Dagens & grattis Maria!


Min dagens: linne/singlett By Malene Birger, topp Splendid, tights H&M Trend, jacka MonCler, ¨sjal Faliero Sarti, väska Zara och sövlar BilliBi.

Vi har besök av vår granne som även är vår granne i Thailand och nu sitter vi här och drömmer oss bort till ett liv nere i sol & värme.... Det är faktiskt en riktigt lockande tanke att flytta dit....

Men - verkligheten i kväll är att jag håller på att fixa taccos, dricker ett glas vitt och laddar inför Melodifestivalen och att jag ska gå UT med min darling Mia. Åååå vad det ska bli KUL ! Jag riktigt LÄNGTAR efter att få dansa och jag känner på mig att detta blir en riktig party-kväll ! ;-) Vi har dessutom blivit bjudna på en happening nere i city som vi eventuellt tittar förbi.

Hoppas att du också har KUL planer för kvällen !

Och just det ja: GRATTIS PÅ NAMNSDAGEN!!! alla ni som , liksom jag, heter MARIA ! :-)   (jag heter Maria i andra namn och min mamma heter också Maria i andra namn).


Saknar....!


En walk ovanför Nai Harn beach 11 februari.

Mina vänner frågar mig hur det känns att vara hemma efter Thailand? och mitt svar blir alltid detsamma: jag längtar tillbaka ! Men exakt vad är det som gör att du längtar tillbaka ? frågar de... Jo, jag längtar efter värmen, solen, sanden mellan tårna, den goda maten, det "enkla livet" (inga tjocka kläder på), de trevliga & GLADA människorna (hon som tar betalat av mig på Meny ¨nästan varje dag är inte speciellt glad...), den goda glassen, beachen, vår terrass, vår lägenhet och alla våra underbara grannar / naboer.

SAKNAR Thailand och längtar enormt till vi ska resa dit igen (osäkert när det blir....) men för stilla min längtan så sitter jag och skriver på en sak som handlar om Phuket och det kommer jag att göra i några veckor till och en dag ska ni få ta del av vad jag skriver ! :-)

Nu är JIG ute och går tur med en sleeping beauty och jag ska fixa iordning här hemma också kanske jag skriver en rad eller två....


Shoppingtips till de små!


Ursöt liten jacka med rosettdetaljer och puffärm, 179nok, skjortklänning i rosa/vit stripede (randigt) 129nok och tights med söt detalj längst ner på benen, 69,50nok. Allt från H&M.


se så fin jackan är bakifrån, med rosetten !

Det är så inspirerande att  besöka butiker nu då alla spring-news hänger där i läckra färger och påminner om sommaren :-)  och jag tycker att både Zara och H&M har ovanligt mycket fint till de små i år.

Häromdagen fick de här godsakerna (barnkläder känns som godis ibland) följa med oss hem och det är så kul för jag lånade ett par av dessa plagg hos H&M´s pressrum till foto i december inför mitt stylinguppdrag och har längtat efter att få shoppa dem till Johanna :-)


Det kändes lite tossigt att shoppa solhatt & baddräkt EFTER Thailand semestern / ferien men lika bra att passa på innan de tar slut  och VIPS! så är ju sommaren här. Baddräkten kostar 98nok, solhatten, 49nok, båda från H&M. (baddräkten finns på hm.com men då endast i marinblått, där finns även solhatten (den är vändbar)

Jag trodde att Johanna skulle sova nap nu men nejdå så nu tar jag och rullar håret också tror jag att hon får sova ute i vagnen idag så att jag hinner njuta solen innan den försvinner.


Dagens shoppingtips!


H&M Trend , organic cotton, 198nok.

Igår fick de här snyggingarna följa med mig hem från H&M Trend. ¨Tights är ju bara SÅ skönt att ha på sig så dessa kommer jag att använda flitigt :-)


De hade kommit in i butiken igår så de är rykande färska.


Lyxig egentid.


Softar efter behandlingen.

Jag är jätte dålig på att prioritera mig själv, men  idag så!  Hade time på
BeautyLounge kl.11 och där färgade jag ögonfransarna / vipperna + plockade & färgade brynen hos en dukig tjej som heter Marthe.


Duktiga Marthe.

Så fort jag kommer in på detta ställe så känner jag mig relaxed för atmosfären där är helt speciell. Sen gillar jag de asiatiska detaljerna som får mig att drömma mig till Thailand...

Det är ett helt FANTASTISKT väder här i Oslo idag men kallt....brrr.. blev lite lurad av solen då jag gick ut ;-)


Happy lördag !


Johanna efter torsdagens kvarneval.

Idag när jag vaknade så kände jag mig så otroligt GLAD ! Ni vet så där att man vaknar och skrattar ! :-)  Fast egentligen är jag ju super trött, kanske därför jag bara skrattar åt hela saken? Hur som helst så har jag & Johanna en riktigt mysig morgon nu . Vi ligger i soffan och prata och hon pekar på bilden av Kronprinsessan Viktoria och Daniel (på första sidan av Klick!) och säger: "Prinsessa! Prins!". Hon lär sig fort viktiga saker ;-)

Nu ska jag gå tillbaka till hjärtat , ville bara önska DIG en riktigt härlig lördagsmorgon och hoppas att du också vaknat med ett leende på läpparna idag !?

P.S  Den 
HÄR låten passar bra på en mysig lördagsmorgon.  Och det är föresten SOL i Oslo idag ! :-)

Puss & Kram! ♥

Dagens interiörinspiration!


Det finns många frestelser i nya vår-kollektionen från favoriten
Lexington Bl.a. underbart blommiga örngott / putevar och fina pynteputer. Sen hade ju inte det sängöverkast som visas på bilden varit helt fel heller...

När jag ser den super läckra & inspirerande reklamen från Lexington så vill jag bara krypa ner i sängen och sova... Och det är faktiskt precis vad jag ska göra nu. Fast i min egen säng :-)

Godnattkram! ♥

Favoriter.


Nicole Richie har en otroligt cool stil och hennes favorit : en vintage croco-clutch.

Min favorit i kväll var, utan tvekan, Laila och jag hoppas att hon går långt i Let´s Dance. En annan favorit jag har är, som ni säkert sett, min väska från Zara som jag shoppade i Phuket förra året och den används flitigast av alla mina väskor sedan en tid tillbaka och när jag ser dessa starpics så ser jag att det är fler än jag som har favoriter....


Snygga Jessica Simpsons favorit: Louis Vuittons speedy.

En snygg väska är verkligen "pricken över i" i en outfit. Du kan ha på dig en enkel vit t-shirt & jeans och när du matchar det med "rätt" handväska så kan hela outfiten bli fabulous på nolltid ! :-)   och väskan måste absolut inte vara dyr. Se bara på min favvis från Zara, den kostade ca 399 .

 ♥

Let´s dance!


I kväll softar jag i mina Juicy byxor, linne / singlett från By Malene Birger och topp från Bruuns Bazaar.

JIG sover i fåtöljen, Johanna sover i soffan och Gucci sover på golvet så bara jag som är vaken ;-)

I kväll har Johanna tok-busat och jag har ätit chips & dipp och druckit gott vitt vin och nu hämtade jag precis lite god choklad och ett stort glas med juice och ska fortsätta att chilla och njuta lugnet.

Blir spännande att se vem som åker ut Let´s dance?   Jag vet inte vem jag ska tro åkter ut ikväll? svårt...   men alltså tycker inte du också att det blev lite FÖR mycket prat om Laila & Niclas ? Laila var hur som helst otroligt läcker i sin klänning / kjole.


Nagelfix.


Om du ska gå och fixa dina naglar så rekommenderar jag Marit. Hon är bäst.

Jag har varit och myst med nagelfix idag hos duktigaste Marit  :-) Sen gick jag en runda i butiker och kolladed lite på vägen till dagis. Gud vad det kryllar av korallfärgade kläder nu. Riktigt fräsht!  och det finns ju nästan inte ett par hela jeans i någon butik, alla har hål, men det är bara snyggt tycker jag som har gått med håliga jeans i alla år :-)


Jag har akryl på naglarna.

Nu är det middagsdags här och idag kör vi enkel lösning med färdiggrillad kyckling. Mums ! Också ska jag fota och visa er dagens H&M Trend shopping + kläder till Johanna.

Önskar dig en riktigt festlig kväll ! :-)


Don´t worry, be happy !


T-shirt från H&M. Pris: 49.90 nok.

Den här söta t-shirten som Johanna har i sin garderob blir jag glad av att titta på ! :-)

Nu ska jag ta på mig mina solbriller och  trippa iväg ut och fixa mina naglar och sen tror jag att jag kör tidning hämtning av darlingen denna soliga dag för det är ju trots allt HELG :-) Och i kväll ska jag hålla tummarna för min favorit Laila i Let´s dance. Men hörde jag föresten rätt på morgon på TV då de sa att hon dejtar Niklas Wahlgren? ? Någon som vet? Jag blir ju sååå nyfiken ;-)

Tjing så länge! ♥

Snyggaste skorna.


Favoriter!

En dag snart ska dessa snyggingar från Fiorentino & Baker flytta in hos mig. Jag har gått runt och varit förälskad i dem i en evighet och en mer användbar sko än denna finns inte för den passar till alla mina tunikor, jeans, tights etc etc.

De finns hos Mathilde butiken i Stockhom.... Tror jag måste ta mig en weekend tripp snart ! :-)


Fabulous fredag !


Min dagens blev gårdagens kvällens för det gick undan i svängarna här hemma på morgon. Jacka MonClair, skjortklänning H&M, Carrie bälte,  tights H&M, skor BilliBi, väska Zara och solbriller Gucci.

Idag bjuder Oslo på världens FINASTE väder och det gör mig LYCKLIG ! :-) 

Solen strålar från en vackert blåhimmel, det droppar från taken och jag får äkta vårkänslor ! Det är dagar som dessa som gör att man verkligen inser att våren närmar sig med stormsteg and I love it :-)


Vänner !

Och min dag har startat helt perfekt tack vare en super mysig frukost på Åpent Bakeri, efter att jag lämnat hjärtat på dagis,  med min fina vän Anne-Cecilie. Anne-Cecilie är, precis som Heidi, en Gizmoängel för hon jobbade också i min butik och hon har en unik förmåga att ge mig energi och varje gång vi möts så måste jag ta fram papper & penna för hon får min kreativitet att blomstra.

   
Jag är så glad & tacksam för mina fina vänner och det var en stor suprice att få så vackra blommor idag.

TACK underbaraste för en fantastisk start på dagen & helgen och tusen miljoner TACK för de finaste blommorna. Ranunkler är som sagt min favorit blomst.  Du betyder massor för mig vännen !

Jag hoppas att DU också har haft en härlig start på dagen och att du får en fabulous fredag !

Kram! ♥

Kvällens.


Skjortklänning från H&M (gammal) och mitt "Carrie-bälte", tights från Wolford.

När jag kom hem idag så åkte klänningen av och plötsligt fick jag för mig att prova den här outfiten. Tror kanske att den kommer att få bli en dagens en dag.... :-)


Ni vet ju att jag är väldigt glad i S.A.T.C & Carrie så bältet är en favorit accessoar. Jag köpte det
här.

Bäst jag går och hänger tvätten och tömmer diskmaskinen nu så att jag får vakna till ett rent & fint hem imorgon då det är veckans bästa dag (delad första plats med söndag): FREDAG !! :-)

Och jag känner mig faktiskt redan laddad inför lördagens melodifestivalen, men just nu så lyssnar jag på den HÄR låten som inte direkt är någon schlager men en favvis.

TACK för idag kära bloggisar. Sov så gott så ses vi igen imorgon !

Kram! ♥

En speciell dag.


Johanna älskade verkligen att vara prinsessa idag.

Jag kan inte se mig mätt på mina bilder av darlingen idag så här kommer ett par till....


Lilla prinsessan

Allt som händer för allra första gången är helt speciellt... och eftersom detta var Johannas allra första karneval så var det en helt speciell dag i hennes (och mitt) liv.


Finaste Heidi !


Tisdagkväll bjöd på lek & Bus  (med stort B!).

Eftersom jag somnat bort mina senaste kvällar så ligger jag lite efter med bloggande så - nu är vi tillbaka till tisdag då finaste Gizmoängeln Heidi kom och förgyllde vår kväll :-)


När Heidi & Johanna busade så lagade jag middag och Johanna ville bara sitta i sin stol en liten stund, sen skulle hon sitta brevid Heidi. (jag existerar inte då Heidi är här ;-)

Heidi är som familj för oss och hon har en helt speciell plats i Johanna liv: en BUS-plats ! ;-) för aldrig någonsin busar Johanna så mycket med någon som med Heidi. Jag klarar nästan inte att se då Johanna hänger upp och ner, gör kullerbytter / volter i luften och snurrar runt Heidis kropp ;-)  Och Johanna och skriker bara "Mer !, Mer!, Mer!" så fort Heidi tar en paus.

   
Ni kanske förstår att jag får andan i halsen då jag tittar på ;-)  Johanna har verkligen "the time of her life" här !

När vi var i Thailand så var det (förutom JIG så klart) dagiskompisarna, Kjersti & Sunniva + Heidi som Johanna pratade om varje dag. Så hon betyder verkligen mycket för mitt hjärta.

TACK Heidi för att du kom och förgyllde vår tisdagkväll. Johanna säger "Heidi komma!" varje dag ! :-) så vi hoppas att vi ses snart igen.


Min vardagslyx.


Svenska Lantliv (jag vill gärna ha tunikan på coveret), Plaza kvinna, Glaze (nyss var det mamamagasin, nu är det modemagasin?! har de kanske svårt att bestämma sig? ;-)  också en favorit: svenska mama.!

Jag får SÅ MYCKET inspiration från blader ! och jag bara älskar att landa i soffan med tända ljus på bordet och ett nytt härligt blad i min hand . DET är vardagslyx för mig !


Lovely prinsessedejt.


Mitt första möte med Ella.

Idag har jag haft en super mysig, och efterlängtad, dejt med min kära vän Josefine och hennes söta lilla prinsessa. Jag upptäckte att jag nästan har glömt bort hur man gör då man håller i en 3 veckor gammal baby.... ? tiden går så FORT och vips så är de små stora så till alla er som har en liten där hemma: NJUT, NJUT, NJUT !!  :-)


Eftersom det var en evighet sedan sist vi sågs så hade vi massor att uppdatera oss på så tiden FLÖG verkligen fram då vi sågs idag. Känns som att vi hade kunnat sitta där på caféet och prata ännu.. :-)

 
Jag hade så klart med mig med gaver till prinsessorna. Josefine fick en "fab-mama-bag" med blader (InteriørMagasinet, svenska mama, en rosa kjole / klänning som jag shoppat i Thailand) och en bukett rosa tulpaner för det är ju trots allt mamma som gjort jobbet då den lilla kom till världen :-)  Söta Ella fick en gossefilt med en liten elefant detalj och sen har vi fler gaver till den lille men de ska Johanna få ge då hon träffar Ella första gången.

TACK vännen för den mysigaste caféstunden. You made my day !


En dagens tack!


Idag hade jag på mig kjole / klänning från Odd Molly, tights Wolford och smycken från La Chance by M.O.S.

SUPRICE !! ;-) Jag höll inte riktigt vad jag lovade för naturligtvis somnade jag.... MEN ! nu är jag vaken så nu ska här bloggas lite före jag somnar om :-)

 
Ute blev det støvletter från BilliBi och jacka från MonClair.


