På min handled...


Ett tips! Mixa & matcha armband! Från vänster till höger: Nomination (fick av mamma i 30-års gave), Humanity, Cartier (fick av JIG då Johanna föddes), Julie Sandlau och till sist ett armband Johanna gjort till mig.

Jag har kryddad min handled med 2 nya armband senaste tiden. Det rosa
Humanity armbandet shoppade jag hos Mathilde i helgen, jag hade faktiskt inte sett det i smal / enkel style tidigare så det kändes lite kul. Och det färgglada armbandet perlade Johanna till mig på MiniLand då vi var i Thailand nu i januari.

Pannekakerna blir supergoda och nu pågår lek här :)




Dagens & new shoes!


Idag har jag på mig underkjole + tunika + kofta från Odd Molly, favorit pälsen, jeans från Diesel och, ÄNTLIGEN! ett par Fiorentini + Baker skor på fötterna ! :)

Jag kom nyss hem från Gave & Interør mässan så nu är jag FULL av inspiration! och jag tog självklart en massa bilder så att ni får ta del av inspirationen . Men innan jag visar dem så ska jag fixa pannekaker (plätter) till mig och Johanna för magen kurrar...



Utan för mässhallen idag kl.13.30. Jag försökte få den engelsktalande mannen som tog bilden att hålla kameran på HÖGkant så att jag inte skulle så "hopklämd" ut men han förstod inte riktigt ;) 


I loooove my new shoes ! :) Och snacka om otippat att jag skulle gå för dem i LILA! Planen var så klart klassiskt bruna (eller svarta) men så fick jag syn på de här direkt då jag kom in på Mathilde och på den vägen blev det... för som personalen sa "det är kaxigare med lila!" . Skorna kommer från
FiorentiniBaker.

Bäst jag slänger ihop plättarna nu !


Tjingeling så länge! :)


Godmorgon söndag !


Dagens tänkvärda. (själv gör jag ofta hjärtformade gurk & skink-bitar till Johannas matlåda. ett tips!)

Tänk- idag är det sista dagen i januari och imorgon välkomnar vi februari ! inte länge till vår & sommar nu ! :)

Mitt hjärta kickade igång dagen runt kl.08 och nu leker vi med tåg här hemma men jag ska strax ta och hoppa i duschen. Sen väntar en god frukost med levande ljus och eld i öppna spisen, också Nyhetsmorgon på TV4 i bakgrunden. Tilde de Paula är verkligen duktig ! Gillar hennes program på söndagarna. Brukar du se ?


Fredagens outfit fotad genom ett par hissdörrar ( på tal om att göra det man brukar lite annorlunda ;) Tunika Odd Molly, jeans Diesel, skor Corso Como och väska Gucci.

Hoppas att du har sovit riktigt gott och att du njuter din söndagsmorgon?! Vi ses snart igen och då ska jag visa er bilder från min mini-semester.

KrAm! ♥

Oslokram!


Gardemoen (Oslo flygplats) idag ca kl.15.00.  Jag reste i topp Odd Molly, byxor Cutommade, pälsen sålde jag i min butik (den har varit lång men en skräddare har tagit av den) och halsbandet är favoriten från Bvlgari.

Så är ja, nu  har jag landat hemma hos mina älsklingar JIG, Johanna & Gucci igen och ja, när man tar sig en titt på den här bilden så kan man ju fråga sig exakt hur länge har jag varit på resa??

A.  på jordenruntresa i 3 månader.
B.  14-dagars ferie i Thailand.
C.  har varit på en speed-veninne-tur på exakt 31 timmar !

Rätt svar vinner en flaska champagne! Nejdå, skojar bara. Detta är verkligen mig i ett nötskal för "travel-light" har aldrig riktigt varit min grej och jag tvivlar på att det någonsin blir det heller ;)

Nu mina fina bloggvänner ska jag gå och sova riktigt, riktigt gott i min skön säng och det känns som en lyxig bonus att ha hela söndag hemma !

VaRmA kRaMaR ! ♥


Godmorgon från Sverige!


Så här såg det ut då vi landat igår vid lunch-tid. Vilken stad tror du vi  landat i ? Ser ju faktiskt ut som om det vore i Thailand... ;)

HAPPY LÖRDAG vänner!! Jag njuuuuuter varje sekund av min mini-semester och nu ska jag göra mig klar för ett par timmar på stan (= shopping) innan vi flyger hem till Oslo igen :)

Önskar dig en UNDERBAR dag så ¨"ses" vi igen då jag landat hemma !

KrAmAr! ♥

Mini-semester & tävling !


Dagens tänkvärda.

Mina fina bloggvänner!  Torsdag blev en hektisk jobbdag för mig och den är inte slut ännu men jag har lovat mig själv att komma mig i säng tidigare än igår ;)  Parallellt med jobbingen så håller jag på att packa för idag ringde plötsligt min kära vän Randi och frågade om jag ville bli med på en resa från fredag - lördag? Gissa om jag blev GLAD!!  Jag tackade självklart ja utan att blinka ! :)

Det kommer att bli som balsam för själen att resa bort i ett dygn, och jag funderar faktiskt på att t.o.m. lämna min lilla rosa pc hemma och vila från bloggen. Jag får se hur jag gör...?  Men om nästa inlägg dröjer till lördag kväll då jag kommer hem igen så vet ni varför :)


Jag ser fram emot massa girltalk och mysiga stunder på min lilla mama-treat-resa.

För att ni ska ha något att roa er med då jag (eventuellt) tar en mini-blogg-semester så kickar jag igång en liten TÄVLING:


Bättre sent än aldrig... Klänningen / kjolen som jag
shoppat till er på Kata Noi Beach i Phuket, kan nu bli din ! Allt du behöver göra är att skriva en kommentar till mig i detta inlägg. Tävlingen pågår t.o.m. söndag 31/1.  Lycka till ! :)

Jag önskar dig en FANTASTISK weekend och vem vet, vi kanske ses i Sverige? ;)  och du, klicka HÄR om du vill komma i festlig helg-stämning.

Have fun & be fabulous ! :)


KrAmAr! ♥


Godmorgon mina vänner!


Den här nattkjolen med paljettdetaljer från Odd Molly är helt fantastisk...

Hoppas att du har sovit riktigt, riktigt GOTT och att du är klar att möta den nya dagen!? :) Vi är ganska nyvakna här så jag ska checka status på Johanna nu. Tyvärr hostade hon massor i natt (hostan har precis gjort sin entré så inte alltid lätt att veta hur man ska göra?

Jag önskar dig en STRÅLANDE dag fylld av positiv-energi ! :)

KrAm! ♥

Ett tips! -50% rabatt på allt hos Daisy på Vinderen!


Idag är det salg (-50%) på ALLT i hela butiken hos Daisy på Vinderen (även alla vår-nyheter, som tex den Odd Molly kjole jag visade på bloggen igår). Missa inte det !

Det skedde en liten olycka i min favorit butik 
Daisy på Vinderen igår  så med start kl.09.00 idag (torsdag) är det -50% rabattALLT i hela butiken.  Orsaken är en mindre brandskada (men det känns knappt någon lukt på kläderna).

Du hittar vår-nyheter från bl.a. Odd Molly & Ti-Mo till -50% rabatt samt vårnyheter till barn från bl.a. Gant, Retour og Mayoral till -50% rabatt, i tillägg till det så är dessutom ALLA toppar från Rosemunde på -50% + som sagt allt annat i hela butiken så det är absolut värt att ta turen innom ! Adress: Slemdalsveien.72 (butiken ligger inne i det lilla center som är precis vid t-banan).

Nu mina vänner ska jag hoppa i säng. Jag vågar inte titta på klockan men jag hör att avisen (morgontidningen) precis landade utanför dörren ;)

GoDnAtT & gOdMoRgOn KrAmAr! ♥

Ett säkert kort !


Topp från Day och snyggaste skinnbyxorna kommer från Helmut Lang. Jag har varit och nosat på dessa byxor hos butiken Den Dama och de är bara helt fantastiska ! men smakar det så kostar det... de går loss på ca 7.000 nok. Du kan klicka hem plaggen hos net-a-porter.com  

En sak är säker: ränderna går aldrig ur ! :) Om du bara ska köpa en sak den här månaden så gå för en svart/vit randig topp. Den passar perfekt till alla veckans dagar och du kan matcha den med jeans, kjol/skjørt, tights och skinnbyxor.... Ett säkert kort helt enkelt !

Kanske ni vill se vad jag har på mig idag? Varsågoda:


Nej men vilket sammanträffande ! en svart/vit randig topp! ;) Min kommer från Gina Tricot.

Just nu har jag en sleeping beauty i soffan och det lutar åt bekväm take-away middag ikväll efter många dagar med svenska delikatesser (måste snart ta en ny Sverige tripp) och jag såg föresten att någon frågat hur det går med snöstormen? Jag kan informera er om att vi inte sett till någon snöstorm här i Oslo. Inte ännu i alla fall :)

Nu ska jag gå och mysa lite med Förkväll och elda i öppna-spisen. Lovely ! :)


What a night... & snabbmakaroner.


Dagens tänkvärda.

Mina kära vänner! Jag riktigt längtar till imorgon! varför? Jo, för att då ska ordningen bli återställd: Johanna ska till dagis och leka & busa med sina kompisar och jag ska få jobba i lugn & ro för det tar verkligen energi att vara hemma med sjukt barn. Framförallt då jag märker att hon blir lite rastlös (= saknar lek med vänner)..

Sen blev natten helt tokig. Precis då jag skulle gå och lägga mig (galet sent...) så vaknar Johanna och är super varm (febertopp?) och vill att jag ska läsa bok etc. Så vi var vakna från ca 03 till 06.

Men - nog om det ! Nu är det ONSDAG och när jag blickar framåt så ser jag massor med roliga & spännane saker så de ska jag fokusera på idag :) och nu, då Johanna piggnat till (sov till 09.45) så är hon dessutom lite bättre. Så det ljusnar som sagt !


Det är vackert med vinterbröllop men nästa jag jag gifter mig så vill jag ha sand mellan tårna...

Vi har precis ätit snabbmakaroner och det måste ju vara en av de bästa "uppfinningarna" till barnfamiljer?! ;) Och nu ska ni få höra något intressant: i Norge är koktiden på snabbmakaroner 5 min men så köpte jag makaroner då vi var i Sverige och vad upptäcker jag? Jo, att de bara har 3 min koktid !  Så barnfamiljer i Sverige sparar med andra ord flera minuter jämfört med oss i Norge ;)

Nu fångar vi dagen !

KrAm! ♥

Städning pågår.


Som ni ser är nya favorit klänningen / tunikan på idag (igen..) och till den jeans från Zara. Mina super sköna rosa tofflor var även de en present från JIG då han kom hem från USA. Johanna har också på sig en favorit idag: rosa fleece klänning/kjole från
MyCinnamongirl och det söta diademet fick hon av C & J i lördags (tack vänner!).

