Nu..

.. har jag försökt att lasta ner fler bilder från dagen i över 1 time, men det går inte :-( "Finner ikke server" kommer bara upp... Misstänker att det är nåt fel på blogg.se för allt annat fungerar helt normalt med internet här.

Jag ska göra ett till försök att blogga med bilder nu, men om det inte fungerar så kryper jag ner i sköna sängen igen.

Hoppas din dag är lovely!

Kram! ♥

Lågsäsong!


Nai Harn Beach idag. Första gången vi ser röd flagg & varningsskylt sedan vi kom hit i december = ett tecken på att det blivit lågsäsong. När ni tittar på vågorna så förstår ni varför ;-)

Phuket kl.02.10, natt mot torsdag.

Alltså jag borde - seriöst - sätta upp en varningsskylt på sovrummet där det står:

"Varning! Att lägga sig "lite under täcket" medför risk för sömn!"  Haha ;-) 

Men nu är jag i alla fall uppe & vaken och ska blogga en stund. :-)

Det är ju lågsäsong här i Thailand nu och då kan man ju undra vad det innebär?

♥ Jo, det innebär att det är väldigt få turister här. Och det gör att det är SUPER lyxigt att slippa trängas på beachen! :-) (och detta är tiden på året då många från Australien turistar här (framför allt i maj / juni då de har vinter hemma). 

♥ Det är blåsigare / går ´MYCKET större vågor än under lägsäsong på den sidan av ön där alla beacher = turist hotel, ligger. Och vågorna bidrar till undervattenströmmar som gör att det ofta är röd flagg för att bada. Men det spelar ingen som helst roll för sånna som mig som ändå bara ligger och solar och bara doppar tårna/ blöter kroppen ibland ;-)

♥ Det är sommarlov i Thailand = en del Thai på beacherna och det är ju bara jätte trevligt!


Se så lugnt & stilla & härligt det var på Nai Harn beach idag! :-) Ingen trängsel direkt! ;-) (kolla in solstolarna, finns lediga till dig! ;-)

♥ Man slipper köa till varken restauranger eller taxi och det är gott om plats i alla shoppingmalls. Och om man beställer möbler  eller ska sy upp kläder så är levereringstiderna kortare för de har så lite att göra = perfekt!

♥ Havet förändras massor från dag till dag / i löpet av en dag på så sätt att ena dagen kan det vara "bred" (på det sättet att det är jätte, jätte långt ut till vattnet)  flott beach, för att nästa dag vara nästan ingen beach p.g.a. högt / lågt vatten.

♥ Det kan komma en regnskur under dagen (men de går ofta fort över) också går det lite oftare åska på nätterna p.g.a. värmen.

Med andra ord  - det är helt perfekt att resa hit nu! ;-)  Och det har ju alla charterbolag också insett så fr.o.m. i år så flyger de flesta hit hela året runt! Och priserna är betydligt lägre nu så det kan absolut vara värt att göra en spontan bokning och hoppa på ett flyg hit a.s.a.p.! :-)


Sommarlov!


Johanna & friends.

Phuket kl.17.40, onsdag kväll, +34 grader & SOL!

När vi kom till beachen idag så sprang Johanna raka vägen fram till sina kompisar! :-)  Hon älskar verkligen att leka med dem för de busar så mycket.

Det är sommarlov här i Thailand så skolorna är stängda i 1 månad säger en del och 2 månader säger andra, så 1-2 månader med andra ord ;-) Det förklarar också varför det är så många Thai barn på beachen nu.

     
Som ni ser så var vi ganska ensamna på restaurangen, det var vi och barnen :-)  De pussar och kramar och springer runt med Johanna och hon skrattar och myser av all lek & bus.

Jag hade stora planer om att vi skulle fixa en massa interiörärenden idag men alla dagar blir inte alltid som man tänkt sig och jag är GLAD över att vi valde beachen för idag har det varit en underbart solig dag! :-)

Nu ska vi äta glass & mysa här! Riktig tjejkväll ;-)

Paradiset!


Dagen idag var helt fantastisk och vågorna var enorma!

Phuket kl.15.30, +34,5 grader & strålande sol!

När vi kom upp från poolen kl. 10.15 fick jag ett spontant infall att åka till beachen så kl. 10.30 satt vi i badbussen och åkte mot Nai Harn beach :-)

Vi har haft en SUPER DAG på beachen som jag ska berätta mer om senare för nu ska jag passa på att chilla på verandan då darligen sover sin nap. Jag har hällt upp ett glas med svalkande dryck och bladerna ligger klara så : got to go! :-)

Njut dagen kära läsare! ♥

Dagens interiörbild!


Snygga köket inspierar mig! Jag ska också köra med jeans, blått & vitt då vi kommer hem :-)

Phuket kl.08.45, onsdag morgon, +29,5 grader & SOL!

Min älskade katt Gucci har varit väldigt glad i våra fina köksstolar där hemma... och det gör att tygen på dem tyvärr inte är så vackra längre ;-) Och det är ju inte direkt billigt att sy upp nya överdrag på R.O.O.M. (deras stolar är ej samma mått som Ikeas)

Så därför är jag riktigt GLAD över att jag kom på att JIG kan ta med sig ett av överdragen från Oslo också låter jag sy upp nya fina här i Thailand där de kostar sååå mycket mindre! :-) 

Vi har haft vitt på stolarna men nu då kommer hem så kanske det blir jeanstyg? Det är super fräscht till "Lexington" kökshanddukar och andra blå / vita sommar detaljer.  Den här bilden som jag hittade inspierar mig massor! så jag tror det blir precis så! :-)  (också vita i tillägg så att vi kan variera.)


De vita tror jag blir så här, med "kappa", det tycker jag är riktigt fint. Frågan är ju bara om de blir "små hus" till Gucci då? ;-)

Nu ska vi göra oss klara för poolen! :-)

Ny dag att njuta!


Den här tavlan heter "Rushtid". Konstnären heter Bjørg Thorhallsdottir. Hon är den andra av mina 2 favorit konstnärer och jag har flera tavlor av henne hemma. Hon är från Island och är född -74. Hennes tavlor kombinerar också text & bild precis som Lisa Rinnevuo´s.

Phuket kl.07.45, onsdag morgon, +29 grader och solen morgonlyser.

Dagens starttid var 06.03 och då drog hjärtat mig i tårna till jag steg upp för hon ville ut till soffan och titta på sin dvd. Vi var föresten och hämtade vår sovrumsTV häromdagen, den har varit på reparation, men jag klarar inte att ställa in alla kanaler på nytt... måste be någon om hjälp så kanske hjärtat kan bli kvar i sängen lite längre :-) Jag kan ju alltid hoppas! ;-)

Ibland måste jag påminna mig själv om hur sköna dagar vi har här jämfört med om vi vore hemma och den här tavlan får mig verkligen att tänka på det ;-) Då hade det varit total morgonstress och fix av matpakke (jo, i Norge får barnen inte mat på dagis) och sen hade jag och Johanna flygit fram hela vägen till dagis.... 

Jag ska verkligen N J U T A våra sista 6 veckor här nu! Till MAX! :-)   

Hoppas du vaknat på ditt bästa humör idag och att du slipper stressa så mycket på morgon.

Kram! ♥

Sweet dreams!


Vårt sovrum hemma i Oslo. När vi kommer hem är det dags för ny säng till Johanna ,tänk vad hon har växt på de 6 månder vi varit här i Thailand! Stor skillnad! :-)

Phuket kl.: måste sova nu! :-)

Så här hade sovrummet sett ut om jag varit hemma i Oslo , eller föresten, före vi åkte så hängde det ju en julkrans bakom sängen och den var bäddad med rött. Och julgranen stod framme! Så när vi kommer hem så blir det första jag får göra att "packa bort julen" ;-)

Nu ska här sovas. Jag borde stkämmas som är uppe så här mitt i natten för om bra  precis exakt 2 timmar kommer ju mitt hjärta att vakna och då gäller det att vara vara pigg, glad & happy mama! :-)

God natt & sov så gott alla underbara! Jag är glad att ni finns!

Kram! ♥

P. S nu i natt har plötsligt min pc fungerat perfekt! peppar, peppar... ;-)

Sex and the city.


Jag tycker den här outfiten på Carrie är helt fantastisk! Tänk om du tog på dig exakt samma imorgon och klev innanför dörren på jobbet / skolan (eller vad du än ska gör imorgon), DET vore nåt det! ;-)

Phuket kl.03.20, natt mot onsdag.

Tänk- inte länge kvar till filmens stora glittriga champagne premiär nu! :-) Åååå vad jag längtar ! men det är egentligen dumt att göra det, för då finns risk att man blir besviken... vilken nedtur det vore... men jag tror det är helt omöjligt för den måste ju bli succé! :-)

Jag hittade föresten den här bilden på nett nyss:


Ser ni vem det är? Det tog en stund innan jag kom på det faktiskt... Det är ju Samanthas unga boyfriend, "Smith"! :-) Han var tydligen på en filmfestival häromdagen.  Ser lite mer vuxen ut här .

Jag  M Å S T E shoppa alla episoderna på dvd nästa gång vi åker in till Patong för nu har det gått alldelens för många månader utan... förtår inte hur jag klarat mig? Kanske för att jag sover bort hela kvällarna? ;-)

Dagens & hattar!


Idag hade jag på mig min tunika från Zara (med underklänning från La Perla & shorts från H&M under), och halsband + väska shoppade här i Thailand. Johanna var helt nyvaken med nappen i munnen..

Phuket kl.02.35, natt mot onsdag (måste snart gå och sova.. ;-))

När jag skulle fota dagens före vi åkte iväg så dök plötsligt Johanna upp framför spegeln i sin solhatt :-) Sötisen. Hon gick runt med den jätte länge också speglade hon sig flera gånger. Jag är glad hon gillar sina hattar för de skyddar bra här nere i solen :-)

Och på tal om hattar så shoppade jag en för en månad sedan...


Känner mig så "engelsk" när jag har den på mig. Som att jag ska på ett "afternoon the party" i någons garden ;-)  Den har föresten en stor rosett på baksidan.

Jag tycker det är SÅ kul med hattar men jag använder dem tyvärr nästan aldrig. Önskar att vi gick mer i hatt i Norge & Sverige för det är ju sååå dressat och snyggt till en fin klänning. Lite "pretty woman" ;-)  Min mormor älskade också hattar och hade de på sig jätte ofta, kanske jag har det från henne? :-)

Glass, glass, glass, glass...!


Jag, Johanna och en underbart god glass stund! Jag gillar att dom har kritor och målarark till alla barn. Det borde alla restauranger ha!

Phuket kl.01.55, natt mot onsdag,

En som i alla fall har sina rutiner på plats är jag ;-) Så nu sitter jag här helt nyvaken igen mitt i natten haha :-)

Dagens ord var definitivt : GLASS!

Johanna har sagt glass i princip sedan hon vaknade så efter att hon sovit sin REKORDlånga nap (sov från 14.30-17) så hoppade vi in i en taxi och åkte till "Central Festival" och slog två flugor i en smäll. Jag fick shoppat mat, och Johanna fick äta glass! :-)

Passade föresten på att köpa en "frysväska" idag (ni vet en sån där stor hård sak..) så att jag kan köpa hem glass till lägenheten och det kan man ju undra varför jag inte har gjort mycket tidigare? Hmmm... ;-)

Vi åt i alla fall på underbara "Swensen´s" idag och lyxade med att dela på en "choklad fondue". MUMS!!

Glada girls!



Phuket kl.17.00, tisdag.

Nu blev vi SÅ GLADA för vi har precis bokat in en liten resa jag & Johanna. Vi har funderat på det länge, och plötsligt så bestämde vi oss :-)

Men vi behåller vart vi ska som en hemlis en stund till... men ni kan ju börja packa så smått för vi reser ganska snart! ... ;-)

Nu ska vi åka iväg och äta nåt gott! och vi hoppas att ni alla har en perfekt dag!?

Kram! ♥

Dagens tips!


Den här bilden fick mig att äntligen komma på min lösning! (Ur  Thai "Living Etc." oct -07)

Phuket kl.16.25, tisdag, +33 grader & sol.

Jag har länge haft en idé om att jag ska samla sand från alla beacher vi besöker i olika burkar MEN - jag har inte hittat de "perfekta" burkarna så jag har sökt och sökt och sökt....

Så bläddrar jag i interiörblader igår (ni vet då jag kom på alla detaljer till lägenheten) och plötsligt var de där! Burkarna! Jag ska ju självklart köpa sylt / marmelad / oliven / kryddor etc glasburkar och tömma dem på innehåll, diska ur dem och vips! så har jag "mina burkar" till sanden! :-)

Jag blev så GLAD då jag kom på lösningen och jag tror att det kommer att bli super snyggt att ställa dessa burkar i olika höjder och storlekar på en hylla med vackra ljuslyktor brevid. Också ska jag så klart skriva text på , precis som på bilden, med vilken beach sanden kommer ifrån. 

Carpe diem! ♥

P.S nu tror jag att jag måste väcka Johanna snart för annars blir det tokigt i kväll ;-) men samtidigt så förtjänar hon att sova till hon vaknar... :-)

Härliga poolen!


Oss i poolen på resorten idag.

Phuket kl.16.10, +32 grader och sol.

Som sagt - efter regn kommer alltid solsken! :-) Vi har haft 2 UNDERBARA timmar i poolen jag & Johanna och precis då vi var på väg hem, runt kl.14, så började det regna igen och när vi var uppe i lägenheten och tittade ut så VRÄKTE det ner  så det var helt perfekt tajming! :-) Och det var lovely att få 2 timmar med sol & bad!

 
Här är vi tillsammans med en underbart trevlig kvinna som hyr en lägenhet här tillsammans med sin lika trevliga man. De har varit i Thailand lika länge som oss, och först bodde de här, sen var de ute och reste några månder, och nu bor de här några veckor igen. Trevligt med sällskap i poolen! :-)

Johanna sover sen 14.30 och min pc har verkligen varit jätte sjuk idag så jag har inte kunnat blogga sedan vi kom hem. Istället har jag legat i en skön solstol ute på verandan och bläddrat i interiörblader och njutit solen. Inte helt fel! ;-)


Plötsligt dök det upp 3 barn i poolen och Johanna blev jätte glad! :-)

När darlingen vaknar är planen att vi ska iväg och fixa några ärenden också passar vi på att äta god middag någonstans när vi ändå är "på farten". Men samtidigt vet man ju aldrig hur den här dagen blir? Vi tar det som det kommer.. :-)

Hahaha what a day!


Badbusschauffören sa att han inte ens kunde köra till Kata Noi idag, "dangerous!" sa han flera gånger för när det regnar så mycket som det gjorde kan han inte köra minvan över berget, det blir för halt. 

Phuket kl.11.35, tisdag, +27,5 & regn.

Hahaha :-) alltså idag kan jag lugnt kalla mig "positivaste mamman" ;-) Varför? Jo, för att det började regna när vi höll på att göra oss klara för beachen men så tänkte jag "Äh! det är nog bar en liten skur, och det ser ju blått ut på himlen  åt det håll vi ska!" så - vi gjorde oss klara och jag bar på Johanna, 2 stora soppåsar och stora beachväskan.

Sen  - vi kommer fram till badbussen - så börjar det att ÖÖÖÖÖÖÖÖÖS REGNA. Alltså det regnade så mycket att det var helt galet och Johanna blev rädd och började gråta.  Själv skrattade jag mest :-) för det är ju bra att vara positiv men det finns ju kanske en gräns? ;-)


Det regnade SÅ mycket att jag fick be badbuss chauffören att köra oss hem igen. Det är ju egentligen inget avsånd alls, men när det regnar så mycket som det gjorde så gick det verkligen inte att gå ute. Bilden är från då han backade ut efter att ha lämnat av oss hemma.



Men vet ni - nu är det klarblå himmel på gång igen!  What a day! :-)

Tror det blir poolen och sen ut en sväng i interiörbutiker också säger Johanna "glass, glass, glass" hela tiden så jag misstänker att vi hamnar på "Swensen´s" innan den här dagen är slut :-)

Min "godis" shopping!


Kjol från "Ginger" och skor från "Zara".

Phuket kl.09.35, tisdag, +31 grader & SOL!

Hahaha :-) G L Ö M det jag skrev i förra inlägget om Johannas rutiner, för nu sover hon! Hihi :-) Precis då jag trodde att vi fått nya rutiner så förändras dom. Livet är så fantatiskt oförutsägbart, allt kan hända hela tiden! ;-)

Tror hon blev trött av allt bus och alla kläder & skor vi provat. Johanna älskar skor, helst går hon runt i mina också speglar hon sig och skrattar och tycker att hon är fin! (vilket hon ju är :-)

Själv passade jag på att prova min nya kjol som jag blev helt KÄR i då jag såg den i butiken "Ginger" i Surin. Den påminde mig om en påse med "lösviksgodis".. härliga färger! :-) så den här kommer att bli en favvis, det vet jag, för den passar lika bra med flipflops och ett vitt linne som med sliten jeans jacka och boots som med vit t-shirt eller skjorta och high heels. Den kan dressas up & ner and that I like! :-)

   
Jag testade hur den kommer att se ut då jag dansar i den.....snurr, snurr ;-)


Ett matchande halsband gör det "lilla extra", speciellt om du har en enkel vit topp till kjolen / byxorna. Ett tips! :-)

Efter detta måste dagens helt enkelt bli:

"Life is too short not to wear beautiful things!"

Tänk på det idag för det är inte bara på fredag kvällar och lördagar som man ska klä upp sig, man kan faktiskt klä upp sig precis när man vill! För de fina kläderna som hänger där i garderoben mår bara bra av lite friskluft så var inte rädd för att ta på dig en fin kjol eller klänning eller topp på en tisdag. Det enda som kan hända är att du får en komplimang eller två! ;-)

Nu ska jag softa i solstolen fram till vi ska ta badbussen till Kata Noi beach.

Detta blir en lovely dag för oss alla, det känner jag på mig! :-)

Puss & Kram! ♥

Godmorgon vackra dag!



Phuket kl.07.30, tisdag, SOOOL från klarblåhimmel, +29 grader.

Johanna har verkligen nya rutiner nu! Hon somnar runt kl 19.30-20 och sover sen hela natten lång fram till klockan 06.00 och sen sover hon sin "nap" runt kl.12 och då blir det allt från 1-2 timmar.

Så - nu vet ni vilken tid vi steg upp idag! och ja, jag var extremt trött då men vad kan jag säga? jag får ju skylla mig själv när jag är så crazy att jag sitter uppe halva nätterna ;-)

Vi har med andra ord redan "kickat igång" dagen här och vi har redan haft lite action ute på verandan, titta här:

  
Johanna står och kollar in ödlan som kryper runt uppe under taket och önskar att den ska försvinna så att hon vågar gå upp vid jacuzzin och leka men ödlan har inga sånna planer, istället förflyttar den sig fram och tillbaka i raket fart så vi fick gå in så länge ;-)

Nu ska jag hoppa i duschen och eftersom dagen bjuder på det vackraste vädret så ska vi ta en tur till beachen. Idag blir det Kata Noi. Blir riktigt härligt!

Önskar dig en underbar tisdag!

Kram!

Dagens interiörbild!


"New England" stilen är ALLTID lika fräscht! Detta sovrum passar lika perfekt på ett sommarställe vid vattnet eller i en city lägenhet. Lexington har verkligen de snyggaste detaljerna till sängen!

Phuket kl.så mycket att jag inte vågar skriva det ;-)

Nu måste jag verkligen hoppa i säng och sova gott fram till lilla darlingen väcker mig. Imorgon har vi en helt ny dag igen att fylla med kärlek och imorgon ska vi antingen åka till beachen eller på en "interiör-tur", vädret får avgöra ! Och vem vet, vi får kanske till "bådeoch"? :-)

Dagens interiörbild får mig att tänka på min underbara vän Camilla som fyller år idag. GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN vännen min! :-) Jag saknar dig och längtar till vi ses igen! :-)

    
Här är bilder från då jag & Johanna besökte Camilla & Co förra sommaren. De bor i ett helt fantastiskt hus vid vattnet i Stockholm och en dag är jag övertygad om att vi får se deras vackra hem i någon interiörtidning :-)

Och inte nog med att både min kära bror och min vän Camilla fyller år idag... Min vän Hilde fyller också år idag! GRATTIS! :-) Vilken födelserik dag detta var!

Nu säger jag god natt & sov gott från resorten i Chalong! ♥

Min älskade Gucci!


Världens bästa & sötaste "kattvakter" (Heidi till vänster och Ingvild till höger) med min älskade Gucci :-)

Phuket kl.02.50, natt mot tisdag
.

Åååååååå vad jag kan S A K N A  min älskade Gucci....! Han är SÅ mysig och han har varit min "baby" i 4 år.

Nu då vi är i Thailand är jag så enormt GLAD & TACKSAM för att han får bo hemma hos underbaraste, sötaste, snällaste, och UNIKA  "Gizmo ängeln" Heidi och hennes söta syster. För där vet jag att han har det som på det värsta lyxhotellet. Och jag vet - av de rapporter jag får från Heidi - att han mår så bra att jag nästan blir orolig för om han någonsin vill komma hem igen? ;-)


Heidi mejlade mig den här bilden på Gucci för ett tag sedan och jag inser att han får nog leka betydligt mer där han är nu än hemma hos oss för sedan Johanna kom så försvann en del tid... Heidi - TACK för bilderna!! blev så glad! :-)

Och föresten - inte nog med att Heidi tar han om min Gucci , hon tar dessutom hand om vår lägenhet. Det är sånt som gör att man inte riktigt vet hur man ska kunna tacka nog? Tjejer som Heidi växer INTE på träd och jag är så enormt glad & tacksam för att jag får förmånen att vara vän med henne! 

Puss och kram på er goaste Gucci "kattvakterna" och pussa Gucci massor från mig och hälsa honom att jag saknar honom! :-)

P.S Heidi jobbade i min butik , det är därför jag kallar henne min "Gizmo ängel"! :-)

Hipp, hipp, hurra!!


Jag & bror på väg hem från min butik i Oslo en snöig dag i mars 2006. I min mage låg en liten Johanna och myste... ;-)

Phuket kl.02.40, natt mot tisdag.

Hipp, hipp, HURRA
! Min "världens bästa bror", Johan,  fyller år idag! :-) 

Jag skulle ha skrivit det här inlägget tidigare, men så somnade jag, så : jag hoppas din dag varit hur bra som helst och att du blivit firad riktigt ordentligt! Och jag tar för givet att du har ätit grymt mycket tårta och att du fått fina presenter ;-) Presenten från oss kommer snart som ett paket på posten....!

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN! :-) Vi längtar till vi ses till sommaren!

Massor av kramar från syrran! :-) Och Johanna !:-) och JIG så klart ;-)

Hoppsan...


Oss i poolen idag. Johanna har börjat "gurgla" i vattnet, det tycker hon är så kul att hon skrattar högt. Själv är jag mest orolig för att hon ska få i sig poolvattnet... Gud vad det finns mycket att oroa sig för när man är mama! det gäller att tänka med "sunt förnuft" och inte bli helt "nojjig" ;-)

Phuket kl.02.20, natt mot tisdag.

Alltså jag är sååå trött mama på kvällarna nu efter att Johanna fått för sig att stiga upp kl. 06 så i kväll vet jag faktiskt inte om det var hon eller jag som somnade först i soffan? Jag vaknade i alla fall kl. 23 av att vi låg där och sov ;-)  Bar in sötisen i sovrummet då och på den vägen blev det.... så jag vaknade nu... hoppsan! ;-)


Det är fortfarande något knas med min pc så imorgon tror jag att vi måste åka med den till "sjukhuseet" eller ringa efter en "doktor" som kommer hem hit för det vore så trist att inte kunna surfa, mejla och framför allt: blogga. Min kommuniktion med er läsare gör mig HAPPY! :-)


Johanna älskar stenar!


Efter att hjärtat badat med kläderna på så bytte vi till baddräkten i stället :-)

Phuket kl.19.00, måndag kväll.

Det är verkligen full fart runt poolen för Johanna på dagarna. Hon springer runt och samlar stenar i sin hink också kastar hon dem i poolen så att jag ska ta upp. Hon älskar stenar!  Min mamma & pappa har berättat att jag också var väldigt glad i stenar då jag var liten men jag ÅT dom och DET är jag glad att Johanna inte gör ;-)

Nu är det kolsvart ute och hjärtat börjar bli tröttis så det är strax dags för nattning.

Kvällsmys.


När jag satt och åt så gick Johanna plötsligt raka vägen till poolen och "hoppade i " (well, klev i är väl egentligen närmare sannheten ;-)) med kläderna på och allt. Jag tror att hennes blöja vägde typ 10 kg när jag tog av henne den ;-)

Phuket kl. 18.00, måndag kväll, +30 grader & vacker solnedgång..

Nu har vi varit nere vid poolen och myst i ett par timmar och inte nog med att vi badade i poolen. När vi kom hem så hoppade Johanna rakt ner i skumbadet så idag har det verkligen badats :-)

Ute är de en super vacker solnedgång i kväll och inne myser jag och Johanna i soffan. Vi lägger pussel och har lite "girltalk" ;-)


Jag åt jätte god laxrätt till lunch/middag i restaurangen på resorten och Johanna åt före vi gick ner så hon åt bara lite "snacks". Gurka är hennes favvo just nu!

Jag ska mysa vidare med lilla darlingen nu. :-)

Hoppas att din dag är underbar!

Dagens!



Phuket kl.14.00, +31 grader och solen tittar fram!

Eftersom vi har haft en super soft "innedag" så här långt pga regnet så har jag bara på mig mina sköna jeans shorts från "River Island" (shoppade i Singapore) och min super sköna topp från "Splendid". Men då vi ska ut senare byter jag om :-)

Här kommer dagens:

"Konsten är att kunna känna glädje och stolthet på vägen mot våra drömmars mål, inte att vinna till varje pris."
/Ur "En härlig bok".

Nu blir det lunch här, sen poolen!

Njut dagen! ♥

Mina interiörplaner!


Ny jätte fin tavla av Lisa Rinnevuo som jag blivit lite små kär i.... :-)

Phuket kl.13.40, måndag, och nu skiner solen! :-)

Idag då min pc var ur funktion och Johanna sov så föll ÄNTLIGEN alla pusselbitar på plats ang intredningen här hemma! :-) Jag har funderat och funderat och funderat och verkligen inte kommit på hur jag ska göra med de sista "detaljerna" och sovrummet... MEN! så plötsligt kom jag på hur jag ska ALLT! :-)

Så - nu har jag rivit ur en massa bilder ur blader och skrivit värsta listan och jag ser verkligen fram emot att göra klart här till JIG kommer tillbaka! :-)

Det är SÅ kul att inreda, jag älskar det! ♥

Lovely butik!


