Inget ont som inte har något gott med sig...

168397-2404

Eftersom hela situationen med min trasiga pc ær så obeskrivligt tråkig :-( så kænner jag att vi måste pigga upp oss med något kul! :-)

Så - ni som skriver en kommentar till detta inlægg ær med i utlottningen av en sån dær vit strandklænning med fjærilar / sommerful på som jag har på mig på førra bilden (och många fler bilder...) :-)

Motivera varfør just DU ska vinna klænningen! bæst motivering vinner :-) och tævlingen pågår fram till næsta gång jag bloggar ;-)

Nu måste jag avsluta hær och gå hem igen.

Skøt om dig och kom ihåg att fånga de lyckliga stunderna!

Kramar! ♥

Tråkiga nyheter....

168397-2386

Phuket kl. 21.50, torsdag kvell...

Tyvarr har jag trakiga nyheter... :-(
Sent igår kvall fick jag tag i min datakille som jag kannar och det visar sig att min pc ar sa sjuk att den maste resa hem till Norge med DHL och tas in pa sjukhus nagra dagar for att sedan återvanda till Phuket... :-( Det kanns allt annat an kul....  før som ni vet så tycker jag ju att det ar SÅ mysigt att sitta och blogga på kvallarna nar mitt hjarta somnat...

Som TUR AR så har vi en super snell granne / nabo som låter mig låna hans pc i kvall så just nu sitter jag pa hans balkong och skriver och min mamma ar barnvakt till sovande Johanna :-)

Jag har precis førsøkt att lasta ner bilder men det tar så galet lång tid att jag gav upp till slut och tenkte att det ar battre att jag skriver istallet :-)

Som ni marker så skriver jag från norsk pc så alla svenska bokstaver ar inte pa plats ;-)

Vi har i super bra dagar har nere och idag har vi fatt en hel del leveranser till lagenheten + att jag fått monterat ett par flaktar i taket pa balkongen vilket ar lovely i varmen :-) Jag ønskar så att jag kunde visa er massa med bilder, måste førsøka fixa så att jag får till det så snart jag kan....!  men i versta fall så drøjer det till jag fått tillbaka min pc..

Det var ju bara extremt otur att min pc skulle gå sønder precis då JIG ar hemma i Norge = jag har ingen annan pc att anvanda....

Nu ska jag - optimistiskt - førsøka att lasta ner bilder igen så att ni får se något nytt :-)

Kram! ♥

Hurra!!!!!!

168397-2403
Johanna myser i solstolen pa Nai Harn Beach haromdagen.


Kata Noi Beach, Phuket kl. 17.55, +34 grader i skuggan.

JIPPIE!!!!!!!!!
Antligen kan jag blogga och visa er ett livstecken fran oss!!! :-)

Inte nog med att Johanna inte varit helt i form, min pc har dessutom rakat ut for en olycka :-( Jag rakade spilla dryck over hela tangentbordet i lordags efter att jag skrivit forra inlagget och sedan da mar den inte helt bra och fungerar ej sa jag hoppas pa ett mirakel = att den ska vakna till liv igen....! Men inte nog med det: internet har heller inte fungerat pa var resort sedan i lordags sa nu sitter jag och bloggar fran en pc i receptionen pa en resort dar jag bott forut :)

Jag, mamma & Johanna ar pa KataNoi beach idag och myser och jag sitter inne pa Katathani resort och bloggar medan mamma gar runt med Johanna och vi vantar pa var taxi som ska snart ska hamta oss och kora oss hem.

Vi valde att ta en kort stund pa beachen idag eftersom Johanna madde daligt igar kvall. Mamma har ocksa varit sjuk sa nu hoppas vi bara att alla, inklusive min pc ska piggna till sa fort som mojligt sa att jag kan blogga som vanligt igen! :)

Solen skiner fran en klarbla himmel har och trots allt som hant oss sa ar det ju bara helt fantastiskt att vara har i Phuket! :)

Hoppas allt ar bra med er alla ! Jag langtar till jag kan lasa era kommentarer och blogga i lugn och ro. Internet borjade fungera igen pa var resort IDAG sa nu ska jag ringa en duktig datakille jag kanner hemma i Norge i kvall och hoppas att han kan ge mig support over telefon sa att jag kan blogga i kvall! :)

Skot om er sa jatte mycket och var radda om er!

Kramar! ♥

Möbel leverans.

168397-2398
Johanna följer med stor intresse alla leveranser som är på väg in genom dörren.

I onsdags förmiddag kom bl.a. den säng som mamma skulle sova på senare på kvällen :-)

Vi har special beställt en säng till vårt gästrum från butiken "Intercraft" efter samma design som vår trevliga granne Eva-Lena gjort. Det fiffiga med den här sängen är att den har 4 bäddar! man kan nämligen dra ut en säng på varje sida så kan en hel familj komma och bo där inne. Då ligger mamma & pappa i dubbelsängen också ligger kidsen på en sida var i lite lägre sängar. :-)

Förutom sängen så  kom även några andra saker som jag special beställt. På bilden ser ni bl.a. spegeln. hyllan och lite annat smått och gått brevid Johanna.

Jag ska fota och visa er fler interiörbilder från lägenhet nästa vecka då jag fått några fler leveranser :-)

image2405
De var 5 stycken som kom med leveranserna och till skillnad mot hemma så bär de in allt, packar ur allt och monterar upp allt. Det ingår i priset :-) På bilden ser ni att en av dem t.o.m. målade sista lagret färg på hyllan bakom sängen direkt på plats.  Bilden är från gästrummet och ni skymtar även den "sänghimmel" som vi fick levererad häromdagen. Jag har kopierat den dom har på "Evason" för jag tyckte så mycket om den :-)

Fabulous lördag!

168397-2404
Jag och Johanna för några minuter sedan.

Phuket kl. 16.10, +34 grader i skuggan.

Så där ja - nu mår jag bra igen! :-) Skönt!! Och den lilla prinsessan mår också perfekt men idag är det mormors tur att inte vara i topp form så ja, det dröjer nog till vi äter kyckling från den där restaurangen igen...

En annan sak om INTE är i form är internet på vår resort :-(  Det har inte fungerat sedan igår eftermiddag och tydligen blir det nog inte fixat förren måndag :-( 

Därför har vi nu åkt iväg till "internetresorten" för att äta så att jag kan blogga lite :-)

Jag önskar dig den bästa av dagar och hoppas att solen skiner på dig! :-)

Nu ska jag lasta ner bilder och läsa era kommentarer!


Mindre kul dag..

168397-2400
Johanna drogs som en magnet till dessa 4 rosaklädda kids då vi stod och väntade på mamma på flygplatsen i onsdags.

Phuket kl. 17.10

Den här dagen drar jag ett stort streck över också ser jag fram emot en ny morgondag! för idag är jag verkligen inte i form.....

Som tur är så har hjärtat inte kräkts/kastet upp på hela dagen, bara varit lite dålig i magen, och hon väckte mig på morgon med att vifta med vällingflaskan vilket var en bra start! :-)

Min JIG var också jätte dålig igår kväll / i natt  (så dålig att han fick ta in på hotell på flygplatsen i Bangkok och bli kvar där och där är han ännu och väntar på ny flight...) så det var nog inte Cornettons fel, utan vi blev nog helt enkelt matförgiftade av gårdagens lunch :-(  För alla vi som åt av samma rätt har varit / och är super dåliga. Det var TUR att mamma åt något annat så att hon har kunnat hjälpa mig med Johanna idag för själv har jag legat i soffan heeeela dagen...

Nu ska jag försöka hoppa i duschen med hopp om att det får mig att känna mig lite piggare.

Jag hoppas att jag är back in bloggbusiness imorgon! ;-)

Sköt om er alla härliga och tusen miljoner TACK för era söta krypa på dig hälsningar!! De värmer! :-)

Kram!

Status: sjuka..

168397-2397
Igår var jag och Johanna och hämtade ut den stora tavlan på henne som ska sitta ovanför köksbordet. Jag är super nöjd med resultatet och Johanna var SÅ stolt då hon såg bilden på sig själv. :-)


Phuket kl. 21.30.

Dumma Cornetto glass som vi åt på stranden idag.. jag tror att den är orsaken till att Johanna kräks och jag är dålig i magen + mår hur illa som helst :-( 

Jag ska gå och lägga mig inne hos Johanna igen nu också håller jag alla tummar & tår för att vi vaknar piggare i morgon!

Kram! ♥

Välkommen mormor!

168397-2396
vi var och mötte mamma på flyplatsen igår kväll alla 3. På bilden har hon precis kommit ut från bagagehallen.

Phuket kl. 14.10 torsdag.

Nu är vi 3 generationer som är på väg till beachen :-)

JIG har precis rest hem till Europa och blir borta i ca 1 månad och förmiddagen har därför varit lite hektisk med anledning av det men vi fick i alla fall till en trevlig lunch på balkongen allihopa :-)

Jag bloggar mer i kväll, nu ska vi ut och njuta den underbara dagen!

Kram! ♥

Tittut!

Det var den dagen det... Alltså vissa dagar hinner man nästan inte ens gå på toaletten ;-)

Nu är klokan nästan 03 och jag håller på att somna så jag ska lägga mig i sköna sängen. Ville bra säga hej! så att ni inte undrar vart jag tagit vägen. Dagen har varit fylld av fix och sedan hämtning av mamma på flyplatsen (det tar ca 1 time dit och 2 time hem..) och sedan mysig välkomstmiddag hemma.

Mamma hade med sig massa lyxigt svenska saker som tex: Kalles Kaviar, knäckebröd, osthyvel, välling, ute termometer, dalahäst m.m. och en massa härliga blader: mama, Family Living, Dameras Värld, Sköna Hem m.fl. och - inte nog med det: jag fick dessutom jätte fina presenter!! :-)

Jag visar dagens bilder imorgon för om jag inte lägger mig nu på en gång så hinner jag inte sova förren jag ska vakna...! ;-)

Kram! ♥

Uppdatering: jag upptäckte nu - torsdag - att jag skrev att det tog 1 time till flygplatsen och 2 timmar därifrån = ett tecken på hur trött jag var då jag skrev ;-) det tar ju självklart lika lång tid båda vägarna, 1 time.

Snygg vårkollektion!

168397-2389
Bild från hemsidan till "Day".

Phuket kl. 01.55

Jag försökte precis lasta ner några bilder jag hittat på nett idag och det tog typ bara 10 sekunder! så nu inser jag att det nog inte är internets fel att mina bilder tar så lång tid, det har nog något med formatet på mina bilder att göra kanske? Måste checka det imorgon! :-)

Anyway - Den vår kollektion jag tittade på idag var den från "Day" och här följer nu några outfits som jag tycker är riktigt snygga och som jag hade shoppat om jag haft möjligheten men här nere finns inte "Day" i butikerna så det är bara en sak för mig att göra  = låta en skräddare kopiera ;-)

image2393
Jag kan tänka mig att sy upp ett par linnen i den här modellen. De skulle passa perfekt här nere! :-)

image2394
Det enkla är oftast det snyggaste. Detta är en fabulous dress! :-)

image2395
Plötsligt saknar jag mina svarta byxor och min svarta topp som jag lämnade hemma i Oslo...  Det passar därför perfekt att JIG ska hem senare i veckan så att han kan ta med sig dem tillbaka hit ;-)

Nu är det hög tid för sängen här!

God natt! ♥

En sån där dag...

168397-2386
På bilden är vi på väg hem från beachen igår och jag bär på en trött Johanna som somnade 5 minuter senare i vagnen och sov hela vägen hem...

Phuket kl. 01.05

Idag har jag haft en sån där dag då jag funderat massor över livet i största allmänhet för ibland sköljer saknaden av min älskade butik över mig och då hjälper det inte alltid hur mycket solen skiner för då känns det ändå lite molnigt...

Men det är viktigt att inte blicka bakåt, utan framåt och det är precis därför som vi nu njuter dagarna här i Thailand. Här får vi tid till avkoppling, eftertanke, planering för framtiden och möjligheter att "bara vara" på ett sätt som vi aldrig fått hemma i den hektiska vardagen. Och eftersom både jag och JIG har jobbat 24-hours (jag har jobbat långa dagar, 7 dagar i veckan hela mitt liv och vi har både drivit egna företag i många år) så är en sån här paus extremt välbehövlig för oss.

Idag sa jag faktiskt  till JIG att jag inte har någon lust att resa hem igen, att jag skulle kunna tänka mig att bara bli här (önskedröm!) ... för just nu är det INGET jag saknar hemifrån (förutom mina vänner, familj & min älskade Gucci) och dagarna här nere är så otroligt sköna men självklart så måste vi ju hem en dag , men jag är glad att det är en stund dit ;-) för den stunden behöver vi för att "landa".

Nu ska jag lägga mig och även om min dag idag var lite mulen så är jag övertygad om att min sol skiner igen imorgon! :-)

Jag önskar dig en riktigt mysig kväll!

Natta Kram! ♥

P.S vi åt föresten god middag här på resorten ikväll också blev det "happy hour" öl i poolbaren också. 2 stycken för 69bath (= 14kr).

Gårdagens strandmys.

168397-2385
Söta Kim och Johanna leker i sanden på stranden....

Vi hade bara SÅ mysigt på stranden igår! :-)

Resorten har en gratis "badbuss" som går varje dag kl. 10.30 med retur kl. 16.30 och igår gick turen som sagt till favvo beachen: Nai Harn.

Vi åkte dit tillsammans med våra nya vänner, våra jätte trevliga grannar Familjen Blomberg, och den ena av deras döttrar, Kim,  satt  - som ni ser på bilden - och lekte med Johanna hur länge som helst och johanna bara älskade det! :-) Hon har blivit super glad i Kim och de övriga i familjen vilket värmer mitt mama hjärta.

I skrivande stund är kl. nästan 01 och det är natten mot onsdag. Jag fick ett "städryck" i kväll inför morgondagens besök så jag har packat upp den servis vi köpte för ett par veckor sedan men som blivit stående i kartonger. Så nu är hela servisen diskad och på plats i skåpen. Skönt! att ha det gjort. Jag kände mig som värsta despearate houswive i kväll faktiskt för jag körde samtidigt ett par tvättmaskiner också städade jag på köket ;-)

Mama på vift...

168397-2388
Det är så härligt att åka tuk-tuk  här i värmen för det fläktar så skönt! :-)

Phuket kl. 20.30 tisdag kväll.

Idag har jag varit ute på vift på egenhand några timmar på eftermiddagen :-)

Jag startade med att åka och titta på en del interiör, sedan var jag och beställde en stor bild i canvas av ett foto på Johanna. Sånt kan man ju göra hemma också men då kostar det en del och tar lite tid. Här är det jätte billigt och man får tavlan på 1 time! :-) Tyvärr hade jag inte tid att vänta på att den skulle bli klar så jag ska hämta den imorgon. Jag valde att göra en i 80*100 och den ska sitta på väggen vid köksbordet. 

I samma shoppingmall som jag beställde bilden ligger Tesco som är en jätte stor matbutik så jag passade på att fylla  en vagn med basvaror där (hushållspapper, tvättmedel, toalettpapper, vatten, juice ... osv osv..) så att jag ska slippa och åka iväg och fixa sånt då mamma är här.