Middagsdags.


Jag och en trött darling på väg hem efter dagis.

Å vilken HÄRLIG dag denna soliga torsdag blev ! :-) Jag har haft super mysig café dejt med 2 underbara prinsessor och sen gick jag raka vägen och hämtade upp darlingen på dagis.

Nu ska jag fixa makaroner & korv till middag och tända massor med ljus. ¨Sen ska ni få se bilder från dagen :-) (ja, jag lovar, ska INTE somna i kväll.)


Johannas karnevalspremiär.


Här fixas Johanna iordning hemma i gången / hallen. Hon tyckte att det var jätte spännande med hårspray, rosa Hello Kitty ögonskugga , lite puder på kinderna och ¨Hello Kitty lipgloss :-)  Toppen kommer från H&M (Logg) också har jag själv textat "Prinsessan Johanna" på den och gjort en prinsessekrona. Kjolen / skjörtet kommer från Zara (köpt för länge sedan) och prinsessekronan sålde jag i min butik Gizmo & Co.

Idag har det varit karnevals premiär för Johanna på dagis ! :-) Och för mig var detta också en stor dag för det är första gången jag får planera / göra iordning hjärtat för karneval / maskerad och jag var lite spänd på vad hon skulle tycka ? Så - därför valde jag kläder som inte behövde känna sig "för" utklädd i.

Vad hon är idag ? Prinsessa så klart ! :-)

Jag blev lite rörd idag över min sötnos så ni får ta att jag "tar av" med bilder på hjärtat idag ;-)


På väg till dagis värmde det här FINA prinsessepannbandet (som ni snart kan vinna i en tävling här på bloggen !) öronen. Det är i skön fleece och har små paljettdetaljer.


Framme på dagis  !

Oj, tiden flyger här. Bäst jag gör mig klar så kanske jag hinner visa er dagens innan jag ska iväg ut.


Happy sunny torsdag !


Ni kommer att få se många fler bilder på min lilla prinsessa idag :-) (maskerad / karneval på dagis)

Jag pratade precis med min mamma på telefon och hon berättade att det spekuleras i om jag är gravid på bloggen ? Så jag var naturligtvis tvungen att kasta mig över pc´n då jag pratat klart med henne för att se vad ni skrivit ? :-)

Hmm.. syns de bullar och all pasta jag ätit sedan vi kom hem så mycket så att ni tror att jag väntar smått? Aj, aj..  Bäst jag återgår till ris & frukt a.s.a.p. ! ;-)

Nej mina vänner. Jag är INTE gravid. Jag äter p-piller och vi planerar inte för något syskon till Johanna just nu.

Idag bjuder Oslo på ett strålande VACKERT & soligt väder vilket känns helt underbart och det gör mig lite piggare :-)  Nu ska jag ta och fixa till mig och sen ser jag fram emot  mysig dejt med Josefine och lilla Ella.

Önskar dig den bästa dagen !

Kram ! ♥

Ovanligt trött..zzz..


Jag var och köpte / levererade ballonger idag... Ballonger makes me happy ! :-)

Idag har jag gått runt med en känsla av att en ångvält ( ni vet en sån där som asfalterar gator) har kört över mig ett par gånger...  Jag har varit sååå trött och hela min kropp har bara önskat att få sova...zzz.... Men - jag lyckades hålla mig uppe & vaken helt fram till nattningen av Johanna (runt kl. 20) och då undrar jag om jag inte somnade före henne ? (igen..) 

Jag tror att min ovanliga trötthet beror på  Johannas snurriga nätter förra veckan och det att hon börjat att vakna på natten (efter att vi kom hem..) och stör min sömn för jag brukar absolut inte vara så här trött. Ni vet ju att jag istället brukar sitta uppe och blogga fram till runt kl. 02 på nätterna ;-)

     
Ser ni något ovanligt ? exakt ! alla ballongerna är inte rosa ;-)  Det blev några ballonger över efter min leverering och de gjorde Johanna SÅ glad !

Känner att jag behöver en dag då jag 1. lämnar Johanna på dagis.  2. går raka vägen hem till sängen igen och lyxar med att ligga och sova några timmar utan några "måsten". Vem vet, kanske jag får det till imorgon eller på fredag ? :-)

På tal om imorgon ... Johanna ska ha sin första karneval (maskerad)  på dagis imorgon och jag har somnat ifrån den topp jag ska göra iordning till henne så bäst att jag går och gör den nu (så att färgen hinner torka) innan jag somnar igen.. 

Kramar i natten ! ♥

Inspiration !


Jag blir lika imponerad varje gång jag tittar hos H&M på
nett nuförtiden. Se så inspirerande ! (jag köpte föresteten en sån där blomma innan vi reste till Thailand. Snygg att pimpa en enkel topp / väskia / jacka etc med).

Nu ska jag iväg ut igen. Ska fixa ärenden också ska jag iväg och titta på ett eventuellt stylinguppdrag.

När jag kommer hem igen så ska ni få se bilderna från igår också ska jag lägga ut den där tävlingen som jag pratat om en stund med den vita klänningen... :-)


Ops..



.. jag höll på att glömma bort att jag har time hos min optiker (har månadslinser) så det var tur det kom en reminder på sms ;-)  Bäst jag skyndar iväg nu så att jag inte kommer försent.

Jag fick föresten lite vårkänslor då jag gick från dagis idag för asfalten tittade fram här och där och fåglarna kvittrade. Tänk så härligt att vi har våren & sommaren framför oss ! :-)


Godmorgon nya dag !


Man får alltid tänka att det kunde vara värre...  ;-)

Ny dag och nya möjligheter !! :-)  Idag satsar vi på en riktigt härlig dag fylld av lycka & glädje .

Jag ska berätta om dagen igår då jag kommer hem från dagis.  Gårdagen slutade i alla fall med att jag somnade direkt efter Desperate Houswives. Men alltså VART får de som skriver storyn till D.H alla sina galna idéer ifrån ?? My god vilken FANTASI de har !! jag är riktigt imponerad ! :-)

Nu fångar vi dagen och skrämmer bort alla eventuella negativa tankar med positiva :-)  och här kommer en passande dagens:

"Putt dina sorger i en gammel sekk, og smil, smil, smil. "

Kramar! ♥

En mindre rosa dag..


Idag softar jag hemma (har bl.a. städat i Johannas rum)  i topp från Bruuns Bazaar och jeans från Forever21.

Vissa dagar är mer grå än rosa och idag är det en sån dag så därför blev jag extra HAPPY när min underbara vän Anne-Cecilie ringde och gav mig massor med positiv energi (taaack kära vännen!!).  Anne-Cecilie jobbade i min butik och hon är en helt unik person som jag är så glad över att ha i mitt liv. Vi ses tyvärr inte så ofta men vi finns i varandras tankar.

Nu ska jag gå ut och andas friskluft, handla middagsmat och hämta hjärtat på dagis och sedan kommer fina gizmoängeln Heidi hit och myser med mig & Johanna och det ser jag verkligen fram emot ! :-)

Här kommer en dagens:

"Vi kan inte styra vinden, men vi kan ändra på seglen."

P.S Inte nog med att jag gråter varje gång jag tittar på klippet på mig & Johanna , jag har dessutom gråtit av lycka för Viktoria & Daniel och jag riktigt längtar till kl. 17 då det blir direktsend presskonferens. Missa inte det ! :-)

Puss & Kram ! ♥

Detta klipp gjorde min dag idag !





Min kära vän
Josefine har nu hjälpt mig att lägga upp det fina videoklippet . Thanx darling ! :-)

Rörd!


Jag i söndags. 

Nu sitter jag här med tårarna rinnande nedför mina kinder för jag blev SÅ rörd då jag precis tittade på det
HÄR videoklippet som två av mina bloggläsare  har gjort till mig.  De försökte mejla mig det men det var för tungt så då fick de lägga upp det på sin blogg istället så att jag (och ni andra) kan se på det där.

TUSEN MILJONER TACK Trude & Sandra för att ni gett mig detta som en suprice ! Jag blir oerhört smickrad, rörd & glad över att ni tagit er tid att göra en så flott video och jag sitter som sagt här med tårar i ögonen nu...  Tack ! :-)

Nu måste jag gå och hämta kleenex....

P.S om någon kan hjälpa mig med tips om hur jag kan lägga upp klippet på min egen blogg så blir jag jätte glad ! :-)

Uppdatering: TACK för hjälpen med hur jag ska lägga upp klippet på min blogg men jag är så otroligt dålig på sånt att jag inte får det till... har försökt typ 149 gånger nu ;-) 


Äntligen !!


Bilder från Aftonbladet.

Å vad jag har LÄNGTAT efter att Viktoria & Daniel ska gifta sig ! :-) I typ de 7 år de varit tillsammans... För här i Norge har det gått betydligt fortare med förlovning & bröllop för när de första bilderna på Mette-Marit & Haakon kom ut i pressen så tog det bara någon vecka förren de satt i TV på en offentlig intervju där de bekräftade sin kärlek och sin förlovning och vips så var de gifta ! Och samma sak var det med Märtha Louise & Ari.

Men nu så ska ÄNTLIGEN Sverige få ett kungligt bröllop . Ååååå så KUL !! :-)  Fast just nu längtar jag mest efter den första offentliga presskonferensen med V & D för det ska bli så roligt att höra dem berätta om sin romans. 

Och nu kom jag på att de kan låna Viktoria & David Beckhams monogram :   V&D!  ;-)

Men man vet ju aldrig , kungen kanske har bjudit in regeringen för att berätta något helt annat? Hur snopet vore inte det?


Godmorgon kungligaförlovningsdagen?!


Läckra skor från Christian Louboutin som finns hos net-a-porter.

Vi har sovit gott & länge så nu ska åker skorna på och vi ska skynda iväg till dagis. Tyvärr blir det inte så här snygga rosa skor som får förgylla fötterna idag utan det blir mina just nu mindre snygga UGG´s ... Men tänk - snart kommer våren & sommaren och då kan vi trippa runt i klackar och sandaler igen . Längtar ! :-)

Jag önskar dig en fantastisk dag så ses vi här om en stund igen (ska bara fixa ett par ärenden på väg hem från dagis).

Och just det ja - vilken UNDERBAR nyhet att det antagligen offentliggörs en förlovning mellan kronprinsessan Viktoria och hennes Daniel idag ! :-)  Länge leve kärleken !!!!

Kramar ! ♥

God natt!


Så här har jag gått runt här hemma i kväll. Jag bara älskar mina underbara sjalar från Faliero Sarti, de värmer helt fantastiskt skönt då man är frusen. 

Min kväll bjöd på massor med "Johannamys" och en kul sak var att hon pratade i telefon med mormor rekord länge. Hon pratade och pratade och pratade och det fanns inte en chans för mig att få telefonen :-)  Och då vi lagt på så dröjde det bara någon minut så sa hon "ringa mormor!"  så då gjorde vi det och hon pratade vidare. Det är så häftigt när de små börjar bli stora ! :-)

När det var dags för nattning så tror jag att jag somnade före Johanna för jag var så otroligt trött...zzzz... och nu ska jag gå raka vägen till sängen och sova vidare.

Tusen TACK för alla fina kommentarer jag fått ang. vårt hem ! :-) Att styla & fixa iordning hemma är bland det bästa jag vet.

Godnattkramar! ♥

Nya garderober !


Garderober från Ikea, sängkläder Lexington, sänggavel & sängbord All in wood, sänglampor från R.O.O.M. och taggtrådskronan kommer från svenska Fafner (som bytt namn.. kommer inte ihåg vad företaget heter nu?).

Låt mig presentera våra nyinflyttade garderober ! :-) De heter PAX Birkeland och kommer från IKEA och de bor nu hos oss på obestämd tid framöver. En mycket trevlig bekantskap måste jag säga  och det är ju inte så ofta det flyttar in nykomlingar på sovrummet ;-)


Vårts sovrum är ganska långt med 3 fönster mot en gård..

Jag ska fixa iordning lite mer "runtomkring" garderoberna innan jag visar er fler bilder  (har köpt krokar till väskor som ska upp på väggen etc ).  Och just det ja, uppmärksammade läsare kanske noterer att det hänger nya , och fler !, bilder bakom sängen. Alla bilder är från vår paus i Thailand förra året.

Nej, nu är det bäst jag väcker mitt lilla sockervadd för annars blir det en sen kväll ;-)


Gårdagens "hemma-hos".


Johanna storkoste sig under gårdagens fotografering :-)

Jag ser att ni är många som frågat mig ang. gårdagens hemma-hos reportage så här kommer lite mer info.:

Det är ett norskt magasin som varit hemma hos oss och intervjuat mig samt fotograferat lägenheten med anledning av det stylist-uppdrag som  jag har jobbat med sedan i november. Vårat hem kommer att vara med i slutet av mars och jag kommer självklart att ger er info om när det är dags att springa till Narvesen och shoppa ;-)   Tyvärr kommer inte detta blad ut i Sverige men förhoppningsvis så kanske jag får några ex att lotta ut här på bloggen :-) 

Jag älskar verkligen att få styla och njöt därför varje sekund igår !


Lördagens schlager!


Norges nya stjärna: Alexander  22 år. Han vann den norska schlagerfinalen i helgen.

Den svenska deltävlingen i lördags var verkligen katastofdålig tycker jag. Kommer inte ihåg en enda låt? Så - jag zappade över till den norska finalen som gick samtidigt och blev på riktigt BRA schlagerhumör :-)  för där var det fler än en låt som det svängde ordentligt om! 

 Och vet ni - I år tror jag Sverige får se upp för NORGE. Jag vet - det brukar ju alltid vara tvärtom ;-) Men jag är helt såld på låten "Fairytale" som vann den norska finalen i helgen och jag tror att denna socker söta killen kan gå LÅNGT i den stora finalen.    Lyssna på Alexanders låt Fairytale 
HÄR och skriv gärna vad du tycker om den. 


Mysigaste lunchen.


Inte ofta jag har 2 kids i knä :-)  

Vi har haft såå mysigt besök av våra kära vänner Kjersti & Sunniva idag och det är så KUL att se glädjen de små har av varandra :-) Jag slängde ihop spaghetti & köttfärssås till lunch och vi eldade i öppna spisen och kidsen lekte när vi mamas hade girltalk.

Och jag fick en suprice: blader ! så nu har jag härlig inspiration att krypa upp i soffan med i kväll. Lovely ! :-)  (tusen miljoner TACK vännen).


Det är verkligen helt underbart när solen strålar in genom fönstren ! På bilden ser ni vad Johanna gjorde då vi sagt bye, bye till våra gäster, hon kröp upp i fåtöljen, la sig tillrätta och somnade :-)

Vänner är verkligen en ovärderlig förmögenhet :-)

Ni kanske är nyfikna på våra nya garderober? Ett ögonblick så ska jag gå iväg och fota så ska ni få se :-)


Dagens !


Tog bilden då vi var på väg ut tidigare idag och jag höll på att klä på Johanna så därför är Uggen på .

Idag tassar jag runt här hemma i linne / singlett från By Malene Birger, topp från Baum und Pferdgarten, jeans Zara och smycken från La Chance by M.O.S.

Dagens soliga väder makes me HAPPY !!! :-)


Nu ska ni få höra...


Så här såg vi ut då vi softade i fredagskväll.

... att det var inte alls någon kräksjuka som min lilla darling hade natten  mellan lördag & söndag.  Johanna ramlade tidigare på kvällen och slog sig riktigt illa i huvudet vilket hon reagerade på . Så då vet ni det också behöver vi inte prata mer om det :-)

Nu sover min darling nap och jag ska passa på att jobba en stund.

