Kvällens party.

168397-2859
Jag, Johanna, Gustaf, Lene och lilla söta Mathilde på väg till festen. Jag har på mig klänning från H&M.

Phuket kl. 23.15, lördag kväll.

I kväll var vi inbjudna till den "Viking fest" som
PhuketGajden arrangerade här på resorten. Syftet med festen var att få alla svenskar som bor och driver företag här i Phuket att träffas och det var ett antal restauranger som marknadsförde sig genom att bjuda på god mat :-)

Det är kul att det händer något här och ett sånt här arrangemang är perfekt marknadsföring av resorten.

Runt kl. 22 kände vi oss nöjda och gick hem och hur smidigt är det inte att vara på en fest på sin egen gård? vi var ju hemma på typ 1 minut = lyx! :-)  I skrivande stund så spelar fortfarande bandet för fullt där ute men jag hör det bara i bakgrunden för nu är det "Så ska det låta" på SVT24.

Nej, nu ska jag faktiskt gå och lägga mig för det känns i hela kroppen att jag steg upp kl. 05.30 idag... Håll tummarna för att jag får sova längre imorgon ;-)

Nu önskar jag dig en super mysig kväll! Och föresten - glöm inte att ställa om klockan till sommartid före du lägger dig i kväll :-)

God natt & sov gott! ♥

P.S Phuket Gajden säljs föresten på "Pressbyrån" hemma i Sverige nu.

Budget & lyx.

168397-2857
Jag & min härliga vän Lene vid dagens lunch på Katathani Resort, Kata Noi Beach.

Phuket kl. 22.45, lördag kväll, +30.5 grader.

Nu sitter jag och myser med min blogg och resten av familjen sover. Något som jag också borde göra om jag var förståndig för det känns att jag steg upp kl. 05.30 idag.. ;-) Men - nu ska först bloggas! :-)

Vi var på Kata Noi beach idag med våra vänner och super myste. Det var kanon väder - som alltid - och det fläktade underbart skönt. Ett stort plus var att det var såå stilla där nu. Jag märker jätte stor skillnad mot för ett par veckor sedan så det märks att det börjar lugna ner sig med turister här nu.

På bilden har jag och Lena på oss exakt likadana Gucci solglasögon. Kan du se vilken som är budget och vilken som är lyx? ;-)  Den ena av oss har betalat ca  2.400kr för sina, den andra ca 20 kr. ;-)


Kidsen lekte för fullt före & efter dagens lunch. Jag har på mig en klänning som jag köpt på beachen och min nya rosa / vita bikini

Shit, nu håller jag på att somna...zzzz.... så jag klarar nog bara ett inlägg till......

Kram! ♥

Lördag = beach & fest.

168397-2853
Det är varma dagar nu så Johanna svalkade  fötterna i sina vattenfyllda hinkar då vi var på beachen i förrgår :-) 

Phuket kl. 09.50, lördag morgon
.

Nu ska jag göra oss klara för beachen här så att vi inte missar badbussen.  Det ska bli lovely med en dag på Kata Noi och när vi kommer hem i eftermiddag så får vi snabba oss för i kväll är det en stor fest här på resorten som vi ska gå på. Den ser vi fram emot! :-) Och på tal om fest... jag ska ta och sy upp en klänning snart tänkte jag :-)


Kanske jag syr upp nåt i stil med  den här? :-)

Njut lördagen, fånga stunderna och kom ihåg att du är fantastisk!

Kram! ♥

Ett glas vin...

168397-2852
Här är vi tillsammans med Lena i deras fina lägenhet.

Phuket kl. 09.40, lördag morgon.

Johanna sover fortfarande och jag rullar håret / bloggar / hänger tvätt & packar strandväskan samtidigit ;-) Vi ska nämligen åka med badbussen kl. 10.30 och idag går turen till Kata Noi Beach. Ska bli hur mysig som helst efter många dagar på Karon för Kata Noi är en favvo.

I förrgår kväll knackade plötsligt vår trevliga granne Lena på och frågade om vi ville titta in på ett glas vin? Och självklart ville vi ju det! :-) Lena & hennes man Lennart är våra närmaste grannar och de har gjort sin lägenhet SÅ fin. Lena har super god smak och hon har verkligen sinne för detaljer så det är en glädje att få besöka dem :-)

Jag måste säga att så sociala som vi är här i Thailand har vi aldrig varit förr det är också en av orsakerna till att vi trivs så fantastiskt bra här på
resorten. Det är så lätt att besöka och att få besök och alla vi har runt oss är jätte trevliga :-)



Dagens interiörbild!

168397-2851
Inspirerande bild från Femina som jag la i sanden på Karon beach och fotade.

Phuket kl. 09.30, lördag fm., +30,6 grader i skuggan, sol.

Jag fick låna en Femina av de som låg och solade brevid oss på Karon Beach häromdagen och då hittade jag den här fina bilden.

Det är SÅ snyggt med vitt sovrum tycker jag och skåpet är fantastiskt! Det kommer från en leverantör som jag aldrig hört talas om ; "Fideli & Konungen". Jag har alltid varit svag för den här typen av skåp och när jag hade min butik så sålde jag liknade från "Henrik Steen".

Sängkläderna på bilden kommer från Åhlens och när jag ser bilden så påminns jag om hur snyggt det är med sängkappa. Jag har alltid haft det på alla mina sängar hemma i Sverige & Norge, det är bara här nere som de lyser med sin frånvaro. I alla fall än så länge..... ;-)

Godmorgon lördag!

168397-2850
Johanna super softar i sin solstol på Karon Beach i förrgår. Det syns att hon alltid har på sig sin uv-dräkt för hon har fått värsta "golfbrännan" (= rand på ärmen och på benen där kläderna slutar). De sista dagarna har det varit så varmt att hon mest suttit naken eller i sina små byxor i skuggan. Skönt! :-)

Phuket kl. 09.10, lördag morgon, +30,2 grader i skuggan på verandan.

Godmorgon alla glada! :-)

Det kände så bra att få starta dagen med att presentera vinnaren i påsktävlingen men oj! vad jag önskar att jag kunde skicka ett Hello Kitty kit till er allihopa för ni är bara de mest underbara som skriver så myckt fint till mig :-) TACK igen! :-) och Grattis igen Emma!

Idag tyckte Johanna att vi skulle stiga upp kl. 05.30 och det har ALDRIG hänt tidigare. Jag trodde först att det var "falskt alarm" och att hon skulle vilja sova mer så fort hon fått sin vällinge men nejdå, så vi har varit uppe sedan då  och jag hoppas att det var både den första och sista gången som det händer ;-)

Nu ligger hon och sover lite och det skulle väl egentligen jag också behöva göra men jag tror jag passar på att blogga istället för det känns så länge sen.

Här kommer dagens:

"Utveckling är en del av livet och kan inte stoppas ens av tveksamma människor som är rädda för förändring."
/Ur "En härlig bok".

Det är lätt att man frågar vad "alla andra" tycker när man står inför en förändring i livet och de svar man får då kan påverka ens val. Mitt råd är att lyssna mer på sitt hjärta & sin magkänsla än på "alla andra" för det är bara vi själva som har svaret....! :-)

Nu fångar vi dagen!

Kram! ♥

Grattis till vinnaren i påsktävlingen!

168397-2846
Jag önskar att jag fick träffa alla er som varit med i tävlingen och bjuda er på rosa champagne & goda cookies :-)

Phuket kl. 08.00, lördag morgon.

ÄNTLIGEN har jag fått möjlighet att utse vinnaren i påsktävlingen! :-)  Orsken till att det tagit sån tiiiiid är att internet inte fungerat perfekt, veckan har varit ovanligt hektisk OCH - jag tycker att det är SÅ svårt att utse en vinnare för ni förtjänar ALLA att vinna!

Men - i tävlingar finns det bara en vinnare och idag tog jag JIG till hjälp för att välja ut en genom att han skrollade ner på sidan och jag blundade och pekade and the winner is......:

Postat av: Emma

Heej :) Fick tips om din blogg för ett par veckor sedan, sen dess har jag läst igenom hela bloggen och går varje dag in med hopp om att du uppdaterat :-) Jag har fastnat för den eftersom det är så intressant att läsa om din vardag med din underbart söta dotter i ett helt underbart land. Det är så kul att du har barnasinnet kvar och lever och njuter av nuet :) När jag ser alla bilder på landet, er, hello kitty och alla saker ni hittar på blir jag så glad imombords. Eftersom att jag har flera år kvar att plugga och är för ung för att skaffa barn, så hade det varit kul med den uppiggande lilla hellokitty-påsen eftersom att jag inte ännu kan ta del av allt det andra ;) Många hälsningar från ett kallt Helsingborg!

Stort GRATTIS Emma! :-) och TACK för att skrivit så fint till mig.  Mejla mig din adress så kommer paketet i posten: [email protected]


    
Här är de söta Hello Kitty sakerna som jag ska posta hem till Emma.

En kommentar som jag blev super happy över är den här:

Postat av: Caroline

så fantastisk inspirerende bloggen din er!

når du sier at en kjole er så "carrie", så har jeg begynt å tenke at denne tingen/kjolen/whatever er så "gizmolina"! :)))) når jeg er på shopping altså! :)
og det er jo helst så ofte som mulig!!!
klem!

TACK snälla Caroline! :-) Jag blev så smickrad över det du skriver att jag vill posta dig en liten present så mejla mig din adress till: [email protected]


Jag blir så oerhört glad över allt fint ni skriver till mig och ni ska veta att det betyder jätte mycket för mig! :-) Om jag hade möjlighet så skulle jag skicka en present till er alla!

Till sist kan jag berätta att jag redan shoppat vinsten till nästa tävling... jag kunde inte låta bli... ;-) så - det blir en ny tävling en dag snart :-)

Kram på er! ♥


Soooolig dag.

168397-2844
Det var så härligt på Karon beach idag. Knall sol, varmt och ovanligt lite folk. Jag tror att många helt enkelt tyckte att det var för varmt....

Phuket kl. 00.30, natt mot lördag.

Det har varit några hektiska dagar nu med lite tid över men det ska vi egentligen vara glada över för tänk om vi inte gjorde något alls`... vad skulle jag då skriva om? ;-)

Idag har vi super myst på Karon Beach och sen har vi haft en jätte trevlig middag här hemma. Jag ska berätta mycket mer imorgon för nu är det sängen som gäller.


Johanna busade på min mage och gjorde "pruttljud" och skrattade så att hon kiknade :-) Det var knallblå himmel och lite folk = lovely.

Nej, nu ska här sovas.

God natt & sov gott alla underbara! ♥

Happy fredag!

168397-2843
Johanna tittar fram bakom beachväskan på Karon Beach igår och jag myser med en ny Femina som jag fått låna av de som låg brevid oss.

Phuket kl. 12.25, fredag fm., +33,5 grader i skuggan på balkongen
.

Internet slutade att fungera här på resorten igår så det var därför jag inte kunde presentera vinnaren eller blogga :(  Det började nyss fungera igen men nu ska jag och Johanna åka iväg till beachen så jag får blogga mer i kväll efter att våra middagsgäster gått hem :)

Önskar dig en riktigt happy fredag!!

Solig Kram! ♥

Nu - beachen.

168397-2842
Karon beach tisdag..

Phuket, Karon Beach, kl. 12.20.

Nu ar Johanna klarvaken och springer runt har inne pa internetcafet sa nu ska jag logga av och checka ut och vi ska ga raka vagen ner till beachen och mysa :-)

Njut dagen!

Kram! ¢¾

Svarta skinnbyxor = snyggt!

168397-2839
Svarta skinnbyxor och svarta lacktights har varit en trend en stund nu och med ratt topp, skor etc till sa ar det riktigt snyggt tycker jag :-)

Phuket kl. 12.05, Karon Beach, torsdag fm.

Jag har alltid tyckt att det ar super snyggt med ett par tighta svarta skinnbyxor och jag shoppade mitt forsta par typ 1996 tror jag? och efter det har det blivit ett par till men de forsta var de basta for det ar inte latt att hitta "ratt" skinnbyxa.

Jag salde sa klart skinnbyxor i min butik och mitt tips ar foljande:

Byxan ska sitta super super super tight nar du koper den och du ska nastan inte kunna andas i den (= du maste absolut ligga ner for att stanga knappen!) for efter nagra timmar sa har skinnet format sig efter din kropp och da sitter den perfekt! :-)

Om du koper byxorna for perfekta fran starten (= du kan sta upp och stanga igen knappen utan att halla in magen extremt mycket) sa blir det "gallivarehang" efter ett par dagar och det vill man ju inte direkt ha ;-)


Miss.Beckham pa shopping i riktigt tighta byxor haromdagen.


Johanna & friends.


168397-2836
Kim , Johanna & My + alla gossedjuren.

Phuket, Karon beach, kl. 11.50, torsdag fm.

Johanna bara alskar att leka med Kim & My sa for henne var det rena "julafton" nar de var hos oss pa middag i tisdags :-)


Johanna skrattade sa att hon tjot nar Kim sprang runt med henne sa har :-)


Som avslutning pa allt bus sa tittade de pa en dvd som Johanna fatt av dem och som ar hennes nya favvo! :-)

TACK snalla Kim & My for alla stunder ni lekt med Johanna. Ni gor henne sa lycklig & glad! :-)

Tisdagens trevliga middag.

168397-2835
Jimmy, jag & Johanna, Kim, My och Lena. JIG var fotograf.

Phuket , Karon Beach, kl. 11.45, torsdag fm.

I tisdags kvall hade vi vara mysiga grannar, Familjen Blomberg, pa middag hemma hos oss och det var hur trevligt som helst! :-) JIG var och hamtade hem thaimat och vi bjod pa en buffe av olika ratter = gott!

Vi traffade Fam. Blomberg forsta gangen da de var har 1 manad i dec/jan och vi var sa glada over att de kom tillbaka 1 vecka nu till invigningen. I skrivande stund har de tyvarr rest hem sa nu langtar vi till vintern da vi forhoppningsvis ses igen.

TACK snalla underbara Blombergs for tulpaner, paskagg, dvds etc och all barnmat till Johanna! :-)

Dagens gossip.

168397-2834
Vackra Elle Macpherson.

Phuket, Karon Beach, kl. 11.35, torsdag fm.

Jag var innom people.com och sag da att super vackra Elle Macpherson precis har blivit Revlons nya ansikte. Och det stod sa har om varfor de valt just henne:

"And while the model's good looks may be instantly recognizable, it's not just her beauty that accounts for the supermodel's selection. Explains Revlon's President and CEO David Kennedy, "Elle's special qualities as a businesswoman, beautiful and talented model, actress and mother represent the essence of the Revlon brand."

Jag tycker att det ar sa lackert att de uppmarksammar att hon ar bade businesswoman och mama ocksa ser hon ju super frasch ut. :-)

Hoppsan, nu vaknade Johanna till har, hoppas hon somnar om blixtsnabbt igen for annars sprack min plan ;-)

@ Karon Beach.

168397-2833
Har ar vi pa Karon Beach i forrgar. Jag har pa mig min nya bikini och mina shorts som jag shoppade i Singapore. Johanna har pike fran Ralph Lauren.

Phuket, Karon Beach, kl. 11.30, torsdag fm.

Godmorgon varma torsdag!

Jag & Johanna har precis ankommit Karon Beach med badbussen och nu sover lilla darlingen i vagnen vid min sida har pa internetcafet. Jag passar pa att blogga en stund har eftersom internet har varit sa trogt pa resorten i ett par dagar men sa fort Johanna vaknar sa ska vi korsa gatan och lagga oss i en solstol pa beachen.

De senaste dagarna har gatt i raket fart tack vare att vi har varit super sociala och umgatts med massor med trevliga manniskor :-)

Vi har haft middagsgaster och vi har varit borta pa middag och ja, sa mycket som vi umgas med andra har gor vi inte ens hemma ;-) Men det ar ju for att alla ar lediga da de ar har och har massor med tid, hemma lever man ju i en annan vardag sa det ar ju naturligt att det inte blir lika mycket av sant da.

Jag hoppas att du har vaknat med ett leende idag och att du ar klar for att mota annu en ny harlig dag!

Kram! ¢¾

P.S orsaken till att jag inte presenterat vinnaren i pask tavlingen ar for att jag inte har haft tiden att lasa alla kommentarer annu men jag ska gora det idag och jag gar inte och lagger mig forren vinnaren ar presenterad ;-)

High heels.

168397-2832
Heidi Klum är en fab mama.

Phuket kl.08.20, torsdag morgon.

Jag blir riktigt impad över att Heidi Klum trippa runt i dessa high heels samtidigt som hon bär runt på sin son. Själv går jag ju bara i flip-flops om dagen men jag måste ju säga att det är bra mycket snyggare med klackar. Det gör något med kroppen när klackarna kommer på och hela outfiten blir ju så mycket stiligare!

Nu är det morgon i vårt hus och jag försöker att blogga så mycket jag kan nu på fm för att ta igen förlorad bloggtid igår :-)

Tittut i natten...

168397-2831
Jag på väg till middag hos våra grannar. Örhängen från Julie Sandlau och topp i silke från Tara Jarmon.

Phuket kl. 05.20...

Internet krånglade jätte mycket (jag blev avloggad hela tiden & alla bilder tog år att lasta ner...)  igår kväll när vi kom hem från en super trevlig middag hos våra grannar Anders & Helene så det var därför jag inte bloggade igår kväll.

Nu är klockan mitt i natten här och jag ska gå tillbaka till sköna sängen och fortsätta att sova...zzzz....

Imorgon är det en ny bloggdag och då ska äntligen vinnaren i påsktävlingen presententeras! så håll tummarna för att internet fungerar bättre då.

God natt kram! ♥

20% rabatt eller en plastpåse?

168397-2827
Lene, Mathilde och jag + Johanna efter att vi precis ätit god lunch på Pizza Hut.

Phuket kl.16.30, +34,5 grader & sol + små moln
.

Idag har vi varit iväg på mysig shoppingtur med våra trevliga vänner och det var riktigt skönt att gå runt inne i en sval shopping galleria nu då det är så varmt :-)

Vi fixade ett ärende, lunchade gott på Pizza Hut, besökte barnmässan så att kidsen fick leka och sen shoppades det lite smått & gott som tex nytt läppstift från Dior (jag kan inte leva utan läppstift, är beroende ).

Och när jag shoppade en digitalvåg så säger damen i kassan, "the cashier", att jag får 20% rabatt om jag väljer att inte ta en plastpåse till vikten för de har en "love the earth" kampanj just nu. Mitt svar var ju självklart ja på den frågan, jag menar vem säger "nej, tack. jag vill hellre ha en plastpåse än 20% rabatt?" det kan väl ingen göra :-)

Så jag gick därifrån med vågen under armen och sen åkte vi hem till resorten för att hinna säga "hej då" till familjen Blomberg som reser hem idag.


Mathilde & Johanna leker på barnmässan inne på Central Festival.

Nu ska jag leka med en trött Johanna så jag återkommer strax.


Godmorgon alla härliga!

168397-2826
Johanna softar med sina gossedjur på morgon. Det var Kim & My som hade satt djuren så där fint och Johanna blev jätte glad när hon såg dem på morgon! och vem blir inte det? det ser ju tok mysigt ut :-)

Phuket kl.10.30, onsdag fm.


Visst är det härligt med en ny dag! :-) Och har du tänkt på att idag är det första dagen på resten av ditt liv så: enjoy! :-)

Johanna vaknade runt kl. 08 idag och då softade vi - som du kan se på bilden - eftersom vi var super trötta för hjärtat somnade rekord sent igår (igen) för hon hade sååå kul med Kim & My som var här på middag.

Jag ska berätta allt om vår gårdag senare för nu ska jag och Johanna göra oss klara för om en stund kommer våra nya vänner Lene & kidsen och hämtar upp oss. Vi ska till "Central Festival" och fixa ett ärende och mysa runt.

Njut dagen mina härliga läsare!

Kram! ♥

Zzzzz....

168397-2825
Jag & Johanna på Karon beach idag. Vågorna var gigantiska och vädret var lovely.

Phuket kl. 02.30, natt mot onsdag.

Mina kära läsare.

Efter en fabulous dag på beachen & en kväll med jätte trevlig middags bjudning så är jag nu så trött att jag måste gå raka vägen till sköna sängen....zzzzz...

Vi ses imorgon!

God natt & sov gott kramar! ♥

Grattis på födelsedagen Gucci & Carrie!

168397-2823
Min underbara Gucci.

Phuket kl. 01.50, natt mot onsdag.

Hipp, hipp, hurra! min älskade & sötaste Gucci  fyller 4 år ídag! :-) och jag saknar honom såååå men jag vet att han har det helt fantastiskt bra hemma hos Heidi.

