En Johanna hälsning!


Bilden är från igår då jag och mamma var på Burger King. Jag älskar chicken nuggets men läsk tycker jag inte om, jag dricker alltid vatten.

HeJ aLlA bLoGgLäSaRe!

Nu var det länge sen jag skrev till er så jag ville göra det nu. Idag har jag varit tillsammans med mamma & pappa hela dagen. Först myste vi hemma och sen har vi varit och dansat balett. Det tycker jag är jätte kul. Efter baletten åkte vi till CC-Vest (ett shoppingcenter) och där fick jag skor, overall, mössa och vantar. Mamma säger att hon ska fota och visa er sakerna senare.


Igår var jag med mamma då hon gjorde sina naglar och jag hade precis vaknat då den här bilden togs för jag sov i mammas knä nästan hela tiden då vi var där.

Vi var på leksakaffären också idag och där fick jag en målarbok och pärlor. Jag tycker att det är så kul att perla och göra perlbrickor och mamma säger att hon också tyckte om det då hon var liten.


Igår var jag och mamma och hälsade på pappa på jobbet och där fanns det en stor isbjörn som jag klappade.


På vägen hem igår stannade vi på leksaksbutiken Sprell och där hade de fått in MASSOR med nyheter från Maileg. Deras kaniner är så söta och jag fick en liten av mamma.

Mamma håller på att laga mat nu. Hon ska bl.a. koka sparris som hon sa att ni läsare lärt henne ;)  Själv ska jag teckna i min nya målarbok nu. Vi ska bara vara här hemma i kväll alla 3 och lördagsmysa som mamma kallar det.

Ha så kul i kväll!
 
KrAm FrÅn JoHaNnA ♥

Godmorgon halloween!


Dagens tänkvärda.

Godmorgon mina vänner! Idag är det halloween och jag startar dagen med en lätt huvudvärk som jag lyckats prestera helt av mig själv med hjälp av några glas vitt igår ;)  Jag hade en riktigt TREVLIG girls-night-out och ni ska självklart få se ett par pics då jag lastat ner dem.

Idag bjuder dagen på balett och diverse ärenden, vi ska bl.a shoppa ny park-dress till Johanna och ikväll blir de mysmiddag här hemma.


Oss igår. Se så FINT de pyntat utanför lekebutiken
Sprell. Jag har aldrig sett så små & söta pumpor förr.

Nu är JIG ute och shoppar GOD frukost så jag ska hoppa i duschen, tända ljus och duka fram.

Hoppas att din lördag startat perfekt och jag & Johanna önskar dig en riktigt HÄRLIG dag ! :)

KrAm! ♥

Dagens girls.


Min dagens: tunika från Odd Molly, jeans Replay, skor BilliBi. Johannas dagens: tröja från Daisy och jeans tights från H&M.  (Johannas "halloween-godis" = målarfärg är i boxen, den ska få ett eget inlägg imorgon).

Så här såg det ut då vi kom hem ikväll efter en "heldag" tillsammans. Det är inte helt optimalt att ha med sig sin lilla skatt på jobb men allt går ! ;)  och Johanna har varit sååå GLAD över att var med mig runt idag. Jag tror att hon tycker att det är riktigt spännande...

Nu sitter jag med hår-rullar och ett glas bubbel och F I R A R ett fantastiskt KUL nytt jobb som jag fått idag! Lovar att berätta mer om det imorgon för nu ska jag göra mig klar och sticka iväg ut och möta upp 2 fabulous girls (ja, jag bestämde mig för att gå ut till slut ;)

NJUT din fredagskväll !

P.S Jag har inte sett alla bidrag i Idol i kväll men en sak är säker: I like Reza! :)


Halloween-wedding ?!


Vacker inspiration från snippet&ink till er som planerar att gifta er på halloween...

Hej igen! NU har vi ÄNTLIGEN kommit hem efter en fartfylld (och KUL!) dag! :)  Jag har precis fått igång öppna-spisen, tänt massor med ljus, satt blommor (liljor) i vatten och hällt upp chips i en skål så nu är vi hur klara som helst för FREDAGSMYS.

Jag håller på att ladda ner bilder från dagen så ni ska snart få se hur vi sett ut idag ;)  I kväll är planen att jag ska möta upp ett par underbara veninner för middag och en girls-night-out men eftersom vi precis kommit hem så har jag inte hunnit tänka längre än till middag, så vi får se om jag kommer mig ut, eller ej.. ?

Önskar dig ett riktigt härligt fredagsmys så länge ! KOS dig ! :)


Happy halloween-weekend!



Dagens tänkvärda.

Godmorgon & HAPPY halloween-weekend kära bloggläsare! 

Detta blir en helg fylld av spöken, utklädda barn, trick or treat (kom ihåg att köpa hem godis !!), pumpkin carving (jag och Johanna ska göra iordning pumpor och ställa på balkongen idag) och en lite kul sak är att Johanna kallar pumpor för appelsiner så på morgon har hon sagt att vi ska ställa ut appelsiner på balkongen ;)  På norska heter föresten pumpa gresskar :)

Hos oss startade dagen strax efter kl. 07 och idag är dagis stängt p.g.a planeringsdag så Johanna ska få bli med mig både i fotostudio och på ett möte innan vi startar fredagsmyset.


Jag tycker att mycket av halloween pyntet är ganska fult men igår såg jag en underbar girland med vita spöken på så den ska jag försöka hitta idag (någon som vet var den finns? är i papir..).

Nu kickar vi igång dagen tycker jag ! :) Misstänker att alla ni svenska bloggisar jobbar halv-dag idag ? eftersom ni har röd-dag i Sverige imorgon så njut den lyxigt korta arbetsdagen!  (Här i Norge är det en helt vanlig helg (ja, med undantag av alla spöken..)

HAPPY fredag ! och idag passar ju den
HÄR gamla låten riktigt bra ;)

KrAm! ♥

Godnattkram!


Dagens Johanna poserar framför sitt rosa kök (som, som vanligt är ett litet kaos av makaroner och diverse leksaker ;) Köket kommer från
Millimini och fra t.o.m. 31:a oktober får ni bloggläsare -20% rabatt på Milliminis egen kollektion (ej köket), uppge koden "Gizmolinas" då ni beställer. (Johannas tröja kommer från Benetton, jeans-tights från H&M).

FÖRLÅT min frånvaro i kväll. Efter en sväng ut för att fixa ärenden, middagsfix och kvällsmys i soffan så somnade jag om en sten och vaknade nyss...zzz... så jag är på väg till sängen nu, ville bara titta in till er först :)

De dagar som Johanna är hemma från dagis blir inte helt som andra dagar ( något ni som har barn säkert känner igen ;)  men jag värdesätter den verkligen den tid vi får tillsammans och trots att Johanna inte varit helt i toppform idag så har vi ändå haft en riktigt mysig dag.


Igårkväll ringde det plötsligt på dörren och in kom detta paket från min favorit barn-butik i Stockholm som heter SPRALL och snart, mina vänner, kommer ni att kunna tävla om FINA saker från dem! :)

Imorgon väntar en ny dag med nya möjligheter. Gleder mig till den !

GoDnAtTkRaM! ♥

Mina nya MiH-jeans !


Om du klickar HÄR så kommer du till
MiH´s egen hemsida där du kan se fler kollektionsbilder. MiH-jeans selges bl.a. hos NK Domain i Stockholm, hos net-a-porter och på Høyer butikerna i Norge.

Det blev inget halloween firande på dagis idag för Johanna, istället har hon fått hänga med mig på lite jobb. Eller hänga och hänga, hon sov heeela tiden i bilen så hon har nog inte ens märkt att hon varit med mig tur & retur till fotostudion ;)  Vi kom hem för en liten stund sedan och hon sover fortfarande, fast inte i bilen så klart, utan i soffan...  Och vet ni, då jag ringde dagis på morgon så var det bara 5 (!) barn där idag av totalt 20 så hon missar ingen större festlighet ;)


Jag och de vackra girlsen på Front Society (till vänster: Cecilia, till höger: Anette). Front Society representerar bl.a. Lexington Clothing, Margit Brandt och MiH-jeans.

Häromdagen var jag och besökte agenturen Front Society som drivs av Cecilia & Anette och till min stora GLÄDJE så fick jag ett par super SNYGGA MiH-jeans att förgylla min höst med ! :) (Tusen miljoner TACK!!) 

Jeansen är i skönaste strech och är så där lagomt höga på livet att man slipper riskera att visa rumpan varje gång man böjer sig ner ;)  Modellen jag fick heter "Oslo" och jag kan varmt rekommendera den om du är ute efter nya jeans.


En smygtitt på s/s -10 kollektionen från MiH-jeans.

Jeansen hette först Made in heaven men så bytte de namn till MiH och det kryllar av kändisar som går runt i MiH-jeans, bl.a. Katie Holmes, Keira Knightley, Jessica Alba, Jessica Biel och snyggingen Claudia Schiffer:


Claudia har på sig en style som heter The Marrakesh jean.

Jag har redan blivit så glad i mina MiH´s att ett par blå åkt in på önskelistan ;)  och jag ska självklart fota mig i mina svarta senare så att ni får se hur de ser ut på . (jag har den modellen som är på 1:a bilden)


Bäst jag passar på att jobba nu innan prinsessan vaknar så vi ses igen lite senare!




Hello torsdag!


Dagens tänkvärda.

Godmorgon darlings! NY dag IGEN och snart dags för HALLOWEEN ! Här i Norge har vi en helt "vanlig" helg till skillnad mot Sverige som har helg-dag på lördag. Norge & Sverige är lika på många sätt men olika på fler...

Mitt hjärta är hur PIGG som helst på morgon så jag tror att hon bara var hungrig (=tom på energi) och trött i går em på dagis. Idag har de "klä-ut-sig-dag" för att fira halloween eftersom dagis har stängt imorgon p.g.a. att personalen har planeringsdag men vi får se om hon blir hemma idag. Lite tidigt ännu för att veta för vi är ganska nyvakna.


Musse Pigg gör mig GLAD! och jag har alltid älskat ting med Musse på (t-shirts, block, stickers). Gleder mig till att besöka Disney World en gång med Johanna! (har varit på Disney World i Florida ett par gånger och det var otroligt kul!)

Hoppas att du vaknat på ditt BÄSTA humör och att du har KUL saker inbokade idag!

HAPPY torsdag! från ett sooooligt Oslo !

KrAm! ♥


Godkväll vänner.


Idag blev jag stoppad av ett par från Folk&Film som ville fotografera mig. Kul grej!

Jag somnade innan den sista bonden hade valt sin sista tjej...zzzz... och vaknade nu. I år har de verkligen castat många speciella personer, oh my! ;) Ska bli spännande att följa livet på gårdarna framöver.

KUL att ni är så många som tyckt till ang. "hit eller shit?" ! :)  Själv tycker jag att pälsen är fin men den är stooor i storleken (jag har på mig en medium) och jag har flera som är finare här hemma så ni kommer inte att se mig i den i vinter ! ;)


Fotografen och en dagens bestående av: solbriller Dior, väska Gucci, kappa Odd Molly, MiH jeans (som ska få ett helt eget inlägg senare!) och støvletter från Corso Como.

Idag då jag var ute på jobb ocn plockade till ett uppdrag så blir jag plötsligt stoppad av ett par från
Folk&Film som frågar om de får ta några bilder på mig? De stod och väntade på mig utanför Bianco och undrade hur länge det kunde ta för mig att shoppa skor? Ha, ha :)  (de hade sett mig då jag gick in och ställt sig och väntat utanför).

Hoppas att du har en TREVIG kväll, det är ju "lill-lördag" idag ! :)

P.S såg du intervjun  med Amelia Adamo på Förkväll? Hon är en otroligt duktig affärskvinna som jag beundrar. Varje gång jag lyssnar på henne blir jag så inspirerad!




Hit eller shit?


Uppdatering kl. 23.50: de flesta av er tyckte SHIT om den här pälsen och jag kan nu avslöja att ni inte kommer att se mig mig i denna i vinter (den har returnerats) ;) 

Det var länge sen vi körde en hit eller shit? så hög tid för det nu ! ;)  Vad tycks om denna fuskpäls modell lite längre från Bik Bok? Är den en HIT eller är den helt enkelt SHIT ?

Här hemma blir det thai-take-away-dinner strax. Mums ! och sen forsätter bönderna att flörta kl.20, det får man ju i n t e missa ;)

P.S jag ska berätta vad jag tycker om pälsen lite senare...


Oh no...


Vi får viska.... Johanna sover.....zzzz....

Jag satt och myste med min bästa veninna på Bolivar då de ringde från dagis och sa att Johanna blivit dålig och de misstänkte feber. Så på 10 min var jag på plats på dagis och hämtade henne (skönt att ha så nära!) och nu ligger hon och sover sött på soffan.

Hoppas, hoppas, hoppas, att hon vaknar piggare för det är inte kul för en liten prinsessa att vara sjuk...

Uppdatering kl.18.30: tog tempen på Johanna då hon vaknade och ingen feber i sikte. SKÖNT! :)


Julinspiration makes me happy!


Hela denna kollektion av julklapps-säckar, strumpor, nattlinne, pynt etc från The Whitecompany får gärna flytta in hos oss. I love it !

Jag blir helt lycklig då jag tittar på dessa HÄRLIGA bilder ! Ååå vad jag längtar till JULEN knackar på dörren. Det är verkligen en underbar högtid !


Vackra julklappar till små (och stora) prinsessor.


Söta zink-hinkar att fylla med godsaker och hänga i granen.


Sötaste nattlinnet & pyjamasen att mysa med på julaftonsmorgonen.


Fint papir & band till små (och stora) prinsar.


Underbara julstrumpor att fylla med paket på morgonen...

Visst blir man GLAD av julinspiration?! det blir i alla fall jag ! :) Nu sticker jag ut på jobb så vi ses lite senare.


Tjingeling så länge alla underbara. :)


 


Dagens boktips: Hästpojken.


Boken handlar om en fars kamp för att hjälpa sin autistiske son.

Jag fick boken Hästpojken i brevlådan häromdagen från Ica Bokförlag (tusen TACK!!) och i pressmeddelandet står följande:

Hästpojken - som gick rakt in på topplistorna när den släpptes i Storbritannien och USA - är en djupt rörande och helt unik historia om en familj som är villig att färdas till världens ände för att hjälpa sin son, och om en pojke som lär sig att kommunicera med omvärlden för första gången. Det är en berättelse som visar att vi kan finna glädje till och med i våra mörkaste stunder, och att det magiska och det vardagliga ibland kan smälta samman för att förändra våra liv.

Läs mer om boken och författaren på
www.horseboythebook.com  Boken utkommer på Ica Bokförlag i oktober.


Sex and the city, 6 månader kvar!


Gillar payoffen "fashion´s in the air"...

I februari lanserar Sarah Jessica Parker en ny parfym som ska få oss att längta exstra mycket till premiären av Sex and the city filmen som går upp på biograferna i maj.

Just nu är Johanna på väg till dagis och jag ska njuta lite frukost. Lyxigt värre! :)


Rise and shine !


Dagens tänkvärda: Var snäll !

Godmorgon mina vänner! Klockan har inte ens slagit 07 ännu och ute är det natt-mörkt. Orsaken till den tidiga starten är att Johanna somnade redan runt kl. 18 igår så när klockan var 06 så sa hon "mamma, jag är vaken!" och då kickade den här dagen igång :) 

Vi fick ett mejl från dagis igår om att 8 barn nu är hemma sjuka och några med diagnosen svineinfluensan så nu håller vi tummarna för att Johanna ska klara sig och jag hoppas att era bloggläsares små prinsar & prinsessor också ska få vara pigga & friska. (och självkart att DU också klarar dig).


Jag önskar att jag fick göra som vackra Claudia Schiffer: sätta mig i en stol på morgon och någon piffade till mig ;)

Idag ska jag runt och plocka till ett uppdrag och vet ni, jag känner på mig att detta blir en GLAD-dag! :)

CaRpE dIeM!

Kram! ♥


Spring / summer -10 hos Spalt-PR.


Som ni vet så ÄLSKAR jag Odd Molly och här ser ni 2 av mina favoriter ur kollektionen. Toppen till vänster, med paljetter är LOVELY! Skinnjackan jag provar på bilden tillhör också s/s -10 kollektionen och går loss på ca 15.000nok. (!).

I torsdags avslutde jag presseuken med att åka raka vägen från frisören till Spalt-pr där jag mötte upp 
Emma. Vi kollade in s/s -10 kollektionerna från bl.a. Odd Molly, Hunkydory, Benetton, Andersen & Lauth, Gant m.fl. också bjöds vi på musik av dj, snittar och bubbel. Very nice !