Oslo bjuder på ett STRÅLANDE vackert väder idag och det är första gången vi ser SOL & klarblå himmel sedan Thailand (det har snöat varje dag sedan vi kom hem)  UNDERBART !!! :-)


Godmorgon mina bloggisar !


Oss igår efter fotograferingen. Fotade med web-cam för vi hade precis skypat med JIG .

Idag låtsas jag & Johanna att det är söndag ;-)  så - vi har sovit till strax efter kl. 08. sen har vi legat i soffan och myst och tittat på barntv och nu har jag precis kommit ut ur duschen.  Fast jag var lite osäker på om vi skulle köra söndag el. måndag idag så en stund på morgon tänkte jag att vi skulle till dagis men så blev Johanna plötsligt super kramig och sa att hon ville vara hemma med mig så då blev det söndag  ! :-)

Märker att hon inte är helt i toppform + att jag känner att hon förtjänar en "gossigkramdag" med mig eftersom jag jobbat hela lördag & söndag och inte har haft den tid jag önskat till hjärtat.


Pussar till er från oss ! saknade er igår då jag inte fick tid att blogga.

Nu ska jag gå och se om Johanna kanske somnade om i soffan ? och sen ska vi få mysigt besök av våra kära vänner Kjersti & Sunniva. Blir KOS !

Önskar dig en fantastisk start på veckan ! :-)

Uppdatering: nu såg jag spydiga kommentarer ang. foto / sjuk Johanna. Alltså ibland får ni tänka efter före ni skriver. Jag orkar inte bemöta dessa kommentarer med mer info än detta: barn kan ha febertoppar & kräkas på natten och vakna pigga på morgon . Punkt slut. Nu är vi snälla mot varandra och peppar varandra istället för att söka fel tycker jag ! :-)

Kram ! ♥

Min underbara söndag !


Åååå vad inspirerande dag jag har haft idag ! och Johanna var så söt då hon poserade för fotografen :-)

FÖRLÅT min totala frånvaro idag. Jag stod upp kl. 07.30 och kl. 10 knackade en journalist & fotograf + assistent på dörren och sen intervjuades jag + att det fotograferades ett "hemma-hos" här hela dagen. Sista bilderna togs strax före kl. 17 och då de gått somnade en trött Johanna (som inte klarat att sova nap eftersom det var så spännade & kul med bësök) och jag landade i soffan och fastnade där och bara softade och ibland är soffan SÅ skön att man helt enkelt inte tar sig upp därifrån :-)

 
Idag hade jag på mig tunika shoppad i Bangkok. På bilden till höger står jag tillsammans med underbara & duktiga Siri som det är ett NÖJE att jobba tillsammans med. (Tusen TACK för idag fina Siri !)

Söndagen avslutades med god take-away middag från Bambus och sen slocknade jag i soffan och vaknade alldelens nyss. Men det är inte så konstigt att jag var så trött för jag stod upp kl. 05.15 på lördag och gick och la mig kl. 04.45 natt mot söndag... + att Johanna var riktigt dålig natten mellan lördag & söndag :-(    Hon hade 39,5 i feber och kastade upp / kräktes i många timmar.

Jag får berätta mer om helgen imorgon för nu måste jag krypa ner i sängen och fortsätta sova :-)

Hoppas att du har haft en lika härlig weekend som mig och att du känner dig laddad för en ny vecka ! Och TUSEN TACK för alla kommentarer :-) Ni är de bästa !

Godnattkram ! ♥

Super hektisk fixardag.


Oh my vad tunga garderobskåpen var. Tur det finns trevlig Ikea personal som hjälper till :-)

Sedan jag stod upp (rekodtidigt) så har dagen flygit fram !

Jag checkade in på Ikea runt kl. 10, körde sen och fixade ärenden och sen har det bl.a. monterats nya fina garderober på vårt sovrum hela eftermiddagen lång.

Tyvärr måste jag jobba på här nu (fotografen knackar på dörren kl. 10 imorgon bitti)  men jag hoppas att du njuter din lördag och att du softar åt mig också ;-)

Om ca 2,5 tim smäller det och jag har inte ens koll på kvällens startfält ?? Var för att köpa Aftonbladet men det hade inte kommit ännu... Någon som har koll på vilka som  tävlar i kväll ?

Kram från handywoman :-)


Färdigfixad !


Igår hade jag på mig långärmad topp från American Vintage, topp från Bruuns Bazaar och byxor från Zara.

Voilá ! här ser ni hur jag såg ut då jag var klar hos frissan igår :-)  Camilla lockade till mitt hår med en locktång också fäste hon luggen med hårnålar.  Nu är mitt hår längre än det brukar vara men eftersom det "dras upp" då jag rullar det så ska jag testa och rulla med den här längden och om det känns för långt då så klipper hon av det några cm.  Men som jag känner just nu så är jag väldigt nöjd med längden ! :-)

Jag blev super nöjd med resultatet och det känns fantastiskt att slippa de "bad hair days" jag gått med så länge nu.

Nu ska jag ta tag i det som ska göras här hemma. Tror jag startar med köket där lite disk väntar på mig :-)
¨
Jag önskar dig en riktigt mysig start på dagen och här kommer en dagens:

"En dag uten latter er en bortkastet dag."   (latter = skratt).

Carpe diem !


Välkommen långa hår.


Här sätts nya extensions i håret.

Så här såg jag ut då Camilla satte i mina långa extensions och det kändes helt underbart att se att håret blev den längd det skulle ha blivit förra gången för det är så här jag brukar se ut innan håret har klippts till.


Mitt "nya hår" innan det stylats.


Godmorgon lördag !


Idag startar jag dagen rekord tidigt med full fart framåt ! :-) (=massor att göra). Bilden tog jag igår då jag var ute och gick i snön och ja, mina Ugg´s mådde inte så bra nej... typ sjöblöta eftersom jag är en slarvmaja och inte har impregnerat dem...

Vet ni vad som hände igår? Jag tog trikken (spårvagnen) hem direkt då jag var klar med håret, strax efter kl. 19, och då jag kom hem så pussade & kramade jag mina älsklingar innan jag tände massor med levande ljus och skapade mysig fredags-stämning. Sen landade jag i soffan med en skål med chips och ett gott glas vitt lagom till Let´s Dance började och sen ser jag nästan alla par dansa.... sen väcker JIG mig och säger att han går och lägger sig. Då har jag alltså SOMNAT, typ redan strax efter kl. 21. ?! 

Och jag var så i sömn då han sa att han lägger sig att jag helt enkelt bara somnade om och vaknde nu, runt 05.30 , av att hjärtat ville ha välling och eftersom jag hade planerat att göra MASSOR här hemma igår kväll (efter Let´s dance) så är det lika bra att jag blir uppe nu och tar tag i allt fix.

En rekord tidig start på denna lördag med andra ord ! ¨och det känns riktigt SKÖNT ! (får sova en nap senare idag så hjärtat sover).

Nu ska jag visa fortsättningen på gårdagens hårfix :-)


Halvtid.


Jag & mitt eget hår.

Nu är alla extensions som jag hade borta och detta är mitt eget hår (ni ser det hår hon tagit bort på golvet i bakgrunden.... kanske mamma kan sticka en tröja av det? ;-) .

Man kan säga att det är halvtid nu för nu har hon precis börjat att sätta i mina nya långa extensions.  Jag var här ca 15.30 och nu är klockan 17.30 så ca 2 timmar kvar tippar jag...


Snygga klänningar.


Till sommarens fester & kalas....

När vi går runt i snön och längtar efter sommar, solo & varma dagar så kan vi pigga upp oss med att titta på vackra sommarkläder , som tex dessa snyggingar från French Connection.


Blått är flott!


Live från Adam og Eva.


Camilla (till höger) får hjälp av Pernille att ta ur mina extensions. De sa att det är inne med lugg så jag klippte en på direkten. Vad tycks ? ;-)

Jag tog med mig min pc för att kunna visa hur jag brukar se ut i håret så att Camilla som nu fixar till det ska veta hur jag egentligen ser ut och det var ju super att jag tog med den för de har trådlöst nett här !  :-)

Så - i skrivande stund sitter jag som på bilden och de håller på att ta ur mina extensions för att sedan sätta i nya i rätt längd.

Jag går ju egentligen på Spaghetti på Majorstua så det är bara en tillfällighet att jag är nere i city på
AdamogEva. Inte ofta jag är så här långt down-town så det känns som en riktigt utflykt ;-)

Å vad kul att jag kan blogga härifrån, eller hur ?! :-)


Hårfix!


Ja, tack ! Jag önskar Jessica´s frisyr :-)

I eftermiddag ska jag ÄNTLIGEN få mitt hår fixat ! :-) Ni kommer säkert ihåg mina 5 frisörbesök precis innan vi drog till Thailand som jag blev såå missnöjd med ? Idag ska de förvandla mig till en NÖJD kund igen och det ska bli helt underbart.

Jag sticker iväg så snart som Mr.Handyman varit här (väntar fortfarande... hmm... ) och när jag kommer hem igen så har jag förthoppningsvis en längd på håret i stil med den ni ser på bilden :-)

Här kommer en dagens:

"Et smil finner sted i et sekund, men minnet om det kan vare hele livet."

Tänkvärt, eller hur?! :-)

Och just det ja - jag behöver din hjälp ! Vet du om någon bra "hobby nett-butik" i stil med Panduro Hobby?  I så fall blir jag GLAD om du skriver nettadressen till den butiken i en kommentar till mig. Tusen TACK ! :-)

Tjing så länge ! ♥

Dagens interiörinspiration!


Det blir nog nåt i stil med detta på vårt sovrum. Har en "krok" som ser exakt likdan ut med fönster etc och både jag & JIG kan ibland behöva en kontorsplats som är "längst bort" i lägenheten så att man får sitta ifred.   Fast de vackra bokskåpen med glasdörrar får jag drömma vidare om... blir en klassiker från Ikea  som vi redan har här hemma istället . (ska visa då det är klart).

Oj, vad tiden FLYGER fram dessa dagar så jag fixar hemma... Jag tittar på klockan: 10.00, sen tittar jag en stund senare: 12.30 och det känns som att det bara gått typ 30 min. Känner ni igen er? Man önskar att man kunde trycka på en stopp knapp och låta tiden stå stilla en stund ;-)

Nu väntar jag på att en "handyman" ska komma och hjälpa mig med några saker (= bära tunga saker) och så fort de varit här så ska jag iväg ut igen...

Hoppas att du njuter din dag !


Have a happy friday !


Så här mysigt hade vi det på vår resort den 12:e februari.

Med ena foten på väg ut genom dörren (på väg till dagis) så önskar jag dig en riktigt HAPPY fredag ! :-)

Kram ! ♥

God natt alla fina !


Phuket 11 februari.

Mitt hjärta vaknar jätte ofta och jag misstänker att det beror på att hon blev orolig då jag gjorde illa mig tidigare i kväll. Tyvärr så klarade jag inte att hålla tillbaka så jag ropade rakt ut då kniven skar in i fingret (jag skulle ta bort stearin från längst ner i en ljusstake så jag tog kniven till hjälp....) och detta hände precis då hon höll på att somna så hon kom trött springande och undrade vad som hänt ? Sen blåste hon på mitt finger och gick iväg och hämtade plåster. Min lilla sötnos. Jag blir helt rörd när hon gör sånt. 
 
Jag säger god natt nu & tack för idag! :-)  Ska fixa vidare här hemma och pussa på hjärtat då hon behöver mig. 

Godnattkram ! ♥

I fixartagen.


Den coola Barbie postern köpte jag på en utställning på Henie Onstad 2002 och nu är ju Barbie riktigt "hot" igen eftersom hon fyller 50 år.

Jag är i värsta fixartagen och det känns så skönt att "rensa i röran" :-)

På bilden ser ni hur det ser ut på väggen ovanför mitt skrivbord just nu men detta ska fixas till..   Jag känner att jag behöver ett riktigt stort mindeboard , måste bara hitta ett snyggt bakgrundstyg först... eller så tar jag helt enkelt ett basic vitt eftersom jag kommer att fylla det med så mycket urklipp, kort etc ?  Så tror jag att det får bli !


Spelar längden någon roll?


Katie, Tom & Suri. Bild från People.

Jag & Johanna har varit home alone i kväll och därför har jag haft fullt fokus på henne och vi har super myst!  :-)  (+ att jag har lyckats skära mig ordentligt i ett finger, inte så mysigt..)

Nu sover min darling gott och jag ska sätta igång och rydda / städa inne på sovrummet och medan jag gör det så undrar jag en sak....

Spelar storleken någon roll ?  Neeej, jag syftar inte på det ni med livlig fantasi tänker på ;-)  Jag tänker på längden, alltså hur lång man är.  När jag ser bilderna på Katie som är längre än Tom så tänker jag ofta på det. Det där med om man kan vara bekväm i high-heels om de gör att man blir längre än sin kille ?  Vad tycker du? Spelar det någon roll?  kan du vara tillsammans med en kille som är kortare än dig ? Nyfikna jag undrar ! :-)

   
Det ser olika ut i alla relationer... den ena kort, den andra lång..  Från vänster: Katie & Tom, Jessica Simpson & boyfriend, Justin Timberlake & Jessica.

Önskar dig en flott kväll ! 


Dagens interiörinspiration.


Snyggt hemma hos Malene Birger.

Jag håller på med tavelfix här hemma idag.. fixar med vad som ska hänga var? och väljer ut foton som ska framkallas och ramas in.  Också tittar jag på en lösning till sovrummet som kräver en tur ut så  nu sticker jag iväg ut och checkar ett par saker. Sen blir det nog raka vägen till dagis har jag en känsla av.


Bild från Sköna Hem.

Tiden FLYGER när man har mycket att göra !  :-)



Puss, puss !


Älskade Johanna .

Så här såg det ut då jag lämnade mitt hjärta på dagis på morgon..... Pusskalas ! :-)

Idag har jag fullt fokus på att fixa här hemma och jag har precis plockat ihop 1miljon (ja, jag överdriver, men det känns som så många...) leksaker, bamser, legobitar, dockor etc inne i vardagsrummet och nu ska jag snart fortsätta med att ta tag i mina 3 miljoner blader ...  (ingen överdrift alls ;-)


Jag såg ut som en snögubbe innan jag var hemma efter att jag lämnat hjärtat på morgon.

Idag VRÄKER snön ner. Jag kan faktiskt inte minnas sist jag såg så här mycket snö i Oslo ? Fast då var jag ju i och för sig inte hemma förra vintern..

Nu tycker jag att vi skickar puss-sms till våra kära ! för något måste vi ju göra för att förgylla denna snöiga dag :-)

Puss, puss !


Några Odd Molly favoriter.


Snygg, användbar klänning som kan dressas upp & ner efter behov. Om jag går för den så kommer jag att matcha den med boots och en stor sjal. ( Den var minst lika fin i blått också...)


Jag lovade ju att visa er vilka Odd Molly plagg jag provade på Høyer  (på Skøyen) igår så varsågoda: de här godbitarna är några av mina favoriter ur Odd Mollys vårkollektion. 

