Nu..

...sover Johanna, vi ska äta tacos, jag dricker vin och  jag tror att... Marie & Andreas går vidare! ;-)

Dags för tacos och snart... IDOL!

168397-2027
Här är vi nyss ute på vår innergård..

Jag & Johanna har varit ute en liten sväng :-)

Vi var till Ordning & Reda och där vill man ju bara alltid ha precis "allt", sen shoppade jag vita fina tulpaner och lite annat smått & gott som tex vita ljus till adventsljusstaken. 

Mitt  dagens tips är att du väljer att shoppa ljus av bra kvalitet till de 4 ljus du behöver till din adventsljusstake för de håller sååå mycket längre än Ikeas och eftersom det bara är jul en gång i året så är det absolut värt att lägga extra pengar på just dessa 4 ljus! :-)

Nu ska här fixas tacos och sen  är det IDOL... Can´t wait! ;-) Jag håller tummarna för att min favvo Miss.Picasso går till finalen men jag en känsla av att det kan gå precis hur som helst i kväll för jag tror nämligen att Andreas kommer att gå till final....! jag vill det inte, men jag tror det för killen är så folklig och det gillar "svenska folket" så jag tror det har blivit en grej av att många vill ha honom till finalen i Globen så... kampen står nog mellan tha girls i kväll... det är i alla fall min gissning ;-) Vad tror du?

Dags för ett glas vitt  & matlagning nu! :-)

Kram på er! :-)

"Last Christmas" med Wham = BÄST!

168397-2026
Johanna har body från PO.P, Hello Kitty tröja från H&M och matchande strumpyxor. Själv har jag basic toppar på mig just nu: linne By Malene Birger + topp från Splendid. Men vi byter om senare då vi ska gå ut...! :-)

Vi dansade nyss runt till världens BÄSTA jullåt ever... "Last Christmas" med Wham! Enligt mina öron är det den bästa låten som finns i dessa tider och jag kan höra den om och om och om igen utan att tröttna. I looove it! :-)

Som ni ser på bilden så började Johanna bli lite tröttis och det ser man för att hon tar sig på örat. Ta på örat = trött. Så - nu sover hon sött i sin säng och jag ska skynda på och försöka hinna fixa "1000saker" när hon sover för när hon vaknar igen ska vi gå ut.

Är det inte underbart med fredag!? Och du - glöm föresten inte att adventskalendern startar imorgon så varför inte shoppa en söt chokladkalender till din veninna och överaska henne med den? också kan du skriva ett litet kort och önska henne en "happy december".  Jag lovar att hon blir glad! :-)

Kom precis på att det är mysigt att shoppa en chokladkalender till sin mormor / farmor / morfar / farfar också! :-) Ja, egentligen så blir precis ALLA glada över att få en kalender och det finns ju riktigt billiga, tror de med choklad kostar runt 20 kr.! :-)

Mossa = lycka!

168397-2025
Mossa som jag ska pynta min adventsljusstake med och ett stort hjärta i sammet från "Walther & Co" att hänga på väggen. (Det kommer från min butik)

De påsar med "torrmossa" som ni ser på bilden var min LYCKA igår!! :-)

Jag vet, för er som bor i Sverige är det ju absolut ingen speciellt med sånna här påsar med mossa i adventstider och de säljs på vilken ICA som helst. MEN - här i Norge går det nästan inte att få tag i just den här typen av mossa. De har bara "grönmossa", ni vet sån där blöt i massa jord. Och eftersom jag alltid pyntar min adventsljusstake med just denna torrmossa så fick JIG shoppa det åt mig i Sverige igår :-)

Nu har jag precis rengjort en av mina kristall ljusstakar och strykt massa kuddöverdrag och nu har jag en liten prinsessa som inte är helt nöjd så jag ska försöka lägga henne lite.  Det är en sån där dag idag så Johanna önskar min uppmärksamhet mest hela tiden så det är inte så lätt att blogga, eller göra något annat heller. Men strykningen & ljusstake fixet funkade för då kunde hon dra ut allt ur alla kökslådor undertiden = hon var sysselsatt ;-)

TAAAAACK snälla underbara ni som skrivit så fina kommentarer till mig i "det här med barn" inlägget! :-) Jag tittar in där och läser då och då och jag ska sätta mig och svara senare. :-)

Hello, hello!

168397-2024
Knasigt mörk bild men det är den enda jag hann ta på morgon innan jag stack iväg. Johanna kröp upp i soffan som jag höll på att dammsuga innan jag la dit alla nytvättade överdrag också stod hon där och tittade upp på kransen och sa "oooooh"!  Hon verkar tycka att den är väldigt fin :-) Jag var föresten lite crazy i natt och stod och strök alla nytvättade sofföverdragen med det härligt doftande "peach strykvattnet" klockan 02. Kände mig som en "desperate houswive" då ;-)

Jag har precis kommit tillbaka från Thailands ambassad och plötsligt tänker jag allt på "dålig engelska" :-) Ni vet när man pratar som att man nästan inte kan språket fast man kan det! ;-)

När jag kom dit idag så kommer jag plötsligt på - mitt i allt -  att jag glömt att ta ut pengarna man ska betala för visumet och då säger damen som jobbar där: "Hahaha, stressed mama, stressed mama, hahaha " och det fick mig så klart på DET glada humöret för plötsligt inser jag att snart är vi i landet där alla smiler och är happy och glada och det är så fantastiskt! :-)

Oj, nu hör jag att Johanna är vaken. Hon somnade när hon var hemma med JIG då jag var iväg ut. Men detta var en extremt kort nap så nu blir nog dagen lite snurrig men vad gör väl det när det är FREDAG?! :-)

Skriver mer om en stund, men nu kräver min chef att jag kommer hör jag, hon  vill nog ha möte ang. dagen med mig så hon kan lägga upp planer för när hon ska bajsa och sånt ;-)

Det är inte alla dagar som jag tycker citaten i boken är lika bra (det är ett citat till varje dag) så därför hoppar jag "En härlig bok" idag och ger er detta istället:

"Det är viktigare att vara en lycklig människa än att ha lyckats."

Fredagar = fabulous dagar så... ENJOY! :-)

Jag startar fredagen med lite "juicy gossip"!

168397-2022
Katie Holmes & Tom Cruise på gala torsdag. Bild från "People".

Jag vet, jag sa "God natt!" i förra inlägget men jag bara måste lägga ut ett par bilder som jag hittade då jag surfade runt lite. Det är ju trots allt fredag nu (klockan är 01.15) så jag tänkte att det passar perfekt att starta fredagen med lite juicy gossip ;-)

Första bilden är på Katie Holmes & Tom Cruise. Varför? Jo - för att jag inte höll på att känna igen Katie! Hon har NY frisör med lugg! Och allt klär ju en skönhet men - jag måste erkänna att jag saknar hennes långa vackra lockiga hår för det var så glammigt och passade henne perfekt! :-) Sen tycker jag ju alltid att det ser lite lustigt ut att Tom är så mycket kortare än henne. Men är man kär så är man och då har ju längden ingen som helst betydelse ;-)

Nu över till bild nr. 2:

image2023
Paris & Alex på middag onsdag. Foto från "People".

Ser ni vad jag ser? Miss.Hilton och svenska hunken har varit ute på middag IGEN?! ;-) Nu anar vi ju inte vad som egentligen händer men en sak är i alla fall säker: det är KUL att killen är svensk och han blir ju hur känd som helst bara genom att umgås med henne.

Life is a party och jag är sååå glad över att jag får vara med på festen! :-)

P.S nu ska jag  - på riktigt - gå och lägga mig så God natt!

Det här med barn...!

168397-2021
Några dagar efter att den här bilden togs föddes Johanna. Jag gick upp ca 22kg när jag var gravid och jag hade så mycket vatten i fötterna på slutet att det var crazy.. Måste visa bild på det en dag ;-)  Idag är Johanna 15 månader och jag har fortfarande kvar att gå ner 4 kg så vissa ting tar tid...! :-)

För en stund sedan lovade jag att berätta för er om hur "det här med barn" varit för mig i mitt liv och nu känner jag plötsligt att tiden är inne för att skriva det inlägget! Så kan jag stryka det på min "att göra" lista ;-) för vet ni...
 
...jag kom precis på att imorgon är det fredag, sen kommer lördag, söndag, måndag, tisdag, onsdag, sen reser vi till Stockholm torsdag och blir där till lördag, kommer hem söndag och är hemma måndag, tisdag, onsdag och sen RESER VI! Hjäääälp! Jag har verkligen sååå mycket att göra fram till dess så nu gäller det att "ligga i" dagarna jag har framför mig och inte "kasta bort tid"...  !

Men okej, nu kör vi... här får ni min story om "det här med barn":

Jag har aldrig i hela mitt liv längtat efter barn. Och det innebär att jag aldrig hållit i andras barn för det har inte intresserat mig, jag har tittat ner i vagnen då någon stolt visat upp sin baby också har jag tänkt "jaha?!" och that´s it. Jag har aldrig stått och sagt "ååååååå vilken söööt liten bäbis! Kan jag få hålla? osv osv osv". Tvärtom ! - jag har tittat och tänkt att nu räcker det, nu kan vi göra något annat! :-)

Min mamma var såå förtvilad en period i mitt liv och frågade om jag verkligen var allvarlig?  menade jag på riktigt äkta allvar att jag inte önskar egna barn? Och min pappa har längtat sååå efter barnbarn hur länge som helst.. Men de fick alltid samma svar av mig: "jag är inte intresserad av barn." punkt.

Jag har känt att det är SÅ mycket annat jag vill göra i mitt liv som ett barn kan begränsa. Jag ville jobba, göra karriär, starta eget företag osv och ingenstans i allt jag önskade att göra kunde jag se ett barn vid min sida. Istället tänkte jag att om jag någongång kommer på att jag trots allt önskar barn så kan jag adoptera för jag tänker INTE gå runt med stor mage och må illa och sedan klämma ut en baby mellan benen! No way! ;-)

Så gick tiden och jag jobbbade, festade och gjorde allt kul jag kunde tänka mig. Jag passerade den magiska "skaffabarngränsen"  = 30 år och jag gifte mig och hela tiden denna fråga: "Men ska inte du skaffa barn??".

Varför är det egentligen så? Att alla förväntar sig att man ska skaffa barn vid en viss ålder? när man gift sig? när man träffat kärleken? Egentligen är det ganska tokigt för det är ju verkligen ingen självklarhet att man ens kan få barn. Det att kunna få barn är en fantastisk gåva och ett mirakel, så att "andra" går runt och förväntar sig att det bara ska hända som genom att man "trycker på en knapp", de borde tänka sig om för 1. alla kan inte få barn 2. alla vill inte ha barn.

Men det senare är självklart mer ovanligt och jag vet att jag haft en ovanlig syn på det med barn eftersom jag som sagt aldrig velat ha barn, inte ens ibland, inte ens så där att jag ibland tänkt: "men Ååå vad mysigt det vore med en baby trots allt..."  Och kanske har det att göra med att jag sedan jag var 14 år mest bara haft killkompisar? Så jag har inte haft något naturligt baby-snack. Eller så är det helt enkelt bara sån jag är. Och till saken hör att jag i många år haft 2 vänner som är äldre än mig som båda, oberoende av varandra, valt att inte skaffa barn i sitt liv så det har varit SÅ naturligt för mig att ha vänner runt 40 som inte har barn men som lever fantastiskt lyckliga & spännande liv ändå!

Okej tänker ni nu... bla bla bla.. jag har ju faktiskt barn nu!?

Ja, livet är fantastiskt för allt kan hända! ;-)

När jag mötte JIG så händer följande: På vår 2:a dejt frågar han mig om jag önskar barn i mitt liv? Och frågan är självklart helt naturlig med tanke på att både han och jag då var 35 år och om man önskar barn i sitt liv så är det så klart tid att börja fundera på det då. När han frågade så berättade jag min syn på barn (dvs nej, inte intresserad.) men - så sa jag att jag vill "leva vidare", jag vill att någon ska bära min historia då jag inte finns mer och jag vill ha en stor familj att fira jul med då jag blir gammal så ja, jag vill gärna ha barn om jag har förmånen att kunna få barn så svaret blev - trots allt - ja, jag önskar barn.

Sen gick det inte så länge så kommer vi fram till att jag skulle sluta med mina p-piller för vi hade ju ingen aning om hur länge det skulle ta för oss att få barn? Än mindre visste vi om vi överhuvudtaget kunde få barn? Så sagt och gjort. Jag slutade med mina piller någongång i september/oktober ( vi möttes i juli ) för då hade jag precis fyllt 35 och kände att om det tar ett par år att bli gravid så är jag 37 och ja, tiden går....

Eftersom jag var sååå cool på hela grejen och tänkte att om jag inte kan få barn så är det verkligen ingen "big deal" för jag hade ju inte längtat efter barn en enda dag i mitt liv så tänkte jag inte så mycket på tiden som gick. Det här var dessutom i en period då jag hade super hektiskt i min butik (som vanligt på hösten!)  så jag jobbade som vanligt "24hours" och tänkte inte mer på det.

Sen fick jag min mens lite försenat vilket var helt naturligt eftersom jag slutat med mina piller så jag hann aldrig tänka att jag kanske var gravid. Sen gick tiden igen och jag jobbade på för fullt mitt i julhandeln i butiken.

Så är jag på shopping med min kära vän Petter nere på Aker Brygge och en sak kan jag lova - inga kan shoppa som mig och Petter ;-) Vi går helt crazy och kommer alltid hem med de finaste sakerna! Men den här gången hände något märligt....! Jag blev T R Ö T T av att shoppa...???!! alltså det blir jag ALDRIG, tvärt om , jag brukar piggna till av det!

Men jag blev så trött att jag tänkte att det är nåt som inte stämmer? AnnaStina trött av att shoppa? Hmm... ;-)

Så jag åkte hem och tog en test då JIG snackade i telefon för jag tänkte att detta måste kollas upp för om jag inte är gravid så måste jag vara sjuk? ;-) Och mycket riktigt vips! så var det en så tydlig "gravid" markering på stickan att det inte fanns några tvivel.

Och då fick jag så klart en chock! Oh my god! Jag är gravid! Jag ska ha baby! Jag minns det som igår att jag satte mig på sängen och tog upp Gucci och viskade det i hans öra också grät jag lite också för jag blev så himla överaskad :-) Och hela tiden pratade JIG fortsatt i telefon... Då började jag fundera på HUR jag skulle berätta the big news till honom??

Eftersom detta var mitt i "adventskalender tiden", det var 17:e december, så kom jag på att jag självklart kunde packa in "gravidtestet" i ett paket och ge det till JIG!! :-)

Sagt och gjort! Medan han satt där och pratade i telefon (det kände som att det samtalet varade i evigheeeeter) så packade jag in testet och satte en röd rosett på paketet!

Gissa om JIG blev överaskad då han öppnade den dagens kalenderpaket! :-) han förstod inte vad det var först? trodde det var en penna?! ;-)

Och vet ni, jag fortsätter min historia med hur allt gick till sen med läkarbesök och allt annat för vi skulle resa till Thailand 1 vecka efter den  här kvällen och jag tänkte att jag "tror det inte förren jag ser det" så vi bokade ultraljud och ja, det finns en del att berätta men jag fortsätter en annan kväll för annars blir det här inlägget FÖR långt.

Men till slut måste jag ändå bara säga att alla min vänner tror fortfarande inte att det är sant att jag har barn, jag? barn? för så overkligt är det för dom och för att vara helt ärlig så är det exakt lika overkligt för mig också många dagar. Jag kan vakna på morgonen och titta på mitt älskade hjärta som är det värdefullaste jag har också kan jag tänka: herregud! är du MITT barn?? också kan jag bli så rörd att jag börjar gråta....!

Barn = mirakel! :-)

Med detta säger jag god natt torsdag, sov gott! vi ses på... fredag! :-)





SVT2

.. tittar jag på nu. Ett progr som heter "Carin 21.30". Det handlar om dejting och fokus på internet dejting och nu är en av bönderna från TV4 där. Kul! :-)

Nattning pågår.

168397-2020
Här är vi tidigare i eftermiddag precis efter att jag spikat upp kransen ni ser i bakgrunden. Ska visa er  var jag placerat den då allt är klart :-) Dagens på mig är basic topp från Splendid, kofta/jacka från Stella Nova och mina Robin´s Jeans. Johanna har body PO.P, klänning från Ralph Lauren och strumpbyxor från MP.

Just nu pågår ovanligt sen nattning här och så fort min lilla älskade har somnat så ska jag lyxa med god middag: "grillkorv med pommes"! ;-) JIG är nämligen bortrest sedan igår och kommer hem sent i kväll och när han är borta brukar jag passa på att äta denna delikatess. Och en viktig sak: man måste dricka iskall mjölk till denna rätt för då blir den perfekt! ;-)

Oj, Johanna ropar "mamma", bäst jag går och sjunger lite för henne och stryker henne på pannan, det brukar alltid hjälpa.

Jag hoppas att din kväll är mysig och att du är nöjd med dagen! :-)

Johanna goes shopping..!

168397-2019

På bilden ser ni Johanna in shopping action på H&M ;-) Hon tar helt av när vi går mellan hyllorna med kläder, hon pekar, ska hålla, känner på plagget, tittar på plagget, de hon inte tycker om kastar hon på golvet (inte bra jag vet..) och de hon tycker om vägrar hon att släppa och tvingar mig att shoppa ;-) Så idag hade jag inget val: ett par Hello Kitty jeans, H.K strumpbyxor och H.K hengere fick följa med oss hem för det var lugnast så! :-)

Vi har precis kommit in genom dörren så nu ska här fixas mat !

Nyvaken prinsessa.

168397-2018

Här tittar min nyvakna lilla prinsessa fram alldelens nyss då jag var och fixade med tvätten och rullade håret. :-) Tur man är tjej så att man kan göra så många olika saker samtidigt ;-)

Sängen har fått på sig julkläderna nu och kransen hängde jag upp häromdagen. Om vi skulle firat julen hemma så hade jag bytt ut de rosa Johanna bilderna bak sängen<a till svart/vita eller något annat som är mer "juligt" men som sagt - även jag har mina begränsningar eftersom vi reser om 14 dagar... ;-) 

Nu är det "banandags" här.

Johannas rosa jul..

168397-2017
Ett tips är att sätta vitt silkespapper i den korg / hink ni ställer julgranen i så ser det ut som snö...  På skyltdockan hänger den klänning hjärtat ska ha på sig till helgen & på festen i Stockholm. Kappan blir perfekt att ha på vägen till / från festen :-)

Jag & Johanna har julpyntat lite inne i hennes rum idag och bl.a. så har jag ställt in en hennes söta gran :-) Men - jag inser så klart att jag måste ta bort de stora vackra rosa kulorna för de var självklart dom hon gick fram och drog i DIREKT ;-) Det är något magiskt med det där... hon dras till de "farliga" sakerna som en magnet... ;-)

Jag shoppade allt pynt som hänger i hennes gran till den gran jag hade i min "Carrie lägenhet" så jag är glad att jag får användning för det nu igen :-) (där hade jag rosa jul.). Ni får se fler bilder från Johannas rum då jag pyntat klart, tror tex att den lilla granen ska få belysning i sig också så den blir ännu finare :-)

Nu sover hjärtat sin "nap" och då ska jag som vanligt passa på att fixa lite här hemma.. och kanske rulla håret? Om jag gidder... :-)

P.S gidder = norska = orkar / ids.

Godmorgon torsdag!

168397-2015
Mitt hjärta och hennes "snökula" som det står "Babys First Christmas" på, i år är det Johannas "second christmas", men hon fick den förra julen :-)

Jag och Johanna steg upp för bara en liten stund sedan. Hjärtat väckte mig kl. 8 men sen har vi legat och myst i sängen och sett på MorgonTV. Det är bara så mysigt att ha en TV på sovrummet! :-)

Nu har vi varit inne på Johannas rum ganska länge och lyssnat på + tittat på den fina "snökulan" som spelar fin musik (som hjärtat dansar till..) och som det snöar inne i när man skakar på den. Johanna kan titta på den hur länge som helst :-)


Johannas "snökula" kommer från "Gisela Graham". (Jag sålde dem i min butik...)

Tänk - i övermorgon är det DECEMBER! Det känns "stort" tycker jag... december är ju bara den härligaste månaden med allt vackert pynt överallt. Jag tänkte på det då jag var ute och gick i gatorna igår för nu har alla butiker julskyltat och gatan är pyntad med små träd som lyser så fint i mörkret. Jag blir lycklig av sånt! :-)

Dags för dusch här nu så varsågoda, här kommer dagens citat:

"De människor som i tysthet lever som de lär, är de som väver det nät av vänlighet som får världen att hålla ihop."

Om vi ler och är glada mot de vi möter så smittar det av sig... och en så enkel sak som att säga : "Vad fin du är!" när du möter en vän sprider glädje! :-)

Carpe Diem!
/Ur "En härlig bok".

Om 14 dagar....

168397-2013
... checkar vi in på ett sånt här rum på "Evason Phuket & Six Senses Spa"  i Phuket! :-)


image2014
... och då badar jag i den här poolen! :-)

Bäst jag tar tar i några av alla saker som ska göras före vi reser nu för min "att göra lista" är hyfsat lång ;-) Så - jag tror faktiskt - kors i taket! - att jag säger TACK för idag redan nu. Jag vet, det är ju extremt tidigt för att vara mig.. men jag har några söta rosa inbjudningskort att fixa....

Så - God natt alla härliga läsare! Vi "ses" igen imorgon! :-)

Vill ni chatta?

168397-2012
Fotade min darling på morgon då hon lekte med sin nya "bok/leksak" som vi shoppade igår. Den heter "Barbapapas stora hus" och består av den "vikväggen" ni ser + en väldig massa små super söta böcker (de som ligger framför Johanna) med små historier i. Underbar! :-)

Mitt hjärta somnade på den mest perfekta tiden ikväll, så jag fick - för första gången! - se hela "Bonde söker fru" i lugn och ro med benen högt i soffan och det var bara sååå skönt! Jag njöt! :-)

Men alltså han den där Fredrik måste ju börja ta sig i kragen riktigt ordentligt.. vad är det som händer? Lena & han är ju " a match made in heaven" för några mer lika människor än dom har jag då aldrig skådat! ;-) Hoppas att han tar sitt förnuft till fånga och fattar det för hon den där andra kommer det aldrig att bli något seriöst med. Det vågar jag nästan satsa pengar på! ;-)

Nu ska jag sätta mig och svara på era trevliga kommentarer som gör mig så HAPPY! :-)

Och vet ni - jag funderar på att ge er möjligheten att chatta med mig en dag väldigt snart för det känns som att jag missar att svara många av er och det har jag så dåligt samvete för så jag skulle "bli av med det" om jag har en chatt tid då ni kan fråga mig "live". Vad tycker ni om det? Vill ni det? Let me know...! :-)

Heidi = en ängel!

168397-2009
Heidi och min darling som - som vanligt - håller min mobil i ena handen och för att se extra "important" ut så greppade hon en penna i den andra.... ;-)

Min helt speciella vän Heidi är en ÄNGEL! Idag kom hon och hämtade upp min prinesssa när jag hade tid för synundersökning också gick hon och Johanna tur då jag var busy. Sen mötte jag upp dem och då gick  vi  spontant och åt jätte god mat och hade en super mysig stund på "Yaya´s".

Jag är så heldig som har Heidi i mitt liv för människor som henne växer inte på träd... Hon jobbade i min älskade butik och jag minns det som igår då hon kom in och sökte jobb hos mig och när jag intervjuade henne så kände jag direkt att hon var en helt speciell och unik människa som jag bara "skulle ha" :-) 


Min kamera var tyvärr mer död än levande pga att batteriet var slut så när jag väl fick igång den för att ta en bild så blev det bara de knasigaste bilderna men bättre med ett par knasiga bilder än inga bilder ;-)

Johanna är så otroligt glad i Heidi och pussade henne hur många gånger som helst under middagen. Det är hjärtats nya grej, att pussas på munnen och jag tycker att det är så sött att jag blir rörd varje gång hon gör det :-)

TACK söta vännen för att du hjälpte mig med Johanna idag och TACK för kos middagsdejt! :-)

Yaya´s = Thailand = We love it!

168397-2008
Jag tyckte det var hög tid för ett få se entrén till vår favvo restaurang ;-) Min kamera var lite knasig för batteriet var slut så den fungerade bara "en sekund här och där". Måste tag och byta till min nya fina ikväll.. !

Vi har precis kommit hem jag och hjärtat! Helt spontant gick vi med sötaste Heidi och åt på "Yaya´s" och det var riktigt riktigt mysigt! :-) Vi satt där och åt gott och hade girltalk och Johanna dansade, åt räkchips och flörtade & "pratade" med personalen så det var en perfekt tjejmiddag helt enkelt! :-)

Visar fler bilder och berättar mer senare. Nu är det som alltid den här tiden lek/bad/nattning... men det vet ju ni läsare redan ;-)

Njut kvällen och missa inte "Bonde söker fru" kl.20! :-)

Nu..

168397-2007
Johanna busar med sjalen som kom i posten från hennes mormor idag.

... ska vi trotsa vädret och gå ut för jag ska på synundersökning. Underbara Heidi ska komma och hämta upp Johanna och mysa med henne så nu ska vi göra oss klara här och komma oss ut.

Vi fick MYS post idag! Ett handskrivet brev från min mamma med kul bilder, bl.a. en på mig från min möhippa.. också var lilla Hello Kitty sjalen Johanna har på huvudet i brevet. Glada blev vi! :-)

Oj, vi ska vara där om 10 min. Got to go! :-)

Jul på köksbordet + nytt blad!

168397-2006
Löparen kommer från "Himla", ljusstakarna från "Walther & Co" (jag sålde både och i min butik...) och senaste nr av norska "Foreldre & Barn".

Nu dricker jag världens godaste julmust (Apotekarnes) och mumsar på hjärtformade pepparkakor och fick sån julstämning att jag var tvungen att fota den här bilden och visa er att nu har även köksbordet blivit julfint! :-)

Det ska inte så mycket till för att pynta ett bord... Mina tips är: En jul-löpare, några ljusstakar i "julstil" och en korg med pepparkakor (Bruka har de finaste korgarna!)...!  :-) Och till helgen så åker ju så klart adventsljusstaken fram på köksbordet för den har alltid "hedersplatsen" varje år = mitt på bordet med grön mossa och vita ljus. Visar då den är på plats! :-)

Jag fick nya "Foreldre & Barn"  i brevlådan igår och det var den finaste 1:a sida jag sett på länge! hur stämningsfull som helst! Egentligen är jag inte så glad i detta blad men det här numret var det bästa hittills för det är bl.a. en underbar reportage om ett "rosatjejrum" som inspirerar!

P.S jag missade att få med pepparkakskorgen på bilden.. hade den vid pc´n.. ;-)

"Varainneochmysaväder"!

168397-2004
Glad Johanna på väg hem från Thai ambassaden.

Tyvärr så måste jag meddela att det inte snöar så där vackert längre... istället spö regnar det så det känns helt fantastiskt SKÖNT att Johanna precis somnat inne i sin säng = jag får mysig egentid INNE! :-)

Vår lilla tur gick till Thailands Ambassad och vet ni! det kändes verkligen som att vi var i Thailand då vi var där! Och jag blev så emotionell av det att jag nästan fick tårar i ögonen... för plötsligt blev det så "verkligt" att vi snart ska vara där sååå länge och bara tanken på det gör mig både rörd & lycklig! Jag längtar SÅ! :-)

Orsaken till vårt besök på ambassaden var att vi måste ansöka om ett spciellt visum för att få stanna så länge i landet (utan visum får man bara vara där 30 dgr) och eftersom det är 1 v behandlingstid så är det hög tid för oss att söka nu.

image2005
Mitt hjärta var sååå nära att somna heela vägen hem så jag gick och sjöng och lekte "tittut" in genom regnskyddet och till min LYCKA så klarade jag att hålla henne vaken och sen somnade hon bums! då jag la ner henne i sängen inne.

Som ni kan se på den här bilden så är det ett riktigt "varainneochmysaväder" för det spöregnar, är slaskigt och blött och tungt att dra vagn idag. Det är dagar som dessa som det känns extra härligt att vi snart reser för jag byter med GLÄDJE ut detta mot +30 grader, sol, poolbad, lek på stranden och jacuzzi bad på balkongen...! ;-)

Nu ska jag fortsätta med mitt julpyntande och lite annat pyssel. Lovely! :-)

Välkommen SNÖ!

168397-2002
Ett av våra fönster i vardagsrummet. Figurer & träd från Sia i bakgrunden det mest viktiga av allt... SNÖ! :-)

Godmorgon alla mina underbara läsare! :-)

Ser ni vad som händer utanför vårt fönster idag? Det snöööööööar!!!! :-) Årets första riktiga snöfall! Jag och Johanna har stått och tittat ut jätte länge och vi ÄLSKAR det! :-)

Eftersom jag är mitt upp i julpyntandet här hemma så fick jag plötsligt för mig att tvätta alla överdrag i soffan/fotöljer/sjeselonger så jag känner mig plötsligt som en "riktig mamma" som städar huset inför julen ;-) Härligt att få det gjort!

Min lilla darling fick för sig att väcka mig kl. 6 idag och det händer verkligen aldrig. Och hon var dessutom pigg! Så hon hoppade runt mellan mig och JIG i sängen länge, säkert 1 time, men sen somnade hon och jag om hur gott som helst och sov till kl. 9. Hurra!! :-)

Nu har Johanna busat mitt i alla kuddar efter att jag tagit bort överdragen, lekt med nya saker vi shoppade igår (visar senare) också har vi som sagt tittat på snön. Vi har med andra ord haft en super mysig start på denna lill-lördag!

Jag ska hoppa i duschen nu för vi ska iväg till Thailands Ambassade och fixa visum och eftersom de stänger kl. 12 så är det bäst vi skyndar på här. Men först: dagens citat:

"För att utvecklas behöver vi göra saker som är lite för läskiga eller lite för svåra."
/Ur "En härlig bok".

Var inte rädd för att ta läskiga eller svåra val för allt ordnar sig alltid till slut. Jag lovar! :-)

Happy onsdags kram! :-)

image2003
Här står Johanna och tittar på snö för första gången i sitt liv! :-) Dagens: PO.P body, topp från Marc Jacobs, byxor Gap utanpå strumpbyxor från MP = morgonmys kläder! :-)

God natt tisdag!

168397-2001
Sötaste tvålen i stan! :-) (Tvålen kommer ut i form av "skum" genom munnen på ankan)

Den här super super SÖTA "Håndskum" (=tvål!) förpackningen fick Johanna av min kära vän Kjersti då vi träffade henne för en liten "mys stund" idag och mitt hjärta sken upp som en SOL och blev bara så jätte glad! :-) Och det blev jag också! för jag har sett SÅ mycket reklam för den i "alla blader" men jag har aldrig sett den i någon butik för de selger tydligen slut så fort de kommer in. Så - TACK snällaste vännen för att du tänkte på oss då du hittade den! :-) Johanna satt med den i vagnen hur länge som helst så -  You made our day ♥ !

Jag valde att fota den framför dekorationen jag gjort på öppnaspisen på köket i kväll med ljusslingan som jag shoppade förra lördagen. Jag är super glad i ljusslingor och brukar sätta dem runt speglar, i kransar och så här som på bilden...! :-)

Nu ska jag pyssla vidare här och sen ska jag krypa ner i nybäddad säng med "Merry Christmas" örngott (putetrekk)för nu har jag ingen "stoppknapp" längre för de 2 veckor som är kvar till vi reser ska jag N J U T A julen maximalt!

Och just det ja... ni bloggläsare som väntar på en liten present från mig sedan en tid tillbaka: jag postade dem idag så de är på väg till er nu! :-)

♥God natt!♥

"Julpyntaryck!"

168397-1999
Julkalender från Sia. Sålde den i min butik 2003.

I kväll har jag fått ett "julpyntaryck" så - jag har spikat upp min favorit adventskalender på väggen i köket. Den här sålde jag i min butik för flera år sedan och vi sålde så galet MÅNGA att man nästan inte trodde att det var sant. Hur många vi än beställde hem så var det för få.... Och sedan de tog slut så har de aldrig kommit tillbaka i Sias kollektion igen och jag har inte hittat någon lika fin...!

Eftersom jag ska göra en "änglavingar kalender" till Johanna så kommer jag att använda den här till att fästa alla julkort på :-)  eller så kör jag & JIG den som vår kalender... vi får se vad vi hinner med ;-) (kan hända vi droppar kalender till varandra i år pga resan..)

Busrekord!

168397-1995
Min darling med massor av "Spaghetti med skinka & tomat" runt munnen :-)

Johanna har en dålig vana som ni vet.. när hon äter så ålar hon sig upp ur stolen och föredrar att sitta mitt på bordet. Detta får hon verkligen inte göra... Men! ingen regel utan undantag ;-) så - i kväll fick hon faktiskt sitta på bordet och vet ni? Hon har ALDRIG ätit så mycket som i kväll!

Hon satt där mitt på bordet och tämligen vräkte i sig spaghetti, bytte kanaler på TV´n med fjärrkontrollen, tittade på Bolibompa och lekte med min mobiltelefon (JIG ringde och sa att han ringt och hört oss prata så tydligen svarade hon när hon satt där och tryckte på knapparna ;-) 

Detta innebär att vi slog rekord i busighet i kväll och det var riktigt härligt! :-)

image1996
Sånna här "moments" älskar Johanna. Mobilen i ena handen, fjärrkontrollen i den andra och sin vattenkopp i närheten....! :-)


Dagens shoppingtips!

168397-1993
Skyltfönstret på H&M i Bogstadveien.

Idag när jag gick förbi H&M så hängde den här klänningen i fönstret och den var riktigt FIN! Guldig, och fin! Så - om du är ute efter en liten fin sak att ha på dig på julbord, jul lunch, glögg party eller något annat festligt så är mitt dagens shopping tips att gå för den här! :-) Pris: 398nok.

Happy shopping! :-)

P.S jag hade shoppat den till mig a.s.a.p. om det inte vore för att vi snart reser... Stickat = för varmt..

Mina nya glasögon?

168397-1990

Idag fixade jag & Johanna en del på "att göra inför resan" listan och bl.a. så var jag och provade nya glasögon och på bilden ser ni de bågar som jag gillade allra bäst från första stund! :-)



Här är glasögonen helt sneda men ändå.. ;-)

Vad tycks?

