Dagens tänkvärda.


Tavla av Björg Torhillsdottir.

Tänk på att du är värdefull och unik ! och kom ihåg att behandla andra som du själv önskar att bli behandlad för då blir livet så mycket härligare för alla och om du ger ett leende så ökar chanserna för att du får ett tillbaka ! :-)

Nu sitter jag med hårrullar och piffar till mig inför dagens bröllop och jag bara NJUTER att bo på så fint hotell !

Kram på er !! och HAPPY lördag !  och du - skicka ett kärleks sms till någon som betyder mycket för dig idag ;-)

Lördag = bröllop!


Så här såg min klänníng ut då jag gifte mig 2002 med min föredetta mann.

Jag hade svårt att somna igår kväll men när jag väl somnade så sov jag som en prinsessa helt fram till mina älsklingar ringde och väckte mig kl. 09 :-)

Nu ska jag skynda på här så att jag inte missar den lyxiga hotellfrukosten. Återkommer senare med "dagens" outfit som jag ska ha på mig i bröllopet .

Det ska bli SÅÅÅ kul att gå på bröllop idag för bröllop är ju världens finaste kärleksfest ! :-)

Önskar dig en UNDERBAR dag och hoppas att solen skiner även hos dig !

Carpe Diem!

Kram! ♥

P.S JIG och Johanna är hemma i Oslo för att fira JIG´s mamma som fyller 75 år idag och ska fira det med ett stort kalas. Det var osis att bröllopet och kalaset krockade men lösningen blev att vi delade upp oss :-)

Dagens shopping & get-together.


Jag vet, bilden blev väldigt lik den förra men outfiten är en annan ;-)

Efter den trevliga get-togethern med alla bröllopsgästerna så var jag "duktig mama" och gick upp på rummet tidigt, faktiskt redan strax efter kl. 23, för att få NJUTA egentiden och komma mig i säng tidigt.  Men - det går väl sådär... ;-) Fast å andra sidan så har jag passat på att tvätta håret för att spara tid i morgon bitti och nu ska jag krypa ner i sängen och mysa med alla nya blader som jag shoppade idag.


Det var lite kul att hitta en butik som heter "Johan" idag eftersom min kära bror heter Johan :-)

Och på tal om shopping. På bilden ser ni den kavaj/jacka jag shoppade på H&M här i Sundsvall idag. Den passar perfekt till både jeans och kjol eller utanpå en klänning och är i ett skönt mjukt material som gör att den inte blir lika "trång" som en kavaj så den får lätt plats under höstens kappor & jackor. Den känns som ett "fynd" ! och kostar bara 249sek.


Underbara vännen Josefine och hennes Eivind. Imorgon blir de Herr & Fru.!

Jag ser verkligen fram emot att gå på bröllop imorgon :-)

God natt & Sov så gott ! ♥

Godkväll från Sundsvall!


Kvällens outfit: topp från Costummade, Robin´s jeans, bälte som jag sålde i min butik Gizmo & Co och high-heels från Fornarina.

ÄNTLIGEN kan jag blogga igen !! :-)

Dagen idag startade rekord stressig för vi sov så gott att vi inte vaknade förren 8.30 och då skulle jag fixa oss iordning, lämna på dagis, fixa ärenden och packa före jag skulle åka iväg kl. 11. Men allt går ! ;-)

Resan hit till Sundsvall gick strålande tack vare SAS och trevliga passagerare och väl framme så checkade jag in på hotellet innan jag styrde stegen mot MAX grillen och åt kombinerad frukost/lunch/middag för någon mat hade jag inte hunnit tänka på idag.

Nu ska jag ner till baren här på hotellet för en liten "get-together" inför morgondagens bröllop mellan Josefine & Jan Eivind.

Önskar dig en underbar kväll ! Och jag måste säga att det är en LYX att vara iväg på resa helt ensam för första gången sedan Johanna föddes ! :-)

Kram! ♥

God natt bloggen!


Bild från Pottery Barn.

Jag upptäckte precis att jag flyger redan vid lunch i morgon och det var några timmar tidigare än jag trodde så nu är det bäst jag packar klart innan jag går och lägger mig :-)

God natt & Sov gott ! ♥

Kom på..!


Kate Hudson och hennes söta 4-åring.

... att jag har några starpics att visa er innan jag säger god natt så
varsågoda ! :-)


Snygg bild på tvillingmamman Jennifer Lopez.

 
Pamela Anderson in the navy i Australien och känner ni igen han till höger?? Oh my hur han ser ut nuförtiden! Michael Jackson i kavaj och pyjamasbyxor.. och på fredag fyller han 50 år.

Har en känsla av att detta kanske inte blir kvällens sista inlägg.. vi får väl se.. ;-) 


Snart ny dag !


Underbara Thailand... !

Slog precis på min pc igen efter att den fått vila lite (den mår inte helt bra..) och nu ska jag jag packa inför morgondagens resa och sen ska jag försöka att lägga mig tidigt så att jag vaknar pigg till en ny fräsch dag imorgon.

Hoppas att du har en riktigt mysig kväll!

Kram! ♥

Elians kalas.


Vi och våra kära vänner Josefine & Elian på kalas förra veckan.

Dagen före Johannas 2-års dag så var vi och firade hennes boyfriend Elian som fyllde 2 bara några dagar före Johanna (jag och Josefine kärde känna varandra i mammagruppen) . Vi bjöds på varmkorv och massor med goda tårtor och de små lekte och busade och hade jätte kul och vi vuxna hade så klart minst lika trevligt ! :-)

     
Födelsedagsbarnet och Johanna som lånat hans söta prinskrona. Tåget med bokstäver som bildar namn var en av presenterna Elian fick av oss.  (köpt på Leksaksborgen på Östermalmstorg i Stockholm).

TACK underbara vänner för ett super mysigt kalas ! Vi är så glada över att vi har er i vårt liv och darling: jag längtar till bröllopet på  lördag! ;-)

Min dag idag är tyvärr en sån där dag som man bara vill dra ett stort streck över men nu ska jag fixa lite god middag här så kanske allt känns lite bättre? :-)


Dagens klänning/kjole.


Speciell klänning från Alberta Ferretti...(den hamnar inte på min önskelista ;-) )  på vackra Claudia Schiffer.

Nu är filmfestivalen i Venedig i full gång och det får mig att tänka på mina ca 11 år i filmbransjen. Jag kan verkligen sakna alla glittriga premiärer och alla förväntansfulla biobesökare. Oj, ! så mycket kul jag hade i filmens fantastiska värld ! :-)



Peppning!



Idag har jag själv behov för att peppa mig själv på flera plan så därför kör jag lite peppning här på bloggen.

Tänk på att du förtjänar det bästa och att hela världen ligger och väntar på dig ! Ta tag i dina drömmar och lev det liv du önskar. Tänk på att vårda dina relationer, både privata & proffessionella och kom ihåg att familjen är din värdefullaste tillgång. NJUT solen som skiner och samla energi inför den mörka vintern som väntar. Var GLAD och unna dig en god lunch med en lyxig dessert för det är härligt att förgylla dagarna.!

Låt inte andras ord begränsa dig, lyssna på din egen magkänsla. Sikta mot stjärnorna ! Du kan bli vad  du vill om viljan är tillräckligt stark.

Och - sätt på din favorit musik på hög volym och sprätta en flaska champagne på en vanlig tisdag om du känner för det för livet ska levas här och nu och ögonblicken ska njutas för det är DU som skapar din egen lycka !

Tjohooooo vad livet är härligt att leva !!!


Godmorgon soliga torsdag!


Johanna provar nya kläder. Jeans 179kr, tröja 79,90, båda från H&M.

Solen skiner från en klarblå himmel och vi gör oss klara för dagis nu :-)

Häromdagen shoppade jag nya jeans & en tröja till Johanna på H&M men byxorna åker tyvärr tillbaka idag eftersom de är för stora ´(finns inte i mindre storlek) men den sköna tröjan med små hjärtformade knappar är en keeper.

Nu ska vi köra på här så att vi kommer oss iväg så här kommer dagens:

"Vårt liv är här och nu och bara vi kan välja vad vi vill göra med det."
/Ur "En härlig bok".

Tänk på det att försöka leva här och nu och inte i vad som hände igår eller vad som ska hända imorgon...  Fånga dagen!

Jag önskar dig en fabulous dag fylld av solsken både inne & ute !

Kram! ♥

Dagens.


Eva Mendes  i snygg klänning.

Jag somnade så klart då jag nattade Johanna så nu är jag helt i sömn...zzz.. så bäst jag går och lägger mig i sköna sängen. Idag får Eva Mendes stå för dagens för hon är lite mer uppklädd än vad jag varit ;-)


Klänningen känns "Carrie"..

Jag kom på att jag har kvar att visa er bilder från Johannas 2-års kalas, från Johannas kompis Elians kalas och från då vi var i Stockholm så det får bil imorgon.

God natt & Sov gott ! ♥

Nattning pågår.


Den stora Hello Kittyn shoppade vi i Thailand och de fina rosa änglavingarna fick Johanna i present av sin farmor.

Här pågår nattning nu men Johanna är super busig och springer in och ut i sovrummet och stänger in mig och säger "god natt" och går ut själv :-)  Sötisen. Snart slocknar hon nog efter en kul dag på dagis med tur i parken och dans.


Wedding.


Se ! Portias vackra tyllkjol är ju ROSA ! :-)

Till helgen ska jag på min kära vän Josefines bröllop och därför passar det bra med lite "bröllopstema" här på bloggen. Bilderna är från Ellen De Generes och Portia de Rossi´s bröllop och detta var bland de finaste bröllopsfoton jag sett. Det är verligen värt att prioritera en BRA fotograf på den stora dagen för de bilder som tas då ska man titta på resten av livet... ! 

Visste du föresten att Portia är 15 år yngre än Ellen. I kärlek finns inga gränser ! :-)


Puss, puss !


Oh my ... ! så VACKERT ställe !


Portia är verkligen snygg.

     
Läcker tårta, coolt med pool och mysig bild med deras mamas. Själva festlokalen ser ju bara helt outstanding ut!

Min lunch idag blev coca cola & chips och middagen blir grillad kyckling, pommes & bearnaisesås. ;-)


Trött mama...



Idag är jag så trött att jag nog hade kunnat glömma min darling på bussen så jag är så GLAD över att hon är på dagis och har kul  med de andra barnen ;-)

Jag har super SOFTAT sedan jag kom hem från dagis och min bästa vän Kjersti gjorde min dag då hon tittade förbi med nya Family Living & In Touch till mig. (tusen TACK fantastiska du!) .


Idag är jag inte piggast i stan ;-) Min tunika kommer från River Island (shoppad i Singapore), linne /singlett från By Malene Birger och kuddarna kommer från R.O.O.M. , tyget från Ralph Lauren.

Nu ska jag samla ihop mig själv (kör BRA musik på högsta volym, det hjälper ! ;-)  och gå iväg och fixa mina naglar och sen hämta darlingen.

Jag hoppas att din dag är helt fantastisk !

Godmorgon onsdag !


Igår kväll blev alla bilder lite knasiga... Jag hade i alla fall på mig klänning/kjole från Zara, sjal från Jaliero Santi, byxor Filippa K, skinnjacka & väska från Heartmade.

Igår kväll var jag ute och tog "ett glas vitt"  (hmm... well... ;-) med min kära veninna Trine på Odeon och  vi hade verkligen SÅ KUL !! :-) Men - idag är jag trött mama... ;-)

Nu ska vi göra oss klara för dagis här och sen tror jag faktiskt att jag ska gå raka vägen hem till soffan och sova lite till ;-)

Önskar dig en FANTASTISK dag och här kommer dagens:

"Det är bara det vi inte gjorde som vi ångrar."
/ Ur "En härlig bok."

P.S Darling - TACK för en fabulous kväll !! Vi får göra om den snart igen ;-)

Kram! ♥

Lek & Bus.


Innan vi gick hem från dagis så ville Johanna visa mig och JIG hur KUL det är att åka rutschkana :-)

Det var en GLAD darling som kom springade mot mig då jag kom till dagis i eftermiddag och det värmer mitt mammahjärta.


Hej vad det går ! :-)

På vägen hem har vi shoppat gummistövlar och tittat efter byxor till Johanna och nu pågår lek & bus och matlagning här hemma.

Jag önskar dig en underbar kväll!


Dagens!



Dagens: Klänning från Juicy Couture , byxor Filippa K & favorit sjalen från Jalierio Santi.

Plötsligt blev det "sommar" ute vilken LYCKA !! :-)

Nu ska jag iväg och hämta darlingen. Blir underbart att få byta paraplyet mot solbrillerna !


Marängswiss = succé!


Den vita skålen kommer från Mateus och Hello Kitty skålarna har jag shoppat i Thailand.

På lördagens kalas så bjöd vi bl.a. på marängswiss och det blev stor succé så det kan jag varmt rekommendera om du ska arrangera barnkalas eller barndop för barnen tycker ju att det är så mycket godare med glass än med tårta (gäller självklart inte alla barn, men de flesta). Och om du ska ha en tjejmiddag så är marängswissen också en given succé som dessert  eftersom den är så rosa & girle ;-)


Är det kalas så är det ! ;-)

Man kan ju göra marängswiss mer eller mindre avancerad, själv gick jag för den enklaste lösningen : vaniljglass, rosa & vita maränger och massor med god chokladsås !

Nu ska jag fixa lite lunch här och sen iväg och hämta darlingen på dagis. Och nu kommer SOLEN efter en regnig start på dagen. Hur lovely som helst ! :-) Ska föresten fota och visa dagens före jag går ;-)


Dagens tips!


Svenska "Family Living" i butik idag !

Idag kommer ÄNTLIGEN ett nytt härlig nummer av "Family Living" ut efter ett långt sommaruppehåll. Detta blad är ett av mina absoluta favoriter och jag ser verkligen fram emot att få softa med den !


Felix Herngren med familj visar upp sitt sommarhus i Turkiet.
Nu är jag hemma igen och sitter med hårrullar och njuter av den lyxiga egentiden ! :-)

Mysigt besøk.


Johanna leker i sitt rum efter kalaset.

Nu ær jag och super myser hemma hos min bæsta væn Kjersti och hennes bedårande lilla dotter . Gick hit direkt efter att jag læmnat hjærtat på dagis och det gick hur BRA som helst (att læmna på dagis alltså ;-)  ! :-) Johanna gick raka vægen in och lekte med sina kompisar och vinkade glatt "hej då" nær jag gick.  Underbart !!

Lånar Kjerstis pc så dærfør blir det norska bostæver ;-)

Nu ska vi mysa vidare hær !


Godmorgon nya härliga dag!



Idag väckte min sötis mig kl. 05.30 vilket var i tidigaste laget ;-) Så - vi la oss i stora i sängen och somnade om och vaknade sen kl. 08 så nu är det lite små stressigt här..

När vi kom hem igår så låg det ett paket till Johanna och väntade i posten och gissa om hon blev glad när hon såg vad som var i det !


... en underbart SÖT kopp som genast blev en favorit ! :-) TUSEN TACK snällaste Bente,, Benedicte & Henrik !! :-)

Nu måste vi rusa ut i regnet så här kommer dagens som blir en favorit i repris:

"För varje minut vi är arga förlorar vi 60 sekunder av lycka."
/ur "En härlig bok".

NJUT tisdagen !

Kram! ♥

Rützou.


Så här går jag gärna klädd till våren!

Samtidigt som jag LÄNGTAR efter att uppdatera min höstgarderob så tycker jag att det är otroligt kul att titta på alla bilder från visningarna av spring/summer -09 för i klädbransjen är jag van att ligga en sessong före...´

Denna snygga outfit kommer från danska Rützou och i senaste Costume såg jag en super fin tunika/klänning från dem som jag önskar mig i höst.


De rosa pilarna visar tunikan som står på min önskelista :-)

Nu passar jag på att säga god natt & TACK för idag så hoppas jag att vi "ses" igen imorgon !

Natta! ♥

Paris goes extensions.



Paris Hilton gör här reklam för ett nytt extensions diadem som heter "the bandit" på en privat tillställning och jag måste säga att jag tycker att långt hår klär henne !

Själv satte jag ju i nya extentions för några veckor sedan och idag var det dags att klippa igenom håret och göra slingor på min utväxt. Jag NJÖT verkligen mina timmar hos frisören och det var en LYX att få egentid ! :-)


Jag fixar alltid mitt hår hos Trond på Spaghetti. Har gått hos honom i ca 5 år och blir alltid lika njöd.

Det blev ingen dvd för mig i kväll, istället ska jag fixa lite "jobbsaker" också har jag lovat mig själv att lägga mig före kl. 02 ;-) Hoppas att du har en skön kväll !?



27 dresses... ?


Den vänstra klänningen/kjolen kommer från Burberry, den högra från il gufo. TACK snällaste Petter !!

...
är en film jag köpte i Thailand men som jag ännu inte sett så den tror jag det blir ikväll kanske :-) Och på tal om dresses så ser ni här Johannas nya klänningar / kjoler !

Darlingen fick SÅ MÅNGA FINA presenter då hon fyllde år (tusen miljoner TACK familj & vänner!!) och dessa 2 bedårande klänningar fick hon av min bästa vän och sin gudfar Petter (som även var med på födseln av Johanna, jag hade 2 killar vid min sida då ;-) 

Jag känner på mig att dessa blir höstens/vinterns favoriter! :-)


Johanna älskar dagis!


Mamma, titta ! en apa!  (det sitter ett mjukisdjur i en växt i entrén på dagis). På bilden är vi på väg hem.

Ååå vad jag är LYCKLIG nu ! Johanna har haft det TOPPEN på dagis idag och när jag kom dit för att hämta henne runt kl. 15 så brydde hon sig inte ett dugg om mig. Istället så satt hon och åt sin mellanmål med de andra barnen och sen gick hon iväg och lekte. När jag frågade om vi skulle gå hem? så var svaret kort och tydligt : "Nej!" ;-)

Detta blev en perfekt dagis-start och idag började vårt "nya liv" känns det som ! :-)


Johanna sprang iväg och lekte med en "bebbe" då jag kom för att hämta henne på dagis idag.

Nu ska vi fira dagen med spaghetti & köttfärssås.


Lyxig egentid.


Önskar jag var lika fancy dressed som Carrie idag ;-)

Nu ska jag springa iväg till min frisör och fixa till håret , ska verkligen njuta den lyxiga stunden och har lagt ner ELLE, Costume och Vogue i väskan.... :-)

NJUT dagen alla härliga !


Dagens!


