Tänder på väg!

168397-477

Mitt älskade hjärta tuggar på ALLT för nu är 6:e tanden på väg! Den tittar fram super sött uppe på vänster sida och jag tycker att hon börjar att bli så STOR tjej nu :-)

Hon vill upp och stå heeela tiden men klarar det inte själv ännu så jag står och håller henne heeela tiden (bra träning för armarna ;-)) och när jag försöker lägga ner henne blir hon super irriterad. Hon blir också irriterad när hon inte klarar att stå upp själv trots att hon försöker. Men en dag så lilla hjärtat!! :-)

Ska fixa oss klara för dagen nu så att vi kan gå ut och möta upp Jonas & Co och se paraden.

Sov rekord.!

168397-476
Här är vi i parken igår em. Hjärtat öppnar paket från sötaste Josefine & Elian som kom i posten igår. Ett par SUPER söta "skor" och ett underbart kort! Sånna supricer gör oss lyckliga!! :-) TACK!

I natt har hjärtat slagit sov rekord! Hon somnade 21 igår och vaknade kl. 9.15 på morgon!! :-) Helt galet bra!!! :-) Fler sånna nätter tack! :-)

Vi hade en underbart mysig lunch här hemma med Josefine & Elian igår. Lägger ut bilder och berättar mer senare. Nu är det morgon fix här och sen ska försöka komma oss ut och äta frukost hela familjen.  Det är dessutom "pride parad" genom stan i em och den vill jag gärna se! :-)

Önskar er alla en underbar dag och du - kom ihåg att fånga de lyckliga stunderna!!

Dagen efter...

Oj, oj, det var ju 2 år (!!!) sedan jag var ut sist så det känns idag ;-) Men det är värt det!!!

Sessan vaknade 6.45, fick mat, och sen sov vi till 9.15. SKÖNT!! och vi har legat och myst i sängen till nu då vi precis stod upp.

Idag ska vi ha Josefine & Elian här på lunch och det ska bli sååå mysigt för  nu var det LÄNGE sen sist. Sen bjöd jag hem Jonas och hans vänner på middag hos oss idag men som jag känne just nu så ska jag bara ligga i soffan och dricka coca cola och äta salta chips heeela kvällen.... ;-) så vi får väl se hur det blir...

Schlager party!!!

168397-475
Här är jag och Jonas på "Schlager partyt på Smuget" i kväll :-) Inte världens bästa bild på mig men efter att den här bilden blev tagen så stod det : "change battery pack" på min kamera.. :-( hur typiskt är inte det när man för första gången på en evighet är ute på party och vill ta mååånga bilder? Tack och lov så fotade Jonas och ska mejla mig a.s.a.p. när han kommer hem till Stockholm igen.

Jag tog en taxi ner vid 23.30, drack gott vitt vin, dansade till schlagers och hade SÅ kul! ;-) Det bästa med att vara ute på gay ställen är att det kryllar av snyggingar och man får dansa till BRA musik och INGEN kommer fram och stöter på en! Om någon kommer fram så är det bara för att de vill säga att man är fin! Jag ÄLSKAR att vara med Jonas på gay ställen för man har aldrig så kul som där! :-) När jag bodde i Stockholm så gick jag ofta ut ensam på gay ställen mitt i natten bara för att få DANSA! :-)

Nu är kl. 03.15 och jag måste verkligen gå och lägga mig....!

På väg ut!!

Soffan är på tok för skön på kvällarna efter att hjärtat har somnat...men jag har bestämt mig - jag går ut! Jag har ju inte varit ute en enda kväll sedan Johanna föddes och det är ju mer än 10 månader sen... så - det är hög tid för mamma AnnaStina att ta på sig party kläderna och gå UT! ;-) Blir schlager fest på Smuget. Tjohooo! :-)


We love Gucci!

168397-474
Prinsessan i vagnen och Randi med prinsessan i magen :-)

Det är väl inget tvivel om att jag och Randi gillar Gucci ?! ;-)

Nu ska jag ta och försöka fixa mig här med hopp om att komma mig ut i kväll.. Sessan somnar ju inte förrän 21.30 nuförtiden och JIG är på ett sent jobb möte så vi får väl se hur det går... jag lever på hoppet! ;-)

Mys stund!!

168397-473

När killarna gått kom min SÖTA vän Randi och det var sååå mysigt att träffa henne efter allt för lååång tid. Hon fick 1års presenten till sin prins Linus som fyllde i mars vilket ju säger allt ;-) 

Vi uppdaterade oss på allt som hänt sen sist och bestämde att vi ska bli mycket mycket bättre på att ses i höst. Randi har en liten rosa prinsessa inne i magen som ska titta ut i december, hur mysigt som helst! :-)



 


2 personer som gör mig glad!

168397-472

Jonas och min prinsessa myser :-)



Lovely day!!

168397-471
Vän av Jonas, min underbaraste gala vän Jonas också vi... :-)

Vi mötte upp Jonas & Co på Odeon (var annars?;-) vid kl. 14 och det var sååå trevligt!! :-) Drack gott, pratade och sen vaknade plötsligt hjärtat. Hon sover extremt lite på dagen nuförtiden, men det gör ju inget så länge hon är nöjd och glad :-)

Det är verklligen jätte kul att ha Jonas på besök i helgen. Vi lärde känna varandra då jag anställde honom på Filmstaden i Luleå för 100 år sedan och "resten är en party historia" ;-)

Gör tvätten roligare!

168397-470

Köp en sån här fin "burk" till tvättmedlet så lovar jag att det blir mycket roligare att tvätta! Sånna här detaljer i hemmet för mig GLAD! :-)

Shoppade den igår när jag och sessan var på tur.

P.S En perfekt present till veninnan som "har allt" ! ;-)

Priden 2005

168397-469

Här är jag och Jonas på "priden"  här i Oslo 2005, nu är det dags igen... Ikväll ska jag med honom och hans vänner på "schlager kväll". Måste genast börja fundera på vad jag ska ha på mig? Var ju ÅR sen jag var ute på party...  Tror det blir toppen jag shoppat i St.Tropez och mina nya guld high heels... får se vilket "mood" jag är i senare :-) En sak är i alla fall säker - i kväll blir det : Glitter, glamour, härlig stämning, champagne och PARTY! :-)

(i Norge heter det "skeivedagar", det låter verkligen roligt ;-))

Nu..

168397-467

...ligger hjärtat och tittar på sin favorit "Fifi" på dvd. När jag slog på och hon hörde signaturen så sken hon som en soool! :-)

Jag sitter med hårrullar och känner sympati för Miss.Beckham & Miss.Cruise som slipper detta nuförtiden... ;-) Men jag har haft så mycket kort hår i mina dagar att jag inte har några som helst planer på att klippa mig nu då det äntligen blivit långt :-) 


Idag ska vi möta Randi och det ska bli hur mysigt som helst för nu var det lääänge sen. Sen i kväll ska jag ut på party är det tänkt... :-) Min "gala" vän Jonas har precis landat i Oslo så nu blir det glitter & glamour i några dagar. :-)


Morgon trött prinsessa.

Mitt hjärta är verkligen en morgontrött liten tjej :-)

Idag vaknade jag för första gången på läääänge före henne, 7.45, och hon vaknade strax efter, vid 8. Då fick hon mat också låg vi och super myste i stora sängen och efter en stund gav jag henne en till flaska (nuförtiden räcker det inte med 1 babypluss på morgon, hon vill ha 2...) och då somnade hon om igen sötisen och då var kl. 9.30. Det lockade mig jätte mycket att fortsätta sova själv också men så insåg jag LYXEN i att få ta en dusch i lugn och ro så jag valde det istället :-)

Nu ska jag torka håret och mysa med blader, sån morgontid är LYX för mig! :-)

Kom på att jag glömt att tipsa om att Steen & Ström startar SALG idag! Och det för föresten IC-Companys i Bogstadveien också och skobutiken Corso Como startar i juli. Så då vet ni det! :-)  Men vi ses inte där för jag är super dålig på att gå  på salg, tycker det är så rörigt i butikerna då... Jag väntar på höstnyheterna nu jag!! :-)

Oss.

168397-466

På dagens tur shoppade vi en liten knall rosa gummi/badanka och den var tydligen super god att tugga på när det kliar i tänderna så hjärtat tuggade och tuggade och tuggade... :-)

Det var jätte mysigt på Odeon. Vi var hemma strax efter 20 och hjärtat somnade - som vanligt - inte förrän vid 21.30. Trodde hon skulle vara sååå trött och somna tidigt idag men nej då... hon är lika mycket kvällsmänniska som sin mamma ;-) pigg på kvällen och trött på morgon är vi ..

Idag ska jag lägga mig före 02 så nu ska JIG få sätta sig på internet och jobba lite och jag ska softa lite med nya In Style jag köpt idag innan jag hoppar i säng. God natt! :-)

Min söta Gizmo prinsessa!

168397-465

Det var såååååå mysigt att min Gizmo prinsessa Kjerstin plötsligt dök upp och gjorde oss sällskap på vägen hem från Tiger butiken där hon jobbar nu. Vi hade inte setts sedan i mars så det var på tiden! :-)

Hon berättade att hon vunnit alla selg tävlingar Tiger butiken haft sedan hon började och det förstår jag för en bättre säljare än henne finns inte! :-) Du är FLINK Kjerstin!!!! :-)

Busiga tjejen!

168397-464

Här är Johanna när vi åt middag på Odeon ikväll. Hon var hur glad, pigg och busig som helst! :-) Skrattar och vinkar till alla som sitter på borden brevid :-)

Mysig middag ute!

168397-463

I kväll blev det en spontan middag på Odeon för mig, JIG och lilla prinsessan. :-) Vi passade på att gå dit då hon sov vid kl. 17 men hon vaknade så klart vid 18 och då satt hon med oss och myste :-)

Vi beställde in en flaska vitt och 7-up för att göra egna "Dagens", då kommer servitören in med det lyxiga kittet ni ser på bilden! :-) Sånt tycker vi om!!!  Vi åt jätte god wok också och sen dök min underbara Gizmo ängel Kjerstin som jobbade hos mig upp och tog ett glas med oss. KUL!!!! :-)

Odeon igår..

168397-462

Här är vi girls på Odeon igår. Spontant förslag av Kjersti (underbart!!) så det var extra mysigt att ses. Vi tog en dagens och hjärtat fick ligga och leka och äta smörgåsrån i soffan. 

TACK vännen för en super super mysig stund!!! :-)

Onsdag = lilla lördag!

168397-460
Jag tror inte Paris Hilton såg lika glad ut då hon "skakade galler" ;-) (stackars rika flicka...) Men mitt hjärta hon ser alltid lika glad ut då hon tittar fram bakom sitt "galler" .-) Bilden är från igår då hon var nyvaken efter att ha sovit sin förmiddags lur.

Idag vaknade hon 7.30, fick mat, la sig mot mig i stora sängen och somnade genast om till kl. 09.30! :-) Hur SKÖNT som helst!! :-) Min teori: somnar hon 19.30. vaknar hon 7.30, somnar hon 21.30 - vaknar hon 9.30 ;-) Hon är som "skalman" i Bamse med sov & mat tider ;-)  (jag skulle behöva hans mat-klocka så jag åt på fasta tider, slarvar för mycket..)

Nu ligger en pigg sessa och tittar på gamla foton igen och jag ska ta och hoppa i duschen. På dagens agenda står lunch med Kjersti och mys....

Nu ska jag försöka få kontroll på vad det är för väder idag? Egentligen hade Paris Hilton det nog bättre än oss för hon såg säkert ut på dagarna genom nåt fönster, här ser vi absolut ingenting där jag nu sitter i stuen.. Vi ska därför boka Luleå resan idag (ska i bröllopet 7 juli)  och försöka kombinera den med dagar i Stockholm.


Man brukar ju säga att onsdag är lilla lördag så - jag önskar dig en festlig dag! :-)


Dagen..

168397-459

Kunde inte låta bli att fota mitt hjärta då vi passerade LV butiken för precis då satt hon och tuggade på min LV spegel (en av mina favoriter i handväskan. Perfekt format! shoppat i Cph för några år sedan..)

