Fabulous girls !


Nora (hon var butikschef en period), Heidi (den 1:a jag anställde) och Kjerstin (när jag intervjuade henne för jobbet på Gizmo så var det som att jag mötte mig själv då jag var i hennes ålder. Helt speciellt ! )

Jag hade verkligen världens BÄSTA personal i min butik och de kommer alltid att få bli kallade mina gizmoänglar & mina gizmoprinsessor av mig för det är precis vad de är !   Och det var så FANTASTISKT att få ha dessa girls på middag här hemma igår :-)

   
"Champagne" ( = mousserande Chapel Hill, en favorit!) var en självklar välkomstdrink och sen satt vi oss till bords. 

TUSEN MILJONER TACK mina kära gizmoänglar för en FABULOUS kväll !!!  Ni är de allra bästa och jag saknar SÅ att jobba tillsammans med er. 

P.S Under årens lopp så var det fler fabulous girls än dessa 3 som jobbade hos mig och snart hoppas jag att jag ska få till en bjudning då alla är med.


Mysig adventslunch.


De vi besökte idag bor i ett vackert vitt hus och Mia hade gjort så fint vid entrén med lyktor & ljung. Precis då JIG fotade oss så upptäckte vi att det var en ishockeyrink en liten bit bort så vi står och tittar på de som spelar hockey.

Idag har vi varit på en super mysig adventslunch / tända julgranen happening hemma hos Björn, Mia, Hanne & Elias. Jag tror att jag räknade till att det var 11 barn i ungefär samma ålder där (+ föräldrar så klart) så Johanna har haft super KUL ! och lekt massor och det var inte helt lätt att få henne med hem därifrån ;-)

   
Jag & trevliga värdinnan Mia och adventsstjärnan blev en liten gloria ;-)   Ser ni Johannas korv på tallriken ? för er svenskar kan jag berätta att man äter lompe istället för korvbröd i Norge. (men man kan köpa vanligt korvbröd också i butikerna).  Och till sist: adventsgodis. Mums ! :-)

Vi blev bjudna på  jätte god paj och fantastisk chokladkaka och den trevliga lunchen avslutades med att de tände den fina julgranen ute på gården och sånt blir jag helt rörd av.  Det är alla dessa små detaljer som förgyller december ! :-)


Dagens.


Idag har jag på mig underklänning + tunika Odd Molly, skinnbyxor Zara, päls H&M Trend & väska från Zara.

Vi kom precis innanför dörren och jag ska göra ett försök att lägga Johanna för natten redan nu för hon somnade i bilen på vägen hem så jag återkommer strax igen :-)


Johanna myst runt i sin favorit pyjamas och mitt hårdiadem idag. Min busiga prinsessa.

Önskar dig en riktigt mysig adventskväll ! :-)


Prinsessig dukning.


Ett tips!  fäst ballonger på stolarna så blir hela dukningen så mycket festligare ! Jag har köpt ballongerna på BalloonCompany i Parkveien.  

Jag förgyllde gårdagens dukning med prinsessballonger eftersom jag hade 3 Gizmoprinsessor på middag :-)  också stämplade jag små rosa prinsesskronor på plaseringskorten. 

Förrätten blev en enkel klassiker som jag alltid tycker är lika god: toastskagen. Varmrätt: min "oneandonly" räkpasta och till dessert en favorit: gino !

   
Jag ÄLSKAR ballonger ! :-)  Dukningen gick i vitt och ranunklerna passade perfekt på bordet.  Ett tips: Stämpla plaseringskorten med tex en prinsesskrona och fäst dem med ett snöre i servettringen.

Idag ligger jag i soffan och vräker i mig chips & dipp och dricker litervis med Mozell (norsk alkoholfri cider) och tittar på reprisen av Idol och ja, jag är bakis ;-) Men - när jag skrivit klart det här inlägget måste jag hoppa i dushen och piffa till mig för vi ska hem till vänner på adventslunch. Trevligt !


Happy 1:a advent mina vänner !


JIG kom hem från ett julbord runt kl. 02 och då såg vi girls ut så här :-)  Heidi, Kjerstin, jag & Nora.

Idag hoppas jag att du har en super mysig adventsmorgon  med tända ljus och GOD frukost ! :-)

Själv är jag lite trött idag för jag gick och la mig runt 5.30 på morgon.  Vi hade verkligen SÅÅÅÅÅ trevligt och jag ville aldrig att kvällen skulle ta slut ´:-) 

 
Ser ni vilken tid jag fotade dagens? Kl. 05 ! ;-) Jag hade på mig klänning från Juicy Couture.

Jag & Johanna myser nu på morgon så jag bloggar mer lite senare och då ska ni få se fler bilder från igår och bilder på dukningen etc .  (jag ska kompensera min bloggfrånvaro igår med extra många bilder idag :-)

Kram på er ! ♥

Julpyntarfixardag.


Vardagsrummet / stua under förändring.

Idag har jag haft elektriker etc här för att hjälpa mig att fixa lite och här får ni en sneakpreview av vad som händer här hemma :-) Jag ska självklart fota och visa när allt är klart men idag är det lite hektiskt för kl. 19 kommer några fabulous girls till mig på middag.


Sovrummet under förändring.

Måste fortsätta här nu så att allt blir klart till gästerna kommer :-)  Det är mina f.d. anställda på min butik Gizmo & Co som ska komma och de är världens BÄSTA tjejer ! Mina egna Gizmoänglar! :-)

Hoppas att du har en underbar lördag !

Kram! ♥

Johannas dagens.



Så här dök plötsligt Johanna upp vid min sida och om Johanna får välja så blir nog detta dagens  ! :-)


Jag behöver er hjälp !


Hyllan med knoppar har tidigare varit i Johannas rum (kommer från Shabby) och tavellisten Ribba kommer från Ikea och är en nyhet hos dem i höst/vinter. (den har inte funnits i denna längt, 185cm, tidigare).

Jag har helt kört fast i en sak så nu hoppas jag på er hjälp ! :-)

Mitt problem är att jag inte kan bestämma mig för vilken som ska vara var... ? Den ena ska vara bakom soffan och den andra bakom sängen....  Men frågan är om jag ska gå för tavellisten bakom soffan och hyllan med knoppar bakom sängen (det lutar åt det.)  eller tvärtom? What you think?? :-)

Uppdatering ! TACK så jätte mycket för hjälpen ! Nu har jag bestämt mig och det blir tavellisten bak soffan och hyllan bak sängen.  Ni ska självklart få se bilder då de är på plats :-)


Godmorgon lördag !


Jag kom på att jag inte visat bilderna från den interiörbutik jag besökte i torsdags. Det är alltså butiken Mandarin i Vibes Gate som har bytt ägare och nu heter den Huset La Tale. 

Idag vaknade jag av att Johanna kom in på sovrummet kl. 08.45 och pekade på kransen på väggen jag hängde upp ovanför sängen i natt och sa "åååååå!" och sen pekade hon på de små julgranar med ljus i som jag ställt i fönstret och sa "ååååå!" .  Och sen - då vi steg upp så såg hon stjärnan i fönstret långt innan vi ens kommit in i vardagsrummet / stua och sa "mamma! stjärna, måne !"  och DÅ kände jag att det verkligen var värt att vara upp så sent i natt och julpynta :-)

Jag blev helt LYCKLIG och GLAD över att hon såg att jag pyntat så FORT ! det var verkligen det första hon såg på morgon ! Barn ser ALLT.... !  :-)


   
Det är så fint ute nu då butikerna har gjort julfina entréer !  Råttan har jag SÅ lust att gå och köpa för den skulle passa perfekt in här hemma :-)  Och girlanden med "HO,HO,HO" fick följa med mig hem, den kostar 136nok och är även en fin present att ta med då man går bort istället för en blomma :-)  Löparen med texten "Home is where your heart is" förgyller julbordet! Om vi blir hemma i år så får den gärna ligga på vårt matbord här hemma..

Nu dricker Johanna sin morgonvälling och jag ska hoppa i duschen och ta tag i den här härliga dagen !

Jag önskar dig en super mysig lördagmorgon och återkommer strax med bilder här hemifrån .

Lördagskram! ♥

Julstämning.



Jag piggnade till så fort jag såg allt julpynt  och nu är stjärnan på plats som ni ser ! :-)


Det blir så härlig stämning när sjärnan lyser .

Bäst att jag går och sover nu för jag kan ju ändå inte spika upp några saker på väggarna den här tiden ;-)

Natta! ♥

Brio happening !


Jag har fått information om ett BRIO event  som jag SÅ gärna hade besökt om jag bott lite närmare.. Så detta blir mitt lördagstips till er som befinner er i Stockholm ! :-)


Lördagen den 29 november sätter vi igång julhandeln på BRIO Store, Norrlandsgatan 18 i Stockholm, och julklappstipsar om vår fina pigtittar-serie med design av Pia Wallén.Dagen till ära får man ett extra Pia Wallén-skrin, "My First Gift" på köpet när man köper "My First Reflection".
Dessutom kommer det att exklusivt för butiken på Norrlandsgatan, säljas ett limited edition Pia Wallén armband som kan köpas med skrinet "My First Gift". Armbanden är numrerade från 1-100, så det är först till kvarn som gäller! Naturligtvis bjuder BRIO på pepparkakor och härliga ballonger till alla små och stora barn.Barnen kan dessutom passa på att peka ut sina önskelistor från det övriga BRIO-sortimentet, 24 dagar före dopparedan!

HAPPY lördag kära läsare ! ♥

God natt bloggen !


Jag är SÅ frusen av mig så ikväll har jag myst i varm kofta och skön sjal.

Det var helt RÄTT att Johan fick åka hem i kvällens Idol tycker jag. Och Kevin dominerade ju ! My god vilken artist han är ! I love him!!!!!! och om inte han vinner i globen så är det något fel... ;-)


Kvällsmys på golvet framför Idol.

Jag & Johanna har haft en super mysig kväll och nu ska jag ta en snabbtitt på julpyntet jag tog ner från vinden tidigare idag och om jag orkar så ska jag pynta lite.. men mina ögon känns trötta så vi får väl se. Kanske det blir sköna sängen istället ?

Hoppas att du har haft en underbar fredag och att du får drömma massor med härliga drömmar i natt !

God natt kram ! ♥

P.S Tusen taaaaaack för alla fina kommentarer jag har fått idag ! Jag svarar på dem imorgon :-)

Skål !


Mitt Sex and the city champagneglas har jag fått av min vän Petter för några år sedan. Det är köpt i N.Y.

Skål för en trevlig kväll & helg mina kära bloggisar ! :-)


Ranunkler är mina favorit blommor! och när jag gifte mig så hade jag bara ranunkler i min brudbukett  (jag har varit gift tidigare).

Nu ska jag & Johanna sätta oss bland en massa kuddar på golvet och MYSA och mumsa på chips och vi ser verkligen fram emot kvällens IDOL och håller alla tummar för vår favorit Kevin ! Blir härligt med gospel :-)


Dagens & en kvällsrapport.



JIG fotade mig utanför där vi bor då jag skulle gå och hämta Johanna på dagis. Min dagens börjar bli "tjatig" ;-)  Mössa Diesel, päls H&M Trend, jeans Acne , väska Zara och stövlar från Corso Como. Mina långa handskar kommer från By Malene Birger (några år gamla, sålde dem i min butik).

När jag hämtat Johanna så passade jag på att fixa ärenden inför morgondagens middagsbjudning så vi kom nyss innanför dörren och hjärtat har t.o.m. sovit i vagnen en stund men det gör inget för ikväll är det fredag och då kan vi vara busiga och vara uppe sent :-)

 
Hemma på våran gata i stan...

Jag ska fixa lite enkel late-dinner till oss nu (har köpt grillad kyckling och gravd lax så det blir lite "plock mat") också ska jag öppna en liten flaska cava och fira att det är FREDAG !!  Tjohooo!! :-)

OJ ! ser jag att jag fått super många kommentarer på "A story from my life". Så kul! Tack ! :-)


On my way...


Super snygga skor från TopShop !

Nu har jag STOR städat här hemma också har jag dessutom sprungit upp & ner till vinden 7 gånger och burit ner ALLT julpynt  så det var dagens "trim"/träning.

Och nu är det HÖG tid för mig att ta på mig skorna och gå och hämta Johanna på dagis och sen ska vi super mysa ikväll hon och jag (vi är homealone) och heja på Kevin !

Jag ska börja julpynta också ikväll och lovar att visa bilder så klart :-)

Kram på er ! ♥

A story from my life... !



Nu mina kära bloggisar ska ni få höra en galen historia från mitt liv ! :-)

Några veckor efter att jag träffat JIG på flighten mellan Stockholm & Oslo (han satt till höger om mig och vi började prata...)  så reste jag till modemässan i Köpenhamn för att göra inköp till min butik. Detta var i augusti -05.

Jag hade LÄNGE tänkt att jag skulle göra en till tatuering (jag har en på skuldern sedan tidigare) och eftersom jag ville göra den på samma ställe som jag gjorde min 1:a så hade jag min chans då jag var i Cph. Så - på lördag kvällen då jag är på den stora Bruuns Bazaar festen och vi precis har korkat upp en flaska champagne så inser jag att det är NU jag har min chans att göra min efterlängade prinsesskrona för jag skulle resa hem dagen efter.

Jag säger "so long" till mina vänner, hoppar in i en taxi och åker iväg till tatueraren. På vägen ringer jag JIG som jag skojat med hela dagen ang denna tatuering och han säger: "du kan ju skriva mitt namn på den!" hahaha och jag skrattar också hahaha och vi skojar vidare om detta..


Här får jag min prinsesskrona.

Sen sitter jag då där och prinsesskronan som jag själv ritad är på plats i svanken (det gör ONT men det går fort över) och då tänker jag: Eh, vad sjutton, jag skriver hans namn ! för han är verkligen mannen i mitt liv (när man är nyförälskad så är inte hjärnan & hjärtat i samspel.. ;-)  så jag säger till tatueraren  att jag vill ha J.I.G skrivet inne i prinsesskronan (textat av mig själv så klart). 

"Nej, nej " säger han. "Vi skriver inte namn. Tänk dig för nu ! " . Jag har tänkt klart svarar jag och vips ! så stod det J.I.G. inne i prinsesskronan.

Jag får säga som Laila Bagge (Idol juryn) precis sa på en champagnelunch på TV:

"Livet är för kort för att ha en massa regler!"

Och just det ja - jag åkte tillbaka till B.B festen efteråt och när jag landade på Gardemoen dagen efter så höll JIG på att SPRICKA av nyfikenhet om jag verkligen hade skrivit hans namn??? för jag berättade inte, ville att det skulle vara en suprice. Och oh my ! nog blev det en suprice för honom alltid !

På måndagen kom det ett bud till min butik med ett paket från JIG. I paketet var det ett sött gossedjur med ett diamantarmband runt halsen :-)

HAPPY fredag kära bloggisar. Nu ska här jobbas ! 


En söt julstrumpa.


Önskar den här strumpan till Johannas rum.

Den här söta julstrumpan från danska Lisbeth Dahl är jag på jakt efter och jag har sett den hos MÅNGA nettbutiker men - jag undrar om någon av er läsare har sett den i någon butik här i Oslo? Let me know i så fall ! :-)

Nu är hjärtat på dagis och leker med sina kompisar och jag har precis lyxat med en vaniljbulle för är det fredag så är det ;-)

P.S idag är det sista dagen att
TÄVLA. Lycka till ! :-)


Godmorgon älskade fredag !


Johanna den här dagen för exakt 1 år sedan .

Ååå vad jag ÄLSKAR fredagar! det är en så speciell stämning i luften på fredagar tycker jag and I love it  ! :-)

Här startade min dag med att min väckarklocka ringde kl. 07 och jag låg och tog "5 min till" i typ 30 min innan jag stod upp. (visst är det härligt med dessa extra 5 min tidigt på morgonen )  och precis då jag duschat och klätt mig så tittade en nyvaken Johanna ut från sitt rum  :-)  


Jag låg steget före med julpyntningen förra året och så här såg det ut i ett fönster här hemma den här dagen -07. Och se ! då snöade det ! 

Mitt hjärta sitter och  tittar på barnTV med sin välling nu och jag har fixat hjärtformade smörgåsar & gurkskivor till matpakken. Det är strax dags att klä Johanna och gå iväg mot dagis så här kommer dagens (som alltid står att läsa på min blogg) :

"Have fun a be fantastic!"

Nu njuter vi den här dagen till max !! :-)

Kram! ♥


God natt vänner!


Ett par lingonkransar skulle passa perfekt på dörrarna mellan köket & vardagsrummer här hemma och imorgon säger jag bye, bye till de rosa kuddarna i soffan och hello till de röda :-)

I kväll har jag prioriterat att svara på era trevliga kommentarer och den underbara feedback ni ger mig gör mig verkligen GLAD !! och ni inspierar mig som bara den! till att blogga vidare. Så - TACK mina fina läsare ! :-)

Förutom att svara på kommentarer så har jag även surfat runt på nett och tittat efter fina julsaker och på tal om det så var jag innom en  relativt ny interiörbutik här på Majorstua idag.  Johanna hade nämligen inte sovit något på dagis idag så när jag hämtade henne så tog det ca 40 sek innan hon sov sött i vagnen och då passade jag på att gå en liten tur....

Det är den butik i Vibesgate som tidigare hetat Mandarin som nu har fått ny ägarinna och ett helt nytt sortiment och det som lockade in mig i butiken var den här :


Jag hittade den här underbara girlanden på nett häromdagen men den var tyvärr utsåld (jag minns inte vilken nettbutik det var.. glömde skriva upp..) så gissa om jag blev GLAD då jag såg den i skyltfönstret i denna "nya" butik idag :-)

Imorgon ska jag berätta mer om mitt besök i den här butiken och visa bilder på de FINA julsaker jag hittade där för nu blev jag plötsligt akut trött så nu ska jag ta med mig mina inspirerande julblader och krypa ner i sköna sängen.

Det känns härligt att gå och sova när man vet att det är FREDAG då man vaknar !! :-)

God natt kramar ! ♥

Gizmolinas jultips !


Bild från danska Wahlter & Co.

Ser du den stora plåttavlan på bilden? Den är en julkalender !  och när jag såg den i butiken "Country Chic" här i Oslo häromdagen så kom jag på att det är SUPER enkelt att göra en liknande lösning själv :-)

Åk till tex Maxbo (ett byggvaruhus) och få hjälp att skära ut en spånskiva i önskat mått. Klä sedan in denna i ett fint TYG (finns många fina till bra pris på tex Åhlens)  och fäst sedan små krokar för paket över hela så har du plötsligt en egendesignad julkalender!  

Idag är jag såååå inspirerad till att julpynta och eftersom jag & Mia precis bestämde att vi tar igen den här kvällen nästa vecka istället så tror jag att jag ska gå upp på vinden och hämta ner kartongerna med julsaker nu på en gång :-)  (jag hör nämligen att JIG parkerar bilen nu...)


Tittut!


Så här såg det ut då jag lämnade Johanna på dagis idag.

Hjälp vad FORT den här dagen gick ! och i kväll somnade jag typ 14 gånger när jag läste godnattsagan för Johanna...zzz... Hon somnade för 5 min sedan och nu skulle jag egentligen iväg hem till min kära vän Mia och mysa men så var JIG tvungen att fixa en sak så nu hoppas jag att han snart kommer hem så jag kan gå för det vore så mysigt med ett glas vin och lite girltalk  i kväll :-)

 
Jag har varit och fixat mina naglar i kväll . Skön mamalyx ! :-)   Och till höger får ni en smygtitt ner i en påse som följde med mig hem idag...

Jag hoppas att du har haft en underbar dag och att du myser ordentligt i kväll ?!


Julinspirerad!


TinaK home kör brunt till jul.

Jag har varit ute i butiker idag (jobbat...) och sett så mycket fint julpynt att jag dör.  Julen är verkligen en HÄRLIG tid ! :-) Och i kväll ska julpyntet ner från loftet / vinden så att jag får kontroll på vad jag har och vad jag behöver komplettera med? Tog ju med en del pynt till julen i Thailand förra året så plötsligt känner jag att jag inte har full kontroll...

   
Bilder från TinaK Home. Jag LÄNGTAR verkligen till jul nu :-)

En av de butiker (Bolina i Stabekk)  jag var innom dag kör stenhårt på brunt, vitt & lila (och en del blekrosa)  i ALLT pynt och när jag är där så får jag lust att köra på det här hemma , men så besökte jag Lexington butiken en stund senare och då älskar jag den stilen.... hmm...  med tanke på att jag har en hel del rött julpynt (och Lexington strumpor etc)  så kör jag nog på det i år också :-) men jag svajar enormt för ena stunden är jag "shabby" och nästa är jag "Lexington"... ;-)

Oj, tiden flyger . Dags att gå och hämta sötnosen på dagis.

Kram! ♥

Dagens.



Idag är jag busywoman så här kommer dagens i flygande fart ;-)

Linne By Malene Birger, tunika Hunky Dory, sjal Faliero Sarti,  jeans Acne (love them !!) och mina bruna stövlar hittade jag längst in i garderoben idag, kommer inte ihåg märket?

Detta är en UNDERBAR dag !!!   :-)

Kram! ♥

P.S missa inte
TÄVLINGEN. !

Godmorgon alla underbara!


Det är underbart att få fixa till sig i lugn och ro på morgonen :-)

Nu är ni helt säkert väldigt nyfikna hur det har gått för mig med mitt läggamigtidigtochstigauppföreJohannaprosjekt?! ;-) Jag erkänner att jag misslyckades TOTALT med att läggamigtidigt, blev uppe längre än någonsin faktiskt, tror klockan visade typ 02.30 när jag släckte lampan... MEN ! jag tog igen det på morgon med att jag nu sitter här helt klar och Johanna och sover ännu !! :-)

Det är självklart så här jag ska göra varje morgon. Stiga upp och göra mig klar i lugn och ro innan Johannas dag startar. Så detta ska bli en trend som är här för att stanna :-)

   
Några starpics på morgon: David & Victoria på premiären av Katie Holmes teater i N.Y, Justin Timberlake & Jessica är ute med sina hundar och till sist Nicole Kidman vars läppar är "talk of the town" eftersom många menar att hon förstorat dem ?

Nu ska jag göra klar Johannas matpakke och fixa mig själv lite frukost och sen ska darlingen få vakna så att vi kommer oss iväg till dagis.

Jag önskar dig en strålande dag och vet du, jag känner på mig att det här blir en FANTASTISK dag !   Här kommer dagens:

"Home is where your heart is."

Kram! ♥

God natt bloggen!


Den här snygga fuskpälsen från Juicy Couture hade gärna fått flytta in i min garderob . Super snygg ! och den kan
klickas hem hos net-a-porter.

Igår kom jag mig i säng galet sent (svarade på kommentarer, surfade, tvättade håret... ) så i kväll måste jag skärpa till mig och lägga mig strax så att jag orkar stiga upp då klockan ringer imorgon bitti. Oh yes, du läste rätt ;-)  min plan är nämligen att stiga upp FÖRE Johanna så att vi kan gå till dagis tidigt = att jag kan få en heldag med jobbing för det behöver jag nu efter 3 sjukdagar.

Och i kväll går jag till sängs med dessa....


Svenska Plaza Kvinna, Chic, Damernas Värld och Underbara julhem som jag har stora förväntningar på för jag älskar vackra julhem.  Jag lovar att berätta om den är värd pengarna imorgon :-)

TACK för idag och TACK för alla underbara kommentarer & mejl ! Ni lyser verkligen upp mina dagar !! :-)  Min kväll "försvann" idag pga att Johanna höll igång så sent så jag svarar på alla kommentarer & mejl imorgon för annars spricker min "läggamigtidigtplan" totalt ;-)

God natt & Sov gott ! ♥

29 ljus !


Hemma hos oss i kväll.

Här ser ni mitt busfrö in action tidigare i kväll.  Pyjamasjackan har hon tagit av sig och istället har hon tagit på sig sitt favorit pannband med Hello Kítty på som gör att hon ser ut mer som en buse än som en prinsessa ;-)

Från det ena till det andra - Jag räknade hur många ljus jag tänder varje kväll här hemma? och kom fram till att det är 15 kronljus (som de ni ser på bilden) , 2 blockljus och 12 värmeljus / thélys.  Så ja, man kan väl lugnt säga att jag storkonsumerar ljus den här årstiden ;-)  ÄLSKAR stämningen de skapar !

Och på tal om stämning... oh my... i kväll var det ju verkligen love in the air hos min favorit bonde  ;-)


Ett shoppingtips.


Klänning / kjole från H&M, pris: 498nok. (Men VAD har skyltdockan på huvudet? snyggt är det då inte ;-)

NU somnade äntligen min pigga prinsessa. Herregud, jag förstår inte hur hon orkar vara vaken sååå sent ??  Hon måste ha fått det från mig ;-)  I kväll var hon  i alla fall bara pigg & glad & busig och hostade ingenting så det ser bra ut inför morgondagen då vi satsar på dagis igen så att jag kan återgå till mitt jobb. Och just det - jag fick läsa Musse Pigg boken typ 59 gånger i kväll för nattningen har pågått sedan kl.21, men hellre det än hosta ! :-)

När vi var nere i city idag så såg jag den här klänningen i H&M´s skyltfönster och den såg så fin ut att jag genast gick in för att titta närmare på den. Tyvärr var den utsåld men de sa att den skulle komma in igen. Jag som ÄLSKAR rosetter tycker att den ser fabulous ut !



Dagens tur down-town.


Steen & Ström = Oslos svar på NK. (men låååångt ifrån lika bra som sitt original, de kan egentligen inte ens jämföras tycker jag...). Min dagens: topp Splendid, stickad topp Bruuns Bazaar, jeans Forever 21, skor UGG´s & päls från H&M Trend.