"Ginger Shop" har öppet alla dagar från kl. 10.00 - 20.00.

Phuket kl.13.20, måndag, +30 grader och det ljusnar!

Efter en förmiddag med regn och riktigt grått väder och ljudet av åska så klarnar det upp nu! :-) Underbart! För vår förmiddag då min pc inte fungerade, vädret var uselt och Johanna var övertrött (=inte helt nöjd..) var inte det bästa... Men efter regn kommer ju som tur är ALLTID solsken! och nu känns allt perfekt igen! :-) för Johanna är nyvaken och dansar runt här och jag tror vi strax ska gå ner till poolen :-)

Men först måste jag berätta om en lovely butik som vi besökte igår. Den heter "Ginger" och ligger i "Surin Plaza". Jag blev tipsad om den av min nya businesskontakt i Bangkok och när jag kom dit förstod jag varför... I love it! :-)


Butiken hade en härlig mix av kläder, accessoarer & interiör.

Om du är i Phuket så är det absolut värt att ta en tur upp till Surin Beach. Brunch på "Oriental Spoon" (restaurangen på Twinpalms) och shopping på "Plaza" är en perfekt kombination! :-) Men - det är inget man göra så ofta för det kostar lite mer än en dag på "Nai Harn" beach ;-)

Catch Beachclub Surin Beach.


Surin Beach igår.

Phuket kl.12.50, måndag.

Johanna sover sin nap nu och jag vågar nästan inte tro att det är sant att min pc fungerar igen. Uff, tänk vilken maximal otur om den går sönder även den här gången då JIG är hemma i Norge & Sverige i flera veckor... Det är bara att hålla tummarna stenhårt för att den är en överlevare ;-)

Innan vi lämnde "Twinpalms" igår så tog vi en snabb tur ner för att titta på beachen. (det tog typ 2 min att gå ner dit).


Beachcluben hade en riktigt fräsch restaurang (tar ÅR att lasta ner bilder just nu, kan visa senare) och de kör "BBQ" varje fredag som är så poppis att du måste boka bord långt i förväg. På beachen hade de lyxiga stora breda solstolar med tak över som hela familjen ryms på, en lounge del (se bilden!) också vanliga solstolar så klart men med snygga vita parasoll istället för fula reklamparasoll. Det är detaljern som gör det...! :-)

Vi ska absolut åka tillbaka till "Twinpalms" en gång (eller två) före vi reser hem till Norge igen för jag gillade stället hur mycket som helst! Beachcluben gav en liten "St.Tropez feeling" ;-)

Ett "halleluja moment"!


Jag tycker att det är så snyggt med vita rislampor som hänger i träden :-)

Phuket kl.12.20, måndag, +29,5 grader, nyss regn, nu klarnar det...

Jag hade nyss ett hallelujha moment som Kirsti i Idol brukar säga! ;-) Varför? Jo, för att det är något dumt fel på min pc och jag har försökt att komma ut på nett HELA morgonen, sedan kl. 06, men det kommer hela tiden upp ett "fönster" som inte går att få bort... Men - som via ett mirakel så fungerar allt plötsligt igen. Så det är bäst jag skyndar på och bloggar nu innan det eventuellt kommer tillbaka... Nåt är uppenbarligen fel.. tror min pc måste till doktorn..

Den här bilden passar så bra här för den är ju helknäpp ;-) Det ser verkligen ut som att jag är mitt i ett halleljua moment ;-) Det var en mann som fotade oss igår på väg ner till "Twinpalms" beach club och han lyckades knäppa oss precis då jag skulle förklara att jag var mer upptagen av att han fick med omgivningen, än oss ;-)

Hur som helst - GODMORGON!!! på er kära läsare! :-)

Hoppas natten varit skön och att du känner dig laddad för veckans nya utmaningar!

Kram! ♥

Tekniska problem...


Här är vi utanför "Surin Plaza" där jag hittade en underbar butik :-) Vad jag har i påsarna? Det ska du få se vid tillfälle ;-)

Phuket kl.02.40, natt mot måndag.

Det är nåt fel på min pc och när jag kommer ut på nett så ser hela min blogg jätte konstig ut ? :-(  HOPPAS allt detta är något tillfälligt som snabbt går över. Håller tummarna! För just nu känns det inte så jätte kul :-(  Bara det inte blivit nåt fel på bloggen..? hemska tanke..

Jag tror jag slår av pc´n och går och lägger mig så kanske allt ser bättre ut med det tekniska imorgon!

Puss & Kram! ♥

Uppdatering: Var inne på bloggen nu och nu såg allt normalt ut igen. Vilken TUR! Kanske jag lägger ut ett par till bilder då... ;-)

Oops, är det en ny väska?



Phuket kl.01.20, natt mot söndag.

Alla resorter har en butik men alla butiker hittar man inte en snygg väska i ;-)  Jag vet inte helt hur det gick till, men det ser ju faktiskt ut som att jag har en ny väska på skuldern?!

Jag får skylla på att det är kul att ha med sig "ett minne" från en sån här härlig dag! ;-)

Dagens interiörtips!



Phuket kl.01.05, natt mot måndag.

Som sagt- min kamera var inte helt med mig idag ;-)  Den här bilden tog jag i alla fall inne på resortens SPA som heter "Palm Spa". Där doftade det ljuvligt gott och var en sån där behagligt avkopplande stämning....

Jag tycker att det var en så kul lösning de gjort på väggen att det får bli dagens tips. En spegel + en "blomsterlåda" med blommor i ger en feeling av att det är ett fönster och "ljusar upp" en tråkig "korridor".  Kan passa bra i en hall / entré och på ett badrum! :-)

Solstolar i poolen!



Phuket kl.01.00, natt mot måndag.

Resorten har snygga designade solstolar OCH du kan ligga och sola i poolen! Se här:


Å vad jag önskar att jag fick ligga på en av de där stolarna i vattnet och bra relaxa.... !

Lyxiga "Grand deluxe lagoon room".


Kolla så coolt!  Från verandan kan du kliva rakt ner i poolen! :-) I love it!

Phuket kl.00.10, natt mot måndag.

Resorten är helt PERFEKT till bröllopsresor och andra kärleksresor! :-)

Men någon "barnvänlig" resort är det inte för här kan inga barn springa "fritt" utan risk för att trilla ner i vatten... Men om man är ett par som ska resa på semester och slappa av, eller om man har lite äldre barn så är detta THE PLACE TO GO! :-) och en mer perfekt "getaway" för nygifta kan jag inte tänka mig! ;-)

Vi fick titta in i ett "Grand Deluxe Lagoon Room" idag och det var precis så fint som jag räknade med! :-)


Bilden blev lite för ljus, inte lätt att fota med solen ivägen ;-) Men  - här ser ni i alla fall rummet utifrån och in. Längst in är det fönstren i badrummet ni ser. Som sagt - detta är ett perfekt honeymoon rum! ;-)


Jag önskar bilderna blev bättre... den här är suddig.. Ja, ja. Oavsett - detta är stora tjusiga badrummet med coola egna "tropiska trädgården" utanför glasväggen till toalett, badkar & dusch. Ingen kan så klart se in för trädgården är också inglasad :-)

Detta rum kostar, i high season, ca 4.400nok per natt men i perioden 1 april - 18 dec (dvs NU) så kostar det ca 2.100nok.  Resorten har många olika typer av rum och bl.a. penthouse. Gissa vad det kostar per natt i high season? Håll i dig nu.... ;-)   ca 18.650nok!  Och då har man egen pool på taket. Drömma går ju alltid... ;-)

Det passar att säga "smakar det så kostar det" just nu ;-)

Vackraste resorten!


Här står vi i den vackra öppna lobbyn på resorten med fantastiska poolen i bakgrunden.

Phuket kl.23.30, söndag kväll.

Vad glad jag blev nu! Inte bara för att jag precis pratade med min bror och min pappa på telefon precis, utan också för att "Inför Eurovision Song Contest" började på TV nu. Jag är ju SÅ glad i melodifestivalen och jag riktigt längtar till vi får se glammiga Charlotte vinna alltihopa! :-)

Men nyss var jag inte lika glad för då blev det något knas med min pc :( så jag trodde för ett ögonblick att den gick sönder.. Men - som av ett mirakel så började allt fungera igen. TUR!  (vi får hålla tummarna för att det inte händer igen..)

Efter dagens brunch så fick vi en riktigt trevlig rundvisning på vackra "Twinpalms" av en trainee som pratade flytande svenska.


Snygg loggo med "tvillingpalmer" till snyggaste resorten! Genomtänkt in i minsta detalj och sånt gillar jag!


Choklad fontän!


Detta är den läckraste chokladfontän jag sett! :-) Vid sidan fanns en stor kylbox med glass / is också jordgubbarna förståss som man fäste på "sticks" och sen doppade i chokladen. Ååååå vad det var GOTT! :-)

Phuket kl. 21.55, söndag kväll.

Desserten som förtjänar detta inlägg var en stor choklad fontän där vi kunde doppa jordgubbar på sticks! LYXIGT!!!! gott. :-) Jag bara älskar chokladdoppade jordgubbar, det är blad det absolut godaste jag vet! :-)

      
En chokladdoppad jordgubbe blev som en "klubba / kjærlighet på pinne" för Johanna. Hon tyckte att det precis lika gott som mig :-)

Och choklad doppade jordgubbar är en perfekt dessert att göra själv hemma. Bara att köpa mörk choklad, smälta den, doppa jordgubbarna, ställa dem kallt en stund och vips! är den lyxigaste desserten i stan klar! Godast är det så klart med champagne till ;-)


Så här busiga och glada var vi efter brunch & lyxig dessert :-)

Då var det dags för en guidad tur på den vackra resorten!

Twinpalms Sunday Brunch.


Brunchen serverades i snygga restaurangen "Oriental Spoon". Jag älskar lamporna i taket, de snygga svart/vita bilderna på väggarna och den coola soffloungen bakom oss där jag gärna dricker champagne en dag....! ;-)

Phuket kl.21.30, söndag kväll.

Söndags brunchen på "Twinpalms" är känd över hela Phuket och ídag förstod jag varför för den var hur lyxigt god som helst! :-)

Brunchen kostar 990 bath (=ca 164 nok)  och de har special erbjudanden då champagne eller vin ingår. Och det förklarade varför jag såg att "alla" satt med ishinkar med "Moët" på borden ;-) 

De har många "stammisar" som kommer på brunch och under högsässong måste man absolut boka bord för att inte riskera att få vända i dörren. Men nu - då det är "off season" är det lugnt, då är det bara att droppa in..


Det är så perfekt med soffor på restauranger för oss som har med barn för där kan de mysa runt.. :-)

Maten var god men klart bäst var ändå när vi upptäckte vad de hade till dessert...  Den var så lyxig att den förtjänar ett helt eget inlägg! ;-)

Dagens utflykt!


Här är jag inne på den snygga toaletten på "Twinpalms". Tänkte jag skulle visa mitt nya snäckhalsband jag shoppade igår :-)

Phuket kl.21.00, söndag kväll.

Å! vilken FAB!! dag vi har haft idag! :-) Jag sitter här med ett lyckorus i magen och det är en härlig känsla! :-) Och min lilla älskade darling somnade nyss, hur trött som helst.

Vi tog en taxi upp till "Surin Beach" och dit har jag velat åka lääänge men det har liksom aldrig blivit av. Kanske för att det tar ca 1 time? Men idag var vi där! Och jag fick äntligen besöka den resort jag så LÄNGE velat se, nämligen "Twinpalms". Denna helt fantastiska resort - som faktiskt är SVENSK ägd ! - ska jag berätta "allt" om ! :-)

Också ska jag berätta om 2 underbara butiker i "Surin Plaza"... Men - först ska jag tända lite ljus, slänga ihop en fruktsallad och ta mig något gott att dricka. Tror faktiskt att det blir ett glas vitt för att "fira" denna härliga dag! :-)

Hoppas att du också har en fantastisk söndag !

What a lovely day!



Phuket kl.20.15, söndag kväll.

Nu kom vi hem för bara en liten stund sedan och nattning av hjärtat pågår. Hon somnade i taxin men så vaknade hon igen då jag la ner henne i sängen och nu kan hon inte somna om... en "klassiker" ;-)

Så - jag återkommer och berättar ALLT om vår lovely day så fort som hon somnat. Och jag lovar att jag inte ska somna själv också ;-) jag ska i alla fall göra allt jag kan för att hålla mig vaken ;-)

Bjuder på ett par bilder på hur mina skyltfönster såg ut i min butik april 2005 så länge. Kläderna ni ser kommer från Tara Jarmon & Stella Nova.  Söndagar skyltade jag nästan alltid om och det var sååå många söta kunder som tog en promenad förbi min butik för lite "window shopping" då :-)



Nu tillbaka till "prosjekt nattning" ;-)

Dagens!



Klänning Zara. Nu åker vi, tok stress som alltid när man ska iväg ;-)

Smile!


Ny cool tavla av Lisa Rinnevou. Den heter "Disco", kanske pga håret? ;-)

Phuket kl.13.00, söndag, +33,5 grader
.

Nu har sängkläderna jag tvättat på morgon torkat så nu ska jag bädda rent både min & Johannas säng så att det är klart då vi kommer hem i kväll :-) Hjärtat sover fortfarande men jag tror hon vaknar "anytime" nu så jag ska ta och fixa till mig så jag är klar när hon ropar "mamma".

Jag tycker att den här Lisa tavlan passar så bra idag för idag är det verkligen en perfekt dag att vara glad på! :-) Jag ser SÅ fram emot de platser vi ska besöka idag och jag lägtar till jag ska visa er bilder senare.

Njut dagen, passa på att ring familj & vänner och relaxa precis hur mycket du vill, det är ju SÖNDAG!

Puss & Kram! ♥

P.S om jag hinner så slänger jag in en bild på oss i "dagens" före vi åker ;-)

Snygga outfits!


Snyggt!

Phuket kl.12.45, söndag, +32,5 grader & SOL!

Nu har jag precis beställt en taxi som hämtar oss kl. 13.30. Vi ska på en liten "tur" idag och kolla in några ställen jag länge velat se... Jag lovar att fota och visa er sen för jag räknar med att de ställen vi ska se kommer vara FAB! ;-)

Och på tal om FAB så kollade jag in hos "Day" igår och hittade dessa snygga outfits! Jag har alltid gillat stilen till "Day" men jag shoppade mycket mer från dem förr, vet inte varför det blivit så? Kanske för att det är så få butiker i Oslo som säljer märket?  Jag har faktiskt mest shoppat det då jag varit i Stockholm på deras butik inne på NK.

       :
En sjal är verkligen "pricken över i" på en outfit! Den enklaste toppen och byxan blir plötsligt SÅ snyggt när sjalen kommer på plats. Jag älskar sjalar, de är min favorit accessoar! :-)

Vacker dag!


Johanna gör framsteg i poolen varje dag :-)

Phuket kl.12.30, söndag, +32,5 grader & SOL!

Kolla in vilket FINT väder vi har idag! Värsta vackra sommardagen! :-)

Vi var nere och badade i poolen på förmiddagen och Johanna blir mer och mer modig men hon vågar ännu inte ge sig ut  djupt vatten med armringarna. Istället väljer hon att gå längre och längre ner på trappstegen också går hon från ena sidan till den andra och jag riktigt ser hur stolt hon är! :-)

Nu sover hon som sagt och jag sitter ute på verandan och njuter. Det är super stilla här på
resorten nu, vi är bara några få som bor här och idag har jag knappt sett någon personal heller? så man kan lugnt säga att vi hade hela poolen för oss själva ;-)

Min fina tavla!


Jag är så glad över att jag har den här tavlan! :-) Konstnären heter Lisa Rinnevou.

Phuket kl.11.35, söndag förmiddag, kanon väder!

Som jag skrev igår så ska jag visa några tavlor idag! för är det inte på söndagar som många gallerier brukar har öppet?   Men idag slipper du gå ut, du kan krypa upp i soffan med pc´n och gå på konstutställning här på "Gizmolinas" istället. Hur bekvämt är inte det? ;-)

Jag har två favorit konstnärer, båda är unga tjejer och båda mixar härliga texter med vackra motiv och det älskar jag för jag tycker om när tavlorna "säger något" :-)

Den ena av dessa tjejer heter Lisa Rinnevou och den här rosa tavlan är ett av hennes verk. Jag har flera tavlor av henne (bl.a. de 2 ni sett på bildern från vårt vardagsrum hemma i Oslo) och den här rosa är min favorit tavla. Jag tycker att den är SÅ fin! :-)  Alla mina Lisa tavlor har jag köpt i Luleå (min hemstad), de säljs faktiskt bara där + på "Södra Galleriet" i Stockholm.

Vi kom precis upp från poolen och nu somnade hjärtat medan jag skrev det här inlägget. Perfekt tajming! för sen, när hon vaknar,  ska vi på "tur"! :-)

Mysig söndagsfrukost!


Det är SÅ härligt att äta frukost ute under våra takfläktar :-) Det söta linnet Johanna har på sig har vi köpt på "Central Festival" här i Phuket.

Phuket kl.09.30, söndag morgon, +30,5 grader & sol.

Nu har vi ätit mysig söndagsfrukost ute på verandan. Johannas favorit är "smoked ham" och vatten. Det kan hon äta hur mycket som helst av :-) Också lägger vi puzzel och sjunger och klappar händerna, ni vet den där sången "´klappa händerna när du är riktigt glad!" , den passar perfekt in på oss idag! :-)



Också leker vi "tittut" leken :-)


Tittut mamma & alla bloggenläsaren! Idag är en glad dag! :-)

Nu kanske ni undrar vad jag äter? Yoghurt, en massa färsk frukt och juice. Jag dricker varken thé eller kaffe så istället startar jag alltid mina dagar med en massa god juice :-)

Godmorgon sköna söndag!


Johanna på Nai Harn beach - då vi åt lunch - i fredags.

Phuket kl.06.10, söndag morgon, +28,5 grader.

Å vad det är vackert ute nu! :-) Det började precis ljusna då Johanna tyckte att vi skulle stiga upp, kl. 06.00,  och nu är himlen på väg att bli BLÅ och ser ut som att det  kommer att bli en strålande sol dag här i Phuket och det får mig att piggna till,  även om  jag så klart önskade att klockan var närmare 10 som "förr i tiden" ;-)


Utsikten idag kl. 06.05, solen stiger upp lika tidigt som Johanna nuförtiden ;-)

Med eftersom Johanna somnade redan kl. 19.30 igår så visste jag ju att hon skulle vakna tidigt idag för tidig god natt = tidig morgon och sen god natt = sovmorgon så enkelt är det.!

Hoppsan, nu har hon precis upptäckt påsen med Hello Kitty servisen som jag shoppade igår och leker för fullt med den.


Jag ska visa en bättre bild på servisen senare. Har köpt den inför Johannas 2 års kalas i augusti. Passade på då den var på rea/salg. :-)

Klockan har blivit 07.20 nu (plötsligt låg jag i soffan en stund och slappade...) och jag ska hoppa i duschen + rulla håret för idag tror jag vi ska på den där "utflytken", eller kanske beachen nu då det är sånt kanon väder? Samma beslutsångest idag igen ;-)

Jag önskar dig en riktigt skön söndag!

Kram! ♥

Natta!


Snygg bild från "Day".

Phuket kl. 23.45 , lördag kväll.

.. ... min plan var att ligga så här och chilla i kväll och bläddra i Red och äta lite frukt och dricka lite färskpressad juice... Men tror ni jag gjort det? Nejdå. Så det är tur att det kommer en annandag i morgon då vi kan göra allt vi inte gjorde idag :-)

God natt & sov så jätte gott så ses vi imorgon igen! Och vet du - då ska vi titta på tavlor för söndagar är perfekta "titta på vackra tavlor" dagar! Jag har förberett allt i kväll ;-)

Natta! ♥

Dagens interiörshopping.



Phuket kl.22.40, lördag kväll.

Det blev lite tokig bild för detta var inte helt lätt att fotografera själv eftersom "Holiday" ramen redan sitter på väggen ;-)

Jag köpte "Holiday" ramen för länge sen (men har ännu inte lyckats fylla den med privata bilder...) och idag hittade jag "Family" ramen som jag blev helt kär i. Dessa måste jag köpa med mig hem till Oslo också för de är så fina! :-)


Dom här snygga tavlorna som jag shoppade idag ska jag ha på ett helt speciellt ställe då vi kommer hem... ;-)

Nu ska jag ta en "fruktpaus" tillsammans med "Red". Har blivit beroende av färsk uppskuren frukt som jag shoppar på "Central Festival", det är sååå gott, faktiskt minst lika gott som godis! :-)

Och just det ja, jag köpte ju lampa och kuddar också men de känns roligare att visa då de är på sina platser så det blir en annan dag...

Ett av mina favorit blader!



Phuket kl.21.00, lördag kväll.

Som ni ju vet så shoppar jag galet mycket blader, ELLE, Vogue, In Style, Living Etc, Mama, Family Living ja, listan kan göras hur låång som helst ;-)  Och bland alla dessa blader finns det ett som alltid utmärker sig och det är engelska "Red"!


Det var april nr jag shoppade idag så hemma ha de kanske bytt ut dem till maj? men om inte : köp detta nr. det är riktigt bra!

Varför? Jo, för att deras modereportage är glada, vackra, fyllda av ballonger och leende människor! :-) DET gillar jag! I ELLE och i Vogue kan det bli så himla jätte trendy och stylat att jag inte ens tycker att det är snyggt, och det är inte alltid att man ens ser kläderna..

Titta bra på reportaget jag fotat av, hur härligt är inte det?  Jag blir helt glad av att titta på så vackra bilder och det ger massor med inspiration! :-)

Och vet ni vad det står på coveret? "Chill-out special. Relax! Get more sleep tonight." hmm... känns som det är mitt i prick för mig som i förra inlägget skrev att jag ska lägga mig tidigare idag ;-)

Härlig shoppingdag!


Vissa dagar ska man helt enkelt inte fotografera ;-) , alla bilder blev mer eller mindre knasiga.. men min dagens outfit syns i alla fall på den här ;-) Klänning från Zara, också väskan från Accessorize och skorna från DKNY. Johanna har sin fina klänning från Petit Bateau som hon fått av Petter. Det gällde att klä sig svalt idag för det var VARMT!  Och just det ja, Johanna älskar ballonger och får en både här och där så innan dagen är slut har hon flera stycken ;-)

Phuket kl.20.15, lördag kväll.

Å! vilken HÄRLIG shoppingdag vi har haft idag! :-) Ni vet en sån där dag då man hittar allt man sökt och mer därtill och man tycker att "allt" är fint och man bara går och myser... EXAKT en sån dag har vi haft! :-)


Korten blev som sagt lite knasiga idag..  Här är vi på Mc.Donalds och Johanna visar sin "Happy Meal" leksak som var hur söt som helst! En sån där "titta in i kamera" med en bildserie i.  En ny sak är att Johanna inte äter pommes frites längre, nu är det bara "chicken mc nuggets" som gäller, också vatten så klart. (så fråga mig inte vem som åt alla de där pommisarna som syns på bilden? Jag har ingen aaaning? ;-))

Och vi kom faktiskt hem alldelens nyss och då sov mitt hjärta så gott så jag fick securitas killen att hjälpa mig upp och in med alla påsar. För sånt är inte helt lätt då man är själv ;-)  Och till min stora glädje så fortsatte Johanna att sova då jag la ner henne i sängen så ikväll ska jag - tro det eller ej - faktiskt lägga mig i "normal" tid, typ före 24!

Men - först ska shoppingen packas upp och fotas så att jag kan visa! Det blev föresten interiör som shoppades idag men jag såg ett par fina tunikor... gud vad jag är svag för sånna! ;-)

Hoppas din dag är lika bra som min! :-)

Happy lördag!!


Här är en bild från då vi var på shopping den 1:a april i Phuket Town. Vi befinner oss i en fantastisk interiörbutik med fina saker från Marocko och golvlampan vid vår sida kan jag inte släppa ur tanken.. Fin är den! :-)

Phuket kl.13.00, lördag, +33,5 grader och sol bakom tunna moln.

Tänk- hos er hemma i Sverige & Norge är klockan bara 08.00 och de flesta av er sover säkert gott och här har klockan redan blivit "lunch" och jag har hunnit blogga hur mycket som helst på morgon :-)

Men nu ska jag logga av en stund och fixa till mig (sitter fortfarande i blöt bikini efter poolen..)  så att jag är klar att åka när hjärtat vaknar. Vi ska på en  "shoppingrunda" idag, bl.a till flera interiörbutiker också tror jag vi ska lyxa med Mc.Donalds, det passar perfekt på en lördag! :-)

Jag önskar dig en riktigt HAPPY lördag! Shoppa dig något fint idag eller / och följ mitt tips om god doft till hemmet, det förgyller! :-)

Puss & Kram! ♥

Ett boktips!



Phuket kl. 12.50 , lördag, +33,5 grader och nu är det tunna moln & sol.

Igår när jag surfade runt, eller hmm.. rättare sagt i dag, för klockan var ju över 03 på natten ;-) så hittade jag den här nya boken från Martina Bonnier  (Modechefen på Damernas Värld) som precis kommit ut.

Själva förpackningen ser ju lyxigt läcker ut så nu undrar jag nyfiket om innehållet är lika "snyggt"?  Får titta närmare på den nästa gång jag är i Sverige! :-) Och till er som är i Sverige och ska ut på stan idag: gå och smygbläddra i den så ni kan skvallra om hur den var till mig sen ;-)

Hur fräscht som helst!


Senaste kollektionen från "Lexington". I love it!

Phuket kl.12.35, lördag, +33,5 grader & sol.

Har du sett den senaste sommar kollektionen från "Lexington"?  Jag blev tipsad om den igår av min bästa vän Petter och den är ju bara hur fräsch som helst!  Jag vill ha ALLT!  :-)

Rosa i all ära men nog är blått & vitt fräschast att inreda med på sommaren!

Dagens pooloutfit.



Phuket kl. 12.15, lördag, +33,5 grader & sol!