Rosa jul!

168397-1989
Skyltfönstret på "Martine" i Bygdøy Allé. Hur rosa som helst! Tyvärr kommer det inte fram lika bra på bilden hur rosa och fint allt var...

Dom höll på att göra iordning skyltfönstet på min favorit barnkläderbutik, "Martine", idag när vi var dit och fönstret var en ♥DRÖM♥!!

Precis ALLT gick i rosa och själva julgranen var fantastisk! :-) Det skulle bli lite "too much" att ha den granen hemma men Å!! så fin den var! :-)

Jag var dit för att shoppa hårspännen till Johannas kalender och vet ni vad jag hittade? Rosa UGG till hjärtat! Jag fick skärpa mig nåt extremt för att inte shoppa dem, t.o.m. personalen sa "Nej! du får inte köpa dem före du kommer hem från Thailand!" ;-) Så... en annan gång...! :-)

Nu har jag precis nattat hjärtat så nu ska jag blogga lite innan jag hänger upp advents stjärnorna som jag nyss hämtade ner från vinden. Och sen får jag ju inte missa "Grey´s" heller. Vilken härlig kväll! :-)

Kvälls lek!

168397-1988
Så här såg vi ut då vi gick ut tidigare idag. Jag har på mig jacka & kjol/skjørt från See By Cholé, strumpbyxor Wolford och mina favvo stövlar. Johanna har på sig body PO.P, tröja Benetton, byxor PO.P och jacka Ralph Lauren.

Vi var inte hemma förren prick kl.18 och då kastade vi oss framför "Bolibompa" :-) Sen har hjärtat mumsat i sig massor med "Spaghetti med skinka & tomat" och nu leker vi för fullt och JIG kommer snart hem med take-away dinner från "Bambus".

Jag återkommer efter lek / bad / nattning! och då ska ni bl.a. få se de nya glasögon jag tror jag bestämt mig för!

Önskar dig en lovely kväll full av tända ljus och mys! :-)

P.S det blev väldigt "svenskt" till höger i bild.. flagga & dalahäst.. man blir lite "extrasvensk" när man bor utomlands ;-)

På väg ut..!

168397-1987
Min darling med lite choklad runt munnen och mitt halsband på huvudet ;-)

Jag skulle fota det fina smycket jag fick igår men min prinsessa ville mycket hellre försöka ta på sig det så jag får göra nytt försöka senare.

Vi har  ett besök här hemma idag som gör att det luktar ljuvligt rent & gott här just nu och det gör också att jag och Johanna ska ta och komma oss ut så att besöket får vara här i lugn och ro. ;-)

Njut dagen, fånga ögonblicken och glöm inte att shoppa adventsljus och kalendergaver för nu är det bara onsdag, torsdag, fredag, lördag och sen är det 1:a advent! :-)

Gårdagens bladshopping!

168397-1986
Svenska interiörblader: Sköna Hem + Hus & Hem.

Jag såg såå fram emot att sätta mig och mysa med mina blader igår kväll och mysigt var det men lite tokigt också... Det visar sig nämligen att ett av reportagen är exakt samma i båda bladerna (pinsamt för bladerna..) och inte nog med det! detta reportage som är likt i båda bladerna har dessutom varit i ett annat blad förut så det är "gammalt"!  OCH ett annat stort reportage är i ett annat av de blader jag nyss shoppat så detta blev nästan som med "Miss.Beckham" dokumentären.. Jag har sett det förr! ;-)

Hello tisdag!

168397-1985
Mitt hjärta nyss ute i gången / hallen. Idag kör vi "soft morgon outfit" och inviger hjärtats nya prinsesseull leggings till body från PO.P.

I natt då jag gick och la mig hände något VÄLDIGT ovanligt.! Jag drömde mardrömmar.... riktigt läskiga och otäcka mardrömmar som gjorde att jag vaknade och låg där i sängen och hade svårt att komma på om det som hände var en dröm eller verklighet ? Usch, och fy! Mardrömmar vill vi INTE ha, vi vill ju ha rosa härliga glada och soliga drömmar! Ska göra allt för att få sånna i natt! :-)

Jag vaknade 8.45 av att mitt hjärta stod upp i sin säng och viftade med sin flaska och tittade på mig. Sött! :-) Så - jag tassade upp och fixade lite välling och sen låg vi där och morgonmyste innan vi tog tag i den här vackert soliga dagen. Å vad det är härligt att vakna till SOL! Man blir liksom pigg på en gång! :-)

Nu är det full fart här och mina hårrullar väntar på mig så varsågoda, här kommer dagens citat:

"I förändringens värld är det något stort med trogna vänner."
/
Ur "En härlig bok".

Och det tycker jag stämmer fantastiskt bra! När man är inne i en period av förändringar i form av jobb, förhållande, eller något annat "stort" så finns det inget som är så värdefullt som sina nära, trogna och värdefulla vänner. För mycket i livet "kommer & går" men äkta vänskap består! :-)

Nu fångar vi dagen! :-)

God natt!

168397-1984
Min darling var super busig i kväll = kröp upp på bordet (ålade sig upp ur sin stol..) och lekte.. :-)

Nu stänger jag min pc för idag och hoppar i säng för klockan närmar sig 03 och det är crazy ;-)

Imorgon är det en ny härlig dag igen och då ska jag bl.a. ....

♥ svara på era kommentarer för det ligger jag efter med. (skäms lite..)
♥visa halsbandet jag fick idag.
♥berätta om "det här med barn" som jag lovat er!

Men nu ska jag sova! Så - god natt & sov så jätte gott och kom ihåg att vakna med ett leende imorgon för då blir allt så  mycket roligare! :-)

Girltalk på "Bølgen & Moi".

168397-1982
Jag & Johanna myser på "B&M". Johannan fick ny outfit inför turen: body PO.P, topp Burberry, byxor PO.P och skor Bubox.

Vid kl. 15 kom jag och Johanna oss ut och då somnade hjärtat bums i vagnen efter dagens lek med Elian :-)

Jag gick till "Systua" för att lämna in mina favvo jeans och sen styrde jag vagnen mot "B&M" där vi hade dejt med min bästa vän Kjersti och jag tänkte att det var "perfekt tajming" att Johanna sov så att jag kunde ha lite "girltalk" i lugn och ro. Men vad händer? Jo, bara ca 15 min efter att hjärtat somnat så vaknar hon av att hon hostar och sen klarar hon inte att somna om så det blev den dagen ;-)

Men som TUR är så är mitt hjärta bara SÅ snäll så hon satt hur nöjd & happy som helst i en barnstol inne på B&M och åt på sina kex (jag hade shoppat med mig ett paket "in case of emergency..")  i säkert 1,5 time så jag och Kjersti fick mysa i lugn & ro = lovely! :-)

Det var bara såååå mysigt att träffa Kjersti idag för vi har försökt att få till att ses "100gånger" senaste tiden men det har alltid kommit något i vägen så vår dejt idag blev perfekt! Jag kommer att sakna Kjersti enormt när vi är i Thailand för hon är en helt speciell vän för mig.

image1983
Så här satt min lilla darling på "B&M" och myste som en äkta liten prinsessa ;-) Kexen & Solrik räddade mig för det var tack vare dem som jag fick sitta och ha girltalk i lugn och ro! :-) (Tack underbaraste Josefine för att kexen kom in i vårt liv idag! ;-) )

"B&M" är bara det mysigaste stället och det passar perfekt så här på hösten eftersom de alltid eldar i sin öppnaspis och det skapar så härlig stämning :-) Sen är det ju lite kul att Kronprinsessan Mette-Marit är där hur ofta som helst ;-)

Jag åt super god mat = pasa med kyckling och efter 1,5 time fick Johanna lust att börja krypa runt inne i restaurangen så efter att jag sprungit efter henne "24 gånger" tackade vi för oss och gick ;-)

TACK min kära Kjersti för den härligaste stunden! Du är unik! :-)

Vi & våra vänner!

168397-1981
Här är vi tillsammans med våra kära vänner då de var på väg att gå tidigare idag.

Tillbaka till vår dag nu! :-)

Josefine hade köpt med sig underbara kanelbullar från United Bakeries, Bocca choklad till mig och kex som redan blivit Johannas absoluta favoriter :-) Så dagens lunch blev hallonsmoothies + kanelbulle och det var hur gott som helst och en "typisk" mamalunch ;-)

Också fick jag ju som sagt plötsligt en "suprice" av min kära vän. Ett SUPER fint halsband som gjorde mig riktigt riktigt GLAD! :-) Jag ska fota och visa first thing imorgon (jag vet - skulle visa i kväll men sjeselongen var för skön..zzz....).

Jag & Johanna är glada över att vi har Josefine & Elian i vårt liv! :-)

Miss.Beckham..

168397-1979
En ovanlig syn - en leende Miss.Beckham!

Jag somnade så klart i sjeselongen! ;-) Det var bara sååå skönt att lägga upp benen på puffen och bläddra i mina blader att det inte tog länge förren jag blundade....zzzz...  

Men! jag hann se lite på "Victoria Beckham" på TV4 först men allstå jag vet inte hur det går till? men den dokumentären har jag nog sett "14 gånger" redan..?! Men det känns på något sätt omöjligt? Så låt oss säga att jag sett den 4 gånger då, men ändå? Hur många gånger kan samma program visas egentligen?  Märkligt...! En annan sak som jag tycker är märklig är hur hon beter sig i dokumentären? Spelar tjejen så där "dum"? eller är hon det på riktigt? Jag väljer att tro att det är en grej hon gör = att hon spelar ! :-) för jag önskar att fortsätta att tycka att hon är en cool fashionista! och en cool mama till sina 3 kids.

Och säga vad man vill om tjejen.... men en snygg mann har hon i alla fall! ;-)

image1980
Cool mama & papa + son.

Nu är klockan så där galet mycket igen så jag kör på ett inlägg till eller två men sen är det god natt...! :-)

Dags för mys!

168397-1977
Bilden blev lite suddig, får visa en bättre en annan dag.. Sjeselonger & puffar från R.O.O.M., lampor Flos, tyget med rosa rosor kommer från Ralph Lauren (köpt på R.O.O.M.).

Nu ska jag krypa upp i den vänstra sjeselongen med dagens nya blader (visar senare!) och softa lite. :-)

Sötisarna leker.!

168397-1974
Elian kryper genom dörren i Johannas lilla hus och Johanna viftar för fullt med sin ballong från Mc.Donalds besöket i lördags. Hon älskar den!

Precis före Elian & Josefine skulle gå så lekte sötisarna inne i vardagsrummet och jag är bara tvungen att lägga ut flera bilder av detta för det blev nästan som ett litet "bildspel" :-)



image1975
Så får Elian plötsligt syn på ballongen....!

image1976
.. och han springer mot Johanna och tar tag i ballongen! :-)

♥THE END♥

"Brottsplatsen"....!

168397-1973
Josefine ger mitt hjärta och sitt hjärta ny god mat till lunch.

Här ser vi själva "brottsplatsen" till mitt hjärtas bajsklas i kväll.  Min underbara vän Josefine låter hjärtat smaka ny mat från 15 månader och på den vägen blev det...! ;-)

Men - Jag är SÅ glad över att Josefine introduserar ny mat i vårt liv och Johanna äter aldrig så bra och provar aldrig så mycket nytt som då Josefine matar henne. Så - THANX♥ min kära vän! Du är fabulous! :-)

Vi älskar spontana besök!

168397-1972
Min darling mumsar på nya goda kex som Josefine hade shoppat med sig då de kom. Dagens outfit: favorit bodyn från PO.P, tunika/klänning Ralph Lauren, strumpbyxor MP och halksockar PO.P.

I skrivande stund så har mitt hjärta nyss somnat, ovanligt sent, för först badade hon lääänge, sen låg hon och åt sin välling och sen - kom hon plötsligt på att det var läge med ett bajskalas ;-) Hon fick nämligen smaka ny mat från 15 månader idag och jag tror det fick lite fart på kroppen hennes ;-) 

Men nog om bajs och nu över till vår härliga dag!

Jag & Johanna blev jätte glada över att vår dag startade med besök av våra kära vänner Josefine & Elian! :-) Det känns som att vi vill hinna umgås så mycket vi kan med dem nu före Elian ska starta på dagis (=next week) och före vi reser (=om 2 veckor) så vi tar tillvara tillfällena vi får! :-) Och så fort jag säger "Vill du ha besök av Elian?" till Johanna så stannar hon upp och ler med hela ansiktet och nickar med huvudet! så han är glädje för henne! :-)

Perfekt eftermiddag!

168397-1971
Här är vi utanför "B&M". Idag har jag på mig jacka från See By Chloé, linne & kofta från Odd Molly, jeans Replay och svarta långa handskar från By Malene Birger.

Nu är vi hemma igen! :-) vi har haft en super MYSIG dejt med min kära vän Kjersti på "Bølgen & Moi" och jag ska skriva och berätta mycket mer om hela vår dag när hjärtat badat & nattats :-)

Här kan ni föresten läsa min blogg på Kamille:
http://www.kamille.no/incoming/article5336.ece 

Vi "ses" lite senare! :-)

Oss nu.


168397-1970
En mama och en dotter....

Vi dansade precis  i vardagsrummet och när jag tog bilden snurrade vi runt så det är därför hjärtelampan ser ut som den gör i bakgrunden :-)

Josefine hade med sig den ♥ F.I.N.A.S.T.E ♥  presenten till mig! Det halsband som jag har på mig på bilden! Det står "Johanna" på ena sidan och "FAB MAMA" på den andra! I looooooooooove it! :-) Lägger ut den som ett eget inlägg senare.

Nu ska vi göra oss klara för att gå ut!

Kram på er alla underbara! :-)

Vi har mys besök!

168397-1969
Girlfriend & boyfriend leker och mumsar på kex.

Plötsligt kom våra kära vänner Josefine & Elian och hälsade på oss så den här dagen har startat perfekt! :-)

Vi har mumsat i oss kanelbullar & smoothies som "mamalunch" och nu ska vi alla göra oss klara för att gå iväg ut. Jag & Johanna ska fixa ärenden och Josefine & Elian ska gå mot ett jobbmöte.

Detta är en härlig måndag! :-)

Godmorgon måndag 26 november!

168397-1968
Så här älskar Johanna att stå inne på sitt rum! Hon plockar ut det mesta ur lådan och kastar allt på golvet + skapar ett totalt "kaos" ;-) Ser ni vad hon håller i? Biljetterna från vår förra Thailand resa (ska in i album...), jag tror hon längtar till vi reser! ;-)

Prick kl. 8 stod min lilla prinsessa och sa "mamma" i sin säng och då startade vår dag :-) Men som tur var så fick vi första timmen i sängen, hon drack lite välling och vi låg och myste för jag var såå tröttis efter en sen läggning igår. Jag piggnade, som jag skrev, till runt 24 och på den vägen blev det... ;-)

Idag känns det som att nedräkningen till vår resa börjar på allvar så jag har en hel del som ska göras på "min lista". Också är det ju advent till helgen = jag ska mysa hela veckan med att pynta och fixa här hemma och jag ÄLSKAR det! :-)

Jag ser att ni är många som har kommenterat det med lila ljus i adventljusstaken :-) Det är - precis som flera av er skriver - från kristendommen det där med lila ljus kommer och när jag hade min butik, Gizmo & Co, så sålde vi MÄNGDER av lila ljus i adventsstiderna så jag skyltade både med lila & med vita men mest med vita så klart eftersom jag körde en väldigt svensk stil där.

I år är ju faktiskt lila julens STORA färg och jag har aldrig sett så mycket lila julpynt förr! Men trots den "rosa girl" jag är så kör jag med rött/vitt/grönt till jul i hela lägenheten utom i Johannas rum för där blir det självklart rosa ;-)

Nu ska jag ta tag i dagen här = hoppa i duschen så det är hög tid för dagen citat nu:

"Öva dig på att inte irritera dig på någon eller något idag."
/ur boken "En härlig bok".

Carpe Diem! :-)

God natt söndag!

168397-1967
Idag fick jag äntligen monterat upp en krok till Johannas stjärna så att den hänger perfekt och oj! så snurrig jag blev att stå på en hög stege bakis... ;-) Johannas gardiner kommer från "Himla", Hello Kitty telefonen har jag shoppat för flera år sedan, lampa från "Donaldson" och hästen har jag hittat på en butik vid Norska/svenska gränsen. Stjärnan är från "Picnic" butiken i Stockholm.

Nu ska jag ta tag i några inbjudningskort här för på lördag ska jag och Johanna ha en "prinsessebjudning" och jag längtar! :-) Så - jag säger TACK för den här härliga veckan och TACK för att ni skriver till mig, era kommentarer gör mig HAPPY! :-) Jag hinner inte alltid svara men jag gör så gott jag kan!

God natt & sov gott! När vi ses igen är det en vecka som bjuder på "1:a advent" vilket betyder att det ska julpyntas för fullt och shoppas ljus till adventsljusstaken! :-) Här i Norge har man LILA ljus i adventsljusstaken,  inte vita som i Sverige, men jag kör självklart "svenskt" = vita för jag tycker att det är klart finast! :-)

Natta! :-)

Mina julkalender tips!

168397-1965
Här ser ni vad jag shoppat till Johannas kalender "so far".

En av mina bloggläsare som heter Jessica har efterlyst tips om vad hon ska fylla sin prinsessas kalender med? Och ni är flera som har bett mig skriva om just mina julkalendrar så här kommer nu några tips från mig till er :-)

Jag började shoppa till Johannas kalender för ett par veckor sedan och har kommit halvvägs så jag har kvar att köpa exakt 12 saker! På bilden ovan ser ni vad jag shoppat "so far".

Mina tips är följande:

♥På "Cubus" har de "köp 3 betala för 2" av diverse saker som "kalender tips" och där har jag shoppat de 3 söta tvättfigurerna + tvål & ett hjärta som förvandlas till en liten handduk när den hamnar i vatten.

♥På "Accessories" (de silvriga paketen) har jag shoppat halsband, en liten sak som det "snöar inne i" (kommer inte på vad de heter?) och som man fäster ett foto i och där hittar du massa söta fina saker som hårspännen,  pennor, små figurer, klistermärken osv osv.

♥1:a december kommer Johanna att få den chokladkalender ni ser på bilden (JIG har shoppat den i Sverige) så den kommer att vara hennes "parallella" kalender ;-) Så - det är ett tips! Att få en kalender i kalendern ;-)

♥På "H&M" finns det massa söta Hello Kitty hårspännen etc, där har jag shoppat ett "hårband" till Johanna.

När jag hade min butik sålde jag MASSOR med kalender presenter och de allra flesta shoppade:  hårspännen, pennor, små block, söta små figurer (tex änglar från Sia)...

Jag kommer att gå och shoppa lite små figurer, hårspännen (vad jag tjatar.. ;-) , godis (ja, ett eller två paket kan få vara det, får tajma de på lördagar ;-) och lite annat smått & gott till hjärtats 12 resterande paket. Ska ta tag i det a.s.a.p imorgon så jag hinner göra klar kalendern i tid för på lördag är det  julkalenderPREMIÄR! :-)


Här ser ni hur Johannas kalender kommer att se ut då den är klar :-)

LYCKA TILL med era julkalender prosjekt i veckan! :-)

Gårdagens shopping!

168397-1964
Ull till Norge, bomull till Thailand... (TACK! du som tipsat mig om Prinsesse Ullen från "G-sport"! :-), vi shoppade leggings där igår!)

När vi var på "Fru Lyng" och shoppade bilbarnstolen till Johanna så fick även dessa kläder följa med :-)

Det blev kontrasternas shopping... först "Prinsesse Ull" från Janus, leggings (var slut i Johannas storlek på Fru Lyng, men hittade på G-Sport) och body, så inte min prinsessa ska frysa och sen... ett par super söta shorts till Thailand resan från "Petit Bateau" :-)

I kväll har jag varit så seg att jag t.o.m. har glömt bort dippen i kylskåpet så det blev bara kinasnacks för mig och sen kebab då JIG kom hem ;-) Och vet ni... NU börjar jag piggna till! :-) så jag känner på mig att jag blir uppe lika länge som vanlig idag ;-)

Crazy bild!

168397-1963
Idag kör jag soft söndag med linne från By Malene Birger, kofta från Rosemunde, jacka från Nolita, jeans Fornarina och mina uuuunderbara Uggs. (TACK!!! så jätte mycket Maria som tipsade mig om var jag kan shoppa rosa Uggs! :-) Det var snällt & omtänksamt av dig! Thanx! :-))

Jag måste bara lägga ut den här helt tokiga bilden på mig och min darling som jag tog strax efter blöjbilderna för vi ser ju helt galna ut ;-)

Jag håller på att skratta ihjäl mig för jag försöker sätta på Johanna sina strumbyxor och hon bara busar....! Den här bilden visar hur kul & mysigt vi har haft idag och det är jag SÅ glad över för om jag inte haft Johanna så hade jag varit "död" idag (för så bakis är jag egentligen...), men tack vare henne så tvingas jag att köra på och låtsas som att jag inte alls var ute igår ;-)

Nu ska jag göra allt som stod på min 1-5 lista! :-)

Hur tokigt & busigt som helst!

168397-1961
Prinsessan med blöja på huvudet :-) Idag har hon på sig body från PO.P (favoriten! har hur många som helst..), t-shirt + strumpbyxor från Burberry.

Jag och min prinsessa hade bara hur tokigt & roligt som helst i gången/hallen före vi skulle gå ut :-)  Det var dags att byta blöja på darlingen och ofta när jag ska göra det så sätter jag blöjan på Johannas huvud som en liten mössa och det tycker hon är sååå kul :-)

image1962
Min busiga darling :-)

Johanna sov inte så mycket på dagen idag så hon somnade bums! när jag nattade henne vilket passar mig PERFEKT idag då jag är trött mama så nu ska jag....

1.fixa dipp och ställa in i kylskåpet så att det blir så där GOTT.
2.hälla upp chips i en skål.
3.fylla ett glas med isbitar & coca cola
4.ta ut Kinasnacks ur kylskåpet
5.landa i soffan med Aftonbladet & blader och sooooooooooofta! :-)


Men först ska jag blogg ett inlägg till tror jag.. ;-)


Mina tavlor..!

168397-1960
En av mina tavlor av Lisa Rinnevuo.

Ni är jätte många som har kommenterat mina tavlor som jag har bakom soffan och det gör mig alltid lika glad för jag ÄLSKAR mina tavlor av "Lisa Rinnevuo"! :-)

Förutom de 2 bak soffan så har jag 3 till, en av dem sitter på en annan vägg i vardagsrummet och 2 har jag - av någon märklig anledning - faktiskt aldrig satt upp. Jag vet. Det är crazy. Så - en dag snart ska de upp!  Den ena av dessa två är den Johanna håller i på bilden, den andra går i blått och heter ängel i New York..

Lisas FINA tavlor selger de på "Södra Galleriet" i Stockholm:
http://www.sodragalleriet.se  + en butik i Luleå som heter "Klassisk Skandinavisk Form" ( K )  och det är där jag shoppat alla mina. Här kommer lite fakta om konstnären som står på ett ark som sitter bakom en av mina tavlor:

Lisa är född i Stockholm 1972. Hennes debututställning var i 2002. Hennes bilder uttryker en stark känsla för varje människas inneboende styrka. Uppfodrande och klarsynta granskar hennes figurer oss. Våga tro på dig själv! Ta ansvar! Detta outtalde förstärks av de ofta integrerade textslingorna.

Nu när ni vet hennes tanke bak bilderna så förstår ni kanske ännu bättre varför jag älskar dom och de passar mig så bra!? :-)

Tanken är att jag och Johanna ska gå ut en tur nu... vi får väl se vad en trött mama orkar ? ;-)

Dagens tips!

168397-1959
Johanna leker som ni ser med allt som ligger i en låda i byrån. Och kaoset ovanpå byrån är mitt "dagens prosjekt" här hemma ;-)

För MÅNGA år sedan, jag gissar typ 18, så köpte jag en stor guld spegel. Den här spegeln i guld hade jag på den tiden uppe i min lägenhet för jag tyckte att den var sååå fin men så gick åren och plötsligt tyckte jag inte att den var riktigt lika fin längre så den fick bo "på vinden".

Men!! så kom jag plötsligt en dag på idén att måla spegeln VIT! så sagt och gjort; jag målade den vit då jag bodde i min "Carrie lägenhet" och sedan den dagen älskar jag min gamla spegel! :-) Och när jag inredde Johannas rum så blev det en självklarhet att ha den där inne.

Så mitt tips är:
Om du har en spegel som du inte gillar ramen på - måla om den! så får du på ett billigt sätt en "ny" fin spegel! :-) Och om du ser en spegel med en läcker ram i en butik - tänk inte på vilken färg den är - shoppa den ändå också målar du den i den färg du önskar då du kommer hem! då får du en spegel som "ingen annan" har! Så här gör även vissa interiörbutiker. De köper speglar - målar om dem - och selger dem mycket dyrare...!

När jag hade "Gizmo & Co" så målade jag inte om några spelgar MEN! jag gick till en rambutik, valde en ram jag tycker om och lät dem göra speglar i de mått jag önskade så det är också ett tips! Hittar du inte "den perfekta spegeln" så kan du låta en rambutik göra en åt dig! :-)

Jag älskar speglar för de skapar "liv" i rum och de får rummen att kännas större.!

Vi myser idag.

168397-1958
Här är vi för en stund sedan. Mysigt med soft söndag!

Jag och mitt hjärta har legat och myst och läst bok på stora sängen idag och det har passat mig helt perfekt ;-)

Nu är jag nyduschad (= känner mig lite piggare) så snart ska vi äta här och sen ska jag och Johanna gå ut en tur i friska luften.

Johannas "Happy Meal" premiär!

168397-1955
Min darlings första möte med ett "Happy Meal"... som ni kan se på blicken så var det hur spännande som helst! ;-)

Igår hade vi som sagt en jätte mysig "family eftermiddag". Vi körde iväg till CC-Vest som är ett köpcenter en bit ifrån där vi bor och där startade vi med att shoppa ny jätte fin lila/rosa bilbarnstol till vår lilla darling också fick vi fixat hjulet på vagnen (SKÖNT att få det gjort så snabbt!) och shoppat lite annat smått & gott som tex en hel massa nappar att ta med på resan :-)

Sen fortsatte vi turen med att helt spontant och plötsligt shoppa mig en NY KAMERA!!! Tjohooooo! Total LYCKA kan jag säga för ni som läst min blogg en stund vet ju att min lever ena dagen / är död andra / har blivit kastad i väggen osv osv. Så - en ny kamera känns som den mest perfekta investeringen just nu! :-)

Och som "grädden på moset" gick vi sedan på Mc Donalds och mumsade i oss lite middag och eftersom Johanna äääääälskar pommes så fick hon sitt allra första Happy Meal och det är något magiskt med det där för hon blev verkligen HAPPY då hon fick det! ;-)


Johannas första möte med en hamburgare... ;-) Jag kan säga så mycket som att hon åt lite bröd, sen var hon nöjd och gick tillbaka till pommesfrites igen :-)

image1957
Dom är SÅ smarta som har ballonger till alla kids på Mc.Donalds! :-) Johanna blev så glad över sin röda (de hade inte rosa.. ;-) att hon t.o.m. badade med den igår kväll!

Nu tror jag inte att jag klarar att sitta uppe längre, måste återgå till soffan. Min darling sover sin "nap" nu så jag borde verkligen passa på att relaxa för jag känner i hela mig att det slank ner några glas champis igår... ;-) Tror minsann att jag måste ha lite mer chips... för GUD vad det är GOTT med något salt så här dagen efter.. Kanske blir det t.o.m. Mc.D idag igen? ;-)

Soft söndag....!

168397-1954
Så här ligger jag nu... i mina sköna Juicy byxor, min neglisje från La Perla och min morgonrock från H&M.

Jag är sååååå seg idag....."bakis" deluxe faktiskt... Men!! det är VÄRT DET för det var så jätte kul att gå ut! :-) Vi var på Odeon och drack champagne.

Nu har jag intagit soffan som ni kan se och jag tror jag blir där ett tag idag ;-) Än så länge har jag bara mumsat i mig lite chips och druckit lite läsk men jag tror jag måste fixa en smoothie strax...

Önskar dig en soft & skön söndag! Nu ropar soffan på mig och när den ropar måste jag lyda ;-) Men först dagens citat:

"Det är fiffigt att hitta glädje i det tråkiga som måste göras."

Njut dagen alla ni härliga ! :-)

Bloggmamas goes party!

168397-1952

Här är vi nu jag och min kära vän Josefine! . Om vi inte skärper till oss så kommer kvällen att sluta med att vi bara bloggade och aldrig gick ut så ....nu måste vi verkligen gå UT! Vi behöver lite party i våra mama liv! :-)

image1953

Är man bloggoholic så är man....! ;-)

Nu går vi UT! :-)

My Carrie outfit!

168397-1951

Så här ser jag ut nu och nu ska jag bara lägga till mina Gucci stövlar och min snygga handväska också ska vi dricka upp vår rosa champange och sen går vi uuuuuuuuuuuuuut! :-)

Jag är rädd för att jag inte kommer vara nykter då jag kommer hem..... ;-)

Spontan utgång!

168397-1950

Plötsligt har jag & Josefine kommit på att vi ska ut och partaja i kväll så nu måste jag öppna den där rosa lilla champagenen , rulla håret och piffa till mig! :-)

På bilden ser ni hur jag såg ut när jag skulle ut på party en kväll sommaren 2005, jag får se vad jag tar på mig i kväll? Nu är jag ju mama så nu kanske det inte är så lämpligt att visa bh´n längre? ;-)

Hoppas att du har en fabulous kväll! för det är precis vad jag tänker ha! :-)

Kram på er!

Fr.o.m. NU blir det mer INTERIÖR!?

168397-1949
Super söööt lampa från "Fru Lyng". Så den är mitt tips till er som väntar / har små babys.! I skrivande stund pågår nattning av mitt hjärta så lampan passar perfekt in i den stämning som råder här hemma nu..... :-)

Jag har kommit på en sak... Jag tror att ni önskar att se mycket mer interiör & inspiration här på min blogg! :-)

Har jag rätt??

OM jag har rätt så kommer jag genast och med omgående verkan (=imorgon!) att börja visa er mycket mer av det för jag inser att jag "softat" till lite på området och ni har ju efterfrågat bilder från vårt hem 1.000.000 gånger men jag har liksom aldrig kommit mig för att visa.. Men det ska det alltså bli ändring på nu om det är vad ni önskar?

När vi var ute på shopping i eftermiddag hela familjen (= jag, Johanna & JIG, för Gucci fick stanna hemma (den enda Guccin som fick följa med var min väska ) ;-) så såg jag den här UNDERBART bedårande söta lampan att hänga över en barnsäng och jag blev så kär i den att jag nästan började längta efter ett till barn ;-) Nejdå, skoja lite bara, men SÖT är den och hade Johanna varit liten baby så hade jag shoppat! :-)

Lovely eftermiddag!

168397-1948
Här är vi på McDonalds och äter gott för en stund sedan. Idag har jag på mig linne från Filippa K, tunika från By Malene Birger och jeans från Replay.

Vår eftemiddag blev SÅ bra och vi kom innanför dörren för 5 minuter sedan. Skriver snart och berättar mer, ska bara ge mitt hjärta mat, ett bad och natta henne först :-)

Bloggande tjejer..!

168397-1945
Här är vi nu i bloggande stund :-) Vi sitter vid köksbordet och jag ser att de små hårspännen jag shoppade till Johanna häromdagen kom med i bild också ;-)

Det är inte alltid helt lätt för mig att skriva med en liten prinsessa i knä ;-) Hon tycker att det är sååå kul att  blogga med mig och bad mig hälsa er läsare och tacka för alla fina kommentarer om henne, de gör henne glad! :-)

Vi fick tyvärr inte till lunchen idag så nu ska jag klä oss också ska vi istället köra iväg och fixa vagnen och lite annat smått & gott.

Glöm inte att det är lördag så NJUT! :-)

Fina bokstäver att inreda med!

168397-1944
Bild från min prinsessas rum. Tapeten kommer från Ralph Lauren och jag älskar den :-)

Ni är MÅNGA som har frågat om de fina bokstäver som jag skrivit "Johanna" med inne på hennes rosa rum så här kommer lite info om dom:

Jag har beställt bokstäverna från den här webshopen:
http://www.emilyreadettbayley.com

I tillägg till "Johanna" så shoppade jag samtidigt  bokstäver till texten:  "Welcome Friends" som jag haft liggande läääänge... min plan är att sätta upp dem en dag på väggen i hallen / gången! :-)

Jag tycker att det blir SÅ fint att inreda med dom här bokstäverna! och jag använde mig även av dem i mitt interiöruppdrag till min kunds stora glädje :-)

Ett tips är att köpa vita tavellister på Ikea (kostar bara ca 49kr/st.) och ställa bokstäverna på dem (du kan monterna ett par stycken i bredd så får du den längd du behöver)  för kan vara lite trixigt att fästa dem med "häftkuddar" direkt på väggen (+ att det förstör tapeten om du vill ta bort dem en dag...) så - klart enklast är att ställa dem mot en list! :-)

P.S bokstäverna finns även i silver.

Dagens tips: Interiörbok för barnrum!

168397-1943
Boken har jag shoppat på "Shabby Pure Baby 0-2 år" på Frogener efter ett tips av min vän Randi (thanx vännen!).  Pris:295 kr.
 
Om du väntar barn eller har en liten prins eller prinsessa och ska inreda barnrummet då är mitt tips till dig att shoppa den här härligt inspirerande boken som heter "babie´s rooms from zero to three" av Judith Wilson.

Själv bara älskar jag sånna är interiörböcker... Att bara sitta och bläddra och inspireras...! och alltid hittar man någon lite idé man kan ta efter! ;-)

Boken är föresten en perfekt julklapp till vänner som väntar / nyss har fått barn! :-)

Godmorgon "1månadkvartilljulafton" lördag!

168397-1941
Mitt hjärta på morgon... Hon sitter som vanligt och tar på / av ett halsband och myser...!

