..  ;-)  TUR att det var värt det och att jag hade så KUL ! :-)

Min darling sover sött i soffan, förhoppningsvis för natten (men tveksam...) och JIG åkte precis iväg till en herrmiddag så nu ska jag ladda för en schlagerkväll med Gucci !  Planen var att Ralph skulle komma över och att vi skulle ha ett litet schlagerparty men som sagt, jag orkar inte mycket idag ;-)  Fast man vet ju aldrig ? kanske blir det så i alla fall, vi får väl se vad kvällen bjuder.


Det kanske inte var så konstigt att Johanna valde en flagga. Se hur det såg ut i butiken ! Hur norskt som helst :-)

Jag håller ALLA tummar jag har för norska charmören Alexander i kväll och hoppas att han vinner !  Hoppas självklart att det ska gå bra för Sverige också men Norges bidrag är min solklara FAVORIT i kväll.  Vilken är din ?

NJUT kvällen och ha så KUL du bara kan !

P.S TACK för alla mejl ang att köpa de snygga Gucci look-alike skorna, önskar att jag hade haft måånga par att sälja men jag hade ju bara ett par och nu är de sålda.


Du är fantastisk !



Jag är så glad över att jag har så många fantastiska bloggisar som följer mina dagar :-) TACK för alla fina kommentarer och all feedback ni ger mig och för alla vackra mejl jag får . Utan DIG vore inte Gizmolina det den är !

Och förlåt att jag inte alltid hinner svara er så fort som jag önskar. Om du väntar svar på någon fråga så blir jag GLAD om du frågar på nytt :-)

Du är fantastisk !


Happy lördag !


Jag invigde min klänning / kjole från Zara igår. Skinnjacka från Heartmade och väska från Gucci.

Oj, oj, jag är sååå seg.... blev mycket god champagne i natt ;-) Men det är värt att ha en tuff dag idag för vi hade SÅ kul igår ! :-)  Vi dansade på Oak till de stängde.


Vänner.

Efter en soft morgon pågår nu frukost här hemma och sen väntar shoe-shopping till Johanna  och plantering av blommor på balkongen.

   
Moët är lyxigt gott :-)

Önskar dig en STRÅLANDE lördag fylld av lyckliga stunder ! :-) och du har väl inte glömt att det är den stora Melodi Grand Prix finalen i kväll ?!


Friends night-out.



Min nya Zara klänning är på och nu går jag iväg ut i natten och möter upp min vän Ralph för att dansa ! :-)

Ni får rapport från Oslo by night imorgon :-)


Dagens showroom: MyCinnamongirl.


Kjolen jag håller i är den ni kan vinna i
TÄVLINGEN som pågår t.o.m. kl. 24 i kväll och om du vill shoppa klänningen/kjolen till din dotter så gör du det HÄR.  Kjolen är min favorit ur sommarkollektionen !

Jag blir alltid lika GLAD av att besöka sötaste Kari som är designern bak MyCinnamongirl på henns showroom :-)  Idag tog jag turen innom för att hämta upp en kappa/kåpe som hon designat & sytt till Johanna och som en suprice så hade hon designat en klänning / kjole som matchar :-)   (Jag ska fota och visa er godbitarna imorgon. )


Kari designar och äger MyCinnamongirl och jag är så glad över hennes framgångar . (TACK fina du för idag !!)

Nu ska jag dyka in i garderoben och se vad jag hittar ? för snart ska jag ut en sväng :-)


Välkomna hem igen !


Sålde skorna till en tjej för ca 2 månader sedan., fick aldrig betalat, ringde henne och idag kom de i retur.

Kommer ni ihåg att jag berättade om en sko-tjuv häromdagen?  Tro det eller ej, men idag hämtade jag ut mina Gucci look-alike på posten.  Min "jagkommeratttasakenvidare" taktik fungerade med andra ord utmärkt.  ;-)

Nu återstår bara att kapa av tårna lite så att jag kan klämma ner mig i dessa 37:or ...   (hade köpt dem i 38 men så blev de en reklamations-sak och då hade de inga 38:or kvar så jag gjorde ett big mistake och valde 37:or istället när jag egentligen borde valt 39:or och lagt sula).   OM någon av er bloggisar är intresserade av att köpa skorna så får ni gärna mejla mig för tanken på att kapa av tår gör lite ont.. ;-)


Fredagsöl i solen.


Oss på solig uteservering i eftermiddag.

Vi har varit och supermyst på uteservering med min vän Ralph och idag var det den första riktigt varma eftermiddagen så jag NJÖT verkligen och fick äkta sommarkänslor. Det kändes som att jag var utomlands :-)  (och det är jag ju, i Norge ;-)


Johannas 17:e maj flagga var med eftersom vi mötte upp Ralph direkt efter dagis.

Johanna var med mig en stund men sen kom JIG och hämtade upp henne och jag fick njuta egentid och då kunde jag och Ralph uppdatera oss på allt som hänt sen sist (vilket var en del...) .

 
Ralph är inte bara min vän, han är min tandläkare också :-)  Han är svensk och vi har kännt varandra i ca 6 år .

Kom nyss innanför dörren och nu väntar nattning av prinsessan och middag för mig och JIG.

Önskar dig en riktigt TREVLIG kväll !


Sooooolig dag !


På dagis på morgon..

Jag är bara hemma och sätter pioner i vatten och nu ska jag iväg och hämta min prinsessa på dagis och sen ska jag möta upp en vän och ta en "fredagsöl" i solen.  Det är en helt FANTATISK sommardag idag, termometern i bilen visade +20 då jag var ute och körde :-)

Hoppas att du har en riktigt BRA & GLAD dag !

P.S du missar väl inte tävlingen som pågår? du hittar den under "tävlingar" i vänster marginalen .


Min inspiration!


Jag idag. Tunika Hunky Dory, halsband Bvgari.

Darlingen är på dagis, jag har ätit en nybakad blåbärsmuffins (mums!),  hämtat ett paket på posten, provat bikinis på H&M och tittat efter skor till Johanna och nu är jag på väg ut igen. Ska iväg och beställa kake + köpa bubbel till 17:e maj , besöka ett show-room också ska jag handla det jag behöver för att kunna plantera blommorna på balkongen :-)

Solen STRÅLAR och det är en riktigt varm sommardag idag = UNDERBART !!


Jag får SÅ mycket inspiration av magasiner och de här är de som ligger på soffbordet just nu: Engelska Red, Vogue, In Style och norska Interiør Magasinet. Känner ni igen den nakna tjejen på Vogue? Det är programledaren från Eurovision Song Contest !


Inspirerande lekstuga till de små ur Interiør Magasinet.


SNYGG outfit ur engelska Red.

NJUT din dag och förgyll någons dag med ett mysigt sms, mejl eller tfnsamtal idag ! :-)  Oj, nu går ett musik-korps förbi här ute på gatan, det märks verkligen att 17:e maj närmar sig. Jag blir så sentimental av sånt här och får tårar i ögonen... tycker att det är så fint. ..

Tjingeling så länge !  :-)


Godmorgon festliga fredag !


Oss igår då vi åt den GODA rosa yoghurtglassen (isen) från 7-eleven som just nu bara kostar 15nok. Ett tips ! om du är sugen på något gott idag :-)

Det känns helt UNDERBART att det är helg igen ! och jag älskar fredagar för det är alltid en så skön stämning i luften fylld av förväntningar inför helgens aktiviteter :-)


Här förbereder vi 17:e maj för fullt och det här blir Johanns outfit för dagen. Bluse Benetton, kjole från Den kule Mage på Glassmagasinet, kofta från Zara.  TACK snälla mormor för att jag fick köpa den FINA klänningen/kjolen !

Oslo bjuder på STRÅLANDE sol från klarblå himmel idag och min darling väckte mig 05.45. Hon har sovit med den norskaflaggan i sängen i natt för den är lite spännande just nu eftersom hon vet att hon ska ha med sig den till dagis idag då de ska gå i tåg och fira 17:e maj. ( Tyvärr så är festen bara för barnen och personalen i barnehagen så vi föräldrar får inte vara med = jag kan inte fota och visa ) .


Johannas smyckeskrin = en skyltdocka / byst. . Det finns så fina halsband hos tex H&M & Accessorize till de små och då vi var i Luleå köpte jag ett FINT halsband med rosa små hjärtan på Lindex (ett tips !).

Jag ska ta och hoppa i duschen nu också får vi hålla tummarna för att Johanna vill vara på dagis idag för idag har jag en del att göra och jag vill SÅ gärna att hon ska få vara med på festligheterna :-)

NJUT din dag kära bloggis och här kommer en dagens:


"Smil ! Det är gratis terapi."

/Doug Horton.

Kram! ♥


Sådan mor , sådan dotter...


Oss i kväll.

Vi har MYST inne på Johannas rum i kväll och Johanna hittade sin lilla Hello Kitty kamera (som hon fått på Mc.D i Thailand = leksak) och se!  hon har lärt sig hur man gör ;-)

Nu: Eurovision Song Contest . HEJA Norge !!!!!


Missa inte !


Provade jackan från Zara i kväll.

Missa inte att det är Eurovision Song Contest på TV nu ! I kväll håller vi tummarna för norska Alexander som varit FAVORITtippad länge (och en personlig favvis !) också får ni inte missa Grekland, deras låt gillar jag ! :-)

Ska lyxa med lite vitt och massor med tända ljus och mysa med grand prix nu.


Tävling pågår !


Den här fina tunikan kan förgylla din dotters garderob i sommar.

Du har väl inte missat
TÄVLINGEN där du kan vinna en matchande tunika till dig & din dotter (eller ditt gudbarn / syskonbarn etc ) från norska MyCinnamongirl?  Tävlingen pågår t.o.m. fredag.

Jag & Johanna har precis ätit god middag och ringt till våra kära vänner Lotta & Vincent och nu LÄNGTAR vi båda till Stockholm.... måste dit snart ! :-)


Dagens shoppingtips till små prinsessor !


Benetton, 229nok.  Jag valde size XS till Johanna så att hon kan ha den ut över hösten också. Den är lång på ärmarna men det är ju bara att vika upp :-)

Det var nog en mening att jag & Johanna skulle ha en "city-dag" idag för till min stora LYCKA så hittade jag ÄNTLIGEN en FIN jacka till Johanna ! :-) 


Johanna tycker att det är jättekul att prova kläder. Här har hon precis hittat en annan jacka hon provar men hon gillade den andra bättre.   I bakgrunden ser ni darlingens nya jacka i ljusrosa.

Ni kommer kanske ihåg den från Ralph Lauren som har stått på vår önskelista? (i lik style som denna)  Tyvärr blev den för dyr och den tog dessutom slut i Johannas size och efter det har jag sökt & sökt efter en vårjacka till darlingen så - det var som sagt lycka att hitta den här SUPERFINA jackan på Benetton idag :-)   och just nu känns det som att jag har sparat ca 900 nok  (!)  för denna kostar 229nok och den från R.L gick loss på 1.199 nok..  ;-)

 
Vi firade den nya jackan med en glass. Och självklart är glassen ROSA ! ;-)

Jackan finns på Benetton butiken down-town (vid Stortinget) och den är mitt dagens tips till er !

Nu ska jag passa på att städa lite och sen väcka sötisen så att hon klarar att somna i kväll. Jag är så glad över att jag & Johanna fick den här dagen och jag har äkta lördagsfeelings just nu. Härligt att ha det på en torsdag för det betyder att jag får ha lördag 2 gånger den här veckan :-)


High-heels.


Läckerbitarna kommer från Christian Louboutin och Lanvin. Finns hos net-a-porter.