Det blev en enkel lösning på morgon i dagisstressen: linne/singlett från By Malene Birger, skjorta från H&M och byxor från Filippa K. Också mitt favvo halsband från Bvlgari.

När vi varit på dagis i ca 5 minuter så säger en av de söta tjejerna som jobbar där: "nu kan du gå hem!" ???!!!  Och jag som trodde att jag skulle vara där med Johanna ett par timmar och sen gå hem. Så - gissa om det kändes märkligt att gå därifrån helt ensam utan Johanna som jag varit tillsammans med varje dag.... !

Och nu - då jag är hemma - så känner jag mig som han i filmen "Ensam Hemma". Jag har på musik på HÖGSTA volym och dansar runt i lägenheten !  ;-)  Det är verkligen en märklig känsla och en mix av både skön glädje över att få gjort saker helt själv och en stor saknad av mitt älskade hjärta som jag är så van att ha med mig överallt.

Men - detta är bäst både för henne och mig för nu vet jag att hon har det helt TOPP på dagis och jag kan ta tag i mitt nya spännande jobb prosjekt och det har jag LÄNGTAT efter ! :-)

  
Några smakbitar ut den kollektion jag kommer att sälja så småningom.

What a lovely day!

P.S Tusen TACK alla underbara som tipsat mig både på bloggen och per mejl ang.  den söta sjablonen som nu finns att köpa på Panduro Hobby. Det var happy news på en solig måndag! :-)


Happy måndag !


Å vad jag kan sakna våra sköna, softa dagar i Thailand..

Ny vecka och nya härliga möjligheter, hur fabulous är inte det ?! :-)

Min darling väckte mig runt kl. 06.30 idag och nu gör vi oss klara för första "riktiga" inskolningen på dagis. Förra veckan blev nämligen inte helt som vi tänkt oss p.g.a. diverse omständigheter på dagiset så - nu blir det en fräsch nystart :-)

Efter dagis ska jag till frisören och slinga + klippa håret så jag bloggar igen så fort vi kommit oss hem.

     
Helgens happenings (förutom Johannas kalas): Madonna hade turnépremiär och Runar gifte sig ;-)

Här kommer dagens som även står i beskrivningen till min blogg:
'
"Life is too short not to wear beautiful things."

Välj att ta på dig din fina kjol eller klänning denna soliga dag för det gäller att passa på att använda sommargarderoben så länge man kan innan hösten gör entré på allvar .

Happy måndag !

Kram! ♥

God natt mina kära bloggisar!


Kommer ni ihåg den här fina sjablonen? Som lovat så mejlade jag car-möbel ang. shipping till Sverige & Norge och häromdagen fick jag svar. I svaret stod det att de är en liten butik och att de sender varor till Sverige & Norge men att fraktkostnaden blir hög (För sjablonen blir frakten 18,50 euro. ) Men frågan är om det inte är värt kostnaden för den är ju SÅ fin :-)

Nu ska jag krypa i säng så att jag vaknar PIGG till Johannas inskolning på dagis som startar "på riktigt" imorgon. Det känns underbart att lägga sig och sova efter en så KUL och trevlig helg och att somna till alla minnen av Johannas 2-års kalas. Tänk - nästa gång fyller hon 3 ! Tiden flyger ! :-)

TACK för alla söta kommentarer jag fått idag och VÄLKOMMEN alla nya bloggisar !  Jag är så glad över att ni följer mig och Johanna och ni inspierar mig massor i mitt bloggande ! :-)

God natt & Sov så gott så "ses" vi i morgon! ♥

P.S jag får fortsätta att blogga om kalaset imorgon ;-)

Kalaset.


Gardinstången som jag hängde upp över vår köksö pyntade jag med en ljusslinga köpt på nattmarknaden i Bangkok, ljuslyktor (perfekta för thélys/värmeljus) shoppade på Indiska i Stockholm förra helgen för 25kr /st. (ett fynd! de finns i flera färger) och ballonger med Lillifee på.

Nu ska jag blogga klart om gårdagens kalas :-)

Vi hade verkligen hur trevligt som helst och jag är så GLAD över att vi har så underbara vänner som kom och förgyllde Johannas kalas. Vi bjöd på varmkorv med bröd / lomper (norskt korvbröd, ser ut som mjuktunnbröd..) & minipizzor (perfekta till barnkalas!) och efter det tårtor och marängswiss (får ett eget inlägg senare).

Här kommer några "vimmelbilder":


Mina kära vänner Kjerstin, Petter & Anne Cecilie.


Underbara vännen Randi och SÖTA Sofie. 

 
Från vänster: Mie, Petter, Anne-Cecilie och Marcus.

 
Mie och söta dottern Hanne till höger och jag, Randi & Sofie till höger.


Dagens outfits.


Sofie´s outfit är super snygg ! Den kjolen /skjörtet från Whyred får gärna flytta in i min höstgarderob.. och det får föresten gärna hela denna outfit göra ! (skinnjackan kommer också från Whyred som föresten också vann pris!)

Idag softar jag i svarta tights och vit tunika och det är inte så mycket att visa ;-) så - därför bjuder jag på några snygga outfits från Cafés stora modefest som var i veckan.

    
Alltid lika snyggt klädda Pernilla Wahlgren with friends och till höger Mini som vann pris för bäst klädda.


Okejdå, jag bjuder väl på min dagens i alla fall ;-) Svarta tights French Connection, tunika Zara. (en innedag).


Ja må hon leva....!


Se så lämpligt ballongen hamnade framför JIG ;-)

Här sjunger vi både den svenska & norska födelsedagssången för Johanna och ljusen på tårtorna är tända och väntas på att blåsas ut.  Johanna lyckades blåsa ut sitt 2-års ljus alldelens själv :-)

 
Solrik för de små, bubbel för de stora ;-) och den här hallon/bringebär tårtan hade jag inte lagat själv, den kommer från Baker Hansen och är en GOD favorit :-)

Nu ska min lilla 2-åring bada.



Johannas tårta.


Jag och sötaste Gizmoprinsessan Kjerstin.

För första gången på MÅNGA år så slängde jag ihop en tårta igår :-)



Det blev en super enkel lösning med färdig tårtbotten, hallon, banan och grädde också svenska bilar på toppen. Mumsigt !


Kalasmuffins!



Eftersom jag inte är någon "baktjej" och inte har en aning om hur jag gör ljusrosa glasyr som jag kan forma till prinsessekronor på mina muffins så gäller det att "pimpa" dom på enklare sätt ;-)

Så - jag köpte "Lillifee" muffinsformar också pimpade jag muffinsarna med små namnskyltar så att det blev en "kul grej" för alla gäster att hitta just sin egen muffins.



Namnskyltarna gjorde jag så här:
Jag klippte ut bitar från hårdare papper, skrev alla gästernas namn på dem, tejpade fast namnlapparna på tandpetare (lägg tandpetaren bak på namnlappen och klistra en bit tape över) och vips så var muffinsarna så mycket festligare ! :-)

Nu sover min prinsessa och själv ska jag krypa upp i sjeselongen med några inspirerande blader och SOFTA och jag misstänker att jag kommer sova en liten nap jag också för det tar på krafterna att arrangera kalas ;-)


Ett fiskdammstips!



Här kommer dagens första kalastips från mig :-)

Till fiskdammen gjorde jag påsar som jag fyllde med tatueringar (finns att köpa på leksaksbutiker), Hello Kitty godis som vi shoppat med oss från Thailand, klubba och nyckelring med söt elefant från Thailand (kan fästas på skötväskan eller ryggsäcken..).



Påsarna kommer från Panduro Hobby och därifrån kommer även de små klädnyporna och hjärte-etiketterna. Prinsessekrona stämpeln har jag shoppat på NK i Stockholm.



Fiskdammen blev stor succé igår ! :-) Och - ett tips är att göra likande "goodiebags" till tex barndop !


Johannas prinsessestol.



Johanna på torsdagens kalas.

Ni är många som skrivit och frågat om Johannas stol så här kommer svar:

Vi köpte den här stolen till Johanna redan då hon låg i min mage på -50% rea på "Fru Lyng" (en barnbutik här i Oslo) på CC-Vest. Tyvärr kommer jag inte ihåg vad märket heter? och jag minns inte heller vad den kostade? Så jag är jätte ledsen över att jag inte kan ge er bättre svar :-( 

Men kanske någon av mina bloggisar vet vilket märke det är på stolen? Tipsa i så fall gärna ! :-)

Vi kör värsta softa söndagen här och det är såååå SKÖNT.!


Godmorgon sköna söndag !


Ballonger från Ballooncompany och min dagens var min klänning från Juicy Couture.

Idag är det en riktig GLAD dag känner jag ! :-) för när jag vaknade kände jag mig i ett lyckorus efter det trevliga kalaset igår. Ååå vad det är UNDERBART att få umgås med sina härliga vänner och att få fixa kalas, jag älskar det så mycket att jag kanske borde bli "kalasfixare" !? ;-)

Johanna gav mig en sovmorgon till kl. 08.30 idag och nu leker hon med sina fina presenter och tittar på "Dora" som är dvd-favoriten. Själv tittar jag på Nyhetsmorgon på TV4 i köket och ska börja städa till här inför frukost.


Busiga Johanna :-) På bordet syns en av de aktiviteter vi hade på kalset: att göra egna pärlhalsband.

Jag hoppas att du vaknat lika glad som mig och att du får en riktigt härlig & skön söndag!

Här kommer dagens:

"Gå frimodigt i den riktning dina drömmar pekar! Lev det liv du drömt om!"
/Henry David Thoreau.

Kram! ♥

TACK kära vänner!


De söta partyhattarna köpte jag hemma i Luleå i sommar på Tiimari.

Vi har verkligen super MYST idag och jag är så GLAD över att vi har så underbara vänner som kom och firade Johanna !

TUSEN MILJONER TACK kära friends för att ni förgyllde Johannas kalas och för alla FANTASTISKA presenter som hjärtat fick. Ni är de bästa ! :-)


Solrik är en norsk barndricka som påminner om Festis, den är både min och Johannas favvis (jag är inte så glad i läsk).

Nu ska jag faktiskt ta och softa och sen sova men imorgon lovar jag att blogga hur mycket som helst och visa massor med bilder från dagen och ge er några kalas-tips!

God natt & Sov gott mina fabulous bloggisar ! ♥

After beach? nix, after kalas !


Idag var köket min plats ;-) . Pinnen (gardinstång köpt på Ikea) över vår köks-ö spikade jag upp i farten idag och sen dekorerade jag den med ljusslinga köpt i Bangkok, ljuslyktor från Indiska och ballonger .

Oh my så FORT den här dagen har gått ! Först står man där och förbereder allt och riktigt längtar till alla gäster ska komma på Johannas 2-års kalas och sen säger det bara poff ! så går de första gästerna hem ... !

Vi har haft SÅ kul & trevligt och jag har 122 bilder att visa er men jag ska försöka dra ner antalet till ungefär 22 ;-)


Johannas dagens blev en klänning köpt på nattmarknaden i Bangkok eftersom hon älskar Hello Kitty lika mycket som mig :-) Under den body från Gap.

Nu sover resten av familjen och jag är hur trött som helst så det blir bara lite bloggning ikväll för jag behöver landa i soffan en stund känner jag.. 

Hoppas att du också har haft en fabulous dag !?

Kram! ♥

Godmorgon kalasdagen!


Johanna på dagis på födelsedagen.

Jag LOVAR att blogga massor så fort kalaset är över men nu ska här bakas, fixas, städas och handlas... så att jag ska kunna softa 5 min före gästerna kommer :-)

Önskar dig en UNDERBAR lördag och dagens blir kort och gott:

"Kom ihåg att du är värdefull!"

Kram!

Hello party!


Klänning & skor från net-a-porter.

Plötsligt fick jag värsta "partyfeelingen" och tror att jag ska ta och arrangera en tjejmiddag/fest när jag fyller år ! :-)

Den här klänningen från Marc by Marc Jacobs är ju hur "Carrie" som helst och skorna från Jimmy Choo hade gärna fått flytta in hemma hos mig.

Nu ska en nyvaken mama göra iordning inför kalaset imorgon för en sak är säker: imorgon ska jag INTE tokstressa ;-)


Yaya´s & Dagens.



Den här bilden togs för typ 5 minuter sedan då vi lämnade restaurang "Yaya´s" för att Johanna sa "mamma sova !" . Och jag förstår henne så klart, för det tar på krafterna att fylla år och firas :-)

Men - vi fick i alla fall en super trevlig stund med våra härliga grannar och JIG är så klart kvar där med dom i skrivande stund. (Det är otroligt praktiskt att bo granne med restaurangen). Våra grannar har nyss kommit hem efter att ha bott i vår lägenhet i Phuket och det är därför jag fick de VACKRA rosor ni ser på bilden.


Våra underbart trevliga grannar både här hemma och i Thailand. Tusen tack snälla ni för de vackra rosorna och den söta presenten till Johanna. :-)

Nu ska jag natta darlingen men först dagens:


Topp från H&M Trend och mina favvo jeans från Miss.Sixty.

Jag önskar dig en fabulous fredagkväll!

Nu ska jag natta darlingen och sen ska jag pyssla inför morgondagens stora kalas.


Dagens outfits.


Lauren Conrad i Roberto Cavalli.

Alltså jag vet inte helt vad vi säger om den här outfiten... ? Klänningen & tjejen är ju riktigt vackra, men - hur går det med tuttarna när hon rör kroppen? trillar de ur? Jag bara undrar... ;-)

 
Jag vet inte vem denna Ashley Tisdale är ? men snygg stil har hon helt klart ! :-)

Min kameras batteri är på laddning. Så fort det laddats klart ska jag fota och visa min egen dagens och sen ska vi iväg och äta god middag med våra trevliga grannar på "Yaya´s".


Dagens starpics.


Allas vår Carrie with family på en flygplats ute i världen..

Hög tid för några färska starpics nu innan vi ska göra oss klara för att gå ut. :-)

   
Katie & Suri måste vara de mest fotograferade just nu, tycker jag ser bilder på dem överallt. Eva Longoria är fortfarande så olik sig i kort page tycker jag och Demi Moore looks fab och jag tycker faktiskt att hon ser yngre ut än sin dotter ;-)

   
GRATTIS Gwen Stephani till nyfödd son ! :-) (på bilden är hon tillsammans med son nr.1). Kul att se Will Smith i rosa och Kate Hudson är alltid skön i stilen.


Soft dag.



Vi kör värsta softa dagen idag jag och Johanna vilket känns fab efter 2 hektiska dagar :-)

Johanna sover sin nap och jag sitter fortfarande med mina hårrullar men så fort hon vaknar ska vi sätta fart och komma oss iväg ut och fixa ärenden inför morgondagens kalas som vi verkligen ser fram emot .


Kära Mia kom med gott fikabröd, vackra rosor & fint paket.

Vår dag har förgyllts av 2 besök av vänner. Först mötte vi upp bästa Kjersti & söta lilla Sunniva nere vid porten och jag fick nya ELLE fylld av små postits av Kjersti. Underbar härlig suprice ! :-) (thanx darlingen !!)  och sen kom kära Mia på besök med vackra rosa rosor till både mig och Johanna och en bedårande söt Burberry topp till Johanna (tusen tack för presenterna kära vännen! det var allt för mycket !).

Oj, nu vaknade hjärtat. Bäst att skynda på här.


Godmorgon alla glada !


Bilden är från gårdagens kalas. 2-år som mamma firades med rosa bubbel :-)

Idag är det freeeeeeeedag ! Hur härligt är inte det ? Så jag säger "skål! med frukostjuicen och önskar dig en UNDERBAR dag ! :-)

Dagen igår blev så galet stressig att jag inte ens fick tid att byta om och fixa till mig så Odd Molly klänningen fick hänga med hela kvällen lång trots att jag så klart bestämt mig för att ha på mig något rosa... Men det får bli på lördagskalaset istället :-)


Darlingen hade hedersplats på sitt kalas och fick äta allt hon tycker om dagen till ära :-)

Solen skiner och nu pågår lek här och jag ska hoppa i duschen så varsågoda, här kommer dagens:

"Platsen att vara lycklig är här, tiden att vara lycklig är nu, sättet att vara lycklig på är att göra andra lyckliga."
/Ur "En härlig bok".

Njut denna soliga dag !

Kram! ♥

Tusen miljoner TACK!


Den är bilden är tagen på slutet av kalaset så jag är ganska trött och därför softar jag på en av de fina presenterna jag fått.

Hej alla bloggläsare!

Idag har jag firat min andra födelsedag i livet och jag tycker att det är jätte kul att fylla år :-) Det är så kul med paket och så mycket ballonger och besök av familj & vänner och alla grattis sms och jag blev så himla GLAD när mamma visade mig hur många ni är som grattat mig här på bloggen. Wow ! Tusen, tusen TACK !! Ni är sååå snälla! :-)

Mamma lovar att berätta allt om kalaset och min dag imorgon för nu tycker jag att hon förtjänar att gå och lägga sig. Hon har nämligen stressat ganska mycket både igår och idag så jag tror att hon är ganska trött... zzz... och jag tror att hon somnade på soffan en stund efter att gästerna gått hem i kväll ;-)

 
Jag tycker att det är godare med popcorn än med tårta :-) (i bankgrunden syns de fina blommor jag fick av min mormor, Hans & Johan).

TACK igen alla bloggläsare för era hälsningar till mig - ni är de BÄSTA !!   och TACK för alla fina presenter jag fick av er som var här på kalaset och TACK mormor, Hans & Johan för de fina blommorna.

Nu längtar jag redan till nästa födelsedag !!! :-) OCH till på lördag då jag ska ha mitt 2:a kalas. !

Kram! Johanna ♥

Paketöppning.



Så här GLAD blev Johanna då hon nyss fick öppna ett par till paket :-) 

'
Johanna älskar att öppna paket (vem gör inte det? ;-)


I paketet var dessa klossar som Johanna genast satte igång att leka med. (de kommer från butiken "Leksaksborgen" på Östermalmstorg i Stockholm).

Nu sover Johanna sin nap och jag springer runt  (det är sant ! värsta motionspasset ;-) här hemma och fixar inför kvällens kalas för när Johanna vaknar ska vi iväg till dagis och bjuda de andra barnen på glass också ska de fira henne :-)    (Johanna är föresten hemma från dagis idag och imorgon p.g.a. resursbrist i personalen så hon startar sin inskolning "på riktigt" på måndag )

Solen skiner och fåglarna kvittrar !! detta är en HÄRLIG födelsedag ! :-)


Grattis på födelsedagen älskade Johanna!




