Fördrink på solig balkong.


Skål på er mina kära bloggisar !

Just nu sitter vi ute och tar en fördrink (bubbel) och äter en liten förrätt (räkor) och vid sidan av oss så håller grillen på att värmas upp och snart ska här grillas. MUMS ! :-)


Johanna skapar en ny trend med solbrillerna upp & ner ;-)

Hoppas att du också har en riktigt trevlig valborg ?!  när darlingen somnat ska jag berätta mer om vår dag också ska jag och min kära bror gå ut på byn en sväng och "kolla läget" ;-)

 

Njut kvällen !


Happy valborgsmässoafton !


Klockan 09.00 - 11.30 .... (nej, jag försöker inte likna Niclas whalgrens japan-frisyr från Let´s dance ;-)

Idag har den ena happeningen avlöst den andra. bilderna får tala för sig själva en stund så berättar jag mer senare för nu ska jag gå ut med en TRÖTT liten prinsessa som ska få sova vagn.


Klockan 12.00 - 13.00.....   vad gör vi här tror ni ?

Önskar dig världens BÄSTA valborg ! .-)

Kramar från ett soooligt Luleå ♥

Roasters = ett favorithak !


Bästa stället på Storgatan i Luleå heter
Roasters ! och här kommer jag att chilla många gånger under kommande vecka.

 
Här uppe i norr lyser uteserveringarna med sin frånvaro så därför blev jag LYCKLIG då jag såg att Roasters hade öppnat upp väggen så att man fick "sitta ute känsla" fast man satt inne så jag parkerade en sleeping beauty i vagnen vid sidan om entrén och satte mig sedan ner med en halloncider + mina magasiner och bara myste....


Här är jag tillsammans med Roasters ägare: DUKTIGA Ulrika !

Roasters hade både byggt ut och byggt om sedan sist jag var hemma och stället har blivit SÅ SNYGGT. Jag blev riktigt imponerad då Ulrika berättade att hon och hennes man (de äger stället tillsammans) gjort ALLT (utom att lägga golven..)själva . WOW !!  :-)  


Plötsligt så upptäcker jag att fina Sofie och hennes trevliga mamma sitter och myser inne i restaurangen. Det var ÅR sedan jag träffade Sofie och därför hade vi galet mycket att uppdatera oss på. Sofie hade en butik med salg av accessoarer och make-up för många år sedan och hon sminkade mig till studentbalen + att jag shoppade crazy mycket smycken hos henne genom åren (de flesta ligger i en stor kartong här hemma hos mamma och det är alltid lika kul att ta fram dem eftersom de väcker minnen från diverse fester / happenings etc. ) .  ('Sofie: Det var SÅ mysigt att ses idag ! Du var lika fabulous som alltid och jag hoppas vi mejlas snart . Kram !)

 
Kolla in den fina tavlan på väggen med elefanterna ! och Ulrika + staff ser till att du ska trivas.  Här tänker jag njuta en god middag en kväll snart :-)

Jag var nära vän med Roasters ägare Ulrikas syster Jessica då jag gick gymnasiet. Vi hade sååå mycket kul ! och Jessica var en riktig solstråle och ett energiknippe utan like .  Därför gör det så ont i mig varje gång då jag tänker på den där olyckan i Spanien för många år sedan som gjorde att Jessica blev en ängel..  Jag saknar verkligen min vän och det som hände henne får mig att tänka på att vi ska ta tillvara de dagar vi får och NJUTA dem.

Nu ska jag krypa ner i sängen brevid mitt hjärta och sova riktigt gott :-)

Godnattkram! ♥

Fin, finare, finast ?!


Snygg & användbar kofta från Odd Molly. Färgen gör att den passar till "allt".

Jag var självklart en tur innom min favorit butik i Luleå : Kringlan ! idag och där hann jag bara krama personalen och kolla in Odd Molly innan Johanna drog med mig ut ur butiken och sa "GÅ HEM!" så det får bli ett längre besök där en annan dag.


Texten på ryggen är en kul detalj.

Jag spanade jag in några koftor / stickade jackor som fastnade hos mig så nu är jag lite nyfiken på vilken av dessa 3 som du tycker är finast ?  

     
Denna modell har hängt med i några år men färgkombinationen till höger såg jag för första gången idag.  Snygga till tunika & jeans...


Magasiner, magasiner, magasiner...


Saknade att se Kamille och Kamille Mor & Barn i tidningshyllorna... skulle kanske tagit med mig några stycken och ställt dit? ;-)

Då Johanna skulle sova sin nap, runt kl. 13,  så gick jag ut med henne i vagnen och det första stoppet på turen blev självklart ett besök hos min kära bror som jobbar i en pressbutik (Aurora)  där det kryllar av magasiner = my heaven ;-)  Jag shoppade med mig ett par stycken (får sprida ut köpen så att jag får njuta lite varje dag ;-) och sen satte jag mig och myste på Luleås bästa restaurang/café .

    
I kväll har jag myst med Plaza Kvinna och den nya tidningen Kattis & Company som bl.a. har ett par härliga champagnesidor. Har du köpt Kattis & Co ? Vad tyckte du?   (Tyvärr kan vi som bor i Norge inte se hennes program på TV4pluss. )

Hoppas att du har en mysig kväll ?!


Nattning pågår.


3 generationer girls.

Vi har en riktigt HÄRLIG 1:a dag i Luleå ! som jag ska berätta mer om så fort min darling har somnat för i kväll är hon extra busig (tycker allt är spännande då vi är borta på besök) så jag befinner mig egentligen mitt i nattning just nu ;-)

Kram ! ♥

Sporty look.

Dessa kommer att gå många gånger till & från dagis ;-)   (TACK för gaven älskling!)

Jag såg de här skorna från Nike hos ShoeLounge i förra veckan men där var de utsålda och de hade väntelista till nästa leverans om ca 2 v. Men - så hittade jag de igår , på butiken DNA på CC-Vest ! (de finns endast kvar i size 38 + 38,5). Gillar att Nike gör så snygg design på sina skor och guld passar perfekt till mina accessoarer (väskor, sjalar etc)  :-)

   
Snygga + sköna = me like !


Jag är inte speciellt sporty av mig men jag klär mig gärna i en sporty look ;-)

Nu är darlingen ute på gården och åker rutschkana/sklie med mormor och jag ska torka mitt rullade hår  och mysa med nya Damernas Värld & Femina som jag hittade i mammas bokhylla.  Åååå vad det är HÄRLIGT att vara hemma !


Dagens shoppingtips !


Fin tunika till ett fantastiskt pris: 349nok. Shoppad på Cubus i Bogstadveien. Ett tips : ha alltid på dig en underklänning under alla vita tunikor så slipper du riskera att de känns / är genomskinliga.

Igår reste jag i den här nya fina tunikan från Cubus (av alla ställen... ) . Jag brukar aldrig gå in på Cubus men jag går förbi butiken flera gånger varje dag så när jag i förrgår såg den här godbiten i skyltfönstret så gick jag raka vägen in och shoppade den :-)

Tunikan blir fab till sommaren med flip-flops på fötterna och solbriller på nästippen så : löp & köp ! ;-)


Godmorgon från ett soooligt Luleå !


Igår märkte jag hur resvan Johanna är efter våra turer Oslo-Thailand och jag blev helt lycklig av att se det. Hon gick lugnt ut till flyget, stod stilla i kön med sin lilla väska och tittade ut och myste, sen vinkade hon till piloten (han satt med fönstret öppet och tittade ut), sa "hej" till personalen då hon klev ombord, tittade in i cock-pit och gick sen och satte sig på sin stol och spände fast säkerhetsbältet :-)

Nu mina kära vänner befinner vi oss i ett soligt Luleå och det känns fantastiskt KUL ! :-)  Det var ju en "evighet" sedan sist och nog är det något speciellt att vara hemma trots allt...

Jag har precis mumsat i mig limpa, hushållsost och lönnebergaskinka (min favvis!) och nu sitter Johanna och momor och spelar hockeyspel på golvet och jag ska hoppa i duschen.


Här står vi på Arlanda runt kl. 22 igår och är på väg mot inrikeshallen.  Johanna gick först en lång bit , men vi hade kort med tid så sen satt hon i den del av vagnen där hennes Hello Kitty väska är  så att jag kunde gå FORT och det gick strålande bra :-)  När vi kom fram till vår gate var det "final call" så vi gick raka vägen ombord och då somnade Johanna ganska snabbt och sov då för natten, hon vaknade inte igen förren kl. 07 på morgon :-) (hon vaknade varken då jag lyfte upp henne ur flygstolen, då vi väntade på bagaget, eller då vi åkte bilen hem till mormor...)

Jag var så osäker på om vi skulle resa tisdag kl. 20.55 från Oslo med ankomst i Luleå 23.55 eller om vi skulle resa onsdag kl. 08.50 från Oslo men bestämde mig till slut för att vi skulle resa på kvällen så att vi skulle få en x-tra dag i Luleå  och det är jag SÅ glad över att vi gjorde för det var en perfekt tid att resa på eftersom det var tomt & stilla både på Gardemoen & Arlanda = ingen stress, inga köer varken till check-in eller security och Johanna  sov jätte gott på flyget.

Vår resa gick därför otroligt BRA och det var så coolt att se hur resvan Johanna har blivit  (mellan Oslo - Stockholm satt hon och lekte med klistermärken & lego som hon fick då vi kom ombord, och mellan Stockholm - Luleå så sov hon sött) .

   
Min älskade prinsessa och en snygg Peter Jöback som hälsade oss välkomna till Stockholm . Jag tycker att bilderna på kändisar i ankomsthallen är så fina och skapar så trevlig miljö.

Lyxigast av allt var att de fr.o.m. nu skickar bagaget HELA VÄGEN från Oslo till Luleå vilket innebar att vi inte behövde ta ut allt i Stockholm och checka in på nytt. Det var så BRA att jag nästan inte trodde att det var sant? ! för det brukar bli galet stressigt att vänta på bagage och springa med allt genom SkyCity och sen köa på nytt.. Men nu är det historia , HURRA ! :-)  (anslutningsflyg har nästan alltid bara max 1 time mellan flighterna, igår hade 40 min ).

Önskar dig en FANTASTISK dag och jag hoppas att solen skiner på dig idag! Själv NJUTER jag idag  av att se glädjen Johanna har över att vara på besök hos sin mormor :-)  (lyllo er som bor närmare familjen och kan träffa dem ofta).

Kram! ♥

Framme!

Nu har vi landat hemma hos mamma i Luleå och resan gick SÅ bra. Skriver och berätter mer imorgon för nu ska här sovas...zzzz...

Kram! ♥

Ögongodis & framtidsdrömmar.. !


Läcker sommarkjole / klänning från DKNY och skor från Jimmy Choo, båda är bara ett klick borta.. hos
net-a-porter.

Jag bjuder på lite ögongodis idag eftersom jag har en känsla av att min dag blir hektisk ;-)  Just nu kryllar det av snygga sommarkläder ute i butikerna samtidigt som jag har fullt fokus på höstenskollektioner som droppar in nu och på modemässan i augusti presenteras nästa vår / sommar kollektion. Det går verkligen undan i svängarna !

Nej, som sagt : bäst jag kör på här nu.

Kom ihåg att du är fantastisk och att det ALDRIG är försent att ta tag i sina drömmar... ! Läste en intervju med Karin Jimfelt-Ghatan, hon grundade Odd Molly efter många motgångar då hon var 41 år och levde ensam med 2 barn och ja, the rest is history som man säger ;-)


Hello tisdag 28:e april !


Igår hände det igen ! när vi var på väg hem från dagis så stoppade en söt bloggläsare oss för att hälsa och jag blev som vanligt jätteglad  :-)  (Birgit : Tack för att du kom fram till oss och kos dig massor i Oslo ! (hoppas jag skrev rätt namn nu?)

Oj, oj, nu går det undan i svängarna här hemma kan jag lova för i natt köpte jag flygbiljetter till mig & Johanna och i kväll reser vi hem till Luleå ! :-) Vi har inte varit hemma hos min familj sedan i juli så det ska bli jätte KUL ! och idag fyller min kära bror år så imorgon ska det firas .  (världens största GRATTIS på födelsedagen Johan ! ses i morgon ! Kramar!)

Det ska bli sååååå LYXIGT att få umgås med familjen, slippa laga middagar, träffa vänner, "bara vara", äta kinasnacks, löjrom, hushållsost, limpa, chips med dill & gräslök m.m  m.m och att få höra att alla talar svenska en stund ;-)

  
Johanna går helt "bananas" när hon springer in i lekrummet på Mc.D och det slutar alltid med att jag får krypa in där själv för att få ut henne så bli inte överraskad om du ser mig där inne en dag ;-)

Bäst jag skyndar på här nu så att vi inte missar flyget i kväll..

Önskar dig den BÄSTA dagen! :-)

Kram! ♥

Godnatt oväder!


Den nya fina klädbetjänten från nettbutiken
Nordljus förgyller Johannas rum och var kvällens lycka för hjärtat. Den passar lika bra i hallen / gången som på ett barnrum.

Just nu så blixtrar & dundrar det för fullt ute och regnet det vräkte nyss ner så hårt att jag trodde att fönstret skulle gå sönder..  Det är mysig med åskoväder då man sitter inne i värmen men jag hoppas att det har gått över till imorgonbitti för det är inte lika mysigt att vara ute och gå i regn & rusk ;-)

Jag & Johanna har haft en supermysig kväll. Vi öppnade bl.a. det HÄRLIGA paketet från Nordljus och Johanna blev så glad att hon hoppade upp & ner över sin nya klädbetjänt. Hon hjälpte mig att montera den (lätt som en plätt!) och sen sprang hon in och ut ur sitt rum och hämtade kläder att hänga upp : jacka, overall/parkdress, ryggsäcken m.m.  också placerade hon den nya söta dörrskylten på handtaget på dörren till sitt rum och sa "min!" .

  
Det var inte lätt att fånga Johanna på bild då hon sprang in & ut ur rummet i full fart ;-)  Bilden på dörrskylten ska bytas ut till en bild på hjärtat. Skylten kommer också från Nordljus.

Efter att darlingen somnat så har jag suttit och tittat efter resa och jag ska fortsätta med det nu för vi är på väg en dag alldelens snart..  kanske onsdag?  så jag berättar mer mitt nya jobbuppdrag imorgon.

Godnattkram! ♥

Happy !



Detta har varit  ytterligare en LYCKODAG för mig (min lördag var också det) så nu känner jag för att KRAMA om alla jag träffar ! :-)

Jag har fått ett nytt kreativt , spännande och inspirerande uppdrag som jag kommer att jobba med framöver och jag ska självklart berätta mer men jag och Johanna stoppade och myste på Mc.Donalds på vägen hem från dagis så vi kom precis innanför dörren och jag har inte ens hunnit ta av mig skorna.  Har varit ute heeela dagen idag och det har varit ett underbart varmt & skönt väder.

Shoppade föresten en FIN tunika på vägen hem som ni ska få se sen .

Njut kvällen ! :-)


Godmorgon alla härliga !


Dagens: tunika från Hunky Dory, jeans Zara och mitt favorit halsband från Bvlgari som jag köpte till mig själv i present för några år sedan.  Bakom mig ser ni en av alla saker jag gjorde igår: jag klädde in anslagstavlorna från Ikea i vitt tyg :-)

Jag blir så LYCKLIG av detta vackra, soliga och varma väder som aldrig verkar ta slut :-) 

Det blev en lite blodig morgon här hemma idag för min lilla älskade Johanna ramlade då hon busade och spräckte överläppen (på insidan...) och jag är inte så glad i blod så jag blev nog mer rädd än henne.. Men allt gick så klart bra och det tog inte länge förren hon sa "aj, aj borta nu mamma". Barn är bra härliga för de glömmer så fort !

Men inte nog med denna lilla olycka, då vi kom till dagis så ramlade hon in i en dörr också så tårarna sprutade.. uff. Tror hon var tröttis för det är då hon snubblar och ramlar .

Nu ringde äggklockan, min baguette är klar i ugnen så jag ska sätta mig och äta frukost.  Dagen idag bjuder på en lunch i solen och diverse fix så jag önskar dig en LOVELY dag och en pang-start på sista aprilveckan !

Kram! ♥

Godnatt mina vänner!

 
Imorgon hoppas jag att jag hittar nya svenska mama i hyllan hos Narvesen. Laila Bagge är så snygg & cool och magasiner = inspiration !

Det är dags för mig att hoppa i nattlinnet och krypa ner i den nybäddade sängen så jag säger TACK för idag och hoppas att du får sova gott så att du vaknar full av energi till den nya veckan som startar imorgon bitti.

Tänk- det är sista veckan i april och min bror fyller år och det är valborgsmässoafton och en extra lång helg nästa helg. Vilken vecka !!! jag riktigt längtar till den startar :-)

Godnattkram! ♥

Vinnarna av presentkort hos Nordljus!



ÄNTLIGEN
ska jag presentera de 3 lyckliga vinnarna i tävlingen om 3 st presentkort á 300sek hos den fina & inspirerande nettbutiken
Nordljus.

Tusen TACK för alla 220 tävlingsbidrag ! Det var riktigt trevligt att läsa vilka produkter ni önskar och TACK för alla fina ord. Som vanligt vill jag att alla ska få vinna så det känns BRA att det är 3 vinnare den här gången!


Det här är några av mina favoritprodukter hos Nordljus.

♥ De lyckliga vinnarna av ett presentkort på 300sek hos Nordljus är: ♥

Postat av: sara

Åhh vad roligt med en tävling igen!
Om jag vann skulle jag välja dem fina stenarna med tänkvärda ord. Jag skulle lägga dem på mitt nattduksbord så att dem blir det första jag ser när jag slår upp mina blå på morgonen! Vad kan väl vara en bättre start på dagen än att bli påmind och peppad att njuta av livet!
Kramar Sara

2009-04-17 @ 15:46:46


Postat av: Therése

Vad mycket vackra ting. Om jag vann skulle jag dock välja halsbandet HOPE. Just hope, hopp, är mitt ledmotiv här i livet, att aldrig tappa hoppet. Livet har sina upp och nedgångar men så länge jag har hoppet kvar, vet jag att allting kommer bli bra. Jag bär ständigt mitt hope-halsband från barncancerfonden och planerar en tatuering med texten hopp på grekiska. Ett till halsband till min samling hade varit en liten lycka.