Idag hände det... jag fick SOVMORGON!! och det mina vänner kan jag säga är en sån LYX som inte kan beskrivas i ord ! :-)

Så - jag har faktiskt inte kommit till frukost här ännu och mitt hjärta har precis nyss lagt sig för att sova sin "nap" och kl. 13.30 är vi bjudna på lunch hemma hos en i "barselgruppen" (=mammagruppen) men just nu vet jag inte riktigt vad vi hinner med..?  Som tur är så har jag i alla fall hunnit rulla håret så vi är en liten bit på väg ;-)

När JIG kom hem från Göteborg häromdagen hade han - på min beställning-  köpt med sig en underbar bok till mig som heter "En Härlig Bok" och det som är så härlig tmed denna härliga bok är att det står ett citat till varje dag ! Och idag, 24 november, så står det så här:

"God självkänsla är det bästa vapnet mot människor som kanske inte alltid vill vårt bästa."

Och det är så sant som det är sagt! :-)

Jag önskar dig en helt underbar lördag och tänk - idag är det EXAKT 1 månad till julafton! och det tycker jag känns helt tokigt för jag hänger verkligen inte med i svängarna just nu. Tiden bara flyger fram och resan närmar sig och det är SÅ mycket jag önskar att få gjort före vi reser men jag är ganska cool på det får jag vet att jag hinner fixa allt :-) Måste bara vara lite strukturerad och planera dagarna :-)

Nu ska jag fixa frukost här: smoothies & limpsmörgås = mums! :-)

Godnatt fredag 23 november!

168397-1940
Här är min badflicka tidigare i kväll. Hon blir helt tokig om hon inte får sin tandborste BUMS! då hon badat klart! Hon bara älskar att borsta tänderna och insisterar på att göra det både morgon & kväll :-)

Nu börjar jag bli sååå trött efter min slöa TV kväll i soffan. Jag har ätit hur mycket chips, dipp & kinasnacks som helst så jag borde skämmas ;-) Men - livet ska njutas! Champagnen däremot ligger kvar i kylskåpet och väntar på rätt tillfälle.. kanske imorgon? :-)

Jag ska sätta mig och besvara era trevliga kommentarer från idag nu och sen ska jag krypa ner och drömma härliga drömmar hela vägen fram till imorgon bitti.

Imorgon är det föresten exakt 1 månad till julafton! Coolt! :-)

Och just ja - jag har 2 uppgifter i helgen. 1. tipsa er om saker att shoppa till julkalendern både till era barn + till din kärlek. 2. skriva ett inlägg om "det här med barn" också kom jag på nu att jag måste visa er min underbara "barnrumsinredningsbok" jag shoppade igår. Den är lovely!

God natt & Sov gott mina kära blogg läsare! Jag är SÅ glad jag har er! :-)

Badflickan!

168397-1939
Här badar Johanna tidigare i kväll och i vårt badrum hittar man Hello Kitty saker både här och där.. så det märks kanske att detta är mitt och Johannas bad ;-)

Om Johanna fick bestämma så skulle hon bada i flera timmar :-)  och jag är övertygad om att hon kommer att ÄLSKA att bada i poolen då vi kommer till Phuket.

I kväll lekte hon med alla badankor och badfigurer och varje gång jag sa "har du badat färdigt nu?" så tittade hon lurigt på mig också kröp hon iväg så långt bort hon kunde i badkaret så att jag inte skulle få tag i henne :-)

Igår råkade hon föresten tappa greppet när hon badade så plötsligt låg hon på rygg under vattnet och det var så coolt att se att hon inte blev det minsta rädd eller ledsen. Hon tog sig upp igen och skrattade på en gång. Då blev jag sååå impad !

Bus & Lek.

168397-1938

Tidigare i kväll busade, lekte och myste jag och Johanna för fullt och favoritleksaken är: mobiltelefoner! ;-)

Min snälla ängel.

168397-1936
Här är Johanna med mig på nagelfixet i eftermiddag.

Det tar bra precis exakt 1 time för mig att fixa naglarna och hela den tiden satt min prinsessa så här i sin vagn så hon är verkligen en ÄNGEL! :-)  Hon var bara på sitt allra bästa humör och skrattade och flörtade och vinkade hela tiden och det gör mig så lycklig! :-)

image1937
Så här satt hon och vinkade med båda händerna till slut min lilla darling och då började hon dessutom att bli lite små tröttis. Men trots allt så bara satt hon där och var happy! :-)

Efter nagelfixet så gick jag en liten shoppingtur och då sov hon hur gott som helst i vagnen fram till att hjulet ramlade av :-)

Nagelfix.

168397-1935
Marit som gör mina naglar är den bästa! Salongen heter "Nefertite" och ligger i Jacob Aallsgate.

Först av allt så måste jag bara säga att jag tycker att det är totalt jätte galet att Daniel åkte ur Idol...!!  Andreas skulle ha åkt ut för de andra är SÅ mycket bättre men jag kände på mig att han skulle få bli kvar för han är en sån som får massa röster bara för att han är den som är sämst, det blir liksom en "grej" av det... också är han ju så "folklig". Min favvo, Miss.Picasso, fortsätter i alla fall att leverera och det glädjer mig! :-)

Tidigare idag var jag ju och fixade mina naglar. Planen var att ta bort "allt" och köra natural nu fram till vi reser men nej, jag ombestämde mig då jag satt där så nu har jag långa fina naglar fram till dagen före vi reser  and I love it! ;-)

På er begäran..!

168397-1934
Här ser ni en bit av köket + in i vardagsrummet.

.. kommer här en bild från vårt hem :-) Jag har tagit bilden nyss då jag stod i badrumsdörren när mitt hjärta badade och jag är sååå glad över att vi har en TV på köket för den tittar vi på ofta! :-)

Nu - soffan & Idol.

Just nu...

168397-1933
Här är vi på väg hem från "Yaya´s" efter vår blixtvisit där.

... ligger hjärtat och dricker sin välling och jag ska blanda dipp till mina Idol chips innan champagenkorken flyger. Jag ÄLSKAR fredagar!!! :-)

Min rosa fredags lyx!

168397-1932

Det här läckra lilla rosa champagnen shoppade jag tidigare idag och den ska jag lyxa med då jag ser "Idol"! :-)

Sånna här små flaskor är perfekta för de är precis "lagom" då man är själv för då känns det lite "slösigt" att öppna en stor flaska. När jag rest till Thailand ensam på ferie så har jag alltid shoppat med mig små champagneflaskor i den här storleken på tax-free också har jag myst med dem på kvällarna som "after-beach". Så - dagens lilla shopping får mig att tänka på mina resor...! :-)


Nu ska vi gå ut en tur.


Min rosa darling.

168397-1931
Här är Johanna helt nyvaken i vagnen tidigare ikväll.

Jag och min rosa darling har precis busat massor och nu ska jag vi gå ner och säga "hej!" till JIG och hans kolleger som äter middag på "Yaya´s" i kväll också ska vi gå och shoppa lite "digg" så att jag har bordet fyllt av chips & dipp då Idol startar ;-)

Shit happens..!

168397-1930
Här ser ni hur jag liksom "stegrar" vagnen och tänkte att jag kanske kunde gå så hela vägen hem. Men nej, jag gav upp ;-) Till höger om vagnen ligger hjulet och i vagnen sitter en helt nyvaken och något förvånad Johanna :-)

Det här är oss föra några minuter sedan... Ser ni något som inte stämmer på bilden? Just det ja, ena framhjulet har gått av, ramlat av, lossnat.. kalla det vad du vill men det sitter i alla fall inte kvar på vagnen längre ... ;-)

Kanske går det att bara "klicka tillbaka"? Kanske måste vagnen in på service? Kanske måste vi beställa ny underdel?

Många frågor men inte ett enda svar ännu så - jag ska ringa till min härliga kontaktperson på "Fru Lyng" a.s.a.p i morgon och efter det samtalet vet jag mer. Oavsett hur detta ska lagas så var det tokigt att det hände för plötsligt kom jag liksom inte en meter.

Eller jo, jag försökte så klart, jag tryckte ner vagnen så den liksom "stegrade" också tänkte jag att jag nog kunde gå så hela vägen hem men efter några meter så insåg jag att den långa uppförsbacken vi hade framför oss hade blivit i jobbigaste laget ;-) Så - jag ringde JIG och han kom och "räddade" oss! :-)

Nu ska hjärtat få mat och sen ska vi gå ner en tur till "Yaya´s" och hälsa på JIG´s kolleger, han är nämligen där och koser sig med dem ikväll men vi ska bara "titta förbi", sen ska vi hem och mysa och jag ska ladda inför Idol!

När sånt här händer - dvs att vagnen plötsligt går sönder - så är det bara att inse att shit happens också får man fixa det! :-)

Önskar dig en festlig kväll! Det är ju FREDAG så - enjoy!! :-)

Gårdagens "Panduro Hobby" shopping..!

168397-1928
Påsar från "Panduro Hobby". Princess påse, 20st. och i de övriga är det 6 st i varje förpackning.

Jag shoppade underbart söta presentpåsar igår som är perfekta att ha hemma och fylla med små "supricer" om man plötsligt ska bort på besök.  De passar till allt från små presenter till godis! :-)

De längst till vänster i bild med prinsessor på är perfekta till "fiskdamm" på barnkalas! eller som "goodiebag" på andra prinsessebjudningar.

Sen shoppade jag lite annat smått & gott också för jag gick som sagt helt "bananas" i butiken igår ;-)

image1929
Söta bokstäver i olika utföranden att fästa på paket / påsar etc., fina hjärte kort att fästa på paket / påsar etc jag ska även använda dessa till adventskalendern. Det stora arket med "juletiketter" fugerar så att jag får själv klippa ur de "etiketter" jag önskar och sedan fästa dem på diverse paket etc. Ett ark med stickers med små söta kuvert på som det tittar upp ett kort som det står "Merry Christmas" på, dessa ska jag fästa på brev & kort. Och till sist.. en "bra att ha sak": en håltång! :-)

Jag var dessutom "personal shopper" till min kära vän Kjersti så det blev en del i varukorgen... :-) Sen shoppade jag allt jag behöver till adventskalender med änglavingarna också så nu tror jag att det måste dröja lite innan jag sätter min fot på Panduro igen! ;-)


Nu sover mitt hjärta och jag ska fixa till här. När hon vaknat står "Nagelfix" högst upp på "att göra" listan. Ska ta bort "akrylen" idag för jag ska inte ha det på i Thailand. Där kan jag hellre gå och lacka franskmanikyr hur ofta som helst hur billigt som helst :-)


Välling "to go"!

168397-1926
Johanna för några få minuter sedan... Och här syns hennes nya bok vi shoppade igår: "Lille Sara leker ute", hon älskar den.

En ny grej för mitt hjärta är att hon inte ligger och äter sin välling i soffan längre, i stället går hon runt, runt och äter vällingen medan hon går. Så - hon tar med andra ord en "välling to go"!  :-)

image1927
Här fångar jag hjärtat då hon går mellan bordet och soffan, fram och tillbaka.. :-)

Nu ska jag piffa till mig!


P.S stavas "to go" så här? lite smått osäker...?



Godmorgon fabulous fredag!

168397-1925
Hjärtat startade även denna dag med att "låsa upp" din leksak :-) också ville hon gärna att jag skulle visa er hennes nya leksak som vi köpte igår: "Little People" rit-tavla. Vi har invigt den på morgon och ritat glada solar! :-) På bilden syns föresten vår 3.e "öppna spis", som är en "kamin". Väldigt "norskt" ;-)

Då är det en ny dag med nya härliga möjligheter igen och vet ni vad det står i en bok som jag har om just den här dagen, den 23:e november? Jo, det står så här:

"Vår tid är för värdefull för att slösas bort på oväsentliga saker."

Tänk på det idag - fokusera på allt som gör dig glad och som ger dig energi så blir dagen så mycket soligare! :-)

Mitt hjärta väckte mig strax efter kl. 8 dag, då står hon upp i sin säng och tittar på mig och säger "mamma" fram till att jag vaknar och det är så mysigt :-) Sen myser vi i stora sängen men det tar inte så länge nuförtiden före hon plötsligt stiger upp alldelens själv och då startar dagen...!

Idag har jag en ganska lång "att göra" lista så jag ska försöka vara mega effektiv och få gjort så mycket jag kan för det är en del att fixa före vi reser. Bl.a. ska jag iväg och prova nya glasögon och det tar ju lite mer än 5 minuter ;-)

Njut nu dagen ! Köp hem något gott till i kväll och tänk- om 10 timmar är det IDOL! och imorgon är det LÖRDAG!  Tjohooooo! :-)

Godnatt torsdag 22 november!

168397-1924
Jag, Johanna & JIG var till Thailand,, =Yaya´s,  och åt middag idag. Det var precis lika mysigt, gott och trevligt som vanligt! :-) På bilden "hänger" jag och hjärtat i deras "beach bar".

Jag får visa er dagens shopping imorgon för nu är jag så tröttis att jag måste hoppa i säng. Det blev föresten inte så soft kväll på mig, istället har jag fått fixat med diverse Thailand förberedelser.


Imorgon är det en ny dag med nya möjligheter och bäst av allt... : det är F.R.E.D.A.G!! :-)


God natt & Sov gott! :-)

P.S TACK snälla ni för era kommentarer idag. You make me happy! Jag svarar på alla imorgon :-)


Årets julkalender till Johanna!

168397-1922
Underbar julkalender! Jag har nu shoppat: änglavingar, papperspåsar, silkesband, hjärtelappar och jag riktigt LÄNGTAR till jag får hänga upp min kalender då den är klar i min egen lilla ängels rum! :-)

Efter lunchen fick jag "ett ryck" och trotsade spö-regnet och styrde stegen mot T-banan.! Jag och Johanna hoppade på tåget och åkte raka vägen till "Panduro Hobby"  för jag blev sååå inspirerad av de vackra paket Johanna fick igår att jag bara var tvungen att shoppa...! :-)

Väl där så "gick jag helt bananas"!!! My god - så mycket FINT de har där när man tittar sig omkring! :-)

När jag hade "fyllt" en kundkorg till bredden (okej, lite överdrivet, men bara liiite ;-) och står vid kassan för att betala så ser jag DEN HÄR julkalendern och blev helt lycklig!! :-) för en mer perfekt kalender lösning kan jag inte tänka mig till min lilla söta ängel.! :-)

Jag l o v a r att fota och visa er då jag gjort den klar! :-)

Nu ska jag softa lite här men jag återkommer senare med fler bilder från dagen + shoppingen också blir det en bild från Thailand.. vi var där och åt i kväll... ;-)

Fortsättning på lunchen...

168397-1919

Mias söta dotter Malin kom innom oss på lunchen och jag är så himla imponerad över att Mia är en så cool mama till sina döttrar på 15 och 18 år. You go Mia!! :-)


Vi höll på att skratta ihjäl oss då jag skulle ta en bild på oss utanför U.B... ;-) Det blev liksom inte helt bra och den bilden som blev bäst är den här som är hur mörk som helst ;-)

TACK min kära vän för en super mysig lunch! Jag ser fram emot en kväll med mat & vin a.s.a.p.! :-)

Mysig lunch dejt på "United Bakeries".

168397-1917
Takbelysningen på "United" gör att alla bilder vi tog där inne blev helt knasiga. Som den här tex. se på min lilla älsklings näsa..  tokigt blev det!

Efter en spontana "lagersalgs shoppingen" mötte vi upp min söta & underbara vän Mia för lunch på "United Bakeries". Eller lunch och lunch.... jag åt rusinbolle och lite chokladtårta och drack färskpressad juice.. Men huvudsaken är ju att man blir mätt ;-)

image1918
Här busar Johanna & Mia för fullt och jag tycker det är så himla mysigt att ha med Johanna på café för hon älskar det! :-)

Vi super myste med girltalk och mumsade på våra boller inne i värmen och det blev extra mysig stämning att sitta där när det spöregnade utanför..!

Dagens tips: Hello Kitty lagersalg!

168397-1915

Efter vårt besök på Helsestasjon hade vi lite små brådis till en date med min härliga vän Mia men vad händer? Jo, jag gick i extremt snabb takt, höll paraplyet i ena handen (det har SPÖ regnat heeela em + kvällen och jag hade glömt rengskyddet till vagnen hemma...) och drog vagnen med den andra och plötsligt så håller jag på att köra rakt in i den här skylten!

Vilken lycka! :-)

Inte varje dag man "råkar" hamna på ett lagersalg av Hello Kitty!!!! och "Fisher Price" (leksaker)!! Så - vi låtsades som att vi inte hade så jätte bråttom och gick självklart in :-) Johanna blev helt lycklig av alla Kitty saker och själv hade jag kunnat "ta helt av" om det inte vore för att vi strax reser till Thailand där det finns helt extremt mycket H.K saker så jag behärskade mig och besöket slutade med att jag köpte en leksak (rit-sak, visar sen!) från Fisher Price till hjärtat som plåster på vaccin såret också en "hög" med Hello Kitty julkort som var bedårande söta.

Om du bor i Oslo och inte har något speciellt för dig imorgon och gillar Hello Kitty och leksaker från Fisher Price ja, då tycker jag absolut att du ska ta turen innom detta salg! :-) De hade inte några mängder med varor, men de hade en "krok" med fina saker så du hittar helt säkert nåt att shoppa!  På bilden nedan finner du öppettider etc. :-)


Dagens shoppingtips: Hello Kitty lagersalg! :-)  Det är vägg i vägg med "Benedicte Ferner" på Frogner.

What a day!

168397-1914
Här har min lilla sötis precis fått vaccine, blivit vägd och mätt och sitter nypåklädd och väntar på att få gå ut därifrån för hon gillade inte helt Helsestasjon (bvc) idag...  Dagens outfit är: body Bonpoint, tunika/klänning PO.P, kofta Burberry, byxor PO.P, strumbyxor (bomull på insidan / ull på utsidan) MP, jacka Ralph Lauren och dagens accessoar: napp från "nuk".

Vi kom hem alldelens nyss. Jag har bara hunnit bada hjärtat och nu ligger hon och dricker sin välling som jag precis gav henne så detta blev en lååååång dag ute. De senaste dagarna har verkligen bara "försvunnit" för vi har haft så mycket kul jag och min darling :-)

Jag känner att jag måste börja berätta om dagen från början så att allt hamnar i rätt ordning ;-) Så - vi startade alltså vår tur med att gå till Helsestasjon där Johanna hade 15-månaders kontroll.

Hjärtat somnade i vagnen på vägen dit och då passade jag på att gå innom en ny super mysig barnbutik (Shappy Pure Baby 0-2 år) och shoppa en bok som min vän Randi tipsade om igår. Sen var det som sagt kontroll för Johanna och eftersom hon sov så gott då vi kom dit så var det inte så jätte poppis att väcka henne, ta av henne alla kläder + blöja och sedan lägga henne på en våg.. Jag förstår att hon blev ledsen om jag säger så ;-) och vilken tjej vill egentligen väga sig inför andra? Exakt - ingen! ;-)

Hennes nya siffror är i alla fall som följer: vikt: 10,19kg, längd 77,5 cm så allt var precis som det skulle med de sakerna. Sen fick hon en vaccine och det var så klart inte heller så poppis så jag kan väl säga att dagens besök på Helsestasjon inte var någon större glädje för mitt hjärta så vi var happy över att få gå ut i regnet efteråt :-)

Nu hör jag att hjärtat inte är helt nöjd så jag ska gå och sjunga en godnatt visa för henne..!

Nu...

168397-1913

... går jag och Johanna mot Helsestasjon och sen blir vi ute en liten stund och fixar ärenden :-)

Ett tips från mig till dig som bor i Norge:
Om du inte köpt det nummer av "Kamille" som är ute i butik nu så tycker jag absolut att du ska göra det för det följer med en helt underbar julkalender :-) På måndag kommer nytt nummer ut och då är denna kalender "history".....

Njut dagen! :-)

Nya blader.

168397-1912

Igår kväll kom JIG hem med nya svenska Femina & "Vi Föräldrar" och de senaste dagarna har både "Kamille" och "rom 1-2-3" kommit hem i brevlådan :-)

I nya "Vi Föräldrar" står det om ett par familjer som tillbringat en längre tid i Thailand och jag tror inte det går att hitta ett enda blad där det inte står om just Thailand. Aldrig förr har det varit så "hot" att resa dit och det känns bara helt fantatiskt att vi också snart sitter på ett flyg till det fantastiska landet snart! :-) och det är faktiskt väldigt snart... typ om 20 dagar - bäst att börja ta tag i "att göra" listan idag...! ;-)

I "Kamille" står det föresten om mig och min blogg! :-) Och ni kan läsa min Kamille blogg här: AnnaStinas
blogg

Godmorgon torsdag!

168397-1911
Så här står mitt hjärta ofta på morgonen. Också sticker hon in och ut handen i brevinkastet, jag undrar vad grannarna som går förbi tänker då de ser en söt liten hand vifta genom brevlådan? ;-)

Idag hände det igen! Johanna väckte mig strax efter kl. 8.30 så jag börjar tro att det är en ny vana och jag måste erkänna att jag älskar den! :-)  Speciellt med tanke på att jag inte är så bra på att komma mig i säng i tid på kvällarna... ;-)

Nu sitter hjärtat och leker brevid mig och jag måste hoppa i duschen för vi ska vara på Helsestasjon (bvc) runt kl. 13 för en kontroll som egentligen ska göras då vi är Thailand så därför tar vi den redan nu. Jag tror tyvärr att hjärtat ska få sin sista vaccin men jag hoppas jag tar fel...?! Oavsett så vet jag att Johanna är en ängel och att det kommer att gå hur bra som helst. Det är nog mest för mig det gör ont...

Jag önskar dig en "happy dag" och hoppas att du mår riktigt bra!

Dagens citat kommer här:

"När vi slutar att jämföra oss med andra blir allt så otroligt mycket enklare."

Tro på den du är och stå för den du är för du är unik! :-)

Första snön!

Nu är det mitt i natten och jag är - på riktigt! - på väg i säng men jag måste bara berätta att jag för första gången i år ser att det ligger SNÖ på min bil som står ute på gatan! :-) Snön är säkert borta imorgon bitti, men det är lite coolt att se den nu för plötsligt ökade julstämningen flera grader! ;-)

Natta! :-)

Den här kvällen för 15 månader sedan...

168397-1910
Johanna föddes 21.07 den 21:a augusti 2006, på bilden är hon bara några minuter gammal och ja, det gjorde ONT ;-)

Så här såg jag och min lilla prinsessa ut den här dagen för exakt 15 månader sedan  och jag kan säga så mycket som  att jag är glad att vi ser annorlunda ut idag ;-)

Nu upptäckte jag precis att jag har "bloggat bort" kvällen - men det är bara kul!!! - så nu ska jag försöka hinna softa lite med mina nya blader (visar då kameran laddats  = imorgon) innan jag hoppar i säng. Är lite små hungrig också så det kommer passa perfekt med en limpsmörgås när den ankommit.

Ser att ni är många som tycker att jag skriva om "det här med barn.." så jag lovar att det blir ett eget inlägg en dag väldigt snart! :-)

Jag känner att det finns viss risk för att jag somnar i soffan för jag super trött efter vår besöksfyllda dag så jag passar på att säga....

... god natt, sov gott och jag hoppas att vi ses igen imorgon! :-)

GRATTIS mamma & Hans!

168397-1907
Min nygifta mamma och hennes Hans. Med på bilden är också Kommunalrådet Karl Pedersen.

I fredags gifte sig min mamma och hennes Hans efter många år tillsammans så nu heter min mamma plötsligt Stina Tirsén! :-)

De gifte sig i Stadshuset i Luleå och de enda som närvarade var deras närmaste vänner Ulla & Göte. Vigselförättare var ingen mindre än Kommunalrådet Karl Pedersen som de känner via sina jobb. Hans är arkitekt och har bl.a. ritat Luleås nya vackra "Kulturens Hus" som har fått namnet "Lady in red" efter min mamma som älskar rött och aldrig klär sig i annat än just rött! och vitt & svart.  En finare kärleksförklaring än det är svår att finna! ;-)

Den 7:e december ska mamma & Hans firas med en fest i Stockholm som vi självklart ska vara med på! Och då ska vi även fira min moster Birgitta och hennes mann som firar 30 årig bröllopsdag. :-)

image1908

Herr & Fru Tirsén skålar i champagne hemma efter vigseln.

Jag, JIG och Johanna önskar er massor av kärlek & lycka! :-)

The gifts.

168397-1906
Bilden är tyvärr lite suddig men efter att jag tog den så tog batteriet på min kamera slut så vi får tåla suddigheten ;-)

Johanna fick den söta prinsessboxen som det står "la petite princesse" på och den super söta & fina "napp-hållaren" som Randi gjort själv!  Hon har sytt den, fäst tillbehören (se den söta vita lilla ankan..) och skrivit "Johanna" på den. Hur lovely som helst och vi har redan invigt den för Johanna hade den till nappen då vi var ute i eftermiddag :-)

Nu kommer snart JIG hem från Sverige med bilen full av  julmust, kinasnackas, remikex, hushållsost, limpa, välling, köttbullar m.m m.m  och en hög med svenska blader till mig. Gissa om jag längtar...! ;-)

Dagens tips!

168397-1904
Eftersom Randis prinsessa gör entré vilken dag som helst (termin 5:e dec.) så kom hon och överlämnade julklappar till Johanna idag. De var så fina att de förtjänar ett helt eget inlägg.!

Min vän Randi imponerar mig alltid med sina vackra paket och idag var de finare än någonsinn! :-) Fast så tycker jag i och för sig varje gång vi får paket av henne..! Hon pysslar och fixar och har de smartaste lösningarna för att få till "det där lilla extra" så idag väljer jag att använda henne som mitt dagens tips :-)

Du får en enkel och snygg "gavepåse" genom att köpa vita papirpåsar och pynta dem med passande band och ett handgjort kort.  :-)

På det bruna paketet till vänster i bild hänger det en söt bokstav "J" utanpå som sitter fast med ett fint rosa tygband. Man får köpt ett "set" med bokstäver från A-Ö på "Panduro Hobby" och sen är det bara att släppa loss fantastin och knyta fast bokstäverna på paket, kort, blomster etc.

Den super söta rosa papirpåsen med bruna små prickar på kommer också den från "Panduro Hobby" och för att göra den extra "piffig" så hade Randi fyllt den med matchande brunt silkespapper som själva presenten låg i. Hur fint som helst! :-)

image1905
Här är en närbild av paketen. Randi har gjort ett super fint laminatkort med min favorit bild av Johanna och på baksidan står det "Til Johanna Fra Linus og Sofie".

Jag brukar få höra att jag gör fina paket men alltså nu vet jag inte helt längre.... ;-)

TACK snälla, söta, underbara Randi för fantastiska presenter! Du är så duktig att jag inte har ord! :-)

Nästa inlägg måste bli en bild av innehållet i dessa vackra paket, tha gifts helt enkelt :-)

Jag älskar blommogram!

168397-1902

Så här såg vår ytterdörr ut när jag och min prinsessa kom hem i kväll!  :-)

Men det visste jag redan för när vi var på väg ut på vår tur runt kl. 17 så håller vi på att krocka med en mann nere i porten (vi har en vagnbod inne på gården så vi kom därifrån) och det första han säger är "Nejmen är det inte Anna-Stina?!"   sen säger han: "Jag känner igen dig från din butik!".

Eftersom jag mer eller mindre "bodde" i min butik då jag hade den (jobbade jämt!) så fick jag alltid alla blommogram levererade dit för alla som känner mig visste att det var ingen idé att skicka dem hem till mig för då skulle blommorna hinna dö före jag var hemma ;-) Så - det innebär att denna mann har levererat  X antal blommogram till mig genom åren och så även idag!

Jag tyckte det var lite kul att han kände igen mig! :-) Han sa att han precis hängt blommor på min dörr och jag blev såklart super nyfiken men eftersom jag precis fått Johanna på plats i vagnen så kunde jag inte gå upp... Så istället fick jag längta hem hela tiden vi var ute för jag bara älskar att få blommogram! :-)

image1903
Här ser ni vad jag fick... Fantastiskt vackra röda rosor + choklad..

TACK min JIG! Jag älskar dig!

En dag fylld av härliga besök!

168397-1898
Heidi busar med Johanna som inte alls hade lust att vara med på bild idag.. ;-)

Det här blev verkligen den stora "spontanbesöksdagen" och jag och Johanna har älskat varje sekund! :-) Tänk om alla dagar var så här... att det kommer och går vänner i jämn ström och man bara myser..!? Vad underbart det vore! Men å andra sidan är det tur att det inte händer så ofta för då vore de dagarna inte lika speciella ;-)

Efter att Randi gått så åt min prinsessa och sen knackade min "Gizmo ängel" Heidi på dörren. Hon är bara den sötaste av alla söta och Johanna älskar henne!

Vi hade massa härligt prat och jag passade på att äta lite lunch då hon var här också.

image1901
Två änglar och en ballong = bus!

TACK snälla söta Heidi för "Kjærlighets Te" , det doftar ljuvligt och jag ska mysa med det i kväll! :-)

Min & Johannas eftermiddag var helt PERFEKT idag! :-)

Nu pågår nattning här..

168397-1897
Här är vi på väg in hemma runt kl. 19 ikväll..

Nu pågår ovanligt sen nattning här pga att hjärtat sov en nap mellan 17-18 då vi var ute och gick. Tyvärr går nattningen inte så smidigt i kväll för Johannas favorit välling är slut och jag kör på en "reservlösning"... Som TUR är så är JIG på väg hem med bilen full av god välling från Sverige.

;Måste gå tillbaka till hjärtat nu, hon ligger och gråter...

Super FINA paket = dagens tips!

168397-1896

Det här är bara en "teaser" - skriver inlägget i kväll! :-) för nu har vi precis haft besök av underbaraste Heidi och nu ska jag och Johanna gå ut en tur.

Njut kvällen & kram på er! :-)

Jag skriver mer i kväll om dessa presenter och massa annat. :-)

Mysigt spontan besök!

168397-1894
Min härliga vän Randi som jag är så glad att jag har och mitt lilla hjärta som har blicken på de fina paketen på bordet..

Jag och Johanna körde super soft förmiddag då jag plötsligt fick ett sms av min kära vän Randi som undrade om vi skulle ses? Så - jag kastade mig i duschen och slängde ihop smoothies och sen har vi suttit och myst med massa girltalk i flera timmar. LOVELY!! :-)

Randis lilla Sofie i magen ska titta ut den 5:e december vilket betyder att det kan hända "anyday" nu så hon passade på att leverera julklappar till Johanna och de paketen var SÅ fina att de förtjänar ett helt eget inlägg. Randi är bara hur DUKTIG som helst på att pyssla & fixa, ett proffs helt enkelt! och jag blir super inspirerad av henne så nu ska jag och Johanna iväg till "Panduro Hobby" senare i em ;-)
 
Nu fixar jag spaghetti till både mig och lilla hjärtat och snart kommer nästa besök! Underbara ängeln Heidi är på väg hit. Gud vad det är  LYXIGT med så mycket besök. I loooove it! :-)

image1895
Vi hade också ett litet paket till Randi.. eller rättare sagt: till lilla prinsessan Sofie i magen..  Och här lämnar Johanna över paketet till Randi.!

TACK min kära vän för dagens mys-stund! Jag fick energi av att träffa dig idag! :-)

Och just det ja - Randi hade varit på DEN FINA Odd Molly shoppingen på "Chicas & Vänner", de har -50% på hur mycket Odd Molly som helst fr.o.m. idag t.o.m. lördag. Så - gissa vart jag och Johanna ska senare idag? ;-)

Godmorgon lill-lördag!

168397-1893
Mitt busiga hjärta har en dålig vana.... hon smakar på bladen från olivträdet..  men varje gång kommer hon på att det egentligen är lite äckligt också spottar hon ut det lika fort som hon satte in det ;-)

När jag gick och la mig igår så var mitt hjärta vaken så jag tog över henne till mig i stora sängen och hon la sig genast "sked" mot mig och vips! så sov vi båda hur GOTT som helst och nästa gång jag vaknade var kl. 8.40 av att hjärtat satt och lekte med sitt gossedjur brevid mig i sängen. LYX!!! med sovmorgon! :-)

Vi morgonmyser med TV4´s Nyhetsmorgon nu och Johanna drar i mitt ben  hela tiden då jag försöker blogga så jag går och leker med henne nu också skriver jag mer senare.

Jag önskar dig en helt fantastisk dag och varsågod, här kommer dagens citat:

"Det är bättre att ha många olika visioner än bara en enda, då blir man mindre sårbar. Om någon skulle råka vissna kan de andra fortsätta blomma."
/Anne Swärd.

Njut dagen och var rädd om dig! :-)

Det här med barn...!

168397-1890
Jag känner i armarna att de små egentligen inte är så små längre ;-)

Det är som sagt inte helt vanligt att se mig med ett barn på varje arm och en dag ska jag skriva ett helt eget inlägg om det här med barn i mitt liv....! Jag är nämligen en sån tjej som har varit så karriär fokuserad hela livet att jag tänkt att jag aldrig ska ha några barn. Jag har aldrig varit intresserad av att hålla mina vänners barn och jag hade aldrig bytt en blöja när jag fick Johanna.

Så när jag mötte JIG och han frågade om jag önskade barn i mitt liv? tvingades jag att tänka till ordentigt på saken och jag kom fram till att självklart önskar jag det för livet är ju inte bara jobb. Men som sagt - mer om allt detta en annan dag. Om ni är väldigt nyfikna så kanske jag kan skriva om det en dag snart..? ;-)

image1891
Här är vi ute och går en liten tur... och då ser ni min nya kofta bakifrån. Odd Molly har alltid så fina "märken" på sina kläder tycker jag också är alla deras kläder perfekta till oss mamas eftersom deras filosofi är att det är "söndagskläder" för hela veckan...!

Och bara så att det inte blir några missförstånd här: Jag ÄLSKAR Johanna och jag är extremt glad över att ha henne i mitt liv! Hon var ett planerat barn som föddes in i ett liv fyllt av kärlek & värme! :-)

Oj, nu vaknade Johanna till hör jag. Hon kanske drömmer? Tror jag ska ta och borsta tänderna och gå och lägga mig hos henne nu. Klockan är ju trots allt nästan 01 så det är ju egentligen hög tid ;-)

Jag hoppas att du har haft en glädjefylld dag och att du drömmer härliga drömmar hela vägen fram till onsdag!

God natt & Sov så gott! :-)

Johanna & Josefine.