Gucci är en perser katt som jag köpt av en uppfödare i Drammen. Jag och min vän Marika åkte och hämtade hem honom en solig sommardag och namnet kom jag på dagen före jag skulle hämta honom. Då satt jag och Marika på "Odeon" (restaurang / bar i Oslo) och funderade på namn, jag ville ha något som låter mysigt och som jag förknippar med något som jag tycker om och plötsligt tittar jag på Marikas handväska och säger: Gucci! :-)

Namnet låter mysigt & "gossigt" + att jag är väldigt glad i Gucci väskor så det var perfekt! :-)

Jag hade en perserkatt som hette Gizmo (det var därför min butik hette Gizmo & Co och det är därför bloggen heter Gizmolinas...) i 12 år före Gucci och jag blir  både lycklig och harmonisk av att ha katt. Perserkatter har  dessutom en så skön personlighet som passar mig väldigt bra.

Det är lite coolt att Gucci fyller år på samma dag som Carrie! :-) 

image2824
Grattis på födelsedagen Sarah Jessica Parker! :-)


Bikinishopping.

168397-2822
Här ser ni den ena bikinin som jag shoppade på "Central Festival" häromdagen. Jag gillar egentligen enfärgade bikinis bäst men den här var helt oemotståndlig med den rosa blomman :-) Jag invigde den idag och är super nöjd.

Phuket kl.01.30, natt mot onsdag.

Den här dagen har verkligen gått i ett så det är först nu jag får ett tillfälle att blogga för på morgon då jag hade tid så fungerade inte internet här på resorten :-( det var därför det blev så få inlägg då.

Men nu ska jag blogga på en stund till jag blir så trött att jag bara måste gå och lägga mig och jag är tyvärr rädd för att det blir ganska snart för klockan är redan en del och jag känner att det snart är dags att gå och plocka ur linserna och ta på mig brillerna istället. Jag köpte ju föresten de nya Gucci brillerna - som jag visade er - före vi reste och jag är super nöjd med dem! :-)

Om du ska shoppa ny  bikini här i Phuket så är mitt bästa tips sportsbutiken på "Central Festival" eller inne på Central. Ute på de olika små butikerna /marknaderna så hittar du nämligen nästan bara "Billabong" bikinis och det kan bli lite mycket av dem...

Påskharar...!

168397-2820
Johannas topp passar perfekt till tillfället för det står "Candy makes me happy" på den :-) (kommer från Gap, Singapore).

Phuket kl.09.40, tisdag morgon.

En häftig grej här på
resorten är att det kryllat av påskharar de senaste dagarna. För inte nog med att det låg ett ägg utanför dörren på påskafton, det låg ett till i förrgår!  Helt fantastiskt! :-)

Vi är lyckligt lottade som har så underbara grannar som tänker på oss. Den här gången var det Lena & Lennart som varit i farten och agerat harar. SNÄLLT! :-)  (Tack så jätte jätte mycket Lena!)


Det blev en busig godisstund här på morgon trots att det inte är lördag.

Snipp, snapp, snut nu är påsken slut! och herr.vardag har kommit på besök igen. Nästa helgdag är den 1:a maj såg jag precis i min kalender . Tänk- då är det snart sommar! :-)

Godmorgon tisdag!

168397-2819
Lilla sötisen på morgon.

Phuket kl.09.20, tisdag morgon, +31,5 grader i skuggan & sol.

Idag slog Johanna "vakna tidigt rekord" för hon vaknade  redan kl. 06.20 och det har aldrig tidigare hänt. Jag håller tummarna för att det var en tillfällighet och inte en ny trend ;-) Till min stora glädje så slapp jag stiga upp så tidigt för det är ju inte ens ljust ute här förren kl.07. Istället gick JIG upp och lekte med hjärtat och jag sov gott en hel timme xtra. Sånt är lyx! :-)

Vår snälla granne Roar knackade nyss på och levererade färskt bröd så nu sitter jag och mumsar på juice (jag startar alltid min dag med juice) och en färsk croissant. Gott! Och eftersom Johanna vaknade så galet tidigt så sover hon en liten "nap" nu på soffan och det passar mig perfekt för då kan jag blogga och fixa lite annat smått & gott.

Idag blir temat här på bloggen FEST och FIRING för inte nog med att jag ska presentera vinnaren i min tävling idag, min älskade underbara katt Gucci fyller dessutom år! Men mer om allt det senare..

Nu - dagens:

"Att längta efter mer handlar om utveckling. Om vi redan hade alla saker och all kunskap som vi skulle vilja ha, vore livet tomt."
/Ur "En härlig bok".

Vad härligt att få bekräftat att min längtan efter den där Gucci väskan handar om utveckling ;-)  Och på tal om utveckling så läser jag en väldigt bra bok just nu, den får bli dagens boktips.

Njut dagen för den kommer aldrig tillbaka!

Kram! ♥

Sov gott!

168397-2818
Bilden är från vårt vackra hotellrum i Singapore. I Johannas säng hade de ställt ett litet "kit" med Johnson´s baby wipes, talk, shampoo och bodylotion. Jag älskar sånna små detaljer! (som ni ser är sängen bäddad för en liten baby, så vi sänkte så klart ner den så att den passade Johanna).

Phuket kl. 00.30, natt mot tisdag.

I kväll har jag inte hunnit allt jag tänkt mig så jag får presentera vinnaren i min tävling imorgon och då ska jag även visa lite shopping :-)

Men nu är klockan så mycket att jag måste gå raka vägen till sängen utan att passera alla blader, sköna soffan eller svt-Europa som just nu visar barntv (Bolibompa går ju kl. 24.00 här) så jag får önska dig en riktigt mysig kväll också säger jag som Mr.Luuk alltid säger...

"Imorgon är en annan dag."! :-)

God natt & Sov gott! ♥

Krya på dig min älskade bror!

168397-2817
Här jag och min bror Johan på Aker Brygge i Oslo sommaren -06 då jag var höggravid med Johanna.

Phuket kl. 00.10, natt mot tisdag..

Idag ringde min mamma och berättade att min bror är sjuk så Johan-

Här kommer massor med krya på dig kramar från mig, Johanna & JIG. Sköt om dig och var rädd om dig och se till att du blir frisk så fort du bara kan för då kanske du kan komma ner och hälsa på oss?!  Vi skulle bli jätte glada om du kom! :-)

KRYA PÅ DIG kram, kram, kram, kram, kram....! ♥

Galet stora vågor!

168397-2815
Nai Harn beach idag.

Phuket kl. 23.45, måndag kväll.

Det gick helt galet stora vågor på Nai Harn beach idag. De största jag sett sedan vi kom hit! Men eftersom jag är en riktig "badkruka" så gjorde det ingenting för jag låg ändå under mitt parasoll och luktade på blommorna... ;-)


Det fanns hur många stora vågor som helst att fotografera idag så här är en till..

Jag blir alltid xtra trött de dagar jag varit på beachen så nu sitter jag här och somnar till när bilderna lastas ner. Kanske ett tecken på att jag borde gå och lägga mig? ;-)

Varmaste dagen?

168397-2814
Johanna vinkar till alla hon ser och hon älskar verkligen att vara på stranden.

Phuket kl. 23.20, måndag kväll.

Idag tror jag att vi har haft den varmaste dagen sedan vi kom hit? Det var i alla fall "skuggläge" på beachen idag och ikväll visade termometern +36 grader kl. 18 (jo, det blev varmare efter att jag tog bilden..) och det var riktigt riktigt varmt även runt kl.20.Helt otroligt! :-)

En sån här varm dag så passade det perfekt att vara på Nai Harn beach och mysa och vi har verkligen myst med stort M idag vilket var skönt för min huvudvärk envisas med att stanna kvar.. Men - jag är mycket bättre än igår och det är det viktigaste :-)

Här kommer föresten dagens:

"Vi kan bli vad helst vi önskar att bli om vi känner tillit till vår egen förmåga."
/Ur "En härlig bok".





Miss.Beckham.

168397-2808

Bilden är från senaste engelska Vogue. Snyggt!

Phuket kl. 22.10, måndag kväll.

Jag höll verkligen inte på att känna igen Victoria Beckham när jag såg de vackra bilderna från senaste engelska Vogue....My god så olik sig hon är här med den här frisyren! 

Och coolast av allt är ju att tjejen har sån självdistans för se här vad hon säger i intervjun som bilden hör til:

"I would never put my health at risk. Obviously working out is important. Well, I don't. I have joined a gym but can't bring myself to start. I can't bring myself to wear flat shoes!"

Det är föresten av exakt samma anledning som jag inte heller tränar. Nejdå, skojar bara ;-) och jag ska föresten försöka börja träna en dag snart tänkte jag för nu är min i-pod igång igen så nu har jag inte en enda ursäkt kvar. ;-)

image2811
Om jag inte visste att det var Miss.Beckham på det här coveret så hade jag aldrig trott det! Hon är otroligt olik sig.

Nu ser jag fram emot att kunna shoppa detta nya nummer för jag tycker att Vogue är fabulous! :-)


Lunch på beachen.

168397-2807

Phuket kl. 18.15, måndag kväll.

Här sitter jag och Johanna och myser vid dagens lunch. Hjärtat är helt nyvaken efter sin nap och själv så invigde jag min nya bikini idag :-)

Ojsan, nu har min lilla darling haft bajskalas här, bäst att gå och fixa det ;-)

Lyxig stund!

168397-2806

Efter en lovely dag på beachen så sover Johanna i sin vagn och jag sitter och njuter ett kallt glas vitt och bläddrar i blader på balkongen där det - som ni kan se - är  +35,5 grader just nu klockan17.40.

Jag ska återgå till att njuta den lyxiga stunden så jag bloggar mer senare...

Önskar dig en riktigt härlig dag! :-)

Kram på er! ♥

Gone to the beach.

Jag sitter och skriver fran den lilla minilivsen pa Nai Harn Beach dar jag precis shoppat svalkande vatten for har ar VARMT idag. Helt underbart! :) Solen skiner fran en klarbla himmel och det gar de storsta vagor jag nagonsin sett, ska ta bild och visa.

Nu ska vi ga tillbaka till vara skona solstolar och bara njuta...! :-)

Onskar dig en super dag!

Kram! ¢¾


God natt!

168397-2804
Mitt hjärta på Karon beach för ett par veckor sedan..

Phuket kl.23.20, söndag kväll.

Det är så sällsynt att jag inte mår bra så nu ska jag ta hand om mig själv och gå och lägga mig och sova en lång härlig natt så att jag vaknar full av energi imorgon :-)

Jag önskar dig en mysig kväll fylld av tända ljus och sköna stunder i soffan!

God natt & sov gott! ♥

P.S min lilla "glad påsk tävling" pågår fram till imorgon.

Lovely dress...!

168397-2803
Bild från net-a-porter.com.

Phuket kl.23.10, söndag kväll.

Den här läckra "Carrie" klänningen / kjolen från Moschino skulle jag inte säga nej tack till ;-)

Jag hoppas föresten att du har en riktigt härlig påsk och att du får njuta de lediga dagarna innan vardagen är tillbaka för tänk på att.....

"Vi är värda all kärlek och lycka i världen"
/ Ur "En härlig bok."

Happy påsk! ♥

Central Festival.

168397-2802
Johanna lekte för fullt med alla leksaker som var uppställda på barnmässan inne på Central Festival och det var underbart att se hennes glädje då hon sprang från den ena leksaken till den andra :-) Jag har på mig klänning / kjole från Munthe plus Simonsen och Johanna har klänning / kjole från Ralph Lauren.

Phuket kl. 22.15, söndag kväll.

Efter morgonens nap åkte vi till "Central Festival" hela familjen. När vi kommer fram så går Johanna helt själv raka vägen in i shopping gallerian och plötsligt befann hon sig mitt i en minibarnmässa :-)

Vi gick runt och myste där en stund och Johanna var "helt i hundra" (norskt uttryck som jag tycker är så härligt!) och gick från leksak till leksak och lekte.  Efter all lek passade det perfekt med lunch på "Pizza hut" innan vi gjorde en del ärenden som att tex handla hem mat och köpa ny laddare till min i-pod.

Sen fick 2 nya bikinis följa med hem också :-) Lovar att visa bild senare.

Jag gick föresten förbi "French Connection" igen och såg en ny fantastisk tunika som jag ska drömma om i natt ;-)

Läkarbesök.

168397-2799
Johanna idag på morgonen. Hon stod och tittade på sin pappa som badade i poolen.. Som ni ser så har vi haft ännu en vacker dag här i fantastiska Phuket.

Phuket kl.21.10, söndag kväll.

Jag som aldrig är sjuk har haft besök av läkaren i kväll...  Det började - som ni ju vet - med att jag vaknade med huvudvärk idag , värken höll i sig hela dagen men jag tänkte inte så mycket på det.

Sen -när vi kommer hem från en shoppingtur till "Central Festival" så böjer jag mig ner för att ställa in mat i kylskåpet och då "smäller det till" i huvudet och jag får den värsta spräng huvudvärk jag någonsin haft så JIG hämtade den svenska läkaren (som bor i lägenheten över oss `= super smidigt) och han checkade blodtryck och annat och till min stora glädje så var det inget allvarligt. Han bad mig bara vila...

Så tyvärr fick vi ställa in middagen vi skulle ha och som jag verkligen sett fram emot och istället tog jag en tablett och la mig på soffan och vilade och vila är bra medicin för nu mår jag redan mycket bättre! :-) 

TACK för alla trevliga kommentarer och vad kul att ni är så många som vill vinna Hello Kitty sakerna ! Ni piggar upp mig idag! :-)


Kram! ♥


Soft morgon...

168397-2796
Bilden är från i tisdags då jag och Johanna var på Kata Beach och lunchade på en restaurang precis vid stranden.

Phuket kl. 09.30, söndag morgon.

Nu somnade Johanna precis och det låter så mysigt när hon sover att jag faktiskt ska ta och gå och lägga mig brevid henne i soffan med min bok och vila lite. Jag känner att jag behöver en riktigt soft söndag idag så vi droppar beachen och blir hemma och senare idag ska vi iväg och fixa några ärenden innan vi ska ha middagsgäster.

Nu - soffan! eller solstolen på balkongen... hmm...alla dessa svåra val... ;-)

Kram! ♥

Dagens interiörbild!

168397-2794
Härligt girle dressingroom! Bilden är ur en "Plaza interiör".

Phuket kl. 09.00, söndag morgon.

En dag ska jag ha en walk-in-closet! :-) och jag längtar! :-)

Min dröm är att den ska se ut som Pernilla Wahlgrens... med läckert brun Gucci tapet på ena väggen också  ljusrosa heltäckningsmatta på golvet... Själva inredningen kan gärna komma från Ikea för de har super smarta lösningar till riktigt bra priser också lägger jag hellre pengarna på detaljer som gör det "lilla extra" (som tex en tapetrulle från Gucci).

En härlig detalj är också att  ha en skyltdocka som man kan klä med sin favorit klänning för oftast ser man den alldelens för sällan (klänningen alltså...) .

Här kommer några tips för ett snyggt dressingroom ur tidningen "Plaza interiör":

Färgkoordinera.Häng och sortera alla kläder och skor efter färg. Det är lättare att hitta det du vill ha och ger ett lugnare intryck.

Välj ett tema. Följ sen temat hela vägen ut, välj en färg, en stil och håll dig til den. Det blir ett trevligare och roligare rum att vistas i.

Vilka är dina behov? Tänk noga igenom dina behov, hur mycket skor och kläder har du och vilken typ? Skapa sen tillräckligt med utrymme för alla kläder i form av hyllplan, lådor, hängare och krokar. De fylls snarare än du tror.

Ditt eget rum. Gör det till ett rum bara för dig. Detta är din fristad där just du är prinsessan och rummet är din alldelens egna skattkammare.

Njut av livet.

Tipsen om att färkoordinera och att tänka igenom sina behov fungerar utmärkt även om man bara har vanliga garderober också ! och en vanlig garderob går också att tapetsera på insidan, tex på dörrarna :-)

Godmorgon sköna söndag!

168397-2795
Vi hade våra nya vänner på middag igår och här mumsar Johanna & Gustav på popcorn. Det var första gången Johanna smakade popcorn och hon tyckte det var jätte gott :-)

Phuket kl. 08.50, söndag morgon.

Mitt hjärta väckte mig kl 06.45 idag och sedan dess har hon varit lika trött som mig så vi har mest softat och tittat på barntv och myst... och det har passat mig perfekt för jag har vaknat med en förfärlig huvudvärk idag som jag hoppas ska gå över blixt snabbt.

Kanske beror min huvudvärk på att jag inte kommer på pin-koden till min norska mobiltfn? Helt hopplöst... Den gick tom för batteri så den slog av sig själv och nu har jag ingen som helst aning om vilka 4 siffror jag ska knappra in? Ibland står det verkligen helt stilla ;-) men jag kommer helt säkert på den då jag piggnat till.

Men trots huvudvärk och saknaden av pin-kod så är jag övertygad om att det här blir en strålande dag! :-) Det ska jag se till för det är ju trots allt så att dagarna blir vad man gör dom till. :-)

Nu ska jag hoppa i duschen och ta tag i dagen så här kommer dagens:

"När vi tycker synd om oss själva är det som om vi tar på oss en "offerkofta". Släng offerkoftan! Den är ful, den kliar och den sitter för trångt."
/Ur "En härlig bok".

Njut påsken! och du har väl inte missat min "glad påsk tävling"?! :-)

Kram! ♥

God natt från Phuket.

168397-2792
Mitt hjärta på invigningsfesten igår. Hon har på sig klänning från Monsoon, halsband från Accessorize, hårspänne & skor shoppade i Singapore.

Phuket kl. 00.20, natt mot söndag.

Nu har jag varit på väg i säng i 2,5 tim så det börjar bli dags... ;-) Det är bara så himla lyxigt med den egentiden jag får när Johanna har somnat så jag försöker njuta den maximalt :-)

Min älskade Johanna har verkligen vuxit sedan vi kom hit. Inte nog  med att började gå här på resorten, hon har dessutom börjat säga fler ord, hon har fått fler tänder, hon pratar och pratar och pratar och hon skrattar enormt mycket!  Också har hon har fått massor med nya vänner som hon tjuter av glädje då hon ser! :-) It´s lovely!

Och vill ni veta en annan sak som är lovely?  det här....


Jag såg den här skylten då vi var på Central Festival häromdagen och gissa om jag blev glad! ;-)

Nej mina kära läsare, nu loggar jag av och hoppar i säng. Imorgon är det en ny härlig dag och då ska jag berätta mer om vad vi gjort idag, vi har nämligen bl.a. haft våra nya vänner på middag hos oss och det var hur trevligt som helst!

Oj, nu går det åska här, bäst jag sover med ficklampan under kudden ;-)

God natt & sov gott så ses vi imorgon! ♥

Nya vänner!

168397-2789
Här är vi tillsammans med våra nya vänner Gustaf (4 år), Lene och lilla Mathilde (14 mån.) som vi lärde känna igår. Bilden är från då vi var på väg ner till invigningsfesten (JIG och Lenes mann Christofer saknas på bilden). Johanna ser ut att ha märklig frisyr men det var vinden som blåste upp håret ;-)

Phuket kl. 23.40, lördag kväll.

Å vad det är K U L  att lära känna nya härliga vänner! :-)

Igår träffade vi Christofer & Lene + kids för första gången och det var så trevligt att det kändes som att vi känt varandra i flera år. De hade hittat min blogg och har mejlat mig men som ni vet så ligger jag efter med att besvara mejl så jag hade inte svarat dem... Till vår stora glädje så har de också köpt en lägenhet här på resorten men eftersom deras hus inte är klart ännu så bor de på en annan resort nu och därför kom de hem till oss och gjorde sig klara efter poolbadet igår em.

image2791
´Här myser Johanna med sina nya lekkompisar och i mitten ser ni Lene. Mitt tavelprosjekt på väggen är inte helt klart ännu, bara så att ni vet ;-) Bilden är från igår  eftermiddag då vi höll på att göra oss klara till festen.

Vi ser fram emot många trevliga stunder med våra nya vänner och vi är så glada över att de ska vara här i en hel månad :-)

Jag tittade föresten nyss in på tävlingen och såg hur MÅNGA ni är som redan skrivit en kommentar. Det gör mig glad! :-) Jag ska ta och uppdatera texten om själva vinsten nu och sen är det god natt från Phuket...

Kram! ♥

Besök av påskharen!

168397-2785
Johanna suuuper myste med påskägget och de goda godisarna som var i det och till min stora glädje så matade hon mig med lite gott också ;-) På bilden syns Johannas leksaks hörna i vardagsrummet.

Phuket kl. 23.30, lördag kväll.

Idag när vi öppnade dörren för att gå ut så låg det en "Glad påsk önskar påskharen" hälsning + ett påskägg fyllt med smågodis och med rosa fjädrar på utanför dörren så gissa om vi blev glada! :-)  Det var våra underbara grannar Familjen Blomberg som fixat denna glada suprice.