Sen avslutade jag turen med att shoppa fler orkidéer hem och jag tycker att det är helt underbart att gå runt i den trädgård där jag handlar. De hade precis fått in helt underbart vackra lila orkidéer men jag ska avvakta med att shoppa fler till på fredag då hon får en ny leverans av vita. (Jag tog så klart lite bilder där idag så jag ska lasta ner och visa senare)

Nu har mitt hjärta precis somnat och jag ska ta tag i att packa upp dagens shopping påsar. Och just det ja, jag handlade sängkläder till gästrummet också för imorgon förmiddag kommer sängen och imorgon kväll kommer mamma.

Jag skriver mer lite senare. :-)

Godmorgon tisdag!

168397-2384
Johanna har blivit super duktig på att gå så nu kryper hon inte mer. Här gick hon plötsligt helt själv ut för att bada igår  på Nai Harn Beach och snabbt går det också, det är nästan så hon springer :-)

Phuket kl. 13.20 tisdag.

Dagen idag startade med SOVMORGON vilket var hur lyxigt som helst! :-) Klockan 9 satt Johanna och viftade med sin vällingflaska i sängen och jag tror att det är våra nya gardiner som är orsaken för de gör att det är kolsvart på sovrummet. Skönt! :-)

Nu håller JIG på att fylla vår jacuzzi och vi har haft en skön & soft förmiddag här hemma och har för första gången ätit lunch ute på terrassen. Jätte mysigt! :-) När Johanna sover sin nap om en stund så ska jag åka iväg och shoppa blommor / växter till terrassen och sen har vi en hel del att göra idag för på torsdag reser JIG och före det vill vi ha de flesta beställningar etc till lägenheten på plats.

Jag ser att jag får en hel del kommentarer på min strandklänning med rosa fjärliar på... Kanske ni önskar att jag ska köra en utlottning på en sån en dag snart? ;-)

Solen skiner från en vacker himmel idag och det är bara helt underbart med denna värme och Johanna har börjat med en ny sak idag: hon kastar ner små bollar från terrassen och tycker att vi ska gå ner och hämta dem på gräsmattan. ;-)

Nej, nu måste vi ta tag i alla saker på "att göra" listan här om vi ska ha en chans i havet att bli klara idag för imorgon kväll landar mamma/mormor.

Varsågoda, här kommer dagens:

"Ett leende kan betyda så mycket. Le idag mot minst 5 personer."
/Ur "en härlig bok".

Kram! ♥

God natt 17 månaders dagen!

168397-2383
En glad Johanna på restaurangen där vi lunchade idag på Nai Harnn Beach. Jag tror hon vill visa er sina tänder ;-) Lilla darlingen fyller 17 månader idag så: GRATTIS hjärtat! :-)

Tjohoo! jag lyckades lasta ner ytterligare en bild från dagen men sen stoppade det upp totalt så nu ger jag upp och går och lägger mig och drömmer härliga drömmar istället också får jag lasta ner fler bilder imorgon :-)

Dagen idag har varit hur varm som helst och jag är tyvärr inte så bra på att dricka vatten själv (ger bara till johanna hela tiden..) så nu sitter jag här med DEN huvudvärken och häller i mig så mycket vatten jag bara orkar så att värken ska försvinna och jag ska vakna pigg i morgon.

Imorgon berättar jag mer om vår underbara dag :-)

Nu önskar jag dig en jätte mysig kväll så "ses" vi igen imorgon!

God natt Kram! ♥

P.S

Fabulous måndag!

168397-2382
Jag & Johanna på väg till beachen strax efter kl. 10 idag. Den klänning jag har på mig är min favorit. Jag måste shoppa fler i andra färger a.s.a.p ;-)  På bilden står vi utanför dörren till vår lägenhet och Hello Kitty påsen är fylld av hink, spade etc.

Phuket kl. 22.00 måndag kväll.

ÄNTLIGEN!!!!! :-) dagens första bild är nedladdad och lyckan är total! ;-)

Dagen idag har varit super mysig. JIG jobbade idag så jag & Johanna hoppade på den gratis "minivan" som går från resorten till beachen varje dag. Idag var det : Nai Harn Beach som gällde vilket var lovely för det är vår favvo beach. Där är det jätte lång grunt  & i princip inga  vågor alls  vilket passar Johanna perfekt! :-)

Vi var där tillsammans med våra trevliga grannar, familjen Blomberg, och Johanna lekte massor med deras söta döttrar och vi njöt verkligen den soliga & varma dagen. Jag ska lasta ner fler bilder nu så ni får se.

I skrivande stund har jag precis ätit jätte god take-away mat, JIG är ute på business middag ikväll och hjärtat sover gott efter den innehållsrika dagen och bättre sent än aldrig kommer här dagens:

"Hur vi har det beror helt och hållet på hur vi tar det som händer oss."
/Ur "En härlig bok".

Det tycker jag är "så sant som det är sagt"!

Nu ska här lastas ner bilder!

Kram! ♥

Trögt internet...

Phuket kl. 21.30.

Nu har jag försökt att lasta ner en bild från dagen i över 1 time men det går så trögt att jag misstänker att det nog tar ett par tim.... Så - nu gör jag ett nytt nedlastningsförsök också passar jag på att äta middag under tiden ;-)

Vill så gärna visa er bilder från dagen för vi har varit och super myst på favvo beachen: Nai Harn beach tillsammans med våra jätte trevliga grannar här på resorten.

Hoppas att du har en fantastisk måndag!

Kram! ♥

God natt alla härliga!

168397-2381
Darlingen provar kuddar på "Central Festival" för att checka vilken hennes mormor sover skönast på när hon kommer hit på onsdag :-) Också har hon miniräknaren i närheten för att kunna diskutera pris ;-)

Phuket kl. 00.50, natt mot måndag
.

Nu känner jag att jag håller på att somna här jag sitter så det är hög tid för mig att hoppa i säng. Imorgon får vi besök av en montör som ska montera dimmer på köket + en leverans från "Intercraft" också planerar vi en tur till beachen.. Ska bli spännande att se vad vi hinner med?! ;-)

Jag hoppas att du är nöjd med din vecka och att du är klar för den nya som startar imorgon!

God natt, sov gott & sweet dreams!

Kram! ♥

Dagens lunch & shopping.

168397-2380
Oss idag lunch.

Phuket kl. 00.45, natt mot måndag.

Här ser ni oss idag på förmiddagen då vi var på internetresorten. Johanna var mer upptagen av att flörta med de som att vid bordet bakom än att äta maten jag gav henne ;-) Men hon åt jätte bra! Hon har blivit lika glad i "fried rice with chicken" som mig och till info för intresserade: Johanna är perfekt i magen fr.o.m igår vilket gör mig LYCKLIG! :-) (innan jag fick barn förstod jag överhuvudtaget inte nöjet i att prata bajs? och nu är det plötsligt lika normalt som att prata shopping ;-)

Dagen idag bjöd på en riktig shoppingrunda. Vi var på "Central Festival" + "Index" och vi shoppade täcken & kuddar till gästrummet, galgar till garderoben på gästrummet och bestick.

Ett tips till er som ska bo här i Phuket:

Köp med er täcke, kuddar & sängkläder från Ikea! (jag köpte med skönt duntäcke + sängkläder till mitt & JIG´s sovrum)  Priserna på sånt är högre här än hemma och med facit i hans så önskar jag att jag shoppat allt till gästrummet i Oslo och skickat det med SAS Cargo för det hade blivit billigare. Man lär så länge man lever... ;-)

Och just det ja... jag skulle köpa en "mojäng" till kameran så att jag kunde lasta ner bilder.. Den storyn blev så här: när jag kommer in i kamera butiken så öppnar hon en lite lucka på min kamera, visar uttaget och visar kabeln som jag redan hade hemma. Så kan det gå när man har blå ögon ;-)

Lördagens svalkande bad.

168397-2379
Min älskade badflicka + friends. I bakgrunden syns Johannas rosa badbåt + fotbollen som är en av hennes favvisar att leka med :-)

Efter gardinmonteringen igår så passade det perfekt med ett svalkande bad i poolen :-)  Det är bara underbart att ha poolen rakt utanför dörren och jag misstänker att Johanna kommer att tok sakna den då vi kommer hem till Oslo igen  för badkaret blir ju liksom inte samma sak ;-)

Hjärtat ÄLSKAR att bada med andra barn och hon super myste igår tillsammans med dotter till en av de som jobbar här + hennes brors barn. Thai tjejerna tyckte att det var SÅ kul att jämföra färgen på armarna med Johanna ;-)

En stor nyhet vid detta bad tillfälle var att Johanna för första gången tyckte att det var riktigt kul att sitta i sin badbåt! hon skrattade så att det ekade mellan husen :-)

Nya gardiner.

168397-2378
Johanna tyckte att verktygslådorna till montörerna (av gardiner) var hur spännande som helst ;-) I bakgrunden ser ni att det monteras för fullt. Jag valde hiss/lift gardiner i vardagrummet och de kommer självklart att var upphissade och inte hänga som på bilden ;-)

Som ni vet så fick jag leveransen av våra nya gardiner tidigare i veckan men de blev fel så de tog med sig i princip allt tillbaka. Så gick dagarna också ringde jag vår kontaktperson i förrgår för att check när vi får de "riktiga"? Då säger han att jag får räkna med upp till 10 dagar...!

Men vad händer?  Jo - igår dyker plötsligt hans personal upp och monterar upp alla gardinerna! :-) Helt fantastiskt!

Gardiner gör enormt mycket till känslan i rummet / lägenheten så det är underbart att de är på plats nu! :-)

Besök på "Evason".

168397-2377
Jag & Johanna i  den vackra utomhus receptionen på "Evason".

Phuket kl. 24.00.

På fredagens shoppingrunda så stoppade vi först av allt på "Evason" där vi bodde vår första vecka här nere i december. Där är SÅ fint! :-)  
 
Jag shoppade stjärnknoppar och en söt fisk i lera som man sätter "moskitomedlet" i som vi ska ha ute på terrassen.

Om du planerar bröllopsresa så kan jag VARMT rekommendera "Evason", det passar perfekt till en sån tur! :-)

Storlek 37!

168397-2376
Jag har på mig en av de tuniker jag shoppat på Kata Noi Beach och Johanna har på sig en klänning från "Monsoon".

Jag tror inte att jag behöver skriva att det är varmt här för när ni ser den här bilden på mig & Johanna så ser ni det ;-)  Här är vi på väg ut på shopping i fredags och jag tror att det var runt 34 grader den dagen.

Imorgon ska jag föresten åka iväg och köpa fler orkidéer och lite andra växter till balkongen. Längtar! :-)

Och just det ja - jag såg att någon frågat mig vilken sko storlek jag har? Det var en  högst originell fråga måste jag säga men okej, jag bjuder på ett svar:

Jag har haft storlek 38 så länge jag kan minnas, men ! efter att jag i en period gick ner lite i vikt så blev jag en 37:a. När jag sedan fick Johanna så blev jag typ en 37,5 så jag köper lika ofta 37 som 38, eller föresten: jag köper nog oftast 37 trots allt :-)

Och när vi ändå är inne på siffror så kan jag föresten berätta att jag är 175cm lång :-) Så - jag har nog ovanligt små fötter för min längd ;-)

Godkväll!

168397-2375
Mitt hjärta hemma i soffan igår, lördag. Den lilla bollen i bakgrunden har hon fått av våra jätte trevliga grannar (tack snälla C15!) och den är favoriten. Hon lekar med den varje gång vi badar :-)

Phuket kl. 23.15, söndag kväll.

I kväll fick jag en feeling av att jag skulle kunna stanna här i Thailand i flera år... jag bara älskar att vara här! Den känslan förstärktes då jag åkte moped en tur i kväll. Vet ni vad jag gjorde? Jag åkte iväg till internetresorten bara för att lasta ner bilder, var där i ca 20 minuter och sen tillbaka hem igen.

För ett ögonblick tänkte jag då: vad håller jag på med? Är bloggen värd så mycket av min tid? eller ska jag helt enkelt sluta? för jag hade ju kunnat ligga i soffan med ett glas vitt och en bra bok i stället... Men så länge jag tycker att det är KUL att blogga så fortsätter jag! :-)

Så - nu sitter jag här med ett glas vitt nu istället och med nya bilder nedlastade som bara väntar på att jag ska lägga ut dem :-) Också mumsar jag på "m&m´s" också, jag borde inte, men de är ju bara sååå goda ;-)

Jag hoppas att du också har en skön söndag?!

Söndag i Phuket...

168397-2370
Vi beställde 2 sånna här stolar från "Intercraft" att ha i lägenheten för vi tyckte att de var så originella och coola på ett udda sätt ;-)  (skojar bara).

Phuket kl. 13.00, söndag

Nu sover hjärtat sin "nap" under myggnätet i vagnen och jag har percis beställt en taxi till oss för jag och Johanna ska iväg och göra en massa ärenden så att vi har klart så mycket som möjligt då mamma kommer på onsdag.

Vi börjar bli lite trötta på alla dessa shoppingturer (så JIG är glad att han slipper följa med oss idag, han ska jobba) och längtar nu efter lata dagar på beachen men - det tar tid att inreda ett nytt hem och vi hinner ju sola de månader vi har kvar :-)

Idag vaknade vi föresten till en ny dag utan rinnande vatten i kranarna, ingen TV som fungerade och inget internet men tack och lov så kom vattnet efter en stund och så länge solen skiner så är ju allt bra ändå!  :-)

Det pågår full aktivitet på resorten varje dag nu och idag håller de på att montera minigolfbanan som blir precis bakom vårt hus. Jätte kul! :-) (Jag tog så klart bilder men kan inte visa förren jag har köpt den där nya saken som behövs för att lasta ner bilder från nya kameran)

Nu ska jag packa ihop här innan vår chaufför, Mr.Sak, kommer och hämtar mig och Johanna. Det är lite kul med honom för han gör precis som jag gjorde i min butik: han bjuder alltid på godis! ;-)

Jag återkommer med nya bilder senare idag!

Kram! ♥

P.S TACK för alla trevliga kommentarer jag får, you make me happy! och när jag läser era trevliga så glömmer jag snabbt de otrevliga :-)


Min nya favorit butik: "Intercraft".

168397-2369
Bilden är från förra veckan då vi var och beställde möbler på "Intercraft". Johanna tyckte att det var jätte spännande med alla papper :-)

Phuket kl. 12.40

Mitt bästa råd till er som står inför att inreda ett hem här nere i Phuket är följande:

Åk till butiken "Intercraft" (jag ska skriva adressen dit i ett senare inlägg, har glömt den hemma nu...), sätt dig ner i soffan där jag och Johanna sitter på bilden med ägaren av butiken. Berätta för honom vad du är ute efter, visa gärna bilder på möbler etc du sett och vill ha, begär pris och beställ sedan av honom.! :-)

Om jag visste att han fanns den dagen vi startade att inreda lägenheten så hade det besparat mig massa tid. Det är tack vare vår jätte trevliga granne Eva-Lena som jag fick kontakt med honom för hon har beställt en hel del av honom och varit super nöjd. (tack snälla Lena för hjälpen!!)

