Mitt allt!!

168397-383

Här är min underbaraste lilla älskade Johanna Alexandra igår. :-)

Hon gör mig LYCKLIG trots att jag har sorg både efter Gizmo och mormor.


GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN MORFAR!!

168397-382

Hipp, hipp, HURRA!
Min morfar fyller år idag!!! :-)

Vi hoppas att du blir firad ordentligt och att ni får en riktigt trevlig middag på Tallkotten i kväll! :-)

Bilden är på vårt älskade hjärta igår när vi åkte taxi från shopping centrat till hotellet. 
(I Thailand vet de inte vad en bilbarnstol är... så man håller sin baby själv i bilen, de flesta kör runt på mopeder med dina små framför sig..)

Jag har haft med mig bra med Baby Pluss & frukt burkar men för lite blöjor så i natt har hjärtat för första gången Thai blöja på sig med små söta bamser på. Får hoppas de håller lika tätt som Libero.. .:-)

Idag..Torsdag!

168397-381

Idag var det moln framför solen hela dagen men det regnade igenting så det gjorde verkligen ingenting :-) Egentligen var det bara skönt för igår var det såååå VARMT att jag trodde att jag skulle smälta bort... och solen tar ju ändå, trots att det är lite moln framför, det märkte jag idag då jag låg och solade ryggen i 30 min utan solcreme (tänkte att molen är min solskyddsfaktor...) för jag har faktiskt bränt mig på baksidan av armarna. Crazy!

Bilden tog en som jobbar på hotellet då jag var på väg upp på rummet med en sovande sessa. Gick runt runt runt på hotell området för att få henne och somna efter frukosten (JIG var iväg på möte....) och eftersom det inte var knall sol så satt jag och läste min bok och tog en strawberry daiquiry i pool baren medan jag körde vagnen fram och tillbaka när hon väl somnat.

Efter hjärtats gröt kl. 17 idag tog vi taxi till Patong för att shoppa billiga dvd´s etc. Vi gjorde som vanligt så att vi betalade taxi chauffören för att vänta på oss och sedan köra oss hem igen eftersom vi bara skulle vara där ca 1 timme för kl. 19 blir hjärtat så trött..

Men alltså Patong ska man INTE bo i. My god - det stället är bara för mycket på alla sätt.... Det är helt OK att åka in dit en kväll så som vi gjorde idag men efter 1 timma var jag väldigt klar för att åka raka vägen tillbaka till lugna sköna härliga Kata Noi Beach. Det är heeeela tiden någon som drar i en för att sälja nåt och jag tror 20 stycken tjatade på oss att åka taxi med dem?! Jag menar HALLÅÅÅ, jag åker ju inte taxi bara för att åka taxi... när de ser att man är mitt uppe i nåt helt annat så kommer de heeela tiden och frågar om man inte ska åka? Hur dumt som helst!

Man känner också att de är mer desperata på att selga nu när det är mindre turister här. Så - vi lyxade med Mc.Donalds middag (aldrig fel...) också shoppade vi 21 DVD filmer för totalt 250kr. Helt ok! ;-) och kvaliteten är faktiskt super! Vi har ett ställe vi shoppat på förut så jag vet att det är bra där men det är ju helt speciellt att man får gå iväg lååångt in i gränden och att de har alla filmer bakom en vägg inne hos en skräddare. Man känner sig väldigt "hemlig" när man är där ;-)

Shoppade också underbart söta små förpackningar med "baby wipes" som passar perfekt i handväskan. Kan inte förstå varför alla förpackningar hemma är så stora??? Här var de i storlek av en liten plånbok.! Också kostar de ju ingenting, typ 10 kr... (baby wipes använder man när man byter blöja för er som inte vet.)

Nu myser jag med dagens och ska strax sätta mig och..
1. läsa ut min bok
2. bläddra i alla mina blader och titta efter snygg klänning att kanske sy upp. Hög tid att gå till skräddaren i morgon om jag ska sy nåt för vi reser ju hem söndag kväll..

HELLO KITTY!!!!!!

168397-380

SHOPPING MAKES US HAPPY!!! :-)

Här är hjärtat på den UNDERBARA Hello Kitty avdelningen vi shoppade på igår. Jag vet inte hur länge vi var inne på området för tappade totalt kontroll på tid & rum.... Jag ÄLSKAR verkligen sånt här!!! Och ALLT är ju ROSA!!! :-) Ändå sedan jag var hur liten som helst har jag älskat rosa och Hello Kitty och My Melody och andra små söta figurer. Jag vet inte hur många lukt-sudd med dessa figurer som jag hade? Johanna behöver i alla fall inte köpa ett sudd i hela sitt liv om hon inte vill så klart (och det är klart hon vill det!) ;-)

När vi ska inreda vår lägenhet här i Phuket så kommer jag att TOK SHOPPA i den här Hello Kitty butiken till min prinsessas rum. Det fanns tom en Hello Kitty golvfläkt och super fina kuddar och ja, typ ALLT...

I taxin på väg tillbaka till hotellt kom jag på att jag inte shoppat något till mig själv?! Och jag kom också på att jag faktiskt inte sminkat mig idag??  Jag trodde inte sånt var möjligt? men jag märker att allt fokus plötsligt är på hjärtat och det är ju så himla kul att shoppa till henne och här orkar jag varken bry mig om smink eller hår, möter ju ändå ingen jag känner  :-)  (har inte rullat håret sedan vi kom hit...det är så himla fuktigt att det inte är någon idé)

Vi åt middag på hotellet, jag åt så färska prawns att de visade mig dem när de vägde dem (tror de tog betalt per hekto...), de var helt fantastiskt goda!!! Och det är så läckert att man nästan får dem direkt från havet..

Igår...onsdag!

168397-379

TOTAL LYCKA!!!! :-)
Jag trodde verkligen - helt seriøst - att shopping i Phuket = billig kopia shopping i Patong men oj!!! så FEL jag har haft! Igår var jag och hjärtat på ett shopping center när JIG var i ett möte och det var HUR BRA SHOPPING SOM HELST!!!!!!!! :-) :-)

Jag köpte såååå mycket FINT till hjärtat. Nästan allt var HELLO KITTY! Klänning, body, en till klänning, boxar att sätta hennes mat i (inbillar mig plötsligt att jag ska börja laga egen barnmat och hacka i bitar och sätta i små rosa Hello Kitty boxar med glitter och ha med mig dem när vi lunchar ute på tex Odeon... cool tanke, men jag misstänker att jag kommer att använda boxen till... ja, whatever ;-)) , köpte Hello Kitty solskydd till bilen (glömde att vi har tonade bak rutor så vi inte behöve sånt.. men kan ju ändå vara bra att ha ;-)) , också köpte jag pic-nic boxar till all mat jag ska ha med mig till mig själv när jag är ute i parken (man får mycket idéer när man är på semester... kreativiteten flödar! *skratt*) och ja, lite annat smått och gott shoppade jag också....!

Det FANTASTISKA var att allt var så billigt att jag nästan inte trodde att det var sant!! Tyvärr fick vi inte så mycket tid så vi måste helt klart tillbaka.

En cool sak med dagen var att vi åkte taxi dit tillsammans med JIG, de droppade av oss på shopping centret och sen hämtade samma chaufför upp oss alla 3 (JIG var där en stund efter mötet..), han stod helt enkelt och väntade utanför till vi shoppat klart.  Måste ju erkänna att jag gillar den här grejen med "privat chaufför" (collare ord än taxi chaufför ;-)) och det var så praktiskt att ha någon som direkt tog shopping påsarna och packade in dem + vagnen i bilen. Jag börjar förstå att tex Victoria Beckham kan shoppa så mycket när hon slipper bära allt själv... ;-)

Mina favvo ställen!

Här kan ni kolla in mina favorit ställen...

http://www.boathousephuket.com

http://www.villaroyalephuket.com

Den första är The Boathouse som ligger i Kata (där vi åt den kvällen jag  upptäckte att jag tappat min kamera). Den andra är Mom Tri´s där vi åt i kväll (och vi åt lunch där första dagen också).

Mom Tri´s

168397-378
Vi måste sluta ha med hjärtats vagn på bilderna, den ser ut som nåt hämtat ur Star Wars ;-) passar inte helt in i denna så otroligt vackra miljö... ;-) lite för "high tech". (men bra att veta att vagnen har gott om reflexer...)

I kväll tog vi en taxi upp till Mom Tri´s. En av mina absoluta favorit restauranger här! Utsikten är FAB!!!! och servicen är perfekt och det är super lyxigt och fint ställe och ändå kostade vår middag i kväll inte mer än en lunch för 2 på Odeon! :-) Det är sånt som gör att jag älskar Thailand!!!! :-)))

Mom Tri´s har samma ägare som The Boathouse och både ställena är precis lika bra! Om ni besöker området (Kata, Kata Noi eller Karon) så måste ni absolut gå till nåt av dessa ställen och äta en kväll eller två! :-)

I kväll åt jag en super god pasta med prawns och JIG åt en kyckling & ris rätt, båda jätte goda! Personalen gick runt med hjärtat heeeela middagen och det är så lyxigt både för henne (det händer nåt, hon får uppmärksamhet osv osv) och för oss som får sitta och prata och äta i lugn och ro med båda händerna (oftast har man ju henne i knä = man äter med en hand...)

Prick kl. 19 blev hjärtat lika trött som vanligt så vi tackade för oss och personalen körde oss tillbaka till vårt hotell. Bara en sån sak - att de kör en hem! Jag som är så upptagen av bra kundvård & service bara njuter ! :-)

Nu sover prinsessan gott och jag ska hoppa ner i min myskrok och fortsätta med min bok. Har blivit så shopping insprerad av att läsa den (hon är gravid och shoppar ALLT man kan tänka sig till din ofödda baby... ) så imorgon då JIG ska iväg på ett business möte så ska jag och hjärtat till ett shopping center. Men bara om vädret passar för shopping, är det knall sol så kanske jag väljer solstolen... vi får väl se...!

Nu en dagens! :-)

Här bor vi!

Här är länk till vårt hotell för er som är nyfikna på hur vi bor:
http://www.katathani.com
Vi bor i en "junior suite", ett stor och bra rum med vacker sjöutsikt, i delen av hotellet som heter "Ocean wing".

Det är 2:a gången vi bor på det här hotellet i det här rummet :-)

Älskar Thailand!!!! :-) Det här är 5:e gången jag är här!


Rainy day...!

168397-377
Jag och hjärtat på väg till rummet efter god lunch.

Idag har det regnat absolut heeeela dagen. Optimistisk som jag är så tyckte jag att det såg ut att "ljusna på himlen" på morgon så jag tog på mig solskyddsfaktor 15 & bikini för att göra mig klar för solstolen. Var t.o.m. ner och la handdukar på ett par stolar så att vi var klara att gå rakt ut efter frukost. Men det var bara ett kortare uppehåll, kanske 30 min, sen har det regnat i ett......

Men vi ska inte klaga, vi har haft knall sol sedan vi kom hit så en dag med regn nu i låg sessong får man ju räkna med. Och det är tur att jag inte har samma "sol stress" som förut ;-)

JIG åkte iväg på ett jobb möte på morgon och blev borta till efter 13. Jag och hjärtat gick ner och åt frukost och sen gick jag henne så att hon somnade sött. La henne i hennes säng på rummet där det är svalt och skönt och hon sov jätte länge, från strax före 11 till efter 12.30... Då satt jag och myste på balkongen och läste "Shopaholic & Baby". Boken är sååå kul och jag känner igen mig i henne ;-)  (ni som har läst boken förstår nog varför ;-))

När JIG kom tillbaka från sitt möte gick vi ut och åt lunch på en av resaurangerna på hotellet, jag åt "fried rice with prawn", jätte gott!! :-)

Efter det hjärtat sovit "eftermiddag" och jag har suttit ute på balkongen och läst och JIG har jobbat...

Nu leker han med hjärtat så att jag kan blogga lite men jag ska ta och fixa gröt nu, sen planerar vi att åka iväg och äta i Kata bara för att "göra nåt" fram till hjärtat vill sova vid 19. Men vädret begränsar helt klart möjligheterna, det är inte alla ställen som är lika lämpliga i ös-regn..

Johanna i Thailand!

168397-376
Tog den här bilden för några dagar sedan. Tycker om den! :-)

Det går hur bra som helst att vara här med Johanna. :-) Hon kom in i rutinerna från dag 1, sover hela nätterna (har ett par nätter vaknat vid 5-6, får baby-pluss, somnar om), hon äter som vanligt kl. 12 och kl. 17, hon dricker ovanligt mycket vatten och hon ÄLSKAR all uppmärksamhet hon får.

Alla pussar på henne, vinkar till henne, går iväg med henne och leker med henne och får henne att skratta så hon stooor koser sig!! :-)

När vi möter andra babys & barn så blir hon så lycklig att hon sprattlar med benen och skrattar så hon tappar tutten!  :-)

Enda skillnaden mot hemma är egentligen att hon inte vill ha någon frukt kl. 14. Tror värmen gör att hon inte blir så hungrig då...

Vi shoppade en del små leksaker till henne när vi var till den stora supermarketen häromdagen och de myser hon nu med men bäst är helt klart att få riva sönder en tidning eller att sitta och leka med mina halsband... Så - det är mer än en gång om dagen som tar ut papper ur munnen på henne. Om hon fick välja skulle hon nog helst äta min "mama tidning till middag ;-)

Nej, nu måste vi ut en tur här, annars hinner vi inte förren vi ska bada kl. 19. Men nu ser det faktiskt så mörkt ut ute att vi får se hur långt vi kommer... vi är ju VIP´s på room-servicen nu så man vet aldrig.. kanske blir det det idag igen? ;-)

Måndag!