TACK snälla Jimmy, Lena, My & Kim! :-)

I skrivande stund håller jag på att somna....zzzz....så det är bäst att jag hoppar i säng snart så jag vaknar piggare imorgon :-)

En "glad påsk" tävling!

168397-2780
Johanna bjuder dig på en påskgodis och vid sin sida har hon "påskpåsen" med mysigt Hello Kitty innehåll dom DU kan vinna om du skriver en kommentar här! Lycka till! :-)

image2783

image2784

Jag uppdaterar det här inlägget snart och skriver mer om vinsterna´för nu ropar poolen på mig och Johanna så got to go :-)

Här kommer uppdateringen:

- Den söta shoppingpåsen är perfekt för de tillfällen då man ska ha med sig finskorna eller lite småsaker som inte ryms i handväskan. Och om man har barn så är den super till&från tex dagis.

- De små handdukarna har jag köpt själv också och de använder jag som tvättlappar till Johanna. Om man inte har barn så fungera de utmärkt som söta små gästhanddukar :-)

- Mappen till A4 ark som tittar upp ur påsen är till för viktiga papper och dukument. (Själv använder jag en sån till Johannas BVC papper så att de håller sig fina)

- En super söt spegel som gör det roligare att spegla sig :-)

.. och till slut: ett par jätte söta hårspännen med Hello Kitty på som passar både stora & små.

Happy tävling! ♥

Fyra bugg och en coca cola..

168397-2777
Lotta Engberg och jag i restaurangen på resorten.  Jag hade på mig klänning från Tara Jarmon och var hur svettig som helst pga värmen...

Phuket kl. 11.20, lördag fm
.

Ni kommer väl ihåg sången? Miss "4 bugg" herself var här igår och underhöll vid middagen och eftersom jag är så glad i schlagers så var det riktigt kul :-)

Jag ska visa fler bilder från gårdagen senare men nu måste jag fota om alla bilder jag tog på Hello Kitty kittet till tävlingen för alla bilder har försvunnit :-( de måste ha blivit raderade av misstag...

Strax tillbaka och då - tävling ! :-)

Hej och hå hoppar på!

168397-2775

Phuket kl.11.00, lördag fm.

Igår hade vi besök av ett "hoppslott" på resorten och som den prinsessa Johanna är så drogs hon så klart som en magnet till slottet. Hon kände sig nog hemma där ;-)

Först så tyckte hon att det var lite skummelt men efter några korta besök där, bl.a. med Helene tidigare på dagen, så var hon värsta tuffa tjejen till slut och hoppade runt med hjälp av söta Kim. Och lyckan blev total då hon dessutom upptäckte alla de små bollarna...!


Tyvärr är bilden av Helene & Johanna suddig men här syns i alla fall mer av hoppslottet

Det är väl föresten "påskafton" idag? Hoppas att du ska göra något riktigt festligt?! 

Jag & Johanna = cheerleaders.

168397-2772
Här myser jag & Johanna med våra trevliga grannar här på resorten.

Phuket kl. 10.40, lördag fm.

Eftersom varken jag eller Johanna ville blöta håret så höll vi oss på torrmark under gårdagens vattenpolo mellan A-huset & C-huset och var cheeleaders för vårt hus :-)

Det var riktigt mysigt att sitta där i skuggan och titta på... Men Johanna tyckte bara att det var kul en liten stund, sen sprang hon till poolen och badade lite istället.


Här pågår det vattenpolo...


Jag kunde sitta och titta på matchen i lugn och ro för John & Pontus är perfekta barnvakter! och Johanna älskar att vara med dem.

Det var A-huset som vann matchen och kl. 15 fick de möta SLR (ägarna / ledningen på resorten) i en final och det var första gången vi fick se cheferna i poolen :-)

Nej, nu måste jag hämta lite mer Mariekex ;-)

Johannas nya grej.

168397-2771
Johanna med 2 underbara tjejer som hon leker jätte mycket med. Kim & My. De var här i dec/jan och har nu kommit tillbaka 1 vecka.

Phuket kl. 10.30 lördag fm.

När vi äter i poolbaren så har Johanna börjat med en ny grej. Hon sitter på poolkanten - som på bilden - och sprattlar med benen i vattnet och myser med sina vänner. Hon kan sitta så hur läääänge som helst.... :-) och det är ju ett perfekt sätt för henne att svalka sig på .

Vet ni vad jag sitter och mumsar på nu? Mariekex! Jag hade nästan glömt att de existerar då jag plötsligt hittade dem i en butik här nere. Gott snax! :-)

Johannas första golfrunda!

168397-2769
Mamma / mormor - nu är du väl glad när du ser Johanna med en golfklubba i handen? och den är ju t.o.m. RÖD!  :-) (min mamma älskar att spela golf!)

Phuket kl. 10.00, lördag förmiddag.

Nu sitter jag ute på terrassen och skriver och det är helt ljuvligt. Sånna här ögonblick så njuter jag verkligen och får nästan nypa mig i armen för att checka så att jag inte önskedrömmer...! Solen skiner, alla i familjen sover så här är lugnt och stilla, bara lite soft "Craig David" musik i bakgrunden,  och fläktarna som vi har i taket här ute gör att det fläktar behagligt. Termometern visar 31,5 och det är perfekt! :-)

Igår var det som sagt full action här på resorten och kl. 12 var det minigolftävling och eftersom jag gjorde "hole in one" på varenda bana så vann jag en resa till Singapore med obegränsad shopping. Nejdå, skojar bara ;-) Johanna sov precis då så jag var inte med men då hon vaknade gick vi ner och myste runt på banan som ni kan se på bilden.


Minigolfbanan är precis bakom vårt hus så den här bilden tog jag då jag stod utanför vår dörr och så här många har jag aldrig sett på golfbanan förr. Kul! :-)

Efter golfen passade det bra med en svalkande "Singha" och lite mat i poolbaren innan det var dags för nästa aktivitet...

Godmorgon nya vackra dag!

168397-2768
Jag & Johanna sekunderna före vi satte oss till bords på gårdagens invigningsfest.som var här på
resorten.

Phuket kl. 08.45, lördag morgon.

Solen skiner från en vackert blå himmel, det är +30,5 grader och Johanna är mycket piggare än mig just nu ;-) Hon sitter och leker med de Hello Kitty saker som jag lovade att lotta ut igår men vi var knappt hemma på hela dagen eftersom den var fylld av aktiviteter så idag är det en ny dag med nya möjligheter :-)

Vår dag igår startade med att jag softade i poolbaren och åt god ananas & drack vatten och läste den nya boken jag börjat på och vad händer?, jo - efter att ha varit här i över 3 månader så lyckas jag bränna mig. Crazy!  Efter den softa starten på dagen så gick resten av dagen i raket fart: Kl.12 var det minigolf, kl. 14 var det vattenpolo med final kl. 15 och sen startade själva festen kl. 17.59 (på pricken!).

Jag skriver strax och berätter mer om dagen och visar bilder för nu är det dags för Johanna att få lite mat och förhoppningsvis somnar hon om en liten stund för hon somnade rekord sent igår och vaknade i vanlig tid idag så hon har lite sömn att "ta igen".

Jag hoppas att din påsk är fylld av lycka och att du har gett dig själv ett stort påskägg fylld av godis!

"Ju mer vi uppskattar det vi har här och nu, desto starkare resurser får vi inför morgondagens utmaningar."
/Ur "En härlig bok".

Kram! ♥

Vi är på fest!

Idag är den stora invigningen av resorten så vi är på fest nu och dagen har varit fylld.. så jag bloggar senare i kväll!

Ville bara tala om att vi har det bra.och önska dig en trevlig kväll.

Kram! ♥

Glad påsk kära läsare!

168397-2763
Jag shoppade choklad från det här märket i Singapore och den var himmelskt god! :-)

Phuket kl. 23.25 , torsdag kväll.

Jag vill ge alla er som läser min blogg ett sånt här underbart rosa påskägg för att ni är så fantastiska och för att ni ger mig så mycket glädje & inspiration i era kommentarer! :-) Er feedback driver mig i mitt bloggande.

Men tyvärr så kan jag ju inte posta 17.400 sånna här ägg - även om jag önskar det - så istället lottar jag ut ett  "Hello Kitty" kit som påskpresent. Jag lägger ut bilden imorgon och tävlingen kommer att pågå över påsken....

Jag önskar dig den bästa påsken fylld av lyckliga stunder, solsken, skön avkoppling, god mat & dryck, påskgodis och kärlek! NJUT dagarna och den lyxiga ledigheten!

Nu är jag trött mama så nu ska jag lägga mig och drömma rosa drömmar (jag håller fast vid det rosa trots att påsken är gul ;-)

God natt & sov gott! ♥

För bra för att vara sant!

168397-2762
Jag idag. Klänning från Juicy Couture, jeans We are Replay och underbara tulpaner.

Phuket kl. 22.55 torsdag kväll.

Ser ni vad jag håller i ?

Just det - TULPANER!!! :-)

Jag trodde inte mina ögon idag när min snälla granne Lena kom in med dem till mig idag. Hon knackade på och när jag öppnade säger hon "GLAD PÅSK!" också ger hon mig tulpanerna som hon har haft med sig i resväskan från Sverige till mig!

Eftersom jag ÄLSKAR tulpaner och har pratat massor om att jag saknar att inte ha tulpaner i påsk så är det ju nästa för bra för att vara sant att jag nu sitter här och skriver med tulpaner vid min sida :-)

Och inte nog med det - de hade dessutom med sig 10 barnmatsburkar med lasagne till Johanna. LYCKA!

Tusen TACK snälla familjen Blomberg! :-)

Kramkalas!

168397-2761
Johanna kramas med Vendela som är exakt lika gammal `= 1,5 år. Och kexet som Johanna håller i handen hade hon minuterna innan fått av en thai tjej som hon lekt med ganska länge. Hon hittar vänner överallt! :-)

Phuket kl. 21.55, torsdag kväll.

Mina kära läsare!

Internet går så trögt att jag tror att jag måste fortsätta mitt bloggande i morgon... Det tar typ 20 min att lasta ner en bild och det får mig att hålla på att somna...zzzz...   Jag testar lite till (skam den som ger sig! ;-)) men om jag plötsligt stoppar så vet ni varför.

Igår när vi var på Tesco/Lotus mötte vi en svensk familj med en söt dotter i exakt samma ålder som Johanna (1,5 år ). Hon heter Vendela och hon och Johanna var bedårande söta när de kramades! :-)

Miss.Lopez twins.

168397-2760
Vackert omslag på vackra Jennifer Lopez med sina söta tvillingar födda 22 februari.

Phuket kl. 21.35, torsdag kväll.

Internet är sååååååååå trögt här på resorten i kväll och det tar hur länge som helst att lasta ner en bild.. Vi får hoppas att de får upp tempot snart !

På det här härliga omslaget till nya "People" är nyblivna mamman Jennifer Lopez oförskämt SNYGG! Tänk om man själv sett ut så där 4 veckor efter att man fött....? det hade varit nåt det! ;-) Vi får tänka på att den här bilden är fixad och att de helt säkert trollat bort hennes dubbelhaka för hon kan väl inte se ut så där på riktigt? isåfall är det ju  lite jobbigt...  ;-)

Oavsett så är hon en fabulous mama!

Happy skärtorsdag!

168397-2759
Här är vi på väg ut på shopping igår. Jag har på mig topp från Honky Dory, shorts French Connection och nya skor shoppade i Singapore (ska visa bättre bild en annan dag..). Johanna har klänning köpt i Phuket.

Phuket kl. 21.10, torsdag kväll.

Oj, vad det var svårt för mig att komma ut på internet i kväll... så - äntligen! :-)

Dagen idag har varit en soft dag. Vi blev hemma på resorten och chillade i poolbaren och Johanna super myste med de andra barnen vid poolen och sen avslutade vi dagen med shopping på Central Festival. Nu sover mitt hjärta gott och jag tokmyser med bloggen.

Jag önskar ofta att jag hade mycket mer tid att sitta och skriva och att svara på era kommentarer men dagarna här nere går så oerhört fort att jag inte hänger med i svängarna... Det är liksom bara morgon och vips så är det kväll igen. Tokigt!

Imorgon är den stora invigningsfesten så idag har de riggat upp scen och fixat med en massa annat på resorten och det har ankommit massor med nya gäster vilket är jätte kul så nu är nästa alla som köpt lägenhet här på plats.
Jag önskar dig en happy skärtorsdag !

Kram! ♥

Johanna på shopping!

168397-2758

Phuket kl.10.10, torsdag fm.

Igår hade vi en eftermiddag fylld av shopping för kylskåpet var tomt så jag, Johanna & JIG åkte iväg med vår granne Roar och fyllde hans bil med mat & vatten.  Sen hoppade jag & Johanna av på Central Festival och där hamnade vi så klart på Sanrio butiken för den dras vi till som två magneter 

Påsarna Johanna håller i är fyllda av några söta saker som jag ska lotta ut här på bloggen.... ;-)

Oj, nu ropar Johanna på mig, återkommer!

Njut dagen och det är ju påsk nu så - GLAD PÅSK!

Kram! ♥

Dejt med en bloggläsare!

168397-2756
Jag, Johanna & min bloggläsare Anette på en bar i Kata tisdag förmiddag.

Phuket kl.09.20, torsdag fm.

I tisdags hade jag & Johanna dejt med en av mina bloggläsare som varit super snäll och köpt med sig barnmatsburkar till Johanna! Hon skrev en kommentar til mig en dag och berättade att hon skulle till Phuket och frågade om hon skulle köpa med sig nåt till mig?  S N Ä L L T !


Johanna & Johanna :-)

Det var jätte kul att träffa Anette   och hennes dotter som har samma fina namn som Johanna :-) Och Johanna säger "nam nam" så fort hon ser barnmatsburkarna.

Tänk så mycket glädje bloggen för med sig! :-)

Äntligen fungerar internet!!!

168397-2755
Jag & Johanna på Kata Beach i förrgår (tisdag).

Phuket kl. 09, torsdag morgon. Moln idag = ganska skönt ;-)

Ä N T L I G E N fungerar internet igen!!!! Jippie!!!! :-)

Sedan tisdag kväll har internet nämligen legat nere här på resorten :-( så det är orsaken till min ofrivilliga frånvaro. Men nu funkar allt som det ska igen och jag håller tummarn för att vi ska slippa fler sånna här bloggavbrott.

I förrgår var jag & Johanna på Kata Beach och igår var vi ute på shopping hela dagen och hade så många ärenden att jag tyvärr inte fick tid att besöka något internetcafe. Så - som plåster på såret för att jag inte kunnat blogga på nästan 2 dagar så kommer jag att starta utlottningenjag pratat om senare idag :-)

Nu är vi helt nyvakna här för Johanna sov rekord länge idag, till 8.30, skönt! , så nu är det hög tid att hoppa i duschen och ta tag i dagen.

Men först dagens:

"Tro på din egen förmåga - andra gör det redan."
/ Ur "en härlig bok".

Det här ordspråket är så bra för vi behöver påminna oss själva om vad vi är bra på ibland. Det är tyvärr lätt att glömma bort det och bara fokusera på det negativa.. Men bryt det mönstret idag och sätt dig och skriv ner allt du är BRA på för jag är övertygad om att det är en hel del! :-)

Kram på er! ♥

Vilken pang start på dagen!

168397-2753
Johanna, Hello Kitty och jag morgonmyste framför reprisen på Melodifestivalen.

Phuket k. 09.40, tisdag morgon.

WOW! vilken pang start jag & Johanna fick på den här vackra dagen! :-)

Johanna vaknade prick kl. 7 och när vi stigit upp och slår på tvn så är det repris på melodifestivalen!!!  Det var precis på slutet då omröstningen pågick så vi fick glädjen att se Charlotte framför "Hero" en gång till och gissa om vi dansade runt här! Tjohooo! :-)

Nu kanske ni undrar vad det är som visas på tvn precis då jag tog den här bilden för som ni se så är Johanna helt paralyserad och Miss.Kitty ser också ganska fängslad ut tycker jag ;-)


Det var så klart Mr.Candy (Björn) de tittade på ;-)

Nu ska jag fixa frukost här och sen ska jag & Johanna ta badbussen till Kata Beach och träffa en av min blogg läsare (som jag aldrig mött tidigare)  som varit en ängel och tagit med sig några barnmatsburkar till Johanna :-) Det ser jag fram emot!

Här kommer dagens:

"Det är skillnad mellan att vara lyckad och att vara lycklig."
/Ur "En härlig bok".

Tänkvärt!

Njut dagen och fånga lyckan! Och TACK snälla ni för era kommentarer. De lyser upp mina dagar och inspirerar mig i mitt bloggande! (Jag ska sätta mig och svara på dem i kväll)

Kram! ♥

P.S det är strålande sooool idag och just nu visar termometern 30,8 grader i skuggan på terrassen. L o v e l y !

God natt från Phuket!

168397-2751
Jag & Johanna på väg ut genom dörren i em runt kl.17 för att gå ner till poolbaren och äta middag. Jag har på mig mina beach kläder (kom från stranden 5 min före bilden togs..) och Johanna har fått på sig sin sköna och svala PO.P klänning.

Phuket kl. 02.10, natt mot tisdag.

Egentligen är jag ju lite crazy som sitter uppe och bloggar mitt i natten då jag skulle kunna ligga och sova gott i sköna sängen med - för dagen - nytvättade sägkläder.... Men är man en bloggoholic så är man ;-) och jag sitter ju här och skriver för att jag tycker att det är SÅ kul! :-)

Men - efter det här inlägget är det god natt för nu börjar jag bli lite tröttis...zzz... och imorgon är det en ny dag som behöver energi!


Det är lycka att få ett svenskt blad hit ner!

Idag blev jag sååå GLAD för min snälla granne Eva-Lena hade med sig nya svenska ELLE till mig :-)  (TACK snälla Lena :-)) så den satt jag och myste med i poolbaren i eftermiddag.

Nu lämnar jag er med dagens citat...

"Bestäm dig för hur du vill leva ditt liv. Du har bara ett."
/Ur "En härlig bok"

Ibland behöver man påminna sig själv om att livet är här och nu och inte "sen" eller "imorgon" för dagarna som går kommer aldrig tillbaka..... så det gäller att fånga alla de lyckliga stunderna och att njuta livet! :-)

God natt & sov gott kära läsare! ♥


Dagens interiörbild: påskinspiration!

168397-2749
Inspirerande påskbild från "Potterybarn kids".

Phuket kl. 01.50,natt mot tisdag.

Nu har de flesta i Norge börjat sin påskferie och åkt till fjället och det gör att det passar bra med lite påskinspiration! :-)

Bilderna kommer från Potterybarn kids katalogen och även om vi tyvärr inte får köpt de produkter vi ser i varken Sverige, Norge eller Thailand så kan vi inspireras till att shoppa något liknande :-)


Ett påskfint bord! lägg  märke till de söta små muffinsarna med kaniner på :-)

Mixen av färgera limegrönt, ljusblått, ljusrosa och gult är som godis att titta på och jag längtar till påskdagarna då jag och Johanna ska måla påskägg i samma färger! :-)

Johanna & friends.

168397-2747
Johanna och två lek-kompisar idag på Nai Harn beach.

Phuket kl. 01.25, natt mot tisdag.

När vi reste ner hit så var jag lite orolig för att Johanna inte skulle få stimulans från andra barn så jag tänkte att vi skulle åka upp till Sunwing resort i BangTao typ 2 gånger i veckan... Men - det har vi absolut inte behövt!  Johanna har nämligen haft massor med lek kompisar på resorten och hon hittar snabbt kompisar då vi är på beachen och andra ställen.

Som idag tex så var hon plötsligt och lekte med de här 2 Thai tjejerna när jag satt och åt frukost / lunch och hon hade så kul att hon inte ville gå därifrån.  De sprang runt och busade och Johanna skrattade så att hon skrek vilket värmde mitt mama hjärta :-)


... och den här bilden är från igår em då hon lekte med John här hemma på resorten. 

Världen är så liten för det visade sig att Johns mamma har gått på samma gymnasieskola som mig i Luleå i klassen över mig! :-) De har köpt lägenhet i D-huset och han går i svenska skolan i Kamala.


"Bye, bye"!

168397-2744
Johanna leker "tittut" på bilden idag då vi var och myste på min favvo beach Nai Harn beach.

Phuket kl. 01.00, måndag natt mot tisdag.

Idag tog vi som sagt badbussen till Nai Harn beach och där har vi - som vanligt - super myst! :-)

På bilden ser ni Johannas nya "lek" , hon klev upp i sin vagn och stod där och hoppade upp & ner och skrattade högt :-) Själv stod jag och passade på henne och var livrädd för att hon skulle ramla baklänges, men nej då - när hon hoppat klart så klev hon super försiktigt ner igen eller så klev hon över i sin solstol och la sig där och softade :-)


Mama & dotter chillar på  beachen i varsin solstol och mumsar på lite chips :-) Min solstol var i solen, Johannas i skuggan...