Så här såg vi ut då vi var på väg ner till poolen. Matchande rosa som vanligt ;-) Johannas baddräkt & solhatt har vi köpt här i Phuket och jag har föresten köpt allt jag på mig här också! :-)

Jag älskar den klänningen jag har på mig! Jag har den i rosa, vitt & blått och den är helt PERFEKT att bar dra på sig över bikinin till/från beach & pool.  :-)


Har du föresten sett den här bilden på coola Carolina Gynning? Jag kände knappt igen henne! Bilden är från en reklamkampanj där hon är modell. Men alltså har hon klippt av sig håret? Jag hänger inte med när jag bor så långt borta ;-)

Nu sover min sötis sin "nap" och jag ska njuta "egentiden"! :-)

Oväntat besök.


Nai Harn beach igår.

Phuket kl. 10.25, lördag fm, +33 grader & sol från blå himmel.

När jag & Johanna kom tillbaka till våra solstolar igår efter en timme på hennes "favvo plats" så hade vi fått besök ;-)


Jag försökte få den att lämna oss i fred men den kröp tillbaka till oss hela tiden :-)

Här kommer dagens:

"För varje minut som vi är arga, förlorar vi 60 sekunder av lycka."
/ Ur "En härlig bok".

Nu : poolen! :-)

Dagens shoppingtips!


Mitt hems nya dofter är: Doftpåsen fick jag av mamma i posten, "bloom" ljuset doftar härlig lanvender och "metropolis" är ett "burning salt" som man lägger på ett fat också doftar det lovely i rummet.  (både bloom & metropolis finns endast i Thailand).

Phuket kl.10.10, lördag morgon, +32 grader & sol.

Mitt dagens shoppingtips om du ska ut på stan idag är att shoppa god doft till hemmet! :-) Det finns doftspray, doftpåsar & doftljus som luktar underbart gott och ett hem med god doft skapar härlig atmosfär !

Själv har jag alltid älskat doftspray, men doften försvinner så fort då så jag rekommenderar doftljus för då sprids den goda doften lääänge :-) Också en doftpåse att ställa i tex badrummet  och då är doften "Laundry line" är ett tips!

Lördagens starttid: 06.22.


Bilden är från då vi åt lunch igår på Nai Harn beach.

Phuket kl.09.30, lördag morgon, +30,5 grader och SOL!

Godmorgon alla härliga! :-)

Idag tyckte Johanna  att vi skulle stiga upp kl.06.22 och då var jag allt annat än pigg kan jag lova ;-)  Så när hon tittade på dvd så låg jag och halvsov i soffan. Och nu känns det som att vi har varit uppe hur länge som helst! för jag har hunnit städa, duscha, köra tvättmaskin, hänga tvätt, leka och mysa.


Så här vackert lyste solen över bergen kl. 06.30 idag men tyvärr kommer det inte fram lika fint på bilden som i verkligheten. En STOR skillnad nu är att det är ljust redan kl. 06 istället för kl. 07! :-)

Nu tror jag att vi strax ska gå ner till poolen en stund och sen ska vi åka iväg och fixa ärenden idag. Vi behöver handla mat också ska jag titta efter lampor och tyg till en sänggavel...  + att jag sett en super super SÖT rosa Hello Kitty servis till Johannas 2-års dag som är på rea och därför tok billig så jag tror den får följa med oss hem idag, vi får väl se ;-)

HAPPY lördag! :-)

Kram! ♥

God natt & Sov så gott!


Så här glad blev min helt nyvakna darling idag på beachen då hon såg vår chaufför som kom för att hämta oss :-) Och ett tips till er som reser med barn: glöm inte att köpa med ett myggnät! Jag använder alltid det då hjärtat sover så slipper jag vara orolig för att hon ska bli biten av nåt :-)

Phuket kl.02.45, natt mot lördag.

Nej, nu måste jag ge mig och hoppa i säng och sova så jag klarar att möta den nya dagen som snart är här! :-)

Jag är så glad över att ni är så många som följer min blogg och idag fick jag ett så fint mejl av en tjej som verkligen berörde mig. Ni läsare gör mig HAPPY! :-)  Och era mejl gör mig varm i hjärtat. Jag hinner inte alltid svara på alla mejl & kommentarer,  men jag gör mitt bästa. Och även om mitt svar dröjer (eller uteblir) så ska ni veta att jag läser allt och jag tar verkligen till mig det ni skriver :-)

När jag nu skriver det här inlägget så hoppas jag att du har den bästa lördgen och att du är riktigt lycklig! Och du - det blir föresten en tunika som vinst i nästa tävling enligt er önskan! ;-)

Puss & Kram! ♥

Dagens interiörbild = vackert hus!


Ett hus att drömma om...

Phuket kl.02.25, natt mot lördag.

Ibland kan jag plötsligt få för mig att jag har lust på HUS och då är det kul att surfa runt och titta på alla vackra alternativ som finns och drömma sig bort... :-) Men nu är ju varken jag eller JIG några "husmänniskor", och jag är en äkta "citygirl" så vi får väl se om vi kanske blir i city? Tiden får visa.. och undertiden jag kan fortsätta att drömma.....! :-)


På baksidan av huset skulle jag ligga så här och sola! Hur snyggt som helst! Jag älskar den här stilen.

Korgstolen som skymtar inne i huset sålde jag i min butik, den kommer från Bruka Design, och kudden med stjärnan på skulle pass perfekt i soffan då vi kommer hem... ;-)

"Beachpåsen".


Johannas söta badringar makes us happy! :-)

Phuket kl.02.00, natt mot lördag.

Och just det ja! Inte nog med den stora beachväskan vi har med oss , vi har dessutom en "beachpåse"! :-) I denna förvaras Johannas alla leksaker (hinkar, spadar, kannor, bakakakafigurer etc.) och hennes badringar som jag tycker är sååå söta! Jag blir glad av Musse Pigg och det blir Johanna också! :-)  (och Johannas mormor också! ;-))  

Och Musse Pigg påminner mig om att vi snart kan resa till "Disney World" med Johanna för nu är hon ju strax så stor att hon skulle ÄLSKA det! Åå vad kul det blir den dagen...! Jag har varit där ett par gånger, senast var typ -89, i Florida, med min dåvarande boyfriend och det var helt fantastiskt!

Shit! nu kom jag på att jag inte ätit middag... bäst att ta en yoghurt! :-)

I min beachväska..


Min beachväska kommer från "Lexington" och är några år gammal men SÅ stor och bra. Och det är tur den är stor för oj! vad mycket saker man bär med sig när man är 2 girls som ska till beachen... det är blöjor, wet-vipes, extra ombyten till Johanna, klänning till mig, solbriller (mina favvosar från Gucci), myggnätet till vagnen, solcreme, nåt trevlig att läsa, lite leksaker till Johanna, några extra blöjor till..., kamera, mat till Johanna... ja, men ni hör ju, väskan måste vara stor och praktisk! ;-) Alla snygga "stråväskor" jag köpt går sönder heeela tiden för de håller inte för min packning , hahaha :-)

Phuket kl.01.45, natt mot lördag.

Idag var jag på värsta "fotograferingshumöret" så jag fotade galet mycket ;-)  Och plötsligt kom jag på att jag inte visat mitt nya Hello Kitty paraply!  :-) Idag fick det följa med mig i väskan till beachen för som vädret är nu kan det plötsligt komma en regnskur mitt på en solig dag så det gäller att vara förberedd ;-)

Johannas nya "favvoplats"!


Jag tycker att det är sååå SÖTT när Johannas små fötter gör fotavtryck i sanden :-)

Phuket kl.00.35, natt mot lördag.

Johanna har hittat en "favvo plats" på beachen som hon snabbt går till när vi kommer dit.  Det är typ en "liten insjö" i en kanal där vattnet hänger ihop med havet där det inte går så stora vågor.. hmm.. inte helt lätt att förklara..  Men hur som helst - dit går hon och idag träffade hon 3 thaitjejer där som hon lekte med hur länge som helst! :-)

  
De 3 syskonen busade och lekte jätte mycket med Johanna, de badade, byggde sandslott och sprang och jagade varandra. Jag blir så glad när hon träffar barn att leka med! :-)


När Johanna lekte satt jag i sanden och tittade på och solade mig :-) Här ser ni föresten "insjön" lite bättre. Till höger i bild fortsätter den i form av en kanal ut till havet och då ser det ut som på nästa bild....


Här möter "insjön & kanalen" havet och här ser ni också hur stilla det var på beachen idag. I vanliga fall, då det är hög sässong, badar det massor med människor här :-)

Å, nu är det "Så ska det låta" på TV , det är ett program att bli glad av! :-)

Tittut! Nyvaken mama här!


Johanna sov 14-15.30 på beachen idag och då hon vaknade kom vår chaufför från resorten och hämtade oss och då såg vi ut så här!  Det var perfekt tajming att åka hem för precis då försvann solen bakom molnen.

Phuket kl.00.15, natt mot lördag.

Jag vet inte hur jag lyckas? men nu är jag i alla fall helt nyvaken ;-) Somnade i soffan tillsammans med Johanna och när jag bar in henne till sängen var jag "lite småfrusen" så jag skulle bara "värma mig lite under täcket". Ja men ni hör ju... ;-) Sånt går ju inte utan att man somnar om! Så nu sitter jag här nyvaken "mitt i natten" igen, precis som vanligt ! :-) 
 
Önskar dig en riktigt trevlig fredag kväll!

Kram! ♥

Härligt!


Våra solstolar idag!

Phuket kl.18.35, fredag kväll.

Nu är vi 2 nybadade tjejer som har värsta myset i soffan. Vi mumsar på popcorn och jag tar en dagens (min första sen vi om hit! ) också tittar vi på Johannas favvo dvd med bl.a. Karlsson På Taket :-)

Som du ser på bilden så var vi ganska ensamna på beachen idag och det var sååå lyxigt! och vädret var kanon! Först var det tunna tunna moln för solen fram till vid kl. 13 vilket var super skönt men sen försvann dom och det blev sol från klarblå himmel precis lagom till då hjärtat sov sin nap och jag fick ligga och njuta solen. :-)

Nu ska vi mysa vidare här... Ute håller det på att bli mörkt. Klockan prick 19 blir det kolsvart!

Hoppas du ska hitta på nåt kul i kväll!? :-)

Fab Fredag!


Jag körde "no make up" idag. Bilden är från då vi åt god lunch :-)

Phuket kl. 17.05, fredag em, +32 grader

Det blev en FAB dag på beachen för oss idag! :-)

Vi har stor kost oss på Nai Harn beach och jag har tagit rekord måååånga bilder idag så jag lägger ut ett "helt gäng" senare men nu ska jag sätta på lilla darlingen en ny blöja så hon inte kissar i soffan där hon ligger naken nu ;-) Också ska jag duscha av mig sanden , vi kom nämligen innanför dörren för typ 5 minuter sedan.

Tänk att det är fredag idag - hur lovely är inte det? En hel weekend ligger framför oss! :-)

Kram! ♥

Godmorgon fredag!


Vårt vardagsrum hemma i Oslo. Jag har vitt överdrag till stolarna också så när vi reste var hela rummet vitt med rosa kuddar. När vi  kommer hem blir det "New England" med vitt & mina Lexington / Ralph Lauren kuddar. Fräscht till sommaren! :-)

Phuket kl.09.55, fredag, +30 grader och det blir soligt idag!

Igår fick jag - helt plösligt - för första gången sedan vi kom hit den 13:december 2007 HEMLÄNGTAN!  Misstänker att det beror på att jag har mina businessplaner klara och längtar till jag får starta upp... :-)

Oj, nu står mitt busfrö Johanna plötsigt på soffbordet här, hon har börjat klättra upp på borden lite väl ofta för hon vet att då kommer jag springande och tar ner henne = kul med allt man inte får ;-)


Dagens bus. ;-)

Idag väckte hon mig vid kl.07 och nu har jag lite beslutsångest för planen var att göra en "utflykt" idag men så ser jag att det kommer att bli kanon väder så då lockar plötsligt beachen... hmm... svårt val...  Måste fundera lite till..

Oavsett vad DU ska göra idag så önskar jag dig en fantastisk dag! :-)

Här kommer dagens:

"Vi mår bra av att ta till oss vardagens gjädjestunder."

Kram! ♥

Tekniska problem - igen..


Vi lunchade  i restaurangen på resorten i dag och jag åt en jätte god fiskrätt. Mums! :-)

Phuket kl.22.15 , torsdag kväll.

Nu har jag försökt att lasta ner den här bilden i 1 time och när det äntligen fungerade så blev det så här! typ halv bild.. Så det är uppenbarligen något tekniskt problem på blogg.se... Jag testar igen men om det inte fungerar så går jag och sover för ikväll är jag trött mama....

Kram! ♥

Uppdatering: Jag ser nu att bilden faktiskt blev publicerad normalt! Så bra! :-) då fungerade allt trots allt, de såg bara inte så ut...

Tokigt värre!


Så här somnade Johanna mot soffan i kväll, halvt stående! :-)

Phuket kl.20.35, torsdag kväll.

Inte nog med att Johanna somnade liggande på golvet tidigare idag.. Titta här hur hon somnade i kväll! ;-) Hon lutade sig över soffan, la upp ena benet, stod med det andra på golvet och vips! så sov hon! :-) Tokigt!

Nu har jag lyft in henne i sköna sängen och det är en LYX för mig att hon somnade "redan" kl. 20  ikväll för det betyder att jag hinner få gjort en del och ändå lägga mig tidigt för det MÅSTE jag verkligen göra idag, lägga mig tidigt alltså. För vet ni när jag kom mig isäng igår? Kl. 03.30, DET är också tokigt det! ;-)

Pool & Sol!


Dagens: Burberry bikini. :-)

Phuket kl. 14.15, torsdag , +30 grader.

Nu kom solen så nu ska vi gå och mysa i poolen! :-)

Carpe Diem! ♥

Sleeping beauty...


Det här kan nästan se ut som en brottsplats i en gammal film...  Men det är ju bra mitt hjärta och Hello Kitty som sover förmiddags nap ;-)

Phuket kl. 12.40, torsdag, +28 grader och regn.

Så här hittade jag mitt hjärta nyss. Hon la sig ner framför tv´n då jag satt och skrev det förra inlägget och vips! så sov hon! :-)

Nu har jag flyttat upp henne i soffan och flyttat mig själv ut på verandan. Ska sätta mig och fixa ett par "jobbsaker" och sen ska jag njuta mina nya blader. Får passa på när jag får tillfällena! :-)

Tjohoooo!


Dagens glädje: ett paket från min mamma (Johannas mormor) ! :-)

Phuket kl.11.50, torsdag fm, +29 grader och regn.

Jag blev SÅÅÅ GLAD :-) när de ringde från receptionen och sa att jag fått ett paket! :-) ÄNTLIGEN! kom paketet mamma varit snäll och postat till mig fram. Tjohooooo! :-)

Och det passade helt PERFEKT att få det just idag då vi har vår första regniga dag så paketet lyste verkligen upp!


Paketet innehöll: mina favorit blader: mama & Family Living, fint kort av mamma, doftpåse med underbara doften "Laundry Linen" (en favorit!) och..... se på nästa bild!


Min fantastiska mamma har skrivit små "notes" och klistrat fast pengari båda bladerna. Vilken SUPRICE! :-)

Tusen miljoner TACK mamma!! Du gjorde vår dag! :-)

Tänk på det alla kära läsare: en suprice i posten sprider enorm glädje! Så dagens tips blir - ännu en gång - att posta ett kort idag! :-) (jag borde få betalt för min marknadsföring av Posten ;-) )

Ny dag att fylla med glädje!


Det är så härligt att hänga tvätt ute :-)

Phuket kl.09.25, torsdag, +29 grader, moln och nyss regn.

När man har barn är den ena dagen aldrig lik den andra så idag bestämde sig Johanna för att vakna exakt kl. 06.28 och det var i tidigaste laget tyckte jag ;-) Så - vi gick upp, jag slog på hennes favvo dvd och sen la jag mig i soffan mot sköna kudden och sov lite till :-) Men det blev ju bara  liiite för hjärtat lekte runt mig... Därför tror jag att jag ska sova när hjärtat sover idag på dagen :-)

Nu har jag kört ett par tvättmaskiner, duschat, tvättat håret och nu äter vi frukost. Ute har det nyss ösregnat men det ser faktiskt ut som att det kan klarna upp !

Här kommer dagens:

"Ibland måste vi samla mod nog att våga göra det vi är rädda för."
/Ur "En härlig bok".

Själv fick jag samla allt mod jag hade igår och fixa bort 4 stora äckliga skalbaggar från vår verandan. Uff, det är bland det äckligaste jag vet och jag är verkligen rädd "kryp" . Men - det måste jag försöka att inte visa Johanna så jag fick tuffa till mig och vara super mama ;-)

Hoppas du sover gott nu då jag skrivet detta för då är kl. bara 04.30 hemma hos er..

Kram på er! ♥

Johanna berättar om sin dag!




Jag älskar att dricka ur eget glas nu. Men mamma säger hela tiden att det är farligt att dricka ur "riktiga glas" (hon menar att jag ska dricka ur plastglas)  så jag är jätte försiktig :-)  Bilden är från idag då vi åt frukost / lunch på Nai Harn Beach. Där tycker jag att det är jätte mysigt att vara!

Phuket kl.02.40, natt mot torsdag.

Jag vaknade runt k. 08 idag.Det har blivit min nya tid efter att jag börjat vara vaken lite längre på kvällarna. Men mamma försöker lägga mig tidigt, runt kl. 19-19.30, men även om jag är trött då så är det så kul att leka så jag håller mig vaken ;-)

Det första jag gör på morgonen är att jag ber mamma sätta på min favorit dvd (TACK! Kim, My & Co ! jag har nästan tittat sönder dvd´n jag fick av er! jag älskar den!)  och att leka med mina leksaker. Favoriterna just nu är ett piano som spelar HÖG musik & gör en massa ljud (som mamma köpt till mig här i Thailand) och alla mina pussel. Sen bläddrar jag gärna i mina böcker också. Favorit boken är "Ella leker inne", den har jag nästan bläddrat sönder ;-)

Idag gick tiden lite fort på morgon för mamma skulle rulla håret (fast vi skulle till stranden!) så det blev lite stress till badbussen som gick kl. 10.30. Mamma bar mig hela vägen till bussen och drog vagnen med strandväskan i i den andra handen och hon såg faktiskt lite svettig ut för det är jätte varmt här nu, typ +40 grader på dagarna.

Men vi hann i alla fall med bussen, det gör vi alltid :-)

När vi kom till stranden så mötte jag direkt en av de Thai tjejer jag brukar leka med och jag blev jätte glad! Så jag lekte med henne och en till tjen en stund och sen åt mamma frukost och jag åt lunch. Jag åt "fried rice with chicken" men helst äte jag bara gurkan och dricker en massa vatten.


Här leker jag med mina Thai kompisar. Jag pekar på några jätte söta små kattungar som sprang omkring :-)


Jag drack massor med vatten ur flaskan också och varje gång jag gör det skrattar min mamma och säger att jag ser så "vuxen ut".

Sen lekte jag i sanden och sen, runt kl.13 sov jag min "nap" och då fick mamma lyxig egentid och kunde ligga och sola. Det vet jag att hon tyckte om! ;-) 

När vi skulle gå och köpa glass så ramlade jag och slog mig jätte mycket så jag blev ledsen. Och nu har jag stora märken i halva ansiktet men mamma har smörjt in dem med skön salva och säger att de snart går bort.

Vi åkte hem från stranden kl. 16 och då vi kom till resorten igen så var Princess och hennes bror i poolen så då badade jag med dem. Vi sköt varandra med vattenpistoler och vi lekte med mina badleksaker och vi hade jätte kul! Också fick jag lite chips också, det tycker jag är salt och gott i värmen :-)


Jag älskar att sitta och leka i sanden. Speciellt gillar jag min vattenkanna och den får mamma gå ner till havet och fylla 110 gånger när vi är på stranden :-) Hon är snäll. Tyvärr var mammas kamera tom för batteri då vi kom hem till resorten så hon kunde inte fota då jag badade med Princess och hennes bror.

Efter ett tag sa mamma att vi måste gå hem och äta middag så då gjorde vi det och sen var jag jätte busig hela kvällen och ville inte alls sova när mamma ville det men mamma var jätte trött så hon somnade före mig. Men jag väckte henne igen genom att klappa henne på armen och då vaknade hon :-)

Vid kl. 21 somnade jag mot mamma i soffan och det tyckte jag var jätte mysigt.

Nu när jag ligger och sover vet jag att mamma sitter och bloggar för det tycker hon är så kul också vill hon så gärna att alla andra i familjen hemma i Sverige (+ våra vänner och alla ni andra som läser bloggen) ska få följa min utveckling för hon säger att jag växer så fort nu. Jag pratar tex jätte mycket men mamma verkar inte förstå allt jag säger? Jag försöker lära mig fler ord. Ett nytt ord jag kan är "katt" också säger jag "bye bye" på engelska också. Det tycker jag är kul :-)

Nu måste min mamma gå och sova så att hon orkar leka med mig imorgon för nu är det bara hon och jag som är här. Pappa är hemma i Norge och jobbar och jag pratar med honom i telefon varje dag :-)

God natt & Sov Gott, vi ses imorgon igen! ♥

Läckert!

 

Det är INTE lätt att hitta snygga klänningar med lite ärm så den här föll jag för direkt! Tror jag ska sy upp en likadan! :-) men kanske i rosa? ;-)  Skorna däremot blir svåra att göra kopia på så de får jag sätta upp på önskelistan... :-) De kommer från Jimmy Choo.

Phuket kl. 02.15, natt mot torsdag.

Så där ja, nu ser det ut som att allt fungerar igen! :-)

Jag har helt tappat bort tiden här för den går verkligen sååå FORT när man har roligt.  Har chattat med min fab vän
Josefine och det förgyllde min kväll här :-)  (Thanx darling för en lovely chat! )

Så - nu är det HÖG tid för mig att komma mig i säng. Är super trött...zzz... och borde ligga i sägen sedan länge tillbaka..

Hoppas du har en lika mysig kväll som jag har haft! ska lägga ut ett par bilder från dagen nu men sen - god natt ;-)

Tekniska problem.

Tyvärr verkar det vara något fel på bloggen för ögonblicket så jag tar och fixar lite annat här hemma också gör jag nytt bloggförsök om en stund :) Jag tänker föresten köra en ny tävling snart.. ;) Vad vill ni helst vinna? Tunika? Klänning/kjole? Smycke? Hello Kitty saker? Let me know! :)

Nyvaken.

Nu var det stilla på Nai Harn beach och vi var de enda gästerna på restaurangen då vi åt lunch. Phuket kl.00.10, natt mot torsdag. Det är något knas med funktionen där jag skriver mina inlägg men förhoppningsvis så blir detta publicerat.. I kväll var Johanna super trött efer dagen på beachen men hon kunde ändå inte sova så hon var istället "överpigg" och galet busig ;) Så till slut somnade JAG i soffan och hon klappade mig på armen och väckte mig och tyckte att det var jätte kul. Sen - runt kl. 21 somnade vi båda två :) Och då jag vaknade ett tag senare och lyfte över min sötis till sängen så vaknade hon så jag la mig brevid henne och på den vägen var det... så nu är jag helt nyvaken och lite i sömn så jag tror jag måste gå tillbaka till sängen strax.. Man blir trött av sol, sand & hav :)

Lovely onsdag!


Jag idag på Nai Harn Beach. Dagens outfit: bikini! :-) och dagens väder: HOT!

Phuket kl.18.00, onsdag, +30 grader ute.

Nu har vi kommit hem från beachen! :-)  Dagen har varit lovely och då vi kom hem stoppade vi vid poolen på resorten så att Johanna fick bada med de andra kidsen.

Oj, nu står hjärtat ute på verandan och ropar "mamma!, mamma!" så bäst jag går till henne och leker.

Hoppas din dag är fab och här kommer dagens:

"Allt blir enklare om vi inte tar oss själva på för stort allvar."
/Ur "En härlig bok".

Kram! ♥

Gone to the beach!






Phuket kl. 10.20, onsdag + 33 grader

Jag vet inte vad det är för fel med texten men jag hinner inte fixa till det för nu ska vi ta badbussen till beachen! :-)

Önskar dig en lovely dag!

Kram! ♥




Oss för exakt 1 år sedan hemma hos våra bästisar i Luleå :-) Lotta- miss you!

God natt alla underbara!


Vi lyssnade på barnsånger och sjöng och klappade händerna tidigare idag och plötsligt kröp Johanna upp i soffan som ser lite "kaos" ut efter att vi sovit "nap" där.  En dag ska jag göra klart mitt "tavelprosjekt".. ;-)

Phuket kl.01.00, natt mot onsdag.

Nu ska jag försöka vara "duktig mama" och komma mig i säng :-) men jag vet hur det brukar bli... efter att jag borstat tänderna så ska jag "bara checka bloggen" också blir jag fast igen..  Men som sagt - jag ska försöka! ;-)

En fantastiskt BRA sak som hänt idag är att jag fått igång min norska mobiltelefon igen! :-) JIG var innom Telenor butiken i Oslo och vips! så fick jag en ny kod. Hade jag vetat att det var så lätt hade jag fixat det för flera veckor sedan så man lär sig något nytt varje dag! :-)

Hoppas att du har en mysig kväll och att du känner dig nöjd med dagen! Imorgon är en annan dag och då tror jag att jag och hjärtat ska ta en tur till beachen, eller så blir det poolen... vi får se vad vi känner för.

God natt & Sov gott så ses vi imorgon igen! ♥

På önskelistan...

 
Dessa två outfits skulle jag inte tacka nej till om jag blev erbjuden dem :-) Just nu tycker jag att lila och orange är super läckra färger! och orange + rosa = snyggt!  (skorna på bilderna är från Jimmy Choo och de vita snygga jeansen från Chloé)

Phuket kl. 00.20, natt mot onsdag.

En sån här "oversized cashmere poncho" från Michael Kors står fr.o.m. nu på min önskelista ;-)

Den ser så underbart skön ut att bara "slänga på sig" en kylig svensk/norsk sommarkväll när man sitter ute och har på sig en tunn topp och slitna jeans.  Och jag kan inte komma på något skönare material att ha mot kroppen än cashmere.. it´s lovely! :-) Men smakar det så kostar det.... 100% cashmere är inte billigt så den härliga ponchon ni ser på bilderna kostar tyvärr 5.100nok.

Men det kostar inget att drömma och en cashmere poncho är en investering.... ;-)

Girlie shopping.