Jag & Johanna var tillbaka till butiken häromdagen och gjorde lite kompletterande beställningar. Ett exempel på hur proffsig och trevlig han är kommer här: Jag hade med mig "stjärnknoppar" som jag shoppat på "Evason" och som jag önskade att han skulle montera på en bit trä så att jag får en list där jag kan hänga väskor etc precis innanför dörren i lägenheten.

Då han ser stjärnan säger han: "jag kan göra likadana för en 3:e del av priset till dig så jag behåller den ena också kan du returnera de andra."  :-)

Vi får vår första leverans från dem imorgon, jag längtar! :-)

Inspirerande!

168397-2371
Hemma hos Malene Birger.

Jag tycker att hemmet till "Malene Birger" är inspirerande & vackert! :-) Speciellt väggen hon har med 3 hyllor under varandra med bilder & saker på.  Jag har köpt med mig tavellister från Ikea och planerar att sätta upp dem bakom soffan i vår lägenhet här nere. De är inte lika breda som de på bilden så jag kommer inte att rymma lika mycket på dem, men lite smått & gott ska nog få plats :-) 

image2374
Hemma hos Malene Birger.

Tjejen har fint på sovrummet också och att sätta en massa bilder på väggen är ett snyggt alternativ till sänggavel tycker jag!

Jag sitter och bläddrar sååå mycket i interiörtidningar & böcker här nere på kvällarna då Johanna somnat för att hitta insipration till de små detaljerna i vår lägenhet. Det är avkoppling för mig och enormt mysigt!  :-)

Godmorgon världen!

168397-2373
Här ligger Johanna och dricker välling och myser på internetresorten för några dagar sedan. Jag har bytt minneskort i min kamera och eftersom kameran är ny så upptäckte jag att jag måste köpa en separat enhet för att kunna lasta ner bilder via det minnekortet så - det blir dagens shopping ;-)

Phuket kl. 11.40, söndag förmiddag

Internet har tyvärr inte fungerat på vår resort sedan igår förmiddag så nu har vi åkt iväg till den resort där de har trådlöst och vi sitter här och ser en vackert klarblå himmel, blått hav och luften är så där underbart varm & skön :-)

Dessa sköna dagar är fantastiska! Men - det var lite tråkigt att behöva starta denna internetstund med att radera ett par otrevliga kommentarer som kommit sedan sist jag var inne. Synd att det ska behöva vara så. (Som ni vet så svarar jag av princip aldrig på sånna kommentarer.)

Igår träffade jag föresten för första gången den person som ska hjälpa mig att starta upp den business jag planerar att starta. Han verkar super och jag är övertygad om att han kommer att kunna förverkliga mina önskningar. Det känns fantastiskt spännande att planera för framtiden samtidigt som jag softar och njuter de soliga dagarna för det är då man reser iväg som de mest brilljanta idéerna oftast dyker upp! :-)

Nu kom maten in här så dags för frukost / lunch.

Dagens från mig till er blir följande:

Le mot din omgivning så ler den tillbaka mot dig! :-)

Kram! ♥Min tisdags middag.

168397-2367
En av dessa 2 fantastiska lobster + pasta njöt jag till middag i tisdags :-) Servitören kom och visade upp för oss och i bakgrunden är det massa klippor också hela havet... Otroligt vackert! men tyvärr för mörkt för att synas på bilden.

Phuket kl. 12.25, lördag.

Vi var ute och åt med Marie & Co på en helt underbar restaurang som heter "Da Maurizio". Restaurangen ligger ovanför Patong och ni kan besöka dem här:
http://www.damaurizio.com

Ägaren, en äldre italienare, gick runt bland borden och frågade om vi hade det bra, berättade en historia om sin mamma, bjöd på lite grappa + att jag & Marie fick varsin kokbok av honom :-)

Jag kan varmt rekommendera restaurangen men måste hissa en liten varningsflagga för priserna där så om du ska gå dit en kväll och njuta den underbara atmosfären så föreslår jag att du droppar att ta en "3-rätters" just den kvällen ;-)

Här pågår fortfarande montering, hjärtat sover ännu och jag + JIG sitter ute på balkongen och njuter :-)

Godmorgon soliga & varma lördag!

168397-2368
Johanna myser i poolen på Sunwing resorten i onsdags :-)

Phuket kl. 11.20 lördag förmiddag.

Hej och hå vad dagarna går! Plötsligt är det lördag igen och idag har vi varit här i 5 veckor och 1 dag :-)

Johanna vaknade runt kl. 7.30 idag och nu sover hon sin nap och vi har 2 stycken från "Island Furniture" här som monterar en sänghimmel inne på gästrummet som jag inspirerades av då vi bodde på "Evason" så de har gjort en exakt likadan som vi hade där. Egentligen skulle vi ha den inne på mitt & JIG´s sovrum men det visade sig att taket inte är helt optimalt för den där inne så därför ska jag finna en annan lösning där. Jag fick låna med mig en bok från butiken igår med tips & idéer på hur jag kan göra så vi får se vad det blir :-)

På morgon har jag lyckats lasta ner några fler bilder och det känns helt fantastiskt att slippa åka iväg till en annan resort för att göra sånt.

Idag har vi en dag fylld av diverse monteringar (sänghimmeln, dimmer på köket....) och annat så vi kommer nog att hålla oss här på resorten och bada & sola vid poolen.

Jag önskar dig en lovely lördag och avslutar detta inlägg med dagens:

"Försök idag att tänka ut minst tre bra saker med dig själv."
/Ur "En härlig bok".

Det citatet tycker jag passar utmärkt just idag för alla dagar är perfekta dagar till att tänka på vad vi är bra på. Vi tjejer är oftast så fokuserade på våra dåliga sidor (jag borde gå ner i vikt, jag borde träna, jag borde städa mer osv osv..) men kom ihåg att det är det är våra positiva sidor som behöver få fokus i vardagen. Så - sätt dig ner i soffan och lägg benen högt och tänk på vad du är bra på. Det förtjänar du! :-)

Carpe diem & njut dagen!

Kram! ♥

Fantastiska Sunwing!

168397-2366
Johanna super myser i Minilandet på Sunwing Bangtao Beach i onsdags.

Phuket kl. 01.50, natt mot lördag..

Plötsligt lyckades jag lasta ner en till bild! :-)


Här är Ken (Maries mann) och leker med Bea ( står framför dörren i rosa) och Johanna (i solhatt och små byxor) i Minilandet på Sunwing Resorten. Johanna SUPER myste !! för hon bara älskar andra barn och här var det flera tjejer som gick runt med henne hela tiden och hon bara njöt! :-)


Jag är så imponerad över Vings Sunwing koncept. Det är bara världens bästa resorter för barnfamiljer och om du som läser min blogg sitter och funderar på att boka en resa med barn så är mitt bästa tips att resa till just en Sunwing Resort och den här i Phuket, på Bangtao Beach, är nybyggd och  hur fin som helst!

Själv har jag bott på Sunwing jätte många gånger i mitt liv och då jag var 7 år och vi bodde på Sunwing i Alcudia på Mallorca så lärde jag känna en tjej i "Minicluben" som jag brev växlat med i MÅNGA år. Vi hade faktiskt kontakt fram till för bara några år sedan vilket är helt fantastiskt! :-)

Nu närmar sig kl. 02 här så....

Natta! ♥


Glass är gott!

168397-2365
Här mumsar hjärtat på sin dessert på Sunwing Resorten i onsdags, en Cornetto, hennes favvis :-)

Phuket kl. 01.00, natt mellan fredag & lördag.

Nu sitter jag här helt nyvaken och skriver. Hjärtat vakande till för några timmar sedan och då jag gick in till henne för att pussa henne på pannan så att hon kunde somna om igen så slutade det med att jag somnade lika fort som henne ;-) så jag vaknade nyss av att JIG väckte mig.

Jag påbörjade nedlastningen av en bild för flera timmar sedan och ser att det faktiskt fungerade till slut! :-) Bilden på hjärtat är från lunchen på Sunwing i onsdags.

Vi tog en taxi upp dit (tar ca 45-50 min) och myste med Marie & Co några timmar. Jag  & Marie hade massa girltalk och kidsen lekte vid poolkanten (Maries yngsta dotter är 2 år) och i "Minilandet" och sen åt vi jätte god lunch innan vi åkte hem igen. Det var en helt perfekt eftermiddag och jag är som sagt väldigt glad över att jag träffat Marie :-) Tyvärr reste de hem till Sverige idag så jag önskar dem en trevlig hemresa och hoppas att vi får möjlighet att mötas snart igen...! :-)

I skrivande stund är det fredag, eller ja, egentligen lördag...  , och dagen idag blev precis lika varm och härlig som alla andra dagar. Jag tror faktiskt att jag inbillade mig den där svalare luften ;-)

Vi startade vår shoppingtur med att åka till "Evason" (den resort där vi bodde då vi kom ner i december) och shoppa några saker i deras butik (visar senare!), sedan åkte vi till min nya favvo butik "Intercraft" för att beställa några interiörsaker (jag säger vad jag önskar, visar skisser, och han tillverkar) innan vi stoppade på "Island Furniture". Då vi kommer dit visar det sig att sänghimmeln jag beställt ligger klar på en bil för utkörning så den kommer imorgon bitti :-)

Turen avslutades med ytterligare en interiörbutik och sedan matshopping på "Tops" (Central Festival) innan vi åkte hem igen och jag nattade hjärtat runt kl. 20.30.

Nu är jag så trött att jag måste dyka i säng. Det blir extra skönt att sova i natt för jag bytte sängkläder idag :-)

Till sist: GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN sötaste prins Vincent! :-) Johanna skickar massor med pussar och kramar och vi hoppas att du får en jätte kul dag imorgon!

God natt & sov gott kära läsare! ♥

Lunch på Sunwing Resort.

168397-2364
Jag & Johanna myser med jätte god lunch på Sunwing. De har en gratis buffé för alla kids med allt de önskar, hot dogs, pommes, spaghetti, grönsaker mm. :-)

WOW! jag har för första gången lyckats lasta ner en bild här på vår resort! Fantastiskt!! :-)

Bilden är från i onsdags då jag och Johanna var och hälsade på våra nya vänner Marie & Co uppe på Sunwing resorten på Bangtao Beach. Vi hade bara DEN mysigaste dagen som jag ska berätta mer om sen. Jag är SÅ glad över att jag lärt känna en ny vän här nere och det har jag min blogg att tacka för! :-)

Nu vaknade precis hjärtat så vi ska iväg på shopping. Och just det ja - vi fick nyss våra nya fina utemöbler! Bord + 6 stolar. Det skulle komma imorgon men kom idag, det är sån service jag älskar! :-)

Kram! ♥

Godmorgon festliga fredag!

168397-2348
Johanna på KataNoi Beach söndag.

Phuket kl. 12.35, fredag förmiddag.

Helt otroligt - redan en ny fredag och en ny weekend! Hur härligt är inte det ?! :-)

Hjärtat sov till kl. 8 idag = lyx och nu har vi haft en skön förmiddag här hemma. Vi har precis ätit take away lunch här och dagens plan är att göra den shoppingtur vi aldrig fick till igår. Vi ska runt i interiörbutiker också ska vi iväg och shoppa mat på "Central Festival".

Dagen bjuder på en hel del moln och för första gången sedan vi kom hit: lite svalare luft, så det passar utmärkt med en "fixardag" som vi avslutar med bad i poolen :-) Men nu ser jag faktiskt att det börjar bli klarblå himmel så det här dagen blir nog minst lika solig som alla andra!

Nu somnade precis hjärtat i soffan. Hon har börjat med en ny grej: när hon är trött så går hon till soffan, lägger sig, och somnar. Super smidigt! :-)

Här kommer dagens som stämmer så bra in på mig att jag hade kunnat skriva den själv ;-)

"För mig är kreativitet glädje. Vad kan du göra för att utveckla din kreativitet idag?"
/Ur "En härlig bok".

Kram! ♥

God natt från Phuket.

168397-2356
Jag & Johanna utanför huset där vi bor när vi var på väg ut på middag måndag kväll...

Phuket kl. 23.15.

Oj, vad jag lyckades blogga mycket i kväll. Så här perfekt har inte internet fungerat sen vi flyttade hit! :-) Nu hoppas jag bara att jag snart kan lasta ner bilder också (jag har försökt men det tar flera timmar...) så att jag kan blogga dagens bilder på rätt dag ;-)

Efter kvällens bloggande har jag kommit fram till måndag så nu måste jag lasta ner bilderna från tisdag, onsdag och idag imorgon på internetresorten så att jag kan visa er :-)

Nu är klockan ganska mycket här så jag tänker logga av och landa i soffan i stället för jag är så nyfiken på vilka TV kanaler vi har så jag måste premiär zappa + att jag längtar efter alla blader jag ännu inte hunnit bläddra igenom...!

Hoppas att du har en underbar dag och att livet ler mot dig!

God natt & Sov gott! ♥

Thai familj på väg till Zoo..!

168397-2363
Bilen ni ser hade precis parkerat, de står inte upp på "flaket" när de kör. Jo, barnen står ofta och lutar sig mot "taket", men alla andra sitter ner.

Phuket kl. 23.00, torsdag kväll.

Lördagens "barnensdag" bidrog till att det var helt crazy mycket folk på "Phuket Zoo"och att alla Thai kom dit med HELA familjen. Och då menar jag verkligen hela. Allt från de yngsta till de äldsta.

När vi skulle därifrån promenerade vi längst vägen och då kom det hur många familjer som helst åkande i bilar precis så som den ni ser på bilden. Här ser ni en baby i knä i framsätet och resten av familjen på "flaket".  De sitter lätt upp emot ca 15 personer bak i bilarna och det är barn i alla åldrar (från baby och upp..) huller om buller :-)

Om de inte kommer åkande i bilar så som på bilden så kommer de på mopeder / motorcyklar. Då sitter oftast ett litet barn längst fram, sen pappa som kör och sen sitter mamman och håller en liten baby längst bak. Så de flesta åker 4 stycken på mopeden men vi såg lika många som åker 3 eller 5!

Hemma i Sverige & Norge hade självklart detta varit extremt olagligt och vi hade ju typ "dött" om vi såg någon åka runt på det sättet på en moped med sina barn. Men - här i Thailand får man åka runt så ute på "landet", det är bara inne i tex Phuket town som det är olagligt och de får böter av polisen.

Det häftiga med att resa ut i världen - lååångt ifrån Sverige & Norge - är just att uppleva kulturskillnader som dessa tycker jag :-)  Det är som de som bor i plåtskjul precis utanför vår resort... De kommer från Burma och är här för att bygga husen på resorten ( allt är inte klart ännu ) och de bor i plåtskjul som de själva byggt och där bor de tillsammans med hela sina familjer. De har med sig fru, barn, mormor, morfar ja, precis allihopa faktiskt och de bor på typ max 6 kvadratmeter allihopa.  Men de är lika glada & lyckliga ändå! :-)

Jag älskar skoluniformer!

168397-2362
Dessa söta girls var på "Phuket Zoo" i lördags. Är de inte bedårande? :-)

Phuket kl. 22.20, torsdag kväll.

Om jag plötsligt blev stadsminister i Sverige, eller Norge, så skulle jag genast och omgående införa skoluniformer! :-)

Jag har alltid, så länge jag kan minnas, brunnit för detta med skoluniformer av den enkla anledningen att det skulle bidra till sååå mycket mindre mobbing och obehag i form av att alla inte har möjligen att kunna köpa de fina kläder de vill ha och som kanske klasskamraterna har.