Idag hade Johanna inte så stor lust att varken bada eller leka med sina leksaker  så som vi ligger på bilden låg vi nästan hela em och jag är så glad över att Johanna tycker att det är lika mysigt att titta på människor som mig.

Så fort någon packade ihop för att gå hem från stranden så vinkade Johanna och sa "bye  bye"!  :-) Det är Johannas första engelska ord som hon lärt sig för någon vecka sedan och hon säger det ofta och till många, "bye bye",  "bye bye"...! ;-)

Girls night!

168397-2745
Jag och mina jätte trevliga grannar Eva-Lena och "Docmai" (vet inte hur namnet stavas ? det är thai... men som jag skrivit det uttalas det) som bor i samma hus som oss (C-huset). Docmai bor här med sin sambo och Eva-Lena kom ner idag, sist vi möttes här var i julas.

Phuket kl. 00.40, måndag natt mot tisdag...

Precis när jag skulle sätta mig och blogga tidigare ikväll så knackade mina jätte trevliga grannar på och sedan då har vi suttit ute på vår veranda och druckit gott vitt vin och haft härligt girltalk medan våra menn haft möte! :-)

Det är hur mysigt och trevligt som helst att prata med tjejer i olika ålder och från olika länder och tiden bara flög fram! Jag älskar sånna har spontana infall och kvällen var helt lovely! :-)

De gick precis utanför dörren så nu ska jag blogga och visa er bilder från min och Johannas dag.

@ the beach!

168397-2742
Johanna myste i poolen igar eftermiddag :-)

Phuket. Nai Harn beach,  kl. 12.55, mandag fm.

Godmorgon alla underbara!

Jag & Johanna tog badbussen till Nai Harn beach idag och nu sitter jag och skriver pa en pc inne i en liten minilivs dar jag precis shoppat lite kallt vatten :) 15 min kostar 30 bath = 6kr och det galler ju att ju fanga tilfallena ;-)

Vi har atit god frukost har nere tillsammans med ett par trevliga grannar och sen har jag gatt fram och tillbaka 100 ganger for att fa Johanna att somna och hon somnde alldelens nyss sa nu ska jag ga och satta mig och mysa med min bok i solen nere vid beachen. Solen skiner fran en vackert bla himmel idag igen och jag bara njuter :-)

Det kanns harligt att vi har en ny harlig vecka full av mojligheter framfor oss . eller hur? 

Och en kul sak ar att jag igar upptackte att jag hade fatt massa nya lasare av min blogg (17.400 totalt) och det ska sa klart firas! :-) Sa - en dag snart blir det utlottning av ett 'Hello Kitty kit" sa hall utkik ;-)

Jag onskar dig en fabulous start pa veckan och god paske till er som startat paskeferien!

Nu - beachen!

Kram! ♥

Förlåt....!

168397-2718
Klockrent kort som jag shoppade i Singapore.

Phuket  kl. 21.20, söndag kväll.

Ä N T L I G E N har jag fått igång min egen pc som inte fungerat sedan slutet på januari!! :) Vi hade en datakille som kom hem till oss förra veckan´och efter att ha tagit en titt på min pc så säger han : köp ett nytt fristående tangentbord som du kopplar till din pc så kommer allt att fungera. Sagt och gjort, nu sitter jag har och skriver från ett nytt tangentbord som jag kopplat till och plötsligt fungerar allt perfekt. LYCKA!! :)

Det har kortet valde jag att visa er så att ni förstår orsaken till att jag missar att svara på en del e-mail, kommentarer och sms.. Jag har dessutom missat pinsamt många födelsedagar sedan jag fick Johanna så till alla er som vet att ni är berörda av detta säger jag bara: FÖRLÅT!

Det är absolut inte med mening jag undviker att svara er eller att gratta er, jag har helt enkelt bara inte något minne kvar ;-)

Happy sunday!

168397-2740
Jag & Johanna i poolen för en stund sedan. Gladare än så här blir vi inte ;-)

Phuket kl. 17.00, söndag em.

Ååå vilken HÄRLIG dag vi har idag! :-)

Solen skiner från en vackert klarblå himmel, det är varmt men fläktar ljuvligt skönt. Jag var super trött efter nattens melodifestivalen för jag somnade runt kl. 05 och Johanna väckte mig kl. 07.30 så - jag sov en välbehövlig "nap" ute på balkongen samtidigt som Johanna sov runt kl. 12 och det var fantastiskt skönt!

Sen kände jag att jag hade behov för en riktigt soft dag hemma så vi gick vi ner för att ta ett dopp i poolen och där har vi varit till nu. Det har kommit massa nya gäser till
resortenoch det är verkligen jätte mysigt att träffa alla som var här i julas igen :-) Orsaken till att alla kommer ner precis nu är inte bara för att det är påsk, utan även för att resorten ska invigas med stor fest på fredag så idag dök första kändisen upp: Staffan Ling ;-)


Nu är det massa folk i poolen igen och många barn för Johanna att busa med :-)

Det är absolut värt att vara så här trött idag för jag är så glad att jag fick se Charlotte vinna i natt :-)

Nu ska jag chilla vidare här så jag önskar dig en riktigt skön söndag fylld av avkoppling!

Kram! ♥

P.S bloggar så klart mer senare.





Fabulous Charlotte!


168397-2739
Segerbild från Aftonbladet.

Phuket kl. 04.35.

♥  Grattis Sveriges glammigaste mamma!!! ♥  :-)

Tjohooooo!!!!

168397-2738
Partyhatten var på och champagnen var kall & god. Vad gör man inte för att komma i schlagerstämning mitt i natten? ;-)

Phuket kl. 04.15...

Shit vad snygg och söt han är den där Björn.. han är GODIS att titta på! :-) Och så FANTASTISKT att min favvo vann! Ååå så hon förtjänar den vinsten för hon var den bästa, proffsigaste, glammigaste, duktigaste och snyggaste av dem alla! Och jag älskar låtar som det är lite "drag" i, som man kan ställa sig upp och dansa till och som sitter kvar i huvudet flera dagar efter att man hört den... nananananannananna hero nana..  typ nåt sånt ;-)

Såg ni föresten att jag lyckades fixa en hälsning från Thailand? Han blandade så klart ihop alla siffror trots att vi haft stenhård pluggning här, men ändå, visst var det coolt att vi fick till det? Han satt föresten här och tittade med mig och drack champagne. Trevlig granne ! ;-)

Man får ju inte mer kul än man gör det så jag tog på mig min party hatt i kväll och öppnade en flaska champagne. Är det final i melodifestivalen så är det! det ju trots allt bara en gång i året.

Nej, nu är det strax morgon här så bäst att jag lägger mig så att jag hinner sova innan jag ska vakna igen.

Jag är såååååååååååååååååååå GLAD att Charlotte vann..!!! nanananananana hero nana.. jag måste lära mig texten en annan dag ;-)

God natt & sov gott från Phuket! ♥

P.S TACK Jonas för att jag fick vara med på festen via sms. Du ÄR Mr.gala!! :-)



Lycka till Charlotte!!

168397-2736
Jag är så glad över att min schlager favorit Charlotte ska börja blogga hos "mama" snart! det ska bli ett nöje att få följa glammiga mammans liv ! :-)

Phuket kl. 01.00, natt mot söndag, väntar på Melodifestivalen :-)

Ååå vad det är härligt med vänner! Nu ringde precis min älskade gala vän Jonas och jag önskar att jag var hos han och hans vänner och festade in Melodifestivalen... men vi får tok smsas istället ! Och en sak är säker - nästa år kommer jag Jonas! :-)

Nu sitter jag och dricker att glas vitt och myser med bloggen för att hålla mig vaken och jag hoppas verkligen att Miss.Perrelli vinner i kväll för hon är ett proffs! :-)

Håller ni med? :-)

Dagens interiörbild!

168397-2735
Snygg, fräsch stil helt i min smak!

Phuket kl. 00.45, natt mot söndag, väntar på Melodifestivalen :-)

En härlig sak med att resa bort är att man får distans till allt där hemma och kan se på saker ur ett annat perspektiv.

Och en annan härlig sak med att vara på "semester" är att jag får massa tid att bläddra i interiörblader & interiörböcker och en sak som jag kommit fram till är följande:

Jag älskar "New England" stilen som man hittar hos Lexington, Gant, R.O.O.M. (mer förr i tiden, men lite fortfarande..) m.fl. :-)

Jag hade den stilen 100% i en av de lägenheter jag bott i och när vi kommer hem till Oslo igen till sommaren så ska jag fylla vår vita soffa med blå/vit randiga kuddar, kuddar med stjärnor och kuddar med amerikanska flaggan för det är hur fräscht som helst. Speciellt på sommaren! (och då åker de rosa kuddarna vi har i vardagsrummet nu in på Johannas rum i hennes nya säng som vi måste shoppa nu då hon blivit så stor).

Och mitt bästa interiörtips är att köpa en ljus soffa för då kan förändra stil hur lätt som helst. Allt man behöver göra är att byta kuddar! :-) Lätt som en plätt! :-)

After beach shopping.

168397-2733
Oss på resorten. Jag har på mig min tunika shoppad i Singapore, jeans från We are Replay & skor från DKNY. Johanna har sin sköna klänning från PO.P över favorit byxorna från Gant, också sina nya skor så klart :-) och ett nytt halsband från Accessorize.

Phuket kl. 00.30, natt mot söndag, väntar på Melodifestivalen :-)

När vi kom hem från beachen igår så blev det dusch och klädbyte innan vi åkte iväg till "Central Festival" för att shoppa mat och äta lite middag.


Här ser ni hur "andehuset" som invigdes igår på morgonen såg ut på kvällen... Ljusen brann och blommorna var fortfarande lika vackra :-)

Jag passerade föresten "French Connection" när vi skulle och handla mat och såg i farten att den tunika jag shoppade i Singpore var mycket dyrare här i Phuket och feelingen av att man gjort BRA shopping är lovely! ;-)

Nu berättade de nyss på nyheterna på TV om att en kvinna blivit knivmördad här i Phuket och jag såg det på Aftonbladet tidigare ikväll. Otäckt och skrämmande att sånt händer. Mina tankar går till hennes vänner & familj...

Sandiga kramar på stranden.

168397-2730
Nai Harn beach igår.

Phuket kl. 00.10, natt mot söndag... väntar på Melodifestivalen :-)

Johanna har plötsligt blivit super kramig och gossig :-)  Så när jag tex ligger i min solstol så kryper hon upp hos mig och lägger sig på min mage och kramar mig. Det är sånt som gör att man blir helt varm i hjärtat och lycklig :-)


Myyyyys....!


Johanna klättrar upp och ner i solstolen.

Nu är kl. 00.20 här och jag L Ä N G T A R till Melodifestivlen börjar! :-) Jag somnade då jag nattade Johanna och det var nog bra för nu känner jag mig hur laddad & pigg som helst.

The beach och en prinsesskrona..!

168397-2727
Här sitter jag och njuter med ELLE igår på Nai Harn Beach då Johanna sov sin nap. Och här kan ni föresten se min andra tatuering, en prinsesskrona som det står en sak i.... ;-)

Phuket kl.19.40, lördag kväll.

Jag sitter fortfarande här i bikini och beach klänningen för då vi kom hem från Nai Harn (vår favvo beach) så sov Johanna sött i vagnen och då passade jag och JIG på att ta en "happy hour" öl i poolbaren. En perfekt avslutning på en solig dag! :-)

Nu laddar jag för fullt inför kvällen då jag HOPPAS att min favorit - glamour maman nr.1 - Charlotte Perrelli vinner hela kalaset. Ååå vad det vore KUL!!  Hoppas, hoppas, hoppas!!!!! :-)

Jag ska ta med mig Johanna i duschen nu så att vi får bort all sand och sen blir det middag från poolbaren. Idag är det fläsknoasetter, pommes & pepparsås som kommer att levereras på dörren. Mums! :-)

En flaska bubbel ligger på kylning och mobilen är laddad så att jag kan smsa med mina schlager vänner hemma i Sverige. L Ä N G T A R!!

Jag hoppas din lördag är lovely !

Kram! ♥

Godmorgon varma lördag!

168397-2726
Jag & Johanna på Nai Harn Beach igår precis då vi ätit lunch.

Phuket kl. 08.45, lördag morgon.

Nu står Johanna och vinkar till JIG som är nere och simmar i poolen. Solen skiner från klarblå himmel och det är redan +30 grader ute :-)

Jag somnade i soffan igår så det var därför jag inte bloggade något mer ;-) Oj, nu vill min lill prinsessa ha frukost här så bäst jag fixar.

Här kommer dagens citat:

"Motivation är en förutsättning för att vi ska nå framgång."
/Ur "En härlig bok".

Det här citatet är super! Själv brukar jag tänka på de som tränar för att vinna OS, om de inte vore motiverade så skulle de aldrig nå framgång och vinna. Utan motivation kommer man ingenstans....!

Idag tror jag vi ska till beachen igen för det är så härligt :-)

Njut den lediga lördagen!

Kram! ♥

Singapore shopping..!

168397-2725
Tunika från French Connection & halsband från Forever21, båda shoppade i Singapore. Mina Dior solbriller har jag haft länge. Johanna vill gärna vara med på bilden också ;-)

Phuket kl. 23.10, fredag kväll.

Idag kom jag på att jag ju inte har visat er allt jag shoppat i Singapore ;-) så - här ser ni min nya tunika från French Connection i svart/vitt.

French Connection har blivit mitt favvo märke här nere i Asien både för att de har så fina kläder men också för att det är det enda märket med bra urval här i Phuket :-) Jag sålde föresten F.C.U.K. i min butik också så det är ett märke som ligger mig varmt om hjärtat :-)

Nej, nu måste jag lämna pc´n ;-) återkommer!

Johannas shoe shopping!

168397-2723
Johanna på väg ner från lägenheten idag. Den söta hatten är köpt här i Phuket, klänningen från Ralph Lauren har JIG köpt i New York och skorna är shoppade i Singapore.

Phuket kl. 22.45, fredag kväll.

När jag var hos frissan och slingade + klippte håret i 3 timmar i Singapore så hade JIG & Johanna det hur mysigt som helst, en riktig "pappadotter" dag :-) Och när de kom och mötte upp mig så berättar JIG att de har varit och shoppat skor och gissa om jag blev glad när jag fick se de skorna ni ser på bilden! De är bara hur söta som helst. Ljusrosa med kardborreband / borrelås och gröna blommor med glittrig sten i :-)

Och det som är så KUL är att Johanna älskar sina nya skor! Så nu är hennes nya grej att hon hämtar sina skor och ber mig sätta på henne dom när hon vill gå ut :-)

Jag tror minsann att det bor en liten "Carrie" i Johanna redan ;-)

image2724
Och på tal om Carrie så hittade jag den här bilden av henne och Mr.Big (inte JIG ;-) från en fotografering för Vogue. Ååå vad jag längtar till jag får se filmen! :-)

Nu är det "kö" till pc´n här så jag återkommer lite senare.

Önskar dig en fabulous fredag kväll och hoppas att du köper med dig något gott på vägen hem idag för livet ska njutas!

Kram! ♥

Morgonens happening del. 2.

168397-2720
Här är vi utanför clubhuset (vid entren till resorten) runt kl. 8 på morgon.

Phuket kl. 22.15, fredag kväll.

Så här fick vi sitta då "mediet" satte de röda prickarna i våra pannor. Ni hittar mig och Johanna i mitten av bilden (framför han i röda kläder) men det är föresten bara Johanna som syns i sin lilla hatt..

Johanna blev jätte rädd då han skulle sätta pricken på henne och började gråta och det var ju inte så konstigt för mannen såg faktiskt riktigt läskig ut ;-)

Mannen i flintstone kläder (jamen visst är det likt?!) rabblade massa ramsor heeeela tiden och hans rödklädda medhjälpare slog i trummor och bar fram en massa saker till honom hela tiden. Sen var det några som fick en tunna med vatten över sig och andra som bar fram rökelser till "andehusen".


Här sitter han och velsignar en massa små figurer. Lägg märke till all frukt i bakgrunden! den velsignade han också precis på slutet också delades frukten ut till oss som deltog.

När "mediumet" var klar med sin velsignelse så satt plötsligt 9 orangeklädda munkar inne i receptionen i clubhuset. De satt och bad högt i ca 2 timmar och sedan avslutades deras velsignelse av själva resorten och personalen etc med en lunch.

Tänk så olika religioner vi har i världen!


Kolla in alla blommor som de dekorerat "andehuset" med! Helt fantastiskt! :-)

Detta var som sagt en helt speciell händelse att få vara med om och jag misstänker som jag skrev tidigare att det var "once in a lifetime" :-)

Vår soliga dag.

168397-2719
Johanna tyckte INTE om min röda prick i pannan. Hon tittade oroligt på den och pekade på den och gjorde det ljud som jag vet betyder "ta bort"!!  så pricken åkte faktiskt bort så fort vi kom hem igen. Men det var kul så länge den varade ! :-) (typ 10 minuter..)

Phuket kl. 22.00, fredag kväll.

Hej och hå vad dagarna går. Jag hänger verkligen inte med... HUR kan det redan vara fredag kväll?? det var ju nyss onsdag? galet!!

När jag gick i typ 9:an och tyckte att veckorna kändes som ÅR så  minns jag att jag alltid fick höra att tiden skulle börja gå så mycket fortare när man blev äldre och jag tänkte bara "blablabla..." ;-)

Vi har varit på Nai Harn beach och myst idag och sen blev det en tur till "Central Festival" för att handla mat på "Tops" (enda stället som har Pampers blöjor) och då passade vi på att mumsa i oss god middag på "Pizza Hut" också. Ibland är det verkligen hur gott som helst med pizza :-)

Men innan jag berättar om beachen och annat så ska jag göra ett till inlägg om morgonens happening här på resorten.

Jag skyndade föresten hem för att se reprisen på Melodifestivalen i kväll men när jag slog på tv´n så var det skidåkning :-( Hoppas den kommer senare för jag vill så gärna se Carola.... :-)

"Once in a lifetime"!

168397-2716
Jag & Johanna vid kl. 07 på morgon. Vi deltog i invigningssermonien av 3 buddhistiska "andehus" och detta var nog en "once in a lifetime" upplevelse!

Phuket kl. 10.10, fredag fm.

Godmorgon alla söta!

Johanna slog upp sina blå kl. 06.45 idag och 5 minuter senare togs den här bilden! :-)

Vi slängde bara på oss lite kläder och gick sen raka vägen ut för att titta på den seremoni som startade klockan exakt 05.59 här på resorten. Det var 3 "andehus" som skulle invigas och det innebär en happening som varar i totalt 7 timmar.

Jag ska skriva och berätta mer och visa många fler bilder senare men som ni ser så skulle vi alla vara ljust klädda (och det måste vi vara så länge seremonin pågår) och idag får ingen gå runt i badkläder på området förren efter kl. 13 då allt är klart.

I skrivande stund ser jag att det sitter en massa orangeklädda munkar nere i receptionen och personalen sitter på knä framför dem... Jag måste erkänna att jag blir lite nyfiken och har lust att gå dit.. ;-)  De sitter och ber och välsignar resorten från onda andar i ca 2 timmar.

Jag hade aldrig kunnat drömma om att det var en så STOR händelse att inviga dessa små "hus" som står både här och där runtomkring i Thailand.



image2717
De 2 vitklädda är Mikael & hans fru som är ett par av ägarna till resorten. Han i "flintstonedräkten" (hihi..) är det medium som genomförde hela sermonien.

Han som var här och genomförde processen är tydligen en av Thailands mest kända "medium" och de som var nere och tittade på seremonin från starten (kl. 5.59) berättade att han både talat med olika röster (=andar pratade genom honom..) och att han plötsligt då han satt med benen i kors befann sig 1,5 dm ÖVER marken!? Önskar att jag sett det!! ;-)

Nej, nu ska jag lägga mig och softa på verandan för Johanna sover sin nap = lyxig mamatid!

När hon vaknat ska vi åka iväg och njuta dagen på beachen för solen skiner från en klarblå himmel och värmen är lovely.

Carpe diem!

Kram! ♥

Jag drömmer om Gucci...!

168397-2714
Coolaste kortet är shoppat i Singapore.

Phuket kl. 23.30, torsdag kväll

Nu sitter jag här och mumsar på varma popcorn och dricker ananasjuice :-) och saknar min Gucci som jag älskar så högt. Men det värmer mitt hjärta att jag vet att han har det fantastiskt bra hemma hos sötaste Heidi och hennes syster :-)

Ni kanske undrar varför min katt heter Gucci föresten? För att jag älskar Gucci väskor! ;-) jag ville ge honom ett namn som förknippas med något jag tycker om och Gucci låter dessutom mysigt tycker jag, nästan lite gossigt :-) Han fyller föresten år snart (samma dag som Carrie!) så det ska firas här på bloggen när den dagen kommer! :-)

Det coola Gucci kortet hittade jag i Singapore och när vi kommer ut till flygplatsen för att resa hem till Phuket så tar jag en sväng innom Gucci butiken som låg precis vid passkontrollen och där ser jag min D R Ö M väska.....!!! Alltså en mer perfekt väska till mig har jag aldrig sett... så nu drömmer jag om den på nätterna... och när ni ser bilden här nere så förstår ni nog varför.. ;-)

image2715
Min D R Ö M Gucci väska.... Den är ljusrosa och har en guld rosett = väldigt "jag"! Den här toppar alla önskelistor jag har just nu ;-) Bilden är tagen i Gucci butiken på Singapore flygplats. (tack snälla personalen!)

