Rosa tjejen.

168397-2270

Här sitter mitt hjärta och leker med sina smycken och sin egna pc som hon fick i julklapp (till höger i bild) igår på morgonen.

Oj, nu vaknade mitt hjärta så nu ska jag logga av här och leka med henne. Tror vi ska gå och doppa tårna i poolen och sen ska vi iväg på shopping så att vi har champagne att fira in det nya året med :-)

Jag önskar dig en riktigt festlig nyårsfiring och ett nytt år fylld av lyckliga stunder, kärlek, glädje & solsken. Jag hoppas att ditt 2008 blir allt du drömt om !

Själv ska jag som sagt skriva min "lista" i kväll över året som gått, det är mitt sätt att summera 2007 :-) Men några nyårslöften ska jag inte ge, istället ska jag fånga dagarna och njuta ! :-)

GOTT NYTT ÅR!!! mina underbara kära läsare! :-)

En av de bästa sakerna som hände mig 2007 är faktiskt att jag började att blogga för det har gett mig enormt mycket glädje! :-)

Kramar! ♥

Vårt internet ställe.

168397-2269
Håll i er nu - till höger i bild ser ni faktiskt JIG! ;-)

Här ser ni faktiskt JIG och Johanna skymta bland palmerna bakom poolen :-) Bilden är från några dagar sedan då vi var här men det ser exakt likadant ut idag.

Och nu är det helt komiskt för nu har klockan blivit 13.30, Johanna har somnat sött i vagnen och vi är hur många som helst från vår Resort som är här och sitter på internet så vi sitter flera bord bakom varandra med pc´s så det ser ut så där som det gör då kids brukar sitta i sporthallar på nätterna med sina pc´s ;-) Det ser faktiskt ganska kul ut :-) Vi ser ut som värsta hackers hela högen och jag är den enda som bloggar (=pleasure), alla andra jobbar för fullt.

Jag har föresten fotat från bordet där jag sitter med min pc så detta är vad jag har till vänster om mig nu i skrivande stund och det känns helt lovely :-)

Poolbaren.

168397-2268
Johanna älskar att krypa runt vid poolen och vi får passa på hela tiden så att hon inte tar sig ett kvällsdopp ;-)

Det här är vår poolbar på hotellet och här har vi ätit middag jätte många kvällar eftersom det är så smidigt att gå ner dit med Johanna. När hon blir tröttis så har vi 1 minut hem :-)

De serverar dagens rätt varje dag och svenska kocken Markus levererar alltid god mat.

Tvätten doftar underbart!

168397-2266
Johanna hjälper mig att hänga tvätten i det gästrum / Johanna rum som vi ännu inte inrett men det ska göras innan mamma (Johannas mormor)  kommer på besök den 22:a januari :-)

Något av det bästa vi har köpt sedan vi kom hit  är tvättmaskinen + torktumlaren för de går varma när man har en liten prinsessa som äter chokladglass, kryper runt på smutsiga golv och när man är på stranden med beachtowels som behöver tvättas osv osv. De har ett tvätteri på resorten men jag tycker att det är så skönt att få tvätta själv när man har lust :-)

Sen förgylls tvätten här av att deras tvättmedel luktar helt UNDERBART gott! De har så mycket mer doftande tvättmedel, diskmedel etc här än hemma så jag tror att de sätter i doftmedel som inte finns i Norge & Sverige (säkert förbjudna ;-) och det är till min fördel för jag älskar när det doftar så GOTT! :-)


Det här är de medel som gör att vår tvätt doftar lovely!

Min lycka på julafton!

168397-2265
Det här skåpet från "Swedish bakery" var min lycka på julafton! :-)

Gissa om jag blev GLAD då jag hittade färska LUSSEKATTER på julafton här i Phuket!! :-) Jag trodde nästan inte mina ögon! :-)

Skåpet med de svenska godsakerna: lusskatter, kanelbullar, limpa, frallor mm. mm. stod inne på "Tops" som är en stor bra matbutik inne i Central Festival  (shopping mall). I den här butiken har jag även hittat Pampers blöjor så urvalet här är super! Det gör att "Tops" är min favvo mat butik här :-)

Men storhandlar gör vi på "Big C" eller "Tesco" där priserna och storlekarna på förpackningarna är annorlunda, på "Tops" köper vi bara det där "lilla extra" ;-)

Interiör shopping.

168397-2264

Jag är så glad över att det finns fina interiör saker att shoppa här! :-)

De här snygga skinnboxarna till cd´s, dvd´s och annat smått & gott har jag köpt på "Index", där hittade jag även den fina ramen att fylla med egna bilder (de bilder ni ser på bilden satt i den då jag köpte den).  Och det bästa är att dessa saker inte kostade så mycket! :-) Ramen var faktiskt så billig att det var helt crazy ;-)

Johanna har inga som helst planer om att sova idag så det går inte så bra för mig att blogga... ska göra ett nytt försök att få henne att sova i vagnen nu men jag tror det är värmen som håller henne vaken :-)

Nytt halsband.

168397-2263

Phuket kl. 12.10, nyårsafton.

Här är vi alldelens nyss vid poolen här på vår "internetresort". Jag tänkte fota oss med de vackra orkidéer som är i bakgrunden men jag inser att mitt nya halsband syns bättre :-)  Jag fick det i julklapp av JIG och det passar perfekt för jag älskar stjärnor & hjärtan.

Då jag hade mina butiker så hade jag ett hjärta ï den ena loggon och en stjärna i den andra :-)

Godmorgon nyårsafton!

168397-2262
Idag har jag på mig min kjole / klänning från Pepe Jeans och Johanna har den svalaste klänningen från H&M för idag är det hur varmt som helst :-)

Phuket kl. 11.45 måndag31:a dec.

Hjärtat har nya sovrutiner här nere i värmen. Hon är super trött runt kl. 19 på kvällen, somnar runt 20 och vaknar strax före kl. 7 så vi är uppe med tuppen :-)

Fördelen med hjärtats tidiga start är att vi kommer oss ut tidigt och då försöker jag tajma hennes "nap" som hon vill ha runt kl. 10.30. Så - idag tog vi en taxi till resorten som har wireless internet vid den tiden men vad händer? Jo, Johanna minns att hon busade så mycket här igår att hon piggnade till då vi kom hit så nu har jag en klarvaken Johanna i knä då jag bloggar. Inte helt smidigt ;-)

Dagens.

168397-2261
Här är vi på vår terrass precis före vi åkte hit till resorten. Jag har på mig linne från By Malene Birger och en ny kjol som jag shoppade häromdagen.

Phuket kl. 12.25 söndag förmiddag...

Nu ringde JIG, han är klar med sitt möte så nu kommer han snart i taxin och hämtar upp oss och det passar perfekt för jag märker att Johanna tycker att vi är klara här för idag ;-) Det är tur att personalen är så hjälpsam med Johanna för annars hade jag inte kunnat blogga lika mycket idag :-)

Jag önskar dig den bästa söndagen fylld av skön avkoppling och njut nu årets näst sista dag! :-)

Kramar ! ♥

Hello Kitty snacks!

168397-2260

Bilden blev lite otydlig.. men - den söta rosa Hello Kitty "väskan" köpte vi då vi var och storhandlade mat. Jag hade ingen aning om vad den innehöll - den var inplastad i hårdplast - , ville egentligen bara åt själva väskan för Johanna tycker om att fylla väskor med saker :-)

När vi kommer hem och jag öppnar den blev jag helt lycklig :-) det var Hello Kitty chips/snacks + Hello Kitty flingor i den. Jag vet inte om vi kommer att äta det? men påsarna förgyller i alla fall skafferiet ;-)

Vår söta chaufför.

168397-2259
Vår chaufför är inte så jätte lång ;-)

Här är vi tillsammans med vår söta taxichaufför. Han ringer oss på morgon och frågar om vi ska åka någonstans? och Johanna bara älskar honom för han busar med henne hur mycket som helst :-)

Eftersom det är vänstertrafik här nere så föredrar vi att ha någon som kör oss framför att hyra egen bil. Det är dessutom mycket mer bekvämt och det kostar inte mycket mer heller, det blir i princip "same same" som att ha egen bil. Sen är det otroligt smidigt att ha någon som håller bilen sval med aircondition då man har Johanna så hon slipper svettas så mycket i onödan för svettas gör man hela tiden :-)

Nu leker personalen här på resorten med hjärtat men jag tror det är dags för oss att åka vidare. Klockan har blivit strax efter 12 och vi har en del shopping att göra innan vi ska hem och softa vid poolen :-)

Lördags lunch.

168397-2257
Jag invigde den ena av mina nya tunikor till lunchen.

Här äter vi god lunch på Katathani. Personalen där är så söta med Johanna och det sätter extra guldkant på lunchen :-)

Jag åt som vanligt fried rice with chicken, det är bara så gott! och det bästa är att det har Johanna också börjat tycka.

image2258
Inte en barnmatsburk i sikte.. här är det "fried rice with chicken" som gäller nu :-)

Jag är glad över att Johanna blivit så duktig på att äta samma som oss för det underlättar helt klart tiden här nere. Jag försökte ändå ge henne gröt igår men hon tok vrägade så nu är det välling & vanlig mat som gäller också de barnkex jag hittat här som hon bara älskar. De är "räddaren i nöden" då vi är ute och åker runt och hjärtat behöver något att tugga på :-) Nyttiga är de också vilket ju är ett pluss! :-)

Shopping on the beach!

168397-2255
Sex on the beach? no, no, shopping on the beach! ;-)

Jag brukar aldrig shoppa på stranden men någongång ska vara den första för allt . Så - igår shoppade jag en jätte fin klänning + 2 tunikor som blir perfekta att ha här nere i värmen :-)

De vita tuniker de går runt och selger är riktigt fina med små paljetter broderade och även om de bara håller en stund så gör de inget för de är hur billiga som helst ! :-) Också förgylls hela shoppingen av prutandet också för jag älskar att pruta ner varorna till ett lågt pris, det är lite "sport" ;-)

Busig & glad tjej!

168397-2254

Johanna älskar att vara på beachen och sitta i solstolen och vinka till alla människor :-)

Men oj, oj, oj, vad sandigt allt blir.. man har sand ändå in i öronen då man kommer hem. Men hellre sand än snö ;-)

Vi super myste på beachen igår!

168397-2253
Här är vi på beachen igår. Det är så varmt att vi mest håller oss i skuggan under parasollet. Också vill jag inte att Johanna är i solen heller så skuggan skyddar bra :-)

Det var såå underbart att vara på beachen igår för det var en riktigt varm och skön dag med knall sol :-)

Kata Noi Beach är helt klart en av mina favorit beacher för det är så lugnt och stilla där också är det mysigt att kunna gå upp och äta god lunch på Katathani Resort.

Jag ser föresten  att ni är många nya läsare som undrar om JIG?, min sambo & Johannas pappa, han är så klart här med oss men han önskar ej att vara en del av bloggen så därför är han "osynlig" . Men han är här med oss! :-)

Oss igår kväll.

168397-2251
Här är vi på väg ut att äta igår kväll. Jag har på mig ny topp från French Connection, linne från By Malene Birger och mina favvo jeans från Fornarina. väskan shoppade jag på Evason Resort och flip flopen är mina nya favorit skor ;-)

Igår kom vi hem från beachen runt kl. 16 och då gick vi raka vägen ner till poolen och badade, sen upp på rummet och fixade till oss och sen ner till poolbaren för middag. Igår var dagens rätt "fläskgryta med ris", eller "köttbullar & skink pasta", båda var jätte goda! :-)

Det är så mysigt att äta på hotellet för där har Johanna lekkompisar också är det bekvämt avstånd hem :-)


Här är jag tillsammans med Johanna och hennes lekkompis Alexandra. Alexandra leker sååå bra med hjärtat och jag ser att Johanna ser upp till henne som är lite äldre. Igår t.o.m. gick hon och höll Alexandra i handen så hon gör framsteg :-)

Jag kom precis på att jag kanske borde blogga dagen från morgon - kväll och inte hoppa från morgon till kväll och sen till morgon igen.. märker att jag är lite stressad eftersom jag har så extremt få tillfällen att blogga på.. ;-)

Godmorgon soliga & varma söndag!

168397-2250
Här sitter min lilla darling och myser på beachen igår. Vi shoppade ett sett med hink, spade etc och det var första gången vi satt och lekte i sanden på stranden sedan vi kom hit. Det var helt lovely! :-)

Phuket kl. 11.05 söndag morgon 30:e december

Tänk - idag är det näst sista dagen på 2007! Så nu gäller det att skynda på att förverkliga alla nyårlöften man gav förra året ;-)  

Jag blir alltid otroligt nostalgisk & rörd på nyårsafton för då sätter jag mig alltid ner och summerar året som gått och tänker på allt jag upplevt också skriver jag alltid en lista över "årets...", tex årets dryck, årets tv-program, årets händelse osv osv. Jag började göra listan för några år sedan och det är riktigt kul att gå tillbaka och se tidigare år :-)

Men mer om den listan imorgon - nu är det söndag och jag och Johanna har precis tagit en taxi till resorten som har wireless internet så att jag kan blogga när hjärtat sover. Och tajmingen var perfekt idag för hjärtat somnade i taxin på vägen hit och nu sover hon sött under sitt rosa moskitonät i vagnen :-) JIG har ett möte på vår resort idag så han möter upp oss lite senare och då ska vi ta en shoppingtur.

På dagens "shoppinglista" står det bl.a. : tallrikar, bestick, fler sköna kuddar till sängen, matstol till Johanna också ska jag titta efter linnen / singletter till mig själv att ha till ett par kjolar /skjört jag shoppade igår :-)

Jag hoppas att du har en underbar helg och att du njuter årets sista dagar! :-)

Nu ska jag som vanligt skynda på med bloggningen så jag hinner några inlägg före Johanna öppnar sina blå igen...!

Nu: beachen!

168397-2249
Så här låg mitt hjärta och softade i solstolen här på Kata Noi Beach i förrgår.. nu ska vi göra om det igen :-)

Hjärtat börjar bli otålig här nu, hon står och leker med vatten vid min sida men nu loggar jag av här och vi ska gå och shoppa boll, hink & spade och massa vatten och sen gå ner till beachen och mysa! :-)

Det är en lovely dag här i Phuket och det hoppas jag att det är hos dig också!

Carpe Diem och glöm aldrig att du förtjänar allt det bästa i livet! :-) (jag ligger efter med dagens citat, ska ta igen det fr.o.m. imorgon! promise! :-))

Kramar! ♥

Lägenheten...!

168397-2248
Johanna softar hemma...

Vi trivs super bra i lägenheten! :-)

Det första vi fick på plats var mattan ni ser på bilden, den hittade vi på "Design Square" som är en jätte stor interiörbutik. Den är underbart skön att sitta och leka med Johanna på :-)

Soffan hittade jag på samma butik och vi hade sån tur att vi fick köpa den som stod i utställningen för annars hade vi fått vänta till februari och det ville vi så klart inte ;-) Soffbordet har vi shoppat på "Island Furniture" som är min favvo butik här!

När jag såg det var det i en annan färg + att det hade ett par detaljer jag inte tyckte om men det fixade de till och några dagar senare kom det till oss och såg ut precis så som jag önskade :-) Lampan vid sidan om soffan kommer från samma butik (Island Furniture) och vi har en på varje sida om soffan. Den här butiken har jag också beställt en likdan sänghimmel som den vi hade på vårt rum på "Evason" och den kommer de och monterar den 10:e januari. Längtar! :-) (själva "nätet/himmeln" har jag köpt på Evason men de ska bygga bambus fästena till oss).

Jag lovar att ta fler bilder från lägenheten och visa er snart! :-)

Nu tror jag hjärtat vill gå till stranden... ;-)

Gårdagens shopping!

168397-2246
Johanna leker med vattnet vi shoppat. Det här är utanför vår dörr till vår lägenhet.

Igår var vi och shoppade mat, vatten etc på en stor butik som heter "Tesco / Lotus" och där fylld vi kundvagnen till bredden ;-) Det är så underbart att gå runt i deras matbutiker för man ser Hello Kitty både här och där... !  Det är H.K kleenex, H.K chips, H.K flingor...


image2247
Så här såg en vagn ut som vi gick förbi. En anställd stod och packade upp varor på hyllorna. Ser ni alla underbara burkar? Man blir ju bara helt HAPPY!!! :-) :-)

Eftersom vi kan äta middag varje dag på
Resorten där vi bor till för bara 180bath (=ca 40kr) så inser vi att vi inte kommer att laga så mycket egen mat så vi fokuserar mest på att ha frukost, frukt, drycker, vatten och annat smått & gott hemma.

Om vi inte går ut och äter vid poolbaren så kan vi hämta upp mat till rummet och det är ju bara hur bekvämt som helst! :-) och sånt tycker vi om! ;-)


Oss igår.

168397-2245
Så här såg vi ut igår då jag satt och försökte blogga i 2 timmar men blogg.se låg nere. Vi var på en resort i närheten av där vi bor.

Nu är Johanna vaken och TACK OCH LOV så kom personal som kände igen oss från sist vi bodde här och gick iväg med henne precis :-) De blev sååå glada över att se oss och det är sånt som gör att jag ÄLSKAR Thailand. ! :-) Människorna här är helt underbara och Johanna älskar uppmärksamheten.!  Önskar ni kunde se hur de busar med henne här nu, jag blir helt varm i hjärtat. En av tjejerna bär runt på hjärtat och en annan står framför och busar :-)

Godmorgon lördag!

168397-2244
Här är jag och hjärtat på vår terrass. Tror bilden är från i onsdags? minns inte helt, men som ni ser så ösregnade det i alla fall en liten stund, men det gick fort över.

Phuket kl. 10.30 lördag 29 december

Kära bloggläsare!

Nu sitter jag och bloggar på "Katathani Resort" på Kata Noi Beach och min lilla prinsessa sover sött i sin vagn vid sidan om mig. Vi har haft ovanligt tidig start idag, uppe sedan kl. 7, så kl. 10 åkte vi iväg med taxin och ska njuta beachen då hjärtat vaknar :-)

Det är strålande sol från klarblå himmel och hur varmt som helst. Jag sitter och dricker en pineapple juice och runt mig är det fullt med hotellgäster som lägger sig runt poolerna eller går ner till stranden. Här är lovely!! Vi har bott på detta hotell 2 gånger tidigare och här är hur fint som helst! Vi hade bott här istället för på Evason om vi kunnat men de var fullbokade...

Bäst jag skyndar på att blogga lite bilder nu innan hjärtat vaknar ;-)

Kata Noi Beach.

168397-2242
Johanna fick de sötaste julklapparna av JIG´s vän Morten m. familj, en Hello Kitty kudde, Hello Kitty bestick och söta H.K hårspännen :-)

Igår var vi och super myste på Kata Noi beach tillsammans med JIG´s vän Morten med familj som är här nere på ferie. Det var helt lovely att få njuta en soft dag på beachen och slippa butiker för även om det är hur kul som helst att söka möbler etc till lägenheten så är det så klart fabulous att sola & bada också ;-)

Nu måste jag tyvärr sluta blogga här för taxin väntar och vi har bilen FULL i mat etc efter dagens shopping. Det var i alla fall tur vi inte shoppade glass så länge som den maten varit i bilen nu ;-)

Jag önskar dig en underbar fredag fylld av glädje och bloggar några till bilder men sen måste jag sluta, alla ropar på mig här...

Kramar från underbarat härliga Phuket ! ♥

image2243
Här öppnar vi klappar på vår julklappsöppningskväll på juldagen. :-)

Jag har såååå mycket att berätta om och visa så många bilder men det får bli imorgon. Måste gå nu. Sköt om er och TACK för att ni skriver så härliga kommentarer till mig, de gör mig HAPPY!!!! Jag kunde tyvärr inte svara på dem heller tidigare idag pga att blogg.se låg nere..

Söta saker!

168397-2241

Det är så underbart att det finns så otroligt mycket söta Hello Kitty saker + annat att shoppa här. Jag går verkligen "helt bananas" ;-)

På bilden ser ni några av Johannas söta julklappar, en tvålpump, en vattenspruta, en söt liten H.K figur som vickar på huvudet med hjälp av solcell och sedan ett princess bad kitt att mysa med i badkaret (hjärtat premiär badade med det igår! stjärstaven låter & blinkar i vattnet :-))

Tiden går SÅ FORT när jag sitter här och bloggar och äter och mitt i allt så bajsade precis hjärtat. Tror det beror på att hennes söta mage får i sig så mycket annorlunda mat nu. Hennes nya favvo är samma som min: "fried rice with chicken" :-)

Nu står vår taxi chaufför och väntar på oss. Shit alltså.. jag som ville blogga hur mycket som helst.  Vi får som sagt verkligen verkligen hoppas att vi får nett där vi bor snarast.

Badflickan.

168397-2240
Här premiär badar Johanna på vår resort i onsdags.

Phuket kl. 17.00 fredag 28/12.

I onsdags invigde jag och Johanna barnpoolen på resorten där vi bor :-)

Det var helt lovely att gå ner och bada runt kl. 16. Först var min darling lite skeptisk till att hoppa i och hon ville absolut inte sitta i den söta rosa båt jag kämpat med att blåsa upp minutrarna innan ;-) men efter en stund så var hon badklar och då blev hon i badet hur lääääänge som helst :-)

Favorit leken blev att lägga i stenar som låg runt poolen (som dekoration) i poolen också skulle jag ta upp dem också skulle hon lägga i dem igen osv osv. Kul hade vi! ;-)

Efter badet var det hur bekvämt som helst att gå hem och duscha och byta om för att sedan gå ner och äta god middag i poolbaren. :-)

Total lycka!!

168397-2238
Johanna myser i soffan med några av sina julklappar i bakgrunden :-)

Phuket kl. 16.35.


ÄNTLIGEN, ÄNTLIGEN, ÄNTLIGEN får jag möjlighet att blogga!! :-) och det är total lycka! :-)

Tidigare idag åkte vi iväg till en resort där de har wireless internet så att jag skulle få blogga men vad händer? Jo blogg.se FUNGERADE INTE :( på de 2 timmar vi var där :( Snacka om osis! Jag misstänker att de passar på att underhålla bloggen på nätterna och att det var orsaken (för då var klockan före 5 i Sverige & Norge) men ändå - dumt var det!

Så - nu sitter vi på samma restaurang som vi gjorde häromdagen och klockan är nu16.35 här i Phuket fredag den 28:e december.

