Olikt mig!



Phuket kl. 00.45, natt mot söndag.

Inte nog med att jag inte kom på vår hemadress häromdagen (gatunumret? det stod helt stilla..), jag har dessutom MISSAT det danska kungliga bröllopet ! Och det mina vänner är OLIKT mig för jag bara älskar allt dom har med prinsar & prinsessor att göra.!

Kombinationen av det jag glömt och missat är ett tecken på att jag kanske varit utomlands lite för länge nu? ;-)


Ovanligt urringat...men bara snyggt!

Jag måste säga att jag tycker att den nya prinsessan är helt extremt lik Mary, det är nästan så man kan ta fel på en del bilder. Lika vackra båda två! Och sen var ju henne bröllopsklänning hur vacker som helst ! (och ovanligt urringad för att vara en kunglighet...).


Jag älskar vidden på klänningen! "prinsessigt"! Jag kan faktiskt tänka mig en likadan! :-)

Och på tal om kungligheter så har jag funderat på en sak en stund nu.....

Kronprinsessan Viktoria var ensam på en väns bröllop för några månader sedan... och då tänkte jag direkt: kan det vara slut med Daniel? för det var en gemensam vän till dem som gifte sig och hon svarade så märkligt på frågor om varför han inte var med? inte några naturliga svar som "han är på businessresa" eller "han är sjuk".... Men så slog jag bort tanken...



Men ! nu läser jag att hon var ensam även på det danska kungliga bröllopet.... hmm... Jag vet inte? är det bara jag? eller anar vi ugglor i mossen?

Nej, NU ska här sovas och det ska bli helt underbart!

Sweet dreams! ♥

P.S jag vet att Daniel ej är med i officiella sammanhang, men nog borde han väl ha varit med i smyg i Danmark? Jag tycker att det är märkligt att de väntar såååå länge med förlovning etc. I Norge har det gått till så att så fort något av kungabarnen hittat kärleken så har det bums! arrangerats en presskonferens och vips! så har det varit bröllop.

Grattis på födelsedagen pappa!


Min bror Johan, jag och pappa på pappas 70års dag som vi firade 2006. Johanna var med oss i min mage :-)

Phuket kl. 00.05, natt mot söndag.

Hipp, hipp, HURRA! Min kära pappa, och Johannas morfar, fyller år idag! :-)

Det var kul att prata på telefon tidigare idag och jag önskar dig ett riktigt trevligt födelsedagsfirande i kväll och hoppas att du och Johan fick en härlig tur till stugan! Det ska bli jätte mysigt att ses igen då vi kommer upp till Luleå i sommar. Ditt barnbarn har blivit stora tjejen nu :-)

Och på tal om födselsedagar så vill jag passa på att säga GRATTIS! till min vän Lene som också fyller år idag! :-)


Här är vi på invigningsfesten av resorten i slutet på mars.

Lene - jag har sökt efter ditt telefonnr här men hittar det inte så jag hoppas du läser bloggen?!  Jag hoppas att din dag är fylld av solsken & lyckliga stunder! :-) och att familjen skämmer bort dig lite extra dagen till ära ;-)

GRATTIS kramar till er båda två! ♥

uppdatering: såg att jag skrivit fel stavning på namnet, förlåt vännen.! LenE ska det så klart vara. Jag är för trött då jag bloggar...zzz.......... ;-)

P.S jag hoppas att ni uppmärksammat att jag avslöjat mitt kommande prosjekt i ett av inläggen ikväll? ;-) Ska berätta mer utförligt en annan dag, men nu vet ni i alla fall :-)

Till Oslo garderoben...


Alla byxor kommer från "Guess". Titta på de i mitten! kjolen sitter ihop med byxorna, hur sött som helst! :-) Johanna ville föresten också vara med på bilden ;-)

Phuket kl.23.20, lördag kväll.

Mina kära läsare!

Jag håller på att somna nu....zzzz.... är så galet trött i kväll pga att jag sov på tok för lite natten till idag, så jag måste avsluta strax och hoppa i säng och det ska bli SÅ skönt. ! 

Efter 6 "byxfria" månader (med undantag av de vita från Gant...) så inser jag att Johanna inte har ett enda par byxor som passar då vi kommer hem så - häromdagen shoppade jag dessa på rea/salg på "Central" som ska få förgylla hennes Oslo garderob.

Nu är det föresten sport på svt24, någon handbollsmatch... Tänk om de visade lika mycket modevisningar på TV som de visar sport, vad härligt det vore! :-) typ direktsändningar från alla "modemässor" och "modeveckor" runt om i världen ett par gånger i året... Chanel,  Filippa K, By Malene Birger, Juicy Couture... Nej, nu börjar jag få så konstiga ideer att jag tror det är bäst jag går och lägger mig ;-)

God natt & Sov gott ! vi ses igen imorgon! ♥

Underbara paket & dagens tips!


Idag har jag äntligen fixat paket av presenter jag köpt och varit med dessa på posten. Det är en glädje att få ge bort sånna här fina paket! :-)  Om du befinner dig i Phuket och ska ha något inslaget så är mitt tips att du går till våning 2 inne på "Central", till butiken som ligger bakom "Sanrio" för där finns världens bästa packningsdisk! :-) Jag går alltid dit med presenter jag köpt och de blir så glada när de ser Johanna.

Phuket kl.22.30, lördag kväll.

Jag är oerhört svag för vackra förpackningar & inpackningar för enligt mig så är själva paketet minst lika viktigt som innehållet !

Jag menar finns det något värre än de tillfällen då du valt en gåva till en vän med stor omsorg, går till kassan för att betala och ber att få den inslagen också visar det sig att 1. hon /han inte kan packa in paket så det blir hur fult som helst med tejp på fel ställen... eller 2. att butiken som verkade SÅ bra har missat detaljerna så pappret är samma som i en annan butik du absolut inte gillar och dessutom så är det fult och matchar inte presenten för 5 öre.

Det är MÅNGA gånger i livet jag gått hem och packat om paket jag köpt ;-) Och oftast väljer jag faktiskt att slå in presenterna själv för jag älskar verkligen vackra papper, band och andra detaljer !


Denna bild är så underbar! Johanna sitter och drar ut paketband från rullar och tok myser så klart av detta ;-) och hon i blått tar fram nya band och tape och annat för henne att leka med.  Detta medan hon i vitt står och gör de finaste rosetter jag sett på paketen. Jag försökte se och lära men gav upp, får ta den lektionen en annan gång ;-) 

Detta ämne skulle jag faktiskt kunna skriva en hel bok om tror jag så nu måste jag begränsa mig för detta är ju trots allt bara ett blogginlägg ;-)

Efter att ha haft egen butik i 5 år så undrar jag hur många paket jag slagit in? Det måste vara så många tusen att det nästan inte går att räkna så långt ! :-) Och på jularna var det helt crazy. Då kunde det bli typ 20 paket till en och samma kund, eller ibland 65 paket om de köpte till kollegor på jobbet.. Oj! så KUL det var att stå där och packa in. Jag älskar det!

Och jag var "stenhård" med hur "Gizmo paketen" skulle se ut så min personal fick gå min "inpackningsskola" haha :-)  Eller vad säger ni som jobbat hos mig? ;-)


Tänk er denna syn inne på NK i Stockholm! haha :-)  Här nere är det verkligen så mycket mer relax inställning till allt. När jag gick runt och valde omslagspapper så tog personalen Johanna och satte henne så här på disken . Underbart.!

Orsaken till att det var så viktigt för mig hur paketen såg ur är enkel:

Paketet är butikens marknadsföring och att ge bort ett paket från min butik, är att ge bort en bit av Gizmo och den biten ska vara så fin att mottagaren genast får en "denbutikenvilljagbesöka" feeling. Om mottagaren av paketet inte får den feelingen så har vi misslyckats.

Tänk om alla butiker tänkte så! Vilka VACKRA paket vi skulle få! :-) 


Kolla in hur MÅNGA olika band de har att välja på ! och häften syns inte på bilden. I tillägg har de hur MÅNGA olika färdiga rosetter som helst (obeskrivligt många!) och självklart en mängd papper att välja mellan.  Och en detalj som imponerar mig är att de packar in alla paket med dubbelhäftande tape som gör att man inte ser någon tape på paketet. DET är ett tips att tänka på för tape är verkligen inte snyggt...!

Ni ser - snart är detta inlägg en hel novell... hjälp.. jag kan inte begränsa mig i detta ämne.. ! Alla dessa "detaljer" i butiker är SÅ oerhört värdefulla och när jag nu står inför att starta upp en ny butik (precis! ;-)  så är tex presentpapper en av de saker jag tänker på först.  Helt normalt ;-)  not.

Mitt dagens tips blir så klart: köp hem fina omslagspapper , band och rosetter när du hittar sånt du tycker om så har du på lager och slipper springa runt och söka den dagen du behöver dem . Själv shoppade jag med mig en rulle med papper idag faktiskt som jag ska släpa hem till Oslo för inte nog med att de har så mycket FINT här nere, det är dessutom galet billigt!

P.S tror verkligen jag måste skriva en bok om detta... ;-)

Dagens & ett shoppingtips!


Dagens: Ny vit klänning som jag shoppat på nattmarknaden i Phuket Town för en stund sedan men ännu aldrig använt. Tror den redan är en ny favorit! :-)  Sval & skön. På fötterna blev det som vanligt mina DKNY skor (världens skönaste!) och Johanna har på sig klänning från Ralph Lauren.

Phuket kl.21.55, lördag kväll.

Ni kanske undrar var vi har varit föresten?  Först gjorde vi ett stopp på min favorit interiörbutik här nere - "Intercraft" - för att fixa ett par saker (ska visa er en FANTASTISK orkid'e uppsättning vi köpt där vid tillfälle!) och för att säga "bye bye" till den trevliga personalen :-)

Sen blev det - som vanligt - "Central Festival" där vi var super effektiva men ändå bara fick gjort hälften, men jag är glad över det som blev gjort! :-) Och förutom allt fixa så passade vi på att äta middag och att handla hem mat, vatten etc. Eller mat och mat... vet inte om frukt, yoghurt, vatten och en påse chips går under beteckningen mat? kanske.. ;-)


Vi shoppade söta Hello Kitty hårspännen för om det är något som är förbrukningsvara så är det hårspännen! :-) När jag hade min butik så kunde jag inta förstå hur samma mamma kunde köpa samma spännen för "sjuttielfte" gången men nu - då jag har en egen liten prinsessa - så förstår jag...! ;-)

På den stora bilden står vi vid en av de 2 Hello Kitty "stands" som finns inne i Central Festival och om ni ska resa hit så är mitt tips den på plan3. ( utanför biografen) . för där är det klart störtst och bäst urval. Den på plan 2 har mest bara väskor & plånböcker... Sen finns det ju en "Sanrio" butik inne på "Central" också men faktum är att jag nästan hittar mer i detta lilla stand. Märkligt men sant!

Nu börjar snart lördagskvällen för er där hemma i Norge & Sverige med middagar, eventuellt lite vin?,  kanske fest? eller myskväll hemma? Oavsett vad dina planer är så önskar jag dig en riktigt härlig kväll!

Kram! ♥


Rushigt värre!


Johanna provade sin nya tunika (likadan som jag har = perfect match ;-) på morgon och så fort jag tog fram kameran så började hon springa runt och tok skratta och ville att jag skulle jaga henne :-) På bilden kommer hon i full fart ut från sovrummet till vardagsrummet och tunikan syns ju inte så jätte bra... men i bakgrunden ser ni den nya hyllan jag fått levererad. På den ska utvalda leksaker & gossedjur placeras .  (det var föresten en exakt likadan tunika jag hade som vinst i tävlingen för en stund sen men då i vitt).

Phuket kl. 21.30 , lördag kväll.

Nu kom vi innanför dörren för typ 5min sedan så jag har precis bara hunnit lägga Johanna i sin säng (som tittar fram på bilden), slänga av mig klänningen, hoppa i Juicy byxorna & linnet + tvättat händerna och smörjt in dem med handcreme!

Jag kan verkligen inte leva utan handcreme. Så fort jag haft händerna i vatten så åker handcremen fram och jag har den alltid med mig i handväskan också.  Handcremen & läppstiftet kan jag inte leva utan ;-)

Det känns som att det varit rushigt värre idag men samtidigt så fick jag ju 2 lyxiga mamatimmar nere vid poolen.. oavsett så "försvann" dagen och plötsligt är det ännu färre dagar kvar till hemresa.

Undrar om jag ska boka om våra biljetter och stanna längre? ;-)


Happy lördag!


Johanna på väg hem från poolen tidigare idag med sin nya Hello Kitty väska :-) Hon fick den super super söta väskan av underbara tjejen som jobbar på kontoret :-)  Vi blev SÅ glada! en äkta suprice!


Phuket kl. 14.45, lördag em, +34 grader & SOL.

Oj, vad FORT tiden gått idag! 

Städerskan är här. Johanna har sovit från 12-14 och då jag har legat nere vid poolen och solat och MYST! :-) (lyxigt värre!) och nu håller jag på att fixa iordning lite saker jag ska ha med till Central Festival. Jag ska nämligen posta lite saker till mig själv för att slippa övervikten på vägen hem ;-)

Skriver mer senare och berättar - som lovat - om mina business planer då!

Önskar dig en allra bästa lördagen och hoppas att den blir fylld av lyckliga stunder!

Kramar! ♥



Gravidshopping & höstlängtan..!


Charlotte goes shopping. Och Kjersti min vän - den här bilden är DU för mig ;-) Jag längtar SÅ till vi ses nästa vecka! :-) (Kjersti är min underbara vän som är höggravid).

Phuket kl. "allt för mycket", natt mot lördag...

Jag tycker att den här bilden på Charlotte är så härlig för den påminner mig SÅ om då jag själv sprang runt och shoppade loss när jag var gravid med Johanna :-) och jag glömmer aldrig den där Burberry klänningen jag köpte i Göteborg som blev min "målbild" då jag låg och födde....

Jag såg henne framför mig med klänningen på ! och det är faktiskt helt sant haha :-)  Tack vare den kom Johanna ut men klänningen har hon aldrig använt för den satt ihop med en body också var det knappar i ryggen så den var bara totalt opraktisk.  En dag ska jag rama in den för den är så symbolisk för mig :-)




Snygga höststövlar från Jimmy Choo & Burberry.

Jag tittade in hos "net-a-porter" i kväll och hade inte haft något emot att klicka hem dessa läckerbitar! :-) Snygga stövlar är SÅ fint! och jag "bor" i stövlar hela hösten & vintern.

De till vänster är helt perfekta när man är lite mer dressy och de till höger är perfekta "gå tur med Johanna" stövlar. Med dessa 2 par stående i hallen klarar man sig långt! :-) Och när jag ser så här snygga stövlar kan jag nästan längta lite till hösten...! men bara lite ;-)

P.S När man jobbar i klädbranschen så är juni en månad så man bara LÄNGTAR till höstvarorna ska börja droppa in...! så jag är lite "yrkesskadad" på den fronten ;-) (höstlev startar i juli)

Partystämning!


Nai Harn beach idag. Johanna hade ingen lust att ha på sig solhatten så den åkte av precis då jag skulle fota, därav den flotta frisyren ;-)

Phuket kl. 23.45, fredag kväll.

Jag började skriva på ett inlägg till den här bilden runt kl. 20 i kväll så de sista timmarna har bara "försvunnit"... Johanna hade ovanligt svårt att somna och jag tror faktiskt att jag kanske somnade före henne? ;-)

Nu känner jag att jag har en hemlis för mycket för er mina kära läsare så jag ska berätta om mina planer som jag har då jag kommer hem senaste imorgon ! För någon gräns på "hemlighetsmakeriet" får det ju faktiskt finnas, eller hur`? :-)


Vi var precis på väg från beachen då jag tog bilderna.

Tyvärr så märker jag att internet "kommer&går" här så om jag plötsligt skulle bli tyst så vet ni orsaken (för nej, jag somnar inte om nu på en stund ;-)

Nu är det "Bobster" på TV och all musik får mig i värsta partystämningen och jag önskar SÅ att jag hade kunnat gå på den fest jag var bjuden på hemma.... En stor jubiliumsfest på en av Oslos bästa butiker där min vän är butikschef ! (Kjerstin & Petter  : ha sååå KUL! och ta ett glas champis för mig också ;-)


"Bye bye" Nai Harn vinkar Johanna . Det här kanske var sista dagen på den stranden för den här gången. (snyft....! )

Till alla er som ska på fest i kväll : ENJOY & ha så KUL du bara kan! :-)


P.S oj, nu börjar "Vi i femman" så där försvann den partystämningen ;-)


En ny spännande tanke!


Nai Harn beach idag.

Phuket kl.19.00, fredag kväll.

Igår kväll då jag som vanligt kom mig i säng senare än planerat (what's new?) så läste jag en artikel som gjorde att jag plötsligt kom på en sak som jag har lust att göra i livet!

Tanken har väl i och för sig flygit genom mitt huvud någongång men aldrig på ett så seriöst plan som igår. Och idag - när vi var på beachen - så kände jag bara hur "rätt" det vore. !

Men - jag ska låta tanken "gro" en stund till och om det känns lika rätt när den stunden har gått så tror jag kanske att det blir så.


Den här tavlan är så "rätt"! Man måste verkligen våga för att vinna i livet.

FÖRLÅT att jag är så himla hemlighetsfull. Men min blogg är ju även min dagbok så jag kände bara att jag måste skriva ner det så jag minns när jag kom på det :-)  Och ni vet ju att ni får veta en dag.!

Nu ska vi poppa popcorn här för är det fredag så är det!! :-)

Kram! ♥

100% happy!


Nai Harn beach idag. På väg tillbaka till solstolen efter god lunch.

Phuket kl.17.00, fredag em, +35 grader & SOL!

Vi har haft underbart sköna timmar på Nai Harn beach idag och då jag är där och blickar ut över havet från min solstol så känner jag mig verkligen 100% HAPPY! :-) Och där och då väljer jag att förtränga att vi snart ska resa hem.... och istället bara njuter jag stunden och fångar minnen...!

Nu sover darlingen sin "nap" men om exakt ca 5 min kommer hon att vakna för då kommer en mann hit och ska hjälpa mig med lite montering. Jag saknar min rosa verktygslåda här nere i Phuket ;-)

Om jag inte skriver igen på en stund så beror det på att montören kom i tid (man kan aldrig veta säkert.. ) och att vi sedan åkte iväg ut en sväng för att fixa några saker .  Oj! nu kommer han!! :-) PRICK! kl. 17 som avtalat. Wow! :-)

Önskar dig en FAB fredag kväll och hoppas att du ska göra något riktigt festligt! Också hoppas jag så klart att du också är HAPPY för det förtjänar du en dag som denna! :-)

Kram! ♥

Godmorgon älskade fredag!


Nya sänglamporna är på plats nu! :-) (och sängborden som jag ritat och beställt)  På morgon ställde jag olika tavlor på sänggaveln för att välja vilken storlek jag ska beställa för inramning och sedan sätta upp bakom sängen.

Phuket kl.10.10, fredag morgon, + 31 grader & strålande SOL!

Det känns nästan lite ironiskt att vårt sovrum börjar bli klart nu precis till då vi ska resa hem ;-) Men å andra sidan har vi en extra anledning till att längta tillbaka också kommer de som eventuellt ska hyra här förhoppningsvis att ha glädje av det fina :-)

Här i Phuket startade vår dag kl. 07 idag så det känns som att vi har fått gjort en hel del redan vilket är jätte skönt!


Johanna klappar alltid i händerna då hon gjort något som hon är nöjd med, det kan vara att lägga ett pussel eller som här - att lägga ut den nya små handdukarna mamma shoppat på golvet :-)  Dessa handdukar ska liggade rullade (the Thai way..) inne på vår gästtoalett hemma i Oslo. Visar bild då vi är hemma och de är på plats!


Dagens! Bikini och nya shorts som jag shoppat för 199 bath =ca 35 kr. Så här går jag alltid runt hemma (eller oftast bara i bikini faktiskt) för allt annat blir för varmt :-)

Nu har vi besök av 2 killar från "Intercraft" som målar och fixar med ett par hyllor som de monterat upp häromdagen också levererade de en sängkappa också. Men de är strax klara och då hoppar vi på badbussen!

Egentligen har vi inte tid till beachen idag men jag känner att vi vill prioritera det. Snart är vi hemma och då finns inte de härliga beacherna längre... så det gäller att passa på! :-)

HAPPY fredag! Veckans festliga dag och lyxigt med en hel helg framför oss!

Kram! ♥

God natt bloggen!


Jag är helt kär i den här skylten. SÅ fin.!

Phuket kl. 22.40, torsdag kväll.

I kväll ska jag hålla vad jag lovat mig själv och logga av från bloggen nu och istället krypa upp i soffan med mina 2 nya härliga blader som jag shoppade idag ("Shop til you drop" & "home beautiful", båda från Australien).

Visar de fina kläderna jag shoppade till Johanna idag + interiörsakerna imorgon. Och imorgon ska det föresten fixas till här hemma för på lördag ska vår lägenhet filmas så då är det bäst att det ser snyggt ut ;-)

Jag önskar dig den bästa kvällen!

God natt kram från Phuket ♥

Vi har lyxat idag.


Har ni sett mitt hår? Jag rullade det så fint på morgon men så upptäckte jag att jag glömt att köpa hårspray och på den vägen blev det... ;-)  Gissa vem som ska SPRINGA till frisören och fixa slingor då hon kommer hem? ;-)

Phuket kl.21.40, torsdag kväll.

I Johannas värld så har vi lyxat idag och det innebär att vi har lunchat på Burger King (hon älskar deras "chicken tender") och sen dessert på "Swensen's" :-) GOTT var det!

Vi var föresten på värsta rundan idag.... först flera olika ställen i Phuket town, sen Patong (på bilden är vi på "Jungceylon" shoppingmall), sen Index Livingmall och sen en annan möbelbutik och sen Central Festival och till sist: hem med en taxi fylld av påsar :-)


När vi var inne på "Central" så säger plötsligt Johanna: "Kitty! Kitty!" och jag fattar ingenting för vi var inne på en lampbutik och stod mitt bland en massa hyllor med glödlampor... Men så tittar jag upp och ser den här fläkten!   Johanna Ä L S K A R "Kitty" (som hon säger) och idag har jag beställt en tavla till henne med just Hello Kitty på som hon ska ha i sitt rum då vi kommer hem :-)

Jag håller föresten på att packa upp våra nya sänglampor nu (har saknat läslampa på sovrummet!) också brinner ett doftljus här som luktar helt underbart fräscht. 

Jag är verkligen inne i värsta "inredningsfasen" och frossar i interiör både på nätet och i blader (shoppade nytt härlig blad idag!) och det är nog tur att JIG rest hem för alldelens nyss kom jag på en ändring jag vill göra här...  - jag vill flytta några uppmonterade saker från en vägg till nästa osv - och om han varit här hade han sagt stopp! men nu har jag ju ingen "inredningsstopper" på plats så jag tror jag kör på imorgon ;-)

Beslutsångest.


Är dessa "go"? eller "no go"?

Phuket kl.21.10, torsdag kväll.

Jag har sneglat på dessa hängade "snäcksaker" (vet inte helt vad jag annars ska kalla dem? för det är inte lampor, bara pynt... (men man kan fästa lampa i dem om man vill) ) sedan vi kom hit till Thailand men jag klarar liksom inte att bestämma mig för om de är fina eller inte?

OM jag går för dem så ska jag köpa 2 styckten tänkte jag och hänga en på varje sida om tv'n här i lägenheten i Phuket, ELLER så hänger jag båda två i en "krok" i olika höjder.... problemet - som jag kom på IDAG!  - är bara att om de hamnar i närheten av "vinden" från får aircondition så kommer ljudet av snäckbladen som slår mot varandra att gå oss alla 3 på nerverna ;-)  (men jag tror de klarar sig och hamnar precis på sidan om luften som blåser ut !)

Så - beslutsångesten är kvar....  Jag tycker att de är fina, men ja, jag vet liksom inte helt...

Kan ni hjälpa mig? Är de "go" eller "no go"?   Jag måste föresten lägga till att jag inte skulle kunna tänka mig att ha dem hemma i Oslo, men här i Thailand är de mer "in the spirit" om ni förstår vad jag menar :-)

( P.S de är billiga, de stora kostar bara 100kr.)


Kolla föresten in julgranen som var i snäckbutiken! Den är fylld av snäckor som dessutom var på salg / rea men där kände jag att nej... inga snäckor i våran gran ;-)

Jag shoppade en hel påse proppfull av snäckor i olika storlekar som jag ska dekorera ljusfat och lite annat med. De passar helt perfekt in i sol, sommar och den blå/vita "New England" stilen som ska på plats då vi kommer hem :-)

Nu ser jag fram emot er hjälp med "snäcksakerna"! ;-)

After shopping..!


Idag fick jag gjort massor med BRA saker!  På bilden shoppar jag bl.a. beachväskor som ska finnas i lägenheten till de som ska hyra här för jag älskar att tänka på "det lilla extra" och hade själv blivit så glad om sånt fanns på plats då jag ankom :-)  Jag var inne i Phuket Town och shoppade och Johanna låg och sov i taxin (perfekt!) så jag kunde vara mega effektiv och shoppa på i full fart utan att bli avbruten = LYX! :-)

Phuket kl.19.50, torsdag kväll.

Vet ni vad det första jag gör då jag kommer hem efter en sån här heldag med shopping är?

1. jag tvättar händerna
2. jag slänger av mig alla kläder
3. jag tar på mig mina världens skönaste "Juicy" byxor & ett linne/singlett från By Malene Birger
4. jag checkar bloggen ;-)

Det att byta kläder och ta på mig "softar kläderna" är bara det absolut skönaste jag vet! :-) När jag hade min butik och stod där super uppdressad varje dag i senaste nytt så gjorde jag exakt samma sak då jag kom hem , med undantag av bloggen så klart för den hade jag ju tyvärr inte då ;-)

Nu kör jag lite "after shopping" här = tar en kall god öl (ibland är det godare än vin faktiskt, då det är jätte varmt och man är törstig och vill lyxmysa lite )  och njuter av att min darling somnade i taxin på vägen hem och jag att fått gjort extremt mycket BRA saker idag så nu är 50% klart på min "attgöralista". LOVELY!! :-)

Oj, hjälp - jag har ju glömt att sätta in maten jag köpt i kylskåpet.  Bäst att göra det innan myrorna invaderar här. Återkommer strax.

Önskar dig en UNDERBAR dag och beklager min frånvaro tidigare idag, förmiddagen bara försvann och plötsligt kom vår taxi för att hämta oss.

Kram! ♥

Sov gott! (och en skärpning..)


I måndags var vi ute och åt jätte mysig lunch alla 3 här i Chalong och då fotade jag den här bilden. Johanna älskar sin välling! och ofta råkar de värma den lite för länge för 25 sek tror en del är 25 min för alla är inte så bra på engelska här ;-)

Phuket kl.02, natt mot torsdag.

När vi bestämde att jag och Johanna stannar kvar här lite längre så bestämde jag mig samtidigt för att jag ska prioritera att mysa i soffan med dvd's och böcker och blader på kvällarna och att jag ska lägga mig tidigt, helst tillsammans med Johanna, så att jag kommer hem till Oslo utvilad och klar för att kavla upp ärmarna och jobba.

Men jag kan ju inte säga att det gått så bra varken igår eller idag.. hmm.. imorgon är det skärpning! ;-)

Nu säger jag i alla fall god natt & sov gott eller oj, nu är det nåt program som heter "Frida 21" på TV och en intervju med Kattis Ahlström. Måste titta lite först..

God natt kram! ♥

Businessmöte!


Jag och Willy som äger byrån.

Phuket kl. 01.30, natt mot torsdag.

I förrgår var jag på möte hos en reklambyrå här i Phuket som JIG samarbetar med och drog en "brief" om mina businessplaner så att de kan göra några förslag åt mig och presentera dem före jag reser till Oslo.

Det känns så otroligt BRA med det jag ska göra och jag riktigt längtar efter att "sätta igång"!  :-)


En trött Johanna tyckte att det var spännande att vara med mamma (och JIG) på möte.

Jag ska snart berätta vad jag ska göra! men kan i alla fall säga att det har att göra med både kläder & inredning ;-)

Gala!


Bilden är från Sex and the city filmens galapremiär i New York och oj ! vad jag önskar att jag varit där....!

Phuket kl. 01.15, natt mot torsdag.

DETTA är vad jag kallar en  "Carrie" klänning! :-)  Oh la la !


Fergie var ju "hur Carrie som helst" i denna outfit! Hon sjunger ledmotivet till filmen.

Jag har föresten fått sms och mejl av mina vänner hemma ang. den norska premiären och jag tror minsann att jag landar i Oslo i tid för den efterlängtade premiären den 6:e juni så det är väl lika bra att jag åker direkt från flygplatsen till biografen ;-)

Nej, nu tror jag minsann att jag måste sätta på ett avsnitt på dvd'n ! :-)

Dagens interiörbild!


Det här vackra huset står nu på min "drömhemslista".

Phuket kl. 01.00 natt mot torsdag.

Vilket vackert hus! Jag blev helt kär då jag såg det och jag satte genast upp det på min  "drömhemslista" ;-)  Tycker att det påminner lite om "Villa Villerkulla" som jag och Johanna tittar på ofta om dagen för hon är så glad i "Pippi".

Själva inredningen i detta vackra hus var däremot inte lika fantastisk men det är vitt och stilrent och en mix av Kina och Sverige.


Det här tycker jag var den finaste bilden från insidan. Du kan se fler bildre
här.

Imorgon ska jag och Johanna iväg på en "interiörrunda" och shoppa lite smått & gott hit hem som tex sänglampor, blommor också burkar till alla sand som jag tagit med mig hem från beachen... :-)

Det ser jag verkligen fram emot för jag får SÅ mycket energi av att hålla på med inredning ! Jag älskar det !

Hej alla bloggläsare!


Här är jag på väg till restaurangen i kväll.

Phuket kl.00.25, natt mot torsdag.

I kväll hade jag på mig min nya klänning som mamma shoppade till mig då jag låg och sov i vagnen på "Central" igår. Mamma säger att den kommer från ett av hennes favorit märken när hon ska shoppa till mig. Klänningen är jätte mjuk och skön. (märket säljs endast på "Central" och finns ingen annanstans).

I kväll var det SÅ roligt att leka med personalen i restaurangen så jag var mest bakom bardisken eller sprang runt i köket med dom  så mamma kunde sitta och äta sin middag i lugn och ro. Tror hon tyckte att det var skönt , hon brukar kalla sånna stunder för "lyxig egentid". Jag förstår inte helt vad det är? men jag ser att de gör henne glad :-)


Här är jag tillsammans med de söta tjejerna som jobbar i restaurangen här på resorten. Dom är jätte busiga och hon till vänster om mig (när ni tittar på bilden rakt framifrån)  har jobbat här längst så henne känner jag mest. Häromdagen fick jag en liten tygdocka av henne och jag blev så glad :-)


Här är hon jag menar som jobbat längst. Hon är så snäll med mig! Och ni kanske undrar varför jag ser så "lurig" ut? det är för att "Palm" som står brevid mig är så söt... jag gillar honom :-) också har jag lärt mig att säga hans namn men jag säger mer nåt i stil med "bam". Han ser så glad ut varje gång jag säger hans namn :-)

Och på tal om namn så försöker mamma lära mig att uttala mitt eget namn men jag tycker att det är så långt så jag säger bara "nanna" också pekar jag på min mage. Tycker det räcker så, jag kan lära mig hela namnet senare.

Nu ligger jag och sover och jag hoppas att mamma snart gör mig sällskap på sovrummet för hon behöver också sova. Hon är uppe för länge på nätterna säger pappa, själv vet jag ju inte för jag sover ju då.

TACK för att ni läser mammas blogg. Hon visar mig alltid bildern och jag tycker att det är så kul att se. Också säger hon att bloggen är en gåva till mig så att jag kan läsa om mitt liv då jag blir stor. Det blir kul.

Kramar från Johanna :-)

P.S tror mamma kommer lägga ut bilder från då jag lekte i restaurangen sista kvällen då pappa var här för då sprang jag runt med förkläde och serverade .

Middagsgirls.


Här är vi på väg att äta i våra nya kläder som vi shoppade igår. 

Phuket kl. 21.15, eller rättare sagt 00.10 för jag vaknade precis ;-)

Johanna kunde inte helt bestämma sig för om hon skulle sova i soffan eller sängen så vi gick fram och tillbaka några gånger innan hon till slut valde att somna i soffan. Då jag bar in henne sovande till sovrummet så skulle jag bara lägga mig ner lite och då somnade så klart jag också och vaknade nu så detta är med andra ord en helt vanlig kväll ;-)

Jag kom på att jag glömt att skriva att vi åt middag i restaurangen här på
resorten sista kvällen JIG var här (i förrgår) och det var första gången på LÄNGE som vi åt här  för som ni kanske kommer ihåg så åt vi nästan alltid på resorten förut. Hur som helst - Johanna älskar att leka med personalen så vi gjorde om samma sak i kväll ! :-)

Tunika + sjal = min favvo!