168397-375

Johanna ÄLSKAR sin baby-björn!
Idag höll hon att skratta ihjäl sig och tjöt av glädje redan när hon såg att jag tog fram den! :-) :-) Ska försöka ta en liten baby-björn tur varje dag med henne eftersom det gör henne så otroligt lycklig :-)

Dagen idag startade med att hjärtat vaknade vid 7, jag gav baby-pluss och sen sov vi till 9. Super SKÖNT för det var ändå regn väder ute...

Efter den goda frukosten började det att TOK-regna men det var faktiskt bara mysigt. Det kom och gick skurar och vi gick runt på hotellet med sessan i vagnen, sen myste vi lite på rummet och sen gick jag en tur på hotellet (under tak)så att hon somnade. Sen låg hon och sov på rummet och JIG jobbade och då kom SOLEN!! :-) så jag gick ner och la mig i en solstol och pressade i 1 timme. LOVELY!!! :-))))

Sen gick jag och hjärtat tur på beachen med baby-björnen (se bilden!) och sen åt jag underbar lunch: grilled prawns with rice och till det "dagens" :-) Hjärat får sååå mycket uppmärksamhet av all personal så hon är hur nöjd som helst! :-)

Nu leker vi rummet efter kl.17 gröten och planerar att strax gå ut och äta god middag på "Mom Tris" som ligger vid sidan av hotellet. Vi sätter hjärtat i baby-björnen och njuter god mat innan vi ska ta dagens mys bad i badkaret på rummet kl. 19. :-)

Dagarna här är UNDERBARA!!! :-) Tycker synd om JIG som måste jobba en del men det är ju bättre för honom också att jobba här än hemma...! :-)

GRATTIS PÅ MORSDAG MAMMA!

168397-374
Här vinkar hjärtat som en äkta prinsessa :-)

Bilden är tagen idag då vi fick en "guidad tour" av en av männen som äger den resort vi planerar att köpa lägenhet på. Jag och hjärtat står framför en beach som inte en enda turist hittar till, den ligger helt avsides och här kan man inte hyra solstolar så det blir som att åka till en svensk strand (dvs man tar med egen handduk och ligger i sanden..) , bara att den är såååå mycket finare och mer exotisk! :-)

Turen gick sen till ett stort möbelvaruhus som jag faktiskt blev riktigt imponerad över. Det var så klart inte något R.O.O.M., men lite IKEA... Jag trodde i alla fall inte att man fick så fina möbler här så nu vet jag att vi kan inreda fint :-) och billigt! Såg tex en super fin rosa sänghimmel med små blommor på (moskit nät) till Johanna och den kostade 75kr...! Fick ingen direkt uppfattning av vad soffor, matbord etc kostade...?... men förstod bara att det är super billigt.

Jag ringde mamma idag för att berätta hur vi har det och då påminde hon mig om att det är morsdag. FÖRLÅT att jag glömde! Jag blir helt dagvild här nere i värmen och jag tappar helt kollen på sånt. GRATTIS på morsdag!!! :-) Jag hoppas att du har haft en underbar dag!! :-)

Nu ska jag sätta mig och softa med nya blader jag köpte idag, bl.a Harper´s Bazaar också råkade jag köpa en australiensisk skvallertidning som jag inte vet vem hälften av kändisarna är i ? men jag kan ju alltid sitta och titta på vad de har på sig... ;-)

I´m in heaven!

168397-373

Den här butiken låg precis vid entren till den stora supermarket vi var på igår. De sålde block, pennor, figurer etc att hänga på mobilen etc etc. Jag är sååååååååååå svag för ALLT sånt!!! Jag blir som ett litet barn som går runt i en godisbutik när jag går runt i sånna här butiker (och det blir jag föresten i Gucci butiker också... ;-))  och jag önskar att jag behövde 15 pennfodral med söta figurer på, klistermärken och typ 100 mobiltelefon"figurer".....

Besöket slutade med att jag shoppade underbart söta brevpapper och de var sååå galet billiga, 2 kr per förpackning! Helt crazy! :-)

Ballongen Johanna håller i fick hon då vi åt lunch på "K.F.C.". Det var faktiskt första gången jag åt där ever, har inte ens ätit där när jag varit i USA. Det var super gott! Jag åt små kyckligar små som popcorn och de var precis lika goda som popcorn :-)

Thai supermarket!

168397-372
Det är skönt att veta att reflexerna på Johannas vagn fungerar ;-)

Igår eftermiddag tog vi en taxi till en stor supermarket som ligger ca 30 min med bil från resorten där vi bor. Det var BARA Thai människor där också vi 3 så gissa om Johanna fick mycket uppmärksamhet! :-) hon var såååå trött då vi kom dit så planen var att hon skulle sova sin "eftermiddag" men eftersom ALLA kom fram till henne så kunde hon så klart inte sova...  Men hon älskar ju uppmärksamhet så hon koste sig! :-)

Det var JÄTTE intressant att se hur en typ "ICA" ser ut här speciellt med tanke på våra planer om att vara här en hel del 2008. Det var en hel vägg full av 1 1/2 liters matolja flaskor, pallar med ris i stora säckar, stor pack med ägg (som ni ser på bilden) och galet stor avdelning med vatten på flaska.....!

Och sen var det hur mycket ROSA saker som helst!!!!!!!! Jag bara ÄLSKADE allt jag såg!!! :-) Det var super fina ljus rosa skurhinkar (kanske jag plötsligt börjar städa? *skratt*),  rosa stekpannor (!), rosa förvaringsboxar till mat etc, rosa fina "sticks" till tex oliver med söta figurer på toppen (jag ÄLSKAR figurer.. typ Hello Kitty), rosa ägg (jo, det är faktiskt sant!!!) osv osv osv.

Jag kommer inte att ha några som helst problem att trivas här i detta rosa landet!!!! :-)

Söndag & the tuk-tuk!

168397-371

Jag försökte förklara hur en tuk-tuk ser ut för er som inte vet - så här ser den ut! :-)

Idag, söndag, har vi haft ännu en underbar dag! :-)
Jag trodde för att vara helt ärlig att det skulle regna varje dag i "low season" men det stämmer absolut inte, eller också har vi helt enkelt bara haft en väldig tur? Oavsett så är det super väder varje dag och hur varmt som helst så vi myser verkligen varje dag och njuter solen och värmen :-)

Jag har inte badat så mycket som jag brukar men det beror på att det jag inte pressar lika mycket i solen heller för när vi har lilla hjärtat så blir dagarna lite annorlunda, man leker i skuggan, går in och gör gröt, går en tur, solar medan hon ligger och leker själv osv osv.

Förr så hade jag ju bara mig själv att tänka på när jag var här så då solade jag från morgon till kväll non-stop.!

Nu kom vår room-service middag igen. Dags att äta. Och idag är det premiär för "dagens" här ;-) Skriver mer efter maten!


NJUT morsdagen alla ni mammor där hemma!!!! :-)


Vår balkong!


168397-370

Vi saknar vår hov fotograf Josefine ;-) för våra bilder blir inte alltid så bra... *skratt* men här är i alla fall jag och hjärtat på vår balkong.

Som ni ser så är det inte så trångt på beachen ;-) så - den här gången behöver jag inte resa till Freedom Beach..

oj, nu vaknade hjärtat samtidigt som room service kom... måste värma mer baby pluss.. tur vi har med oss 75 (!!) stycken. :-)

Frukost!

168397-369

Så här ser det ut där vi äter frukost varje morgon :-)
Havet i bakgrunden blev lite just på bilden, men det är där :-)

Och just det ja -
Igår TAPPADE JAG MIN KAMERA :-( Jag fick så klart helt panik när jag upptäckte det. Vi tog en taxi från hotellet till ett möte ang en lägenhet och efter mötet (som tog typ 1,5 time) gick vi till en helt UNDERBAR restaurang som är sååå fin och lyxig och ligger precis vid stranden, den heter "The Boathouse",  och när vi kommer dit och ser den fantastiska sol nedgången så ska jag ta en bild men upptäcker då att kameran är borta :-(  Jag flippade så klart (Petter - dagens svenska ord - flippade! ;-))  och JIG fick genast gå och ringa hotellet vårt ang. att den nog blev kvar i taxin för jag kom på att den måste ha ramlat ur vagnen.

De fick inte tag i vår chaufför men skulle checka.

Idag, då jag öppnade vår dörr satt det ett message från receptionen att vår taxi chaufför skulle komma hit med kameran idag. Så pålitliga är de bara i Thailand!!! för jag tror helt ärligt inte att någon taxi i Norge hade lämnat tillbaka kameran. Jag blev i alla fall hur LYCKLIG som helst och pussade min söta lilla röda Canon!!! :-)

The view!

168397-368

Här är vi på en utsiktsplats som heter "the view", där ser man 3 av Phukets beacher, den vi bor på ligger närmast men den syns inte på bilden, den man ser först är "kata", sen "Karon", vår beach (som ligger närmast oss på bilden) heter "Kata Noi Beach" och jag tycker att det är den absolut finaste för det är den lugnaste med minst folk.

Vi fick lite "sigthseen" av en man som visat oss en lägenhet vi är intresserade i som ligger nära Chalong Bay, dvs på andra sidan Phuket från där vi bor nu.

Johannas lekplats! :-)

168397-367

HURRA!!! Jag lyckades lasta ner bild!!! Men det tog sjukt lång tid.
så här ligger hjärtat varje dag och myser! :-)  Gräset är precis nedanför vårt hotellrum och som ni ser är vi super nästa beachen. :-)

Kvällens sista...

Kom på att vi hade så rolig tur i kväll. Vi hade varit och tittat på en lägenhet och när vi skulle därifrån så ringde de och beställde en taxi och vad kommer? Jo, en "tuk tuk" :-) Så - nu har Johanna åkt tuk tuk för första gången och jag kan ju säga att det var TUR vi köpte "resevagn" (Maclearen) för vi hade aldrig fått in vår rosa bugaboo i tuk tuken *skratt* :-)

(för er som inte vet vad en tuk tuk är- det är en liten liten mini "buss" typ som är öppen på alla sidor där man sitter, men har tak, man sitter liksom på en "bänk")

Jag kan tyvärr inte lägga ut bilder härifrån (vet inte varför? det går bara inte, har försökt 10000 gånger...) men gör det så fort jag kommer hem!

Sen ett meddelande till Kjersti:
sötaste du - kan du vara en ängel och ta in vår post också varje dag? JIG är rädd att vår postkasse är helt över fylld.. jag glömde att be dig om det.. TACK!!!! :-) ( du har nyckeln på samma ring som de andra) Har försökt att smsa dig men tror inte att det fungerar? Och du - TUSEN MILJONER TACK för rese kittet!!! :-))) du är ju bara helt underbar vännen!!!! Jag koste mig med alla notiser du skrivit i Se&Hör och tack för fina kortet och boken!! (jag hade läst den, den är hur bra som helst!!). You´re an angel!!!! :-) Kram!

Nu - dags för wine cooler, room service (underbar thai rätt med kylling & ris) och mys hörnan...! :-)


Önskar er alla en TREVLIG HELG!!! :-)


Och just det ja... jag tog fotmassage och gjorde franskmanikyr på tårna i dag i solstolen... det är sååå lyxigt!!! De går runt söta tjejer och erbjuder massage, manikyr, pedikyr etc hela dagarna på hotellet. och det kostar ju ingenting.. det jag gjorde idag, massade, fotvård & fransk manikyr kostar ca 150 kr. :-)


MYS!!!

Jag njuter verkligen dessa softa mysiga kvällar. Bara massa stearinljus, en lampa på lite svagt, ljudet av vågorna, ett glas med kall god Singha öl eller en rosa wine cooler jag hittat (hur söt och god som helst ;-)) och jag har gjort en riktigt "mys hörna" med fotpall och kuddar i ryggen där jag sitter och NJUTER lugnet!!! :-)

Hemma är det ju så himla många "måsten" så fort hjärtat somnat men här kan jag bara vara... och ljudet av vågorna är ju hur mycket mysigare som helst än ljudet av bilarna som kör förbi i Industrigata där vi bor...! ;-)

Har läst ut min 1:a bok, "Ego Girl" av och om Carolina Gynning. Vilken BRA bok!!! Jag läste ut den på 2 dagar och jag är så fascinerad av hennes liv. My god vad den tjejen varit med om MYCKET trots att hon bara är 28 år (vilkt man inte kan tro, hon ser äldre ut)  och vad galen hon är och vad öppen hon är om allt. Jag gillar henne och imponeras över att det gått så bra för henne nu med TV4 etc etc.! Vilken tjej!!! :-) Läs boken om du inte har gjort det!! Men - du måste gilla henne som person innan tror jag, annars gillar du inte boken....

Nu ska jag börja på nästa bok "Shopoholic & Baby" ;-) av en av mina absoluta favorit författare Sophie Kinsella. Om du inte läst hennes böcker så tycker jag att du ska göra det också!

JIG ska beställa room service nu, kl. är nästan 21 och jag ska hoppa ner i min mys hörna.