Krya på dig!
Kram från Therése

2009-04-17 @ 18:21:10


Postat av: Mingar

Hej! Åh, vad kul med en ny tävling. Det som jag allra helst skulle vilja vinna är bokstäverna 'Sov Gott'. Dessa skulle passa jättebra i min dotters rum. Hon har alltid varit lätt att lägga men så för två veckor sedan hände något som gör att hon absolut inte vill somna själv. Det gör väldigt ont i mig att se hennes ledsna ansikte varje gång läggning kommer på tal. Jag vill så gärna att hon ska känna sig trygg, våga somna själv och sova gott varje natt!
Tack för din inspirerande blogg!

2009-04-18 @ 20:57:02



STORT GRATTIS till Sara, Therése & Mingar !
Mejla mig era fullständiga namn + adress + e-mail till: [email protected]

TUSEN TACK till NORDLJUS för ett trevligt samarbete. ♥

Fingerfärg = succé !


"mamma ta bort !" står Johanna och säger här och en stund senare stod hon i duschen.

Så la sig lugnet här hemma... min lilla darling var ovanligt kvällspigg idag och ville inte alls sova så det blev många turer upp & ner ur sängen innan hon begav sig till drömlandet...zzzz.

Igår när vi var ute på tur så fick Johanna en lördagspresent istället för lördagsgodis och då valde hon fingerfärg och vad kan jag säga annat än att den blev succé?! ;-) Bjuder på några pics från dagens målande så att ni får se :


Det är KUL att måla !

   
En djupt konsentrerad Johanna målar för fullt... och ja, kladdigt blev det ;-)


Kvälls-status.


Titta vilka fina olivträd de fått in på Markedsplassens Blomster i Bogstadveien ! Mer dekorativa växter finns inte.

Oj, vad jag har fått gjort bra saker här hemma idag. Skönt ! :-)  Nu är det dags för nattning av en liten prinsessa som just nu sitter nybadad inne på sitt rum och bläddrar i böcker och sjunger. Tidigare i kväll så satt hon i sin parkdress (overall) på golvet brevid mig (hon insisterar på att ha den på sig) och målade. Att måla är det BÄSTA hon vet just nu och idag har hon gått helt crazy med penslarna så ja, jag kan säga så mycket som att lägenheten är mer röd & grön än rosa just nu ;-)


I fredags mötte jag en bloggis ! Det var söta Pernilla som kom fram till mig och Johanna i Bogstadveien och jag blev så klart jätteglad :-)  Det var hon som blev den lyckliga vinnaren av goodiebagen från Costume + H&M som jag lottade ut för en tid sedan(Pernilla:  det var riktigt trevligt att träffa dig. Kram! :-)

   
Johanna invigde sina nya joggingskor från Geox igår som vi shoppade i fredags. Själv luftade jag mina Converse  och det gjorde även min kära vän Kjersti :-)

Nu kommer Johanna och hämtar mig. Dags för nattning. Önskar dig en trevlig kväll ! :-)


Ett shoppingtips !


Idag har jag på mig linne från By Malene Birger, jeans Fornarina och min nya sjal. Ett tips ! Klipp omgående bort alla märkeslappar på sjalen så slipper du riskera att se ut som jag gör på bilden ;-)

Den här fina sjalen fyndade jag igår på Gina Tricot. Den fanns även i orange + gult och man blir glad av priset: 79nok ! och igår var det dessutom -20% på hela butiken så den blev ännu billigare :-)

Jag kommer att använda den till tunika, t-shirt, linnen och klänningar i sommar. Sjal är en perfekt accessoar !


Här städas det !


Vilken skillnad "HOME" bokstäverna gör till hela köket. Fint ! Bilden kommer från den norska butiken Home&Cottage och där finns bokstäverna att köpa (de har en butik på Alna), du finner dem även hos nettbutiken 
CreativeLounge som jag samarbetat med här på bloggen.

Jag fick ett "städ-ryck" så jag har  legat på alla 4 och skurat golvet i badrummet (blää vad det är tråkigt..) och nu håller jag på att fästa en ny sängkappa i sängen + bädda rent. Också funderar jag på att arrangera en egen liten "loppis" en dag snart för jag har sååå mycket kläder från Johanna & mig som jag önskar att sälja.

Bäst jag kör på här nu då jag är så gott i gång !  och solen har försvunnit bakom moln så jag slipper känna "måstegåutiparkenochnjutasolen"-stress. Skönt . :-)


Lördag = min lyckodag !!


Innehållet i det här kuvertet = min LYCKA !!  :-)

Igår hade vi supermysig playdate med våra kära vänner Kjersti & Sunniva , de kom hit runt kl.12 och vi bakade muffins, drack smoothies (mums!) och koste oss. Efter ett par timmar blev de små så trötta av all lek att vi tog en tur ut och då somnade både J & S blixtsnabbt så vi mamas kunde mysa med en walk i solen och ett stopp på en uteservering.


Inte ofta jag får så här mycket fantastisk post på en gång : boken Duktighetsfällan - en överlevnadsbok för prestationsprinsessor till mig och dvd till Johanna av mormor (tusen miljoner TACK för denna suprice mamma! jag blev SÅ GLAD ! ) , ett paket från Nordljus (ska hämtas ut på måndag och då får ni se) och ett vykort som jag återkommer om.

Innan vi gick iväg checkade jag posten (vi får post på lördagar i Norge) och då jag såg vad som kommit så rann tårarna nedför mina kinder... Jag hade nämligen fått Firma-attest + org.nr och reg.bevis av mitt nya företag Gizmolina & Co Ltd. JIPPIE !!!!! Nu kan jag ÄNTLIGEN köra igång min business !!  Denna LYCKA gjorde att gårdagen blev världens bästa dag för mig och starten på "något nytt" ! för det är inte varje dag i livet som jag startar upp eget företag  :-)  (förra gången var 2002 då jag startade Gizmo & Co AS).

Så mina kära vänner - en dag snart kan ni shoppa både kläder, accessoarer & interiör av mig ! + att jag tar interiöruppdrag så om du önskar min hjälp att göra om hemma så är du välkommen att mejla mig :-)

Åååå vad jag är GLAD !! :-)


Godmorgon sköna söndag !!!!


Livet ska njutas !

Min darling väckte mig nyss och jag piggnade till så fort jag tittade ut för det vackra vädret är kvar ! Jag ser klarblå himmel och strålande sol, UNDERBART ! dessa "sommardagar" ska njutas för vips ! kan det vända och då vill jag känna att vi tagit tillvara soldagarna så - idag blir det också en lång tur ur .

Solen är nog bloggens största konkurrent... (= inget sittainneochbloggaväder) MEN ! jag lovar att jag ska ta igen bloggandet idag och presentera vinnarna av Kamille Mor & Barn + den fina
tävlingen där 3 st vinner presentkort hos den inspirerande nettbutiken Nordljus.

   
Kamille Mor & Barn säljs i några veckor till så om du inte köpt den så är den mitt dagens tips! kos dig med den i solen idag (den kan tyvärr endast köpas i Norge). På bilderna får ni en smygtitt på 2 av de 24 sidor jag gjort i magasinet.

Idag tycker jag att vi ska njuta dagen och tänka på allt som är bra i våra liv för livet är, trots sina dalar (de kommer och går men lyckan består...) , som sagt amazing ! :-)

HAPPY söndagmorgon !

Kram! ♥

Världens bästa dag !


Idag var det bilfrimarkedsdag i Bogstadveien men vi höll oss undan det (blir lite för mycket..) och var nere på Frogner istället, gick bara en kort tur i kaoset strax fore allt stängde för att fixa ett par ärenden.

Idag har det varit en helt speciell dag för mig och i kväll ska jag fira med cava ! :-)

Skriver mer snart och berättar men nu måste jag fixa middag till oss för vi är hungriga efter dagens tur i det vackra vädret.

Hoppas att du också har en riktigt BRA dag och att solen skiner på dig !?

Önskar dig en festlig lördagskväll !

Kram! ♥

Girls night out !


Victoria Silvstedt + friendJag gillade verkligen hennes program "My perfect life".

I kväll har jag varit ute och druckit champagne och dansat med min kära Mia. Ni ska få ner detaljer i morgon för nu måste jag dyka i säng.

Hoppas att du har haft en fabulous fredag kväll och jag önskar dig en LOVELY weekend !

P.S TACK för de mejl jag fått ang M.W toppen + halsbandet, jag hör av mig till er imorgon.

Godnattkram! ♥

Sooolig dag !


Idag gick det undan i svängarna på morgon så det som åkte på var: skjorta från H&M, skinnjacka Stella Nova och tights H&M.  och som ni ser så blev det ingen tid till att rulla håret ;-)  Nu, mitt i natten, ser jag att bilden jag la ut på morgon såg helt tokig ut så därför ny ! ;-)  TUSEN TACK för alla fina kommentarer jag fick igår ang. mitt hår ! jag blev så glad :-)  Jag rullar mitt hår på "kardborre-rullar" från H&M i olika storlekar.

Jag blir så rastlös av att sitta inne när solen skiner så nu ska jag ta en tur ut i det VACKRA vädret och fixa några ärenden. Det är dugnad på Johannas dagis i eftermiddag så jag ska fixa ett par saker till det . Och guess what? de målar dagiset VITT ! Hurra ! ;-)



Jag ska föresten returnera Matthew Wiliamsson toppen från H&M som jag shoppade igår MEN om någon av er bloggisar är intresserad av att köpa toppen och / eller halsbandet så kan ni mejla mig på
[email protected] (mejla i så fall idag, fredag).  Ni kanske undrar varför jag returnerar dem? Jo, för att jag har en del annat på min "önskelista" som jag känner att jag vill prioritera just nu ;-)

   
Här ser ni toppen både framifrån och bakifrån och det vackra halsbandet.  Priset för toppen är 398nok och för halsbandet 198nok. Om du önskar att köpa toppen eller halsbandet så tillkommer eventuellt porto.


Dessa härliga blader damp ner i min brevlåda igår så de får följa med ut idag ifall jag¨plötsligt får lust att sätta mig i solen en stund innan dagishämtningen.

Idag har det ringt crazy många annonssäljare till mig för mitt nya företag, Gizmolina & Co, har tydligen blivit registrerat på nett så då närmar sig nog dagen då jag får alla papirer från brønnøysund. KUL !!!!! :-)

Jag önskar dig en FABULOUS fredag ! :-)


Thank god it´s friday !


Ofta låter vi tankar om vad som kan hända stoppa oss på vägen mot våra mål och ofta tänker vi "om jag gör x så kan ju y hända så därför vågar jag inte göra x... " . Tänk möjligheter istället för hinder för de flesta saker vi oroar oss för händer aldrig och "det ordnar sig alltid" :-)

GODMOOORGON alla härliga ! Tänk att det redan är en HELG igen, visst är det fantastiskt ?! :-)  Planen var att jag & Johanna skulle resa till Stockholm igår och besöka våra bästa vänner Lotta & Co i helgen men så dök ett jobb-möte upp för mig på måndag som jag känner att jag vill prioritera så därför blir vi hemma i Oslo i helgen för: business before pleasure ;-)

Nu pågår morgonfix här och vi ska snart iväg till dagis så jag önskar dig en perfekt start på helgen !


Jag ser att ni efterfrågat fler bilder från min vän Randis hus. Detta är den sista bilden jag har, från sovrummet, så nu har ni sett hela hennes vackra hem :-)

CARPE DIEM !

Kram! ♥

Fabulous lunch !


Jag & Josefine njöt solen idag. Sommaren -07 var vi "stammisar" på den här uteserveringen. Då bodde vi grannar och njöt mammaledigheten tillsammans (vi lärde känna varandra i barselgruppen).

Idag visade sig Oslo från sin allra soligaste sida och vad passar då bättre än en trevlig lunch i solen på Olivia tillsammans med min kära vän
Josefine och hennes lilla prinsessa Ella?! :-)

Det var alltför länge sedan vi sågs så idag blev det en total uppdatering på allt som hänt sen sist + att vi åt god mat. Jag testade salladen med krepsehaler och den blir det fler av i sommar för den var riktigt fräsch (rekommenderas om du ska luncha på Olivia). Det var typ 100 grader varmt där vi satt och jag hade på mig way för mycket kläder så det var nära att jag tog av mig skorna och satt barfota ;-)

   
Jag kommer nästan inte ihåg hur man gör då man håller en så liten prinsessa? och vad lätt hon är jämfört med Johanna ;-)  Ella fick ett par presenter av Johanna (som var på dagis) med rosa innehåll. TACK kära vännen för en fabulous lunch ! Vi måste, som sagt, göra detta oftare !

Nu är jag lite crazy som sitter upp i natten och skriver men jag vaknade nyss i fåtöljen för den antibiotika kur som jag går på gör mig helt extremt trött...zzz...  så jag är GLAD att den är över imorgon.  Hoppas ni har förståelse för att jag inte riktigt hunnit med "allt" (svara på kommentarer, presentera vinnarna i tävlingarna etc) den senste veckan, inte ofta jag äter medicin och är dålig (som tur är !) .

Bäst jag säger GOD NATT nu och går och sover vidare .  Och till er som såg norska Ungkaren: vad spännande utröstningen var i kväll ! och så kul att mina favoriter: Katinka & Silje, är i finalen.

Nattaklem! ♥

En Odd Molly favorit !


Det här fina linnet från Odd Molly har jag med på en av de sidor som jag gjort i Kamille Mor & Barn (sidan med "sno stilen" från snygga mamman Heidi Klum) och det är en favorit i deras sommarkollektion.

På väg hem från dagis så ser jag att våra kära grannar/naboer sitter och myser i solen på restaurangen Pasta Basta och vips ! så sitter plötsligt jag & Johanna och myser med dem :-) JIG kom också och gjorde oss sällskap och vi åt jätte god middag så vi var inte hemma förren efter kl. 19 och då var det bad + nattning som gällde och nu ska jag krypa upp i fåtöljen och titta på Ungkaren .


Jag & Harald. TACK kära vänner för en underbar spontanmiddag! :-)

Njut kvällen !


Puss på er !


Här får ni föresten en smygtitt på dagens H&M-shopping: en rosa topp + ett halsband. Visar mer sen..

Solen skiner från en klarblå himmel, träden börjar bli gröna, det är årets första riktigt VARMA dag och jag har fått FINA kommentarer från er underbara läsare. Det är värt en puss !! :-)

Måste ut och titta efter vårskor nu (mina stackars fötter var instängda i stövletter på lunchen), sen dagis så jag visar bilder från min fabulous lunch då jag kommer hem.

Puss ! ♥

Lunchdags.


Oss på dagis på morgon. Johanna har lärt sig hur man skruvar i en skruv av sin handy-mama ;-)

Nu ska jag springa iväg ut och luncha i solen med kära Josefine och söta lilla Ella så vi "ses" då jag kommer hem igen och då ska ni få se hur det gick på H&M på morgon.

Önskar dig en STRÅLANDE dag och hoppas att du får njuta lika VACKERT väder som oss idag ! :-)


Godmorgon Matthew Williamson !


Idag klockan 10 var det dags för en ny lansering hos H&M.

När jag gick hem efter dagislämningen på morgon var klockan 09.20 och då hade kön startat utanför H&M så kl. 09.50 kunde jag inte låta bli att ta på mig skorna och gå  ner för att vara med på "the Matthew happening" ;-) 



Hur det gick ? ALLT var borta från stativen på typ 1 minut !

Shoppade jag nåt ?

I nästa inlägg får ni veta.... ;-)

HAPPY torsdag !!!


zzzz....


Johanna skulle absolut ha med sig ballongerna till sängen då jag läste godnattsagan.

Efter en supermysig kväll med kära Heidi så håller jag på att somna nu....zzzzzz.... misstänker att det är min medicin som gör mig så här extremt trött för det är verkligen inte likt mig att gå och sova så här "tidigt"...

Visar bilder från kvällen imorgon för nu ropar min sköna säng på mig :-)

Godnattkram! ♥

Min dag.


Jag nu då jag sitter och bloggar, fotade med webcam.

Min dag har som sagt "gått i ett" , jag har bl.a. varit hos läkaren och till min STORA glädje så sa hon att jag är frisk nu men att min kropp har haft en så kraftig bakteriellinfektion att det kommer ta ca 2 v innan jag är helt bra.  Det var otroligt skönt att få höra det ! Mindre skönt var det att hon tog en check / prøve av livmodern med anledning av den operation jag gjorde -05 men nu är det gjort :-) (när man gjort den operation jag gjort så måste man ta en prøve varje år).

Ops, såg precis på klockan... måste springa ner och handla och sen iväg och hämta darlingen. Idag kommer finaste Heidi på middag och det ser jag verkligen fram emot !

Tjing så länge !


Hello onsdag !


Jag har fått många frågor ang. den här bilden från hallen/gången så här kommer info: klockorna kommer från Ikea, texten under klockorna har jag beställt hos "Norskylt" här i Oslo, welcome skylten har jag fått av mamma (köpt i Luleå) och byrån kommer från svenska Bruka Design.

Idag har min dag "försvunnit" och den ena avtalen har avlöst den andra så jag kom precis hem igen (har varit ute sedan jag lämnade på dagis). Men innan jag berättar mer om det (i nästa inlägg)  så måste jag TACKA för alla FINA kommenterar jag ser att jag fått på Duni-dukningen ! TUSEN TACK !! :-)  er feedback betyder  massor för mig och gör mig GLAD ! :-)

Ser att ni frågat ang. min medverkan i tävlingen? Jag är som sagt ambassadör för tävlingen men jag är även med i tävlingen så håll tummarna för mig !  Du hittar mitt tävlingsbidrag
här om du vill rösta på mig eller skriva en kommentar.

Hoppas att du njuter din dag och att du har ett lika fantastiskt vår-väder som oss i Oslo idag ?! Här börjar björkarna att slå ut och det känns helt underbart :-)


Tävla med Duni: Vinn en lyxig middag !



TÄVLA med DUNI: VINN middag med årets kock för dig och dina vänner ♥


Killarna sitter på grönt, tjejerna på rosa.

Jag har fått den stora äran att vara ambassadör för en tävling från Duni som går ut på att man ska göra en så snygg dukning som möjligt. Högsta priset är en middag för dig och dina vänner där årets kock kommer hem till dig och lagar maten. Hur lyxigt låter inte det ? :-)



Ni vet ju att jag oftast brukar duka med rosa prinsessetema men idag kändes det kul med något "nytt". Jag har utgått från en pappers-serie med tallrikar & muggar från Duni med exotiska djur på och dekorerat bordet med matchande plastdjur. Ovanpå den vackra linneduken har jag placerat en pappersduk (på rulle) från Duni som gästerna kan rita & skriva på under middagen (har placerat ut små pennor...).  Placeringskorten har jag knytt fast runt servetter från Duni (se mindre bild) och jag jag har även skrivit gästernas namn på muffinsarna. Ballongerna kommer från Balloon Company och de jag fäst i en rosett som jag knytt av silkesband (sitter fast med en liten nål).