Stämplar från en helt nyöppnad butik i "Siam" shopping galleria i Bangkok.

Phuket kl. 00.15, natt mot onsdag.

Jag blev så glad när jag hittade dessa stämplar i Bangkok! De passar perfekt när jag ska skicka kort till vänner och när jag ska göra girlie inbjudningar :-)

Sånna här små detaljer är jag extremt svag för....!

Lyxigt god Choklad fondue!


Glad Johanna på sitt favorit glass ställe: "Swensen´s"!

Phuket kl.23.55, tisdag kväll.

Dagen idag blev riktigt skön! :-)

Vi har packat upp, tvättat, sovit rekord lång "nap" och varit till Central Festival.  På Central shoppade vi mat och åt god middag som vi avslutade med att gå och mumsa i oss dessert på "Swensen´s".  Där har de riktigt god glass och min nya favorit där är "choklad fondue"!


Detta är lyxigt gott! Och ännu lyxigare hade den varit med ett glas champagne till! ;-)  Man doppar den färska frukten (melon + banan) och glasskulorna i den varma chokladen och sedan njuter man bara....! :-)

Gissa nu vad denna underbart goda fondue kostar?  25 kronor! :-)

I kväll somnade jag och Johanna brevid varandra i soffan och jag känner att det snart är dags för mig att krypa ner i sägen...zzz... Tror det är värmen som gör oss extra trötta för idag var det rekord varmt!

Dagens shoppingtips!


De ser inte så mycket ut för världen men dessa byxor är verkligen "bra att ha"! och jag tror faktiskt att jag måste shoppa ett par till i ljusrosa...

Phuket kl.23.45, tisdag kväll.

Jag har - som ni vet - oftast på mig tuniker eller klänningar och det är inte alltid det passar att bara ha på sig stringen under för så fort man ska böja sig ner finns risk för att man står där med rumpan bar ;-)  och jag kan ofta tänka:  "shit, syns rumpan nu?" när jag tex ska lyfta upp Johanna eller plocka upp något som hon tappat på marken.

Så - därför är dessa små shorts i skön bomulls strech en perfekt investering! :-)

Jag har länge tittat efter ett par men inte hittat "the ones" förren idag då jag & Johanna var en sväng på "Zara". De finns i flera färger och kostar bara ca 100kr. Jag tog på mig mina direkt då vi kom hem och de är super sköna !

Om du går in på Zara och hittar dessa så är mitt tips helt klart: KÖP! för när sommaren kommer är de perfekta! :-)

Glass är GOTT!


Vi åt jätte god glass när vi var på Central! :-)

Phuket kl. 20.30, tisdag kväll och det går åska.

Idag sov mitt hjärta rekord lång nap, typ 3 timmar, så det hela slutade med att jag gick in och la mig brevid henne och sov jag också :-) för det var helt enkelt för varmt att ligga och sola och jag var lika trött som Johanna efter gårdagens resdag.

Efter den långa napen åkte vi till Central Festial och nxu ska jag natta en trött liten tjej här så jag återkommer senare! :-)

Jag chillar...



Phuket kl. 15.00, tisdag, SOL och +35,8 grader i skuggan!

Nu sover lilla darlingen sin nap och jag ligger ute på verandan och chillar med alla nya blader som jag shoppade på mässan i Bangkok för typ 5 kr styck :-)


Blader är tunga när de ligger i väskan... men det var värt mödan att få hem dom ;-)

Det gör ju inget att bladerna är från 2007 och på Thai för jag vill åt bilderna eftersom de är de som ger mig inspiration! Just nu är jag på "jakt" efter vackra sovrumsreportage...  så om du har ett jätte fint sovrum att visa mig så får du gärna mejla!


Här ser ni hur varmt vi har idag :-)

Nej, nu ska jag gå tillbaka till sköna solstolen och bladerna.. När Johanna vaknar ska vi åka iväg till Central Festival och handla hem mat för kylskåpet gapar tomt.

Kram! ♥

Nu ska vi bada!



Phuket kl.11.55, tisdag +33 grader och nu är det sol.

Johanna älskar verkligen mobiltelefoner och så här glad var hon nyss då hon pratade med JIG som ringde och berättade att han landat i Amsterdam och var på väg ombord på flyget mot Oslo :-)

Här skiner solen nu och vi är på väg ner till poolen.

Jag önskar dig en kanonstart på den här nya dagen! :-)

Godmorgon från Phuket!


Här är vi  på väg från MBK till Siam och det var ju tur att det fanns gångar över vägarna för annars hade vi nog fortfarande stått där vid något övergångsställ och väntat på att få gå över gatan ;-)

Phuket kl. 10.00, tisdag morgon, +32 grader och lite små mulet.

Det är härligt att resa bort och det är härligt att komma hem! :-)

Johanna väckte mig strax före kl. 08 och nu kör vi tvättmaskiner och har packat upp resväskan, vattnat blommorna och plockat iordning också har jag duschat och smörjt in mig med solcreme för första gången på 5 dagar. I Bangkok var det liksom ingen idé att köra med solcreme för där var vi inte i solen en enda stund. Bara inne i shoppingcenter, på mässa eller på möten...

En skön sak med att vakna här på resorten är att det är så lungt och stilla och FRÄSCH luft! för my god vad det är dålig luft i Bangkok av alla dessa bilar och "trafficjams" som gör att bilarna står helt stilla och bara släpper ut avgaser. Blä!


Det var lite mer trafik i Bangkok än i Luleå ;-)

Nu ropar hjärtat på mig så bäst jag går och checkar vad hon vill :-)

Njut dagen!

Kram! ♥

Johanna 20 månader!


Min älskade Johanna några dagar gammal..

Phuket kl.00.45, natt mot tisdag.


Idag. eller ja, alltså den 21:a menar jag, är det exakt 20 månader sedan älskade Johanna föddes.! :-)

Vid den här tiden (som jag skriver nu..) gick vi över till "hotellet" på BB (sjukhuset) med helt nyfödd liten Johanna också skålade jag & JIG i Ramlösa (Farris) och firade miraklet :-)  Det känns helt overkligt att det redan gått 20 månader sedan den dagen... tiden går så fort att det gäller att fånga dagarna och att njuta!

Nu är jag sååååå trött efter dagens möte och resa att jag måste gå raka vägen till sängen. Ska bli riktigt skönt att sova i egen säng i natt för sängen på hotellet var inte direkt någon jag rekommenderar ;-)

Önskar dig en mysig fortsättning på kvällen!

Kramar! ♥

Mässans "godis" monter & dagens tips!


Monter på mässan i Bangkok.

Phuket kl.00.10, att mot tisdag
.

Ni vet ju hur extremt glad jag är i kort så den här montern (på mässan i Bangkok) drogs jag till som en magnet för den var rena godisutiken för mig! :-)

Jag önskar att ALLA skickade ett kort ibland istället för e-mail för det ger en helt annan känsla att få ett handskrivet kort i posten mellan alla tråkiga räkningar.


Jag fick lust att shoppa med mig alla korten hem...!

Det är så himla lätt att göra någon glad med ett kort så jag tycker att du ska skriva ett kort i kväll och posta det imorgon så gör du någon riktigt glad på onsdag (då kortet kommer fram i posten) ! :-)  Det är mitt dagens tips!

Lovely Silom Village!


Idag hade jag på mig en klänning / tunika som jag shoppade på marknaden igår, halsband som jag också köpt på marknaden, byxor från Filippa K och skorna + väskan behöver väl ingen närmare presentation längre ? ;-)  På bilden står vi utanför restaurangen där vi lunchade och vädret var HOT!!

Phuket kl.23.40, måndag kväll.

Dagens businessmöte avslutades med god lunch i lovely Silom Village och jag blev helt KÄR i området! Hur mysigt som helst. Det påminde mig om Soho i New York och Covent Garden i London... Önskar SÅ att jag hittat hit tidigare än sista timmarna vi var i Bangkok.. men bättre sent än aldrig ;-) och nästa gång vi reser till Bangkok ska jag dit a.s.a.p! :-)


Här syns halsbandet och klänningen lite bättre.. också syns det hur VARMA vi var...puh... kändes som 146 grader ungefär... ;-)

Vi kom fram till att vi nog måste åka tillbaka till Bangkok igen före vi reser hem till Norge för det känns som att vi har så mycket kvar att se! (och att shoppa... ;-) )

Businesswoman...


Den här underbara butiken i "Silom Village" fick mig att tänka på min älskade Gizmo & Co för en av de skyltningar jag haft såg ut nästan exakt som den här :-)

Phuket kl.23.20, måndag kväll.

Idag har jag varit på businessmöte hela dagen fram till hemresa och jag riktigt LÄNGTAR till den dagen då jag ska berätta om mitt nya prosjekt för er mina kära bloggenläsare :-)

Mötet var otroligt inspirerande och det kändes SÅ skönt att få vara businesswoman igen för en stund. Och dagen idag bidrog till att många pusselbitar föll på plats och det gör mig riktigt riktigt H A P P Y! :-)

Hemma!


Här har vi precis pussat JIG "hej då" och är  på väg ut genom säkerhetskontrollen på flygplatsen i Bangkok. På resan hade jag på mig min klänning från Juicy Couture, jeans från We are Replay, skor DKNY och favvo väskan från Accessorize på ena skuldern och den rosa "prinsessiga Gizmolinaväskan" på den andra ;-)

Phuket kl.22.40, måndag kväll
.

Nu är jag & hjärtat tillbaka i Phujket igen efter 5 dagar i Bangkok! :-) Vi flög med Thai och resan gick hur bra som helst trots att Johanna var lite små trött och busig. Vi satt brevid ett jätte trevligt engelskt par som besökt samma mässa som oss så vi hade en del att prata om :-)


Innan vi lyfte från Bangkok tog vi "ett glas" och åt lite.

JIG är fortfarande i Bangkok men flyger strax mot Norge där han blir i några veckor så nu blir det "girlie" dagar för mig och Johanna. Det känns trist att han är borta så länge men jag & Johanna ska hitta på massa kul så tiden kommer flyga fram! :-)

Nu ska jag ringa upp min kära mamma som ringde då jag nattade Johanna. Återkommer senare med fler bilder från dagen.

Kram så länge! ♥

För bra för att vara sant!


I kväll shoppade jag armband som matchar mitt nya halsband :-)

Bangkok, så sent att jag inte skriver det.. ;-)

Jag glömde ju helt att berätta en crazy sak som hände i kväll!

När vi varit på nattmarknaden ca 30 min i kväll så ringer plötsligt en taxichaufför till JIGs mobil och säger att jag glömt min telefon i hans bil! Jag hade inte ens upptäckt att jag saknade den och det är bara total FLAX att han hittat JIGs nummer i min tfn och ringt upp just det numret för JIG har precis fått nytt thaitfnnr och jag hade inte lagrat det.. Så han måste bara ha tittat på senaste ringda / mottagna nr eller nåt?!

Hur som helst så är det nästan för bra för att vara sant att han ringde och att jag fick tillbaka min telefon! :-) för det var inte taxin vi åkte FRÅN restaurangen som hittat den, utan han vi åkte DIT med.  Och han besvärade sig tom att komma till marknaden och ge oss min telefon.

Ibland har man tur! :-)

P.S jag har fortfarande inte kommit på min pin kod till min norska mobil. Bara så att ni - mina vänner - vet om ni smsar / ringer och inte får svar.. Den har inte varit igång på flera veckor..

Dagens shopping.


I den här lilla, trånga & varma "butiken" shoppade jag en klänning som syns i påsen jag håller i handen. Den var på rea, -50%, så jag gjorde värsta bra köpet ;-) (Ska fota och visa er den då jag är tillbaka i Phuket igen.)

Bangkok kl.01.00, natt mot måndag.

Efter besöket på "The blue elephant" så åkte vi raka vägen till nattmarknaden :-)

Den här marknaden är så stor att man hela tiden upptäcker nya shoppingställen. Idag upptäckte jag tex hur många läckra interiörbutiker som helst ! och även små kul klädbutiker. Men en sak är säker: det är HOT att gå på marknaden...så HOT att man kan glömma att känna sig flott för svetten rinner hur man än gör ;-)

Nu ska jag lägga mig och sova sista natten i Bangkok för den här gången för imorgon flyger vi hem igen.

MYS ordentligt söndagens sista timmar!

Till sist... idag är det min älskade mormors födelsedag så jag har tänkt ovanligt mycket på henne. Hon var en fantastiskt person som lärde mig att se solen bakom molnen. Jag hoppas att hon och de andra änglarna äter god tårta just nu...

God natt & Sov gott! ♥

Super flott restaurang!


Pampig entré till flott restaurang!

Bangkok kl.00.35, natt mot måndag.

Efter den långa mässdagen åkte vi en snabbis till hotellet innan vi tog en taxi till restaurangen "The Blue Elephant". Jag hade blivit rekommenderad restaurangen av våra vänner Lene & Co och när jag även hittade den i boken "Chic restaurants & bars Bangkok" så bestämde vi oss för att åka dit.


"The Blue Elephant" ligger i ett helt eget fristående vackert gult gammalt hus mitt bland alla grå höghus.. Läckert!

Väl där så insåg vi snabbt att det var en super flott restaurang som passar bättre att besöka en dag då Johanna inte är så trött (=crazy och vill springa runt överallt..) och vi har klätt upp oss lite mer så vi valde att bara ta en drink i baren :-)


Vi i den snyggaste blå baren.


Här ser ni den coola baren på 2:a våningen där vi tog en drink.


Interiören var sååå fin in i minsta detalj :-)

Om du ska till Bangkok snart så tycker jag absolut att du ska besöka denna "pärla"! :-) Vi tog en titt på menyn och priserna var inte så dyra som man kan tro, de var faktiskt helt okej! (de flesta rätter ligger på runt 300-400 bath = ca 60kr). så om du vill unna dig en lyxig kväll i flott miljö så är detta helt rätt ställe! :-)






Pimp my car!?


Jag hittade dessa underbara accessoarer till bilen i en monter på mässan idag :-)

Bangkok kl. 00.20, natt mot måndag.

Kommer ni ihåg att jag visat er Hello Kitty accessoarer till bilen som jag sett i en butik i Phuket? Idag hittade jag självaste leverantören på mässan så gissa om lyckan var total!! Jag fixade värsta bra businesskontraktet med dem och ska nu importera dessa till Sverige & Norge! Hur fantastiskt är inte det på en skala mellan 1-10? Exakt! 10! :-)

Eller vänta nu, skojar jag kanske? Ja, det gör jag så klart för nog för att jag gillar Hello Kitty men någonstans går ju faktiskt gränsen :-)  Men det var massor med kunder i montern så jag tror faktiskt att de gör big business på detta !

En dag på mässan..


En working mama chillar...

Bangkok kl. 00.05, natt mot måndag.

När Johanna sov sin nap på mässan så passade jag & JIG på att sitta ner och gå igenom vilka vi skulle besöka för det är lätt att man helt tappar bort tiden bland alla vackra saker för plötsligt dyker en ny fantastisk monter upp och vips! så försvann lätt 45 minuter ;-)

Det kan liknas vid när man sitter och surfar! först ska man bara kolla in en sida så hoppar man plötsligt till en annan och vips så är man inne på en tredje och där blev man så länge att man inte kan förstå vart tiden tog vägen?? ;-)


Här är vi på väg att äta lunch. Idag hade jag på mig min nya tunika från Zara, byxor från Filippa K, halsband köpt på marknaden här i Bangkok, väska från Accessorize och skor från DKNY. Johanna hade på sig en klänning som jag har köpt i Phuket i somras.

Jag kan inte svara på om mitt besök på den här mässan kommer att leda till någon business eller ej för det vet jag inte ännu men - jag kan säga så mycket som att det har varit hur INSPIRERANDE som helst att gå runt och titta och för mig som drivit butik i många år så kändes det skönt att få vara lite "back in business"! :-)






Godkväll alla härliga!


Vi hittade några underbara gossedjur i en monter som Johanna hade svårt att lämna ifrån sig :-)

Bangkok kl.23.45, natt mot måndag.

Idag skulle vi bara åka ut till mässan "en sväng" men det blev så klart hela dagen för vissa saker tar helt enkelt längre tid än man tänkt sig :-)

Men det var helt klart värt dagen för mässan var ju en av orsakerna till den här Bangkok resan så den har prio.1. Det var dessutom sista dagen för mässan idag så det gällde att passa på!


En målmedveten Johanna styr stegen i rätt riktning ;-)


Om Johanna fick välja så skulle jag nog börja sälja bollhav :-)

Jag hoppas att du har en riktigt härlig söndag och att du laddar inför nya veckan!

Ready to go...



Nu åker vi till mässan! :-)

Looking good!


Fabulous "Carrie"! Bilden är från en reklamfilmsinspelning.

Bangkok kl.09.15, söndag morgon, SOL!

Å vad snygg Miss.Parker är här! :-) Den här outfiten gillar jag skarpt! och den får mig nästan att längta hem till mina kläder i Norge.. svarta byxor, korta jackan...  Det är lovely att gå i shorts och klänningar varje dag men det är FAB att få klä sig "ordentligt" också! :-)

Och på tal om snygga outfits så ska jag besöka ett fantastiskt showroom här i Bangkok imorgon. LÄNGTAR! ;-)

Vet ni vad jag ska göra nu?

Sätta mig ute på balkongen och sola! :-) Och sen - då alla vaknat - ska vi åka iväg ut på mässan och efter den blir det nog lite shopping.

HAPPY SUNDAY!

P.S inte nog med att jag k
an sakna min garderob där hemma, den här bilden får mig dessutom att tok sakna mina extensions... När jag kommer hem till sommaren så... ;-)

Lyxig morgonstund.


På 6:e våningen på vårt hotel är det pool och vid sidan om poolen ser ni den Thairestaurang där vi åt middag i förrgår kväll.

Bangkok kl.08.45, söndag morgon, sol.

Helt otroligt! VARJE gång jag glömmer att kopiera allt jag skrivit så försvinner allt...  Nyss skrev jag långt inlägg till den här bilden också tänkte jag att Äh! jag droppar att kopiera för allt har ju fungerat så bra på morgon men så hände det igen.. Tokigt!

Mitt hjärta somnade sött mot min axel då jag skrev det förra inlägget och jag blir helt varm i hjärtat då hon snusar mot mitt öra.. hur mysigt som helst.. ! :-) 

Så - nu ligger alla och sover och själv har jag lust att gå ner till poolen för jag måste erkänna att jag saknar sol & bad nu efter några dagars cityliv.  Därför blir det mysigt att komma hem till Phuket igen på måndag kväll :-) Det är föresten bara jag & Johanna som flyger dit nu för JIG ska hem till Norge några veckor.

Nu ska jag hoppa i duschen och fixa till mig i lugn och ro, DET mina vänner är äkta mamalyx det! ;-)

Godmorgon söndag!


Tänk om man hade fyrlingar? Oh my...! ;-)

Bangkok kl.08.00, söndag morgon.

Solen skiner och dagen har börjat! :-) Johanna väckte mig strax före kl. 07 för hon hade lust att bajsa och då kan hon inte sova ;-)

Bilden är från i förrgår då jag provade en jätte fin tunika från French Connection (ja, helt otroligt, jag hittade nåt från det märket IGEN!) som jag inte kunde bestämma mig för vilken färg jag skulle köpa i? Så Johanna fick tid att leka i provrummet medan jag funderade ;-) Tunikan syns föresten i bild men jag valde att gå för den i vitt.


Söta saker! tom en Hello Kitty handcreme hittade jag igår på Sanrio butiken. Klämmorna har magneter på baksidan så de kan sitta på kylskåpet :-) Johanna har svårt att hålla fingrarna undan ..... ;-)

Idag ska jag ta en tur ut till mässan igen och det ser jag verkligen fram emot!

Bäst att hoppa i duschen nu så jag önskar dig en riktigt avkopplande söndag. Kryp upp i soffan och se en episod av Sex and the city på dvd....! :-) Tänk - snart kommer filmen!

Kram! ♥

Lördag = Shoppingcenter!


Här är vi i en av gångarna som går över gatorna mellan shoppinggallerierna på väg från MBK till Siam..

Bangkok kl. 03.45, natt mot söndag.

Mina kära läsare!

Jag har verkligen fått en knäpp dygnsrytm ;-) så när jag är tillbaka i Phuket igen ska det bli skönt att blogga "normalt" igen :-) För här i Bangkok blir det långa dagar ute och sen är det alltid nattning direkt då vi kommer hem och då är jag så tröttis att jag somnar... och sen vaknar jag typ den här tiden och piggnar till lite. Men - idag blir det bara detta inlägg för jag måste sova så att jag är pigg inför morgondagens businessbesök på mässan.

Dagen idag har varit fylld av shoppingcenter! :-) också har vi hunnit ta en tur till floden också.

De shoppingcenter jag besökt är MBK som är helt galet stort och påminner om en "marknad", Siam som är mycket "fräschare" och Central World - ZEN som är trendy och "ung". Min favvo från dagen var ZEN för där kunde jag strosa runt och titta på en massa Thai designers, se på show från tidningen "In Style" och inspireras av butiksinredningar. Också fanns där en "Sanrio" butik också där jag och Johanna myste ... ;-)


MBK är galet stort och det kryllar av människor! Vi passade på att luncha där idag och jag hittade ingenting att shoppa..


På ZEN hade ett av mina favorit blader In Style en happening. Kanske var det Thailands svar på Spice Girls som stod på scen? svårt att veta.. ;-) men mycket folk + press var det där i alla fall!


Här är vi utanför ZEN (till vänster i bild )  i kväll runt kl. 18.30 på väg tillbaka till hotellet.  Idag hade jag på mig linne från By Malene Birger, klänning köpt på Central i Phuket, under den: vita shorts från H&M, skor DKNY och min nya favorit väska från Accessorize.

Vi avslutade dagen på världens godaste Indiska restaurang som vunnit pris för bästa Indiska restaurang 2 år i rad men det ska jag berätta mer om imorgon för nu ska här sovas :-)

Jag hoppas att du har en lovely weekend!

God natt kram! ♥


Lyxig sovmorgon = perfekt start!


Johanna kollar in utsikten på morgon. Det är soligt idag!

Bangkok kl.10.45, lördag morgon.

Idag klappade hjärtat mig på kinden kl. 10 och tyckte att jag skulle vakna :-) Det var SÅ lyxigt att få en sovmorgon och det gav mig en perfekt start på den här dagen! :-)

Men jag vill ju inte "kasta bort" en dag i Bangkok så nu ska jag hoppa i duschen och ta tag i dagen här. Vi har tyvärr missat frukosten men jag kände på mig det redan igår så jag shoppade hem lite färsk frukt och juice som väntar i "minibaren" efter duschen.


Här är jag på shopping på nattmarknaden i förrgår kväll och det syns verkligen hur varm jag var ;-) . Ni vet ju att jag älskar rosa men - jag måste säga att jag har en svaghet för grönt också. Tycker färgen är så fräsch! :-)

Det är en riktigt bra supermarket mittemot hotellet och rakt utanför säljer de sååå fina Hello Kitty hårspännen och böcker med Hello Kitty klistermärken som vi shoppade igår (ska fota och visa er senaer). Klistermärken är perfekta att ha med i handväskan till Johanna då vi är ute och äter för de kan hon leka med hur länge som helst :-)

Dags för dusch nu.

Jag önskar dig en underbar lördag fylld av solsken & kärlek!

Kram! ♥

Working mama.




Working mama med sleeping beauty i vagnen. Här sitter jag i slutet av mässdagen och går igenom alla leverantörer jag träffat och skriver notat så att jag ska minnas vem som hade vad och vilka villkor etc . Det gäller att göra en sån sammanställning bums för det är så lätt att blanda ihop alla eftersom man möter så många på en gång.

Bangkok kl.04.20, natt mot lördag.

Nej, nu måste jag verkligen gå tillbaka till sängen och fortsätta att sova.... så detta blir dagens sista :-)

Den här dagen har som sagt varit super inspirerande! Vi var på mässan fram till runt kl.17 och sen tog vi en taxi in till "Siam Paragon" som är ett extremt stort shoppingcenter mitt i Bangkok. DÄR var de kaos! till skillnad mot på mässan ;-) Tok mycket folk och massor med härliga butiker.

Vi skulle avsluta dagen med middag på den där takrestaurangen jag visat er bild på men vi ändrade oss i taxin på vägen dit för plötsligt kände jag att det varit en lång dag för lilla hjärtat så vi valde att äta på hotellets Thairestaurang istället. Johanna går före allt! :-) och vi tar den där coola restaurangen en annan dag istället.


Här ser ni den gigantiska entrén till mässan. Rent & snyggt är orden!


Ett par av mina favorit blader ställde ut på mässan. Living Etc och på ett annat ställe ELLE Decoration. Båda var så klart på Thail men det gör ju inget för det är ju trots allt de inspierande bilderna jag vill åt :-)  I montrarna sålde de gamla blader från 2007 (+de nya för i år så klart) för bara 50bath styck (ca 9 kr) så jag passade så klart på att shoppa med mig några stycken! :-)

Nu säger jag som Mr.Luuk sa i Melodifestivalen:

Imorgon är en annan dag!

God natt & Sov så gott! ♥




Johannas 1:a mässa.


Oh yes, tofsarna fick vara kvar en stund idag också innan hon kom på att de var där och tog bort dem ;-)

Bangkok kl. 04.00, natt mot lördag.

Man blir hungrig av att gå runt på mässa och titta på vackra saker så efter ett par timmar - då Johanna vaknade från sin nap- så gick vi och åt lyxigt god lunch på "ett säkert kort" nämligen Mc.Donalds. Jag kände att min sötis förtjänade att äta gott när hon är så snäll och är med sin mamma på "jobb" hela dagen lång. :-)


Det var en super fräsch Mc.Donalds i mässhallen och som jag skrev tidigare så var hela mässan extremt ren & prydlig. Inte ett skräp eller någon kö någonstans så hela dagen flöt på helt perfekt! :-)




Gissa om Johanna ville upp ur vagnen då vi passerade den här montern? ;-) Jag misstänker att det var det söta lilla bollhavet som lockade, där hade i alla fall jag velat ligga och vila benen :-)

Jag tror alla vackra saker i fina färger var lika kul att titta på för Johanna som mig idag så hon och jag koste oss båda två! Så - det här var Johannas 1:a mässa och absolut inte den sista...! :-)

Inspirerande dag!