Jag fick precis in min lunch så nu ska här ätas och sen återkommer jag! Åååå det känns SÅ KUL att få blogga igen. De bara MÅSTE få internet att fungera där vi bor a.s.a.p. och de har lovat att de jobbar på saken så det ser lovande ut. Internet killarna har varit där i 3 dagar nu och hållit på så jag hoppas att det ger resultat. Vi får hålla tummarna! ;)

Här är föresten rekord varmt idag, typ runt 34 grader och det är LOVELY! :) Nej, nu måste jag äta. Strax tillbaka! :)

Oss på julafton.

168397-2237
Här ser ni lite av området där vi bor. Till höger i bild är vår terrass i mitten på 2:a våningen så den här poolen är vår utsikt :-) Då bilden togs var vi precis på väg in restaurangen för att få glögg & pepparkakor.


Phuket kl. 14.05.

Här är vi på väg till julaftonsfiringen på hotellet igår kväll och Johanna inviger sina nya skor som vi shoppade igår.

Nu fick jag min lunch här, fried rice with chicken så nu ska här ätas :-)

Uppdatering:

Nu tog batteriet i min pc slut och de har ingen kontakt jag kan koppla strømmen till hær så nu skriver jag från JIGs pc och vi væntar på att betala før vår chauffør kommer strax och hæmtar oss och vi ska ivæg och bestælla møbler till vår terrass. Sen blir det nog att åka hem och softa før vi ska hinna øppna alla klappar i lugn och ro innan hjærtat vill sova. Tror kvællen bjuder på dvd film :-)

Jag ønskar alla er UNDERBARA læsare en fantastisk fortsættning på julen och hoppas att dagarna blir fyllda av lyckliga stunder! :-)

Kramar! ♥

Julaftonsmorgon..

168397-2236

På julaftonsmorgonen fick Johanna välja ett paket under granen och det tog bara 1 sek så hade hon öppnar den här söta Hello Kitty boxen :-)

I den låg det några söta Hello Kitty saker som ni snart får se på en egen bild.. Men vet ni - vi har faktiskt inte öppnat alla julklappar ännu. Dagen igår bara "försvann" för oss så vi väljer att öppna alla klappar i lugn & ro i kväll istället och det känns faktiskt lite mysigt att dra ut lite på glädjen. Så i kväll ska vi ha en "mini julafton" hemma :-)

Oj, nu vaknar Johanna här

Vår första julgran i Phuket!

168397-2235
Vår julgran och några av julklapparna till Johanna...

När man är en juloholic som mig så kan man INTE fira jul utan en julgran ;-) Så - jag blev hur happy som helst så jag hittade fina plast julgranar på "Central Festival" (shopping mall) men - då jag kommer dit några dagar senare för att köpa med mig en så är de utsålda.

Min räddning blev att de väntade en ny leverans från Bangkok som skulle komma den 23:e så jag fick skriva upp mig på en bokningslista av den gran ni ser på bilden och på kvällen den 23:e hämtade vi den och då vi kom hem pyntade jag den med de julgranskulor vi shoppat + den ljusslinga (med små blommor) jag tagit med mig hemmifrån :-) Och den är jag glad att jag tog med för här nere blinkar nästan alla ljus man shoppar eller så är lamporna i många olika färger (röd, gul, blå...).

Jag tycker att det är såå mysigt att klä granen.. det en av de saker som jag gillar bäst med julen för granen förgyller verkligen hemmet! :-)

Den rosa luvan på toppen satte jag dit på kul bara istället för en toppstjärna för Johanna tycker att den är så rolig eftersom texten med "Ho ho ho" blinkar ;-) I övrigt höll jag mig till vitt pynt och jag knöt fast kulorna med smala vita silkesband.

På bilden har jag lagt dit de paket jag shoppat den dagen och ni ser ju vart de kommer ifrån ;-)

Vi myser...

168397-2234
Jag, Camilla med sina kids och Johanna...

Här är jag och hjärtat och myser hos våra vänner Camilla, Jonas + barn och Camillas mamma&pappa på deras hotel (Sunwing Resort Bangao Beach) deras sista dag här nere innan de flög hem igen. Taxiresan dit tog ca 40 min och det var det värt för det var sååå mysigt att träffa dem ett par timmar den dagen. Det kommer jag leva länge på! :-)

Vänner är verkligen en skattefri förmögenhet! :-)

Johanna softar...!

168397-2233
Min darling ligger och myser och dricker sin välling i nya soffan. P.g.a. värmen så dricker hon mer än hon äter och det fungerar utmärkt  för jag har tagit med hur mycket välling som helst.! :-)

Här ser ni lite av vår nya super sköna soffa och en av de två lampor vi shoppat :-) Jakten på den perfekta soffan pågick en stund men då jag såg den här så sa det "klick"! ;-) för jag såg direkt att det var den rätta!

Nu då jag sitter och bloggar så sitter vi under tak i skuggan och det är såå varmt men det är ju bara lovely! Jag dricker en kall god Singha (lokalt öl) och vatten. Här nere blir det mer ön än vin p.g.a. två saker: 1. öl släcker törsten bättre. 2. vin är dyrt här. När Johanna vaknar blir det lunch: "fried rice with chicken", min favvo! :-)

Mysig besök!

168397-2232
Johanna leker med sina vänner på vår nya matta. Ett par timmar senare kom soffan...!

I lördags hade vi jätte mysigt besök av mina kära vänner Camilla & Jonas+ deras söta prinsar Gustaf & Filip. Det var vårt första besök av vänner i vår nya lägenhet som vi flyttade in i i fredags så det kändes extra kul och speciellt! :-)

ÄNTLIGEN!!!!!

168397-2231
Här är vi på besök på Sunwing Resort Bangtao Beach i förrgår (23/21). Jag kan VARMT rekommendera denna Sunwing resort om du planerar en resa hit med barn. !

Phuket kl. 13.00 juldagen 26/12.

Ååååååå vad det känns KUL att få blogga! Jag har verkligen saknat det ! Vi får verkligen hoppas att vi får internet där vi bor så SNART som det bara är möjligt.! Också saknar vi så klart TV kanaler också för än så länge kan vi bara se på dvd´s.. I går kväll såg vi föresten "Nina Frisk" , en mysig lättsedd svensk film :-)

Nu har vi tagit en taxi till en restaurang som en av ägarnas av vår resors frus mamma äger (hängde ni med? ;-) ) och här sitter vi nu mitt emot varandra jag och JIG i en öppen enkel typisk Thai restaurang vid vägen med en sovande johanna brevid oss. Jag ska ta en bild på hur det ser ut senare så ni får se ;-) Det känns i alla fall betydligt mer exotiskt än att sitta hemma vid köksbordet, det kan jag lova er! :-)

Nu vill jag passa på att visa er massor med bilder innan hjärtat vaknat så jag tror att jag prioriterar bilder + korta texter också skriver jag mer på slutet om jag får tillfälle.

Ååå vad jag koser mig nu! Att blogga ÄR kul!! :-)


Kram från beachen!

168397-2230
Jag och Johanna nyss på stranden.

Phuket 17.15

Kära läsare!

Nu är jag och Johanna på utflykt till Sunwing resort i Bangtao Beach. Vi besöker vänner till oss som är här och det har varit sååå mysigt att för första gången doppa fötterna i havet och känna sand mellan tårna. Också är det ju hur barnvänligt och mysigt som helst här på Sunwing :-)

Men - nu är vi hur sena som helst - vår taxi chaufför har väntat på oss 1 time nu så jag måste tyvärr sluta skriva redan men jag ska göra mitt yttersta för att blogga bilder från lägenheten ( vi har fått soffa, matbord, tv etc etc) imorgon då vi ska till en resort och äta lunch.

Jag hoppas du njuter helgen och julen och passar på att önska dig en riktigt GOD JUL!!!! :-)

Vi hörs igen imorgon!

Kramar!!! :-)♥

Happy fredag!!

168397-2225
Johanna äter frukost  och flörtar som vanligt med alla andra gäster :-)

Nu är vi mitt i utcheckning och inflyttning på en och samma gång så jag hinner inte skriva mer än att jag önskar dig en underbart härlig helg !! :-)

LYCKA TILL med alla julförberedelser och njuuuuuut julen alla underbara läsare! :-)

Jag bjuder på flera bilder nu eftersom jag invigt min nya kamera idag :-)

Kramar! ♥

image2226
Utsikten vid frukosten är FANTASTISK! :-) och man sitter med öppna väggar...


image2228
Sötisen i sin nya solhatt.

Nu somnade Johanna mitt i utcheckningen och de kom precis och hämtade bagaget. Strax kommer en och hjälper mig att bära upp vagnen med Johanna också för här är måååånga trappor upp till receptionen och ingen hiss ;-)

JIG är i lägenheten och fixar sedan tidigt på morgon. De har varit och installerat TV, dvd, cd och nu pågår det städning där för fullt av ett par städerskor så att Johanna kan krypa runt på rent golv då vi kommer dit :-)

Planen idag är att jag & johanna ska iväg på shopping. vi behöver glas, tallrikar etc. också en ny säng till darlingen för jag ska returnera den vi fick igår.

Kram igen! :-)

image2229
Här är vi i frukostmatsalen på morgon!

Premiär för min nya kamera!

168397-2224
Premiär bilden med nya kameran! :-) En sleeping beauty på hotellrummet.

Phuket kl. 00.10

Lyckan är total här på vårt lilla mysiga hotellrum nu för jag har startat upp min nya kamera och fotat premiär bilden på hjärtat som ligger och sover som en prinsessa mitt i stora sängen! :-)

Nu riktigt längtar jag till imorgon då jag kan ta massor med bilder!!!

Jag ska ta och packa ihop alla saker här på rummet nu för vi ska checka ut i morgon bitti men först ska ni få höra om vår farfyllda stund i lägenheten idag.

När vi kom dit runt kl. 15 blev det full action direkt. Vi hade beställt en montör via de som driver Scandinavian Lagoona (området där vi köpt lägenheten) som skulle hjälpa oss att få upp några gardinstänger och han hade med sig hela familjen, bl.a. en mamma (?) som trodde att jag skulle beställa gardiner så hon hade med sig hur många kataloger med tyger som helst. Men eftersom det var mitt i Johannas mat & sov tid så hade jag inte alls tid till det så det får bli en annan dag :-)

Samtidigt som gardinstängerna monterades så kom leveransen av tvättmaskin + torktumlare från en leverantör och möbler från en annan så jag kan väl lugnt säga att det var "fullt hus". Och mitt i allt så kom vår taxichaufför upp också så ja, jag vågar påstå att det nästan blev lite väl mycket ;-)

Det kändes i alla fall FANTASTISKT att börja få leveranser så att saker kommer på plats och jag riktigt längtar efter att få köra en tvättmaskin nu efter ca 1 vecka på hotell :-)

Imorgon lämnar vi tyvärr detta vackra hotell där vi inte ens sett hur familjepoolen ser ut ? och tar med oss våra saker till vår lägenhet. Det ska bli otroligt skönt att få packa upp allt och hänga in kläderna i garderoberna och veta att vi ska bli där en längre stund !

Som jag nämde igår så fungerar tyvärr inte internet där ännu :( så vi kan bara hålla alla tummar vi har för att de får ordning på det a.s.a.p.! Men jag kommer sjävklart att försöka blogga så fort jag kan ändå så ni blir inte av med mig så lätt ;-) men om det tar en stund mellan inläggen ibland så vet ni varför. Så fort internet är på plats i området så är jag back in business igen ! och de säger att det är "runt hörnet" så vi får hoppas att det stämmer.!

Nu ska här packas och sedan sovas för det blir en minst lika hektisk dag imorgon.

God natt & Sov gott! Jag bloggar igen före vi checkar ut imorgon :-)

Kram från sista kvällen på Evason Phuket! ♥

Full fart i lägenheten idag!

168397-2223
Bilden på Johanna är från då vi besökte lägenheten i lördags. Här är så varmt att man alltid måste ha en vattenflaska nära tillhands ;-)

Phuket kl. 22.05

Oj, nu kom JIG tillbaka, han har fått gjort massor då jag och Johanna varit på hotellet och happy news: Han har med sig en NY KAMERA !!!!!! :-) :-) 

Måste prata med honom om dagen nu så jag uppdaterar det här inlägget om en stund igen! :-) Och just det ja - imorgon checkar vi ut härifrån och flyttar in i vår lägenhet :-)

Vi närmar oss inflyttning...!

168397-2222
TACK snälla, underbara
Sabina som mejlat mig den här bilden på Johanna idag! :-) Sabina minns att jag inte tyckte om den gula handduken Johanna ligger på så hon har fixat ny färg på den till mig som en suprice. Jätte snällt! :-)

Alltså jag brukar ha stressiga dagar hemma men den vecka vi har haft här nu har tagit rekord ;-) 

Vi har varken haft tid att äta eller dricka och dagarna har gått så fort att det känns overkligt att vi verkligen varit här i 1 vecka imorgon och ännu mer overkligt känns det att det är julafton på måndag...

Dagen idag startade med att vi shoppade en hel del till vår lägenhet i butiken här på hotellet. De saker vi köpte säljs endast på Evasons hotell så de blir fina minnen från vårt fina boende här :-)  ( Jag ska självklart fota och visa er när jag har en ny fin kamera )

Efter shoppingen stod vår taxi och väntade på oss och vi startade dagen på IslandFurniture  som blivit min favorit butik :-) Här closade vi äntligen alla våra besök med att shoppa: säng, matbord, bänk/skänk, soffbord och säng till Johanna (men den sängen tror jag vi ska byta har jag kommit på i kväll... känns som den blir för stor..). Sen gick turen vidare till Central Festival där vi shoppade en madrass som ska få oss att sova gott :-)

När allt var shoppat och klart var klockan närmare 15 för det tar TIIIIIIID att shoppa möbler här. De skriver långa avanserade kvitton och bara kvitteringen / beställningen på madrassen tog ca 45 minuter att få klar (trots att vi betalar med kort.). Det är skillnad mot hemma där det tar 5 min att gå till kassan och dra kortet ;-)

Nattning pågår....

168397-2221
Jag måste erkänna att det är stunder då jag saknar julen hemma.. för vi har så galet hektiska dagar nu att vi inte ens hinner tänka på att det är jul snart... Så - jag är glad Johanna fick njuta sin snökula och sin julkalender och julgran hemma före vi reste :-)

Phuket kl. 20.50

Sedan en bra stund tillbaka pågår det nattning av lilla prinsessan här i Phuket. Hon är nu inne på sin 2:a vällingflaska och jag håller tummarna att den får henne att somna gott :-) Jag har försökt att blogga i flera timmar men hon har önskat min uppmärksamhet och hon har förtjänat den idag för hon är en ängel som är med oss runt i interiörbutiker HELA dagarna non-stop från kl. 11-19.

Så - kvällen i kväll blev Johannas kväll för min del och det innebär att vi har varit på hotellet sen kl. 17 hon och jag och JIG är runt och fixar de ärenden som vi inte hann med tidigare idag. Ett av dem är att köpa mig en NY KAMERA så imorgon mina vänner  blir det nya fina bilder härifrån! :-)

Johanna har badat jätte länge i kväll och hon älskar då jag blåser såpbubblor inne i badrummet som hon kan slå sönder med händerna.

Ååå nu tror jag hon somnade! det betyder att jag får lite bloggtid :-)

Godmorgon torsdag!

168397-2220
Poolbaren på hotellet.. längtar till jag är där...! ;-)

Idag skiner solen från en klarblå himmel och jag har SÅ svårt att förstå att det är 20:e december? Oh my...! Så fort vi är klara med möbelshoppingen så ska jag handla lite julpynt och framförallt: julklappar till Johanna! :-)

Nu är klockan 9.35 på morgonen här och vi är helt nyvakna. Johannas sovmönster är att hon vaknar ca kl. 7 och vill ha välling och sen sover hon alltid till ca 9.

Frukosten är bara till 10.30 så nu är det lika brådis här som varje morgon om vi ska hinna så jag måste hoppa i duschen ;-) Sen - kl. 11 väntar vår taxi på oss igen så att vi får åka och beställa säng etc. innan vi ska till lägenheten och ta emot alla montörer / leveranser. Blir spännande att se om de passar tiden! ;-)

Jag önskar dig den bästa av dagar och ger dig dagens här:

"Gör vad just du kan, med just det du har, där du just nu är."'
/ Ur "En härlig bok".

Carpe Diem!

Kram! ♥

En mix av Thai & svenskt!

168397-2218
Johanna leker i vardagsrummet hemma i augusti. Jag älskar den stil vi har hemma men väljer att gå för en lite mer Thai inspirerad här i Phuket för jag tycker att det passar bättre här nere i värmen :-)

Phuket kl. 01.20

Efter dagens shoppingtur så har vi kommit fram till att vår lägenhet blir en härlig mix av Thail & "R.O.O.M. stil" med övervikt på det Thailänska för det känns lite kul att kunna inreda med detaljer som jag aldrig skulle välja hemma, som tex en Buddha figur på en hylla och ett moskitonät över sängen :-)

Imorgon blir det en stora "åka runt och beställa" dagen så att vi hinner få alla leveranser till julafton och en bra sak idag var att vi lyckades få köpa med oss 4 matstolar från utställningen (2 till kommer om ca 15 dagar.) på en av butikerna så nu har vi i alla fall något att sitta på och det är ju en bra start :-)

Stolarna vi valde är de som är på bilden nedan. De påminner väldigt om de vita vi har hemma, skillnaden är att dessa är i brunt skinn.


Våra nya matstolar :-)

Och just det ja - imorgon är det dessutom den stora "leveransdagen"! för då kommer de och installerar vår nya TV, dvd + cd i vardagsrummet och TV på sovrummet + tvättmaskin & torktumlare som kommer döljas bakom skåpdörrar i köket.

Också kommer det en montör och hjälper oss att montera upp de gardinstänger vi shoppade idag så att jag kan hänga upp de Ikea gardiner jag har med hit som "nödlösning" fram till att vi får uppsytt gardiner.

Oj, nu är klockan så mycket att jag måste hoppa ner i sängen :-)

Johanna har en ny vana här... hon sover mellan mig och JIG i stora sängen och det fungerar alldelens utmärkt för här på Evason är sängen 2,20 bred! Hur lyxigt som helst! så nu har vi lust på en lika bred säng hemma ;-)

Jag önskar dig en riktigt mysig kväll och hoppas att du njuter den julstämning som jag saknar...!

God natt & sov gott från Phuket! ♥

P.S jag MÅSTE shoppa kamera imorgon, det står högt på listan. så imorgon bloggar jag med nya fina bilder! :-)

Jakten på barnsäng & stol till Johanna...!

168397-2216
Johannas säng hemma i Oslo är saknad...! (bilden är från innan Johanna föddes, det är därför botten är så högt upp).

Phuket kl. 00.30.

Att hitta barnsäng & barnmatstol här är I N T E lätt ! och till saken hör att jag kände det på mig så jag shoppade en matstol till Johanna på Ikea före vi reste men då jag packade våra kolli som vi skulle senda med SAS Cargo så kände jag plötsligt att nej, nog måste det finnas barnstolar där så jag lämnde den hemma. Men - med facit i hand så skulle vi tagit med den så till er som planerar att resa hit med små barn - ta med barnstol! :-)

Och det är faktiskt samma sak med barnsäng... ! Finns nästan inte en säng i sikte... Jag har som sagt hittat en i trä som är okej men ni skulle sett hur madrassen såg ut som de sålde till! Den var hur smutsig som helst och det såg ut som att någon kissat på den mer än en gång och inte nog med det! det hade gått upp hål i sidorna i tyget runt själva madrassen och vet ni vad de sa då vi påpekade det? "It´s the cat!" ;-) Och det värsta är att de skojade inte, de menade det verkligen! Jag kan säga att den madrassen ska INTE vår Johanna sova på ;-)

Så - därför har vi varit och shoppat madrass på ett annat ställe, en jätte stor matbutik som heter "Big C", men den är så tunn att jag tror vi måste shoppa en till med hopp att det blir mjukare att ligga på då.

Jag har frågat efter barnbutiker men ingen förstår helt vad jag menar? Märkligt! Så nu lever jag på hoppet om att den snickrade träsäng vi sett i Thai stil ska fungera också hoppas jag att vi hittar en barnmatstol imorgon. Annars ska jag fråga om vi får shoppa med oss en här från hotellets restaurang! ;-)

Som ni säkert förstår så saknar jag Johannas säng som står där hemma i Oslo just nu.... ååå vad jag önskar att jag kunde trolla hit den a.s.a.p! och när jag ändå är igång och drömmer så önskar jag barnmatstolen också ;-)

Shopping tur!

168397-2215
Åååå vad jag SAKNAR en fungerade kamera så att jag kan blogga med dagens bilder...! Den här bilden är från då vi var i Phuket i maj. Min klänning är en av mina favoriter. Från Juicy Couture :-)

Phuket kl.00.10

Vårt första "interiörshopping" stopp idag blev på en mindre lokal butik som heter "Island Furniture" där de säljer möbler i Thai stil. Vi var där även igår och detta är den butiken där jag hittat mest men man måste ha ögonen med sig för allt står tätt, tätt i en enda röra så det gäller att ha koll och att man vet vad man söker för annars kan man nog titta in genom dörren hos dem och tänka "oh my, här har de ingenting jag vill ha" också går man därifrån och missar massa fint...!

Efter att vi besökt många fler butiker idag så ser det ut som att det här är stället där vi kommer shoppa matbord, säng, soffbord och säng till Johanna. Men vi ska sova på saken till imorgon för egentligen är det en annan säng jag helst vill ha så vi ska checka om den går att få tag först.

Nästa stopp blev på "Design Square" som är en riktigt stor modern möbelbutik i 3 plan. Här följde 4 (!)  personal varje steg vi tog och det som är så överraskande är att nästan ingen kan engelska så det blir ganska intressanta samtal med dessa människor ;-)

Ni skulle hört hur det gick när jag skulle få dem att värma en flaska med välling till Johanna (i den värme som är här så dricker Johanna mer än hon äter mitt  på dagen..), de förstod I N G E N T I N G :-) Men efter att jag förklarat 100 gånger så gick en iväg med flaskan och sen kom hon tillbaka efter typ 20 minuter med lika kall välling som då hon gick?! så fråga mig inte vad hon gjort den långa stunden hon var iväg? Till slut var det i alla fall en som kom på vad jag menade så Johanna fick sin mat bättre sent än aldrig ;-)

Detta ställe blev i alla fall min LYCKA för jag hittade äntligen soffan jag sökt!!! :-) Tjohoooo! :-) Den är vit och ena delen av soffan är en sjeselong och ja, den är helt enkelt perfekt till lägenheten. Tyvärr var det lång leveranstid men vi lyckades få igenom att köpa utställningsexemplaret och de har lovat att leverera den 22:a så att vi ska slippa sitta på golvet på julafton :-)

Nu var klockan runt 14 och det var dags för lunch!

