Sista kvällen med mormor...


Mor & dotter i Frognerparken idag.

Mormor reser hem igen imorgon så det här är sista kvällen för den här gången. Nästa gång ses vi nog i Luleå :) Vi har haft en mysig dag i  parken som vi avslutat  med middag på Yaya´s och jag har massor med bilder att visa er senare men först väntar nattning av en liten prinsessa och kvällsmys.


Jag har på mig mössa shoppad hos Daisy, jacka från Canada Goose (luftade den för första gången i år idag), jeans Zara och Ugg´s

Önskar dig en tReVlIg KvÄlL ! Nu laddar inför MARS och ny vecka !  :)


Dagens snyggaste outfit!


Alexa Chung i Chanel.

Oh my ! denna outfit är to die for ! Ni kommer kanske ihåg att jag visade klänningen/kjolen från Chanel´s catwalk för en stund sedan? Jag bara älskar denna outfit... klänningen, väskan & skorna matchar helt perfekt. Så här hade jag gärna trippat fram i vår ! (drömma kostar inget ;)

Nu gör vi oss klara för en tur ut så see you later :)


Godmorgon sköna söndag!


Johanna dukar till kalas varje dag här hemma, på vardagsrumsgolvet. Hon placerar ut papirtallrikar, muggar, hattar, kaker (i stoff/tyg) etc. och hon säger att hon tycker att det är såå KUL . (det härliga kortet kommer från
Maileg).

Godmorgon mina bloggvänner! Visst är det mysigt med söndag? Den dagen i veckan då vi inte ska ha ett dugg dåligt samvete för om vi chillar i soffan hela dagen.... dagen ska n j  u t a s ! :)  och vi ska samla energi inför den nya veckan som kickar igång imorgon. Och då är det MARS . En helt ny månad! så idag är det sista chansen för oss att göra allt vi tänkt att göra i februari ;) 

Mitt hjärta kom in på sovrummet och väckte mig kl. 07.30 idag och hon var på ett stråååålande humör och sa mamma, titta vad ljust det är ute! och det är verkligen mycket ljusare nu jämfört med bara för några veckor sedan. Ett härligt vårtecken !  nu går vi mot ljusare tider :)


Som jag skrev igår så har vi fått en liten fotograf här hemma och igår kväll tog Johanna helt av och fotade mig, JIG, mormor, oss alla 3, mig + JIG.... Hon tog bl.a. denna bild och här syns föresten lite av tillbehören till J´s dukningsprosjekt där även hatten ingår ;)


Jag hade som vanligt sms-fest med min galavän Jonas under hela Melodifestivalen igår. En FAB tradisjon som går way back in time... :)  (fotograf: Johanna Alexandra). 

Nu har jag trippat runt i mina myskläder tillräckligt länge så nu är det dags för en skön dusch.


Önskar dig en fantastisk dag ! skäm bort dig själv med tex gott fika idag :)


KrAmAr! ♥ 


Godnatt!


Mitt hjärta har börjat låna min kamera och ikväll gick hon helt bananas och tog MASSOR med bilder på oss alla här hemma, bl.a. denna bild på mig :)

Såg du Melodifestivalen? Vad tyckte du?

Jag är riktigt trött nu så jag kriver mer imorgon bitti. Kan i alla fall berätta att jag tycker att det var synd att inte Pernilla gick raka vagen till Globen, men jag håller tummarna att hon går vidare från andra  chansen. Hon och Alcazar !

NaTtAkLeM! ♥

Klockan 20 smäller det !


Detta ser bra ut. Jag gillar både Pernillas (snygg 4-barns mamma!) och dansarnas outfits.

Jag ser verkligen fram emot kvällens sista delfinal i Melodifestivalen! :) Ska bli kul att se Anna från Idol och mina favoriter är "så klart" Pernilla Wahlgren (som jag tycker är en cool bloggerska & mamma) + Peter Jöback.  Fick precis Aftonbladet i min hand och ser att de ger Pernilla ++ och det står att "Jöback spelar i en egen dimension" också ger de honom ++++.


Peter är ögongodis.... ! har alltid gillat honom.

Vidar tippar Aftonbladet att Neo & Peter Jöback går raka vägen till Globen och att Pernilla & Anna går till andra chansen.  Jag hoppas så klart att de har fel och att Peter & Pernilla går till Globen ! fast en liiiiiiten detalj i sammanhanget är ju att de har hört låtarna och det har inte jag... ;)


Det här är tydligen Johannas nya pose ;)  hon är också GLAD över att det är Melodifestivalen ikväll! (den fina tunikan kommer från MyCinnamonGirl).

Just nu står mamma vid spisen och lagar en supergod fläskfilétgryta och Johanna leker. Själv ska jag ta och byta om (det är ju trots allt lördag kväll) och vi har redan tjuvstartat med lite god cava.  Detta blir en festlig tv-kväll!  och
Jonas - ladda mobilen för snart kör vi! ;)

Har du någon förhandsfavorit? Om ca 1 time startar det. ENJOY !!! :)


Just nu...


Johanna ä l s k a r sin nya solhatt från H&M (med Hello Kitty på), hon har haft på sig den non-stop sedan hon fick den igår och hon blev sååå ledsen då hon inte fick ha på sig den ute ;)

.... leker Johanna & mormor med alla dockor inne på J´s rum så där råder ett härligt dock-kaos ;)


Ni är flera som frågat om J´s klädskåp. Det kommer från svenska
AllinWood.

HAPPY lördag från oss! :)


Hej snööööiga lördag!


Bogstadveien idag runt kl.11. Och nej, det är inte smuts på kameralinsen, det är snö. :)

Mina kära vänner! Oh my... vad det SNÖAR i Oslo idag! Jag och mamma var ute på en liten shoppingtur redan före kl.11 idag och då snöade det så tätt att vi såg ut som 2 snögummor efter bara typ 50 meters prommis. Helt galet! :)

Just nu leker Johanna och mormor och jag passar på att fixa diverse små prosjekt här hemma. Innan jag återgår till dem så måste jag visa alla er Odd Molly älskande mammor en söt tunika som jag shoppade till J idag :



Lördagens shoppingtips! Denna Odd Molly look-alike tunika kan Johanna matcha mig med! :) Kolla in den söta brodyren i nacken... Godsaken kommer från Lindex och kostar 149nok.

Jag önskar dig den BÄSTA dagen och hoppas att du fyller den med glädje & kärlek! :) Och du. ikväll är det sista deltävlingen i svenska Melodifestivalen. Jag har lagt bubbel på kylning och om 6 tim & 15 min kör vi !


KrAmAr! ♥

 


HAPPY WEEKEND!


Varsågoda! Här får ni se en till av de shop sidor jag stylat i Kamille. (från nr. 4).

Hej alla fina! Jag kom precis hem från ett uppdrag som inköpsassistent + jobb på redaktionen och nu ska jag ut en sväng med mormor & Johanna så detta blir ett kort inlägg. Återkommer med dagens pics då vi kommer hem igen :) 

  
Dagens shoppingtips! Denna godsak från Odd Molly (style nr. 229) som precis ankommit butiken Daisy.

Och på måndag kommer en ny Kamille ut i butik men vissa butiker tar fram den redan idag / imorgon...


Idag landade det nya nr i min brevlåda. Missa inte min Mor & Barn sida !

Önskar dig en FANTASTISK fredag och en HAPPY WEEKEND! :)

FredagsKrAmAr! ♥

Godnatt!


Som ni vet så håller jag på att göra om lite smått här hemma och jag ska så klart visa er bilder då jag är klar men här får ni i alla fall se att jag placerat ett bord mellan sjeselongerna....

Så där ja, nu sover Johanna och eftersom min näsa rinner non-stop och jag tok-fryser så nu måste jag snart krypa ner under mitt sköna täcke och försöka sova mig frisk... Passar därför på att säga TACK för idag också avslutar jag dagen med ett par härliga bilder på mitt hjärta som fotades i kväll:



Min skatt.

Just nu känns det skönt att det kommer en ny dag med nya möjligheter imorgon !

P.S jag ska iväg på uppdrag tidigt imorgon bitti så om mitt första inlägg dröjer lite så vet ni nu varför... Passar därför på att önska dig en FAB fredag ! :)

SwEeT dReAmS! ♥

Oss idag.


Glad mor & dotter.

Vi var ut en liten sväng i eftermiddag och nu pågår middagfix här hemma. Mamma bjuder på lax, pressad potatis & citronsås idag, gott ! :)

Önskar dig en riktigt tReVlIg KvÄlL !


Inspirasjon.


Kolla in det super coola hjälmskyddet som Heidi Klums dotter har !

Jag och min rinnande näsa sitter och jobbar med en kommande Mor & Barn sida så jag passar på att visa er hur min senaste sida ser ut (som är i den
Kamille som är i butik nu). Det är ett fantastiskt KUL uppdrag att skapa dessa sidor så jag stor koser mig ! :)

Hoppas att du också har en härlig jobb-dag?!


Godmorgon torsdag!


Den här passar utmärkt efter att jag läst igenom kommentarer på morgon. Det är alltid samma tjejer som skriver elakheter (jag kan se ip-adressen) och ja, sorry girls: men jag bryr mig faktiskt inte för jag har viktigare saker att lägga min energi på :)

Godmorgon mina bloggvänner! Idag vaknade jag av mig själv kl. 08.30 = Johanna sov fortsatt = lovely! :) Så jag hann ta mig en dusch och fixa till mig innan hjärtat kom tassande och just nu pågår lek här hemma och det lutar åt ännu en hemma dag för J.  Hon säger att hon vill vara hemma med mormor och eftersom de ses så sällan så tror jag det blir så både idag + imorgon, men vi får väl se...

Jag är tyvär riktigt förkyld idag så formen är inte på topp. Håller tummarna för att det går över f o r t .


Denna fabulous bluse från Odd Molly (style nr. 261A) har ankommit
Daisy butiken och eftersom jag tycker att den är den finaste blusen i vårkollektionen så blir den mitt dagens shopping-tips!  (fotar och visar hur den ser ut på senare). Jag har min i size 2.

Önskar dig en superdag och kom ihåg att "what you give is what you get" = behandla andra som du själv önskar att bli behandlad för vi har bara ett liv och det är här och NU ! :)

KrAmAr! ♥

Iskallt, styling & härlig shopping!


Majorstura t-bana runt kl.15 idag. Johanna sover gott i vagnen och som ni ser kör jag samma päls, mössa, jeans & skor som igår. Solbrillerna kommer från Gucci och väskan på vagnen är favvisen från Zara (ett riktigt bra köp för några år sedan).

Shit! vad kallt vi har haft idag. Iskallt! men solen har lyst från en vackert blå himmel vilket gjorde att det kändes lite bättre. Vi tog oss en tur upp till
Daisy för att se alla nya vår news som droppat in senaste dagarna och jag hittade farligt mycket snyggt... :)


Riktigt snygg tunika från Andersen & Lauth som precis ankommit Daisy. Denna har jag föresten använt i en styling...:


Här ser ni tunikan till höger i en stjel-stilen till Chloë Sevigny ur senaste nr av Kamille. Kolla även in skorna till höger i bild, från Repetto, de är bara lovely...  och om du vill ha någon accessoar med leopardprint så är mitt tips väskan från Accessorize.. 

Som ni kanske kommer ihåg så var jag med Daisy på inköpet av s/s kollektionen från Odd Molly och detta var en av godbitarna som beställdes:


Denna underbara silke-kjole / klänning från OddMolly kommer att hänga med mig på sommaren fester och i vår matchar jag den med en jacka + boots.


Här ser ni kjolen/klänningen på vackra Helena Christensen. Underbar match med den lila jackan...

Det hade även kommit in massor med fina news till alla söta prinsar & prinsessor:



Juicy Couture, Napapijri, Chill Norway, Mayoral, Retour, Gant, Petit Bateau... Mycket fint som sagt !


Jag lovar att fota och visa innehållet i mina påsar imorgon... ;)

Tyvärr är jag inte alls i form i kväll :(  Jag är galet täppt i näsan, tokfryser och det känns som att jag håller på att bli dunderförkyld. Uff, håll tummarna för att det är falskt alarm för sjuk vill jag i n t e vara.

Tror kanske det är bäst att jag lägger mig rekordtidigt (för att vara mig) och sover mig frisk så jag passar på att säga TACK för idag och GRATTIS till OS-guldet Sverige ! :)

GoDnAtT kRaMaR! ♥

Dagens tips!

Odd Molly Blog world premiere at oddmolly.com





Jag fick precis veta att OddMolly har kickat igång sin BLOGG som jag fick höra talas om för ett par månader sedan. KUL för oss som gillar O.M. ! Klicka
HÄR så kommer du till bloggen som de beskriver så här i sin presserelease:

Come inside the world of Odd Molly, sneak a peak behind the scenes. Read our every day story, about the big and little bits and pieces that all comes together and creates Odd Molly

Mitt hjärta ville vara hemma och leka med mormor idag så så fick det bli. Vi ska snart gå ut i solen alla 3 och njuta frisk luft så jag passar på att önska dig en riktigt fin eftermiddag!


Fredagens Sonia Rykiel happening hos H&M!


H&M på KarlJohan fredag kväll kl. 21...

Idag är det hög tid för mig att visa bilderna från fredagens event hos H&M där jag fick förmånen att shoppa Sonia Rykiel kollektionen "före-alla-andra" = jag slapp trängas i kaoset på lördagen :)

Den här gången hade jag inget "må-ha" plagg som jag spanat in, trodde för att vara helt ärlig inte att jag skulle shoppa nåt, men som ni vet så blev det både en fin jacka och en härlig halsduk som jag är riktigt nöjd med (jag blev lite revet med av hysterin ;)  Jag hade sällskap av min bästa vän Mia och vi hade en fantastiskt TREVLIG & festlig kväll !  Titta här så får ni se:


Jag höll upp kameran över huvudet.. Kolla in k a o s e t . Det var helt gaaalet! så jag och Mia drog oss undan detta och gick och chillade med ett glas vitt istället och sen, 1 time senare, tog vi turen ner hit igen och då var det hur luuungt som helst och påfyllt med storlekar = vi fick tag i det vi önskat oss! :)


Dockan var SÖT och tröjan var jag sugen på men den shoppades i svart istället till mamma som blev riktigt glad igår då hon fick se den :)


Min bästa vän Mia visar fram ett par godbitar...


Hmm... den där rosa tröjan är ju med på alla bilder... ;) Den söta prinsessekrona brosjen fick i alla fall bli med mig hem.


