God natt darlings.


Jag har en feeling av att denna catwalk bild från Balmain a/w -10 kommer att synas i en hel del magasiner framöver. Kom ihåg var ni hörde det först ;)

Jag satt och tittade på mängder av catwalk bilder till ett uppdrag också skulle jag bara gå och lägga mig och bläddra i magasiner en liten stund på sjeselongen men vad händer? Jo, jag somnade så klart och vaknade av att JIG satte nyckeln i dörren. Han har varit bortrest sedan söndag och vad kommer han hem till? En tjej i mysuniform som ligger och sover med Vogue över ansiktet. Festligt..;)

Ska köra på en stund till här nu, sen i säng. Jag ser föresten att ni uppskattar mina interiör-inlägg, det gör mig glad och peppar mig att visa fler bilder både från vårt hem och andra som jag finner på nett.

God natt vänner!


Kvälls-rapport & interiörtips.


Jag stylade Johannas rum som "baby-rum" till en fotografering för ca 1,5 år sedan och då såg det ut så här. Moseskorgen är mitt bästa tips till er som väntar smått och det ar en god idé att ha en skön fåtölj till amning i närheten av skattens säng.

Johanna har varit på ett strålande humör i kväll men så fort jag har närmat mig kontoret för att blogga så har hon inte gillat läget... (vi är home-alone).  Men nu sover hjärtat sött så nu kan jag blogga i lugn och ro. Härligt!

Hoppas att du har haft en riktigt BRA dag?!


Nytt på soffbordet & styling.


Picasso tavlan i bakgrunden är ni många som frågat om, jag köpte postern i Stockholm för över 10 år sedan i en butik på Sveavägen och sen har jag ramat in den här i Oslo.

Som jag har längtat efter att det skulle se ut så här på vårt soffbord och sedan en stund tillbaka så gör det det! :)  Jag hittade den fina kupolen från DAY- home hos Steen & Strøm (på den nya fantastiska butiken i 4:e etaget) och de 3 orkidéerna var ett FYND. Jag shoppade dem på Stortorvet förra veckan för bara 100 kr / st (!), överallt annars där jag sett dem kostar de 249 / st så det är pengar att spara på att sticka innom torget down-town.


Ett kreativt-kaos ;) (tur vi har gott om plats då jag jobbar med min styling).

Nu ska jag packa ihop alla kläderna i vardagsrummet/stua och ge mig iväg till fotostudio. Johanna tycker föresten att det är så spännande med alla ting jag har hemma, framför allt skorna, hon har provat alla :)  

Tjingeling så länge!

P.S kom ihåg / husk att lagra gizmolina.com för snart går flyttlasset.


Hello rainy day!


Dagens tänkvärda.

Hej mina fina bloggvänner!

Igår var det värsta fina sommarvädret och idag är det värsta grå höstvädret (thank god att det är länge till hösten...). Regnet öste ner då jag lämnade hjärtat på dagis och jag trippade hem i mina Hunter stövlar. Men jag får erkänna att detta trista väder passar mig alldelens utmärkt för jag har en fullspäckad dag och hade inte haft tid att njuta solen om den varit här .


På vår bakgård idag runt kl.10.


Denna glittriga regnjacka + sylvester från
Tiny Doe  gör att det är KUL att det regnar, det tycker i alla fall Johanna som var helt lycklig över att klä sig på morgon :)  Men några gummistövlar hittade vi inte... ? så nu ska här sökas.

Nu ska jag köra på här så jag önskar dig en strålande dag och hoppas att solen är hos dig!


♥ KrAmAr & kÄrLeK! ♥


Lexington Clothing Co.


Önskar jag var där i kväll...

När jag kom hem från Thailand så låg en flott inbjudan från Micael Bindefeld i min brevlåda och sedan då har jag längtat till kvällens fashion show av
Lexington Clothing spring / summer 2011 i Stockholm. Men - det är inte alltid så lätt att få till allt man önskar så nu tröstar jag mig med Kinasnacks...och med att titta på pics från Lexington´s  a/w -10 show:


I looove stora stickade koftor... ett perfekt höstplagg.


Cool stil.


Det blir en rutig höst i år...


Supersnyggt ! Me like!!

Såg du föresten premiären av Allsång på Skansen? Vilken besvikelse... Jag tycker att Lotta på Liseberg är SÅ mycket bättre. Eller vad säger du?


Happy sunny day!


Jag har varit på ett möte på redaktionen och då passade jag på att inviga mina nya skor, jag matchade dem med en klänning från Odd Molly.

Är bara hemma en snabbis för att luncha lite i solen på balkongen, sen iväg ut igen. Känner mig GLAD idag och ute skiner solen. Livet är härligt !!


Godmorgon tisdag!


Denna lilla stuga är verkligen en shabby-chic dröm.

Godmorgon sweeties!

Idag är det tisdag 29:e juni = snart knackar juli på dörren. Vi får ta tillvara dagarna nu och njuta sommaren till MAX! :)  Oslo bjuder på mulet väder men det känns som att det kommer att spricka upp och bli sol... Men för mig som jobbar så får det faktiskt gärna vara lite moln idag för då slipper jag känna sol-stress ;)

Ni har efterlyst mer interiørinspirasjon så varsågoda! här får ni se en shabby-chic dröm till liten stuga mitt ute i skogen. Det är en tjej som har intrett stugan till sin egen lilla oas. Hon bor själv på andra sidan floden från där stugan är, du kan se fler bilder och läsa storyn kring huset i The New York Times, du finner artikeln 
HÄR.


Man kommer bara upp till sängen med hjälp av en stege...


Sandra framför sin lilla stuga som hon renoverat från grunden.


All interiør är köpt på loppmarknader ..


Den vackra spegeln var i guld också har hon målat den vit. Så har jag också gjort med en stor spegel här hemma och det är ett tips!


Sandra med sin mann.

Inredningen blir lite för romantisk för min smak men bilderna är helt fantastiska och jag hade gärna haft en egen liten stuga i stil med denna att sitta och mysa i :)


Det är dags att fixa matboxar här så jag önskar dig en amazing dag !


♥ KrAmAr & kÄrLeK! ♥


Dagens frisyr.


Miss.Beckham goes extensions. (bild lånad från In Style).

Jag sitter och surfar och hittade plötsligt denna rykande färska bild på Victoria Beckham. Hon har satt i extensions igen och det klär henne verkligen! Jag har alltid tyckt att hon är snyggast i långt hår och det gör dessutom att hon ser lite "mjukare" ut...  Eller vad tycker du ?

Själv ska jag föresten byta ut mina snart och det ser jag verkligen fram emot.


Ett pick-nick tips!


Kylväskan är ett tips! Den är riktigt sommar-fin. Finns hos Traktøren, kr 179.

I
Kamille nr.10 som kom ut i butik för en stund sedan så hade jag en kylväska från Rice på min önskelista inför sommarens pick-nick´s och idag slog jag till på en sån så nu står den här vid min sida på kontoret och bara väntar på att få fyllas med godsaker och tas med ut i parken....


En dagens tack!


Dagens: klänning / tunika från
Kapp Ahl , halsband Lorange Design.

Åh vilket underbart sommarväder Oslo bjuder på. Jag får ångest över att sitta inne i en lägenhet i city... vill uuut! Men det får bli en annan kväll för vi girls är home-alone och jag har dessutom jobb att göra. Ska slå på Lotta på Liseberg (svenska TV4) i bakgrunden nu så att jag får lite sommarfeeling i vardagsrummet :)

Önskar dig den bästa kvällen!


Lee release-party!


I entrén hälsade en av de vackra girlsen från Polhem PR mig välkommen. Sedan tog vi hissen mot toppen.

I fredags kväll var jag bjuden på release-party för
Lee´s höstkollektion på toppen av Grand Hotel och en så flott inbjudan tackar jag så klart inte nej till så jag firade midsommarafton i jeans.

Här är en mix av mingelbilder & show-pics. För att få rätt stämning till bilderna måste du lyssna på den HÄR låten på hög volym samtidigt. ENJOY!













Thanx Lee & Polhem PR ! You rock !


Godmorgon nya vecka!


Dagens ord.

Godmorgon mina vänner!

Jag misstänker att ni är många som kickar igång semestern / ferien den här veckan? Till er säger jag: TREVLIG SOMMAR!!! :) Fånga minnen och njut !  Vi som kör på med jobbing önskar jag en pang-start på arbetsveckan och hoppas att dagarna blir fyllda av spännande utmaningar.


I ♥ summer!

Nu ska jag iväg till fotostudio och jag ser fram emot en inspirerande dag!

Carpe Diem!

♥ KrAmAr & kÄrLeK! ♥


Strålande sol, kramkalas & brunch.


Dagens girls idag runt kl.13: Min klänning kommer från
Deeday, skor Zara och solbriller Gucci. Johannas hårspänne från Prinsessefin, topp från American Outfitters hos Soup Store, kjol från Room Seven hos Zimba, skor H&M och väskan är shoppad i Phuket. Ballongerna är köpta hos BalloonCompany.

Detta har verkligen varit en härlig dag! Vi startade med att åka och besöka farmor och sen åkte vi raka vägen hem till våra kära vänner K & Co och där fick vi äntligen träffa sötaste lilla M som kom till världen då vi var i Thailand. Alltså jag glömmer hur s m å babys är...det var nästan så att jag inte vågade hålla henne...

Varsågoda, här får ni vår söndag i bilder:

 
Idag runt kl.09.30. En stolt Johanna visar fram sitt nybyggda torn. Detta är föresen hennes favorit outfit, hon tar på sig den helt själv ;)  (uppmärksammade läsare noterar kanske den nya mattan? den kommer från Himla).


Bling, bling! Så här trippar Johanna runt hemma på dagarna, med flera fina ringar (de kommer från butiken Alma Lukke) och armband. Och dagen till ära så provar hon mitt nyaste Humanity armband, i läcker "hubba-bubba-rosa" som nyligen kommit in hos Creative Lounge. I love it ! :)


Kramkalas med farmor.

Efter att vi besökt farmor så var vi bjudna på brunch hemma hos K & Co. Vi bjöds på riktigt god mat och hade en underbar eftermiddag hemma hos dem. Barnen lekte ute på gården i lekstugan och vi mamas njöt girltalk i solen. (Tusen TACK för en lovely brunch vänner!! Och Johanna tackar för gaven!)


Titta! jag har fått barn! Johanna gapar av chock: What? en lillasyster?! Nejdå, det är sötaste lilla M 4,5 veckor som vi fick äran att mysa med. Undrar föresten om jag någongång kommer att sitta så här med 2 egna kids? Ibland lockar det, ibland inte...


I loooove ballonger!! Dessa fina hade vi med oss till nyfödda M idag. Ett par av de rosa har texten It´s a girl. Min vän K´s andra dotter S hade hunnit fylla år då vi var bortresa så hon fick också en ballong med texten Happy Birthday Princess (den syns på försa bilden i inlägget).


