Lovely dag!


På väg hem från Aker Brygge...

Det blev en rekord LÅNG tur på oss idag och vi kom precis innanför dörren! :-)

Först fixade jag ett par ärenden och sen gick jag ner till city - där jag aldrig är! - när Johanna sov i vagnen och bara njöt det vackra vädret. Var en tur innom Panduro Hobby och där börjar jag genast få idéer om allt kreativt jag ska göra någongång då jag har tid över ;-)


Pusskalas på Aker Brygge.

Efter en liten runa på Karl Johan mötte vi upp JIG på Aker Brygge också åt vi gott på "Fridays" i solen och blickade ut över Oslofjorden... lovely! Och Johanna bara älskade stället eftersom hon fick både ballong och kritor att rita med .


Det var helt perfekt "äta ute" väder idag!

Shoppade lite "smått & gott" idag som fotar och visar senare för nu ska jag försöka få en liten darling i säng. Hon somnade sött i bilen men vaknade direkt då jag la ner henne i sängen och nu är hon hur pigg som helst och springer runt här... Största orsaken till det är så klart att det är LJUST som på dagen ute och solen skiner in genom fönstren. Johanna är ju van att det blir kolsvart kl. PRICK 19.00 i Thailand så det är en enorm omställning. Imorgon måste jag köpa den mörkaste rullgardinen som finns på marknaden så hon klarar att somna i tid ;-)

Hoppas att du har haft en lika solig & härlig måndag som oss!

Kram! ♥

Dagens.



Idag har jag på mig klänning köpt på marknad i Bangkok, byxor Filippa K och Hello Kitty halsband som jag sålde i min egen butik Gizmo & Co för några år sedan.



Nu går vi ut i soooolen! :-) och jag gissar att Johanna kommer att somna bums ;-)


Dagens interiörbilder.


Inte helt fel med ett sånt här litet hus ;-)

Eftersom solen skiner idag så kändes dessa bilder helt rätt för det är dagar som dessar som jag drömmer om ett eget litet ställe vid havet i fräsch "New England" stil.. :-)

Jag hittade bilderna hos Sköna Hem, det vackra stället befinner sig någonstans i Stockholms skärgård och om jag inte tar helt fel så tillhör detta vackra ställe en av ägarna till möbelbutiken R.O.O.M.


Ljust & härligt !


Snyggt garderobskåp! Och en bra idé att fästa tyg på insidan av glasdörrarna så att man inte ser "kaoset" där inne ;-)


Jag skulle inte ha något emot att sitta i en av dessa fina stolar idag och blicka ut över havet med en drink i handen :-)

Nu ska jag ta ur rullarna ur håret och byta om från min morgonoutfit och sen ska vi iväg ut en tur.


Godmorgon soliga måndag!


Perfekt text att starta en måndag med!


Jag & Johanna den 30:e juni för exakt 1 år sedan. Vi hade besök av min galavän Jonas.

Så har vi en ny vecka med nya möjligheter igen! :-) och den här veckan har jag en hel del på min "att göra" lista, bl.a. att fixa det där garderobkaos som berättade om igår, också måste jag fixa några hyllor till Johannas rum så att leksakerna kommer bort från golvet. Det är verkligen SÅ kul med "interiörprosjekt" så detta blir en BRA vecka ! :-)

Jag vaknade föresten FÖRE Johanna idag och det är inte vanligt ;-) men klockan var 8.30 då och Johanna vaknade bara en liten stund senare.


Krya på dig Charlotte.

Den första nyhet jag möttes av på morgon är att allas vår "Hero" Charlotte Perrelli kollapsat ?! Uff, jag tycker jag verkligen synd om henne och håller tummarna för att hon inte är sjuk. Det spekuleras i att hon är "utbränd" och det får mig direkt att tänka på det år då jag själv var hemma med den diagnosen så jag hoppas av hela mitt hjärta att hon inte är det för det önskar jag ingen att vara.....  Men det är en "story" som kräver ett helt eget inlägg vid tillfälle.

Nu ska vi fixa frukost här så "have a nice day"! :-)  och här kommer dagens:

"För att kunna lyckas behöver vi våga misslyckas"
/Ur "En härlig bok".

Kram! ♥

En söt tunika & två outfits!


Den här bedårande söta "tunikan" till Johanna fyndade jag på salg/rea på "Propello" i Stabekk i torsdags. Det var den Johanna hade på sig parken idag till sina Polarn & Pyret tights :-)

Det är verkligen en "mellanperiod" i alla klädbutikerna nu då det antingen pågår salg/ rea (och bara är rörigt...)  eller också vet man att butiken man besöker snart ska starta salg och därför väntar man med att shoppa just därför. ... Själv LÄNGTAR jag efter att få se fler höstnyheter för sköna stickade tröjor & koftor är något av de bästa jag vet ! :-) Också stövletter! Can´t live without them! ;-)

Innan höstnyheterna börjar droppa in så ska vi fixa ny garderoblösning här hemma för just nu är det ett totalt kaos inne på vårt sovrum...  Så det blir ett besök på Ikea snart och min favorit är helt klart PAX i vitt med glasdörrar i lantlig stil.


Hon har verkligen mysig´& snygg stil Kate Hudson! Detta är ju bara hur fint som helst - även om man kan fundera på om det är en kjol / ett skjørt eller  en klänning / kjole? ;-) - och de turkosa örhängena som tittar fram bakom håret är ´"pricken över i"!


Det här var den läckraste outfiten jag hittade då jag surfade runt idag. Det är Leona Lewis som firar Nelson Mandelas 90-års dag i en klänning från Roberto Cavalli.

Nu är det hög tid för sängen här.

God natt & Sov gott mina underbara bloggläsare! ♥

Bättre sent än aldrig..


Vid sidan av Bolina finns det en underbar blomsterbutik! Kolla in de fina zinklådorna med små hjärtan... ! I love them! och rosa pioner är en favorit  så det gäller att passa på att njuta dem så länge de finns i butik :-)

Ibland är jag lite förvirrad ;-) Jag har ju HELT glömt att blogga klart om vår torsdag som var SÅ inspirerande så här kommer ett par torsdagsinlägg.

Vi startade turen med att åka till en underbar interiörbutik som heter "
Bolina" och efter att vi sett galet mycket fint där, och shoppat ett par små saker, så gick vi vidare till en söt barnbutik som heter "Propello" som ligger i närheten. Den barnbutiken kan jag verkligen rekommendera! De har super mycket sött till både små prinsar & prinsessor och jag såg bl.a. det rosa dockhus jag önskar till Johannas 2-års dag.


Söta lilla Sofie och min kära vän Rand också oss så klart :-)

Nästa stopp blev möbelbutiken "ROOM" där vi åt en jätte god lunch :-)  innan vi gick en "inspirationsrunda" i butiken. Tyvärr så tycker jag inte att R.O.O.M. har lika snygga utställningar längre och deras detailsavdelning känns inte särskilt spännande...

Men -  jag såg en super läcker "minisoffa"inne på möbelavdelningen i samma serie som de köksstolar vi har. Jag hade aldrig tidigare sett att de finns i "dubbelbredd" och de vore perfekta att ha på sidan av ett köksbord !

  
Johanna hade fullt upp att fylla kundkorgar med varor då jag myste med lilla Sofie. :-)

Kommer ni ihåg "snäcksaken" jag funderade på att shoppa i Phuket? Well, på R.O.O.M. har en nästan likadan "sak" i form av en lampa en hedersplats så gissa vem som kommer shoppa en sån direkt då vi kommer ner igen? ;-)


Johanna hittade en skön soffa att chilla i framför en tv där de visade barn dvd´s. Jag imponeras alltid över butiker som tänker på att ge det "lilla extra" till sina kunder.

TACK snälla underbara vännen min för en fantastisk dag som gav mig enormt mycket energi då jag behövde det som allra mest ! Vi får göra om det snart igen :-)


Johanna & Roar på "Bristol Grill" .  Det är inte alltid så lätt att få darlingen att sitta still och vara med på bild ;-)

Torsdagen avslutades med att vi (jag, Johanna & JIG) blev bjudna på  en jätte trevlig middag på den fina restaurangen "Bristol Grill" av vår granne i Thailand, Roar.  Han är bara en helt fantastisk människa som kan konsten att sprida glädje omkring sig och hans sätt att njuta livet som 75-åring är SÅ härligt att se !  Jag hoppas verkligen att jag kommer att vara en lika stor livsnjutare som honom den dagen i livet :-)

Roar känns som "familj" för mig efter att vi umgåtts så mycket de sista 6 månaderna och "Roar" är ett av de namn Johanna lärt sig och säger så fort hon ser en bild av honom (det ligger typ 100.000 bilder runt omkring är hemma som ska in i album en regnig dag...) "Roar"! säger hon också ser hon jätte glad ut ! Hon gillar verkligen honom!

TACK Roar för den godaste & trevligaste middagen! och vi ser fram emot att träffas igen före du reser tillbaka till Phuket.

Snipp, snapp, snut.. här tar mitt blogginägg om vår torsdag slut ;-)


Våra härliga vänner!


Johanna, Kjerstin & Hans Martin på tur i Frognerparken.

Jag är så glad över att vi fick sällskap av Kjerstin och hennes prins idag för vi skulle egentligen har varit på middag hemma hos dem i fredags men fick avlysa.. och vi hade inte setts sedan vi kom hem från Thailand.

Kjerstin jobbade som sagt i min butik och hon är inte bara den gladaste och underbaraste tjejen, hon är dessutom en fantastiskt duktig säljare !  och Johanna blev SÅ glad över att träffa Kjerstin och Hans Martin idag att hon gick iväg med dem nästan direkt då de kom och tittade på de ponnys som man kunde rida på.


Johannas första möte med en riktig häst tillsammans med Kjerstin.. Det var så kul att se att hon inte var ett dugg rädd :-)


En prins & prinsessa.

Vår eftermiddag i parken var helt perfekt ! :-)


USA feeling.


Jag har ritat en svart pil så att ni ska hitta Hedda på bilden men den syns inte så bra.. hon står i alla fall som nr. 2 från höger i bilden. Duktiga var dom!

Min kväll slutade så klart med att jag somnade med Johanna....zzzz... så nu sitter jag här nyvaken :-)

Idag fick jag verkligen "USA feeling" i parken där det var stort 4th of july firande och cheerleading uppträdanden. JIG´s ena systers dörrar är båda aktiva innom cheerleading, den äldre, Martina, har vunnit EM och är nu tränare för en grupp 15-åringar, och den yngre, Hedda, tränar i yngsta gruppen.


Det här är den gruppen som Martine tränar. Jag hade ramlat ner om jag stod där på toppen ;-)

Det är ju bara SÅ amerikanskt med dessa outfits och uppträdandet är verkligen kul att se !

  
Söta Hedda i sin fina "dräkt" och till höger: Hedda tillsammans med sin mamma Eli (JIG´s syster).

Idag kan man verkligen säga att "de hade TUR med vädret" för detta var den första lite varma sommardagen sedan vi kom hem från Thailand ! Lovely! :-)


En Gizmoprinsessa!


Här är vi tillsammans med sötaste Kjerstin som jobbade i min butik. Idag hade jag på mig linne från Filippa K, klänning /kjole köpt i Phuket, sjal från Zara (i Phuket), byxor Filippa K, skor DKNY och snäckhalsband + armband köpta i Phuket.

Min söta Gizmoprinsessa Kjerstin (som jobbade i min butik) och hennes prins kom och mötte upp oss i parken idag och det var verkligen SÅ mysigt att träffa dem för nu var det länge sen sist :-)

Om ni undrar varför mina inlägg är så ovanligt korta just nu så är det för att jag och Johanna är ensamna hemma och mellan inläggen pågår bading, kvällsvälling och nattning.. ;-)


Solig eftermiddag i parken.


Johannas kusin Hedda är cheerleader och de uppträdde i parken där det var stort "4th of july" firande. Hon är bara SÅ söt i sin fina cheerleader dräkt och matchande bamse :-) (ska visa fler bilder från uppträdandet senare).

Vi har haft en super mysig & solig eftermiddag i Frognerparken och nu kom vi precis innanför dörren så jag ska fixa köttbullar till darlingen inför Bolibompa också återkommer jag sen med fler inlägg om vår dag ! :-)


Johanna insisterade på att sitta kvar i vagnen för hon var helt nyvaken..

Hoppas din söndag också är solig och härlig!?

Kram! ♥

Godmorgon härliga söndag!


Min lilla darling älskar att stå på puffen och sen ska jag hålla hennes händer också ska hon hoppa ner. Busigt ! :-)

Som ni kan se på bilden så skiner solen från en vackert blå himmel idag och det gör att det här känns som en riktigt riktigt HÄRLIG söndag ! :-)


Hoppsansa :-)

Johanna väckte mig runt kl. 09 så idag känner jag mig super pigg trots gårdagens happening. Det var en riktigt mysig & girlie möhippa det är verkligen något speciellt med möhippor. Eller utdrickningslag som det heter här i Norge ! för det är ju en dag som den blivande bruden ska minnas hela livet.

En dag kanske jag ska skriva och berätta om min möhippa? ;-)   (för som ni vet så har jag ju varit gift tidigare.)


Nu har pelargonierna fått nya "krukor" också har jag köpt ett par till och placerat dem utanför fönstret.

Nu har jag precis mumsat i mig gravadlax på knäckebröd med kall mjölk till. Gud vad det är gott ! och "sommrigt"!

Jag önskar dig en härlig söndag och här kommer dagens:

"Gör idag något för dig själv som du blir glad av."
/Ur "En härlig bok".

Kram! ♥

Möhippekvällen.


Jag & Emma på väg från lunchen ner till city.

När vi kom ner till byn fick Josefine 15 min på sig att  shoppa en outfit till kvällen för 300kr på H&M och den uppgiften klarade hon galant eftersom hon är ett proffs på att hitta snygga kläder på H&M. Titta bara här så fin hon blev :


Se så FAB Josefine såg ut då hon kom ut efter sina 15 min inne på H&M. ! Jag var impad! 

Dagen avslutades på en super fräsch restaurang som heter "Lemongrass" där jag aldrig varit förut så det var första - men absolut inte sista - gången jag besökte det stället.  Både maten och vinet var super ! :-)


Man kan tro att jag valt outfit efter tapeten. haha  ;-)  Den här tapeten från Designers Guild hade jag i rosa i min butik Gizmo & Co och jag har SÅ stor lust att ha exakt den ni ser på bilden på en "fondvägg" här hemma någonstans för den är bara såå fin.


Kvällens vackraste!  min kära vän Josefine.


Alla girls på "Lemongrass".


Det var SÅ trevligt att få lära känna Josefines vänner i kväll :-)


Petronella, Aslaug och Josefine.

Det var jätte mysigt att få "fira" Josefine idag och nu ser jag fram emot bröllopet i augusti! :-)


Girlie dag.


Jag &  min kära vän Josefine utanför Colosseum SPA. Här ser ni ballongerna jag köpte, på den översta står det "Girls night out" och på de andra står det "Princess" med glitter. :-)

Nu är jag hemma från möhippan både överaskande tidigt och överaskande nykter ;-) för eftersom huvudpersonen för dagen, Josefine, är gravid så blev det inte samma party som det hade blivit utan babyn i magen. Men - vi har haft en jätte trevlig & girlie dag ! :-)

Först blev det SPA med massage och det var faktiskt första gången jag tog massage på ÅR så just därför var det extra skönt & lyxigt :-)


Man förväntar sig ju vita badrockar på ett SPA och inte de brun/grå som de hade där vi var.... ;-) Jag kom en aning sent så därför blev det ingen badrock på mig, istället fick jag skynda in på min behandling.

Efter SPA blev det lunch hemma hos en av girlsen.


Aslaug, the bride to be och jag hemma hos Anne på lunch.

Efter god lunch, video intervju med Josefines blivande mann, diverse möhippehappenings och annat så tog vi en taxi ner till city och fortsättningen på dagen finner ni i nästa inlägg... :-)


Lördag = Möhippa!


Två förkylda girls åkte ivåg och shoppade ballonger igår. De ballonger som är i påsen ska jag ge som en suprice till Josefine idag, det är en liten "möhippe" bukett :-)  De 2 lösa ballongerna köpte jag till Johanna för hon bara älskar ballonger !

Oj, oj, vad stressigt det är här just nu... Inte nog med att jag inte är helt i form, vi vaknade dessutom kl. 10.10 och idag är dagen för min kära vän Josefines möhippa och där ska jag egentligen vara om 10 min så detta blir ett rekord kort inlägg också får jag istället återkomma i kväll / natt / imorgon bitti och berätta allt om dagen !  :-)

Jag önskar dig en underbar lördag fylld av lyckliga stunder !

Kram! ♥

P.S jag vågar skriva det här inlägget för Josefine är redan kidnappad och sitter i en limousine på väg till SPA. ;-)

Soft fredagskväll.


Kvällsmys med Gucci alldelens nyss.

Det är inte lätt att få lilla darlingen (Johanna alltså, inte Gucci ) att somna nuförtiden... så jag hoppas att ordningen snart bir återställd så hon somnar i "normal" tid igen. Kanske har hon fortfarande lite jet-lag? eller också är det bara så här det är när man snart ska fylla 2 år och tycker livet är spännande? :-)

Tyvärr fick vi avboka en trevlig middagsinbjudan till min söta Gizmoängel Kjerstin i kväll pga att varken Johanna eller jag varit helt i form och vi har faktisk inte varit utanför dörren idag mer än en kortis. Så detta blev en riktig "hemmadag" med massa mys.

Nu tror jag att vi ska titta på dvd här. Om jag klarar att hålla mig vaken? ;-)

Hoppas din kväll är FAB.!

Kram! ♥

Rosa lyx !


Lyx á la Lagerfeld.

Titta vad jag hittade på ELLE.se !  De beskriver det som "en rosa drinkdröm för fasionistan" och det måste ju vara jag det ;-) 

"Varför nöja sig med en flaska Dom Perignon när man köpa ett helt gitarrfodral fullt , och tre stilrena glas därtill? Karl Lagerfeld har designat det handgjorda fodralet som kostar i runda slängar 900.000kr. Motsvarar en mindre herrgård på vischan"

Oh my säger jag bara ! Tänk att det faktiskt finns en marknad för en sån här sak, ganska otroligt ! :-)  JIG är föresten som av en tillfällighet på väg till vinmonoplet (systembolaget) nu, jag kanske ska be honom köpa med sig en sån här hem? hihi ;-)

Happy weekend! ♥

Ett tänkvärt citat!


Inte ofta jag har håret utsläppt  sedan jag tog bort mina extensions... jag hade precis tagit ur mina hårrullar.. Det åker nog upp i en tofs snart igen ;-)

Idag sa Dr.Phil en så bra sak i sitt program och jag vill se er i ögonen då jag säger det han sa ;-) Han sa:

"Du skapar dina egna erfarenheter"!

Tänk på det ! Det är av erfarenheter du lär dig och växer som människa.

När jag har sökt jobb i livet så har jag alltid tänkt : "vilka erfarenheter ger det här jobbet mig som leder mig mot mitt mål?" Jag har alltid haft som mål att driva egen butik så alla jobb som jag har haft i mitt liv har jag valt utifrån det målet. Det ena jobbet gav mig erfarenhet från klädbranschen, det andra gav mig erfarenhet från att ha personal / ansatte, det tredje om kundservice osv osv osv. Om du tänker så när du söker ett jobb så blir det så mycket roligare och mer givande ! :-)

Nu kan det ju hända att man måste ta ett jobb "bara för att tjäna pengar" men i så fall så är ju det också ett val och en erfarenhet mot målet. !  för jag är helt övertygad om att vi kan lära oss något nytt i ALLA jobbsituationer vi hamnar i för livet är en skola som vi aldrig går klart... !

Kommer ni föresten ihåg att jag skrev att jag hade kommit på något nytt jag önskar att göra i livet för en tid sedan?  Det jag önskar att göra en dag är att utbilda mig till coach ! för jag bara älskar att få andra att växa och våga och klättra i livet !

Själv har jag jobbat sedan jag var väldigt ung och den erfarenhet jag samlat på mig efter 20 år (började jobba 100%då jag var 18 år, i år blir jag 38)  vill jag väldigt gärna dela med andra. Så en dag kanske det står "coach" på mitt visitkort, vi får väl se ....

För som sagt - "du skapar dina egna erfarenheter"! 


Finaste tårtan!


Till min eller till Johannas födelsedag..? det är frågan.. ;-)

Jag tror faktiskt aldrig att jag har sett en vackrare tårta än den här!  Oh my... SÅ FIN !! :-) Och tjejen som gjort den gör så här vackra bakverk som HOBBY, jag tror nästan inte att det är sant...?

Hon har i alla fall en helt egen blogg som heter
HolySweet. där hon visar sina underbara skapelser. De är ju faktiskt nästan för fina för att ätas, eller hur? ;-)

 
Söta små cupcakes och de till vänster är till en liten prins födelsedagskalas, men med rosa band så passar de lika bra till en prinsessa.

Det känns bra att få  köra på lite med mitt "kalastema" som jag startade häromdagen för visst blir det genast lite festlig stämning när man ser tårtor och vackra inbjudningskort etc  ! :-)


Mums!

Undrar om jag kom på idén till det här inlägget för att jag är lite hungrig? Ni vet det blir som då man går och handlar mat och är hungrig... man köper hem ALLT onyttigt & gott som kommer i ens väg . Så frågan är väl vad nästa inlägg blir? Ett matrecept? ;-)


Polarn & Pyret shopping.


Sköna kläder till Johanna.

Här ser ni mina "rea/salg fynd" från Polarn & Pyret som hänger på tork inne på badet :-)

Den söta klänningen blir perfekt att ha utanpå längärmade vita bodys med den matchande koftan & strumpbyxorna till. En skön & perfekt "dagisoutfit"! :-)  Och de lite ljusare rosa "tightsen" längst till vänster är perfekta kunder klänningar & tunikor.

Ni undrar kanske vad den vita "saken" är? Man förvarar alla blöjor i den ! :-) Så slipper jag alla fula blöjpaket som inte är så snygga. Den kommer från "Jacadi" och jag köpte den långt innan Johanna föddes.



"Handy girl".


Johanna inviger sin färdigmonterade sängen.

Tjohooo! nu känner jag mig verkligen SÅ nöjd för jag har monterat klart Johannas nya fina säng ! :-) Det är tur att jag är en "handy girl" och att jag har min rosa verktygslåda för annars vet jag inte hur det hade gått ? ;-)

Johanna hoppade DIREKT upp i sängen och sen har hon lekt där med alla sina gossedjur. Men då hon nyss skulle somna , för att sova sin nap , så var det soffan som gällde så nu ligger hon där och sussar och jag hoppas att hon är lite piggare då hon vaknar och att hennes näsa slutar rinna.  Men å andra sidan är det inte så konstigt att hon blir förkyld efter väderomslaget Thailand / Norge. ;-)

  
Det är kul att hoppa upp och ner i sin nya säng!


Sängen ska inte stå precis där den står nu och den här sänghimmeln är bara en tillfällig lösning.  (det är den sänghimmel hon har haft på sin spjälsäng.)

Jag hoppas att solen skiner hos dig idag för här regnar det.


Godmorgon alla bloggisar!


Titta vilken härlig dukning de gjort på butiken "Bolina" som vi besökte igår. Hur somrigt som helst !

Idag väckte Johanna mig vid 8.30 och det passar pefekt att starta bloggdagen med att säga "ny dag och nya möjligheter!"! :-)

Tyvärr är varken jag eller min lilla darling helt i form idag :-(  Hennes näsa rinner och hon är blank i ögonen så fram till att jag ser hur hon mår (man är ju alltid lite sämre precis då man stigit upp) så ska vi ska inte lägga upp några stora planer för dagen.  Känner att det passar mig perfekt att bara chilla hemma och pyssla...


Inspirerande ! Och det är så snyggt med en soffa på ena sidan bordet och stolar på den andra. På bilden ser ni min underbara vän Randi som förgyllde min dag igår :-)

När jag skulle fota här på morgon och visa er vad jag köpte på Polarn & Pyret så stod det "change the battery pack" på min kamera så jag får återkomma med bild så snart det är laddat och klart också startar jag istället bloggdagen med bilder från vår inspirerande tur igår.


Kommer ni ihåg den "pinne" jag tipsade om att montera upp över köksbordet ? Här får ni ett till liknande tips! Nämligen att hänga upp en "planka" (eller vit hylla) som du kan ställa en massa ljus på och skapa härlig stämning. FINT !! och annorunda! Randi kom även med det perfekta tipset att man dessutom kan hänga upp på samma sätt framför en vägg, så det måste ju inte vara över ett bord. Dett är i alla fall dagens interiörtips!