Ett par snygga girls från SPALT-PR med kvällens fångst.

H&M bjöd som vanligt på ett proffsigt genomfört arrangemang. Det var Dj, buffé, bar med vitt vin och massor med gäster. Kvällen arrangerades i samarbete med magasinet HENNE också var vi stylister m.fl. som blev inbjudna direkt av dessa duktiga H&M-girls:



Kommunikations-chefen + presserumsansvarig.


När vi chillat och minglat uppe i baren en stund så var det dags att shoppa vidare...


Shopping-girls på väg mot provrummen...


Inte varje dag jag sitter och dricker vitt i ett provrum hos H&M ;)


Best friends = LIK smak = vi shoppade samma plagg :)


Denna godsak kommer inte från Sonia kollektionen. Jag gillar detaljen på axlarna och längden så denna fick bli med hem.. passar perfekt till fest / girls-night-out och jag kommer att matcha den med mina skinnbyxor.


Bak kassan jobbade en tjej från Luleå. It´s a small world! :)


Tusen TACK för en trevlig shopping-kväll H&M. Jag och min veninna stor koste oss!

När vi tackat för oss fick vi med oss varsin goodiebag som jag tömde upp & ner då jag kom hem:


Chokladen var super god och jag ska testa att lacka franskt själv på tårna (går alltid och gör det på salong..) en dag snart.  Vet ni: jag har en stooor påse här på mitt kontor fylld av smått & gott som jag fått i diverse goodiebags och denna funderar jag på att lotta ut en dag här på bloggen... Kan det vara intressant?

Nu räknar jag dagarna till nästa H&M happening = den 26:e mars då de lanserar The Garden Collection. Jag vill ha typ ALLT ur kollektionen så då ser ni mig först i kön ;)

P.S ni är flera som frågat mig ang. storlek på min Sonia Rykiel jacka. Jag har Medium.


Vinnarna av smycke från Creative Lounge!


Mina fina bloggläsare!

TUSEN MILJONER TACK för helt fantastiska tävlingsbidrag. Ni skriver så fint till mig att jag blir stum... Er feedback på min blogg peppar mig något enormt i mitt bloggande och jag blir smickrad, glad & rörd över att ni gillar det jag gör. Just därför får jag ångest över att jag inte kan låta ALLA (146) er som tävlat vinna så jag tog mamma till hjälp idag och bad henne säga 3 tal mellan 0-146....


Ett av de vackra smycken från Pearls for Girls hos
CreativeLounge som du kan vinna.

AND THE LUCKY WINNERS ARE.....

Postat av: Ragnhild S.E
Fordi jeg fyller 30år i februar, så skulle jeg ønske at jeg fikk et fint armbånd med prinsessekrone;-)) Et minne om deg Anna Stina som forgyller hver eneste vakre dag og inspirerer meg på mange plan. Takk for at du er til!
Klem fra Ragnhild 29år
2010-02-09 @ 22:50:38 



Postat av: Hestia
Jeg og min mann har bevist at Amor Vincit Omnia. Vi har levd sammen i 27 år, og til sommeren feirer vi sølvbryllup. Planen er å gå Samariaravinen på dagen, men om kvelden er det tid for sølvkjole og festmiddag. Ikke noe selskap, bare meg, min mann og vår yngste sønn (Den eldste skal være hjemme og jobbe, og blir ikke med til Kreta)Vi har levd sammen gjennom oppturer og nedturer, verst var det da vi mistet vår sønn for mange år siden og da mannen min fikk kreft i høst. Amor vincit armbandet er nydelig, men for å matche min sølvkjole (som jeg ennå ikke har kjøpt :o)) på en dag der vi virkelig feirer kjærligheten, ville jeg valgt armbåndet Berlocker Cream om jeg skulle være så heldig å vinne.
-klem-
2010-02-10 @ 17:35:57
URL: http://hestiaverden.blogg.no



Postat av: KarolinaM
Det översta armbandet var otroligt vackert! Vore som gjuten på min handled på vår ettåriga bröllopsadag som vi ska fira festligt nu i vår;)
Hoppas som vanligt på att turen är med mig!
Och vad jag tycker om min kära energigivare=Gizmoblogg hoppas jag att du vet vid det här laget, är ju trogen läsare sen två år nu. OOOtroligt vad tiden flyger!
Kram på er!
2010-02-09 @ 18:53:05


♥ GRATTISkramar till Ranghild, Hestia & Karolina! ♥
Mejla mig fullständigt namn + adress på : [email protected] så kommer vinsten i posten.

Stort TACK till min trevliga samarbetspartner Evelina & CreativeLounge!

Godmorgon onsdag!


Ett favorit kort från Maileg  och ja, jag var visst ute och cyklade igår ang. min leke-krok ;) Har precis läst era kommentarer och ser att ni och min mamma är överens. Hon har jobbat som lärare i alla år och hon sa tydligt att på svenska är en krok är en krok och en hörna är en hörna. Bara att konstatera att jag blivit svorsk efter mina 10 år här i Norge ;) 

Godmorgon alla härliga! Mitt hjärta ropade på mig kl. 07 idag. Det har blivit hennes nya grej, att ligga kvar i sängen och ropa på mig istället för att komma in på sovrummet och hämta mig. Nu pågår Mamma Mu & kråka på barnTV och jag sitter i soffan med datorn i knä. Gud så bekvämt det är att vara trådlös. Detta måste jag göra oftare!


Jag går och längtar efter denna underbara godsak från
OddMolly som förhoppningsvis ankommer i veckan... Den som väntar på något gott ;)

Det är dags att kicka igång dagen med en varm skön dusch & god frukost så jag passar på att önska dig en toppen dag ! :)

P.S mamma blev SÅ glad över alla komplimanger hon fick av er igår. Hon hälsar och tackar!

KrAmAr! ♥

 


Kamille Mor & Barn makes me happy !!!


Kamille redaktionen idag runt kl.15.30. Glädjen var total !

Se så G L A D  jag blev då jag fick nyaste Kamille Mor & Barn i min hand i dag ! :) Magasinet var nästan varmt från tryckpressarna och på måndag (1:a mars) hittar ni det i butikshyllorna runt omkring i Norge. Jag står bak 13 shop-sider + diverse smått & godt och som cover girl har vi vackra Vibeke Klemetsen. Lovar att ge er en sneak-preview en av de kommande dagarna ;)


Jag har piffat upp hallen med nytt grönt i vasen....

Jag sitter på köket och bloggar (+ mumsar på Kina Snacks) just nu och det har inte hänt på ja, kanske 1,5 år? Vårt trådlösa nett här hemma är nämligen out-of-order så jag sitter alltid med kabel inne på kontoret men just nu sover min mamma gott där inne så en smart mojäng (härligt svenskt ord!) som jag lånat från JIG räddar bloggningen ;)

Oj, nu håller jag på att somna...zzz...tror det är bäst jag kryper i säng så ses vi igen imorgon. Men innan jag loggar av så måste jag bara fråga en sak:  Säger man inte lek-krok på svenska? allstå att man har en krok där barnen kan leka i tex vardagsrummet? Min mamma sa att hon aldrig hört talats om någon lek-krok, bara en lek-hörna....? Oj, vad vi skrattade åt detta med krok vs hörna. Men alltså , seriöst, säger ni inte lek-krok i Sverige?

GoDnAtT kRaM! ♥


Mormor, mor & dotter visar dagens.


En busfrö i overall / dress från Reima, mössa Jacadi och Ugg´s. Själv har jag på mig mössa från Diesel, päls från Stella Nova (som jag har tagit av hos en skräddare, den var längre från start), jeans Diesel, väska Zara också Ugg´sen så klart.

Mormor har gjort sin entré och lek pågår så jag ska passa på att smita ut och handla mat. Det blir min klassiker idag = räk-curry-pastan. En favorit! (som ni vet ;) och det bästa med denna rätt är att den går blixtsnabbt att fixa vilket passar mig , som inte är så glad i att laga mat, perfekt !


Kram!


Mormor var med och hämtade på dagis idag till Johannas lycka.  Hjartats tröja  kommer från
MyCinnamonGirl , jeanstights från H&M. Mormor har på sig päls från Armani, sjerf från 0101 och den fina klänningen/kjolen som sticker fram under mormors päls kommer från Odd Molly.

Önskar dig en mysig kväll ! :)


Dagens shoppingtips: Day home hos Shabby!


Day Home spring/summer 2010. Me like !

Som ni kanske kommer ihåg så tittade jag innom butiken
SHABBY på Frogner igår och till min stora glädje så hade de fått in nya FINA puter/kuddar från DAY Home :) Jag har sneglat på dessa länge men inte slagit till och shoppat någon förren nu...


Som den HAPPY blogg-girl jag är så slog jag så klart till på den pute/kudde som det står SMILE på, och denna blir mitt dagens shoppingTIPS! :)  (det finns några få kvar...) Pris: 399 kr .


Här låg min pute/kudde och vilade innan den fick bli med mig hem...


... och nu chillar den i soffan här hemma hos oss ! :)

Shabby har en ljuvlig barnavdelning där jag passade på att fota lite så varsågoda: inspirasjon kommer här:






Kläderna på de FINA barn-outfits de stylat kommer från Poppy Rose & How to Kiss a Frog. (P.S jag vet att de gärna sender varor i posten.)

Nu är det bäst att jag kör på för snart ska jag åka iväg och möta upp mamma som kommer resande från Luleå idag. Ska bli riktigt mysigt med besök och Johanna längtar såååå efter sin mormor. Nästan varje dag säger hon att hon vill att mormor ska komma... så detta blir en lyckodag för hjärtat .

Tjingeling så länge ! :)

P.S pute på norsk = kudde på svensk. Många ord är verkligen helt olika på norska / svenska.


Gooodmorgon tisdag !



Kul väggdekor från
MyFirstRoom. Känns som att jag skulle kunna ha den här på mitt kontor här hemma ;)  (det blir snart en tävling i samarbete med MyFirstRoom så håll utkik.)

Godmorgon vänner ! :) TACK för alla fina & trevliga kommentarer jag får. Ni är världens bästa bloggisar! och förra veckan hade jag riktigt många besökare, närmare bestämt 42.069. Det blir jag både smickrad & glad över ! :)  

Idag har vi tisdag och här i Oslo snöar det lite smått samtidigt som SOLEN tittar fram på morgon. Johanna leker för fullt i vardagsrummet / stua där jag har fixat en ny "lek-krok" till henne och själv ska jag fixa till mig så att vi kan trippa iväg mot dagis snart.


Den här bilden blir dagens "favorit-i-repris" för jag bara älskar den.

Jag önskar dig en STRÅLANDE dag och hoppas att din sol skiner! :)

KrAmAr! ♥


Ikea, Odd Molly & reflexer.


IKEA runt kl. 12.30 idag. Kan man ha för många tavel-lister? Svar: nej ! ;)  Kan man ha för mycket ljus hemma? Svar: nej! Har IKEA bra förvaring till kontoret? Svar: ja! Har jag en bad-hair-day? Svar: ja, men det gömmer jag med mössan ;)

Så där jag, nu sover mitt hjärta sött och jag kan blogga ett inlägg utan att någon ropar på mig eller drar mig i armen :)  Jag har, som sagt, haft en riktigt BRA dag idag. Allt startade med att jag tog en tur till IKEA (får verkligen Sverige feeling då jag är där) för att shoppa lite smått & godt och ja, som ni ser blev min vagn ganska full ;)

När jag var färdig shoppad så körde jag raka vägen till agenturen för
OddMolly.


Här provar jag en fin mössa ur Odd Mollys a/w -10 kollektion. (jag tog fler bilder på plagg ur kollektionen men de kan jag inte visa er förren om några månader... Den som väntar på något gott... ! ;)

Jag var innom Odd Molly´s showrooom för att bläddra igenom höst & vinter kollektionen inför kommande inköp så nu har jag koll på vilka styles jag kommer att ha på mig om ca 6 månader. Härligt ! :)

Nästa stopp blev hos Shabby (det besöket ska få ett eget inlägg senare) för att reka inför uppdrag och där fick jag ett riktigt bra tips som gjorde att jag hamnade hos en agentur, eller egentligen hos 3 agenturer (de delar showroom) och resultatet av det besöket kommer ni att kunna se på min Mor & Barn sida i en kommande Kamille.  Eller är det kanske taskigt att låta er vänta en stund...? Okej, här får ni en sneak-preview:


F I N A S T E gummistövlarna med REFLEXER ! Oh yes, stjärnorna är reflexer som gör att du syns utmärkt i höstmörkret Denna underbara style lanseras till hösten i grönt, lila, blått & rött till både mor & barn så vi kan glädja oss! :) 


Dagens sista stopp blev på dagis där jag hämtade upp en glad Johanna som hade verit piggelin hela dagen lång :) och hon var mer intresserad av att klättra på snöhögen med en kompis än att bli med mig hem.


Idag inviger jag en  ny fin tunika från Line of Oslo som jag shoppat hos Bolina Jag gillar att den är kortare i modellen (den finns även i lång style) och sammetsbandet (fløyelsbandet) fram är en fin detalj. Känner på  mig att denna blir en favorit för den är perfekt att matcha med en väst...


Shabby hade fått in riktigt mycket fint och innehållet i min påse ska få ett helt eget inlägg senare ;)

Imorgon landar mormor hos oss så nu ska här plockas, fixas & städas .  Tur för mig att det är OS / OL på TV och att alla bra program har utgått pga det för då slipper jag lockas av soffan... ;) 

Hoppas att din dag varit lika bra som min !? Och vet du, jag känner på mig att detta blir en mycket trevlig vecka ! :)


En bra dag!



Oj, vilken BRA dag jag har idag ! :) Ni vet en sån där dag då det händer bra saker och man myser... Ska lasta ner bilder och återkommer snart med rapport men först väntar middagsfix !

Trevlig kväll! :)


Godmorgon nya vecka !


Dagens tänkvärda Ge aldrig upp !

Godmorgon boys & girls! Ny vecka & nya möjligheter att närma oss våra drömmars mål ! :) Vi kickade igång dagen runt kl. 07 och nu gör oss klara för att möta dagen men Johanna klagar på ont i huvudet.... och säger att hon inte orkar vara på dagis...

Hmm... jag är lite osäker på om hjärtat "filmar" idag för att få vara hemma och mysa, eller om hon verkligen har ont? Jag får checka status efter det här inlägget så ser vi hur dagen blir ?