Försöker att skriva mer snart igen! fram till dess ska jag bara njuta :-)

Och just det - det är 31 grader varmt och KNALL sol varje dag. Vi har inte sett en enda regn droppe ännu! :-)


Rutiner..

Efter att hon sovit så ligger hon och leker på sitt täcke igen och jag solar så gott jag kan :-)
Jag och JIG äter lunch.

På eftermiddagen blir hon oftast trött igen och sover en stund... värmen = gör en trött....zzz....

Sen kl. 17 äter hon gröt inne på rummet och vi duschar och fixar oss och vid 18.30 går vi ut och äter middag :-) Hotellet har flera restauranger på området och vi älskar Thai restaurangen så där har vi ätit flera kvällar, maten är fantastiskt!! :-) Och personalen är UNDERBAR med Johanna. De leker &  busar med henne och håller henne heeeela tiden vi äter så man har gratis barnvakt! :-)

Sen vid 19.30-20 är hjärtat såååå trött så då är det babypluss och god natt :-)

Jag sitter då och skriver dagbok och läser och JIG passar på att jobba.

Rutiner...

Johanna kom in i sina vanliga rutiner DIREKT när vi kom hit och det underlättar verkligen dagarna. Så - våra dagar ser ut ungefär så här:

Kl. 8 vaknar hjärtat
Kl. 10 går vi och äter en helt fantastisk frukost med sjöutsikt och med kock som steker ägget / fixar omletten och hur mycket frukt & grönsaker som helst. En underbar start på dagen!! :-)
Kl. 11 går vi och lägger oss i solen. Jag och JIG i solstolar (om inte JIG jobbar...) och hjärtat ligger på ett täcke i gräset i skuggan av parasollet.
Kl. 12 äter hjärtat gröt ute på sitt täcke :-)
sen sover hon gärna förmiddag i vagnen .... men det blir lite varmt så ibland går vi in så hon får sova på rummet..

Sköna nätter!

Mitt hjärta har börjat sova HELA nätterna sedan vi kom hit och det är en sån enorm lyx för det innebär att jag fått sova mer än någonsin! Så här många timmars sammanhängade sömn har jag inte haft sedan före Johanna föddes. Helt LOVELY!!! :-)

Tror det är alla intryck på dagarna och värmen som gör henne trött. Också hjälper ljudet av vågorna som slår in mot stranden och surret från airconditon nog till också...

Det är verkligen helt UNDERBART att sitta här och skriva i ljuset av stearinlys (så att inte hjärtat ska vakna pga att det är ljust) och att höra vågorna. Vi bor suuper nära havet och det är helt ljuvligt! :-)

Solig fredag i Phuket!

Jag har inte varit på internet på 5 dagar (sedan sist jag försökte blogga) och jag har heller inte haft på min mobil. Det är verkligen såååååååååååå SKÖNT att bara "koppla bort allt" och "bara vara"!!! Jag njuuuter varje ögonblick och hade - för att vara helt ärlig - gärna stannat här MYCKET längre än de 17 dagar vi är här nu....!

Eftersom jag hela tiden blir avloggad så kan jag bara skriva korta inlägg...

Kort info.

Kjersti - jag har inte fått ett enda sms. Har i och för sig inte haft på tfn sedan igår.. Så SKÖNT och BRA att höra att allt är bra!! men det visste jag väl Du är sååååååååååå SNÄLL som tar hand om Gucci sötaste du!!! TACK TACK TACK!! Kramar!

Och till alla er andra - jag har inte haft på min mobil på ett par dagar. Ska försöka checka sms varje dag från imorgon :-)


Å nej...

.. jag hade precis skrivit LÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅNGT inlägg om dagen och kvällen och Johannas perfekta nätter mm. mm. mm. också försvann i princip allt...  för som ni ser är förra inlägget hur kort som helst :-( Vi har trådlöst internet på rummet som man måste logga in sig på och

nu hände det igen. jag blir urloggad heeela tiden.

Ger upp nu. Skriver mer en annan dag.

Tisdag kväll..

Vi åt en suuuuuper GOD middag på Thai restaurangen på hotellet ikväll och Johanna STOR KOSTE sig för en av tjejerna i personalen busade och höll i henne hela

Solig & varm tisdag!

Åååå vad det är härligt här!!
Strålande sol från en super vackert blå himmel. VARMT!!!!!! och bara hur underbart som helst!! :-)

Har försökt lasta ner bilder men det går bara inte :-( så nu ger jag upp :-(

Vi har precis kommit in på rummet jag och sessan och nu ska hon få gröt. Vi har solat, lekt och dagen vid poolen avslutade jag med att ha henne sovande brevid mig i vagnen då jag låg och solade och tog en svalkande och god strawberry daiquiry. :-)

Nu ska jag fixa gröt till sessan och sen ska vi göra oss klara för middag. Har ätit room service varje kväll sen vi kom hit så idag ska vi försöka gå ut och äta.

Vi har det hur bra som helst!!!

Thailand!!

ÄNTLIGEN får jag tillfälle att blogga från fantastiska underbara Thailand! :-)
Har försökt att lägga in bild hur länge som helst nu men det går sååå trögt (misstänker att det är nåt fel hos blogg.se?) så jag får försöka lägga in bilderna i morgon istället.

Resan hit gick BRA och Johanna var en ÄNGEL heeela resan. Men det är en lååååång resa innan man är framme... resan såg ut så här:

flyg Oslo - Köpenhamn med SAS

flyg Köpenhamn - Bangkok (9 tim 55 min) med Thai. Vi rese sååå bekvämt!! Vi reste inte business, men klassen under, så vi rese verkligen lyxigt ! :-)  Det var minst 1 meter benplats, breeeeda stolar, vi fick välja mat från meny, fick frukt & ost från serveringsbricka efter den goda middagen och det stod hela tiden en bar redo om man var törstig :-) Thai är ju kända för att ha bra service och de hade verkligen DEN BÄSTA!!! Jag är super imponerad! :-) Hjärtats "flyg säng" var på tok för liten för henne så hon fick ligga och sova på golvet. Hon sov sin vanlig eftermiddags sömn, och sen sov hon sista timmarna på resan men övrig tid lekte vi och busade. :-)

vi var framme i Bangkok vid kl. 06 på morgonen lokal tid, flög sedan vidare efter ca 1 timme med Thai till Phuket. Den flygresan tog 1 timma och då satt vi också längst fram. Super skönt för mig som är flygg rädd.

Väl framme i Phuket så kom tyvärr varken JIGs resväska eller Johannas vagn så vi fick anmäla dem saknade och hjärtat fick vara i baby björen och sen iväg ut till killen från hotellt som var där för att hämta upp oss. Då var hjärtat sååå trött så hon somnade gott i mitt knä i bilen eftersom resan till hotellt tog 1 timma..

Oj, nu får vi room-service med vår sena middag här. måste sluta. skriver mer i morgon!! Klockan är 22,15 här så det är 5 tim tids skillnad.

Vi har det i alla fall hur BRA som helst!!!! :-) NJUTER!!


Imorgon reser vi!!

168397-366
Hjärtat mitt i packningskaoset.

Det finns stressiga dagar också finns det STRESSIGA dagar... det här var en av de senare...

Sprang hemifrån vid 13 för att hämta passen (tjohoooo!!), sen till läkaren, sen till Mc.Donalds (äta bör man annars dör man) och sen sprang vi runt hela stan jag och mitt hjärta och fixade ärenden.

Hemma vid 17 för gröt och då tittade min underbara vän Kjersti förbi och vi tog en dagens för att fira att det är fredag och jag fick "rese-kitt" av henne som jag ska KOSA mig med på resan. Tusen tusen TACK sötaste vännen min!!! :-)

Sen ut igen och vi var inte hemma förrän vid 19.30, stackars lilla hjärtat var bra trött då så hon fick ligga och mysa på sängen (se bilden!) medan jag gick igenom allt som jag och JIG ska ha med så att jag fick ut allt från sovrummet före hon skulle sova. Så som ni ser blev det "kaos" av kläder som jag sedan sprang snabbt med ut i vardagsrummet (var så rädd att hon skulle rulla av sängen..)  Sen badade vi och sen somnade hon jätte gott vid 21 efter både baby-pluss & välling :-)

Nu har jag precis ätit middag (grillad kyckling + potatis sallad, enkelt och gott) och nu är det dags att packa och jag känner på mig att jag blir uppe heeeela natten... brukar alltid bli så när vi ska ut och resa.. men ska göra mitt bästa för att få sova lite.

Vi flyger från Gardemoen 12.10 imorgon, första stopp är Köpenhamn, därifrån flyger vi Thai till Bangkok och sen vidare därifrån till Phuket... Resan tar måååånga timmar men så fort vi kommit fram och jag får tid över så lovar jag att blogga! Till dess får ni ha det så jätte bra! :-)

Såg att det var +29 grader där idag... låter utmärkt! :-)

Fredag!!!

168397-365
Så här gott sov sessan i sin vagn på Odeon igår och nu sover hon lika gott i sin säng....

Jag kom mig inte i säng förrän 01.30 igår, sov ju bort kvällen så jag hade en del att fixa inför resan då jag vaknade. Och det har jag idag också så detta blir en dag då allt på "att göra" listan skall bli gjort.

Nu sover som sagt hjärtat och jag ska göra mig klar så att vi kan gå ut sen. Kör tvättmaskiner heeeela tiden och har börjat packa så smått, det är en del att tänka på när man packar för 3... ;-)

Natten var i alla fall BRA. Hjärtat vaknade vid 6 och ville ha mat och sen sov vi och myste fram till 09 och då blev jag PIGG när jag fick tfn från ambassaden. Det ser ut som att våra pass kommer idag. HURRA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-))))

Önskar er alla en flott dag!! :-)

NÖJDA med dagen!

168397-364

Jag och hjärtat är sååå nöjda med vår 1:a 17:e maj tillsammans! :-) Men vi har självklart saknat JIG idag, nästa år hoppas jag att ha inte jobbar....

Josefine är vår "hov fotograf" ;-) så jag lägger ut fler bilder från frukosten imorgon då hon mejlat mig för min kamera tar tyvärr inte alltid de bästa bilderna..

Hjärtat var så trött i kväll att vi droppade kvällsbadet och gick rakt på nattning. Hon hade lite svårt att somna efter dagens alla intryck men efter att vi legat och busat lite på stora sängen så somnade hon gott :-) och det gjorde jag också så fort jag satte mig i soffan, vaknade vid 22.30 och är nu så trött att jag strax ska lägga mig.

Det här var en perfekt 17:e maj ! :-)

Trångt & festligt!

168397-363

Så här såg det ut på Odeons uteservering idag, hur fullt som helst ! ;-)

Odeon.

168397-362

När jag och hjärtat kom till Odeon var det hur mycket folk som helst och extremt lång kö och jag tänkte bara att jag aldrig kommer in där med vagnen idag...

Men - jag spanade in en "krok" där det fanns plats till mig och Johanna och en av ägarna släppte genast in oss så jag stod där och drog vagnen fram och tillbaka så hjärtat fick sova och tog en kall god öl och bara tittade på alla finklädda människor :-) Det är så häftigt att ett trendy ställe som Odeon kryllar av folkdräkter en sån här dag! "Alla" norska tjejer, och många killar, har en och det är en självklarhet att man har på sig den denna dag. Jag tror faktiskt aldrig att det blir så i Sverige för vi har inte den traditionen och traditioner bygger man inte över en natt..

Efter ett tag kom Trine och gjorde mig sällskap men då började klockan bli 17 och hjärtat vaknade och jag var riktigt nöjd med dagen så vi gick hem och lagade gröt.

Jag är jätte glad över att vi fick avsluta dagen på Odeon för jag trodde som sagt aldrig att jag skulle komma in där med vagnen idag för det var extremt mycket folk. Men allt går om man vill! :-)

Framför vårt hus! ;-)

168397-361

Efter lång mysig frukost gick vi sedan ut för att få känna 17:e maj stämningen. Gick ner mot Aker Brygge och solen strålade från klarblå himmel och det var sååååå mycket folk överallt. Så mycket att jag faktiskt valde att vända då vi kom till Aker Brygge. Jag kände att det blev "för mycket" att gå runt där med barnvagnen och hjärtat sov så sött så jag och hjärtat tackade för oss och gick upp mot Odeon...

Lek & flört!

168397-360

Idag var det ovanlígt mycket flörtande från Elian! och Johanna älskade varje sekund! :-)
Som ni ser är hon extremt konsentrerad på fotbollen... och jag som tänkt att hon ska dansa balett då hon blir stor... ;-) SÖTA var dom!!

Bus!

168397-359

Eivind busar för fullt med Johanna och hon bara skrattar...! :-)

Och just det ja - jag hade ju planer om att hjärtat skulle ha på sig RÖTT idag dagen till ära men nej, det kändes inte rätt, så det blev de fina klänningen vi köpte till dopet i stället också lämnar jag tillbaka den röda på H&M imorgon.  Jag kom på att det är rosa i sjalen till min folkdräkt som jag hade på mig så vi matchade i alla fall varandra :-)

Underbar champagnefrukost!

168397-358
Josefine och min älskade Johanna Alexandra. Det här är en UNDERBAR bild på mitt hjärta tycker jag!!

Dagen startade med att jag och mitt hjärta kom 1,5 tim försent till en super mysig, trevlig och underbar champagne frukost hemma hos Josefine & Co. :-)

Josefine hade gjort SÅÅ fint och bjöd på super goda pajer. Jag bidrog med tårta till dessert och Josefine hade även choklad doppat jordgubbar som passar PERFEKT till champagne :-) Förutom oss var även Josefines pappa med sambo & Josefines vän Petronella + sambo Stefan + mamma där.