Idag har jag provat flera superSNYGGA high-heels och jag önskar SÅ att jag gick oftare med klack för det är ju det snyggaste vi tjejer kan trippa runt i. Men jag blir för bekväm och hoppar snabbt i platta skor igen....  Ska ha som mål i sommar att gå mer med high-heels ! så de så ! ;-)

Jag blir IMPAD över Charlotte Perrelli och andra stars som springer runt både på scen och på stan i höga klackar (själv skulle jag nog ramla ;-)  och häromdagen såg jag en show på TV med den
HÄR tjejen som jag nog aldrig sett i nåt annat än high-heels?! En låt att bli glad av ! :-)


Mysdag i city.


Dagens: kjole Juicy Couture, sjal Faliero Sarti, skinnjacka Stella Nova, tights Thelin och skor Nike.


När Johanna inte ville stanna på dagis så styrde vi stegen ner mot city för att göra ett ärende och den turen slutade med att vi blev kvar i city hur länge som helst.  Planen var egentligen att möta upp våra kära vänner Kjersti & Sunniva men precis då vi skulle iväg så VRÄKTE regnet ner och varken vi, eller dem, tog oss någonstans. Jag & Johanna sprang in på Zara för att ta skydd (hade inget paraply med mig) och när vi kom ut igen (efter att jag hade provat lite kläder & skor) så hade det tack och lov klarnat upp och solen tittade fram så då blev vi kvar i city ett tag till :-)

 
Det märks att 17:e maj närmar sig.. det pyntas & dekoreras med norska flagg / ballonger / serpentiner / band etc både här & där i butiker och på gator. Fint ! (skyltfönstet tillhör Benetton).

Nu somnade min glada prinsessa precis . Hon är på ett strålande humör idag och det gör mig LYCKLIG !


No dagis.


I Johannas värld så stod det "no dagis" idag så vi har mysdag istället.

Dagen idag blev inte helt som jag tänkt mig men den blev SUPERMYSIG ! för jag & Johanna har en "mamma/dotterdag" :-)  Johanna ville nämligen inte alls stanna på dagis på morgon. Tårarna sprutade och hon sa "hemma Gucci!"..

Johanna har gått i dagis i 2 år nu och det har bara hänt 1 gång tidigare att hon inte haft lust att stanna kvar och efter långt prat med hon som är pedagogiskleder om hur jag skulle göra (lämna Johanna , eller ta henne med?) så kom vi fram till att det är mysigt för Johanna att få en dag med mig (det är kvalitetstid att få en spontandag tillsammans och det går ju bara nu innan jag börjar att jobba)  så så fick det bli ! :-) 

Vi kom precis innanför dörren, har varit ute sedan "dagislämningen" , och nu ska jag göra Johanna klar för en skön nap.

Jag hoppas att du har en riktigt GLAD dag idag !? :-)


Godmorgon torsdag !


Nicole Richie är en sygg mama-to-be och jag gillar Evas nya långa hår .

Godmorgon alla härliga bloggisar ! Idag bjöd Johanna på den längsta sovmorgon vi haft på evigheter = LYXIGT !! JIG väckte mig kl. 08.30 och då jag stod i duschen, runt kl. 8.45 så hörde jag Johanna komma trippande. Vi behövde verkligen SOVA efter gårdagens tidiga start :-)

Nu pågår morgonfix här hemma och vi ska snart ta en snabb walk mot dagis.

Önskar dig en FABULOUS dag !! :-)


Sweet dreams!


Här ser ni mer av rummet där det vackra klädskåpet jag visade på morgon står. Bilden kommer från car-möbel.

Bäst att jag går och lägger mig nu så att jag hinner sova lite innan darlingen får för sig att väcka mig igen. Misstänker att det är de ljusa soliga mornarna som gör att hon tror att det är morgon då klockan är 05 så det är läge att montera upp den där mörkläggningsrullgardinen som jag köpte för läääänge sen ;-) (vissa saker tar längre tid än andra..)


Till vänster om sängen..

Å vad det ska bli skönt att sova nu och jag riktigt längtar till jag får möta morgondagen. Imorgon är prio 1: att presentera vinnarna av Kamille Mor & Barn (jag har inte glömt ! ;-) . Och på tal om tävling. Du har väl inte missat den fina 
TÄVLINGEN där du kan vinna tunika till mor & barn. ?!

Godnatt kära bloggisar, vi ses imorgon !


Johannas onsdag.


Dagens: body PO.P, kofta H&M (gillar hjärtknapparna), kjol från Noa Noa (shoppad på 30% rea/salg i Luleå), tights Zara och strumpbyxor PO.P.  Jag gillar att kjolen har fickor/lommer ! (mamma hälsar och ber om ursäkt för kaoset i bakgrunden. Den stora anslagstavlan ska hon göra en tavla till dagis av och mattan ska ut på balkongen...)

Hej alla bloggisar!  Nu ska jag berätta om min dag för er.  Den startade tidigt , strax efter kl. 05, och eftersom mamma inte vaknade då jag gick in på sovrummet så hoppade jag upp i sängen och satte mig brevid henne och tittade på henne till hon vaknade (smart taktik) . Sen kollade jag som vanligt på barnTV innan vi gick mot dagis.


Bästa glass-stället är Möwenpick i Paléet.

Mamma kom och hämtade mig strax före kl. 16 på dagis och då föreslog hon att vi skulle gå en sväng ner på stan och det tyckte jag lät jättekul så det gjorde vi.  När vi kom ner till stan så stannade vi och åt stora goda glassar. Jag ÄLSKAR glass och jag åt upp nästan hela :-)

   
Tavlan längst till höger gjorde jag på dagis idag.

Vi gick till en stor skobutik och där hittade jag en häst som var superkul att gunga på. Också tycker jag att det är jättekul att prova skor. Helst många olika. Mamma sa att jag behöver nya finskor till 17:e maj men vi hittade inte några som passar min klänning så mamma ska söka vidare imorgon. 

När vi skulle hem åkte vi trikk (spårvagn) det gillar jag ! Då hoppar jag upp  ur vagnen och sätter mig på en av bänkarna och tittar ut.  Det var KUL med en utflykt efter dagis idag !

Till sist så måste jag bara berätta att mamma somnade hur många gånger som helst när hon läste Askungen i kväll. Ibland tappade hon boken i golvet för att hon somnade och ibland så läste hon jätte konstiga saker, tror hon drömde?, och det gjorde att jag inte kunde somna... men till slut så..

Kram Johanna ! ♥

Dagens walk.


Dagens på Karl Johan runt kl.10 på morgon där det kommer att vara betydligt FLER människor på 17:e maj: linne/singlett By Malene Birger, topp CC-California, jacka Juicy Couture, jeans Zara, skor Nike, väska + solbriller Gucci och ni kanske undrar vad jag har i påsen ? Kalkonkorv och skinka (fixade darlingens matbox på dagis på morgon).

Nu somnade precis mitt älskade hjärta och själv är jag så trött att jag håller på att svimma för det är inte varje dag som jag står upp strax efter kl. 05....zzzz...  Jag tror att jag ska chocka mig själv med att gå och sova snart för det skulle nog göra mig gott ;-)

Jag tog en walk down-town på morgon efter att jag lämnat Johanna på dagis och Oslo visade sig verkligen från sin vackraste sida idag.


Framför slottet (där jag står och fotar) ligger Karl Johan och det område som jag alltid kallar down-town (=city) och bakom slottet ligger bl.a Majorstua som är det område där vi bor. Johannas dagis ligger precis vid sidan om slottsparken och de går turer till slottet / parken 1 gång i veckan.

Jag kände mig som en turist då jag gick runt med kameran runt kl. 10 på morgonkvisten ;-)

   
Jag provade en klänning idag på Zara (what you think? ) och sen gick jag in på H&M idag och frågade hur det egentligen ligger till med Matthew Williamsons sommarkollektion? För det står att den lanseras den 7:e maj "överallt" men det står även den 14:e maj både är & där...?  Svaret blev: den lanserades i NORGE den 7:e maj p.g.a 17:e maj. Övriga länder har lansering imorgon = 14:e maj. 

När jag hade hämtat Johanna på dagis i eftermiddag så avslutade vi dagen där jag började den: down-town , ni ska få se bilder från den utflykten i nästa inlägg.


Lovely lunch i solen.


Vi hade inte planerat in att matcha våra outfits men man kan ju nästan tro det ;-)

Jag har varit och lunchat med min kära Randi idag och som ni ser så hade vi det hur soligt & mysigt som helst . Vi mumsade på god cesarsallad och hade massor med härligt girltalk och idag har vi haft den första varma dagen här i Oslo , men det var fram till att molnen kom, nu är det kyligt igen...brr...  :-)


Vi hann med ett café besök också :-)  Randi fick liljor i försenad födelsedagspresent. Hipp, Hipp, Hurra !

Vi rundade av vår lunch-dejt med att gå en tur i Skovveien och¨där hittade jag blommorna jag sökt till balkongen. Äntligen ! Det är då man minst anar det som det man söker dyker upp.


Finaste Randi var lika snyggt klädd som alltid.  (TACK vännen för en lovely dejt ! you make me happy! Kram!)

Nu ska jag iväg mot dagis och hämta min darling. Sen blir det "tjejkväll" här hemma för vi girls är home-alone och jag känner på mig att det kommer att ätas en del glass ...  ;-)

Hoppas att du också har en riktigt härlig dag idag !?


Godmorgon onsdag !


Vacker morgonbild. Klädskåpet (garderoben) är ju något av det första vi tittar in i på morgon.. och kolla in tunikan som hänger på dörren, jag har en likadan i rosa ! Bild från car-möbel.

Till min stora GLÄDJE så har jag en pigg liten prinsessa här hemma idag :-)  och hon var nog så glad över att hon mår så bra att hon ville visa hela världen det redan kl. 05.15 (!)  så ja, vi har varit uppe sedan då . Alltså 05.15 är minst 1 time för tidigt, jag var såååå trött ;-) Men - solen skiner från  en klarblå himmel och det piggar upp och ger massor med härlig energi !  :-)


Vacker bild att vila ögonen på..

Nu ska vi gå iväg mot dagis så jag önskar dig en FABULOUS dag !! :-)

CARPE DIEM !

Kram! ♥

Prinsessigt.


Klänning från
Forever21. Du hittar den under nyheter.

Mycket mer prinsessig än så här blir knappast någon klänning / kjole :-)   Och nu kom jag på att den påminner väldigt om en jag har från Zara... , titta HÄR  så får du se.  

I kväll har Johanna vaknat då & då och hostat så jag lever på hoppet att hon vaknar pigg & frisk imorgon. Hon var ju borta¨nästan 2 veckor från dagis så det blev nog en bacill-chock för kroppen att komma tillbaka dit... Håller tummarna för att hon mår bra imorgon :-)

Godnatt mina vänner! ♥

GRATTIS Sverige !


I söndags firade jag & Johanna att Barbapapa fyllde år. Ja, alltså inte på riktigt (har ingen aning om när han föddes? ;-) men på låtsas :-) Johanna är nämligen VÄLDIGT upptagen av födelsedagar och pratar OFTA om att hon fyller år "imorgon" = augusti . också sjunger hon "Happy Birthday" så högt att jag hoppas att grannarna gillar barnsång ;-)

Vilken TV-kväll jag har haft !