Kom på att jag inte visat er bilderna från min fredag så här kommer de (men H&M festen blir ett helt eget inlägg):


Dagis runt kl. 11 fredag fm. Innan vi reste till Thailand 1:a dec hade jag en super hektiskt period = vi hamnade efter med en del julklappar så - bättre sent än aldrig - så delade Johanna ut julegaver till sina fröknar på dagis i fredags och gissa om de blev glada för av någon märklig grund så väntade de sig inte att få en julklapp den 19:e februari ;)  Johannas fina tunika kommer från
MyCinnamonGirl.


Kramkalas med Jennie som var Johannas fröken första åren på dagis.

Efter den härliga starten på dagen (det är så kul att få göra andra glada) så tog jag en runda i butiker innan jag fyllde bilen till bredden med skräp (typ gamla olivträd och annat som man inte kan kasta i vanliga soptunnan där vi bor) och åkte till soptippen...


...fast soptipp var det inte. Det var till den mycket välorganiserade gjennvinnings-stasjonen jag åkte. Denna lilla happening var varken speciellt FAB eller glammig ;) 

Efter sopsorteringen så körde jag raka vägen till Bolina för att kosa mig också tittade jag in i den fantastiska blomsterbutiken som ligger vid sidan om B :


Jag blir alltid helt LYCKLIG då jag ser vackra olivträd men jag lyckas A L D R I G få dem att överleva (det var som sagt 2 gamla olivträd som åkte på tippen) men skam den som ger sig ! så en av dessa härligheter fick bli med mig hem och den trevliga tjejen i butiken sa att jag ska ställa det i vatten var 4:e dag för att det ska må bra så jag håller tummarna på lycka denna gång :)  (ni ska få följa mitt olivträds liv...)


Denna blomsterbutik är farlig för man vill ha precis "allt". Se bara här så fint de dekorerat ett stort fat. Precis så här vill jag också ha!

Bäst jag går och checkar hur det går med Johanna?  Jag har en del möten idag så håll tummarna för att hon är klar för dagis.

Önskar dig en pang-start på veckan och du - det här är ju sista veckan i februari, sen kommer MARS!

KrAmAr! ♥

Godnatt bloggen!


Varsågoda: här får ni se en av bilderna från höstkollektionen till min favorit 
Lexington.

Det blev inte så mycket bloggande jag som tänkt mig idag men oj! så mycket jag har fått gjort här hemma! = underbart skönt,  så inget ont som inte har något gott med sig ;) och allt jag tänkt göra idag men inte fick gjort kan jag alltid göra imorgon .

Jag är så inne i det jag håller på med att jag tappat kontroll på tiden så nu är det HÖG tid för mig att gå och sova riktigt, riktigt gott så TACK för idag. Vi ses vecka 8 !

SwEeT dReAmS! ♥

Play-date & impregnering...


Johanna +
Elsa = söta vänner !  (Johannas klänning/kjole kommer från MyCinnamonGirl)

Mitt i allt mitt fixande här hemma i kväll så kom det plötsligt en trevlig play-date-inbjudan på sms och 15 min senare tog jag och Johanna en prommis hem till våra fina vänner Emma & Co.  Det passade oss perfekt att avsluta helgen med lek & trevligt sällskap.  Fina vänner kryddar verkligen livet !


Dagens fråga: H U R kunde jag vara så slarvig och inte impregnera mina  N Y A  (oh yes, de är hur nya som helst) fina Ugg´s som JIG shoppade till mig i USA?  Se hur de ser ut nu efter några turer till/från dagis i snöslasket Bogstadveien... jag vill bara gråta...  Någon som vet om man typ kan sandpappra dem fina igen? (önsketänk!) P.S  Johanna var klok som valde bruna Uggisar och se så fina de är! ;)

När vi kom hem somnade hjärtat bums och jag har fortsatt där jag slutade före vår lilla utflykt. Ska köra på en stund till innan jag rundar av dagen med mer bloggning så vi ses om en stund igen :)


Hemma-hos ett kollektiv på Strandvägen.


Ett av flera sovrum i ett kollektiv på Strandväger där ett par tvillingsystrar bor tillsammans med sina familjer & djur. Jag älskar hyllorna + sittbänken som man byggt runt fönstret.

Jag tok-fixar här hemma idag och springer upp & ner på vinden med saker (tex fåtöljer...) så detta blir en kort blogg-paus för att visa er ett vackert hem som jag precis hittade hos
SkönaHem. Låt dig inspireras så fortsätter jag mitt fixande för det gäller att passa på när lusten till sånt infinner sig ;)


Jag gillar färgmixen av knallrosa och limegrönt. Kul kontrast mot det vita.


Sällskapsrum + vardagsrum. Här finns plats för många men så är det ju också 2 familjer som bor här.


Jag vill ha en lik blomstervas på vårt runda soffbord... Fint !


Vacker hall / entré.


En till vacker sittbänk under fönstret...


Ytterligare ett sovrum som är smakfullt inrett...  En dag snart ska vi också ha en klädd säng-gavel här hemma för det ger verkligen en soft "hotell-feeling".


Vackra detaljer gör helheten..


De snygga tvilling-systrarna som bor i kollektivet med sina familjer heter Britt-Marie & Anna-Lena. De säger själva att det är tur att det har så lik smak :)

På tal om kollektiv så bodde jag - tro det eller ej ;) - själv i kollektiv i bra precis 1 år då jag flyttade till Stockholm. Det var en stoor lägenhet på¨Söder som SF Bio hade så vi var många kollegor som bodde tillsammans och hade  hur trevligt som helst. En stor fördel med att bo så var att man alltid hade sällskap :)

Bäst jag jobbar på här nu. Hoppas att du också har en riktigt BRA dag idag !?


Balett premiär.


De var rekord många barn på baletten igår.

Igår var vi på baletten för första gången i år och det värmde verkligen mitt hjärta att se hur fantastiskt KUL Johanna tyckte att det var :)  Hon stooor koste sig och dansade som hon aldrig dansat förr tillsammans med sin söta vän Juni !  Barn växer verkligen FORT och nu var hon med från start och hade den bästa danstimmen ever :)


Jag tappade tiden hemma igår och plötsligt skulle vi åka och jag hade inte ens borstat håret ;) Invigde min nya jacka från Sonia Rykiel hos H&M och jag hade t.o.m. prislappen i nacken hela danstimmen fast den var så klart på insidan så ingen såg den, bara jag som kände den ;)

Några pics på en G L A D ballerina:




Det bästa Johanna vet är att klättra på stängerna efter timmen.

Efter baletten åkte vi och besökte Johannas farmor och där var även JIG´s tvilling-systrar så det blev en riktigt trevlig get-to-gether :)


J koser med farmor.

Idag skiner solen här i Oslo = härligt ! och nu väntar dusch + frukost så see you later.


Godmorgon söndag!


Dagens tänkvärda.

Godmorgon vänner! Detta  blir ett kort inlägg bara för att TIPSA! er om att det är repris på svenska Melodifestivlen (från igår) nu kl.09.30 på SVT1 (reprisen är så tidigt pga OS/OL) så om du missade igår så har du chansen att se Alcazar om en liten stund för de var först ut i tävlingen  :)


Härlig bröllopsinspirasjon från Snippet & Ink.

Ska gå tillbaka till soffan och mysa med Johanna nu. Vi är helt nyvakna, Johanna kom in på sovrummet för 10 min sen. LYX!!! med sovmorgon på en söndag.

Önskar dig en myyyysig morgon. Njut varje stund! :)

KrAm! ♥

Melodifestivalens 3:e deltävling!


Direkt till Globen: Timotej & Darin.

Såg du Melodifestivalen i kväll? (SVT kl.20) alltså vad kan jag säga? Jag förstår i n t e varför inte Alcazar gick raka vägen till Globen??? De förtjänade en finalplats big time tycker jag.

Ok att Darin är socker söt och sjunger bra men alltså jag gillar inte softa låtar i Melodifestivalen, jag vill att det ska svänga så att jag kan dansa framför tv´n ! Precis så som Timotej´s låt gjorde ! :) Timotej var min nr. 2 i kväll så de var KUL att de gick vidare ! jag gillade speciellt trumkillarna i bakgrunden också var det ju lite kul att den ena tjejen spelade dragspel precis som min mamma ;)


Jag tittade på Melodifestivlen i min "mysuniform": klänning + byxor från Odd Molly.


Kul inslag från kvällens program: Cristine som Carrie.

Jag har självklart haft sms-party med min bästa gala vän Jonas i kväll och vi kom fram till att vi nog kört den traditionen i typ 10 år nu.  (tAcK för i kväll snygg! Love you!)


Jag vet inte exakt hur många sms det blev i kväll? Men en sak är säker: det var måååånga ;)

Min summering av Melodifestivalen efter 3 deltävlingar (jag missade tyvärr förra p.g.a. modemässan i Cph): Jag gillar fortfarande den
HÄR bäst ;) (P.S den  är inte med  i tävlingen, den var öppningslåten i första progr.)  också kan jag inte komma över att inte Alcazar gick direkt till Globen...  2009 tävlade de med den HÄR låten... (som jag också tycker borde ha vunnit).

Om en vecka kör vi igen ! LäNgTaR! :)

Nu måste jag hoppa i säng så vi ses igen imorgon och DÅ ska jag presentera vinnarna i CreativeLounge tävlingen, visa bilder från Sonia Rykiel partyt hos H&M m.m.  Det blir med andra ord en riktigt bra blogg-söndag !

SwEeT dReAmS dArLiNgS! ♥

Bubbel på kylning, 40min kvar...


Hejja Alcazar !!

Nu tok-laddar jag inför kvällens svenska Melodifestivalen deltävling! :) också lagar jag taccos (late dinner) efter en dag som innehållit balett + besök hos farmor.

Alacazar har alltid varit en favvis för mig så utan att  ha studerat kvällens startfelt något närmare så håller jag tummarna för dom ! Har du någon förhands-favorit i kväll?

Önskar dig en riktigt FESTLIG kväll ! :) också måste jag berätta att jag snart (om ca 2 veckor) kickar igång världens bästa tävling här på bloggen. Den är nästan för bra för att vara sann om du (liksom jag) gillar Melodifestivalen så håll utkik ;)

Nu kööör vi lördagsmys ! :)


Lördagens shoppingtips: Sonia Rykiel hos H&M!


Idag lanserar
HM en stor Sonia Rykiel kollektion med fokus på strikk / stickat.

Godmorgon mina bloggvänner! :)  Igår kväll var jag på en festlig happening hos H&M som ni ska få se bilder ifrån lite senare men först ska jag visa er - som är på väg ut att köa & trängas hos H&M - mina favoriter ur kollektionen. Jag säger bara: väss armbågarna för det kommer bli crazy i butiken ! ;)


Jag tycker att den rosa klänningen som finns till både mor & dotter (oh yes! det är en barnkollektion också!) är riktigt fin.

Till mig själv shoppade jag:


En klassisk stickad kavaj / jacka (känns lite Busnel...) med snyggt guldmärke på armen  också vill jag så klart få med mig lite ränder (som symboliserar hela kollektionen) så jag gick för en halsduk (älskar halsdukar!)  sen kunde jag inte låta bli prinsessekronebrosjen ;)

Här ser ni kavajen lite tydligare: Den finns även i knallrosa.


Kavaj / jacka Sonia Rykiel hos H&M, kr 599.


Så här såg det ut i mitt provrum igår kväll runt kl. 22.30..

Till mormor shoppade jag:


Tröjan med blomst fram shoppade jag i svart till min mamma men jag var sugen på den i ljusrosa till mig själv... Svart tyg/stoff-veske med strassdetaljer og en brosje (Mamma- vill du ha dessa? Vi rings ! :) 

Sött till de små :


Var sugen på tightsen till Johanna men köpte de inte...ångrar för det hade varit kul om hon matchade min halsduk ;)

HAPPY SHOPPING till er som ska till H&M idag ! :)

KrAm så länge ! ♥

Ett shopping-tips!


Finaste servetterna. (45 kr) finns hos blomsterbutiken Markedsplassen i Bogstadveien. De känns väldigt "gizmolina" med sitt budskap :)

Titta vilka underbara servetter från SIA som jag köpte häromdagen!  Dessa blir mitt dagens shopping-tips! och de kommer att förgylla måltiderna hemma hos oss i helgen :)

Nu åker strax solbrillerna på och off we go mot dagis !


Godmorgon fabulous fredag!

Livet är begränsat så ta ut svängarna!

Godmorgon alla underbara! Tänk - idag är det fredag = dags för fredagsMYS och helg! Härligt, eller hur?! :) Själv ser jag fram emot en riktigt kul dag som bl.a. bjuder på pre-shopping-party hos H&M (ikväll) också gleder jag mig till Melodifestivalen imorgon (missade förra helgen p.g.a. Cph).


Vacker klänning/kjole från Stella Mc Cartney som hon kör annonskampanj på i bl.a. Vogue.

Johanna vaknade alldelens nyss och själv är jag fortfarande lite i sömn eftersom jag inte kom mig i säng så tidigt igår. Fastnade i bloggandet ;) Så - nu ska jag gå och chilla med hjärtat i soffan och mysa med nya engelska VOGUE.


Den här vackra klänningen/kjolen från samma kollektion får gärna flytta in i min garderob till sommaren (Stella Mc Cartney).

Hoppas att du har vaknat med ett leende på morgon och att du får en FAB dag!  och om du vill  lyssna på en skön låt så klickar du
HÄR

ENJOY life
!!!! :)

KrAmAr! ♥


Butiksinvigning: Samsøe & Samsøe.


Utanför butiken
SamsøeSamsøe mitt i snöstormen runt kl. 19.30... Jag har på mig tunika från Custommade (shoppad i Cph), jeans + väska Zara & skor Fiorentini + Baker.

I kväll mötte jag upp min söta Gizmoprinsessa Kjerstin och vi var på invigningen av Samsøe & Samsøe flag ship store som slår upp portarna i Bogstadveien. 58 imorgon.  Vi bjöds på Dj, fri bar, goodiebags och trevligt mingel !


Dessa blå/vit randiga godbitar får gärna hänga med mig runt i sommar. (linnet/singletten kostar 500kr och det gör även kjolen/klänningen).


Kolla in Kjerstins snygga outfit!  Jag kommer att gå raka vägen till Gina Tricot imorgon och shoppa västen ;)

Jag låter mingel-bilderna tala för sig själva... :









Tusen TACK till Samsøe & Samsøe + Polhem PR för en festlig & trevlig kväll ! & stort LYCKA TILL med nya butikken!