Dagen idag hade vi inga planer och det var riktigt skönt.! :-)

Det blev en tur i byn, lite spontan shopping (ooops..) och sen dagens med Kjersti på Odeon. Skriver och berättar hur trevligt vi hade och vad jag shoppade i morgon för nu är jag jätte trött...zzz... Går sällan och lägger mig före 2-3 på nätterna eftersom min "egen tid" startar först då hjärtat somnat 21.30, men - jag måste sova längre nätter känner jag.

Sov gott. !  Jag säger som K.Luuk sa i melodifestivalen: Imorgon är en annan dag! ;-)

Firar!

168397-458

Jag firar Premiären av "Allsång på Skansen" med en rosa liten champagne! :-)
Men -  mitt hjärta kan inte sova så jag får inte se något tyvärr... är bara på sovrummet... Får väl se reprisen ;-)

Uppdatering:
Har gett upp nattningen så nu ligger Johanna i soffan brevid mig. Jag tror hon också ville se på Allsång! ;-) hennes nya sov tid är uppenbarligen 21.30. Lika bra att inse fakta. :-)

Johannas rum..

168397-457

Här är en till bild från Johannas rum, huvudpersonen själv syns i spegeln ;-)

Jag ska ta fler bilder senare, nu ska vi äta och fixa oss här så vi kommer oss ut på tur.

Tips:
Köp annorlunda knoppar till din byrå! Byrån på bilden är från Engelssons "Stockholm Kids" (den har en x-tra skiva så att man kan ha den som skötbord också) , egentligen är det "ringar" på lådorna, men jag har bytt ut dem mot prinsesskronor i stället. Mycket finare! :-)

Allsång på Skansen!

168397-456
Här är hjärtat på sitt rum igår kväll...

... nu är kl. 10.45 och hon har precis somnat sin "förmiddag" efter att hon lekt med mina gamla foton, de ligger över heeela stuen nu :-)

Upptäckte precis att det ju är PREMIÄR för Allsång på Skansen på SVT i kväll. Det tycker jag är SÅ kul att se!! :-) Började tycka om det xtra mycket då jag flyttade till Norge för det är så "svenskt" för mig. Brukar sitta i soffan och sjunga med! :-)

Tisdag = Desperate Houswives!

168397-455
Här är vi på R.O.O.M. igår. Johanna har en egen Hello Kitty mobil, det ska börjas i tid ;-) Hon busar för fullt på bilden..

Idag vaknade hjärtat kl. 8, fick mat, och sen har vi legat och små sovit fram till nu. Härligt! :-) Idag har vi inga planer och det känns SKÖNT! Jag känner att jag har ett behov av "plan lösa" dagar....  Ska titta på resor och försöka konkludera på när vi ska resa var? Stockholm? Luleå? Mallorca? är våra alternativ.

I kväll är det nytt avsnitt av D.H. Kul!! :-)

Önskar er alla en underbar dag! :-)

På väg upp!!

Hjärtat somnade inte förrän 21.30 idag heller så det är en ny rutin. Tror det är för att vi sänkte ner hennes säng igår. Det var nämligen första gången som hon började försöka STÅ UPP i sängen !

Denna "nya säng" gör att hon nu tycker att det är sååå KUL att försöka stå upp så hon kan inte sova... Hon bara skrattar och greppar "spjälorna" så högt upp hon kan också drar hon sig upp...  sen ramlar hon ner.. sen drar hon sig upp.. sen ramlar hon ner.. och så där håller hon på om och om och om igen..  Hon skrattar och jag skrattar och det är klart att då kan hon ju inte somna.

Men huvudsaken är ju att hon har kul! :-) och fördelen med att hon somnar sent är ju att hon sover mycket längre på morgonen så inget ont som inte har något gott med sig! ;-)

Trevlig lunch!!

168397-454
Här är mitt hjärta och Cecilie.

Dagens sena lunch på R.O.O.M. var sååå trevlig. Det var första gången jag umgicks privat med Cecilie som varit en av mina underbara lojala kunder i min butik och som på så sätt blivit en veninna. Jag beundrar Cecilie för hennes livsglädje och sin positiva inställning trots att hon lever med en sjukdom.

Hon får mig att tänka på hur glad och lycklig vi ska vara för de dagar vi får. Det gäller att fånga alla lyckliga stunder och att tänka på vad det är som egentligen betyder något? Jag har ju jobbat något extremt mycket i hela mitt liv och just nu är jag "bara mamma". Jag saknar jobbet och "tempot" jag alltid haft, men egentligen - när allt sätts på sin spets - så är ju det att jag är mamma till Johanna viktigast av allt.!

Johanna fick en jätte fin klänning med söta sockar till i present - TACK!!! :-)

Jag "mys shoppade" lite också - en jätte söt "ängel vingar hållare" att fästa på väggen i hallen också kan jag hänga Johannas kläder på vingarna. (kan fota då jag hängt upp) och rosa disktrasor. Sen var vi innom en SiA butik också och där shoppade jag söta prinsess servetter och härligt doftljus (vanilj).

Jippie!!

168397-453

Dagens upptäckt! vi kan öppna fönsten på Johannas rum en liten bit (så som på bilden) och det innebär att vi kan SE UT där!!!! Total LYCKA!! :-) Vi får dessutom in lite fräsch luft!! Men - här ser vi bara en pytteliten del av himlen så idag tex trodde jag att det var moln men då vi kom ut var det blå himmel på hela resten av himlen så det blev en varm dagen idag... ;-) (= saknade sommar klänning..)

Nu ska vi bada!

Tunnelbana premiär!

168397-452
En trött Johanna på t-banan.

Idag åkte mitt hjärta tunnelbana för första gången i sitt liv! :-) Från Majorstuen till Vindern för vi var sena till vår mysiga lunch med Cecilie på R.O.O.M. . Spännande tyckte hon att det var! :-)

Johanna ligger och ser på "Fifi" på DVD och hän ÄLSKAR det!! När "Fifi låten" spelar spratlar hon för fullt med benen och ler med hela ansiktet!! Såå sött!!! :-)  Men nu ska vi ta "Fifi" paus för jag ska sätta hjärtat  i Baby Björn och vi ska ner på Meny och shoppa så att jag har middags mat hemma. JIG har rest bort på jobb, hemma igen imorgon.

Skriver mer om dagen senare då hjärtat somnat. Fram till dess ska vi mysa så mycket vi bara kan! :-)

Lyxig sovmorgon!

168397-451
Här är hjärtat när vi gick tur i Frognerparken igår

Sötisen somnade inte förrän vid 21.30 igår så sov hon gott fram till 6.30 då hon ville ha mat. Sen la jag henne brevid mig i stora sängen och hon sov med ryggen mot mig och sov såååå sött fram till strax efter kl. 9. SÅ super mysigt!! Och lyxigt för mig - som också sov - att få sovmorgon! :-) Vi stod inte upp förren 9.30.!

Nu har hon precis somnat "förmiddag" och jag sitter med hårrullar för första gången på en evighet. Det är inte lika lätt att få tid att rulla håret på morgonen nu då hon kryper runt, förut låg hon ju bara still och tittade på mig, nu är hon "överallt". Men det är så himla kul att hon kryper! :-)

TACK för alla glada inlägg ang. sessans rum! :-)  Jag ska ta fler bilder och lägga ut senare så ni får se hela rummet.

Nu ska jag passa på att fixa till mig då hon sover och sen ska vi iväg och äta lunch på R.O.O.M. med en av mina Gizmo kunder. Ser fram emot det! :-)

Hej och hå kryper på!

168397-450

Det är så roligt för Johanna kryper OFTA från vardagsrummet in på sitt rum! och det gör mig såå glad för det rummer är mitt favorit rum i lägenheten. Hur rosa som helst och det är en helt speciell atmosfär där inne. :-) Jag tror hon känner det.

Bilden är från tidigare idag då hon är i full fart på väg ut från sitt rum.

Vi har varit ute en tur hon och jag i Frognerparken. Hon sov och jag stoppade och åt och myste med nya blader: Vogue och engelska Red.

P.S lite kaos med stor klädhög för jag har inte fått lagt in allt i skåp / hängt upp efter resan... allt tar sin tid...

Höst shopping!

168397-449

Det är ju lite crazy men höstnyheterna har börjat göra entré i butikerna och jag ÄLSKAR verkligen höst kläder!!! Stickade koftor, kappor, stövletter.... UNDERBART!! :-)

Den här fina kappan från Diesel kommer definitvit att bli en av mina höst favoriter!! :-)

Godmorgon söndag!

168397-448
Här är hjärtat på B&M igår... började bli lite trött...

Efter en SEN tacco middag igår somnade JIG i fotöljen och jag i soffan och vi vaknade inte förren vid 02.30..!!.. med massa ljus tända... inte bra.! Hjärtat vaknade också då så jag gav henne mat och sen somnade vi alla gott i sängarna där det är såååååååå mycket skönare att sova än i soffan :-)

Hjärtat vaknade vid 8 och vi har legat och myst i sängen fram till nu. Nu är Johanna i full gång med att ta fram en massa foton ur en kartong  - hon är "helt i hundra" då hon håller på. Tydligen hur kul som helst! ;-)

Själv ser jag MorgonTV på TV4 och sitter och undrar vad det är för väder ute? Det kan verkligen inte vara "sunt" att inte se ut.. jag kan inte ens gissa mig till vilket väder det är? Och så här ska vi ha det till i september. Vi funderar seriöst på att resa till Mallorca.. men först kanske vi tar en tur till Stockholm jag och hjärtat. Ska se på resor idag.!

Önskar er en riktigt soft söndag! :-)

Bad hair day..

168397-447
Jag och lilla hjärtat på Bølgen & Moi idag på eftermiddagen..

Vi gick en tur i regnet idag och jag lämnade in alla bilder från Thailand & Luleå för framkallning. Lastar ju ner alla på datorn men tycker att det är såå mysigt att ha pappersbilder som jag kan klistra in i album och skriva till. Digitalbilder blir så opersonligt ... mycket roligare att ta fram album då man är gammal och sitter och minns sina soliga dagar :-)

Sen vi på B&M hela familjen och åt lunch men vi blev sååååå besvikna. JIG och jag beställde Entrecote, pommes & bearnessås men det var super dåligt kött :-(, segt, brännt och ja - det såg oaptitligt ut och så ska det verkligen inte vara på ett så bra & fint ställe. Jag blev super besviken för jag diggar ju B&M jätte mycket ... men nu har jag blivit besviken på maten där flera gånger... tråkigt! Jag vill att B&M ska vara BRA för det är som sagt ett av mina favorit ställen. Och det är även kronsprins Haakon & Mette-Marits favorit ställe, de är där hur ofta som helst vilket jag tycker är kul... ;-)  (Det är ju så roligt att se vad hon har på sig?!  )

B&M ska vara glada att vi inte var från någon tidning för då hade de fått MINUS betyg idag.

Och på tal om mat... Nu är det HÖG tid för mig att laga middag här klockan är ju efter 22... Hjärtat brände sig på en glödlampa då jag bytte blöja på henne på B&M och blev såååå jätte ledsen att hon inte klarade att somna sin em förrän efter kl. 17 hemma i sin egen säng. Själv la jag mig på soffan och somnade också så vi sov till strax före 19 så hela kvällen blev lite knasig... så hjärtat somnade inte förrän nyss..

Nu : fixa taccos !


P.S bad hair day pga regnet (därför keps) och för att jag har en riktig "saknar Gizmo dag"...


På skötbordet..

168397-446

Mitt hjärta läser alltid ELLE eller VOGUE när hon ligger på skötbordet och jag byter blöja på henne ;-)

Oss nu.

168397-445

Vi sitter och tittar på "Äntligen hemma" jag och hjärtat. Det är så kul att se hur de ger familjer mycket finare hem än de hade innan.

Jag har fått väderrapport av Josefine & Petter och fått veta att det regnar ute så nu ska jag fixa gröt till hjärtat och sen blir det en trilletur. Ska lämna in bilderna från Thailand och sen är mitt mål att städa på kontoret i eftermiddag + montera klädstativer från IKEA så att jag får lite ordning på mina kläder. Jag skulle verkligen behöva en "walk in closet" med rosa heltäckningsmatta och Gucci tapet så som Pernilla Wahlgren har (det har varit bilder i Family Living), en dag så...!!! :-)

Midsommardagen!