Kl.20.30    Stylista TV3
kl.21.00     Melodi Grand Prix SVT1
kl.21.40     Desperate Houswives TV2

Jag har nästan zappat sönder knapparna på fjärrkontrollen och om det inte vore för min bästa galavän
Jonas (thanx snygg!) så hade jag missat det svenska bidraget (var det pga av att jag var trött, eller var ljudet förfärligt dåligt då hon sjöng?)  för precis då var jag på en annan kanal och det blev faktiskt mest Stylista & D.Houswives för mig ikväll.  Stylista var riktigt BRA ! (vinnaren får jobba på ELLE) så den serien ska jag följa :-)

På lördag får Malena se upp för Alexander ;-)

Men - BÄST i kväll var ju ändå att Sverige gick vidare till den stora finalen på lördag med den HÄR låten.  GRATTIS Malena!!! 

P.S såg att flera av er kommenterat att bilderna inte syntes i förra inlägget. Tack för info ! Jag har fixat till det nu :-)


Sleeping beauty.


Idag gick jag in på min gamla pc för första gången på en evighet och där ligger alla bilder fram t.o.m. januari i år. Hittade då bl.a. bilderna från vår lägenhet i Phuket . Den har bilden är från juni -08 då vi hade vår "paus" där.

Nu somnade precis min prinsessa sött och jag håller alla tummar jag har för att hon får sova gott och inte vaknar och har ont . Tycker så synd om henne i kväll... hon har varit ledsen sedan jag hämtade henne på dagis... :-(   Hoppas, hoppas att det går över till imorgon och TUSEN TACK för de tips jag fått om nässpray & barnalvedon. Ni är så omtänksamma och det värmer mitt hjärta :-)


När vi bodde i Thailand dec -07 till juni -08 så sov Johanna i den här spjälsängen och alla gossedjur och andra saker väntar på att vi snart ska komma ner igen och det dröjer kanske inte så länge... ;-)

I kväll är det, förutom 1:a delfinalen i Melodi Grand Prix OCH Desperate Houswives, premiär för en ny serie på TV3 som heter "Stylista" nu kl. 20.30 så bäst jag hämtar jordgubbarna och lite vaniljglass och kryper upp i soffan. Har någon av er sett den serien föresten?

Önskar dig en supermysig kväll !


Middagsfix pågår.


Inspiration från Slettvoll.

Ni kommer säkert ihåg det FINA linne från Odd Molly tidigare som en favorit i deras sommarkollektion?! Idag var jag och nosade på det igen... men jag klarar inte att bestämma mig för om det är finast i beige eller vitt ? Kollektionsprovet var i beige så därför har de flesta butikerna tagit in det i den färgen (man väljer oftast samma som the sample) och det var den som jag valde att ha med i Kamille Mor & Barn på sidan med Heidi Klum så egentligen är det beige jag förälskade mig i... men så är det ju alltid lika fräscht med vitt...

Vad säger ni mina vänner ? Vit? eller beige ? :-)

 
Detta snygga linne i beige har varit min favorit länge, men så fick jag se den i vitt och då fick jag akut beslutsångest ;-)

När Johanna fick se mig på dagis i eftermiddag så sa hon direkt "aj, aj, jag har ont i örat" också började hon att gråta och hon har gråtit helt fram till nyss då hon somnade i fåtöljen. Stackars lilla hjärtat. Jag hoppas verkligen att hon inte åkt på öroninflamation ?  

Jag håller på att fixa middag nu  , idag blir det enkel lösning pga att det inte var helt lätt att handla med en gråtande prinsessa : pastasallad med grilladkyckling. Också shoppade jag jordgubbar för ikväll är det ju 1:a omgången av melodifestivalen kl. 21 så det ska firas   !  :-)


Dagens ord: glömsk!...



Jag lämnde Johanna på dagis rekordtidigt idag (för att vara oss ;-) och körde sen iväg ut till tullen igen och hämtade det där paketet som jag glömt alla papir hemma till igår och när jag ändå var där "ute i krokarna" så körde jag till Ikea och det är första gången jag stått och väntat på att de ska öppna men jag hade gott om sällskap. Undrar om det alltid står så där många kunder utanför dörren innan kl.10 ?  Och tänk om alla butiker hade en sån lyxig situation att kunderna stod på rad en helt vanlig tisdag morgon ? Det vore nåt det  ! :-)

Upptäckte DEN finaste butiken med kläder till mor & barn idag men kunde inte ta en enda bild för kameran låg hemma (klantigt...)  så - nu får jag åka dit igen en dag snart så att jag kan fota och visa er för den butiken är en ny favvis och jag vet att ni kommer att gilla den ;-)    Nu måste jag försöka få igång min gamla pc för att leta fram bilder som ska vara med i reportagen till tidningen som intervjuade mig i Luleå så jag återkommer senare mina vänner. 

Tjingeling så länge! :-)


Tack Creative Lounge !


När paketet kom så hade jag på mig vit tunika + grå tights och halsbandet blev "pricken över i" till min outift. Jag gillar "tro, hopp & kärlek" symbolerna. Tusen miljoner TACK CrativeLounge  !

Jag kom precis innanför dörren, har varit ute sedan före kl.09, berätter mer om min dag i nästa inlägg för jag ska bara lasta ner några bilder först .

Något av det bästa som finns är att få en SUPRICE i posten och i lördags hände det ! :-)  Då kom detta FINA paket från
CreativeLounge med ett superfint halsband från NORD och en hårprodukt från favoriten BED HEAD som jag ska få äran att testa. 



Produkten heter "Masterpiece massive shine hairspray" och den har redan blivit en favorit. Håret blir vackert glansigt och som en extra bonus så luktar det underbart i rummet då jag sprayat med det :-)


Halsbandet passar perfekt till vitt & grått och det kommer att användas flitigt i sommar !

Du kan klicka hem båda produkterna HÄR och en dag snart kan du tävla om ett lika fint halsband som mitt här på bloggen ! (den som väntar på något gott... ;-)


Godmorgon soliga tisdag !


När jag surfade runt häromkvällen så hittade jag den här FINA tavlan hos en nettbutik (slarviga jag skrev inte ner vilken..) men där var den utsåld. Har någon av er bloggisar sett den här någonstans ? Blir glad för tips om var jag kan få tag i den.

NY dag NYA möjligheter och NYA lyckliga stunder !  Visst är det härligt ?!

Hos oss startade dagen 06.30 och ute strålar solen från en klarblå himmel = underbart ! Solen ger verkligen ENERGI och jag piggnar till så fort jag tittar ut.   Ska ta och hoppa i duschen nu så att vi kommer oss iväg till dagis tidigt idag för idag har jag en del jobb att göra vilket känns jättekul :-)


Ni undrar kanske hur det gick med "hit eller shit?" häromdagen? Ni tyckte att den var shit. Själv tycker jag att den är en hit :-) Ett extra pluss för att ärmen är kort !

Jag var ju runt och tittade efter blommor till balkongen igår och det lutar åt rosa... Men oj ! vad priserna varierar på blomster. Klart billigast är Mester Grønn, där finns fantastiska pioner nu (tag 3 betala för 2) och jag såg att de fortsatt har kvar olivträden till 350 / 550 kr.

Önskar dig en STRÅLANDE soldag och här kommer en dagens:

"Hvis du vil ødelegge dagen for en som er i dårlig humør, så smil."

Om du möter dagen med ett leende så ler dagen tillbaka mot dig !

Kram! ♥

Kvällsmys.


Puss min prinsessa !

Mitt hjärta var på sitt allra bästa badhumör i kväll och hon plaskade och sjöng hur länge som helst.   Sen somnade jag redan efter ett par sidor av Askungen och vaknade av att Johanna sa "mamma inte sova!"  det sätter sina spår att stiga upp kl. 05 på morgon ;-)


Det är kul att leka med båtar .

Johanna älskar att leka med både båtar & bilar och hon bygger lego (duplo) varje kväll.  Hon är inte någon "lekameddockor" tjej ännu, men det kommer nog :-)

 
Badflickan.

När Johanna ska gå och lägga sig så ska hon ha med sig så mycket saker i sängen att hon nästan inte rymms själv. Det är Lollo, Bernie ++ fler kosedjur, drømmehagen figurerna, Pippi + Tommy + Annika, gula bilen, klockan... ja, listan kan göras lång ;-)  Också ska jag som sagt läsa Askungen till hon somnar. Tycker att den sagan är så fin och jag blir lika rörd varje kväll.

Det är dags för mig att fortsätta att sova....zzz... så jag säger TACK för idag så ses vi igen imorgon bitti !

Godnattkramar! ♥

Sommar = fest!



Check out this dress ! Oh la, la . Var är galan undrar jag ? ;-)   Klänning & skor från net-a-porter.com

Sommaren är ju en enda lång fest och ett tips är att du tittar efter en klänning redan nu till det där bröllopet du ska på i juli och till festen i augusti för annars riskerar du att stå där i sommar mitt i rean/salget och söker efter "the dress" men allt du hittar då är höstkläder.. Och en sån klädkris vill man ju helst slippa :-) 

Min lilla darling ska få sitt kvällsbad nu och sen ska Askungen läsas. Mysigt !


Dagens ord: tankspridd


En dag som denna längtar jag tillbaka till Thailand...

Har precis kört en bra bit utanför stan för att fixa ett ärende men vad händer ? Jo, jag upptäcker att jag glömt alla papir jag skulle ha med hemma... Så jag körde till Ikea och "tröståt" korv med bröd istället ;-)  Sen körde jag för att köpa strumpbyxor till Johanna, då jag kommer fram så är de slut.. då kör jag jag fel när jag ska därifrån inte bara en gång, utan två (!) och ja, för att göra en lång historia kort så är jag hemma nu och ska iväg och hämta darlingen på dagis. Vissa dagar är helt enkelt inte som andra ;-)

Det som har LYFT min dag är ett FINT paket som låg i brevlådan! Ska fota och visa senare.

Kram! ♥

En sko-tjuv går lös !


Nu kör jag iväg ut och gör något kul så att jag blir GLAD igen !

Grrrrr jag är så ARG att jag håller på att spricka...  Sålde de supersnygga Gucci-look-alike skorna jag shoppat på Bianco  på Finn (norska Blocket) för länge sen och tjejen har inte betalat mig.   ( Jag vet - jag väntar ALLTID till jag fått in pengarna på kontot och SEN skickar jag de ting jag säljer men den här gången var jag snäll och skickade dem före )  Så - jag ringer tjejen idag och hör ju på hela henne att hon tok-ljuger mig rakt i örat då hon säger att hon aaaaaaldrig hört talats om några skor?!  Men jag har ju fått massor med sms från detta tfn nr säger jag ? (vi har kommunicerat fram och tillbaka om betalningen etc)  Då svarar hon: å så märkligt, det måste jag genast checka med min tfnoperatör ?! Ehhh.... ?

Efter avslutat samtal skickar jag henne ett av de sms jag fått av henne (där det står att hon tagit emot skorna) och då tar det typ 2 min så får jag ett sms där hon plötsligt har pratat med sin SYSTER (ha, ha den är bra ! ;-) som tydligen använder hennes x-tra simkort ibland (yeah right...) och HON har köpt några skor och skulle sätta in pengar då hon får lön (i april !) men nu sender hon dem i retur i stället.

Klicka f�r att st�nga bilden
Dessa skor skickade jag till Ås och snart kommer de tillbaka som ett brev på posten... (vid en reklamation fick jag size 37 istället för 38 och jag försökte verkligen klämma ner mig i dem men de blev för små)

Detta påminner mig om de idioter som var in och stal i min butik. Varje gång det hände så blev jag oxtokig på mig själv för att jag inte såg det ? Men de är proffs på sin sak dessa otäcka människor.  Och dagens tips: lita inte på någon när det kommer till affärer, kör safe ! :-)  och jadå , jag får självklart skylla mig själv i den här saken men jag tycker att det är så förfärligt trist att man inte kan lita på människor... jag önskar alltid att tro gott om alla (till motsatsen eventuellt bevisas...).