Här kommer dagens:

"Tålamod är en gudomlig egenskap. Utan tålamod kan vi inte njuta av nuet eller växa och lära oss."
/Ur "En härlig bok".

Jag önskar dig världens bästa fredag och hoppas att du njuter livet !

Kram! ♥

Sov gott!


Kvällsmys före nattning... vi tittar på sötaste Gucci.

Tittut i natten...! Jag somnade - som alltid - med Johanna och efter att jag vaknade så har jag fixat med lite saker här och nu upptäckte jag plötsligt hur MYCKET klockan är så jag får blogga och berätta mycket mer om vår dag imorgon istället då jag är lite piggare :-)

Bilden är från ikväll då vi kom hem från middagen. Jag myste i min Juicy dress och Johanna var nattklar i sin pyjamas och inte så länge efter att jag fotade så sov vi båda gott.....


Puss min älskade Johanna.

Trots att vår dag har varit super mysig och inspirerande så har jag ändå , tyvärr, fått känna mig lite mindre glad så därför passar detta citat väldigt bra att avsluta den här dagen med:

"Morgondagen är det viktigaste i livet. Helt obrukt kommer den till oss vid midnatt. Den har alla möjligheter, när den kommer och lägger sig i våra händer."
/John Wayne

God natt & Sov gott! ♥

Super inspirerande dag !


Här är vi på super fina interiörbutiken "Bolina" som ligger lite utanför Oslo. Jag såg alltför mycket fint där idag.. ;-)

Vi har varit på super inspirerande tur idag och nu har jag så mycket på önskelistan att jag önskar att det var imorgon jultomten skulle knacka på dörren eller att det var jag som skrapade fram dom där 5 miljonerna på Triss i morse ;-)

Jag ska berätta mycket mer om dagen senare för nu ska vi iväg ut igen lika snabbt som vi kom hem (vi kom innanför dörren för typ 5 min sen). Vi ska träffa vår underbara granne i Thailand, Roar, och äta middag med honom nere på Aker Brygge kl. 17.00 så .... got to go!

Önskar dig en jätte mysig kväll och hoppas din dag varit perfekt !

Kram ! ♥

Happy torsdag !


En nyvaken pyjamastjej skulle absolut upp i sin halvmonterade säng på morgon.

Godmorgon alla härliga !

Jag var uppe till kl. 02.30 i natt och monterade sängen till Johanna (och svarade på era kommentarer) och allt gick strålande bra i starten men sen körde jag fast på slutet när själva sängbotten skulle monteras så idag ska jag få lite hjälp via tfn så att jag får det till. Gillar inte helt att jag inte lyckades själv i natt för precis som Johanna så är jag lite av en "kan själv!" tjej ;-)

Vi är helt nyvakna nu och det första Johanna gjorde då hon kom in på sitt rum på morgon var att hon gick fram till sin nya , halvmonterade säng, och sa "sova!", "sova!" och jag blev helt LYCKLIG av att hon förstår att det är där hon ska sova och att hon förhoppningsvis faktiskt VILL det också. :-)


Titta vilken underbar "välkommen hem" present jag fick av Kjersti häromdagen! Otroligt snällt :-) (bikini från H&M, norska mamma)

Nu ska vi lägga in högsta växeln här och göra oss klara för idag ska vi iväg på en super mysig "shoppingtur" / "inspirationstur" med våra vänner Randi & lilla Sofie. Det ska bli SÅ kul ! och de hämtar upp oss här eftersom vi ska en liten bit utanför stan.

Här kommer dagens:

"Hoppet ser det osynliga, känner det ofattbara och uppnår det omöjliga."

.. och precis därför ska vi leva på hoppet ! :-)

Happy torsdag!

Kram! ♥

"

Shoppingtips!

 
Snygga kappor till fantastiskt BRA priser från
Ellos.

Dagen idag började med att jag fick några jätte trevliga mejl av bloggläsare som verkligen gjorde mig HAPPY!! (ni är underbara som skriver till mig!) och ett av dessa mejl fick mig att surfa in på en sida där jag aldrig tidigare varit, nämligen ELLOS!

Och efter att jag visat den fina stjärnlampan därifrån så fick jag ett sms av min kära vän Randi som , av en tillfällighet, precis klickat hem en snygg kappa från just ELLOS som hon beskrev som "en söt AnnaStina jakke". Ibland är det verkligen lustigt vilka sammanträffande det blir ! :-)

Eftersom Randi har extremt god smak, och med tanke på hennes beskrivning av jackan ;-) ,  så var jag ju bara tvungen att surfa in och försöka hitta vilken kappa hon menade? och rätta mig om jag har fel vännen, men visst måste det vara denna blå? ;-)

Vad kul det är att upptäcka nya shoppingställen så här sent på en onsdag kväll ! Internet är verkligen FAB. ! och jag håller med Randi, den blå kappan är väldigt "jag" :-)

Med detta tips tackar jag för idag och säger GOD NATT!


Ett barnrumstips!


Kul alternativ till tapet från
barnerommet.no Surfa in och klicka på "temarom" till vänster på sidan så finner du flera alternativ.

Det har blivit mycket barnrumstips här på bloggen sista dagarna eftersom jag är helt "inne i " att hitta inspiration till Johannas rum. Så jag hoppas att ni som läser och inte har barn har överseende :-)

När jag surfat runt så hittade jag ett kul alternativ till tapeter, nämligen stickers som du fäster på målade väggar ! Och just det här temat med Snövit, Törnrosa m.fl. var ju hur gulligt som helst. Speciellt på en ljusrosa vägg. Och det känns so ett bra "budget" alternativ till tapeter.

En sån här lösning passar ju även på en fondvägg eller i en lekstuga. !


Kate Moss och hennes dotter Lila Grace på väg till bröllop. Jag undrar hur Lilas rum ser ut?

Nu ska jag försöka montera ihop Johannas nya säng med verktyg ur min fina rosa verktygslåda. Wish me luck! ;-)


Blinka lilla stjärna där..


Den här fina lampan hittade jag hos "Ellos". Den matchar ju kuddarna jag visade häromdagen perfekt !

... har jag sjungit mååånga gånger i kväll i kombination med mängder av godnatt sagor.. Men ibland hjälper ingenting när Johanna bara vill upp och leka. Det är ganska otroligt att hon kan ha sån ENERGI ! Jag är imponerad för själv är jag super trött...zzz... ;-)


Kvällsmys.


Vi smsade med min Gizmoängel Kjerstin som bjudit hem oss på middag på fredag. Det ser  vi verkligen fram emot! :-) Idag blev det ingen "dagens" bild men jag har haft på min en tunika från Zara (inte samma som igår ;-) och under den min favorit negligé från La Perla.  Halsbandet är det jag fick i julklapp av JIG. Johanna har på sig  klänning från Ralph Lauren.

Jag och Johanna låg och myste i soffan före hon badade och nu ska en nybadad liten girl nattas här. Men hon tycker att det är mycket roligare att springa runt och jaga Gucci ;-)

JIG har åkt och hämtat Johannas nya säng och jag längtar SÅ till jag har fått den på plats ! :-)

Hoppas att du har en lika mysig kväll som vi girls har!


Dagens interiörbild.


Bilden blir lite suddig eftersom jag fotat en sida i ett blad.. Men den fina hyllan syns ju ganske okej ändå :-)

När jag bläddrat igenom en massa blader för att hitta inspiration till Johannas rum så hittade jag den här bilden på ett "vuxen sovrum" i en Family Living  från 2006 och jag fastnade direkt för hyllan de monterat bakom sängen!

Jag tycker att det här är ett perfekt alternativ till tavlor för en sån här hylla gör att du lätt som en plätt kan variera de små detaljerna efter årstid. Det här var så fint att jag får lust att göra exakt likdant på vårt sovrum här hemma en dag :-) Också kan man ju alltid sätta tavlor ÖVER hyllan om man har högt i tak och de får plats.

Nu ska vi gå ut en liten sväng i det vackra vädret.

Kram! ♥

Lyxig mamastund hos frisören.


Man är verkligen snygg när man sitter där med folie i håret. Haha :-)

Gissa om jag myste med min In Style och Solrik (Festis finns inte i Norge så jag dricker barndrickan Solrik ;-) när darlingen sov i vagnen vid min sida hos frisören idag ! :-)

Nu är jag blondare och fräschare i håret och det enda som saknas är extensions... en dag så..  ;-)


Det är föresten inte bara jag som blivit blondare - kolla in Tyra Banks !

På vägen hem stoppade vi på salget på Polarn & Pyret också mötte vi våra underbara vänner Randi & lilla Sofie helt spontant. Sen har vi mumsat i oss lunch här hemma och nu pågår det bajskalas deluxe vid min sida ;-)

Hoppas att solen skiner även hos dig idag !?

Kram! ♥

Breakfast at Tiffanys..



... har det inte blivit för oss på morgon (men det hade ju varit väldigt trevligt ! ;-) istället har det blivit breakfast i soffan , Johannas favorit plats ! :-)

Men nu ska vi skynda på här så vi kommer i tid till frisören. Tänkte bara visa några söta kalas saker som jag ÄNTLIGEN hittade igår :


Fina koppar, tallrikar och servetter till små prinsessekalas! :-)


Söt presentpåse och lika söta inbjudningskort!

Nu ska vi skynda iväg här.

Njut dagen!

Kram! ♥

Njut den nya dagen!


Tavla av min favorit  Björg Thorhallsdottir.

Solen skiner från en klarblå himmel och kl. 11 ska jag till frisören så detta blir en FANTASTISK dag ! 

Och visst är det väl så att om vi ställer in oss på att ha en riktigt BRA dag så får vi oftast det också. Och om det dyker upp några moln så får vi tänka positivt och köra på för som det står på tavlan - livet går så FORT och det gäller att LEVA! :-)

Min darling väckte mig nyss så har bara hunnit tömma / fylla en diskmaskin och nu sitter Johanna och tittar på barnTV och jag ska passa på att hoppa i duschen så jag hinner sola lite på balkongen innan vi ska iväg.

Jag är verkligen så glad över att jag har min blogg och alla er härliga läsare. It makes me HAPPY!!

Här kommer dagens som jag hittade i norska bladet "mamma":

"Alder beskytter ikke mot kjærlighet, men kjærlighet beskytter til en viss grad mot alder."
/Coco Chanel

Och visst är det ju så ! Min mormor hittade en ny kärlek sina sista levnadsår och det tycker jag bevisar att detta citat stämmer väldigt BRA ! :-)

Kram ! ♥

God natt!


Ett av mina skyltfönster i min butik i juni 2006. De här stolarna från Bruka är bara SÅ fina !

Vi var och åt jätte gott på "Yaya´s" och sen gick vi raka vägen hem till premiären av "Allsång på Skansen" för det ville jag så klart inte missa :-) Sen somnade jag lika gott som Johanna i sköna sängen och vaknade alldelens nyss med kläder, linser etc så nu ska jag strax krypa ner i sängen igen...

Tyvärr fick vi inte till att hämta sängen till Johanna idag men förhoppningsvis imorgon.. Och på tal om imorgon; då ska jag Ä N T L I G E N till min frisör och klippa toppar + slinga. Gissa om jag längtar !!

Jag mötte en av mina underbara kunder från då jag hade min butik idag när vi var på väg till Kjersti och det väckte så många härliga minnen så därför får en bild från "Giizmo & Co" avsluta den här dagen.

God natt & sov gott så ses vi igen imorgon !

Kram! ♥

Johannas premiärtur med "trikken"!


Det var spännande att åka trikk!

Idag har Johanna åkt "trikk" (spårvagn) för första gången i sitt liv och det tyckte hon - som ni ser - var jätte spännande! :-) Tanken var så klart att vi skulle ta en prommis men eftersom Johanna inte går i lika rask takt som sin mamma (ännu ;-) så insåg jag att vi var tvungna att ta till hjälp om vi skulle komma fram idag ;-) ) ( för någon vagn vill hon INTE åka i nuförtiden, det är bara "gå!" som gäller. )

Så - med godsaker från "United Bakeries" hoppade vi på trikken och var sen framme i raketfart.! :-)


Oss idag hemma hos min bästa vän.


Johanna tycker att det är SÅ kul med baby så hon myste hela tiden vi var på besök. Som ni ser började ballongerna vi gav då vi var där i förra veckan att "vissna" men de var fina ändå ! :-)

Det var SÅ mysigt att vara på besök idag och jag fick en "välkommen hem!" present av min kära vän som jag blev så glad över ! (ska visa er senare ).

TACK min bästa vän för idag. Din lilla prinsessa är den sötaste och du strålar som alltid ! Miss.yummy mummy! :-)

Nu ska vi gå iväg ut och äta lite middag på "Yaya´s", det är så nära Thailand vi kommer just nu ;-)

Kram! ♥

Dagens.


Dagens: tunika från Zara, byxor Filippa K, skor DKNY, väska Accessorize, smycken köpta i Phuket. (jag matchar vår matta perfekt idag ;-)

Nu ska vi ta en prommis i solen ner till min kära vän Kjersti och hennes söta dotter. Ska bli SÅ mysigt att träffa dem igen! :-)

Njut dagen!


USA shopping.


Johannas nya kläder från USA.

När vi kom hem från Thailand så kom JIG hem från Kansas City och som vanligt hade han passat på att handla fina barnkläder till Johanna för priserna i USA är ju fantastiska just nu ! :-)

Klänningarna, toppen + jeansen kommer från GAP och den söta tenniströjan kommer från Ralph Lauren. (Den rosa klänningen från Ralph Lauren och den rosa jackan från GAP som hon också fick har ni redan sett på Johanna så därför är de ej med på bilden)

Jag ringde föresten nyss och bokade en säng till Johanna - ÄNTLIGEN! - så senare idag , eller imorgon, åker vi och hämtar hem den här:


Jadå, det blev den här sängen till slut ;-)

Nu somnad precis min darling så jag ska passa på att SOLA på balkongen. Lovely ! :-)


Godmorgon vackra sommardag!


Vår resort i Phuket. Scandinavian Laguna Resort.

Idag väckte Johanna mig kl. 07.30 och då vi steg upp så upptäckte jag att det är värsta VACKRA SOMMARDAGEN ute ! Strålande sol från klarblåhimmel och även om det inte är lika varmt som i Thailand så är det ju ändå bara helt underbart med SOL ! :-)

Så nu sitter vi och mumsar på frukost vid balkongdörren som står helt öppen och med solen som skiner in på oss. Lovely !


Jag önskar så klart att det var här vi satt, på vår veranda i Phuket...

En kul sak som jag fick veta sent igår kväll är att den film som gjordes i vår lägenhet i Phuket nu ligger ute på resortens hemsida så om ni surfar in på
Scandinavianlaguna och tittar i högerspalten så står det "VIDEO" och under står det "Standardlägenhet". Klicka på "standardlägenhet" och vips! så får du se en videofilm från vår lägenhet ! :-)

Nu ska jag återgå till Johanna och frukosten så här kommer dagens:

"När det är som allra mörkast kan vi få kraft av att skriva ner det vi faktiskt är tacksamma över. Livet kanske inte är perfekt, men det kan absolut vara värre."
/Ur "En härlig bok".

Jag tycker själv att det hjälper massor att skriva så jag har skrivit dagbok så länge jag kan minnas.. !


Thailand är FAB!

Jag önskar dig en helt underbar dag ! Och - jag ska föresten lägga ut mer info ang. att hyra vår lägenhet i Phuket senare för den kan du hyra fr.o.m. nu och t.o.m. december.

Kram! ♥

Kalas & fest.


Ett tips: häng en vit pinne (som den ni ser på bilden, finns att köpa i "metervara" på byggvaruhus också kan du själv måla vitt) över köksbordet, vira girland runt den och fäst sedan små hängade ljuslyktor (de på bilden kommer från Bruka Design) så blir det ett trevligt alternativ till en kökslampa! Det är också mysigt att kunna variera sig och ta bort kökslampan och hänga upp pinnen vid tex juletid.

Det visade sig att det var lättare sagt än gjort att hitta "kalas & festinspiration" . Jag trodde att jag skulle hitta mängder av fina tips på nett men faktisk inte.. Så - ni får hålla till gode med den "änglafrukost" som interiörtidningen "Bo Bedre" gjorde hemma hos mig 2003.

Det var ett "julreportage" så därför är det röda äpplen som servettringar och allmän julstämning på bilderna. Men- om du tar bort de juliga servetterna och byter ut den gröna girlanden till en mer somrig med tex vita blommor i så passar den här dukningen året runt ! :-)


Tyvärr kan jag inte stoltsera med att jag bakat de fantastiska muffinsarna själv. Men jag önskar.. ;-)


Jag hade i alla fall dukat helt själv ! Stylisten gjorde bara en sista "finish".

   
Liknande placeringskort hittar du på Panduro Hobby. Det är FINT att göra egna och det är KUL att skriva placeringskort även då man får besök mitt i veckan för det förgyller verkligen dukningen.

Jag har faktiskt redan börjat att "ladda" inför Johannas 2-års kalas i augusti och jag köpte t.o.m. en hel del "smått & gott" till kalaset i Thailand. Eftersom det inte blev något 1-års kalas så ska vi ta igen det med ett extra festligt 2-års! Och som jag längtar ! :-)

Ett av mina bästa kalastips är föresten BALLONGER! Alla blir glada av ballonger och ett rum med ballonger blir genast extra festligt.

Nu ska jag pyssla lite här hemma och sen krypa ner i sköna sängen.

Hoppas din vecka startat perfekt och att du får drömma härliga drömmar i natt !

God natt kram ! ♥

Ett paket från mig själv.


Johanna tycker att alla paket är lika spännande.

Om man vill få ett paket i posten så kan man skicka ett till sig själv ;-) och det är faktiskt precis vad jag gjorde i Thailand och idag hämtade jag ut det på posten !

"Från Johanna till AnnaStina" stod det på avin. Gissa om jag var nyfiken på vad det var då jag öppnade?! hihi :-)
(Orsaken till att jag postade paket till mig själv var att jag inte ville riskera övervikt då vi reste hem så jag postade bl.a. presenter vi köpt till familj & vänner.)


Nya härliga blader !


Ser ni vad Johanna pekar på? En GLASS! ;-)

Dessa nya blader fick följa med mig hem idag och jag måste säga att "mama" är ett fantastiskt blad för oss som är mamas. SÅ härligt ! Och när det gäller ELLE mat & vin så köper jag den med hopp om att bli inspirerad till att börja laga lite mer mat, eller  baka en liten kaka... en dag kanske.. ! :-)


Prosjekt nattning...


Min darling idag då vi var på väg hem från vår tur. I ena handen mobilen, i den andra handväskan, precis som sin mamma ;-)

Det att få min lilla Johanna att somna är inte det lättaste prosjektet om dagen.... Tror hon tycker att livet är för kul för att sovas bort så hon håller sig vaken in i det längsta ;-)

Nu sover hon i alla fall sedan ett tag tillbaka och JIG är borta i kväll så jag ska mysa med min blogg och med en episod av Sex and the city som startar på TV3 strax.

Kram! ♥

Hemma efter dagens tur med några tips!


Jag skulle ha varit till min frisör i torsdag men så avbokade han pga sjukt barn :-( så gissa om jag LÄNGTAR till onsdag kl. 11 då jag ska dit ! jag räknar timmarna... ! för jag har ju inte varit till frisören sedan i Singapore. Mitt halsband har jag köpt i Phuket och toppen kommer från Odd Molly. (finns hos Høyer på Skøyen)

Nu kom vi nyss hem jag och Johanna. Vi har varit ute och gått en tur och darlingen sov i vagnen då vilket var helt perfekt! :-)

När jag går runt och "strosar" (som vi säger i Sverige) så upptäcker jag att det är många butiker som försvunnit och ett par nya som tillkommit under den tid vi bott utomlands och just nu pågår salg / rea i princip ÖVERALLT och samtidigt så börjar alla härliga höstnyheter att droppa in vilket ju är helt lovely för oss i branschen som gillar news! :-)


Se så sött min darling sov. Hon somnade med mobiltelefonen (en gammal som hon får leka med) i handen :-)

Mina dagens salg / rea tips är följande: och just det ja, jag hade rätt ang. Zara häromdagen, där pågår fullt salg med -50% rabatt. Totalt kaos ;-)

Men som sagt, mina tips är:

♥ Filippa K i Skovveien har -40% på allt.! + en hel del news.
♥ Också ett HEMLIGT tips... Polarn & Pyret i Bogstadveien startar salg på onsdag! men som sagt, det är hemligt så säg det inte till någon ;-)

Själv har jag aldrig gillat salg / rea för det är oftast SÅ rörigt i butikerna då men - jag kommer att göra ett undantag på onsdag och gå till Polarn & Pyret! :-)

Nu lagar jag grillkorv med pommes. Mums !


Sol & Fest!


Ett fest proffs!

Den här boken av Sverigs proffsigaste festfixare har stått på min önskelista en stund för om det är någon som verkligen kan fest så är det han !

När jag jobbade på SF så anlitade vi ofta honom till de glittriga galapremiärerna vi arrangerade och hans adressbok är nog något av det värdefullaste han har (rent yrkesmässigt).


Topp från Odd Molly.

Nu tittade solen fram igen så jag sitter och solar ute på balkongen men nog SAKNAR jag vår stora veranda i Phuket.. det här blir liksom inte helt detsamma. Men - en balkong är ju bättre än ingenting :-)

Happy måndag!


Besöksrekord!


Härligt buffé ur boken "borddekking - la dig inspirere!"

Idag önskar jag att jag kunde bjuda hem er ALLA 20.578 bloggläsare som jag hade förra veckan på den här rosa godisbuffén och fira att min blogg slog besöksrekord förra veckan ! :-)

Ni har nämligen aldrig varit så många som läst min blogg tidigare och jag känner mig enormt glad & smickrad över att ni är så många som följer mina & Johannas dagar.

TACK för alla era söta kommentrer, tips och feedback! Det är ni läsare som inspirerar mig i mitt bloggande! :-)

Ni är många som har efterfrågat tips inför barnkalas etc så jag ska försöka bjuda på så många "kalastips" jag kan idag för det passar bra en festlig dag som denna.

Kram ! ♥



Bästa barnrumsinspirationen!


Surfa in hos
ChicShack  för inspiration!

Nu har jag bläddrar och bläddrat i mina blader och böcker och sökt och sökt på internet och jag har kommit fram till att det här hos "Chic Shack" som man hittar den klart bästa inspirationen till barnrum! :-)

Så - mitt dagens tips är att surfa in där! Och de har även super fina vuxen interiörbilder att inspireras av (jag har visat flera av dem här på bloggen tidigare).

Jag har suttit och solat på verandan fram till nyss då molnen kom och nu SPÖregnar det ute så jag är glad över att jag fångade den sköna solstunden! ;-)

Kram! ♥

P.S TACK snälla Camilla för tipset om luca shop! :-) jag har köpt en prinsessestol från dem tidigare och de har så mycket fint ! :-)

Godmorgon måndag!


Johannas garderobskåp kommer från "All in wood", klänningen köpte jag i Phuket.

Godmorgon kära bloggisar! :-)

Jag & Johanna har sovit till NU! snacka om sovmorgon ! helt underbart ! :-) Hoppas att du också har sovit riktigt gott och att du känner dig laddad inför en ny spännande vecka.

Tyvärr så fortsätter "höstvädret" ute och det gör att både jag & Johanna har helt fel kläder i garderoben... Vi har ju bara massor med riktigt somriga svala klänningar, tunikor etc efter våra 6 månader utomlands så jag håller alla tummar jag har att solen & värmen snart kommer på besök! Annars måste vi ut och shoppa oss lite varmare kläder för att slippa frysa ;-)

Nu ska vi ta tag i dagen här så här kommer dagens:

"Learn as if you were to live forever. Live as if you were to die tomorrow.!"

NJUT dagen och fånga alla lyckliga ögonblick!

När jag återkomme blir det tema "kalas" här för vi har en sak att fira :-)

Kram! ♥

Trevlig familjedag!


Min sjal från Zara och min LV väska har blivit favoriter. Och jeansen från Forever21 är de skönaste !