Jag kände att det, trots allt, inte var p.g.a. gårdagens tur som Johanna var så hostig i gårkväll/natt SÅ - jag packade ner henne skönt i vagnen och hade nog bara gått 100 meter innan hon somnade sött :-)

När hon sov så passade jag  på att ta en tur down-town (vi tog t-banan ner, går super fort !) och jag valde att gå runt inne på Oslos svar på NK, Steen & Ström, eftersom det är varmt & skönt där inne för Johanna. Men en sak är säker: inget slår NK i Stockholm ! ;-)  Här finns i alla fall Filippa K, Bruuns Bazaar, Ralph Lauren, Polarn & Pyret m.fl. också min favorit butik: "Designers Woman" som har en mix av märken, tex: Acne, Hunky Dory, By Malene Birger, Alpaca Society m.fl.

 
Jag bad en mann fotografera mig utanför butiken...blev lite tokigt men det bjuder jag på ;-)  Och här ser ni juldekorationen över KarlJohan . Åååå vad det är härligt med JUL !! för det är såååå fint ute med alla ljusslingor etc.

Nu ska jag fixa middag till oss girls som är home alone och jag ser verkligen fram emot Bonde söker fru senare.

Önskar dig en mysig kväll !  :-)


Gizmolinas jultips!


Julen 2005 hade jag 2 butiker och den ena var en ren julbutik.  Gissa om jag saknar den i dessa juletider... !  En kul sak var att jag sålde massor med produkter från Walther & Co , bl.a. zinkhusen i måånga olika storlekar. Då var jag en av de första som sålde detta danska märke och idag, 3 år senare, så finns de "överallt".

Om du ska köpa en ny adventsstjärna i år så är mitt allra BÄSTA tips de enkla vita från leverantören Men at work. Modellen heter SURIA  och denna är i size medium.  Jag har både small & medium på mina här hemma men det finns även large som är riktigt läcker om man har stoooor yta.

Det har ju kommit SÅ många olika färger & mönster etc på adventsstjärnor senaste åren men inget slår en enkel VIT tycker jag ! :-)  och det tyckte uppenbarligen mina fantastiska Gizmokunder också för jag sålde flera hundra stjärnor av denna modell varje år (började sälja dessa stjärnor då jag öppnade Gizmo & Co nov. -02)

Men ! på Johannas rum kommer jag att hänga upp den rosa jag köpte förra året och den är också från Men at work. Den finns även i ljusblått om du har en liten prins där hemma.


Så här såg det ut i Johannas fönster den här dagen för 1 år sedan. Stjärnan var på plats! :-)

Jag försöker få Johanna att somna nap nu men det går inte så bra... får se om vi kanske går ut en tur för då vet jag att hon helt säkert somnar i vagnen.. hmm.. frågan är väl om jag vågar oss ut idag? ;-)

P.S Missa inte TÄVLINGEN !!


Ring, ring..


Johanna ÄLSKAR att prata i tfn. och hon har just nu 2 mobiltfner ( den hon köpte till bamsen i lördags + en av mina gammla trasiga) som hon går runt med heeela dagarna och t.o.m. sover med i sängen på nätterna. Vad är det man säger? de små gör som vi gör... ;-)

Jag ringer och försöker få kontroll på vår Thailandsresa idag och jag vet inte om jag inbillar mig? men visst känns det som att de drar ut på svaret med att ge tfn.nr då man ringer nummerbyrån? och när de väl har hittat nr då kopplar de en till en röstmaskin som läser upp det ? 

Hmm.. man ska undvika att ringa 1881 (som nr är här i Norge) och använda gulesider på nett istället om man vill hålla sitt goda humör i topp. Och inte nog med att man behåller sitt goda humör om man väljer internet istället, man sparar dessutom pengar på att göra så ! Det blir som med Kinderäggen, flera önskningar i en ! ;-)

P.S I Sverige så behöver man ju inte betala om de inte hittar det tfn.nr man är ute efter men här i Norge så får man betala ändå.  Sverige är fantastiskt :-)


Godmorgon onsdag!


Jag längtar till Johanna är i form och kan leka med sina dagiskompisar igen.  (foto Paul Costello).

Jag & Johanna vaknade alldelens nyss i stora sängen och nu sitter hon och myser framför "Barnas supershow" (norsk barnTVshow som hon älskar!) och dricker sin morgonvälling och jag vet inte helt hur hennes form är ännu? men jag tror tyvärr inte att hon är klar för dagis idag  min lilla sötnos  :-( Ååå jag hoppas verkligen att hon snart är PIGG så att hon kan leka med sina dagiskompisar. 

Igår när vi var ute på turen så sa hon "Molly, June" (= hennes dagisvänner)  48 gånger så vi gick förbi och sa "hej" på dagis en super kort sväng. Gissar att vi var där i typ 3 min men det räckte för att göra Johanna HAPPY ! :-)

Nu ska jag hoppa i duschen och ta tag i dagen så här kommer dagens:

"För varje minut som vi är arga förlorar vi 60 sekunder av lycka."
/ Ur "En härlig bok".

Jag har föresten kört fast lite när det gäller "dagens" för nu har ni fått alla bra som står i mina böcker här hemma så om DU har någon bra "dagens" så får du GÄRNA ge mig den i en kommentar :-)

HAPPY onsdag kära vänner !
 
Kram! ♥

Festplanering med Norah Jones.


Imorgon ska jag ut och köpa nya nr. av ELLE Mat & Vin. Deras cover är alltid lika snygga !

På lördag ska jag få några fabulous gäster på middag så nu sitter jag här med min FAVORIT  NorahJones i bakgrunden ( klicka på hennes namn och lyssna och NJUT! )  och tända ljus på bordet och bläddrar i några nr av ELLE Mat & Vin...   Johanna har inte hostat på flera minuter så jag njuter min egentid den stund den varar :-)

    
Några favorit covers av de blader som ligger på mitt köksbord just nu.  Hmm... ser ni samma sak som mig...?... jag har bara valt de med desserter på framsidan ;-)  (jag har sparat alla nr jag köpt)

Jag blir super inspirerad av att se alla läckra bilder men jag är tyvärr inte den som "slänger ihop" någon fancy 3-rätters så vi får väl se vad jag kommer att bjuda på?  Desserten har jag i alla fall bestämt för där har jag en favorit som är en säker vinnare :-)   (Eftersom mina vänner läser min blogg så kan jag tyvärr inte avslöja mer detaljer om middagen men ni ska självklart få receptet på desserten på söndag för den är sååå god .)

Nu ska jag hoppa i duschen och tvätta håret för att spara tid imorgonbitti och sen får jag se om det finns någon plats över till mig i stora sängen i natt? Sist jag tittade in där så låg Johanna tvärs över hela ...  ;-)

God natt & Sov gott alla härliga ! ♥

Jobbig nattning...


... och idag blev det tydligen jag.. ;-)

När man har små barn så är det inte alltid lätt att veta om man gör rätt eller fel alla gånger och just nu känns det som att det kanske var en mindre bra idé att vi gick en tur i friska luften idag för Johanna är fortfarande vaken och hon hostar jätte mycket.... igen...   Hon som varit SÅ frisk & pigg & glad & busig heeela dagen lång...

Jag är verkligen inte den som klagar men i kväll måste jag säga att nattningen är super jobbig. Efter att jag läst en massa böcker och kämpat för att få i henne hostmedicinen och missat Grey´s på TV och inte fått gjort något av det jobb jag planerade att göra i kväll så ligger nu Johanna i storasängen och är fortfarande vaken och själv har jag fått huvudvärk och det har jag aldrig.

Hmm.. måste vända detta till något positivt... Jo ! nu kom jag på ! jag har lärt mig att man alltid ska hålla den lilla söta darlingen INNE en extra dag då hon varit sjuk och det visste jag så klart redan (om det när något man får höra så är det ju det..) men jag tänkte att lite frisk luft inte kunde skada..  Uff, så fel jag tydligen tog den här gången.


Gizmolinas jultips!


Så här brukar jag göra varje jul både på blomsterkrukor och på ljuslyktor och vips ! så har man julstämning. Ett tips är också att knyta fast  tex ett hjärta (julgranspynt) i rosetten .  (bild från parcourrier).

Idag bjuder jag på ett billigt & dekorativt tips :

Knyt ett vackert band runt dina blomsterkrukor där hemma till jul. Så enkelt fixat och SÅ fint !  och tänk att ett en bit röd/vitrutigt band kan skapa så mycket stämning. Plötsligt känns den vanliga vita krukan väldigt julig :-)

Nu är det dags för bading & nattning här, sen återkommer jag med fler jultips för nu känns det verkligen att advent närmar sig. Och om DU har ett tips på någon fin julkalender som du gjort själv eller som du köpt så får du väldigt gärna mejla mig bilder så visar jag på bloggen. (jag fick föresten ett par fina barnrum per mejl av bloggisar som jag ska visa er en dag snart . TACK snälla ni som mejlat mig :-)

Önskar dig en super mysig kväll !


I love milk !


Sånna här fina förpackningar sätter verkligen guldkant på vardagen! och de förgyller kylskåpet :-)

Det har gått undan i svängarna här sedan vi kom hem runt kl.17 och nu lagar jag spaghetti & köttfässås. En favorit för oss alla 3 här hemma :-)

När jag & Johanna var och handlade så blev jag helt lycklig när jag såg dessa FINA mjölkförpackningar. Såååå underbara! :-)  Själv dricker jag alltid den längst till vänster (de andra 2 köper jag aldrig men jag får ju lust på den rosa bara för föpackningens skull ;-)  . Jag bara älskar mjölk och dricker det i princip varje dag till maten :-)


Dagens.


Det råder ett "vardagskaos" på byrån.. ;-)

Idag har jag på mig en tröja från Anna Holtblad (jag sålde hennes vackra stickade plagg i min butik), sjal Faliero Sarti och favorit jeansen från Miss Sixty.  Jag hade planer om att inviga mina Zara jeans idag men jag ska gå och prova en size mindre så jag inte köper för stora för det misstaget gjorde jag tyvärr nyss med ett par jeans så det gör jag inte om ;-)

Nu blir vi ute en stund och jag hoppas att ni passar på att
TÄVLA undertiden :-) Själv har jag lust på den här outfiten till Johanna :


Tävla om ett presentkort hos How to Kiss a Frog  på 700kr HÄR.

NJUT dagen och fånga de lyckliga ögonblicken ! :-)


Inspirerande anslagstavlor!


Härligt rosa tavla för en fashionista.

Jag drömmer om ett super fint hemmakontor (jag har ett hemmakontor men det är kaos där inne så jag sitter alltid vid köksbordet.. ;-)  med ordning & reda och en FIN anslagstavla på väggen där jag kan hänga upp alla inspirerande notiser / klipp ur blader / kom i håg lappar etc.   Och jag jag en idé om att göra en egendesignad anslagstavla och jag blev riktigt inspirerad då jag hittade dessa fina hos amerikanska Pb-teen.

Det är enkelt att göra en egen genom att tex köpa en anslagstavla i kork på Ikea och sedan klä in den i ett snyggt tyg :-)


Den här vore perfekt ovanför mitt skrivbord . Gillar att den har en liten hylla under. Så kan man göra själv ! Genom att fästa en tavellist från Ikea direkt under en anslagstavla ! :-)

   
Inspiration.

Jag & Johanna ska snart klä oss och gå ut i det vackra vädret men jag återkommer med en dagens före vi går.


Jippie!!


så här hittade jag Johanna för en stund sedan. I full action ;-)

Jag är så GLAD för Johanna är mycket mycket bättre idag ! :-)

Vi har precis ätit en stooor fruktsallad och jag tycker att det är bland det godaste som finns. Speciellt när man "kryddar den" med russin . Mums !

Här i Oslo når solstrålarna hela vägen in till köksbordet idag . Härligt ! :-)


Godmorgon mina vänner!


Jag & Johanna för exakt 1 år sedan idag.

Åååå vad härligt att vi fick en sovmorgon med stort S idag ! vi vaknade nämligen nyss, klockan 09.45 ! Lovely!! :-) 

Men dagen började först kl.06 då Johanna kom in och väckte mig och ville ha vällig och då ville hon , till min STORA glädje, gå och sova i storasängen . Hurra !! :-)  Så där drack hon sin välling också tittade vi lite på TV också somnade vi snabbt om och sov alltså till nu :-)

Johanna verkar piggare men vi är ju så nyvakna att det är svårt att säga? Oj, nu kommer hon och säger att jag ska ta bort en bajsblöja också har hon tagit av sig sin pyjamas . Det är hennes nya grej, att hon klär av sig ;-)

HAPPY tisdag!

Kram! ♥

God natt mina vänner!


Krya på dig min älskade Johanna.

I kväll är jag en ovanligt trött mamma efter en dag med sjuk Johanna så jag ska strax logga av och gå och sova. Tyvärr så hör jag att mitt hjärta vaknar och hostar ibland så det lutar åt en natt med mindre sömn än vanligt...  Hoppas, hoppas, hoppas att hon dansar igen imorgon ! :-)

TACK för alla fina kommentarer jag har fått idag (jag svarar på dem imorgon) och vad KUL att ni är så många som är med i den underbara
TÄVLINGEN. Jag önskar er alla lycka till !

God natt kram! ♥

Min älskade julkalender.


Min egendesignade julkalender som förgyllde mina kunders december 2004.

Julen 2004 fick mina fantastiska kunder i min butik "Gizmo & Co" min egendesignade julkalender hemskickade i posten (+ att vi delade ut i butiken).  I luckorna stod det mest feelgood texter för en skönare december, men jag hade självklart några priserbjudanden också, och julkalendern blev stor succé ! :-)

 
Här är exempel på texter i min kalender: Lördag 20 dec: Shoppa en julegave till dig själv idag ! Slå in den i ett paket och skriv Till: världens bästa tjej. Från: tja, f.eks. Robbie Williams? ,  Torsdag 18 dec: Förbered helgens festligheter! Vad ska du ha på dig? Hvordan ska du dekke på? Vad ska du bjuda på till fördrink? Om du behöver tips kan du mejla Anna-Stina.

Och nu närmar sig årets julkalender med stormsteg och idag kom jag plötsligt på hur Johannas kalender ska se ut i år ! :-)  Lovar självklart att fota och visa då den är på plats !  Jag var föresten till Panduro Hobby häromdagen för att inspireras men de hade hängt upp exakt samma änglavingarkalender så där var det inget nytt under solen....


Norges nya Top Model.


Finalisterna i årets norska Top Model och den vackra programledaren Vendela Kirsebom.

Mitt hjärta somnade gott i sin säng strax efter kl. 20 ikväll och jag hoppas verkligen att hon får sova en lång skön natt och att hon vaknar piggare imorgon :-)

När hon somnat så hoppade jag upp i soffan och myste med finalen av norska Top Model och vinnaren blev Martine som står till höger i den fina svarta klänningen / kjolen.  Jag tyckte att rätt tjej vann. Vad tycker ni andra som såg det i kväll?


Dagsrapport.


Idag har jag linne från By Malene Birger (can´t live without them.), topp Splendid, hood från danska Heartmade och jeans Fornarina. Johanna myser i body från P.OP och topp från H&M också ull tights till det.

Idag kör vi verkligen soft hemma outfit och det enda jag kan komma på att säga om den här dagen är "what a day"....! för Johanna är riktigt super förkyld och hon har jämrat sig och hostat och gråtit i ett hela dagen och allt hon vill är att jag ska bära henne så ja, hon har t.o.m. suttit i mitt knä då jag varit på toaletten ;-)    (och ja, hon sitter i mitt knä nu då jag skriver också).

Som TUR var så somnade hjärtat sött i mitt knä i soffan runt kl.16 och vi har båda sovit gott till kl.17 och det behövde vi verkligen. Å vad lite sömn gör susen! Jag känner mig mycket piggare nu faktiskt för jag har varit super trött idag av allt bärande etc... ja, ni mamas vet ju hur man känner sig när de små är sjuka... :-)

  q
Underbara rosor som jag ska sätta i en vas nu också de söta Hello Kitty Kleenex som jag alltid shoppar "hur många som helst av" då vi är i Thailand och de sätter faktiskt lite guldkant på en förkyld dag som denna. (och det är tur vi snart ska resa tillbaka för nu börjar de ta slut... ;-)

När vi vaknade så hade JIG köpt vackra vita rosor till mig och de värmde verkligen extra mycket just idag :-) och nu är han ute och köper Kebab. Alltså jag kan inte minnas sist jag hade lust på kebab?? (måste vara ett par år sedan?) men idag så kände jag ett akut kebabsug så det ska bli super gott med det till middag och det passar utmärkt att inte laga någon middag en dag som denna.

Hoppas att din dag är bättre än min (inte kul att vara hemma med sjuk prinsessa..)  och att du njuter den nya veckan !?

Kram! ♥

Tävling: vinn underbara barnkläder!


Det är en ÄRA för mig att få arrangera en tävling för ett NYTT underbart FINT barnklädesmärke som dessutom blivit nominerad i kategorin "årets barnklädesdesigner" hos magasinet mama med motiveringen:
"enkelt, skräddat och charmigt!".

Det är systrarna Maria & Malin Holmberg som står bakom märket
HowtoKissaFrog och detta är deras allra första hostkollektion och DU kan vinna ett ♥ PRESENTKORT PÅ 700SEK ♥ som gör att du kan välja dina favoriter i deras nylanserde web-shop.



"Barn skrattar när de är glada och gråter när de är ledsna, fogar sig icke efter andras vilja och ställer frågor vid undran. De är så mycket roligare än oss kontlade vuxna. De är våra som änglar, för barn ser och hör saker som vuxna inte uppfattar i våra hektiska liv. Och barn vet hur man kysser en groda...

Våra änglar måste klä sig och inget är sötare än barnkläder. Små miniatyrer av vår vuxna värld. Så litet. Så fint. Vi vill skapa ett basprogram i glassiga vackra färger som man kan matcha i evighet. Enkla rena skärningar av skjortor och klänningar, jackor och byxor. En modernt "skräddad" garderob med roliga detaljer för barn! "

Detta är grundtanken med HowtoKissaFrog. Kläder gjorda av bästa kvalitet, design och charm. En kollektion som känns modern och lyxig utan att ha en skyhög prislapp, kläder med finess.

     

Jag blev helt KÄR i kollektionen då jag såg den och kände att jag ÄNTLIGEN har hittat ett märke som passar Johanna helt perfekt ! titta bara på de vänstra bilderna... det ser nästan ut som Johanna ;-)

   

Nu kan DU vinna ett PRESENTKORT PÅ 700SEK hos How to Kiss a Frog ! ♥

Allt du behöver göra för att vara med i tävlingen är att skriva en kommentar i detta inlägg om varför just Du borde bli den lyckliga vinnaren. Tävlingen pågår t.o.m. fredag 28:e november. Och om du inte har egna barn så är ju denna vinst en PERFEKT JULKLAPP till en vän / ett syskon som har barn!

♥ Kram & stort LYCKA TILL kära bloggisar! ♥

Carrie dresses.


Den gröna kommer från Thread Social och den rosa från Luella.

NU somnade mitt älskade hjärta och jag kan ÄNTLIGEN få gjort lite saker här hemma . Lovely !! :-)

Surfade in hos net-a-portet och hittade de här klänningarna / kjolerna som känns som hämtade ur Carries garderob. Det saknas bara ett nitbälte i midjan ;-)


1 månad kvar !


Det är kul att göra fina paket och jag brukar välja enklare papper (tex enfärgat vitt eller rött)  och istället satsa på finare band + dekorationer.

Tänk- idag är det den 24:e november = 1 månad till JULAFTON ! :-)

Nu gäller det verkligen att NJUTA tiden fram till den stora dagen och jag ska försöka köpa julklappar då jag ser dem och inte tänka "den är perfekt till min kära bror men jag köper den en annan dag" för risken är stor att allt det fina tar slut där ute och det vore dessutom så SKÖNT att slippa stressa i julhandeln.  ( det vore ett mirakel om jag klarar att leva som jag lär för jag brukar alltid vara ute och trängas den 23:e..... ;-)

Här kommer en till dagens som man bör tänka på varje dag, speciellt i dessa snökaos / julhandelskaos tider:

"Le mot andra så ler de mot dig!"


Godmorgon bloggisar!


Dekorativa hus med ljus i från PotteryBarn skapar härlig julstämning.

Johanna är sjuk :-(   hennes näsa rinner och hon hostar och gråter omvartannat.... uff, jag tycker så synd om henne. Misstänker att hon fått det som de 5 av totalt 10 är hemma pga av från dagis. Nu hoppas jag av hela mitt hjärta att Johanna blir frisk FORT !  :-)

Natten blev sisådär men jag minns att jag drömde massor så jag har i alla fall sovit en del också ;-)

Här i centrala Oslo lyser snön med sin frånvaro men jag ser på Nyhetsmorgon på TV4 att det är totalt snökaos på vissa platser i Sverige så jag skickar er som bor mitt uppe i snön varma kramar och hoppas att ni får en extra härlig dag ! och ni mamas som ska ut med barnvagn på morgon får en extra tanke också för det är inte så kul att köra vagn i djup snö... och det är inte kul att gå runt i high-heels i snö heller så ni girls som ska trippa iväg till jobbet önskar jag också en extra FAB dag !

Nu vill mitt hjärta att jag ska komma så här kommer dagens:

"Carpe Diem"

HAPPY måndag kära bloggisar !

Kram! ♥

God natt!


Den här söta figuren hänger i fönstret i Johannas rum. Jag köpte den i Strömstad (vid svenska / norska gränsen) när Johanna låg i min mage.

Tyvärr så är mitt hjärta inte alls bra i natt... :-(  Hon vaknar och hostar och gråter och vill att jag ska sitta brevid sängen och läsa Musse Pigg boken så ofta att jag tror att det är lika bra att jag lägger mig och sover inne hos henne så slipper jag springa fram & tillbaka genom lägenheten i natt.  Sånna här gånger så önskar jag verkligen att hon ville ligga och sova mellan mig och JIG i stora sängen men nixpix, hon vill bara sova i sin egen säng (och det är ju i och för sig bra) så det är ju tur att jag kan sova gott på golvet ;-)

Oj, nu vaknar hjärtat igen. Got to go.   falskt alarm, hon somnade om och då tror jag faktiskt att jag ska prova att gå och sova i min egen säng :-) 

God natt & Sov så gott alla vänner så ses vi imorgon och då ska jag presentera en underbar tävling :-) Också får vi hålla tummarna i natt för att Johanna INTE är sjuk imorgon !   (det går tyvärr en del på hennes dagis, i slutet på förra veckan var de bara 5 barn av 10 på plats p.g.a. sjukdommar... )

Natta! ♥

Gizmolinas jultips.


Julkort från
Maileg.

Dagens jultips blir söta juklappar till de små från en av mina favorit leverantörer, nämligen danska Maileg. De har bara SÅ mycket fint och årets julkollektion från dem tycker jag är finare än någonsin ! :-) 

   
Den super söta prinsessan med bjällra inuti är perfekt present till de allra minsta (det finns "killiga" varianter också) . Johanna gav en sån i present till Sunniva för några veckor sedan och den är stor succé ! (Sunniva är 5 mån.).  Den bedårande prinsessan på ärten står på Johannas önskelista i jul och det gör även ballerinan längst ut till höger.

 
Den underbart fina grisen kan du klicka hem hos desinerleg som är en nettbutik med "bara" Maileg produkter (du hittar alla produkterna här). Den dekorativa burken med bowlingsoldater  i passar utmärkt på ett pojkrum och förutom att spela bowling med dem så kan man ha dem som prydnad.  Och till sist: den söta prinsessan på ärten igen..

Happy christmas shopping !


Kvällens...


Idag har jag bara varit inne hemma så då passade det bra med ett linne från By Malene Birger, topp från Odd Molly och jeans från Fornarina.

I em/kväll har jag känt mig lite rastlös för min plan var att få gjort en massa saker men jag har knappt fått gjort någonting alls pga att Johanna har önskat min uppmärksamhet heeeela tiden... ( så fort jag har försökt att sätta mig för att blogga så har hon kommit och dragit iväg mig härifrån...).  Hon har hostat helt galet mycket och sagt "mamma näs" 189 gånger eftersom hennes näsa rinner och hon hostade så mycket i kväll då hon skulle somna att hon somnade alldelens nyss och nu håller jag alla tummar jag har för att hon får sova sott & gott i natt och för att hon får vakna piggare imorgon. Vill inte att mitt älskade hjärta ska vara sjuk..

NU börjar i alla fall MIN dag :-)  och jag ska försöka komma i kapp dagens planer. Ska börja med att hänga tvätten och städa undan pizzamiddagen och sen ska ni få Gizmolinas jultips . Om Johanna får sova gott så ska jag fortsätta att se Sex and the city där jag somnde igår ;-)

Hoppas att du har en underbart skön söndag och att du känner dig laddad för en ny vecka !? I veckan blir det föresten tävlingsdags igen och det känns jätte KUL !

Kram ! ♥

Snyggt från H&M.


Snyggt från H&M.

Jag måste säga att H&M har imponerat med sina senaste annonskampanjer och den nya reklamfilmen som snurrar på TV nu är ju bara stencool ! De måste ha bytt reklambyrå ?  eller också har de bytt marknadschef? Oavsett vad som hänt så är det fabulous ! :-)


Den här koftan stod jag och höll i häromdagen... Fin !


Very nice !

   
Som sagt - H&M´s kampanj imponerar !

Mitt hjärta sover fortfarande och vi planerar middag här... det lutar åt pizza för idag känner jag mig för slö för att laga mat :-) också håller jag ju på med lite interiörfix på Johannas rum också. Just nu är det en hylla jag inte helt vet var jag ska placera...? har man inga problem så skapar man dom ;-)


Johannas nya vagn.


Jag är SÅ glad i vår nya Urban Jungle.

Som ni vet så har Johanna åkt runt  i en Bugaboo sedan hon föddes men sedan hon började på dagis igen i augusti så har jag haft lust på en ny vagn. Orsaken är att Johanna helt enkelt blivit stor för Buggisen, jag har känt att jag nästan fått klämma ner henne i vagnen... 

