God natt oktober!

168397-1663
Den här glada bilden på oss och våra härliga vänner symboliserar hur mysig & trevlig den här dagen har varit. TACK Josefine & Elian för att ni gav oss dagens lyckliga stunder! :-)

Jag hade som mål att lägga mig före kl. 24 idag, nu närmar den sig 01 så nu går jag raka vägen till sängen och drömmer om Thailand för oj! vad jag längtar dit nu då det börjar bli lite kyligare ute. Det ska bli så underbart att kunna gå i flip-flops & sommarkläder heeela vintern lång :-)

God natt vackra & soliga oktober månad, vi ses igen nästa år!  Och imorgon välkomnar vi November..

P.S jag bloggade ovanligt lite idag på dagen eftersom vi inte var hemma men jag tog igen det "big time" i kväll ;-)

Kvällens bad!

168397-1660

Min lilla darling älskar sitt kvällsbad och ikväll stod vi och tittade på då badkaret fylldes för då åker alla små båtar & badankor runt, runt, runt av "strömmen". Hur spännande som helst! :-)

Jag tog bilderna med ena handen och är riktigt imponerad över att jag fick med oss båda. Övning ger färdighet ;-)

Och vet ni? Jag upptäckte precis en ny funktion på min blogg!!!!! :-) Ja, alltså funktionen har ju funnits där hela tiden men jag upptäckte den först nu av misstag för jag råkade trycka på fel knapp. Så - nu kan jag lägga in flera bilder i samma inlägg hur lätt som helst. Förut har det varit DET stora prosjektet för mig för jag har klippt & klistrat och gjort det hur krångligt för mig själv. Vad mycket enklare mitt "bloggliv" blev nu! :-) Lovely!!



image1661

Johanna kastade ner nappen i vattnet, såg den åka runt en stund, sen fick jag ta upp den, sen kastade hon ner den igen... och så där höll vi på en ganska lång stund. Det är härligt att barn roas av de enklaste saker! :-)

image1662

Här ser ni vad vi tittade på. Alla badankor, badfigurer (som man fäster på badkarskanten och på väggkaklet) & små båtar. Och vad är det som flyter runt till höger i bild mellan 2 rosa ankor? Om inte Johannas lilla napp ;-)

Spegel, spegel på väggen där..

168397-1659
Spegelbild av busig prinsessa.

När vi kom hem blev min lilla darling sittandes ute i hallen / gången hur länge som helst och jag har aldrig förr hört henne prata SÅ mycket för sig själv. Hon pratade och pratade och skrattade och pratade lite till och sen kunde hon plötsligt skratta hur mycket som helst...  Jag blev så lycklig av att bara höra detta och efter en stund smög jag dit med kameran för att ta en bild. Då ser jag att hon sitter och pratar mot spegelbilden av sig själv. SÖTT! :-)

Snittblommor makes me happy!

168397-1658
Här ser ni de vackra tulpaner som jag shoppade idag.

Jag surfade lite mellan bloggningen här och då hittade jag plötsligt en sida med intressant "nice to know" info om just "snittblommor" :-)

Opplysningskontoret for blomster og planter har valgt snittblomster som månedens blomster i oktober. En bukett med snittblomster muntrer opp både i sjel og hjem sier Tonje Bergh, informasjonsansvarlig ved Opplysningskontorer for blomster og planter (OBP).

Som jag skrev i förra inlägget - jag blir glad av att ha snittblommor hemma! :-) och nu fick jag bekräftat min känsla av "Opplysningskotoret for blomster og planter". Härligt! ;-)

Hittade även en spännande "5 i topp lista":

5-på topp norske snittblomster

Tallene i listen er beregnet norsk produksjon for 2007


1. Tulipaner                    ca. 80 millioner stk.

2. Roser                          ca. 35 millioner stk.

3. Krysantemum                ca. 3 millioner stk.

4. Liljer                            ca. 2.5 millioner stk.

5. Inkaliljer (Alstroemeria) ca. 2 millioner stk.

Jag är med andra ord inte ensam om att älska tulpaner för hur glad jag än är i dem så klarar jag inte att shoppa alla 80 miljoner själv ;-)


Vi avslutade vår mys dag med shopping.

168397-1657
Josefine fotade mig inne i den underbara "Hello Kitty kroken" på H&M för hon tyckte att jag såg så lycklig ut då jag visade den till henne ;-)  men vad annat än lycklig kan man bli av dessa bedårande söta små saker? :-)

Vi fick skjuss hem av Josefine (= LYX!!) som skulle ut på lite shopping och vi passade på att följa med henne en sväng på H&M eftersom det ligger runt hörnet där vi bor. Men det blev ingen stor shopping på mig idag, köpte bara ett rosa hårband.

Efter H&M gick vi rakt över gatan och jag shoppade nya fräscha tulpaner. Ni är flera som läser min blogg som frågat var jag hittar tulpaner? Jag har shoppat alla ni har sett på blomsterbutiken i Bogstadveien (mitt emot H&M) + på den frukt/delikatess butiken som ligger nere i Hegdehaugsveien.

Snittblommor sätter "guldkant" på hemmet och jag blir glad av att ha levande blommot på bordet! :-) (och nu hittade jag precis intressant läsning om just snittblommor på internet, lägger ut det som ett eget inlägg strax.)


168397-1656
Här hjälper Johanna mig att välja blomster. "köp de där rosa mamma!" tror jag hon säger här ;-)

God lunch.

168397-1655
Mina 2 darlings...!

Josefine bjöd oss på god lunch idag. (TACK vännen!!)  Kyckling, pommes, sås & min lilla darlings favorit: majs :-) Och till dessert så fixade hon underbart goda smoothies som passade perfekt till de stora jordgubbsbakelserna. Jag kan säga så mycket som att den här lunchen gjorde att jag inte behövde äta någon middag, därför blev det bara ostkrokar framför "Bonde söker fru" ;-)

Halloween i Norge / Sverige.

168397-1654
Det här är en mycket bättre bild på bakelserna jag köpte till kidsen idag. (fotad av Josefine).