Här hade vi precis ankommit mässan vid kl.11.30 idag. Vi tog en taxi ut precis efter att vi gjort oss i ordning. Jag hade på mig min favorit klänning från Nolita idag och Johanna hade på sig sin fina klänning från Petit Bateau som hon fick i Posten av vår fantastiska vän Petter för några veckor sedan :-)

Bangkok kl.03.40, natt mot lördag.

Nu är jag lite crazy... ;-) varför? jo, för att klockan är mitt i natten och jag borde ligga och sova men så vaknade jag och kom på att jag inte bloggat eftersom jag somnade då jag nattade Johanna så nu sitter jag här.. :-)

Dagen idag har varit SUPER inspirerande och den gav mig massor med energi! :-)

Mässan var stooor och till skillnad mot de mässor jag besökt i Sverige, Norge & Danmark så var den här så mycket "fräschare". Vet inte helt hur jag ska förklara det men det var en softare stämning, inget "kaos", och rent och snyggt och prydligt och riktigt härligt att bara "strosa" runt i lugn och ro och titta på alla vackra saker.

Jag fick tyvärr inte möjlighet att ta så många bilder som jag önskade för det stod "no photos" i princip överallt MEN - jag har fått med mig en massa cd´s från leverantörer så när jag är tillbaka i Phuket igen så ska jag visa er några av de fina saker jag sett :-)


Mässhallen var STOR och jag är glad över att Johanna satt så snällt i vagnen idag för barn fick inte gå runt på mässan. De stora krukorna vid sidan av mig var så coola att jag la en order på 34000 st. Haha, skoja bara så klart ;-)

Jag hittade några väldigt intressanta leverantörer idag också hade jag ett riktigt BRA möte med en kontakt jag etablerade i Phuket så vi får se vad denna dag kan bidra till.... Den som läser bloggen får se... ;-)

Kram på er! ♥

Godmorgon världen!



Bangkok, fredag morgon kl. 09.30.

Här pågår total morgonstress... så bilden på Johanna är från igår då vi precis checkat in. Balkongen är finare än rummet kan jag säga ;-) Riktigt prinsessig! :-)

Jag & Johanna ska iväg på en stor mässa idag och det ska bli hur kul som helst! Mässan kan liknas vid den svenska "Formex" och en heter "In full bloom" Bangkok int´l gift fair 2008 and Bangkok int´l houseware fair 2008 så - det är alltså en mix av heminredning och fina saker! :-) Också såg jag att det är en hel del "stationary" också och sånt älskar ju jag.. fina kort, fina fotoalbum OCH - barnleksaker etc etc etc.... så jag ser fram emot en super inspirerande dag! .-)




Måste skynda vidare nu så jag önskar dig världens bästa fredag!

Det är ju helg igen nu... TJOHOOOO! :-)

Jag ska ta massa bilder på mässan och visar er senare så det kan vi se fram emot ;-)

Kramar! ♥

First night in Bangkok!


Kolla in vår taxi. Hur rosa som helst! :-) Bilden är från då vi kom fram till nattmarknaden.

Bangkok kl.22.10, torsdag kväll.

Resan gick jätte bra och runt kl.16 var vi framme på vårt hotell mitt inne i centrala Bangkok. Efter ett kort stopp på rummet gick vi ut och promenerade i området och det var helt galet varmt... typ 157 grader ! minst. ;-)

Sen blev det en tur på "Suam Lum Night Market" och där var det minst lika varmt och massor att titta på. Men jag måste säga att utbudet är ganska "same same" så efter en stund har man sett det mesta.... Det är väskor, Tiffany smycken, klockor, solbriller, lite kläder, mer väskor, sjalar etc etc etc. Jag shoppade några halsband och vi ska absolut tillbaka dit en annan kväll för jag kan ju inte lämna Bangkok utan en väska ;-)

Nu pågår extremt sen nattning av ovanligt pigg Johanna här så got to go.....

Hoppas att du har en lovely dag!

Kram! ♥

Torsdag = Resdag.


Jag har precis lagt fram Johannas pass och gjort iordning hennes söta lilla väska som jag alltid fyller av leksaker, böcker, pussel, klistermärken etc att leka med på resan.


Vi flyger till Bangkok idag!

Resan är en mix av business & pleasure så det blir hektiska dagar men jag kommer självklart att blogga också :-)

Jag önskar dig en FAB torsdag!

Kramar! ♥

Dagens interiörbild!



Phuket kl.02.10, natt mot torsdag.

Jag är grym tidsoptimist på gott och ont ;-) Så - jag skriver om Phuket Town när vi är tillbaka från Bangkok för nu har jag fullt upp med att packa här också måste jag hinna sova några timmar också :-)

Som ni kanske ser så kör jag vidare på "Shabby Chic" bäddningar idag. Den här gången är det en vackert vit säng med fina spetsdetaljer på sängkläderna.



Nu ska jag fortsätta med packandet.....

Hoppas att du har en riktigt mysig kväll och att du får en natt fylld av härliga drömmar!

Kram! ♥

En guidad tur i Phuket Town.


Jag, Johanna och Gustav inne i Alfredos interiörbutik "Casa Pagoda" i Phuket Town. En cool sak i hans butik är att den del där växterna står vid sidan av mig har öppet tak så om det regnar så regnar det in :-)

Phuket kl.22.50, onsdag kväll, +29 grader ute.

Den 2:a april var jag & Johanna tillsammans med Lene & Co i Phuket Town. Vi blev "guidade runt" av Alfredo och om en liten stund, då jag har packat klart Bangkok väskan, ska jag berätta om de "smultronställen" som han visade oss.

Alfredo är föresten en vän av Lene & Co och han bor här i Phuket. Han driver en interiörbutik som heter "Casa Pagoda" och han jobbar som interiörkonsulent + "högra hand" till mannen som äger restaurang gruppen med de kända ställena Baan Rim Pa, Joe´s Downstairs, Joe´s South, Da Maurizio och nya Hung Fat´s. Han umgås med Madonna, han kände Princess Diana och han är helt enkelt en kul kille som jag är glad över att jag fått lära känna.

Berättar mer sen för nu ska här packas! :-)

P.S Lene & Co - när jag skriver det här har ni landat hemma i Stockholm och jag hoppas att resan har gått riktigt bra. Vi saknar er massor här nere i värmen och vi är så glada över att vi har lärt känna er!

Phuket kl.22.30


Det blev lite tokigt ljus på bilden pga solen...

När vi kom hem från  "Central Festival" & "Big C" i kväll - efter att ha fixat några ärenden inför resan imorgon -  så somnade jag som vanligt då jag nattade Johanna.  Så nu är jag nyvaken och har precis ätit sen middag :-)

Bilden är från dagens lunch i restaurangen här på resorten och Johanna är SÅ glad i personalen som jobbar där. Killen är restaurangchef och girlsen är ganska nyanställda servitriser. Tjejerna fick adressen till bloggen idag och skulle gå in och titta i kväll så jag hoppas att de blir glada när de ser sig själva här! :-)






Efter regn kommer alltid sol!



Här är vi i poolen på resorten alldelens nyss.

Phuket kl.17.20, onsdag, +35 grader & sol från klarblå himmel.

Det stämmer verkligen att det alltid kommer sol efter regn! :-) När åskskuren åkt vidare så tittade klarblå himmel fram och vi har haft ett par super sköna timmar i poolen jag & Johanna. Också har vi hunnit luncha i restaurangen.  Idag blev det kyckling i curry med ris till. Gott! :-)

Nu ska jag ta en dusch och sen ska vi åka iväg och fixa några ärenden.

Jag känner mig föresten på bättre humör nu, det hjälpte att vara ute i solen lite :-)

Hoppas att din dag är lovely och att du är lycklig!

Här kommer dagens:

"Öva på att ge en komplimang och när du får en, säg tack"!
/ Ur "en härlig bok".

Det är så underbart både att ge och att få komplanger! tänk på att tala om för din veninna eller kollega att hon är fin om du tycker att hon är det för då gör du hennes / hans dag :-)

Kram! ♥

Cool restaurang!


Restaurang på taket av "BanyanTree" i Bangkok.

Phuket kl.13.50, onsdag, +27,5 grader & sol.

Vet ni, nu är det knall sol ute och i princip klarblå himmel! Det är häftigt hur fort det växlar! :-)

Den här extremt coola restaurangen hittade jag då jag var inne surfade på "Bangkok". Restaurangen heter "Vertigo Restaurang & Moon Bar", den ligger på 61: våningen och har varken väggar eller skyddsnät.

Frågan är väl bara om jag vågar gå dit med Johanna som springer runt så mycket... ? Kanske bäst att vi håller oss närmare marken ;-)

Det ljusnar!


Jag ute på verandan i skrivande stund. I bakgrunden ser ni regnet som öser ner.

Phuket kl.13.30, onsdag.

Nu hände det igen - när jag skrivit ett LÅNGT inlägg till den här bilden så försvann allt när jag skulle publicera det på bloggen :-( Jag LÄNGTAR till blogg.se fått ordning på allt det tekniska så jag slipper slösa energi på att bli irriterad på sånna saker... grr... Hur dumt som helst.!

Orkar inte skriva om allt igen...

Thumbnail
Så här ligger mitt hjärta och sover just nu.

Det går värsta åskan och den mullrar så högt att Johanna vaknar till flera gånger men somnar om igen, ett bilalarm går också igång heeela tiden.  Men ! när jag tittar till vänster så ljusnar det faktiskt! Jag ser sol och klarblå himmel så just nu kan jag välja vad jag vill se för väder.

Jag kan säga att det är värsta skitvädret eller- jag kan säga att det ser ut som att det snart är kanon väder och självklart väljer jag ju det senare! :-) Men en pessimistisk människa hade valt det första alternativet... Det är så livet är: samma verklighet kan se HELT olika ut med andras ögon...

Om vi väljer att se solen bakom molnen så blir livet härligare! :-)

En sån där dag...


Jag har på mig bikini, tunika shoppad på beachen, shorts från River Island och Johanna har t-shirt från Ralph Lauren och söta rosa "byxor" shoppade här i Phuket.

Phuket kl.13.00, onsdag, +25 grader och ÖS regn + åska just nu.

Jag hade precis skrivit ett långt inlägg till den här bilden också försvann allt då jag skulle publicera den på bloggen :-( Det här är helt enkelt en sån där dag.. ;-)

Minuten efter att jag tog den här bilden på mig och Johanna så somnade hon gott mot min skulder och nu ligger hon och sover sin nap inne i soffan. Det är hennes favorit plats. När jag försöker lyfta in henne i sin säng då hon sover sin nap så vaknar hon bums och vill ut till soffan igen :-)

Jag sitter ute på verandan och skriver och regnet VRÄKER ner och det går värsta åskan. När det regnar här så REGNAR det så mycket och på ett sätt som det aldrig regnar hemma. Men tänk er att ni skulle bli helt dränkt om ni gick ut och att det t.o.m. regnar "underifrån", exakt så mycket regnar det ;-)

Vi var egentligen på väg att gå ner till restaurangen och luncha då hjärtat somnade men nu väntar vi till hon vaknat... fram till dess ska jag pigga upp mig med att blogga! :-)

Dagen före Bangkok!


Johanna läser på om Bangkok i boken "Thailand Chic" vid morgonens frukost :-)

Phuket kl.12.20, onsdag, +28 grader, sol, moln, regn, åska i en mix

Idag vaknade Johanna kl.07.30 och vi har haft en "hemmadag" så här långt. Det har varit soligt men nu drog precis en åskskur förbi och det ösregnade för typ 1 minut sedan och nu ser det ut att klarna upp igen :-)

Dagen idag är en sån där mindre bra dag så jag skriver mer senare.....

Carpe diem!

Kram! ♥

Dagens interiörbild!


Jag kör "Shabby Chic" stilen på veckans alla interiörbilder :-)

Phuket kl.02.00, natt mot onsdag
.

Varför lär jag mig aldrig? Jag satte mig i soffan och tittade på en episod av "Desperate Houswives" på dvd men somnade så klart.. Sen vaknade jag av att hjärtat ropade "mamma" i sömnen och då somnade jag om brevid henne och nu sitter jag här "nyvaken" efter tandborstning etc mitt i natten.

Nästa gång jag är lika trött som jag var i kväll så är det lika bra att gå och sova DIREKT, inte börja med dvd och annat och inbilla mig själv att jag ska klara att vara vaken "en liten stund till" ;-)

Som lovat kommer här "dagens interiörbild" och Å !  vad det ser underbart skönt ut att gå och sova i den där vackert bäddade sängen!


Och se så fint det är med matchande sängkläder i barnsängen!   Hur "prinsessigt" som helst! :-)

Nu ska här sovas så jag får önska dig en riktigt...

God natt! ♥

Så ses vi igen imorgon!

Soft kväll....


Johanna ÄLSKAR skor. Och just nu är det något av det bästa hon vet att ta på sig mina eller JIGs stora skor och gå runt i dem :-) På bilden som är från i kväll så hade hon hittat ett par stora skor som jag inte ens vet vems det var? (tror de tillhör dottern till Mr.Pop..) och de gick hon runt med hur länge som helst. Sött! :-) Dessa "Crocs" skor kryllar det föresten av här nere , "alla" har dom... Eller rättare sagt, alla utom jag ;-)

Phuket kl.22.10, tisdag kväll.

I kväll är jag en ovanligt jätte trött mama så nu ska jag softa med mina blader och nypoppade popcorn (med smörsmak) och sen ska jag lägga mig tidigt. Känner att jag behöver det efter många sena kvällar.

Men jag återkommer med "dagens interiörbild" innan jag kryper ner under täcket! :-)

Soft kväll...


Johanna i poolen idag. Hon kan bada i timmar nuförtiden :-)

Phuket kl.22.00, tisdag.

I kväll är jag en ovanligt trött mama så jag ska sätta mig och softa med blader  nu och sen ska jag faktiskt lägga mig tidigt. Skönt! :-)

Återkommer med "dagens interiörbild" före jag går och lägger mig!

Min stora gravidmage.


Nicole Kidman med baby i magen.

Phuket kl.21.10,  tisdag kväll, + 30,5 grader.

Det här måste vara den minsta gravidmage som finns?!  Alltså kan det verkligen vara en baby där inne? Det vore ju en sak om hon var 2 månader på väg, men jag tror hon är närmare 6 (?) månader på väg om jag inte tar helt fel?

Själv var jag stor som "ett hus" då jag var gravid så till er som tror att ni kommer att gå runt och se ut som Nicole när ni är gravida så vill jag visa er hur jag såg ut så ni får något att jämföra med ;-)

Thumbnail
Här var jag väl i och för sig lite längre på väg än vad Nicole är, men ändå, SÅ mycket skiljer det inte i tid...men det skiljer i storlek ;-)

En av de saker jag saknar allra mest nu då vi är i Thailand är att jag inte kan följa min käraste, underbaraste vän Kjerstis tid som gravid. När vi reste så kunde man inte se på henne att hon hade ett litet mirakel i magen, men nu vet jag att det syns för det är inte så många månader kvar till den lilla ska titta ut.  Jag önskar SÅ att jag var närmare så att jag fick följa magen på nära håll men jag är samtidigt oerhört glad för att det finns sms & e-mail! :-)

Kjersti, vännen: jag saknar dig massor och jag LÄNGTAR till vi ses igen. Du är en fantastisk vän som jag är glad över att jag har i mitt liv! :-)

Bad rekord!


Johanna i poolen här på resorten runt kl.1915 ikväll. Hon tok myste! :-)

Phuket kl.20.35, tisdag kväll,

Nu sover mitt lilla hjärta gott. Hon somnade - som "vanligt" - brevid mig i soffan framför sin favvo dvd.

Vi kom faktiskt upp från poolen vid 19.30 så Johanna har badat rekord sent idag! :-) och med kläder och allt! :-) När klockan närmade sig 19.15 fick jag "slita" upp henne från vattnet och just då var jag inte direkt  någon favvo i hennes ögon ;-) men det  var så klart för hennes bästa och det förstod hon efter en liten stund då jag sa "ska vi gå hem till pappa nu?" och hon direkt styrde stegen hemmåt med badbåten i ena handen :-)

Den här dagen har varit lovely! :-)

Ny favorit restaurang!



Phuket kl.12.50, tisdag, +34,5 grader i skuggan & strålande sol.

Igår kväll var vi och åt på "Joe´s Downstairs" med Lene & Co och det blev den trevligaste kvällen! :-)

"Joe´s" var ett ställe helt i min smak och det står nu på listan över mina favorit restauranger här i Phuket! Om du är  i / ska till Phuket så rekommenderar jag varmt ett besök här!

Vi beställde in en massa tapas och gott vin och satt och åt läänge :-)


Jag & Lene med sovande kids :-) Det är helt perfekt att sitta och äta i soffor när man har barn för först kan de krypa runt och mysa och sen sover de gott bland alla kuddar.

Thumbnail
Den här bilden är från Joe´s hemsida. De hade gjort om nu så kuddarna var blå & röda och på väggen var det ny vacker dekoration + gröna växter (=mycket finare).  Det är Lene & Christoffers vän Alfredo (som vi träffat några gånger) som inrett stället. :-)

Thumbnail
Utsikten över havet är bedårande! :-)

Om du vill se fler bilder från restaurangen kan du göra det här: http://www.joesphuket.com

Efter bad i  poolen sover nu hjärtat gott i soffan och jag ska gå raka vägen ner till restaurangen och beställa lunch och sätta mig vid poolen och äta :-)

Njut dagen! ♥

Gårdagens & status.


I bakgrunden syns ett av alla de "facials" ställen som finns i "Jungceylon", en dag ska jag testa det! Igår hade jag på mig min klänning från Zara, skor från DKNY, väska Accessorize och mina snäcksmycken som jag köpt billigt här nere. Johanna sprang runt och var bakom vagnen precis då bilden togs, det är bara hennes fot som tittar fram ;-)

Phuket kl.12.40, tisdag +34,5 grader & knallsol.

Shit alltså! Jag hade precis skrivit ett sååå långt inlägg till den här bilden också försvann allt när jag skulle lägga ut den på bloggen... grrr..   sånt är lite smått irriterande.

Jag skrev att vi är på väg ner till poolen för att sola, bada & luncha men så blev Johanna plötsligt jätte trött så jag la henne för att sova nap. Trodde att hon sov så jag planerade att lägga mig och fånga den sköna stunden ute på verandan men så stod plötsligt Johanna brevid mig så allt blir inte alltid som man tänkt sig ;-)

Och nu står Johanna och knyter upp rosetterna på mina bikini byxor så om jag reser mig upp nu så trillar de av mig. Det är tur man är hemma sånna gånger ;-)

Glad tisdag!


Vi tog en tur i butikerna runt omkring "Jungceylon" igår med Lene, Mathilde & Gustav men vi gick snabbt tillbaka in i shopping gallerian igen för där slipper man alla som ropar efter en att man ska handla till "special price for you" + att det är underbart med air condition i värmen :-)

Phuket kl. 11.00, tisdag, +33,5 grader i skuggan & sol.

Oj, vad seg jag är idag... Märker helt klart att jag drack vin etc igår för första gången på länge (har inte fått dricka alkohol då jag ätit  medicin) så idag är jag en trött mama... ;-) Men det är det värt för vi hade verkligen SÅ trevligt igår! :-)

Johanna vaknade runt kl. 07.30 idag (äntligen normal tid!!) och sen har hon och jag legat och softat och sett på dvd fram till nyss. Ibland somnade vi om lite, ibland busade vi lite. Hur MYSIGT som helst! Och jag kan inte minnas sist Johanna låg och softade SÅ länge :-)

Det här är föresten första gången sedan vi kom hit tror jag som vi har haft en så seg morgon.. känns som värsta söndagen ;-)  Men - nu ska vi ta tag i dagen ! Johanna sitter och leker ute vid jacuzzin och när jag duschat ska vi gå ner till poolen.

Dagen idag blir en soft dag och jag misstänker att det blir typ pizza till lunch ;-)

Och dagens idag blir kort & gott:   "Be happy!"

Varm kram från mig! ♥

Kvällens outfit.


Kvällens outfit fotad på Lene & Co´s hotellrum. Klänningen kommer från French Connection och jag har shoppat den på Central Festival här i Phuket.

Phuket kl. 04.15, natt mot tisdag.

Jag skulle bara "lägga mig ner lite" efter att jag skrivit förra inlägget och somnade så klart. Vaknade nyss och är nu på väg i säng "på riktigt" :-)

På bilden ser ni min allt för varma klänning.... När det är över +30 grader på kvällen så ska man verkligen hålla sig till tunna bommulsplagg men ibland får man lust att lufta vissa plagg och då passar den här: "ska man vara fin så får man lida pin" ;-)

Vi var och åt på ett ställe som genast hamnade på min "favorit lista". Stället heter "Joe´s Downstairs" och ligger helt i slutet av Patong på vägen mot Kamala.  (det fungerar ej att länka till stället  just nu så jag gör det imorgon!).

Jag är SÅ GLAD över att ni är så många som läser min blogg och jag önskar er alla en natt fylld av härliga drömmar !

Nu ska jag hoppa i säng.

God natt & sov gott! ♥

Hemma!


Jag , Johanna & Mathilde på "Swensen´s" i Patong i em.

Phuket kl.01.20, natt mot tisdag.

Nu kom jag & Johanna precis innanför dörren och det första jag gjorde efter att jag lagt en sovande Johanna i sängen var att jag badade ansiktet med iskallt vatten för jag var såååå vam... Just nu är det + 29,5 grader ute och jag valde helt fel klänning till den trevliga middag vi varit på ikväll för den blev FÖR varm...puh....

Efter en massa tapas, champagne och vitt vin känner jag att jag behöver gå och lägga mig ....zzz... men om jag piggnar till då jag klär av mig och borstar tänderna så återkommer jag ! :-)

Kram! ♥

+34,5 grader i skuggan & sol!


När jag ligger i solstolen och myser med mina blader har jag perfekt koll på hjärtat som ligger inne i svala lägenheten och sover. Fast häromdagen missade jag att se då hon vaknade så plötsligt stod hon och knackade på veranda dörren óch ville ut :-)

Phuket kl.12.50,, måndag.

Nu sitter jag ute på vår veranda och har precis varit "working mama" en liten stund och planerat inför Bangkok.  Johanna sover gott inne i soffan och så fort hon vaknar ska vi åka iväg in till Patong.

Vi har varit nere och badat i poolen på förmiddagen och det var sååå svalkande och skönt i värmen.

Dagarna här nere är bara helt underbara och jag längtar inte hem en sekund! :-)

Godmorgon nya vecka!


Johanna på gårdagens trevliga brunch. Hon ser så härligt funderade ut... :-)

Phuket kl. 08.20, måndag, sol & +30,5 grader.

Min lilla prinsessa har blivit värsta busfröet :-) Inte nog med att hon har fått för sig att hon ska upp och se på dvd mitt i natten, hon ska dessutom ut och bada kl. 07 på morgonen. Som idag tex, då stod hon och viftade med sin baddräkt framför  mig till jag vaknade och hon blev såå besviken då hon insåg att vi inte skulle gå ut och bada just då, utan typ lite senare ;-)

Thumbnail
Igår gjorde hon det igen.. badade med kläderna på ;-)

Efter den här natten så är jag inte direkt utvilad ;-) men - solen skiner och jag ska ta och hoppa i duschen så att jag piggnar till.  Dagen idag blir en dag fylld av "fix" (inför resan) också ska vi iväg och möta upp våra vänner Lene & Co som bor i Patong för idag är det tyvärr deras sista dag här nere.

Hoppas att du vaknat utvilad och att du känner dig "laddad" inför veckans utmaningar!

Här kommer dagens:

"Allt blir enklare när vi slutar att kämpa emot våra svagheter och istället utvecklar våra styrkor"
/Ur "En härlig bok".

Mitt tips: skriv ner dina starka sidor på ett papper då du äter frukost idag och fundera på hur du kan använda dem! Vem vet, kanske lurar en ny affärsidé bland dina styrkor....?  :-)

Kram! ♥

zzzz...



... nu ska jag egentligen ligga och sova lika gott som hundarna på bilden...zzz... men på vägen till sängen så kom jag på att jag vill avsluta dagen med den här - sista bilden - från "Shabby Chic" reportaget. :-)

Som jag skrivit så många gånger tidigare: Att ha en byst/skyltdocka hemma förgyller! Jag har en hemma i Oslo och en dag tror jag nog att jag har en här i Phuket också för det är så fint & dekorativt.

Nu går jag raka vägen till sängen utan att passera min pc igen ;-)

God natt kram! ♥

zzzz....



... nu ska jag egentligen ligga och sova lika gott som hundarna på bilden...zzz... men på vägen till sängen så kom jag på att jag vill avsluta dagen med den här - sista bilden - från "Shabby Chic" reportaget. :-)

Som jag skrivit så många gånger tidigare: Att ha en byst/skyltdocka hemma förgyller! Jag har en hemma i Oslo och en dag tror jag nog att jag har en här i Phuket också för det är så fint & dekorativt.

Nu går jag raka vägen till sängen utan att passera min pc igen ;-)

God natt kram! ♥

Sov gott!


Oss på väg hem från poolen i kväll runt kl. 18.30....

Phuket kl. 01.00, natt mot måndag.

Dagen idag har varit jätte trevlig! :-)

Vid lunchtid fick vi besök av en tidigare arbetskollega av JIG med mann och två barn (3 år och 8 månader) som är på semester i Phuket och det är alltid lika mysigt med besök! :-) Och Lena hade med sig ett par norska blader till mig så lyckan var total :-)  (TACK snälla Lena!) .

Jag skriver mer om vår dag idag imorgon för min älskade Johanna fick nämligen för sig att vakna kl.05 natten till idag och hon klarade inte att somna om så det slutade med att hon och jag gick upp och la oss i soffan och tittade på dvd, somnade om och vaknade sedan där runt kl. 08.... Så ikväll är jag en ovanligt trött mama... ;-)

Imorgon vaknar vi till en ny vecka igen och den här veckan, mina kära läsare, ska vi ut och resa !  Så damma av resväskan och töm spargrisen  för på torsdag flyger vi till Bangkok!  :-)

Natta! ♥

P.S bloggen fungerar inte så bra i kväll så alla inlägg tar TID.

And the winner is...!

168397-2536
Här är jag tillsammans med Lotta på resorten då hon hade sin första permisjon från sjukhuset.

Phuket kl.23.55, söndag kväll.