Runt kl.21 drog vi vidare till The Broker. Egentligen skulle vi bara stoppa där för att gå på toaletten på vägen men p.g.a. snövädret så blev vi kvar och tog ett glas champagne i baren...


Vi hade en såååå bra kväll med massor av härligt girltalk för det var länge sen sist så vi hade en hel del att catch-up.  (Thanx för en FAB kväll sötaste vännen! Det riktigt lyste om dig ikväll och din lycka smittar av sig. Klem!)


Ha, ha  :)  När vi var inne på toaletten så upptäcker vi plötsligt att vi har likadana sminkväskor. Vi sålde dem på Gizmo & Co och det är helt galet att varken jag eller Kjerstin har bytt ut den ;)  (sminkväskan kommer från Ceannis).

Med detta säger jag TACK & GOD NATT så ses vi igen imorgon och då blir det ännu en festlig dag! :)


SwEeT dReAmS! ♥


Mysig lunch & vårnytt hos Daisy.


Jag var innom
Daisy idag och  provade då bl.a. den här fina koftan / jackan från Alpaca Society. Den finns i sand (den färg jag provar), blått & brunt.

Tittut i natten! :) Jag lyckades tyvärr inte blogga som planerat i em p.g.a. att min dator envisades med att slå av sig själv (jag måste rensa den på bildern och flytta dem till hård-disken...). Men nu ska här bloggas lite innan jag dyker i säng  :)

Min dag startade med ett PR-möte hos Hjemmet Mortensen (förlaget som ger ut Kamille) och sen mötte jag upp min kära vän Randi för en god lunch på Bolivar. Randi har föresten startat en egen blogg + butikk som heter RoSaLiGa där hon selger sina fina smycken.


Randi beställer en dagens-lunch. Känner du igen pälsvästen? Den är från samma kollektion som min päls ;)  (Stella Nova sedan x antal år tillbaka...).


Mmm... tonfisk-sandwichen var himmelskt god mycket tack vare aiolin...

Som "dessert" tog vi turen innom Daisy på Vinderen för att ta en titt  på vårnyheterna som droppat in från bl.a. Chill Norway, Ti-Mo, Alpaca Society, Tommy Hilfiger og Odd Molly.


Visst är det härligt med vårnytt?! Ljust & fräscht! efter en mörk höst/vinter...


Det har kommit in massor med fina nyheter till små prinsar & prinsessor från bl.a. Chill Norway, Retour &
Mayoral.

Som en kontrast till alla vårkläder så har det tok-snöat här i Oslo ikväll men tiden går fort och SNART är det vår! :)


Hello torsdag !


Dagens tänkvärda. Kom ihåg att du är unik !

Hej mina vänner! Klockan är plötsligt nästan 15 och jag har varit en dålig bloggis idag p.g.a att jag inte varit hemma på hela dagen...  Men jag har tänkt på er och hoppas att du har en solig och riktigt BRA dag idag ?!


Härlig bild.

Ska lasta ner pics från min dag nu så jag återkommer strax igen.

KrAmAr från mig till dig ! ♥

Front-row & celebs i N.Y.


Jag vill ha en topp i stil med denna till en happning jag ska på imorgon kväll.. gillar att den har ärm i vinterkylan. Sarah Jessica Parker strålar !

Just nu pågår Fashion Week i New York och ikväll har jag kollat in vilka som sitter front-row? och vad alla celebs har på sig. Visar ett axplock av vad jag hittade. Enjoy! :)


Jag älskar att se vad min favorit stylist Rachel Zoe har på sig. Gillar jackan + väskan (!) men stövlarna blir lite too much för mig...


Här sitter Rachel front-row och jag förstår verkligen att många celebs väljer att ha solbriller inne på visningarna för belysningen är stark och det är inte snyggt att bli fotograferad då man sitter och tok kisar med ögonen...  Ser att hon har ett armband från samma Cariter Love collection som jag har.


Girl power!  Och se så lika Demi Moore och Brooke Shields är, de ser ut som syskon! Som jag sagt tidigare: 40 ÄR det nya 20 ;)   Rachel Zoe är föresten Demi Moores stylist.

Front-row hos Calvin Klein....


Titta! Brad jobbar kvar som Rachels assistent ! :)  (men tjejen (minns inte vad hon hette?) slutade för ganska länge sen).

Vet ni vad jag ska göra nu? Tvätta håret så att jag sparar tid imorgon bitti (det gäller att planera ;) och sen ska jag myyysa med mina blader och min bok innan jag träffar John Blund så jag säger: god natt till onsdag den 17:e februari också ser jag fram emot imorgon !

NaTtAkLem! ♥


Nya strumpbyxor & en bloggis.


Dagis runt kl. 16.30 i em. Idag har Johanna haft på sig blus + kofta från Benetton, kjol från H&M också invigde hon nya strumpbyxor från favorit märket MP som hon fick i present av mig då jag kom hem från Cph.

När jag hämtade J på dagis idag så satte hon sig plötsligt nere i "garderoben" och började äta ur sin ena matpakke så vi hängde där en liten stund :)  Sen chillade hon i vagnen på vägen hem och då passade jag på att gå och shoppa tulpaner:


Ett par favoritfärger: lila & rosa :)

Nu ska ni få höra en kul sak ang. Johannas nya fina strumpbyxor:

Jag kom ut till Kastrup nästan 3 tim före min flight i lördags (mässan stängde kl.18, jag flög 20.45) och då gick jag runt och myste i butikerna.  Var bl.a. innom den fina barnbutiken Teddy & Co som selger Burberry, Moncler (såååå fina jackor!) etc och där hittade jag ett par små presenter till J, bl.a. strumpbyxorna. När jag ska betala mina saker så säger plötsligt den söta tjejen bakom disken "Visst är det du som är Gizmolina?"


Här är jag tillsammans med min fina bloggis Annelie som jobbar i butiken Teddy & Co på flygplatsen i Cph. (Tusen TACK söta du för den fina kommentaren jag fick efter att vi mötts och tack för trevlig service i butiken. Paketen du gjorde blev succé här hemma! Kram! :)

Världen är bra liten ! och jag blir alltid fantastiskt GLAD då jag möter mina bloggläsare.

Nu tittar hjärtat på dvd och jag ska montera ett bord som bott i sin kartong lite för länge... ;)


Magasin-inspirasjon & dagens shoppingtips!


Det här är en av anledningarna till att jag älskar det engelska magasinet RED. De har nästan alltid med ballonger i sina modeserier! :)  Missa inte senaste nr (mars) med fantastiska bilder av Cat Deeley i reportagen "Confession of a fashion addict."

Som ni vet så köper jag crazy många blader / magasiner varje månad. Jag bara älskar det ! De ger mig massor med inspirasjon + glädje och jag har precis satt upp 4 nya tavel-lister på mitt kontor som mina magasiner kan stå i eftersom jag använder dem flitigt i mitt jobb och vill ha dem där jag kan SE dem. (lovar att fota och visa kontoret snart). Sen är ju dessutom många cover så fina att de förgyller väggen !


Ett par av de magasin som fick bli med mig hem från Danmark. Ganska lika cover...


På tal om att vilja ha mycket blommor hemma....Kolla in hur fantastiskt FINT vackra designer Valérie Aflalo-Freij har hemma med alla tulpaner!  Valérie designar helt underbara klänningar/kjoler och jag gleder mig till de jag beställt från hennes vårkollektion landar på norsk mark.. Du finner ett flott hemma-hos henne i senaste svenska Residence.


 
Några av de blader som fick bli med mig hem från Sverige förra veckan. Missa som sagt inte Valéries hem i Residence.

På väg hem från dagis idag droppade jag in hos H&M och hittade den här godsaken till Johanna:


Sommar-fräsch klänning till ett pris man blir glad av:  99 kr ! :)  Den fanns i flera färger och ja, den fanns i rosa också man jag tyckte den var finast i blått. (kors i taket ;)  Vi kommer att matcha den med vit blus & jeans i vår, och med vita tights i sommar och då kommer det att se ut så här:


Bild från hm.com (där de kan shoppas!) Klänningen finns i size 86 - 128.

Oj, vad klockan går fort då man bloggar...  Nu är det hög tid för mig att hoppa i mina Ugg´s och hämta hjärtat så see you later ! :)

P.S måste sticka innom blomsterbutiken och köpa tulpaner på vägen ;)


Shopping i Cph .


Strøget, lördag runt kl.11. Pälsen sålde jag i min butik, topp från Odd Molly, jeans Diesel, skor Fiorentini + Baker och väska Gucci.

Jag kan så klart inte resa till Köpenhamn utan att ta en sväng på stan för mässan i all ära, men jag får minst lika mycket inspirasjon av att gå runt i butiker och av att titta på människor för Danmark är ju steget före både Sverige & Norge när det kommer till trender.  


Mitt på Strøget (vid Illum / Cafe Europa) kan man se alla fashion shows på storskärm.

Varje gång jag är i Cph så får jag lust ta mig MASSOR med blommor hem för det är ju galet billigt med blommor där. Jag blir helt sjuk.... Titta bara här hur det såg ut utanför Illum:




Seriöst:  man får buntar med 50 tulpaner för 100 kr och ett helt gäng med nejliker för 100... Om jag bodde i Köpenhamn så hade jag haft mitt hem FYLLT av vaser med vackra blommor !

Jag hade bara 1,5 time på stan så jag effektiv på min runda och nu är ni säkert nyfikna på om jag shoppade nåt? Klart jag gjorde! :) Ett par riktigt fina toppar från danska favoriten Custommade fick bli med hem.


Onsdag = lill-lördag !


Dagens tänkvärda.

Hej mina fina bloggvänner!

Idag har jag en riktigt härlig dag som startade med sovmorgon, Johanna väckte mig med ett leende kl.09 och sa: mamma! titta! det är ljust! också pekade hon mot fönstret :)  sen, på väg hem från dagis, var jag och solade mig, det var evigheter sedan sist och var därför ekstra skönt för nu saknar jag lite färg på näsan. Var innom H&M på väg hem och köpte en söt klänning/kjole till Johanna som ni ska få se senare så jag kom precis hem och nu väntar dusch + lunch. L o v e l y ! :)


Jag ska fortsätta att visa bilder från modemässan i Cph senare idag. Här i Oslo pågår ju Oslo Fashion Week nu men den är inte lika intressant som Cph för min del så jag kommer att prioritera happenings imorgon + fredag.  Armbandet som det står "My fashion week" på är entré-biljetten till Øxnehallen så det satt på fre+lö

Önskar dig den BÄSTA dagen !  :) 

KrAmAr! ♥


By Malene Birger show autumn/winter 2010.


Hur coolt är inte detta? Gigantisk entré, bredaste catwalken jag någonsin sett och som pricken över i är hela catwalken strösslad med höstblad.... Det är sånna detaljer som gör att jag älskar Malenes shower !

Fredag kväll kl.20.00 var det dags för den visning som jag alltid gillar bäst på modemässan, nämligen:
ByMaleneBirger. Hennes visning är alltid way off city men den är värd turen! Jag shoppar sällan kläder från henne nuförtiden (då jag hade min butik sålde jag märket och då var min garderob fylld av By M.B.) men hennes show är alltid lika SNYGG och inspirerande !

Det var inte helt lätt att få till bra bilder p.g.a. min mindre bra placering (stående längst bak ... jag kom dit lite sent..) men här är de i alla fall så...... ENJOY!:










Jag älskar alla pälsmössor. Till hösten ska jag ha en sånn ! :)  Du kan se en del av showen HÄR !

Kom på att jag ju faktiskt "bor" i ett plagg från By Malene Birger och det är hennes perfekta linne som heter "dawn". Jag har hur många som helst i vitt och om du inte har testat ett sånt så är det ett TIPS! från mig !

Med denna fashion show säger jag TACK för idag och kryper ner i min sköna säng.

GoDnAtTkRaMaR! ♥

Förändring...


Tavlor från 2 av mina favorit konstnärer: Lisa Rinnevuo & Bjørg Thorhallsdottir. Båda dessa tjejer skriver små texter med budskap på sina tavlor = Me like ! :)

Som jag tidigare berättat så håller jag på att göra om lite smått här hemma (inget stort som sagt, bara detaljer...) och bl.a. så har jag flyttat tavlorna som var bak soffan (de 2 största) och placerat dem i gången som är mellan köket och sovrummet / badrummen.

Jag har alltid önskat mig en "tavel vägg" och sedan en stund tillbaka så är den äntligen på plats ! :)


Dagens nya mössa.


Min dagens: tunika från OddMolly (finns hos
Daisy) + jeans från Zara. Kommer ni föresten ihåg att jag frågade er om ni tyckte att jag skulle gå för tunikan i blått eller vitt? Ni var 66 st som tyckte till och ställningen blev till slut: vit - 27 & blå - 35. Och ja, som ni ser så gick jag för blå :)  Tack för hjälpen !

Kolla in mössan som jag fick i posten idag ! Min mamma har stickat den till mig (som en överraskning) och matchande rosa till Johanna (ska fota henne i den så fort jag får chansen ;) , de kom i ett paket tillsammans med Plopp, Ingrid bok och annat smått & gott (valentine present). Tusen TACK snälla mamma, vi blev jätte glada! :)


Modemässan i Cph del 2.


Mitt första stopp i Øxne hallen var så klart hos min kära bästa vän Lotta! Åhhh vad det var mysig att ses igen. Vi hade ett ordenligt kramkalas! :)  också kidnappade jag med mig Lotta till baren för lite vitt & girltalk...

När jag hade lämnat intervju + show i Rådhuset så hoppade jag in i en taxi och åkte till Øxne hallen. Den här mässhallen var den bästa av alla på den tiden då jag gjorde mina inköp till Gizmo & Co men idag så är den tyvärr inte lika inspirerande p.g.a. att många märken har flyttat över till The Gallery, en ny mässhall som öppnade för några år sedan. 

Nu hörde jag härliga rykten om att man ska göra om hela mässupplägget till nästa år och då bl.a. flytta ihop The Gallery med Bella och Øxne med Terminal 1 eller var det 2? Hur som helst så ska det i alla fall bli färre mässhallar = bättre för alla ! :)


När vi stod i baren fick vi plötsligt trevligt sällskap av fina Cecilia Høyer som har agenturen för på bl.a. Lexington Clothing, MiH - jeans och Margit Brandt i Norge.

Efter vin och lite mat var det dags att åka taxi igen. Denna gång till By Malene Birger visningen. Men mer om det i nästa inlägg för nu måste jag trippa iväg till dagis och hämta hjärtat :)

 


Hemma-hos Andreas Johnson.