Jag ser att ni är några som har skrivit att man firar Halloween på fredag så därför vill jag berätta hur det ligger till :-)

Så här är det:
I Norge firar man inte "Alla helgons dag" så som man gör i Sverige så här är det igen helgdag/röd dag som det är i Sverige den 3:e november. Så - svenska  "Allhelgona" är en helgdag som inte Norge har.

Här firar man - precis som i USA - idag istället men det är ingen röd dag utan bara en halloween dag. :-)

Norge & Sverige är lika på många sätt men inte på alla! :-)

Kidsen leker.

168397-1652

När jag var iväg och fixade mitt jobbärende somnade de små söta i sina vagnar ute på balkongen så det här var verkligen en "tröttis" dag för min älskade lilla darling. Hon sov först 10-12 och sen ca 1 timma vid kl. 14. Tokigt värre! :-)

Efter den extra "napen" så var båda barnen på lekhumör och Johanna tyckte att Elians bilar var sååå spännande att leka med :-)

168397-1651

Det är så härligt att se de små leka och mysa!

Livet = en skola!

168397-1650
Min darling är inne i en period då hon ÄLSKAR skedar (och andra bestick) just nu. Om hon fick välja så skulle hon sova med sin favorit sked under kudden på kvällarna. (Jessica - det är de söta prinessebesticken hon fått av dig & Jolina som är favvisarna!!)

Josefine gav mig en "snabb lektion" i hur min kamera fungerar så plötsligt kan jag ta hur fina bilder som helst. Som den här tex.! ;-)  Jag fick bl.a. lära mig att jag kan ta svart/vita bilder (hade ingen aning om det!) och olika fiffiga inställningar för olika tider på dygnet.

Det var "på tiden" att jag fick lära mig alla dessa finesser för jag ju haft kameran i typ 2 år... ;-) Men det är ju det som är så härligt med livet - att man lär sig något nytt varje dag! Livet är en lång skola full av spännande lärdommar! :-)

P.S Josefine - Thanx darling!

Super mysig dag!

168397-1649
De små sötisarna. Johanna vinkar för fullt till Josefine.

Det var såå mysigt att besöka Josefine & Elian idag! Johanna lyste upp som en sol då vi kom innanför deras dörr och pekade direkt på Elian och gjorde sånna där härliga ljud som gör att jag förstår att hon är lycklig :-)

Sötisarna leker super bra ihop och vi mamas har ju alltid lika jätte trevligt ihop då vi ses. Idag kände det som att tiden bara "försvann" för trots att vi var där absolut hela eftermiddagen så kändes det som att vi precis kommit då vi gick.  Men det är ju så det är då man har haft hur kul, mysigt & trevligt som helst.!

Strax efter att vi kommit dit så fick jag möjligheten att åka iväg och fixa ett jobbärende och Josefine var en ÄNGEL och passade Johanna undertiden. Det var bara SÅ  bra att jag fick gjort det ärendet för det gjorde att ytterligare en "pusselbit" trillade på plats i mitt jobbprosjekt. ( TACK snälla söta vännen för att du hjälpte mig både med bil & barnpassning! You´re a star!! :-))

Trötta prinsessor...zzz...

168397-1648
Dessa underbara bakelser * 2 shoppade vi med oss till Josefine & Elian idag. De med jordgubbar på var till oss mamas och de söta halloween bakelserna var till de små sötisarna.

Ni som läst min blogg en stund nu vet vad jag gjort i kväll... ;-) Precis och exakt-  jag somnade i soffan.. zzz... Totalt hopplöst. Vaknade av att JIG ringde och berättade att han kommit fram till "Köln" där han är på business. Och tur var väl det, att jag vaknade alltså, för jag hade ju som vanligt somnat med massor med levande ljus på bordet också måste jag ju blogga om vår dag :-)

Så här startade vår halloween:
Vi gick iväg mot dagis runt kl. 10 och vad händer då vi närmar oss slutdestinationen? Just det - min lilla prinsessa somnar..zzz... Så - väl framme på dagis sa jag "Hej!" till alla och sen sa jag "Hej då!" lika fort för jag ville verkligen inte väcka Johanna eftersom hon var såå trött. Den här ändringen till vintertid har gjort att hon fått nya rutiner men de ändras nog strax tillbaka igen så att ordningen blir återställd :-)

Eftersom jag hade en feeling av att detta skulle komma till att hända idag så fyllde jag väskan med min jobbpärm, papirer etc så efter dagis besöket gick jag raka vägen till "United Bakeries" (ett café) och jobbade där  i 1,5 timme då hjärtat sov sött i vagnen. Det var super skönt att sitta där för jag fick gjort massor!

Mitt i allt jobb smsade jag Josefine och frågade om de ville ha besök? Och runt kl. 12.30 ringde jag & Johanna på deras dörr med härliga bakelser i "bagaget"! :-)


Läskigt besök...!

168397-1646

För en stund sedan ringde det plötsligt på dörren och trots att jag tjatat om att man kan få spöken & monster bakom dörren i kväll så hoppade jag ändå till när den här lilla häxan stod utanför *skratt* ;-)  och det tog en liten stund innan det kopplade att det faktiskt var grannen (naboen) som bor ovanför oss :-) Det är verkligen inte ofta man blir så skrämd av att se någon ;-)

Det var ju T U R att vi hade shoppat hem godis som vi kunde ge häxan! :-)

Nu är det dags för bad här och sen ska jag lägga ut bilder från vår super mysiga dag så att ni får se.

Hemma!

168397-1643
Idag har jag på mig topp från H&M Trend.

Nu kom vi precis innanför dörren. Den här dagen har varit hur mysig som helst! Skiver mer så fort min lilla darling fått sig lite mat.

Önskar dig en super mysig halloween kväll full av spöken & bus! :-)

P.S missa inte "Bonde söker fru" på TV4 kl. 20.

Vi är på besök!

image1642

Våra dagar blir inte helt som planerat den här veckan... så - vi har en super mysig eftermiddag hemma hos Josefine & Elian. :-)

Skriver mer då vi kommit hem. Nu skriver jag från Josefines fina mac och hjärtat leker här på golvet. Detta är en lovely halloween!! :-)

Godmorgon & Happy halloween!