Snart flyttar vi in!

168397-2214
I det här huset kommer vi att bo fr.o.m. väldigt snart!  Ja, alltså inte hela huset, men i en av lägenheterna ;-)

Phuket kl. 23.35

Idag startade vår dag med den underbara hotellfrukosten runt kl. 10 och jag bara älskar att det står en kock och steker äggen precis så som man önskar dem.. ! :-) Och den färska frukten förgyller starten på dagen och för att inte tala om alla dessa goda juicer... mmmm...!  Sen gör det ju absolut ingenting att vi tittar ut över det vackra blå havet då vi äter ;-)

Johannas frukost favoriter  - efter morgonvällingen -  är skinka i små bitar, gurka och små bananer. Hon kan sitta och mumsa på det hur länge som helst :-)

Efter frukost väntade vår taxi på oss och vi startade med att åka till vår lägenhet och ta lite mått. Som jag berättat tidigare så har vi köpt en lägenhet i ett helt nybyggt område och det har sina för & nackdelar. En av fördelarna är att vi flyttar in i en splitter ny lägenhet som vi själva har fått vara med och påverka interiören i (kök, kylskåp, garderober, bad etc.) och ett par av nackdelarna är att mycket inte är färdigt i tid...!

Det som är mest oroväckande är faktiskt det att... håll i er nu....!.... stället saknar fortfarande internet! I know - det är KRISE!!! men - så är det i alla fall. Tydligen har installationen varit "runt hörnet" i 2 månader (!) men de säger att det är på gång... hmm... och vi flyttar in om ett par dagar....Vi kan bara hålla alla tummar vi har!

En annan lite mindre bra sak är att det är samma sak med TV....så gissa om vi är glada över att vi shoppade med oss galet många dvd´s innan vi åkte  hit!! Bl.a. jul-dvds med Kalle Anka så julafton är hyfsat räddad ;-)

Efter lägenhetsbesöket startade dagens shoppingäventyr....!

Johannas premiär klipp!

168397-2211
Johanna sitter redo för sitt klipp hos frisören för första gången i sitt liv :-) Men - hon känner sig hemma i lokalerna för hon har varit med mig dit  ca: var 6:e vecka sedan hon var 2 veckor gammal ;-)

Phuket kl. 23.30.

Sådärja, nu är jag mätt & glad och sitter och mumsar på "m&m´s" till dessert. Gud vad det är GOTT med m&m´s! Här nere fungerar de som utmärkt substitut för Kinasnacks ;-)

Jag har suttit och surfat lite efter maten med hopp om att hitta bilder på dagens möbelshopping för jag har tyvärr ingen fungerade kamera ännu :( men jag lyckades inte hitta så många bilder så ni får vänta och se till vi har fått leveransen + jag har shoppat kamera ;-) (MÅSTE få tid till det imorgon!).

Kom på att jag inte visat er bilder från Johannas premiär klipp! Hon var till min frisör Trond dagen före vi reste och det klippet behövde hon verkligen för plötsligt har hon fått "frisyr"! innan var det liksom bara hår som hängde... Och det som var så kul var att hon såg ut att tycka att det var på tiden! ;-) för hon satt bara där som en ängel och såg ut att mysa heeeela tiden han klippte :-)


Trond klipper och Johanna myser..

Nej, nu ska jag berätta om dagen! :-) så - dags för nytt inlägg!

Tittut!

168397-2210
Här är vi i Phuket i maj månad och jag måste erkänna att nu längtar jag efter att få softa och ha lata dagar på beachen eller vid poolen... Det är TUR vi ska vara här länge! ;-)

Phuket klockan 21.45.

ÄNTLIGEN får jag tillfälle att blogga!! :-) Idag har vi haft med minst lika hektiskt som igår så dagarna bara försvinner. Helt crazy! och idag hade vi verkligen planerat att vi skulle softa vid poolen från kl. 16 men vi kom inte tillbaka  till hotellet förren klockan var närmare 20 så planen sprack big time ;-)

Innan jag börjar berätta om vår dag så måste jag säga att jag blir SÅ GLAD över era kommentarer till mig! :-) Och TACK Charlotte för tipset om att jag borde skriva vilken tid jag bloggar! Jag har tänkt på det och funderar på att få fixat en klocka på min sida som visar tiden i Phuket men ditt förslag om att jag skriver tiden högst upp i inläggen får fungera tillsvidare! :-) Så - fr.o.m. nu skriver jag alltid tiden så att ni har koll på mig ;-)

Oj, nu kom roomservice här så nu ska jag och JIG äta middag bättre sent än aldrig ;-) så jag ger dig dagens citat och återkommer efter min "fried rice with chicken" :-)

"Lyckan tar inte slut. Den finns i obegränsad mängd och är öronmärkt för var och en av oss."
/Ur "En härlig bok".

Snart tillbaka! ♥

Middag on the beach.

168397-2207
Bild från restaurangen "Into the beach" där vi åt middag ikväll.

När vi kom tillbaka till hotellet efter dagens "möbeljakt" så gick vi raka vägen ut och åt utan att passera vårt rum :-) Vi åt på restaurangen som är nere på stranden och idag satt jag barfota med sand mellan tårna och njöt den vackra utsiken.  Helt lovely! Jag åt "grilled prawns", gott!

Nu närmar sig klockan 2 här och jag, JIG och Johanna somnade alla 3 trötta på sängen runt kl. 21 så jag är egentligen bara uppe för att klä av mig och borsta tänderna men måste ju självklart passa på att blogga lite också ;-)

Det känns riktigt tråkigt att jag inte kunnat ta några bilder idag :-( Men efter min kamera shopping imorgon så lovar jag att jag kommer starkt tillbaka! :-)

Måste hoppa i säng nu  - igen - så att jag är pigg imorgon då vi ska fortsätta våra shoppingäventyr. Taxin kommer och hämtar upp oss efter frukosten kl. 11. Det är hektiska dagar nu för vi ska flytta in om ett par dagar....! och det som begränsar oss är de långa levereringstiderna som många butiker har här nere. Vi var lite optimistiska när det kom till den saken och trodde inte det skulle bli några problem.. men det blev det.. ;-)

Men problem är till för att lösas så jag är övertygad om att vi får det viktigaste på plats före julafton för det vore lite tokigt om vi får sitta på golvet och äta och sedan sova på badmadrasser.... ;-)

God natt och sov så gott kära läsare! ♥


Så här såg vi ut då vi gick ut och åt första dagen på hotellet. Eftersom vi inte hade fått vårt bagage så fick jag ha på mig samma kläder som jag rest i och Johanna fick ha på sig sina reservresekläder :-)


6 dagar till julafton...!

168397-2206
Så här såg det ut hemma hos oss förra julen. Kuddarna kommer från Gant.

Jag måste erkänna att det känns såå märkligt att det är julafton om 6 dagar för det enda som påminner mig om att det är jul är de julpynt jag har med mig i resväskan + att jag idag såg små söta julgranar i plast + julpynt att shoppa inne på Central Festival :-)

Så jag är GLAD jag pyntade hemma före vi reste så att jag fick uppleva lite äkta julstämning även i år.

Hoppas att du njuter dagarna fram till tomten kommer och att du  - mitt i julstressen - hinner stanna upp och mysa också för det förtjänar du! :-)

Dagen som försvann...

168397-2205
Jag fick tyvärr inte tid att shoppa kamera idag (men imorgon!!) så det här är en bild från då vi var i Phuket i juni.

Vi tog en taxi från hotellet direkt efter frukost, kl. 11, och tänkte att vi skulle bli borta några timmar och sedan åka tillbaka till hotellet och göra vår premiär vid poolen så att Johanna fick ligga och mysa som på bilden men vad hände? Jo, vi kom tillbaka runt kl. 19! ;-)

Det visade sig att det tar MYCKET mer tid än vi kunde drömma om att hitta alla möbler till lägenheten och just nu saknar jag Ikea big time....!  Att få åka raka vägen till Mr.Kamprads butik och shoppa ALLT vi behöver, packa in det i bilen och sedan få allt på plats i lägenheten på kvällen hade varit en DRÖM!!

Men - här är verkligheten en annan vilket i och för sig är det exotiska med att vara här, förstå mig rätt, det är bara inte riktigt lika enkelt att åka runt i deras butiker med Johanna och hoppa in och ut av taxi och försöka tajma allt efter hjärtas sov & mat klocka :-)

Trots allt är vi jätte nöjda med dagen! :-)

Vi stoppade på X-antal butiker på vägen mot "Central Festival" (stor shopping mall) och väl där så var det dags för Johanna att sova så jag runt och tittade på interiörting då hon sov gott i vagnen. Undertiden åkte JIG och shoppade tvättmaskin & torktumlare.

Sen stoppade vi på den butik vi tyckte bäst om på vägen hem igen och egentligen skulle JIG bara in och checka några priser för Johanna låg och sov i mitt knä, men allt slutade med att vi blev där i över 1 time och vi hittade både matbord, säng, solstolar och diverse annat där! Så nu har vi lite att tänka på till imorgon...! :-)

Godmorgon tisdag!

168397-2203
Eftersom min kamera är "out of order" så får det bli en bild från igår...

Nu är klockan 10 här och vi är på väg till den underbara frukosten i ett strålande vackert väder :-)

Planen idag är att åka och köpa möbler etc till lägenheten så tyvärr blir det inte så mycket sol & bad idag heller. Jag & JIG börjar känna oss lite bleka här efter 4 dagar utan solning men vi får tänka på att vi har många dagar framför oss! :-) Nu måste fokus ligga på att få lägenheten klar så att vi kan flytta in och fira jul! :-)

HAPPY NEWS: Johanna är mycket bättre idag så nu sitter hon här i sin sommarklänning och är klar för att gå ut. Det känns hur bra som helst!! :-)

Jag önskar dig en underbar dag och lämnar dig med dagens citat:

"Allt går om du vill! Bestäm dig idag för att genomföra något som du drömt om."
/Ur "En härlig bok".

Åååå vad BRA dagens var!!! :-) Jag ska skriva mer om det ämnet senare för jag brinner för precis det dagens citat handlar om! :-)

Men nu - frukost och sen shopping.

Kram! ♥

Söt solfjäder i julkalendern!

168397-2201
Med den här ska Johanna slippa att svettas i värmen :-)

Den här söta solfjädern shoppade vi häromdagen och hjärtat fick den i sin kalender :-) Hon blir glad bara hon tittar på alla dessa små Hello Kittys så den här kommer vi använda flitigt här nere i värmen!  och jag shoppade så klart en till mig själv också. Gissa vad den kostade? Typ 6 kronor ;-)

Nej, nu är det HÖG tid för den där duschen & room service beställningen! Blir late dinner idag... :-) (klockan är strax efter 20)

Inspirerande bok!

168397-2200
En bok med tips om hotel, restauranger, butiker & spas i Thailand.

Dom har en underbar butik här på hotellet! :-)
 
Oftast  brukar ju hotell ha en dålig liten "minilivs" men här har de en fantastisk butik som spelar lounge musik (de har egen produserade cd´s till försäljning) och säljer vackra interiörsaker.  Bl.a. så säljer de den här boken som vi shoppade tidigare idag då vi kom tillbaka från frukosten. Den är i samma stil som "Hip Hotels" böckerna och jag hoppas att vi ska få mycket glädje av den! :-)

Vi ska föresten köpa med oss en del interiörsaker från butiken till lägenheten också för jag önskar SÅ att inreda den i samma stil som det här här på hotellet :-) Bl.a. ska vi köpa en super läcker hållare till toalettpapper, krokar till handdukar och fina tvål, schampoo etc. behållare. Jag lovar att fota och visa så fort jag har en kamera som fungerar!



Nu sover hjärtat...

168397-2198
Så här såg det ut tidigare idag  då Johanna lekte med alla leksaker för det gäller att komma på allt möjligt kul att göra när man är sjuk på ett hotellrum. :-)

Ååå vad jag önskar att jag kunde visa er bilder från då jag och Johanna var ute och gick till den vackraste poolen men min kamera fungerar inte :-( KRIS!! så imorgon är det bara en sak att göra: shoppa ny! för självklart måste jag kunna ta bilder här. Inte bara för bloggen utan även för vårt familjealbum :-)

Nu är klockan 19.45 här och mitt hjärta har somnat för natten och snarkar / snusar så där som man gör då man sover riktigt gott. Och hon ligger som en prinsessa mitt i stora sängen med sina gossedjur runt omkring sig och det ser bara super mysigt ut... :-)

Jag & JIG sitter och läser "Into your room" menyn (som jag snart kan utantill ;-)) för vår plan om att gå ut och äta sprack då Johanna inte är i form och plötsligt blev super trött. Jag tror den lilla turen hon och jag tog räckte för idag. 

Jag gick med henne i vagnen ner till en av poolerna och satt i poolbaren och tog en dricka och läste norska "Mamma" i solen då Johanna sov gott i skuggan och sen mötte vi upp JIG i loungen vid receptionen och där var hur många som helst ur personalen fram och pratade / busade med henne. Hon log vänligt tillbaka men det var max vad hon orkade idag :-)

Nu ska vi beställa middag till rummet och jag ska tända adventsljusstaken så att vi får lite mysbelysning ;-)

image2199
Jag tog den här bilden tidigare idag  (innan kameran dog.. ) då jag och Johanna var ute och gick en liten sväng. Det är så otroligt vackert här! :-) Speciellt soliga dagar som idag!

Kom på att jag faktiskt ska ta en dusch först för jag känner att jag suttit i solen idag och det känns lovely!! Jag riktigt längtar till jag fått lite färg :-)

Johanna har ätit room-service.

168397-2195
Här sitter hjärtat och mumsar på små skinkbitar och läser sina favorit böcker :-) 

Det gick inte så bra som jag hoppades då vi gick ut förut så vi gick snabbt tillbaka till rummet igen och jag beställde room service till oss. Johanna åt skinka och jag åt fried rice with chicken som är en av mina favorit rätter ! :-) Också blev det en banana split till dessert idag också ;-)

Men - nu ska jag jag göra nytt försök att gå ut för nu känner jag att jag i alla fall vill se en pool & en solstol för jag måste erkänna att jag längtar lite efter att få ligga och sola och bada...! :-) Också tror jag att Johanna kommer sova gott i vagnen för hon har precis bajsat ;-)


Min dagens lunch :-)

Om Johanna orkar ska vi åka iväg och beställa tvättmaskin + torktumlare till rummet senare också ska vi åka och se på möbler också. Men som sagt - idag styr Johanna dagen så om hon inte orkar så blir vi på rummet och myser. Jag tror att mys är bra medicin ! ;-)

Måndags status!


168397-2193
Jag & Johanna nyss på stora sängen...

Hej alla härliga människor! :-)

Status här är tyvärr ganska oförändrad. Johanna är ledsen, har feber och vill helst bara ligga helt stilla på sängen. Men -just nu sitter hon och leker med sina leksaker fast nu ser jag i spegeln att hon precis kröp iväg och la sig på sin kudde igen... min stackars lilla sötis..

Min plan var att ta med mig henne ner till strandrestaurangen och försöka äta lite lunch men jag får se om hon orkar.. ? Det är Johanna som styr dagarna nu fram till att hon blivit frisk igen så jag följer bara hennes önskan :-)

JIG har åkt iväg till flygplatsen idag för de 3 kolli vi sende med "SAS Cargo" kom till Phuket i helgen och kunde hämtas idag. I dem ligger bl.a. tavellister, stort skönt dubbeltäckte, sängkläder, handdukar, böcker  och annat småt & gott som vi gärna ville ha med oss hit.

Oj, nu är Johanna ledsen, ska gå och mysa med henne. Skriver mycket mer senare. Ville bara säga "godmorgon" till er som precis startat dagen. :-)

Också vill jag säga: TACK!!!!! för alla trevliga kommentarer! You make my days!! :-)

Nu ska jag byta blöja + kläder på Johanna och göra ett försök att gå ut och äta för det vore bra om hon får i sig lite mat.

Idag hoppas jag att du får en fantastisk måndag fylld av lyckliga stunder också tycker jag absolut att du ska följa dagens citat:

"Hör idag av dig till någon som du tycker om."
/Ur "En härlig bok".

Kram från Phuket! ♥

P.S på bilden nedan ser ni dagens utsikt. Vi har STRÅLANDE SOL och varmt idag men som tur är blåser det en del vilket är jätte skönt! :-) Jag har suttit ute och solat lite då hjärtat sovit..!

image2194

God natt 3:e advent!

168397-2191
Så här har min sötis suttit långa stunder idag... och bara blundat på sängen.. sen har hon lagt sig ner en stund och sovit... och sen suttit en stund igen... 

Vid kl. 19.30 gav jag mitt hjärta en flaska med välling och runt kl. 20 somnade hon sött på sängen vid sidan av JIG. Och nu sitter jag här och bloggar i mörkret på rummet för att inte väcka de som sover.. ;-) Men vet ni  - jag ska faktiskt ta och gå och göra dem sällskap i sängen så att även jag vaknar pigg & utvilad imorgon för igår blev jag ju uppe till jätte sent.

Klockan är 21 här nu och det enda som känns snopet när jag går och lägger mig är att jag smörjt in mig med nr15 idag helt i onödan för här inne på rummet blir man inte så solbränd ;-)

Jag har några nya härliga blader som lockar nu så jag ska lägga mig och läsa dem om jag vågar tända läslampan.. jag såg föresten en sån där liten läslampa som man fäster på boken en gång och en sån ska jag verkligen köpa för den hade varit helt perfekt nu!

Hoppas att du har en riktigt mysig advent och att du börjar bli klar med julens alla förberedelse för nu närmar det sig med stormsteg. Idag är det den 16:e så det betyder att det är dagen, före dagen, före dagen, före dagen, före dagen, före dagen, före dagen, före dagen före JULAFTON!!! :-)

Nu säger jag god natt från Evason Phuket och önskar dig en underbar fortsättning på söndagen för hos er är ju dagen långt ifrån över ännu!

God natt kram! ♥

image2192
P.S jag hoppas att Johanna är bättre imorgon så att vi kan njuta en god middag på den restaurangen på hotellet..

Klänning till middagar & fest.

168397-2190
Klänning / kjole från French Connection. Paljetter är ju SÅ rätt just nu och jag tycker att det var precis lagom av dem på den här klänningen :-) Även här har jag fotat ute på vår terrass på en exotisk galge/hengere.

Den här klänningen var för oemotståndlig för att inte shoppas ;-)  Det följer med ett band i samma tyg som man knyter en rosett under bysten med och det blir "pricken över i" ! Ni får se hur det ser ut den dagen då jag inviger the dress :-)



Förlorat bagage = shopping!

168397-2189
Topp & kjol / skjørt från French Connection. Jag fotade ute på vår terrass. Kolla in de coola trä galgarna! Hela hotellet har som jag skrev igår en otroligt genomtänkt stil in i minsta detalj. Ingen plast i sikte, allt är av trä :-)

Här ser ni lite mer av den shopping som gjordes fredags! :-)

Det är kul att kunna visa er att det inte bara är "jalla jalla shopping" i Thailand utan att man även får köpt riktigt snygga kvalitetskläder :-) Vi åkte och shoppade på min favorit shopping mall som heter "Central Festival" och den ligger på vägen in mot Phuket Town, ca 30 minuter från vårt hotell där vi bor nu.

En skön sak med att åka på shopping här i Phuket är att den taxi vi tar dit står och väntar på oss till vi är klara och kör oss sedan hem igen. Hur smidigt och skönt som helst! :-) Och det kostar absolut inte mycket, trots att de ofta väntar i flera timmar..!  Tänk om det var så hemma, vad lyxigt det vore! ;-)

Innedag för oss girls..

168397-2188
Jag har mitt fina "Fab Mama" halsband som jag fått av Josefine på mig (kommer från
Namnsmycken) och Johanna har på sig sin nya söta dräkt :-) Som ni kan se så är mitt hjärta inte alls i form idag.. hennes ögon brukar vara MYCKET piggare...

Det här är första gången jag tillbringat en hel dag i Thailand inne på ett hotellrum. Enda gången jag var utanför dörren var då jag fotade mig & hjärtat ute på terrassen. Men jag tror absolut att det varit bra för Johanna att få softa och sova och vila så mycket som möjligt idag så att hon samlar krafter och snart kommer tillbaka pigg & glad igen!
Hon åt ganska bra av de små skinkbitar som jag beställde på room servicen och hon har varit duktig på att dricka vatten idag och det känns bra att hon får i sig lite näring för det hjälper också på att göra henne bättre :-)

JIG har - till skillnad mot oss girls - varit ute på vift absolut hela dagen och han har fått gjort massa bra saker! Som tex att beställa TV, dvd, cd till lägenheten, han har besökt flera möbelvaruhus och checkat leveranstider mm. mm. 

Ockå har han skaffat oss båda thai telefonnummer så att vi ringer MYCKET billigare! för det blir tokigt att ringa mellan varandra på våra norskanummer eftersom det kostar extremt mycket pengar... så mycket smartare att ha thai nr.! :-)

"Into your room".

168397-2187
Så här såg det ut då vi åt lunch på en av hotellets restauranger i fredags. Lovely med sand mellan tårna då man äter :-) fast jag hade ju mina Ugg på mig då ;-)

Nu har jag precis beställt mat från "Inte your room", dvs room service :-) för jag har inte ätit sedan igår...  Jag beställde spaghetti bolognaise och till dessert:  banana split, 2 klassiker! ;-)

Precis när jag skulle gå ut på terrassen tidigare så vaknade Johanna och låg lite i mitt knä. Sedan kom de och städade rummet och oj, nu kom redan min mat! + små skinkbitar som jag beställt till Johanna och hon sitter faktiskt och äter i sängen nu! :-) Det är ett gott tecken! :-)

Dags för mys på terrassen!

168397-2185
Här ser ni mer av Johanna shoppingen.. Hur söta kläder som helst tycker jag! :-)

Nu ska jag sätta mig ute och mysa lite och vänta på att Johanna vaknar. Jag tycker så himla synd om henne och det gör ont i mitt mamma hjärta att se henne så dålig så jag hoppas av hela mitt hjärta att hon snart blir pigg & frisk igen..!

Johanna har nästan aldrig varit sjuk så det är en så ovanlig situation att inte se henne skratta och krypa runt i 110km i timmen... Nu bara ligger hon mitt i stora sängen brevid sitt gossedjur och sover.. Men jag tror på att sömn är bra medicin så jag hoppas att hon sover sig frisk.