Kolla in kontors-kaoset ;)  Johanna har precis gått igenom en påse fylld till bredden med ting jag fått i diverse goodiebags och själv plockar och plockar och sorterar och fixar jag. Det tar liksom aldrig slut... Men det är en härlig känsla att få ordning & reda ! :)


Om ni tittar noga på den övre bilden så ser ni att den här fräscha sommarklänningen från OddMolly hänger på stativet vid min sida ;)  Den har precis kommit ut i butik och finns bl.a. hos Daisy.  Jag matchar den med vit sjal / kofta och jeans i vår, till sommaren: snygga sandaler.

Jag har på Förkväll på svenska TV4 i bakgrunden och hjärtat börjar bli trött...zzz...så det närmar sig nattning.

Önskar dig en riktigt mysig tisdagkväll ! :)


Ett lekrum tack !


Kolla in alla muffins & kaker, jag gillar att det är i tyg / stoff.

Just nu leker Johanna för fullt, hon har hemma-dag idag för att kurera sig och själv försöker jag jobba lite mellan varven. Johannas lek inspirerar mig till att visa er några helt underbara playrooms från
PotterybarnKids. Hur amerikanska som helst !  :) 

Låt dig inspireras!


Från bageri till butik... En sån här kundvagn skulle mitt hjärta älska ! Köket påminner om Johannas underbara rosa från Millimini som hon leker med varje dag.


Nu blev jag påmind om den är fina fåtöljen igen ;) Underbart läsrum och ser ni böckerna i taket?


Ett rum för att teckna... (det gäller att bo stort och ha många rum like in the USA


Fint lekrum till små killar... Kul idé med stjärnhimmel och hängade planeter.


Perfekt rum för en basketintresserad kille .

Jag har hållit på med den här inlägget en bra stund (har blivit avbruten hela tiden..) och nu har jag plötsligt en övertrött och mindre nöjd Johanna vid min sida.

Tror kanske vi ska ut och få lite frisk luft strax. Känner att jag behöver det ;)



Vinnaren av hårpynt från Prinsessefin!



♥ Mina kära bloggläsare!

Tiden går fort när man har roligt och nu är det hög tid för mig att presentera den lyckliga vinnaren av FINT hårpynt från
PRINSESSEFIN till ett värde av 800kr. Hårpyntet är designat av norska Kjersti Hovset och du finner kontaktinformation till henne HÄR samt på Facebook om du söker på "Prinsessefin".


Vackert hårpynt från Prinsessefin.

♥ VINSTEN ÄR HÅRPYNT FÖR 800KR

And the winner is... :

Postat av: Lene og lille Mille
Hei.Takk for en inspirerende og glad blogg!
Jeg er innom bloggen din flere ganger om dagen, og du gir så mye inspirasjon og tips i hverdagen som jeg stadig har glede av. Hårspennene i konkurransen er bare nydelige...min datter var så heldig å få en slik av sin mormor, som både hun(og jeg) har brukt mye.Men dessverre har hun mistet den et sted. Det hadde vært så koselig å overraske henne med nye spenner. Hun er bare 2 1/2 år, men ELSKER og pynte seg...
Klem Lene
2009-12-27 @ 23:34:08

Stort GRATTIS Lene!
Mejla mig ditt fullständiga namn + adress till: [email protected]

Tusen TACK till Kjersti & Prinsessefin för ett trevligt samarbete.

Godnatt & Godmorgon + vareprøve salg hos Daisy!


Såg att ni efterfrågat om jag kan visa några favorit tuniker? (som ni vet så älskar jag detta plagg) så varsågoda! här får ni se den mote-shop med tuniker som jag gjort till
Kamille nr.2 (ute i butik nu). Högst upp till vänster ser ni föresten min "hemma-med-Johanna-uniform" ;)  och toppen längst ner i mitten, med rosett fram, är en annan favorit från Odd Mollys vårkollektion.

Med en förkyld liten tjej hemma så "försvann" min måndag och som pricken över i så somnade Johanna galet sent i kväll. Hon var såå pigg och kunde / ville inte alls sova. Så under hela Guldbaggegalan satt vi och byggde bondgård av lego... ;)  Såg du föresten galan ?  Kjell Bergqvist är verkligen i en klass för sig (You go Kjell!!) och inledningen av galan var fantastisk. Jag kan sakna filmens värld, den var riktigt KUL att jobba i.


Just nu pågår det vareprøvesalg hos DAISY på Vinderen av de FINA barnklærmärkena Mayoral + Retour.  Mayoral kollektionen består av plagg i åldrarna 1 mån, 6 mån, 2 år samt 8 år och Retour är ålder 8 år (pike + gutt). Missa inte denna möjlighet att shoppa vår & sommar kläder till dina barn med -40% rabatt ! På bilden ser ni vackra Miriam och en del av prøvekollektionen.


Även dessa söta produkter (fotoalbum + minnebox) är en del av prøvekollektionen hos Daisy till -40% rabatt.

När hjärtat, till slut, somnade i kväll så satte jag mig för att jobba och på den vägen är det men jag ska logga av nu och krypa ner i sköna sängen.  Så jag säger GOD NATT och sov så gott till er som är uppe lika sent som mig och GODMORGON till er som stiger upp före mig  :)

Det är tisdag den 26:e januari nu och Bodil + Boel har namnsdag idag i Sverige och i Norge har Øystein + Esten namnedag så GRATTIS till er !

KrAm! ♥

New shoes & vaken prinsessa.


I ♥  Ugg´s! (tusen miljoner tack älskling).

Titta vad jag fick i present av JIG idag då han kom hem från USA: Nya underbara Ugg´s ! :) Jag bara älskar dessa skor. Skönare finns inte.  Oj, nu hör jag att Johanna är vaken?! ett ögonblick...


Johanna fick också nya fina skor: Skechers.

Ha, ha jag hittade Johanna sittandes i sängen "läsandes" Glad-boken . Så där sprack min kvällsplan ;) Nu är hon uppe och går runt i sina solbriller och håller på att flytta över alla gossedjur till soffan. Min lilla sötnos.


Det är den här modellen på mina nya Ugg´s.

Nu: Guldbaggegalan på SVT ! Me like ! :)


Trevlig kväll!


Min uniform dessa dagar då Johanna är sjuk: min nya klänning/kjole från Odd Molly och mysbyxorna från samma märke. Till det: Hello Kitty sockar från H&M. Mjukt, skönt & perfekt outfit till soff-häng :) (bilden är från fredag).

Dagarna blir verkligen speciella då man är hemma med sjukt barn. Johanna vill helst ha mig vid sin sida heeela tiden och så fort jag närmat mig kontoret så har hon kommit tassande och dragit i mig så till slut gav jag upp idag och försökte fokusera på att leka med henne istället :)


Titta vilka bedårande söta bokstöd jag köpte till Johanna häromdagen. Jag hade med dem på en shop-sida i förra Kamille Mor & Barn och nu, då de var på -50%  hos Barna på Hjørnet (butiken ska byta ägare och har utförsäljning) så slog jag till.

Vi var ut en liten sväng och gjorde ett ärende + handlade mat och då vi kom hem somnade Johanna sött  = jag har kvällen för mig själv.  Ska fixa ett par jobb/blogg-saker och mysa med nya blader. Härligt !




Godmorgon nya vecka!


Dagens tänkvärda.

Mitt hjärta vaknade lika förkyld idag, näsan & ögonen rinner och hon har sovit från kl. 16 till kl. 08.30 = ett tecken på  att hon inte är i form :(  Så idag blir det en hemma-dag för skatten. När jag ringde dagis så sa de att de tror att det är något som går för Johanna var inte ensam om att vara hemma förkyld idag...

Nu pågår barn-tv och hjärtat ligger i soffan och slappar. Själv ska jag ta och hoppa i duschen + fixa lite frukost och vi ser fram emot att JIG kommer hem idag !


Kramas idag !

Önskar dig en strålande ny vecka ! :)

KrAm! ♥

Dagen idag 3 år tillbaka.


Så här såg vi ut den här dagen för exakt 1 år sedan, 2009. Som ni ser var vi i vårt paradis, Phuket, och bilden är tagen då vi precis ätit god lunch.  Åh vad jag längtar tillbaka.... !

Tjohoo! Johanna fortsatte att sova gott i sin sköna säng och jag städade vidare innan jag fastnade i ett Oprah program där hon var på besök i vita huset. Vilket vackert par de är Herr & Fru Obama ! Eftersom Johanna varit dålig idag så blev det inga bilder tagna på oss (jag har myst i Odd Molly klänningen + Odd Molly mysbyxor hela dagen, till det: sköna Hello Kitty sockar från H&M) så istället visar jag hur vi såg ut 3 år tillbaka i tiden !

Det är en av fördelarna med bloggen: att kunna titta tillbaka på dagarna som gått... :)


168397-2397
Den här dagen 2008 var vi sjuka (lustigt att Johanna är sjuk samma dag i år..) så det blev inga bilder tagna då heller, men den här är från den 23/1. Vi var även då i Phuket och här har vi precis hämtat den canvas bild som hänger ovanför vårt köksbord i lägenheten i paradiset. Vi bodde i Phuket från dec -07 till juni -08.


Johanna flörtar! ;-)
Mitt älskade hjärta.. se så LITEN hon var ! Detta är den här dagen 2007, då var Johanna med andra ord 5 månader. Vi är på barselträff / mammaträff hemma hos Therese & Maria och här ligger Johanna och myser med Scott.

Jag tror att jag ska ta och krypa upp i soffan nu och bara njuta lugnet. Lyxigt !! :)

 


Vår-snyggt !


Dolce & Gabbana + Marc by Marc Jacobs hos net-a-porter.com

Jag tittade in hos netaporter som en skön paus i "plockandet" (sorterar pussel, pennor, legobitar, dock-saker etc) och hittade dessa godsaker.  Jag skulle matcha dem med ett par snyggt slitna jeans...

Känner mig klar får VÅR nu ! :) och jag undrar om inte Johanna känner sig klar för natt? för hon sover fortfarande trots tappra försök att väcka henne. Ska göra ett försök att flytta in henne i sängen på rummet nu. Wish me luck! :)




Barnbord modell större önskas !


Bord modell lite större från Potterybarnkids.

Jag har länge önskat ett lite större bord till Johannas rum för det där vi köpt på Ikea är så pluttigt nu då Johanna blivit så stor tjej (men det fungerade utmärkt då hon var mindre). Hjärtat behöver mer yta att leka / teckna  etc på så: jag undrar om någon av er söta bloggisar vet om det går att få tag i ett lite större barnbord i stil med detta ? Tacksam för tips !


Med ett större bord är det lättre at ha tex thé bjudning :)


Och med ett större bord har man gott om plats att teckna & måla tillsammans med sina kompisar.

Nu M Å S T E jag slita mig från min pc och gå och göra allt det är jag skulle göra... ;)


Hello sunday!


Nu när vi går mot vår & sommar så vill jag ha FÄRG som kontrast till allt det vita ! Först var jag inne på att droppa rosa här hemma men idag har jag bestämt mig för en annan lösning. Har suttit och bläddrat igenom en massa interiörmagasiner och plötsligt kom jag på precis hur jag vill ha det. Härligt ! :)

Hej alla bloggisar! Idag vaknade Johanna lika förkyld som hon somnade igår och jag har inte fått en chans att blogga förren nu. Hon vill helst att jag ska torka näsan eller ögonen heeela tiden min lilla älskling... så idag ska jag pyssla om henne och se till att hon har det bra :)  Men jag bloggar så klart så fort jag får chanser ;)

Oj, nu drar hon mig i armen här... fortsätter på inlägget strax..