168397-1641
Hjärtat inviger sin nya topp på morgon och hon tycker den är jätte mjuk & skön också gillar hon att hon kan dra kaninen i öronen :-) En av hennes favorit sysslor är att leka med sina skor, jag tror att det redan bor en "Carrie" i henne ;-)

Hjärtat vaknar verkligen på klockan prick 7 varje morgon nu och det är i tidigaste laget för mama som lägger sig runt 02. Men det är ju hennes tid som är "normal" och inte min ;-)

Efter morgonmys i sängen har vi varit uppe en stund och nu ligger hjärtat och äter lite xtra välling för hon var såå trött och jag ska passa på att hoppa i duschen. Planen är att vara på dagis runt 10 idag.

Och vilken dag vi har idag - det är ju HALLOWEEN! :-) så idag får shoppa hem lite godis till alla otäcka monster & spöken som går runt och knackar dörr ;-) Sen är det ju super mysigt att ställa ut pumpor utanför dörren också. Kanske inte för oss som bor i lägenhet, men för er som bor i hus och har en veranda.

Halloween är nog faktiskt den enda högtid som jag inte pyntar något hemma till för färgerna orange & svart i pynt & blomster är inte helt min grej, jag gillar nämligen rosa om ni inte visste det ;-)

Dags för dusch så här kommer dagens citat:

"Vakna med ett leende och sök efter livet.... Lev det, njut det, smaka det, lukta på det, känn det."
/Joe Knapp.

Njut dagen & fånga ögonblicken! Och glöm som sagt inte att ha något gott hemma om det kommer barn och knackar dörr i kväll ;-)

God natt tisdag!

168397-1640
I handen håller jag kvällens privata shopping: ett paket med ljus, för de går åt som smör i solsken här hemma.

Inte varje dag man får se ett helt tomt Ikea parkeringshus... ;-)

Nu känner jag att min sköna säng ropar på mig så det är dags att avsluta oktobers näst sista dag med att säga:

God natt! Vi ses i morgon! :-)

Heavy shopping!

168397-1639
Man ska inte ta bilder underifrån med självutlösaren på kameran. Bara så att ni vet! ;-) Här står jag inne på Ikea vid hemtransport disken runt kl. 23.20 i kväll.

Det här är vad jag kallar shopping på hög nivå! Nu snackar vi 2 lastvagnar och inte några små plastpåsar ;-)

Jag tror att jag är den enda som åker iväg på en så här "heavy shopping" själv för det är lite små trixigt att få med sig båda vagnarna till kassan och sen vidare till disken för hemstransport men - ALLT GÅR! :-)  Också måste jag väl vara ärlig och berätta att när jag skulle ha ner 2 stora glasdörrar från en hylla som var högre upp än mitt huvud... då bad jag snällt om hjälp av en i personalen ;-)

När jag stod och betalade min shopping så säger personalen att jag är SISTA kunden i varuhuset. Det trodde jag inte var möjligt? Jag menar så STORT som det varuhuset är (de har byggt ut Ikea nyss så det är galet stort nu) så var jag övertygad om att någon måste ha varit efter mig? Men nej, jag var verkligen sist. Så efter att jag betalat så sa det bara "Poff!" så var alla kassor stängda och det var inte en personal i sikte.

Jag är IMPAD över hur snabbt allt gick. Från det jag betalat och förflyttat mig och mina vagnar bort till disken för "hemtransport" så var "alla" borta och kvar var jag, tjejen från "Box Delivery" som tog emot mina varor + en Ikea kille med en sparkcykel som bara stod och väntade på att få följa mig ut ur huset så att de fick låsa och gå hem.

Så idag kan jag utan överdrift faktiskt säga att jag har stängt Ikea!  Förr i tiden stängde jag barer som tex Neon, Odeon, Sturecompagniet & Pimpinella men annat är det nu... då är det Ikea man stänger... hmmm... tror det är hög tid för mama att gå ut på party snart ;-)

Men - "först business, sen pleasure" - till helgen är det dags för mig att "leverera" mitt interiöruppdrag och jag riktigt LÄNGTAR. Det ska bli hur kul som helst! :-)

Söt topp till prinsessan.

168397-1638
Söt topp till små prinsessor från H&M. Pris: 59,50nok.

Kom på att jag ju måste visa dagens shopping! :-)

Hittade den här söta toppen med hjärtan till mitt hjärta (haha ;-)) på H&M idag och den fick naturligtvis följa med oss hem för den blir perfekt med PO.P body med krage under & rosa strumpbyxor + kjol.

Nej, nu måste jag verkligen åka iväg! :-)

Johannas kväll.

168397-1637
Det är riktigt mörkt inne på restaurangen så Johanna blev lite förvånad då kameran plötsligt blixtrade till. Därav de stora vackra ögonen ;-)

Så som på bilden satt hon hela tiden då vi var ute ikväll, med ett räkchips i varje hand och sitt vatten redo framför sig och hela tiden hoppade hon i takt till musiken. Då och då la hon i och för sig ner chipsen och tog en sked i varje hand i stället och slog lite i bordet, men hon gick ganska snabbt tillbaka till chipsen för de är hennes favoriter :-)

Sen, när vi kom hem så hände en SÅ söt sak.

Vi var förbi på butiken och shoppade tvättmedel m.m. och när vi kom innanför dörren så började Johanna direkt att packa upp det vi köpt ur påsen. När hon ser tvättmedlet, "Blenda" som har en liten baby på förpackningen (för att det är så barnvänligt) så pekar hon på babyn och skrattar så att hon hoppar med hela kroppen :-) Då säger jag: "ska babyn få kos?" och vad gör hjärtat? Jo, hon lägger sig ner med huvudet mot tvättmedelspaketet och ger babyn kos hur länge som helst! Det är sånna "moments" som mitt mammahjärta smälter..... :-)

Nu sover darlingen och jag ska vara "working mama" och åka iväg till IKEA och shoppa till mitt interiöruppdrag. Ni är flera som har frågat om deras öppettider så här kommer de: De har öppet till kl. 23 måndag-fredag och på lördagar till kl.21. Och här i Norge har Ikea (och alla andra butiker) stängt på söndagar.

Måste åka nu så jag hinner allt jag ska göra! :-)

Vår mysiga middag på "Yaya´s".