"Ja må hon leva , ja må hon leva, ja må hon leva uti hundrade år ... ! "
GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN ÄLSKADE JOHANNA

    
Några av mina favorit bilder på hjärtat..


"Before you were concived
I wanted you
Before you were born
I loved you
Before you were an hour
I would die for you
This is the miracle of life"


Idag fyller min älskade prinsessa 2 år och plötsligt känns hon så stor och vuxen lilla hjärtat. Och att det är 2 år sedan jag åkte in till sjukhuset runt den här tiden på morgonen (vi reste in kring kl. 09) känns overkligt för även om minnena kan kännas som "igår" så känns allt som hände då samtidigt väldigt overkligt.

Nu sitter Johanna och leker med morgonens presenter och jag försöker piggna till
 (vågar inte berätta hur länge jag var uppe i natt men kan säga att det var länge ;-) 

♥ Jag älskar dig Johanna ♥

P.S texten kommer från en reportage i "Inteiör Magainet", tycker den var så fin. Och - TUSEN TACK för alla grattishälsningar till hjärtat, jag sitter här med tårar i ögonen.... ! kommer gråta mycket idag ;-)

What a day!


..På väg till kalaset

Min ambitiösa plan om att både shoppa & städa efter kalaset i kväll slutade med att jag somnade tillsammans med Johanna för oh my ! så trött man blir av dagisinskolning och super trevligt barnkalas... ! ;-)

Det var SÅ kul att fira Elian i kväll och jag ska självklart visa er bilder senare från kalaset men - nu ska en trött (och stressad...) mama /desperate houswive kavla upp ärmarna och S T Ä D A + blåsa upp ballonger och fixa med paketen som hjärtat ska få då hon vaknar imorgonbitti på sin 2-års dag.

  
Till vänster: bild på oss före kalaset. Jag hade på mig topp från French Connection, bälte TopShop, kjol/skjört köpt i Phuket och smycken Julie Sandlau.Johanna har topp från "Monsoon", body GAP, kjol/skjört P.OP. Till höger: då vi skulle hem från kalaset bytte jag till jeansen som fått följa med i handväskan. (kolla in kaoset i bakgrunden.. jag har lite att göra nu ;-)

What a day ! och det kan man lugnt säga om den här dagen för exakt 2 år sedan också.. då stressade jag minst lika mycket för kvällen innan Johanna föddes, runt kl. 24 körde jag bort till min butik med en arbetsmanual (inför min mammaledighet) som jag utarbetet för mina anställda och när den var levererad så kunde jag koppla av (för den skulle jag bara hinna med innan Johanna föddes..) och vad hände då? Jo! värkarna kom runt kl. 05 på natten nästan exakt 14 dagar senare än planerat ;-)

Bäst att köra på här nu ! tur natten är lång.. ;-)


Hektisk dag !


Johannas 3:e dagisdag.

Dagen idag är minst sagt lite hektisk... Först har vi varit på dagis (kul !), sen har vi varit nere i city och då Johanna sov sött i vagnen så shoppade jag födelsedagspresenter inför imorgon (kul !) + present till Elian och nu ska vi göra oss iordning här inför Élians 2-års kalas som vi snart ska iväg på (kul !). 

Efter kalaset ska vi iväg och handla allt inför imorgon då vi ska ha JIG´s familj + ett par vänner här på kalas (varför ha ett kalas när man kan ha två? ;-)  Och just det ja - städa ska jag så klart också göra . Någon som vet var man shoppa sig några extra timmar på dygnet? ;-)


Det blir lite mer kläder här hemma än i Thailand ;-)

Mycket att göra har vi , men allt vi gör är KUL så dagen idag är härlig trots stress & regn ! :-)

Önskar dig en fabulous kväll!

Kram! ♥

Happy onsdag!


Björg Thorhallsdottir heter konstnären.

Idag är den här bilden oss ;-)  så detta inlägg blir rekord kort...

Önskar dig en HAPPY dag och åtekommer så fort vi är hemma från dagis.

Här kommer dagens:

"Vi lär oss något av alla våra misstag - om vi vill."
/Ur En härlig bok.


Kramar! ♥

God natt!


Söt bild från nettbutiken "Blåelefant".

Vad KUL det var med en kvällstripp till Ikea ! :-) Tyvärr fick jag inte köpt allt som jag var ute efter men å andra sidan fick jag köpt en del som jag inte visste att jag behövde så det var precis som vanligt då man besöker Mr.Kamprads butik ;-)

En sak som jag är ute efter just nu är ett sängbord till Johannas rum. Jag tittade på "Hemnes" bordet i vitt på Ikea men så tänkte jag att det blir för högt? fast nu då jag kom hem så ångrar jag att jag inte köpte för att testa... Men så fick jag se detta "bord" från Oliver Furniture så kanske det kan vara nåt? Eller det från Skeidar..? Vi får väl se hur detta slutar ! ;-)

    
Från vänster: Hemnes (Ikea), Oliver Furniture & till höger:  Skeidar.

Jag blir nästan lika trött som Johanna av dagis så nu ska jag krypa i säng. Avslutar dagen med en färsk bild på ett nygift par..


Nygifta Ellen De Generes & Portia de Rossi. Plötsligt påminns jag om serien "Ally Mc.Beal"... Å vad den var bra ! och vilken vacker klänning Portia har på sig på bilden , "very princess".

TACK för alla härliga kommentarer jag fått idag och förlåt att jag inte hinner svara.. lovar att svara "ikapp" en dag snart !

Natta ! ♥

Ikea here I come!

Jo, det är sant :-) Nu kör jag ut till Ikea! Passar mig perfekt att de har öppet till kl. 23.


Kvällsrapport.


Min tunika kommer från "Custommade" och i bakgrunden ser ni badflickan.

När min darling badade sitt vanliga långa kvällsbad så busade jag med mitt Musse Pigg diadem som jag shoppade i Phuket. Den dagen då jag blir bjuden på en maskerad så åke det på ;-)

Kvällen har även bjudit på städning av köket (inför besök senare i veckan) , god middag och massor med lek.

Hoppas att du också har en lovely tisdagkväll för det förtjänar du verkligen!


Kalasfix!


Inbjudningkorten till Johannas kalas.

Det var länge sen jag längtade så mycket till något som jag gör till Johannas 2-års kalas :-)

Jag fixar och förbereder här hemma nu och eftersom inbjudningskorten kommit fram till alla så kan jag visa er bilder från den kvällen då jag satt och pysslade med dem. Lovar att visa en bättre bild senare då ni bättre ser exakt hur de ser ut.


.. och så här ser inbjudningskorten ut på insidan.

Vad det är kul med kalas !


Dagens tips!


On the cover: Jenny Östergren (från Nyhetsmorgon på TV4).

Idag finns en rykande färsk (svensk) "mama" ute i tidningshyllorna igen ! :-)

Ååå vad jag gillar detta blad. Tycker alltid att varje nummer är lika härligt och inspirerande på alla möjliga sätt. 

 
Detta nummer innhåller bl.a. stort snyggt reportage med gravidmode. ..


.. och en intervju med TV4 profilen Jenny Östergren.

Tror det blir en tur ut till Narvesen så fort Johanna vaknat för jag riktigt längtar efter att få bläddra i detta nya nummer!

Jag såg föresten att jag fått en förfrågan ang. om jag har tips på dagiskläder till de små. Det var en KUL förfrågan att få ! så - jag lovar att återkomma med mina tips och förslag lite senare . Är nämligen mitt uppe i Johannas eget garderobskaos här eftersom dagis kräver outfits som inte för ömtåliga.


2:a dagisdagen avslutad.


Oss idag.

Johanna tycker att det är hur kul som helst att vara i barnehagen (som dagis heter här i Norge) och när vi kom dit på morgon så kom direkt en söt tjej fram till hjärtat och sen gick de 2 iväg och åkte rutschkana 46 gånger. Det var verkligen lycka för mig att se henne träffa en ny kompis! :-)


Johannas första möte med en 3-hjuling.

Nu har Johanna precis somnat här hemma efter god lunch och jag ska passa på att fixa en väldig massa saker nu då hon sover för den här veckan är minst sagt lite körig.. men kul !


Johanna och hennes nya skor. Shoppade dem i Stockholm på en barnskobutik som heter "Trollskor" på Östermalmstorg. De har kardborreband och det är ju bara SÅ smidigt när skorna ska av & på.

    
Som mamma blev jag rörd och fick tårar i ögonen ett par gånger idag: först av den här söta rosa lappen som satt i entrén på dagiset. Tänk- mitt hjärta blir stora tjejen på torsdag ! Och sen av att sitta och titta på hur kul Johanna hade då hon lekte.

Jag hoppas att du har en fantastisk dag och att solen skiner hos dig !? Här i Oslo har vi klarblå himmel och SOL idag, härligt !!


Godmorgon tisdag!


Johanna fick en super söt present av våra Thailandvänner i lördags. En liten hund i en väska. TACK Lena, Jimmy, Kim & My! Johanna älskar den :-)

Oj, oj, lite små stressigt här på morgon men - fördelen är att vi fick sova till kl. 08 (Johanna vaknade 06 men somnade sen om i storasängen) och nu passar jag  på att njuta en hallonsmoothie då jag bloggar i farten :-)

Jag önskar dig den bästa tisdagen och varsågod, här kommer dagens:

"All förändring är möjlig"
/Ur En härlig bok.

En förändring som ska till i mitt liv så snart som möjligt är att sommarkläderna ska ut ur garderoben och höstkläderna ska in så att det blir lite enklare att hitta kläder på morgon ;-)

HAPPY tisdag !

Kram! ♥

In bed with Angelina & Co.


Många barn har dom...! (och ändå saknas ett på bilden..).

Nu ska en trött mama gå och lägga sig efter en spännande "1:a dagisdag". Livet bjuder verkligen på många olika händelser och upplevelser och det är en härlig tanke att tänka på allt spännande vi har kvar att få vara med om ! :-)

Jag avslutar den här dagen med vackra bilder på Brad, Angelina och alla barnen. Bilderna är de som figurerat i mängder av blader senaste tiden eftersom de är de första som togs på de nyfödda tvillingarna.


Sött!


De kan verkligen kalla sig för en internationell familj.

     
Härliga bilder.

God natt & Sov så gott alla underbara!  ♥


Grattis på 2-års dagen!


Våra kära vänner Josefine & Elian på midsommarafton hemma hos oss.

Hipp, hipp, HURRA! Johannas söta boyfriend Elian fyllde 2 år idag :-) Vi hoppas att din dag har varit jätte kul och festlig och vi ser fram emot att få komma och fira dig på onsdag.

Och till min kära vän Josefine säger jag också stort GRATTIS! Idag firar du 2-år som fabulous mama och jag hoppas att du blivit riktigt bortskämd och att dagen varit fylld av kärlek från dina 2 E´s.

Vi är så GLADA över alla lyckliga stunder vi har haft tillsammans med er de senaste 2 åren och vi ser med glädje fram emot allt kul vi har framför oss :-)

Puss & Kram! ♥

P.S Förlåt att vår grattishälsning kommer så sent... vissa dagar är inte som andra...

Vackert skyltfönster.


Butiken "Laura" på Norrmalmstorg i Stockholm.

Jag passerade detta vackra skyltfönster i Stockholm i helgen och kunde inte låta bli att fotografer det. Jag hade inte tackat nej till till den rosa klänningen med det breda rosettbältet... !

Om du ska iväg på bröllop snart och är ute efter en finare festklänning så är denna butik mitt tips.


Grattis Alexandra!


Här har jag på mig vinsten som ska postas till Alexandra.

Nu har jag ÄNTLIGEN utsett en vinnare i min "weekend tävling".  Bättre sent än aldrig... ;-)

Den här gången hade jag fått SÅ enormt många fantastiska tävlingsbidrag att det var helt omöjligt för mig att välja en vinnare eftersom jag tycker att ALLA förtjänar att vinna så till slut sa jag till JIG: "pick a number mellan 1-169" och det nummer han sa var detta inlägg:

Postat av: Alexandra

Tar chansen och lägger en kommentar hos dig..brukar dock inte ha turen att vara den som vinner..men som man brukar säga..försöker man inte så kan man inte lyckas!:)Jag tycker att du är toppen Anna-Stina..fastnade här efter mitt första besök hos dig..på något konstigt sätt så känns det som att man har lärt känna dig och söta Johanna..haha är alltid lika nyfiken och se vad ni har för er:) Jag har inte barn än..men blir väödigt sugen när jag ser dig och Johanna!Vad det nu har med klänningen och göra..så hur som helst så ÄLSKAR jag din stil och klänningen är FAB!!Hoppas ni får en fortsatt trevlig lördags kväll!!
Kram!!


Vinsten: klänning & halsband från Thailand.

STORT GRATTIS till vinsten Alexandra ! :-) Jag är glad över att du skrev "försöker man inte så kan man inte lyckas" och din vinst här bevisar hur sant det är ! :-) Mejla mig din adress till: [email protected] så kommer paketet i posten.

TACK - igen -  för alla tävlingsbidrag ! som jag skrev tidigare så förtjänar ni alla att vinna.Jag kommer att leva länge på alla fina kommentarer och ni inspirerar mig verkligen big time !

♥ Kram ♥


Hjälp...


Sitter och småfryser och önskar att jag hade dessa lovely tofflor från Juicy Couture att stoppa in fossingarna i.

.. jag förstår inte hur jag ska klara att utse en vinnare?? Nu har jag sutttit här i 1,5 tim och läst era FANTASTISKA tävlingsbidrag om och om och om igen... Tror jag helt enkelt får blunda, skrolla ner för sidan och låta det bidrag som markören hamnar på vinna...


You make me happy!!


Tavla av Björg Thorhallsdottir.

Nu har jag precis läst igenom alla 169 (!!) tävlingsbidrag och jag är RÖRD och enormt GLAD ! :-)

Tusen miljoner TAAACK mina kära, underbara & BÄSTA bloggisar för alla fantastiskt inspirerande och trevliga tävlingsbidrag. Ni förtjänar ALLA att vinna men tyvärr har jag inte så många halsband & klänningar...

Så - LYCKA TILL nu allihopa ! För mig är ni alla vinnare!!

Kramar! ♥

P.S nu badar min lilla dagisprinsessa (jag vet att det heter förskola, men dagis låter så mycket mysigare).

Trötta tjejer.


Johanna ÄLSKAR böcker och när vi var på NK i Stockholm i torsdags så såg det ut så här ;-) Plötsligt la hon sig ner och läste en bok. Tänk om vi "vuxna" gjorde något sådant?  vad kul det skulle se ut ! ha, ha :-)

Dagis makes us tired... ;-)

Johanna somnade nyss i vagnen på vägen hem från ett ärende vi varit iväg ut på men jag ska så klart väcka henne strax för om hon sover för länge nu så blir det ingen bra kväll. Bolibompa kl.18 blir en perfekt väckarklocka ! :-)

Själv är jag också super trött idag efter den långa bilresan igår och dagens flying start. Men - vet ni ! idag ska jag utse vinnaren i min tävling ! Tjohooo ! Så - jag önskar alla er som tävlat lycka till ! Meddelar vem den lyckliga blev senare.

Önskar dig en riktigt skön kväll !


Odd Molly modevisning!


Ja, tack! denna outfit vill jag gärna ha i min höstgarderob :-)

Nu ska vi på modevisning igen ;-) Den här gången är det Odd Mollys visning i samband med att de vann Guldknappen i förra veckan. Visningen ägde rum på Cirkus i Stockholm. Kollektionen är riktigt fin ! :-)


Snyggt ! och jag älskar rosetten :-)

     
Jag känner mig klar för kjol och tjocka strumpbyxor nu.. !

Jag tittade in hos Zara idag på vägen hem från dagis idag och såg en hel del fint där nu så om du ska uppdatera din höstgarderob så är mitt tips att du tittar in där :-) Men om det är Odd Molly du planerar att shoppa så ska du självklart besöka min vän Petter nere på "Höyer" på Sköyen, där hittar du massa fint !


Dagispremiär = höst!


Johanna tyckte att det var så spännande på dagis idag att det här var den minen hon hade hela tiden då vi var där ;-)

Idag har Johanna startat om på dagis igen efter vår "Thailandpaus" och gissa om hon blev glad när hon upptäckte att det fanna en rutschkana där ! :-)  (Då hon gick där för ca 1 år sedan så var hon ju liten att hon inte fick med sig det.) Dagen idag bjöd på massor med lek ute också var vi med in på avdelningen och sjöng lite med de andra barnen också före vi gick hem.

   
Barnvagnen blev en direkt favorit ! och den satt hon länge och chillade i efter att ha åkt rutschkanan 147 gånger :-)

Inskolningen pågår hela denna vecka så om jag inte bloggar så tidigt på dagarna så vet ni nu varför ;-)  Jag kan väl säga så mycket som att det blev aningen körigt på morgon och att jag insåg att även JAG måste få mig några "dagisoutfits" som ligger klara på morgonen för att spara tid ;-)

 
Johannas nya hus :-) Och det var jätte kul för hjärtat att se att hennes bild var på plats över hennes klädkrok (den var kvar sedan förra året) och till vår stora glädje så har Johanna fått katt som sitt djur och det passar så klart perfekt :-)

Känner att dagen idag är en "NYSTART" och att hösten kickat igång nu och det känns underbart !!!! :-)

Nu: korv & makaroner här.

Kram! ♥

Tittut!


Johanna leker "titttut" på Stockholm modecenter i fredags.

Förlåt min söndagsfrånvaro.... nu är vi hemma i Oslo igen efter underbara dagar i Stockholm.

Hoppas att du har haft en lika härlig weekend som oss?!

God natt & sov så gott  ♥

Tiden går fort när man har roligt !


Här är vi på trevliga middagen igår kväll. Det är något knas med min kamera som ni ser, Johanna har inte någon blå stor bula i pannan ;-)

Oj, vad dessa dagar flyger fram! Jag bara NJUTER Stockholm och är så glad över allt kul vi har här :-)

Igår gick dagen "i ett" och vi fick ett suprice besök av kära vänner som gjorde att vi plötsligt var iväg på en fantastiskt trevlig middag tillsammans med 2 familjer som bor grannar med oss i Thailand. Hur trevligt som helst ! och det är så underbart att kunna göra saker spontant.

Jag ska berätta mer om dagen och visa bilder etc senare för nu är det dags för frukost här hemma hos min moster & Co. Senare idag kör vi hemmåt med JIG. (försöker blogga mer före vi reser).


Gårdagens: Odd Molly klänning, cashmere kofta från Bruuns Bazaar, smycken Julie Sandlau.

Önskar dig en lovely söndag fylld av skön avkoppling !