Ska som sagt försöka sätta mig ute lite nu för klockan är 14 och även om jag som sagt är cool på solningen just nu och inte känner stress så är det klart att jag ändå längtar efter att få lite färg på näsan.. ;-)  (och benen! och ja, hela kroppen egentligen ;-))

Skulle försöka fota "dagens" till er men det gick väl "sådär".. här ser ni resultatet:


Idag har jag på mig fredags shoppingen: linne/ singlett från Billabong och shorts från French Connection.

Till sist: jag ser att ni är många som undrar om JIG? :-) Så här ligger det till: min sambo JIG (pappan till Johanna) önskar inte att vara en del av bloggen så det är helt medvetet att han inte syns och att jag inte skriver så mycket om honom. Men han är här med oss trots att han är osynlig och han heter så klart inte JIG heller, det är en forkortning på hans namn. :-)

Nej mina vänner, nu lockar terrassen! Det är inte knallsol idag utan ganska mulet men solen tar bra ändå så jag har på mig 15 idag för att inte bränna mig. Klockan är 14.10 hos oss och 08.10 hos er så jag önskar dig en mysig morgon fylld av glädje!

Kram! ♥

Nya sommarkläder till Johanna.

168397-2184
De små söta sandalerna från "Hush Puppies" invigde Johanna igår och det var så sött att se henne gå i dem :-) (hon går ännu och håller mig i handen)

Eftersom vårt bagage inte kom fram samtidigt som oss så åkte vi iväg och shoppade kläder till oss alla 3  i fredags och längst tid tog jag till att shoppa till Johanna för det finns SÅ mycket FINA barnkläder här att jag ville ha precis "allt" ;-)

Men det som till slut fick följa med hem var bl.a. det ni ser på bildern och jag känner på mig att dessa blir favoriterna i Johannas sommargarderob här nere :-)

Shopping makes us happy!

168397-2183
Strandväska från Evason Phuket & shoe shopping från i fredags.

Den här fina strandväskan stod på hotellrummet och är till för att användas av oss gäster. Sånna små detaljer älskar jag då jag bor på hotell! :-)  Och jag hoppas verkligen att jag får "köpa loss" den då vi checkar ut för den är så perfekt i storlek och riktigt fin så den vill jag ha med mig resten av tiden i Thailand också :-)

Jag shoppade nya skor i förrgår och för att vara mitt i december så känns det underbart härligt att köpa flip-flops istället för stövletter ;-)

De vita invigde jag igår och de är hur sköna som helst och de rosa med små rosetter på väntar ännu på sin premiär...!

Besök i lägenheten.

168397-2181
Det var sååå varmt igår så vi hade hela tiden vattenflaskan nära och drack massor. Jag har på mig min nya klänning från "Billabong".

Igår var vi och besökte vår nya lägenhet och vi insåg ganska snabbt att vi har typ hur mycket som helst att göra innan allt är på plats ;-) Det är ju inte bara säng, soffa, matbord, TV, säng till Johanna som ska shoppas utan även allt från gardiner till knivar & gafflar så - det blir nog inte så mycket lata stunder i solstolar de närmaste dagarna ;-)

Jag är ju en riktigt "soltokig" tjej som tar alla chanser jag får att sola men den här gången märker jag att jag inte bryr mig lika mycket om solningen för jag vet ju att jag har mååånga månader på mig att bli brun så jag slipper den där "2-veckors sol stressen" och det känns underbart skönt! :-)

Godmorgon 3:e advent!

168397-2180
Här är vi i en taxi igår. Johanna har på sig sin nya söta klänning :-)

Jag måste tyvärr starta dagen med att berätta att min lilla älskade Johanna är sjuk :-( så hon ligger fortfarande, kl. 13.30, och sover sött i sängen. Hon vaknar till ibland och sätter sig upp och gnuggar sina ögon men sen lägger hon sig ner igen och somnar om bums.

Men det är inte så konstigt att hon blir lite dålig en dag eller två efter den lååånga resan hit + de hektiska dagar vi haft sedan vi kom fram. Så idag har JIG åkt iväg för att göra de ärenden vi hade planerat att göra idag och själv sitter jag här på rummet med hårrullar och funderar på att snart gå ut på balkongen med en bok och njuta solen medan hjärtat sover sig frisk inne i sköna aircondition på rummet :-)

Kom nyss på att det är 3:e advent idag.. men det är ju inte den minsta julstämningen här så det känns hur märkligt som helst. Jag har med mig en adventsljusstake så innan dagen är slut ska det 3:e ljuset tändas men som sagt - det känns nästan bara konstigt här bland sol, värme & palmer ;-)

Jag hoppas att du njuter helgen och att du får en underbart mysig advent idag! Och eftersom jag missat "dagens citat" ett par dagar så kommer här ett par stycken idag som kompensation ;-)

"Ta inte för allvarligt på dig själv - öva på att skratta åt dina misstag."

"Ett leende kan betyda så mycket. Le idag mot minst fem personer."

Njut dagen! :-)

God natt lördag!

168397-2179

Nu ska jag hoppa ner i den här sängen där JIG & Johanna redan ligger och sover. Johanna vill inte sova i sin egen säng på rummet så hon sover mellan oss i stora sängen, jätte mysigt! Tyvärr verkar det som att jag har smittat henne lite så hon varit hur varm som helst i kväll och har nog kanske lite feber stackars  så vi får hålla tummarna att det går över till imorgon !

Jag märker att det inte är helt lätt att få tid till bloggning så om det dröjer en stund mellan mina inlägg ibland så är det bara för att vi har fullt upp att inreda vårt nya hem :-)

Era kommentarer senaste dagarna gör mig HAPPY!!! Så - tack! Jag svarar så fort jag får tiden.

God natt & Sov gott!

Kram från Phuket! ♥

Incheckning på Evason Phuket & Six Sences Spa.

168397-2177
Incheckning på Evason runt kl. 13-14 igår...

Här sitter vi och checkar in på vårt hotell. En vackrare reception än det här får man leta länge efter...! :-)

Vet ni, nu då jag bloggar är kl. 2.15 så jag måste verkligen hoppa i säng och får blogga vidare imorgon.

image2178
Här bär personalen vårt bagage mot vårt rum. Visst hade jag packat smidigt? bara några rosa påsar ;-) (vi hade absolut inte 4 till handbagage och 4 kolli som kom senare, nejdå - detta var allt vi hade med oss ;-))

Jag glömde föresten att berätta att jag blev förkyld på resan och tappade rösten för första gången i mitt liv, jag är lite bättre nu och kan prata och det är jag GLAD över för hjälp vad jobbigt det var att viska hela tiden...



Bangkok - Phuket 1 trappa upp!

168397-2176
Jag & Johanna på flyget mot Phuket torsdag kl.11.00 (Thai tid) på förmiddagen.

På flyget mellan Bangkok & Phuket satt vi längst fram 1 trappa upp i jumbo jetten :-)

Jag har bara suttit så högt upp i ett flygplan en gång förut och det var då jag var 13 år och flög till USA.  Johanna tyckte helt säkert att det var jätte spännande att sitta där uppe men hon var så tröttis så hon sov absolut hela flygningen som är ca 1 timme och det gjorde jag och JIG också.

Vi var så trötta och sov så gott att vi inte vaknade förren planet stod vid gate och alla var på väg att stiga av ;-)

Bensträckning i Bangkok.

168397-2175
Johanna i Thai Silk Lounge på Bangkok flygplats.

Ååå vad det var skönt för både Johanna och mig och JIG att få sträcka på benen då vi landat! :-)

När man reser med litet barn så är de så otroligt vänliga & snälla i Thailand så när vi stod där i den lååååånga kön till passkontrollen så kommer det en mann fram ganska fort och tar med oss till en passkontroll där vi får gå rakt fram och är klara på 1 minut! :-)

Men det tokiga i alltihopa är att vi egentligen inte alls skulle ut genom någon passkontroll i Bangkok, vi skulle egentligen ha transfer direkt till vår Phuket flyg men - damen som checkade in oss på Gardemoen gjorde ett fel och därför blev det så här tokigt.

Så - inte nog med att vi var tvugna att passera passkontroll, vi var dessutom tvugna att: checka-in på nytt, förflytta oss långt på flygplatsen, gå genom säkerhetskontroll etc på nytt helt i onödan...

Och när vi sedan kommer till check-in disken så säger damen att vi ska flyga från en helt annan flygplats?! Men för att göra en lång historia kort så fixade sig allt! :-)

Vi blev ombokade och fick flyga direkt från den flygplats där vi befann oss (som TUR var!) och vi fick dessutom tillgång till en härlig lounge där vi hade gott om plats och kunde äta + dricka och mysa de timmar som vi hade fram till flyget mot Phuket.

Men - vi fick veta att vi inte fick med oss vårt bagage... :-( Så när vi landade i Phuket fick vi direkt säga till att det var saknat hos "lost & found" och jag kan lova er att det var lite små varmt att äta lunch på beachen igår i Ugg skor + Juicy byxor ;-)

Frukost före landning.

168397-2174
Här syns ett av de små pussel Johanna hade med sig i sin lilla väska. Det blev en favorit! :-) (jag köpte det på "Sprell" i Industrigate)

Innan landning så fick vi god frukost och Johanna satt och myste med den här lilla marmelad burken i handen fram till vi landade. Det var nämligen en spännande etikett på utsidan som hon tog bort, satte dit, tog bort, satte dit.. Det är lite kul att något så enkelt som en liten marmeladburk man skapa så mycket glädje & lek! :-)

Adventskalenderöppning.

168397-2173
Johanna öppnar sin kalender.

Jag tog med mig påsen till den 13:e december från Johannas kalender och hon fick öppna den ombord på flyget. Hon fick det Hello Kitty pannband som hon har på sig + det  sett med halsband + armband hon håller i handen.

Johanna brukar slita av sig precis ALLT som jag sätter på hennes huvud men det här pannbandet bara älskade hon så det satt hon med huuuuur länge som helst ;-)

Tidsfördriv...!

168397-2172
Johanna leker med den  påse jag lyckades hoppa på Kastrup, köpte små söta saker jag lovar att fota och visa en dag snart! :-) Fjärrkontrollen till skärmarna blev också en favorit leksak på resan, hon satt och bytte kanaler och såg lite på barnfilm :-)

För att få timmarna att gå ombord på flyget så hade jag fyllt Johannas egna lilla resväska till bredden med små saker att pyssla med :-) Jag sprang ut i stressen dagen före vi reste och köpte : en förpackning med kritor, en burk som jag fyllde med så plastdjur, en förpackning med pennor, små pussel och annat små pyssel som var perfekta tidsfördriv och utan detta vet jag inte vad jag gjort så det var nog den bästa shopping jag gjort på evigheter! ;-)

Fantastisk service!

168397-2171
Lunch menyn ombord på flyget.

Eftersom jag inte är så glad i att flyga och med tanke på lilla Johanna så valde vi att flyga så bekvämt som möjligt och därför satt vi väldigt bra påresan. Vi satt långt fram i flyget och vi hade gott om plats runt oss så att Johanna kunde röra sig lite :-)

Flygtiden mellan Cph - Bangkok är ca 10,30 timmar och servicen ombord är verkligen fantastisk! :-)  Vi fick bl.a. en meny där vi fick välja förrätt, varmrätt & dessert och jag valde hur god mat som helst men vad händer?

Jo, jag var sååå trött (jag sov ingenting natten före vi reste, var uppe och packade fram till taxin stod utanför på morgonen.. ) så jag somnade med Johanna i knä innan maten kom in och när jag vaknade igen hade gått timmar sedan alla åt ;-) Så jag får satsa på att njuta den goda maten på hemresan i stället :-)

Johanna var lucia.

168397-2170
Johanna ombord på flyget mot Bangkok.

Den här jätte söta mjuka & sköna luciakronan fick Johanna av sin mormor och eftersom vi flög på själva luciadagen så fick den självklart följa med ombord :-)

Hon hade på sig den ganska mycket faktiskt för hon liksom glömde bort att den satt på huvudet men så fort hon kom på det så tog hon snabbt bort den ;-)

Flygrädd...

168397-2169
Här ser ni vårt plan som flög oss från Köpenhamn till Bangkok. Dessa jumbojet är verkligen sååå stora och det  är ganska coolt att de kan vara uppe i luften för de väger ju galet mycket! :-)

Trots att jag har rest massor i mitt liv så är jag flygrädd... Denna flygrädsla kom efter att jag pendlade mellan Luleå-Uppsala 93-94 för att studera. Då flög jag mellan minst 1 gång i veckan och jag började därför att räkna ut möjligheterna för mig statistiskt sett att råka ut för en olycka..

Jag har inte varit med om någon större olycka  men jag var med om en obehalig nödlandning p.g.a ett fel på flygplanet. Det kändes som att det var turbulens för planet liksom "ryckte / små hoppade" fram så kaptenen berättade att vi måste vända och nödlanda. Denna lite händelse har satt sig i mig och efter det sitter jag som "på nålar" själva starten + första tiden i luften eftersom det var efter att vi varit uppe i luften en liten stund som det skedde.

Med åren har jag lärt mig vad jag ska göra för att inte vara så rädd och det är 1. att alltid sitta långt fram i flyget, 2. att säga till personalen då jag går ombord att jag inte tycker om att flyga.  Sen har jag en ovana också som faktiskt hjälper mig och det är att jag oftast dricker lite vitt vin ombord på flyget också, jag köper en sån där lite flaska som dom säljer ;-)

Men - denna rädsla har faktiskt lagt sig lite för sedan jag fick Johanna så har jag bestämt mig för att aldrig visa henne att jag är rädd (för barn gör som mamma & pappa gör...) så jag är jätte glad över att det går så mycket bättre nu. Men om det är turbulens så trycker jag alltid på personalen också pratar jag lite med dem också går det oftast lite bättre :-)

Innan 11 september så fick jag alltid gå fram och prata med kaptenen i cock-pit och jag har även suttit med där framme jätte många flygningar och det har hjälpt mig massor för då har jag "kontroll" (att vara flygrädd handlar även mycket om att man har ett "kontrollbehov"...) men tyvärr så får man inte sitta där framme längre efter det hemska som hände i USA.

Men ett tips till dig som är flygrädd: Berätta för personalen att du inte tycker om att flyga för de är oftast jätte omtänksamma och kommer bort och pratar med dig om du behöver det. :-)

Den här gången gick vår resa hur bra som helst för det var ingen turbulens alls och jag var så trött att jag inte kom ihåg att vara rädd ;-)

Kastrup torsdag förmiddag.

168397-2167
Sleeping beauty på flygplasten i Köpenhamn torsdag förmiddag..


En bra sak med Köpenhamns flygplats är att de har lånevagnar! :-) Dessa barnvagnar står lite här och där (för man lämnar den bara vid gate då man kliver på planet) så man får hålla ögonen öppna om man ska hitta någon och vi hade turen att hitta en nästan direkt då vi klev av flyget runt kl. 12.

Då var hjärtat så tröttis så hon somnade nästan direkt och när hon sov passade vi på att äta "dansk lunch" och om man är i Danmark så måste man ju så klart ta seden dit man kommer så det blev deras röda pølser & pils ;-)


Mama äter dansk lunch :-)

Vi hade ca 1 time på flygplatsen innan vi skulle gå ombord på flyget mot Bangkok.

Fartfylld dag...

168397-2166
Här shoppar vi solcremer + after sun på Gardemoen. Jag köper alltid "Piz Buin" för deras solcremer är de bästa tycker jag! :-) Sen köper jag alltid (köpte den förra gången vi besökte Thailand också) en jätte bra barncreme till Johanna från Clarins med spf30.

var det den dagen då vi reste (bilden) och även idag. Efter mitt senaste inlägg tog vi en taxi till vår lägenhet och det var jätte spännade att se vad som hänt där sen sist vi var där i maj/juni. Och efter ett besök där fortsatte vi med taxi till "Big C" för att  äta och sen besökte vi ett stort varuhus som heter "Index" och vips var kl. 19.30 innan vi var hemma. Sen somnade vi alla gott på sängen och nu sitter jag här i mörkret på hotellrummet kl. 01.00 och ska försöka få till några inlägg om inte Johanna vaknar... Vårt rum är inte så stort så knapprandet på tangenterna hörs ovanligt mycket ;-)

Nu ska jag blogga om resan så att vi får dagarna i rätt ordning :-)

Thai Silk Lounge i Bangkok.

168397-2165
Personalen i loungen busade massor med hjärtat.

Här är en bild från igår då vi myste i Thai loungen på flygplatsen i Bangkok i väntan på nästa flyg mot Phuket. Resan har fått fantastiskt BRA och Johanna har redan kommit in i exakt samma dygnsrytm som hemma :-)

Skriver mycket mer om själva resan senare.

Nu ska vi logga av här och ta en taxi iväg ut! :-)

P.S vi ligger 6 timmar före Sverige & Norge så nu är kl. 13.40 här.

Här startade vår resa!

168397-2164

Tjohoooo jag fick igång kameran ett ögonblick och lyckades lasta ner alla bilder jag tagit fram t.o.m. igår så "here we go"... Nu kan jag berätta om vår resa från Oslo till Phuket! :-)

Men först en kort resumé om resan:
Jag och min sambo JIG och vår dotter Johanna har valt att ta en "paus" från livet hemma efter att både jag & JIG drivit egen business i många år och jobbat 24 hours så länge vi kan minnas. Vi kände ett behov för att komma bort och få tid till eftertanke och framförallt : avkoppling!  Så en dag i april bestämde vi oss för att ta ett "friår" i det land vi älskar och som är perfekt för softa dagar:  "Thailand"!

Och här är vi nu! :-) 8 månder efter beslutet har vi köpt en lägenhet här i Phuket och enda skillnaden är väl att vi insett att vi nog inte blir här ett helt år som vi tänkt oss utan kanske 4-6 månader. Vi vet inte helt? Det beror på visum, framtida jobb osv men vi tänker oss i alla fall att var här så länge vi kan! :-)

Thailand är SÅ perfekt för Johanna också för här ÄLSKAR alla barn och man får "gratis barnpassning" när man är ut och äter eftersom all personal bär iväg på Johanna och busar med henna och hon älskar det.  Som idag då vi åt frukost tex. en av tjejerna som jobbade där kom fram och

Vårt hotellrum!

168397-2163
Bild från Evasons hemsida på den typ av rum som vi bor i.

När man ser sånna här bilder på ett hotels hemsida tänker jag ofta: "ja, ja, det där rummet har de valt ut bara för att visa hur fint det KAN vara men den utsikten har man säker inte till 100% då man kommer dit" Men vet ni - vårt rum ser ut E X A K T så här! Det är nästan så att jag tror att de fotat vårt rum! ;-)

På morgon då jag drog undan gardinerna och visade Johanna denna utsikt så log hon med hela ansiktet och såg överlycklig ut och det gjorde jag också.. detta är underbart! :-)

Oj, nu tror jag min lilla darling håller på att vakna, eller också är hon bara varm..? Hon tyckte att det var "sådär" kul att få på sig sunblock 30 på morgon men hon har på sig den SÖTASTE klänningen för vi var faktiskt tvugna att starta vår 1:a dag här med crazy shopping p.g.a att ALLT vårt bagage saknades.. Det var hemskt att inte få varken vagn eller våra 3 väskor men tack vare en BRA försäkring så såg vi det positiva i det negativa och åkte iväg till en shoppingmall igår kväll och gick helt "bananas" ;-)

Lovar så klart att fota och visa så FORT min kamera börjar fungera igen. Jag köpte bl.a. en jätte fin sommar/strand klänning från "Billabong" i grönt / vitt som jag har på mig nu + nya jätte fina flip flops som är hur sköna som helst :-)Och Johannas rosa klänning är som sagt bedårande...


Nu ska jag springa ner till vårt rum och hämta strömkabeln till min kamera och försöka "återuppliva" den så ni får se lite bilder som jag tagit! :-)


Jag är i paradiset!!

168397-2162
Receptionen på "Evason Phuket & Six sences Spa". Här bor vi från igår t.o.m. måndag.

Kära alla underbara bloggläsare!

ÄNTLIGEN kommer här mitt premiär inlägg från Thailand! :-)

Resan var LÅNG och allt gick inte helt enligt plan så gårdagen "försvann" och vi är därför totalt dagvilda idag då vi tappat en hel dag.. Men det är väl fredag idag, eller, nej, är det lördag? Måste gå in på nett och check... OJ! det är lördag, vi har verkligen tappat en dag vi :-)  men det sköna är att det gör verkligen ingenting alls :-)

På bilden ovanför ser ni den utsikt jag har rakt framför mig i skrivande stund, men nu är det mitt på dagen, klockan är 12.30, och det är så klart sol och ljust men det är samma utsikt och jag kan nästan inte i ord beskriva hur FINT det är här! :-) Jag sitter med andra ord i den öppna receptionen med en sovande Johanna i vagn och en jobbande JIG vid min sida och en skön glovfläkt som gör att vi inte svettas mer än nödvändigt (här är soligt & varmt!) och jag bara njuuuuuuter!

Detta är - utan tvekan - det mest lyxiga & interiörmässigt mest genomtänkta hotell jag någonsin bott på!!!! 

In i minsta minsta detalj har de tänkt på utformningen av precis ALLT och jag var nyss en tur innom butiken på hotellet och där kommer jag att shoppa SÅ mycket till vår lägenhet för här har jag blivit extremt inspirerad! Ååå vad jag älskar sånt!!! Att uppleva vackar miljöer och sedan få återskapa det hemma.. LOVELY!!! :-)

Min kamera är tyvärr = död :-( så jag har inte lyckats lasta ner bilder från vår resa men jag ska göra ett försök igen strax. För som ni vet så har min kamera typ "100 liv" så den vaknar nog snart då den aklimatiserat sig ;-)

Det kommer bli ett NÖJE att blogga härifrån de kommande månaderna!! :-)

Dagens...

168397-2160

Så hær såg jag ut då vi reste hem från Thailand i juni och jag har faktiskt på mig i princip samma idag! :-)

P.S smart med arkiv bilder på bloggen før jag bloggar från en pc i loungen (inte min egen).

Status från Cph!

Hej alla underbara!

Nu sitter vi i en lounge på Kastrup (flygplatsen i Cph) och softar lite mellan flygningarna. :-) Det som ær så bra med lounger ær att Johanna kan krypa runt, det ær lugnt och stilla också gør det ju inget att allt man dricker & æter ar gratis! ;-) Så æven internet dær jag sitter nu ! :-)

Vi flyger vidare mot Bangkok 14.30 så nu ska jag førsøka hålla hjærtat vaken så att hon sover på flyget.

Dags att byta bløja på JOhanna nu. ;-) Jag reser føresten i Juicy Couture & Ugg idag. Super soft & skønt! :-)

Njut dagen!