Nej, nu är det bäst att jag går ut i friska luften och gör nåt riktigt KUL !! ;-)


Balkonginspiration.


¨Blomlåda från Åhléns. Vi har liknande på vår balkong.


Idag har jag en hel del fix på min "attgöralista" och ett av fixen är balkongen som ska bli sommarfin. Förra sommaren gapade våra balkonglådor tomma (vi kom hem från Thailand i mitten av juni och då blev det inte av...) och året innan var de fyllda av vackra rosa blommor. Jag undrar vad jag ska gå för i år? Vitt eller rosa ? Vi får väl se vad jag hittar ! :-)


   
Fina detaljer till balkongen eller uteplatsen. (allt från Åhléns).

Jag har kommit på att jag vill ha en skön solstol på balkongen i år  (om den får plats? men allt går om man vill ;-)  i stil med den här härligt blommiga från Åhlens men jag vill helst ha en i vitt. Fast jag måste säga att den här blommiga är lite festlig så man vet aldrig, kanske blir det den?  :-)

Bäst jag tar tag i min lista här nu. Ska starta med att gå iväg och hämta bilen och sen ska jag iväg och hämta ett paket som fastnat i tullen (händer tyvärr då & då. 

Tjingeling så länge !  :-)  och missa inte att TÄVLA om FINA tunikor !


Godmorgon måndag !


Kom ihåg att du skapar din egen lycka.

HAPPY måndag alla underbara ! :-)  Jag har egentligen förträngt hur tidigt jag stod upp idag men om jag tänker efter riktigt ordentligt så var klockan strax efter 05 ;-)  Och eftersom jag inte kunde somna om lika snabbt & sött som Johanna så satte jag mig och svarade på kommentarer här på bloggen fram till att hjärtat vaknade igen bra precis kl. 06 pga en mardröm.


Don´t worry, be HAPPY !

Den här veckans snackis här i Norge är 17:e maj som närmar sig med stormsteg. Eftersom vi bodde iThailand fram till juni förra året så blir det här Johannas 1:a 17:e maj firing så det ska bli riktigt KUL ! (hon firade 17:e maj då hon var 9 månader också men då var hon så liten ...).

Idag väntar dagis för första gången på en stund så nu ska matbox fixas och kläder plockas fram så jag får passa på att önska dig en HÄRLIG start på denna NYA vecka ! Sträck på dig och var stolt över den du är ! :-)

P.S missa inte tävlingen i förra inlägget där du kan vinna en riktigt FIN tunika till både dig och din dotter (eller en topp til din son) från
MyCinnamongirl.

Kram! ♥

Tävling : Vinn mor & dotter kläder från MyCinnamongirl!



Å vad det känns KUL att få presentera en ny FANTASTISK tävling i samarbete med en norsk favoridesigner:
MyCinnamongirl ! Hela kollektionen är bedårande och det finns kläder både till små  prinsar & prinsessor OCH en kollektion för mor & dotter och det är denna du kan vinna :-)



Den nya sommarkollektionen från MyCinnamongirl lanserades i dagarna och jag har valt ut 2 olika mor & dotter plagg som personliga favoriter och du kan vinna en av dem. Du väljer själv vilken !

   
   

Den här underbara tunikan i matchande style  för mor & dotter är en nyhet i sommarkollektionen. Den övre modellen är till mamma och den nedre till dottern (du väljer själv färg). Pris mama: 490nok, dotter: 295nok.

         

Denna underbara mys/kose-tunika finns i färgerna brun, rosa, beige & blå. Tunikan är en bestsäljare hos MyCinnamongirl och ni har sett den på min Johanna flera gånger här på bloggen. Pris mama: 690nok, dotter: 390nok.

♥ Du väljer själv vilken style du vill vinna till dig och din dotter ! ♥
(om du har en liten prins så kan du välja en topp till honom från nettbutiken)

Om du vill tävla om dessa FINA kläder så skriver du en kommentar i detta inlägg och berättar vilken style du önskar och om ett tillfälle då ni tänker ha på er kläderna. (Om du tänker ge bort plaggen till någon mor & dotter som du känner så berättar du det ) Tävlingen pågår t.o.m. fredag 15:e maj.

Kram & Lycka till !  ♥


Limited Edition & städ-dag.


Sjal & stövlar kan klickas hem hos net-a-porter.com

Varje gång jag ser den här sjalen från Alexander Mc Queen så påminns jag om att jag vill ha en ;-)  Den vore hur snygg som helst till vit t-shirt och slitna jeans i sommar .  Och har ni sett att Hunter har börjat göra olika styles i limited edition för att locka oss att köpa nya ?


Coolt kort som passar min dag... ;-)

Det blev en riktig städ-dag för mig idag, har t.o.m. skurat kylskåpet (händer inte ofta...) och hängt alla mina kläder efter färg i garderoben (där det hade blivit kaos..) och nu har jag & Johanna precis mumsat i oss glass till dessert efter middagen och nu väntar snart kvällsbad här, ska bara hänga en tvättmaskin och tömma diskmaskinen först. What a day !  :-)


Min älskade regnflicka.


Sötnosen.

Johanna älskar att vara ute på balkongen,  "ut mamma!" säger hon och drar i handtaget  :-)  Och idag då det regnade så sprang hon iväg i full fart och hämtade sin regnkappa och sina gummistövlar, sen gick hon ut och stod ute i regnet och sjöng "Petter edderkopp" (imse, vimse, spindel) på högsta volym ;-)


Rengkappan kommer från H&M. Shoppade den för säkert över 1 år sedan..

   
Ibland tycker jag att min busiga lilla prinsessa påminner väldigt mycket om Lotta på Bråkmakargatan ;-)

"Efter regn kommer solsken" och det stämmer verkligen idag för nu strålar SOLEN på oss igen och jag ser vackert blå himmel. Men för att vara helt ärlig så försöker jag att blunda för det eftersom jag har en hel del fix att göra inne (städa, packa upp, tvätta etc)  men jag ska vara effektiv så att vi kan gå ut senare då darlingen vaknar för nu sover hon nap.

Oavsett vad du har för väder hos dig idag så hoppas jag att du har en HAPPY söndag !



Mina morgontidningar..


Jag gleder mig STORT till att börja jobba med modeshop sidorna i Kamille :-)  (kjole på norsk = klänning på svenska)

Idag väljer jag att mysa med dessa magasiner  som låg och väntade på mig då vi kom hem från Sverige. Måste erkänna att jag inte höll på att känna igen Mary på coveret till Queen, hon är ju SÅ vacker (en favorit prinsessa!) men den här bilden var inte riktigt rättvis... eller hur?  


Lördag = familyday.


Den fina cashmere filten med Hello Kitty på sålde jag i min butik Gizmo & Co. Min gårdagens: tunika från 120%lin, kofta Odd Molly, tights Thelin, skor Nike och halsband från
Nord som strax får ett eget inlägg.

Igår hade vi som sagt en SUPERmysig lördag. Vi gick ut runt kl.14 och då somnade Johanna på 1 sek i vagnen så jag och JIG passade på att landa på Pasta Bastas uteservering. Det var soligt och fint då vi satte oss men det dröjde inte länge förren molnen kom och det blev ISkallt, brrr... Så vi flyttade in och myste vidare i värmen :-)


Här äter du den godaste Thai-maten i Oslo och mina favoriter just nu är nr. 10 och nr. 21.

När darlingen vaknade svängde vi förbi hemma (då ösregnade det)  och sen gick vi raka vägen ner till vår favorit restaurang: Yaya´s och åt en riktigt GOD middag. Inte ofta jag väljer att¨äta både förrätt + varmrätt (jag brukar bli mätt på förrätten och inte orka mer...)  men igår testade jag för första gången deras "kända" erbjudande som inkluderar en förrätt + varmrätt och det ångrar jag inte för det blev den godaste middag jag äitit där ! :-)

Nu: frukost och muffinsbak :-)


Godmorgon sköna söndag !!


Johanna sitter och leker med Ingers gamla smycken hemma hos morfar vår sista kväll i Luleå (torsdag).

Det blev en rekordtidig start här hemma hos oss idag, minns inte exakt vad klockan var? , men den hade inte slagit 6...  Var så trött att det kändes som att jag gick i sömnen då jag steg upp ;-)  Men efter pussar, kramar och lek med Johanna så har jag piggnat till  !

 
Jag älskar Johannas min då hon hittar ett vackert armband , så brukar jag också se ut då jag hittar något fint ;-)

Oslo bjuder på ett riktigt grått väder idag och det känns som att regnet hänger i luften (det är blött på marken så det har regnat i natt) och jag måste säga att det känna super skönt och jag skulle t.o.m. bli glad om det regnar idag för då kan jag fixa här hemma och packa upp våra väskor etc i lugn och ro utan att känna någon som helst "vimåstegåutidetvackravädret"- stress.   När man talar om trollen... NU regnar det. SKÖNT ! :-)

Jag önskar dig en riktigt avkopplande söndag och hoppas att du MYSER !

Kram! ♥


Dagens shopping.


Den här klänningen från Zara blev dagens shopping. Kommer använda den till både flip-flops & high-heels i sommar och nej, jag ska inte ha grå tights till ;-)  (hade på mig tightsen idag på dagen så därför blev de på då jag provade). Klänningen kostar 399nok.  Linningen i livet gör att det passar perfekt att styla den med ett snyggt belte.

Å vilken mysig dag vi har haft idag ! :-) Vi gick ut runt kl. 14 och kom hem runt kl. 19.  Ni ska självklart få veta vad vi gjort och se bilder men just nu sitter jag och tittar på "Gullroten" som är Norges glammigaste TV happening så den vill jag inte missa.  Jag kryddar min TV-kväll med vitt vin och Bocca choklad :-)

Hoppas att du också har en fabulous lördag !?


Ut på tur.



Jag & Johanna har suttit och ute på balkongen, det är ganska kallt i luften men vad gör väl det så länge det är sol ?! :-)  Nu väntar en tur ut och sen ska jag möta upp min darling Mia.

HAPPY lördag mina vänner !


Barnkalasinspiration!


Dukning med sjöjungfrutema.

Varsågoda: lite härlig barnkalasinspiration med tema "mermaid" som jag hittat hos PotterybarnKids. Där finns hur mycket FINT som helst och ni har väl inte missat mitt tips i min nettshoppingguide i Kamille Mor & Barn där jag skriver om hur du kan få hjälp att shoppa från tex PotterybarnKids ? Potterybarn shippar endast innom USA men med hjälp av de
HÄR är allt möjligt ! :-) 


Söta som socker är dessa dräkter.


Kolla in sittpuffarna som man kan brodera sitt namn på.

Nu ska håret rullas och frukost ätas :-)


Hemresan del 2 & ett butikstips !


ÄNTLIGEN har Arlanda fått en riktigt, riktigt BRA butik i avgångshallen !!

Jag brukar besöka butiken
KOFFERT då jag är i Stockholm och jag hade läst på deras hemsida / blogg att de har öppnat en butik i utrikeshallen på Arlanda och igår var vi där ! :-)   Butiken ligger till vänster om den gigantiska tax-free butiken och är den är verkligen såååå FIN !

Här kryllar det av söta barnsaker, fina presenter och annat smått & gott och ja, den här butiken borde faktiskt ha en liten varnings-skyl utanför som säger: "gå inte in här om du har bråttom till flyget"   ;-)

 
Butiken har ett helt underbart fint litet kök inne i ett hus (det röda huset till höger på stora bilden) som barnen kan leka i. Johanna hade gärna stannat kvar där ;-) 

När vi lämnat butiken (blev ingen shopping den är gången) och kommit ombord på flyget mot Oslo så säger mitt hjärta: "mamma, Hanna måste sova nu", också lutar hon sig mot mig och somnar ! Helt underbart sött !! det är sånna situationer som får mitt mammahjärta att smälta .... :-)  Sen sov Johanna hela resan och jag kunde chilla med mina magasiner.