Till sist: FÖRLÅT att jag är så förfärligt sen med att presentera vinnaren i tävlingen, jag skäms ! :-(  Men jag hoppas ni förstår att tiden inte riktigt räckt till... Så ha tålamod: snart händer det !

Kramar! ♥

Godmorgon mina vänner!


Darlingen på modecenter igår.

Vad KUL med en lördag idag ! :-) Hoppas att du har sovit gott och att du ska göra trevliga saker idag !?

Mitt hjärta väckte mig runt kl. 07 och sen har vi legat och myst och läst bok och sett på barn TV fram till nyss och det var en riktigt skön start på dagen.

Nu ska vi göra oss klara så att vi kan gå bort till JIGs "
Basketballshop" som alltså öppnar här i Stockholm idag. Det ska bli riktigt kul & spännande att se ! :-)

Jag önskar dig en härlig lördag och dagens blir kort & gott: "Carpe Diem"!

Kram! ♥

Natta!


Här är vi på väg hem från Modecenter idag i det vackra, varma och soliga sommarvädret.

Nej, nu måste jag verkligen hoppa i säng så att jag är pigg imorgon för då händer följande:

1.JIG öppnar sin butik här i Stockholm.
2.vi ska träffa våra härliga grannar från Thailand.

Jag hoppas att du har haft en underbar dag och att du drömmer härliga drömmar i natt !

God natt & Sov så gott ! ♥

Girlfriends.


Jag, kära Lotta och älskade Johanna idag på showromet.

Här är vi girls idag och vi hade - som vanligt - super mysigt :-) Jag är enormt glad över att jag har Lotta i mitt liv och hon betyder jätte mycket för mig.

  
Bilder på showromet.

När dagen var över på Modecenter så var Lotta en ÄNGEL och tog med sig Johanna hem så att jag fick fixa ett par ärenden och sen var vi hemma och åt middag och myste hos dem hela kvällen.


Julie Sandlau spring/summer -09.


Lovely smycken från Julie Sandlau som "Branded Clothes" har agenturen på i Sverige.

Jag var den första Norska kunden för den duktiga ( och söta & trevliga ) danska smyckesdesignern
JulieSandlau då jag började att sälja hennes smycken  i min butik från 2003. Smyckena sålde fantastisktt bra ut ur butik och själv hade jag på mig smycken från henne nästan dagligen (för de var så perfect match med Stella Nova).

Därför är det extra kul att Lotta & Marthe har agenturen för dessa vackra smycken som har en helt speciell plats i mitt hjärta :-)


Det var inte helt lätt att fota mina nya örhängen med webcam. ;-) .. hmm.. ser ni dem? Det är guldringar med vackra blomsterdekorationer och små kristaller. Till våren så kommer de bl.a. att finnas hos "Mathilde" i Stockholm.

Ni kan se fram emot att se Julies nya kollektion i butik för den är hur fin som helst  ! :-)


Mina spring/summer -09 favoriter från Naja Lauf.


Den här tunikan med snörning i ryggen och fickor (som jag älskar!) är helt underbar.  Den ska ju självklart inte kombineras till jeans (blir lite "to much"), utan är snyggast ensam eller med vita byxor/leggings under.

Jag passade på att prova kläder ur "Naja Lauf" spring / summer -09 kollektion på showromet så varsågoda : här är mina favoriter som ni kan se fram emot att shoppa till våren ! :-) (ett par av dem känner ni igen från onsdagens visning).


En lovely klänning i silke som ni kommer att få se mig i till våren :-)


Det här är en riktigt snygg kappa som passar lika bra till jeans som till kjol & klänning.

När jag gjorde inköp till min butik Gizmo & Co så provade jag mig nästan alltid igenom kollektionerna för att se att snitten på plaggen var som förväntat och att de var lika snygga på kroppen som på galgen / hengeren. Och det är en god idé att göra så för ibland blir man lurad av ögat....

TAAACK snälla söta Marthe & Lotta för att vi fick komma på besök hos er idag!  Det gav mig energi :-)


Inspirerande dag!


Här är vi på showromet till "Branded Clothes" på Stockholm Modecenter idag.

Nu är vi hemma hos min moster igen efter ännu en fantastisk dag ! :-) Hjärtat somnade på bussen på väg hem från Lotta & Co (dit vi åkte efter Modecenter) och sover nu gott i sin säng sedan ett tag tillbaka och själv ska jag mysa med bloggen en stund innan även jag kryper i säng.

Vi åkte ut till Stockholm Modecenter runt lunch idag och skulle egentligen bara dit "en sväng" men vi hade SÅ trevligt där att vi stannade hela eftermiddagen :-)  Hela atmosfären på modecentret är så härlig och det känns nästan som att jag varit på inköp idag trots att vi bara varit där för nöjes skull och besökt Lotta.


Mitt hjärta på showromet idag.

Jag har verkligen behövt dessa dagar med branschinspiration för som ni vet så ska jag ju starta upp mitt eget snart och planen var egentligen att jag redan skulle vara igång men av olika orsaker så har det inte blivit så. Men ! på måndag startar Johanna dagis och DÅ drar jag igång mitt prosjekt och planen är att ni ska kunna shoppa av mig mot slutet på året. Jag L Ä N G T A R !! :-)


Dagens & dagens tips!



Fotade precis dagens i farten här för nu är vi på väg ut genom dörren. Tunika Zara, byxor Miss Sixty, jacka Juicy Couture, skor By Malene Birger och halsband Bvlgari.

Igår köpte jag ett fantastiskt inspirerande blad, nämligen detta:


"Passion for business".

Bladet innehåller bl.a. en stor intervju med duktiga Filippa K och jag kommer att ge er lite tips ur detta blad senare här på bloggen för det är som sagt hur inspirerande som helst och därför blir det mitt dagens shoppingtips! :-)

Nu - till Modecenter!


Happy 15:e augusti!


Fin tavla i skyltfönstret hos "koffert".

Å vad det är härligt att välkomna en ny dag ! :-) och idag bjuder Stockholm på en hel del sol också vilket förgyller förmiddagen. Vi håller på att fixa till oss nu och ska så snart vi är klara åka iväg ut till Stockholm Modecenter och besöka min Lotta sen blir det en tripp ut till Djurgården om vädret håller i sig.

I livet är det ju så att vi (alltför)ofta säger att  "en dag ska jag... ", eller "på måndag ska jag börja..." , eller "någon gång i livet ska jag ha ..." osv osv. Och därför måste vi ibland fråga oss precis det som står på den här söta tavlan som jag hittade i ett skyltfönster igår: "Vad väntar du på?" Livet är ju här och NU så ta tag i dina drömmar redan IDAG ! :-)

 
Denna helt fantastiska butik som heter "koffert" och som ligger på Humlegårdsgatan har jag passerat "hur många gånger som helst" i många år men - jag har av någon märklig anledning aldrig gått in där? Men det gjorde jag igår och det var en underbar upplevelse! För en FIN butik!! Jag riktigt njöt då jag gick runt där inne och barnavdelningen är den finaste! Detta blev direkt en favorit butik! :-) (de söta träskorna är från deras skyltfönster).

Jag önskar dig en fantastisk dag fylld av kärlek & glädje! och du - skicka ett sms till någon du tycker om och ge honom/henne en "happy weekend kram"!, det är mitt dagens tips ;-)

P.S ikväll ska jag läsa igenom alla era tävlingsbidrag och imorgon presenterar jag vinnaren. Har tagit med mig vinsten hit så att jag kan posta den härifrån .

Kram! ♥

Ett till P.S : vi hyr ut vår lägenhet i Thailand fr.o.m. NU och t.o.m. december så om du är intresserad får du väldigt gärna mejla mig på [email protected] Kommer göra ett eget inlägg om detta så fort jag får tid. Vår lägenhet ligger på denna resort: Scandinavianlaguna och om du klickar på länken "video. standardlägehet" i höger marginalen så kan du se en video från "gizmolinas hideaway" :-)

En fabulous kväll!


Jag och min kära Lotta supermyste i baren efter showen och hade härligt girltalk och bara njöt det vackra stället & utsikten. (det är sjöutsikt).

Jag träffade så fantastiskt mycket trevligt branschfolk på visningen och det var så häligt att prata med dem alla så jag stor koste mig verkligen. Kvällen gav mig både energi & massor med inspiration och det var exakt vad jag behövde :-)

   
Härliga Marthe som äger agenturen som arrangerade visningen, designern Malou Sander (Múus) och på bilden längst till höger Marthe, designern Brittinger och min kära vän Lotta.

 
Fredsgatan12 är ett fantastiskt vackert ställe och jag kan varmt rekommendera ett besök i deras bar på terrassen, it´s lovely!  På vägen dit gjorde jag en "klassiker": direkt jag kom in i taxin så tog jag av mig byxorna ;-) så sen fick jag gå runt med jeansen i väskan hela kvällen lång . Taxikillen sa att det inte är ofta tjejer klär av sig SÅ fort då han träffar dem. Ha, ha :-) (jag kom plötsligt på att jag inte skulle ha jeansen under klänningen..)

TACK underbara vännen min för en fantastisk kväll, du är FAB.!!

Nu ska en trött tjej gå och lägga sig så -

Natta ! ♥

Modevisning Branded Clothes.



Gårdagens visning ägde som sagt rum på restaurang "Fredsgatan12" utomhus på den trappa som ni ser att gästerna sitter på. Det var riktigt läckert att ha det ute men den där ÖSregnskuren hade vi alla gärna sluppit ;-) My god! vad det regnade, det var som att hela himlen var öppen. Men som tur var så gick det över på 5 min (en typisk "åskskur") och när visningen startade så sken solen igen ! :-)

   
Jag & min underbaraste vän Lotta njuter lite vin före visningen. Lotta är världens BÄSTA och jag är SÅ glad över att jag blev bjuden på visningen. Till höger ser ni hur det såg ut 5 min före visningsstart ;-)

Här får ni se mina personliga favoriter från visningen:


Denna klänning är en personlig favorit från visningen. Märke: Naja Lauf.


Snygg outfit ! Kappa från Naja Lauf.


En till snygg outfit! Märke: danska Múus, Malou Sander (jag sålde det märket i min butik)


The end.

De märken som visades var Naja Lauf, Brittinger, Yarn Unit, Múus Malou Sander & Angelo Marani. Samtliga smycken från Julie Sandlau ( en favvis ! sålde hennes smycken i min butik ), skor från Bronx och väskor från Tosca Blu.

TACK  Lotta & Marthe för en fabulous kväll!


Resan gick bra!


Johanna på Gardemoen.

Nu ska jag försöka "blogga ikapp" innan jag lägger mig för jag känner mig riktigt trött så jag måste snart krypa i säng.

Kom på att jag inte berättat om resan. Vi premiärflög med "Norwegian" och det flygbolaget överträffade verkligen alla min förväntning :-) För det första så reste vi på en tid på dagen då det inte är så mycket köer etc och det gjorde så klart själva resandet väldigt behaligt och för det andra så var det fantastiskt trevlig personal & service ombord. Och som pricken över i så var det riktigt BRA pris på flygbiljetten för den kostade bara 495nok.! :-)


En idol!

Jag tycker att det är så trevligt att bli hälsad välkommen av kända profiler på Arlanda och denna dam - Amelia Adamo - är en av mina idoler ! Vilken DUKTIG businesswoman hon är! Jag älskar att se intervjuer med henne och jag beundrar hennes karriär.


Johanna var så söt då hon stod och väntade på vårt bagage.

Vi brukar alltid ta flygtåget in till city men den här gången tog vi flygbussen och den har jag nog inte åkt på över 10 (?) år, eller ja, alltså inte sedan flygtåget började att gå. Hur som helst  - resan gick bra och det var SÅ mysigt att komma fram till min moster & Co. !


Grattis "Odd Molly"!


Foto Hello Moss. Bilden med brudklänningen är från Odd Mollys spring/summer -09 show.

Jag är SÅÅ glad över att Odd Molly vann Guldknappen för detta pris förtjänar de verkligen så duktiga som de är ! Och jag är både stolt & glad över att jag fick äran att sälja deras flotta kläder i min butik. Odd Molly gör kläder man blir glad av ! :-)


Karin Jimfelt-Ghatan, designer & ägare. Och en sak är säker: hennes klänning blir en "best-seller" för SE så snygg!! Den hamnade precis på min önskelista ;-)

Så här löd juryns motivering:

"Årets Guldknappenvinnare är mer än ett klädmärke. Det är ett begrepp, en egen tidlös stil. Ett bevis på att modesagor kan bli sanna. Vinnaren har omvandlat känslan av en lugn, skön söndagsmorgon till succékläder älskade av kvinnor i alla åldrar. Hon har sopat mattan med konkurrenterna både nationellt och internationellt. Vi hyllar Karin Jimfelt-Ghatan för Odd Molly som givit den moderna folkloren ett nytt framgångsrikt ansikte."


Mitt stalltips: Odd Molly vinner Guldknappen!!!!


Dagens idag på Drottninggatan: kläning / kjole Odd Molly, cashmere kofta Bruuns Bazaar, byxor Filippa K, skor By Malene Birger, sjal Janliero Santi, väska Accessorize.

Jag lovar att blogga på i kväll då Johanna har somnat för nu har vi precis ätit jätte god middag här hemma hos min moster & Co och jag ska gå och njuta kvällen med dem & Johanna. Återkommer sen ! :-)

Och när det gäller tävlingen så fick jag tyvärr inte tid att utse vinnaren i måndags så - jag lovar att göra det så snart som möjligt.

Hoppas din dag varit & ÄR fantastisk!

Och till sist :

Mitt "stalltips " är att det är ODD MOLLY som vinner Guldknappen på Cirkus här i Stockholm ikväll !!!!! ;-)


Så här såg det ut på Åhléns idag ! Och jag är helt övertygad om att det gömmer sig en guldknappenvinnare där bakom   ;-)  Och jag tycker att det är SÅÅÅÅÅÅ KUL att Odd Molly vinner ! Det förtjänar de verkligen !


Mellan två "förtäckta" Odd Molly skyltfönster var de  i full gånga att skylta upp med Guldknappen... !

Igår då jag var på visningen så pratade jag jätte länge med de 2 fantastiskt TREVLIGA damerna som är ansvariga för samtliga klädinköp till alla Åhens varuhus i hela SVerige och vi pratade så klart mest om Åhens i Stockhlm city och - då berättade de att Åhens fr.o.m. nu kommer att viga en hel avdelning på varuhuset till guldknappenvinnaren varje år. Så - jag tror vi kan se fram emot en FLOTT Odd Molly avdelning där i år ! ;-)

Guldknappen pågår i skrivande stund på Cirkus ute på Djurgården och jag önskar SÅÅÅ att jag var där.... ! Och föresten - om jag gissat fel på vinnaren så lottar jag ut en vecka i vår lägenhet i Thailand !  ha, ha ! :-) Kom på: att det kan jag ju inte göra "bara så där" så - jag lottar ut nåt annat kul ;-)

Kram! ♥

Kram från underbara Stockholm!


Igår hade jag på mig klänning / kjole från Juicy Couture, sjal Jaliero Santi, väska Stella Nova och skor Corso Como.

ÄNTLIGEN!! nu är har kopplat upp min pc här hemma hos min moster så att jag kan blogga ! :-) Tyvärr blir detta ett kort inlägg för Johanna är super trött och vi är på väg ut genom dörren för en tur ner till city. Johanna ska få sova och jag ska få gå och mysa i butiker = win / win situation oss båda ;-)

Visningen igår var jätte inspirerande och har MASSOR av bilder att visa er senare idag ! så det kan ni se fram emot ;-)


Visningen var utomhus på den här trappan på restaurang "Fredsgatan 12". Fantastiskt flott miljö! Visar som sagt massor med bilder senare.

Jag önskar dig en riktigt BRA dag och återkommer så fort vi är hemma igen.

Det känns UNDERBART att vara i Stockholm. I love it!!!! :-)

Kramar! ♥

Godmorgon alla pigga!


Jag & min kära vän Mia på Odeon igår kväll. Vi hade såååå jätte kul med massor med girtalk och god Moet. (Tack! vännen för en fabulous kväll!! Love you.) Jag hade föresten på mig topp från Custommade, Robin´s jeans och blommor i håret rån H&M.

Idag tror jag faktiskt att alla ni som läser min blogg är piggare än mig ;-)  Men oj! så kul vi hade igår kväll och så god champagnen var där och då ;-)

Nu är det en ny dag och dagen bjuder på en resa till Stockholm för mig & Johanna så nu är det full fart här så att vi ska hinna allt före vi reser om några få timmar.

 
När vi gick hem så regnade det ute och anslaget som satt uppe på toaletten är verkligen inte kul läsning.. Jag kommer att SAKNAT Odeon ! för det är det klart bästa stället i Oslo tycker jag också är det så bekvämt nära också.

FÖRLÅT min bloggfrånvaro igår,  och idag så bloggar jag mer efter kvällens visning som jag ska på strax efter att vi kommit fram.

Jag önskar dig en fabulous dag och här kommer dagens:

"En förutsättning för personlig utvecklilng är att vi tillåter oss att ha drömmar."
/Ur En härlig bok.

P.S är någon av er läsare med i "Junorhandelskammaren"? (föreningen som utbildar framtidens ledare). Kom plötsligt på att jag blev osäker på om föreningen finns kvar?  Själv har jag varit med där och tänkte jag skulle skriva om det en dag.

Kram! en stressad bloggis ♥

DAY Birger et Mikkelsen spring/summer -09



Sätt dig ner och luta dig skönt tillbaka för nu ska vi gå på modevisningen en liten stund :-)  Alla bilder är från "DAY"s visning på modemässan i Cph och här ser ni hur de tycker att vi ska klä oss till våren & sommaren.

Och efter att ha missat mässan i Cph så känns det FANTASTISKT kul att flyga till Stockholm imorgon och gå på en visning med anledning av Stockholm Fashion week! Can´t wait! :-)


Vi ser en hel del gult inför våren..


Kul "showpiece" men kanske inte något vi tar på oss för en tur i parke ;-)

   
Det är väldigt mycket vitt & svart i vår/sommar kollektionerna och DAY kör på hårt med flugor i halsen på både killar & tjejer.

Nu ska jag göra en djupdykning i min garderob och välja vad jag ska ha på mig ikväll när jag ska ut med en min söta vän Mia. Plötsligt fick jag lust på nåt svart.. !




Dagens star pics.


Inte alla  är lika uppklädda som Paris Hilton när de besöker en bensinstation...

Det är alltid lika kul att se vad stjärnor har på sig så här kommer dagens star pics.


