Gårdagens sötnosar.


Underbar bild. Elsa ser verkligen ut som att hon undrar vad Johanna gör? :)

Igår hade vi en super mysig play-date med våra fina vänner Elsa &
Emma och Johanna hoppade upp & ner av glädje över att träffa sin vän igen efter semestern.

Vi har varit en tur down-town idag i kylan (shit! vad kallt det är, brrr....) och jag har med mig en liten "godispåse" hem som ni ska få se innehållet i senare ;)


Happy friends!


Elsa & Emma.


Nu ska jag plocka in all god mat vi varit och handlat också ska jag städa till lite här för det blir en favorit i repris play-date om en stund ! :)

Hur ska du fira in det nya året?


Godmorgon nyårsafton!


Gårdagens: underklänning Odd Molly, tunika Hunkydory, jeans Zara och mitt nya fina halsband från Bjørg som jag fick av min snälla mamma i julklapp.

Oj, oj, oj, för första gången i mitt liv (? vad jag kan minnas i alla fall...) så sliter jag med jet-lag. Det att vi stod upp kl. 03 natten mot igår gjorde att jag var helt slut hela dagen och när min lilla darling kom tassande in till mig på soffan i vardagsrummet (oh yes, där somnade jag som en sten igår kväll) runt kl. 04 på morgon så började jag blöda näsblod då jag tog ut linserna...  TUR vi somnade om sen och sov fram till 7.30 ! eller ja, alltså jag trodde att den var 7.30 men då jag varit upp en ganska lång stund så tittar jag på klockan i köket och DÅ visar den 07 ?!? Vi stod med andra ord upp kl. 06.30 ;)

Nu har vi haft paketöppning eftersom vi inte kunde ta med oss alla klappar till Thailand pga risk för övervikt och det är hög tid för mig att hoppa i duschen. Sen ska ärenden fixas !

Jag önskar dig en FANTASTISK sista dag på 2009 ! Njut varje sekund ! :)

KrAmAr! ♥

Ovanligt cover.


Britneys killar är verkligen super söta.

Jag köpte nya (januari) amerikanska ELLE på flygplatsen i Bangkok mest pga the cover för det var så ovanligt att se en kändis mamma med sina barn på omslaget på denna typ av magasin.  Såg föresten att Britney är mörhårig igen nu så no more Miss.blonde.

Här hemma pågår städning / upp-packning men jag går runt som i en dimma... inte ofta jag stiger upp kl.03 (som tur är!) .. ;)


Härlig inspiration!


Glada färger + vitt = alltid lika fint ! (alla bilder är lånade från carmoebel).

Jag är på värsta fixa-hemma humöret så därför passar det perfekt att bjuda på några inspirerande barnrum. Bra förvaring är ju A & O och så här efter jul så kanns det lägligt att städa bort leksaker på Johannas rum för att göra plats för de nya så jag ska hålla utkik efter några fina förvaringskorgar som passar hyllan i hjärtats rum. Kanske det blir den fina rosa från Rice på bilden nedan ?


Super fin rosa hylla som man kan bygga på med fler delar (se nästa bild). Dockorna från
Sebra som sitter på hyllan är de sötaste och jag ska som sagt hålla utkik efter den rosa förvaringskorgen...


Ett riktigt FINT pojkrum. Jag älskar den ljusblå färgen mot det vita. Fräscht!

Det är alltid lika kul att göra små förändringar hemma, speciellt då man städat bort julen i januari, så just nu samlar jag all inspiration jag hittar och river ur bilder från magasiner etc... Och en sak är säker: jag är helt såld på Maileg så på morgon har jag fixat Maileg-jul här hemma :)


Godmorgon vinterland!


En HAPPY Johanna mitt i natten med typ 7 handväskor på armen. "Tadaaa mamma!" sa hon då hon dök upp så här utanför kontoret där jag satt mig en stund för att titta in på min blogg.

Godmorgon darlings! Så här såg det ut hemma hos oss runt kl.04 . Oh yes, planen om att slippa jet-lag sprack totalt... Johanna kom nämligen in och väckte mig strax efter kl. 03 och då var hon på ett strålande morgonhumör och ville absolut inte sova mer. Istället ville hon titta på Pettson & Findus (jul dvd´n från dom är en stor favorit som går på repeat :) Men det var så klart inte så konstigt att det blev så här tokigt för kl. 03 här = kl. 09 i Thailand och Johanna hade sovit över 10 tim då hon vaknade :)

En fiffig sak med att vara uppe så tidigt är att jag hunnit ta fram julgranen, julpynta etc så inget ont som inte har något gott med sig ! ;)


Dessa underbart söta tofflor fick Johanna i julklapp.

Nu lyser det massor med levande ljus här hemma, nyhetsmorgon (svenska TV4) rullar som behagligt sällskap i bakgrunden och Johanna och JIG leker. Själv ska jag passa på att ta en dusch och duka fram god frukost.  Igår blev det föresten gravadlax på knäckebröd kryddad med gravlaxs-sås till middag. Underbart gott och väldigt mycket "jul" för mig efter en månad med thai-mat :)


När jag satt och gjorde det här inlägget så kom plötsligt Pippi på besök på kontoret :)

N J U T din mysiga morgon och lyxa till frukosten med dessert, tex en pepparkaka!

KrAm! ♥

Godnatt...zzz...


Snacka om kontraster.... så här såg det ut idag då jag plumsade i snön (my god så MYCKET snö Oslo bjuder på!) tidigare idag då jag var ute och handlade...

Den här dagen känns som världens längsta... jag trodde aldrig att den skulle ta slut... När klockan var 16 kändes det som att den var 22 (vilken den också var för oss med thai-tid) och jag är I M P O N E R A D över att Johanna var piggelin (hon var super happy över att se sitt rum, krama Gucci, leka etc.)  helt fram till runt 16.30 då hon somnade sött för natten i soffan. Själv somnade jag också då och sov fram till att JIG väckte mig runt 19.


... och så här såg det ut då jag var på beachen i Phuket häromdagen...  Det är coolt med olika årstider men jag är helt klart en sommar-människa så jag l ä n g t a r tillbaka till sol & värme :)

Tittade på Dagens man (för första gången) + en liten del av Vinterkrysset (har inte tittat på TV på 4 veckor så det var lite mysigt) innan jag somnade igen och vaknade alldelens nyss så nu är det sängen som gäller innan jag somnar över skrivbordet... Har ju varit vaken sedan kl. 02 natt mot idag så de blir lite snurrigt 1:a dygnet...


På hemresan såg jag en tjusig dam i den tunika ur vinter kollektionen från
OddMolly som är väldigt lik denna FINA tunika som dyker upp till sommaren (high-summer-collection). Hon hade på sig den med ett brett bälte i livet och tuffa ankel boots då hon hoppade på planet i Phuket och sen, då jag såg henne på flygplatsen i Bangkok, så hade hon tagit bort bältet och matchat tunikan med skinny jeans. S N Y G G T! (själv har jag beställt denna godsak till tunika med guldpaljetter i halsen till mig själv).

Sköt om dig så ses vi igen imorgon ! :)

GoDnAtT kRaMaR! ♥

Phuket - Bangkok - Oslo.


Här har vi precis landat i Oslo kl. 06.30 (norsk-tid) på morgonen idag efter att vi rest i 18 timmar. Och just nu, i skrivande stund är kl.19.15 för oss (thai-tid) så nu gäller det att vi håller oss vakna så att vi slipper jet-lag... (p.s det var en himla tur att vi hade våra pälsvästar att ta på för shit! vad kallt det var då vi klev av flyget).

Vår resa bjöd på en premiär: vi flög  nämligen med Thai´s nya direkt flight Oslo - Bangkok som drog igång den 25:e oktober (tidigare har det ej avgått några Bangkok flighter från Oslo så vi har varit tvungna att flyga via Köpenhamn el. Stockholm) = oerhört bekvämt att slippa 2 mellanlandningar och en annan BRA! sak var att vi frick ha en  3:a för oss själva ( = Johanna kunde ligga och sova) både t & r så resan gick strålande bra ! :)  (JIG satt brevid oss på andra sidan gången, det var långt ifrån fullt på flighten).

Klockan 08.00 (thai-tid = kl. 02.00 norsk tid) slog Johanna upp sina blå och sedan då har vi varit vakna så detta blir en spännande dag ;)


Hjärtat var så himla duktig på resan. Hon sov, lekte, såg dvd, perlade, tecknade och var på sitt allra bästa humör! (jag fotade henne då hon låg i mitt knä). Den söta brosjen fick hon av sin vän Doe precis före vi reste.

Vi lämnade vårt paradis runt kl.18.30 igår (thai-tid) och jag blev rörd över alla FINA grannar/naboer som kom och kramade oss hej-då. Tusen miljoner TACK alla fina !! :)  och Johannas SÖTA vänner Edvin + Dao kom också och kramades... jag fick tårar i ögonen, det är sååå söta och jag är så glad över att Johanna haft så kul med dem!


Johanna är en resvan tjej. I handen håller hon sin nya Hello Kitty väska som hon fick av mormor i julklapp och den lilla resväskan är proppfull av pyssel, kudde, gossedjur etc. som underlättar den långa resan.

Jag trivs fantatiskt BRA i Thailand och jag önskar att vi hade kunnat stanna där i en evighet.... men spännande jobbuppdrag väntar på mig och det känns som att 1 mån var ganska lagom för Johanna som ser fram emot att träffa sina dagiskompisar igen så : vi får helt enkelt se fram emot nästa tur ! När den blir vet vi inte idag, men jag hoppas att det inte ska dröja så länge :)

P.S Till er som är på väg till Thailand: jag ska ge er några shopping & restaurang tips i ett eget inlägg vid tillfälle!


Happy tisdag från Oslo!


Mitt i julfixet så pågår även upp-packning... väskor överallt... vi fick nästan inte plats i bilen på väg hem ;)

Mina kära vänner! Nu är jag plötsligt tillbaka i "verkligheten" igen efter 4:a slöa veckor i paradiset och jag har bytt +38 grader till -15 så gissa om jag frös då jag klev ut från Gardemoen (flygplatsen) i en tunika....brrr...  tur jag i alla fall hade mina Ugg´s på fötterna :)

Det första jag gjorde då vi kom hem var att springa ut och köpa blommor + ljus (+ mat...) och nu pågår fullt jul-mys-fix här hemma. Advents-stjärnor ska upp och granen ska på plats för att väcka julkänslor till liv. Vi ses snart igen och då ska jag berätta mer om resan.


De hade fått in helt fantastiskt fina lila tulpaner på blomsterbutiken, det är en vacker färg!

Hoppas att du har en riktigt SKÖN dag! det var helt dött ute på stan då jag var ut för en stund sedan, verkar som många lämnat stan? är du hemma eller borta? jobbar ni eller är ni lediga? undrar nyfikna jag ! :)

KrAmAr till er alla ! ♥

Godmorgon måndag = resdag!


Kata Noi beach idag runt kl.14.00. Life is gooood!

Phuket kl.13.45, måndag fm. SOL !!

Gooodmorgon vänner! Idag = resdag så det är mycket som ska fixas samtidigt som jag vill hinna sola in i det sista :)  Det här inlägget började jag på igår men så somnade jag... så jag fortsätter där jag slutade: igår var vi till en annan av mina favorit beacher nämligen Kata Noi Beach. Och ironiskt nog så är det nästan mindre folk här än det är på Freedom Beach (om man väljer att lägga sig så långt till höger som möjligt). Vi badade, solade, byggde sandslott och åt en lovely lunch på Katahani Resort.


Jag var iväg och fixade mina naglar på Big C igår eftermiddag och någon liknande folieinpackning har jag aldrig tidigare varit med om? ;) Önskar att jag kunnat fota den "tork" som jag fick sätta in händerna i på slutet också men då var mina naglar nylackade så det blev lite svårt...  Jag gjorde som vanligt akryl, det tog 1tim & 45 min och kostade bara 1.200 bath = ca 240nok. (hemma betalar jag 650nok....).


Iförrgår kväll luftade jag min klänning /kjole från Diane von Furstenberg.


Våra trevliga grannar Lena & Lennart bjöd in oss + Harald & Bente på vin & snacks ï förrgår. Kolla in melon-snackset! (Johanna var som vanligt på bus-humör då kameran kom fram ;) Lena kan detaljer !


Johanna fick super söta julklappar av Bente & Co och allt var till hennes stora glädje Hello Kitty :) (Tusen miljoner TACK fina vänner!)


I ett av paketen gömde sig denna underbar såpbubblemaskin.


Värdinnan Lena med sonen Oskar.


Lena har inrett lägenheten oerhört smakfullt och de bor i en hörnlägenhet = den är större och med fler fönster.


Titta vad jag fick i julklapp! 2 böcker av mina favorit bloggerskor som jag önskar mig länge.

Nu måste jag skynda på här. Vi ses i Oslo !

Varma Thailand kramar !!! ♥

Jag ♥ Freedom Beach!


Vi tog en longtail boat från Kata beach till Freedom Beach, det kostar 2.500 bath (= ca 500nok) t & r och turen tar ca 15-20 min.

Phuket kl.21.50, söndag kväll.

Darlingen sover och JIG är ute på en "boys-night-out" så nu ska jag passa på att blogga lite innan packning och annat praktiskt (tråkigt...) fix väntar eftersom vi reser hem imorgon kväll. Vi ska resa från resorten runt kl.17 så vi hinner förhoppningsvis mysa några timmar vid poolen innan avresa :)


Vår båt lämnade av oss runt kl.11 och kom tillbaka för att hämta oss kl.15.

I nästa inlägg ska jag visa & berätta vad vi gjort idag men först så går vi tillbaka till igår då vi tog en longtail boat till en favorit:  Freedom Beach (en beach placerad mellan Karon & Patong som man måste åka båt för att komma fram till). Det var Johannas 1:a båt-tur här i Thailand och hon kramade mina händer HÅRT hela vägen men samtidigt så älskade hon det  :)  (det var ju sååå spännande!).


Här står vi i vattnet och tittar på....


... ett stort fisk-stim som matas med bröd. Vattnet är kristallklart på denna beach ! (=många snorklar där).

Jag besökte denna paradis-strand första gången för ca 15 år sedan och denna pärla är tyvärr inte lika eksotisk längre pga att det är många fler som hittat hit men den förblir en favorit hos mig för jag minns den som beachen där jag satt i en hopfällbar solstol (ni vet, en sån där med tyg sits) med krabbor springande förbi mina fötter (det sprang krabbor under solstolen igår också) och med en underbar lunchrestaurang där man absolut inte behövde beställa bord (idag måste man beställa bord + mat direkt då man kommer fram på morgonen...).