Det var jätte trevligt att träffa JIG´s familj (2 tvillingsystrar med familjer + Johannas farmor) igen efter våra 6 månader utomlands ! :-)

JIG har tvillingsystrar och en av dem hade precis - tillsammans med sin familj (mann + 2 barn) köpt ett jätte fint hus en liten bit uanför stan som de fick nycklarna till i fredags, och har inte flyttat in ännu,  så det enda som fanns på plats var några stolar, lite Ikea leveranser óch en jätte god kycklingsallad som de bjöd oss på också eldade de i öppnaspisen, super mysigt en regnig dag som denna ! :-)


Deras vackra vita totalt nyrenoverade hus. Precis ett sånt hus som jag drömmer om att bo i en vacker dag för jag bara älskar sånna här vita trähus med exakt sånna här fönster :-)


Johanna hade SÅ kul och busade hur mycket som helst med sina kusiner. Tjejen längst till vänster på bilden var en kompis, och Maria som tittar fram längst bak är dottern till de som köpt huset och hon som sitter bakom Johanna är Hedda, dottern till den andra tvillingsystern (hänger ni med? ;-)


JIG syster Kari med sin dotter Maria också lilla darlingen.

TACK snälla Kari & Co för en jätte mysig eftermiddag ! Ni har ett fantastiskt hus som vi gärna kommer på besök i snart igen :-)

    
Johanna hade STORA ytor att springa runt på och hon älskade det ! Själv blev jag kär i deras mörka trägolv... SÅ snyggt !

Det är när jag har varit i ett så här fint hus som jag får ännu större längtan efter ett eget... Men - nu ska vi göra fint här hemma också ska jag starta igång min butik så var sak har sin tid ;-)

Nu är det Bolibompa på TVn och en pizza i ugnen här.

Hoppas att du har en riktigt mysig söndag! 

Kram! ♥

Vi myser...


Jag har på mig min sköna beachklänning över mina favorit jeans från Fornarina, skön hemma outfit.

Jag & Johanna myser inne på hennes rum och vi dansade precis ut granen till musik av Madonna ;-)

Nu ska vi strax göra oss klara för idag ska vi iväg och träffa JIG´s familj. Men först tror jag minsann att vi ska lyxa med lite glass här till dessert för jag åt nyss spaghetti och köttbullar till frukost (det var lite tomt i kylskåpet..) , gott !

Åååå ! nu är det "Holiday" med Madonna på MTV! tjohooo! den låter gör mig GLAD!! :-) och den får mig att länga till nästa holiday.. Misstänker att det blir Thailand !

Happy söndag! ♥

Godmorgon sköna söndag!




Johanna har på sig sina sköna byxor från Polarn & Pyret och sin nya klänning från H&M.

Å vad det är HÄRLIGT med söndag ! :-) Veckans "softar´" dag nr.1 ! :-)

Och min dag startade dessutom med somorgon till kl. 09, men - jag vaknade runt kl. 06 också av att Johanna ramlade ur sängen. Stackars liten.. jag fick ont i hela mig.. och hon blev så ledsen.. Jag bullar upp med massor av kuddar så att det blir som en "mur" runt henne i stora sängen men jag hade inte gjort det nere vid fötterna och eftersom hon snurrar en hel del på nätterna så gick det som det gick... Men hon - och jag - somnade om blixtsnabbt igen så det gick fint :-)  (men gissa om jag längtar efter den där nya sängen till henne).

Nu ritar Johanna för fullt här så det nya "måla" stativet från Ikea blev stor succé ! :-) Jag ska föresten "pimpa" upp det lite så jag lovar att fota och visa då det är klart.


Jag packade upp stativet inne i vardagsrummet igår men det ska självklart stå inne på Johannas rum.

Att rita är en klar favorit sysselsättning för Johanna så kanske bor det en liten konstnär i henne? Då kan hon måla dyra tavlor och försörja sin mamma på äldre dar ;-) hihi.


Ikea har ju bara de smartaste lösningarna för under stativet så fäster man en tjock pappersrulle så har hon ritpapper i lång tid framöver.

Nu ropar Johanna "titta" &  "mamma!" så bäst jag går och ser vad hon ritat för "verk". så här kommer dagens till er som får sitta stilla:

"Låt inte dina ögon dölja det ditt hjärta kan se..."

NJUT söndagen och softa maximalt!

Kram! ♥

Johannas "nya" rum.


Det här är en av mina absoluta favorit bilder på min älskade.

Tiden har gått så FORT och plötsligt ska Johanna rum göras om från baby till "liten tjej" med allt vad det innebär och ikväll har jag suttit och sökt inspiration till Johannas "nya rum" men det är då verkligen inte lätt att hitta fina inspirerande bilder & reportage från barnrum..... jag har knappt hittat några alls...

Så - om du som läser har ett riktigt fint barnrum där hemma som du har lust att visa så får du mer än gärna mejla mig en bild till [email protected] Det vore SÅ kul att få se ! :-)

Jag ska lägga ut Johannas spjälsäng på finn.no (norska "blocket") och på måndag köper vi ny. Just nu har jag 2 sängar som jag väljer mellan så vi får se vilken det blir ;-)

    
Sängen ni ser på bilderna är ett av de två alternativ jag väljer mellan och sänghimeln, som jag visat er ett par gånger tidigare, är en klar favorit ! Den kommer från Systerlycklig  En skön fotölj är bra att ha inne på Johannas rum och Ikeas Ektorp i den nya ljusrosa färgen står på önskelistan.

 

Till Johannas 2års dag funderar jag på ett rosa dockhus. Jag har sett många fina alternativ, det här är ett av dom. Och de söta klädhängarna har vi sedan tidigare men de skulle vi gärna ha fler av för de är SÅ söta. (både huset & hängarna kommer från Syster Lycklig).


Det här är den fina sängen vi ska sälja. Den kommer från Englessons Stockholm Kids kollektion.

Nu ska en trött mama softa lite och sen sova så TACK för idag!

God natt kram! ♥

Mission (almost) completed.


Det lite torra olivträdet i hörnet ska så klart kastas bort :-)

Så där ja! då har jag precis blivit klar med mitt dagens interiörprosjekt. Eller egentligen är jag ju inte klar för det saknas både ett bord och fler blommor + några ljuslyktor ,  men - jag har i alla fall kommit en god bit på väg ! OCH - jag har planterat blommor i våra 3 balkonglådor alldelens själv för första gången i mitt liv så jag känner mig super nöjd :-) ( tidigare år har jag alltid lämnat dem hos en blomsterbutik som har fixat planteringen åt mig ).


Jag köpte jätte fina vita pelargoner på Ikea för bara 25kr / styck och jag fick även köpt blomjord med det fiffiga namnet "Så Bra" :-)

Jag ska självklart ta en bild och visa er då balkongen är helt sommarklar :-) 


Se vilken härlig "garden" bíld jag hittade hos Odd Molly.  Skulle kanske ha haft på mig dessa kläder jag planterade? ;-)

I kväll är JIG borta så jag ska softa och söka inspiration till Johannas rum i mina interiörblader & böcker för på måndag blir det ny säng där inne och då innebär det viss förändring av rummet. Jag längtar! för det är så kul med förändring!


Jag älskar Ikea.


Vissa sjunger i duschen, jag sjunger i bilen och idag sjöng jag faktiskt hela vägen till Ikea ! :-)

Jag älskar verkligen Ikea lika mycket som R.O.O.M. och en mix av dem är perfekt. Ikea har så smarta lösningar på det mesta och de är riktigt duktiga på att inspirera oss med sina utställningar. Och idag var det riktigt behagligt att gå runt där inne för det var inte alls i närheten av så mycket folk som det brukar vara.


Den här stora världskartan är SÅ FIN! Jag upptäckte den då jag gjorde mitt interiöruppdrag före jul och då köpte jag en och placerade den på en vägg i ett konferensrum. Själv skulle jag vilja ha en i den gång vi har utanför vårt sovrum också är den ett TIPS! till er som har små prinsar för den passar perfekt i ett rum till en liten prins eftersom den är så blå :-) OCH - den är snygg på ett hemmakontor också ! :-)




Har ni sett ! Ektorp serien (soffa, fotölj, sjeselong...)  har kommit i en ljuvligt fin ljusrosa färg ! I loooove it! :-)


Min kundvagn.

Tyvärr var de söta små stolarna jag skulle köpa till Johanna utsålda och även de vita tavellisterna men jag fick i alla fall med mig fina vita pelargoner till balkongen, stativet "måla" och lite annat smått & gott.


Ett tips!


Madonna är ett levande bevis på att man blir snyggare med åren!

Jag upptäckte precis att det är "Madonna weekend" på MTV i helgen. Ett litet tips bara om ni är lika glada i Madonna som jag är. Hennes låt "Holiday" är, och förblir, en riktig "feelgood" låt som jag blir HAPPY av ! :-)

Det känns som att dagen bara går här... bäst att ta tag i nåt av allt som ska göras innan det är söndag ;-)


Dagens interiörprosjekt & stjärnkuddarna.



Mitt "dagens interiörprosjekt" är att fixa iordning vår balkong med möbler och blommor också måste jag - som ni ser - hitta lite större krukor till de pelargoner jag köpte häromdagen :-) ( eller planera om dem..).


Kuddar från Gant.

Ni är många som har frågat mig om de rosa kuddarna med stjärnor på. De kommer från GANT, jag köpte dem för 2-3 år sedan men jag tror att de fortfarande finns i kollektionen. Jag har i alla fall sett dem i vitt med rosa stjärnor. De finns även  i liten "barnstorlek" och de små ni ser på bilden har Johanna på sitt rum.


De små "barnkuddarna" passar perfekt ihop med "stjärnpläden" från Lexington.

Nu har Johanna & JIG gått ut för att köpa glass och jag ska sätta mig och sola på balkongen och försöka bestämma mig för vilka blommor jag ska gå för i balkonglådorna... vitt eller rosa ? det är frågan.. :-)


Lite härliga kändispics.


Undrar om han på sig Armani kalsongerna under sin Armani kostym? Bilden är från då de snygga reklambilderna jag visade igår skulle lanseras. Det är stiligt med kostym!


Jessica Simpson är verkigen fräsch! Ååå vad jag längtar till jag får möjlighet att göra nya extensions...!! .

     
Det är viss skillnad på att se Pamela Anderson med och utan smink ;-) Och det där med att man blir snyggare med åren stämmer kanske inte riktigt på alla för nog tycker jag att Britney Spears var snyggare förr !

   
I kärlek så har längden verkligen ingen som helst betydelse ;-) Eva Langoria Parker med sin mann Tony Parker. Och jag undrar om det var för Sveriges midsommaraftons skull som Paris hade krans i håret igår?


Godmorgon midsommardagen!


Vår söta perserkatt Gucci.

Vad det är LYXIGT att få starta dagen med sovmorgon ! :-)

Johanna väckte mig strax före kl. 09 och det första hon sa var : "Katt!" och jag är SÅ glad över att hon tycker om Gucci så mycket och inte är rädd honom (för det var jag lite orolig att hon skulle vara).  Så det första hon gjorde då vi steg upp var att söka upp var Gucci var någonstans och gissa om hon blev glad då han plötsligt visade sig ! :-)

På bilden ser ni Guccis favorit ställe, i fönstret i vardagsrummet och ser ni hur SOLIGT väder vi har idag ! Det är sol från en vackert klarblå himmel så jag ser fram emot att få sola lite idag.


Jag gjorde nya svansar på Johanna på morgon med hopp om han vänjer sig vid dem så jag får göra dem varje dag och än så länge går det riktigt bra :-) Hon tycker att det är SÅ spännande med Gucci.

Nu myser vi med Nyhetsmorgon på TV4 och ska strax hoppa i duschen och ta tag i den soliga dagen.

Hoppas att du inte är alltför "dagen därpå" idag ;-) och att du får en LOVELY lördag !

Idag blir dagens ur min "simple delights" bok:

"Go through your old photo albums and laugh (and realize how great you look now!)"

För visst är det ju så att vi bara blir snyggare med åren ;-)

Kram! ♥

God natt midsommarafton!


Min älskade Johanna.

Sorry, jag kan inte låta bli att visa samma bild en gång till för den här bilden gör mig happy ! :-)

Jag hoppas att din midsommarafton varit FAB och att du har haft riktigt riktigt kul !? skriv gärna och berätta vad du har gjort för jag är så nyfiken hur ni firat dagen.!

Nu ska jag krypa ner under sköna täcket och sova gott men tyvärr utan de 7 olika blommorna.. får hoppas jag drömmer härliga drömmar ändå ;-)

God natt! ♥

Lovely med spontant middagsbesök.


Två underbara girls.

Jag blev så glad över att Heidi stannade kvar och åt middag tillsammans med mig och Johanna. Hon förgyllde vår kväll! :-)


Puss !


"Mamma, jag vill tillbaka till Heidi och fortsätta att visa henne alla bilder från Thailand."


Johanna visar fotoalbum...

Som ni ser så är vårt vardagsrum mer rosa än någonsin så den där New England stilen får bli ett senare kapitel.. ;-)


Välkommen hem Gucci!


Känner ni igen den fina klänningen Heidi har på sig ? ;-) Den är bara SÅ fin. (för er som inte känner igen så lottade jag ut en likadan i min  sista tävling från Thailand).

Strax efter att jag sagt "bye, bye" till Josefine & Elian så kom underbaraste Heidi hit med min älskade katt Gucci som bott hemma hos henne och hennes syster i 6 månader :-)


Johanna säger "katt!" flera gånger varje dag efter att hon mötte katterna nere på resorten i Thailand så gissa om hon blev HAPPY då hon fick träffa sin alldelens egna katt idag ! :-)


Hej älskade Gucci! och välkommen hem igen ! :-)

Det var SÅ mysigt att få hem Gucci igen och det var skönt att se att han direkt hittade tillbaka till  "sina platser" och verkade känna sig hemma. Men jag misstänker ändå att han kommer att sakna Heidi för han blivit SÅ ompysslad hemma hos henne...

Tusen miljoner TACK Heidi för att Gucci fått bo hos er så länge ! Du är en äkta ängel ! :-)


Bye, bye!


Friends!

Eftersom det blev sovmorgon för mig och Johanna idag så hade hon inte sovit sin nap då vi fick besök och sen var det så spännande att leka & busa att hon inte alls ville sova... men - till slut, så somnade hon gott i mitt knä :-)  och strax efter att hon somnat så sa jag bye bye till vårt trevliga besök.


Min sleeping beauty i "ätaglasskläder" :-)


Bye, bye våra kära vänner och TACK för idag ! :-)

Våra kära vänner, vi är så glada över att vi har er i vårt liv och trots att vi inte setts på så länge så kändes det ändå som att det var "igår" och nu ser vi fram emot att ses väldigt snart igen ! :-)


Sötisarna.


Jag blev så rörd av att se min lilla sötis med sin första midsommarkrans idag. Sött som socker i mina mamaögon :-)

Det var inte bara vi mamas som tyckte att det var super mysigt att ses idag. Det tyckte även de små ! :-)


De små har blivit stora! Förra gången de möttes så kröp Johanna och Elian hade precis börjat att gå. Det har hänt mycket på de 6 månder vi varit bortresta :-)


Johanna var tröttis idag och Elian var busig.

De matchade varandra så fint i ljusrosa & ljusblått idag.!


Våra kära vänner!



Det var bara så fantastiskt jätte mysigt att få fira midsommar med våra kära vänner Josefine & Elian idag :-)

Jag slängde ihop en enkel midsommarlunch med lax, köttbullar, potatissallad, jordgubbar, tårta och glass och Josefine hade med sig en riktig midsommarbukett som förgyllde bordet.


Tänk vad mycket en krans i håret gör! Plöstligt blev det midsommar! :-)


Finaste midsommarbuketten. TACK snälla vännen ! :-)

Men inte nog med att hon hade med sig buketten med blommor. Hon hade dessutom gjort blomsterkransar till oss alla fyra av blommor hon plockat ute idag. Imponerande !


Kidsen i sina fina kransar.

Trots att det inte blev någon dans kring midsommarstången idag så blev detta en riktigt mysig midsommarafton!


Idag flaggades det för Sverige!



Se så fint de flaggade för Sverige på "Baker Hansen" idag dit jag och Johanna gick för att köpa min (och Josefines) absoluta favorit tårta med hallon på :-)


Johanna har på sig klänning från Ralph Lauren, jacka från GAP, strumpbyxor med små hjärtan köpta på Høyer, skor från Pom D`api och hårspännen från Accessorize. På bilden står hon och tittar på sitt favorit barnprogram på TV.

Johanna var lite tröttis då vi skulle iväg ut och handla men hon piggnade till så fort vi kom ut och hon fick GÅ för nu är det bara "gå!" som gäller, inget vagnåkande här inte ;-)


Dagens.



Jag tror inte min "dagens" behöver någon närmare presentation idag.... ;-) Jag kan bara säga så mycket som att jag är väldigt glad i Odd Molly! ;-)


Mysbesök.


Johanna invigde sin nya fina klänning från Ralph Lauren som JIG shoppat till henne i Kansas City där han var på business nyss. På bilden står hon och inspekterar de hårspännen vi köpte i Phuket. Just nu älskar hon verkligen att fylla små påsar & väskor med saker och sedan gå runt med dem :-)

Som vanligt då vi ska få besök så blir det lite små körigt och jag får smsa och snällt be våra gäster om att komma liiite försent ;-)


Johanna behöll svansarna heeela dagen lång utan att dra ur dem :-)

Idag fick jag i alla fall städat riktigt ordentligt inför vårt mysbesök av Josefine & Elian och till min stora GLÄDJE så fick jag dessutom göra svansar på Johanna ! Tjohoooo! för mig är det mammalycka för det är sånna små saker jag längtat efter att få göra och det har jag bara fått göra en gång förut :-)


Midsommarflickor.


Underbaraste Josefine hade med sig kransar som hon gjort till mig och Johanna. Hon hade plockat blommorna på morgon. Blev SÅ glad !!! :-)

Nu har precis våra vänner Josefine & Elian åkt och Johanna sover "very late" (!!) nap i soffan. Det var så spännande med besök att hon varit vaken fram till nyss så nu får hon bara sova en "kortis" för annars blir det tokigt i kväll ;-)


Min sovande midsommarflicka.

OJ! vad det regnar ute nu ser jag ! och åskar, då var det kanske lika bra att vi inte fick till att åka upp till det svenska midsommarfirandet för JIG måste jobba = vi har ingen bil, och dessutom ska min kära Gucci komma hem idag ! Så - vi blir hemma och myser istället och förhoppningsvis så visar dom säkert lite midsommarfirande på TV ikväll .

Hoppas din dag är perfekt ! Jag ska dricka lite rosa champagne och äta lite goda jordgubbar här nu så återkommer jag strax med fler bilder från dagen.

Kram! ♥

GLAD MIDSOMMAR!


Här dansar jag runt midsommarstången på Mallorca för ca 5 år sedan. Och kransen i mitt hår hade jag gjort alldelens själv.  (ni hittar mig med hjälp av den svarta pilen)

GLAD MIDSOMMAR mina underbara bloggisar ! :-)

Idag hoppas jag verkligen av hela mitt hjärta ♥  att SOLEN skiner på oss alla och dagen blir riktigt somrig och härlig ! för det förtjänar vi en dag som denna :-)

Här i Oslo skiner solen från en blå himmel på morgon vilket känns fantastiskt !! och jag och Johanna är helt NYVAKNA ! det blev en låång natt för mig för jag somnade vid nattningen igår och vaknade i min Juicy dress med linser, smink etc på morgon ;-)


... och här är en annan bild från ett tidigare midsommarfirande. Detta måste vara år 2005 (rätta mig om jag har fel Jonas) och jag är tillsammans med min gala vän Jonas på "Europride" här i Oslo. Vi hade SÅ kul !

Nu ska jag hoppa i duschen och ta tag i dagen här för vi ska få besök av våra kära vänner Josefine & Elian också måste jag försöka hitta info om det svenska midsommarfirandet i Oslo som jag vet är uppe i närheten av Holmenkollen varje år. Om någon av er som läser har info om detta firande så blir jag jätte glad om ni tipsar mig ! Uppdatering: Jag hittade info om firandet ! Det är kl. 17 uppe på Voksenåsen  för jag önskar att Johanna ska få dansa runt midsommarstången för första gången i sitt liv :-)

.

HAPPY midsommar!  och här kommer dagens:

"Du vet väl om att du är värdefull!"
/ Ur "En härlig bok".

Midsommarkramar! ♥

Super mysig eftermiddag!


Johanna mumsade på köttbullar (hennes favorit!) och jag myste med bäbisen.

Som jag skrev häromdagen så är en av de bästa sakerna med att vara hemma igen att få träffa alla vänner och idag mötte jag och Johanna upp min kära vän Randi och hennes söta lilla Sofie på "Bølgen & Moi" och där hade vi den mysigaste eftermiddagen ! :-)

Det är ju värsta höstvädret ute idag (regn, blåsigt och kallt..) så det var perfekt att sitta inne vid öppnaspisen även denna dag ( vi var ju där och myste i söndags också då det regnade. ). Och lite "girltalk" är ju bara helt underbart lyxigt ! :-)


Min underbara vän Randi och hennes SÖTA lilla Sofie som är  6 månader nu.


De nya vännerna koste och jag ser verkligen fram emot den dagen då de springer runt och leker tillsammans! 

TACK Randi för en super super kos eftermiddag. Du strålar som alltid och jag får så mycket energi av att träffa dig ! och lilla Sofie var en äkta liten prinsessa! :-) Vi ser fram emot att ses till uka igen !

Nu tittar Johanna på Bolibompa och vi har ätit GODA svenska köttbullar till middag. Mums!


En favorit topp.


Dagens "hemma och softa outfit".

Den här toppen  som jag shoppade på Forever21 i Singapore är en favorit  för jag har alltid varit svag för saker , kläder etc med Musse Pigg på. Han är en figur att bli glad av ! :-)

Min darling sover fortsatt men så fort hon vaknar går vi iväg ut så jag passar på att önska dig en riktigt FAB dag också hoppas jag att det är hos dig solen är idag  för här är den då inte ;-)

Och föresten - här kommer en till text ur min "simple delights" bok:

"Dance to Madonna in front of a mirror."!

Är inte det en underbar sak att göra? Musik på hög nivå och dans som ingen ser... I love it ! :-)

Kram! ♥

Dagens interiörtips!


Fin duk med tyllkant från
Myli design.

Jag sitter och bläddrar igenom MÄNGDER av härligt inspirerande blader varje dag nu eftersom jag har en del att "ta igen" efter 6 månader.. Och - när jag bläddrar i senaste svenska "Lantliv" så hittar jag en liten notis om perfekta dukar då man har barn ! :-)

Den snygga duken ni ser på bilden är nämligen teflonbehandlad vilket innebär att "den har maximal motståndskraft mot både vatten och smuts och klarar upprepade tvättar". Med andra ord så passar dessa dukar lika bra både ute och inne och till vardags och till tex midsommarfest !

Tyllkanten är en underbar detalj tycker jag, så fint ! och annorlunda ! :-) Jag har aldrig sett dessa dukar tidigare så därför blir det dagens interiörtips.


Snygga midsommarklänningar!


Cameron Diaz.

Som jag ofta skriver: det är SNYGGT med klänning ! :-) Och dessa girls har på sig riktigt snygga på de här bilderna och båda klänningarna hade passat utmärkt på en solig midsommarfest....


Charlize Theron.

Jag har föresten inte provat de klänningar jag sydde upp i Thailand efter att jag fick de levererade för det var så mycket strul med den skräddaren. Så jag måste så klart prova dem en dag och visa er ! Men de passar inte till midsommar för de är svarta.. så därför blir det spännande att se vad jag har på mig imorgon ;-)


Lilla Anna.


TACK mormor för den söta & sköna klänningen ! :-)

Idag har Johanna på sig sin nya söta klänning med "Lilla Anna" på som hon fått i posten av sin snälla mormor. Det är så sött att det står "Lilla Anna" på den för det är ju nästan som JohANNA eller som hon själv säger "nanna" :-) och att det står "lilla" passar ju bra när hon står brevid sin stora mamma ANNA ;-) (min närmaste familj kallar mig bara Anna)

Men - det var inte helt lätt att fånga darlingen på bild idag.. hon ville mest springa runt...

  
Catch me if you can mama! ;-)

Johanna kröp nyss upp i soffan, la ner huvudet och somnade så nu sover hon sin "nap" och jag ska göra mig klar. Idag ska vi iväg och träffa min kära vän Randi och hennes lille Sofie som föddes dagen före vi reste till Thailand så det blir första gången vi möter henne. Ska bli så mysigt !


Ögongodis...!



Jag hittade precis splitter nya bilder på David Beckham som gör reklam för Emporio Armani kalsonger. Helt okej ögongodis på en torsdag morgon måste jag säga ;-)


Kolla in hur han ligger.. oh my...! ;-)

Vad säger ni? tror ni Armani ökar försäljningen när den här annonskampanjen drar igång?  Själv tror jag absolut att kända personer som Beckham bidrar till ökat salg !