Och på tal om att drömma så ska jag gå och lägga mig strax så jag önskar dig en jätte trevlig kväll och hoppas att vi ses igen imorgon!

♥Sweet dreams!♥

Kram!

P.S TACK för en trevlig chat! :-) Pga tidsskillnaden blev det en tid som inte passade så många så nästa gång ska jag tajma det bättre.

Här kan ni chatta med mig nu!

168397-2711
Jag i frukostmatsalen på mitt favvo hotel i Singapore..

Phuket kl. 16.00

Här och nu kan ni chatta med mig precis hur mycket ni vill i exakt 1 time! :-)

Enjoy!

Kram! ♥

Karon beach.

168397-2710
Jag & Johanna är och shoppar en svalkande ananasjuice på beachen :-)

Phuket kl. 21.35, torsdag kväll.

Idag har jag och Johanna haft en riktigt mysig dag i Karon.  Vi tog badbussen dit kl. 10.30 och som ni vet så bloggade jag från ett internetcafe då Johanna sov. Sen myste jag på ett café med blader fram till hon vaknade och vi gick och åt god lunch på Orchid resort.

När vi kom hem till resorten i eftermiddag så var det bara att hoppa i duschen för kl. 18 var det ett medlemsmöte där vår nya VD, Bengt, informerade om allt från sin roll till hur security ser ut just nu. Intressant!

Johanna sprang raka vägen till poolbaren efter mötet och sen gick vi raka vägen hem till hennes sköna säng och där sover hon gott nu ;-)

P.S missa inte min chat kl. 16.00! :-)

Live chat med mig kl. 16.00!

168397-2709
Jag & Johanna åt en jätte mysig lunch på Orchid Resort i Karon idag. När vi är ute och äter själva så känns Johanna mer som en veninna än en dotter, vi bara sitter där och titta på alla människor och myser... :-)

Phuket kl. 15.05, torsdag kväll.

Just nu behöver jag pigga upp mig med något kul så jag kom på den briljanta idéen att köra min första chat med er läsare! :-)

Så - klockan 16.00 är jag "all yours"! :-)

Ni frågar i kommentarsfältet och jag svarar.

Om du har någon vän som du vet brukar läsa min blogg så kan du ju tipsa honom / henne för man vet aldrig när denna möjlighet dyker upp igen ;-)

Kram! ♥


Dagens interiorbild!


168397-2704
Harligt rosa barnrum fran "Potterybarn". Jag ALSKAR hoga sangar, ju hogre ju finare! :-) och en annan sak som jag inte kan vara utan ar en "sangkappa", den ger sangen en mysigare feeling.

Phuket, Karon beach, kl. 11.35, torsdag fm. Soool & varmt.

Den har sota bilden har jag fotat ur katalogen fran "Pottery Barn" som min JIG hade med sig hem fran New York. Den interiorbutiken ar min absoluta favorit och jag onskar SA att den fanns narmare.....!

Lagg marke till det fina monogramet + namnet  som ar broderat pa kuddarna. Hur amerikanskt som helst :-) I katalogen kan man bestalla bade sangklader, morgonrockar, sma sota fotoljer och massa annat med broderat namn pa. Fint! :-)

Vet ni vad?

Nu ska jag faktiskt ta och checka ut fran internetcafet och satta mig ute i solen och mysa med nya svenska "Se & Hor" fram till att Johanna vaknar sa jag  sager "hej da" och  onskar dig en fantastisk dag !

Vi ses senare!

Kram! ♥

Prinsesse pussel.

168397-2708
Sot platask med 4 sma pussel i.

Phuket, Karon Beach, k. 11.30, torsdag fm.

Den har sota boxen med 4 sma pussel i shoppade jag till Johanna i Singapore. Den ena pussel biten lyser redan med sin franvaro... men den dyker nog upp en dag ;-)

Butiken dar jag shoppade lag i en galleria som heter "Forum" och den var fylld med barnbutiker i 3 vaningar. Det var allt fran fina barnklader (Burberry, Armani etc) till sota leksaksbutiker, till fina baddraktsbutiker till Toys r us. De hade dessutom en massa happenings for barn ocksa var det sa klart en Mc.Donalds i huset ocksa ;-)

Johanna trivs!

168397-2705
Nai Harn beach igår...

Phuket , Karon beach kl. 11.15, torsdag morgon, sol & varmt.

Johanna trivs verkligen super bra här nere hon också :-) Bilden är från igår då vi hon precis vaknat efter sin fm nap. Vi satt på en av restaurangerna vid beachen och åt frukost / lunch och jag åt som vanligt "fried rice with chicken" vilket passar bra nu efter massa Mc.Donalds och annat onyttigt i Singapore ;-) Johanna tycker ocksa att fried rice with chicken ar jatte gott sa hon nar jag tog bilden vantade hon pa sin mat.

Det har inlagget borjade jag att skriva pa precis fore blogg.se skulle ha drifts stopp sa det hann inte publiceras. Nu ar blogg.se igang igen och jag och Johanna har tagit badbussen till Karon beach idag. Just nu sover hjartat sin nap och jag sitter och bloggar pa internetcafet som ligger precis vid stranden.

Nar hjartat vaknar ska vi ga och luncha pa "Orchid resort" och sen blir det strandmys.


Jag hade lite lyxig "mamatid" med mitt favvo blad som kom i posten fran min mamma haromdagen nar Johanna sov sin nap pa Nai Harn beach igar. Lovely!

Nu kom jag pa att jag ju egentligen borde ga och ta massage eller manikyr da Johanna sover.. hmm.. jag ar verkligen en "bloggoholic" ;-) Nasta gang vi aker hit blir det massage! :-)


Godmorgon 3-månaders dagen!

168397-2703
Jag & Johanna på väg hem från Nai Harn beach igår.

Phuket kl. 7.45, torsdag morgon.

Igår då jag skulle blogga så slutade hela pcn tillfälligt att fungera, det var någon uppdatering den fick för sig att göra så det var orsaken till min plötsliga frånvaro.

Och nu då jag såg fram emot att tok-blogga på morgon så ser jag nu att blogg.se ska ha drifts-stopp mellan kl. 02-04 svensk tid = mellan kl. 08-10 lokal tid här och det innebär att vi hunnit åka till beachen då allt fungerar igen. Men - jag har exakt 13 min på mig att blogga nu så nu kör vi! ;-)

Johanna vaknade rekord tidigt idag, redan 6.30, och nu sitter hon och leker i sin stol brevid mig. Hon hickar så jag ska strax ge henne något att dricka så att det går över.  Oj, nu ser jag att hon bläddrar i en av sina Barbapapa böcker, det ser så sött ut, som att hon är vuxen och sitter och läser ;-)

Idag är det föresten exakt på dagen 3 månader sedan vi reste hit. Ganska otroligt hur fort tiden har gått!


Trevlig middag.

168397-2700
Jag & Johanna tidigare hemma hos vår granne Roar. Jag tror inte att jag är så brun som jag ser ut på den här bilden, det måste ha varit något med ljuset ;-) Jag har föresten på mig min nya tunika som jag shoppat i Singapore.

Phuket kl. 22.30, onsdag kväll.

Nu har vi kommit hem från en jätte trevlig middag hemma hos vår trevliga granne Roar och det är otroligt praktiskt att vara på middag hos en granne som bor så nära att man inte ens behöver ta på sig skor för att gå dit ;-)

Min prinsessa är så söt när vi är borta på middag för när hon blir riktigt trött så sätter hon sig i mitt knä och somnar :-) Efter en stund flyttade vi över henne i vagnen och sen har hon fortsatt att sova för natten... Så nu sover hon gott i sin säng här hemma.


Jag och en liten sleeping beauty :-)


Det är så härligt att träffa människor från andra länder! Här är jag tillsammans med Helen från Tjeckia (som är sammen med Anders) och Feresheteh från Iran (som är sammen med Allan).  Vi är alla goda grannar här på Resorten.

Nu ska jag blogga lite men ikväll blir det bara liiite för jag har bestämt mig för att komma mig i säng i tid ;-)

Klarblå himmel!

168397-2699
Jag & Johanna på Nai Harn beach idag. Jag har en ny "fjärilsklänning" , den här gången är fjärilarna lila.

Phuket kl. 17.45, onsdag em.

Nu har vi precis kommit hem från en fabulous dag på fantastiska favorit beachen Nai Harn :-)

När jag skulle blogga på morgon - före vi åkte - så låg blogg.se nere pga tekniskt underhåll :-( så - det inlägg jag gjorde då kom inte med...

Och nu är måste jag hoppa i duschen och få bort all sand innan vi ska på middag hos vår trevliga granne kl. 18.30 så jag får helt enkelt blogga mer senare i kväll.

Hoppas att din dag är fantastisk och här kommer dagens:

"Vi utvecklas när vi vågar ta steget ut i det okända."
/Ur "en härlig bok".

Den texten passar perfekt in på mig för så har jag levt hela mitt liv. Man måste våga för att vinna och alla val man gör ger nya erfarenheter som bidrar till ens personliga utveckling :-)

Och på tal om det - det börjar ju bli hög tid för mig att fortsätta "the story of my life" en dag snart.... ;-)

Carpe diem och lev din dröm!

Kram! ♥

Snyggt cover säljer!

168397-2696
Ett lovely blad från Australien med snygga 3-barns mamman Heidi Klum på the cover. Jag hade gärna haft Heidis klänning i garderoben...! ;-)

Phuket kl. 00.15, natt mot onsdag.

Som ni vet så är jag ju en "bladoholic" ;-) och när jag står där och väljer nya blader i butiken så går jag helt klart efter snygga cover. Så det var tack vare denna fräscha & snygga bild på Heidi Klum som jag köpte det här australiensiska bladet  - som jag aldrig hört talats om - på flygplatsen i Singapore och bladet är lika lovely som det ser ut! :-)

Har ni föresten tänkt på hur ofta Heidi Klum är i blader nuförtiden? Hon är i "alla" och den bilden jag visade er här på bloggen från Oscars har ju varit "överallt". Tjejen är helt klart "het" just nu och det är ju inte så konstigt med tanke på hur fräsch mama hon är! :-)

Och på tal om blader...
Här hittar ni min blogg i norska bladet "Kamille". Trevlig läsning!

Nu mina kära läsare ska jag var duktig flicka och hoppa i säng så jag loggar av för i kväll och ser fram emot en ny härlig bloggdag imorgon.

TACK alla läsare för att ni inspirerar mig till att blogga - you make me happy!

God natt & sov gott! ♥

Beach mys.

168397-2694
Nai Harn beach måndag. Min klänning har jag köpt på stranden, bikinin som tittar fram är från Burberry och Johanna har kläder från "Disney baby".

Phuket kl. 00.05, natt mot onsdag.

Bilden är från då vi packade ihop oss och checkade ut från beachen igår. Imorgon checkar vi in där igen och det ser jag verkligen fram emot ! :-)

Johannas favvo ställe.

168397-2692
Johanna och den super trevliga personalen.

Phuket kl. 23.45, tisdag kväll.

Poolbaren är verkligen Johannas favvo ställe nr.1 här på resorten för där leker hon massor med personalen och springer runt inne i baren. Ibland försöker hon ställa sig på bardisken och dansa och det kan jag absolut inte förstå vem hon fått ifrån? ;-)


Här sitter min darling och myser tillsammans med 2 söta killar som precis kommit tillbaka från skolan. Den blonda killens föräldrar har köpt lägenhet på resorten (i ett av husen som inte är klara ännu) och han går i svenska skolan nu då de är här i 7 veckor. Han trivs super bra där och idag blev jag inspirerad till att åka till skolan (som är i Kamala) och besöka dagiset så det ska vi göra en dag snart!

Nu har vi precis haft lite "ödlejakt" här hemma för jag såg nyss en ödla på insidan av balkongdörrarna och fick lite "panik" för jag tycker det känns bäst då de är ute istället för inne...   Men vi hittade den så klart inte så nu hoppas jag att jag slipper få oväntat besök i sängen i natt ;-)


Nai Harn beach igår..

168397-2691
Johanna myste på Nai Harn beach igår. Det härliga med den här stranden är att man slipper trängas.

Phuket kl. 23.30, tisdag kväll.

Vi super myste verkligen på beachen igår och imorgon ska vi ta badbussen till samma ställe :-)

Direkt när vi kommer fram så sätter sig Johanna så här och leker och trots alla leksaker vi har med oss så är det bara spaden, hinkarna och vattenkannan som gäller. Också den gula bollen så klart, den gömmer hon under solstolarna också ska vi söka fram den ;-)

Snyggaste entrén!

168397-2690
Hotell entrén på St.Regis i Singapore var den flottaste & snyggaste jag sett! och Johanna älskade att springa runt i den :-) Kolla in kristallkronan i taket , det finns bara ett ord för den : läcker!!

Phuket kl.23.00, tisdag kväll.

Min älskade prinsessa hade lite svårt att somna i kväll så allt slutade med att jag också somnade ;-)  också vaknade jag nyss av att min allra bästa vän ringde och det samtalet betydde massor för mig.

Nu dricker jag massa god "Perrier" och väntar på att några "m&m´s" ska bli så där gott kalla i kylskåpet. Ni vet precis så där som jag brukar göra med Kinasnacks ;-)  också ska jag snart sätta mig och mysa med mina blader, men först lite bloggning.

Dagen idag blev en riktigt soft dag. Planen var att bada i poolen men Johanna gick raka vägen till poolbaren och där blev vi kvar hela eftermiddagen :-)  Det har ankommit massor av nya trevliga gäster till
resorten= jätte trevligt! så idag har vi hälsat på mängder av nya grannar och kost oss med dem i solen :-)

Och som avslutning på den trevliga & softa dagen så åkte jag & Johanna iväg och shoppade några nya vita orkides till balkongen för några hade blommat ut och då se det så trist ut..  Jag köpte 6 stycken stora vita och de kostade 60 kr tillsammans! Love it!! :-)



Njut dagen!

168397-2689
Vykort shoppat i Singapore.

Phuket kl. 11.30, tisdag fm.

Idag är det en sån där förmiddag då Johanna är super trött men ändå bara vill ut och springa istället för att sova så det här sköna kortet som jag shoppade i Singapore passar perfekt in för jag hade såå mycket jag skulle få gjort då hon sov men jag får nog ta det imorgon istället ;-)

Njut dagen! ♥

Princess candy..!

168397-2688
Prinsesse godis från "Accessorize" & "GAP" till Johanna.

Phuket kl. 11.15, tisdag fm.

Den här söta toppen som det står "Candy makes me happy" på och de sköna matchande byxorna shoppade jag till Johanna på "GAP" i Singapore.

På "Accessorize" köpte jag små söta stickers, hårspännen, hårsnoddar och set med halsband / armband & ring.

Sött som socker! ;-)

Jag älskar detaljer!

168397-2687
Singapore shopping.

Phuket kl. 10.30, tisdag fm. med en trött Johanna i knä...

Jag älskar accessoarer och kan aldrig få nog av dem för det är ju de små detaljerna som gör "det lilla extra" i en outfit :-)

Den härligt guldskimrande väskan och halsbandet med lila & gröna stenar shoppade jag på "Accessorize" och skorna från DKNY.

De 3 accessorer ni ser på bilden + en vit t-shirt / tunika + ett par slitna jeans = en perfekt outfit! :-)

Nu har vi föresten precis missat badbussen men det var med vilja för jag kände mer för att chilla på resorten idag + fixa några ärenden. Ska bl.a. köpa nya växter + orkides till balkongen för några klarade inte vår 5-dagars frånvaro..

Jag har en trött prinsessa vid min sida så nu är det dags för hennes dagliga fm "nap" = då får jag lyxig mamatid och kan mysa med mina nya blader = lovely! :-)

Min "River Island" shopping.

168397-2686
Tunika & shorts från engelska "River Island" i Singapore.

Phuket kl. 10.25, tisdag fm.

När jag provade den här "tunikan" med pärldetaljer runt kragen så stod jag där i bara trosor (för jag hade på mig klänning den dagen) så jag bad om att få ett par jeans shorts bara för att ha något på mig nedtill.

Då kommer den proffsiga säljaren med den shorts ni ser på bilden och de var så perfekta att de fick följa med mig hem ;-) Det är turkosa stenar på knappen + på bakfickorna (påminner om We Are Replay..) också är de snyggt slitna.


Dagens interiörbild = frukost på St.Regis!

168397-2682
Den vackra frukostmatsalen / restaurangen på St.Regis. Lägg märke till kuddarna i soffan, blomsteruppsättningen, och kronan i taket. SNYGGT!

Phuket kl. 09.00, tisdag morgon.

Jag vill inte låta tjatig, men - jag har aldrig bott på ett finare hotell än det vi bodde på i Singapore :-) Hotellet var byggt i december och hade en norsk VD som vi fick tillfälle att prata med sista dagen. Det var en ren tillfällighet att vi hittade detta DRÖM till hotel. Vi gick runt, runt, runt och sökte ett hotel med lediga rum men alla var fulla...

Ett av dessa fulla hotell rekommenderade oss att gå till "St.Regis" en bit längre bort i gatan och eftersom vi fick ett special pris (liknande det man betalar för ett hotell i centrala Stockholm (det ser dyrare ut, men det var det alltså inte) ) så checkade vi in där :-)

Personalen var helt enastående! Jag som är så upptagen av service har aldrig någonsin upplevt bättre service på något annat hotell jag bott på. Vi hade en egen "butler" som såg till att vi hade det bra, all personal kallade Johanna för "princess" (= super smart för de vet att det gör oss föräldrar extra stolta) och personalen hälsade alltid JIG med hans efternamn på ett trevligt sätt :-)

Sen var det de där extra små sakerna.. Han som var concergier (anar inte hur det stavas?) gav Johanna små söta stickers så att hon skulle ha något att leka med, frukostpersonalen lekte med Johanna så att vi fick äta i lugn och ro, butlern kom upp med chokladpraliner varje kväll, när vi kom upp på rummet efter en lång dag ute stod det alltid nya vattenflaskor vid sängen, färsk frukt på fatet och det var skön, soft musik i högtalarna...!

Om du ska resa till Singapore och vill bo bra så är mitt bästa tips: Hotel St.Regis.

Oj, nu måste jag överlämna pc´n till JIG och jag och Johanna ska resa till beachen :-)


Jag & en busig Johanna i den vackra frukostmatsalen.


Här lekte personalen med Johanna hela tiden då vi åt frukost. Det var som ett eget litet V.I.P (=very important princess ;-) rum.

Godmorgon soliga tisdag!

168397-2681
Här är vi på väg att checka ut från vårt fantastiska hotell i Singapore. Det är härligt att vara tillbaka i Phuket men jag kan sakna det hotellrummet... ! :-)

Phuket kl. 8.40, tisdag morgon.

För exakt 1 time sedan slog Johanna upp sina blå = då startade vår dag :-) Och det är ju bara helt underbart att dra upp gardinerna och mötas av ännu en dag med klarblå himmel, strålande SOOOOOL och +28,7 grader redan kl. 7.30 :-) Och Johanna har äntligen börjat sova hela nätterna vilket är super lyxigt för mig :-)

På morgon påminde jag mig om hur livet sett ut om vi varit hemma för när vi är här så glömmer vi att det inte är lika varmt och soligt hemma och då hade det varit "dagisstress" på morgonen istället för lek på balkongen... Tänk - vi har bara haft ett par regniga dagar på 3 månader vilket är helt fantastiskt! :-)

Efter vår härliga dag på beachen igår så lockar det att åka till stranden idag igen men samtidigt skulle vi behöva fixa lite praktiska saker, som att handla hem mat, så vi får se hur vi gör.

Efter flera dagars frånvaro kommer här dagens:

"Även om vi går sakta kommer vi fram till slut."
/ Ur "En härlig bok".

Jag önskar dig en fabulous dag fylld av glädje! :-)

Kram! ♥

God natt !

168397-2680
Min älskade prinsessa idag på Nai Harn Beach. Vi super myste!! :-)

Phuket kl. 02.20, natt mot tisdag.

Nej, hur gärna jag än vill fortsätta att blogga nu så måste jag verkligen gå och lägga mig...zzzz... Klockan är helt galet mycket och jag är hur trött som helst..