   
Precis innan vi reste från mormor så kom det ett paket från HowtoKissaFrog (tusen miljoner tack!) som Johanna fick öppna på flyget Luleå - Stockholm.

Jag hoppas verkligen att jag kan inspirera alla er som drar er för att resa med barn för det är så otroligt mysigt att resa med de små och om man planerar resan och tar med sig saker för dem att göra (klistermärken, teckna, pussel, dvd etc) och annat praktiskt man behöver, som tex ett extra ombyte med kläder (Johanna spillde vatten över hela sig på 1:a flygningen igår = TUR ombyte låg i handbagaget),  så blir resan ett NÖJE !

Bäst jag tar den där duschen nu så vi kommer oss ut innan det blir kväll ;-)  men det är så himla lyxigt med en morgon hemma efter alla dagar borta så jag njuter varje sekund ...



Hit eller shit ?


Jeansjacka från Zara. (den har tagit slut snabbt varje gång den kommit  in men de kanske får in den igen?)

Den här snyggingen i mc-modell från Zara har jag sett i flera magasiner och hos en av mina favorit bloggerskor, Sofie, har det sett ut så
HÄR


Ur engelska magasinet LOOK.

Vad säger ni? Är jackan hit eller shit ?

Nu ska jag hoppa i duschen och ta tag i den sooooliga dagen. Vackert väder förgyller dagen!  :-)


Godmorgon lördag !


Här har vi precis kramat mormor hej-då och när vi går genom säkerhetskontrollen så ropar de "omedelbar avgång" i högtalaren så vi gick raka vägen ombord på flyget. Jag reste i min favorit klänning från Odd Molly,kofta Odd Molly, jeans Zara, skor BilliBi, väska Gucci och Johannas rosa Hello Kitty väska är shoppad i Phuket.

Min älskade prinsessa väckte mig kl. 06.30 idag och det kändes riktigt mysigt att vakna hemma. Solen skiner från klarblå himmel och jag känner mig laddad för att få fint på balkongen idag :-)  Fast egentligen så borde jag nog vänta med det prosjektet till måndag då det är mindre folk i farten... hmm.. vi får väl se vad dagen bjuder...

Hemresan igår gick STRÅLANDE BRA ! och jag älskar verkligen att resa med Johanna för vi har så trevligt och mysigt och kul ihop och har blivit ett resvant team. Allt liksom bara flyter trots att vi ibland har tight med tid etc. Sånt gör mig LYCKLIG ! :-)


På väg genomn SkyCity  från inrikesterminalen till utrikes på Arlanda. Vagnarna som finns tillgängliga (bagaget går direkt Luleå - Oslo) har tyvärr ingen barnanspassning men det går utmärkt att sitta i den ändå vilket underlättar då man behöver gå fort ;-)

Dom har byggt om i avgånshallen på Terminal 5 i en evighet och nu var det äntligen klart. Nyheten är att säkerhetskontrollen/passkontrollen är flyttad en bit till höger OCH  att man måste passera genom en gigantisk tax-free butik för att komma ut till gaten.  Jag måste säga att någon mer "säljande" lösning har jag aldrig någonsin upplevt.
 
Du MÅSTE passera en stooor spritavdelning för att komma dig till flyget, det finns inget alternativ och inte nog med det, du måste passera en massa hyllor med godis också vilket inte alltid är så lätt då man reser med barn... Så här ser det ut:


Pilen vidar den rulltrappa du måste åka efter säkerhetskontrollen för att komma till gaten / flyget.  Crazy!

 
Tax-free butiken är verkligen gigantisk ! och det var som sagt inte helt enkelt att passera godishyllorna men det gick! ..;-)

Nu står Johanna och drar i mig så jag får fortsätta att berätta om hemresan i nästa inlägg .¨

Önskar dig en riktigt MYSIG lördagsmorgon med god frukost och solsken ! :-)

Kram! ♥

Borta bra men hemma bäst.


Här har vi ankommit Gardemoen och väntar på vårt bagage. Jag reste i klänning från Odd Molly och jeans från Zara. Johanna reste i klänning från
HowtoKissaFrog , tights från H&M och skor från Geox.

Sådärja, nu har vi landat hemma i Oslo igen !  Och nog stämmer det att man har det bra borta men bäst hemma för det är riktigt mysigt att komma hem till sitt eget hem och Johanna sprang raka vägen in på sitt rum och myste :-)

Jag berättar mer om resan imorgon , ville bara titta in och berätta att vi kommit hem  + passa på att önska dig en riktigt trevlig kväll och en god natt.

 
Hjärtat spanar efter våra väskor och vagnen.

Imorgon är det lördag. KUL  !! :-)

Kram! ♥

Fredag = resdag !


Idag reser vi Luleå - Stockholm - Oslo.

HAPPY FREDAG mina kära vänner ! :-)

Hoppas att du vaknat på ditt allra BÄSTA humör och att du känner dig klar för weekend ! Hemma i Norge brukar detta vara den stora "fixaträdgården/balkongen/dugnad" helgen eftersom 17:e maj närmar sig så det är nog fler än jag som ska iväg och köpa blommor till balkonglådorna imorgon ;-)

   
Igår åkte Johanna sklie / rutschkana + karusell i lekparken, idag åker vi flygplan i luften.

Jag & Johanna lyfter snart från Luleå och landar hemma i Oslo senare i eftermiddag så jag önskar dig en FABULOUS fredag så "ses" vi lite senare !  Och du har väl inte glömt den HÄR tävlingen som pågår fortfarande?! Jag blir glad för alla röster jag får :-) Här kommer en dagens :

"Har man ett mål kommer man förr eller senare fram."

CARPE DIEM !!

Kramar ! ♥

Sista kvällen med familjen.


."Vi sitter och tittar på "Hjälp jag är med i en japansk gameshow

I kväll är det sista kvällen med familjen på en stund så vi myser extra mycket :-)  Först middag hemma hos morfar & Inger (bror var också där) och nu är vi hemma hos mormor igen. 


Programmet är ju helt crazy... men jag hade hellre sett på "Ungkaren" på norsk TV i kväll ;-)

Vi njuter lite bubbel här hemma nu och sen väntar packning.


Mitt nya fantastiska uppdrag !


Mitt nya uppdrag makes me happy !

Jag har ju lovat att berätta mer om mitt nya spännande, inspirerande, kreativa och FANTASTISKA uppdrag så här kommer lite kort fakta också lovar jag att berätta mer då vi landat i Oslo och jag är tillbaka i "verkligheten" igen.

Fr.o.m senare i sommar kommer jag att jobba som modestylist med ansvar för 2 mode/shop sidor i det norska magasinet
Kamille. Ett jobb som passar helt PERFEKT för en fashionista som mig :-)  Magasinet kommer ut var 14:e dag så det blir många levereringar och mycket plock från butiker / pr-byråer / agenturer etc.

Jag är otroligt GLAD över att mitt uppdrag och jag gleder mig enormt till att komma igång ! :-)

Nu väntar middag hos morfar.

Önskar dig en trevlig kväll ! :-)



Happy sunny torsdag !


Journalisten Birgitta, jag & fotografen Linda .  (TACK! för en trevlig intervju ! )

Solen skiner från en vackert blå himmel och jag har precis ätit lunch efter att ha blivit intervjuad & fotograferad i ett par timmar. Det är den
HÄR  lokaltidningen som gjort intervjun och ni kommer att kunna se/läsa den i deras "C-magasin" den 23:e maj :-)


Fotografering pågår.

Vi är på väg ut nu för att njuta dagen och fixa ärenden för imorgon lyfter vi mot Oslo igen efter 1,5 vecka uppe i norr.

Jag önskar dig en FABULOUS dag och du ; glöm aldrig att du är värdefull !

Kramar ! ♥

Godnatt & Sovgott !


Jag somnade ifrån "allt" i kväll..

Innan jag läst färdigt Askungen i kväll så sov både jag och Johanna...zzzz.... det tar på krafterna att vara på lekland ;-) Jag vaknade nyss och har precis borstat tänderna och nu måste jag skynda i säng igen för imorgon bitti kommer en journalist hem hit för att intervjua oss och då vill jag vara pigg & glad :-)


Happy shopping ! till er som ska köa hos för Mathew W´s sommarkollektion hos H&M imorgon bitti.  Om jag varit hemma i Oslo så hade jag försökt få tag i den här godbiten.

Känner på mig att det blir stressigt här hemma imorgon bitti så jag passar på att önska dig en STRÅLANDE torsdag fylld av kärlek ! :-)

Godnatt ! ♥

P.S det har gått trögt att blogga idag och jag tror att det har varit problem att skriva kommentarer också? Vet att de jobbar med tekniska ting hos blogg.se så allt fungerar förhoppningsvis bra snart igen.

Lek & Bus !


Hoppsansa ! :-)

Leos Lekland var som sagt stor SUCCÉ idag ! :-) och jag hade minst lika kul som Johanna ;-) Men jag måste säga att jag har stor respekt för sånna här lekland och tycker att det är lite läskigt när Johanna försvinner högt upp i tunnlar etc.

Räddningen idag var att det var så lite gäster på leklandet = vi hade gott om plats och det fanns ingen risk att jag skulle "tappa bort" darlingen men trots det så var jag ändå "helt slut" efter 3 timmars klättrande, åkande, springande och busande ;-)  (blir svettig bara av att se Johanna stå högst upp i HÖGSTA rutschkanan).


Vi chillar i bollhavet.


Oh my ! den här vågade jag inte åka med Johanna så hon fick åka med en pappa som var där med fru & barn och han var supersnäll och åkte med Johanna hur många gånger som helst.  Själv tyckte jag att det räckte med en gång ;-)

   
Dessa bilder talar för sig själva :-)  och mina norska bloggisar: kolla in priset på godiset ;-)

   
Mitt i leken tog jag en "bloggpaus" och då lekte Johanna med mormor.

Vi avslutade besöket med att luncha i restaurangen och de hade en helt perfekt meny med ALLT som barn tycker om till priser att bli glad av och sen lämnade vi leklandet hur NÖJDA som helst ! :-) Jag kan varmt rekommendera Leos Lekland till er som inte varit där tidigare. Det här var första gången jag och Johanna var på ett lekland men absolut inte den sista ! :-)


Dagens & ett butiksbesök.


Linne Odd Molly, cashmere kofta Bruuns Bazaar, jeans Zara, skor Converse, jacka H&M Trend, väska Gucci och Johanna har trench + kjol + tröja från H&M, tights Zara och skor Geox. Mormor fotade oss i hissen.

Lekland besök = lekvänliga kläder :-)

Vi har precis äit en supergod laxmiddag här hemma hos mamma och min bror är också här på besök. Johanna leker med lego och själv funderar jag på vad jag ska ha på mig på morgondagens intervju ? ......


Lisa Rinnevuos konst säljs hos Södra Galleriet i Stockholm och hos
KlassiskSkandinaviskForm i Luleå. Jag har köpt alla min tavlor från henne här i Luleå. På bilden ser ni K´s butiksägarinna.