168397-1886
 Här sitter mitt hjärta och myser med Josefine i soffan. Runt munnen har hon fullt av chokladglass.

Jag är så glad över att Johanna är så glad i Josefine. Det gör att jag vet att jag kan lämna henne med Josefine hur lätt som helst utan att behöva oroa mig det minsta för hur det ska gå. Så fort hon ser Josefine börjar hon att skratta och när Josefine tar upp henne så ger Johanna henne kos direkt! :-)

P.S jag längtar till min darling får mer hår så att jag kan sätta upp det med alla fina spännen jag har liggande här hemma! ;-)

Soffa mys...!

168397-1884

Josefine tog de sötaste bilderna på våra små älsklingar när jag sprang ut och handlade... Här sitter de i soffan och tittar på "Bolibompa" och min darling dricker vatten ur Elians flaska.....

image1885

... och efter en liten stund så ger hon Elian flaskan också fortsätter han att dricka..  Detta är så sött att jag blir helt varm...! :-) 



Våran härliga tisdag!

168397-1882
Här presenterar Johanna sitt favorit "piano" för Elian som blir så imponerad över det att jag minsann tror att mamma Josefine måste löpa & köpa ;-)

Så där ja, nu har jag fått min sköna stund i vår sköna soffa också har jag mumsat i mig lite "Bocca" och sett på "Grey´s". Alltså serien är ju bra men inte sååå bra... Men jag tror kanske att det är min "sjukhus skräck" som gör att jag inte helt trivs i miljön..?  Miljöerna i "Sex and the city" passar mig betydligt bättre faktiskt! ;-)

Nu ska ni få se hur trevlig och mysigt vi har haft idag med våra härliga vänner! :-)

image1883
Josefine är den som får min lilla darling att äta massa ny spännande mat som bidrar till härliga bajskalas senare på kvällarna ;-)  Jag vet faktiskt inte vad det beror på? Men när Josefine matar så äter Johanna ALLT, det gör hon inte alltid då jag matar kan jag lova.. Dagens nya rätt: "Lasagne"!

Jag och Johanna är lyckligt lottade som har vänner som Josefine & Elian!  :-)

Ett eller två?

168397-1881
En ovanlig syn... mig med 2 kids... Jag kan fortfarande tycka att det är en ovanlig syn med mig och ETT barn trots att jag haft min Johanna hos mig i 15 månader ;-)

När jag satt där med båda kidsen i knä idag så säger Josefine plötsligt "Tänk då du har två!"  och plötsligt blev jag påmind om det där med ett eller två barn....?!  ;-)

Oj, nu börjar "Grey´s". Måste genast gå och se! :-)

Johanna & Elian..!

168397-1880
Här ligger mitt hjärta och ger "kos" till golvet när jag frågar om hon längtar efter Elian?

Efter att jag och Johanna smsat med Josefine & Elian fram och tillbaka hela förmiddagen och både jag och Josefine hade en "slö dag" på varsitt håll så kom de hit och slöade tillsammans med oss och det var hur MYSIGT som helst! :-)

När jag frågade Johanna om hon ville att Elian skulle komma? Så blev hon helt stilla, började nicka med huvudet (och hela kroppen) och vinkade mot ytterdörren. SÖTT!!  Sen kröp hon iväg mot ytterdörren och satt  där på hallgolvet och tittade mot ytterdörren och vinkade till då och då...  Och när jag sa att Elian är på väg upp trapporna så la hon huvudet mot golvet och "gav kos" och såg helt lycklig ut...! :-)

Det är så otroligt häftigt att se hur glad hon blir över att få träffa sin boyfriend och mitt mama hjärta smälter när jag ser henne vinka / lägga sig mot golvet etc. för att visa att hon längtar efter honom.

Kvälls stämning..

168397-1879
Fotade bilden tidigare idag när Johanna vaknade efter sin "nap". Vi har ett nytt "bus" hon och jag som går ut på att jag gömmer mig bakom täcket som hänger på sängkanten också tittar jag plötsligt fram och säger "tittut" och då skrattar hon så att hon trillar omkull i mjuka sängen :-)

Min lilla darling somnade rekord fort i kväll efter sitt lååååååånga bad (she loves it!) och ett bajskalas deluxe. Efter att i tillägg till det ha haft MYS & lek besök av sin boyfriend Elian hela eftermiddagen så tror jag att hon kommer sova hur gott & länge som helst. :-)

Nu njuter jag alla tända ljus och lugnet som plötsligt la sig... Också tänker jag på vår super MYSIGA dag med våra glada & kära vänner! Ska visa er bilder snart, måste bara softa lite först.. :-)

Nu ska vi bada!

168397-1878

... så jag skriver och berättar mer om vår jätte mysiga eftermiddag när Johanna somnat :-)

P.S jag vet att bilden är mörk men jag tyckte att den var så mysig ändå.. :-) tog den alldelens nyss och missade blixten..

Julstämning.

168397-1877
En nyvaken prinsessa runt kl. 14... Hon leker med tavlorna bak sängen varje morgon så de hänger hur snett som helst ;-)

Nu börjar jag få riktigt mysig julstämning för nu åker det fram julsaker i en rasande fart här hemma hos oss :-)

Ska ta och fixa till mig nu för vi får strax mysigt besök av Josefine & Elian!

Ett hjärta av ull!

168397-1876
Johanna leker alltid i vardagsrummet på förmiddagarna så där är det alltid lite "kaos" med blader och saker överallt :-)

När jag tog bilden upptäckte jag att hjärtat står och kletar ut en pepparkaka på puffen men det var egentligen lika bra för jag ska ta bort det rosa och göra rött i vardagsrummet/stuen anyday nu tänkte jag. Vem vet, kanske redan idag?

Jag fotade egentligen för att visa er det fina hjärtat jag spikat upp på väggen! Det är ett handgjort av en dam som heter Viveka Zera Arbeståhl och det är hur gossigt som helst för det är gjort i tovad ull :-) Jag sålde dessa underbara hjärtan i min butik och fråga mig inte varför jag har haft det liggande i en låda i ett par år? Det är ju helt klart på väggen det hör hemma! :-)

Nu sover hjärtat och jag ska passa på att fixa till mig. Slö dag här idag :-)

Godmorgon tisdag!

168397-1875
En av Johannas favorit "lekar" på morgonen är att stå så här med en nyckelknippa och "låsa upp" alla hål i hennes lekhus. Hon blir otroligt irriterad då det inte går helt som hon tänkt sig. Men det är inte så konstigt att det inte gör det heller för nycklarna har ju ingenting med den leksaken att göra så de passar inte på ett enda ställe ;-) Men jag gillar att hon är så envis och provar ALLA tänkbara möjligheter för det visar att hon är en tjej som inte ger upp i första taget :-)

Jag vet inte vad det beror på? men jag är bara så otroligt jätte dagvild nuförtiden. Jag tycker verkligen att alla dagar känns som fredagar. Kanske beror det på att det faktiskt är först nu som jag - på riktigt - har börjat njuta min mammaledighet?  Jag vet att jag har varit mamma till Johanna i snart (=imorgon) exakt 15 månader men det har tagit mig så otroligt lång tid att "varva ner" efter så många år av jobb "24 hours" så ja, det är faktiskt först nu som jag har funnit ett "lugn" och njuter :-)

Min lilla darling väckte mig runt kl. 7.30 idag men till min stora glädje så var hon exakt lika trött tjej som mig då så vi låg och super myste i sängen hur länge som helst och Johanna låg och tittade på mmsen jag fick av Josefine igår på henne och Elian som leker. Så nu har vi tittat på dem typ 438 gånger ;-)

Nu har jag precis lagt hjärtat för en liten "nap" för hon var så otroligt trött och själv ska jag passa på att hoppa i duschen och fixa till mig.

Idag pratade dom om blondiner och detta med att blondiner skulle vara dummare än andra på Nyhetsmorgon på TV4 och därför måste jag bara ge er ett super skönt citat av blonderade Dolly Parton:

"Jag blir inte förolämpad av blondinskämt, för jag vet att jag inte är dum. Jag vet också att jag inte är blondin."

Oj, Johanna vill tydligen inte alls sova.. hon ropar "mamma" så got to go...!

NJUT dagen och fånga ögonblicken!

God natt måndag 19 november!

168397-1874
Jag & Johanna utanför porten till vårt hus i kväll runt kl. 18.30...

Jag stod och mötte upp mitt älskade hjärta nere vid porten idag då hon kom hem och när Josefine skulle fota oss så sa hon till mig att jag måste stå helt blixt stilla (hon fotade med sin mobil) ... hmm.. ni ser ju hur bra jag lyckades med det? ;-) Det lockade alltför mycket att pussa på min lilla prinsessa :-)

Idag är jag tröttare än trött så jag ska ta och avsluta dagens bloggande, städa till lite här hemma och sen hoppa ner i sköna sängen och drömma mig bort till solen och värmen... Tänk- vi reser om bara 23 dagar !

God natt & Sov gott alla härliga människor! :-)

Dagens shopping!

168397-1873
Grått längre linne/topp  från Odd Molly & grå kofta från Odd Molly. På bilden har jag stylat med ett linne från Nolita som jag har sen förut + mina favvo jeans.

Kommer du ihåg den där tunikan / klänningen jag shoppade i lördags? Idag bytte jag den mot de plagg ni ser på bilden och det känns helt rätt. Tunikan hade blivit på tok för varm för Thailand och just nu känner jag mig mer "in the mood" för dessa plagg istället! :-)

Jag shoppade egentligen ett till jätte fint basic linne också men det missade tydligen hon i kassan för det är inte med hem och hon tog inte betalt för det. Snurrigt! ;-) 

Och just det ja - jag har varit "personal shopper" till min vän Josefine idag också :-) Det är absolut ett jobb som skulle passa mig perfekt! så om någon behöver en personal shopper så är det bara att mejla mig! ;-)

Happy mama!

168397-1872
Svenska "mama" och norska "Bolig Pluss" som är ett ganska nytt blad. Jag brukar inte köpa det men jag såg en söt sida om barnrum så därför fick den följa med...

Jag blir så happy när jag hittar ett nytt nr av  svenska "mama" i butiken för det är ett av mina absoluta favorit blader! :-)

Dagens tips!

168397-1870
Fina paket från skyltningen på Ikea. Jag har alltid med mig kameran överallt eftersom jag alltid tänker på er kära läsare ;-)

Detta är vad jag kallar fina paket! :-)  Rött, vitt & hjärtan på ett stilrent och snyggt sätt utan för mycket "krusiduller".  Och bäst av allt är att du får köpt dessa vackra inpackningar på Ikea vilket betyder att de inte kostar så mycket :-)

Jag märkte idag då jag var på Ikea att det börjar bli väldigt urplockat i "julpyntavdelningen" (bl.a. så var de hjärtan jag visade er för en stund sedan i rött & vitt slut)  så mitt tips till er alla är att inte vänta för länge med att shoppa just omslagspapper för plötsligt står du där dagen före julafton med massor av oinslagna klappar i garderoben och får köpa "happy birthday" papper på bokhandeln bara för att allt annat är utsålt och det vore ju inte så jätte kul....! ;-)

Så - mitt dagens tips är att du shoppar loss på julpapper, kort etc NU så att du är garanterad att få tag i de finaste för vi nöjer oss ju inte med "second best", eller hur!?  :-)

image1871
Så här ser förpackningen med de vackra omslagspappren ut. Jag tror att jag har visat er dessa tidigare en gång men de tål att påminnas om ;-)  Tyvärr kommer jag inte ihåg priset på förpackningen? Men jag tror att det är runt 100nok.

Tekniska problem..

Just nu går det inte att blogga som vanligt märker jag, så nu tar jag en liten  paus i soffan och hoppas att felet är fixat då jag är tillbaka igen så att jag kan visa er dagens shopping. :-)

P.S mitt inlägg ang. Ikea är egentligen bra mycket längre än det ni ser... det är som sagt något fel här..

Men! nu, kl. 23.30 har jag skrivit till texten så nu är inlägget komplett igen! :-)

Det blir sånna här knasiga tekniska problem då vi är för många som bloggar samtidigt så runt kl. 20-21 ska man egentligen hålla sig undan bloggningen precis på samma sätt som man ska hålla sig undan rusningstrafiken runt kl. 17 och sytembolaget/vinmonopolets köer dagen före nyårsafton ;-)


Mitt Ikea besök.

168397-1867
Jag fotade väggen på Ikeas café.

När Johanna myste på så jobbade jag på...!

Idag gick turen till Ikea och det var SÅ skönt att få fixat ett par saker där. Och ni vet hur det är: inget Ikea besök utan "korv med bröd" så jag tog mig en liten paus och mumsade i mig just precis korv med bröd i deras café.

När jag sitter där och filosoferar så fastade min blick på den här texten som står målad på väggen där och jag kom på att den bara måste jag visa för er svenskar som läser min blogg! :-)
 
I Norge vet man nämligen inte alls vad ordet "Fika" betyder? så om du frågar en norrman du mött om ni ska gå och ta en fika så är du inte garanterad rätt svar ;-)  Här i Norge säger man nämligen "ska vi gå på café" eller "ska vi ta en kaffe" istället. Personligen föredrar jag absolut ordet "fika" för jag tycker att det låter så mysigt! :-)

Jag passade föresten på att shoppa lite smått & gott hem då jag ändå var där ute. Bl.a. en massa smart förvaring till kläder uppe på  vinden (jag måste rensa på sovrummet och bära upp...!) , tex klädpåsar, kartonger etc.  Köpte också ett sött litet vitt bord till Johannas rum, ljus, servetter etc... Och en sak som jag ska fixa till och visa er då den är klar, som ett tips.! ;-) Ikea är såååååå BRA att ha! :-) Tänk om inte Ikea fanns? hemska tanke... ;-)

Johannas mys dag.

168397-1862
Det är när jag ser en sån här bild som jag blir påmind om att jag måste iväg och shoppa den där hyllan till min lilla darling a.s.a.p.! ;-)

Josefine har mejlat mig så många fina bilder från dagen att jag skulle vilja lägga ut alla men det skulle se tokigt ut så här kommer några till nu och sen ger jag mig ;-)

Sitter föresten och tittar på "Top Model" finalen nu. Den ena av tjejerna har jag redan sett på ett cover på ett norskt blad så det ska bli spännande att se om det är hon som vann eller om man bara lurats att tro det för att hon redan syns där ute...!? (jag tror nästan det senare...)

image1863
Jag tror minsann att Johanna har fått låna Josefines hårband. Åå vad jag önskar att hon ville ha sånt i håret men nej, de åker av med raket fart ;-)

image1864

Sött som socker!

image1865
Här väljer jag att tro att Josefine pratar med mig och ger mig en status rapport ;-)

Snipp, snapp, snut, nu är dagens bilder från Johannas dag hos Josefine & Elian slut.

TACK vännen för att min darling fick leka hos er idag. Det var oerhört värdefullt för mig.


Prinsessa på vift...!

168397-1858
Boyfriend & Girlfriend myser..

Idag har mitt hjärta varit på vift helt själv :-)

Hon blev hämtad här hemma runt kl. 12 av Josefine & Elian och jag är impad över att Josefine fick med sig båda kidsen i bilen och upp hemma med 2 vagnar. You go girl!! :-) Och TACK snälla för att du dessutom var en ängel och körde Johanna hem i kväll. Jag kan inte tacka dig nog för det!

Det känns lite märkligt att blogga med bilder och berätta om en dag som jag inte varit delaktig i fast å andra sidan så känns det nästan som att jag varit där med dom för sötaste Josefine har mmsat mig så många härliga videosnuttar och smsat flitigt och berättat för mig vad de gör.

image1859
En fantastisk mamma och 2 underbara kids.

image1860
Mitt hjärta har ätit hur bra & mycket som helst idag. Tror kanske hon måste börja luncha där oftare ;-)

image1861
Här ser det ut som att Johanna lagar mat till sin boyfriend. Sött!

Mamma & dotter.

168397-1856
Vi hade ett kärt & mysigt återseende i kväll efter en dag ifrån varandra.

Åååå vad det var mysig att få kramas med mitt lilla hjärta när vi sågs igen runt kl. 18.30 i kväll! :-) Vi stod och gav kos till varandra hur länge som helst då vi kom innanför dörren men sen piggnade lilla darligen till och kröp i väg och började busa för fullt.

Hon har varit hemma hos Josefine & Elian heeela eftermiddag och jag har fått massor av mms & sms av underbara Josefine som har varit så fina att jag fått tårar i ögonen mer än en gång..  Jag blir lycklig mama av att mitt hjärta har det så bra när hon är hos dom och leker och det är fantastiskt skönt att få höra att mitt hjärta varit hur happy som helst hela dagen lång. :-)

Efter dagens lek med Elian somnade Johanna bums! i kväll efter ett långt bad. Nu för tiden vill hjärtat I N T E gå upp ur badet så hon badar och badar och badar till jag tar upp henne mot hennes vilja. Om hon fick bestämma så skulle hon nog bada heeela natten lång ;-)

På väg...!

168397-1855
Örhängen från Julie Sandlau, linne By Malene Birger, topp Hunky Dory, jacka/kofta från "Heartmade".

Nu ska jag hoppa in i bilen, skruva upp radio Voice på högsta volym och köra mot Ikea.!  Och efter det som hänt mig senaste dagarna måste följande citat upprepas för kom i håg det alla tjejer där ute - ni är fabulous så sträck på er och stå på er hur mycket det än stormar där ute....!

"Antingen kan du krypa ihop och gömma dig eller räta på ryggen och storma rakt in. Jag lärde mig att det var bättre att storma."
/Minnie Driver.

Jag önskar dig den bästa av dagar för det förtjänar du! :-)

Min prinsessa är på utflykt idag!

168397-1854
Min darling har som vanligt tagit på sig ett av alla mina gamla halsband också håller hon i min Hello Kitty spegel som jag alltid har då jag sminkar mig.

Efter att min vän Josefine erbjudit sig att ta hand om mitt älskade hjärta 10000 gånger så lyckades jag till slut tacka ja så - nu var hon och Elian precis här och hämtade upp min lilla darling och de är på väg hem till dem där hjärtat ska tillbringa dagen.

Jag är så ovan att inte ha Johanna vid min sida hela tiden så det kändes hur märkligt som helst att komma upp i lägenheten igen och inse att det bara är jag och Gucci som är här. Men jag behöver vila lite känner jag så det är precis vad jag ska göra. Också ska jag åka till Ikea.

Dagens Ikea är en jobb-tur, jag ska dit med lite returer och shoppa ett par små saker så att jag sedan kan färdigställa budgeten och ha ett avslutade möte med min uppdragsgivare. Det känns fantastiskt kul att de är så nöjda men samtidigt känns det tråkigt att vara klar för det har varit en glädje och ett nöje att genomföra uppdraget! :-) Och det har gett mig så mycket inspiration att jag har lust att göra om kontoret  här hemma nu... ;-)

Jag kom precis på att jag ska fixa lite små saker här hemma nu, vila får jag göra när jag blir gammal ;-)

P.S TACK snälla, söta, omtänksamma Josefine för att du tar hand om mitt hjärta idag. När jag frågade Johanna om hon ville leka med Elian idag ? så nickade hon med hela kroppen och började direkt att vinka mot ytterdörren så jag tror att hon har saknat sin boyfriend :-)

Godmorgon alla fantastiska läsare!

168397-1852
Idag har Johanna på sig PO.P från topp till tå :-)

Ny dag, ny vecka och nya möjligheter! :-)

Min lilla darling startade dagen med att väcka mig runt kl. 7 idag eftersom hon somnade så ovanligt tidigt igår. Som tur var så var hon nästan lika trött som mig då så vi har myst i sängen fram till nyss och nu är det full fart här..

Johanna har gåtränat med "puffen" på morgon. Hon gick fram och tillbaka med den över golvet i vardagsrummet och det såg så sött ut :-) (jag hade ställt puffen vid sjeselongen igår kväll då jag skulle softa..).  Nu står hon här vid min sida och slår i alla vaser inne i skåpet vilket påminner mig om att  vi måste barnsäkra skåpen på köket innan saker börjar gå sönder ;-)

image1853
Här syns en av våra öppna spisar till vänster i bild. Det är sååå mysigt att elda på kvällarna!

Jag önskar er alla en fantastisk start på veckan!

Nu ska jag hoppa i duschen så varsågoda, här kommer dagens tänkvärda citat:

"Hoppet ser det osynliga, känner det ofattbara och uppnår det omöjliga."
/okänd författare.

Carpe Diem!

Min belöning..!

168397-1851
Engelska "ELLE", engelska "Red" och härliga "Beautiful Homes" med julinspiration. Det syns att julen närmar sig.. alla cover är röda..!

Nu har jag svarat på alla era jätte trevliga och upp piggande kommentarer från igår och idag. TACK för att ni är så underbara! :-)

Jag tror jag forsätter med mitt julprosjekt här hemma i morgon för nu lockar dom här 3 nya bladerna som ligger och väntar på mig brevid sköna sjeselongen. Och jag tycker minsann att jag förtjänar ett glas vitt i kväll också så så får det bli för det här är mitt sätt att belöna mig själv för att jag klarat dagen så bra och fått gjort så mycket! :-)

Gårdagens julshopping!

168397-1849
I bakgrunden skymtar ett fint litet "granträd" jag köpte i fredags och som en extra bonus så sprider det härlig "juldoft" här hemma :-)

Jag kunde som sagt inte låta bli att shoppa lite julsaker när jag besökte "Bolina" igår fast det egentligen är totalt onödigt eftersom vi reser om 3 veckor. Men är man "juloman" så är man ;-) Också känner jag att jag kan skylla på att det är en "yrkesskada" också för jag har ju trots allt haft en underbar julbutik senaste 5 åren så det är inte så märkligt att jag har "abstinens" ;-)

Det som fick följa med mig hem - efter att jag skärpt till mig (för jag vill ju shoppa TOK mycket..) - var den super fina träljusstaken som det står "JUL" på. Den kommer från "Wahlter & Co" och jag sålde dem i min butik första året men ni vet hur man brukar säga : "skomakarens barn..." , det var MYCKET jag sålde som jag tyvärr aldrig shoppade själv, bl.a. den här. Så jag kände att nu var det dags att slå till för den får mig att tänka på min egen butik :-)

De 3 kvistarna med glittrigt granris ska få följa med till Thailand där jag ska dekorera en ljusstake jag köpt med dem (visar en dag...).  Och till slut kunde jag så klart inte låta bli den fina ljusslingan med små blommor....! De kommer från "Sirius" och även dessa sålde jag på Gizmo men just den här modellen är ny. Jag tycker att det är SUPER FINT att dekorera med ljusslingor hemma och eftersom den här är med små söta blommor så kan man ha den året runt.

Nu ska jag faktiskt ta och julpynta lite här! :-) I looooove it! :-)

P.S En dag ska jag göra ett eget inlägg och visa er hur jag dekorerar hemmet med olika ljusslingor.

Prinsessan sover...!

168397-1847
En av hyllorna inne på Johannas rum. I mitten ser ni en jätte söt Julkalender från Sia! Den har 24 klyper / klädnypor att fästa 24 paket på. Jag sålde den på min butik "Gizmo & Co" för flera år sedan så den går tyvärr inte att få tag i längre. Övrig tid på året så fungerar den perfekt som "korthållare" så jag brukar fästa alla kort som Johanna får i posten på den (den var full av kort tidigare idag men nu har jag som sagt städat så nu ska den få fyllas med julkort...)

Jag tror minsann att min lilla prinsessa somnade rekord snabbt i kväll för jag har inte hört ett pip sedan jag gav henne vällingsflaskan för en stund sedan. Så skönt för henne! :-) Och så lyxigt för mig för då kan jag fortsätta städningen :-) (JIG är borta på jobb..)

Idag är en sån där dag då jag känner mig SÅ nöjd över allt jag fått gjort för inget ont som inte har något gott med sig. När jag mår dåligt så är städa en av de saker jag oftast gör för det funkar både som "terapi" och ett perfekt sätt att "avreagera" sig på. Så - jag har städat som aldrig förr idag!! ;-)

Bl.a. så har jag städat på en av hyllorna i Johannas rum så där är det nu bara en massa prinsessor och fotoramar som jag ska fylla med bilder på Johanna och oss andra i familjen. Den ljusblå ramen till vänster på bilden står det "Baby´s first christmas" på så den ska jag sätta in en bild från förra julen i :-)


Jag tycker att "Sia" har SÅ mycket fint! också är det super bra priser på allt också.


Hej och hå städar på...!

168397-1844
Här är jag på väg upp i  baktrappen till vinden / loftet.

Idag har jag DEN städ dagen här hemma! Jag har sprungit upp & ner på vinden / loftet X antal gånger och jag har äntligen fått undan saker från Johannas rum som hon inte använder längre (babygym, liggdelen till vagnen etc etc) och när jag ändå var igång så tog jag ner en hel del julpynt också.

image1845
Mitt hjärta står OFTA utan att hålla i sig och idag tog hon sina 2 FÖRSTA steg när hon gick från JIG mot mig men hon började skratta så mycket av det att hon satte sig ner a.s.a.p ;-)

Nu är jag och Johanna i full gång att städa inne på hennes rum och snart tror jag vi ska ta en paus och gå ut så vi får lite friskluft och jag misstänker att vi kanske hamnar på Mc.Donalds... ;-)

Jag har insett att vi måste shoppa en hylla till Johannas rum att ha alla leksaker på och då blir det nog den ni ser på bilden nedan  för den passar perfekt! Kommer köpa de ljusrosa "lådorna" och den prinsesskrona i guld som finns att köpa till i samma serie (som man fäster på lådan). Får se om vi får gjort detta före eller efter Thailand? Jag håller tummarna för att det blir före... ;-)


Fin hylla från "Skeidar", pris: 1.999nok med "lådor" i ljusrosa eller ljusblått.

Hoppas att du har en jätte mysig söndag och att du laddar batterierna för den nya veckan som startar imorgon! :-)

Soft söndags-stund..

168397-1843
Soft söndag med linne från By Malene Birger och topp från Filippa K, till det mina Fornarina jeans.

Nu sover mitt hjärta och jag har precis landat i fotöljen med popcorn framför "Bonde söker fru" reprisen. Missade tyvärr större delen av progr för jag har sprungit upp och ner på loftet / vinden och hämtat ner julsaker.

Ska mysa med popcorn nu och sen ska jag visa er julsakerna jag shoppade igår. :-)

Godmorgon söndagen, före söndagen, före 1:a advent!

168397-1842
Dagens "leksak" här hemma är små "post-it notes" som jag fäster på vår stora spegel i gången / hallen och Johanna plockar bort dem / sätter tillbaka dem / slänger dem på golvet. Jätte kul verkligen! :-)

Min lilla sötis var lite orolig i natt runt kl. 01, hon vaknade och var jätte ledsen och jag tror hon antingen drömmer mardrömmar eller så är hon orolig för att hon märker att jag inte mår så bra just nu. Jag lyfte över henne till mig i stora sängen och hon somnade bums! om tätt emot mig så vi låg så där mysigt "sked".. ! Och sen sov hon brevid mig fram till kl. 9 (!) då hon vakande så det här blev en riktigt härlig sovmorgon och det var LOVELY! :-)

Nu pågår lek här och jag har som vanligt startat dagen med att köra ett par tvättmaskiner. Snart är det dags för frukost och jag ska mystitta på dagens repriser: Idol + Bonde söker fru. Söndagar är perfekta TV dagar så här mitt på dagen och det är en lyx att inte ha någon tid att passa..!

Som lovat ska jag visa er lite julpynt idag för inte nästa söndag.. men nästa... då är det 1:a advent!!!!  :-)

Nu tror jag min lilla darling vill sova sin "nap" så jag lämnar er med ett tänkvärt citat och önskar er alla en fantastisk söndag! Kom ihåg att du är FANTASTISK och låt ingen få dig att tro något annat! :-)

"Du har din pensel, du har dina färger, du målar upp PARADISET - sedan går du in i det."
/Nikos Kazantzakis

Min duktiga prinsessa!

168397-1841
Här går mitt hjärta med JIG i kväll och hon styr stegen mot sitt kvällsbad... Bodyn kommer från Bonpoint, toppen från Jacadi och strumpbyxorna från Burberry.

Johanna är SÅ nära att börja gå själv nu för hon vill helst bara gå och hålla mig eller JIG i handen hela tiden också får vi gå runt, runt, runt i lägenheten med henne. Så vi behöver verkligen inte tänka på att gå på S.A.T.S just nu ;-) 

När vi inte går och håller henne i handen så går hon längst väggarna, soffan, fotöljerna etc också vill hon så himla gärna ta ett steg mellan fotöljen och soffbordet men så kommer hon på sig själv att de är lite skummelt så då börjar hon att skratta också sätter hon sig ner :-) Sött som socker är det!  Och vet ni, nu känns det som att jag skrivit ungefär exakt så här i ett inlägg för inte alltför länge sen... hmm... OM jag gjort det så är mitt upprepning bara ett tecken på hur kul jag tycker det är med hennes framsteg i livet! :-)

Nu ska jag ta och fixa några saker här hemma och sen ska jag krypa ner i sköna sängen så jag fotar & visar er de julsaker jag shoppade i dag imorgon. Då ska jag även ta ner lite smått & gott från vinden för igår  - innan min dag blev så där tråkig - så lovade jag er att jag skulle visa lite julpynt  (speciellt julkalendrar) så...  imorgon = bättre sent än aldrig! ;-) 

Jag hoppas att du har haft en lördag som du kommer att minnas länge för tänk på att livet är inte de dagar som gått utan de dagar man minns....!

Sköt om er kära läsare och TACK igen för alla 127 svar jag fick igår på mitt inlägg ang. att jag var nyfiken på vilka ni är som läser min blogg.

God natt & Sov gott lördag, när vi ses nästa gång så är det en soft söndag! :-)

"Morgondagen är det viktigaste i livet. Helt obrukad kommer den till oss vid midnatt. Den har alla möjligheter, när den kommer och lägger sig i våra händer."
/John Wyne.



Glad suprice!

168397-1840
Denna underbart vackra bukett förgyller köket här hemma.

När jag skulle iväg på min shoppingtur i eftermiddag så upptäcker jag att det står en påse med blommor från min favorit blomsterbutik "
Passiflora" utanför dörren! :-) Och i den är denna fantastiskt fina bukett med bl.a. mina favorit  blomster: ranunkler! :-)  Jag blev bara sååå jätte glad!! :-)

Och minst lika fint som blommorna var kortet jag fick. Tack Willy! Det värmde enormt! :-)

Tuk-Tuk.

168397-1839
Jag och Johanna kröp in och satte oss i den tuk-tuk som står inne på restaurang "Yaya´s" när vi var på väg hem tidigare i kväll. Jag försökte få mitt hjärta att upp men benen hennes var gelé ;-)

Tänk - om 26 dagar är vi i Thailand och åker tuk-tuk på riktigt! :-) Jag ljuger inte om jag säger att jag LÄNGTAR! :-) Och jag ljuger heller inte när jag säger att jag MÅSTE lämna in mina jeans på "systua" a.s.a.p. De håller verkligen på att ramla isär men jag bara älskar dem så jag använder dem ändå ;-)

P.S idag var första dagen jag tog på mig min sköna gröna vinterjacka för nu börjar det bli vinter...brrrr...

Dagens shopping!

168397-1837
Tunika från "Scarlet Roos" med svarta paljettdetaljer.

Idag fick den här super fina tunikan följa med mig hem från "Bolina" :-)  Egentligen så är den  för varm för Thailand men det struntar jag i just nu för den var så fin och jag hinner ju använda den före vi reser :-)

Tunikan blir lika snygg till mina slitna jeans som till svarta tjocka strumpbyxor.

Vi har varit i Thailand i kväll..

168397-1836
Ikväll har jag på mig linne/singlett från By Malene Birger + Nolita, kofta från Rosemunde, jacka "Nolita" (shoppad i Rom), mina favvo jeans från "Miss Sixty", stölvar BilliBi och väska Gucci.  Bilden är tagen utanför restaurangen för en liten stund sedan då vi var på väg hem.

Nu kom vi precis innanför dörren. Vi gick spontant ut och åt middag på "Yaya´s" så "Thailandinskolningen" inför  vår stundande Thailands resa är i full gång :-) Och hjärtat trivs hur bra som helst där så det bådar gott! :-)

Här är det hög tid för kvällens bad nu så jag ska ta tag i det och återkommer till er med dagens shopping och annat lite senare.

Njut kvällen så länge och missa inte "Carola" som är gäst hos "Babben" i kväll :-) Och du, om du har en flaska champagne (eller mousserande...)  liggande hemma så tycker jag att du ska öppna den! för alla dagar är perfekta champagne dagar! ;-)

Shopping mama.

168397-1835
Så här såg jag ut alldelens nyss då jag precis kom innanför dörren. Det var kallt  ute idag, brr... 

Nu har jag precis kommit hem från min lilla shoppingtur! :-)

Jag körde en bit utanför city till en underbar butik som heter "
Bolina". Den här butiken var en konkurrent till min Gizmo & Co men det har varit den enda konkurrent som jag ändå alltid shoppat hos för  den här butiken är mycket mer "shabby chic" än vad min var + att de selger "Juicy Couture" som jag älskar och som jag inte sålde hos mig (p.g.a att de selger det på en annan stor butik i närheten).

Det var säkert 1,5 år (!) sedan jag var till "Bolina" senast så nu upptäckte jag att de tagit in barnkläder igen. Det beror helt säkert på båda systarna som äger butiken har fått barn :-)

Jag fick verkligen skärpa till mig ordentligt för att inte gå  helt bananas på allt suuuuper fint julpynt... Vi ska ju resa snart så det är ingen idé att shoppa julgranskulor. Men - jag kunde inte hålla mig helt... så lite julpynt fick följa med hem + en jätte fin tunika... Visar senare!

Nu ska jag fixa mat till lilla prinsessan.

Min busiga prinsessa.

168397-1834

Min busiga lilla prinsessa tyckte det var hög tid att visa fram sina nya tänder (nere en bit in på varje sida)  :-)  Nu sover hon sin nap och jag ska hoppa i bilden och köra iväg ut på en liten shoppingtur...  för :
shopping makes me happy! ;-)

Hoppas du njuter dagen!

Lurig liten tjej kör tidningstrixet..