När jag tittade igenom kollektionen på Odd Mollys hemsida så såg det ut som att jag skulle ha en genomgående rosa garderob i vår men efter dagens provning så ser det mer blått ut vilket känns kul !  (fast vi får väl se hur det slutar... ;-)

   
Toppen till vänster är lätt att slänga på sig till jeansen på morgon med ett linne / en singlett under. (också en sjal så klart). Underklänningen matchar detaljerna på både tunikan nere till vänster + klänningen / kjolen. Och koftan är ju en "klassiker" som jag har haft lust på länge..

   
Snygga vardagstunikor som passar dagis-stressiga mornar (=lätta att slänga på sig) och den finaste jeansjackan jag sett på länge. Sitter snyggt gör den också ! :-)

Nu ska jag suga på dessa karameller en stund så får vi se vad som till slut flyttar in i min garderob... ?!


Godmorgon torsdag!


Lunch på Nai Harn beach 9 februari.

Hej & godmorgon alla bloggisar !

Johanna calling. Jag vill bara berätta att vi har sovit lite länge idag. Precis så där som vi gjorde före vi reste till Thailand... Och mamma som var så glad och  trodde att vi kommit in i nya morgonrutiner. Men jag lurades bara lite ;-) så idag sov jag till klockan 08 igen. Fast det är klart. Jag väckte mamma kl.05 och ville ha välling så kanske inte så konstigt att vi somnade om så gott...


Johanna pratar med JIG på bilderna och då han berätter saker så ser hon så skönt fundersam ut.

Idag ska jag gå till dagis och leka med mina kompisar. Det blir jätte kul. Vi busar hela dagarna och igår när mamma kom för att hämta mig så sprang jag in och gömde mig. Hi, hi :-)

Nu måste jag gå. Puss og klem ! Ha det allesammen ! :-)

P.S mamma hälsar att hon bloggar så fort hon kommer hem från dagis men jag tror att hon förberedde ett Odd Molly inlägg i natt som hon kanske hinner¨lägga ut före vi går.


God natt mina bloggisar!


Min darling på väg ut för att äta glass en sen eftermiddag i Phuket.

Bäst att jag går och fortsätter sova nu så att jag vaknar pigg som en lärka imorgon bitti :-)

Jag har föresten värsta m&m´s abstinensen efter Thailand, och den bruna påsen ska det vara. Åååå vad de är goda !  Men visst finns de att köpa här hemma nuförtiden? eller har jag bara drömt det ? Är det Deli de Luca som selger dem? Någon som vet ? Fast jag hoppas nästan att de inte ska finnas för då äter jag min andra favorit för stunden istället som är betydligt nyttigare, nämligen melon ;-)

Sweet dreams mina härliga bloggisar så ses vi igen imorgon.

Godnattkram! ♥

Hemma-hos reportage.


Hemma hos oss.

I kväll (innan John Blund kom på tidig visit) så kom jag på vilka små förändringar jag ska göra här hemma inför fotograferingen så imorgon ska här fixas och jag riktigt längtar ! Ska bli så kul att göra lite "nytt" nu då allt julpynt är borta.

Ni är många som efterfrågar fler bilder från vårt hem vilket är smickrande :-)  På söndag fotograferas som sagt ett hemma-hos reportage hos oss och när bladet som gör reportagen kommer ut så ska ni få se bilder. (blir i slutet på mars). Fast jag kommer så klart att ta "bakom kulisserna" bilder på söndag så att ni får se lite  ;-)



Vaken !


Bilden är från en kväll i Phuket men jag ser ut så här just nu också för den här sköna morgonrocken åker på varje kväll och hårbandet från H&M är perfekt när ansiktet ska tvättas.

Johannas nya kvällsrutin är att hon lägger sig ca kl. 19 och i kväll sov vi båda gott ca kl. 20....zzzzz.... Helt hopplöst för jag hade verkligen MASSOR jag planerat att göra ïkväll. Men, men, bara att gilla läget och tydligen så behöver kroppen sin sömn :-)

Nu är jag i alla fall vaken och blev lite pigg då jag såg vad klockan är för jag tyckte att JIG sa att klockan var 01.30 då han väckte mig  men så var den ju bara 23.30. Fast jag ska strax lägga mig så att jag är pigg imorgon.  Johanna sover föresten i soffan, det blev tydligen en ny grej efter Thailand (där hon sov i soffan...) , men viktigast är att hon sover gott så vi får jobba på hennes comeback i sitt rum , i sin säng, till helgen.

Hoppas att du har en mysig kväll !?


Inspirerande eftermiddag!


Så här såg det ut i bilen då jag kom hem...

Nu är jag hemma och FULL av inspiration . HÄRLIGT ! :-)

Jag älskar verkligen att gå runt inne på Ikea i lugn och ro och sno smarta lösningar (också shoppade jag så klart ljus & servetter. Det är ju liksom obligatoriskt ;-)  och sen tog jag en tur till
Bolina som är en av mina favorit butiker och nu hade de gjort riktig vårligt & fint i butiken och det var fullt av asiatska influenser så det fick mig att känna mig lite "hemma" :-)


Vacker badrums inspiration i Bolinas skyltfönster.

   
Ramen i mitten lockar för då kan jag på ett enkelt sätt få upp semesterbilderna på väggen och snart gör utemöblerna entré mitt i snön..

Mitt sista stopp blev på Høyer där jag provade mig igenom vårkollektionen från Odd Molly och den är ju bara såååå FIN! I love it !  (Jag ska göra ett eget inlägg senare och visa vad jag provade .)

Klockan tickar iväg och det är snart dags för mig att hämta darlingen.


Brrr...


Mössan räddar min bad hair day och den sköna toppen från Bruuns Bazaar passar perfekt att slänga på sig då vi ska till dagis på morgon.

När jag hämtade mitt hjärta på dagis igår så sa en av frökarna att hon hade gått runt och kramat sig själv och sagt "brrr.. Hanna fryser" flera gånger under dagen så vi är riktigt frusna båda två efter månaden i värmen. Men vi vänjer oss nog snart :-)

   
Oss i gången / hallen på väg till dagis på morgon.  Johanna var tröttis och då är smokken/ nappen god... :-)

Idag ska jag jobba med att fixa till här hemma, ta en tur till Ikea, åka och hämta min mobiltfn som varit inne på reparation i en evighet och ja, mycket mer än det får jag nog inte till innan jag ska hämta på dagis.  Och just det ja - ni kommer kanske ihåg mitt missnöje med håret ? att jag fick fel längd på mina extensions ? Nu mejlar jag för fullt med salongen och det ser ut som att jag får fixat till det senare i veckan = LYCKA !!

Hoppas att du också får gjort en massa bra saker idag och tänk - snart är det helg igen. Tjohooo ! :-)

P.S jag lyssnar på den HÄR gamla godingen nu. I like Orup !


Godmorgon onsdag !


Kata Noi beach 31 januari

Nu börjar vi äntligen att komma tillbaka till "normal" dygnsrytm här vilket känns lovely ! :-)

Mitt hjärta väckte mig kl. 06.30 idag och det är helt OK , speciellt med tanke på att jag själv vaknade kl. 05.20 och undrade om det var morgon ? och samtidigt som jag undrade om det var morgon så kände jag att jag hade på mig alla kläder, sjal och smink... hmm.. jag somnade med andra ord bums ! efter Desperate Houswives (går på norska TV2 och jag låg i sängen och tittade) så det var bara att stå upp och klä av / tvätta bort och sedan krypa ner och sova igen.

Det känns som att det blir tidig lämning på dagis idag också för jag fixade matpakken redan igår kväll (korvstroganoff med ris) så idag kommer det att gå undan i svängarna :-)


Mamma chillar och dotter sover....

Önskar dig en UNDERBAR dag och här kommer en dagens :

"Selv om du ikke starter dagen med et smil, er det likevel ikke for sent å begynne å øve til morgendagen."
/Ur boken "Smil".

Have a HAPPY day !!! :-)

Kram ! ♥

Mitt nya favorit ställe!


Idag kunde jag inte låta bli att ta på mig mina vita byxor från Zara och det är ju faktiskt snart vår  ;-)

När min darling Mia föreslår att vi ska mötas på "gamla Odeon / nya Olivia" för en lunch idag så blev jag super nyfiken på stället men också lite skeptisk eftersom jag inte tycker att "pizzakedjor" brukar vara så speciellt mysiga....


Se så mysigt de gjort utanför.... Mia har på sig snygg jacka från Replay.

Men då jag klev innanför dörren så sa jag direkt : WOW ! för det kändes absolut inte som någon pizzakedja och stället var hur mysig som helst med massor av levande ljus och härlig lounge feeling så här kommer jag att "hänga" ofta ! :-) Det kändes faktiskt nästan som att vara på Odeon och de skulle lätt kunna köra på med tisdagarna till sommaren och ha fullsatt, det är jag helt övertygad om .

 
Entrén till restaurangen är helt i min smak ! (och ni vet ju att jag älskar olivträd ;-) Min fina vän som är en äkta solstgråle. Och jag gillar dekoren med svart/vita bilder.

Å vad det är KUL när man får bli positivt överraskad ! :-) och TACK kära vännen för en super mysig lunch. You make me happy ! :-)


Kvällen hos oss..


Så här satt Johanna och myste då jag städade & lagade mat. Det är extra mysigt att elda i öppna spisen nu då det är så kallt....brrr...  De rosa tulpanerna på bordet köpte jag idag för att få lite vårkänslor i hemmet :-)

Förlåt min frånvaro.  Efter att jag hämtat Johanna så har kvällen gått "i ett" eftersom vi varit ensamna hemma. Johanna satt och myste med barnTV då jag städade på köket och lagade middag men städningen tog så länge så när maten äntligen var klar (och Johanna hade mumsat i sig god falukorv) så säger plötsligt hjärtat:  "Hanna sova !" och en stund senare (efter välling)  sov hon sött och jag åt middag tillsammans med bladet Lantliv :-)


I kväll har jag på mig min t-shirt från Urban Outfitters & byxor från Juicy.

Nu är jag hur trött som helst eftersom Johanna väckte mig 05.30 på morgon så jag är tveksam till om jag orkar hålla mig vaken till Desperate Houswives startar? Kanske lägger jag mig och sover och ställer väckarklockan på 21.40 för jag vill inte missa fler episoder nu ;-)  (kunde ju inte se då vi var i Thailand).


Johanna ♥ läppstift.


Mamma, ditt läppstift smakar sååå gott. Mmmm :-)

Johanna är väldigt glad i mitt läppstift och när jag målar läpparna så vill hon också ;-)

Bilderna är från sista flighten hem i lördags, Stockholm - Oslo....


Bäst jag speglar mig lite...


Se så fint ! :-)

Nu ska jag ge mig iväg ut och fixa ärenden och sen ska jag möta upp min darling Mia för en lunch innan jag hämtar hjärtat. 

Önskar dig en kreativ eftermiddag !



Dagens interiörinspiration.


Kanske inte så praktiskt med en fåtölj på badet men snyggt är det .

Nu åkte precis min bok fram igen eftersom jag söker efter några små tips inför styligen här hemma och självklart så passar jag på att visa er några bilder  :-)

Den här gången är det snygga inspirerande badrum.  Enjoy !


Spegel spegel på väggen där... Speglar gör verkligen det "lilla extra" på badet.

Bäst jag kavlar upp ärmarna och tar tag i jobbdagen nu ! :-)



St.Tropez.


Snyggingarna kommer från
net-a-porter. Klick, klick !

Den här läckra baddräkten från La Perla (som inte passar blek hy.... ;-)  och de snygga solbrillerna går mig att tänka på St.Tropez och en dag kanske ni  får höra min "St.Tropez story" från då jag var där sommaren -05.  Det var en helt speciell resa fylld av god champagne , beachen Le Club 55 (love it !) och soliga dagar.

Men - först ska jag visa fler inlägg från Phuket för jag har en hel del kvar att visa & berätta.


Snygg dagens.


Snygg outfit från Marie Claire. Chanel så klart ... Jag älskar den här stilen !

Eftersom jag inte fått på mig någon ordentlig dagens ännu (slängde bara på mig en tröja & byxor på väg till dagis) så visar jag den här snygga outiften istället :-)

Jag lämnade Johanna rekord tidigt på dagis idag eftersom vi var uppe så tidigt på morgon och nu ska jag samla all energi jag har och börja fixa här hemma inför fotograferingen som ska göras till helgen. 


Godmorgon tisdag !


Utsikten från sovrummet i Phuket.

Idag startade min dag kl. 05.30 så det var tur jag la mig tidigt igår så att jag fått sova lite ;-) 

När jag tittar ut på morgon och ser alla snö så SAKNAR jag Thailand...  Jag & Johanna har ju inte varit hemma på vintern på 2 år för förra året då vi reste iväg 13 dec så hade det knappt kommit någon snö och sen kom vi ju inte hem förren i juni så detta är Johannas första riktiga vinter (vintern -06 var hon nyfödd....). 

Igår när hon tittade ut och såg hur mycket det snöade så sa hon "många snö mamma!". Det är så sött när de små pratar och Johanna pratar som bara den nuförtiden och jag tycker att hon växte enormt på de 4 veckor vi varit borta. Tänk vad en stunds miljöombyte gör stor skillnad !


Nai Harn beach en dag i förra veckan.. Det är så underbart att bara ha på sig bikini & beachklänning.

Nu ska jag hoppa i duschen och ta tag i dagen så jag önskar dig en riktigt mysig morgon med god frukost .

Kram! ♥

Mor & dotter sover...zzz...


Johanna somnade gott  i mitt knä då vi hade middagsgäster en av de sista kvällarna i Phuket..

Jag hoppade i min Juicy dress tidigare i kväll och somnade gott samtidigt med Johanna strax efter kl. 19. Märker av att hjärtat har vaknat mitt i nätterna och stört min sömn  sedan vi kom hem + att vi har lite jet-lag fortfarande både jag & Johanna eftersom 6 tim är ganska stor tidsskillnad så jag behövde ta en riktigt tidig kväll. Men - jag somnade så klart med smink, linser etc så nu har jag precis varit uppe en sväng och borstat tänderna och ska strax lägga mig igen.

Innan jag fick barn hade jag aldrig någonsin jet-lag för då såg jag till att komma in i rätt tid på en gång. Men nu, då Johanna vaknar kl. 03 eller 05 och vill leka så blir det lite tokigt ;-)

God natt & sov så gott ! ♥

Nu..


Igår då jag & Johanna gick en liten tur i snön. Behöver jag skriva att jag saknar mina flip-flops? Nej, exakt ;-)

.. går jag iväg ut och på vägen till dagis ska jag stoppa och shoppa det här inspirerande magasinet:


Jag gillar Carolines kjole / klänning.

Jag glömde ju att berätta att vår dag startade kl. 03 då Johanna inte hade lust att ligga och sova i sin säng mer. Istället ville hon vara i stua / vardagsrummet och titta på Pippi Långstrump.  Vi somnade självklart om igen men jag kan säga att jag har lite grus i ögonen idag ;-)

Nu ut !


Mysig lunchdejt.


När jag håller i Sunniva så känns det nästan overkligt att Johanna varit så liten. Tiden går så fort ...!

Jag har varit iväg och lunchat på Bølgen & Moi med min kära vän Kjersti och hennes söta Sunniva idag och det var SÅ mysigt att få träffa dem igen! :-)  Vi åt super god pasta och uppdaterade oss på vad som hänt sen sist och jag är så otroligt glad över att ha en så fin vän som Kjersti i mitt liv.  (Tack vännen för en super kos lunch ) 

Som ni ser så  snöar det för fullt i Oslo idag och jag går runt och fryser....brrr... så det är skönt att vara hemma i värmen en stund nu innan jag ska ge mig ut och fixa ärenden på väg till dagis.