Vi var som sagt inte ensamna på stranden... och de flesta var svenskar.


Solstolarna är placerade rakt ovanför beachen under palmerna så att man får skön skugga.


På väg hem...

Vi haden en riktigt SKÖN dag och jag är så glad över att vi fick till en dag på min paradis strand :)

Vet ni, nu är klockan plötsligt 01 för jag blev såååå trött en bit in i inlägget att jag gick och la mig och somnade...zzz... (skulle bara slappa lite på soffan).  Bäst jag plockar ihop kvällens middag nu som blev god take-away för om man låter mat stå framme här nere i värmen så kommer myrorna som ett brev på posten ;)


Godmorgon söndag!


Precis som ni gissat så var vi på min favorit Freedom Beach igår. (ni ska få se fler bilder därifrån senare).

Phuket kl.09.15, söndag. SOL & +29 grader.

Godmorgon alla fina!
Vips! så är det plötsligt en "helt vanlig" söndag efter alla juldagar och nästa festlighet att se fram emot är NYÅRSAFTON som dyker upp på torsdag. Här i Phuket har vi ännu en strålande vacker morgon och idag är sista hela dagen för imorgon kväll hoppar vi på flyget hem mot Oslo igen. Våra 4 veckor här i paradiset har gått sååå FORT och det känns mer som att vi varit här i 14 dagar...  Men det är ju så det är då man har kul, då flyger tiden ! :)


Vi körde julklappsöppning & middag hemma hos oss på juldagen och Johanna var på sitt busigaste humör då vi skulle ta en fin bild på oss girls (är inte sånt lite typiskt? ;) och hon är så glad i sin nya klänning att den a b s o l u t skulle på även denna dag.


Mor & dotter.

Jag ska hoppa i duschen nu och sen blir det beach + fixa ärenden idag. Är lite sugen på att gå på nattmarknaden inne i Phuket town ikväll också (den är varje lö + sö), men vi får se vad vi hinner med.


Mormor & Hans reste mot flygplatsen tidigt igår morse så Johanna vinkade av dem i sitt nya nattlinne (shoppat på Central Festival). Vi är så glada över att de kom och besökte oss i 14 dagar! :)  (Tusen TACK mamma & Hans för mysiga dagar & trevliga stunder! Kramar från oss!).

Idag hoppas jag att du får en riktigt soft dag med bra filmer, gott godis & mysiga stunder !

KrAmAr! ♥


Hej annandagjul!


A walk on the beach...

Phuket kl.18.15, annandagjul ( lördag ) .

Mina fina vänner! Idag har vi haft en L.O.V.E.L.Y dag på min FAVORIT beach. (Gissa vilken? ;)  Återkommer lite senare för nu är vi bjudna hem till våra trevliga grannar på ett glas vin.

Ônskar dig en riktigt trevlig dag fylld av julmys!

KrAm! ♥

Godmorgon juldagen!


Så här skön var min julafton på Kata Noi beach. Love it !!!

Phuket kl.14.15 juldagen (fredag), +33 grader i skuggan & SOL.

Godmorgon & GOD JUL (igen) mina fina bloggvänner! Jag hoppas att tomten var riktigt snäll igår, att du åt massor med god julmat och att du kramades ordentligt med nära & kära!? :) Julafton är verkligen en mysig dag !


Johanna julafton 2009.

Här i Thailand så bjöd vår julafton på några timmar på beachen, god lunch vid havet, lite paketöppning hemma (vi fick kort med tid så vi kör "american style" och har paketöppningen idag istället) och kl. 18.30 drog festligheterna igång på vår resort. Vi blev bjudna på svenskt julbord (+ thai mat), god dryck, musik underhållning, clown till barnen (som gjorde ballonger...) etc också kom så klart jultomten också till Johannas stora glädje.  Vår resort har NYA ägare och de hade verkligen gjort en trevlig kväll för oss alla som bor här! :)


Det är inte så lätt att känna julstämning här nere i värmen...

Nu ska jag N J U T A en stund i solstolen här hemma på verandan med min bok när Johanna sover sin nap. Livet är såååå HÄRLIGT här på vår resort och jag önskar att vi hade mer än 3 dagar kvar....


Min pappa gav alltid mig och min bror en julklapp på morgonen som vi kunde leka med under dagen fram till jultomten kom och den traditionen för jag vidare till Johanna. Så - på julaftonsmorgonen fick hon denna prinsesse-serverings-vagn och hon klappade händerna av GLÄDJE då hon öppnade paketet. Det var total lycka! :) Johannas julaftonsklänning shoppade jag på Central här i Phuket och hårspännet kommer från Prinsessefin (missa inte att tävla !).

Jag önskar dig en alldelens underbar juldag fylld av mys, godis, avkoppling. kärlek & lyckliga stunder. NJUT din jul!!!

VaRmA kRaMaR! ♥

GOD JUL !






Phuket kl.17.00, julafton.

Efter några underbara timmar på beachen gör vi oss nu klara för paketöppning hos oss innan vi ska gå ner på julfesten som arrangeras på vår resort. Jag återkommer senare ikväll med bilder !


Sov gott!


Kvällens: klänning/kjole shoppad på Surin Plaza.

Phuket kl.01.00 natt mot julafton.

Vi drog in till Patong tillsammans med mamma & Hans + Berit & Öje  i em och då passade vi bl.a. på att äta super goda tapas till middag på
JoesDownstairs . Joe´s i Patong är ett av mina favorit hak !


Vackert ställe med underbar utsikt. Missa inte denna pärla om du ska till Phuket!

Det är dags för sängen nu så att jag är pigg då tomten knackar på imorgon. TACK för idag och god natt mina vänner, när vi ses igen imorgon så är det en av årets mest kända dagar.... visst blir det kul!?! :)

Sov så gott! ♥

Tävling: Vinn fantastiska hårspännen från Prinsessefin!


Mina kära bloggläsare!

Så här i juletider är det ekstra kul att få köra igång en tävling och den här gången kan du vinna bedårande FINA hårspännen från Prinsessefin som är designade av norska Kjersti Hovset. I kollektionen finns spännen, diadem / hårbølger etc till både liten & stor.

Bedårande fint hårspänne till en liten prinsessa...


Mor & dotter kan matcha med liknande spenner.


Ett sånt här spänne använder jag flitigt på Johanna. Super FINT !

VINN HÅRPYNT TILL ETT VÄRDE AV 800KR!

Du kan vinna hårpynt (spenner/diadem etc.) till ett värde av 800nok (de kostar ca 69 - 129kr / st) och du väljer själv vilken färg du önskar flest av (spännena finns bl.a i rosa, vitt, blått, beige, brunt). För att vara med och tävla om dessa underbart FINA spenner så skriver du en kommentar till mig och berättar varför just du borde vinna. Tävlingen pågår t.o.m. söndag 27:e december.

Kram & stort Lycka Till!

P.S du finner Prinsessefin hos bl.a Martine, Daisy m.fl. i Norge.


Godmorgon lillajulafton!


Vi startade måndagen med att äta frukost tillsammans med Lollo. En bättre start på dagen kunde inte Johanna få! Lyckan var total ! :) och detta var första gången Johanna KRAMADE Lollo. Wow !! (hon sa att hennes päls kittlade).

Phuket kl.10.30 onsdag morgon.

Godmorgon alla fina bloggläsare! Nu sitter jag ute på verandan och njuter och Johanna ligger inne på soffan och sover nap. Hon sov lite oroligt i natt (drömde...) också vaknade hon redan kl. 06.45 så hon somnade då hon låg och softade och tittade på Piff & Puff jul-dvd.  Själv fick jag starta dagen med ett stort och äckligt munsår men eftersom jag vet att det brukar dyka upp här nere i värmen så tog jag med mig Vectavir så förhoppningsvis försvinner det snabbt :)

Jag ska passa på att ligga i solstolen här på verandan (i skuggan = skönt) och läsa min bok nu då darlingen sover men först bjuder jag bilder från vår måndag på Sunwing Resort & Spa  i Bangtao.


Inte varje dag vi har Lollo vid frukostbordet.


När Johanna sov sin nap så passade jag på att njuta en watermelon fruitshake och läsa bästa boken (jag blir super peppad av läsa Andreas story. Vilken driven kille ! ). P.S jag har fått typ 8 myggbett på låret och de kliar som f-n... brukar alltid klara mig men i lördags så smakade jag tydligen ekstra gott..


Glad, nyvaken och klar för glass !


På eftermiddagen tog vi en prommis på stranden och då shoppade vi elefanter av den här söta damen (jag har nämligen fått för mig att jag ska börja samla på elefanter).


När vi checkat ut och lämnat vårt bagage i receptionen så tog jag en tur till Surin Plaza
där en av mina favorit butiker är (Lola) och sen väntade en kväll med Barnshow, MiniDisco, middag och familjeshow.


Inte nog med att Johanna kramade Lollo den här dagen. Hon kramades även med Bom Bom på "meet and great with the bears" innan barnshowen startade kl.19. Kul ! :)


Mini Disco !  :)


Johanna somnade gott efter middagen och då avslutade jag & JIG dagen med en drink i baren och familjeshowen innan vi åkte hem till Chalong igen (det tar ca 45 min med taxi).  Detta var verkligen en perfekt mini-semester och Johanna hade the time of her life !  :)

Nu mina kära vänner har klockan hunnit bli 12.15 och jag ska gör mig klar för jag ska strax iväg och fixa mina naglar och sen ska vi ta en tur till Patong med mamma & Hans.

Önskar dig en rikigt mysig lilla-julafton ! vi ses lite senare idag och då blir det tävling! :)

KrAm! ♥

Sweet dreams!


Vårligt & fräscht ! jag bäddar gärna så här då vi dansat ut julen... också drömmer jag om vita golv...

Phuket kl.23.30, tisdag kväll.

Med detta inlägg säger jag god natt och TACK för idag ! :) Jag tror alla små myror som springer runt på mitt tangentbord kommer hoppa högt av glädje då jag lämnar dem ifred ;) och själv ser jag fram emot att krypa ner i sköna sängen snart men först ska jag mysa lite med nya Vogue & Red (2 favorit magasiner).


... ett matchande barnrum... (eller gästrum).

 
Dagens inspiration på mitt sängbord...

När vi vaknar imorgon är det dagen före dagen = lilla julafton. Mysigt !


Sweet dreams my friends! ♥


Underkläder, Cat Deeley & en modeserie...


Klänningen/kjolen från H&M gick jag och väntade läänge på innan den dök upp i butik... Den är riktigt fin!

Phuket kl.23.00, tisdag kväll.

Varsågoda, här får ni se mina uppdrag i förra numret av
Kamille (nr.25). 

Jag har valt ut finaste underkläderna, inspirerats av Cat Deeley och stylat en modeserie på 8 sidor med en Mor & Dotter som vunnit "en dag som modeller" i en TV-serie där de medverkat.


Du har väl inte missat Sonia Rykiel hos H&M? (jag var den första som fick se & låna plaggen då jag gjorde detta uppdrag) och den svarta underklänningen/kjolen från Princess Tam-Tam är min absoluta favorit. Finns ingen battre ! (tycker jag...).


En Mor + Dotter fick vara modeller för en dag och resultatet blev en 8-sidig modeserie där de visar upp klassiker (svart byxa, kappa, kavaj/dressjakke og den lilla svarta). Vi hade en riktigt trevlig dag i studio!

Jag jobbar med nästa nummer av Kamille Mor & Barn som kommer ut i mars och undrar om ni har något önsk om star-mamas jag ska göra "stjel mammastilen" på ? (tidigare har jag gjort på Gwen Stefani, Katie Holmes, Kate Hudson, Sarah Jessica Parker, Denise Richards och Heidi Klum så ingen av dem är aktuella den här gången). Tipsa mig gärna ! :)


Johannas julkalender.


Det är riktigt billigt med gavepapir & band här i Thailand. Jag trodde att bandet kostade 60bath per meter, men det visade sig vara per rulle (!). De orkideer ni ser på bilden är också galet billiga: 40bath / styck.

Phuket kl.22.15, tisdag kväll.

I år har jag verkligen "slarvat" med Johannas kalender så det är först nyss som jag fått upp paketen. Bättre sent än aldrig ;)  Den söta kalendern kommer från Maileg och jag shoppade den hos
Propello.  JIG trodde att jag skojade då jag sa att den skulle få följa med till Phuket (eftersom den är i största laget...) men nejdå, sånt skojar jag inte om, så här hänger den nu (sedan en bra stund tillbaka) och förgyller vårt hem.


Det är fint att mixa & matcha papir & band på paketen...  och som ni ser så var Johanna ivrig till tusen på att få öppna dem ;)


En nyvaken tjej öppnar paket...

Jag kom precis på att jag köpt med mig en flax ( i Sverige: Triss ) julkalender som jag inte skrapat! bäst jag gör det nu på en gång :)


After beach.


Varje gång hjärtat behover gå på toaletten då vi är på Nai Harn så får vi oss en ganska lång prommis ;)

Phuket kl. 18.50, tisdag kväll.

Vi blev en liten skara bestående av oss girls och Hans som drog till beachen idag. Orsaken till det var något så otrevligt som dåliga magar (uff, sånt är inte kul....) men nu börjar alla att piggna till igen som tur är :)


Johanna fick sin 1:a bikini i sin kalender häromdagen och sedan den dagen så är det bara bikini som gäller ;) (bikinin kommer från Disney och är shoppad på Central)

Det blev favoriten Nai Harn beach och nu pågår after beach här hemma = dusch, after-sun, hår fix, påklädning etc.  och så fort vi är klara ska vi gå upp till mamma & Hans en sväng innan middag.

TACK för alla fina & trevliga kommentarer jag får från er ! You make me HAPPY !! :)

Tjingeling så länge !


Godmorgon dan före dan före dopparedan!


Dagens tänkvärda.

Phuket kl.07.10, tisdag morgon.

Godmorgon darlings! Mitt hjärta sa "mamma! jag är vaken!" redan kl.06.30 idag så nu sitter jag och njuter av "soluppgången", det ar nämligen runt kl. 07 som solen dyker upp och bjuder på sina strålar. Vackert ! :) och vackert är det även med alla palmer. Jag tycker att de är helt underbara växter !


Dessa coolt HÖGA palmer fotade jag på Sunwing Resorten i Kamala.

Mixen av palmer, sol & värme gör att det känns hur overkligt som helst att det är julafton om ett par dagar och igår skrev jag att julstressen lyser med sin frånvaro men jag inser att jag måste ta en julklapps-shopping-tur idag eller imorgon om jag ska bli i box till tomten kommer. 