... men här är faktiskt en till snygging och tankar, nämligen Sienna Miller.

   
Jag misstänker att försäljningen på Brittans halband kommer ta fart efter att den här bilden publicerats runt omkring. Och alltså - det är snyggt att man matchar varandra , men att klä sig helt likt blir lite too much ;-)  (det är Nicole Kidman och hennes Keith) Till sist: en casual Jessica Simpsson.

   
Katie och söta Suri runtomkring i New York.

Johanna sover sin nap nu så jag ska ta tag i lite fix här hemma för det gäller att passa på då tillfälle ges ;-)


A walk in the park.


Dagens blev tunika från Zara.

Vi har precis kommit hem från ett par super mysiga timmar i parken och det var helt underbart SKÖNT att vara ut i det vackra soliga och  - faktiskt ! - varma vädret :-) Men man känner att hösten närmar sig i luften... fast det är bara härligt!

Johanna var egentligen super trött på vägen dit men eftersom hon visste att vi skulle möta våra kära vänner Kjersti & Sunniva så klarade hon inte att somna och då hon såg lekparken så hade hon totalt glömt att  hon var trött :-)  Så hon hade jätte kul och lekte som bara den innan vi gick och satte oss i solen och fikade godsaker som Kjersti köpt med till oss.

Detta var en riktigt HÄRLIG förmiddag!  :-)

TACK min bästa vän för mysigaste stunden med girltalk, fika och solsken. You make me happy!


Välkommen soliga tisdag!


En busig Johanna i vagnen & regnet igår.

Godmorgon alla glada! :-)

Idag tyckte mitt hjärta att dagen skulle starta kl. 05.45 och den idén hoppas jag att hon får fler gånger ;-)  Som tur var så kom hon och låg inne i stora sängen och tittade på barnTV en stund så att jag kunde ligga och halvsova lite och nu sitter hon nybadad och myser eller nej, nu står hon här och säger "mamma kom!"



.. och då jag var och lekte med henne borta vid vårt bokskåp så får jag plötsligt se den här boken! Köpte den i april 2004 (kvittot låg kvar i den) men har inte läst den. Däremot så såg jag filmen på dvd i Thailand och den var riktigt bra och om du inte sett filmen så är den mitt dagens tips ! :-)

Här i Oslo har vi SOL från klarblå himmel idag, mina hårrullar är på plats och det är strax dags för frukost så här kommer dagens :

"Om vi vill så kan vi så mycket mer än vi tror."
/ Ur "En härlig bok"

Jag önskar dig den bästa dagen!

Kram! ♥

Same same but different.


Dagens skor då vi var ute på vår lilla tur och nog är det lite skillnad mellan oss vid denna vattenpöl inne på vår gård och nästa bild...

Tror ni inte att jag somnade i kväll IgEn?! Detta måste få ett slut! för jag missar ju alla mysiga kvällar och allt jag planerat att göra blir ogjort och när jag väl vaknar, som jag idag gjorde för 30 min sen, så hinner jag piggna till så mycket att jag får svårt att somna om.  Från och med imorgon är det skärpning som gäller - då ska sagan läsas och sedan ska jag gå UT ur Johannas sovrum. Så det så! :-)


... här står vi på beachen vid havet i Phuket och därför passar det att säga "same same but different" för det är samma fötter men i en annan del av världen.

Dagen idag blev föresten en riktig "innedag" för vädret har varit enormt växlande. Ena stunden upphåll, nästa åska & ösregn och sen plötsligt sol en liten stund innan det regnade igen. Men vi fick oss i alla fall en liten tur ut då jag postade första omgången med inbjudningskort till kalaset och fixade ett ärende så att jag skulle kunna göra klart resten av inbjudningarna i kväll. (men det somnade jag ju så klart ifrån).

Nej, bäst att hoppa i säng nu! Tusen TACK mina vänner för alla trevliga kommenterar jag fått idag  - jag svarar på dem imorgon (somnade ifrån det också...) och då ska jag även utse en lycklig vinnare i tävlingen.

Natta! ♥

Status & en rättelse.


Funderar på vad jag ska ta på mig då vi ska ut och fixa ett par ärenden snart och kom att ett bälte i midjan kanske kan vara snyggt? ;-)

Nu sover darlingen och jag har precis gått igenom alla mina "att göra" listor för plötsligt hade jag skrivt upp saker på alla möjliga olika ställen.. men nu är det ordning & reda igen !

Och nyss upptäckte jag att jag varit lite förvirrad på morgon så här kommer en rättelse: I mitt inlägg som heter "Full fart framåt girls" så är rätt ord "visionboard" och inget annat. Förstår inte helt vart jag fick moodboard ifrån? måste varit för att jag var i ett speciellt mood då jag skrev  ha, ha ;-)

Bäst att köra på med städningen & fixandet här nu så jag inte kommer av mig och fastnar vid pc´n... ;-)

Hoppas att din dag är helt fantastisk!



Vi städar!


Johannas spjälsäng väntar på att bäras upp på loftet... och fram till det händer så har jag nu flyttat den till en krok. Halsbandet är Johannas favorit som hon alltid vill ta på sig, vi gjorde det på miniland på Sunwing Bangtao (bästa familjeresorten!).

Vi städar för fullt i vardagsrummet / stua för det gäller att passa på när "städinspirationen" infinner sig eftersom det inte är varje dag den kommer på besök ;-)


Självklart så är de leksaker jag tänkt att städa bort plötsligt jätte spännande och i sängen skulle de vara ;-)

Nu är det någon som säger: "bära!, bära!" här ;-)


Dagens accessoar: sjal!



Som ni vet så bara älskar jag sjalar! och sjalar förgyller den enklaste "jeans & t-shirt" outfiten.

Här ser ni Jennifer Aniston i hennes favorit sjal "dupatta" från märket Matta.

Vi har precis lunchat här hemma och hade planer om att gå till parken då jag precis upptäckte att det regnar ute så nu får vi se vad vi hittar på. Johanna har en dag då hon helst vill att jag ska bära henne hela tiden och då är det inte så lätt att få gjort saker ;-)


Grattis på födelsedagen Kicki!


Johanna & Kicki hemma hos min moster i Stockholm förra söndagen.

Hipp, hipp, HURRA! min söta kusin Cristina fyller år idag ! :-) Vi önskar dig världens bästa födelsedag fylld av solsken & lyckliga stunder! :-)

Nu har min darling precis vaknat efter en liten nap här och vi ska strax göra oss klara för att gå ut en tur i det sooooliga och vackra vädret.

P.S idag är det sista dagen att tävla :-)


Full fart framåt girls!


Tavla av Björg Thorhallsdottir.

Idag känner jag mig inspirerad till att "peppa" alla er läsare lite (efter att ni peppade mig igår ! ) och få er att tänka "allt ordnar sig" om eventuella mindre happy tankar börjar smyga sig på för då skräms de förhoppningsvis bort eftersom allt positivt alltid vinner över det negativa ! :-)

Så -  printa gärna ut den här bilden och fäst den ovanför ditt skrivbord eller tejpa in den i din kalender för det gäller att se sig själv som en vinnare och då hjälper det massor att visualisera målbilder .  Och så här kan det gå till :

Sätt in dig själv i den situation där du vill vara (det kan vara i ett nytt hem (ett nyrenoverat kök eller framför en ny organiserad garderob), ett nytt jobb, en ny hobby, som chef på jobbet osv osv ) och skapa ett "visionboard" där du fäster foton / tidningsurklipp etc som har med ditt mål att göra / visar hur tex köket ska se ut då det är klart osv och -  tänk dig sedan in i situationen du skapat (ex: se dig själv sitta och äta middag i ditt nya kök!). När man lever på det sätter , att man klarar att sätta sig själv in i sin önskade framtids situation, så säger man rent vetenskapligt att möjligheterna att uppnå målet blir MYCKET större. ! :-)

Ytterligare ett bra exempel på det är de som tävlar i OS: deras mål är självklart att vinna, det är ju det som triggar dem att träna hårt i flera år och hela tiden är målbilden klar: de ser sig själva högst upp på prispallen med pokalen i handen. För inte sjutton ser de sig själva i en sitation där de står gråtande vid sidan av .


Ett "visionboard" behöver inte vara så avanserat,  här har jag klippt ut bilder och fäst den på ett vanligt A4. Detta "visionboard" använde jag vid en presentation av ett interiöruppdrag så att uppdragsgivaren skulle få en feeling av vilken stil & känsla jag önskade att förmedla.

Själv tror jag stenhårt på detta för jag har  alltid varit  bra på att visualisera mina mål och jag har faktiskt uppnått alla mål jag har haft så här långt i livet (men jag har MÅNGA kvar !). Ett exempel: När de satte spaden i marken uppe i Luleå för att bygga en ny Filmstad (kino) så tänkte jag "där ska jag bli chef en dag !" .Då var jag 17 år och 4 år senare blev jag Biografchef. (efter att ha börjat jobba extra som 17-åring).  Ett annat exempel är då jag i en tidningsintervju 1995 ( i Arbetarbladet i Gävle)  fick den klassiska frågan: "Vad gör du om 10 år?" mitt svar var: "Då är jag 35 år och har kanske fått ett av mina två barn. Förhoppningsvis har jag då också hunnit med att bo utomlands något år och har en egen butik med inredningsgrejor och kläder."  Och vet ni - det stämde nästan på dagen ! :-)

Fånga dagen och ta tillvara dina möjligheter! och mitt dagens tips är att du skapar ett "visionboard" och ett sånt kan man ju även göra inför "höstgarderobshoppingen"!  klipp ur alla bilder du ser på sånt du tycker om, fäst dem tex på insidan av garderobsdörren och använd dem som inspiration då du visualiserar hur du ska se ut en kall höstdag i oktober .

Kram & LYCKA TILL ! ♥

P.S häromdagen handlade ett helt avsnitt av "Oprah" om just detta. Det var jätte intressant ! Många av gästerna hade använt sitt kylskåp som visionboard och det är en BRA idé för det passerar alla i familjen varje dag vilket ger energi & inspiration till att uppnå mål som ju även kan vara tex en utlandssemester / ferie för hela familjen och DÅ blir det ett härligt visionboard med bilder ur resekataloger ! :-)

Godmorgon måndag!


Igår satte jag upp Johannas nya sänghimmel som jag dekorerade med lite blommor och plötsligt fick jag en déjà vu feeling då jag stod där och balanserade på stegen för då kom jag på att jag sålt exakt samma sänghimmel i min butik :-)

En av de bästa sakerna med livet är att det alltid kommer nya dagar med nya möjligheter och att det helt garanterat alltid kommer solsken efter regn ! :-) Och idag välkomnar jag den nya dagen och veckan med GLÄDJE! och jag känner på mig att detta blir en fantastisk vecka på alla möjliga sätt.

Natten till idag var däremot inte så fantastisk..  för jag hade precis somnat ( runt kl. 02 ) när jag vaknar av att Johanna står och gråter i köket och ropar "mamma".  Hon somnade om nästan direkt och jag gick tillbaka till sängen. Men det dröjde nog inte mer än  ca 1 time så hände exakt samma sak igen och den gången så tog jag med mig min kudde och insåg att det är nog lika bra jag sover i fotöljen brevid henne så sagt och gjort. Där satt jag och sov  (mindre bekvämt ... ) fram till att JIG väckte mig före han drog på jobb och då gick jag tillbaka till sovrummet igen och sov vidare, i typ 20 min för sen stod en PIGG och GLAD Johanna vid sidan om min säng :-)

What a night ! ;-)

Här kommer dagens:

"Vi är bra på mycket men inte allt. Det är helt okej."
/Ur "En härlig bok"

Jag önskar dig en underbar dag !

Kram! ♥

TACK alla underbara bloggvänner!


Dagen idag blev en innedag eftersom Johanna är sjuk och vi har bl.a. chillat i sjeselongen och tittat på bilder från Thailand. Vi saknar verkligen Thailand och vi längtar till vi ska resa tillbaka :-) (bilden är såklart från Thailand).

Jag är helt stum efter att ha läst alla fina kommentarer jag fått i em / kväll. TUSEN MILJONER TACK !! Ni är FANTASTISKA!! :-)

Jag är faktiskt så rörd att jag knappt finner ord och jag vet inte riktigt hur jag ska kunna tacka er nog?!  Ni är otroligt omtänksamma och ni ger mig massor med energi och inspirerar mig i mitt bloggande.  Jag är verkligen lyckligt lottad som har världens BÄSTA bloggläsare !

Imorgon startar en ny bloggvecka och den ser jag fram emot !

God natt & Sov gott! ♥

Girlpower!


Den här tavlan passar perfekt nu :-)

Vet ni - nu har jag pysslat och fixat på Johannas rum och tänkt på mitt förra inlägg och plötsligt blev jag irriterad på mig själv för att jag skrev det och gav det uppmärksamhet för skit samma vad den där Sinna skriver om mig och mitt liv, hon har ju ändå ingen som helst aning om vad hon snackar om och vi kan aldrig vara älskade av alla. Så är livet.

Hela saken gav mig  "girlpower" och gjorde att jag blev ÄNNU mer taggat att blogga så - nu kör vi vidare ! :-)

Och TUSEN MILJONER TACK för alla kommentarer jag ser att jag fått - ska läsa dem allihopa nu! Ni är de BÄSTA! och jag hoppas därför att ni passar på att tävla så att jag får skicka ett paket till en av er bara för att ni är så underbara!

Kram!

Tråkigt.

Jag läste precis en oerhört tråkig sak som en person som heter "Sinne" skrivit om mig och min blogg och min dotter och säga vad man vill om man inte ska ta åt sig men nog sjutton gör man det.

På en sekund så blev det plötsligt inget kul att blogga längre. Min blogg ska vara en GLÄDJE och om den inte är det så ser jag inget syfte med den.

Detta var riktigt  tråkigt så jag gör ett litet bloggstopp för dagen tror jag fast det egentligen är emot alla mina principer att bry mig om sånt här...men jag är ju bara människa jag också och kanske jag är extra känslig idag då Johanna är sjuk? vad vet jag...

"Vi kan inte alltid påverka vad som händer oss, men vi har alltid makten att bestämma hur vi ska hantera det känslomässigt."

Just därför bestämmer jag mig för att ta mitt lilla bloggstop och mysa med Johanna istället också säger jag som Johanna säger då hon gjort illa sig: "dumma, dumma" ... !

Perfekt förvaring.



Den här byrån från car-möbel skulle jag verkligen behöva ! 

Jag skulle placera alla mina stämplar i en låda, mina pennor i en, små block i en, citat böcker i en, kalas-saker (ballonger, inbjudningskort etc) i en osv osv osv. Ååå vad det vore härligt att få ordning & reda bland alla dessa små saker !

Sitter föresten och fixar med inbjudningskorten nu och ibland önskar jag att jag inte gjorde det till ett så stort prosjekt.. men samtidigt så älskar jag ju att göra sånt här...  ;-)



Dagens outfit!


Katie Holmes i super trendy jeans för nu är det ju både "släng" och hög midja som gäller Men detta är ingen modell ni kommer att få se mig i  för jag föredrar låg midja & smala (eller raka) ben ;-)

Min dagens består just nu av hårrullar,  Victoria Beckham jeans och linne/singlett från By Malene Birger så den är inte så mycket att visa ;-)  Så istället får Katie Homles stå för dagens eftersom hon verkar ha shoppat nya jeans !  Jag tror aldrig vi har sett så många bilder på henne ensam OCH i jeans tidigare.. orsaken är ju att hon att håller på att repetera inför en uppsättning på Broadway.

Nu sover min förkylda darling sin nap och jag ska njuta mina varma nygräddade muffins :-)


Vi bakar!


Jag önskar att det här vad som bakades här hemma idag ...

... men så duktig är jag inte, så istället kör jag färdig muffinsmix ! ;-)


Det är inte ofta jag bakar så Johanna tyckte att det var jätte spännande!

Jag blev plötsligt sugen på muffins så sagt och gjort: vi slängde ihop en mix och vips så var de klara för ugnen där de nu bor en liten en stund.  Till dem ska jag dricka hallon /bringebär smoothies. Mumsigt på en söndag ! :-)


Fashion!


By Malene Birger spring/summer -09.

Idag är det sista dagen vi "är på" modemässan i Cph så jag kommer att köra på med en hel del bilder därifrån.

Min darling har badat så länge på morgon att varmvattnet tagit slut (hon leker med vattnet som rinner ur kranen..) så nu sitter och väntar på nytt varmt vatten så att jag kan duscha. Ha, ha :-) (man kan ju tro vi bor på landet och inte mitt i city..)

Och föresten - missa inte "happy weekend" tävlingen!


Morgongymnastik?


Tack kära moster för alla underbara bilder du mejlat mig :-) Bilden är från förra söndagsmorgonen.

Den här härliga bilden på min sötnos och min mosters man Anders fick mig att tänka på morgongymnastik... :-) Gör du det ?  Vi köpte en riktigt bra motionscykel strax efter att Johanna föddes för då inbillade jag mig att jag skulle sitta och cykla bort mina "mammakilon" när jag såg på "Dr.Phil" och andra spännande program då Johanna sov.

Hur det gick med det? Cykeln står (i princip) helt ovanvänd inne på vårt sovrum och det hänger så mycket kläder på den att den knappt syns ;-)

Nu har Johanna precis kommit upp ur badet här och hon är verkligen inte i form idag, super förkyld, så detta blir en innedag med med massor av mys.


Godmorgon alla vänner!


Jag kör på med de härliga bilder som min kära moster mejlade mig igår. De är från förra söndagen.

Jag vaknade för en stund sedan av att hjärtat stod och höll sin vattenkopp brevid min säng och pratade med Gucci och sen har vi legat och myst i storasängen och sett barnTV och hon har ätit sin välling där. En soft & skön start på dagen!

Tyvärr rinner hennes näsa och hon hostar idag.. men det brukar ju alltid bli lite bättre då man har varit uppe en stund så jag håller tummarna :-)


Chokladtjejen.

Hoppas att du fortfarande får ligga i sköna sängen och sova för söndagar är en riktig sovmorgondag och i mitt liv före Johanna så sov jag alltid till typ 11-12 på söndagarna... det var tider det ;-)

Här kommer en dagens:

"Om du vill ha en bättre morgondag - förbered den idag."

.. det kan ju vara en sån enkel sak som att man lägger fram vad man ska ha på sig imorgon redan ikväll ! :-)

Jag önskar dig en riktigt soft & avkopplande söndag fylld av glädje!

Kram! ♥

God natt lördag!


Älskade Johanna som jag hoppas vaknar frisk i morgon.