Jag får fortsätta berätta om Singapore och visa shoppingen och ge er "dagens interiörbild" imorgon :-)

God natt & sov gott! ♥

En Gizmo kund!

168397-2679
Jag & Linda som var kund i min butik. KUL möte!! :-) Och nej, den här bilden är inte sponsrad av Master Card ;-)

Phuket kl. 02.10, natt mot tisdag.

Efter shoppingen åt vi god lunch i närheten av vårt hotel eftersom vi skulle raka vägen hem och packa sen och ni vet hur det är när man ser någon som man tycker är lik någon man känner?

Men tittar en gång, två gånger, tänker "nej men är det inte Linda? som sitter där borta? men nej, det kan det väl inte vara, inte här i Singapore? också försökte jag att koncentrera mig på maten istället...

Efter några minuter så kommer Linda fram och säger "Hej!" :-) Världen är sååååååååååå liten! Linda är en super söt & glad tjej som var kund i min butik och hon hade flyttat till Singapore med mann & barn.  Det var SÅ kul att träffa henne och nästa gång jag är i Singapore ska jag så klart ringa henne så vi kan gå ut och ta ett glas vin :-)

Linda - om du läser det här: Du är HELDIG som bor i fantastiska Singapore. Njut dagarna & shoppingen! ;-) Och kom gärna på besök till Phuket en weekend!

Shopping girls i snygg taxikö.

168397-2677
Det är en glädje att shoppa i Singapore för det är så snyggt och rent och fräscht överallt.  På bilden står vi utanför gallerian på väg att ta en taxi och om man jämför med det taxi kaos som alltid råder utanför tex NK i Stockholm så är det ordning & reda här! Se bara på nästa bild längre ner i detta inlägg!

Phuket kl. 01.55, natt mot tisdag.

Efter vårt besök på Raffles Hotel så hittade jag en shoppinggalleria på andra sidan gatan och det är det som är så amazing med Singapore... Det är shopping gallerier ÖVERALLT! :-) Och när man väl gått in i en så bara blir man där för butikerna tar aldrig slut :-)

Jag tänkte bara titta in en liten stund medan Johanna sov och när hon vaknade var planen att åka till "Chinatown" men vad hände? Jo, vi blev kvar i gallerian tok länge för precis när vi skulle gå ut så hittade jag en "Accessorize" butik och där blev vi tok länge ;-)


Jag har aldrig varit med om snyggare stad än Singapore! T.o.m. taxi kön utanför shopping gallerian var snygg! :-) Här står vi längst fram i kön och väntar på nästa taxi och som ni ser så var det fler än vi som behövde en taxi efter shoppingen ;-)

Vi lämnade gallerian med påsar från "River Island", "Accessorize" & "Prestat". Lovar att visa bilder imorgon!

The hair..

168397-2676
Raffles Hotel, söndag vid lunchtid..

Phuket kl. 01.40, natt mot tisdag (borde gå och lägga mig... ;-)

Här syns den vackra innergården där jag drack min drink bättre. Också syns mina nya slingor bra här också ;-) Jag var super skeptisk till att gå och fixa håret i Singapore så jag fick hjälp på hotellet med tips på salonger som är vana med mitt typ av hår.

Till slut hamnade jag på en salong som heter "Gerald Kong" och som ligger i "The shopping gallery" på Hilton hotel, Orchard Road. Min frissa heter Susan och hon är den bästa  jag någonsin varit till! :-)

Jag känner mig verkligen "smutsig" när jag har ful utväxt i håret så för mig var detta frisörbesök extremt efterlängtat efter 3 månader i solen.....! När jag gick ut ifrån salongen - efter 3 tim - så kände jag mig "som ny"!

Singapore Sling!

168397-2674
Baren var inne på hotellets vackra gård. Bakom mig på bilden låg en Louis Vuitton butik och det var nog den 34:e jag såg för det kryllade av dem i Singapore ;-)

Phuket kl. 00.45, natt mot tisdag.

Här dricker jag min 1:a Singapore Sling men förhoppningsvis inte min sista... ;-)  Den var fantastiskt god och den passade perfekt i den vackra miljön där jag satt.

Johanna sov sött i vagnen och jag njöt lyxig "mamatid" :-)


Så här såg drinkmenyn ut också kan ni se receptet på drinken här också.


Raffles Hotel Singapore.

168397-2672
Här har vi precis kommit fram till hotellet och bara några minuter efter att bilden togs så somnade mitt hjärta gott i vagnen.

Phuket kl.00.25, natt mot tisdag.

Nu ska jag berätta om vår sista dag i världens bästa shopping land! :-)

Jag prioriterade shopping framför sightseen i Singapore men en sak ville jag absolut göra: Dricka "Singapore Sling" på Raffles Hotel. Så - jag och Johanna tog en taxi dit och tittade på detta kända gamla vackra hotell.

På de flesta turisthotell så brukar man ju hitta en liten mindre bra souvenir butik men på "Raffles" så dök plötsligt både en Louis Vuitton och en Tiffanys & Co butik upp i gångarna ;-)


Det var som sagt super lyxiga butiker på Raffles hotel ;-)

Själv shoppade jag bara i hotellets souvenir butik som var riktigt fräsch. Jag köpte några posters att rama in och sätta upp på väggen både här i Phuket och hemma i Oslo. De blir perfekta minnen! :-)

Det här hotellet har jag önskat att besöka ändå sedan min pappa & bror var på kryssning i Asien och stoppade i Singapore och besökte detta hotell. De pratade så "varmt" om det och nu förstår jag varför! :-)

Dagens shopping!

168397-2671
Jag då vi kom hem från beachen..

Phuket kl. 18.40, måndag kväll.

Jag spontan shoppade föresten en klänning på vägen hem från beachen idag i den blå färg som jag alltid har älskat :-)  Och gissa vad den kostade? Typ 35 kronor! (för det var några fläckar på den så jag måste tvätta..). Sån shopping gör mig happy! ;-)

Nu den där duschen...!

Vi softar på balkongen..!

168397-2670
Jag & hjärtat softar på vårt hotellrum igår ...

Phuket kl. 18.20, måndag kväll, soligt ute och +32,3 grader..

Nu softar jag och Johanna ute på balkongen efter en lovely dag på beachen :-)  Jag fick LYXIG post av min mamma idag, mina favvo blader. "mama" & "Family Living" (TACK snälla mamma!) så jag har legat och myst med dem i min solstol idag (bildbevis kommer senare ;-)

Det är härligt att vara på stranden men oj! så sandig man bli så nu ska jag och hjärtat hoppa i duschen här och tvätta bort sanden bakom öronen :-)

Jag hoppas att solen skiner hos dig också idag och att du får vara lycklig!

Kram! ♥

Godmorgon kära läsare!

168397-2669
En nyvaken Johanna chillar i en av sofforna på hotellrummet igår. Vårt hotellrum var det absolut finaste jag någonsin bott på ! ska skriva mer om hotellet i ett eget inlägg men kan redan nu säga så mycket som att bättre service har jag ALDRIG upplevt! :-)

Phuket, resorten, kl. 08.00, +29grader & klarblå himmel = SOL!

Förlåt min frånvaro igår, vi hade våra sista härliga timmar i fantastiska Singapore innan vi reste ut till flygplatsen kl. 17 och nu är vi tillbaka i Phuket igen.

Här skiner solen från en vackert klarblå himmel och vi får njuta värmen igen! :-) (I Singapore var det betydligt svalare) Jag & Johanna är ute på balkongen och hon leker för fullt. Jag tror hon tycker att det är jätte mysigt med alla leksaker som hon varit ifrån några dagar.

Jag återkommer snart och bloggar om vår sista dag i Singapore (som var FABULOUS!) och om vår hemresa. Också ska jag visa er min shopping ;-)

Sköt om er! och hoppas ni sover gott för hemma hos er är ju klockan bara strax efter 02 på natten nu...

Kramar! ♥

Kvinnodagen..

168397-2668

Singapore kl. 00.30, lördag kväll.

Jag surfade precis in på Aftonbladet och påmindes då om att det är kvinnodagen idag och då kom jag på att jag sett den här annonsen i en tidning här i Singapore.  Det ser ju bara hur läckert ut som helst att dricka rosa champagne med sugrör ur en magnum flaska! :-)

Nu är det på riktigt god natt härifrån för nu kryper jag upp i prinsesse sängen och sover gott :-)

Shop, eat, chill...!

168397-2667
Jag och mina nya slingor, min nya t-shirt och mina kära Juicy... :-)

Singapore kl. 23.20, lördag kväll.

På reklamskyltar längst shoppinggatan står det: "Singapore - shop, eat  & chill" och det passar helt perfekt för mig!  Så efter en dag med shopping och en god middag så chillar jag nu ;-)

Tog precis bilden av mig inne på badrummet för jag tänkte att ni kanske var nyfikna på min "Forever 21" shopping? Jag shoppade ett par smala strechiga jenas - de får jag visa en annan gång - och den här Musse t-shirten som verkligen påminner mig om då jag var 21 för då hade jag flera liknande college tröjor + t-shirts ! :-)

Nu ska jag chilla vidare här med lite m&m´s, vitt vin och frukt.

Och just det ja - i morgon reser vi till Phuket igen mina kära läsare så glöm inte att packa i kväll! ;-)

God natt kram! ♥


Nu är min kamera back in business!

168397-2666
Min senaste blad shopping: Engelska Red,  People, engelska ELLE (april) och engelska House & Gardens.

Singapore kl. 23.15, lördag kväll.

ÄNTLIGEN är min kamera igång igen! :-) och så fort jag såg att laddaren lyste grönt så passade jag på att ta ett par bilder i farten här...!

Shopping happenings!

168397-2663
Stor baby fair i "Ngee Ann City".

Singapore kl. 22.50, lördag kväll.

När jag och Johanna var ute på shopping igår så kom vi plötsligt fram till en "Baby Fair" i ett av dessa gigantiska shopping center. Det att man plötsligt kan hitta en hel mässa säger en del om storleken på shopping centran här i Singapore för hemma hade en sån här mässa upptagit en hel sporthall ;-)

Jag önskar SÅ att alla ni som väntar , eller precis har fått, baby kunde vara här och besöka denna mässa för där finns "allt" ni behöver till special priser. Allt från barnvagnen & sängen till ammningsinlägg & blöjor ;-) och de har "homedelivery" av allt som shoppas.


En annan stor "happening" vi hittade igår var en promotion för "Paul & Joe". De lanserar sin spring make-up och tjejen som ni ser på bilden gick runt med en korg som såg ut att vara fylld av godis, men det var det nya sminket som man fick testa. Hela deras "stand" (som var i en helt annan galleria än baby mässan) var uppbyggd som en rosa & vit godisbutik.

Själv har jag bara haft en handcreme från Paul & Joe, men aldrig smink, så jag anar inte om det är bra? Har du testat?

Nu sover ÄNTLIGEN vår prinsessa så nu är det dags för färsk frukt här. Jag hittade en helt underbar fruktdisk i en stor matbutik och där köpte jag färsk kiwi på sticks, ananas, olika melonbitar, jordgubbar på sticks och färdiga päronbitar på sticks. Hur fräscht som helst! :-) Jag önskar SÅ att de sålde frukt på samma sätt hemma för då skulle jag välja det framför chips ;-)

Nej, nu är det dags för mig att logga av här så jag får önska dig en riktigt trevlig kväll och du- njuuut Melodifestivalen du som kan!

Kram! ♥

Kväll i Singapore!

168397-2661

Singapore kl. 20.45, lördag kväll.

Den här tiden lokal tid hemma så sitter ni och väntar på vilka som gått vidare från "andra chansen" i Melodifestivalen och då ligger jag här och sover och är super avis på er ;-) Min räddning är att jag kan se reprisen på SVT 24 nästa fredag kl. 20 och jag längtar redan! :-)

Här i fantastiska, underbara, fabulous Sinapore har vi precis landat på hotellrummet med ett glas vitt och Johanna tok busar för hon sov en em nap lite sent så hon är inte trött riktigt ännu. Men det gör ju absolut ignenting :-)

Idag har jag tyvärr varit utan kamera :-( men JIG hittade en laddare så nu laddas batteriet för fullt här så att jag kan ta MASSOR med bilder i morgon .

Till min STORA glädje så fick jag tid hos frissan idag så jag har Ä N T L I G E N fixat håret!!!! Lovely!!! Jag fick tips om bra salong här på hotellet och hamnade till slut på en salong på "Hilton Hotel" (nix, jag såg inte en skymt av Miss.Paris ;-)) och jag blev SÅ nöjd! :-)  Det var suuuper lyxigt med "egenmamatid" och jag stor koste mig med massa bra blader. Priset för klipp & slingor här var precis samma som jag betalar hemma i Norge, kanske tom lite dyrare men det var det värt för jag behövde verkligen detta badly :-)

Frissan besöket tog 3 timmar så det var i princip dagen men lite shopping fick vi till efter det också.

Oj, nu börjar prinsessan att bli trött här, ska natta henne..

Jag önskar dig en riktigt festlig melodifestivalen kväll och "må bäste man / kvinna vinna"!

Kram! ♥

Shopping drömmar...!

168397-2659
Johanna på shopping i torsdags. Den nya reklamkampanjen med Claudia S för Chanel är riktigt snygg tycker jag och den är ju i "alla" blader just nu.

Singapore kl. 9.45, lördag morgon.

Alla Chanel, LV, Gucci, Burberry etc butiker här nere är sååååå STORA! De är nästan i storlek med en H&M hemma ;-) okej, lite överdrivet kanske, men de är i alla fall SÅ mycket större än de märkesbutiker vi ser i Stockholm..! Se bara på en av väggarna in till Chanel butiken som är på bilden. ;-)

Om jag skulle vinna en väldig massa pengar så skulle jag shoppa hos "Chanel" för det märket är sååå snyggt tycker jag och står för både stil & klass och kläderna är så tidlösa att de passar lika bra idag som om 20 år...  och en klassisk Chanel jacka till en vit t-shirt, ett pärlhalsband och ett par slitna jeans är hur snyggt som helst! :-)


image2660
Dessa sängkläder (det var matchande påslakan) är ju bra klockrena för en shopping prinsessa! De fanns i ljusrosa också... Om jag bodde kvar i min "Carrie lägenhet" så hade jag shoppat dessa bums! för jag misstänker nämligen att man drömmer härliga shoppingdrömmar om man sover i dessa sängkläder? ;-)

Jag såg i era trevliga kommentarer från igår att butiken jag shoppade i, "Forever21", tydligen inte var så okänd som jag trodde. Jag hade nämligen aldrig hört talas om den! Gick förbi den i en shopping galleria och såg en cool Musse Pigg t-shirt i fönstret som fick mig att gå in och där inne hittade jag massa fint till kanon priser så t-shirten, ett halsband & ett par jeans fick följa med mig hem :-)

Nu - morgon dusch. Sen - ut och shoppa laddare till kameran.

Kram! ♥

Godmooooorgon från mitt favvo land!

168397-2657
Här står jag inne på en toalett i en shoppinggalleria i torsdags. Fotade för att jag tyckte att texten på spegeln var så härlig :-) Den dagen hade jag på mig min klänning / kjole från Juicy Couture, byxor från Filippa K och väska från Gucci.

Singapore kl. 9.25, lördag morgon.

Ååååå vilken LYXIG start vi har haft på den här soliga lördagen! :-) Johanna har nämligen sovit till kl. 8.45 ! så vi har haft en underbart härlig sovmorgon! :-)

Hon brukar aldrig sova så länge men eftersom vi var ut och åt ganska sent igår så förklarar det saken ;-)

Nu leker hon för fullt och vi ska tag i dagen här. Vi bestämde oss precis för att inte stressa ner till frukosten så istället äter vi ute någonstans då vi är klara för det. Mitt "morgonprosjekt" är att ringa runt till de frisörsalonger jag fick tips om igår också hoppas jag att någon av dem har tid att fixa slingor + klippa mig idag. I övrigt så bjuder den här dagen på ännu mer shopping också vill vi gärna se "Chinatown".

Jag surfade föresten in på http://www.louisvuitton.com för att hämta en bild på den väska som "gäller" här i Singapore = ALLA har just den modellen, i alla fall varannan tjej jag möter på gatan (det är sant! jag ser INGEN utan en LV väska här). Och när jag tittade in på LV butiken igår så var det den väskan alla stod och höll i.

Modellen ni ska "spana in" heter: "Neverfull" ! 



Det var så här vi satt och myste med ett glas vitt och en chokladkake när jag plötsligt skulle på toaletten (bilden ni ser ovan) ;-) Och toaletten var alltså inne i den shoppingmall som denna bisto var utanför.  Stället vi sitter på heter: "Cosmo - the bistro" och den passar det perfekt att göra ett stopp på när man är ute på shopping :-)

I dag är det lördag och dagen ska njuuuuutas ! :-)

Kram på er! ♥

Singapore makes us happy!

168397-2656
Johanna är sååå glad på dagarna och det känns som att hon blir lika happy av Singapore som mig! :-) Bilden är från då vi gick hem till hotellet i kväll runt kl. 19 och hon skrattade och vinkade till alla heeeela vägen hem så alla vi mötte blev jätte glada :-)

Singapore kl. 00.20, natt mot lördag.

Att vara här i Singapore känns som att vara tillbaka i "verkligheten" efter 3 månader i Phuket och det är underbart att alla pratar engelska överallt. Sen gör det ju inget att jag kan titta in på Zara, Top Shop, Gap, French Connection, och inspireras! :-)

Eftersom vi har en "paus" i Thailand nu och den här resan egentligen bara är till för att förnya våra visum så innebär det att jag tyvärr inte kan gå helt bananas på shopping... Men liiiite har jag i alla fall shoppat ;-)

Tyvärr så tog batteriet till min kamera slut i kväll och jag upptäckte att jag glömt laddaren hemma :-( så jag kan inte fota och visa er shoppingen förren jag har köpt ny laddare imorgon. Men jag kan berätta att jag hittade en kul butik som heter "Forever 21". Känner ni till den ? Den är tydligen amerikansk. Jag tyckte att det lät så fantastiskt att få förbli 21 så  bara därför shoppade jag där ;-)

Imorgon är min plan att få fixat håret så håll tummarna för att jag får till det.!

Till sist så måste jag bara berätta om den helt fantastiska servicen här på hotellet.

Ett exempel: i kväll då vi kom upp till rummet så hade personalen varit här och dragit ner rullgardinerna (man gör det genom att trycka på knappar precis som hemma hos Cameron Diaz i filmen " shiiiit, nu kommer jag inte på vad den heter? ni vet filmen där hon byter hem med en annan tjej...? ) , sen hade de slagit på skön soft musik på låg volym, ställt en liten flaska vatten + ett glas på varje sida om sängen och slagit på "night" belysningen i rummet (även det gör man genom en "kontrollpanel" (som Johanna älskar att trycka på ;-)) Och just det ja - de hade vikt till de kläder som låt framme i prydliga små högar och lagt Johannas puzzel också. Helt fantastiskt! :-)

Nu ska jag gå och mysa och sen är det god natt här för jag blir trött av all (ögon)shopping....!  

Jag shoppade föresten nya blader idag och en massa nya kort, men som sagt - jag får visa då jag shoppat ny laddare till batteriet till kameran.

Jag hoppas att din fredag är riktigt festlig och att du har bokat in lite avkoppling i kalendern i helgen för det förtjänar du!

Kram! ♥



Dagens frukost.

168397-2654
Här sitter jag på ett café i korsningen mellan Orchard Road & Paterson Road. Idag hade jag på mig topp från French Connection och kjol / skjört från Zara (flera år gammalt).

Singapore kl. 24.00, fredag kväll.

Idag blev det frukost på "The coffee bean" för oss då Johanna sov i vagnen och det är bara sååå härligt att sitta och njuta solen och titta på alla människor som går förbi. Och idag när vi satt där så kom jag på en business grej som jag tror att jag ska förverkliga!

Det är sånt som är så häftigt! att man kommer på nya briljanta ideér då man är ute och reser och får nya impulser :-)

Och just det ja - jag dricker föresten inte kaffe, och inte thé heller (jo, ibland, men inte ofta..), istället dricker jag olika juicer och idag blev det en med smak av mango.


Medan vi girls sitter och tittar på alla "dagens outfit" som passerar förbi på Orchard Road så kan våra boys sitta och titta på nya film trailers på storskärm på huset på andra sidan gatan :-) Bilden är tagen från där vi satt och åt vår frukost idag.


Godkväll alla underbara!

168397-2653
Så här såg det ut på morgon då Johanna låt och åt sin morgonvälling i vår prinsesse säng :-)

Singapore kl. 23.50, fredag kväll.