Kramar! ♥


P.S vi hade galet mycket bagage och skickade många kolli & kg med SAS Cargo før att slippa øvervikt.


Torsdag = LUCIA = resdag mot Thailand!

168397-2161
Johanna tidigare i kväll. Hon kröp upp i väskan och satt där och lekte :-)

Nu är klockan 5.35 och jag har inte lagt mig ännu och kl. 7 kommer taxin så ni kan ju räkna ut hur mycket sömn det blir på mig? typ ingen ;-) Men jag får sova på flyget! :-)

Lovar att blogga när vi kommit fram. Vi flyger via Köpenhamn först och sen via Bangkok innan vi till slut landar på vår slutdestination.

Vi har GALET mycket bagage och jag har fortfarande packning kvar att göra...

Nu måste jag fortsätta så allt blir gjort så jag önskar dig en underbar LUCIA dag och ger dig dagens citat:

"Ta inte för allvarligt på dig själv  - öva på att skratta åt dina misstag."
/ Ur "En härlig bok".

Nästa gång bloggar jag från Phuket! :-)

Kram på er! ♥

P.S jag hinner inte skriva om allt jag vill.. men TUSEN TACK Josefine för att du kom och myste med Johanna, du räddade min dag!! :-)

Johannas 1:a frisör besök!

168397-2159
Här sitter jag och Johannna och väntar på vår tur hos frisören idag.

När jag var hos min underbara frisör Trond igår så kom jag plötsligt på att jag ville boka klipptid till prinsessan så att hon blir "resfin" för även om jag önskar att håret bara ska få växa så att jag snart får sätta i spännen (längtar!!) så ser det ändå lite tokigt ut när det inte är någon form på det lilla hår som är så - idag var det klipp premiär! :-)

Trond var SÅ snäll som klämde in Johanna då en kund satt med färgning för han har egentligen fullbokat månader i förväg.

Det var så himla sött för Johanna bara satt där och blev klippt och såg ut att tycka att det var "på tiden"! ;-)



Sista dagen med varma kläder..

168397-2158
Johanna mitt i stressen ute i Bogstadveien i eftermiddag.

Jag blev lite nostagisk mitt i tok stressen idag för jag kom plötsligt på att det här är sista dagen jag ser Johanna sitta så här på en stund. Fr.o.m. fredag är det bye bye dunjacka och hello baddräkt! :-)

Nu har jag fyllt 1,5 resväska och ska ta en "packa in julklappar paus" innan jag fortsätter igen.

Det som känns skönt är att jag känner att jag har det mesta under kontroll så det handlar egentligen mest om att få ner allt i väskor nu men det kan i och för sig bli en utmaning ... ;-)


Hektisk dag!

168397-2157
Johanna stod plötsligt så här tidigare idag och bläddrade med stort intresse i alla de böcker om Thailand som vi köpt och ska ta med oss och läsa på plats för det är intressant att "läsa på" om det land vi ska bo i närmaste månaderna.

Mina kära underbara bloggläsare! :-)

Jag har tyvärr inte tid att blogga nu men jag gör det ändå bara för att ni gör mig så glad :-)  Jag är mitt i packning och jag har sååå mycket kvar att göra innan vi reser och reser gör vi kl. 07.00 imorgon då den största taxin som finns att hitta står utanför och väntar på oss och ALLT vårt bagage ;-) Egentligen skulle vi nog behöva en långtradare men ja, ja.. en stor taxi få funka ;-)

Nu ska jag packa vidare men jag återkommer strax igen. Tar mig bara små korta bloggpauser mitt i kaoset...

Tvättning pågår.

168397-2156
Johanna kryper från köket bort mot "tvättstugan" i raket fart.

Det är i den här delen av lägenheten vi befinner oss idag :-) Vi springer in och ut i toaletten där vi har tvättmaskin + torktumlare och det är den dörren ni ser längst bort på bilden. Över dörren hänger föresten ett av de påslakan jag shoppade till -50% på Ikea igår på tork för det ska med på resan.

Nu ska jag ringa några samtal och sen ska vi gå ut och shoppa julklappar och göra massor med andra ärenden som att tex hämta ut mina nya briller! :-)

Hoppas att du har en betydligt lugnare dag än mig!? ;-)

Hello Kitty news på H&M!

168397-2155

Dom här söta kläderna fick vi med oss från H&M igår :-)

Byxorna är samma modell som "Juicy" så vi kan matcha varandra och toppen + moccasinerna är bara söta.  Sockarna med hjärtat fram shoppade jag till mig själv på barnavdelningen för de är i storlek 37-39.

Nu har jag precis bokat in SPA till i kväll, hur jag nu ska hinna det? ;-) men jag kom på att jag vill plocka bryn + färga fransar innan vi ankommer sol & värme :-)

Dagen före dagen!

168397-2154
Här är jag ensam på semester i Phuket mars 2005. På bilden är jag på väg i longtail boat från min favorit strand: "Freedom Beach" :-)

Oh my vad tiden flyger dessa dagar! men det går helt fint när vi har ett så fantastiskt härligt mål i sikte :-)

Jag kom mig inte i säng förren närmare 4 i natt och runt 5 ville Johanna komma och sova nära mig i stora sängen sen vaknade vi kl. 9. Idag blev det inte så mycket morgonmys i sängen utan snabbt upp och sedan då har vi varit inne på sovrummet och gått igenom alla kläder för att se vad som ska med på resan så nu ligger det ett "berg" i vardagsrummet och tvättmaskinen går varm :-)

Det som är så härligt med Thailand är att man nästan inte behöver ha med sig några kläder för man går bara runt i linne, shorts, klänningar, saronger, tuniker och flip flips men lite måste ändå få följa med för vi ska ju trots allt vara där så länge.

Ni är många som frågar mig om turen, varför vi reser? vad vi ska göra? hur länge vi ska bli ? osv. Jag L O V A R att göra ett eget Thailand inlägg om detta så FORT vi landat för just nu hinner jag bara blogga korta stunder här och där.

Nu sover hjärtat och jag måste kasta mig i duschen så här kommer dagens som jag tycker är riktigt, riktigt bra:

"Öva idag på att stå upp för dig själv och det du tror på, oavsett vad människor i din omgivning tycker."
/ Ur "En härlig bok".

Jag önskar dig en FLOTT dag fylld av lyckliga stunder! :-)

Kram! ♥

Snart...

168397-2153
Phuket, Thailand januari 2006. (Johanna i magen).

....ligger jag så här och jag längtar!! :-)

Kvällsbesök på Ikea!

168397-2152
Dagens tips: Halva priset på alla sängkläder på Ikea! :-) (i alla fall på den i Sandvika där jag var i kväll).

Nu har jag precis kommit hem från..

1. 3 timmar hos min frisör, jag har slingat + klippt håret så nu är jag lite blondare igen och det känns jätte skönt :-)
2. ett sent kvällsbesök på Ikea, jag gick ut genom dörrarna kl. 23.20..

Jag blir så imponerad över Ikea varje gång jag är där. Bara en sån sak som att kassapersonalen kände igen mig och sa "Hej! så trevligt att se dig här igen!" :-) Sen upptäckte jag till min stora glädje att de hade halva priset på alla sängkläder så jag passade på att shoppa till lägenheten i Thailand.

Nu har jag "1 miljon" saker att göra så bäst jag sätter igång. Jag har tex inte ätit varken lunch el middag ännu så jag tror jag börjar med att sätta något i magen så att jag får lite ny energi! :-)

Härliga blader!

168397-2150
Engelska Red, norska Kamille (som jag bloggar för), engelska Vogue, svenska Damerans Värld och Föräldrar & Barn.

Jag tycker det är så mysigt då det börjar komma "januari blader" för då får man alltid en liten "sneakpreview" av vårmodet :-) Av de blader ni ser på bilden så är Red & Vogue januari.

Nu ska vi gå ut och senare i kväll ska jag till ÄNTLIGEN till min frisör och fixa slingor + klippa mig.  Är så mörk nu efter att jag tagit bort mina extensions och jag måste föresten erkänna att jag om jag hade haft tid så hade jag satt i nya imorgon för jag saknar dem... ;-)

Mitt tips till i kväll är att du myser i soffan och glömmer julstressen för en stund för livet ska njutas, glöm inte det! :-)

P.S de hade fått in SÅ fina nya Hello Kitty kläder på H&M idag, visar senare för nu måste vi skynda...

Hemma en sväng!

168397-2149
Idag har jag jacka från See by Chloé, tunika American Vintage, jeans Replay, stövlar BilliBi och mitt favorit sjal. Johanna har jacka Ralph Lauren, byxor+boby+topp PO.P.

Så här ser vi ut idag och nu ska vi äta lite och sen iväg ut igen :-)

Det var crazy lång kö på Thai ambassaden så jag tror hela Oslo ska dit och fira jul ;-)  Sen har vi hunnit vara på möte och på lite juklappsshopping och oj, oj så mycket folk det är överallt nu.. man ska inte ha bråttom ;-)

Hoppas din dag är fantastisk!

Godmorgon dagen före dagen före dagen!

168397-2148
Så här älskar Johanna att sitta. Med ett av mina läppstift som hon "kletar" ut både här och där. Idag var det faktiskt första gången som hon satte det i håret och jag hoppas att det var den sista också ..  ;-)

Johannas nya morgontid = klockan 9! and I love it ! ;-) men det är ju för att jag kom i säng 3.30 igår... Det är så mycket som ska fixas så det gäller att ta tillvara dygnets alla timmar för sova kan jag göra i en solstol på fredag ! :-)

Mitt hjärta var sååå tröttis så jag la henne precis i sin säng och nu blev det tyst hör jag så jag tror att hon precis somnade och det passar mig utmärkt för då kan jag göra mig klar så att vi hinner till Thailands ambassade före kl.12 för att hämta våra visum.( Igår då vi kom dit hade de nämligen stängt pga någon Thai helgdag.)

Sen ska jag ha möte med uppdragsgivaren till mitt interiör prosjekt idag också så vem vet, kanske ni får se en bild eller två därifrån senare i eftermiddag? ;-)

Bäst jag skyndar på här nu så att jag får gjort allt jag ska !

Dagens citat tycker jag är så himla bra:

"Lyckan finns på insidan, men den kommer inte dit av sig själv."
/ Ur "En härlig bok".

Jag önskar dig den bästa av dagar och hoppas att solen lyser på dig! :-)

Godnatt måndag 10:e december!

168397-2147
Dessa underbart söta änglavingar shoppade jag idag. Vingarna ska följa med till Thailand och jag ska fota årets julkort på Johanna med dem tänkte jag :-) De band ni ser är de man trär på armarna också sitter vingarna på ryggen som en "ryggsäck". Du hittar dem på "Kremmerhuset" och de kostar 99nok.

Jag har verkligen inte tid att blogga dessa dagar men det är ju bara SÅÅÅ kul så jag "smygbloggar" lite ändå mellan allt annat fix ;-) men - nu måste jag verkligen prioritera lite annat  här hemma och klockan är dessutom som vanligt en del så jag får säga...
 
TACK för idag!

Ni är så underbara som skriver så fina kommentarer till mig som lyser upp mina dagar :-) Tyvärr måste jag be så jätte mycket om ursäkt för att jag inte hinner svara er alla pga att vi snart reser MEN- då vi kommer fram till Thailand får jag massor med tid så DÅ! :-)

God natt och sov så jätte gott så ses vi imorgon igen! :-)

Julklappsinpackningstips!

168397-2146
Vackra julklappar.

Se så fina julklappar underbara Kjersti överlämnade till oss idag! :-) Vackra paket gör mig lycklig och jag tänkte använda hennes fina inpackningar till tips:

Den fina "Merry Christmas" etiketten som sitter på flaskan kommer från "Ordning & Reda", de finns i några olika utföranden och är bara SÅ fina tycker jag :-)

Den rosa påsen med silkespapper som tittar upp + "Noel" etiketten kommer från "Panduro Hobby" (det var denna påse + etikett som jag shoppade där för en tid sedan och tipsade om här på bloggen).

På det vita paketet har Kjersti fäst ett litet silver hjärta och en sån detalj förgyller verkligen  inpackningen :-)  (Och en kul sak är att jag har shoppat exakt samma hjärtan för att använda till exakt samma sak :-)) Du finner dem på "Shabby" på Frogner.

Jag ser fram emot att dricka den goda "Petit Chablis" för det är ett av mina absoluta favorit viner! :-)


Dagens shopping!

168397-2145
Topp från "Monsoon".

Den här söta toppen får följa med Johanna till Thailand för den var helt oemotståndlig och hon behöver uppgradera hela sin sommargarderob till större storlek.

Nu måste jag ta tag i "reseförberedelser" här hemma, bara tisdag och onsdag kvar nu sen....! :-)

Min sötis.

168397-2144

Så här såg Johanna ut då hon flörtade med alla som skulle med Oslo flighten då vi var på väg hem från Stockholm i lördags.

Nu ska jag duka av bordet här och fota dagens shopping så återkommer jag snart igen... :-) Det är föresten alltid lika kul att se vad Sveriges vackra prinsessor har på sig på Nobelfesten och de är alltid lika vackra. Också måste jag säga att Petra Nordlund från TV4 har en super läcker klänning på sig i kväll!

Bye bye akryl...!

168397-2143
Duktiga nageltjejen Marit filar fram mina egna naglar som gömt sig bakom akryl en stund :-)

Idag var jag på nagelfix och idag var jag "duktig flicka" och fullföljde min plan om att ta bort akrylet inför tiden i Thailand. Men oj, vad det lockade att ha det kvar för händerna ser så mycket fräschare ut med det tycker jag. Fast efter att Marit målat franskmanikyr så är det faktiskt helt okej och en positiv sak är att jag märker att det går ännu snabbare att knappra på tangenterna då jag skriver för det är inget som tar emot så inget ont som inte har något gott med sig ;-)

Min lilla darling var som vanligt en ängel hela tiden och bara satt i vagnen och tittade och vinkade och inspekterade vad Marit gjorde med mina händer.

I Thailand är det SÅ billigt att gå och fila / lacka naglarna att jag kommer att kunna göra det varje vecka :-)


Mysigaste (nobel)middagen!

168397-2142
Min darling hade "fest" i kväll.... en helt egen Nobelfest helt enkelt ! ;-)

Mitt i all stress så har jag haft den mysigaste middagen i kväll med min kära vän Kjersti och jag är SÅ glad över att jag tog mig tid till det för nu kommer det att dröja lääänge till nästa gång... och vänner ska man prioritera! :-)

Jag slängde ihop min "klassiker": pasta med räkor i curry och till dessert super god chokladglass. Den här middagen passar mig perfekt för den går blixtsnabbt att fixa till och den är ett säkert kort för den är alltid lika jätte god.

Johanna STOR koste sig genom heeela middagen och för första gången någonsin så lät jag henne hålla på att "grisa" precis hur mycket som helst :-) Och gissa om hon tyckte om det! Hon ÄLSKADE det! Hon hällde över Solrik (norskbarndryck, typ som "Mer") i skålen med majs och hon plaskade i det med båda händerna och sen satte hon händerna i håret ;-)  Och vi riktigt såg hur hon tok myste och hade "the time of her life" !

Efter detta lilla "event" så passade det bra med ett bad + hårtvätt :-)  Sen nattning och då fick jag och Kjersti mysa vidare en stund med desserten innan hon gick hem.

TACK Kjersti för den mysigaste kvällen och för de super fina julklapparna som står här framför mig. Du är bara en helt unik vän och jag är så enormt glad & tacksam för att du finns i mitt liv. :-)

Nu ska jag blogga från dagen och visa er lite shopping...!

Nu..

.. har vi precis fått mysigt middags besök av min kära vän Kjersti så jag återkommer senare! :-)

Önskar er en mysig kväll! :-)

Dagens julklappstips!

168397-2141
Ett urval av mina stämplar.

Jag älskar stämplar! :-)

Och jag stämplar kuvert, kort, i fotoalbum, i dagboken, ja, överallt där de kan passa stämplar jag för jag tycker att det förgyller det vita pappret  och gör det där "lilla extra" i böcker etc.

Förut var det inte så lätt at få tag i stämplar men idag finns de både "här & där", bl.a. på Panduro Hobby, Ljunggrens Papper (i Stockholm), Bookbinders m.fl.

Jag tycker att det är en perfekt veninne julklapp att köpa små söta stämplar + stämpeldyna i en färg som du vet att hon tycker om för det är sånna är små söta saker som alla vi girls bli happy av att få! :-)

Nu  har vi ätit prinskorv som är bland det godaste jag vet i juletider och nu ska vi gå iväg mot ambassaden.

Njut dagen!

Godmorgon måndag!

168397-2137
Här öppnar Johanna dagens adventskalender alldelens nyss. Tröjan hon har på sig kommer från Benetton.

Jag älskar Johannas nya morgontid som idag var 9.15! :-) Det är så underbart skönt med sovmorgon eftersom jag är uppe till "mitt i natten". Jag vaknade till att hon stod upp i sängen och sa "mamma´" och ville att jag skulle värma välling till henne :-)

Nu är vi uppe och har precis öppnat dagens adventskalender och ska göra oss klara i flygande fart för sen ska vi iväg till Thailands ambassade och hämta ut våra visum till resan (de har bara öppet 9-12) och sen direkt därifrån till nagelfix. Idag ska jag ta bort akryl och gå därifrån med franskmanikyr. Det var det jag skulle göra förra gången men ombestämde mig där och då men idag är det ingen återvändo ;-)

Sen är det en del på "att göra" listan men vi kommer helt säkert att gå innom hemma några gånger i löpet av dagen för att äta /byta blöja etc och då bloggar jag så klart !


Här ser ni vad hon fick idag, en söt Hello Kitty tvål.

Nu önskar jag dig en dag fylld av glädje och ger dig dagens citat:

"Det är klokt att acceptera verkligheten som den verkligen är."
/Ur "En härlig bok".

Kram!♥

God natt 2:a advent!

168397-2136
Det här fina kortet köpte jag på min favorit butik "Ljunggrens Papper" i Gamla Stan i Stockholm igår.

Jag förstår verkligen inte hur tiden kan gå så fort att jag aldrig kommer mig i säng före kl. 2? Märkligt... ;-)

I kväll har jag sett igenom vad jag har av julkort och andra "pysselsaker" så att jag har kontroll på det för nu gäller det verkligen att jag har absolut full kontroll på allt av julklappar som ska köpas och saker som ska fixas eftersom jag bara har måndag, tisdag & onsdag.... Men jag känner mig ganska cool ändå på att jag kommer hinna allt för allt går om man vill! :-)

Nu måste jag hinna fixa ett par saker innan jag hoppar i säng så jag önskar dig en natt fylld av härliga drömmar och en mysig start på måndagen den 10:e december!

♥Natta! mina underbara bloggläsare..♥

Johannas möte med jultomten...

168397-2135
Jag & Johanna på väg ner från vårt möte med NK´s tomte igår. Det var crazy mycket folk och lång kö för att få hälsa på tomten så JIG stod nedanför "podiet" och fotade oss i farten :-)

Igår när vi var på NK i Stockholm så satt det en fin tomte i entrén och tog emot barn i sitt knä. Johanna tittade upp på honom med stoora ögon och pekade och skrattade och då tyckte vi självklart att hon skulle få gå fram och hälsa på honom så sagt och gjort - vi ställde oss i kön och gick upp..

Men precis då Johanna skulle över i tomtens knä så blev hon jätte ledsen på ett sånt där sött sätt... ni vet som man ska bli då man är liten och möter tomten.. lite rädd,  men samtidigt nyfiken i en härlig mix!

Så det blev inget mys i tomtens knä den här gången men kanske på julafton...? vi får väl se..!  ;-)

Jag blev i alla fall hur rörd som helst av hela "settingen" med Johanna och tomten igår, allt blir så "stort" och emotionellt i juletider tycker jag. För minsta lilla stämningsfulla sak blir jag rörd till tårar :-)

Nu ska jag fixa med lite annat smått & gott här hemma en stund men jag återkommer snart.

Min namnsdag!

168397-2134
Dessa härliga dvd´s fick jag av min JIG idag på min "Anna dag" så att jag kan ta med mig dem till Thailand och mysa med dem där. :-)

Eftersom jag har ett dubbelnamn så har jag ingen "riktig" namnsdag så i min familj har vi alltid firat "Anna" dagen från det att jag var liten. Det har liksom blivit en "grej" och jag får ofta både blombud och kort av min familj på min dag vilket alltid värmer lika mycket varje år :-)

Till saken hör att min närmaste familj (mamma, pappa, bror) kallar mig "Anna" , men alla andra säger Anna-Stina och jag är faktiskt lite stolt över att det är så för det är så lätt att man "tappar" ena namnet när man har dubbelnamn. Men när jag växte upp så var Anna ett så pass vanligt namn att jag envist alltid presenterade mig som Anna-Stina för att det var mer speciellt och så har det fortsatt så jag är alltså Anna för en del men Anna-Stina för de flesta ;-)

Från en Anna till alla er andra "Annor" vill jag säga.....

... stort GRATTIS på namnsdagen!!   Jag hoppas att din dag är fantastisk! :-)

Tuk-tuk bus.

168397-2132
Hedda, Johanna & Maria.

Johanna lekte massor med sina kusiner i den tuk-tuk som står inne på restaurangen. Hon älskar att busa med Hedda & Maria och de älskar att busa med Johanna :-)

JIG har tvillingsystrar och Hedda är dottern av den ena och Maria är dottern av den andra... :-)


Så här står Johanna överallt då hon får chansen. Idag i tuk-tuken, igår på bänkarna då vi väntade på att gå ombord på flyget. Hon står exakt så här också vinkar hon till alla som går förbi :-)

Min darling somnade gott och snabbt runt kl. 20.30 idag och det passade mig perfekt för nu har jag besvarat de kommentarer jag fått idag här på bloggen + att jag bloggar (som ni ser ;-) och sen ska jag ta tag i lite tack-kort som jag ligger efter med..

Det är så mycket jag önskar att bli färdig med före vi reser men jag inser att jag måste begränsa mig lite så vissa saker får jag fixa på plats i Thailand. :-)

Johannas fina present!

168397-2129
Här pågår presentöppningen för fullt och Johanna har precis sett vad det är som gömmer sig i paketet..

Johanna fick en försenad 1-års present av JIG´s familj då vi mötte dem idag (jag har tänkt att ha 1-års kalas så de har haft presenten liggande hemma men så blev det aldrig nåt kalas så på den vägen är det...) och hon bara älskar att öppna paket ! :-) Hon säger "oooooohh" och pekar och tittar och det är så sött att se.