Jag gillar mixen av sittbänk / soffa och olika stolar. Det gör köket levande.

Det var länge sen jag hittade ett fint & inspirerande hemma-hos reportage men igår kväll hände det! Kolla in detta snygga hem till Melodifestivalaktuella Andreas Johanson. Han bor tillsammans med sin Lisa och deras dotter Ella som är 3,5 år. Du hittar fler bilder om du surfar in hos det svenska magasinet 
FamilyLiving.

Jag låter bilderna tala för sig själva för nu är det full fart framåt som gäller här hemma hos oss. En ska till dagis och en ska till redaktionen :)






Tjingeling! så länge. När vi ses igen lite senare så ska ni få hänga med mig på modemässan i Cph, ni ska bl.a. få se bilder från den läckra By Malene Birger visningen :)

Sköt om dig !!


(Går)dagens mor & dotter.


Idag har jag haft på mig min nya klänning från
KappAhl (finns i butik nu och kostar 349kr), under den har jag en topp från DAY och jeansen kommer från Zara.

Tjohoooo ! ÄNTLIGEN fungerar tekniken igen och jag kan blogga. LYCKA !! :)  Det här inlägget försökte jag lägga ut igår kväll:

Johanna var på sitt allra bästa humör då jag hämtade henne på dagis idag. Tror att hon verkligen saknat sina kompisar då hon varit hemma och en av fröknarna sa att hon hade smilt hela dagen lång¨:)

Titta bara här hur glad hon var då vi  precis kommit innanför dörren hemma:


Titta mamma! jag är en ballerina ! sa Johanna också ställde hon sig så som dom gör på baletten. Hjärtats tröja med ballerinor på har vi shoppat i Phuket (Central), kjolen/skjørtet kommer från Zara och tightsen från H&M.

Oj, nu kom en nyvaken Johanna upp i mitt knä :) då ska jag göra henne dagisklar.

Njut din morgon!

 

 


Godmorgon Oslo Fashion Week!


Dagens tänkvärda.

Godmorgon mina vänner! Jag vaknade precis (hade ställt kl. på 07 men har tydligen slagit av den..) och Johanna sover ännu så nu ska jag passa på att fixa till mig för idag väntar dagis för hjärtat (efter en hel vecka hemma...) och jobb på redaktionen för mig.


Bilden från J.Crew´s spring 2010 är ljuvlig.

Hoppas att du hade en fantastisk Valentines dag och att alla norska mammor blev lite bortskämda igår på morsdag!? Nu har vi en ny härlig vecka framför oss och här i Oslo kickar Oslo Fashion Week igång idag = detta blir en vecka med visningar, butikshappenings, besök på mässa etc. så jag ser fram emot varje dag som kommer! :)

Njut din dag och kom ihåg att om dagen idag inte blir helt som du tänkt dig så kommer det alltid en ny morgondag!

KrAmAr! ♥


Garderobs-shopping.


Jag & Johanna var ut en tur i em och då hade jag på mig: päls Stella Nova, väska + jeans Zara också Ugg´s så klart.

När jag är ute på resa så älskar jag titta på vad folk har på sig? och då jag var inne på Zara i Köpenhamn i lördags så ser jag en snygg-outfit & tjej, jag gillade speciellt hennes päls.. och plötsligt kom jag på att jag ju har en likadan !  Så : idag tittade jag djupt in i min garderob och där hängde den, min gamla Stella Nova päls som jag nu luftat för första gången på några år.

Visst är det härligt när man kan "garderobs-shoppa"? Känns som att den kommer att få hänga med mig runt i vinter :) 

Jag såg föresten tjejen med pälsen en gång till,  på flyget på väg hem. Då såg jag att det var chefsredaktøren på norska magasinet
KK.  It´s a small world ! (Thanx Gjyri för att du tipsade mig om min päls :)


Fredagens resa, intervju & Margit Brandt show.


På flygtåget fredag runt kl.11.... jag invigde min nya kamera på turen (men fotade ändå mest med min lilla rosa pga att det blev enklast. Måste lära mig den nya ordentligt) också startade jag på boken Elsas Mode.

Klockan 12.20 i fredags lyfte jag från Oslo mot Köpenhamn och jag är såååå glad över att jag till slut lyckades bestämma mig för att resa :) Det blev en kortare  tur än planerat men tack vare att jag jobbade på effektivt så fick jag gjort (nästan) allt jag hoppats på.

Att jag skriver nästan är för att jag tyvärr fick droppa att besöka The Gallery. Synd. Men med anledning av mina uppdrag så prioriterade jag barnmässan ute på BellaCenter istället :) 

Jag får dela upp min resa i flera inlägg så here we go... !


Som ni vet så är jag inte så glad i att flyga men något har hänt för jag bryr mig inte lika mycket längre och det är fantastiskt skönt ! Jag njöt den vackra utsikten, lite gott vin och min bok :)

När jag ankom Kastrup så var det inga tvivel om jag kommit till fashion-heaven:


En av de första skyltarna jag möttes av då jag klev av flyget. Hela byn var (som vanligt) präglad av Fashion-Week. Danskarna kan mode !

Jag checkade in på mitt fina hotell i raketfart för en journalist stod och väntade på mig. Planen var att hon skulle följa mina dagar (torsdag & fredag) så nu, då jag ankom senare än planerat, fick vi göra det bästa ut av situationen och hon genomförde intervjun med mig inne på Rådhuset före första showen jag bokat in mig på kickade igång.


Först en liten foto-shoot utanför....


... sen intervju inne... (TACK för en trevlig stund Anki! Gleder mig till att se resultatet :)

I nästa inlägg ska ni få se bilder från visningen för nu måste jag gå och titta till Johanna som jag tror sitter och leker på sitt rum? Hon hade ingen lust att somna varken efter Ingrid ska sova boken eller Pannkake boken...

Åh , mitt söta hjärta hade hoppat upp i sängen igen och sov nu sött. Det värmer mitt hjärta! då kör jag på med bilder från visningen på en gång :) 

Fashion Show:
MargitBrandt. Plats: Rådhuset.


Titta! det är inte bara jag som rullar håret ;)  När jag blev intervjuad så tränade modellerna på catwalk.






Visningen bjöd på mycket silke, blanka plagg, svart & grått dominerade, måånga halsband i guld.... Margit´s kollektion var en mix av lite lagomt rocka + väldigt feminint med en touch av 40 tal. Så här beskriver hon själv sin höstkollektion:

With a hint of mystery and a touch of the deep sea, Margit Brand´s Automn 2010 collection highlights 40s elegance and the strong, feminine sophisticate.

Efter showen sa jag Ha det! till journalisten och sen hoppade jag in i en taxi och åkte raka vägen till Øxnehallen.



Tack Vincent!


Miljoner TACK till dig Vincent för det fina kortet. Puss & Kram från Johanna.

Johanna har fått ett valentine kort i posten. Sååååå gulligt ! :)

Önskar dig en riktigt mysig kväll. Jag visar bilder från mässan då mitt hjärta somnat.


Grattis på morsdag alla fantastiska mamas!


Jag firar morsdag i: tunika/klänning från Odd Molly, jeans Zara och sköna rosa tofflor.

Inte nog med att det är Valentines dag (eller Alla hjärtans dag som man säger i Sverige) idag, det är dessutom MORSDAG här i Norge så stooort G R A T T I S till alla er fantastiska mamas där ute i landet! Kom ihåg att du är världens bästa mamma för ditt/dina barn! :)


En nyvaken Johanna fick paket av mig på morgon.


Till dockan...

Jag och Joanna sitter och perlar nu och jag ska strax fixa pannekaker (plättar).


Happy valentine!


Jag är så glad över att jag har er fina bloggläsare som förgyller mina dagar. TACK!

HAPPY VALENTINE mina kära bloggläsare ! 

Jag landade hemma igår kväll runt kl. 23 fylld av energi & inspiration efter en FANTASTISK Köpenhamnsresa och jag har tagit hur många bilder som helst som ni ska få se lite senare. Men nu ska jag först njuta en härlig frukost och mysa med mina kära.  Jag fick föresten sovmorgon idag, Johanna vaknade inte förren 09.45. WOW!


Kärlek är det enda som växer ju mer vi slösar så spara inte...

Några tips idag då det är valentines: Skicka kärlekshälsningar på sms (de blir garanterat uppskattade), ring någon du tycker om, pussas & kramas, säg "Jag älskar dig!", ge dig själv en kram, gå ut och köp dig en blomma (om du inte får en...), flörta! och fyll dagen med kärlek ! :)

Carpe diem !  och du, missa inte
tävlingen  i samarbete med CreativeLounge där du kan vinna ett smycke (du väljer själv vilket du vill ha från Perals for Girls). (sista tävlingsdag idag).

AlLa HjÄrTaNsDaGsKrAmAr! ♥

Lördagkram från Köpenhamn!


Bilden är från mässan i augusti.

Mina vänner! Jag landade i Köpenhamn igår eftermiddag och NJUTER nu modemässan ! :)  Återkommer med full rapport då jag kommit hem igen.

Ska checka ut nu och sen en sväng på stan innan mässhallen väntar.

Carpe Diem !

Kram! ♥


Ny Kamille in the stores måndag!


Jag har valt ut snygga vårjackor till er ..

Varsågoda! Här får ni en smygtitt på en av mina mote-shop sidor i senaste nr. av
Kamille som dyker upp i tidningshyllorna på måndag. Förutom den sida du ser på bilden så har jag även gjort stjel-stilen till Chloë Sevingy och min egna Mor & Barn sida.


Löp & Köp ! :)  (Kamille finns tyvärr inte i Sverige).

Nu säger jag TACK för idag och god natt också får vi se var jag befinner mig imorgon...? Oslo? Köpenhamn? Just nu är det faktiskt ingen som vet ;)

P.S missa inte tävlingen där du kan vinna FINT smycke ! (du väljer själv din vinst).

NaTtAkLeM! ♥



Nostalgi & Sverige...


Nostalgi: jag & Johanna besöker Evason Resort i Phuket den här dagen förra året för att shoppa ett par saker i deras fina butik. Deras reception är den vackraste (ser ni havet i bakgrunden?).

Sitter här och myser med gamla Thailand bilder mitt i vinerkylan :) Och tycker att det är svårt val om jag ska resa imorgon nu då Johanna inte är i form...? Men jag vet att hon får super dagar med JIG om jag åker :)


En till bild tagen för 1 år sedan. Vi är på Nai Harn Beach och koser oss.

Nu ska ni få se vad vi har gjort idag = vad som är orsaken till min bloggfrånvaro ni eftermiddag/kväll:


Oh yes, vi har varit på "harry-tur" till Sverige! :)  Och gissa vad vi mumsade i oss där...?


Gizmolina loves: Originalmål med ekstra rå lök, originaldressing att doppa pommisarna i och kall coca-cola eller allra helst: mjölk (!).

Ja, som ni ser så har vi tagit oss en Sverige-tripp idag så nu är kylskåpet fyllt av godsaker och jag sitter och mumsar på "Smarry" (farligt goda).  Resan var ett nödvändigt ont p.g.a. att vällingen tog slut. (Åh vad jag önskar att välling fanns här Norge. Livet vore lite enklare då ;)  Men inget ont som inte har något gott med sig: vi fick äta på MAX och jag fick shoppat blader.  Sverige är verkligen fantastiskt ! :)


Glad torsdag världen!


Jag missar mässan i Cph idag men jag får mysiga stunder med Johanna...


Hej vänner!
FöRlÅt min frånvaro. Min kväll igår blev minst sagt lite hektisk ;)  ni vet hur det är då man planerat att fixa allt "perfekt" också blir det inte riktigt som man tänkt sig... Nu spelade det så klart ingen roll, men ja, ibland vill man så mycket på en gång ;)



Jag fick lite lyxig egentid på morgon då jag var och fixade mina naglar hos solsrålen Moi nere i city.


Jag känner mig alltid så fräsch om händerna då jag har nyfixade naglar.

Nu ligger Johanna och ropar på mig. Hon är piggare idag ! :) Skriver mer strax. Ville bara ge er ett livstecken och även informera om att jag inte kommit mig iväg till mässan ännu men jag reser senare i kväll eller, senast, imorgon bitti. Johannas form får avgöra...

Njuuuuut din dag! :) nu ska jag uppdatera förra inlägget !

 


Oh my.... !


Hos
Ballooncompany kryllar det av underbara ballonger inför Alla Hjärtans Dag & Morsdag och de håller t.o.m. öppet på söndag! Mitt tips: ballonger är festligare än blommor ! :)

Shit alltså. Först så sa JIG att han skulle komma hem runt kl. 24 idag, perfekt! tänkte jag, då hinner jag fixa klart alla mina prosjekt och kan ta emot honom med ett par glas champagne (han fyllde ju 40 igår, remember?). Men så ringer han plötsligt tidigare idag och säger att han tog fel på tiden, han är hemma runt 20-21. Okej, det fixar jag om jag är MEGA effektiv tänker jag....

Men vad händer för typ 2 min sen? Jo, han ringer. Och var är han? På Gardemoen!!! Heeeelp

Som ni kanske förstår får jag uppdatera detta inlägg lite senare ;)


Dessa ballonger hoppas jag att jag får av Johanna på Morsdag :)  (hint till JIG).


Efter gårdagens läkarbesök så ville Johanna att vi skulle gå och köpa ballonger till JIG som fyllt år och efterson vi behövde friskluft så passade det fint med en liten walk. Hjärtat fick välja sig en ballong och då valde hon den här söta som nu förgyller hennes rum.


Själv valde jag blader istället för ballong ;)  Tyvärr var nya Allt i Hemmet ingen hit den här gången.. men ELLE och In Style är lika inspirerande som alltid.

Återkommer ! :)  och då ska jag berätta om dagens läkarbesök...

Uppdatering torsdag kl.12.10:

Eftersom Johanna inte var i form på morgonen så tog vi en tur till läkaren. Vi hade time 11.20 men det blev förseningar och då vi satt där och väntade så såg jag att Johanna blev sämre och sämre... Hon höll först på att somna och sen klagade hon på ont i magen och ville ha vatten. Klockan tickade och runt kl. 12 blev det vår tur. Då vi kommer in på rummet startar jag med att berätta att Johanna inte har kastet opp sedan söndag kväll och precis då jag säger det så sätter Johanna igång och kräkas / kaste opp. Mitt stackars lilla hjärta..