Jag skulle inte ha varit uppe till kl. 03.30 igår, det är på tok för sent... Men det var så skönt att städa undan och plötsligt kom JIG hem då jag satt och mumsade på lite tårta och skrev dagbok.

Hjärtat vaknade 6.30 och sen sov hon till 8. JIG gick upp med henne en stund då för jag var helt död... ibland är sängen verkligen extremt skön.

Nu är vi uppe och vakna och ska ta tag i dagen. Jag undrar vad det är för väder ute? måste checka med Josefine :-)
Oj, nu kröp sessan iväg in på sitt rum, bäst att gå efter  och se så hon inte sätter nåt i munnen :-)

Puss!

168397-444

Jag gör pussminer mot lilla hjärtat som tycker att sin mamma ser sååå rolig ut då :-)

Måste köpa en midsommarstång att ha på bordet sånna här kvällar. Ställde fram svenska flaggan som ett "substitut" ;-)

Nu ska jag städa undan på köket och sen hoppa i säng, börjar bli trött..zzz...

Den här kvällen var hur TREVLIG som helst.  Underbara vänner är det värdefullaste som finns! :-)

MYSIG midsommarafton!

168397-443

Här är mina underbara fantastiska kära vänner Petter & Kjersti (de är inte ett par) som jag bjöd hem på middag i kväll. Jag sa att vi skulle äta kl. 18.30, vi åt 21.30.. men vad gör väl det när man har världens trevligaste kväll? :-)

Det var såååååå mysigt att ha dem här och kvällen gick på tok för fort. Jag tycker de precis kommit då de gick vid 01. Måste bjuda hem dem snart igen!

Bjöd på följande middag:
Pommery champagne
Förrätt:  Kalix löjrom på hjärte toast. (dagens tips! använd pepparkaksformar så blir toasten festligare :-))
Varmrätt: Pesto pasta med färska räkor.
Dessert: Hallon tårta (nej, jag har inte bakat, det har Baker Hansen gjort ;-)

Gott var det!! :-)

Hjärtat somnade trött vid närmare 21 och vaknade sen strax före 24 men somnade fort om igen. JIG är ute med vänner.


TACK Kjersti och TACK Petter för den super super mysiga kvällen!!! Jag är heldig som har er som mina vänner, ni betyder jätte mycket för mig! :-)


Nu.

Ska jag och mitt hjärta gå ut. Ryktet säger mig att det är ruskigt väder ute.. bra att jag får veta sånt för jag ser INGENTING när jag tittar ut. Helt tragiskt. Hörde nyss en brandbil och det lät som att den stoppade utanför? kom då på att jag inte ens skulle se om det brann i huset brevid... Vi måste resa bort a.s.a.p. och komma tillbaka då allt är klart :-)

Lustigt!

168397-442

Jag sitter och tittar på bilder från tidigare års midsommar firanden och hittade då den här bilden från 2005. Jag är på väg ut på party och står hemma i min "Carrie lägenhet" ;-)

Det lustiga är att jag har på mig samma byxor idag! Och de byxorna har jag inte haft på mig på läääänge.. Lustigt! ;-)

Blader..

Jag erkänner : jag är besatt av blader! ;-) Kan shoppa hur måååånga som helst för jag bara älskar att sitta och bläddra och läsa i dem. Det ger mig INSPIRATION! :-) Men idag köpte jag ett helt nytt som heter "Bolig Pluss" och jag vill bara låta er andra spara pengarna det kostade för det var riktigt dåligt så - det behöver ni inte shoppa.! Jag ger det max 1 år innan det försvinner från hyllorna.


Shopping!

168397-441

Efter mitt 15 min frisör besök (gillar effektivitet! ;-)) så gick jag en tur för att få hjärtat att somna men det misslyckades totalt.. Hon somnade inte förrän nu, 12.45, hemma i sin sköna säng med arbetare utanför fönstret så jag hoppas de inte väcker henne.

På vår tur gick jag in på H&M och hittade den här fina tunikan i "Gucci stil" för bara 298kr. Den var oemotståndlig så den fick följa med hem :-) Tänker att den är fin till vita capri byxor eller slitna jeansen...

När jag stod där i provrummet så hör jag en tjej fråga personalen om det hon provar sitter bra eller om hon ska prova en storlek större? "nej, den sitter fint" säger hon som jobbar där. Sen efter en stund frågar hon igen om den krymper? "nej, det tror jag inte" säger samma personal.

Jag blir SÅ provoserad när jag hör någon ge sååå dålig service och vara så okunnig! Det var så jag ville hoppa ut ur mitt provrum och för det första säg att det hon provade var hur snyggt som helst och att det är det senaste nu som syns i alla blader också ville jag säga att jo, du får räkna med att plagget krymper 2-4% för det gör alla plagg man köper.

Personal som selger kläder ska vara KUNNIG också ska de vara SÄLJARE! Man ska inspireras av dem och deras stil och de ska få en att känna sig super nöjd med sitt köp. De ska helt enkelt ge oss en "feelgood känsla" :-)

Dagens stalltips från mig:
ZARA i Bogstadveien startar stor rea (salg) imorgon eller lördag. Jag har en yrkesskada att se det på hur de hängt kläderna ;-)

GLAD MIDSOMMAR!!

168397-440

Vi önskar er alla en riktigt festlig, rolig & solig midsommar!! :-) 
(bilden är från en lunch i Luleå...)

Natten var ovanlig. Hjärtat vaknade vid 03.30 och ville ha mat.. det har inte hänt på en evighet. Sen sov hon gott till kl. 8 då hon väckte mig :-)

Jag ska till frissan kl. 10.30 så nu ska jag göra oss klara så vi kommer oss iväg i tid (för ovanlighetens skull) också hoppas jag att hjärtat passar på att sova sin förmiddag på turen...!

Smsade Kjersti & Josefine på morgon och checkade vad det är för väder ute? Jag ser verkligen ingenting när jag tittar ut. Inte helt bra. Satt och surfade på Ving´s sidor igår och just nu går tankarna till Mallorca... vi får väl se..

Oj, nu är det massa prat om Carl Bilds blogg på TV4 nyheterna. Tror det är några som skrivit dumma inlägg där. Det händer tydligen på ALLA bloggar. Ryktet säger mig att Linda Skugge faktiskt slutat blogga pga att vissa personer skrivit så mycket dumt och lagt ut hot mot hennes familj. Hur kan det finnas så elaka människor? Det är för dumt och oerhört tråkigt tycker jag. Såg en jätte bra skriven "krönika" av Dominika Peczynski i "Stureplan" ang. just detta. Läs den om ni får tillfälle! (jag kan eventuellt skriva av den och lägga ut den här..)

NJUT NU DAGEN och MIDSOMMAR!! :-)

Härlig bild!

168397-439

Jag hittade den här bilden då jag surfade runt... En bröllopstårta-ätar-tävling, hur galet som helst! ;-)
Undrar om alla brudar på bilden gifte sig samma dag också?

Nu ska jag försöka lägga mig. Jag NJUTER så mycket av den "egen tid" jag får då hjärtat somnat att jag vill vara uppe så länge jag bara orkar på kvällarna men nu orkar jag nog inte längre idag... håller på att somna... Imorgon är det midsommarafton och jag ska till frisören och klippa till "mitt nya hår"  och sen kommer Kjersti hit på middag. Ser fram emot det! :-)

Dagen & ny rutin.

168397-438
Här är den fina Hello Kitty "boxen" jag shoppade i Thailand för första gången "in action". Jag förvarar "smörgåsrån" i den som min vän Lotta i Luleå fick mitt hjärta att börja älska :-)

Dagen idag var verkligen hur mysig som helst! Hjärtat vaknade vid kl. 6 och har sedan en ny rutin! Efter att hon fått ny blöja och mat så vill hon ligga brevid mig i sängen också somnar hon om tätt emot mig. Det är bara så obeskrivligt mysigt att mitt mamma hjärta blöder....! :-) Helt underbart!!

När det var dags för henne att sova förmiddag gick jag ut en tur och shoppade frukost på Baker Hansen och köpte nya ELLE och Costume och satte mig i solen i parken .

Efter vår super mysiga eftermiddag med J, E & C somnade hjärtat igen och jag och JIG gick då och åt lite på en uteservering innan det var dags att gå hem till gröt.

Att umgås med glada, positiva, trevliga vänner är LYCKA och att jag fick det där telefonsamtalet betydde mycket för mig. Livet är så föränderligt, man vet aldrig vad morgondagen har att erbjuda så man ska komma ihåg att samla på lyckliga minnen..... :-)

Vink, vink!

168397-437

Här har vår hovfotograf Josefine tagit bild av mitt hjärta. Hon tycker att det är sååå kul att vinka men - på den här bilden tror jag hon är ute efter  Josefines kamera ;-)



Gissa var? ;-)

168397-436

Efter mys stunden i parken gick vi till.. ja - gissa!? ;-) Odeon så klart!  Vi åt alltför goda friterade potatisar med dipp (jag MÅSTE verkligen börja med frukt.. imorgon.!) och Johanna & Elian kunde krypa runt och mysa i sofforna.

Girl talk.

168397-435

Här sitter jag och pratar med Josefines bästis Charlotte, jätte trevligt!! :-)  Hon bor på Hawaii och är här på besök. Bakom oss sov prinsen & prinsessan gott i sina vagnar.

Jag fick ett telefonsamtal idag från en av mina underbara Gizmo kunder. Hon lever med kreft och undrade hur det går med mig efter allt som hänt? Att ringa och undra hur det går för mig när  hon själv inte vet hur länge hon kommer att få leva är för mig så imponerande och starkt att jag blir helt RÖRD. Oerhört omtänksamt är det! Vi ska ses på måndag och prata... det ser jag verkligen fram emot!  Världen borde vara fylld av fler människor som henne!

Underbar dag!!

168397-434

Jag och lilla hjärtat mötte upp Josefine, Johannas "boyfriend" Elian och Josefines bästis Charlotte i Slottsparken idag. Förstår inte varför jag inte tänkt på att gå till slottsparken tidigare? Det måste ju vara för oss prinsessor den finns till?! ;-) Fr.o.m. nu kommer jag bara att gå dit! ;-)

Det var såååå mysigt att möta våra underbara vänner igen efter allt för lång tid. :-) Och det var jätte kul att få träffa Charlotte som jag hört så mycket om av Josefine. :-)

Elian hade blivit så stor! Mycket mer hår och han stod av sig själv. KUL att se!! :-) Mitt hjärta hon sov hur gott som helst heeela tiden vi var i parken men vaknade precis då det började regna och vi tog skydd under ett stort träd.

Josefine hade med sig goda bullar från Åpent Bakeri och jag hade med mig "dagens" som jag serverade i rosa vinglas (tack vare dig Josefine! ;-)) . En riktig prinsess "fika"! ;-)

GRATTIS på 10 månaders dagen mitt hjärta!

168397-432

Idag är mitt hjärta 10 månader. Helt ofattbart vad FORT tiden går....!

Plötsligt har hon 5 tänder, kryper, greppar saker, vinkar !, sitter ibland.... jag tycker det var nyss hon bara sov och åt... ! :-)

Vi har haft en TOPPEN dag som jag berättar mer om senare för vi ligger lite efter schema här hemma nu... Hjärtat fick gröt vid kl.19 och nu ska vi strax bada. Ska bara sätta nyköpa liljor i vatten först och fixa lite på köket.

Önskar er alla en härlig kväll! :-)

Prinsesse parfym!

168397-431

Då jag såg den här oemotståndligt prinsessigt rosa parfymen med formen av ett hjärta och med en prinsesskrona på toppen på tax-free butiken på Arlanda på hemresan så var det bara en sak att göra - SHOPPA!!! :-)

My god - jag har aldrig sett en mer "annastinaparfymförpackning" än denna! Om jag skulle gjort min egen parfym så hade förpackningen sett ut exakt så här!

Den ska stå på hedersplats på badrummet! ;-)

Nu ska jag gå och lägga mig är sååå trött..zzzz... alla andra i familjen sover, t.o.m. Gucci..

P.S såg en fantastisk reklam för den för ganska länge sen i Vogue, eller var det  Harper´s Bazaar? men då stod det att den bara fanns att shoppa på Harrods så det var nog där den lanserades..

Kändis hår..