Hoppas att du njuter din dag och att du fångar alla lyckliga stunder !

Kram ! ♥

Presenter!


Presentutdelningen blev stor succé :-)

Johanna blev SÅ glad över att vara tillbaka på dagis på morgon och när vi närmade oss och hon såg huset så ropade hon "mamma ! där !" 

Eftersom vi varit bortresta en stund så hade Johanna med sig små presenter till alla kompisarna idag, en söt liten elefantnyckelring och de blev stor succé . Det ska inte så mycket till för att glädja de små :-)

När jag pussat hjärtat bye, bye så kände jag mig lycklig över hennes glädje över att få leka med sina kompisar igen.


Godmorgon vänner!


Oss på Bangtao beach i förra veckan.

Ny vecka och nya möjligheter ! Visst är det härligt ?! :-)

Här känner jag verkligen att vi är tillbaka i verkligheten igen för nu ska matpakke fixas , varma vinterkläder ska plockas fram och vi ska skynda iväg till dagis. Johanna längtar efter sina kompisar så hon kommer att ha riktigt kul idag. Men - hon sliter lite med jet-lag så hon väckte mig kl. 03 i natt och ville titta på Lollo & Bernie.... och nu gäspar hon non-stop så jag får se hur det går idag. Kanske blir det bara en kortis på dagis? Fast det är lika bra att kasta sig ut i verkligheten igen för då är man snabbt inne i rutiner igen.

Jag önskar dig en underbar dag  :-)

Carpe Diem !

Kram! ♥

Lyxig stund.


Mitt hjärta sov sött och jag vet inte om det var tack vare champagnen ? men plötsligt satte  jag igång att skriva på ett kul jobbprosjekt :-)

Å vad jag NJÖT av all egentid jag fick på flygresan mellan Bangkok & Stockholm. Jag kunde äta den goda middagen i lugn och ro, dricka champagne och bara sitta där och njuta.....  Lovely !

Och plötsligt fick jag inspiration till att börja skriva på sak som jag hoppas ska bli ett spännade prosjekt. Det är sååå härligt när kreativiteten flödar och brickor trillar på plats.  Ni ska självklart få veta mer om detta senare.

Nu säger jag TACK för idag & god natt för jag har en feeling av att det blir en tidig start här hemma även imorgon ;-)

Kram ! ♥

Phuket - Bangkok - Stockholm - Oslo.


I gaten i Bangkok på väg ombord på flyget till Stockholm som tog ca 11 tim.

Nu ska jag berätta om vår hemresa  som tog bra precis 24 timmar. Vi lämnade resorten kl. 18.30 fredag kväll (thai-tid) och ankom Oslo kl. 11.00 lördag morgon lokal tid (= kl. 17.00 thai-tid).

Resan startade med att vi kom oss iväg sent från resorten (what´s new? jag är ju inte direk känd för att passa tiden...)  men sen gick allt smooth as silk (som det står i Thai´s reklam).

 
Vår trevliga granne Anders hade mejlat mig dessa bilder då vi kom hem till Oslo. Här vinkar vi bye, bye till resorten på fredag kvällen och åker iväg mot flygplatsen.

När vi checkade in i Phuket så fick jag veta att vi var på övertid med våra visum, de hade gått ut den 12:e så med andra ord så skulle vi ha lämnat landet dagen före. Men ingen fara på taket ! Allt vi behövde göra var att gå i god tid till immigration (passkontrollen), betala 1000bath (500bath per person) i böter och vips så kunde vi åka hemmåt :-)


Vi chillade en stund i loungen på Phuket airport.

Vi flög med jumbojet Phuket - Bangkok och en bekväm sak¨med att resa i Asien är att man får ta barnvagnen hela vägen till planet och sedan får man tillbaka den så fort man landat igen. Det är en sån detalj som gör att jag tycker att det går så bra att resa ensam med Johanna.

Hjärtat somnade på flighten precis innan vi skulle landa i Bangkok så jag lyfte över en sleeping beauty i vagnen efter landning och sedan sov hon heeeela tiden under Bangkok stoppet vilket var i ca 3 timmar . Otroligt SKÖNT för mig för då kunde jag gå runt och mysa i butikerna i lugn och ro :-)


Jag har önskat mig en sån här piké jätte länge . Snygg till  tex slitna jeans & vita shorts.

Och en sak är säker: jag älskar flygplatsshopping ! för det är en helt unik atmosfär på flygplatser och en speciell känsla att gå runt där och ögonshoppa och testa parfymer på sånna där vita små lappar... Och när jag hittade en Ralph Lauren butik så åkte plånboken fram ;-)


Mitt hjärta sov gott på flighten Bangkok - Stockholm.

Klockan 00.45 flög vi vidare mot Stockholm och då jag lyfte över min sovande prinsessa från vagnen till flygstolen så fortsatte hon att sova och hon vaknade inte förren kl. 07.00 vilket var helt FANTASTISKT !

Så som sagt : resan gick smooth as silk :-)

P.S  I nästa inlägg ska ni få fler detaljer från turen och tips ! till er som ska resa själv med kids.


Sommartunika mitt i vintern.


Jag kom på att jag inte visat er min tunika som kommer från butiken Lola på Surin Plaza i Phuket.

Idag har vi en riktigt soft dag . Jag har chillat i soffan och sovit ett par timmar eftersom jag var uppe långt före tuppen på morgon ;-)  Också har vi tittat på de videosnuttar jag filmade då vi var hos Lollo & Bernie och Johanna säger "åka Lollo, Bernie!" non-stop nu så vi reser tillbaka imorgon ! Nejdå, skojar bara. Men det vore inte helt fel för här hemma är det så kallt att jag eldar för fullt i öppna spisen.


Jag har självklart inte på mig tunikan idag (tog bara på för att fota ), istället har jag dubbla stickade koftor & stor sjal

Nu ska jag & hjärtat gå ut och få lite frisk luft :-)


Dagens interiörinspiration!


Å vad jag älskar olivträd, de kryddar verkligen hemmet. Och den här uteplatsen hade jag inte tackat nej till.

Ni kommer väl ihåg den där inspirerande boken jag shoppade i Phuket ?  Här bjuder jag nu på ett par inspirerande bilder ur den. Enjoy ! :-)


Det är dags för mig att få ordning på mitt kontor / showroom i veckan och jag kommer absolut att ha ett stort mindeboard . Har en idé om hur detta ska se ut och ni ska självklart få se då det är klart. (min förhoppning är att ha det klart till fredagens fotografering...).

Nu pågår Nyhetsmorgon på TV4 här hemma och det är extra mysigt för mig att ha på det i bakgrunden idag efter många veckor utan.  Johanna har precis somnat sött i soffan och jag ska ta en dusch och sen ska jag ta en prommis till ett bageri och handla nybakade bullar för idag ska vi lyxa med en extra GOD frukost :-)


Ny fräsch doft !


Ny favorit doft ! den luktar helt underbart ....

Jag har haft lust på en parfym från
Clean SÅ länge och igår - då vi tillbringade 4 timmar på Arlanda - så slog jag till. Den fick bli en alla hjärtans dag present till mig själv, eller nåt ;-)  Doften jag valde heter "Fresh laundry" och den luktar verkligen FRESH ! I love it !!! :-)


Och - eftersom jag älskar dessa dofter så köpte jag en till JIG i bursdagsgave (födelsedagspresent) för han har ju fyllt år då vi varit borta.

Så nu kommer vi att  lukta rent 24 hours ! ;-)


Godmorgon världen !


God & trevlig lunch hemma hos Øye & Berit sista dagen på resorten = fredag.

Klockan 04.45 tyckte Johanna att det var dags att stiga upp, äta välling och titta på Pippi Långstrump. Men det var inte så konstigt för då var klockan 10.45 thaitid + att hon somnade för natten redan strax efter kl. 17 igår. Så - jag tände massor med ljus inne i stua / vardagsrummet också har vi kost oss där fram till nu då dockhuset lockade inne på hjärtats rum och då har jag passat på att städa bort julen på hennes rum.


Johannas sista dopp i poolen för den här gången....

Ja, du läste rätt ;-)  Jag hann inte ta bort julsakerna före vi reste (JIG har städat bort stora saker som granen etc men det är en del små pyntsaker här & där)  så här ska fixas idag för senare i veckan ska det fotograferas här hemma igen och det ser jag verkligen fram emot ! :-)

 
När Johanna badade så solade jag och min nya bikini en sista stund också bläddrade jag igenom några blader och rev ur inspiration som fick följa med mig hem till Oslo.

Nu vill Johanna väcka JIG så det ska vi göra. När de leker så ska jag packa upp. En skön sak med att komma hem från sitt andra hem är att vi bara har med oss rena kläder hem eftersom jag tvättade allt före vi reste hem.

 
Utsikten från Øye & Berits terrass ( de bor i en likadan lägenhet som vår i huset vid sidan om oss ) den sista regniga dagen.  NU leker Johanna & JIG för fullt och Johanna gav precis pappa valentine presenten.

Jag önskar dig en riktigt MYSIG söndag morgon! Tänd ljus, ät god frukost och kos dig :-)

Kram ! ♥

Kvällens schlager.


Jag tror jag får damma av min gamla Okej poster på dessa girls och hänga upp den på väggen igen för oj ! så BRA de var i kväll.   (och ja, jag fäster självklart postern med häftmassa ;-)   Herregud, jag blir helt årvild... på morgon kom jag ju på att jag var 18 år då de slog igenom och då hade jag så klart inte Okej posters på väggarna ;-) 

Det  var så härligt att få titta på Melodifestivlen på "vanlig tid" i kväll och jag & JIG lyxade med riktigt god champagne. Också hade jag, som alltid, smsfest med min galavän Jonas (thanx snygg för en fab kväll. Puss !)  Men jag fick anstränga mig för att inte somna... fast inte ens det hjälpte på slutet ...zzzz.....  Och nu är klockan 05.55 för mig som är på Thaitid så jag ser nästan i kors då jag skriver ;-)

Jag ska ta och hoppa i säng nu men först en liten resumé av kvällen:

Jag tycker att det var många katastrof dåliga bidrag i kväll och jag förstår inte helt hur Markoolio tänkte ? Killen är ju egentligen jätte kul men kvällens låtval förstår jag mig inte alls på...  Mina absoluta favoriter var the comeback sisters Lili & Susie . WOW !!!! vilken härlig disco låt ! Jag blev GLAD då jag hörde den ! Den kommer att gå varm på dansgolven framöver , det är jag helt övertygad om :-)  (och de kommer helt säkert att stå på scen på Stockholm pride)  Och Måns han är ju underbart ögongodis och hans låt gillade jag också så det var han och Lili & Susie som var klart bäst i kväll tycker jag .  ¨Sen växte Heat´s låt andra gången jag hörde den så den var bra den också.


What you think ?



Sista kvällen i Phuket..

Nu ska en trött tjej gå och sova riktigt gott.


Godnattkramar ! ♥


Happy valentine mina kära bloggisar !


Bild från min favorit Bjørg Thorhallsdottir.

Jag hoppas att du njuter din alla hjärtans dag och att du blivit bortskämd med kärlek idag :-)

Mitt hjärta somnade plötsligt efter den låååånga resan så den valentine present jag gjort iordning till JIG får vi ge honom imorgon. Själv fick jag underbart vackra röda rosor som förgyller soffbordet här hemma nu.

Om 20 min kickar melodifestivalen igång igen och jag får nog sitta på golvet och titta om jag ska klara att hålla mig vaken för shit vad trött jag är.... För mig är ju klockan 01.40 nu och det känns... ;-)

Önskar dig en fab schlager kväll !


Hemma !


Här är vi på väg ombord på flyget i Phuket igår kväll.

Efter att ha rest i nästan exakt 1 dygn så har vi nu landat hemma i Oslo och Johanna dansar till Lollo & Bernie cd´n för fullt så ja, vi längtar redan tillbaka ! ;-)


På flyget åkte sommarskorna av och på åkte våra sköna Ugg´s.

Jag måste ta en VARM dusch nu för jag håller på att frysa ihjäl...brrrr.... och vad  MYCKET snö det är här hemma. Snacka om kontrast mot varma, sköna Phuket .

Ni ska få en fullständig rapport om resan senare. Ville bara titta in på väg till duschen så att ni vet var i världen vi befinner oss :-)

Kram ! ♥

Godmorgon "resdag"!


Johanna är klar för hemresa i mina UGG´s ;-) själv inviger jag min nya Gucci bikini idag.

Phuket kl. 13.10, fredagen den 13:e februari. SOL efter regn.

Efter en GOD & mysig lunch hemma hos våra trevliga grannar Berit & Øye (tusen mijoner TACK !!!) och en förmiddag fylld av regn så skiner solen igen och vi ska gå ner och njuta sista timmarna vid poolen.

Önskar dig en FABULOUS fredag !

Kramar ! ♥

Nyinflyttad i min garderob..


Dagens shopping blev bl.a. den här toppen / klänningen. Den passar perfekt till en "girls-night-out".

Phuket kl. 23.30, torsdag kväll.

Den här nya toppen / klänningen får mig att vilja sticka ner fötterna i ett par high-heels och gå ut och dansa till den
HÄR favorit låten som jag får lyssna på typ 3 sek på dagarna innan Johanna byter cd till "Lollo & Bernie" ;-)

Nu ska jag krydda kvällens packande med ett glas bubbel (rester från gårdagens middag) så blir det tråkiga lite festligare :-)


Shopping-girls .


Som ni ser så besökte vi bl.a. Sanrio butiken  & Jim Thompson på Central Festival.  Jag blir glad bara av att titta på den rosa Hello Kitty påsen ;-)  Mitt hjärta ropar " GLASS!!!!" på bilden så några timmar senare stoppade vi på Swensen´s.

Phuket kl. 22.00, torsdag kväll.

Här pågår nu, mot min vilja , packning och det tar såååå emot att resa hem imorgon.... Som jag skrivit förut så ska det självklart bli super mysigt att träffa JIG, Gucci och alla vänner igen men vi hade gärna stannat nåååågra veckor till ;-)

Dagen idag bjöd först på ett par timmar sol & bad vid poolen och sen en eftermiddag fylld av shopping på både Central Festival i Phuket town och Jungceylon i Patong. Också var jag på jakt efter en väska (en grön Tod´s) inne bland småbutikerna i Patong men ganska snabbt så bestämde jag mig för att droppa den shoppingen eftersom urvalet var riktigt dåligt. Har så många fina väskor hemma att använda och just nu sparar jag hellre till en ny äkta Gucci. Och på tal om Gucci så fick en oäkta Gucci bikini följa med hem (väldigt smart att shoppa bikini sista dagen ... not ! ;-)

Och just det ja - det blev ingen i-phone för mig den här gången. Stoppar kanske och plockar upp den där Hello Kitty telefonen på vägen mot flygplatsen imorgon istället.. (om vi hinner).

 
Johanna och vår chaufför Mr.Pop som vi åkt med varje gång vi varit iväg på tur. Han kör även den gratis badbuss som vi tar varje gång vi ska till beachen.   Vi stoppade och åt glass på Swensen´s i Chalong och som vanligt blev det fondue för 2. Mums !

När vi kom hem till resorten, runt kl. 18.30, så landade vi i restaurangen och våra trevliga grannar / naboer Bente & Harald kom och gjorde mig sällskap över en flaska vitt när Johanna lekte & busade för fullt med sina thai vänner. Efter en stund kom även Pontus + Miss.McDonalds ner till oss. Trevligt !