Nu är klockan plötsligt 16.45 och min skatt somnade precis på soffan. Hon har en jobbig dag i dag... vill inte äta (trots att jag lagade favoriten: spaghetti & köttfärssås), näsan rinner non-stop, hon blir ledsen då jag ska torka näsan för det gör ont, jag får inte smörja in den, ögonen rinner... men hon har i alla fall inte feber så det är ju bra !


Norska ELLE nr. 2 har samma cover som svenska ELLE nr. 1 hade. Fin bild på Madeleine tycker jag! (P.S svenska ELLE kan inte köpas i Norge och norska ELLE kan inte köpas i Sverige)

Jag ska passa på att göra allt det där som jag tänkt göra idag nu då hon sover, ni vet sånt där söndagsfix som att byta sängkläder, plocka, tvätta kläder etc.  Fast egentligen borde jag lägga mig och slappa jag också för de är jobbigt med sjukt barn....  så kanske det blir nya magasiner i sjeselongen...? eller nej, julgranen måste verkligen packas ihop nu så sjeselongen får vänta ;)

Önskar dig den bästa dagen !

KrAm! ♥

Fina vänner förgyller livet!


Camilla är en nära vän till mig som jag är lyckligt lottad över att ha i mitt liv. Vi lunchade på Etoile bar på toppen av Grand Hotel. (i bakgrunden skymtar Johanna, vi skulle precis gå hem då bilden togs och hon håller på att somna...zzz.., 2 min senare sov hon )

Shit! jag skrev precis hela det här inlägget men så kom jag åt fel tangent och vips! så var A L L T borta... Ja, ja bara att börja om från början ;)

ÄNTLIGEN sover min skatt. Jag har inte fått gå en meter från hennes sida på hela kvällen för hennes näsa & ögon har runnit non-stop. Hon vaknade snuvig på morgon men sen var hon pigg då vi åkte iväg till city men så, i kväll så slog förkylningen till ordentligt och hon har mest bara varit ledsen... stackars lilla hjärta...  Nu håller jag tummarna för att hon sover sig frisk i natt .

Idag var jag & Johanna down-town och mötte upp mina fina vänner Camilla & Jonas som var på Oslo-besök (de bor i Stockholm). Det var såååå mysigt att ses för vi hade inte setts sedan februari -09 nere i Phuket.


Johanna var pigg & glad under lunchen. Nästan lite FÖR pigg faktiskt för hon gick lite bananas med kuddar...  ;)  Här sitter hon i alla fall stilla och dricker kakao som hon kallar det, på svenska: varm choklad. Jag visste inte ens att hon tycker om det? Men plötsligt beställde hon in det själv (!) och drack och sa att hon tyckte det var gott ! :) Hon sa att hon brukar dricka det på dagis.


Själv beställde jag in denna fantastiska räksmörgås + ett glas vitt. Lovely ! :)


Världens finaste människor som betyder mycket för mig. Önskar såå att vi bodde närmare varandra så att vi kunde ses oftare. (TACK för idag underbara vänner! You made my day ! Kramar :)

Nu mina kära bloggisar ska jag n j u t a egentid och slappa i soffan. Tror jag ska se några episoder av The Hills, eller kanske någon av alla dvd´s som jag shoppade i Phuket? Fast å andra sidan så spelar det nog ingen roll vad jag väljer eftersom jag säkert kommer att somna ;)  för jag har också blivit lite förkyld, men bara liiite som tur är !

Hoppas att du har en riktigt BRA lördag! :)


Fredagens foto-shoot + Disney On Ice.


Jag tillsammans med Ingrid som gjorde make-up på mig i studio idag. (hennes sjal vill jag ha...!) Min klänning/kjole kommer fra The Garden Collection som lanseras på H&M i slutet av mars.

Godmorgon vänner! Jag startar bloggdagen med att berätta om igår: Fredagen startade inte helt som planerat... vi försov oss! Och inte bara lite, utan mycket, vaknade inte förren strax före kl.09 (!) men vi var i studio bara några minuter efter avtalad tid så slutet gott, allting gott :)   (Var bara inte någon lycko-situation att försova sig då man ska bli fotograferad.. ).


Fotografen Petter fick hjälpa till att hålla i rekvisitan :)  (just nu förgyller ballongerna vardagsrummet här hemma.). Visst är det festligt med ballonger?

Johanna var jätte duktig på fotograferingen och som TACK för att hon ställde upp så hade jag lovat henne att vi skulle gå på Disney On Ice efteråt (hon ville helst till dagis så att locka med Musse Pigg hjälpte till ;)

Vi var klara med foto runt kl. 13 och resultatet av fotograferingen får ni se i nästa nummer av Kamille Mor & Barn som kommer ut den 1:a mars.  Vi tittade innom
Kamille redaktionen innan vi körde hemmåt. Johanna somnade i bilen = perfekt ! för då kunde jag returnera ting jag lånat till foto och sen körde vi ner till Oslo Spektrum där Disney On Ice drog igång kl.15.30. Vi hade inte beställt biljetter så vi hade tur som fick riktigt BRA platser längst fram.


Fördelen med att sitta längst fram är att figurerna kommer väldigt nära inpå, nackdelen är att man inte får med sig hela scenshowen. Men vi föredrog att sitta nära, tycker att det är så kul att se figurerna så tydligt :)


Det var självklart en paus i föreställningen så att vi skulle kunna handla ÄNNU mer popcorn / sockervadd / dricka / Disney-saker etc.  Om det är någon som kan försäljning så är det Disney ;)  Titta bara här, dessa sockervadd + kul hatt dök upp rakt framför oss ;)  (oh yes, de går runt och säljer där vi sitter). Pris: 100kr.


Här är vi med alla våra Disney saker :)  Den där "staven" jag håller i snurrar och lyser ( så klart ) och fisk-hatten har Johanna gått runt med hela kvällen här hemma. När jag tog på mig hatten sa hon "mamma, du ser ut som Thailand!" Ha, ha, ja, i Thailand ser många turister lite lustiga ut ;) 


Showen är otroligt proffsig (Disney kan sin sak) ! Men - Lilo og Stich + Peter Pan hade de gärna fått byta ut, Johanna känner inte till dem så gott... Hon hade velat se MER Musse Pigg !


Kul att sitta så nära !  :)


På väg hem... Johanna står bak mig (hennes fötter + jacka sticker fram) för hon kände sig klar med fotografering för idag ;) 

Vi hade en riktigt mysig eftermiddag och Johanna älskade det ! :)

Hos oss startade lördagen med sovmorgon (lyx!!) och när Johanna slog upp sina blå, strax före kl.09 så var det med en rinnande näsa... hmm.. det blev kallt att sitta så nära isen igår... Idag ska vi ta en tur down-town och möta upp kära vänner som är på Oslo-besök. Det ser jag verkligen fram emot!!

Önskar dig en avkopplande lördag med nära & kära! :)


Fredagsmys pågår !


Om du inte har några planer i helgen så kan jag & Johanna rekommendera Disney On Ice !

Jag & Johanna kom nyss hem efter en fantastisk dag ! :)  Vi har bl.a varit på Disney On Ice i Oslo Spektrum och nu ska jag lasta ner bilder, laga middag, tända eld i öppna spisen, hälla upp ett glas vitt och mysa med Let´s Dance och SEN, då hjärtat somnat, så återkommer jag med bilder från dagen som dessutom bjöd på foto-shoot av oss.

Hoppas du också fredagsmyser?! :)


Fredagskram!


Dagens tänkvärda.

Mina fina vänner!  Jag la mig för att läsa tidningen i sjeslongen då Johanna somnat och det skulle jag så klart inte ha gjort för jag somnade...zzz... och vaknade nyss. Ska hoppa i säng strax men passar först på att skriva det här inlägget för då vi vaknar ska jag & Johanna iväg och bli fotograferade till ett magasin (kul!) så det blir en hektisk morgon :)


På väg till dagis torsdag morgon... Johanna älskar solbriller! och dessa coola rosa kom som en surprice i posten tillsammans med en FANTASTISK regnkappa (som glittrar!) som ni ska få se i ett eget inägg imorgon. Tusen miljoner TACK till
TinyDoe !


Jag önskar dig en dag fylld av solsken både inne & ute och kom ihåg att ett leende smittar av sig !

Trevlig helg ! :)
 
KrAmAr! ♥

 


Tekniska problem fixade !


Torsdag = happy day !

Hello sweeties! Idag har jag haft tekniska problem här hemma men nu fungerar allt ÄNTLIGEN som det ska igen! :) Skönt !!  (vi har Get och tydligen har de haft underhåll...)  Nu undrar ni säkert vad jag gjort idag? Jag har varit ute och fixat en massa ärenden. Tittade bl.a.  förbi agenturen till
OddMolly och fick veta att det händer en hel del spännande saker med märket framöver, kul !! :) 

Berättar mer om min dag senare för jag är bara hemma en snabbis för att äta lite, sen ska jag iväg ut igen + hämta Johanna på dagis så tjingeling så länge !

Njut din dag !


God natt!




varför titta in i kameran då man kan titta någonannanstans? ;)

Idag då jag var och färgade mina bryn så blev jag rekommenderad den här System Gold / Vita Balance produkten från Babor och eftersom jag har haft samma ansiktscreme sedan jag var typ 14 år (Elisabeth Arden Vissible Difference)  så kände jag att det var dags att vara lite "wild and crazy" och testa något nytt ;)   Fast helt nytt blir det inte för jag ska fortsätta med min vanliga creme, ska bara komplettera med den här före jag smörjer in mig med den vanliga morgon + kväll. Spännande ! :)

Jag ska gå raka vägen till badrummet med min nya produkt och sen väntar sköna sängen och boken på mig.

GoDnAtT & sOvGoTt! ♥

Lek pågår.


Nu har denna lovely klänning / kjole från Odd Molly kommit in hos
Daisy i både rosa & off-white. Jag inviger min ikväll och den här kommer bli en favorit i vår/sommar ! I love it! :)

Vet ni vad jag lyckades med idag? Jag glömde min fina lilla rosa kamera hemma då jag gick ut = jag kunde inte ta en enda bild då jag....

♥ var innom vackra Camilla Smiths agentur och bl.a. fick se höstens (oh yes! bransjen är färdig med vår/sommar, nu är det höst/vinter -10 som gäller) ChillNorway kollektion till barn. Den är FANTASTISK! den finaste jag sett från dem !

♥ mötte upp Randi för late-lunch på R.O.O.M. (tack för idag vännen! super kos.)

♥ var innom Daisy.


Här syns klänningen / kjolen lite bättre.   I kväll matchar jag den med mina rosa Odd Molly byxor (de som konkurrerat ut Juicy här hemma ;)

Så kan det gå! :) lovar att inte glömma kameran imorgon. Nu pågår lek här hemma och en trött Johanna ska snart lägga sig och när hon gjort det ska jag fortsätta att se på The Hills .