Så - jag blir helt glad & lycklig då jag ser alla skolungdommar här i Thailand för de ser sååå fina ut i sina uniformer! :-)

Vi har stoppat på en Thai skola några gånger då vår taxi chaufför hämtat upp sitt barnbarn och jag bara njuter av synen på skolgården. Prydliga och snygga är dom i sina sockar, kjolar, shorts & skjortor! :-)

168397-2360
Och killarna är ju bara exakt lika söta som tjejerna. Kolla in knästrumporna och pressvecken på shortsen. Jag tycker att det är sååå fint! :-)

I skrivande stund har vi precis fått vår take-away middag. Denna softa dag slutar som den började: med mat från "Sandy´s Corner". När det inte kostar mer än 60kr att få god mat serverad bakom dörren så finns det ingen som helst anledning att ställa sig och laga mat så ni kan ju förstå hur bra jag trivs här! ;-)

Inte så rosa, mysigt eller fabulous...!

168397-2359

Jag måste bara visa er den här bilden från vårt besök på "Phuket Zoo" i lördags.

Alltså - okej att det är läskigt med krokodiler, för det tycker jag absolut att det är, men det hade ju räckt att visa oss typ 2-3 stycken för det hade varit mer än nog... Men nejdå, de körde på med hur många krokodiler som helst på denna öppna yta med kanske lite för korta murar runt om för att man skulle känna sig helt bekväm ;-)

Sen hade de en krokodil show också då de stoppade in huvud i gapet etc men den hoppade jag och Johanna över och JIG sa att det nog var lika bra ;-)

Krokodiler är verkligen allt ännat än mysiga.. så de passar egentligen inte in här på min rosa blogg ;-)

Lyxig post!

168397-2355
Jag blev sååå GLAD när jag fick denna post i måndags av min kära vän Kjersti! :-)

Några dagar innan jag fick denna LYXIG post så hade jag sett en bild av detta nr av "mama" på internet och önskade SÅ att jag kunde shoppa det här också kom det som ett brev på posten....! LOVELY!! :-) Jag blev så glad att jag fick tårar i ögonen och det var ju extra kul att det var min favvis, Charlotte Perrelli, på coveret. Jag tycker att hon är en super cool mama! :-)

Nu ser jag att nästa nr kommer ut den 22:a januari, samma dag som min mamma flyger från Luleå, så jag håller alla tummar & tår jag har för att hon lyckas få med sig den i bagaget för "mama" är helt klart det bästa bladet!

TUSEN MILJONER TACK - ännu en gång - kära vännen för denna underbara suprice. You make me happy!! :-)

Nya gardiner.

168397-2354
Johanna tyckte att gardinmontörernas verktyg & annat smått & gott var jätte spännande :-) Bilden är från måndag.

Phuket kl. 21.35 torsdag kväll.

När vi kom tillbaka från banken i måndags så kom ett "helg gäng" för att montera upp de gardiner vi beställt till alla fönster i lägenheten.

Tyvärr gick inte allt enligt plan för de flesta gardiner var tyvärr felsydda men inget ont som inte har något gott med sig för detta misstag bidrog till att jag kunde göra några ändringar som jag kommit på så om några dagar får vi ännu finare gardiner på plats  :-)

Gardinerna i gästrummet fick dock  hänga kvar så att mamma ska slippa sova "i ett skyltfönster" (vi har en loftgång) då hon kommer om 1 vecka också hämtar de dem och syr om dem efter att mamma rest hem. Hur smidigt som helst! :-)

Vi trodde att det skulle vara jätte billigt med gardiner här i Thailand men det är det inte. Det är självklart billigare än hemma, men det är inte lika billigt som tunikerna på stranden... ;-)

Kölappar? vad är det?

168397-2352
Bilden är från måndag. "Ballongen" jag har i knä köpte vi till Johanna då vi var på zoo i lördags (vi hade glömt den i taxin så vi fick den måndag..) och Johanna är SÅ glad i den. Den kostade föresten 15 bath, dvs typ 3 kronor :-)

Här är vi på besök på en bank och när jag frågade om det var kölapps system så blev svaret: "kö lappar? vad är det?" :-)

Istället fick man sitta ner och vänta på sin tur i sköna stolar och det gick runt en dam och bjöd på kall god dryck med isbitar i till alla oss som väntade. DET är vad jag kallar service det! :-)

Den här dagen var Johanna inte helt i form (nu är hon äntligen bättre sedan igår!)  men hon är en stark liten prinsessa som inte gnäller i onödan vilket är underbart :-)

Johanna prutar åt mama...

168397-2346
Kata Noi beach söndag eftermiddag..

Johanna bara ÄLSKAR miniräknare (kalkulatorer)  så så här såg det ut vid söndagens beach shopping. Darlingen sitter och slår in ett pris som hon visar till "Laila" (jo, hon sa att hon hette så ;-) och förhandlingen var igång ;-)

Söndagens shopping.

168397-2350
En mönstrad, 2 rosa och en vit tunika = söndags beach shopping.

Phuket kl. 21.10, torsdag kväll.

När vi var på Kata Noi Beach i söndags så dök plötsligt hon som går runt och selger tuniker / klänningar (kjoler) upp så vi ropade på henne och här ser ni resultatet av det mötet ;-)

Dessa tuniker kostar så lite att man kan köpa några stycken utan problem :-)

Big news: vi har fått TV kanaler!

168397-2341
En av restaurangerna på Katathani Resort på Kata Noi Beach i söndags... Tjejen som går med Johanna blev SÅ glad då hon såg oss för några veckor sedan och kände igen oss sedan förra året då vi bodde på den resorten. Sånt är kul! :-) Och så här ser det ut VARJE GÅNG vi äter lunch någonstans, personalen går alltid runt med Johanna och busar med henne. Den här dagen var Johanna tyvärr inte helt i form, men hon var ändå glad över att gå runt med henne :-)

Idag blev HELA dagen en super soft dag hemma vilket var lovely! :-)

Orsaken till det var att precis då jag och Johanna skulle iväg på en shoppingtur så började det ÖS regna. För när det regnar här i Thailand så REGNAR det, då är det ingen lek kan jag lova ;-)

Så - vi har myst, lekt, haft besök av grannar / naboer också viktigast och störst av allt:

Plötsligt knackade en Thai mann på och visade upp ett A4 papir där det stod en massa på Thai (=jag fattade ingenting) men en sak stod så jag förstod och det var "Phuket Cabel TV" så lyckan var gjord och VI HAR FÅTT CA 50 TV KANALER IDAG!!!!! :-)

Det är med andra ord en stor dag i
resortens historia ;-) Men - helt happy är vi inte ännu för vi längtar och väntar fortfarande på "SVT 24", en svensk kanal som resorten lovat att de ska ha så nu räknar vi dagarna....! ;-)

Så nu har vi på "Fox News" här och njuter av lite amerikansk gossip. Nyss var det en stor reportage om Tom Cruice & Katie och nu berättade dom precis att Heathrow airport i London är stängd. Plötsligt känner vi att vi är med i "verkligheten" efter nästan 4 veckor utan TV ;-)

What a lovely day! :-)

Soft dag..!

168397-2347
Johanna på Kata Noi Beach i söndags... vi höll precis på att packa ihop alla saker för att avsluta dagen på beachen.

Phuket kl. 14.30.

Det blev en soft hemma dag på oss "so far". Johanna har sovit en lång nap i soffan, jag har suttit ute på terrasse och njutit lyxig "mamatid" med högen med interiörblader (Hus & Hem, Elle interiör, Lantliv m.fl.) och nu har vi precis tagit sista tuggan i vår jätte goda lunch.

Vi beställde take-away från vår nya favvo restaurang, "Sandy´s Corner": . 2 fried chicken with cashew nuts, 1 fried rice with chicken + 1 mixed fruit. Allt detta + utkördning på dörren efter 20 minuter kostar oss bara 60 kr. Är inte det fantastiskt!? :-) Det är föresten mindre än vad en Big Mac & Co kostar på Mc.D i Oslo! ;-)

Nu ska vi strax åka iväg på shopping jag & hjärtat.

Carpe Diem!

Kram! ♥

Godmorgon torsdag!

168397-2340
Johanna ute på terrassen för några dagar sedan. Jag ser att ni är flera som kommenterat att hon ofta har nappen i munnen, det är så klart bara tillfälligheter att det blivit så på bilderna :-) Johanna pratar och pratar och pratar.. just nu tror jag mest det är Thai som gäller för vi förstår inte alltid allt ;-)

Phuket kl. 9.45, torsdag morgon.

Jag har lovat både mamma & pappa att visa en bild på då Johanna går och det här är nog den bild som tydligast visar det ;-) också passar bilden bra så här på morgonen för hon ser ut som en som går i sömnen och lite så känner jag mig just nu för idag är jag ovanligt tröttis så vi har en soft start på dagen här vilken är lovely :-)

Dagen idag bjuder på en del moln så här på morgonkvisten men jag är övertygad om att solen skiner innan lunch!

Vi har inte några stora plans för dagen, jag ska stämma av några interiörbeställningar så att jag får kontroll på leveranserna för den 24:e kommer mamma och då vill jag att så mycket som möjligt ska vara klart :-) också ska vi handla hem lite mat & vatten också ska vi sola och bada och bara njuta :-)

När jag skriver det här är det mitt i natten hemma så jag hoppas att ni alla sover riktigt gott och att ni vaknar utvilade och klara att möta en ny härlig dag!

Kram!

Nu ska jag mysa...!

168397-2343
Här sitter darlingen och myser på Kata Noi beach, söndag eftermiddag.

Phuket kl. 00.25.

Jag passade på att blogga lite nu då internet fungerade men det är sååå tokigt för jag blir avloggad heeela tiden så nu ger jag upp och lägger mig i soffan istället och njuter alla härliga blader jag fått innan jag ska dyka ner i sängen och drömma rosa drömmar :-)

Livet här i Phuket är underbart och det är fantastiskt att varje dag få vakna upp till sol & värme. Jag har ingen som helst hemlängtan och jag ser verkligen fram emot att vara här många fler månader. När internet börjar fungera bättre här på resorten så ska jag skriva och berätta mer om "livet" här men som det är just nu så försvinner allt jag skriver i ett inlägg ungefär 15 gånger innan jag klarar att publicera det på bloggen så den långa historien får vackert vänta till internet fungerar som det ska :-)

God natt & sov gott! ♥

Orkidé & hjärtan.

168397-2338

Kom på att jag inte visat de övriga blommor jag shoppade tillsammans med den stora orkidén så: här är dom! :-)

I den hängade "krukan" är det 3 sånna där vita orkidéer som vi köper hemma i Norge & Sverige för typ 298kr/st också köpte jag 3 st av de hängade hjärtan ni ser. Damen jag köpte dem av sa att de kommer hålla sig så där gröna och fina i upp till 2 år om jag bara duschar dem varje dag. För mig räcker det bra om de håller sig till den dagen då vi reser hem :-)

Jag kommer inte ihåg vad just detta kalas kostade? men jag tror att det var typ 150kr. :-)

Här ska det solas & softas!

168397-2337
Johanna myser runt på terrassen.

Som jag skrivit tidigare så går alla dagar ihop här nere så plötsligt minns jag inte helt vilken dag vi fick våra nya solstolar men det var i alla fall häromdagen ;-)

När man köper tex solstolar här så väljer man själv vilken färg man önskar på stolarna (de målar den i den färg man vill ha) och sen väljer man vilken typ av dyna man vill ha, hur tjock den ska vara, vilket tyg den ska ha och vilken färg så det är liksom inte att bara att gå in och säga "Hej! jag vill ha den där stolen!", eller jo, så är det så klart på vissa butiker, men på de flesta så väljer du allt så som du själv vill ha det. Det tar lite mer tid (ibland MYCKET mer tid... ;-) men det som är så bra är att du får stolen precis så som du vill ha den :-)

Vi valde egentligen att dessa stolar skulle vara ljusare i färgen (ek)  så de blev mörkare än planerat men jag tror vi bara gillar läget :-)

Nu LÄNGTAR vi till vi får vårt bord + stolar också, den som väntar på något gott.... ;-)


Dagarna flyger fram...!

168397-2349
Jag & Johanna på Katathani Resort på Kata Noi Beach där vi åt lunch i söndags.

Phuket kl. 23.40 onsdag kväll...

De senaste dagarna har bara "försvunnit".... men det är ju så det är (och ska vara!) när man har riktigt roligt! :-)

Nu har vi precis kommit innanför dörren efter en super mysig & trevlig middag hemma hos våra trevliga grannar, Familjen Blomberg, som bor snett över oss. Deras söta döttrar lekte massor med Johanna och hjärtat skrattade och busade fram till att somnade i mitt knä vid bordet runt kl. 21.30. Jag kan inte minnas sist hon var vaken så länge så man vet aldrig, kanske vi får sovmorgon imorgon? ;-)

Vi har haft en fantastisk dag idag!

Att besöka Marie & Co uppe på Sunwing Resort på Bangtao Beach var bara sååå mysigt och jag kommer leva länge på det :-)

Jag har fått lyxigt mååånga blader av Marie, mest interiörblader, så nu ska jag krypa upp i soffan och mysa med dem. Om internet fungerar som det ska (det är på & av hela tiden....) lite senare så bloggar jag mer då så att jag blir a´jour för nu har jag många bilder att visa er :-)

Hoppas att din dag är lika bra som min!

Kram!

Godmorgon vackra soliga onsdag!

168397-2345
Här är vi på Kata Noi beach häromdagen :-)

Phuket kl. 10.00, onsdag förmiddag.

Tyvärr fungerade inte internet som det skulle igår då jag tänkte blogga så vi får hoppas på bättre lycka idag! :-)

Dagen igår var underbar. Efter en härlig dag hemma på resorten med besök av både Island Furniture ang. en sänghimmel jag beställt och Island Curtains ang. gardinerna, och ett långt bad i poolen så tog vi en taxi till en helt fantastisk restaurang som heter "Da Maurizio" som ligger högst upp i Patong.

Där åt vi en super god & jätte trevlig middag med Marie och hennes familj :-) (de som besökte oss här på resorten förra veckan).  Det är verkligen helt lovely att lära känna nya underbara människor och vi hade DEN trevligaste kvällen och var inte hemma förren efter 24 :-)

Nu är det en ny solig dag här i Phuket och jag och Johanna ska strax ta en taxi upp till Sunwing Resort i Bangtao där Marie & Co bor också ska vi ha en mysig dag tillsammans med dem vid poolen.

Jag önskar dig en fantastisk dag och istället för dagens idag så är mitt förslag att du ringer / smsar / skickar ett kort till någon du tycker om :-)

Carpe Diem!

Kram! ♥Happy tisdag!

168397-2339
Glad Johanna busar på terrassen häromdagen :-)

Phuket kl. 13.25 tisdag 15:e januari

Tjohooo!

Idag startade jag & Johanna dagen med att ta en taxi bort till "internetresorten" och i en hel time satt jag och bara lastade ner bilder då Johanna lekte med några andra barn som åt frukost så idag ska här bloggas! :-) Men först ska jag njuta dagen så jag bloggar senare...!