168397-1636
Vissa dagar blir det bra knasiga bilder, som idag tex. På den är har vi super röda ögon men strunt samma. Bakgrunden är så härlig så titta på den! ;-)

Det var verkligen super super mysigt att gå iväg ut och äta i kväll, speciellt eftersom det är så nära så vi slipper ta med vagnen för vi är framme på typ 1 minut :-)

Jag åt en super god kyckling rätt (nr.22!) och fick en coca-cola burk med sugrör precis som om vi var på en beach restaurang i Phuket ;-) Vi får verkligen den rätta "Thailand feelingen" när vi är där och äter och vi tok längtar till vi ska resa. Tiden går ju så fort så det är verkligen snart!

Nu ligger hjärtat och äter sin välling och jag tror hon har somnat? ska gå och checka! :-)

Vi kom precis hem från "Thailand".

168397-1635
Här är vi på väg ut och äta. Jag har på mig topp från Hunkydory, kofta från Filippa K, jeans från D&G, kappa från Zara (en favorit, flera år gammal..), väska från Mulberry.

I kväll har vi varit i "Thailand" (=restaurang "Yaya´s") igen alla 3 och det var hur mysigt & gott som helst! Och jag har ALDRIG sett Johanna dansa sååå mycket som i kväll. Hon satt i sin barnstol och hoppade & dansade i takt till "reggae" musiken  HELA tiden vi var där :-) Det var helt underbart att se!! och personalen kom då och då fram och dansade "med" henne. :-)

Vi kom precis innanför dörren och nu sitter hjärtat och bajsar här vid min sida  ;-) När hon är klar ska här badas & nattas och sen ska jag iväg till IKEA. Det är tur för mig att de har öppet till kl. 23!

Önskar dig en riktigt mysig kväll med "Grey´s Anatomy" :-)

Dagens tips!

168397-1634
Brikker / underlägg från "Kid" för 35kr/st. De matchar perfekt till mina Mateus tallrikar! :-)

Som ni vet så var jag på "Kid" interiör igår och där är jag verkligen "aldrig" så jag blev positivt överaskad då jag både hittade den söta prinsesskrone kudden OCH dessa super fina "brikker" / underlägg.! :-)

Jag har nästan identiska underlägg i vitt (från min egen butik) och jag trodde inte mina ögon då jag hittade dessa för bara 35 kr / st. De flesta sånna här typer av underlägg kostar runt 200kr/st  (!) så - dessa är ett FYND!  Underläggen fanns i både vitt & rosa.

Eftersom jag redan har vita så valde jag ett bara shoppa ett par stycken i rosa. Dessa ska användas på veninne luncher / middagar etc. för med rosa underlägg blir dukningen extra "girlie" and that we like! :-)

Som avslutning på detta så finns det faktiskt bara en sak att säga: Löp & köp! ;-)

P.S dessa brikker / underlägg är fina julklappar till veninnor, mamma, mormor, svärmor.....!

P.S 2.  jag tror faktiskt att jag ska "löpa dit" själv och shoppa 2 till så att jag i alla fall har 4...  2 är lite för lite..

Underbart härligt med SOL!!

168397-1633

Efter 5 månader bakom plast så njuter jag sååå MYCKET av att solen skiner in och lyser upp vårt hem igen! :-) Jag förstår verkligen det där med "ljusterapi" för solens strålar ger lycka! :-)

En annan sak  som ger lycka är - som jag tjatat om så många gånger - att få brev i posten och idag hände det igen! Jag fick ett jätte mysigt brev och en super söt liten present av min kära vän Camilla. Tusen miljoner tack sötaste du! Jag längtar till vi ses i Thailand för jag saknar dig massor!  :-)

Nu leker hjärtat och jag ska passa på att rulla håret för det fick nedprioriteras i morgonstressen ;-)


Vacker höstdag!

168397-1632
En nyvaken Johanna i vagnen på väg hem nyss.

Vi har en helt fantastiskt vacker höstdag i Oslo idag så det gjorde inte så mycket att vår förmiddag inte blev helt som vi tänkt oss :-)

Jag fick tok stressa för att vi skulle komma oss iväg i hyfsad tid idag men vad händer? Jo, på vägen till dagis somnar min sötis i vagnen och sen, när vi väl kommer fram, så är dörren låst, det är mörkt i hela lokalen och jag ser inte en människa där inne..?  Gick upp på övervåningen (där de som är över 3 år håller till) och fick veta att de gått tur till Slottsparken.

Eftersom min darling sov så skrev vi en lapp på dörren och hälsade dem en härlig dag och sen gick jag en tur med min sleeping beauty. Tänkte att hon kanske sover max 1 time men hon sov 2! så jag fick en lång prommis då jag var runt och "rekade" inför helgens interiöruppdrag.

Nu har vi precis lunchat hemma och ska snart iväg ut igen. Hjärtat ska bara få "leka av sig" lite först :-)



Godmorgon soliga tisdag!

168397-1631
Hjärtat är så glad över att kunna se ut!

Vi har en ny "starttid" efter att det blev vintertid: 07.00! Men trots det så är det lite stressigt här nu för vi ska vara på dagis vid kl. 10. Så - jag måste skynda på. Ville bara önska er alla en underbart härlig tisdag och ge er dagens citat:

"Var inte rädd för att ta stora kliv. Du kan inte ta dig över en avgrund med två små hopp."
/David Lloyd George

Carpe Diem! :-)

God natt måndag!

168397-1630
En "arktivbild" på min sovande prinsessa uppe i Luleå i april.

Oj, vad mycket jag får gjort när jag lämnar pc´n en stund... Jag har plockat och städat non-stop sedan jag skrev mitt förra inlägg. Super skönt att ha det gjort!

Nu ska jag gå raka vägen till sängen. Det blev inte så tidig kväll som jag tänkt mig, men ändå tidigare än vanligt så jag får känna mig nöjd med det ;-)

God natt & sov gott så ses vi på tisdag!

Söta nyheter från H&M + ett till "dagens tips"!

168397-1629
Skumbadet ska jag och min lilla prinsessa inviga en dag snart och wet-wipes är super att ha i handväskan så att man kan torka bort banan, choklad etc från fingrarna då man är ute på tur.