Sjal & tunika från Zara, byxor Filippa K.

Phuket kl.20.05, onsdag kväll.

Jag behöver ju egentligen inte tala om hur glad jag är i tuniker och sjalar för det vet ni ju sedan länge tillbaka ;-) Så - allt jag behöver säga är att detta är gårdagens shopping på Zara och ja, sjalen var sååå VARM att på sig så den åkte av blixtsnabbt efter jag tagit bilden ;-)  (Ville bara fota och visa er.)

Sjalen är en sån där STOR mjuk sak som blir perfekt då vi kommer hem till kyligare breddgrader.

Vi kom precis upp efter mysig & god middag nere i restaurangen här på
resorten  Nu då jag och Johanna är själva här så är det verkligen smidigt och skönt att bara gå ner och äta och sen hem igen utan taxi och "krusiduller". Och Johanna älskar att leka med personalen där nere.

Ska visa fler bilder strax men nu är det någon som står och drar mig i tunikan här ;-)

ÄNTLIGEN!!!!


En sån här väska med eget foto på har jag önskat mig i över 5 år! och en dag ska jag beställa för jag tycker
Anyas väskor är de absolut FINASTE fotoväskorna som finns på marknaden! :-) (De är lite "lyxigare" än de man kan göra i fotobutiker..)

Phuket kl. 15.15, onsdag em, +35 grader i skuggan och SOOOL!

Alltså jag vågar nästan inte säga hur L Ä N G E jag har sökt den sida på nätet där jag kan beställa en väska från Anya Hindmarch med Johanna på... jag kan bara säga så mycket som att det är lääänge och att jag saknat hennes namn (har inte kommit på vad hon heter? och faktum är att jag önskat mig en sån här väska sedan jag såg dem första gången och det är nog bra precis 5 år sedan !

Då var det Gizmo (min perser katt som jag hade i 12 år och som min butik fick namnet efter) jag ville ha på väskan men det blev liksom aldrig av att jag beställde och sen har tiden gått och jag tappat länken till sidan där de går att beställa fram till IDAG, alldelens nyss, då jag hittar hennes namn  - med korrekt stavning -  i en ELLE som jag bläddrar igenom.

Gissa om det var total LYCKA!! och ett äkta Hallelujah moment ! ;-)

Det är föresten samma tjej som designat dessa väskor som även ligger bakom "I´m not a plastic bag" väskan som blev så poppis då den kom förra året.

Nu sover Johanna och jag ska återvända till min sköna solstol här på verandan och bara njuuuta.

Kram! ♥

Lite rosa shopping...


Den första klänningen är i normal 2-års storlek och passar perfekt nu :-) Den andra därmot får vänta några år och fram till dess får den vara "pynt" inne på Johannas rum för den var för fin att inte shoppas, speciellt med tanke på att den bara kostade 140kr. Den är ju renarama bröllops klänningen ;-)

Phuket kl.13.20, onsdag em, +33 grader & strålande SOL!

När jag fick min lyxiga "shoppingtid" igår då Johanna sov så var det inte bara Zara jag besökte utan även den underbara barnavdelningen på "Central". Det är min favorit butik för barnkläder och en bra sak är att de alltid har rea/salg på utvalda produkter så här kan man verkligen "fynda"! :-)

En farlig sak när "shopstoppern" sover är att jag får tid att titta lite extra på alla stativ och hyllor och planen var väl inte helt att shoppa en klänning i storlek 5 år, men den kommer bli en så fin detalj på Johannas lilla skyltdocka/byst som hon i sitt rum hemma i Oslo. Också går ju tiden så fort att hon plötsligt faktiskt är 5 år ;-)



Johannas 1:a långärmade tröja på 6 månader!  När hon provade den igår så höll vi båda på att skratta ihjäl oss för hon tyckte att det var sååå märkligt med tyg på armarna :-)

Vi är föresten - som ni väl säkert förstår - fortfarande hemma. Jag kan få lite sol&beachstress sånna här vackra dagar men samtidigt är det så himla skönt med allt jag får gjort för då slipper det bli tokstress sista dagen före vi ska hem.

Johanna är jätte trött nu så om allt går enligt plan så sover hon strax och då kan jag återkomma! :-) Men - om hon inte somnar så går vi nog ner till poolen en stund eller också åker vi iväg in till Phuket Town.

Kram! ♥

Härligt med onsdag!


Johanna myste i stora sängen på morgon och här ser ni den nya sänggaveln som jag fick levererad för en stund sedan :-) Jag fick en till  "interiör leverans" igår så innan vi reser hem ska jag fota och visa hela lägenheten som jag lovat .

Phuket kl.12.20,onsdag , +32 grader och SOL!

Visst är det härligt att vakna och veta att det är onsdag ! Den där "mittiveckan" dagen som även kallas "lilllördag" och som gör att helgen närmar sig med stormsteg - igen! :-) 

Hos oss startade dagen kl. 08 och för första gången ever så lyckades vi missa badbussen idag. För precis då jag packat klart allt och vi skulle springa ner så börjar Johanna att bajsa så det var bara att gilla läget och bli hemma ;-) Men egentligen så var det nog en mening med tidspunkten hon valde för sitt bajskalas för jag hade SÅ mycket på min "attgöralista" att det egentligen varit galskap att åka till beachen.

Så - nu sitter jag istället här och känner mig SUPER nöjd över allt jag fått gjort! :-) Som alltid så stämmer "inget ont som inte har något gott med sig" ;-)

Happy onsdag! njut dagen och hitta på nåt kul i kväll!

Kram! ♥

God natt kram!


Tavla av min favorit konstnär Björg Thorhallsdottir.

Phuket kl.00.15, natt mot onsdag.

TACK
kära läsare för en mysig chatt! :-) (som är slut nu!) Jag blir helt rörd av alla fina ord och hur glad som helst! :-) Er respons och feedback är det som inspierar mig att blogga vidare.

Det blev mycket frågor om mina kommande businessplaner och jag lovar att berätta snart. Det är bara ett par detaljer som jag vill ha stenkoll på först så jag inte går ut och säger nåt också blev det något annat... Men som sagt, snart ska ni får veta ALLT.! :-)

Jag avslutar den här soliga dagen med den här bilden eftersom den symboliserar mycket av det jag skriver om här på bloggen . Nämligen det att man ska hålla fast vid sina drömmar och jobba för att nå sina mål för vägen till stjärnorna är inte alltid så rak.. men fram kommer man alltid !

TACK för idag, vi ses igen imorgon och då är det en helt annan dag.

God natt kram! ♥

Chatt pågår här kl.18-19!


Jag igår på väg ut på middag på resorten.

Phuket kl. 22.55, tisdag kväll.

Från kl. 18.00 svensk / norsk tid sitter jag här och chattar med er i detta inlägg så det är bara att skriva kommentarer!

Jag måste dock reservera mig för att internet kan sluta fungera och att Johanna kan vakna så om jag plötsligt bara försvinner så vet ni varför.

Välkommen att skriva till mig! :-)

Karon beach 27 maj.


Karon Beach idag. Inte en strandsäljare eller vattenskoter försäljare i sikte. Bara en skylt där det står att man inte får bada (undervattens strömmarna är livsfarliga!). Det är det här som kallas lågsäsong.

Phuket kl.22.25, tisdag kväll.

Vi har haft en super mysig dag på beachen idag och som jag skrev tidigare så var i princip helt ensamna vilket är ganska otroligt med tanke på hur galet MYCKET folk det är på den här stranden i högsäsong. ! Ni som har varit här någongång vet... :-)

Tänkte jag skulle lägga ut bild på hur beachen såg ut i februari så att ni har något att jämföra med men så upptäckte jag att alla bilder från den perioden är i JIG's pc så den planen sprack.. Men här kommer i alla fall bilder på hur Karon Beach såg ut idag:

  
Beachen till höger...    och beachen till vänster.. från där vi låg och solade bra precis "mittpå" (rakt nedanför Orchid resort).


Ni som varit på Karon Beach vet att det i vanliga fall är 2 rader med solstolar längst heeela beachen och att det är små "restauranger/stands" där man köpa dryck etc. Well.. idag är det INGET av det där. ;-)

När jag och Johanna kom till beachen idag så fick jag gå och väcka killen som tar betalt för solstolarna och snällt be honom komma och fälla upp vårt parasoll. Då förstår ni nivån på hur stilla det var där idag ;-)  Och eftersom det är så stilla så existerar inte några försäljare heller så man måste gå upp till någon av de supermarkets som finns på andra sidan vägen för att köpa vatten , glass etc.

Och uppe i gatorna är också det mesta stängt.. alla stands är ihoppackade , många restauranger har stängt och i de supermarkets som finns i Karon så är alla svenska blader från i februari så snacka om "old news" ;-)

Men ! jag kan varmt rekommendera att resa hit till Thailand i lågsäsong just precis med anledning av altl jag skrivit för det är ju en LYX och hur skönt som helst att slippa trängas i gatorna och på beachen. Man får lite "öde ö" feeling och börjar ibland att inbilla sig att man är med i "Robinson"  haha :-)

Dagens suprice: jag chattar kl.18.00!


Se så konsentrerad jag såg ut igår kväll då jag smsade underbara Heidi som tar hand om Gucci & lägenheten och berättade om våra ändrade resplaner. (TACK ! världens bästa Heidi för att du finns!)

Phuket kl.22.00, tisdag kväll.

Eftersom jag sliter med dåligt samvete för att jag inte har svarat på era kommentarer på några dagar pga allt fix här inför hemresa / ivägskickande av en massa kolli med cargo etc etc så öppnar jag upp för en chatt kl. 18.00 svensk/norsk tid! :-)

Jag är medveten om att detta kom väldigt plötsligt men jag fick ett spontant infall.  Så - vi kör kl. 18.! :-) Då lägger jag ut ett inlägg och vi chattar i det  kommentarsfältet.

Kram! ♥

Min "shopstopper"!


Min shopstopper på väg hem från Karon Beach idag. Kolla in den blå himlen! vädret växlar fort här!

Phuket kl.21.30, tisdag kväll.

Vi blev rekord länge på "Central Festival" i kväll och kom nyss innanför dörren hemma.  Orsaken till den sena hemkomsten är att Johanna somnade i taxin redan på vägen TILL Central och hon förblev sovande fram till vi kom hem, då vaknade hon till på väg upp trapporna men jag släckte ner lägenheten och fixade välling i rekordfart så hon somnade om lika fort igen :-)

Och en sak är säker: Johanna är en "shopstopper" deluxe!

För i vanliga fall, då hon är vaken, så tröttnar hon på klädbutiker och provrum ganska fort vilket tokstressar mig och gör att jag inte kan tänka klart och än mindre ta beslut på viktiga klädinköp så oftast får jag ge upp eller anstränga mig för snabbt beslut men det blir liksom inte den där lyxiga "strosa runt och mysa" shoppingen om ni förstår vad jag menar? ;-)



Men idag, då hon för första gången (!!) sovit HELA tiden jag var på Central så fick mama tid till shopping ;-) Det var så himla LYXIGT att bara gå runt där på Zara och att kunna prova hur mycket och hur länge jag ville ! Jag NJÖT!

Mitt Zara besök slutade med total beslutsångest.... och en blå påse i handen ;-)

Solig dag på beachen!


Vi var totalt ca 10 personer på nästan hela Karon Beach idag (i alla fall på halva) och plötsligt kom damen som låg brevid oss och solade och gav oss varsin glass som hon varit iväg och shoppat. Vad det är underbart med snälla människor! :-)

Phuket kl. 18.10, tisdag kväll, SOL och nyss +38,5 grader på verandan.. phu...!

Vi fick ett "ryck" och kastade oss iväg med badbussen på morgon :-)

Turen gick till Kata och därifrån tog jag en prommis med en sovande Johanna till Karon beach. Vädret var KANON och vi hade i princip hela Karon beach för oss själva (och den beachen är STOR!) . Ska berätta mer sen för nu står vi klara och väntar på att få åka iväg till Central Festival, det är bara det att vi har badrummet fullt av folk så vi måste vänta till de är klara...


Här byts en kakelplatta ut i duschen.

Oj, de är klara NU. Då måste vi rusa, taxin har stått och väntat..

Happy tisdag! :-)

Dagens interiörbild & ett tips!


Super snyggt sovrum!  Lexington kuddarna är verkligen "pricken över i". Tänk att kuddar gör så mycket till helheten.!

Phuket kl.08.50, tisdag morgon, +30 grader och nu duggregnar det bara..

Jag blir helt lycklig då jag hittar vackra hem att inspireras av!  Som det här! I looove it! hela huset har en "röd tråd" från entren till badrummet och jag blir hur inspirerad som helst för som ni vet så älskar jag ju den här "New England" stilen också drömmer jag lite om ett vitt vackert hus ibland också... :-)


Vackert! Jag älskar de gröna växterna vid dörren och pelarna ger ett "maffigt" intryck.


När vi kommer hem ska jag fixa till mitt badrum för där står ett stort skötbord just nu (vilken syn det hade varit att lägga Johanna på ett skötbord nu! hihi ;-)  och det ska inte mycket till för att badrummet ska bli "som nytt". En vacker växt, kanske några bilder på väggarna också en ram runt spegeln.

Tänk på ! att man kan lämna in en spegel hos en ramverkstad och få den inramad i en ram man önskar!  Då får du en personlig spegel i exakt det mått som du önskar och sparar massor med tid på att springa runt och leta efter "the one". Det får bli mitt dagens tips! :-)

Du hittar fler bilder från detta fantastiska hus om du klickar på den här länken:
vackert!

Nu ligger Johanna och chillar i soffan och halvsover och ute börjar solen att titta fram = en mysig morgon för oss! :-)

Godmorgon hemresedagen!


Nya blommor på bordet och ett regn som närmar sig över bergen...

Phuket kl. 08.30, +30 grader och regn.

Jag önskar att ni fick höra hur häftigt det låter när regnet närmar sig... Först är det sol, sen kommer det MÖRKA moln (som på bilden) borta vid bergen och sen ser man hur det ÖS regnar ner över bergen och sen HÖR man hur regnet närmar sig, först låter det lite grann...sen mer..sen lite till... och sen ÖS regnar det även här :-)

Vi stod ute och betraktade detta nyss jag & Johanna också kom vi fram till att det nog är Phuket som gråter för att JIG rest hem idag. Och egentligen skulle ju vi också ha rest för detta var den bokade hemresedagen men så ändrade vi ju våra planer plötsligt igår så vädergudarna hann nog inte få med sig det ;-)

Hur som helst så tror jag att det blir sol vid lunch! :-)

På bilden ser ni den bukett med orkides som jag shoppade igår. Gissa vad den kostade? 100 bath! = 16 nok.! :-)

Nu sover de flesta av er läsare så jag önskar er härliga drömmar!

Kram! ♥

Hektisk dag & ändrade planer!


Jag & Johanna idag utanför jobbmötet. Dagens  klänning från Zara. Sval och skön i värmen! :-)

Phuket kl.18.10, +33 grader och solen börjar gå ner...

Hej alla underbara! :-)

Förlåt min fråvaro idag, den här dagen har varit hektisk och vi har varit "på språng" sedan kl. 12 så jag har inte suttit vid min pc förren nu.

Jag har varit på inspirerande jobbmöte (!) (ska strax berätta om min nya business), vi har träffat personalen på resorten också har vi haft en cargo firma som varit här och hämtat 150kg bagage så det var minst sagt en del att packa och fixa med in i det sista ;-)

Och - vi har ändrat våra resplaner! JIG reser som planerat imorgon men - jag och Johanna stannar kvar en stund till! LOVELY!!!!  :-)

Jag bloggar mer senare, nu ska hjärtat få mat och jag ska städa till här efter packningskaoset.

Önskar dig den bästa av dagar och HAPPY new week! :-)

Kram! ♥

Sköna (mors)dagen!


Här är vi på väg tillbaka till Katathani efter den lyxigt härliga lunchen.

Phuket kl. 02.20, natt mot måndag
.

Nu är det hög tid för mig att krypa ner i sköna sängen efter den sköna dagen men - det kan hända det blir soffan för Johanna har sovit där hela kvällen / natten och hon älskar att sova där så vi får väl se.. Men sova ska jag i alla fall oavsett var det blir! :-)

Det har ju varit morsdag idag och det snurriga är att man inte firar det samma dag i Norge och Sverige så för mig som är svensk och bor i Norge men just nu bor i Thailand så blir det lite oklart vilken morsdag jag egentligen ska förvänta mig att bli firad? Svenska? Norska?  Så för att göra det lätt för oss så firar vi så klart båda :-)

Jag tycker att det känns bra att avsluta den här (svenska) morsdagen med en bild på Johanna, hennes mamma, min mamma och hennes mamma .. många mammor blir det! ;-)


Tre mammor och en liten prinsessa december 2006 (Johanna ca 4 månader). Min älskade mormor är en ängel idag som vakar över oss.

Jag önskar dig en riktigt mysig kväll !

Nu säger jag god natt & sov gott hela vägen från Phuket ♥

A lunch with a view.


Oss idag på "Mom Tri's" som ligger mellan Kata & Kata Noi beach. Johanna var såå busig och som ni kanske ser så var det bäst att hålla i henne för de öppna fönstren på höjden är inte så jätte barnvänliga ;-)

Phuket kl. 02, natt mot måndag.

Hej och hå packar på......! Vi ska skicka iväg en massa kollin med en cargofirma imorgon förmiddag så här har det packats och packats och packats, hela kvällen & natten lång. Det är en del vi ska ha med oss hem efter nästan 6 månader... ;-)

Nu ska jag strax hoppa i säng för jag är såå trött eftersom det inte blev så mycket sömn natten till idag pga schlagers. Men först vill jag visa er bilder från lunchen så att ni förstår varför jag älskar stället.

Jag blir helt lycklig och fylld av energi då jag sitter högt ovanför havet och kan blicka ner på beachen.. som jag brukar skriva: det öppnar sinnet! Och vet ni vad vi kom på idag då vi satt där och myste? Att vi kanske ska boka om hemresan! Får berätta mer om det imorgon då vi checkat lite detaljer ;-)


The view från vårt bord. Hur vackert som helst!


Idag blåste det jätte mycket, gick massor med vågor och var ovanligt högt vatten så det gick inte att ligga och sola på beachen för det var i princip ingen beach. Vågorna gick nästan helt upp till gräset. Det är så här det är vissa dagar i lågsäsong och i högsäsong så är här super bred och vacker beach fylld av solstolar.

Vi myste på
Katathani resort hela dagen idag och det var lika härligt som vanligt. Johanna badade i poolen, JIG fick massage och jag låg och läste min bok i solen. Lovely! :-)

Läckra outfits & svarta klänningar!



Phuket kl.22.25 söndag kväll.

Egentligen så borde jag verkligen packa nu men bloggen och vackra outfits lockade lite mer ;-)

Hittade den här bilden på "Carrie" efter en medverkan i "Letterman" och det är bara hon som kan få mig att tycka att en "jumpsuite" är läcker :-) Också är det lite kul att hon har på sig SVART för gissa vad jag gjorde med mina klänningar jag håller på att sy upp?

Jag beställde dem i 2 olika rosa färger men på vägen därifrån så kände jag plötsligt att nej! svarta ska dom vara så jag åkte tillbaka och ändrade så kors i det rosa taket - jag har beställt 2 (!) svarta klänningar!  Det känns "classy" och snyggt både till high heels i sommar och till stövletter + stor sjal till hösten/vintern.


OJ, vilken läcker klänning! Natalie Portman i Givenchy Haute Couture & Tiffany smycken.. Bling, bling...!


Jag höll inte på att känna igen Paris Hilton!  Så här "flott" har jag inte henne på lääänge.


Sharon Stores klänning är WAY too much för mig.Detta är ett exempel på en klänning som INTE är "gizmolinas" ;-)

Å vad det var härligt att få lägga ut några bilder på outfits! Ibland får jag ett sånt "sug" efter vackra kläder som den Fashionista jag är ;-) (efter att ha läst boken så insåg jag att jag är en sån ;-)

Vackra outfits är inspiration på hög nivå! :-)

Morsdagslunch på "Mom Tri's".


Man får gå mååånga trappsteg upp från beachen för att komma till restaurangen men det är det värt!

Phuket kl.21.15, söndag kväll.

Stället jag skrev att vi var på väg till var "Mom Tri's" och det är min absoluta favorit restaurang här i Phuket för den ligger helt fantastiskt till med bedårande utsikt över vackra Kata Noi Beach.

Men - det här var första gången vi var där med Johanna sedan hon börjat att gå (vilket hon ju gjorde i december så det var en stund sen med andra ord ;-) och jag fick snabbt inse att detta inte är något ställe för små prinsessor som tycker om att "springa runt"  eftersom det ligger högt uppe bland klipporna.

Restaurangen hör till fantastiska "Mom Tri's Villa Royale" som är ett super lyxigt och helt perfekt "bröllopsreseställe"!  Det är mitt "dagens tips" till er som planerar bröllopsresa ;-) och du kan hitta mer info här:
MomTri'sVillaRoyale


Det passade ju helt perfekt att äta på "Mom Tri´s" på självaste moms day ;-) Den här skylten visar vägen upp från beachen.

Jag är SÅ GLAD över att jag fick njuta min morsdagslunch på detta vackra ställe! :-) (TACK älskade JIG!)  Ska visa fler bilder efter den där duschen som jag tjatat om en stund nu ;-)

NJUT kvällen för imorgon är det vardag igen!

Kram! ♥

Gårdagens shopping.



Phuket kl. 21.00, söndag kväll.

Det verkar som att hjärtat somnade rekord snabbt :-) så nu ska jag hoppa i duschen + fixa till lite här innan jag bloggar om dagen.

På bilden ser ni lite av gårdagens shopping som ska följa med hem till Norge . Jag blir  verkligen GLAD av sånna här saker! :-)

Lovely !



Phuket kl. 20.55, söndag kväll.

Äntligen ! fungerade det att lasta ner bilder! :-)

Vi har varit på Kata Noi dag och super myst och på bilden är vi på väg till mitt absoluta favvo ställe här i Phuket. Ska skriva mer om det så fort Johanna har somnat för nu pågår nattning här.

Kram! ♥

Happy morsdag!

Nu har jag försökt att lasta ner en bild i en evighet men det funkar inte :-( så jag tar och nattar hjärtat också försöker jag igen lite senare.

Jag önskar alla er FANTASTISKA mammor en underbar morsdag fylld av skön avkoppling & många kramar!

Kram! ♥


Så snopet!


Johanna inne på möbelvaruhuset "Index" (Thailands Ikea) igår. Hon älskar sin välling här i värmen eftersom den ger så mycket vätska .

Phuket kl.09.00, söndag morgon, solen börjar titta fram efter nattens regn.

Men oj! så snopet..... På morgon ser jag att Ryssland vann?? och att Charlotte fick riktigt dåligt med poäng :-( Så tråkigt för henne och för oss! Jag hade ingen aning om hur det gått då jag vaknade så det var era trevliga kommentaren som uppdaterade mig ( tack!).

Eftersom Johanna kom upp mitt i natten och tittade på TV med mig så slutade det med att både hon och jag somnade i soffan och där vaknade vi strax efter kl 08 på morgon också ;-) Själv började jag bli super trött då omröstningen började så jag somnade lite också vaknade jag till och såg att Sverige knappt fått någon poäng av de första och då var jag så trött att jag slog av och sov i stället för att orka med den här nya dagen som vi har crazy mycket att göra på!


 De ryska vinnarna. Kolla in han längst till vänster, visst kan man tro att det är han som vann Idol för ett par år sedan? ;-)

Jag började tyvärr att få en feeling av att det kanske inte kommer att gå så bra för Charlotte då jag sett alla bidragen igår för plötsligt kändes det som att det var för lite "liv" i hennes uppträdande... Tror TV-tittarna i många Europeiska land vill ha mer dans och "action" . Men - jag höll tummarna in i det sista!

Nej, nu glömmer vi allt om schalgers en stund också firar vi alla fantastiska mammor hela dagen istället för det är ju MORSDAG! :-)

Mer om det strax, nu dusch så jag piggnar till.

Kram! ♥

Strax: schlager party!


Jag förstår ingenting? Hade hon tagit ur sina extensions? eller har hon satt upp håret på något helt speciellt sätt?

Phuket kl. 01.55, natt mot söndag.

Nu måste jag skynda på här för om 5 minuter ska jag på schlager party i soffan! Jag ska nämligen vara med på min snygga gala vän Jonas schlager fest hemma i Stockholm, via sms! :-)

Vi tok smsar ALLTID när det är melodifestivalen och skriver om alla låter, kläder, artister, framträdanden etc , skålar i champagne och Jonas & Co får mig verkligen att känna mig som att jag vore med dem på festen trots att jag är så långt borta.

Nu ska champagnen hällas upp och dansskorna tas på - tjohooo! ;-)

Hoppas, hoppas att Charlotte Perrelli vinner i kväll!


Se så olika hon ser ut på dessa bilder!  När jag kommer hem åker extensions på a.s.a.p!

OJ, vad rädd jag blev nu - plötsligt STÅR JOHANNA I SOVRUMSDÖRREN och nu står hon och tittar på TV! Detta är så galet, hon måste älska schlagers redan! ;-)

Trevlig kväll! ♥

Ketchup premiär!


På en lördag med shopping i en galleria är Mc.Donalds perfekt lunch. Snabbt & gott.!

Phuket kl.01.45, natt mot söndag (15 min till schlager!)

Jag tror min lilla darling känner på sig att det är stor schlager fest strax för nyss vaknade hon! och promenerade ut i vardagsrummet och hoppade upp i soffan! jag förstod ingenting...? Det enda jag kan tänka mig är att hon vill se Charlotte vinna tillsammans med mig ;-)

Nu sover hon i alla fall igen (hoppas jag) . Och vet ni vad hon gjorde idag? Hon smakade ketchup för första gången! Och se bara på bilden hur konsentrerad hon var...

Det är en första gång för allt i livet! :-)



Extremt romantiskt!



Phuket kl.00.30, natt mot söndag (väntar på Charlotte Perrelli....!)

Jag höll på att svimma då jag såg detta i förrgår då vi var på väg hem från Katathani resort! Har ni sett? Det är alltså ett uppdukat bord för två precis vid havet med facklor runt om klara att tända...



VEM bokar något sånt här? Det är ju bara det mest romantiska jag någonsin sett!  Kanske det skulle äga rum ett frieri kvällen till ära? eller ja, kanske det finns de som helt enkelt bara bokar in en sån här middag "barasådär"`? Oavsett vad orsaken var så är det som sagt extremt romantiskt!!!


En dag hoppas jag att jag också får sitta så här och äta en middag..... det vore en dröm! :-)

Min verklighet i kväll känns ljusår ifrån den på bilderna för jag packar för fullt och rensar i skåp & lådor etc. Att resa hem efter över 5 månader är som att "flytta" och det är lite mer att tänka på än efter 14 dagar i syden ;-) 

Men ! för att jämna ut balansen så har jag precis sprättat champagnen och börjat ladda inför Schlager finalen! LÄNGTAR!! och jag hoppas verkligen Charlotte vinner!

Tack så jätte mycket!


Mitt första blog award.!

Phuket kl. 23.30, lördag kväll.

Dagarna går så FORT här nere och jag är verkligen konstant dagvild så saker som det känns som att jag gjorde "igår" kan plötsligt vara veckor sedan...

En av de sakerna är att svara på era underbara kommentarer..jag tycker att det känns som att jag precis suttit och besvarat också säger det bara vips! så har jag missat många igen....  och jag får helt uppriktigt otroligt dåligt samvete då jag vet att jag missat, eller som nu - inte har haft tid att svara er. Så FÖRLÅT alla ni som väntar på svar på frågor etc. Det är verkligen inte min mening, om dygnet hade haft typ 89 timmar så hade jag hunnit . Era kommentarer gör mig i alla fall oerhört HAPPY och det är er feedback som formar min blogg! :-)

I veckan som gått har jag fått en "utmärkelse" av
Sanna  och jag blev så klart jätte glad så tusen TACK Sanna! :-) (bättre sent än aldrig..).  Så här skrev hon på sin blogg om mig:

Gizmolinas  Är en blogg om en fantastisk tjej som bor just nu i phuket med sin man
och dotter, och har tagit en paus i arbetslivet efter 24-timmarsarbetsdagar tidigare.
Vi får följa med på allt i denna personliga blogg, som småresor, shopping, barn & föräldrar,
tankar mm och är en stor inspiration för mig, och med säkerhet flera andra !
Du är värd denna för att du är en stor inpirationskälla!

Till sist så har jag några svar & tack till kommentarer jag missat att besvara:

 TACK till Sara - dagens positiva, nic, Anne, Carolina, KarolinaN och alla ni andra som skriver så fint till mig! :-)  Och till Sandra : vi har massor med bonuskort! :-) Irene: mejla mig om du är intresserad av att hyra på [email protected] Matilda: vi har tyvärr rest hem till Oslo då du kommer till Phuket.

Köksbordet jag visade häromdagen kommer från "Skeidar" och det är verkligen hur fint som helst!

Och på sommarfesten då jag var höggravid så drack jag så klart alkoholfritt vin. Det är PERFEKT när man har en liten i magen :-) och jag blev överraskad över hur GOTT det faktiskt är! När jag var gravid och var ute på finare middagar så drack jag alltid det :-)

TAAAAAAAAACK alla ni som skrev SÅ fina kommentarer till mitt "varför bloggar jag?" inlägg! Ni gjorde mig SÅ glad och övertygade mig om att fortsätta. Tack för det! :-)

Kramar i mängder till er alla! Ni är världens bästa! ♥

Shopping, shopping, shopping!


Shoppinggirls på Tesco Lotus. Johanna hade precis ätit lite glass så därför choklad runt munnen :-) Och just det ja - vi shoppade väskorna hon håller i handen + att jag hittade ett par fina shorts för 199 bath , dvs ca 35 kr ;-)

Phuket kl. 20.45, lördag kväll.

Hemma till slut! :) Dagen idag har varit fylld av shopping... it's a hard work but someone has to do it ;-)  Nejdå, det låter bättre än det är för det är inte Zara jag shoppat loss på, istället så har hela familjen varit iväg på "nödvändig shopping" inför då vi ska hyra ut lägnheten så kuddar/puter, sängkläder, handdukar, förvaringsboxar till Johannas leksaker etc har shoppats.

Dagen avslutades med att jag åkte iväg och hade första provningen av mina klänningar / kjoler och då var jag så stressad mama att jag totalt glömde att ta bilder :-( extremt dumt. Men, men, bara att gilla läget...

Nu kom precis vår middag bakom dörren här och det passar perfekt för jag är SÅ hungrig efter dagens fix.

Återkommer snart och visar bilder på shoppingen. Ska bara äta min suuuuper goda favvo kycklingrätt först :-)

NJUT lördagen och inte många timmar kvar till Charlotte nu....!

Kram! ♥

Ett besök hos skräddaren.



Phuket kl.10.20, lördag fm, ´+32 grader och SOOOL.

Igår var jag som sagt till skräddaren och jag valde att åka direkt till den skräddare som jag sytt upp klänningar hos flera gånger tidigare år. Det sköna med honom är att han inte pratar svenska och att han inte står utanför och "tjatar in kunder" för den stilen gillar jag inte alls, tycker att det blir lite jobbigt..

Men - igår när jag var till honom så kändes det verkligen att det är lågsäsong nu och att det var en stund sedan en kund kom innanför dörren så jag fick inte den skönaste feelingen tyvärr.


Jag hade beslutsångest på färg...Johanna hjälpte mamma att prova olika.

Trots allt så beställde jag i alla fall mina 2 klänningar och jag ska dit och prova i eftermiddag så vi får hålla tummarna att resultatet blir lika bra som tidigare trots att  känslan i butiken inte var så skön som jag hoppats på....

Nu ska jag & Johanna ta en stund i poolen  - sen ärenden.

Kram! ♥

Godmorgon! äntligen!


Katathani resort, Kata Noi beach igår. Skön avkoppling med bok  ( "Minus nine to one" av Jools Oliver) och en härlig drink.. :-)

Phuket kl. 10.00,  lördag morgon +30,5 och SOOOOL!

ÄNTLIGEN kan jag blogga igen! :-)

Internet har legat nere här på resorten sedan igår så det förklarar min frånvaro. Och jag tror knappast att jag behöver skriva hur irriterande det är att vi fortfarande inte har ett 100% fungerande internet här. (det är inte vi själva som fixar det - utan ledningen av resorten för det är wireless...)

Hur som helst - nu har vi en ny HÄRLIGT soooolig dag och förhoppningsvis kan jag blogga som vanligt idag :-)

Dagen idag blir föresten fylld av massor med fix för nu närmar sig hemresan och det står en hel del på "att göra listan" så trots att poolen & solen & beachen lockar enormt så tror jag tyvärr att vi måste prioritera shoppingen idag. Men om vi är riktigt effektiva så kanske vi får till en både/och lösning :-)

Igår var vi föresten och super myste på Katathani resort igen och det var som vanligt lovely. Sen var jag och beställde klänningarna också men mer om det senare.

Nu måste vi sätta fart här!

Njut dagen och jag hoppas att solen skiner på dig också!

Kram! ♥

Sawadee kaa!