Såg precis bilder av Katie Holmes (Tom Cruise fru) och ser att hon har klippt av sig håret till kort page.. Hon blir bara mer och mer lik sin vän Victoria Beckham..

Personligen tycker jag de båda var finare i långt hår + extensions....

En Luleå kväll..

168397-430
Här är vi rosa prinsessor hemma hos min mamma då vi hade middag lördag kväll.

Hjärtat somnade nyss efter att vi tagit ett mysigt bad och hon krypit runt och försökt äta upp Guccis mat... inte helt bra.. plötsligt är både hans kattlåda och hans matskålar intressanta..  och för att inte tala om de vin/sprit flaskor vi har på en hylla på köket.. Tror vi måste flytta på vissa saker! ;-)

Sitter och äter "Kina snacks" (mina absoluta favorit godisar, den gula påsen..) och ser på "Du är vad du äter" på TV och får lite ångest... Borde kanske ha gjort en sallad? Hmm...  Imorgon ska jag shoppa hem massa frukt & grönt! så det så!!!

Tror jag ska ringa JIG nu och be honom shoppa med middags mat då han kör hem från sitt sena jobbkvällsmöte.

La föresten ut 2 av de 3 mattor jag köpte i Luleå och det blev hur fint som helst!! :-)  Kan varmt rekommendera mattor från "Pappelina", de är super praktiska på alla sätt för att de är i plast också är de ju bara sååå fina!  Vi köpte "Viggo star" i metallicguld som vi ska ha hallen också köpte vi 2 st "Siri" i metallicvit-vanilj, en stor att ha under köksbordet och en "löpare" att ha mellan köksön & diskbänken.

Du kan spana in dem på
http://www.pappelina.se

En av mina "babys"!

168397-429

Om du bor i Sverige och brukar gå på bio så har du helt säkert sett att SF Bio har en klubb som heter "Bioklubben"?! Du kanske t.o.m. är medlem?

"Bioklubben" är min baby! :-) Jag startade den då jag jobbade på SF Bio och jag är därför både stolt & glad när jag ser att klubben lever vidare efter samma "tänk" som vi hade då vi satt och projekterade den. Jag är otroligt GLAD över att jag fick göra den klubben för efter att ha jobbat på SF Bio i måååååånga år var det som att cikeln slöt sig då jag fick ge tillbaka något till de troga biobesökare jag stod och sålde biljetter & popcorn till då jag var 18 år. :-)

Jag reste runt och lanserade i klubben i några städer och då jag såg att den blev den succé vi hoppats på så kände jag att det var dags för mig att gå vidare. Nästa spännande jobb jag hade var på "SPRAY"  - internetföretaget.

Tog bilden på Bioklubben reklamen på Filmstaden i Luleå då jag var hemma. Blev nostalgisk ;-) Den Filmstaden blev jag Sveriges yngsta biochef på, då var jag 21 år gammal. Tiden flyger! :-)

Härlig dag!!

168397-428
Här är hjärtat och min underbara Heidi som jobbade hos mig i min butik i flera år.

Det blev TOK stressig start på dagen så jag fick inte tid att blogga. Hjärtat vaknade vid 7, fick mat, och sen la jag henne i stora sängen och då somnade vi om igen, såååå mysigt men vi sov lite länge... Stod upp 8.15 och 8.30 kom städerskan och 9 skulle jag vara hos frissan... vi blev så klart 15 min sena men bättre sent än aldrig ;-)

Jag satte i nya extensions idag så det tog ca 3 timmar. Vid 11 kom ängeln Heidi och hämtade hjärtat och gick en tur med henne så att jag fick en stund för mig själv och kunde mysa med mina blader.

Efter ett "gröt stopp" hemma mötte vi upp Heidi igen i parken och super myste med grillad kyckling och dagens. :-) Det var sååååååå MYSIGT att prata med henne om Gizmo och allt som hänt "sen sist" för det var ca 3 månader sedan vi sågs. Heidi - TACK för en otroligt trevlig stund!!!! :-) Det här måste vi göra om SNART igen!

Nu leker hjärtat med mina tår så jag tror hon vill ha min uppmärksamhet. Ska leka med henne och sen ska vi mys-bada innan det är dags för nattning.

Ska lägga ut de nya fina mattorna jag shoppade i Luleå i kväll. ÄLSKAR att göra om och fixa fint hemma! :-)

Min älskade prinsessa!

168397-427

Här är min älskade prinsessa då jag och min bror äter lunch på MAX-Grillen en av dagarna...

Lägger ut fler bilder och skriver mer i morgon. Nu ska jag packa upp och städa till lite och sen hoppa i säng för jag håller på att somna...zzz... Önskar jag gick ut i kväll men jag hade nog somnat i baren och det hade inte sett helt bra ut... ;-)

Morgondagen bjuder på besök hos frissan kl. 9-12. Ska sätta i nya extensions. Har varit utan nu i nästan 2 veckor så det ska bli kul att få "mer hår" igen! :-)

Shoppade föresten nya blader idag: Family Living, mama och Hus & Hem. Ska mysa lite med den före jag lägger mig. Family Living & mama är mina FAVORITER!!

Fin utsikt!

168397-426

Här står jag på mamma (mormors) & Hans balkong. De har jätte fin utsikt över Luleå älven. Saknar den utsikten här hemma i Oslo då jag bara ser en massa tjock plast då jag tittar ut...

Nu då vi kom hem hade de även spikat upp den hemska tjocka plasten på resten av alla våra fönster också :-( På Johannas rum, köket och sovrummet.... Så nu kan man verkligen INTE se ut någonstans i hela lägenheten. Helt tragiskt. Så om jag vill veta vad det är för väder på dagarna då jag vaknar så får jag ringa eller smsa någon och fråga! Crazy....!!

Mormor & lilla hjärtat.

168397-425

Johanna leker med mormor. Att riva sönder tidningar och tugga på dem är en av hennes stooora favorit hobbys om dagen ! :-)

Thailand...

168397-424

Här sitter vi i Luleå kylan - det var KALLT där uppe! - utanför en Thai restaurang. Det var så nära Thailand vi kunde komma... LÄNGTAR nu till vi reser ner till vår lägenhet... är såååå GLAD JIG köpt den!!!! :-)

Hemma i Oslo igen!

168397-423
Här är vi på Arlanda/Sky City på väg från utrikes till inrikes hallen när vi reste upp till Luleå. Vi reser inte så "lätt" jag och min lilla prinsessa. En resväska till henne, en till mig. Det ska börjas i tid att ha med sig "hela garderoben" ;-)

Resan hem idag gick bra. Vi reste från Luleå kl. 14.15 och vi landade i vår lägenhet i Oslo vid kl. 19. Hur många köer vi stod eller inte stod i och andra spännande fakta från vår hemresa behåller jag för mig själv ;-)

Hjärtat hade lite svårt att somna då vi väl var hemma men vid 21.30 - precis lagom till att Desperate Houswives börjaede ! - så somnade hon sött.  Jag skulle egentligen ut med Josefine & hennes bästis men jag är tråkig trött mamma i kväll... Dagens resa tog dagens energi.

När vi kom hem möttes jag av svart damm som låg som ett "täcke" över köks golvet + vardagsrums golvet. Det har tydligen rasat ner genom våra öppna spisar (vi har en på köket, en i vard.r.) när de håller på att fixa taket :-(

Så - imorgon bitti kl. 8.30 kommer vår städerska och räddar oss! :-) Thank god att hon finns!!!

Tänkvärt!

Den här texten står broderad på en fin kudde man kan shoppa på "Svenskt Tenn" i Stockholm:

The world is
a book and
he who stays
at home reads
only one page.

Så sant som det är sagt! :-)
Njut livet, åk på resor!, unna dig något du gärna vill ha, ring någon du tycker om.... Livet är inte de dagar som gått utan de dagar man minns! :-)


Nu - champagne! Hjärtat har precis somnat sött.


Måndag!

Tiden flyger här uppe så jag har tyvärr inte skrivit på några dagar... Det är så mycket jag vill hinna med och att sitta vid datorn bli inte lika naturligt här som hemma då jag har min bärbara och kan sitta varsomhelst närsomhelst.

Vi har det i alla fall väldigt bra här uppe i Luleå trots att det är hur kallt som helst. Det är ganska soliga dagar men absolut inte något bikini väder så den här veckan har jag tappat den mesta av brunfärgen jag fick i Thailand.. bäst att åka tillbaka a.s.a.p. och bättra på färgen ;-)

Nu leker hjärtat med sin mormor och jag ska strax lägga henne. Blir inte lika många kvällsbad här som hemma men några kvällar har vi badat. Får se hur vi gör idag..

Begravningen av min älskade mormor blev fin. Efter hade vi lunch på ett hotell i Kalix i ett avskilt rum som passade perfekt för anledningen. Vi åt gott och pratade glada minnen om mormor så det blev precis så som vi vet att hon skulle vilja att det blev... Det kändes riktigt bra.  Prästen var med på lunchen också och mormors systrar, hennes storasyster är den piggaste och hon är nu 94 år. IMPONERANDE! :-)

Idag har jag shoppat jätte fina mattor som jag längtar efter att lägga ut hemma i lägenheten :-) Det kommer att bli hur fint som helst! Märket jag shoppat heter "Pappelina", perfekta plastmattor då man har kids :-)

Nu börjat mitt hjärta att bli trött så det är bäst att påbörja läggning. JIG reste hem till Oslo idag för att hämta bilen och senare i kväll köra till Göteborg där han ska jobba i morgon.

Jag och Johanna flyger hem till Oslo i morgon eftermiddag för på onsdag ska jag till frisören och det kan man ju inte missa :-)

Efter att jag lagt Johanna ska jag mysa med att dricka bubbel tillsammans med min mamma och titta på gamla foton. :-)

När jag kommer hem ska jag lägga ut bilder från våra 10 dagar här uppe. :-)

Dan före dan...

Nu har vi precis avslutat en jätte mysig och trevlig middag här hemma hos mamma & Hans tillsammans med min moster, hennes man och mina 2 kusiner också har min JIG kommit och min bror var så klart här också. Vi har pratat minnen om mormor för i morgon kl. 10 är begravningen i Kalix kyrka i Kalix.

Jag ska nu sätta mig och skriva en text som jag ska läsa i kyrkan också ska jag hänga fram kläderna så att allt är klart för vi ska köra redan vid 9 och jag känner på mig att det blir en stressig morgon...

Dagen idag bjöd på lååååååååååång sovmorgon. Jag och hjärtat sov till kl. 9.45 !!!! Helt crazy! Det har bara hänt en gång förut att vi sovit såå länge. Det var extremt LYXIGT och SKÖNT! :-) Efter att jag gett hjärtat baby pluss vid 7 så somnade vi direkt om sida vid sida i stora sängen... underbart!!! :-)

JIG försov sig så han missade flyget från Oslo så istället för att komma fram 9.30 idag så kom han 19.30 i kväll. Men bättre sent än aldrig! Det var jätte mysigt att han kom och jag fick ett SUPER FINT "D&G" armband :-) SNÄLLT!!

Jag och hjärtat har varit med Lotta och tittat på lokalen de ska ha bröllops festen i och jag är så GLAD över att jag får vara med och planera och över att jag fått heders uppdraget att vara värdinna :-)

Det här var en riktigt bra dag!! Imorgon blir en tung dag men det ska samtidigt bli fint att få en stund tillsammans med mormor i kyrkan....

Nu måste jag skriva texten innan jag blir för trött.


Torsdag!

Hjärtat sov gott till vid 7 idag. Kommer faktiskt inte ihåg exakt när hon vaknade? men runt då.. Sen låg vi och super myste i sängen innan vi "gjorde morgon" (=jag dusch, Johanna enklare tvätt + nya kläder på oss båda).

Vi har varit ute på tur i SOLEN! :-) Oh yes - äntligen sooool mellan molnen. Helt lovely! Men kallt är det fortfarande så ingen sommar klänning är på utan jag kör jeans och topp :-)

Var på öppningen av skobutiken "Nilson" och där var det helt galet mycket folk så jag orkade inte gå in och trängas med vagnen - får gå dit och titta en annan dag. Mamma shoppade i alla fall ett par jätte fina skor. Har lunchat med lillebror i solen och nu leker hjärtat med mormor här hemma och vi ska snart gå ut igen.