Idag när jag & min lilla darling var innom H&M Parfym i Bogstadveien så stod personalen och packade upp dessa underbart söta Hello Kitty nyheter! Jag blev helt LYCKLIG bara av att se alla förpackningarna :-) Den röda färgen gör att de passar helt P E R F E K T som julklappar till små & stora tjejer!

Ett tips är att plocka ihop ett "Mys/kos Kit" till en veninna bestående av tex:
Hello Kitty skumbad, en liten flaska champagne/cava/mousserande och veninnans favorit blad (tex. ELLE). Jag vågar lova att det blir en uppskattad present och / eller julklapp! :-) Ofta är det ju nämligen inte helt lätt att shoppa till veninnor som man kanske känner "har allt" så då kan ett sånt här kit med "förbrukningsvaror" vara ett härligt alternativ! :-)

168397-1628
Skyltning på H&M butiken.  Förutom det skumbad och de wet-wipes jag köpte så fanns det även shower gel, shimmer spray, lip gloss i olika förpackningar och små "present förpackningar" med eye-shadow + lip gloss.

Nu ska jag sätta mig och jobba lite och sen mina vänner ska jag göra något så chockartat som att lägga mig tidigt. Eller det är i alla fall min ambition att göra det för jag har varit så ovanligt jätte trött både igår och idag.... Jag tror helt enkelt att den här ändringen från sommartid till vintertid har gett mig "jet lag" ;-)

Hello Kitty paket!

168397-1627
Paket öppning på dagis idag. Johanna fick jätte söta hårspännen & hårsnoddar, en jätte söt liten "väska" och massor med stickers. Allt med vår älskade Hello Kitty på :-)

Idag när vi öppnade postboxen, på vägen ut,  så ramlade det ut ett paket från min kära vän Marika så vi tog med oss paketet och öppnade det då vi kom fram till dagis. Marika jobbar som flygvärdinna och besöker ofta Tokyo där det kryllar av Hello Kitty saker så hon hade varit snäll och shoppat lite små saker till Johanna som hon blev SÅ glad över! :-)

TACK snälla underbara vännen för de fina sakerna! Både jag & Johanna älskar dom! :-) You know how to make us happy darling! ;-) och THANX för lovely kort! Vi måste höras/ses snart. Miss you!

Det är - som jag skrev i ett inlägg igår -  en LYX att få något annat än räkningar i brevlådan! :-) Trevlig post sätter guldkant på dagen! :-)


Johanna älskar böcker!

168397-1626
Johanna på dagis idag.

Som vanligt så gick Johanna direkt fram till en bok på dagis och satte igång och bläddra i den. Men hon har nog lärt sig av mig för hon bläddrar i boken samtidigt som hon tittar på vad de andra barnen gör... Själv sitter jag nämligen ofta och bläddrar i min blader samtidigt som jag ser på TV, blåser håret osv osv ;-)

En sak är i all fall säker - Johanna är väldigt glad i böcker! både på dagis och här hemma. :-)

Rosa prinsesse shopping!

168397-1625
Underbar kudde från "Kid". Pris: 79,90nok / 99,90sek.

Den här underbart SÖTA prinsesse kudden hittade jag, av alla ställen!,  på "Kid interiör" idag :-) Jag trodde nästan inte mina ögon då den låg där i en hög av en massa andra olika kuddar. Hur SÖT som helst i mina ögon! och den passar helt perfekt på min lilla prinsessas säng.

Nu pågår nattning här. Johanna ligger och äter sin välling men nu hör jag att hon ropar på mig... bäst jag går och kramar henne lite :-)

Dagens blad shopping & en glad nyhet!

168397-1624
Efter mitt besök på Narvesen idag fick jag med mig nya norska" ELLE Interiör" & "Kamille".

I lördags när jag var på Narvesen nere på Frogner så upptäcker jag den GLADA NYHETEN att de har börjat sälja SVENSKA ELLE!! :-) Och idag när jag besökte Narvesen i Bogstadveien så upptäcker jag att de har fått in nya SVENSKA ELLE Interiör! :-) Fantastiskt!! :-)

Jag har bott i Norge i bra precis 7 år och i alla år har mamma postat ELLE till mig eller så har jag shoppat den då jag varit i Sverige, och nu, senaste åren, så har JIG fått shoppa den till mig när han är i Göteborg. Men nu kan jag alltså gå och shoppa den här i Norge helt själv. Undrens tid är inte förbi! ;-)

Ett tips: Narvesen har -25% på alla utländska blader just nu så passa på att shoppa svenska ELLE för den är riktigt bra! :-)

Nu ska en liten prinsessa badas & nattas här!

Vår mysiga eftermiddag!

168397-1623
Min prinsessa och sötaste Hatice på dagis i eftermiddag.

Jag och Johanna blev SÅ glad när vi kom till dagis idag för vår favorit tjej Hatice var tillbaka! :-)  (hon har varit sjukskriven en stund). Hatice är bara den sötaste tjejen och idag visade hon mig massa bilder från sin förlovningsfest och på sin familj. Fantastiskt kul att få se! :-)

Efter vår mysiga eftermiddag på dagis så somnade min lilla sötis bums i vagnen, hon var super trött efter all lek & bus med de andra kidsen och med Hatice.

Och på tal om kids - jag var en tur på "Kid- interiör" då hjärtat sov för att titta efter en sak till mitt interiöruppdrag och då hittade jag en super SÖT sak till Johanna och en sak som passar till rosa tjejmiddagar. Ska självklart fota och visa er senare! :-)

Nu pågår Bolibompa här och Johanna äter - gissa vad? ;-) - och JIG är på väg hem med god take-away middag från "Bambus".

Shoppade lite annat smått & gått också förutom det på "Kid-interiör" så nu ska här fotas!

Önskar dig en riktigt mysig kväll i höstmörkret! :-)

Ut på tur aldrig sur!

168397-1622

En pigg & vaken Johanna kryper runt här nu efter sin "nap" :-) Och själv har jag precis ringt stylisten som gjorde en julbok hemma i min "Carrie lägenhet" för jag har ännu inte sett boken så nu ser jag fram emot att få den i posten!

Nu ska vi klä på oss och gå ut!

55 dagar kvar.. på den 56:e är det JULAFTON!