Titta på bilderna och dröm er bort till sommar & sol en stund.... ! :)


Vissa plagg i Odd Molly´s kollektion är mer speciella än andra... som tex dessa. (den till vänster är snygg till slitna jeans men den till höger blir verkligen too much för mig ;) men den kommer säkert att synas i en del reportager just för att den är så speciell...


Odd Molly s/s -10. Härligt med färg !


Här ser ni jackan jag provar på bilderna. I skinn-kollektionen finns även en vest och en kortare jacka.


Julie från Spalt-pr välkomnade alla med härligt bubbel från Moët.


Hunkydory (favvis!!) bjuder alltid på snygga tunikor och om du tittar noga på bilden så ser du att den jag håller upp påminner lite om den jag har på mig ;)  (min kommer från s/s -09 kollektionen).


Jag önskar att jag kunde ta med mig ett par tunikor från Hunkydory till Thailand i december... ;)


Den här klänningen som Emma håller i kommer nog att synas flitigt i magasiner till våren (kom ihåg var ni hörde det först ;)  Den kommer från Andersen & Lauth.


Här ser ni ett par lite mer "användbara" klänningar/kjoler från samma märke (Andersen&Lauth) som gärna får flytta in i min sommargarderob !


En snygg jeans-jacka är  A L L T I D rätt! Denna kommer från Benetton.


Gant´s s/s kollektion är som godis för ögat.... !


Och kolla in dessa SÖTSAKER till de små från Gant ! Hur sött som helst !! (vill ha till Johanna!)


Geox har alltid super FINA barnskor, så även till våren & sommaren !



Jag och Julie som driver Spalt-pr. Kolla in hennes hårdiadem !

Snipp, snapp, snute, nu är presseuken i rute ! ;)  blev väldigt norsk det där... Det jag menar är att med detta var presseuken slut för den här gången!


Och just det... Emma blev fotograferad då vi besökte Mildh press och bilden hittar ni hos henne.no

TACK Spalt-PR för en trevlig eftermiddag och TACK fina Emma för att du hängde med mig runt förra veckan!


By Malene Birger F.E.S.T !


Jag och mina vänner Trine och Emma under kristallkronan.

I fredags var jag på åpningsfesten av Norges första
ByMaleneBirger concept store i Hegdehaugsveien och det blev en riktigt FESTLIG kväll ! Jag tror helt enkelt att jag låter bilderna tala för sig själva så ENJOY the PARTY! :)


Live musik ger en extra krydda till festen och det var cool att de använde skyltfönstret till scene.


Aaaaj ! ;)  Ørnulf Høyer äger inte bara agenturen på By Malene Birger och den här butiken, han står dessutom bak alla framgångsrika Høyer butiker runt om i landet.


Jag och 2 vackra girls från SPALT PR som arrangerade festen.


En av favorit klänningarna..


Underbara Cecilia och hennes f.d. mann Ørnulf. Båda heter Høyer i efternamn och Cecilia driver idag en egen agentur med bl.a. Lexington Clothing.


Emma tillsammans med Miriam (som gör hår & make-up på mina modeserier) och Kim som är daglig leder på butikerna Accessorize & Monsoon i Bogstadveien.


Linslusen Ørnulf och duktiga Julie som driver SPALT PR.


Jag och Jannicke som driver SHInteriør  (agentur för bl.a. Fogia, Riviera Maison, All in wood m.fl.)


Beautiful girls !  (Therese från SPALT PR och Emma).


I loooove this bag ! (om jag hade haft 6000kr över så hade jag shoppat den bums ;)


Mr.Høyer in action !


Dessa söta girls kom fram och pratade och då åkte så klart kameran fram.


Svart, vitt & pärlor = väldigt By Malene Birger !


I goodiebagen gömde sig ett doftljus, make-up från Cosmobeauty och ett kort som ger mig -10% rabatt i butiken i ett helt år. (tack!).

TUSEN TACK till SPALT-PR och Ørnulf för en riktigt TREVLIG kväll ! :)


Nu sticker jag strax ut på jobb så vi ses igen lite senare. Önskar dig en SOLIG dag !


Godmorgon vackra tisdag!


TACK mina kära bloggisar för all feedback jag får, ni peppar mig i mitt bloggande!

Jag höll på att skriva godmorgon-nya-vecka för i min värld är det måndag idag eftersom vi hade en "söndag" här hemma igår. Men TISDAG it is och veckan är i full gång ! :)  Och fr.o.m idag är jag i full gång med jobbing igen både med mina mote-shops till Kamille och med nästa nummer av Kamille Mor & Barn vilket känns fantastiskt INSPIRERANDE och KUL ! :)

Vi lämnade Johanna på dagis rekord tidigt idag och det visade sig att nästan hälften av alla barn var hemma sjuka igår så nu får vi verkligen hålla tummarna för att inte Johanna drar på sig någon ny smitta i veckan. Det är tydligen svineinfluensan som härjar och den vill vi så klart helst slippa...


Ni är många som frågat mig när vi reser till Thailand? Vi lyfter från Oslo den 1:a december och då blir det flip-flops i ca 4 veckor :) (bilden är från då vi var där i februari).

Nej mina vänner, nu tycker jag att vi kör igång den
HÄR låten på hög volym också KÖÖÖR vi. Jag känner mig laddad till MAX ! Wiiiieeee! :)

HAPPY TISDAG !

KrAm! ♥

Färgade bryn & middags-dags.


Idag har jag på mig kofta & linne från Filippa K och mina favorit jeans från Miss.Sixty.

Jag var och färgade mina bryn i fredags på Beth´s Beauty i Gabelsgate.11 och blev verkligen super nöjd så jag kan varmt rekommendera tjejen Marna som plockade & färgade mina.  Salongen var dessutom hur vacker som helst och gick helt i Thai-stil (me like!).


Här har jag precis fått mer färg på brynen i fredags. Det tog bara 15 min vilket passade en dagis-stressad mama utmärkt ;) (jag var på väg att hämta Johanna).


Kram på er kära bloggisar!

Jag & Johanna ska strax sätta oss och äta så vi vill önska dig en riktigt mysig & trevlig måndagkväll! :) Och du, missa inte Tinas Cookalong (på svenska TV4) i kväll som gästas av ingen mindre än Victoria Silvstedt. Också är det ju Lipstick Jungle lite senare... Vilken kväll ! ;)




Julinspiration.


Tyget i bakgrunden är en julgransmatta. Hos danska designerleg.dk hittar du hela Mailegs kollektion.

Här ser ni årets jul från danska Maileg som är en av mina favoriter. Deras kaniner är bara såå söta och jag gleder mig till att deras julnyheter dyker upp i butikerna (det händer nog vilken dag som helst...).


Super söt adventskalender som skulle passa fint på Johannas rum :) 

Nu sticker vi ut en tur i det vackra vädret. Tjingeling så länge!


En gizmoprinsessa fyllde år...


Johanna sov då vi ankom restaurangen och var bara vaken få minuter innan hon somnade igen...zzz.. en trött liten dagis-tjej. Vi hade självklart med oss en ballong till födelsedagsbarnet och kolla in Kjertins tunika från Odd Molly , den är SÅ fin !  (inte den bästa bilden på mig och Johanna men det bjuder på vi på ;)

 I torsdags hade vi den stora äran att få FIRA sötaste Kjerstin´s födelsedag med middag på Yaya´s.  Vi hade en riktigt TREVLIG kväll och vi åt som vanligt super GOD thai-mat (som fick oss att längta extra mycket till Phuket..).


Fina prinsessan och hennes prins. (Kjerstin jobbade hos mig i min butik Gizmo & Co). TACK kära vänner för en super trevlig kväll. Glad i er ! :)

Här hemma rullar "Pettson & Findus" och jag tvättar för fullt. Ute skiner SOLEN och jag hoppas att vi snart kan ta oss en tur UT och få lite friskluft.


Godmorgon nya vecka!

cause it needs YOU to make it comes true •°°•.☆
Dagens tänkvärda.

Godmorgon mina vänner! TUSEN MILJONER TACK för alla peppande krya-på-er hälsningar som jag och Johanna fått. Vi är heldige som har er ! och era hälsningar lyste upp vår söndag (gick in och läste då och då) och piggade upp vår måndagmorgon! :)

Hoppas att du har haft en HÄRLIG weekend?! Jag har SAKNAT er och bloggandet så idag lovar jag att köra på och uppdatera med inlägg från både torsdagens PR-event och fredagens shopping, SPA besök + By Malene Birger fest.


TACK för post morfar! Jag blev jätte glad :)  (Johanna älskar sina paljettskor från H&M så de är ett tips!).

Vi är ganska nyvakna nu och eftersom Johanna hade feber igår så måste hon vara hemma och ha en feber-fri dag idag men det där tycker jag är en svår balansgång för hon säger "mamma, jag är frisk och vill gå på dagis" men regeln finns ju där av en grund. Misstänker att ni ärfler som håller med mig om att det inte alltid känns så självklart med dessa feber-fria-hemma-dagar?!

Nu önskar jag dig den BÄSTA starten på veckan och jag ser verkligen fram emot att få leverera många blogg-inlägg idag! :)

KrAm! ♥




Status.



Mina kära bloggläsare! Jag är inte helt i form och idag på morgon vaknade Johanna med feber så vi ligger båda i soffan och jag tror vi stannar där idag. Jag återkommer starkare snart... sköt om er så länge !


P.S jag förlänger tävlingen ut dagen idag så missa inte att
TÄVLA. Du kan vinna bedårande barnkläder för 1000kr hos HowtoKissaFrog. Lycka till !

KrAmAr! ♥

10% på By Malene Birger.



Idag, lördag, får ni mina kära bloggläsare, 10% rabatt på den nya By Malene Birger butiken i Hegdehaugsveien mot uppvisade av den här kupongen. Printa ut den och lämna den i kassan då ni betalar.

Jag återkommer senare idag med fler inlägg, njut din lördag så länge.

KrAm! ♥

By Malene Birger.


Hemma hos Malene Birger.

Ikväll ska jag på åpningsfesten av Norges första  By Malene Birger concept store här i Oslo (den ligger farligt nära Johannas dagis = jag kommer passera den 4 ggr/dag ;) så i eftermiddag blir det en djupdykning i garderoben för jag vet inte helt vad jag ska ha på mig... klänning / kjole? skinnbyxor ? hmm...

Nej, nu går jag iväg ut så vi ses lite senare. Tjingeling så länge! :)


P.S det går runt personer i Bogstadveien idag och delar ut flyers som ger dig -10% i Malene Birger butiken imorgon (lördag) så håll utkik efter dem om du rör dig i området  ;)


Shoppingtips!


Jag vet, jag ser galet glad ut, det är för att det är FREDAG! ;)  Den underbara mössan finns i mängder av olika färger, jackan från norska Chill Norway är perfekt "slänga på sig" jacka till/från dagis / på tur etc. och jag gillar verkligen detaljerna. (jag fick lust att köpa jackan till mig själv... what you think?)  Väskan är en cool accessoar.

När jag hade lämnat prinsessan på dagis idag så körde jag innom
Daisy och då passade jag så klart på att prova lite kläder och ta blogg-bilder :)


Fin sporty jacka och här ser ni den underbara mössan med päls på toppen i ljusrosa. Mössan är ett fint julklapps-tips och självklart fick den rosa följa med mig hem ;)


Hur fina är inte dessa pälsvärmare till vinflaskan? En PERFEKT veninne / gå-bort-på-middag present och en minst lika perfekt julklapp. Tänk den vita (längst till höger) med en flaska rosa champagne inne i. Det önskar jag mig! ;)


Sköna skor med högt skaft.

Nu ska jag strax gå iväg ut och passa på att besöka butiker på väg mot dagis så jag önskar dig en FIN eftermiddag! :)


Godmorgon fredag!


Dagens tänkvärda.

Godmorgon alla underbara! Det har verkligen blivit mörkare på morgonen och då är det extra mysigt att tända levandeljus på frukostbordet. Plötsligt så fyller de en funktion ;)  Och nu ska ni få höra vad som hände igår:

Johanna somnade i bilen på väg hem från dagis så jag fick bära henne ner till Yaya´s där vi åt middag. Väl där så var hon vaken en liten stund men det tog inte många minuter förren hon somnade i mitt knä igen så jag la ner henne på soffan där vi satt och gjorde en kudde (pute) av våra ytterkläder. Sen fortsatte hon att sova då jag bar hem henne och hon sov fram till kl. 06.30 på morgon !! Crazy! ;) Så idag har jag en riktigt pigg, glad och framförallt, utvilad morgontjej vid min sida :)


Hej och hå rullar på! Efter slingor och lite klipp (toppning) så var Trond snäll och rullade mitt hår och halva nöjet med att gå till frisören är ju att man får känna sig FIN då man går därifrån (= det är kul då de stylar till det).

När jag kom till min frisör (sedan mååånga år tillbaka) igår så berättade jag om mina "go dark" planer men jag hinner knappt prata klart förren han säger "Nej, nej!". Orsaken: jag passar i blondt, jag har extensions och om jag färgat det mörkt så hade det varit "point of no return"... Så . jag lever vidare mitt liv som blondin och är super NÖJD med det ! :)

Saken är nog bara den att jag har lust på någon form av förändring så jag får fixa den på något annat sätt, kanske jag får göra som min frisör sa: gå och köp dig ett par nya skor istället ! ;)


Jag och min bästa frisör Trond på Spaghetti i Bogstadveien.  Han har fixat mitt hår i ca 8 år.

Det är dags för mig att hoppa i duschen så jag önskar dig en FABULOUS fredag! :) och tänk att det redan är HELG igen. WOW!!! :)


KrAm! ♥

 


Vilken trevlig dag!


Dagens frisyr.

Vilken TREVLIG torsdag jag har haft! :)  Det startade med frisören och ja, ni ser ju på bilden hur det gick där ;) (berättar mer om det imorgon i ett eget "frisörinlägg"), sen åkte jag direkt down-town och mötte upp Emma på Spalt PR innan det var dags att hämta på dagis och sen har vi varit ute på middag och firat sötaste Gizmoprinsessan Kjerstin som fyllde år idag :)  Och som "pricken över i" så var hela lägenheten NYstädad då vi kom hem ikväll och det doftade rent & fräscht. Lovely.


Arts & Crafts vår/sommar kollektion är riktigt , riktigt FIN.

Jag läste precis igenom de kommentarer jag fått idag och hittade den här: (kul att få svar för jag skrev ju att jag misstänkte att de har nya designers häromdagen...)

Postat av: Birgit
Så hyggelig at du liket vår nye kolleksjon. Vi har fått veldig god respons på den. Vi har ikke nye designere, men jeg tror nok vi blir bedre på mange måter. Hilsen designteamet til A&C
2009-10-22 @ 14:15:27

Tusen TACK för din kommentar Birgit! Jag är verkligen imponerad över er s/s -10 kollektion, ni har gjort ett fantastiskt jobb! :)

Nu mina vänner ska här sovas så vi ses igen imorgon.

NaTtAkLeM! ♥

Go dark?


Vackra Elle Mcpherson.

Jag ska till frisören snart och idag har jag lust att bli lite mörkare. Ja, alltså jag ska inte göra en Blondinbella eller Gynning och ta helt av och färga mörkt (det har jag redan gjort en gång i livet så been there done that ;) , bara en liten nyans... typ så som otroligt vackra Elle Macpherson har för så har jag haft för länge sen. Är nämligen så trött på att utväxten dyker upp så fort så lite mörkare slingor skulle kanske trolla bort den en stund? ;)

Ni får se hur det gick senare i em ! för direkt efter frisören sticker jag down-town för att fortsätta besöka presseuken och några av de märken jag kommer att visa er godbitar från senare är: Hunkydory & Odd Molly.


Missa inte att
TÄVLA ! Vinnaren får välja barnkläder från HowtoKissaFrog för 1000sek.

Hoppas du har en fantastisk dag idag?!  också tycker jag att du ska lyssna på den HÄR låten som man inte direkt hörde "igår" ;) Jag hittade en gammal cd i bilen på morgon och där dök låten upp!

Tjingeling så länge!

P.S Dagens "gossip":  lyssnade på Carolina Gynning på The Voice (hittade länk på "Fuck you right back" bloggen) där hon berättar att det nu är slut, igen, med Mr.Trotzig och på en annan blogg läser jag om att Sofi (Sofi´s Mode) dejtar Johan Renck... Spännande! ;)


Dagens "önskeliste" & present tips!