Min kära moster har mejlat mig jätte fina bilder från då vi var där förra helgen så jag avslutar den här lördagen med en av dom.

TACK för denna bloggdag som varit fylld av trevliga kommentarer och tävlingsbidrag ! :-)  Ni läsare gör mig happy!

God natt & Sov gott! ♥

Den här dagen 2004 & 2005.


Jag & min underbaraste vän Lotta på modemässan i Cph augusti 2004.

Jag somnade då jag sett klart filmen och  vaknade nyss i soffan..  så "here we go again"..  ;-)

Idag har jag tänkt SÅ mycket på modemässan för mässlördagen = party kvällen. Och då jag var på mässan 2005 så lämnade jag plötsligt mina vänner och mitt champagneglas mitt i partyt och drog iväg och gjorde en tatuering som jag länge tänkt att jag skulle göra och sen tog jag taxi tillbaka till festen igen :-)


Här ser ni mig, runt kl. 23.30 den här lördagen för 3 år sedan, hos samma tatuerare som gjorde min 1:a för ca 17 år sedan. Motiv: en prinsessekrona med en text i ... ;-)  Och ja - shit! vad ont det gör men det går ju som tur är över fort.


Det var inte bara pleasure, det var jobb också. Här är jag på "Munthe plus Simonsenes läckra visning ute på en pråm.

Nästa mässa är i februari och då är jag på plats igen!  :-)


Mitt hjärta.


Tavla av min favorit konstnär Björg Thorhallsdottir.

Den här bilden har jag visat en gång förut men nu visar jag den igen bara för att jag impulsivt kände att den passade så bra just nu. Mitt hjärta blev nämligen sämre i kväll och då jag nattade henne så kräktes hon.... och när sånt händer så  blir jag värsta ynkliga mamman som tycker såååå synd om henne...

Hon somnade i alla fall sött alldelens nyss och jag hoppas av hela mitt hjärta att hon får vakna pigg & glad i morgon.

Och inget ont som inte har något gott med sig för själv somnade jag inte ;-) så nu har jag plötsligt "hela kvällen" (well, klockan är ju en del..) framför mig och jag tror faktiskt att jag ska ta och titta på en film för första gången på evigheter.


Kvällsmys.


Johanna har pyjamas från GAP, kudden kommer från Lexington och mitt favorit linne / singlett från By Malene Birger.

Nu myser vi i soffan och tittar på "Sommarkrysset" på TV4 och nog måste jag säga att Gry Forsell (som föresten kommer från Luleå och har gått i min lillebrors klass) passar perfekt som programledare för denna typ av underhållning.

Jag är så glad över att ni tyckte om tävlingen ! :-)


Skumbad pågår.


Min t-shirt från Dolce & Gabbana shoppade jag på rea/salg för flera år sedan.  Jag fotade då jag lekte med Johanna innan hon hoppade i badet.

Här pågår skumbad IGEN ;-)  Själv försöker jag städa till lite på badrummet undertiden.. Hoppas att du har en perfekt lördag och att din dag varit solig !  Och - TACK för alla tävlingsbidrag som strömmar in :-)

Kram! ♥

En "happy weekend" tävling!


Här ser ni mig i vinsten: klänning /kjole & halsband.  Jag har en likadan klänning både i vitt & rosa och jag har "bott" i dem i sommar så ni har sett många bilder på mig i mina.. Johanna var lite trött då mama fotade.. ;-)

Igår fick jag plötsligt lust att arrangera en tävling för att "fira" att ni är så många läsare som är tillbaka från semester + att jag är tillbaka på 5:e platsen på bloggtoppen. Så -  varsågoda mina kära läsare: här kommer tävlingen.



Den fina vita klänningen är lika fab en dag på beachen med bikini under som en dag i city med jeans och kofta till. Och eftersom den är "one size" så passar den alla (och denna style är dessutom perfekt då man är gravid). Vinsterna har jag shoppat med mig hem från Phuket och de har legat och väntat på rätt tillfäle... som är NU :-)

Vill du vinna? Skriv då en kommentar i detta inlägg!

♥ Happy Weekend  & Lycka Till !  ♥

P.S tävlingen pågår t.o.m. måndag.

By Malene Birger spring/summer 2009.


By Malene Birger visar alltid en huvudkollektion och en salonkollektion (en exklusivare linje som än så länge endast säljs i Cph) . Den här gången påminde salonkollektionen väldigt mycket om brudklänningar.

Vi kör soft dag här hemma idag för Johanna är tyvärr inte helt i form. Näsan rinner och hon är blank i ögonen så det blir inga stora happnings en dag som denna men det passar oss faktiskt bra för jag har en del att göra hemma så jag tänkte passa på då hon sover sin nap och om allt går enligt plan så somnar hon "any second".

Tänkte bjuda er på bilder från gårdagens visning av "By Malene Birger" i Cph (jag har varit på flera av hennes visningar eftersom jag sålde märket i min butik och de är alltid helt FANTASTISKA!)  fram till att hjärtat somnat och jag kan lägga ut tävlingen, så - Enjoy ! :-)


Vackert !


Nog påminner det alltid om en bröllopsklänning... oavsett så är det som sagt vackert !


Hello Carrie ! ;-)

   

   

Malene Birger är otroligt DUKTIG och jag kan bara tänka mig hur kul hon måste då hon får ta "helt av" i sin kreativitet när hon designar sin "salonkollektion" (titta bara på den lilla bilden högst upp till höger ;-) .

En tendens jag ser inför spring /summer -09 är att det är vitt, beige, svart och en hel del gult som gäller och jag kommer självklart att visa fler bilder från visningar för även om vi inte är PÅ mässan så kan vi vara på mässa.. ! ;-)

Nu sover hjärtat ! så jag ska fixa med inbjudningskorten och sen lägger jag ut tävlingen.


Happy lördag !


Jag har inte hunnit fota nåt på morgon ännu så det blev en bild från igår. Min topp kommer från Forever21 och shoppades i Singapore och mitt Bvlgari halsband är - precis som några av er läsare undrat - ett likadant som det Carrie i S.A.T.C ofta har på sig.

Här startade dagen kl. 06.30 idag och till min stora glädje så lyckades jag då få Johanna att komma och mysa med mig i stora sängen. Vi tittade på barnTV (det är härligt med TV på sovrummet) och hon åt sin välling och jag låg och halvsov... skönt ! :-)

Men nu är det det slut på "sängmyset" och Johanna ritar, leker och lyssnar på sin absoluta favorit cd, nämligen den med Lollo & Bernie som vi köpte på Sunwing resorten i Phuket. När den startar så hämtar hon Lollo & Bernie (gossedjur) och dansar med dem.


Så här låg Johanna och myste igår kväll :-)

Här kommer dagens tänkvärda:

"Lyfter man blicken finns det inga gränser."

Jag hoppas att din dag startar med en härlig sovmorgon och att du har mysiga planer idag ! Det är ju LÖRDAG! :-)

Oj! nu ser jag att Johanna har somnat i favorit fotöljen, då ska jag också lägga mig igen. Härligt !

Kram! ♥

Modemässa i Cph, spring/summer -09.


Läckra färger i outfit från danska Rützou.

Jag får väl erkänna att jag saknar Modemässan....  Inte de stunder då jag myser med Johanna, men så fort jag ser en bild därifrån eller kastar ett öga på inbjudan som ligger brevid pc´n så påminns jag om alla läckra & inspirerande shower och alla vackra vårkläder som just nu förgyller 3 mässhallar i Cph.

Men vad är väl en bal på slottet... Och - jag ska ju till Modeveckan i Stockholm och gå på show till veckan ! :-)


För första gången så har ett av mina favorit märken, "Heartmade", haft egen visning på mässan. Bilden är tagen "backstage" och jag längtar till det dyker upp bilder från själva visningen. (uppdatering: hittade precis bilder från visningen och blev besviken... ska visa er imorgon!)


Modellerna på bilden ovanför har blivit stylade med detta "spray lack" som gör håret så där blankt och håller det på plats.  Snygg flaska!

Nu ska jag fixa iordning en tävling !

Uppdatering: mitt hjärta sover dåligt och Gucci är dålig i magen. What a night ;-) startar dagen med tävlingen imorgon. God natt alla underbara !


Dagens star pics.


Paris Hilton visar fram sin nya väsk kollektion på modemässan i Köpenhamn och när jag ser det så önskar jag så klart att jag rest dit för nog hade det varit coolt att se både henne & kollektionen "live".

Min plan om att både fixa klart inbjudningskorten OCH se en dvd ikväll sprack totalt alldelens nyss då jag vaknade. Shit alltså. Fast å andra sidan så är det ju skönt att sova när man är trött :-)

Nu piggar jag upp mig med lite härliga star pics och en MER apelsin som jag hittade i kylskåpet efter vår Stockholms weekend . Jag brukar shoppa med mig MER och FESTIS då jag är i Sverige för tyvärr finns inte de att få tag i i Norge. Här i Norge så dricks det bara läsk nämligen så icke-kolsyrade drycker fungerar ej i butik. Intressant, eller hur? Hmm.. jag märker att jag är lite trött.. ha, ha :-)

   
Jessica Simpson goes country i minishorts och även Jennifer Aniston trippar runt i små shorts. Uff, det måste vara jobbigt för henne att se alla bilder på x-et Brad Pitt med alla kidsen... jag kan tycka lite synd om henne..  Längst till höger Penelope Cruz i en snygg outfit (eller vad säger du mamma?)


Mys!



Här pågår mys framför TV´n nu. Vi sitter på golvet och mumsar på ostkrokar (det är ju fredag!) fast egentigen skulle jag ju ha varit på Modemässan i Köpenhamn idag.... men just nu  - då vi sitter här och myser - så känner jag att jag inte skulle vilja vara någonannanstans i hela världen :-)


Proffsfotograf? Not!


Jag bad en man fotografera oss med Karl Johan i bakgrunden, plötsligt tar mannen 150 steg baklänges och sedan knäppte och detta blev resultatet. Vi ser ut som små minifigurer och Karl Johan kan man ju knappt se... Han var inte direkt någon proffsfotograf ;-)

Vi har varit ute på en liten tur "down town" jag & Johanna för att kompletera några små detaljer till inbjudningskorten och snacka om att de små har energi för hjärtat gick själv nästan hela vägen dit och HELA vägen hem. Jag är impad ! och gissar att hon kommer somna som en stock ikväll ;-)


"Bada!, bada!" sa Johanna då vi gick genom slottsparken. Men jag kan lova att det vattnet vill man INTE bada i ;-)  så - istället stod hon och tittade på alla fåglar.

Nyss stormade vi in genom dörren för att titta på "Bolibompa" men pga OS så verkar alla barnprogram utgå både i Norge & Sverige så nu blir det lek & mys istället fram till bad och nattning. Vi är ensamna hemma i helgen så detta blir en riktig "girlie weekend" :-)

Och vet ni - jag känner mig på så bra humör att jag tror att jag kör igång en tävling lite senare. Eller vad säger ni?

Have a fabulous evening !


Vi tittar på...


Syns det hur fascinerade  vi tycker att det är? ;-)

... invigningen av Olympiska Spelen också lagar jag lite mat till oss. För min egen del blir det uppvärmd köttfässås från igår , mums :-)


Nap = mamalyx.


Norska Interiör Magasinet och ELLE Interiör, svenska Sköna Hem och engelska Vogue.

Nu sover min darling sin nap så nu ska jag njuta min lyxiga egentid :-) Jag ska fortsätta fixa med inbjudningskorten till kalaset också ska jag mysa med dessa nyinköpa blader. Tänkte jag skulle visa er en bild från mitt fixande men så kom jag på att det ju inte är så kul att se en inbjudan före man får den i posten och eftersom mina vänner läser bloggen så väntar jag med att visa fram till att de har landat i postlådor runtomkring.

Jag njuter verkligen av pysslandet här.. det är SÅ kul att vara kreativ ! :-)

P.S Den här bilden hade jag på bloggen för exakt 1 år sedan. Kul att se hur Vogue såg ut då!

 


Kram! ♥

Baggy jeans?!



Första gången jag såg en bild av Katie Holmes i byxor uppvikta så här så tänkte jag direkt: "Har hon varit ute och cyklat?" men nu inser jag ju att så inte är fallet ;-)

Dessa baggy jeans är tydligen hur "hotta" som helst, denna style "Barraccuda" , kommer från Prps och kostar typ 350 dollar. David Beckham har dem och Victoria lånar dem ofta... de är en kill-modell (därför så baggy) men nu ska det visst komma en tjej-style också.

Själv har jag några liknande baggy jeans från "We Are Replay" kom jag på nu... kanske dags att "damma av" dem i höst? ;-)


Dagens interiör: fina korgar!


Fina korgar från danska Rice och bilden kommer - så klart - från Car-Möbel.

Jag sålde mängder av fina korgar (och en massa annat !) från danska "Rice" i min butik men trots det så har jag inte en enda Rice-korg här hemma... Och nu vill jag ha hur många som helst för de skulle passa perfekt inne på Johannas rum.

 Är inte det lite typiskt "skomakarensbarn"? ;-)


Fint barnrum ! och korgarna är ju helt perfekta till att förvara leksaker i :-)

Här hemma hos oss kommer alla korgar från "Bruka Design" och de tycker jag verkligen om. Jag har dem i hallen, på köket, i badrummet....  men - några rosa från Rice får som sagt gärna flytta in på Johannas rum :-)

Nu äts det frukost här efter att hjärtat badad skumbad IGEN, hon älskar verkligen att bada.


Sötnosar!


Sötnosarna Johanna, Gustav och Mathilde.

Vi gjorde som sagt ett stopp hos våra vänner Lene & Co (vi blir snart "grannar" i Thailand) i Stockholm i söndags och det var verkligen SÅ mysigt att ses igen! :-)  Johanna busade & lekte med Mathilde & Gustav och vi fikade goda bullar i raket fart .

 
Vi mamas passade på att köra lite girltalk när de små lekte för fullt med super coola motordrivna små motorcyklar. De kommer från "Biltema" och kostade bara runt 250kr.

TACK underbara Lene & Co för en fantastiskt mysig stund ! Vi får boka in en weekend a.s.a.p.! :-) och vi längtar till nästa gång vi är i Thailand tillsammans.

Nu pågår bajskalas här hemma ;-)


Välkommen 08-08-08!


I söndags, då vi var i Stockholm,  "speed-dejtade" vi våra underbara vänner Lene & Co som vi lärde känna i Thailand. Vi besökte deras helt fantastiskt vackra hus och det var SÅ mysigt att ses igen :-) Kolla in olivträdet - hur fint som helst ! och fotot blev ju lite galet eftersom vi hade solen RAKT i ögonen ;-)

Jag älskar fredagar! :-)  för det är en så härlig känsla att veta att vi har en hel weekend framför oss. Och idag är det ju ett helt speciellt datum också : 08-08-08 som jag vet ska firas i Stockholm eftersom 08 är riktnumret där så jag önskar er som bor i Stockholm en extra festlig fredag ! :-)

Idag vaknade jag - som vanligt - av att Johanna kom gående mot sovrummet och ropade "mamma!" kl. 07.15 och sedan då har hon myst i favorit fotöljen och druckit sin välling och tittat på barnTV och själv har jag hunnit gå igenom "Dagens Näringsliv" (norska "Dagens Industri") för att få med mig latest news.

Det är dags för dusch här nu så här kommer dagens:

"Att välja glädje är klokt. Gör vad du kan för att välja och sprida glädje idag."
/Ur "En härlig bok".

Idag ska vi vara glada hela dagen lång så nu kör vi  !  :-)

Kram! ♥

2 år = overkligt.


Fotade darlingen igår då hon åt lunch.

Tänk att min lilla darling snart fyller 2 år ! det känns overkligt. Nu ska jag ta och avsluta den här "bra-dagen" (som en av er läsare kallade den!) med att börja fixa iordning inbjudningskorten till hennes kalas som blivit liggande här på köksbordet en bra stund  (vissa ting tar tid...) . Men först ska middagens dukas bort.

Tror kanske att jag passar på att säga God natt till bloggen nu för jag upptäckte precis vad klockan är ;-)

Så - TACK för idag ! vi ses igen imorgon.

God natt kram! ♥

Färska star pics.


Sienna Miller i super snygg outfit !  Jag skulle vilja ha exakt samma... :-)

Det är alltid lika kul att titta vad kändisarna har för sig och framför allt vad dom har på sig så här kommer dagens star pics.

Min middag blev föresten hur god som helst ! och norska "Allsång på gränsen" som var på TV ikväll är faktiskt mycket trevligare än svenska "Allsång på Skansen" och Johanna bara älskar dessa allsångprogram. När de slutar säger hon "mera!, mera!" :-)

   
Gwen Stefani är verkligen en "mama to be" med stil (gravid med nr.2) och kortklippta Katie med söta dottern i fin outfit (kolla in guldskorna!). Längst till höger ser vi en ovanligt osminkad Eva från inspelningen av Desperate Houswive och jag undrar bara NÄR startar nya episoder?


Efterlängtade extensions.


Mitt batteri på kameran tog slut så detta var den enda bilden jag hann ta...  Lisa är världens bästa på extensions och idag fäste hon 100 stycken på mig.

TACK snälla ni för alla fina kommentarer jag fått ang. mina nya lockar !  You make me HAPPY!!! :-)

Att fixa håret var "dagens prosjekt" och jag måste erkänna att jag längtat efter den här dagen ändå sedan jag tog ur mina extensions i november inför Thailand resan för efter att ha haft de i ca 4 år så har jag blivit lite "beroende".  Jag & Johanna ankom "Spaghetti" (salongen) och mötte upp världens bästa Lisa (hon är the BEST! på extensions) kl. 11.00. Då beställde hon håret (som kommer åkande med taxi) och jag gick en liten tur med hjärtat så att hon somnade. Sen tillbaka igen kl. 11.45 och strax före kl. 15 så var jag klar ! :-)

Johanna var en liten ÄNGEL absolut hela tiden och tittade på Musse på dvd då hon vaknat (jag tog med vår lilla dvd spelare). 

Och till er som undrar: ja, jag somnade då jag nattade ;-)


Dagens & nya lockar!


Nu har jag utsläppt hår för första gången på 8 (!) månader och klänning H&M, jacka Juicy Couture, sjal Jaliero Santo, byxor Filippa K, skor By Malene Birger och väska från Zara.