168397-1833

Johanna körde trixet med att lägga "Klick" bilagan från Aftonbladet inne i "Dagens Næringsliv" så att det skulle se ut som att hon uppdaterade sig på viktiga business nyheter fast hon egentligen läste latest news om kändisar. När jag kom på henne så smet hon genast iväg så det var knappt jag lyckades fånga henne på bilden ;-)

Nu har vi ätit lyxig god frukost från "Baker Hansen" och nu ska håret rullas. :-)

P.S Om du ska ut på shopping idag så är mitt tips att gå till "Kid Interiör" för idag är det sista dagen de har -40% på allt i butiken. Vem vet, kanske finns prinsessetälten kvar? :-) Och missa inte de super fina hjärtan i tyg som det står "God Jul" broderat på!  De blir i princip "gratis" (tror priset blir runt 20kr), och de jag sålde i min butik som liknar dessa kostade runt 298kr/st så här är det pengar att spara! Dessa hjärtan är perfekta "gå bort" presenter i kommande glöggtider..!

Tack Josefine!

168397-1830

Vi fick nyss ett mms av min underbart söta och omtänksamma vän Josefine som gjorde Johannas morgon här! 

Det är en videosnutt då Johanna är hemma hos henne & Elian och leker. Nu har hon tittat på den "100 gånger" och hon skrattar och pekar och älskar det hon ser! :-)



Jag får starta om "filmen" heeela tiden så Johanna kom på att det var smartast att ställa sig mot mina ben så att jag kunde starta om filmen blixtsnabbt ;-)

image1832

Till slut, efter att ha sett  filmen hur många gånger som helst så la hon huvudet mot telefonen och "gav kos".

Tack vännen vår! You made our morning! :-)

Godmorgon lördag!

168397-1829
Igår hade jag en inbokad dejt med min kära vän Kjersti och det passade perfekt med "girltalk" för mig så den dejten kunde vi inte haft inbokad på en mer perfekt tidspunkt.  Vi var på en super mysig vinbar som heter "Enoteca" och en ny sak är att hjärtat har börjat tycka att det är hur kul som helst att krypa runt och prata med alla gäster..!

En sak har jag kommit fram till: jag ska blogga "som vanligt" idag trots omständigheterna för just nu gäller det för mig att fokusera på de positiva sakerna i livet och en av dom är faktiskt min blogg! :-) Det blir ungefär som min egen lilla "butik" där jag möter er "kunder" (=läsare) som lyser upp och inspirerar mig att fortsätta med bloggandet.

Nu undrar ni så klart vad som egentligen hände igår?

Av respekt för andra i min omgivning så kan jag tyvärr inte skriva om det just nu men en dag kanske jag kommer in på det.... Det får tiden visa... Jag är i alla fall inte sjuk och det är ju, trots allt, faktiskt det viktigaste, det att jag och min prinsessa mår bra.! :-)

Livet är fullt av oväntade händelser och vissa önskar man så klart att man slapp att vara delaktig i men om man oförutsett hamnar mitt uppe i en obekväm och tråkig situation så gäller det att fokusera på allt positivt man kan komma på för vi har bara ett liv och livet ska levas & njutas och vara fullt av GLÄDJE! :-)

Idag passar det här citatet väldigt bra:

"Du ska ta väl hand om dina drömmar och skydda dem under tider av sorg och tider av svårigheter, fram till det solsken och ljus som alltid kommer."
/Woodrow Wilson

Och till sist måste jag berätta om min glädje på morgon: Jag väcktes runt kl. 8 av att min älskade Johanna stod upp i sin säng med sin nappflaska i handen, tittade på mig och sa "mamma", samtidigt som hon viftade med flaskan som en signal om att det var dags för morgon vällingen. Det är sånna "moments" som är min lycka.!

Jag önskar er en underbart härlig lördag fylld av solsken!

Tråkig dag...

168397-1826
Idag fick hjärtat leka hur mycket hon ville med maten.. det var helt enkelt en sån dag.. så då passade hon på att ha ett äkta majskalas av hög klass! ;-)

Idag har jag tyvärr inte haft någon kul dag... Men "efter regn kommer alltid solsken" så.. jag kommer starkt tillbaka imorgon!

TACK snälla söta underbara ni som svarat på mitt inlägg!!! :-)

Jag kommer som sagt tillbaka imorgon. Är bara inne här för att lägga ut lyckönskningen till min mamma & Hans som har gift sig idag.

Njut kvällen alla härliga människor! Mitt i allt mitt tråkiga så lyser ni upp och gör mig lite gladare! :-)

Min blogg makes me HAPPY!!!!! :-)

Grattis på bröllopsdagen!

168397-1825
Här är mamma & Hans och hjälper mig att bygga ut min butik sommaren 2003.

Idag har min mamma och hennes Hans gift sig! Så jag vill på det här sättet skicka dem massor av lyckönskningar & kramar!

Den 7:e december ska vi fira dem på en fest i Stockholm. Det ser vi fram emot! :-)

Här kommer ett par citat som passar perfekt till min mamma och hennes Hans och jag är väldigt glad över att de har varandra och att de alltid ser lika förälskade ut då vi träffar dem.!

"Man blir aldrig för gammal för romantik"
/ Ingrid Bergman.

"Äkta kärlek är som ett par sockar. Du måste ha två och de måste matcha.!"

Min mamma och hennes Hans matchar perfekt! :-)

GRATTIS på bröllopsdagen!

Dagen..

168397-1824
jag och mitt hjärta en dag i september.

... fick plötsligt en oväntad vändning så nu går jag och Johanna ut. Återkommer förhoppningvis gladare då jag är tillbaka!

Om du vill pigga upp mig så får du jätte gärna skriva till mig vem du är som läser min blogg? Om du bor i Sverige eller Norge och hur gammal du är är 2 saker jag är extra nyfiken på...! Så det räcker gott att du skriver "Sverige 25 år" tex.

Njut dagen alla underbara läsare!

Min busiga darling.

168397-1823
Bilden är från igår då vi var på väg hem efter en liten tur.

Min busiga lilla darling vill verkigen I N T E ha på sig sina nya fina vantar ;-)  Så fort jag sätter på henne dom så börjar hon att tok skratta också slår hon händerna mot varanda så att hon ska få av sig dom och vips! så hänger de på varsin sida av vagnen... Eftersom det är iskallt ute om dagen så tar jag omgående på henne dom igen och sen fortsätter vi så där hela turen då vi är ute.. Tokigt värre!  för hon blir ju iskall om sina söta små fingrar..

Nu blev jag plötsligt lite osäker på om jag ska åka till Ikea trots allt..? kom på att jag har en super trevlig lunch inbokad som lockar mer... Alla dessa beslut.. ;-)

Weekend lyx!

168397-1822
Sarah Jessica Parker är en yummy mummy deluxe!!

Min favvo tjej "Carrie" , Sarah Jessica Parker, är verkligen en cool mama... Tänk att ena dagen få stå i den fantastiska klänningen hon har på sig då hon fotar reklamen för sin parfym.. och nästa vara ute och gå med barnvagnen som vilken mama som helst ! För en underbar mix av olika typer av lyx! :-)


168397-1821
Jag har likadana "ugg" som henne och det är de SKÖNASTE skor jag någonsin haft.! Jag har alltid på mig dem på långa resor till Thailand.. då är jag barfota inne i och mina fötter mår då så gott som prinsessefötter ska må ;-)

Den här helgen har jag bestämt mig för att köra lite på det lyxiga så nu ska jag lägga in en flaska champagne i kylskåpet så att den kan öppnas kall & god precis när som helst då jag har lust på lite bubbel! :-) Vem vet, kanske öppnar jag den när jag ser Idol i kväll? Vi får väl se... ;-)

Men före lyx, bubbel, och annat härligt så är det IKEA som står på agendan. För som jag brukar säga: "business before pleasure!"  ska iväg dit och fixa ett sista jobbärende sen är det "mission completed"! :-)

Ska passa på att köra dit nu då Johanna sover sin "nap" och JIG är hemma. Man får fånga stunderna !

Önskar dig den bästa av dagar!! :-)

P.S jag ska lyxa med lite "löjrom" i helgen också.. fick med mig årets då vi var i Luleå senast. Det är det godaste jag vet! :-)

T.G.I.F.!!!

168397-1818
Min prinsessa invigde sitt nya "hus" direkt hon vaknade på morgon.

Ååååå vad det är härligt att vakna till en FREDAG! :-) Det känns bara lite märkligt att det kan vara fredag nu IGEN? Men samtidigt så har jag haft fredags feeling varje dag den här veckan... tror det beror på att det blir så mörkt så tidigt på eftermiddagen, det ger en sån där härlig "mysig" känsla som jag förknippar med just fredagar så för mig har det varit fredag hela veckan..! :-)

I natt var mitt hjärta ovanligt hungrig. Tror det är all gåträning som kräver mer påfyll så men vi har sovit till strax före 8 och det  gör mig happy!

Jag blev ju så klart uppe till kl. 2 för jag började besvara era trevliga kommentarer. Och vet ni, det är lika bra att jag inser att kl. 2 är min godnatt tid så det är bara tokigt att jag ibland inbillar mig något annat ;-)

Nu ska jag ge er dagens citat och sen ska jag och Johanna gå / krypa in på badet och "göra morgon".

"När solen lyser kan jag göra vad som helst. Inget berg är för högt, inget hinder är omöjligt att komma över."
/Wilma Rudolhp

Thank God It´s Friday!! Nu har vi WEEKEND igen! Tjohoooo! :-)

Dagens shopping tips till små prinsessor!

168397-1816
Nu har jag ställt in Johannas nya "hus" på hennes rum och jag riktigt längtar till hon vaknar imorgon och får krypa in där. She´s gonna love it! :-)  Tänk att man kan få ett så fint hus för bara 120nok.! (199,90-40%)

Idag är jag bara så otroligt jätte nöjd med dagens shopping!!! :-)

Jag & Johanna var till "Kid Interiör" för att returnera en jobb-sak och vad får vi se? Jo,detta helt BEDÅRANDE prinsesse tält som det t.o.m. står "Princess" i glitter över dörren på.! :-) Johanna blev helt till sig och sa "eh, eh, eh!!!" och pekade med hela kroppen på det och hoppade upp & ner i vagnen! och det var faktiskt inte långt ifrån att jag hoppade upp och ner själv också men jag skärpte till mig för det var en del kunder i butiken ;-)

Vi har tittat efter ett sött litet "hus" till hjärtat LÄNGE men jag har inte funnit "the one" förren idag! :-) Ni vet ju själva hur det är när man är på husjakt... man går på visning efter visning men alltid är det nåt som inte stämmer helt.. men så en dag så hittar man sitt drömhus.! ;-)

Men man kan ju inte köpa ett hus utan att inreda det så ... en kudde i form av en prinsessa och en gossig fleecepläd som det står "Princess" på fick också följa med oss hem för vet ni vad allt det här kostade???

240nok!!! :-)

Jo, det är faktiskt helt sant! Tältet kostar 199,90nok, prinsesskudden 49,90nok (!) och prinsesspläden 149,90nok också har de en kampanj t.o.m. lördag vilket innebär att det är -40% på ALLT! :-)

Så mitt dagens tips är:
Löp & köp på "Kid Interiör"! 40% på ALLT innebär att du kan få köpt massa fint julpynt, nya gardiner, kuddar, söta prinsessesaker mm mm hur billigt som helst! Erbjudandet gäller t.o.m. lördag.

image1817
Här syns prinsessekudden och pläden bättre.  Tänk- kudden kostar bara 49,90 - 40% = 30nok! och den super söta fleecepläden som faktiskt är riktigt stor (130*170cm) kostar bara 149,90 - 40% = 90nok!

Med detta inlägg säger jag tack för idag och GOD NATT! Jag är trött mama och kom precis på att jag har några saker att fixa innan jag kan hoppa i säng så bäst jag tar tag i dem nu för annars blir jag nog uppe lika sent som vanligt och det vore tokigt...! :-)


Sov gott och dröm härliga drömmar!


Zzzzz.....

168397-1815
Johanna och Gucci tyckte det var lika spännande med det nya tältet...

Som ni ju helt säkert förstår så somnade jag lika fort som jag satte mig i fotöljen... Och jag som skulle lyxa lite... ja, ja, det är ju tanken som räknas! ;-)

Nu ska jag visa er dagen shopping....

Nu ska working mama LYXA!

168397-1814
Svenska ELLE som JIG shoppade åt mig i Stockholm i måndags, och nya norska "Costume" som kom i brevlådan idag. Också en sån där gul påse med ni vet vad... ;-)  som också kom med från Sverige i måndags.

Efter många långa jobbkvällar ska jag nu super LYXA! :-)  Det innebär att jag ska ta på mig min sköna Juicy dress, tända massa ljus i vardagsrummet, hälla upp ett glas kallt vitt vin, hoppa upp i fotöljen och MYSA med blader och som pricken över i.... "Kina snacks"!

Johanna sover sött och JIG är iväg på årets första julbord så det blir jag och Gucci som myser i kväll.

Återkommer lite senare med bilder på dagens prinsesseshopping  :-)

Och just det ja - jag tänkte att ni kan få bestämma vad ett av morgondagens inlägg ska handla om? något speciellt ni vill veta? Ni får bestämma! :-)

Camping semester?

168397-1812
Jag försöker resa tältet och Johanna tycker att det ser så kul ut att hon håller på att skratta på sig :-) och JIG passerar i dörröppningen och konstaterar fort att det här är nog det enda typ av tält som vi ska ha. ;-)

 I kväll insåg jag en sak - våran lilla familj ska I N T E ge sig ut på campingsemester då ett stort tält ska resas inför andras åskådan ;-) Allstå det var nog styr för mig att resa det här lilla söta prinsesse tältet jag shoppat idag till Johanna *skratt* :-) och inte bara det - mitt hår blev dessutom super elektriskt av alla gånger jag stack in och ut huvudet i tältet för att få takpinnarna på plats. Nej, jag känner att vi gjorde helt RÄTT som satsade på en nybyggd lägenhet i Thailand som vi kan flytta rakt in i .  ;-)

Kan säga att jag och Johanna hade såå kul när jag monterade det nyshoppade tältet. Ska visa finare bilder på tältet senare för vi shoppade inte bara detta underbara tält, vi shoppade tillbehör också!  så man kan med andra ord säga att vi "gick helt bananas" i butiken :-)

Kväll i stugan.

168397-1811
Här är vi på väg ut genom dörren i eftermiddag.
 
Jag och Johanna har precis mumsat i oss kyckling (hon åt en extra middag med mig för när hon sin så blev hon avbruten av ett litet bajskalas mitt i allt.. ;-) och nu väntar ett färdigt bad på henne så jag skriver mer då jag nattat efter badingen.

När vi var ute shoppade vi den sötaste prinsess saken!! visar senare! :-)

Hoppas du har en riktigt mysig kväll!? :)

Färdig!

168397-1810
Mitt hjärta plockar ut och sätter i disken mer än en gång kan jag berätta.. tydligen tycker hon att det är jätte kul!

Så där ja, nu har Johanna fyllt diskmaskinen och jag har plockat undan allt som stökade till på köket så nu är vi färdiga ! :-)

Å vad det är SKÖNT att få gjort saker man tänkt göra länge.. Idag har jag fått ringt flera samtal och fixat andra saker som "legat och väntat" på mig hur länge som helst. Det är som att man blir flera kg lättare när man får bort saker på sin "to do" lista och det är LOVELY! :)

Nu är det hög tid för oss att ta en tur ut och forsätta dagens effektiva fixande, vi har massa ärenden på agendan så off we  go...!

Städning pågår..

168397-1809
När vi städar hittar vi mynt både här och där och de åker rakt ner i Johannas "spargris".  På bilden ser det nästan ut som om mitt hjärta gör några "moves" med handen över spargrisen med hopp om att trolla dit ännu mer pengar ;-)

Jag har fått ett "ryck" och går igenom en massa "högar" och överfyllda lådor i köket. Om jag inte hade bott i Norge så hade jag sagt att jag "pular på" här hemma idag men eftersom det betyder något HELT annat på norska än på svenska (pula = knulla på norska) så håller jag mig undan den settingen och säger kort och gott att jag "pysslar" istället ;-)

Också kom jag föresten på att jag inte skrivit så  mycket om att jag börjat att blogga för "Kamille" så - det får bli ett eget inlägg senare men ni kan läsa min blogg här om ni vill:
Kamille

Nu har jag precis lagt Johanna i sin säng med hopp om att hon somnar strax så hon får sin "nap" och själv ska jag pula vidare här.. eller jag menar STÄDA vidare. :-)



Godmorgon nya dag!

168397-1808
Johanna kryper alltid fram till sin leksakskorg och börjar dra upp leksaker på morgon och 9 gånger av 10 gör hon som idag = hon tar fram en BOK. Jag tror hon tänker bli författare eller nåt för hon ÄLSKAR böcker ;-) I bakgrunden skymtar Gucci, han älskar att ligga i fönstret och mysa på morgonen.

Mitt hjärta har en ny vana, hon vill över och sova hos mig prick kl. 6 varje morgon och det är ju bara såå mysigt. Så fort jag tar över henne i stora sängen så lägger hon sig mot mig och håller mig i handen och somnar om :-) 

Sen vaknar jag kl. 8 av att hon sitter i sängen och leker med sina "gossedjur", en härlig start på dagen! :-) Jag är lite små tröttis på morgon så nu ska jag hoppa i duschen så att jag piggnar till!, och sen ska jag äta FRUKOST för jag ligger lite smått efter med frukost, lunch och middagar... ska äta mig a´jour idag ;-)

Jag önskar dig den bästa av dagar och hoppas att dagens citat ska inspirera dig:

"Gå frimodigt i den riktning dina drömmar pekar! Lev det liv du har drömt om!"
/Henry David Thoreau

Varje dag har du  möjlighet att närma dig dina mål så....Fånga dagen!! :-)

Godnatt onsdag!

168397-1807
Här är jag på väg ut genom dörren vid 23.30 i kväll med en påse fylld av tavlor..!

Nu ska jag ta och fixa mig ett par toast till "late dinner" och sen är det bara en sak som gäller: sängen!

Imorgon är det en ny dag igen och den ser jag fram emot! :-)

God natt & sov gott! Och TACK så jätte kära bloggläsare för era kommentarer! You make my days!! :-) Tyvärr får jag be om ursäkt för att jag inte hinner svara hela tiden men jag hoppas ni förstår att jag har en ovanligt hektiskt period. Jag svarar så fort jag kan! :-)

Positiv energi!

168397-1806
Här sitter jag, tidigare i kväll,  och gör några tavlor till mitt uppdrag.

Nu kom jag precis innanför dörren och jag känner mig SÅ nöjd för nu är faktiskt i princip hela uppdraget klart ! :-) Jag har några små saker jag ska fixa (petnoga är jag) men sen är det "mission completed"... 

Min kväll ikväll blev ju bara galet sen vilket inte alls var tanken. När jag i förra inlägget skrev att jag skulle åka iväg och jobba så ändrade jag mig i sista sekunden för jag kom på att det var några saker som jag lika gärna kunde fixa här hemma i sköna fotöljen.  Så - efter 1,5 time effektiv jobbing (= jag gjorde 12 tavlor), vid kl. 23.30 körde jag iväg :-)

Jag får sån energi när jag jobbar att jag glömmer att äta och jag blir verkligen inte trött. Så som nu tex, jag har inte ätit middag vilket kan låta helt tokigt men jag blir liksom inte hungrig. Förren nu! då jag kommit hem och vet att jag kan "göra vad jag vill", nu är jag plötsligt både hungrig & trött ;-) Men som sagt - jag blir aldrig det då jag är fokuserad på mitt jobb. Så har det alltid varit för mig och den positiva energi jag får av att jobba ger mig en "kick"! :-)



 

Prinsessa på jobb...!

168397-1805
Idag har Johanna på sig body från "Bonpoint", kofta "Monsoon", byxor "Bonpoint" och varma sköna mjuka "skor" från "bobux".

Min lilla prinsessa var med mig på jobb i eftermiddag / kväll och hon är verkligen en ängel. Hon gick runt där och pratade och vinkade och kröp lite och ett tag var hon helt " i hundra " och viftade som sjutton med armarna när de höll på att montera 2 taklampor som skulle vara i samma höjd och det var bara sååå kul för det såg verkligen ut som att hon försökte få dem att förstå att den vänstra skulle längre ner :-) Hennes show gjorde kvällen och jag känner mig väldigt nöjd över att hon redan vet hur petnoga man ska vara över att saker ska hänga i samma höjd etc. ;-)

Nu har hon precis somnat (blev sent i kväll...) så jag ska ta och köra iväg och städa / fixa till i lokalen där jag jobbar för vi gick så fort montörerna var klara eftersom klockan var way efter schema då (vi gick hemmåt kl. 20.).

Jag bloggar vidare då jag kommer hem igen :-)


Back to work.!

168397-1804
Min lilla darling tvättade för fullt igår och vi har fortsatt med det idag för tvätthögen tar aaaaldrig slut...!

Nu är jag och Johanna på väg ut för att fixa ärenden och sen blir det raka vägen till jobb igen :-)

Återkommer så fort jag är hemma igen.

Njut kvällen och missa inte komedin "Bonde söker fru" på TV4 i kväll ;-)

Dagens tips: "Chic Lit" böcker!

168397-1803
Några böcker ur mitt bokskåp.

Det blev många utländska ord idag.. faghag... chiclit... ;-) Och till det... lovely och fabulous! Så coolt! ;-)

Eftersom jag har på TV4 "Nyhetsmorgon" + "Efter Tio" i bakgrunden här hemma varje morgon så får jag alltid med mig vad de pratar om. Och idag pratade de om "Chic Lit" böcker och bl.a. om en av mina favorit författare "Marian Keyes".

Jag ÄLSKAR att läsa chick lit och jag har alla Marians böcker och de första köpte jag direkt av HENNE (!) i en bokhandel i London för jätte många år sedan, rättare sagt 1995 eller 1996? lite osäker.. ,  så det är så många år sen att de böckerna ligger i kartonger i förrådet nu. De enda böcker jag har i bokskåpet är hennes senaste böcker. 

Jag minns så väl att jag inte alls visste vem den där tjejen som satt mitt i butiken och signerade böcker var? Jag tyckte bara att böckerna hon presenterade såg så bra ut på omslaget så jag slog till och shoppade dem och fick hennes autograf skriven i dem. (tror det var hennes 2 första böcker?, kommer inte helt ihåg..) Tänk om man då vetat hur stor hon är idag?! :-)

Om du inte har läst en bok av henne så är mitt dagens tips att du önskar dig hennes första bok: "Watermelon" i julklapp! :-)

Och om du är lika glad i chic lit som mig så har jag HAPPY NEWS! : det kommer en ny bok av "Jane Green" före jul!! så håll utkik i bokhandeln! :-) Själv hoppas jag den kommer före vi reser så att jag kan sitta och läsa den på balkongen i Thailand....!

P.S Sista åren har  Marian Keyes böcker översatts till både svenska & norska och då blev de mer "kända" här hemma.

Jag är en "faghag" deluxe!

168397-1802
Här är jag och min gala vän Jonas på "Euro Pride" i Oslo sommaren 2005.

Igår fick jag lära mig ett nytt ord jag aldrig hört förut : "faghag"?!  Jag tycker tyvärr att namnet "faghag" är jätte fult.. det låter "hårt" och negativt när det borde låta GLATT och positivt.! Men nu är det tydligen så det heter och då är jag en sånn! :-)

Det var på TV4´s "Efter Tio" som de pratade om en bok som en tjej som är "faghag" skrivit. Man är tydligen en "faghag" då man har bögkompisar och tycker om att umgås i "gaymiljöer". Så - med andra ord är jag en "faghag" deluxe!! för jag bara älskar att gå på ut på gayclubar och att umgås med mina gay vänner! :-)

På gayclubar är det glitter, glamour, SKÖN stämning, schlager, champagne och alla har KUL och sånna ställen passar mig helt perfekt!!!! :-)  Sen gör det ju inget att det kryllar av snygga killar där också ;-) Jag har varit på mängder av clubar och barer både i Stockholm och i Köpenhamn och jag har alltid haft "gala kul"! När jag bodde i Stockholm hände det t.o.m. att jag gick ut ensam på gayclub ganska ofta bara för att jag ÄLSKAR att dansa.! Också missar jag så klart inte "Priden" heller!

Två av mina allra bästa och närmaste vänner är gay och de berikar mitt liv !! :-) utan dem hade jag inte haft lika mycket kul och lika mycket gala i mitt liv! :-)

P.S Jag tycker att det är SÅ kul att både "Carrie" och "Charlotte" också är "faghags" i Sex and the city! ;-)

Våra vänner.

168397-1800
Elian & Johanna utanför "Åpent Bakeri" igår.

De är så söta när de möts de små för de tar direkt och håller varandra i handen :-) Det ska börjas i tid säger jag bara ;-)

image1801
Jag och Josefine på gatan där jag bodde förut. Helt klart en av Oslos finaste gator! (Camilla Collettsvei).

Vi hade en SÅ mysig lunch igår med massa härligt girltalk och stämningen på "Åpent Bakeri" är så soft & skön. Det är så stilla där att man får sänka rösten och prata lite tyst så att man inte stör de som sitter och läser vid öppnaspisen... Lovely! :-)

TACK för igår Josefine & Elian! :-)

Full fart!

168397-1799
Här går jag efter en busig Johanna som smet i väg in i ett annat rum...

Det är inte lika lätt för de små att sitta still längre då vi är på café... Igår fick vi springa efter dem mest hela tiden för de krypte runt precis överallt :-)

Men det gör ju absolut ingenting. Och det är bara SÅ kul att se vilken glädje de har av varandra nu. Johanna tränade sig att gå genom att hålla i Elian, tokigt & sött! :-)

Gårdagens lunch.

168397-1798
Jag och Johanna öppnar present med rosa papper och rosa band ( så klart! ;-)  på lunchen igår.

Efter shoppingen mötte vi upp vära kära vänner Josefine & Elian på "Åpent Bakeri" och super myste med dom :-) Det är alltför sällan jag går dit så det var extra mysigt just därför också. Stället har bara sååå goda bullar och jag mumsade i mig en fantastiskt stor och god kanelbulle och drack färskpressad appelsinjuice (min favorit).

Och plötsligt fick jag en present av Josefine och ett fantastiskt fint skrivet kort! :-) Jag blev hur överaskad och glad som helst för det är inte ofta man får en present "bara så där". Det var en jätte fin rosa topp som kommer passa helt PERFEKT i varma Thailand.! :-) Jag har på mig den nu då jag sitter och skriver men ska självklart fota senare idag så att ni få se :-)  Jag är heldig som har en så underbar venn! :-)



Underbart söta sängkläder!

168397-1794
Jag fotade sängkläderna på "Hemtex" igår.
image1795
Super söta sängkläder till prinsessor! :-)


När jag hade min butik "Gizmo & Co" sålde jag UNDERBART söta kort och block från en svensk tjej som heter Johanna. (men det är inte därför min dotter heter Johanna ;-))  Korten är med små prinsessor och prinsar och söta tjejer och du kan se mer av hennes lovely figurer och produkter samt vilka butiker som selger hennes produkter om du går in på hennes hemsida:
Johanna

Och igår blev jag SÅ GLAD när vi besökte "Hemtex" och jag såg att de har fått in sängkläder med Johannas underbara figurer! :-)

Så mitt tips till er som har lite större barn  - löp & köp!!! :-)

Jag ser på hennes hemsida att hon även gjort sängkläder till mindre barn (=mitt hjärta)  men de hade inte dem här på Hemtex. Måste försöka få tag i dem till min Johanna...!

Vår tisdag..

168397-1793
Johanna ger kos till en super söt Hello Kitty kudde på "Hemtex".

Nu ska jag försöka blogga "ikapp" lite efter gårdagens bloggfrånvaro. Johanna ligger och sover sin "nap" och jag har precis fått i mig lite frukost och bestämt mig för att jag ska prioritera jobb hela dagen lång idag. Skulle egentligen ha mysigt lunch besök av Randi men flyttade fram det till en annan dag.

Men nu tillbaka till igår!

Jag och Johanna gick en tur för att fixa jobbärenden och då hamnade vi plötsligt på "House of Oslo" där "Hemtex" håller till. Och eftersom jag fått ett trevligt tips av min läsare "Lissan" (TACK snälla du!!) om att de har fått in Hello Kitty sängkläder där så var vi självklart tvunga att ta en titt! :-)

Några sängkläder såg vi inte till men därmot en söt Hello Kitty kudde som hjärtat gav hur mycket kos som helst! :-) Hon älskar verkligen Hello Kitty lika mycket som mig för så fort jag visar en bild eller sak med Hello Kitty så ler hon med hela ansiktet! :-) Eftersom vi reser till Thailand där det KRYLLAR av Hello Kitty saker strax så blev det ingen shopping på oss så Johanna vinkade "Hej då" till kudden då vi gick ut från butiken :-)

Men mitt tips till alla er andra är så klart att gå till Hemtex på shopping för kudden var SÅ söt! Och billig! 149kr.

Godmorgon "lill-lördag"!

168397-1792
Igår kunde jag inte hålla mig längre så jag bäddade  "jul" i sängen  :-) Men örngotten/putevaren som det står "Merry Christmas" på väntar jag ytterligare några veckor med ;-)

Johanna väckte mig kl. 8 och nu har vi redan hunnit gåträna hur många varv som helst här hemma. Det är det Johanna helst vill göra hela tiden om hon själv får välja :-)

Jag ska hoppa i duschen nu och ta tag i dagen.

Tänk att det redan är "lill lördag", jag måste, ännu en gång, säga att:  TIDEN FLYGER! mer än någonsin nu då jag jobbar och jag ligger efter med det mesta... Men jag försöker att inte stressa upp mig över det för just nu har jobbet min högsta prioritet för...."business before pleasure..!" ;-)

Nu vill hjärtat leka så här kommer dagens citat:

"Jag lever en dag åt gången. Varje dag letar jag efter lite spänning. På morgonen säger jag: "Vilka spännande saker ska jag uppleva idag?". Sedan griper jag mig an dagen. Fråga mig inte om morgondagen."
/Barbara Jordan.

Carpe Diem! :-)







God natt !

168397-1791
Här är jag och Johanna på jobb tidigare i kväll. I bakgrunden syns en världskarta och jag bara älskar världskartor! Det är som att det "öppnar sinnet" att se hela världen framför sig :-)

Vet ni, jag är SÅ trött mama nu att jag måste dyka i sängen och mysa bland alla nystrukna påslakan som luktar härlig "peach" från strykvattnet.  Jag lovar att jag kommer starkt tillbaka imorgon och då ska jag visa er bilder från vår dag idag.

JIG hade föresten med sig Kina Snacks och svenska ELLE från Stockholm så ni kan ju gissa vad jag sitter och gör nu...?.... mmmmums ;-) Tror föresten att det var en tillfällighet att de hade svenska ELLE på Narvesen för jag har inte sett det blad JIG hade shoppat? Eller så har den bara inte kommit hit ännu.. :-)

Nej, nu måste jag gå raka vägen till sängen.

God natt & Sov gott! :-)

P.S Ber om ursäkt för att jag inte svarat på e-mail och kommentarer - jag har helt enkelt inte haft tid.. Svarar så fort jag kan.!

Tittut!

168397-1790
Idag har jag på mig topp från Filippa K, kjol/skjørt från See by Chloé, strumbyxor Wolford (världens bästa!), skor BilliBi (mina favoriter just nu..), jacka Moncler och väska Gucci. Johanna har ny söt mössa :-)

Hej alla underbara människor!

Nu är jag ÄNTLIGEN  hemma igen. Jag vet, klockan är galet mycket (rättare sagt 00.30) och jag måste väl erkänna att jag varit hemma ca 1 timme nu men direkt jag kom hem så kastade jag mig över strykjärnet och strök alla örngott till sängen som jag började att bädda om på morgon också har jag ätit ett par toast med kaviar också. Det var dagens middag :-) 

Dagens frukost & lunch var en stoor GOD kanelbulle tidigare idag på "Åpent Bakeri" där vi var och super myste med Josefine & Elian. Och jag är så glad över att snällaste Josefine gick in och skrev ett inlägg för mig då jag var iväg på jobb :-)

Som ni säkert förstår så har dagen varit hektisk. Jag och Johanna gick ut runt kl. 13 och när hon sov så fixade jag jobbärenden som slutade med att jag shoppade lite smått & gott till mig själv också... Visar imorgon!  Efter shoppingturen mötte vi  upp våra vänner Josefine & Elian, fikade & myste med dem, och sen gick jag och Johanna ner mot företaget där jag gör mitt interiöruppdrag.

Johanna sov i vagnen och då passade  jag på att börja shoppa julkalenderpresenter till henne så nu har jag bara 22 kvar ;-)

Mötte upp elektriker & montör 17.30 och på den vägen blev det... Johanna var med och kröp runt och vinkade till alla och hjälpte till att visa var lampor skulle sitta och gardiner skulle hänga men efter ett par timmar gick hon och jag hem så att hon fick mat, bad & nattning. Precis då hjärtat somnat, kl. 21, kom JIG hem från en dagstripp till Stockholm så då kastade jag mig i bilen och åkte tillbaka till jobbet och blev där till typ nyss.

Så det var den dagen.! :-)

Vart har de tagit vägen?

Är det någon som undrar varför bloggen är lite tom idag? Då kan jag berätta att tjejerna är ute på jobb just i detta skrivande ögonblick! Vi har myst med dem idag o kan tala om att de är i utmärkt form.

image1788


Här på Åpent Bageri idag. Mysig stund med bus o lek!


image1789
Tack för idag tjejer!!
Kram
Josefine & Elian

Julen smyger sig in hos oss..

168397-1787
Hushållspapper med julmotiv från Lambi, mjölk med julmotiv och en nytvättat (därför skrynklig) kökshandduk från Lexington. Dessa 3 saker = lite julstämning i köket.

Häromdagen var det toaletten.. Idag är det köket! :-)

Ett mjölkpaket med en härlig mix av rosa & röd jul förgyller nu kylskåpet och hushållspapper med pepparkaksmotiv sprider härlig julstämning på köksbänken.

Det är som sagt de små detaljerna som gör det! ;-)

Nu måste vi skynda på här, vi är på väg ut genom dörren.....!

Nyuppstigna önskar vi dig en GLAD tisdag!