Gårdagens shopping & ett salg/rea tips!


Se så mycket Hello Kitty de har på H&M nu! och de har t.o.m. startat med My Melody. Johanna syns nästan inte bakom shoppingpåsen som hon evisas med att hålla i handen. Hon bär alltid alla påsar :-)

Det är så KUL att gå runt och titta i alla butiker nu sedan vi kom hem för ALLT är ju nytt i mina ögon eftersom vi varit bortresta så länge. Och för oss fashionistas så är det minst lika härligt att bara gå runt och ögonshoppa och inspireras som att verkligen shoppa! :-)

Och mitt dagens shoppingtips är att ZARA i Bogstadveien startar SALG / REA idag !! för jag var innom där igår och kläderna hängde precis som de gör då det är salg. Så - det är mitt "stalltips" för dagen ;-)


Söt klänning med ovanligt söta dödskallar med hjärtan till ögon som jag hittade på 30% rea så den kostade inte ens 50kr. ! Sen blev det en SÖT baddräkt också för de Johanna hade i Thailand "slets ut" så hon behövde verkligen en ny fräsch. Den kostar 79 kr.

På bilden ser ni vad som fick följa med oss hem från H&M igår. Och där KRYLLAR det ju verkligen av Hello Kitty så det kändes som att vi var i Thailand då vi var där :-) Och vilka fantastiska priser de har på allt också! H&M är verkligen imponerade duktiga !

Nu recenserade de precis S.A.T.C filmen på TV4 och den fick 3 ?!? misstänker att jag kommer att ge den världens starkaste FEMMA då jag sett den ! ;-)


ÄNTLIGEN - Godmorgon!


Jag igår då vi var ute på tur.Jag är så glad i mitt nya halsband för det passar till "allt".

Min pc blev sjuk igår kväll och ville inte - trots 1 miljon försök - fungera :-( så - den fick sova en låång natt och nu fick jag ÄNTLIGEN igång den men det är bara flax.. så jag tror den måste in på sjukhus och få sig en undersökning snart. Vill ju bara inte lämna ifrån mig den för då blir det inte lika enkelt att blogga...

Tänk- idag är det dagen före midsommarafton, helt otroligt vad snabbt tiden går ! :-) Här i Norge firas inte midsommar men - de kallar det "santhans" (osäker på stavningen..) och då tänder de bål precis så som vi gör på valborgsmässoafton.  Men jag ska ta och checka svenskakyrkans firing för om det är fint väder imorgon så vore det kul att visa Johanna en midsommarstång för första gången i hennes liv :-)


Johanna på vår bakgård igår. Hon går ingenstans utan sin väska :-)

Johanna vaknade kl. 07 och nu sitter och hon ritar brevid mig. Det är en av de bästa saker hon vet just nu - att rita- men hon har inte helt lärt sig att det bara är på PAPPER man ska rita så de hamnar liksom både här och där .. måste köpa S T O R A ark på Ikea ;-)


Igår var det första gången Johanna sov i sin "Bugaboo" på 6 mån. Vagnen känns SÅ stor efter månader av en lätt resevagn. På bilden är hon helt nyvaken.

Här kommer dagens;

"Öva idag på att bli bättre på att ta hand om dig själv."
/Ur "En härlig bok".

Det är något jag verkligen borde bli bättre på själv för jag är urdålig på att prioritera att ta hand om mig själv... jag var tex aldrig på SPA trots 6 månader i Thailand.. jag borde skämmas.. ! 

Hoppas att du vaknat pigg & utvilad och att du får en riktigt härlig dag ! 

Kram! ♥

 

Dagens.


Dagens: topp från Odd Molly, kofta från Rosemunde, byxor från Filippa K, skor By Malene Birger, väska LV och halsband köpt i Bangkok.Johanna har body från GAP, byxor från P.OP. , och tunika/klänning från Emile et rose.

Det var SÅ mysigt att plötsligt få spontan besök av Heidi idag. Hon är en äkta solstråle och Johanna blev överlycklig då hon kom! :-)

Vi gick ut och fikade på "United Bakeries" (café) och Johanna gick heeela vägen dit och då vi kom fram somnade hon rekordsnabbt mot min skulder. Sen sov hon gott i vagnen så jag och Heidi fick massa tid till "girltalk".

Det blev lite shopping till Johanna på vägen hem som jag ska visa er senare.

Önskar dig en jätte trevlig kväll !



The woman´s book of simple delights!



Den här fabulous boken har jag fått av min kära vän Kjersti för lääänge sen men den har varit på villovägar till igår kväll då jag städade inne på vårt kontor och hittade den ! :-)

Boken är fylld av små tips om härliga saker att göra och här kommer ett av dem:

"Go card shopping and send surprise notes to friends!"

Det tycker jag är en perfekt sak att göra idag !

Nu har vi besök av Heidi och vi ska gå ut och köpa glass i stora lass och njuta solen :-)´

Kram! ♥

Busiga tjejen & ett litet tips..


De söta byxorna med en kjol som sitter fast utanpå kommer från "Guess" och de köpte vi på "Central" i Phuket.

Johanna springer runt här med sina halsband och har inga som helst planer på att sova "nap" trots att hon är jätte trött. Får hoppas att hon slocknar snart ;-)

Själv ska jag sätta mig och njuta solen på balkongen om hon somnar men om hon inte somnar så måste vi gå ut en sväng så hon sover i vagnen för annars blir hela dagen lite snurrig.



Jag kom föresten precis på att det är midsommarafton på fredag och häromdagen hörde jag att imorgon är den dagen på året då Systembolaget i Sverige har flest kunder, så - ett tips om du ska köpa hem lite vin till helgen är att göra bort den shoppingen redan idag så slipper du de värsta köerna i morgon ;-)


Mysigaste middagen.


Heidi & Johanna busar . Kolla föresten in soffan, jag bytte tillbaka kuddarna ;-)

Det var verkligen SÅ mysigt att ha underbara "Gizmoängeln" Heidi här igår. Hon är en helt unik person som jag är oerhört glad över att ha i vårt liv och Johanna bara älskar henne ! :-)

Igår då Heidi kom hade vi ju inte setts på 6 månader men Johanna var direkt "super close" med henne och skulle visa henne ALLA sina leksaker, "titta!", "titta!", "titta!" sa hon 1.000.000 gånger och pekade på ALLT`:-) Sen lekte & busade de hur mycket som helst.


Johanna överlämnade alla paket till Heidi....


.. och hon fick bl.a. fina halsband :-)

En av de BRA sakerna med att vara hemma i Oslo igen är så klart att träffa alla kära vänner för goda vänner förgyller livet och får oss att må bra !

TACK underbaraste Heidi för en jätte trevlig kväll och för de goda jordgubbarna som jag mumsat på idag. Jag & Johanna längtar redan till nästa gång vi möts och hoppas att det blir väldigt snart!




Förmiddagsfix.


Det känns som att det är dags att montera ned Johannas adventsstjärna idag och plocka undan julpyntet som står i fönstret + julgranen som står i hennes rum ;-)

Jag plockar och packar upp och kör tvättmaskiner och försöker få ordning & reda här hemma nu på förmiddagen i väntan på att solen ska visa sig :-)


Visst är det HÄRLIGT med accessoarer!!! :-)  På bilden ser ni en del av de jag shoppat under vår tid i Thailand (undantaget jackan från Juicy som jag köpt i Oslo) och "trädet" är en favorit i hallen/gången.  Det finns ju även i liten "barnstorlek" så en dag står det kanske ett litet vid sidan av till Johannas ytterkläder :-)


Igår fick ett par nya inspirerande blader följa med mig hem. Family Living är verkligen en favorit !

Oj,nu ropar Johanna på mig. Bäst att gå och se vad hon vill :-)

Kram! ♥

Fabulous onsdag !


Gårdagens: linne från By Malene Birger, kjole köpt på "Central" i Phuket, byxor Filippa K, sjal från Zara och väska från LV. Jag har precis tagit in posten och i "högen" låg en avi från posten om ett paket som jag skickat till mig själv från Thailand för att spara vikt i resväskan ;-)

Godmorgon ! :-)

Jag är helt hopplös som somnar tillsammans med Johanna varje kväll ;-) men samtidigt så är det ju skönt att jag får så mycket sömn!

Johanna väckte mig kl. 08 idag och jag tycker att det ser ut som att solen har lust att titta fram även idag. Härligt!  för solen gör verkligen något med oss, vi blir liksom både piggare och gladare då den skiner.

Nu ska vi äta lite frukost här och mysa framför "Nyhetsmorgon" på TV4.

Jag önskar dig en FAB onsdag och varsågod, här kommer dagens:

"En förutsättning för personlig utveckling är att vi tillåter oss att ha drömmar."
/Ur "En härlig bok".

Tänk på det  och ge aldrig upp dina drömmar även om de ibland verkar nästan omöjliga att uppnå för ingenting är omöjligt, vissa saker tar bara lite längre tid... !

Kram! ♥

Mysig middag.


Presenter från oss till Heidi.

Vi har haft super super mysig middag med Heidi och hon fick presenter från Thailand som tack för allt hon hjälpt oss med :-)

Den här dagen har verkligen "gått i ett" så jag har inte fått tid att blogga tidigare men jag återkommer om en liten stund igen.

Hoppas din dag är FAB.!

Kram! ♥

Lovely med SOL!


Här ser ni hur den rosa tunikan ser ut på. Den kommer att finnas i min butik.. :-)

Ååå vad härligt att dagen bjuder på sol & klarblå himmel! Det var "på tiden" efter alla grå dagar :-)

Jag har suttit och solat ute på balkongen då Johanna sovit sin "nap" och nu ska vi göra oss klara för en tur ut. En del ärenden ska fixas också ska jag handla mat till i kväll då Heidi kommer på middagsbesök.

TUSEN TACK för alla era sängtips!! :-) Ni är så underbara som hjälper mig. Jag ska försöka få tag i den som jag visade bild på och som ni hjälpt mig att finna namnet på - "Juno" -  för den är helt klart favoriten.

Nu önskar jag dig en FAB eftermiddag så "ses" vi igen lite senare.

Kram! ♥

Johanna har fått en "storebror"!


Söta Darwin Alexander, 7 år, från Ecuador.

När vi kom hem från Thailand så stod den här bilden och väntade på oss på öppnaspisen. Killen på bilden heter Alexander, är 7 år och han är vårt nya fadderbarn ! :-)

Jag har haft ett fadderbarn i Ecuador genom Plan i väldigt många år men för kanske ca 6 år sedan så hade tjejen blivit så stor att hon inte längre var en del av Plans arbete så mitt fadderskap upphörde. Sen har jag inte haft någon ny.

Men då jag frågade Heidi - vår ängel som tagit hand om både vår lägenhet och Gucci (katten) då vi varit bortresta - vad vi kan ge henne som tack? Så svarade hon "ett fadderbarn" och det är bara Heidi som önskar något så fint! och självklart ville vi uppfylla hennes önskan :-)

Så - nu har Johanna blivit "lillasyster" och vi har fått en söt kille i Ecuador att följa i åren som kommer.

Jag (och JIG ) tycker att det känns fantastiskt att kunna bidra till att ett barn får det lite bättre också blir det kul för Johanna att följa sin "brors" liv i en helt annan del av världen  :-)


Prinsessans nya säng?


Jag gillar både sängen & sänghimlen. Någon som vet vilket märke sängen har?

Idag är målet att hitta en ny säng till Johanna (vi hittade ingen perfekt i lördags..) och jag känner att det bör vara en som har "kanter" på sidan så att hon inte kan trilla ur för hon rullar runt så mycket då hon sover. Så - något i stil med den på bilden nedan kanske? men - jag önskar mer den "stilen" som är på den övre bilden och den sängen är också jätte fin !



Hoppas, hoppas att jag hittar en fin idag som inte har så lång levereringstid..! Och om DU har tips på fin barnsäng till Johanna så blir jag jätte glad om du skriver till mig! :-)

Happy tisdag !


Vardagsrummet är under "fixing" så jag ska visa ny bild då det är klart.

Precis som flera av er misstänkt så somnade jag tillsammans med Johanna igår ;-)  Tror att det sitter i en gnutta "jet-lag" ännu eftersom tidsskillnaden mot Thailand är 5 timmar. Hur som helst så sov vi gott fram till kl 7 på morgon så det kändes som värsta lyxiga sovmorgonen efter alla dagar som startat kl. 06 ! :-)

Nu pågår prosjekt "fixatillivardagsrummet" för fullt här och jag flyttar kuddar och små saker fram och tillbaka.. Tänkte mig ju en "New England" feeling nu på sommaren så vi får väl se hur det färdiga resultet blir. Än så länge har jag bara lagt ut några kuddar (som säkert kommer byta plats några gånger till...)  och fixat ett fat med snäckor.


Snäckor från Thailand på ett fat från "Mateus".

Jag känner mig på värsta inredningshumöret idag så jag tror att dagen bjuder på en tur till både R.O.O.M. och IKEA. Men först ska håret rullas och köket städas :-)

Hoppas att du vaknat på ditt allra bästa humör idag och att solen skiner på dig !

Här kommer dagens:

"Tacksamhet handlar om att uppskatta det vi faktiskt har istället för att snegla på det som andra har."
/Ur "En härlig bok".

Kram! ♥

And the winner is....!


Detta kort är till er alla som läser min blogg! Printa ut det och sätt det på anslagstavlan :-) (P.S jag har gett er samma kort en gång tidigare i bloggen, men det var så länge sen att det tål att upprepas)

Tusen miljoner TACK mina underbara läsare för alla fantastiskt trevliga tävlingsbidrag ! Ni är SÅ mååånga (214st) som tävlat om att vinna klänningen och jag känner mig oerhört smickrad och GLAD !  efter att ha läst allt fint ni skriver.

Som vanligt så önskar jag ju att ni alla fick vinna så det har inte  varit helt lätt för mig att utse bara en vinnare. Så först valde jag ut några "finalister" och dessa var: Irene, Kristina,Tone,Emilia, KarolinaN, Helle, Lise, Anna, Vanja, Maria K, Louisa, Suzanne, Lina, grombaben, jessica, Caroline & Mary. Och sedan utsåg jag en vinnare.

And the winner is.....:

Postat av: Caroline

Hje AnnaStina!
Jag har dagligen följt din blogg under ett års tid nu. I vintras mötte jag dig på NK i göteborg, vilket gör att det är ännu roligare att läsa din blogg då jag har fått prata med dig.

För ett år sedan levde jag i ett otroligt psykiskt jobbigt förhållande som påverkade mig så illa att jag drabbades av sjukdomen alopeci, vilket innbär att man får fläckvis med håravfall. Det slutade med att jag hade tappat hälften med håret, då jag insåg att jag inte kunde stanna kvar i relationen. Jag tog mina saker från hans lägenhet och flyttade hem till mina föräldrar igen. Med en gång slutade jag tappa håret, men fläckarna var kvar. Efter ett halvår fick jag en peruk (då det tar så långt tid att tillverka dessa på grund av att många människor står i kö). Lyckligtvis när jag fick peruken började mitt hår komma tillbaka på fläckarna, och idag är det ca 5 cm långt. Att få håret tillbaka är en otrolig glädje. Jag har tidigare klagat över att jag har viljat ha tjockare hår, men nu är jag så glad att slippa att använda min peruk och ha mitt egna hår. Men det är en trygghet att ha peruken i garderoben då det finns risk att jag får tillbaka sjukdomen om jag kommer in i en stressig tid igen.

Det är så lätt att man tar saker för givet. Efter detta har jag verkligen lärt mig att man ska njuta och ta en dag i taget.

För tre månader sedan träffade jag min underbara pojkvän som jag har idag. Jag är så lycklig när jag är med honom, han visar uppskattning och har en härlig humor som får mig att njuta. I augusti fyller han 30 år, då jag önskar att jag kunde få ha den fina vita klänningen på mig och göra något roligt tillsammans med honom.

Kramar Caroline

Stort ♥ GRATTIS ♥ Caroline ! :-) Din historia berörde mig (liksom många andra historier också gjorde !) och jag är så glad över att du kom fram till mig och Johanna den där gången på NK. Mejla mig din adress så kommer klänningen i posten :
[email protected]

Det här med håret är ju riktigt känsligt för oss alla och själv var jag så glad över att jag slapp mista hår i samband med amningen som så många gör. Men ! så plötsligt en dag så upptäcker jag att jag faktiskt tappat hår (ni vet, typiskt amningstappat = längst fram i luggen) men det var ca 6 månader EFTER att jag slutat att amma så gissa om det kom som en BIG suprice.! 

Så då jag gick till frisören i Singapore så frågar jag såklart henne direkt om detta och då säger hon att det är SUPER vanligt att man tappar håret ca 6 månader efter att man slutat att amma. Det hade jag faktiskt ingen som helst aning om, så nu vet ni det alla mamas där ute, att om ni mister lite hår långt efter att ni slutat att amma så är det helt naturligt och inget att oroa sig för :-) (jag önskar själv att jag fått den infon för då slapp det komma som en så stor överaskning).

TACK igen för alla tävlingsbidrag. Ni är världens bästa bloggisar !

Kram ! ♥


Min nya butik...


Detta är väldigt "Gizmo"! :-)

Varsågoda ! här får ni en till "smygtitt" på vad jag kommer att sälja i min butik såsmåningom.

Bilden är från mitt besök hos min leverantör i Bangkok och den rosa tunikan i mitten fick följa med mig hem så jag lovar att fota och visa den en dag snart. :-)

Nu önskar jag dig en jätte trevlig kväll så återkommer jag lite senare med vinnaren i tävlingen - ÄNTLIGEN! :-)


Dagens interiörbild.


Bilden är från min f.d butik "Gizmo & Co" och det FINA runda matbordet kommer från "All in wood".  Servisen kommer från "Mateus" och den här turkosa  färgen är så läcker på sommaren !

Plötsligt en dag då jag låg där i min solstol i Thailand så kom jag på att jag vill byta ut vårt matbord hemma till ett runt! Också ska jag flytta in det stora matbord vi har i köket nu  i vardagsrummet istället så att det blir en "spisestue" som vi säger här i Norge. För då kan vi äta i köket "till vardags" och i "spisestuen" vid festligare tillfällen då vi har besök.

Men detta lilla prosjekt är lättare sagt än gjort ;-)  så vi får väl se när det eventuellt blir verklighet... men - jakten på det runda bordet har i alla fall startat för även om jag redan tycker att "All in wood" bordet är det snyggaste så ska jag ändå checka runt för att se på alternativ.

Jag tycker att det är så mysigt med runda bord för man sitter liksom "närmare" varandra också slipper jag vara rädd för alla vassa hörn/kanter som Johanna kan springa in i eftersom hon oftast leker i köket.



Mysigt med bäbis!


När vi kom hem lekte Johanna lite på sitt rum. Där rådet det ett "rosa kaos" ;-) för jag rensar ur för små kläder och spjälsängen ni ser ska så klart ut och ny säng ska in och julgranen och allt annat julpynt ska bort (vi har jul i hela lägenheten för vi reste ju 13:e dec.) . Jag riktigt längtar till rummet är fixat & klart och då ska ni så klart få se fler bilder :-)

Trots att detta inte är "dagen" så var det  såklart SÅÅ JÄTTE MYSIGT att träffa Kjersti och lilla underbart söta prinsessan Sunniva idag ! :-)  Hon var världens sötaste och det känns overkligt att Johanna varit så liten.... tiden går verkligen FORT! Och när man ser en sån där söt liten bäbis, eller "bäbbä" som Johanna säger,  så vaknar alla hormoner och ropar "en till!", "en till!" ;-) Jag längtar verkligen efter ett syskon till Johanna !  så en dag... !

Min käraste underbara vän Kjersti : du ÄR en äkta yummy mummy och det gick inte att tro att du nyss fött ett barn :-) Tusen TACK för en riktigt mysig lunch! och för att vi fick komma och hälsa på det lilla miraklet som vi redan längtar efter att få träffa igen.


Jag kunde tyvärr inte fota ballongbuketten vi hade med oss till lilla prinsessan idag men den såg ut nästan exakt som den här som jag själv fick då jag kom hem med Johanna. Jag ÄLSKAR sånna här ballongbuketter ! de är så kul alternativ till blommor :-)

Nu tittar Johanna på Bolibompa (hon skrattar för fullt där inne i sin fotölj hör jag) och jag ska fixa till lite här för vi ska få besök lite senare.


En sån där dag...


När vi kom hem laddade jag batteriet några få min bara så att jag kunde ta en bild av Johannas outfit innan jag bytte om på henne. Orsaken till att ni inte få se hennes söta ansikte är att hon var såå ledsen då jag skulle fota... trött & hungrig.. Hon har på sig body från GAP, klänning köpt på "Central" i Phuket, kofta från "Petit Patapon" (selges på Høyer), halsband från Accessorize och nya skorna.

Idag har vi en sån där dag då allt inte går så smidigt som det brukar..

Det började med att vi blev typ 1,5 time sena till lunchen hemma hos min kära vän Kjersti och hennes nyfödda prinsessa som vi skulle få träffa för första gången. Sen - då jag skulle ta en bild av Johanna och alla ballonger vi hade med oss utanför deras dörr så står det "change the battery pack" på min kamera :-( Snacka om BAD tajming då man ska och träffa sin bästis med baby för första gången !  (Tror jag ska låta ett extra batteri som ALLTID är full laddat flytta in i min handväska så att sånna här situationer alltid uppstår ;-)


Jag hade på mig min tunika från French Connection, jeans från Forever 21, skor från By Malene Birger (finns på Høyer) och halsbandet jag köpt i Bangkok.  Också invigde jag min nya LV väska idag som är perfekt storlek när man släper runt på blöjor och annat smått & gott.

Det hände fler tokiga saker idag och vissa dagar är verkligen lite "snurriga" och det är då det är så skönt att veta att det kommer en ny dag imorgon ! :-)

Kram! ♥

Odd Molly.



Jag tycker att den här bilden från Odd Mollys senaste kollektion är så härlig. :-)

När jag hade min butik så var Odd Molly ett av de märken som sålde absolut bäst. Plaggen "flög" ut ur butiken och vi hade oftast väntelistor på nya inkommande kollektioner. Det var så roligt att få vara med märket nästan från starten och idag har ju Odd Molly blivit jätte STORT och finns t.o.m. på börsen.

Jag provade föresten klänningen längst till höger i bild då jag var på "Høyer" i lördags, men då i vitt med blå detaljer.



Hej, hej..


... jag heter Johanna och jag vill boka en resa till Phuket. Nu. På en gång. 2 biljetter, just det jag, vi vill resa IDAG. Ja, det var jag som ringde häromdagen också, det stämmer, men den här gången menar jag det verkligen - vi reser ! ;-)

Johanna Ä L S K A R att prata i telefon. Hon kan gå runt med min mobil hur länge som helst och prata och prata och prata. Det är så sött ! :-) Bilden är från i Phuket och tyvärr är den söta rosa telefonen + alla andra Johannas leksaker kvar där för de fick inte plats i väskorna hem. Så vi måste ut och shoppa lite nytt en dag snart för här hemma är alla hennes leksaker för "små" nu. Hon har verkligen blivit stora tjejen det halvår vi varit borta ! :-)

Nu sover hjärtat sin nap och jag ska slå in paket (inför baby besöket) också ska jag strax presentera vinnaren i tävlingen.

Happy måndag !



Godmorgon nya vecka!



Jag längtar såååå tillbaka...

Ååååå vad jag saknar våra mysiga stunder på verandan i Thailand precis då vi stigit upp på morgonen.... Också saknar jag solen, värmen, beachen, maten ja - precis ALLT saknar jag. Får hoppas att det känns bättre att vara hemma om en stund !

Johanna hade jätte svårt att somna igår kväll så allt slutade med att hon och jag somnade i soffan och där vaknade jag sen med linser, smink, kläder kl. 05. ! så det förklarar min frånvaro på bloggen igår kväll ;-) och jag som skulle presentera vinnaren i tävlingen och allt... men jag hann bara välja ut några "finalister" efter att ha läst igenom alla bidrag (det var rekord många!) så idag ska en vinnare koras av de 17 jag valt ut. Tror Johanna får hjälpa mig att dra lott ! :-)

Nu ska jag rulla håret och förhoppningsvis somnar Johanna sin nap snart. Klockan 12 ska vi iväg och träffa min bästa vän Kjersti och hennes nyfödda lilla prinsessa och det ska bli sååå mysigt .

Jag önskar dig en riktig pangstart på veckan ! och här kommer dagens:

"Vill vi bli lyckliga måste vi stå upp för oss själva"
/Ur En härlig bok.