   
Vi har haft en super trevlig kväll i restaurangen här på resorten och Johanna busade så mycket att hon somnade så fort hon la ner huvudet på kudden då vi kom hem :-) Jag blir så glad då jag ser henne så lycklig !  Den söta personalen och våra trevliga vänner (och naboer både här och i Oslo) hälsar till alla er där hemma :-)  Johanna åker oftast på sin cykel här inne på området (vi köpte den förra året) och ikväll satt hon på den då vi gick hem.

Nu måste jag packa vidare här så jag återkommer snart igen. Och till er som väntar på den nya tävlingen: jag lägger ut den imorgon så att ni har något att mysa med då vi reser :-)

Önskar dig en skön kväll !

Kram ! ♥

Godmorgon torsdag !


Oss då vi lunchade på Nai Harn beach igår.

Phuket kl. 09.15, torsdag morgon. SOL och +29 grader i skuggan på terrassen.

HAPPY torsdag mina vänner ! Här i Phuket har vi precis startat en ny dag och idag är det sista dagen för imorgon reser vi hem så idag ska vi njuta extra mycket här hemma på
resorten. Vi ska bada i poolen, fixa praktiska saker, ta den där shoppingturen vi varit på väg att ta flera dagar också ska jag packa ikväll så att vi hinner njuta solen & poolen några timmar imorgon.

Jag kör tvättmaskinen för fullt på morgon och ska göra fint på gästrummet så att eventuella hyresgäster kan sova gott då de ankommer. TACK föresten för de mejl jag fått ang. att hyra vår lägenhet. Vi hyr ut den fr.o.m. nu då vi reser hem och fram till sommaren med ett eventuellt undantag och det är påsk då vi eventuellt ska resa ner igen.  Om du är intresserad av att hyra så finner du rekommenderade priser på resortens hemsida, men vi kan diskutera priset närmare om intresse finns.  (Jag ska fota och lägga ut bilder på lägenheter i kväll)

Nej, nu ropar poolen & solstolarna på oss så jag kan skriva: gonne to the pool ! :-)

Kram ! ♥

Tittut i natten !


Vi var innom vackra
Evason Resort i kväll och där är så bedårande FINT att man blir helt tagen. (vi bodde där i december förra året innan vi flyttade in i vår lägenhet ). Jag har på mig min klänning från Zara och Johanna har en söt Hello Kitty klänning som vi köpt på rea/salg på Central (kostade ca 70kr).


Phuket kl. 04.20, natt mot torsdag (sista dagen före vi reser hem....).

När våra trevliga middagsgäster gått hem städade jag undan , startade en tvättmaskin, lastade ner alla bilder jag tagit och plötsligt blev jag så trött att jag tänkte att jag skulle lägga mig på sängen en stund och ja, ni vet ju hur det går då.. Exakt! jag somnade ;-)

Så - nu är jag nyvaken och har precis plockat ur linserna och tvättat bort sminket och hängt tvätten. Men det är nog bäst att jag går tillbaka till sängen och sover vidare ¨så att jag vaknar pigg imorgon. Ville bara säga "hej i natten"  till er först :-)  (Det är ju så himla LYXIGT att ha ett fungerade internet att jag har svårt att slita mig från pc´n)


Entrén är så vacker att man stoppar upp och bara står där och njuter....  I påsen har Johanna den underbara cd´n vi köpte (tog med mig den vi köpte förra året till Oslo och har saknat den).

Jag har föresten ett litet dilemma....  Jag har sett en super fin Hello Kitty mobiltelefon som lockar men så fick jag plötsligt se vår grannes snygga i-phone idag som han köpt till kanon pris här nere (inte äkta men fungerar helt utmärkt !) så - nu är frågan om jag ska gå för den rosa Kitty telefonen ELLER en vit i-phone ? hmm.... det ska inte vara lätt alla gånger ;-) Bra jag har några timmars sömn framför mig nu så att jag kan sova på saken .


Vackrare än så här kan nästan inte en reception bli .

Kram på er alla härliga ! Nu går en trött tjej tillbaka till sängen och drömmer om telefoner och tänk- om jag går för en i-phone så kan jag blogga ovasett var jag befinner mig... :-)

Sweet dreams ! ♥

+33 grader i skuggan.


En av oss bor i skuggan, den andra i solen ;-)

Phuket kl. 15.20, onsdag eftermiddag. SOL & +33 grader i skuggan på terrassen
.

Hej alla underbara !

Nu kom jag och en sovande Johanna precis hem från en underbar dag på Nai Harn beach :-)  Och idag har vi haft super trevligt sällskap av familjen Blomberg & familjen Mc.Donalds (kallar dem alltid så, de driver flera restauranger) så Johanna har haft sin allra bästa strand-dag med massor av lek & bus !

Jag ska passa på att hoppa i duschen + rulla håret nu då hjärtat sover gott i soffan för sen ska vi hinna iväg och handla lite innan vi får middagsgäster ikväll.


Livet på stranden är verkligen helt underbart skönt...

Hoppas att du också får en helt underbar dag och du, lyxa med en dessert efter lunchen idag ;-)

Kram ! ♥

Några snyggingar .


Kofta från Moschino Cheap & Chic och vackra örhängen från Christian Lacroix. Allt från
net-a-porter.

Phuket kl. 01.40, natt mot onsdag.

Jag vet, jag ska egentligen ligga i sängen nu ;-) Ville bara visa er några snyggingar först. Støvlarna får gärna flytta in i min garderob då jag kommer hem till Oslo igen ... 

Tänk på att du kan "sno stilen " från dessa lyxiga godbitar för du hittar helt säkert liknande plagg till billigare pris om du söker lite :-)  Och om du köper hem silkesband så kan du lätt "pimpa" en av koftorna i din garderob med en rosett.



Jeansen kommer jag inte ihåg märke på men de finns hos net-a-porter och de super snygga stövlarna kommer från Chloé.

Sweet dreams ! ♥

Shopping on the beach.


Bangtao beach i fredags. Johannas söta kompis Filip är också med  på bild och här pågår prutning på hög nivå ;-)

Phuket kl. 01.05, natt mot onsdag
.

När vi besökte våra kära vänner Camilla & Co uppe i Bangtao i fredags så blev det en del shopping on the beach för här kryllar det verkligen av försäljare (på gott & ont...).  Och jag vet att min mamma blir glad då hon ser den här bilden för jag shoppar nämligen till henne  ;-)


I fredags lunchade vi med min kära vän Camilla, hennes mamma  + Jonas, kidsen och deras morfar. Jag är så glad över att ha Camilla i mitt liv! och det här är andra året på rad som vi ses här nere i Phuket.

Nu går jag och Marie Claire (köpte nytt blad idag) och lägger oss så jag får lägga ut den fina tävlingen imorgon. Och imorgon blir det föresten beach + en tur till Patong tror jag för jag har plötsligt fått lust på en ny väska. Funderar på en Tod´s i någon läcker färg (kanske grön?). Också måste jag ju shoppa de där¨"snäcklamporna" som jag skrev så mycket om sist då vi var här :-)

God natt & sov gott mina vänner ! ♥

Glassigt värre !


Mums vad gott ! :-)

Phuket kl. 23.35, tisdag kväll.

Varför bara äta glass med munnen när man kan äta glass med hela kroppen ? ;-) (får erkänna att jag såg nästan likadan ut då jag åt min glass för glassen smälter rekord fort i värmen = chokladen faller av..).

 
När mamma solar så busar hjärtat :-)

Nu börjar jag att bli riktigt trött (var ju uppe galet sent igår...) så om jag plötsligt blir tyst så beror det på att jag somnat över tangentbordet...zzz....


Härlig dag !


En nybadad & blöt Johanna ville plötsligt äta glass och favvisen är fortfarande Magnum classic.

Phuket kl. 23.05, tisdag kväll.

Å vad vi har HÄRLIGA dagar här nere i värmen! Just nu känner jag att vi vill trycka på en "stopp knapp" och stanna här hur länge som helst...  Men verkligheten säger att vi reser hemmåt på fredag och det ska självklart bli mysigt att komma hem till JIG & Gucci och att träffa våra kära vänner igen.  Fast som sagt - liiiite längre hade vi gärna stannat ;-)


Hoppsan, här köper vi glass igen lite senare på dagen och den här gången skulle Johanna absolut ha en isglass som hon inte alls tycker om  (hon äter typ 1 cm av glassen och sedan får jag den) Och då vi skulle bli fotograferade så åkte busiga minen fram ;-)

Idag har vi varit uppe och myst på
Sunwing för sista gången för den här gången och Johanna ÄLSKAR att vara där lika mycket som jag gör.  Ving´s Sunwing koncept är verkligen det allra bästa för barnfamiljer så om du funderar på var du ska bo med dina barn så behöver du inte fundera längre ! ;-)  (jag borde få jobb som Sunwing ambassadör ;-) )


Det går undan i svängarn då hjärtat har lust på glass/is. Vips ! så är hon borta vid glassboxen och väntar på mig.

Vi kom hem runt kl. 21.30 i kväll och både jag & Johanna somnade gott i bilen hem. Man blir så skönt trött av sol, bad & massor av varm friskluft.


Nagelfix & möte med en bloggläsare !


I lördags var jag iväg och fixade mina naglar med en sovande Johanna i vagnen. Eftersom jag har akryl och alltid gör mina naglar hos samma duktiga tjej i Oslo varje gång så var jag - som ni kan se ;-) - ganska skeptisk till att fixa dem här (när vi bodde här förra året så hade jag tagit bort akrylen före vi reste). Men det hade jag INTE behövt vara för de (efter en stund satt det 2 st och gjorde en hand var) var riktigt duktiga och jag blev super nöjd :-)

Phuket kl. 02.30, natt mot tisdag.

Nu är det hög tid för mig att sova min skönhetssömn så jag lägger ut den nya tävlingen imorgon :-)  Det är verkligen härligt att det alltid kommer nya dagar med nya möjligheter , eller hur ?! Sånt vi inte fått gjort idag kan vi med gott samvete göra imorgon :-)

 
Efter ca 1 time så vaknade hjärtat. Det är tur hon varit med mig på nagelfix förr ;-)  Jag fixade mina naglar på ett ställe inne på shoppingcentrat Big-C (mest thai som handlar här), det tog 1,5 time och det kostade bara 1.250 bath (= ca 250 nok). Hur billigt som helst !

Oj, nu vaknar mitt hjärta. Jag sitter och skriver i samma rum som hon sover (hon sover i soffan) och hon vaknar säkert för att hon tycker att jag ska lägga mig så att jag orkar leka imorgon ;-)


Vi gjorde att kort stopp på Central Festival i kväll och då vi tittar på ett nattlinne till Johanna så kommer plötsligt en trevlig bloggläsare fram och hälsar på oss ! :-) Jätte KUL !  Hon heter Lena och kommer från Karlstad och hennes dotter har samma fina namn som Johanna.  Jag blir så otroligt glad varje gång jag får träffa någon av er som följer våra dagar .

Bäst jag kryper i säng nu. Sköt om er kära bloggvänner så ses vi igen imorgon !

Godnattkram! ♥

P.S när jag såg dessa bilder på mig själv så insåg jag att jag måste ta ner banden på bikinin då jag solar så det gjorde jag idag på beachen  för synliga ränder vill man ju inte ha ;-)

Grattis till vinnarna av Hello Kitty klockorna!


Vinsten: den här söta Hello Kitty klockan.

Jag tror aldrig att jag har fått SÅ MÅNGA fina kommentarer i någon tävling tidigare.

TUSEN MIJONER TACK kära bloggisar ! Ni gör mig otroligt GLAD !

Som ni vet så vill jag att alla ska få vinna men här är de lyckliga 2 :



Postat av: Anna

Oj vilken underbar klocka! Den får gärna pryda min arm på jobbet i vår! Mina kollegor och jag har alltid en outtalad intern tävling om vem som kan hitta något nytt med Hello Kitty på =)Denna kan de ju inte slå! =)

Passar även på att säga att din blogg är underbar! Den kan få vilken grå deppig dag att bli positiv (och rosa =))

Njut av resan!

2009-02-06 @ 12:06:23



Postat av: Lena hanna Kristina

Sen jag halkade in på din blogg för några månader sen är jag fast! För att du är en positiv själ och kanske även för att du är en sån Hello Kitty fan som jag själv..L

Min fina Hanna 5 år och jag skulle såklart otroligt gärna vilja glänsa i de här supersöta klockorna.
Leon 7 månader får pilla och bita på dem medan jag går igenom ditt bloggarkiv då jag brukar läsa när Johanna var i samma ålder som Leon. Det är så SKÖNT att känna igen sig, speciellt med allt fokus på sömn!! Känns som att man aldrig kommer att få sova en hel natt igen men sen vips! så sover de hela nätter. Längtar!! För just nu känner jag mig mest som ett vrak. Hello Kitty klockorna skulle förgylla vår vardag..!
KRAMAR Lena

2009-02-07 @ 22:24:00


♥ GRATTIS ANNA & LENA !

Mejla mig era adresser till:
[email protected] så kommer klockorna i posten.

TACK till alla er som tävlat ! Ni är alla vinnare i mina ögon.

♥ Kram! AnnaStina :-) ♥

Grattis till tunikan !


Vinsten = en exakt likadan tunika :-)

Jag önskar, som ni vet, att ALLA ska få vinna så därför tar det mig alltid tiiiiid att presentera en vinnare eftersom jag först läser igenom alla bidrag och har lust att välja en vinnare utifrån vad ni skriver... MEN ! ni är så många som skriver så fint så det är helt omöjligt att utse en enda så - därför har jag nu lottat and the winner is....



Postat av: Sofia Malmberg

Har länge tänkt att lämna en kommentar i din blogg och passar därför på just idag, när man kan vinna en sådan fantastiskt fin tunika. "Hittade" din blogg strax före jul och har följt den sedan dess. Jag blir så inspirerad av din positiva livsin-ställning. Jag försöker själv att ta vara på varje positiv sak och stund och glädjas åt och njuta av livet!/ Kramar Sofia i Göteborg



GRATTIS Sofia!

Mejla mig din adress till:
[email protected] så kommer tunikan på posten.

TACK till alla er som tävlat ! Ge inte upp! nästa gång kan det vara DU som vinner!

♥  Kram ! AnnaStina :-)    ♥


Svåra val...


Johanna och hennes kompis lekte i poolen här hemma på resorten i lördags.

Phuket kl. 01.35, natt mot tisdag.

Hjälp, tiden flyger verkligen då jag sitter och läser igenom alla FINA tävlingsbidrag jag fått in. Ni är  helt UNDERBARA som ger mig så positiv feedback. TACK !! Ni inspirerar mig jätte mycket i mitt bloggande :-) och jag önskar SÅ att alla fick vinna..... Nu ska här lottas !



Dagens interiörtips!


Tips ! dekorera med stenar i handfatet så förhindrar du att ringar och annat försvinner ner i vasken.

Phuket kl. 23.40, måndag kväll.

Jag fick en interiörbilaga från Femina av min kära vän Camilla då vi sågs häromdagen (TACK vännen!) och i den hittade jag detta smarta tips som jag genast ska fixa själv ! :-)  för det är mer än en gång som jag fått andan i halsen pga att jag hållit på att tappa en diamantring.....


Lördagens grillfest.