   

Min dukning passar lika bra på ett barnkalas (barnen kan leka med djuren och rita djur på duken) som på en vuxenmiddag då det ska pratas semesterresor och exotiska reseminnen (de vuxna kan rita på duken och visa hur de vandrade i djugeln och mötte en giraff... ;-)

Du klickar HÄR för att tävla och HÄR hittar du mitt tävlingsbidrag hos Duni.

♥Jag önskar er som tävlar LYCKA TILL med era dukningar ! ♥ 

Kul med förändring !


Idag åkte fåtöljen ut från Johannas rum och hennes dockskåp har äntligen kommit upp från golvet ! :-) (dockskåpet kommer från
Sprell, stolen från Oliver Furniture).

Just nu är jag inne i en "jagvillgöraomöverallthemmafas" så - jag drömmer om nya kuddar, överdrag, matbord och en kökskrok till Johanna.. ...  Men en sak i taget ! (och vissa saker får förbli i drömmarna...) så idag gjorde jag en pytteliten förändring i Johannas rum som lyste upp min dag för jag älskar förändringar ! :-)

Jag har verkligen sökt efter en billig&smart lösning för att få upp Johannas dockhus från golvet men inte hittat någon hylla som har rätt bredd och djup så därför blev jag glad då jag hittade denna färdigmonterade hylla som jag misstänker är en del av en köksinredning? i billig-kroken på Ikea. Pris? 149nok. Hyllan är inte den snyggaste jag sett men den fyller sin funktion ;-)


Soptippen & ett shoppingtips!


Å vad det är skönt att bli av med skräp. Bilen var  FULL från golv till tak med pappkartonger, sopsäckar etc.

Efter att jag städat kontoret hemma så blev det galet mycket sopor (rummet var verkligen ett kaos-rum där vi pressat in allt möjligt) så idag gick turen till Gjenvinningscentralen en bit utanför Oslo och där var det minsann ordning & reda. Brännbart skulle i kontainer nr. 19, papp i nr. 22 osv . Och det stod en trevlig mann och visade vad som hörde hemma var och när jag bad honom fotografera mig så skrattade han gott. Det var nog dagens "happening"  på tippen ;-)

Jag kände mig riktigt nöjd då jag körde vidare mot trevligare destinationer som tex Ikea & R.O.O.M.

 
DAGENS TIPS ! På Mester Grønn har de just nu stora oliventräd (1,40 höga = min shopping på bilden) för endast 550kr / st och en lite mindre modell för 350kr /st. Billigare olivträd har jag aldrig sett ! (de i den size jag köpte kostar ca 2000 i andra butiker). Jag fortsatte med "återvinningen/gjenvinninge " genom att shoppa i Ikeas "billig-krok" ;-)  och vad jag skulle ha den vita hyllan till får ni se i ett senare inlägg.

När jag kom hem så satte jag igång att duka till tävlingen jag ska lägga upp på bloggen i kväll , sen iväg och hämta Johanna på dagis, och sen hem till middag/lek/bad/nattning och Johanna somnade nyss så nu ska jag strax chilla med Desperate Houswives. Puh... jag känner att jag aldrig "hinner ikapp"... men idag var det ju förbjudet med sånna tankar så jag får tänka på det i morgon istället ;-)


Dagens interiörinspiration: barnrum!


Ett av mina favorit barnrum från chicshack.net

Å vad jag känner mig INSPIRERAD idag ! :-)  och det är dessutom en fantastisk vårdag i Oslo, strålande sol och +15 grader !

Kom precis hem från Skeidar, Ikea, Home & Cottage, Mester Grønn, Barnas Hus och R.O.O.M.  Det blev inget balkongbord idag, istället blev det 2 vackra olivträd , en hylla till Johannas rum och lite annat smått & gott. Jag ska visa och berätta mer om inköpen senare för nu är det full fart här. Jag ska nämligen fixa en dukning till en tävling som ni också kan vara med i. Lägger upp det senare !


Och så här ser mitt favorit pojkrum ut hos chicshack.net

Hoppas att du njuter din dag och att du tänker positiva tankar ?! :-)


Godmorgon tisdag !



Mina kära vänner ! Idag tycker jag att vi ska vara GLADA och tänka POSITIVA tankar !  :-)  så idag är det inte lov att tänka negativa tankar, skräm bort dem så fort de dyker upp och fokusera på allt som är soligt & roligt (kul) istället .

Själv har jag redan förträngt att dagen startade kl. 06 (det är 1 time för tidigit..) och när jag strax kör iväg till soptippen (jo, det är sant, jag ska dit) så ska jag fokusera på vad jag ska göra EFTER jag varit där (åka och titta på balkongmöbler) för ibland måste man göra tråkiga saker för att komma fram till de festliga sakerna .... !  (det gäller även de yrkesmässiga mål vi har i livet)

Ååå vilken HÄRLIG dag det här kommer att bli ! Nu kör vi ! :-)

Kramar ! ♥

Slumdog Millionaire.


En av de BÄSTA filmer jag sett ! Love it !

Oh my GOD vilken BRA film Slumdog Millionaire var ! Eller BRA räcker inte, den är faktiskt en av de absolut BÄSTA filmer jag någonsin sett i hela mitt liv ! Jag är helt tagen... inte ofta en film håller SÅ högt tempo från 1:a sek till sista. Och inte nog med att att handlingen är FANTASTISK, skådespelarna är outstanding och filmen är grymt coolt klippt,  musiken är dessutom super bra genom HELA filmen så soundtracket måste flytta in hos mig a.s.a.p. !

Jag vet - jag låter galet exalterad över filmen men det är för att jag ÄR det  ;-) Om du inte har sett filmen så bara måste du lova mig att du går och ser den .  

 
Filmen fick 8 oscars, det säger en del ;-) 

Om du vill höra en bra låt från soundtracket så klickar du HÄR. Jag hade inte sett ett enda klipp från filmen och visste ingenting om handlingen så det bidrog så klart till att filmen var en extra spännande upplevelse för mig ikväll (det blir ju inte helt detsamma då man sett 100 trailers & klipp och "vet" vad som ska hända...).

Nu måste jag "smälta" den här filmupplevelsen för det är inte varje dag jag ser en film som hamnar på min "topp 5" över de bästa filmer jag sett. Och om jag skulle betygsätta filmen så får den utan tvekan : högsta betyg = 5

P.S TACK kära Randi för ett impulsivt och fantastiskt kinobesök. Vilken kväll vi fick !


Yaya´s & bio .


Oss på väg till
Yaya´s, vår stammis restaurang.

Vi gick plötsligt iväg och åt middag på Yaya´s och nu ska jag , väldigt sponant, iväg på bio med min kära vän Randi så bäst jag hoppar i skorna och går iväg för filmen startar kl. 21.

  

Önskar dig en riktigt mysig kväll !


Dagens interiör: Smart lösning !


Praktiskt & snyggt hemmakontor som lätt kan "gömmas" då besök knackar på dörren. Skåpet kommer från den
HÄR butiken.

Ni undrar säkert om jag aldrig blir klar med kontoret här hemma så mycket som jag skrivit om det senaste tiden? Jodå, en dag blir jag klar, och då ska ni få se,  men vissa prosjekt tar längre tid än andra ;-)

En smart kontorslösning är ett sånt är skåp där  man kan "stänga in" kontoret då man inte använder det och skåpet kan placeras varsomhelst i lägenheten. Fiffigt !


Simsalabim! så är kontoret borta :-)

Min kamera började plötsligt att fungera igen (JIPPIE!!) så jag kom mig aldrig iväg ut, istället har jag fixat med jobbsaker och checkat resor. Det ser ut som att jag och Johanna reser iväg redan på torsdag. Vart vi ska får ni veta lite senare. Nu ska jag ordna med en kul sak här hemma som jag ska lägga upp på bloggen i kväll.

Vi "ses" igen efter dagishämtningen! Tjing så länge !


Sommaren närmar sig.


Tunika från Juicy Couture, jeans shorts från Citizens of humanity. Båda kan klickas hem hos net-a-porter.

Snart är sommaren här och i helgen luftade jag mina Converse för första gången i år = ett säkert vårtecken :-)  När jag tittar på vår/sommarkläder i butikerna i år så tänker jag direkt "kan jag använda den här i Thailand?" ¨för vi planerar att besöka vårt paradis i sommar och den här tunikan + shortsen är två plagg som jag lätt hade kunnat packa ner inför resan.

NU åker solbrillerna på också ska jag gå iväg till kamerabutiken :-)





Söta girls !


En till bild fotograferad av duktiga Kimm.  Johanna & Elsa sitter och myser på Burger King.

Nu leker Johanna på dagis, solen skiner, jag har precis ätit frukost, kameran är fortfarande trasig (måste fixas a.s.a.p.!) och jag ska sätta igång dagens första prosjekt men nu kom jag på att jag inte kan göra det utan kamera för hela poängen är att det jag gör ska fotograferas... Hmm... tror jag måste springa iväg till fotobutiken nu på en gång. Håll tummarna för att det är något mindre fel som snabbt kan fixas till !

P.S missa inte
tävlingen där du kan vinna FINA interiörsaker till hemmet.


Godmorgon nya vecka !


Se så fantastiskt FINA bilder
Kimm tog igår ! Det ÄR verkligen skillnad på kvaliteten på de bilder man ta själv och de bilder en fotograf tar. Kimm är SÅ duktig ! jag är impad ! Ni ska få se FLER bilder då jag kommer hem från dagis.

Måndag = ny vecka och nya möjligheter och måndagar en dag då många ska påbörja något nytt så jag önskar alla er som har en "nystart" av någon form idag stort LYCKA TILL !!! :-)

Min lilla darling väckte mig prick kl.07.30 och jag var så trött att jag fick anstränga mig för att komma på om det var söndag eller måndag idag? ;-)   Och en bra sak är att jag inte har kvar den hemska värken i kroppen längre, nu är jag mest "slapp" och förkyld så det går åt rätt håll .


Mitt hjärta.

Idag ska jag svara på era kommentarer, presentera vinnarna av Kamille Mor & Barn och fixa med en del "jobbsaker" , men först: dusch, frukost & dagislämning.


Jag önskar att jag kunde ta lika FINA bilder själv...

Nu kickar vi igång den här veckan vänner ! :-)   och tänk på att... :

"Av allt du har på dig är ditt ansiktsuttryck det viktigaste."

Le ! och var glad ! :-)

Kram! ♥

Familjedag i parken.


Här är vi tillsammans med fina Emma & söta Elsa i Frognerparken.

Efter många om och men så kom vi oss till slut till parken idag alla 3 och vi hinner precis få i oss den obligatoriska våfflan (här finns inga korvstånd, bara våffelstånd)   innan vi möter
Emma, Kimm och söta lilla Elsa. Det var SÅ mysigt att träffa dem så spontant och Johanna lyste upp som en SOL då hon såg Elsa.

Girlsen styrde snabbt stegen mot lekparken så vi mamas och papas fick vackert följa efter. Jag har sån respekt för stora lekplatser och tycker att det är lite läskigt när Johanna ska klättra högt men hon ÄLSKAR det så det är bara att gilla läget ;-)

   
Sötnosarna i lekparken.

Efter lek & bus i parken så avslutade vi den fantastiska eftermiddagen med ett besök på Burger King. Johanna & Elsa var SÅ söta när de satt och åt tillsammans och Johanna gick helt "bananas" inne bollrummet och hade hur KUL som helst.

Detta var en riktigt MYSIG söndag, men.. ja, det finns tyvärr ett sånt, min fina kamera gick sönder i parken idag :-( Jag vet , det är KATASTROF ! i alla fall sett ur bloggperspektiv ;-)  så nu får ni hålla tummarna för att den vaknar till liv igen imorgon.

TACK Emma & Co för att ni förgyllde vår dag! Vi får göra om det snart igen :-)


Dagens inspiration: inbjudningskort!


Framsidan av inbjudningskortet. Den söta "vår lilla prinsessa" stämpeln kommer från Ljunggrenspapper (en favorit butik i Gamla Stan i Stockholm), papper + band kommer från Norway Designs pappersavdelning i källaren.

När jag städade på kontoret så hittade jag både det ena och det andra och jag kom på att jag nog aldrig visade er Johannas 2-års inbjudningskort mer än på utsidan? så de får stå för dagens inspiration .  Jag tycker att det är riktigt KUL att göra egna inbjudningskort och jag hoppas att dessa kan inspirera dig till nästa festlighet du ska bjuda in till.

   
Alla små hjärtan har jag gjort med hjälp av en "hjärteklipp" (kommer inte på vad saken heter?) från Ordning & Reda.

Urvalet på fina stämplar är ju enormt idag (annat var det förr... ) och jag tycker att det är riktigt fint att dekorera kort med dem. Sen kan de förgylla det enklaste vita kuvertet en vanlig onsdag också :-)


Godmorgon soooliga söndag!


Härlig sommarinspiration från Slettvoll. Stora fönster, öppna dörrar och gröna gräsmattor är ju bara underbart.

Jag tycker jag skrev "godmorgon söndag" igår  också är det en hel vecka sedan... oh  my... det gäller verkligen att fånga dagarna och njuta stunderna för tiden springer fram... !

Här hos oss startade dagen strax efter kl.06 men sen fick jag ligga och sova lite till = lyx ! :-)  Och nu sover både far & dotter i vardagsrummet/stua och jag inser att det ju är JAG som är sjuk som borde ligga och sova men är inte det lite typiskt oss mammor? vi "ska bara" först.. Jag ska tex bara blogga och checka flyg till Stockholm först också starta en tvättmaskin och städa undan frukosten... ;-)

   
Oss igår. Johanna älskar att dricka vatten ur sin fina kopp (tack Bente & Co !).

Vi var precis på  väg ut till parken i det VACKRA vädret då jag plötsligt hittade "alla" sovande så turen får bli lite senare. Tror kanske jag ska sätta mig i solen på balkongen och mysa en stund för nu vore det härligt med lite färg på näsan.

Önskar dig en riktigt soft dag fylld av lyckliga stunder ! och missa inte den fina tävlingen i samarbete med Nordljus.

P.S Förlåt att jag varit så dålig på att besvara kommentarer de sista dagarna, jag är snart frisk & full av energi igen ! mycket tack vare allt fint ni skriver till mig. You make me happy ! :-)

Kram! ♥

Lördagsmys & ett interiörtips !


Johannas nya grej är att ha 2 kjolar på sig samtidigt så idag en tyllkjol från Zara under den fina kjolen från How to Kiss a Frog. Själv har jag kört jeansen från Zara , linne By Malene Birger och topp från Bruuns Bazaar (en favorit som ständigt återkommer i deras kollektion).

Det blev en riktigt mysig innedag för mig och Johanna idag och det var nog precis vad min kropp behövde.

Om Johanna själv får välja så vill hon sitta och måla med vattenfärg absolut HELA dagarna och igår fick hon därför nya vattenfärger i ett paket och hon blev så glad att hon dansade av glädje :-)  Jag frågade flera gånger idag om vi ska gå ut? "nej, Hanna inne måla !" sa hon bestämt till svar.  Tror att hon tycker att det är supermysigt att vara hemma efter en vecka på dagis.

   
Ett tips !   Jag har målat stativet "måla" från Ikea i en ljusrosa färg som matchar Johannas tapet etc i hennes rum . Tag med dig tex en bit tapet till färgbutiken så blandar de till en matchande färg åt dig. Stativet kan även "pimpas" med tex stickers, bokstäver eller att du skriver en text på ramen. 

Nu har JIG kommit hem, sötisen ligger och sover och jag ska strax  landa i soffan och stanna där resten av kvällen med en skål med chips & dipp , tända ljus och förhoppningsvis något bra på tv (vår dvd har tyvärr en liten prinsessa lyckats ha sönder...).

   
Idag fick t.o.m. tågrälsen färg på sig, Johanna målar just nu precis ALLT så det gäller att se upp ;-)  Veckans lördagsgodis blev "lördagschips"  och längst till höger ser ni vad jag ska mysa med den här lördagskvällen (om det inte är något bra på tv..).

Önskar dig en riktigt skön kväll och om du vill lyssna på en BRA låt så klickar du HÄR! ,  och till dig som sitter med en drink i handen och är på väg ut på party så säger jag:

Have fun & be fabulous !

Kram ! ♥

Skoinspirerad.


Skor från net-a-porter. Boots från See by Chloé (finns på Høyer i en snygg camelfärg) och de högra från Christian Louboutin.

Igår kväll så kryllade det av snygga skor på Høyer. Både i butiken (de hade bl.a. en stor skoavdelning) och på gästernas fötter och en av de snyggast klädda igår kväll (dumma kamera som hade slut batteri så jag inte kunde fota..) hade på sig ett par shoes i stil med de till höger fast i svart och nu kommer jag att hålla ögonen öppna efter ett par liknande, i svart som sagt (blir lite to much i guld ;-)

Det blev föresten ingen vila för mig för det fanns disk som skulle diskas, tvätt som skulle hängas och golv som behövde dammsugas. Också den där vanliga "plockningen" som märligt nog aldrig tar slut ;-)



We ♥ How to Kiss a Frog.


Vackra bilder från vår/sommar kollektionen hos How to Kiss a Frog.

Ett av mina absoluta favorit märken till Johanna är det svenska
HowtoKissaFrog. Jag upptäckte dem förra året och har samarbetat med dem ett par gånger här på bloggen i form av tävlingar, varje gång med lika stor succé !  Och de kläder som Johanna har från How to kiss a frog har tvättats och tvättats och tvättas och de håller sig exakt lika fina så kvaliteten är super.

För ett par veckor sedan damp det ner ett paket från de söta girlsen som driver företaget och jag blev rörd till tårar. Nu har Johanna världens FINASTE sommargarderob ! :-) 


Idag har Johanna provat några av de fina kläderna så varsågoda: här bjuder darlingen på en liten modeshow: 

        
Dessa bedårande sommarklänningarna (den vänstra har reglerbara axelband så den kan leva länge) kan du shoppa hos HowtoKissaFrog.

Tusen miljoner TACK Maria & Malin för att ni förgyller Johannas sommargarderob! Både jag & Johanna älskar kläderna så de kommer att användas flitigt i vår / sommar :-)

Nu sover min lilla mannekäng och jag ska passa på att lägga mig och mysa med mina magasiner så att jag vilar mig frisk.

P.S i Oslo hittar du How to Kiss a Frog bl.a. hos butiken Shabby på frogner!


Barnvakt.