Kram! ♥ 

"this is where pink shit rules!"



Jag bläddrade precis igenom Damernas Värld och hittade en liten notis om en nettsida som heter "milajki.com" och väl där så möts jag av den här super läckra bilden och den coolaste texten :

"This is where pink shit rules"

Den texten borde jag ju ha på startsidan av min blogg för den är ju helt klockren ! ;-)

Och när det gäller "shop til you drop sweetie...." så har jag föresten inte skrivit så mycket om mitt besök på "Høyer" butiken igår och jag tror inte jag ska göra det heller ;-) ( fast kanske senare...)  MEN - jag måste visa en underbar klänning från "Odd Molly" som jag provade och som jag nu går runt och är kär i...  Nämligen den ni ser på bilden här under och som precis kommit in i butik :


Nyhet från Odd Molly.

Jag tror faktiskt att jag måste arrangera någon form av "midsommaraftonshappening" så att jag har en god ursäkt till att shoppa den här söta klänningen för som sagt... I´m in looove....! :-)

Nu ska jag passa på att fortsätta med upp packningen av allt bagage när Johanna sover för det är verkligen totalt kaos här hemma precis överallt och jag riktigt längtar till sakerna har hamnat på sina rätta platser.

Njut söndagskvällen och ladda för nya veckan !

Kram! ♥

Chokladprinsessan.


Mums vad gott det är med chokladmousse ! ....


....speciellt när man äter den med en allt för stor sked ;-)


Grrr... chokladprinsessan anfaller mamma... och den vita tunikan ;-)

Oj, nu tror jag minsann att Johanna somnade i fotöljen medan jag skrev det här inlägget på exakt samma sätt som hon gjorde tidigare idag. Egentligen är det lite sent att sova nap nu men , men.. är man tröttis så är man :-)

(Bilderna är från dagens brunch)


Mysig söndagsbrunch!


Johanna mumsar i sig chokladmousse :-) och jag har på mig tunika från Zara och jeans.

Vi har varit iväg och ätit super GOD brunch på min favorit restaurang "Bølgen & Moi" tillsammans med min kära vän Trine. Det blev massor med girltalk och "total uppdatering" på vad som hänt oss båda sedan sist (=senaste 6 månaderna) också åt vi så mycket god mat att jag nog kommer gå upp allt jag gått ner i raket fart ;-)

Det är riktigt bra urval av mat och själv äter jag mest pastasallader och lax. Mums !  Också kan man köpa en flaska champagne för bara 370kr  (!) men eftersom jag drack champis igår så blev det ingen idag ;-)


Smarrigt dessert bord :-) Mina favoriter är fruktsalladen längst till vänster i bild och brownisarna till höger. Egentligen är jag inte så glad i desserter.... men brownies & frukt är FAB.!

Att sitta inne vid en öppenspis (yes, de eldade!) en regnig söndag som idag och äta massa gott är verkligen såååå mysigt. Det var dessutom kul att träffa många bekanta igen :-)   (jag träffar alltid många jag känner då vi är där).

Trine- Thanx darling för en FAB brunch ! Det var såå mysigt att ses igen och stort GRATTIS - igen - till ditt nya jobb ! :-)

Jag hoppas att du också har en riktigt mysig dag idag!


Härliga blader !

   

Titta vad vi kan se fram emot i veckan !

Den 17:e kommer det en ny Family Living och den 18:e kommer en ny mama.  Härligt, härligt ! :-)

P.S båda dessa svenska blader är mina favvisar.

"Väskor - en passion" & min passion!


Sista dagen i Bangkok shoppade jag den här väskan och dagen efter fick jag boken, vilket sammanträffande ! :-)

När vi kom hem från Thailand i torsdags så låg det ett paket från min mamma och väntade på oss och det är verkligen en LYX att få suprice i posten ! Jag blev super HAPPY! :-)

Paketet innehöll bl.a. boken "Väskor - en passion" som min mamma tyckte passar mig och självklart gör den ju det för jag ÄLSKAR verkligen väskor. Väskor är "pricken över i" i en outfit och om man bara har på sig en vit t-shirt & jeans så är det väskan & skorna (i matchande kombination) som skapar "looken". För det är vad du håller i handen, eller hänger på skuldern, som skapar stilen. Ganska läckert egentligen, eller hur? :-)

Själv har jag en passion för Gucci väskor... ingen billig passion , men en härlig ! och det här citatet ur boken stämmer väldigt bra "En väskas kvalitet minns vi långt efter att priset är glömt" / Gucci.  för visst är det ju så ! Jag brukar tänka så här.... : "jag kommer att ha den hela livet, Johanna kan ärva den!" hihi  ;-)

Jag är ju föresten så glad i Gucci att min katt t.o.m. HETER Gucci ! :-)

Det kryllar av underbara citat i hela boken så här kommer ett till som föresten står på omslaget till boken:

"Lyx är en nödvändighet som tar vid där det nödvändiga slutar."
/Coco Chanel.


Paketet innehöll flera små paket och annat smått & gott  + en jätte söt klänning till Johanna som jag ska visa senare :-)

När jag har fått ordning & reda i min garderob här hemma och alla mina väskor har hamnat på den planerade "väskhyllan" jag ska montera upp på väggen så ska ni få se min "väsksamling."!

TACK snälla mamma för paketet! Jag & Johanna blev SÅ glada !! :-)


Soft söndag.



Godmorgon alla härliga!

¨Prick kl. 06 väckte min lilla darling en småtrött mama ;-)  Det har föresten blivit hennes nya "start tid" sedan vi kom hem och det är ju för och nackdelar med allt och fördelen med att hon vaknar så tidigt är att jag får gjort ovanligt mycket på morgonen.  Egentligen ganska skönt ! :-)

JIG har rest bort idag och jag och Johanna myser och tittar på "Nyhetsmorgon" på TV4 och Johanna chillar som ni ser på sin nya favorit plats :-)  men jag tycker att hon är ovanligt tyst... vänta ska jag gå och checka om hon sover ?



Oh yes ! titta vilken syn jag möttes av :-) sötisen har somnat lika sött som Gucci (vår katt) brukar sova i fotöljen... hur mysigt som helst :-)

Då ska jag faktiskt passa på att krypa upp i soffan med mina blader och kanske sova lite jag också. Ska bara titta på intervjun med Martina Haag först. Passar PERFEKT på en söndag morgon då regnet vräker ner ute. !

Här kommer dagens:

"Det kostar ingenting att visa värme och uppskattning."
/Ur "En härlig bok."

Önskar dig en riktigt mysig och härlig söndag fylld av sköna stunder !

Kram! ♥

P.S jag kommer att presentera vinnaren i tävlingen idag !

Girls night out!


På väg ut efter nattningen av Johanna. Jag har på mig vit topp shoppad i Phuket (från den kollektion jag kommer att sälja i min butik), jacka från Juicy Couture, jeans från Miss Sixty, väska Zara (shoppad i Phuket) , skor "Corso Como" och halsband från den kollektion som jag kommer att sälja.

Efter många om och men så lyckades jag till slut ladda batteriet till min kamera med hjälp av en adapter som JIG hade.. :-)
´
När vi hade varit och besökt Petter på "Høyer" (butik på Skøyen) så åkte vi iväg med JIG för att titta på säng till Johanna. Sen hem igen till Sverige matchen och sen nattning och sen - girls night out !!! :-)


Jag och min kära vän Mia i baren på Odeon.

Det var verkligen inte "igår" jag var ute så det var hur kul som helst att få göra sig klar för en kväll "på byn" som vi säger här i Norge. Jag mötte upp min kära vän Mia och vi gick till mitt favvo ställe "Odeon" som ligger på bekvämt gånganvstånd från där vi bor.

Vi delade på en flaska champagne och hade massor med härligt girltalk innan vi tackade för oss och gick hem.


Här är vi på väg hem. Det var sååå kyligt ute...brrr.....

Det var sååå KUL att gå ut i kväll! TACK snälla Mia för en jätte trevlig kväll ! Längtar redan till nästa gång ! ;-)

Jag hoppas att alla ni läsare också har haft en FAB lördagskväll !

Kramar! ♥

Dags för prommis.


Mitt nya halsband (med snäckor) shoppade jag i Bangkok och jag kommer att sälja den kollektionen i min butik :-) (bilden är från igår).

Nu ska jag och Johanna gå en prommis ner till "Høyer" butiken och besöka min bästa vän Petter som  även var med på Johannas födsel. Så jag hade 2 killar vid min sida när jag låg där, JIG & Petter ! :-)  Sen är planen att åka och titta på säng...

Solen skiner och jag håller tummarna för att det är lite varmare idag än det var igår.

Njut dagen !

Kram! ♥

Godmorgon bloggisar!


Härlig inspiration från "Oceanhome". Det är verkligen SÅ fräscht med blått & vitt  & New England stil på sommaren !

Ny dag och nya möjligheter! :-)

Min lilla darling väckte mig kl. 06 idag så här har redan mama hunnit duscha (medan Johanna har badat), rulla håret, äta frukost och bläddra igenom mängder av blader (hade några som väntade på mig då jag kom hem ;-) medan Johanna har super super myst med frukosten i soffan framför barnTV.  En perfekt & mysig start på en solig lördag ! :-)

Tyvärr så upptäckte jag precis att det står "change the battery pack" på min kamera och den batteriladdaren jag har är med Thai kontakt så jag måste iväg och försöka köpa en adapter , eller ny laddare, senare idag. Fram till dess får vi hålla till godo med bilder som inte är dagsfärska men det ska väl gå bra det också.

Nu ska jag gå och leka med hjärtat och fortsätta vår mysiga morgon framför "Nyhetsmorgon" på TV4 (har faktiskt saknat det programmet !) så jag önskar dig en underbar dag och här kommer dagens:

"Med en venn deles minnene fra igår, gleden idag og håpet i morgen."

Kos dig med dina vänner i helgen, det är ju bl.a. det helgerna är till för ! Själv ser jag fram emot att få träffa min bästa vän som hunnit få en liten prinsessa då vi varit borta imorgon.

HAPPY lördag !

Kram! ♥

Hemresan.


Johanna tyckte att det var så spännande med vår egna lilla TV-skärm.

Vi flög på natten (lyfte 01.20 från Bangkok) vilket var perfekt för det innebar att vi sov större delen av resan (vaknade kl. 09 och vi landade 12) och det gjorde att tiden gick så mycket fortare.

Trots att vi hade super gott om plats där vi satt  och att stolen vid vår sida var ledig (skönt !) så valde ändå Johanna att sova i mitt knä och det gick jätte bra :-) Jag tar föresten alltid med Johannas egna kudde och täcke i handbagaget då vi reser så att hon kan sova gott (kuddarna på flygen är inte alltid lika gossiga) och jag tror det hjälper :-)

En annan sak jag alltid tar med mig är hennes söta lilla rosa "resväska" som jag fyller till bredden med små saker som hon kan leka med. Tex stickers, block & pennor att rita med, pussel etc.  För det gäller att "gardera sig" ifall hon skulle få för sig att vara vaken hela flygresan på 10,5 timmar...


I den "stora väskan" ligger täcke, kudde, skön filt, gossedjur, böcker, blöjor, välling, ett extra ombyte (in case of emergency...) och i den lilla söta rosa väskan har jág alltid packat små supricer till Johanna.


Johanna tyckte att det var sååå spännande med de 2 tjejer som satt bakom oss så vi öppnade faktiskt inte ens den lilla rosa väskan på hela resan. ! Men det var skönt att ha den med "försäkerhetsskull" ;-)

Det underlättar verkligen att resa i "economy extra" när man reser med små barn för då har man SÅ mycket mer plats och servicen är fantastisk.  Själv älskar jag ost & kex & frukt vagnen som de kommer med i mittgången efter middagen också Pommery champagnen så klart ;-)

Nu säger jag god natt & sov gott från Oslo. ♥

P.S oj, vad det regnar ute nu ! känns som att jag är i Thailand för där vräkte regnet ner varje natt på slutet ;-)

Bangkok.



Det här är mina sista bilder från vårt Bangkok stopp vi hade före hemresan. Jag ÄLSKAR storstäder men Bangkok är en stad som jag inte helt har tagit till mitt hjärta ännu men jag tyckte i alla fall om den mycket mer nu då vi var där för 2:a gången (totalt 3:e besöket där för mig) så den växer...!  Men -  inget slår Singapore! ;-) för Singapore är SÅ mycket renare, snyggare & fräschare än Bangkok som känns lite "smutsigt"..

Men - smutsigt eller rent - shoppingen är i alla fall BRA i Bangkok ! och vi hade ett super trevligt & mysigt stopp där jag och Johanna :-)


Här är vi på väg tillbaka till hotellet efter shopping & middag inne på "Central World".


Utsikten från vårt hotell rum. 

Tyvärr landade det ett svartmoln över våra huvuden vår sista dag i Bangkok p.g.a. strul med Johannas flygbiljett hem. Ett strul som gjorde att vi "förlorade" flera timmar... Jag ska berätta mer om det i ett helt eget inlägg en dag snart.

Men slutet gott, allting gott och senare på kvällen lyfte vi från Bangkok mot Köpenhamn.


Vårt "Thailandsubstitut".


Vi kände oss "hemma" nere på Yaya´s ikväll.

Idag har det som sagt mest bara känts som att vi vill hoppa på ett flyg raka vägen tillbaka till Phuket så därför blev jag glad när JIG föreslog middag på "Yaya´s", den underbara Thai restaurangen som ligger "väggivägg" med där vi bor och som är det bästa "Thailandsubstitut" som finns at tillgå ;-)


Jag önskar detta avstånd stämde :-)

Vi åt jätte god thaimat och sen ville Johanna gå raka vägen hem och sova. Men hon somnade inte förren bra mycket senare och då somnade jag också (så klart ;-) och nu sover hon sött i soffan.

Imorgon ska vi och titta efter ny säng till darlingen - det ser jag verkligen fram emot !


Johanna goes shoe shopping.


Johanna bar påsen med sina nya skor helt själv heeela vägen hem. Det var föresten första gången vi "luftade" Johannas "vanliga vagn" idag men hon satt aldrig i den för hon ville bara gå. Jag har på mig mina favorit jeans från Miss Sixty, tunika från Zara, skor från DKNY och min härliga sjal från Mathilde butiken i Stockholm.

Brrrr vad det är KALLT här hemma i Oslo! 

Vi som bara har lätta sommarkläder i vår garderob just nu blev kalla om de öppna tårna då vi var ute och gick så därför blev det nödvändig shoe shopping till Johanna som saknade skor med "stängd tå" som hon kan ha sockar / strumpbyxor i. (senaste halvåret har hon ju bara gått i öppna sandaler)


Johanna ÄLSKAR att prova skor så vi blev i butiken ganska länge och sen var hon super HAPPY då vi gick därifrån med de nya skorna i en påse.


Johannas nya fina skor från "Pom D´Api" från butiken i Bogstadveien med exakt samma namn.

Vi fick jätte bra service i butiken och jag minns så himla väl då jag gick förbi den här skobutiken när Johanna både var i min mage och då hon var helt nyfödd och jag riktigt LÄNGTADE till jag skulle få gå in där och shoppa skor till Johanna...! 

Nu sitter Johanna och myser i fotöljen i vardagsrummet och tittar på "Bolibompa" för första gången på 6 månader och jag bläddrade precis igenom "Klick!" bilagan från Aftonbladet och fick en suprice: för jag hade ingen aning om att det var slut med Charlotte Perrelli och hennes Nicola??

Önskar dig en jätte mysig fredagskväll !


Mitt business möte & new shoes..


Ni som besökte min Gizmo & Co kan se att butiken vi står i är  "very Gizmo" ;-)

Här är jag och Johanna tillsammans med en av mina businesskontakter i Bangkok. Hon är assistenten till ägaren av den butik vi står i och tillsammans med henne tittade vi igenom kollektionen och jag visade henne de pieces som är "mest jag" = som passar i min nya butik.

Jag passade på att shoppa med mig lite också... ;-) Bl.a dessa skor:


Den här typen av skor kommer ni att kunna shoppa i min butik snart .

Nej, nu ska jag och Johanna (hon står brevid mig och är allt annat än happy...) gå ut, både hon och jag är lite rastlösa idag och saknar Thailand så det är bäst vi hittar på nåt kul.

Jag hoppas din fredag är FAB !

Kram! ♥

I love Silom Village !


Två glada girls njuter sista dagen i Thailand.

Hahaha jag skrattar nästan på mig här över hur FORT det går att lasta ner bilderna. Med den här farten så hinner jag ju göra typ 10 Osloinlägg på 1 Thailandinlägg SÅ stor skillnad är det ! Helt galet ! :-)

På bilden har jag och Johanna precis sagt "bye bye" till mitt buinessmöte som jag hade i Bangkok i "Silom Village" som är min favorit "oas" Bangkok.  Ett super mysigt litet område som ger en feeling av att man är långt utanför en storstad fast man är mitt i den. Lovely ! :-)


En glad prinsessa drack ur båda händerna :-)

Efter mötet skulle vi iväg till "Cental World" (stor shopping galleria) och eftersom det oftast är totalt trafik kaos i Bangkok så skulle vi - för första gången - testa att åka "Sky train" istället som alla säger är det mest perfekta sättet att förflytta sig i Bangkok.

Men alltså - nästa gång var vi taxi istället för de som säger att Skytrain är smidigt de har inte rest ensam med en liten i barnvagn ;-)  Det är nämligen typ "100 trappsteg" för att komma upp / ner till själva stationen (finns kanske hiss någonstans? men inte där vi var så klart...)  och vår tur från Silom till Central World tog ändå nästan 40 min så tänk på det när ni är i Bangkok. Det är STORA avstånd för det är verkligen en STOR stad. !



P.S nu kom JIG precis och berättade att han har beställt MEGA HASTIGHET på internet, den snabbaste som finns, så där kom facit på varför det går så FORT. ! :-)





Mina favorit sommarblommor!


Fina ljusrosa pelargoner.

Igår då vi bara skulle ner och handla lite mat så kunde jag inte låta bli att gå innom blomsterbutiken och köpa med mig ett par av mina favorit sommarblommor !  Så nu förgyller de vårt köksfönster :-)

Kolla in utsikten föresten... hmm... var är alla palmer??? tror vi får köpa en sån där "fusk utsikt" som man använder sig av på filminspelningar och montera upp bakom alla fönster så att vi får känna oss som att vi vore kvar i Phuket fast vi är hemma ;-)


Blixtsnabbt & rastlös...


"Hej! jag och min mamma vill boka resa till Phuket. Ja, idag, vi kan resa i em för vi har redan allt i resväskor. Just det ja, 1 vuxen och 1 infant. "      ( lovely lek! .. ;-)

Oj, det går verkligen blixtsnabbt att lasta ner bilder nu då vi är hemma ! Jag hade faktiskt glömt att det kan gå så fort för jag har blivit så van att varje bild tar några minuter (inte sekunder !) att lasta ner. Skönt att hitta några fördelar med att vara hemma... ;-) för jag måste erkänna att jag känner mig lite rastlös....

För vad GÖR MAN en dag som denna? och VAD TAR MAN PÅ SIG ?? Jag är ju så van att bara hoppa i bikinin utan att behöva fundera också åker vi ju alltid till beachen eller går ner till poolen men här är det inte riktigt detsamma.. Så på bilden ringer Johanna och bokar in en resa raka vägen till Phuket igen !  nejdå, skojar bara, men nog lockar det... ;-)

Nu sover Johanna sin nap så vi får väl se vad vi gör då hon vaknar. Kanske vi tar en prommis och tittar efter ny säng till Johannas rum. ? Vi får väl se..


Godmorgon från Oslo!


JIG hade köpt en SÅ söt pyjamas på GAP i USA  där han varit på jobb och den invigde Johanna i natt.
.
Oslo kl. 06.50. fredag morgon
.  men nu kom jag ju precis på att jag ju inte behöver skriva  så här längre för ni har ju info längst ner. Ni ser, jag lever fortfarande "Thailandliv" ;-)

Goooodmorgon alla underbara !

Tänk - det är första gången jag säger godmorgon från Oslo på EXAKT - på dagen ! - 6 månader för det var den 13december vi reste till vårt paradis. Måste säga att det känns lite märkligt... och framförallt så får jag anstränga mig för att komma ihåg att jag lever i samma tidszon som alla andra nu, INTE 5 timmar före, som jag trodde igår kväll då jag smsade min mamma kl. 00.30 (hoppas jag inte väckte dig mamma, jag trodde kl. var 19.30 hos dig ;-)


En glad Johanna visar upp det söta motivet, "Little fairy" :-)  På  byxorna kryllar det av flera likadana små "fairys".

Jag lagade min egen goda  köttfärsås & spaghetti som jag LÄNGTAT efter igår kväll och till det drack jag MJÖLK ! mumsigt!! (jag har inte druckit Thai mjölken) Och sen höll jag Johanna vaken till normal norsk läggtid och det fungerade UTMÄRKT ! och hon sov gott fram till vanlig norsk godmorgontid kl. 06.30. ! :-)

Så ni som oroar er för tidsskillnaden då ni ska ut och resa med barn - gör inte det ! Det är faktiskt inte så stora problem som man kan tro. Det gäller bara att hålla de små vakna med hjälp av lek, bus och kanske lite kinasnacks ;-)

Johanna vaknade i och för sig kl. 02 i natt ( normal "stigaupptid" i thai tid) men då ville hon bara ut till soffan och sova vidare vilket är helt normalt. Så där har vi sovit jätte gott hon och jag fram till nyss :-)


Darlingen har redan hittat en "ny favvo plats" där hon äter sin välling :-) I bakgrunden ser ni en del av vårt upp packningskaos ;-)

Igår fick jag söka efter micron ? och idag har jag fått tänka till ordntligt på tvättmaskinen fungerar... vi HAR verkligen varit borta LÄNGE. Tar nog en liten stund att acklimatisera sig.....

Nu önskar jag dig en UNDERBAR "fredagen den 13:e" och hoppas att du tänker som mig - att 13 är ett lyckotal och inte ett olyckstal ! :-) (jag har haft 13 som lyckotal i mängder av år) och jag ser fram emot att få presentera vinnaren i tävlingen snart ! Måste bara läsa igenom ALLA trevliga bidrag först :-)

Och till sist : TACK SÅ JÄTTE MYCKET för alla trevliga "välkommen hem" hälsningar jag fått. ! Jag blev helt rörd då jag läste dem igår kväll och jag är så oerhört tacksam för att jag har så trevliga läsare av min blogg ! :-)

Kram ! ♥

Back in "reality"!


JIG mötte oss med röda rosor och norskt flagg på flygplatsen ! :-) Och som ni kan se så hade vi lite bagage ;-) Jag reser  alltid super bekvämt då jag flyger långt, i Juicy byxor, UGG skor, sköna toppar och stor härlig sjal som värmer ombord på flyget. Johanna körde också "comfy" outfit :-)

Phuket høll jag på att skriva ;-) men jag menar så klart Oslo ! kl. 15.50, torsdag em.

Då har vi gjort entrë hemma i Oslo efter bra precis exakt 6 månader i Thailand och det var JÄTTE KUL att se Johannas reaktion då hon gick in i sitt rum som hon varit ifrån så länge. Hon sa "titta här!" "titta här" "titta här!" och pekade på alla sina saker.  Och sen är det så klart LYXIGT att kunna dricka vatten direkt ur kran och slippa alla vattenflaskor ! :-)

Jag skriver mycket mer senare. Vi är super tröttis jag och Johanna för för oss är ju klockan 21.00 nu och då brukar vi somna gott i soffan ;-) Så - för att hålla oss vakna ska vi gå ut och handla mat och få lite frisk luft nu.

Ville bara tala om var i världen vi befinner oss så att ni vet ;-)

KRAM! ♥

One night in Bangkok.


Johanna hoppade direkt upp i sängen då vi checkat in.

Bangkok natt mot onsdag.

Det är svårt att se tangenterna i kolsvart hotell rum så jag ska ta och krypa ner i sköna sängen och sova vidare nu :-) Föresten så borde det finnas en liten funktion i tangentborden som gör att alla bokstäver etc lyser lite lätt i mörkret ! fast det kanske finns ? jag har i alla fall aldrig sett det.... och sånna här tillfällen vore det perfekt att ha ! :-)

Jag lämnar er med lite bilder från vårt snygga trendy hotell och från vår eftermiddag / kväll här i Bangkok också misstänker jag att det blir körigt att få till någon bloggning imorgon för då ska vi ut i shoppingmalls + att jag har möte med min största leverantör. Sen flyger vi vidare hemmåt sent på kvällen... Men jag bloggar så klart om ´jag kan ! :-)


Johanna har lärt´sig av sin mamma hur man gör då man gör entre  i ett nytt hotellrum... Först checkar man om sängen är skön ?  och sen checkar man om badrummet är fräscht ?  Om båda är okej så är det bara att börja packa upp ! :-)


Vi var på nattbazaaren i kväll och det var såååååååå VARMT !! kombinerat med BRA shopping. Jag hade en lista på vad jag skulle köpa och jag hittade precis allt ! :-) Bl.a. köpte jag super fina ljusslingor med vita & rosa & mixed färger på  orkidés i "butiken" ni ser på bilden.