Hittade en jätte fin klänning till mormors begravning igår som jag lagt undan och som ska shoppas imorgon då JIG kommer :-) Det var rea på ALLT i butiken men jag lyckades så klart hitta den enda klänning som de plockat undan från rean och hängt på ett eget "ej rea" stativ. Varför är det alltid så? ;-) hopplöst... ;-)

Nu ska jag gå ut och sitta och frysa i solen på balkongen och äta "3-smaks" glass från GB (min favvo!!) så att jag underhåller min solbränna från Thailand. :-)

Senare i em ska jag och hjärtat på middag hos Lotta och kidsen. Ser fram emot det!! Och ser fram emot att JIG kommer upp till oss i morgon! :-)

Min bästa väns bröllop!

Jag är SÅ GLAD för min bästis Charlotta här uppe i Luleå berättade igår att hon och hennes prins ska gifta sig den 7:e juli! :-) Lotta - jag LÄNGTAR! det kommer att bli sååå  kul och jag ser fram emot att vara en del av förberedelserna! :-)


Coolt att du klarar att fixa ett bröllop på så kort tid med prinsen utomlands på jobb och 3 kids hemma.
You go Lotta!!!! :-)


Mer mat..

När hjärtat har börjat att krypa så märker jag att hon behöver mer mat på kvällen för att kunna sova.. Förut somnade hon bums! efter 1 paket med baby pluss. Nu vill hon gärna ha välling eller baby pluss 2 eller ibland 3 gånger innan hon somnar helt. Så - i kväll somnade hon vid 20 efter första omgången mat, sen vaknade hon vid 21 och ville ha mer och somnade sen bums om igen.

Igår var det samma sak och då sov hon sen från kl. 21 till kl. 08 på morgon. Jag satsar på att det blir så i natt också! :-)

Det är ju sååååå praktiskt i Sverige med de färdig blandade små välling paketen man kan köpa. Extremt bekvämt! Det passar mig perfekt! ;-)

Onsdag!

Brr vad kallt vi har här uppe i norr.... ca 14 grader (max) och grått och regnigt... men det är bara att gilla läget. Det är ju egentligen så här man är van att Svensk sommar är så det har ju faktiskt varit ovanligt att det varit 30 grader och knall sol så länge innan molnen kom. En sak är i alla fall säker - vädret kan INGEN göra något åt. Inte ens en lotto miljonär, eller Bill Gates kan påverka vädret. Det är i alla fall en skön tanke... att vädret är vad vädret är och det är bara att acceptera :-)

Igår var jag och hjärtat och hälsade på hos pappa & Inger i Bergnäset (så heter området där de bor). Mysigt. Sen kom jag på att jag skulle ta en promenad hem till mamma men det gick så där.. hjärtat var sååå ledsen (=trött) nästan hela vägen... jobbigt var det för jag tyckte så himla synd om henne. Hon gråter extremt sällan så jag är inte helt van. Men till slut somnade hon sött  i vagnen :-)

Idag har vi ätit lunch med min bror, sen har jag och hjärtat bara gått runt på stan och egentligen inte gjort så mycket. Sett på folk... varit innom några butiker... Jag har SAKNAT en bra uteservering med stora parasoll eller tak ( pga regnet) för jag hade velat sitta ner och bara mysa och ta nåt att dricka när hjärtat sov, men - det finns ingen sån i Luleå så - jag gick hem och satte mig på mammas stora balkong i stället och körde vagnen med sovande sessa med ena handen och läste nya blader med den andra.

Jag har påmint mig själv idag om att jag ska NJUTA livet och att jag ska tänka POSITIVA tankar! det är ingen idé att titta i backspegeln.. nu ska jag istället med spänning se fram emot alla soliga dagar som ligger framför mig!
 
Tänk på det du också - att fånga de lyckliga stunderna varje dag och att aldrig ångra vad du gjort utan i stället glädja dig åt allt du ska göra! :-)

Liten stad.

Det är ganska speciellt att tänka på att det är ca 13 år sedan jag flyttade från Luleå. Jag tänkte på det extra mycket idag då jag satt på Storgatan, som är en gågata som går mitt genom hela city kärnan av Luleå.  Luleå är verkligen en liten stad jämfört med de städer jag bott i sedan jag flyttade härifrån. Det positiva med att det är en liten stad är att man möter alla väldigt lätt! Som idag tex, jag gick från mamma och i löpet av typ 10 minuter hade jag varit och besök min bror som jobbar mitt på gågatan och sen höll jag på att krocka med min pappa som tillfälligt var inne i stan för att göra ett ärende. :-)

Nu ska jag för första gången se på "Aftonbladet TV - Klick!". (Det är ganska galet vad många nya TV kanaler som kommit senaste tiden)  Sen blir det tidigt kväll på mig...

Sötnosen!

Sötnosen!

Eftersom jag glömde min pc hemma och inte kan lasta ner bilder från min kamera på min mammas sambos dator så valde jag nu en "favorit i repris" från mitt bildarkiv på bloggen.

Det här var en av de första bilderna jag la ut på min prinsessa. I januari.

Oj- nu vaknade hon igen... bäst att gå och mysa lite mer med henne.. olikt henne att inte kunna somna... hmm..

Solig kväll!

Dagen idag bjöd på både sol & regn och betydligt svalare luft än i Oslo men vi har myst ändå :-) Har varit ute och gått på stan och shoppade bla. söt klänning till min prinsessa på Polarn & Pyret - rosa så klart :-)

Sessan somnade super trött vid kl. 19.30 men vaknade precis så jag gav mer mat och nu hör jag att hon inte sover helt så jag ska gå tillbaka och sjunga lite.

Sitter annars ute på balkongen nu och njuter kvälls solen med stickad kofta & solbriller på och en dagens i glaset och massa mysiga blader.

Men innan jag går till mitt hjärta -
jag blir så fascinerad över att inlägg då jag skriver med ironi ger mest och längst inlägg från människor jag inte känner. De som känner mig - de förstår när jag är seriös och när jag skojar och de förstår också vad jag menar med beeing a bitch :-)

Livet blir så himla mycket roligare när man har roligt! :-) - det borde fler tänka på. Man ska inte ta allt så bokstavligt och så seriöst - då blir livet väldigt jobbigt och dagarna mindre soliga.

Njut livet!!! :-)


Framme i Luleå!

Igår blev det så tok stressigt innan vi kom oss iväg att jag inte fick tid att skriva. Vi flög från Oslo kl.15.15 och sen vidare från Stockholm kl.18.05 så hjärtat kunde sova i vagnen på Arlanda och jag passade på att äta god lunch på Sky City. Åt kebab, det är det enda stället jag äter kebab på och där är det GOTT! :-)

Vi var hemma hos mamma vid kl. 19.30 och 21.30 då jag skulle natta prinsessan var hon så över-trött att hon INTE kunde somna, hon var sååå ledsen och jag tröstade och tröstade... hon somnade gott vid 23 och sov då till vid 5 då hon fick mer mat och sen sov vi rekord länge - till kl. 9! SKÖNT! :-)

Resan igår gick väldigt bra tack vare att jag är bra på att prata... Jag hade en poster på mitt kontor en gång där det stod:

"Sometimes beeing a bitch is the only thing a woman has to hold on to"

och det är så sant som det är sagt!! ;-)

Oh my.. vilken VARM dag!

168397-422
Här är jag och mitt hjärta i Frognerparken i dag.

Idag var det ännu en VARM dag! Vet inte hur varmt det varit? men jag tippar att det varit över 30 grader. Men man ska INTE klaga på värmen, det här har vi längtat efter heeeela långa vintern och kalla våren så nu gäller det bara att njuta och lagra solstrålarna innom oss så att vi klarar hösten & vintern :-)

Dagens tur gick först till barnbutiken "Martine" där jag shoppade ny vit body med krage till hjärtat, det är så bra att ha en sån under klänningar. Sen gick vi till parken och jag passade på att äta frukost/lunch när hjärtat sov vid 13-tiden. Satt på restaurangen mitt i parken och det kryllade av turister där idag och jag tycker att det är så kul att sitta och titta på alla människor :-) 

Gick en tur sen och då ringde plötsligt Kjersti och sa att hon såg oss, då låg hon och hennes Willy och myste i gräset en bit bort så vi gick och gjorde dem sällskap en stund (det var då vi tog fotot). Det var jätte mysigt att få sitta och mys-prata en stund i solen :-) och härligt för hjärtat att få krypa runt efter timmarna i vagnen :-)

Resten av em bjöd på shoe-shopping, jag behövde ett par svarta till mormors begravning som vi ska på när vi är uppe i Luleå. Hittade ett par på Rizzo som jag nu håller på att "gå in" med hjälp av ett strech spray som de menar ska göra dem lite behagligare. Blir spännande att se om det fungerar ;-)

Nu sover hjärtat gott sedan 21, hon hade lite svårt att somna i kväll, tror helt enkelt att det var lite för varmt trots fläkten.. Jag har ätit min goda räkpasta till middag och vid 21 kom JIG hem från "jobb" så nu ska vi mysa med lite vin, kex&ost också tänkte jag att jag ska choklad doppa jordgubbar för det är ju bara såååå gott.!

Ska försöka packa lite i kväll också.  Ååå! nu kommer JIG ner från vinden med vår "golv fläkt" (en fläkt på stativ som står på golvet) så nu blir det SKÖNT med frisk fläkt ! Fast jag märker att ljusen håller på att blåsa ut varje gång fläkten snurrar hitåt.. hmm.... fläkt + ljus = dålig kombination ;-)

På väg ut.!

168397-421
Här är Johanna nyvaken efter sin förmiddags "nap".

Jag har rullat håret för första gången på 3 veckor (!) så nu ska jag para ta ur rullarna och fixa gröt till sessan innan vi går ut och NJUTER den soliga dagen. Tror vi tar en tur till Aker Brygge först och sen parken.

Sooolig sommar lördag!

Det är så FANTASTISKT att det fina varma solig sommar vädret håller i sig dag efter dag efter dag... helt LOVELY!! :-) Det är minst lika varmt här som det var i Thailand faktiskt.

Natten har varit perfekt tack vare att vi ställt in en fläkt på sovrummet så det blev svalt och skönt. Hjärtat vaknade vid 4 men då jag satte in nappen i munnen på henne och bytte hennes blöja så somnade hon om och sov sen till 7.

Nu ligger hon trött och river sönder hela Weekend Se & Hör och jag ska ge henne mat nu så att hon får sova fm.

Köpte precis flyg biljetter till Luleå. Vi reser i morgon, söndag, em och hem igen den 19:e. Så - mamma & pappa & bror & Lotta  - nu vet ni att vi kommer! :-)

MYS stund i parken!

168397-420
Här är en annan av mina bästa vänner - underbara Kjersti - och mitt älskade hjärta i Frognerparken.

Vi mötte upp Kjersti då hon slutade jobbet och myste i gräset med vitt vin (=dagens) & jordgubbar och vi bara tok myste och uppdaterade oss på the latest news. Kjersti har varit SUPER SNÄLL och tagit hand om min söta lilla Gucci när vi varit i Thailand så vi hade med tack presenter till henne. TACK igen vännen - jag är enormt tacksam för att du tar hand om Gucci när vi är borta!! :-)

Hjärtat har lärt sig att vinka & att göra "high five" så det busades för fullt i parken! :-)

Vi måste ha MÅNGA fler sånna här mys stunder i sommar Kjersti!!!

Vi.

168397-419

Här är vi på dagens lunch. Hjärtat var inte helt nöjd för ögonblicket... kanske för att de grillade en hel gris bakom oss och vi fick all "os" rakt på oss..?  Det var som tur var precis när vi skulle gå :-)

TACK!

168397-418

... Petter för den fräsiga presenten vi fick! :-) We LOVE Hello Kitty ;-) och jag ser fram emot att testa makapären ;-)

Hjärtat hon stoppar ALLT i munnen nuförtiden, den nya tänderna kliar nog väldigt mycket..

Frän lunch & fräsig shopping!

168397-417
Här är Johanna tillsammans med en av mina bästa vänner - Petter! :-) Petter är också prinsessans gudfar.