168397-1621
Svenska "Drömhem & trädgård" köper jag nästan aldrig men nu då det stod "din mysigaste dröm jul" på 1:a sidan så slog jag till men oj, så besviken jag blev, bladet är lika "rörigt" som vanligt...  Danska "Bolig Liv" är ett mycket bättre köp.!

Eftersom jag bara älskar julen så tok myser jag med de nya interiör bladerna som kommer ut i dagarna med "jul" på 1:a sidan. Av de blader med jul-tema som jag shoppat så här långt så är helt klart danska "Bolig Liv" den mysigaste men jag har ännu inte hittat något jul-reportage som ger mig "WOW-feeling", men det kommer nog..! :-)

Nu sover mitt hjärta och jag ska jobba på här. När hon vaknat går vi iväg till dagis och leker.

Man får det så kul som man gör det!

168397-1620
Köksklockan har jag shoppat på "Laura Ashley" i Stockholm.

Idag går jag runt här och är så lycklig.... ! Jag har nämligen låtit vår köksklocka stå kvar på sommartid för att jag ska få känna den där LYCKAN som infinner sig då jag inser att jag har "en timma tillgodo"! Jag vet, det är klart att jag egentligen ändå vet vad klockan är eftersom jag har på TV, har klocka på armen osv men ändå! Det är en sååå skön känsla att titta på klockan och se att den är 12.40 och inse att nej! det är den INTE, den är faktiskt bara 11.40! :-)

Man får det så kul som man gör det! ;-)

Nu lyssnar vi på Johannas favorit barncd här och hon dansar & klappar händerna för fullt.! Lovely! :-)

Majskalas!

168397-1619

Så här ser ett "majskalas" ut för er som inte har sett ett sånt! ;-)

Nu fortsatte Johanna plötsligt att äta här, hon sitter med en sked och äter majs direkt ur burken. Skönt att vi inte har någon tid att passa idag för då kan hon äta precis hur länge som helst.

P.S "bajskalas" däremot visas aldrig på bild ;-)

Status = Köttbullar, majs & "Efter Tio".

168397-1618
Izabella Scorupco. En skådis att vara stolt över!

Johanna "grötvägrar" nuförtiden och om hon får välja själv så är det bara köttbullar och majs som gäller :-) Så nu sitter hon här och mumsar i sig och själv lyssnar på en intervju med Izabella Scorupco som är gäst hos Malou i "Efter Tio".

Jag glömmer aldrig när jag träffade Izabella... Det var när jag jobbade på Filmstaden i Luleå och hon kom på besök en hel dag för att ge intervjuer till pressen uppe i norr för sin första film "Ingen kan älska som vi". Då var både hon och jag 17 år och jag minns att hon gick runt där med sitt lååånga hår och jag tyckte att hon var hur divig & dryg som helst för hon skulle ha godis och tyckte inte att hon skulle behöva betala för det. En påse Bilar minns jag att hon tog. Och jag bara häpnades över hennes attityd och tänkte: "vem tror hon att hon är"? ;-)

Men sedan måååånga år tillbaka är jag så IMPONERAD över henne! Vilken tjej!!! Hon är en av de "stjärnor" som verkligen behållit fötterna på jorden och som alltid ger ett extremt ödmjukt & trevligt intryck i alla intervjuer jag ser med henne. Vilken skön inställning hon har till livet och vilken härlig syn hon har på sin stjärnstatus. Jag gillar henne hur mycket som helst!  Sverige har så få stora skådisar där ute i den stora världen så vi kan verkligen vara stolta över henne (och de andra..)! :-)

Klockan är 11.15 nu och min plan är att få gjort en hel del jobb idag och i eftermiddag ska vi till dagis. Johanna har nog ätit i 45 minuter nu så hon har ingen stress...  ;-)

Dagens tips: härligt doftande stryk vatten!

168397-1617
Strykvatten med doft av "peach" från Bruka Designs butik i Stockholm.

Jag stryker såå mycket mer sällan nuförtiden men då & då så ligger den där gigantiska "strykhögen" där och väntar.. Och då gäller det att försöka förgylla det tråkiga och det gör jag med strykvatten!

Eftersom vi har stort dubbeltäcke så orkar jag sällan och aldrig stryka hela påslakanet så därför prioriterar jag örngotten /putetrekken. Att stryka dem och spraya dem med detta super fräscha vatten gör att det blir himmelskt att gå och lägga sig för då luktar det underbart i sängen! Men det ska ju självklart inte dofta överdrivet myckte, bara så där lagomt mycket så att man "anar" doften....!

Det finns flera olika varianter på strykvatten. Den flaskan ni ser på bilden har jag fått i present av min fantastiska vän Lotta. Det är ett strykvatten som doftar fräscht  "peach" och det kommer från "Bruka Design" butiken i Stockholm. Ett annat bra alterantiv är ett strykvatten med lavendeldoft från "Himla" som selges i glasflaskor och som man mixar med vatten i strykjärnet.

Så här gör man:
1. spraya plagget/örngottet/putetrekket etc med doftsprayen.
2. stryk som vanligt.
3. Färdig! :-)

Alla "desperate houswives" borde ha ett doftade strykvatten hemma! Så - det här är ett perfekt present / julklappstips till veninnor! ;-)

P.S örongott heter putetrekk på norska, det är verkligen ett ord som heter så totalt olika på språken. Ingen i Norge förstår vad "örngott" är? och ingen i Sverige förstår vad "Putetrekk" är. ;-)

Godmorgon "sista veckan i oktober"!

168397-1616
Min lilla darling är så glad i att borsta tänderna.

Den nya vintertiden gjorde att Johanna stod och sa "mamma" i sin säng redan 6.40 idag för då var ju klockan egentligen 7.40. Efter lek & mys i sängen så är vi nu uppe och Johanna är klar för att möta dagen. Själv är jag på väg mot duschen.

Solen tittar fram bakom lätta moln idag och det är så där härligt höstkallt ute.

Jag önskar dig en strålande start på veckan och startar måndagen med att ge dig några kloka ord:

"Ordet "omöjligt" är svart. "Jag kan", däremot, glänser som guld."
/ Catherine Cookson

Se möjligheterna och fånga dagen! :-)

Godnatt världens längsta söndag...!