Jag hann med ett klädbyte under dagen. Denna klänning kommer från The Garden Collection hos H&M.

När vi kom hem så fick jag hjälp av Johanna att plantera blommor ute på balkongen. Ligger lite efter med balkong-fixet eftersom vi drog till Thailand i slutet av april men nu är Dronning Ingrid på plats i alla balkonglådorna och en fin vaxduk ligger på bordet. Jag ska fota och visa er då allt är klart :)

Om en liten stund slår klockan måndag och jag ser fram emot en fin ny vecka!

 


Tack för hjälpen!


Det var efter att jag sett skorna i ELLE som jag tog turen till Høyer Eger. De var på -20% i helgen och du finner dem på deras Luxury avdelning. Visste du föresten att alla Stellas skor är "suitable for vegetarians"?

Tittut!

Här har dagen varit fylld av mysiga stunder och jag hoppas att du också har haft en härlig dag?! Innan jag bloggar dagens bilder så vill jag säga TUSEN TACK för hjälpen ang. Stella Mc Cartney skorna! Jag är så glad att jag kan
fråga er då jag får bestlutsångest och igår fick skorna följa med mig hem :)


Godmorgon & ett dvd tips!


Gårdagens: Linne från Cheap Monday, byxor från Daisy och halsband Lorange Design.

Godmorgon solstrålar!

Åhh vad det är H Ä R L I G T med sommar!!! Jag blir helt lycklig av sol & klarblå himmel och jag längtar efter vår kommande semester/ferie  uppe i Luleå då vi kan njuta soliga dagar som dessa på båt och i vår stuga i skärgården.


Johanna kickade igång dagen runt kl.07 och nu sitter jag med hår-rullar i bikini , klar för en skön stund ute på balkongen innan vi ska göra oss klara för att åka iväg. Dagen bjuder på besök hos farmor och brunch hos kära vänner. Trevligt !


Jag är så glad i de fina Humanity armbanden. Igår hade jag på mig det chokladbruna med bling-bling som kommer från
Creative Lounge.

Vi tittade ju på dvd igår och MY GOD vilken film! Du bara måste se The Hangover om du inte redan gjort det. Jag kan inte minnas sist jag skrattat så mycket till en film. Den här helt galen !


Gizmolina rekommenderar: The Hangover! Den får G G G G G , dvs högsta betyg.

Hoppas, hoppas att du har lika vackert väder som oss idag så att du också får njuta sooool!


Önskar dig en flott söndag!


♥ KrAmAr & kÄrLeK! ♥


Godkväll mina vänner!


Fotat med web-cam runt kl.21.

Hoppas att du har haft en bra lördag? Själv har jag varit runt och fixat ärenden hela eftermiddagen och nu kör vi en soft lördagskväll eftersom den planerade middagen blev inställd pga sjukdom.

Det lutar åt att vi ska slänga in filmen "Hangover"i dvd´n. Har du sett den?


Godmorgon midsommardagen!


Igår hade jag på mig ett par byxor från We Are Replay som jag kan kalla vintage (sålde de i min butik), bluse fra Custommade och halsband från Bjørg +
Lorange Design. Det är lite "gravid-varning" på den här typen av byxor men det bjuder jag på för de är så otroligt sköna.

Godmorgon mina bloggvänner!

Jag hoppas att du hade en amazing Midsommarafton och att alla ni som valde att sova med 7 blomster under kudden vaknade med härliga drömmar i minnet på morgon :)

Själv firade jag min dag med jobb, nagelfix, mysig after work med mina kära på en solig uteservering och senare på kvällen så hoppade jag in i en taxi och åkte iväg på en fashion-show + fest. Men mer om de festligheterna senare, nu startar jag dagen med att visa er pics från igår.



Jag startade min fredag med nagelfix hos fina Moi innan jag kickade igång jobbingen.


När jag kom till Presskontakterna så möttes jag av dessa vackra sommargirls!


...och då jag gick därifrån så fick jag med mig en av de superfina kransarna. Tusen miljoner TACK!


Vackra Fiffi hos Presskontakterna körde en liten "krans-kurs" med mig och ett tips! är att starta med att linda krepp-papper runt ståltråd och forma storleken på kransen. Sen fäster du blommor (en och en) och virar ståltråd runt dem.


Jag var bl.a. innom ett showroom där höstens kollektion från det fina märket    Scotch & Soda hängde längst väggarna och i de kartonger / esker som jag sitter på gömmer sig den barnkollektion som lanseras till våren: Till små jenter / flickor ! Jag gleder mig stort till att se den kollektionen !



Efter en inspirerande arbetsdag mötte jag upp JIG på en solig uteservering vid Johannas dagis och efter en liten stund gjorde J + henns kompis M oss trevligt sällskap. (Hjärtat älskar sina Molly-kort).

Oslo bjuder på strålande sol idag så nu ska jag göra mig klar och sen iväg ut och fixa ärenden inför ikväll då vi ska få trevligt middagsbesök.


HAPPY
lördag! Have fun & be fantastic !!


♥ KrAmAR & kÄrLeK! ♥


What you think?


Med rätt skor kan man gå hur långt som helst... ! :)

Jag provade de här skorna från Stella McCartney idag och drabbades av akut beslutsångest.. ska jag gå för dem eller ej? What you think ?

Kläder hittar jag alltid men skor tycker jag kan vara riktigt svårt ... Just nu är jag på jakt efter en snygg sko som jag kan använda både till jeans & klänning så om du har något tips så blir jag super happy!


Godmorgon fredag & glad midsommar!


Dagens tänkvärda.

Godmorgon darlings!

Idag är det den dagen på året som jag tycker borde vara Sveriges Nationaldag, nämligen Midsommarafton. En härlig dag så det arrangeras fester med sill & nubbe, det dansas runt midsommarstänger med blomsterkransar i håren och sen sover många med 7 olika blomster under kudden...

Men när hela Sverige firar så har vi en helt vanlig jobb-dag idag här i Norge så nu trippar vi strax iväg mot dagis.


HAPPY fredag vänner!

Jag önskar alla mina svenska bloggisar en riktigt GLAD MIDSOMMAR!!!

♥ kÄrLeK! ♥


Styling pågår...


Viken snygg 4-barns mamma tror ni detta är en stjel-stilen till?

Just nu ser det ut ungefär så här inne på vardagsrumsgolvet hos oss. Jag lägger ut matchande plagg till mamma, dotter & son till ett par sidor i det nr av Kamille Mor & Barn som kommer ut i butik i slutet av augusti. Men jag kan så klart inte visa er de kläder jag jobbar med idag, de får ni se då magasinet är ute, så därför visar jag en styling jag gjorde till en "stjel-stilen" i det första nr. av Mor & Barn som kom ut förra året.

Jag ska visa er det färdiga resultet av den work-in-progress ni ser på bilden senare. Nu: back to work!

Uppdatering fredag morgon kl.09:  Oh yes, Heidi Klum it is och så här såg det färdiga resultatet ut:


Ur Kamille Mor & Barn nr. 1 2009.


A lovely Carrie dress.


Tänk att jag inte sett SATC2 ännu.. Det är härligt att ha något kul att se fram emot!

Idag stod jag plötsligt i ett provrum tillsammans med den här klänningen/kjolen från Halston. Den var riktigt fin på så jag kommer nog att drömma om den i natt... men priset (ca 3.800 nok) gör att den får stanna i mina drömmar. I alla fall till den kanske dyker upp på -50% rea ;)


Tur & retur till Sverige.


Åhhhh vad jag Ä L S K A R Sverige!!!  P.S jag gick helt bananas och köpte tok många magasiner, vågar inte visa alla här på bloggen, det kan se oanständigt ut ;)

Idag har jag bl.a. kört tur & retur till Sverige för att handla lite "delikatesser", också passade jag så klart på att luncha på MAX. Min favorit: Originalmål + Original dressing + Kall mjölk. Kan rekommenderas! :)


När jag kom till dagis i em så möttes jag av en tjej som hade pyntat sig själv:


Johanna hade tagit av sig hårspännet och tagit på sig sitt diadem istället :)  Den mysiga fleecen är köpt i Cph, tights Zara, skor H&M.


Kramkalas! Min tunika kommer från Custommade, byxor från Unlimited (Daisy) och skor Clarks.

Jag är så glad över att Johanna är i form igen och nu ser jag fram emot att laga en god middag. Till dessert blir det Kinasnacks och sen ska jag mysa med mina nya magasiner.

Trevlig kväll!


Godmorgon sweeties!



Godmorgon sweeties!

Oj, vad jag blev uppe sent igår... satt och skrev på en jobbsak fram till att tidningsbudet sprang i trappen, då blev jag påmind om att det var dags att gå och sova ;)  Idag ska hjärtat till dagis så jag håller på att fixa matboxar. Själv ska jag iväg på en stor härlig utflykt så bäst vi kommer oss iväg nu.


Bjud på dig själv! Have FUN & be fantastic !

Önskar dig en magisk dag ! :)

♥ KrAmAr & KäRlEk! ♥


Happy St.Hans aften!


Johannas frina klänning kommer från
Polarn O Pyret, min från Odd Molly.

Då jag och Johanna skulle ner till butiken en snabbis och handla glass så mötte vi en dagis-kompis till hjärtat och plöstligt satt vi med dem på en bänk i en solig park och myste och åt grillad kyckling. Åh vad det är härligt att kunna vara spontan ibland! :)



Johanna hade spring i benen i parken och sen blev det en liten cykeltur på gården...

Här i Norge firas det St.Hans aften idag så jag önskar alla min norska bloggisar en riktigt FESTLIG kväll! :)


Tokig dag & inspirasjon.


Idag bjuder jag er på en till sida som jag stylat i senaste nr av Kamille Mor & Barn. Känner ni igen JOY-klänningen? Jag köpte en lik till Johanna som hon hade på sig på sommarfesten på dagis. Den är SÅ fin!

What a day! Vi gick mot dagis runt kl.11 och Johanna sjöng hela vägen dit och var så glad över att få gå och leka med sina kompisar. Men vad händer? Jo, då vi kommer fram blir hon ledsen och vill gå hem... så det var den promenaden ;) Efter att vi kom hem så har jag försökt att jobba men Johanna tycker inte att det är så festligt så hon drar mig mest i armen...

Just nu så känns det skönt att det är en annan dag imorgon ;)


Det är onsdag!


...so fly high!

Godmorgon sköna bönor!

Det är onsdag idag och Oslo bjuder på ett molntäcke som gör att solen inte får en chans att visa sig, men förhoppningsvis så är molnen gentlemens och släpper fram den så småningom ;)

Jag sitter och fixar med en deadline på morgon så jag återkommer då den är levererad. Ville bara titta in och önska dig en fabulous dag :)

♥ KrAmAR & kÄrLeK! ♥


Middags-dags & dags-rapport.