Vi fick ÄNTLIGEN till en mysig lunch med Petter idag, det var såååå länge sen så det var hur MYSIGT som helst att ses! :-) Vi gick och åt god lunch i solen och uppdaterade oss på allt som hänt sen sist.

Sen gick vi till "Petters butik" ( Høyer, där han är DUKTIG butikschef) och jag provade hur mycket kläder som helst men allt slutade med att jag  bara gick därifrån med ett par vita "ballerina" skor från Lacoste (kors i taket!) som var sååå sköna att ha som alternativ till joggingskor + en snygg svart/vit kjol till min mamma. La undan en SUPER snygg HÖST kappa från Diesel också som ska shoppas senare - tänk att det redan kommit in höstnyheter - crazy! men otroligt KUL att få se lite NYTT! :-) och den kappan var ett "must have"! ;-)

Det var såå mysiga timmar hos dig Petter - TACK för en fräsig eftermiddag!! ;-)

Det kom ett paket...

168397-416

... med DHL idag från en business kontakt till JIG som bor i Pakistan (han vi haft på besök). Jag öppnade med stor spänning och vad är i paketet?

Jo - 20 st MANGOS! Jag höll på att skratta ihjäl mig *skratt* :-)  Det var en originell present att få ;-)  Det följde med en broschyr om mangos och lite tips på maträtter etc som man kan använda dem till.  Har även fått tips på hur vi kan äta dem av både Petter & Kjersti idag så nu blir det mango varje dag här hemma ;-)

Crazy.

168397-415

Mitt lilla hjärta har helt missuppfattat det här med gåstolen, man ska ju sitta uppe i den, inte krypa in under den ;-) På morgon kröp hon in under den flera gånger och kom inte ut så jag fick hjälpa till med att lyfta bort hela. Crazy! ;-)

T.G.I.F.! :-)

168397-414

Åååå vad härligt med FREDAG! :-)

Hjärtat fick för sig att vakna kl. 04i natt men efter att jag satt tillbaka nappen i munnen på henne och bytt blöjan så somnad hon gott om igen. Sen vaknade hon 5.30 och ville ha mat och sen sov vi till kl. 8.

Nu ligger hon - som du ser på bilden - och äter på en märkeslapp och tittar på TV4 Godmorgon. Hon kan ligga och tugga på sånna lappar i timmar... man kan nog säga att det är hennes favorit hobby ;-)

Dagen idag bjuder på lunch med Petter och eftermiddags-dejt med Kjersti. Det är strålande sol från klarblå himmel och jag ser fram emot att njuta solen!! :-)

Måste boka Luleå resan också... väntade lite med det för jag kände att jag måste hinna "landa lite" efter Thailand före jag orkar börja resa iväg igen.. Skönt också att hinna packa upp och tvätta allt. Tror vi reser söndag eller måndag.

Jag önskar er en underbar dag!! :-)

P.S T.G.I.F. = thank god it´s friday! ;-)

Trött mamma...zzzz..

Klockan är 01.20 och jag har precis vaknat i soffan... exakt samma sak hände igår.. Jag måste verkligen skärpa mig och lägga mig I SÄNGEN då jag blir trött på kvällen. Att vakna så här sent i soffan med linser och smink är verkligen inte mysigt....

Igår började jag städa och la mig inte i sängen förren kl. 2.30, det ska jag försöka undvika idag. Planen är nu att gå raka väggen på badet och sen dyka ner i sängen.

Hjärtat var jätte trött vid kl. 18, då höll Bolibompa henne vaken och sen satte jag henne i Baby Björn och vi gick ut en liten tur för jag upptäckte att jag glömt att handla lök (till spaghettin..). Det är SÅ praktiskt att bo granne med en stor matbutik! :-) Vi gick en sväng på H&M också , mest för att få tiden att gå... Sen hem till lek & dans och mys bad innan nattning kl. 20.

Hon somnade DIREKT men vaknade sen ett par gånger innan klockan blev 23 pga att hon var så varm. I morgon ska JIG ta ner vår golvfläkt från vinden så att det blir svalt och skönt på sovrummet!

Nu  ska jag sova vidare! God natt! :-)

Odeon lunch.

168397-413

Jag och mitt hjärta på Odeon i deras nya fina soffa.
Jag åt god wok och drack en dagens också fick vi provsmaka en super god jordgubbs smoothie - mums!!

Bolibompa är sååå bra, nu tittar hjärtat konsentrerat på TV plötsligt!  Lovely!!! :-)

JIG kommer hem senare i kväll och jag ska laga spaghetti & köttfärssås och göra choklad doppade jordgubbar.

P.S Lotta - min underbara vän - tack för ditt mejl! jag såg det idag. Ringer dig i morgon och hoppas att vi kan ses snart, vi saknar dig och Vincent! :-)

Våra mys vänner!

168397-412

Det var sååå mysigt att träffa Josefine & Elian idag igen. Johanna sken som en SOL då hon såg E , hon har saknat sin "boy friend" :-)

Nu är hjärtat såååå trött men klockan är ju bara 18 och det är Bolibompa och jag hoppas att hon kan klara att vara vaken till 19 för annars blir hela kvällen helt upp och ner..

Sooolig dag!

168397-411

Här är vi då vi precis kommit innanför dörren efter dagens äventyr.

Dagen bjöd på 3 timmars frisörbesök (gjorde slingor + klippte mig) och Johanna var en ÄNGEL heeela tiden. Sen gick vi hem och jag försökte ge sessan gröt men precis då tvättade de fasaden ovanför våra fönster så hon var mer upptagen av att titta på allt smutsigt vatten som rann över våra fönster... Nu då vi kom hem har smutsen lagt sig som ett tjockt lager så nu ser man absolut INGENTING då man tittar ut... inte helt bra...

Vi mötte upp Josefine & Elian och åt jätte god lunch med dem på Odeon. Personalen hälsade oss "välkommen tillbaka" (var ju faktiskt nästan 3 veckor sedan vi var där..) och de hade fått nya jätte fina möbler så prinsen & prinsessan kunde mysa i en härlig soffa. :-)

Nu ska jag fixa gröt till hungrig sessa här.

Torsdag!

Jag och hjärtat är helt nyvakna och vi ska vara hos frisören kl. 10 så nu är det små stressigt här...

Johanna vaknade vid 5.30 och ville ha mer mat och sov sen sött till vid 7, då låg vi och lekte i sängen och somnade gott om båda två efter en liten stund och vaknade alltså nyss. Det står en "maskin" till den hög-trycks-tvätt som de tvättar fasaden med precis nedanför vårt sovrumsfönster på innergården så det är inte direkt tyst längre... de sätter igång kl. 7... Otroligt att vi klarade att sova till det i 2 timmar på morgon! :-)

Efter frisören ska vi träffa Josefine & E och senare i dag ska vi träffa Kjersti så det här kommer att bli en super dag! Det är dessutom strålande sol från en vacker klarblå himmel :-)

NU!!!!

sover ÄNTLIGEN mitt älskade hjärta och jag sitter med svenska flaggan på bordet, tända ljus, ser på TV från Skansen och ska ta mig en dagens och laga mat nu för jag är galet hungrig.. Önskar just nu att jag köpt färdig grillad kyckling istället så jag sluppit laga maten.. ;-)

Sveriges Nationaldag 2003

168397-410

Här är en bild på mig i min butik på Sveriges Nationaldag 2003. Jag stod och jobbade i Kalix dräkten hela dagen och hade svenska flaggan på kassadisken.

Åååå vad jag saknar min älskade butik...

Status..

Sessan ligger och leker på golvet, jag är super hungrig.. (har inte ens ätit lunch..) och snart börjar progr jag ville se på SVT men det kan jag nog bara glömma... Det måste vara en kombination av att det är SÅ ljust, SÅ varmt och att vi nyss  kommit hem från 5 tim tidsskillnad som gör att sessan har en så orolig kväll för hon brukar ALLTID somna sött efter sin mat.


Jag önskar jag kunde trycka på en knapp nu som gjorde att det blev MÖRKT ute och att min mat var klar...


Prinsessan kl.19.45.

168397-409

... plötsligt är sessan hur vaken som helst så det ser inte ut som jag får till någon räkpasta, men tanken var ju god... ;-) får äta m&m´s...

Tha shoes!

168397-408

Här är skorna jag shoppade idag. :-)
Sköna & fina till alla barnvagns promenader.

Föräldrarmöte...

Idag fick vi inbjudan till "Föräldrarmöte" till Johannas dagis. Det kändes jätte konstigt att få sån post... jag menar hallå - har jag barn, eller?? Ibland känns det bara så overkligt hela situationen, också ska man plötsligt på föräldrarmöte? Hur vuxet är inte det? Måste ju vara minst 20 vuxenpoäng? ;-)

Tidigare fick jag bara inbjudan till modeshower eller glammiga partyn, nu är det till dagis.. vad hände? ;-)

Nu ska jag laga mig god räk-pasta (den berömda ;-)) och ta en dagens och fira nationaldagen tillsammans med Gucci (min katt).  Ska se på SVT kl. 20.30.


VARM dag idag!

168397-407
Här sitter sessan och äter gröt på vårt hotellrum i Phuket. :-)

Oh my god så VARMT vi har haft i Oslo idag! Helt fantastiskt!!! :-) Jag ändrade min tid hos frisören då jag upptäckte vilket fint väder det var (jag kan se himlen bakom det blå nätet från sovrummet och från Johannas rum) så jag och sessan gick dit redan kl. 10 istället för kl. 13.  Det tog 2 tim att ta ut alla extensions och sessan sov 1 timme och var vaken 1 timme. Jag var helt svettig då jag var klar, både för att det var varmt och för att jag sista timmen hade sessan i knäet och hon drog i allt, rev ner alla tidningar, spillde ut juice etc men GLAD var hon heela tiden och det var ju huvudsaken! ;-)

Sen hem till gröt och då kom vi nästan inte in i vårt hus för det stod en mann och tvättade fasaden med värsta maskinen och det bara forsade vatten över HELA entrén till huset. Och där stod jag i min nya vita klänning och sessan i vagnen och vattnet som forsade ner var allt annat än rent kan jag lova.. det var fyllt av gammal målarfärg från fasaden.. inte så jätte fräsht.. :-(  Jag letade febrilt efter paraply i vagnen men hittade inget så jag fick vänta till han tog en paus.. Ska bli SKÖNT att resa bort igen snart, sånt här orkar jag inte med mitt i sommaren.

Efter gröt-stoppet gick vi till Frognerparken. Jag måste ha haft solsting idag för jag kom precis på att jag inte tagit ett enda foto, det har väl aldrig hänt? Ska bättra mig i morgon ;-)

Sessan sov i vagnen och jag gick en tur runt, runt, runt och sen la jag mig ner och solade. Tänkte inte på att vagnen stod i solen så när sessan vaknade ca 1,5 tim senare så var hon såååååååå svettig stackars liten, hela vagnen var blöt och det rann från hennes hår.. Måste tänka på att ställa henne i skuggan nästan gång... fick riktigt dåligt samvete..

Åt räksmörgås på restaurangen i parken och sen gick vi en tur i Bogstadveien. JIG har rest bort på jobb så vi är ensamna hemma.

Hem till gröt igen kl. 17 och sen var sessan sååå trött men kunde inte somna så - vi gick ut IGEN.  Jag gick och shoppade ett par skor som jag fick totalt "må ha" feeling av när jag såg dem tidigare idag ;-) Kan lägga ut bild sen.

Sessan klarade inte att somna, det är nog helt enkelt för varmt idag så vi gick hem igen och sen tog vi ett ovanligt tidigt mys-bad och kl. 19 nattade jag sessan som nu sover sin skönhetssömn.

Hon har ALDRIG somnat så här tidigt förut så jag håller tummarna för att hon klarar att sova hela natten nu och inte vaknar om ett par timmar och är pigg...

GRATTIS SVERIGE!! :-)

168397-406

Kom precis på att det är Sveriges Nationaldag idag! :-)
GRATTIS alla där hemma - hoppas ni firar riktigt ordentligt !


Jag ska ställa fram flaggan på bordet på en gång! ;-)


P.S på bilden är det hjärtat som "nästan sitter" när jag fotar henne med webcam igår.


Tekniska problem!

