17:e maj.


Jag firade gårdagen i Kalixdräkten (som min mormor har vävt och min mamma har broderat). Det känns fint att ha på sig en folkdräkt eftersom nästan alla här i Norge har på sig det på 17:e maj. Johanna hade på sig kjole/klänning från Tinini, bluse Benetton, kofta Zara och nya fina skor från Pom D´api.  På bilden har hjärtat alla tillbehör som hör till på 17:e maj: ballong - check !, flagga - check ! och tuta - check ! ;-)

Igår FIRADE vi den norska nationaldagen från morgon till kväll och det blev en PERFEKT dag att minnas ! :-)

På bilden har vi precis kommit ner till slottsparken runt kl. 12 på dagen och solen strålade från en klarblå himmel heeela dagen lång = LYCKA ! 

Jag sitter och blöder näsblod (inte så festligt...) så jag ska gå och lägga mig på soffan en stund. Återkommer sen med fler bilder från gårdagens festligheter.


Kommentarer
Postat av: Josefine

Fina ni är! Ta det lugnt och ta hand om dig! Kram!

Postat av: Starmama ♥

Visst är det finfint med folkdräkt! ♥ Jag hade också en finsk folkdräkt när jag fortfarande bodde hemma i Finland, sen när jag flyttade till Sverige (för snart 12 år sedan) så sålde jag den. Men jag vill så gärna köpa en ny nån gång! :-D

2009-05-18 @ 12:24:24
URL: http://starmamasdagbok.blogg.se/
Postat av: Karin - Alicesmamma

Mer folkdräkter!!! Jag har en jättefin kull-dräkt (från Mora) som jag bär vid högtider så som midsommar, bröllop, dop osv. I juni ska vår dotter döpas och då åker den på igen! Hoppas på att få i min sambo i mas-dräkten också...



Ha en fab dag, tack för att du förgyller vår vardag med din mama-glammiga blogg!

2009-05-18 @ 12:51:27
URL: http://livingnextdoortoalice.blogg.se/
Postat av: Mikaela

Jättefin kalixdräkt!

2009-05-18 @ 13:32:35
URL: http://livet.songah.se
Postat av: kickan

åh vilken UNDERBAR 17:e Maj det blev, perfekt fortsättning på 16:es Maj Melodifestival!!

Vi vandrade också ner till slottsparken vid 12-tiden och kollade alla olika skolors tåg, alla Russebussar på väger från Bygo alle där vi bodde är svåra att missa :)

Har tagit mängder med foton på alla Bundader och drömmer om att själv ha en det året vi flyttar tillbaka! Nu börjar säkandet efter den perfekta lägenheten! Kram!

2009-05-18 @ 14:03:25
Postat av: Carola L

Jag funderade på dräkten, men kunde inte placera den :)

2009-05-18 @ 19:12:08
URL: http://mammamuh.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback


Bloggtoppen
RSS 0.91