Jag var innom en av mina favorit butiker i Luleå idag :  "K", Klassisk Skandinavisk Form,  och blev ÄNNU mer förälskad i grafiken av Lisa R. Den var fin på bilden jag visade på bloggen igår men det är ju något helt annat då man ser den "live"... hmm... varför fyller jag inte år i maj? ;-)

K hade även fått in nya sommarkollektionen från Lexington och den är ju bara SÅ fräsch.  Nej, nu ska jag gå och göra familjen sällskap. Vi "ses" lite senare.


Regnigt värre.


Fotade med webcam för jag hinner inte lasta ner bilder, är på väg ut lika fort som vi kom in... Visar bilderna från leklandet senare.

Oj! vad KUL vi har haft på leklandet ! :-)  På vägen hem somnade Johanna som en stock i bilen och nu sover hon gott i soffan och jag ska köra iväg ut i regnet och fixa några ärenden.

Hoppas att du har en riktigt härlig dag !


@ Leos Lekland.

Leo

Jag, Johanna och mormor befinner oss
HÄR just nu och i skrivande stund leker Johanna för fullt och har så kul att hennes skratt ekar i lokalerna :-)  och till sin mormor säger hon "sitt där!", hon får absolut inte krypa in i lekborgen ;-)

Detta ställe är verkligen en barnfamiljs dröm ! och jag blev helt lycklig då jag precis hittade ett par pc som bara står här gratis att använda och vid sidan om mig finns mängder av magasiner att chilla med i restaurangen. Men nu är det ju inte för att sitta på nett eller mysa med blader som vi rest hit så jag ska återgå till hoppborgen & bollhavet :-)  Bildbevis kommer senare då vi kommit hem och jag kunnat lasta ner biler ;-)

Livet är en lek !  Tjohooo !


Sovmorgon = lyx = happy mama !



Idag bjöd min prinsessa mig på en härlig sovmorgon till kl. 08.30 ! Jag trodde knappt mina ögon då jag tittade på klockan. Superlyxigt ! :-) 

Luleå bjuder på ett grått & regnigt väder idag och vi ska strax (så fort jag är klar.. hmm.. ting tar tid på morgon ;-) åka iväg med mormor till ett lekland och busa . I eftermiddag väntar besök hos morfar och i kväll middag hemma hos mamma. Dagarna går fort här uppe och nu är det inte länge till vi reser hemmåt igen. På fredag lyfter vi.



Bäst jag gör mig klar nu så att vi kommer oss iväg. Jag såg att ni är många som efterfrågat mer info om vad jag jobbar med nu, när jag ska starta min butik etc ? Så - senare idag ska jag göra ett inlägg och berätta om det nya spännande jobbet jag fick precis före vi reste också ska jag presentera vinnarna av "Kamille Mor & Barn" . Och just det ja - det blir en ny tävling också !  Vilken dag !! :-)

Jag önskar dig en perfekt onsdag och kom ihåg: Be happy & Love life !

Kram! ♥

Godnatt tisdag !


Lisa Rinnevuo är min favorit konstnär (tavlorna bak soffan hemma hos oss är Lisa R.) och i kväll har jag förälskat mig i denna grafik av henne. Direkt jag såg den så kände jag att den är "jag"  (I´m a city girl ;-)  Grafiken heter "söndagspromenad" och du hittar den hos
SödraGalleriet.

Blogg.se verkar ha stora tekniska problem idag vilket innebär att det inte går att skriva kommentarer som vanligt och att det tar mig typ 1 time att publisera varje inlägg så -  nu ger jag upp bloggningen för idag och satsar på att tekniken fungerar bättre imorgon . Visst är det BRA att det alltid kommer nya dagar med nya möjligheter ?! :-)

Godnatt & sovgott mina vänner ! ♥

Saturday night.


Syskon  på vift !

Luleå by night  i lördags var inte någon jätte-succé MEN jag och min bror hade hur TREVLIGT som helst så jag "gillade bara läget" då vi stod i kö för att sedan komma in på Luleås nyaste ställe "All Star" där det dunkade rockmusik ur högtalarna och åktes snowboard på typ 69 tv-monitorer... Sportigare än så kan det nästan inte bli och stället var mer "jeans&öl" än "fest-topp&bubbel" ;-)


Vi mötte Mats i minglet på All Star och han blev med oss vidare hela kvällen lång. Mats och jag jobbade tillsammans på Filmstaden (jag var biochef och Mats var maskinistansvarig)  i många år så vi går way back :-)

Jag önskar att de hade spelat sån
HÄR musik hela¨kvällen lång  och trollat fram en disco-kula så att man kunde dansa men eftersom det inte var fallet så drog vi vidare så småningom..  En sak är i alla fall säker: om du besöker Luleå och ska gå ut så är det här "alla" är .


Jag träffade en bloggis på All-Star: solstrålen Marie ! :-)  Vi känner till varandra sedan åren jag bodde i Luleå men vi har aldrig umgåtts men så skrev hon till mig för ett tag sedan att hon läser min blogg.  KUL !!

Efter All Star gick vi till Invito och trots att det var extremt lite folk där så kändes det stället sååå mycket skönare. Det spelades bra lounge-musik och ja, jag gillar stället helt enkelt . MEN - det är ett "stannaochtaendrink" ställe så efter en stund drog vi vidare till det enda dansstället i Luleå : Olivers.  (samma ägare som till AllStar så det förklarar varför han inte har dans där...).

På Olivers gick jag raka vägen upp till Mr.Dj och önskade den HÄR låten och sen dansade jag till de stängde :-)


Bror & syster på väg hem i natten..

Eller föresten, jag dansade inte till de stängde för jag är aldrig kvar "till sist" så runt kl. 02.45 checkade vi ut och gick hem.

 
Jag minglade & dansade i en topp/kjole shoppad i Phuket , jeans från Zara och örhängen från H&M. TACK min kära bror för en fabulous night-out !

Luleås mest kända nattclub, Cleo, var stängd (?!) i lördags så inget är sig längre likt... ;-) Men - vi hade som sagt en riktigt KUL kväll trots allt   !


Lördag hela veckan....


Jag lärde känna Lotta då jag var ca 7 år gammal och när jag gifte mig (med min f.d mann) så var hon min førlovade. Titta vilka vackra växter Lotta har i fönstret. Önskar att jag hade hennes gröna fingrar... ;-)

Sedan vi kom upp till Luleå så känns det som att det är "lördag hela veckan" och idag kom jag på att jag inte bloggat om vår lördagkväll som bjöd på en supertrevlig middag hemma hos våra bästa vänner Lotta & Co. Lotta bor med sin mann och 3 fina barn (den äldsta var inte hemma då vi var där)  i ett stort vackert hus på behagligt gångavstånd från min mamma.


De vackra skåpen heter "Snö" (kommer från Asplund) och stolarna kommer från All in wood. Lotta hade dukat snyggt med Mateus.

När vi kom hem till våra vänner så tog Johanna av sig ytterkläderna i rekordfart och sen sprang hon iväg med girlsen som känns som "kusiner" och det värmer mitt mammahjärta att se hur tighta de är trots att de ses så sällan (avståndet Oslo-Luleå är låångt...) . Vi vuxna landade i soffan med en god fördrink: jordgubbsmousserande vin och myste innan det var dags för god grillmiddag.


Girlsen myste hela kvällen lång och Johanna hade "the time of her life".

Vi hade den trevligaste kvällen och tiden flög fram så när vi tackade för oss så gick jag inte många meter förren darlingen somnat för natten i vagnen.   Då vi kom hem till mamma så väntade min kära bror på mig och efter ett snabbt ombyte så gick vi ut i natten, mer om det i nästa inlägg.

   
Plötsligt dök Johanna upp i en prinsesseklänning. Sött ! Bilden längst till höger fotade söta Stina.

Tusen TACK våra bästa vänner för en underbart mysig kväll ! Vi är så glada över att ha er i vårt liv och nu håller vi tummarna för att vi snart får hälsa er välkomna till Oslo ;-)


Oss idag.


Idag har jag på mig jacka från H&M Trend,  jeans Zara och topp från Bruus Bazaar. Johannas pannband kommer från den norska nettbutiken
FrøkenEngstrøm och trench från H&M.

Efter en tur till parken och lunch på stan så är vi hemma hos mormor igen men nu ska jag iväg ut  och fixa till slingorna så vi ses igen lite senare :-)


Ett par tvillingar tack !


Allas vår Carrie blir mama till twins i sommar.

Har ni läst att Sarah Jessica "Carrie" Parker ska få tvillingar till sommaren med hjälp av en surrogatmamma? så nu ska sonen snart bli storebror. Och på tal om tvillingar så välkomnade min kusin sina tvillingflickor till världen för några dagar sedan. Grattis !! :-)

Nu: ut och luncha + lekpark + besöka bror på jobb (det kommer nya magasiner idag..) och senare i eftermiddag ska jag till frisören igen för jag ser ut som en zebra i håret runt ansiktet = måste fixas till ;-)


Interiör & barnshopping i Luleå.


Butiken Mosaik har inte kläder i min stil  men jag älskar deras interiörsaker , här hittar du bl.a. den welcome skylt jag har i gången / hallen, vita stora träbokstaver och annat smått & gott. (de fina träskorna från Calou finns också här).

Igår gick jag och Johanna en butiksrunda för att se vad Luleå har att erbjuda av interiör & barnsaker/kläder och då hittade jag 2 nya smultronställen med fina presenter  & interiördetaljer:  butikerna Mosaik och Asko Möbelhus, och inne på butiken Mosaik  kom plötsligt en av de trevliga tjejerna som jobbar  fram till mig och sa "Vilken bra blogg du har !" :-)  Jag blev SÅ glad ! och det är så kul att få ett ansikte till er bloggläsare. 


Hur fin är inte denna nya serie från Mairo? Fem myror är fler än fyra elefanter är verkligen en "klassiker" ;-)  Du hittar sakerna hos Baby & Barn inne på AskoMöbelhus.

Jag hade ingen aning om att
AskoMöbelhus har en barnavdelning inne i butiken? Det var den rosa fina vespan och "Johannas säng" i skyltfönstret som lockade in mig i butiken och jag är så glad över att jag gick in för de hade jätte mycket fina saker !  Hit måste du ta en tur om du är på besök (eller bor) i Luleå och har barn eller ska köpa present till någon annans barn :-)

 
Mysig "butik i butiken" inne hos AskoMöbelhus på Kungsgatan. 26.

Oj, nu vaknade Johanna. Hon har sovit en kort nap i vagnen och jag har passat på att fixa några jobbsaker men nu ska jag göra mig klar så att vi kommer oss ut.  Luleå bjuder på både klarblå himmel och några moln idag och jag ser fram emot en skön dag ! :-)


Dagens shoppingtips !


Jag känner på mig att denna blir en favorit i Johannas sommargarderob.

Den här supersöta sommarklänningen som är strösslad med små Hello Kittys shoppade jag till Johanna på H&M i lördags och igår kväll såg jag att den finns under "nyheter" på hm.com så den blir mitt dagens shoppingtips till små söta prinsessor !

Klänningen finns även i turkost och en sötare sommarklänninge för 129sek får man leta länge efter  :-)


De här nyinkomna shortsten med Kitty på bakfickan är också ett fynd : 98sek. (finns även i turkost)

H&M har verkligen riktigt mycket FINT på barnavdelningen nu och jag tycker att det är där man hittar de finaste Hello Kitty kläderna . Nej, nu ska jag hoppa i duschen och ta tag i dagen ! :-)

P.S på nett kostar den bara 98sek.. ? brukar priset variera så  pass mellan butik & internet?


Godmorgon tisdag !