Johannas dagens: klänning + t-shirt
Kapp Ahl ,kofta + skor + tights H&M, hårspänne Prinsessefin. Min dagens: klänning Odd Molly, skor Accessorize och halsband med bild av Johanna från Lorange Design.

Vi kom hem för en liten stund sedan och jag har precis slängt ihop lite middag så jag uppdaterar det här inlägger med fler pics när maten är i magen.

Så där ja - då har jag ätit och varit in och pussat på Johanna som somnade sött för några timmar sedan. Hon har varit hemma från dagis idag för att krya på sig och för att hon hade lust att vara med mig på jobb. Vi startade med en soft förmiddag hemma och sen, runt kl.14, tog vi en tur down-town för att besöka ett showroom + en PR-byrå. Turen avslutades med glass på Karl Johan. Mums! :)



Hjärtat var så söt inne på barnavdelningen på Kapp Ahl. Hon sökte upp plagg hon tyckte om också ställde hon sig framför mig så att jag kunde fota :)  Hon föll för Smurfar & Mimmi Mus. Behöver jag säga att hon tycker om att vara med mig på jobb? She loves it! Det bor kanske en liten stylist i henne ;)  
(plaggen hon visar är size upp till 2 år).


Dagens klocka kommer från Triwa :) Det är fina Annelie som vi besökte hos Kapp Ahl som har en likadan klocka som mig. Jag är super nöjd med mitt klock-köp! (den finns hos Zimba. kr 1299).


Happy girls på väg mot nästa jobb-stopp. Jag plockade plagg till styling hos Kapp Ahl och blev positivt överraskad över hur fin deras a/w barnkollektion är !

De tabletter jag köpte på Apoteket igår verkar föresten fungera bra på min mage så nu hoppas jag att jag är tillbaka i toppform igen om några dagar. Och jag är lycklig över att jag har ett så flexibelt jobb som gör att jag både kan ha med mig min dotter på uppdrag och att jag kan sitta på kontoret och jobba i mys-uniform ;)

Nu ska här jobbas fram till Desperate Houswives drar igång men frågan är om jag kommer att hänga med i serien nu då jag missat den ett par månader...?

Önskar dig en trevlig sommarkväll! :)


Godmorgon tisdag!


Dagens tänkvärda.

Godmorgon snyggingar!

Ny dag och nya möjligheter ligger framför oss! :) Min dag startade med att jag stod i duschen med håret fullt i schampoo och allt varmvatten tog s l u t (!) Om man inte piggnar till då så piggnar man aldrig till för shit! så kallt det var att duscha bort schampoot i IS-kallt vatten...brr...  Nu sitter jag här med håret i en handduk och väntar på att vattnet ska bli varmt så att jag kan fortsätta med conditioner... Vilken morgon! ;)


Varsågoda! Jag bjuder på en till sida som jag stylat i Kamille Mor & Barn. Om du inte köpt det senaste nr så tycker jag att du ska lyxa till din dag med att göra det :) 


Kom på att jag måste tipsa er om mitt nya favvis-plagg: detta långa super-sköna & fina linne från Cheap Monday som jag shoppade häromdagen på Steen & Strøm. (kr 399). Ett tips! till sommargarderoben. Bilden tog jag i lördags efter att det pågått lek på J´s rum. Syns det, eller? ;)

Nu ska jag gå och ta en varm-vatten-check. Wish me luck...


HAPPY
tisdag mina vänner!! Glad i er! :)


♥ KrAmAr & kÄrLeK! ♥


Sweet dreams.


Imorgon är en annan dag...

Jag hoppas av hela mitt hjärta att de tabletter jag köpte idag ska göra att jag vaknar i bättre form imorgon och det önskar jag så klart att Johanna också ska göra.  En lång skön natt gör nog susen så nu ska jag snart avsluta jobbingen och gå och lägga mig.

Sweet dreams darlings! :) (P.S sista dagen att
tävla idag..)


Interiör inspirasjon.


Jag var bl.a. innom
Bolina idag och den butiken fyller mig alltid med inspirasjon. Ser ni tex kameran som hänger på väggen? Hur cool som helst och en kul detalj för oss bloggare som inte går en meter utan kamera ;) (pris, runt 2.000kr).

Det blev ett galet zappande mellan kanalerna i kväll men jag stoppade mest hos Hollywoodfruarna. Mitt hjärta vaknade några gånger precis efter att hon somnat och var ledsen och hostade men somnade om. Jag håller tummarna för att hon får sova en lång skön natt för sömn är den bästa medicinen.


Nu ska jag jobba för jag har en feeling av att lilla J blir hemma imorgon = då får jag inte gjort så mycket.



Dagens & förkyld prinsessa.


Prosjekt: sätta upp ny sänghimmel pågår på Johannas stökiga rum. Eller ny och ny, det blir en likadan som den hon haft tidigare - den som vi tog med till Thailand.

Det gäller att lufta sina sommarklänningar på soliga dagar för man vet aldrig hur vädret är imorgon... Idag blev det en favorit från 120%lino (från butiken Daisy).

När jag var ute och gjorde ärenden i em så ringde de från barnehagen och sa att mitt hjärta inte var helt i form  så jag körde raka vägen dit och hämtade henne.



Min förkylda prinsessa fick en liten present då vi kom hem. Ett nytt pussel från butiken
Propello. Hennes fina klänning kommer från Holly´s och de söta prinsesse-hårspännena fick hon av sin thai-kompis Dao.

Det är dags för mig att fixa middag nu, blir korvstroganoff & ris. Mums! :) Sen ska jag mysa med premiären av Lotta på Liseberg (TV4 kl.20).  Men det krockar med svenska Hollywood fruar (norska TV3) så jag får mixa programmen så att jag får med mig båda ;)


Midsommarafton i sikte.


På fredag firar Sverige Midsommarafton och då passar den här dukningen utmärkt.

Johanna på dagis - check!
Köpt tabletter till min mage på apoteket - check!
Lunchat i solen på balkongen - check!
Påminna mina bloggisar om tävlingen (klicka
HÄR!) - check!


Johanna ska ha på sig sin fina vita klänning från How to Kiss a Frog till helgen. Och ett tips! är att de har rea / salg i sin nettbutik nu så missa inte att shoppa fina barnkläder till glada priser.

Nu ska jag hoppa in i bilen och sticka ut och fixa några ärenden.

Happy sunny day! :)


Godmorgon nya vecka!


Dagens tänkvärda är inspirerad av pågående fotbolls VM ;)

Godmorgon alla fina!

Vi är nyvakna girls efter en mindre bra natt och jag vet inte helt hur formen på hjärtat är ännu? men det ser inte helt bra ut... får se hur status är efter morgonfix + frukost. Barn kan ju piggna till fort!


Jag gick in och tittade på bilder från den här dagen för 1 år sedan och hittade den här på mig och Johanna från Nai Harn Beach i Thailand 2008.  Se så liten J var! de små växer verkligen fort (det är ingen kliché ;)
Foton / bilder är underbart att ha som minnen så tänk på att ta med kameran i sommar.


Önskar dig en S T R Å L A N D E måndag! Här i Oslo skiner solen från en klarblå himmel och det hoppas jag att den gör hos dig också?!

♥ KrAmAr & kÄrLeK! ♥


Inspirasjon till semestergarderoben.


Varsågoda! Idag bjuder jag på ännu en styling som jag gjort i senaste nr. av magasinet Kamille Mor & Barn som du hittar i butik nu. Tänk på att packa smart till semestern: gå för färger som man mixas & matchas.

Jag kör en riktigt slapp söndag idag och hoppas av hela mitt hjärta att formen är bättre i morgon för det tar så mycket energi att inte må bra. Som pricken över i så är Johanna inte heller i form... hon har inte samma som mig, hon är förkyld. Gissar att övergången från +36 till runt +15 blev lite stor för hjärtat.

Hoppas att du har en toppen dag och att du mår mycket bättre än oss!? Och kom ihåg att
tävla om fina kläder från My Cinnamongirl.


Godmorgon soliga söndag!


Denna helg är det k ä r l e k i luften. Tack för det V & D !

Godmorgon sweeties!

Idag har vi en ny solig dag att ta tillvara och jag sitter och myser med alla minnen från den vackra bröllopsfesten som vi fick äran att ta del av igår.

Jag hade bjudit in till prinsessefest och såg såå fram emot den men tyvärr fick jag avboka festligheterna p.g.a. att jag inte varit helt i form sedan vi kom hem från Thailand... (Om jag inte är bättre imorgon så måste jag uppsöka läkare.) Så - det blev en soft lördag i soffan för mig (med champagne & snacks) och på kvällen åt jag & JIG en god middag.


Johanna + kompis kom hem med JIG precis då vigseln satte igång (de var ute på dagen så att jag fick vila / se TV i lugn och ro). Min klänning är ett TIPS! den shoppade jag på H&M häromdagen för bara 299nok.

Det är dags för brunch hos oss så jag önskar dig en strålande söndag fylld av glädje! :)


♥ KrAmAr & kÄrLeK! ♥


Grattis Victoria & Daniel!


"Störst av allt är kärleken", sa Daniel i sitt tal till sin hustru.

Åh vad underbart det har varit att sitta och följa Victoria & Daniels kärleksdag. Jag har njutit varje sekund fram till att jag somnade...zzz... så himla tokigt.. jag som ville se precis a l l t . Min räddning var att jag kunde surfa in på nett då jag vaknade och se de höjdpunkter jag missade. Som tex. Daniels helt FANTASTISKA tal (du kan se det 
HÄR ). Vilken kille!! Han imponerar mig.

Ett annat tal som jag tyvärr också sov bort var det av Daniel pappa Olle (du kan se det HÄR ). Hans tal var så härligt personligt & rörande fint. En duktig talare!  Också missade jag bröllopsvalsen och bröllopstårtan men nu är jag totalt uppdaterad och kan avsluta bröllopsdagen med att bjuda er på några vackra bilder från denna historiska dag:


Först när jag fick se klänningen (designad av svenska Pär Engsheden) så kände jag mest att den var OK men ju mer jag fick se av den ju vackrare blev den och nu tycker jag att den är amazing... Och bröllopsbuketten var helt ljuvlig.


Under kortegen imponerades jag mest av de Säpo vakter som sprang vid sidan om V & D. Vilken kondis de måste ha! ;)


Jag säger bara: WOW!!! Madeleines klänning är en D R Ö M ! och Silvias rosa klänning klär henne otroligt bra. Denna mor & dotter match är magisk.


Vilket fantastiskt fall tyget har på denna underbara klänning och bra val med grönt. Mary är otroligt vacker.


Mette-Marit fortsätter att stråla i en klänning som stilmässigt påminner väldigt om den rosa hon hade igår (samma designer?). Jag gillar verkligen Mette-Marit! och jag minns det som igår då jag stod på KarlJohan och vinkade till henne på hennes bröllop...