Nu har jag läst igenom alla era tävlingsbidrag och jag blir G L A D  av allt fint ni skriver om mig och min blogg och jag blir R Ö R D av alla som inte får må bra. Därför var det verkligen inte lätt för mig att utse en vinnare men nu är det gjort and the winner is:

Postat av: Lotta

Hejsan Annastina! Jag tycker att jag ska vinna den urtjusiga väskan så jag har nått att lägga strandgrejerna i när jag kommer tillbaka till thailand efter allt jag vart med om! Nått som påminner mig om thailand, nått jag kan se framemot tills ryggen är läkt och jag kan åka igen... Fast nästa gång blir det ingen speedboat :) Många kramar till dig och lilla Johanna :)

2008-04-04 @ 10:39:54
URL:
http://lottaz.blogg.se/

Lotta är en tjej som jag inte känner, men som jag har mött här på resorten. Hon bodde här några veckor i jan/febr tillsammans med 2 veninnor.  De hade SÅ kul här nere och Lotta sa till mig att hon hade "the time of her life".  Så en dag då jag sitter på balkongen ser jag att Lotta kommer hem ensam, utan sina vänner, och att hon får hjälp att bära sina väskor. Det första jag sa till min mamma, som var här på besök då, var: "Jag tror att Lotta har skadat sig idag".

Och det visade det sig att hon hade. Hon och hennes vänner var på väg till Phi Phi öarna med speedboat då båten hoppar på en våg och det knäcker till i hennes rygg. Efter den dagen gick Lotta  runt med ryggont i 1 vecka. Hon var till läkaren och fick medicin men värken försvann inte.

Så en dag då jag, mamma & Johanna är nere i poolbaren ser vi Lotta komma storgråtande tillbaka från ett återbesök hos läkaren. Då har hon precis fått veta att hon har brytit ryggen !

Vi trodde så klart att hon överdrev, för ingen kan väl gå runt med en bruten rygg i 1 vecka? Men tyvärr var det sant. Så Lotta hamnade på sjukhuset i 2 veckor och fick genomgå en stor ryggoperation. Hennes pappa, som aldrig varit utomlands, kom ner till henne och på sin första permisjon från sjukhuset kom Lotta till resorten för att säga "hej då" till sina nya thai vänner som hon lärt känna.

Precis då befann sig jag, JIG och Johanna i poolbaren så vi åt tillsammans med Lotta och hennes pappa. Hon var så plågad av sina smärtor då att hon bara kunde vara uppe från rullstolen en kort stund. Ett par dagar senare flög hon hem till Umeå. Först med "vanligt flyg" (1:a klass så att hon kunde ligga) och sedan vidare från Stockholm med ambulansflyg.

När jag såg att hon tävlat så kände jag så starkt för att utse henne till vinnare med hopp om att det piggar upp henne.

Så - GRATTIS Lotta! :-)  Mejla mig din adress till: [email protected] så postar jag vinsten till dig.


Vinsten.

Och alla ni andra .. som jag redan skrivit flera gånger: ni är alla värda att vinna! TACK för alla bidrag! :-)

I´m busy så ni får en "pausbild".


Den här vackra "pausbilden" kommer från samma "Chabby Chic" reportage som "dages interiörbild".

Phuket kl. 23.20, söndag kväll.

Jag sitter och går igenom alla 125 tävlingsbidrag så jag är minst sagt lite busy för varje gång jag ska utse en vinnare i mina tävlingar så får jag ont i magen... Jag fungerar nämligen så att jag tar till mig allt ni skriver så mycket att jag blir så känslomässigt berörd att jag vill ge er ALLA en väska. Men det går ju inte. Jag vet ju det. Så jag måste på något sätt utse en vinnare..

Tror jag måste ta JIG till hjälp och att vi får fixa någon form av utlottning för annars kommer detta att ta mig veckor ;-)

Vill föresten passa på att säga TACK! för alla bidrag och för allt fint ni skriver till mig.  Ni ger mig massor med energi och jag är så glad över att jag har er som mina "bloggläsare". Ni förtjänar alla att vinna!

Återkommer snart... ♥

Gala!



Phuket kl.22.35, söndag kväll.

Igår invigdes den nya Operan i Oslo och jag bara älskar att titta på "röda mattan bilder" från sånna galor & events för det är SÅ kul att se vad alla hade på sig. Och framför allt vad Kronprinsessorna hade på sig!

Jag tycker att vår svenska kronprinsessa var ovanligt vacker och svart / vitt som Mette-Marit har på sig är alltid lika snyggt.

Thumbnail
Tjejen på bilden är Norges - enligt mig - absolut snyggast klädda ! Hon heter Celina Midelfart, driver ett stort familje företag och är enormt känd i Norge. Se på hennes outfit här, classy & snyggt!

Nu är det hög tid för mig att börja gå igenom alla tävlingsbidrag så att jag kan utse vinnaren.... ! :-)

Vattenkrig.


I Thailand firar man nyåret med stort vattenkrig, "alla" går runt med vattenpistoler och skjuter på varadra. Och jag hade så klart köpt en liten söt rosa till Johanna ;-) På bilden är vi tillsammans med personal från resorten.

Phuket kl. 21.20, söndag kväll.

Johanna somnade nyss och nu ska här fixas middag + bokas hotell till vår Bangkok tripp.

Återkommer strax! :-)

Kan själv..


Idag blev det hästsvansar igen :-)  Och den vita färgen i ansiktet kom 2 thai damer och målade på oss alla. Det är en tradition att man gör så den här "nyårsdagen" .

Phuket kl.16.15, söndag em, +34,5 grader i skuggan.

Så där ja, nu har jag legat och super myst ute i solen på verandan och hjärtat vaknade nyss men när hon såg mig så la hon sig ner igen och somnade om :-) Hon var sååå trött för hon brukar sova runt kl. 12 och idag somnade hon runt 14. Det var ju så mycket spännande som hände som hon inte vill missa :-)

När vi gick hem för att hon skulle få sova så var Johanna lika envis som vanligt med att få gå ensam uppför trappen. Jag får absolut inte hålla i henne, nejdå, hon kan själv ;-)   (Men som den beskyddande mama jag är så går jag tätt, tätt bakom henne så att hon trillar mot mig om hon trillar. ( Enda undantaget från den regeln var då jag fotade så klart :-) )

Thumbnail
Det är skönt att vila lite innan man fortsätter med trapp nr.2 :-)

Thumbnail
Så där ja! Hemma! :-)

Jag tycker att det är så fantastiskt kul med alla framsteg hjärtat gör nu!  Plötsligt känns hon så "vuxen".

Dagens interiörbild!


Ur bladet "Cottage Style".

Phuket kl.15.10, söndag +34,3 grader i skuggan.

Johanna sover sin "nap" nu (glömde skriva det i förra inlägget, var så stressad...) så alla andra har gått ner till poolen och själv ska jag lägga mig på verandan och vänta på att hjärtat vaknar.

Jag köpte ett SÅ inspirerande intriörblad igår och i det är bl.a den här härliga bilden. Det ser helt LOVELY ut att kunna gå rakt ut till de sköna solstolarna från det vackra vardagsrummet . "Shabby Chic" stilen kan verkligen vara fin ibland! :-) Titta bara på vasen med de rosa rosorna.. ! :-)

Nu - ska jag gå ut till min egen veranda och min egen stolstol här hemma och här finns inte så där vackra rosor men det finns vackra orkideér ;-) 

Vi  bloggas mer senare!

Tjigeling! :-)

Happy thai new year!


Oss nyss på brunchen.

Jag har försökt att blogga jätte många gånger idag men det har inte fungerat så jag misstänker att blogg.se jobbar med det tekniska i helgen igen...

Nu är klockan i alla fall strax 15.00 här i Phuket och vi har precis firat thai new year med stor brunch här på resorten. Också har vi besök så nu ska vi alla gå ner till poolen. Skriver mer senare!

Önskar dig en underbar söndag fylld av skön avkoppling & ett happy thai new year!

Kram! ♥

Dagens outfit & god natt.


Idag hade jag på mig linne / singlett från By Malene Birger, klänning shoppad här i Phuket (på Central Festival) till hur bra pris som helst :-), väska från Accesorize i Singapore, mitt favvo halsband från Bvlgari och mina guld flip-flops från DKNY. Bilden blev lite knasig pga solen, men, men .... :-) Gustav är försten med på bilden han också.

Phuket kl.01.30, natt mot söndag.

Jag är hopplöst dålig på att lägga mig i tid.. borde skämmas.. ;-) Men - eftersom jag har somnat med Johanna flera kvällar nu så kan man ju nästan säga att jag "sovit in" de timmar jag nu är vaken :-)

Jag gjorde nyss iordning dagens shopping för att visa er men vad hände? Jo, det stod "change the battery" på min kamera så jag får visa imorgon istället. Shoppade  bl.a. super fina kuddfodral, Hello Kitty paraply etc också hittade jag ett nytt super inspirerande blad :-)

Thumbnail
Måste ju bara visa er detta. I "Jungceylon" gallerian kan du få en 45 min "facial" för bara 300 bath (=60sek, 48 nok). Och då ligger du som du ser i sköna sängar mitt i ett "skyltfönster". ´Det ser jätte kul ut! Mín vän Lene har varit där flera gånger och hon säger att det är helt fantastiskt!! så - om du ska till Patong så måste du gå dit. :-)'

Thumbnail
Hittade den här nya bilden på "Carrie".  Coolt att hon väljer rosa skor till en så svart outfit! :-)

Nej, nu ska jag ta och städa till lite här innan jag hoppar i säng för imorgon får vi besök. Hoppas att du har en riktigt mysig lördag kväll! Och du - unna dig en ordentlig sovmorgon imorgon för det är du värd! :-)

Vi ses imorgon!

God natt kram! ♥

Min rosa bastu?


Jag hittade den här på "Robinson´s" i Patong. Vilken grej! hahaha :-)

Phuket kl.00.40, natt mot söndag.

Hahaha :-) Har ni sett något liknande? En alldelens egen hopfällbar "pop up"  R O S A  bastu med tillhörande "värmehatt" till mig som alltid kör med hårrullar :-)

Vad säger du? Ska jag shoppa med mig en sån här hem till Norge kanske? :-)

Alltså vissa saker kan man inte helt förstå hur någon kommit på att göra? Vilken fantasi!


Vilken underbar dag!


Vänner :-)  Jag, Johanna, Lene &  Mathilde.

Phuket kl.00.10, plötsligt söndag, +30 grader ute
.

Vi har haft en underbar dag idag! :-)

Först badade & solade vi nere i poolen vilket var en perfekt start på ännu en varm dag här i Phuket. Eller vet ni, det är faktiskt inte varmt nu, utan hett! April är Thailands varmaste månad och just nu pågår deras "nyårsfirande" i form av att man kastar / skjuter (med vattenpistoler i big size) vatten på varandra. Vilket ju passar perfekt i värmen. Jag ska skriva mer om det imorgon på den "riktiga dagen". Men - vår taxichaufför önskade oss "Happy thai new year!" idag så firandet har startat ! :-)

Runt kl.13 tog vi en taxi in till Patong och mötte upp våra härliga vänner Lene & Co som vi är så glada över att vi har lärt känna :-) Och det var första gången jag besökte "Jungceylon" som är ett jätte stort shoppingcenter. Vi gick runt i alla butiker, lunchade på Burger King och åt fantastiskt god glass på "Swensen´s". Eller rättare sagt - Johanna åt glass, själv åt jag en underbart god yoghurtglass med krossade färska hallon i. Lovely! :-)

Thumbnail

På "Swensen´s" får kidsen ritpapper & pennor att leka med = perfekt!

Thumbnail
Se vilken SÖT glass Johanna åt! Det fanns en "prinsesse" version också men då var det med jordgubbsglass och det gillar inte Johanna så det fick bli "prins" versionen med choklad i stället :-)

Thumbnail
Jag gillar deras "payoff"! "Happiness never melts"! :-)

Det är synd att inte "Swensen´s" finns hemma i Norge & Sverige...! (eller finns de kanske ? Jag har i alla fall aldrig sett de.)


Tittut!


Vi åt lyxig lunch på "Burger King" idag. Mums!

Phuket kl.23.30, lördag, +30 grader.

Godkväll kära läsare! Jag är totalt jätte nyvaken och sitter här med ett glas juice och undrar vad jag ska äta till middag? En yoghurt? toast? frukt? Orsaken till att jag både är nyvaken och inte har ätit är - som ni säkert redan misstänker - att jag somnade tillsammans med Johanna.

Vi kom hem runt kl. 19.30 och då hade hjärtat somnat i min famn i bilen så jag körde nattning direkt då vi kom upp i lägenheten. Men som ni vet så har hon ju ny rutin , att hon ska gå upp igen efter att hon ätit sin välling, så- jag la mig med henne och myste i soffan och vi tittade på dvd och då somnade jag lika gott som henne. Sen vaknade jag och bar in henne på sovrummet och på den vägen blev det ...... ;-)

Men nog om det ! nu är jag vaken och ska visa er bilder från vår dag i Patong! :-)

Hoppas din lördag är riktigt härlig och att du köpt en massa gott lördagsgodis!?

Kram! ♥

Phuket kl.12.30

Efter ett par timmars bad i poolen så sover nu hjärtat sött i soffan så jag ska nu bara iväg henne sovande (om det går..) till vår taxi  som väntar på oss också ska vi  åka in till Patong och hälsa på Lene & kidsen. Ska bli jätte mysigt!

Njut dagen!

Kram! ♥

Godmorgon vackra lördag!


På Nai Harn beach igår. Vi dricker massor med vatten här nere i värmen :-)

Phuket kl. 09.25, lördag +30,5 grader och SOL.

Idag steg vi upp runt kl.08 och har legat och myst i soffan fram till nyss. Så nu är det hög tid att hoppa i duschen och ta tag i den här dagen :-)

Solen skiner för fullt ute och vi ska vara hemma på resorten och bada i poolen nu på förmiddagen och sen är planen att åka iväg och möta upp Lene & Co.

Jag önskar dig en riktigt härlig lördag fylld av sånt du tycker om!

Här kommer dagens:

"Fånga nuet och lev i det."
/ Ur "En härlig bok".

Kram! ♥

Sköna sängen...!


Så här såg Johannas säng ut före hon föddes :-) När vi kommer hem ska den bytas ut och då har jag lust på "Junior" sängen ur samma kollektion: "Englesson Stockholm Kids.".

Phuket kl."allt för mycket".... måste gå och sova.. ;-)

Som jag skrev tidigare så är det bra precis 2 månader till vi ska resa hem och när vi kommer hem får vi börja med att göra en del förändringar för då vi reste hit så kröp hjärtat och sov i spjälsäng men nu då vi kommer hem, 6 månader senare, så kan både skötbordet & spjälsängarna (vi har 1 på vårt sovrum och 1 i hennes rum) bäras upp på vinden och istället ska bl.a. ny säng shoppas.

Och igår då vi var på shopping på "Central Festival" så hittade jag ett  super sött överkast & kudde till Johannas nya säng:

Thumbnail    Thumbnail
Det är en thai dam som har suttit hemma och gjort dessa för hand och nu står hon och säljer sina verk på den "hantvärksmässa" som pågår på Central denna vecka.

Om överkastet inte passar på Johannas nya säng så blir det perfekt till sommarens picnic i parken :-)

Nu ska jag krypa ner i sköna sängen så...

God natt & Sov gott! ♥

P.S du kan fortfarande tävla hela kvällen lång.

Om 2 månader reser vi hem..


Nai Harn beach.

Phuket kl.00.20, fredag natt mot lördag..

När jag låg där på beachen idag och blickade ut över havet så tänkte jag på hur annorlunda livet blir då vi kommer hem igen.. .  Och då kände jag hur skönt det vore att bara bli kvar här i Thailand ... jag skulle kunna öppna en butik och Johanna skulle gå på det svenska dagis som snart ska starta i närheten av resorten..

Men - nu är verkligheten sån att vi ska hem till Oslo igen och då ska jag starta upp  nytt jobb, JIG ska börja nytt jobb, Johanna ska börja om på dagis och vi är tillbaka i "vardagen" igen och vem vet, vi kanske ska flytta också?! Så - det blir en händelserik fas i livet och jag ser med spänning fram emot det också :-)

När detta är sagt så passar det bra med dagens:

"Om du gör vad du alltid har gjort, får du samma resultat som du alltid har fått."
/Ur "En härlig bok".

Det är så sant som det är sagt! Vi måste våga bryta mönster och hoppa på nya tåg för annars kommer vi aldrig att nå våra drömmars mål.. Man kan behöva påminna sig själv om det för det är så lätt att man står kvar på samma plats och undrar varför det inte händer något ?  Det är vi själva som måste fixa förändringen :-)

Mr.Beckham.



Phuket kl.23.45, fredag kväll
.

Plötsligt hittade jag de här bilderna på Mr.Beckham och shit ! vad snyggt klädd han är här!  Och ser ni vem han är sjukt lik? Fredrik Ljungberg! Han var det föresten länge sen jag såg någon bild på?

Detta är dagens "ögongodis" ;-)

Busig Johanna.


Johanna i poolen på resorten runt kl. 17.30 idag. Det var så vackert spegelblankt i poolen och perfekt väder.

Phuket kl.23.10,fredag kväll.

Jag vet inte om det beror på internet här på resorten eller på blogg.se men - nu har jag försökt att lägga ut det här inlägget hur länge som helst utan att det har fungerat... men skam den som ger sig! ;-)

När vi kom tillbaka från beachen var Johanna hur busig som helst. Hon t.o.m. badade med kläderna på och skrattade och pratade högt och sen sprang hon runt naken och dansade till musiken från restaurangen. Det är sånna "moments" som värmer mitt mamahjärta för då vet jag att hon har det riktigt bra och att hon är lycklig :-)

Sen när det var dags för nattning så var hon hur trött som helst men ville ändå upp en sväng till (ny vana..) så hon och jag la oss i soffan och tittade på hennes favvo dvd och efter en liten stund somnade hon mysigt mot mig. Då jag lyfte in henne på sovrummet så tänkte jag att jag bara skulle lägga mig brevid henne en liten stund men ni kan ju gissa vad som hände? Just det ja, jag somnade...zzz...

Så nu har vi precis avslutat den hemlagade middagen här. Jo, du läste rätt. Jag har - kors i taket - lagat middag ikväll så undrens tid är inte förbi ;-)

After beach.



Phuket kl.18.50.

Vi kom precis hem från beach & "happy hour" och nu ska jag och Johanna hoppa i duschen och tvätta av oss all sand så jag skriver mer senare då hon somnat.

Jag är så glad att jag har min blogg och att ni är så många som läser! :-)

Kram på er och hoppas din dag är fab! ♥


At the beach!


Idag ar det sista dagen att tavla om de har prinsessigt sota vaskorna. Lycka till!

Phuket kl.11.50, fredag. Nai Harn beach. Sol & hur varmt som helst..!

Vi tog badbussen till Nai Harn  beach idag och har nyss atit gott pa en av beach restaurangerna . Jag har gatt en tur med Johanna och hon somnade precis sa  jag gick in pa minilivsen som har internet for att blogga och nu ska jag passa pa att satta mig och njuta med min bok..

Det blir en heldag pa beachen sa jag bloggar igen da vi kommer hem. Glom inte att det ar sista dagen att tavla idag!

Njut dagen & happy weekend!

Kram! :-)


Min nya Zara klänning.


Mama got a new dress :-)

Phuket kl.24.00 = time to go to bed....!

Som lovat kommer här en till bild på den shopping jag fick med mig hem från Zara häromdagen. Priserna är föresten lite lägre här än hemma och det gör ju absolut ingenting ;-)

Ska fota en bättre bild och visa skorna ( just det ja.. ;-) )  också en dag snart :-) Jag tycker att klänningen är lite "Carrie" och den passar lika perfekt med flip-flops en solig dag som med high heels en festlig kväll.

Nu ska jag bryta mitt "vara uppe hela natten" mönster och gå och lägga mig för annars blir det ju inga fler barn gjorda ;-) skoja bara! :-)

MYS ordentligt i kväll och strunta i alla "måsten", de kan du göra imorgon!

God natt & Sov gott! ♥


Godis till håret..



Phuket kl.23.30, torsdag kväll.

Det finns helt fantastiska "hårspännen & snoddar butiker" här nere och när jag kommer in i dessa butiker så går jag lätt "helt bananas" ;-) Som idag tex... de hade fått in massa nya modeller och alla var oemotståndliga så jag köpte både till Johanna och andra..

Butikerna är rena "godisbutikerna" och allt är sött som socker :-)


Johannas 1:a resväska?


Sådan mor sådan dotter... Johanna älskar redan väskor lika mycket som mig ;-)

Phuket kl. 22.20, torsdag kväll.

På "Central Festival" finns det 2 "stands" som säljer Hello Kitty och inne på "Central" finns det en egen "Sanrio" butik som säljer Hello Kitty, Little twin stars m.fl.

När vi hade varit och ätit så passerade vi ett av dessa stands och Johanna blev lika "crazy" som jag kan bli då jag kommer in i en Gucci butik ;-) Hon gick från den ena väskan till den andra och efter en stund så blev hon helt förälskad i en super söt liten "resväska" på hjul med Snövit m.fl. på också stod det "Princess"..

Thumbnail   Thumbnail 
Johanna hittade snabbt en väska som hon tyckte om och lyfte ut den från de andra. Och av en tillfälliighet (?) så var det den enda väska som det stod "Princess" på :-)

Thumbnail  Thumbnail
Jag började så klart direkt se framför mig att Johanna snart går runt så här med sin egen väska då vi är ute och reser. Tänk så sött! :-)

Den här gången valde vi att inte köpa väskan men jag tror nästan att jag måste åka dit och shoppa den en dag snart för visst var den söt?! också var den perfekt i storlek till Johanna :-)


Dags att fixa fotoalbum!


Bilden blev tyvärr lite suddig... Till min STORA glädje fick hästsvansarna sitta kvar i ett par timmar innan hon drog ur dem. Framsteg! ;-)

Phuket kl.22.00, torsdag kväll, +30,8 grader ute.

Vi åkte iväg ner till "centrum" här i Chalong i eftermiddag och sen åkte vi direkt därifrån till Central Festival så vi kom inte hem förren närmare 20.30 och då sov Johanna gott i min famn. Men - efter att jag klätt av henne och bytt blöja så vaknade hon och ville vara uppe en stund så hon somnade ovanligt sent idag sötisen vilket - förhoppningsvis - innebär sovmorgon i morgon. Tjohooo! :-)

Här i Chalong fixade JIG ett ärende på banken och då gick jag & Johanna och besökte "Internet cafet" där jag var så mycket förut. Personalen blev SÅ glada över att se Johanna och de kunde inte sluta pussa på henne. Själv passade jag på att framkalla en massa bilder så att jag kan fixa album på kvällarna då jag och Johanna snart ska vara här ensamna igen.

Det är så himla kul att ha alla foton på plats i album men oj! vad det kan ta tid innan man får gjort det... eller hur? ;-) (jag har bilder liggande sedan ÅR tillbaka..).

Thumbnail
Här är vi nere i Chalong på väg till internetcafet (= en Kodak butik). Alltså  ibland hamnar kläderna helt snett när man bär runt på sitt lilla mirakel och jag hoppas att inte så många såg att min bh var så synlig ;-)

Hoppas att du får en riktigt mysig kväll!  ♥


Hästsvans premiär!


Johanna tidigare idag med hästsvansar för första gången. De söta snoddarna med blommor köpte jag på Accessorize i Singapore.

Phuket kl.13.50, +33,5 grader på
resorten

Den som väntar på något gott... Idag kunde jag ÄNTLIGEN göra 2 små hästsvansar på min prinsessa och plötsligt blev hon ännu "tjejigare" :-)

Men tyvärr fick dom inte sitta i så länge.. typ 1 minut kanske ;-) Men jag ska jobba på saken så att hon vänjer sig för i den här värmen är det skönt för henne att få bort håret från nacken.

Jag hade ju föresten med mig hårspännen i "väskan" då jag åkte in på BB men det tog ju över 1 år innan jag fick använda dom så som sagt: den som väntar på något gott...! :-)

Imorgon är det föresten helg igen.... och nästa vecka reser vi till Bangkok!


Resorten kl.13.30.


Så här äter vi frukost varje dag. Det är underbart att sitta ute :-)

Phuket kl.13.30, torsdag, +33,5 grader i skuggan och sol + moln
.

Vi har varit nere och badat i poolen ett par timmar, eller rättare sagt Johanna & JIG har badat och själv har jag, efter läkarens order, bara doppat fötterna :-)  Och nu sover Johanna gott i soffan och jag sitter ute på verandan och njuter.

Vädret här är riktigt skönt idag för solen försvinner bakom lite moln ibland och det passar mig perfekt eftersom jag helst inte ska vara i stark sol.

Thumbnail
Just nu så är det så lite gäster på resorten att vi oftast har hela poolen för oss själva så det känns nästan som att vi har privat pool ;-)

Nu ska jag ta och vattna blommorna på balkongen för de blir lika törstiga som mig i den här värmen :-)

Hoppas du har en härlig morgon! ♥


Dagens.


Gårdages outfit var Burberry bikini, klänning köpt på beachen och Johanna har t-shirt från Ralph Lauren och byxor från Burberry. (det var "nödkläderna" jag slängt ner i badväskan som kom till användning efter att hon ätit en Magnum glass över hela rosa klänningen ;-) )

Phuket kl. 08.20, torsdag.

Tänk- idag är det en ny dag med nya möjligheter att förverkliga våra drömmar på! :-) eller i alla fall att ta små steg så att vi närmar oss dom...!

Och här kommer dagens:

"Om vi lär oss att hitta glädjen i det lilla blir livet så mycket roligare."
/ Ur "En härlig bok."

Glädje är.... att solen skiner, att familjen mår bra, vänner,  att få ett kort / sms från någon man tycker om, att min dotter säger "mamma", att min älskade säger att han älskar mig, och förutom miljarder andra saker så -  givetvis också att shoppa sig något fint.  Och på tal om det så ska jag visa mer av min Zara shopping senare ;-)

Carpe diem! ♥


Happy torsdag!



Phuket kl.08.00, torsdag, sol & +30 grader.

Johanna vaknade till igår runt kl. 24 och ropade "mamma" och sånna gånger smälter mitt hjärta för ibland känns det fortfarande overkligt att jag har en liten dotter... Jag tror att hon drömmer och därför vaknar så jag gick in och hon höll min hand hårt till hon somnade om och det var så mysigt att jag också somnade ;-) Sen vaknade jag kl. 04 med kläder & allt....