Här checkar jag ut Johanna och som ni ser så vaknade hjätat men hon somnade om så fort jag la ner henne i sängen igen.

När jag kom hem runt kl 23 igår kväll (orkade tyvärr inte gå på efterfesten på Grand Hotel + Barbent men misstänker att det blev en fabulous natt för alla de andra... dumt att jag inte var i form...) så sprang jag upp och hämtade ett laddad batteri till kameran och sen knackade jag på hos våra underbara grannar som var barnvakt till Johanna (en lyx att de bor 2 trappor ner = bekvämt nära och enkelt att lämna / hämta) och där hittade en sleeping beauty som hade stor kost sig under kvällen = lycka ! :-)


Det kändes underbart att Johanna haft det så bra hela kvällen.

 
 
En glad mama som fått vara ute "på vift".

Tusen miljoner TACK kära Bente, Harald & Maud för att Johanna fick vara hos er igår kväll. Tack vare er så fick jag en fantastisk fredagskväll ! :-)


Fredagens happening!


Glada girls på väg in på invigningen av nya
Høyer butiken i city på Egertorvet.

När jag mötte upp söta gizmoprinsessan Kjerstin utanför Høyer kl.19.45 så ringade kön lååång och det var ca 1000 personer på invigningsfesten så det var varmt, trångt och VÄLDIGT festligt ! :-)

Butiken är helt galet STOR (den tog aldrig slut.. vi hann inte ens se allt), och i hjärtat av butiken är det en läcker vinbar så hit kan man gå en lördag och både shoppa & njuta bubbel / vin (eller kaffe så klart). Jag är SUPER imponerad över butiken! och här hittar du märken som tex: By Malene Birger, See by Chloé, Replay, Odd Molly, Stella Mc Cartney, Diesel m.fl. m.fl


Vi mötte en till Gizmoprinsessa i vimlet: Berit (som jobbade som butikschef hos mig då jag var gravid/hemma med Johanna)! och hennes fina syster Kristin så vi skålade i champagne och uppdaterade oss på vad som hänt sen sist. (från vänster: Kristin, Kjerstin, jag & Berit).

Ett märke som verkligen överaskade mig igår var det danska Designers Remix. Jag sålde det märket i min butik och sen har jag knappt sett till det på många år men så igår så hänger det den en fantastisk kollektion från Remix på stativ efter stativ.  (skulle fota och visa er men plötsligt står det "change the battery pack" på min kamera och ja, jag hade glömt BÅDA extra batterierna hemma.. :-( 

   
Ingen premiär utan röd matta & champagne ! Vi bjöds även på en modevisning och på den dåliga bilden till höger försöker jag fota den stolta ägaren Ørnulf Høyer då han hälsar alla välkomna men som ni ser så var det tråååångt och inte helt lätt att fixa en bra bild ;-)

Jag hostade så mycket då jag skulle prata med alla trevliga människor jag träffade att jag knappt kunde prata men det var det värt för jag hade som sagt en riktigt TREVLIG kväll ! :-)  Och mitt tips till er som ska in till Oslo på shopping idag är att ta en tur innom nya Eger -gallerian och besöka Høyer, Tante Pose (fin barnbutik!) och nya Lexingtonbutiken (både home & kläder i samma butik).

Det känns som att vi var med på starten av en succé igår ! för Eger-gallerian liknar inget annat i Oslo, och som Ørnulf själv sa så måste man nog till London för att finna något liknande. 


Godmorgon lördag !


Igår kväll hade jag på mig topp från H&M (finns på hm.com), skinnjacka från Heartmade (flera år gammal, sålde den i min butik Gizmo & Co, sjal från Graumann, jeans Zara, väska + skor Gucci (väskan är en favorit som jag shoppade i Cannes för några år sedan).

Här startade dagen strax efter kl.07 och det vackra soliga vårvädret gör mig LYCKLIG ! :-)

Och trots att jag inte alls var i form igår så valde jag att gå iväg på invigningen av den nya Høyer butiken i nya Eger-gallerian i city och det är jag SÅ GLAD över att jag gjorde för jag hade en super trevlig kväll som gav mig massor med energi och min lilla darling hade det sååå bra hos våra trevliga grannar.

Ska skriva och berätta mer om kvällen och visa bilder snart, ska bara göra lite morgonfix här hemma först, som att tex ta en dusch :-)


Lilla hjärtat ville också vara med på bild ;-)

Hoppas att du också hade en trevlig fredagkväll och att du vaknat med ett leende idag !  Solen skiner och det är LÖRDAG ! Tycker vi ska fira det med en extra GOD frukost ! :-)

Kramar! ♥

Tävling: Vinn presentkort på 300sek hos Nordljus!



Det känns fantastiskt KUL att få presentera en ny tävling i samarbete med
Nordljus.
Den här gången blir det 3 (!!)  lyckliga vinnare som får varsitt presentkort på 300sek att handla för.


Det här är 2 av mina favorit produkter och missa inte att gå in under "barn" och klicka på "möbler" för där finns den FINA klädbetjänten från Kids Concept som var med i reportaget i Kamille Mor & Barn.

VINN PRESENTKORT PÅ 300KR

För att vara med i tävlingen så skriver du en kommentar i detta inlägg där du berättar vilken produkt hos Nordljus som är din favorit (surfa in och se!) och som du kommer att välja om du vinner . Tävlingen pågår t.o.m. onsdag 22:a april.

♥ Kram & lycka till ! ♥

Dagens läkarbesök.


Era kommentarer & mejl berör mig enormt och gör mig otroligt glad & rörd. TACK! :-)

Jag kom nyss hem från läkaren och status är att jag har fått en bakteriellinfektion i kroppen som hon inte helt kunde hitta orsaken till och att jag har väldigt lågt blodtryck. Fick antibiotika och order om att ta det med ro och fokusera på mig själv (något jag tyvärr är dålig på...) .

Så - nu lägger jag strax upp en ny FANTASTISK tävling som ni kan mysa med också "ses" vi igen lite senare idag. Ska försöka samla krafter så att jag orkar gå iväg en sväng på invigningen i kväll för jag känner att jag vill det.

Kram! ♥

Godmorgon fredag!


Kanske helgen bjuder på solstunder i gräset?

Tusen miljoner TACK för alla fina krya på dig hälsningar jag fått ! De lyste upp min morgon och jag är så glad jag har er ! :-)

Tyvärr så mår jag inget bättre, misstänker att jag kanske fått någon form av influensa men gillar inte att det onda i ryggen "strålar" ner i benen... så - jag ska till läkaren nu kl.11.  Inte likt mig att gå till läkaren, är säkert 2 år sedan sist, men jag vill checka vad det kan vara så jag slipper oroa mig.


Min jeansjakt är avslutad. Det blev dessa från Zara till budgetpriset: 399nok. Gillar att de inte är FÖR slitna.

Oslo bjuder på ett fantastiskt vackert väder idag: SOL och jag fick ett sms av min kära Kjersti där det stod att det ska bli ca +13 grader idag . Wow !

 
Johanna på dagis igår. Hennes söta blus kommer från Franka.

Håll tummarna för att jag blir bättre senare idag för ikväll är det en butiksinvigning med cocktailparty som jag SÅ gärna vill gå på och jag har fixat barnvakt och allt så det vore en himla osis om jag måste ligga hemma...

Önskar dig en fabulous fredag!

Kram ! ♥


Sjuk :-(



Tyvärr är jag inte alls i form.... huvudvärk, ont i ryggen (har tyvärr inte försvunnit) och mår  dessutom illa... uff.. känner mig inte alls bra...  Ska ringa min läkare imorgon och be att få komma innom henne och eftersom jag & Johanna är home-alone i några dagar så blir det en super soft kväll för mig för oss så att jag samlar energi och förhoppningsvis vaknar bättre imorgon :-)

Önskar dig en riktigt mysig kväll och jag kommer starkt tillbaka så FORT jag kan ! (förhoppningsvis senare i kväll)

Kram ! ♥

Ikea, lunch & ett kul prosjekt !


Inspiration från norska Slettvoll.

Jag fastnade framför Efter10 med Malou så nu ligger jag lite efter schema... Först var det en väldigt intressant intervju med Filippa K´s pappa Lars Knutsson som grunade Gul & Blå ( kommer ni ihåg jeansen? jag älskade dem! ). Han berättade sin livshistoria som gick från stor succé med Gul & Blå till ett liv med cancer, ny kärlek och en kursgård som heter "Bara Vara". Han pratade om vändpunkter i livet och fokuserade mycket på att livet är här & NU . Något vi kan behöva påminna oss själva om ibland.

Och den intressanta intervjun avlöstes av en till, nämligen en med Carolina Gynning som är en av mina favorit bloggerskor. En cool tjej som går sina egna vägar och som gör stor succé som konstnär.

Nu ska jag hoppa in i bilen och köra iväg, ska som sagt till Ikea + luncha,  och sen har jag ett kul prosjekt idag som ni ska få se mer av senare ;-)

Tjing så länge ! 

♥ 

Happy torsdag !


Oss i poolen på vår resort (där vi har vår lägenhet) för exakt 1 år sedan.

Godmorgon mina vänner ! :-)

Det blev varken Ikea eller Brothers & Sisters igår kväll istället fixade jag inne på inne på kontoret till alltför sent så jag är lite trött mama på morgon..  Ska pigga upp  mig med en dusch strax !

Gick tillbaka i bloggarkivet och tittade vad jag gjorde den här dagen för 1 år sedan? Då hade vi vår sköna paus i Thailand (13 dec -07 - 13 juni -08) och när jag tittar på bilderna så längtar jag tillbaka...

 
Jag satt och bloggade på terrassen när hjärtat sov sin nap och regnet det öste ner..

Här i Oslo är det grått och regnigt idag men man vet aldrig, solen kanske dyker upp ? När jag lämnar hjärtat på dagis så ska jag ta den där Ikea turen som jag inte tog igår och sen ska jag luncha med min kära Kjersti så detta blir en BRA dag :-) Och just det: torsdag = nya leveranser på Zara så blir nog en tur innom där också ;-)

Här kommer en dagens:

"Det finns många stigar till bergets topp."

Carpe Diem !

Kram! ♥

P.S  Svar på frågor till Randis fina hem:  lamporna i fönstret är lampfot från Ikea (höj & sänkbar) och lampskärmarna kommer från Palma (en norsk leverantör) men de finns inte längre att få tag i. Bilderna bak soffan i kjeller är monterade på capa-fix. (kan beställas hos tex Copy Cat på Skøyen).

Interiörinspiration.


Här hade jag gärna suttit och relaxat... kolla in utsikten !

Jag har visat er bilder från denna fantastiska hide-away i St.Barths ett par gånger tidigare men jag väljer att visa detta hemma-hos  igen eftersom det är så otroligt fint och den här gången hittade jag bilder som jag inte sett tidigare från detta vackra hem. 

Det är Marianne Brandi & Keld Mikkelsen som driver Day & Day Home som "bor" här och bilderna hittade jag hos Sköna Hem. Titta, njut och dröm dig bort... !  :-)


När jag kommer ner till vår lägenhet i Thailand nästa gång ska jag hänga upp liknande lampor över vår köks-ö för de skulle passa perfekt hos oss.


Tänk att vakna, öppna upp dörrarna och gå rakt ner i poolen... !

   
Otroligt smakfullt & snyggt .

Planen var att jag skulle ut och ta ett glas vin med en veninna i kväll men vi ska ta det till veckan istället så nu tror jag faktiskt att jag ska vara wild and crazy och köra iväg till Ikea ! :-)  (de har öppet till kl.23). eller så landar jag i soffan framför Brothers & Sisters? Hmm... får se hur jag gör... ?

Hoppas att du har en skön kväll och TACK för alla fina kommentarer jag fått idag! jag svarar på era frågor senare i kväll.


Fina kläder till slö mama...


Klänning från Marc by Marc Jacobs och jeans Acne, båda från net-a-porter. Jag hittade föresten ett par snygga jeans på Zara till slut (ni kommer kanske ihåg min jeansjakt?) men väntar på att rätt storlek förhoppningsvis kommer in imorgon.

Efter en busy day blev jag slö och orkar inte laga middag så JIG är på väg hem med kebab. Hur onyttigt och gott som helst ! :-)

Det damp föresten ner en inbjudan till ett cocktailparty i min inbox idag så nu är den stora frågan: vad ska jag ha på mig? Hmm.. tror jag måste ta en djupdykning i min garderob i kväll och checka status.

Johanna ropar på mig hela tiden så got to go. Återkommer senare då jag säkert har ont i magen av kebaben och ångrar att jag åt den ;-)


Gizmolina & Co.


Vackra Halle Berry ur Harpers Bazaar.

När jag tittar på den här bilden och lyssnar på den
här låten så får jag energi att jobba på här hemma och idag tar jag små steg mot något stort...  Nämligen mitt nya företag som jag kan avslöja  namnet på nu eftersom det står tryckt i Kamille Mor & Barn så uppmärksammade läsare har nog redan sett det? 

Gizmolina & Co är namnet på min nya framtid. Min butik hette Gizmo & Co efter min perserkatt Gizmo (och "& Co" efter butiken Fernqvist & Co där jag jobbade extra ibland i Stockholm) och när jag väntade Johanna så hittade jag på namnet Gizmolina och ville att babyn i magen skulle heta det men som ni vet så blev det inte så (JIG tyckte att det var att gå lite långt.. butik: Gizmo, dotter: Gizmolina ;-)   Istället så fick min blogg heta Gizmolina och det namnet ligger mig så varmt om hjärtat att det var självklart att mitt nya företag skulle heta Gizmolina & Co. 

Ni kommer att få mer info om min nya business längre fram och så fort jag har några produkter att visa så lovar jag att ni blir de första som får se ! :-)

Nu: ut och fixa ärenden och sen till dagis.


Friends.


Jag & finaste Lotta på modemässan i Köpenhamn för ja.. vad kan det vara ? 5 år sedan tror jag. Den här bilden sitter vid sidan om kalendern på väggen i köket och håller mina trevliga Köpenhamnsminnen vid liv :-)  (jag har haft galet mycket kul på modemässan genom åren).

Idag ringde min kära vän Lotta och jag blir lika GLAD varje gång vi har pratat på telefon. Lotta är en fantastisk vän som berikar mitt liv och jag LÄNGTAR till nästa gång vi ses.  När jag pratat med Lotta så saknar jag Stockholm extra mycket och kan längta tillbaka till vackra Vasastan där jag bodde i ca 6 år innan jag flyttade till Oslo.

Nu har jag varit duktig och fått gjort en del saker på min lista så jag ska försöka hålla tempot uppe och fortsätta här innan jag går ut i solen . Oh yes, solen vann över molnen ! :-)


Tävling: Vinn Kamille Mor & Barn !


Här får ni en smygtitt på en av "mina" sidor.

Eftersom Kamille Mor & Barn tyvärr inte kan köpas i Sverige och jag fått SÅ många kommentarer ang. om jag kan visa sidor ur magasinet (jag kan göra det längre fram...)  så bestämde jag mig nu för att jag lottar ut 2 st Kamille Mor & Barn som 2 st bloggläsar i Sverige kan vinna ! :-)

Jag kommer att krydda magasinet med personliga post-it noteringar och för att vinna ett ex så skriver du en kommentar till mig i detta inlägg där du berättar varför just du ska vinna?
Tävlingen pågår t.o.m. fredag 17/4.

♥ Kram & Lycka Till ! :-)  ♥

P.S till er norska bloggläsare: det kommer snart en tävling där ni kan vinna abonnemang på Kamille.



Godmorgon mina vänner!


Jacka H&M Trend, jeans Zara och leendet kommer från att Johanna busar vid sidan om mig ;-)

Visst är det härligt med en ny dag och nya möjligheter?!  Jag pratade länge på telefon med min mamma igår och hon peppade mig ang att ta tag i ett par saker i dag så jag känner mig riktigt "laddad"! ibland behöver man någon som ger en "en spark i baken" ;-)

Oslo bjuder på en mulen dag dag men det känns som att solen vill fram bakom molnen så jag tror det blir sol innan dagen är slut och Johanna var glad som en sol när jag lämnade henne på dagis på morgon vilket gör mig lycklig. Det betyder så mycket att se henne trivas där.

 
Jag blev så glad över den här fina lappen som satt på anslagstavlan på dagis igår :-)

Nej. bäst jag tar tag i de där sakerna nu så att jag får gjort allt jag tänkt idag. Önskar dig en UNDERBAR dag och här kommer en dagens:

"Om tjugo år kommer du att vara mer ledsen över allt som du inte gjorde än över det du verkligen gjort. Så kasta loss. Lämna den trygga hamnen... Utforska. Dröm. Upptäck."
/Mark Twain.

Nu fångar vi dagen !

Kram! ♥

Endast 1 st kvar !?!


Så här satt jag och jobbade med bildtexterna, tipsen och interiörsaken i Phuket i januari.

Jag var precis ut en sväng för att se hur Kamille Mor & Barn ser ut i hyllan på Narvesen (norska Pressbyrån) och vet ni - de hade bara 1 st kvar !?!  :-) wow ! så jag svävade på rosa moln då jag gick därifrån ! :-)

 
... och så här såg mitt "kontor" ut hemma på terrassen och inne på sovrummet. Jag skrev så gott som samtliga texter i Phuket de veckorna då min mamma var på besök .

Nu ska jag "fira" dagen med ett glas vitt (bubbel tar jag en annan dag snart) och Desperate Houswives på TV.

What a lovely day ! (jag har totalt glömt bort att jag har ont i ryggen ;-)


Modevisning!


Härlig inspiration till sommargarderoben och jag gillar verkligen blommorna i håret. Såg föresten en vit paljettkavaj (lik den på bilden) på Zara i förra veckan.  (bilder från style.com)

Jag och lilla darlingen kom nyss innanför dörren och nu ska jag fixa middag så jag bjuder på en liten modevisning från Diane von Furstenberg undertiden också önskar jag dig en trevlig & god middag :-)


Snart är det dags för beach -09. Men det ska vi inte känna någon stress för ;-)

   
Riktigt snygg baddräkt + hatt. Känns väldigt "St.Tropez".

Senare i kväll ska ni få se lite "bakom kulisserna" bilder från mitt Kamille Mor & Barn uppdrag .

Tjingeling så länge! :-)


Tusen TACK !


Idag lanseras det magasin som jag gjort ett stort stylistjobb för. Det var det mest inspierade jobb jag någonsin har haft! Håll utkik efter mitt namn högst upp på sidorna för att se vilka "saker" som jag gjort.