Trevlig kväll! :)

Uppdatering: ser att ni är flera som frågar ang. Odd Mollys storlekar så här kommer svar: Odd Molly har size 0-4, vilket innebär att 0 = x-small, 1 = small, 2 = medium, 3 = large, 4 = x-large. Jag är en "typisk" 38 och jag har size 2 på min klänning/kjole. 


Off I go...


Inte många månader kvar till S.A.T.C movie 2 nu!

Nu sticker jag iväg ut så vi ses lite senare. Lämnar er med en bild på Sarah Jessica Parker. En lite kul sak med den här bilden är att den ser ut nästan precis som den bild jag använde av henne till stjel-stilen i Kamille Mor & Barn förra året. Det känns befriande att se att även hon går klädd likadant mer än en gång ;) (hon ser ut så här nästa varje morgon då hon går med sin son till skolan, Ugg´s + mössan = hennes uniform)

Och just det ja, lovade ju berätta vad jag gjort på morgon:


Det här är enda bilden som går att visa från min morgon för jag hade inte hunnit piffa till mig = var inte klar för foto ;)  Hur som helst: Jag var på Beth´s Beauty och färgade + plockade mina bryn. Shit! vad ont det gör då hon vaxar brynen... aj, aj...

Tjingeling så länge !



Hello onsdag!


För mig är januari den månad då jag reflekterar över året som gått och blickar framåt mot nya mål, utmaningar och äventyr...

Hej vänner! Idag blev det en normal start på dagen = inget obehagligt fall i trappan. Uff, det var så hemskt att se henne ramla och det är vid sånna tillfällen man påminns om hur skört livet är och hur snabbt allt kan förändras... Och det är ju något som vi blivit ekstra påminda om de senaste dagarna genom det fruktansvärda som hänt på Haiti. Livet är oförutsägbart och därför ska vi ta tillvara de dagar vi får...

Jag kom precis innanför dörren. Först lämnade jag Johanna på dagis och vad jag gjorde sen får ni se i nästa inlägg ;) Nu väntar en dag med diverse jobb + ärenden också ska jag kosa mig . Trenger en sån dag idag känner jag.

Önskar dig en strålande vacker onsdag ! :)

KrAm! ♥

Min ängel & interiör inspirasjon!


Jag älskar tavel-väggen, hyll-bokstaverna och fåtöljerna med broderat namn. Vill ha en sån till Johanna... Ska checka om
PotteryBarnKids finns där JIG befinner sig i USA. Han blir säkert happy om jag ber honom ta med en stol hem i handbagaget. Eller kanske inte..  ;)

Så där ja, nu har jag skickat iväg dagens uppdrag så nu kan jag pusta ut och fokusera på Johanna som har varit en ÄNGEL idag. Hon har lekt och tittat på barn-tv själv, utan gnäll, alla timmar jag jobbat. Okej, ibland har hon tittat in till mig på kontoret och då har jag blivit med och byggt ett slott en stund, men that´s it ! :) 


Underbar anslagstavla från Cox&Cox. Du kan göra en liknande själv genom att klä in en korktavla från tex Ikea i önskat tyg och dekorera med band.

Och inte nog med att hjärtat har låtit mig jobba, hon har dessutom varit SÅ söt då jag springer ner för att sätta i pengar på bilen (det är max 2 tim parkering på vår gata och på vår plats på gården står min bil) en av gångerna sa hon: mamma, du måste vara försiktig så att du inte rullar nedför tappen som jag gjorde! Mitt omstänksamma hjärta.

Nu är vi 2 hungriga girls här vid datorn (Johanna sitter brevid mig på stolen och tecknar) så det är dags att fixa mjölkstuvade makaroner med svensk falukorv till. Mums! :)


Dumma trappor...


Vi leker på Johannas rum... Min tunika kommer från
KappAhl och den är en vårnyhet som du hittar i butik nu. Pris: 249kr.

När vi var på väg mot dagis så hände det jag varje dag är rädd för ska hända, Johanna ramlade nedför trappen... det var helt förfärligt att se henne rulla nedför i en väldig fart och jag visste inte hur jag skulle kunna stoppa henne. Till slut fick jag tag i hennes ben.... Uff, jag blev både rädd & chockad...

Johannas tårar sprutade så klart och hon sa att hon hade ont i huvudet + under vänster öga så vi gick hem igen så att jag skulle kunna följa med på henne en stund. Men bara få minuter senare så lekte för fullt på sitt rum, hon byggde slott och lekte med tågbanan, så det såg nog värre ut än det var. Thank god !!


Var rädd om dig idag!


Godmorgon darlings!


Är det någon av er som använder er av "stjärnor" (eller något annat) för att peppa / uppmuntra ditt barn att göra en speciell sak? undrar jag nyfiket :)  (star chart från abcleksaker.se)

Här pågår morgonfix och strax blir det power-walk mot dagis, eller kanske vi tar bilen? men om Johanna får välja så blir det nog walk (hon gillar att åka vagnen...) och det passar egentligen utmärkt p.g.a. alla godsaker (har du testat "Smarris"? farligt goda!) jag ätit efter Sverige-shoppingen ;)


Dagens tips! Cool t-shirt från Cubus med texten: "I am so blogging this". Pris 99kr. En perfekt gave till veninner som bloggar :) 

Jag önskar dig en TOPPEN tisdag och hoppas att din sol skiner !

KrAmAr! ♥

Gucci + Johanna = Soffmys!


Många gossedjur ska det vara... Johannas sköna nattlinne kommer från norska
Lilleba.

Jag blir helt lycklig av att titta på den här bilden...  I kväll bäddade hjärtat så här mysigt åt sig själv i soffan och sen la hon sig ner och somnade sött (att hon en stund tidigare legat i sin säng och att jag läst ett par böcker lämnar vi utanför här ;)   Och det var inte bara Johanna som soff-myste i kväll, titta här:


Min älskade Gucci låg ovanför Johannas kudde/pute och slappade...

Jag tittade ju, som ni vet, på Svenska Hollywoodfruar ikväll och nu förstår jag varför det bara är Miss.Anka som fått så mycket uppmärksamhet ;)

Hoppas att du har haft en FIN start på veckan och att du njuter dina dagar?!  Imorgon är det tisdag och det ser jag verkligen fram emot :)

SwEeT dReAms! ♥

Anna Anka premiär!


Undrar om de ångrar sin medverkan i programmet idag?

Idag har "Svenska Hollywoodfruar" premiär på norska TV3 kl.20.30 så det blir första gången jag får se detta omtalade program. Spännande !! :)


Today I love...


..kollektionen till danska
Custommade.

Jag & Johanna har precis ätit plättar, eller pannekaker som Johanna säger. Gott ! och idag blev de snyggare än vanligt :)  Nu brinner det i öppna spisen, hjärtat leker och jag skriver på min nästa Mor & Barn sida till Kamille.


Nu har jag drömt om dessa skor från Fiorentino + Baker såååå länge. Tror det är dags för en Stockholms tripp snart ...

Önskar dig en myyysig kväll ! :)


Happy new week !


Jag var innom
ShoeLounge i lördags och de hade fått in underbara skor från Repetto. Ett tips!

Hej mina bloggisar! Här i Oslo snöar det för fullt nu så det passar utmärkt att ha en kontorsdag idag :) Min måndag startade med en liten sovmorgon. Hjärtat väckte mig strax före 07 men det tog bara några min så sov vi båda gott igen och nästa gång vi vaknade var klockan plötsligt 08.45. Lovely ! :)


När vi var i Sverige i fredags så provade jag de här bootsen från Nilson. Vad säger ni; är de hit eller shit ?

Hoppas att du har sovit gott i natt och att du känner dig laddad för en ny vecka?!

CaRpE dIeM!

Kramar! ♥


Godnatt söndag!


Mitt hjärta på Burger King i torsdags.

Efter att Johanna somnat så har jag bl.a. slappat i soffan med 2 episoder av The Hills och nu dröjer det inte länge förren jag ligger i sängen. TACK för idag och TACK för alla kommentarer ! :)

GoDnAtT & sOv GodT! ♥

Svinesund & The Hills.


Johannas MAX favorit: nuggets. Min favorit: Originalmål. Också x-tra dressing så klart. Mums!

Oj, oj, oj, så S K Ö N T  det var att lyxa till dagen med en nap ! :) Nu har vi ätit middag och reprisen av Skavaln  pågår och på tal om det så är det här det enda bildbeviset för att vi var i Sverige i fredags ;) Jag hämtade upp Johanna på dagis runt kl.14 och efter ett shopping-stop i Svinesund (precis vid svensk/norska gränsen) så vi var hemma igen runt 21. Vi shoppade massa GOD svensk mat (också välling så klart), var innom leksaksbutikerna, jag laddade upp med svenska magasiner också gjorde vi ett stopp i en dvd-butik.


Plötsligt ser jag Olivia Palermo "överallt", bl.a. i en "stjel stilen" i senaste svenska Chic. Och jag får erkänna att då jag - för länge sedan - visade bilden till höger som en "inspirerande outfit" här på bloggen så visste jag inte vem hon var ;) 

Alltså - seriöst -  är det bara jag som inte sett The Hills & The City ? Innan vi drog till Thailand gick det upp för mig att detta är serien som "alla" utom jag ser så: jag köpte hela första sessongen av The Hills på dvd i Patong (goood copy ;) och i fredags fick sessong 2 bli med hem från Sverige (såg 2 första episoderna då hjärtat somnat) så nu är jag på gång :)

Jag NJÖT verkligen av att ha svensk mark under fötterna och i bilen på väg hem så bestämde jag mig för att 2010 ska bli ett år med MÅNGA Sverige besök !  :)




Hemma hos: Malene Birger.


Klädstativ på hjul = enkelt att flytta på.

Det känns som att jag har visat detta hemma-hos tidigare? eller kanske inte? Hur som helst: jag såg det precis hos Sköna Hem och denna dam bor så FINT att man kan se hennes hem (minst!) en gång till :)

Också passar det bra med en "visning" på en söndag för idag är det många som springer runt och tittar på nytt hem. Även vi funderar på flytt... vi vet bara inte riktigt vart ännu? för samtidigt som jag älskar det "enkla" livet med att bo i en våning i city så saknar jag gräsmatta till Johannas små fötter...


Stilig arbetsplats!


Inspirerande böcker har fått ett helt eget bord.


Den där mattan/duken som ligger över bordet har jag tittat på många gånger som överkast till vår säng i Thailand. Den är riktigt fin !  (finns bl.a. på en Marockansk butik i Phuket Town + på Little Buddha här i Oslo).


Snäckor i handfatet = fin detalj.


Lovely sovrum ! Snygg färg-mix och smart lösning med brickor som sängbord.


Visa fram dina finaste skor !

Malenes hem har varit i sååå många magasiner senaste tiden, både denna lägenhet + en annan. Kanske därför det känns som att jag visat det tidigare?

Just nu är jag inne i en "jag-vill-göra-om-hemma" period och jag ska göra några små förändringar till veckan (då jag har mer tid), ser fram emot det :)

Bäst jag kryper upp i sjeselongen nu innan skatten vaknar ;)


Dagens tips = Ribbon box!


Ni ser boxen längst upp till höger i bild. Den kostar 99sek och den finns även i en större modell. (bild lånad från
PanduroHobby).