För er som inte fått med er det -
min mobiltelefon gick sönder på måndag så - jag kan inte läsa sms jag får eller skicka sms. Ska försöka byta till annan telefon idag. Men om ni skickat mig sms senaste dagarna så har jag inte kunnat se dem.. Bara så att ni vet och inte undrar varför jag inte svarar?

Godmorgon Onsdag!

Ny dag och lika svårt att se vad det är för väder? Ska se på ställe att hyra i närheten av Göteborg idag... tror inte vi vill vara här så mycket i sommar.. bäst att resa bort så att man kan få se solen & njuta sommaren! :-)

Natten har varit perfekt! Hjärtat sov till kl. 5.30 då hon ville ha mat, sen sov vi fram till JIGs väckarklocka väckte oss strax före 7... så - nu är vi uppe och jag ska starta dagens första tvättmaskin. Blir ju galet mycket tvätt efter 2 veckor utomlands.

Idag ska vi till frissan kl.13. och sen får vi se vad vi hittar på!

Dagens shopping..

168397-405

... på Zara. INTE ofta jag hittar något där nuförtiden men den här kändes helt rätt.  :-) Och "budget shopping" passar mig just nu... (tyvärr.) Tänkte sy upp en klänning i Thailand men det blev inte av så det här är ett substitut ;-)

Prinsessan.

168397-404

Avslutar dagens bloggande med en bild på sessan idag i vagnen. Hon har fått ett sår under underläppen p.g.a. sin nya min då hon suger in underläppen i munnen och "biter" på den.. tror kanske jag måste gå till apoteket och shoppa salva men problemet blir väl att hon bara äter upp den på en gång ;-) så - jag tror det bara får läka av sig själv. :-)

Det ser föresten ut som att hon har på sig ett bilbälte *skratt*, men den andra remmen har bara åkt av. Måste spänna fast henne så att hon inte snurrar runt och ramlar ur vagnen.

Nu ska jag hoppa ner i sängen... är super trött... God natt!

Det borde vara olagligt att bo så här:

168397-403

Nu förstår ni hur lite jag ser ut.. jag kan verkligen inte avgöra om det är sol eller moln eller regn eller nåt annat väder, för jag ser INGENTING då jag tittar ut genom våra fönster..

Idag när jag och hjärtat kom hem så dånade en maskin och de "tvättade" fasaden så att det bara rann vatten över oss då vi skulle in genom den lilla öppningen ni ser på bilden.

Snacka om kontrast till vårt fina hotell i Thailand...! inte undra på att sessan varit mindre nöjd idag... ;-)

Söta saker!

168397-402

Här är söta Hello Kitty & My Melody saker som makes me happy! :-)
De söta boxarna ska jag använda när jag ska på pic-nic i parken någon gång....och det söta "underlägget" ska jag fr.o.m. imorgon servera sessans gröt på. :-)

Hello Kitty.

168397-401

Här är de söta Hello Kitty kläderna + tillbehör jag shoppade till sessan på det stora shopping centrat vi var till så nu är hon klar för soliga sommar dagar :-)

Thailand shopping!

168397-400

Längst ner till vänster är en SUPER praktisk liten förpackning med "baby wipes" som kostade typ 10 kr. Jag kan INTE förstå varför de inte gör sånna små för handväskan i Sverige eller Norge??? här är ju alla förpackningar så stora.. knasigt!

"My melody" och "Hello Kitty" tvättlapparna (froté handuk) till blöjbyten kostade 60 bath (= ca 12 kr styck) och de är ju bara såå underbara! :-) Jag blir glad av sånna här söta rosa saker!!!

Kleenex förpackningarna är också såå söta och praktiska att ha i handväskan när sessan äter ute. De enda som gör hyfsat söta & fina sånna här hemma är ju faktiskt H&M.

Vi längtar tillbaka...

168397-399

... till Thailand! Hjärtat har varit jätte "orolig" idag. Jag har gjort gröt 3 gånger som hon inte velat äta och hon har varit jätte trött men inte kunnat sova... Och när jag var och fixade mina naglar idag så var hon hur vaken som helst och rullade runt i vagnen hela tiden (vilket inte är så lyckat när jag inte kan vända henne tillbaka pga naglarna..) och var allmänt missnöjd vilket hon ALDRIG är...

Gick ut en tur vid kl. 16 för att hon skulle få sova, gick till "Martine" i Bygdöy Allé för att shoppa små hårspännen till sessan (inbillar mig att hon kan ha sånna nu men det är ju på tok för tidigt...) . De hade redan börjat med Salg -30% på alla sommar kläder vilket ju är SUPER tidigt, så - jag undrar om butiken går så bra? Anyway - jag shoppade i alla fall söt Burberry t-shirt till Johanna, blev ju bara 200kr :-)

Sen åt jag frukost/lunch/middag på "Egon" restaurangen som öppnat på Rica Hotel (där Magma var förut) och inte ens då somnade sessan men när vi nästan var hemma, vid kl. 17.30 DÅ somnar hon vilket ju var helt galet  men jag tror det är tidsskillnaden (5 tim) som spökar.

Så - jag lät henne sova och gick därför upp och ner i Bogstadveien och för att få tiden att gå så shoppade jag... :-) Hon sov till kl. 18.45, då gick vi hem och sen lät jag henne leka så länge hon ville så jag badade henne vid 20.30 och nattade henne vid 21.

NU! Äntligen..!

... kom SAS med vårt bagage!!!!!

Jag har väl aldrig varit med om att man får vänta på det såååååå länge..  Vi landade ju vid kl. 9.30 igår och nu är kl. 22.45  dagen efter. Man borde få TOK mycket pengar i ersättning för sånt här men man får ju inte ens en ursäkt..

Tänk om de i alla fall lagt med ett trevligt ursäktande brev och kanske ett presentkort på tex en flaska champagne eller vin nästa gång man flyger? Då skulle det i alla fall kännas lite bättre.. Men nej då, man ska bara vara glad att man får sina väskor och sin barnvagn 37 timmar senare...

Nu ska jag packa upp alla söta Hello Kitty ting & kläder jag shoppat till sessan. Ska fota dem och lägga ut bild strax så ni får se!

Öppnade föresten en POP´s champagne som tröst för att jag är hemma och inte på "tisdags Odeon" idag... Men en annan tisdag så... ;-)

Hemresan.

168397-398

Jag valde att resa hem i de mest bekväma kläder jag kunde komma på och det är jag GLAD över. Det blev mina Juicy byxor, Juicy cashmere hood och mina UNDERBARA Ugg skor. Jag hör till dem som inte shoppa dem då när alla andra gjorde det så... långt efter att de var "ute" fick min vän Petter mig att köpa ett par och det är jag såååå glad att jag gjorde för skönare skor kan man inte ha på fötterna! Nu skulle jag vilja ha ett par rosa också... men jag vet inte ens om man får tag i dem längre?

Oj, nu Desperate Houswives. Tror jag ska ta och öppna en liten Pops Champagne också :-)

Hej och hå leker på!

168397-397

Det måste vara den nya mattan som suger fast hjärtat för här sitter hon faktiskt!
För första gången! :-)

Hon leker med sin nya leksak (JIG shoppade även den dagen före vi reste) som är riktigt kul.

När jag packade upp matten så ser jag att det står "Comfort & Care AirMat - mattan för träning & lek" och "träningsinstruktioner på baksidan".. och när jag vände så är det "Tips på träningsövningar före och efter födseln". Hmmm... jag VET att jag borde träna men det här var en lite väl tydlig påminnelse ;-)  Tror kanske jag packar ihop mattan igen och gömmer den längst in i garderoben där jag redan pressat in motions cykeln vi köpte för några månader sen ;-)

Utflykt!

168397-396

Här är hjärtat på utflykt! Hon är otroligt snabb när hon väl sätter iväg...! Men jag tror inte alltid hon kommer ihåg hur hon gör ? för det är bara ibland som hon kryper i väg i 100 km i timmen :-)

Nu ser jag på TV4 - Bingo Lotto - galet att det går ännu men det är så kul att ha på i bakgrunden  och i kväll är det ju bra artister också. Just nu Helena Paparizio eller vad hon nu heter? BRA låt är det i alla fall!! men vad har hon på sig??? Hon som alltid brukar vara såå snygg.. Hon måste ha glömt att tända ljuset i garderoben idag ;-)

Balett..!?

168397-395

Jag har verkligen tänkt att sessan ska dansa balett, inte spela fotboll... så vi lämnade fotbollen i Thailand ;-)

This is for you E & E! ;-)

168397-394

Den här bilden är till E & E... om hon inte varit och myst hos er så hade hon ALDRIG varit så glad över fotbollar! Tro det eller ej - men jag shoppade faktiskt en fotboll till henne i Thailand som vi lekte med i poolen sista dagarna och hon var helt i hundra! ;-)

Inte så prinsessigt... JIG trodde inte sina ögon då jag kom hem med en fotboll... han tänker genast fixa en basketboll nästa gång han besöker sin butik ;-)

Nu ska vi ut en tur igen här, jag måste ha frukost.

Ny gåstol! & Hjärtat kryper nu!

168397-393

Här är hjärtat idag då jag dushade i sin nya gåstol som JIG shoppade dagen före vi reste så jag monterade ihop den igår kväll (den fanns inte i rosa.. men det är små rosa knappar uppe på den i alla fall ;-))  Hon skrattar heeela tiden hon är i den! :-) Hon har inte förstått att hon kan gå framåt i den ännu men det kommer nog ;-)

Och - störts av allt - HON KRYPER nu!! :-)))

Hon började ju krypa i Thailand på sängen men då visste ju inte helt om det kanske bara var där i sängen men nejdå. Igår när vi kom hem la jag henne på hennes vanliga plats i vardagsrummet, och plötsligt så satte hon iväg mot köket och vips! så var hon under köksbordet. Hon tok skrattade heeela tiden och det gjorde jag också! :-)

Hemma! utan bagage & med trasig mobiltfn.

Igår kom vi hem från vår FANTASTISKA semester. Jag ville verkligen inte resa hem.... Och nu då vi är hemma så är vårt hus inpackat i så mycket plast & nät att man inte vet om det är vinter eller sommar ute för man ser INGENTING... och inte kan vi öppna balkongdörren heller för igår, vid kl. 18, stod en mann och häftade fast TJOCK plast runt alla fönster + dörren så ja, det här blir en härlig sommar... ;-)

Måste ha alla lampor tända i vardagsrummet för det blir ju så mörkt när inte solens strålar kommer in...

Jag ska boka resa till Luleå idag för den här inplastade lägenheten klarar vi oss utan en stund jag och hjärtat. Vi reser upp och blir fram till begravningen som är den 16:e. Tror vi reser nu på torsdag, el fredag, och blir till 19:e...

Skriver mer om hemresan etc sen. Nu måste jag passa på att fixa håret när sessan sover också ska jag ringa SAS för vi saknar hjärtats resväska, JIGs resväska + vagnen... :-(  Vi landade vid kl. 10 igår fm och vi har ännu inte hört ett pip om när vi får bagaget heller... helt galet... extremt dåligt.... Men vi var typ 45 st som kom med flyget från Cph som inte fick bagaget så det är nåt fel i Cph som gör att många blir utan bagage på alla flygningar och sen måste de fylla flygen med gagaget som andra förlorat och får därför inte plats med bagaget som de som sitter inne i flyget checkat in pga vikten så de släpar efter  med bagage sen flera dagar.... KAOS!!

Nu äter jag m&m´s och dricker juice... sund frukost ;-) men allt vi hade hemma..

Och just det ja - min mobiltelefon fungerar INTE :-(
När vi stod och väntade på att anmäla vårt förlorade bagage igår så hade jag hjärtat i baby-björn och hon lekte med min mobiltfn och plötsligt tappar hon den i golvet och DEN GÅR SÖNDER :-( hela skärmen ser ut som att en blixt slagit ner i den men om jag anstränger mig riktigt hårt så kan jag ibland lyckas få fram tfn nr i adress boken men det är INTE lätt... Och jag kan INTE smsa eller läsa de sms jag får. Bara så att ni alla vet!!!

Om ni vill få tag i mig - skriv här på bloggen! :-) eller mejla. Ska förska byta tfn idag men vet ej när jag får gjort det..

Nu - blader & hårtorkning.

Idag i poolen...