168397-1615
Den här bilden är från 22 juni 2006. Det ni ser är min gigantiska gravidmage som Johanna låg och myste inne i. Nallebjörnen är en speldosa som jag spelade för min lilla baby i magen varje kväll... :-)

Vilken lång dag det här blev! Tänk att en extra timma kan göra så otroligt stor skillnad, det är fantastiskt! :-) Men nu är det hög tid för sängen. Klockan är ju egentligen 02 nu så det är min läggtid ;-) Fördelen med att vi ändrat klockan till vintertid idag är att jag förhoppningsvis kommer att börja lägga mig tidigare på kvällarna (ehh...nätterna..) för höstmörkret bjuder in till det... !

Jag hoppas att du har haft en riktigt skön helg med massor av avkoppling och att du känner dig klar för att möta den nya veckans utmaningar! :-) Tänk- nästa söndag då jag säger "god natt" så är det NOVEMBER.!

God natt & Sov så jätte gott! :-)


P.S TUSEN TACK för alla jätte trevliga e-mail & alla underbara kommentarer. Jag har tyvärr inte hunnit svara på alla men ni ska veta att det ni skriver till mig värmer mitt hjärta. Ni är fantastiska!! :-)


Min kväll.

168397-1614

Här ser ni resultatet av min kväll! Jag har skrivit en massa kort / brev till nära & kära som jag tänkt göra lääänge så nu riktigt längtar jag efter att lägga dem i brevlådan imorgon :-)


Inget är så lyxigt som att få ett handskrivet kort i posten från någon man tycker om.....!


Vackra örhängen från "Nina Sthlm".

168397-1613
Dessa fantastiskt snygga örhängen kommer från  "Nina Sthlm"  som är det märke som jag säljer i Norge. Nina som designar tillverkar också alla smycken själv för hand vilket gör att varje smycke blir unikt. Materialet är 925 sterling silver.

Jag är så otroligt glad i hjärtan och tycker att det här är örhängen som passar till "allt"! :-) Dom är lika snygga till en enkel basic topp och jeans som till "partystassen".

Örhängena finns i 2 storlekar, en mindre som är ca 2,5 cm i diameter (pris: 725sek) och en större lyxigare modell som är ca 4 cm i diameter (pris: 975sek.). I Stockholm hittar du Ninas vackra smycken bl.a. på "Blaze" på Östermalm.

Om du är shoppingsugen så kan du mejla mig på
[email protected] för du kan nämligen shoppa dessa vackra smycken genom mig! :-) Eftersom Nina tillverkar sina smycken efter beställning så är leveranstiden ca 2-3 veckor.

Shopping makes us happy!!! :-)

P.S du kan se fler vackra smycken om du surfar in på Ninas hemsida: http://www.ninasthlm.com

The story of my life!

168397-1611

Vissa saker tar längre tid än andra... men här får ni nu äntligen fortsättningen på "min story" :-)

Året är alltså 1996 och alla artiklar ni ser här ovan är de som var i Gävles 2 lokaltidningar "Arbetarbladet" & "Gefle Dagblad" den 26 juli. De små var på 1:a sidorna och de lite större inne i tidningarna.

Orsaken till att jag valde att sluta på den vackraste Filmstaden i Sverige (jag tycker verkligen att den är det!) var följande: jag hade tjänstledigt från samma tjänst i Luleå och min dåvarande pojkvän hade precis flyttat hem till Luleå igen efter en längre tid i England dit jag pendlat en del. Jag kände att jag var trött på pendlandet och eftersom jag faktiskt hade ett lika trevligt jobb i Luleå som väntade på mig så blev det naturligt för mig att välja att gå tillbaka.

Som jag skrivit tidigare så var min högsta önskan att arbeta på marknadsavdelningen på SF Bio´s  huvudkontor i Stockholm men då jag tog mitt beslut om Luleå så fanns det ingen öppning där (det gjorde det nästan aldrig). Så - jag flyger upp till Luleå och har ett personalmöte där jag presenterar mina framtidsplaner i form av marknadsplan etc och allt känns riktigt bra.!

När jag sedan kommer tillbaka till Gävle för att arbeta min sista månad där så ringer personalchefen på SF Bio och berättar att det nu finns ett ledigt jobb för mig på huvudkontoret i Stockholm på marknadsavdelningen och undrar om jag vill ha det? Jag trodde inte mina öron! Nu hade jag ju precis varit hemma och mött min kära personalgrupp och smidit planer för framtiden också kommer ett helt oemotståndligt erbjudande...

Personalchefen var en fantastisk kvinna. Hon visste om min situation och det hon sa var: "nu ska du tänka egoistiskt och välja det som är bäst för dig, och inte det som är bäst för Filmstaden i Luleå". Men nu var det ju inte bara jobbet som spelade in utan även min privata situation och jag och min pojkvän hade fått en helt fantastisk lägenhet så jag bad om att få tänka på saken och under den tiden flyttade jag till Luleå.

Detta var hösten 1996, jag och min pojkvän flyttade in i den fina lägenheten och jag började mitt jobb på Filmstaden men jag kände att det inte var rätt. Luleå kändes "litet" och jag märkte att min tid i Gävle gjort att jag växt i min roll som biochef så när jag nu var tillbaka på "gammal mark" så kände jag att det var för liten utmaning för mig, jag ville så  mycket mer.

Så - jag ringde upp personalchefen igen och  berättade om situationen och en tid senare flyttade jag ner till Stockholm! :-)

Flytten kändes fantastiskt bra och SF är ett företag som verkligen tillrättalägger för oss som önskar att röra på oss så jag fick ett rum i ett "kollektiv" på Söder där jag bodde tillsammans med 4-5 kollegor från företaget. Jag minns att min familj och alla mina vänner inte trodde att jag skulle klara många dagar eller veckor i ett litet rum i ett kollektiv men jag var så GLAD över att bo i Stockholm att jag njöt varje sekund trots att vi bara hade ett litet badrum med dusch där vi alla skulle in på morgonen ;-)

När jag valde att ändra mitt beslut så krävde de en hel del tanke. För beslutet involverade inte bara mig, utan 18 anställda, en pojkvän, min familj som var jätte glada över att jag äntligen flyttat hem igen och allt praktiskt som en flytt innebär. Men jag har alltid följt mitt hjärta i alla val jag tagit och för mig har det varit enormt viktigt att hela tiden befinna mig i roller som utvecklar mig.