Jag hade förväntat mig mer färg från denna tjusiga kronprinsessa så denna kjole imponerar inte mig.

Till sist... de officiella bröllopsbilderna:





Nu har prinsessan äntligen fått sin prins och jag önskar dem ett fantastiskt liv fyllt av lyckliga stunder!


Sommarfest på dagis.


Igår runt kl.16.00. Det var riktigt kyligt...brr.. Min klänning + kofta kommer från Odd Molly. Johannas söta klänning med texten JOY kommer från MeMini (hos
Alma Lukke), kofta + tights + skor H&M och hårspenne Prinsessefin. (ja, jag vet, mina ögonbryn försvann i Thailand, ska färga dem till veckan ;)

Igår var det sommarfest på dagis i ett mixat väder. Ena stunden sol, nästa lite regn. Så det blev sång ute och mat inne. Johanna var jätteduktig på att sjunga så jag stod där med en stolt-mamma-tår i ögonvrån. Sött var det!


Häromdagen hittade jag dessa wet-vipes på H&M och ser ni vad Hello Kitty gör med sina fingrar? Precis som Johanna. Very Thai/Asia ;)  (dessa wet-vipes luktar ljuvligt och är en bra-ha-sak till handväskan).


Johanna tillsammans med sina fina fröknar som hon är så glad i.


Titta! de hade printat ut bilder från bloggen då vi var i Thailand och satt upp dem på väggen. Kul!


Friends!  (P.S jag hade köpt för stora tights till J så de höll på att ramla ner, därför ser de så långa ut ;)


Glada girls!


På väg hem... Johanna älskar din "cykel" som kommer från butiken Sprall.  I handen håller jag vår "pik-nik korg" (alla hade med sig egen mat till festen).

Jag har varit upp sedan före kl.06 (...zzz...) så nu är det hög tid för en dusch och god frukost :)


P.S missa inte tävlingen där du kan vinna fina kläder med prinsessekrona på!


Godmorgon bröllopsdagen!


Vackraste kungafamiljen ankommer Konserthuset. Jag gillar mor & dotter matchen! (Silvia & Victoria).
(bilder lånade från Aftonbladet & Expressen).

Jag satt fast med klister i soffan igår efter att vi kom hem från dagisfesten. Orsak? TV sändningen på SVT1 (och lite TV4 en stund också...). Eftersom jag ä l s k a r kungligheter så kan jag verkligen inte få nog och detta är ju dessutom en historisk händelse att minnas för resten av livet.

Såg du festkonserten igår?

Den var nog den BÄSTA jag sett i sitt slag. WOW! Och jag är grymt imponerad över chefen för konserthuset. Vilken mann!!!! Han gjorde hela kvällen till något helt speciellt med sitt underbara mellansnack och vilken dansare han hittat i Japan! Man trodde ju knappt sina ögon! (såg du?).

På slutet, då alla barnen kom in, så brast det för mig. Gud så fint det var!!! inte ett öga var tort då de sjöng till V & D och det var sååå fint med alla blomsterkransar i håret + flaggor. En perfekt avslutning på en perfekt konsertkväll tycker jag !

Det enda frågetecken jag sitter kvar med efter kvällen är varför Per Gessle hade svart nagelack på sig? ;)


Victoria såg ut som en oscarsgale-stjärna!! Klänningen är helt amazing och den klär henne perfekt. Hon har aldrig varit så vacker som nu.


Mette-Marit liknas ofta vid Grace Kelly och igår levde hon verkligen upp till det. Wow så flott hon var! Klänningen är FAB! Känns som att det hänt något med hennes stil i det sista så jag misstänker att hon har fått sig en ny stylist?


Men vad hände här? Mary brukar vara min favorit, men det här känns inte alls speciellt festligt..


...men det gör Maximas klänning! Super snygg! Åh vad jag gillar denna läckra kronprinsessa! Hon är alltid så färgstark och kör sin egen stil. Me like!


Om du inte fick med dig konserten igår så hoppas jag att den går i repris så att du kan se den senare för den var som sagt helt fantastisk!


Önskar dig en riktigt mysig lördagsmorgon & en festlig bröllopsdag! Själv gleder jag mig som ett barn på julafton till att få se Victorias klänning ;)


♥ KrAmAr! ♥


Godmorgon dagen före bröllopsdagen!


Det är såå mycket kärlek i luften nu inför det stora bröllopet imorgon.

Godmorgon alla fina!

Oj, oj, vilken tokig morgon vi har haft (jet-lag sitter i för J)... Johanna väckt mig kl. 04.50 och på den vägen är det.. För att göra en lång historia kort så har vi sovit lite till, i soffan, men jag blir sååå trött när dagen startar så tidigt så nu känns det som att jag har grus i ögonen. TUR att solen skiner från en karblå himmel idag igen så att jag piggnar till av ljuset..också blir man ju lite ekstra pigg av att det är f r e d a g också :)


Imorgon ska jag mysa framför TV´n heeela dagen och följa V & D.

Dagen idag bjuder på frisörbesök & sommarfest på dagis så nu ska jag hoppa i duschen och sen ska jag ta på Johanna en fin sommarklänning.

Önskar dig en fantastisk fredag fylld av lyckliga stunder! Och du - kom ihåg att lagra gizmolina.com för snart går flyttlasset och jag hoppas att du hänger med :)
 
♥ KrAmAr & kÄrLeK! ♥


Vad är klockan?


Say hello to my new friend. (finns hos
Zimba.)

Jag har varit sugen på en ny klocka en stund och idag hittade jag plötsligt den som får komplettera min Breitling. Min nya kommer från Triwa och färgen på den är väldigt "jag". Guld + rosa = me like! :)


Det är coolt med stora klockor och denna style finns i mängder av fina färger.

Det var föresten den här klockan som prinsessan Madeleine hade på sig på coveret till ELLE:


Det ska bli kul att se vad Madeleine har på sig på sin systers bröllop på lördag?

Hjärtat somnade på väg hem från dagis så jag och JIG passade på att njuta den vackra sommarkvällen på en solig uteservering. Härligt! :)  Nu ska jag - kors i taket - hoppa i säng så jag säger TACK för idag och god natt.

SwEeT dReAmS!


Tävling: Vinn matchande mor & barn outfit från MyCinnamongirl.



♥ Mina kära bloggisar! ♥

Nu är det hög tid att kicka igång en ny fin tävling här hos Gizmolina och det känns kul att få göra det i samarbete med norska
 MyCinnamongirl. Detta märke är en framgångs-saga och idag finns det 2 koncept stores i Norge (Oslo + Stavanger) som komplement till de fristående butiker som selger märket (tex Fru Lyng).


Underbart fin & mysig klänning (vuxen kr 699, barn kr 399) i skönaste velour. Finns i färgerna brun, dus rosa, off white & lilla (du väljer färg!). Storlekar barn: 2 - 12 år. En nyhet är det blommiga fodret...

♥ VINN MATCHANDE MOR & BARN OUTFIT! ♥

Vinsten är en matchande klänning (se bild) till mor & dotter och om du har en son så vinner han denna fina hood som matchar din klänning:


Super fin hood (kr 290) som finns i både blått og brunt (du velger färg!). Storlekar barn: 2 - 12 år.

För att vara med i tävlingen så skriver du en kommentar till mig i detta inlägg senast den måndag 21:a juni. Och du finner hela kollektionen om du klickar HÄR.


Kram & stort LYCKA TILL!


Fina sommartips till skatten.


Väska kr 79,50 + skor kr 99,00. Du hittar dem hos H&M.

Häromdagen hittade jag dessa söta godsaker till Johanna. De kommer att matcha hennes sommarklänningar/kjoler perfekt!


Hello sunny day!


Dagens tänkvärda.

Hello sweeties!

O h m y g o d! har mitt hjärta börjat att säga ganska ofta (hon måste ha fått med sig det från all engelska som pratades runt omkring henne i Thailand ;) och det säger jag också nu ang. dagens väder för OH MY! så fint väder Oslo bjuder på idag. Så fint att jag sitter och jobbar i bikini för så fort jag ska ta ett telefonsamtal  så förflyttar jag mig till balkongen/terrasse för att underhålla brännan. Det är en av fördelarna med hemma-kontor, att jag inte behöver tänka på någon dress-code ;).


På dagis idag runt kl.10. Johanna var bus-flicka ;) Min dagens: topp Odd Molly (från Daisy), byxor DeFry (shoppade i Phuket), skor Clarks och solbriller Gucci.

Tänk att det är fredag imorgon och en helg fylld av äkta prinsesse bröllop. Det ska bli så fantastiskt kul att se Viktoria & Daniel! Är extremt nyfiken på hennes klänning.. de flesta kungliga har ju lång ärm.. också ska det bli så kul att se hennes hår, bukett etc. Och för att inte tala om vad alla gästerna har på sig? det är ju minst lika intressant!


Dagens Johanna: Hårspännen, solbriller, singlett & paljett-sneakers från H&M, vit topp med puffärm Kapp Ahl, tights Noa Noa och fina jackan kommer från
Soup Store (märke Diesel).

Nu ska jag plocka fram alla fina höstkläder jag hämtat hos PR-byrårer och påbörja styling.

Önskar dig en magisk torsdag!

♥ KrAmAr & kÄrLeK! ♥


Dagens & ett pioner-tips!


Idag har jag pimpat min outfit med tofsar a´la Maria Montazami ;) Nejdå, de sitter fast på min Odd Molly tunika. Byxorna + skorna shoppade jag i Phuket och min nya Gucci har blivit en favorit. På sommaren lackar jag alltid franskt på tårna, tycker att fötterna är snyggast så (jag fixade tårna i Phuket).

Så där ja, nu ligger hambugaren i magen och hjärtat somnade precis. Jag är med andra ord klar för att gå på dagens andra jobb-skift men kl.20.30 tar jag en paus för då är det Fashion på SVT2 (ett riktigt bra progr.). Ute skiner sommarsolen och dessa vackra kvällar gör mig HAPPY!! :)


Jag ä l s k a r pioner och frossar i dem den här tiden på året så därför blev jag så glad då jag hittade dem till kanon pris nere på torget utanför Glasmagasinet. Alla ni ser på bilden (=2 buketter) gick på 150 nok! Så mitt tips till er som gillar pioner lika mycket som mig är att ta turen till Stortorvet.

Trevlig kväll!


Snygg kombo.


Jag möter gärna hösten i denna klänning från See by Chloé + stövlar från Chloé. Kan klickas hem hos net-a-porter.

Jag fick med mig 2 girls från dagis idag (J + kompis) så nu pågår lek här men strax åker skorna på för vi ska ut och äta middag på barnens favvis Mc.Donalds. Passar mig utmärkt idag ;)


Hello onsdag!


Glad i er bloggisar!