Nu sover Johanna en nap och jag har precis avslutat ett långt möte med "Island Curtains", den firma som gjort de gardiner vi fick igår men som inte blev helt bra så nu ska de göra om allt och jag är övertygad om att allt blir super till slut :-)

Jag ska passa på att njuta lite lyxig "mamatid" ute på trerrassen nu då hjärtat sover innan vår lunch kommer. Vi beställde nämligen precis take-away från en fantastiskt bra restaurang som vi upptäckte igår, "Sandy´s Corner", hur god & billig mat som helst och de levererar på 20 minuter :-)

Nu önskar jag dig en riktigt happy tisdag fylld av glädje också får du självklart dagens här:

"Kom ihåg att det inte finns några misstag, bara möjligheter att lära sig, växa och förändras."
/månadens mama-pepp ur tidning mama.

Kram!

Tekniska problem..

168397-2323

Phuket kl. 01.10 natt mellan måndag & tisdag.

Idag åkte vi iväg till den resorten som har wireless internet då hjärtat skulle sova sin fm nap bara för att jag skulle få möjlighet att lasta ner bilderna från igår så att jag kan blogga. Vi var där i ca 2 timmar, från kl. 11-13,  och inte en enda gång under dessa 2 timmar fungerade Blogg.se :-(

Det är inte första gången detta händer och jag misstänker att orsaken till att Blogg.se ligger nere på nätterna (när jag försöker gå in är klockan runt 5 i Norge & Sverige) är tekniskt underhåll. Men - om de fortsätter att ha det varje natt så måste jag tyvärr flytta  min blogg från blogg.se för det känns inte kul att lägga så mycket tid på något som inte fungerar. Det tar bara energi och gör mig lite små irriterad och irriterad är det sista jag tänker vara den period då jag är här för att njuta! :-)

Så - bli inte förvånade om jag snart ger er en ny blogg adress....!

Efter denna dumma händelse så kom jag lite av mig för jag önskar helst att blogga med bilder så därför har jag faktiskt inte varit inne på nett något mer idag. Istället har jag super myst och njutit denna soliga & vackra måndag här i lovely Phuket.

Förutom att sola & bada här hemma på resorten så har vi varit till banken och fixat så att vi har thai konton för att slippa de avgifter vår bank hemma tar varje gång vi tar ut pengar i minibanken (bankomaten) etc också har vi fått våra nya gardiner levererade. Det fungerade ungefär lika dåligt som blogg.se så de tog med sig alla gardiner tillbaka och ska sy om dem ;-)

Min stora LYCKA idag var att jag fick post igen! Jag fick svenska "mama" av mina kära vän Kjersti och jag blev så glad att jag nästan började att gråta...! Hur lyxigt som helst!!! :-) (tusen miljoner TACK igen vännen min).

Nu ska jag krypa i säng och sova gott också hoppas jag av hela mitt hjärta att Blogg.se inte kör något tekniskt underhåll i natt så att jag kan blogga imorgon. Vi får hålla tummarna helt enkelt! :-)

Jag avslutar med en dagens som jag hittat på helt själv och som passar väldigt bra just idag:

"De mindre bra dagarna kommer och går men det är de fabulous dagarna som består."

Önskar dig en jätte mysig måndag kväll!

Kram & god natt!


Tekniska problem..

168397-2323
Jag & Johanna för några dagar sedan på wireless resorten. hade lastat ner bilden tidigare..

Phuket kl. 01.10 natt mellan måndag & tisdag.

Idag åkte vi iväg till den resorten som har wireless internet då hjärtat skulle sova sin fm nap bara för att jag skulle få möjlighet att lasta ner bilderna från igår så att jag kan blogga. Vi var där i ca 2 timmar, från kl. 11-13,  och inte en enda gång under dessa 2 timmar fungerade Blogg.se :-(

Det är inte första gången detta händer och jag misstänker att orsaken till att Blogg.se ligger nere på nätterna (när jag försöker gå in är klockan runt 5 i Norge & Sverige) är tekniskt underhåll. Men - om de fortsätter att ha det varje natt så måste jag tyvärr flytta  min blogg från blogg.se för det känns inte kul att lägga så mycket tid på något som inte fungerar. Det tar bara energi och gör mig lite små irriterad och irriterad är det sista jag tänker vara den period då jag är här för att njuta! :-)

Så - bli inte förvånade om jag snart ger er en ny blogg adress....!

Efter denna dumma händelse så kom jag lite av mig för jag önskar helst att blogga med bilder så därför har jag faktiskt inte varit inne på nett något mer idag. Istället har jag super myst och njutit denna soliga & vackra måndag här i lovely Phuket.

Förutom att sola & bada här hemma på resorten så har vi varit till banken och fixat så att vi har thai konton för att slippa de avgifter vår bank hemma tar varje gång vi tar ut pengar i minibanken (bankomaten) etc också har vi fått våra nya gardiner levererade. Det fungerade ungefär lika dåligt som blogg.se så de tog med sig alla gardiner tillbaka och ska sy om dem ;-)

Min stora LYCKA idag var att jag fick post igen! Jag fick svenska "mama" av mina kära vän Kjersti och jag blev så glad att jag nästan började att gråta...! Hur lyxigt som helst!!! :-) (tusen miljoner TACK igen vännen min).

Nu ska jag krypa i säng och sova gott också hoppas jag av hela mitt hjärta att Blogg.se inte kör något tekniskt underhåll i natt så att jag kan blogga imorgon. Vi får hålla tummarna helt enkelt! :-)

Jag avslutar med en dagens som jag hittat på helt själv och som passar väldigt bra just idag:

"De mindre bra dagarna kommer och går men det är de fabulous dagarna som består."

Önskar dig en jätte mysig måndag kväll!

Kram & god natt! ♥Mexikansk lunch.

168397-2335
Efter Zoo åkte vi till Chalong Bay och åt mexikansk lunch. Tyvärr tyckte jag inte att maten var så god som jag hoppats på så bättre lycka nästa gång.... 

Vår lördag avslutades med ett dopp i poolen hemma på
resorten och sen la jag mig rekord tidigt, faktiskt redan kl. 22 och det var så underbart skönt att jag måste göra om det snart igen :-)

Så där ja - nu är vi framme vid dagen idag = söndag men den får jag berätta mer om imorgon då jag lastat ner dagens bilder :-) Jag kan i alla fall helt kort berätta att jag har "pressat" i solstolen för första gången (!) sedan vi kom hit och att vi har varit och myst på Kata Noi Beach där jag bl.a. shoppade 4 fina tuniker.

Vädret har som vanligt varit helt fantastiskt. Strålande sol, varmt och härligt! :-)

Och just det ja - jag läste ut boken "Privat" av Alex Schulman & Carolina Gynning idag. Eftersom jag tycker att båda personerna är intressanta och Carolina är riktigt cool så var det så klart jätte kul att läsa om vad de mejlat varandra men jag hade hoppats på att få "höra" flera skandaler.  Det mest intressanta var väl att man fick veta vem den där korta lilla mannen som varit på massor med bilder tillsammans med Victoria Silvstedt är.  Så då förstår ni nivån på boken ;-) men den var skön "liggaisolstolenochslappaläsning"!

Nästa bok jag ska kasta mig över är "12 steg till ett skönare mammaliv".

Imorgon är det en ny vecka med nya möjligheter att se fram emot! :-) och vår vecka startar med att vi får leverans av gardiner till alla fönster. Kul! :-)

Nu säger jag god natt & sov gott från vackra Thailand. (landet som jag just nu har lust att stanna i hur läääänge som helst ;-)

Kram! ♥

Phuket Zoo.

168397-2334
Det var som sagt helt galet varmt igår så vi gick inte en meter utan vår vattenflaska. Johanna älskar att dricka direkt ur flaskan eller med sugrör och för mig får hon dricka precis hur hon vill bara hon dricker ;-)

Phuket kl. 23.30 söndag 13 januari

På bilden hade en stor kamel precis lämnat oss och lunkat vidare... den stod så nära att Johanna ryggade tillbaka lite men hon blev inte rädd, tyckte nog bara det var lite läskigt. 

Johannas  favorit djur på zoo  var ett par apor som var helt galna och snurrade runt och kastade sig fram och tillbaka med sina långa armar. Det var självklart kul att titta på men samtidigt så kan jag tycka så synd om djur i bur... och jag tror att djuren på Skansen har det lite bättre än djuren vi såg här. Men - vi hade i alla fall ett par jätte trevliga timmar på Zoo och Johanna stor koste sig bland alla djur & barn! :-)

Det kom fram såå många till Johanna och jag tror nästan att hon var den mest fotograferade på hela zoo igår och all uppmärksamhet gjorde henne lite tröttis. Så det i kombination med värmen gjorde att vi var hur nöjda som helst redan efter ett par timmar.

Då vi lämnade zoo promenerade vi ut mot huvudvägen för att möta upp vår taxi och det blev en lika stor upplevelse som själva zoo ! Det var nämligen så kul att se hur alla Thai kom dit med hela familjen på bilflaket eller på mopeden/veskan/motorcykeln och alla vinkade till oss och vi till dem och vi var - utan tvekan - de enda som var ute och promenerade längst vägen ;-)  (Jag fotade detta men lyckades inte lasta ner bilden idag så jag får visa den vid ett senare tillfälle.)

P.S vi upptäckte att vi bor super nära Phuket Zoo, bara typ 5-10 min med taxi beroende på trafiken.


2:a lördagen i januari = "Barnensdag".

168397-2333
Jag V E T, det är super svårt att hitta mig och Johanna på den här bilden från då vi skulle se "The monkey show" på Phuket Zoo igår för nu har vi ju varit här så länge att vi är lika bruna som alla Thai´s så jag borde ha hållit upp en skylt eller nåt.. hmm... men om jag ska försöka förklara så sitter alltså jag och Johanna 2:a rader nedanför mannen i blårutig skjorta ;-)

Den andra lördagen i januari varje år är det "barnensdag" här i Thailand. Det innebär att det är en massa happenings på köpcenter etc OCH att det är fri entré för alla kids på Phuket Zoo. Så - vi bestämde oss att "fira" dagen där eftersom vi förstod att det skulle vara mycket barn och det älskar ju Johanna.

Vi kom dit strax före kl. 12 och vi gick då raka vägen för att se "The monkey show" och jag kan säga så mycket som att det var vi inte ensamna om att göra... ;-) Det var helt crazy mycket folk och låååång kö men det som är så fantastiskt i detta underbara land är att alla är så omtänksamma så vad händer? Jo, de som sitter brevid oss på bilder flyttar ihop och vinkar frenetiskt ner till mig & Johanna för att visa att de gjort plats till oss (vi stod en bra bit nedanför, på samma ställe som där JIG står då han fotat denna bild) och de blev SÅ glada då vi satte oss brevid dem. Alla var nämligen "som galna" i Johanna så de blev "stolta" över att det var brevid dem vi satt :-)

Johanna följde showen med stort intresse  trots värmen. Det var GALET varmt igår, +36 grader, så att gå på zoo där luften står "stilla" mitt på dagen gjorde att vi var lite små svettiga kan jag lova ;-)  Själv tycker jag tyvärr sååå synd om aporna då jag ser sånna här uppvisningar så jag klarar liksom inte att njuta det....  Men huvudsaken var att Johanna hade kul och det hade hon! :-)

Och just det ja - det var typ 99% Thai och 1% turister där igår som ni kanske ser på bilden ;-)"Phuket Country Home" calling!

168397-2336
Den taxi chaufför som körde oss hem i kväll sa att det område där vi bor kallas "Phuket country home"! det hade vi ingen aning om? så vi bor med andra ord "på landet"! ;-)  Johanna leker med den telefon vi fick installerad i lägenheten idag så nu kära familj & vänner ska ni få ett till tfn nr till oss ;-)

Phuket kl. 22.20 söndag 13:e januari

Hej alla härliga!

Änligen dags att blogga lite igen :-) Det känns så tråkigt att blogga utan bilder så det är därför jag inte bloggat på en stund. Jag LÄNGTAR till de fixat hastigheten på internet här på vår resort för som det är just nu kan jag som sagt inte lasta ner bilder.

Så - idag hade jag med mig min pc i beachväskan. Men vad händer? Jo, internet var så klart lite "på & av" på den resorten vi besökte precis då så jag lyckades bara fixa 4 bilder på 1 time (!).... Men 4 är ju bättre än inga alls! :-)

Nu sover mitt hjärta sött och jag har precis duschat av mig sanden från stranden. Vi har haft en underbar dag som jag berättar mer om snart, men först ska jag blogga om gårdagen så att allt hamnar i rätt ordning också ska jag ge er dagens som jag tycker är riktigt bra:

"Var mot andra som du önskar att de ska vara mot dig."
/Ur "en härlig bok".

Dagens citat stämmer så bra in på människorna här i Thailand för de lever ju efter precis det ordspråket och de varken skäller ut varandra eller behandlar någon illa, istället ler de och är glada mot alla de möter och de får leenden tillbaka :-)

Le och var glad och njut livet! :-)

Lovely lördag!

168397-2329
Här är vi och lyxar på Mc.Donalds inne på "Tesco/Lotus" häromdagen. Så som Mr. Ronald Mc Donald står med händerna hälsar alla Thai och jag tycker att det är så fint. :-) Gissa föresten vad Johanna fick för i sitt "Happy Meal"? En rosa Hello Kitty sak! ;-)

Phuket lördag 12:e januari kl. 20.15

Vart tog dagen vägen? plötsligt är det kväll, hjärtat sover sött och jag sitter här med en massa levande ljus, goda "m&m´s" och en skön kvälls stämning :-)

Tyvärr så kan jag inte lasta ner bilder här på resorten ännu (jo, det går kanske, men då tar det flera timmar...) så jag kan tyvärr inte visa er bilder från dagen, eller eftermiddagen igår så ni får hålla tillgodo med en bild jag hade i arkivet som jag lastade ner häromdagen.

Idag har det varit hur VARMT som helst här. Taxikillen som körde oss till "Phuket Zoo" där vi varit idag sa att det var +36 grader ute (!!) och det tror jag absolut stämmer för svetten har runnit och i skrivande stund är jag bara sååå trött....zzzz... Värmen gör en verkligen sömning...!

Den 2:a lördagen i januari varje år är det "barnensdag" i Phuket och det innebär bl.a. att det var gratis entré på Phuket Zoo för alla barn och jag kan säga så mycket som att det märktes för jag har ALDRIG sett så många barn på samma yta samtidigt förr ;-)  Johanna STOR koste sig i detta "barnmyller" :-)

Det känns roligare att berätta om dagen då jag kan visa bilder också så imorgon får jag åka iväg och lasta ner så att ni får se.  Måste bara berätta att det var 98% Thai gäster och typ 2% turister på Zoo idag så Johanna var en minst lika stor "happening" som elefanterna eller aporna för alla Thai gäster som var där för A L L A kom fram till Johanna och tog på henne och fotograferade henne och pratade med henne osv osv. Johannas ljusa hy och blonda hår och blå ögon gör att de går helt crazy ;-)

Jag hoppas att du njuter lördagen och att du tar tillvara helgen och fyller den med lyckliga stunder.