En helt fantastiskt vacker dukning helt i "Gizmolina stil"! :) Kolla in prinsessetårtan. Så här firar jag gärna min nästa födelsedag ;)  (bild från Mateus.se)

Om du funderar på vad du ska önska dig i julklapp (eller till födelsedagen, bröllopet etc.) så är mitt tips att du börjar spara på den VACKRA servisen från svenska
Mateus. Jag minns det som igår då jag köpte mina första gula Mateus tallrikar på NK i Stockholm (det var på den tiden då jag hade gula väggar hemma ;) men det måste ju vara ca 15 år sedan (Mateus lanserades -93) och sedan då har kärleken till Mateus hållit i sig.

Det jag gillar med Mateus är att den består av så många vackra färger (och olika delar) som kan kombineras vilket gör det dukade bordet mer "levande"¨. Jag sålde Mateus i min butik Gizmo & Co och jag har själv de stora tallrikarna i 2 olika rosa nyanser + i vitt och då vi har gäster så dukar jag alltid med varannan vit och varannan rosa.


Ögongodis.

De stora vackra faten (finns med och utan spetskant) är dessutom ett perfekt present-TIPS! (till veninnan / svärmor / kollega etc.) för de kan användas till så mycket: frukt, sallad, kakor, uppläggning av mat, till att ställa ljus på etc etc.

Själv får jag lust på nya delar till min servis varje gång jag besöker R.O.O.M. för där har den en stooor Mateus avdelning som verkligen inspirerar! :)




Godmorgon torsdag!


Trött morgon idag...zzz...

Godmorgon mina vänner! Idag är jag en trött mama som morgonbloggar och det är så mörkt ute att det känns som att någon glömt att slå på lyset...? tror detta är den mörkaste morgonen hittills så det känns som att det är mitt i natten ;)  Mitt hjärta väckte mig strax efter kl.6 idag men jag har fått små-sova lite på soffan efter det. Lovely!

För att pigga upp mig så lyssnar jag just nu på den
HÄR låten och jag ska ta och hoppa i duschen nu och göra oss klara för dagen. Johanna har tur-dag med dagis och själv ska jag till frisören (underbart!) innan jag sticker down-town och fortsätter att besöka PR-byråer.

Önskar dig en STRÅLANDE dag! :)

KrAm! ♥

What you give is what you get...



Nu har jag precis läst igenom alla kommentarer som droppat in i kväll och  här kommer mitt svar:

Jag är en ovanligt optimistisk person som tycker att livet är fabulous. Jag älskar rosa och jag njuter av all inspiration som jag hittar både här och där och av egna kreativa lösningar som jag kommer på.

När jag jobbat med personalansvar så har jag alltid uppmuntrat mina kollegor till att ge mig både ros & ris för utan feedback vet man inte alltid vad man behöver utveckla och förbättra hos sig själv. I mina utvecklings-samtal fick personalen vara ovanligt öppen och ärlig tack vare att jag efterfrågade det och deras input på mitt ledarskap har format mig till den jag är idag.

Det är få ting som upprör mig och får mig så irriterad som då någon kritiserar eller skit-snackar någon utan att ha grund till det (dvs man utgår från en verklighet som inte är sann) och vissa dagar är även jag mer känslig än andra. Idag var en sån dag och och idag blev jag sjukt irriterad över några kommentarer (jag har raderat några av dem). Men : som tur är så rinner de av mig snabbt och jag fokuserar på alla POSITIVA kommentarer jag får istället.

Jag är otroligt glad i min blogg,  jag är stolt över den jag är och jag sätter enorm pris på alla er TREVLIGA bloggläsare för det är er jag kommer ihåg, de andra har jag redan "delitat" ....

Människorna i Thailand har en så HÄRLIG syn på livet genom buddhismen: "What you give is what you get". Tänk på det alla ni där ute. Ger ni glädje, omtanke, positiv energi, peppande sms / brev / tfn samtal till vänner & kollegor så får ni massor av skratt & solsken tillbaka ! :)

Livet är här och nu. Njut det ! och fånga alla lyckliga stunder.

Massor av kärlek till er!

GoDnAtTkRaM! ♥


Dagens happenings del.2: Star-Pr.


Söckersöta ytterkläder till små från Reima.

Star-PR hade dagen till ära flyttat ner alla kollektioner till en tillfällig stor luftig lokal och dukat upp kex, ost, vin och långbord. Vi minglade runt i expressfart för både jag & Emma skulle hämta våra små på dagis.


Jag och trevliga Linn hos Star-PR. Star representerar bl.a. Ugg, Celine Engelstad, Replay footwear, Reima, EuroSko m.fl.


Kolla in alla härliga färger på vårens/sommarens kollektion från UGG! Me like ! :)


Söta gummistövlar!


Här är vi på väg hemmåt med våra goodiebags. (TACK! för idag fina Emma!)

Imorgon fortsätter presseuken och ni får självklart följa med :)


Dagens happenings del.1: Mildh press.


Här är jag tillsammans med Kamilles nya (vikarierande) modechef (till vänster) och en av de söta tjejerna på Mildh press (till höger).

Idag fortsatte den inspirerande presseuken och till min stora glädje så fick jag sällskap av 
Emma även idag. Dagens första stopp var hos Mildh som håller till "vägg i vägg" med Johannas dagis (väldigt praktiskt ;) och där bjöds vi på bra musik av Dj, underbart goda snittar, vin och vackra vår/sommar kläder.

Lyssna på den HÄR låten och häng med mig runt:  

 
Jag är igång med planeringen av nästa Kamille Mor & Barn och s/s kollektionen från Noa Noa är den finaste jag sett från dem !


Noa Noa´s s/s -10 barnkollektion. Det känns som att många av dessa plagg kommer att flytta in i Johannas garderob ;)


Ett par Mildh Press girls. Annette, till höger, driver byrån och Invild är den jag har kontakt med varje gång jag är innom och lånar ting. Mildh press representerar bl.a Gina Tricot, Saint Tropez, Noa Noa, Met-jeans, Ra-Re, Nolita, Jofama, Juicy Couture m.fl.  (Tusen TACK för idag tjejer!).


Nitar, slitna håliga jeans, skinn och gladiatorskor fortsätter till våren... Dessa snyggingar kommer från
RaRe.


De slitna jeans-shortsen och de rosa jeansen kommer från
MET. (jag har såå lust på ett par Met jeans.. snygga är dom!).


Ute på terrassen hade de skapat en underbar "Bjørg-lounge".


Kollektionen från
Bjørg var överaskande stor med många nya styles. Jag gillar de smycken som har tänkvärda texer på.


Ett par duktiga hår & make-up stylister, Miriam & Emma. Miriam gör alltid hår + make-up på mina mode-serie uppdrag. (på senaste uppdraget jobbade jag även med Emma).

Efter mingel, kind-pussande och härlig inspiration så tackade vi för oss och tog trikken (=spårvagnen) till nästa stopp: Star-PR.

 


Trevlig kväll!


Min dagens: jacka + byxor (tights) Zara, t-shirt Splendid, kofta Filippa K.

Här hemma pågår middagfix nu så jag återkommer senare med en rapport från dagen och då ska ni få veta vilket märke dessa snyggingar (som jag håller i) kommer ifrån?!

TrEvLiG kVäLl!

P.S skrev en sak här ang negativa kommentarer som jag tog bort för de förtjänar ingen uppmärksamhet ...


Halloween i sikte!


Underbart söta dräkter som en söt kontast till alla fula & läskiga monster-masker. (alla dräkter kommer från Potterybarnkids.com).

Nu närmar sig halloween med stormsteg och nästa lördag är det dags men de tjuvstartar firandet redan torsdag 29:e på Johannas dagis så då ska hon vara utklädd och frågan är nu till vad? Det lutar så klart åt prinsessa... men mest för att det är lättast att hitta kläder till det.

Men, jag önskar att det gick att få tag i så här söta dräkter här i Oslo!  Och om någon av er bloggisar har tips på fin dräkt till Johanna så hoppas jag ni skriver en kommentar till mig :)


Sötaste killarna. Deras trick or treat "korgar" har t.o.m. namnet broderat (hur amerikanskt som helst).


Fina flickor ! Jag hade gärna haft den svarta dräkten längt till höger till Johanna...


Helt underbart att klä ut sig till en bakelse! :)


I USA är halloween så stort att de t.o.m. selger count-down kalendrar som startar den 1:a oktober. Precis som en julkalender... Riktigt SÅ stor är ju inte denna festlighet hos oss ännu ;)

Jag ska strax iväg ut så jag påminner om
tävlingen (klicka för att tävla!) där du kan vinna barnkläder för 1000kr också önskar jag dig en skön eftermiddag!

Tjingeling så länge!


Godmorgon onsdag!


Dagens tänkvärda.

Godmorgon mina vänner! Då är vi plötsligt "mitt-i-veckan" och det är dags att plocka fram skämskudden igen ikväll då bönderna ska dejta vidare ;)  (på svenska TV4).  Här i Oslo är det en grå dag idag med regnet hängade i luften och jag har precis ätit lyxigt god frukost, stoppade nämligen på Godt Brød på väg hem och köpte smörgås och juice. Mumsigt! 

I min kalender idag står det: besök hos 2 PR-byråer och diverse kontorsfix. Också är jag sugen på en Ikea tur för jag behöver en hylla hit till kontoret...


Odd Molly lanserar sin första vår-kollektion (där bl.a. den här klänningen/kjolen ingår) redan den 1:a december ! Det är en liten kollektion bestående av några få styles men de är UNDERBARA så kanske något att önska sig i julklapp? ;) (butikerna får själva välja om plaggen ska komma 1/12 eller i januari så de finns inte överallt före jul).

N J U T din onsdag och kom ihåg att om du ler så ler världen tillbaka! så : SMILE and be HAPPY! :)

KrAm! ♥




Wonderland = Polhem PR.


Idag har jag besökt PR-byråer i kappa från Odd Molly, tunika Hunkydory (underklänning / långt linne från Ti-Mo), skinnbyxor från Custommade och väska från Heartmade.

Dagens sista stopp var som sagt hos Polhem PR som bl.a. representerar Bianco, Cubus, Arts & Craft, Dyberg Kern, Ellos, norska TSH + många fler. Polhem körde temat "Wonderland" idag och vi möttes i dörren av dessa läckra & glittriga Polhem-girls:


Camilla (i mitten) bossar över Polhem i både Sverige & Norge och kolla in de små champagneflaskorna hon håller i handen. Hur coola som helst! (de är perfekta veninne-presenter). 


En av de första jag sprang in i hos Polhem var vackraste Linda som nyligen jobbat som modechef hos magasinet Kamille. Linda är en fantastisk person och det var ett NÖJE att få jobba tillsammans med henne.


En wonderland-catwalk ...


Jag undrar om Arts & Craft har plockat in någon (eller några?) nya designers för deras s/s -10 kollektion är helt fantastisk! Jag sa att den ser ut som godis innan jag såg att det verkligen ÄR godisar på smyckena :)


Kolla in alla små muffins! Kollektionen består av underbara färger som kommer matcha sommarens bränna perfekt!


..och på tal om godis. Titta vilken härlig thé bjudning! Jag älskar mixen av olika färger på kopparna och dessa kommer från
Wedgwood.  (Polhem representerar även många interiørleverantører).


Efter goda snittar, lite bubbel, musik från live dj (bara en sån sak!) och härlig sommar-inspiration så tackade vi för oss .


På väg hem hade vi sällskap av några goodiebags...

Så där ja, då har vi avklarat 3 st PR-byråer och imorgon fortsätter presseuken. För er som inte vet det så kan jag berätta att det är hos PR-byråerna som jag springer och plockar (dvs lånar kläder, accessoarer etc) till mina stylist uppdrag och det är inte helt ovanligt att jag besöker byråerna flera gånger i veckan.

Jag kom mig tyvärr inte iväg på dagens sista presse-event så det blev en mys-kväll med Johanna istället. (vad är väl en bal på slottet... )  Tack i alla fall för inbjudan Kari !

Nu ropar sköna sängen på mig så bäst jag beger mig till drömmelandet...

NaTtAkLeM! ♥


Presseuke = Sommartider hej, hej !

Så fort jag ser ballonger blir jag GLAD! :) Här är jag på väg ut från Presskontakterna som var dagens 1:a stopp.

Idag startade "presseuke" hos Oslos PR-byråer vilket innebär att de presenterar vårens & sommarens kollektioner = alla höstvaror är nu nedpackade och man firar att en ny sesong startar ! Så jag säger bara: sommartider hej, hej ! :)

Vårens vackra ljusa färger var som godis för ögonen och jag hade en riktigt trevlig eftermiddag som startade hos Presskontakterna:


Fina Emma hängde med mig runt idag. Kul ! :) Här posserar vi tillsammans med en kjole / klänning från norska desigern Pikene.


De trevliga Presskontakterna tjejerna ! som representerar bl.a. In Wear, Jackpot, Part Two, Lexington Clothing, Efva Attling, Snö, La Redoute m.fl.  (TACK för idag vackra girls! )


Den här bilden symboliserar de färger som dominerar s/s -10. (fersken / aprikos och blått syns extra tydligt i alla showroom).


Ett favoritplagg hos Presskontakterna som kommer från Pepe Jeans. (p.s äpplejuicen känns lite festligare när man dricker den i champagneglas ;)


Fin kjole/klänning till sommarensfester från danska 
SoakedinLuxury (599nok) i färgen: fersken (så klart!)


Så här tycker
Lexington att det ska se ut på sovrummet till våren! Beige/vitt blommigt och kuddar/puter med inslag av fersken. Och kolla till vänster på sängbordet: en kudde med världskarta på...

Nu TACKAR vi Presskontakterna för det trevliga besöket och styr stegen mot nästa stopp som var House of Communication som bl.a. representerar Munthe Plus Simonsen, norska Vips, Molo, Norlie m.fl.


Jag passade på att kolla in barnkläder till nästa nummer av Kamille Mor & Barn och hittade bl.a. dessa SÖTA saker från märket Molo.


Dessa skor (+ clutch) från norska Vips åkte rakt in på önskelista  ! ;)

Dagens sista stop blev hos Polhem PR och det ska få ett helt eget inlägg (annars blir detta sååå långt).


Jag är glad över att jag valde att stanna i Oslo idag, annars hade jag bara haft bilder av köttbullar, välling, limpa och andra svenska delikatesser att visa er och det hade nog inte varit lika inspirerande ;)

 


Nu kickar vi igång julen!


Rött? Rosa? Vitt? Lila? det finns många färger att välja på till jul. Jag hade endast VITT pynt i många år, sen blev det rosa jul i min singel-lägenhet och sen blev jag plötsligt super klassisk med rött men sedan Johanna kom så dras jag mot det rosa / lila igen så vi får se vilken färg det blir i år? ;)

Efter en eftermiddag fylld av sommarkänningar, bikinis, sandaler och ljusa färger så fick jag akut lust att kicka igång JULEN så att vi hinner njuta den innan sommaren knackar på dörren igen. Ja, i alla fall ute i butikerna ;)

Så - idag är det "julpremiär" här hos Gizmolina och fr.o.m. nu bjuder jag på julinspiration varje dag för det är ju trots allt bara 9 veckor kvar så det gäller att njuta det till MAX! :)


Jag älskar dessa zink hus från Walther & Co och de fungerar utmärkt året runt. Till jul pytar jag mina med vackra band och en grankvist och vips! så blir de "juliga".

Jag kom nyss hem med 3st goodiebags + 1st trött dagistjej och nu pågår Fem myror är fler än fyra elefanter på en TV och Förkväll på den andra. Ni kan ju gissa vem av oss som ser vad? ;)  Det är dags för middags-fix och sen ska jag försöka smita ut på ett till press-event som jag nyss fick en inbjudan till...

TrEvLiG kVäLl! :)

Kurragömma.


Johanna leker kurragömma.

Jag hittade plötsligt inte Johanna på morgon? men så , när jag kommer in på sovrummet, så dök hon upp bakom alla kuddar (puter) ! Hon ville I N T E duscha så hon hade gömt sig sa hon ;)


Min "lämnapådagisuniform" består av mina sköna Ugg (går alltid barfota i dem, super skönt), jeans Miss Sixty, tunika Hunkydory och pälsjacka från H&M.

Nu sticker jag iväg ut och jag lovar att ta massor med bilder under dagen så att ni får se smakbitar av vårens & sommarens kollektioner i kväll.  När jag är ute så får ni inte missa att
TÄVLA om fina barnkläder från HowtoKissaFrog.

Carpe Diem!


 


Happy tisdag!