"Kaoset" bakom mig beror på att vi kom hem lite sent från en tur så det blev småstressigt... ;-) Till grillfesten valde jag mina jeans från Miss Sixty (för att minska risken för myggbett på benen..) , topp från French Connection och bälte shoppat i St.Tropez.

Phuket kl. 23.00, måndag kväll.

Efter dagar utan internet så känns det SÅ LYXIGT att kunna surfa att jag helt tappar fokus... Plötsligt kom jag på mig själv med att sitta och titta på en klädkollektion istället för att prioritera det jag tidigare skrev att jag ska göra. Skärpning med andra ord ;-)


Att vara varm & blank i ansiktet är helt normalt här nere i värmen så jag bryr mig inte ;-)

För att blogga ikapp förlorade bloggdagar så kommer här några bilder från lördagens grillfest här på resorten. Eftersom Johanna blir trött ganska tidigt på kvällarna så blev det inte direkt något party för vår del men vi var i alla fall med en stund och det är KUL då det arrangeras festligheter här hemma på resorten !  :-)  (TACK för en trevlig kväll till er som vi delade bord med:  Harald ♥ Bente, familjen Mc.Donalds + Jimmy & Co)

   
Johanna var på riktigt bushumör då jag skulle fotografera ;-)

Nej, nu är det bäst att jag tar tag i min "att göra lista" .


Gårdagens = Zara.


På väg hem igår kväll.

Phuket kl. 21.00, måndag kväll.

Vi kom precis hem igen efter en liten tur till Phuket town och nu sitter en trött prinsessa i sin säng och tittar på Pippi och vägrar sova. Tror minsann att det bor en liten Pippi Långstrump i henne ;-) Men jag är helt övertygad om att hon snart slocknar för hon har inte sovit mer än 15 min på dagen idag så hon är övertrött....


Klänningen hittade jag på Zara här på Central Festival häromdagen och det var "love at first sight" ;-)  När vi kom till Phuket för ca 4 veckor sedan så var det salg på hela Zara och inte ett enda nytt plagg = trist. MEN ! nu är salget borta och HELA butiken är fylld av spring-news så om du är i Phuket så är det värt att ta en tur och kolla in alla news.

Nu ska jag ta mig på min kvällsuniform = Juicy byxor & linne/singlett från By Malene Birger ;-)


Grattis på födelsedagen älskling !


Oss här i Phuket på vår terrass en kväll i våras.

Phuket kl. 18.00, måndag kväll.

HIPP, HIPP, HURRA min älskling och Johannas pappa fyller år idag ! :-)

Vi önskar dig världens bästa födelsedag trots vår frånvaro. När vi kommer hem ska vi fira !

Pussar & kramar från dina prinsessor. Vi  ♥ dig ! :-)

P.S nu är det repris på Melodifestivalen här och Alcazar var verkligen bäst ! Nu sticker vi iväg ut en sväng.

Happy måndag !


Nai Harn beach. Min nya bikini är shoppad i Bangtao så den är med andra ord inte så äkta ;-)  Pris: 400 bath = 80kr.

Phuket kl. 15.50, måndag em. SOL och just nu +35 grader i skuggan på terrassen.

JIPPIE !!!! internet fungerar igen !!! :-) 

På morgon då jag till min stora GLÄDJE upptäckte att det plötsligt fungerade så fick jag lust att stanna hemma och blogga heeeela dagen lång men så samlade jag ihop mig själv och påminde mig om att jag inte rest över halva jordklotet för att sitta inne så - vi åkte till beachen ;-)  Vi är ju dessutom inne på sista veckan här i Phuket nu så det gäller att njuta dagarna till MAX. !!

Eftersom internet inte fungerat optimalt på en bra stund så ligger jag rejält efter här på bloggen så ikväll innan jag lägger mig ska jag:

♥ presentera vinnaren av den snygga tunikan
♥ presentera vinnaren av den söta Hello Kitty klockan
♥ lägga upp en ny tävling
♥ mejla till magasinet QUEEN och ge dem adresserna till alla er som vunnit en helårsprenumeration så att ni snart får ert 1:a nummer i posten (jobb,  semester och tekniska problem (=inget internet)  kom emellan før mig. Ber er vinnare om ursäkt för det !).


Nai Harn beach är vår favorit ! och här ser ni var vi legat och chillat från kl. 11 - 15 idag :-)

Efter en UNDERBAR dag på Nai Harn beach så softar nu Johanna med Pippi Långstrump och jag ska hoppa i duschen och tvätta av mig all sand.  Ute är det rekord varmt just nu så det är lovely att vara inne i ac´n en stund :-)

När vi fixat till oss så ska vi ta en taxi till Phuket town och (kanske) Patong för lite shopping för våra kommande kvällar är ganska uppbokade redan och på fredag lyfter vi mot Norge igen. Tiden här nere har gått SÅ FORT !

Hoppas att du njuter dina dagar och att du solen skiner i ditt hjärta ! :-)


Kram ! ♥


Kramar från Sunwing Bangtaobeach !


Johanna idag då vi åt lunch

Phuket kl. 17.30, søndag kväll.  SOL & varmt !

Som ni säkert förstår så är jag inte så happy över att internet inte fungerar på vår resort :-(

Nu är vi uppe i Bangtao och myser och det är hög tid för ombyte före middag & show. Imorgon fungerar förhoppningsvis internet hos oss igen. Och om det inte gör det så blir jag ännu argare....grrrr.... det är SÅ TRIST att inte kunna blogga och igår hade jag tänkt att blogga MASSOR heeeela kvällen eftersom jag satt uppe till kl. 02 och väntade på att Melodifestivalen skulle börja..

Men på tal om den - vad hände ? Måste man köpa en bruksanvisning för att förstå sig på röstningen?? jag fattade ingenting och jag tyckte att det var extremt trist att inte Marie S gick vidare, hon var snygg & proffsig !


Min dagens.

Nu ropar hjärtat på mig här. Håll tummarna för att nett fungerar igen imorgon så jag kan blogga som vanligt igen .

Sköt om er ! Jag saknar er ! !  och LÄNGTAR efter ett fungerande internet!!

Kramar ! ♥

Godnattkram!


Puss mitt hjärta ! (vi är på väg hem frånBangtao, Johanna = trött...zzz....)

Phuket kl. 02.15, natt mot lördag.

Jag ligger i sängen och läser tävlingsbidrag och ni är SÅ många som förtjänar att vinna att jag får ta lotten till hjälp i morgon bitti. 

Nu misstänker jag att ni är många som tittar på Let´s dance och jag hoppas att det går bra för min favorit, Laila, ikväll. Skriv gärna hur det gått till mig ! (jag surfar väldigt lite för internet är så trögt här..).

TACK för idag kära vänner ! Vi ses igen imorgon ! :-)

Godnattkram ! ♥

Välkommen till världen Ella !




Phuket kl. 00.45, fredag kväll.

När vi satt och åt lunch idag (vi ligger 6 tim före er där hemma...) så fick jag ett sms från min kära vän
Josefine där hon berättade att hennes efterlängtade dotter  Ella ÄNTLIGEN gjort sin entré !  I entrén ! ;-)   och jag blev SÅ GLAD för hennes skull ! :-)  Barn är mirakel och att föda är en bragd. 

STORT GRATTIS min fabulous vän ! Ella är heldig som har fått en så fantastisk mamma,  pappa & storebror och jag önskar er alla 4 de allra mysigaste dagarna nu i starten. Njut stunderna & fånga ögonblicken ! :-) och gissa om vi längtar till vi får träffa prinsessan Ella.... !!


Lovely cover !


Lovely cover.  (bild från People).

Phuket kl. 00.05, natt mot lördag (= melodifestivalen !!)

Jag vet inte om detta är ett nytt nr som är på väg ut i butik ? eller om det redan står i tidningshyllorna hos Narvesen / Pressbyrån ? Det enda jag vet är att det är ett riktigt SNYGGT cover ! Rosa + SJP = kan det bli bättre ? ;-)  Detta måste köpas när jag ser det !

Uppdatering: det är MARS månads snygga cover och här är en bild ur intervjun med Sarah Jessica Parker:


Gillar bilden !

Ååå vad jag LÄNGTAR till nästa film kommer ! :-)


Kvällens.


Inte ofta jag har långbyxor här nere i värmen men ibland är det skönt.

Phuket kl. 23.50, fredag kväll.

I kväll hade jag på mig min tunika som jag shoppade i Bangkok förra året (jag kommer att sälja liknande i min butik), linne / singlett Graumann och byxor Filippa K.

Nu ska jag hoppa i duschen, få på mig after-sun, krypa in i mina sköna Juicykläder och blogga vidare.... ! :-)


Phuket map.


Vi bor i området där jag ritat ett rosa hjärta och det tar oss ca 10-15  min att åka över till tex Kata Beach med taxi.

Phuket kl. 23.35, fredag kväll.

Här ser ni var vi bor i förhållande till var de mest kända turistbeacherna + Sunwing Resort är. Min favorit beach,  Nai Harn beach,  är föresten allra längst ner på syd-spetsen (missade att markera den).


Tillbaka i Chalong !


På väg hem från  Øye & Berit . Johanna är sååå tröttis efter en kul dag.

Phuket kl. 23.25, fredag kväll.

Efter en FANTASTISK dag uppe i Bangtao (som jag strax ska berätta mer om i eget inlägg) så stoppade vi hemma hos våra trevliga grannar Øye & Berit (som kommer från Luleå). Vi var nämligen bjudna på middag hos dem i kväll (vi + fler grannar)  men eftersom vi varit borta så kunde vi tyvärr inte vara med där hela kvällen. Så - vi gjorde ett kort stopp ïnnan jag och en suuuper trött prinsessa gick hem till oss och nu sover mitt hjärta sött sedan ett par timmar tillbaka och jag har suttit på Skype med JIG.

TACK snälla B & Ø för att vi var bjudna , ni är så snälla & omtänksamma.  Och tusen TACK för bullarna som bor i frysen, de ska vi mumsa på imorgon :-)


Tävling : vinn Hello Kitty klocka !


Vinn en söt Hello Kitty klocka som jag har shoppat här i Phuket :-)

Phuket. Bangtao Beach, Sunwing Resort, kl. 17.30 fredag kväll.

Eftersom ni är så UNDERBARA bloggisar så bjuder jag på ännu en tävling ! :-)

Den här gången har jag shoppat 2 söta Hello Kitty klockor som jag lottar ut. De är i size till lite större tjejer (allt för stor till Johanna...) och på bilden ser ni den på min arm.


jag lottar ut 2 stycken

Allt du behöver göra för att vara med i tävlingen är att skriva en kommentar i detta inlägg.  Tävlingen pågår t.o.m. söndag då jag kör igång en ny... ! ;-) (ledtråd: en vid klänning...)

♥STOR KRAM & LYCKA TILL ♥

We ♥ Bangtao Beach & Sunwing !

''
Pinkgirls goes blue ;-)  Oss idag på Bangtao beach.  (håret fladdrar i vinden ;-)

Phuket, Sunwing resort Bangtao, kl. 17.15, fredag em. SOL & VARMT !

Igår skrev jag världens argaste inlägg för plötsligt slutade internet att fungera hemma hos oss på vår resort IGEN ! och jag blev "oxtokig" ! grrr.... Ett av huvudargumenten då vi köpte vår fina lägenhet var att det skulle finnas fungerade internet eftersom både jag & JIG är helt beroende av det i våra jobb så ja, det är inte helt bra kan jag säga....

Men - idag är det en ny dag, SOLEN skiner och vi är på tur upp till Bangtao igen och här super MYSER vi så just nu är världen rosa och alla gråinternetmoln lyser med sin frånvaro ;-)


Här sitter jag och bloggar nu. I Lime Bar på Sunwing med min lilla rosa :-)

Jag har kopplat upp mig på trådlöst nett i "Lime Bar" vid receptionen på Sunwing och här sitter jag och njuter ett glas vitt när hjärtat sover en sen nap. Hon tycker att det är sååååå SPÄNNANDE med Lollo & Bernie på dagen att hon inte klarar att slappa av och sova ;-)

Nu ska jag lägga ut en tävling i farten för sen väntar ombyte innan vi ska äta god middag och se kvällens show + dansa på minidisco innan vår chaufför hämtar oss kl. 20.

Hoppas att du njuter din dag !! och snälla - håll tummarna för att internet fungerar då vi kommer hem i kväll så att jag kan presentera vinnaren av tunikan + blogga med mååånga fler bilder från dagen + visa lite shopping ;-)

Varma KRAMAR !! ♥

Solnedgång, cava & kvällens.


Kvällens: topp från H&M Trend (vårnyhet) och mina favorit byxor från Filippa K som är flera år gamla. Ni kanske undrar vad det är för lapp på väggen? Det står "Johanna sleeping" på den och den åker upp på utsidan av dörren då Johanna sover sin nap.

Phuket kl. 20.10, torsdag kväll.

Solnedgången här i Phuket går blixtsnabbt och (nästan) prick kl. 19.00 är det plötsligt kolsvart ute.

I kväll tyckte jag solnedgången var så vacker och den fick mig att plötsligt  få lust att bjuda hem våra trevliga Oslo-grannar (vi bor grannar / naboer både här & där)  Bente & Haralde på ett glas cava så sagt & gjort. Jag och Johanna gick och knackade på hos dem och en stund senare kom de över till oss. Trevligt ! :-)

 
Det var inte så lätt att fånga solnedgången på bild för då jag gick för att hämta kameran så hann solen försvinna bakom berget. Bilden till vänster är utan blixt / flash, den till höger med.

Det blev en riktig hemmadag för oss idag och nu väntar nattning av en nybadad prinessa här.


Onsdagens shoppingtur.


Mitt hjärta tycker att det är jätte kul att åka kundvagn och för mig är det smidigt att slippa dra barnvagenen i ena handen och kundvagnen i den andra ;-)

Phuket kl. 17.10, torsdag em. SOL och just nu +33 här på terrassen.

Vet ni vad jag gör? Jag sitter och "mammalyxar" med ett glas dagens (= halva glaset vitt vin, halva läsken Sprite) ute på terrassen och njuter av lugnet då mitt älskade hjärta sover.

Jag vet - hon sover sen nap idag men det beror på att vi sov till 09.15 på morgon. Men snart ska jag väcka henne också ska vi göra oss klara och åka iväg ut en sväng tror jag. Eller också kör vi en riktigt slapparkväll här hemma? vi får se ! Det är så skönt att inte tvingas planera :-)


Det här skulle bli en fin bild på mig & Johanna under alla rosa ballonger men som ni se så var det en liten darling som hade spring i benen så det var bara jag som fastnade på bilden... ;-)   (vi är på Tesco Lotus).

Igår var som sagt på Nai Harn beach och myste på dagen och sen, efter en dusch hemma, så åkte vi ivåg på en shoppingtur. Vi var och tittade efter säng till Johanna (hittade ingen så jag ska beställa en efter egen design nästa gång vi reser hit) , lyxade med Johannas favorit Mc Donalds, handlade mat, vatten etc, åt GOD glass på Swensen´s också blev det ett leksaker & klänningar till darlingen (ska visa dem senare).


Min älskade Johanna med glimten i ögat.

Jag har precis läst igenom alla tävlingsbidrag. TUSEN TACK för allt fint ni skriver ! jag blir smickrad, rörd & glad ! Jag meddelar vem som vunnit senare i kväll .


Läckra dagens !


Tjejen heter Joohi Jaikishan och bor i Mumbai (Indien). Klänningen överst till vänster kommer från Moschino och den under från Chloé. Snygga !