Jag sprang ut och fixade några ärenden nyss och känner mig på så BRA humör med mitt "nya hår" att jag t.o.m. handlat hem till att laga spaghetti & köttfärssås till middag och det, mina vänner, händer bara på speciella glad dagar som idag ! :-)  för jag är nämligen inte så glad i att laga mat...  Och då jag gick där bland hyllorna i butiken så möter jag plötsligt underbaraste Anne-Cecilie som är en helt speciell vän, jag får energi bara av att träffa henne i typ 3 minuter ! (darling - det var FAB att se dig !)

När jag kom hem nyss så hittade jag Johanna i skumbadet & JIG på torraland inne i badet så nu ska jag passa på att fixa middagen och lyxa med ett glas vitt  :-)

Livet är härligt ! :-) Eller hur?!  så - NJUT det  och unna dig en extra mysig kväll !


Vackra !


När man ser den här nytagna bilden på vackra Ashton, Cameron & Demi så kan jag nästan tycka att Cameron & Ashton passar bäst ihop...  ;-)  Måste se den där Las Vegas filmen med dem en dag snart.

Nu kom vi precis innanför dörren här och mina 4 timmar i frisörstolen är avslutade för den här gången :-) Ska berätta och visa bilder så fort batteriet till min kamera laddats upp för det tog naturligtvis slut då det minst borde ha gjort det...

Här ska det lagas makaroner & korv nu - Johannas favorit nr. 1


Godmorgon torsdag!


Johanna för exakt 1 år sedan.

Tänk .- snart är det helg igen! :-) Härligt ! En annan sak som känns härligt är att jag ska fixa mitt hår om en liten stund så nu ska vi klä oss här och sen iväg så detta inlägg blir rekordkort.

Jag önskar dig en underbar dag och dagens bir (pga tidsbristen) kort och gott:

CARPE DIEM!

Kram! ♥

God natt & Sov gott !


Jag avslutar så klart dagen med ännu en bild från den fantastiska butiken jag hittat..

TACK för ännu en KUL bloggdag med många trevliga kommentarer !  Ni läsare ger mig massor med energi som får mig att blogga hur mycket som helst :-) Tack för det.!

Natta! ♥

Höstnews från Odd Molly.

fullsize
Härlig jacka att slänga på sig när man ska ut ! så den här får gärna hänga i min garderob i höst.

En av er bloggisar - Frida - skrev en önskan om att jag skulle visa några personliga godbitar ur Odd Mollys höstkollektion så: here they are!

Men vet ni - det var faktiskt inte så jätte lätt att hitta några favoriter i den här kollektionen tycker jag...  men ibland är det ju så man känner då man tittar på plaggen för första gången och sen , efter ett tag , då plaggen hängt i butik en stund så dyker plötsligt det ena fina plagget efter det andra upp i alla fall ;-)

Odd Molly är ett av de märken som sålde super bra i min butik och nu ser jag fram emot att snart få se deras vårkollektion som presenteras på mässan i Cph i helgen för i modebransjen så är det ju spring -09 som gäller nu .

fullsize
En "typisk" Odd Molly klänning som passar lika bra med tjocka strumpbyxor & stövlar till som med slitna jeans under.

fullsize
Snygg tunika ! men jag förstår inte riktigt de där små hålen....? den detaljen hade jag gärna sluppit.. Men - de syns inte om man har en sjal eller en kofta utanpå :-)

fullsize
Ett till "typiskt" Odd Molly plagg är koftan med knytbälte. Jätte fin ! Och just den här passar perfekt att slänga på sig utanpå tunikan på bilden över eftersom färgen matchar detaljen på tunikan. :-)

Jag har en stark feeling av att något av dessa plagg kommer att förgylla min höstgarderob i år så jag ser fram emot att se plaggen "live" i min vän Petters butik (Höyer).




Härlig eftermiddag!


Jag & hjärtat delade på en mumsig chokladkaka och jag & Mia hade som vanligt nästan exakt likadan outfit ;-)

Fråga mig inte hur det går till, men ja - JIG väckte mig nyss inne på Johannas rum...  Men - nu pratar vi inte mer om det ;-) Istället pratar vi om vår HÄRLIGA eftermiddag tillsammans med min kära vän Mia !  :-)

Jag & Johanna mötte upp Mia och hennes söta dotter Malin på "United Bakeries" för härligt girltalk och gott fika och vi avslutade vår "dejt" med att gå runt i lite butiker och mysa.

Detta var en helt perfekt eftermiddag en regnig dag som denna!  :-)


Mias söta dotter Malin som precis kommit in på en populär dansskola (GRATTIS!!) och darlingen.


Puss, puss !

 
Johanna myste på café idag och jag + Mia hade gummistövlar båda två OCH samma färg på kapporna.. Vänner har verkligen LIK smak , ha ha :-)

TACK sötaste Mia för den härliga eftermiddagen, You made my day ! och det var verkligen såå mysigt att ses igen efter alla resor vi båda varit iväg på i sommar och nu ser jag fram emot tisdag....   


Skumbad pågår.


Här är vi på väg hem efter dagens café besök.

Nu pågår bad här (JIG avlöste mig precis i badrummet)  och om Johanna fick välja själv så tror jag att hon skulle bada i flera timmar till men strax är det dags för nattning och en sak är säker:  i kväll ska jag i n t e somna ;-) för jag ska bl.a. visa er några godbitar från Odd Molly´s höstkollektion enligt önskan från en av er bloggisar.


Star pics.


Detta var en läcker bild ! och grönt är verkligen snyggt. Tjejen heter Blake Lively och bilden är från inspelningen av "Gossip Girl".

Plötsligt fick jag lust att visa er några rykande färska kändisbilder för det är roligare än att laga mat ;-)


Ser ni vad jag ser? Miss.Cruise verkar ha klippt sig kort, eller är håret uppsatt? Skönt att se att även hon har en lite mindre dressy outfits ibland ;-)


Paris Hilton och hennes Benji har ankommit Köpenhamn och jag kan bara misstänka att det har med modemässan att göra? Eller ska möjligen han spela där? Hur som helst så har hon en cool t-shirt :-)


... och idag var turturduvorna på tivolit i Köpenhamn och det ser ju alla fall Paris ut att gilla :-)

Bäst jag fixar den där middagen nu ;-)


Dagens!


Sjal från Jaliero Santi, tunika Zara (shoppad i Phuket), mina favvo jeans från Miss Sixty, stövlar Hunter och ute hade jag min kappa från Heartmade.

I dagens regniga väder fick jag lufta mina "Hunter" för första gången på lääänge. Fotade då vi var på väg ut genom dörren för ett café besök. Skriver mer om det strax för nu är det middags dags :-)


Johannas dagens: body Gap, tröja Burberry, byxor Marc Jacobs, hårspännen Accessorize och en liten väska som hon fått av sin mormor.

Trevlig kväll!


Mer interiörinspiration!

 
Detta hus passar pefekt i Johannas rum då hon blivit lite större :-)

Som lovat så kommer här fler bilder från "car-möbler"...

Titta vilket underbart skrivbord till barnrummet i form av ett litet "hus" som döljer alla saker . Super praktiskt !  Och som ett extra pluss så har det en "griffeltavla" på baksidan av taket . Fiffigt ! :-)


Här syns "griffeltavlan" på baksidan av taket där man kan både skriva & rita.

Nu är det dags för korv & makaroner här och sen ska vi iväg och möta min härliga vän Mia.

Hoppas din dag är fantastisk!

Kram! ♥

HAPPY news, paket & stars.


Regner öser ner ute så jag kör "hemma-outfit", topp shoppad hos Forever21 i Singapore och mina gamla favvo jeans från Fornarina.

Igår var jag och hämtade ut paketet med Johannas nya sänghimmel så nu längtar jag till den hänger på plats ! :-) ( Ska kanske försöka mig på det lilla prosjektet senare idag )  Och just det ja - jag har föresten på mig ett nytt armband som jag shoppade på "Top Shop" i helgen. Armbandet passar höstens "stars-trend".


Armband med stjärnor från "Top-Shop", pris: 149sek. (det andra armbandet är mitt "Love" armband från Cartier som jag alltid har på mig , fick det då Johanna föddes av JIG.)

De ringde nyss från salongen där jag gör mina extensions och sa att hon som ska göra dem plötsligt är frisk igen ! Snacka om HAPPY NEWS !! Så - nu blir det , trots allt, extentions på mig i morgon. Ååå vad jag längtar ! :-)

Oj, nu vaknar darlingen.


Dagens interiörinspiration!

CAR möbel - Online Shop
Underbaraste prinsesse-sängen kan byggas på och bli en våningssäng då den lilla fått syskon. Hur perfekt som helst ! (Och schablonen på väggen ska klickas hem a.s.a.p. ;-)

Oh my... ! Nu hittade jag precis den FINASTE web-shopen ever !  Jag tror helt enkelt att jag låter bilderna tala för sig själva för detta var så mycket fint att jag är mållös... ! :-)

Für ein großes Bild bitte klicken - RICE CAR möbel  Für ein großes Bild bitte klicken - RICE CAR möbel
Smart med en korg att hänga på sängen till gossedjur, pyjamas, sagoboken etc. Och tårtan med karusell-ljus från Rice påminner om Johannas 2-års dag som närmar sig.. !

Für ein großes Bild bitte klicken -  CAR möbel  Für ein großes Bild bitte klicken - RICE CAR möbel
Så här ser sängen ut med påbyggd säng uppe och den söta leksakskorgen från Rice skulle passa fint här hemma.

Alla bilderna kommer från tyska carmöbel  (hittade dit via bloggen "dreamhouse") och innan den här dagen är slut kommer ni att få se fler bilder därifrån här på bloggen för där fanns som sagt hur mycket FINT som helst. :-)

Nu sover Johanna sin nap och jag ska passa på att fixa ett par jobb-saker.

P.S jag ska mejla car-möbel nu och checka om de sender varor till Sverige & Norge för jag fattar noll av vad som står på hemsidan.. läste franska & spanska så tyska är rena grekiskan för mig ;-)


H&M Trend shopping!


Lördagens shopping. Jag tänker matcha den med en cashmere kofta och slitna jeans.

Den här fina toppen shoppade jag på H&M´s trendavdelning i Stockholm i lördags (i butiken vid NK). Och nog har de BRA priser på sina plagg ! Denna skönhet kostade bara 349sek.

Idag bjuder Oslo på grått "hötsligt" väder och det känns faktiskt riktigt skönt för då kan jag pyssla hemma med gott samvete :-)


Ena dagen upp, andra dagen ner...


Egentligen borde man inte ha någon våg.. ;-)

Alltså jag undrar en sak: fungerar min våg ??  Är det bara jag som undrar det ibland, eller gör ni också det? Jag tycker att det går både upp och ner på dessa digitalvågar  (ena dagen väger jag det ena, den andra det andra...) och då jag väger mig tex hemma hos min mamma som har en "vanlig våg" så tycke jag att det är svårt att se exakt vad jag väger och då jag ibland väger mig hos någon annan så väger jag inte samma som jag väger hemma...?

Min konklusion på detta är att jag egentligen inte borde ha någon våg - det räcker ju med att känna hur jeansen sitter ! ;-)

P.S vikten spelar verkligen INGEN roll - det viktiga är att vi mår bra och är lyckliga! men jag kan verkligen inte låta bli att väga mig så jag gör det på tok för ofta ;-) (man ska ju egentligen bara väga sig 1 gång i veckan...)


Lovely baby besök!


Det var så mysigt att få gosa med Sunniva igår och plötsligt kändes Johanna jätte stor ! My god - det var ju nyss hon var lika liten...! De vackra rosa rosorna på bordet fick jag av Kjersti.

Igår avlöste våra "dejter" varandra så samtidigt som vi kramade Josefine "hej då" så mötte vi Kjersti & lilla Sunniva som var på väg hem till oss på fika :-)

Det var Sunnivas premiärbesök hemma hos oss och det var SÅ jätte mysigt att ha både henne och hennes fabulous mama Kjerst här!.  Och Johanna hon bara älskar Sunniva ! Hon pysslar om henne heeeela tiden och släpper henne inte 1 sekund med blicken. Hon säger "bebbe" och sätter fingret framför munnen och säger "shhhh!" då hon ska sova och hon visar henne enorm omtanke. Det är helt fantastiskt att se och det får mig att längta efter ett litet syskon till Johanna ;-)

Och bäst av allt var väl att Sunniva var lika upptagen av Johanna :-) så de små koste sig och vi mamas kunde fika gott och ha massor med härligt girltalk.

Tusen TACK bästa Kjersti för en lovely eftermiddag! Jag är heldig som har dig i mitt liv och jag ser fram emot nästa gång ni kommer på besök :-) Och tack så jätte mycket för de vackra rosorna, de lyser upp här hemma !


Godmorgon bloggen!


Puss min älskling ! (kära Josefine fotade oss på "Baker Hansen" igår).

Gooodmorgon bloggen!  Idag är det redan onsdag = snart helg igen och vår dag startade nyss, kl. 07.20, då Johanna stod i köket och ropade "mamma!". Jag testade att ta med mig henne in i sköna stora sängen men ickesanicke, hon ville krypa upp i sin favorit fotölj i vardagsrummet istället och mysa med morgonTV så där sitter hon nu :-)

Och jag ska passa på att blogga om igår eftersom jag somnade ifrån det...


Min underbara vän Josefine med lilla darlingen på "Baker Hansen" igår.

Vi mötte upp underbara Josefine på "Baker Hansen" för en fika och det var SÅÅ mysigt att ses och uppdatera oss på vad som hänt "sen sist"  för det var en stund sedan vi sågs eftersom vi båda varit bortresta en del i sommar.  Josefine kom precis från ultraljud och hon har den sötaste lilla bäbismagen :-)


Tre girls i farten....

TACK för en jätte mysig stund vännen! Jag & Johanna ser fram emot att träffa dig & Elian snart :-) Och du - tack snälla för att du erbjöd dig att ta hand om Johanna, du är fab.!


Shit också!


Söta Josefine tog den här bilden av Johanna på "Baker Hansen" idag. Johanna satt och super flirtade med en liten kille hur länge som helst.. Det ska börjas i tid ;-)

Shit ! tror ni inte att jag somnade bort hela kvällen... fasiken.. !... jag som var så nöjd över att jag fick hjärtat att somna (relativt) tidigt. Men - eftersom hon hade svårt att somna så höll jag på en stund och jag läste nog godnattsagan typ 45 gånger för hon sa "mera!, mera!"  heeela tiden ;-) 

Så nu sitter jag här och är SUPER trött och inser att jag nog får blogga om dagens trevliga happenings imorgon istället...

Hoppas att du sover gott och drömmer härliga drömmar!

God natt kram! ♥

Perfekt dag !


Hallon/bringebär smoothies och onyttiga godsaker satte guldkant på dagen ;-)

Dagen idag har varit hur bra som helst för den har bjudit på  MYSIGA stunder med kära vänner :-) Först mötte vi upp Josefine på café och sen fick vi besök av Kjerstin & Sunniva.

Skriver och berättar mer och visar bilder snart för nu pågår nattning här så jag bloggar "i farten".

Önskar dig en härlig kväll !


Mysigaste förmiddagen.


Min prinsessa då hon var nybadad tidigare på morgon i sin fina morgonrock som hon fått av bästa Petter och sin nya favvo kopp som vi shoppade häromdagen.  (hon är så glad i koppen att hon t.o.m. har med sig den i sängen ;-)

Åååå så skönt det är att klockan bara är strax efter 11 och jag redan fått gjort hur mycket som helst ! Jag har t.o.m. bäddat rent i sängen så nu blir det extra skönt att lägga sig i kväll :-)


Nybäddad säng och en busig hoppande tjej :-)

Och dagen kommer att fortsätta att vara lika fantastisk för solen skiner och vi ska träffa underbara vänner idag;  Lovely! :-)


Johanna och hennes favvo "bebbe".

Jag hoppas att din dag har startat precis lika bra som min !?

P.S enda molnet på dagens himmel är att jag precis fick veta att min tid för extensions imorgon är avbokad p.g.a. sjukdom.. och jag som längtat SÅÅÅ länge.. !


Godmorgon happy day!


Min kusin Kicki, jag & Johanna och min kära moster Birgitta hemma hos dem i söndags precis innan vi skulle köra därifrån. Vi sitter ute på deras jätte mysiga balkong.

Tidig "god natt " = tidig "godmorgon" så idag startade vår dag kl. 06.30 men det känns faktiskt riktigt skönt tycker jag för nu har vi hamnat i en lite mer "normal" dygnsrytm och eftersom det snart är dags för dagis så passar ju det riktigt bra :-)

Hoppas att du sovit gott och att du är laddad inför den nya dagens möjligheter !

Själv har jag bestämt mig för att vara happy denna soliga tisdag och att använda dagen till saker som ger mig positiv energi :-)

Här kommer en dagens som passar mig bra idag:

"Om du vill ha en bättre morgondag - förbered den idag."
/ur "Klokboken"

Carpe diem!

Kram! ♥

Dagens interiör: hemma hos Madonna.


Så här är vi inte vana att se Madonna. Vacker bild !

Den här måndagen avslutar jag nu med (några år gamla) vackra bilder ur "Vogue" från Madonnas lantställe i England.

Alla dagar är verkligen inte lika soliga och eftersom det här var en "en sån där dag...." så känns det härligt att veta att det strax kommer en helt ny dag med nya möjligheter ! :-) för livet ska levas framåt och inte bakåt.


"In bed with Madonna".


Madonna och hennes kids.



Vackra dottern Lourdes.


Lourdes rum.

TACK för idag ! Era kommentarer har piggat upp mig och gjort min dag lite soligare :-)

God natt & Sov gott. ♥

Girlie lunch på "Sturehof".


Jag och min kära vän i Sturegallerian i lördags.

Jag tröttnade ganska fort på att ligga i soffan för "Tique" var tyvärr ingen hit direkt, hittade faktiskt ingen som helst inspiration i det bladet så mitt dagens shoppingtips är: hoppa över att shoppa "Tique Catwalk" och lägg pengarna i spargrisen som det står "höstklädershopping" på istället ;-)

Nu tillbaka till Stockholm:

I lördags hade jag den mysigaste, trevligaste och härligaste lunchen med min kära vän Camilla på ett av mina favorit ställen:  "Sturehof". Jag åt min favorit rätt (fisk & skaldjursgrytan) och det bästa av allt är att de har "Plopp" till dessert. Det borde alla restauranger ha för en liten Plopp är precis lagom dessertstorlek för mig.  


Bästa desserten! Dessa små Plopp finns tyvärr inte att köpa i Norge så jag brukar "bunkra upp" med sånna då jag är i Sverige . Gott är det och precis lagom.