Jag hade gjort en body till Elian som jag tyvärr missat att ta foto på, men jag köpte en vit body på H&M också textade jag med blått på den. Köpte även med ballong bukett istället för blommor. Annorlunda & festligt! :-)

TUSEN MILJONER TACK Josefine, Eivind & Elian för att vi fick komma och fira 17: maj hos er!! :-) Vi stor koste oss!!! :-)

En perfekt dag!

168397-357

Här avslutar jag och mitt hjärta en perfekt dag med ett stopp på Odeon.

Nu lagar jag middag och hjärtat leker.

Hipp, hurra - det är 17:e maj idag!

168397-356

Här är jag på Karl Johan 2005. Den gatan undviker vi tyvärr idag för det är inte så barnvagns vänligt men vi ska absolut ut och se på barntågen. Johanna kommer älska det! :-)


Tror faktiskt hon ska ha på sig rött idag (kors i taket!!), sprang in på H&M och shoppade en klänning i sista sekunden igår, inte optimal, men röd..  ;-)

Jag önskar er alla en UNDERBAR 17:e maj!!!!! Enjoy!!!


Gratulerer med dagen!!

168397-355
så här ligger hjärtat varje morgon då jag duschar.

... säger man idag till alla man möter! :-)

HIPP, HIPP, HURRA - det är 17:e maj idag!! :-)

Dagen idag är helt speciell och jag har flaggor på bordet och ser på TV2 och där har alla på sig "bunad" (=folkdräkt) och det är verkligen FINT!

Nu sover hjärtat och jag fixar mig för dagen.




Dagens sista!

168397-354

Mitt hjärta får avsluta dagen här på bloggen. Bilden är från idag på morgon och en nyhet är att tand nr.3 har börjat titta fram uppe i munnen på höger sida. :-)

Sov gott!!

Imorgon..

168397-353

... är det den dagen på året då jag gråter flest gånger utan att det hänt något tråkigt... Jag gråter för att jag blir så rörd av allt som händer på 17:e maj. Jag gråter då jag tittar ut på morgonen och ser alla flaggor och alla finklädda på väg till champagnefrukostar, jag gråter då jag ser barntågen.... bäst att ta vattenfast mascara i morgon för jag misstänker att jag kommer bli xtra rörd för att det är Johannas 1:a 17:e maj..!

Bilden är från förra årets 17:e maj, Johanna ligger i magen och jag och JIG firade dagen på Fokus Banks balkong. I år är tyvärr JIG och jobbar i Göteborg men jag och hjärtat ska på champagnefrukost hos Josefine, sen tar vi dagen som den kommer...

Kalix dräkten jag har på mig har min älskade mormor broderat :-) Den ska jag självklart ha på mig imorgon också.

Nu är det färdig bloggat för ikväll, ska softa och fixa inför resan... God natt!


Saknar dig vännen!

168397-352

Här är min "The Holiday" inspiration :-)  Jessica och hennes söta lilla prinsessa Jolina. Bilden är från då vi sågs och fikade på NK sommaren 2006 (jag var hög gravid!) . Och sedan då har vi inte setts så det är FÖR länge sen nu....!

Hoppas vi ses snart vännen så att jag får ta en bild där din söta sessa syns lite bättre! ;-)

Glömde ju helt..

.. att nämna att jag drivit eget företag i 5 år också. En underbar kläd & interiör butik. Men inte ens det var lika krävande som att vara mamma. Förstår bara inte hur jag kunde glömma att nämna det? Ett tecken på hur trött man är när man är mamma och på att jag behöver semester. Vår Thailand resa på lördag blir lovely.....! :-)

Och på tal om lovely...nu har jag på "The Holiday" - igen! Blev inspirerad av min underbara vän Jessica. Den är så härlig att bara ha på i bakgrunden när man är ensam hemma och det inte är något att se på TV.

Nu pizza - och det  menar jag verkligen seriöst. ;-)

Nu..

..måste jag äta middag! Och sen ska jag super mysa med nya "mama" & "Family Living" som jag köpt idag.:-) Köpte även en del kläder till hjärtat idag igen så nu tror jag att hennes Thailand garderob är komplett!

It´s a small world!

168397-350

Odeon är verkligen ett bäbis ställe på dagtid. Bakom mig och hjärtat på bilden står Guri och henne söta Filippa ligger i vagnen och sover. Så "it´s a small world" här där vi bor... man möter alla överallt.. 

Idag säger tex en svensk servitör till mig: " Men du - dig känner jag ! men jag vet inte hur eller varifrån?" och jag tittar på honom och tänker samma sak men kan verkligen inte placera?! Men så kom jag på; han jobbade på Nobilis (ett annat ställe likt Odeon) på den tiden då jag var där hur ofta som helst... 2004...  Och nu var han plötsligt tillbaka i Oslo för att jobba 3 månader. Så som sagt - världen är liten! :-)

"Dagens"

168397-349

Här är jag och hjärtat, söta Scott & Kristin.

Om du inte druckit en dagens förut så måste du göra det till helgen! :-)

"Fyll halva glaset med vitt vin, halva glaset med Sprite (eller 7-up), lägg i några isbitar och ett par bitar lime. Jag kan garantara dig att det smakar GOTT! :-) sen är det bra att det inte är så mycket alkohol så man kan lätt ta 2 glas och då har man ändå bara druckit 1. Hur smart som helst! :-)

Mamma&baby lunch!

168397-348
Mitt hjärta myser hos Therese & Josefine.  

Idag var det dags för barselgruppen att luncha ihop igen. Var en stund sen jag och Johanna var med så det var xtra mysigt att träffa alla mammor & bäbisar.

Vi var - gissa var? ;-) - på Odeon men det var faktiskt inte jag som föreslog det den här gången ;-) Det är i alla fall ett perfekt bäbis-lunch-ställe för man får ta vagnen helt till bordet och det är gott om plats i solen.

Städning

Att vara mamma på heltid (=mammaledig) är faktiskt det  mest krävande jobb jag någonsin haft och då har jag ändå haft många jobb kan jag lova....!

När man inte har barn själv så kan man INTE förstå hur det är möjligt att man inte har tid över? Men alla ni som har barn själva vet att man inte har 1 minut över ens...! Det går liksom inte att förklara för de som inte har barn heller för JAG förstod det inte heller före jag fick barn själv. Herregud - jag trodde ju att jag skulle jobba 100% SAMTIDIGT som Johanna var nyfödd.  Hur galet som helst.!

Här är i alla fall exempel på jobb jag haft som varit mindre krävande än att vara 100% mamma:

- Chef för SF Bio / Filmstaden med 25 anställda, budget ansvar, genomfört omorganisering, personal ansvar, marknadschef etc etc.

- SF Bio - pressansvarig för de utländska filmer som distribuerades. Hade tex hand om Emma Thomson, Rowan Atkinson (Mr.Bean) m.fl. "sjärnor" då de var i Sverige på besök och arrangerade gala premiärer i Stockholm.

- Ringnes - Projektledare CRM med ansvar att implementera CRM systemer i samtliga produktgrupper.

Listan kan göras lång ... men som sagt - när man är mamma ledig DÅ behöver man verkligen städerska mer än någon annan gång i livet, det kan jag lova er! :-) 


Kvällsgymnastik

168397-347

Mitt hjärta gör sig klar för kvällen.... :-) Hon var sååå trött för vi var inte hemma förrän 18.30 efter en ovanligt LÅNG dag ute så hon somnade innan natt-flaskan var tom och nu sussar hon hur sött som helst :-)

Själv är jag hur hungrig som helst för kvällen går verkligen " i ett" när jag är ensam hemma med Johanna så nu ska jag lyxa med det mest norska man kan äta, nämligen "Grandiosa"! En norsk delikatess som räddar många hungriga kvällar ;-) Jag fick en chock när jag flyttade till Norge över att man äter så mycket fryst pizza men när jag nu bott här i snart 7 år så har chocken lagt sig och jag har insett att en frys utan en Grandiosa är ingen frys... ;-)

Skriver mer senare! :-) Missa föresten inte "Robin" på SVT1 nu kl. 21, helt OK talk show.

Dan före dan..

Idag är det nästan värre än lilla julafton i Norge för idag är det dan före 17:e maj. Brukar vara helt crazy i alla matbutiker och ALLA fixar med trädgårdarna och gör FINT inför den stora dagen. Helt speciellt!!

Vår städerska skulle komma kl.12.30 men ringde precis och sa  att hon kommer NU och vi låg i sängen fram till för 2 min sen. Bäst att skynda på här....

Njut dagen!! Här har vi blå himmel när vi tittar ut, härligt!! :-)

Bloggande mamma..

168397-346

Här sitter jag och bloggar efter Desperate Houswives. Gud vad kvällens episode var BRA!! Det händer ju såå mycket heeela tiden i den serien. !

Vår söta städerska har varit bortrest en stund men imorgon kommer hon och det ska bli SÅ skönt. Hon är saknad! I morgon hoppas jag att även mitt och hjärtats pass kommer... vi får hålla alla tummar & tår! 

Liten business woman...!

168397-345

Det gäller att börja hänga med i affärslivet tidigt ;-)  Här läser hjärtat - med stort intresse - dagens "Dagens Næringsliv" (=Dagens Industri) på morgon. Sött! :-) Att sitta och tugga på tidningar och sen kasta dem på golvet är just nu en av hennes favorit hobbys ;-)

Dagen idag blev en "fixa inför Thailand resan dag". Efter den härliga lunchen gick jag och sessan en snabb shopping runda och sen hämtade JIG oss efter kl.17 gröten (rutiner, rutiner, rutiner..) och vi körde till Fru Lyng på CC-Vest. Shoppade fin resevagn, söt baddräkt och diverse annat smått & gott. Bl.a. sött rosa moskito-nät i rosa med rosa blommor på :-)

Hämtade Mc.D middag på vägen hem och vid 21 somnade en jätte trött prinsessa. Hon var så trött att vi för första gången på LÄNGE hoppade över kvällens bad och gick rakt till sängen istället.

Super mysig lunch!

168397-343
Kristin och hennes prinsessa Julie Birgitte som är helt nyvaken efter sin skönhets sömn...

Dagens "klockan 12 tur" gick till Steen & Ström och jag shoppade "sommar-garderob" till hjärtat inför resan. Bodys & blöj byxor (sånna där med volang på rumpan) på PO.P, bodys från "Petite Bateau" och diverse annat smått & gott.

Sen mötte vi upp Kristin och hennes prinsessa på Bølgen & Moi. Båda våra sessor sov i princip hela lunchen så vi fick gott om tid till "tjej snack" och det var verkligen sååå mysigt! TACK Kristin för alla tips & råd inför resan och för "rese kittet", du är så otroligt omtänksam!! :-) Och TACK för alla kloka ord kring allt som hänt mig i det sista, du är en fantastisk person.!

Godmorgon världen!

168397-342

Här är en nyvaken prinsessa klar för dagen! :-)

Vilken vacker tisdag! Strålande SOL från klarblå himmel = underbart! :-) Tyvärr lyser inte solen in lika mycket som vanligt här hemma p.g.a. byggställningarna utanför fönstret men några solstrålar hittar i alla fall in...!

Både 17:e maj och vår Thailand semester närmar sig med stormsteg så idag måste jag få gjort en del på min "att göra lista". Också ska vi äta lunch med söta Kristin och hennes prinsessa på Bölgen & Moi. Där var det LÄNGE sen jag var nu, varför? jo, för att man inte får ta med sig vagnen in... Men idag är det dags för "come back" ;-) Det ska bli jätte mysigt att träffa dem idag för den här lunchen har vi pratat om att ta i 8 månader nu... men bättre sent än aldrig! :-)

Önskar er alla en strålande dag! Och du - skriv ett kort till din mormor/morfar/farmor el farfar idag om du har dem kvar i livet ! Jag skrev kort till min kära mormor varje vecka och jag kan garantera att lyste upp hennes dagar! :-)

zzzz...

168397-341

Det är inte alltid lika lätt att få lilla hjärtat att somna....  men oftast så.. Men i kväll var det inte lätt.. Jag tyckte så synd om henne, hon var ju egentligen super super trött, gnuggade sig i ögonen heeela tiden men kunde bara inte hitta rätt sovställning så hon snurrade och snurrade och jag sjöng och sjöng.. Efter ytterligare en flaska med baby pluss så sover hon nu sin skönets sömn och jag är så trött själv att jag nästan somnar jag också...

Sånna här kvällar är det inte lätt att få gjort så mycket när hon väl somnat för då är man faktiskt helt slut..

Ska i alla fall mysa med nya "Vakre Hejm & Interiör" som jag köpte idag + söndagens Aftonbladet (fick inte tag i den igår) så att jag kan läsa allt om melodifestivalen dagen efter. Sen blir det sängen för mig. JIG är på väg hem med en massa baby pluss han fått shoppa på vägen hem från middagen...

Bolibompa!