Vår 1:a dag i Luleå (onsdag) gick vi och köpte nya blöjor och då hittade vi för första gången en kul designad Limited Edition från Libero. Dagen efter såg jag TV-reklamen för dem och nu rullar det reklam för dessa blöjor här på bloggen. KUL ! med lite variation på blöjfronten! Och när blöjorna ska bytas så är det bara en design som gäller för Johanna: den som är på förpackningen så hon drar upp den ena blöjan efter den andra ur paketet till hon hittar just den ;-)

Idag väckte min darling mig ovanigt tidigt, klockan var bara 06.10, och sen har vi softat och tittat på Teletubbies dvd´n som hon fick på MAX då vi lunchade där igår . MAX-grillen är min absoluta favorit och deras originaldressing är helt outstanding (där har Mc.D och B.King inte en chans ;-)  För en stund sedan var det en stor reportage i norska Finans Avisen om MAX planerade etablering i Norge så alla mina norska läsare: nu har ni något att se fram emot ! :-)


"Den!" säger Johanna och pekar på sin favorit design. (jag brukar inte göra reklam för reklamen men det här var så kul sammanträffande att jag inte kunde låta bli ;-)

Johanna ropar "kom mamma" för fullt här så got to go.

Önskar dig en skön start på dagen ! :-)

Kram! ♥

Nattens interiörinspiration !


Bilderna kommer från
SkönaHem.

Ååå vilka HÄRLIGA  sommarkänslor jag får då jag tittar på dessa VACKRA bilder ! :-)

Vitt & grönt är verkligen en oslagbar kombination som osar "fräscht"  och om du dukar ett bord med dessa färger så blir pricken över i att du klär dig i en matchande outfit (tex en grön kofta över en vit sommarkjole / klännig) och fäster några blommor i håret.


Jag gillar de rosablommiga kuddarna i soffan och den hängade glaslyktan.


Fint !


Klockan tickar aldrig så fort som då jag sitter här och bloggar + surfar.. Hade ju lovat mig själv en tidig kväll i kväll så det är dags för mig att säga TACK för idag och önska dig en riktigt GODNATT.

Sweet dreams ! ♥


Mysig middag hos morfar.


Min kära bror fotade oss innan vi hoppade in i bilen och körde mot pappa & Inger.  I kväll matchade vi varandra i beige, vitt & rosa ;-)  Johannas söta trench kommer från H&M. Kolla in påsen jag håller i handen ! Den är en nyhet hos Interflora (matchar blomsterpapiret) och kan köpas hos Enströms Blommor för 15kr (den är i ett material som gör att du kan använda den om och om igen...) . Det kändes trevligare att överlämna blommor i den än i den vita plastpåsen som blomsterbutiken brukar ha.

Måndagskvällen bjöd på en mysig middag hemma hos pappa/morfar och hans Inger och min bror var också på plats. Vi blev bjudna på min FAVORIT: löjrom + lök + gräddfil till förrätt och det är det absolut GODASTE jag vet ! :-)  Sen åt vi grillat till varmrätt och Johanna mumsade i sig glass till dessert.


Oss på kvällens middag.

Det är tur att vi inte ska vara här uppe längre än till fredag för alla dessa goda middagar sätter nog snart sina spår ;-)  Men det är verkligen en LYX att vara hemma hos pappa + mamma och bli ompysslade och slippa allt det "vardagliga" som att städa, plocka, tvätta, handla / laga mat etc.  Jag som bor så långt borta är ju inte direkt bortskämd med familjemiddagar... = jag njuter dem extra mycket ! :-)


Morfar, dotter & barnbarn :-) 

Johanna drog med sig morfar upp på hans kontor och kom sedan ner med den ena saken efter den andra... klistermärken, bilar, böcker..allt var från då jag var liten.  Hon hade jättekul !

     
Johanna älskar att springa runt ute på gården så morfar fick sällskap vid grillen.  Inger fyllde 70 år för en tid sedan och vi uppvaktade henne i kväll med presenter & blommor. Hipp, hipp, HURRA !! :-)

Darlingen somnade i bilen på vägen hem ikväll = nattningen gick strålande bra !  TACK pappa & Inger för en supergod middag och en jättemysig kväll


Kvällens outfit.


På kvällens middag hade jag på mig tunika från Montan (franskt märke som finns hos Bik Bok), sjal Gina Tricot, byxor Filippa K och skor Bruuns Bazaar.

Vi kom nyss innanför dörren efter 1: en mysig dag på stan, 2: en trevlig middag hemma hos pappa/morfar.  Darlingen somnade trött och glad till "Askungen" (det är den sagan som gäller just nu) och nu ska jag njuta lugnet en stund och sen ska jag försöka komma mig i säng i hyfsad tid efter många sena kvällar...

Hoppas att du har haft en underbar dag och att du njuter din kväll ?!

P.S det verkar som att det har varit något tekniskt fel på min blogg idag / ikväll och detta inlägg har tagit mig ca 1,5 timme att publisera...  Hoppas allt flyter på som det ska nu :-)


Have a happy day !



Min lilla darling somnade precis i vagnen så nu ska jag gå en lång tur i solen då hon sover :-)


Hittade denna snygga outfit i en Amelia hemma hos pappa & Inger igår och idag ska jag ta turen innom Kapp Ahl och titta om de har bältet .

Önskar dig en HAPPY day !! och kom ihåg att livet är inte sen utan NU .

Kram! ♥

Godmorgon nya vecka !


I lördags besökte jag butiken
Lagerhaus och deras koncept påminner om Ikeas eftersom de får oss att shoppa en massa små saker som vi inte riktigt visste att vi behövde ;-)

Jag tror att Luleå försöker charma oss så att vi ska bli sugna på att flytta upp för idag bjuder stan på ännu en FANTASTISKT solig dag ! ;-)  Hur härligt & skönt som helst !

Min lilla prinsessa tyckte att vi skulle stiga upp kl. 06.30 idag så nu sitter jag och bloggar nyduschad och ska strax äta frukost och mysa med Kuriren. Det är så kul att läsa lokaltidningen här uppe jämfört med tex Aftenposten för allt känns lite mer personligt och "nära".


Johanna tyckte att det var spännande att packa ur min Lagerhauspåse som innehöll saker att bli glad av :-).  bl.a. fina disktrasor, papperstallrikar till sommarens pick-nick´s , vykort, söta hjärtenålar till mina anslagstavlor, hjärtformad skärbräda och diverse små presenter.

Hoppas att du har sovit gott i natt och att du får en innehållsrik vecka fylld av solsken !

Nu fångar vi dagen! :-)

Kram! ♥

Godnatt helgen!


Se så konsentrerad darlingen är då hon sitter och skär maten i små bitar. Det blir mer kul att äta då ;-)

Det känns i kroppen att jag var ute igår + att jag gått 2 långa prommisar idag så nu håller jag på att somna över tangenterna...zzzzz... så bäst jag loggar av strax och kryper ner i sängen.

    
Ny dag & ny dukning, så här såg det ut vid kvällens grillmiddag. Kolla in presenten som låg vid sidan om min tallrik: en Bingolott ! Det är mååånga år sen sist jag spelade BingoLotto och trots attt jag bara lyckades vara med på ettans-bingo i kväll (pga bading / nattning etc)  så var det ändå lite kul ;-)  Synd bara att det var så tråkiga gäster & artister idag.. 

När vi vaknar imorgon väntar en NY Luleå vecka på oss som bl.a. innehåller en intervju med en tidning (kul !) och jag känner på mig att detta blir en TOPPEN vecka för oss alla ! :-)

Godnattkramar från norr! ♥

Hemma hos morfar.


Johanna hade "spring i benen" och tyckte att det var jättekul att vara ute på gården hos morfar.

Det var så mysigt att vara hemma på besök hos pappa & Inger i eftermiddag. Då vi kom dit  sov Johanna gott i vagnen och då passade jag på att njuta solen men det dröjde inte så länge innan darlingen vaknade och det blev dags för lunch.

  
Det var kul att göra ett eget halsband men alltså VAR är alla rosa kulor ?? ;-)

Efer maten lekte hjärtat med mitt gamla dockskåp, gjorde ett halsband, tecknade och åt galet mycket strössel (hon tok-busade). Efter ett tag får hon syn på grannens 2 barn som är ute och leker på gården och vips ! så sprang hon runt på deras gård och klippte gräset ;-)

  
Skönt att vara ute !

TACK pappa & Inger för god lunch och en riktigt trevlig söndag! Vi ses igen imorgon!  :-)


Dagens walk.


On the way.... Tunika Cubus , väst H&M, tights Thelin solbriller Gucci.

Det var riktigt skönt att ta en walk till / från pappa idag eftersom vädret var så fantastiskt. Men det är bara solen som värmet och så fort den går i moln så blir det riktigt kallt....brrr.... Luften är fortfarande kall p.g.a. att isen ligger kvar här vid kusten. Om man förflyttar sig längre in i landet, tex till Boden, så är det tydligen bra mycket varmare.

      
Jag blir så nostalgisk då jag är hemma i Luleå och idag passerade jag bl.a. det här huset där jag bodde i en 3:a fram till att jag flyttade till Gävle.  Bergnäsbron känns låång att gå över, på andra sidan Luleå-älven ser ni Bergnäset.

   
Det här är min första skola. Jag startade åk 1 här och gick där fram till att mina föräldrar separerade och jag + mamma flyttade till Mjölkudden = jag bytte skola.  På bilden till höger är vi på väg in till stan igen så på andra sidan älven ser ni Luleå-centrum.

Det var så coolt att se skillnaden på isen idag för då vi gick hem, runt kl. 17.30, så hade det blivit mycket mer öppet vatten än då vi startade turen idag runt kl. 12 så det dröjer nog inte så länge innan all is är borta . Mamma hade föresten sett några som var ute och gick en tur på isen idag,  förstår inte hur de vågar ?

I år så är det  15 år sedan jag flyttade från Luleå, crazy vad fort tiden går ! ;-)


Skön söndag.


Hos pappa/morfar flaggade de för oss :-) Jag invigde mina nya Nike idag på min prommis t&r Bergnäset.

Så här såg vi ut strax efter kl. 17 då jag tog en walk in till stan med darlingen i vagnen. Det tar ca 30 min att gå från pappa till mamma = perfekt prommis ! :-)

Nu ropar mamma "varsågoda!", vi ska äta grillat & potatisgratäng. MUMS !


En perfekt lördag.


Här är vi tillsammans med min bror Johan (som även är Johannas gudfar) inne på Roasters. Ni ska få se vad som döljer sig i mina påsar senare idag ;-)

Igår hade jag verkligen en perfekt lördag som inkluderade besök hos vänner, sol, café-besök, familj, shopping och party. Härligt ! :-)


Roasters ligger mitt på Storgatan som är Luleås shopping-gata / gågata.

På dagen gick jag runt på stan med min kära bror Johan och vi avslutade shoppingrundan med att chilla en stund på
Roasters och då vi sitter där så kommer plöstligt mormor & Johanna som skulle på Kulturenshus och låna böcker på biblioteket men det var stängt. Allt är så nära & bekvämt i Luleå :-)

     
Självklart drack jag något som matchade min outfit ;-)  och då vi sitter där och tittar ut så dyker plötsligt mamma & Johanna upp. 

Nu håller vi på att göra oss klara , idag står besök hos pappa / morfar och Inger på agendan.

Tjingeling så länge & Happy söndag !


Godmorgon solfyllda söndag !


Hemma hos Lotta & Co hade jag på mig en tunika/klänning från Bik Bok (shoppad här i Luleå), tights från Thelin (finns hos Bolina i Stabekk), guldskor från Bruuns Bazaar och örhängen från H&M. Kolla in byråerna i bakgrunden, de heter "Snö" och är SÅ fina !