Så här firar designern Marianne Brandi med familj (Day Birger et Mikkelsen) julen och du kan se fler bilder från deras vackra lägenhet
HÄR. Har du gjort iordning julgranen, eller väntar du med det till julaftonsmorgonen?

Vi har valt att köra en "mini-julafton" då vi är hemma i Oslo igen för att slippa ta med oss Johannas klappar hit & dit (och inte riskera övervikt på flyget...) så hon får lie "smått & gott" här och sen får hon de "riktiga" julisarna då vi kommit hem.

Jag önskar dig en alldelens underbar dan före dan före dopparedan! CARPE DIEM! och njuuuut nu julen för vips! så är det nyår... ! :)

KrAm! ♥

Godnatt från Chalong!


Vi gjorde ett stopp på en strandrestaurang i Bangtao idag. Ingen julstress i sikte....

Phuket kl.01.10, natt mot tisdag.

Mina bloggisar! Nu är vi tillbaka hemma i Chalong igen efter ett par riktigt mysiga dagar uppe hos Lollo & Bernie. Johanna har haft det SÅ fantastiskt KUL ! och den här gången fick t.o.m. Lollo en KRAM ! Det ni! det är ett stort steg i hennes lilla värld ;)

Jag är super tröttis (har hunnit sova en stund redan...) så jag ska krypa ner i sängen nu, ville bara titta in till er och berätta status.  Hoppas att du har en riktigt bra måndag och att du slipper tok-stressa inför julafton !?


Vissa bilder blir i märkligt perspektiv ;)  Hur som helst : Andreas Carlssons bok "Live to win" är ett julklappstips! önska dig den ! den peppar som tusan till att följa sina drömmar. Me like !!

Vi ses igen imorgon! Sov så gott så länge och dröm härliga drömmar ! :)

P.S Jag EFTERLYSER vinnaren av tunika + sjal från Nordljus! om Matilda inte hör av sig till mig imorgon (tisdag) så kommer jag att presentera en NY vinnare.

NaTtAkLeM! ♥

Glad 4:e advent från Sunwing Bangtao!


Dagens badflickor.

Sunwing Bangtao kl. 23.15, söndag kväll.

Mina kära vänner! Förlåt dagens ovanligt sena bloggning. På morgon bokade vi plötsligt in oss en natt uppe på Sunwing Resot & Spa i Bangtao och kl. 12 ankom vi denna oas för en liten "mini-semester"! :)

Vi blir här fram till imorgon (måndag) kväll och sen åker vi tillbaka hem till Chalong igen. Johanna är sååå GLAD över att träffa björnarna + Lollo & Bernie och vi har haft en l.o.v.e.l.y dag vid poolen + en riktigt trevlig kväll med middag, show, minidisco etc.


A room with a very nice view.... (jag älskar mixen av pool & havs utsikt!)


Här pärlar Johanna ett armband på MiniLand som jag fick i present. Jag kommer att ha på mig det varje dag :)


Hej och hå, gungar på !  (vi leker på MiniLand).


After Beach kl.16.00.  I show-teamet kände vi igen en kille då vi var här för ett par veckor sedan och mycket riktigt: det var duktiga Rasmus som jobbade på Sunwing Cala Bona då vi var på Mallis i september!  :)


Bangtao beach i eftermiddag. Så här glad har Johanna varit hela dagen lång! :)  (eller ja, i alla fall fram till att hon blev trottis efter minidiscot ;)


Kl. 19.30. Johanna dansar MiniDisco ! (hon ä.l.s.k.a.r det !)


Discot toppade sig då både Lollo & Bernie dök upp på scen.


Efter minidiscot åt vi en god middag och sen somnade vår lilla prinsessa sött så då passade the parents på att ta en drink + titta på 21.00 showen som var "Back to the 90´s ikväll".  (oh yes, min fina klänning från Hoss har gått sönder på ärmen.. måste lagas a.s.a.p. ;)

Jag hoppas att du har en riktigt MYSIG 4:e advent och att du är lycklig!  Vi ses igen imorgon för nu ska jag krypa ner i sköna sängen och njuta en hotellnatt.

KrAmAr! ♥


H&M home-collection s/s -10.


Jag och H&M´s kommunikations-sjef som är en äkta solstråle.

Phuket kl.23.15, lördag kväll.

Sista stopp den där torsdagen (26/11)  var på presserummet hos
H&M. Där bjöds jag på en imponerande FLOTT presentation av vårens & sommarens HOME-collection.  Jag blev stum då jag klev in i rummet och såg hur FINT där var så nu låter jag de vackra bilderna tala för sig själva. ENJOY !

 
Presentationen av kollektionen var en "utställning" som gör turné i flera länder. Kolla in träden! visst ser det helt fantastiskt ut ! (varje träd representerar en del av kollektionen).


 
I ♥ pink ! hela denna kollektion står det "Gizmolina" på ;)


Guld + vitt = fabulous & glammigt ...


Dyreprint är här för att stanna...


H&M bjöd på en vacker buffé av snittar, cup cakes etc. 


Kolla im kuddarna / puterna och guldnallen. Me like !


Grönt är skönt...


Fint duschdraperi och härligt rosa handdukar (fick bl.a. 2 av dem i min goodiebag...).


Duktiga Kine som bossar över presserummet hos H&M bjöd på läckra goodiebags.

TACK Kine & Co för en vacker presentation av HOME-collection s/s -10! Jag blev som sagt imponerad över hur fint ni gjort på ert showrooom dagen till ära !


Nu mina kära vänner ska jag dyka ner i sköna sängen och sova riktigt GOTT fram till att Johanna sitter brevid mig i säger att det är morgon. Håll tummarna för att det inte händer förren någongång efter kl. 07.30 ;)  (jag tror nämligen att det händer rekord tidigt pga att hon sovit sedan kl.17.30...).


Önskar dig en FESTLIG lördagkväll !


GoDnAtTkRaM! ♥


Kapp Ahl spring/summer -10.


Eileen & Annelie heter dessa snyggingar som ansvarar för Kapp Ahl´s presserom. Kolla in Annelies fina bluse/tunike (till höger), den kommer i flera härliga pastell färger !

Phuket kl.23.00, lördag kväll.

Efter shoppingfrukosten åkte jag raka vägen till frisören och sen var jag bara hemma blixtsnabbt innan jag drog iväg down-town till eftermiddagens första stopp som var hos
KappAhl och varsågoda, här får ni se smakbitar ur deras s/s kollektion. Plaggen dyker upp i butik i starten av 2010 (fr.o.m. v. 1 t.o.m. v. 7 är leveranserna).


Jag mötte ett par prinsesse-vänner hos Kapp Ahl. Josefine & Ella.


Även hos Kapp Ahl "bokade" jag upp plagg för foto som jag fick budat till mig dagen efter och som jag var till studio med innan jag reste. (de dyker upp i Kamille i starten av 2010).


Ett par favoriter ur kollektionen. (tunikan / kjolen till vänster finns även i bl.a. vitt).


Jeansen ska som sagt vara blekta och patch-work fortsätter som ni ser. Dessa jeans är föresten tights !


...ränderna går aldrig ur... !

TACK Kapp Ahl girls för en trevlig lunch-stund torsdagen 26/11!  :)

 


Shoppingfrukost & s/s -10 hos Gina Tricot.


1 st banan, 1 st muffins, 1st juiceglas = my breakfast.

Phuket kl.22.00, lördag kväll.

Redan kl.08.30 på morgonen (torsdag 26/11) bjöd PR-byrån Mildh press på frukost i en
GinaTricot butik down-town. Jag var imponerad över att jag kom iväg ut så tidigt på morgongen för egentligen så är min start-tid exakt 1 time senare ;)

Varsågoda: här får ni se smakbitar ur Gina-Tricot´s spring / summer -10 kollektion:


Tjejen till vänster i bild är Gina Tricot´s chefdesigner. Hon körde en presentation  av s/s -10 kollektionen som hon designat. (duktig är hon !).


Jag gick runt med små klisterlappar med en siffra på och "bokade" de produkter som jag skulle fota till uppdrag innan jag reste till Thailand och bl.a. den här väskan blev fotad och klar innan avresa.


Morgonpigga & vackra girls från Mildh-press. (Tusen TACK för sist!!).


Kollektionen bjuder på pasteller och blekta jeans.


En typisk "AnnaStina bluse/tunika" ;)


Militärgrönt, blått, jeans-tights och blommiga tuniker....


Oh yes, nitarna hänger med till våren & sommaren.


Beach 2010.

Som pricken över i denna morgon fick alla vi shoppa ALLT i hela butiken till -50% rabatt så ett par koftor och en blus fick följa med mig hem (de är inte med till Thailand så jag får fota och visa dem då jag är tillbaka i Oslo).

TACK Gina Tricot & Mildh press för en fabulous start på den där torsdagen i november !


Tillbaka till den 26:e november.


Här hade jag precis kommit hem från frisören och var på väg down-town. (Trond rullade inte mitt hår den här gången, han lockade det bara med tång).

Phuket kl.21.50, lördag kväll.

Nu ska ni få hänga med mig tillbaka till den 26:e november i ett par inlägg för p.g.a. att jag hade det galet körigt innan jag reste ner till mitt paradis så hann jag aldrig blogga om denna dag som bjöd på :

1. frukost & presentation av s/s -10 hos Gina Tricot.
2. frisörbesök.
3. presentation av s/s -10 hos Kapp Ahl.
4. presentation av s/s -10 HOME collection hos H&M.


S.J.P inspirerar!


Check out hennes neonrosa Louis Vuitton Speedy.

Phuket kl.21.20, lördag kväll.

Idag inspireras jag av Sarah Jessica Parker som bjudit oss på några ovanligt snygga outfits senaste dagarna.


den rosa väskan verkar vara en ny favorit ;)


S.J.P hos "The late show". Hon är klädd i Chanel från topp till tå och det känns väldigt "Carrie".

Tänk- bara 5 månader kvar till the movie 2!


Dagens fråga!



Phuket kl. 20.45, lördag kväll.

Exakt vad håller jag egentligen på med på den här bilden? som togs igår kväll då jag, JIG, mamma & Hans åt  take-away dinner hemma på vår veranda?  Någon som vet ? ;)  


Mamma & Hans .

Det blev hemma kväll för mig och Johanna (hjärtat sover gott) så nu ska jag passa på att blogga :)


Coolt !


Kolla vad jag har gjort idag ! Coolt ! och Johanna fick också prov sitta ;)

Phuket kl. 19.20, lördag kväll.

Det blev en solig & HOT (oh my god så varmt det var....) eftermiddag på Kata Beach för oss idag. Ska visa er fler bilder senare för nu kommer strax mamma & Hans ner på ett glas bubbel och sen är egentligen planen att vi ska åka ut och äta middag vid havet men Johanna somnade gott då vi kom hem från stranden och hon verkar inte ha några planer om att vakna förren imorgon så det lutar åt att det blir en hemma kväll för oss girls.

Vi ses snart igen ! Nu N J U T E R vi vår lördag ! :)




Godmorgon lördag!


A walk on the beach... (Kata Noi beach igår).

Phuket kl.08.30 lördag morgon.

Godmorgon mina vänner! Johanna kickade igång dagen kl.07.30 och nu sitter jag ute på verandan och "studerar" vädret och funderar på om vi ska ta en utflykt eller inte ? Hmm... det är så ovanligt att se små moln / dis att jag blir helt satt ut ;)  Ska avvakta ca 1 time till så får vi se vad det blir idag? (beach?, pool?, utlfykt?). Alla dessa beslut... ;)

Igår var vi i alla fall på Kata Noi Beach och så här såg vår dag ut:


Så här sitter vi lååånga stunder varje dag på stranden. Härligt !


Igår var det rekord stora vågor . Vackert att titta på !


Jag shoppade den klänning som jag snart kommer att köra en TÄVLING med = den kan bli DIN ! så håll utkik ! :)


Det är kul att leka i sanden...


Min GODA lunch: fried rice with prawns.


... spring i benen...


Hur många handdukar kan man ha med sig? 158? ;)

Nu tror jag att vi har bestämt oss för vad vi ska göra idag så off we go ! :) 

Önskar dig en riktigt BRA dag fylld av GLÄDJE och mys. Och till er som ska ut och julhandla: ta med dig ett magasin som du kan stå och drömma dig bort med i köerna ;)

LöRdAgSkRaM! ♥

Fredag = amazing !


...tänk om man hade vingar för en dag...

Phuket kl.16.30 fredag em.

Hej mina fina vänner!  Vi har precis kommit innanför dörren efter en UNDERBAR dag på Kata Noi beach. Idag bjuder Phuket på lite dis framför solen men det är ändå soligt och i skrivande stund visar termometern +32 grader i skuggan. Johanna leker med mormor och jag sitter med ett kallt glas vitt och chillar i en solstol ute på verandan. Jag älskar dessa sköna stunder på eftermiddagen!  :)


Jag chillar...

Ska njuta lite till nu och lasta ner dagens pics så vi ses igen om en liten stund.

Önskar dig världens BÄSTA dag ! och tänkt att det är HELG igen. Är inte det amazing !? :)

KrAmAr till er alla ! ♥

Godnattkram.



... jag blev plötsligt lite illamående så nu går jag och drar täcket över huvudet och sover gott till imorgon så vi ses igen då mina vänner.

GoDnAtT kRaM ! ♥

Dagens.


Dagens outfit på väg till beachen: bikini shoppad i Kata, kjole shoppad på Nai Harn beach, strandväska shoppad i Phuket Town och solbriller Gucci.

Phuket kl. 23.20, torsdag kväll.

Jag brukar ju alltid köra en tävling om en tunika eller klänning / kjole då jag är är mitt paradis så kanske ni vill att jag ska göra det denna gång också ?  Vad tror ni om den klänning jag har på mig på bilden ?  Den har "virkade" detaljer over bysten och är dubbel (= inte så genomskinlig).  Ni får bestämma om den ska bli en vinst i en kommande tävling! :)

Nu ska jag slå in de söta små-saker jag shoppat till Johanna och imorgon ska jag fota och visa er hennes kalender som är något försenad i år ;) Men - hon har en Hello Kitty chokladkalender som vi öppnar varje dag + att hon har fått små presenter ca varannandag, de har bara inte varit på plats på kalendern så : bättre sent än aldrig ! ;)



Mama på vift !


Jag får en sån härlig frihetskänsla då jag åker tuk-tuk och känner vinden i håret.. Bilden  är tagen nyss då jag åkte från beachen till resoeten.  Love it !!