Se Johannas "iver" över de paket hon fick av Camilla i tidig födelsedagspresent :-) Hon fick SÅ fina saker, en cd, Lotta på Bråkmakargatan pussel och en super söt "godnattsage" bok om en liten älva som nu läses varje kväll ihop med Felicity .

Tusen miljoner TACK underbara Camilla för de fina presenterna Johanna fick och för en fantastiskt trevlig lördagslunch. Du gav mig mer energi än du kan ana och jag är så glad över att jag har dig i mitt liv.


Lördagens shopping.


Jag skulle vilja ha en "tyll-underkjol" till den här klänningen. Är det någon av er läsare som vet var man shoppar en sån?

Den här "Carrie-klänningen/kjolen" såg jag i ett skyltfönster på Biblioteksgatan och en stund senare låg den i en påse som hängde på Johannas vagn ;-)  Fyndade den på salg / rea på butiken "Cocktail" och den kommer passa bra till någon av de festliga happenings som jag har framför mig i augusti / september.

Nu ska jag landa i soffan och kolla in höstenstrender i bladet "Tique Catwalk" och mumsa på lite färska hallon. TUSEN TACK för alla trevliga kommentarer jag fått av er idag, jag svara på dem om en stund.


Fantastiska vänner i fantastiska Stockholm!


I lördags mötte jag upp min underbara vän Camilla för en lunch på mitt favorit ställe: "Sturehof" och där stod vi under tak - när regnet öste ner - och såg "Pride-tåget" på avstånd och drack ett glas vitt.  Och plötsligt tittade min älskade galavän Jonas förbi med sin proffsiga kamera på väg ut för att fota paraden. Jag lärde känna både Jonas (anstälde honom för "100 år sedan" på Filmstaden i Luleå) och Camilla på SF Bio och jag är SÅ glad över att jag har dem i mitt liv.

Jag vet att jag är lite tjatig nu men jag måste ändå säga det igen:  JAG ÄLSKAR STOCKHOLM ! :-)

  
Det var värsta draget då Pride-tåget passerade Stureplan och t.o.m. Sturegallerian hade fått sig en regnbågsflagga.

Bodde där 1995-2000 och när jag tänker tillbaka på de åren och min mysiga lägenhet i Vasastan så blir jag lycklig för OJ! så mycket KUL jag hade de åren. Det var glittriga galapremiärer, party kvällar på Spy Bar / Sturecompagniet och Café Opera, mysiga café söndagar, prommisar på Djurgården, inspirerande jobb på SF Bio & Spray (+ klädbutiken "Fernqvist & Co" på Söder på lördagarna) och ett antal besök på NK ...  Alla dessa Stockholmsminnen är otroligt härliga att bära med sig :-)


Tvillingpremiär!


Här ser vi Vivienne & Knox Jolie Pitt med sina vackra föräldrar.

Då var det dags för de 3 veckor gamla tvillingarna att få visa upp sig.  Det är "People" som - som vanligt - köpt rättigheterna till premiärbilderna och jag ser fram emot att köpa bladet för jag älskar att se babyreportager :-)

Tänk att Brad & Angelina har 6 barn nu...  jag tycker att det var nyss som han var tillsammans med Jennifer.... För vissa händer mycket på kort tid ! ;-)

P.S min mormor hade tvillingbröder och JIG har tvillingsystrar och dom säger ju att det ligger i släkten så vem vet hur det blir den dagen då det eventuellt är dags ? oh my! säger jag bara.. ;-)


En favorit i repris i Stockholm.


Här har vi precis klivit ur en taxi och är på väg hem till min moster & Co i lördags efter en lovely eftermiddag inne i city .  Min nya sjal från "Jaliero Santi" som jag shoppat på "Mathilde" för en tid sedan är ett av mina bästa köp.

Nu ska ni få se bilder från vår FAB Stockholm weekend ! :-)


Lördagens dagens är en "favorit i repris".

Jag måste bara tipsa er om den här klänningen / tunikan från H&M en gång till för den har blivit en favorit i min garderob. Shoppade den för 298nok för en tid sedan och har använt den galet mycket sedan då. Med underklänning & byxor till är den det bästa plagget.  Den finns även i armygrönt & svart har jag sett och det är nästan så att jag får lust på att shoppa mig en till... ;-)

Oj, nu vaknade Johanna.


Nagelfix.


Jag fixar mina naglar hos sötaste Marit som jag gått till i många år och om du funderar på att göra dina naglar så tycker jag absolut att du ska gå till henne för hon är den BÄSTA.! Salongen Marit jobbar på heter "Nefretite Beautycenter", ligger på Jacob Aallsgate. 30 (Majorstua) och om du vill ha hennes tfn så kan du bara mejla mig.

Idag var jag och fixade min naglar igen för första gången på 8 månader så nu känner jag mig super fräsch om händerna :-) (jag tog bort akrylen då vi reste till Thailand och lackade bara där nere istället )

  
Till vänster ser ni min ena hand precis då hon började jobba med den.. och till höger ser ni det färdiga resultatet fotat här hemma alldelens nyss ( i mörkret ;-)

Just nu känns det så underbart LYXIGT att min "egentid" startade så här tidigt på kvällen så nu blir det värsta bloggmaraton här! ;-)


Vackra förpackningar!


Den som har designat dessa förpackningar förtjänar ett pris tycker jag.

Titta vilka vackra förpackningar "United Bakeries" (en café / bageri kedja här i Norge) har till alla sin bröd & bakverk, de är så fina att man vill spara dom !  och de sätter verkligen guldkant på handeln.  I love them! :-)


Det passade bra att lyxa till den här dagen med min favorit bakverk. De är som små minitårtor och helt perfekta att dela på mitten så att man får lite av varje :-)

Vet ni  - nu SOVER Johanna ! och det känns helt FANTASTISKT för hon har varit en kvällspigg liten tjej sedan vi kom hem från Thailand. Tänk om detta är starten på en ny dygnsrytm? WOW!


Underbart besök!


Johanna hoppade högt av glädje då Heidi kom till oss och sen skulle hon visa henne ALLA sina saker inne på sitt rum och BARA leka med Heidi (jag existerade inte längre ;-)

Vi har haft besök av underbaraste Gizmoängeln Heidi idag och det gjorde min dag ! :-)

 
Bus pågår.

Jag slängde ihop en pastasallad med kyckling och till dessert åt vi fantastiska godsaker från United Bakeries. Vi hade massor med girltalk och Johanna & Heidi busade och lekte så mycket att jag har en feeling av att min darling kommer att somna rekord tidigt ikväll så jag har redan borstat hennes tänder och tagit på henne pyjamasen, just in case... för hon sitter och tittar på Bolibompa i sín favvo fotölj nu.


Heidi fick en present av oss som TACK för allt hon hjälp oss med då vi var i Thailand.


Mor & dotter mys :-)  Bakom oss ser ni till höger hallen och till vänster vardagsrummet..


Fina Heidi var knall brun och lika fräsch som alltid .

  Tusen TACK kära Heidi för en underbar eftermiddag! You made my day bigtime! :-)


Godmorgon Oslo!


Vi gjorde ett stopp på MAX i Karlstad på vägen till Stockholm i fredags och jag bara ÄLSKAR MAX hamburgare, de är de godaste. Sen är det ju så kul att MAX grundades i min hemstad Luleå. :-)

Nu är vi hemma igen efter en underbar weekend i min favorit stad så nu blir det "normal bloggning" igen vilket känns jätte kul ! :-)

Min darling väckte mig strax efter 07 och är nu nybadad och jag har gjort det hon hatar allra mest; nämligen tvättat hennes hår . Det är nog det absolut värsta hon vet faktiskt. Och den där ringen som jag köpt som liknar den Fifi har som gör att hon ska slippa att få vatten i ögonen - den vill hon inte ha... Men en dag tror jag hon kommer på hur smart den är ;-)

   
Johanna fick en liten frisbee i sin Max Box som hon och JIG hade hur kul som helst med innan vi hoppade in i bilen igen. Bilresan gick super BRA ! Vips så var vi framme.

Jag är tyvärr inte mitt vanliga happy jag idag men solen skiner och jag ser fram emot både nagelfix och att träffa underbara Heidi  så innan dagen är slut så dansar jag säkert igen.

Här kommer en dagens som passar mig bra idag:

"Rikta blicken på ljuspunkterna!"

Det gäller att fokusera på allt som är lustfyllt och roligt för då blir livet så mycket härligare.

Happy måndag!

P.S Jag EFTERLYSER vinnaren i tävlingen! Om jag inte hört något från hon som vann imorgon så går vinsten vidare till någon annan för "Costume" är ju lite "färskvara"...

Kram! ♥

God natt!

Køb møbler fra Sex And The City filmen

Nu ska jag krypa ner i sängen hos Mr.Big, eller jag menar Mr. Jig ;-)

God natt & Sov så gott alla mina underbara vänner!

P.S imorgon kör vi mot Oslo igen så söndag = resdag = jag bloggar då vi kommit hem.


Dagens inredning: Sex and the city !

Køb møbler fra Sex And The City filmen
Liknande möbler som de som girlsen chillar i i Mexico finns att köpa i serien "lounge hage möbler" från Ilva.

Gissa om jag blev HAPPY då jag hittade interiörbilder från filmen "Sex and the city"! :-) Så - nu är det bara att studera bilderna, sno stilen,  och sedan fixa sitt alldelens egna "Carrie-hem".

Køb møbler fra Sex And The City filmen
Vi har ett litet garderobsprosjekt på gång hemma (min garderob är ett KAOS!) och jag önskar mig en lika stor garderob som Carrie har...

Køb møbler fra Sex And The City filmen
Så här såg Carries lägenhet ut tidigt i serien för sen målades ju väggen bak sängen ljusrosa och det blev jag så inspirerad av att jag målade min vägg bakom min säng i samma rosa färg då jag bodde i min "Carrie lägenhet" ;-)

Køb møbler fra Sex And The City filmen
I filmen är Carries hem plötsligt så här fint.

Køb møbler fra Sex And The City filmen
Jag skulle vilja ha ett litet "blogg-bord" vid fönstret precis så som hon har.... Tror faktiskt att jag ska fixa så hemma i sovrummet..

Køb møbler fra Sex And The City filmen
Cool matt från Paul Smith i tibetansk ull & silke, pris 19.500 dkr, från The Rug Company.

Køb møbler fra Sex And The City filmen
Byråerna kommer från Dorothy Draper och är lackerade i svart & guld.

Køb møbler fra Sex And The City filmen
Charlotte chillar i en divan som du kan klicka hem hos newel.com

Dessa bilder påminner mig om att jag måste gå och se filmen en gång till snart..! ;-)


Fabulous day !


Jag hittade en till gammal bild i min mosters pc :-) Den här är från då hon och min kusin Kicki var på shopping i min butik i september 2005. Då var även min kära mamma på besök som ni ser.

Ååå vad jag har haft det BRA idag och jag blir helt lycklig av att vara i Stockholm ! så detta var verkligen en fabulous day!

Jag ska självklart visa er bilder och berätta mer om dagen men det får bli då vi kommer hem till Oslo för jag kan tyvärr inte lasta ner bilder från min kamera till min mosters pc (glömde den lilla saken man använder till att göra det med hemma...). Men - jag kan säga så mycket som att jag har shoppat en "Carrie klänning" och att jag har haft en super mysig & girlie lunch på Sturehof :-)

Hoppas att din dag varit underbar!

P.S Tyvärr så blev det inte någon pride-fest för mig för regnet har dessvärre öst ner.  Otroligt trist att det skulle regna just idag då det var parad och allt. Tycker så synd om alla killar som gjort sig så fina..


Godmorgon Stockholm!

 
Jag lånar min moster pc och i den fanns dessa super söta bilder på Johanna från då vi var här förra sommaren och visst är hjärtat söt då hon läser morgontidningen ;-)

Åååå vad det är H Ä R L I G T att vakna i Stockholm ! :-) Detta är verkligen "min" stad och jag bara älskar att vara här så jag är SÅ glad över att vi så spontant blev med JIG hit igår :-)

Vi bor hemma hos min kära moster & hennes man och här har vi det hur mysigt som helst och Johanna springer och jagar deras katt Julia hela tiden och har super kul med det .

Nu ska jag pinna på här och fixa till mig så att vi kommer oss in till stan. Jag ska självklart gå på lite shopping (nähä? ;-)) också ska vi titta på Pride-paraden.

Jag önskar dig en LOVELY lördag !

Kram! ♥

P.S  Till alla våra fantastiska Stockholms vänner:
Detta blev en spontan tur och vi hinner tyvärr inte träffa er alla (vi är bara här idag och JIG är busy idag / kväll)  men vi tänker på er och kommer snart hit igen så då kan vi ses!! :-)

HAPPY WEEKEND!


Johanna kom springades precis då jag fotade och eftersom hon rör på sig så blev hon lite suddig..

Jag uppdaterar inlägget för nu är det brådis här. Vi ska köra iväg mot Stockholm så jag önskar dig en HAPPY WEEKEND fylld av lyckliga stunder!  Försöker blogga från min favorit stad. Puss & Kram! :-)

Mitt dagens shoppingtips är min gårdagens shopping. Nämligen denna duvblå klänning / kjole från Zara :-)

Jag tittade på den i butiken för några dagar sedan så har jag gått och tänkt på den ... också bestämde jag mig för att gå och prova den igår och då var den UTSÅLD. Alltså - finns det något värre (jodå, det gör det så klar, men ni förstår vad jag menar ;-)  än när man inte kan få det man plötsligt kommit på att man vill ha? Som ett brev på posten så vill man - bara därför - ha det man inte kan få ÄNNU mer. Känner ni shoppinggirls igen er? ;-)

Så gissa om jag blev HAPPY när jag stegade in på Zara down town och jag ser 1 (!) klänning hänga kvar på ett stativ - då var det lycka! :-)

Nu pågår packning för fullt här för beslutet är taget så .... Stockholm - here we come !


Godmorgon augusti!


En nyvaken Johanna vinkar till er läsare.  (gissa om jag längtar till den nya sänghimmeln kommer ! ;-)

Idag har vi en splitter ny månad liggande framför oss som bara väntar på att vi ska "ta tag i den" och fylla den med lyckliga stunder.  Är inte det en härlig känsla ?! :-)

Eftersom jag älskar hösten så tycker jag att det är en underbar tanke att vi snart får ta på oss stickade koftor och stövletter och sjalar men - var sak har sin tid så nu ska vi först NJUTA sommardagarna.

Dagen idag startade med att jag vaknade FÖRE Johanna och jag kan faktiskt inte minnas sist det hände? Så gissa om hon blev förvånad då hon ropade "mamma"! och jag redan stod utanför hennes dörr :-)


Johanna idag för exakt 1 år sedan.

Vi ska som sagt (kanske) resa till Stockholm om några timmar. Eller egentligen så finns det inget kanske, det är bara jag som vissa ögonblick tänker att vi kanske ska vara hemma.. Mest för att det är ganska många timmar i bil men vi reser nog. Tror jag ;-)

Medan jag försöker ta beslutet Oslo vs. Stockholm så får ni dagens här:

"Livet blir mycket roligare om vi tänker att vi är härliga och att alla andra också är det!"
/Ur "En härlig bok"

Jag önskar dig en kanon start på augusti !  Fånga möjligheterna och njut solstunderna.

Kram! ♥

God natt juli 2008!


Fin kudde som jag fotade i skyltfönstret  på "Grandma´s" i Göteborg.

Min plan var att komma mig i säng tidigt i kväll så det är bäst jag går och lägger mig nu ;-)

Imorgon ska vi antagligen resa till Stockholm ! och det kom vi på idag så det är bäst jag går och hänger tvätten så den hinner torka om det ska packas i morgonbitti .


Här är jag och min galavän Jonas på EuroPride i Oslo 2005 och nu pågår ju Priden i Stockholm och bara det gör ju att jag vill åka dit !

Tänk - imorgon då vi vaknar har Augusti kommit på besök och då är det 1 år till nästa juli... Tiden flyger !

Natta! ♥

And the winner is...!



Jag tror jag får sluta att arrangera tävlingar för jag har SÅ svårt att utse en vinnare bland alla fantastiska bidrag... Men - nu är det gjort. ! Först så läste jag igenom alla bidragen, sen valde jag ut några till en "final" och sen lottade jag med Gucci som vittne ( alla andra sover gott ).

I finalen var: Josefine Blekinge, Lilla Emmas Dagbok, Sanna med Thisle & Anthon och Carolina A.... and the winner is:

Postat av: Sanna m Thisla o Anthon

Hej härliga tjejen, skulle bli så glad om jag vann tidningen o boken, min systers hockey pojkvän har friat till henne och hon är ensam nu I Leksand i 6 månader för han spelar i NYBRO. Hon har 2 pojkar som är 3 år och 4.5 år...vill ge henne detta för att hon är så duktig, vi båda älskar din blogg, se min jag skriver dagen ord varje dag från en härlig bok, kram gumman du är en förebild

2008-07-28 @ 21:52:31
URL:
http://sannasandrum.blogspot.com/

Stort GRATTIS till vinsten ! Så fantastiskt omtänksamt av dig att delta i en tävling för din systers skull. Jag hoppas att hon uppskattar din suprice:-) Mejla mig din adress till: [email protected] så kommer paketet i posten.

TACK alla ni andra för Era tävlngsbidrag ! Ni förtjänar - som alltid - att vinna allihopa.

♥ Kram! ♥

P.S Lilla Emmas dagbok:  Tack för att du delade din hemlis med mig och de andra bloggläsarna. Jag önskar dig och din prins en underbar förlovningsdag imorgon fylld av solsken & lyckliga stunder. Njut kärleken! Kram! :)

Dagens inspiration!


Svenska Plaza kvinna & Plaza interiör, engelska In Style och norska "mamma". Jag blev så glad då jag såg Tilde de Paula på the cover för henne gillar jag verkligen. Hon passar perfekt i sin roll på Nyhetsmorgon på söndagarna.

Vi var på stor "utflykt" idag down town jag och Johanna. Egentligen skulle jag bara ner för att shoppa lite små detaljer till inbjudningskorten men det slutade med en riktigt härlig butiksrunda eftersom det är otroligt sällan som vi är där nere i området kring Karl Johan. Nu undrar du kanske vad som shoppades? Jag lovar att fota och visa imorgon :-)


När vi var ute i solen hade jag mina solbriller från Gucci. Jag kan inte leva utan solbriller på sommaren :-)

Bäst jag går igenom alla era jätte trevliga tävlingsbidrag nu så att jag kan utse en vinnare innan jag lägger mig.



Bloggtoppen RSS 0.91