Tusen miljoner TACK för de fina kommentarer jag fått ang. Kamille Mor & Barn ! :-) Jag sitter här med lyckotårar i ögonen och känner mig så GLAD över att ni tycker om magasinet.


Idag fuskar jag och visar en bild på mig själv som inte är från idag för jag ser helt nyvaken ut just nu ;-)

Nu ska jag ta på mig skorna och gå iväg ut och titta hur magasinet ser ut i hyllorna på Narvesen och sen ska jag hämta min lilla sötis.

Kram! ♥

Ooops...



Vet  ni vad som hände efter förra inlägget ? Jag hade förfärligt ont i ryggen (har haft det ett par dagar nu..)  så jag gick och la mig på soffan för att se om det kändes bättre om jag låg ner? Tittade på en intervju med Agnetha Sjödin ang. att välja att gå sina egna vägar i livet (hon hoppade av glammigt TV jobb och är nu författare..) och sen SOMNADE jag och vaknade NU!

Det första jag tänkte då jag vaknade var: "hjälp!! har jag sovit bort dagen?" , men egentligen spelade det ingen roll och min kropp behövde tydligen sömn...

Vissa dagar blir helt enkelt inte helt som man tänkt sig ;-)



Godmorgon 14:e april!


Johanna var sååå klar på dagis på morgon. Hittade henne sittande så här i hallen/gången med handväskan packad & klar på morgon :-)

Så där ja, då har vi kickat igång vardagen igen och är det någon mer än jag som tycker att det känns riktigt skönt ? Okej, det har självklart varit underbart med softa dagar i påsken, men jag gillar vardagen också och Johanna blev så GLAD då vi kom till dagis på morgon att jag inte ens fick någon puss & kram då jag gick. Istället så stod hon och kramade Albert. Tror han hade saknat Johanna för vi hann bara innanför dörren innan han kom fram och kramade hjärtat och innan jag gick (typ 5 min senare) så hade han redan kramat henne 15 gånger . Sött ! ;-)


Jag lämnade en GLAD liten tjej på dagis på morgon och någon bild ville hon INTE vara med på.. Här blir vi fotade då vi busar :-)

Nu ska jag gå ut och fixa några ärenden så vi ses igen om ett tag.

Önskar dig en kanonstart på veckan och visst är det lyxigt att det känns som måndag men så är det tisdag = snart helg igen! :-)

Carpe diem!

Kram! ♥

Godnattkram!


Bilden är från då vi var i Thailand i februari.

Jag sitter här och känner mig otroligt lycklig efter att ha läst alla fina kommentarer jag fått idag. När jag läser att jag inspirerar er så får jag massor med energi ! för det är precis det jag önskar att göra.  Det är er feedback som formar min blogg och Gizmolina vore inte det den är utan er :-)

Bäst jag kryper ner under täcket nu för näsan droppar och halsen irriterar så jag måste dricka vatten för att inte hosta... uff, inte helt bra... men lite sömn gör nog susen och jag håller tummarna för att jag vaknar pigg & kry i morgon :-)  och vet ni - jag längtar faktiskt till dagis-starten imorgon för Johanna har verkligen saknat sina kompisar så det kommer bli SÅ kul för henne !  (känner på mig att det kan bli en stressig morgon så om jag inte bloggar så tidigt så vet ni varför ;-)

Godnattkram! ♥

P.S såg en fråga ang våra kökslampor men sen hittade jag inte kommentaren igen? Lamporna är 50cm i diameter. Hoppas att du som frågade hittar svaret här :-)

Här kan du beställa Kamille Mor & Barn!


Imorgon smäller det :-)

Nej, det är inte Kamille Mor & Barn som har köpt sig en annonsplats, det är bara jag som inte kan låta bli att marknadsföra det magasin som jag jobbat med från starten och som lanseras imorgon :-) 

Tyvärr så finns ju inte varken Kamille med hemma-hos reportaget eller Kamille Mor & Barn att köpa i Sverige (otroligt dumt...) MEN - glada nyheter ! : om du mejlar till:
[email protected] så kan du beställa en prenumeration och på så sätt få bladet skickat till dig.

Kortaste prenumerationstid är 3 månader = 6 nr av Kamille.  Om du vid beställning skriver att du önskar Kamille fr.o.m. nr. 07 så får du det där hemma-hos är med + att du då får nr 08 (som kommer ut imorgon)  tillsammans med en interiörbilaga OCH Kamille Mor & Barn.  (tyvärr har jag inga exakta prisuppgifter men min kontaktperson på Kamille trodde att det handlar om ca 300kr för 6 magasiner = 3 månader).

I kväll sitter jag och bläddrar igenom galet många magasiner och river ur alla intressanta & inspirerande reportager som sedan ska in i pärmar. Vi "badar" nämligen i blader här hemma så det var hög tid för en genomgång ;-)


Shoes.


Skor från net-a-porter.

Dessa snyggingar från Marc by Marc Jacobs såg jag först på net-a-porter och sedan på butiken Shoe Lounge här i Oslo. Men smakar det så kostar det... de går loss på strax över 3.000nok fast om man tänker på vad Bette Midler sagt så kan de ju vara värda det ;-)

"Give a girl the right shoes, and she can conquer the world."
/Bette Midler ur Fashion Bible.

Hoppas att du har en lika skön dag som oss?! Nu ska jag fixa lite mat till mig och darlingen :-)


Mina nya favoriter !


Finaste örhängena med Johannas namn på kommer från
AmandaEgilson. (som tidigare hette Namnsmycken).

Fredagen före påsk fick jag en fantastiska suprice i posten, nämligen dessa superfina örhängen som det står Johanna på ! :-)  Jag blev så otroligt glad över att få något så fint så oväntat. Tusen miljoner TACK snälla Amanda ! Örhängena blev direkt mina nya favoriter och jag har redan använt dem massor.

 
Här ser ni örhängena på och om du vill klicka hem ett par egna med tex ditt barns eller din käres namn på så gör du det HÄR.

Jag  har både halsband och armband från Amanda sedan tidigare som jag fått i present av min kära vän Josefine och dessa namnsmycken är en perfekt gåva till tex dop , födelsedagar och nyblivna mammor (och pappor!).

Min darling somnade innan vi kom oss ut och det gjorde mig GLAD för det regnar ute och jag hade mest lust att vara hemma och fixa idag :-)


Barnrumsinspiration.


Så här såg det ut då Johannas rum fotograferades till Kamille Mor & Barn och om du vill se bilderna och läsa reportaget så kan du gör det imorgon då magasinet lanseras ! :-)

Jag får alltid så positiv feedback av er då jag visar interiörbilder så varsågoda, idag bjuder jag på bilder från min kära vän Randi igen. Den här gången får ni titta in barnrummen till söta Linus (3år) & Sofie (1år 4 mån). Enjoy ! :-)


Söta Sofie sover i en likadan säng som Johanna :-)  Det som är så BRA med den här barnsängen är att den startar med att vara en spjälsäng, sen blir den en juniorsäng och till sist så kan man ha den som en mysig soffa.  Den fina knoppbrädan har jag också, den hängde tidigare i Johannas rum, nu har jag den på badet.

 


Bokstäverna, LINUS, kommer från butiken Sally Ann och Linus sover också i en lika fin säng som Johanna.

   
Vimplarna har Randi sytt själv och tallrikshyllan är samma som Johanna har , från Oliver Furniture.

Nu ska vi klä oss och gå ut en sväng, ska bli skönt för jag känner mig inte helt bra idag.. men det går säkert över ..


Godmorgon 2:a påskedag !


Ni är många som efterfrågar att jag ska visa hur jag rullar mitt hår? eftersom jag alltid rullar håret "i farten" och oftast nyduschad så har det aldrig passat att fotografera precis då... men - en dag ska jag självklart fixa bilder.

För en liten stund sedan stod mitt hjärta vid min säng och sa att hon ville titta på barnTV så sagt och gjort: nu ligger hon och myser i sin fåtölj och jag ska hälla upp ett stort glas juice och krypa upp i soffan med blader. Ville bara säga godmorgon till er bloggisar först :-) Oslo bjuder föresten på ett grått väder med regn idag så det här blir en mysig "fixahemmadag".

Som ni såg så har jag nyss presenterat vinnaren i tävlingen om HOME bokstäverna och senare idag (eller imorgon!) kickar jag igång en ny fantastisk tävling som jag vet att  ni kommer att tycka om så missa inte det !

  
Vi fick den här underbart vackra orkidén av våra kära middagsgäster i lördags. Orkidé = Thailand = love it !  Och Johanna fick inte bara godis av påskharen utan även några söta småsaker.

I onsdags kändes det som att vi hade en lååång påsk framför oss idag är vi plötsligt inne på sista påskdagen så nu får vi passa på att njuta påskäggen, påskgodiset och den sista lediga dagen innan vardagen knackar på dörren igen imorgon.

Sköt om dig & CARPE DIEM !

Kram ! ♥

Vinnaren av HOME bokstäverna!


WOW !! vilken succé tävlingen om de fina HOME bokstäverna blev!
TACK för alla 256 (!) tävlingsbidrag och TACK för fina ord, rörande berättelser och alla beskrivningar av var ni skulle placera bokstäverna om ni vann. Det känns som att jag fått titta in hemma hos er då jag läst igenom alla bidrag.


Vinsten är dessa fina HOME bokstäver från CreativeLounge.

And the winner is:

Postat av: Ida

Hej ifrån ett otroligt soligt Stockholm! Jag och min dotter på 2 år har nu efter 2 andrahandslägenheter (efter separation mellan mig och hennes pappa) fått vår EGEN lägenhet! Lyckan är obeskrivlig! Den ligger precis i det läge jag drömt om att bo i Stockholm och är lagom stor för oss!
I andrahandslägenheter är det svårt att känna sig hemma efterosm att inrdningen är den som är där..så nu är jag verkligen i inredartagen och vill göra den här lägenheten till VÅRT hemtrevliga hem! Därför skulle bokstäverna som bildar ordet HOME symbolisera just det, VÅRT HOME, äntligen!

Tack för en inspirerande blogg!

Kram!

2009-04-03 @ 14:37:57
URL:
http://momieida.blogg.se/

♥ Stort GRATTIS till dig Ida ! ♥
Mejla mig ditt fullständiga namn + hemadress tilll: [email protected].

♥TUSEN TACK CreativeLounge för ett trevligt samarbete och TACK igen till alla er som tävlat!♥

Jag ♥ magasiner !


Dagens idag blev linne By Malene Birger, tunika River Island och jeans Zara.

Idag har jag suttit i fåtöljen och myst med mina blader en låååång stund och det är bland det mest inspirerande jag vet !  Och det känns så klart extra kul att bläddra i ett magasin som jag varit med att skapa :-)

Jag riktigt längtar till Kamille Mor & Barn står i butikshyllorna och jag ser verkligen fram emot feedback från er läsare. Så - löp & köp på tisdag och skriv sen till mig ! ;-)


I onsdags landade ett nytt nr av Kamille tillsammans med en interiörbilaga & Kamille Mor & Barn i min brevlåda så det betyder att ni som abonnerer på Kamille får Kamille Mor & Barn i posten ! (ni andra hittar det vid sidan om Kamille i butiken fr.o.m. tisdag).

   
När JIG kom hem från Sverige fick jag några favorit blader i påskpresent tillsammans med svenskt gott godis. Och som ni ser så gillar Johanna Kamille Mor & Barn, hon älskar att bläddra i det och titta på sig själv ;-)

Nej, nu ska jag ta tag i det vanliga kvällsfixet (hänga tvätt, diska/plocka undan..) och sen väntar sköna sängen på mig och idag tror jag att dagen avslutas med lite läsning i Passion for business. Men innan jag loggar av :  TACK !! för alla fina kommentarer jag får, ni inspirerar mig och får mig att längta efter en ny bloggdag imorgon ! :-)

Godnattkram!  ♥

Snyggt.


Bild ur In Style.

Det är inte ofta jag stoppar på sminksidorna i mina blader, jag bläddrar faktiskt oftast bara förbi, men då jag såg den här bilden så stoppade jag direkt ! Blev super inspirerad av modellens make-up och gillar alla blommorna & banden i håret. Snyggt !

Min lilla prinsessa sitter brevid mig och bläddrar i ett magasin men det är dags för nattning efter det här inlägget för kl.22.10 ska jag titta på My Perfect Life i lugn och ro ;-)


Påsk-kycklingar.


Den fina murgrönan har många av er frågat om tidigare. Den är inte äkta, jag sålde den i min butik Gizmo & Co.

Min lilla darling fick ett fint påskägg av våra middagsgäster igår och det innehöll bl.a några söta små kycklingar och guess what ? fler av dem var ROSA ! ;-)

Johanna blev så glad i dem att hon genast sprang iväg och hämtade sin pall och vips så hade hon pyntat en av växterna i stua / vardagsrummet med dem.

   
Hej och hå pyntar på... Johanna valde att ha på sig sitt nattlinne på gårdagens middag. En ny trend kanske? ;-) (Dolce & Gabbana har ju pyjamasar som inspiration i senaste kollektionen, kanske hon inspirerats därifrån? ;-)

Darlingen somnade föresten i sin favorit fåtölj för ett tag sedan och jag fastnade i soffan med mina blader &  "Året med norska kungafamiljen" på SVT men nu ska jag ta mig i kragen och ta tag i dagens middag.


Påskaftonsdukningen.


Man kan hänga ägg på fler ställen än i påskriset :-)  De hängande äggen kommer från Panduro Hobby och Johanna har målat dem rosa med hobbyfärg.

Igår hade vi bjudit hem våra trevliga vänner & grannar / naboer (både här och i Thailand) på middag och det blev en fantastiskt mysig kväll med mycket god mat, dryck och Thailandprat. Misstänker att ni är nyfikna på dukningen så varsågoda, här kommer några bilder:

¨
Söta girls: Maud & Johanna .

   
Tallrikar från Mateus, linneservett från Himla, ägg Panduro Hobby och ingen påsk utan påskliljor. De söta små träblommorna som jag använt som placeringskort finns hos Markesplassens Blomster och kostar 2kr / st.

Vi har varit på väg ut länge nu men Johanna vill helst vara inne och själv känner jag ett sug efter att fortsätta fixandet inne på kontoret + att jag vill blogga så vi får se hur det blir med den där turen..Ibland är det skönt att bara vara inne och softa och strunta i solen där ute  ;-)


Solig påskafton!


En nyvaken Johanna myser i mitt knä.

Vi hade en fantastisk vårdag igår och vi firade det med årets första lunch på Olivias (gamla Odeon) uteservering. Det blev en pizza & kall öl och Johanna sov sött i vagnen = jag & JIG fick en mysig stund i solen :-)  När vi satt där så konstaterade vi att vi inte är de enda som har en "by påske" för det var kö till att få bord ute.


Trött liten tjej..

Nu ska jag slänga ihop lite lunch här hemma och sen ska vi gå ut i det vackra vädret :-)


Happy söndag !


Igår kväll hade jag på mig en outfit som matchade bordsdekorationerna :-)

FÖRLÅT min bloggfrånvaro igår :( ni ska veta att dagar som igår har jag verkligen dåligt samvete över att jag inte bloggat men ibland så räcker tiden helt enkelt inte till...¨så vi får se det från den positiva sidan: det är bra att det händer saker så att jag har något att skriva om ;-)

Vi koste oss på uteservering + att vi hade middagsgäster igår och ni ska självklart få se bilder men först måste jag hoppa i duschen och få i mig lite frukost för här blev det nämligen sovmorgon 3:e dagen på raken.

   
Så här såg det ut igår då Johanna målade påskägg.

Oj, nu står Johanna och drar i mig och vill måla påskägg, det är det bästa hon vet i påsk.

Hoppas att du NJUTER påsken och att du har lika vackert väder som vi har: strålande SOL! :-)

Kram! ♥

Godmorgon solen !


Johanna på Aker Brygge i måndags.

Idag slog jag upp ögonen kl. 08.50 och blev lycklig av 3 orsaker: 1. Johanna hade inte väckt mig en enda gång i natt!. 2. Jag hade fått sovmorgon och Johanna sov fortfarande, 3. solen skiner från en KLARblå himmel och det är riktigt varmt vårväder ute ! Lovely !!! :-)

Nu pågår morgonfix här och idag är det en del att göra för vi får middagsgäster ikväll så jag ska strax hoppa i skorna och gå ut och handla mat. Sen ska vi ut hela familjen och NJUTA det fantastiska påskvädret.

Önskar dig en strålande dag och hoppas att solen skiner lika vackert hos dig !? :-)

Kram! ♥

Godnatt!


Härlig bild från
Slettvoll.

Efter en dag med äggmålning & bio och en kväll med Så ska det låta & ovanligt lång nattning av förkyld Johanna så säger jag nu TACK för idag !

Hoppas att du sover gott och att du vaknar på ditt bästa humör imorgonbitti.

Godnattkram! ♥

Shopaholic filmen !


Popcorn är ett "must" när jag går på bio och eftersom jag inte är så glad i läsk/brus så dricker jag helst Solrik som är mitt substitut för Festis som inte finns i Norge (Festis lanserades i Norge för ca 10 år sedan men fungerade tyvärr inte alls för i Norge dricks det så mycket läsk per person att de hamnar på ca 5:e plats i värden över mest läskförbrukning per person per år !  Och hur vet jag allt detta ? Jo, jag jobbade på Ringnes då jag flyttade hit )

Det var SÅ LYXIGT och mysigt att gå iväg på kino/bio i eftermiddag!  Som ni vet så jobbade jag på SF Bio (kinobedrift i Sverige) i ca 10 år så bio/kino ligger mig varmt om hjärtat men tyvärr så har jag blivit usel på att gå på bio sedan jag fick barn..  Så - därför var det extra KUL att gå idag !  och på tal om 10 år: det var 9 år sedan jag läste boken till filmen jag var och såg ! ;-)


Isla Fisher passade perfekt i rollen som Rebecca Bloomwood och jag misstänker att försäljningen av rosa mac´s har ökat efter filmens lansering ;-)

Jag hade varken sett en trailer eller läst en recension på filmen och hade därför inga som helst förväntningar. Men - jag hade som sagt läst boken  (jag har läst alla böcker av Sophie Kinsella) och förväntade mig att filmen skulle vara en "girlie-feelgood-movie" och det var precis vad den var ! men jag misstänker att den fått typ 1 eller 2 i betyg för det här är ingen film som vinner Oscars och den var hur amerikansk som helst och innehöll både en klassisk fjantig dans-scen och en love-story men jag var i helt rätt mood för den här filmen idag och jag älskade den ! :-)  Kommer absolut att köpa den på dvd.