168397-1786
Johanna satt och myste i stora sängen när jag bäddade.. På bilden kröp hon iväg mot sängkanten, ålade sig ner och steg upp!

Det blev som jag misstänkte SOVMORGON idag och det passade mig helt perfekt! :-) Kl. 8.30 vaknade jag av att hjärtat satt och lekte med gossedjuren i sängen brevid mig. Jag tog nämligen över henne till stora sängen kl. 6, det har blivit hennes "nya grej" att hon vill över och ligga i stora sängen vid den tiden och så fort jag lagt henne brevid mig så somnar hon om mot mig och det är bara såå mysigt! :-)

Idag är det exakt 1 månad til vi reser till Thailand... LÄNGTAR! och inser att det är bäst att börja se över sommargarderoben... ;-)

Nu ska jag hoppa i duschen här så jag önskar dig en underbar tisdag fylld av stunder som gör dig lycklig och glöm inte att du är fantastisk! :-)

GLAD tisdag!!

Min älskade julkalender!

168397-1785
Min egen julkalender som jag gjorde julen 2003.

Det här är min älskade julkalender som jag gjorde till alla mina underbara lojala kunder på min butik "Gizmo & Co". Jag skickade ut den i posten tillsammans med ett julbrev och responsen blev fantastisk!  för aldrig tidigare hade någon av dem fått en julkalender från butiken de shoppar i.! :-)

Min tanke bakom denna julkalender var att jag önskade att mina kunder skulle ha min butik "on top of mind" hela den köpstarka decembermånaden. Jag ville förmedla en  "feelgood känsla" genom "glada hälsningar" bakom luckorna så att de tänkte på "Gizmo" varje dag och på så sätt blev påmind om vart de skulle gå och shoppa inför julen :-) Men framför allt ville jag med hjälp av kalendern visa min uppskattning för att de som fick den var mina lojala kunder.! Kunderna är (som jag brukar tjata om) alla företags viktigaste tillgång och de ska vårdas ömt.

Bakom luckorna i min julkalender var det INTE traditionella kampanje erbjudanden om % rabatter, jo- en eller två dagar kanske, utan andra mysiga saker...  Här kommer ett exempel:

Måndag 22 dec
Bara två dagar igjen nu... Har du kommit ihåg allt? P.S Sex og singelliv på TV!

Jag ÄLSKAR julkalendrar och har fler att visa men det får bli imorgon...! för nu måste jag verkligen hoppa i säng för idag har jag varit ovanligt jätte trött...zzzz...  och det vill jag inte vara imorgon.

God natt & sov gott alla härliga läsare! Vi ses imorgon! :-)

Dagens shopping!

168397-1784
Klänningen passar perfekt utanpå slitna jeans med en liten kofta över. Smycken från "Julie Sandlau". Jag var Julies första Norska kund då jag började sälja hennes VACKRA smycken i min butik och jag sålde dem i alla år jag hade butiken. Julie är en bedårande dansk tjej och jag älskar hennes smycken. (ska visa mina läckra örhängen från henne en dag).

Är det "Tara Jarmone"?, "By Malene Birger"? eller kanske "Paul & Joe"? Nej, det är faktiskt "H&M"! :-) Alltså ibland överaskar den butiken mig för om jag hade sett någon ha på sig den här "Carrie" inspirerande kjolen / klänningen på krogen så hade jag aldrig trott att den kom därifrån. Min första tanke hade varit något av de märken jag nämner.

Så - därför blev jag riktigt glad när jag fick ögonen på den här inne på H&M idag. Den kommer från den avdelningen som  heter "Divided" och priset är: 398nok. (hur billigt som helst!).

Jag veeet att ni tänker "Men den är ju inte rosa??!??" *haha* och nej, den är inte det , den är grön! Men vet ni? Jag är väldigt glad i grönt också!

Den här klänningen passar mig perfekt i Thailand! :-) Och fram till vi åker så är den super cool att ha utanpå slitna jeans med en liten kofta till. Då blir det äkta "Carrie outfit"! ;-)

P.S jag såg att den fanns i "kornblått" också.

Dagens blader.

168397-1783
Dagens nya blader: norska "Kamille" (läs min blogg där:
http://www.kamille.no/ ), svenska "Damernas Värld" också svenska "ELLE Mat & Vin".  Det här är föresten sista veckan som Narvesen har -25% på alla utländska blader.

Jag som ÄLSKAR galor upptäcker NU kl. 21.45 att det är "Fotbollsgalan" i kväll och den slutar om exakt 12 minuter.. hmm.. som sagt - det är en sånn där dag.. ;-) Kul i alla fall att jag hann se Jessicas glittriga klänning och hennes hår men -  my god ! vem kom på den frisyren? Hon som är SÅ söt hade väl kunnat få ha lite glammigare frilla..?

Johanna har varit helt crazy i kväll, hur pigg & vaken som helst så hon somnade alldelens nyss, för ett par minuter sen bara. Vi har suttit och mumsat på god take-away från "Bambus" (Thai mat) och hon har gjort oss sällskap vid bordet hela tiden, sen har vi badat och sen sen la jag henne vid 21.30. Fördelen med att hon somnar sent är att då sover hon längre i morgon = jag får sovmorgon = LYX!  :-)

Oj, nu fick Zlatan pris och nu slutar det..  Det blev en "minigala" för mig i kväll. Jag hann ju inte ens öppna champagnen... ;-)

Ser ni föresten en "gemensam nämnare" på dagens blad shopping? Just det ja, alla cover är mer eller mindre ROSA. Hur lovely som helst! :-)  Och när det gäller "ELLE Mat & Vin"... alltså jag är verkligen ingen housviwe som lagar en massa mat men jag köper alltid det bladet bara för att den är så härligt inspirerande och varje gång tänker jag att jag ska börja slänga ihop nya spännande rätter och vad är det man säger? "Det är tanken som räknas" ;-) 

Kväll i stugan.

168397-1782
Dagens outfit: mössa från Benetton, jacka Ralph Lauren, body PO.P, tröja Hello Kitty, byxor PO.P och världens sötaste hemstickade små sockar/tofflor som Heidi gjort till henne.  Eftersom vi bara skulle ut och rulla vagnen en liten snabbis så passade de bättre till "vagnmyset" än skor :-)

Här är vi på väg in genom dörren för en liten stund sen. Undrar ni vad Johanna har i halsen? Det en helt ny grej! Man tar 2 servetter från tex "Narvesen", viker dem, och sticker ner dem i halsen innanför bodyn och voilá! plötsligt har man ett perfekt skydd mot den sjöblöta bodyn ;-)

När Johanna såg kyldisken med "Bon-Aqua" insisterade hon på att få en flaska och självklart fick hon ju det (vatten = nyttigt!) men tyvärr hamnade mer vatten innanför bodyn än i munnen så nu sitter hon här hemma med ny torr och skön body och mumsar på....gurka. Det är tydligen det enda som gäller idag.

Själv har jag gurka som ett "must have" när jag varit ute på party och är bakis dagen efter... då kan jag leva på gurka heeela dagen och det får mig alltid att må bättre. Men vad jag vet så var inte Johanna på något party igår? fast man vet ju aldrig.. hon kanske smiter iväg ut när vi vuxna sover? ;-)

Jag shoppade lite när vi var ute för "Shopping makes us happy!" ;-) ... Visar snart! :-)

Frisk luft!

168397-1781

Nu är vi på väg ut i friska luften för som ni kan se så står min  lilla prinsessa och drar mig i benet så jag tar det som en "hint" om att hon har lust på en liten tur i vagnen :-)

Nu blev jag HAPPY!

168397-1780
Ett skyltfönster från min butik mars 2007.

Jag hittade precis en recension på min butik som en kund tydligen gjort. Min butik (som jag har haft) fick en tärning med 6 prickar på = det högsta man kan få! :-) Också har kunden skrivit så här:

"Jeg elsker Gizmo! Utrolig søte jenter som jobber der, og masse flotte klær og ting til hjemmet. Det er alltid god stemning, og de er flinke til å fornye butikken.
Et ekstra pluss er at de alltid har godteri på disken:) Nam!"

Å nu blev jag genast på bättre humör! :-) :-)

Jag kom på att jag lovade er julkalendertips för några dagar sedan men pga att jag jobbat så mycket så har jag inte fått tiden att räcka till.. Så nu sätter jag mig och jobbar en liten stund också återkommer jag senare med ett julkalendertips eller två! :-)

Fånga dagen för vips! så är dagen borta och den kommer aldrig tillbaka...!

P.S recensionen hittade jag när jag sökte på "Gizmo & Co" på Google och du hittar den här:
http://vibb.no/Company.asp?CompanyID=1856

En sånn där dag....

168397-1779
Tidigare idag tyckte både Gucci & Johanna att det var sååå spännande att balkongdörren stod på "vädringsglänt" så Johanna öppnade upp dörren och Gucci passade på henne så att hon inte skulle gå ut ;-) Denna lilla "lek" fick pågå typ 20 sekunder för jösses vad kallt det är idag... brrr.. ingen dag för öppen balkongdörr direkt :-)

Idag har jag en sån där dag då t.o.m. optimistiska jag inte befinner mig högst upp på toppen... Men det brukar gå över hur fort som helst! När jag inte känner mig så happy som jag förtjänar att göra så brukar jag försöka pigga upp mig själv med att fokusera på allt positivt jag kan komma på :-) Som tex: att solen skiner, vi är friska,  vår Thailand resa vi har framför oss, osv osv också brukar jag äta godis... så nyss mumsade jag på lite "Bocca" och det känns faktiskt redan lite bättre!  ;-)

Jag har varit iväg och fixat ett ärende som tog hur lååång tid som helst för jag hade glömt en sak och fick köra hem och hämta så istället för att vara klar på 1 time så blev jag klar på 2,5.. Och sen somnade inte Johanna förren nyss, vid kl. 15.30 så ja, vissa dagar är helt enkelt bara sånna...

Men! nu när hon sover ska jag passa på att blogga, DET gör mig HAPPY! :-) Och nu passar det bra med dagens citat:

"Vad solsken är för blommor, det är leenden för människor."
/Joseph Addison

När man ler och är glad så förgyller det ens dag! :-)  Så - här får du mitt leende   :-)   med hopp om att det förgyller din! :-)

Status.

168397-1778

Jag var ut och shoppade nybakat bröd och lite annat smått & gott tidigare på morgon och då jag kom hem så var detta vad jag fick se :-) Johanna hade somnat sött mot JIG...

Nu är det full lek här och "Efter Tio" på TV4.

Godmorgon vecka 46!

168397-1776
Mitt hjärta morgonmyser med sina nya leksaker som hon och JIG var iväg och shoppade på lördag då jag jobbade. 

Tänk - om 6 veckor är det JULAFTON! :-) Det innebär att vi har 41 dagar på oss att förbereda "allt" för på den 42:a dagen smäller det! :-) Så nu gäller det att verkligen N J U T A tiden vi har framför oss för det går så himla fort och plötsligt är det januari...!

Mitt hjärta vill ha min uppmärksamhet här nu så jag skriver mer senare. Ska hoppa i duschen och sen ska jag ge mig själv en soft förmiddag efter helgens jobb. Tror faktiskt att jag ska låtsas att det är söndag idag och köra på hela dagen i "soft söndags stil" ;-)

Önskar dig - som lever efter rätt dag - en riktigt härlig måndag fylld av solsken!

Klockan är 01.45...

168397-1775
I skrivande stund LÄNGTAR jag till Thailand.. det var nämligen riktigt kallt ute då jag körde hem alldelens nyss så bilarna som stod parkerade hade lite is på fönstren...  (Bilden är från då vi var i Thailand i maj/juni.)

... och jag kom precis innanför dörren.  Är SÅ trött tjej nu så jag ska dyka i säng på en gång (eller föresten, jag måste nog städa till lite här först...) men kan säga så mycket som att jag fått gjort massor av jobb i kväll. Har kört på i super effektivt tempo hela dagen lång och i kväll då jag var där från kl. 21 - 01.30 fick jag gjort sånna där små detaljer som jag blir helt lycklig av....! :-)

God natt & sov gott. Vi ses snart! :-)

Dagens tips!

168397-1774
Sia ängel, Lambi toalettpapper med julmotiv och handduk från Lexington.

Jag blir HAPPY av söta små saker..  exempelvis toalettpapper med fint tryck! Och när jag var på ICA häromdagen så hade Lambis julförpackning kommit och jag blev riktigt glad! Tänk att något så löjligt som en toalettpappersförpackning kan sprida glädje! det är fantastiskt! :-)

Mitt dagens tips är därför att shoppa Lambi! för det ska inte mycket till för att skapa stämning på toaletten, det räcker att du köper hem toalettpapper med julmotiv och en röd handduk och vips! så är julstämningen igång! :-)

Nu sover Johanna och jag ska skynda iväg på jobb igen. Återkommer när jag landar hemma igen!

Förgyll frukosten..!

168397-1773
Servis från "Mateus", kakform från "Williams-Sonoma" (USA).

På morgon fixade jag & Johanna farsdagsfrukost och då åkte mina söta kakformar fram för med hjälp av dem blir smörgåsen SÅ mycket festligare! :-)

Den här lilla hjärtformen har jag shoppat i New York men den här årstiden hittar du pepparkaksformar i de flesta köks & interiör butiker.  Det är kul att kunna använda formarna till annat än bara pepparkaksdeg... som gurkan på frukostmackan tex.!

Det ska inte så mycket till för att skapa glädje i vardagen! :-)

Söndag kväll.

168397-1772
Vi körde lite gåträning jag och hjärtat då jag kom hem. Så vi gick några varv runt i lägenheten och kryssade mellan alla leksaker som hon och JIG har kost sig med idag :-)

Jag kom hem för ca 1 time sedan och nu ligger mitt hjärta och dricker sin välling för natten så jag hoppas att hon somnar strax  för då ska jag skynda tillbaka och jobba vidare. Blir nog några timmar till på mig i kväll.. Vill bli klar med så mycket som möjligt känner jag också är jag så lycklig över hur fint det blir! :-)

Till er som är hemma och softar i kväll: Kos er!!,  njut kvällen och samla energi inför imorgon för då är det dags för en ny vecka igen! :-)

Arbetsdag = Glädjedag!

168397-1769
Även denna bild är från sommaren då jag byggde ut min butik. Det var VARMT och soligt och jobb 24 hours men oj! så kul vi hade. :-) Bilden ser lite kontig ut med den svarta rutan.. hmm.. men så är det bara.

"Arbetsdag = Glädjedag!" - Så står det på ett kort som sitter på insidan av ytterdörren hemma hos min mamma och hennes Hans och det är så sant ! Det är KUL att gå till jobbet när man trivs! :-)

Nu ska jag åka iväg och fixa ett par jobbärenden och sen kör jag raka vägen till platsen där jag jobbar och blir där heeeela dagen lång.

Men innan jag åker måste jag passa på att önska min egen pappa ett stort GRATTIS på farsdag! :-) Jag hoppas att din dag blir både solig & rolig där uppe i Luleå och att isbrytaren jag beställt till dig kommer fram idag ;-)

Kram på er alla härliga pappor! :-)


Farsdags mys.

168397-1768
Farsdagsmys i sängen på morgon...

Johanna tyckte att det var såååå spännande med alla fina ljus och efter att JIG blåste ut dem så satt hon och gav honom ett och ett till alla var borta från tårtan eller jag menar brödet ;-)

Tycker bilden är så fin för att JIG och Johanna är på väg att hålla varandras händer. Pappa, dotter kärlek....!

Nu ska jag baka muffins & äta frukost och sen är det JOBB som står på agendan idag. Jag riktigt längtar till kl.14 då jag ska åka iväg och fortsätta där vi slutade igår. Det är så underbart att se förändringar ta form! :-)



P.S missa inte Jill J på TV4 strax. Hon är en läcker mama tycker jag! Snygg & duktig!

Godmorgon farsdag!

168397-1767
Jag & Johanna tände "I love you papa" ljus och eftersom vi shoppar tårtan senare idag så tog vi brödet istället.. "man tager vad man haver"... ;-)

Idag önskar jag alla pappor en helt underbar dag fylld av kramar, kärlek, solsken & lyckliga stunder! :-)

Här hemma hos oss smög jag och Johanna oss upp och fixade frukost på sängen till JIG som blev hur happy som helst över den lilla supricen. :-) Sen fick han en present som han fått förut.. jag vet, det låter knasigt men han fick ett presentkort på massage + lunch på ett lyxigt SPA som ligger i närheten av där vi bor i julklapp förra året och det där visste jag att han helt glömt bort. Och eftersom vi snart reser och datumet på kortet strax går ut så fick han presenten igen som en "reminder" och han blev jätte glad! ;-)

Nu ligger vår papa och läser avisen och myser i sängen och jag och Johanna är uppe och ser på TV4 Godmorgon. Vilken DUKTIG programledare Tilde de Paula är! Hon imponerar :-)

NJUT den här dagen och till er som -  liksom jag -  inte har sin pappa i samma stad: ring, smsa, mmsa eller mejla... Det är tanken som räknas! :-)

Happy farsdag!!!!

Bra låt av cool mama!

168397-1766
Det här är Charlotte Perrelli och hon är en cool mama tycker jag.!

I kväll var Charlotte Perrelli gäst hos "Babben & Co" och hon sjöng en ny BRA låt i snygg outfit. Låter heter "Jag är tillbaks" och du kan höra den här:
http://www.myspace.com/charlotteperrelli  (du hittar låten till höger på sidan). Den här typen av låtar blir jag på bra humör av! :-) Också får jag lust att gå ut och dansa...! ;-)

Men istället för att gå ut så ska jag strax dansa mig hela vägen in på sovrummet för jag tror faktiskt att jag ska ta och hoppa i säng...

Fast stopp och stanna! Jag har kanske inte berättat om dagen? Först var jag ute och shoppade presenter inför imorgon (det var galet mycket folk ute på shopping idag och jag mötte hur mååååånga gamla kunder som helst!) och sen - jobb. Eftersom jag alltid jobbar på effektivt så blir jag aningens irriterad när jag har att göra med sånna som inte är riktigt lika effektiva som mig... ;-) Så - jag kan väl säga så mycket som att vi inte kom så långt som jag räknat med så nu blir det ett nytt arbetspass på oss imorgon. Men vad är det man brukar säga "inte heller Rom byggdes på en dag"... så - allt går men vissa saker tar bara lite längre tid! :-)

Nej, mina kära söta och snälla bloggläsare... det tar på krafterna att jobba (monterade & fixade idag..) så nu säger working mama GOD NATT och SOV GOTT! 

Imorgon är det alla pappors dag och jag hoppas att ni som smyger upp tidigt för att fixa frukost får massor av kärlek tillbaka! :-)

En cool sak...!

168397-1765
När jag kom hem från jobbet i kväll så busade jag och Johanna i hallen / gången. Hon ÄLSKAR att stå och spegla sig och på fotot leker vi "tittut" med spegelbilden. Hur kul som helst! :-)

Nu ska ni få höra en cool sak:

Jag kan se vilka ni är som skriver till mig under olika påhittade namn....! Så i kväll vet jag tex  att 2 namn som gett mig kommentarer egentligen är samma person. Intressant! ;-)  

Vi  har ätit jätte god Indisk middag och nu sitter jag och softar i sköna fotöljen, mumsar på lite "Bocca" och tittar på underbara final dansen i "Dirty Dancing" som går på TV. "Nobody puts Baby in the corner!" ;-) Den är så härlig den här scenen! I love it"!

Hoppas att du också har en underbar lördagskväll!? :-)

Äntligen hemma!

168397-1762

Jag kom precis innanför dörren och slängde mig över Johanna. GUD vad jag kan sakna henne då jag är ifrån henne. Helt otroligt mycket! Så - nu har vi super myst ute i hallen en stund :-)

Nu är det dags för gröt, bad & nattning och sen ska jag S O F T A, äta middag och ta mig ett glas vitt!  Också blogga lite så klart! ;-)

Working girl.

168397-1761
Här gör jag om i min butik sommaren 2003...

Idag ska jag vara working girl hela eftermiddagen och det ska bli fantastiskt kul att få fler detaljer på plats i lokalen där jag jobbar. För det är ju de små sakerna som gör helheten...! :-)

Carpe Diem! :-)

Spådommar för 250 miljoner?! Tokigt!

168397-1760
Här är de vackra rosor jag köpte med mig hem igår. De förgyller nu soffbordet.

Nu ligger hjärtat och ska sova sin "nap" och jag sitter här med mina hårrullar och konstaterar att klockan går rekord fort idag. Jag ska fixa till mig nu, äta frukost, och sen iväg ut på lite present/gave shopping innan jag ska åka och jobba.

Jag läste föresten i "Dagens Næringsliv" på morgon att spådomstjänster per telefon omsätter för 250 MILJONER i året! Hur crazy är inte det?? Det står bl.a. om en kille som vid 16 års ålder var "superspåmann" också står det om kunder till bl.a. honom som ringer för upp till 20.000kr i månaden.  Personligen tror jag inte för en sekund på den här typen av ting och jag skulle aldrig ringa själv. Men - jag tror absolut på att de finns människor med speciella egenskaper att kunna "se", och jag har själv en underbar dam (en mamma till en vän av mig) som jag ringer ibland och hon känner direkt hur jag har det (det är nästan lite läskigt...! ;-)  och hon ger mig kloka råd om jag står i ett vägskäl :-)

Men - att ringa på en liten "spådomsannons" ur en kvällstidning till någon man inte har referens på... Nej, det tror jag är oseriös business. Och tänk vad mycket pengar de tjänar på dom som ringer!? 250 miljoner?! Jag tycker inte vi ska ge dem våra pengar utan lägga dem på härligare saker, som tex... en julkalender! :-)

Senare idag ska jag ge er julkalendertips som "dagens tips" så vi ses då....! :-)

Soft lördags morgon!

168397-1759
Johanna på "Kaffebrenneriet" igår. Hon tycker det är jätte gott med rusinboller  (norsk bulle, finns ej i Sverige) och det påminner mig om att det är dags för frukost här strax. :-)

Godmorgon alla fantastiska läsare!

Nu har vi en ny lyxigt härlig lördag och här i Oslo skiner solen från en vackert blå himmel och det är så där kallt ute att jag stängde balkongdörren lika fort som jag öppnade den. Men det tycker jag är härligt! Frisk kall luft på en solig dag är bara skönt! :-)

Lilla darlingen stod och sa "mamma" kl. 8 och sen har vi haft morgonmys i sängen och sett på barn TV (jag är SÅ glad över att vi har TV på sovrummet... mysigt!).  Men nu är vi uppe och jag har faktiskt redan duschat och ska nu sätta mig och torka håret. Vi har på barncd här och sjunger för fullt, det älskar Johanna! :-)

På dagens "att göra" lista står det: jobba + shoppa presenter för imorgon ska vi iväg på födelsedagskalas.

Jag önskar dig en underbar lördag! Och om du ska på shopping: glöm inte FARSDAG imorgon! ;-)

"Livet formas inte bara av stora uppoffringar och plikter utan av små händelser; leenden och vänlighet som visas så där i förbigående. Det är detta som vinner i längden och får en att må bra."
/Sim Humphry Davy

Så - le och var glad och snäll mot de du har runt dig så blir detta en solig dag! :-)

God natt "Ikea fria" kväll!

168397-1757
Här är vi på väg att hoppa in i taxin och åka hem. Nejdå, vi bor 30 sek promenad från restaurangen. Taxin är en "tuk tuk" som är en del av interiören på "Yaya´s" för att skapa äkta Thailand feeling.

Jag skrev precis ett lååååångt inlägg också försvann det så nu skriver jag bara så här:

Nu är det hög tid för mig att bara SOFTA med mina nya härliga blader så jag avslutar den här "Ikea fria" kvällen med att säga TACK för idag och TACK för era härliga kommentarer som gör mig glad! :-)  Och en annan sak som gjorde mig glad i kväll är att min favorit Miss.Picasso gjorde ett SNYGGT disco framträdande i kvällens Idol och att hon är kvar i tävlingen. :-) (blev förvånad över att Christoffer åkte ur... )

God natt & Sov gott! Imorgon då vi vaknar är det LÖRDAG och det är ju bara helt underbart! :-)

P.S om ni surfar in och läser min blogg på
http://www.kamille.no/ så kommer ni att se att mitt dagens långa inlägg inte är publicerat. Orsaken till det är att jag måste mejla mina inlägg till Kamille också lägger de ut dem och idag har ingen lagt ut det jag mejlat. Bara så att ni vet och inte tror att jag "slöat till" redan efter 3 dagar ;-)

Middag på "Yaya´s" = Thailand "inskolning".

168397-1754
Johanna var hur busig som helst när vi satte oss till bords på "Yaya´s" för hon bara älskar att vara i den mysiga Thailand miljön. Vi ser alla våra besök där som perfekt "inskolning" till vår resa ;-) (min kameras fel att Johanna har så röda ögon)

Vår eftermiddag blev hektisk men det var det värt för jag fick stryka en hel del på min "att göra" lista. (En av sakerna jag fixade ska jag lägga ut som ett "dagens tips" på måndag! ) Vi var bl.a. upp till R.O.O.M. och jag har aldrig förut blivit så besviken på ett besök där :(  Deras nya grej är ju att huvudsakligen köra "Habitats" sortiment vilket betyder att de har slutat med viss egen produktion och att de har tagit bort mängder av leverantörer och detta har  - enligt mig - resulterat i att deras "details" avdelning inte är det minsta inspirerande.

SYND! tycker jag för förut var R.O.O.M. helt klart den butik där jag hittade mest jag ville ha! Men en snygg "sak" såg jag i alla fall... nämligen vår underbara "Andrew" soffa (världens skönaste!) klädd i vackert ROSA tyg/stoff!

Efter alla ärenden så landade jag och Johanna hemma för blöjbyte & mat och lite senare, då JIG kommit hem, gick vi ut och åt fredagsmiddag alla 3 på "Yaya´s".  Det var en perfekt start på helgen och våra besök där får oss att känna oss lite närmare Thailand! :-)



Jeans....!

168397-1753
Min darling provar jeans och vips! såg hon mycket äldre ut min sötis :-)

Jag tittade in på H&M idag igen för att göra ett ärende (Kjersti - Mission completed! ;-) och då shoppade jag med mig ett par jeans till Johanna. Detta är de första jeansen jag shoppat till min darling för alla jag sett har verkat så "hårda" och obekväma. Men nu tyckte jag att det var hög tid att ge ett par jeans en chans i alla fall för det är ju så super sött med jeans på de små kidsen. 

Jag tycker att Johanna förvandlades till "stora tjejen" då hon fick på sig jeansen så hon ska definitivt ha sig ett par men jag är osäker på om det blir dom här för de var för stora och jag vet inte om de passade helt i modellen till Johanna?  Det är helt enkelt med jeans som med kärlek... man kan få prova många innan man hittar de/den rätta! ;-) Men plötsligt en dag så hittar man dom (den) och då är allt perfekt! :-)

P.S Gammal kärlek rostar aldrig... men gamla jeans blir slitna.. som mina favvo jeans tex. Måste lämna in dem till skräddaren a.s.a.p.

Lovely frukost/lunch!

168397-1751
Min prinsessa och min kära vän Randi på Kaffebrenneriet. Idag har Johanna på sig PO.P body, Burberry tröja och PO.P byxor.

På morgon då jag och Johanna stressade iväg för att fixa ett ärende så får jag ett sms av min kära vän Randi som jag inte träffat på alltför länge. Hon undrade om vi kunde ses typ strax? Och visst kunde vi ju det! Det är så underbart när spontana förslag går att få till! :-)  Så - jag skyndade iväg och fixade det jag skulle fixa och sen mötte vi upp Randi på Kaffebrenneriet.

Jag hade varken hunnit sminka mig eller äta frukost på morgon så det passade perfekt att få gjort bådeoch där och då. Min plan var att Johanna skulle sova men hon vaknade så klart nästan direkt då vi kom in i värmen. (det är inte helt lätt att vara inne med mössa, luva, jacka, åkpåse osv... ) Men det var bara mysigt att hon var vaken för hon vinkade och "pratade" med alla kunder som kom in också tror jag minsann att hon kände på sig att underbara Randi har en liten prinsessa i magen för hon gav såååå mycket kos till Rand att jag aldrig sett något liknande!

Randi är en helt speciell vän som jag är heldig som har i mitt liv. Tyvärr är vi dåliga på att ses, men när vi väl gör det så är det hur mysigt & trevligt som helst och tiden flyger! Man kan INTE tro att min kära vän ska få barn den 5:e december för det är nästan så man inte ser magen... (imponerad vännen!)  men där inne ligger i alla fall en liten prinsessa och myser.!

image1752
Johanna gav Randi kos heeela tiden. Det var helt fantastiskt! Tror hon kände på sig att det låg en liten baby i Randis mage.. ;-)

TACK vännen för en super mysig frukost/lunch, du gjorde vår dag!!,  och hoppas att vi får till att ses på onsdag. Då blir det frukost hemma hos oss! :-)

Lördags shoppingtips!

168397-1750
Snygg tunika / klänning (kjole) från H&M. Pris: 298nok.

Den här super fina tunikan / klänningen (kjolen) hittade jag igår då jag tittade in på H&M för att checka Cavalli försäljningen. Tyget /stoffet syns tyvärr inte så bra på bild men det är lite blankt också är det små "prickar" i tyget... låter knasigt men är SNYGGT.!

Så - om du ska ut på lördags shopping imorgon så är mitt tips att du shoppar den här! :-) Den är lika snygg utanpå slitna jeans som till strumbyxor och støvletter.

Happy shopping! :-)

P.S den kommer från "vanliga" H&M (dvs ej "Trend").

Soft fredag kväll!

168397-1749
Här är vi på väg in på restaurang "Yaya´s" tidigare i kväll. Jag har på mig singlett/linne & bluse från "Heartmade", jeans från "Rock & Republic", kappa från "Heartmade", väska från Gucci också luftar jag mina Gucci stövlar som jag inte använt på alltför länge för jag orkar inte gå med high heels då jag går runt med vagnen.

Nu börjar precis "Fredag hela veckan" och jag har gjort något som jag aldrig gjort förut.. Jag har tagit med mig pc´n i min sköna fotölj och kan nu sitta och blogga framför tv´n hela kvällen lång :-) Förstår inte varför jag inte gjort så tidigare? Men bättre sent än aldrig! :-)

Jag njuter ett glas vitt och sitter och håller tummarna för att min favorit, Miss.Picasso, gå vidare i Idol ikväll. Jag tycker att hon var en stjärna i kväll och hur snygg som helst! Eller vad säger ni?

Nu ska jag börja dagen från början så att bilderna hamnar i rätt ordning...  för ordning & reda gillar jag !  :-)  (måste dit och shoppa ny kalender snart...!)

Gårdagens blad shopping!

168397-1748

Igår fick Vakre Hjem & Interiör, Sköna Hem och engelska Vogue följa med mig hem från Narvesen. & norska "mamma" fick jag i posten (tack Josefine!).

Nu är vi på väg ut och äta på vårt nya stammis ställe "Yaya´s". Har bokat bord till 17.30 så got to go...! :-)

Soliga & festliga fredag!

168397-1747
Vi på väg in  genom dörren alldelens nyss.

Vi kom precis innanför dörren och nu måste jag fixa mat till Johanna a.s.a.p. Ligger nämligen lite efter schema ;-)

Hoppas din dag är både solig & festlig och att du är klar för kvällens "Idol"! Om 4 timmar är det igång igen :-) Skriver mer då hjärtat ätit..!

Kärlek på nätet...?!

168397-1746
När vi tände hjärtat jag gjort på väggen tänkte jag på "coca cola reklam"... Bilden är från min butik 2002.

Nu pratar dom om kärlek på nätet på "Efter Tio" och det har ju nästan blivit lika vanligt att mötas där som på en bar. Speciellt för sånna som inte har tiden över till att gå ut men ändå önskar att träffa någon. De sa precis att det är 2,2miljoner Nordbor som dejtar på nätet...!

Själv har jag också gjort det under min "singel-Carrie-tid" och det slutade faktiskt med att jag träffade en person som jag var tillsammans med en stund. Så - been there donne that! ;-)

Till er som ligger ute med profil på nätet säger jag : LYCKA TILL med helgens flörtande & dejtande! :-) Ha kul och dejta på allmän plats så att du kan smita iväg om det inte känns bra... ;-)

"I drömmar och i kärlek är inget omöjligt."
/Janus Arony

Nu ska vi skynda på här och gå iväg ut för mama ska jobba.

Godmorning festliga fredag!

168397-1745
Min nyvakna lilla prinsessa busade och lekte "tittut" bakom sängkanten när jag bäddade sängen på morgon.

Hur härligt är det inte att vakna till en FREDAG!? :-) Nu har vi en hel helg framför oss igen att fylla med precis vad vi vill och det är en lyx! :-) Själv ska jag jobba hela helgen lång men det gör jag med GLÄDJE!

Vi sov lite länge idag och jag skyndar på här nu för vi ska iväg på jobbärenden nu på förmiddagen. Så jag får helt enkelt önska dig en helt fantastisk dag och avsluta det här ovanligt korta inlägget med att ge dig dagens citat:

"Ju mer jag ger desto mer kommer tillbaka till mig."

Och jag vågar lova att det verkligen stämmer! Ett exempel är att om man ger någon ett leende så får man oftast ett leende tillbaka! :-)  Och det är ju lätt som en plätt! :-)

Nu fångar vi dagen och njuter av att det är fredag!

En underbar "suprice"!

168397-1744

Som jag skrev tidigare så fick jag och Johanna skynda oss då vi skulle iväg till läkaren så vi flyger nerför trapporna och när vi kommer ner till vagnen så ser jag att det står en påse i den?

I påsen står den här underbara blomman + ett jätte fint kort! :-) Då har min käraste vän Kjersti varit innom här och lämnat den som en "suprice" till mig. Jag kan bara säga så mycket som att jag blev obeskrivligt GLAD & rörd! :-) Jag är lyckligt lottad som har en så fantastisk vän :-)   (TACK kära Kjersti, du är unik! :-) )

Nu ligger mitt hjärta och hostar och hostar och hostar där inne på sovrummet så jag känner att jag vill gå och vara nära henne. Också är klockan 01.30 då det är hög tid för sängen. ;-)  Imorgon blir det ännu en hektisk dag och det passar mig perfekt så jag njuter varje ögonblick!