168397-340

Mitt hjärta Ä L S K A R att titta på Bolibompa på SVT1. Vi har på det varje dag kl. 18 och då ligger hon och mys tittar hur mycket och länge som helst. :-)

Vi var som sagt till Svenska Ambassaden idag IGEN för de hade ringt på min mobilsvar med den GLADA nyheten att Johanna nu fått svenskt personnummer så passet blir klart i tid! LYCKA! :-) Men - vad händer då vi kommer dit i em? Jo - då har de plötsligt kommit på att det ju är stängt torsdag pga 17:e maj så de tror plötsligt absolut inte att det blir klart i tid. Jag höll på att bryta ihop igen men bet ihop ;-)

Så - efter att hon som jobbar på ambassaden försökt att ta en bild på Johanna hur läääänge som helst (nuförtiden tar man bild i en maskin som sätter bilden direkt i passet typ, vanliga passfoton gäller inte längre) så kan vi nu bara hålla tummarna.....! Om det inte kommer med posten onsdag så blir det ett provisoriskt pass som vi måste fixa på fredag så this is a never ending story.... ;-)

Nu har jag ätit köttbullar & spaghetti. JIG är ute och äter med en vän, hjärtat ser som sagt TV och nu ska jag lägga mig på golvet och göra henne sällskap :-)

Fördelen med detta extremt regniga väder är att alla ljus man tänder inne kommer mer till sin rätt så inget ont som inte har något gott med sig! :-)

Regnig dag..

168397-339
Johanna ligger längst ner till vänster på bilden...  Det ser ganska kul ut när 8 babys ligger på golvet samtidigt :-)

Idag har det ÖS regnat heeela dagen eller föresten - det var uppehåll precis när vi skulle iväg till "9månaders gruppe" på helsestasjon (bvc). Jag SPRANG så fort jag bara kunde för vi gick hemifrån 2 min på 12 och det började 12 och det tar ca 20 min att gå dit. VARFÖR får jag alltid stressa??? undrar jag..... hopplöst...

Vår räddning blev en taxi jag hittade på vägen! :-) Så - vi kom faktiskt bara 10 min försent, inte illa för att vara oss! Tycker inte att gruppen var så givande men det var kul för Johanna med 8 andra babys och lite kul att möta Tone, Johannas helsesyster också var 2 från barselgruppen där också. Men rent informativt så gav det mig faktiskt ingenting alls att gå dit.

Nu ska jag äta för idag ligger jag efter, har inte ätit frukost ännu, bara en bulle jag köpte på vägen från helsestasjon till ambassaden... men berättar mer om dagen när jag ätit!

Finn 2 fel! ;-)

168397-338

Hjärtat ville ha mat vid 05, somnade om till 7.45 och då låg vi och super myste i stora sängen och efter en stund blev vi så trötta jag och hjärtat att vi somnade om och vaknade inte förrän JIG väcker oss kl. 09.30. Undrar hur länge vi sovit om han inte väckt oss? ;-) Hjärtat har absolut ärvt min och JIGs sov vanor ;-)

Det var TUR JIG väckte oss för kl. 12 ska vi vara på helsestasjon på 9 månaders gruppe så nu är det lite stressigt här... ( what´s new... ;-))

När jag satt och gav hjärtat morgon flaskan i soffan så tittar jag ut och plötsligt står det 2 männ utanför vår balkong och det är ju inte direkt vanligt för vi bor på 3:e våningen. De ska fixa fasaden så de bygger nu upp alla ställningar. Såg ganska kul ut :-) Gucci blev jätte rädd och flög ner från fönstret där han älskar att ligga och se på alla bilar / folk på gatan och Johanna hon bara tittade med stooora ögon *fniss*. Bäst att passa på vad man har på sig när man går runt här på morgonkvisten fr.o.m. idag ;-)

Nu måste jag skynda på här..

Nyfödd prinsessa!

168397-337

Här är min älskade Johanna bara några timmar gammal, klockan är vid 02 natten mot 22:a augusti. Vi har precis kommit till vårt "hotell rum" på sjukhuset och vi skålar & firar vårt lilla mirakel med Farris (Ramlösa). Då fick jag också en jätte fin present av min JIG, ett "love armand" från Cartier. Han hade satt fast det med tape i en bok om prinsessor.... :-)

Nu ska jag lägga mig och drömma om Thailand, längtar så jätte mycket till vi reser.

Söndag kväll..

Mitt hjärta somnade sött redan när hon åt i kväll... när jag försökte ta ut flaskan ur munnen på henne så sög hon lite, sen somnade hon igen.. Hon är så himla söt när hon sover! :-) Jag undrar när jag ska klara att lägga henne på eget rum? Tycker det är så mysigt att ha henne i sin säng brevid våran...

Hon har varit SÅ DUKTIG i kväll och stått på knäna och gungat fram och tillbaka flera gånger. Bravo, bravo hjärtat!!! Du kan!! :-)

Nu är jag hur trött som helst...zzzz... JIG gick precis och la sig och jag tror inte det dröjer länge förren jag också lägger mig. Har på "Min bästa väns bröllop" på TV men den filmen blir faktiskt lite "för mycket". Synd, för det är ju så bra skådisar.

Sunny sunday!

168397-336

Innan jag glömmer det igen..
TACK underbara omtänksamma vännen min - Kjersti - för de vackra pionerna som stod och väntade utanför dörren igår när jag och sessan kom hem. De värmde!

Dagen idag blev såå härligt soft & skön. Jag och sessan gick inte ut förrän närmare 15.30. Gick då till parken och där kryllar det alltid av barnvagnar på söndagarna. Köpte våffla, gick runt så att sessan fick sova och sen gick jag till Highbury (en fotbolls pub nära där vi bor) för att sätta mig och skriva lite så att hjärtat skulle få sova så länge som möjligt men det var inte så jätte smart...

... för precis när jag satt mig så blir det mål i matchen och alla på puben "skriker" så att hjärtat vaknar och sekunden efter började det att regna också....Så så gick det med den solstunden ;-)  Det var då jag fotade den här bilden, vi satte oss med ett träd som regnskydd och väntade på JIG som kom och mötte upp oss innan vi gick hem.

Nu är dag dags för dagens bad!

Söndags mys & DAGIS!

168397-335

Jag och mitt hjärta ligger och leker.. Hon är SÅ "girlie", den bästa "leksaken" hon har är en liten Hello Kitty handväska  som JIG fick då han shoppade julklappar till mig på deras butik i New York. Väskor, halsband, mobiltelefon... hon kan leka med dem i timmar...!

Och en helt GALEN sak är att vi fått dagisplats till hjärtat! De flesta i barselgruppen går runt och är ganska stressade för att de inte fått plats för alla ska ju snart börja jobba. Men jag - som är den enda som inte ska jobba i höst - fick plats. Det är ju nästan lite ironiskt ;-)

Så nu får vi se vad vi gör... jag ska checka på måndag.. kan hända hjärtat får vara där lite bara för att vi inte ska tappa vår plats för vi behöver den ju när vi är tillbaka från Thailand (vi ska vara i Thailand största delen av 2008) också är hon ju så glad i andra barn att hon kanske tycker det vore kul nån timme per dag? Vi får se! Plats har vi i alla fall  på ett dagis super nära där vi bor och det är ju helt CRAZY! :-)

Shopping & kläder!

168397-334

Igår provade jag en massa kläder på sessan som jag shoppat på H&M (oh yes - jag gjorde ett ärligt försök och lyckades faktiskt hitta en del, riktigt nöjd faktiskt ;-)) och hon bara myste. Men bäst tyckte hon om prislapparna, de tuggade hon glatt på!

Fick solhatt, 3 klänningar & en hängselshorts för 500kr. Det är CRAZY!! Och det passar bra just nu för jag måste shoppa en hel sommar garderob till hjärtat inför Thailand.

Idag när vi hade på Godmorgon på TV4 så var det först intervju med Carl Bildt , då låg sessan och lekte totalt ointresserad, sen kom ett modereportage direkt efter intervjun och då blev hjärtat sååå intresserad och låg och tittade hur mycket & länge som helst. Ganska kul.

Hon vet redan vad som är viktigt här i livet : shopping & kläder ;-)

Söndag.

Jag såg på Melodifestivalen igår och drack champagne och hade sms rally med min Jonas... Jag ÄLSKAR schlager!! Men tycker att hela tävlingen spårat ur... vart tog alla härliga schlager låtar vägen??? Saknar Carola & Charlotte & Herreys ;-)

Lyckades somna med alla kläder på och vaknade så 04.15, lite små jobbigt, okej om man varit ute på party men när man haft en hamma kväll så är det ju liksom onödigt... ;-)

Hjärtat sov till vid 7, sen somnade hon sött om vid min sida och vi sov till 8.30. Det gjorde hon förra söndagen också, tror hon redan fattar att söndag = sovmorgon. Duktig flicka!!  :-)) Och inte nog med det föresten - vi låg kvar i sängen till efter 10, eller jag låg faktiskt SJÄLV en stund för JIG gick upp med hjärtat men då kunde jag inte somna om så mycket så de kom tillbaka till sängen. Vi stod inte upp förrän vid 10.30 (LYX!) .

Nu sover faktiskt sessan sedan kl. 12 i sin säng. LOVELY LOVELY LOVELY!!!!!!!

Dagen idag = inga planer = skönt = avkopplande = ska göra "att göra-lista" inför veckan för på lördag reser vi...!


Min lilla sockertopp!

168397-333

Igår hade mitt hjärta nya fina kläder på sig som hon fick i dop present av Petter. Burberry har bara de FINASTE barnkläderna!  :-)

TUSEN TACK Petter - de passar prinsessan perfekt! :-)

2 år senare..

168397-331

Om någon sagt till mig sommaren 2005 -  då jag var på Oden hur ofta som helst på kvällstid -  att...

 "om 2 år kommer du att sitta här på dagtid med en barnvagn med din dotter i och ge henne vatten och du kommer inte att ha varit här och festat loss på 1,5 år" ...

...så kan jag garantera dig att jag hade skrattat ihjäl mig.! för det hade varit det galnaste jag hört ;-)



I går...

168397-330

Igår blev det precis en så soft dag som jag önskade. Lovely! :-)

Sent på em mötte vi upp Josefine & Elian på Odeon för en "dagens" i soooolen. Jätte mysigt! Mitt lilla hjärta lyser upp när hon ser J & E, hon blir SÅ lycklig och sträcker som alltid genast ut armarna för att ta på Elian. Hon är INTE så blyg mitt hjärta - tvärtom - hon vet vad hon vill ha ;-)

En av tjejerna som jobbar på Odeon sa : "Ni är ju här nästan varje dag ni?!"  Och svaret på det är : ja! ;-)

I love ROSA!!

Det är väl ingen av er som känner mig - eller som läser min blogg - som missat att jag gillar ROSA!? ;-)  Det är världens finaste sötaste och härligaste färg tycker jag!

Jag blev därför imponerad idag då jag bläddrade i weekend Se&Hör (norska) och ser att kronprinsessan Mette-Marit har på sig ROSA på ALLA bilder från deras besök i Korea. KUL!!! :-) Man kan nästan tro att hon har lånt min garderob ;-)

You go Mette-Marit! :-)

Mer mys...!

168397-329

Hjärtat älskar att bli fotograferad! :-)

Idag reser mamma & Hans till Neapel i Italien för att spela golf - TREVLIG RESA!! 

Förmiddags mys!

168397-328

Efter lite "förmiddags sömn" ligger en pigg sessa och myser på stora sängen och skrattar och pappas "mowes" :-)

Och nu ser det ut som att det ljusnar bakom molnen ute också.. men jag struntar idet och myser på inne ändå.!

Soft lördag!

168397-327
Det är nästan omöjligt att få en bild då hjärtat ligger stilla på rygg nuförtiden, hon försöker sätta sig heela tiden eller ligger på sida. Sött som socker! Här är hon finklädd inför Odeon lunchen igår :-)

Åååå vad jag blev glad då jag såg att det regnade idag! Så otroligt jätte skönt att slippa känna stress för att vara ute och njuta solen! Ibland ÄR det faktiskt skönt med lite moln & regn och just idag kändes det "helt rätt" för jag behöver verkligen en soft dag....

Igår somnade både jag och JIG i soffan framför TVn vid 23, JIG vaknade vid 24 och gick och la sig i sängen men själv var jag så trött att jag inte kunde röra mig så jag sov i soffan till 02....zzz....

Hjärtat var hungrig kl. 05 och sen sov hon "som vanligt" till strax efter 7. Nu leker hon "som vanligt" på golvet och vi har på SVT1 - barntv, perfekt underhållning så här tidigt på morgon innan Godmorgon på TV4 startar.

JIG ska marknadsföra sin basketballshop på en stor basket turnering idag + imorgon. Jag och hjärtat ska möta upp Josefine & Elian senare idag men vi ska INTE stressa... vi tar helt enkelt dagen som den kommer och mig gör det inget om det regnar hela dagen.... :-)


Köpte föresten nya Costume igår, ska mysa med den när hjärtat sover sin morgonsömn strax, hon är super trött nu, lägger ner huvudet mot golvet hela tiden.

NJUT dagen! - det ska jag göra! :-)


Lovely day!

168397-326

Trots stressiga starten på dagen så blev det ännu en LOVELY dag idag. :-)

Vi avslutade dagen med en tur i parken jag och sessan och sen mötte vi spontant upp Ralph och tog en fredags öl med honom i solen. Ett perfekt avslut på veckan! Fick då även träffa hans "´nya" kärlek Carmen.

Nu vräker jag i mig popcorn (borde äta frukt...) och vi väntar på att JIG ska komma hem från kontoret...

I kväll blir det nog taccos & TV - är en norsk gala som heter "Gullruten" så den får man ju inte missa.