Det är ju helt OK för oss vuxna att få vänta i 40 min, men för en sjuk 3 åring var det inte helt lyckat.. Hur som helst. Johanna har en luftvägsinfektion också trodde läkaren att omgangssyken hade kommit tillbaka, men senare på dagen så visade det sig att den inte har det (skönt!)  Det var skönt att höra att det inte var något allvarligt och vi behövde ingen medicin men läkaren bokade in ett återbesök fredag som vi kan avboka om Johanna är i bättre form.

Vi passade på att ta en liten tur då vi var klara och sen väntade som sagt fix hemma. På kvällen var Johanna upp och gick men hon var sååå ostabil i benen, vinglade och ramlade och fick hålla i mig då hon gick... Som tur är så är hon i betydligt bättre form idag (torsdag) men hon behöver en vilodag  för att hämta sig så tyvärr missar hon karnevalen i barnehagen, bättre att hon får krya på sig ordentligt.

Så där ja, då var min uppdatering i box ! :)


Goodmorning sunshine!


Efter regn kommer alltid solsken... tänk på det ! :)  (själv är jag less på sjukdagar inne nu, vill uuut i friska luften)

Godmorgon mina bloggvänner! Jag vaknade för en stund sedan inne hos Johanna (sover på hennes golv då hon är dålig...) och hjärtat sover fortfarande efter en perfekt natt = hon har inte vaknat en enda gång sedan hon somnade runt kl. 19.30 igår ! :)  Det är stor skillnad mot natten till tisdag då hon vaknade typ 35 gånger ;)  Så: nu kryssar jag fingrarna för att status är bättre då hon vaknar och om den inte är det så besöker vi vår underbara läkare.


Blicka framåt och fånga möjligheterna ! (själv satsar jag på en morgondag med en pigg Johanna så att jag kan hoppa på flyget och fånga inspirasjon på modemässan )

Här i Oslo har vi ett strålande vackert väder idag och nu ska jag passa på att fixa mig iordning + få iväg några jobbmejl då hjärtat sover så jag önskar dig en dag fylld av solsken och lyckliga stunder så ses vi igen lite senare.

P.S missa inte
tävlingen som pågår.

KrAmAr ! ♥

Kvällens.


Jag hoppade för ett ögonblick ur mina myskläder och provade den blå i kväll.... 

Ni är underbara ! TACK till alla er 47 som tyckt till ang. tunikan! :)  Summerade precis och just nu, kl. 22.45, är ställningen:   vit: 18  - blå: 25 ..... spännande ! ;)

Jag önskar sååå att mitt hjärta får vakna frisk imorgon för jag har en hel del jobb att göra (skulle varit på redaktionen igår...)  + att jag ska resa på torsdag. Ringde vår fastläkare idag och har en avtale där om att vi får komma imorgon om inte hjärtat är bättre då. Uff, dumma virus som verkligen slagit ut Johanna... Ringde dagis på morgon och 4st på avdelningen är hemma med samma sak (hosta + feber).


Jag har sån lust att göra om lite på sovrummet... Inget stort, men nya sängkläder, prydnadskuddar, blommor etc.  Det får bli nästa prosjekt då jag är klart med vardagsrummet där jag ska få lite monteringshjälp imorgon. Gleder mig ! :)

Ska fixa till här hemma nu (får inte gjort så mycket då J är vaken..) så jag passar på att säga TACK för idag och godnatt !  Såg du föresten Desperate Houswives (går på norsk TV2)? My god vad de lyckas få till intriger i den serien, det tar verkligen aldrig slut... ! Impad.

P.S tack för alla grattis-hälsningar till JIG. Han kommer att bli så glad då han läser dem!

NaTtAkLeM! ♥ och du: missa inte att
TÄVLA!, vinsten är super fint smycke.

Dagens fråga: vit eller blå ?


En nyhet från Odd Molly som du hittar hos Daisy. (denna style heter 228)

Jag behöver er hjälp! Tycker ni att jag ska gå för den här tunikan i vitt eller blått? klarar inte helt att bestämma mig eftersom båda är fina...  :)


Den är riktigt fräsch i ljusblått (har egentligen valt denna...) men vitt är ju alltid vitt...

Status här hemma är att Johanna har 38 grader feber och hon har inte orkat vara uppe någonting på hela dagen ... mitt stackars lilla hjärta... Hon ligger och håller på att somna...zzz... så jag ska gå in till henne nu.

Önskar dig en trevlig tisdagkväll och missa inte de desperata husfruarna senare !


Happy birthday Mr.JIG!


Happy birthday to you, happy birthday to you, happy birhday Mr.JIG, Happy birtday to you !

Idag är det inte vilken dag som helst.... för idag är det min älskade JIG´s födelsedag! och han fyller inte vad som helst, han fyller 40 ! :)  Jag & Johanna önskar sååå att vi fick F I R A men tyvärr befinner sig JIG i ett annat land just nu på jobb så vi får ha det tillgode.


Grattis på födelsedagen älskling !  (bilden på oss är från Thailand, 2008).

Som ni vet så är JIG inte en del av bloggen men på en så speciell dag som idag så gör vi ett liiitet undantag :) Det är föresten T U R för alla oss som fyller 40 i år att 40 är det nya 20 ! ;)


 


Tävling: Vinn smycke från Creative Lounge!



Mina kära bloggläsare!

Det känns riktigt KUL att få köra igång en ny tävling med min fina samarbetsparner
CreativeLounge . Den här gången är vinsten ett valfritt smycke från Pearls for Girls och det blir inte bara 1 st vinnare, utan 3 (!) vilket känns fantastisk !


Det här armbandet är ett av mina favoriter....

VINN VALFRITT SMYCKE FRÅN KOLLEKTIONEN PEARLS FOR GIRLS


...och det här är en annan favvis!

♥ 3 ST VINNER VALFRITT SMYCKE! ♥

För att vara med i tävlingen skriver du en kommentar i detta inlägg där du berättar vilket smycke ur Pearls for Girls kollektionen som du önskar om du vinner och varför du valt just det.  Du hittar alla smycken hos CreativeLounge (klicka på länken, välj webbshopp, fabulous smycken, Pearls for girls ).

Tävlingen pågår t.o.m. söndag 14.e februari.

Kram & stort LYCKA TILL !


Bröllop i sikte?


I looove lila / lavendel just nu. Det är äkta ögongodis...

När jag vaknade på morgon såg jag en vackert klarBLÅ himmel utanför fönstret och piggnade till på studs! :) Tänk vad vädret kan påvera oss! Min lilla skatt ligger fortfarande och sover  (kl. 09.30)  vilket är att GOTT tecken, framförallt med tanke på att hon inte har kräkts sedan söndagkväll och i natt ville hon ha välling (jippie!) + att hon säkert 25 gånger bett om vatten = BRA ! Så nu satsar jag på att hon, efter att vila hemma idag, dansar igen på dagis imorgon ! :)  

Jag ser att ni är ett par stycken som efterfrågat fina bröllopsklänningar! Bröllop är ju en helt fantastisk kärleksfest så självklart ska jag visa er några av mina personliga favoriter idag också ska ni få mitt bästa tips om fina bröllopsinbjudningar + ett kul tips till bröllopsgästerna.


Dessa underbara collage kommer från snippet and ink.

Nu ska jag först hoppa i duschen och kicka igång tisdag den 9:e februari ! (p.s idag ska jag piffa till mig lite så att jag kan ta några bilder och visa lite kläder ;)

CaRpE dIeM!

Uppdatering kl.09.45: Johanna har vaknat och formen är tyvärr inte alls bra :(  super förkyld fortfarande så jag var lite väl optimistisk...

KrAmAr! ♥

Godmorgon!


I brist på foton från idag (vi är inte direkt piffade här hemma dessa sjukdagar ;) så visar jag en bild från 12 februari 2007, då var mitt lilla hjärta ca 6 månader. Vi hade hennes säng inne hos oss på sovrummet.

Godmorgon alla fina! Det här inlägget försökte jag publisera igår kväll men blogg.se verkade ha tekniska problem? så jag gör nytt försök nu på mogon:

Efter en kväll då jag mest suttit och strykt Johanna på benen & fötterna (hon älskar det...) så somnade hon sött i soffan och sen, runt kl. 20.30, lyfte jag in henne till sängen. Status är att hon inte har kräkts sedan kl. 22 igår kväll (Hurra !!!) och att hon fått behålla det hon druckit och ätit idag = framsteg ! :), men hon har inte orkat vara uppe nåt, har bara legat på soffan och varit slapp...   Så nu kryssar jag fingrarna för att morgondagen blir bättre !

Hoppas att du har haft en fin start på veckan och att du mår bra !? :)  Är det föresten någon som vet vad det är för fel på Bloggtoppen? jag och många andra finns inte med där mer trots att vi är länkade? Märkligt...

SwEeT dReAmS! ♥

Fashion, fashion, fashion...


Ett cover då det är som snyggast !

Då Johanna sover så smiter jag in på kontoret och jobbar men det tar oftast inte många minuter förren hon ropar tillbaka mig till soffan så gissa om jag har gått igenom många magasiner idag ! Hur mååånga som helst ! :) Upptäckte att jag har några ELLE, Sköna Hem, Vogue m.fl. från 1997 (!), herregud, de är ju rena rama antikviteterna! ;) och måste självklart sparas.

Tänk vad kul det kommer bli för Johanna att kunna bläddra igenom så gamla magasiner en dag... om hon nu blir lika modeintresserad som sin mor? :)


Köper du magasiner utifrån coveret?  Det gör jag ibland ! inte när det gäller mina favoriter , men de gånger jag testar något nytt så är coveret ganska avgörande... Gillar då de är snygga som detta !

På torsdag flyger jag iväg mot modemässan i Köpenhamn för att hamstra inspirasjon och jag tycker vi smygstartar visningsveckan här och nu med dessa läckra showpics som är en mix av sött & salt... :


Chanel kan "den lilla svarta".. Me like !


Jag älskar mixen av army & skinnbyxor hos Balmain. Provade en klänning / kjole på Monroe i Sturegallerian med lik axeldekoration som denna. Nu ångrar jag att jag inte slog till...


Klassiskt Chanel. Ett par vida linnebyxor går aldrig ur modet...


Balmain kör på med jackan i flera styles. Mina skinnbyxor är föresten ett av mina bästa plagg !


Underbar klänning från vackra Chanel. Denna kommer vi helt säkert att se look-alikes av hos tex Zara så håll ögonen öppna !


Silverbyxor? nej, tack !  Kavajen? JA, tack !!  (Balmain).


Very Chanel. Kolla in halsbandet... !

Jag har föresten sagt till JIG att jag inte önskar mig något stort till min födelsedag senare i år. Jag nöjer mig med en Chanel 2.55 ;)  Och på tal om det: GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN min kära vän Marika!!!


Nu tillbaka till Johanna, soffan & magasinerna ...


Happy new blogg-week!


Bästa to-do-listan.

Godmorgon mina vänner! Här hemma hos oss ligger en dålig Johanna på soffan, hon somnade precis om igen efter att ha druckit lite vatten... Uff, jag får så ont i mitt mamma-hjärta då hon är sjuk. Ringde till barnehagen och fick veta att de bara varit 4 barn på plats på lilla-avdelningen (1-3 år, på våningen under Johannas) i fredags p.g.a. omgangssyke och det var riktigt skönt att få bekräftat att det är något som går.


Hittade den här nya annonskampanjen med snyggingarna Eva & Tony och det jag förundras mest över är hur lååång Eva har blivit !?!


...tänk vad en box och ett par riktigt high-heels kan fixa ! ;)

Bäst jag passar på att ta en dusch nu då hon sover så jag önskar dig en FANTASTISK start på veckan ! och om du inte hunnit göra din "to-do-lista" för dagen så kan du bara printa ut den jag bjuder på i detta inlägg så är saken i box :)

KrAmAr! ♥

Min styling.


Ett av mina uppdrag.

Varsågoda ! här får ni se en av mina mote-shop sider ur senaste
Kamille. Jeans är verkligen ett BRA plagg som passar till "allt" och i vår /sommar kryllar det av denim + tillbehör ute i butikerna.

Mitt hjärta är vaken nu och vill att jag ska sitta med henne i soffan så jag ska passa på att bläddra igenom magasiner och riva ur inspiration och en dag ska de in i pärmar... men fram till att den dagen kommer så lägger jag alla sidor i en stor hög ;)

Uppdatering kl.19.30: Johanna kräktes igen runt kl.18 och nu sover hon. Smsade med en mamma till en dagiskompis till Johanna och tydligen var flera barn hemma sjuka fredag och hennes dotter har också varit sjuk med hosta + feber.  Låter som det är något som går.. .. stackars lilla hjärtat...


Trevlig lunch hos KappAhl.


Jag tillsammans med snygga Eileen som ansvarar för Kapp Ahl´s presserum. (jag hade en kontorsdag = inte fixat till mig så mycket... tunika Hunkydory, väst shoppad hos Daisy, jeans Diesel..)

I måndags var jag på en riktigt trevlig lunch hos
KappAhl och som ni kanske redan känner till så lanserar de en ny vintage kollektion senare i vår ! Den här gången är kollektionen inspirerad av 50-talet och gissa om jag kände igen mig då jag fick se den här bilden:


Så här ser jag ju ut nästan varje morgon i mina hår-rullar ;)  Bilden är från nya vintage kollektionen som lanseras i april.

Hos Kapp Ahl finns just nu den här FINA klänningen / kjolen ute i butik och den är ett TIPS ! :)


Fina klänningen / kjolen kostar 349 kr och den fick bli med mig hem. Jag ska fota och visa hur den ser ut på mig en dag då jag är lite mer piffad än idag ;)


Närmare sommaren så dyker dessa godbitar upp i Kapp Ahl´s butiker. Snygga till shorts, slitna jeans och sommartuniker...


2 av sommarens största trender: randigt / striper & blekt jeanstyg/stoff. (Tusen TACK för en trevlig lunch duktiga Eileen! :)

Jag har kommit fram till att det nog helt enkelt är kräksjukan min lilla prinsessa har åkt på för nyss kräktes hon igen mitt stackars lilla hjärta...  uff, inte kul..  Tur jag hamstrade hem mat igår då vi var ute eftersom vi är home-alone ;) 


 


Vinnaren av klänning från Thailand!



Mina kära bloggisar!

Nu är det hög tid för mig att berätta vem som vunnit den fina vita strandklänningen som jag shoppat till er på beachen i Phuket, Thailand. TACK för alla trevliga & fina kommentarer ! Jag önskar som vanligt att alla 169 som tävlat fick vinna...