Om du vill se en trailer från filmen så kan du klicka
HÄR men om du tänker gå och se filmen och inte vill "se för mycket" så kan du kolla in den videon till den HÄR låten istället från soundtracket.

Film ÄR verkligen BÄST på bio ! och filmen är fabulous för alla oss girls som är glada i shopping ;-)


Filmtajm!



Nu smiter jag iväg ut  i det vackra soliga vädret för att gå på bio :-)

Tjingeling !


Dagens interiörtips !



När jag såg den här bilden i en av mina interiörböcker så tänkte jag direkt: så ska jag ha! så i onsdags fick några glasburkar följa med hem från Ikea och nu ska jag få ordning och reda på mina gaveband, stämplar, etiketter etc så att jag lätt hittar det jag ska ha då jag behöver det.  Fiffigt med glasburkar för då syns allt!

 
Min Ikea shopping. Anslagstavlorna ska jag klä i tyg (visar då det är klart) och både dem + tavellisten ska upp på väggen bakom mitt skrivbord och de vita korgarna ska fyllas med smått & gott .

När jag kom hem från Ikea så pimpade jag glasburkarna och här ser ni det färdiga resultatet:


Jag är super nöjd med resultatet för detta är ju bara super smart förvaring :-)  och en bra sak är att burkarna är så billiga, de kostar : 49, 29 och 19 nok.

 
Banden kommer från Maileg (köpt på butiken Propello i Stabekk) och hjärtat är julpynt från Shabby som jag köpte för att pynta julklappar med ..

Till veckan måste jag tillbaka till Ikea och köpa fler burkar för jag hade mer små-saker än jag trodde i mina lådor ;-)  Det är HÄRLIGT att rensa i röran och få ordning & reda !


Godmorgon kl.10.30 !


Johanna var tyvärr inte alls i form igår och ville helst sova i mammas knä...

Helt otroligt ! jag vaknade av mig själv klockan 10.30 idag FÖRE Johanna ! Alltså jag kan inte ens komma på sist vi sov så här LÄNGE ? Måste vara många år sedan...  Otroligt skönt ! men också ett tecken på att Johanna inte alls är i form för det är inte likt henne att lyxa till det med en så lång sovmorgon.  Tycker så synd om henne som blivit så förkyld mitt i påsken..  och misstänker att det är mitt fel eftersom hon för första gången åkte runt i vagnen utan dunpåsen häromdagen .. Man blir lite lurad av vårsolen (tror att det är varmare än det är) och det är inte alltid lätt att klä de små rätt..


Det var en lyx att få spontanbesök av söta gizmoprinsessan Kjerstin och hennes prins Hans-Martin igår. De köpte med sig god pizza från Peppes till oss och vi hade SÅ trevligt. De förgyllde verkligen sjukdagen här hemma ! :-)

Idag är det långfredag och det betyder en SOFT dag hemma för vår del. Jag ska mysa med de blader som jag fick igår kväll och mumsa på "påskäggsgodis" också ska jag och Johanna måla ägg om hon orkar.


Fina prinsessan och prinsen som förgyllde vår dag igår. TACK kära vänner för en super trevlig kväll ! :-)


Det passade oss perfekt att bli bjudna på god pizza igår.

Saknar min familj nu då påsken är här men får se fram emot att träffa dem senare.  Mamma, pappa, bror och vänner i Luleå: här får ni massor av PÅSK-KRAMAR från oss !

Önskar er alla en riktigt MYSIG dag med nära & kära ! :-)

Kram! ♥

Godnattkram!


Oss tidigare idag. Min topp kommer från danska Baum und Pferdgarten och mina jeans från Zara. Johanna har på sig sin favorit fleece från H&M och därifrån kommer även hennes kjol/skjørt.

Mitt älskade hjärta har tyvärr inte varit bra idag (super förkyld) så därför blev jag extra GLAD när jag plötsligt fick ett sms av söta Kjerstin som slutade med att hon och hennes prins kom till oss på spontanmiddag :-)

Efter besöket så kollade jag in premiären av det knasiga programmet "Hjälp" Jag är med i en Japansk tv-show" på svenska TV4 och det var verkligen hur knäppt som helst. Strax efter att det slutade så kom JIG hem och i bagaget hade han härliga blader och GOTT påskgodis och vi har myst med den svenska filmen Adam & Eva som det nog var typ 64:e gången jag såg ;-) 


Mina fina örhängen som det står Johanna på kommer från duktiga AmandaEgilson.

Nu ska en trött mama gå och krama kudden och drömma härliga drömmar så jag visar bilder från dagen imorgon.

Godnattkram! ♥

Cocktailparty?!


Snyggingarna kan klickas hem hos net-a-porter.com.

Den här klänningen/kjolen och clutchen hade gärna fått hänga med mig på ett cocktailparty och då hade det passat utmärkt att vicka på höfterna till den 
HÄR låten (han är såå snygg i den här videon ;-)

Och vet ni - nu sover mitt älskade hjärta sött i soffan och plötsligt så känns dagen mycket ljusare och jag ska mysa med kontorsfix. HURRA!! :-)


Påskgodis till alla!


Fina korgar till girlsen från PotteryBarnKids...

Idag ska jag gå ut och köpa mig massor av GOTT godis att fylla ett ägg med och det tycker jag absolut att du också ska göra! Ge dig själv ett STORT vackert påskägg fyllt med dina favorit godsaker i påskpresent för det förtjänar du! :-)

Och om vi bodde i USA så hade vi kunnat fylla sånna här söta påskkorgar med vårt godis, visst är de bedårande? och man kan beställa dem med sitt namn broderat på. Hur amerikanskt som helst och SÅ sött.


.. och fina korgar till boysen.

Här hemma är det en jobbig dag idag med en darling som inte är i form. Jag brukar verkligen inte "klaga" men Johanna gråter , hennes näsa rinner, hon vägrar blöja & kläder, hon vill ha mat men då jag lagat den och ställer fram den så vill hon inte äta.. hon vill bara att jag ska sitta och läsa "lilla gumman" heeeela tiden... Så - när JIG kommit hem så ska jag LYXA med att gå helt ensam på bio imorgon eftermiddag har jag precis bestämt because I need a break ;-)  

P.S TUR det finns 7-eleven när godis-suger kommer och allt annat är stängt .


Godmorgon skärtorsdag !


Igår kom finaste gizmoängeln Heidi och förgyllde vår dag! Tyvärr fick jag inte till att bjuda på lunch som planerat så det blev girltalk istället också myste hon med Johanna de timmar då jag var på Ikea. (tusen tusen TACK kära vännen för hjälpen igår. Du är världens bästa !)

Vi kickade igång dagen strax efter kl. 07 och trots att jag inte fick så mycket sömn (mitt hjärta vaknade runt kl. 04 + 06...) så känner jag mig ändå super laddad att ta tag i dagen ! :-)  Idag ska jag fixa här hemma också ska jag & Johanna gå en tur till parken så att hon får leka.

Norge har röd-dag idag så allt är stängt och det är helt stilla i gatorna när jag tittar ut men JIG befinner sig i Stockholm där butikerna är öppna så jag har precis smsat honom en handlelista bestående av viktiga saker som kina-snacks, ELLE och välling ;-)

  
När jag kom tillbaka från Ikea skålade vi för Kamille Mor & Barn + för att det är påsk! och på Ikea fick jag en mann att fotografera mig men det gick sisådär ;-)  Kära Heidi fick ett par påskpresenter av oss att mysa med i påsk .

Min darling är inte alls i form och det tar verkligen energi att ha en liten som ska önskar konstant uppmärksamhet och inte vill ha på kläder (= tar av dem så fort jag sätter på dem), inte vill att mamma ska sitta vid pc´n och som vill att jag ska torka näsan heeela tiden osv.  Men det blir säkert bättre utöver dagen ! :-)

Önskar dig en riktigt härlig skärtorsdag ! och här kommer en dagens:

"Det finns risker med allt man gör, men man riskerar mer genom att inte göra någonting."
/Shirley Williams.

Kram ! ♥

zzzzzz..


Jag tror att alla som inte reser till fjellet i påsk fixar hemma för i byn var det tomt idag men på Ikea var det fullt ! Vad som fick följa med mig hem i min blå påse ska ni få se i morgon :-)

Efter en kväll med vaken liten prinsessa som somnade sent så somnade jag så fort sluttexterna började rulla på Brothers & Sisters (bra serie!) också vaknade jag för en liten stund sedan....

När jag satt och läste godnattsagan för Johanna i kväll så kom jag plötsligt på några smarta lösningar till mitt kontor så jag sprang iväg och hämta papper & penna och sen satt jag och antecknade i smyg samtidigt som jag läste. Det är härligt när man plötsligt kommer på hur saker ska lösas !


Dagens: invigde jackan från H&M Trend, tunika Odd Molly och jeans Zara.

Nej, bäst jag går raka vägen till sängen nu för det är kanske inte många timmar till darlingen slår upp sina blå igen.

Godnattkram! eller jag kanske ska skriva godmorgonkram med tanke på vad klockan är? ;-)


Stolt & glad!


Magasinet är helt nytt i Norge och lanseras den 14:e apri. Det har 115 sider och jag står bak 24 av dessa :-)

Igår svängde jag förbi och hämtade det magasin som jag gjort ett stort stylist uppdrag för och då var magasinet top-secret så jag fick inte visa det för er (det var det som låg bakom mig på "dagens" bilden) men idag kan jag visa det för idag kom det i posten så nu har det ramlat in i brevlådan runt om i Norge hos alla som prenumererar på Kamille och den 14:e finns det i butik.

Stylistuppdraget för Kamille Mor & Barn var helt fantastiskt inspirerande & kul och jag känner mig både stolt & glad när jag bläddrar i magasinet (jag har nästan bläddrat sönder det ;-)

Mitt hjärta är inte alls i form idag och nu står hon och drar mig i armen HELA tiden då jag skriver så jag tror helt enkelt att jag får blogga vidare då hon somnat ( vi är fortfarande home-alone ) så vi "ses" senare ! och då ska jag berätta mer om Kamille Mor & Barn.


Mitt kontor.


Olivträd från Markedsplassen Blomster, bokstaven G från Chicas & venner , lampan kommer från Bruka (sålde den i min butik) och gardin från Himla.

För mig är det en feelgood-grej att få ordning inne på kontoret och det entusiasmerar & inspirerar mig i mitt uppbyggande av mitt nya företag :-)  Och - en viktig sak för att jag ska trivas är att jag har det fint runt mig så igår gjorde jag lite "symbolisk" shopping för min egen skull. Jag köpte ÄNTLIGEN, som ni vet, ett olivträd som nu förgyller fönstret vid mitt skrivbord också blev det ett stort G i trä.

G = Gizmolina, Gizmo, Gucci (min katt), Glad, Godis... så det är en bokstav som syboliserar massa positiva saker i mitt liv.  Och störst av allt är att det är första bokstaven i mitt nya företags namn ! ;-)

Det är viktigt att skapa en miljö där man trivs för då flödar kreativiteten och det kan vara små ting som tex en fin penna eller , som i mitt fall, en träbokstav som är det där "lilla extra" som gör "det".

Nu sover mitt hjärta igen. Hon har tyvärr inte varit på sitt bästa humör på fm pga att hon är super trött efter den vakna natten + att hennes näsa rinner så nu hoppas jag att hon får sova en stund (förra napen blev för kort) innan Heidi kommer och det ska busas. Själv ska jag göra mig klar + fixa lunch och sen : Ikea !


Godmorgon regniga onsdag !


Johanna älskar att måla mig i ansiktet och här är hon i action i måndags.

I natt har mitt hjärta antagligen drömt otäcka drömmar för hon har sovit oroligt och pratat i sömnen och runt kl. 04 kom hon gråtande in till mig och skulle ha "Sunnes vatten!" (hennes kompis Sunniva har glömt en vattenflaska här) också ville hon att jag skulle läsa bok. Sen väckte hon mig runt 6.30 och nu somnade hon precis om i fåtöljen framför barnTV så jag ska passa på att hoppa i duschen.

Idag "stänger" Norge för påsk så jag skrev handle-lista igår kväll och ska ut och fixa ärenden idag. Våra kära Heidi kommer och lunchar med oss lite senare och när hon & Johanna leker så ska jag ta mig en tur till bl.a. Ikea och köpa sånt jag behöver för att fixa till inne på kontoret.  Kontoret är nämligen påskens prosjekt ;-)

 
Så här såg måndagens VG (norska Aftonbladet) ut . Hur svenskt som helst ! ;-)  När Norge stänger idag så drar galet många till Sverige för att handla billig mat, vin etc och skärtorsdag är en STOR "resatillSverigeochshoppa" dag för många norska boys and girls eftersom ALLT är stängt i Norge imorgon.  På bilden till höger ser ni en av de trevliga tjejerna som jobbar på Markedsplassens blomster i Bogstadveien och ser ni vad hon packar in åt mig? ;-)  Och jag blev rörd då hon kommer fram och ger Johanna en super söt rosa tablettask som det står "prinsessen" på som hon har köpt till Johanna i Sverige. Otroligt omtänksamt och snällt !  (tusen TACK snälla du !)

Oslo bjuder på ett grått & regnigt väder idag men vad gör väl det när man har sol inne ?! :-)

HAPPY onsdag ! och TREVLIG RESA till alla er som reser iväg för att fira påsk idag!

Kram! ♥

Dagens pinsamma..



Jag måste bara berätta en lite pinsam sak som jag lyckades med idag... :

Jag & Johanna tog turen innom Zara och när vi ska ta hissen till 2:a våningen så åker plötsligt hissen ner i källaren i stället och plötsligt så tittar vi rakt in i ett giga STORT lager och in i hissen kliver hon som är butikschef med armarna fulla av varor och då drar jag igång följande samtal :

Jag: Oj! förlåt, jag tryckte på 2 i hissen också åkte vi ner?
Hon: Ja, ni åkte ner för att jag tryckte ner hissen.
Jag: Nejmen, ååååhhh ! (säger jag och tittar på hennes mage)
Hon: Ehh? va ?
Jag: Ja, men ... ?! också nickar jag mot magen.. och samtidigt blir jag riktigt orolig för att jag gjort bort mig TOTALT för hon såg så frågande ut  så jag säger: Jag ser att du är gravid!? (och hoppas verkligen att jag har rätt, annars hade jag dött..)
Hon: Jaha, ja det är jag. Men det är länge kvar..
Jag: nu inser jag hur knäppt allt måste verka i hennes ögon, jag menar jag har ALDRIG tidigare pratat med henne och nu står jag i en liten hiss och kommenterar hennes mage (av alla ting ! jag kunde väl ha sagt att hon hade snygga jeans på sig eller nåt..). Så jag säger grattis ! , nu förändras livet för dig och bla bla bla bla bla.. Alltså jag minns knappt vad jag babblade på om och det kände som att vi åkte hiss i flera dagar men det var ju typ max 30 sek?
Hon: lyssnar bara...
Jag: Babblar vidare och avslutar  med nåt i stil med att: och tajmingen med barn är ju sällan rätt. Hallå!! vad vet jag om hennes liv och hennes tajming? Typ ingenting jag menar jag känner ju inte tjejen och har aldrig någonsin pratat med henne tidigare ..  Oh my..

Vips så är hon borta i butiksvimlet och jag står där med Johanna i vagnen och tänker: vad gjorde jag nu? tjejen måste ju tro att jag är helt galen och en "låtsaskompis" typ ;-) Men ni vet hur det är med sånna som man tycker att man "känner" för att man "sett dem på TV" och den här tjejen har jag sett typ 100 gånger inne på Zara eftersom jag ofta tittar in där (passerar butiken varje dag till & från dagis = 4 gånger om dagen) så jag inbillade mig plötsligt att det gjorde att jag kände henne.


Mycket mer pinsam än så här var jag inte idag ;-)


Med denna lilla story säger jag TACK för idag och god natt.


Sweet dreams! ♥


Mysig dag med vänner.


Mitt hjärta fick söta påskpresenter av sin vän.

Idag har våra kära vänner Kjersti & Sunniva förgyllt vår dag och Johanna blir så obeskrivligt GLAD varje gång de kommer på besök :-)

Kjersti hade köpt med god frukost från Baker Hansen, kidsen gav varandra söta påskpresenter, vi mamas hade girltalk då de små lekte och efter ett några timmar hemma hos oss så gick vi ut i det vackra vädret och då somnade barnen bums ! så jag och Kjersti fick en mysig runda i butiker i lugn & ro = mamalyx ! 

    
Har ni sett det SÖTA påskägget från Brio? med en rosa (finns även i blått)  påskhare i ? Om inte så är den ett TIPS! om du ska köpa en påskpresent till en liten prins eller prinsessa. Jag köpte den vi gav till Sunniva på BRIO butiken på Glasmagasinet. Johanna fick bl.a. den söta lördagsgodisskålen och tidigare i kväll hittade jag en SUPRICE i sängen från Kjersti och jag blev sååå glad . Jag fick den HÄR tjejens nya cd. 

TACK kära vänner för en fabulous dag ! Vi gleder oss till att se er igen efter påsk.

Vänner berikar verkligen livet och kryddar dagarna med glädje !


Dagens & ros till alla mamas !


Som ni ser så ligger det några "top secret" ting bakom mig. Spännande, eller hur? ;-)  Dagens idag bestod av tunika Hunky Dory, jeans Zara, kofta Northland (från i höst, finns tyvärr inte kvar i butik, väst H&M och halsband Bvlgari.

Så där ja, nu sover hjärtat och lugnet har lagt sig... :-) Jag måste säga att jag BEUNDRAR alla er mammor som lever ensamna med flera barn. Vilket JOBB ni gör !!!  Jag tycker att det är nog mycket "jobb" med en liten prinsessa så hur vore det inte då med 2, 3, 4 eller kanske 5?  Ni förtjänar verkligen en stor medalj och massor med BERÖM !! You go fabulous mamas !!! :-)

Nu ska jag mysa med Desperate Houswives.

Önskar dig en skön kväll!


Tiden flyger !


Snygga Gisele Bundchen.

Precis som håret på bilden så flyger dagarna verkligen fram!   Vi har precis kommit innanför dörren jag och darlingen efter några timmar ute. Nu pågår barnTV och jag ska lasta ner bilderna från dagen så att jag kan visa er vad vi gjort + fixa till lite middag.

Hoppas att du har en lovely dag?!  och du glömmer väl inte att det är sista dagen att ¨
TÄVLA om de fina HOME bokstäverna idag ! Lycka till ! :-)


Godmorgon soliga tisdag !


Underbar kaka att inspireras av .