P.S glömde min kamera hemma i stressen så båda svart/vita bilderna har jag fått av Josefine som fotade med mobilen. Thanx darling!

What a day!

168397-325
Josefine, Elian, mitt hjärta och halva jag... på Odeon idag...

Jag som ha en stress-fri dag TOK stressade på förmiddagen.. inte alls bra... måste verkligen sluta planera för mycket och tro att jag ska hinna, det är bara dumt och ger bara dåligt samvete och skapar.. - stress.

Men i alla fall - vi skulle luncha med Randi & Anniken på Odeon kl. 12, vi kom dit strax före 13 och 13.15 var de tvungna att gå... Så vi får göra nytt lunch försök när vi kommer hem från Thailand och då hemma hos oss tror jag så att jag slipper stressa så förfärligt ;-)

Sen mötte vi upp Josefine & Elian och jag åt lunch och vi softade i soffan ute på Odeon. Det var SOL och riktigt härligt! :-)  Och jag och mitt hjärta blir alltid lika glada då vi är med J & E! :-)

På slutet hamnade vi mitt i förberedelserna för "Media baren" så jag kände mig som värsta mamman då vi gick FÖRE det började, förut hade jag gått dit då det började....! ;-)

Dagen blev i alla fall helt crazy.. ibland har man inte språket helt med sig... Jag sa så tokiga saker att jag gått och skrattat högt åt det bara jag tänkt på det.... *skratt* Galet!!

Busigt.

168397-324

Mitt lilla hjärta busar med sin nya leksak och skrattar högt varje gång den plötsligt sjunger en sång eller pratar :-) Jag har gratis underhållning så här på morgonkvisten!

Också ser jag på "Efter Tio" på TV4 där de har champagnefrukost... Champagne är det godaste man kan dricka tycker jag! :-) Men på morgon är det Fun Light i mitt glas och snart är det gröt i Johannas skål...

Freedom Beach..

168397-323

...och nästa fredag tror jag att jag ska ta en "long tail boat" till min favorit strand "Freedom Beach" och bara slappa och sola och njuta lugnet så får JIG vara med Johanna....

Våra 2 veckor i Thailand kommer att bli helt underbara!!  Jag kan nästan inte vänta till vi reser..

Nästa lördag....

168397-322

...flyger vi till Thailand så en gång nästa vecka sitter jag på den samma restaurangen som på bilden med nytt orkidé halsband runt halsen och äter fantastiskt god thai mat. Som jag LÄNGTAR!!!!!

Godmorgon!

I natt vaknade sessan vid 01.30, ovanligt!, hon var jätte ledsen och jätte hungrig så efter full flaska somnade hon sött in igen. Det är i alla fall skönt - att hon somnar om BUMS efter att hon ätit så allt går ju faktiskt ganska fort. Men sen vaknade jag av att Gucci kräktes... stackars liten.. men han äter på rosorna heeela tiden så det är inte konstigt att han kräks..

En "bra sak" med att hjärtat vaknade i natt är att hon sov till kl. 07.45! Härligt!! :-) Och nu ligger hon och myser med en av de nya leksakerna hon fick igår, en bamse som pratar / sjunger etc när man tar på den. Hon är en mix av glad / rädd för den :-)

Det känns sååå skönt att det är en ny dag med nya möjligheter idag också är det ju FREDAG!

Vår plan idag är lunch med Randi (och kanske Annniken?) och det ska bli jätte mysigt för nu var det LÄNGE sen... Och sen ska vi möta upp Josefine & E en stund på em.

Idag ska jag INTE stressa!! - det är ett som är säkert.

Man måste våga för att vinna!

168397-321

Mitt hjärta ålar sig fram och försöker sätta sig upp heeela tiden men ramlar omkull, det är så sött :-) Också försöker hon dra in knäna för att försöka krypa men det går inte så bra det heller ännu...

Men om man inte försöker så vinner man inte! så är det med allt här i livet. Man måste VÅGA prova och inte vara rädd för att misslyckas. Hellre ramla omkull och resa sig igen än att inte våga försöka ens...! Tänk på det!

Dagar som dessa - när det blir totalt kaos - är Johanna min räddning. När hon tittar på mig och ler så att hennes 2 tänder tittar fram så får jag ett inre lugn och blir helt LYCKLIG!! Jag är såååå GLAD över att jag har min prinsessa! :-) Hon betyder ALLT för mig!

Till sist:
GRATTIS kusin Sussie till nyfödd flicka!!! :-) Jag önskar er ALL lycka!

Nya leksaker!

168397-320

Idag har pappa JIG varit och shoppat nya leksaker till prinsessan så det såg ut som en "mini julafton" när vi packad upp de nya spännande sakerna :-)

Johanna myser..

168397-319

... med Elian!  Men hennes definition på mysa är att peta honom i ögonen... hmm.. hon lär sig nog med tiden.. ;-)

LÄNGTAR till mitt hjärta har lika mycket hår som E så att jag kan sätta fast fina hårspännen... men allt har sin tid... :-) (spännena ligger och väntar i en låda i byrån... rosa så klart...)

Tok stressig dag..

168397-318
Josefine blev min räddande ängel idag!

Den här dagen drar jag ett stort streck över så finns den inte mer ;-)

Först av allt - vår datakabel gick sönder (ja, de kan faktiskt göra det) så jag har inte haft internet förrän nu sent i kväll.

Natten till idag sov hjärtat heeeela natten igen :-) Hon vaknade vid 07 och då var både hon och jag ovanligt trötta så vi låg och super myste i sängen fram till ca 8.30 då vi somnade om till 9.30. Såååååå skönt och helt enkelt ett MÅSTE för jag var tröttare än trött...

Sen var dagens prosjekt att fixa diverse "papper" till ambassaden för pass ansökan till Johanna och nytt pass till mig och för att göra en lång historia kort så sammanfattar jag dagen så här:

Taxi till skattekontoret för att hämta "utskrift av registrerade uppgifter" på mig, JIG och Johanna, sen taxi till Svenska Ambassaden (orkar inte berätta att vi fick vänta sjukt länge på bilarna pga att vi behövde ha barnstol), kom dit 2 minuter före de stängde kl.12. Kom på att jag glömt Johannas födelsebevis. Power walk hem. Söker födelsebeviset i över 1 timma, hittar det inte :-( ringer skattekontoret och beställer nytt. Tjatar mig till att de ska lämna det i receptionen. Fick ställa in lunch med Josefine & E hemma hos oss MEN - Josefine och E kommer ändå och RÄDDAR MIG med pasta sallad och barnpass till Johanna så att jag kan ta t-banan (har inte åkt t-bana på 100 år) till skattekontoret IGEN! - hämtar födselbeviset - äter pastasalladen på t-banan - hemma igen efter 35 minuter. Puh!! Sen power walk till ambassaden, kommer dit 2 min i 16 (de går hem 16), ringer på - och personalen säger då - "det finns inte en chans i havet att du kommer att få Johannas pass före ni ska resa så du får gå och ordna med ett norskt pass". Då bröt jag ihop.... det blev FÖR mycket....

Snart är kl.24 = ny dag = då finns inte den här galet stressiga dagen längre och den kommer aldrig tillbaka och istället kommer en ny dag med nya möjligheter! :-)

Johanna Alexandra!

168397-317

Mitt liv är så otroligt annorlunda idag....

Jag är heltidsmamma och njuter av att följa prinsessans utveckling och att dela hennes dagar. Och det känns overkligt för jag har alltid sagt att jag ALDRIG skulle kunna vara mammaledig den dag jag får barn, nej, nej, jag var övertygad om att jag skulle ha en "nanny" och jobba 100% , något annat var otänkbart.! Men idag vet jag bättre...! :-)

Men trots att jag är mammaledig nu så är jag fortfarande jobb-stressad varje dag... men det är ju inte så konstigt, jag har ju jobbat sedan jag var 14 år och sedan jag var 18år har jag jobbat 6-7 dagar i veckan året runt i 18 år så det är som för en elit-idrottare, det tar några månader att varva ner efter att ha hållit ett så högt tempo i så många år...

Sommar i stuen!

168397-316

En till bild från vardsgrummet...

Sommar i stuen!

168397-315
(stuen = vardagsrummet på svenska)

Inför dopet "bytte jag kläder" på våra fotöljer och puffar så nu är hela vardagsrummet vitt och rosa! :-)
Puffarna och kuddarna är i ett jätte vackert vitt tyg med rosa rosor på från Ralph Lauren.

Jag ÄLSKAR att variera interiören hemma! 

Mitt bästa inrednings tips till vardagsrummet är att ha vitt (eller annan ljus färg) som grundfärg och att byta kuddar efter årstiden, tex röda till jul, rosa till sommar, beige till hösten...

P.S vår soffa är egentligen "vinröd"...

TACK!

168397-314

Igår när jag och hjärtat kom hem stod dessa VACKRA rosor utanför dörren och väntade...
TACK Petter för din omtanke...den värmer!!

Dagvild...

168397-313
jag är inte lika duktig som min vän Josefine på att ta bilder av oss själva genom att hålla kameran framför men jag lär mig nog med tiden ;-)

De senaste dagarna har "flytit" ihop för mig så nu bara kör jag på och skriver från idag, annars har jag en feeling av att jag kommer att vara en dag efter hela tiden...

Idag har vi varit förbi Svenska Ambassaden för att fixa pass till hjärtat inför vår Thailand resa som närmar sig med stormsteg (reser nästa lördag) också måste jag också ha nytt pass p.g.a att jag bytt tillbaka till mitt svenska efternamn. Det var inte så "enkelt" som jag trodde att fixa detta så imorgon måste vi iväg och hämta viktiga papper som ska bifogas etc etc och sen får vi bara hålla tummarna för att det fixar sig!

Mitt hjärta var ovanligt "orolig" idag, hon märker / känner säkert att jag inte är helt i topp form... Så - vi gick hem efter ambassaden turen, var hemma ett par tim och sen ut igen en tur och då mötte vi av en tillfällighet Josefine & Elian och jag fick alla bilder från dopet och en GOD bulle. TACK söta vännen!! Du lyser upp mina dagar då vi möts! :-)

Egentligen skulle vi har varit på "barselgruppen" idag men jag kände att jag inte hade energi till det... känns viktigt att tänka på sig själv just nu och den energi jag har vill jag lägga på Johanna.

Jag blir sååå trött på kvällarna efter att jag mys badat med mitt hjärta så när jag nattar henne somnar jag flera gånger...zzzz.... Hjärtat somnade också fort idag så nu sover hon sött och jag äter popcorn och dricker en "dagens".

Nätterna..

Nu kan jag faktiskt säga att mitt hjärta har börjat sova HELA natten! För en gång räknas ju liksom inte men då det hänt flera nätter på raken så vågar jag faktiskt säga att det är en ny vana.....! :-)

Så - igår somnade hon gott vid 21, sen vaknade hon vid 07. BRA jobbat mitt hjärta!! :-)

Men natten till igår vaknade hjärtat vid kl. 03 och var hur ledsen som helst... då bara kände jag att "nu har det hänt något med mormor", det var det första som slog mig för det är LÄNGE sen hjärtat vaknat den tiden och hon brukar aldrig vara sååå ledsen som hon var då.. Och mycket riktigt -. på morgonen ringde mamma och berättade att mormor dog kl. 03 den natten... Det är så märkligt det där... jag tror att mormor på något sätt överlämnade "livet" till Johanna och det fick henne att vakna.....


Måndag kväll..

168397-312

Måndag kväll softade hjärtat i soffan med ett interiör blad efter dopet och alla besök...

Hon har lärt sig av sin mamma ;-)

Familj..

168397-311
Min bror Johan, mitt hjärta, jag och min pappa Arnold på Aker Brygge igår.

Vi ses ju tyvärr inte så ofta p.g.a. avståndet mellan Luleå & Oslo så därför var det extra trevligt att få tid tillsammans igår.

Ganska bra jobbat att även sessan tittar in i kameran på bilden ;-)

Måndag lunch..

168397-310

Här är det min bror Johan - som också är fadder till Johanna - som koser sig med hjärtat på lunchen igår.

Jag åt Thai kylling och drack dagens. Mums!!

Efter lunchen tog jag, bror och hjärtat en power walk till Steen & Ström för jag skulle shoppa bodys till darlingen. Köpte 2 på PO.P. Sen mötte vi upp pappa och JIG och åkte hem till oss en stund före de skulle iväg till Gardemoen för att flyga hem till Luleå igen.

Mamma fick tyvärr resa hem tidigare än planerat p.g.a. mormor och idag känns det väldigt bra att hon hann hem så att hon fick vara tillsammans med mormor hennes sista timmar.....

Måndag..

168397-309

Jag ligger lite efter med bloggandet efter allt besök vi har haft och det tråkiga som hänt....

Här är min pappa och mitt hjärta på Druen på Aker Brygge igår. Vi åt jätte god lunch och hjärtat stod för underhållningen heeela lunchen lång, hon busade, skrattade, trillade ur vagnen 2 (!) gånger - som TUR var agerade min bror blixt snabbt så vi fångade henne i fallet... phu!! , kastade iväg leker med en galet hög fart och låg sen på soffan och sprattlade. UNDERBAR är hon!! :-)

Min sol!

168397-308

En tung dag som denna är mitt hjärta min sol... hon LYSER upp dagen och sprider lycka omkring sig...!