Kl. 07.30 vaknade hjärtat och nu ligger hon och myser i soffan och tittar på sin favvo dvd igen. Hon fick den av vår söta granne Kim och det är en dvd med "barnens favoriter" som hon kan se om och om och om igen :-)

Jag bara måste visa er min nya orkidé uppsättning som jag shoppade för en stund sen, för visst är den VACKER?! :-) Den första uppsättningen jag köpte strax efter att vi kom hit hade blommat och eftersom det är så billigt med orkidés här så valde jag att köpa nytt. Så - jag tog med mig krukan till blomsterbutiken och de planterade  10 orkidéer i krukan = de kostar 100 svenska kronor  = det är för bra för att vara sant!

Nu ska jag krypa upp i soffan vid sidan om Johanna och mysa och bläddra i mina nya blader:

Thumbnail
Living Etc & ELLE i Thai utgåva.

Happy torsdag! ♥


Kata Beach.


Jag, Lene och kidsen på väg hem från beachen i kväll.

Phuket kl.23.20, onsdag kväll.

Det var så himla mysigt på beachen idag. Jag och Lene låg och njöt i varsin solstol och kidsen lekte brevid oss i sanden. Eller låg och låg... vi mamas är ju mest uppe och springer hela tiden men vi låg nog faktiskt helt stilla kanske 2 minuter i alla fall ;-)


Gustav, Mathilde & Johanna leker för fullt.

Det var extremt långgrunt på Kata Beach idag och även om det är low season nu så är det galet mycket folk där och så många försäljare att det nästan blir för mycket.. De selger allt från tuniker till klockor till inspastade kartor. Crazy! Jag har verkligen älskat Kata Beach, det har varit min favvis, men det är den tyvärr inte längre....

Mina favvo beacher är: Kata Noi & Nai Harn :-)

 


Dagens gossip!


Läcker bild på desperata hemfrun Eva Longoria.  Hon gör reklam för "Magnum icecream" på Franska Rivieran och det får mig at längta tillbaka till St.Tropez. Vilket ställe det är !

Phuket kl.22.10, onsdag kväll.

Lite härligt gossip piggar alltid upp så därför kommer här ett inlägg fyllt av nya pics på stars :-)

Eftersom jag inte surfar in på svenska tidningar så ofta så märker jag att jag missat hur mycket skvaller som helst.. Är det tex slut mellan Magnus Hedman & Magdalena Graaf igen? jag hänger inte med...? ;-)  Också såg jag att det är slut mellan Lena Ph och hennes Martin, eller?  Hej och hå.... ;-)

Thumbnail
Elizabeth Hurley & Gwyneth Paltrow. Härligt med rosa! :-)

Thumbnail
Vad är det med alla dessa skönheter och deras odjur? Jag förstår verkligen inte...?  Paris har ju tom lagt sig till med rockig stil för att passa in... Jag tyckte absolut att hon var sötare förr i sina långa lockar och den där snygga svenska pizzabagaren var tog han vägen? ;-)

Nej, nu är det bäst attt jag tar den där duschen....


April = low season.


Johanna, Gustav och jag i Kata.

Phuket kl.21.45, onsdag kväll.

Idag lunchade vi med Lene & Co på en riktigt bra italiensk restaurang i Kata. Tyvärr kommer jag inte på namnet? så jag uppdaterar det här inlägget med det senare.

Det märks att det är "low season" här i Phuket för det är betydligt mindre turister och idag då jag frågade efter norska aviserna i en butik så berättade hon att de har slutat att ta in dem nu för de får inte sålt dem.  Men Aftonbladet, Expressen och diverse andra svenska tidningar kryllade det av så det märks tydligt hur många svenskar vi är här nere både i high & low season :-)

Min läkare sa att jag kan bli trött av en ny medicin jag fick igår och jag misstänker att det är precis vad jag blivit för jag håller på att somna nu...zzz....


Lovely day!


Två sandiga tjejer på väg hem från stranden. Klockan var strax efter 18 och solen hade börjat gå ner.. det var SÅ FINT! :-)

Phuket kl.21.10, onsdag kväll, +30,5 grader

Efter flera lugna "sjukdagar" så kände jag för att hitta på något idag så jag & Johanna åkte till Kata Beach och mötte upp vår vänner. När vi kom dit startade vi med god lunch och sen gick vi ner på beachen och det var SÅ lovely att vara nere på stranden så sent på dagen för vi slapp den värsta hettan :-)

Jag är tyvärr inte helt bra ännu men jag är i alla fall lite bättre så det är nästan så att jag tror att jag ska busa till det och ta några "m&m´s" i kväll.. hmm... får tänka lite till på det... ;-)

Nu har jag ätit massa god frukt till middag och är på väg in i duschen för det känns som att jag har halva beachen med mig hem... det är sand precis överallt..!

Hoppas din dag varit lika lovely som min!

Kram! ♥


Gone to the beach.


Vi får hoppas att vi slipper vara med om en likadan regnskur som vi fick uppleva förra veckan då vi var på Nai Harn idag. . My god vad det regnade! som ni ser var vi minst sagt dränkta ;-)

Phuket kl.13.50, onsdag, sol & varmt!

Nu ska vi hoppa i en taxi och åka till våra vänner i Kata.

Önskar dig en fab dag!

Kram! ♥


Thumbnail   
så här skönt låg jag bara minuter före jag blev dränkt. ;-)


Jag njuter!


I bakgrunden ser ni dagens vackra väder :-)

Phuket kl.12.00, onsdag, +32 grader i skuggan på
resorten

Johanna somnade i min famn precis då jag packat klart beachväskan och vi skulle åka iväg till Lene & Co i Kata och mysa med dem. Men det gjorde inget för vi åker bara dit senare istället. Också är det bättre för hjärtat att sova hemma i aricondition än på den varma beachen :-)

Ibland kommer det över mig att vi faktiskt varit i Thailand otroligt länge men i det dagliga känns det inte så. Det känns faktiskt som att vi inte har "landat" helt ännu trots att vi nu strax har varit här i 4 månader. Efter mååånga år med hårt jobb och lite ledigt så tar det tid för kroppen att komma ner i varv och finna ron och jag kan inte komma på en bättre plats att koppla av på än den vi befinner oss på nu.

I Thailand stressar ingen, alla tar det lugnt och säger att det ordnar sig och jag märker att jag själv kommit in i en "Thailand lunk" som gör att det kan ta tid för mig att få gjort saker. Och det är nog som min granne Lena sa häromkvällen då vi drack lite vin: att jag är "ThailandAnnaStina" här nere och för ThailandAnnaStina är det inte lika viktigt att skriva en massa kort, skriva dagbok,  och att få iväg en massa paket i tid. I alla fall inte på samma sätt som för "OsloAnnaStina".

Uff, det där lät kanske invecklat men ni som känner mig förstår vad jag menar. Här nere tillåter jag mig själv att "bara vara" och jag stressar absolut inte ett dugg. Jag bara njuuuuter dagarna och känslan av att jag inte måste veta  vilken dag det är eller vad klockan är är LOVELY! :-)

Vi gav oss de här 6 månaderna i Thailand som en "once in a lifetime" paus, men vi känner redan , trots att vi inte ens rest hem ännu, att vi önskar att bo här så mycket vi kan i framtiden om vi får möjlighet till det.

Jag ♥ Thailand!  :-)


Godmorgon 9 april!


Min lilla darling för exakt 1 år sedan.  Vilken skillnad! :-) Och jag kom precis på att jag kan slänga ut skötbordet från badrummet då vi kommer hem Å vad mycket plats det blir då! . Härligt! :-)

Phuket kl.08.00, onsdag, +29,5 grader och klarblå himmel.

Johanna sov gott till ca 08.30 idag och nu softar hon för fullt. Själv kom jag plötsligt på att jag skulle checka vad vi gjorde den här dagen för 1 år sedan? och då var det påsk och vi hade middag med våra underbara vänner Kjersti & Willy. Kjersti - I miss you! :-)

Solen skiner från en klarblå himmel idag och det är redan riktigt varmt ute så det här blir ännu en härlig dag!

Här kommer dagens:

"Passion är energi. När du gör det du brinner för är din kraft som störst."
/Ur "En härlig bok".

Visst stämmer det?! för när man gör något man verkligen tycker om så kan man hålla på hur länge som helst och det är då man tycker om det man gör som man når långt! :-) För du kan tex aldrig bli olympisk mästare i simning om du inte tycker om att simma och har det som din passion...

Thumbnail
Se vilken söt Hello Kitty leksak Johanna fick på Mc.Donalds igår :-)

Nu fångar vi dagen!

Kram! ♥


God natt!


Favorit tjejerna var på ett event  tillsammans häromdagen och de sa att det kändes "som champagne" att ses igen för det kittlade i hjärtat. Vilken lovely beskrivning! :-) Nu tok längtar jag till filmen kommer!!!!

Phuket kl.01.55, natt mot onsdag.

Jag önskar att min läkare förbjöd mig att vara uppe så här sent istället för att säga att jag inte får äta pommes frites ;-) Så nu tror jag att jag inför det förbudet alldelens själv också går jag och lägger mig :-)


Thumbnail
Hur  härligt rosa är inte den här bilden på Jessica Simpson? :-)

Jag hoppas att du har haft en perfekt tisdag och att du får drömma härliga drömmar i natt!

God natt & Sov gott så ses vi imorgon! ♥


Äntligen tävling!

 
Vinsten!  :-)

Phuket kl.00.50, natt mot onsdag.

Ä N T L I G E N !!!....

..fungerar det att skriva kommentarer så ÄNTLIGEN kan jag köra igång tävlingen igen! :-)

Den stora väskan är perfekt som shoppingväska (och xtra shoppingväska att ha med i resväskan då du ska på shopping weekend) , den mindre är super till tex toalettsaker när du ska på resa, eller blöjor till ditt barn eller helt enkelt som en liten handväska :-)  Och till sist : ett super sött etui att ha dina smycken i så att de håller sig fina.

Om du vill vinna de här "prinsessiga" sakerna som jag shoppat här i Phuket så skriver du en kommentar här om varför just DU ska vinna. (Och ni som redan skrivit till mig är självklart redan med i tävlingen.)


 
Thumbnail
Jag har en förmåga att bara "slänga ner" mina smycken i typ en ask när jag är ute och reser men det är så klart inte bra för dem så detta etui är perfekt! Det håller smyckna på plats och gör dessutom att de håller sig fina.

    Thumbnail
Jag har shoppat den lilla väskan till Johanna också och hon ÄLSKAR den :-) Så - om du har en liten dotter så blir väskan garanterat en succé.!

Du kan tävla t.o.m. fredag så presenterar jag vinnaren på lördag.

Den här tävlingen förtjänar ni nu efter alla tekniska problem med bloggen så LYCKA TILL mina kära läsare! :-)


Återbesök hos läkaren.


I väntrummet på Phuket International Hostpital. Som jag sagt tidigare: maken till bra service har jag aldrig varit med om! Så om du befinner dig i Phuket och blir sjuk: åk hit! :-)

Phuket kl. 00.10, nu går det plötsligt åska & regnar.

På dagens återbesök hos läkaren så fick jag lite mer mediciner och en till sak att notera på "får inte listan" nämligen:

♥ Jag får inte äta pommes frites & övrig friterad mat.

Men för att vara helt ärlig så kändes det lite överdrivet så på den punkten trotsade jag faktiskt läkarens order idag och åt god lunch på Mc.Donalds för någon gräns får det ju finnas på förbuden ;-)


Min läkare heter Supaporn Lertsawangwong. Säg det namnet snabbt om du kan ! ;-)

Thumbnail
Jag fick ju ta röntgen för första gången i mitt liv förra gången jag var hos läkaren och då stod det "change the battery" på min kamera precis då jag skulle ta bild av mina lungor så jag fick ta den bilden idag istället. ;-)  Så nu har ni t.o.m. fått se hur jag ser ut på insidan :-)

Jo, just det ja - hon sa dessutom att jag ska ha på mig något på huvudet då jag är ute vid poolen så idag hade jag på mig keps för första gången sedan vi kom ner hit och gud vad skönt det var!


Trevlig middag på verandan.


För en stund sedan på verandan...  Jag har på  mig en tunika från H&M som är sval & skön.

Phuket kl.23.45, tisdag kväll. +29,5 i skrivande stund.

Vi har precis sagt "god natt" till våra härlig grannar Anders & Helene som varit här på middag ikväll. De körde iväg och hämtade super god thai mat på en ny restaurang som öppnat (nära Sandys) och vi har haft hur trevligt som helst.

Tyvärr är det inte vin i mitt glas utan Perrier ;-) Jag lyder min doktor till 110% nu för jag vill verkligen bli frisk.

Thumbnail
Helene & Anders på vår veranda.

Det här blev vår sista kväll med Anders & Helene för den här gången för imorgon reser de. Vi kommer att sakna dem enormt för de känns som "familj" eftersom vi bor så nära varandra (de bor snett under oss) och Johanna har tittat in hos dem i princip varje dag i flera månader så hon kommer verkligen att sakna Helene för hon har busat SÅ mycket med Johanna.

Vi är så enormt glada över att vi funnit så många nya vänner här på resorten! :-)


Nu ska här badas!


Johanna var helt nyvaken då vi hittade den här underbara kudden inne i en butik. Vet ni vad den kostade? Typ 35 kr :-) Men vi köpte den inte fast den var så söt..

Phuket kl.16.30

Nu har vi precis kommit hem från sjukhus + shopping & ärenden och jag håller bokstavligt talat på att smälta bort så nu ska jag och Johanna ner och bada i poolen a.s.a.p! :-)

Det är knall sol och +35 grader i skuggan så ni kan ju bara tänka er hur varmt det är i solen... puh...! ;-) Men jag klagar inte, för detta är lovely!

Återkommer så fort vi badat klart.

Kram! ♥


Godmorgon bloggen!



Phuket kl. 09 tisdag, +27,5 grader moln & regn.

Vet ni vad som hände igår? Jag somnade då jag nattade Johanna och vaknde inte fören kl. 05 med kläder och allt, sen somnade jag om och vaknde kl. 08 av en pigg Johanna som stod upp och bajsade ;-)

Nu tittar hjätat på sin favvo dvd och jag ska kasta mig i duschen för jag ska vara på återbesök hos läkaren någongång före kl. 11 idag. Sen ska lite ärenden fixas innan jag kommer hem och kör igång tävlingen för nu ser det ut som att det går att kommentera igen :-)

Vädret idag bjuder på regn, moln och "bara" +27,5 grader och det kändes sååå kallt...brrrr... så jag inser hur vana vi blivit vid värmen nu ;-)

Men du då jag skriver ser jag att det redan klarnar ute så jag tror att det här blir ännu en solig dag här Phuket.

Måste skynda på nu...

Thumbnail
Dagens väder.

Carpe diem!

Kram! ♥


Softardag & myskväll.


Johanna myste i poolen i eftermiddag. Och en stor nyhet: för några dagar sedan kom det äntligen upp parasoll vid solstolarna! :-)

Phuket kl.19.15, måndag kväll
.

Dagen idag blev precis den softardag jag behövde känner jag. Egentligen skulle vi ha gäster både till lunch och middag. vilket vi verkligen sett fram emot, men ibland måste kroppen få styra och idag önskade mitt kropp inget annat än att få softa... och därför blev det så :-)

Nu har vi på Johannas favorit dvd, jag har tänt en massa ljus i mörkret också väntar vi på take-away från vårt nya favvo ställe "Green Mango".

Detta är en mysig kväll! :-)


Zara premiär i Phuket!


Min nya favvis :-)

Phuket kl.13.10, måndag, varmt & sol.

ÄNTLIGEN har Zara öppnat på "Central Festival" ! :-) och jag var självklart dit och tog en titt på premiärdagen som var i lördags. Det var långt ifrån det "kaos" som det var hemma i Oslo då Zara öppnade så här var det bara att gå rakt fram till provrummet och till kassan utan köer. Skönt! :-)

Jag såg alltför mycket jag ville ha så jag gick hem tänkte på saken och åkte tillbaka dit igår. Och på bilden ser ni ett av de plagg som fick följa med mig hem för jag blev helt kär i den här tunikan/klänningen med fina detaljer. :-)

Nu ska jag försöka få hjärtat att somna i vagnen också ska jag lägga mig under ett prasoll vid poolen och läsa när hon sover.  Visar med shopping senare :-)



Tävlingen...!


Idag är vi matchande rosa och väskan som jag har på axeln är en av vinsterna i tävlingen som jag startar a.s.a.p. som det fungerar att kommentera här på bloggen igen :-)

Phuket kl.13.00, måndag, +32,7 grader i skuggan & sol.

Jag skulle precis sätta igång tävlingen när jag upptäckte att det fortfarande inte går att skriva kommentarer så vi får vackert vänta lite till men den som väntar på något gott... ;-) Blogg.se har mejlat mig ang. felet och skriver att det ska åtgärdas idag så jag lever på hoppet ! :-)

Njut dagen!

Kram! ♥


Godmorgon nya vecka!


Dagens väder här i Chalong Bay.

Phuket kl.09.50, måndag, +30 grader.

Johanna har nya sovrutiner! Hon somnar senare och vaknar senare så idag var klockan närmare 8 innan hon slog upp sina blå.  Själv avundas jag att hon får sova så gott för min hosta envisas med att hålla mig lite vaken och idag trodde jag att jag skulle vakna och må bättre men tyvärr blev det inte så. Nu har jag istället blivit mycket mer förkyld också så idag ska jag ha en SOFT dag med fokus på att bli bättre :-)

Jag hoppas att du vaknat i bättre form än mig och att du är klar för att möta den nya veckans spännande happenings!

Thumbnail
Har du föresten sett den här bilden på Madonna? My god - kvinnan ser ju mega fräsch ut !

Här kommer dagens:

"Idag är en bra dag att välja att fokusera på det positiva hos andra människor."
/Ur "En härlig bok".

Carpe diem!

Kram! ♥


Dobrý vecer!


I tisdags var vi i Phuket town och imorgon ska jag skriva och berätta om den dagen och alla fantastiska ställen vi besökte. Det blir en "printa ut och spara" guide till Phuket Town  :-)

Phuket kl.01.20, natt mot måndag.

Jag misstänker att det är mina mediciner som gör mig så trött...zzzzz.. för jag håller på att somna så det är bäst jag går och lägger mig strax.

Vi har haft vår trevliga granne Lena på middag och suttit ute på verandan hela kvällen och ätit jätte god thai mat medan regnet har öst ner och den ena blixten har avlöst den andra på himlen. För nu då det är så varmt på dagarna så går det åska i princip varje kväll.

Det blev ju föresten så tokigt att min weekend tävling krockade med att bloggen inte fungerar som den ska så - vet ni vad jag har gjort? Jag har shoppat kompletterande vinster till tävlingen och lägger ut den på nytt så fort som jag vet att det fungerar till 100% att skriva kommentarer igen.( Ni som redan tävlat är sjävklart redan med i tävlingen och behöver ej kommentera på nytt).

God natt & Sov så gott mina kära läsare och TACK för alla mejl & kommentarer jag får. You make me happy!

Kram! ♥

P.S Helene är från Tjeckia och hon lärde mig idag att god natt heter dobry vecer på tjeckiska. :-)


Från solstolen till "Central".


Idag: linne/singlett Filippa K, shorts French Connection, sandaler "100årgamla favvisar", väska köpt på Evason och snäckhalsbandet + armbandet har jag shoppat super billigt här nere. Johanna har kläning / kjole från Ralph Lauren och sina favvo skor.

Phuket kl.00.25, natt mot måndag, just nu: +28 , regn & åska.

När jag låg i solstolen och relaxade tidigare idag frågade plötsligt Helene om jag ville bli med till Central Festival? och självklart ville jag ju det för nu då jag inte får varken sola eller bada så passade det perfekt :-)

Helene skulle shoppa barnkläder till sina barnbarn och när vi gick runt där nere på "Central" så insåg jag - ännu en gång - hur fantastiskt FINA barnkläder som säljs här. Man kan lätt gå helt bananas ;-) Och jag som absolut inte under några som helst omständigheter skulle shoppa något lyckades ändå på något mirakulöst sätt få med mig en påse med kläder till Johanna. Ibland vet man liksom inte hur det går till? ;-)

Men idag vet jag faktiskt hur det gick till: Johanna behöver så svala kläder som möjligt nu då vi befinner oss i Thailands varmaste månad så jag köpte en sval & "fladdrig" tunika/klänning till henne i tunn bomull

Thumbnail
Johanna sprang runt och lekte mellan leksakshyllorna.

Thumbnail  Thumbnail
På den vänstra bilden tittar Helene & Johanna på fiskar och på den högra så sitter hjärtat och leker med lego då jag och Helene tittade på barnkläder.

Vi hade den trevligaste shoppingturen idag för Helene är så härlig och hon får både mig & Johanna att skratta! :-)

 


Test.

Nu ser det ju ut som att det går att kommentera igen?! men då jag precis försökte göra ett nytt inlägg med en bild från dagen så gick inte det så nu är detta en test.

Jag misstänker att blogg.se jobbar för högtryck nu för att få allt på plats igen eftersom det skett små framsteg :-)

Återkommer strax om allt funkar  ♥


Nu: solstolen...!


Jag köper ofta thai utgåvan av tex Elle, Living Etc, Harpers Bazaar, Elle decoration m.fl.  för då kan jag sitta och mysbläddra i dem och titta på bilderna samtidigt som jag gör annat för jag kan ändå inte läsa något eftersom allt står på thai. Också är det en fördel att de är så billiga, typ runt 15 kronor styck. :-)

Phuket kl.12.15, söndag, +33,5 grader i skuggan på verandan & sol.

Nu ska jag passa på att relaxa och njuta lyxig mamatid när Johanna sover så jag ska hoppa upp i solstolen med både boken och nya "Harpers Bazaar" som jag shoppade igår för det gäller att ha en skön mix mellan business & pleasure i livet ;-)

Den söta lilla väskan shoppade jag på marknaden igår, det är en äkta "Anna Sui" och den kostade typ 1.750kr. Eller kanske inte? det var nog kanske 175 bath? ;-) Hur som helst - den passar perfekt när jag bara ska ha med mig tex pengar, läppstift, kamera & mobiltfn. också var den så oemotsåndligt söt.... :-)

Nu - relaxing stund i solstolen här i skuggan på verandan till hjärtat vaknar.

Jag älskar verkligen Thailand! ♥


Godmorgon relaxing söndag!


Ååå vad det är underbart med sol från klarblå himmel. Bilden tog jag för en liten stund sedan då hjärtat somnade i min famn... ♥

Phuket kl.11.50, söndag fm, +32,8 grader i skuggan på balkongen.

Dagen idag startade strax före kl.08 och eftersom det blev en så sen kväll för hjärtat igår så somnade hon nyss mot min skulder och sover nu sin nap inne i svala sköna lägenheten. Själv sitter jag i bikini i skuggan på verandan och myser. Tänkte att jag strax ska hoppa upp i en av solstolarna och läsa lite för jag misstänker att det är medicinerna som gör att jag känner mig lite små seg... så detta blir en dag med tema: relax! :-)

Här är föresten boken jag läser och den är mitt dagens boktips:

Thumbnail

Jag älskar sånna här böcker som handlar om ledarskap & kundservice och framförallt när de är så lättlästa och intressanta som den här. (tråkiga faktaböcker med massa paragrafer blir bara boring...) . Det står så mycket klokt i boken att jag skulle vilja skriv av allt till er men det går ju inte men bl.a. så står det så här:

"Dare to dream: Say Yes, the most powerful word in the world.
Big dreams mean big goals, big hopes, big joys. Say yes, and enjoy all that you are doing, and help others to do the same."

Nu förstår ni stilen på boken. Visst blir man inspirerad!?  Man piggnar verkligen till och inspireras i att nå sina drömmars mål :-)

Hoppa upp i soffan och mys idag för söndag = relaxing day!

Kram! ♥


Dagens interiörbild.


Å vad det är vackert med vitt sovrum.

Phuket kl.01.50, natt mot söndag.

När jag sitter här och tittar på den här bilden på det vackra sovrummet så blir jag inte direkt piggare... tvärtom - jag får lust att gå och lägga mig för det ser ju bara fantastiskt inbjudande ut :-)

Också får jag en idé om att jag ska göra som de gjort på bilden när vi kommer hem till Oslo igen, nämligen att sätta upp gardinlängder utanför hiss/liftgardinerna för det ramar in fönstret så fint också fladdrar tunna längder så fint i vinden när man har fönstret på glänt :-)

Thumbnail
Hur söta är inte de här små badhusen att dekorera med där hemma till sommaren? som godis...! :-)

Nej kära ni. Nu är det bäst att jag går och lägger mig så att kroppen får sova sig friskare inför morgondagen. Och eftersom hjärtat somnade så sent i kväll så betyder det att jag - förhoppningsvis -  får en lyxig sovmorgon imorgon och det passar mig perfekt.

Men innan jag slutar så vill - bättre sent än aldrig - jag säga TACK! till våra trevliga grannar Björn & Eva som hade köpt med sig ELLE Interiör till mig när de kom ner hit. Det var hur omtänksamt som helst och som jag sa då jag fick den: Ni gjorde min dag! :-)

Thumbnail
Jag fick härliga ELLE av våra trevliga grannar när de kom ner i början på veckan och det fina hårspännet + ringen shoppade jag i Phuket town häromdagen.

Hoppas, hoppas, hoppas att det fungerar att skriva kommentarer imorgon för nu saknar jag er feedback och det känns så "tomt" & "tyst" när vi inte kan kommunicera för det är era kommentarer som peppar mig i mitt bloggande :-)

God natt & Sov gott! ♥


Vår trevliga lördagskväll.


Här står vi utanför restaurangen "China inn gate & Restaurant" som ligger i "old town" i Phuket town.

Phuket kl.01.35, natt mot söndag, +28 grader på verandan nu..