Min morgonjuice.

Phuket kl. 07.45, fredag morgon.

Tjohooo, jag fick sova 3 timmar i natt! Man ska vara glad för det lilla ;-)

Det första jag gör varje morgon då jag stigit upp med Johanna är att hälla upp ett stort glas med apelsinjuice, det är min "morgondrog" och jag skulle inte kunna vara utan. Andra dricker kaffe, jag dricker juice!  Och en av favvisarna är den ni ser på bilden.

Den köps bäst i 2-pack för då får man alltid någon liten present och sånt tycker vi ju om! Speciellt när den är rosa ;-) Tidigare var det söta små platsskålar med små figurer på, nu har de bytt till små matboxar.


För ett år sedan den här dagen var vi också i Thailand, för att titta på byggnationen av resorten vi nu bor på. På vägen därifrån stoppade vi på "the view point" där man blickar ut över de 3 beacherna, Kata Noi, Kata & Karon.

"Sawadee kaa" är föresten hälsningsfrasen här nere. Det säger man till alla överallt och t.o.m. Johanna hälsar på Thai. ! Hon sätter ihop händerna och "bockar" lite. Sött! Barn lär sig FORT och hon skulle nog klara att lära sig Thai mycket fortare än mig och JIG ;-)

Här kommer dagens:

"Idag är en bra dag att sätta upp ett mål som vi gärna vill uppnå."
/Ur "En härlig bok".

Carpe diem!

Kram! ♥

God natt!


Så här skulle jag vilja ha det i en stuga vid havet en dag...!

Phuket kl.03.45, natt mot fredag.

Nu hoppas jag att de snart talar om att Charlotte Perrelli gått vidare så jag får gå och sova ;-)  Jag håller verkligen tummarna och hon borde vara en självklar finalist med tanke på alla hemska bidrag vi fått se men i den här tävlingen kan man aldrig vara säker.. den märkligaste E-type look aliken kan plötsligt ta hennes plats..

Eftersom jag kommer kasta mig i säng så fort jag vet hur det gått så passar jag på att säga god natt redan nu med den här härliga bilden från "Walles & Walles" som får mig att tänka på en sommarstuga vid havet.... Det ser SÅ mysigt ut! och en sån här speciell sänghimmel passar verkligen i en stuga .

Jag sitter och skriver små "göraomhemmalistor" i smyg här på dagarna (vi har ju varit över 5 månader i Thailand så ekonomin tillåter inte direkt några stora övningar då vi kommer hem.....men är man förälskad i inredning så är man...)  och idag hittade jag det här köksbordet som jag verkligen gillar... Det är härligt att det inte kostar något att drömma & inspireras! ;-)


Bordet passar Lexington / New Englad stilen perfekt! (men jag föredrar klädda stolar till)

Oj, nu gäller det på TV här... hoppas, hoppas! Jaaaaaaaaaaaa!!!!!!!! TACK för det Charlotte! Nu kan jag ÄNTLIGEN gå och sova :-) och föresten - sten coolt att Charlottes låt var den enda som programledaren nynnade på före han sa att hon gått vidare.! Det är ett bra tecken på att låten "fastnar"... nanananaaa nananaaa nananana Hero nana...! Detta bådar gott! :-)

God natt & Sov gott! ♥

Klänningdags!


Det kryllar av klänningar/kjoler i alla blader med det är inte många jag kan tänka mig.. Men dessa 2 är väldigt "jag" och modellerna passar perfekt till att sy upp här nere för det får inte vara för avanserat med för många "krusiduller" och krävande tyger/stoffer för då kan resultatet snabbt bli tokigt... Det enkla är det bästa då man ska sy upp i Thailand!

Phuket kl. 00.20, natt mot fredag (hjälp - bara 4 dagar kvar!)

Nu har jag ÄNTLIGEN hittat vilka klänningar jag ska sy upp! efter att jag bläddrat igenom galet många blader.

Den med liten ärm blir helt perfekt till middagar och enklare bjudningar och den högra blir super till finare fester som bröllop och en och annan  "girls night out".... :-)

Ska till skräddaren imorgon och då ska jag välja färger och lägga till små detaljer som tex rosetter. Ni ska självklart få följa processen här på bloggen. Det är bara lite små typiskt mig att dra igång ett sånt här "prosjekt" strax före vi ska hem när jag har haft flera månader på mig men bättre sent än aldrig....! ;-)

Shopping girl.


Johanna på väg hem efter shopping på "Big C" i kväll. "Kan själv" gäller det mesta nu, även att bära påsen själv ;-)

Phuket kl. 23.50, torsdag kväll.

Åååå vad härligt att blogga med mitt nya rosa tangentbord! Varje gång jag trycker på "enter" så trycker jag på en söt Hello Kitty :-)  Sånna här "små saker" gör mig happy!

Vi avslutade vår shopping på "Big C" idag med att köpa ett riktigt prinsessigt "lego" till Johanna. Det är inte äkta lego men det påminner om det , titta här så får du se:


Super söt väska med super sött typ "lego" innuti med prins & prinsessa figurer.

Johanna insisterade på att bära påsen själv trots att den var ganska tung så hon bar (eller släpade bitvis) sin shopping hela vägen ut till taxin. Stora tjejen! :-)

Nu ska jag ta tag i lite saker här hemma också ska jag börja "ladda" inför Charlotte Perrelli! Inte många timmar kvar nu....!

Önskar dig en super mysig kväll! ♥

Hello Kitty tangentbord!


Johanna var såååå söt för hon satte sig ner och knapprade på tangenterna precis så som både mamma & pappa gör :-) och hon blev helt crazy då vi försökte få med oss henne därifrån.....

Phuket kl. 23.10, torsdag kväll.

Jag har sett Hello Kitty tangentbord lite här och där här nere och idag - då vi var innom ett ställe där JIG skulle göra en beställning så sitter en av tjejerna i personalen och knapprar på ett underbart rosa tangentbord med söta Hello Kitty detaljer och då kände jag bara att nu är det dags! ett sånt vill jag också ha! :-)

Och till min lycka hade hon köpt det på en butik som låg 50 meter till höger utanför dörren så gissa vilka som gick dit DIREKT? ;-)  Exakt - jag & Johanna!


Efter att Johanna suttit och knapprat på tangentbordet en lång stund så reste hon sig upp, tog med sig tangentbordet och tog full sats ut ur butiken ;-)  så vi fick stoppa henne och visa var kassan var och då gick hon raka vägen dit och la upp det på kassadisken :-)

Tyvärr är tangentbordet Thai så det är ingen idé att köpa med några extra hem till vänner (även om jag har stor lust!) för tangenterna sitter på helt olika ställen men jag har ju vant mig vid det nu för jag har haft ett Thai tangentbord kopplat till min pc i flera månader så för mig blir det no problems ;-)

Vet ni vad tangentbordet kostade?  65 kronor!  Det är sånt som får mig att älska Thailand ännu mer! ;-)



P.S        
Thumbnail
Kolla in de här söta högtalarna till pc´n! Det är en av mina bloggläsare som mejlat mig och tipsat om dem och just nu står de högt på min önskelista. De är ju bara helt lovely!  TACK snälla Lina för tipset!! :-)

Ett sjukhusbesök...


Jag har på mig linne/singlett från By Malene Birger, shorts från H&M (syns inte), klänning / kjole köpt på Central Festival, favvo väskan och flipflops från DKNY. Johanna har klänning från Disney baby, även den köpt på "Central".

Phuket kl. 23.00, torsdag kväll.

Vi åkte iväg och fixade några ärenden i em och ett av dem var ett stopp på "Phuket Internationa Hospital". Det var som tur var ingen allvarlig orsak till att vi åkte dit, det var bara jag som skulle göra en check av mina tänder hos tandläkaren.

Blixtvisit vid poolen.


Här är jag och en trött Johanna på väg ner till poolen på morgon. Har ni sett dessa söta "mini Cornetto" glassar? Perfekt storlek för små & stora prinsessor ;-)

Phuket kl. 22.30., torsdag kväll.

Nu sitter jag och skriver "att göra lista" inför hemresan och inser att det är en hel del som ska fixas så efter det här blogginlägget måste jag prioritera annat en stund. Det känns faktiskt som att vi ska flytta för 5,5 månader är länge och med en växande Johanna så hinner det bli en del saker om jag säger så ;-)

Vi ska föresten hyra ut vår lägenhet här fr.o.m. nu då vi reser hem och t.o.m. nästa gång vi ska hit igen men det ska jag göra ett helt eget inlägg om en dag snart med bilder, info etc. Så vem vet - kanske är det DU som bor här en dag snart? ;-)


Då kan du sitta så här och äta lunch.! Precis som vi gjorde idag. Det är så sällsynt att jag lagar mat att jag bara var tvungen att ta en bild av pastan ;-)  Jag är föresten väldigt glad i den servis vi köpt här, jag valde att köpa en mix av vita , beiga och rosa tallrikar så att bordet blir "levande" vid dukning. Tallrikarna är i 3 olika storlekar, de ni ser på bilden är mitten storleken.

Min & Johannas dag startade med att vi gjorde oss klara för att bada i poolen här på resorten och bilden är från då vi var på väg ner dit från lägenheten.  Men jag visste att det var lite "gambling" för Johanna var tröttis då vi gick ner och mycket riktigt... så fort vi kom fram - 1 min senare -  så ställer hon sig och gnuggar sig i ögonen och då jag frågar om hon vill gå hem och sova säger hon "ja!" och pekar hemmåt och styr stegen ditåt. Så - vi blev vid poolen i typ exakt 2 minuter ;-)

När vi kom hem somnade hon BUMS och sov i 2 timmar.

Skönt att se!


Gravid Angelina shoppar loss på "Toy´s "R" Us".

Phuket kl.21.50, torsdag kväll.

Jag blev så glad då jag såg den här bilden! för det är så skönt att se att även kända mamas drar en kundvagn ;-)

Vi har också shoppat lite idag och jag ska strax fota och visa er vad... !

Kram! ♥

Fixardag.


Kata Noi beach igår. Kolla in hur vågorna har format beachen... Detta är den tydligaste skillnaden mot högsäsong, det att beachen nästan inte existerar i lågsäsong och man får heller inte bada. Såg en mann som gick ut i havet igår och badvakten han visslade som en galning för att få in honom. Undervattens strömmarna på den här tiden av året är livsfarliga...

Phuket kl. 15.30, torsdag em, VARMT, +35 grader & SOL!

Nu har vi gjort något så ovanligt som att luncha här hemma på vår egen veranda och jag har t.o.m. lagat maten. Känner mig helnöjd för det inte direkt vanligt att jag får ett sånt "infall" :-) Det blev pasta med basilikasås och korv i.  Enkelt och gott!

Eftersom hemresan närmar sig med stormsteg så ska vi strax iväg och fixa en hel del ärenen så jag återkommer senare.

Och i kväll får vi ju föresten inte missa Charlotte!! Jag håller alla tummar jag har för henne för hon förtjänar verkligen en finalplats.! Hon är ett proffs!

Happy torsdag!

Kram! ♥

Mina Gizmogirls.


Heidi, Kjerstin, Marianne & jag. Bättre personal än dessa hade jag aldrig kunnat ha!

Phuket kl. 13.45, torsdag, ´+33 grader i skuggan och SOL.

Den förra bilden fick mig att tänka på den här.... Jag och mina helt fantastiska Gizmoänglar som jobbade hos mig i min butik var ute på "sommarfest". Vi åt underbart god skaldjursplatå på restaurang "Solsidan" vid Aker brygge i Oslo och sen blev det Odeon.

Som ni ser så var jag verkligen ordentligt gravid då för detta var i mitten av juni (Johanna är född 21:a augusti).

Mina kära Gizmogirls, ni ska veta att jag SAKNAR er och tänker på er jätte ofta! Ni är världens bästa och jag önskar er ALL lycka. När jag kommer hem ska vi äntligen få till den där kvällen vi pratat om i evigheter... jag lovar! :-)

Godmorgon mina bloggisar!


Vacker sommardukning vid havet..! kombinationen vitt & grönt är SÅ fräsht. Själv är jag tyvärr inte så intresserad av att laga mat, men vackra dukningar intresserar mig enormt! :-) så jag riktigt längtar till första middagsbjudningen vi ska ha då vi kommer hem!

Phuket kl.13.20, torsdag, +33 grader i skuggan & SOL.

Jag skriver godmorgon för att det är morgon hos er :-) här hos mig är det eftermiddag nu och jag har precis kommit upp från en härig stund i solstolen vid poolen. Johanna sover sin "nap" och min plan var att ligga där nere hela tiden då hon sover (vi mamas får ju passa på ;-) men idag var det FÖR varmt, t.o.m. för mig som ÄLSKAR solen och kan pressa i timmar....!  Så detta är helt klart varmaste dagen på länge, eller också är det bara jag som blivit så van att vara vid havet där det fläktar så skönt :-)

TUSEN MILJONER TACK för alla trevliga och peppande kommentarer jag fått ang. mitt inlägg igår då jag skrev att jag funderar på varför jag bloggar ibland..?  Ni ger mig verkligen massor med energi när ni skriver så fint till mig och därför har jag inga som helst planer om att sluta idag :-)

Nu ska jag ta och lägga mig i solstolen här på balkongen och mysa med mina blader.

Njut dagen!

Kramar! ♥

Vackert!


Johanna på Kata Noi beach i kväll.

Phuket kl. 01.15, natt mot torsdag.

Har ni sett så vacker himlen var i kväll? och  vilken skillnad det var på havet, plötsligt var beachen jätte bred.

När vi hade fotat nere på beachen så åt vi jätte god middag innan vi åkte hem till resorten igen och då vi åkte hem så bestämde vi oss för att åka dit en dag snart igen för vi trivs SÅ bra där. Katathani känns lite "hemma" för oss eftersom vi bott där ett par gånger senaste åren.


Vackert!

Nu ska jag - tro det eller ej - faktiskt gå och lägga mig för jag är bara sååå trött. Jag önskar verkligen att jag orkade svara på era underbara kommentarer (som gör mig happy!) , lägga ut "dagens interiörbild", visa lite gossip etc men John Blund ropar så högt på mig att jag inte har något val, jag måste gå.... så - jag svarar & visar imorgon!

Önskar dig en mysig kväll och ser fram emot en ny bloggdag i morgon.

God natt & Sov gott från Chalong i Phuket! ♥

P.S jag läste föresten ut "Fashionista" boken idag och den var SÅ inspirerande.Jag tyckte verkligen om den!  

Fab!


Detta kommer jag att sakna då vi är tillbaka i Oslo...

Phuket kl. 00.50, natt mot torsdag.

Gissa om jag myste då jag låg så här idag och lyxade :-)

Johanna sov sin "nap" och jag läste i min "Fashionista" bok om "it-väskor" och Coco Chanel samtidigt som jag drack en svalkande strawberry daiquiri. Det finns bara ett ord för att samanfatta detta och det är: FAB.! ;-)

Och just det ja - jag fick ju lite SPA också! Fotmassage. Lovely!

  
Det var himmelskt skönt att  bli ompysslad på fötterna.

Jag är super trött i kväll (var ju uppe helt galet sent igår..) så jag måste strax hoppa i säng känner jag. Somnar faktiskt varje gång väntar på att en bild ska lastas ner....zzzzz.... det är ett tecken på att kroppen behöver sömn ;-)

Vilken dag!


Dagen började med att jag tänkte att jag inte skulle ta en enda bild idag och den slutade med att jag fotade hur mycket som helst för det var så vackert på beachen på kvällen då solen började gå ner. 

Phuket kl. 00.25, natt mot torsdag.

Förut hade jag alltid tid att blogga på morgonen för då vaknade Johanna runt kl. 07, men nu - då hon sover till närmare 08.45 räcker tiden inte till för badbussen går kl. 10.30 och inte en minut senare. Och nu väljer jag att prioritera beachen så mycket jag bara kan på de få dagar vi har kvar och det känns helt galet att vi snart ska hem.... overkligt....!

En märklig sak har hänt sedan vi bokade vår hemresa och det är att jag har börjat att drömma om "hemma". Jag drömmer om vardagliga saker i Oslo som att gå och handla mat på Meny, att möta en bekant osv. Det är ganska otroligt så fort kroppen ställer in sig på vad som väntar.


Här är jag & Johanna på beachen runt kl. 18...

Om vår dag idag kan jag bara säga : vilken dag! helt underbart härlig! :-) Vi njuter verkligen varje sekund då vi är på Katathani Resort och det känns som att vi är på en lyxig minisemester då vi ligger där och myser på de sköna solstolarna.

Hoppas att du också har en lovely dag!

Kram! ♥

Varför bloggar jag?


Jag & Johanna på Kata Noi beach i kväll runt kl. 18 precis då solen börjar gå ner... Det var ingen trängsel idag heller ;-) och så sent på dagen var det extremt LÅGT vatten så stranden var super bred plötsligt!

Phuket kl. 22.25, onsdag kväll.

Vi har precis kommit innanför dörren efter en UNDERBAR heldag på Kata Noi Beach :-)

Eftersom vi trivs så fantastiskt BRA på
Katathani Resort så checkade vi in där idag igen och har SUPER myst hela dagen lång och vi avslutade dagen med att äta middag i en av resortens 4 restauranger.

Vet ni.... idag har jag haft stunder då jag har frågat mig själv varför jag bloggar? varför jag lägger ut och bjuder på mitt privatliv så mycket? varför jag inte skaffar en "lösen" så att bara min familj och mina nära vänner kan läsa? också har jag tänkt på all tid jag hade haft till "annat" om jag inte bloggat... !  och hur mycket tid jag lägger ner på min blogg utan att tjäna en enda krona...medan det finns unga girls som bloggar och tjänar typ 50.000 i månaden....och andra som får "spons" på i princip allt de visar...

Men - så kom jag hem och såg alla era TREVLIGA kommentarer till mitt "exakt en vecka kvar" inlägg också blev jag HAPPY och kände hur glad min blogg gör mig tack vare er läsare så jag kör självklat på med mitt bloggande! :-)


Det var helt underbart att ha hela beachen för oss själva.

Jag ska bara ta en dusch nu så jag återkommer strax.

Hoppas att din dag har varit underbar?! Och här kommer dagens som jag hittade i en "Kamille":

"Det finnes bare en vei til lykke, og det er å slutte å bekymre seg over forhold som det ikke står i vår makt å endre."

Vissa saker får vi bara acceptera och ibland får vi bara "gilla läget" helt enkelt.

Kram! ♥

Exakt 1 vecka kvar...


Den här tavlan köpte jag då jag var gravid med Johanna. För mig symboliserar den hennes resa till mig & JIG... Men just idag så får bilden symbolisera vår hemresa som närmar sig .....

Phuket natt mot onsdag..

Jag glömde ju berätta att JIG ringde då vi var på beachen idag och sa att han bokat vår hemresa. Vi reser om exakt 1 vecka så nu blir det dagar då jag både har saker att fixa och stränder jag vill besöka för den här veckan ska NJUTAS! :-)

Det känns inte alls speciellt lockande att resa hem för jag älskar verkligen livet här nere i värmen men jag får tänka på alla härliga dagar vi haft och hur underbart det varit att få vara här i över 5 månader och bara relaxa... 

Också blir det så klart enormt KUL att starta upp business då jag kommer hem och att kunna se på TV4 Nyhetsmorgon och att kunna gå och shoppa svenska & norska blader och att få ge Johanna köttbullar och annan mat som hon tycker om och att få pussa på min älskade Gucci (katt) och att träffa vänner & familj igen! :-)

Men -  jag kommer resa tillbaka till Thailand så snart som möjligt igen för detta är paradiset.....!


Idag, 20:e maj, kom ett nytt nr av "mama" ut. Det ska bli en lyx att köpa det då vi landar i Norge.!

Nu ska jag förflytta mig till drömlandet...zzz.... Sov gott! ♥

P.S KUL att Norge gick vidare !! GRATTIS!! :-)

Girls night out.


Vi super myste! Jag hade på mig min nya Zara topp.

Jag & Johanna tog en tur till "Central Festival" i kväll och efter att jag tittat in hos Zara, checkat new delivery´s hos French Connection och shoppat nya "Vogue" som jag skrev om igår  så landade vi först på KFC där vi åt god kycklig och sen hände något kul.

Plötsligt hoppade Johanna ner från stolen. Sa "glass!" och gick själv raka vägen bort till "Swensen´s" och in på stället och fram till personalen och sa "glass!" innan jag ens hunnit packa ihop våra saker på KFC ;-)  Då smälte mitt mamma hjärta lika fort som glassen smälter i solen här nere för jag tyckte att det var så sött och hon blev så "vuxen" plötsligt ;-)


"Bye bye mamma, nu går jag och äter glass!" ;-) (jag har zoomat med kameran för jag satt som sagt en bit ifrån).


Gissa om jag blev happy då jag hittade den här idag! :-)

Nu slår jag av både tv och pc och hoppar i säng för den här semifinalen var inte så mycket att se..... Tycker faktiskt att Norges bidrag var ett av de bästa! (kors i taket ;-) Längtar till torsdag då vi får se Charlotte gå vidare! :-)

God natt & sov gott alla underbara! ♥

P.S TACK för era kommentarer och förlåt att jag inte hunnit svara sista dagarna.

Bröllopsinspiration.



Phuket kl. ska sluta skriva vad klockan är så här sent ;-)

Jag blev så bröllops inspirerad idag att jag surfat runt lite och tittat på klänningar etc (samtidigt som jag tittar på schlagers på TV)  och det här är faktiskt den första bröllopsklänning jag sett som har FICKOR!

Jag älskar fickor på klänningar så det här märket (Amsale) ska jag absolut komma ihåg den dagen då det är dags...!


VACKER tårta! den skulle bara ha varit rosa.... ljus puder rosa... ;-)

När jag gifte mig hade jag en flera våingar vit tårta med röda & rosa rosor på. Önskar SÅ att jag hade bilder så jag kunde visa men "på den tiden" hade jag inte digitalkamera tyvärr.

Till er som ska gifta er i sommar vill jag bara säga en sak:

NJUUUUUUUUUT av planerandet och alla förberedelser för även den tiden är minnen för livet...!  :-)

En bröllopsdröm!


I Thailand ÄLSKAR dom bröllop! och de gör de mest fantastiska arrangemang.

Phuket kl.01.50, natt mot onsdag.

Jag har alltid sagt att jag absolut önskar att ha ett stort kyrkobröllop den dagen då jag ska gifta mig igen (jag har varit gift tidigare) men efter idag så har mina bröllopsdrömmar förändrats..... !

På de här bilderna ser ni varför :-)


Har ni sett så vackert?! Här skulle själva middagen hållas efter seremonin. Mannen på bilden ställer ut placeringkort och ser ni de små vita "pelarna"? de håller uppe ljusfacklor...  Och lägg märke till de vita stjärnorna på linorna som ramar in själva middagsplatsen. Ååå så FINT det måste var där i kväll!


"da da da daaaa da da da daaaa" .... jag skulle inte ha något emot att vandra uppför den här vackra gången mot min prins...! :-)


Lägg märke till detaljerna på stolarna. I love it!

De var i full gång att göra iordning inför ett bröllop på Katathani resort idag då jag och Johanna lunchade där och när jag fick se allt det vackra vita, de vackra rosorna, den super läckra "gången" upp till själva "altaret" , bågen täckt av vita rosor, dekorationerna på stolarna, palmerna som svajade i vinden och havet i bakgrunden så fick jag tårar i mina ögon för det var SÅ vackert!! 

Och där och då så insåg jag att det inte vore helt fel att gifta sig så här i stället! Ute i det fria med gräs under fötterna och friskluft omkring sig... så vi får väl se hur det blir den där "andra gången" ... den dagen då det eventuellt blir aktuellt.... :-)

Sorry Kata, it´s over..!


Kata beach.

Phuket kl. 01.30, natt mot onsdag.

Man kan faktiskt säga att jag har "gjort slut" med Kata Beach för vi har verkligen haft ett kärleksförhållande den beachen och jag för jag har ÄLSKAT den. Den har varit min favvis alla tidigare år (dock ej sedan vi kom ner i dec 2007). Men som sagt .... inte mer. Så sorry Kata, idag - efter att jag gett dig en till chans - så tog vår relation definitivt slut...  ;-)

Och på bilden ser ni varför.. Ser ni de små svarta pilarna jag gjort? De visar de försäljare som jag lyckades fånga i bild, men stunden innan var de fler, typ 6 stycken (!) och alla säljer de olika saker: en säljer tunikor, en annan klockor, en tredje sängöverkast (jo då), en fjärde säljer stora motorcyklar i trä (oh yes), en femte säljer olika nötter att äta och en sjätte säljer inplastade kartor där allt står på Thai (ehh..) och listan kan göras längre men jag tror jag stoppar här ;-)

 Seriöst - det är galskap på hög nivå för det är ju inte en shoppinggalleria folk tagit sig till stranden för att besöka, det är ju för sjutton stranden, havet, solen och avkopplingen !  ;-) Så - nej, detta blir för mycket för mig.


Jag kan inte helt förstå varför man ligger som på första bilden? när man kan ligga så här? Och det är bara 3 min med taxi / tuk tuk mellan beacherna eller 15 min prommis om man önskar det (jag har ofta gått mellan dem med hjärtat i vagnen!).

"Tacka vet jag" (som vi säger i Luleå)  Kata Noi beach, Nai Harn beach, Freedom beach och alla andra fantastiska "pärlor" som finns här i Phuket för där får man lugn & ro och en helt annan feeling...  Och - de försäljare som eventuellt dyker upp på Kata Noi beach tycker jag om, för de säljer snygga tunikor and that I like ;-)

P.S det var lugnare med folk på Kata Beach längre till höger på beachen men känslan av att det är "smutsigt" var fortfarande där så nej....

Kata Noi beach.


Jag och min älskade prinsessa på Kata Noi beach idag.

Phuket kl. 00.45, natt mot onsdag.

Idag hoppade vi som sagt på badbussen " i farten " och den tog oss till Kata Beach (den går till olika beacher varje dag enligt ett fast "schema"). Jag hade nämligen bestämt mig för att jag skulle ge Kata Beach "en chans" för jag har ju ÄLSKAT den beachen, den har verkligen varit min favorit i MÅNGA år och jag har rest ner till Phuket själv 2 gånger och bott just på Kata precis därför.

Men - nej. Jag klarar verkligen inte den beachen mer. Tyvärr. Det är SÅ mycket folk (fast just nu är det så klart lugnare i lågsäsong, men dock...) och det känns "skitigt" och det KRYLLAR av försäljare så jag skulle inte ha fått en lugn stund om vi låg där..  Ska visa bilder och förklara mer i nästa blogginlägg.!

Så - jag & Johanna åkte snabbt till Kata Noi beach i stället och där är det bara helt LOVELY!!! :-)


Johanna satt och lekte jätte länge i sanden. Hon älskar det.

Titta på de här bilderna så förstår ni varför vi valde Kata Noi idag, vi hade i princip HELA beachen för oss själva. Hur lyxigt som helst!


Vi låg och solade rakt nedanför Katathani Resort och så här såg Kata Noi beach ut då vi tittade åt vänster...


...och så här då vi tittade åt höger.  Det var inte direkt någon trängsel bland solstolarna ;-)


Plötsligt la sig Johanna på mage och lekte i sanden. Kanske hon kom på att hon skulle sola ryggen? ;-)  (men hon låg så klart i skuggan, det gör hon alltid.)

Om du ska till Phuket och ska bo i närheten av Kata Noi beach så måste du absolut åka dit och mysa! :-)

I natt gäller det! eller på torsdag menar jag!


Ikväll   på TORSDAG gäller det för Sveriges glammigaste mama! :-)

Phuket kl. 00.20, natt mot onsdag.

TUSEN MILJONER TACK Madelene & Anna som skrivit till mig och påmint mig om att Charlotte Perrelli tävlar I KVÄLL! Det hade jag INGEN ANING om så om inte ni skrivit det till mig så hade jag missat. TACK snälla omtänksamma ni! :-)

Tävlingen startar kl. 21 på svt och det innebär kl. 02 här hos mig så ja, det blir inte mycket sömn i natt men det är ju bara precis som vanligt det ;-)

UPPDATERING kl. 01.00:
Fick precis ett sms av mamma, hon skriver att Charlotte tävlar på torsdag! det är tydligen 2 semifinaler. Så - vi får längta till torsdag nu och sova gott i natt istället :-)

P.S jag vaknade nyss ;-) och det passar ju perfekt att jag fick mig en liten "nap" nu då jag ska vara vaken så länge ! :-)

Vilken skön dag!


Vi hade nästan hela Kata Noi beach helt för oss själva idag, lyxigt!! Johanna ligger och sover i vagnen och jag låg och läste min bok (då jag inte fotograferade ;-)

Phuket kl. 17.30, +31 grader.

Vi var super spontana på morgon och hoppade plötsligt på badbussen och åkte till beachen och myste! :-) Så jag hann varken fixa mascara eller blogga för det gick minst sagt undan i svängarna ;-)


Dagens: bikini & solbriller! :-)

Och nu är det små stressigt igen för vi ska iväg till Central Festival och handla lite mat och fixa några ärenden så jag återkommer senare i kväll :-)

Hoppas att du också har en riktigt skön dag och att solen skiner på dig!

Kram! ♥

Late night gossip...


NU kan man äntligen se att vackra Nicole är gravid :-)  Jag tycker att både klänningen och armbandet är riktigt glammiga men - jag saknar ett par stora matchande örhängen? eller ett halsband för det ser lite naket ut...  kanske hon glömt dem...?

Phuket mitt i natten....

Medan jag borstade tänderna så surfade jag och hittade ett par bilder jag bara är tvungen att lägga ut före jag kramar kudden för härliga bilder på celebs passar bra att avsluta dagen med :-)

När jag ser bilden på gravida Nicole så tänker jag såååå mycket på min kära gravida vän där hemma i Oslo som snart ska få träffa sitt mirakel.  Det känns förfärligt trist att jag inte har fått följa magen på nära håll så jag LÄNGTAR verkligen till vi ses vännen!


Jag blev så tagen av söta Shilohs frisyr! Undrar om det är Angelina som fixar till den snygga benan eller om hon får en frisör att göra det? ;-) Jag ska testa att kamma till Johannas hår likadant i morgon! :-)

GOD NATT på riktigt! ;-)

Kom på...!



.... att det var länge sen jag länkade till min blogg hos tidningen "Kamille" så därför gör jag det
här :-)  Jag har tyvärr inte varit så flitig i mitt bloggande där sedan vi kom till Thailand men nu är jag igång igen!

Kamille är ett norskt blad som påminner en del om svenska "Amelia" och när jag och Johanna var och bodde på Sunwing så var det lite kul att det var Kamille som dominerade i tidningshyllan där gäster kan lämna sina blader då de reser hem så att nya gäster kan låna och läsa :-)


Tidningshyllan på Sunwing Resort & Spa. Hur många Kamille som helst ;-)

Nu - natta! ♥

Nya vänner!


Johanna & söta Lise som fyller 2 år imorgon - tisdag.
♥ HAPPY BIRTHDAY LISE! :-) We wish you a happy day filled with sunshine !♥


Phuket kl. 01.45, natt mot tisdag.

När vi var på Katathani resort i lördags så lekte Johanna en hel del med en jätte söt tjej från Australien som heter Lise och jag och Lises mamma pratade en hel del och  idag då vi var där mötte vi till vår stora glädje Lise & Co igen :-)


Vi hade hur mycket som helst att prata om eftersom våra girls är i samma ålder.


We are so glad that we met you! :-)  Enjoy Bangkok and have a safe trip home.

Kidsen lekte och vi mamas hade girltalk när the papas badade i poolen och vi avslutade dagen med att titta på solnedgången och sedan äta en super god & väldigt trevlig middag på restaurangen precis vid beachen. Det var helt underbart att sitta där och dricka gott vin och äta scampi till ljudet av vågorna....! :-)


Vacker solnedgång över Kata Noi beach.

Detta blev verkligen en "heldag" i solen! :-)

Nu är klockan så där galet mycket igen så jag ska hoppa i säng.

God natt & sov gott mina bloggisar!  ♥

Kos.


Mina Dior briller är super stora, jag kallar dem mina "Victoria Beckham briller" ;-) De är helt perfekta dagar som dessa då jag ligger och läser en bok.

Phuket kl. 01.30, natt mot tisdag.

I Norge säger man att man ger "kos" då man kramas och det tycker jag är ett så härligt uttryck !

På bilden ger jag kos till Johanna i poolen idag. Hur mysigt som helst! :-)


Johanna ääääälskar solbriller, speciellt mammas ;-)

Vogue, Carrie & Mr.Big.


Snyggaste bilden!

Phuket kl. 01.00, natt mot tisdag
.

Efter att ha läst om amerikanska Vogues chefsredaktör idag så blev jag inspirerad att surfa in på Vogues hemsida och vad hittar jag där? om inte helt FANTASTISKA bilder på Carrie & Mr.Big !

Det är bara i Vogue man hittar så här flotta & påkostade bilder tycker jag.


Hon är ju bara hur läcker som helst allas vår "Carrie"!