Hello boys & girls!

Förlåååååt min frånvaro. Jag är out-of-order idag... orsak? 1. cava, 2. J väckte mig kl.05.30. Men SOLEN skiner och det är sommar ute och det ger - tack & lov - energi :)  Också har jag precis mumsat i min en pariserpizza med hopp om att det ska göra mig lite piggare.

Jag har föresten varit ute och besökt ett par agenturer idag och klämt på höstkollektioner. Det kommer såå mycket fint!
Chill Norway har tex en jacka till barn som är to die for...


Igår runt kl.22.30. Jag har på mig klänning Odd Molly, jacka Gina Tricot, jeans Diesel och väska Gucci. (tack för en FAB kväll Mia! & tack Emma på BAR för trevlig service!)

Jag hade i alla fall en riktigt trevlig kväll igår med min kära vän Mia. Vi var bl.a. på nya BAR på Tjuvholmen (vid Aker Brygge. Tack för tipset Berit!) och WOW! vilket snyggt ställe det är. Det kändes väldigt "Stockholm" och ett stort pluss för att det ligger vid vattnet. Där kommer jag att hänga i sommar.

N J U T din onsdag!

♥ KrAmAr! ♥


På väg ut...


Skål !

Förlåt att jag varit en dålig bloggis idag. Först jobb, sen hår-rullning och nu på väg ut för att ta ett glas vin med en veninna. Återkommer senare med pics.

Önskar dig en trevlig kväll!


Godmorgon soliga tisdag!



Godmorgon solstrålar!

Wow!! vad det är härligt med SOL från klarblå himmel! :) Det här är första dagen vi ser en så vacker sol sedan vi kom hem och nu håller jag tummarna för att det soliga vädret håller i sig en stund så att jag kan bevara min bränna ;)

Jag har precis levererat J på dagis, de skulle på tur idag = vi var tvungna att vara där redan 08.30 och nu ska jag försöka göra det till en ny rutin, att leverera tidigt, för det ger mig en fin start på dagen.


Matchande pink-girls: Johanna och hennes söta thai-kompis Dao sista kvällen (torsdag) i Phuket. Kolla in skorna! dessa Hello Kitty flip-flops från H&M är ett tips inför semestern/ferien. Och ja, hela J´s outfit är föresten ett H&M tips!

Nu ska jag kicka igång min arbetsdag som bjuder på plock hos PR-byråer. Är det föresten någon av er som ska resa till Stockholm i helgen för att ta del av den stora bröllops-firingen? Själv tok längtar jag efter att få följa Viktoria & Daniels dag på TV.

HAPPY
tisdag!! Nu kööör vi!!
(P.S just nu lyssnar jag på den
HÄR. Love it!)

♥ KrAmAr! ♥

 


En dagens & Thailand-present.


Tunika + kofta/jakke Odd Molly, byxor Unlimited Limited Ed fra Daisy på Vinderen, skor Zara & väska Gucci. Jag hade på mig mina Converse till / från dagis idag = B I G mistake ! för mina fötter som bott i flip-flops fick en chock så nu har jag skavsårsblåser runt heela fötterna.. aj, aj.. Blir flip-flops även om det regnar imorgon ;)

Ha, ha, visst ser det ut som att jag är på väg att gå rakt in i väggen ;) i verkligheten var jag på väg rakt till
Yaya´s där jag & JIG har ätit god middag. Det är tur vi har "en bit av Thailand" så nära där vi bor nu då jag längtar tillbaka till paradiset :) 


Här ser ni de små presenter som J delade ut till alla sina dagiskompisar idag. En liten nyckelring med "plånbok" som hon själv valt ut i Thailand. Alla blev jätteglada! :)

Johanna har varit och lekt hemma hos en kompis efter dagis och JIG kom nyss hem med en sovande prinsessa över skuldern så nu sover hjärtat sött i sängen vilket passar perfekt för jag sitter och jobbar och sedan ska jag mysa med Svenska Hollywoodfruar. Du läser väl Marias blogg? Hon är en så härlig person!




Sneak-preview av Odd Molly a/w -10.


I den första höstlevereringen från
Odd Molly hittar vi bl.a. den här blusen.

Det känns helt galet att redan är salg / rea över hela stan och för mig som varit bortrest sedan vårnyheterna precis ankom butikerna känns det som att jag missat en hel sesong... Men i mode-industrin går det undan i svängarna och snart (juli) ankommer de första höstnyheterna.


Rörd mamma & lekstuge-tips.


Varsågoda! Här får ni se en till av de sidor jag stylat i senaste nr. av Kamille Mor & Barn som finns ute i butik nu. Inspiration till er som ska inreda lekstugan i sommar.

Åhhh vad rörd jag blev över att lämna Johanna på dagis... alla barnen kom nämligen springade till hjärtat och kramade + pussade henne och gav henne presenter, det var mängder av teckningar och några pärlbrickor och Johanna såg helt chockad ut för sötisen blev så klart lite överväldigad av att ha 16 barn i en klase runt sig. Själv fällde jag en lyckotår för att det var så sött att se att hon var så välkommen tillbaka :)

Nu ska jag kasta mig in jobbingen med nästa nummer av Kamille Mor & Barn som kommer ut i butik 23:e augusti och jag gleder mig stort!! Det är härligt med semester men det är härligt att jobba också!


Happy new week!


...en dag händer det...

Godmorgon alla fina!

Idag kastar vi oss in i vardagen igen efter (nästan) 7 fantastiska semesterveckor. Vi kör slow-start på morgon p.g.a. att Johanna slet med att somna igår. "Mamma, det är ljust ute!" sa hon 100 gånger och trodde inte alls att det var kväll... i Thailand blir det nämligen kolsvart ute kl.19...


Kata Beach 9 juni. Johannas f i n a strandklänning från
Chill Norway är ett TIPS! inför sommarsemestern.

Själv har jag varit vaken nästan hela natten och är inte helt i form men jag håller tummarna för att jag blir bättre utöver dagen. Nu ska jag göra oss klara för en walk till dagis och J längtar SÅ efter att få dela ut de små presenter vi köpt till alla barnen. 


Strandklänningen har så fina detaljer... Åhhh vad jag saknar solen & värmen då jag tittar på dessa pics för Oslo bjuder på ett kyligt & grått väder idag.

Önskar dig en riktigt FIN start på den här nya veckan!!

♥KrAmAr & kÄrLeK! ♥


Hemresan & Bangkok airport shopping.


Fredagens kvälls-shopping i Bangkok: klassisk skjorta från R.L som jag kommer att matcha med vita jeans och en "plånboks-väska" från Gucci som är perfekt till mobil/nycklar/läppstift & pengar. Väskan var love at first sight och jag fick den i present av JIG (tusen tack älskling!).

Vi flög Phuket - Bangkok - Oslo med Thai i fredags/lördags - vi landade i Bangkok ca 22, flög vidare 00.50 - så vi hade ca 3 tim mellan flighterna i Bangkok = tid till shopping. Jag älskar verkligen flygplatser och den i Bangkok bjuder på ovanligt bra butiker, som tex Ralph Lauren & Gucci. Men man får ta en liten walk för att komma till den delen där dessa butiker är så om man inte vet om de så missar man dem...


Gissa om jag blev glad då vi hittade dessa helt p e r f e k t a böcker till en lång flygresa med Johanna. Böckerna innehåller 800 stickers som man bl.a. klär upp prinsessor med, här ser ni ett exempel på ett par sidor som J klistrat:


Att klistra på kläderna (kjol / topp / skor / handväska / tiara) + detaljer (skor på hyllor etc) tar tid och gör att flygresan blir så mycket festligare så dessa klisterböcker är ett TIPS! till er som reser med barn. Vi hittade dem både på Bookazine på Phuket flygplats +  på Asia Books på Bangkok airport.

Hemresan gick fantastiskt bra tack vare att vi hade turen att ha en ledig flygstol brevid oss på flighten Bangkok - Oslo = J kunde ligga och sova skönt över 2 stolar. När hjärtat inte sov så tittade hon på film eller dvd + klistrade i sin fina klisterbok. Själv myste jag med magasiner och en ny Jane Green bok, också lite gott vitt vin till det :)


Ett söndagstips!


Min intro-sida till modesidorna i senaste Kamille Mor & Barn. Bilden på oss togs i april och jag tycker att J har växt SÅ mycket på de 2 månader som gått... Min klänning: Baum und Pferdgarten, mina skor Prada.

Det första jag gjorde (efter kramkalaset med JIG) då vi ankom Gardemoen igår var att dyka in hos Narvesen och köpa Kamille Mor & Barn som kom ut i butik den 31:a maj (det är alltid lika kul att se allt i print).


23:e april. Busig bild på Johanna i foto-studion (efter vårt foto-shoot). Klänningen från Room Seven är en dröm (finns hos Zimba) och skorna är J´s absoluta favoriter (från Accessorize). Hårspänne Prinsessefin, kanin Maileg.

Om du inte redan köpt magasinet så är mitt TIPS! att du tar en prommis ut och köper det idag :) (tyvärr finns det inte i Sverige, endast i Norge).


Dagens Johanna.


Att sjunga i mikrofon (hon har lånat Barbies ;) är J´s nya grej.

Mitt hjärta har fixat sig själv idag också står hon framför spegeln och dansar + sjunger med i alla sånger på sin nya Lollo & Bernie cd (volum 2) som vi shoppade på
Sunwing i Kamala. She loooooves it! :) 


Miss.Hello Kitty.

Vi har en super slö söndag idag och imorgon kastar vi oss in i vardagen igen med dagis + jobb.


Sommarfest & privat konsert.


Jag älskar utsikten från huset... Min klänning kommer från Diane von Furstenberg och sjalen som räddade mig (det var kallt + regn..) kommer från Faliero Sarti.

Igår var vi bjudna på sommarfest i hagen (trädgården) hos mannen som äger det företaget som JIG jobbar på. Festen var en för att fira hans dotter så det var massor av söta barn på plats. Vi bjöds på god mat och dryck och kända artister uppträdde. Först ut var Tone Damli Aaberg, sedan rapparna Erik og Kriss. Hur coolt är det inte att ha en privat konsert hemma i trädgården?!


En kock grillade pølser & hamburgare. Mums!


Hjärtat frös...brrr...så det var bra jag hade med mig en fleece pledd i handväskan. Alltså vad har inte vi mammor med oss i våra väskor? ;)





Konsert pågår. Tone sjöng bl.a. den
HÄR + den HÄR låten och Erik og Kriss bl.a. den HÄR + den HÄR. Två av dessa videos är från Norska Allsang på grensen = norska Allsång på Skansen. Tänkte att det kan vara kul för er svenska bloggisar att se ;) (grensen = grensen mellan Norge & Sverige).


Vackra Tone har också en blogg...


...och Erik og Kriss bloggar självklart också.