And the winner is... :

Postat av: Pernilla
Hej
Jag njuter varje dag av din härliga blogg! Tack för allt du delar med oss! Tycker du är fantastiskt driftig och generös! Jag vill självklart vara med i tävlingen! I sommar ska jag åka på bamseklubb semster i ett soligt land förstås- mycket för mina älskade barns och min familjs skull skull. Själv känner jag lite dubbelt numera för detta med solsemester efter att ha fått melinght melanom och har numera ett mycket stort fult ärr. Jag skulle dock vilja vara vacker i sommar(i skuggan förstås!!!!). Den fina solklänningen skulle sitta fint istället för tidigare baddräkter och bikinis... Kram P
2010-01-29 @ 11:13:28

♥ Stort GRATTIS till dig Pernilla ! ♥
Mejla mig ditt fullständiga  namn + adress så kommer klänningen i posten.



Today I love...


Byrån Snö från Asplund. (bild lånad från Sköna Hem).

Jag har totalt snöat in mig på Snö och en sån här byrå står just nu högst på önskelistan. Stilig & klassisk!


Godmorgon söndag!


Jag önskar dig all världens lycka.

Mina kära vänner! Tyvärr är status oförändrad här hemma hos oss girls...så om inte mitt hjärta blir bättre under dagen så får vi ta oss en tur till läkaren...

Just nu sover min lilla prinsessa så jag ska passa på att ta en dusch och fixa lite här hemma för då hon är vaken vill hon ha mig vid sin sida i soffan.

Önskar dig en fantastisk dag och jag hoppas att solen skiner lika vackert hos dig som den gör här i Oslo! :)

KrAmAr! ♥

Kvällens schlager.


I kväll har jag tittat på schlagers i en ny topp från Odd Molly som fick följa med mig hem från
Daisy idag. (den kommer ut i butiken så fort salget är över, finns även i lyseblå) + mina favorit mysbyxor. Känner på mig att den här toppen kommer användas flitigt till sommaren :)

Vet ni att jag droppade att sitta och zappa i kväll och tittade i stället på den 1:a svenska deltävlingen i Melodifestivalen också hade jag, enligt tradition, sms-fest med min galavän Jonas. Denna tradition går ut på att vi kommenterar typ alla bidrag etc via sms så ja, det blev nog typ 40 st i kväll ;)  (TaCk snygg! nästa lördag kör vi igen!).


Bäst i kväll: öppningslåten med Nanne, Charlotte & Sonja. (bild lånad från Aftonbladet)

Vad cool Dolph var som programledare och Christines klänning/kjole får gärna flytta in i min garderob. Gillar att Ola gick vidare men tycker inte att något av bidragen var speciellt WOW ikväll.  Bäst var Dolph med sin sång! ;) + öppningslåten med bl.a. Charlotte & Nanne. Snacka om girlpower!


1:a finalisterna till Globen: Ola & Salem Al Fakir. (bild lånad från Aftonbladet).

När programmet var slut på SVT så zappade jag över till NRK och fick med mig vinnarlåten där men alltså nej, jag gillar inte ballader i Grand Prix. Jag vill ha dansvänlig musik som man blir glad av. Så sorry Norge, jag tror inte det kommer att gå så bra The grand finale...



Norska bidraget till Eurovision Song Contest som går av stapeln här i Norge: Didrik. (bild lånad från VG).

Såg du i kväll? Vad gillade du vinnarna?


Mitt hjärta är inte i form som jag går snart och lägger mig inne hos henne så att jag finns nära om hon behöver mig. Tar med mig min smarta "bok-läs-lampa" som jag fäster på min bok så kan jag läsa lite i mörkret :)


KvÄlLsKrAmAr! ♥

 

 


Lördagsmys & sjukstuga...


Restaurangen på R.O.O.M. runt kl. 15.30 i eftermiddag.  Min dagens: tunika Hunkydory, byxor Custommade, skor CorsoComo.  ( TaCk för idag vännen. Du förgyllde min lördag!)

Vi tog oss en tur ut för att handla mat till Gucci och Johanna somnade ganska fort i vagnen så då passade jag på att en tur innom
Daisy. Min kära vän Randi kom också dit och sen fortsatte vi till R.O.O.M. för att ta en fika. Förut då jag besökte R.O.O.M. fick jag massor av härlig inspiration och ville ha "allt", men nuförtiden kör de stenhårt med Habitat och hela detailsavdelningen känns som en enda stor kaos-rea-krok. Uff, det är trist att se en favorit förfalla...


Hos Daisy pågår fortfarande -50% salg p.g.a. en liten brandskada men några nyheter har droppat in och gömmer sig på bakrummet, bl.a. denna godsak från Odd Molly. (dessa nyheter finns i butik då salget är avslutat).


Super söta halsband till små jenter för bara 125 kr / st. En perfekt födelsedagspresent eller "gå bort present". Halsbandet finns i mängder av olika styles och du finner dem hos Daisy.


Så här såg det ut på t-banan då vi åkte upp till Vinderen. Visst kan man tro att vi befinner oss i en skidlift i alperna? ;)  Det var nästan så att vi inte fick plats mellan alla snowboards, längdåkningsskidor och pulkor. Alla ska upp till Holmenkollen & Frognerseteren och de använder t-banan som lift. Hur norskt som helst ! och en av de saker som utmärker Oslo.

Mitt älskade hjärta är tyvärr inte alls i form i kväll :(  Hon ligger på soffan och slappar och då jag frågar om hon har ont någonstans? så säger hon att hon har ont i ryggen... Jag kryssar fingrarna för att hon är bättre imorgon!

Jag har hoppat i sköna myskläder och i kväll blir det schlager för hela slanten !  Samtidigt som SVT kickar igång första deltävlingen så kör NRK den norska finalen (här är vi klara med alla deltävlingar), fjärrkontrollen kommer att bli varm av allt zappande ;)

 

 


Godmorgon lördag !


Varje fas av livet har sin tjusning...

Godmorgon vänner & GLAD lördag! Jag riktigt njuuuter vår lördagsmorgon här hemma och Johanna kom precis upp ur ett skönt skumbad :)  Ute tittar solen fram och på TV´n rullar Nyhetsmorgon... Vi har pussat JIG "trevlig-resa" (han har rest bort några dagar på jobb) och jag ska strax grädda pannkakor, sen får vi se vad vi hittar på?

Johanna kastade opp i natt så jag var rädd att hon fått kräksjukan men jag tror det var pga hennes hosta för idag har hon behållit allt hon ätit. Skönt ! :)

Så här ser det ut hemma hos oss just nu.. på tal om att blommor förgyller ;)


I vardagsrummet har nya kuddar / puter flyttat in + några nya små ljuslykor.


Kommer inte ihåg om jag visade den här bilden häromdagen? Hur som helst så är detta ett av fönstren i vardagsrummet. Älskar färgmixen av rosa & grönt...


På köksbordet... Och jag lyckades ta bilden precis då de pratade om tulpaner på Nyhetsmorgon ;)


Vår i sikte !  Bilden är från gången/hallen.


Fönstret i Johannas rum.. Det söta Johanna-tåget var en av presenterna jag hade med mig hem från Stockholm. Shoppade det på Leksaksborgen på Östermalmstorg. (jag ställde bara tåget i fönstret pga foto, i vanliga fall står det på tågbanan på golvet. Den passar till Brio).


Så här ser morgontidningen ut idag. Helt GALET vad gräns-handeln omstätter mycket pengar ! På tal om det så ska jag föresten ta en Sverige tur till veckan och fylla kylskåpet med godsaker igen :)

Johanna sitter i mitt knä då jag skriver = inte så smidigt ;) så nu loggar jag av en stund och går och fixar de där pannkakorna.

Önskar dig en lovely lördag !

KrAm! ♥

Ikea, Bolina & Prinsessefin.


En dagis-kompis till Johanna fyllde år så hela avdelningen var iväg till Peppes Pizza och firade henne mitt på dagen igår. (gillar lösningen med barnkalas på dagtid. Det är föräldrarna som bjudit in)

På väg hem från dagis shoppade jag, som vanligt på fredagar, hem nya  tulpaner (älskar dem!) att förgylla köket & vardagsrummet med. Hemmet blir verkligen vackrare med blomster ! Vi var även innom och handlade lite ekstra god fredagsmiddag (fläskfilét...).

Nu rullar Förkväll på TV´n och det är dags att blanda dipp och kicka igång fredagsmyset, men först: bilder från igår! :)


Min fina vän Randi hämtade upp mig och på väg till IKEA blev det fika i bilen :)


Jag blev SÅ inspirerad av vårt IKEA besök! Köpte bl.a. ett bord, tavellister och ramar... resultatet av denna shopping får ni se då jag är klar ;)  Och som ni ser körde vi jeans, Ugg´s och lite päls igår :)

Efter IKEA gjorde vi ett stopp hos
Bolina i Stabekk och få butiker skyltar så FINT som dem. Titta bara här:


Jag vill ha tavlan bak kassadisken ! Suuper fin! (den kostar 2.990nok och finns i flera utföranden).


Sommar fräscht !

Lite senare på em hade jag ett kort och trevligt möte med söta Kjersti som är tjejen bak de bedårande hårpynten Prinsessefin som ni kunde tävla om här på bloggen för en stund sedan. Kjersti var en riktig solstråle och det var en frisk fläkt att träffa henne :)


Kjersti med sin underbara kollektion. Alla spännen är såååå FINA ! Du hittar hennes hemsida HÄR och hårpyntet selges bl.a. hos Ti-Mo, Daisy m.fl. Prinessefin finns även på Facebook och där finns info om alla förhandlare över hela landet.

Fredagsmyset startar nuuuuu ! :)




Festliga fredag !


Torsdag kväll runt kl. 22 på
Bølgen&Moi. I glaset: en god Chablis. (Miljoner TACK för igår darling. Det var - som vanligt - fabulous ! Kram! :)

Hej mina vänner ! Oh my, idag är jag lite "out of order" men oj ! så kul jag och min kära vän Mia hade igår! Vi lyckades ä n t l i g e n få till en girls-night-out. Kvällen startade på B&M där det var super stilla, sen fortsatte vi till BAR innan vi avslutade kvällen med att skaka rumpa på Barbeint.


Torsdagkvällens: topp från butiken Monroe (i Sturegallerian, Shlm) med bling-bling på axlarna, byxor Custommade, armband bl.a. Jimmy Choo för H&M.


Vi testade ett nytt bubbel igår. Kan rekommenderas!

I övrig så bjöd min torsdag bl.a. på IKEA-tur och möte med söta Kjersti som driver Prinsessefin. Återkommer och berättar mer om det senare för nu ska jag samla ihop mig själv och bege mig ut en tur.

Önskar dig en magisk dag ! :) och om du vill höra en skön låt så klickar du HÄR.

KrAm! ♥

Godmorgon sweeties!


Ta tillvara dina dagar !

Oh my god viken natt det blev här... Mitt hjärta var sååå trött efter dagis igår så hon somnade i vagnen på väg hem runt kl.17 och sen bara fortsatte hon att sova...zzz... Det hjälpte inte att jag bar henne upp hemma, slog på barn TV på hög volym, klädde av henne osv.. hon sov ändå. Runt kl. 20 gav jag upp alla väckningsförsök för hon sov verkligen både hårt & gott så då bar jag in henne på sovrummet och hon sov vidare...

Redan då visste jag att natten skulle bli crazy (men jag hade inte hjärta att tvinga henne att vakna då hon sov så gott)  så när hon ropade på mig kl. 03 blev jag inte direkt förvånad för då hade hon ju sovit 10 tim så vem skulle inte vakna då ? ;) Hur som helst så slutade natten med att vi vaknade i soffan kl.08 (efter vaken timmar runt 04-06...) så thank god att vi somnade om på morgonkvisten ! :)


Vacker morgonbild. (fra vi.sualize.us).

Ska hoppa i duschen nu så jag piggnar till! Önskar dig en strålande torsdag ! jag känner på mig att detta blir en riktigt BRA dag för oss alla!  :)

KrAm! ♥

Gave & Interiør messen = Ny start!


En sak är säker: det är LILA som gäller i vår ! Mässan gick under namnet "Ny Start" och det var vårens & sommarens interiør som presenterades.

Kom precis på att jag inte visat er alla bilder från mitt blixtbesök på Gave & Interiør mässan i söndags så varsågoda: nu får ni hänga med mig på mässa... ! :)


En av de första jag träffade var söta Erika som driver agentur + nettbutiken
MyFirstRoom. Det var så trevligt att besöka hennes monter och kul att se lite nyheter.


En av nyheterna hos MyFirstRoom är att dessa fina bokstaver nu även finns i brunt.


Nästa stopp blev hos danska Franck & Fischer och deras djur blir man verkligen glad av. Du finner produkterna bl.a. hos butiken Tiny på Steen & Strøm.

Plötsligt hittade jag en häst så jag tog mig en liten ridtur ! ;)


Jag skrattade verkligen lika mycket som det ser ut :)  Den här hästen är bara helt fantastisk för då jag rider på den så åker den framåt, på riktigt. En dag måste Johanna få en sån här, hon kommer att älska den... ! :)


...oooooohhh! det gick undan i svängarna ;)


Helt normalt att glida runt på en häst inne på mässan... eller kanske inte :)


Uuuunderbara lampor !


Visst längtar man till sommaren då man ser den här bilden? :)


Efter ridturen var det skönt att slappa lite hos VillaCollection.


Sia´s barnkollektion bjöd på några söta nyheter.


Barn-kollektionen med bokstäver på är en nyhet hos svenska  Bruka Design.

När jag står och pratar med de trevliga Bruka-killarna så kommer plötsligt en bloggis fram till mig:


Jag blir alltid lika GLAD då ni som läser min blogg kommer fram och hälsar. Bloggisen, som heter Une, förgyllde mitt mässbesök!  och titta här vilka fina interiörsaker hennes företag selger:


Jag älskar stjärnor... och ljuslyktorna får gärna bo på min veranda till sommaren.


Kolla in kuddarna med bokstaver på och den härliga soffan!  (Une - tack för att du kom fram och hälsade! Jag tittar gärna innom ditt showroom vid tillfälle. Stort lycka till med insalget. Klem ! :)

Mässan här i Oslo är inte lika inspirerande som tex Formex men den blir bättre och bättre så det finns hopp ;)

I kväll har jag som mål att vara i säng senast 00.30. Vi får väl se hur det går med den saken.... Passar i alla fall på att säga TACK för idag och godnatt så ses vi igen imorgon.