Så - igår shoppade vi ÄNTLIGEN en ny fin vagn och det blev min favorit: Urban Jungle ! :-)  Den här vagnen känns rymlig, skön att trille (tack vare de stora hjulen) och Johanna sitter bekvämare än i Buggisen nu då hon blivit så stor MEN - jag har älskat Bugaboon hela vägen ! Det är en fantastik vagn det också och jag skulle inte valt någon annan om jag fick barn idag :-)

  
Vi köpte vagnen på BarnasHus på CC-Vest hos vår favoit selger Anette. Hos henne köpte vi ägen Bugaboon och vi litar fullt på henne när det gäller val av vagn etc. Bilden i mitten och den till höger är från då Bamsen fick provåka vagnen på Sandvika Storcenter.
 
Urban Jungle har gjort om sin design på denna nya modell + sin loggo och jag tycker personligen att den förra loggon var mycket snyggare / coolare än denna nya ... Men nu är det ju funktionaliteten som är viktigast så jag ska inte  hänga upp mig på en grön liten loggo ;-)

Jag riktigt längtar till ska ut på tur mot dagis imorgon med den nya vagnen ! :-)


Shoppingtips !


Sjal från italienska Falierio Sarti.

Ni är SÅ MÅNGA som har skrivit till mig ang. mina favorit sjalar från Falierio Sarti som jag shoppat på butiken Mathilde i Stockholm (de finns även hos MA på Briskeby här i Oslo)  och därför blev jag super HAPPY då jag hittade en nettbutik som selger dem så nu är de bara ett klick borta för oss alla oavsett var vi bor ! :-)

Butiken är dansk och heter
Youheshe. och här hittar du massor med BRA märken och kläderna har en stil som jag bara älskar. Jag skulle faktiskt kunna klicka hem hur mycket som helst härifrån ;-)


   

   
Ett urval av de snygga plagg som finns hos Youheshe. Den grå cashmere koftan längst ner till vänster från Juicy Couture är en personlig favorit ! Jag har varit och tittat på den i svart hos både Tatler & Den dama här i Oslo...   Och den grå hooden med rosett / slöyfe har jag själv i svart och vad kan jag säga ? I love Juicy helt enkelt :-)

Nej, nu tror jag minsann att det är dags att ta fram den rosa verktygslådan och montera ihop ett sängbord till Johanna. Handywoman som man är ;-)


Lördagens bamseäventyr fortsätter...


Hjärtat bjuder bamse på nuggets. Johannas fina klänning / tunika kommer från
Mycinnamongirl.

Efter att vi varit på Build a bear igår så gick vi hungriga raka vägen till Mc.Donalds och där fick bamsen äta chicken nuggets för första gången :-)

   
Johanna insisterade på att bära bamsehuset helt själv hela vägen till Mc.Donalds men efter en stund blev det lite tungt så då drog hon det efter sig på marken :-)  Väl framme på Mc.D så åt hon sitt favorit Happy Meal med chicken nuggets och till det dricker hon vatten.  Ser ni den lilla lila telfonen som ligger framför henne? Den är en accessoar till bamsen ;-)

Nu sover darlingen sin nap och tyvärr hostar hon galet mycket. HOPPAS, hoppas att hon inte blir sjuk för det krockar med en hektisk jobbvecka..


Mumsigt värre!


Hallontårta / bringebärkake och vaniljekalsbader. Assietten kommer från Mateus och servetten från Sia. Underlägget sålde jag i min butik och skeden köpte jag på Ikea för "100årsedan" (den är en kopia på de vackra Thaibestick som Men at work har agentur på )

Nu kom precis JIG och Johanna innanför dörren med GOTT fika från Baker Hansen så nu ska jag NJUTA dessa härliga godsaker. Mums !  :-)


Build a bear!


Här har vi precis besökt butiken Build a bear för första gången ! :-)

NU ska ni få se vad det var Johanna gjorde på bilden jag visade igår ! :-)

Vi tog en tur till Nordens största köpcenter, Sandvika Storcenter, för att besöka butiken "Build a bear" igår och med risk för att detta blir världens längsta inlägg så ska ni här få följa med oss på denna lilla happening :-)

   
När man kommer in i butiken så startar man med att välja tom figur. Johanna fick välja mellan Hello Kitty och diverse bamser och valde den bamse ni ser att hon håller i här.  Sedan väljer man ljud till sin bamse på den bild ni ser i mitten. Vi valde ett hjärta som slår så att det känns i bamsen då man trycker på det.  Sen var det dags att fylla kroppen !

  
Här fylls Johannas söta bamse med skum så att den får en fylld kropp. Johanna fick själv trycka på pedalen som gör att skummet fylls upp i kroppen.


Sen var det en lite ritual med hjärtat som ska placeras i bamsen. Johanna fick först värma det i sina händer och sedan....

  
... fick hon sätta det mot sin egen panna (det är det hon gör på bilden jag visade igår !). När ritualen med hjärtat var klar så placerade personalen hjärtat + det hjärta som slår inne i kroppen på bamsen och sen sydde hon ihop den. Och sen gick vi och badade bamsen (inte i vatten utan under luft).

    
Sen var det dags att välja kläder till bamsen och det finns HUR mycket som helst att välja mellan + massor med accessoarer så nu kommer kläder till bamsen att bli perfekta julklappar / presenter etc framöver :-)  På bilden i mitten ser ni vilken outfit vi valde till bamsen och där sitter Johanna , med hjälp av JIG, och registrerar sin bamse på en pc innan vi till slut gick till kassan och fick ett registreringsbevis (det är t.o.m. en streckkod i bamsen så om Johanna mister den så kan den som hittar den lämna in den i butiken och vips ! så ringer de oss och berättar att bamsen är där ).


Det var föresten en ritual med detta lilla hus som bamsen åkte hem i också. Johanna fick blåsa i huset 3 gånger så att det öppnade sig och bamsen kunde hoppa i :-)

Detta koncept är ju bara hur kul som helst för kidsen och som ni säkert förstår så är det ett amerikanskt  ;-) och det finns självklart en  egen nettsida också där man kan shoppa kläder till sina bamser / figurer.

Ett presentkort hos butiken Build a bear i Sandvika är ett kul julklappstips till barn i nästan alla åldrar för detta koncept är minst lika uppskattat för de som är runt 10-14 år också  ! :-)  Jag vet inte om butiken finns i Sverige ?

I nästa inlägg ska ni få hur dagen fortsatte med vår nya familjemedlem: bamsen :-)


Godmorgon söndag!


Dessa underbara zinkhus från Walther & Co sålde jag i min butik och de är ett TIPS ! om du ska köpa nytt pynt till advent / jul.

Tänk- nästa söndag är det 1:a advent ! det känns helt overkligt....jag trodde faktiskt att det var 2 veckor kvar ?!  men det är väl nästa söndag? eller hur?Jag kommer så väl ihåg för ett par år sedan (eller var det kanske 3 år sedan?) då det var ett tryckfel i Ordning & Redas kalendrar och det stod att 1:a advent var en dag då det inte var och sedan dess är jag alltid lite osäker ;-)

Men idag är det i alla fall INTE 1:a advent :-) och idag startade dagen strax efter kl.08 av att hjärtat kom in på sovrummet och tyckte att jag skulle stiga upp och nu myser vi med barnTV på den ena TVn och Nyhetsmorgon på den andra och det börjar att bli dags för frukost. 


Så här skyltade jag med husen i min butik julen 2005.

Johanna hostar och är snuvig idag så jag hoppas verkligen att hon inte har blivit sjuk.. satsar på att det bara är morgonsnuva och att det går över till lunch :-)

HAPPY söndag mina kära bloggisar !  och det är föresten inte ett hårspänne Johanna fäster i håret,  i nästa inlägg ska ni få veta vad hon gör :-) men det är inte så lätt för mig att blogga idag tyvärr för Johanna kommer och drar i mig heeeela tiden...

P.S Nu ser jag att blogg.se länkar till min blogg igen ! Kolla puffen för SJP´s parfym längst ner i högerspalten. KUL !! :-)

Kram! ♥

Vad gör Johanna här?


VAD gör Johanna här ??  Fundera på den ni ! ;-) så lovar jag att ge er svaret imorgon .

Jag & Johanna har dansat till Dansbandskampen men tyvärr krockade nattningen här med sista 20 min av programmet så jag har precis surfat in på Aftonbladet för att checka vilka som gick vidare ? Och jag blir HAPPY !!! när jag ser att det är mina favvisar !! Tjohooo! :-)  Jag hoppas verkligen att Scotts vinner hela kampen men jag tror att det blir tuff konkurens av Larz Kristerz....

I veckan fick jag ett helt fantastiskt mejl av en bloggläsare som heter Anna Grafström och hon avslutade sitt mejl så här:

Ps. Om jag hade kunnat så hade jag BEORDRAT dig en bloggpaus en kväll denna veckan så att du kan få se SexAndTheCity-filmen - Det är du sannerligen värd! Ds 

TACK snälla Anna för ditt mejl ! :-)  I kväll tänker jag faktiskt följa din order och logga av från pc´n nu och krypa upp i soffan  (eller jag kanske ska sätta mig på golvet så jag inte somnar? ;-)  med choklad och lite vin och trycka på Play och njuta Sex and the city - the movie.   (jag gjorde ett försök tidigare i veckan som misslyckades ... )

Så - jag säger TACK för idag och hoppas på allas förståelse för att jag svarar på mejl & kommentarer imorgon!   jag kunde inte hålla mig från att svara på kommentarerna nu så hmm... kanske jag borde följt den här ordern en kväll som startar lite tidigare än kl. 22.10.... ;-) 

Kram på er mina kära bloggisar, ni är de bästa ! ♥

Hemma !


Ser ni något nytt på den här bilden ? ;-)  ska berätta mer om det senare.

Vi kom precis innanför dörren och nu ska vi hålla alla tummar för SCOTTS (& Larz Kristerz)  och jag ska lyxa med ett glas vitt och slappa i soffan. Lovely !! :-)

Jag önskar dig världens mysigaste kväll och jag återkommer senare och berättar allt om vår super mysiga eftermiddag/kväll.

Kram! ♥

Lördagens.



Idag inviger jag mina C.D.G kläder från H&M och jag matchar dem med ett linne från By Malene Birger, mina Miss Sixty jeans och stövlar från BilliBi.

Hjärtat sover sin nap och jag ska passa på att ta en tur down-town och sen , då Johanna vaknat, så ska vi ta en tur ut alla 3. 

HAPPY lördag mina vänner och här kommer en favorit dagens:

"Dagens händelser är morgondagens minnen."

Kram! ♥

Godmorgon härliga lördag !


Sötnosarna i likadana bodys från Polarn & Pyret och klänningar från H&M. Johanna fick sitt lördagsgodis en dag för tidigt och det var julskumspremiär :-)

Åååå vad det känns HÄRLIGT med lördag idag !  Ingen morgonstress, ingen fix av matpakke, ingen prommis till dagis bara SOFT skön morgon i soffan med morgonrocken på och massor med mys. I love it !! :-)

Lördagen startade strax före kl.08 då hjärtat kom och myste hos mig i storasängen och sen flyttade vi över till soffan och Johanna drack sin välling och vi tittade på barnTV.


Kidsen låg och myste på golvet i vardagsrummet/stua då vi mamas åt nybakade muffins och hade girltalk.

Igår hade vi en super mysig playdate med våra bästa vänner Kjersti & Sunniva och det är så underbart att se glädjen de små har av varandra. Johanna ÄLSKAR att pyssla om Sunniva och när Kjersti smsade mig vad Sunniva skulle ha på sig på morgon så tog jag på samma kläder på Johanna som en kul grej och det blev så klart succé . Och gissa om Johanna blev GLAD då hon såg att Kjersti & Sunniva kom till dagis tillsammans med mig ! :-)

   
Så här hittade vi Johanna på dagis. De hade börjat med lite julpyssel och Johanna målade hjärtan och tyckte att det var så kul att hon först inte ville följa med oss hem.  Till höger: de fina presenter vi fick av våra vänner, härliga blader till mig (ELLE Lyx & People) med post-its i (Kjersti har skrivit kommentarer till bilder etc.)  och ett pepparkakshus till hjärtat. (TACK kära vänner !!)

Nu sitter JIG och Johanna och tittar på foton från Thailand och sommaren och jag ska passa på att NJUTA egentid på badet = mamalyx :-) 

Jag önskar dig en UNDERBAR lördag fylld av lyckliga stunder !

Kram! ♥

God natt fredag!


Så här la sig plötsligt Johanna och softade när hennes söta vän Sunniva ammades vid hennes fötter i em. Hon är alltid lite småtrött efter all lek på dagis.

Det sista jag minns från kvällen var att Anna åkte ur Idol, sen var dag god natt för mig i soffan...zzz.... ;-)  och jag som verkligen försökte hålla mig vaken för min kusin Stefan spelade trummor bakom Danny i Fredag hela veckan och jag ville ju så klart inte missa det.  Stefan är SÅ duktig och jag är helt övertygad om att han blir en stor stjärna en dag !

Och när det gäller Idol så var det helt ok för mig att Anna fick åka ur även om jag kanske tycker att Johan borde fått åka före henne. Men alla ska ju ändå ut och Kevin ska ju vara ensam kvar som vinnare så vilken ordning de andra åker ut i spelar ingen roll för mig ;-)

Nu är det bäst att jag kryper ner i sängen och fortsätter att sova innan jag piggnar till för mycket så jag får berätta mer om dagen och svara på era kommentarer imorgon men jag måste redan nu säga TACK för hjälpen med jeansen. Lutar åt att jag gör som ni säger och behåller dem.....

God natt kram ! ♥

Kvällens.


Topp från French Connection (köpt i Phuket), linne/singlett By Malene Birger och skinnbyxor Zara.

Tiden går SÅ fort när man roligt ! :-) och då menar jag svenska roligt för på norska betyder nämligen roligt "lugnt/stilla" ;-)

Jag ska visa bilder från vår mysiga eftermiddag senare för nu ska en liten prinsessa bada här och sen är det IDOL och som vanligt så håller jag alla tummar för min favorit Kevin för han är ju bara BÄST, BÄST, BÄST !!! :-)

Jag önskar dig en fabulous fredagkväll ! Själv skulle jag egentligen ut i kväll men min kära vän blev sjuk så det blir en mysig hemmakväll istället.

♥ 

HAPPY fredag mina vänner!



Fredag = after work öl (när jag bodde i Stockholm mötte jag alltid upp vänner på Tures efter jobbet på fredagarna)  = happy hour ! :-)

Nu ska jag göra mig klar och gå ut och möta upp min kära vän Kjersti och henne söta Sunniva också ska vi gå och hämta mitt hjärta och sen ska vi gå hem hit och fredagsmysa. Så - nästa gång jag bloggar är det nog "happy hour" både här och där  :-)

HAPPY fredag !

Kram! ♥

What you think?


Jeans Zara. Pris: 399nok.

Igår hittade jag de här jeansen på Zara och blev lite kär i dem men jag vet inte om det bara var en tillfällig "flört" eller om det är ment to be...?   What you think ? :-)

   
Jag är väldigt glad i slitna / håliga jeans och mina favoriter från Miss Sixty har  blivit lite stora...

jag lyssnar som vanligt på The Voice på radion och älskar deras musik men de kör ju SAMMA låtar hela dagarna... inte mycket fantasi där inte ;-)  Det HÄR  är en favorit låt som man inte hör lika ofta längre.


Godmorgon fredag !


Jag kan verkligen inte leva utan läppstift. Favoriten just nu är YSL nr.11. och på nätterna byter jag ut läppstift mot Elisabeth Arden Eight Hour Creme.  Och det är en ganska crazy tanke att vi får i oss alla dessa läppstift ;-)

Idag startade dagen med att jag vaknade på golvet inne på Johannas rum kl.08 då hon väckte mig och sa "mamma blöt".  Hennes blöja hade läkt och pyjamasen var blöt och det gillar hon så klart inte men hennes nya pyjamas gillar hon så mycket att hon vill ha den på sig på dagis på dagarna :-) 

Jag har precis ätit frukost och nu ska jag vara super effektiv i några timmar  för idag ska jag hämta Johanna ovanligt tidigt  tillsammans med Kjersti & Sunniva och sen ska vi ha playdate och baka muffins och mysa här hemma hos oss. Johanna kommer att bli SÅ glad när vi kommer till dagis alla 3 för hon pratar om Kjersti & Sunniva varje dag .

Solen skiner och det är FREDAG! Det är lycka ! :-)

Jag önskar dig en underbar dag och hoppas att du smider kul planer för helgen?!

Kram! ♥

God natt bloggen!


Jag köpte en ny lång tavellist på Ikea häromdagen (en nyhet i deras sortiment !) som jag ska sätta upp bakom sängen så snart är tavlorna ni ser ett minne blott. Jag ska självklart fota och visa er då detta lilla prosjekt är avslutat.  Och jag passar på att bädda med blått nu innan det är dags att gå över till "julsängkläderna" . Tänk - advent närmar sig ! :-)

I kväll ska jag göra något så ovanligt som att inte blogga hela natten.. ... istället ska jag skriva kort och pyssla med några andra saker innan jag kryper ner och sover i den nybäddade sängen (det är så underbart att sova i nytvättade sängkläder).  Men man vet ju aldrig, jag kanske får bloggabstinens och plötsligt dyker upp med ett till inlägg ? för är man en bloggoholic så är man ;-)

Jag avslutar dagen med några pics från kvällen:

    
Plötsligt så tog Johanna sin favorit bok, Den lilla lilla gumman, och hoppade upp i sin leksakskorg (som hon tömde en stund innan) och satt sig där och läste högt för sig själv.  Hur sött som helst :-)

När vi "ses" igen imorgon är det HELG ! Tjohoooo !!

God natt & Sov gott mina vänner! ♥

Snyggt?


Madonna.

Så här såg Madonna ut då hon närvarade på ett Gucci & Unicef event i New York. Hon är klädd i Louis Vuitton från topp till tå men ja, vad säger ni ? Är detta snyggt ?  I think not.... ! ;-)

   
Jag vet inte om jag gillar Katies outfit heller? ;-) Men - Nicole Riche är alltid så snygg ! och ni har väl hört att det är slut mellan hennes boyfriends bror och Paris Hilton ? Oh yes. Latest news ;-)   Och till sist favoriten S.J.P.  !

Dags för nattning här nu.


After dinner.



Idag lyxade jag till middagen och lagade lax, pressad potatis och en super god citronsås som jag lärt mig av min mamma och till det - vitt vin, massor med tända ljus och eld i öppna spisen.  Men åt Johanna? Nix pix. Det känns faktiskt som att den här haklappen är designad av henne ;-)

Nu är Tom Cruse gäst hos Oprah för att fira sina 25 år som skådespelare.  Vilken kille ! jag tror faktiskt att jag måste ha en nostalgitripp en kväll snart och titta på Top Gun :-)

 
Snyggingen Maverick i Top Gun och den 18:e nov firade han och Katie bröllopsdag.

Det börjar bli dags för nattning av Johanna här nu och sen tänker jag sätta mig och skriva kort till några kära vänner.  Förut skrev jag SÅ mycket mer kort men sedan jag började blogga så har jag spårat ut lite... ska ändra på det i kväll ! :-)


Gizmolinas jultips!


Halsbandet kan man klicka hem hos net-a-porter om man har ca 8.000kr över...

Detta fantastiska halsbandet från Lanvin får gärna tomten komma med i år  ;-)  och när jag ser den lyxiga förpackningen till smycket (bilden till vänster)  så förstår jag plötsligt var Martina Bonnier hämtade sin inspiration till sitt bokcover (bilden till höger)  ;-)

   
Martinas bok "Fashionista" är föresten dagens julklappstips ! :-)   Jag fick boken i posten av min kära mamma då vi var i Thailand i våras och jag sträckläste den. Boken passar utmärkt till en fashionista / veninna och komplettera gärna boken med en liten flaska cava eller champagne och lite choklad för en extra lyxig feeling :-)


Så här såg det ut då jag låg och läste min bok i Phuket i våras... Ååå vad jag längtar till vi reser tillbaka ! :-)

Nu ska jag hoppa i skorna och gå ut och göra lite jobb-ärenden innan jag ska hämta mitt hjärta. So long !


Ny doft av S.J.P.!



Se så SNYGG Sarah Jessica Parker är i Chanel då hon lanserade sin senaste parfym ! :-) Och på tal om Chanel så var jag in för att prova de fantastiska Gucci ankel bootsen + stövlarna med nitar på när jag gick hem från dagis idag. Men båda var utsålda i min stolek och det var ju TUR för mig för då slipper jag drömma vidare om dem... ;-)  (jag har absolut inte råd med de skorna just nu men att prova och att drömma är gratis ! )


S.J.P´s senaste doft. Jag hoppas att denna luktar godare än de andra hon har..... !

Nu är jag inne på pepparkaka nr.8 här.. hur ska denna dag sluta ? tror jag får gömma burken någonstans snart så att jag inte kan hitta den igen ;-)


Dagens.


Dagens: blus Bruuns Bazaar, tunika H&M Trend (gammal) , päls H&M Trend, halsband Juicy Couture, mössa Diesel, jeans Forever 21 och väska Zara.

Jag lämnade Johanna ovanligt sent idag (tyckte att hon behövde en soft morgon efter att hon varit lite dålig) och har nyss ätit min goda frukost och är nu klar för dagens jobbing :-)

Köpte föresten hem en ny burk med pepparkakor men jag vet inte om det var så smart... ?... ;-)



Godmorgon kära bloggisar!


Så här satt Johanna på morgon och lekte då jag fixade till mig på badet och så här sitter hon ofta på morgonen och leker med väskan som alla hårspännen, smycken etc är i.

Ny dag och nya möjligheter IGEN ! Härligt ! :-)

I natt kom Johanna in till mig precis då jag släckt min lampa i natt och sa "mamma läskigt" = hon hade drömt mardröm så jag gick upp med henne och läste bok och myste och sen somnade vi i soffan i vardagsrummet och vaknade där kl. 08.45. Och i natt sov jag faktiskt riktigt bra där ute :-)

Nu leker hjärtat och idag är det dags för dagis igen för jag tycker att hon är riktigt pigg och igår hade hon sin feberfriadag.
 

Ett tips !  I dessa pepparkakstider så kan man passa på att använda pepparkaksformarna till att göra söta smörgåsar.   Idag får Johanna hjärtan i sin matpakke :-)

Önskar dig en fantastisk dag och här kommer dagens:

"Ibland behöver vi vara lite tokiga för att kunna utvecklas."
/Ur En härlig bok.

HAPPY torsdag !

Kram! ♥

Natta !


Nu ska jag lägga mig och läsa.  (Bild Paul Costello.)

Det tar på mammakrafterna när de små är sjuka så ikväll är jag ovanligt trött...zzz... Därför ska jag logga av nu och krypa ner i sköna sängen och läsa nya svenska mama .

TACK för alla fina kommentarer jag fått idag (jag har precis suttit och svarat på dem), de har lyst upp dagen här hemma! :-)

Imorgon är det redan torsdag och det betyder att det snart är HELG igen. Lovely !!

Natta! ♥

Prinsessig pyjamas.


En kvällspigg Johanna i ny gosig pyjamas med prinsessmotiv från H&M som hon blev SÅ glad i :-)  (Jag ska fota och visa en bättre bild på pyjamasen imorgon )

I löpet av 24 timmar så har mitt hjärta gått från att vara hur dålig som helst till att vara piggare än någonsin ! och vi har nog dagens super långa nap att tacka för detta :-) 

 
Jag försökte fånga en bild på pyjamasen men det var lättare sagt än gjort ...

I kväll ville hon absolut titta på "Bonde söker fru" med mig och så fort programmet var klart (kändes som att Peter gjorde rätt val ikväll) hoppade hon upp i sin säng och jag läste "Lilla gumman" och innan jag hann komma till den delen där den lilla lilla gumman går ut för att mjölka den lilla lilla kon så sov hon sött :-)

Själv är jag super trött i kväll efter natten på soffan så det lutar åt att jag slår "läggamigtidigt" rekord idag. Vi får väl se..


Min & Johannas dag.


Dagens: jag har på mig en Splendid topp idag igen, den här gången med lång ärm och den är precis lika SKÖN och perfekt som den med kort ärm. Men den är inte riktigt så lång som den ser ut på bilden , jag har nämligen ett linne från By Malene Birger under. Jeansen är Fornarina (favoriterna Flirt Bit) och sjalen kommer från Faliero Sarti.

Idag har vi varit inne på Johannas rum och lekt, suttit på golvet i vardagsrummet/stua och ätit glass (mums!), tittat på korta filmsnuttar på YouTube, lagt pussel (Johanna älskar det !) och myst... ! :-) också har jag försökt att blogga detta inlägg sedan typ kl. 15 men det har INTE Johanna tyckt att jag ska göra ;-)

Nu har vi precis kommit in igen efter en kort tur ut och Johanna provar en ny skön pyjamas så förhoppningsvis får ni se en bild av den lite senare :-) och snart är det "Bonde söker fru" och jag riktigt LÄNGTAR !

Hoppas att du har haft en lovely dag och att du myser i kväll !

Kram! ♥

Trött prinsessa...


Johannas UGG-tofflor var ett super bra köp ! de är helt underbara för henne att gå runt i här hemma och hon sover ofta med dem på fötterna på nätterna eftersom de är så mjuka och inte har någon hård sula. 

Så här hittade jag Johanna för några timmar sedan. Hon STOD upp och sov med huvudet i soffan. DÅ är man trött alltså.... ! :-)  Jag lyfte upp henne i soffan och där sover hon ännu min trötta prinsessa.

När man talar om trollen... Nu är det någon som ropar "mamma" här ;-)   Got to go !


Gizmolinas jultips !


Vackra kakor som ser ut som julgranspynt.

Idag ska jag börja med jultips här på bloggen ! :-)   Jag kommer att ge er tips på julklappar, dukning, pynt till granen, juldekorationer ... ja, helt enkelt alla tips jag kan komma på ! också ska ni få ta del av vad jag själv önskar mig till jul...  Hoppas att ni tycker att det låter som en bra idé ?! :-)

Och jag startar idag med detta söta julklappstips:

   
Häromdagen visade jag Johannas SÖTA passfodral och det är en PERFEKT julklapp till små prinsar & prinsessor. Det kommer från danska Lisbeth Dahl och finns bl.a. hos SysterLycklig. Pris : 199sek.