Idag bjuder jag på en favorit i repris ! (printa ut den och sätt upp den på anslagstavlan :)

Godmorgon vänner! Jag sitter här med värsta beslutsångesten... Johannas välling är slut och idag är det veckans första presse-dag då PR-byråerna presenterar s/s-10 kollektionerna som jag sett fram emot. Men - samtidigt så lockar det med en Sverige tur (välling finns inte i Norge) för det var länge sen. Så, jag måste ta och bestämma mig a.s.a.p. för hur jag ska göra?  Alla dessa beslut.... ;)

Hoppas att du har bättre kontroll på din dag än jag har och att du får en alldelens underbar tisdag !

Uppdatering: Beslut taget ! kör till Sverige på söndag, besöker PR-byråer idag. Allt tack vare min kära vän Josefine som hade ett paket välling över (tuuuuusen miljoner TACK!!) Detta blev en perfekt lösning! :)

KrAm! ♥

Inspiration & shoppingtips.


Bilden kommer från Home&Cottage.

Varje gång jag går igenom mitt lilla "bildarkiv" så stoppar jag vid detta INSPIRERANDE rum. Det är bara SÅ fint och jag vill omgående ha en vägg med svart/vita bilder !

Kvällens middag blev riktigt god och sen behövde jag en liten "mama-treat" så jag tog en tur ut och kom hem med dessa:


Engelska Vogue och svenska Family Living (tyvärr tycker jag inte att F.L är lika bra längre... snyft...).

Kom på att jag inte visat er de sötsaker som jag hittade till Johanna på H&M häromdagen (som hon fick i fredagspresent, fast på lördag ;)  så varsågoda, här är dom:

  
Super söt rosa topp med Hello Kitty i guld, guldpaljettskor och matchande hårspännen i fløyel / sammet. Dessa ljuvliga ting kan matchas till både jeans & kjol (skjørt). (allt kommer från H&M).

Nu sitter jag och jobbar och strax är det dags för Lipstick Jungle. Detta är en skön måndag ! :)

P.S det råkar inte var någon av er bloggläsare, bosatt i Oslo, som har ett paket Semper välling (2år) över?


Dagens & Gucci.


Sjeselonger + puffar från R.O.O.M. , lampor Flos, de gröna växterna sålde jag i min butik Gizmo & Co och gardinerna kommer från Himla. Och just ja, kuddarna från stjärnor på kommer från Gant och det blommiga tyget på puffar + kuddar kommer från Ralph Lauren (beställt hos R.O.O.M.). Katten Gucci är 5 år.

När jag var på väg ut i eftermiddag så tittade jag in i stua / vardagsrummet och hittade söta Gucci så här! Snacka om att han har sköööna dagar ;)


Kontorsdag = inte så mycket fix ;) Linne + topp från Rosemunde (finns hos Daisy), sjal Faliero Sarti, jacka Moncler och jeans från Zara.

Nu rullar Förkväll på TV´n och säga vad man vill om det programmet men jag tycker att det är TREVLIGT sällskap på köket då jag lagar middag :)  Idag blir det spaghetti på Johannas önskan. Mums.


Igår såg jag den här Woody Allen filmen. Tyvärr hade jag byggt upp galet höga förväntningar och då blir man ju alltid besviken ;)  så filmen får 3 stjärnor av mig.

Önskar dig en mysig måndagkväll!


Vinnaren av vetevärmare från Millimini!

    

♥ ÄNTLIGEN !!!... ♥

... ska jag presentera den LYCKLIGA vinnaren av en super SÖT vetevärmare från nettbutiken
Millimini som passar perfekt nu då kylan kommit på besök.  TACK för alla 128 tävlingsbidrag och för alla fina, och rörande, historier. Alla förtjänar att vinna så därför har jag lottat...



Sötaste vetvärmaren kommer från Millimini och den finns även i blått.

♥ Och den lyckliga vinnaren är:

Postat av: Helena
Hej flickor!
Åh, denna tävling vill jag så gärna delta i! Min lillgroda har sån växtvärk nu (växer så fort), så den här vetevärmaren skulle vara perfekt på kvällen i hans säng. Den gamla vetevärmaren jag har är så flitigt använd och Oskar tycker den luktar så bränt att han inte vill ha den längre...
Hoppas på tur och håller tummarna!
Tack för en inspirerande mysig blogg!!
2009-10-05 @ 09:07:31 

Stort GRATTIS Helena!
Hoppas Oskar kommer att tycka om sin nya vetevärmare.

Mejla mig dina kontaktuppgifter (namn, adress, mejl-adress) till [email protected] så kommer din vinst i posten.

Till sist, en påminnelse:
Millimini bjuder alla Gizmolinas läsare på -20% rabatt på "millimini kollektionen" så surfa in hos Millimini och låt dig inspireras av den fina kollektionen. Erbjudandet gäller t.o.m. 31 oktober och du uppger koden "GIZMOLINAS" vid beställning för att erhålla rabatt (rabatten gäller endast innom Sverige).

♥ Stort TACK till min samarbetspartner MILLIMINI! ♥



Thailand, here we come!


Snart ligger jag så här och chillar igen :)  (bilden är från Kata Noi Beach, juni -08, då vi hade vår paus i Thailand).

I lördags kom våra flygbiljetter i posten (det är de Johanna håller i handen på ett tidigare inlägg) och snart lyfter vi mot vårt paradis. Den här gången stannar vi 1 månad och jag LÄNGTAR !! :)

Idag kör jag kontorsdag men ska strax trippa iväg ut och fixa några ärenden + hämta hjärtat på dagis. Men innan jag går så vill jag påminna om den nya fina TÄVLINGEN där du kan vinna bedårande barnkläder för 1000kr. Klicka
HÄR för att tävla. Lycka till!

Tjingeling så länge! :)


And the winners are...!



♥ Kära bloggläsare!

Det är en GLÄDJE för mig att få presentera de LYCKLIGA vinnarna av kläder för 1.500nok ur Kapp Ahl´s kollektion "Vintage Stories" som lanseras idag.

Men först vill jag TACKA för alla tävlingsbidrag och era fina beskrivningar av vad Vintage betyder för dig. Jag önskar alltid att alla ska få vinna så därför är det KUL att jag får presentera 3 st vinnare den här gången!


Denna vackra kollektion hittar ni i
KappAhl´s butiker runt om i landet under en begränsad tid.

♥ And the winners are...

Hei Anna Stina!
Vintage for meg er duse farger, rustikk, romantikk, krakkelering i gamle rosekopper, blonder og nostalgi. Elsker vintage-stilen både innenfor mote og interiør!
Jeg bor i Bergen !
Keep up the good work, du har en skikkelig feelgood blogg! Stor og varm klem fra Ida
2009-10-16 @ 21:43:07
URL: http://putitinabox.blogspot.com

Postat av: Ingunn
Jeg har ventet lenge på denne lanseringsdatoen, fordi jeg ble så betatt av Kapp Ahls forrige Vintage kolleksjon! Var faktisk ivegen i kveld for å se om den var lansert, men jeg må nok vente noen dager til. For meg betyr vintage noe som enten er gammelt og unikt, eller nytt og unikt med en nostalgisk touch over seg! Den forrige kolleksjonen kjøpte jeg en del av, og jeg har kombinert disse plaggene med andre plagg etter inspirasjon fra din klesstil. Er innom bloggen din hver dag (og abonnerer på Kamille), og henter blant annet gode idèer til antrekk :) Takk!!! :)
2009-10-14 @ 21:55:42

Postat av: Elin, Ålesund
Jag skulle så gärna vilja vinna just den här tävlingen! Har en liten prinsessa på 7 månader här hemma som jag skulle bli så glad om jag kunde köpa nya kläder till. Jag pluggar heltid i Norge samtidigt som jag går mammaledig och kan bara köpa det allra nödvändigaste även fast jag så gärna vill köpa någonting fint till henne! Jag får ofta dåligt samvete över detta så skulle jag nu ha turen att vinna så skulle jag för en gångs skull skämma bort henne ordentligt!!
För mig är vintage mormor, pärlor, gammalt och fint.
Kram och tack för en super blogg!!

2009-10-18 @ 20:24:57 


Min topp, hårdiadem + armband kommer från kollektionen och det gör även Johannas hårdiadem, bluse och skjørt.

Mejla mig ditt namn, adress, tfn.nr (som du träffas på dagtid) samt din mejladress till: [email protected]

♥ TACK till KappAhl för ett trevligt samarbete! ♥


Godmorgon nya inspirerande vecka!


Så här såg det ut då vi kom hem från parken i lördags och precis hade tömt postboksen. Vad tror ni det är för spännande post vi fått ? ;)  (ska berätta i ett senare inlägg).

Tiden FLYGER verkligen på morgonen och idag blev det ännu en "pyjamastur" till dagis ;)  Ute skiner solen från en klarblå himmel och jag sitter och fixar med tävlingen där priset är kläder för 1.500nok ut Kapp Ahl´s kollektion Vintage Stories. Så alla ni som tävlat: jag presenterar vinnaren snart ! ;)

Min vecka kommer att gå i vårens & sommaren tecken för i veckan har alla PR-byårer presentation av s/s-10 kollektionerna så mina vänner: detta blir en INSPIRERANDE vecka här på bloggen för jag kommer så klart att visa er bilder från alla dessa happenings.


Hösten är underbar! Glöm inte att NJUTA soldagarna !

Hoppas att du har vaknat på ditt bästa humör idag och att du känner dig laddad för att möta den nya veckan?!

Nu kööör vi !

KrAm! ♥

Happy girls & mysigt besök.


Jag har på mig en favorit topp ur kollektionen och ett fint armband + hårdiadem. Johanna har på sig hårdiadem, bluse och underbart skjørt / kjol.  (du finner plaggen hos KappAhl fr.o.m. imorgon).

Det har varit sååå mysigt att ha Gizmoänglen Heidi på besök idag och när Heidi kommer innanför dörren är det som att trycka på en knapp hos Johanna och pang! så blir hon super busig (full av lek). Hon går helt crazy och gör bakåtkullerbyttor ;) 

Vi försökte ta några fina bilder av Johanna i kläder ur "Vintage Stories" kollektionen men som ni ser så gick det sisådär , hon var extremt lekfull precis då ;) (hur typiskt är inte sånt? ;)


Sötisen i fina kläderna.


Plötsligt var hon inne på sitt rum och hoppade upp & ner på stolarna ;)


Jag lyckades tyvärr inte fixa en bild med koftan på.. den passar perfekt till skjørtet / kjolen.

Innan vi körde fotoshoot så lektes det för fullt inne på Johannas rum:


Johannas nya "grej" är att lägga make-up och fixa håret och idag kom turen till Heidi :) Jag tror helt enkelt att Johanna var med mamma lite väl mycket på jobb i sommar... hon gör exakt så som hår/make-up stylisten gör på jobb ;)


Johanna målade ett bilde till Heidi tidigare idag som hon fick då hon gick hem. (Tusen TACK för idag kära vännen ! det var som alltid super mysigt att ses och Johanna är ju bara SÅ glad i dig! Vi gleder oss till att ses snart igen. Klem!)

Heidi förgyllde verkligen vår söndag och hon känns som "familj". Vi åt nygräddade muffins, drack smoothies och uppdaterade oss på allt som hänt sen sist. Lovely ! :)

Nu mina vänner ska jag byta sängkläder och vika lite tvätt (boooring.. ) och sen ska jag krypa upp i soffan med Gucci och titta på en dvd. Det känns som en perfekt avslutning på helgen.


Pressevisning: Vintage Stories.


Barnkollektionen är riktigt FIN och passar PERFEKT till julens fester som närmar sig med stormsteg.

Den 20:e augusti var jag på pressevisningen av
KappAhl´s "Vintage Stories" kollektion som lanseras imorgon. Kollektionen finns endast i butik under en begränsad tid och varje plagg finns bara i en begränsad upplaga så "först till kvar" principen gäller :)

Kollektionen vänder sig till både mor & barn och barnkollektionen finns både till de allra minsta (baby) samt upp till 170cl.  Färgskalan går i olika grå toner, rosa och lila nyanser samt svart & puder. (we like !).


Dessa trevliga girls ansvarar för Kapp Ahl´s nya presserom och bilden är tagen på pressevisningen av kollektionen Vintage Stories.

Missa inte TÄVLINGEN där ni norska bloggläsare (som bor i Norge) kan vinna kläder ur kollektionen för 1500nok. Klicka HÄR för att tävla. (tävlingen avslutas kl.23 i kväll och vinnarna presenteras i morgon tidlig).

Vi har haft mysigt besök av Heidi i eftermiddag och nu väntar nattning av min trötta prinsessa så jag passar på att ladda ner bilder från dagen då jag läser Askungen så ses vi snart igen ;)

Trevlig kväll så länge !


Tävling: vinn barnkläder för 1000kr hos How to Kiss a Frog!



♥ Mina kära bloggläsare! ♥

Jag är otroligt GLAD över att kunna presentera en ny FANTASTISK tävling i samarbete med svenska
HowtoKissaFrog. Maria & Malin som står bakom How to Kiss a Frog gör den ena bedårande kollektionen efter den andra... Jag ÄLSKAR verkligen deras kläder och Johanna anvander dem flitigt...



TÄVLA & VINN KLÄDER FÖR 1000sek. !

Vinnaren får välja kläder ur den flotta kollektionen till ett total belopp av 1000sek.

Jag presenterar några av alla vackra kollektionsbilder här och du finner fler om du surfar in hos HowtoKissaFrog.









För att vara med i tävlingen så skriver du en kommentar till mig i detta inlägg och berättar varför just DU ska bli den lyckliga vinnaren och jag är även nyfiken på ditt favorit-plagg i kollektionen.

Tävlingen pågår t.o.m. fredagen den 23:e oktober.

♥  Stort LYCKA TILL kära vänner! ♥


Godmorgon skönaste softardagen!


Oss utanför baletten igår. Johanna plockar löv...

Godmorgon alla fina! Idag har vi ännu en solig dag här i Oslo och hemma hos oss pågår nu morgonmys. Johanna målar, tecknar och leker och jag tittar på Nyhetsmorgon och bläddrar i magasiner...  Det börjar bli dags för frukost och senare idag får vi mysigt besök.


Hjärtat tycker att det är sååå kul att dansa balett och efter varje time så kan hon klättra på dessa stänger i en evighet... ;)


En härlig bild fylld av glädje.

Jag önskar dig en riktigt soft, skön och avkopplande söndag med massor av mysiga-stunder ! :)

Och jag hoppas att du inte missar
TÄVLINGEN där du kan vinna kläder för 1500nok ur Kapp Ahl´s Vintage Collection som lanseras imorgon.

KrAm! ♥


Lovely höst-lördag!


Happy friends !

Oslo bjöd på den FINASTE höstdagen idag ! Strålande sol, ganska mildt (jag trodde det var kallare) och det knastrade kring fötterna då vi promenerade bland höstlöven... Helt underbart !


Vi hade en super mysig dejt med finaste
Emma och söta Elsa.


Vackra höstlöv är kul att både plocka och leka med.


Sötaste Elsa njuter hösten...


Det är "loppmarknad" varje lördag på Vestkanttorget där vi mötte upp våra vänner idag och detta var första gången jag var dit (trots att vi bor "runt hörnet"). Har tänkt stå där och selga kläder etc någon lördag men det har aldrig blivit av... en dag kanske...


Johanna & Elsa är SÅ söta tillsammans.

Efter en vår härliga dejt med nygräddade våfflor, lek & girltalk så åkte vi iväg till baletten och nu väntar en soft hemma-kväll med chips, dipp, vitt vin, och ett zappande mellan Skal vi danse, Här är ditt liv & Körslaget.

Önskar dig en M Y S I G lördagskväll wherever you are... ! :)


Vecko Revyns Blog Awards.


VeckoRevyns blog awards går av stapeln på Café Opera i Stockholm i kväll.

Som ni kanske minns så var jag i Stockholm på Vecko Revyns Blog Awards förra året och jag fick en FIN inbjudan även i år men tyvärr hade jag igen möjlighet att resa den här gången så: jag önskar alla er som ska på galan i kväll en FABULOUS kväll ...

...and may the best blogs win... ! 


Lycka till i kväll Carolina!

Vilka tror du vinner priser ikväll ?


Godmorgon soliga lördag !


Dagens tänkvärda.


Åååå vad HÄRLIGT med en sooolig lördag ! Helt underbart ! :) Och vet ni, jag vaknade NYSS (!) , tror inte jag har sovit så länge på flera år ;) Johanna väckte mig 06.30 och då var jag uppe och vi myste i soffan men sen fick jag somna om. LYXIGT !! :)

Nu ska vi skynda på att göra oss klara för vänner hade ringt och vi ska möta upp dem så snart vi kan så vi hinner umgås före vi ska iväg på baletten.


Snyggt cover på nya Vogue .