Regnet smattrar mot fönsren här (det ÖS regnar ute) så jag kommer somna hur gott som helst... :-) 

God natt & Sov gott ! Imorgon är det fredag och det är hur härligt som helst!

Dagens shopping tips!

168397-1742
Klänning från "gina tricot" till ett pris som är fantastiskt: 299nok.! Klänningen finns även i svart men den här färgen passar bättre i solen i Thailand :-)

Det kryllar av nyinkomna super snygga festkläder i alla butiker nu så om du är ute efter en finare topp, kjol eller klänning till jul & nyår så är det perfekt tid att shoppa NU. För om du väntar till slutet av december så finns aldrig de finaste alternativen kvar i alla storlekar.... de tar alltid slut först.

Så mitt dagens tips till alla er som ska fira jul & nyår hemma i Sverige & Norge: prioritera shoppingen av festkläder nu så slipper du stå där och shoppa "second best" när vi närmar oss.... ! :-)

Själv kan jag ju tyvärr inte shoppa loss på de snygga festkläderna för de passar överhuvudtaget inte i soliga & varma Thailand. Men! idag när jag och Johanna passerade "Gina Tricot"  (en butik som jag normalt aldrig besöker) så ser jag klänningen ni ser på bilden i fönstret och den passar perfekt att slänga på sig när man ska iväg ut på middag där nere i  värmen så den fick följa med mig hem idag.

Shoppade ett par till saker idag men jag får visa dem imorgon för nu börjar klockan bli galet mycket... ;-)

P.S De "Chanel" inspirerande axelbanden hittar man både här och där just nu, på allt från dyra märken till lite billigare.

Yummy mummys.

168397-1741
Jag & Josefine på väg från lunchen.

Efter den mysiga lunchen gick jag och fixade att jobbärende med en sovande prinsessa i vagnen och på vägen dit vet jag inte riktigt vad som hände? men plötsligt så hängde det 2 shoppingpåsar på vagnen? Märkligt...!?! ;-)

Dagens mysiga lunch.

168397-1740
Våra härliga vänner Josefine & Elian på Baker Hansen lunch.

Min lilla darling sov 10-12 och sen skyndade vi iväg till vår "fastlege" för jag skulle göra en undersökning som jag berättar mer om i ett eget inlägg vid tillfälle. När vi var klara där mötte vi upp våra vänner Josefine & Elian för en mysig lunchstund på "Baker Hansen".

Det var en perfekt "paus" i min hektiska dag att bara sitta där med trevligt sällskap och mysa och äta gott. Jag och Johanna lyxade med en "vaniljbulle" till dessert också, mumsigt värre! ;-)

V.I.P. på Ikea!?

168397-1739
Så stod jag då där vid "hemlevereringsdisken" med 2 vagnar igen..... ;-) 

Jag kom hem strax efter 23.30 och shit! nu blev jag plötsligt osäker på om jag stängde porten efter att jag kört in bilen? hjälp - måste gå ner och checka på en gång... Jag hade självklart stängt den. Sånt där är så tokigt för fast jag innerst inne VET att jag stängt porten / släckt stearinlysen / dragit ut strykjärnet osv så måste jag ändå checka för att vara heeelt säker ;-)

Jo, jag kom som sagt hem strax efter 23.30 och mitt Ikea besök gav mig så mycket energi att jag genast började städa på köket så det är först nu som jag landar här vid pc´n. Med andra ord kan vi konstatera att jag inte direkt startade någon trend igår med min nya "läggamigklockan23" grej ;-)

Det var i alla fall super skönt att få shoppat "det sista" på Ikea i kväll och jag känner mig hur laddad som helst inför helgens jobb!  Nu har jag varit ute på Ingvars varuhus så många gånger att personalen hälsar på mig när de ser mig.  Idag sa han i kassan "Nejmen hej! Är du här igen?" och när jag kom till "hemlevereringsdisken" så fick jag höra ungefär samma sak. Undrar om jag får ett V.I.P kort i posten snart? ;-)

P.S    V.I.P. = very important princess ;-)

Hektiska dagar..!

168397-1738
Mitt hjärta busar i vagnen och mumsar på russin på vägen hem från matbutiken i eftermiddag.

Jag har varit iväg och jobbat också har jag hunnit ge hjärtat mat, bada henne och natta henne och belive it or not men nu är jag på väg till Ikea...! Ska faktiskt skynda mig och åka iväg nu på en gång så att jag kommer mig hem i hyfsad tid.

Ni vet hur det är när man börjar att renovera hemma, först tar man köket också tänker man att det räcker, men så upptäcker man att det vore en bra idé att måla om hallen också och när man ändå är igång kan man lika gärna ta badrummet och så där brukar man hålla på till hela lägenheten plötsligt är renoverad !

Precis så är det med interiöruppdrag också, plötsligt dyker det upp "mer jobb", och det är bara hur kul som helst. Så - nu måste jag till Ikea IGEN men det här känns som sista stunden på ett tag, men man vet ju aldrig.. ;-)

Jag LÄNGTAR till jag får visa er vad jag shoppat idag för jag är jätte nöjd med det jag hittade! Också fick jag en suprice idag som jag blev SÅ glad över. Mer om allt det senare men nu : Ikea! :-)

Njut kvällen och tänk...  strax är det helg igen... LOVELY! :-)



Härlig dag + "Cavalli rapport"!

168397-1737
Här är vi och myser på Baker Hansen med Josefine & Elian. Idag har jag på mig tunika från "Day", byxor från "By Malene Birger" och scarves köpt i Thailand.

Nu har jag & Johanna - kors i taket! - redan ätit middag! Det är faktiskt rekord! Jag slängde ihop en korvstroganoff som den värsta houswive ;-)

Ska leka med mitt hjärta nu (hon står och säger "mamma" och drar mig i benet) och sen ska jag iväg och jobba så fort JIG kommer hem. När jag är tillbaka hemma så bloggar jag om dagen och visar fler bilder från vår mysiga lunch med Josefine & Elian +  dagens shopping! :-)

Som ni vet så var jag inte ute efter några Cavalli kläder men jag var självklart ändå förbi på H&M en snabbis för att "kolla läget" (= göra research ;-)  och alla Cavalli stativen gapade tomma. Då var klockan strax efter 14. Personalen sa att de sett ut så sedan 5 över 10. Kunderna hade varit crazy och slitit med sig allt till provrummen. Sen, efter att kunder provat, så hängde det några plagg ute under dagen men som sagt: när jag var där runt 14 så var det ett par vita kavajer + byxor och lite underkläder kvar. Detta var dessutom en "one shot" , vilke innebär att de inte får in ett enda plagg igen. Så - this was it.! Tok låååååång marknadsföring och över på 5 minuter. Det finns bara ett ord för sånt: SUCCÉ!  Hoppas att ni som var där på shopping idag fick med er det ni önskade?! :-) Påsarna var ju bara FAB.!!

Önskar dig en jätte mysig torsdag kväll! :-)

Johanna ÄR född 81:a augusti!

168397-1736
Gissa vem som kommer att sitta i de där poolbarstolarna och dricka paraplydrinkar snart..? ;-) Bilden är från området där vår nybyggda lägenhet är och den här poolen är utsikten från vår stora balkong :-)

Min darling var sååå tröttis så hon somnade i sin säng för en stund sedan och då insåg jag vi inte hinner till Sveriges Ambassad idag så jag ringde dit och fick veta att Johannas pass är helt korrekt. Hon ÄR född 81:a augusti. De plussar nämligen på siffran 60 när man är född utomlands. Tokigt! :-) och otroligt SKÖNT att slippa stressa dit idag! :-)

Så då kan jag stryka "fixa Johannas pass" på min "att göra lista" och vi kan gå raka vägen till Thailands ambassad istället och ansöka om visum. När vi ska vara så länge så måste vi nämligen ansöka om ett speciellt visum för att få uppehålla oss så länge i landet.

Nu sitter jag här med hårrullar och har på "Efter Tio" i bakgrunden och där är det champagnelunch med en ovanligt skön mix av män, bl.a. en av mina förebilder: Johan Staël von Holstein :-) Och de pratar precis om att de alla har en gemensam nämnare: nämligen att de har KUL på sina jobb. Det hoppas jag att du som läser min blogg också har för det gör livet soligare! :-)

Därför passar det här citatet idag:

"Chanser får vi alla men vi måste våga ta dem."

Ta tillvara möjligheterna du får och var inte rädd för att "hoppa". :-)


Nu ska jag äta frukost!


Godmorgon torsdag 8:e november!

168397-1735
Bild från H&M.

Idag är det MÅNGA som köar för att shoppa Roberto Cavalli kollektionen på H&M men ni hittar inte mig där i köerna  för jag måste säga att jag inte alls gillar kollektionen. Den är för lite rosa för mig ;-)  Det enda plagg jag tycker är snyggt är det guldklänning/kjole som ni ser till vänster på bilden. Den är glammig & passar till vinterns partyn.  Så- den blir mitt shopping tips till dig! :-)

Så - istället för att stå och trängas i shopping kaos idag så ska vi iväg till ambassaden och fixa Johannas pass för det kan inte stå att hon fyller år 81:a augusti när vi ska söka visum etc ;-) Tänk att de faktisk skrivit FEL i hennes pass.. jag trodde inte sånt var möjligt? Ska bli spännande att se vad de säger då vi kommer dit och visar! :-)

Sen står läkarbesök och jobb på dagens "att göra" lista så även detta blir en fartfylld dag. Och nu undrar ni säkert när jag kom mig i säng igår? Hmm.. ja, ni, det gick så klart inte helt enligt plan för jag satte mig och svarade på era trevliga kommentarer och sen fick jag plötsligt för mig att börja städa Johannas skötbord så.. jag la mig runt 00.30. Men det är i alla fall bättre än 02 så jag känner mig nöjd :-)

Njut dagen idag kära läsare och HAPPY SHOPPING till er som ska till H&M.!

Oj, ledsen Johanna här - återkommer strax med dagens citat! :-)

Tröttare än trött...zzz...

168397-1733
Här sitter vi och myser vid middagsbordet. JIG kom hem med take away (thai mat!) precis då "Bonde söker fru" började så vi åt, såg och myste. Idag har jag på mig linne från By Malene Birger (som alltid), super skön topp från Bruuns Bazaar (den finns på "Høyer") också var jag så frusen så jag hängde på mig min favorit sjal i farten...

Jag kan inte minnas sist jag var så trött som jag är i kväll...? Jag är så trött så om jag skulle lägga mig med huvudet över tangentbordet nu så skulle jag somna bums. Så trött är jag ;-) 

Så belive it or not - men jag ska faktiskt gå och lägga mig. Jag vet, "man tror det inte förren man ser det" ;-) men jag ska verkligen göra det.... Så -  hej då "varavakentillklockan02" kvällarna, och hej "läggamigklockan23" kvällar! 

Fast det var kanske lite överdrivet... känner nämligen på mig att det här nog bara är ett tillfälligt infall från min sida, men man kan ju aldrig veta? De flesta trender har ju startats just via "tillfälliga infall", som att någon plötsligt tog på sig en klänning över byxorna och vips! så var det en ny trend som hållit i sig länge ;-)

God natt lill lördag! Vi ses igen på torsdag!

P.S har helt glömt att berätta om min blogg premiär idag, så jag skriver mer om den imorgon! Nu när jag är working mama så hinner jag inte med allt.. ;-)

Choklad..!

168397-1732
Mitt busfrö myser med lite choklad tidigare i kväll... och hon sa mmmmmmmmmmm, precis som i Marabou reklamen heela tiden ;-)

Efter take-away middag från "Bambus" (vår favvo), "Bonde söker fru" (min favvo) och bading (Johannas favvo) så pågår nu ovanligt sen nattning. Blev senare än vanligt idag eftersom hon sov 16-17.30 i eftermiddag men det spelar ju ingen roll. Det är enbart mysigt att ha henne med i soffan framför tvn på kvällen också är chanserna för sovmorgon större nu ;-)

Min lilla darling hittade en öppnad "New Energi" (chokladgodis) vid pc´n tidigare i kväll och hon var sååå nöjd & glad över "fångsten" ;-)

Och vill ni höra något märkligt?! Jag har börjat tycka om CHOKLAD! Jo, ni läste helt rätt. Jag har nämligen aldrig tyckt om choklad. Bara saker med överdrag av choklad som tex: kina snacks, coccos prickar, dumle kola, bamse mums, daim, kvikk lunsj osv men jag har ALDRIG i hela mitt liv tyckt om ren choklad. Så - alla chokladaskar jag fått genom åren har jag bjudit andra på och jag skulle aldrig ha kommit på idén att köpa en chokladkaka, usch nej, jag tyckte det var riktigt dåligt.

Men! efter att jag köpt några lyxiga bitar mörk choklad på "Café Gateau" i Sturegallerian i Stockholm i våras (tack för tipset kära Lotta! ;-)) så fick jag lite smak för just mörk choklad men inte mer än så. Men nu- nu har jag börjat tycka att det är sååå GOTT! (med mörk choklad alltså..)  Så nu är plötsligt "Bocca" min favorit ! :-)

Lovely Carrie.

168397-1731
Bild från inspelningen av "Sex and the city" filmen jag längtar efter...

Alltså vem kom på att underbara, fabulous Carrie skulle färga håret mörkt? Jag vill gärna veta så jag kan ringa den personen och säga att de omgående måste färga tillbaka! För ärligt talat: nog var hon snyggare som blond.... Men oavsett hårfärg så är hon ändå Carrie and I love her! ;-)

Själv hade jag faktiskt ännu mörkare hår än det Carrie har på bilden en period. Det var min coola frisör i Stockholm som tyckte att jag skulle variera mig och eftersom jag litade på honom så körde vi... Min "brunett period" höll sig väl ca 1 år tror jag, sen blev jag blond igen. (Tyvärr hade jag ingen digitalkamera på den tiden så jag kan inte visa er någon bild.)

Nu ska jag prova en topp jag fick med mig hem från "Høyer" igår. När jag såg den sa jag direkt "det där är ju en Carrie topp"!  ;-) Glömde föresten att berätta att jag och Johanna var och myste hos min kära vän Petter igår. Jag såg massor med snygga kläder som är på tok för varma för Thailand så jag fick ta mitt förnuft till fånga och hänga tillbaka dom.. Men en snygg "fest-Carrie-topp" fick som sagt följa med hem. Visar bild på den senare!

Busiga tjejen.

168397-1730
Den här bilden finns egentligen inte för så här får hon inte göra ;-) Bilden är från idag på fm då hon åt.

Johanna är så busig för hon ålar sig upp ur sin stol (den som syns i bakgrunden) också kryper hon över det lilla bord som sitter fast på barnstolen och vips! så är hon mitt på bordet och leker med mina ljusstakar och allt annat hon hittar där i kaoset.

Ser ni "katalogerna" från Toy´s r us & Brio som ligger brevid Johanna? De bläddrade vi igenom tidigare idag då hjärtat åt också tittade vi på alla bilder och Johanna pekade på vad hon önskar sig till jul. Det ser ut att vara hästar & docker ;-) En söt sak var att då vi kom till en sida med massor med mjuka gossig djur så lägger hon huvudet mot bilderna och ger "kos" till djuren... Hur SÖTT som helst! :-)

Och på tal om julen: imorgon ska jag ge er några julkalender tips!

Nu ska jag jobba lite, ska bl.a. gå igenom budget + se över vad som återstår att shoppa. Mitt interiöruppdrag är så kul att jag önskar att det aldrig tog slut ;-)

Söta prinsess "skålar" = dagens tips!

168397-1729
Skålar från "Kid" (interiör).  De sitter ihop som ett sett då man köper dem. Pris: 49,90nok.! Dessa är perfekta julklappar till  prinsessor...!

Så där ja, nu tror jag minsann att min nybajsade lilla sötis håller på att somna så nu kanske jag får tid att äta frukost. I know, vissa närmar sig väl middag vid den här tiden på dagen, men så går det när dagen blir hektisk. Så strax blir det min "nya grej" här, nämligen: 2 stekta ägg på toast med Kalles Kaviar också kall mjölk till det. GOTT!

Men först mitt tips:

Dessa super söta "skålar" i filt hittade jag på "Kid" (interiör) häromdagen och de ser ut att vara i exakt samma serie som den söta lilla väskan jag shoppade på "Mique" då jag var i Luleå. Kommer ni ihåg den? Skålarna är perfekta för sessan att leka med eftersom de inte kan gå sönder och i dem kan hon förvara små saker som tex halsband, armband och henns favorit leksak just nu: nycklar ;-)

Ett tips är också att man lägger en servett i skålarna också kan man ha dem till godis, tex sånna där skumtomtar i ljusrosa/vitt  för som sagt - de går inte sönder om de åker i golvet :-)

YES!! hon sover nu. Tjohooo! Då blir det frukost och en soft stund här.....!

Full fart...!

168397-1728
Mitt hjärta är så snabb att jag knappt lyckades fånga henne på bild idag, därav den "rörliga bilden" ;-) Johanna kryper uppe på delarna till de skåp som monterades. Om hon var ivägen? nejdå, inte alls ;-)

Johanna fick följa med mig en stund på jobb idag men det var inte lätt att få saker gjorda med en fartfyllt liten prinsessa... Så - jag gick en tur med hopp om att  darlingen skulle somna men nejdå, det hade hon inga planer på trots att hon var jätte trött så vi gick hem och jag tänkte att hon säkert kan somna bättre i sin säng men vad hör jag nu? "Mamma, mamma, mamma!" är det någon som ropar och eftersom JIG är på jobb och Gucci inte pratar så kan det bara vara mitt lilla busfrö som ropar på mig ;-) Bäst jag går och ser vad hon vill?

Vet ni vad hon ville? Hon ville bajsa! :-) Så det förklarar saken för när hon vill bajsa så kan hon så klart inte sova så nu pågår bajskalas här, en blöja är bytt så nu jobbar hon på nr.2.... Så jag kan lungt säga att: shit happens! ;-)

Strax tillbaka!

Nu går vi ut..

168397-1727

... lite små brådis har vi för en leverans som skulle komma dit jag jobbar kom inte så nu står det en montör och inte har något att göra så jag måste dit och visa vad som ska göras :-)

Så - skriver mer senare! berättar mer om dessa söta prinsse saker då också.

Ni kan läsa här så länge om ni vill:
http://www.kamille.no/blogg/

Kram! stressad mama ;-)

Godmorgon alla underbara läsare!

168397-1726
Vatten är gott. Bilden är från igår.

En sak ska du som läser min blogg verkligen veta: Du gör mig GLAD!! :-) När jag var super trött igår kväll läste jag era kommentarer från dagen och vips så var jag lite piggare! :-) Tack!

Här är ordningen nästan återställd nu efter vår "jet lag" som vintertiden gav oss så sov vi till 8.15 idag. Hur skönt som helst! :-) Och detta betyder att vi fortfarande har morgon här hemma. Jag försöker få en jätte trött Johanna att sova sin "nap" men det går så där... just nu står hon vid min sida och drar mig i benet så jag får nog skriva mer senare.

Önskar dig en fantastisk dag och citatet kommer här:

"Jag har inte varit överallt ännu, men jag är på väg."
/Susan Sontag.

Tänk på alla arbetsplatser, alla resor, alla boenden som ligger framför dig i livet... Vad många spännande platser vi  har kvar att se! och vägen dit blir vad DU gör den till så fånga dagarna! :-)

Kvällens Ikea shopping = dagens tips!

168397-1724
Hjärta "Isig" från Ikea. Box med 2 stycken kostar 49nok (billigt!!!). Jag shoppade även vackert röda som ni ser på bild längre ner i inlägget.

Jag är SÅ glad över att jag nu fått shoppat de skåp som var utsålda igår så kvällens Ikea besök var riktigt lyckat! :-)  Och extra lyckat blev det då jag, förutom all "jobb shopping", hittade helt underbara stora hjärtan (ca 15cm i diameter) som hänger i silkesband! När jag såg dem tänkte jag: "Wow!", för de såg inte så "Ikea" ut.

Dessa hjärtan blir helt klart dagens tips! :-)

De ligger 2 st i en box och heter "Isig" och eftersom de kommer från Ikea så är de B I L L I G A.... priset är: 49nok för en förpackning med 2 hjärtan.

Jag älskar hjärtan! och jag hade därför ett hjärta med i loggon på min butik. Ett hjärta symboliserar det vackraste som finns: Kärlek och vi borde absolut ge varandra hjärtan oftare. Så tänk på det nästa gång du shoppar godis.. Köp gelé hjärtan och ge till någon du tycker om; en vän / din mamma / din mormor / sin syster etc.

Men nu var det inte godis jag skulle skriva om (jag är lite hugrig just nu.. det märks ;-))  utan de hjärtan jag shoppat i kväll. Eftersom det redan sitter ett vackert silkesband på dem så kan man använda dem till att hänga inne i en grön krans, man kan hänga dem i fönstret, på en krok på väggen... möjligheterna är många! Och de är dessutom perfekta "gå bort" presenter vid de kommande glöggbjudningarna och andra trevliga sällskap :-)

Ett till litet tips: ta och stryk silkesbandet med strykjärnet före du hänger du hänger upp dem så ser de lite lyxigare ut. ;-)

image1725

Jag shoppade mina hjärtan i vitt & i vackert blodrött. De fanns även i grönt, svart, silver och kanske fler färger? jag såg inte så noga för jag tyckte absolut att de vita & röda var finast.

De röda kommer jag att använda på julen men de vita får nog hänga med året runt tror jag för de ser inte ett dugg juliga ut :-)

Min sena kvällsturer till Ikea gör att jag känner att jag behöver lite mer sömn så -  nu avslutar jag den här bloggdagen med mitt dagliga...

"God natt & sov gott!".

P.S jag svarar på era kommentarer imorgon! TACK så mycket för alla jätte trevliga jag fått idag & igår! Jag läser dem och blir jätte glad :-) men har lite hektiska dagar den här veckan p.g.a. jobb så jag hinner inte med....

Min busiga prinsessa.

168397-1723
Bilden är från tidigare idag då jag och Johanna dansade & busade i vardagsrummet/stuen. Hennes busiga ansikte här symboliserar hennes "nya"  busighet ;-)

Min prinsessa har blivit busig med stort B.! Och modig med stort M.!  När hon badade i kväll så kastade hon sig i vattnet och skrattade + skrek i en härlig mix av glädje då hon höll på att tappa greppet / fästet. Och sen lekte hon vidare som en liten tokfia :-) Underbart! Men det är galet så fort tiden gått, jag tycker nämligen att det var "igår" hon satt och badade i sin lilla badbalja i skötbordet (stellebordet)... Så ni som har småbabys  där hemma - NJUUUT tiden för vips! är det full fart. ;-)

Nu har vi ätit onyttig men god kebab middag och jag är på väg ut genom dörren för att åka till ikea och shoppa de skåp de var utsålda för igår. Och detta är ju REKORD tidigt, klockan är ju bara 21. Jag blir riktigt imponerad över mig själv. Vem vet - kanske jag t.o.m. lägger mig före 02 i natt? Livet är så härligt för allt kan hända! :-)

Nej, nu måste jag åka och jag kom precis på att det betyder att jag missar "Grey´s"... Men vad är väl en soft stund i sköna soffan mot lagret och en lång kö på Ikea..? ;-)

En dag fylld av längtan...!

168397-1722
Bild på receptionen..

Idag har det varit en sån där dag då allt inte blir helt som man tänkt sig men ändå BRA.... Och en snurrig dag som denna har jag längtat extra mycket efter Thailand, ååå vad det är härligt att ha det som målbild ! :-)

På bilden ser ni det hotel som vi ska bo på den första tiden när vi kommer ner, "Evason Phuket & Six senses SPA".
Nej, nu måste jag fixa mat till hjärtat. Vi kom precis innanför dörren. Skriver mycket mer senare! :-)

Njut kvällen! och missa inte "Grey´s" ;-)

På väg ut...

168397-1721
Johanna älskar att leka med min dalahäst samling. När jag säger "var är hästen?" så pekar hon på alla hästarna som står uppe på bokskåpen och skrattar med hela ansiktet :-)

Nu har vi dansat och lekt och ätit och nu står en trött tjej och drar mig i benet när jag skriver så vi ska skynda på här och gå ut. Jag har en hel del ärenden + att jag ska iväg och jobba senare i eftermiddag.

Kom på att jag shoppade ett par super söta prinsesse saker igår men de ligger kvar nere i vagnen så jag får visa er då jag är tillbaka hemma :-)

Hoppas du har en happy tisdag!? :-)

Nybäddat.

168397-1720
Sängkläder från Lexington.  En lite tokig sak är att det inte är samma mått på kuddar & täcken (dyner & puter) i Norge & Sverige. Så mina svenska sängkläder som jag har sedan tidigare passar inte på de norska kuddarna & täckena och de norska jag köpt passar inte på de svenska...  Som jag sagt tidigare: länderna är lika men ändå så olika ;-)

Igår när jag bytte sängkläder var det SÅÅÅ extremt frestande att "göra jul" på sovrummet så jag fick verkligen hejda mig själv i farten då mina händer drogs till de röd / vita sängkläderna på hyllan...  Men snart så...! Eftersom vi reser redan om 5 veckor så vill jag hinna njuta julen här hemma maximalt före vi hoppar på flyget så det kommer inte att dröja länge förren jag kör på med pyntet.. ;-)

De senaste 5 åren har jag ju levt med julen sedan i oktober eftersom min butik varit hur pyntad som helst så jag saknar att ha pyntet runt mig nu. Så.... om en stund  smyger jag fram det lite i taget..!

Nu ligger hjärtat och dricker välling och jag hoppas att det får henne att somna så att hon får sin "nap" och så att jag får gjort lite smått & gott.

Godmorgon världen!

168397-1719
Det är inte alltid Johanna tycker om att bli fotograferad, här flyr hon kamerablixtarna som den värsta "kändisen" ;-)

Vår nya morgonrutin (= att Johanna stiger upp själv) betyder att vi kommer oss upp redan runt kl. 8 på morgonen vilket egentligen är ganska bra för då blir förmiddagen lite längre så : inget ont som inte har något gott med sig! :-)

Idag är det tisdag och en dag fylld av möjligheter!

Jag tror att det är dags för en "Premiär!" idag... återkommer om det då jag vet 100% säkert.

Nu har jag en trött liten tjej här som "sov vägrar" så nu får hon leka och jag ska hoppa i duschen.

Idag tycker jag att du ska tänka på det här:

"Min egen lycka ligger i mina egna händer."
/Mia Törnblom

Det är DU som är chefen över ditt eget liv och det är dina val som styr din egen lycka så - du har med andra ord alla möjligheter i världen att vara LYCKLIG! :-)
 
Don´t worry, be happy! :-)

Dagens blader & God natt!

168397-1718
Svenska ELLE Interiör & svenska "Allt i Hemmet".

Idag gjorde jag min PREMIÄR shopping av Svenska ELLE här i Norge! Tjohooo! :-) Det var VERKLIGEN på tiden! (jag har bott här i 7 år och de har aldrig tidigare sålt svenska ELLE eller ELLE interiör i Norge). Jag fick även med mig svenska "Allt i Hemmet" med texten "önskejul" på framsidan så nu håller jag tummarna för att det är inspirerande reportager! :-)

Eftersom jag håller på att somna när jag skriver...zzzz.... så får mina blader vänta till imorgon för nu ska jag dyka ner i en nybäddad säng och det är ju bara bland det skönaste som finns! Det känns SÅ fräscht.! Vi har föresten bokat ett vackert hotel till vår första tid i Thailand...  Visar imorgon!

Nu säger jag god natt till alla er underbara bloggläsare som förgyller mina dagar med era kommentarer! You make me HAPPY!! :-)

Sweet dreams!

P.S Lite märkligt att inte ELLE ser mer "julig" ut... ?!

Dagen som "försvann"..!

168397-1717
Idag har jag på mig de som blivit mina favorit toppar, från "American Vintage", min See By Chloé jacka, min underbart sköna halsduk från "Mathilde" (butiken), Robin´s jeans och stövlar från BilliBi. Det syns att jag var på väg hem ovanligt tidigt, redan strax efter kl.23, för det står faktiskt några bilar på parkeringen så jag var inte sist idag.

Dagen idag var en sån där dag som bara "försvann" och nu sitter jag här, kl. 00.50, och skriver fast jag borde dyka i säng. Men har man en blogg så har man! ;-)

Efter min och Johannas lilla tur (då hon inte klarade att somna) så fick hon följa med mig på jobbet en stund för jag hade en avtale där med en "handyman" som jag behövde till min hjälp idag. Johanna tyckte att det var super spännande med en ny miljö så hon kröp runt med ett leende hela tiden fram till att JIG kom och hämtade henne så att jag kunde jobba på effektivt.

2,5 timmar senare körde jag hem och åt middag, badade & nattade Johanna och sen hoppade jag in i bilen och körde till Ikea och det kändes som att jag var där hur tidigt som helst för jag klev innanför dörrarna redan strax efter kl.22. ! ;-) (brukar ju komma dit vid 22.30.) Tyvärr gick inte allt enligt plan för det jag huvudsakligen åkte dit för att köpa var utsålt och kommer in igen imorgon så nu vet ni vad jag ska göra imorgon kväll... Varför åka till Ikea en kväll i veckan, när man kan åka två? ;-)

Jag fick i alla fall med mig en del varor - trots allt - så jag åkte och tömde bilen på "jobbet" och sen var jag hemma här runt kl. 24. Då surfade jag och JIG in och tittade på hur bygget går framåt i Thailand... tänk- snart reser vi! :-)

Söta girls!

168397-1716
Julie Birgitte, Thea och Johanna. Jag hade nog missat en inställning på min kamera  för det blev galet röda ögon idag.. Tror jag ska önska mig en ny kamera av tomten till jul ;-)

I eftermiddag då jag gick en tur med Johanna för att hon skulle få sova (men det hade hon ingen som helst lust till.., hon var klarvaken) så hamnade vi så klart på Narvesen för att se om det kommit några nya spännande blader? Och plötsligt ser jag en av mina älskade "Gizmo & Co" påsar! och vem är det som går och bär på den om inte sötaste Thea! :-)

Jag bodde granne / nabo med Thea och hennes underbara familj mina första år i Norge och jag kan verkligen sakna dom. Thea har 3 mindre syskon, alla tjejer, och på bilden har hon med sig den minsta som heter Julie Birgitte. När vi bodde grannar var Thea jätte ofta innom och passade på Gizmo ( min dåvarande katt ) och hon har också hjälpt mig i min butik.  Och när Johanna döptes var hon vår "värdinna" här hemma på mottagningen. Hon är en SUPER tjej som alltid strålar då jag träffar henne!

Thea - det var kos att ses "i farten" idag, you look very "Charlotte", like always ;-)

P.S Jag såg en till "Gizmo påse" när jag gick förbi H&M idag. Den hängde på en barnvagn inne i butiken. Jag kan säga så mycket som att jag får en lyckotår i ögat varje gång jag ser "min" påse ute på stan och det händer nästan varje dag! Det gör mig HAPPY! :-)

Hej och hå jobbar på...!

168397-1715
Jag kan inte leva utan vattenpass för tavlor på sned är ingen vacker syn ;-)

Skriver bara helt kort nu så att ni vet vart jag tagit vägen: Jag jobbar! :) Har varit och monterat etc på det ställe där jag gör mitt uppdrag. Sen hem för bading, nattning & middag (har precis tagit sista tuggan) och nu ska jag kasta mig i bilen och köra mot Ikea. TUR för mig att de har öppet så sent! :-)

Ikea- here I come!

Dagens tips!

168397-1714
Dessa söta boxar är från en butik som heter "Papeterie" i Nordstan i Göteborg. Den lilla boxen kostar 95kr, den stora kommer jag tyvärr ej ihåg pris på? På bilden står dom på Johannas prinsessestol som vi tyvärr aldrig använder.. men fin är den! ;-)

Dom här super söta prinsess boxarna shoppade jag i Göteborg när jag var höggravid förra sommaren och idag förgyller dom en hylla i Johannas klädskåp. Jag blir glad varje gång jag ser dom! :-)

När jag och Johanna besökte "Fru Lyng" på Steen & Strøm häromdagen såg jag att de fått in dem där i 3 olika storlekar så därför blir mitt dagens tips att gå dit och shoppa med sig dem hem för dessa är lika fina både för stora & små prinsessor... Vi lite större kan använda dem till allt möjligt, tex: den lilla till hårsnoddar, hårspännen etc, och den större till alla hårrullar ;-)

Till min stora glädje så somnade mitt hjärta till slut inne i sin säng så nu ska jag få gjort massor med jobb när hon sover = PERFEKT!

Hoppas att du också har en underbar dag "so far"! :-)

Så många presentkort och så lite tid...!

168397-1713
Förra årets julklappar = härligt lyxiga SPA behandlingar som bara ligger här och väntar på att användas...!

Om exakt 38 dagar är vi i Thailand och före det måste jag gå på SPA hur många gånger som helst för annars går tiden ut på alla mina presentkort som jag fick i julklapp förra året och de vore ju för dumt... Så - nu får jag ligga i här och springa på massor av behandlingar.... gud vad jobbigt... NOT! ;-)

Saken är bara den att jag är helt hopplöst dålig på att komma mig iväg på SPA. Jag vet inte vad det beror på? jag menar jag har ju t.o.m. presentkort så det är inte pengarna det sitter i... Är bara lite typiskt mig att inte prioritera att ta hand om mig själv och att inte ta mig tiden till det. Det ska jag bli bättre på i Thailand där det kryllar av små  SPAs i varje gathörn :-)

Nu ska vi göra oss klara för att gå ut!

Sminkning pågår.

168397-1712
Johanna är min make-up assistent  och jag tror minsann att det är hög tid att putsa Hello Kitty spegeln...;-)

Så här ser det ut nästan varje morgon då jag sminkar mig. Johanna assisterar mig och plockar ut allt mitt smink ur min lilla smikväska ( I know.. inte rosa! ;-)) och sen leker hon med ögonskuggor, penslar, speglar sig och gömmer mascaran under soffan och kastar allt annat på golvet. Så varje ny dag får jag börja med att leta fram pudervippan , oftast är den under soffbordet eller så har den rullat iväg under fotöljen ;-)

Min "Visible Difference" creme från Elisabeth Arden skymtar i bakgrunden och den kan jag inte leva utan. Jag började använda den då jag var runt 13 år, och vi flög till Gran Canaria ett par gånger varje år,  och  jag kommer att använda den resten av livet för i min värld så är det världens bästa ansiktscreme!