Och den här har jag precis skrivit upp min önskelista:


Super fin klänning från Odd Molly som bl.a. finns hos "Kiman" i Paléet här i Oslo.

Mitt hjärta vaknade nyss till men somnade ganska fort om igen och jag är GLAD över att hon får sova. Hon behöver det efter i natt.


Godmorgon onsdag !


Johanna för en liten stund sedan..

Igår kväll & i natt var Johanna verkligen jätte dålig men när hon vaknade på morgon så var hon SÅ mycket bättre och det är fantastiskt att barn kan gå från att vara väldigt dålig till bättre så makalöst snabbt !

Men natten var ganska jobbig för hon vaknade och grät hur ofta som helst fram till strax efter kl. 02 men sen somnade hon sött med sin hand i min brevid mig i soffan och vi sov båda fram till runt ´7.30. Eller sov och sov.. jag höll mest på att ramla ur soffan ;-)    Oj, nu ser jag att hon somnat i sin favorit fåtölj framför Pingu. Så BRA ! hoppas att hon får sova en stund nu för sömn är verkligen den bästa medicinen.

Själv ska jag passa på att äta frukost och jobba nu då hjärtat sover men först ska jag lyfta över Johanna till soffan. Återkommer med dagens lite senare :-)

Önskar dig en fantastisk dag fylld av lycka ! och ♥ TUSEN MILJONER TACK ♥ för alla FINA kommentarer vi fått till förra inlägget! De värmer enormt !! :-) och det ser ut som att ni tycker att jag ska gå för pälsvästen också . Tack för hjälpen! ;-)

Och just det ja - det var INTE kul att få en telefon från söta Marit som fixar mina naglar på morgon för hon undrade om jag var på väg ?  Exakt. ! jag hade helt missat att jag hade nagelfix mitt i allt här... grrr..  snacka om att kasta pengarna i sjön...  :-(  Måste förtränga detta med lite pepparkakor nu tror jag ...

Kram! ♥

Krya på dig mitt älskade hjärta.


Oss i lördags.

Senast Johanna var så här dålig var dagen efter att vi landat i Thailand för nästan exakt 1 år sedan. Och egentligen så är det ju ganska fantastiskt att hon inte varit riktigt sjuk på så länge :-) för jag tycker så oerhört synd om henne när hon är dålig och jag känner mig så maktlös... Önskar att jag kunde trolla bort det onda så att hon fick bli frisk igen !  

Nu sover hon sött i fåtöljen i vardagsrummet (hon vägrar sängen när hon är sjuk.. ) men så fort hon hostar så vaknar hon och gråter och ropar "mamma" så jag har bäddat åt mig själv i soffan så att jag ska slippa springa fram & tillbaka från sovrummet hela natten för det gäller att hitta en praktisk & skön lösning sånna här gånger :-)

Det blir en hemmadag imorgon och jag håller tummarna för att Johanna snart dansar igen ! Oj, nu vaknade hon igen och är ledsen... hoppas att febern går ner snart så att hon kan sova mer än 10 minuter åt gången..

God natt & Sov gott mina kära bloggisar ! ♥

P.S förlåt att jag inte svarat på kommentarer i kväll. När Johanna är sjuk så går hon före allt som ni säkert förstår.

Johanna sjuk ?


Idag hittade jag min päls i form av en väst inne på vanliga H&M butiken (inte Trend) ! och vid sidan hängde även den här kjolen som jag har sett i många blader så båda fick följa med mig in i ett provrum...  Västen är helt lovely ! och kjolen är perfekt till kommande julfester :-)  Ska tänka på dem till imorgon...

Mitt hjärta har inte alls varit i form sedan vi kom hem från dagis så hon har legat och sovit i mitt knä i soffan sedan strax efter kl. 18 och nyss gjorde jag ett försök att flytta över henne till sängen men då vaknade hon så nu fixar jag välling också ska vi mysa vidare i soffan.  Om hon somnar i mitt knä igen så ska jag passa på att titta på Sex and the city - the movie :-)


Helknasig bild men här ser ni i alla fall hur västen ser ut på :-)

Önskar dig en jätte trevlig helg  KVÄLL ! också hoppas jag av hela mitt hjärta att Johanna inte blir sjuk nu....  Oj, nu ser jag att hon somnat på golvet i vardagsrummet (på en liten madrass + kudde).. mitt älskade hjärta...  Då ska hon få ligga där och sova också ska jag krypa upp i soffan framför Carrie & Co :-)

Uppdatering: nog för att tiden går fort men det är ju inte helg riktigt ännu . Tack för att ni håller koll på mig ;-) var lite stressad mamma...   Min älskade Johanna är tyvärr jätte dålig med hög feber , i skrivande stund så halvsover hon framför Pingu dvd i sin fåtölj....


Dagishämtning & middag...


Dessa kort av Anne Taintor är bara helt underbara :-)

Herregud, jag klarar inte ens att låta bli att blogga i 3 timmar... vad är det för fel på mig ? ha,ha :-)  Hur som helst -  det är dags för mig att gå och hämta hjärtat på dagis och när vi kommer hem ska jag fixa korvstroganoff till middag och det ska bli riktigt gott för jag kom precis på att jag glömt att äta lunch. Typiskt mig för jag blir så inne i det jag håller på med att jag glömmer allt annat...  eller ja, inte riktigt allt annat för blogga kommer jag tydligen ihåg att göra ! ;-)

Kram! ♥

Interiörinspiration till små prinsessor.


Den här underbara väskan från
TheWhiteCompany är en perfekt julklapp till Johanna som älskar väskor.

Varsågoda, här kommer lite mer härlig barnrumsinspiration , den här gången till små prinsessor :-) Det finns ju bara sååå mycket SÖTT att man blir helt godissugen !! :-)

     
Lösa bokstäver i tyg som skriver "Princess" kommer från LauraAshley och därifrån kommer även den rosa förvaringskorten. De söta väskorna + tygbokstäverna A, B, C i mitten kommer från TheWhiteCompany.

    
Fin ljusslinga från The White Company.  Söt klocka och praktiska förvaringsboxar från Laura Ashley.

Nu blir jag upptagen med jobb fram till att jag ska iväg och hämta hjärtat på dagis så jag önskar dig en UNDERBAR eftermiddag !

Kram ! ♥

Dagens & min favorit basic !


Långt linne Filippa K, topp Splendid, sjal Zara och jeans Forever21.  Ute åker en kofta från Filippa K på också pälsen så klart :-)

Idag blev de en enkel & bekväm outfit eftersom jag monterar och fixar för fullt med diverse jobbsaker inne på Johannas rum.  Den vita basictoppen / t-shirten jag har på mig är VÄRLDENS BÄSTA  !  Den kommer från Splendid och den är varken för tight eller för lös också är den så där lagomt lång så ja, den är helt enkelt perfekt. 

Jag sålde dessa basic-toppar i min butik och vet tyvärr inte var de finns idag ? Men märket är som sagt Splendid och jag kan tänka mig att de finns där tex Juicy Couture finns för de har samma agentur i Norge & Sverige.


Interiörinspiration till barnrum !


Super fin julstrumpa + julklappssäck från
TheWhiteCompany.

Jag ÄLSKAR stjärnor och den blå / vita / röda "New England" stilen är bland det snyggate jag vet ! och om jag en dag skulle få en liten prins så blir det självklart för mig att inreda hans rum i denna stil  :-)


   
Fin kudde , praktisk förvaringskorg till leksaker och matchande förvaringsboxar. Allt från LauraAshley.

      
Super fin tapet med små stjärnor på, matchande klocka och fina A, B, C i tyg att dekorera med. Allt kommer från TheWhiteCompany.

 Hoppas att du har en riktigt bra dag ?! Själv får jag SÅ mycket INSPIRATION av att sitta och jobba. I love it !! :-)



 

Godmorgon alla härliga !


En sak är säker: min mössa från Diesel är det BÄSTA köp jag gjort på länge för tack vare den så sparar jag mååånga minuter varje morgon eftersom jag inte behöver tänka så mycket på håret ;-)   (bild från EasyLiving)

Idag lämnade jag Johanna på dagis rekord tidigt (för att vara oss...) och nu sitter jag och jobbar med Nyhetsmorgon på TV4 i bakgrunden. Det ösregnade ute i natt och tidigt på morgon men då jag promenerade t & r till dagis så var det en vacker och ovanligt varm morgon ute och därför tog jag en extra lång prommis och passade på att shoppa med mig lite blader hem :-)


Dagens inspiration: nya engelska In Style och ett blad som jag nyss upptäckt ! nämligen engelska Easy Living. Och ser ni vilket svenskt blad det påminner om med den färgglada kanten ? exakt: Family Living :-)

Nej , nu måste jag gömma burken med pepparkakor någonstans för annars kommer jag att äta till alla är slut ;-) och sen ska jag jobba vidare här så jag önskar dig den BÄSTA dagen och avslutar med dagens:

"Antingen är man en del av lösningen eller en del av problemet."
/E.Cleaver

Tänk positivt för allt ordnar sig alltid... !

Kram! ♥

Victoria´s Secret fashionshow.

´
Oh la la !  Heidi Klum dekorerad med en rosett ! :-) Hon är verkligen världens vackraste mamma!

Den årliga Victoria´s Secret visningen har ägt rum i Miami och deras visning är ju alltid i en klass för sig :-)   Själv älskar jag verkligen underkläderna från Victoria´s Secret och alla mina bh´s kommer därifrån + det nattlinne som jag sover i varje natt.

    
Några modeller från showen, Gwyneth Paltrow, Kate Hudson, Paris Hilton och Usher som sjöng på visningen.

Med dessa bilder säger jag TACK för idag och GOD NATT för om jag inte går och lägger mig nu så finns det risk för att jag somnar över tangentbordet... zzzzzz....

Natta ! ♥

Lustigt sammanträffande.


Oss på väg till Yaya´s. När den här bilden var tagen så tog mitt batteri i kameran slut - igen . Måste fixa ett extra batteri att ha i handväskan ! ska skriva upp det på min "attgöralista" ;-)

Jag tittade precis tillbaka på vad vi gjorde den här dagen för exakt 1 år sedan? Och ser att vi var ute och åt på Yaya´s ! Snacka om lustigt sammanträffande och  nu vet ni vad vi antagligen gör den 17:e november 2009 också ;-)

Middagen var som vanligt super god. Jag åt min favorit (nr.22´) och Johanna hittade en söt kompis som hon sprang runt och lekte med. Yaya´s är verkligen en perfekt restaurang för oss som har barn för det finns spännande saker att titta på (elefanter, en tuk-tuk, vattenfall etc) också är det väldigt relaxed där, precis som i Thailand.

Jag har kört en mix av Fotbollsgalan på svenska TV4 och norska Top Model här i kväll och nu dröjer det inte länge till jag ska hoppa i säng .


På väg till Yaya´s.


Johanna på sitt rum igår.

Nu ska hela familjen gå till Yaya´s och äta god thaimat :-)

 

Den här fina rosa ljusslingan har jag shoppat i Thailand och snart kommer ni att kunna köpa den i min butik ;-)  Johanna tömde hela din leksakskorg igår och sen hoppade hon upp och satte sig i den :-)

Önskar dig en jätte trevlig kväll! :-)


Barbie goes fashion!


Baribie celebrates 50 years in fasionable style 2009. står det att läsa hos style.com där jag även hittat bilden.

Jag hittade en artikel hos style.com där det står så här:   "Barbie fyller 50 år nästa år och det ska firas ordentligt !  Fashion designer Jeremy Scott  & Vera Wang i samarbete med The Council of Fashion Designers of America (som leds av Diane Von Furstenberg) ska förvandla Barbie till ett fashion brand och det kommer att bli en helt egen spektakulär catwalk show på New York Fashion week.  Så det verkar som att livet börjar vid 50 för Barbie ! "

Visst låter det kul ?! :-)  Och det verkar som att  "Barbietrenden" redan smygstartat för bl.a. snyggaste Heldi Klum går runt ett Barbie halsband runt halsen:


Den där Gucci väskan är min DRÖM väska...... ! Men nu var det halsbandet vi skulle fokusera på ;-)

 
Heidis halsband kan du shoppa hos TarinaTarantino och där finns även det vackra Barbie halsbandet till höger (men det är utsålt för ögonblicket) + många fler Barbie smycken designade av Tarina Tarantino. (jag har flera Hello Kitty halsband designade av henne och de är mina favoriter, men nu fick jag så klart lust på ett Barbie... )

Jag tycker att det känns riktigt kul att Barbie ska bli fashion och jag lägger till dessa halsband på min önskelista till tomten :-)  Också längtar jag till Johanna ska börja leka med Barbie dockor  ! själv älskade jag nämligen Barbie då jag var liten :-)

Nu börjar det bli dags för mig att avsluta jobbingen och gå iväg mot dagis för jag har ett par ärenden att göra på vägen. Tjing så länge ! :-)


Dagens & min favorit låt.


Min dagens: långt linne/singlett från Filippa K (gammalt), kofta Filippa K, päls H&M Trend, jeans Miss Sixty, skor UGG, väska Zara och mössa från Diesel.

Så här såg vi ut då vi var på väg till dagis på morgon. Johanna var klar för utelek i sin dress från Helly Hansen och som ni ser så fick 2 (!) handväskor följa med henne idag. Favoriten + den nya fina Hello Kitty.


Dagens i helfigur :-)

Om du behöver pigga upp dig själv idag så tycker jag att du ska lyssna på den HÄR  för den är verkligen en äkta feelgood låt och min absoluta FAVORIT ! :-) Sen passar ju hennes outfit helt perfekt i dessa "C.D.G prickiga dagar" ;-) När jag hör på den här låten vill jag ställa mig upp och dansa...! :-)  

It´s monday - ENJOY !! :)


Godmorgon nya vecka!


Jag har ett litet tavelprosjekt här hemma för igår då jag & Johanna lekte på hennes rum så hittade jag den Hello Kitty målning som vi hade med oss hem från Thailand (fick en konstnär att måla av en Kleenex förpackning!). Den ligger hoprullad och bara väntar på att spännas upp så jag ska ta med mig den till en ramverkstad idag.  (bild Paul Costello).

Så där ja, då är det plötsligt den 17:e november och julen närmar sig verligen med stormsteg nu! och jag påminns om att jag måste börja köpa små saker till Johannas julkalender också funderar jag på att göra en ny kalenderlösning i år... Vi får väl se hur det blir med den saken :-)

Min dag startade kl.07 då mitt hjärta stod vi min säng och väckte mig och jag fixade makaroner & korv till hennes matpakke på morgon. Det är hennes favvo lunch :-) 

Nu är hon på dagis och jag har precis ätit frukost och ska ta tag i dagens jobb så jag får önska dig en UNDERBAR start på den här nya veckan och här kommer dagens:

"Man bör aldrig skämmas för att erkänna att man har haft fel, för det betyder ju att man är klokare idag än igår."
/Jonathan Swift.

Tänk på det !! :-)

Kram! ♥

Sex and the city.


Lovely bild på lovely Carrie.

Nu sover alla här hemma och jag ska mysa med "Sex and the city" - the movie (jag såg den på bio i somras och ÄLSKADE den! och sen har dvd´n legat här hemma sedan premiärdagen så det är hög tid nu... ).  Fast det är STOR  "sömnrisk" i kväll för jag har ju varit uppe sedan kl. 06 på morgon...  så vi får väl se hur länge jag orkar att titta ? ;-) Tror i alla fall att det är bäst att jag säger God natt nu. Just in case... ;-)

Uppdatering: Jag började svara på dagens kommentarer och vips ! så försvann 1 time... så nu börjar sängen att locka faktiskt.. :-)

Kram! ♥

Top Shop tips!


Party, party ! 


Jag tycker att det är kul att välja något annat än svart då det är dags för PARTY och denna outfit från
TopShop hade passat mig perfekt ! Ute hade jag matchat den med min fuskpäls från H&M :-)   Och jag har ju insett att jag självklart måste ha en clutch så nu ska jag börja med att söka upp mitt hårspray i mindre format och sedan ska jag söka efter en clutch som passar min garderob. Kanske det blir den här från Top Shop? för den är riktigt läcker tycker jag :-)

Om du känner att du vill köra "safe" och gå för svart så hade jag klickat hem denna outfit:

 
De här svarta skorna är verkligen skitsnygga ! :-)  och svart är alltid ett säkert kort men det tråkiga är att "alla" brukar ha svart där ute... så om du vill synas: gå för färg ! (men shoppa ändå skorna ;-)

Nu gick jag precis in för att titta på den snygga paljettklänningen (högst upp till vänster) igen och ser att det står "sold out" på den. Det var väntat för oj ! så fin den klänningen är :-)


Mitt favorit rum.


I kväll ska jag montera ihop ett sängbord som lampan ska stå på.

I eftermiddag har jag & Johanna varit inne på hennes rum och myst och jag älskar att vara där inne, det är mitt favorit rum här hemma , och då vi var där inne och lekte så passade jag på att ta lite bilder :-)

     
Söta djur som sitter på en tallrikshylla. En klänning jag köpte före Johanna var född. Johannas pass, väska som är med på alla resor (jag fyller den med små saker som block, pennor, pussel, stickers etc) och en keepsakerbox som jag förvarar kort som Johanna får i och till sist: Johannas säng.

Nu står Johanna här och drar mig i handen, inte alltid så lätt att få blogga ;-)

Önskar dig en TREVLIG kväll !


Starpics.


Vackra Heidi Klum har ankommit Miami inför årets stora Victorias Secret visning.

Här i Oslo har vi en skön söndag idag och jag ska försöka slita mig från pc´n nu och ta tag i lite fix här hemma då hjärtat sover sin nap .  Hoppas att du också njuter dagen!? :-)

     
Uppklädda girls: Jessica Alba, Nicole Richie och Paris Hilton med sin boyfriend. Och till sist, en super smal Madonna.


And the winners are.... !


♥ Mina härliga bloggisar ! ♥

Nu är det dags för mig att avslöja vilka som blev de lyckliga vinnarna av de FINA etiketterna från Petrifiedinpink.

Men först vill jag säga TACK till alla er 64 som varit med och tävlat. Ni så har många kreativa förslag på hur ni tänkt att använda er vinst och jag önskar som vanligt att alla kunde få vinna...  och därför känns det extra BRA att det är 3 vinnare den här gången ! :-)


Vinsten är 105 st etiketter/förslutare med prinsesskrona eller bil på (du väljer motiv) som kan användas till exempel för att försluta kuvert, sätta på godispåsar / paket eller dekorera med, endast fantasin sätter gränser. Texten är valfri och det kan kan lika gärna stå din adress som "tillhör stina" eller "Puss & kram från Anna", du bestämmer!

♥ And the winners are... ♥

Postat av: grombaben

Jeg vil gjerne være med og konkurrere!
Jeg ville brukt dem til å ha på takkekortene fra bryllupet:) Ville skrevet mitt motto (som også stod på innbydelsene): "Kjærlighet er verdens beste godteri" på dem! Bryllupet gikk i hvitt og rosa, så hadde passet perfekt:)

2008-11-11 @ 14:09:28
URL: http://grombaben.blogspot.com


Postat av: Alma

Hej Anna-Stina
Hoppas allt är bra med dig och din lilla sessa.
Jag kan bara inte motstå din blogg eller dina tävlingar. Jag hoppas att du vet vilken stor inspirationskälla du är för mig och många andra trogna läsare.
Jag vill tävla för att jag kom i finalen i förra tävligen där vinsten var ett väggord. Du gav mig hopp att tro att även lilla jag som bor ända bort i lilla Malmö kan ha chans att vinna.
Sä nu tävlar jag igen.
Om jag vinner så ska det stå min dotters namn Yasmine ett år. Hon fyller nämligen ett år om några månader och då ska vi ha ett stort princesskalas(som du har inspirerat mig till). Jag hade tänkt fotografera henne mycket under denna underbara dag för att sedan kunna skicka ett foto och det söta rosa klistermärket till alla som var bjudna och till alla släktingar som bor alldelles för långt bort, nu håller jag tummar och tår.
Tack för denna fina blogg jag får ta del av varje dag.
Kram Alma

2008-11-13 @ 00:46:08


Postat av: Marie

Åh vilken härlig vinst. Om jag vann skulle jag använda dem på min underbaraste bästa pojkvän och min förlovningsfestinbjudan! Jag separerade för två år sedan efter ett 19 år gammalt förhållande. Nu har jag träffat HAN med stora bokstäver.Jag är så lycklig. Inte visste jag att kärleken var så här vacker!!!! Vi ska förlova oss i Thailand i slutet av november ...(åh jag längtar!!!) och vi skulle använda etiketterna och skicka hem "inbjudan till förlovningsfesten".
Hoppas du får en härlig dag! Din blogg är så inspirerande. Kram
/Marie (..också en faschionata född 1970 ) :-)


♥ STORT GRATTIS till er alla 3 ! ♥
Mejla mig era post & e-mail adresser till: [email protected]

Jag hoppas att ni som inte vann den här gången tävlar vidare i nästa tävling för man ska aldrig ge upp hoppet !

♥ Kram! AnnaStina :-) ♥


Presenter & shoppingtips i Phuket.


Som ni vet så älskar min lilla darling väskor så igår blev hennes lycka total då JIG kom hem med denna super söta resväska på hjul + lilla handväskan som hänger på ärmen. Båda med Hello Kitty på så klart  :-) 

Det blev rena rama julafton här igår då JIG kom hem från Thailand och Johanna hade super kul då hon öppnade alla fina paket  :-)  Resväskan på hjul blev stor succé och idag har vi både tränat siffror och lagt memory.

   
Det lilla "kit" med små saker (de flesta med Hello Kitty på, bl.a. en notatbok) som ligger framför väskorna hade JIG shoppat på Mc.Donalds, av alla ställen ! och i Thailand har Mc.D SÅ mycket finare leksaker till de små.  På bilden längst till höger ser ni de FINA pedagogiska träleksarna Johanna fick. 

Om du ska resa till Phuket i vinter så hittar du allt det Johanna fick på Central Festival som är det största och bästa shoppingcentrat (ligger precis utanför Phuket Town). Hello Kitty väskor, hårspännen etc köper du i ett "stand" på översta våningen precis vid bion/kinon och fina träleksaker hittar du på leksaksavdelningen i bottenvåningen på "Central". Denna fina barnavdelning (leksaker, kläder, skor, barnvagnar etc etc) har dessutom ett super fräsht "blöjbytarrum" som jag & Johanna besökt många gånger.  Centrals barnklädavdelningen är den bästa i Phuket tycker jag och jag har shoppat jätte mycket fint till Johanna där :-)


 

Dagens interiörinspiration.


En julgran skapar verkligen stämning ! :-)  (bilderna kommer från danska Bo Bedre).

Söndag = visningsdag för många som säljer sitt hus / sin lägenhet och ett tips är att gå på visningar för att få inspiration till inredning etc ! :-)   Men - för oss som är bekväma och helst är hemma och myser idag så bjuder jag här på en visning av ett flott  julhem att inspireras av :-)


Ett liknande bord som detta har jag sett på R.O.O.M. .


Ett tips på hur en julkalender kan ser ut ! :-)

   
Jag gillar bäddningen i barnsängen :-)  (Johanna sover i en likadan säng som denna) och dekorationen med granris i fönstret är fin.

Mitt hjärta sover sött nu och jag har på reprisen av Idol i bakgrunden.


Busigt.


Det är snart dags för mig att fortsätta "hemma hos oss" och visa bilder från kök, sovrum, kontor & Johannas rum. Ska försöka fixa det en dag till veckan.

Johanna älskar att gömma sig bakom dörrarna mellan vardagsrummet & köket :-) och på morgon provade hon som ni ser min nya mössa. Sött ! :-)

Jag äter precis på min 3:e muffins. Inte speciellt sunt men oj ! så GOTT !


Mina badrumsfavoriter.


Välkommen in i mitt badrum :-)  Här är jag osminkad och har inte ens dragit borsten genom håret och bakom mig ser ni ett tvättkaos: ren tvätt ligger i en hög och blöt tvätt hänger på tork..

När JIG kom hem igår så fick jag bl.a. några härliga favorit produkter i present och då kom jag på att ni kanske vill veta vad jag använder på dagarna så varsågoda: här får ni en titt i mitt badrumskåp :-)

 
Till vänster: fina presenter ! och till höger mina favvisar: Biotherm bodylotion & deo, Elisabeth Arden Visible Difference ansiktscreme & Eight hour creme (kan inte sova utan den på läpparna ) , Diorshow Blackout mascara, Gucci parfym, YSL läppstift "rouge pure shine" nr.11 & Touche Éclat nr.2. Också bästa pudret från i.d (medium tan) som inte är med på bild.

Nu ska jag slänga in muffins i ugnen och duka fram frukost :-)


Godmorgon sköna söndag !


Ibland får man kommentarer på sånt som man inte alls räknat med ;-)  och här ska det bakas muffins idag !

Min dag startade kl.06.10 då hjärtat kom in och väckte mig vilket innebär att jag fick sova i min sköna säng i exakt 3 timmar. Men som man bäddar får man ligga som ordspråket säger... ;-)

Vi har myst & lekt alla 3 här på morgon och nu ska jag passa på att ta en dusch i lugn & ro vilket blir riktigt lyxigt (för ni mamas vet ju hur det är då man är ensam hemma med kids, då är man inte ensam på badrummet) också ska jag göra lite extra god frukost idag med hallon (bringebär) smoothies, ostsmörgåsar och nybakade muffins (de ska strax in i ugnen) och jag riktigt längtar till jag får sätta mig och äta så bäst jag tar den där duschen nu .

HAPPY söndag kära bloggisar ! och jag hoppas att ni har fått en längre sovmorgon än mig idag !? :-) och just det ja, här kommer dagens:

"Vi kommer inte ihåg dagar, vi kommer ihåg ögonblick."
/Cesare Pavese

Kram ! ♥

Godnatt lördag !