Önskar dig en STRÅLANDE lördag ! :)

P.S missa inte tävlingen där du kan vinna kläder för 1.500nok.

KrAm! ♥

Nattaklem!


Här sover min prinsessa gott...  (vem kom på idén att göra svart/vita gåve-esker på H&M? de hade ju så söta förut med små djur på...).

Jag hade lagt ett par fredagspresenter till hjärtat på hennes säng idag men vet ni vad som hände? Johanna somnade i vagnen precis då vi kom hem (efter dagishämtning + diverse ärenden) och efter att vi försökt att väcka henne 1000 gånger så tog jag på henne pyjamasen och hon sover fortfarande (!). Så : det får bli lördagspresenter i stället ;)

Det är hög tid för mig att krypa ner i sängen nu så jag avslutar dagen med
HÄR låten som är, och förblir, en favorit. Den har avslutat många fredags-discon genom åren ;)

NaTtA kLeM & SoV gOtT! ♥



Tack för hjälpen!


Idag har jag på mig en super skön topp + matchade linne/singlett från danska Rosemunde som fick följa med mig efter shopping-kvällen hos Daisy.

Ni är bara helt underbara. Tusen miljoner TACK för hjälpen med sparrisen ! :) Nu ska ni få hänga med mig på en liten cookalong ;)

  
Det startade inte så bra... jag tänkte att jag måste ut och shoppa en ny större panna?! Men så kom jag på den briljanta idéen att jag kunde skära av sparrisarna så att de blev kortare. Very good ! ;) (det ser ut som att jag passar på att ånga ansiktet = en liten ansiktsbehandling när sparrisen kokar ;)


Voilá ! Dinner is served ! :) Jag gjorde som ni sa: först kokade jag sparrisen i 2 min, sen brynte jag den snabbt i smör i stekpannan och till sist så rev jag parmesan över den och det blev så GOTT !! :)

TACK för att ni lärde mig laga till sparris i kväll ! :)

Vi var ett trött gäng här hemma idag, jag somnade t.o.m. före utröstningen på Idol så jag gick precis in hos Aftonbladet för att se vem som åkte ur? och jag blev inte så forvånad...  Tycker du att det var rätt tjej som fick lämna?


Sparris!?


Ja, det är meningen att jag ska se fundersam ut ;)

Kära vänner ! Nu behöver jag er hjälp. Jag blev SÅ sugen på sparris då jag var nere och handlade men jag har ingen aning om vad jag ska göra med den? Hur fixar jag till dessa sparris på bästa sätt? Vi ska äta dem till fläskfilet (indrefilet) och jag  är sååå hungrig ;)

Tusen TACK för hjälpen !!

P.S jag vet att jag frågat er samma fråga för några månader men den gången blev sparrisen liggandes.. jag lagade aldrig till den..


En till mamma, en till Johanna...


Mitt hjärta tycker att det är såå kul att få blader, undrar vem hon fått det ifrån? ;) Lillifee blir en söt fredagspresent.

Nu laddar jag för fredagsmyyys ! Jag plockar (herregud, det tar aldrig slut av legobitar, plåster, puzzel etc etc... ;)  och försöker få ordning inne på Johannas rum så att hon får helg-fint. Ska skynda på och blir klar nu och sen åker solbrillerna på (japp, nu strålar solen !)  and off I go... ! (till dagis).

Dagens TIPS: hos Mester Grønn (cc-vest) hittar du vackra vita orkideer för endast 100kr/st ! jag köpte en igår som förgyller vardagsrummet.

Tjingeling så länge ! :)


P.S Missa inte
TÄVLINGEN !



Gizmolinakväll hos Daisy !


Jag och härliga Daisy som driver butiken med samma namn. Stort TACK för ett trevlig samarbete!

Igår var det dags för Gizmolinas första shoppingkväll och jag gick verkligen runt i ett lyckorus hela kvällen. Det var fantastiskt KUL att träffa både bloggläsare och gamla Gizmo-kunder! :)


 
Jag och söta bloggisen Elin blev fotograferade då jag provar en snygg jacka från Andersen & Lauth. Vad tycker ni om jackan ? (utan Odd Molly häng nedtill ;) , är den go, eller no go ?


Snygga girls ( f.d. Gizmo kunder) som tittade in på väg till tjejmiddag...


Jag och 2 underbara systrar som var kunder hos mig på Gizmo.


Min bästa vän Mia provar en super snygg pälsväst som kommer att förgylla hennes höst.


.. och en likadan FIN väst kommer att förgylla min bloggis Elisabeths dagar. (du gjorde så rätt som shoppade den modellen ! ;)


Det var SÅ trevligt att träffa Kathrine ( i mitten ) igen. Hon var en god kunde hos mig på Gizmo & Co och vi hade setts på ja, 3 år..?  Kathrines veninna har jag också träffat på Gizmo genom åren. ¨


Johannas dagiskompis Molly´s mamma Cathrine shoppade fina saker :)


Camilla (till vänster) var kund i min butik och där lärde jag även känna Miriam som jobbar hos Daisy. Miriams underbara kjole / klänning kommer från Hoss och du hittar den hos Daisy (jag tror jag måste åka dit och prova den idag... ;)  Västen som jag har på mig finns också i butiken nu, den värmer super skönt i kylan...


Happy friends. Min tunika från Odd Molly hittar du hos Daisy, den finns även i färgen chalk (off-white) och ja, jag har den också... ;)


Miriams dotter var sååå söt. En liten prinsessa.


När alla hade shoppat klart så hoppade vi in i "limousinen" och åkte vidare mot Nobilis. (Tusen TACK snälla Daisy för att du körde oss !).


Ett baksäte fyllt av bloggisar :)  Elisabeth, Elin och min vän Mia.


Här var det någon som missade blixt ;)  På Nobilis väntade ett dukat vin-bord med tända ljus på oss och vi hade riktigt TREVLIGT!

TUSEN TACK till alla er som kom igår ! Det var såååå mysigt att träffa er bloggisar och f.d. kunder och jag känner mig klar för att börja planera nästa Gizmolina-event för detta ska vi absolut göra om ! :) 

♥ Stort TACK till mina samarbetspartners
Daisy & Nobilis.♥

Till mina svenska bloggisar: jag får se på möjligheten att arrangera en Gizmolina-kväll nästa gång jag är i Stockholm / Luleå. Det vore hur KUL som helst ! :)






Godmorgon höstrusk!


Dagens väder: regn.

HAPPY fredag ! Idag tyckte Johanna att vi skulle kicka igång dagen kl. 06.30 och då har en trött mamma inget att välja på , det är bara att tänka "rise and shine!" och stiga upp :)

Det är ett riktigt "inne-väder" idag vilket passar utmärkt då jag har planerat en kontorsdag,  också tror jag att jag ska ta mig en IKEA tur och fylla på lagret med thélys och vanliga ljus inför helgens mys-kvällar.

Men nu är det först morgonfix och dagislämning som gäller också ska ni snart få ett inlägg från gårdagens TREVLIGA shoppingkväll hos butiken Daisy.


TACK för alla fina kommentarer jag får! Er feedback peppar mig.

Önskar dig världens BÄSTA dag ! Det är fredag: ENJOY !!! :)

kRaM! ♥

Missa inte: tävling & shopping-kväll!

Nu sticker jag ut på jobb en stund men innan jag kör iväg så vill jag påminna er om 2 saker:


Kapp Ahl´s Vintage Collection är en limited edition = den finns endast i butik en begränsad tid.

TÄVLA och vinn kläder från

Missa inte den FINA tävlingen där du kan vinna kläder för 1.500nok ur
KappAhl´s fina Vintage Collection som lanseras måndagen den 19:e oktober. Klicka HÄR så kommer du till tävlingen.


Vi ses i kväll ! :)

SHOPPING-KVÄLL idag kl. 19-21 hos DAISY:
Fixa barnvakt, bjud med dig dina vänner och kom till "Gizmolina-kväll" i butiken Daisy på Vinderen i kväll mellan kl. 19.00 - 21.00. Daisy bjuder på -10% på allt i butiken, 20-30% på utvalda OddMolly og Rosemunde plagg, rosa champagne och god sallad. Efter shoppingen fortsätter kvällen på Nobilis för de som önskar.
Klicka HÄR för att se inbjudan.

WOW! vilken bra dag detta är, eller hur?! :)

Tjingeling så länge!


Yes! idag ska vi ha kul !


Dagens tänkvärda.

Glad torsdag mina vänner!  Idag har vi ännu en fantastisk SOL-dag här i Oslo och jag känner mig super peppad att möta dagen efter att jag lyssnat på ännu en intervju med snyggingen Andreas Carlsson.

Vilken kille han är! Han säger SÅ otroligt mycket KLOKT och BRA i sina intervjuer och jag måste bara citera några av de saker han sa till er som inte såg programmet:

DRÖM STORT ! kanske blir det aldrig nåt av dina drömmar men det är HÄRLIGT att få flytta på väggarna ibland.

Hitta GLÄDJEN i dagen !

Hitta nåt varje dag som är KUL !

Också gillar jag att han bemöter alla frågor ang. sin dyra bil och sina dyra kläder med kommentaren: Jag gillar snygga saker ! (får erkänna att jag känner igen mig i det, jag gillar också snygga saker ;)


Be happy !

Andreas har härmed åkt in på listan över personer jag beundrar och som inspierarar mig i mitt arbete så nu står han där tillsammans med : Amelia Adamo, Ingvar Kamprad & Bert Karlsson. Jag ÄLSKAR människor som går sina egna vägar och kör "sitt race".

Jag avslutar det här "peppande" inlägget med ett sista citat. Andreas sa att han varje morgon då kan vaknar sträcker upp armarna över huvudet och säger "YES! idag ska vi ha KUL ! " Snacka om skön livs-inställning ! :)

Live to win : låtarna som skrev mitt liv
Jag borde snart få en bok i posten så mycket reklam som jag gjort för den ;)

HAPPY torsdag girls & boys !

KrAm! ♥

God kveld!


Missade helt att fota min dagens idag så jag bjuder på måndagens: jacka Moncler, linne/singlett Ti-Mo, tunika Hunkydory, skinnbyxor Custommade, solbriller och väska Gucci. (jag står och håller i vagnen till prinsessan Ella).

Ikväll har jag samlat hur många vuxenpoäng som helst, jag har nämligen varit på föräldramöte på dagis ;) Och eftersom vi vill att vår älskade Johanna ska få äta varm mat varje dag så hade jag med mig en micro till dagis, som en gåva från oss. För vem vill sitta och tugga på iskall spaghetti & köttfärsås? (blä...)


Gårdagens Johanna: fleece H&M, jacka + byxor Benetton, pannband Fröken Engström och skor Geox.

När jag kom hem så fick jag med mig slutet på Bonde söker fru (svenska TV4) och jag satt med "skämskudden" framför mig nästan hela tiden. Men alltså seriöst, VILKA speed-dejter. Man dog ju i soffan ;) 


Idag var vi hemma hos Johannas dagiskompis Ella och lekte efter dagis. Kidsen hade hur KUL som helst ! :) (TACK Barbara & Ella för en trevlig playdate!, vi får göra om det snart).

HOPPAS att vi ses hos DAISY i morgon ! Efter rosa champagne & shopping så fortsätter de som önskar kvällen på
NOBILIS där vi , kvällen till ära, får köpa husets vita / röda vin till endast 240 kr / flaska. Bra va´?! :)  Nobilis var mitt "stammis-ställe" då jag var singel och där är bara SÅ mysigt !


Tävling: vinn kläder för 1.500nok hos Kapp Ahl!


Kapp Ahl lanserar Vintage Stories den 19:e oktober.

Mina kära bloggläsare!

Det är en ÄRA för mig att få presentera en TÄVLING i samarbete med
KappAhl och lanseringen av den nya FINA kollektionen VINTAGE STORIES. Kollektionen består av kläder till både MOR & DOTTER.


Här ser ni några av mina favorit plagg ur kollektionen.

VINN KLÄDER FÖR 1.500KR



3 (!) lyckliga vinnare kommer att få besöka KappAhl på måndag 19:e oktober då kollektionen lanseras och välja valfria plagg ur Vintage Stories kollektionen till ett totalt värde av 1.500nok.

Kollektionen består av bedårande fina kläder till små prinsessor och vackra kläder och accessoarer till alla fantastiska mammor.


SÖTT antrekk.

För att vara med i tävligen så skriver du en kommentar i detta inlägg om varför just du ska vinna också vill vi att du svarar på frågan:
Hva betyr vintage for deg?

Den här gången är tävlingen endast för Gizmolinas NORSKA bloggisar (= du ska bo i Norge) och du måste skriva vilken by du bor i i din kommentar.

Tävlingen pågår fram till kl. 23.00 söndag 18:e oktober.

♥ Kram & Lycka till ! ♥

 


Prinsesse-lunch.


Ett par bloggande blondiner in action (= Josefine har ställt sin kamera på ett elskåp ;)

Jag kom precis hem från ett möte hos Kamille och det vackra höst vädret gör mig verkligen LYCKLIG !! Solen strålar och träden är så vackra med alla höstfärger att man tappar andan....

Eftersom jag ligger efter med bloggingen (big time) p.g.a. tekniska problem så visar jag några bilder från min MYSIGA måndagslunch. Jag mötte upp solstrålen
Josefine och hennes lilla prinsessa Ella och vi körde girltalk, åt god mat och sa, som vanligt, att det inte får dröja lika länge till nästa gång ;)  (tiden flyger när man har barn!).


Sötnosen Ella hade blivit så stor sen sist.  TACK för en mysig stund och för all energi du gav mig darling!

Nu ska jag ta på mig mina solbriller och gå ut och köpa mig själv en "present". Vad då? undrar ni säkert? ;) Jag säger ingenting jag, istället visar jag den här bilden som våra trevliga grannar i Thailand (de bor i lägenheten under oss) skickat mig på vår balkong igår:


Nu längtar jag ÄNNU mer till Thailand.. (TACK Anders & Helene för mejl! Hoppas vi ses snart!).

NJUT din onsdag och du, skicka pussar & kramar i ett sms till någon du tycker om. Jag känner KÄRLEK i luften en så här vacker soldag ! Härligt !! :)


♥ Inbjudan till "Gizmolina-kväll" hos Daisy ! ♥



 Mina kära bloggisar ! ♥

Jag har den stora ÄRAN att få bjuda in ER till en VIP-kväll
hos butiken
DAISY på Vinderen i Oslo

TORSDAGEN DEN 15:E OKTOBER KL. 19.00 - 21.00

Du får -10% rabattALLT i butiken samt 20-30% rabatt på utvalda/utgående plagg från tex Rosemunde og Odd Molly.


Jag finns på plats i butiken och hjälper dig gärna att hitta nya fina höstkläder.


 
Några av mina höst-favoriter hos Daisy.

Vi bjuder på champagne, god sallad och en butik fylld av FINA höstkläder.

Efter shoppingen hos Daisy fortsätter de som önskar kvällen på mysiga NOBILIS. Där får vi köpa 1 flaska husets vin för endast 240 kr / flaska.

♥ VARMT VÄLKOMMEN! ♥

Jag gleder mig massor till att få träffa er bloggisar! :)

(Inbjudan gäller för dig + vänner)

P.S hos Daisy finner du märken som tex: Odd Molly, Ti-Mo, Tommy Hilfiger, Lexington Clothing, Hoss, Chill Norway, Alpaca Society, Rosemunde m.fl. m.fl.


Dagens fråga !


HAPPY NEWS ! Kamille Mor & Barn nr 2 blev lika stor SUCCÉ som nr 1 så gissa om jag är GLAD ! :)

Jag undrar vad ni fabulous mamas har för favorit sidor i ett magasin som tex Kamille Mor & Barn eller mama, Family Living,  Föräldrar & Barn m.fl... Är det shop-sidor ? Inredning ? Tips ? Kändis-intervjuer? och läser era menn pappa sidorna?

Med andra ord : vad vill du ha för innehåll i ditt "dröm-mamma-magasin"?   Let me know ! :)


Godmorgon soliga onsdag!


Jag tycker att Lexingtons säng-gavel + sängbord är så fina! också älskar jag alla tavlorna på väggen.. (alla bilder kommer från
SkönaHem).

Mina kära vänner! Det känns helt FANTASTISKT kul att kunna blogga normalt igen ! :) och dagarna utan bloggen fick mig att inse hur GLAD jag är i Gizmolinas.

Idag bjuder Oslo på strålande SOL och en riktigt kylig morgon och i min kalender står det att jag ska iväg på möten på redaktionen också har jag en del att blogga ikapp (bl.a ett par tävlingar..) så: bäst jag kör på här nu så att jag hinner så mycket som möjligt.