Och en lite kul grej är att jag på alla dessa 24 år alltid shoppat cremen på Tax Free på någon flygplats för den har alltid tagit slut då jag (eller JIG) varit ute på resa.

Nu är det dags för Johannas "nap".

"Efter Tio" om bloggning..!

168397-1711
Bild på Katrin Schulman från hennes blogg. Hon har t.o.m. blivit vald som en av årets kvinnor av tidningen "Henne" tack vare hennes blogg. Hur fränt som helst! :-)

Idag är "bloggning" ett tema på Malous program "Efter Tio" och som den bloggare jag är så får jag ju inte missa det! :-) En av gästerna är en av mina favorit bloggerskor: Katrin Schulman!  Jag tycker att hon är hur cool som helst och skriver så härligt ironiskt att jag skrattar varje gång jag tittar in hos henne. Hennes blogg hittar du här:
http://www.stureplan.se/frame.php?main=http://blogg.stureplan.se/katrin/

Och på tal om bloggning... Nu närmar sig min premiär bloggning hos "Kamille", jag meddelar när det är dags! Blir en av närmaste dagarna (ting har tagit tid hos dem pga tekniken..).

Att blogga makes me happy! :-)

Godmorgon vecka 45!

168397-1710
En nyuppstigen Johanna....

Tänk att det redan är vecka 45! Bara 7 veckor kvar på året (8 med den här) så nu gäller det att hinna få gjort allt man tänkt att man skulle göra 2007, tex ta tag i de eventuella nyårlöften som du inte hållit ännu för nu går det fort fram till 2008! ;-)

Min lilla darling har en ny grej hon börjat med... första gången var igår och nu hände det igen idag:

Hon kliver upp själv på morgonen! :-)

Jag tar alltid över henne i stora sängen för lite morgonmys då hon vaknar och förut kunde vi ligga där hur länge som helst men inte längre för efter en liten stund så "ålar" hon sig ur sängen och vips! så är hon uppe på golvet och kryper iväg ut mot sina leksaker. Och då har ju en trött mama inget val, det är bara att stå upp och fånga dagen :-)

Hoppas att du känner dig "laddad" för att möta den nya veckan och att du får en riktigt härlig dag! Jag ger er dagens citat nu innan jag hoppar i duschen:

"Det första som måste till är skratt, för det bestämmer inriktningen för resten av dagen."
/Osho

Le och var glad och unna dig en kexchoklad! ;-)

Godnatt söndag!

168397-1709
I kväll kom Johanna på en ny rolig "lek". Hon stängde in sig själv i sovrummet också skulle jag komma och öppna dörren, sen stängde hon in sig igen också skulle jag komma och öppna och så där höll vi på en låång stund.  Det tyckte hon var hur kul som helst! :-)

Lika bra jag erkänner på en gång: det blev inget "personbästa" i kväll så bättre lycka en annan kväll ;-) Tiden går så extremt fort när jag sitter och svarar på era trevliga kommentarer så jag har inte hunnit göra något annat än det sedan jag skrev sist.. crazy..!

Men nu är det snart dags att göra Johanna sällskap på sovrummet så jag avslutar den här söndagen med en klassiker... nämligen..:

"God natt & Sov gott!"

Kom på att jag måste berätta Johannas nya stora framsteg! Sedan ett par dagar tillbaka så sitter hon i badkaret då hon badar :-) Det har hon inte vågat tidigare, hon har alltid stått och hållit sig i kanten men i kväll var hon värsta tuffa tjejen och t.o.m. kröp i badkaret och jagade sina rosa badankor till ljudet av mina stolta applåder! Det är sånna ögonblick som gör mig lycklig! :-)

Imorgon är det en ny vecka igen... härligt! :-)

Söndag kväll = film!

168397-1708
En av lokal tidningarna i Gävle (Arbetarbladet) valde ut lokala "kändisar" som alternativ till de "riktiga" när James Bond filmen "Golden Eye" hade premiär. Och bland kända namn som Rolf Lassgård & Håkan "Nordman" Hemlin, var lilla jag med ;-) De gav mig rollen som "Moneypenny" och motiveringen löd så här: "Charmig och skärpt får Anna-Stina Johansson, chef för Filmstaden i Gävle, spela den alltid lika hängivna Moneypenny. (ni ser bild av mig i kort frisyr i mitten...)

När jag jobbade på Filmstaden så var söndagar en av de kvällar med klart flest besökare och det var alltid lika kul att stå i biljettkassan just på söndagarna... Vet ni varför? Jo, för då kom alla sprillans nya par på sin första dejt! ;-) Oftast hade de mötts ute på krogen på fredagen eller lördagen och bio är ju så perfekt som första dejt för man slipper prata så mycket, man bara sitter där nära varandra i mörkret och myser..

En kul sak var att 9 av 10 diskuterade vem som skulle betala? "Jag bjuder!" sa oftast killen, "Nej, men jag kan självklart betala min egen biljett" sa oftast tjejen... "Nej, kommer inte på tal, det är klart jag betalar!" sa killen tillbaka varpå tjejen oftast fnissade och sa "men då betalar jag nästa gång!" ;-)

Här hemma pågår just nu "Die Hard" på TV3 och jag somnade nyss mot JIG då vi låg i soffan och tittade men vaknade till av att Johanna ville ha lite mer mat. Hon åt så lite till middag så det var helt väntat att hon skulle vara extra hungrig i kväll.

I kväll är mitt mål att ligga och sova senast kl. 23.30. Om jag klarar det så är det mitt "person bästa"! ;-)

Jag älskar att jobba!

168397-1707
Här jobbar jag för fullt i min butik Gizmo & Co (hade den 2002-2007). På bilden står jag och säljer jeans till min söta kund Trine-Lise. Bilden är från 2004.

Nu pågår nattning här men jag ville bara tala om att jag har haft en härligt effektiv jobbdag som har gett mig SÅ mycket energi! Gud vad det är KUL att jobba! :-) Tänk - det har jag ALLTID tyckt! Från det jag var 14 år och började jobba extra på H&M så har jag tyckt att det har varit ett nöje att jobba för det är så himla härligt att få prestera :-)  Och i det jobb jag har nu, som "interiörkonsulent", så får jag ju förmånen att direkt se ett resultat också eftersom jag gör om en miljö till något annat än det var....!  Det är underbart!

Vi har lyxat med Mc.Donalds middag här hemma i kväll och nu ska jag sätta mig och softa med Aftonbladets söndagsbilaga. Ska bli riktigt skönt att landa i soffan efter den här dagen. Jag ska föresten göra iordning paketen till er som skrev till mig förra fredagen i kväll också ska jag jobba lite mer... ska bl.a. göra några tavlor.. Men som sagt - först SOFFAN! :-)

Hoppas att du har haft en lika givande dag som mig!? :-)

Working mama.

168397-1705
Bilden är från då jag rev en vägg och gjorde min butik dubbelt så stor. På bilden målar jag om hela lokalen.

Nu åker jag iväg på jobb och jag gleder mig massor! :-)

Ni är flera som undrat vad jag jobbar med?  Det är ett interiöruppdrag jag har och det är hur kul som helst och det passar mig perfekt!

Njut dagen! :-)

Happy söndag!

168397-1704
Johanna morgonleker med sin söta ballong inne på sitt rum..

Idag har vi vaknat till en vacker klarblå himmel och strålande SOL! Härligt! :-)

Johanna stod och sa "mamma" i sin säng runt kl. 7 idag så nu är jag redan klar för en dusch. Jag är glad att hon vaknade vid den tiden idag för jag behövde komma mig upp eftersom jag har galet mycket att göra idag.

Jag önskar dig en underbart soft & mysig söndag fylld av lyckliga stunder! Och dagens citat kommer här:

"Människor på gott humör är som solsken, de livar upp alla i sin omgivning..."
/Henry Ward Beecher

Be happy!! :-)

God natt lördag!

168397-1703
Det finns såå mycket spännande att titta på inne på "Yaya´s" .  Här pekar Johanna på både ett bananträd och en massa ljuslyktor i olika färger... Sen satte hon sig i sin barnstol och vinkade till alla gäster som satt runt omkring oss. Hon trivs verkligen på den här restaurangen! :-)

Vår middag på "Yaya´s" var lika mysig som vanligt :-) Men jag har väl aldrig förut gått ut och ätit utan att jag ens hunnit gå på badet och måla läpparna eller fixa så att jag kan ta av mig solbrillerna (de behövs liksom inte sent på kvällen inne på en mörk resturang..) men idag blev det så stressigt att jag inte hann varken det ena eller andra. Jag bara parkerade bilen, gick upp och klädde prinsessan, och sen gick vi och åt.

Efter många timmar ifrån Johanna så tycker jag att hon vuxit och ser större ut då jag ser henne igen ;-)

Oh my, nu är klockan så mycket att jag måste dyka i säng omgående för imorgon blir det en fullspäckad jobbdag. Bilen är smäckfull av Ikea varor som ska in på det ställe där jag gör mitt interiöruppdrag och sen är det montering som gäller heeeela söndagen lång. Ska bli jätte KUL! :-)

God natt och sov gott soliga och härliga lördag! :-)

Fin prins & prinsesse hylla + min dag.

168397-1700
På vägen till Ikea stoppade jag på "Skeidar" (där jag aldrig är!) för att checka en jobbsak och vad händer? Jo, jag får syn på denna PERFEKTA hylla till Johannas rum! :-) Vi saknar nämligen en smart & praktisk hylla för leksaker & gossedjur så den här står nu på önskelistan! Det finns lösa prinsesskronor i guld som man kan köpa och fästa på lådorna och man väljer själv färg på lådorna. Jag kommer att välja de ljusrosa (såklart) för de matchar prinsessans tapet perfekt! :-) Jag har sett hyllan i "mama" el. "Family Living" tidigare och då stod det att den är från "Mio" så där hittar ni som bor i Sverige den.

Efter en hektisk dag somnade jag bort kvällen....zzz.... Tokigt för jag hade SÅ mycket jag tänkt att göra men kroppen tar sig den sömn den behöver så jag får bara gilla läget och tänkt att "det jag inte gjort idag får jag göra imorgon" ;-)

Nu är klockan snart 02 så jag måste hoppa i säng så fort jag kan men en liten summering av dagen kommer här:

Jag har jobbat hela eftermiddagen fram till kl.18.30. Efter en del montering och fundering (jag kan sitta och stirra på en vägg hur länge som helst och vips! så kommer jag på en smart lösning på hur jag tex ska placera tavlor etc) så körde jag iväg ut för att fixa några ärenden eftersom precis ALLT är stängt i Norge på söndagar, t.o.m. Ikea (!).

Men Ikea ska man verkligen undvika på lördagar om man kan, speciellt runt kl. 16 då jag var där ;-) Mycket bättre att åka dit runt kl. 22 en tisdag då man har hela parkeringen och varuhuset för sig själv för jag kan ju säga så mycket som att jag inte var ensam där idag... My god! vad de har många besökare! Jag blir lika imponerad varje gång jag är där på "bästa försäljningstid".

Trots ett litet "kaos" så fick jag gjort SÅÅÅÅ mycket bra shopping där idag! :-)  Och ni skulle ha sett mig då jag drog runt på 1 lastvagn och 1 vanlig kundvagn mitt bland tok mycket folk och plötsligt  rasar massor av saker av lastvagnen.. bl.a. saker i plåt som låter hur högt som helst när de slår i stengolvet ;-) Kan säga så mycket som att ingen missade att jag var där ;-) Men en sak jag förvånas över är att ingen hjälper till ?!? alla bara står och tittar med stora ögon när jag samlar ihop alla mina saker. De tyckte helt säkert att det såg super kul ut ;-)

Tyvärr har jag inga bildbevis från dagens "heavy shopping" för jag var SÅ stressad  & fokuserad på Ikea för att få med mig allt och hinna hem i tid till kvällens middag på "Yaya´s" där vi hade bokat bord kl. 18. Jag klarade det nästan... vi var där 18.30...!

image1701
Här ser ni hyllan i "prins version". Det finns fina blå boxar + jätte söta ljusblå boxar med små nallar på att lägga leksaker i. (måste vara en prinsessa som smygit in en ljusrosa box i en av hyllorna... ;-))

Vi älskar Thailand!

168397-1699
I kväll red Johanna på en elefant för första gången. Thailand är fantastiskt! ;-)

Vår granne / nabo restaurang "Yaya´s" har blivit vårt nya stammis ställe så ikväll var vi där igen och åt den godaste maten i den mysigaste miljön som gör att man verkligen får Thailand feeling :-)

Nu pågår nattning här så jag skriver mer om en stund och berättar om min jobb-dag.

Hoppas att din dag varit perfekt och att du myser i kväll ! :-)

Min verktygslåda!

168397-1698
Girlie verktygslåda från "SI-Tools" från Seletti.

Nu är jag på väg ut genom dörren med världens bästa rosa verktyglåda! Det var en av mina bästa julklappar förra julen och JIG trodde inte sina öron då jag önskade mig den... ;-)

Man rullar ut själva "väskan" och där inne ligger allt av verktyg som man behöver med snygga skinnskaft också är det massor med små plastfickor med massor av olika skruvar, spikar etc.

Detta är en av mina favorit saker! :-)

Lunch disco idag igen..!

168397-1697
Jag har på mig linne från By Malene Birger, topp från Bruuns Bazaar och Fornarina jeans idag. Hjärtat kör stenhårt med sina PO.P kläder nu innan de blir för små för hela denna fina rosa kollektion har utgått.. Mitt hårband är föresten lovely och det är priset också: 14,50 på H&M. Men det går jag inte ut med, detta är min hemmamorgonfrisyr ;-)

Nu har vårt dagliga lunch disco här så nu har jag fått extra energi inför dagens jobb. Ska åka nu, men måste bara fixa håret först, ingen montering utan nyrullat hår! ;-)

Nejdå, skoja bara. Idag blir det inga rullar, idag blir det sköna skor på fötterna och uppsatt hår :-)

(nästan) Allt kommer tillbaka...!

168397-1696
Snygg bild på 2 Spice girls.

I  modebranschen kommer allt tillbaka med jämna mellanrum. En sessong ska det vara smala jeans, nästa vida, nästa hög midja, nästa låg.. och sen smala jeans igen och så där går det runt och allt kommer tillbaka med några års mellanrum.

Och nu har samma sak skett i musikbranschen för vilka kommer tillbaka nu om inte "Spice Girls". Jag missade tyvärr deras nya video alldelens nyss på TV4 men jag misstänker att den kommer spelas flitigt på MTV så jag får nog sett den en dag ;-)

Nu sover hjärat sin "nap" och jag ska kasta i mig lite frukost innan jag greppar min verktygslåda och ger mig iväg på jobb.

Njut dagen för den hör till de saker som - helt garanterat -  inte kommer tillbaka! :-)

Godmorning soliga lördag!

168397-1695
Hjärtat morgonleker i skrivande stund med sin söta spargris.

Å vad det är härligt att stiga upp till en solig lördag! Jag tycker att det känns i luften när det är lördagar, det är liksom en helt speciell stämning. Härligt! :-)

I Sverige är det ju röddag i dag men här i Norge rullar allt på precis som vanligt så jag ska iväg och fixa ärenden och sen ska jag vara "working girl" hela dagen lång för idag ska jag börja fixa iordning mitt interiöruppdrag och det blir verkligen KUL!

Johanna vaknade och var hungrig runt kl. 5, sen sov vi gott till 8 och nu är vi ganska nyuppstigna här. Jag ska hoppa i duschen nu och ta tag i dagen.

Önskar dig en underbart härlig lördag och såg föresten på TV att det snöat i vissa delar av Sverige så nu undrar jag nyfiket vilka av er som har snö idag? Snön lyser upp mörket så fint så jag längtar faktiskt till det blir lite vitt på marken :-)

Dagens citat är "klockrent" för mig som har haft en egen butik...:

"Den som inte kan le ska inte öppna en affär."
/okänd

Tänk på det om ni ska ut på shopping idag, personal som ler skapar så mycket bättre stämning i butikerna än personal som inte ler.. Ett leende kostar ingenting men ger SÅ mycket! :-)

Carpe diem! :-)

God natt fredag!

168397-1694

Den här underbart härliga bilden på Johanna från igår får avsluta den här fredagen den 2:a november. Hon ser så skönt förvånad ut och jag såg ut ungefär som henne då jag såg alla snygga kläder hos Petter på "Høyer" idag ;-)

Nu är det hög tid för sängen här för imorgon har jag ett jobb att göra. Jag är föresten SÅ glad över att min favorit Miss.Picasso var så bra i kvällens Idol och det var helt rätt att Sam åkte ut. Nu är de bästa kvar.!

God natt fabulous fredag! :-)

Dagens shopping.

168397-1693
Topp från "By Malene Birger".

Den här super fina toppen blev jag kär i direkt då jag såg den! :-) Den hade precis kommit in på "Høyer" och den är så poppis att den flyger ut av butiken....! Super snygg till slitna jeans både här hemma i Norge och i soliga Thailand :-)

"By Malene Birger" har en imponeraden snygg kollektion den här vintern och hon är drottningen av detaljer.!

Working mama.

168397-1692
Här är jag på väg att fylla bilen med krukor & blommor.

 I eftermiddag har jag varit "working mama". Jag startade med att åka och shoppa en väldig massa krukor & blomster. Sen fixade jag ytterligare ett par ärenden och då kom jag plötsligt på att jag var farligt nära "Høyer" så jag körde dit och mitt besök slutade med att jag fick med mig en påse fylld av snygga kläder...! ;-) Bl.a. 2 klänningar & 1 topp från By Malene Birger. Jag lovar att fota & visa senare! :-)



Dagens glada besök!

168397-1690

Idag har vi haft super super mysigt besök av underbara "Gizmo ängeln" Heidi! :-) Heidi jobbade i min butik i flera år och  det var bara SÅ fantastiskt jätte mysigt att träffa henne igen för hon har varit i Uganda i 3 månader så vi hade inte sett varandra på väldigt länge.

Vi drack "smoothies" och uppdaterde oss på varandas liv också busade & lekte hon med Johanna. Heidi har passat Johanna en del då hon var mindre så det blev ett kärt återseende idag.

Heidi är en helt speciell & unik vän som ALLTID strålar och jag är enormt lyckligt lottad som har henne i mitt liv! :-)

image1691
Här pågår bus & lek för fullt!

Nu har jag och JIG precis ätit sen middag - taccos -  och det är dags för dessert.. ! :-) Jag ser på MTV-dance och det är så bra musik att jag får lust att gå ut på party typ NU på en gång! ;-)

Ett livstecken från oss ;-)

168397-1686
Här är vi på väg till retaurang "Yaya´s" tidigare i kväll. Idag har jag på mig linne från By Malene Birger, 2 toppar från American Vintage (långärmad + tunika), byxor från By Malene Birger, min favvo sjal från "Mathilde" butiken i Stockhom och väska från Heartmade.

Förlåt min frånvaro idag. Jag skriver snart och berättar om dagen men nu pågår det nattning, middagslagning (taccos),  en försenad fredagspils och IDOL exakt samtidigt här.

Oj, nu ska min favvo Miss.Picasso sjunga. Got to go!

Önskar dig en FAB kväll fyll av glitter & glädje! :-)

Disco!

168397-1685
Jag fotade oss mitt i dansen...!

Jag och min nyvakna lilla darling har disco här hemma nu! Och mer FAB än så tror jag inte det kan bli en fredag kl. 12.45 ;-)

Sleeping beauty!

168397-1684
Johanna slog igen locken på den lyxiga förpackningen så att ni skulle få se hur den ser ut på utsidan :-)

Nu sover min prinsessa och jag sitter med hårrullar och sminkar mig och lyssnar på musik som får mig i "weekend modus" och jag blir faktiskt lite dans-sugen.... hmm... tror det är dags att boka in en party kväll i familyplannern a.s.a.p.!

Men i helgen är det jobb som gäller så idag ska jag damma av min rosa verktygskasse och sen ska jag vara handygirl hela helgen lång och det ska bli SÅ kul! När jag hade min butik så monterade och spikade och fixade jag nästan varje helg men nu blir det  inte lika ofta så jag måste checka att jag har spikar och vattenpasset i ordning ;-)

Ska göra mig klar här nu och runt 14 kommer JIG hem så att jag kan åka iväg ut och fixa ärenden. Jag är sååå "laddad" för att jobba i helgen, det ska bli FAB.! :-)

P.S TACK så jätte mycket för alla underbara mejl jag får! De lyser upp mina dagar och gör mig GLAD! Men jag hoppas att ni har överseende med att det kan ta en stund för mig att svara för jag hinner helt enkelt inte med... Dygnet har för få timmar.. Jag svarar er så fort jag får tid över.!

Be Fabulous!

168397-1683
Johanna tyckte flaskan var såå spännande man jag sa att hon får vänta några år till innan det är dags ;-) Hennes hand ville i alla fall vara med på bild.

Detta är den glammigaste & "lyxigaste" Moët flaska + förpackning som jag sett! :-)

Jag bad JIG shoppa med sig en flaska Moët hem (har ju så mycket att fira! ) men förväntade mig så klart en helt vanlig flaska i en vanlig förpackning så gissa om jag blev LYCKLIG då jag såg den här! :-)

Flaskan är "crystallized with Swarovski" och hela förpackningen går i svart med silvertext och detaljer också det coolaste av allt:  att det står "BE FABULOUS" både utanpå och inne i själva kartongen!

Det känns som att det bara finns en sak att säga nu....

.... sträck på dig, be fabulous & ha en fabulous weekend! :-)

Själv ska jag ta tag i dagen här nu och hoppa i duschen. Dagis är stängt idag så vi har ingen stress och det känns hyr lyxigt som helst.

Godmorgon glittriga fredag!

168397-1682
Johanna leker med den lilla väskan på hjul som hon fått av min moster m. familj i present. Den kommer från "Design Torget" och är riktigt söt och kul att sätta i och ta upp saker ur.

Idag strålar solen så vackert att det glittrar i vardagsrummet och det passar ju perfekt på en fredag! :-) Johanna var hungrig runt kl. 5, somnade om, och sen vaknade vi kl. 8 vilket känns för den xtra timmen på morgon gör mig SÅ mycket piggare!

Så nu är vi uppe och det pågår lek för fullt här samtidigt som jag sitter med lyckotårar i ögonen för det var precis en dam som skrapade fram 5.000.000kr på Triss på TV4. Tänk att plötsligt få så mycket pengar!? Vilken grej! :-) Själv brukar jag  köpa Triss lotter när jag är i Sverige  men min högsta vinst "so far" är 100kr. :-)

Nu är det en prinsessa som ropar på mig här så jag måste gå. Men inte en dag utan ett citat så varsågoda, här kommer dagens:

"Kreativitet handlar om att hitta på, exprimentera, växa, ta risker, bryta mot regler, göra misstag och ha kul."
/Mary Lou Cook

Dagens citat passar väldigt bra in på mig !  Så mitt råd till dig är : Var inte rädd för att misslyckas för det är av sina misstag som man lär sig och går vidare med ny kunskap. Själv har jag lärt mig massor av mina egna misslyckanden i livet och utan dem hade jag inte varit den jag är eller där jag är idag och jag hade inte haft lika KUL som jag har haft utan dem! :-)

Med de orden fångar vi dagen!  Tänk- nu är det HELG!!! :-)

Happy Birthday Hello Kitty!

168397-1681

Den 1:a november ÄR verkligen ett speciellt datum för inte nog med att jag öppnade dörren till min butik det datumet, min prinsessa började dessutom att gå när hon håller mig i handen idag (=1:a november) OCH min favorit figur: Hello Kitty FYLLER ÅR 1:A NOVEMBER! :-)

Min underbara Gizmo prinsessa Kjerstin smsade mig denna viktiga information (tack söta Kjerstin!) och bra var ju det för jag hade ingen aning om att det var idag!?

Så- Hipp, Hipp, HURRA!! Hello Kitty fyller år idag! :-)  (eller igår, jag tror minsann att klockan är 2:a november nu...)

Min JIG kom precis hem med den snyggaste Moët förpackningen / flaskan jag sett vilket ju passar perfekt på en så speciell dag som denna. Jag lovar att fota och visa flaskan imorgon för den är verkligen FAB.!

Med detta festliga inlägg passar jag på att tacka för idag och säger GOD NATT, vi ses den 2:a november! Då är det en ny dag att fylla med glädje också är det FREDAG.....Jag längtar redan till jag vaknar....! :-)

Prinsessans väska..

168397-1680
Den här söta bagagetaggen shoppades också på "Ordning & Reda" idag. Pris: 45kr.

Den hör super söta "bagagetaggen" ska sitta på min prinsessas väska hela vägen till Thailand :-) Och jag tror absolut att jag måste shoppa en till mig själv också.

Och på tal om bagage... Jag måste shoppa ny resväska för min snygga grå gick sönder för en stund sedan (tror jag pressade i lite för mycket kläder... hmm..) och jag är SÅ klar för en rosa den här gången för nu finns det ju mängder av olika rosa väskor att välja mellan. Hur härligt som helst! :-) Och en rosa väska sticker helt klart ut på bagagebandet mellan alla svarta & grå som ser likadana ut ;-)

Såg föresen en helt LOVELY Hello Kitty resväska i ljuvligt babyrosa på en butik som tyvärr inte finns kvar och den får jag inte ur mitt huvud så en dag ska den shoppas! och jag gissar att den dagen blir i Thailand för där kryllar det av Hello Kitty saker precis överallt. :-)

Oj, nu kom JIG hem. Kul!

Dagens tips!

168397-1679
Jag shoppade kalendern till vänster idag (pris: 98kr)  och den till höger är "årets".

Som ni vet så är "Ordning & Reda" en av mina favorit butiker och därifrån kommer dessa PERFEKTA kalendrar! :-)

Den till höger heter "familyplanner" och här hemma hos oss skulle vi inte kunna leva utan den. Jag skriver in alla JIG´s resor och allt annat som händer som tex läkarbesök, lunchdejter, frisör tid, nagelfix och annat viktigt. Det som är så fantastiskt med denna familyplanner är att den har 5 kolumner till varje dag så det finns plats för ytterligare 2 familjemedlemmar....! ;-)

Men - eftersom vi är happy med att vara 3 just nu så valde jag att shoppa en mindre version som heter "wallplanner" inför 2008. Skillnaden är att det i denna bara är 3 kolumner vilket passar mig, JIG & Johanna perfekt! :-)

Vi fick vår "familyplanner" i julklapp av våra underbaraste vänner Kjersti & Willy  förra året. Eftersom det var en så uppskattad present av oss så blir mitt dagens tips att du , förutom att köpa en kalender till dig själv, kan köpa en sån här till nyblivna små familjer i julklapp! Jag vågar lova att den kommer att bli en succé! för även små babys har tider att passa som tex vacciner, kontroller på helsestasjon (bvc)  och barselgrupper / mammagrupper.

Livet blir lite enklare med en bra kalender i hemmet! :-)

Lyckliga minnen..!

168397-1678
På bilden ser ni min bror + mig i fullt arbete.

Så här såg min älskade butik ut några veckor före öppning. Jag hade precis fått de första leveranserna och de var från Bruka Design & Anna Holtblad.

Ni ska få läsa mycket mer om min butik när jag kommer fram till år 2002 i min "the story of my life" men än så länge så är vi ju på 1996 så vi har en liten stund kvar... ;-)

Jag startade den här speciella dagen med citatet: "Om du kan drömma om det, så kan du göra det." (Walt Disney 1901-1966) och det vill jag här och nu rikta till alla er som går runt och drömmer om att starta eget för - Du kan om du vill! :-)

Skriver som sagt mycket om mina erfarenheter kring min butik när jag kommer dit i "min story".

Min speciella dag...

168397-1677
Bilden är från premiärfesten.

Den 1:a november är en speciell dag för mig för den här dagen 2002 förverkligade jag min livsdröm och öppnade dörren till min älskade butik "Gizmo & Co" som idag skulle ha fyllt 5 år.

TACK mina nära & kära vänner som skickat mig fantastiska sms idag, de betyder obeskrivligt mycket för mig och de har självklart gett mig tårar i ögonen för jag bli såå nostalgisk....

En dag kommer jag att starta på nytt igen och jag L Ä N G T A R enormt till det ögonblicket! :-) Men fram till dess ska jag njuta tiden med min Johanna för var sak har sin tid....!

Dagens lyx!

168397-1672
Nya svenska "Amelia Jul" och härliga (svenska)  "Family Living".

Jag hoppade högt av glädje då jag såg att nya "Family Living" Ä N T L I G E N gick att få tag i för den har jag väntat på en stund. Tjohooo! :-) Det är ett av mina absoluta favorit blader!  Snygg är den också!

Eftersom julen närmar sig med stormsteg så kunde jag inte låta bli nya "Amelia Jul". Jag hoppas att den ska ge mig några inspirerande tips som jag kan dela med er bloggläsare! :-)

Just nu pågår nattning här och JIG ringde nyss och frågade om han skulle shoppa med sig några engelska blader till mig? Och vad svarar man på det annat än SJÄLVKLART! :-)

När hjärtat somnat ska jag mysa med ett glas vitt och mina blader för idag är det en helt speciell dag för mig... Skriver lite senare om det och annat!

Happy princess!

168397-1671
Johanna för några minuter sedan.

Min lilla prinsessa är så galet glad när hon får sitta och äta sin majs och sina köttbullar och när hon får hålla i den lilla korken till mjölk paketer... ja, då är lyckan fullständig! För hon vet att den är för liten för henne och att jag är livrädd för att hon ska sätta den i halsen och det gör ju det hela såå mycket mer spännande & busigt ;-)

Nu ska vi leka här och gåträna innan det är dags för bubbel... bubbelbad alltså ;-)

MYS i kväll! det är bara 1:a november en gång om året! :-)

P.S visar dagens shopping senare..

Härlig syn!

168397-1670

Jag blev så glad då jag såg bakelse disken inne på "Baker Hansen" idag att jag bara var tvungen att ta en bild! :-) Jag frågade om det var någon speciell anledning till alla svenska flaggor? Men nej, det var bara för att de är många svenskar som jobbar där och för att vi är många svenskar som bor här :-) 

Nu går vi ut! :-)

Dagens lunch förgyllde dagen!

168397-1669
Idag har jag på mig linne från By Malene Birger, topp från Filippa K och solbriller från Gucci för att försöka dölja en "bad hair day" ;-)  (hann inte rulla p.g.a dagis..) På bilden hjälper Johanna mig att bläddra i min jobbpärm & skrivbok.

Hjärtat sov nästan hela min super mysiga lunch men vaknade på slutet och var hur happy som helst. :-)

Det var SÅ mysigt att träffa min kära vän Kjersti så spontant. Hon smsade och vips så satt vi på Baker Hansen och hade girltalk i ett par härliga timmar. Alla borde ha en vän som Kjersti, hon är unik och hon är en av mina värdefullast tillgångar! :-)

Nu är min lilla darling sååå tröttis så vi ska klä oss och gå ut a.s.a.p!

Hoppas din dag är perfekt och att solen skiner på dig idag! :-)

Dagens dagis stund.

168397-1668
Johanna i sandlådan på dagis. Det var 6 andra kids + fröknar runt henne så hon var inte så ensam i sandlådan som det ser ut.. ;-)

Idag lyckades vi hinna fram till dagis före hjärtat somnade, så 3:e gången gillt!! :-) Men det var på håret för hon somnade till ca 100 meter därifrån men jag pratade henne vaken igen ;-)

Så - väl där hoppade hon i sin parkdress och sen var det sandlådan som gällde. Det passade perfekt att vara ut för det är ett strålande vackert väder idag med sol från klarblå himmel och riktigt varm & skön luft. Men hjärtat var såå trött så efter en stund la jag ner henne i sköna vagnen och hon somnade bums! och då gick jag  till "Baker Hansen" för en spontan lunch med min kära vän Kjersti.

Johannas stora framsteg!

image1667

Min älskade lilla rosa sötis gjorde precis ett STORT FRAMSTEG! :-)

Hon gick vid min sida och höll mig i handen!! Det har hon ALDRIG gjort tidigare så detta är en stor sak som gör att jag nästan får tårar ögonen. Låter säkert "fjantigt", men det är verkligen STOR sak att se sin lilla tjej göra något så stort! :-) Jag tycker det var alldelens nyss som hon låg i min mage....  Vi mamas kan bli väldigt sentimentala ibland  och nu är det "ibland" för mig ;-)

Detta måste firas med bubbel i kväll! :-) Och då menar jag inte bubbel som i champagne utan bubbel som i ett härligt Hello Kitty skumbad! :-)


168397-1666

Hemma!

168397-1665
Johanna myser i fotöljen alldelens nyss. Idag är hon klädd i PO.P från topp till tå. Mjukt & skönt!

Vi kom precis hem och nu ska jag fixa mat till lilla rosa tjejen. Skriver mer då hon fått mat i magen :-)

Godmorgon november!

168397-1664
Johanna älskar att jaga Gucci på morgonen. Här är hon på väg att dra honom i svansen.. ;-)

Idag vaknar vi till en vacker 1:a november som bjuder på blå himmel så jag tror att det blir strålande sol idag :-)

Och till min STORA glädje så sov hjärtat till kl. 7.40 idag så ordningen börjar att bli återställd och det känns lovely! Vi har precis stigit upp och ska nu göra oss klara för att gå till dagis. Oj, nu pratar dom om nya svenska filmen "Solstorm" på TV4. Den filmen är "het" just nu eftersom den har premiär imorgon. Den fick 3 solar av Cicci R.

Jag önskar dig en riktigt härlig start på den här nya månaden och tänk- inte länge till jul nu! Om bara 30 dagar går startskottet för alla julkalendrar så nu har vi 30 dagar på oss att shoppa 24 små paket. Här i Norge gör nämligen de flesta egna kalendra till sina barn men även vi "större barn" gör det till varandra. Jag och JIG brukar göra så att vi köper 12 paket till varandra också öppnar vi varannan dag. Men mer om detta med julkalendrar i helt egna inlägg senare :-)

Nu ska jag fånga dagen här så vi hinner till dagis före lilla darlingen somnar.  Jag lämnar er med dagens citat:

"Om du kan drömma om det, så kan du göra det."
/Walt Disney

Carpe Diem!


Bloggtoppen RSS 0.91