Cool bild! (som påminner mig om att vi är allt för dåliga på att videofilma Johanna... men jag tar ju mängder av bilder)


Men alltså nu förstår jag ingenting??!? När lånade jag ut alla mina L.V väskor till dom?? Måste genast checka för nu ska vi ju strax resa hem och då behöver jag dem alla ;-)

Detta nummer av Vogue får jag inte missa! :-)

Just another day in paradise...


Jag & Johanna på Kata Noi Beach idag. Kolla in vilken nivåskillnad vågorna har gjort på beachen! vi höll inte på att ta oss ner dit och det var minst sagt svårt att komma sig upp igen.. ;-) (på bilden ser det inte då djupt ut men det var säkert över 1 meter)

Phuket kl. 00.15, natt mot tisdag.

Vad kan jag säga? annat än att detta har varit "just another day in paradise"! :-)

Vi gjorde en "favorit i repris" och tillbringade dagen på underbara resorten "Katathani" och vi njuter så mycket av att vara där att vi bestämt att göra om det snart igen ;-)  Det är SÅ skönt att ligga i en bekväm solstol och blicka ut över havet med en fruktdrink i handen.... I love it! :-)


En svalkande ananas drink, min inspirerande bok och mitt måste i solen: mina solbriller (jag är super ljuskänslig).

När hjärtat sov sin "nap" låg jag och super myste i solstolen, läste i min bok och shoppade några tunikor. En perfekt kombination! ;-) 

Boken "Fashionista" är föresten riktigt BRA.! Idag läste jag bl.a. om Efva Attlings diamantring på 6 (!!!!) karat (vilken dröm...!) och om att en Lacoste piké är snyggast då den blivit solblekt och är tvättad ca 50 gånger (jag håller med!!)  

Också stod det en hel del om amerikanska Vogues chefsredaktör, Anne Wintour,  och likheterna med hennes rolltolkning i filmen "The devil wears Prada" som jag föresten tycker är en underbar film!

Jag får lite ångest då jag vet att vi inte har så många sånna här underbara dagar kvar..... men jag är glad & tacksam över alla sånna här dagar vi har haft! :-)

Vinnaren av "mycinnamongirl" tunikan!



Phuket kl. 23.45, måndag kväll.

ÄNTLIGEN!!
ska jag presentera vinnaren i tävlingen om den bedårande tunikan från det norska märket "
mycinnamongirl" som jag blev helt kär i då jag såg det första gången.... :-)

Det var som vanligt hur svårt som helst att utse en vinnare eftersom ni ALLA förtjänar att vinna eftersom ni skriver så fina argument men - det är bara en som kan vinna och den här gången blev det:

Postat av: Anna

För att min älskade prinsessa är den mest underbara tjejen i världen (såklart, det tycker väl alla mammor!) och jag skulle älska att få sätta på henne den där underbara tunikan! Min dotters favoritsysselsättning är att sitta i mitt knä framför datorn och kika på kläder och ändå är hon bara 2 år.. "Tröja" är hennes favoritord!
Vi kikar också regelbundet in på din blogg och nu har hon lärt sig att säga Johanna också :-)


Vinsten!

Jag önskar Anna stort GRATTIS till tunikan!
Mejla mig Din adress, storlek samt färg du önskar till: [email protected]  så att vinsten kan postas hem till dig.

Tusen miljoner TACK för alla fina bidrag!

Glöm inte bort att du får 10% rabatt på mycinnamongirls nettbutik när du uppger kod "gizmolinas" vid beställning.


After beach..


Oss på Kata Noi beach idag. Bikini köpt i Phuket, solglasögon från Dior köpta i Oslo.

Phuket kl. 22.35, måndag kväll.

Vi kom precis hem! :-) efter en låååååångt HÄRLIG och helt  UNDERBAR dag på Katathani resort precis vid beachen :-) Först badade och solade och softade vi och sen såg vi på solnedgången med våra nya vänner från Australien som vi lärt känna och sen åt vi super god & TREVLIG middag med dem till ljudet av vågorna.... Det var bara helt FAB! :-)

Jag skriver mer strax och visar bilder och berättar vem som vunnit tävligen för det är ingen risk att jag somnar bort bloggningen eftersom  hjärtat somnade i taxin och sover gott nu så jag ska bara ta en dusch och hoppa i Juicy kläderna och sen är jag klar för bloggning! :-)

Hopppas att du också har haft en FAB dag!?

Kram! ♥

Gonne to the beach!


Johanna på Nai Harn beach i fredags. hon älskar att leka med sina solbriller :-)

Phuket kl. 09.45, måndag morgon, SOL! +33 grader.

Nu gör vi oss klara för en härlig dag på beachen för solen skiner och det är ännu en vacker dag här i paradiset :-)

Så jag får önska dig en UNDERBAR måndag och här kommer dagens:

"Var du än är - var där!"
/Ur "en härlig bok".

Tänk på det för det är så lätt att man hela tiden tänker på vart man är på väg och vad man ska göra sen osv men - livet är här och nu så njut av att vara precis där du är idag :-)

Kram! ♥

P.S till sist: en bild på "Carrie" från premiären av filmen i Berlin..


Vilken underbar "rosamatta" istället för den vanliga röda... :-)

Jag sover nu...


Den 18:e maj förra året flög vi till Phuket för att titta på lägenheten inför eventuellt köp. Här ligger min skatt och sover på flyget.

Phuket, natten mot måndag

...så jag skriver i sömnen....zzzz.... ;-)  Min läsare Irene hade helt rätt - jag somnade då jag nattade darlingen.. så kvällen försvann.. Men även om jag hade varit vaken så hade jag nog inte kunnat blogga för internet har varit helt hopplöst idag och bara fungerat ibland så .... ny dag och nya möjligheter i morgon! :-)

Nu ska jag sova vidare...

God natt & Sov så gott. ♥

Myskväll.


Johanna super myser med sina gossedjur ikväll.

Phuket kl. 20.45, söndag kväll.

Det blev ingen "Central tur" istället så blev vi hemma för att mysa och det är precis vad vi har gjort & gör :-)

Och nu kom våran middag bakom dörren, super god thaimat så nu ska här ätas. Mums! :-)

Kram! ♥

På väg...


Jag & Johanna på väg till lunch på Nai Harn beach i fredags.

Phuket kl. 17.30, söndag , +36 grader och SOL!

Idag har jag verkligen saknat beachen så imorgon hoppar vi på badbussen om det är sol! :-)  Orsaken till att vi blev på resorten idag var brunchen men jag märker att Johanna kommer "ur fas" då vi bara är här så som sagt: beachen imorgon.

  
Johanna ÄLSKAR att promenera. Hon går och går och går och hon ser så SÖT och "lillgammal" ut då hon går och håller armarna i kors.. :-)

Det känns att vi är på väg hem nu.... plötsligt så ska "allt" vi inte fått gjort göras och jag börjar känna att "vardagen" närmar sig med stormsteg med allt vad det innebär rent praktiskt. Uff, jag har faktiskt ingen som helst lust att åka hem, jag skulle kunna stanna här hur läääänge som helst....! Men samtidigt blir det så klart spännande att starta upp ny business så inget ont som inte har något gott med sig ;-)


Busiga hjärtat!

Och det är en SKÖNT känsla att veta att vi kan resa tillbaka hit snart igen för nu har vi ju ett "andra hem" här nere i värmen och det är fantastiskt! och lite overkligt.. :-)

Som det ser ut just nu så reser vi hem om ca 1,5 vecka. Så gissa om här ska solas & badas som bara DEN fram till dess!

Nu ska jag hoppa i duschen och sen ska vi iväg till "Central" och fixa några ärenden för som sagt, det står en del på "att göra" listan just nu ;-)

Önskar dig en LOVELY söndag och ni som tävlat: jag har inte glömt, vinnaren presenteras senare idag.!

Kram! ♥

Nyinflyttade i garderoben..


Topp från Zara, det guldfärgade halsbandet har jag shoppat på lokal marknad.

Phuket söndag kl.17.10, +35 grader och SOL.

Nu sitter jag ute på verandan och bloggar och det är så soligt att jag nästan inte kan se vad det står på skärmen så om det blir några stavel etc nu så vet ni varför ;-)

Efter bad i poolen somnade en trött Johanna tll slut så jag har myst ute på verandan med blader och bok. Just nu håller jag på att bläddra igenom en massa blader och river ur reportage, fina klänningar etc som jag ska sätta in i en pärm och sen ska jag lägga ner bladerna i receptionen i den nya bokhyllan som kommit på plats så att även andra här på resorten kan få glädje av dem.


Nyaste tunikan i vitt linne med söta små broderade detaljer kommer även den från Zara.

På bilderna ser ni 2 nyinflyttade plagg i min garderob. Båda kommer från Zara och den vita toppen blir perfekt till smala slitna jeans och tunikan är som alltid en tunika... snygg till både byxor, jeans och som den är med små shorts under... Behöver jag säga att jag älskar tunikor? Nej , jag tänkte väl det ;-)

Vitt dominerar föresten min sommargarderob i år och sen är det rosa, guld & grönt som gör det "lilla extra" i form av väskor, smycken, etc.

Det är precis som med interiören hemma hos oss... vitt är basen, sen är färgerna komplement som lätt kan varieras! :-)

Kram på er! ♥

Brunch girls.


Vi nyss på brunchen här på
resorten.

Phuket kl. 13.50, söndag em, +32 grader & sol.

Nu kom jag & hjärtat precis upp i lägenheten så att hon ska få sova sin nap och när hon somnar (vilket jag misstänker sker strax för hon ligger och slappar i soffan och tittar på dvd) så ska jag krypa upp i solstolen ute på verandan och mysa med mina blader & min bok. Nice! :-)

Brunchen var trevlig och de hade t.o.m. 2 killar som sjöng & spelade idag så Johanna dansade för fullt.

Nu är klockan plötsligt 14.30.. har försökt att lasta ner en bild i en evighet men det fungerar inte... och Johanna är klar vaken så nu går vi tillbaka ut igen för jag har ingen "ro" att vara inne då solen skiner från en klarblå himmel ;-)

Vårt gästrum.



Phuket kl.11.45, söndag fm, +32grader & sol.!

Jag kom på att jag ju lovat att fota och visa fler bilder från vår lägenhet här i Chalong och det ska jag så klart göra. Vi fick en möbel leverans igår och jag ska få en elektriker att montera upp några lampor till veckan men sen så....! :-)

Här är i alla fall en bild från vårt gästrum. Sänghimlen kommer från "Evason" (jag köpte moskitonäten där och har sedan fått en butik att göra en kopia på bambusen) och sängen har utdragbara sängar på varje sida så att en hel familj lätt kan bo här inne.

Jag är super glad i Buddha figuren och ska köpa med mig en likadan hem till Oslo :-)

Nu håller vi på att göra oss klara för brunch.

Godmorgon alla underbara!


Här ligger jag och chillar på Nai Harn beach i fredags.

Phuket kl. 09.45, söndag morgon, +31 grader, sol & moln.

Vad mysigt det är att vakna på en söndag för det är liksom en helt speciell feeling på söndagar tycker jag... Bara det att man vet att det är en dag som är till för att koppla av och relaxa är ju en super skön tanke! :-)


Johanna älskar att ligga och mysa i solstolen då vi är på beachen. Här softar hon på Nai Harn beach i fredags.

Här i Phuket startade dagen 8.45 då Johanna ville stiga upp och nu ska jag rulla håret för idag är det - som vanligt på söndagar - brunch här på resorten. Så det blir ingen beach idag utan brunch, bad & sol vid poolen här hemma och sen tror jag vi ska fixa lite ärenden. Men som sagt - det är söndag idag så vi tar dagen som den kommer.... :-)


Nai Harn beach i fredags. Det var sååå stilla där , nästan inga människor så vi hade i princip hela stranden för oss själva. Hur lyxigt som helst! :-)

Här kommer dagens:

"Om du vill ge dina barn en bra start i livet måste du börja med att ta hand om dig själv."
/ Ur "En härlig bok".

Jag önskar dig världens bästa söndag!

Kram! ♥

P.S vinnaren i tävlingen presenteras senare idag.

God natt!


Johanna saknade beachen lite idag så hon sprang ner dit flera gånger :-)

Phuket kl. 03.00, natt mot söndag.

Det är galskap av mig att sitta uppe så här sent så nu ska jag gå och lägga mig ;-)

Jag ligger efter med bilder från igår och jag har ju inte visat min senaste Zara shopping + att jag ska presentera vinnaren i tävlingen så det är tur att det kommer en ny fräsch dag imorgon att göra allt vi inte gjort idag på.!

Nu säger jag god natt & sov gott hela vägen från Thailand.. ♥

"Ta en paus & ta hand om dig själv!"


Happy mama :-)

Phuket kl. 02.30, natt mot söndag.

I boken "12 steg till ett skönare mammaliv" heter kapitel 9 "Ta en paus och ta hand om dig själv!  (javisst, när då?)"  och det där lilla tillägget (javisst, när då?) passar mig tyvärr väldigt bra för om det är en sak som jag sällan prioriterar så är det mig själv...  Jag fick tex ett presentkort på 6000 bath av JIG i julklapp på ett super lyxigt SPA här i Phuket men tror ni att jag varit där senaste 5 månaderna...? nej, precis...

Men ! idag, på Katathani,  blev det faktiskt både lite SPA och en super god drink och skön avkoppling med "Fashionista" boken så detta var utan tvekan en extra lovely dag för mig! :-)


Här njuter jag solen samtidigt som jag får franskmanikyr. Hur lyxigt som helst! :-)


Kolla in min härliga havsutiskt då jag fick manikyren...


Nylackade naglar och en lekande i Johanna i bakgrunden :-) Jag har föresten sett min ring i en massa annonser sista tiden, den kommer från "engelbert" och deras nya kollektion "love at first sight".

I den här boken "12 steg till ett skönare mammaliv" så är det "stjärntips" från kända mammor och i just det här kapitlet (9) så är det Martina Haag som säger så här:

"Att ligga vid en pool och blunda är den optimala lyxen för en småbarnsmamma, och helst ensam. Lämna bort barnen är en sak, men att lämna bort barnen och Erik är mycket svårare. Det fulaste en mamma kan säga är att hon inte vill vara med sin familj."
/Ur tidningen mama.

Jag vill väldigt gärna vara med min familj 24 hours men - idag var det himmelskt skönt att bara få njuta helt själv en liten stund och samtidigt ändå höra Johannas & JIG´s skratt och prat i bakgrunden..... :-)

Vi mamas förtjänar lyxiga stunder! ♥

P.S JIG har tjatat på mig om det där presentkortet och att jag förtjänar några timmar på SPA hur länge som helst men jag har önskat att prioritera solen & beachen men en dag snart så..! 

Spaghetti & chokladglass.


Man blir trött av att äta massor med god mat....zzz.. ;-) Men det dröjde faktiskt till vi åkte hem, 16.30, som hon somnade för så fort vi kom tillbaka till poolen efter lunchen så piggnade hon till igen! :-)

Phuket kl. 02.15, natt mot söndag.

Det är så mysigt att luncha på Katathani för personalen blir SÅ glada när de ser Johanna! :-) och ja , kanske lite glada när de ser mig & JIG också ;-)  Så därför blev vår lunch idag extra trevlig!


Idag blev det spaghetti för mig, det är SÅ gott ibland och ett "säkert kort" när man är osäker på vad man vill ha..


Färdig! :-)  Efter maten kommer desserten och det bästa Johanna vet är chokladglass. Eftersom den här glassen inte är så lätt att få bort från kläderna så har jag infört en "chokladglasstopp" som hjärtat har på sig då hon äter för att äta glass utomhus när det är +35 grader gör att det mest bara rinner för den smälter på 1 sekund :-)

Nu borde jag verkligen gå och lägga mig.... min dygnsrytm är ju hur knasig som helst ;-)

Dagens väder på Kata Noi Beach.


Låg i solstolen och fotade...

Phuket kl. 02 natt mot söndag.

Måste bara visa några härliga bilder som jag tog idag.... Vädret var som sagt helt PERFEKT! inte en snöflinga i sikte här inte ;-)


Det är stilla på beachen nuförtiden... :-)  Fotade från lunchrestaurangen då vi åt.

  
Så här såg beachen ut då jag tittade åt vänster... och sen åt höger...  Ni som varit på Kata Noi beach vet att det är lite rushigare här i högsäsong ;-)

Den här beachen är min absoluta favorit här i Phuket! och Nai Harn kommer på en välförtjänt 2:a plats. Men - jag har egentligen en favvo beach som heter "Freedom Beach" men dit måste man åka longtailboat och jag har inte önskat att ta med Johanna ut på en sån tur ännu.. väntar till nästa gång vi är i Thailand då hon är lite större.

Underbara dagen.


Johanna med sina badleksaker. Hon myste massor i poolen idag.

Phuket kl. 01.30, natt mot söndag.

Vi har - som jag skrev tidigare - haft en helt underbar dag idag ! Vädret har varit helt perfekt i flera dagar nu med strålande sol från klarblå himmel och riktigt varmt och skönt, checkade inte temperaturen idag men gissar att det var runt +35 och eftersom det blåser en del så är det helt lovely :-)

Innan vi köpte vår lägenhet här i Chalong så bodde vi 2 år på "
Katathani" som ligger på Kata Noi Beach. Eller ja, alltså vi bodde inte där i 2 år, men vi bodde där ett par veckor 2 år efter varandra ;-)

Först då jag var gravid med Johanna (min & JIG´s första jul) och sen förra sommaren då vi var här för att titta på lägenheten före köp. Och en sak är säker: vi älskar den här resorten!

Så - idag valde vi att tillbringa hela dagen där och det var bara helt underbart lyxigt och skönt! :-)


Johanna hittad en söt tjej från Austrailen att leka & bada med då vi kom till resorten men det är inte många barnfamiljer här så Sunwing är helt klart bättre för Johanna i den åldern hon är nu.

En underbar sak med den här resorten är att den ligger precis vid havet så det är nästan som att ligga på beachen men skillnaden är det bekväma att man kan beställa både SPA behandlingar och goda paraply drinkar direkt från solstolen + att det faktiskt är lite skönt att slippa sanden ibland ;-)

Mette-Marit & Co.


Norska kungafamiljen står och vinkar till barntåget från slottsbalkongen idag.

Phuket kl. 01.15, natt mot söndag.

Jag tycker alltid att det är lika kul att se vad Mette-Marit har på sig och på 17:e maj är det alltid hatten som är intressant ;-)


Varje 17:e maj står Mette-Marit & Co utanför sitt hus och vinkar till barntåget som går förbi och då har de alltid på sig sina vackra bunader. Kolla in vädret - det är ju helt galet att det SNÖAT där idag!

Jag läste på VG-nett att det har varit det sämsta 17:e maj vädret på 50 år hemma så då gör det ju inte så mycket att vi missat dagen ;-)


Kalixdräkten & 17:e maj.


17:e maj 2007. Jag & en sleeping beauty utanför vårt prinsesshus ;-)  Vi firade dagen med lunch hemma hos våra vänner Josefine & Elian och sen blev det en sväng på stan för att njuta folklivet.

Phuket kl. 00.30 lördag kväll.

Nyvaken mama här som vanligt ;-) I kväll läste jag mig själv till sömns... först boken "Glad" och sen hittade jag på en saga som jag somnade 110 gånger medan jag läste för Johanna , "det var en gång....zzzz... en prinsessa....zzzz... osv"  så om jag spelat in den på band hade den nog blivit succé haha :-)

Men nu är jag i alla fall vaken och klar för bloggning!

Idag har det ju varit en helt speciell dag hemma i Norge så jag visar några bilder från tidigare 17:e maj firingar så att ni får se att bikini inte är min "normala outfit" den här dagen ;-)  I vanliga fall har jag nämligen på mig Kalixdräkten som min mormor har vävt och min mamma har broderat.


17:e maj 2006. Jag, Kalixdräkten, Gucci och en liten Johanna i min mage (hon föddes ca 3 månader senare...) hemma i lägenheten i Oslo.

Jag minns att jag tyckte att min mamma var SÅ pinsam då hon hade på sig dräkten på tex skolavslutningar då jag växte upp för i Sverige har ju nästan ingen en folkdräkt. Men - så flyttade jag till Norge 2000 och efter min 1:a 17:e maj firing så ringde jag mamma och sa att jag ville långa Kalixdräkten nästa 17:e maj (för ALLA gick i folkdräkt /bunad) . Behöver jag säga att hon satte kaffet i halsen? och sedan då har hon inte fått tillbaka den... ;-)


17:e maj 2007.  Jag & lilla darlingen avslutade dagen förra året med ett besök på "Odeon" och där går i princip "alla" i folkdräkt / bunad dagen till ära. Det är som att alla på Lisa på Torget /Grodan/Spy Bar hade på sig folkdräkt /bunad en dag. Helt speciellt! :-)


Dagens outfit är helt klart: Kalixdräkten! :-).



17:e maj 2005. Jag skyltade så klart alltid med norska flaggor & ballonger inför 17:e maj i min butik "Gizmo & Co" och jag sålde alltid mängder av outfits till den stora dagen. På själva dagen hade vi - och alla andra - stängt så idag har det varit röd dag i Norge.

Det var helt säkert någon form av firing av dagen här i Phuket men vi valde att inte checka upp det utan njöt dagen på en fantastisk resort istället också firar vi dubbelt så mycket nästa år i stället för 17:e maj ska absolut firas i Norge :-)

P.S min mamma är uppvuxen i Kalix och min mormor bodde där hela sitt liv så Kalix ligger mig varmt om hjärtat

Lovely dag.



Phuket lördag kväll kl. 18.30, +31 grader och solnedgång..

Johanna somnade i badbussen idag så när vi kom fram fick jag lyxig "egentid" i solstolen = lovely! Jag låg och läste boken "Fashionista" som jag fick i posten av mamma för en stund sedan och den är verkligen härlig läsning.  Jag blir så inspirarad till att städa min garderob då jag kommer hem och skapa ordning och reda med hyllor för väskor och skor :-)

Som du kanske ser på bilden så var vi inte på beachen idag..  istället låg vi och solade på en underbar resort! och en annan sak du kanske ser är att Johanna sitter upp bakom myggnätet. Hon vaknade PRECIS då jag tog bilden ;-)

Nej, nu ska jag ta den där duschen och jag har en super trött liten sötis i mitt knä....

Happy 17:e maj!


Jag & Johanna på Kata Noi beach i eftermiddag.

Phuket lørdag 17:e maj kl. 18.15. +31 just nu och solnedgång...

Det blev lite små stressig start på dagen så jag hann inte blogga något .. men nu är jag här igen! :-)

Vi har haft en helt FANTASTISK dag på Kata Noi beach som jag ska berätta mer om lite senare för nu ska jag hoppa i duschen efter många timmar i solen :-)

Idag är det Norges nationaldag så till alla er där hemma säger jag : GRATULERER MED DAGEN! :-) Jag hoppas att ni har det underbart trots att jag hört att det regnar.. Misstänker att ni myser inne med bruncher och luncher och annat hyggeligt! :-)

Det blev ingen bunad för mig iår men jag valde i alla fall min blå bikini dagen till ära ;-)

NJUT dagen!!

Kramar! ♥

Trevlig kväll!


Johanna hade inga som helst planer om att sova i kväll och det kan man ju faktiskt förstå för vem vill missa en trevlig middagsbjudning? :-) (hon har på sig sin pyjamas = body från Gap)

Phuket kl. 04.20, natt mot lördag & norges egen dag: 17.e maj! :-)

Fråga mig inte vad jag gör uppe nu för det har jag ingen bra förklaring på ;-) Men jag kan säga så mycket som att jag har sovit och att jag ska sova mer :-)

Vi har haft en jätte trevlig kväll med besök av Vivianne & Lars som hyr lägenhet här på resorten och jag ska självklart berätta mer om både beachen (vi var på Nai Harn idag) och middagen imorgon för nu måste jag verkligen krypa ner i sängen igen... ville bara checka om internet fungerade och kunde inte låta bli att blogga lite..


Jag fotade "kvällens"  i farten då jag var inn för att tända en ljuslykta till verandan. Hade på mig min klänning som jag shoppat här i Phuket och mitt favorit halsband från Bvulgari.

Johanna tyckte att det var SÅ kul med besök i kväll så hon höll sig vaken helt galet sent... somnade inte förren efter kl. 22 så en sak är säker: i morgon får jag sovmorgon. Tjohoooo! vilken LYX! :-)

God natt & sov gott mina härliga "bloggvänner" så "ses" vi igen imorgon! ♥

Middagsbjudning strax..



Jag på beachen idag. Ska berätta ALLT om dagen senare för nu pågår fullt fixande inför vår middagsbjudning vi ska ha ikväll. Det ska bli jätte trevligt!

Hoppas du också har trevliga planer den här fredags kvällen! :-)

Kram! ♥

Tekniska problem.

Phuket kl. 17.45, fredag em. SOOOL! +33,5 grader

Resorten vi bor på har tyvärr inte ett helt 100%-igt fungerade internet ännu och idag har det varit värre än någonsin :-( Så - jag lyckas tyvärr inte lasta ner bilder från vår underbara  dag på beachen..

Försöker igen om en stund..

Happy fredag!!! :-)


En "prinsessig" tävling & 10% i nettbutik!



Phuket kl. 23.30, torsdag kväll.

För första gången i min blogghistoria har jag genomfört ett samarbete som gör att vinsten i den här tävlingen inte kommer från mig, istället så kommer den från en helt FANTASTISK ny norsk barnkollektion som heter "
mycinnamongirl"!

Jag kontaktade designern efter att jag läst en artikel om henne i norska "mamma" och det resulterade i att DU som läser min blogg kan vinna den här bedårande & prinsessiga tunikan till din eller någon annans lilla prinsessa som är mellan 2-12 år och du väljer själv vilken färg du önskar! Jag kände att produkterna är väldigt "Gizmolinas" och det är en ÄRA för mig att få marknadsföra märket här hos mig!


Den här söta tunikan är vinsten!
Du väljer själv storlek: 2-12 år och färg väljer du också: lys rosa, cerise rosa, röd rosa, ljus blå, mörk lila, gul / rosa (som på bilden).

Allt du behöver göra för att vinna är - som vanligt  - att skriva en kommentar i det här inlägget om varför just du ska vinna. Du kan tävla fram t.o.m. lördag. och glöm inte att ange ålder + färg på vinsten.

♥  LYCKA TILL alla underbara!  ♥

Och inte nog med att du kan vinna tunikan - du får dessutom 10% om du shoppar i nettbutiken och uppger koden "Gizmolinas"!  Själv ska jag "klicka hem" de här underbara produkterna tänkte jag:

     
Klänningen i skön fleece, tunikan i jeansblått och "gymnastikpåsen" - som jag tänkte använta till Johannas x-tra kläder till&från dagis är de produkter som jag blev helt kär i... De passar perfkekt till min prinsessa! :-) och både klänningen & tunikan skulle jag faktiskt vilja ha själv också ;-)


Dagens interiörbild.



Phuket kl. 23.45 , torsdag kväll.

Egentligen så vill jag ju helst stanna kvar här i Thailand eftersom jag trivs så fantastiskt bra men det går ju inte och vi ska ju strax hem.... så - i mitt huvud planerar jag nu hur Johannas rum ska se ut för som jag skrivit tidigare så är det bl.a. dags för ny säng.

Den här sängen är inte någon favvis men - jag gillar garderobskåpet som står vid sidan om sängen och de söta kaninerna som hänger på väggen :-) Sen tänker jag fixa sånna där söta rosa vimplar att fästa i taket också för det är en så fin detalj!


I bakgrunden syns det klädskåp Johanna har i sitt rum idag, från "All in wood". Men - glasdörrar är inte så jätte praktiskt då hjärtat kan gå, de funkade bäst då hon kröp så det kanske blir ett nytt? Bilden är föresten från Johannas 1 års dag, snart är det 1 år sedan.. tiden flyger! :-)

Vet du - just nu känner jag att jag är så trött mama att jag måste genast krypa upp i soffan och relaxa... Jag ska titta klart på filmen och sen ska jag lägga mig "i tid".

Så - jag önskar dig en underbar kväll och avslutar den här bloggningen med att flytta hela tävlingen jag lagt ut så att den kommer efter det här inlägget så att ni inte missar den ;-) 

Jag önskar dig den bästa av kvällar!

God natt kramar! ♥

Mamalyx.



Phuket kl. 23.30, torsdag kväll.

Några nya blader fick följa med mig hem igår... engelska Vogue & ELLE + Thai "In Style" och just nu är mitt fokus att hitta ett par riktigt snygga klänningar att sy upp för det är hög tid för ett besök hos skräddaren nu, efter 5 månader ;-)

Jag har en kille som alltid syr upp åt mig i Kata så det lutar åt ett besök hos honom i helgen....!

En till favvo bild.


Darlingen på Karon beach idag.

Phuket kl. 23,20, torsdag kväll.

Som ni nog har märkt så gillar jag sånna här bilder. Tycker att de blir så fina :-)  Tänkte att jag ska förstora en eller två i svart/vitt och ta med mig hem till lägenheten i Oslo.

Egentligen borde jag fota och visa den fina tunikan & toppen som jag shoppade på Zara igår.. men jag tvättade håret i kväll och ser inte riktigt klok ut runt huvudet just nu så det får bli imorgon istället ;-)  Och på tal om hår.. jag måste boka tid hos min frisör till dagen efter att vi kommit hem. Längtar!



Vår dag på beachen.


Jag behöver nog inte tala om att det blåste galet mycket idag? haha ;-)

Phuket kl. 22.50, torsdag kväll.

Som jag skrev tidigare - jag ÄLSKAR att vara på beachen! :-)

Det är de dagar då vi är på stranden som jag verkligen känner att vi är i Thailand och att vi har semester. Men - skillnaden mot i högsäsong är att vi inte erbjuds lika vackra stränder längre... Fast det gör inget tycker jag för jag vill ändå bara åt solstolen och det härliga ljudet av havet eftersom jag inte är någon badtjej ;-)


Vi girls ligger helst så här och chillar.. också leker vi lite i sanden så klart och mumsar på lite chips :-)

I kväll hade min darling svårt att somna igen, hon vill bara leka och titta på dvd och läsa böcker och helst allt på en gång så - jag känner mig ovanligt trött dessa kvällar som går åt till att springa in & ut mellan sovrummet och vardagsrummet. Jag hinner somna flera gånger då vi ligger där men väcks snabbt av att hjärtat klättrar över mig skrattande för att så springa ut i vardagsrummet igen ;-)  Crazy! :-)

Tyvärr ser det ut som att vi måste resa hem till Oslo lite tidigare än planerat så nu ska jag N J U T A sista veckorna här..... Jag började ju se en dvd igår, "P.S I love you" och den var riktigt BRA men jag lyckades somna så jag ska strax hoppa upp i soffan och titta klart.

Ska bara blogga lite till först :-) och ringa mamma :-)

Jag älskar beachen!


Karon beach tidigare idag.

Phuket kl. 18.20, torsdag kväll.

Nu kom vi precis innanför dörren efter en helt UNDERBAR dag på Karon beach! Åååå vad det är HÄRLIGT med sand mellan tårna och ljudet av vågorna.... I love it!! :-) Och vi har besämt att vi ska åka till beachen varje solig dag nu fram till hemresan :-)

Nu ska jag duscha av mig all sand, smörja in mig med after-sun, mysa med lilla darlingen och sen återkommer jag med många fler bilder från dagen.

Hoppas att du också har en underbar dag och att du är lycklig!

Puss & Kram! ♥

Godmorgon soliga dag!


Johanna gjorde mig sällskap i provrummet på Zara igår. Om jag shoppade nåt? kanske det.... ska visa senare ;-)

Phuket kl. 10.10, torsdag morgon.

Jag somnade till filmen trots att den var riktigt BRA igår... vår soffa är helt enkelt FÖR skön ;-) Men det var jätte mysigt att se film! ska berätta om den senare idag för nu pågår "beachstress" här. Badbussen går om exakt 20 minuter...!

Det ska bli LOVELY med en dag på beachen för vi har kanon väder nu på morgonen :-)


Så här ser det ut nu, men man vet aldrig , plötsligt kan det komma regn på oväntat besök..

Njut dagen alla underbara, nu åker vi till beachen! :-)

Fruktsallad + dvd = skön kväll!


Jag och en nyvaken Johanna vid dagens lunch på Central Festival.

Phuket kl. 22.15, onsdag kväll.

Nu ska jag slänga ihop en fräsch fruktsallad här som "late dinner" för vi åt så gott och mycket till lunch att det passar perfekt. Lunchen blev föresten super goda scampi & ris för min del också blev det Johannas favvo dessert på "Swensen´s". Deras chokladfondue är farligt god...  ;-)

Till fruktsalladen blir det nog filmen "P.S I love you".... och man vet ju aldrig - kanske blir det mer bloggning också lite senare? Men om det inte blir det så vet ni att det beror på att soffan var så skön att jag helt enkelt bestämde mig för att stanna där resten av kvällen :-) Jag känner  nämligen att jag ska prioritera att softa & chilla så mycket jag kan nu innan vi reser hem.

Njut kvällen!

Kram! ♥

Dagens puss!


På väg ut genom dörren för att åka till Central Festival tidigare idag.

Phuket kl. 22.10, onsdag kväll
.