Jag bjuder er på ett otroligt FINT hemma-hos reportage hos ingen mindre än ägaren till LexingtonCompany. Jag bara älskar deras hem och hoppas att du ska bli lika inspirerad som mig av att se bilderna. ENJOY ! :)


Fräscht KÖK som påminner väldigt mycket om det kök jag hade i den lägenhet där jag bodde med min x-mann. Inredningen såg faktiskt nästan exakt likdant ut !


Gillar alla fönster... och kronan över bordet ! Ljus & vacker matplats.


Snyggt helt enkelt ! :)


Hela hemmet är verkligen smakfullt inrett.


Underbar uteplats, självklart med duk etc från Lexington.

 
Här ser ni huset och den DUKTIGA grundaren och VD´n för Lexington Company: Kristine Linde (50 år). Hon inspierar mig med sin framgång ! Och visst är det coolt att Lexington är SVENSKT ! (många tror ju att det kommer från USA... )

Nästa vecka kommer jag att kicka igång en TÄVLING i samarbete med Lexington så om du gillar deras stil så får du inte missa den ! ;)

Jag känner mig laddad för att ta tag i dagen nu så mina vänner: NU kööör vi !!! :)

KrAm! ♥

ÄNTLIGEN !!!!


Min busiga Johanna vinkar till er tidigare i kväll ! :)

Åååå vad jag har S A K N A T min älskade blogg och alla ER underbara bloggisar ! Jag är såå GLAD över att tekniken ÄNTLIGEN fungerar igen!

Orsaken till min o-önskade frånvaro har varit det som hände i måndags med alla .se adresser då något gick fel vid en stor teknisk uppdatering (ni har säkert läst om det) . Jag har varit tvungen att vänta ut att min server ska bli uppdaterad vilket har bidragit till att jag har fått upp ett fel-meddelande varje gång jag försökt att gå in på min blogg eller på blogg.se (ett tag trodde jag hela bloggen var försvunnen, hemska tanke...)

Men ! tack vare TEKNIKENS under så fungerar allt nu. Tjohoooo !!!! :)

Som ni ser är klockan mitt i natten. Johanna väckte mig för en stund sedan (mardrömmar?) och jag var så nyfiken på om jag kom in på bloggen? så jag tog turen innom kontoret på väg tillbaka till sängen ;)  Måste gå tillbaka och sova nu...zzz...

GoDnAtTkRaMaR till er mina vänner ! ♥

Välkommen vecka 42!


Dagens tänkvarda. (och en stooor KRAM till alla mina fantastiska vänner i Sverige som jag inte kan träffa så ofta som jag önskar... Miss you! )

Ny vecka och nya dagar ! Tjohooo ! :) Vi kickar igång bloggdagen med den
HÄR sköna låten och vet ni,  idag hände det för 2:a gången ... : jag körde Johanna till dagis "i pyjamas" . Ja, alltså inte bokstavligt talat, men i alla fall oduschad och i myskläder.  Orsak? vi är 2 kvällspigga girls som gillar sovmorgon ;)


Idag hittar ni ett nytt färskt nummer av KAMILLE i butikerna och i detta nummer jag har gjort mote-shop sidan med vest. Bjuder på en sneak-preview här och om du vill se hur jag har stylat dyrt + billigt så får du köpa magasinet.. ;)


Nytt nummer ute idag !

Min arbetsdag har startat och jag måste köra på här så jag önskar dig världens BÄSTA måndag och hoppas att du får SOLIGA dagar hela veckan lång !

P.S allt blev inte som jag tänkt mig igår (kände plötsligt ett behov för att chilla så det blev dvd istället för pc..) så vinnaren + ny tävling dyker upp under dagen idag... den som väntar på något gott.. ;)

KrAm! ♥

Today I love...


Dessa vackra girls var med i filmen.

.. filmen "He´s just not that into you" ! Oh my vad jag har gråtit och skrattat och MYST. Jag bara ÄLSKADE filmen, den var en underbar feelgood mowie och en helt PERFEKT film att se en söndagskväll uppkrupen i soffan med massor med tända ljus runtomkring.


En favorit i höstmörkret.

Filmen får 5 stjärnor av mig och det känns som att feelgood känslan kommer att sitta i en stund... Lovely!


Ett par dagens tack !


Idag bjuder jag på en taskig hållning ;) och jag har på mig jeans från Zara, mysig hood från Odd Molly (shoppad hos Daisy), jacka Moncler, stövlar Hunter och väska Gucci. Johanna har på sig fleece shoppad i Köpenhamn, väst H&M, jeans tights H&M och i handen håller hon en leksak från Burger King.

Johanna låg nyss på soffan och höll på att somna men så reser hon sig plötsligt upp och säger att hon ska teckna och nu är hon så där småjobbigt övertrött och håller igång för fullt. Och jag som för ett ögonblick trodde att jag skulle få kvällen för mig själv ;)


Boll/lek rummet på Burger King tar fram busflickan i Johanna ;)


Tror ni hon blev blöt om fötterna, eller ? Typ hur blöt som helst ;)


Little Miss.Attitude ;)


Plötsligt fick jag en puss. Underbart!

 
Här ser ni den mysiga hood jag har på mig lite bättre. Den kommer från favoriten Odd Molly och finns som sagt hos Daisy.

Nu målar Johanna med vattenfärg men jag hoppas hon somnar snart ;) Har lite jobb att göra i kväll också tänker jag se en av filmerna jag köpte. Vilken ska jag välja tycker du? Han er faktisk ikke intressert, eller Vicky Cristina Barcelona?

TrEvLiG kVäLl!


Balett makes Johanna happy!


Johanna i ny balettdräkt och nya fina balettskor.

När Johanna började på
baletten så dansade hon i en dräkt från H&M för det kändes tokigt att investera i en dyrare dräkt + skor innan vi visste om hon gillade balett? Så därför var det extra KUL att gå till en "riktig" dansbutik (LaDanse) igår tillsammans med hjärtat och shoppa en FIN dräkt och ordentliga balettskor i skinn. Gissa om hon var stolt över sina nya fina balettkläder !


Första position.

Jag blev så nostalgisk då jag såg alla fina balettskor och rosa benvärmare etc för jag dansade själv balett & jazzdans i många år och jag tyckte att det var precis lika KUL som Johanna tycker.


Piruett.


Nu har kompisarna likadana balettdräkter. Sött som socker !

Nu pågår lek här hemma och det känns som att vi snart ska ge oss ut i regnet och lyxa till det med Mc.Donalds. Perfekt söndagsmat, speciellt efter en girls-night-out  ;) 


Soft dag...


På väg hem från baletten igår. Johanna invigde sin nya fina päls från H&M.

Jag har precis gjort mig klart för dagen (= duschat och klätt mig) och Johanna tassar fortfarande runt i sin sköna pyjamas. Snacka om SOFT söndag hos oss idag ! tror inte vi kommer oss utanför dörrarna ni ser på bilden idag.... eller jo, lite mat måste handlas, men that´s it ;)


Ha KUL idag !


Dagens tänkvärda inspirerade Andreas Carlsson till.

Godmorgon mina vänner ! Idag är jag en lite trött bloggis för mitt hjärta tyckte att jag skulle stiga upp kl. 07...zzz... Och eftersom jag var ute och skakade rumpan + drack bubbel igår så var det i tidigaste laget kan jag säga men nu är vi girls home-alone några dagar (JIG reste bort idag på morgon) så det är bara att köra på ;) 

Jag lyssnade precis på en intressant intervju med Andreas Carlsson på Nyhetsmorgon och han sa bl.a. det att han brinner för det han håller på med och att det är en viktig ingrediens i hans framgång. Jag blev sååå I N S P I R E R A D av att lyssna på honom. Cool, DUKTIG och enormt framgångsrik kille ! och bara det att han säger att han har KUL 15 timmar i dygnet, dvs HELA tiden är ju bara en helt UNDERBAR livs inställning som dessutom leder till bra energi och framgång.


Den här blir mitt nästa bok köp! och ja, snygg är han också ! ;)

Nu står en prinsessa och ropar på mig så got to go men jag återkommer snart och, efter lite datastrul igår, så ska jag presentera vinnaren av vetevärmaren idag + att jag ska bjuda på en NY fantastisk tävling så detta blir en HÄRLIG bloggdag ! :)

Önskar dig en SKÖN söndag och jag tycker att vi gör som Andreas idag: vi har KUL !!!! :)


Let´s dance!


Johanna i ett provrum tidigare idag...

På norsk TV pågår Let´s dance och idag har mitt hjärta provat kläder på butiken La Danse och sen har vi varit på baletten och nu, mina kära bloggisar , ska JAG ut och dansa ! :)

ENJOY din lördagkväll !


Godmorgon soliga lördag!

 
Dagens tänkvärda kommer från
Vimsadekor.

Idag tyckte Johanna att mamma skulle stiga upp runt kl. 07.15 och ja, så fick det bli och nu sitter jag här riktigt fin på håret efter att hjärtat lekt frisör ;)

Den här lördagen bjuder på strålande SOLSKEN och vi ska iväg och fixa några ärenden innan det är dags för balett (Johanna har missat den 3 gånger pga vår semester så gissa om hon längtar ! ;)  och ikväll blir det en girls-night-out för mig och det ser jag verkligen fram emot ! Jag älskar att dansa och ni hittar mig garanterat på dansgolvet om de spelar den HÄR.


Jag fick frukost på sängen idag ! i mina drömmar... ;)

Nu ska jag hoppa i duschen och sen blir det frukost & mysiga Nyhetsmorgon på TV4. Såg föresten IDOL igår och tyckte att rätt tjej fick lämna, eller vad tyckte du ?


Jag gillar Obama.

Och på tal om rätt eller fel... Nog känns det lite märkligt att Obama fått Nobels Fredspris utan att egentligen ha presterat något ? Läste en kul sak om det i Finansavisen på morgon:

"Neste Oscar for beste film går, etter det Baksiden erfarer, till storfilmen "Love is in the sky", hvor finansieringen skal vare på plass innen to-tre år, og opptakene planlegges til 2014. Nobels Litteraturpris for 2010 kan tildeles den lovende kroatiske poeten Mustafa Tiguan, som b e g y n n e r på barneskolen i år. "

.. lite kul liknelser tycker jag ;)


Jag & mina goda räkor igår :)

CARPE DIEM och njut din lediga lördag ! (och jag önskar er som jobbar en riktigt FIN dag på jobb!).

KrAm! ♥

Dags för fredagsmyyyyys !


När jag hämtade Johanna på dagis så ville hon absolut ha på sig sin väst och eftersom hennes fleece var blöt så fick den åka på utanpå jackan ;)  Så, hennes dagens består av: jacka Benetton, Hello Kitty vest H&M, jeans tights H&M, skor Bronx och söt mössa från H&M.

Kära bloggisar ! Jag känner mig ovanligt laddad för FREDAGSMYS ! Ljusen är tända, färska blommor (liljor) står på bordet, dippen står på kylning (till chipsen...), bubbel ligger i kylskåpet och de färska räkorna väntar på att jag ska äta upp dem ;) 


Idag har jag haft på mig linne / underklänning från norska Ti-Mo, tunika Hunkydory, jacka Moncler, jeans Zara och støvletter BilliBi.


Dagens fångst: 2 filmer som jag haft lust att se såååå länge så hög tid för det nu ! ;) 

Nej, nu hör jag att räkorna ropar på mig så, fredagsmyyyset startar N U ! :)

P.S blir kul med IDOL i kväll !


Invigningen av Lexington Concept Store!


Här är jag tillsammans med 3 fabulous girls:  Anette som har agenturen på Lexington Clothing (tillsammans med Cecilia), tjejen på sängen är butikschefen och hon till höger om mig heter Kristin och hon jobbar på Lexingtons PR-byrå (Presskontakterna) där jag ofta är och "plockar" till mina uppdrag. P.S jag tycker att säng-gaveln är hur FIN som helst !

Jag är så glad att jag tog mig en tur innom invigningen av Lexingtons nya Concept Store som öppnat på Steen & Strøm igår för OH MY ! vilken FANTASTISKT FIN butik det är !

För en "Lexington lover" som mig så var det bara helt underbart att gå runt där inne...   Hela butiken är otroligt smakfullt inredd och de har lyckats skapa en känsla av att man som kund är "hemma hos Lexington" i tex detta vackra hus:


Vacker reklam-poster som hänger på en vägg i butiken. Jag tackar inte nej till ett sånt hus om någon undrar?! ;)

När jag startade min butik Gizmo & Co så var Lexington ett av de första märken som jag kontaktade eftersom jag älskar deras produkter och stilen de representerar och jag sålde deras FINA produkter i min butik i alla år så Lexington har en speciell plats i mitt hjärta...


Välkommen till mitt nya sovrum ! ;) 


Höstligt & fint ! Jag fick lust att krypa upp och mysa i sängen...


Oss girls in the kitchen . Hela butiken ger som sagt en härlig "hemma-hos" feeling.


Hur mycket fint som helst hittar man på dessa hyllor...


Lexingtons barnkollektion är bara helt UNDERBAR!  I love it !  Johanna sover i Lexington varje natt och jag fick lust på de nya sängkläderna med broderade stjärnor på till henne...


BabyMYS ! Jag gillar de nya 50*50 kuddarna med sjärnor på. Vill ha i rosa till Johanna...

Jag blev SÅ inspirerad att shoppa NYA sängkläder, nya "prydnadskuddar" och nytt till köket... Gillar verkligen konceptet och jag tycker att det är så coolt att det är SVENSKT !

Till sist så kan jag avslöja att jag snart kommer att presentera en TÄVLING i samarbete med Lexington Clothing så håll utkik ! ;)

Tusen TACK för en trevlig kväll och stort LYCKA TILL vidare med butiken !


Godmorgon fabulous fredag !


... så sant så...


Godmorgon bloggisar ! Å vad det är HÄRLIGT med FREDAG ! Eller hur ? :) Här blev det lite sovmorgon idag så nu är det full fart framåt som gäller ;) och idag ska jag skriva produkt-texter etc till de uppdrag jag fotograferat i veckan innan jag ska till studio och hämta upp de ting som fotograferats. Men först ska darlingen till dagis.

Önskar dig en FABULOUS dag!! och jag tycker att vi kickar igång dagen med den
HÄR favoriten !

Wiiieee, nu KÖR vi ! :)


The goodiebag.


Här har jag och min goodiebag precis kommit hem från kvällens invigning av
LexingtonConceptStore  på Steen & Strøm. (den ligger vid sidan om Hermés butiken).

Jag kom på att jag måste fixa en jobbsak och sen komma mig i säng BUMS så : jag startar morgondagen med att visa er bilderna från kvällens butiksinvigning :) 


The goodiebag innehöll 2 av mina favorit blader: ELLE Interiør & Costume, reklam brosjyrer och en FIN gästhandduk. (Tusen TACK Lexington !!)

TACK för idag vänner ! imorgon är det en NY dag och då kommer jag bl.a. att presentera vinnaren av den söta vetevärmaren också ska vi FIRA att det är FREDAG ! :)

GoDnAtTkRaM! ♥

Kvällens "window-shopping".


Me like !

När jag gick hem ikväll så passerade jag Bik Bok och fick syn på dessa härligheter ! Både klänningen och fuskpälsen får gärna flytta in hos mig om de vill ? ;)

Johanna hade nog föredragit detta skyltfönster om hon fått välja:


..inne på  Vings butik stod Lollo & Bernie och vinkade :)


Dagens foto & nagelfix.


Mycket bärande blir det... ;) och min dagens var: linne /singlett Filippa K, topp Custommade, byxor Zara, støvletter BilliBi och jacka Moncler (det var kyligt idag, brrr...). Drycken MER lanserades i Norge för bara några månader sedan och jag älskar den ! den är mitt substitut för Festis ;) (som inte finns i Norge..). Hunden heter Bajas och är världens snällaste.

Jag kom precis hem ! :) från invigningen av Lexington Concept Store down-town och jag har så klart bilder + goodiebag att visa er men först bjuder jag på ett par bilder från tidigare idag så att allt kommer i rätt ordning ;)

Min dag bjöd på plock till mote-shop sidor i Kamille och ett par trevliga timmar i fotostudio, eller "my second home" som jag har börjat att kalla det eftersom jag varit där så mycket senaste månaderna.

Mellan allt jobb så blev det en nagelfix-paus :


Jag gör akryl (med fransk) hos duktiga Marit på salong Nefretite. Ser ni alla priser på hyllan? Hon tävlade fram till att hon blev norgemästare = hon hade vunnit allt hon kunde vinna :) så som sagt: hon är duktig !