I kväll är min plan att lägga mig rekord tidigt. Blir spännande att se om jag lyckas? ;-)

Kram! ♥

Premiär post!

168397-2332
Idag kom den här underbara prinsesseboken i posten till oss :-)

Phuket kl. 01.15, natt mot lördag. (jag har precis vaknat efter att ha somnat inne hos Johanna ... )

I förrgår fick jag min första post hit! :-) Då kom ett paket från min kära bästis Lotta & Co uppe i Luleå och jag blev sååå glad! :-) Paketet innehöll julklappar: massa söta Hello Kitty saker och lite annat smått & gott.

Och idag fick jag ett paket till, även det från Lotta :-) I dagens paket var denna helt underbara bok som heter "Prinsessornas Nybörjarbok - den goda fens anvisningar för nya prinsessor".

Det är något helt speciellt med att få post, det gör mig lycklig! :-)

TACK snälla bästa vännen min för underbara paket. Jag & Johanna blev såå glada! :-) Hälsa familjen och tack så jätte mycket. Jag har satt bilderna på kidsen på kylskåpet och Johanna älskar att titta på dem! :-)

Nu är klockan mitt i natten här och jag vaknade precis efter att ha somnat då jag var inne hos Johanna som vaknade till för en stund sedan. Imorgon har vi planer om att åka till "Phuket Zoo" för det är en "barnensdag" där med massa happenings så vi håller tummarna för att hjärtat är i form då hon vaknar.

God natt & sweet dreams mina underbara läsare!  och TACK för dagens alla härliga kommentarer. En så stor orkidé för 60kr är ju faktiskt bara helt galet....! tror jag måste dit och shoppa fler en dag snart... ;-)

Natta kram! ♥

God melon & inspiration från R.O.O.M.!

168397-2324
Jag passade också på att svalka mig lite idag genom att göra Johanna sällskap i poolen.

Alltså jag blir sååå trött på kvällarna...zzz.. nu är klockan 23.05 och jag vaknade precis till. Hade somnat sittande vid bordet... crazy... så jag tror att det är bäst att jag dyker i säng snart för om jag sätter mig i soffan nu så är det kört, då vaknar jag där med kläderna på mitt i natt ;-)

Men innan jag lägger mig så ska jag nu äta lite god melon. Här nere shoppar man dagsfärsk färdigt uppskuren melon med en liten "stick" som man äter med  för 25 bath = ca 5 kronor! :-) på samma sätt köper vi ananas och andra goda frukter. Det är ungefär som att köpa en chipspåse = bekvämt & enkelt att äta ;-)  (vi shoppar på "Tops", matbutiken på Central Festival).

I kväll har jag surfat runt och letat möbler etc på nett för idag var vi och beställde en hel del interiör till hemmet och de ting som kvarstår måste jag hitta bilder på så att de vet hur jag menar att jag vill ha det. Jag har bl.a. lastat ner ett "sideboard" från R.O.O.M. som jag ska be dem kopiera (om jag inte går för ett skåp jag sett på Day´s hemsida istället... jag får se..)  också var det lite kul för jag såg att R.O.O.M. har en exakt likadan spegel som den jag måttbeställde idag! :-) Skillnaden är bara priset, min här nere är mycket billigare ;-)

P.S önskar jag kunde visa er bilder på sakerna men jag kan som sagt inte lasta ner bilder här på vår resort ännu, de bilder jag bloggar med nu är de jag lastat ner tidigare idag..1 månad idag!

168397-2321
Här svalkar sig Johanna på "internetresorten" i eftermiddag. Jag tycker att poolen där är så cool för det ser ut som att den går " i ett " med havet :-)

Nu hade jag precis skrivit DET långa inlägget om vår tid här i Thailand också försvann allt för då jag skulle publicera inlägget så visade det sig att jag inte var online längre... hmm.. sånt kan man bli lite små irriterad över ;-)

Så - nu går jag och tar en dusch också fortsätter jag mitt bloggande då jag kommer tillbaka för jag sitter nämligen fortfarande här med bikinin på :-)

Mitt hjärta var tyvärr inte helt i form då jag nattade henne i kväll. Jag tror att hennes mage saknar barnmatsburkarna där hemma och att hennes kropp tycker att det är lite varmt ute och svalt inne (air condition överallt..) här nere. Men hon är en stark liten tjej så jag är övertygad om att hon snart är piggis igen. Håller tummarna för det.

Tänk att det är fredag idag! Det är ju bara hur festligt som helst! :-) Och idag har vi varit  i Phuket i exakt 1 månad vilket känns helt galet för det känns som att vi kom "igår"...!

Återkommer snart.!

Interiören börjar ta form.

168397-2319
Här ser ni vårt vardagsrum och en liten bit av terrassen. På morgon kom våra fina solstolar med tjocka sköna vita dynor till terrassen (de vi har haft där har bara varit till låns). ska fota och visa er senare :-)

Efter min och Johannas shoppingdag igår så börjar ÄNTLIGEN lägenheten att ta form! :-)

Orkidén passade perfekt på soffbordet (ja, den är STOR men jag älskar det!) och ljuslyktan shoppades också igår. Interiörboken shoppade jag häromdagen, den är underbar :-) den kommer från "House & Homes" och är jätte  äinspirerande!

Jag har kommit fram till att jag kommer att gå för "Lexington stil med thai influenser", låter inte det härligt? ;-)  Nu hoppas jag bara att jag får tag i svarta ramar a.s.a.p (har sökt och sökt men inte hittat...) så att jag kan sätta upp bildelisterna bak soffan och få den "fotovägg" jag alltid önskat mig :-)

Nu går personalen här på resorten runt med hjärtat. De är helt fantastiska! men nu ska jag logga av och gå och bada med Johanna för även jag börja känna mig varm trots att jag sitter under tak och skriver.

Jag önskar dig en bästa av dagar och här kommer dagens:

" När en dörr stängs öppnas alltid en annan. Försök idag att hitta en ny dörra som du kan och vill öppna."
/Ur "en härlig bok".

Vi ska föresten iväg och fortsätta vår möbelbeställning i eftermiddag. Kul! :-)

Happy fredag!

Kram! ♥

image2320
Gissa vad den här orkidén kostade? 60 kronor!!!!! :-) också krukan.. den kostade 100 kr så totalt för den uppsättning ni ser på bilden : 160 kr! Är inte det FANTASTISKT!? :-)

Svalkande "after shopping" dopp!

168397-2318

När vi kom tillbaka till resorten efter shoppingen igår så fanns det bara en sak att göra: kasta sig i poolen! :-) och Johanna bara älskar att bada. Hon pekar på poolen och gör ljud som jag vet innebär att hon vill dit ;-)

I skrivande stund är det fredag och klockan är 14.25 och en nyvaken liten darling sitter i mitt knä och tycker att mamma är jätte tråkig som bloggar ;-) så - vi ska gå och ta oss ett dopp här nu tror jag, ska bara försöka lasta ner en bild till innan jag ger mig.. :-)

Johanna, blomster & en taxi..

168397-2317
 
Johanna tyckte att det var jätte spännande med alla vackra blommor som fick följa med oss hem :-)

Den vita krukan med orkidéer i vid sidan om Johanna är större än hjärtat ;-)


Hemtransporten..!

168397-2316

3 personal på blomsterodlingen fixar så att de vackra blommorna kommer sig in i taxin. Vår chaufför var lite små stressad för han har en helt ny bil och var rädd om sina fina skinnsäten men han tog det med ett leende han också ;-)

Vackra blommor!

168397-2315
Det är nog lite svårt att se på bilden men orkidéerna är planterade som "stockar", dvs det är typ 3-4 stora grenar på en stor platta, hmm.. inte helt lätt att återberätta.. Men hur som helst - man köper alltså en hel sån är "stock" och då är det ca 120 blommor på den! :-)

Efter att vi sökt en stund efter en vit kruka så visade jag vilka orkidéer jag önskade också satte sig damen ni ser på bilden och planterade dem för mig :-) Svetten bara rann på henne (och på mig..) men hon log och var hur glad som helst precis som ALLA är här nere och det är som sagt det som gör att jag älskar Thailand! :-) Dålig service finns inte!

Gårdagens orkidé shopping!

168397-2314
Jag & Johanna på orkidé shopping igår.

Phuket kl. 14.00, fredag eftermiddag.

Åååå nu blev jag HAPPY!! nu kan jag änligen lasta ner bilder :-) Tjohoo! och det är perfekt tajming också för hjärtat sover en nap nu. Jag märker att hon behöver mer sömn i denna värme och det gör jag och JIG också, vi är såå trötta på kvällarna...

Igår blev mitt & Johannas sista stopp på en blomsterodling precis vid vägen en liten bit från där man svänger in till vår resort. Det var galet VARMT, så varmt att det bara rann svett och jag var rädd att Johanna skulle svimma så efter att den här bilden togs fick jag gå och lämna henne i taxins sköna air condition med chauffören. Ni ser nog på oss hur varma vi var...? ;-) och det var efter att vi varit där i typ 2 minuter...!

Att kliva in bland alla dessa VACKRA blommor är en dröm! och ni skulle sett alla orkidéer!!! jag bara älskar dessa enormt vackra blommor och jag höll på att smälla av då jag såg hur många de hade och hur mycket mycket finare de är än de vi har hemma i Norge & Sverige och för att inte tala om priserna... ! ska visa vad jag menar i nästa inlägg! ;-)

Hej soliga fredag!

168397-2306
Här busar vår taxichauför med Johanna då vi är på väg ut för några dagar sedan. Det var bra jag hade en bild i arkivet som jag inte visat nu då jag inte kan lasta ner nya bilder :-)

Phuket, kl. 13.25, fredag förmiddag.

Nu är vi på "internetresorten" så att jag ska kunna blogga med bilder men så fungerar inte blogg.se :-( så jag kan tyvärr inte göra det.... tråkigt.. jag hade SÅ sett fram emot att få visa er bilder från min orkidé shopping igår!

Här är jätte varmt och soligt och härligt dag. Vår taxi chaufför som körde oss hit på morgon sa att de skulle bli ca 38 grader idag och det skulle inte förvåna mig ett dugg.

På morgon har vi föresten haft besök av ägaren av den interiörbutik, "Intercraft", som jag besökte igår och som ska göra både säng, stolöverdrag och en hel del annat till oss. Det är så himla härligt att kunna visa bilder på möbler etc ur ELLE Interiör  och andra blader och fråga om han kan göra de sakerna? och hans svar alltid är det samma: "I can do everything  madame!" :-) 

Jag & Johanna går och badar i poolen här nu också gör jag nytt bloggförsök senare :-)

Carpe Diem!

Kram! ♥

Dagens Hello Kitty....!

168397-2313
Hello Kitty till bilen...

Oj, bara för att jag ska lägga mig så fungerar det att blogga nu så därför passar jag på att lägga ut den här bilden som jag lastade ner tidigare idag :-)

Jag fotade denna tokiga hylla häromdagen inne på en sån där butik som selger  trädgårds slangar, badkar, målarfärg & diverse och ser ni vad det är? Det är alltså en hel hylla med Hello Kitty saker till BILEN!

Hello Kitty fodral till ratten, Hello Kitty klädsel till stolen, Hello Kitty att fästa runt nummerskylten... Hur tokigt som helst! ;-)

Nu är det God natt härifrån på riktigt! :-) ♥

GRATTIS Nettis!

image2305

Jag tror inte jag klarar att ha fler utlottningar för jag tycker det är så jobbigt när inte ALLA får något....  :(

Men jag kan ju tyvärr helt omöjligt ge er alla 176 en almanacka.... Så - jag får tänka på att jag ger er en del av mitt liv varje dag genom min blogg också får jag meddela att den lyckliga vinnaren är .......... "Nettis"! :-)

Utlottningen gick föresten till så att jag skrollade ner på sidan och plötsligt stoppade på en kommentar. JIG är mitt vittne och han hjälpte mig med det tekniska ;-) detta var nämligen första gången jag lottade ut något på min sida.

GRATTIS "Nettis"! :-) Mejla mig din adress till:
[email protected] så postar jag den a.s.a.p.!

I kväll har internet varit så extremt jätte trögt för jag tror blogg.se håller på med något tekniskt underhåll så jag hoppas på bättre blogg lycka i morgon. Nu är det hög tid för mig att hoppa i säng, klockan är 01.10....zzzz....

God natt & Sov gott alla underbara! ♥

Super trevlig besök av bloggläsare!

168397-2308
En av mina underbara bloggläsare, Marie, med sin jätte trevliga familj. Bilden är från igår då de besökte vår resort.

För ett par veckor sedan fick jag ett e-mail av en av mina bloggläsare som heter Marie. Hon skrev att hon och hennes familj skulle ner till Phuket på semester och efterfrågade lite tips. Eftersom jag inte har haft internet så har jag tyvärr inte kunnat läsa min mejl så flitigt så det tog en stund innan jag fick svara henne helt kort med en förfrågan om när de skulle resa? Efter att jag skickat det mejlat har jag inte checkat mejlen något mer pga omständigheterna.

Så händer följande:

Igår var vi för första gången bara hemma på resorten och slappade och myste hela dagen både hemma på terrassen och ute vid poolen. Och när jag och Johanna är ute och badar så ser jag plötsligt att en av ägarna visar runt ett barnfamilj. Efter en stund kommer de fram och vi börjar prata och efter ytterligare sen stund så frågar plötsligt mamman i familjen - Marie - " Är det du som är Gizmolinas? " :-) då visar det sig att det var hon som mejlat mig!

Det är sånt här som gör att jag är SÅ glad över att jag har min blogg! :-) Det var verkligen super trevligt att träffa henne och hennes familj och jag kommer leva länge på denna "happening"! :-)

P.S Marie - checkar du mejl? jag kan gärna mejla dig mitt mobil nr så kan du höra av dig om du vill ha fler shopping tips etc. Känner att jag har så mycket jag vill berätta om resorten också som jag kom på i efterhand. Också vore det kul att ses igen ! :-)

Kväll i Phuket.

168397-2311
Här är vi på väg ut till en taxi igår kväll. Vi åkte och åt jätte god middag inne i Kata. Johanna busar med sin napp / smokk på bilden så därför blev hon lite suddig... Om ni tittar på min vänster skulder så kan ni se min första "bikinirand". Svag, men dock!  ;-)

Phuket kl. 20.45, torsdag kväll.

Nu är klockan 20.30 här i Phuket och mitt hjärta somnade sött redan för 1 time sedan och JIG är iväg på ett möte så jag lyssnar på skön "Café del Mar" cd (perfekt soft musik), dricker ett glas vitt och tar "sats" för att packa upp dagens shopping + städa till lite här hemma.

Idag åkte jag och Johanna från resorten kl.12 med vår söta chaufför och sen gjorde vi hur många stopp som helst...  Första stopp var Central Festival och där sov Johanna gott i vagnen inne i svala shoppingmallen vilket passade perfekt för då passade jag på att göra lite shopping av svenska bullar (!), badblöjor och annat "must have" innan hon vaknade.

Resten av eftermiddagen bjöd på interiörbutiker: Index, en underbar butik på Tesco / Lotus där jag bl.a. beställt lampor till badrummet, SB Design Square, en ny favvo butik: "Inter Craft" och till sist orkidé shopping.