Phuket kl.15.15, torsdag em. SOL & + 33 grader i skuggan.

Nu har jag lämnat resten av familjen på beachen och jag är nyduschad och klar för en eftermiddag på Central Festial (shopping-center i Phuket town). Julklappar ska köpas och jag ska MYSA och njuta lyxig egentid ! :)

Tjingeling så länge ! ♥

Torsdag = beach !

(by julie guanzon)
Dagens tänkvarda.

Godmorgon mina fina vänner! Ny dag & splitter nya möjligheter ! Visst är det härligt?! :)  Här hos oss kickade dagen igång runt kl. 07.30 och nu väntar ännu en SKÖN dag på beachen.

Solen skiner som vanligt från en vackert klarblåhimmel och en av de saker jag gillar bäst med Thailand är att det alltid är varmt. Man behöver aldrig sticka ut handen på morgonen och checka för man vet att det är ... V A R M T och det är bara helt underbart ! :)


Det är snyggt med smycken till bikini.

Nu är det dags för mig att packa strandväskan så jag önskar dig en TOPPEN dag ! Dagen idag kommer aldrig tillbaka så NJUT den och se till att den blir en dag att minnas... :)

KrAm! ♥

En dag i paradiset...


Jag köpte mina 2 fina snäckhalsband av den här mannen då vi var på väg hem från Nai Harn beach måndag eftermiddag.

Phuket kl.01.30, natt mot torsdag.

Det är otroligt bekvämt och enkelt att bara bli hemma på vår resort på dagarna för här finns ju precis det man önskar då man har semester: stor pool, skön solstol, SOL, en svalkande veranda (vi har sköna fläktar som snurrar i taket...), en lägenhet med ac (då man behöver coola ner sig), poolbar med GOD meny och svalkande dryck....

MEN ! Jag njuter som allra mest då jag är på beachen och känner sand mellan tårna och blickar ut över det blå havet (det öppnar sinnet...) så precis därför åker vi ofta till beachen och så här såg vår dag ut i förrgår (kom på att jag inte visat er alla bilder) då jag & Johanna var på en av våra favoriter: Nai Harn beach som ligger längst ner på sydspetsen av Phuket.


Som ni kanske ser så har det varit en regatta i området... det brukar inte ligga så här många segelbåtar här i vanliga fall...


Johanna ♥  glass ! och den här killen köper vi alltid glassen av "Hello Hanna!" säger han så fort han ser Johanna.


Måndagens pose.


Det är kul att leka i sanden...


Han vi alltid hyr stolar av är så snäll. Plötsligt dök han upp med ett parasoll till Johanna nere vid vattenbrynet så att hon kunde leka i skuggan.


Många hinkar ska det vara ! :)


Dagens lek: plocka snäckor & dekorera en kake med dem.


Lunch i skuggan...


Jag åt fried rice with prawns. Mums ! P.S lägg märke till att de inte har knivar till maten i Thailand.


Johanna blev super trött efter lunchen så då gick jag och hämtade våra saker vid solstolarna också åkte vi hem.


Johanna somnade i bilen på väg hem och fortsatte sen att sova hemma på soffan så då passade jag på att njuta eftermiddags solen + en bra bok på verandan. (min nya bikini kommer från Rip Curl).


Efter napen så blev det poolbad för Johanna med mormor & Hans och på bilden är de på väg hem...


Kvällens: klänning/kjole shoppad på Bolina och Johannas klänning är shoppad här i Phuket.


Middag i poolbaren med bl.a. Fru Svensson. 


Johanna och hennes söta kompis Edvin. (de har såå kul ihop!).


Det är kul att teckna !


Edvins fina mamma (Anna) & pappa (Per) som jag har många trevliga stunder med! :)

Så där ja, nu fick ni en komplett måndags-rapport !  Imorgon är det torsdag (ja, man blir dagvild här nere, måndag ena dagen och torsdag nästa ;)  och julafton närmar sig med stormsteg så jag tror att morgondagen bjuder på en mix av beach & shopping. 


GoDnAtT kRaMaR till er alla ! ♥


Poolbaren & semesterns första.


Semesterns första drink blev en fantastiskt god Mai-Tai.

Phuket kl. 00.30, natt mot torsdag.

Det blev en trevlig kväll i poolbaren för oss girls + mormor & Hans och ett gäng grannar / naboer. Jag åt super god chicken with red curry och Johanna lekte massor med sin söta kompis Edvin.


Efter massa spring & bus så satte sig de små och tecknade. (ett tips! ha alltid med målarbok + pennor i handväskan ;)

Det började regna lagom till då vi ändå skulle gå hem (det har gått åska + regnat senaste 3 nätterna)  och när vi kom så hann  Johanna bara lägga ner huvudet på kudden så sov hon :)  Perfekt ! tänkte jag: då kan jag blogga ! Men vad händer? Jo, jag somnar så klart jag också ;)  Vaknade nyss och ska strax hoppa i säng igen. Ville bara titta in till er först ! :)


Kvällens i värmen: linne/singlett från Odd Molly, jeans Zara, väska + skor shoppade i Thailand och mina armband kommer från Julie Sandlau, Nomination, Cartier + mtt kinesiska lyckoarmband. Också en mycket viktigt detalj: en rosa hink ! ;)  (Johanna plockar stenar i den på kvällarna).

Önskar dig en riktigt MYSIG kväll ! och är det föresten i kväll det är final i Bonde söker (svenska TV4)? Jag hänger inte riktigt med i "tv-svängarna" här nere i paradiset.... Den enda svenska kanal vi har här är SVT World men inte ens den har jag tittat på sedan vi kom hit.


Vinnaren av tunika & sjal från Nordljus!



Mina kära bloggläsare!

Nu är det ÄNTLIGEN dags för mig att presentera vinnaren av den fina tunikan + sjalen (till ett totalt värde av 1000kr) från butiken
Nordljus .   TACK till alla 162 bloggisar som tävlat ! och TACK för allt fint ni skrivit till mig. You make me happy och ni förtjänar alla att vinna !



Vinsten är denna fina tunikan i size S/M ( 699kr)


OCH, den här fina sjalen, som är snygg att matcha med tunikan (399kr).

♥ VINSTEN ÄR: TUNIKA & SJAL TILL ETT VÄRDE AV 1.000KR!

Postat av: Matilda
Jakob Åsard startade Nordljus.
Jag vill verkligen vinna tunikan och sjalen...varför?
Jo jag är "bara" 33, men känner mig som 63! Min mamma som är 62 klär sig piffigare och modernare än jag! Skall inte skylla på att jag fick barn för 20 månader sedan och fortfarande kämpar med dom där envisa efterhängsna gravididtetkilona. Utan jag har helt tappat lusten! Som egen företagare och småbarnmamma är ju dessutom tid en bristvara, men sedan jag hittade din blogg har intresset för mode börjat väckas till liv igen, jag har gått med i Viktväktarna och till och med varit på Stil,färg och form seminarium för att lära mig klä mig efter min nya kroppsform. Så skulle jag inte vinna skall du ändå ha ett stort tack för puschen du ger :-)
2009-12-01 @ 23:05:06


Stort GRATTIS Matilda  !
Mejla mig ditt fullständiga namn + adress till [email protected]

♥ Tusen TACK till NORDLJUS för ett trevligt samarbete ! ♥


Happy onsdag!


Phuket flygplats runt kl. 10 på morgon.

Phuket kl.16.40 onsdag em. Sol och just nu +34 grader i skuggan.

Happy  onsdag mina vänner!
Idag kickade min dag igång redan kl.07.15 av att JIG smsade att han landat i Bangkok och var på väg till flyget som skulle ta honom till Phuket och viken himla TUR att han skickade det där smset för min väckning på mobilen hade inte fungerat så om inte han väckt mig så hade vi missat möjligheten att möta upp honom på flygplatsen.


Johanna gick för guldskor idag (från H&M).

Det tar ca 1 time från oss upp till the airport och jag väckte Johanna precis innan taxin kom kl. 08. JIG hade inte alls räknat med att vi skulle möta upp honom så gissa om han blev glad då han såg sina girls stå och vinka då han ankom ! :)  och vi blev så klart också glada !


Elin har visat sig ute med barnen utan sin ring... Jag skickar miljoner varma omtäksamma tankar till henne. Tror du hon stannar eller går?

Vi har haft en soft pooldag på resorten (stoppade och handlade på vägen hem så var inte hemma förren typ 12.30) och i skrivande stund leker Johanna inne i ac´n (detta känns som varmaste dagen hittills?) och jag njuter eftermiddags solen  ute på verandan.

Önskar dig en FANTASTISK dag och jag hoppas att du vaknat GLAD idag ! :) 

KrAm! ♥

Mysiga Sunwing Resort & Spa Bangtao Beach.


I entrén på Sunwing Bangtao och som ni ser så fick Bernie (som shoppades i Kamala dagen innan) följa med på turen.

Phuket kl.22.15 tisdag kväll.

I fredags hoppade vi in i en taxi på morgonkvisten och åkte iväg till den
SuwingResort som är placerad direkt vid Bangtao Beach. Den här resorten har vi besökt tidigare och jag tycker att den är helt fantastisk ! Titta här så vackert där är:


Resorten har ett vackert poolområde. ( bild lånad från ving.se ).

Precis då vi kommit fram och hittat 2 solstolar vid poolen så kommer en super-trevlig bloggläsare fram och hälsar på oss och jag blev så klart jätteGLAD! :)


Jag och min trevliga bloggläsare Elisabeth som njöt 2 härliga veckor med sin familj på Sunwing. (TACK fina du för att du kom fram och förgyllde min dag! Hoppas hemresan gick fint och att ni har massor med härliga minnen med er hem! Kram! ).


Jag fixar med solbrillerna och Johanna petar sig i näsan... det är inte alltid så lätt att få till en fin bild ;)  Vi hade det i alla fall helt lovely där vid poolkanten !


Efter poolbad lunchade vi i La Tasca som är placerad precis vid stranden och plötsligt fick Johanna för sig att hon skulle ha på sig haklapp för att slippa få spaghetti & köttfärssås på klänningen. Barn är underbara! ;)


Vi tog en prommis på beachen efter maten och där shoppade vi den här söta klänningen/kjolen för 200 bath = ca 40kr (Johanna har några likadana sedan tidigare men behövde en ny fräsch utan gamla chokladfläckar på ;)


De små änglavingarna på ryggen gör det lilla "ekstra" :)


När Johanna badade så kom plötsligt Lollo fram och hälsade. Mysigt!


MiniLand på Sunwing Bangtao är utomhus och de söta tjejerna som jobbar där kände igen oss (vi har bott här + varit på besök tidigare).


Johanna fick en rosa Hello Kitty målad på armen.


Min busiga prinsessa tecknade, fick en ballong-hund, lekte i sanden, åkte rutshkana....


På eftermiddagen gick vi ner till stranden en sväng igen (resorten är placerad precis vid stranden och du ser havet från poolområdet) och då passade Johanna på att gunga.

Jag lovade mig själv att vara i säng före kl.24 ikväll så det är bäst jag håller det ;)  Fortsätter med en "del 2" imorgon då internet förhoppningsvis är piggare (det går trööögt att lasta ner bilder ikväll..) och då får ni se fler pics från vår härliga Sunwing-dag.


Detta har varit ännu en fantastisk dag här i Phuket och till ljudet av åskan som dundrar ute (så högt att fönstren skallrar...) så säger jag nu god natt och sov så gott så ses vi igen imorgon ! :)


SwEeT dReAmS! ♥


Dagens fråga!


I vanliga fall har jag 1 st stor uppsättning med orkideer i mitten (där jul-ljusstaken står) och en figur på varsin sida men nu då det är jul så kör jag med 2 blomsteruppsättningar p.g.a jul-ljusstaken.  (Hjärtat ville gärna vara med på bild ;) 

Phuket kl.21.50, tisdag kväll.

Som ni vet så älskar jag att inreda och jag har ständigt nya prosjekt på gång... Just nu är den stora frågan vad jag ska ha på väggen ovanför skänken?  (som är placerad mitt emot matbordet i "köksdelen").

Spegel? Tavla/Canvas-foto? Spegel? Flera tavlor? Spegel?..... Jag klarar verkligen inte att bestämma mig så kom gärna med förslag!!

P.S tavel-lister är inget alternativ för det har jag bak soffan så det skulle blir för mycket av det goda att placera sånna även här...


Sunwing Resort Kamala, del 2. !


'

Här har vi precis landat i show-baren (torsdag kväll, Sunwing Resort) och vi sitter och väntar på björnarna m.fl.

Phuket kl.21.00, tisdag kväll.

Efter en god middag i poolbaren här på resorten somnade mitt hjärta bums! då vi kom upp på rummet så nu passar jag på att blogga innan jag också somnar ;)  Ska försöka lägga mig hyfsad tid idag for imorgonbitti är planen att vi ska åka upp till flygplatsen och möta upp JIG.

Nu ska ni få  fortsättningen på vår underbara dag på den nyöppnade
SunwingResorten i Kamala. (del 1 av denna dag hittar du om du klickar HÄR).

En av saker jag gillar allra BÄST med Sunwings koncept är de aktiviteter som äger rum på kvällen. Det startar med show för barnen kl.19.00, fortsätter med MiniDisco kl. 19.30, sen är det en paus fram till kl. 21.00 då "vuxen-showen" drar igång och denna gång var det ABBA (we like!!).


Här har vi fått sällskap av sötaste Tvättis i soffan på "Meet and greet with the bears" som drar igång 15 min innan själva showen startar.

Det var STORT för Johanna att sitta så nära sina favoriter "Björnarna" för det har hon inte vågat tidigare... så vem vet, nästa gång kanske de t.o.m. får en kram?! ;)


Isidor kom också fram och hälsade innan showen drog igång.

Efter "The bears Melodi Grand Prix" så fortsatte Johannas kväll med ett efterlängtad Mini-Disco.


Johanna dansade för fullt och Mini-Discot gästades, till hennes stora glädje, av av både Lollo & Bernie.


Efter dansen åt vi en god middag i restaurang La Tasca (tyvärr blev bilden väldigt mörk.. ) innan det var dags för kvällens sista happening...


Kvällen avslutades med att Johanna låg på sköna kuddar och tittade på showen "ABBA Thank you for the music", eller ja, alltså hon såg en stund, och sen somnade hon sött efter en händelserik & KUL dag :)

Jag var glad att jag hade beställt taxi hem kl.21.30 för det var bara ca 2 min efter att Johanna somnat ;) 

Det var fantastiskt kul att vi fick möjligheten att besöka Ving´s alldelens splitter-nya Sunwing Resort och hit åker vi gärna tillbaka en annan gång !