En lycklig Johanna med sin nya jätte fina gunghäst som ska förgylla hennes rosa rum :-)

Jag är SÅ glad över att Johanna fick den här underbart mysiga & fina gunghästen för exakt en sånn har jag önskat att hon ska få lääänge.! :-)

TACK snälla Kari, Rolf, Maria, Mathias, Eli, Lars, Camilla, Hedda, Martine & Jorund för den FINA presenten! Johanna blev såå glad och hon kommer att älska den! :-)

Hemma efter mysig middag.

168397-2128
Jag har på mig klänning / kjole från Top Shop, kofta från Heartmade, örhängen Julie Sandlau, jeans Replay och stövlar + väska från Gucci. Min darling har body Bonpoint, klänning / kjole Burberry och kappa från Zara.

Nu kom jag och Johanna precis innanför dörren efter en jätte mysig middag med hela JIG´s familj på "Yaya´s". JIG och alla de andra är kvar där men lilla darlingen blev tröttis så hon och jag gick hem. Det är SÅ smidigt att restaurangen ligger så nära att jag inte ens behöver ta på jackan för att gå dit :-)

Vi har ätit super gott och bytt julklappar och jag skriver mer om allt senare men nu ska hjärtat få sitt dagliga bad och sen är det dags för nattning.

Önskar dig en super mysig söndags kväll.! :-)

Söndagsmys.

168397-2127
Ängel från Sia, Jul ljusstake från Walther & Co, juldoftande rödaljus från Yankee Candle och korg från Bruka. Byrån är föresten också från Bruka.

Det blir så stämningsfullt när man tänder en massa ljus så här i juletider :-)

Som ni ser så har jag lagt alla kort vi fått i en korg på köket, min plan var att hänga upp dem fint på väggen men i dessa hektiska dagar så får man ta till enklare knep ett tips är att köpa en sån här fin korg från Bruka att lägga kort, apelsiner, pepparkakor eller något annat i! :-)

Jag tycker att korgarna från Bruka är klart finast!

Resklar Johanna..!?

168397-2126
Så här rörig är aldrig min resväska men här var jag mitt i att packa upp och då blev det lite kaos ;-)

Idag hittade jag plötsligt min sötis sittande i mitt "upp packningskaos" i min resväska och när jag sprungit och hämtat kameran så låg hon plötsligt så här och myste.. Jag tror hon längtar till vi ska resa till Thailand! ;-)

Jag är så glad att det är repriser på söndagar för idag har jag äntligen fått se Idol finalen som jag missade i fredags (vi såg bara de 15 min då vinnaren presenterades) och jag har gråtit flera gånger för jag blir så glad & lycklig för Marie skull. Jag älskar att glädjas åt andras framgångar! :-)

Nu är det "Bonde" reprisen och jag hoppas verkligen att Anders väljer Isabell.....!

Jag & Johanna älskar lussekatter!

168397-2124
Jag är så glad i min adventsljusstake som jag varje år dekorerar med torrmossa :-)

Kärt barn har många namn... jag kallar dem i alla fall för lussekatter och jag älskar dom! De är bland det godaste man kan äta tycker jag! :-)

JIG var ute och shoppade lyxig frukost på morgon och jag bad honom checka om de möjligtvis hade lussekatter men trodde inte det så lyckan blev extra stor!  Här i Norge brukar de nämligen bara sälja dem på luciadagen, 13/12, för i Norge äter man inte lussekatter, det är en svensk tradition.

Nu sover min darling och jag ska passa på att fixa lite inför den stora familjemiddagen vi ska ha senare idag med JIGs familj. Vi ska låta dem få en feeling av vad som väntar oss närmaste månaderna så vi ska bjuda dem på middag på "Yaya´s"! :-)

Men - först ska jag visa er en bild av hur Johanna såg ut då hon åt sin första lussekatt:

image2125
Johanna premiär äter en lussekatt och hon älskade den lika mycket som jag gör :-)


Godmorgon 2:a advent!

168397-2122
Här har vi precis öppnat dagens adventskalender. Johanna fick söta hårspännen från "Accessories" men det var INTE lätt att fånga henne på bild med spännet på plats, hon tog nämligen bort det så fort hon fick chansen ;-)

Jag blir lika nostalgisk och rörd varje gång jag tänder ett nytt ljus i adventsljusstaken och tänk.... idag är det 2:a advent, det betyder att det snart är julafton. Helt otroligt! :-)

Vi är ganska nyuppstigna här. Johanna väckte mig kl. 9 och jag älskar denna nya morgontid :-) Nu är hon super tröttis för hon somnade så sent i går och jag är på väg i duschen.

Jag önskar er en underbar advent fylld av glädje och mys!!

Dagens citat kommer här:

"Vi måste bestämma oss för att kunna skapa utrymme för förändring."
/Ur "En härlig bok".


Så här gör Johanna efter typ 3 sekunder ;-) Här ser ni föresten bättre bild av dagens kalenderpresent också, det är 2 hårspännen + 2 hårsnoddar med rosa rosetter på. Söta!

Nu förstår jag ingenting`? jag råkade trycka på en knapp och vips! så blev texten så här ful och konstig.. ja, ja,  det får vi ta för nu måste jag hoppa i duschen.

Njuuuuut advent! :-)

Underbar cd = perfekt julklapp!

168397-2121
En helt underbar cd som jag tycker att du ska "löpa & köpa"! :-)

När jag och Johanna var hemma hos Lotta & Co och myste i torsdags så hade Lotta på den BÄSTA cd jag hört på evigheter. Det var bara den skönaste julmusiken som Christer Sandelin (remember ? long time no see..) där han gjort softa versioner av riktigt bra jullåtar.

Lotta hade köpt cd´n på en julmarknad på en skola och då hette den "Jul på Fredriksborg" så jag var rädd att jag inte skulle få tag i den...  Men ! så får Lotta till min stora GLÄDJE reda på att den finns ute i butik också så idag fick jag raka vägen till NK och shoppade den!! :-)

Den här cd´n är mitt allra bästa dagens tips! Både att shoppa till dig själv så klart men också att köpa som julklapp till veninner. Den här + en liten flaska bubbel = fabulous gift! :-)

Nej, mina vänner - nu råkade jag titta till på klockan... Bäst att hoppa i säng för snart är det ju dags att stiga upp och hälsa 2:a advent välkommen.

Imorgon ska jag visa er fler bilder från dagen också blir det fler julklappstips så klart. Det härliga med att vara hemma igen är att då kan jag blogga på som vanligt igen :-)

God natt & sov så gott!

Julklapps tips!

168397-2120
Härlig shopping! 5 presentpåsar, vita fotokort med hjärtan på och ett fint kort att skicka till någon man tycker om.

Jag var så klart innom "Ordning & Reda" igår och där hittade jag ett par oemotståndliga saker ;-)

Först : 5 presentpåsar som det står "Merry Christmas" på som är perfekta att fylla med silkespapper och en julklapp. Påsen är inte så stor så den är super till "småklappar" till tex sina vänner, sin personal (om man har det), sina kära kollegor på jobbet, familjen, som "gå bort presentpåse" på julmiddagar osv osv.

Sen: De fina vita korten med vita hjärtan på! Dessa kort är "foto-kort" så de ser ut som en fotoram då man öppnar det och i ramen sätter man själv in ett fint foto :-) Detta kort passar inte bara till jul utan precis närsomhelst på året. Jag vågar garantera att ALLA mormor / morfar / farmor / farfar  och övrig släkt + vänner blir glada över att få ett fotokort! :-)

Till sist så fick det fina "Seasons Grettings" kortet följa med också för man kan aldrig ha för många kort ;-)

Johanna shopping.

168397-2119
Piké från NK-barnavdeling i Stockholm.

Jag var och reklamerade en topp till Johanna på barnavdelningen på NK och då fick jag välja mig något nytt för pengarna. Min darling var med mig då jag var där och det är bara såå kul att gå på shopping med henne nu för hon väljer verkligen själv vad hon vill ha ! :-)

Så - efter att jag visat henne några alternativ så var denna fina piké från Ralph Lauren den hon vägrade att släppa så den fick det bli. Och egentligen gjorde det inte så mycket att den andra fina tröjan blivit förstörd för den blir perfekt i värmen i Phuket!

Tänk - tidigt, tidigt torsdag morgon reser vi....! :-)

Nya härliga blader!

168397-2118
Nya svenska ELLE Interiör och danska Costume.

Här är 2 av de blader som fick följa med mig hem från Sverige :-)

Nu är klockan crazy mycket för jag somnade så klart i soffan och vaknade runt kl. 3. Då fick jag ett "ryck" och diskade undan på köket och plockade och fixade så att vi ska vakna till en fin 2:a advent.

Eftersom mina "dagens tips" lyst med sin frånvaro då vi haft så hektiska dagar i Stockholm så ska ni få några julklappstips av mig nu och på söndag (hmm... det är ju söndag nu.. ;-) Och det tror jag föresten att jag ska köra på i veckan också ! :-)

Hemma!

168397-2116
Så här såg det ut på hotellrummet på morgon då hjärtat drack sin välling.

Nu är vi hemma igen efter 3 intentsiva dagar i Stockholm, det känns nästan inte som att vi hunnit vara där ?! så fort gick tiden ;-) Så - jag hann absolut inte på lååånga vägar allt jag hoppats på men så är det bara. Syftet med resan var trots allt att fira mamma & Hans som gift sig och det gjorde vi! :-)

Johanna ligger och leker med sina gossedjur och somnar nog strax...

Det kändes sååå konstigt att komma hem och inte möta Gucci i dörren :-( Han är  s a k n a d min lilla älskling men jag har fått super fina sms av Heidi som säger att att han mår som en prins och det gör mig lycklig :-)

Nu ska vi äta lite sen pizza middag här!

Hoppas att du har haft en lovely dag och här kommer föresten dagens ordspråk bättre sent än aldrig...:

"Om vi tränar bort vår rädsla för att misslyckas, vågar vi desto mer. Ju mer vi prövar, desto större är chansen att vi lyckas!"
/ Ur "En härlig bok".

Njut lördagskvällen!

God natt fredag!

168397-2114
Här är min coola trummis kusin Stefan, jag och en trött Johanna mitt i "nattningsförsök".

Precis innan bilden tog diskuterade jag & Stefan det här med att ha en "pose" då man blir fotograferad och då var självklart Miss.Beckham den vi pratade mest om för hon har ju som sin grej att inte le på bilder för att slippa se knasig ut. Så - när den här bilden togs skulle jag testa att köra en "pose" á la Beckham ;-)

Hoppas att din dag varit lika kul som våran och till sist så måste jag ju bara säga JIIIIIIIIIIIIIIIIPPIE!!!!! Rätt tjej vann Idol!! :-) Jag grät då de läste upp hennes namn... Miss.Picasso har ju varit min favvis heela tiden och hon förtjänar verkligen att vinna! :-)

Sen var det ju hur coolt som helst att se Miss.Gynning på slutet också. What a party de måste ha just nu...! ;-)

image2115
Årets Idol! Min favvo Miss.Picasso.

Imorgon är det lördag och då är min plan att se intervjun med Marie Picasso kl. 09 på TV4 och sen gå ut och shoppa julklappar & mysa på stan + möta upp min snyggaste gala vän Jonas för lite fotografering. Men vi får väl se vad jag hinner med...? vi ska ju resa hem också ;-)

Nej mina vänner, nu måste jag hoppa i säng så jag får visa er fler bilder imorgon.

FÖRLÅT att jag inte bloggade nåt på hela dagen idag, det ska aldrig mer upprepas, I promise! :-)

God natt & Sov gott och jag passar på att önska er alla en fabulous lördag också "in case of emergency" (= om jag inte hinner blogga förren vi kommer hem till Oslo...).

♥Kram! ♥

Jag och min "syster".

168397-2113
Jag har på mig topp från Heartmade, kjol /skjørt från Tiger, strumpbyxor Wolford, skor Bruuns Bazaar.

Så här glada blev jag och Gabriella (Hans dotter) då vi plötsligt kom på att vi ju blivit någon form av "systrar" nu då mamma & Hans gift sig :-)  Också var det ju lite kul att vi matchade varandra så bra i kväll med våra guldiga kläder :-)

Kvällens dans.

168397-2111
Här sitter jag och Johanna och tittar på när mamma & Hans dansar den obligatoriska bröllopsvalsen :-)


... och så här såg det ut!  :-)

Oj, inte konstigt att jag börjar bli trött. Upptäckte precis vad klockan är... hmm... jag tror jag ska skynda mig att blogga klart nu så att jag kan dyka ner i sköna sängen. Sängen här på hotellrummet är hur hög som helst så jag känner mig som prinsessan på ärten då jag sover i den ;-)

Mormor med barnbarn.

168397-2110
Johanna med sin mormor Stina.

Johanna är så glad i sin mormor. Hon vinkar till henne heeela tiden och hon tycker att det är jätte mysigt när mormor bär runt på henne och leker med henne.

På bilden är min darling lite tröttis för hon var uppe sent i kväll.... exakt hur sent vågar jag nästan inte skriva ;-) Men vet ni vad jag och JIG kom på? Att vi kan se det som att vi har påbörjat tidsomställningen till Thailand ;-)

Det som är så bra med att Johanna somnade så sent idag är att då blir det sovmorgon imorgon = LYX!!!!! :-)

Middagen.

168397-2109
På bilden syns från vänster min kusin Stefan som är super duktig trummis, Anders tittar fram lite, sen jag och mamma som står upp,  min moster Birgitta, mammas Hans och Hans dotter Gabriella.

Min moster hade dukat så fint med "Nobelservisen" också tycker jag att det är ganska coolt att hon valt att tacka nej till Nobelfesten på måndag för att istället fira med oss i kväll :-)

TACK underbara Birgitta & Anders för en jätte trevlig, mysig och festlig kväll! :-)

På väg till "bröllopsmiddagen".

168397-2108
Jag fotade oss i farten på väg in från taxin för vi fick aldrig tid att ta några "helfigursbilder" där och då. På bilden har jag örhängen från Julie Sandlau och kappa från Diesel, Johanna har body Bonpoint, klänning Oilily och kappa Zara.

Det blev så galet stressigt då vi skulle iväg på middagen i kväll men, men... allt går! ;-)

Middagen var hemma hos min underbara moster med familj och vi som var där var jag, Johanna, JIG, mamma, Hans, Hans dotter Gabriella, min moster Birgitta, hennes mann Anders och deras barn Stefan och Christina + hennes pojkvän så det var en riktigt härlig familjekväll :-)

Vi åt super gott, drack jätte gott, det hölls tal och det sjöngs och det var verkligen hur trevligt som helst!

Det som firades var föresten att min mamma & Hans gifte sig för några veckor sedan och att min moster & Anders har varit gifta i 30 år på måndag.

Oss girls på "Tures".

168397-2107
Mamma, Johanna och jag på dagens lunch. Lilla hjärtat hade lasagne runt hela munnen ;-)

Vi åt jätte god lunch jag, Johanna, mamma, Hans & JIG. Jag åt Toast skagen och drack ett glas vitt och lilla darlingen mumsade i sig en hel burk med lasagne och så mycket har hon aldrig ätit förr :-) 

Mamma hade köpt med sig super söta Hello Kitty saker till Johanna som hon lekte med hela lunchen. Sen kramades hon lite med en söt liten tjej på 8 månader som satt vid bordet bakom oss också. Johanna älskar verkligen andra barn! :-)

Jag & mamma passade föresten på att gå innom "Wink" när vi väntade på maten och de hade fått in så fina news från Odd Molly men tyvärr blir i princip allt "fel" i Thailand..  Så jag får helt enkelt vänta med shopping till våren jag tror jag.

Regnigt värre!

168397-2106
Idag hade jag på mig topp från Filippa K, tunika/klänning från H&M Trend, jeans Miss.Sixty, kappa Diesel, stövlar Philosophy Blues och mina favvo skinnhandskar från By Malene Birger.

Oj, vad det har regnat idag, typ hela tiden, och inte bara lite grann utan ganska ordentligt så idag fick både regnskyddet till vagnen + mitt paraply luftas :-)

Här går jag med sleeping beauty i vagnen på väg mot "Tures". Jag tycker att det är SÅ fint att de lägger ut  rödamattan på Biblioteksgatan då vi är på besök ;-)

Nu ska ni få höra..

168397-2105
Johanna leker med dagens adventskalender present, en liten mini maraccas. Jag tror absolut att hon tränar inför då hon ska vara med i Idol på den här sköna bilden på hotellrummet på morgon :-)

...varför jag inte bloggat på heeela fredagen:  För att min dator inte mådde helt bra på morgon + för att jag faktiskt- helt ärligt - inte har haft tid. Den här dagen har nämligen bara "försvunnit" för vi har gjort så mycket kul! :-)

Dagen startade med att jag & Johanna vaknade kl. 9 då JIG var på väg ut genom dörren till ett möte. Sen låg vi och myste länge i sängen och sen gick det " i ett" fram till vi kom oss ut runt 12 för det är verkligen inte helt lätt att fixa till sig när man har en sötnos som helst vill vara i knä hela tiden ;-)

Johanna somnade bums i vagnen och jag mötte upp mamma & Hans på NK. Myste runt lite där innan vi lunchade på ett av mina favvo ställen: "Tures" (i Sturegallerian).

Vill du ha den här vagnen?

168397-2101
Jag bäddade ner Johanna så mysigt jag kunde då vi gick hemmåt och hon somnade sött i vagnen och fortsatte att sova en stund i sängen på hotellrummet men percis då jag lagt mig för att läsa nya danska "Costume" så vaknade hon och på den vägen blev det... ;-)

För att göra en lång historia kort så hade Johannas vagn kommit till hotellet då vi kom hem i kväll och jag fick veta att jag fick behålla den blå lånevagnen.

Men - jag har inget behov för den och jag får oavsett inte med mig den till Oslo. Så - om du vill ha den här vagnen så kan du mejla mig på
[email protected] Det får bli först till kvarn principen som gäller (men jag tar även hänsyn till söt motivering om varför just du ska få det) och vagnen måste hämtas på det hotell där vi bor imorgon, lördag. (hotellet ligger i Stockholm city, i närheten av Stureplan) Jag ger mer exakt info till den det berör :-)


Här syns vagnen bättre.

Vagnen rullar bra men den saknar bl.a de säkerhetsbälten som ska fästas över skuldrerna, den har endast de som man fäster runt midjan.  Men vagnen skulle fungera utmärkt som "extra vagn" och reserv vagn.

Nu ska jag dyka ner i sängen och sova hur gott som helst!

Jag ♥ÄLSKAR♥ att vara i Stockholm! :-)

Kvällsvällingen..

168397-2100
Johanna kramar Vincents fot..

Efter badet så avslutades kvällen med välling i soffan för de små söta och sen bäddade jag ner min darling i vagnen och vi tackade för oss och  gick mot vårt hotell.

Skumbad.

168397-2097
Här står sötisarna och tittar på när badkaret fylls med skumbad.

Jag blir bara så himla glad när jag sitter och här och bloggar och tänker på vår eftermiddag / kväll hemma hos Lotta & Vincent. Efter den lite jobbiga starten på dagen så var timmarna hos dem som balsam för själen och den vänskap som jag och Lotta har betyder jätte mycket för mig :-)

Sen är det bara helt underbart att se hur KUL Vincent & Johanna har ihop också och deras skumbad idag tror jag helt klar var dagens höjdpunkt för Johanna.!

image2098
Vincent, Johanna och en massa roliga badfigurer och leksaker.

image2099
Hej och hå, badar på...!

Nu somnar jag nästan här i mörkret men jag vill så gärna blogga klart om dagen innan jag hoppar i säng så jag kör på lite till ;-)

2 stolta mamas.

168397-2096
Jag och min underbara, glada, härliga och kära vän Lotta.

Efter mys, lek, "Molly" och middag så kom Lotta på den briljanta idéen att låta kidsen bada tillsammans!! :-) Så vips! så fixade hon ett skumbad till de små och vi satt där som 2 stola mamas och tittade på när de små sötisarna badade.

Pusskalas.!

168397-2092

Mitt i middagen tar Johanna plötsligt sats för att pussa sötaste Vincent. Hon sträcker sig så mycket hon kan mot honom...

image2093

...och för att hjälpa till så flyttar jag hennes stol närmare honom ;-)

image2094

... då böjer hon sig över honom och..

image2095

♥ puss ♥

Jag lyckads tyvärr inte fånga de gånger de pussades på munnen men jag kan garantera att de var sötare än socker där de satt!! ;-)

Romantisk middag..

168397-2090
Vincent & Johanna hemma hos Vincent, Lotta & Christer.

Sötisarna sitter och mumsar middag, köttbullar & pommes, och det ser riktigt "kungligt" ut där de sitter på kanten av långa bordet :-)

Jag och Lotta gjorde dem sällskap och vi åt en underbart god fläskfilé gryta med ris till. Mums!!

TACK snällaste och bästa Lotta för super god mat! :-)

En prins & en prinsessa.

168397-2088
Här kan man tro att de ser en skräckfilm eftersom Johanna äter på fingrarna men don´t worry, det är bara "Molly" de tittar på och det är inte ett dugg farligt. ;-)

När vi checkat in på vårt hotel så gick vi nästan ut på en gång och då somnade hjärtat gott i vagnen vilket passade perfekt för då kunde jag gå runt och fixa några ärenden innan vi gick hem till underbara vännerna Lotta & Vincent.

Det var bara SÅ jätte mysigt att träffa dem idag och jag blir helt lyckig av att se hur glada Johanna och Vincent är i varandra, dom är så super söta :-) 

Och vi mamas hade bara hur mysigt som helst. Vi drack vitt och hade girltalk och jag fick prova lite fina kläder från ett av de märken som Lotta jobbar med som heter "
Brittinger"

Varje gång jag träffar Lotta så blir jag på det bästa humöret för hon är en så underbar vän som står mig väldigt nära :-)


Johanna blev så glad i "Molly" idag att jag måste gå och shoppa dvd´s  med henne a.s.a.p. imorgon :-) Här ser ni också dagens på Johanna: topp Burberry, kofta Burberry, byxor PO.P, skor Bubox.

Både JIG och Johanna ligger och sover runtomkring mig just nu och jag känner att deras sömn smittar av sig för nu börjar jag bli riktigt riktigt trött... så jag bloggar bara lite till, sen får jag fortsätta imorgon igen :-)

Johanna möter Kicki Danielsson.