Vi kom upp på rummet alldelens nyss så dagarna här i Singapore bara flyger fram.! Nu har vi bara lördag och söndag kvar och det är SÅ mycket jag skulle vilja få gjort men jag inser att vi nog inte hinner hälften ens. Så det ger oss en bra anledning till att resa hit snart igen ;-)

 I kväll har vi varit ute och ätit god middag och då vi kom tillbaka till hotellet  sov Johanna sött i vagnen så då lyxade vi med suuuper god dessert i restaurangen här på hotellet. Jag åt chokladkake med hallon till och drack ett glas champagne. Hur smarrigt som helst!

Nu ligger hjärtat och sover sött i sin säng och jag ska blogga lite effektivt innan det är dags för ett glas vitt här, det är ju trots allt fredagkväll och ett sånt här fint hotellrum ska NJUTAS! :-) så jag hoppas på er förståelse för att jag inte bloggar så mycket nu då vi är här i Singapore. Jag tar igen det då vi kommer hem till Phuket igen! för då har jag mycket mer tid :-)

Jag är kär i Singapore!!!

168397-2650
Här står jag utanför Singapores störta shoppingcenter. På insidan finns "alla" butiker ni kan tänka er!

Singapore kl. 19.20, fredag kväll.

Nu kom jag och Johanna precis innanför dörren på hotellrummet efter ännu en helt underbar dag! :-)

Jag är verkligen kär i Singapore! My god vilken shopping stad detta är! Jag har A L D R I G sett något liknande. Jag lovar att göra ett helt eget inlägg om detta med shoppingen här då jag har mer tid att skriva men ett par exempel måste jag ge er nu:

1. När man går in i en stor shopping galleria så blir man där HELA dagen för den tar aldrig slut! Och när man tar en rulltrappa ner och inte tror att det ska vara något speciellt där så dyker tex en Zara upp!

2. Jag & Johanna skulle besöka den STORA Louis Vuitton butiken som ligger i den shopping mall som ni ser bakom mig på bilden (Singapores största) men vad händer? Jo, det är KÖ!!! Det var "en ut, en in" principen som gällde i dörren och det var så många före oss att jag inte orkade stå där. CRAZY!! ;-) Och när jag tittade in så var det EXAKT samma väska som ALLA stod och höll i (och jag ser de flesta på gatorna här med den också) så den är tydligen "it" väskan här nere just nu. Ska visa er modellen i ett eget inlägg.

Nej, nu ska vi skynda på här och göra oss klara för middag ute så jag skriver mer senare i kväll.

Njut dagen kära läsare och mitt dagens tips är: börja spara pengar i en spargris som ni skriver "Singapore" på för alla vi som älskar shopping måste få uppleva detta en gång i livet! :-)

Kram! ♥

Godmorgon från 15:e våningen!

168397-2649
Johanna står och beundrar utsikten från vårt hotellrum nu på morgonen. Taxibilarna nere på gatan ser pyttesmå ut :-)

Singapore kl. 9.45 fredag morgon

Prick kl. 8 lokal tid slog hjärat upp sina blå och då vaknade jag ovanligt utvilad för jag somnade typ 5 min efter mitt sista inlägg igår. La mig på sängen för att mysa med nya "People" och "Homes & Gardens" men efter 4 sidor i People så orkade jag inte hålla ögonlocken öppna längre....zzzz..

Så - både jag och Johanna har sovit som prinsessor här i vårt fantastiska hotellrum! :-) och det är en helt speciell känsla att vakna på 15.e våningen. Vilken utsik! :-)

Nu pågår morgonfix här och jag sitter med hårrullar. Vi har valt att inte stressa ner till hotellfrukosten idag (den ingår inte på hotell här i Singapore) utan gör oss i stället iordning i lugn och ro och går sen ut och äter.

Idag skiner solen och jag känner på mig att det här bli ännu en fantastisk dag både för dig och för mig ! :-)

Kram! ♥

Breakfast at Tiffanys?

168397-2647
Jag & Johanna och en frukostmatsal. Jag har på mig klänning från Juicy Couture idag och byxor från Filippa K och Johanna har klänning från PO.P och byxor från Gant.

Phuket kl. 23.20, torsdag kväll.

Rubriken på det här inlägget är ironiskt för som ni ser så var vår frukost på morgon inte direkt på Tiffanys ;-)

Vi var ute i sista sekunden (typiskt oss..) när vi bokade hotell i Singapore - vi bokade samma dag som vi reste - och eftersom det gick lite snabbt i svängarna då så tog vi bara ett som vi hittade på nätet. Och sånt blir inte alltid succé. Det vet jag själv allt om eftersom jag haft min profil på nett och dejtat därifrån ;-)

Så - därför gjorde vi ett snabbt avslut på den "affären" också gav vi oss ut på jakt igen :-)

Oj, nu ska JIG ha pcn (jag lånar hans när jag bloggar) så nu får jag logga av här och berätta mer senare. Om jag klarar att inte somna så lovar jag att blogga mer om en stund.

Trevlig torsdags kväll mina kära läsare!

Kram! ♥

Singapore skyline.

168397-2645
Jag fotade genom taxi fönstret i farten...

Singapore kl. 23.10, torsdag kväll.

När man ser den här bilden så kan man nästan tro att det är Manhattan man ser. Men icke-sa-nicke det är så klart Singapore. Jag fotade bilden från taxin när vi åkte från flygplatsen till vårt hotell. Det är bara så coolt med skyskrapor! :-)

image2646
Jag & en Johanna som fortfarande var lite småtrött efter resan. Vi sitter i taxin från flygplatsen.

Som ni ser på den övre bilden så var det inte så mycket sol när vi kom hit... Och jag kan säga så mycket som att vi ännu inte sett solen sedan vi kom hit så det var  T U R att jag packade ner ett par jeans till mig och en långärmad klänning till Johanna "just in case" för de behövs här.

Det har regnat en hel del både igår och idag och vi saknar regnskyddet till vagnen som blev kvar i Phuket (för det har jag ju inte använt sedan vi reste ner 13 december..!) och inga paraplyer tog vi med heller för vi trodde ju som sagt att det var kanon väder här.

Men jag känner på mig att solen har lust att titta fram imorgon för då är det en ny härlig dag! :-)

Singapore airport.

168397-2642
Tänk att det alltid är så låååånga köer till dessa passkontroller. Här har vi precis landat i Singapore och vi möttes av en ovanligt fräsch flygplats.

Singapore kl. 22.55, torsdag kväll.

På bilden har vi precis landat i Singapore och vi möttes av en riktigt fräsch flyplats OCH något så ovanligt som en säkerhetskontroll precis då vi klivit av planet. Det har jag aldrig varit med om förr! De lyste igenom alla väskor etc och eftersom det var det sista de gjorde på oss i Phuket också så måste de med andra ord tro att vi hittat massa spännande saker ombord på flyget ;-)


Singapore airport är hur stor som helst. Se bara på dessa monitorer som visar ankommande flyg! Just det ja, dessa visar bara alla flyg som KOMMER så om man plussa på alla som lyfter också så blir det ju helt galet...!


Dessa härligt rosa Moët flaskor hälsade oss välkomna på flygplatsen. Det kanske var därför jag direkt kände att jag älskar Singapore? ;-)

Jag har ju föresten ätit klart nu. Det var jätte gott! :-)

På 10.000 meters höjd...

168397-2641
Här befinner vi oss någonstans mellan Phuket & Singapore.... Vi flög med "Silk Air".

Singapore kl. 22.10

... finns det en berömd "club" man kan vara med i men det är inte det jag ska skriva om nu ;-)  Istället så tänkte jag bara berätta att det inte är riktigt lika enkelt att flyga med Johanna nu som det var förr..

Hon vill nämligen helst upp och gå / springa i gången hela tiden istället för att sitta stilla i mitt knä men tack vare att jag förberett resan med att fylla hennes söta rosa lilla väska med massa "småsaker" (pussel, böcker, smycken och annat ...) så gick  det riktigt bra. Hon lekte sig trött och somnade sen sött! :-)

Oj, nu kom room-service. Oh my, ni skulle se hur fint han dukar upp här. wow! Måste gå och äta nu.

Vår resdag...!

168397-2639
Här ser det ut som att jag har världens konstigaste mittbena ;-) måste vara nåt med ljuset.. Jag ska föresten försöka slinga & klippa håret nu då vi är i Singapore för det är HÖG tid för det nu. Bilden är tagen då vi står i kön till security på Phuket airport.

Singapore, kl. 21.50

Sådärja - nu har vi precis beställt room-service middag och det ska bli hur gott som helst för jag är super hungrig. En spaghetti bolognese har jag att se fram emot. Mums! :-)

Eftersom jag har hamnat i mitt shopping paradis så vill ju helt börja skriva om Singapore på en endaste gång men - för att det ska vara lite ordning & reda så börjar jag nu skriva om resan vi gjorde hit igår.

Vi flög med "Silk Air" från Phuket till Singapore och det var - till min glädje (jag är flygrädd) - riktigt fräscht nytt flygplan med trevlig service :-) Resan tog 1,5 tim så vi var framme lika fort som vi startade.


Johanna har super koll på att vi ska ut och resa när resväskan tas fram och som vanligt hoppar hon upp i den och myser då jag packar :-)

Vi utgick iskallt från att det var lika fantastiskt sommar väder i Singapore som det varit i Phuket senaste 3 månaderna som vi varit där så jag packade bara ner flip-flops, klänningar, och andra tunna sommarkläder i resväskan, men det skulle jag kanske inte gjort...... Återkommer om det!

Hello from fabulous Singapore!

168397-2638
Här är jag & Johanna - strax före hennes nattning - inne på vårt FANTASTISKA badrum på hotellrummet. Jag ska visa er fler bilder senare.

Singapore, Hotel St.Regis, kl. 21.20

Jag ♥ Ä L S K A R ♥ Singapore!!!!!! :-)

Och det insåg jag faktiskt DIREKT när vi landade på flygplatsen! Och jag som alltid har haft New York som min favorit stad måste säga att jag minsann tror att Singapore övertagit dess förstaplats....!

Här är F A B U L O U S och jag har verkligen kommit till shopping paradiset nr. 1 !! :-)

Jag har massor att berätta och jag lovar att blogga mer alldelens strax men först bara måste vi beställa lite mat för vi har inte kommit till middag ännu.

I Singapore är det ytterligare 1 times tidsskillnad så nu är vi 7 timmar före er hemma i Sverige & Norge.

Det känns fantastiskt kul att få ha med mig er läsare till Singapore! Vi blir här till söndag ;-)

Snart tillbaka!

Kram! ♥

Godmorgon "resdag"!

168397-2636
Johanna älskar att "leka att hon ska på resa" och då springer hon runt så här hemma med sina 2 väskor. Den rosa med blommor på ska jag packa till henne nu för den ska hon ha med sig på resan till Singapore :-) Flygresan tar ca 1,5 tim och går direkt från Phuket till Singapore.

Phuket kl. 07.00, onsdag morgon.

Godmorgon på er alla härliga människor! :-)

Jag hoppas att du har sovit riktigt gott och att du vaknar utvilad och klar för dagens utmaningar!? Själv vaknade jag strax före kl. 7 av att min Johanna satt i sin säng och hade bajsat klart och tyckte att jag skulle byta blöjan ;-)

Som ni kanske kommer ihåg så var jag och Johanna till "Phuket Immigration Office" för några veckor sedan för att checka det här med visum. Vi fick nämligen 3 månaders visum utställt på Thailands ambassad i Oslo och nu går detta ut den 12 mars = snart.

Det innebär att vi måste lämna Thailand för att ansöka om nytt visum på en Thai ambassad någonstans i världen innan vi sedan kan göra ny entré i landet. Det nya visum vi får då gäller även det i 90 dagar. De länder som det är vanligast att man reser till är Singapore, Malaysia eller Burma. Av dessa har vi valt Singapore.

Men - man kan även förnya sitt visum utan att besöka en ambassad - tex genom att åka en "busstur" till Burma. Denna tar 7,5 tim tur & retur och man erhåller då nytt visum för 1 månad för det är endast en ambassad som har möjligheter att utställa längre visum.  Med tanke på att vi har Johanna så önskar vi inte att åka fram & tillbaka till Burma 3 gånger så därför gick detta alternativ genast bort för oss.

Så nu ska vi då alltså resa till Singapore på "visumtur" idag och vi blir där till söndag kväll :-)

image2637
När jag och Johanna var på "Central Festival" igår så shoppade jag de här böckerna om Singapore och när vi kom tillbaka till resorten så satte jag mig i poolbaren och myste med dem :-)

Nej, nu måste jag gå raka vägen till duschen och ta tag i dagen. Här ska packas, ätas frukost hos Roar (vår granne) och sen åker vi till flygplatsen kl. 11.30.

Jag kommer självklart att blogga från Singapore också! :-)

Njut dagen och fånga de lyckliga ögonblicken!

Kram! ♥


God natt från Phuket!

168397-2635
Så här blev Johannas foto till sitt nya visum. Jag fotade skärmen på pc´n i butiken där de hade lagt upp bilden innan de printade ut.

Phuket kl. 02.20, natt mot onsdag.

Nu måste jag lägga mig innan jag somnar här jag sitter ;-)

Imorgon ska vi som sagt flyga till Singapore för att förnya våra visum. Jag skriver och berättar mer om det imorgon för nu är det....zzzzz...

Jag önskar dig en riktigt trevlig kväll!

God natt & sov gott! ♥

Johanna flörtar & surfar..!

168397-2632
Johanna i flörtartagen ;-)

Phuket kl. 02.10, natt mot onsdag.

När vi var och tog bilderna till visum så fick vi vänta en stund på att de skulle bli klara och personalen var ju SÅ glada över att se Johanna igen (och hon var super glad över att se dom!) så de lekte massor fram till att 3 söta killar dyker upp. Då blev Johanna hur flörtig som helst och hade allt fokus på dem :-)

Hon jobbade stenhårt på att få deras uppmärksamhet...


... och som ni ser så hoppade hon t.o.m. upp på stolen till den ena dem och hon gav honom kos men det slutade med att Johanna gav upp och satte sig själv och surfade..



.. och det såg så otroligt kul ut när hon satt där helt koncentrerad och knapprade på tangenterna en låååång stund. Hon har verkligen lärt sig av sin bloggande mamma ;-)

Visumfotografering.

168397-2631
Fototajm på en Kodak butiks atelje tidigare ikväll.

Phuket kl. 02.05, natt mot onsdag.

Vår snälla granne Roar körde ner oss till det internetcafe där jag varit och bloggat så ofta ikväll så att vi kunde ta foton till vårt nya visum alla 3 (jag, Johanna & JIG) inför att vi ska förnya våra visum.

Johanna tyckte att det var riktigt kul att bli fotograferad och satt överaskande stilla och smilte på den röda pall ni ser i bakgrunden.

Tuffa tjejen.

168397-2630
Johanna njuter skuggan med personalen från poolbaren.

Phuket kl. 02.00

Johanna fick till sin stora glädje låna solbrillerna av personalen (som hon sitter tillsammans med) och hon satt med dem hur länge som helst. Plötsligt blev hon en riktigt tuff tjej ;-)

Phuket kl. 01.45.

168397-2629
Våra underbara grannar Helene & Anders (som vi hade här på middag i förrgår) var på "Fantasea" show i går och då hade de tagit med sig ballonger hem till Johanna på sin moped. Hur snällt som helst! :-) för ni kan ju bara tänka er hur mycket ballongerna måste ha fladdrat i vinden!  (turen dit tar ca 45 min). Johanna blev SÅ glad när hon fick ballongerna på morgon! :-)

Nu är klockan mitt i natten här som ni ser och det börjar bli hög tid för mig att hoppa i säng men först vill jag så klart berätta om vår dag :-)

Jag & Johanna var på shoppingtur till "Central Festival" och då Johanna sov sin nap i vagnen så gick jag runt och myste i bokhandeln (B2S) och shoppade ett par böcker om Singapore inför vår resa. Sen blev det matshopping (på enda stället som säljer Pampers blöjor) också lyxade vi med lunch på "KFC" innan vi åkte hem igen.

Sen har vi bara softat på resorten och hängt i poolbaren där Johanna har lekt massor med personalen innan vi åkte iväg och tog passbilder inför vårt nya visum.

Det som är så skönt med att vi ska vara här så länge är att jag slipper känna någon "solstress" soliga dagar som idag. Ni vet så där som man kan känna om man är på semester i 14 dagar, då vill man ta tillvara alla solstunder man bara kan få. Men nu kan jag softa och sitta i skuggan och bara mysa en hel dag för jag vet att jag hinner sola hur många dagar som helst ändå och det är underbart! :-)


Tittut!

Phuket kl. 18.50.

Nu ar vi pa internetcafet och fotar visumbilder for imorgon reser vi :-) Jag skriver mer om var dag senare. Nu far jag hjalp att oppna minneskortet jag inte kunde oppna igar.

Hoppas din dag ar lika bra som var!

Kram! :-)

På väg till Central...

168397-2626
Min klänning / kjole har jag shoppat på en marknad här nere för 30 svenska kronor! Jo, det är faktiskt sant! Men man kan tro att den kommer från By Malene Birger för hon har haft ett par plagg i nästan exakt samma tyg för ett par år sedan ;-)

Phuket kl. 11.45.

Nu är jag och Johanna på väg till Central Festival. På shoppinglistan står bla. blöjor och någon bra bok om Singapore så att jag kan förbereda mig lite inför resan :-)

Jag önskar dig en lovely dag och avslutar detta inlägg med dagens:

"Den som trivs med förändring skapar en utvecklande framtid."
/ Ur "En härlig bok."

Detta citat är så sant som det är sagt och personligen trivs jag fantastiskt bra med förändringar och har aldrig varit rädd för vad de ska leda till utan har alltid sett dem som utveckling. För oavsett vad som händer så har man i alla fall blivit en erfarenhet rikare! :-)

Kram! ♥


Godmorgon myriga tisdag!

168397-2623
Inspirerande sovrum från Ralph Lauren. Jag tycker att blått & vitt är hur snyggt som helst och de randiga kuddarna, jeans tyg och vitt med lite spets är en perfect match av sängkläder! Och man kan hitta bra kopior på sånt här både på Ikea och Åhlens. Själv har jag ett super snyggt påslakan med matchande örngott / putetrekk i "jeanstyg" som jag köpt på Åhlens för en massa år sedan.

Phuket kl. 08.30, tisdag morgon.

Nej, jag har inte skrivit fel, det ska stå myriga istället för mysiga ;-) Orsaken till det är att jag vaknade till en invasion av pyttesmå myror på morgon. Som tur var så var de inte i sängen! (då hade jag fått lite panik...), nej, de var på köksgolvet och det var inte 1 utan typ 1.000.000....!

En sak som är ett "måste" här nere är att alltid gå ut med soporna på kvällen (det sista man gör) och att se till att de inte ligger saft, chips, mat, godis eller något annat sött på golvet. Men igår så SPÖ regnade det ju så vi blev lite slöa och väntade med soporna till idag (det gör vi inte om ;-)) också hade Johanna druckit lite saft igår som hamnat på golvet och det hade jag så klart helt glömt för det syns ju inte när det torkat.

Men nu har jag varit desperate houswive  på morgon och skurat hela golvet så nu är det inte en myra i sikte längre så nu är vi klara för att mysa istället! :-)

Nu är det dags för dusch & frukost här.

Hemma i Sverige & Norge sover ni gott nu och jag hoppas ni drömmer härliga drömmar. Men några av er är säkert uppe med baby, eller på jobb och er önskar jag en riktigt mysig natt!

Kram! ♥

image2624
Super fräsch kombination till sovrummet! :-) Och tavlan med amerikanska flaggan är "pricken över i".

image2625
Vita rosor i en vas är alltid lika SNYGGT!

Morgonens inspirerande interiörbilder kommer från Ralph Lauren.

Ett stort TACK och ett tips!

168397-2621
Jag & Johanna hemma på resorten (på väg till poolbaren) igår eftermiddag. Jag har linne från By Malene Birger och Johanna har topp + kjol / skjört från "Disney baby" som vi köpt här nere. Halsbandet som jag fick av JIG i julklapp har jag på mig varje dag...

Phuket kl. 01.25 natt mot tisdag.

Som ni säkert har sett så har min blogg fått lite förändringar på 1:a sidan och det känns jätte kul! :-) Eftersom jag inte klarar att fixa sånt själv så har jag fått hjälp av snällaste
shopaholicmamman

Tusen miljoner TACK snälla Therese! Jag är så enormt glad & tacksam över att du tagit dig tiden att hjälpa mig :-)

Sen har jag ett bloggtips till er alla idag för ni får ju inte missa att "Isabellas pappa" - som vann klänningen i min tävling - nu lagt ut den efterlängade bilden på sin blogg ;-) Klicka här så får du se! :-)

Det blev tyvärr inte så mycket bloggande härifrån idag men några inlägg är ju bättre än inga alls. Nu ska jag ta och hoppa i säng och sova jätte gott så att jag vaknar pigg imorgon.

Jag önskar dig en jätte mysig kväll och avslutar med dagens:

"Njut av livet, det går inte i repris."
/ Ur "En härlig bok".