En busig Johanna är mitt emellan dagens & pyjamas på bilden och vi myser här framför en mix av Dansbandsgalan & Stjärnor på is. KUL att favoriterna Scotts gick vidare i kväll och stackars duktiga Markus som trillade på isen... Han är min favorit  !

Det är härligt att hela familjen är samlad igen ! och efter taccos & mys så somnade den ena efter den andra här hemma och till slut var det bara jag som var vaken och klar för både bloggning & TV men vad händer ? Exakt. Jag somnade till finalen av Stjärnor på is...   Tror jag måste börja sitta på en köksstol framför TVn på kvällarna istället för i galet sköna soffan ;-)

God natt & Sov gott så ses vi igen på söndagmorgon ! ♥

P.S TACK för alla fina kommentarer ! jag svarar på dem imorgon.

Kvällens Johanna.



Så här satt Johanna och väntade och väntade och väntade på att pappa skulle komma hem...



... och nu är hon så HAPPY för nu är pappa hemma och hon har fått sååå många FINA presenter ! :-)


Kvällens.


Tunika / topp i silke från Custommade & skinnbyxor Zara.

Nu fixar jag laxcroustader , har tänt massor med ljus, eldar i öppna spisen och tar mig ett glas vitt. Snart kommer JIG hem och ikväll blir det taccos, familymys och en mix av Stjärnor på is & Dansbandskampen (jag håller tummarna för mina favoriter: Scotts !)


Vi var ute en sväng och handlade och Johanna vill  presentera sitt lördagsgodis: Bamse Mums ! (norska skumbjörnar med choklad på som inte finns i Sverige).

Önskar dig en fabulous kväll fylld av lyckliga stunder !

LördagsKram ! ♥

Dagens.



Idag har vi en skön innedag så jag kör soft-stil med tunika från Juicy Couture och favorit sjalen från Falierio Sarti. Också inviger jag mina rosa strumpbyxor från Filippa K . Känns annorlunda med en färg på benen, i vanliga fall är det ju alltid svart som gäller. Vet inte helt om jag vänjer mig vid rosa ben? Men det känns lite kul !  :-)


Vackert skyltfönster!


I´m a Guccigirl men Louis Vuitton har också mycket fint och deras resväskor / weekendväskor är ju bara fantastiska!

Så här vackert skyltfönster har just nu Louis Vuitton butiken här i Oslo . Super coolt med alla "såpbubblor" och spegeln i bakgrunden.  Jag passerade butiken igår då jag var down-town.

Bäst jag fixar vidare här hemma nu så att det är fint till JIG´s ankomst :-)


Shoeshopping?!

  
Snygga skor från
Chicy.

Som ni vet så är jag på jakt efter ett par snygga skor med nitar (helt ankelboots eller stövletter) och idag fick jag ett tips av en av mina läsare som heter Jennie. (tack Jennie för tipset !) om dessa snyggingar från Chicy.

De svarta längst till höger hade jag gärna gått runt i men det känns lite som risky business att shoppa skor på nett för det kan ju variera så mycket  i storlek... Jag är oftast en 37 men ibland en 38:a... Så jag ska nog söka vidare här i Oslo. Men - har någon av er läsare beställt skor från Chicy och hur är i så fall storlekarna ? :-)


Dagens interiörinspiration.


Ja tack! ett sånt här hus vill jag gärna flytta in i :-)

Jag tycker att det passar utmärkt att titta in i ett vackert hem (som dessutom är julpyntat)  på en lördag eftermiddag så : varsågoda! :-)


Vad härligt att ha diskbänken ut mot ett fönster buddhan i fönstret är en fin detalj.


Jag älskar verkligen olivträd ! Men det här är lite för mycket svart för min smak...


Underbart med barn & julgran på ett fint barnrum men den där blå tavlan över sängen hade jag bytt ut mot en hylla med söta små saker på istället :-)

Familjen bor i Danmark och bilderna kommer från Bo Bedre.


Teknikens under!


Lördag = lördagsgodis :-)

ÄNTLIGEN fungerar tekniken här hemma hos oss igen ! :-)

Vi har varit utan TV, telefon & internet från strax före kl. 10 på morgon till NU - för typ ett par minuter sedan. Eftersom vi köper alla 3 tjänster från samma leverantör, Get, så var så klart första tanken: "shit, har vi missat någon faktura?" men så ringde jag dem och möttes av en tfnsvarare som sa att de hade tekniska problem över hela landet.  Det är ganska otroligt med all denna teknik egentligen... och jag kan tycka att det är ett under att internet finns ! :-)

Med några timmar utan TV & internet så fick jag gjort MASSOR ! Jag har städat, kört diskmaskin, x-antal tvättmaskiner packat undan sommarkläder etc  så inget ont som inte har något gott med sig ;-)

Vår dag startade redan strax efter kl. 06 idag men som TUR var så somnade vi om igen och vaknade kl. 08 och idag lyser en vacker SOL från en klarblå himmel här i Oslo. Lovely !

Jag önskar dig en underbar dag !

Kram! ♥

God natt fredag !


Kolla in snygga Jessica Simpsons stövlar från Gucci. Galet SNYGGA !  Jag är själv på jakt efter ett par boots/stövletter med nitar på men har ännu inte hittat de jag söker. (vill så klart helst ha de från Gucci men då måste jag vinna på Triss/Flax först... så i väntan på det får jag nöja mig med några lookalikes ;-)

Jag somnade ifrån Idol i kväll så jag fick checka på nett vem som åkt ur? och såg att det var en av de jag minst trodde skulle få lämna för jag tycker att både den andra Robin + Johan borde ha åkt ut före honom. Det är synd att vi inte kan ringa och rösta då vi bor i Norge ....  men så länge Kevin är kvar så är det huvudsaken ! :-)


Bild på Linda Rosing  från svenska bladet mama.

Surfade in hos mama och hittade dessa fina bilder på Linda Rosing och hennes barn som finns med i senaste nr som kommer ut i dagarna och Linda är även covergirl. Denna tjej finns det ju SÅ många meningar om. Själv läser jag hennes blogg och tycker att det är kul att det går så bra för henne på det sätt som hon önskar för alla är vi olika och oavsett vilka mål / önskningar en person har så unnar jag den framgång i vägen mot sin egen lycka ! :-)

   
Linda med sina barn (bilder från mama).

Nu smsar jag med JIG som sitter på flygplatsen i Phuket och väntar på att få gå ombord på planet som är försenat och nyss vaknade mitt hjärta och ville att jag skulle läsa mera "Lilla Gumman" och det börjar bli dags för mig att avsluta den här dagen och krypa i säng.

Tänk - nu är det redan LÖRDAG ! :-)

Uppdatering: WOW! nu såg jag precis att mitt 1:a inlägg från idag ligger på blogg.se´s 1:a sida ( i höger marginalen ). Så kul! TACK! :-)

God natt & Sov gott.  ♥


Kvällens soffmys.



Så här såg det ut precis innan mitt hjärta somnade sött i soffan i kväll.

Nu är jag nyfiken på vem DU tror får lämna Idol i kväll ? Själv är jag super osäker... kanske Johan?  Och Kevin & Anna var föresten bäst i duetten i kväll  och om jag får bestämma så vinner Kevin  Idol i år ! :-)

Nej, nu ska jag återvända till cavan, chokladen & soffan och mysa med Fredag hela veckan.


Tittut !


Så här såg det ut då jag hämtade hjärtat på dagis i eftermiddag. 

FÖRLÅT min frånvaro. Jag & Johanna ar myst här hemma efter dagis och ikväll har jag prioriterat henne framför allt annat eftersom det här är vår sista "home alone" kväll innan JIG kommer imorgon och jag lovade därför hjärtat att vi skulle vara lite busiga och poppa popcorn etc. Men - verkligeheten blev att Johanna har varit super trött (eftersom hon vaknade så tidigt på morgon) så jag har mest burit runt på henne också har hon fått somna brevid mig i soffan då jag tittar på Idol och jag bar in henne till sin säng alldelens nyss.

Och på tal om Idol. Alltså ikväll var ju Kevin tyvärr inte så bra som han brukar.... Jag räknar ändå iskallt med att han blir kvar för om inte han vinner Idol så vet inte jag.. ;-)

 
Min dagens blev: t-shirt från Forever 21, jacka Moncler, sjal Falierio Sarti, kjol / skjört Chip & Pepper (många år gammal..) och strumpbyxor från Wolford (mina favoriter !) Och ett TIPS! Köp hem en sån här liten cava då du är ensam hemma så slipper du slösa med att öppna en stor när du ändå bara ska ha "ett glas" ! :-)

Nu ska jag hälla upp cavan och NJUTA lugnet !!! också ska jag självklart titta klart på Idol! :-)


Dagens C.D.G provning!


Alla dagens kan inte se exakt likadana ut ;-)

Som lovat så kommer här bilder på nya blusen + koftan som jag shoppade på H&M igår. Jag är super nöjd med båda och koftan passar lika bra till slitna jeans som till skinnbyxor eller kort svart kjol.

   
Jag älskar ärmarna på blusen! :-)   Ni är flera bloggisar som har noterat att jag har en ny rosa kamera och har frågat vilken modell det är? Idag hittade jag den här annonsen för kameran i nya norska ELLE. Den heter Canon IXUS 80IS, 8.0 mega pixels. och "so far" är jag nöjd med den men den är helt ny så jag har inte så lång erfarenhet...

Nej, nu måste jag ta tag i en massa saker här innan det är dags för dagishämtning och imorgon kommer JIG hem så jag ska fixa lite för det också. Jag är SÅ klar för nya skor känner jag så idag ska jag gå innom några skobutiker på vägen till Johannas dagis och titta om jag hittar något spännande... ?  På tex Bianco kan man ju hitta snygga till bra pris ibland !

Önskar dig en fabulous eftermiddag ! :-)


Min sötnos.


En trött tjej. Favorit outfiten är body, klänning och kofta också strumpbyxor & tights till. Bekvämt & skönt !

Så här såg det ut här hemma tidigare idag. Min sötnos satt klar med handväskan i handen och väntade  på att få på sig ytterkläderna innan vi körde till dagis. Hon var en ovanligt trött tjej eftersom hon vaknade så tidigt idag.

Nu ska jag äta frukost här och börja fixa det som står på dagens "att göra lista".

Det är underbart med FREDAG ! :-)


Rapparen Petter.


Rapparen Petter i Family Living 2007.

Sedan Petter kom ut med sin första cd så har jag gillat honom och hans musik och nu tittar jag på en intervju med honom hos Malou på Efter 10 och han ger ett otroligt sympatiskt & trevligt intryck.   Vilken skön kille ! :-) och nu ska han bli 3-barns pappa också.

Tror jag måste plocka fram "Bananrepubliken" och lyssna på den idag :-)


Godmorgon fredag !


Jag pratade precis med JIG som befinner sig där klockan är strax före 15 nu och någonstans i världen är klockan helt säkert 5 också.  HAPPY FRIDAY !! :-)

Jag började svara på alla era trevliga kommentarer igår och aldrig går väl tiden så fort som då ! så plötsligt blev klockan nästan 3 innan jag släckte lyset så när Johanna kom in och väckte mig rekordtidigt idag, kl. 06.20, så var jag en ganska trött mama ;-) 

Men - nu efter dusch, hår-rullning och härlig morgon TV så känner jag mig riktigt pigg och klar för att möta dagen ! :-)  Och just nu kokar jag makaroner till Johannas matpakke för hon föredrar svensklunch (`= varm mat)  framför norsk (norsk = smörgåsar). 


Fick nya norska Costume i posten igår med ett ovanligt läckert cover. Det är ett av mina favorit blader !  (I Sverige så kan ni köpa den danska Costume)

Hoppas att du har en skön start på dagen och att du får en strålande dag ! :-)  och här kommer dagens:

"Misslyckanden är steg i stegen till framgång."
/James Allen.

Var inte rädd för att göra fel, lär dig istället av dina misstag och ta med dig din nya kunskap i steget mot dina drömmars mål.

Nu ska vi göra oss klara för dagis här !  Jag ÄLSKAR fredagar ! :-)


Kram! ♥

Video premiär hos Gizmolinas!

Gårdagen in action ;-)

WOW !! Nu såg jag precis att min kära Josefine har lagt in ett inlägg med videos från igår ! Det är FÖRSTA GÅNGEN som jag visar videosnuttar här på min blogg och det passar ju alldelens utmärkt med en PREMIÄR på en fredag ! :-)  (Tack snälla Josefine för hjälpen !)













God natt fantastiska dag!


Sötnosarna hade the time of their life i kväll ! :-)

Efter kvällens playdate åkte Johannas pyjamas på och sedan gjorde vi en ovanlig sak: hon fick ligga brevid mig i soffan då jag tittade på TV . Vi myste med en skön filt och småpratade och sen somnade vi och nästa gång jag vaknade var klockan 23 . Jag kan inte minnas sist det hände att hon & jag somnade i soffan? Kanske för typ 1,5 år sedan?  Det var i alla fall en riktigt mysig avslutning på den här fantastiska dagen ! :-)

Nu avslutar jag dagens bloggning med dessa härligt busiga bilder från kvällens röj i min säng...


Busigt !

TACK för alla fina kommentarer jag fått idag ! Jag svarar er imorgon för nu har en trött (men happy!) mama en dejt med Mr.John Blund.

Uppdatering kl. mitt i natten... : jag kunde inte låta bli att svara på dagens alla kommentarer innan jag gick och la mig så nu kan jag sova med gott samvete :-)

God natt & Sov gott ! ♥

P.S Ni som vill veta var ni får tag i den fina Odd Molly koftan med rosetter: Jag har shoppat min på Höyer butiken på Sköyen här i Oslo (tfn till butiken: +47 22442419) och jag vet att den även finns i rosa på en butik som heter Chicas & Venner (tfn +47 22606606).  Jag har även sett den på butiken Mathilde i Stockholm (på Biblioteksgatan) men den kanske är utsåld där? Ring och checka ! för jag vet att de sender varor per post :-)

Fabulous playdate & middag!


Efterrätten, glass med chokladsås, är det mysigast att äta på golvet :-) och Johanna har alltid på sig sitt söta förkläde (som hon fått av sin vän Sunniva)  då hon äter glass för att skydda kläderna. Det finns på Åhlens och är ett perfekt tips inför stundande julbak, men även till glass-stunder .

ÄNTLIGEN ! hade vi en FAB dejt med våra kära vänner Josefine & Elian igen ! :-) När kidsen var ca 0-1 år så sågs vi nästan varje dag men nu då vi inte längre bor grannar / naboer så blir det tyvärr mer sällan... men när vi väl möts så är det som att vi sågs "igår" för vi har så nära kontakt ändå tack vare sms, skype, mejl och framförallt: våra bloggar! :-)


Johanna skulle absolut sitta i den barnstol som vi aldrig använder nuförtiden (men har den stående på köket till då vi får besök) så Elian fick prova på att vara prinsessa kvällen till ära. Busigt ! :-)

Våra sötnosar hade SÅÅÅ kul eftermiddag/kväll. De TOK busade verkligen ! och det var så underbart för oss mamas att se hur KUL de hade :-)  Själva hann vi med girltalk då vi drack alkoholfri cider i champagneglas . Lovely !  ( Ett tips! köp hem en läcker alkoholfri cider som ser ut som en "riktig" champagneflaska när du har besök av en gravid veninna. Det sätter guldkant på middagen (finns på välsorterade matbutiker) )

Eftersom vi är 2 bloggande girls så blev det MÅNGA bilder tagna i kväll och här får ni se några:

   
Bilar? I love it! Johanna bra älskade att leka med alla de fina bilar som hennes boyfriend hade med sig i väskan så nästa present till Johanna tror jag minsann blir en ... bil ! :-)  Vi har ett totalt kaos inne på vårt sovrum pga att vi ska göra om våra garderober så det är ett rum som jag aldrig släpper in gäster i. Men - vad är det första Johanna gör? Jo, hon tar med sig Elian & Josefin in på sovrummet ! Det är något magiskt med sånt där ;-)  Och till sist: dessertfix.

   
Här står jag och lagar mat medan de små busar inne på Johannas rum, eller Elian busar i alla fall, Johanna verkar mest upptagen med att spegla sig ;-)  Min kära vän Josefine är världens vackraste mama to be !

   
Det värmde verkligen mitt mammahjärta att se hur KUL de små hade i kväll!  Ena stunden låg de inne och myste i Johannas prinsessetält,  nästa så hittade vi dem instängda på sovrummet busandes i sängen, eller Josefine använde ett bättre ord för vad de gjorde: de TOKRÖDJE ! ;-)  Och se på bilden till höger: Johanna lånar Elians bilar, och Elian lånar Johannas thé servise. SÖTT som socker ! :-)

Tusen miljoner TACK våra kära vänner för att ni kom och förgyllde vår dag och för de vackra blomster vi fick! Vi är så glada över att ha er i vårt liv och nu får vi se till att det inte dröjer lika länge till nästa gång :-)


Busig dagens.


Dagens: linne + tunika Odd Molly & skinnbyxor från Zara.

Vi har precis sagt bye-bye till våra underbara vänner och då jag skulle fota min dagens så började Johanna att busa och skulle krypa mellan mina ben och sätta sig där och bajsa. Ha, ha :-)

Dags för nattning här nu så jag återkommer med bilder från vår mysiga kväll lite senare.

Kram! ♥

Snart får vi besök !


Så här såg det ut på badrummet på morgon då jag gjorde mig iordning. Johanna gillar verkligen de förvaringsboxar jag shoppade på Ikea igår ;-)

Här går det undan i svängarna nu för jag ska ut och handla + hämta Johanna innan våra kära vänner
Josefine & Elian kommer på middag . Det ska bli super mysigt att träffa dem för nu var det alltför länge sedan... !

Hoppas att du har en lika underbar dag som jag har denna sooooliga torsdag !?


Min favorit stylist !


En stil-förebild !

Rachael Zoe är min nya stil-förebild ! Jag ÄLSKAR hennes stil och tjejen är ju bara världens bästa stylist  !  Tyvärr så går inte hennes eget TV program här i Norge så det har jag inte sett men jag ser ju hur SNYGGT hon alltid klär upp sina kunder: Nicole Richie & Lindsay Lohan tex.   och framförallt så gillar jag hur hon klär sig själv ! Hennes garderob hade jag inte tackat nej till ;-)


Så här måste jag testa att ha håret en dag snart :-)

     

     
Tjejen har den ena snygga outfiten efter den andra på bilderna... I love it !!

Nu har jag 2 stycken som jag gärna "snor stilen" ifrån, den ena är (som ni vet) SJP / Carrie och den andra är fr.o.m. nu Rachel Zoe :-)

Nu lyssnar jag på "The Voice" på högsta volym och fixar med jobbsaker. Livet leker !!!!! :-)


Dagens H&M happening !


Jag i ett provrum strax efter kl.10 idag med exakt de plagg som jag önskade !

Vi bor så nära en av de H&M butiker som lanserade Comme des Garcons kollektion idag att det tar mig typ 2 minuter att gå dit och vi passerar den varje dag då vi går till / från dagis vilket betyder att jag går förbi H&M 4 gånger om dagen ;-)

Så - därför var det inget stort prosjekt för mig att ta mig dit idag, det var på vägen....  Väldigt praktiskt & skönt !  och som den fashionista jag är så kunde jag så klart inte missa denna HAPPENING ! :-)

Och så här såg det ut då jag & Johanna gick TILL dagis på morgon kl. 09.30:


Jag trodde att det skulle stå fler där !

... och så här såg det ut då jag kom tillbaka efter att jag lämnat Johanna: Då var klockan 09.58 och de öppnade dörrarna precis då jag tog bilden :-)


Kön var låång och BRED !

Det var så perfekt tajming att komma till butiken PRECIS då dörrarna öppnades för då slapp jag både att köa och att trängas i dörren :-)

Väl inne i butiken så var det lite "kaos" då vi alla skulle plocka oss de plagg & storlekar som vi var ute efter och den vita blusen som jag så gärna vill ha tog slut lika FORT som halsdukarna (de hann jag aldrig ens se!).

Men jag hittade alla plagg jag sökte och kunde gå in och prova dem i lugn & ro utan kö. SKÖNT ! :-)


I ett provrum strax efter kl. 10...

Jag ska fota och visa mina köp senare! Det blev den snygga vita blusen och den prickiga koftan, precis de plagg jag var ville ha och dessutom i rätt storlekar :-)  också blev det ett plagg till min kära mamma också för tyvärr lanseras inte kollektionen uppe i Luleå.

Hoppas att du också fick tag i de plagg du önskade idag !? :-)


Mission completed!


Jag kom precis innanför dörren...

Så där ja ! Nu är jag hemma och kan säga "mission completed" ang. mina önsk ! :-)

Jag ska visa er bilder från denna lilla H&M Happening strax men först måste äta lite frukost och fixa ett par saker.

Önskar dig en UNDERBAR dag och här kommer dagens:

"Du skapar din egen lycka."

Kram! ♥

God natt onsdag !


Det börjar bli dags att skriva önskelista till jul...

Jag ska strax gå och lägga mig och mysa med min bok innan jag somnar men först ska jag ställa väckarklockan för imorgon bitti blir det :

1. lämning på dagis
2. ett besök på H&M (som en kul grej)

TACK för idag kära bloggisar och missa inte den härliga
tävlingen som pågår t.o.m. fredag.

God natt kram ! ♥

Kaos?


Även snyggingen Nicole Richie shoppar på H&M! och jag ska snart göra ett helt eget inlägg om hennes stylist som jag just nu har som stil-förebild .

Jag tittade precis in hos H&M för att se om det gick att shoppa den prickiga koftan eller den vita blusen ? Men jag misstänker att det är totalt KAOS på deras server just nu för då jag klickar "shoppa online" så bryts det hela tiden...  Det är ett ganska otroligt fenomen de fått till med dessa design samarbeten ! :-)

Har du lyckats shoppa något ur kollektionen på nett nu kl. 23.59?


Mysig & busig kväll .


Kära Heidi och en busig Johanna som inte alls ville vara med på bild ;-)

Johanna tyckte att det var så KUL att Heidi kom hem till oss att hon inte alls hade någon lust att börja klä på sig skor & jacka för att gå ut och äta middag så vi blev hemma istället och jag hade ju allt klart för att slänga ihop en chicken tikka masala så det blev en super mysig kväll med eld i öppnaspisen och indisk mat på bordet :-)

Och mitt hjärta var galet busig i kväll. Först skulle Heidi bära runt henne i madrassen som hon hade i sin spjälsäng (den har stått i en krok på  Johannas rum för jag har sovit på den ibland) och sen skulle Heidi bära runt henne i de förvaringsboxar som jag shoppade på Ikea idag och Johanna skrattade sååå gott hela tiden. Det är härligt med bus ! :-)

   
Bilder från vår mysiga & busiga kväll.

Vår kära vän & Gizmoängel Heidi känns som familj för mig och jag är så glad över att hon kom och förgyllde vår kväll  :-)


Middagsdags.


Jag invigde min mössa idag. Kändes märkligt ... men bra ! :-)

Som vanligt så hittade jag Johanna i sandlådan då jag hämtade henne på dagis :-) och på vägen hem passerade vi H&M´s skyltfönster som påminde mig om att jag borde gå dit och köa för en prickigkofta i morgon bitti... hmm... jag gillar verkligen inte att köa men kanske jag ska göra det ändå?


Så här ser skyltfönstret på H&M butiken som ligger runt hörnet där vi bor ut. Den prickiga koftan och den vita blusen är de plagg jag eventuellt ska köa för imorgon. Ska du också ut och köa?

Nu ska jag laga chicken tikka masala  till mig & hjärtat  :-) Oj ! nu ringde Heidi ! Vi skulle egentligen gå ut och äta med henne men så ändrades planeran men nu ser det ut som att det ändrades IGEN och hon kommer hit och vi ska gå ut och äta middag på Yaya´s. Ååå så MYSIGT !! och vilkan TUR att jag inte hade hunnit börja med maten :-)


Ett shoppingtips !


Klänning / kjole från H&M Divided (en avdelningen där jag normalt aldrig shoppar, men den delar yta med H&M Trend på den butik där jag oftast tittar in så plötsligt hängde den där... !). Pris: 298nok.

Jag håller på att fixa inne på Johannas rum idag men tog mig plötsligt en paus för att prova en klänning :-)

Klänningen har skönt stretchigt foder och är i tyll med små prickar på och från midjan och ner är det 3 volanger med tyll. Passar utmärkt både utanpå tex skinnbyxor / tights och helt ensam med stumpbyxor till så den kan dressas både upp & ner och en liten svart kofta till är snyggt liksom ett nitbälte i midjan...

Denna klänning blir mitt dagens shoppingtips om du behöver något festligt i garderoben inför helgen ! :-)

 
Klänningen är lite "Carrie" ;-) och här ser du bättre hur den ser ut .

Nu ska jag strax gå iväg för att hämta mitt hjärta på dagis så jag önskar dig en underbar eftermiddag och påminner om att det är "Bonde söker fru" på svenska TV4 i kväll kl.20.


Dagens tips: Ge en komplimang!


Jag hade absolut gett Victoria och hennes son Cruz komplimanger för deras outfits om jag mött dem ! och jag önskar att jag var lika bra som Miss.Beckham på att välja high-heels...  det är ju så snyggt !

Idag fick jag en så fantastiskt  fin komplimang av en mamma som lämnade sin son på Johannas dagis och den komplimangen kommer jag att leva på länge ! :-)  Tänk på det mina kära bloggisar , att ge komplimanger till era vänner och andra som ni möter / känner.  Det kan räcka att säga "vad fin du är idag" eller "jag gillar dina skor" eller vad det nu kan vara...  Jag brukar ofta säga "nu gjorde du dagens goda gärning" när någon tex låter mig gå före i kön i matbutiken (för att jag har 2 saker och han/hon har 29 saker i vagnen..) eller då någon hjälper mig upp en trappa med vagnen etc.