168397-2087
Här ser man verkligen att Johanna tänker; wow! en kändis! ;-) Min darling drog till sig en Kexchoklad inne på Pressbyrån och eftersom dagen var så crazy så fick hon gotta sig med den så när hon hälsade på Kicki så hade hon choklad i halva ansiktet ;-)

Vår dag började - som vanligt när vi ska ut och resa - stressigt. JIG väckte mig innan han körde till flygplatsen (han tog ett mycket tidigare flyg än oss p.g.a jobb) och sen kräktes Johanna i taxin på väg till flygplatsen och då funderade jag på att droppa resan och åka hem igen och mysa men då det visade sig att jag inte kunde boka om min biljett (måste göras 3 tim före avgång, jag hade 25 minuter..) så valde vi att åka och det är jag glad för.

Men - det gick inte helt smidigt för när vi kom fram till Arlanda så dök aldrig Johannas fina vagn upp så - vi fick stå i tok lång kö och vänta på att anmäla den försvunnen och jag kan lova er att Johanna gått upp i vikt. Oh my, vad det är jobbigt att stå och hålla henne i långa köer.. Om jag fick bestämma så skulle det finnas en expressfil både här och där (vid incheckning, i säkerhetskontrollen..) för sånna som reser ensam med barn, det hade varit bra service det! :-)

Efter att vi fått låna en vagn så gick vi och lunchade på Sky City (det var då jag bloggade)  och det var då det hände;

När vi är inne på Pressbyrå så upptäcker jag att Kicki Danielsson är där. Det första jag tänker är: "jag vill ha en bild av henne och Johanna"!  och så fick det bli :-)

Hon berättade att hon var super trött för hon hade precis kommit hem från Thailand. Hon hade lånat en väns hus där och hon sa att det tydligen stått i tidningarna här hemma att hon köpt sig ett hus där för 2 miljoner. Men det är alltså inte sant! ;-) Sen sa hon också att hon inte orkar läsa eller se vad som skrivs om henne nu då hon kommit hem och då tänkte jag på hur jobbigt det måste var att hela tiden få läsa sånt som inte är sant om sig själv. Efter det chitchattade vi lite om Thailand och allt slutade med att hon önskade oss en trevlig resa dit nästa vecka :-)

Undrar vem som blir nästa kändis Johanna möter? Spännande!! ;-)

Johanna kl. 22.30...

168397-2086
Johanna släpper sällan taget om min mobiltelefon.

Min darling har suttit och bläddrat i nya "Vi föräldrar" hur många gånger som helst. Hon startar från 1:a sidan, bläddrar bakåt, sen slår hon ihop bladet och börjar om från början igen och så där håller hon på i en evighet... ;-) Jag tror minsann att hon har sett hur jag gör med alla mina blader ;-)

Tyvärr så är hon fortfarande vaken. Hon står i sin säng på vårt hotellrum och är inte helt nöjd men jag misstänker att hon snart ger upp och lägger sig ner och sover för nu måste hon vara super trött efter den här innehållsrika dagen. Och "när man talar om trollet"! Nu tror jag faktiskt att hon precis gjorde det jag skrev för nu blev det plötsligt tyst här :-)

Nu är den stora frågan: klarar jag att öppna en påse Kina snacks utan att hon vaknar av att det "prasslar & knastrar"? Kanske dumt att utmana ödet? Eller vad sjutton, jag får tugga tyst ;-)

Status rapport från Arlanda!

Hej alla härliga!
Nu är jag & Johanna på Sky City där vi precis ätit lunch :-) Resan går inte helt smidigt... Det började med att Johanna kräktes (kastet opp) i taxin på väg till flygplatsen och sen fick vi inte vagnen... Så - nu sitter Johanna i en blå halvtrasig vagn och vi väntar på besked om var vår vagn är? Den är nämligen varken i Oslo eller Stockholm vilket låter lite knasigt..  Men den dyker nog upp! :-)

Nu tar vi med oss den trasiga blå vagnen in till city och checkar in på vårt hotel och sen ska vi möta upp våra kära vänner Lotta & Vincent :-)

Kramar från 2 prinsessor på tur ;-)

Torsdag = resdag.

168397-2085
Jag & Johanna på tur i Oslo i somras.

Imorgon bitti (torsdag) flyger vi till Stockholm för att mysa och fira mammas & Hans bröllop + min moster & Anders 30-åriga bröllopsdag. Det ska bli SÅ kul! :-) Jag riktigt längtar efter att få gå runt i gatorna i Stockholm med Johanna och till att träffa familj & vänner för sen dröjer det en stund till vi ses igen...

Jag måste kasta mig i säng nu för klockan är galet mycket och jag ska snart upp igen och ni vet ju hur det brukar gå när vi ska ut och resa ;-)  Det blev så här sent i kväll / natt för att jag var iväg med Gucci och sen fick jag för mig att jag skulle åka iväg och avsluta mitt interiöruppdrag med att fixa några saker så jag var inte hemma förren efter 01 och då var det en resväska som skulle packas :-)

Nej, nu måste jag gå och sova så jag önskar dig en lovely torsdag och jag bloggar självklart så snart vi checkat in på vårt hotel och jag får lite tid över :-)

Dagens citat kommer här:

"Det är viktigt att prioritera och avsätta tid till det som  är viktigt i våra liv."
/Ur "En härlig bok".

♥Kram!

Min Gucci.

168397-2084
Här är min Gucci bara ca 3 månader.

Det här är den bilden som jag fick mejlat till mig då jag skulle köpa ny perserkatt. Och när jag såg den här så var jag "såld" så han fick det bli! :-)

Nu ska jag åka iväg med Gucci och jag kommer nog pussa ihjäl honom innan jag klarar att gå därifrån....  Men jag träffar ju honom bums! då vi är tillbaka i Oslo igen någon gång till våren :-)

Här ska riset kokas!

168397-2083
Vårt kök i Phuket.

Jag kör på med en till bild från vår lägenhet i Thailand, den här gången är det köket ni får se! :-) Så - det är här jag kommer befinna mig då jag kokar ris och lagar thaimat + då jag hackar upp färsk frukt till frukost :-)

Jag längtar till jag får ställa några orkidéer här och där + hänga upp gardiner så det blir lite mer "hemma feeling".

Nu ska jag försöka fixa hotellrum till Stockholm imorgon, det är tok fullt överallt så håll tummarna för mig ;-)

Hektiska dagar..!

168397-2082
En busig Johanna på morgonen idag.

Den här dagen har varit lite tokig... men nu tror jag att mitt hjärta precis somnade så nu ska jag ge mig själv en stund i soffan framför "Bonde söker fru" :-)

Skriver mer om dagen senare (vi har bl.a. ätit på Yaya´s). Och senare, runt 23, ska jag iväg med Gucci för han ska bo hos en vän då vi är borta... Kommer bli lite små jobbigt att säga "Hej då" till honom men jag vet att han kommer att få det hur bra som helst :-)

Det är hektiska dagar nu, dels för att vi flyger till Stockholm imorgon men självklart mest för att vi reser till solen nästa torsdag så jag hoppas att ni förstår om jag inte hinner uppdatera min kära blogg lika ofta. Jag sätter mig här vid pc´n alla stunder jag hittar :-)

Johannas nya gåstol..

168397-2081
En inte helt happy darling var ute och gick med sitt bord tidigare idag.

Så här såg det ut på Johannas rum tidigare idag. Hur rörigt som helst ;-) Och mitt i allt så kom hon gående med sitt nya bord. Shoppade det på Ikea för en stund sen och vi monterade det häromkvällen. Det är perfekt att ha det mitt på golvet så att hon kan stå och hålla sig i det då hon leker :-)

Nu vaknade plötsligt hjärtat så det här är verkligen "one of these days.." ;-)

Ska fixa iordning oss och sen ska vi gå ut!

Och just ja.. jag fick precis ett sms av min mamma som är och spelar golf i Marokko. Hon hade gjort HOLE IN ONE!! :-) Imponerad! Grattis mamma!!! :-)

Heidi.

168397-2080
Här står Heidi och tömmer diskmaskinen i vårt kök.

Underbaraste ängeln kom hit för att hjälpa mig med Johanna en stund men hon ville som sagt bara vara hos mig så så ställde sig plötsligt ängeln och tömde diskmaskinen så att hon fick känna att hon hjälpte mig med nåt i alla fall...
 
Det är bara Heidi som gör en sån sak!  Hon är helt unik och jag kan inte i ord beskriva hur glad jag är över att jag har henne i mitt liv! :-)

What a day..!

168397-2079
Dagens julkalender... 5:e december.

Jag tror aldrig att jag skrivit dagens 1:a inlägg så här sent... orsaken är den att min älskade Johanna är SÅ mammig sedan några dagar tillbaka. Hon vill helst att jag ska bära runt på henne heeela tiden så det är inte lätt för mig att få gjort något.... Jag kan säga att jag är extremt glad över att jag i alla fall fått duschat & klätt mig ;-)

För att jag skulle få lite tid att göra annat på så smsade jag Heidi som kom hit men tyvärr hjälpte inte ens det idag.. Johanna ville - trots att Heidi var här och lekte - bara vara hos mig... Därför undrar jag om hon kanske inte är helt i form....? Vad det än är så hoppas jag att det går över fort för vi reser till Stockholm imorgon :-)

Nu somnade hjärtat precis i sin säng så nu ska jag ÄNTLIGEN fixa lite här hemma också ska jag självklart blogga också :-)

Jag hoppas att du har en härlig dag och att du får gjort mer än mig ;-)  och bättre sent än aldrig kommer här dagens citat:

"Bara genom träning kan vi utveckla en färdighet eller förmåga som vi vill äga."
/ Ur "En härlig bok".

Tänk på det - om det är något du vill bli bättre på, lära dig etc så gäller det att träna, träna, träna, för man kan inte bara säga att "en dag ska jag vinna medalj i OS" och sen  lägga  sig  i soffan och slappa och äta chips och vänta på att det ska ske..... ;-)

God natt tisdag!

168397-2078
Vår terrass med jacuzzi. Till vänster syns fönster + ingång till sovrummet.

Idag fick vi mejl med bilder från vår lägenhet i Thailand och jag måste erkänna att jag längtar SÅ  till jag ligger och myser i den jacuzzi ni ser på bilden :-)

Jag tror faktiskt att jag ska gå raka vägen till sängen nu och lägga mig och drömma om sol, bad, palmer och skön avkoppling.... så jag säger:

God natt & Sweet dreams! :-)

Bye bye extensions...

168397-2077
Den sista stunden tyckte Johanna inte att det var så jätte kul att sitta i vagnen längre så då hade jag henne i knä. På bilden syns också min nya fina kamera! En Canon Ixus 75 som jag är super nöjd med.

Jag tog alltså ur mina extensions idag så nu har jag hälften så mycket hår ;-) Orsaken till att jag tog ur dem var för att det egentligen var tid att byta ut dem nu men så känner jag att det bara blir dumt att sätta i nya då vi ska vara så länge i Thailand för där kommer jag att gå med uppsatt hår i princip hela tiden. 

Sen är det liksom ingen idé att rulla håret i det fuktiga klimatet som är där.. Men jag vet hur jag är.. jag kommer nog rulla det ändå ;-) För det är som den där Pringel´s reklamen... "Once you pop rullat, you can´t stop." ;-)

Och så är det med extentions också så när vi kommer hem så kör jag på igen :-) om jag inte plötsligt får för mig att göra det tidigare för jag måste erkänna att jag redan saknar dem...!  ;-)

Johannas frisörbesök.

168397-2074
Nöjd Johanna som vinkar till tjejerna som fixade med mitt hår.

Jag var helt övertygad om att Johanna skulle sova hela tiden då jag var hos frisören för att ta ur mina extensions men hon tyckte att det var SÅ kul med alla människor och de 2 tjejer som fixade med mitt hår så hon var hur klar vaken som helst absolut hela tiden :-)

Hon satt i sin vagn och vinkade och pratade non-stop i 1,5 time och jag kan faktiskt inte minnas sist jag hörde henne prata så mycket?! Helt underbart för hon gjorde alla som gick förbi glada :-)


Johanna ser på ett mms med Elian och ger då kos till telefonen. :-)

Men vissa stunder blev hon så klart lite less och för att rädda situationen så fick hon då varje gång min mobiltelefon och jag sökte fram de mms som Josefine skickat på henne + Elian och Johanna var bara den sötaste för när hon tittade på ett mms med Elian så pussar hon telefonen så som på bilden! Mitt mamma hjärta smälter av sånt...!

Middag pågår..

168397-2073
Här är jag och min Gucci (ta inte åt er för att han räcker ut tungan ;-)  på Djurkliniken tidigare i kväll.

Nu har jag kommit hem, badat & nattat hjärtat och nu sitter jag och äter sen middag. Skriver mer då jag är mätt & belåten :-)

Oss idag.

168397-2072
Heidi fotade oss då vi var på väg till frisören så här står vi nere i vår ingång till huset. Jag har på mig linne By Malene Birger, topp Splendid, kofta Odd Molly, jacka See By Cholé (min favvo i år!), jeans Miss Sixty, väska Gucci och det fina "Fab Mama / Johanna" halsbandet + en längre kedja med "charms" från Thomas Sabo (en favvis). Johanna skrev jag i förra inlägget vad hon har på sig, här har hon dessutom sin jacka från Ralph Lauren och mössa från Benetton. Inga skor idag för vi skulle bara "runt hörnet" till frissan.

Vissa dagar blir bara helt crazy... Ni vet när dagen inte börjar helt bra så fortsätter den ofta i samma "anda".. Som idag tex. Precis när jag skulle lägga ner Johanna i vagnen då vi var hur stressade som helst till frissan så kommer jag på att jag glömt hennes napp uppe så jag ska ta fram nycklarna för att springa upp men vad upptäcker jag då? Jo, att vi har låst oss ute!

Vi bytte nämligen lås på alla dörrar häromdagen och jag har slarvat och inte satt fast rätt nyckel på rätt nyckelknippa... Men allt ordnar sig alltid! :-) Så - med hjälp av JIG kom vi oss in efter frissan besöket :-)

Oh my, nu ser jag att tiden springer iväg här, kl. 16 är det Gucci som ska iväg och klippas och jag måste fixa lite saker före det. Jag ÄR verkligen en tidsoptimist... ;-)

Återkommer snart. Kram så länge! ♥

Änglavakt låter finare än barnvakt..

168397-2071
Johanna och Heidi. Idag har Johanna på sig body från PO.P, t-shirt från Replay & Sons, strumpbyxor från MP och byxor från Juicy Couture. Jag försökte byta till hennes PO.P byxor före vi gick ut men nej, hon ville absolut köra Juicy idag ;-)

Idag kom min ängel Heidi och lekte med Johanna ett par timmar och den tiden hon är här är sååå värdefull för mig och sååå kul för Johanna så vi blir både nöjda & glada efter att Heidi varit här för hon sprider en helt speciell stäming runt sig som gör att man blir på det bästa humöret! :-)

TACK sötaste underbaraste för att du kom hem till oss så plötsligt. You made our day!! :-)

Och jag vet att änglavakt betyder något helt annat men jag tycker att det passar så bra att säga det om Heidi för hon är en ängel och när hon är barnvakt till Johanna så blir ju det helt enkelt en änglavakt.

Vi kom nyss hem från frissan och nu sover min darling sött i sin säng och jag njuter min nya "last"..... pepparkakor & julmust.. hmm.. jag får ursäkta mig med att jag snart varken får tag i det ena eller det andra så det gäller att passa på ;-)


Min nya klänning!

168397-2070
Snygg klänning från Juicy Couture som du kan shoppa här:
Juicy

Äntligen! Igår hittade jag en klänning som jag ska låta sy upp i Thailand men med 2 ändringar: 1. den ska nog vara ensfärgad (men rosetten ska vara i annan färg..)  2. den ska vara... big suprice..: ROSA! ;-) Så den här bilden får följa med i resväskan.

Oj, tiden flyger, nu ska vi strax iväg :-)

Hello soliga tisdag!

168397-2069
Det här är en av Johannas favorit sysselsättningar.. Hon söker fram ett läppstift eller läppglans i någon av lådorna på badet, sen sitter hon och "kletar" ut allt på golvet, på väggen, på ja, allt...! Idag hade hon hittat en "Dior box" med olika lipgloss och som ni ser så blev hon lite överaskad då jag "kom på henne" ;-)  Men jag använder ändå aldrig den där boxen så hon fick leka vidare.. :-)

Godmorgon alla läsare! Idag är jag lite sent ute med mitt 1:a inlägg av 2 orsaker... 1: Johanna och jag sov till 9.20, 2: det hände en sak igår som gör att jag inte är helt i "bloggform" idag. Men - solen skiner från en vackert blå himmel och min ängel Heidi är här och leker med Johanna nu så detta kommer att bli en riktigt bra dag! :-)

Idag ska halva familjen till frisören. Jag ska iväg och ta bort mina extensions nu på dagen och då får Johanna följa med för jag ska försöka tajma det så att hon sover då jag är där och sen ska jag åka iväg och klippa Guccis päls i eftermiddag.

Jag återkommer snart igen, men nu ska jag passa på att få gjort en del när Heidi är här också ska vi strax iväg ut också..

Önskar dig en lovely dag och här kommer dagens citat som jag tycker är riktigt riktigt BRA:

"Fokusera idag på att känna tro och tillit till att allt kommer att ordna sig, istället för att ägna energi åt att vara rädd för sådant som du tror att du inte klarar av."
/Ur "En härlig bok."

Njut dagen och.. "don´t worry... be happy"! :-)

När man stänger en dörr...

168397-2068

...så öppnas alltid en ny...!

Det är något speciellt det här med att stänga dörrar i sitt liv och öppna nya..  För varje ny "fas" man går igenom och för varje nytt jobb man börjat så öppnar & stänger man dörrar och en viktig sak att tänka på i alla lägen är att man måste våga stänga en dörr för att få möjligheten att öppna en ny....!

Livet är en fantastisk resa som innehåller både stormar & solsken och i alla lägen och situationer är det en sak som är viktigast av allt: Att tro på sig själv!

Alla val man tar och alla möjligheter man fångar i flykten skapar vägen... Om man säger nej till något kul en dag så dyker det säker upp något ännu mer spännande en annan.. och man ska aldrig sitta och ångra de val man inte tog för alla val man gjort har man gjort av en mening.

Livet är så underbart och det är bara en person som bestämmer och avgör hur just ditt liv ska bli och det är DU! Låt inte andra sätta gränser eller hindra dig från att leva ditt liv på ditt sätt för det är när DU sitter där och ska fira din 100 års dag som du ska kunna glädja dig åt allt KUL du har haft !

Carpe Diem! :-)

Och föresten - nu undrar ni väl varför jag skriver detta inlägg just nu? ;-) Jo, för att jag kom på ett samtal jag hade med en tjej på flyget mellan Luleå - Stockholm senast då jag och Johanna var hemma på besök. När vi klev ombord så säger hon "Hej!" till mig och Johanna då vi sätter oss snett bakom henne och sen börjar hon prata vilket gjorde mig lite irriterad för jag hade så fullt upp med Johanna att jag inte hade tid.. Men så gick tiden ombord på planet och till slut så börjar hon berätta sin historia..

Hon var i min ålder nu men en dag då hon var runt 16 år och skulle cykla och sola solarium före skolan så blir hon påkörd av en bil. Denna olycka har bidragit till att hon idag är handikappad och sitter i rullstol. Hon är förlamad i hela vänster sida i kroppen men kan prata relativt bra för hon har tränat upp musklerna i vänster mungipa. Vi hade ett långt samtal som jag tyvärr inte kan återberätta här och nu men hela detta  samtalet som berörde mig enormt och gjorde mig riktigt rörd  slutade med att jag frågade henne vad som är viktigt för henne i livet idag? och då sa hon "mina vänner & min familj". Också sa hon - tänk på att livet är så oförutsägbart... man vet aldrig vad morgondagen har att erbjuda..?!

Med dessa tänkvärda ord säger jag ♥God natt & Sov så jätte gott♥!  Vi ses igen imorgon och då är det tisdag! :-)

Lek & mys!

168397-2065
Johanna, Elian & Josefine.

Så här mysigt var det på golvet i vårt vardagsrum tidigare idag :-)  Johanna bara älskar att leka med Josefine & Elian och de känns som familj för oss :-)


Den här bilden är så söt. The boy sitter och tuggar på en bok... the girl sitter och bläddrar i en bok.... ;-)

TACK våra kära vänner för ännu en fabulous spontan dejt!! :-) Snart blir det inte lika lätt med sånna så jag är SÅ happy över att vi kan följa varandra på bloggarna och hålla kontakten via mejl & tfn.!  Vi är så glada över att vi har er i vårt liv! :-)

Johanna & Elian.

168397-2063
Johanna ♥ Elian = sant!

Idag när jag sa till Johanna att vi skulle få besök av Josefine & Elian så började hon direkt att le och titta sig omkring som att hon såg efter honom... hur sött som helst! :-) och hon blev såå glad då vi mötte upp dem lite senare utanför vårt hus.

Det är så himla härligt att se glädjen hos de små då de möts och ju längre tiden gått = de blivit större, desto mer leker de ihop och det är så himla mysigt :-)


Som den gentleman Elian är så bjuder han sin girlfriend på banan ;-)

Johanna kommer att sakna Elian hur mycket som helst när vi är Thailand och jag ser redan fram emot när de möts igen då vi kommer hem! :-) Men - vi hinner träffa dem före vi reser, detta var inte sista "spontana dejten", nej, nej, det blir nog fler i alla fall om Johanna får bestämma ;-)

Crazy bild + kväll..

168397-2062
Jag & Johanna i hallen/gången då vi kom hem tidigare i kväll. Jag har på mig min kappa från Diesel.

Den här bilden får symboliser kvällen här hemma för Johanna har varit helt crazy efter badet. Det började med att hon kröp runt hela lägenheten i raket fart i bara blöjan. Hon kröp runt, runt och sen gick hon med gåstolen en stund och sen kröp hon iväg igen och hela tiden skrattade hon så hon nästan kiknade :-)

När jag till slut lyckades få på henne pyjamasen så stod hon upp i sängen och skrek efter mig så fort jag lämnade rummet och grät hysteriskt. Sån är hon verkligen aldrig (förutom igår, då var hon exakt likadan) så jag misstänker att det är en reaktion på vaccinet hon tog för den kunde tydligen komma efter 5-10 dagar och idag har det gått 10 dagar... eller också beror allt på chokladbiten hon åt tidigare idag? Hmm... ;-)

Oavsett så somnade hon precis nu för 1 minut sedan vilket är SUPER för det innebär att jag äntligen kan äta middag och fixa lite saker här hemma! Också ska jag visa er bilder från vår mysiga eftermiddag också. :-)

Mysigaste eftermiddagen.