Detta citat är ju en klassiker som ständigt upprepas men det gör inget tycker jag för man behöver påminnas om det ganska ofta.

God natt & sov gott mina härliga läsare! ♥

P.S vi fick behålla strömmen hela kvällen. Åskovädret + regnet var över lika snabbt som det började.

Nai Harn Beach.

168397-2620
Min rosa klänning / kjole är en av de jag shoppade på Kata Noi Beach i förrgår. Perfekt att "slänga på sig" när man ska till stranden.

Phuket kl. 01.10, natt mot tisdag.

Vi tog en hel del bilder på beachen idag + på vår trevliga middag igår kväll men jag lyckas tyvärr inte överföra bilderna från det minneskortet så jag ska fixa till det imorgon och visar er då! Den bild vi tog - före jag bytte minneskort -  är den ni ser ovan.

Det är jag & en helt nyvaken liten prinessa som är på väg ner till stranden :-) Vi stor koste oss alla 3 idag och vädret var som ni ser perfekt!

När vi satt där i vår solstolar idag så ser jag plötsligt servitören som (nästan alltid) serverat oss då vi varit och ätit på "Yaya´s" i Oslo. Ni vet den där Thai restaurangen där vi åt ganska ofta? Vi gick fram och frågade om vi kunde få beställa "en nr. 26 och en nr. 22" ;-)  Det är ganska otroligt så liten världen egentligen är!! Här ligger vi på en beach låååångt från Oslo också dyker han plötsligt upp 5 solstolar bort. Coolt! :-)



Välkommen nya vecka!

168397-2619
Jag, Johanna och söta Lisa igår. Lisa reste hem igår så idag saknade Johanna henne. Hon har varit så söt och sprungit runt med Johanna hur mycket som helst och så fort Johanna har fått syn på Lisa så har hon viftat med armarna och ropat på henne :-)

Phuket kl. 20.15, måndag kväll.

Nu har vi precis mumsat i oss jätte god middag från poolbaren som vi fick levererad hem. Clubsandwich med pommes. Och ute ÖSER regnet ner sedan en liten stund tillbaka och åskan dånar men det är ju bara mysigt nu när jag sitter inne i min Juicy dress och har tänt en massa ljus :-)

Dagen idag har varit lovely!

Vi tog badbussen till Nai Harn Beach och det var strålande sol från klarblå himmel heeeela dagen och hur varmt som helst :-) Och det resulterade i att jag har bränt mig för första gången sedan vi kom hit. Ganska crazy. Jag menar vi har ju varit här i nästan 3 månader nu och jag bränner mig IDAG. Tokigt ! och ett bevis på hur stark solen är sånna är vackra dagar.

Shit vad det åskar nu! Jag har lagt fram ficklampan om strömmer går för det gör den OFTA här i Thailand när det åskar. Men - peppar peppar - under den tid vi varit här nu så har det ännu aldrig hänt. Men då jag varit i Thailand tidigare gånger så har jag upplevt det varje gång så lika bra att sova med ficklampan under kudden just in case...!

Jag hoppas att du har en kanon start på veckan! :-)

Nu ska vi boka vår resa till Singapore dit vi ska och förnya våra visum. Ska berätta mer om det i ett helt eget inlägg.

Njut dagen och glöm aldrig hur värdefull du är!

Kram! ♥





Sov gott!

168397-2618
Jag & Johanna precis innan våra trevliga middagsgäster kom. Jag har på mig min favvo topp som jag shoppat i St.Tropez (under har jag linne från By Malene Birger) och mina favorit jeans från Miss Sixty. Johanna (som var tröttis...) har  på sig sin mysiga klänning från PO.P och sina favorit byxor från Gant.

Phuket kl. 03.00, natt mot måndag.

Jag vet - det är helt galet - men jag gjorde det igen... Jag somnade inne hos Johanna då hon vaknade till (hon drömmer nog ovanligt mycket just nu) och vaknade nyss så nu ska jag gå och tvätta mig och ta ut linserna och sen krypa ner i nybäddade sängen. Det är ju bara så underbart att sova i nya fräscha sängkläder! Tänk om man skulle orka byta till nya varje dag? vilken lyx det vore! :-)

Jag skriver mer om vår middagsbjudning (som var jätte trevlig) och vår dag i morgon.

Nu säger jag god natt & sov så gott ! ♥

Dagens interiörbilder!

168397-2612

Dom här bilderna hade kunnat vara hämtade från min egna butik "Gizmo & Co" för jag sålde allt ni ser där :-) Men -eftersom jag tyvärr inte har kvar min älskade butik nu så kommer dessa bilder från en av mina favorit interiörbutiker som heter "
Grandma´s". Butiken ligger i Göteborg och den är absolut värd ett besök! :-)

Oj, det var ju luncha vi skulle göra påmindes jag precis om av min familj nu ;-)

Jag uppdaterar detta inlägg senare !


image2613

image2614

Min nästa väskshopping?!

168397-2609
Dessa 4 snygga väskor är en "investering" enligt "US-Weekly" eftersom de är så tidlösa och i min egen önskedröm så äger jag allihopa ;-)

Phuket kl.15.05, söndag em.

Lika mycket som jag älskar sjalar så älskar jag handväskor! :-) Jag har hur många som helst men har ändå alltid en ny på önskelistan för inget "toppar" en outfit så bra som den perfekta matchande väskan!

När det gäller väskor så är mitt favvo märkte - utan tvekan - "Gucci"... ! :-) Men -  nu  har jag plötsligt fått för mig att jag vill ha den från Louis Vuitton (som ni ser på bilden längst ner till vänster) så nu är det den som står på min önskelista !


Jessica Simpson med snygga väskan :-)

När jag hade min butik så sålde jag hur mycket väskor som helst eftersom de som sagt var "pricken över i" när en kund shoppade en ny outfit. Tyvärr så sålde jag inte Gucci väskor (men oj vad kul det hade varit!) men jag sålde fina väskor från "Ceannis", "Stylesnob", "Friis & Co."  + att de flesta klädmärken gjorde egna väskor som matchade sina kollektioner.

Nej, nu ska vi åka iväg och luncha och handla inför kvällens middagsbjudning. Våra gäster kommer runt kl. 18.30.

Njut denna sköna söndag & softa så mycket du kan!

Kram! ♥

P.S jag är så klart hur happy som helst över att min favvo Charlotte gick raka vägen till Globen igår. Hon är en stjärna! hur proffsig som helst! .-)

What a wonderful day!

168397-2608
Johanna på Kata Noi beach igår. Min kärlek till min dotter är obeskrivlig och högre än allt annat! Ibland kan jag bli tårögd bara av att titta på henne... Barn är ett mirakel som man inte ska ta för givet.

Phuket kl. 14.45, söndag em.

Vet ni vad som gör den här dagen så wonderful? Jo, det att solen strålar från en vackert blå himmel och jag har legat ute på balkongen i solstolen och läst "12 steg till ett skönare mammaliv" till jag somnade och vaknade nyss! DET är vad jag kallar en skön mamastund det! :-)

Under tiden sov hjärtat sin "nap" och jag bara njöt av lugnet för idag hade hon lite svårt att somna. Ville mest springa ner till poolen och leka med Lisa (vilket hon så klart fick göra) men de dagar då rutinerna sätts ur fas så gäller det att man biter ihop och tänker på solen som skiner för de dagarna är lite mer krävande än de andra ;-)

Men som sagt - detta är trots allt en wonderful day och mest för att jag inte känner att jag "måste" gör något. Idag bara softar vi och hänger runt hemma inne och ute på balkongen och kör tvättmaskiner (vi ska sova i rena fräscha sängkläder i natt!) och på TV pågår Vasaloppet och när jag ser snön så känns det sååå avlägset...  Jag njuter av att slippa slöslasket för när man som mig är uppvuxen i Luleå så har man haft så mycket mer vinter än de flesta andra ;-)

Oh my, detta är ett lustigt sammanträffande, titta på vad jag skrev  under bilden till Johanna nyss! - också läser du dagens citat som jag precis slog upp sen. Man kan ju tro att jag läste citatet först och inte tvärtom ;-) !

"Det är viktigt att sätta ord på våra känslor. Berätta idag för din familj och dina vänner hur mycket du älskar dem."
/ Ur "En härlig bok".

Detta citat passar UTMÄRKT på en söndag då man har tid att ringa, smsa, mejla och prata med sina nära och kära utan jobbstress.

Njut dagen mina underbara läsare och TACK för att ni skriver så fint till mig både i era kommentarer och i mejl. Ni förgyller mitt liv! :-)

Kram! ♥


Nu börjar det!

168397-2607
Jag, Johanna, "Nop" och Lisa i poolbaren igår kväll.

Phuket kl. 02.00 = 20.00 hemma i Norge & Sverige.

Nu börjar ÄNTLIGEN Melodifestivalen så nu ska jag krypa upp i soffan och hålla alla tummar jag har för min favvo girl, glammiga maman Charlotte Perrelli! :-)

Jag önskar dig en riktigt festlig schlager kväll och hoppas att champagnekorken flyger i taket hemma hos dig nu!

Kram! :-)

Fredag = soft dag.

168397-2605
Anna, jag och Johanna på väg hem från vår trevliga shoppingtur.

Phuket kl.01.45, natt mot söndag.

Igår hade vi en super soft dag utan planer vilket var hur skönt som helst! :-)

Johanna sov sin "nap" inne hemma och då bloggade jag (som ni vet) och sen var vi nere i poolbaren och jag satt och pratade med våra trevliga grannar när Johanna sprang runt och lekte. Så kom plötsligt jag och Anna (super trevlig granne som varit här med sin sambo + son (1 år) i 2 veckor) på att vi skulle åka iväg på shopping så vi hoppade in i en taxi hon och jag och Johanna och åkte iväg till "Tesco Lotus".

När vi ändå var där så passade jag på att fylla en vagn med vatten och lite annat till kylskåpet + en massa frukt eftersom Anna tipsat mig om att mixa frukt i blendern till Johanna :-)

Jag är jätte glad över att vi lärt känna Anna & Co och jag ser fram emot att träffa dem igen en gång i framtiden! :-)

Och jag är SUPER HAPPY över att vi fick de barnmatsburkar som de hade över idag då de flög hem till Stockholm. TUSEN TACK snälla ni!! :-) Svenska barnmatsburkar är LYX att få här nere där de inte finns att köpa :-)

Från baby till stor tjej...

168397-2604
Min älskade prinsessa.

Phuket kl. 01.35, natt mot söndag.

Johanna älskar att springa fram och tillbaka i korridoren utanför vår lägenhet :-) och här visar upp sin nyaste boll :-)

 Ibland känns det så overkligt att hon blivit så stor så fort. När Johanna var nyfödd sa alla till mig : "njut tiden för den går SÅ fort och springer hon runt". Då kändes det som evigheter dit och jag tänkte bara "blablabla..." men nu är vi plötsligt där och "alla" hade så klart rätt! Det går blixt fort! Så - ni som har små babys där hemma: NJUUUUT dagarna! :-)

Nu lämnar vi torsdagen och i nästa inlägg är det fredag....!

Johanna & friends.

168397-2602
Johanna vid poolen torsdag em. Hello Kitty klänningen är egentligen på gränsen till "to much" men jag köpte den till Johanna som en "kul grej" för den kostade bara 40 kr. :-) Lisa håller upp klänningen framför Johanna så att kunde fota och visa er.

Phuket kl. 01.15, natt mot söndag.

Som ni kanske märker så är vi nu inne på torsdag här på bloggen nu för då min kabel var borta hemifrån så missade jag ett par dagars bloggande men det tar vi igen nu :-)

Vi avslutar ofta våra dagar i poolbaren på hotellet (den enda restaurangen på resorten) och de senaste veckorna har Johanna lekt hur mycket som helst med söta Lisa som varit här med sin familj och hon till vänster om Johanna jobbar i poolbaren och hon är underbar. Hon leker massor med hjärtat och Johanna blir helt överlycklig varje gång hon ser henne :-)


Johanna & Lisa softar med Johannas smyckeskrin.

På torsdag kvällen var Lisa hemma hos oss och lekte med Johanna fram till att hjärtat skulle sova. Mysigt :-) Och själv fick jag telefon av min kära bästis Lotta hemma i Luleå och det var sååå härligt att prata med henne. Lotta - jag tänker massor på dig och saknar dig.!

Ananasjuice.

168397-2601
Johanna på Karon Beach torsdag eftermiddag. Hon och jag är lika glada i ananasjuice :-)

Phuket kl. 01.00, natt mot söndag.

Nu är det bara 1 tim till Melodifestivalen och jag bloggar som aldrig förr för att hålla mig vaken ;-) Men jag måste erkänna att både soffan & sängen lockar enormt men jag har en feeling av att jag skulle somna BUMS om jag närmade mig någon av de 2 så jag håller mig fast vid matbordet en stund till :-)

Också sitter jag och dricker ananasjuice som ju bara är hur gott som helst! :-)

Regn = tom beach.

168397-2600
Johanna springer runt och leker på Karon beach torsdag eftermiddag.

Phuket kl. 00.45, natt mot söndag.

När jag och Johanna var på Karon Beach i torsdags så regnade det en del på eftermiddagen men efter att vi lunchat så var det ett uppehåll och då gick vi ner till stranden och hoppade upp i varsin solstol. Efter typ 3 min började det att regna igen men vi stannade kvar under vårt parasoll och myste :-)

Men - det är var det nästan ingen annan som gjorde för när det börjar att regna så är det som att trycka på en knapp och vips! så är stranden i princip tom. Det är sånna gånger man kan undra vart alla tar vägen? Går de hem och zappar på tvn på hotellrummet? åker de till shoppingcenter?

Här nere i Thailand regnar det oftast jätte kort när det regnar och så även denna torsdag så efter bara kanske ytterligare 15 min så slutade det att regna och då gick vi ner och lekte vid vattnet och som ni ser så var vi ganska ensamna :-)

Jag saknar mina extentions.

168397-2598
Det är helt crazy så lika Katie Holmes och hennes dotter är !

Phuket kl. 00.25, natt mot söndag.

Det är ju lite trend just nu att matcha sin frisyr med sin lilla prinsessa / prins och jag har helt omedvetet varit en del av detta för innan vi reste till Thailand så var jag och tog bort min extensions vilket gör att mitt hår inte är helt olikt Johannas just nu = ganska tunnt ;-)

Men denna trend ska jag bryta så snart som möjligt för jag saknar verkligen mina extentions så - så  fort som jag får ett tillfälle (kanske i Singapore? (berättar mer om den resan snart) ) så ska jag sätta i nya :-)


... och när man ser den här bilden från idag på Kata Noi beach så ser man att det är HÖG tid för mig med ett frisörbesök ;-) Hemma går jag ju ALLTID och gör slingor ca var 5:e vecka och nu har det gått typ 11 så utväxten är svår att dölja ;-)

Om någon av er som läser har tips om BRA frisör i Phuket eller Singapore så blir jag mega happy om ni skriver till mig! :-)

Nu är det bara 1,5 tim kvar till schlager....!!

P.S Det enda positiva med att jag inte har extensions just nu är att mitt egna hår får en skön paus + att jag slipper oroa mig för att få "tover" etc som jag inte kan få hjälp att ta bort här nere.

Lunch bus.

168397-2597
Idag åt jag spaghetti till lunch för första gången på evigheter för det blir mest ris för mig här nere. Gott var det!  Och Johanna hon älskar att busa med mina solbriller :-)

Phuket kl. 00.10, natt mot söndag.

Man blir hungrig av att shoppa så efter Johannas shopping var det dags för lunch! :-)

Idag lunchade vi på "Katathani Resort" där vi bott ett par gånger tidigare. Det är alltid lika mysigt att luncha där för personalen blir så glada när de ser Johanna och hon blir lika glad när hon ser dom :-) Och idag hittade hon dessutom en jätte söt tjej från Australien som hon lekte med i väntan på maten.

Och nu när jag skriver om mat så kom jag precis på att jag ju inte har ätit middag. Ops! det har jag helt glömt! Vi skulle egentligen ut och äta middag men eftersom Johanna inte var helt happy så blev jag kvar med henne hemma på resorten också åkte JIG iväg med vår granne Roar och åt. Och på den vägen är det... Kanske bäst jag fixar mig lite mat nu för nu märker jag ju hur hungrig jag är ;-)

Johanna goes shopping.

168397-2596
Kata Noi beach idag. En nöjd Johanna styr stegen tillbaka till solstolen :-)

Phuket kl. 24.00, natt mot lördag.

Våra solstolar som vi hade idag var i närheten av den här lilla "butiken" på stranden och Johanna drogs till den som en "magnet" ;-) 

Så - efter ett besök där kom hon tillbaka med den shopping ni ser i hennes händer. En "sop" som hon sedan sopade sin solstol med hela eftermiddagen och ett nytt "hink & spade kit" eftersom jag och JIG saknade en större hink så att vi slipper springa upp och ner och hämta vatten hela tiden ;-)

Ett litet  tips till er som ska resa ner hit : När man köper sånna här saker ska man tok-pruta! (inte prutta, utan pruta ;-) 

Själv var jag också på shoppinghumör idag så jag hade med mig 4 nya klänningar hem från beachen. Lovely! :-)

Dagens shoppingtips!

168397-2595
Artikel ur "US-Weekly" som  påminde mig om hur lovely det är med sjalar så nu måste jag börja shoppa sånna här nere a.s.a.p! ;-)

Phuket kl. 23.35, lördag kväll.

Jag älskar scarves! :-) och det har jag alltid gjort oavsett om det varit trend eller inte. Ni kommer kanske ihåg den rosa & grå sjalen jag shoppat på "Mathilde" i Stockholm? Jag ÄLSKAR dom! och de är självklart med mig hit till Thailand.

På resan ner så virade jag in mig i dem när jag sov och för att inte frysa i air condition och här i vår lägenhet fyller de samma funktion. Hur mysigt som helst! :-)

Eftersom det är så varmt och skönt här i Phuket så har jag inte tänkt på att ens titta närmare på alla sjalar som säljs överallt  här nere (det kryllar av sjalar både här och där) men den här artikeln i "US-Weekly" fick mig att inse att jag självklart måste börja shoppa sjalar så att jag har ett härligt "lager" med mig hem till Norge igen! :-)

En sjal piffar till den enklaste toppen  så om du ska shoppa något den här månaden så föreslår jag att det blir just en sjal! :-)

Coola tjejen.

168397-2594
Johanna älskar att ha på sig mina solbriller (från Gucci) och hon är ju bara hur söt som helst i dom :-) Och på den här bilden syns det föresten bra hur många tänder Johanna fått. Och 2 till är på väg :-)

Phuket kl. 23.15, lördag kvälll (2 tim & 45 min till Melodifestivalen).

Idag har vi haft en super mysig dag på stranden! :-) Vi tog badbussen kl. 10.30 från vår resort och idag gick turen till Kata Beach och sen tog vi oss därfrån till Kata Noi beach (favvisen). Det var ovanligt lugnt & stilla på stranden idag (lördag = resdag för många) och det var så skönt att inte ha andra "inpå" oss.

Johanna somnade strax efter att vi kom dit och då satt jag och myste i solen med blader. Sen blev det lek med hink & spade och solning fram till lunch.

Shiiiiiiiit.....!


168397-2593
Här är jag och Johanna på väg till poolbaren tidigare i kväll. Johanna var inte alls i form  (trött efter beachen tror jag..) och det var ovanligt svalt ute efter regnet så det fick bli långärmat på Johanna för första gången sedan vi kom hit och jeans på mig.

Phuket kl. 22.20, lördag kväll.

Min plan ikväll var att sitta och mys blogga heeeeela kvällen efter att hjärtat somnat men vad händer? Jag somnar då jag nattar Johanna och vaknar av att JIG ringer på mobilen NYSS! Shit alltså, det var den kvällen ;-) Jag är sååå trött mama på kvällarna, och speciellt de dagar då vi varit på beachen (som idag) ,men inget ont som inte har något gott med sig -  nu är jag pigg inför kvällen Melodifestivalen / Grand Prix som startar kl. 02.00 lokal tid här :-)

Oj, nu kom JIG hem. Återkommer strax!

Kram! :-)

Lovely lördag!

168397-2592
Jag gjorde fransk manikyr häromdagen. Här är mina & Johannas fötter på Karon Beach i förrgår.

Phuket kl. 18.10, lördag kväll.

Idag har vi varit och super myst på Kata Noi beach och nu har jag en helt nyvaken Johanna i knä som inte är helt nöjd (trött...) så jag ska pyssla om henne och duscha av henne all sand och sen ska vi äta middag men sen ska jag blooooooooooooooooooogga som Kristian Luuk hade sagt ;-)

Återkommer snart. Nu laddar vi för Miss.Perelli i kväll!! :-)

Njut dagen så mycket du kan för det är en hel vecka till nästa lördag! ;-)

Kram!


Bloggtoppen RSS 0.91