Ny dag och nya soliga stunder ! :-) Min darling väckte mig kl. 07 och jag har inte piggnat till ännu för igår blev det både en supertrevlig middag hemma hos Lotta & Co och utgång med brorsan så ja, det blev inte många timmars sömn men det¨var det värt för jag hade jättekul !

 
Tunikan/klänningen var ett "fynd": 399 sek !

Johanna sitter och leker på golvet med mormor och en massa smycken och jag ska hoppa i duschen nu. Sen måste jag äta lite så kroppen vaknar men för att vara helt ärlig så har jag mest lust på chips, dipp och massor med iskall coca-cola ;-)

Önskar dig en skön söndag fylld av LYCKLIGA stunder ! 

Kram! ♥

Ett shoppingtips.


Min tunika kommer från Bik Bok och shoppades i Oslo precis innan vi reste norrut. Den finns även i vitt och priset är riktigt bra: 399nok. ( jag var innom Bik Bok här i Luleå idag och där finns den tyvärr inte )

Idag har jag gått runt på stan och MYST i butiker + på café med min kära bror och Johanna har kost sig med mormor = win / win för oss båda :-)

Nu pågår lek här hemma och jag ska byta om för vi ska strax iväg på middag.

Detta är verkligen FABULOUS lördag !!


Hårfix & lekpark.


Glad Johanna på väg hem till mormor efter vårt besök hos Lotta & Co igår. Det är så lyxigt att ha gångavstånd "överallt"¨här uppe i Luleå.

Johanna tog med sig hink & spade och gick till lekparken med mormor  för ett tag sedan och själv fixar jag håret och bläddrar i magasiner och blir så inspirerad att ta tag i balkongen då vi kommer hem och fixa till den riktigt, riktigt fin inför en av de största dagarna på året i Norge, nämligen 17:e maj ! :-)


Min sötnos.

När Johanna och mormor kommer tillbaka ska jag gå en tur med darlingen så att hon får sova nap och jag får njuta sol. Det känns härligt med lördag ! :-)


Godmorgon sunnyday!


Snart är sommaren här på riktigt.  De snygga väskorna kommer från Juicy Couture.

Sol, sol, sol !!!! :-)  Luleå fortsätter att visa sig från sin allra SOLIGASTE sida och jag bara njuter ! Tyvärr har värmen inte hittat upp till norr ännu så bikinin & sandalerna får vänta men när jag tittar på min arm (den jag hade mot solen hela dagen igår) så inser jag att solen tar minst lika bra i kylan ;-)

Min lilla darling fick för sig att vakna kl. 06.06 idag och då var det soffan som gällde. Hon somnade om på typ 1 min och själv blev jag sittande att titta på TV-shop. Alltså det är ju bara en helt speciell grej... och jag måste erkänna att jag dras med och blir påverkad då Heidi Klum står där och strålar och berättar om sina "In an instant" produkter för vem vill inte ha hennes hy? ;-)  

 
Den rosa fina morgonrocken har jag visat tidigare och du hittar en "lookalike" på H&M till bra pris. Men kolla in coola "wrap-around" till höger ! Hur SNYGG är inte den att vira runt sig efter morgonduschen (eller efter ett dopp i poolen) ? Den åker rakt in på min önskelista ! Båda kommer från Juicy Couture.

Nu leker¨Johanna med mormor och jag ska hoppa i duschen. Önskar dig en STRÅLANDE dag fylld av solsken & glädje ! och här kommer en dagens: men först tycker jag du ska klicka
HÄR för en liten nostalgitripp och en låt att dansa sig pigg till på morgon  :-)

"Ta ut glädjen i förskott så får du ha roligt två gånger."

Lördagskram! ♥

Godnatt 1:a maj !


Mamma hade dukat riktigt vårfint. Rosa, vitt & grönt är så fräsch kombination tycker jag.

När vi kom hem till mamma i kväll så väntade en god middag på oss och Johanna var på sitt bästa & busigaste humör och underhåll med sång när vi åt. Hon sjöng alla sånger hon har lärt sig på dagis :-)


Min lilla prinsessa sitter och väntar på maten.

Mamma bjöd på en jättegod kycklingrätt med ris och kyckling + ris är det bästa Johanna vet !

   
Johanna sjunger bl.a "imse vimse spindel" (Petter Edderkopp) och finaste tröjan kommer från MyCinnamongirl.

Jag är bra tokig som sitter uppe så här sent när jag är trött...zzz..  så nu loggar jag av och checkar in i drömlandet ;-)

Godnatt & sov gott ! ♥

Tripp, trapp, trull...


Såpbubblorna som vi hade med oss idag gjorde stor succé !

Johanna och min bästis Lottas kids är så otroligt söta tillsammans och de är verkligen "tripp, trapp, trull" eftersom Stina är 4 år, Mimmi är 3 och Johanna 2 (++ några månader åt olika håll ) , titta bara på längden på dem, den är ca 1-år i skillnad mellan varje :-)


Bubblorna shoppade vi på Åhlens, de kostar 20sek / st.

Girlsen hade bara SÅ KUL heeela eftermiddagen och vi mamas kunde sitta och relaxa i solen och uppdatera oss på allt som hänt sedan sist. Vi mumsade på pizza till lunch och firade våren med bubbel !

   
Kos & klem min vän!  Johanna hade med sig ett litet paket till sina vänner (supersöta prinsesse-stickers) och kolla in snöhögen på gården ! den påminner om att vintern nyss var på besök.

TACK för idag kära vänner ! Vi längtar redan till vi ses igen :-)


Dagens interiörinspiration!


Den snygga bilden kommer från butiken
Home&Cottage som snart slår upp dörrarna i IC-Companys gamla lokaler i Bogstadveien (=jag kommer att passera butiken minst 4 gånger om dagen ;-) .

Det blev en till kväll med lite småjobbig nattning av min lilla prinsessa men till slut somnade både hon och jag ;-)  Nu sitter jag är i min sköna Juicy dress och ska mysa med bloggning innan jag återvänder till sovrummet.

Hoppas att du myser i kväll och att du har kul planer i helgen?! Tänk att det redan är maj... känns overkligt och kul på samma gång tycker jag.


Bästa dagen !


Friends i solen .

Idag har vi hängt hemma hos min bästis Lotta & Co HELA dagen (från kl. 11.30) . Vi har varit ute på deras gård i STRÅLANDE solsken (jag har fått värsta kanten på armen... ) och bara tok-myst ! :-) Och kidsen har haft the time of their life ! Lotta är familj för mig och hennes barn och Johanna känns som kusiner och ni skulle ha sett hur GLADA de blev när de sågs idag , de hoppade högt alla 3 och kramades och sen lekte de som om de setts "igår" fast det var 9 månader sedan sist . Sånt värmer verkligen mitt hjärta ! :-)


Se så fint Lotta hade textat på gården. ¨Välkomna hem!". Vi kände oss verkligen sååå välkomna :-)

Nu har vi precis ätit förrätt på balkongen här hemma hos mamma och strax väntar middag så fler bilder kommer senare..

Hoppas att din maj-månad startat olika fantastiskt bra som vår !? :-)


Godmorgon & välkommen maj !


Vacker bild från en hall/gång ur Allt i Hemmet .  (kolla in det rosa inspirerande barnkalaset i senaste nr. !)

Luleå fortsätter att visa sig från sin allra soligaste sida och det är ju bara helt FANTASTISKT !   Det är så soligt på morgon att jag & Johanna funderar på att ha på oss våra solbriller inne ;-)

Vi droppade att gå iväg till majbrasan igår pga att det blev sent för Johanna men vad hände ? Jo, Johanna somnade rekordsent.. visst är sånt lite "typiskt" ? ;-)  Men jag känner inte att vi missade något för jag tror Johanna har större glädje av valborgsfirandet då hon är lite större, nu finns risk för att hon mest blivit rädd för alla smällare. Och vi hade en riktigt trevlig kväll här hemma istället .


När jag besöker min bror på hans jobb så följer alltid något med hem, igår blev det favoriten: danska Costume också slog jag till på en Triss-lott så nu ska här skrapas. Tänk om man vann några hundra tusen eller ett par miljoner? Vilken DRÖM ! (jag tycker att det är så kul att titta på triss-skrapandet på Nyhetsmorgon).

Idag fick jag rena sovmorgonen för darlingen slog inte upp sina blå förren 07.05, hela 20 min senare än vanligt. Tjohoo ! ;-) Nu tittar hon på barnTV och jag ska ta tag i dagen här innan jag gör Johanna sällskap i sköna soffan.

Önskar dig en skön & avkopplande 1:a maj och här kommmer en dagenssom sitter på min mammas kylskåp:

"Man skall slösa med skratt och vårda vänskapen."

Kram! ♥

Hela skolan sjunger.


Mamma hade lagt ut "Reserverat" lappar på våra stolar och vi fick sitta på 1:a parkett ;-)

Min mamma jobbar som lärare och en gång i månaden så arragerar hon (tillsammans med sina kollegor)  något som heter "Hela skolan sjunger" .  Alla barnen från årskurs 1-3 sjunger och uppträder , min mamma håller i trådarna och spelar dragspel och elevernas mamma / pappa / morfar / mormor / farmor / farfar / syskon etc  är på plats i publiken för att titta på sina barn/barnbarn så det var fullt till sista plats i gymnastiksalen och mamma sa att det var publikrekord idag !


Mamma/mormor & alla kidsen sjunger.

Det var så KUL för mig och Johanna att få vara med och se mamma "in action" och Johanna satt helt paralyserad under hela "föreställningen" (=1 time) och  tittade på alla barnen och på sin mormor.... Och gissa vilken låt som de spelade då alla 100 barn tågade in i salen ? Den
HÄR. Me like !! :-)   (kanske jag inspirerat mamma att välja den? ;-)

   
Johanna följde noga med i allt som hände och sången / uppträdandet med flickan som låg i ett ko-skinn tyckte hon var jätte kul. 

Jag blev lite tårögd då jag såg alla barnen sjunga för jag tänkte på att det inte dröjer länge till Johanna också går i skolan... bara några år kvar ! en crazy tanke ...  ;-)  Också mötte jag ett par bakanta efter föreställningen och insåg att världen är liten då man befinner sig i Luleå och det är riktigt mysigt :-)

Ooops, råkade titta på klockan, bäst jag kryper i säng. Jag & bror kom oss föresten aldrig ut i kväll, istället satt vi och pratade här hemma och uppdaterade oss för det var 9 månader sedan sist vi sågs.

Sweet dreams! ♥

Dagens hårfix hos Sax & Maskin.


Efter klipp & sling så var det dags att rulla håret och jag önskar att jag var lika bra som Sebastian på att rulla upp mitt hår på värmespolar för då skulle jag spara massor med tid ;-)  (köpte värmespolar för typ 8 år sedan man gav upp efter att ha testat dem 1 gång, kör med kardborrerullar istället).

En av de bra sakerna med att vara hemma i Luleå är att jag får gå till min bästa frisör Sebastian på
Sax&Maskin :-) och jag blir glad bara av att komma innanför dörrarna på salongen för där är det en så skön atmosfär och både Sebastian och hans mann Mió är de bästa.


TACK för idag Sebastian ! Du är FAB.

Om du bor i , eller i närheten av, Luleå så är mitt tips att du bokar tid hos dessa boys nästa gång du vill bli fin på håret !  du hittar kontaktuppgifter HÄR och min frisörs mann har försten en blogg som du hittar HÄR.

Min lilla darling var hemma hos morfar & Inger när jag fixade håret och så fort jag var klar så körde morfar oss till min mammas skola där vi skulle titta på "Hela skolan sjunger".



Bloggtoppen RSS 0.91