Man blir törstig av att gå på marknad så här ´tar vi en liten paus. Det var så kul för personalen kände igen oss sedan förra gången vi var här så vi kände oss så välkomna :-)

 
Vi bor på "Le Fenix" , ett nytt hotell som har en perfekt kombination av att vara billigt OCH super trendy och snyggt ! Detta kan jag varmt rekommendera om du ska till Bangkok ! (ska skriva mer och länka då jag kommer hem)

Nu såg jag precis alla trevliga kommentarer jag fått idag. TUSEN MILJONER TACK !!! :-) Ni är underbara !

God natt från Bangkok ♥

"Bye, bye" Phuket...!


Här är vi på väg ut genom dörren från vår lägenhet i Phuket. Jag ser glad ut på bilden men sekunden efter, då jag låste dörren, kom tårarna... Hoppas vi kan resa tillbaka snart ! men planen är tyvärr inte förren i januari -09...

Bangkok kl. 02.45 natt mot onsdag.

Så kom då den dagen som jag verkligen inte sett fram emot..... vår hemresedag... Efter att ha flyttat fram den ett par gånger så var det dags att möta den och det gjorde jag med att FÖRSOVA oss !! Oh my !!

Jag var uppe nästan hela natten och packade och fixade iordning i lägenheten, till slut sparade jag en del att fixa till på morgonen, ställde därför väckningen  på 07 och då jag äntligen somnat så vaknade Johanna efter en liten stund och tyckte att det vore mysigare att sova vidare i soffan så jag tog med mig väckarklockan ut dit, somnade om, och vaknar sedan av att Johanna klappar mig sött på kinden och säger "mamma!, mamma!" och då jag slår upp min blå så ser ´jag att klockan är 09.10 !! Snacka om att bli KLARVAKEN ! ;-)

Vi hade beställt taxi till kl. 10 som dyker upp 09.30 och ja - ni förstår ju hur galet STRESSIGT allt var för inte nog med att det sista skulle packas, sängen skulle dessutom bäddas om , saker skulle plockas undan, Johanna skulle göras iordning, JAG skulle göras iordning... jag skulle dessutom ut med sopor, plocka ihop allt på verandan etc. oj, oj, oj....


Tog bilden samtidigt som jag låste dörren. Välkommen pärmen, mappen med massor av Phuket info och välkomst tavlan som skymtar till höger i bild fixade jag iordning runt kl. 03 på natten ;-)

Men allt går ! ;-) och strax före kl. 11, exakt 1 time försenade, hoppade vi in i taxin och sen grät jag hela vägen till flygplatsen... Det var jätte tråkigt att lämna resorten som varit vårt hem de senaste 6 månaderna och jag längtar redan tillbaka !

Efter en MASSA strul med våra biljetter på flygplatsen i Phuket så kom vi oss - till slut - ombord på planet och nu sitter jag och skriver på ett super snyggt hotell i Bangkok och klockan är mitt i natten för jag somnade - planerat ! - med Johanna i kväll för jag var såååå trött efter dagen.


På väg mot Bangkok.. Vi satt allra längst fram i flyget och personalen var UNDERBAR med Johanna och pursern gick runt med hennes Hello Kitty stickers ´på slipsen ;-) Min flygrädsla var som bortblåst ! skönt ! :-)

Hoppas din dag varit lite mer avslappnad än min ! ;-)

Kram ! ♥

Sista dagen!


Idag blev det ett sista dopp i poolen för den här gången.

Phuket kl. 23.20, måndag kväll.

FÖRLÅT min frånvaro idag, det är verkligen olikt mig att inte "höra av mig" på en hel dag men dagen idag var inte som andra.... Detta har varit vår sista dag här i Phuket efter 6 U N D E R B A R A månader och jag måste erkänna att det lockar enormt att boka om och stanna kvar....

Men - det är dags att återvända till "verkligheten" och det "normala livet" igen, även om det tar emot lite ;-) Jag ska skriva mycket mer om mina tankar nu efter så jätte lång tid här nere när jag kommer hem och har TID för just nu är jag minst sagt lite busy... Ni skulle få en chock om ni såg hur mycket jag har kvar att göra  ;-) och med tanke på vad klockan är här i Phuket så är det bäst att jag skyndar på om jag ska hinna sova nåt.

Natten till idag fick jag 2 timmars sömn så det blir spännande att se hur många det blir i natt ?


Johanna valde att ta sitt sista dopp med kläderna på ;-)

Vi flyger till Bangkok imorgon och blir där fram till natten mellan onsdag & torsdag då vi flyger mot Oslo. Jag ska träffa mina 2 leverantörer och ha möten med dem + att vi ska gå på marknad tänkte jag. Och det är bäst jag går in och bokar hotellrum föresten.. hmm.. som sagt - jag har mycket att göra. !

Hoppas din dag är perfekt !

Här kommer en dagens som jag tycker är så bra:

"Jag tänker leva tills jag dör !"

Tänk på det ! LEV och njut så länge du kan ! :-)

Kram från en  - minst sagt -  lite stressad AnnaStina ♥

P.S TACK! alla ni som mejlat mig ! Jag ska svara i lugn och ro då jag är tillbaka i Oslo igen. Och när det gäller att köpa kläder och skicka till er så är jag jätte ledsen över att jag måste säga att jag tyvärr inte kan göra det, men snart kan ni handla fina kläder i min butik ! :-)

Packningskaos & USA shopping.


Skulle fota oss före vi gick ner till brunchen idag men Johanna tyckte inte det var någon bra idé för hon ville mest ha nappen och var tröttis.... Kolla in rynkan mellan ögonen. Även den söta kan se bestämd och arg ut ;-) Jag hade på mig min Zara klänning idag. Johanna ny klänning från "Central" här i Phuket.

Phuket kl. 02.55, natt mot måndag.

Oj, oj, tror ni inte jag somnade ? Vaknade kl. 00.30 och blev helstressad ;-)  JIG är i USA och just nu i en shoppingmall så jag har suttit på nett och checkat styles etc till "önskelista" ;-)  Det är ju såå bra priser på shopping i USA ! önskar att jag också var där.... !  :-)

Nu sitter jag och skriver i "havet" av alla papper, foton, stickers etc. Bäst att röja undan här och börja lägga ner i resväskan för jag ligger lite efter schema om jag säger så... ;-)

Just nu känns det som att jag skulle behöva en till vecka för att hinna blir klar med allt, men samtidigt så hade jag nog kännt exakt likadant då så det är bara att gilla läget och vara effektiv .!

Här kommer några bilder från dagen och en UNDERBART söt klänning jag hittade till Johanna på Juicys hemsida, den är ju bara den sötaste:


Sött som socker !


Johanna på dagens brunch.


Min busiga prinsessa.


Här är föresten den Hello Kitty tavla som jag har beställt hos en konstnär inne i Patong. ! Jag valde ett motiv från ett Kleenex paket :-) och sen bestämde jag storlek (ganska stor!). Tavlan ska hänga ovanför Johannas säng i hennes rum i Oslo tänkte jag .

Nu är mitt mål att bordet ska vara RENT före jag lägger mig, inte ett visitkort eller en stickers ska vara i sikte då vi stiger upp om några timmar ;-)

Hoppas din söndag varit jätte mysig och att du får sova gott i natt.! Och KUL föresten att ni är så många som tävlat ! wow!

God natt kram från Phuket ♥

Alla dessa små söta saker....


Vi ringde till receptionen och frågade om restaurangen var öppen i kväll? "Yes madame!" svarar hon. Så jag och Johanna klädde oss middagsfina och gick ner och möts då av en stängd restaurang. ... Tokigt! för det var för sent för att åka iväg ut någonstans (finns ej taxi här på kvällarna) . Så nu blir det yoghurt till middag... bättre än ingenting ;-)

Phuket kl. 20.00, söndag kväll.

Å vad jag - just nu -  önskar att jag inte var så glad i kort, klistermärken, pennor, små block etc etc för alla dessa söta små saker ligger som ett "kaos" över hela bordet här.... ;-) Också alla dessa små visitkort och flyers från olika restauranger, butiker, resorter etc som vi har besökt som nu ska in i "välkomst pärmen".... Det här blir utan tvekan en lång kväll ;-)

Och jag glömde ju att nämna min lilla darling som "hjälper" mamma att sortera och hålla ordning på mina fina små "högar" . NOT ! hon river ut precis allt då jag precis sorterat allt och då är det bara att börja om från början ;-) Det är TUR det inte är så ofta man "flyttar"!

Bäst att köra på här....men först blir det nattning (och ikväll får jag inte somna ;-)

Kram! ♥

Smile! it's sunday! :-)


Johanna på väg ner till brunchen tidigare idag i sin nya klänning och sin väska som hän älskar och tar på sig alldelens själv så fort vi ska gå ut :-)

Phuket  kl. 15.50, söndag, +32,5 grader & sol mellan moln.

Viss är det SKÖNT med söndagar! Helt ledig dag som är till för att koppla av och umgås med familj & vänner och göra saker som man tycker om. Lovely! ! :-)


Söta Alexandra gjorde oss sällskap vid bordet på brunchen. Johanna blev så glad över att hon kommit ner igen!

Vår söndag startade runt kl. 08 och efter "plock & fix" inför hemresan så gick vi ner och åt brunch här på resorten och nu sover Johanna sin nap och jag sitter och skriver en "välkommen pärm" med massor av info till de som eventuellt ska hyra vår lägenhet . Oj, vad det är mycket att tänka på att skriva ner, det blir ju nästan en hel BOK ;-)

Mitt mål är att bli färdig med den här pärmen nu på em så det är bäst att jag fortsätter...


Så här ser det ut på vår veranda där jag sitter och skriver :-) Kommer SAKNA att sitta här då vi reser hem.....! Det är föresten mindre än halva verandan som syns i bild, till vänster är solstolar och jacuzzi.

jag önskar dig en underbart härlig söndag fylld av lyckliga stunder ! och missa inte tävlingen som jag körde igång sent igår... Jag blev så glad då jag fick tag i en likadan klänning som ni så gärna ville att jag skulle lotta ut! :-)

Happy söndag !

Kram ! ♥

Tävling: Vinn klänning!


Vinsten = en exakt likadan klänning ! På er önskan ! :-)



♥  Kom på att tävlingen får hålla på lite längre... fram till vår hemresa, tisdag !  ♥

Kram & lycka till ! ♥

P.S Jag tror faktiskt att jag är den enda bloggerskan som går och köper vinsterna (utan spons.) till mina tävlingar själv ?! :-) Men jag gör det för att jag tycker om er så mycket och för att jag tycker att det är KUL! :-) och för att jag tycker att "lojala kunder (läsare)" ska premieras !  (enda undantaget var underbara barnmärket "Cinnamongirl" tävlingen. ;-)


Franskmanikyr & franskpedikyr.


Jag har alltid franskmanikyr på mina tånaglar på sommaren och det är sååå mycket billigare att få det gjort här nere än hemma så idag passade jag på fixa både händer & fötter inför hemresan.

Phuket kl. 01.15, natt mot söndag.

Efter lunchen och all lek på beachen så somnade Johanna som en stock i vagnen och då fick jag lyxig egentid som jag använde till att få både franskmanikyr & franskpedikyr då jag låg i en skön solstol på Katathani Resort med en "frozen strawberry" drink i handen :-)


Ljudet av vågorna, en sleeping beauty och egentid.....Sååå härligt!

Det var så skönt att ligga där och bli ompysslad att jag somnade och vaknade av att hon sa "madame, madame, I´m finished, wake up !" ;-)


Sista dagen på beachen?



Phuket kl. 00.30, natt mot söndag.

Jag misstänker att det här kanske blev vår sista "heldag" på beachen? fast jag ska göra vad vi kan för att få till några timmar imorgon och / eller på måndag också för det är otroligt LOVELY att vara nära havet. Jag älskar det ! :-)


I love it !

  
Se så lungt & stilla det var på Kata Noi Beach idag. Underbart ! :-)

Efter timmarna på stranden gick vi och lunchade på underbara "Katathani Resort"


Katathani resort ligger så vacket vid havet. Vi älskar att vara där.!

Vi sa "bye, bye" till den trevliga personalen i restaurangen då vi gick för det här var sista gången vi var där för den här gången. Men om jag fick välja så skulle vi stanna längre i Thailand för vi bara njuter..... :-)


Johanna & lekkompisar.


Johanna super myste med 2 söta lekkompisar på beachen idag.

Phuket kl. 00.05, natt mot söndag.

Det är helt otroligt så fort dagarna går nu... och snart ska vi resa hem.... hjälp ! jag har så mycket att göra fram till tisdag så jag hoppas ni förstår om jag inte kan blogga riktigt lika ofta som jag brukar. :-) (men jag kommer helt säkert att blogg ofta ändå ;-)

När vi kom till Kata Noi beach idag så hittade Johanna direkt 2 jätte söta svenska tjejer som lekte i sanden och blixt snabbt var hon borta hos dem. Sen lekte de i flera timmar och det var helt UNDERBART för både mig och Johanna !


Det gick STORA vågor och då och då kom vattnet hela vägen upp där de satt och lekte.

Inte nog med att jag fick en skön stund i solstolen med min bok. jag fick även  tjejsnacka om inredning och annat trevligt med tjejernas mamma. Härligt ! :-) Så timmarna tillsammans med dem gick jätte fort och vips ! var klockan 14 och då var HÖG tid för lunch.



I början blev Johanna lite rädd när de stora vågorna kom hela vägen upp till där de satt, men hennes kompisar var SÅ snälla med henne så efter en stund satt hon där som "ingenting"  när vattnet kom :-)

Men gud så tossigt - är det ett program på TV där man ringer och röster på psalmer ? Nu har det väl gått lite väl långt ;-) Ja, ja, det är ju i alla fall härlig musik och Papa Dee gillar jag ! :-)


Ett tecken...



..... på att vi varit i Thailand länge måste vara att jag shoppade denna rosa fotlänk med små snäckor på vid solstolen idag ;-)

Phuket kl.23.45, lördag kväll.

Och ett annat tydligt tecken på att jag varit borta från "verkligheten" ett halv år är att jag skulle skriva min hemadress på en blankett häromdagen... och jag kom INTE på vårt gatunr. !? ;-) (fast det har jag nog redan berättat för er..)

Vår dag idag var i alla fall den underbaraste !

Vi åkte till Kata Noi beach och hade bokat badbussen tillbaka kl. 15, men när klockan närmade sig 14 så ringde jag och ändrade returen till 16.30 istället så att vi fick en riktig "heldag". Det är en lyx att kunna ändra planer och "bara vara"!

Jag hoppas att din lördag är lika bra som våran varit !?

Kram ♥

Underbaraste dagen!



Phuket kl. 18.00, +40 grader på verandan & SOOOL!

Vi har haft den underbaraste dagen på beachen idag jag och Johanna ! :-)

Nu ska vi iväg och fixa ärenden och då vi kommer hem ska jag berätta mycket mer + att det blir TÄVLING då! Min sista tävling från Phuket och jag tror att ni kommer bli hur HAPPY som helst över vinsten ;-)

Njut dagen alla underbara läsare !

Kramar! ♥

Lufta klänningen & kjolen i helgen!



Phuket  natt mot lördag..

Den här klänningen från "marc" by marc jacobs som Victoria har på sig tycker jag är riktigt snygg. Så snygg att jag skulle vilja sy upp en likadan. Men om jag ska göra det så måste vi stanna kvar här längre .. ;-)


Den här kjolen tror jag att min mamma vill ha ;-) (eller vad säger du mamma?)

Nog är det snyggt med annat än jeans.... ! och Victoria Beckham är - trots att hon designar jeans själv - oerhört duktig på att välja kjol eller klänning då hon ska ut och synas.

Och det är faktiskt KUL att klä sig i klänning eller kjol för man får så många fler komplimanger då än när man kommer i jeans, precis som alla andra...  Det är värt att tänka på om du ska "ut" i helgen , på lunch med veninnor, på middag, på krogen eller bara ut på en shoppingtur. ! :-)

"Dress for success!" som Roxette sjunger ;-) och det ligger verkligen något i det !

Kram! ♥

Johanna & friends.


Underbara girls. Flaggorna i baren är av 2 orsaker: svenska flaggans dag + fotbolls EM.

Phuket kl.01.45, natt mot lördag.

När vi kom hem till resorten i kväll så sprang en glad Johanna in till sina favorit girls i restaurangen och våra snälla security killar bar hem alla våra påsar hela vägen in i lägenheten :-)  Det är en LYX ! att få sån hjälp då jag är själv med Johanna !

Oj, nu vräker regnet ner ute. BRA att det regnar nu, för då är det säkert sol imorgon :-)


Impad.


Johanna fick en ask med bl.a. modellera i  då vi åt på K.F.C idag.

Phuket kl.01.20, natt mot lördag.

Jag blir faktiskt riktigt impad när Johanna fick DEN stora "leksaken" på K.F.C då vi åt där för 160 bath (ca 26 kr) !

Direkt då vi hade ätit klart så stegade Johanna iväg... och ni kan ju gissa vart ? ;-)


Exakt ! ;-)   och här står hon och väntar på en mamma som först måste packa ihop alla saker på K.F.C.

När personalen fick se oss så sa de "one chocolate fondue for 2 with 2 scoops of chocolate icecream and 2 vanilla?!"  Snacka om att vi är "stammisar" :-)

Vi kommer att sakna "Swensen's" hemma i Oslo. ! 


Snyggt !



Phuket kl.01.15, natt mot lördag.

Jag känner inte till den här tjejen (Lauren Conrad från "The Hills" som jag aldrig sett) men jag måste säga att jag tycker att hon har super snygg outfit ! :-) och hon får mig att sakna mina extensions ÄNNU mer ;-)

Kolla in guldväskan med rosetten. Fin !


Ett "Thailandshoppingtips".


Här pågår klänningshopping igår på Karon beach.

Phuket kl.00.45, natt mot lördag.

Det blev som sagt en dag fylld av shopping istället för beachen idag och det var egentligen bra för jag fick gjort massor som stod på min "lista". Hemresan närmar sig ju nämligen med stormsteg nu och jag börjar faktiskt känna mig lite småstressad över allt som ska göras....  så samtidigt som jag bloggar så sitter jag och skriver en ny fräsch "att göra lista" så jag inte ska glömma nåt :-)

Bilden är från Karon beach igår då jag shoppade klänningar i solstolen. Jag måste säga att det faktiskt är av strandförsäljarna som jag hittat de finaste strandklänningar här nere. Fast å andra sidan kanske det beror på att jag inte orkar springa runt i alla dessa "bazarer" &  "stands" som är överallt. 

Så mitt tips om du ska resa hit är att du inte säger "no thank you!" till alla som kommer fram med tuniker / klänningar på beachen utan att du tittar vad de har för du kan hitta "guldkorn"! ;-) och glöm inte att PRUTA ordentligt !! ;-)


Min lilla fotograf.


One, two, three.... klick! ;-) (när jag ber någon thailändare fota mig och Johanna så säger de alltid "one, two, three...!")

Phuket kl.00.30, natt mot lördag
.

Så där ja, nu har Charlotte framfört "Hero" så nu är jag nöjd :-) nu kan jag bara "slötitta" och blogga samtidigt !

I ett av Happy Meal som ätits på Mc.Donalds det halvår vi varit här så fick Johanna en sån där söt liten "kamera" som det kommer fram olika bilder inne i då man trycker på en knapp. Den är rosa och med Hello Kitty på utsidan & insidan och idag sprang hon runt med den och "fotograferade" överallt i lägenheten.

Hon såg verkligen super seriös ut då hon stod och valde motiv och koncentrerat tog en bild ;-)

Som sagt : barn gör som vi gör ! och det är kanske inte så konstigt att hon leker fotograf när hon har en mamma som tar så galet många bilder varje dag ;-)

Godkväll alla underbara!


Det blev en shoppingdag på oss idag och då vi tog en prommis mellan Big C och Central Festival så somnade lilla darlingen som ni kan se ;-)

Phuket kl. 00.00, fredag kväll.

Oj, nu ser jag att det program jag hoppats ska vara på TV i kväll börjar precis . "Nationaldagen 2008" från Skansen i Stockholm med kungafamiljen och Charlotte Perrelli m.fl. Det måste jag se! :-)

Återkommer så fort det är klart och berättar om vår dag !

Kram ! ♥

Hipp, hipp, hurra för Sverige idag!


Jag i min butik. Tror det måste vara 2003.

Phuket kl. 12.30, fredag + 34 grader & sol.!

Idag önskar jag hela Sverige en fantastiskt nationaldag fylld av solsken & blågula flaggor! :-)

När jag hade min butik, "Gizmo & Co" så jobbade jag alltid i min Kalixdräkt på Sveriges nationaldag som en "kul grej" eftersom Norge är så duktiga på att fira sin dag.  Och jag hade svenska flaggan på kassadisken också bjöd jag på extra gott godis dagen till ära. Gärna något svenskt. Som "Gott & Blandat" eller gelehallon. :-)

Idag lyser dock Kalixdräkten med sin frånvaro och istället är den blå biknini på ;-)


Tokigt med den här svarta kanten.. men det är så dessa bilde ser ut tyvärr... Här ser ni i alla fall ett av mina skyltfönster den 6 juni 2003. Fornarina jeans + topp och interiör från Lexington & Bruka.

Nu undrar ni föresten kanske om inte vi är på beachen? Precis då vi hoppat in i badbussen så börjar det ÖS regna så vi gjorde ett kort ärende i Chalong och sen åkte vi tillbaka till resorten och då var det plötsligt klarblå himmel igen... lite typiskt. Men - Johanna somnade så hon fick sova sin nap i vagnen också låg jag i en solstol vid poolen och läste min nya bok . Helt okej det också! :-)


Här är ett till skylfönster från samma dag. De små figurerna på bordet håller i svenska flaggor dagen till ära ;-)

Nu chillar vi på verandan och ska snart åka iväg och fixa en massa ärenden så att vi kan njuta beachen de sista dagarna i lugn och ro.

HAPPY nationaldag! Fira för mig också! :-)

Kram! ♥

Beachen!



Phuket kl. 10.25, fredag.

Badbussen går om 5 min så jag hinner bara önska er alla en underbar dag och här kommer dagens:

"You´re one in a million!"

glöm aldrig det!

Kram! ♥

Härlig stund.


Karon Beach i eftermiddag. Johanna sov gott i vagnen vid min sida.

Phuket kl. jag ska gå och sova nu...

När vi gick upp för att äta lunch så somnade Johanna sött i sin vagn så jag fick "egentid" och njöt god chicken with red curry and rice också mitt nya "Red" blad så klart :-)

Efter maten gick jag ner och satte mig vid beachen och bara njöt.


Att sitta och blicka ut över detta VACKRA är fantastiskt ! och det "öppnar sinnet".

Nu är det hög tid för sängen här.

God natt & Sov gott ! ♥

Mammalyx!


Här i Phuket kommer alltid "Red" ut sent, typ månaden efter, så detta är maj nr. (Det är märkligt att det är så just med Red, för alla andra blader kommer som vanligt i slutet på månaden före... ) Och vilket BRA ex detta var!! Löp och köp om det finns kvar i butikerna där hemma!  Och håll utkik efter Jane Greens nya bok, den hade precis kommit här.

Phuket kl.02.45, natt mot fredag.

Jag har en favorit bokhandel i Kata som heter "Bookazine" och där droppar jag alltid in då jag har "vägarna förbi", som idag tex !

Och gissa om jag blev HAPPY ! då jag hittade både en ny "Red" (favvo bladet!) OCH en splitter ny bok av min favorit författare Jane Green ! :-) :-)  

Jag började köpa Jane's böcker för jätte många år sedan i London så när det ÄNTLIGEN kommer ny läsning från henne så är det "lilla julafton" för mig :-) (det är ju först på senare år som hennes böcker blivit uppmärksammade hemma och dessutom översatta till Svenska & norska). Jag läser i princip bara böcker på engelska för jag tycker att det är ett så perfefekt sätt att hålla språket "igång" på.