Jag hade inte hunnit ställa om mig till norsk sommar (= regn & kyla) så min + Johannas outfit var i kyligaste laget.. jag saknade mina jeans och Hunter.. ;)  Men vi dansade oss varma till den bra musiken och sen åkte vi hem tidigt så att hjärtat fick sova gott.


Tusen TACK K & Co. för en riktigt trevlig fest-kväll!


Godmorgon, jet-lag & Johannas nya säng.


Dagens tänkvärda.

Godmorgon snyggingar!

Johanna väckte mig första gången runt kl.05 (=10 thai-tid) men hon somnade om rekord-fort igen. Själv blev jag uppe en liten stund men sov sen fram till kl. 06 då J väckte mig igen. Vi gick till soffan för att se på barn-tv men hon somnade om innan jag ens hunnit slå på tv´n och hon sover fortfarande vilket gör mig glad :) Hon behöver sömnen efter den långa resan + festen igår också gör detta att hon kommer in i norsk dygnsrytm igen = super ! :)


Du kommer kanske ihåg att jag skulle beställa en ny säng till Johanna i Thailand och att jag funderade på att göra en kopia av den här? Så blev det! och vi fick sängen levererad för några veckor sedan till J´s STORA glädje! (hon hoppade upp & ner och ropade HURRA! :)

Själv skulle jag väl egentligen också behöva sova men jag ska mysa med frukost och Nyhetsmorgon (TV4) nu då alla sover också ska jag bläddra igenom alla ny härliga magasiner som jag shoppade i första bästa Narvesen igår (den på flygplatsen ;)


Lördag 29:e maj runt kl.16. Ha, ha! ser du också dubbelt? Oh yes, det kom inte bara 1 säng till Johanna, utan 2! :) Detta är sånt som bara händer i Thailand ;)   (Det hade blivit ett missförstånd mellan butiken & fabriken).


De var 6 killar som bar upp sängen och sen startade DET prosjektet för sängen gick inte att få in genom dörröppningen till sovrummet... Först skruvades dörren till sovrummet bort men det hjälpte inte så...


...ett har handy-menn från resorten fick komma och hjälpa till och skjut-dörrarna till sovrummet fick monteras bort (!) och sängen fick ta turen ut via terrassen också in på sovrummet. Allt går! ;)


Puh! efter över 1 timme är sängen äntligen på plats och killarna från resorten hjälper till att hänga upp den sänghimmel som jag släpat med som handbagage på nedresan (som sagt: jag reser inte light ;)


Vi är super nöjda med sängen! och Johanna har sovit som en prinsessa då hon fick så stor plats, sängen är nämligen 90*200 så att hon ska kunna ha den i flera år framöver. Men - 90 bredd är inte standard i Thailand, det är 110, så vi fick inte tag i någon madrass (1 mån lev tid), det får bli nästa resas prosjekt. Den här gången fixade jag madrass med hjälp av ekstra madrasser från vårt gästrum.


Så här ser vårt master-bedroom ut sett från vardagsrummet. Hjärtat ville ta med sig sängen hem till Oslo men SÅ stort handbagage klarar inte ens jag ;)

På festen vi var på igår uppträdde bl.a. den
HÄR kända norska artisten. Ni ska få se fest-pics i nästa inlägg för nu ska jag duka fram frukost och gå och pussa på mina sovande älsklingar.

Jag önskar dig en riktigt s k ö n söndagsmorgon!

♥ KrAmAr ♥


Back in town.


Gardemoen idag runt kl.08.30. Undrar om jag någonsin kommer att lära mig att "travel light"?  Känns tveksamt ;) Då vi skulle ut genom tullen så fastnade jag och min last (bagagevagnen i en hand, vagn + flera handbagage i den andra) i de nya dörrar / grindar som de monterat upp så larmet gick och en tullmann fick komma och hjälpa mig. Crazy! och JIG som stod utanför fick sig ett gott skratt ;)

Mina kära bloggisar!

Efter 46 dagar / 6,5 veckor i underbara Thailand så är ni nu back in town igen. Vi är trötta efter den långa resan (lämnade resorten kl. 18 igår Thai tid och flög Phuket - Bangkok - Oslo) och otroligt glada över att få pussas med JIG & Gucci igen :)  Också känns det fantastiskt att ha ett fungerande internet !


Jag måste säga att jag imponeras över Johannas barnehage / dagis. De hade t.o.m. sendt en av de fina fröknarna för att möta upp Johanna på flygplatsen och hälsa henne välkommen tillbaka till dagis på måndag! Wow! gissar att de har fått ekstra pengar i sin budget?  ;)

Nu ska jag försöka trolla bort min trötthet och kasta mig i duschen för håret ska rullas och fina klänningen ska på. Vi ska nämligen iväg på en stor fest hela familjen så see you later min sweetisar!

♥Puss & Kram från en glad bloggerska! ♥

P.S det var så klart en tillfällighet att Jennie från dagis var där men för Johanna kändes det nog som att hon kom för hennes skull. Ett fint sammanträffande!


Röd flagg = beach closed / no swimming.


Kata Beach idag runt kl.16. Hatt & bikini från
Lexington Clothing, solbriller Gucci.

Phuket, Chalong, torsdag kl.02.30.

Tittut i natten mina kära bloggisar! Jag somnade vid sidan om Johanna då vi kom hem från den t r e v l i g a middagen och vaknade för den stund sedan med klibbiga linser i ögonen (inte skönt...). Nu dricker jag god juice och funderar på hur många vinglas jag egentligen blev bjuden på ikväll? Ja, ja, vissa saker ska man inte räkna ;)


Den här skylten står vid entrén till Kata Beach. Just nu är det röd flagg här.

De senaste dagarna har de stackars livräddarna på Kata Beach fått vissla sååå mycket i sina visselpipor för vissa turister respekterar verkligen inte röd flagg. De tänker nog "jag klarar mig själv, ingen fara för mig" också ger de sig ut i det vackra havet med de S T O R A vågorna. Det är sååå respektlöst för undervattens-strömmarna är livsfarliga den här tiden på året och de syns inte... Förra året dog 35 personer i Phuket p.g.a. att de tänkte det jag precis skrev så respektera röd flagg i lågsesong och gör som mig & Johanna: doppa tårna :)


"Mamma, vi matchar varandra!" sa Johanna idag. Hon tänkte på våra vita klänningar (förra inlägget) och våra prickiga bikinisar. (Johannas bikini = H&M).


Det kryllar av surfare på Kata Beach och det är så kul att se dem ute på vågorna. Som ni ser så hade vi ett molntäcke framför solen idag men det kändes soligt ändå.

Nu ska jag sortera Johannas leksaks-korgar så att det är ordning i dem ifall vi hyr ut vår lägenhet innan nästa gång vi reser ner och sedan väntar min sköna säng på mig...zzz...

Njut din kväll & Sov så gott!

P.S Stort TACK för alla fina kommentarer! Jag blir så glad när ni skriver till mig :)


Middags-dags & dagens lunch.


Kata Beach idag runt kl.15.00. Min klänning kommer från
Deeday, hatt Lexington Clothing och Johannas klänning från Petit Bateau och hatt Repetto.

Phuket, Chalong, torsdag kl.19.40.

Jag skulle precis göra oss klara för en taxi-tur till middag i Kata när Johannas söta kompis Dao knackade på dörren och vi blev bjudna på middag hos chefen på vår resort (han bor granne/nabo med oss) så nu blir vi här och äter med våra thai-vänner. Det blir en trevlig sista-kväll :)







Vi lyxade till det lite idag och lunchade på underbara Boat House och det var så trevligt & gott att jag tror att vi gör om det imorgon igen ;) The Boat House drivs föresten av samma ägare - Mom Tri - som Villa Royale där vi bodde lördag - måndag.

Vi får hålla tummarna för att internet fungerar ikväll så att jag kan blogga lite mer senare ;)

Önskar dig en trevlig eftermiddag & kväll!


Godmorgon sista semesterdagen!


Kata beach igår runt kl.13. Jag shoppade bikini-toppen hos Zara häromdagen, den ska hjälpa mig att få bort alla ränder. Mina solbriller är Gucci och hatten
LexingtonClothing.

Phuket, Chalong, torsdag kl.11.30. Disigt / soligt, +31

Godmorgon alla fina!

Idag fick jag lyxig sovmorgon för hjärtat väckte mig inte förren strax efter kl.09 :)  Nu sitter hon och tittar på en favorit dvd (Barney´s Numbers! Numbers! & Now I know my A B C) och själv har jag försökt att få till det här blogginlägget i en eeeevighet för internet fungerar bara till & från (igår kväll fungerade det inte alls...). Så håll tummarna för att jag ska fixa att få till detta innan vi åker till stranden ;)


En rysk dam (det är mest turister från Australien & Ryssland här nu) såg att jag försökte fota mig & Johanna själv igår så hon kom fram och hjälpte till att fotografera. Det borde vara fler som var så omtänksamma för min högerarm räcker inte alltid till ;)



Åh vad jag är glad över att jag lyckades knipsa dessa bilder. Visst är de härliga!? 2 surfare som korsvar väg mitt framför hjärtat precis då jag skulle fota henne.


Stike a pose!  Undrar ni varför jag gapar? Vågen som slår emot mig kom som en surprice så jag fick mig ett gott skratt och blev hur sandig som helst :)

Nej, nu ska vi fånga dagen och åka till beachen a.s.a.p. ! Vi har sista hel-dagen idag, för imorgon lyfter vi mot Norge = dagen blir lite kort...

Jag & Johanna önskar dig världens bästa dag!

♥KrAmAr! ♥


Godmorgon dagen före dagen före hemresa.


Kata Beach igår runt kl.17. Regnet är på väg in över havet... bara surfare är ute i vattnet..

Phuket, Chalong, onsdag kl.09.45. Sol & små moln, +31.

Godmorgon snyggingar!

Som ni säkert förstod så slutade internet att fungera igen igår och det var sååå irriterande för jag var SÅ klar för bloggning.. men kanske det är en mening med att det inte fungerar så bra våra sista dagar här nere? för det gör att jag får koppla av i soffan på kvällarna med bra dvd´s istället för att sitta vid pc´n  ;)


Vi behövde inte trängas på Kata Beach igår ;)

Phuket bjuder på ett vackert väder idag så jag sitter i bikini, med solcremen på och beachväskan packad. Ska bara fixa Johanna nu och sen sticker vi iväg. Det gäller att passa på att njuta soltimmarna mitt på dagen för på em brukar regnet komma (det är helt enkelt den tiden på året nu...) och nu har vi ju bara 3 dagar kvar, eller egentligen 2 för på fredag lyfter vi mot Oslo igen. Tänk - då har vi varit här i nästan 7 veckor. Tiden flyger!

Carpe Diem!

♥ KrAmAr & kÄrLeK! ♥


Hej tisdag & tekniska problem.