Här är dagens outfit : Jag har på mig den klänning som jag oftast har då det regnar (för då det är sol är den för varm...), den kommer från Juicy Couture, byxor från Filippa K och snäckarmband shoppat här i Phuket. Johanna har också sina "regnkläder" = klänning från PO.P och byxor från Gant.

Idag har Johanna varit ovanligt pussig, hon har pussat både mig & JIG hur många gånger som helst. När hon gör det glömmer man allt annat och får ett enormt lyckorus! :-)

Kvällens nattningsprosjekt...


Johanna tog en prommis med sköna filten när jag gjorde vällingen... Det finns många olika sätt att torka golven på ;-)

Phuket kl. 21.50, onsdag kväll.

Idag sov hjärtat sin "nap" i vanlig tid, runt kl. 13.30 vilket gjorde att jag tänkte att "yes! min plan om att vända tillbaka rutinerna fungerar perfekt!" :-)  Men tror ni att det gick helt enligt plan? Nix pix ;-) Men liiite tidigare somnade hon i alla fall så det går åt rätt håll... idag var den runt 21.30.


"mamma jag vill buuuuusa, inte sova!" :-) och mamma ville att hon skulle sova... ;-)

Så - nu startade precis min "mammadag" ;-) och jag ska starta med att blogga lite och sen tror jag faktiskt att vi ska titta på en dvd här för det var det EVIGHETER sedan vi gjorde. Och som ni kanske minns så shoppade jag ju ett "helt gäng" filmer för ett par veckor sedan och om jag ska hinna se alla före vi reser hem så är det nog bäst att jag sätter igång ;-)

Jag blev föresten lite frestad att gå på bio på "Central Festival" idag för filmen "What happens in Las Vegas" hade kommit och de har LYX bio här. Man sitter i breda sköna fotöljer med fotstöd och blir serverade både champagne & snacks direkt i stolen under hela föreställningen.... Hur FAB som helst! :-)

Hoppas att du din dag är riktigt härlig !

Vackra smycken & mindre vackert väder..


Här är en till bild av min lördags shopping i Phuket Town :-)

Phuket kl.13.00, onsdag eftermiddag, +27 grader & värsta regnskuren just nu..

Plötsligt öppnade sig himlen och regnet bara vräkte ner så det blev ingen beach idag, istället har vi softat hemma och nu ska vi åka iväg och luncha och shoppa på  "Central Festival"  för det passar perfekt på en rainy day :-)

Så här såg det föresten ut häromdagen då regnet kom, ungefär som "Independence Day".. ;-)

 
Helt plötsligt blir hela himlen super mörk och vips! så vräker regnet ner men det är svårt att fånga det på bild...

Nu ska vi åka till Centra. See you later! :-)

Godmorgon nya härliga dag!


En nyuppstigen & trött Johanna står ute i vardagsrummet och lutar sig mot soffan med Sunwing cd´n i handen. Den är det första hon hämtar då hon stiger upp och sen står hon och dansar för fullt. Det är så härligt att se! :-) Men just nu, i skrivande stund, är det  "Molly" på tv´n., hon vill helst se alla dvd´s på en gång så det blir många byten ;-)

Phuket kl.10.20 , onsdag morgon, +30,5 grader & SOL (bakom tunna moln..)

Johanna står fast vid sina nya rutiner = somnar kl. 22, vaknar kl. 09.45 och det är ju i och för sig en LYX att få sova så länge på morgon men - jag ska ändå försöka vända tillbaka hennes dygn till "normala" tider igen idag för hon har ju alltid - senaste månaderna - somnat runt kl. 19.30-20 och vaknar runt kl. 07 och det är egentligen bättre :-) för när hon somnar kl. 22 så blir det ingen "egentid" på kvällen och den skön att ha ;-)

Själv kom jag mig i säng super sent igår för jag började besvara era trevliga kommentarer och det tar sin tid , men jag svarade i alla fall på så många jag hann med innan sängen ropade på mig :-)

Nu ska vi försöka bestämma oss för vad vi ska göra idag, det lutar åt poolen och sen kanske en sväng på "Central Festival" för kylskåpet är tomt... men samtidigt så lockar beachen.. inte lätt att välja ;-)

Här kommer dagens:

"Livet är härligt, och det är du också."
/Ur "En härlig bok".

Jag är så glad att jag har så många härliga läsare av min blogg, you make me happy! :-)

Kram! ♥

Livsnjutarclub!


Trevlig lunch med Ida & Co sista dagen på Sunwing.  (Om Ida & Co läser det här: TACK för trevliga dagar, vi hoppas att ni njuter varje sekund på semestern ! )

Phuket kl. "alltförmycket" natt mot onsdag..


Vi lärde som sagt känna en super trevlig familj vid poolen och sista dagen lunchade vi tillsammans. Ida var en ovanligt glad tjej som sprudlade av livsglädje och när hon berättade att hon har startat en "livsnjutarclub"  så kände jag direkt att det ska jag också göra då jag kommer hem! för en "livsnjutarclub" passar mig perfekt! :-)  (så mina vänner där hemma - det kan ni se fram emot! ;-)

Ida har föresten varit technoartist så snacka om cool mama! Hon har gett ut cd och åkt på Sverigeturné i livet före kids och nu njuter hon som sagt livet och inspierade verkligen mig att bli ännu bättre på att gör det. Njuta alltså! :-)


Kolla in vilka vackra blommor som stod på disken då vi checkade ut.. matchade oss rosa girls perfekt ;-)

Dagarna på Sunwing var de BÄSTA och Johanna lyssnar så mycket på cd´n med musiken från minidisco och myser så mycket med sina gossedjur Bernie & Lollo och att vi känner att vi nog måste åka tillbaka dit några dagar före vi reser hem, för Johanna skull,  för nu skulle hon älska det ÄNNU mer och jag tror t.o.m. att hon skulle våga krama om djuren då hon möter dem ;-)

Råkade precis titta på klockan....så det finns bara en sak att säga:

God natt & Sov gott alla härliga så ses vi igen imorgon! ;-)  ♥

Poolgirls.


Här sitter vi och myser i poolen på
Sunwing.

Phuket kl.00.50, natt mot onsdag och nu har lugnet lagt sig ute...tror ovädret dragit vidare..

Poolen var hur lång grund som helst så Johanna hade gott om plats att promenera runt på och nu då det är off season så var det ingen större trängsel i poolen heller. Det är STOR skillnad i hög säsong för då är det fullbokat här!


Alla barn hade sina leksaker runt poolkanten och Johanna hittade både det ena och det andra att leka med :-)

     

 

Johanna bara älskar hinkar! Hon gick fram och tillbaka och fram och tillbaka med dem och eftersom de var fyllda med vatten så var de ju rena träningspasset hon höll på med ;-)


Trots lågsäsong så var det ändå en hel del gäster på Sunwing och Johanna älskade att bada med alla barn.

Oj, vad tiden går... redan 01.30.. nu får jag strax skärpa till mig och lägga mig för jag är ju way på övertid redan.. ;-)

Sista dagen på Sunwing.


Det blev många stunder för mig också i MiniLand... så det var ju tur det fanns så många sköna kuddar att softa bland ;-)

Phuket natt mot onsdag kl. 00.30 och oväder ute just nu, ibland ÖS regnar det & stormar..


Jag kom på att jag inte bloggat om vår sista dag på
Sunwing , som var i onsdags, så därför ska jag göra det nu :-)

Sista dagen bjöd på både sol & regn men till vår glädje mest sol så det blev en heldag vid poolen. I alla fall för mig. För Johanna sprang jätte ofta iväg till "MiniLand" och myste där medan jag låg och chillade... Det är precis det som gör att Sunwing är så perfekt för barnfamiljer för allt är bekvämt, nära och anpassat för både stora & små.


Johanna super myste både inne & ute i MiniLand och så fort hon gick in så drog hon fram boken med olika dvd´s , valde en film (oftast Pingu) och sen var det bara att trycka på play :-)


Johanna & Novali leker för fullt och Johanna åkte rutschkana för första gången och hon älskade det så mycket att hon åkte hur många gånger som helst :-)


Sex and the city premiären!


Carrie är ju bara den läckraste! :-)

Phuket kl. 23.50, tisdag kväll.

Nu hittade jag den här bilden också... och vad säger vi om Mirandas klänning? oh my... ;-)

Jag kom precis på att jag kanske har sån tur att filmen kommer på dvd här i Thailand strax? för de brukar ju vara snabbare än blixten på sånt här ;-)  Men inget slår så klart att se film på bio så när jag kommer hem blir det girlie biokväll a.s.a.p.! :-)

Carrie´s premiär!


Favorit tjejen på premiären av filmen vi alla längtar efter...

Phuket tisdag kväll kl. 23.35.

Min lilla darling har helt nya rutiner sedan några dagar tillbaka och somnar jätte sent... runt 22... och i kväll somnade jag - som alltid - med henne och vaknade nyss... så nu är jag klar för lite bloggning innan jag hoppar i säng igen :-)

Har ni sett hatten underbaraste "Carrie" hade på sig på premiären av sin fim?

De kallar den "love it or hate it".... och det förstår jag för den är ju helt speciell ;-)  Jag kan säga att det är ju tur att det inte blåste lika mycket där på röda mattan som det gör här i Phuket nu för då hade hon ramlat baklänges ;-)



Jag tycker att det är sååå kul att hon valt GRÖNT på premiären för det är en av mina favorit färger. och klänningen är riktigt fin även om jag ´kanske hade förväntat mig något "mer"...  Fast å andra sidan är ju hatten en suprice så något mer än den hade ju blivit too much ;-)

Nu TOK LÄNGTAR jag till jag får gå och se filmen!

Girlie tårta & interiörbakelser!


Tårta ur ELLE.

Phuket kl. 19.30, tisdag kväll.

Helt otroligt - jag har lyckats bränna mig lite idag, efter  exakt 5 månader här nere hahaha :-) Hur det gick till? jo, jag tänkte att nu ska här pressas! när solen äntligen tittade fram efter flera dagar av regn men så fortsatte ju solen att lysa heeela dagen lång och på den vägen blev det ;-) Men det var så lite att det inte gör nåt, det är borta i morgon :-)

När jag låg där ute i solen och myste så hittade jag den här extremt coola tårtan!  Värsta "Barbie tårtan"! i senaste svensk ELLE. Visst är den läcker? passar ju perfekt på ett kalas för både stora & små tjejer :-)



Så här såg föresten Johannas tårta ut på hennes dop. Samma färg som inbjudningskorten och med både hjärtan & prinsessekronor på. Bagaren som gjorde den är hovleverantör och han gör de godaste tårtorna i Oslo! Hans konditori låg vägg i vägg med min butik.



De här söta bakelse sakerna från "Sprall" i Stockholm vore jätte söta på Johannas rum. Korgen till leksaker och puffen till att sitta och se på dvd på :-)

Oj, nu fick vi besök av våra trevliga grannar och nu ska vi helt spontant iväg på middag med dom.
Återkommer senare!

Njut kvällen!

Kram! ♥

Soooolig dag!


Jag & Johanna alldelens nyss. Vi hade precis ätit jätte god lunch i resturangen här på resorten med våra trevliga grannar. Jag åt chicken red curry & ris, GOTT!

Phuket , tisdag kl. 15.40, +33 grader & SOOOL!

ÄNTLIGEN har vi - helt otippat - en kanon dag med strålande sol! Underbart!!! :-) för vi hade hört att vädret inte skulle "vända" förren efter den 15:e så detta var helt klart en GLAD suprice!

Och inte nog med att det är sol, jag har dessutom fått en stund med lyxig egentid nere vid poolen idag , hur lovely som helst ;-) 


En solstol, strålande sol, "Costume" och en kall Singha..... mamalyx på en tisdag ;-)

Nu sover Johanna och jag ska krypa upp i solstolen ute på verandan tillsammans med både böcker och blader för jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag ska läsa en bok ? eller bläddra i blader...? vi får väl se vad jag känner för då jag väl lagt mig där om typ 2 minuter ;-)

Jag känner att jag verkligen ska ta tillvara alla dessa soliga härliga dagar nu för tiden går så fort och plötsligt ska vi resa hem...

Njut dagen du också!

Kram! ♥

Godmorgon SOL!


Nu ska jag gå ner till poolen här på resorten och lägga mig precis så här som jag låg på
Sunwing för exakt 1 vecka sedan :-)

Phuket. tisdag kl. 11.10, +31,5 grader & sol.

Idag fick jag den LÄNGSTA sovmorgon jag fått på evigheter och jag vaknade t.o.m. FÖRE Johanna! Klockan 9.45 ! Helt underbart fantastiskt! :-)

Och eftersom solen skiner så ska vi nu skynd ut till poolen så att vi hinner sola & bada före eventuella regn dyker upp.

Jag hoppas att du vaknat lika pigg som mig idag och önskar dig en riktigt härlig dag!

Kram! lite "solstressad" mama ;-)

Gott & Blandat!


Inspierande "gästrum" i fräsch New England stil.

Phuket , måndag kl. 00.45 natt mot tisdag..

Tiden går så extremt fort när man sitter och surfar.. helt otroligt! Jag hade verkligen bestämt mig för att somna före 24 men den planen sprack ju för länge sen ;-)  Så -ny plan = före kl. 01.!

Den här tiden på året är det många som planerar renoveringar av hus & sommarstugor och om jag hade en liten stuga vid vattnet så skulle kanske mitt gästrum se ut ungefär så här?  Det är så snyggt med det vita också alla marina detaljer som lilla fyren, kudden och snyggaste Lexington överkastet med stjärnor. Jag är SÅ svag för stjärnor, tycker alltid det är snyggt!



Så här såg föresten gästrummet ut i en av lägenheterna jag bott i. :-) Där gick också allt i blått, vitt & rött och sängen är min favvis, jag köpte den på R.O.O.M. då jag flyttade till Stockholm -95. 



Jag surfade in hos H&M i kväll och den här bilden var riktigt snygg och ser absolut inte ut att komma från H&M utan från något dyrt lyxigt varuhus tycker jag....  H&M är DUKTIGA och som svensk kan jag bli så stolt över deras framgångar i världen :-)


Och på tal om snyggt & framgångar... Här har vi en gravid Angelina med 2 av sina kids på prommis i syd Frankrike. Jag tycker att det är så fint då man klär sig matchande. Men inte när det går till överdrift så klart - som att hela familjen kommer i likadana Adidas overaller ;-) - utan då man bara har "tänkt till lite". Som här tex. alla har svart och det ser bara FAB ut.!

Det blev lite "Gott & Blandat" som avslutning på dagen och de godisarna fick man föresten köpt på Sunwing ;-)

Nu är det bäst att jag "pinnar på" (som vi säger i Luleå..)  här om jag ska hinna ligga ner under sköna täcket före kl. 01 så jag får helt enkelt säga TACK för idag och avsluta med att önska dig en härlig kväll.

God natt & Sov gott från ett blåsigt Phuket ♥

Lördagens shopping.


Detaljerna på toppen syns inte så bra på bilden.. får ta en bättre bild en annan gång.

Phuket , måndag kväll kl. 19.45.

Som lovat kommer här en bild på den shopping jag gjorde i Phuket Town i lördags :-)

Jag älskar sånna här "baby-doll" toppar och halsbandet var så oemotståndligt så det fick också följa med mig hem.

Nu kom precis vår middag på dörren och det ska bli SÅ gott, jag är riktigt hungrig.

Önskar dig en mysig kväll! :-) och i kväll ska jag föresten komma mig i säng i tid för jag känner att jag behöver det ;-)

Snart hemresa..



Phuket , måndag kl. 18.15.

Nu är det bara några veckor till vi ska resa hem så det är hög tid att börja fundera på vilka bilder jag ska lämna in och förstora etc och den här bilden är helt klart en av dem!

Johanna står på Bangtao Beach vår sista dag där i onsdags.

Det här blev en riktig "hemmadag" och vi ska snart ringa och beställa thaimat till middag. Mumsigt! :-)  Det är tur vi bor granne med "Yaya´s" (Thai restaurang) i Oslo så att vi kan gå dit när vi saknar den goda thai maten då vi kommer hem.

Lyxigt med "egentid"!


Även denna fina tavla kommer från min favorit konstnär Bjørg Thorhallsdottir.

Phuket måndag kl. 16.45, mulet & blåsigt.

Åååå vad jag NJUTER min "egentid" då jag ligger ute på verandan med mina blader och blickar ut över landskapet vi har runt oss och planerar för framtiden i tanken....

En dag snart ska jag berätta för Er om mitt spännande nya "business prosjekt" som jag ska starta så fort jag kommer hem. Jag riktigt längtar! för det kommer att bli så fantastskt :-)

Glöm inte att DU är den viktigaste i DITT liv så skäm bort dig själv och lyxa till vardagen med sånt du tycker om för vi har bara ett liv och den här dagen kommer aldrig tillbaka.....!

Carpe Diem & förverkliga dina drömmar ♥


Oj, nu vaknade min darling - så back to reality ;-)



 


Busigt!


Här är vi på väg att hämta nappen och det var så busigt att Johanna höll på att skratta ihjäl sig och jag också ;-)

Phuket, måndag kl. 15.20.

Johanna har varit SÅ galet busig idag :-)

Hon har kastat ner sin napp / smokk från verandan också har hon och jag sprungit ner och hämtat den och då vi kommer upp har hon skrattande kastat ner den igen också har vi gått ner och hämtat och ja , så där höll vi på typ 5-6 gånger till jag inte orkade springa i trapporna mer ;-)

Nu sover hon ÄNTLIGEN sin "nap" (extremt sent...) och jag ligger ute på verandan och lyxar mig och njuter egentiden.

Hoppas din dag blir fantastisk! ♥

Prinsessans nya garderob?



Phuket , måndag kl. 14.00, +31 grader & sol just nu.

När jag bläddrade i nya svenska "mama" så hittade jag den här bilden. Kolla in garderoberna! Hur prinsessiga som helst! :-) Jag ser framför mig 3 stycken rosa (oh yes, de finns så klart i söt rosa färg) brevid varandra inne på Johannas rum....  Det hade varit fint! :-)


Det finns en säng i samma kollektion också (även i rosa..) men den föll jag inte för, garderoberna var finare :-)

Dessa möbler fick mig att tänka på den här tapeten från "Sandbergs":


Den vänstra tycker jag är jätte fin och den finns även i rosa till prinsesserum. Och - den finns som "bård" vilket också är super fint på en ensfärgad vägg :-)

Jag är SÅ inspirerad nu av alla blader jag bläddrar i så det blir nog fler inspirerande interiörbilder idag.

Happy måndag! :-)

Nu & Då..


Min darling älskar som sagt skor lika mycket som mig men just dessa var det en stund sedan jag luftade... ;-) tog fram dom när jag packade inför
Sunwing för i ett ögonblick inbillade jag mig då att jag skulle träna där . Det är ju tur att det är "tanken som räknas" ;-)

Phuket, måndag, kl. 13.40 sol bakom tunna moln just nu...

Hurra! jag fick den sovmorgon jag misstänkte att jag skulle få så vi steg upp kl. 08.45 jag & hjärtat! :-)

Dagen idag bjuder på ett mixat väder så vi har en riktigt mysig "hemmadag". Johanna leker och är super busig och just nu försöker jag få henne att sova sin "nap" men hon vill inte riktigt det.. men strax så .... ;-)

När hon somnat ska jag LYXA ute på verandan med alla mina blader.

Jag fick föresten lust att köra en liten "nostalgitripp" här över hur Johanna såg ut för 1 år sedan och idag för jag såg ett par "DÅ & NU" bilder på Robbie Williams i norska Se & Hör och jag fick en CHOCK - my god vad han har "förfallit", jag kände knappt igen honom?! Om jag hittar bilden på nett ska jag lägga ut så ni får se...

Men det är bytydligt mer kul att se Johanna "Nu & Då" för hon blir bara sötare och sötare ;-)

    
Johanna DÅ & NU. Bilden till vänster är från den här dagen, 12 maj, 2007 och bilden till höger är från idag, exakt 1 år sedare i samma hatt.  För ett år sen var vi på Odeon och myste med Josefin & Elian, idag myser vi i Thailand :-)


Och för ett år sedan sprang hon inte direkt runt i mina skor.. i stället låg hon och chillade på stora sängen hemma i Oslo :-)

Oj, nu pågår dvd byte här, bäst jag går och hjälper till.!

Välkommen alla nya läsare!


JAG VET - det saknas ett M!, det kom på plats dagen efter.. :-) Bilden är från det interiöruppdrag jag hade före vi reste till Thailand. Jag älskade varje sekund av det uppdraget, det var enormt härligt att få vara så kreativ!  (Bilden är från en entré där kunder kommer in på företaget)

De vita "Velkommen" bokstäverna beställde jag hem till mig själv för över 2 år sedan för att sätta upp i gången/hallen (Welcome Friends ska det stå) och när vi kommer hem ska de ÄNTLIGEN sättas upp för de är ju så fina :-) Sen tycker jag att det är super coolt att ha klockor på det här sättet, precis som i en lobby på ett hotell, så det blir nog så också hemma. Dessa kommer från Ikea och är riktigt fina tycker jag :-)

Phuket, måndag kl. 11.30, +31 grader SOL & blåsigt.

Jag vill starta den här nya fräscha veckan med att önska alla nya läsare hjärtligt VÄLKOMMEN till mig här på Gizmolinas! :-) Det är så fantastiskt kul att Ni är så många som vill läsa och Era kommentarer och mejl både värmer och peppar mig att fortsätta mitt bloggande. Tusen miljoner TACK , Ni är underbara! :-)

När jag gick och la mig igår så såg det ut så här på "Bloggtoppen" :

9
Upp 49
gizmolinas
Läs mer om bloggen | Kommentarer: 0
Jag älskar allt som förgyller livet! Shopping, mode, interiör, champagne, vänner... Och jag har en rosa prinsessa på 18 månader som jag just nu myser med i Thailand. Shopping makes me happy & life is to short not to wear beautiful things! :)
545 15,424

"
Bloggtoppen" är en samlingsplats för alla oss bloggisar i Sverige där vi kan lägga in oss under olika kategorier och sedan följa vår placering som baserar sig på antal unika läsare per vecka. Detta är så klart jätte kul att följa! :-)  Jag har legat på plats 5, 6 eller 7  (av totalt 3.597 i kategorin "personligt") sedan den dagen då jag la in mig på bloggtoppen. Men nu då både Katrin Schulman & Linda Rosing  lagt in sig på samma kategori så åkte jag ner ett par placeringar men antalet läsare är desamma, jag ligger på ca 17.000 i veckan :-) och det är några fler än jag räknade med då jag startade den här bloggen för att mamma, bror, pappa och övrig familj & vänner skulle kunna följa Johannas utveckling ;-)

Tyvärr har jag jätte dåligt samvete för alla mejl & kommentarer som jag inte hinner eller missar att besvara. Jag gör verkligen så gott jag kan men eftersom jag nu njuter livet i Thailand med min dotter och min sambo så prioriterar jag lek & mys med Johanna mellan mitt bloggande och det gör att jag helt enkelt inte alltid hinner med allt.. Och detta gäller både mejl från Er läsare som jag inte känner och mejl från mina närmaste vänner hemma..! MEN - jag läser alla mejl jag får och de berör verkligen. Ni är underbara som tar Er tid att skriva så fint & personligt till mig, TACK! :-)

Som sagt - VARMT VÄLKOMMEN! till min blogg alla nya läsare, jag hoppas att Ni ska trivas här hos mig!

Och till Er som följt min blogg en stund: Jag är så glad att jag har Er, ni förgyller mina dagar med Er feedback! :-)

Kramar! ♥
AnnaStina :-)

P.S jag vet att nästan alla Ni som köpt lägenhet på resorten också läser och det tycker jag är SÅ kul . Vi saknar er här nere och längtar till vi möts igen!

Perfekt söndag!


Johanna kom ut och hoppade upp i mitt knä då hon vaknade efter sin em "nap" och vi satt så här och myste jätte länge.. lovely..! Det har föresten blåst så mycket senaste dagarna att jag varit tvungen att knyta fast mina växter för annars skulle de blåsa bort ;-)

Phuket kl. 03.00, natt mot måndag.

Det tokiga är att nu börjar jag att "piggna till" här, men jag får låtsas som att jag inte märker det för jag måste verkligen komma mig i säng. Men - jag kommer att få härlig sovmorgon imorgon för min prinsessa somnade inte förren efter 22 i kväll (I know - rekord sent...) så inget ont som inte har något gott med sig.... Jag fick inte min "egentid" i kväll, men jag får sovmorgon i morgon! Ni vet ju vad jag skrev tidigare idag.. man kan inte få ALLT på en gång ;-)

Dagen idag har varit riktigt mysig! En perfekt söndag faktiskt!

Först fick jag sovmorgon för hjärtat vaknade inte förren kl. 08.30, sen lite mys i poolen, god brunch, lååång härlig stund på verandan med alla blader också marknadsshopping. What a day! :-)

   
JIG hade köpt med sig m&m´s som jag gottade mig med då hjärtat sov och dessa upptäckte hon så klart ganska snabbt ;-)

Nu ska här sovas så vi ses igen imorgon!

Tänk- dags för NY vecka IGEN! och den här veckan bjuder på 17:e maj....!

God natt & Sov gott mina härliga läsare! ♥

Prutning pågår.


"No, no too much", "Okej, what you pay madame?".. också får man visa på en miniräknare (så får man göra överallt!) också håller man på så där fram & tillbaka en lång stund och det blir en "sport" att få ett så bra pris som möjligt. Riktigt kul faktiskt! :-)

Phuket kl.02.45, natt mot  måndag.

När vi kom till marknaden så var den rosa klänningen i bakgrunden det första jag fick syn på.  Men eftersom jag tyckte priset var för högt (fast det ju egentligen är extremt lågt...) så blev det ingen shopping.

Men jag fick så klart inte klänningen ur huvudet så när vi skulle hem så gick jag tillbaka och körde stenhård prutning ;-)


Om du undrar vad jag håller i så är det Johannas ballong. Hon går helt crazy när hon ser ballonger och säger "babbong, babbong" och pekar med hela kroppen :-)

.. och till slut kunde jag "closa dealen" och gick därifrån super happy med 3 klänningar i påsen :-)

Jag chattade föresten nyss med min kära vän Josefine och då var jag helt nyvaken och linserna gjorde att jag nästan inte såg någonting så jag skrev att jag hade kört stenhårt pruttning i kväll. Hahaha ;-) Tänk att en ynka liten bokstav kan göra så stor skillnad :-)

Jag & "Tom Cruice".


Jag och killen som mixar drinkar precis som Tom Cruice i filmen "Cocktail" (kommer du ihåg den? jag tyckte att Tom var sååå snygg då jag såg den ;-)

Phuket , kl. 02.30, natt mot måndag.

Plötsligt så hittar vi en liten "bar" där en kille står och mixar cocktails och eftersom man blir törstig av både värme & shopping så passade det perfekt med en "MaiTai" då :-)


"Skål & grattis till FAB shopping!" :-)

Vet ni vad dessa häriga drinkar kostade? 69 bath! - dvs ca 12 kr. Tänk om det var samma pris hemma på "Odeon"? det vore nåt det! ;-)

Nyvaken mamma här!


Vi hade sällskap av våra jätte trevliga grannar som hyr lägenhet här på resorten och som liksom oss har varit här sedan i december (men de har rest runt en lång period också). Här dricker vi GOD färskpressad apelsin juice med härliga Vivianne.

Phuket kl. 02.15, natt mot måndag.

Here we go again....  I kväll somnade jag då jag nattade Johanna för hon hade lite svårt att somna och ville helst bara titta på alla sina dvd´s samtidigt som hon var super tröttis. Men hon somnade sött till slut och jag härmade ;-)

Det var jätte kul att gå på marknaden igen och nu märkte vi hur mycket mindre turister det är i farten här i Phuket för det var gott om plats och riktigt behagligt att gå runt där i de smala shopping gångarna.  Vi var på den nattmarknad i Phuket Town som bara är på lördagar & söndagar från kl. 17-23 och eftersom detta är "thaiarnas egna marknad" så är det super bra priser.


Min lilla sötis fick en docka som både kan sjunga och krypa och den här blev helt klart en favorit direkt! Johanna höll den i handen heeela tiden efter att hon fått den. Men första timmen på marknaden så "vagn vägrade" hon så jag fick gå och bära på henne.. phu.. hon är inte direkt fjäderlätt längre ;-)

Jag fick med mig några "fynd" hem + att jag shoppade lite presenter. Ska fota och visa  imorgon för efter mina timmars sömn här så tillåter inte min frisyr någon fotografering ;-)

Hoppas att du har haft en perfekt helg och pingst! för idag fick jag veta att ni har haft pingst nu? Jag är helt borta på sånt här nere i värmen... lever i min egna lilla "Thailandsvärld" hihi :-)

Kram! ♥

Dagens brunch.


Här är vi på väg till dagens brunch här på resorten. Jag invigde den nya klänningen jag shoppade i Phuket town häromdagen och mina skor som jag shoppade i Singapore. Johanna har favorit klänningen från Petit Bateau.

Phuket ,
resorten, söndag kl. 17.15, moln, sol & blåsigt.

De har börjat med brunch varje söndag här på resorten och det är inte direkt någon "rusning" hit nu i offseason men - Johanna lyckades ändå hitta en söt tjej att leka med :-) De sprang runt och jagade varandra och busade jätte länge och sen satt de och målade inne i receptionen då vi vuxna satt och åt ....


Johanna tillsammans med tjejen som jobbar i vår reception och hennes dotter.

Vi åt lax, potatissallad, kyckling, ris, köttbullar, potatismos m. m. och färsk frukt tillsammans med våra jätte trevliga grannar.

Nu ska vi göra oss klara för marknad. Och det som är så kul med den här marknaden (som bara är på lördagar & söndagar från kl. 17-23) är att den är SUPER billig och allt är "fixed price" så man slipper pruta = jätte skönt.!

Återkommer med eventuella marknadsfynd senare ;-)

Kram! ♥

Blader, solstol & champagne.. !


Jag & Johanna gick ner till poolen runt kl. 10.30 idag och myste men hjärtat var inte helt i form (förkyld) så hon ville gå hem ganska fort.. Idag har vi BÄSTA vädret på en stund, inte en regndroppe i sikte! :-)

Phuket kl. 16.00, söndag, +30 och så BLÅSIGT att det går vågor i poolen!

Idag har vi ätit brunch här på resorten och nu sover hjärtat gott i soffan och jag ligger i en solstol ute på verandan och SUPER MYSER med alla mina nya blader. Gud vad det är LYXIGT att bara ligga och bläddra och låta sig inspireras! I love it! :-) Och för att lyxa till min sköna "egentid" lite extra så dricker jag ett glas champagne... ;-) för det är viktigt för oss mamas att njuta också :-)


Inte nog med alla blader jag fick av Kjersti igår, jag fick dessutom dessa av JIG som jag bett honom shoppa åt mig i Sverige. "Lantliv" har föresten blivit en ny FAVORIT! super inspirerande!

Jag måste säga att just nu är det alla interiörblader som går före alla modeblader för jag är SÅ klar för att göra om lite hemma då vi ankommer Oslo i juni. Men vi får väl se vad ekonomin tillåter..... men drömma ska man aldrig sluta att göra! Och med hjälp av IKEA så behöver en förändring hemma inte bli så dyr :-)

Och på tal om drömmar, här kommer dagens:

"Du KAN få allt. Men du kan inte få allt på samma gång."
/ Ur "En härlig bok".

Men ni vet ju hur det är då man väl bestämt sig för nåt.. då vill man gärna ha det NUUUUUUUUU och förnuftet talar inte alltid samma språk som hjärtat.... ;-)

Det är LEDIG söndag idag så ENJOY! :-)

Godmorgon sköna avkopplande söndag!



Phuket, söndag morgon kl. 10.20 SOOOL!

Nu har vi på oss baddräkt & bikini här och är på väg ut genom dörren ner till poolen för att passa på att njuta solen innan eventuella regn dyker upp :-) Det gäller att "fånga stunderna" ;-)

På bilden ser ni den FANTASTISKA SUPRICE som JIG hade med sig från min kära vän Kjersti igår! Det är en obeskrivlig LYX för mig att få så här måååånga härliga blader :-) Så - ni kan ju gissa vad jag ska göra idag så fort jag får tillfällen? Exakt, ligga i solstolen på verandan och MYSA och inspireras! :-)

TUSEN TUSEN TACK underbaraste vännen min för ALLA blader! Det var så många att jag inte trodde mina egna ögon! Jag är så glad som har dig som min vän och jag LÄNGTAR till jag får se din växande mage :-)

Nej, nu måste vi gå och bada!

Kram! ♥

Tittut!


Jag & Johanna på flygplatsen tidigare i kväll. Den söta nallen fick hjärtat av JIG.

Phuket , natt mot söndag kl. 01.00.