NaiHarn beach = ett paradis.


Johanna har haft SÅ kul på stranden med mormor & Hans idag. Hon badar, leker i sanden, bär hinkar...  :)

Phuket kl. 17.20, tisdag em. Sol & +36 grader.

Dagarna här nere i Phuket är bara helt underbara! :)  Efter en dag på NaiHarn beach så sitter jag nu på verandan och jobbar och Johanna är nere och badar i poolen med mormor (lyxigt!) och kompisar. Solen strålar och här är VARMT så dagens outfit är kort och gott: bikini ! :)


Jag gillar att de har de klassiska Coca Cola flaskorna i glas här nere. De känns mer som the real thing än tex en burk/box. (också matchar de ju min bikini perfekt ! ;)

Jag funderar på att ta en tur ut och handla lite ikväll (mat, vatten etc) ikväll men jag får se vad jag orkar med. Blir så slö efter en dag på stranden...


Johanna & mormor bygger sandslott....


Shopping on the beach! :)  P.S Håll utkik efter den här söta damen om ni är på NaiHarn beach. Det är av henne jag köper de flesta av mina fina klänningar/kjoler.

Hoppas att du NJUTER din dag och att livet leker !


Gone to the beach !


Titta vilka fabulous solsängar jag hittade på beachen i Kamala (rakt nedanför Sunwing Resort). De får mig att tänka på St.Tropez ;) 

Phuket kl.10.30, tisdag morgon. SOL & +30 grader.

Godmorgon darlings! Nu sticker jag & Johanna till beachen med mamma & Hans så vi ses igen lite senare :)

Kram! ♥

Godnatt!


Jag älskar att vara på Nai Harn beach. Idag var jag & Johanna där från ca 12 till ca 15.

Phuket kl.00.30, natt mot tisdag.

Nu har jag gjort 1.000 försök att blogga ett inlägg från vår underbara dag på Nai Harn beach men jag somnar bara...zzz... så : nya friska tag imorgon! :)


Dagens: bikini Rip Curl, klänning/kjole shoppad on the beach.

Önskar dig en riktigt trevlig kväll!

GoDnAtTkRaM! ♥

Home from the beach.


Jag shoppade ny bikini häromdagen och idag fick ett par halsband följa med mig hem från beachen.

Phuket kl.17.30, måndag em. Sol & +36 grader.

Jag & Johanna har haft en U N D E R B A R dag på beachen och i skrivande stund badar hon i poolen med mamma & Hans (som spelat golf idag) och jag ska njuta min egentid i solstolen på verandan med min bok (Andreas Carlsson) och något kallt att dricka. Life is goooood ! :)

P.S Johannas skratt ekar över resorten just nu. Hennes lycka värmer mitt hjärta.



Godmorgon måndag!


Dagens tänkvärda.

Phuket kl. 09.00, måndag morgon.

Godmorgon & happy new week! Idag har vi exakt 2 veckor kvar i vårt paradis och jag sitter redan och planerar för nästa resa... Önskar SÅ att vi hade kunnat stanna längre men jag har uppdrag som väntar då jag kommer hem så som sagt, jag hoppas att vi kan resa ner igen lite senare :)


Little Miss.Diva, Suri, har inte bara på sig fina guldskor och hårdiadem, hon har dessutom på sig örhängen! :) Hon och hennes mamma sitter och tittar på pappa Tom ....

Just nu sitter Johanna och tittar på den dvd som hon fick i sin kalender igår, Barnas SuperJul (från norska NRK), och hon bara älskar alla dvd´s med Barnas SuperShow. Hon sitter som klistrad ;)  Själv ska jag ta och hoppa i duschen och sen får vi se vad vi gör idag? Beach? Pool? Fixa ärenden? jag har inte klarat att bestämma mig ännu.... men det lutar åt fixa ärenden eftersom julen närmar sig och paket ska postas med hopp om att de ska hinna komma fram.


... som spelar in film tillsammans med snygga Cameron Diaz.

Såg att någon frågat om min mamma & Hans köpt lägenhet här? Det har de inte gjort, de är här och besöker oss och vi har lånat en lägenhet av vänner som de bor i. Såg även att någon frågat om vi hyr vår lägenhet? Vi äger vår lägenhet 100% själva och vi hyr gärna ut den i de perioder då vi inte är här.


Dagens inspirerande outfit får Sienna Miller stå för. Så här vill jag också se ut  på en girls-night-out!

Bäst jag tar tag i dagen här nu så jag önskar dig en perfekt start på veckan ! Tänk- snart är det J U L , det känns lite overkligt här nere i sol & värme....

Carpe Diem ! och kom ihåg den här dagen är första dagen på resten av ditt liv!

KrAm! ♥

Dagens playdate.


Sötisarna startade med att sitta inne i receptionen och bygga med "lego-klossar".

Phuket kl.24.00, söndag kväll.

Johanna var såå glad över att hennes kompis Dao var på resorten idag och de körde play-date hela eftermiddagen :)


...efter en stund kom de ut till mig vid poolen och visade upp vad de byggt :)  (visst är det underbar färg på "lego-klossarna"? pasteller!).


Eftermiddagen avslutades (efter lek, spring, memory-spel, lussekatter etc) med målarböcker ute på vår veranda innan Dao åkte hem.

Nu ska en trött mama hoppa i säng (märker att Johanna väckte mig kl.06 idag....) så vi ses igen imorgon darlings ! :)

SwEeT dReAmS! ♥

Happy lucia!


I ♥ lussekatter ! Mums !

Phuket kl. 22.10, söndag kväll.

Kära vänner! Jag har varit på väg att blogga ett inlägg hela dagen men ni som har barn vet att allt inte riktigt går precis som man tänkt sig då man har en liten 3-åring ;)  Hur som helst: Hoppas att du har en riktigt TREVLIG lucia idag och att du fått i dig både glögg, pepparkakor och bäst av allt: lussekatter!  Säger du föresten lussekatter eller lussebullar?  Kärt barn har ju så många namn.. ;)  Själv säger jag lussekatter.


Luciakaffe in the poolbar.

Våra trevliga grannar Berit & Öje bjöd in till "luciakaffe" idag kl.16 = då samlades alla vi som bor här i poolbaren och åt Berits nybakade lussekatter. Snacka om LYX för en som mig som tycker att lussekatter är bland det godaste som finns ! :)


Jag, Berit och mamma. Lägg märke till glittret ;) (Tusen TACK Berit för ett trevligt initiativ och för goda lussekatter!).

I övrigt så har dagen bjudit på poolbad (Johanna vägrade stranden idag), en tur till Chalong för lunch på ett nytt köpcentra (restaurangen här på resorten är stängd på söndagar), mer poolbad + Johanna lek med Dao och ikväll har mamma & Hans varit hos oss på god middag ute på verandan.


Dagens lunch: KFC. Dagens kids-gift: hårdiadem + tillbehör.  När vi sitter och lunchar så knackar plötsligt en mann + familj på fönstret och vinkar åt oss. Det var Mr.Pop som tidigare jobbade som chauffor på vår resort :)

Måste bara berätta: vi beställde take-away delivery till middag från en restaurang i närheten = mat till 4 personer. Gissa vad det kostade? Med utkörning? 100 kr ! totalt för oss alla med delivery + dricks inkludert ! det är sånt som gör att jag inte ser någon som helst grund till att stå vid spisen här nere ;)

Trevlig söndagkväll !

P.S jag somnade mitt i inlägget...zzz... trött mama i kväll... ;)

KrAm! ♥


Nyöppnade Sunwing Resort Kamala Beach.


Vi hälsades välkomna av trevligaste Johan som är platschef på nya Sunwing i Kamala. (Johan var tidigare plats-chef på Sunwing Bangtao och vi känner honom därifrån).

Phuket kl. 03.00 , natt mot söndag.

Jag & Johanna är så glada & tacksamma för att vi fått hälsa på hjärtats favoriter Lollo, Bernie & bjornarna i veckan. Vi startade med att åka upp till
Ving´s splitter nya SunwingResort i Kamala som öppnade för bara ca 3 veckor sedan och där hade vi en L.O.V.E.L.Y torsdag fylld av solsken ! :)

Misstänker att ni är nyfikna på hur denna nyinvigda pärla ser ut så varsågoda, här bjuder jag på en guidad tur. ENJOY!


Här ser ni en bild av hela Sunwing Resot & Spa i Kamala.  (bilden lånad från ving.se).


Första stopp blev så klart på MiniLand :) och där dröjde det inte länge förren Johanna fick en rosa glitter fjäril målad på armen. Till skillnad mot MiniLand i Bangtao så är detta innomhus med sval ac och stora ytor. Ser ni skjutdörrarna i grönt & gult? det är olika lek rum.


Här är Johanna tillsammans med glada Susanne som även jobbade på Sunwing Cala Bona då vi var där i september så gissa om Johanna (och jag..)  blev överraskad över att plötsligt se henne här ! :)


Show baren & La Tasca har öppen vägg ut mot poolområdet. Här tittade vi på Björnshow, Johanna dansade mini-disco och vi såg på ABBA show.


Hjärtat chillar vid poolen och checkar "Holiday plannern" för att se vad som händer på Sunwing?! :) och hon hittade en ny aktivitet: Lollo & Bernie after beach i showbaren kl.16.00.


Darlingen "bodde" i poolen och hon älskar att bada då det är sluttande botten som hon kan gå runt på. Ibland tar hon en tur ut på det djupa, ibland hänger hon på det grunda...


Vi lunchade på La Tasca och jag åt (som vanligt) kyckling i röd curry + ris och till dessert valde Johanna (som vanligt) Magnum classic. Det är gott & svalkande med glass i värmen !


Kolla in vilken cool klocka som sitter på väggen i Minimarked. Underbar! :)


Oh my god ! jag får erkänna att jag fick lite chock då jag såg dessa löpsedlar. Herregud, stackars Elin & Tiger. (Idag berättade mamma att löpsedlarna tydligen sett ut ungefär så här i flera veckor. I didn´t know..).


Vi chillade vid poolen hela eftermiddagen.


Klockan 16.00 var det dags för "Lollo & Bernie after beach" i show-bar och där dök plötsligt Woodie upp! :) (ser du Johanna? hon dansar i mitten på bilden). After beach = sång & dans och det är en ny aktivitet som körs både i Kamala (2 gånger i veckan) och Bangao (1 gång i veckan).


Efter after beach tog vi en prommis ner till beachen (för att komma till stranden går man den här vägen ca 200 meter)
och hur det såg ut där + vad vi gjorde resten av kvällen får ni se i nästa inlägg imorgon..... så jag säger som i filmens värld:  To be continued ! :)

Mina kära vänner. Bäst jag går och lägger mig nu för annars hinner jag inte sova förren darligen vaknar ;)  (ny starttid är ju som ni vet kl.07..) .  TACK för alla trevliga kommentarer och TACK för Idol-rapporterna! Ni är underbara!

GoDnAtTkRaM! ♥


Trevlig lördagkväll!


Vi lärde känna fina Anna & Co här på resorten för ca 2 år sedan (då vi bodde här i 6 mån) och eftersom vi inte mötts sedan då så var det extra kul att ses idag! 

Phuket kl.01.30, natt mot söndag.

Vilken trevlig dag vi har haft! :)  Efter härligt pool-häng, god lunch, soft stund på verandan hos mamma & Hans, besök hos Öje & Berit ( trevliga grannar som kommer från Luleå ) där jag blev bjuden på årets första lussekatt ! (suuuuper GOTT!!) och en skön dusch så toppade vi dagen med en riktigt trevlig middag i poolbaren tillsammans med mamma + Hans, Harald & Bente +  Anna & Co som precis kommit ner.


Kidsen har haft riktigt KUL ! På dagen pool-lek och i kväll massor med bus.  (Tusen TACK för idag Anna, Per & de små prinsarna! Vi gleder oss till fler trevliga stunder ! :)

Det har verkligen strömmat in gäster till resorten senaste dagarna och innan jultomten knackar på dörren så kommer det många fler. Det känns som vi som bor här är en enda stor "familj".  Du kan föresten kolla in vår resort
HÄR.

Hoppas att du också har haft (och har!) en trevlig dag och att du myser ordentligt i kväll! :)



Hej hej lördag !


Igår och idag har många av våra grannar ankommit resorten och idag mötte jag finaste Fru.Svensson som kom med en fantastisk surprice till mig. Jag blev obesktivligt glad ! :)  (Miljoner TACK ! du är unik!!). P.S det blåste nåt helt extremt mitt på dagen idag...

Phuket kl. 16.00, lördag em.

Hej mina fina bloggisar! Idag kickade Johanna igång dagen kl.07.00 sharp och runt kl. 09.30 ankom mamma & Hans resorten så nu är Johanna super HAPPY över att mormor är på plats (och det är så klart jag också!)  :)  I skrivande stund så sitter de inne i ac´n och leker och jag njuuuuuuter min första "egen-tid" ute på verandan med bloggen :)


Johanna fick också surprice av Fru.Svensson & Co. Ett underbart Hello Kitty "pyssel-kit" som blev stor succé.

Mamma & Hans lånar våra trevliga grannars /naboers lägenhet (tusen tack Jimmy & Co !) så det är på deras veranda jag sitter nu för hemma hos oss pågår städning ( vi har en underbar städerska ) så vi låter henne jobba i lugn och ro :)


Jag fick 2 favorit magasinet och det godaste godis jag vet: Kina Snacks.  (love it!) i en underbar ljusrosa påse med blomster på. 

Phuket bjuder på ännu en dag med KANON väder och det är bara så otroligt skönt här att jag får lust att stanna kvar för alltid ....  ;)  Ojsan, nu fick jag precis ett glas cava i min hand så nu ska vi skåla "välkommen" här.

Ha en underbar dag!  Lördagar är fabulous dagar ! :)




You go Erik !!!


Är det någon mer än jag som tycker att Calle ar otroligt lik Meatloaf? (bild lånad från Aftonbladet).

Phuket kl.01.30, natt mot lördag.

Jag kom plötsligt på att det ju är IDOL final i kväll !  så jag surfade bl.a. in hos Aftonbladet + TV4.se för att se vad som skrivs? och en sak är då säker: den som lyfts fram mest är Calle så ja, det kan nog bli en skräll..  

Men, jag håller alla tummar jag har för Erik. Lova att ni röster på honom för mig ! och att ni ger mig rapport från kvällen!! Önskar att jag orkade sitta upp och se på nett men jag är dödstrött...zzz...  (fastnade plötsligt i sista episoden av Mammas Pojkar på TV4 på nett men då jag sett ca halva progr som bröts det) så jag måste dyka i säng. Får blogga om dagen imorgon.