Fram för fler komplimanger överallt där ute ! De förgyller våra dagar och gör oss lite gladare :-)


Favoriten SJP med sin söta & matchande son James. Om jag träffat Sarah hade jag sagt att hon är super fin i sin mössa ! :-)

Nu ska jag jobba vidare här men först vill jag ge en komplimang till er mina kära läsare: Ni är UNDERBARA som ger mig så mycket positiv feeback och jag är så glad att jag har er !! :-)   Också vill jag TACKA för alla FINA komplimanger som jag får av er ! You make me HAPPY !! :-)


Glaze: från shit till bra mammamagasin !


Sarah Jessica Parker är en cool mamma! jag gillar verkligen hennes stil och texten på t-shirten är klockren.

För ett par veckor sedan berättade jag att jag hade köpt det nya svenska bladet "GLAZE" och att jag tyckte att det var hur dåligt som helst och en blek kopia av "CHIC".

Men- häromdagen shoppade jag, trots det, nya numret av "GLAZE" igen eftersom det stod "Sno SJPs mammastil" på the cover och jag diggar henne .  Så börjar jag att bläddra i bladet och jag upptäcker det ena mammatipset efter det andra mammareportaget och jag ser nästan bara kändisar med barn... och då tittar jag lite mer noga på coveret igen och vad ser jag ?

Jo, att de har gjort om sin pay-off !  Titta här:¨

 
Till vänster: nr.11 med följande pay-off: "Ny tidning! Sveriges kändistätaste modemagasin". Till höger: nr.12 med följande pay-off: "Ny tidning! Sveriges kändistätaste mode- och MAMMAmagasin"

Sverige har med andra ord plötsligt fått ett nytt mammamagasin och "GLAZE" har gått från att vara shit till hit för mig ! Det är härligt med positva förändringar, fler sånna tack !! :-)


Dagens.


Jag nyss då jag kom innanför dörren.

Denna soooliga onsdag så har jag gått för en bekväm & skön outfit:  tunika & tights French Connection, sjal Faliero Sarti, päls H&M Trend, skor: UGG och väska Gucci också är min katt Gucci med på ett hörn också ;-)

Jag kom precis innanför dörren från Ikea och känner mig på världens BÄSTA humör och full av kreativitet &  energi så nu ska här jobbas ! Tjohoooo ! :-)


Godmorgon onsdag !


Underbart kort.

Vi ska köra iväg till dagis nu så detta blir ett kort inlägg bara för att säga "HAPPY ONSDAG!" :-)

När jag lämnat Johanna så blir det kanske en Ikea tur på mig så om det dröjer till nästa inlägg så vet ni var jag är.

Njut dagen och fånga ögonblicken !

Kram! ♥

God natt tisdag!


Tänk att vakna till ett helt nystädat hem? Vilken önskedröm ! ;-)

Jag vet inte hur det går till? men det är som att min pc är som en STOR magnet för jag dras till den heeela tiden... ;-) Fick i alla fall en skön stund i soffan framför Grey´s tidigare i kväll . Jag gillar själva storyn och kärleksrelationerna i den serien men jag hade gärna sluppit att se alla läskiga operationer och allt blod....

Nu ska jag gå och njuta sängen.

God natt & Sov gott ! ♥

Dagens tips!


Dagens tips: Om du har en byrå med vanliga tråkiga knoppar så blir den "som ny" om du byter ut knopparna till tex som på bilden: olika djur. Själv skruvade jag fast prinsesskroneknoppar på den byrå som jag hade på Johannas rum då hon var baby och sen - då vi flyttade in byrån på sovrummet - så bytte jag bara tillbaka .  Det är kul att kunna variera med något så enkelt som knoppar och det finns massor av fina att välja mellan ute i butikerna.

Mitt hjärta somnade gott för ett tag sedan och jag har bestämt mig för att inte fastna vid pc´n hela kvällen utan istället fixa med lite andra saker + slappa i soffan med blader & Grey´s (går på norskTV på tisdagar) . Men - vi får väl se hur det går med den saken.. jag kan säkert inte låta bli att blogga lite senare...

Är det försten någon mer än jag som har en liten sötnos som inte tycker att det är så festligt att borsta tänderna? Här hos oss är det alltid kvällens stora prosjekt men det är lättare då JIG är hemma och är "publik" för då blir Johanna så stolt och vi klappar i händerna alla 3. Men nu då vi är själva... oh my ! ;-)

Hoppas att du har en riktigt mysig kväll! och missa inte den nya härliga
tävlingen som startade idag där du kan vinna 105st "egendesignade" etiketter :-)

Kram! ♥

Snyggt par!


Det är så fint då man matchar varandra så här "lagom" mycket. Stiligt par !!

Se så snygga Heidi Klum och hennes mann Seal är då de är ute på resa.  De får helt enkelt bli dagens "dagens" för idag har jag kört soft outfit med topp, sjal, jeans & ugg. Men - en klänning fick följa med mig hem från H&M tidigare idag så kanske jag fotar och visar den senare ;-)

Johanna vill inte att jag ska blogga i kväll, hon vill bara titta på "imse vimse spindel" på You Tube också vill hon måla med vattenfärg på sitt rum så jag återkommer då hon somnat :-)


Tävling: vinn underbara etiketter!



♥ Mina kära bloggläsare ♥

Till min stora glädje så fortsätter nu Gizmolinas samarbete med
Petririfedinpink med ännu en FANTASTISK tävling!


Dessa super fina runda klistermärken / etiketter kan bli dina! och på de mindre bilderna ser du exempel på hur du kan använda dem då du skickar bilder på dina barn till familj & vänner.

Vinsten är 105 st etiketter/förslutare med prinsesskrona eller bil på (du väljer motiv) som kan användas till exempel för att försluta kuvert, sätta på godispåsar / paket eller dekorera med, endast fantasin sätter gränser. Texten är valfri och det kan kan lika gärna stå din adress som "tillhör stina" eller "Puss & kram från Anna", du bestämmer!

Dessa etiketter är ju bara hur personliga & fina som helst och själv kommer jag att använda mina till att försluta kuvert då jag skickar kort till familj & vänner och utanpå alla paket som jag ger bort . (En cool sak kan ju också vara att använda etiketten till att skriva sitt telefonnummer på så blir den som ett litet visitkort)  Och etiketterna är dessutom en PERFEKT JULKLAPP att ge bort! Tänk då kul det vore att få stickers med sitt eget namn på i present !


Duktiga Petra som äger Petrifiedinpink.

Om du vill vara med i tävlingen så skriver du en kommentar i detta inlägg och berätta gärna vad du tänker använda etiketterna till om du vinner ? 

Tävlingen pågår t.o.m. fredag 14:e november och det blir 3 (!) lyckliga vinnare.

♥ KRAM & LYCKA TILL! ♥

Ny "DAY" butik !


Ja, tack ! jag tar gärna en av varje av dessa plagg också  tar jag med mig hyllorna och bilderna också så klart. Tar ni kort? ;-)

I lördags öppnade "Cosmo" ytterligare en butik i Oslo och eftersom de framförallt selger DAY så är detta rena "godisbutiken" för oss girls för DAY har alltid fantastiskt fina kollektioner. Själv har jag shoppat DAY plagg sedan den dagen då märket lanserades och då jag tittade in i butiken igår så hittade jag bl.a. en klänning som är helt lovely som jag såg första gången på Mathilde i Stockholm men jag ögonshoppade bara... ;-)

  
   
Tyvärr blev ett par av bilderna suddiga för jag gick och bar runt på Johanna samtidigt som jag fotade.

Butiken ligger i Lyshusets gamla lokaler (vid restaurang Nobilis) i Hegdehaugsveien  och det innebär att jag går förbi den 4 gånger om dagen, både då jag lämnar och hämtar på dagis så detta blir farligt ;-)  tror jag får börja gå på andra sidan gatan :-)   Butiken invigdes i lördags så den är brand new. 

Om du ska på shopping i Oslo så är denna butik absolut värd ett besök ! Butiken är super FIN, jag älskar DAY´s interiörstil med det vita & svarta...  ! :-)


Äntligen !


Idag måste jag iväg och köpa hem mer ved för jag eldar så mycket i öppnaspisen på kvällarna. (bild Paul Costello).

Äntligen kommer det ett nytt inlägg från mig ! Förlåt för den sena bloggstarten idag... inte helt likt mig att inte blogga förren kl. 12.20 en dag men någongång ska ju vara en första med allt ;-)

Jag har precis haft ett lååångt härligt tfnsamtal med min kära vän Lotta och det var verkligen dagens lyckopiller !!  Lotta är en helt underbar vän som är så himla glad över att jag har i mitt liv och nu fick jag SÅ lust att resa till Stockholm och besöka henne...

Här hemma hos oss blev det sovmorgon på morgon trots att Johanna somnade rekord tidigt igår för hon har sovit lite oroligt i natt. Tror att hon drömde? Först vaknade hon precis då jag skulle gå och lägga mig, runt 1.30 men somnade ganska fort om igen. Och sen vaknade jag till av att hon kom och kröp upp i min säng och somnade brevid mig och då anar jag inte vad klockan var? men det händer SÅ sällan (andra gången någonsin!) att jag bara super myste av att ha henne så nära :-)  Allt slutade i alla fall med att vi vaknade kl. 08.30 .


Idag hade vi med oss ett paket till dagis som blev väldigt uppskattat. Jag har nämligen sett att de tallrikar som barnen äter sin mat på är super slitna så - jag shoppade nya fräscha i present till dagiset då jag var på Ikea igår.

Jag önskar dig en strålande dag fylld av lycka ! :-)

Kram! ♥

God natt måndag!


Jag och mitt trötta hjärta i lördags.

Ibland önskar jag att det vore "måndag hela veckan" så att jag skulle hinna med allt jag som ska göras... men sånt händer ju bara i filmens fantastiska värld :-)  Så - det vi inte fick tid att göra idag får vi helt enkelt göra imorgon.


I kväll går jag och lägger mig med nya engelska Red och svenska Glaze & Chic.

God natt & Sov gott! ♥

Lördagens post.


Det är verkligen en LYX att få paket i posten bara "sådär" utan speciell anledning.

När vi kom från vår tur i lördags så blev vi SÅ GLADA då vi öppnade vår postbox för där låg ett paket från Johannas mormor  och det var verkligen ett perfekt tillfälle att få ett härligt paket i posten på en regnig lördag eftermiddag och Johanna blev sååååå glad :-)


I paketet låg det underbara små paket och eftersom Johanna älskar att öppna paket så blev det stor succé !

   
När vi hade öppnat alla paketen så ringde Johanna och tackade sin snälla mormor :-)  och sen gick hon med Gucci till kylskåpet och satte upp gele figurerna hon fått.  På bilden längst till höger ser ni söta små post-its som min mamma skrivit till Johanna.  Det är föresten Pippi som gäller nuförtiden.

Tusen miljoner TACK snälla mormor för de fina presenterna! Jag blev jätte glad och jag har satt upp geléfigurerna som du skrev och jag har tittat på Pippi filmen och ätit på godishalsbandet och haft på mig armbandet (jätte fint) och plånboken leker jag med flera gånger om dagen.  Kramar från Johanna :-)


Lördagens shoppingtur.


Här är vi på väg hem i regnet lördag eftermiddag.

Det är hög tid för mig att blogga klart om vår lördag nu så här 2 dagar senare :-)

Efter att vi hade haft super mysigt besök av Kjersti & Sunniva så skyndade jag att klä på mig och Johanna så att hon inte skulle hinna somna hemma innan vi skulle möta upp Mia för planen var att jag & Mia skulle på "girlie tur" när hjärtat sov.

Så - off we go i nästan likadana kläder , som vanligt :-)  och med en sleeping beauty i vagnen (hon somnade bums!) tog vi bussen ner till Höyer butiken på Sköyen. Mia var klar för shopping och jag är ju inte den som tackar nej till sånt ;-)


Här provar jag en snygg klänning från By Malene Birger som passar perfekt både på en middag och till jul :-) Den hade gärna fått följa med mig hem...  Vid sidan om mig hänger en söt stickad topp med stjärnor på, även den från By Malene Birger (men den blev lite "damig" på mig) och tunikan från Paul & Joe Sister som sticker fram vid min sida var det inte första gången jag provade ;-)

   
Min kära vän Petter är super duktig butikschef på Höyer och här ser ni deras snygga skyltfönster vid entrén.  Mia posserar vid 2 läckra skyltdockor inne i butiken (den läckra kjolen / skjörtet till höger är från By Malene Birger) och ser ni vad hon provar ? Exakt ! "Min" Odd Molly kofta med rosetter och "min" Odd Molly klänning så vi fortsätter att vara twins jag och min Mia :-)

   
Hur LÄCKRA är inte dessa skor från By Malene Birger? I´m in loooove !! :-)  Precis då jag & Mia var färdiga med vårt Höyer besök så vaknade Johanna i vagnen. Snacka om perfekt tajming ! ;-)

Jag älskar verkligen att få vara smakråd till vänner på shopping och det får mig att LÄNGTA extra mycket efter min butik då jag ÄNTLIGEN ska få klä upp mina fantastiska kunder igen. Ååå vad det ska bli KUL !! :-)  Men jag skulle gärna kunna tänka mig att jobba extra som "personalshopper" också så om du vet någon som behöver shopping hjälp så är det bara att kontakta mig ! :-)

Lördagen var verkligen fabulous ! :-) (Thanx Mia för en lovely dag )


Suprice!


En suprice på min dörr tidigare idag.

Nu trodde ni säkert att jag somnat? och det hade ni helt rätt i ;-) men -  nu är jag vaken och klar för lite bloggning innan jag ska krypa ner i sängen och dra täcket över huvudet :-)

Idag när jag satt hemma och jobbade så fick jag plötsligt ett sms av min underbara vän Kjersti där det stod att hon hade hängt en suprice på min dörr?! och när jag gick för att titta så såg det ut så här på vår ytterdörr !  och i påsen var den här:


Min favorit chokladkaka från United Bakeries ! :-)  (tusen miljoner TACK kära Kjersti. You made my day!)

Jag blev SÅ glad över denna fantastiska suprice och jag är heldig (lyckligt lottad) som har så fina vänner !

Glöm inte att visa uppskattning för de vänner du har . Att hänga en liten suprice på någons dörr eller att senda ett litet kort i posten är små saker som sätter guldkant på din väns dag :-)


Dagens.


Idag har jag på mig tunika från French Connection, päls H&M Trend, sjal Falierio Sarti, jeans Forever 21, skor BilliBi, väska Gucci och långa svarta handskar från By Malene Birger (flera år gamla). Johanna har parkdress från Hello Kitty höll jag på att skriva men Helly Hansen ska det så klart vara :-).

Så här såg vi ut då jag hämtade hjärtat på dagis och vi såg likadana ut nyss då vi klev innanför dörren för Johanna ville att jag skulle bära henne heeeela vägen hem...  så det var dagens trim/träningspass för mig det ;-)


Så här såg det ut innan vi gick till dagis på morgon.Johannas dagens: body Polarn & Pyret, Hello Kitty klänning & kofta H&M, tights Polarn & Pyret och skor biomecanics.

Nu: middagsfix & Bolibompa.


Inspirerande Ikea !


Här står jag och myser i ett juligt kök inne på Ikea tidigare idag. Ikea har verkligen DUKTIG personal som gör fina & inspirerande utställningar i butiken !

Jag hade som sagt ett super mysigt Ikea besök tidigare idag och jag blir så HAPPY när jag träffar vänner spontant utan planering :-) (TACK kära Randi för att du förgyllde mitt Ikea besök på morgon !)  Jag tror aldrig att jag har varit på Ikea så tidigt förut? T.o.m. killen i kassan blev överaskad att se mig där före kl. 23 på kvällen :-) (jag var där så ofta runt kl. 23 förra året då jag hade ett interiöruppdrag att han kommer ihåg mig )


Den här söta hjärtekudden är mitt bästa Ikea tips ! Passar utmärkt i soffan nu till jul och även i Johannas säng. Den är en SÖT present till små prinsessor om du ska bort på middag / glögg etc. och även som julklapp så klart.  Priset är fantastiskt: 39nok.

   
Jag lyckades ta några bilder innan mitt batteri tog slut så varsågoda: Ett julkalender tips ! och ett tips om hur du kan göra fina bortsplaseringskort på julafton. (de små paketen finns att köpa på Ikea).

 
Som svensk så är dessa väggtexter i Ikeas café så kul att se ! :-)

Oj ! vad SNABBT tiden har gått idag! Nu ser jag att det är HÖG tid för mig att gå till dagis. Återkommer med dagens då jag är tillbaka hemma igen.

Kram så länge ! ♥

I love candy!


Det här "macaroni" halsbandet intog idag 1:a platsen på min önskelista som jag snart ska skicka till tomten...

Hur SÖTA är inte dessa smycken ?! Det är så att man vill äta upp dem :-) 

  
Hur härligt vore det inte att gå runt med en glasskula runt halsen ? eller en chokladbit ?

Härligheterna kommer så klart från Japan (de är ju proffs på sånt här !) och märket heter Qpot.  Den svenska nettbutiken KyssJohanna har tagit in några av godsakerna och det känns lite smidigare att shoppa där än hela vägen från Japan ;-)

  
Får det lov att vara en tryffel eller en macaroni på fingret kanske ?  Eller varför inte hänga en macaroni på mobiltelefonen!

Visst blev man, bokstavligt talat, shoppingsugen nu?! :-)


Inspirerad! & dagens tips !


Dagens tips: Köp en sån här fin vajer med klypor att fästa bilder, teckningar etc på. Passar utmärkt på barnrummet men även ovanför skrivbordet på hemmakontoret.  Den på bilden finns hos Granit men du hittar liknande på Ikea.


Idag har jag bl.a. varit på Ikea och precis då jag ankommit deras "arbetsplats" avdelning så möter jag min kära vän Randi och hennes söta lilla Sofie . It´s a small world ! :-) Så plötsligt blev mitt Ikea besök hur trevligt som helst och jag fick SÅ mycket inspiration av att gå runt där med Randi som har miljoner smarta idéer .

Batteriet till kamera tog så klart slut (jag har ny kamera och batteriet verkar vara sämre än på min förra för det tar ju slut hela tiden..) så nu ligger det på laddning så att jag ska kunna visa er bilder från min tur senare :-)

Ni vet ju hur det är när man besöker Ikea... man "ska bara" handla ljus & servetter men så kommer man hem med saker man inte visste att man behövde...  Han är SMART den där Ingvar ! ;-)


Godmorgon nya härliga vecka!


Hmmm... jag undrar vilken handväska jag ska välja idag?  ;-)  (foto: Paul Costello).

Här hemma hos oss startade den här veckan då Johanna kom in och väckte mig kl. 06.30 :-)  och nu sitter hon och myser framför barnTV och jag har håller på med det städprosjekt jag drog igång igår men vi ska snart göra oss klara för dagis & jobb.

Hoppas att du har haft en skön natt fylld av härliga drömmar och att du får en kanonstart på den här veckan ! :-)

Här kommer dagens:

"En del vill saker ska hända, andra önskar det ska hända, sen så finns det dem som ser till att de händer."
/Michael Jordan.

Nu tar vi tag i den här regniga dagen !  (det ösregnar här i Oslo så jag tror vi tar bilen till dagis idag = mindre blött).


Uppdatering: Nu, kl.08.15, hittade jag mitt hjärta så här. Hon har somnat sött framför barnTV :-) Så skönt för henne ! och som ni ser så är hennes handväska med överallt ;-) Jag pratade med min pappa i telefon igår och han berättade att jag också alltid hade med mig min väska. T.o.m. då vi var ute och åkte skoter på isen ! ;-)  
 
Kram! ♥

God natt bloggisar!


Julinspiration från TineK.

Jag har precis svarat på alla kommentarer jag fått sedan i fredags och ni är bara helt UNDERBARA som skriver så mycket fint till mig . TACK !! :-)

Min plan var att krypa upp i fotöljen och titta på "Sex and the city" filmen ikväll men jag fastnade ( som vanligt ) här vid pc´n.  Får se om jag kanske slår på den och tittar lite nu ändå.. men bäst jag gör mig klar för natten först i så fall för det är nog stor risk att jag somnar ;-)

Tack för att ni inspierar mig i mitt bloggande ! Imorgon startar vi en ny härlig vecka fylld av nya inlägg & kommentarer. KUL !

God natt & Sov gott ! ♥

P.S jag ska visa bilderna från igår imorgon, prioriterade mys med Johanna idag.

Sötaste adventsljustaken!


Jag funderar på att hänga på siffror 1-4 som jag sett i vitt trä längst ner på ljusen...

I fredags ringde min kära vän Randi och tipsade mig om den här underbart söta adventsljustaken från Maileg och jag kan väl säga så mycket som att det inte tog länge från det att jag la på luren till att jag hade en gris i påsen :-)

Jag ställde in ljustaken på Johannas rum, mest på kul, men i Johannas värld så hade då grisen flyttat in på hennes rum så när jag igår skulle ställa den på köksbordet (där min plan var att den skulle stå...) så kom Johanna springade och sa "min gris!" och pekade med båda händerna på sitt rum så just nu står den så här på hennes bord för husfridens skull ;-)


Dagens interiörtips!


Dagens tips: Köp vita träbokstäver i texten: "XMAS" för det ser inte bara coolt ut, det blir dessutom mycket billigare eftersom XMAS = 4 bokstäver och CHRISTMAS = 9 bokstäver. Fast det är klar... billigast blir det ju att skriva JUL ! ;-)

Jag är sååå glad i julen och jag bara älskar att julpynta så det kan faktiskt hända att vi blir hemma i Oslo över julen och reser till Thailand efter juldagarna. Men inget är bestämt ännu så vi får se !  Och om vi reser i mitten på december så  hinner jag ju i alla fall pynta till advent och DET ser jag fram emot  :-)

Och på tal om advent... nästa inlägg blir ett adventsljustaketips ! ;-)  (dagens längsta ord? )


Mitt älskade hjärta.


Min darling skulle absolut ta på sig sin Hello Kitty klänning SJÄLV tidigare idag och jag fick INTE hjälpa och framför spegeln skulle hon stå så hon fick möblera om lite för att ta sig fram dit ;-)

Nu sover mitt älskade hjärta sött i sin sköna säng mellan sina gossedjur :-)


Jaaaag kaaaan sjääääälv ! så det så ! ;-)

De här dagarna då jag är ensam hemma med Johanna så njuter jag extra mycket av den egentid jag får då Johanna somnat på kvällen. Jag tänder ljus, lyssnar på skön musik och bara myser..... ! :-)


Starpics.


They did it again ! Brittan & Madonna .

Jag fick ett "städryck" och är i full gång med att få ordning i vårt garderobskaos och Johanna sitter och går igenom gamla smycken som jag har i en påse. Sånt älskar hon att göra ! hon provar solbriller, halsband, klockor, armband etc... och mitt i allt så hittade hon ett av mina gamla luktsudd med My Melody på :-)

   
Demi Moore och hennes 14 åriga dotter ser ut som syskon. Katie & Suri in the rain och snygga Heidi Klum med SNYGG väska.

Dags för kvällens bad här nu och det är INTE poppis längre. Vet inte hur det gick till? men från att ha velat bada både morgon och kväll så vill Johanna inte bada alls ....  Så : wish me luck ;-)

P.S jag har inte fått blogga så mycket som jag önskat för Johanna idag men jag tar det igen senare i kväll ;-)


Söndagsmys.

 
Min dagens: tee från Urban Outfitters & sköna tights. Johanna mumsar på ett halsband som hon fick i posten igår och om ni undrar vad hon har i håret? så är det solcreme.  Hon hörde att jag och JIG pratade om solcremer idag och hon gick då direkt och tog fram SIN creme och smörjde in hela ansiktet (och håret ... ) ;-)

Det blev inte så lång nap som jag trodde för Johanna idag så nu har vi myst, lekt, ringt morfar, ritat och mumsat på muffins från igår.

Planen var att vi skulle gå iväg på BIO i eftermiddag för allra första gången men det ös-regnade ute då vi skulle iväg och Johanna sa "hemma Gucci!" så här är vi nu. Men nästa söndag ska vi göra nytt bio försök !


Varmt om öronen.


Mössa från Diesel (finns på Höyer).

Vad tycker ni om min nya mössa?  Jag har ALDRIG mössa (bara keps ibland...)  men den här känns lite kul så den ska användas! :-)  (hoppas jag i alla fall..)  Och eftersom Johanna inte alltid vill ha mössan på så tänker jag att det kanske hjälper om hon ser att jag har det ? ;-)


Jag har alltid tyckt att alla andra är så fina i sina coola mössor.

Hjärtat sover nu så jag ska passa på att äta lite :-)


Happy farsdag !


Foto Paul Costello.

♥ GRATTIS PÅ FARSDAG ♥  alla underbara pappor där ute ! :-)

Och ett extra stort GRATTIS till Johannas älskade pappa JIG och till min egen kära pappa Arnold. Vi önskar att vi kunde fira dagen med er båda men det blir lite svårt då den ena är i Phuket och den andra i Luleå så vi får istället skicka er MASSOR med farsdagskramar och önska er en härlig dag ! :-)

  
Johanna ♥ pappa. Och till höger: jag med Johanna i magen och solen rakt i ögonen, min bror och min pappa.

Vår dag startade med en skön sovmorgon till ca 8.30 och sen har vi super myst och pratat länge med JIG på Skype. Johanna har kommit och dragit mig i handen och sagt "mamma komma!" så fort jag satt mig vid pc´n för att blogga så därför kommer inlägget ovanligt sent idag.

Nu ligger Johanna och tittar på dvd och jag tror att hon somnar any second och DÅ återkommer jag :-)

Njut dagen och pussa & krama alla pappor extra mycket idag !


God natt lördag !