Mammalyx på beachen idag.  En solstol, havet, Red och en lekande prinsessa vid min sida.. :-)

När jag ligger så här och myser på beachen så får jag lust att flytta fram vår hemresa ännu längre........ ;-)


Strandlek & solpress.


Jag och min älskade Johanna.

Phuket kl.02.00, natt mot fredag.

På vägen till beachen idag så shoppade vi med oss en ny strandleksak som förgyllde Johannas dag. Hon älskar verkligen att sitta i sanden och leka :-)


Lek pågår.


Så här kan hjärtat sitta i timmar och mysa.

När Johanna lekte så låg jag och solade i stolen brevid henne och jag lyckades t.o.m. bränna mig idag. Total crazy! här har jag varit i 6 månader också ska jag lyckas bränna mig precis på slutet... Typiskt "jagskasnartresahemsåjagmåstepressa" syndrom ;-)


Lovely dag på Karon beach!


Vädret idag var helt underbart, sol, sol, sol ! Men över bergen så var det riktigt mörka moln och då bilden togs, runt kl.14.00 då vi gick upp för att luncha, så hörde vi åskan men vi slapp både den och regn och istället fortsatte solen att lysa på oss :-)

Phuket kl.01.20, natt mot fredag (tjohoo! helg igen!)

Som ni ser så är allt sig likt här, jag är uppe mitt i natten ;-) Men - jag har sovit fram till nyss, först somnade jag vid nattning av Johanna så klart och sen fungerade inte min pc :-( Det är nämligen något fel på den och ibland, som i kväll, så är det värre än någonsin. Det kommer bara upp 1 miljard små varningsboxar så jag kommer liksom inte vidare...

Så det var bara att slå av den och låta den sova en stund, och då passade jag på att chilla i soffan = jag somnade jag också,  och nu, då jag vaknade så mår datorn äntligen bra igen ! som TUR är ! ;-)

Vår dag idag har varit lovely. Vi tog badbussen till Karon Beach och där hittade jag en ny liten "oas" ! Nämligen den delen av beachen som är allra längst mot Kata. Det kändes faktiskt som att vi var någon helt annanstans än på Karon då vi låg där och myste. Härligt ! :-)

  
På bilden till vänster ser ni hur långt till vänster (mot Kata) vi låg på beachen och på bilden till höger ser ni hur TOMT ! det är på resten av lååånga Karon Beach. Inte en solstol i sikte....! (jo, lite längre bort.).

Och det var nog en mening med att vi skulle hitta det stället precis idag för senare på dagen gick jag ner till den del av beachen där vi normalt ligger (mitt på ungefär!) och där hade de tagit bort nästan alla stolar. !

Kram ! ♥

Shopping on the beach!


Dagens shopping i solstolen.

Phuket kl.17.30. torsdag, +33 grader & SOL.

Just nu pågår värsta buset ute på verandan. Johanna sprutar vatten på mig med vattenslangen och tycker att det är så kul att hon håller på att skratta ihjäl sig :-) Själv lyxar jag med ett glas mousserade för att fira mina 2 nya klänningar som jag shoppade på "happy hour" (som damen som sålde dem kallade det) ;-) påKaron beach idag.


.. och den andra solstolsshoppingen. Eftersom jag fick "happy hour" pris så blev det 2.

Vi har haft en lovely dag  och jag har så klart bilder att visa men nu ska vi försöka komma oss iväg till "Central Festival" och handla mat då det får bli lite senare.

Hoppas din dag är perfekt !

Kram! ♥

Godmorgon från gästrummet!


Phuket kl.09.50, torsdag morgon, +32,5 grader & SOL!

Vad det är HÄRLIGT ! att vakna och stiga upp till en städad lägenhet ! :-) Här är det sån ordning & reda nu att jag får ännu mindre lust att resa hem ;-)  Och gästrummet har jag fixat klart inför då vi ska hyra ut och guess what? Jag ställde mig t.o.m. och STRÖK alla sängkläderna, det är det inte ofta jag gör kan jag säga men oj ! så mycket finare sängen blir.

Det får mig att tänka på "förr i tiden" då man manglade alla lakan. ! Det minns jag att min mamma alltid gjorde.


Sänglamporna shoppade jag häromdagen så det är helt nya. Det har inte varit lätt att hitta sänglampor att fästa på väggen, så jag är happy över att jag till slut hittade dessa. Eftersom det är utdragbara sängar på varje sida om sängen så kan jag ej ha sängbord här inne, de blir bara i vägen.



Jag kom på att ni inte sett tavlan jag beställt i Patong så varsågoda, here it is! Jag valde att låta göra en kopia på en Lisa Rinnevuo tavla som jag tycker om. Reslutatet blev bra men långt ifrån detsamma som att ha the real thing. Men här i Thailand tycker jag att den passar jätte bra :-)

De är duktiga på att kopiera här i Thailand men allra bäst är det om man har en "färdig" bild som denna med sig som de kan göra en rak kopia av. Just nu väntar jag på en Hello Kitty tavla till Johannas rum hemma i Oslo och den har jag "designat " själv (dvs sagt : Kitty ska vara där , bamsen där, osv osv)  och den har de haft stora problem att få till .. Så mitt tips är att du tar med en BRA bild på någon tavla du önskar om ska resa ner, för de förstår inte helt när man ska förklara fäger etc själv.

Oj, hjälp vad mycket klockan är. Vi ska till beachen med badbussen. Måste skynda på ! och just det ja - jag fick SOVMORGON idag för Johanna väckte mig inte förren kl. 8.45. LYX!


Önskar dig världens bästa dag !


Kram ! ♥


Sov gott !



Phuket kl.01.25, natt mot torsdag.

Det finns bara en sak att säga nu : jag måste sova!

Så varsågoda - här kommer 2 bilder från sovrummet och om exakt 2 minuter ligger jag där i sköna sängen och om kanske typ 10 minuter så sover jag. Å så skönt!  :-)



God natt & Sov gott ! ♥

Fashions biggest night!


Partygirls. Victoria Beckham & Eva Longoria som är pretty in pink.!

Phuket kl.00.20, natt mot torsdag.

Det har varit stor fest i USA för alla fashionistas nämligen "CFDA awards" (council of fashion designers America) och womanswear Designer of the year blev Calvin Klain´s creative director Fransisco Costa.

Själv har jag aldrig varit något större "fan" av Calvin Klains kläder... men deras kalsongkampanj med Fredrik Ljungberg gillade jag ;-)

  

Nu kom jag precis på att jag MISSAT en hel säsong av Desperate Houswives! det är miljoner fördelar med att vara i Thailand men DET är en av nackdelarna ;-) Härom morgonen såg jag lite av en episod som plötsligt var på en av alla kanaler vi har men jag anar inte vilken säsong det var ?  Hennes nya mann (politikern) låg i alla fall på sjukhus och det verkade som att hon försökt döda honom? eller?


Kolla in alla hjärtan.!

I artikeln stod det att detta var "fashions biggest night" och då tänker jag direkt på modemässan i Köpenhamn ...! För det är där som jag har haft mina "fashions biggest nights"! ;-) Jag LÄNGTAR redan till mässan i augusti ! då är det spring-09 som ska presenteras.

Nu ska jag hoppa i duschen ! = ett steg närmare sängen ;-)

"Johannas corner".


Jag tror att alla dessa rosa härligheter får stanna kvar i Thailand för annars får vi inte med oss mycket annat hem ;-) Johannas säng har vi köpt på "Island Furniture" och om det inte vore för att den är ovanligt stor för att vara spjälsäng så hade vi bytt ut den för länge sen. Men nästa gång vi kommer hit så byts den självklart ut !


Phuket kl. 00.00, onsdag kväll.

Ooops, ser ni vad klockan är? jag måste verkligen skärpa till mig bigtime ;-)

På bilden ser ni Johannas corner i sovrummet. När det ska sovas så byter sängen och sängbordet plats också ligger Johanna med öppningen mot mig så det blir nästa som att hon sover med mig (och JIG då han är här) men ändå inte. Det har varit en perfekt lösning för oss! :-)

Inför dagens fotografering så placerade jag alla Johannas gossedjur i hennes säng, de är självklart inte där på natten men om de vore det så skulle man ju helt klart förstå varför soffan lockar mer för oj vad trångt det vore då :-)

We ♥ rosa! :-)

YSL



Phuket kl.23.40, ONSDAG kväll (tack för påminnelsen. jag är både trött & dagvild ;-)

För mig har alltid YSL förknippats med fantastiskt vackra kläder och därför känns det sorgligt att en så "stor mann" innom branschen gått bort. Det är tur att han lämnar så många vackra kläder bakom sig som vi kan fortsätta att beundra för alltid.!


Yves Saint Laurent & Claudia Schiffer.

Själv är jag tyvärr inte ägare av något lyxigt YSL plagg, men min "Touche eclat" från YSL kan jag inte leva utan.!

P.S Jo, i Thailand kan jag leva utan den för jag kom precis på att jag faktiskt inte har använt varken den eller puder sedan vi kom hit i december. Jag har inte ens tänkt på det !

Dagens middag.


När vi skulle ner och äta så slängde jag på mig min vita klänning som jag köpt på en marknad här nere och Johanna hoppade i sin Ralph Lauren klänning. Killen brevid Johanna heter Patrik och han går sina sista skoldagar före sommarlovet startar i svenska skolan här nere (där kanske Johanna går en dag?), i bakgrunden skymtar Janne som är resortens manager.

Phuket kl.23.10, onsdag kväll.

Det var som att komma in på "Oleary´s" i kväll då vi gjorde entré i resortens restaurang för där pågick fotboll på storskärm, det hängde svenska flaggor över bardisken och "alla" var där (dvs alla som bor på resorten nu).  Kanske i "sportigaste laget" för oss girls men samtidigt trevligt med lite "liv"! :-)



Johanna med sitt vattenglas i handen (värmen gör oss törstiga) . Se så "flörtande" hon tittar på Patrik... det ska börjas i tid ;-)

Jag har som mål att krypa i säng senast kl. 24 idag, ska bli spännande att se om jag klarar det ? ;-)

Vaken !


Oss inne på badrummet. Bara få minuter efter att bilden togs så sov vi båda gott :-)

Phuket kl. 22.10, onsdag kväll.

Helt otroligt ! jag har redan vaknat ! ;-) Fantastiskt skönt att "få" 2 timmar som jag brukar "sova bort"! :-)

Vi blev bara kvar hemma idag och jag har fått gjort SÅ mycket hemma vilket känns jätte jätte SKÖNT !  Och vi avslutade dagen med att gå ner och äta middag i restaurangen här på resorten.

Jag hoppas att du har en riktigt BRA dag och här kommer dagens som är en "favorit i repris" och ett av mina absoluta favorit citat:

"If you can dream it - you can do it!"
/Walt Disney.

Kram! ♥

Skön avkoppling!


En sleeping beauty i soffan bakom den nya orkidén.

Phuket kl. 15.45, onsdag em, +34 grader & SOL.!

Å vad skönt det är att ligga ute på verandan nu och bara relaxa efter DEN hektiska starten på dagen :-) Jag bläddrar i Vogue och skriver listor på vad som återstår att göra före vi ska resa härifrån och Johanna ligger (som ni ser på bilden) inne i soffan och sover sin "nap".

Jag har föresten försökt att blogga några gånger under dagen men internet har legat nere.... (jag hoppas internet fungerar 110% nästa gång vi reser ner hit ;-)


Filmningen av lägenheten gick i raketfart och de var klara på nolltid. Nu ser jag fram emot att se resultatet ! Men en sak som stör mig lite är att jag upptäckte att jag missat att fixa några små saker.. får hoppas att de inte syns så tydligt på filmen ;-)

OJ, nu tror jag minsann att min lilla darling vaknar. Då ska jag gå och mysa med henne och sen tror jag kanske att vi ska åka iväg ut en sväng för nu har vi ju varit hemma hela dagen. Vi ska bl.a. hämta ut de foton som jag lämnade in för framkallning igår också tror jag att vi måste köpa hem glass för Johanna säger glass, glass, glass heeeela tiden :-) Och det är kanske inte så konstigt för nu är det VARMT.!

Nu står Johanna plötsligt brevid mig. Hon är verkligen stora tjejen nu :-)

Carpe Diem! ♥

Hej och hå städar på!


Det TOK regnade tidigare idag! så det var helt okej att vara inne och städa och nu då jag nästan är klar så skiner solen från en blå himmel. Perfekt tajming! :-)

Phuket kl. 12.20, onsdag förmiddag, +30grader och nu SOL.!

Oj, vad jag har städat på morgon ! det är helt galet vad mycket man har "att plocka" när man har en liten prinsessa ;-) Jag kan säga att det är nog TUR att de ska filma här idag för det tvingade mig att ta tag i allt som jag ändå skulle ha gjort inför hemresan men då antagligen hade fått tokstressa med sista natten ;-) 


Så här dekorerar man sina Buddhas här i Thailand. Jag köpte en i går på blomsterbutiken mest på kul för att kunna visa er läsare. Den kostar bara 8 bath = ca 1 krona. Den doftar helt underbart och jag imponeras över det jobb det är att göra dem.! (de går ofta och säljer sånna här vid rödljus för Thaiarna köper dem och hänger dem på backspegeln då sprider de god doft i bilen!) Bilden är föresten från vårt gästrum.

Jag kom mig föresten isäng i hyfad tid igår, runt kl. 01, men redan kl. 03 väcker Johanna mig och meddelar att hon hellre vill sova i soffan. Hennes säng har blivit för liten här men eftersom vi ju varit på väg hem till Norge en stund så har vi känt att det är bättre att köpa ny nästa gång vi reser hit.  Nu kan man ju tycka att hon borde tycka att det vore MYCKET mysigare att sova med mig i stora sängen, men nejdå, soffan ska det vara så det var bara att gilla läget ;-) 

Så - kl. 08 vaknar vi båda i soffan och sedan då har jag som sagt haft värsta städprosjektet och nu är det så FINT här att jag får ännu mindre lust att resa härifrån....!

Jag lovar att fota och visa bilder senare så idag ska ni få se HELA lägenheten. Det blir en riktig interiördag här på bloggen! :-)

Nu önskar jag dig en FAB onsdag för jag har lite modellera att städa bort efter Johanna ;-)

Kram! ♥

God natt tisdag!


I kväll då vi kom hem från Chalong "centrum" så möttes vi av denna vackra syn på vår resort!  Jag fotade från bron och det ni ser är ett av lägenhetshusen till vänster, restaurangen rakt fram, och clubhuset till höger.

Phuket kl. 23.45, tisdag kväll.

Jag kan nästan inte minnas sist som jag sa "god natt" före kl. 24? ;-) men ikväll sker det !  var tyvärr tvungen att komma med en rättelse här för plötsligt är klockan 00.20. HUR GÅR DET TILL?!? ;-)

Den här extra veckan som vi får här nere ska jag fylla med så mycket sömn jag bara kan och jag ska försöka lägga mig i hyfsad tid också ska jag försöka sova "nap" tillsammans med Johanna när det passar.  Det finns så klart inga garantier för att jag kommer att lyckas med detta men jag ska i alla fall försöka ;-) 


Johanna var inte helt happy över att jag lyfte upp henne för att ta en bild, hon vill nämligen bara gååå, gååå, gååå nuförtiden :-)

När vi kom tillbaka till resorten så ville först Johanna gå hem men så stoppar hon plötsligt och säger "Katt"! också styrde hon stegen mot restaurangen. Det har nämligen flyttat in en katt där och den här katten är blandade känslor för Johanna. Hon säger "katt, katt, katt!" och ser jätte glad ut då hon inte ser den... men så fort den tittar fram så blir hon rädd och går därifrån (Johanna alltså) . Så gissa om jag tycker att det ska bli spännande att se hur hennes möte med Gucci blir då vi kommer hem ! För när vi reste hit så visste Johanna knappt att vi hade en katt...   ;-)



Väl framme i restaurangen så tittade först Johanna efter katten och sen gick hon direkt in bakom bardisken med personalen och där är hon verkligen "hemma"! Det första hon gjorde var att hon bad personalen ta av henne skorna (tjejerna berättade att de alltid tar av henne skorna då de leker där, det hade jag ingen aning om..)  Sen drar hon ut en låda och börjar plocka ur alla saker...


... i lådan låg bl.a. en massa bordsnummer och dessa "klossar" lektes det med en lååång stund :-)

Personalen blev verkligen SÅ glada över att vi ska stanna kvar och det är vi också för då kan Johanna leka med dem en hel vecka till !

Nu säger jag god natt & sov så jätte gott så ses vi igen till en ny bloggdag imorgon!

Kramar från Phuket! ♥

Ladylike!


Victoria & David Beckham i New York.

Phuket kl.23.55, tisdag kväll.

Nog är dom ett snyggt par The Beckhams!  Och Victoria är hur trendy som helst i sin dressy outfit. Det hon har på sig är som taget ur senaste Vogue... för där kryllade det av dressade ladylike outfits i senaste nr. och det står bl.a. så här:

"daywear takes on a cinematic HIchcockian polish - ladylike dresses and seductive pencil skirts paired with killer heels.."

Victoria ser ut som värsta businesswoman här, det osar "girlpower"! 

Blomstershopping & filmning.


Det är härligt med färska blommor på bordet! :-)

Phuket kl.22.00, tisdag kväll.

I eftermiddag åkte vi som sagt in till Chalong och fixade lite ärenden och vi får verkligen Thailandfeeling då vi är där för vi är i princip de enda som inte är Thai. Inte en turist i sikte !  också kryllar det av små matmarknader där de säljer så märkliga saker att jag aldrig skulle våga smaka ;-)  (jag är feg på mat.). På bilden har vi stoppat för att shoppa blomster. Utbudet är inte så stort men om jag önskar vita orkidés (snittorkidés) så kan jag ringa dem dagen före så beställer de till mig ! Service kan dom verkligen i detta land. ! :-)

Orsaken till dagens blomstershopping är att vår lägenhet ska filmas imorgon för den ska nämligen bli en "visningslägenhet" på
resortens hemsida vilket innebär att ni så småningom kan se vårt hem på film. Visst är det kul ?! :-)  

Och på tal om det så ska jag faktiskt ta tag i städningen här hemma nu och sen är mitt mål att lägga mig TIDIGT för jag är super trött efter några nätter med för lite sömn....zzzz....

Jag hoppas att din dag är underbar och TACK snälla underbara ni för alla era kommentarer!! :-) Tyvärr har jag inte hunnit svara på alla senaste dagarna men jag läser allt ni skriver !

Kvällskramar ! ♥

Dagens interiör tips!

 
Sommar fräscht!

Phuket kl.21.10, tisdag kväll.

Å så somrigt och fräscht! Sängkläderna och överkastet är underbara och ger den rätta New Englad känslan. Om du ska köpa nytt till sovrummet så är detta helt klart mitt tips! :-) Detta passar sommar månaderna perfekt! Jag hittade bilden hos en web butik som heter "
nogautvalt.se".

Bikinin kommer från Lexington Clothing och är riktigt fin. Blått & vitt är alltid "rätt" oavsett vilka trender som kommer och går för det klassiska vinner alltid i längden :-)

Dagens!


Brodyr kanten längst ner på linnet syns tyvärr inte på bilden.. det är en fin detalj.

Phuket kl. 20.50, tisdag kväll.

Dagens rätt här på
resorten var kycklinfilé med klyftpotatis och pepparsås idag och det var min lunch. Men efter en tugga med potatis så beställde jag in ris. Det är andra gången jag äter potatis sista 6 månaderna och förra gången gjorde jag exakt samma sak... det blir liksom för "mäktigt" , så jag föredrar helt klart RIS (har blivit värsta ristjejen efter 6 månader i Thailand..)  ! :-) och maten var utsökt!

Men nu var det kanske inte den dagens ni var så intresserade av ;-)

Så - min dagens outfit var följande: linne som jag shoppat på "Big C" (stor shoppingmall här i Phuket, det är där alla Thai shoppar) och det kostade helt galet lite, typ kanske 34 kr, till det mina shorts från French Connection. Svalt och skönt i värmen.

Det blir lite annorlunda outfits då vi är back in Oslo ;-)

Vi stannar kvar! = happy!


Här går jag och bär på en suuuper trött Johanna (som vägrade sitta i vagnen) inne i Chalong tidigare i kväll. Vi hade precis varit på Posten och var på väg till Kodak för att framkalla lite bilder :-)

Phuket kl. 20.30, tisdag kväll.

Detta skulle egentligen ha varit vår sista kväll i Phuket för den här gången men eftersom jag inte längtar hem så ringde jag och bokade om våra biljetter idag och det kändes SÅÅÅ bra! :-)

Så nu stannar vi kvar här till i september! nejdå, skojar bara, vi reser hem den 10:e juni och då stoppar vi först i Bangkok en natt så att jag kan ha ett businessmöte med min största leverantör och sen landar vi i Oslo någongång den 12:e.

Det känns helt FANTASTISKT att vi ska stanna kvar och det gör mig obeskrivligt HAPPY!! för vi har det så himla bra här nere jag och Johanna och för Johannas del så är det 1 miljon gånger bättre att vara här där hon kan springa runt och leka, bada i poolen, leka på beachen osv... ! :-) Sen är dessutom JIG är bortrest helt fram till den 12e juni så vi är hellre själva här än hemma  :-)

Jag hoppas att du också är happy idag för det är en så skön känsla! :-)

Sötaste cykeln!


Vi har myst nere vid poolen idag och lunchat .

Phuket kl.16.40,  SOOL!

Nu ska vi åka iväg och fixa några ärenden nere i Chalong. Ville bara visa er den SÖTA Hello Kitty cykeln som Johann lånade av en tjej idag. En sån ska hon absolut få den dagen då det är dags! :-) Önskar jag kunde ha en sån själv ;-)

Njut dagen! ♥

Johanna önskar godmorgon!


Här äter jag brunch på resorten i söndags.

Phuket kl. 07.45, tisdag morgon, +30 grader & SOL.

Godmorgon alla bloggläsare! :-)

Idag vaknade jag jätte tidigt, redan vid kl. 06, och låg och snurrade runt en del i sängen men klarade inte att somna om så jag och mamma gick upp och la oss i soffan. Men jag kunde inte somna om där heller, istället bajsade jag och sen dess har vi varit uppe och vakna här. Eller det kanske är fel att säga vi, för mamma hon låg i soffan och försökte sova lite till men så fick hon se att det var "Desperate Houswive" på TV och då blev hon plötsligt klarvaken. Konstigt.?!

Nu är jag på bus humör och ritar och klättrar upp på köksstolen brevid mamma men egentligen är jag ganska trött så jag tror att jag snart ska sova en "nap", men vi får se.

Mamma läste upp några kommentarer som kommit här på bloggen och de flesta av er skriver ju SÅ jätte fint att vi sitter här och är super glada jag och mamma och bara myser :-) Men - ibland är ni lite "tossiga", som när ni tror att min mamma skulle lämna mig med en främmade taxichaufför.?

Det kan ni väl ändå inte tro om min mamma?  Min mamma skulle ALDRIG någonsin utsätta mig för någon som helst fara. Jag är ju det värdefullaste hon har (säger hon hela tiden) så det är verkligen tossigt att tro något sånt. 



Här är jag och våran världens bästa taxichuafför, eller egentligen så känns han mycket mer som en kompis än som en chaufför , men det är i alla fall han som vi alltid åker med sedan många veckor tillbaka.  Han heter Mr.Ratnikorn, men eftersom det är lite svårt att säga så kallar han sig bara för "Bamp", och det kan t.o.m. jag säga: Bamp! :-)


Se vilken sött rosa gossedjur jag fick av Bump häromdagen! :-)

Han är sååå SNÄLL och häromdagen fick jag ett super sött rosa gossedjur av honom. Jag undrar hur han visste att jag gillar rosa? hihi :-)  Han spelar jätte bra musik i bilen och just nu gillar jag "Maroon 5" bäst så mamma har lovat att köpa den cd'n till mig.

Jag myste med mitt nya gossedjur på morgon. Bamp är jätte snäll med mig! :-)

Bra saker med vår "Bamp" är att han pratar flytade engelska också möter han alltid upp mamma när hon är och handlar och bär alla hennes påsar också brukar han och jag leka när mamma måste springa iväg och fixa ärenden. Både jag och mamma är jätte jätte glada över att vi har honom! :-) och mamma säger att det känns så säkert & tryggt att alltid åka med någon som kan jätte bra engelska ( det är ovanligt! ) och dessutom är pålitlig och passar tider och är mer som än vän.! (vi bjöd honom på lunchen på Mc.Donalds igår, det var så kul att han åt med oss för han busar så mycket med mig)

Nu ska jag leka så jag önskar er en jätte bra dag!