NaTtAkLeM! ♥

Kylcreme.


Hjärtat på dagis igår eftermiddag. Hon skulle a b s o l u t smörja in sig innan vi gick hemmåt. Tror hon lärt sig att gilla creme efter alla besök i Thailand ;)

Johanna sover gott nu och innan hon somnade så sa hon att hon väldigt gärna vill att jag ska berätta för er om den kylcreme som hon smörjer in sig med på dagarna innan hon går ut i vinterkylan och leker med sina dagiskompisar.

Cremen heter Declaré och det fiffiga med just denna creme är att man kan ta på sig den minuten innan man går ut! :)


Hej och hå, smörjer på ! :)

Jag har aldrig tidigare använt kylcreme till Johanna men så fick jag plötsligt möjligheten att testa denna och ja, the rest is history som man säger för hon älskar den :) 

 


Status & bra låt.


Den låten jag länkar till är inte en sån, men den är bra :)

Jag & Johanna är hemma från jobb & dagis och shit vad tungt det var att köra vagnen i snöslasket. Det blev dagens träning ;) Nu har vi precis ätit rester från gårdagens middag och strax åker mys-dressen på för vi ska bara slappa och njuta av att vara inne i värmen.

Kos dig ikväll och klicka 
HÄR om du vill höra låten som jag maxar volymen och dansar till varje gång den dyker upp på radio  :)


Godmorgon + Oslo - Shlm t&r på 31 tim Del.2.


Jag kickade igång min lördagmorgon runt kl.08 och dagens val blev långt linne/underklänning Ti-Mo, bluse Odd Molly, byxor Custommade och håret = nyrullat ;) 

Morning darlings! Oslo bjuder på ett riktigt busigt väder idag: snö + vind så jag myser här inne på mitt kontor. Och plötsligt är det lill-lördag och helgen närmar sig. Visst är det härligt?! Men innan det blir ny helg så ska jag avsluta bloggningen om förra helgen då jag var på blixtvisit i mitt älskade Stockholm tillsammans med min kära vän Randi.


Jag startade den soooliga dagen med att besöka butiken Svenskt Tenn på Strandvägen. Här finns vackra ting att krydda hemmet med och mina favoriter är kuddarna/puterna med skrift på. Brukar även passa på att köpa vackra tändsticksaskar här (för de gul/röd/svarta från Solstickan är inte speciellt snygga...). Svenskt Tenn har en nettbutik som du hittar
HÄR.


Detta grytunderlägg blir mitt nästa Svenskt Tenn-köp. Det är också ett riktigt fint present/gave tips ! (finns i deras nettbutikk).


Sen gick turen till favoriten Mathilde (PK-gallerian vid sidan om NK) där jag bl.a. shoppade skorna från Fiorentini+Baker som jag visade på bloggen häromdagen. Om du ska till Stockholm så får du inte missa denna skattkammare till butik ! (jag shoppar i princip bara här då jag är i Stockholm för här finns alla märken jag tycker om samlade under ett tak).


Interiörbild från Mathilde´s Odd Molly shop-in-shop. Denna färgmix är verkligen ögongodis.. I love it!


Friends !


Inne på NK var foajén fylld av Mumintroll för att fira Mumins födelsedag och visste du att NK har fått ett eget våningsplan för BARN?! De har samlat kläder + leksaker på översta våningen (där musik avd var tidigare) så missa inte det om du är i stan.


Så här står det att läsa om denna Mumin happening på NK´s hemsida: "För 65 år sedan publicerades den första boken med Mumin i huvudrollen. Detta firar vi med Mumindagar i varuhuset mellan den 20 januari och den 14 februari. Vi lyfter fram vikten av skapande och kreativitet samt Mumintrollens starka koppling till havet i våra skyltfönster men även runtom i varuhuset. "

NK blev sista stopp för redan kl.12 hoppade vi på flygtåget mot Arlanda och kl. 14 lyfte vi mot Oslo igen efter en skön paus i loungen.  Ett shoppingtips på Arlanda: Butiken Koffert ! :) Här finns bl.a. kläder från How to Kiss a Frog, fina interiør-ting och söta leksaker etc till barn.  (butiken finns även på Humlegårdsgatan. 11).

Denna Stockholms-tripp var verkligen som balsam för själen... jag suuuper myste !  (TuSeN mIlJoNeR tAcK vännen för att jag fick möjlighet att bli med. :) De 31-timmarna gick så klart fort men för 2 småbarnsmammor var detta en perfekt lösning för vi hade både lördag em/kväll & söndag hemma! :)


Önskar er alla en GLAD dag !


KrAm! ♥


How to Kiss a Frog & Frustrerte Fruer.


Denna vackra kollektion dyker snart upp i butikerna runt omkring i Sverige & Norge och kläderna kan då även shoppas hos How to Kiss a Frog på
nett. (jag meddelar er då kollektionen ligger ute på nett).

Svenska HowtoKissaFrog har gjort det igen !  Deras nya spring/summer kollektion är bara helt bedårande och för att inte tala om bilderna ... underbart söta !

Låter er inspireras då jag ställer mig vid spisen och slänger ihop spaghetti & köttfärssås till Johannas glädje (en av hennes favorit rätter). Enjoy ! :)













Visst får man sommarkänslor!?  Jag riktigt längtar till Johanna kan trippa runt i en sval sommarklänning och sandaler...

Dags för middagsfix också ska jag se hur det går för inredarna på Førkväll (svensk TV4)?

Tjingeling så länge! Och du, föresten : missa inte att Frustrerte fruer (Desperate Houswives) har sessongs-premiär på norska TV2 i kväll kl.21.40 ! :)  (och kl.20.45 går "Året med svenska Kungafamiljen" på NRK2, perfekt för mig som missade det pga att vi var i Thailand).


Viktigt meddelande!


Måste fixa så att vår hem tfn börjar att fungera igen (det är nåt tekniskt fel på den...) för nu, då jag är utan både mobil & hemtfn känner jag mig helt utanför...

Jag har varit utan fungerande mobiltelefon sedan igår eftermiddag p.g.a. att batteriet är slut. Måste med andra ord ut och köpa en ny telefon..... eller jag menar laddare  ;)  för den jag hade verkar ha stannat kvar i Stockholm....

Så nu vet ni varför jag inte svarar i telefon / på sms. Mejla mig om det är något viktigt ! [email protected]

Uppdatering kl.17.30: Jag hittade laddaren !! Tjohoo! :) så nu är jag back in business igen!


Godmorgon alla fina !


På mässan i söndags besökte jag trevliga Fredrik & Per hos min favorit
BrukaDesign (som var min största leverantör till Gizmo & Co). Åh! jag bara älskar deras stil och alla fina saker. Om jag ska beskriva Bruka med ett ord så är det: Fräscht

Ny dag och nya möjligheter!  Hos oss kickade dagen igång rekord tidigt, 06.10, men som tur var fick jag små-sova fram till kl.7 i soffan då hjärtat låg och tittade på barntv. Skönt !


Sommar i sikte hos Bruka Design!

Nu är det full fart framåt som gäller för jag ska iväg och jobba på redaktionen idag så jag lämnar er med den  HÄR bra låten och önskar dig en fantastisk dag !!

KrAm! ♥

Godnatt..zzz...


Det här tjusiga sovrummet tillhör vackra Rosanna Mariano (bild lånad från
SkönaHem). Rosanna driver en framgångsrik PR-byrå i Stockholm och om du klickar HÄR kan du se bilder från ett event som jag träffat henne på. 

Efter en mysig kväll med bl.a. Svenska Hollywoodfruar (oh my vilken vältränad kropp Anna Anka har! blev riktigt inspirerad till att börja träna..) lyckades jag somna tillsammans med Johanna så nu är jag nyvaken och för att inte "riskera" att bli uppe halva natten (ni vet hur det är då man börjar surfa.. timmarna flyger..) så ska jag nu gå raka vägen till sängen.

Tack för idag & god natt ! :)

Sweet Dreams! ♥


Smått & gott...


Ballongerna från vår foto-shoot för ca 1,5 vecka sedan förgyller fortfarande Johannas rum.

Hoppas att din dag har varit solig?! Själv har jag, som oftast på måndagar, haft kontorsdag men jag har även varit iväg på ett lunch-möte som ni ska få se bilder ifrån senare.

På väg hem efter hämtning på dagis droppade jag in hos Zara och där hade de äntligen packat ihop all tråkig rea / salg i en krok och butiken var nu fylld av fräscha vårnyheter och jag tror aldrig tidigare jag har sett så många olika styles av randiga / stripede plagg. Det kryllar av dem... tröjor, kavajer, klänningar... Så om du är på jakt efter ränder / striper så är Zara the place to go ! :)


Varsågoda ! här får ni se min Mor & Barn sida i det nr av 
Kamille som kom ut i butik idag.

Jag stekte upp plättar från igår till middag idag och de är som allra godast så tycker jag, i små bitar med hallonsylt till. Också iskall mjölk. Mums! 

Njut din kväll ! :)


Välkommen februari !


Dagens tänkvärda. (jag är barnsligt förtjust i ballonger).

Hej blogg-vänner! Oj, oj, vad k a l l t vi har i Oslo idag. Svinkallt är faktiskt rätt ord för att beskriva kylan, brr... Men det hjälper att solen skiner från en vacker himmel :) Och idag gör har februari 2010 premiär ! En rykande färsk månad med 28 dagar att fylla med glädje och lyckliga stunder. Härligt !


Titta vilken UNDERBAR rosa dröm till fåtölj som jag hittade på mässan igår! Visst skulle den passa mig perfekt?! ;) Bilden är tagen i montern till danska
VillaCollection. (mina jeans är föresten en vår-nyhet från Diesel, finns bl.a. på Steen & Strøm).

Jag vände precis blad på min väggkalender och några av de saker jag skrivit in på februari är följande: modemässa i Köpenhamn (längtar!!), Oslo Fashion week (blir kul), min JIG´s bursdag (vi slår nog ihop och firar hans + min samtidigt en gång senare i år..) också har jag skrivit upp när vänner reser till Phuket...Känns som att "alla" ska dit i løpet av februari och jag är SÅ sugen på att resa ner... men vi kom ju nyss hem så vi får nog vänta lite :)


Missa inte nya nr av Kamille som kommer ut i butik idag! I detta nr har jag stylat mote-shop: I ♥ denim, stjel stilen till Elle Macpherson + min Mor & Barn sida så klart. Löp & köp! :)

Önskar dig en perfekt dag och hoppas att du planerar att göra roliga saker i veckorna som kommer !

Nu ser vi till att den här månaden blir den BÄSTA ! :)

KrAmAr! ♥

Oslo-Stockholm t&r på 31 tim. Del 1!


Här har jag och min kära vän Randi precis landat i världens vackraste Stockholm. Jag hamnar i ett lyckorus så fort jag får svensk mark under fötterna och eftersom jag inte varit i Stockholm på över 1 år (!) så var det ekstra kul !

I torsdags då jag satt och var begravd i jobb (låg efter p.g.a. att Johanna varit hemma sjuk må-on) så ringer plötsligt min kära vän Randi och frågar om jag har lust att bli med till Stockholm? Jag trodde så klart att hon skojade för jag visste att hon skulle resa dit med en kompis så jag säger bara "skoja inte ! jag måste resa dit en weekend snart..", varpå hon svarar "ja, men alltså vill du bli med? imorgon? flyget går kl.11!" .

Hennes veninna hade tyvärr fått förhinder så jag fick bli med istället. Gissa om jag blev G L A D !!! Denna surprice kunde inte komma vid en bättre tidspunkt. Jag tackade så klart JA bums och klockan 09.00 fredag morgon hämtade Randi upp mig and off we go.... !


Vi tog flygtåget in till city, checkade in på Hotel Royal Viking, och sen gick vi raka vägen ut på stan.


Första stopp blev på favoriten Mathilde (som tyvärr inte har någon nettsida att länka till) i PK-huset (vid sidan om NK) och där fyndade vi likadana snygga västar från Odd Molly på rea (fotar och visar senare). På bilden står vi utanför den andra Mathilde butiken som ligger på Biblioteksgatan.


Vi lunchade på mitt älskade
Sturehof.  Looovely !


Inget Stockholmsbesök utan favvo-rätten: Sturehofs bouillabaise med krutonger, rouille och parmesan. Och till det: vitt vin.


Bästa desserten: Plopp ! Jag önskar att ALLA restauranger hade denna delikatess som dessert för den är perfekt size när man bara vill ha något sött efter maten...


Vi hade det såååååå mysigt på vår tjej-tripp och jag är heldig som har en så fin vän som Randi.

När vi var inne på butiken Monroe i Sturegallerian så ser jag plötsligt Charlotta Flinkenberg (chefredaktör och grundare av tidningen CHIC) och jag kunde inte låta bli att gå fram till henne och be om en bild. Hon var inne och shoppade ett halsband till ELLE-galan och hade precis fixat hår + make-up inför kvällen. Om du inte har läst hennes blogg så tycker jag absolut att du ska börja göra det. Du hittar den HÄR.


Titta här! En bloggis möter en bloggis ! :) Vackra Charlotta´s blogg är en av de jag tittar innom varje dag. (det syns verkligen vem av oss som var på väg till gala... ;)

Vi utnyttjade butikernas öppet-tider till max och var inte tillbaka på hotellet förren ganska sent. Då landade vi i lobbyn för girltalk + ett glas champagne och när vi suttit där en stund så kände vi plötsligt för att köra riktigt soft-kväll så vi drog på oss våra Ugg´s och gick ut och åt en riktigt lyxig (well...) middag...


Två originalmål med coca-cola och originaldressing,  tack !

... på MAX ! :) Ha, ha  inte riktigt vad vi tänkt oss från början men OJ! så gott det var och så skönt det var att bara chilla och efter middagen köpte vi med oss blader hem till hotellet och sen låg jag på mitt rum och n j ö t av min lyxiga egentid...

Detta var verkligen en FABULOUS fredag ! :) och jag är så otroligt glad & tacksam över att jag fick bli med Randi på turen. :)  Men vår mini-semester slutar inte här, vi hade några timmar på lördagen också men mer om det i ett eget inlägg.

Nu håller jag på att somna...zzz... så det är dags för mig att TACKA för idag och förflytta mig till sovrummet och läsa vidare i Carolina Gynnings bok Ego Woman


GoDnAtT kRaM! ♥

 



Bloggtoppen RSS 0.91