Timmarna flyger då man har KUL på jobbet så vips ! var det dags att åka och hämta mitt hjärta på dagis och sen hade vi en riktigt MYSIG kväll, tittade bl.a. på Halv åtta hos mig (svenska TV4) också fick jag med mig början på premiären av  "Mammas pojkar". Var det någon av er som såg det? Tjejerna verkade ju helt galna ;) men som sagt, jag såg bara första 10 min, sen åkte jag...


Smaklig måltid !


Så här såg det ut då jag hämtade Johanna på dagis runt kl. 16. Hennes lilla stickers på koftan avslöjar att hon varit och tittat på Höstutställningen på Kunstnernes Hus idag.  Och som ni ser så fick jag ett par fina teckningar i "present" :)

Nu kokar spaghettin för fullt och köttfärsåsen står och puttrar, ljusen är tända och Johanna leker för fullt på sitt rum. Det är med andra ord dags för middag här hemma alldelens strax och eftersom jag misstänker att ni är fler som är "mitt i maten" just nu så passar jag på att önska er alla en SMAKLIG MÅLTID !

Och ja, som ni kanske förstår så blev det ingen kontorseftermiddag på mig. Istället blev det  plock + fotostudio fram till dagishämtning. Allt blir inte alltid riktigt som man tänkt sig ;)


Godmorgon soliga torsdag!


Dagens tänkvärda...

Här gick det undan i svängarna på morgon för min lilla prinsessa sov till närmare kl. 09 och det är turdag på dagis och ja, ni vet ju hur det gick med den förra veckan ;) så - jag ville inte riskera att göra om samma misstag. Därför blev det lite småstressigt minst sagt ;) 

Och nu ska jag iväg ut på jobb och en sväng till fotostudio så jag detta blir ett ovanligt kort inlägg men vi "ses" snart igen för jag ska kontorsjobba senare i em. (= jag sitter vid datorn).

Önskar dig en PERFEKT torsdag och hoppas att du också får njuta SOL idag!?

KrAm! ♥

Längtar...


Vårt "andra hem" i Phuket, Thailand.

Fick den har bilden på huset som vi har vår lägenhet i på mejl häromdagen och nu L Ä N G T A R jag ner till Phuket... Vi tittar på resor för fullt och det ser ut som att vi flyger iväg mot vårt paradis ganska snart :)


Gästrummet i vår lägenhet...

Hoppas att du har en MYSIG kväll?! Själv är jag så tröttis att jag strax ska gå och lägga mig...zzz... hur tidigt som helst för att vara mig ;)




501 tips som underlättar föräldraskapet.


Författare: Katarina Markiewicz. Ca pris: 195. IcaBokförlag.

Idag damp den här boken ner i min brevlåda (TUSEN TACK!!) och i pressmeddelandet står det bl.a. så här:

I boken "501 tips som underlättar föräldraskapet" får föräldrar tips om allt från graviditeten, sömnen och maten till förskola, barnkalas och resor. Alla tips kommer från andra föräldrar vars barn också haft svårt att sova, vägrat välling etc.

Boken är gjord i samarbete med Vi Föräldrar, och tipsen har delvis samlats in via magasinets hemsida. Både mammor & pappor kommer till tals, och råden riktar sig till föräldrar med barn i åldern 0-6 år.

Jag ser fram emot att läsa boken och lovar att berätta vad jag tycker om den ! Rent spontant så känns den både bra & lättläst tack vare att den är i "tips-form"  :)


En björnkram.


Sötisen kramas...  (Johannas dagens är mössa från Accessorize, jacka Benetton, jeans tights H&M och skor Geox).

Både igår och idag har Johanna sagt att hon vill krama björnen på väg hem från dagis så självklart har vi stoppat i parken så att hon fått ge björnen en KRAM! :) 

Nu ska jag fixa middag till oss girls och idag är vi lite "busiga" och gör det enkelt för oss = Johannas favorit: pølse & lompe. Hi, hi ;)  (lompe är ett norskt korvbröd som ser ut som mjukt tunnbröd och som man snurrar in korven i. Själv föredrar jag svenska, vanliga, korvbröd ).


Bruuns Bazaar spring/summer -10.


Härliga färger & fina accessoarer  = sommar 2010 ! P.S ser ni klänningen / kjolen på reklamskylten? det är den jag håller upp en bit ner i inlägget ;)

Igår kväll tittade jag som sagt innom hos
BruunsBazaar och bläddrade igenom deras spring/summer (+ high summer) kollektioner för både B.B och BZR.  Det var verkligen ÖGONGODIS att titta på alla vackra färger och en härlig kontast mot höstens svarta / grå skala.

Jag såg mycket FINT och här är ett par favoriter:


Riktigt FIN klänning till sommarens fester från BZR.


Den här favoriten ur Bruuns Bazaar kollektionen kommer även att synas i annonskampanjen. Fräsch sommarklänning !!


Här är jag tillsammans med de duktiga säljarna Unni (selger BZR) och Tore (selger B.B herre). TACK för en TREVLIG kväll !! :)   (P.S det ÖS regnade ute då jag åkte dit då därför Hunter på fötterna ;)


Vi försökte fota oss själva, det gick sådär ;)

Jag sålde Bruuns Bazaar i min butik Gizmo & Co och jag bara älskar deras basic-toppar. Har på mig dem nästan varje dag till mina Juicy & Odd Molly "mysbyxor" på kvällarna...

Imorgon kväll är det dags för nästa "event" hos LEXINGTON så det, kära bloggisar, kan vi se fram emot ! ;)

NU: till dagis !

P.S missa inte premiären av "Bonde Söker Fru" på svenska TV4 i kväll.


Odd Molly news.


Fin kofta med små påsydda "stenar" som passar lika bra till vardags som till fest.

Idag har jag varit runt och plockat till ett par uppdrag och när jag besökte butiken "
DenDama" så hittade jag ett par FINA news från Odd Molly som hade kommit in i butiken IDAG så de är rykande färska :)


Jag provade även denna super mysiga NYHET från Odd Molly.

Nu ska jag trippa iväg ut igen och styra stegen mot dagis. SOLEN skiner från en klarblåhimmel och det är en VACKER höstdag!




Godmorgon onsdag!


Dagens tänkvärda fick jag i ett FINT mejl av en bloggis som heter Mari. (Tusen TACK för ditt mejl Mari! Jag blir rörd av allt fint du skriver till mig och jag sätter stor pris på ditt mejl. Klem!).

Godmorgon alla underbara! Det är, utan tvekan, HÖST nu och jag har precis slagit på elementet/varmeovnen på kontoret för första gången sedan i vintras så nu luktar det lite småbränt här inne och strax blir det varmt & skönt :) 

Natten har varit lite tokig. Johanna brukar aldrig vakna då jag bär in henne från soffan till sängen men igår hände det så jag fick läsa favoriten Askungen några gånger ... och det hela slutade med att jag har sovit inne hos henne. Hon var vaken igen runt kl. 03 och nu sover hon fortsatt gott. Hoppas hon vaknar pigg & frisk idag! (är lite orolig för att hon blivit förkyld..).


Idag firar vänner 3-årig bröllopsdag... GRATTIS på bröllopsdagen kära K & W !! Jag önskar er en fantastisk dag fylld av kärlek & lyckliga stunder.

Jag ska ta tag i dagen nu (= hoppa i duschen) så jag önskar dig en STRÅLANDE onsdag ! Och kom ihåg att du är VÄRDEFULL !

KrAm! ♥

Njut din kväll!


Johanna älskar att öppna dörren då någon ringer på..

Jag har varit iväg till
BruunsBazaars showrooom där det var "press open day" mellan kl. 17-19. Ska visa er bilder från de flotta kollektionerna senare för nu är det dags för sen middag här :)

Njut din kväll !


Tittut !


Dagens tänkvärda..

FÖRLÅT min frånvaro idag. Efter att jag lämnat Johanna på dagis på morgon så blev det telefonsamtaler, plock, tur till fotostudio, super MYSIG lunch med min kära vän Randi, fler telefonsamtaler och ja, på den vägen blev det...   Och nu kom jag precis hem med en trött liten prinsessa från dagis och matpåsen ligger allt jag behöver för att fixa indiskt till middag idag :)


Dagens MYSlunch på
Bolivar och "som vanligt" har vi båda på oss Odd Molly ;)  TACK! för idag vännen. Du gav mig massor av energi!:)

Regnet öser ner ute och det får mig att vilja mysa inne med tända ljus hela kvällen men jag har tackat JA till ett presse-event som lockar så vi får se hur jag gör. Ska starta med att rulla håret så tar jag det därifrån ;)

Hoppas att du har en riktigt BRA dag idag !?! och glöm inte att det är sista chansen att TÄVLA om den söta vetevärmaren i kväll. Tävlingen avslutas kl.24.

KrAm! ♥

Godnatt måndag !


Det är dekorativt & fint att hänga kläder på krokar på väggen. (bild från carmoebel.de)

Jag & Johanna har haft en ovanligt MYSIG måndagskväll och nu ska jag ta med mig mina nya magasiner och lägga mig under sköna täcket och läsa. Det händer tyvärr alltför sällan men jag har lovat mig själv att bli bättre på att lägga mig i tid ;) 

Det känns härligt att det kommer en NY dag med NYA möjligheter imorgon och jag känner på mig att det blir en BRA tisdag med mycket glädje.

P.S jag ska lämna Johanna på dagis ovanligt tidigt imorgon p.g.a. jobb så om mitt 1:a inlägg dröjer lite så vet ni varför..

NaTtA! ♥




Dagens outfit.



Idag får Olivia Palermo stå för dagens outfit. Riktigt SNYGGT !


Höstligt.


Idag invigde Johanna sin nya mössa från Accessorize.

Jag fick verkligen höstkänslor när jag & Johanna gick runt bland löven på väg hem från dagis och bilden är en klar kontrast mot den jag startade dagen med (från Mallorca) ;)

Nu ska jag fixa middag och ikväll ska jag titta på premiären av "Halv åtta hos mig" på svenska TV4.

TrEvLiG kVäLl alla fina bloggisar ! :)

P.S glöm inte att
tävla.


Today I love...


Min favorit kappa !

... min nya höstkappa från favoriten Odd Molly ! :)  Jag shoppade den hos
Daisy för några veckor sedan och jag inviger den kanske i morgon då jag ska iväg på en liten happening ;)

Kramen jag fick av Johanna då jag hämtade henne på dagis i em LYSTE upp min dag och med hjälp av lite god Bocca choklad, några nya inspirerande magasiner (shoppades på väg hem) och bra musik (min favorit låt at the moment..) så ska jag nog få energin tillbaka :)


Hej soliga måndag !


Jag & Johanna har tagit bilen till dagis senaste tiden (p.g.a att jag alltid haft brådis till jobb..) men nu är det slut med det för jag behöver den "gratis motion" som walken till / från dagis ger mig så på morgon blev det en power-walk i Ugg´s, jeans från Zara, tunika Hunkydory, kofta OddMolly, pälsvest från Daisy och veska Accessorize.

Tittut ! Idag är jag inte helt i topp-form... så jag hoppas på en piggare morgondag ! Det hjälper i alla fall att det är ett helt FANASTISKT höstväder ute med strålande SOLsken och även om jag helst skulle krypa upp i soffan och stanna där hela eftermiddagen så ska jag strax samla ihop mig och sticka en tur down-town för att fixa några jobb-ärenden.


Titta vad jag hittade i butiken idag! Årets 1:a julmagasin! I love christmas ! :)

Hoppas att du har en FIN start på veckan och att du också får njuta SOL idag!? :)  Och du , missa inte TÄVLINGEN som pågår t.o.m. i morgon.

KrAm! ♥

Godnatt vänner.


Jag & Johanna på väg ner till MiniLand (Sunwing, Mallorca) fredag 25:e september...

Ops, jag vaknade nyss på soffan tillsammans med Johanna. Ibland, då vi är lite "busiga", får hon nämligen somna på soffan med kudde, täcke + alla gossedjur och ikväll tror jag faktiskt att jag somnade FÖRE Johanna? jag var sååå tröttis...zzz... Nu ligger i alla fall hjärtat i sängen och det ska jag också göra strax.

I dag har vi tittat lite på resor för vi längtar SÅ ner till vår fina lägenhet i Phuket så vi får se när nästa resa blir...? Såg föresten att jag fått en fråga av en bloggis ang. om vi är i Thailand i februari?  Det vet jag inte ännu, för som sagt: reseplanering pågår... ;)

TACK för alla fina kommentarer jag fått idag! Sov gott så ses vi igen imorgon!

GoDnAtTkRaM! ♥

Dagens shoppingtips.


Dagens 1:a shoppingtips blir den här UNDERBART gossiga fuskpälsen från H&M till små prinsessor. Pris: 349nok.

Hos oss pågår städning sedan några timmar tillbaka och det känns helt fantastiskt skönt att få gjort sånt som man länge gått och tänkt att man ska göra :)


 Och shoppingtips nr.2 är den här mysiga klänningen/kjolen från Benetton för 199nok.

Hoppas att du också har en härlig söndag och att du laddar inför en ny vecka ! :)

P.S jag kanske har berättat det tidigare men Johanna säger oftast att hon heter "Hanna", därför "klippte" jag av hennes namn i bakgrunden idag ;)


Tävling: vinn vetevärmare från Millimini!

    

♥ Mina kära bloggisar! ♥

Jag är GLAD över att kunna presentera en ny tävling i samarbete med den svenska nettbutiken
Millimini. Den här gången är vinsten en söt & mysig "NALLE VETEVÄRMARE" (värde 229sek) som passar perfekt att värma sig med nu när vi går mot kallare tider...


Hur söt som helst !...

 
... och du väljer själv om du vill vinna den i ROSA eller BLÅTT?!

VINN VETEVÄRMARE! & 20% RABATT PÅ MILLIMINI KOLLEKTIONEN

För att vara med i tävlingen om vetevärmaren så skriver du en kommentar till mig i detta inlägg. Berätta vilken färg du önskar och vem som kommer att få den.

Tävlingen pågår t.o.m. TISDAG 6 oktober.


Millimini bjuder alla Gizmolinas läsare på -20% rabatt på "millimini kollektionen" där bl.a. dessa 2 FINA produkter ingår. (jag bara älskar "dockhus-hyllan"). Så surfa in hos Millimini och låt dig inspireras av den fina kollektionen. Erbjudandet gäller t.o.m. 31 oktober och du uppger koden "GIZMOLINAS" vid beställning för att erhålla rabatt (rabatten gäller endast innom Sverige).

KrAm & LyCkA TiLl! ♥

Mormors nya klänning.


Matcha med en svart underklänning så slipper du visa magen genom hålen ;)

Jag lovade ju att visa er den FINA Odd Molly klänningen mormor shoppade hos
Daisy i fredags så varsågoda! Here it is!  :)  Eftersom min mamma har en garderob som främst går i vitt/svart/rött så passar denna grå henne perfekt.

Nu pågår "nap" här hemma och jag borde passa på att ta tag i diverse fix men jag känner att jag har slöat till.. får rycka upp mig! ;)


Lördag = kino, Mc.D & mys.


Igår var Johanna på kino /bio i jacka från Benetton (shoppad i Palma), topp + kjol/skjørt från
Daisy också favorit väskan så klart :)

Igår var det ett riktigt grått, regnigt och kallt höstväder och vad passar då bättre än att gå på BIO!? :) Så, Johanna & JIG var och tittade på "Gubben & Katten" (på svenska: Pettson & Findus) och jag passade på att fixa ärenden under tiden.


Far & dotter på väg in på bion... Den här biografen ligger på gångavstånd från där vi bor.

Jag var innom en hel del butiker igår och det fick mig att tänka på hur otroligt dåliga många är på kundservice. Det var kanske i 1 av 3 butiker som personalen hälsade då jag kom in. Alltså hur kan man inte hälsa på en potentiell kund?? Ofattbart. Och det får mig att vilja skriva till de butikerna och fråga om de är intresserade av en "kundvårdsutbildning" för sin personal? ;)

Och vet ni, en gång, då jag (+ en massa andra kunder) fick ur-dålig service i en skobutik i Stockholm så sa jag följande till henne: "om det här hade varit min butik så hade jag sagt upp dig idag." Hon tappade så klart hakan men jag hoppas (och tror) att det fick henne att skärpa till sig.  Kunden är varje butiks viktigaste tillgång. Tänk på det !


Jag hämtade upp JIG & Johanna efter bion och då gick turen, enligt önsk från Johanna, till Mc.Donalds.