Nu har vi varit och hämtat JIG på flygplatsen och på vägen tillbaka stoppade vi och handlade den mat vi skulle ha handlat på dagen idag men inte fick till då. Och när vi ändå var där så droppade vi "take away planerna" och istället blev det middag där och då på "Pizza Hut".  Gott! :-)

Plötsligt då vi sitter där och äter så springer Johanna rakt in i ett "stålräcke" och blir såååå ledsen och får DEN bulan i pannan och för att trösta henne så blev det glass på "Swensen´s" som ligger granne med Pizza Hut och då blev hjärtat SÅ happy! och hon glömde snabbt den otäcka händelen .


"Glass, glass, glass" är godis för Johanna så här är vi på "Swensen´s" idag :-)

JIG hade med sig en UNDERBAR suprice från min fantastiska och bästa vän Kjersti som gjorde mig SÅ glad och som jag ska visa imorgon för nu är det dags för sängen här. Jag är sååå trött...zzzz...

Hoppas din lördag kväll är riktigt mysig!

Kram! ♥

Shoe shopping.


Mina nya skor! :-)

Phuket , lördag kl. 14.30., ovädret har lugnat ner sig, nu regnar det "bara"...

Jag har blivit så inspirerad av alla "S.A.T.C." episoder jag slö tittat på senaste kvällarna att det blev shoe shopping på mig igår ;-) Egentligen har jag aldrig gillat den här typen av "klackar" - hur trendy de än har varit & är - men jag insåg att det nog mest beror på att jag inte hittat någon modell jag tyckt om .... men !  när jag fick syn på de här så blev det shopping för de sitter perfekt på foten! :-)

Dagens planer blev minst sagt lite annorlunda än planerat...

Jag ringde och beställde taxi som skulle komma efter 30 min vilket var helt perfekt för då skulle Johanna somna i bilen också skulle jag gå runt och mysa på "Central Festival" och bl.a. shoppa mat till JIG kommer i kväll.

Men - pga av ovädret så hade taxin inte kommit efter 50 min och då somnade Johanna mot min skulder och samtidigt ringer JIG och säger att han bokat om sin flight och kommer 2 timmar tidigare än planerat. - hjälp! där sprack alla mina planer! ;-)


Här är föresten en bild av den klänning som mamma hade skickat en bild (ur Femina?) på i paketet. Den kommer från Day, kostar 2.995kr och är ju verkligen super läcker. Det lustiga är att den ju faktiskt matchar mina nya skor! ;-)

Så - jag la ner en sleeping beauty i soffan - där hon nu sover sött - , ringde taxin och avbokade och nu ska jag byta sängkläder (när städerskan är här passar jag alltid på att tvätta själv också...) , rulla håret , piffa till mig, ställa fram 2 champagneglas (skumpan ligger på kylning..) och kl. 16 kommer taxin och hämtar oss för att köra oss till flygplatsen och hämta JIG.

Men den där maten jag planerade att handla blir det ju inget av nu så jag ska ringa och beställa leverans av god Thai mat till kl. 19.30. Det blir perfekt! :-)

Bäst jag skyndar på här nu... Önskar dig en mysig lördags morgon och avundas dig som kan titta på TV4´s härliga "Nyhetsmorgon".... DET kan jag sakna... !  Och just det jag - glöm inte mitt tips om bikini shopping idag ;-)

Kram! ♥

P.S jag visar kläderna och smyckena jag shoppade samtidigt som skorna senare... ;-)

Rosa marshmallows!


Min söta badflicka tidigare idag då hon såg att jag fick ett paket av personalen. I skrivande stund känns det nästan overkligt att vi varit i poolen och myst idag för nu pågår värsta ovädret utanför våra fönster.

Phuket, lördag kl. 14.15., värsta ovädret ute.. men sol inne! ;-)

Johanna blev också såååå GLAD över paketet vi fick för det innehöll inte bara boken, utan även smaskiga goda godisar! :-)


Underbara marshmallows med vaniljsmak i form av rosa/vita hjärtan... Hur gott som helst! :-) och vilken tillfällighet att vi får ROSA godisar ;-) hihi.

I paktet var även en reportage om Kristina Lindhe som är både VD och grundare till mitt favorit märke "Lexington" också hade mamma rivit ut en sida  ur ett blad med en bild på en super snygg klänning från Day...

Härligare post än så här kan man väl nästan inte få på en regnig dag?! :-)



My lucky day!


Att helt oväntat få ett paket i posten är en av de saker som är LYCKA för mig! Jag blir så obeskrivligt glad! :-)

Phuket , lördag, kl. 13.50, +27grader & ÖS regn + typ storm..


Trots att den här dagen bjuder på det värsta oväder jag sett sedan vi kom hit i december förra året så är detta helt klart en LUCKY DAY! :-) För jag har nämligen fått SUPRICE i posten!! av min kära mamma! :-)

Jag blev SÅÅÅ glad!! :-) för jag hade verkligen ingen aning om att hon hade skickat ett paket till mig!  Och innehållet var FAB!! och nästa för bra för att vara sant.... titta här:


The suprice var BOKEN jag skrev om här på bloggen för en tid sedan. Den som Martina Bonnier som är modechef på Dameras Värld har skrivit och som jag såg en bild av på internet och som jag sedan då velat ha! LYCKA!! :-)

Och inte nog med boken... Min mamma hade dessutom skrivit ett långt härligt handskrivet brev. Det är LYX! att få handskrivna brev 2008!  Och vet ni vad hon skrev ang. boken? Så här:

"När jag såg på GodMorgon program så insåg jag att denna bok är absolut Din.  Den måste passa Dig perfekt! När jag sedan såg din blogg med boken var det självklart att köpa den till dig."

TUSEN MILJONER TACK mamma!!! Du har helt rätt - den här boken är PERFEKT till mig. I love it! :-)


Godmorgon mixade väder!


Sekunderna efter den här bilden togs så VRÄKTE regnet ner.

Phuket , resorten, lördag kl. 11.30, +30 grader & just nu sol..

Sol, regn, sol, regn, sol, regn och nu sol... idag växlar vädret så fort att det är helt omöjligt att hänga med!

Jag tyckte det såg ut att klarna upp så vi gjorde oss klara och gick ner till poolen och efter ca 10 min regnade det plötsligt så mycket att det var helt sjukt. VÄRSTA regnet! som att himlen var öppen! och det tok blåste och på 1 sekund var det hur grått som helst på heeela himlen.! Det var helt overkligt att det kunde ske så FORT!

Vi tog "skydd" i restaurangen (som det regnade in i så det skyddade inte så mycket... ) och sen , efter en stund, så sken solen igen och vi kunde återgå till poolen :-)


Förmiddagens: bikini & Gucci solbriller... :-)

Då nästa skur (som var betydligt lugnare) kom så gav vi upp och gick hem för jag är så rädd att hjärtat ska bli kall nu då hon är lite förkyld så nu springer en nybadad (badkar, hår tvätt etc) liten darling runt här och jagar vår städerska. Hon ÄLSKAR då hon är här men jag känner att vi båda är "lite i vägen" så vi gör nog ett nytt försök att gå till poolen för just nu är det sol igen ;-)

Jag önskar dig en FAB lördag fylld av lyckliga stunder !

Kram! ♥

Sov gott!


Jag älskar interiörböcker! och jag tror jag ska börja bläddra i den som heter "the relaxed home" för jag kan absolut behöva relaxa lite mer... ;-)

Phuket  kl. 00.50, natt mot lördag.

Nu ska jag krypa upp i soffan en liten stund och bläddra i mina 2 nya interiörböcker som jag shoppade idag :-)  Hoppas, hoppas att de är så inspirerande som de gav intryck av där i bokhandeln....!

I bakgrunden har jag på "Sex and the city" och Carrie = inspiration! och idag shoppade jag  bl.a. en riktig "Carrie topp" så jag ser fram emot att visa er imorgon ;-) Tänk- om bara några få dagar har filmen världspremiär i London. Å vad jag önskar att jag vore där då...


Underbara Carrie! Själv har jag också gått med paraply idag för detta har varit en ovanligt regnig dag så vi hoppas på sol  imorgon :-)

Tack för idag alla härliga!

God natt & sov gott! ♥

Varför heter Johanna Johanna?


Min lilla darling Johanna Alexandra sprang och busade med personalen i frukosten  på
Sunwing i tisdags.

Phuket, kl. 00.20, natt mot lördag.

Jag har fått frågan om varför Johanna heter Johanna?så nu ska den besvaras :-)

Jag vet att många har jätte svårt för att komma på namnet på sin baby och många väntar också till den gjort entré för att då "känna sig för" vad miraklet ska heta? Men för oss var det ett ganska lätt val, vi betade bara av 2 namn först... ;-)

När jag fick veta att jag var gravid så bestämde vi ganska fort att babyn skulle heta Rebecka. Men så gick det en stund och jag började känna att nej, det låter lite för "hårt" för min dotter och då kom jag på det PERFEKTA namnet och jag var så glad då jag berättade det för JIG!

"Vår dotter ska heta "Gizmolina"! sa jag glatt och var helt exalterad över att jag kommit på ett helt eget namn som relaterade till min butik "Gizmo & Co". :-)

JIG bara tittade på mig och sa att "det är helt oaktuellt" med ett så "businessralaterat" namn också pratade vi inte så mycket mer om den saken ;-)  Men jag ÄLSKADE namnet så - när jag startade min blogg var namnet givet! ;-)

Så en dag i alla fall så kom jag plötsligt på det! JOHANNA! ska hon så klart heta vår lilla prinsessa i magen. Jag berättade om namnet för JIG och han blev lika glad i det som mig och beslutet var taget! :-)

Johanna kommer från att jag har vuxit upp med en segelbåt som heter Johanna. Denna båt köpte min pappa och min farfar kom på namnet utifrån att det är en mix av mig och min brors namn: Anna-Stina + Johan (min bror)`= Johanna!

Men inte nog med det: Min älskade mormor Signes mamma hette Anna och hennes pappa hette Johan och de blir ju också Johanna då man mixar dem...

Så därför heter Johanna Johanna och inget annat! :-)  Och i andra namn heter hon Alexandra, bara för att jag tycker att det är ett så fantastiskt fint namn, och eftersom man uttalar alla sina namn i Norge (där har man inte något "andra namn" så som vi har i Sverige) så säger jag ofta "Johanna Alexandra" till Johanna :-)

Snygg bikini = hard to find..


Snygg bikini från Melissa Odabash.

Phuket fredag kväll kl. 23.10.

Jag är på jakt efter en ny snygg bikini och det är verkligen INTE lätt att hitta. Inte ens här nere i "bikini paradiset"! Om det inte är passformen som är fel (ibland undrar man ju vilken kropp de är gjorda för?) så är det färgen eller också känner man sig själv inte i form där i det hemska provrumsljuset.... ;-)

Min vita favorit bikini från Melissa Odabash har tyvärr "gått i pension" (slitits ut..) och jag önskar mig så klart helst av allt en ny av henne men eftersom de kostar en del så passar de inte min ekonomi just nu så därför får jag jaga vidare efter "the one" imorgon.... :-)


En till snygg bikini från samma märke... Det är super fräscht med turkosa smycken då man är brun!


Samma designer gör snygga tunikor till barn också. Längtar till den dagen Johanna är så stor så hon kan ha en söt rosa tunika :-)

Nu tittar jag på Sex and the city på dvd och lyxar med att glas vin. Det är FAB med fredag! :-) Och ikväll är sista ensamna kvällen här för imorgon kommer JIG tillbaka efter sina 3 veckor i Norge & Sverige.

Jag har föresten sett en söt vit bikini med små turkosa hjärtan på... ska kanske prova den imorgon ;-) Ett tips till er där hemma: tänk på att shoppa bikini i TID före sommaren för i juni brukar det mesta vara slutsålt och om överdelen finns i din storlek så finns sällan nederdelen och tvärtom..

Så - mitt "lördagsshoppingtips" är: bikini! :-)

Önskar dig en riktigt festlig fredag kväl! ♥

Dagens Johanna shopping.


En trött & förkyld Johanna står och tittar på sina nya saker då vi kom hem :-)

Phuket, resorten, fredag kväll kl. 22.35.

Min älskade pussgurka fick lite söta saker idag eftersom hon är så förkyld och jag för att jag älskar henne så mycket att det gör ont... :-)

En uppblåsbar badleksak, 2 "activity books with stickers", en underbar prinsessespegel, stickers, hur många söta paket med "tissues & kleenex" som helst (näsan rinner konstant....) och en söt klänning som inte syns på den här bilden men på nästa.

Och gissa vad ALLT detta kostade? inklusive klänningen?

120 kronor! :-) :-) 

  
Kolla in coolaste spegeln ;-) När man trycker på en knapp så spelar den en melodi (ALLA leksaker går på batteri och låter högt i Thailand ;-)  och vips! så dyker en prins & prinsessa upp i hjärtat... Den här kommer Johanna trycka på måååånga gånger :-)

Och till sist - the dress...:


Johanna säger "katt!" så fort hon ser en katt så det passade perfekt med en söt klänning med en katt på :-) Också får den oss att tänka på Gucci.!

Jag kommer att sakna denna SUPER billiga shopping då vi kommer hem... för jag har verkligen blivit påverkad av priserna här nere. När jag köpte näsdukar till Johanna idag så gick jag rakt fram till de med Hello Kitty motiv. De kostar 29 bath = 5 kr. Så fick jag plötsligt se exakt likdana förpackningar men med andra söta figurer på som bara kostade 14 bath =2 kr och då tyckte jag plötsligt de med Hello Kitty på var DYRA. hahaha :-) Och nu snackar vi alltså om 6 (!)stycken förpackningar med näsdukar i för totalt 5 kr..  Egentligen är det ju GALET billigt oavsett! :-)

Shopping girls!


"Allt går!" fick jag säga till mig själv då jag gick runt i butiken och följde min "shoppinglista" med kundvagnen i den ena handen och barnvagnen i den andra..... PHU....! :-)

Phuket, resorten, fredag kl. 22.05. (jag hade GLÖMT att det är fredag, dagvild.. ;-)

Runt kl.16 hoppade vi in i en taxi och runt kl. 20 hoppade vi ur den hemma igen. På de timmarna hann vi med en del fantastisk shopping ;-)

Först stoppade vi på min favvo butik i Phuket Town som heter "Island Paradise" och det namnet passar perfekt för butiken ÄR ett paradis!  Mixen av vackra accessoarer, snygga skor, söta interiörting och super snygga kläder är perfekt och jag gick ut med en ganska full påse... ;-)  Lovar att visa....!

När vi skulle ut i vår taxi igen så VRÄKTE regner ner och det regnade så mycket att vi blev sjöblöta trots att vi hade paraply och bara skulle gå typ 5 meter. Crazy! Man kan - utan överdrift - säga att regnperioden har startat nu ;-)

Nästa stopp blev "Tesco Lotus" där vi startade med ett besök på Mc.Donalds och avslutade med att fylla en kundvagn.


Kundvagnen innehöll spännande saker som toalettpapper, hushållspapper, en väldig massa vatten, juice och annat "nödvändigt" OCH en massa söta saker till Johanna + KLÄDER!  Bilden är från då vi precis kommit hem och vår fantastiska taxikille hjälpt oss att bära upp allt :-)

Jag kan berätta att det är inte helt lätt att dra en stor kundvagn i ena handen och barnvagnen i den andra samtidigt som man ska gå igenom "shoppinglistan" så att man inte glömmer nåt..... jag var helt slut då vi kom till kassan för butiken är STOR (typ som en stor Coop / Maxi Ica...) och de selger allt från cyklar och TV till bananer.... Sen är man ju inte direkt smidig då man går med vagn och kundvagn i bredd.. man borde typ hålla upp en stor skylt "varning! bred last!" ;-)

Mamas nya klänning...!



Jag hade egentligen köpt en tunika men efter att jag först fick med mig fel storlek av personalen och sen fick en med stort hål under ärmen så blev det den här klänningen istället. Skön jersey och lite festlig med paljetterna längst ner :-)

Phuket, fredag, kl. 13.20, +28 grader, regn.

Hjärtat sover ännu så nu ska jag göra mig klar för när hon vaknar hoppar vi in i en taxi och åker iväg på en liten tur...  Måste ju hitta på något när det regnar och vi inte kan vara på beachen. Också är Johanna inte helt i form (näsan tok rinner och hon är hostig...) så en liten "shoppingtur" blir helt lagom idag :-)


Så här hittade jag plötsligt Johanna i sängen inne på gästrummet tidigare idag. Hon älskar att ta på sig mina solbriller men vet att hon inte får så det blir så busigt när jag "kommer på henne" ;-)


Och här är vi för exakt 1 år sedan hemma i Oslo. Snacka om att Johanna har växt! :-)

Nu ska jag fixa till mig och sen softa med mina blader på verandan till Johanna vaknar... Hon har sovit rekord länge nu, sedan kl. 11 tror jag? Men det behöver hon eftersom hon är sjuk + att hon somnade sent / vaknade tidigt igår/idag.

Här kommer dagens föresten:

"En förebild är en människa som gör så gott hon kan för att leva som hon lär och som fortsätter att utvecklas."
/Ur "En härlig bok."

Kram! ♥


Vårt hem för 1 år sedan!


Här ligger en sötis och myser på sin favorit plats på golvet. Som ni ser så har fotöljerna fått nya vita kläder jämfört med en bild ni fick se för en stund sen också har de rosa kuddarna hamnat i soffan. Soffan heter "Andrew" och den + bordet + puffarna + lampan + fotöljerna kommer från R.O.O.M.  Och just det ja - jag hade olivträd både ute och inne! :-) På väggen ser ni en av "Lisa tavlorna".

Phuket, fredag kl.12.15, +30 grader, regn & åska (just nu i alla fall...)

När jag skulle lasta ner bilden på hur Johanna såg ut för 1 år sedan så hittade jag flera bilder på vårt vardagsrum och kom på att ni säkert vill se dom :-)

Bilderna är alltså exakt 1 år gamla och orsaken till ballongerna är att vi hade haft Johannas dop den 6:e maj med bjudning hemma hos oss.


Vårt vardagsrum är ganska stort så vi rymmer en "myskrok" också med öppenspis (syns inte i bilden...), som står snett bakom den högra fotöljen.. Sjeselongerna kommer från R.O.O.M:, kuddar med tyg från Ralph Lauren, Bokskåpen kommer från butiken jag hade men de har även funnits på R.O.O.M.  Alla hissgardiner kommer från Himla. Kristallkronan sålde jag i min butik. Golvlamporna kommer från Floss.


Mysiga "bläddra i blader" kroken :-)  Och i fönstret ligger älskade Gucci och myser... Saknar honom! men vet att han har det fantastiskt hos Heidi & syster. :-)


Här syns den andra Lisa tavlan bättre :-) Jag är såå glad i dessa tavlor och jag har shoppat dem i min hemstad Luleå då jag varit där på besök.

Det ska bli riktigt KUL att fixa till vardagrummet i New England stil då vi kommer hem, allt som ska till är ju lite kuddar från Lexington & Ralph Lauren och de har jag redan, inne i soffan på kontoret ;-) Också byter jag nog ut Lisa tavlorna och sätter dit mina "amerikanska tavlor" istället, i alla fall över sommaren :-) Tror jag... får se...!

Mitt tips är verkligen att - trots att det är opraktiskt med barn - satsa på VITA möbler för de gör det SÅ mycket enklare att förnya med färger på kuddar, plädar, gardiner, blommor och andra ting.

Vitt som basic och färger efter årstid = perfekt lösning! :-)

Godmorgon alla underbara bloggisar!


Jag ser fram emot att shoppa ny sänghimmel till lilla prinsessan. En rosa ska det bli så klart!

Phuket, fredag kl.11.25, +30 grader och mixat väder: sol, regn, sol, moln...

Nu somnade precis min super förkylda prinsessa på soffan efter en mysig "hemmamorgon" med lek på verandan, glassätning och massa pussande...

Och jag är på värsta "inredningshumöret" idag så jag bläddrar i blader och surfar på nätet och skriver shoppinglistor och önskelistor och planerar att jag ska klippa ur alla härligt inspirerande bilder jag ser i mina blader och göra en fin "inredningsbok" . Oj! vad man är kreativ ibland! HÄRLIGT! :-)


Den här mattan och klockan passar perfekt i Johannas rum! Båda kommer från "Sprall" på NK i Stockholm, en av mina favorit barnbutiker :-)

När jag surfade runt så tittade jag främst efter saker till Johannas rum som ju ska bli "nytt" då kommer hem för sedan vi reste så har hon ju gått från att vara baby till att bli en liten tjej. Helt otroligt vad de små förändras på bara 6 månader i den här ålder. Fantastisk!

Titta bara här hur hon såg ut då och nu:
tyvärr går det inte att lasta ner bilder nu :-( har försökt i 30 minuter... så jag ger upp och försöker senare! Kanske beror det tröga nätet på att regnet VRÄKER ner och åskan dånar så att det skakar  i fönstren? Antagligen..

Hoppas att du vaknar på ditt bästa humör idag och att du är klar för att möta dagens alla spännande happenings!

Kramar! ♥

Natta! (som vi säger i Norge)


Underbart sovrum! och om du tittar noga så är det en ... just det ja - klädd gavel! ;-) faktiskt i samma färg som jag beställt !  (oh yes, jag la beslutsångesten till sidan och gick för den beställning jag gjorde förra veckan. Känns bra!) Den här härliga bilden kommer från "Walles & Walles" som har så fina tyger att jag skulle gå "helt bananas" om jag besökte deras butik i Stockholm ;-)

Phuket, resorten, natt mot fredag, kl. 03.25

Nu får jag verkligen ta mig i kragen här och hoppa i säng om det ska bli någon sömn i natt ;-)

Ibland kan jag föresten börja tänka på allt jag skulle få gjort om jag inte bloggade....


... och bl.a.så hade nog alla hundratals foton jag framkallat varit snyggt och prydligt inklistrade i de album jag köpt som ligger här och väntar... Hmm... måste faktiskt få gjort det före vi reser hem.  Hittade föresten den här bilden på Åhlens hemsida och nu ser jag ju att det inte är fotoalbum, utan böcker på bilden hahaha.. jag är nog för trött för att blogga nu ;-)

Men - vad är väl 14 fixade fotoalbum mot alla er härliga bloggläsare? :-) Och bloggen är ju en fantastisk gåva till Johanna då hon blir äldre! Tänk så mycket enklare det blir för henne att ta med sig bloggen då hon flyttar hemifrån istället för alla tunga album? Haha :-)  (men nu ska jag så klart göra album OCKSÅ för jag älskar sånt...)

Nej, nu är det dags att krama kudden och somna till ljudet av en sovande Johanna... underbart!

TACK för en jätte mysig bloggtorsdag, imorgon är det FREDAG - lovely!

Natta! ♥

Modiga Johanna.


Här är vi på "Barnshowen" & "MiniDisco" sista kvällen på Sunwing. Johanna står och tittar på Björnarna som dansar på scen.

Phuket,
resorten, kl.02.30, torsdag natt mot fredag.

Jag har SÅ många bilder kvar att visa er från sista 2 dagarna på "minisemestern" eftersom jag inte bloggade så mycket ena dagen och vi hade "resdag" den andra. 

Jag vaknade föresten nyss i soffan, somnade efter att jag bläddrat igenom mina nya blader och tittat lite på en episod av "Sex and the city". Så jag ska strax hoppa i säng, ska bara visa er några bilder från vår sista kväll på Sunwing då Johanna var SÅ modig att jag blev helt rörd....

    
När barnshowen som var "MiniTivoli" startade så stod Johanna tryggt bakom ett litet bord och tittade.... Men efter en stund så vågade hon gå närmare... När jag gick för att prata med henne och frågade om vi skulle gå fram till fiskdammen så skakade hon bara på huvudet och drog sig undan mig. Hon ville stå där helt själv ;-)

 
Efter ytterligare en stund gick hon ÄNNU närmare scen och sen stod hon där och dansade till musiken och klappade händerna... Det var så sött att jag satt där för mig själv med tårar i ögonen och hoppades att ingen skulle se.. (ensam mamma sitter och gråter kan ju se lite märkligt ut ;-)

Det var så KUL att se att hon blev så modig sista kvällen och som sagt - nästa gång vi reser dit så tror jag kanske att hon vågar gå fram och krama djuren också :-) Och just det ja - kvällen slutade med att hon vågade gå upp på scen och fiska i fiskdammen helt själv!! :-) Hon fick "pizzagodis".

Nu ska en trött mama gå och sova så att jag orkar blogga även imorgon, eller föresten, kanske en bild till.... ;-)

City girls.


Vi åt smarrig middag på "KFC" idag och Johanna tok vägrar att sitta i barnstol just nu. "Sitta, sitta, sitta!" säger hon och pekar på en "vanlig" stol :-)  (Den där pommes tallriken brevid mig vet jag inte vem som ställde dit? plötsligt bara var den där.... ;-)

Phuket, resorten, torsdag kl. 23.55.

Jag & Johanna tog som sagt en liten "city tur" på eftermiddagen idag och PRECIS då vi skulle gå ut genom dörren började regnet att VRÄKA ner, alltså det regnade så "hårt" att vi helt enkelt fick vänta lite med att gå ut och taxin körde in helt till dörren för att hämta oss.

Dessa regnskurar kommer SÅ plötsligt att man inte hänger med. Ena stunden kan det vara riktigt soligt för att i nästa bli "mörkt" ute, blåsa och tok regna så det är en god idé att alltid bära med sig ett paraply ;-)

Hur som helst - vi åkte en sväng till Phuket Town och sen vidare till Index där jag tittade efter säng till Johanna men gick ut därifrån med något helt annat.. nämligen den här:


En gigantisk väckarklocka :-) Jag har ett litet "prosjekt" på gång tror jag... men om det inte blir genomfört så kommer den att hamna på ett av sängborden jag beställt mest som en kul "detalj" för här i vår lägenhet är det förbjudet med ringade väckarklockor ;-)

Sen blev det ett stopp på "Central Festival" också för jag skulle bl.a. byta en tunika jag köpt och för att göra en lång histora kort så kan jag bara säga att jag gick därifrån med en klänning istället som jag ska fota och visa er imorgon :-) Också lyckades jag shoppa de här också:


Thai ELLE och Thai ELLE Decoration. Men jag är ändå bara ute efter bilderna... ;-)

Och på tal om blader: min JIG ringde i kväll och sa att "vi måste ha ett prat" om alla blader jag bett honom ta med till mig.. han oroar sig för övervikten.. Jag kan bara hålla tummarna.. ;-)

And the winner is....!


Den här fräscha vita tunikan är vinsten!

Phuket, resorten, torsdag kväll kl. 23.40
.

Mina kära bloggläsare!

Jag förstår inte varför jag envisas med att ha tävlingar för jag vill ju sååå gärna att alla ska få vinna... Men 127 tunikor kan inte shoppas så - jag har varit tvungen att utse en vinnare genom lottning and the lucky girl is:

Postat av: Wedding Anna

Hej! Anna heter jag, bor i Sverige, 31 år snart gift (28 dagar kvar!) Inga barn än men snart så blir det väl dags att sätta igång.. ;-) Älskar din blogg och har vart med dig från "starten". Tycker att du verkar vara en helt fantastiskt kvinna, du insiprerar mig en massa och sedan har ju världens sötaste Johanna som är väldigt roligt att få se växa upp! Sköt om er och tack för att du låter oss "vara med" ;-) Njut dagen! Kramar, Anna

2008-05-03 @ 11:44:44
URL:
http://starwoman.blogg.se/

TUSEN MILJONER TACK ! till alla er som varit  med och tävlat och skrivit om er ålder, var ni bor etc. Det är jätte kul för mig att få veta vilka ni är som läser för jag är så klart nyfiken på er och skulle vilja träffa er allihopa!

Tänk vilken KUL fest vi skulle kunna ha! Jag skulle vilja bjuda in er på ett stort "cocktail party" med rosa drinkar.... Vem vet, kanske jag arrangerar en liten "blogghappening" en gång? ;-)

STORT GRATTIS till vinsten Anna! :-) Mejla mig din adress till: [email protected] så kommer tunikan som ett paket på posten. Och förhoppningsvis hinner den fram till din stora dag som närmar sig!

Och till alla er andra: jag kör snart igång en ny tävling så ge inte upp! :-)



Kvällsbus!


Mysbus i sängen bland alla kuddar, täcken och gossedjur.

Phuket, resorten, torsdag kväll kl. 21.30.

Johanna var sååå full av energi i kväll så hon somnade inte förren alldelens nyss och nu sover hon hur gott som helst :-)

Jag fotade oss precis innan hon fick på sig pyjamas och  drack sin kvällsvälling... 


Johanna möblerade om bland alla gossedjur i sängen i kväll :-) Och titta vilka som fick vara med... Lollo & Bernie! ;-)

Nu ska jag ta och gå igenom alla era tävlingsbidrag och se vem som blir den lyckliga vinnaren av den fräscha tunikan!

Önskar dig en jätte mysig torsdagskväll! :-)

Dagens interiörinspirasjon!


Det här är mina absoluta favorit blommot på våren & sommaren! Jag har alltid sånna i alla fönster hemma så när vi kommer hem till Oslo ska jag gå och shoppa a.s.a.p! :-)

Phuket, resorten, torsdag kl. 15.15, +31 grader och en mix av sol  & moln.

Oj, precis då jag skulle börja skriva det här inlägget vaknade Johanna och nu dansar hon till "Lollo & Bernie" musiken igen :-) Jag kommer att kunna de här sångerna i sömnen om en stund ;-)

Jag kom att tänka på att 17:e maj närmar sig med stormsteg och i Norge så innebär det att ALLA fixar till sin balkong /terrass/ veranda/ hage etc. för den dagen ska blommorna och utemöblerna vara på plats och gräsmattan ska vara nyklippt och fin! 

Så därför passar det ju bra med lite "uteplatsinspiration"! :-) 

         
 Den här stolen från R.O.O.M. är den snyggaste jag vet och den dagen jag har en större uteplats så kommer det att stå en sån här på den och den här söta trädgårdsgrodan skulle jag springa till Åhlens och köpa om jag hade en trädgård :-)

Och så här såg jag föresten ut för bra precis 1 år sedan då jag själv gjorde fint inför 17:e maj:


Jag har haft 2 olivträd på balkongen senaste åren och jag tycker att det är SÅ fint!

Nu ska vi girls göra oss klara här och sen åka iväg en sväng om hjärtat klarar att slita sig från sitt lilla minidisco ;-)

Kram! ♥

Snäckor...


Bangtao Beach, rakt nedanför Sunwing, igår. Det var plötsligt väldigt lågt vatten så det kryllade av fina små snäckor på beachen. Jag passade även på att fylla en påse med sand till mitt "sand i glasflaskor" prosjekt :-)

Phuket, resorten, torsdag kl. 14.00, +30 grader och nu är det SOOOL! (växlar fort i lågsäsong, ena minuten regn, nästa sol, sen lite regn igen... )

Så där ja! NU! somnade darlingen mot min skulder. Skönt för henne och skönt för mig! :-)


Här är snäckorna jag plockade... Inte så stora men söta!

Nu ska jag "fira" att hjärtat somnade med att jag har ställt ut färsk frukt (melon + ananas), ett glas "dagens"  och en hög med blader på verandan, jag ska chilla i en solstol och njuta solen & "egentiden" och förhoppningsvis hitta inspirerande sovrum så att beslutet kan tas.! :-) Det lutar helt klart åt kläddgavel..... ;-)  (och det är vad jag egentligen beställt också)

Carpe Diem! ♥

Jag idag...



Phuket, resorten, torsdag kl. 13.25, +30 grader och regn just nu..

Det här sköna kortet shoppade jag i Singapore och jag ser faktiskt ut nästan exakt så just nu för jag sitter med hårrullar, går runt i "hemma kläder", bläddrar i Vogue och fixar lunch till Johanna :-)

Min lilla darling har inga som helst planer om att sova så vi får väl se hur det blir med den där city turen...  Kanske senare. Jag måste bestämma mig för hur sovrummet ska se ut idag.... Kan inte minnas då jag hade sån beslutsångest senast? Hoppas den strax går över :-)


Jag tycker fortfarande väldigt mycket om Malene Birgers sovrum... men samtidigt så har jag lust på en "klädd gavel"..  Vi får väl se vad det blir! :-)

Tyvärr blir jag såååå rastlös när inte Johanna kan somna och timmarna bara går... vill inte kasta bort dagen.. Önskar jag var bättre på att bara njuta och inte känna att jag alltid ska "göra något".. Det är helt enkelt en "yrkesskada" för jag är så van att jobba, jobba, jobba... ;-)

Sunwings söta djur!


"Mamma, hjäääälp"! säger Johanna dag 1 då hon träffade Bernie för första gången., dag 2 pekade hon och kramade mitt knä.... :-) Och idag då jag sitter och skriver det här inlägget så står hon och pekar på skärmen och håller i Berniegossedjuret så nu är han helt klart en favorit ;-)

Phuket, resorten, torsdag kl. 10.50, +30 grader och sol bakom moln..