När jag & Johanna var i Sverige i fredags så var vi innom Panduro Hobby och där hittade jag en smart sak som jag vill tipsa er om ! :)  En "Ribbon box" = en fiffig box som man placerar alla present-band-rullar i också sticker man ut en bit från varje band genom en öppning = du kan dra ut önskat band utan att allt trasslar ihop sig. Och som pricken över i är boxen.... ROSA ! ;)

Perfekt till paket-inslagning.

Jag hittade precis en sovande Johanna i soffan. Hon slutade sova på dagarna då hon började på stora avdelningen på dagis i augusti, men på helgerna tar hon sig gärna en liten nap. Och för att vara helt ärlig så skulle jag gärna ta en nap själv också...  hjärtat kickade nämligen igång den här dagen redan kl. 06.40...  Tror kanske jag ska hoppa upp i sjeselongen en liiiten stund i alla fall. Det är ju trots allt söndag :)


Den här boken får göra mig sällskap i sjeselongen. Miss.Gynning var föresten en av gästerna hos Skavlan i fredags. Jag fick bara  med mig slutet av programmet men såg att det går i repris i kväll på NRK2 kl.18.30. Skavlan är duktig. Gillar hans talk-show ! Brukar du se den ? (den går samtidigt på norsk & svensk TV på fredagarna).

Njut din dag ! :)


Good enough & lördagens bilder.


Dagens påminnelse !

Idag behöver jag påminna mig själv om detta för jag känner mig som en mindre bra mamma eftersom jag jobbar och inte är ute och åker pulka eller skidor med Johanna... Och detta trots att Johanna säger att hon inte vill gå ut, att hon vill vara hemma och leka (perla, dansa, teckna, läsa böcker, bygga lego..) och titta på Mamma Mia så nu lägger jag alla "borden" till sidan också ser jag till att vi har en GLAD innedag istället ! :)

Jag kom nyss hem från studio, har varit och stylat ting som min snälla & duktiga fotograf ska fota för mig kväll och nu ska jag laga lite mat till oss girls. Men först, några bilder från igår:


En sleeping beauty i vagn och själv sprang jag runt och plockade till ett uppdrag = perfekt teamwork ;)  (När jag promenerar ner till Karl Johan från där vi bor så går jag genom slottsparken.)


Kiman mötte jag en bloggis som var en god kunde hos mig på Gizmo & Co: fina Kathrine! Själv ser jag ut som Miss.Michelin p.g.a att jag precis kom in från kylan ute ;) (Det var så trevligt att träffa dig Katrhrine! hoppas du fick tag i det du sökte och att din kväll blev festlig! Klem!)


Gårdagens: tunika Hunkydory, pälsvest fra c.c unica copenhagen (shoppad hos Daisy), jacka Moncler och mitt halsband såg jag att några frågat om.. Det kommer från Bvlgari.

Hoppas att du har en härlig söndag vart du än är och vad du än gör ! :)


Godmorgon söndag !


Min svarta dagens:  tunika från Hunkydory och tights från Zara.

Kära vänner!  Det blev, helt oplanerat, en lördag utan ett enda inlägg från mig. Jag gick in på kontoret några gånger för att skriva till er på förmiddagen men varje gång kom hjärtat och hämtade mig...  och sen fick Johanna bli med mig ut på plock till ett uppdrag som jag ska leverera på måndag och innan vi var hemma så var klockan 18.30. Så det var den dagen ;)


Johanna drog mig i armen då jag fotade och sa: mamma koooom ! ;)

Jag slängde ihop min räkpasta till middag innan det blev dags för den 2:a delfinalen i Melodi Grand Prix där jag tycker att det var rätt låtar som gick vidare. Kjolen till Maria A var verkligen f a n t a s t i s k t vacker ! men han den där Alexander´s outfit krockade ju totalt med låten... han borde haft på sig tex skinnbyxor och en svart skjorta, det hade matchat musiken bättre ;)  Eller vad säger ni som tittade ?


Nej, jag har inte fläckar i ansiktet irl, det är nåt som web-cam fixat...

Min sköna säng ropar på mig nu så jag ska gå och sova riktigt gott så ses vi igen några timmar.  Detta blir en jobb-helg för mig men sen har jag några lugna dagar då jag kan softa :)


Jag önskar er som är tidigt uppe en riktigt mysig söndagmorgon. Tänd ljus och kos dig !


KrAmAr! ♥



 


Have a happy day !


TACK för alla peppande, trevliga & omtänksamma kommentarer jag fått de senaste dagarna! Jag är heldig / lyckligt lottad som har så fina cybervänner som er ! :) 

Godmorgon darlings! Dagens ord är: HAPPY !! :) läste nämligen precis ett mejl som gjorde mig riktigt glad och så här glad tänker jag förbli resten av dagen. Härligt ! :)  Hoppas att du också får känna dig på bra humör idag och att du har kul weekend-planer .

Här hemma pågår morgon-stress just nu. Jag förbereder jobb jag ska ut på och Johanna ska göras klar för en dag på dagis.  Senare idag väntar en tur till Sverige för igår upptäckte jag att vällingen är s l u t (nooot good) och som ni vet så finns inte välling i Norge. En bra sak med att vi ska till Sverige är att jag får köpt en massa andra godsaker också, och några svenska magasiner om inte kommer ut i Norge och, kanske bäst av allt?: jag får äta på MAX-grillen ! Tjohooo ! ;)


Today I love: stilen till Olivia Palermo !

Önskar dig en riktigt HAPPY day och om du lyssnar på den
HÄR låten så kommer du garanterat i festlig stämning! Jag gillar sån här "glad-dans-musik" och det är föresten Linda Rosings killes band...

Nu kööör vi fredag !!! :)

KrAm! ♥

P.S jag lovar att fota lite bilder idag, min kamera har varit out-of-order några dagar. Måste få igång min nya fina som jag fick av julenissen.

Nytt nr av Kamille!


Till vänster på coveret ser ni 3 av de accessoarer som jag valt ut till en sak i magasinet. Detta nr kommer ut i butik på måndag.

Idag damp en rykande färsk
Kamille ned i postkassen och tyvärr har mitt namn fallit bort från en av mina saker så jag tänkte jag skulle berätta vad jag gjort i detta nr så att ni som läser det vet :)  Jag har gjort Lystig tilbehør på sid. 51, stjel stilen fra Rachel Zoe på sid. 53 också hittar ni min Mor & Barn sida på sid. 97. 

Enjoy ! :)

P.S jag tror jag passar på att säga godnatt nu för jag har lite sömn att ta igen ;)


Mina H&M The Garden Collection favoriter.


I sluter av mars blomstrar det på H&M butikerna runt om i landet MEN - utvalda plagg ur kollektionen (som tex flera av klänningarna / kjolerna) kommer endast att selges på utvalda butiker (på samma sätt som vid design samarbeten / Jimmy Choo m.fl.) så här finns det plagg att bli "ensam" om ! Den här fina klänningen + jackan är ett par favoriter :) 



Så där ja, nu är disken borta och jag ser köksön igen, efter en vecka med jobb 24-hours så är vårt hem ett totalt kaos. Ni skulle se vardagsrummet... Johanna älskar att lägga ut små saker och att dela upp så just nu är hela golvet täckt av vistkort med en mintpastill (hon leker bara med dem, tycker in om att äta dem) liggandes på toppen. Blir festligt för mig att plocka upp alla typ 377 styck... ;)


En typisk "Gizmolina tunika" !  Jag undrar föresten om man kan köpa hennes ben också..? i så fall vill jag gärna ha ett par, tack ! ;)


Mina favorit nr. 1 ! Jag har klämt och känt på den här klänningen hos H&M men där var den hel-lång så jag misstänker att den kommer i 2 olika styles. Den hel-långa är helt PERFEKT till tex bröllopsfest och den kommer endast att selges på utvalda H&M butiker. Och priset på den långa är fantastiska 399nok !



Denna vackra skapelse (lite Carrie-style ;) kommer även i vitt. Very nice! och även denna tillhör den del av kollektionen som endast kommer att selges i utvalda butiker.

Hjärtat hade lite svårt att somna så jag har läst både Ingrid ska äta, Ingrid ska sova och boken om Pannkakan, till slut höll jag på att läsa mig själv till sömns. Nu sover i alla fall skatten och då jag bloggat det här inlägget ska vet ni vad som väntar mig, exakt: 377 mintpastiller :) också ska jag få på plats de fina ljusrosa + vita tulpaner som shoppades idag. 

Det är hög tid att byta jul mot vår i vårt hem! 

 

 


På begäran!


I slutet på mars dyker en ny helt fantastisk kollektion upp hos H&M. Jag har totalt förälskat mig i nästan alla plagg... Ska presentera kollektionen för er senare i kväll  så nu har ni nåt att se fram emot! ;)

Jag & Johanna kom precis hem och det blev bekväm middag på Burger King idag = ingen disk = passar mig perfekt en dag som denna :)  Tittade väldigt snabbt igenom kommentarerna på dagen inlägg och såg då detta:

Hej
tidigare hade du bra tips, vad gäller kläder och shopping. Sedan du började arbeta för tidningen K har allt det där försvunnit. Tror fortfarande att du har mycket att dela med dig av, men varför är det slut med det nu ? Är det endast tidningsläsarna som får tipsen? "göteborgsdam"

Självklart har jag inte slutat med tips om kläder & shopping, jag har bara inte haft så mycket tid över att fota och lägga upp bilder sedan jag drog igång mitt företag men jag håller med dig ! Jag ska skärpa till mig här och NU och fr.o.m idag ska jag köra på med tips like in the old days ! :)  Tack för "pepp" ! 


Dagens Johanna shopping !  We love them ! De har borrelås (kardborreband = ingen knytning!) och kostar 129 nok hos H&M.

Nu ska jag städa till och sen väntar läggning av lilla darlingen innan jag återkommer med underbara bilder på H&M´s The Garden collection.

Njut din kväll !


Hej torsdag !


Dagens tänkvärda.

Kära vänner! Dagen idag blev inte helt som planerat p.g.a. att gårdagen / natten inte heller blev det..  så, nu ligger jag efter med en ny deadline vilket inte känns så bra..  Som pricken över i så är Johanna dessutom hemma från dagis idag.  Vi hade tagit på oss allt och var på väg ned gatan då hon plötsligt börjar stor-gråta så tårarna sprutade och sa att hon i n t e ville på dagis idag, att hon ville vara hemma och eftersom jag inte är helt i form så kapitulerade jag och vi gick hem.

Nu ska jag försöka ta med mig Johanna ut på plock till ett uppdrag också ser jag fram emot en NY dag imorgon och att en dag snart vara i kapp, för det är ingen behaglig känsla att ligga efter med saker... Känns som att jag inte räcker till varken här eller där... Det måste jag ändra på ! En bra sak är i alla fall att jag levererade alla min sidor till nästa nummer av Kamille Mor & Barn i natt. Wiiiieeee !!  :) Ni hittar magasinet i butikshyllorna 1:a mars.

Önskar dig en FIN dag !

MåNgA kRaMaR! ♥

Working late.


Det är lite mycket nu....

Mina kära bloggvänner! 