168397-392

Dagens sista bild...
Såg precis ditt inlägg Jonas - så den här är till dig. Skål! ;-)

Bad flickor!

168397-391

Här är jag och hjärtat i barn poolen idag. Hon har på sig badblöja och en baddräkt från H&M (kors i hela taket ;-)). Ho tyckte att det var såååå spännande att bada och JIG var modigare än mig så han doppade henne och lekte med henne i poolen. Själv var jag lite mer försiktig och satt mest och myste med henne på bassängkanten....

Dagen idag var verkligen super härlig!

Vi hade planerat att gå ut och äta en riktigt mysig "sista kvällen middag" på Mom Tri´s och jag såg framför mig hur fina vi skulle vara i rosa alla 3 (JIG har rosa skjorta...) och vilka vackra bilder vi skulle ta... Men vad händer? Jo, hjärtat blir super super trött vid strax efter 18 så vi inser att det bara är att droppa middagen och söva henne istället så att hon får sova.

Så - jag ger babypluss och hon somnar in men vaknar lika fort, innan jag ens hunnit lägga ner henne i sängen och sen var hon typ klar vaken! Så - jag gav upp nattningen efter en stund, tog av henne pyjamasen och tog på henne en klänning också gick hon och jag ut en tur (JIG satte sig i tfn möte...). Vi gick till supermarketen och shoppade lite och sen gick vi runt på området och hon var piggare än pigg...!

Hjärtat somnade inte förrän efter 20 och var piggare i kväll än någon annan kväll så vi hade helt klart kunnat gå ut och äta den där middagen... men det är ju så det är med små söta barn, man vet aldrig riktigt hur det blir...

Vi åt i alla fall god room-service mat ikväll - igen- och sen har jag packat det mesta så att jag ska få njuta solen i morgon. Vi reser från hotellet vid kl. 19, flyger till Bangkok vid 21 och sen vidare till Cph vid 01. Har vi tur så sover hjärtat hela resan eftersom det är natt flygning... Vi landar i Oslo vid 10 på måndag morgon.

Nu håller jag på att somna....zzz... somnar faktiskt när jag skriver... och det tar dessutom sjukt lång tid att lasta ner bilder så jag ger mig nu och går och lägger mig.

Nästa gång jag skriver tror jag blir när vi kommer hem. Vi hörs mer då! :-) Nu är det god natt från Thailand!


P.S Skriver svar på de senaste inläggen här... : Kjersti - TACK TACK TACK för att du tar hand om min älskade Gucci när vi är borta, jag saknar honom....!! Du är en ängel som pysslar om honom! Kram!  Och Petter - Jag håller med,  vi måste absolut ses a.s.a.p. när vi kommer hem!!!!!! Och Lotta - tack för sms, jag och hjärtat hoppas att vi får träffa dig och Vincent SNART!!. Och Josefine - hoppas flytten gått bra trots att jag önskar att ni inte flyttar alls. ;-)


Mitt busiga hjärta!

168397-390

Här ligger hjärtat på sängen i sin söta tenniströja från Donaldson (synd de inte finns kvar i Oslo längre...) och sina - för resan - nya Gant shorts. Tycker hon ser så sött busig ut på den här bilden :-)

Idag är det lördag och vår näst sista dag här. Normalt när man varit borta i 2 veckor brukar man ju känna att det ska bli skönt att komma hem... men den här gången hade jag verkligen viljat stanna kvar... Känner absolut ingen längtan hem... Efter allt som hänt med Gizmo så känns det så himla skönt att få distans och vara borta en stund.

Dagen idag bjöd på SUPER väder! :-)

Vi har myst vid poolen och solat och badat och ätit super god lunch och druckit dagens och jag har börjat på ny bok: "Martina koden" av Martina Haag. KUL bok! :-) Kan faktiskt tro att hon inspirerats av shopaholic boken jag läste ut igår för hon skriver väldigt likt den författaren. Lättläst, "girlie" och jag skrattar högt ofta! :-) Har läst alla böcker av M.Haag och i höst blir ju en av dem film (av Måns & Hannes, som gjorde "Adam&Eva"), ser fram emot den!

Ny min.

168397-389
Så här har hjärtat börjat att göra så mycket & ofta att hon fått ett sår under underläppen. Hon suger in underläppen och biter på den med den lilla tanden som fått uppe.

Inga sura miner, bara NYA miner :-)

Hon har föresten börjat få sin 4:e tand (uppe) så hon biter och biter och biter i alla sina leksaker för det kliar nog väldigt..

Nu ska jag ta och skriva lite dagbok och sen hoppa i säng. Märker att jag håller på att somna medan jag skriver.

God natt! :-)

P.S om ni smsat mig så har jag inte fått dem, bara så att ni vet...!  och inte tror att jag struntar i att svara. misstänker att jag får alla sms då vi landar på Gardemoen på måndag förmiddag. Jag vet faktiskt inte varför de inte kommer fram? det har alltid fungerat förut då jag varit här..

Girls night out!


168397-388
Jag och mitt hjärta på balkongen i eftermiddag....

Efter en dag vid poolen och den dagliga "klockan 17 gröten" tog jag och hjärtat en "privat chaufför" (fr.o.m. igår kallar jag taxi chaufförerna för det eftersom det låter coolt.. ;-)) till shopping centrat. JIG hade tfn konferens med jobbet så det passade bra att vi hittade på nåt på egen hand. Chauffören körde oss dit, väntade på att jag shoppat klart, och körde oss sen hem igen. Väldigt tryggt, praktiskt & bra.!

Taxi turen dit tar 30 min och eftersom vi kom iväg lite sent så hade vi typ 45 min på centrat innan jag visste att hjärtat PRICK kl. 19 skulle bli jätte trött... Jag var lite väl optimistisk och tänkte att hon kanske inte blir trött prick 19 idag men jodå. (förstår inte varför jag tänkte att hon inte skulle bli det plötsligt? ibland tänker man helt enkelt konstiga saker... ;-)) Så - nästan heeela taxi resan hem var hon såå ledsen att jag fick ont i hjärtat. Jag sjöng och sjöng och sjöng och till slut började även vår chaufför att sjunga och han skrattade så han hoppade... misstänker att inte tyckte jag var någon Carola direkt ;-)

Var självklart innom Hello Kitty butiken igen, shoppade bl.a. super fina "tvätt lappar" (till när jag tex byter blöja på sessan) i rosa med Hello Kitty på + med My Melody på. :-) Sen shoppade jag några presenter också till några därhemma. Det var vad jag hann med idag, tiden flög!

Skulle egentligen dit för att byta en body jag shoppat till hjärtat som var för liten också hade de inte den i större... dumt... men jag behöll den lilla och ska pressa den på henne för den var bara såå fin med Hello Kitty på. Ska man vara fin så får man lida pin! ;-) (för er som inte förstår ironi - jag SKOJAR! *ha, ha* - jag behöll den, men ska självklart inte pressa den på hjärtat...)

Och just det ja- det kom fram ett gäng japaner och beundrade Johanna! De sa "What a beautiful girl!!!!" fleeeera gånger och till slut säger den ena av dem- "Is it OK if I take a picture?". SJÄVKLART var det ju det och jag var såå STOLT och GLAD mamma!!!! :-) Efter en stund - när vi går runt där bland alla fantastiska Hello Kitty ting så kommer plötsligt en till Japan fram och fotar Johanna " i smyg", hur kul som helst!!! :-)

Det är föresten mest asiater här på semester nu, har inte mött en enda svensk så här långt... Har pratat med några danskar, ett par från Australien och ett tyskt par som bor i Singapore. KUL att det inte kryllar av svenskar (och norrmänn), det känns lite mer exotiskt när man bara "minglar runt" bland människor från andra delar av världen, det blir liksom lite mer exotiskt.

När vi kom tillbaka till hotellet, på "övertid" vid 19.45, så somnade hjärtat innan hon hunnit dricka upp baby plussen och sedan då sover hon  hur sött som helst.

Jag börjar själv bli jätte trött nu efter den goda middagen, kl. är 23 och den tiden har jag faktiskt somnat varje kväll nästan.. man blir som sagt trött av värmen... skönt trött..!



Modern mamma!

168397-387

Vi mammor av idag är vana att göra många saker samtidigt för annars blir ju ingenting gjort.. ;-) Så - idag körde jag Johannas vagn fram & tillbaka då hon sov eftermiddag (hon sover bäst när det rör på sig..), drack en underbart god drink som heter "Ocean beauty" (eller nåt liknande..) OCH! fick fotmassage samtidigt! :-)

Det är ungefär som ett kinder-ägg, 3 önskningar i en! ;-)

Sånna här stunder vill man INTE resa hem på söndag..... bra vi vet att vi ska tillbaka snart!

High-five!

168397-386
Här är sessan med en ur personalen på restaurangen där vi åt lunch idag. De är sååå snälla och söta och glada och bär runt på lilla sessan heela tiden så att jag (idag var det bara hon och jag, JIG var på möte) kan äta i lugn och ro. Och sessan ÄLSKAR det.! :-)

Hon har lärt sig att göra "high-five" här också för alla gör det med henne. Kul med framsteg! ;-)

Och på tal om framsteg.. hjärtat står på knäna och gungar fram & tillbaka hur mycket som helst. OCH! när hon är i stora sängen på rummet så kryper hon som en galning fram och tillbaka, vi hänger inte alls med... Ska bli spännande att se vad som händer när vi kommer hem? Verkar som att "underlaget" spelar stor roll. JIG shoppade en "gummi matta" (typ yoga matta) på en leksaksbutik i Sverige dagen före vi reste hit, det blir kul att testa den då vi kommer hem! för då "stoppar" ju hennes knän och vem vet, kanske kryper hon iväg då? :-)

Jag åt föresten fried rice with prawns idag, gud vad det är GOTT!!! Kommer sakna den goda maten då vi kommer hem...

Relaxing...

168397-385

Om handduken varit typ rosa eller vit hade jag förstorat bilden bums! ;-) för jag tycker att den är så fin. Får förstora den i svart/vitt, då blir den super! :-)  (om jag ägt hotellet hade jag självklart gjort rosa handdukar istället för gula... tror kanske jag ska skriva in det som ett tips när vi fyller ut "schemat" när vi checkar ut ;-))

Dagen idag blev en heldag vid poolen men det blir ju inte alls att jag ligger och pressar som förr, istället håller jag i hjärtat eller leker med henne hela tiden. Men idag lät jag faktiskt henne sova ute i vagnen också låg jag och solade (JIPPIE!!!) hela timmen hon sov också körde jag vagnen fram och tillbaka samtidigt :-) Gjorde samma sak när hon sov senare på em.

Idag sov hjärtat 12-13 och sen vid 15-16, det är nog värmen som gör henne tröttare vissa dagar och det förstår jag. Jag blir också trött...zzz..

Oj, nu kom vår room-service med GOD thai middag och kall öl. Skriver mer senare. Näst sista kvällen här nu så jag ska njuta extra mycket :-)

Pool prinsessan!

168397-384

Idag har vi gjort vår premiär runt poolen! :-) Det var på tiden nu då vi strax ska resa hem ;-) Men - vi har legat på gräset nedanför vårt rum alla andra dagar bara för att det är skönare för sessan att ligga på ett stort täcke med alla leksaker under ett parasoll i skuggan och gräset är ju så mycket mjukare än det hårda "golvet" runt poolen...

Anyway-
Vi startade i alla fall dagen på gräset men flyttade över till poolen för det var sååååååååååå galet VARMT idag. Knall sol från klarblå himmel och luften stod helt stilla så efter typ 5 min förflyttade jag mig och sessan (JIG var på möte på fm idag...)  till poolen och vi tog vårt premiär dopp i barnpoolen! :-) 

Sessan tyckte att det var såå spännande att vi gick runt i vattnet och hon hade sina söta Donaldson bikini byxor på sig (jag VET att man ska ha bad blöja men jag ville så gärna få använda dom i alla fall en gång.. köpte dem lååångt före sessan föddes och det är ju bara så totalt opraktiskt att de ens tillverkar sånna för så små barn eftersom de ju som sagt ska bada med blöja, men det tänkte ju inte jag på då jag shoppade dem, tyckte bara de var de sötaste...).

Efter badet låg hon som synes på solstolen och torkade och myste :-)


Bloggtoppen RSS 0.91