Vi tittade in på möbel/interiörbutiken Hilmers Hus idag och där hittade jag de fina kuddarna från DAY-Home med siffror på som jag tipsat om i reportaget från DAY ägarnas hideaway i St.Barths.  Men smakar det så kostar det... 795nok/st kostar härligheterna som är i silke. De hade passat helt perfekt i vårt hem i Thailand men 9 st á 795kr ? jag tror jag de får stanna i mina drömmar.. ;-)

Som ni helt säkert förstår så somnade jag hur gott som helst i sköna fotöljen framför TV´n i kväll efter vår underbara dag för det var så otroligt skönt att hoppa i Juicy dressen och krypa upp i fotöljen med en varm och skön filt. Jag lyckades i alla fall få med mig finalen i Stjärnor på is och en liten del av God kväll Norge innan John Blund kom på besök ;-)

TUSEN TACK för alla fina & trevliga kommentarer & e-mail jag fått och för era tips om fina barnrum ! Imorgon ska jag svara på alla era frågor också ska jag visa er bilderna från idag. (dagarna går så fort då jag är ensam hemma med Johanna de här veckorna och nuförtiden gillar hon inte att jag sitter vid pc´n....).

Nu en ska en happy & trött mamma gå och sova i sköna sängen. Och föresten: KUL att mina favoriter Scotts gick vidare i kvällens Dansbandskampen  :-)

God natt & Sov så gott så ses vi igen på farsdag ! ♥

Dagens.


Så här såg jag ut då vi kom hem från dagens tur i ösregnet: tunika/klänning French Connection (under den långt linne från Filippa K), sjal H&M. jacka See By Chloé, tights French Connection och skor BilliBi. 

Mitt hjärta tycker att det är lika kul som mig att titta på Scotts på lördagskvällarna så hon fick vara uppe sent eftersom vi har haft det så mysigt. Men nu sover hon sött i sin säng och jag ska sätta mig och SOFTA lite i soffan och njuta lite god choklad och lite vitt vin och sen ska jag visa er bilder från dagen :-)

 
Jag passade på att fota dagens då jag var i ett provrum idag också...  På bilden till vänster så hänger det en klänning/kjole från Ted Baker och en kjol / ett skjört från Diesel brevid mig och på bilden till höger : en tunika från Paul & Joe Sister.

Nu: soffan! ska bli skönt med lite lyxig egentid :-)


En underbar dag !


Johanna på väg hem för en stund sedan i sin nya fina täck-kappa från H&M Logg.I shoppingpåsen: wet-wipes ;-)

Jag & Johanna har en underbar dag idag.  Först hade vi besök av Kjersti & Sunniva och sen tog vi en tur till Sköyen med Mia. Vi kom hem för bara en liten stund sedan så nu ska jag fixa middag till oss innan jag bloggar mer :-)

Hoppas att du också har en underbar dag !?

Kram ! ♥

Godmorgon lördag !


Om jag var på hyttetur på fjellet i helgen så skulle det nog se ut ungefär så här ;-)

Godmorgon mina kära bloggisar !

Tänk att det redan är en ny härlig lördag , ganska otroligt ! och nu är det inte många lördagar kvar innan December gör sin entré så idag är en bra dag att starta med inköpen till julkalendern för nu säger det bara vips ! också är det 1:a december :-)

Johanna kom in till mig kl. 07 på morgon och sedan då har vi legat och myst i stora sängen och läst bok och tittat på barnTV. En perfekt start på dagen ! :-) Nu leker hjärtat och jag ska hoppa i duschen. Oj, nu ringde JIG, det regnar på Kata beach idag och det regnar här i Oslo också idag. Johanna går runt och pratar med JIG i telefon och hon pratar och pratar och pratar och pratar, det är helt underbart att höra :-)  (måste spela in hennes prat en dag).


Johanna just nu. Hon går runt med en extra blöja & klänning utanpå pyjamasen också har hon mina UGGs på fötterna och jag får INTE klä av henne  ;-)

Idag ska vi få besök av våra kära vänner Kjersti & Sunniva och sen ska vi möta upp härliga Mia och gå en tur med henne så detta kommer att bli en riktigt härlig lördag !

Nu ska jag hoppa i duschen här så jag & Johanna önskar dig en underbar dag !

Kram! ♥

God natt fredag !


Oss girls i kväll. Vi skulle behöva en fotograf som alltid  fanns gömd i en garderob här hemma som vi kunde plocka fram då vi behövde honom. Eller också får jag helt enkelt ta och operera min högerarm så att den blir ca 1 meter längre ;-)

Jag är så GLAD över att jag har så många underbara vänner och ikväll var min kära Mia här och förgyllde min och Johannas fredag och det var bara SÅ mysigt ! :-) Jag lärde känna Mia då hon var kund i min butik och hon är också svensk så gissa vad jag fick då hon kom ? KinaSnacks ! :-) DET är lyx på hög nivå för mig ! för det är mitt absoluta favorit godis och det finns inte att köpa i Norge.

Det var så gott med räkor och champagne och lovely med flera timmar med girltalk. Också var det helt rätt att Lars åkte ur Idol i kväll tycker jag och Kevin bara måste ju vinna för my god : han är BÄST !! :-)

 
Johanna tyckte att Mias telefon var SÅ spännande... också blev det lite glass med chokladsås till hjärtat.

Min fantastiska vän är mamma till 2 fina tjejer på 16 & 20 år och hon är verkligen en FAB mama ! :-)

TACK kära vännen min för en underbart mysig & girlie kväll ! och du - vi får nog smsas ang. outfit imorgon så vi inte blir twins.. igen ! ;-)

Nu ska jag gå och lägga mig och mysa med nya Marie Claire som jag fick av Mia (thanx !).

God natt & Sov gott ! ♥

Girlsnight in.


Lite kul bild då vi fotar oss själva  :-)

Vi girls har en sååå mysig kväll ! och som alltid så är jag och min kära vän MIa twins . Ha, ha. :-) Tror aldrig vi mötts och inte haft på oss nästan exakt samma outfit ;-) och nej, vi har inte ringt varandra innan och bestämt ;-)

Ska mysa vidare här nu... Vi dricker champagne & äter räkor och väntar på att Kevin ska göra ännu ett succé framträdande i Idol.

Hoppas att du har en lika mysig kväll som oss !

Kram ! ♥

Dagens.


Dagens: polo från Bruuns Bazaar, kjol / skjört från Chip & Pepper, tights French Connection över strumpbyxor från Wolford och stövlar BilliBi.

Nu ska jag gå ut och regnet och hämta mitt hjärta på dagis och sen ska vi ha fredagsMYS tillsammans med min härliga vän Mia :-)


Efterlysning: Vem är ägaren till detta vackra barnrum?


Underbart fint prins-rum. !

Den 28:e maj så lagrade jag några bilder från ett fantastiskt fint barnrum som jag hittade då jag surfade runt på bloggar MEN - jag missade att skriva upp vilken blogg jag hittade bilderna på ? Så - nu sitter jag här och hoppas att någon av er som läser min blogg känner igen dessa bilder och kan ge mig bloggadressen till ägaren av detta  fina barnrum ?!

   
Jag tycker att det är super fint med vimplar på barnrummet och en ljusslinga lyser upp i höstmörkret.

Och föresten - om du har ett fint prins eller prinsesse-rum så är du välkommen att mejla mig en bild av rummet till [email protected]   så lägger jag upp och visar några rum här på bloggen :-)


Have fun & be fabulous!



Jag hittade den här super coola t-shirten som jag tycker passar efter mitt 1:a inlägg idag.  Den borde helt enkelt vara min "dagens" ;-)

Umgås med vänner som ger dig energi, gör saker du tycker om, ge någon en puss, skicka ett sött sms till någon du tycker om, smit ut från kontoret (eller var du nu jobbar..) och köp choklad !, tänd massor med ljus hemma i kväll och framförallt:

"Have fun & be fabulous!"

Puss ! ♥

Happy fredag !


Foto Paul Costello.

Det är så härligt att det är FREDAG att jag får lust att ta på mig mina gummistövlar och gå ut och hoppa upp & ner i vattenpölarna ! :-)


Positiv energi!


Så här såg vi ut på gårdagens mysiga middag.

Nu har jag precis kommit hem med nybakad vaniljbulle och allt jag behöver för att göra smoothie till frukost :-) Men innan frukost ska jag hoppa i duschen för det fick jag inte tid till före dagis idag eftersom Johanna bjöd på ännu en skön sovmorgon .

Min dag idag bjuder på massor med jobb och DET ger mig sååå mycket positiv energi ! :-)

 
Så här såg jag ut nyss då jag kom innanför dörren. Jag hann inte fixa till mig på morgon så kepsen åkte på, den är en "räddare i nöden" ;-) också en bild på mina vackra rosor som förgyller köksbordet (TACK underbara vännen).

Jag önskar dig en lovely fredag och här kommer dagens som jag fick på ett kort av sötaste Heidi igår:

"Vennskap-
bare jag ser ordet på trykk blir hjertet varmt."
/Augustine Bell.

Happy fredag !

Kram ! ♥

Godmorgon fredag !


"Var mot dig själv så som du hade behandlat din egen dotter"  står det på den här tavlan av Björg Thorhallsdottir. Den passar väldigt bra till detta inlägg.

Idag vaknade jag till en elak, trist och fullständigt påhittad kommentar från en tjej som kallar sig olika namn hela tiden så att ni som läser mig blogg ska tro att det är olika personer som kommenterar.

Den ena dagen heter hon Babs, nästa Minna och ibland, om idag tex, så heter hon Kattis (tror hon har haft fler namn men orkar inte lägga min fina tid på att checka något så dumt...)

Ni vet att jag aldrig besvarar de dumma kommentarer jag får ibland men även jag kan få nog av en människa som skriver rena förtal där inte ett enda ord är sant.

Så - nu har jag några val och jag tänkte att ni som läser min blogg kan få hjälpa mig att välja.

1. jag kan "porta" denna person från min blogg så att hon inte kan lämna någon kommentar.
2. jag kan skydda min blogg så att alla kommentarer måste godkännas före de publiceras (det har många bloggar av exakt den orsaken som jag nu har... )
3. jag kan helt enkelt bara radera bort alla kommentarer jag får av denna person så fort jag ser dem.

Jag tror att jag kommer att gå för nr.3, för det vore så trist om jag måste sitta och godkänna alla kommentarer före jag publicerar dem för då försvinner lite av charmen med bloggen tycker jag.

Uppdatering: tog ett snabbt bra beslut och raderade så jag kör på nr. 3  !  :-)

Återkommer då jag lämnar Johanna  på dagis och då kommer jag att blogga om mycket trevligare saker än detta ! :-)

Kram ! ♥

Reportage i Bo Bedre november 2003.


På er önskan så får ni här se hemmahos reportaget som varit i ett norska interiörblad.

För ca 5 år sedan gjorde ett interiörblad som heter "Bo Bedre" en stor reportage hemma hos mig och min dåvarande mann.  Det var fantastiskt kul att få fixa iordning så fint hemma och de dagar som det fotograferades så sprang jag fram och tillbaka mellan hemmet och min butik (som tur var så bodde jag nära butiken) eftersom jag själv skulle vara med på en del bilder.

De söta änglabarnen var inlånade barn genom stylisten och de var bara de sötaste. Och efter att denna reportage publicerats så trodde så klart alla att de söta girlsen var mina ;-)


Till höger: vardagsrummet och min älskade katt Gizmo (som min butik har fått sitt namn ifrån och även bloggen) som blev 12 år och som tyvärr gick bort ungefär samtidigt som denna reportage publicerades.


Här ser ni det lilla hjärta jag har i vardagsrummet i MYCKET större format. Hur läckert som helst ! :-)


Ett tips: vi köpte fotöljer + fotpallar på Ikea UTAN trekk / tyg  också köpte vi blå/vitt randigt tyg på Åhlens också fick vi en möbelsnickare (en billig sådan!) att klä både fotöljer & fotpallar i Åhlens tyget och vips ! så hade vi kopior på ett par fotöljer vi sett på R.O.O.M: till betydligt högre pris .


Adventskalendern som hänger över sängen är ett av mina favorit julpynt ! Den kommer från SIA och jag sålde den i min butik julen 2002. (tyvärr existerar den inte längre i Sia´s sortiment).

Vem vet, kanske blir det ett hemmahos reportage från den lägenhet som jag bor i nu också en dag... ?! :-)

Jag är super trött i kväll så nu ska jag svara på era kommentarer, hänga lite tvätt, diska undan middagen och kanske tvätta håret (för att spara tid i morgonbitti)? och sen ska jag krypa ner i sköna sängen och mysa med min bok.

Hoppas att du har haft en riktigt trevlig kväll och tänk - imorgon är det FREDAG !! Tjohooo ! :-)

P.S kolla föresten in denna HAPPY
nyhet !! ;-)

God natt kram ! ♥

En fantastiskt mysig kväll.


Johanna pussar vår underbara vän Heidi god natt.
 
Åååå vilken fantastiskt mysig kväll vi har haft ! :-)

Underbart fina Gizmoängeln Heidi har varit på besök hos oss i kväll :-)   Vi åt god middag, spaghetti & köttfärsås, och sen Johannas favorit dessert: vaniljglass med chokladsås och vi hade massor med girltalk.   Johanna är SÅ glad i Heidi att hon hoppade högt av glädje då hon ringde på dörren och sen har hon och Heidi myst massor hela kvällen och t.o.m. att borsta tänderna var kul eftersom Heidi tittade på ;-)   Så nästa gång Heidi är här tror jag vi ska tvätta håret för då är nog det också festligt ! :-)

     
Jag blir helt lycklig när jag ser hur glad Johanna är i Heidi och hon höll skratta på sig när Heidi busade med henne :-)

Att Heidi kom på besök förgyllde verkligen vår kväll och vi hade så mycket att "catch up" eftersom det var alltför länge sedan sist .  Och det är så kul att prata "gamla minnen" med Heidi. I kväll fick jag tex veta vad jag hade på mig då jag intervjuade henne för jobbet i min butik (som hon självklart fick): den toppen som jag visade er häromdagen i rosa + off-white men i svart så nu måste jag göra en djupdykning i garderoben för den har jag helt glömt bort ;-)

TACK sötaste Heidi för en underbar kväll, vackra rosor och fint kort. Du är helt unik och jag sätter enorm pris på att vi har dig i vårt liv.  Du är en glädjespridare och Johanna kommer leva länge på den här kvällen :-)


Hemma hos reportage.


Jag tog en del egna bilder under fotograferingen och så här såg det ut på köket.

Jag har precis kommit hem från världens mysigaste lunch på Bölgen & Moi med min kära vän Randi som är en äkta solstråle ! Jag får så mycket energi av att träffa henne :-)  Och plötsligt så fick jag en present, ett par super FINA örhängen som hon gjort till mig !  Tyvärr var mitt batteri på kameran dött (typiskt...) så jag kunde inte ta några bilder men jag ska självklart visa er senare.

Nu måste jag skyna på här för jag ska hinna städa innan jag hämtar Johanna för i kväll ska vi få mysigt middagsbesök av Gizmoängeln Heidi :-)


Dessa söta änglar var med på fotograferingen så alla mina butikskunder trodde plötsligt att jag hade 2 barn ;-)

Och på tal om änglar.... Ni har efterfrågat det  reportage som var i Norska interiörbladet "Bo Bedre" november 2003 hemma hos mig och min dåvarande mann. Lovar att visa det i kväll  och redan i detta inlägg får ni en "sneakpreview" .

Hoppas att din dag är fylld av lyckliga stunder !? :-)

Kram ! ♥

Dags för lunch !


Jag är super dålig på att använda mina stora örhängen, har alltid mina diamanter, så vi får väl se om dessa åker av om en stund... ? ;-)

Det blev ganska lik outfit. Bytte bara byxor till min skinnbyxor från Zara och pimpade outfiten med accessoarer: sjal från Falierio Sarti och örhängen från Julie Sandlau.

Nu ska jag gå iväg och luncha. HAPPY torsdag ! :-)


Dagens.


Byrån i bakgrunden kommer från Bruka Design.

Idag blev det svart från topp till tå: tunika Day, byxor Filippa K, jacka Moncler, skor BilliBi. Men det blir nog något annat nu då jag ska iväg och luncha med min kära vän Randi . 

Oslo bjuder på strålande SOL idag ! :-) och idag ska ni få se "Hemma hos" reporaget som gjordes hemma hos mig för några år sedan.


Godmorgon torsdag !


Här ser ni vad som fick följa med hem från besöket hos
MyChinnamongirl igår . Dessa söta och sköna (klänningen, halsduken + tunikan är i fleece) kläder kommer passa utmärkt nu i vinter.  Johanna hade ingen lust att prova kläder nu å morgon så ni får se dem på henne en annan dag ;-)  Halsduken är som sagt ett JULKLAPPSTIPS ! Den kostar bara 120nok och passar utmärkt till små prinsar & prinsessor (finns i blått/brunt m.fl. med prinskrona på till gutter)

Johanna väckte mig strax efter kl.08 idag så detta blev en härlig sovmorgon ! :-) och nu pågår morgonfix här. Jag har precis gjort klar Johannas matpakke och varje gång jag står där och fixar det hon ska äta på dagen så kan jag sakna Sverige för det är ju en LYX för er svenska mamas att slippa fixa iordning matpakke varje morgon för det gäller att planera och alltid se till att man har allt som behövs hemma och idag tex så saknar vi både ett äpple och färskt bröd så då blir det en handletur på vägen till dagis...  (Det är en ny lag i Norge som innebär att de ska få varm mat på dagis några dagar i veckan sedan i augusti men detta fungerar tyvärr inte på Johannas dagis.)


Johannas matpakker är köpta i Phuket.

Bäst jag klär på Johanna nu så att vi kommer oss iväg :-)

Jag önskar dig en fantastisk dag och dagens idag blir kort och gott:

CARPE DIEM!

Kram ! ♥

Sov gott !


Underbart kort med prinsessapåärten från Maileg.

Mitt hjärta somnade inte före "Bonde söker fru" började så istället låg hon brevid mig i soffan och tittade och det var SÅ mysigt. Och sen, typ 5 min efter att programmet slutade så somnade hon sött i sin säng :-)

Själv ska jag också krypa ner i sängen strax, men först "skajagbara" tömma en tvättmaskin och en diskmaskin och plocka undan här hemma innan jag pussar Gucci god natt .

TACK för idag mina kära bloggisar! Imorgon är det en annandag..

God natt kram ! ♥

Dagens tips: Johannas julkalender.


Johannas kalender 2007 gick bara till 12:e för den 13:e reste vi till Thailand och då fixade jag resten av presenterna där.

På er önskan så kommer här Johannas julkalender -07 som ett dagens tips!  Det är inte helt lätt att beskriva hur jag gjort allt men jag ska göra mitt bästa :-).

Jag köpte alla "ingredienser" hos Panduro Hobby: änglavingar, silkesband, papperspåsar, siffror i trä och hjärtelappar.

För att fästa påsarna (med presenterna i) så satte jag fast en kemtvättsgalge (ni vet en sån där tunn som man får skjortorna på) på baksidan av änglavingarna. Jag satte  fast galgen i samma silkesband som jag hängde upp änglavingen med. Det innebär att jag bara spikade fast en liten spik i väggen som jag knöt fast silkesbandet som höll uppe galgen + änglavingarna på.  (Önskar att jag kunde fota och visa baksidan av vingarna med galgen men kalendern följde med oss till Thailand förra året och den är kvar där och väntar på oss...  )


Här ser ni tydligare hur påsarna ser ut. Siffran har färdiga fästkuddar på baksidan och jag har klistrat dem på hjärtelappar som jag sedan fäst med silkesband . För att kunna fästa bandet så har jag gjort hål mitt på påsen ca 3 cm från öppningen med en håltång och  silkesbandet till hjärtat (med siffran på) håller ihop påsen upptill.


Ser ni silkesbandet som kommer upp på mitten bakom vingarna? Det är det som håller uppe galgen som inte syns och som alla silkesband till påsarna sitter fast på.  Högre upp på väggen är det en spik som håller uppe silkesbandet.

Jag är lite osäker på hur årets kalender till Johanna kommer att se ut ? Kanske gör jag en likadan?  När den dagen kommer så lovar jag att fota och visa :-)


Julkalender.


Jag riktigt längtar till året julkalender startar.    (Bild från Living Etc.)

1:a december närmar sig med stormsteg och det innebär att det är dags att börja planera inköpen till årets julkalender.

Här i Norge så är det väldigt vanligt att även vi "vuxna" gör en julkalender och ger varandra små presenter varje dag eller också gör man som jag och JIG gjort (för att underlätta): man ger varannandag. Dvs 1:a får han en, 2:a får jag en, 3:e får han en osv. 

Det finns SÅ mycket man kan fylla en "vuxenkalender" med och vi girls är ju ganska tacksamma för till oss finns det ju så mycket söta småsaker att köpa men det är värre med killarna... så här kommer några exempel på kalendergaver till the boys: ett biobesök, julöl/pils (ett år köpte jag typ alla sorters julöl/pils som fanns som en kul grej så det blev mest bara öl till JIG som han sedan kunde köra provsmakning på ed sina vänner på en "guttekväll"), blader, en notis om att du lagar middagen / städar bort etc och han får ligga och slappa i soffan, chokladpraliner, ett foto på dig själv och / eller barnen, ett kärleksbrev.. 

Jag fick en fråga av Christine & Alice ang den kalender som jag gjorde till Johanna förra året så nu ska jag söka fram bilderna på den så får det blir ett eget inlägg.


Dagens besök: My Cinnamongirl.



Kommer ni ihåg
tävlingen som jag hade i maj månad då ni kunde vinna en super söt tunika från det norska märket MyCinnamongirl?  Idag var jag och besökte den duktiga designern Kari på hennes fina showroom och det var som att besöka en godisbutik för hon har SÅ söta & fina barnkläder att man vill hämta en påse och fylla den med gott&blandat :-)


Söta & duktiga designern Kari som är tjejen bakom märket My Cinnamongirl. Jag önskar henne ALL LYCKA med sin kommande kollektion !


Den söta fleecetunikan med prinsesskronan på fick följa med mig hem till Johanna.

    
Karis ateljé & showroom ligger på Frogner och du shoppar hennes kläder i hennes nettbutik  Kari arrangerar även "homeparties" som du hittar mer info om på nettsidan. Den söta halsduken är ett perfekt JULKLAPPSTIPS ! Den finns i flera olika färger och även i blått/brunt med prinskrona på till små prinsar och priset är fantastiskt: 120nok. ! Jag köpte med mig en till Johanna ;-)  Bilden längst till höger blev suddig... men den bl.a. en flott reportage som varit i norska bladet mamma.



Som ni ser så fick en rosa påse följa med mig hem... Jag ska fota och visa vad jag shoppade imorgon så ni får se kläderna på Johanna :-)   (Och ett av plaggen får jag visa senare för det beställde jag idag så det ska hon sy upp först. )


Hello Acne!


Snygg outfit från
Acne.

Jag vet inte vad det beror på ? men jag har aldrig provat ett Acne plagg eller ens tittat på något Acne plagg och tänkt: "dem där vill jag ha!" , förren IDAG ! Plötsligt så stod jag där i ett provrum med både ett par Acne jeans och en super fin grå kofta från ... Acne. 

Det har ju varit SÅ mycket snack om detta märke i flera år men jag har en tendens och intressera mig när saker / märken inte längre är så trendigt och DÅ får jag lust på dem och idag har jag som sagt upptäckt hur otroligt snygga & sköna jeans de har  !

 
Jag tror att det var den här stylen jag provade idag. Snygga & framförallt: sköna. På bilden till höger ser ni vad som fick följa med mig in i ett provrum idag. Ett par snygga vita tunikor från HunkyDory och en snygg grå kofta & jeans från Acne.

Det har föresten öppnat en Acne koncept-store i Hegdehaugsveien som jag går förbi 4 gånger om dagen (till & från dagis) men jag har aldrig kommit på idén att gå in där? Tror kanske att jag ska göra ett premiärbesök i morgon :-)

Det blev ingen shopping för mig idag men jag ska fundera på de där jeansen....


Snygg party outfit !

      
Så här snyggt kan vi shoppa hos net-a-porter.

Den här outfiten hade jag inte tackat nej till ! ;-)  Klänning & skinnjacka med rosettdetaljer från Miu Miu och fantastiska shoes från Christian Louboutin. 

Vad kul att ni är så många som tyckt till om dagens "hit or shit" ! Eftersom jag är super svag för stjärnor (både på kuddar, thékoppar och kläder...) så kunde jag inte låta bli att prova klänningen. Hittade den i en butik där jag normalt aldrig är, ONLY på Karl Johan, och priset är precis som ni gissat 299kr. Jag köpte varken den vita eller svarta men de var fina tycker jag :-)


Mysig thaimiddag.


Oss nyss på Yaya´s.

Nu har vi varit så nära Thailand vi kan komma här i Oslo och det är restaurangen Yaya´s som ligger vägg-i-vägg med där vi bor.  Vi har ätit jätte god kyckling (jag äter alltid nr.22) och vi tog med oss en Hello Kitty pysselbok som vi satt och klistrade i när vi väntade på maten :-)

Det går undan i svängarna här hemma nu så innan jag hann publicera detta inlägg så har vi ätit dessert (glass) oh Johanna har badat och jag har tvättat håret på henne som är något av det absolut värsta hon vet.. Nu närmar det sig nattning och "Bonde söker".  Återkommer då hjärtat sover.

Önskar dig en jätte mysig kväll !


Hit or shit ?


Party, party ! och stjärnor ska det ju vara i höst.

Jag provade föresten lite kläder på min tur idag och den här klänningen med stjärnor på  fanns både i vitt och i svart och man knyter en rosett med silkesband i ryggen.

Vad säger ni? Är den hit eller shit ? Och kan ni gissa priset på den ?


Hmm... svart eller vit... ? det är frågan... ?

Nu fick ni något att fundera på när jag hämtar Johanna på dagis ;-) Bäst jag går nu !


Dagisdags.


Mitt hjärta på dagis på morgon. Jag undrar vad hon tänker på här...?

Så här satt Johanna och åkte runt då jag lämnade henne på dagis på morgon och då jag sa att jag ville ha en puss & klem och att jag skulle gå och jobba så blev hon så här glad :


Happy girl !