Dagens tänkvärda.

Phuket, Chalong, tisdag kl.18.00.

ÄNTLIGEN
kan jag blogga igen efter tekniska problem - igen - på vår resort. Det är när jag inte kan blogga som det blir ekstra tydligt hur glad jag är i min blogg.... Jag har saknat den och jag har saknat ER mina fina bloggisar! :)

Nu kom vi girls precis hem från ett par timmar i Kata, vi har lunchat i solen och chillat en stund på beachen. Men det blev en ovanligt kort stund för vips! så kom regnet. Men mer om det i nästa inlägg för nu ska jag lasta ner bilder, mysa en stund på terrassen och ta en dusch.


Så här såg det ut igår då vi checkade ut från vackra Mom Tri´s Villa Royale som varit vår hem lördag - måndag. I bakgrunden ser ni de som precis hämtat vårt bagage, man kan tro vi varit borta längre än 2 nätter ;)


Jag kom på att jag inte visat er hur fina mina naglar blev efter fredagens nagelfix. Och ser ni kletet på mina naglar? Det är Johannas nya grej - hon kletar ut lipgloss på mina naglar och säger att hon "naglar"... (= fixar naglarna).

Bäst jag går och myser nu innan det blir mörkt, solnedgången har startat.

Önskar dig en TOPPEN dag !! Njut & var glad! :)

KrAmAr!


Söndagsmiddag.


I kväll hade jag på mig klänning från Deeday (klänning is the shit på sommaren) och Johanna: topp från Soup Store & kjol/skjørt från Room Seven (hos Zimba).

Phuket, Mom Tri´s Villa Royale, söndag kl.24.00.

Jag avslutar helgen med att bjuda på bilder från vår söndagsmiddag och i kväll blev det en favorit i repris för jag åt samma rätt som igår: spaghetti i krämig sås med prawns. Hur GOTT som helst! (beställ det om du åker hit och äter en gång).  Regnet öste bokstavligt talat ner större delen av middagen och det var helt magiskt att sitta och titta på ovädret och havet från den vackra restaurangen.




Ett tips! jag tar alltid med saker som Johanna kan pyssla med då vi äter på restaurang.

I em knackade det plötsligt på dörren och vi fick lite snacks + dagens The Nation och jag trodde inte mina ögon då jag läste artikeln om en 2-årig indonesisk pojke som kedjeröker 40 cigaretter (!) om dagen?!? också visar de en bild på honom med en cigg i munnen... Allvarligt talat: det är det värsta jag sett! och det är inte många saker som upprör mig så mycket som rökning. Har du sett bilden på barnet? Jag kan inte lägga upp den här för den är så hemsk att jag inte vill se den mer... Usch & fy säger jag bara. HUR kan man ge cigaretter till ett barn?

Önskar dig en mysig kväll! så ses vi igen imorgon och då är det måndag! :)

♥ GoDnAtTkRaMaR! ♥


Poolbad & a walk on the beach.


A walk on the beach.

Phuket Mom Tri´s Villa Royale söndag kl.22.00.  

Idag har Phuket bjudit på massor av regn men vi njuter av att vara på vår lyxiga lilla mini-semester så det gör ingenting att vädret inte är det bästa (eftersom vi varit i Thailand den här tiden på året tidigare så är det ingen surprice att monsunen ankommit..). Vi har kunnat mysa vid poolen från runt kl. 11 till ca 14 (då var det mest uppehåll) och vi fick till en liten strandprommis  också innan vi  lunchade  (maten är underbar här).


...och jag som trodde att det var jag som älskar handväskor?  ;)

Då vi satte oss för att äta kunde vi se regnet komma in över havet  och sedan regnade det resten av dagen så då gick vi hem och chillade. Johanna sov nap och jag låg ute på terrassen och koste mig och blickade ut över havet... det har gått galet stora vågor idag och det är så fascinerande att se...

  
Det vackra hotellet ligger högt uppe på en udde mellan Kata Beach och Kata Noi Beach.



J tyckte att det var jättekul med vattenfallen och hon vill bada h e l a tiden.


Jag älskar att hotellet ligger så högt upp = jag har en amazing utsikt från min solstol.




Vi gick en strandprommis för att köpa glass och så här folktom har jag aldrig sett Kata Noi Beach förut...


...t.o.m. killen som hyr solstolar + har en liten "bar/kiosk" hade packat ihop sina parasoll.

Hoppas att du också har en fantastisk dag?! Nu ska jag avsluta helgen med dvd, och om jag lyckas hålla mig vaken så ses vi igen lite senare ;)




Grattis Sverige & Dinner with a view.


 Igår kl.18.45. Min klänning kommer från Diane von Furstenberg (shoppades förra sommaren), Johannas från Room Seven (hos
Zimba) och hårspännet från Prinsessefin.

  Phuket, Mom Tri´s Villa Royale, söndag kl.18.40. Regn.

Hej alla fina bloggisar & GRATTIS på nationaldagen Sverige !

Efter en soft söndag med mycket regn - men även poolbad - så ska jag och Johanna gå ner och äta middag nu. Och här får ni se hur vår middag såg ut igår:







Vi hade en FAB middag med super trevligt sällskap och J somnade som en prinsessa med Dora på sin dvd...
(thank you for a lovely dinner Sylvie! :)


Jag önskar dig en HÄRLIG söndag! Njut din dag och var glad!

Ska du - som bor i Sverige - fira idag? Jag måste erkänna att jag glömt bort att dagen är idag, önskar att Sverige hade en lika festlig nationaldag som Norge... Kanske det blir så om några år? Hoppas!

P.S jag försöker ha håret utsläppt (då jag rullat det...) men det är bara att inse att det blïr för vamt..puh...så, därför åker det alltid upp efter en stund ;)


Vi har checkat in hos Mom Tri´s.


Idag runt kl.16.30. Vi checkar in på vackra Mom Tri´s och har precis fått vackra armband. Min hatt kommer från
Lexington Clothing, kjole från Daisy (märke 120%lino). J´s kjole: Petit Bateau¨.

Phuket lördag kl.00.20.

Nu bor vi girls som prinsessor... här är bara SÅ f i n t !  :)  Vi checkade in i em och gjorde oss direkt klara för en fantastisk middag som vi var bjudna på kl.18.30.  Att sitta och äta en god middag och blicka ut över de magnifika vågorna som slår in mot stranden är bara helt amazing så detta var verkligen en fab kväll.

Och på tal om fabulous, varsågoda! här får ni se hur vårt "hem" ser ut i ett par dagar framöver:


Provligga sängen - check !


Voilá! får det lov att vara lite frukt?


Lilla J tycker att det är SÅ kul med öppna "fönster" mellan badrummet och själva rummet. Tittut! säger hon och skrattar så där härligt som bara barn gör :)


Jag älskar detaljer, som tex att de lägger ut små orkidés ...


... och att sängen såg ut så här då vi kom tillbaka till rummet efter middagen :)

Ni får se bilder från vår trevliga middag imorgon för nu ska jag krypa ner i sängen brevid hjärtat och ta på mig hennes rosa Hello Kitty hörlurar och titta på en episod ( eller 2? ) av Lipstick Jungle på hennes lilla dvd.


TrEvLiG kVäLl & SwEeT dReAms DaRlInGs!


Happy lördag & tekniska problem !


Jag känner lycka idag....

Phuket lördag kl.15.00. Sol & regn, +29.

ÄNTLIGEN
kära bloggisar kan jag blogga igen!! HURRA!! :) Jag gjorde typ 157984 försök igår och ca lika många idag utan lycka men NU, nu fungerar tekniken som den ska igen.  När vi kom hem från nagelfix + ärenden igår så fungerade varken internet eller TV men inget ont som inte har något gott med sig för det bidrog till att jag kröp upp i soffan och tittade på flera episoder av Lipstick Jungle. My god så BRA den serien är!! Eller vad tycker du?


Jag provade en ny bikini häromdagen som jag ångrar att jag inte köpte så vi måste nog tillbaka till Patong en dag snart.. Är inte sånt SÅ typiskt oss tjejer? Vi ska tänka på saken och sen har vi använt dubbelt så mycket tid på samma sak p.g.a. beslutsångest.. ;)

Idag bjuder Chalong på en mix av regn / sol / moln (mest regn..) och vi har badat pool och lunchat när vår städerska varit här. Nu ska jag bara blogga klart det här inlägget och lägga ner det sista i resväskan innan jag väcker en sleeping beauty.... Vi ska åka iväg och checka in på det
HÄR lyxiga stället och vi gleder oss stort till ännu en mini-semester ! :)


Dagens tips!  Salget är igång hos Soup Store.

Vi blir borta några dagar, sen tillbaka på resorten igen innan vi flyger hem till Norge mot slutet på veckan.


Önskar dig en LOVELY lördag och jag kommer självklart att blogga från vår mini-semester så vi ses igen lite senare! Njut din dag och kom igår att du är värdefull !! :)


♥ KrAmAr! ♥


Låt mig presentera: MiH jeans.


Vit skjorta + ljusa jeans = snygg sommar match. Lägg till läckra accessoarer och du är i box.

Phuket fredag kl.12.50. Moln & regn, +30.

I höstas fick jag förmånen att prova ett par svarta jeans från
MiH och jag blev in love så nu ser jag fram emot att hoppa i ett par snygga blåjeans (min favorit modell: Vienna) då jag kommer hem från semestern. För jeans är ju bara världens bästa plagg, eller hur?


Snygga jeans-shorts kryddar sommar garderoben.

 MiH jeans har blivit många kändisars favoriter, titta bara här:




S.J.P , Claudia Schiffer & Jessica Alba är bara några av alla snygga stars som trippar runt i ett par MiH jeans. Du hittar fler kändis-pics om du besöker MiH-jeans hemsida (klicka HÄR).

Johanna myser så mycket framför Dora (jag gillar att Dora lär barnen engelska etc.!) att vi blir hemma en stund till. Känns så otroligt skönt att slippa stressa också kan det vara en god idé att tajma nagelfix med J´s nap.

What a lovely day! :)


Godmorgon fredag!


Dagens tänkvärda. Vissa ting borde vi bara släppa taget om...

Phuket fredag kl.11.00. Mulet & +30.

Idag har vi - för första gången på 6 veckor - en riktigt mulen dag här i Chalong men jag måste erkänna att det känns helt OK efter alla solveckor. Och vädret passar egentligen perfekt idag då jag behöver jobba lite, Johanna har nya dvd´s att titta på och jag behöver fixa mina naglar (något som tar tiiid här nere, typ minst 2 tim till skillnad mot hemma då det tar exakt 1). Naglarna har blivit så långa att jag har problem att få  ut mina linser på kvällarna ;) Alltså h u r gör ni som har super långa naglar? Ge mig gärna tips & knep !