Vad MYSIGT det är med påsk ! :-)  Solen skiner från en vacker himmel även idag och jag får lust att fylla hela huset med små påsk-kycklingar, påskris, påskliljor och ägg. Men jag ska ligga lågt med pyntandet till vi bestämt oss var vi ska vara i påsk? vi vet nämligen inte det ännu.. fast det lutar åt att vi blir hemma och i så fall ska här pyntas !

Johanna väckte mig runt kl. 07.30 och det kändes som en perfekt start-tid för jag har en del att städa på morgon innan våra kära vänner Kjersti & Sunniva knackar på dörren så - bäst att jag kör på så att det slipper bli tokstress (för det lyckas det nästan alltid bli ;-)


Jag fick en stor skärm att koppla min lilla rosa till i julklapp men av någon anledning (fråga mig inte varför? ;-) så packade jag upp den först igår och WOW !!! vilken enorm skillnad det blev! Känns som att jag tittar på bio/kino när jag ser på min "nya" skärm . Fantastiskt !!
'
Önskar dig en UNDERBAR dag och hoppas att SOLEN skiner även hos dig idag !  och här kommer en dagens:

"Smil till verden,og verden vil smile til deg."

Kram! ♥

Dagens & HC-Shop.


Dagens: tunika 120%lin, jeans Zara, smycken La Chance by M.O.S. (kinesiska lyckosmycken).

Idag åkte en ny tunika från 120%lin på och den här kommer att användas flitigt i vår & sommar . Jag älskar detaljerna med puffärmen och fickor (väldigt bra att ha då man har barn!) och sen är det kul att det här märket inte finns "överallt".

Jag shoppade tunikan på fina HC-Shop på Frogner som de söta systrarna Charlotte & Helene driver (därför HC!) och just nu vet jag att hon och hennes syster myser på fjellet så jag passar på att önska dem en riktigt GOD PÅSKE ! :-)


Det kryllar av fina saker i butiken och jag såg bl.a. de HOME bokstäver som ni kan vinna här på bloggen just nu.

   
Jag gillar "Le Bain" bokstäverna som är krokar till handdukar och kuddarna från Day-Home med siffror och text på står på önskelistan... De skulle passa perfekt i vårt hem i Thailand.

Tyvärr så rinner min näsa konstant just nu och Johanna ligger och hostar i sängen så hon vaknar då & då. Börjar misstänka att vi kanske blivit smittade av JIG... hmm.. får hålla tummarna för att det är falskt alarm och att vi vaknar lika pigga som idag imorgon.

Godnatt & sovgott mina vänner ! ♥


Jag ♥ väskor !


Det är massor av påsydda blå stenar på "dropparna" som tyvärr inte syns på den här bilden. Väskan passar perfekt till vit tunika och slitna jeans.

Idag stod jag och nosade på de här 2 sommarväskorna inne på Accessorize för på sommaren gillar jag tygväskor. De känns "mjukare" mot alla tunna sommarkläder (skinn kan bli en "hård" kontrast) och jag brukar alltid hitta en favorit som jag använder hela sommaren lång...



Den här väskan heter "Happy summer" och den är klockren till samma outfit som den andra: vit tunika & Jeans (min sommar uniform ;-)

Nu är jag nyfiken på vilken av väskorna som du tycker är finast ?  Jag gillar båda men det känns som att den blå hör hemma hos mig .


Aker Brygge premiär !


Jag fick sommarkänslor idag når vi gick och tittade på alla fina båtar i solskenet.

Idag tog jag en lång walk i det vackra vädret när darlingen sov sin nap i vagnen och när hjärtat vaknade gick vi ner till Aker Brygge för att äta och mysa :-)  Det var årets "brygge-premiär" för oss och eftersom Johanna älskade att gå runt där nere så kommer vi att ta oss många turer dit i vår & sommar.


Vi var bara "tvugna" att köpa årets första mjukglass. Mums !

   
Norsk glass / is är den GODASTE ! (Jag kan nästan inte äta glass/is i Sverige längre för den är inte alls lika god). Johanna stor koste sig på bryggan  och tyckte att båtarna var jätte spännande. Men Aker Brygge är inte bara båtar och glass, det är shopping också och vi girls tog oss så klart en runda i butikerna innan vi drog hem ;-)

Hoppas att påsklovet bjuder på fler sånna här vackra dagar !




Underbar dag!


PRECIS då en turist skulle fotografera mig med en sovande Johanna i vagnen så tittar en nyvaken darling upp :-)

Jag & Johanna har varit ute i det helt FANTASTISKA vårvädret hela eftermiddagen och nu kom vi precis innanför dörren hemma. Vi är home-alone igen i några dagar och mitt hjärta står brevid mig nu och säger "mamma KOM!" så jag får helt enkelt blogga och visa bilder, dagens outfit mm då hon somnat.

Hoppas att du har har en lika mysig dag som oss!? :-)

Kram! ♥

Livets resa.


Mitt älskade hjärta som har förändrat mitt liv.  Bilden är från i mitten av mars.

Ibland när jag tittar på Johanna så känns det helt overkligt att hon är min dotter, att jag har barn och att jag är mamma. Att bli mamma har aldrig varit någon längtan eller dröm för mig så därför har det varit en extra stor omställning att få barn in i livet. Plötsligt får jag prioritera annorlunda, sova mindre och laga mer mat än jag någonsin gjort ...   också får jag gå runt och vara galet förälskad i en liten tjej som har kommit ut från min mage !  :-)

Livet är verkligen en spännande resa och varje dag är en gåva som ska njutas.


Godmorgon påsklov!


Ett shoppingtips !  Den här super fina morgonrocken (med fickor !) kommer från H&M och kostar 249nok. Den har precis kommit in och finns även i corall. Jag har haft en ljusrosa i samma modell i flera år som jag älskar och nu har den fått sällskap av en VIT. Känns fräscht inför sommaren!

Strax efter kl. 07 slog Johanna upp sina blå och sa "mamma vakna!" och med det var påsklovet igång ! :-)

Nu ligger hjärtat i fåtöljen och myser med barnTV och jag ska strax hälla upp ett glas juice. Jag är helt beroende av juice. Måste ha ett glas varje morgon och tycker att det är SÅ gott.  (jag dricker inte kaffe och ytterst sällan thé). Också tror jag att det blir en fruktsallad till frukost idag och smoothies. Mums!

 
Jag gillar detaljerna på morgonrocken + att den är så "lätt" (många morgonrockar blir så stora och tunga..)

Hoppas att du har sovit riktigt gott och att du får en riktigt BRA dag ! och här kommer en dagens (som är en favorit i repris):

"Om du kan drömma om det, så kan du göra det."
/Walt Disney

Kram! ♥

Godnattsagor.


Sagor bokstäverna kommer från butiken Sally Ann (jag har målat dem rosa) och hyllan är från Oliver Furniture.

Mitt hjärta sov inte så länge och efter att hon vaknade så har hon varit super busig och haft SÅ kul med att måla både mamma & pappa i ansiktet så nu ser vi inte kloka ut ;-) Men nu är det dags för nattning och det betyder att sagor ska läsas och sedan en tid tillbaka så ar det de har böckerna som gäller:

 
Jag kan alla 3 böckerna utantill i sömnen så jag kan sitta och halvsova när jag läser utan att det märks ;-)  Boken till höger, Mina första ord, är ingen sagobok men jag vill visa den för att den är helt fantastisk. Johanna älskar den ! och det är så KUL att se hur mycket hon kan. (boken är köpt på Riktige Leker).

Nu ska jag gå och läsa "Plåster boken" och sen ska jag titta på My perfect life så jag önskar dig en underbar avslutning på den här söndagen.


Längtar...!


Evason Resort Phuket i februari, vi åkte dit en kväll för att göra ett ärende och där är så vackert att man tappar andan...

Det går inte en dag utan att vi pratar om vårt älskade Thailand här hemma och det lutar åt att nästa resa blir till sommaren. Längtar ! 

Mitt hjärta har tyckt att det har varit så spännande att vara med mig och fixa inne på kontoret idag att hon inte sovit någon nap. Men - hon somnade för en stund sedan framför barnTV så nu håller jag tummarna att hon sover för natten :-)


Det ljusnar !


Inspirationsbilden kommer från den
här underbara butiken. Kolla in vilken smart lösning med korgarna som hänger på en väggkrok. Så vill jag också ha ! :-)

Å vad jag känner mig nöjd ! Jag kör på non-stop inne på kontoret idag och jag har precis flyttat ena skrivbordet till fönstret och jag märker redan hur KREATIVITETEN flödar av sol-ljuset som förgyller skrivbordet . Underbart ! och SÅ mycket härligare att kunna titta UT än att titta rakt in i en vägg :-)


Här ser ni mer av samma rum som ovan.

Det blir strax en "korvmedbrödpaus" och sen ska jag köra vidare och om jag har tur kanske jag hinner smita ut och köpa det där olivträdet (som är min målbild idag!) innan de stänger, annars får jag se fram emot att göra det imorgon istället.


Nu ska här städas !


Härlig inspiration från Pottery Barn. Väggbelysning gör verkligen otroligt mycket till rummer och jag önskar att jag kunde ha en sån där "skrivbordskrok" inne i vårt vardagsrum för då kunde jag sitta där och blogga.

Nej, nu ska det blir ordning på kontoret här hemma (jag vet att jag sa samma sak förra söndagen  men nu
är det allvar ! ;-) + att jag måste jag städa hela lägenheten  så att det blir fint till påsk.   Och  sen, när jag är klar, ska jag belöna mig själv med ett litet olivträd som ska placeras i fönstret på mitt kontor så nu kör jag. Tjohooo !


Måste peppa mig själv genom att intala mig att det är riktigt kul att städa ;-)

Önskar dig den bästa söndagen och hoppas att solen skiner även hos dig ! :-) 

P.S du missar väl inte
tävlingen .

Kram! ♥

Kavaj? Ja tack!


RalphLaurens kavajer med guldemblem är hur snygga som helst tycker jag och den där väskan hade jag  inte tackat nej till ;-)

Var det någon av er som såg Babben & Co på SVT igår ? Och var det någon av er som tyckte att Lotta Engberg var otroligt fräsch i sin snygga marinblå kavaj, vita linne och slitna jeans?  Den outfiten är verkligen en "klassiker" som aldrig blir fel och när jag såg henne igår så bestämde jag mig för att jag ska hitta en snygg kavaj (lik hennes) att förgylla sommaren med :-)



Snygg outfit !


Kanske ser ni mig i den här outfiten från butiken Oasis i sommar ?! (kofta 499nok, klänning / kjole 949nok)

I skrivande stund sitter Johanna och smörjer in mina fötter med skön fotcreme, börjar misstänka att hon kanske vill jobba på SPA när hon blir stor ? ;-)

När vi gick hem från dagis i fredags så tvärnitade jag med barnvagnen då jag tittade över på butiken Oasis skyltfönster för där stod en skyltdocka/byst som hade en outfit som det stod "AnnaStina" på ! och det är inte ofta jag ser en skyltning som är SÅ "jag" . Så - jag & Johanna gick raka vägen in i butiken men eftersom det är lattare sagt än gjort att prova kläder med en "dagistrött" prinsessa så tog jag turen dit igår istället då Johanna sov i vagnen .

Koftan fick följa med mig hem direkt (den passar perfekt till tex slitna jeans / vitt linne) och det känns inte helt omöjligt att det blir klänningshopping för mig imorgon ;-)


När jag och mamma gick igenom senaste nr av Damernas Värld över telefon igår så upptäckte jag plötsligt att klänningen var med på en hel sida där ! Det är så kul när vi bläddrar igenom magasiner över telefon och igår så lät det tex så här: mamma: "jag har köpt skorna på sid. 31",  jag: "klänningen på sid 54 är fantastisk, jag såg den första gången på VR´s blogg-gala i oktober, den är från Manouch".

Nu har Johanna smörjt klart fötterna och istället satt igång och måla mina tår (med kritor).  Vilken LYX att få en gratis fotbehandling hemma en söndag ! ;-)


Godmorgon sköna söndag!


Min sötis kom plötsligt på att hon skulle "sminka" mig igår kväll.

Godmooorgon alla härliga vänner !  :-)  Idag har vi en hel söndag framför oss att fylla med lyckliga stunder och jag känner på mig att det blir en riktigt SOFT söndag här hemma för vår del idag och dagen startade perfekt med sovmorgon till 08.20 då min darling väckte mig. Planen var egentligen bio i helgen men det går tyvärr inte så kul barnfilmer just nu så det får vänta .

Igår kväll hade jag en egen liten sminkös här hemma  ;-)  Johanna startade med att lägga en grund med de nya "ansiktsmålingskritor" som hon fick igår och sedan avslutade hon med att pensla på mig en massa bodylotion. Väldigt originellt ;-)

   
Bilderna talar för sig själva. Johanna hade SÅ kul :-)

Nu ska jag mysa med Nyhetsmorgon på TV4. Idag är Hanna Graaf gäst och ska berätta om sitt nystartade företag "Bloggfamiljen". Jag läser hennes blogg varje dag (den är en favorit)  så jag ser fram emot intervjun ! :-)

Önskar dig en super mysig söndag !

Kram! ♥

Hemma !


Johanna blev så glad över den snö som någon skottat ut på gården (så att den ska smälta bort) så hon hoppade runt i snön hur länge som helst när vi kom hem i kväll.

Jag & Johanna har varit ute några timmar men nu är vi hemma igen sen en stund tillbaka. Hjärtat sov i vagnen nästan hela tiden då vi var ute så jag passade på att prova en del kläder och jag vet inte exakt hur många olika jeans jag provat? men det är ganska många ;-) 

Också hittade jag en klänning + kofta som jag blev KÄR i. Koftan fick följa med hem och klänningen ska jag fundera på... Lovar att visa senare ! (klänningen var med i senaste Damernas Värld.).


På väg in hemma.

Nej, nu är hela familjen hungrig så bäst jag tar tag i kvällens middag som blir chicken tikka masala :-) och sen blir det "Babben & Co" på TV kl. 20, också tror jag faktiskt att jag ska lyxa med lite bubbel i kväll ;-)


Johannas rum.


Här sover min lilla prinsessa gott.

Flera av er läsare har efterfrågat bilder från Johannas rum eftersom det inte är med i hemma-hos reportagen i Kamille. Som ni säkert förstår så ligger det en tanke bakom att just det rummet inte är med ....  ;-)


Nya magasinet Kamille Mor & Barn lanseras den 14:e april och DÅ mina vänner får ni se fler bilder från Johannas fina rum.

Nu ropar Johanna "mamma kom!" så bäst jag går och bakar muffins med henne.

Tjingeling så länge ! :-)


Påskäggtips !


De sötaste påskägg jag sett ! kommer från den danska favoriten Maileg.

Dessa SUPER fina påskägg har jag sprungit runt hela stan och sökt i veckan men alla butiker har sagt samma sak: "de tog slut innan vi hunnit packa upp dem.." .  Men på butiken
Propello ( i Stabekk utanför Oslo ) finns det några kvar i ljusblått. Jag ville så klart få tag i ett ROSA ;-) och idag kom jag på att jag hade kunnat ligga i soffan istället för att springa runt  för de kan klickas  hem från den HÄR nettbutiken.

    

Tänk vilken FIN påsk-dukning det hade blivit med vitt som bas och dessa dekorativa ägg, kaniner & servetter !

Ett TIPS :
Om du inte vill fylla påskägget med godis så kan du fylla det med en SÖT kanin från Maileg. De finns i massor med olika storlekar och de allra minsta är så små att de kan hänga i påskriset .  Kaninerna finns både i blått & rosa och jag hade kunnat köpa hur måååååånga som helst till Johannas rum för de är SÅ dekorativa.

Nu ska här bakas muffins ! :-)


Godmorgon lördag!


Söta girlsen myser i köket och Sofie checkar om hon fått någon spännande post? :-)  Vimplarna kommer från Maileg och köket har interiör från bl.a. Ikea . En bänkskiva kan måttbeställas hos Ikea eller tex Maxbo (byggvaruhus). Den söta blå "kokplattan" finns bl.a. hos Propello i Stabekk och postlådan är från Bruka.

Strax efter kl. 07 så tyckte mitt hjärta att vi skulle kicka igång den här lördagen och nu pågår barnTV i vardagsrummet och jag ska strax hoppa i duschen så att jag piggnar till :-)  Vi har haft sjukstuga här hemma i några dagar, den här gången är det JIG som är dålig (super förkyld) , och det ser ut att fortsätta... Så - idag ska jag och Johanna hitta på nåt kul ! vi får se exakt vad det blir :-)

Vi startar dagen med några fler inspirerande bilder från min vän Randis fina hus.  Den här gången får ni se det söta kök hon gjort till kidsen under trappen.  Johanna "fastnade" där direkt ;-)

   
Jag blev så inspierad av detta underbart söta lilla kök att jag en dag ska fixa iordning ett liknande till Johanna i en krok på hennes rum. Och en sak är säker: bildelisterna från Ikea kan användas till MYCKET ! (kostar bara 49nok / st.)

Nu är det dags för den där duschen så jag önskar dig en UNDERBAR lördag tillsammans med familj & vänner ! :-) och du : missa inte den fina tävlingen där du kan vinna HOME bokstäver.

Kram! ♥

Godnatt & godmorgonkram!


Johanna gav sina dagisfröknar en liten påskpresent idag: Kamille (eftersom hjärtat är med på 4 bilder..) och lite påskgodis och de blev SÅ glada ! :-)  Ett tips:  ett magasin + godis är en PERFEKT veninne present .

I kväll somnade jag till filmen TOP GUN och den var det 1000 år sedan jag såg sist . Gud vad jag tyckte att Tom Cruise var snygg och cool i den filmen när jag såg filmen 1:a gången och jag gillar filmen lika mycket nu som då !  Klicka
HÄR om du är sugen på en nostalgitripp ;-)

Idag kom nya påske KAMILLE ut i alla butiker med den stora hemma-hos reportagen hos oss så jag vill passa på att hälsa er Kamille läsare som tittar in på min blogg VÄLKOMMEN TILL GIZMOLINA! :-)  Hoppas att ni ska trivas här hos mig och att vi ses ofta .

 
När jag hämtade darlingen på dagis idag så var hon sminkad till påsk-kyckling¨och det var lättare sagt än gjort att fånga det på bild ;-)  Jag var där ovanligt tidigt i em (för att hinna ge påskpresent till personalen) och Johanna hade ingen som helst lust att bli med hem så vi blev där nästan 1 timme men det var bara mysigt.

Med detta säger jag god natt så ses vi igen imorgon ! :-) och til er som är morgonpiggare än mig så passar jag på att säga godmorgon med en godmorgonkram :-)

Godnatt & godmorgon kram! ♥

Dagens shopping!