Jag ska försöka lasta ner bilder från dagen nu så att jag kan visa er och då ska jag berätta mer om interiörbutikerna! :-)

Klockan 17 var vi hemma igen och då gick vi raka vägen till poolen så att hjärtat fick svalka sig för idag har det varit VARMT, +34 grader i skuggan (!) och knall sol. Då är det lovely att ha en stor pool rakt utanför dörren! :-)

Nej, nu ska jag som sagt lasta ner bilder, packa upp shopping, städa till lite också viktigast av allt: innan jag lägger mig ska jag informera om vem som vunnit almanackan! ska köra utlottningen så fort JIG kommer hem och kan hjälpa mig :-)

Njut dagen ni som har flera timmar kvar! ♥

Carpe Diem!

168397-2307
Här badar vi i poolen på
resorten igår.

Jag hade precis skrivit DET långa inlägget då all text plötsligt blev giga stor.. Så - nu skriver jag mer senare :-) Jag & Johanna är på väg till vår taxi som ska oss på en shoppingtur idag.

"Gör idag något så oerhört modigt att du knappt kan tro att du gör det!"
/ Ur "En härlig bok".

Kram! ♥

Godmorgon vackra torsdag!

168397-2312
Här ser ni för första gången en bild från vårt sovrum. Johanna myser då jag byter sängkläder häromdagen. Som ni ser så är Johannas säng både ganska stor och hög och man kan öppna den på sidan mot vår säng vilket gör att hon ligger i en egen säng fast hon ligger med oss. Mysigt! Jag visar en mer "ordentlig" bild på sovrumme då jag fått sänghimmeln & sängen är bäddad ordentligt (och Johannas säng står där den ska stå... en bit från vår ;-))

Phuket kl. 11.00, torsdag förmiddag.

Jag är så dagvild att det är helt galet... för mig kan det lika gärna vara lördag, måndag, fredag eller onsdag idag så jag var tvungen att dubbelchecka på internet för att få veta att det faktiskt är torsdag. Det är väl när man befinner sig i ett sånt läge som man kan säga att man har semester / ferie! ;-)

Darlingen vaknar kl. 7 i princip varje dag och det gör att vi är uppe med tuppen vilket egentligen är hur skönt som helst för då får vi ut så mycket av dagarna :-)

I skrivande stund är kl. 11 på förmiddagen och jag har redan hunnit vara iväg ut en sväng. Eftersom internet är såååå trööögt här på vår resort (det tar ca 1 time att lasta ner en bild...) så tog jag på morgon en taxi till "internetresorten" och medan taxin väntade på mig så lastade jag ner bilder i blogg arkivet så att jag kan blogga med dem idag. Vad gör jag inte för er läsare? ;-)

Det härligaste med att vara här nere att jag varje morgon kan ta mig klänning, shorts eller kjol och flip flops utan att behöva checka vad det är för väder först för det är ALLTID soligt, varmt och underbart! :-)

Nu njuter vi dagen! :-)

Premiär blogg från vår lägenhet!

image2227
Jag var tvungen att ta en arkiv bild pga att jag ej kan lasta ner nya bilder. Den här bilden funderar jag på att förstora upp i svart / vitt på canvas och ha vid köksbordet här nere :-) Jag har hittat ett ställe som fixar sånna canvas bilder medan man väntar :-)

Phuket, vår
Resort , kl. 17.25 onsdag 9 januari.

Undrens tid är inte förbi! Nu kan jag ÄNTLIGEN blogga från vår lägenhet! :-) Men - helt perfekt är det tyvärr inte ännu för jag kan inte lasta ner bilder :-( och det måste jag så klart kunna så jag öppnar inte champagnen ännu, den får vackert vänta till allt fungerar perfekt och tyvärr så lät det som att det kommer att ta flera veckor.... Jag hoppas av hela mitt hjärta att det inte stämmer!

TACK för alla kommentarer till utlottningen! WOW! vad MÅNGA ni är som önskar den fina, söta och underbara Hello Kitty almanackan! :-) Jag önskar sååå att jag kunde skicka en till er var men eftersom ni är ca 160 stycken så går ju tyvärr inte det... Men om jag kunde så skulle jag göra det för ni skriver så fint till mig att ni alla förtjänar en ! :-)

Jag låter möjligheten att vara med i utlottningen pågå fram till att jag bloggar med dagens bilder :-)

I skrivande stund sover mitt hjärta sin nap i soffan och jag mumsar på popcorn och är super hungrig så när hon vaknar ska vi åka iväg in till Kata och äta middag. Längtar!

Dagen idag har varit soft & underbar. Jag bloggar med bilder så fort jag får tillfälle! tar med pc´n i kväll med hopp om att kunna blogga där vi äter :-)

Här kommer dagens:
"Förverkliga dina drömmar så att du får plats med nya."
/ Ur "En härlig bok".

Kram! ♥

Lovely tisdag!

168397-2304
Jag och Johanna för 5 minuter sedan...

Phuket kl. 14.25 tisdag 8 januari.

Nu har vi lunchat, hjärtat har spontan badat i poolen här (skönt att svalka sig!) och nu sitter hon i mitt knä och äter kex och vi väntar på vår taxi så det är dags för mig att logga av för idag och att önska dig en LOVELY tisdag! :-)

Jag kan inte nog TACKA er för alla era underbara kommentarer, de betyder massor för mig och även om jag inte får tillfälle att svara på dem under de internetomständigheter som råder för tillfället så ska ni veta att jag läser dem alla och att jag ser fram emot att svara på era frågor så fort jag får möjligheten!

Som en "tröst" för att jag inte  kan svara på kommentarer sedan vi flyttade in på vår internetlösa resort så har jag lust att lotta ut en sak till er läsare.....

image2305
Utlottning: söt Hello Kitty almanacka för 2008 från "Sanrio" butiken på Central Festival.

Den här underbart söta Hello Kitty almanackan för 2008 shoppade jag igår och den KAN BLI DIN! :-)

Det är en magnetplatta som man fäster alla månadsark på också är det flera små söta magneter med Hello Kitty figurer på :-)

Om du vill vara med i utlottningen av den här så skriver du bara en kommentar i detta inlägg så kör jag utlottningen nästa gång jag kommer mig på internet! :-) Lycka till! :-)

Nu loggar jag av här och lämnar dig med ett till citat:

"Att välja tacksamhet handlar om att välja inställning och förhållningssätt till det vi har och är i livet. Vad kan du göra för att visa din tacksamhet idag?"
/ Ur "En härlig bok."

Var tacksam över din familj, ditt jobb, din utbildning, den du är och att vi har ett helt fantastiskt år framför oss! :-)

Nu ska vi åka hem till resorten och kasta oss i poolen, shoppingen får vänta till senare :-)

Kramar! ♥

Working girl.

168397-2303
Johanna hjälper personalen här att sortera kvitton när jag sitter och bloggar.

Phuket kl. 14.05, tisdag 8/1-08

Personalen här på "internet resorten" är så söta med Johanna. Alldelens nyss satt hjärtat så här vid den desk där man får info om diverse utflykter etc. Det ska börjas tidigt att jobba! ;-)

Gårdagens oväntade shopping.

168397-2302
Johanna på terrassen igår. Prinsesskronan i ena handen och Hello Kitty boxarna i den andra :-)

Jag & Johanna var och myste lite i "Sanrio" butiken inne på "Central Festival" igår och när jag betalade det jag shoppade så tyckte jag det blev lite mer än väntat och det var ju inte så konstigt för då visade det sig att de hade tagit betalt för dessa "boxar" som jag tittat på men inte bestämt mig för.

Men eftersom de bara kostade 499bath (= ca 100 kr) så gjorde det ingenting så de fick helt enkelt helt oväntat bli med oss hem! :-) Och det var bara bra för hon tyckte det var hur kul som helst att dra boxarna ut och in och sätta i / ta ur saker i dem :-)

Interiör.

168397-2301
På väggen bak soffan ska jag sätta upp bildelister från Ikea som jag har med hit + massor med foton :-)

Det är INTE lätt att hitta snittblommor här nere och jag har tyvärr inte kommit mig iväg att shoppa några orkidés ännu men det ska jag göra VÄLDIGT snart :-)

Men - något som är hur lätt som helst att hitta här är oäkta blommor så häromdagen köpte jag den här uppsättningen som jag tror kommer hamna på badet. Vid sidan om den ser ni det doftkrus jag köpt som vi köpt på Evason och som jag tänder varje dag också luftar det ljuvligt hemma! :-)

Oj, nu kom jag åt någon knapp här så allt blev snett... ja, ja, ;-)

Johanna saker...

168397-2300
"Johnson´s" produkterna som tittar upp ur korgen är de som säljs överallt här. Både wet wipes, badolja, hudcreme, tvål etc har jag köpt från det märket.

Den här super söta korgen att ha blöjor / cremer etc i till Johanna har jag shoppat på barnavdelningen på "Central Festival". Det finns hur många olika korgar som helst att välja mellan både i rosa och i ljusblått och det är ju SÅ mycket finare att ha en sån här korg på badet än att ha en ful plastig blöjförpackning :-)

Disney baby klänningen shoppade vi i lördags då vi hade en "krissituation", hjärtat hade bajsat och det stannade inte i blöjan... så - nya kläder fick det bli i farten :-) Det som är så sött här är att i princip ALLA klänningar har små söta blöjbyxor som följer med. Perfekt! :-)

De vita "blöjbyxorna" med små Disney babys på är perfekta att ha till t-thirts / linnen också för mycket mer än så kan inte Johanna ha på sig, då blir det för varmt.

Sjuk liten tjej..

168397-2299
Johanna söndag eftermiddag. Hennes Hello Kitty kudde är den skönaste :-)

I söndags softade hjärtat heeela dagen lång. Hon var bara vaken ibland och sen somnade hon gott om igen. Också fick jag byta sisådär en 100 blöjer också ;-)

Tror inte hon ska få äta någon mat på den där strandrestaurangen i Naiharn någon fler gång... ;-)

Söndag & måndag = sjukdagar.

168397-2298
Johanna på terrassen igår eftermiddag.

Det blev inte så många foton tagna de dagar då hjärtat var sjuk för då var hon och jag bara hemma och myste.

Men igår var hon lite bättre så då passade vi på att ta en tur till Central Festival då hon sov sin nap. Jag gick runt och stooooor koste mig i den underbaraste bokhandeln som jag hittat och sen mys shoppade vi lite Hello Kitty saker innan vi åkte hem igen.

Väl hemma så var det terrassen som gällde och då gjorde Johanna något hon älskar... hon lekte med vatten! :-) Jag tror att hon tycker att det är super skönt att få vatten på både tår och händer, det svalkar nog skönt i varmen :-)

Hello Kitty..!

168397-2297
Sött som socker...

Jag vet - mycket Hello Kitty blir det... men vad ska jag göra när det kryllar av det och det är i princip "gratis"? ;-)

Dessa söta platstallrikar, skål + kopp äter & dricker Johanna gott ur! :-)

Pizza Hut = gott.

168397-2295
Johanna mumsar i sig god lunch i lördags.

Phuket kl. 12.20, tisdag förmiddag.

När vi är och shoppar på "Central Festival" så hamnar vi ibland på Pizza Hut ;-) Där har de en stor salladsbuffé så Johanna mumsar på majs och vi mumsar på något inte fullt lika nyttigt... hmm... Men som sagt - livet ska njutas och vi kan ju inte BARA äta ris här ner! ;-)

I skrivande stund så har Johanna hunnit vakna och personalen går nu och bär runt på henne. Utan dom = ingen mer bloggning idag så vi ska vara glada över att de är så barnkära och hjälpsamma! :-) Jag har hunnit betala räkning och mejlat några viktiga mejl ang. Johannas permisjon från dagis och nu ska jag försöka hinna blogga lite till innan vi ska åka vidare...

Tänk - på torsdag är det 1 MÅNAD sedan vi reste från Oslo. Crazy! Tiden har gått SÅ fort och vi har ännu inte hunnit "landa".... Jag längtar faktiskt efter att få en "bikinirand", jag brukar vara brunar än så här då jag varit här i 1 vecka ;-)

Interiör shopping i Thailand tar tid!

168397-2294
Här är vi på shopping på "Index" i lördags (efter att jag bloggat). Vi har precis köpt ett litet skrivbord och här skrivs det papper och Johanna myser med personalen.

Man ska verkligen ha gott om tid när man ska på shopping här! :-)

För det första så är det bara 1 på kanske 30 som kan engelska vilket gör att om jag frågar en i personalen om något och denna inte kan engelska så får man vänta på att denna person hämtar en kollega som kan. Sen kanske min fråga gör att den personen inte kan svara (händer ofta!) och då hämtar den en 3:e person. Då kanske man kommer till avslut och vill betala.

Då har inte den personen befogenheter att ta betalt för det har bara den som är "cashier" så - då får man gå till en "cashier" där det oftast är kö också får man betala efter att de fyllt i massa papier.

Så - de dagar vi har shoppingdagar här så kan jag säga så mycket som att "då går den dagen" ;-) idag är det tex en sån dag. När vi ska åka härifrån så ska vi iväg och shoppa och då vet vi att vi inte kommer hem förren runt 18-19.

En super bra sak mitt i allt detta är att personalen överallt vart vi än kommer ÄLSKAR Johanna. De tar på henne, håller i henne, går iväg med henne och busar med henne. Ofta står kanske 5 personal och gullar med henne också jämför de färgen på hennes armar och sina egna också håller de på att skratta ihjäl sig :-)

Johannas framsteg!

168397-2293
Naiharn beach 4:e januari.

Phuket kl. 11.30 8/1-08.

Det som har hänt i Johannas värld är :

1. hon började att gå på nyårsafton! :-)

2. när vi var på Naiharn Beach i fredags så ville hon för 1:a gången bada i havet! :-)

Hon hade bajsat och jag bytte blöja och insåg att det var lika bra att gå ner och "tvätta av" henne lite havet. Hon har tyckt att havet varit läskigt och har absolut inte velat bada och sanden har hon tyckt känts lite konstig under fötterna så hon har föredragit att ligga i solstolen.

Men - när jag står där med henne i vattnet så vill hon plötsligt bada! :-) och sen "tog hon helt av"! Hon ville INTE gå upp. Istället ville hon gå så långt ut hon kunde ( på denna beach är det super lång grunt!)  och när vågorna kom så skulle jag lyfta upp henne i armarna och vattner bara plaskade mot hennes ben / kropp och hon skrattade så högt att jag nog aldrig hört henne skratta så högt. Det var underbart! :-)

Hurra vad jag är glad!

168397-2292
Johanna på Naiharn beach i fredags. Hon har faktiskt börja ha på sig sina solglasögon en liten stund och det ser så sött ut :-) Sen är hon helt tokig i fotbollar (Elian - she miss you!) så som ni ser shoppade jag en häromdagen.

Phuket tisdag 8:e januari kl. 11.20 på förmiddagen.