KOS dig med finalen & ha en riktigt festlig kväll ! :)

NaTtAkLeM! ♥

Trevlig kväll & dagens shopping.


Jag och min nya tunika kramades med söta Woodie i kväll :)  (i Thailand har Ving 3 barnfigurer: Lollo, Bernie & Woodie). 

Phuket kl. 24.00, fredag kväll.

Godkväll mina darlings! Jag & Johanna kom hem från den BÄSTA dagen på Sunwing Resort & Spa i Bangtao för ca 1 time sedan. Jag veeet, jag har varit hemma en hel time (!) utan att blogga. Borde skämmas! ;)

Jag har skypat med JIG. Han var på väg till Nobels fredspris konsert och den skulle jag också ha varit med på om jag varit hemma.  Också frågade han vilken kamera jag önskar mig av tomten? så nu måste jag gå tillbaka till det inlägg där jag frågade er om bra kamera och checka vilka modeller ni tipsat mig om för jag missade att notera mig det.


Vi stoppade på Surin Plaza  på väg till Bangtao och där shoppades den här tunikan (+ linnet jag har under). Mina örhängen kommer från
Daisy också ser ni min rosa älskling = min pc. Vad skulle jag gora utan den?

Nu ska jag köra på med ett inlägg från igår (så allt kommer i rätt ordning....) och sen måste jag gå och sova för jag mår lite illa... uff... Hoppas att jag bara är lite "åksjuk"  från taxiresan (tar ca 50 min hem från Bangtao) och inte p.g.a. något jag ätit..

TrEvLiG kVäLl !


Johanna ♥ Lollo & Bernie!


Oss igår på Sunwing Kamala.

Phuket kl. 09.30, fredag.

Tiden flyger (alltid) på morgonen och strax kommer vår taxi och hämtar oss så bäst jag packar väskan och gör oss klara för idag väntar en dag hos Lollo & Bernie + björnarna uppe på
SunwingBangTao. Vi ser fram emot en TOPPEN dag ! :)

Vi bloggas senare ! Njut din dag ! :)

P.S om Johanna sover nap i em (hände inte igår...) så bloggar jag. Tar med  pc´n ! 


Godmorgon fredag !


TUSEN MILJONER TACK för alla fina kommentarer jag fick i mitt förra inlägg. You make me HAPPY!!!

Phuket kl.07.45, fredag morgon. Soool & redan +28 grader..

Godmorgon mina bloggvänner!
F Ö R L Å T min frånvaro igår. Det blev lite brådis på morgon (som alltid då vi 2 girls ska iväg ;) och sen, då vi kom hem, så somnade jag vid pc´n då jag satte mig för att blogga så jag kröp ner i sängen istället och somnade som en stock !  Har sovit super gott fram till kl. 07 då hjärtat kickade igång den här nya soliga dagen :)

Precis som ni gissat så var vi och besökte Johannas favoriter Lollo, Bernie & Woodie + björnarna igår på Ving´s helg nyöppnade
SunwingKamala resort. Men mer om det i nästa inlägg !


Dagens väder: Phuket bjuder på en STRÅLANDE dag och det är bara helt ljuvligt att gå ut på verandan på morgon och känna värmen för man glömmer nästan bort den då man är inne i ac´n.


Gårdagens: klänning / kjole från Blue, bikini shoppad på en bazaar i Kata (för 60 kr) och väska från Lexington.

Miljoner TACK för alla kommentarer jag fått ang. att jag är less på person X. Jag är RÖRD och otroligt GLAD över att jag har så måååååånga helt fantastiska tjejer & killar som läsar min blogg och som tar sig tid att skriva så mycket fint till mig. Ni gör mig varm i hjärtat och ni inspirerar mig att blogga ÄNNU mer !  :)  Majoriteten av er tycker att jag ska blocka personen i fråga så så får det bli (måste bara få hjälp till det för jag anar inte hur man gör... ? vet bara att det går.)  också får vi hoppas att det gör att vi får ha denna feelgood oas ifred ! :)

Önskar dig en dag fylld av solsken & skratt !

KrAm! ♥


Grattis på namnsdagen Anna !


GRATTIS på namnsdagen alla ni fina Anna bloggisar!  :)  Njut din dag och unna dig en godsak i kväll !

Phuket kl. 24.00, onsdag kväll.

När jag satt på stranden tidigare idag så ringde plötsligt min mamma och sa "Grattis på namnsdagen!"  :) Jag är helt dagvild här nere och hade inte en tanke på vilken dag det var idag så därfor blev jag ekstra glad ! Och nu såg jag att min pappa nyss skickat en grattis hälsning via bloggen. Tack !


It´s official: jag är less... 

Innan jag tackar för idag så måste jag meddela er att jag är less på alla skit kommentarer jag får från en och samma person så frågan är vad jag ska göra? Ska jag "porta" personen ifråga? (=hon kan ej komma in på min blogg) ELLER ska jag trycka delite så fort jag ser en kommentar från denna person (=ta bort dem)? ELLER ska jag helt enkelt skita i saken / låtsas som att hon inte existerar och låta allt flyta på som det gör nu?

WHAT you think ?  Själv tycker jag att det är helt sjukt att man kan sitta och slänga iväg spydiga / elaka / förtal till en person man inte känner om saker man inte vet något om.  Det säger en del om personen som gör detta....

Nu ska jag göra mig klar för sängen för imorgon kommer en taxi och hämtar oss kl.09.30. Vi ska nämligen på en "utflykt". Gissa vart vi ska?! ;) 

GoDnAtTkRaM fRåN pHuKeT! ♥


Sandslott & solcreme.


Johanna är SÅ glad i
Maud och här byggs det prinsesseslott.

Idag har vi njutit ännu en fantastisk dag på Kata Noi Beach och till vår stora glädje så fick vi sällskap av våra vänner, Harald & Co, som kom och satte guldkant på vår dag.


Harald begravde Johannas ben i sanden och hon skrattade så hon kiknade :)


Fina Maud !


TACK Harald, Bente & Maud för en super kos beach-dag!

Till sist, svar på kommentarer:

Självklart droppade jag solcreme på Johanna idag också lät jag henne springa naken heeeela dagen. Jag menar, har vi rest så här långt så ska vi ju i alla fall bli B R U N A , eller hur?  Så nu är hon hur bränd som helst men skit samma, imorgon kör vi på igen men då tror jag att vi ska testa Hawaiian Tropics nya sun-browser-oil. Den ska tydligen vara mycket effektiv och bita som tusan på ljus hy. 

P.S till er som inte känner till ironi: jag s k o j a r. Johanna har spf 30 (världens bästa creme från Clarins) och hon är aldrig naken på stranden mer än de stunder då hon ska byta om.  Bra va´?! ;)  Jag har rest så mycket med Johanna till Thailand att jag vågar säga att jag vet hur man skyddar sig här nere för peppar, peppar, hon har aldrig brännt sig ! :) 


Another day in paradise.


Klockan 15 blir det sååå varmt på beachen så då är det skönt att chilla i skuggan.

Phuket kl.17.00, onsdag em, +37 grader på verandan.

Mina vänner! Vi har haft en riktigt härlig dag på Kata Noi Beach och nu njuter jag eftermiddags solen ute på verandan och pysslar med mina orkideer. Uppdaterar snart det här inlägget med fler pics.


We love Kata Noi beach. (oh yes, nakenfisen i bakgrunden är min prinsessa ;)

HAPPY onsdag ! :)

Kram på er ! ♥

Johannas kväll.


Mitt älskade hjärta.

Phuket kl.02, natt mot onsdag.

Efter beach och en soft eftermiddag hemma så tog vi en tur in till Phuket Town och då vi kom tillbaka blev det en supertrevlig kväll i poolbaren (restaurangen här på resorten).  Johanna träffade sin kompis Dao för första gången sedan vi kom hit och det var helt fantastiskt att se hur de 2 vännerna lyste som små solar då de såg varandra :)


Johanna tillsammans med sin söta van Dao och hennes mamma (till höger) och moster. Daos mamma jobbar i receptionen här på resorten och hon strålar alltid.


Friends.


Johanna fick en present. En söt docka som sprattlar med benen och sjunger.  (Thank you so much for the qute gift! Johanna is sleeping with the doll in her bed tonight ;) and she look forward to play woth Dao on saturday! :)


Johanna & Dao sprang runt och lekte med sina dockor heela kvällen och plötsligt var de inne och hälsade på hos Roar. Jag älskar att vi har så fina grannar här nere !

När girlsen lekte (detta var verkligen Johannas kväll, hon hade riktigt, riktigt KUL!)  så åt jag den godaste chicken with red curry som jag någonsin ätit också hade jag trevligt sällskap av Harald & Bente + Maud & Bao.

Livet här i Thailand är bara sååå skönt.   I love it ! :)

P.S till Fru Svensson (D8): tusen miljoner TACK för att du erbjuder dig att handla till mig. Otroligt snällt! Kanske du kan köpa med senaste nr av magasinerna Lantliv & Chic ? Trevlig resa!


SwEeT dReAms ! ♥


Kata Noi beach.


Min dagens på KataNoi Beach: klänning/kjole från BikBok, bikini (shoppad på bazaar har i Phuket), flip-flops från Havaianas (thanx Camilla!), solbriller Gucci och solcreme PizBuin.

Phuket kl.01.20, natt mot onsdag.

Jag vet inte hur jag lyckas? men nu sitter jag här igen och bloggar "mitt-i-natten". Hopplöst ;)  Minns att jag tänkte att det var perfekt att Johanna somnade i så bra tid idag = jag kunde blogga, tvätta, checka eventuell utflykt, checka mejl (hjälp! jag har 410 (!) olästa mejl i min inbox. FÖRLÅT alla ni som mejlat som jag inte svarat, jag jobbar på saken !) etc och sedan lägga mig senast kl.24 men först skulle jag bara chilla lite.... och ja, självklart somnade jag typ 1 min senare.

Hur som helst: vi har haft en alldelens UNDERBAR dag som sett ut så här:


Jag älskar lugnet på KataNoi beach. Fotade Johanna som var ute på prommis från solstolen och som ni ser så var det inte så många hon behövde trängas med :) 


Beach-lek.


Johanna gick och satte ner sin sko i fotspåren från en som just gått förbi. Den här "leken" fungerade perfekt fram till att en stor våg kom och sköljde bort spåren... :)


Vi har badat hur mycket som helst idag.


Vi lunchade på vackra
KatathaniResort och det blev ett kärt återseende av personalen. Johanna fick massor med pussar & kramar !  (första gången jag bodde på Katathani var Johanna i min mage, andra gången vi bodde där var hon 9 månader och sedaste åren har vi besökt stället fler gånger).

Kata Noi beach är en av mina absoluta favorit beacher här i Phuket och det var fantastiskt att vara tillbaka där idag! Jag & Johanna har stor kost oss :) 

P.S den här tiden för exak 1 vecka sedan satt vi på flyget mot Thailand. Helt galet vad F O R T vår 1:a vecka har gått ! TUR vi har 3 veckor kvar .


L o v e l y !


Kata Noi beach.


Den här bilden på Johanna på beachen idag talar för sig själv. Vi har haft det l o v e l y !

Nu sticker vi ut en sväng så see you later ! :)


Glad tisdag!


Dagens tänkvärda.

Hej alla härliga! Jag sitter helt nyvaken efter en nap i solstolen (la mig på verandan för att läsa...) och njuter nu sooolen ute på verandan. Johanna sover fortfarande inne i ac´n trött efter en LOVELY dag på beachen.

Ska lasta ner bilderna från vår dag nu och hoppa i duschen för idag är planen att ta den där turen till Phuket Town :)

GLAD tisdag mina vänner ! Idag är vi snälla mot varandra (inga fler elaka kommentarer tack!) och kramas lite extra tycker jag !

KrAmAR! ♥

Funderingar i natten....


Vacker bild.

Jag har knappt haft igång min mobiltfn sedan vi ankom paradiset och idag var första gången jag surfade in för att checka lite news på nett och seriöst, vad är det som händer ? De nyheter jag möts av handlar om att Elin Woods mamma ska resa över till USA (det har en fet EXTRA! rubrik.. ?), att Anna Anka ska skilja sig (what?? nu fattar jag ingenting..?) att en ensam mamma söker tjej hittat kärleken (Ehh... jaha? jag har aldrig sett denna serie..) och att Katrin (fuck you right back bloggerskan) inte kan förstå hur man kan ta med sig barn på café ? (hmm..hon förstår det nog då barnet tittat ut...)

En sak kan jag då lugnt konstatera: jag har inte missat något stort ;) 

Bäst jag lägger mig nu , god natt bloggen !

NaTtAkLeM! ♥

Interiör inspiration !


Jag gillar bilden på väggen bak soffan.

Jag vet, jag ska lägga mig ;) men först bjuder jag på ett inspierande hem som jag hittat hos
SkönaHem.


Snygg stilmix.


En klädd säng-gavel ger ett soft & fint intryck.


Arvegods + nytt = snyggt.


Vackert med många fönster och jag är svag för kristallkronor...

Här i Phuket finns en riktigt BRA bokhandel där jag alltid brukar hitta härligt inspirerande interiörböcker så jag ser fram emot att ta en tur dit snart (kanske imorgon?). Interiörböcker är perfekta "coffee table books".


Vinnaren av Humanity armband från CreativeLounge.


Mina kära bloggläsare!

Jag blev rörd, glad & smickrad då jag läste igenom alla 258 fina tävlingsbidrag , KUL att ni är så många som tävlat !  :)  och som vanligt så önskar jag att alla fick vinna...


Armbandet är ca 90 cm, och du virar det flera led runt handleden = det passar alla!  När du köper ett sånt här armband går 20% av inköpspriset till Röda korset och ytterligare 5% till Al Gore's Environmental Organisation!

VINSTEN:  HUMANITY ARMBAND VÄRDE 398KR

 And the winner is...

Postat av: Linda P
Hej AnnaStina!
Jag har precis kommit tillbaka till jobbet efter en sjukskrivning och Humanity-armbandets visdomasord påminner mig om allt viktigt jag lärt mig om mig själv under den här tiden.
Armbandet skulle vara en fin påminnelse till mig själv att inte ta någon skit och att fortsätta tro på mig själv och på den positiva inställningens makt, att jag kommer att komma långt på grund av den.
Tack för en mycket inspirerande blogg!
2009-11-22  19:00:30

Stort GRATTIS Linda !
Mejla mig ditt fullständiga namn + adress till [email protected]

♥ Tusen TACK till Evelina & CreativeLounge för ett trevligt samarbete ! ♥

Godnattkram!