Nu ska vi gå ut och få frisk luft och jag ska sätta mig på en bänk då hon sover och skriva ner dagens tankar...

Min älskade mormor.

168397-307

Nu är min älskade, underbara, starka, positiva, glada, kloka och fantastiska mormor  Signe hos änglarna....

Jag har alltid beundrat min mormor  för sin styrka och sin förmåga att alltid se solen bakom molnen. Och jag är oerhört glad över att hon och min Johanna fick träffa varandra så många gånger. Det betyder mycket för mig.

Jag älskar dig mormor!

Mormor..

Nu har jag suttit och bloggat så länge att jag håller på att somna...zzzz... Vet bara inte om jag kommer att kunna sova i natt? för min älskade mormor Signe är döende... :-(

Jag skickar henne alla mina tankar och kramar om henne....


Livet är så föränderligt...ena dagen är en LYCKO dag med dop av vår älskade dotter, nästa dag är en sorgens dag...  Det är ju så livet är - totalt oberäkneligt och fyllt av känslor....!


Fadder Petter.

168397-306

Här är prinsessan med sin fadder, min bästa vän, Petter :-)

Petter var även med då Johanna föddes vilket gör att hans känns som "familj" för oss...!

Prinsessans dop!

168397-305

Här är en trött prinsessa på väg ut på trille-tur då de flesta gäster rest...
Pappa JIG och mormor delade upp turen i regnet så att jag fick sitta och mys prata och ta ett glas champagne med min kusin Kattis som jag inte sett på mååånga år.

Prinsessans dop!

168397-304

Prinsessan och hennes morfar.
Sessan var lika glad för banden som satt utanpå paketen som för innehållen i paketen... ;-)

Prinsessans dop!

168397-303
 
Jag köpte massa rosa ballonger och pyntade hemma!
Man blir GLAD av ballonger!! :-)

TACK för alla presenter!!

168397-302

TACK alla gäster för alla flotta presenter vår prinsessa fick på din dops dag! :-)

TACK!!

168397-301

Tack sötaste Thea för att du hjälpte oss att ta emot catering, fixa hemma och servera champagne till alla gäster! 
Du är en ÄNGEL!! :-)

TACK!!

168397-300
Josefine & prinsessan...

Tack snälla söta vännen för att du var vår hov fotograf hela dagen lång!!! :-)
Det sätter jag stor pris på!!

Prinsessans dop!

168397-299

Johannas mormor, mamma och huvudpersonen själv.!

Imponerad!

168397-298

Här är jag och mitt hjärta tillsammas med min kusin Eva-Lena och hennes 2 kids, Greta & Svea.

Jag är SUPER imponerad över att ni kom Eva-Lena! :-) Att resa ensam med 2 kids från Stockholm lördag kväll, bo på hotell, komma på dopet och sen ta t-bana / flygtåget och flyget hem igen söndag kväll är en BRAGD!! :-)

Prinsessans dop!

168397-296

Vi hade beställt snittar från Samson Catering, till det bjöd vi på rosa champagne (Moet), vin och läsk. Sen blev det tårta, muffins, godis och mer champagne.....!

Johannas första tårta!

168397-295

Självklart fick Johanna första biten av den vackra rosa prinsess tårtan! :-)

Glada tjejer!

168397-294

Här är vi och min underbara vän Kjersti! :-)
Hur rosa som helst....!!! :-)

Prinsessans dop!

168397-293

Två prinsessor i en kyrka....


Är jätte nöjd med Johannas dopsklänning, köpte den på "Martine". Hoppas fler barn i vår familj kommer använda den en dag.! (tex Johannas barn när den dagen kommer...)


Familjen.

168397-292

Jag, prinsessan, min mamma, hennes sambo Hans, JIG, min bror Johan och min pappa (pappas sambo Inger var hemma sjuk.)

Önskar min mormor kunnat vara med....

Prinsessans dop!

168397-291

Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om dagen men nöjer mig just nu med att skriva följande:

Det var en PERFEKT dag!
Sermonien i kyrkan var över ALL förväntan - jag & JIG är såååå imponerade!!
Vi är jätte glada över de gäster som kom & TACK för alla FLOTTA presenter vårt hjärta fick!!
Thea hjälpte oss med praktiska ting hemma - TUSEN TACK!!!
Josefine var vår hov-fotograf - TUSEN TACK sweetie!!
Jag hade pyntat med hur mycket ROSA som helst hemma och det blev så prinsessigt det bara kan bli!
Huvudpersonen var hur snäll och glad som helst heeela dagen lång.! Hon älskar att vara i centrum.!
TACK till sessans faddrar  - JIG´s systrar Eli & Kari, min bror Johan och min bästa vän Petter.

En mer prinsessig dop dag hade det inte kunnat vara! :-)


Prinsessans dop!

168397-290

Så var det då ÄNTLIGEN dags att döpa vår älskade prinsessa Johanna Alexandra.

Dopet var i Svenska Margareta Kyrkan här i Oslo och vi är sååå NÖJDA och faktiskt imponerade över själva sermonien i kyrkan. Det var en underbar präst, en fantastisk kör, trummor, massa sång och "glada" psalmer som var riktigt lätta att sjunga med i (så är ju inte alltid fallet...)

Vi gick in tillsammans med kören som sjöng och spelade framför oss och faddrarna. Helt speciellt!! Jag trodde faktiskt att vi bara skulle sitta fram och vänta "på vår tur" men det här var precis som på bröllop. Alla gäster i kyrkan stod upp då vi kom gående in. FINT! och flott för en prinsessa.! :-)

Men det var faktiskt flax att vi hann fram till dopet.. vi var hur stressade som helst... kom dit strax före 11 så det var bara att skynda på att klä om prinsessan etc. Vi måste bli bättre på att planera vår tid! (ändå stod jag upp 07 och tok stressade då fram till vi körde till kyrkan). Det var SUPER att vi hade GPS i vår nya fina bil (volvo XC90 - i love it!) för annars hade vi kanske inte hittat fram lika lätt...!

Trötta sessor..

Glömde att skriva att natten till idag var FAB!

Hjärtat hade såååå svårt att somna igår efter den minst sagt händelserika dagen så nattningen slutade med att hon somnade mot mig i stora sängen och då somnade jag själv också, vid 21.30 så jag missade take-away middag med mamma & JIG... Var bara sååå trött...zzz....

Sessan sov till 06 , dvs HEEELA NATTEN!!!! :-) Vi var vakna till 7.30 och då somnar vi om båda två till kl. 09.30.! Helt galet!! Så länge har vi bara sovit en gång förut! Oj, så skönt det var!! :-)


Prinsess tårta!!!

168397-289

Bageriet som gjort tårtan är faktiskt kunglig hovleverantör på riktigt så självklart beställde jag tårtan där! :-)

Jag gav honom inbjudningskortet så att tårtan skulle bli i samma färg och de söta prinsesskronor han gjort är också från inbjudningskorten. Han är super super DUKTIG på att göra tårtor! Den här tårtar var faktiskt en av de godaste jag någonsin ätit!!! :-) Hallon, jordgubbar, lagomt mycket grädde och andra godsaker.... MUMS!

Jag lägger ut mer bilder senare och skriver MER om dopet då för nu ska jag mysa med min trötta prinsessa.

Dagen idag är väldigt speciell för min mormor lever inte så länge till :-( så min mamma fick skynda hem redan idag på förmiddagen...... Skriver som sagt mer om dagen igår och dagen idag senare.

Önskar er alla en riktigt mysig kväll!

Hektisk lördag..

168397-288

Lördag blev helt CRAZY med allt fix inför dopet.
Mamma, pappa & bror kom med flyg från Luleå.
Jag shoppade FIN klänning+body+strumpbyxor+skor till hjärtat att ha på sig efter dopet.
Vi köpte ROSA champagne (Moet så klart ;-))
Jag och mamma lunchade i farten på Odeon (var annars?).
Shoppade massa ROSA ballonger (det finns en ballong butik i Oslo - jag ÄLSKAR ballonger!).
Mötte bror - ner till Sten & Ström (Oslos svar på NK) för shopping.
Gröt till hjärtat hemma.
Sen iväg till IKEA för att köpa champagneglas, vinglas etc.
Hem till bading med hjärtat.
Pappa (morfar) kom också hem till oss och lite senare kom även mammas sambo Hans, vi beställde pizza.
Sen var jag uppe och fixade iordning till kl. 02.15...

Puh... jag är glad mitt hjärta inte ska döpas så ofta! ;-)

Dopdag!

Idag ska mitt älskade hjärta döpas i Svenska Margareta Kyrkan! :-)

Var uppe t kl 2 igår o fixade. Mitt hjärta sov HELA NATTEN igen!! La henne strax före 21, vaknade strax före 7.

Nu skriver jag med en hand och fixar annat med den andra. Måste skynda på här.

Njut dagen!

Lördag!!

168397-287
Så här låg mitt hjärta och sov från 09 -10 igår. Hon är så sööööt.....! :-)

I natt hände det igen - hjärtat sov HELA NATTEN!!! :-) Det är sånt som gör en trött mamma LYCKLIG!! :-) Tack mitt älskade hjärta!!

Nästan prick 7 tittade hon sött upp över säng kanten och då vaknade jag bums. Det är en LYX att få vakna till hennes söta leende jämfört med förr i livet då jag vaknade till en pipande väckarklocka....! :-) (som jag alltid slog av 100 gånger för att få sova "5 min till".)

Dagen idag blir hektisk!

Kl. 09.50 landar min bror, mamma och pappa på Gardemoen. Igår kväll kom visst min faster + kusin och jag tror att min andra kusin med 2 barn kommer senare idag. Så - vi ska försöka få till någon form av sen lunch / tidig middag med alla. Också har jag hur många ärenden som helst inför morgondagen...

Men först - ska här städas!!! Nu är det ingen återvändo längre.

Det är bilfri markedsdag i Bogstadveien idag och då är det alltid KAOS, typ sjukt mycket folk så vi undviker den gatan idag kan jag lova ;-)

Önskar er alla en underbar dag!!

Framsteg!!

168397-285

I förrgår drog sessan för första gången in knäna under rumpan men så kom hon inte på hur hon skulle gå vidare? så hon blev lika irriterad som sin mamma också kan bli när man inte får det som man vill.. ;-)

Idag på morgonen satt hon nästan när hon lekte! Hon ligger ju alltid på sida men nu halv satt hon så jag tror inte det dröjer länge...

Nu i kväll när vi hade badat så stod hon för första gången på knäna på skötbordet! :-) Hon började gunga fram och tillbaka men hann bra typ 2 gungningar så föll benen ner igen men ändå!! Det visar att hon verkligen jobbar på saken! och om hon fått min envishet så tror jag detta kommer att gå som en dans!! :-)


Ett helt annat framsteg idag är ju att jag tagit bort dunpåsen i vagnen, var typ hög tid för det när det är så där en 20 grader ute ;-)


Nu är det kväll, hjärtat somnade kl. 21 efter mys bad och jag sitter nu och lyxar med en dagens och bloggar fast jag borde städa. JIG är på väg hem från Göteborg och har nyss stoppat och shoppat svenska godsaker till mig (limpa, hushållsost, kinasnacks... ) så nu längtar jag till han kommer hem för jag kom precis på att jag inte ätit middag? hjälp så galet - hur kan jag glömma sånt??? jag har för mycket att tänka på tror jag...


Spontan besök!!

168397-284

Vi var hemma vid 18 efter att jag varit till frisören och då var det hög tid för gröt. Sen tittade min fanastiskt omtänksamma vän Kjersti förbi oss och tog en dagens i farten på väg hem. JÄTTE mysigt!!!! :-)

Jag och hjärtat blev såååå GLADA över att du tittade förbi oss Kjersti.! Snart - väldigt snart - ska vi gå UT en kväll vännen! Vi har pratat om det lääänge så - innan juni månad är över säger jag bara! ;-)

Mysiga!

168397-283

Se - våra mysiga glada vänner har smygit in lite ROSA i sitt liv ! :-) Det gör oss prinsessor glada! :-)

TACK igen för en riktigt härlig lunch i solen. Ni gör min och sessans dagar så mycket roligare! :-)

Och vännen - GRATTIS till ringen!! bling, bling säger jag bara! ;-)

Fixar dag.

168397-282

Dagen idag var en riktig fixar dag inför dopet på söndag...

Fick gjort massa praktiskt + att jag fixade mina naglar och var en snabbis till frisören och klippte mig lite, han gick bara över lite toppar på toppen... tog typ 10 min. Men han är så trevlig min frisör så han gjorde det mest för att vi skulle få "skvallra" lite. Snacka om skillnad mot surpuppan jag var hos förra lördagen. Jag ska ALDRIG mer vara otrogen min frisör. Så det så!! :-)

Prinsesse posering!

168397-281

Sessan poserar redan världsvant mot kameran i soffan på Odeon ;-)

Det är Josefine som tar så här fina bilder, TACK vännen! :-)

Odeon - igen!

168397-280

Om inte vi är V.I.P. på Odeon så är ingen det!! ;-)

Vi lyckade få till en spontan lunch med Josefine & Elian idag igen, hur mysigt som helst!! Det är det som är så fantastiskt underbart med att vara mammaledig - plötsligt sitter man med en underbar vän + söt son och dricker dagens mitt på dagen! :-) Härligt när man lever i samma "rutiner"!

Precis före lunchen var vår privata "butler" ;-)  innom hos oss och hjälpte mig att fixa ett par saker. Han är BRA att ha!!!