På Sunwing dyker det ofta upp söta djur runt poolen och första dagen blev Johanna jätte rädd dem, men efter några dagar gick det bättre :-) och nästa gång vi möter dem tror jag nästan hon vågar krama dom ;-)

Jag hittade föresten en bättre adress direkt till sidan där du kan läsa mer om Sunwings fantastiska koncept, klicka här:
Sunwing


Idag har vi packat upp väskan från minisemestern, i den låg bl.a.: söta gossedjur (men Lollo hade vi shoppat då vi var på besök på Sunwing i januari), cd´n som gått varm här idag ;-) , fina vykort (som ska skrivas och sparas som minnen ) och en haklapp från restaurangen som Johanna absolut inte ville ha på sig (hon hatar haklappar) men som jag sparade som minne :-)


Och på den här adressen kan du höra på den sång som Johanna ÄLSKAR och dansar till heeeeela tiden här hemma idag :
(klick på länken, sen på the guitar och sen på mikrofonen!)

http://www.ving.se/mytimages/SiteId1/Microsite/lolloochbernie/start.html


Nu är vi plötsligt tillbaka i "vardagen" igen med tvätt som ska tvättas (är inne på 3.e maskinen på morgon...), disk som ska diskas, säng som ska bäddas och allt plockande....  Och egentligen hade vi planer om att ta badbussen till beachen idag men så kände jag bara att nej, jag orkar inte stressen + att Johannas näsa rinner mer än någonsin så jag tror vi softar hemma fram till att hon ska sova sin nap och senare tar vi och åker in till Phuket Town och lunchar + besöker några butiker... "Back to city life" med andra ord ;-)

Hoppas att du också har sköna planer för dagen.!

Tjingeling! :-)

Godmorgon alla underbara!


Oss i frukosten på
Sunwing igår. När jag äter hotellfrukost så väljer jag alltid bröd med ost & skinka, grönsaker och massor med färsk frukt. Mumsigt! :-) och ibland blir det ägg också... äggröra med prinskorvar.

Phuket, resorten, torsdag morgon kl. 08.45, +30 grader sol & moln

Min dag startade med LYXIG sovmorgon! och det var helt lovely :-)

Johanna slog upp sina blå runt kl. 08.30 efter en natt då hon rullade över och ville sova nära mig. Det var NYTT, så har hon aldrig gjort förut. Hon brukar altlid sova i sin egen säng men nu då vi sovit i samma i 3 nätter på vår lilla minisemester så verkar det som att hon gillat det så mycket att hon vill fortsätta ;-)

Det första Johanna gjorde då hon steg upp idag var att stå och vifta med sin "Tre små björnar" cd så vi har redan haft minidisco här på morgon :-) Jag fick föresten veta att man kan lasta ner en av sångerna från Ving´s hemsida, ska checka det och ge er länken så att ni kan dansa som oss :-)

Min gårdag slutade med att jag droppade den där duschen och kramade kudden istället så NU ska här duschas och sen frukost men det blir ju inte helt detsamma som på Sunwing... hmm... Hotellfrukostar är det bästa jag vet och jag önskar att vi hade sånna även här på vår resort.. En dag så kanske?! 


Dålig bild p.g.a. motljus och ingen blixt.. Men - jag vill egentligen  bara visa hur härligt nära beachen vi satt då vi åt frukost. Undrar ni var Johanna var? Det gjorde jag också. Hon satt inte still en sekund då vi skulle äta igår så det hela slutade med att jag tog med mig frukosten till poolen ;-)


Här var Johanna! vid duschen ;-) efter det sprang hon raka vägen till poolen...

NJUT dagen alla underbara och TACK för de fina kommentarer jag fått då vi varit bortresta.

Kram! ♥

Sweet dreams.


Oss på Bangtao Beach idag.

Phuket,
resorten, kl. 03.00, natt mot torsdag.

Shit, jag råkade precis titta på klockan... MÅSTE gå och lägga mig... ;-)

Så jag ger er dagens också hoppar jag i duschen för jag kan inte lägga mig utan att kroppen har fått "after sun" + att det är så skönt att ha tvättat håret i lugn och ro så slipper lilla darlingen stå och titta på när jag gör det imorgon. Det gäller att planera sin tid som mama :-)

Och på tal om det : Alla ni ensamna mammor där ute! Var inte rädda för att boka en resa och åka iväg själva med era barn. Det finns alltid en hjälpande hand då man behöver det (som tex när man ska lyfta väskor av bagagebandet...) och det kryllar av trevliga människor där ute som du snabbt lär känna!  Och om du dessutom bokar boende på "Sunwing" så kommer du att få massor av skön & lyxig "egentid" eftersom det är massor med aktiviteter för barnen hela tiden.


Det var lyxigt att slippa trängas runt poolen för det är betydligt fler gäster i högsäsong...

Här kommer dagens:

"Ferien (semestern) er den korte tiden mellom planene og minnene."
/hittade citatet i en "Kamille".

Så - låt inte alla "hinder" begränsa dig (det är lätt att man ser det jobbiga med att resa ensam med barn) , se i stället möjligheterna och börja planer din drömresa....! och ett tips är att skaffa en söt spargris som motiverar till sparande så kanske det blir nästa sommar om det inte blir den här...  Tiden går ju ändå så fort ! :-)

Själv ska jag strax hoppa i säng och drömma om våra härliga dagar vi har haft! Jag är så glad över att vi reste och ja, jag fick hjälp att bära bagaget för annars hade vi fått stanna hemma ;-) hihi :-)

God natt & sov gott så "ses" vi i morgon!

Kram! ♥

P.S och för er som inte vet: jag & Johanna lever med Johannas pappa / min sambo, men han är hemma i Norge och jobbar några veckor .

Där var vi och här är vi!


I love Phuket! :-)

Phuket, resorten, onsdag kväll kl. 02.30

Kom på att det kanske kan vara kul för er att se var vi var och var vi bor?! :-)

Vi var alltså på "Sunwing Resort & Spa" som är tydligt utmärkt på kartan och vi bor i den delen av Phuket där jag har ritat ett rosa hjärta, nämligen i närheten av "Wat Chalong" som är ett väldigt känt tempel här i Phuket. Så alltid när jag tex tar en taxi och ska beskriva var vi bor, eller någon frågar var vi bor?  så säger jag "close to Wat Chalong" för då vet alla :-)

Avståndet mellan där vi bor och Sunwing var "30 min med taxi" den dagen vi åkte dit, och "45 min -1 time med taxi" idag då vi åkte hem. Allt beror på trafik och väder för i söndags var det ingen trafik och idag ÖS regnade det då vi reste = traffic jam.

Som ni ser så bor vi "på andra sidan" av ön där det inte är några kända turistorter och det är riktigt skönt för för det första så är det mycket billigare här för det är här Thai bor, och för det andra så väljer vi själva när vi vill uppsöka alla "turistställen".

Men - just nu önskar jag att vi bodde kvar på Sunwing några dagar till för där var det bara helt FAB.! :-)  så vi får väl se... kanske åker vi upp en sväng till före vi reser hem? om inte annat så i alla fall över en dag... :-)

Hemma!


Vi gick ner på beachen idag efter lunch och då var det så vackert där nere.... Det är en LYX att havet är så super nära själva resorten, bara att gå rakt ner..

Phuket, resorten, onsdag kväll kl. 01.50.

Det märks att jag är hemma igen för jag har precis vaknat, ganska otroligt att man så snabbt är tillbaka i snurrigaste dygnsrytmen ;-)

Vi har haft det SÅ BRA på vår lilla "minisemester" på
Sunwing och vi längtar redan tillbaka......! En av de sista sakerna vi gjorde innan vi checkade ut  var att shoppa cd´n "Tre små björnar"  och i kväll har Johanna haft sitt alldelens egna "minidisco" här hemma. Jag har aldrig tidigaer sett henne dansa SÅ mycket! Helt underbart! :-) :-) 

Nu ska jag blogga så mycket jag orkar före jag måste lägga mig... också måste jag ju duscha och ta av mig bikinin också för jag kom aldrig så långt före jag somnade med Johanna ;-) Hon hade super svårt att somna i kväll.. tror det var för att hon saknade sängen på Sunwing....

Hoppas att du har det riktigt bra och förlåt min frånvaro idag. Jag valde att NJUTA sista dagen på "semestern" och låg vid poolen och softade då Johanna sov istället för att sitta inne vid pc´n. Kände att jag behövde det :-)

Puss & Kram! ♥

Å! vad vi har det bra!


Har ar vi på kvallens Barnshow, i bakgrunden ser ni bjørnarna och idag var Johanna modigare an någonsin! Hon vågade t.o.m. gå fram och fiska i deras fiskdamm! ;-) Jag har på mig tunika från Zara, smycken shoppade i Bangkok på marknaden, favvo vaskan från Accessorize och Johanna har klanning från Ralph Lauren som JIG shoppat i New York och accessoarer køpta i Singapore.

Thailand, Bangtao Beach, ,
Sunwing Resort & Spa , tisdag kl. 22.00

Vi har haft den BASTA dagen idag!! och vi ar så kara i den har resorten att vi inte vet hur vi ska klara att resa harifrån imorgon?  Jag ar så oerhørt GLAD att vi åkte hit och Johanna har - utan tvekan- "the time of her life"! :-)

Jag ska sjalvklart visa er massor med bilder från dagen och beratta om allt vi gjort men nu ar jag SÅ trøtt att jag håller på att somna...zzzzz... så jag ska gøra något så ovanligt som att krypa ner i sangen nu på en gång så att jag orkar ha en lika fantastiskt harlig dag imorgon igen :-)

Lovely day! Johanna badar, jag chillar....! det ar sånt har som gør att jag alskar den har resorten :-) Och har ser ni føresten mina nylackade tår. Mitt tips ar verkligen att kosta på en "fransk manikyr" på tårna infør sommaren før det ar riktigt snyggt tycker jag.

Hoppas att du också har en lovely dag och att din kvall blir riktigt mysig.

God natt & sov gott från en ovanligt trøtt & xtra happy mama som njuter dagarna....!

Puss & Kram! ♥


Godmorgon tisdag!


Om Johanna får en lillasyster en dag då kanske deras rum kommer att se ut så har? Mysigt med våningssang! Jag hade en sån hemma hos min pappa i mitt rum dar då jag vaxte upp och jag sov alltid uppe också fick mina kompisar sova nere :-)

Phuket, Bangtao,
Sunwing Resort & Spa, tisdag kl.07.50.

Jag ser BLÅ HIMMEL bakom tunna moln idag. Tjohooo! Total LYCKA! :-) så det har ser ut att bli en dag fylld av sol & bad har på resorten. Underbart!! :-)

Natten har varit mycket battre an igår. Johanna har sovit gott fram till nyss och nu ska vi hoppa i duschen har och gøra oss "frukostklara".

Måste bara beratta en tokig sak som hande igår:

Nar Johanna satt i mitt kna igår då jag fick manikyr & pedikyr så kanner jag pløtsligt att hon kissar på mig!?! Jag førstod ingenting? Hade bløjan hamnat snett? Då upptacker jag att Johanna INTE HAR NÅGON BLØJA PÅ SIG! Alltså hur ar det møjligt? Jag hade bara tagit på henne "trosorna" under klanningen och så hade hon gått omkring från kl. 15-17... Hahahaha hur tokigt som helst! :-) Det ar førsta gången jag GLØMT att satta på ny bløja då jag bytt. Haha. Ibland ar man verkligen førvirrad ;-)

Nu: dusch och på med bikini och ivag till frukost så att vi kommer oss ut till poolen & solen a.s.a.p.! før t.o.m. jag som varit har sedan 13 december kan få lite "solstress" ibland ;-)

NJUT dagen & Carpe Diem!

Kram! ♥

P.S

Jag vet, jag borde ligga och lasa nu, men - jag tankte besvara dagens kommentarer men det går inte? mina svar blir inte publicerade.. Ville bara tala om det så ni inte tror att jag struntar i att svara. TACK før allt ni skriver! er feedback inspirerar mig.

NU ska har sovas! ;-)

Natta & Gucci...


Fin tavla av mor & dotter.

Phuket, Bangtao, Sunwing Resort & Spa, måndag kl. 23.55.

Nu ska jag logga av, skriva några vykort och sen lagga mig och mysa med min bok som jag børjade på tidigare idag, det blir en perfekt avslutning på den har dagen! :-)

Det var føresten några "stand" med vaskor & klader har på resorten i kvall och de hade ovanligt fina kopior på Prada, Mulberry, Gucci, Chanel, Tods m.fl. så jag blev riktigt frestad... men jag ska avvakta med vaskshoppingen till vi eventuellt stoppar i Bangkok på vagen hem.. tror jag... men pløtsligt kanske jag inte kan hålla mig ;-)

Jag shoppade i alla fall en "good copy"  sminkvaska från Gucci som ar perfekt storlek till att ha i handvaskan (det ar det førsta oakta Gucci jag køper...). Den kan man føresten førvara pengar och annat smått och gott i också och pløtsligt kom jag på att ni kanske vill att jag ska lotta ut en exakt likadan i nasta tavling har på bloggen? eller? ;-)

 
Dagens shopping = Gucci kopia och små Hello Kitty "vaskor" till Johanna som ar så små att man nastan inte rymmer nåt i dem men hon ville verkligen ha dem och eftersom de var så billiga så.... ;-)

Jag kommer føresten att presentera vem som vann tunikan imorgon, eller senast då vi kommer hem till vår egna resort så ni kan tavla fram till dess.

Ønskar dig en lovely kvall fylld av mys!

Natta! ♥

Blått & Vitt.


Vilket harligt køk!

Phuket, Bangtao, Sunwing Resort & Spa, måndag kl.23.40.

Ni vet ju mina planer om att låta sy upp nya øverdrag till våra køksstolar hemma i Oslo har i Thailand. Jag skrev att jag ønskar vita och jeansblå.... Nu har jag pløtsligt blivit inspierad att sy upp blå / vit randiga!  Måste vara allt det blå / vita har på resorten som gør intryck...! ;-)

Johanna berattar om dagen!


Har ar vi på vag att ata middag och jag  førsøker se ut som mamma gør då hon fotar "dagens" så det ar darfør som jag tittar bort från kameran. Jag har føresten på mig en ny liten "kofta / jacka" som min mamma køpt på "Central" før pengarna som mormor skickat. Så - TACK! mormor, den ar jatte skøn!

Phuket, Bangtao Beach,
Sunwing Resort & Spa, måndag kl.22.50.

Idag har det øs regnat absolut hela dagen så darfør passade jag på att sova extra lång "nap" eftersom jag sov iite dåligt i natt. Jag var radd før bjørnarna jag såg igår kvall också hostade jag jatte mycket men mamma strøk mig øver ryggen och då kandes det battre. Vi sover føresten i samma stora dubbelsang hon och jag och det tycker jag ar jatte mysigt!

Nar vi hade atit frukost gick jag och lekte i MiniLand, dar finns det massor med leksaker och det ar så bra att de har tak øver lekplatsen / sandlådan før då kunde jag leka dar fast det regnade utan att bli bløt!


Har står jag och tittar på några lite større barn som hade ett litet "bygg prosjekt" i sanden. Spannade! :-)

   
Efter en stund hamtade jag mig en egen hink och byggde lite jag också.  Och mamma hjalpte också till men den bilden vill hon egentligen inte att jag ska visa før hon tycker inte om att bli fotigraferad "underifrån", hon sager att hon får dubbelhaka då. Det ar skønt att inte ha en sån tycker jag :-)

Det var føresten efter den har lekstunden som jag sov min "nap" och jag somnade mot mammas axel då hon stod och pratade nere i receptionen.

Nar jag vaknade gick vi och åt lunch och sen sprang jag ivag till MiniLand igen.

Då målade jag før førsta gången en teckning med vattenfarg. Kul! :-) Mamma sa att hon blev så rørd av det att hon ska rama in den. Hihi :-)


Nar vi åt lunch så drack jag  jatte mycket vatten med sugrør också hade mamma bett om att få ett plastglas før hon ar så radd før att jag ska tappa de riktiga glasen i golvet. Men det skulle jag ju så klart aldrig gøra ;-) 

Nar jag hade lekt och målat en stund så føljde jag med mamma så att hon fick måla sina naglar både på føtterna och handerna nere vid stranden. Det var mysigt att sitta i mammas kna och titta på... och de ville måla mina naglar också men det ville inte jag.

Sen var det dags før show igen kl.19 och idag blev jag inte lika radd som igår.!

  
Først tankte jag sitta framfør scen med de andra barnen men jag andrade mig precis då det skulle børja och satt i mammas kna i stallet. Eller vi stod føresten. Och jag føredrog att vi stod en bit ifran sjalva scen så att bjørnarna var på lite avstånd. Det kandes bast så.

Sen satt jag i mammas kna och tittade på hela showen + minidisco borta i resturangen. Jag kande mig jatte modig som vågade gøra det idag och imorgon tror jag kanske att jag vågar annu mer. 

Och just det ja - det var några førsaljare på resorten ikvall och jag fick 2 små Hello Kitty "vaskor" av mamma. Hon kommer sakert att fota och visa imorgon eller senare ikvall så att ni får se :-)

Klockan 21 somnade jag och jag hoppas att det ar sol imorgon så att jag kan bada. Jag ar jatte glad øver att vi har rest hit till Sunwing i nagra dagar før har ar det så kul att leka! också ar det så kul med alla barn.

Kram från mig! ♥

 


Restaurang "La Tasca".


Vid frukosten idag envisade som vanligt Johanna med att dricka sjalv ur vanligt glas och det resulterade i sjøbløt klanning ;-)  Sjalv mumsade jag - før førsta gången sedan vi kom till Thailand (!) i mig smørgåsar med ost & skinka. I vanliga fall ater jag namligen bara Yoghurt. Det ar SÅ lyxigt med hotellfrukostar.... !

Phuket, Bangtao,
Sunwing Resort & Spa, måndag kl.22.25

Idag har vi atit frukost, lunch & middag på "La Tasca" och då har det sett ut så har! ;-)


På lunchen drack Johanna vattnet med sugrør och spillde ingenting! :-) Nice!


Titta inte på mitt hår.. jag har slut hårspray...MÅSTE shoppa nytt imorgon før jag kan inte leva utan ;-) Men ni kanske undrar vad Johanna tittar på)?  Bjørnarna!

I nasta inlagg ska jag beratta hur det gick i kvall... ;-)

Dagens interiørbild!


Snyggaste lekrummet.

Phuket, Bangtao,
Sunwing Resort & Spa, måndag kl.22.15.

Eftersom vi ar på "minisemester" før att Johanna ska få leka med andra barn (nu då hon ar det enda barnet på den resort dar vi bor ) så passar det bra att dagens interiørbild ar ett "lekrum"!

Jag tycker att det har lekrummet ar super frascht och snyggt! Precis ett sånt skulle jag vilja ha den dagen då vi bor i ett hus och jag har flera barn.... :-)

Det vita / røda / blå ar så otroligt snyggt och t.o.m. min favvo sak: en jordglob! ar med på bilden. Mycket finare an så har kan det faktiskt inte bli tycker jag!

P.S Fiffigt att de satt snygg tyg med stjarnor på bakom glaset i skåpdørrarna så att inte alla saker syns. Det gør att det ser mycket mer "stadat" ut.

Lyxig mamastund!


Vi gick ner till det SPA som ligger vid stranden på em då regnet avtog lite och dar fick jag manikyr & pedikyr før 400 bath! Dvs 66nok. :-) Hemma hade det hamnat en nolla bakom och inte ens det hade rackt....

Phuket, Bangtao, Sunwing Resort & Spa kl. 21.45 måndag kvell.

Åååå vad jag MYSTE idag då jag fick fixat mina tår & hander! :-) Jag har velat gøra det LANGE men ni som har barn vet hur det ar - det ar inte alltid så latt att hitta den dar stunden....  Så idag tog jag helt enkelt med mig Johanna och det gick hur BRA som helst!

Hon satt i mitt kna och tittade på nar tårna fick fin fransk manikyr och sen satte hon sig på en liten stol brevid mig då det var handernas tur. Gud vad jag kanner mig mycket fraschare med fransk manikyr på naglarna! I love it! :-)


Jag børjar kanna mig så blek nu efter flera dagar utan sol men så tittar jag på den har bilden och jamfør med Johannas ben och inser att det kanske inte ar någon fara annu ;-)

Det ar SÅ bekvamt att bo på en resort dar "allt" finns! MiniMarket, skraddare, juvelbutik (om någon pløtsligt skulle få før sig att fria kanske? eller bara ge en suprice ? ;-))  , SPA innomhus, SPA utomhus, MiniLand, olika restauranger att valja mellan, show på kvallen..... Ja, om man har barn och ska på semester så kan man nog faktiskt inte bo mer bekvamt an så har!

Som idag tex, jag hade ALDRIG kommit mig ivag på SPA om det inte legat på 2 min gångavstånd från vårt rum.


Johanna satte sig på en liten søt stol brevid mig då jag skulle få min manikyr och dar fanns det massor med nagelack att leka med :-)

Før att fira dessa bekvama dagar sitter jag nu och lyxar med ett glas mousserande och i bakgrunden hør jag Johanna sova søtt. Det ar sånna har stunder som ar ett "lyckligt øgonblick"! :-)

P.S jag vågar inte mixtra med att få till språket till svenska igen før min dator ar sjukare an någonsin så om jag trycker på fel knapp finns risk før att jag inte kan blogga mer och det vill vi ju inte.

Rainy day!


Jag ar glad vi tog med oss Hello Kitty paraplyet før utan det hade vi varit 2 "miss wet t-shirts" :-) Har ar vi utanfør "MiniLand" och dit skulle nog Johanna vilja flytta om hon fick valja ;-)

Phuket, Bangtao,
Sunwing Resort & Spa måndag kl. 18.00

Detta har verkligen varit "a rainy day" men vad gør val det nar vi har det sa bra har?! :-)

Vi har precis kommit upp på rummet efter lunch, lek, manikyr, pedikyr och mer lek. Så med andra ord så har den har dagen varit perfekt før både mig och Johanna ;-)

Jag skriver och berattar mycket mer senare før nu ska vi gøra oss klara før middag och - om Johanna vågar - barnshow. Vi får val se hur det går... ;-)

Hoppas att din dag ar fantastisk och att det ar hos dig som solen ar idag! :-)

Bast vi kommer oss ivag nu, kl. 19 ar det showtajm.

Kram! ♥

Oss idag.

Idag har jag på mig tunika från Honky Dory, och under shorts från H&M och kjole från La Perla. Johanna har klanning kopt har i Phuket.

Phuket, Bangtao Beach, Sunwing Resort & Spa, kl.14.25, måndag


Idag nar vi skulle ner och ata frukost sa var Johanna super busig. Hon drog mig nasan hela tiden ;-)

Johanna hostar och ar jatte snuvig sa om hon inte blir battre så får vi nog dra till doktorn så att hon får lite medicin..




"Nap".


Se sa sott de baddat med Johannas saker tidigare. Jag tar alltid med mig kudde + tacke till henne nar vi reser ocksa hennes vita kanin som hon alltid sover med... Bamsen shoppades igar. Kolla føresten in ljuset vid sangen, en detalj jag blir IMPAD øver!

Phuket, Bangtao Beach, Sunwing Resort & Spa kl. 14.15 måndag.

Ibland får man bara "gilla laget" , som nu tex. Min lilla darling har sovit den langasta napen och jag har haft all tid i varlden att blogga men vad hander? Jo , min pc mar plotsligt samre an nagonsin och har inte alls velat fungera sa det ar nastan bara FLAX att den borjade fungera nu da Johanna precis vaknat før jag har jobbat pa saken i over 2 timmar ;-)

TUR man ar bra pa att tanka positiva tankar! :-)

Nu ska vi ga ivag och luncha och sen ska hjartat fa leka i MiniLand for har vraker regnet ner och det ar graare an gratt vader.... 

Som ni ser sa fungerar inte spraket heller, tror verkligen jag maste shoppa en ny ROSA pc fran tex Sony.... DA skulle nog allt fungera perfekt ;-)

Puss & Kram pa er alla harliga! ♥

Godmorgon "Herr Vardag".


Tavlan heter "Min engel" , konstnär: Björg Thorhallsdottir. Tycker den passar bra nu då vi är på en "Johanna semester".  Våra små änglar förtjänar all lycka i världen!

Phuket, Bangtao,
Sunwing Resort & Spa, måndag kl.07.45, super grått väder.

Jag kommer inte ihåg i vilken film jag hörde det uttrycket? Att "Herr.Vardag" kommer på besök på måndagar? men det har i alla fall fastnat hos mig och varje måndag tänker jag att nu knackar Herr.Vardag på dörren igen! :-)

Vi vaknade till vår vardag kl. 07 idag efter en natt med lite smått orolig Johanna så jag misstänker att det blir en längre "nap" på henne idag, eller jag hoppas i alla fall för jag skulle behöva fixa mina naglar både på fötter & händer. Tänk- vi har varit här i Thailand i över 5 månader och jag har bara fixat manikyr & pedikyr 2 gånger... tokigt! Jag går ju mycket oftare hemma och här är det ju nästan "gratis". Ska ta och bli bättre på det ;-)

Oj, oj, min ängel (kärt barn har många namn..) hostar som bara den nu, och ute är det det gråaste väder vi sett sedan  vi kom till Thailand så jag är GLAD att det finns MiniLand här som kan pigga upp Johanna. Just MiniLand var en av orsakerna till den här turen, för jag kände att Johanna har behov av att få leka med andra barn eftersom hon är enda barnet på vår egen resort.


Min egen ängel häromdagen på Nai Harn beach.

Så - den här "minismestern" är Johannas och jag bara följer henne och det hon vill göra! :-)

NJUT dagen mina kära läsare och här kommer dagens:

"Kjærlighet er ikke en vei, men tusen olike stier å velge imellom."
/Bjørg Thorhallsdottir (min favvo konstnär) Hittade citatet i en "Kamille" här på resorten.

Nu ska vi ta tag i dagen här och jag riktigt LÄNGTAR till att gå och äta frukost för hotellfrukostar är lovely..!

Puss & Kram! ♥

P.S försökte besvara kommentarer igår kväll men det gick inte :-( så - jag gör nytt försök i kväll. Och glöm inte - sista dagen att tävla!

Tröstshopping.


En nyshoppad söt bamse och en trött Johanna som ville upp i min famn.. mys, mys..

Phuket, Bangtao, Sunwing Resort & Spa kl.23.00, söndag.

För att pigga upp en sjuk, trött och ledsen (rädd..) Johanna så gick vi till "Mini Market" och shoppade en söt "Bernie nalle" som Johanna genast gav massor med kos :-)

Och minuter efter att jag tagit den här bilden somnade min älskade sötis innan hon ens hunnit börja dricka sin välling... När det händer är hon TRÖTT.!

Själv har jag stora planer om att lägga mig strax.... Känner att den här lilla "minisemestern" ska bli skön avkoppling för mig också så jag ska försöka få till att lyxa med lite SPA på dagarna då Johanna sover sin "nap" också ska jag läsa min bok som fick följa med i bagaget (som föresten var gigastort... ;-) )

Vet ni - jag ska faktiskt lägga mig NU. Kände plötsligt att den där boken lockar och sängen ser fantastiskt skön ut också... 


Vår säng i några nätter.

Jag önskar dig en riktigt mysig söndagkväll! Njut ögonblicken för imorgon kommer "Herr Vardag" på besök igen.. ;-)
 
God natt & Sov gott! ♥

Dagens middags outfit!


Till middagen hade jag på mig min nya tunika från French Connection, byxor Filippa K, skor Zara, accessoarer köpta i Phuket. Johanna har klänning köpt i Phuket och byxor från Gant.

Phuket, Bangtao,
Sunwing Resort & Spa, söndag kl. 22.40.

Som jag skrev tidigare så hade jag STORA planer om hur vår kväll skulle bli. Först skulle vi äta god middag i "La Tasca" och sen skulle vi och titta på "Barnshowen" och Johanna skulle älska det och sen skulle vi dansa på MiniDisco..

Men - allt blir inte alltid som man tänkt sig ;-)


Här delar jag & Johanna på en god "chicken satay" till middag i raket fart för att hinna till showen.

När vi nästan hade ätit klart maten så dyker plötsligt "Bum-Bum, Isidor & Tvättis"  (Sunwings egna barn figurer) upp i restaurangen för att gå runt och visa upp sig före deras barnshow skulle börja. Och det var i exakt det ögonblicket som min bild av kvällen ändrades ;-)

För Johanna blev SÅ RÄDD för figurerna.... !

Tokfian!


Poolen är perfekt ! den är nämligen super långgrund av hänsyn till alla barn. (det finns så klart fler pooler också + flera barnpooler)

Phuket, Bangtao,
Sunwing Resort & Spa, söndag kl.22.30.

Plötsligt fick Johanna för sig att gå ut ur MiniLand med styra stegen till poolen där hon klev i med klänning, blöja, nya halsbandet (viktigt att nämna ;-)) och "allt". Hon är en riktig "tokfia" ibland ;-)



Sen gick hon runt där i poolen och super myste och ibland gick hon så långt ut (modig har hon blivit!) att jag hade svårt att hänga med utan att blöta ner mina korta shorts & klänning. För eftersom jag är så rädd att hon ska ramla i så gick jag typ 5 cm bakom henne hela tiden ;-)

Eftersom det hade ÖS regnat en lång stund  på em så tror jag hon firade uppehållet med sitt dopp för hon har nog saknat att inte bada idag efter alla dagar med beach & pool.

Mini Land = Johannas paradis!


Det finns hur mycket leksaker som helst att leka med i sandlådan och det fylls på hela tiden av gäster som lämnar leksaker de köpt då de ska resa hem. 

Phuket, Bangtao Beach, Sunwing Resort & Spa söndag kl. 22.10

Mitt älskade hjärta är som sagt inte alls i form men gissa om hon piggnade till då vi kom till "Mini Land" idag! :-) Då glömde hon både snuvan och hostan och istället sprang hon runt och lyste av glädje!


Varför välja en liten spade när man kan välja en stor ? ;-)

  
Johanna älskar böcker! och pussel.. Så först läste vi bok inne och sen satt vi och byggde pussel ute och då bjöds det på melon, chips & kex också.  Här ser det ut som att Johanna var helt ensam men det var hon inte alls, de andra befann sig vid ett annat bord...


... för vid det bordet pågick det ansiktsmålning! Barnen fick välja hur de ville bli målade på bilder i en bok och Johanna tittade på med stort intresse. Och föresten - om du tittar noga på bilden så ser du det vackra halsbandet Johanna har på sig ;-)

Jag har en känsla av att Johanna kommer "bo" i MiniLand en stor del av morgondagen också :-)

En mama pysslar... & ett tips!



Jag fick till bildstorleken! Tjohooo! Då ska jag fixa till alla inlägg jag gjort. Ett ögonblick :-) Och jag berättar föresten senare vad det är jag gör på bilden ;-)

Uppdatering:

Phuket, Bangtao Beach,
Sunwing Resort & Spa kl. 22.00 söndag kväll.

Så där ja. Nu är inläggen fixade så att bilderna har rätt storlek. Skönt!

Nu har ni säkert redan funnit ut vad det är jag sitter och gör på bilden, men om inte så kan jag berätta att jag gör ett pärlhalsband till Johanna, med rosa & vita stenar !


Kanske jag ska bli smyckedesigner? Haha , think not ;-)

Jag tror inte att jag har suttit så här och "pysslat" med pärlor sedan jag var typ ja... kanske med i minicluben  då jag var liten? ;-) Länge sen var det i alla fall. Men då jag satt där och trädde pärlor på tråd idag på "Mini Land" så kom jag på vilken kul grej det är att ha det som en "happening" på barnkalas!

Tänk - då får alla barn gå hem med ett eget smycke som minne! DET ska jag tänka på till Johannas kalas :-) Och föresten - halsband kan man ju göra på en "tjejkväll" även i vuxen ålder medan man dricker champagne för man är väl aldrig så kreativ som då? ;-)

Gratis lunch!


Lunchdags! och en sjuk Johanna..

Phuket, Bangtao Beach, Sunwing Resort & Spa, söndag kväll kl.21.00.

Det känns nästan konstigt att sitta och blogga så här tidigt på kvällen  för i vanliga fall så sover jag ju gott nu ;-)

Tyvärrs så har min lilla darling blivit sjuk vilket ju var extremt dålig tajming då vi skulle resa upp hit.... Men sånt kan man ju aldrig planera. Hon har ovanligt "tjock" hosta och näsan bara rinner... så jag hoppas att nattens sömn gör henne bättre så att hon orkar leka med de andra kidsen imorgon.

Bilden är från dagens goda lunch som vi åt i "La Tasca". Jag mumsade i mig "chicken enchiladas" och alla barn får GRATIS lunch ! så - Johanna valde hot dog med pommes, hennes favvis ;-)

   
Först mat. Sen glass! ;-)  (glassen är inte gratis, men den är GOD! ;-)

I vanliga fall - då det är högsäsong - har de en barnbuffé stående framme där barnen själva kan gå och plocka sig mat men nu då det är lågsäsong och betydligt färre gäster så får barnen välja från en meny och det går ju minst lika bra! :-)


Barnens egna gratis meny att välja från! Lyxigt!

Nu ska jag se om jag kan fixa till bilderna så de blir normala för det känns så "pluttigt" med dessa små..  (men de blir större om ni klickar på dem).

Jag älskar Sunwing!



Nyss incheckad... Kolla in de rosa blommorna på badet. Lovely! :-) Idag hade jag på mig min klänning från Zara.