Vi åt en trevlig middag i poolbaren på resorten tillsammans med Harald, Bente & Roar. (Jag älskar att slippa laga mat då vi är här nere ! )

Phuket kl. 01.10, natt mot tisdag.

Ooops, jag vaknade nyss (somnade vid sidan om Johanna...) och eftersom det finns risk för att jag blir sittande uppe (tycker ju att det är så kul att blogga..) så måste jag forsöka skärpa mig och gå och lägga mig a.s.a.p. så att jag får vakna piggare imorgon för idag har jag slagit rekord i trötthet... zzz...


Tidigare i kväll så klädde jag och Johanna julgranen. Jag knöt fast alla kuler med silkesband och Johanna hängde upp alla "sjöstjärnor". Hjärtat tyckte att det var sååå kul !  (Imorgon ska jag se efter en fin korg / kruka att ställa granen i.)  Julgran + pynt köpte vi på Central Festival då vi firade julen här -07.

Det blev föresten ingen tur till Phuket town idag, istället blev det en jobb & lek-dag hemma, men imorgon satsar vi på både beach & shopping. Också funderar jag på att boka in en natt uppe hos Lollo & Bernie i veckan eftersom Johanna pratar så mycket om dem.... Vi får väl se vad vi hinner med innan vi får besök till helgen.

Nej, bäst jag går och lägger mig nu. Önskar dig en riktigt MYSIG kväll ! Jag kommer tillbaka starkare & piggare imorgon så ses då ! :)

GoDnAtTkLeM!♥


Godmorgon nya vecka!


Dagens tänkvärda.  (jag älskar stjärnor!)

Phuket kl.09.00, måndag morgon + klockan 14.45..

Godmorgon mina vänner! Jag njuter morgonen ute på verandan till ljudet av Johanna som leker, det är verkligen härligt att höra henne prata för sig själv....  Längre än så kom jag inte på detta inlägg på morgon för plötsligt ropade poolen på oss så vi gick ut och badade och nu är klockan 14.30 och vi är hemma en stund för att jag ska kunna jobba lite innan vi ska iväg till Phuket Town.

Jag är så trött idag att jag somnat vid pc´n flera gånger då jag suttit och jobbat...måste ta en väldigt tidig kväll i kväll.... längtar redan till jag får sova... ;)


Dagens väder talar för sig själv.... :)


På tal om stjärnor så shoppade jag en ny bikini i Kata igår :)


Johanna älskar sin choklad-kalender och här har hon precis hämtat den för att öppna dagens lucka.


Jag står i poolen och fotar och vi bor i huset till höger. Det är lyxigt bekvämt att ha en stor härlig pool rakt utanför dörren :)

Nu ska jag jobba på effektivt här så vi snart kommer oss iväg för det känns som att den här dagen är på väg att "försvinna"... 

Önskar dig en STRÅLANDE dag!

KrAm! ♥

...zzz...


Sweet dreams...

... jag sitter och somnar...zzz...så jag gör klar vinnarna imorgon bitti vilket betyder att ni kan se vilka som vunnit då ni vaknar (fiffigt med tids-skillnad ;) .  Njut din söndagkväll och samla energi till den nya veckan !

Jag gleder mig till att "se" dig igen imorgon och tänk, då är det måndag...

GoDnAtTkRaM! ♥

Odd Molly news hos Daisy.


Ha, ha allvarligare än allvarlig ser jag ut ;) Vi hade kort med tid och var jobb-fokuserade så kläderna ur kollektionen provades i raket fart med syfte att se passform / snitt.  Jag ÄLSKAR att denna topp har fickor!

Phuket kl.00.20, natt mot måndag.

Som ni kanske kommer ihåg så var jag med som assistent vid inköp av Odd Molly´s s/s -10 kollektion och nu finns den lilla pre-spring kollektionen hos
Daisy på Vinderen så missa inte det ! 

På bilderna provar jag ett par av mina favoriter ur kollektionen som jag beställt till mig själv så kanske JIG har med sig dem då han kommer ner? Vore lovely ! :)


Fin tunika att förgylla julen med.


Klänningen i rött passar perfekt till glögg-mys ! (och i blått är den lovely till våren...).

Jag tycker att OddMolly´s kollektioner bara blir finare och finare. Imponerad är jag ! :)


Vackra Kate inspirerar!


Underbar bild som osar happiness ! (alla pics från Harpers Bazaar).

Jag hittade några glammiga & vackra bilder på snygga Kate Hudson som jag bara måste visa er. Bilder som dessa inspirerar !!!


Super snygg klänning/kjole.


Snacka om glammig tvätt-dag´s outfit ;)


Check out skorna. Vilken platå !


Jag vill också ha en sån där "hårfön" då jag sitter med hårrullar :)


Happy !

Visst får man lust att klä sig lite extra snyggt i morgon då man ser bilderna på Kate? Men jag är rädd för att ni kommer att se mig i min "Thailand-uniform" i en hel månad = bikini + strandklänning... ;) 

Måste bara berätta, på tal om snygga kläder: jag hittade en ny butik i Kata idag (den hade öppnat for 1 mån sedan) som selger kläder & accessoarer från Anna Sui, Chanel, Louis Vuitton, Gucci, Pucci etc. Butiken var lyxigt "inpackad" med vacker lokal, snygg entré etc och kläderna hade proffigt snygga labels och kostade en hel del så jag är helt övertygad om turister luras till att tro att det är äkta varor de selger p.g.a. inpackningen. Men kom ihåg att så icke är fallet.... 


Trevliga grannar & Kata beach.


Oss girls på väg från solstolen till lunchrestaurangen (jag älskar att man går strandvägen till restaurangen). Vi har på oss "thailand-outifts" idag = kläder vi haft kvar här i våra garderober sedan förra besöket. Svala och sköna i värmen.

Phuket kl. 20.00, söndag kväll.

Nu ligger en trött liten prinsessa och kvällsmyser i soffan efter en riktigt SKÖN dag på stranden :)  Vi fick sällskap av våra trevliga vänner & grannar Harald, Bente + Maud och tillsammans med dem drog vi till Kata beach där vi myst hela dagen. (Kata ligger på andra sidan bergen från där vi bor och det tar oss ca 15 min dit med taxi.)


Johanna badade hur mycket som helst med fina
Maud idag och jag blir varm i hjärtat av att se hennes lycka då hon springer i vågorna :) 

H, M & B bodde föresten grannar / naboer med oss i Oslo ( i samma hus ) och för att göra en lång historia kort så reste de ner till Thailand och lånade vår lägenhet och det slutade med att de köpte lägenheten vid sidan om oss här i Phuket och nu bor de här sedan 6 månader tillbaka. Så - det är extra mysigt att träffa dem igen efter så lång tid! för vi saknar dem i Oslo.


Det var crazy mycket folk på beachen men som ni ser så var det ändå inte trångt. (moster: ser du att vi använder den fina presenten vi fått av dig från Zanzibar?! ;)  Johanna tog plötsligt av sig baddräkten och här kommer springandes med sin nya strandleksak: en lastbil .


Här står jag tillsammans med Maud och hennes boyfriend Bao. Maud har också en blogg och se HÄR vilket fint inlägg hon skrivit om oss då vi kom ner. (tusen TACK söta Maud! & TACK för idag H, B & M ! vi stor-koste oss!)

Hoppas mitt hjärta somnar snart så att jag kan fixa med alla tävlingar ;)


Godmorgon 2:a advent!


Njut livet !

Godmorgon mina vänner! Oj, oj vad många kommentarer jag fått på förra inlägget. TACK för alla de trevliga! :) (de andra förtjänar ingen kommentar).  Här i Phuket har vi en SOLIG söndag och jag sitter ute på verandan med min pc med en dansande Johanna bak mig (hon dansar järnet till MoraTräsk dvd) och konstaterar att livet är H Ä R L I G T just nu ! :)


Morgon i Phuket.  Detta blir en fiiiiin dag :)  Ser du föresten den vita "pricken" på berget till höger? Det är "Big Buddha" = en gigantisk Buddha som är en av öns turist-attraktioner och även utsikten från vår veranda.

Igår kväll gjorde jag iordning adventsljusstaken och då jag skulle tända det 2:a ljuset på morgon så upptäckte jag att vi är tom for tandstickor så vi får "fira" advent i kväll istället.


Jul ljusstaken är shoppad hos
Bolina, de vackra vinröda sammetsbanden kommer från Shabby (DAY-home) och de glittriga granbitarna är oäkta (här finns mest palmblad att få tag i ;)  och kommer från SIA.

Det är dags för mig att smörja in Johanna med solcreme, packa strandväskan och ringa efter en taxi för nu väntar en dag på BEACHEN !

Vi ses lite senare och då ska jag kicka igång en ny tävling där du kan vinna superFINA hårspänner. Missa inte det ! :)  (jag ska även presentera vinnarna av armbandet från CreativeLounge och tunika+sjal från Nordljus).

HAPPY 2:a advent alla fina ! :)

KlEm! ♥


Julen...


Det är en glädje att ge bort vackra paket.

Eftersom ni är många som engagerar er i hur jag & Johanna ska fira jul  (jag förstår att ni blir nyfikna eftersom vi rest iväg....) så ska jag berätta det nu men först vill jag säga att jag förundras över hur några av er kan tycka att det vore förfärligt om Johanna skulle fira jul med bara mig?!

Det är ju mååånga barn som firar jul med bara mamma ELLER pappa pga att föräldrarna inte lever ihop  / jobb / kanske inte båda föräldrarna är i livet osv osv så att mena att det vore förfärligt tycker jag är mycket märkligt... Jag är själv uppvuxen med skilda föräldrar och har inte firat jul med både mamma & pappa sedan jag var typ 6 år så som sagt, det är ingen självklarhet att fira med båda .


I år lyser pepparkakebaket med sin frånvaro hos oss.. men nästa år ska jag försöka mig på ett litet hus :)

Hur som helst : Johanna kommer att fira jul med både sin mamma & pappa ! :) och inte nog med det, hon kommer dessutom att fira jul med sin mormor !

Den 12/12 ankommer mormor + mann och den 14/12 ankommer JIG och tomten ankommer förhoppningsvis den 24:e ;)    Och alldelens strax ankommer John Blund för nu går jag och lägger mig så TACK för idag! Jag önskar dig en riktigt trevlig kväll så ses vi igen imorgon och då är det den 2:a advent ! :)

NaTtAkLeM! ♥

Orkidé shopping.


Dagens: strandklänning från Thailand & flip-flops från Havaianas.

Phuket kl. 23.30, lördag kväll.

Jag stoppade och shoppade orkideer på väg hem från beachen idag och det är lätt att gå helt bananas när dessa vackra blomster bara kostar 40 bath / st (= ca 8 kr).


Vackra favorit blomster.


Glada damen som jag shoppade blomster hos. Hon står bak "kassa-disken" och packar mina orkideer i påsar. (jag köper mina orkideer i blomsterbutiken strax efter rondellen i Chalong på vägen ner mot Rawai).

Oj, jag somnade då jag lastade ner sista bilden i det här inlägget...zzz...tror att det är bäst att jag går och lägger mig i sköna sängen snart....


Lovely day!


Nai Harn beach.

Phuket kl.21.45 lördag kväll.

Hej igen alla fina! Först av allt vill jag säga TUSEN TACK till er som gav mig Idol-rapporter igår! Jag kastade mig över pc´n på morgon och jag blev sååå GLAD över att ni skrivit till mig. Ni är fantastiska!! Vilken grej att Calle inte hängde löst igår och att Tove åkte ur. Allt kan verkligen hända ! Nu håller jag tummarna för Erik i finalen :)


Idag har vi haft en lovely dag på beachen och det är först när jag har sand mellan tårna och jag blickar ut över havet som jag känner att jag är i Thailand "på riktigt" :)  Och en stor "sak" idag var att Johanna badade ovanligt mycket i havet och hon hade verkligen the time of her life !  (hon brukar inte alls vilja bada i vågorna men idag så !).


Mitt hjärta hade sååå KUL idag !

Vi blev hälsade välkomna tillbaka nere på Nai Harn. Det startade med han som hyr ut solstolarna (han minns t.o.m. att vi vill ha ett extra parasoll så att Johanna kan leka i skuggan), sen var det hon i lunch-restaurangen och till sist hon som går runt och selger tuniker / klänningar på stranden (jag var nog customer of the year sist vi var här ;)   Det är sånt som gör att jag älskar Thailand ! Människorna här är så otroligt glada & trevliga :)


Stranden är en lite större "sandlåda" än den på dagis ;)


För första gången sedan jag fick Johanna så var vi på beachen utan barnvagn idag. Otroligt bekvämt! Allt vi hade med oss var den har strandväskan fylld av wet-vipes, solcreme, handdukar, armringar, extra kläder etc. Och för att jag ska hitta små-saker som pengar, klocka, telefon etc så sätter jag alltid dem i en egen liten väska i vaskan... nämligen tygväskan från Accessorize.


Dagens lunch: chicken chilli, ris & en kall Singha. Mums !


Efter lunchen mötte vi 2 söta små katter .... och på Johannas fötter: hennes nya Crocs.


Mot taxi !  det tar oss ca 15 min med bil från vår resort till Nai Harn beach och idag, på väg hem, så stoppade jag för att shoppa orkideer men mer om det i ett senare inlägg.

Det var helt underbart med en dag på stranden så det gör vi om SNART igen. Kanske redan imorgon? :)



Gone to the beach !


Johanna älskar att låna mina solbriller. Bilden är från onsdag.

Phuket kl.10.45 lördag morgon.

Godmorgon alla härliga !  Här i Phuket strålar solen från en vackert klarblå himmel och vi ska njuta dagen på beachen så off we go !

Önskar dig en riktigt MYSIG morgon med god frukost & kärlek. :)

KrAm! ♥ 


Crocs, Hello Kitty & godnattkram!


Sötnosen hoppade upp på sängen i gästrummet på sitt bästa bus-humör för att visa er dagens fångst :)

Phuket kl.02.10, natt mot lördag.

Johanna råkade spilla ut en halv flaska vatten över sin klänning/kjole då jag provade en bikini (gud vad svårt det är att hitta snygg bikini / baddräkt... ) och eftersom jag inte vill riskera förkylning (det är kallt pga av ac inne på Central) så blev det plötsligt helt oplanerat ny klänning och byxor till hjärtat. Som tur är finns det FINA barnkläder till kanon priser här nere :)


Så här fint omslagspapir har de på Sanrio butiken på Central.  Paketet är dagens kalender-gave till Johanna. Det innehåller en Hello Kitty box (till små-saker) och en liten Kitty bok till visitkort (hon älskar att sätta in saker i platsmappar...).