Jag tittar in för att ge ett litet livstecken och för att säga att jag saknar er ! :) 

Sitter på redaktionen sedan idag tidlig och är ensam kvar. Belysning slocknar var 20:e min och då blir hela kontoret kolsvart (lite små läskigt...) , för att få igång ljuset igen så måste jag resa mig och hoppa upp och ner, eller flaxa med armarna under en "sensor" . Intressant, eller hur? ;)  bäst jag jobbar på så att jag snart får gå hem.

Sköt om er !! så ses vi igen imorgon ! då har vi en ny dag med nya möjligheter. Lovely !

Uppdatering kl. 03: jag kom precis innanför dörren hemma... puh... Mission Completed och nu ska här sovas :)

KrAmAR ! ♥

En hemma-tisdag...


2010 ska bli ett fantastiskt år och jag känner att jag befinner mig i ett vägskäl just nu... har några olika vägar att gå vidare på och jag ska snart välja...

Hello darlings! Idag då jag vaknade på golvet inne på Johannas rum (samma sak hände i natt..) så kändes min kropp tung som bly och sedan gav den mig tecken på att jag måste hålla mig hemma idag...   Ingen önskad situation mitt i deadline, så jag håller alla tummar jag har för att jag dansar igen imorgon.

Jag lämnade Johanna på dagis strax efter kl.11 idag och hon var så söt då hon gick in till sina kompisar. De skulle precis sätta sig och äta så för första gången fick jag se hur mysigt de dukar fram med levande ljus på alla bord.


Jag måste bli bättre på att ligga och slappa och tillåta mig att "bara vara" ibland...

Till sist så undrar jag om någon känner till om det lanseras något NYTT barn-kläd-märke på marknaden inför s/s -10? I så fall får ni med glädje tipsa mig !

Önskar dig en alldelens underbar tisdag och till er som tävlat om FINT hårpynt från Prinsessefin: jag presenterar vinnaren så snart som jag är i bättre form och är klar med mitt jobb-uppdrag :)

kRaM! ♥

Godnatt!


Vackert ögongodis för mina trötta ögon...

Nu är jag hemma igen efter en hel-dag på redaktionen. Blev där fram till strax efter kl.23, då sa kroppen ifrån och tyckte att jag skulle åka hem...  Jag har jobbat på super effektivt så därför har jag inte haft tid till någon bloggning men jag har tänkt på er idag och hoppas att ni har haft en riktigt BRA start på veckan !? :)

Natten till idag blev lite tokig. Som ni vet så kom jag mig i säng sent och då jag lagt mig skönt tillrätta i sängen så går det bara kanske ca 15 min så hör jag "mamma! kom!" från Johannas rum, så då var det bara att stiga upp igen... När jag hade gått mellan hennes rum och vårt sovrum 2 gånger så gav jag upp och la mig för att sova inne hos henne istället. Då händer något som a l d r i g har hänt: Johanna vill sova sammen med mig på madrassengolvet och det mina kära vänner resulterade i att jag sov typ hur obehagligt som helst, för halva min kropp hamnade utanför madrassen, så ja, jag var aningens trött då klockan ringde på morgon ;)

Jag hoppas att natten i natt blir bättre och att jag känner mig i bättre form i morgonbitti för då är det en ny dag att ta tillvara !

GoDnAtTkRaMaR! ♥


Godmorgon nya vecka!


Vi var ut och handlade lite i eftermiddag och precis då jag skulle ta bilden så flög vantarna av och det tyckte Johanna var sååå kul eftersom hon vet att hon inte får vara utan dem i kylan ;)  Hjärtat inviger en ny varm & skön dunjacka från Ralph Lauren och en ny mössa från Jacadi. Båda fyndade jag på rea förra veckan.

Hello darlings! Jag "fuskar" lite nu och skriver det här godmorgon inlägget innan jag ens hunnit gå och sova för det kommer att bli en hektisk morgon och sen blir det en hel-dag på Kamille redaktionen då jag ska leverera ett uppdrag = material till nästa nr. av Kamille Mor & Barn :)


Miss.Michelin ;)  Jackan är en stor size så den kommer att passa utmärkt även nästa vinter. Johannas ullbyxor kommer från Ulvang och skorna från Geox.

Nej, mina vänner, nu måste jag verkligen hoppa i säng så att jag hinner sova lite så bäst jag lägger jobbet åt sidan och beger mig till drömlandet...

Önskar dig en alldelens underbar måndag och hoppas att du vaknat med ett leende ! :)

CARPE DIEM!!

KrAmAr! ♥


Kos dig!


Idag har jag på mig kofta från Gina Tricot, linne från By Malene Birger och jeans från Zara.

Jag tittar bara in för att påminna dig om att du ska kosa dig idag och slappa av och ladda inför den nya veckan som startar imorgon :) 


Ni är flera som frågat mig vart jag gjort mina naglar? Jag fixade dem i Phuket före vi reste hem på Big C.

Vi har precis ätit pannkakor och nu ska jag köra iväg till studio en sväng så see you later !


Hello sunny sunday!


Dagens tänkvärda.

Hej darlings! Då är det plötsligt söndag igen och idag blir det en working-day för mig. Läste föresten några av de kommentarer jag fick igår och såg att det finns de som tycker att jag inte gör något?!? Ni måste ha missat att jag driver ett företag (Gizmolina & Co Ltd.) och att jag jobbar 100%. Att jag lämnar / hämtar på dagis varje dag, städar (det dagliga...), handlar mat, lagar mat, tvättar, diskar etc etc verkar ni också ha missat

Jag bor dessutom långt ifrån min familj (den bor i Luleå) så jag kan avundas er som bor nära er familj och kan få lite hjälp då och då. Det vore en vardagslyx att någon gång ibland få gå hem till mamma eller pappa på middag, eller att de ibland kunde hämta på dagis....


..eller kanske inte ;)

Vi lever alla olika liv och vi lever dem på de sätt som vi själva valt :)  Jag tycker att vi ska respektera de liv vi lever och inte kasta skit på varandas val för det är väl ändå att lägga sin energi på fel sak?

Nu fångar vi dagen tycker jag också tankar vi positiv energi !!!  :)

KrAmAR! ♥

Min lördag hos frissan.


Jag och mitt egna hår på en frisörsalong idag... Lisa klippte igenom mitt hår innan hon satte i mina nya extensions.
 
Det blev en HELdag hos frissan idag. Checkade in där kl.11 och checkad ut ca kl.18 så gissa om jag hade "träsmak" i baken ;)  Tyvärr hade de inte trådlöstnett så jag kunde inte blogga därifrån som planerat men det förstod ni säkert då jag var så tyst.

Min söta frissa Lisa startade med att ta ur mina extensions, sen gjorde hon slingor / striper + klippte mitt egna hår och tvättade igenom det innan hon satte i nya extensions igen. Mina extensions heter "
greatlengths" och jag har ca 100 st. Jag har gjort mina extensions hos Lisa på Spaghetti i alla år men p.g.a att hon varit mammaledig så har jag varit till en annan tjej de sista gångerna. Jag byter ut mina extentions 2 gånger i året och jag trivs så bra med dem att jag har svårt att tänka mig att vara utan :)


Färdig ! (Tack för idag Lisa ! :)

När jag kom hem blev det taccos och idrottsgala (på norsk TV) + en fantastisk show av Johanna. Hon tok-dansade med sina solbriller på (upp & ner) och med ett läppstift som mikrofon sjöng hon Mamma Mia X antal gånger. Sen sprang hon runt, runt, runt och hoppade upp & ner (samtidigt som hon sjöng) innan hon till slut somnade sött med huvudet i mitt knä då jag pratade med mormor på telefon. Barn är bra härliga!

Det är dags för sängen nu så vi ses igen imorgon.

GoDnAtT kRaMaR! ♥

Välkommen lördag!


Dagens tänkvärda.

Hej alla fina! Plötsligt är det lördag och HELG! :) Jag vaknade kl.08.30 och typ 10 sek senare ropade Johanna "mamma!" från sitt rum så då kickade dagen igång hos oss. Nu ska jag fixa med lite jobb innan jag ska iväg till frissan (frisøren). Jag ska byta ut mina extensions + göra slingor / striper så jag kommer att bli där större delen av dagen. Lisa (som ska fixa mitt hår) tror att de har wireless internet där så jag tar med mig min lilla rosa pc  och bloggar därifrån :)


På morgon lyssnar jag på den
HÄR favoritlåten också surfade jag in hos US weekly och hittade ett par färska star-pics:


Elin ute på walk med sina 2 kids. Jag hoppas att allt ordnar sig till det allra bästa för henne.


Alltså Rachel Zoe är en av mina favorit stylister men här vet jag inte riktigt hur hon tänkt? Men den stora nyheten var inte att hon har sin sarong så högt upp, den var att hon gått ner så  mycket i vikt.. (men hon har väl egentligen alltid sett ut så här?)

Hoppas att du har kul planer för helgen?! och jag önskar dig en FLOTT dag! :)

KrAmAr! ♥

Ovanlig vecka...


Ovanliga vecka...

Tittut i natten! Den här veckan är inte som andra veckor och jag hinner inte riktigt med allt... men om några dagar så återgår livet till det normala igen :) 

Min dag bjöd på plock och foto och då jag kom hem luktade det Ajax i hela lägenheten för då hade vår underbara "fe" varit här = lovely att starta helgen med rent hus.  Det blev god  take-away till middag (perfekt då man har lite tid) och lite Let´s Dance (vad läcker Elin Kling var!) innan John Blund knackade på...zzz... Nu är jag nyvaken och ska gå raka vägen till sängen och sova riktigt gott så att jag orkar stå upp och jobba innan jag ska till frissan.

Önskar dig en FANTASTISK weekend !!

P.S jag glömde kameran hemma idag, ska ta igen det med ekstra många pics i morgon ;)

VaRmA kRamAr I kYlAn! ♥

Have a fabulous fredag!


You make me happy ! :) och jag älskar m&m´s. Men vet ni, de m&m´s som jag köper i Thailand är godare än de jag köpte på Gardemoen. Någon som vet varför de är olika? de i Norge är "rundare" i formen... märkligt...

Mina kära bloggvänner! Idag är det fredagen den 8:e januari och en ny dag att ta tag i sina nyårslöften på ! Härligt, eller hur !? :)

Johanna har "ha-med-dag" på dagis idag och själv ska jag ha med mig en massa fina vårkläder till fotostudio för nu ska vi fota de sista bilderna till nästa nr av Kamille Mor & Barn.

N J U T  din fredag och glöm inte bort att TÄVLA om superfint hårpynt från PRINSESSEFIN (klicka på tävlingar i vänster marginalen så kommer du till tävlingen).

KrAm! ♥


Vaken!


Här syns min nya kofta lite bättre och min mössa är inte bara varm i kylan, den är dessutom en "life-saver" då jag inte har tid att fixa håret på morgonen ;)

Tro det eller ej  men jag är faktiskt vaken ! och jag blev plötsligt på ett så otroligt BRA humör. Kanske beror det på att jag & Johanna tittat på Mamma Mia en stund i kväll (hon skulle absolut se den före nattning ;) ? eller att jag lyssnar på den
HÄR bra låten?  Tror det är en mix av lite av varje! :)


Missa inte intervjun med Jennifer Brown i senaste nr av svenska mama.