Phuket, Bangtao Beach,
Sunwing Resort & Spa , söndag kl.20.30.

Jag har alltid varit otroligt glad i Sunwing för jag älskar konceptet! och jag har semestrat på Sunwing resorter sedan jag var liten. Speciellt minns jag den gången då vi bodde på Sunwing Alcudia, då var jag ca 7 år och var med i minicluben och där träffade jag en tjej som heter Anna som jag har haft kontakt med fram till för ett antal år sedan ! 

Eftersom jag inte kan tänka mig ett bättre koncept för barn än Sunwing så reste jag och Johanna hit för att mysa några dagar :-)  Här är det massor med barn och kul aktiviteter hela dagarna långa så för Johanna är det "happy hour" hela tiden! ;-)

  
Vi har både pool & havsutsikt men tyvärr så har min kamera inte tyckt om dagens väder så bilderna blir ljusa... Får hoppas på bättre skärpa i morgon ;-)

Nu sover hjärtat och jag ska ta och blogga om dagen! :-) Vår kväll blev föresten inte helt som vi tänkt oss.. mer om det snart! ;-)

Hoppas din söndag är perfekt och att du inte har missat tävlingen?! ♥

P.S  Tyvärr har jag något fel på min pc, det kryllar av otäcka "varningsrutor" också har jag problem med nedlastningen av bilder, när jag väljer den storleken på bilder som jag i vanliga fall bloggar med så blir det något fel, så därför måste jag tyvärr köra med "miniatyr" bilder till problemet är löst..

Sunwing Resort & Spa!


Här ankommer vi...

Bangtao Beach, Sunwing Resort & Spa kl. 18.20, söndag kväll.

ÄNTLIGEN!!

Jag kunde tyvärr inte blogga igår kväll / natt eller idag på fm för internet låg nere på vår resort så därför kändes det extra KUL och skönt att resa bort! :-)

Nu har vi checkat in och njutit vår 1:a dag på Sunwing Resort & Spa and we love it! :-)


Incheckning idag runt kl.12 efter ca 30 min taxiresa.

Jag skriver mer senare för nu måste vi ner och äta middag och sen ska vi på "minidisco" så dansskorna är på ;-)

Har saknat att blogga så det känns så kul att  kunna skriva nu! Återkommer senare som sagt! :-)

Puss & Kram! ♥

Underbara lördag.


Vi åkte iväg till "Intercraft", min favorit möbelbutik, och gick igenom några eventuella beställningar igår (väntar på prisuppgifter etc) och på vägen hem så stoppade jag och köpte de växter jag planterade på morgon. Hon till vänster om mig, i jeans skjorta, shoppar jag alltid hos. Hon är så söt. :-)

Phuket kl.14.00, lördag , +33 grader, SOL och super blåsigt.

Min älskade Johanna sover fortfarande sin nap inne i soffan och jag sitter ute på verandan och myser :-)

Vi badade i poolen ganska länge på förmiddagen och Johanna var modigare än någonsin! Hon tog sig en prommis längst HELA kanten till barnpoolen, och då menar jag inte kanten på "land" , utan kanten som är ute i vattnet mellan barn & vuxenpoolen!  Kanske hon blir en ballerina en dag som går på lina? ;-)


Till höger i bild syns kanten. Gissa om jag var både stolt och rädd samtidigt för jag oroade mig hela tiden för att hon skulle ramla ner och bli rädd eller slå sig... Men det gick utmärkt! :-) Och hon gick inte en gång, utan typ 4. Jag blev tröttare än Johanna av denna lilla övning ;-)

Oj, när man talar om trollen.. Nu vaknade Johanna! Då ska vi ta och göra oss klara för att åka iväg och fixa några ärenden också kanske vi ska ta en tur på "nattmarknaden" i Phuket Town i kväll också, vi får se vad vi känner för :-)

Jag önskar dig en underbar lördag och hoppas att du fyller den med lyckliga stunder!

Kram! ♥


Tävling: vinn tunika!


Vinsten är tunikan jag har på mig! En fräsch vit med små söta broderier som är perfekt till sommaren! :-) På bilden ser ni Johanna också som provar min nya hatt. Det är SNYGGT med stråhatt & vit tunika....! :-)

Phuket kl.13.30 lördag, +32,5 grader & sol från klarblå himmel.

Nu är det äntligen dags för en tävling igen och den här gången är det ni läsare som har valt vinsten: en tunika! Jag har själv en exakt likadan och älskar den. Den är super skön att bara slänga på sig utanpå bikinin och passar perfekt till sommarens alla härliga dagar :-)

Här kommer "tävlings reglerna" :



  
Här ser ni hur snygg tunikan är med accessoarer till. Och på den högra bilden har jag försökt att visa de diskreta broderade detaljerna på tunikan.


Tunikan är enkel och helt perfekt tycker jag. Passar till "allt".

Tävlingen pågår fram t.o.m. måndag (du kan tävla fram till kl. 24.00 måndag kväll svensk/norsk tid)  och jag önskar dig stort....
 
LYCKA TILL!

Dagens prosjekt.


Förmiddagens outfit: bikini. Något annat blir för varmt...

Phuket kl.11.10, lördag fm., ´+32 grader & sol från klarlbå himmel.

Igår köpte jag nya växter till verandan så på morgon har jag haft värsta planteringsprosjektet. Eller - om jag ska vara helt ärlig så har jag väl egentligen bara tagit bort de vissna och satt i nya, men - det är vattenväxter som ska stå i både jord och en väldig massa vatten och eftersom det blåser otroligt mycket idag så är det lättare sagt än gjort att få dessa stora planter att stå upp í vattnet utan att välta... så detta var helt klart dagens prosjekt ;-)

Så nu måste vi gå raka vägen till poolen och svalka av oss.. puh... :-)

Godmorgon bloggen!


Härlig tavla från Bjørg Thorhallsdottir.

Phuket kl.07.15, lördag morgon, +30,5 grader & sol.

Godmorgon alla mina underbara läsare!

Nu är jag & Johanna helt nyvakna, solen skiner ute och på dvd´n håller "Byggare Bob" på att rädda igelkottar och Johanna följer detta med stor intresse från soffan :-)

Själv ska jag starta dagens första tvättmaskin och börja förbereda packningen inför vår lilla resa för imorgon åker vi! Och det ska verkligen bli hur kul & mysigt som helst, jag riktigt längtar :-)   Också ska jag fixa iordning tävlingen också.

Jag hoppas att du har sovit jätte gott i natt och jag önskar dig en riktigt härlig dag!

Dagens blir kort och gott det som står på tavlan: "Du fortjener det beste.!" För det gör du! Glöm aldrig det.

Lördags kram! ♥

Gift?!


Jag älskar rosetter! Det vackra släpet kunde jag ta bort då jag skulle dansa.

Phuket kl.01.50, natt mot lördag.

Jag har föresten fått några frågor ang. om jag och JIG är gifta sista tiden. Svaret är nej, men vi är förlovade. JIG friade till mig några dagar före Johanna föddes, han gick ner på knä i ett hjärta av rosor.

Men ! jag har varit gift tidigare. Det var min dåvarande mann som fick mig att flytta till Oslo eftersom även han var norsk (vad är det med dessa norska menn? ;-)) och här ser ni hur min bruklänning såg ut då. Den kommer från "Pronovias". Hur min nästa ska se ut återstår att se...... ;-)


Mina tillbehör. Det är så mysigt för väskan har 2 av mina bästa vänner lånat till sina bröllop som "something old...". Det har varit en ära att låna ut den!

Tyvärr kan jag inte visa några bilder från bröllopet - som ni önskat - för då hade jag ingen digitalkamera så jag har inga bilder i pc´n.  Men allt gick så klart i vitt & grönt med inslag av rosa. Också hade jag gjort små godispåsar av celofan med vita & rosa godisar som låg vid varje kuvert... och alla gäster fick ett litet paket med rosett runt... Jag älskade alla detaljer! :-)

Efter mitt bröllop så hade jag seriösa planer om att bli "weddingplanner" och man vet ju aldrig, en dag kanske ?

Nu - bums i säng! ;-)

God natt från Phuket!


Jag bara älskar att sitta och njuta på beachen. Det öppnar sinnet och lockar fram nya idéer....! Dagens idag var föresten min Burberry bikini. En favvis som jag shoppat på NK i Stockholm för ett par år sedan.

Phuket kl.01.15, natt mot lördag.

Mitt älskade hjärta sover lite oroligt och ropar "mamma" i sömnen och gråter till ibland så nu ska jag krypa ner i sköna sängen och lägga mig och stryka henne över ryggen och hålla henne i handen så att hon kan sova gott.

Imorgon är det LÖRDAG! och då blir det ÄNTLIGEN tävlings dags igen! :-) Jag tycker att det är så himla kul att få ge något tillbaka till alla er läsare, det är därför jag går och köper saker att lotta ut till er. Det kommer från att jag ÄLSKAR kundvård och tycker att lojala kunder (läsare) ska premieras! :-)


Tunikan som ni kan vinna i morgon är i tryggt förvar i påsen hos Johanna ;-)

Nu loggar jag av här och hoppar i nattlinnet.

God natt & Sov gott! 

Puss & Kram! ♥

P.S jag är så glad över alla kommentarer jag fått idag. Tack! :-) svarar imorgon.

Champagne shoes!


Manolo Blahnik.

Phuket kl. 00.40, natt mot lördag.

Dessa skor måste vara gjorda för att dricka champagne med!  Hur snygga och glammiga som helst! och de får mig faktiskt att längta efter en riktig party night out with the girls....!

Jag måste säga att de "gladiatorskor" som är så inne nu kommer aldrig mina fötter att befinna sig i för de är inte alls i min smak... på tok för "tunga" och nej, jag föredrar dessa från Manolo Blahnik. :-)

Lyxig fredagslunch dessert.


Det är så vackert med runda bord!  och smart att placera en spegel på väggen så att man kan njuta den bedårande utsikten var man än sitter :-)

Phuket kl. 00.25, natt mot lördag.

... och prommisen tog oss hela vägen fram till fantastiska "The Royal Phuket Yacht Club" som ligger otroligt vackert med utsikt över hela Nai Harn beach.

Vi trippade in i deras VACKRA restaurang och lyxade oss med den godaste (!) chokladglass jag någonsin ätit också kändes det helt rätt med ett glas vitt i den vackra miljön :-) Fast egentligen hade väl ett glas champagne passat ändå bättre ... ;-)


Bordsdekorationerna fick mig att tänka på bröllop....!  Såå vackert med grönt & vitt och framför allt: mina favorit orkidés! (likadana som jag har i hela lägenheten + på verandan här nere i solen). Också älskar jag runda bord!

Snacka om att vi gick från budget till lyx.... Hela lunchen kostade 210 bath, desserten (glass + vin + vatten) kostade 670 bath . Så på samma beach kan man leva olika liv! ;-)

Dagens lunch: från budget till lyx.


Min goda lunch: chicken chilli och ris. I love it!

Phuket kl. 00.10., fredag kväll.

Vi har ett "stammis ställe" på Nai Harn där vi alltid äter lunch och då vi kommer dit behöver jag bara säga "same, same"  så vet de vad vi ska ha :-) Jag äter alltid chicken chili sedan en stund tillbaka, tycker att det är SÅ gott!

Att luncha på detta ställe är otroligt billigt!  mat & dryck till mig och Johanna = ca 35 kr.


Här sitter vi och myser på vårt stammisställe.

Men idag blev det lite lyx också... Johanna ville nämligen ha glass och eftersom det är så extremt lite turister i farten nu så vågar jag inte shoppa glass varsomhelst och restaurangen vi äter på har inte glass så - vi tog en prommis....

Blåsigt!


Johanna gick plötsligt ner till havet och doppade tårna idag.

Phuket kl. 23.45 fredag kväll.

När vi kom till beachen idag höll vi på att blåsa bort! :-)  men Johanna sov då (somnade i badbussen) så hon märkte inte det förren hon vaknade runt kl.12 och då höll hon på att skratta ihjäl sig.


Johanna stack fram huvudet ur vindskyddade vagnen, kände hur det blåste och kastade sig då tillbaka in i vagnen igen och skrattade så hon nästan grät och så där höll hon på en lååång stund :-)

När vi gick för att äta lunch - strax efter att Johanna vaknat - så krockade vi nästan med 2 livvakter som satte upp en skylt:


Detta är en del av lågsäsongen men oss gör det inget för vi badar så lite i havet ändå. Vi ligger bara och chillar & solar & har girltalk :-)

När vi åt lunch idag var detta vår utsikt:


Det kommer inte en våg i taget utan typ 5.. och det gick vågor utåt också! Läckert att titta på!

Nu ska jag fredagslyxa med en "dagens" här! :-)   (dagens = halva glaset vitt vin, halva Sprite också några bitar lime och gärna isbitar. Mums!)

Johannas alla språk..


Hej pappa! Jag & mamma är på Nai Harn beach idag och myser. Just nu äter vi god lunch. Jag äter "fried rice with chicken" och det är jätte gott. Bye, bye! :-)

Phuket kl.23.30, fredag kväll.

Johanna har börjat prata "hur mycket som helst"  och en NY sak är att hon har börjat prata i telefon när JIG ringer! Varken han eller jag förstår så klart allt spännande hon berättar men det känns ändå så stort att hon fattar att hon  ska prata och att hon faktiskt gör det också, i sitt alldelens egna språk :-)

Jag får föresten en del frågor om det här med språk... Efter mina snart 8 år i Norge så pratar jag egentligen mest norska då jag är hemma i Oslo men sedan Johanna kom till världen så har jag en så stark önskan om att hon ska börja prata på svenska så jag anstränger mig hela tiden för att bara tala svenska med henne eftersom JIG pratar norska.

Och här nere i Thailand går det hur bra som helst för här är det ju bara svenskar, men då vi kommer hem blir nog mitt språk en "svorsk" mix igen om jag inte ser upp! ;-)

Johanna "pratar" föresten en del på Thai också! Personalen här på resorten har lärt henne ord som hon förstår bättre än mig :-) och idag - då vi sa "bye bye" på ett ställe så satte Johanna händerna mot varandra och neg precis så där som de gör här i Thailand. Jag blev helt rörd!

Klarvaken!


Denna bild fick mig att bli klarvaken! ;-)

Phuket kl.23.20, fredag kväll.

Jag somnade så klart med Johanna och vaknade för ca 1 time sen och har sutttit här och känt mig så trött att jag kanske skulle gå och lägga mig igen? Men - så fick jag syn på den här bilden på Madonna och vips! så blev jag klarvaken!

My god - vad har hon på sig?? Känns lite 80-tal och får mig att tänka på alla guldkedjor jag shoppade för att likna henne då jag skulle ut på party någongång runt typ -88...  Tänk- då gick jag på disco i långa guldkedjor och typ "korsett" också svarta byxor till det och tyckte att jag var hur glammig som helst, oh my.... ;-)

Om man sätter handen för kläderna så är ju Madonna bara hur SNYGG som helst! och jag tycker att hon valt ett coolt namn till nya cd´n "Hard Candy".

Vilken härlig fredag!


Oss idag på finaste restaurangen :-)

Phuket kl.19.20, fredag kväll.

NU är vi hemma! :-) Eller alltså vi var hemma en sväng efter beachen men det var så kort att det nästan inte räknas för  så fort vi duschat av oss så åkte vi iväg igen och kom hem "för 2 korvar sedan" för det är vad Johanna precis ätit :-)

Vi har haft den härligaste dagen på beachen och ställer vi befinner oss på på bilden var FANTASTISKT!  Och utsikten vi hade över "Nai Harn beach" & havet var obeskrivligt vacker, jag älskar verkligen när man kommer upp på höjden och kan blicka ut.... det ger en form av frihetskänsla... :-)

Berättar mycket om allt sen för nu ska jag MYSA med Johanna på golvet framför TV´n. Återkommer när hon somnat!

Och just det ja - jag shoppade tunikan idag! ;-)  ( till tävlingen alltså )

Hoppas din dag också är riktigt härlig!

Kram! ♥

Godmorgon & T.G.I.F.!


Detta barnrum inspirerar mig massor till Johannas rum! Hon ska ju nämligen ha ny säng :-)

Phuket kl.10.05, fredag fm, +32,5 grader & SOL!

Wow! redan fredag igen! Tjohooo! :-) Det är ju verkligen helt otroligt så fort veckorna går! Jag tycker det är helg hela veckan lång :-)

Min fredag startade med lyxig sovmorgon ändå till kl. 07.30 så det var en perfekt start på dagen. Och efter god frukost på verandan håller vi nu på att göra oss klara för beachen, ska med badbussen om typ 20 min så det här inlägget blir inte så långt...

Nu är det bäst vi packar ner handdukar och solcreme så vi inte missar bussen ;-)

Här kommer dagens:

"The world is round and the place wich may seem like the end may also be only the beginning."

Tänk på det...! :-) möjligheterna ligger där...!

Carpe diem & HAPPY friday!

Kram! ♥

Good night!


Oss på Patong Beach idag. Imorgon väljer vi en annan... ;-)

Phuket kl.01.25, natt mot fredag.

Nu ska ni få höra en BRA!! sak med Patong ! Jodå, det finns! ;-) Här kan man shoppa suuuper billiga cd´s och dvd´s på "secret rooms" och jag har ett favvo ställe som jag alltid besöker då jag är i Patong, det är det bästa!

Idag shoppade jag en hel "hög" med filmer som jag inte har en aning om när jag ska få tid att se för jag bloggar ju bara hela tiden ;-)  hihi.   Också köpte jag alla säsongerna av "Sex and the city" eftersom jag glömt mina hemma och SAKNAR Carrie & Co . Ett par cd´s blev det också för utan musik blir lite trist & tråkigt :-)

Så där hör ni: inget ont som inte har något gott med sig! ;-)

Jag måste föresten VARNA för en sak också... Köp INTE Hello Kitty saker i Patong! Jag gick i den "fällan" precis då kommit hit i december men den gör jag inte om för nu vet jag bättre. Nu har jag nämligen fått super koll på priserna här nere och en sak är säker: Patong är EXTREMT DYRT! Ett exempel: en söt Hello Kitty tallrik som jag betalt 45 bath för kostar 150 bath här (!!)

Också måste jag nämna en sak till: jag frågade om pris på en bikini, då lät det så här:

- 1.800 bath madame.
- No, no sir, to expensive. I know the price, I live here, I live in Chalong.
- Oh, you live in Chalong? Okej, 700 bath!
- No sir, to expensive...
- What you pay?
- Not more than 500 bath.
- OK!

Så vad ni än gör om ni ska resa hit: PRUTA!!! 

Nej, nu måste jag sluta skriva om allt som kanske är helt ointressant för er som inte har några planer om att resa hit ;-) Tror jag ska spara alla mina tips till en egen liten bok jag kanske ska skriva istället....  "Gizmolinas guide till Phuket" ? Man vet aldrig ... en dag kanske! :-)

Över till något helt annat istället:




Eva Longoria fick ju precis plats nr.7 på listan över världens vackraste så visst är det SKÖNT att se att även hon får dubbelhaka när hon fotograferas underifrån? hi hi ;-)  Skönt för oss "vanliga dödliga" att se att de egentligen är ganska lika oss.. :-)

Nu ska jag chocka er alla och faktiskt logga av och gå och sova! Före jag brukar vakna! för jag brukar ju inte vakna förren om ca 15 minuter.  Men först kanske jag ska titta i på era kommentarer och besvara dem....

Önskar Dig en mysig kväll så ses vi igen imorgon!

God natt & sov så gott! ♥

P.S tyvärr fanns det inte en enda snygg tunika i Patong så jag får söka vidare....!

Patong Beach!



Phuket kl.00.50, natt mot fredag.

Jag är totalt dagvild! Inte nog med att jag missade att det var "valborgsmässoafton" igår - blev påmind via sms av min gala vän Jonas (thanx snygging) - jag missade dessutom att det varit röd dag idag. Trodde "labour day" var någon Thai högtid eller nåt? haha :-)

Det är faktiskt en LYX att inte behöva ha koll på vilken dag det är så jag klagar inte :-)

Här befinner vi oss på Patong beach idag, vi gick ner dit bara för att "ta en titt"  och ja, vad ska jag säga? den här beachen hamnar INTE på min topplista, that´s for sure ;-) 


Så här såg beachen ut när vi tittade åt det ena hållet...

Förra gången jag hade den här sanden mellan mina tår var -94 då jag var här med min pappa, hans fru + min bror. Det är 14 år sedan och jag kan säga att mycket har förändras sedan då! Nu kryllar det av försäljare, fallskärmsåkning bakom båt, vattenskotrar och ja, det övriga jag såg passar inte att skriva på den här mysiga bloggen... ;-)


... och så här såg den ut då vi tittade åt det andra hållet.

Phuket har SÅ många fantastiskt vackra beacher att besöka så välj en annan än den här om du ska resa hit med din käre eller familj för den här beachen passar  - tycker jag - bara ungkarlar och "grabb gäng" som ska ner hit och ha kul.

P.S kom ihåg att det är lågsäsong nu, i vanliga fall så är det crazy MYCKET folk på den här beachen.

Finn 2 fel!


"Bangla road" är inget nytt favvo ställe direkt..

Phuket kl.00.30, natt mot fredag.

Jag säger bara en sak: "finn 2 fel"! ;-) Här befinner vi oss nämligen på "Bangla Road" som är både känd och ökänd och jag måste erkänna att jag kände att vi inte helt passade in där  ;-) 

När man pratar om Phuket så är det TYVÄRR den här gatan många ser framför sig också tänker de: nej, nej, nej, dit vill vi inte resa! Vilket jag förstår för hit vill man verkligen inte resa. Hit är det kul att ta en tur en kväll eller en dag bara för att ha sett det men sen är man sååååå nöjd och vill snabbt därifrån!

Den här gatan bjuder på hur många barer, clubar, discon, restauranger och "ping-pong"ställen som helst. Och på kvällen är hela gatan en gågata som det kryllar av folk på men på dagen ser ut som på bilden, det kör bilar och är stilla.

Men barerna var öppna och där pågick det full "speed dating" både här och där. Uff, det blir lite för mycket för mig det där och det är inga ställen för 2 prinsessor så - vi gick gatan i raket fart hela vägen ner till beachen! :-)

A moment of happiness...!


Det står "a moment of happiness" på väggen inne på "Swensen´s" och det var precis vad vi hade!

Phuket kl.24.00 - ny dag igen!

När vi hade gått runt i några butiker så började hjärtat med sin ramsa "glass, glass, glass" igen så då var det ju bara en sak att göra: gå raka vägen till "Swensen´s" utan att passera en enda klädbutik till mama ;-)

På den här "Swensen´s" som ligger i Jungceylon har de VÄRLDENS GODASTE "frozen früs". Det är en frozen yogurt men skillnaden mot de där hemma är att här väljer jag själv vilken frukt /bär etc jag vill ha smak av också mixar de min egen frozen frus av FÄRSKA bär. Jag väljer alltid hallon för det tycker jag är klart godast ! också blir den ju så härligt rosa då också....! ;-)

Johanna därmot håller sig alltid till samma sak var vi än är: choklad glass! och jag kan säga så mycket som att den är INTE lätt att få bort från kläderna... inte ens med "Vanish"... men vad är inte "a moment of happiness" värt?! :-)

Disco på Burger King?



Phuket kl.23.40, torsdag kväll.

Efter att vi beställt tavlan (längtar till jag får den på lördag!) åkte vi till "Jungceylon" och lyxade oss på "Burger King" för Johanna älskar deras "chicken tender" men några pommes är hon inte ett dugg intresserad av längre. Själv mumsade jag glatt i mig en "Whopper" :-)

Jag vet inte om det är en ålders sak ? (kan det ju omöjligt vara så think not... ;-)) men shit! vad de spelar hög musik på Burger King!  Vi trodde vi hade hamnat på ett disco så Johanna gjorde som jag brukar göra då jag är "ute", hon ställde sig helt enkelt upp på bänken och började att dansa! ;-)

Big suprice!


Tänkande mama i farten i Patong....

Phuket kl.23.20, torsdag kväll.

Big suprice! Jag är redan vaken! ;-) Min kära mamma ringde och "räddade mig" från att sova bort ännu en kväll. Jag & Johanna hade så klart somnat i soffan, det gör vi ju varje kväll, också ringde hon och väckte mig. TACK! :-)

Så- nu kan jag blogga på "normal tid" och berätta om vår dag idag!

Ser ni hur koncentrerad och tänkande jag ser ut på bilden? Orsaken till det var 2 saker:

1. att jag gick och tittade efter en duktig konstnär som skulle få äran att måla en tavla till mig. (jag hittad en perfekt ganska snabbt!)


Det finns gott om galleriet där det sitter konstnärer och målar kopior på kända verk och de kan också måla precis vilken bild du önskar! Jag tänker tex göra en målning av Hello Kitty till Johannas rum hemma i Oslo före vi reser hem. En kul grej! :-) Om du ska låta göra en tavla i Patong så är mitt tips att du ska betala MAX hälften av det pris de ger dig. De försöker nämligen tjäna pengar så gott de kan...så låt dig inte luras ;-)

2. att jag tycker så himla synd om de turister som reser till Phuket och bara ser Patong och tror att Patong = Phuket för så är det I N T E !

Jag ska skriva mer om det här med Patong i mina kommande inlägg nu för det var nämligen där vi var idag! :-) Också önskar jag att jag kunde skriva om den där restaurangen vi planerade att besöka. Men vet ni vad som hände? Plötsligt stod det "change the battery pack" på min kamera (aningens irriterande ;-) och hela poängen med att resa dit var ju att kunna fota så därför sparade vi den turen till en annan dag :-)

Dagens!


Idag har jag på mig linne/singlett från Odd Molly, klänning köpt på beachen här i Phuket, halsband shoppat i "Surin" och snäckarmband shoppade på Nai Harn Beach. 

Phuket kl.12.15, torsdag, +32,5 grader & sol + lite "sommarmoln".

Visst är det kul att se vad andra har på sig? Själv älskar jag det! Och när jag hade min butik så förundrades jag ofta över hur OLIKA vi alla klär oss fast vi shoppar i samma butiker.!  Det är helt fantastiskt att vi alla sätter ihop våra outfits på helt individuella sätt och att samma plagg kan se helt OLIKA ut beroende på vilka accessoararer vi väljer och vilken stil vi har.

Det är bl.a. just det som gör att jag ÄLSKAR modebranschen! :-) Och att hitta rätt outfit till rätt kund var det bästa jag visste då jag hade min butik! :-)

Nu, mina kära läsare, ska jag njuta min egentid här och fixa lite annat än att bara blogga när Johanna sover för så fort hon vaknar åker vi iväg...

Jag önskar dig en FAB dag och här kommer dagens:

"Life is when we are in our dreams awake."

/ texten stod på papiret som var runt Johannas sugrör då vi åt brunch på "Twinpalms".

Puss & kram och just det ja - det är ju 1:a maj idag = NY MÅNAD! Det är värt att fira!! :-) så om jag hittar någon snygg tunika idag så blir det tävling senare ;-)

Tjingeling! ♥

Dagens interiörbild: Finaste prins rummen!


Ett prins rum att inspireras av!


Phuket kl.11.45, torsdag fm, +32,5 grader & sol (+ lite sommar moln..)

OM jag någongång får en liten prins så är detta ett rum jag kommer "ta efter"! SÅ fint! Jag älskar ljusblått / vitt randigt och de fina träbokstäverna har jag redan i Johannas rum där hemma men de är inte exakt lika för titta närmare på de här! de har små krokar under att hänga kläder & saker på. Smart!  

 Och se på leksakslådorna med stjärnor på... hur FINA som helst! :-) Jag älskar stjärnor! och hjärtan.. och prinsesskronor.. ;-) Också är jag svag för världskartor och jordglobar, det är på något sätt som att de får mig att tänka "större" när jag tittar på dem.. svårt att förklara, men jag tycker om att inreda med dem, det är FINT.!


Prins badrummet skulle helt klart se ut så här! :-)  Jag har faktiskt redan "tvättpåsarna" från Lexington som hänger på krokarna också har jag en fyr också så ja, det är bara att få en prins som återstår ;-) hahaha :-)

Nu kan man ju börja undra om jag är på väg att bli gravid? ;-) Nejdå. Inte alls. Men visst längtar jag efter att en dag få ett syskon till Johanna. Det skulle berika hennes liv och själv skulle jag älska alla stora familjemiddagar. Men så länge jag äter mina piller så lär det ju inte ske ;-) hihi :-)

Världens vackraste.


Vackrast i världen! och mamma är hon också! :-)

Phuket kl.11.30 , torsdag fm, +32,5 grader & SOL.

Nu somnade Johanna mot min skulder så vi blir hemma till hon vaknar men DÅ åker vi :-)

Tidningen "People" har utsett "World´s most beautiful people",  på listan är det 100 st. och på 1:a platsen är Kate Hudson. Det förtjänar hon! för hon är super fräsch tycker jag! :-) Läste i intervjun med henne att hon aldrig går på SPA eller tränar och det kändes så skönt att det inte bara är jag som är dålig på sånt ;-)


Jag tycker det här är en så mysig "vardags bild" på henne och hennes son. Tunikan hon ar på sig är super snygg! och på tal om tunika.. jag ska föresten titta efter en att lotta ut idag ;-)


Vackraste paret! Hennes klänning hade jag inte tackat nej till....!

På 7:e plats var Eva Longoria och hennes Tony Parker som världens vackraste par.  (Misstänker att det känns mindre bra för The Beckhams ;-))

I min värld är så klart Johanna världens vackraste :-) och så känner ju alla vi mammor om våra barn, de är de vackraste vi kan titta på...! :-)

Ändrade planer!


Johanna ÄLSKAR att gå runt i mina skor.!

Phuket kl.11.15, torsdag, SOL!

Vi hade precis tagit på oss skorna och var klara för avfärd när jag plötsligt får veta att det är "labourday" idag = interiörbutiken vi skulle besöka är stängd så - plötsligt blev det ändrade planer... och nu är jag lite osäker på hur vi ska göra...?

Men jag tror nog att vi reser iväg ändå för Patong stänger ju aldrig ;-)

Livet ska njutas!


Oss igår på Nai Harn Beach.

Phuket kl.10.10, torsdag fm, +31,5 grader & SOL!

Igår hade vi den bästa dagen! :-)

Först badade vi i poolen, sen åkte vi till beachen och njöt solen och sen hade jag & Johanna den mysigaste kvällen!


Johanna mumsar på glass och tittar på dvd igår kväll.

Vi  satt på golvet hela kvällen och åt massor med glass och lekte med alla leksaker och tittade på Johannas favorit dvd´s och ja, det var helt enkelt en riktig "Johanna kväll" och en sån där kväll som jag efteråt kan undra varför vi inte har haft mycket oftare? :-)

Nu ska vi göra oss klara för dagens tur. Vi ska till några interiörbutiker, innom "Central Festival" en snabbis, och sen ska vi till Patong. Vi ska kolla in ny snygg & fräsch restaurang som jag länge velat se så detta blir en riktigt härlig dag och jag ser verkligen fram emot allt vi ska göra! :-)

Livet ska njutas mina vänner så njut dagen idag och fyll den med sånt som gör dig lycklig! :-)

Ska bli kul att berätta om vår dag senare.

Kram! ♥

Busigt värre!


Nai Harn beach igår.

Phuket kl.09.50, torsdag morgon, +30,5 grader & sol!

Johanna var sååå busig på beachen igår. Hon bet mig i magen! :-) Hon brukar ofta "knåda" min mage (hur nu det går till? för jag har ju ingen mage.. ? ;-))  och skrattar hon jätte mycket varje gång hon gör det men så igår fick hon alltså för sig att bita mig också i de "veck" hon greppade tag i. Busigt värre! :-)

Godmorgon lycka!


Jag älskar att ligga och relaxa på beachen och titta ut över havet. Det ger en inre "ro" också öppnar det sinnet när man blickar ut över något som aldrig tar slut.... I love it! :-)  Jag tog bilden då jag och Johanna låg och myste i samma solstol igår på Nai Harn. Hon har så klart en egen stol men ibland hoppar hon över till min :-)


Phuket kl.08.15, torsdag, +30 grader och "morgondis" framför solen.

Vilken LYCKA!! jag kan äntligen lasta ner bilder igen! :-) Försökte hur många gånger som helst igår och har jobbat på saken hela morgonen också och nu SÅ är ordningen förhoppningsvis återställd :-)

Darlingen gav mig 30 min sovmorgon idag vilket betyder att vi steg upp 6.30, lovely! ;-)  Sedan då har vi lekt och just nu står Johanna och klistrar fast klistermärken på hela mitt ben. Det tycker hon är jätte kul! :-) och själv är jag glad över att små stickers kan underhålla henne så mycket för det ger mig lite "bloggtid" ;-)

Dagen idag tror jag blir riktigt solig (ser ut som att det spricker upp) så det blir nog ett dopp i poolen för hjärtat innan vi ska åka iväg på dagens "tur". För idag är det dags för den interiörturen jag pratat om i några dagar nu. Måste få gjort den före vi ska iväg på vår lilla resa...!

Hoppas du sover gott just nu.

Kram! ♥


Bloggtoppen RSS 0.91