Johanna öppnar dagens julkalender...

Vi gick för att shoppa nya Crocs till Johanna (hennes har blivit för små) på det enda stället i Phuket town som säljer äkta Crocs, nämligen butiken Super Sports inne på Central Festival. Men dessa skor går tydligen åt som smör i solsken för inte en enda av den "klassiska modellen" fanns kvar i Johannas size så, det blev dessa istället:


Den oranga stenen var på skon men Kitty har vi pimpat dem med själva.

Säga vad man vill om Crocs men Johanna älskar dem och de är perfekta semester skor till blöta bad-fötter (lätta att ta på / av) så vi ska jakta vidare på ett par i "klassisk modell". Jag såg ett par från Disney (i lik style)  i en annan butik så det blir nog dem...


Själv shoppade jag den här underbara Hello Kitty kalendern som ska få förgylla min handväska hela 2010. En lovely detalj ar att det står "Start each day with a smile" på spännet som man öppnar /stänger den med. (P.S jag hade beslutsångest över om jag skulle gå för den i rosa eller guld... ;)



I N S P I R A T I O N !! :)  Och det bästa av allt är att alla dessa godsaker bara kostade mig 100kr ! Oh Yes, du läste rätt (det är vad 1 st magasin kostar hemma...). Anledning till det är att alla dessa magasiner är på thai. Men det gör ju ingenting då det bara är bilderna jag vill åt ;)  (jag shoppar alltid magasiner på Thai då jag är här eftersom det är så billigt... 90 bath / st (=20kr)

Johanna fick dessutom en söt docka men den tror jag att hon vill visa fram själv imorgon och jag kan inte fota den heller för den ligger och sover med henne :)

Nu är det bäst att jag lägger mig för imorgon väntar en dag på BEACHEN och jag längtar så mycket att jag vill att det ska bli morgon nuuuu  

NJUT din kväll och ge mig GÄRNA en Idol-rapport för jag är ju så nyfiken på vad kvällens resultat blir.

GoDnAtTkRaMaR fRåN pHuKeT! ♥

Glass, fransk-lack, shopping & sol!


Gissa om Johanna blev G L A D då hon fick besöka Swensen´s ! Vi lyxade till fredagen med att dela på en glassfondue . Det är ljuvligt gott att doppa frukt & glass i varm choklad...

Phuket kl. 01.30, natt mot lördag.

Idag bjöd Phuket på strålande sol så det blev en kort stund vid poolen innan vi åt god lunch i poolbaren. Sen var vi hemma några timmar innan vi hoppade in i en taxi och åkte iväg mot Index / Big-C & Central Festival för att fixa ärenden.

Vi tittade bl.a. efter säng till Johanna men hittade ingen så imorgon går turen till en möbelsnickare med hopp om att kan kan trolla fram en säng i rekordfart (de önskar oftast ca 4 veckor, men ibland går det på 1, om man har tur.. ;)


Glassen smälter så fort här nere i värmen att det är helt galet. Både jag och Johanna såg ut som 2 "glassmonster" innan vi ätit klart idag och handdukarna åkte rakt i tvättmaskin då vi kom hem :)


Min underbara klänning / kjole kommer från BLUE´s  s/s -10 kollektion och den blev en FAVORIT så fort jag såg den ! I love it !! (tusen miljoner TACK snälla
Camilla ! Klem!).

Efter ett kort besök hos Index (så nära Ikea man kan komma här i Thailand...) så tog jag en walk med en sleeping beauty i vagnen till BIG-C (bl.a. en stor matbutik som är thaiarnas "Coop") för att göra mina fötter semesterfina.


Här fixade jag akryl med fransk-lack senast vi var i Phuket (i jan/febr) och eftersom jag blev så nöjd då så gick jag tillbaka nu.


Det är en tjej som lackar, en som torkar (se nästa bild ;) och en som tar betalt....


Ha, ha, jo du ser rätt. Hon torkar lacket med en hårtork ! :)  Är det inte underbart ?! :)

Det kostade 290 bath att fixa fransk lack på tårna = ca 60 nok så det är ca halv pris mot hemma.


Med snygga tår styrde jag stegen (och vagnen med en vaken Johanna i) mot Central Festival. Det är en liten trottar så att man kan gå mellan Index - Big C & Central men de gånger jag  promenerat den vägen så har jag aldrig mött någon. Här åker alla bil, tuk-tuk eller motorcykel...


Se så fint de julpyntat utanfor Central Festival ! och se alla motorcyklar / vesper !!  Den parkeringen är nästan större än bilparkeringen ;)

Vi fixade ärenden + åt middag på Central och i nästa inägg ska ni få se några av de saker som blev med oss hem. Jag var så klart innom Zara med hopp om att hitta någon fin sommartunika men butiken var fylld av samma vinterkollektion som på Zara i Oslo....


Oj, vad klockan är mycket, det betyder att Idol har dragit igång där hemma. Lyckostar som kan se ! Ni får rösta på Tove och / eller Erik for mig! :)  (jag ska checka om jag kan se det på nett men jag borde sova...zzz...).


 


Happy fabulous fredag!


Dagens tänkvärda.

Phuket kl. 23.40, fredag kväll.

Mina kära vanner ! F Ö R L Å T min frånvaro idag.  Vissa dagar är helt enkelt inte som andra...och mitt hjärta somnade för ca 10 min sedan så ni kan ju räkna ut hur övertrött hon varit senaste timmarna... (tids-skillnaden på 6 tim märks lite)   Men ! då jag känner mig sliten och tom på energi så är bloggen min vitamin så nu ska här bloggas !!!!

Men först av allt ska jag ta fram ett fat med färsk frukt (melon & ananas), hälla upp ett glas cava, n j u t a lugnet och påminna mig om att det faktiskt är FREDAG idag ! Lovely ! :)


Vad tror ni föresten om den senaste veckans snackis ang.  Elin & Tiger? Mycket väsen för ingenting? eller ?

Önskar dig en riktigt festlig kväll ! och hoppas att din dag är fantastisk !

KrAm! ♥

Kväll i Phuket.


På väg till middag runt kl. 19. Jag matchade mina Zara jeans med en tunika shoppad här i Phuket (Surin Plaza). Johanna ville inte vara med på bild men hon kommer körandes på bilen som tittar fram ;)

Phuket, kl. 21.00, torsdag 3 december.

Det blev en mysig middag i poolbaren för oss ikväll och nu pågår Lotta på Bråkmakargatan här hemma och plötsligt ser jag att Johanna är SÅ lik Lotta i sin nya frisyr :)

 
Johanna tog bilen till poolbaren i kväll ;) och hon ville i n t e vara med på bild.  (Lena: bilen är en favorit. Vi ser fram emot att se er här snart! hälsade på era vänner ikväll). Hjartat har på sig en favorit klänning från
HowtoKissaFrog.

 
Vi förgyllde middagen med att teckna i en Pippi målarbok.


Den har Barbie skon med godis i fick blir dagens kalendergave (vi köpte den på tax-free butiken på Gardemoen).

Imorgon ska jag fixa iordning Johannas julkalender också tror jag att julgranen åker fram. Vi mötte föresten våra härliga grannar på väg upp från middagen som kom hem med dessa på sin motorcykel:

 
Oh yes, det finns julrosor i Phuket :) om jag minns rätt så sa Anders att de kostar ca 30 kr / styck.

Nu är klockan plötsligt närmare 23 (detta inlägg tog sin tid pga att jag jobbar och har nattat Johanna samtidigt) och jag ska försöka komma mig i säng i tid ikväll så att jag möter morgondagen pigg :)



Dagens taxfree-shopping-tips!


Dagens tips: Boss Orange.

Snacka om otippat att jag skulle gå och köpa mig en parfym som...

1. kommer från Boss (för mig är Boss = herre)
2. inte har en snygg glammig förpackning (ja, jag tycker att parfymen ska bo i en snygg flaska och denna är ju riktigt f u l ).

Men ! då jag testade Boss Orange på flygplatsen så var det kärlek vid första sniffen :)

Och en sak är säker, jag hade inte ens testat den om det inte vore för att jag blev nyfiken på den p.g.a. den snygga annonskampanjen med Sienna Miller (och det lilla doftprov som satt fast i ett magasin...).


Bild från då annonskampanjen fotograferades.  Sienna inspirerar mig till att tatuera en stjärna....


Världens BÄSTA solcreme tilll barn: Clarins spf 30 ! Jag har använt denna creme till Johanna sedan första gången hon besökte Thailand (9 mån gammal) och hon har aldrig brännt sig. Så den kan jag varmt rekommendera. Själv har jag Piz Buin som favorit och eftersom den inte går att köpa i Phuket så shoppar jag på Gardemoen.

Nu är det en vacker solnedgång här i Phuket. Life is gooood ! :)


Sawadee!


Dagens väder ! Lovely.

Phuket kl. 17.00 torsdag 3 dec.

Hej alla fina vänner !  Åh vad det är U N D E R B A R T att vara i Thailand igen. Jag bara älskar detta fantastiska land ! och just nu sitter jag ute på vår vackra veranda och inne ligger mitt hjärta och sover en skön nap vilket gör mig GLAD för det betyder att vi redan kommmit in i thai-tid (= no jet-lag).


Dagens lunch: fried rice with chicken. Mums !

Dagen startade med en skön sovmorgon till runt 09.30 och sen chillade vi hemma ganska länge innan vi trippade ner till poolen (Johanna tyckte att det var såååå kul att se sina leksaker igen och jag passade på att packa upp). Efter sol & bad blev det GOD lunch i poolbaren och sen gick vi hem igen för lite lek innan Johanna frågade om hon fick sova?


Min utsikt vid lunchen... och jag har nästan samma utsikt nu då jag sitter och bloggar...


Johanna tittar på när de lagar vår mat. Det är lite härligare än att sitta med en matbox på dagis ;)  Lägg märke till telefonen som hjärtat burit runt på hela dagen :) hon har ringt både till pappa & mormor :)


Utsikten från köksfönstret + gästrummet.  Vi bor "på landet" ;)  Johanna tycker att det är super kul att stå och titta på kossa muuuu som bonden är ute och går med...

Nu ska jag hoppa i duschen och sen ska jag göra klart ett par uppdrag så det blir en soft & skön kväll hemma med middag på resorten.

Önskar dig en STRÅLANDE dag fylld av solsken !

KrAmAr! ♥

Framme i Phuket !


Har har vi precis landat i Phuket och står och väntar på vårt bagage. Jag reste i linne/kjole från Ti-Mo, topp + sjal från Andersen & Lauth, jeans Zara och mina underbara Ugg´s. Johannas rese-outfit består av bluse + kofta från Benetton, tights från Zara och sandaler från Naturino.

Phuket kl.20.15 onsdag kväll. (p.g.a tidskillnaden skriver jag lokal thai-tid).

Mina kära vänner! Miljoner TACK for alla fina kommentarer i förra inlägget! Ni är underbara! :) Efter att vi rest Oslo - Bangkok - Phuket (bytte flyg i Bangkok) med Thai så har vi nu landat i vårt "andra hem" i södra Phuket och det var en otroligt skön känsla att kliva in genom dörren i vår lägenhet och känna att vi är hemma ! och att det var som igår vi var här sist trost att det gått nästan ett helt år (vi var här i jan/febr). 

Vår goda vän & granne/nabo Harald mötte upp oss på flygplatsen och vi stoppade på en matbutik på väg hem till Chalong så att jag fick handla frukost-mat, vatten, drickor etc . Hur lyxigt som helst ! :)  (tusen miljoner TACK för hjälpen Harald!!).


Vi var 2 trötta girls som ankom Phuket runt kl. 09 på förmiddagen idag Thai-tid. Ett TIPS !: Johanna hade på sig sköna (och varma) strumpbyxor under sina tights på resan + blus under koftan och då vi kom fram åkte strumpbyorna + koftan av och vips ! så hade hon en sval skön outfit bestående av kortärmad bluse, tights och bara fötter i sandalerna :)

Jag är tröttare än den tröttaste just nu för resan blev inte helt som den brukar.... jag har nämligen varit bortskämd med att mitt hjärta alltid sover ca 7-8 timmar av restiden men den här gången sov hon bara ca 45 min och ja, det gjorde viss skillnad kan jag säga ;)  Själv somnade jag 58 gånger och varje gång sa Johanna "mamma inte sova !!" och det hade hon rätt i för jag kan ju inte sova då hon sitter vaken men ni vet då man är så trött att man somna till varje gång man blinkar? exakt så trött var jag ;) 


Så här trevligt hälsades vi välkomna då vi ankom vår lägenhet! :)   (cavan & blommorna är en gåva från ett par som hyrt vår lägenhet några dagar.)

Eftersom jag önskar att vi ska komma in i Thai-tid så fort som möjligt (tids-skillnaden är +6 tim) så har jag kämpat för att hålla mig & Johanna vakna sedan vi kom fram och jag lyckades med det fram till kl. 16 då Johanna somnade gott på soffan. Själv somnade jag en stund ute på verandan vid samma tid och nu ska jag bara fixa några jobb-saker innan jag kryper ner i sköna sängen.

Imorgon kommer jag att vara en mycket piggare bloggis så vi ses igen då! Sköt om dig så länge och ha en fin onsdag !

KrAmAr! ♥

Thailand here we come !


Tisdag = resdag. Vi flyger Oslo - Bangkok - Phuket.

Idag lyfter jag & Johanna mot 28 dagar sol & värme i vårt "andra hem" i Phuket, Thailand. Det kommer att bli helt underbart och vi gleder oss massor !! :)  Jag har precis packat ner en stor adventskalender (ni vet den där bedårande söta från Maileg...), en jul-ljusstake och ljus (det är inte lätt att få tag i vanliga adventsljus där borta...) så den här packningen blir lite utöver det vanliga men är det jul så är det ;) 

Häromdagen tittade jag tillbaka på bilder från 2007 då vi också firade julen i värmen och så här såg det ut:


Vi flyttade in i vår lägenhet den 22:a december 2007 och bodde där till juni 2008. Bilden är från julafton -07.


Johannas premiär dopp i poolen.

Nu önskar jag dig en alldelens underbar tisdag! Vi ankommer Phuket onsdag förmiddag så nästa gång vi ses så bloggar jag från poolkanten :) 

KrAmAr! ♥


Bloggtoppen RSS 0.91