Jag sitter och jobbar och ska köra på en stund till innan jag lägger mig så jag passar på att säga TACK för idag och GOD NATT ! Glad jag har er trevliga bloggläsare. Ni förgyller mina dagar med era kommentarer :)

KrAmAr! ♥

Trevlig middag & kväll!


Idag invigde jag ett av de plagg jag shoppade igår, en kofta från Odd Molly. Jag matchar den med tunika (även den O.M.), jeans + väska från Zara också mina bästa skor: Ugg´s .

Nu har jag och Johanna kommit hem och vi är båda super nöjda med dagen :) Den ena av oss har tecknat, lekt i snön och perlat, den andra har varit runt hos PR-byråer + butiker och i studio och fotograferat.  Vem av oss som gjort vad får ni gissa! ;)

Nu ska jag värma upp rester från igår: min goda curry-räk-pasta också ska jag fixa eld i öppnaspisen, sen kan kvällsmyset starta och pågå fram till Johanna somnar. Efter det ska jag jobba lite till och i kväll ska jag  I N T E somna. Så det så.

Önskar dig en riktigt GOD middag och en TREVLIG kväll.


Godmorgon torsdag!


Vackra Helena Christensen.

Godmorgon darlings! Rise & shine! ny dag och nya happenings! :)  Jag har precis gjort klart ett litet uppdrag och ska nu ta jobba vidare med nästa nummer av Kamille Mor & Barn. Johanna sover fortsatt så jag ska passa på att vara effektiv innan hon vaknar :)

Jag har en stor deadline på måndag så den här veckan är ovanligt hektisk därför förlänger jag tävlingen med de FINA hårpynten från PRINSESSEFIN t.o.m. måndag ! Så missa inte att tävla
HÄR ! Vinsten är hårspännen etc för 800kr.


Johannas sista dopp i poolen på vår resort den 28:e dec tillsammans med söta Kim. (vi reste hem några timmar senare). Vi har vår lägenhet i huset ni ser till höger.

Önskar dig en riktigt skön morgon med god frukost, pussar & kramar och en dag fylld av inspiration!

Dagens tänkvärda hittade jag i Andreas Carlssons bok Live to win:

"Omfamna saker du brinner passionerat för, de kan leda dig till din största succé i livet".

Nu kööör vi torsdag !!!

KrAm! ♥

Godnatt mina vänner!

 
Sweet dreams...

Efter en dag med plock & fotografering så hämtade jag mitt hjärta på dagis. Det är så underbart då hon kommer springandes med armarna ut för att ge mig en stor kram. Ett av dagens bästa ögonblick !  Och idag hade hon inte ett dugg bråttom hem. Hon tecknade och sen ville hon plötsligt äta upp en yoghurt så vi blev där en liten stund. Jag är så enormt glad över att hon trivs så bra på dagis. Det betyder mycket.

När vi till slut kom oss därifrån så fick Johanna bli med mig att fixa ett ärende down-town och sen letade vi parkering i en e v i g h e t , eller ja, det känns alltid som en evighet då man gör något så tråkigt som att söka en parkeringsplats (min bil står på vår plats på gården och jag hade JIG´s bil idag). Hur som helst: Johanna hann somna i bilen och jag hade MASSOR med ting med mig från studio så det var inte läge för någon lång walk direkt. Till slut knackade jag på hos en granne och frågade om jag fick parkera framför hans garage och det fick jag ! så 45 min senare stod bilen inne på gården :)  (thank god!)

Väl hemma var det hög tid för middag och sen, då det var dags för hjärtat att somna så hände det som inte fick hända: jag somnade samtidigt som Johanna.  Jag kämpade sååå för att det inte skulle hända, men jag är verkligen sååå trött om dagen att jag inte klarade att stoppa mig själv. Och JIG är bortrest så det fanns ingen här som kunde väcka mig... Så nu sitter jag här, mitt i natten, nyvaken och borde göra allt jobb jag inte fick gjort i kväll men jag måste nog sova vidare...zzz... får stå upp tidigt imorgonbitti istället.

Imorgon har vi en ny dag med nya möjligheter igen. Spännande!

GoDnAtT kRaM! ♥


Hej iskalla onsdag!


Stå för det du tro på och följ ditt hjärta...!

Hej alla fina! Jag vaknade kl.07.30 och konstaterade 1. att min väckarklocka inte ringt (den på mobiltfn är inte helt pålitlig..), 2. att det är ISkallt ute idag. Brrr.... !  Jag har ena benet kvar i Thailand så jag går runt med allt för lite kläder om dagen (typ tunn tunika & håliga jeans) och idag ska jag shoppa en VARM tröja etc till hjärtat så hon inte fryser. -15 grader stod det på termometern i bilen då jag körde Johanna till dagis på morgon så vi ska väl i och för sig inte klaga, mamma sa att det var -25 i Luleå igår och DET är kallt det så -15 är ju egentligen en baggis ;)

I måndags kom årets första Kamille ut i tidningshyllorna och jag är riktigt stolt över min nya "egna" sida som har premiär i detta nummer !  Så här ser den ut:


Precis som Carrie så har jag nu min alldelens egna sida i ett magasin ;) Min Mor & Barn sida i Kamille :) Jag har även gjort de 2 mote-shop sidorna (tuniker + sno stilen från Claudia Schiffer) så missa inte att köpa magasinet i en butik nära dig... (tyvärr finns inte Kamille i Sverige).

Jag är på väg ut på jobb så jag lämnar er med den
HÄR bra låten som ni kan dansa er varma med :) Hörde den på radion häromdagen för första gången på "100 år" och nu går den på repeat på min pc. En favorit!

Kos dig inne i värmen idag och klä dig varmt om du ska ut för kom ihåg: det finns inget dåligt väder, bara fel kläder! :)

CaRpE dIeM!

Varma kramar! ♥

Godnatt tisdag.


Sunwing Bangtao fredag 11:e december. I min hand: en super fräsch Melon fruit shake. och jag har på mig tunika shoppad i Surin (Phuket) och örhängen från Daisy.

Jag sitter och jobbar men det börjar bli dags för sängen nu. Önskar att jag slapp känns mig så trött hela tiden (ja, jag vet, jag lägger mig seent men jag brukar inte vara så här trött...). Just nu har jag en deadline som jag jobbar mot men då jag har levererat mitt uppdrag så ska jag försöka boka in en "mama-treat" någonstans, om så bara för en natt :)


Johanna var på sitt busigaste humör ;)  hennes kjole kommer från HowtoKissaFrog.

Det kan ju kanske låta märkligt att jag önskar "semester" då jag precis kommit hem från 1 månad i Thailand ?men ni som har barn vet att dagarna rullar på oavsett om man befinner sig hemma eller på andra sidan jordklotet så ett par dagar off-duty från mammalivet skulle sitta fint... ska försöka bli bättre på att ta hand om mig själv i 2010. Och på tal om det så ska jag nog ge mig själv en present imorgon ;)


På tal om Mamma Mia så var det ABBA show den kvällen vi besökte Sunwing och killen till vänster i bild, Rasmus, jobbade även på Sunwing Cala Bona på Mallis då vi var där i september.

Oops, nu börjar jag piggna till (ni vet då man är så trött att man blir pigg..) så bäst att skynda i säng. Jag hoppas att du sover gott nu och ser det här inlägget imorgon bitti så jag säger: Goood mooorgon till alla er morgonpigga bloggisar! & goood night till er som, liksom jag, är nattuggla.

NaTtAkLem! ♥


Tokigt.


Kata Noi beach 27:e december. Lääängtar tillbaka för oj! vad kallt det är i Oslo nu. Brrr... Ser ni föresten att vi bytt rosa mot stars & stripes? ;)

Nu har jag försökt att blogga ett inlägg i ca 1 time (min dator har lite för många bilder lagrade, måste föra över till hård-disken...), t o k i g t !  Och nu kurrar min mage så mycket att jag måste fixa middag så see you later!

Tänd ljus och MYS i kväll! :) det tänker jag göra.

P.S Johanna älskade också Mamma Mia filmen så hon och jag ska se om den en dag snart ;)


Godmorgon världen!


Den här filmen kan ses mer än en gång!

Godmorgon vänner! Mamma mia så BRA filmen Mamma Mia är ! :) Som ni kanske kommer ihåg så såg jag den i helgen och det är ett mysterium att jag att inte sett den tidigare för jag fick den i julklapp f ö r r a julen (-08) så, vi kan väl lungt säga att det var på tiden ;)  Snacka om feelgood film! jag måste se om den en dag snart...

När jag slog på Nyhetsmorgon på TV4 på morgon så förstod jag att det är helgdag i Sverige idag, eller? Här i Norge är det här årets första "vanliga" vecka så ingen helgdag i sikte. Men jag hade inte tackat nej till en fridag för jag är sååå trött...zzz... Jag somnar så fort jag sätter mig i soffan så en dag snart ska jag boka in en "sovdag" med hopp om att det hjälper mig att piggna till :)


Jag igår kväll.

Nu måste jag hoppa i duschen och sen väntar dagislämning, plock till uppdrag och en tur till fotostudio så vi ses igen lite senare.

Önskar dig en FLOTT dag och till alla bloggisar i Sverige: NJUT fridagen! :)

KrAm! ♥


Guld + Lila = Me like!


Vackert för ögat...

Just nu är jag helt såld på kombon guld + lila (lavendel...).  Mycke delikat!  och det känns som att jag startade min guld + lila "period" med min nya bikini + skor som shoppades i Thailand. Hur fräscht som helst! :)

Efter en dag då det mesta inte fungerat (my god vad man är handikappad utan mobiltelefon!) så har jag nu hämtat darlingen på dagis, shoppat middagsmat, inhandlat 2 favorit magasiner: svenska mama + Chic och ätit en banan. Har nämligen skrivit en liten notis på sidan om min dataskärm som det står "ät frukt & drick vatten!" på. Inget nyårslöfte (ger inga sånna..) men en reminder om att det är ett nytt år nu med nya möjligheter :)

Hoppas att du har en perfekt dag och att kvällen bjuder på lyckliga stunder.


Back to work = full fart framåt!


Idag går det undan i svängarna... :)

Mina kära vänner! Idag knackade vardagen på dörren igen och det med besked! Bilen startar inte efter 1 månads vila, telefonen strejkar och jag känner mig inte helt i toppform MEN, solen skiner ändå på mitt stökiga kontor och jag har precis levererat ett uppdrag och nu ska jag kicka igång nästa :)

Plötsligt känns de lata dagarna på beachen lååångt borta ;)  Och på tal om det: TACK för alla mejl ang. att hyra vår fina lägenhet. Vi är (som sagt) lite osäkra på när vi ska resa ner igen men då vi inte är där så hyr vi med glädje ut vårt hem i Phuket!


Kata Noi beach söndag 27/12. Då var det också full fart ;)

Jag måste hålla tempot uppe här idag så vi "ses" igen lite senare ! Tror nämligen att Johanna inte orkar med så lång dag på dagis så jag känner att jag vill hämta henne runt kl.15 därför gäller det att vara effektiv fram till dess.