Kramar från Johanna! :-)


Tack & god natt!


Härlig läsning till mig och underbar prinsessetidning till Johanna + SMÅGODIS! men de fick tyvärr inte vara med på bild för de har vi redan hunnit äta upp ;-)  (paketet kom för några dagar sedan)

Phuket kl. alltförmycket...

Häromdagen blev vi sååå GLADA för vi fick ett  supricepaket i posten! :-) Från underbart snälla Familjen Blomberg som är grannar till oss här på resorten och det är så fantastiskt KUL att få ett paket då man minst anar det! :-)

Tusen MILJONER tack snälla Jimmy, Lena, Kimi & My! Ni är enormt omtänksamma! och vi längtar till nästa gång vi ses! Johanna har föresten tittat på dvderna 15.000 gånger ungefär ;-)

Och till er som planerar camping semester i sommar så är mitt tips: "Ulricehamn och Prångens Camping" för eftersom det är Jimmy som driver det så måste det vara den bästa! :-)


Jag kände nyss att jag hade något på mitt knä? och då jag drar upp Juicy byxan så ser jag detta!... ;-) så dagen avslutas där den började...!

Efter en dag med visumäventyr och Johannas kräkning i bilen så ska jag hoppa i säng nu och se fram emot att vakna till en ny härlig dag i morgon!

God natt & Sov gott! ♥

Har jag missat en gala?


Katie Holmes, Tom Cruice och fantastiska Carrie på väg till Mtv movie awards.

Phuket kl.03.00, natt mot tisdag.

Just nu känns det verkligen som att jag har "noll koll"... allstå  - har det varit Mtv movie awards? Närdå? typ nyss ? Ibland känns det verkligen som att jag lever i en "isolerad värld" här nere i Thailand och det var väl i och för sig meningen med hela pausen vi tagit, men ändå - lite koll vill man ju ha och några glittriga galor vill jag då verkligen inte missa ! ;-)

Jag gamblar på att denna happening nyss ägde rum (har sökt efter info om datum på nett men hittar inte..) så därför visar jag några bilder :-)


Vad långt hår hon fått! Jag längtar till jag ska fixa extensions igen... :-)


Nog ser hon bra ut Miss.Hilton.! och se så de matchar, vilken tillfällighet ;-)

Jag älskar verkligen "red carpet" bilder från glittriga galor för det är SÅ kul att se vad alla har på sig! Och det får absolut bli sista gången jag missar en gala ! :-)

Vi blir happy av happy meal!


We love Mc.Donalds ♥ - där jag faktiskt jobbat som ung! :-) (nu blir nog våra grannar här på resorten glada för marknadsföringen, de driver nämligen flera Mc.Donalds hemma i Sverige :-) Pontus - Johanna saknar dig och vi tittar ofta på foton vi framkallat på dig och henne och då pekar hon på dig och ser jätte glad ut! :-)

Phuket kl.02.35, natt mot tisdag.

Plötsligt började "Ers kungliga höghet Westling" på SVT och det var jag så klart tvungen att se så nu blev det en sån där sen natt igen... ;-)  Men tyvärr måste jag säga att progr var en besvikelse. Jag trodde att det skulle vara en "dokumentär" om Daniel, med massa bilder, filmer, info om hans liv etc etc men ickesanicke.... Men det positiva är ju att detta program bara tyder på en sak: att en förlovning kanske närmar sig?!


Johanna med sin nya Happy Meal leksak.

Bilden är tagen strax efter att vi lämnade immigration för då åkte vi raka vägen till Mc.Donalds så att jag skulle få lite ny energi. Eller ja, hur mycket energi man nu får av chicken nuggets och pommes? Men jag kände att jag och Johanna behövde göra något KUL och för Johanna är det KUL att gå och äta på Mc.Donalds och allt som gör henne glad gör mig glad :-)

Happy meal = Happy Johanna! :-) hihi.



Oj, oj, oj....!


Tur jag tog på mig en ovanligt färgglad tunika idag så ni hittar igen mig på bilden ;-)

Phuket kl.00.50, natt mot tisdag.

Det finns bara en sak att säga och det är: oj, oj, oj....! och nu ska ni får höra varför:

Vi åkte till "immigration" idag för att förlänga våra visum. Detta är hur enkelt som helst, man tar med sig foton, kopior på pass, pass, betalar 1.900 bath och vips! så har man fått sitt visum förlängt 1 vecka. Lätt som en plätt!


Phuket immigration i Phuket town.

Så - taxichauffören passar en sovande Johanna och jag säger "back in 5 min.!" och går happy in genom dörren. Då möts jag av en trevlig kille som jag förklarar mitt ärende för. Han öppnar mitt pass, bläddrar fram till sidan där mitt visum är och säger "Oh my!" - ditt visum gick ut den 7:E MAJ !! ?

Seriöst! jag har alltså tittat på FEL datum på mitt visum och detta visar det sig att galet många gör så det kommer dit "sånna som mig" flera gånger varje dag.... NOT good.!

Han berättar - som om det vore hur naturligt som helst - att om jag varit med om tex en trafikolycka, något annat som gjort att polisen tittat i mitt pass den månad då jag befunnit mig i landet utan giltigt visum så hade jag BUMS! hamnat i fängelset och sen hade jag omgående blivit utvisad. ! Kan ni se den synen framför er? Jag & Johanna, 2 rosa girls.. i Thai fängelse? haha, NOT good.! ;-)

Hur som helst - jag måste försöka korta ner storyn - så fick jag SUPER bra service av en svensk voluntär som jobbar där och det var absolut ingen "fara", det var bara D Y R T !

Man måste nämligen betala BÖTER för varje dag man befunnit sig i landet utan visum och ja, det blev ju några dagar för mig om jag säger så...  Så det var bara att hoppa in i taxin, åka iväg och ta ut pengar (de tar bara cash) och sen tillbaka och betala. Jag kan säga att jag såg en klänning som jag sett på Zara flyga iväg på små vingar samtidigt som detta händer.... ;-)


En positiv sak med hela "saken" var att personalen på immigration var helt fantastisk trevlig och serviceminded. Se bara så GLAD han ser ut trots att jag gjort något så tokigt.


Han skriver och skriver... känns som att det var "100 dokument"... och själv sitter jag redo med "plånboken".. uff, SÅÅÅ onödiga pengar ! 

När allt var klart gick jag därifrån med ett "hål" i plånboken och ett visum som gäller till 2:a juli för det blev , pga omständigheterna, per automatik förlängt 30 dagar. Så - inget ont som inte hade något gott med sig ;-) försöker jag att tänka men saken är ju bara den att vi bara behövde 7 dagar.... Ja, ja, bara att gilla läget helt enkelt! :-)

OM och när jag skriver min "Gizmolinas guide till Phuket" så kan jag GARANTERA er att jag kommer skriva ett helt kapitel om det här med visum för det är en del att tänka på om jag säger så... ! och jag vill inte att någon annan ska behöva göra det jag gjorde idag, för det är mycket roligare att shoppa en klänning för pengarna, det lovar jag ;-)

Vår "bodyguard".


Här är vi tillsammans med vår "bodyguard" som idag plötsligt dök upp i svenska färger :-)

Phuket kl. 00.30, natt mot tisdag.

Den här mannen kallar jag vår "bodyguard" och han tycker att det är så roligt :-) Han är säkerhetschef här på resorten och världens snällaste mann. När jag och Johanna kommer hem efter kl. 19 på kvällarna så är det verkligen kolsvart ute och eftersom jag tycker att det är hur läskigt som helst med skalbaggar etc så följer han oss alltid hem och ser till att inga "baggar" kommer i vår väg och dessutom bär han alla eventuella shoppingpåsar.

Jag skulle inte klara mig utan så här bra hjälp då jag är ensam här med Johanna för då jag kommer hem med henne sovande i taxi och har med mig 7 matpåsar + en massa vatten så måste jag ha hjälp, annars blir det problems för vi bor 2 trappor upp utan hiss ;-)

Sen bidrar han dessutom till god nattsömn eftersom han patrullerar utanför vårt hem på nätterna :-)

Prick! kl.24.00.


Bus i sängen på gästrummet tidigare idag.

Phuket kl. 00.15, natt mot tisdag
.

Jag vaknar verkligen PRICK! kl.24.00 nästan varje natt.... Det sista jag minns var att jag låg och tänkte "jag får inte somna, jag får inte somna", också vips! vaknade jag ;-) Tokigt! För Johanna somnade super bra ikväll, snabbt och tidigt, och det var det en trött mama som också gjorde :-)

Vår hektiska dag - då en galen sak hände ! - slutade tyvärr med att Johanna kräktes över hela henne och mig taxin. Uff, jag tycker så synd om henne då hon kräks... Men det var nog bara en tillfällighet (hon hade busat tok mycket, var varm, åt..) tror & hoppas jag för hon somnade en stund efter det och när vi kom hem åt hon och lekte lite innan hon somnade för natten.

Hoppas att du har en kanon start på veckan! :-)

Kram! ♥

Lila!


Tunika från Zara, halsbandet har jag shoppat på en marknad i Bangkok.

Phuket kl.11.45, måndag fm, +32 grader & sol.

Jag är ju extremt glad i vitt (och rosa) och köper hur många vita tunikor som helst eftersom jag älskar dom och det är mitt absoluta "favorit plagg".

Men - så hittade jag den här lila tunikan på Zara häromdagen och plötsligt så kändes lila lite "rätt" :-) och den feelingen får jag faktiskt ofta då jag hitta något lila så hemma i Oslo garderoben finns några lila plagg & accessoarer. Det är något "mysigt" över färgen, eller hur? Också är ju färgen väldigt "Thailand" för här kryllar det av lila orkidés och interiörsaker bl.a.

Och idag då jag surfade in hos tidningen ELLE på nätet så ser jag att de skriver så här om färgen lila:

While the a/w 08 catwalks screamed black there was also a whisper of colour: jewel tones that will be big news next season and in particular, purple. So make like the A-list this week and nod to next season now in purple, the perfect hue to make a statement whatever the season.

Och på ett annat ställe stod det så här:

First Prince took over London fashion week, now purple reigns Milan! From accent touches on bright patent totes, to head to toe hues of lilac and lavender, everyone is wearing purple.

Jag har varit lite osäker på om jag ska behålla tunikan men nu tror jag minsann att den är "a keeper"! ;-)


Och från det ena till det andra... ser ni snäckorna till vänster i bild? Tror jag måste köpa de där "interiörsakerna" jag såg häromdagen ;-)  (bilden är från en italiensk interiörtidning, hemma hos de som äger märket "Granath")

Nu ska vi strax åka iväg och fixa en massa saker så "bye,bye" så länge! ♥

Morgonens happening.



Phuket kl.11.30, måndag fm, +33 grader & SOL.

Varje morgon har Johanna någon ny "happening" för sig och idag var det ett paket med stickers.

Plötsligt stod hon brevid mig och sa "titta! titta! titta!" och då fick jag se det ni ser på bilden. Hon hade klistrat alla klistermärkena på benet och var helnöjd över detta :-)


Efter en stund så förflyttade hon alla stickers till mitt ben istället, och sen tillbaka till sitt, och sen kom hon in och hämtade mig och visade att hon klistrat fast alla ute på verandan och allt slutade med att hon satte fast alla på det papper där de satt från allra första början. Ordning & Reda ;-)

Medan Johanan höll på detta festliga så hade jag ett "städa bort myror" prosjekt för plötsligt så var en hel låda på köket totalt invaderad av myror igår... Också kör jag både tvättmaskin och diskmaskin och bloggar samtidigt. Vi tjejer klarar mycket på en gång! :-)

Gott!


Mums så gott! :-)

Phuket kl.10.50, måndag fm, +32 grader och sol.

Det här är bland det godaste jag vet! :-) 

Jag äter massor med färsk frukt här nere i Thaland och dessa 3 är helt klart mina favoriter. Bilden är tyvärr inte från min frukost här hemma på morgon ;-) Den är från gårdagens brunch här på resorten.

Idag ska jag & Johanna åka till "immigration" och förlänga våra visum så att vi har det på plats om vi stannar längre, och det tror jag att vi gör :-) för precis som min mamma skrev i ett sms till mig igår : "Ni hinner vara hemma." och ja, det hinner vi så det blir nog en vecka till :-)

Jag önskar dig en fab start på veckan och en super måndag!

Kram! ♥

Godmorgon från toppen!

1
Upp 64
gizmolinas
Läs mer om bloggen | Kommentarer: 0
Jag älskar allt som förgyller livet! Shopping, mode, interiör, champagne, vänner... Och jag har en rosa prinsessa på 18 månader som jag just nu myser med i Thailand. Shopping makes me happy & life is to short not to wear beautiful things! :)
1 34

Phuket kl.07.40, måndag morgon, +28,5 grader och "morgondis".

Johanna tyckte att det var dags att ta tag i den nya veckan vid kl.07 idag så nu har vår första måndag i juni månad redan startat :-) Vardagen är här igen efter helgen men för oss här i Phuket gör det ingen skillnad för alla dagar är lika underbara så om det är lördag , onsdag eller måndag spelar liksom ingen roll. Vi njuter ju bara dagarna ändå! :-)  (annat blir det då vi kommer hem ! )

Som jag skrivit tidigare så kan vi bloggisar lägga in oss på "
Bloggtoppen" i Sverige för att kunna följa antal läsare och för att läsare ska hitta våra bloggar.  Min blogg ligger under kategorin "personligt" och det är klart att jag piggnade till på morgon då jag såg att jag är på FÖRSTA platsen! :-)

Men det finns en förklaring till detta. Kl. 24.00 varje natt mot måndag så nollställer Bloggtoppen all statistik också börjar man från "noll" igen , och nu då jag var in på Bloggtoppen så är ju klockan bara 02.40 hemma i Sverige & Norge så innan lunch idag så är ordningen återställd igen och då brukar jag ligga på plats 8 (eller 9). 

Det var i alla fall en kul grej att få vara på toppen en liten stund ;-)

Nu har vi på "Hit Station" på TVn som är en Thai kanal med massa Thai musik / videos (som MTV) och Johanna bara älskar att se och lyssna på all denna Thai musik och alla tjejer som dansar runt i rosa (nästan alla videos är rosa, Thailands favvo färg (efter gul).) Tror vi måste köpa med Thai musik hem till Norge ! :-)

Godmorgon kram ! ♥

Viktoria & Daniel.


Så FANTASTISKT kul att se Viktoria & Daniel på bild tillsammans med Mette-Marit & Haakon. ! Wow!

Phuket kl. jag vet - jag ska sova nu.. ;-)

TACK så jätte mycket  Evelina för att du tipsat mig om dessa bilder som gör att jag kan sova gott i kväll med vetskapen att jag tänkte fel igår ang. Viktoria & Daniel. ! :-) Vad skulle jag göra utan er bloggläsare? :-)

Bilderna är från gårdagens födelsedagsfest för danska kronprins Frederik  som fyller 40 år.


Snyggingar!


Detta var ju underbart att se! :-)

Då blir det nog bröllop trots allt så "slutet gott, allting gott...!" som man säger i sagorna :-)

Sov gott! ♥

God natt alla underbara!


Här är vår nya vackra orkidé som jag fick levererad från "Intercraft" häromdagen. Den här gången är den tyvärr inte äkta, utan fake, eftersom vi snart ska resa hem och vi vill att det ska se lika snyggt ut på bordet hela tiden vid uthyrning av lägenheten. Oäkta orkidés som dessa är inte lika billiga som äkta, men de kommer ju att leva för alltid ! :-)


Phuket kl. 01.00, natt mot måndag.


I dag har jag varit jätte trött och jag somnade, som vanligt, gott brevid Johanna vid nattning och vaknade runt kl. 24. Men i natt ska jag inte sitta uppe längre utan ta och hoppa i säng. Jag var bara tvungen att fixa några jobb-mail så att de är framme i morgon bitti då nya arbetsveckan startar.


De kör brunch varje söndag på resorten och eftersom vi plötsligt blev kvar här idag så åt vi så klart den. Som ni kanske ser så hade jag badat en stund före vi satte oss för att äta så det ser ut som att jag har amningstuttar som läker ;-) haha.

Vi blev bara hemma här i kväll och vi har bl.a. pratat länge med JIG på Skype med webkameran på och Johanna bara älskar det!  Tänk så fantastiskt det är att man kan prata GRATIS mellan Norge & Thailand och dessutom SE varandra. Teknikens under säger jag bara! ;-)


Den här orkidén är också ny och den är äkta. Eftersom de bara kostar 50 kr (tillsammans alla 5) så kändes det bara som att köpa hem en "tulpanbukett" till helgen :-)  (Buddhan är också ny, jag tycker de är så fina!).

Nej, hög tid för sängen nu så jag säger ....

God natt & sov gott från Phuket. ♥

P.S nu ösregnar det och går åska ute, det är så fiffigt att det gör det på nätterna så att vi får sola på dagarna ;-)


Dagens.



Phuket kl. 18.15 söndag kväll.

Det här är min "after beach / pool" tunika som jag slänger på mig när jag duschat och bara ska vara hemma och pyssla och softa. Den är super skön ! och sval och behaglig att ha på sig :-)

Jag shoppade den på Nai Harn beach för flera månader sedan och det är en massa paljetter i silver på den som tyvärr inte kommer fram så bra på bilden.

Nu ska vi bestämma oss för om vi ska åka iväg ut en sväng eller om vi bara ska bli hemma

Happy söndag! ♥

Min businesspartner.


"okej, vi kör på 4 toppar i S, 6 i M och 2 i L och sen 10 halsband, 5 armband, 5 ringar och glöm INTE att jag ska ha 10 väskor i rosa också! viktigt! och sen de där skorna, med high heel. Give me 3 of them! " ;-)

Phuket kl 17.10. söndag em, + 34 grader & SOL.

Johanna var såååå SÖT idag på brunchen (det är brunch varje söndag här på resorten) då hon gick runt och pratade i telefon ( = min miniräknare ) hur LÄNGE som helst. Och hon såg verkligen super viktig ut, som den värsta businesswoman :-) så hon har redan börjat jobba för mama ;-) haha :-)

Och hon gick inte bara runt inne i restaurangen, hon gick utanför också och gick fram och tillbaka och pratade precis så som JIG brukar göra så barn gör verkligen som vi gör :-)

Oj, nu kom Johanna in till mig helt nyvaken! :-)

Mitt nya prosjekt!


Här besöker jag en av mina nya samarbetspartner på mässan i Bangkok.

Phuket kl. 16.00 söndag em, +33 grader & SOL!

Nu - ÄNTLIGEN - ska jag berätta lite mer om mitt nya business prosjekt som jag varit så hemlig om !

Som många säkert redan misstänkt (och vet ! efter att ha läst mina inlägg igår) så ska jag starta upp butik igen då jag kommer hem till Oslo och det känns helt FANTASTISKT! :-)

Efter att ha drivit livsstilsbutiken "Gizmo & Co" i nästan 5 år så brinner jag verkligen för branschen och jag känner att det är så "rätt" för mig att driva butik att jag tänker fortsätta med det. Jag har bara haft en "paus" helt enkelt :-)

Den här gången kommer min butik att bli i en helt annan form än tidigare och jag tänker berätta "allt" lite längre fram, men kan redan nu säga så mycket som att det blir en ny form av butikskoncept OCH jag kommer dessutom att sälja via internet så alla ni som inte bor i Oslo kan också shoppa loss hos mig! :-)  (jag kommer senda både innom Norge och till Sverige).

Så - nu vet ni ! :-)

När det gäller själva sortimentet och vilken "stil" butiken kommer att ha så får ni tålmodigt vänta lite till.. (man ska inte visa för mycket för tidigt)  Men jag har hittat världens bästa samarbetspartners så jag känner mig så nöjd som jag bara kan bli !  :-)

Och det känns helt fantastiskt rolig att få presentera ett märke som inte finns på marknaden sedan tidigare! och produkter som inte finns idag i Skandinavien!

Nu då jag börjat berätta så kommer jag att forsätta med det så från och med nu kan ni följa min "resa" fram till den stora premiären här på min blogg :-)

Kram! ♥

Lyxig stund för oss båda!


Johanna visar mig vad hon ritat då hon varit inne på kontoret och lekt.

Phuket kl. 15.40, söndag em, +34 grader & SOL!

Oj, vad det var skönt att sitta vid ett skrivbord och blogga istället för vid köksbordet ! och helt underbart att ha fönstret öppet och utsikt över poolen.. känns som att sitta ute fast jag sitter inne.  Kan inte helt förstå varför jag inte gjort det tidigare? hmm.... ;-) bättre sent än aldrig! :-)

Både jag och Johanna fick en lyxig stund (1,5 time) idag då hon var och lekte inne med personalens kids på kontoret = lyx för Johanna! och jag låg och solade vid poolen = lyx för mig!

När jag gick in för att hämta hjärtat så ville hon genast visa mig vad hon tecknat och hon gestikulerade och pratade högt och länge och med stor inlevelse då hon skulle berätta om sin stund för mig. Det är så underbart när hon blir så engagerad i sitt berättande! :-)


Så här hittade jag Johanna då tittade in i clubhuset efter min stund vid  poolen. Hon och de andra kidsen chillar och söta receptionstjejen var där med dem hela tiden.

Idag funderar jag seriöst på att vi ska stanna kvar en stund till så imorgon ska vi åka till "immigration" i Phuket Town och checka förlängning på visum... ;-) (Man kan nämligen få 1 vecka extra utan att lämna landet) Orsakerna är flera: ag älskar att vara här , att jag känner att Johanna har det bättre här där hon kan springa runt ute och det händer saker hela tiden, på onsdag ska de filma vår lägenhet OCH JIG är bortrest då vi kommer hem. Jag är hellre ensam här med Johanna än hemma :-)


Hoppas din söndag är underbar! ♥


Busigt!


Varför gå genom dörren när man kan gå genom fönstret?

Phuket kl. 15.25, söndag em, +33 grader & SOL.

Johanna var så busig då vi var nere i "clubhuset" tidigare idag och hon tog fönstervägen ut & in :-)


... och barn lär sig snabbt av varandra så sekunderna efteråt så gjorde lekkompisen exakt likadant ;-)

Jag försökte sitta ute på verandan och blogga men det är sååå ljust av solen så jag ser inte skärmen...därför sitter jag inne i sköna ac'n nu. Och jag premiärsitter faktiskt inne på sovrummet dit jag flyttat vårt skrivbord som stått helt tokigt till på gästrummet. Det är många smarta, nya lösningar jag kommer på precis före hemresan ;-)

Ändrade planer.


Allt var "packat&klart" för beachen... men så hamnade vi vid poolen istället.

Phuket kl. 14.30, söndag em, +32,5 grader & sol.!

Precis då vi skulle hoppa in i badbussen så får Johanna syn på dottern till hon som jobbar i receptionen och i och med det så ändrades dagens planer :-)

Och innan jag visste ordet av det så hade Johanna både lekt och hunnit springa iväg en bra bit bort som ni kan se på bilden (jag har gjort en rosa pil så ni ska hitta igen henne ;-)  och då insåg jag att hon har det mycket mysigare här idag så på Johannas önskan så blev vi kvar på resorten.


Rosa pilen pekar på Johanna. Hon är snabbare än blixten ibland och hinner springa långt på nolltid ! Jag har föresten happy news till er som köpt i E huset ! pålningen startade häromdagen! ;-)

Nu sover hon sin nap och jag ska lägga mig och mysa på verandan och njuta egentiden... :-)

Kram! ♥

Välkommen juni 2008!


Hurra!!! juni månad har startat! :-) (en nyvaken Johanna på Nai Harn beach i fredags).

Phuket kl. 09.45, söndag, +31 grader och SOL.

Idag har vi en helt ny fräsch månad framför oss att fylla med sånt vi tycker om! :-) Och inte vilken månad som helst heller, utan JUNI = sommar! :-)

För mig som varit bortrest sedan i mitten av december förra året så känns det overkligt att det redan är sommar hemma i Norge & Sverige, tiden går verkligen fort! och med anledning av det så kommer  här ett passande dagens:

"The past is history, the future is a mystery, this moment is a gift - that's why it's called the Present!"


Dagens väder här på resorten.

Nu ska vi göra oss klara för en härlig dag på beachen här :-)

Och just det ja - jag har lust att köra en sista tävling från Phuket så kom gärna med önsk! om vad vinsten borde bara?

Jag önskar dig en underbar start på juni och hoppas att din söndag blir fylld av både solsken & glädje! :-)

Kram! ♥


Bloggtoppen RSS 0.91