168397-2061
Jag & Johanna, Elian & Josefine ute på vår innergård då de var på väg hem och jag + Johanna skulle gå tur.

Vår eftermiddag har varit jätte mysig för vi har haft besöka våra kära vänner. Kände att vi måste "passa på" idag för imorgon börjar prins Elian på dagis så då blir det "nytt liv" för Josefine & Co och precis när de är klara med inskolningen så flyger vi till solen & värmen...

Jag har en lite missnöjd Johanna vid min sida nu så jag får blogga mer senare.

Önskar er alla en riktigt mysig kväll! :-)

Nu..

168397-2060
Idag är vi rosa girls båda två. Jag har på mig min favorit tunika från "TonyCohan" och mina favvor jeans från Miss Sixty och hjärtat sina PO.P kläder.

... ska vi gå ut en tur och handla lite mat för runt kl. 15 får vi besök av Josefine & Elian :-)


Carpe Diem! :-)


På väg mot Thailand...!

168397-2058
Johanna provar sin solhatt och se vad som hänt med favorit strumpbyxorna.. hon har krypit runt så mycket i dom att det blivit ett hål ;-)  Hela dagens outfit är PO.P.

Om 1,5 vecka reser vi (hjälp!! tiden flyger och jag har tok mycket att göra ;-) så idag har jag påbörjat packningsförberedelserna för Johanna har ju blivit så mycket större sedan sist vi var där så de flesta kläder i hennes "Thailand garderob" har blivit för små. Men en sak passar i alla fall fortfarande:
solhatten! :-)

Eftersom det inte direkt kryllar av sommarkläder i butikerna just nu så kommer vi att åka och shoppa sommarkläder till Johanna en av första dagarna där nere. Bl.a. måste hon ha sommar sandaler :-)


Johanna = Pippi Långstrump... Leker med pengar... ;-)

Jag har en box med "reseminnen" som jag bl.a lägger alla pengar som blivit över från reser, ni vet sånna där småbelopp som 1 dollar, 1000 lire osv (större belopp växlar jag alltid tillbaka på Forex) + alla kartor, broschyrer etc från ställen jag besökt (hotell, restauranger etc.). Och nu har denna box åkt fram eftersom jag ska ta ur sånt som har med Thailand att göra + att jag trodde att jag hade lite Bath liggande där men nix pix, alla möjliga valutor + en svensk gammal 10 kronors sedel (de har man nästan glömt fanns!? ) men inte en Bath i sikte ;-)

Hur som helst - denna box har Johanna lekt med non-stop på morgon, hon har plockat ur ALLT, lagt tillbaka en del, plockat ur det igen.. också har hon studerat London kartan nooga, tror kanske hon vill resa dit en dag? ;-)

Nu sover hjärtat sin nap så jag ska passa på att fixa till mig! :-)

Godmorgon måndag!

168397-2057
Min darling öppnade nyss dagens påse i adventskalendern och den innehöll en söt liten Hello Kitty box med ett armband, hårspännen & hårsnoddar från H&M. Jag försökte sätta spännena / snoddarna i hennes hår men hon tar tyvärr bort dem a.s.a.p. ;-)

Johanna drömde nog en del i natt så runt 5 flyttade jag över henne till stora sängen och nästa gång jag vaknade så är kl. 9.15 och hon sitter vid min sida och ser jätte lycklig ut för då hade hon precis hittat min mobiltelefon under min kudde :-)

Så detta innebär att vi är ganska nyuppstigna och det passade mig perfekt idag för jag blev så klart uppe en stund igår ;-)   Min darling är "mammig" på morgon och vill helst att jag bara ska bära runt på henne så jag får blogga mer senare för nu förtjänar hon min uppmärksamhet :-)

Jag önskar dig en perfekt start på veckan och ger dig här dagens citat som jag verkligen gillar:

"Ett sätt att finna glädje i vardagen är att göra lite mer av det vi tycker om."
/ur "En härlig bok".

Kram på er! :-)

På önskelistan..

168397-2056
Jag älskar Tarina Tarantinos Hello Kitty smycken och har flera stycken av henne. Det första shoppade jag för säkert 4 år sedan via en nettsida på Hawaii. Och idag fick jag se det här! så nu står det på min önskelista...! :-)

Jag sitter och surfar och ser om jag hittar någon snygg klänning att kopiera i Thailand...? Brukar nämligen alltid sy upp något fint när jag är där och då gäller det att ha med sig en BRA bild som de kan göra en kopia på för om man kommer till en skräddare och inte har med sig bilder så har de bara kataloger som är typ 8 år gamla med hemska snitt...

Så - ett tips om du ska resa till Thailand: ta med bra bilder på fina plagg och sy upp för de är DUKTIGA på att göra kopior där borta! :-)

En av mina favorit klänningar i min garderob är en "Louis Vuitton" kopia som jag sydde upp på Koh Samui för 5 år sedan. Och jag hoppas att jag har med mig ytterligare en favorit (eller två) när vi kommer hem till våren ;-)

Med detta inlägg säger jag God natt, sov så jätte gott också ses vi imorgon igen! :-)

Äntligen!

168397-2055
Så här glad var Johanna på morgon då hon öppnade sin julkalender :-)

Detta var en ovanlig kväll för mitt hjärta somnade inte förren NU, kl. 22., och jag kan inte minnas när det hände sist? Hon var jätte ledsen och ropade efter mig heeela tiden i 2 timmar så nu ska en trött mama lägga benen högt i soffan och slappa! ;-)

Njut kvällen alla underbara läsare! :-)

Nattning pågår.

168397-2054
Idag har vi inte varit utanför dörren så jag har kört soft söndags outfit, linne By Malene Birger, topp Splendid och jeans Fornarina.

Här ser ni oss alldelens nyss. Johanna var nybadad och nu ligger hon för att sova men tyvärr så går det inte så smidigt som det brukar i kväll... hon gråter och ropar "mamma" mest hela tiden... Ska gå tillbaka in till henne nu och sjunga lite för henne, det brukar hjälpa :-)

Dagens adventspresent!

168397-2053
Ordning & Reda har som vanligt super fina julpåsar och FINT julpapper. På bilden ser ni det papper som kalender var inpackad i.

Jag & JIG droppar vår adventskalender i år och ser vår Thailands resa som den bästa presenten istället :-) Men! en 1:a advent present fick jag och den får symbolisera hela advetskalendern i år ;-)

När vi var på Ordning & Reda och shoppade kalendern så passade jag på att köpa några fina jul & nyårskort också + de sötaste "gem" jag vet i form av hjärtan. Jag ser alltid till att ha sånna hemma :-)

Nu ska jag och Johanna montera ihop ett bord till hennes rum.

Kulan = en favvis.

168397-2052

Så här såg det ut här hemma på morgon. Johanna hade precis öppnat sin kalenderpresent och sen satt hon så här länge... och tittade på sin snökula... Sött! :-)

Jag fick föresten frågan om hur jag fäst paketen på änglavingen? Jag har hängt en "kemtvättsgalge/henger" (ni vet en sån där tunn galge i aluminum...) bakom vingen  som jag böjt ner själva "kroken" på och på den har jag knytit fast de band som paketen hänger i. Sen har jag hängt fast den med ett bredare silkeband i de band som redan sitter på änglavingen. :-)

Nyvakna efter "nap".

168397-2051
Så här ser ett av våra fönster ut i vardagsrummet.  Ett tips är att knyta ett band och fästa tex ett hjärta (så som jag gjort) runt en ljuslykta, då blir det genast "jul"! :-)

Jag vaknade precis i soffan av att en nabo / granne ringde på dörren och då vaknade Johanna också. Det var sååå lyxigt att sova en liten "nap" när Johanna också sov. Jag är alltför dålig på att göra det.

Nu ska Johanna få lite mat och sen tror jag vi ska gå ut en sväng men det lockar verkligen inte för det är hur mörkt som helst = frestande att mysa inne :-)

Prinsessan adventsmyser!

168397-2050
Johanna i sin favvo body från PO.P, nallen är från Lexington och den röd/vita God Jul kudden kommer från Himla.

Bilden talar för sig själv..... ;-)  Vi har en super soft advent här i vårt hus :-)

Hjärtat har legat så här i soffan hur länge som helst och ringt runt till de flesta i min adressbok på mobilen och sett på TV och ja, myst helt enkelt.

Och nu sover hon sött i sin säng efter att jag försökt att få henne att somna i typ 2 timmar men det ville hon INTE, nej, nej, det var sååå mycket mysigare att vara uppe och "fira advent" med mig och JIG så den här dagen är totalt utan rutiner och det sköna är att det gör absolut ingenting :-)

Jag ska passa på att relaxa lite nu då Johanna sover, ska krypa upp i fotöljen med lite pepparkakor, julmust & några blader. Hoppas att du också har en skön dag!? :-)

Godmorgon vackra advent!

168397-2048
I natt runt kl. 01 fick jag ett "ryck" och pysslade plötsligt ihop Johannas kalender! :-) Så nu hänger det paket fram till 13 december då vi reser. Resterande fixar jag på plats i Thailand :-)

Jag tycker att det är så vackert med 1:a advent för alla pyntar sina fönster med fina stjärnor och ljusstakar och inne tänder vi 1:a ljuset i adventsljusstaken idag och det gör mig alltid lite rörd.. I juletid kan jag börja gråta för så himla många saker.. Som på morgon tex. jag fick en tår i ögat då mitt hjärta öppnade sitt första julkalender paket :-) Hmm... känslig mama ;-)

Min darling väckte mig kl. 9 genom att sitta i sängen och vifta med en ny blöja (jag har alltid ny fräsch morgonblöja liggande brevid min kudde)  så jag tog "hinten" och bytte blöjan och inte långt efter det så ålade sig Johanna ner från sängen och iväg ut mot vardagsrummet så då var det bara att stiga upp :-)

Innan jag la mig i natt så gjorde jag iordning en liten "1:a advent suprice" till Johanna i en av fotöljerna i vardagsrummet och på bilden här nere ser ni vad det första Johanna tog sikte på när hon kröp upp var... Just det ja - min suprice! ;-) Jag tror barn kan "lukta sig till" paket, godis & överaskningar ;-)


Min 1:a advent suprice till Johanna var den chokladkalender som JIG shoppat i Sverige, en bok & de 2 Hello Kitty hengere som vi hittade på H&M häromdagen.

Nu ska vi fortsätta att morgonmysa här! så jag får önska dig en riktigt stämningsfull advent fylld av lyckliga stunder! :-) och varsågod, här kommer dagens citat:

"Ett beslut utan handling leder sällan någonstans."
/Ur "En härlig bok".

Det är bra att tänka på det nu då vi närmar oss nyår för det är ingen idé att ta beslut på att man ska göra en väldig massa saker om man inte har en konkret handlingsplan ;-)

Happy 1:a advent!

God natt 1:a december!

168397-2047

Nej, jag inser att jag kan bli sittande här och blogga "hela natten" om jag inte slutar nu så därför slutar jag NU och tar tag i allt det där pysslet som jag tänkt göra istället :-)

Så....

god natt 1:a december och TACK för idag! :-)

P.S glöm inte att det är 1:a advent imorgon så varför inte bjuda din kära på frukost på sängen och "fira"? ;-)

Dagens tips!

168397-2046
Krans från Sia, hjärta från Lexington (ett par år gammal men de har liknande i årets julkollektion!) och Bamse från Lexington (många år gammal).

Så här ser det ut bakom soffan sedan igår :-)

Jag har dekorerat den stora (oäkta) kransen med en ljusslinga med små blomster och mitt dagens tips till dig är att du tänker på att köpa en ljusslinga med GRÖN ledning / sladd för då "försvinner" ledningen in i kransen (den "blir ett" med det gröna)  och det ser ut som att de små lamporna sitter löst fästade i kransen :-)

Jag älskar ljus!

168397-2045
Jag har dekorerat kristall ljusstaken från Sia med att hänga på en söt ängel (även den från Sia) och de gröna kvistar ni ser är de oäkta kvistar från Sia som jag köpt för att ta med mig till Thailand. Om vi skulle firat jul hemma så hade jag shoppat äkta ädelgranskvistar för de sprider så härlig doft.

Å vad jag älskar att tända ljus!  Det skapar så härlig stämning och gör hela miljön så mycket mysigare. Så - med risk för att det ser ut som ett "altare" ;-) så ser det nu ut så här på en av våra öppna spisar (en kamin) i vardagsrummet och jag tycker att det är riktigt stämningsfullt. :-)

En klänning premiär.

168397-2044
Josefine tog den här söta bilden på Johanna idag.

Min lilla darling invigde sin Burberry klänning idag som jag shoppat för lääänge sen (köpte den till hennes 1års dag på NK i Stockholm i somras)  och det är inte helt praktiskt att ha en lite längre klänning på sig när man kryper runt ... Det blir mycket bättre då hjärtat går ;-)

Mysiga dagen.

168397-2041
Johanna, Elian & Josefine. Johanna har precis gett sin boyfriend en chokladkalender i adventspresent och hon har fått en jätte söt rosa bok.

Det har varit något knas med bloggen en stund i kväll men nu är den "back in business" igen ! :-) Jag har föresten haft en mysig kväll. Har suttit i soffan och pratat i telefon med en underbar vän hur länge som helst...!  TACK darling för super super kos samtal. You made my evening! :-)

Tidigare idag var det bara hur mysigt som helst att ha Josefine & Elian på besök. Det blev ett kort & intensivt besök men sånna är vi vana vid för så brukar det bli då vi ses eftersom tiden flyger när man har roligt! :-)

TUSEN miljoner TACK kära vänner för de finaste presenterna ni hade med er. Ni skämmer bort oss och gör oss så glada! :-)


Johanna fick en underbart söt bok som heter något så passande som "Min rosa bok" :-) och själv fick jag ytterligare ett underbart halsband  som det står "Fab mama" på :-)


Här ser ni halsbandet bättre! Det står "Fab mama" på ena sidan och Johanna på den andra och jag fick ett liknande för en liten stund sedan. Orsaken till att jag idag fick ett till är att det förra egentligen blev fel så detta är en rättelse :-)  Om du också vill beställa ett sånt här fint halsband så kan du göra det här : Namnsmycken  och om du uppger koden "Prinsessans Dagbok"  (min vän Josefines blogg) vid beställningen så får du rabatt! :-)

Jag hör att regnet smattrar mot fönstren här och det är bara så mysigt! :-) Ska ta och blogga lite till och sen pyssla lite...

Gårdagens Hello Kitty shopping!

168397-2040
Jeans 129nok, strumpbyxor 59,90nok och 2 galgar /hengere för 19,50nok.

Här ser ni vad Johanna plockade ut på H&M igår ;-)

Jeansen har söt Hello Kitty på bakfickan, ett smart mjukt och skönt bälte och t.o.m. de små knapparna har Hello Kittys på sig :-)  Strumpbyxorna har vi invigt idag och de söta galgarna ska Johanna få i sin kalender en dag snart.


Nu ska jag softa lite och se Carola sjunga  :-)


En räddande ängel!

168397-2038

Idag kom sötaste ängeln Heidi och lekte med Johanna en stund och jag blir helt lycklig när jag ser hur glad Johanna är i Heidi och tvärtom - hur glad Heidi är i Johanna! :-)

TUSEN TACK snällaste sötaste Heidi för att du kom och "räddade min dag". Du är och förblir unik! :-)


Två busiga & underbara girls! :-)

Min lilla darling var vaken en stund nyss och lekte med alla gossedjur och pussade mig då jag tittade in till henne men nu blev det plötsligt tyst då nu tror jag att hon somnat om. Skönt! för henne och för mig ;-) Tittar på "Babben" nu och varje gång jag ser det så tycker jag att den där "heta stolen grejen" är lika pinsam... också tänker jag på JIG´s basketballshop (http://www.basketballshop.com) eftersom hela studion är lika orange som en basketboll ;-)

Johanna tidigare idag.

168397-2036
Idag invigde Johanna sina nya fina Hello Kitty strumpbyxor från H&M.

Här sitter hjärtat idag på morgonen och leker lite med sin snökula trots att den är "se men inte röra" men vet ni vad hon gör? Hon vänder den upp och ner för hon tycker att skruven man skurvar upp musiken på är roligast av allt ;-)


Det känns som att det är något som inte riktigt passar in i den  här bilden... hmmm... undrar vad det kan vara? ;-)  Jag kan säga att den där Mc.D ballongen är en av favorit leksakerna här hemma :-)

Nu började precis "Babben & Co" på SVT1 och ikväll är Carola gäst så det måste jag se!

Hoppas din 1:a december kväll är hur mysig som helst! :-)

Dagens prinsessebjudning!

168397-2034
Jag körde iväg och shoppade ballonger och blev helt lycklig då jag såg den söta rosa "julgransballongen"! :-) som jag matchade med några rosa princess ballonger. En i personalen på "Balloon Company" sa : "du köper alltid rosa ballonger!" Ja, självklart gör jag det! ;-)

Idag hade jag & Johanna bjudit in till "prinsessebjudning" men allt blev inte helt som vi tänkt oss ;-)

Min ängel Heidi kom och lekte med Johanna så att jag kunde fixa iordning inför "bjudningen" och jag hade det hur hektiskt som helst för att hinna fixa klart till gästerna skulle komma kl. 15. Eftersom julen närmar sig så var det inte så många som kunde komma till oss idag men vi skulle ändå bli så pass många att jag valde att köra på...!

Men vad händer? Jo på morgon får jag veta att en av mina kära vänner är dålig och inte kan komma och sen blir plötsligt en av mina underbara vänners son sjuk så de kunde inte heller komma så allt slutar med att det blir jag & Johanna + våra kära vänner Josefine & Elian. :-)

Vi hade det hur mysigt som helst och åt hjärtesnittar med skagenröra och hjärtesnittar med löjrom och en underbart god hallontårta som jag beställt (min favvo tårta!) också lyxade vi mamas med rosa Moët champagne :-)

Bjudningen var för att fira att Johanna fyllt 1 år, att jag fyllt år och en "markering" för att vi snart ska resa iväg och bli borta en stund.

image2035
Den här bedårande söta "helfigurs" ballongen som GÅR kunde jag inte låta bli och Johanna blev såå glad då hon såg den! :-) Den fick bli dagens premiär i adventskalendern! :-)

Oj, nu hör jag att Johanna är vaken och gråter?... måste gå in till henne.

Jag kan säga så mycket som att vi ska ha STORT kalas nästa år istället, då vi kommer hem från Thailand! :-)

Jul i vardagsrummet!

168397-2033
Här sitter Johanna och leker med min mobil strax före sitt kvällsbad.

Idag blev jag nästan klar med julpyntandet i vardagsrummet! :-)

Det enda som kvarstår är julgranen och imorgon tror jag den åker ner från vinden för jag kan nog inte låta bli trots att vi snart reser för jag vill så gärna se glädjen i Johannas ögon då jag tänder alla ljusen i granen :-)

Mitt hjärta somnade rekord tidigt i kväll så nu har jag hela kvällen framför mig = lyx! :-)



Bad dags!

168397-2032

Nu ska Johanna bada och sen nattas ovanlig tidigt för hon har varit vaken hela em så nu är hon sååå tröttis. JIG har åkt iväg på julebord och jag ska ha en skön soft kväll då hjärtat somnat med bloggen, tvn, soffan, Gucci och den rosa champagnen som vi öppnade då vi hade besök :-)

Hektisk dag!

168397-2031
Jag har på mig min favvo topp från Day (gammal!) och mina favvo jeans, Johanna har på sig body från Bonpoint, klänning från Burberry, strumpbyxor MP och skor/tofflor från Bubox.

Oj, oj, what a day.... ! Så här hektiskt minns jag inte sist jag hade det? Men det var det värt!!

Jag skriver snart och berättar mer, ville bara ge er ett "livstecken" från oss så ni inte undrar vart vi tagit vägen? ;-)

Hoppas din 1:a december är lovely !! Njut kvällen!

Kram från oss! :-)

Välkommen december!

168397-2030
Johanna startade den här dagen med att använda puffen som "gåstol" och hon nästan flög fram över golvet. Det går undan i svängarna nu! :-)

Jag vågar inte berätta hur länge jag var uppe i natt ;-) men jag kan säga så mycket som att jag är suuuuper trött tjej just nu... och nyuppstigen. Johanna sov länge, tror hon väckte mig runt 8.30, och sen har vi legat och myst i sängen alla 3 och nu ska jag passa på att hoppa i duschen när JIG & Johanna leker.

Det är bara SÅ mysigt att det är december nu tycker jag! :-)

December är en månad med mys, glädje, adventskalender, god mat, glögg, julmust..... och man får äta hur många pepparkakor som helst utan att ha dåligt samvete också ska julkort skrivas och paket slås in... Ååå, december är LOVELY! :-)

Jag & Johanna önskar er alla en underbar start på denna härliga månad!! Njut dagen, överaska dina nära & kära med adventskalendrar och be happy!

Och här kommer dagens ordspråk som passar perfekt idag:

"Lycka är som en vanlig förkylning - den är smittsam! Vem vill du smitta med din lycka idag?"
/Ur "En härlig bok".

Jag hoppas du smittar många! ;-)

Girlpower!

168397-2028
Idol finalisterna Amanda & Marie.

Ååååå vad GLAD jag är över att min teori var helt fel och att jag gissade fel och att allt istället gick helt RÄTT ikväll!!! :-) Extremt coolt att Miss.Picasso & Amanda ska dominera Globen nästa fredag, det blir girlpower deluxe! :-)
Jag somnade - som vanligt ;-) - i soffan i kväll och vaknade till nu. Lite tokigt för jag har en del att göra inför imorgon, då ska nämligen jag & Johanna ha en liten "prinsessebjudning" så... jag blir nog uppe en lite längre stund :-) Ska även pyssla lite med hjärtats julkalender för i morgon är det dags...!

image2029
Mor & dotter..

Jag känner att jag måste sluta dagen där jag började den... Dvs med Katie Holmes för nu hittade jag en ny bild som förklarar hennes nya frisyr! Hon har med andra ord klippt sig som sin dotter Suri! och då blev ju allt plötsligt lite sött ;-)  (men trots det så ser det fortfarande ut som om hon har peruk och jag tycker fortfarande att hon passar bättre i glammigt långt... )

Nu ska jag ta tag i "allt" här hemma så att jag slipper tok stressa imorgon.

Hoppas att du är lika nöjd med Idol finalen som jag är och att du har haft en fabulous fredag. Imorgon smäller det! Då är det 1:a DECEMBER! och då börjar nedräkningen mot jul på allvar...!  Lovely!!!! :-)

God natt november & välkommen december! :-)


Bloggtoppen RSS 0.91