HAPPY new week alla underbara! och kom ihåg att idag är första dagen på resten av ditt liv och att det aldrig är för sent att ta tag i sina drömmar!

KrAmAr! ♥

Mysig söndag.


Så här glada var vi idag över att träffa våra vänner igen ! :)  

Vi har varit och lunchat med våra kära vänner Kjersti & Co idag.  Det var sååå mysigt att ses igen och vi mumsade i oss god pizza på Villa Paradiso på Grünerløkka. Jag hade aldrig varit där förut så det var kul att se ett nytt ställe! Ett stort pluss var att de hade lekrum i källaren till vår små prinsessor. (Tusen miljoner TACK för idag Kjersti & Co. Vi har stor kost oss! Klem! :)


Dagens restaurangbesök: Villa Paradiso.


Dagens: jag luftade min nya tunika från Odd Molly som genast blivit en favorit i garderoben och matchade den med jeans från Zara. Ute åkte varma pälsen på.

Mitt hjärta gleder sig STORT till dagis imorgon och själv ser jag fram emot att ta tag i vardagen och jobb igen :)  men först ska vi njuuuuta söndagskvällen !


Happy söndag!


Dagens tänkvärda.

Mina kära bloggisar! FÖRLÅT min frånvaro idag. Vi har varit ute och träffat vänner. Återkommer med ett inlägg så fort jag lastat ner dagens pics :)  Ville bara tala om att allt är bra för det är ju inte likt mig att inte blogga på heeela dagen ;)

Önskar dig världens BÄSTA söndag och jag hoppas att du laddar inför vardagen som kickar igång imorgon!

PuSs & kRaM!

En bloggis, taccos & Ikea.


Idag blev det min favorit tunika från Hunkydory igen och Zara jeansen och Johanna har på sig skön klänning från
MyCinnamongirl. Visste du föresten att MyCinnamongirl har öppnat en conseptstore i Bogstadveien? Butiken slog upp portarna i starten av december och den ligger i Bogstadveien 2 (där Kookai var tidigare).

Oh my, är det redan söndag? Min lördag blev verkligen "dagen som försvann"...  Jag skulle bara ut och fixa några ärenden runt kl.13 och på den vägen blev det... var inte hemma förren klockan var närmare 17 och då tog det bara några minuter så kom en ur-gullig liten familj och köpte Johannas gamla spjälsäng som jag haft ute på Finn.no (norska blocket).  (Helene & Co: det var jätte trevligt att träffas och jag hoppas att er lilla prins kommer sova gott i sin nya säng!)


När jag var på Ikea idag så kom plötsligt en super trevlig tjej som heter Hilde fram till mig och berättade att hon läser min blogg. Jag blev sååå glad ! :)  Hon lyste verkligen upp mitt Ikea besök. (Tack för att du kom fram och hälsade Hilde! Önskar dig ett fantastiskt 2010. Klem! :)

Kvällen bjöd på taccos middag (perfekt lördagsmat) och sen mina vänner var min plan att se en dvd som jag tänkt att se i över 1 år (fick den i julklapp -08), nämligen Mamma Mia. I know, det är helt galet att jag inte redan sett den men bättre sent än aldrig ;)  Hur som helst: Johanna blev överlycklig över all ABBA musik så hon höll sig vaken rekord sent i kväll och själv slumrade jag till så jag har inte sett klart filmen ännu. Men imorgon så!


Dagens familjebild ;)  Johanna & JIG kör high-five över mitt huvud :)


Mys & Bus.

Ni kanske är nyfikna på vad som fick följa med hem från Ikea? Ljus, värmeljus och ännu fler ljus... också förvaringspåsar som jag ska packa ner kläder i och bära upp på vinden, så festligare shopping än så blev det inte idag. Köpte föresten en ram till en bild som Johanna gav oss i julklapp också (fot & hand avtryck). Det var helt galet mycket folk både på Sandvika Storsenter & Ikea och på måndag kickar de flesta butikerna igång salg.

Bäst jag avslutar dagen och hoppar i säng nu.

NaTtAkLeM! ♥

Godmorgon lördag!


Dagens tänkvärda (väggdekor från Vimsadekor.se).

Godmorgon vänner! Då är plötsligt årets första lördag här och Oslo bjudet på ett kyligt & vackert vinterväder. Dagen kickade igång runt kl.07 och nu sitter jag med hårrullar och ska göra mig klar för en tur ut. Ska bl.a. gå på posten och hämta ut de paket som kommit då vi varit bortresta också lockar Ikea...


För mig är Elle Macpherson världens bäst klädda dame! Kolla bara här hur hon ser ut i Aspen i jul. Jag diggar att hon har vita jeans på vintern. Det kommer jag också att ha ! :)


Vad säger vi föresten om Sarah´s öronpuffar? Hit eller shit?  Det ser faktiskt lite små coolt ut tycker jag...får kanske springa upp på loftet och damma av mina gamla ;)

Önskar dig en alldelens underbar dag fylld av solsken och positiva tankar!

KrAm! ♥

Dagens bilder & god natt.


Jag läste ut Andreas Carlsson boken på semestern och den kan jag verkligen rekommendera! Vilket häftigt liv han har levt (och lever) och vilken drivkraft han har. Jag blev riktigt inspirerad av honom! Nu står Sofie Fahrmans bok "Elsas mode" på tur som är den första chic-lit boken som handlar om en bloggerska. P.S min Gucci älskar att sitta så där i fönsret och titta ut :)

Jag somnade så klart i soffan i kväll (vi har världens skönaste soffa) och sitter nu nyvaken här och bloggar på väg mot sängen. Med Johannas nya tidiga start-tider så måste jag lägga mig tidigare för att hinna sova min skönhets-sömn så mitt mål är att jag ska vara i säng senast kl.24 på kvällarna framöver. Påminn mig gärna om det ifall ni ser att jag bloggat senare än så ;)

Nu har jag precis läst igenom dagens kommentarer (tack för alla fina nyårshälsningar!) och jag såg att min veninna Nanna tipsat om att jag hamnat på Kiman´s
blogg (tack Nanna!) och ang Johannas gårdagens så hade min skatt flera lager med ull på sig igår så allt är under kontroll :)  Och Jessica E: det stämmer att min familj har stuga på Sandön på samma sida som Klubbviken så där har jag tillbringat många sommarlov.


Har någon av er bloggisar läst boken?  (Tack kära bror för julklappen!).



En HAPPY dagens i 2 olika rum: underklänning/kjole Odd Molly, gårdagens shopping: tunika Odd Molly (jag har nosat på den några gånger sedan den kom ut i butik...) också mina favorit jeans från Miss Sixty. Det färg-glada armbandet gjorde mitt hjärta till mig på MiniLand / Sunwing Bangtao och halsbandet kommer från Bjørg.


Glada girls ute på tur i kylan tillsammans med....


... våra fina vänner
Emma & Elsa. Det är så fint när mor & dotter matchar!


Dagens tur gick till Burger King och där tog Johanna helt av i bollrummet, hon tok-busade! och vid ett tillfälle fick Emma rycka ut och hjälpa hjärtat att komma ner från hög höjd :)

Efter vår tur ut så somnade Johanna gott & sött redan kl.19 och då tänkte jag "perfekt!", nu kan vi titta på en dvd och ha en riktig myskväll men ja, ni vet ju hur det gick med den saken... ;)  Detta är första gången på evigheter som jag sliter med jet-lag och jag hoppas verkligen att det dröjer till nästa gång :)

Hoppas att du har haft en riktigt härlig start på 2010 !

Nu säger jag GoD nAtT och TaCk för årets första bloggdag så ses vi igen imorgon och då är det lördag! :)

VaRmA kRaMaR fRåN oSlO! ♥

Nyårsafton.


Jag fick bl.a. en perfekt "coffee table book", nämligen Hennie Interiør (tusen tack min kära vän!). Mitt sköna nattlinne kommer från
LexingtonClothing och Johannas nattlinne + byxor kommer från Lilleba (världens mjukaste kvalitet!). 

Vi startade vår nyårsafton med att öppna de julklappar som vi inte kunde ta med oss till Thailand och egentligen så är det riktigt mysigt att sprida ut klapparna över flera dagar :) Efter en lång & slö morgon klädde vi girls oss varmt och tog en tur down-town. Det var riktigt skönt med en walk!


Som sagt: julens tema hos oss heter Maileg ;)  (TACK! vänner för fina gaver!)


Vi tog en prommis down-town i det soliga,  vackra och IS-kalla vädret... brrr... (Bäddade ner Johanna så gott jag kunde i vagnen så att hon inte ska bli förkyld p.g.a. omställningen +38 grader till -15 grader).


"Mamma, mamma, se! en häst!" sa plötsligt hjartat då vi gick genom slottsparken.


Plötsligt har jag bytt ut solbriller och bikini mot päls & mössa.


Vi var innom min duktiga veninna Nanna som driver KimanWoman butikerna. Hon bjöd sina VIP-kunder på "førsalg" denna dag (jag shoppade en tunika..) och på lørdag (=imorgon) kickar Kiman igång sitt salg för "alla" så missa inte det ! Massa fint i butiken!


Mitt älskade hjärta tycker att det är sååå KUL med SNÖ efter en månad i värmen. Igår hade hon på sig päls + tights från H&M, kjol/skjørt från
Daisy och den varmaste mössan vi hittade i byrån från Reima (alla hennes vinterkläder är kvar på dagis som har stängt...).


Senare på eftermiddagen fick vi mysigt besök av våra fina vänner. Kidsen lekte och vi mammor passade på att skåla in det nya året :)


Emma & Elsa.  (TACK för årets sista play-date och för de fina rosa tulpanerna :)

Jag har startat det nya året med en riktigt soft morgon (Johanna väckte mig 05.45 så jag är liiite trött ;) men nu ska jag hoppa i duschen och försöka piggna till !



Happy new Gizmolina-year!



Mina kära bloggläsare!

Jag önskar er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR 2010! Idag startar ett nytt år med nya möjligheter och jag hoppas av hela mitt hjärta att detta blir ditt DRÖMÅR ! och att alla dina önskningar för det nya året slår in ! :)


Vi hade en god & soft middag här hemma igår jag & JIG (Johanna sov sött...zzz..).

TACK för ett fantastiskt KUL bloggår 2009 och för alla FINA kommentarer jag fått under året som gått. Jag är heldig som har så underbara bloggläsare och utan er vore inte Gizmolina den blogg den idag är för det är ni som inspirerar mig i mitt bloggande! Nu har vi ett helt nytt bloggår framför oss och i om ett par veckor, närmare bestämt den 13:e januari så fyller Gizmolina 3 år! Då ska vi FIRA! :)


Tack vare att jag fick den här fina julklappen av JIG (tusen miljoner tack älskling!) så kommer jag att kunna ta extra fina bloggbilder 2010 :)

Jag blir alltid lika nostalgisk på nyårsafton då jag summerar året som gått och blickar framåt och nu ser jag fram emot ett år fyllt av solsken, glädje, kärlek och lyckliga stunder för oss alla!

HAPPY NEW FABULOUS YEAR! Detta året ska blir det BÄSTA !!!! :)

VaRmA kRaMaR! ♥
AnnaStina :)




Bloggtoppen RSS 0.91