Hektisk dag..!

168397-279

Dagen idag har gått i ett...


Men morgonen startade min prinsessa med lite morgon gymanstik som ni kan se ;-) så då var det soft stämning och mys...!


Sen blev det lite körigare... Kl.12 var vi och fixade mina naglar (jag har akryl, gör fransk lack varje gång) och sessan var som vanligt en ÄNGEL och somnade sött i vagnen. Är inte helt lätt att ha henne i knä med nylackade naglar så hon är FLINK! när hon vet att mamma behöver sin "egen tid". :-)


The outfit.

168397-278

Här syns hjärtats outfit bättre. :-)

Du kan föresten shoppa Converse till din baby i min JIG´s butik på nätet:
http://www.basketballshop.com

Där finns inte exakt de hjärtat har (de hjärtat har på sig är köpta i Milano, de är i manchester tyg..., tror inte man får tag i dem i Sverige el Norge..)  men samma modell i tex ljusrosa. JIG är i sin butik i Göteborg nu och ska ha med sig ett par hem till hjärtat då han kommer hem i kväll så jag kan lägga ut bild på dem då så får ni se :-)

Jag minns alla min Converse jag hade då jag var i USA sommrarna 1986, 1987...(bodde i Amerikansk familj på sommar loven för att lära mig språket... det var så klart hur kul som helst! Bodde i New Jersey, var in till New York flera gånger och shoppade hur mycket som helst ;-))  jag hade rosa, gröna, blå... det är  kul att de kommmit tillbaka och är hetare än någonsin i år! :-)

Våra vänner!

168397-277

Elian hade också på sig P.O.P. från topp till tå igår! :-)
De har verkligen de skönaste kläderna till de små.!

Odeon lunchen..

168397-276

Här är en till bild från vår lunch på Odeon igår.

Hjärtat hade på sig P.O.P från topp till nästan tå igår för tårna de var i hennes super fina "Converse" som hon fått av Maria som jobbat hos mig på Gizmo. Shoppade i Milano. Super fina! :-) Det var faktiskt första gången mitt hjärta hade på sig "riktiga" skor (har ju mest de mjuka i skinn.. nästan som tofflor). De är ju bara såå kul att klä upp hjärtat! :-)

Igår förmiddag..

168397-274

Jag sprang ner och shoppade 2 nya oliv träd till vardagsrummet igår på morgonen. Passade på när JIG var hemma med hjärtat. Det blev mitt "morgon trim" att bära hem dom för oj! så tunga...!

Det är verkligen SÅ fint med olivträd tycker jag!!! :-)

Ny dag!!

Bloggen låg nere igår kväll så det var därför ni inte fick några "news" från mig... :-(
Men nu verkar allt fungera som det ska igen så jag lägger ut bilder och skriver mer efter att mitt lilla hjärta fått sin morgonflaska.

Det är STRÅLANDE SOL idag igen, helt fantastisk!!! :-) Och natten var BRA, hjärtat vaknade 04 och sen 06.30 och nu som sagt - mat dags.! både för henne och mig, är ovanligt frukost hungrig idag känner jag och TRÖTT för jag var på väg i säng vid 23.30 men började städa på köket och vips så var klockan 01... hopplöst....! Men skönt att vakna till rent kök! :-)

Solig lunch!

168397-273

Idag har jag fixat massor också har vi haft MYSIG lunch på Odeon med Josefine & Elian.

Nu ska jag leka med hjärtat skriver mer senare. Måste bara berätta att när vi kom hem så låg det låååånga vackra röda rosor och väntade på mig av min JIG. TACK älskling!!! Jag behövde dem idag.....!

På prinsessans rum..

168397-272

Det är inte ofta vi är där inne men på morgon var vi en stund inne på prinsessans rum. Hur rosa som helst! ;-)

Dagen idag går i ett... håller på att fixa inför dopet... och ska träffa Josefine & Elian och senare Kjersti men just nu är jag osäker på om jag hinner något annat än dop fix....?.. Är ju den mest tidsoptimistiska.. ;-)

Ska skynda på här nu.

Natten var föresten perfekt. Hjärtat vaknade vid 3.30 och sen sov vi till 6.30. Lite tidig start men solen skiner från klarblå himmel så det går bra! :-)

Fågelsången..

168397-271

Det har ju varit så galet mycket snack om han Christer Fuglesang, den svenska astronauten, och senaste tiden tror jag inte att han har missat en enda "talk show" och nu skriver han visst bok...

Kom på att jag ju faktiskt varit på NASA i Houston. Jag och JIG var där februari 2006 ¨då vi var på NBA All star weekend. En av kvällarna var det stor "fest" på NASA. Vi åkte buss sjukt länge för att komma dit, åt lite finger-food, och tog fotot och sen åkte vi buss sjukt länge hem igen... ;-)

Så nu vet ni hur jag skulle se ut om det var jag som skulle ta en tripp ut i rymden :-)

Flört, flört ;-)

168397-270

Mitt hjärta blev som vanligt SÅÅÅ glad då hon mötte Josefine & Elian idag.

Hon vill hela tiden ta på honom och prata med honom... han kör som vanligt "whatever" stilen och tittar åt ett annat håll. De är sååå söta! ;-)

Johanna säger:
TACK så jätte mycket för den fina & söta rosa blomman jag fick av dig idag Elian! Det är första gången jag får en blomma av en kille... och jag är glad den killen var du! :-)

Varm sommar dag!

168397-269

Vilken otroligt fantastisk sommar dag vi har haft idag. Riktigt VARMT!! Lovely!!!! :-)

Jag och hjärtat gick först och köpte dop klänning på "Martine", är jätte nöjd med den jag köpt, hur fin som helst.! Och det känns roligt att ha köpt en som eventuella syskon till Johanna också kan ha och förhoppningsvis hennes egna barn en dag.... (typisk mamma grej att önska sånt ;-))

Sen gick turen till Aker Brygge, ringde en del fix-samtal inför dopet, var innom lite butiker, mötte Josefine & Elian och åt årets första mjukglass i solen med dem. Jätte mysigt!! :-)

Shoppade ny leksak till hjärtat på vägen hem och själv letade jag skor men hittade inga perfekta så jag får söka vidare i morgon. Sommarens sko mode är verkligen inte "jag", det är antingen ballerina skor eller super HÖGA klackar i alltför "hårda" modeller i min smak. Jag saknar prinsess skor  i rosa med rosetter och snygga klackar som är lagomt höga... !  (Jag har några sånna sen sommren 2005, ska fota så ni får se!)

Hemma vid 17, gröt, lek med nya leksaken & galen dans av mig som fick henne att skratta så hon nästan grät :-)), jag åt grillkorv m pommes till middag  (JIG är fortsatt på jobb...) ,  sen badade vi och nu sover hon hur gott som helst så nu ska jag läsa svenska "mama", min veninna Lotta tipsade om en intressant artikel idag som ska läsas.



Poserar!

168397-268

Just nu, 10.45, ligger mitt hjärta och leker i soffan när jag sitter brevid och blåser håret.

Hon ligger ALLTID på sidan och håller oftast höger arm & hand på höften. Rena rama poseringen! ;-)

Godmorgon!

Ny dag, massa möjligheteter och fanastiskt solsken! :-)

Natten var ovanlig....hjärtat sovmnade ju vid 20.30 igår och sen vaknade hon vid 00.30 och ville ha mer mat vilket var ovanlig tidigt men ännu mer ovanligt var att hon inte kunde somna om då.... hon låg vaken och snurrade i sängen så till slut lyfte jag över henne i stora sängen och efter en stund somnade hon gott mot mig då jag strök henne över ryggen & pannan och ´sjöng "bä bä lilla lamm" väldigt tyst...

Det var faktiskt riktigt mysigt att ha henne så nära i natt för det var LÄNGE sen sist...!

Strax efter 7 vaknade hon och nu är det som vanligt den här tiden på morgonen lek som gäller. JIG gör sig klar för jobb och jag ska hoppa i duschen strax.

Önskar er alla en underbar dag! Och du - kom ihåg att fånga de lyckliga stunderna!! :-)

God natt.

Nu går en trött mamma och lägger sig... resten av familjen sover redan... t.o.m. Gucci..  Har myst med Desperate Houswives på TV men var faktiskt så trött att jag lyckade somna flera gånger... Den serien är bara SÅ bra.! Inte lika bra som Sex and the city, men BRA.! ;-)

Imorgon ska jag fixa inför dopet. Min e-mail är ur funktion så jag har inte fått ett enda mejl av de som svarat på om de kommer eller ej? så därför blev jag otroligt GLAD nyss då jag fick sms av min kusin som skriver att min pappa syster Kjerstin kommer, min kusin Kattis och min kusin Eva-Lena och hennes 2 prinessor som jag aldrig mött. Det ska verkligen bli jätte jätte kul att träffa alla på söndag!! :-)

Ska ta bild och lägga ut på inbjudningskorten jag gjorde för de blev verkligen fina. Rosa och fina :-) Shoppade allt material på butiken "Ljunggrens papper" som ligger i Gamla Stan i Stockholm. Om ni ska göra inbjudningskort till fest, bröllop, dop, födelsedag etc så är det den bästa butiken ni kan shoppa på !

God natt & sov gott! :-)

Dessert i gräset...

168397-267

Efter lunchen förflyttade vi oss till en plats i gräset och tog vår dessert där. Punsh bollar som jag shoppat med från 7-eleven. Mums!!

Det var skönt för hjärtat också att få ligga och sträcka på sig och leka lite (Josefine - fotbolls leksaken har varit med oss hela dagen ;-))

Efter parken gick jag en tur med sessan så hon fick sova och själv satte jag mig på en bänk och solade och skrev ner vad som ska göras inför söndagens dop. Det var verkligen helt underbart väder idag så det var tok mycket folk ute i parken....! Många ligger t.o.m. och solar i bikini men det är aningens överdrivet, sååå varmt är det verkligen inte ännu.!


Kvällen i kväll bjöd på lek, gröt, lax middag, bad, mer lek och nattning och så somnade mitt hjärta före hon hunnit äta upp maten , så trött var hon.


Nu Elton John 60 år på TV i väntan på Desperate Houswives...


Girlie lunch!

168397-266

Idag lunchade jag och sessan med min underbara omtänksamma och söta vän Kjersti i sooooolen i Frognerparken :-) 

Sessan sov gott i vagnen större delen av lunchen och vi tjej snackade och åt got lunch. De lyckades faktiskt göra en dagens till Kjersti men eftersom jag inte trodde att de skulle få till nåt sånt "fancy" så hann jag beställa in en öl i bara farten före det.. nästa gång dagens! ;-)

Kjersti - jag är imponerad över det du gjort på jobb idag. Du är FLINK!! :-)

Rosa tjejer!

168397-265


Här är jag och mitt hjärta på väg ut i parken idag vid lunch tid :-)


Just nu..

168397-264

... längtar jag till Thailand....ska bli så otroligt SKÖNT att komma bort och njuta lata dagar, god mat, sol, bad och härlig atmosfär! :-)

Fick lite sommar nostalgi idag i det vackra vädret så därför en bild på mig - hög gravid - i JIGs båt förra sommaren. Det var sååå härligt att åka runt och mysa... Vi sålde båten förra året då den tyvärr inte är så barn vänlig..  Men en dag köper vi ny! :-)  Jag är ju uppvuxen med båt så jag älskar verkligen att vara på sjön varma sommar dagar!

Happy 1:a maj!!

Vilket fantastiskt väder att vakna till! :-) Strålande SOL från klarblå himmel och jag känner på mig att det blir en varm och härlig dag! :-)

Mitt hjärta vaknade vid 04 och ville ha mat i natt, sen tittade hon upp med sitt underbara leende över säng kanten strax efter 7. Låg sen och myste mellan trött mamma & pappa och har hon fått morgon flaskan, vi har "gjort morgon" (tvättat ansiktet, bytt blöja, bort med pyjamas - på med body + strumpbyxor) och nu leker hon på golvet brevid mig. En helt vanlig morgon med andra ord! :-)  (en trött JIG sover fortsatt...)

Idag ska vi möta Kjersti och gå tur + luncha med henne i det vackra vädret. Oj, nu vill hjärtat ha min attention... tror hon börjar bli trött igen..


NJUT fridagen alla ni som egentligen jobbar!! :-)


Igår...

168397-263

... när vi gick hem från parken ville sessan vara i sin baby björn. Så fort hon ser den så börjar hon att skratta! Hon  Ä L S K A R verkligen att vara i den! :-) Så - plötsligt förvandlades vagnen hennes till en perfekt förvaringsplats till all mat jag köpt. ;-) Men hon börjar bli ganska tung för baby björnen nu... känner det i ryggen efter en stund... Men det går ett tag till! :-)

Det blev lek, gröt, lek, bad, god take-away middag från Bambus och sen somnade hjärtat snabbt och gott vid kl. 20. Tror all frisk luft gjorde henne tröttare än vanligt :-)

Jag och min JIG surfade på Thailand och sen såg vi "The Holiday" (den kan jag se måånga gånger. en riktig "feel good" film ) och lyxade med choklad doppade jordgubbar som jag gjort och till det champagne! :-) (inte äkta, Henkell Trocken... men ändå..)

Om du inte gjort choklad doppade jordgubbar någon gång så MÅSTE du göra det! Det är det godaste godis som finns!! :-) MUMS!!!!


Bloggtoppen RSS 0.91