Phuket kl. 15.50, torsdag em. Soooool !  (alla moln är plötsligt borta)

Det är kul att se vad tjejer i andra delar av världen har på sig och den här läckra indiska tjejen som är managing director visar fram sina "dagens" i senaste engelska Vogue och jag hade inte tackat nej till klänningarna till vänster i bild.... ;-)


Engelska Vogue är en favorit.

Nu sover mitt hjärta sin nap och jag ska lägga mig i en solstol ute på terrassen och chilla en stund innan jag läser era 280 (!) tävlingsbidrag.  KUL att ni är så många som tävlat !


Mina fina bloggisar !


Bangtao beach tisdag kväll.

Phuket kl. 15.40, torsdag em. SOL & +31 grader i skuggan på terrassen.

Här kommer ett till inlägg som jag skrev tisdag kväll då vi var utan internet:

När vi satt och åt middag i kväll så kom en jätte trevlig tjej som heter Jessica fram till mig och berättade att hon läser min blogg och nu då jag sitter här och skriver det så ångrar jag att jag inte tog en bild på henne & mig. ( De ska jag bli bättre på ! att fota er bloggisar som kommer fram!  ) Jag blev i alla fall otroligt GLAD över att hon kom fram och Jessica: TACK för ett trevligt samtal ! du får lova att du mejlar mig ang din business .



När vi satt och åt middag så dök det plötsligt upp en elefant på stranden :-)  Min klänning kommer från Custommade och Johannas från Petit Bateau.

Efter att min bloggläsare Jessica kom fram till mig ikväll så kände jag hur lyckligt lottad jag är som har er FINA bloggisar !!  Ni förgyller mina dagar och jag önskar verkligen att jag fick träffa er allihopa. Så - om ni ser mig & Johanna så måste ni verkligen lova att ni kommer fram och hälsar för det gör mig bara väldigt GLAD !  :-)

 
Vi åt god middag på La Tasca, precis vid beachen (dålig bild pga ljuset...) och då elefanten dök upp så gick vi självklart ner på beachen för att titta.

You make me HAPPY !!! :-)


Tisdag = Bangtao.


Vi super myste vid poolen.

Phuket kl. 15.10, torsdag eftermiddag. SOL + lite moln, + 31 grader i skuggan på terrassen.

Varsågoda, ett till blogginlägg som jag skrev tisdag kväll då internet inte fungerade :

Efter att Johanna sagt "Lollo, Bernie, Kompis (=Bea)" absolut HELA morgonen idag från kl. 07 non-stop till kl. 13 så hoppade vi in i en taxi och åkte iväg .  Mitt mammahjärta klarade helt enkelt inte att stå emot hennes önskan också ville jag väldigt gärna få träffa min trevliga veninna en gång till innan de reser hem så det blev win-win för både mig & Johanna.


    
Johanna vågar inte gå fram och krama de söta figurerna (elefanten, Lollo, Bernie) men hon tycker om att vinka till dem när de visar sig och sen  pratar hon om dem HELA dagen / kvällen :-)

Uppe på Sunwing var det lika underbart som alltid och vår soliga eftermiddag bjöd på glass, toast, Singha, coca cola , vatten, lek i Miniland, poolbad, bus, girltalk och perfekt  väder.


Johanna har verkligen funnit en vän i Bea och det är helt fantastiskt att se hur söta de små är tillsammans. De går runt med nästan likadana handväskor och håller varandra i handen och det är så SÖTT att man smälter... !


Skön dag !


Bangtao Beach tisdag kväll. Johanna vägrar att ha några andra skor än sina "musse skor" som hon kallar dem eftersom vi pimpat dem med musse figurer.

Phuket kl. 11.35, torsdag förmiddag. SOL och + 29 grader i skuggan på terrassen.

Å vad SKÖNT det är att vara på internet igen, att solen skiner,  att vi är friska och att det är så varma dagar att jag inte ens behöver fundera på vad jag ska ta på mig ? bara att hoppa i bikinin direkt på morgonen :-)

Vi fick en lååång skön sovmorgon idag till kl. 09 och efter en super soft förmiddag hemma så är det dags för lite frukost nu innan vi ska gå ner och ta ett dopp i poolen.

När Johanna sover sin nap senare så ska jag gå igenom alla tävlingsbidrag så att jag kan presentera den lyckliga vinnaren senare i em.  Och då, när jag gjort det, så kör jag på med en Hello Kitty tävling ;-)

Idag har vi en UNDERBAR dag, eller hur ?! :-)


Dagens interiörinspiration & boktips!


Dagens boktips ! Jag har köpt den på den stora bokhandeln B2S  på Central Festival (ligger högst upp vid ingången till Central).

Phuket kl. 11.10, torsdag morgon. SOL och + 29 grader i skuggan på terrassen där jag sitter.

Direkt när jag såg the cover på den här boken så kände jag : wow ! denna ska jag ha ! :-) Och jag kan faktiskt inte minnas sist jag hittade en så inspirerade interiörbok? Jo ! 1997 då jag köpte R.O.O.M. boken ;-)

Den här boken är fylld av vackra hem och inspirerande bilder och jag känner igen hur många bilder som helst från senaste årens Living Etc, ELLE m.fl.  och om man gillar VITT, och "gizmolinastilen" så är den här boken helt rätt !

Jag bjuder på ett par smakprov ur boken här och kör på med fler bilder varje dag framöver nu som "dagens interiörinspiration".

ENJOY! :-)



Jag gillar den annorlunda lösningen med lamporna.


Vita kök med öppna hyllor ger en lantlig feeling.

Den här boken kommer jag nog att bläddra sönder ;-)


Tisdagens bloggning & måndagens shopping.



I måndags, på väg till Bangtao, stoppade vi på Surin Plaza där 2 av mina favorit butiker ligger: Lola & Ginger. Och den här fina saken fick följa med mig hem för den matchar min baddräkt perfekt. Toppen är sval, skön & super att slänga på sig utanpå baddräkten / bikinin då man ska luncha / gå och köpa glass etc.

Varsågoda ! här kommer ett inlägg som jag skrev utan fungerade internet:

Phuket kl. 21.10, tisdag kväll.


I dag har tyvärr inte internet fungerat här på vår resort och det är lika trist varje gång det händer....  Sedan vi kom ner hit så har vi varit utan nett från fre-ti en vecka också nu igen, så ska det så klart inte vara men det är inte så mycket jag får gjort med saken så det är liksom bara att gilla läget.


Jag sitter och skriver i ett word dokument nu så att jag bara kan klistra in texten i ett blogginlägg så snart som allt fungerar igen vilket jag verkligen hoppas blir imorgon. Men jag får väl erkänna att det finns ett pytte liiiiitet pluss med att internet inte fungerar och det är att jag får hela kvällen för mig själv och kan lägga benen högt och mysa med mina blader och min bok. Och vem vet, kanske jag t.o.m. skriver ett vykort eller två ?! ;-)


   
Inte ofta ni får se mig i den här frisyren ;-)  jag fotade på morgon före fix.  Butiken jag shoppade i har samma ägare som "Ginger" butiken som ligger vägg-i-vägg med Lola så jag fick en påse därifrån.

Hoppas att allt fungerar som det ska hos dig och att du har en lovely tisdag. Tänk - snart är det helg igen och då är det MELODIFESTIVALEN . Hur kul är inte det ?  I love it !!   :-)


Kram!


HURRA!! ÄNTLIGEN!!


En prommis nere på Nai Harn beach igår. Mina solbriller kommer från Gucci och klänningen har jag shoppat billigt på stranden.

Phuket kl. 10.05, torsdag morgon. SOL & varmt !

Två hela dagar utan internet är känns som 2 MÅNADER för oj ! vad jag har SAKNAT mitt internet ....!!!  Det är verkligen INTE kul när det tekniska inte fungerar och i detta land så har de ingen större stress med att fixa till saker heller så ja, man får helt enkelt plocka fram allt tålamod man har och bara vänta.... Och gissa om jag blev GLAD nyss då jag fick veta att det fungerar igen ! :-) :-) :-) :-) :-)

Och vet ni - jag tänker köra på med massor av tävlingar nu som kompensation för min frånvaro ! så - inget ont som inte har något gott med sig ;-)

 
Jag är så glad över att Johanna älskar sina solbriller för de skyddar bra mot solen . Den söta Hello Kitty klänningen är shoppad inne i Kata. Johanna hade en likadan förra året, den är perfekt till / från beachen och darligen är så glad i den att hon t.o.m. sover i den ;-)

Vi har det i alla fall kanon bra och vi NJUTER dagarna och idag blir det en "hemmadag" (= att vi hänger här på resorten, badar i poolen, lunchar i restaurangen och Johanna kan sova sin nap inne i ac´n och jag kan chilla på terrassen då hon sover)  så att jag kan blogga i kapp ! och det ska faktiskt bli riktigt skönt med en slappardag efter många dagar "på språng".

Hoppas att du har det BRA ?! Jag har saknat er !

Kramar ! ♥

En ny favvis?


Vår favorit glass heter  Magnum Classic men idag var den slut så vi provade en ny sort och jag tror minsann att den blir vår nya favvis :-)   Glass smakar SÅ gott i värmen !

Phuket kl. 00.00 , måndag kväll.

Jag som är en riktig nattuggla blir såååååå trött här nere på kvällarna och jag har redan hunnit somna till både 1 och 2 gånger nu då jag lastat ner bilderna....zzzzz..... Det är så klart solen, värmen och all frisk luft som påverkar för man blir verkligen behagligt trött efter en heldag ute :-)


Tittut från badflickan i poolen :-)

Jag visar er fler bilder från dagen imorgon för nu ropar min sköna säng på mig också får jag väl erkänna att nya svenska mama som jag fick av min kära vän Camilla idag lockar... ;-)

Önskar dig en trevlig kväll!

Godnattkram ♥

Kvällskram!


Johanna var såååå trött då vi skulle resa hem för hon hade ingen ro att sova eftermiddag idag eftersom hon hade så kul med sina kompisar och inte ville missa Lollo & Bernie . Jag har på mig tunika från Zara (shoppad här i Phuket förra året) och halsbandet är köpt i en liten butik här i Chalong (förra året).

Phuket kl. 22.15, måndag kväll.

Vi kom alldelens nyss hem från en ännu en underbar dag uppe i Bangtao och en trött Johanna somnade sött i taxin och sover nu gott i soffan. Jag är så glad över att vi har en bra taxichaufför från vår resort som hjälper mig upp trapporna med alla saker då jag kommer hem ensam med en sovande prinsessa för vid sånna tillfällen räcker inte mina 2 armar ...

Nu ska jag hoppa i duschen så jag återkommer strax. Hoppas att du också har en fantastisk dag !

Kvällskram från ett varmt Phuket ♥

Godmorgon måndag!


Johanna hade så kul igår och eftersom mamma hade med måånga ombyten så gjorde det inget att det blev blött.

Phuket kl. 10.15, månda morgon. SOL och +29 grader just nu i skuggan på terrassen.

Ny dag, första vardagen i februari och nya härliga möjligheter !! :-)

Idag bjuder vår dag på en tur upp till Bangtao igen och det ska bli SÅ KUL . Johanna hon säger "Lollo & Bernie" non-stop på morgon så hon kommer att hoppa högt av lycka när vi kommer dit :-)

   
De hade byggt en helt ny fin barnpool på Sunwing (där fotbollsplanen var tidigare) och när vi tittade på showen på kvällen så satt Johanna mest i mitt knä men en liten stund satt hon framme bland de andra barnen (längst till höger på bilden).

Oj, nu kommer vår taxi så off we go !

Önskar dig en LOVELY dag fylld av lyckliga stunder.

Kram ! ♥

Godnatt söndag !


En härlig bild.

Phuket kl. 01.00, natt mot måndag.

Nu väntar sköna sängen på mig och ikväll lägger jag mig tillsammans med ett helt gäng nya & inspirerande blader som jag fick av Marie (tusen TACK snällaste). Jag berättar mer om vår dag imorgon och imorgon ska vi föresten tillbaka upp till Bangtao för att besöka kära Camilla & Co som är här på semester.  Det ser jag verkligen fram emot ! :-)

Hoppas att du har haft en underbar weekend och att du njuter din söndagkväll.

Godnattkramar ! ♥

♥ Friends ♥


Sötaste girlsen.

Phuket kl. 23.20, söndag kväll.

Den här underbara bilden på Johanna & Bea gör mig lycklig :-) 

Jag fotade precis då vi ankommit Sunwing och Bea skulle ta med sig Johanna för att visa henne Lollo & Bernie´s Miniland.


Fabulous day!


Min baddräkt kommer från Melissa Odabash , solbriller Gucci och Johannas baddräkt från Polarn & Pyret.

Phuket kl. 22.40, söndag kväll.

Efter att vi sagt "hej då" till kära mormor som reste hem idag så åkte vi till Sunwing Resorten i Bangtao och besökte våra trevliga vänner Marie & Co  och vi har haft en helt fabulous eftermiddag där uppe (Bangtao ligger ca 45 min med taxi norr om Chalong där vi bor).


Vi älskar att vara på Sunwing.

Johanna blev såååå LYCKLIG av att se alla barn då vi kom dit och hon och söta Bea har stor kost sig och haft hur kul som helst . Jag blev helt varm i mitt mammahjärta över att se Johannas lycka då hon fick leka .  Och själv blev jag glad av att få chilla & ha härligt girltalk vid poolen med Marie.

Vänner kryddar verkligen livet ! :-)


Have fun !


Igår lyxade vi med god lunch & härlig drink på Katathani Resort.

Phuket kl. 10.20, söndag morgon. SOL & varmt !

Nu sitter jag här med  hårrullar och lyssnar på min fabulous cd som jag shoppade häromdagen.  Jag lyssnar bl.a. på den
HÄR favoriten och en sak är säker: Music makes me HAPPY !! :-)

Och här kommer en riktigt bra dagens:

"Beathe. Let go. And remind yourself that this very moment is the only one you know you have for sure."
/Oprah Winfrey.

Nu ska jag fixa klart håret, ta på mig solbrillerna och trippa ner till poolen och njuta dagen. Runt lunch ska vi åka med mamma till flygplatsen och sen ska vi och besöka vänner uppe i Bangtao och det ser jag verkligen fram emot (och Johanna kommer hoppa upp & ner av glädje över att se Lollo, Bernie & alla barn).

Jag önskar dig en riktigt KUL söndag!

P.S  sista dagen att TÄVLA idag.


Godmorgon söndag !


Oss på Kata Noi beach igår.

Phuket kl. 10.00, +29 grader i skuggan på terrassen och strålande SOL !

Johanna kom in och väckte mig strax före k. 07 på morgon och då låg jag och sov med mobiltfn i handen för jag var så trött igår kväll att jag somnade mitt i ett sms.  Men jag är glad att jag somnade så  plötsligt & tidigt för jag var sååååå trött och kände mig inte helt i form men en god natts sömn gjorde susen och nu är jag i toppform igen :-)

Mamma ligger nere vid poolen och njuter sista timmarna innan hon ska resa hem och Johanna är och leker med sin söta kompis. Det är dottern till vår receptionist som är här och Johanna är SÅ glad i henne och jag blir helt lycklig över att hon får leka för just nu är det tyvärr inga andra barn här på resorten.

NJUT denna härliga dag mina vänner !!  Och kom ihåg att livet är här & nu ! :-)

Kram ! ♥


Bloggtoppen RSS 0.91