Lördagens: tunika från Line of Oslo (shoppad hos
Bolina), tights + jacka från Zara, stövlar Hunter (shoppade hos ShoeLounge) och som ni ser ville Gucci gärna vara med på bild också :) 


Här pussar min pyjamasflicka mormor "Hej då!" lördagmorgon. TACK  kära mormor för ALL hjälp i veckan! Det har varit så TREVLIGT att ha dig här och lyxigt med goda middagar. Det blev tomt då du rest...  (Johanna har på sig pyjamas från Petit Bateau och sina sköna Ugg tofflor).

Lördagskvällen blev soft och mysig med taccos + en mix av Här är ditt liv / Skal vi danse & Körslaget.

Nu ska jag fixa lite korv & makaroner och sen ska här städas.

Tjingeling så länge & HAPPY söndag ! :)




Fredagen i bilder.


Jag & mamma tog en "fredagsöl" i solen på Olivia när Johanna sov sött i vagnen. Det var en SOLIG och vacker men ISkall dag, brrr... Vi tok-frös då vi gick hem.

Oslo bjuder på STRÅLANDE SOL idag och en tur till parken lockar.. Men först bjuder jag på bilder från i fredags och lite senare kommer bilder från igår. Det gäller att "blogga ikapp" ibland ;) 

  
När Johanna vaknat så gick vi innom Accessorize och shoppade en söt luva + stickers. Och vet ni, de hade börjat ta fram JULPYNT ! Ho, ho merry christmas ! :)  (efter dagis hade Johanna plötsligt på sig både klänning & byxor + att håret fått en ny "style" ;)


När vi kom hem så hade jag fått BLOMBUD ! :) Det var min kära pappa + fru som skickat mig ett sent grattis på födseldagen. TUSEN TACK !! :)  Och ser ni vad jag köpt mig? Ett "rosa band"! (finns hos Lindex för 30nok).


.... och Johanna ville visa fram hennes fångst: stickers + weekendgodis.

Frågade precis Johanna om hon vill gå till parken? "Nej mamma, jag vill vara hemma" blev svaret så vi får väl se hur det blir..  Tror hon tycker att det är skönt att bara vara chilla och softa hemma efter dagar fyllda av aktivitet :)  (och egentligen tycker jag också det. Orkar inte stressa ut bara för att man "borde" ;)


 


Vinnaren i MyCinnamongirl-tävlingen!



♥ MILJONER TACK...
...till alla 105 som varit med och tävlat om de FINA mor & dotter tunikorna från den norska designer
MyCinnamongirl.

Jag blir verkligen RÖRD då jag läser igenom era tävlingsbidrag. TACK för alla FINA ord, de värmer ska ni veta! och jag önskar, som vanligt, att alla kunde vinna men i tävlingar finns det bara en vinnare så jag tog hjälp av JIG. Jag sa "ge mig en siffra mellan 0-105" och han sa 40 = tävlingsbidrag nr. 40 vann.


Denna underbara tunika valde vinnaren. Pris till mor: 699nok, till dotter: 399nok.

And the lucky vinner is...

Postat av: Sanna
Hej Goá Gizmolina, jag vill vinna hoodtunikan den grå till mig o min femåring, då ska vi ha dem när vi ska göra stan tillsammans o fika, bara hon o jag egentid. Då är lillebror hos sin pappa vi separerade sen 1 år varit så tufft men nu är mamma pigg o glad igen o vill så gärna vinna då skickar vi foton när vi fikar till dig//kram
2009-09-20 @ 21:20:55
URL:
http://sannasandrum.blogspot.com/

STORT GRATTIS till dig Sanna! jag ser fram emot att få foto :)
Mejla mig ditt fullständiga namn, mejladress + postadress till: [email protected]

♥ Tusen TACK fina Kari hos MyCinnamongirl för ett trevligt samarbete! ♥


Godmorgon sköna söndag!


Dagens tänkvärda: du måste våga bryta mönster om du vill uppnå förändring...

GoDmOOOOrGoN! Solen skiner in genom fönstret och mitt hjärta sitter tillsammans med mig i stolen så jag håller på att ramla av ;) Vi kickade igång den här första oktobersöndagen runt kl. 08 och jag känner mig LADDAD för att FIXA här hemma idag så håll tummarna för att det håller i sig och att jag inte hamnar i soffan istället... lätt hänt nämligen på en söndag ;)


... om inte folk vågade gå nya väger så hade vi fortfarande haft LP skivor ! ;)

Nu ska jag duka fram frukost till oss också är det dags att tömma dagens 1:a tvättmaskin. Vi skulle egentligen iväg på brunsj med vänner idag men de har blivit sjuka så kära vänner: GOD BEDRING!! vi gleder oss till nytt försök en annan söndag :)

Jag & Johanna önskar dig en S K Ö N söndag fylld av kärlek !

KrAm! ♥


Trevlig kväll!



Oss nu Kl.20 i köket

Nu är ljusen tända, det brinner i öppna spisen på köket, taccosen är nästan klar, Let´s dance pågår på norska TV2 och strax drar Körslaget igång. Känns som att det här blir en riktigt MYSIG lördagskväll :)

Hoppas att du också myser i höstrusket!!


Oss idag på morgonen.

P.S vi ser, helt otippat, på HÄR ÄR DITT LIV för jag gillar Stina !



Godmorgon lördag!


  1. Min "baby".

    Visst är det HÄRLIGT med en soft lördagsmorgon ?! Lördag = KOS! och hos oss sitter mormor & Johanna och målar i köket och snart är det dags för oss att vinka Hej då till mormor för hon flyger snart mot Luleå igen. Det har varit SÅ mysigt att ha henne på besök så det kommer att bli tomt då hon rest...  Men vi hoppas att vi snart ses uppe i Luleå !

    Idag är mitt TIPS att du går ut och köpet KAMILLE MOR & BARN (om du inte redan gjort det...) för på måndag försvinner magasinet från hyllorna. Då har det varit ute i 6 veckor. 


    Varsågoda! Här får ni se ytterligare en av de sidor jag gjort i Kamille Mor & Barn. Jag kan säga att Johanna blev glad över att jag kom hem med Kalle Anka kex + chips den där dagen... ;)

    Nej, nu ska jag gå och umgås med mormor för JIG ska strax köra henne till Gardemoen ( flygplatsen ). Så jag önskar dig en riktigt SKÖN lördagsmorgon.

    N J U T din dag !!

    KrAm! ♥

Dagens butik & showroom.


Jag avslutar veckan i samma outfit som jag startade den: underkjole + tunika från Odd Molly, vest shoppad hos Daisy, jeans Zara och mina Ugg´s gör dagen lite skönare :)

Mamma hängde med mig på jobb idag och på väg tillbaka från fotostudio så stoppade vi hos min favorit,
Daisy. Det besöket slutade med att mamma shoppade en super FIN Odd Molly klänning / kjole . Hon ska få prova den senare så att ni får se :)


Min arbetsdag bjöd även på ett besök hos DybergKern. Deras showroom går i vitt och förgylls av alla fina smycken (spring/summer collection)  och vackra blomster.

Ops, nu ringde precis mamma och berättade att Johanna sover sött i vagnen (hon är sååå tröttis efter dagis) så jag ska gå iväg och möta upp mamma för en "fredagsvin" i solen. Det gäller att passa på att N J U T A dessa vackra soliga höstdagar till MAX för snart blir det vinter... ! :)

Tjingeling så länge!



Fabulous fredag !



HAPPY fredag vänner ! Å vad det är HÄRLIGT med en solig & FESTLIG fredag ! :) Vi ska "fira" dagen med att mamma blir med mig på jobb (= runt i butiker :) och sen blir det LAX-middag ikväll också IDOL så klart. Och vi startade den här dagen med att köra ännu en slow-start så Johanna var inte på dagis förren runt kl. 10.30 och då såg hon ut så här:


Tyvärr ville hon inte vara med på bild (ibland blir hon trött på mitt eviga fotograferande ;) ... men som ni ser så var det bara en tillfällighet att hon inte ville ha håret uppsatt ;)  Idag har hon på sig klänning från
MyCinnamongirl,  jacka från Benetton, strumpbyxor från AlmaLukke, skor Geox också handväska så klart.

När jag läste igenom alla FINA kommentarer jag fick igår så blev jag RÖRD då jag såg att min kära vän Cecilie skrivit till mig. Hon är en av de 2 jag nämnde i det HÄR inlägget som har varit igenom bröstcancer och jag väljer att publisera hennes kommentar här för denna tjej är helt UNIK ! Hon är en av de mest LIVSGLADA människor jag känner och en riktig solstråle.


Jag & FINA Cecilie på 17:e maj.

Här är Cecilies kommentar:


Kjære Anna-Stina:)

Tusen takk for klemmen i forbindelse med din omtanke for "Rosa Bandet". Jeg er den ene av de to du nevner i din blogg, og jeg blir dypt berørt av at du har meg i dine tanker.

Det å få brystkreft, unner jeg ingen! Men vi som lever med denne sykdommen i ung alder, vet at vi også finner en mening og en refleksjon over livet som vi kanskje ikke hadde hatt om ikke sykdommen rammet.

Selv er jeg som legene sier uhelbredelig syk. Jeg har for en uke siden startet nok en cellegiftkur -og må samle krefter til dagene som kommer.

Men størst av alt er kjærligheten! Ta vare på hver dag i livet.

Stor kram fra en som vet hvor dyrebart livet er:)

Med denna FINA och TÄNKVÄRDA kommentar önskar jag er alla en alldelens UNDERBAR fredag !!! Och tänk på vad Cecilie skriver: 

"Ta vara på varje dag i livet!"

FrEdAgS kRaMaR! ♥

Kvällsbus.


Johanna höjer musiken, mormor sänker, Johanna höjer, mormor sänker... ;)

Oj, vad det busades på Johannas rum tidigare i kväll. Hjärtat spelade musik på HÖGSTA volym och sprang runt, runt i sina "high-heels" så jag och mormor höll andan och väntade på att hon skulle ramla men nixpix. Små prinsessor klarar kombon klackar och dans ;)

Efter bus så blev det IDOL och även idag var det mina 2 klara favoriter som gick vidare. Kul ! Men alltså stackars hon som trodde att hon gick vidare fast hon inte gjort det.. uff...


Johannas dagens: blus + tröja + jacka + byxor från Benetton & glittriga paljett "converse" från Zara. En ny sak är att hjärtat I N T E vill sätta upp håret... det kanske bara är en tillfällig grej, men om inte så bokar jag en klipptid så att hon får en kortare page :)

Jag ska - kors i taket! ;) -  försöka komma mig i säng strax så jag passar på att säga TACK för idag och GODNATT !  JIG kommer föresten hem med en sen flight i kväll så imorgon är familjen komplett igen :)

KrAm! ♥

Kramkalas!


Oss nyss i hallen/gången. Johanna tog en power-nap i vagnen på väg hem så hon var super trött då hon kom innanför dörren.

Det blev KRAMkalas när hjärtat kom hem och det är verkligen SÅ HÄRLIGT att ha mormor här som hämtar på dagis då jag jobbar. :)

Oj, nu hör jag att mamma sprättar en flaska bubbel på köket. Got to go! :) TREVLIG kväll på er !


Livet är oförutsägbart...


Idag har jag på mig t-shirt från Splendid, cashmere kofta från Juicy Couture, tights från Zara och mina vanliga favorit smycken...

Jag mötte en bekant då jag var på väg hem efter några ärenden. Som vanligt så sa jag "hej! allt bra?" . "Det är sådär.. Men du då?" svarar hon och jag berättar om sköna dagar på Mallorca innan jag säger "men hur har DU det? Du sa att det är "sådär"?  Då berättar hon att hon fått bröstcancer och att hon snart ska in för en 2:a operation och om alla behandlingar hon har framför sig....

Den här månaden kommer jag att bära det rosa bandet och mina tankar går , förutom till hon jag mötte idag, till 2 andra kära vänner som varit igenom behandlingar för bröstkreft. Ni vet själva vilka ni är och jag vill skicka VARMA KRAMAR till er !!    (och jag vill även KRAMA er bloggisar som har bröstcancer).

Nu kommer mormor & Johanna hem (hör att de är på väg upp trappen) så då blir det nog snart middag. Hörde rykten om köttbullar... :)


Girlie shopping på Mallorca.


När jag var i Palma senast, för 7 år sedan, så fanns inte H&M där, men som ni ser så finns de där idag. Vad jag shoppade kan ni se lite längre ner i inlägget :)

Som ni kanske minns så tog vi oss en shoppingtur in till Palma då vi var på Mallorca. Expressbussen tog ca 1 tim & 45 min från Cala Bona och eftersom jag är en riktig "city-girl" så ÄLSKADE jag att vara en dag i Palma. Jag gick runt och tokmyste av att ha lite "fart & fläkt" omkring mig och Palma är ju en fantastisk vacker stad ! :)


Så här såg det ut då jag tittade upp från shopping-gatan. Mysigt med alla trånga gränder..

Vi tog 17.30 bussen hem igen och då hade vi påsar med oss från H&M, Zara, Benetton & Disney Store. Visst är det lite "typiskt" att man hamnar på butiker som finns hemma fast man är borta ;)  men eftersom alla dessa kedjebutiker har STORA kollektioner så varierar utbudet mellan länderna (och även mellan butikerna här hemma) så man kan hitta det lilla extra om man har tur :)


Jag hade spanat in den här vesten från H&M Trend redan tidigt i somras på presserummet så jag blev glad då jag hittade den :)  (den har varit ute i butik här i Oslo då vi varit bortresta men är nu utsåld överallt och kommer inte in igen).


Den här väskan från Zara kommer att hänga på min axel rätt ofta i höst & vinter. 

Johanna koste sig också inne i Palma med både Mc.Donalds och glass/is på café också blev det lite shopping till henne också :)


Min prinsessa sitter och tittar på folklivet..


Byxa & jacka från Benetton. Gillar att byxorna har resår i livet och jackan blir perfekt i höst..


Den här söta kassa apparaten från Disney Store blev SUCCÉ. Johanna har lekt såå mycket med den på semestern.

Jag sticker ut i solen och fixar ärenden nu så see you later ! :)

♥ 


Hemma hos Sofi.




Lägenheten ligger på Östermalm i Stockholm.

Jag trodde att en av mina favorit bloggerskor,
Sofi, bara var tillfälligt i New York men när jag fick tips om att hennes lägenhet ligger ute till försäljning så undrar jag om hon flyttat till N.Y? Någon som vet? blir lite nyfiken ;) Men lägenheten kanske säljs pga att det är slut med the boyfriend? Oavsett så bjuder jag i alla fall på pics från hennes hem som inspiration!  :)


Jag vill också ha en walk-in-closet och en mjuk & skön heltäckningsmatta att trippa runt på.. :)

Nu ska här jobbas. Idag har jag fokus på : SMYCKEN kombinerat med massa mindre kul kontors/pappers-arbete som måste göras.

Tjingeling så länge!


Välkommen oktober !


Dagens tänkvärda: du skapar din egen lycka.

Hej vänner från ett sooooligt Oslo ! :) jag blir så GLAD av sol och vackra höstdagar. Det är "vardagslycka"! och idag har OKTOBER gjort sin entré och den här månaden bjuder på 31 dagar att fylla med sånt som vi tycker om :)  Också är det ju årets ROSA månad viket betyder att vi ska tänka på våra bröst och stödja bröstcanserforskningen.


Missa inte vackra Emma Wiklunds Pink Collection som lanseras hos
LINDEX idag och som endast finns i butik i oktober. En del av intänkterna går till bröstcancerforskningen.

Med tanke på att vi inte träffar mormor så ofta så valde jag en slow-start på dagen för Johanna så vi körde inte till dagis förren riktigt sent idag. Något som inte spelar någon roll i vanliga fall men idag då vi öppnade dörren tyckte jag att det var ovanligt tyst...? men jag tänkte att de kanske leker "tysta leken" så jag tog av hjärtat ytterkläderna och på med innetofflorna och vi gick upp trapporna för att upptäcka att det var TOMT på dagis. Ingen var där.

Det var då jag kom på att torsdag = TURdag. Tror vi har varit på semeser lite för länge ?  ;)  Så, det var bara att köra down-town och leta upp alla kompisar och gissa om Johanna blev glad då vi hittade dem ! och jag också för den delen för Johanna älskar deras turdagar så jag kände mig som en bad mama som missat.. Men slutet gott allting gott ! :)

Min favorit ur kollektionen är klänningen (den jag fick i rosa) och tunikan som Emma har på sig på den övre bilden. 

Hoppas att du får vara LYCKLIG idag och att du är bättre än mig på att dricka vatten? Jag är en slarvmaja på det så oktober ska bli min "drickamycketvattenvarjedag" månad ! :)

Nu KÖR vi oktober !

KrAm! ♥



Bloggtoppen RSS 0.91