Jag är så frestad att fota och visa er min marknads shopping nu men klockan är för mycket för det så vi får ha något att se fram emot imorgon istället ;-) Och nåt måste jag ju ha att mysa med nu då jag inte får sola på några dagar så det att jag är sjuk är helt klart till bloggens fördel och vad är det man brukar säga..?  "inget ont som inte har något gott med sig"! :-)


Thumbnail    Thumbnail
Anders hade svårt att välja färg på sin shopping men valde till slut snyggaste färgen. rosa!, till min & Johannas ära så nu hoppas vi att han kommer att tänka på oss varje gång han har den på sig :-) 


Thumbnail   Thumbnail
Helene är SÅ snäll med Johanna och lekte med henne hur mycket som helst hela kvällen och Johanna älskar att vara med henne. Hon skrattar så hon kiknar och hon var piggare än någonsin hela kvällen tack vare allt bus :-)

TACK snälla Anders & Helene för en jätte trevlig kväll. Vi kommer att sakna er enormt då ni reser hem.


Nattmarknad i Phuket Town.


Idag har jag på mig klänningen jag köpt på beachen och favvo skorna från DKNY som jag shoppade i Singapore. Johanna har på sig sin svala klänning från Gant.

Phuket kl.01.00, natt mot söndag.

På lördagar & söndagar är det en stoor marknad i Phuket Town som öppnar runt kl.17 och stänger runt 23. Här är det "fixed price" som gäller vilket är super skönt för man slipper tok pruta för allt är redan hur billigt som helst :-)

Vi var där tillsammans med våra vänner & grannar, Anders & Helene, och det var super varmt, massor med människor och riktigt kul att gå runt där. Efter ett par timmars shoppande tog vi taxi in till mysiga "China inn Cafe & Restaurant" i gamla stan och åt en riktigt god middag.

Nu undrar du säkert vad jag shoppade? Jag lovar att fota och visa imorgon :-)


Hosta & juice.


Jag älskar juice och det kommer jag att "leva på" fram till tisdag. Bilden är från marknaden vi besökte i kväll. Damen i blått står och handpressar apelsinerna och den himmelskt goda färskpressade juicen kostade INGENTING om jag jämför med tex "Brämhults". Jag tror faktiskt att jag hade fått typ 10 stycken sånna här till priset av 1 hemma :-)

Phuket kl.00.15, natt mot söndag.

NU ska jag berätta om mitt läkarbesök. Jag har - som ni vet  - hostat och hostat och hostat ganska länge och hostan har aldrig blivit bättre, bara sämre, så efter många om och men så kom jag mig till slut till läkaren idag och jag är SÅ imponerad över den service man får på sjukhuset här att jag är glad det är här jag blivit sjuk! :-)

Efter att jag fått vara med att om att röntgas för första gången i mitt liv (undantag: tandläkaren) så berättade min läkare att jag har fått bronkit och det lät ju helt okej, men sen börjar hon räkna upp allt jag inte får göra fram till tisdag och det är...

♥ inte sola
♥ inte bada
♥ inte äta glass
♥ inte dricka kall dryck och absolut inte med isbitar i
♥ inte äta godis
♥ inte dricka alkohol

och med tanke på att det är typ +100 grader ute på dagarna nu (Thailands varmaste period) så kan jag väl säga att det känns "sådär" kul. Och som grädde på moset så äter jag nu dessutom mediciner och det är inte min favorit grej direkt för jag tar inte ens en huvudvärkstablett om jag har ont i huvudet...

Men - eftersom jag vet att medicinerna gör att jag snart får göra allt som jag nu inte får göra så får jag bara gilla läget och se fram emot tisdag då jag ska på återbesök och visa hur frisk jag är! :-)

Om du befinner dig i Phuket och blir sjuk så rekommenderar jag varmt: Phuket International Hospital. Det ligger mellan Central Festival & Index Livingmall. Servicen är som sagt imponerande.


Lördag hela veckan...!


Jag, Lene & Mathilde blev smygfotograferade på invigningsfesten.

Phuket kl.24.00, på väg att bli söndag...

Så har ännu en dag avslutats här i Phuket och här nere är det verkligen lördag hela veckan för dagarna flyger fram och jag är extremt dagvild så det är lördag i princip hela tiden och hur härligt är inte det?! :-)

JIG sa alldelens nyss att det var bilder på mig från invigningen av resorten på resortens hemsida och när bilder blir tagna helt utan ens vetskap så kan ju resultatet blir lite hur som helst och allt kanske man inte vill se....

Thumbnail
... som sina dansmoves tex... ;-) Men det är ju lördag och lördag = party så jag bjuder på den :-)

Nu ska jag lasta ner bilderna från kvällen. Det blev marknad + super god middag i Phuket town och vi kom hem för bara en liten stund sedan och jag är faktiskt lite danssugen för jag lyssnar på en av de cd´s vi köpte...

Hoppas du har en riktigt festlig kväll ! :-)


Sött kort!



Phuket kl. 17.50, lördag kväll.

Jag skulle egentligen bara springa upp och hämta en sak jag glömt så nu "smygbloggar" jag ;-) eller smyg och smyg jag vet ju att grannarna läser min blogg :-)

Det här kortet hittade jag i Singapore och det är bara SÅ sött! och helt perfekt att skicka den dagen då någon vän ringer och säger att hon är gravid :-)

Och bara så att det inte börjar spekuleras... jag är inte gravid, det är inte därför jag tagit röntgen idag ;-)

Nu passar det att jag skriver...

"Gone to the market." 

Kram! ♥


Läkarbesök.


Johanna på resorten häromdagen.

Phuket kl.17.30, lördag.

Idag vaknade vi kl. 09.30 och kl.10 skulle vi vara på Phuket International Hospital så det blev en flying start på den här dagen men det var det faktiskt värt för det var en LYX att få sova så länge! :-)

Det var Johanna som skulle på återbesök för en infektion hon fått på armen efter ett moskitobett. Men var absolut inte något farligt, hon fick medicin och en salva men det räckte med att hon bara tog salvan 2 ggr om dagen och idag var allt SÅ mycket bättre :-)

Själv var jag också hos läkaren idag och fick för första gången i mitt liv ta röntgen.  Berättar mer om det senare för vi är bara hemma på blixtkort stopp och ska nu iväg på marknad med våra trevliga grannar Anders & Helene så jag bloggar mer i kväll!

Hoppas att din dag är fab och att du mår bra!

Kram! ♥


Tekniska problem..


Cool tavla på toaletten på restaurang "Hung Fat´s".

Phuket kl. 01.40, natt mot lördag.

Jag började besvara era trevliga kommentarer nyss men så upptäckte jag att det inte fungerade.. jag kan skriva svar men de publiceras inte pga tekniskt fel :-(

Så nu undrar jag så klart om ni kanske är flera som försökt att tex tävla men som inte kunnat lämna någon kommentar? i så fall kan ni mejla mig er kommentar istället till
[email protected]

Vi får hoppas att blogg.se fixar till alla tekniska problem i löpet av helgen så att allt fungerar som det ska nästa vecka!

Den coola tavlan på bilden satt på väggen på toaletten på restaurangen vi besökte igår. Jag skrattade gott då jag såg den ;-)

Nu - god natt på riktigt! ♥


En splitterny favoritrestaurang!


Jag, en trött Johanna, Alfredo, Lene & Mathilde. Jag har på mig min klänning från Top Shop över vita byxor från Filippa K, väska från Accessorize och örhängen från Julie Sandlau.

Phuket kl.01.00, natt mot lördag.

Våra vänner Lene & Co har en vän som heter Alfredo (i mitten på bilden) och denna mann har jag fått förmånen att lära känna under veckan som gått. Första gången jag mötte honom var på en middag i söndags och sen har han visat oss "the best of Phuket town" (som jag ska skriva om i ett helt eget inlägg) OCH - igår kväll besökte vi den restaurang där han jobbar som general manager.

Restaurangen heter "
HungFat´s" och är en helt splitter ny "chinese restaurant". Den öppnade för ca 1,5 månad sedan och drivs av samma mann som även äger Phukets kända restauranger: "Bann Rim Pa", "Joe´s Downstairs", "Da Maurizio" samt "Joe´s South".

Thumbnail
Restaurangen har live band varje kväll som spelar latin/brazilian/jazz & blues. De spelar på 2:a våningen och vi som sitter på 1:a kan se dem på de skärmar som skymtar i bakgrunden.

Stället var imponerande snyggt inrett med coola detaljer och maten var FANTASTISK!  :-)


Nu är det dags för mig att krypa ner i sköna sängen så jag får säga God natt, sov gott & vi ses i morgon! ♥

P.S missa inte weekend tävlingen :-)


Ett mamatips.

Nyblivna kändis mamman Nicole Richie.

Phuket kl.00.30, natt mot söndag.

Det var sånna här bilder på nyblivna mammor som fick mig att ta med mig mina "skinny jeans" till BB då jag födde Johanna men oj, oj så annorlunda min verklighet såg ut då. Det fanns inte en chans i havet att jag kunde komma i jeansen och det dröjde lääänge till magen gått ner till lite mer "normalt" format ;-)

Men det knasiga var att ingen sagt det till mig före jag födde så både jag & JIG blev lite chockade över att magen såg - nästan - lika stor ut flera dagar efter att Johanna kommit ut. Jag trodde att magen var som en uppblåst ballong och att den skulle bli platt när innehållet försvunnit ;-) 

Så - om du snart ska föda barn så vill jag bara tipsa dig om att packa ner ett par riktigt sköna "softar byxor" i "väskan" i stället för dina favvo jeans för jag lovar dig att de lockar mycket mer än jeansen där och då ;-)  

Själv nådde jag nyss den vikt jag hade före jag blev gravid och Johanna är ju 19 månader nu så man får tänka på att var sak i livet tar sin tid och jeansen ligger lugnt kvar och väntar till det blir deras tur :-)

Var stolt över din mamakropp för det är ett mirakel och en gåva att få möjligheten att föda barn! ♥

P.S det finns så klart de som kommer i sina favvo jeans dagen efter de fött , men jag ville bara påminna om att det inte är så för alla.


Prinsesse shopping.


I söndags var vi på shopping på "Central Festival" och då fick de här söta sakerna följa med hem till prinsessan. Kolla in hårspännet ovanför t-shirten, det är en prinsesskrona som står upp när man fäster spännet i håret :-) Hatten känner ni nog igen för den "bor" ju Johanna i på dagarna så just därför köpte jag en ny fräsch som inte var så solblekt.  Det kryllar av söta små hårspännen här nere och jag kan gå helt "bananas" i butikerna som säljer dem för alla är lika söta :-)

Phuket kl. 00.15, natt mot lördag.

Internet går galet trögt i kväll och ibland fungerar det inte alls så jag har hunnit ligga i soffan och mysa med ett par nya inspirerande interiörblader en stund. Skönt! :-)

Hoppas att du också har en riktigt skön fredagskväll! ♥


Dagens shoppingtur.


Johanna sprang och hämtade sin badbåt som låg nere i entrén till vårt hus när vi skulle iväg på shopping i em ocks bar hon den hela vägen bort till poolen där hon blev lite ledsen för att hon inte fick hoppa i med alla kläderna på... hon älskar verkligen att bada i poolen nu och det är jätte kul. Men kanske inte helt passande med klänning & skor på ;-)

Phuket kl.23.00, fredag kväll, +30 grader.

I kväll har vi ätit jätte god mat från en thai/svensk restaurang som heter "Green Mango" som ligger här i Chalong på vägen mot Rawai.  Vi stoppade där och köpte med oss mat på vägen hem från ett par timmar på "Central Festival"  och deras mat är lovely! så jag kan varmt rekommendera stället! :-) 

På "Central" stoppade vi bl.a. på en resebyrå för att boka en resa till Bangkok. Just det ja mina kära läsare - nästa resa  vi ska ut på går dit så du kan ju börja planera packningen ;-)  Men mer om den resan senare för den är en mix av pleasure & business ;-)

Plötsligt såg jag en skylt där det stod "Zara - now open on level 1" så gissa om jag skyndade dit!

Thumbnail
Men det visade sig att de fått upp skyltarna lite tidigt för när vi kommer fram möts vi av den här grinden och fick info om att de öppnar i morgon och då ska jag självklart dit :-)

Nu undrar ni kanske vad som hände med det där läkarbesöket? Eftersom jag inte är så glad i att gå till doktorn så kom jag på att jag kan vänta med mitt besök till imorgon för då ska Johanna på återbesök till barnläkaren (berättar mer om det sen) och då slår vi "2 flugor i en smäll" och checkar min hosta när vi ändå är där.

Oj, nu börjar barnTV på SVT24, det blir lite snurrigt med tidsskillnaden ibland ;-)


+36,5 grader i skuggan...!


Johanna satt och svalkade sig i poolen här på
resorten för en stund sedan... skönt!  :-)

Phuket kl. 15.15, fredag em.

Våra takfläktar ute på verandan snurrar för fullt ovanför mig nu och svalkar skönt men trots det så visar termometern vid min sida över 36 grader i skuggan. Helt otroligt! :-) men jag tycker bara att det är super super SKÖNT för jag är inte ett dugg känslig för värme och eftersom vi har en så stor och härlig pool här på resorten så är det bara att hoppa i när man behöver kyla ner sig.

Och det är precis vad vi har gjort ett par timmar nu mitt på dagen och som ni kan se på bilden så är det stilla här på resorten nu igen efter flera veckor av massor med gäster. De flesta kom ner till invigningen och har nu rest hem igen för att sedan komma tillbaka till hösten / vintern så nu slipper vi slåss om solstolarna de månader vi har kvar här ;-)

Vi avslutade vår stund i poolen idag med att Johanna fick lunch och hon var så trött att hon faktiskt somnade i sin stol där hon satt och åt....zzz... hur sött som helst :-)  och nu ligger hon och sover gott inne  hemma i aircondition och jag sitter och solar fötterna på verandan medan jag bloggar och lyxar med en "fredagsöl".

Thumbnail
Johanna såg så skönt avslappnad ut när hon satt och åt nere vid poolen med armarna hängade över ärmstöden och det var kanske inte så konstigt för typ 30 sek efter att jag tog den här bilden så lutade hon huvudet mot ärmstödet och somnade :-)

Livet ska njutas för det går inte i repris!  ♥  :-)


Vart tog länkarna vägen?


Jag shoppade den här fina ringen häromdagen inne i Phuket town. Vad säger ni? ska jag lotta ut en sån en dag snart kanske? ;-)

Phuket kl. 14.45, fredag em, +35,6 grader i skuggan på verandan & sol.

Jag tittade in på bloggtoppen på morgon och insåg snabbt att det var något som inte stämde... Så jag ringde blogg.se och mycket riktigt så har ett fel uppstått.

Min blogg är nämligen - efter alla dagar utan bloggning - flyttad till en  ny plattform som heter publisher.se och där fungerar allt inte som det ska ännu så bl.a. kan jag ej länka min blogg mot andra bloggar eller mot bloggtoppen. Så nu vet ni som jag länkat till att jag inte tagit bort er, utan att det är ett fel som kommer fixas till veckan.

Det är alltid grymt irriterande när teknikens under inte fungerar men vi får blicka framåt och hålla tummarna för att allt snart fungerar som det ska igen! :-)

Vi får tänka på den där sången.... "don´t worry, be happy!" ;-)


Weekend tävling!


Vinsten i tävlingen är den här prinsessiga väskan som du blir helt ensam om för den finns inte att köpa varken i Sverige eller Norge :-)

Phuket kl. 12.15, fredag, +33 grader och SOL!

Nu firar vi att det är helg igen med en ny härlig tävling! :-)

Den här gången har jag shoppat den här super fina tyg väskan som är plastad på insidan och därför helt PERFEKT att ha med sig när man är ute på resor (som en extra shoppingbag i resväskan)! Och det gör ju absolut ingenting att det är en stor rosa rosett på framsidan och att den rymmer en massa shopping eller beachhanddukar :-)

Thumbnail             Thumbnail
Här ser ni bättre storleken på väskan :-)

Jag har en så klart en likadan väska själv and I love it! :-) Här nere används den mest till&från beachen & poolen och eftersom den som sagt är plastad på insidan så gör det inget om en blöt bikini hamnar uppe i den.

För att vara med i tävlingen så skriver du en kommentar i det här inlägget om varför just du ska vinna väskan och sedan presenterar jag vinnaren på måndag morgon.

Happy weekend & Lycka till! :-)

Kram! ♥


Another day in paradise..!


Kata Noi beach förra helgen. Johanna myser med Mathilde.

Phuket kl. 11.50, fredag fm, +32,6 grader i skuggan på verandan & knallsol.

Idag vaknade hjärtat runt kl. 08 och då gick JIG upp med henne så att jag fick sova vidare för i natt har jag hostat alltför mycket.. Vi hann inte iväg till läkaren igår så det blir idag för nu måste jag få nåt som tar bort hostan a.s.a.p.

Nu sitter jag på verandan och bloggar och det är ännu en underbar dag här i Phuket. Vi är så glada över att vi köpt vår lägenhet i Chalong för här är det SÅ mycket lugnare än på andra sidan ön där alla turistställen liggen (Kata, Karo, Patong osv...) I Chalong bor det mest bara thai och det finns inte en enda svensk eller norsk tidning att köpa eller några Haribo godisar (som det kryllar av på andra sidan..) så här får vi verkligen softa, koppla av, njuta det thailändska livet och ha det hur skönt som helst! :-)

Igår kväll var vi ute och åt på en nyöppnad restaurang som var FAB! Jag ska skriver mer om den i ett eget inlägg senare för nu ska jag fixa tävlingen och sen ska jag gå raka vägen ner till pooooooolen! ;-)

Här kommer dagens:

"Det finns inga felaktiga val, endast omvägar till lycka och harmoni."
/Ur "En härlig bok".

Njut dagen kära läsare!

Kram! ♥


22 nya orkidéer.


Jag har ett favvo orkidé ställe här i Chalong för där finns oftast de vita jag vill ha.

Phuket kl. 18.00, torsdag, +31 grader..

Jag & Johanna var föresten och shoppade 22 nya orkieer häromdagen för nåt skulle man ju göra när inte bloggen fungerade ;-)

Och det är ju bara helt otroligt... för gissa vad jag betalade för alla 22 inklusive att de planterade dem för mig i de 3 krukor jag hade med mig?!

1.100bath = typ 220 kronor! :-)

Nu - dags att välja klänning till kvällen....


Klänningdags.


Jag tar ofta på Johanna sina tunna byxor under klänningarna på kvällarna för att skydda mot moskitobett.  Bilden är från i söndags då vi var på middag hos Lene & Co.

Phuket kl. 17.15, torsdag em.

Nu är det hög tid för mig att kasta mig i duschen så att jag kan hoppa i min klänning inför kvällens middag. Det ska bli jätte kul att besöka en ny restaurang som vi hört så mycket bra om så jag räknar med att detta blir en fab kväll! :-)

När vi kommer hem i kväll ska jag köra igång en ny tävling så.... vi ses! ;-)

Kram! ♥


Dagen idag.


Plösligt blev det dags för lunch och precis då bilden togs så berättade min trevliga granne en så kul sak att jag höll på satt skratta på mig ;-) Vi äter föresten inte i poolbaren längre som ni kanske ser, istället så har nu resortens restaurang öppnat och vi sitter vid barnpoolen = perfekt läge för Johanna.!

Phuket kl. 16.50 torsdag, +33 grader & sol.

Allt blir som bekant inte alltid som man tänkt sig och det är ju det som är så härligt med livet :-)

Som den här dagen tex. Johanna har badat i poolen i flera timmar och jag har suttit och myst och pratat med trevliga grannar och Johanna somnade inte sin förmiddagsnap förren kl. var 16.10 och nu sover hon hur sött & gott som helst och jag sitter ute på verandan under fläktarna och mysbloggar.

Men egentligen så skulle vi ju åka in till Patong i em men det sköna är att det inte spelar någon som helst roll så vi tar bara den turen en annan dag istället :-)

Min hosta är så illa nu att jag faktiskt längtar till läkarbesöket så att jag får något som lindrar den och som gör att jag förhoppningsvis kan sova gott i natt :-)


Min nya klänning / topp!


I tisdags var jag & Johanna med Lene & Co i Phuket Town och då hittade jag bla en FANTASTISK klädbutik. Ska berätta mycker mer om den dagen senare men fick lust att visa er klänningen /toppen jag köpte redan nu :-) Det är stora fjärilar med silverpaljetter och den blir fab till mina slitna jeans och ett par high heels. eller bara som den är så klart så länge benen är bruna ;-)

Phuket kl. 13.10, torsdag, +34 grader i skuggan på verandan & knall sol!

Jag gick ut för att söva Johanna i vagnen men vad hände? Jo, hon hoppade ner i poolen istället ;-) så nu är jag bara uppe för att hämta handdukar och sätta på mig själv bikini och nu ska jag gå raka vägen ner till poolen och svalka av mig :-)

Om exakt 2 minuter simmar jag i poolen.... lovely! :-)


Happy day.


Här är vi på väg till en jätte trevlig middag hemma hos Lene & Co i söndags.

Phuket kl. 12.10, torsdag. +32,7 grader i skuggan på verandan.

Nu jobbar jag stenhårt på att få mitt hjärta att somna men det går sisådär så nu står hon och halvsover mot soffan och tittar på dvd och jag äter god pasta till lunch.

Vi ska iväg på middag på en ny väldigt omskriven Chinarestaurang i kväll med våra vänner Lene & Co och eftersom det är i närheten av Patong så ska vi passa på att åka in dit redan i em efter att jag varit till läkaren.

Jag har inte varit till Patong sedan vi kom hit - för nästan 4 månader sedan - så jag ser fram emot att besöka den nya stora shopping gallerian som öppnat där :-)

Johanna klarar inte att somna så nu tror jag sätter henne i vagnen och går ut en sväng runt poolen med hopp om att det vaggar henne till sömns.

Hoppas att du vaknat på ditt allra bästa humör idag! :-)


Godmorgon soliga torsdag!


Johanna badade naken i poolen här på resorten för första gången igår  eftermiddag och hon har aldrig förut badat sååå länge. Tror hon älskade att slippa badblöjan & baddräkten. :-)

Phuket kl. 09.10 torsdag fm., strålande sol & +30,3 grader ute.

Åååå vad det är HÄRLIGT att jag kan starta dagen med att blogga igen! :-) Det har varit så tråkigt att inte kunna blogga som vanligt de dagar då min blogg legat nere (av orsaker jag inte kunnat påverka) så nu då allt fungerer igen så känns den här dagen dubbelt så solig! :-)

Jag har ju hunnit göra SÅ mycket sedan sist - har massor att berätta! - också har jag hunnit shoppa vinst till en ny tävling också så håll utkik för strax är det tävlngsdags igen ;-)

Idag har jag fått lite extra sovmorgon för jag har en förfärlig hosta seda några dagar tillbaka som inte blir bättre utan snarare sämre så idag måste jag tyvärr en tur till läkaren och det hör inte direkt till sånt jag tycker är kul.. Jag går faktiskt aldrig till läkaren.. Men - jag är rädd för att hostan kan leda till något värre så det är lika bra att checka.

Nej, nu ska jag fånga den här dagen så här kommer dagens:

"Ju mer vi ger, desto mer kommer tillbaka till oss."
/ Ur "En härlig bok".

Tänk på det idag! Om du tex ger ett leende så får du garaterat ett leende tillbaka :-)

Njut dagen!

Kram! :-)


God natt mina kära läsare!


Jag super myste på Nai Harn beach idag :-)

Phuket kl. 02.45, natt mot torsdag..

Hur GÄRNA jag än vill blogga heeeela natten så inser jag att det inte går för jag har redan somnat flera gånger här vid pc´n nu då jag bloggar..... Så nu loggar jag av för idag och ser fram emot en bloggfylld morgondag istället!

Det känns helt FANTASTISKT att gå och sova idag då jag vet att min blogg kommer att fungera imorgon. Det gör att jag kan sova gott och längta till morgondgen :-)

God natt & sov gott alla underbara! imorgon blir det interiörbilder, citat och massa kul läsning om allt vi gjort senaste dagarna.

Kramar! ♥


Festligt.


Jag fick ett nytt uppdrag kvällen till ära: att servera mina trevliga grannar öl men det skummade mest bara så jag tror jag behöver ta en lektion i baren vid tillfälle :-)

Phuket kl. 02.15, natt mot torsdag och jag somnar strax...zzzz...

Det var bra mycket folk på festen i lördags och Johanna sov sött i vagnen på slutet trots bandet som hellre spelade högt än bra ;-)

Jag tycker att det är så kul att det börjat hända lite här på resorten nu och nästa happening är den söndags brunch som drar igång i mitten av april i vår restaurang.


Tillbaka till lördagens fest...!


Här står jag & Lene + kids utanför vår dörr på väg ner till festen i lördags. Min klänning är från H&M, jag köpte den i höstas före vi reste till Thailand.

Phuket kl. 01.55, natt mot onsdag.

Det känns helt FANTASTISKT att jag kan blogga igen! :-) 

För att det ska vara någon form av ordning & reda så börjar jag nu att blogga från den dagen som min blogg slutade att fungera, nämligen lördag. Jag bloggar föresten från en helt ny plattform vilket innebär att jag precis upptäckte att alla funktioner inte är samma som de jag varit van vid... men huvudsaken är ju att jag kan blogga så jag får nog strunta lite i de små detaljerna just nu... om jag kan... ;-)

Och på tal om att kunna... jag är lite osäker på om jag klarar att hålla mig vaken så mycket längre... är nämligen super trött...zzzz... för jag har ju blivit så bortskämd med tidiga kvällar då bloggen inte fungerat. Så egentligen kan jag väl säga att inget ont som inte har något gott med sig ;-)


Jag har saknat er!


Jag & Johanna i Phuket Town tisdag em. Vi super myste med våra vänner Lene & Co. Johanna har på sig en super söt tunika / klänning från Petit Bateau som hon fick i posten av min kära vän Petter i går :-)  och jag har på mig en klänning som jag köpt på en marknad här nere för typ 35 kr. ;-)

Phuket kl 01.30 natt mot torsdag.

Jag tror nästa inte att det är sant men ÄNTLIGEN fungerar min blogg igen. Tjohooooooo!!!! :-)

Blogg.se skulle flytta över alla bloggar till en ny plattform natten mot söndag och detta skulle ta ca 6 timmar men det är alltså först nu som min blogg fungerar igen så gissa om jag LÄNGTAT!!  Jag har haft extrem bloggabstinens.! ;-)

Nu är jag lika glad som ett litet barn på julafton så nu ska här tok bloggas heeeela natten lång! :-) Nejdå - lite måste jag väl sova, men jag ska i alla fall blogga så mycket och länge som jag bara orkar för nu är jag såååå HAPPY! :-)

Kram på er kära läsare! ♥


Test!

testar nu om allt funkar!



Bloggtoppen RSS 0.91