Dagens shopping: snygg topp från H&M för endast 198nok. Mina super FINA nya
örhängen som jag fick som en suprice i posten idag förtjänar ett helt eget inlägg senare :-)

När jag provade de snygga jeansen från H&M Trend igen så insåg jag att jag helt enkelt inte ska ha hög midja. Det klär inte och jag trivs inte i det så - jag gick och lämnade tillbaka dem idag och en stund senare så kom jag ut från en annan H&M butik (det är 3 H&M butiker på väg till / från dagis) med den här snygga toppen ! :-)


Här ser ni hur snygg toppen är i ryggen.

Toppen känns som ett riktigt "fynd" och den kommer jag att använda till middagar / party / vinkvällar i solen osv . Passar perfekt till jeans och kan även vara snygg till vita smala byxor.  Om du ska ut på shopping morgon så är den mitt shoppingtips !

Nu ska här fixas taccos.  :-)  Önskar dig en super trevlig fredagkväll ! och du - missa inte att Carina Berg flyttar in hos en av mina favorit bloggerskor: Pernilla Wahlgren i kväll kl. 21.30. (på svenska TV4).


Tävling: vinn HOME bokstäver !


♥ Nu är det dags för ännu en UNDERBAR tävling här hos Gizmolina! ♥

Den här gången i samarbete med den nya nettbutiken
CreativeLounge
och vinsten är fina HOME bokstäver till ett värde av 399sek.


Vinsten är dessa dekorativa HOME bokstäver från CreativeLounge som passar perfekt att ställa på en tavellist.


Så här fint har en vän av mig dekorerat med bokstäverna.

Om du vill vinna dessa fina HOME bokstäver så skriver du en kommentar till mig i detta inlägg och då får du gärna berätta hur du bor / var du kommer att placera dem. Tävlingen pågår t.o.m. tisdag 7:e april.

KRAM & LYCKA TILL ! ♥

Ett påsktips !


Helgens pyssel .

Dagens tips blir dessa fina ägg i papir från Panduro Hobby med färdiga upphäng (vita silkesband) som man kan pynta precis hur man vill!  Jag & Johanna kommer att måla våra med ljusrosa hobbyfärg och pynta dem med ljusrosa fjädrar men man kan tex använda glitterpennor också . Bara fantasin sätter gränser ! :-)

När vi är klara med våra ägg så kommer vi att hänga upp dem i det körsbärsris som jag köpte häromdagen och då är vi klara för PÅSK !


Påskfrukost & påsklov.


Vi sitter tillsammans med Johannas kompis Molly och hennes föräldrar.

Dagens påskfrukost på dagis var en riktigt MYSIG start på påsken !  Här i Norge startar nämligen påsken IDAG och nu är det inget mer dagis förren den 14:e april.  (Påsken är längre i Norge än i Sverige eftersom även skärtorsdag är en röd-dag här.)

 
Johanna + vänner och som ni ser var det fullbokat vid dagens frukost.

Att markera "påsklovet"  med en frukost för föräldrar & barn passade perfekt och både vuxna & små storkoste sig :-)

Godmorgon festliga fredag !


Nej, det är inte dina linser / briller det är fel på. Bilden ÄR suddig ;-)

Den här fredagen rivstartade vi med att springa iväg på en supermysig påskfrukost på dagis. Det startade kl. 08.30 och det är ju, som ni vet, i tidigaste laget för oss så ja, jag sprang HELA vägen ;-)

När jag kom hem så fick JIG fota mig och resulatet blev lika suddigt som det är grått & disigt ute dag ... Men dagens syns i alla fall och den består av päls från H&M Trend, klänning/kjole Odd Molly, jeans Zara, väska Gucci och stövlar från Corso Como som är på väg att gå i pension (de ramlar snar isär).

Visst är det HÄRLIGT att det är fredag idag !! I love it ! :-)

P.S det är nåt fel på blogg.se så det här inlägget har tagit mig 40 min...grrr..

Godnatt mina vänner !


Inspierande barnrum från svenska
SkönaHem. Jag tycker att det är SÅ fint med vimplar och jag bara väntar på att hitta de "rätta" till Johannas rum...

Jag borde skämmas som inte ligger i sängen och sover men jag måste erkänna att jag älskar att sitta upp på nätterna. Det är så lugnt och tyst och mysigt mörkt och min älskade Gucci brukar hoppa upp och sitta brevid mig stolen men nu är det så sent att t.o.m. han har gått och lagt sig ;-)

Den här dagen avslutar jag med en bild på ett inspierande barnrum och morgondagen bjuder på en ny HÄRLIG TÄVLING ! för att fira att det är helg och att påsken drar igång.

P.S TACK för feedback ang jeansen :-) 

Godnatt och sov så gott mina fina bloggisar ! ♥

De 3 lyckliga vinnarna av prinsessetältet !


TUSEN TACK för alla 183 fina tävlingsbidrag ! ♥

Jag blir så glad over att ni är så många som är med och tävlar och den här gången känns det riktigt KUL att få presentera 3 vinnare. TACK för det
Nordljus ! :-)


Vinsten i tävlingen är detta super SÖTA prinsessetält i "gizmolina-stil" från nettbutiken Nordljus.

♥  .. och de 3 lyckliga vinnarna är:  ♥


Postat av: Anna Å

Så glad jag blev att se den här tävlingen, det vore så roligt att vinna ett underbart prinsesstält till min lilla prinsessa Alice Johanna som snart ska få sitt eget rum. Det blir rosa förstås, storebror är sju och vill ha svart och hockeytema i sitt nya rum, så du förstår att jag måste ta igen det någonstans ;-). Jag vill passa på att tacka för att du förgyller mina dagar med din blogg! Jag hittade den när jag googlade efter shoppingtips i Phuket där vi bodde på underbara Sunwing i november. Jag tog bla. med familjen på Hello Kitty-shopping på Central Festival. Det har varit kul att se dina bilder därifrån nu och längta tillbaka... Många kramar Anna i Linköping

2009-03-20 @ 23:03:42



Postat av: Anna

Hej Anna-Stina,
Efter att ha bott utomlands i 10 år har jag och min familj äntligen flyttat tillbaka till Sverige. Nu börjar vi om från början och trängs just nu i mina föräldrars hus. Min lilla dotter som är 3 saknar sitt gamla rum så mycket. Det här underbara tältet skulle kunna bli hennes egna lilla mysiga krypin tills det att vi så småningom får ett eget hem. Behöver jag säga att hennes favoritfärg är rosa!

2009-03-20 @ 20:52:13



Postat av: Jossan

ÅH ! Vad fint !
Vi har sedan juli förra året bott på 25 kvadrat HELA familjen på tre personer. Sambo jag och dottern som snart blir 3. Hon har sin lilla lekhörna men inget eget. Vi bygger ut för fullt men det vore UNDERBART att vinna tältet som vi skulle kunna ha här i rummet som kunde bli hennes alldeles egna !
Hoppas hoppas !
Kram från Josefina och Nova

2009-03-20 @ 18:00:38 


 ♥ STORT GRATTIS ANNA, ANNA & JOSSAN !  ♥

Mejla mig era fullständiga namn, adress + mejl adress till: [email protected]

♥ TUSEN TACK till Nordljus för ett trevligt samarbete ! ♥

Inspiration!


Nya svenska Dameras Värld (som jag tycker har blivit lite sämre...?) och engelska ELLE.
¨
Oh my !  så bra den norska Ungkaren är ! eller vad säger ni ?  Efter kvällens episod så känns det som att Nathalie ligger väldigt bra till... och stackars Silje som höll på att svimma på slutet ! ;-) 

När programmet var slut så var jag det också så jag softade med mina nya blader och sen blev det, som vanligt, god natt...zzz...  Verkar som att 01.30 är min nya "vaknaförattbloggatid" så nu sitter jag här i natt igen. Galet !

Bäst jag berättar vilka som vunnit det söta rosa prinsessetältet i nästa inlägg så att jag kan sova gott sen :-)


Jeansjakt!


Tunika Hunky Dory och jeans från Zara.

Häromdagen visade jag er ett par super snygga jeans från MET som jag är sugen på men eftersom de kostar en del  så har jag idag försökt att hitta ett budgetalternativ till dem .

De från Gina Tricot kändes helt fel så fort jag tog på mig dem (passformen var inte rätt till mig) och de från H&M Trend sitter perfekt MEN ! ( ja, det finns tyvärr ett sånt.... ) de är super HÖGA på livet och det är inte helt min grej... Fast jag får erkänna att de är otroligt bekväma att ha på sig..


Jeans H&M Trend 398nok. 

Vad säger ni ? Ska jag gå för dessa "budgetjeans" från H&M Trend till 398nok? Oavsett om jag behåller dem eller inte så kommer min jakt på de "perfekta" jeansen att fortsätta... och mina absoluta favoriter från Miss Sixty är och förblir mina nr.1 tillsvidare ;-)


Lovely day!


Känner ni igen Randis fina tunika ? Vänner har lik smak ;-) 

Idag har jag lunchat på Bølgen & Moi med min kära vän Randi som jag är otroligt GLAD över att ha i mitt liv. Vi hade massor med härligt girl-talk och jag kände mig full av energi när jag gick därifrån ! Underbart !

Det var som vanligt många jag känner på "
Bølgen", mötte bl.a. min fina gizmoängel Nora (stort GRATTIS vännen!!!)  och söta Charlotte som driver livsstilsbutiken HC-Shop på Frogner.

 
En av mina bloggisar: söta Charlotte som har en riktigt FIN butik.

Efter lunchen har jag varit ute och njutit det vackra vädret och nu sitter jag här och provar ett par jeans som jag shoppat med mig hem från H&M Trend idag. Ska fota och visa så fort vi ätit middag för nu ska jag slänga in lite lax i ugnen och koka ris. Magen kurrar :-)


Dagens tänkvärda.


Tyvärr är det ofta onödig oro som stoppar våra drömmar...

Nu sticker jag iväg och lunchar med min kära vän Randi så jag önskar dig en fabulous eftermiddag ! :-)

Jag har föresten precis läst igenom alla fina tävlingsbidrag i tävlingen om de 3 rosa prinsessetälten och jag presenterar vinnarna då jag är tillbaka. Den som väntar på något gott... ! ;-)

Tjingeling !


Sommarfint !


Vackert halsband från Lanvin och en favorit modell på klänning/kjole från Juicy Couture. Båda finns hos
net-a-porter.

Så där ja, då är Johanna på dagis och jag har fått dagens 1:a walk.  Dessa dagliga walks t&r dagis ger mig den dagliga motionen och gör att jag inte känner någon stress över att gå på någon träningsstudio (även fast jag kanske skulle behöva...) och det är verkligen skönt !

Varje gång jag har visat bilder på min aprikosa klänning från Juicy Couture så får jag massor med kommentarer ang. att den är fin. Det är flera år sedan jag shoppade min MEN ! nu ser jag att samma modell finns i den här färgen hos net-a-porter så den är bara ett klick ! borta om du är shoppingsugen ;-)


Godmorgon fina erbjudande !


Underbara barnkläder från butiken SHABBY (Niels juelsgate. 51 på Frogner i Oslo).

Jag är så GLAD över att jag får starta den här SOLIGA dagen med att ge er ett TIPS ! om RABATT  hos butiken SHABBY på super fina barnkläder från bl.a. Juicy Couture, How to kiss a frog (mina favorit !!), Chill Norway, Cathrine Hammel m.fl. m.fl. 


Kläderna från Howtokissafrog är underbara ! och du hittar dem hos SHABBY.

För att få veta exakt vad denna RABATT är (den är riktigt bra ! ;-) och för att få en KOD som ska uppges i kassan ¨(för att erhålla rabatten) så klickar du HÄR !  När du betalar i kassan så säger du koden + Gizmolinas .  Happy shopping ! :-)   (Shabby har tyvärr ingen nettbutik men de sender gärna varor per post! ring butiken i så fall !) .  

Hos oss startade dagen strax före kl. 08 och det VACKRA vädret gör mig lycklig ! :-) 

NJUT din dag idag och kom ihåg att du är fantastisk !

Kram ! ♥

En söt & glad bloggis !


Söta Pernilla vann min goodiebag och det gjorde henne så här glad ! :-)

Ni kommer väl ihåg att jag lottade ut en den goodiebag som jag fick på shoppingfrukosten som Costume + H&M arrangerade för en stund sedan ? Vinnaren blev Pernilla och efter många om och men (bl.a. en vecka med sjuk Johanna...) så fick hon ÄNTLIGEN sin vinst idag ! 

Tyvärr fick jag inte tillfälle att träffa henne så det, i kombination med att allt dragit ut på tiden gjorde att jag "kryddade" goodiebagen med en Gizmopåse med påsk-choklad och senaste nr. av Costume och det gjorde Pernilla så glad att hon mejlade mig den här fina bilden :-)

TACK söta du för ditt fina mejl och jag hoppas verkligen att vi ses en dag i Bogstadveien !


Dagens mysiga lunch.


Jag och fina Kristin lunchade på ett soligt & mysigt
Olivia. Kycklingpastan var supergod så den kan jag verkligen rekommendera om du går hit en dag ! :-)

Min lilla darling var på sitt allra BÄSTA humör ikväll och sjöng, lekte & busade och bläddrade igenom ett av mina magasiner och sökte påskägg och tyckte att det var så kul att se alla dessa ägg som dök upp på den ena sidan efter den andra att hon bläddrade om och om och om igen i magasinet... Det såg bara SÅ sött ut men tiden gick och Johanna somnade ovanligt sent och när hon väl sov så landade jag i soffan framför "Brothers & Sisters" och ja, sen kan ni ju räkna ut vad som hände ? ;-)

 
Det var hur mycket folk som helst som satt på ute-serveringen i det vackra vädret och  jag måste säga att den här restaurangen är riktigt, riktigt SNYGG in i minsta detalj.

Dagen idag bjöd på en SUPER mysig lunch tillsammans med fina Kristin. Vi hade inte setts på "en evighet" så vi hade massor att uppdatera oss på och tiden FLÖG fram. Kristin är en fantastisk person och vi lärde känna varandra i "mammagruppen".  (TACK vännen för en lovely lunch! Vi ses snart igen !)


Scotts !


Musik & dans förgyller livet !

Johanna blir SÅ glad varje gång tv-reklamen på TV4 med Scotts dyker upp och det berättade jag för mamma häromdagen och gissa vad vi fick i posten idag ?  Exakt !  Mormor har varit super snäll och köpt Scotts cd till oss så ikväll har vi dansat runt till den i vardagsrummet / stua. Härligt !

Tusen TACK mormor för paketet , vi blev så glada ! :-)


Dagens.


Tänkte jag skulle variera min dagens bild så därför satte jag mig ner .

Just nu känns det som att dagarna FLYGER fram! och snart är det helg igen. Galet ! :-)

Idag har jag lunchat och njutit solen i tunika från Hunky Dory, halsband Bvlgari, sjal Heartmade, jeans Zara och skor från Gucci.


Det är helt okej att glittra på fler dagar än fredag & lördag och det är ju faktiskt "lill-lördag" idag  ;-)

Jag har precis varit ute på en liten walk och shoppat mig nya blader och nu rullar "Halv åtta hos mig" på svenska TV4 och det är snart dags för nattning.


En sneak-preview ... !


Bild ur senaste Kamille med hemma-hos reportage hos oss.

Nu ser jag att
Kamille, som kommer ut den 3:e april, redan har dykt upp både här och där i tidningshyllorna ute på stan så varsågoda: här bjuder jag på en sneak-preview av det hemma-hos reportage som ni finner i Kamilles påskenr. Reportaget går över 6 sidor och om ni vill se alla sidor så får ni köpa senaste Kamille :-)


Så här ser magasinet du ska hålla utkik efter ut.

Och vet ni - det ser ut som att ni svenska läsare kommer att kunna köpa Kamille här hos mig på bloggen ! Det jobbas på saken och jag återkommer så snart som jag vet mer ! :-)

Nu - lunchdejt i solen !


Vår i luften !


Igår shoppade jag vackra körsbärsgrenar som ska pyntas med påskägg.

Idag bjuder Oslo på världens vackraste vårväder och jag blir helt lycklig av alla solstrålar ! :-)

När jag lämnar Johanna på dagis så gick jag en lång walk ner till city för att fixa ett par ärenden och nu är jag bara hemma en kortis innan jag ska iväg ut och luncha.


När blommorna slår ut (efter 2-3 dagar inne i värmen) så blir de vackert vita med en rosa "touch".

   
Så här vackra blir grenarna när blommorna slagit ut!  

Du finner dessa fina grenar på butiken Passiflora och butiken är hovleverantör . Trevliga tjejen som äger butiken gjorde Mette-Marits brudbukett och själv har jag shoppat blomster samtidigt som Mette-Marit fler än en gång :-)  Jag bodde nämligen i samma gata som blomsterbutiken innan jag mötte JIG och då shoppade jag alltid mina blommor här.


Godmorgon 1:a april !


Jag höll inte på att känna igen Johanna när jag hämtade henne på dagis igår. Trodde hon var målad till påsk-kärring men oj ! så fel jag tog. Hon var ju Pippi och inget annat ;-)

Godmorgon mina vänner! Tror jag sovit typ ca 2 timmar för jag kunde verkligen inte somna då jag la mig inatt...  Låg och snurrade i sängen och tänkte på alla möjliga konstiga saker... Knasigt !

Hoppas att du sovit mycket bättre än mig och att du känner dig laddad inför dagens utmaningar !? :-)

 
Min lilla pippi.

Jag ska hoppa i duschen nu innan gullet vaknar och för att piggna till så sjunger jag på den HÄR gamla godingen. Kommer ni ihåg killarna ? Gud vad jag tyckte att de var snygga ! ;-)

April är igång så nu KÖR vi ! Tjohoooo !


Godnatt mars 2009!


Här hade jag gärna suttit och ätit min frukost imorgonbitti.. (bild från Country Home).

Efter Desperate Housviwes så blev det godnatt för mig i soffan och när jag sedan vaknade så blev jag så pigg av att borsta tänderna att jag satte mig och svarade på dagens mejl och på den vägen är det...  Men nu ska jag ta och skärpa till mig och gå och lägga mig så att jag hinner sova innan jag ska vakna igen.

Imorgon har vi som tur är en ny dag med nya möjligheter och då kan vi göra sånt som vi inte fick gjort idag ! :-)   Och imorgon är det inte vilken dag som helst : det är den 1:a april ! Se upp så du inte blir lurad imorgonbitti ! ;-)

Godnattkram ! ♥


Bloggtoppen RSS 0.91