Varför? Jo - för att jag Ä N T L I G E N kan blogga igen! :-)

Vi har tagit en taxi till "internet resorten" och hjärtat sover sött i vagnen vid sidan om mig så nu ska här bloggas i raket fart! :-)

Hjärtat har varit sjuk ett par dagar :-( så hon och jag har bara vara hemma och myst. I söndags var hon riktigt dålig, diaré och jätte matt... i går var hon lite bättre och idag verkar formen ännu lite bättre så det är därför vi vågat oss iväg ut :-)

Tyvärr har de inte lyckats fixa internet på vår resort ännu vilket börjar irritera fler än mig och JIG... de flesta gäster går runt och är lite små irriterade över det faktiskt och det är ju inte så konstigt för de LOVADE att det skulle fungera för LÄNGE sedan och det enda besked vi vår hela tiden är att "de kommer imorgon....!" men denna "imorgon" vilket aldrig dyka upp för det har varit imorgon onsdag, imorgon lördag, HELT SÄKERT imorgon måndag och nu senast fick jag igår kväll besked om att det skulle ske imorgon = IDAG men som ni kanske förstår så är t.o.m. optimistiska jag lite tveksam just nu... men, men.. den som väntar på något gott!

Kom föresten på att detta är de 3 första veckorna i mitt liv som jag varit utan TV och det går mycket bättre än att vara utan internet. Vi ser på Fifi och Pingo och Molly på dvd om och om och om igen och ibland klämmer jag in en episod av "Desperate Houswives" också men det slutar nästan alltid med att jag somnar...zzz...

Solen skiner från en vackert klarblå himmel idag och det här hur varmt som helst och jag måste erkänna att jag faktiskt inte har längtat hem en enda sekund sedan vi kom hit. Jag bara njuter! :-)

Nej, bäst jag bloggar på här med bilder nu så här kommer dagens:

"Vad du ÄR kommer alltid att vara viktigare än vad du gör."
/ Ur "En härlig bok".

Tänk på att "walk like you talk" och sträck på dig idag för du ÄR unik & fantasiskt! :-)

Naihan beach är lovely!

168397-2291
Igår var vi och njöt dagen på "Naihan Beach" och det var helt UNDERBART!! :-)

Ska berätta mer om vår gårdag där nästa gång jag får tillfälle att blogga för Johanna gjorde ett stort framsteg där! ;-)

Nu måste vi åka. Taxi chauffören går runt runt med Johanna här brevid oss så time to go!

Kram! ♥

Hello Kitty från golv till tak!

168397-2289
Nu kom jag precis på att det nog var i torsdags som vi var på Kamala Beach.. hjälp - vad dagvild jag blir här.. tokigt..

På vägen hem från Kamala Beach stoppade vi i Pathong. Där är det CRAZY... folk överallt, alla ropar och frågar om man ska ha taxi? tuk tuk? och alla säger "pratar du svenska? norska?" bla bla bla.. Lite små jobbigt så - där ska man bara vara korta stunder på shopping, man ska inte bo där tycker jag. Det finns SÅ många finare ställen runtomkring att bo på istället! :-)

Men - det är som sagt kul att vara där en stund OCH där finns DEN Hello Kitty butiken! :-)

Det som var så kul var att Johanna sa "ooooh" och pekade hela tiden överallt runt om sig. Så hon är helt klart glad i Hello Kitty hon också! :-)

image2290
Se så glad Johanna såg ut i Hello Kitty butiken! :-)

Oj - nu kom vår taxi för att hämta oss.. tiden flyger!  Måste avsluta här och sen ska vi iväg på shopping. Om vi har TUR så har vi nett hemma i eftermiddag och då kan jag blogga hela kvällen lång!! HOPPAS, HOPPAS!! :-)

Jag önskar dig en underbar lördag och hoppas att solen skiner på dig! :-)

Här i Phuket är det hur soligt & varmt som helst idag och efter 2 dagar på beachen så blir det som sagt en shopping dag idag för vi behöver utemöbler till terrassen, mat och lite annat smått & gott.

Sköt om dig och carpe diem!

Kram! ♥

SPA!

168397-2287
Här har jag precis njutit en time på det SPA ni ser i bakgrunden. Där jobbade 10 personer och det var hela tiden kö av gäster som ville njuta....!

I onsdags då vi var och besökte vänner till JIG som är här nere på semester så passade jag på att ta manikyr & pedikyr på det SPA ni ser i bakgrunden som är inne på hotellområdet. Det var LOVELY!!!! att sitta och relaxa i 1 time och jag var super nöjd med resultatet.

Jag gjorde franskmanikyr på både händer & fötter och fötterna är fortfarande super fina men på händerna har i princip allt redan lossnat så det är tur att det är så billigt här att jag kan göra om det igen ;-)

Franskmanikyr på fötter + händer = 400 bath = ca 80 kr! :-)

image2288
Här får jag fina fötter :-) I bakgrunden ser ni alla som får massage. När jag ser de som får Thai massage så gör det ont i min kropp, det ser galet ont ut!

Jag fick ett presentkort på ett jätte fint SPA inne på "Central Festival" av JIG i julklapp så en dag snart ska jag njuta en "oil massage" där. Längtar! :-)


Matstolen är i box!

168397-2286
Johanna med sin nya cykel och sin nya stol hemma i vår lägenhet. Hon står vid sidan om matbordet.

På onsdagens shoppingstur hittade vi även ÄNTLIGEN en matstol till Johanna ! :-) Stolen har en super söt dyna med ett bamse huvud i nacken som gör att Johanna sitter som prinsessa i den. Tyvärr är dynan inte rosa och stolen når inte helt upp till vårt matbord men det gör ingenting för det viktigaste är att Johanna älskar den :-)

P.S en dag låter jag sy upp en rosa dyna i stället ;-)

Blöjbyte...

168397-2284
När nöden kallar är det bara att byta blöja och sedan shoppa vidare.. ;-)

På den stora shoppingmallen "Central Festival" är det DET fräscha "blöjbyte rummet" inne på barnavdelningen. Jag har faktiskt aldrig varit ett så fräscht blöjbytar rum förut så jag blev positivt överraskad över att det blev i Thailand jag fick uppleva det och inte på NK i Stockholm där det kanske vore mer naturligt?! Egentligen är det ju märkligt att man inte ser sånna här rum hemma i Sverige / Norge. Eller finns de kanske men jag har bara missat dem?


Det som kanske är lite speciellt är skylten på dörren till blöjbytar rummet... det står att det bara är för tjejer..

Jag är så happy över att jag hittat Pampers blöjor här nere på "Tops" (stor matbutik inne i Central Festival) men ett annat märke som också fungerar utmärkt till Johanna är "Huggies" så det blir 50/50 mellan de märkena också suuuuuper snålar jag på sista paketet med Libero som vi har med oss hemifrån som är våra absoluta favvosar ;-)


Johannas nya cykel!

168397-2283
Här provar Johanna den söta cykeln på "Central Festival" och både hon och jag blev helt såld så den fick det bli ;-)

Phuket kl. 11.35, lördag förmiddag.

I tisdags (nyårsdagen) var vi på DEN shoppingturen och en av de saker som helt oväntat fick följa med oss hem var den här underbart söta cykeln till Johanna.

Det som är så coolt med den är att den har ett långt handtag bak som jag (och JIG) kan skjuta henne fram med (det syns tyvärr inte , är bak sufletten) också är det små "fotstöd" som hjärtat kan ha sina fötter på för hon är ju fortfarande för liten för pedalerna. Hon kan styra cykeln själv med styret och hon ÄLSKAR den!!!! :-)

När hon inte åker runt i den så använder hon den som "gåstol" ;-)

Jippie!!!!

168397-2282
Här är Johanna ute och går på "Kamala Beach Resort" där vi var och besökte vänner i onsdags.

Phuket kl. 11.20 lördag förmiddag
.

ÄNTLIGEN är jag online igen!! :-) 2 dagar utan bloggning är som 2 dagar utan skratt... med andra ord mindre kul ;-) Men - nu sitter jag här på wireless resorten igen och det är lördag morgon och hjärtat sover sött i vagnen vid min sida.

De har LOVAT att vi ska få internet på vår
resort idag och det hoppas jag verkligen för nu börjar jag bli lite otålig på att vi är utan både internet och TV...  Det är nämligen inte helt lätt för mig att tajma att åka iväg med taxi hit för att blogga på dagarna. Det gäller att hitta en tidspunkt då hjärtat sover för om hon är vaken så är hon så "mammig" och vill vara hos mig hela tiden vilket gör att det inte är så lätt att sitta och skriva på pc´n..

Men - nu ska jag blogga på så fort och mycket jag bara kan och berätta om våra senaste dagar ! :-)

Och - jag har med mig min bok så här kommer ett härligt  citat att starta denna soliga och vackra lördag på:

"Vi behöver på att en förändring är möjlig för att förändring ska kunna ske."
/ Ur "En härlig bok".

Ååå vad det känns kul att kunna blogga igen! :-)

Solig & varm onsdag i Phuket.

168397-2281
Oss idag. Jag har på mig linne från Spendid, kjol som jag shoppat här och mina Gucci solbriller. Johanna har på sig body med små baby Musse Pigg på från Disney som jag shoppade här i Phuket då vi var här i somras. :-)

Nu mina kära läsare ska jag mysa med Johanna. Vi ska äta lunch här på "internetresorten" och sen ska vi åka hem och svalka oss i poolen :-)

Jag hoppas att ditt 2008 startat med massa glädje och lycka och att du njuter årets första dagar. Det är en ganska häftig känsla & tanke att veta att vi har ett helt år att fylla med precis vad vi vill! :-)

Och vet ni - jag har kommit ihåg att ta med mig min citat bok idag så här kommer dagens:

"Livet blir mycket roligare om vi tänker att vi är härliga och att alla andra också är det!"
/ur " En härlig bok".

Och just det ja - FÖRLÅT att jag inte kunnat svara på era kommentarer sedan vi flyttade in i vår lägenhet :-( Den lilla lilla tid jag har att sitta på nett har jag valt att läsa er kommentarer + att blogga men så FORT som vi har fått internet på vår egen resort så ska jag sätta mig och svara er. Det lovar jag! :-)

Njut dagen ! Hos er är klockan bara 06.35 nu.. vi ligger verkligen nästan en dag före här :-)

Kramar! ♥

Dinner on the beach..

168397-2280
I bakgrunden ser ni Kata Beach. Det tar oss ca 10-15 minuter att åka dit med taxi från vår lägenhet.

Phuket kl. 12.30 onsdag 2:a januari.

Vi hamnade som sagt på en helt enkel strandrestaurang på Nyårsafton men vad gjorde väl det när vi hade den utsikt som vi hade? Det är bara sååå härligt att sitta och äta vid havet tycker jag! :-)  det är bland det bästa jag vet...!

Eftersom vi var så tidigt ute så fick vi dessutom sitta vid bordet som skymtar på bilden framför mig och Johanna vilket var extra mysigt för då satt vi så nära stranden vi bara kunde :-)

Jag åt en god Thai kyckling rätt också lyxade vi med bananasplit till dessert ;-)

P.S nu har Johanna vaknat och personalen bär runt på henne så jag tror jag måste logga av snart också ska jag och hjärtat äta lite innan vi åker hem och badar .

På väg till nyårsmiddag..

168397-2279
JIG fotade oss precis utanför entrén till huset där vi har vår lägenhet.

Här är vi på väg till Kata för att äta middag på nyårsafton. Planen var att äta på en av mina favorit restauranger: "The Boathouse" men då vi kom dit så hade de stängt och skulle öppna kl. 20 med speciellt nyårsfirande och det var samma sak på "Mom Tri´s" som är ett annat favvo ställe (samma ägare som Boathouse) så - till slut hamnade vi på en Thai restaurang vid sidan om Boathouse :-)

Darlingen.

168397-2278

Här myser darlingen i solstolen på terrassen hemma på eftermiddagen på nyårsafton. Eftersom det är så varmt här så är alltid vattenkoppen i närheten :-)

Nyårsafton.

168397-2277
Jag har på mig min klänning från "Paul & Joe Sister" och Johanna softar i sin R.L piké.

Vår nyårsafton blev soft. Först var vi här på vår "internet resort" , sen på shopping, och sen hem för att byta om innan vi åkte iväg ut på tidig middag inne i Kata.

Vi styrde kvällen efter Johanna så vi valde att gå ut och äta redan vid 17.30 så att vi skulle vara hemma igen runt 19.30 då hjärtat önskar att lägga sig :-)

Hello Kitty cykel!

168397-2276
Super söt rosa Hello Kitty cykel och den var hur billig som helst :-)

Den här bedårande Hello Kitty cykeln bara måste ju bli Johannas en dag ;-) Vi hittade den i en butik som heter "Baby Care" (TACK snälla Satu för tipset!) där de hade precis allt man kan tänkas behöva till barn.

Den här butiken är mitt klart bästa tips till er som planerar att resa ner hit och behöver shoppa saker till kidsen för här har de barnsängar, matstolar, kläder, leksaker, ja - som sagt allt man behöver! :-)

Härlig inspiration!

168397-2275
Amerikanska Vogue + Elle, engelska Elle och In Style översatt till Thai.

Det är underbart att ligga i solstolen ute på verandan med nya härliga blader och inspireras av alla snygga kläder! :-) Inte för att jag har fått så mycket tid till att göra det ännu... men tanken i sig är ju tillräckligt skön ;-)

Blad shopping!

168397-2273
Johanna softar i vagnen då jag shoppar blader.  Det är lovely att vara inne i butiker där det är air condition :-)

Ni vet ju hur glad jag är i blader så gissa om jag blev glad då jag hittade massor med nya härliga blader inne i Phuket Town på en stor shoppingmall som heter "Robinson". (det finns en bra bladbutik på Cental Festival också).

Men nästan alla blader här var på Thai så jag köpte Living Etc, In Style & ett par andra interiörblader på Thai för jag ville få inspiration till lägenheten + titta efter kläder att sy upp (framför allt kjole) och då spelar det ju inte någon roll att det står på Thai  för då är det bilderna jag vill åt ;-)


Elle Decoration + Livin etc på Thai :-)

Min beach shopping.

168397-2272
Tunika med paljetter och en strandklänning jag tror föresten att jagj ska köpa klänningen med bruna fjärilar också för den är så perfekt att ha här nere att jag gärna kan ha två i olika färger :-)

Kom på att jag inte visat er min beach shopping som jag gjorde häromdagen så : here it is! :-)

Godmorgon onsdag!

168397-2271
Här är vi utanför Mc.Donalds inne i Phuket Town. Jag tror det var i måndags vi var där ? men jag måste erkänna att jag börja blir lite dagvild så jag är inte helt säker.. ;-)

Phuket kl. 11.35 onsdag 2:a januari

Äntligen!! får jag tillfälle att blogga igen! :-) Plötsligt gick det en hel dag utan bloggande för vi droppade att åka till resorten som har internet igår. Istället hade vi en heldag med shopping till lägenheten vilket kändes jätte skönt för nu längtar vi till vi har fått detaljerna på plats.

Idag är det onsdag och hjärtat sover sött i vagnen vid min sida men det är sååå varmt så hon klarar oftast inte att sova så länge före hon vaknar igen. Mitt emot mig sitter JIG och jobba och till vänster om mig badar & solar många vid poolen och ute på havet åker båtarna fram och tillbaka...

Solen skiner från en klarblå himmel och jag bara njuter :-)

TACK så jätte mycket alla underbara läsare för era trevliga nyårshälsningar!! :-) Ni gör mig så HAPPY! :-)


Bloggtoppen RSS 0.91