Nu vräker regnet ner så kanske jag kryper upp i sängen och lyxar till dagen med ett glas bubbel? Det är ju trots allt fredag ;)

Hoppas att du har vaknat på ditt allra bästa humör idag och att du har kul weekend planer!?


L.Y.C.K.A !! Det knackade nyss på dörren och vår snälla granne/nabo Björn ankom med denna leverans. Thank god! att vi fick mer välling, nu slipper vi välling-kris :)  Och jag älskar magasiner, ska mysa med ELLE senare idag.

Jag & Johanna ska föresten iväg på en fabulous mini-semester några dagar, åker imorgon... Men mer om det senare! Nu ska mejlen checkas, lite jobb och vi girls fixas och sedan: off we go to nagelfix + ärenden.

Have a HAPPY day !!!

P.S Klicka
HÄR om du vill komma i festlig weekend-stämning! Wiiieee!

♥ KrAmAr & kÄrLeK! ♥


Några timmar i Patong...


Kvällens: klänning från
Deeday (en favvis), skor Zara och min väska är shoppad här i Phuket (den rosa jag håller i handen är Johannas ;)  Johanna har på sig klänning från Burberry, skor Lelli Kelly och nyshoppat Hello Kitty paraply.

Phuket torsdag kl.23.30.

I em / kväll har vi varit på shopping-tur till Patong och det räcker absolut med att vara där i några timmar, sedan är det sååå s k ö n t att resa hem till "andra sidan" igen :)  För Patong med bl.a. Banglaroad är bara för mycket... och vart vi än gick så ropade någon efter Johanna (att hon är söt etc..) eller så kom någon fram till mig och ville sälja något...

Vi var innom Jungceylon som är det största shopping-centrat i Patong men jag är inte så glad i detta ställe. Cental Festival, i utkanten av Phuket town är MYCKET bättre.  Sen styrde vi stegen mot beach-road för ett besök på Hello Kitty butiken där J shoppade ett paraply (det på bilden) eftersom det regnade och stickers. Sista stoppet var på mitt bästa cd / dvd´s ställe men eftersom det inte är lov att köpa dessa ting så kan jag tyvärr inte avslöja om vi shoppade något ;)



J fick välja middags-ställe och som ni ser var hon super GLAD över sitt val (Burger King).


Vi avslutade vår kväll med att möta upp trevliga vänner i lobbyn på deras hotell för en drink.

På vägen hem stoppade vi på Central Festival och jag shoppade den fina klänningen från FCUK som jag visade er häromdagen (tack för feedback!). Den blev en fin mordags-gave från JIG (miljoner TACK älskling!).

Nu är klockan strax 01 och jag väljer mellan att gå och lägga mig och att se en episod av Lipstick Jungle eller kanske The City? Hmm... alla dessa val.... ;)


Höst i sikte!


Hos net-a-porter har höstnyheterna börjat droppa in och jag matchar gärna dessa godsaker (I love cashmere) med ett par snyggt slitna jeans en kylig höstdag.

Phuket torsdag kl.22.15.

Vi girls kom precis hem från en tur till Patong och jag tycker uppriktigt synd om de som reser till Phuket och endast bor där och besöker den beachen för det ger verkligen inte en rättvis bild av hur vackert det är här... Men mer om det i nästa inägg för nu ska klänningen av och sköna myskläderna på också också ska jag lägga M&M´s på kylning i kylsåpet för då blir de som allra godast :)

Önskar dig en trevlig kvall!


Hello torsdag & change of JIG plans.


Dagens tänkvärda.

Phuket torsdag kl.14.00. Sol & moln, +33 i skuggan.

Hej mina fina vänner!

Idag startade dagen med att J väckte mig runt 08.30 och ca 1 time senare knackade det på dörren. Det var de som leverade mina nya växter till terrassen igår som kom för att fylla på med jord etc. Jag älskar den typen av service här nere i Thailand.... det att de kommer hem och tar bort gamla blomster / planterar nya och städar bort allt. Hur bekvämt som helst och en lyx för mig som inte är så glad i att göra sånt själv :)


På den här pack-mopeden levererades våra växter :) Jag har köpt blomster av den här söta damen i ett par år. Hennes butik ligger nära rondellen här i Chalong.

Nu sitter vi på terrassen efter pool-häng och god lunch i restaurangen. Johanna sitter vid min sida och målar gipsfigurer, en present hon fått av sin söta venn Dao också lyssnar vi på den 
HÄR låten som matchar palmerna och miljön här nere perfekt...


Igår kväll blev vi bjudna på en riktigt god & trevlig middag av snällaste Roar (vår granne/nabo) på Wine Connection. Jag hade på mig klänning från The garden collection hos H&M och Johanna luftade sin nya väska till sin klänning från Zara. Och ja, var lika varmt som mitt ansikte ser ut ;)

Jag kom föresten på att jag inte berättat om vad som hänt med JIG? Planen var att jag + Johanna skulle vara själva i Thailand i 4 veckor, sedan skulle JIG komma ner till oss och vi skulle vara här tillsammans i 3 veckor. Men - så hände det saker som gjorde att planen förändrades. JIG jobbar som daglig leder (VD) för ett företag som gjort ett stort uppköp som offentliggjordes dagen innan han skulle resa och det bidrog till mycket PR etc som gjorde att det inte var läge att resa bort. Så - han blev hemma och vi tar en familje-semester senare i sommar istället.


Detta är SÅ Johanna. Hon lägger ut små kort (i detta fall ett Dora pussel) också lägger hon små saker på, här är det Hello Kitty stämplar + gem. Jag är så glad över hennes kreativitet då vi är på middagar :)

Nu ska vi chilla vidare här på terrassen och sedan ska vi ut på tur! rättare sagt: shopping-tur :)

Happy torsdag sweeties!

♥ KrAmAr! ♥


Vacker lunch & slow life.


Det har blivit några sånna här pics genom åren för den här receptionen är såååå fin.

Phuket onsdag kl.23.30.

Idag kände jag för att lyxa till det lite så vi drog och lunchade på Evason Six Senses som är den resort där vi bodde första veckan på vår 6-månaders-Thailand-paus. Vi tittade först innom deras fina butik och jag shoppade bl.a. ny härlig cd och sen åt vi gott nere vid havet med sand mellan tårna.





Det är detaljerna som gör det. Titta på vattenflaskan och min Chang.
 
Jag älskar att sitta vid havet och äta, det är så rogivande & harmoniskt...


Det är verkligen slow life här... ingen stress i sikte ..

Efter vår FAB-lunch så stoppade vi och köpte nya växter till terrassen som vi fick levererade precis innan vi skulle iväg på en middag vi var bjudna på ikväll. Ska lasta ner pics från kvällen nu men internet är sååå trögt, det här inlägget har tagit mig 1,5 time att göra... så om nästa inlägg dröjer (klockan är 01) så beror det på att jag somnat...zzz...


Dagens outfit & kvällens planer.


Min kjole kommer från Odd Molly hos butiken Daisy (under shorts H&M), solbriller Gucci, väska shoppad i Phuket. Johanna har på sig kjole från Ralph Lauren och sin nya väska på armen.

Phuket onsdag kl.18.20. Solnedgång pågår +33.

Efter en soft och härlig dag med lunch på en resort som väcker minnen (vi bodde där dagarna innan vi flyttade in i vår lägenhet här nere dec -07) så ska vi nu ut på middag med fina vänner.

Tjingeling så länge!




Godmorgon onsdag!


Thailand makes me HAPPY!

Phuket onsdag kl.13.00. Sol / dis  & +34 grader i skuggan

Godmorgon mina bloggvänner!


Efter en soft start på dagen, med lyxig sovmorgon till kl.10.15 (!) & lek så är vi nu på väg ut. Vi hoppar över pool & beach idag och sticker istället iväg till ett vackert ställe och äter lunch och sen ska vi innom en blomsterbutik för jag ska byta ut några växer på terrassen.


Johanna tycker att det är sååå kul att fotografera så hon har fått låna min lilla rosa kamera. Den här bilden tog hon på mig då vi lunchade på Katathani Resort i måndags.

När vi hade varit här i ca 2 veckor fick jag en enorm hemlägtan...  så vi funderade allvarligt på att boka om vår resa och åka hem mycket tidigare.

Men - efter ett tag så kom jag in i Thailand-lugnet och klarade att släppa jobb-tankarna och sedan den dagen har jag bara n j u t i t av att vara här och Johanna säger "mamma, jag vill vara här länge för det är så skönt här!".

Nu har vi 10 dagar kvar och jag tänker njuta varje sekund!

Önskar dig en FLOTT onsdag!

♥ KrAmAr & kÄrLeK! ♥


Dagens outfit & kvällens shoppingtur.


Central Festival kl.21.55. Min klänning kommer från franska
Deeday och den har använts flitigt här nere i värmen. Jag gillar längden, brodyren över bröstet och att den har en "inbyggd underklänning". Johannas klänning: Holly´s och på fötterna nyshoppade skor. Mina rosa påsar: från Sanrio (en favorit butik  på Central).

Phuket tisdag kl.23.30.

Jag & Johanna "stängde" Central Festival ikväll (de släckte hela huset då vi gick ut genom dörren ;)  efter några super mysiga timmar med middag på KFC, dessert på Swensen´s och lite shopping.

Jag var på shopping-humör ikväll och såg framför mig en tur på bl.a. Zara men kvällen slutade med att det var Johanna som bar hem påsar :)



Varje gång vi besöker Swensen´s äter vi deras underbara choklad fondue. Och de känner igen oss där nu så vi behöver inte ens beställa, de vet vad vi ska ha ;) Vet ni vad denna godsak kostar? 158 bath = ca 32 kr!


Jag provade en super fin klänning från FCUK. Vad tycker du? Ska jag slå till på den här?


Här ser ni Johannas shopping. Hon hittade en väska som hon förälskade sig i på Sanrio, fina sandaler från Lelli Kelly också en söt Hello Kitty som ska förgylla hennes nya säng.

Internet fungerade inte så bra igår kväll så jag har uppdaterat det här inlägget nu på morgonen (onsdag). Vi köpte föresten lite block + pennor igår också, sånt är super billigt här, skrivblocken kostar typ 5 kr / st.

Johanna var så söt på morgon och sa att hon tyckte att vi hade en supermysig kväll igår :), det tycker jag också.

♥ 


Hej tisdag !


Dagens tänkvärda.

Phuket tisdag kl.16.30. Sol & v a r m t .

Hello darlings! Efter en dag vid poolen är vi nu på väg ut genom dörren för en  shopping / fixa ärenden-tur men J somnade precis (BAD tajming...) så ja, vi får se hur det går...


Johanna på Sunwing Resort Kamala häromdagen.

Önskar dig den BÄSTA av dagar! vi ses igen lite senare. Nu ska jag bära ner en sleeping beauty till taxin ;)
 
KrAmAr! ♥



Bloggtoppen RSS 0.91