Jag är så glad i mitt älskade hjärta (glad i dig = norskt uttryck som betyder älskar dig) och idag ska vi girls gå ut och äta på restaurang och det ser jag verkligen fram emot för Johanna är världens mysigaste middagssällskap :-)

Men vi ska självklart gå ut och äta tidigt för kl. 20  ska jag se "Bonde Söker Fru" och då är planen att Johanna redan ska sova sött. Jag tror föresten att min favorit  Peter ♥ Wille ;-) Vad tror du ??

Nej, bäst jag sätter upp håret nu (lockarna åkte ur efter 5 timmars turen) och går iväg mot dagis.


Dagens.


Dagens idag fotad nyss då jag kom innanför dörren: skjorta Bruuns Bazaar, tunika H&M Trend, kofta Odd Molly, päls H&M Trend, byxor Filippa K & stövlar BilliBi.  Och just det ja - jag har en ny rosa kamera :-)

Jag kom innanför dörren NU ! Har varit ute och jobbat sedan jag lämnade Johanna på dagis och har varit så inne i det jag har hållit på med att jag helt glömt bort att både äta och dricka så nu då jag kom hem så blev jag plötsligt hur hungrig som helst ;-)  Tror att jag & Johanna ska gå och äta på Yaya´s idag om hon vill det för det är ju så nära Thailand vi kommer just nu ;-)

Inser nu då jag är ute hela dagarna att jag borde ha en i-phone för då kan jag blogga fast jag inte är hemma... hmm.. får kanske önska mig en av tomten ?


Jag har varit ute och promenerat från kl. 10 - 15 idag och idag var det frost på backen nere i city. Riktigt kall dag !  (mina stövlar börjar bli lite slitna... tror det är dags för nya snart.. men inte lätt att hitta nya favvisar..)

Ni ska få se vad jag har i påsarna senare ! :-) Nu måste jag ta mig något att dricka här och hinna fixa ett par saker innan jag ska iväg ut igen och hämta Johanna .

Hoppas att du har en underbar dag. Här i Oslo skiner sooolen och det är is-kallt ute, brrr...  men med varma kläder på så är det bara härligt med den kyliga luften tycker jag, i alla fall sålänge solen skiner  :-)


Godmorgon USA´s nya president!


USA´s nya president på semester med sina barn.

Idag vaknade jag till ett historiskt sms av min bästa vän Kjersti där det stod att Obama vunnit presidentvalet. Jag tycker att det är fantastiskt roligt att han vann och det är stort att en mann med afrikanskbakgrund ska leda USA !  :-) Sen verkar han så sympatisk också tycker jag och  "Förändring" & "Hopp" är två av hans ledord och de gillar jag.

En annan historisk sak på morgon var att jag vaknade FÖRE Johanna ! Gucci stod och klöste och klöste på golvet för han hade råkat missa sin toalett på slutet ;-) och då var kl. 06.40 vilket egentligen passade perfekt så när Johanna kom tassande kl. 07 så hittade hon mig i badrummet istället för i sängen :-)

    
Dagens cover på New York Post och en härlig födelsedagsbild av Obama med familj. Till sist en bild på USA´s nya president with family  då det var klart att han vunnit.


Det var många kändisar som profilierades ihop med Obama. Bl.a. Sarah Jessica Parker som t.o.m. jobbat extra för honom och här är en bild från då hela familjen gick för att lämna sina röster på honom.


Justin Timberlake & Jessica Biel fotograferade då de gick iväg för att rösa på Obama.

Nu ska vi göra oss klara för dagis här !

Önskar dig en fabulous dag ! :-) och med tanke på att Obama vann i natt så passar denna dagens:

"Nya steg gör nya spår."

Kram! ♥

P.S jag ser att ni efterfrågat Julkalender info. + det "hemma hos" reportage som var hos mig för några år sedan. Båda sakerna blir egna inlägg idag :-)

Dagens interiörinspiration.


Underbara bilder från butiken BellasHus här i Oslo.

Mitt hjärta var super trött i kväll efter dagens stora utflykt så hon somnade sött strax före kl. 20 vilket var ovanligt tidigt för att vara Johanna. Och själv höll jag nästan också på somna så ikväll tror jag faktiskt att jag ska ta ut linserna och tvätta bort sminket FÖRE jag sätter mig för att titta på "Grey´s" (går på norska TV2) för då gör det absolut ingenting om jag somnar. Kanske jag t.o.m. ska lägga mig i sängen och titta ?  :-)

Men ni känner ju mig, jag dyker säkert upp här på bloggen mitt i natten och svarar på dagens kommentarer ;-)

Hoppas att du har en riktigt mysig kväll ! Och TUSEN miljoner TACK för alla fina kommentarer jag fått till mitt "Mina närmaste framtidsplaner"
inlägg. Ni är underbara!  :-)

Kram ! ♥

And the winner is...



♥ ÄNTLIGEN !!....♥

... är det dags för mig att presentera den lyckliga vinnaren i tävlingen om ett presentkort på 500kr hos
Vimsadekor. Ni var 279 stycken som tävlade och som vanligt så känner jag att ni alla förtjänar att vinna så därför har det inte varit någon lätt uppgift att utse en vinnare.

Jag valde först ut några finalister och dessa  var:
Ida, Annica, Merethe, Alma & Evelina.

     
 
Vinnaren kan välja något av dessa färdiga väggord, eller så kan hon designa ett eget.

 Samtliga finalister var sedan med i en lottdragning (jag hade Gucci som vittne för det är bara han som är uppe & vaken med mig just nu :-) 
and the winner is:

Postat av: Ida

Vilken härlig tävling!
Jag och min pojkvän bor för tillfället i en liten enrummare och det är rätt trångt kan jag berätta.. Men till våren ska vi äntligen flytta till vår fina drömlägenhet tillsammans. De här vägg-orden skulle passa perfekt i vårt nya sovrum!
Jag blir så glad och inspirerad varje gång jag klickar in på din blogg, och jag skulle också gärna bli påmind om att leva, skratta och älska varje morgon när jag vaknar och varje kväll när jag lägger mej i sängen.. Kram av Ida!

2008-10-29 @ 13:27:35
URL: http://idamirjam.blogg.se/

STORT GRATTIS Ida ! :-)
Mejla mig din adress till: [email protected]

TACK till alla er som var med och tävlade och GRATTIS till er som gick till final.

♥ Kram! ♥

Fest hos H&M.


Byt ut det smala svarta skärpet till ett nitbälte och denna klänning blir SÅ "Carrie"!

November = fest  i alla butiker runtomkring för det är nu vi ska shoppa kläderna vi ska glänsa med på alla glittriga fester i december :-)  

H&M har gjort ännu en riktigt snygg annonskampanj tycker jag och du hittar alla festkläderna på H&M på
nett.


En svart kostym / smokingjacka är alltid lika snyggt tycker jag.


En enkel klänning som denna blir aldrig fel och passar perfekt att pimpa med assessoarer.

   

   
Du hittar allt på H&M på nett.

Jag ska elda i öppnaspisen nu också ska här fixas middag. Johanna är jätte nöjd med dagens dagisutflykt och hon gäspar i ett så jag misstänker att hon somnar tidigt i kväll.

Njut kvällen ! :-)


Dagens.


När jag går ut så åker H&M pälsen på .. 

Dagens idag ble en gammal klänning från Zara, cashmere kofta Bruuns Bazaar, sjal Faliero Sarti också favvis jeansen från Miss Sixty idag igen ;-)


Vad tycker du föresten om the cover till nya norska mamma ? ;-)

Nu ska jag gå ut i solen !


Kändismammor.


Coola Gwen Stefani med sin son Zuma Nesta Rock Rossdale.

Jag sitter och jobbar och är nyfiken på en sak: vilka känsdismammor tycker du är bäst klädda ?  och då menar jag inte av de 4 mammor jag visar bilder på här utan av alla kändismammor som finns där ute :-) Själv tycker jag att Nicole Richie har skön stil och Gwen Stefani är en cool rockig mama...


Ett par snygga mamas. Jessica Alba & Gwen Stefani i likadan klänning från Juicy Couture.

     
J.LO , Katie Holmes & Heidi Klum är också fab mamas.

Det är strax dags för mig att ta på mig skorna och gå ut och fixa ett par ärenden innan jag hämtar mitt hjärta på dagis. Men jag återkommer med en dagens först.


Mina närmaste framtidsplaner.


När du står inför ett val är mitt bästa råd : följ ditt hjärta !

Som ni vet så skulle jag och Johanna egentligen ha rest till Thailand idag, men sen berättade jag att vi valde att flytta fram resan lite pga ett jobb jag fått.

Igår var jag på ett möte hos min uppdragsgivare och vi konkretiserade vad jag ska göra och jag gick från mötet med SÅ fantastiskt trevliga uppgifter att jag ringde JIG igår kväll och berättade att vi inte kommer (JIG reste till Thailand fredag , planen var att vi skulle vara sammen där i ca 2 v.) . Han stöttar mig 100% i mitt val eftersom han vet hur kul jag tycker att det är att jobba.

Så - nu blir det jobb istället för 3 sköna månader (vi hade bokad biljett 5/11 - 5/2)  i Thailand eftersom detta uppdrag känns så otroligt spännande, lärorikt,  inspirerande & kreativt :-)   Men - vi ska självklart till Thailand och planen är nu att vi reser runt den 15:e december (ska boka resan i veckan) och då blir jag och Johanna där till någongång i februari tror jag (vi har öppen retur).

Och nu undrar ni så klart exakt VAD det är för uppdrag jag har ? Just nu kan jag inte berätta mer än att det handlar om ett nytt blad för "Mor & Barn" .

Parallellt med detta så planerar jag för min butik som lanseras någongång i februari / mars 2009.  Jag kommer att använda månderna i Thailand till att kvalitetssäkra produkter, utforma nettlösningen etc eftersom jag har både min reklambyrå och mina leverantörer i Thailand.

Så där ja, nu vet ni mer om vad jag gör !  och jag njuter verkligen dagarna :-)


Godmorgon tisdag !


Puss & klem på dagis innan jag gick hemmåt.

Idag vaknade jag av att mitt hjärta stod brevid min säng kl. 07och det passade perfekt för idag skulle Johanna på sin första bussutflykt med sitt dagis. De ska besöka en bondgård och jag är så glad över att de äntligen hittar på något utöver det vanliga för pga sjukskrivningar i personalgruppen så har det tyvärr inte varit så mycket aktiviteter på dagis den här hösten. Men idag så ! :-)


Som ni kan se så har vi inte så mycket snö kvar här i Oslo city ;-)

 
 
Johanna har på sig den fina tröjan med får på som mormor stickat. Den passade perfekt då man ska iväg och titta på ja, kanske får ? :-)  Den söta Hello Kitty ryggsäcken köpte jag till Johanna häromdagen på CC-Vest.

Nu ska jag äta frukost så jag önskar dig en lovely dag !

Kram ! ♥

God natt !


Härlig bild.

I kväll somnde jag ifrån precis ALLT och vaknade alldelens nyss i soffan så nu är det bara att gå raka vägen till sängen och sova vidare......zzzzz... Men det är inte så kontigt att jag var trött ikväll för natten till idag (måndag) blev lite knasig. Jag lyckades nämligen somna i soffan då också efter en kväll då Johanna somnade super sent. Vaknade i soffan kl. 04, piggnade då till och började fixa en jobbsak fram till typ 05.30, somnade om och vaknade runt 8... Tokigt ! ;-)

Jag missade inte bara att utse vinnaren i tävlingen i kväll, jag missade även att svara på alla era trevliga kommentarer, att köra en tvättmaskin, att tömma en diskmaskin, att checka min mejl, att svara på sms av vänner som jag fått under dagen men inte hunnit med, att fixa iordning ett par saker som ska postas imorgon etc SÅ - det är tur att det är en ny dag fylld av möjligheter imorgon :-)

Uppdatering: det hopplösa med att vakna i soffan är att jag piggnar till efter att jag tvättat mig & borstat tänderna så nu har jag svarat på dagens alla kommentarer och NU ska jag sova......zzz... Godnattkram !

God natt & Sov gott mina kära bloggisar ! ♥

Stjärnornas favvisar.


Carmeron Diaz favvo jeans från Abercombie & Fitch ser ju nästan ut som mina favvisar från Miss Sixty.De är i alla fall lika håliga...

Mitt hjärta sover och jag myser i soffan med Top Model och goda druver. Kärnfria vindruvor är verkligen ett perfekt substitut till godis :-)


Lauren Conrad i sina favvo briller från Emprio Armani. Modellen heter : EA9426S. Snygga !


En fräsch nytvättat vid t-shirt på en snygg kille är aldrig fel ;-)  Här ser vi Zac Efron i sin favvo tee från LNA.

Tänd ljus och njut kvällen kära bloggisar ! :-)


Dags för middag.


Hemma hos oss nu kl. 18 måndag kväll.

Så här ser det ut på vårt köksbord nu och snart är maten klar. Idag blir det korvstroganoff med ris och det är ju aldrig så gott och äta som då man är hungrig ! :-) 

Johanna sitter och myser brevid mig och bläddrar i blader, jag undrar vem hon fått det ifrån ? ;-)

Oj, nu ringer äggklockan, riset är klart. Bäst jag återgår till middagen :-)



P.S Förlåt att jag inte har haft tid att presentera vinnaren ännu, lovar att göra det i kväll.

Dagens.



Här kommer en snabb dagens fotad i farten. Jag har jobbpärmen under armen för jag har varit i möte till alldelens nyss. Är bara hemma en snabbis nu innan jag ska gå iväg och hämta mitt hjärta på dagis.

Kram ! ♥

Busy day..


Snygga skor från Gucci. Såg du Charlotte Perrelli i Idol? Hon hade ett par skor i samma serie, super snygga de också .

Solen skiner från en vackert blå himmel, det är en ny härlig vecka, jag har precis ätit god frukost med nybakat bröd, vaniljebulle och druckit god juice , jag har jobbat ett par timmar och nu ska jag iväg ut på ett möte . Men först, dagens:'

"Framtiden hör till dem som tror på det vackra i sina drömmar."

Kram ! ♥

Happy måndag !


Jag busade igår och tycker bäst om att ha mina solbriller upp och ner.

Godmorgon alla underbara bloggisar !

Min mamma är lite stressad på morgon så jag bloggar istället :-)

Igår när vi hade pratar med pappa som är i Thailand så påmindes jag om mina solbriller som jag alltid hade på mig då vi var där så jag tog på mig dom och mamma skrattade jätte mycket då jag busade runt med dem i soffan. Hon säger att jag påminner om "stekaren" på den här bilden men jag vet inte vem det är ?

Nu ska jag gå till dagis och leka med mina kompisar . Mamma hälsar att hon bloggar då hon kommer hem igen.

Puss & Klem !
Johanna :-) 


Mysdag.


Soft söndag..

Vi kör en riktig mysdag inne hemma idag jag & Johanna och bättre sent än aldrig så har vi fixat iordning pumpan /gresskar. Johanna tyckte att det var jätte kul och sa "appelsin, appelsin" hela tiden och det var inte helt lätt att få henne att förstå att det inte var en appelsin för den ser ju faktiskt ut som en :-)

 
Det var första gången jag fixade iordning en pumpa/gresskar och nästa år ska vi självklart göra det på rätt dag ;-) Nu står den i alla fall ute på balkongen och tittar in på oss .

Nu ska vi mysa vidare här med middag och barnTV men först ett tips till er som bor i Norge :


Missa inte  "In her shoes" med Cameron Diaz på TV3 kl.21.20.  Den är en perfekt söndagsfilm ! :-)


Starpics.


Brittans nya CD.

Jag kände inte igen Britney Spears på bilden från hennes nya cd-cover.. det är ganska fascinerande hur de retusherar ;-)  

 
   
Katie & Suri måste var de mest fotograferade just nu. SJP stöttar Obama i USA valet och jobbar extra i hans valkampanj och till sist, snygga Britney som jag inte tycker är riktigt lika snygg i verkligheten ;-)

Bäst jag jobbar på här nu... !


Sött.


Min sötnos somnade i mitt knä vid pc´n.

Vi försökte ringa upp JIG på Skype också bloggade jag ett inlägg och när jag skrev det så lutade hon sig så här mot min arm och vips ! så sov hon sött :-)

Nu har jag lagt henne i soffan och jag  ska  passa på att jobba då hon sover för det är inte så lätt att göra det när hjärtat är vaken..

Hoppas att du har en fantastisk söndag och att du har lika soligt & vackert väder som oss !


Skridskor eller dansband?


Det blir mycket zappande på fredagskvällarna    lördagskvällarna... ;-)  (bild från Aftonbladet)  TACK för att ni håller koll på mig och talar om viken dag det är ! ha ha :-)

fredagarna  lördagarna går ju TV4´s Stjärnor på is samtidigt som SVT´s Dansbandskampen och jag trodde självklart att mitt val skulle bli lätt som en plätt och att jag skulle titta på Gynning & Berg och alla skridskoåkande kändisar MEN - där hade jag lite fel.. ;-)

För i fredags  går kom jag på själv att zappa mellan kanalerna så mycket att jag helt enkelt stoppade på Dansbandskampen för jag blir GLAD av dansbandsmusik och både jag och Johanna älskar att dansa så vi hoppade upp & ner här till "Cara Mia" och vi hade SÅ kul !

Peter Settman är en otroligt duktig programledare och både Scotts & Highlights sångare var ögongodis och har du sett Larz Kristerz alla olika kläder ? Ha, ha man döör ;-) 


Kevin är bäst !


Kevin Borg !

Jag ser att ni undrat vem jag tyckte var bäst i fredagens Idol och svaret är självklart : KEVIN !! :-)

Vilken kille !  Han är ju såååå charmig, DUKTIG & ja, ett proffs helt enkelt ! Sen är det ju helt otroligt att han lärt sig svenska så bra och så fort,  snacka om imponerande . Även om inte Kevin skulle vinna Idol (men det hoppas jag så klart att han gör ) så är jag helt övertyad om att han kommer att bli en stjärna ändå :-)


Johanna dansar & klappar händerna till vår favorit Kevin på dagens repris och ja, det är chokladglass på mattan.. ;-)

Eller vad säger ni mina kära läsare ? Vem är din favorit ?

Och just det ja, jag tycker att Lars var riktigt pinsam  och jag tycker inte att han visar  respekt för tävlingen längre.

Nu dansar jag & Johanna till Idol reprisen :-)


Godmorgon söndag !


Johanna tyckte att det var spännande med elden :-)   Bilden är i vårt kök, rakt fram ser ni vardagsrummet / stua och dörren till höger är den till gången / hallen.  Jag ska fota och visa fler bilder från köket senare som en fortsättning på "hemma hos oss".

Mitt hjärta väckte mig strax efter kl. 05 och efter en kort sväng upp så somnade vi gott om i stora sängen och nästa gång jag vaknade var strax efter kl.08 och vi har legat och myst och tittat på barnTV i sängen fram till alldelens nyss så det var en perfekt start på den här söndagen :-)

Igår kväll  premiäreldade vi i  öppnaspisen på köket och det var så underbart mysigt att jag ska börja göra det varje kväll ! :-) Vilken stämning man får av elden och det knastrande ljudet och sen värmer det ju så skönt också !


Jag fick nästan lite julstämning igår kväll.

Idag ska jag presentera vinnaren i tävlingen men först har jag 279 tävlingsbidrag att läsa igenom. I övrigt så bjuder den här söndagen på mys hemma också ska jag försöka jobba så mycket jag kan också (när Johanna sover tex) och det blir nog en tur till parken också :-)

Jag önskar dig en underbar dag fylld av lyckliga stunder och här kommer dagens:

"Rikta blicken på ljuspunkterna!"

Det gäller att fokusera på sånt som gör oss lyckliga och inte på sånt som ger negativ energi.

Nu njuter vi dagen !

Kram ! ♥

En liten tur... & ett litet tips.


När vi kom hem från butiken så levererade vi vin till ett par grannar som hjälp oss med diverse och medan jag fotade så passade Johanna på att mata Gucci med det kattgodis vi köpte på turen.

Plötsligt kom jag på att vi behövde handla lite så vips ! var skorna på och vi tog en prommis till matbutiken som ligger precis brevid där vi bor.  Johanna var SÅ duktig i butiken. När jag frågade vad hon vill äta i morgon? sa hon "korv!" också la hon ner grillkorv i korgen och hon plockade ihop lite frukt (äpplen, päron & bananer) och insisterade på att bära de små fruktpåsarna själv till kassan.  Det är så kul när de små börjar bli stora ! :-)


Mor & dotter på tur.

   
Nu har jag ändrat klockan i mitten till Thai tid så att vi har koll på JIG´s tid men det syns inte för jag står ivägen ;-)  Min dagens: underklänning Odd Molly, topp Bruuns Bazaar, päls H&M Trend, jeans Miss Sixty och mina sköna UGG. Och till höger,  ett tips:  När jag ger bort vin så knyter jag en rosett och fäster ett tack-kort på det  :-)

Johanna tittar på barnTV nu och jag ska fixa middag och premiär elda i öppnaspisen ! :-) också ska vi göra iordning pumpan som vi inte fick tid till igår .

Önskar dig en riktigt trevlig kväll ! Tänd ljus och MYS !


Same, same but different..


Dessa toppar tillhör mina garderobsfavoriter :-) Den till höger är den jag har på mig i "Nu" inlägget.

Ibland blir man fascionerad över att vissa plagg plötsligt återuppstår under ett annat brand... !  ;-) Ett exempel på det är de toppar ni ser här. Den till vänster, i rosa, kommer från Stella Nova och den sålde jag i min butik (Gizmo & Co) för ca 5 år sedan och den har varit en favorit sedan då !  Den till höger, i off-white, fick jag av min JIG då vi var på shopping på Höyer (på Sköyen) i torsdags. Den är i året höst/vinter kollektion från Bruuns Bazaar och jag vet att den kommer att bli en lika stor favvis som en rosa :-)

Åååå vad det är härligt med LÖRDAG !! , eller hur ?!


Soft lördag hos oss.


Johanna sitter och myster med söta lilla Sunniva som snart blir 5 månader. TACK våra kära vänner för underbara timmar ! Vi är SÅ glada över att vi har er och vår vänskap betyder massor för oss. Tack också för den super söta presenten till Johanna och den härliga inspirationen till mig. :-)

Vi har haft sååå mysiga timmar med våra bästa vänner Kjersti & Sunniva och Johanna blev så glad när de ringde på dörren att hon hoppade upp & ner av glädje ! :-)  Timmarna bjöd på smoothies, muffins & girltalk för oss mamas och lek för barnen. 

Bara några få minuter efter att våra vänner sagt bye, bye så somnade en trött & nöjd Johanna i fotöljen och nu sover hon sött i soffan så det här blir en soft lördagseftermiddag för oss girls. Känner mig tveksam till om vi kommer oss ut idag ?kanske vi bara stannar inne och ritar, lägger pussel och bygger lego? vi får väl se.. :-)

Vi pratade föresten länge med JIG på Skype förut och Skype är ju bara helt FANTASTISKT ! tänk att vi kan sitta och SE varandra via våra datorer då han är där och vi är här.... Ganska otroligt ! :-)

Nu ska jag lägga mig och softa lite i sjeselongen . Lovely!


Nu...


oss nyss då vi gjorde oss klara. Jag har underklänning Odd Molly, topp Bruuns Bazaar & jeans Miss Sixty. Johanna i Polarn & Pyret från topp till tå.

.. ska jag sätta in muffins i ugnen för nu ringde våra kära vänner på dörren ! :-)

Njut dagen !


Godmorgon november !

Lördag = umgås med vänner. Foto Paul Costello.

Min november startade kl.05.30 av att Johanna kom in och väckte mig och ville ha välling men som tur varså somnade hon snabbt om i sin säng igen och nästa gång jag vaknade var strax efter 8 då hon stod vid min säng och sa "mamma" :-)  Vi har legat i storasängen och myst och jag har läst "Lilla gumman" (favorit boken)  fram till precis nyss då vi steg upp. Härligt med soft morgon och underbart med SOL ! :-)

 Lördagar är en perfekt dag att umgås med vänner och det är precis vad vi ska göra idag för vi ska få besök av Kjersti & Sunniva och det ska bli SÅ mysigt för vi har ju skapat oss en liten "lördagstradition" med muffinsbak & smoothies och Johanna har sagt "Sunne, Kjersti komma!" säkert 100 gånger på morgon så hon längtar verkligen :-)

Nu ska vi äta frukost så jag önskar dig en strålande Alla helgons dag !

HAPPY november !  :-)     (nu närmar sig julen med stormsteg !)

Kram ! ♥


God natt oktober.


Johanna blev SÅ glad över den här ballongen idag .

Min eftermiddag var fylld av ärenden och ca kl. 16 hämtade jag Johanna med halloween ballongen ni ser på bilden som sällskap och den blev stor succé på dagis :-)   (Det är verkligen något helt speciellt med barn & ballonger ) och på vägen hem fick Johanna även en liten present som passade perfekt just idag, nämligen en "Spöket Laban" bok .

   
Johanna busar med sina kompisar utanför fönstret på dagis. Och jag köpte en pumpa / gresskar men vi fick tyvärr inte tid att fixa till den idag så det får bli imorgon istället.

Väl hemma så städade jag i raketfart och sen ringde min bästa vän Petter på dörren och vi har haft den mysigaste & trevligaste  kvällen, timmarna FLÖG fram och han åkte nyss hem . Vi kom fram till att det är ca 2 år sedan sist vi hade en middag (vi ses oftast i Höyer butiken där han är butikschef) så man kan väl lungt säga att det var på tiden ;-)   Petter är  inte bara en bästa vän till mig, han är även gudfar till Johanna och han var med vid hennes födsel och för mig är han "familj" :-)

TACK bästa vännen för en fabulous kväll, FIN blomma och frän nettpresentation ;-)

God natt & Sov gott ! ♥


Bloggtoppen RSS 0.91