Min roll som biochef i Luleå gav mig inte längre den utmaning jag behövde för att må bra och trivas i rollen men min nya roll som "PR-ansvarig för utländska filmer" skulle komma att göra det. Jag skulle få fokusera på den del av mitt jobb som biochef som jag brann allra mest för, nämligen marknadsföringen. Och jag kände också att huvudkontoret i Stockholm gav mig större utvecklingsmöjligheter eftersom jag inte kunde bli något mer/högre än biochef i Luleå, på HK kunde jag på sikt få möjlighet till nya spännande uppgifter och det lockade mig.

Att jobba som Pressansvarig för de utländska filmer som Svensk Filmindustri lanserade var självklart ett hur kul jobb som helst! Min arbetsuppgifter bestod bl.a. av följande: att titta på filmer och avgöra om de skulle gå upp på dvd, TV eller bio, att vara delaktig i planeringen & arrangerandet av galapremiärer, att ha daglig kontakt med samtliga film journalister (Hans Wiklund, Ronnie Svensson m.fl. m.fl.) och boka in dem på diverse intervjuer med skådespelare både i utlandet och vid Sverigebesök,  att arrangera pressvisningar, att ta fram bildmaterial/filmklipp etc till pressen och en massa annat ! Som tex att ta hand om de utländska skådespelare som besökte "Göteborgs Filmfestival".

Vi hade ett par mindre biografer i källaren på kontoret (brevid de filmstudios där filmer spelades in) och där satt jag och mina kollegor och tittade på film på dagid 2-4 gånger i veckan. Några av de utländska stjärnor som jag fick äran att "ta hand om" samt arrangera pressvisning för var: Emma Thompson & Rowan Atkinson och jag var även delaktig i besöket av Mel Gibson.

Detta låter så klart som DET drömjobbet och det var också det som var orsaken till att det så ytterst ställan blev någon ledig tjänst på den just den här avdelningen. Jag menar vem vill inte träffa kändisar, gå på glammiga galapremiärer och se på film på betald arbetstid?

Jag vet faktiskt en som inte tyckte att det var så viktigt, nämligen Anna-Stina! ;-) Jag kände att jobbet var FANTSTISKT och jag - om någon - älskar glittriga galapremiärer MEN!  jag kände att mitt jobb inte gav mig någon som helst utmaning. Alla mina arbetsuppgifter kunde jag snabbt göra på rutin och arbetet blev väldigt "enkelt" jämfört med att vara biochef med stort ansvar för budget, personal etc. Självklart var det som en skön "paus" att få ha ett jobb som vara var "nöje" och inte så mycket ansvar, men jag trivs inte med att ha det så i längden. Jag måste utvecklas, lära mig nya saker och ha något att "bita i" för att inspireras !

Så en dag kommer Marknadsdirektören från SF Bio (SF Bio har en egen marknadsavdelning som fokuserar på själva biografdriften (dvs Filmstäderna runt om i landet) och Svensk Filmindustris marknadsavdelning fokuserar på själva produkten, dvs filmerna (det var på den här avdelningen jag jobbade som PR-ansvarig) fram till mig och ber om ett möte. Han presenterar ett nytt CRM-prosjekt som ska startas och undrar om jag är intresserad?

Och här väljer jag nu att göra en "cliffhanger" som det heter i filmens fantastiska värld och skriver... "to be continued"! ;-)

Status + dagens citat.

168397-1612
Så här ser Filmstaden i Gävle ut där jag jobbade som chef ca 1,5 år i perioden 1994-1996. Enligt mig är det den vackraste Filmstaden i Sverige.! Ni ser fasaden av bion på bilden högst upp. Stiligt!

Jag sitter och skriver på fortsättningen på "the story of my life" samtidigt som jag har en liten prinsessa som vill ha min uppmärksamhet och snart ska badas & nattas. Lägger ut inlägget så snart det är klart.! :-)

Kom föresten på att ni inte fått något citat idag så hög tid för det nu:

"Av allt du har på dig är ditt ansiktsuttryck det viktigaste."
/
okänd författare.

Tänk på det! Ett glatt, leende ansikte sprider glädje...! :-)

Lek pågår!

168397-1609

Johanna står vid en av hennes leksaker som är perfekt för "gåträning" också spelar den sköna melodier när man stoppar in bollar i ett hål på den. Kul värre! :-)

168397-1610

Och sen fortsatte hon att leka med sin rosa spargris som låter varje gång man sätter i ett mynt i den så som Johanna gör på bilden. Se hur koncentrerad hon ser ut! hon gör allt hon kan för att få ner myntet på rätt ställe och när hon misslyckas blir hon såå irriterad... Hon reagerar på samma sätt som jag gjorde då jag spelade golf och missade bollen.. ;-)   Den här spargrisen är en av Johannas favorit leksaker och ett extra pluss är ju att den fyller ett gott syfte = hon lär sig att spara pengar! ;-)

Hoppas att du också "söndagsmyser" idag!? :-)

Söndags mys.

168397-1608

Jag & Johanna myser inne på hennes rosa rum.  Vi provar hårspännen, går igenom kläder och leker med leksaker. Passar perfekt på en söndag eftermiddag! :-)

Till salu!

168397-1607

Lägger ut den här jackan på en gång också för den är i samma storlek som de kläder jag nyss la ut. Jackan kommer från GAP, är köpt i New York, och den är använd så lite att lappen sitter kvar i nacken ;-) Jackan är super fin men Johanna har vuxit ur den, storleken är nämligen 0-6 månader.  Nypriset för den var 249kr, ditt pris nu är 120kr. (+ frakt).

Intresserad? Mejla mig på
[email protected]

Nu leker hjärtat för fullt här hemma och det ruskiga höstvädret gör att vi kanske droppar dagens tur och myser inne... men vi får se.. för frisk luft är alltid härligt oavsett regn eller sol! :-)

Söndags shopping?

168397-1606
*Topp + byxa i ljusrosa från "Ralph Lauren" (45usd) str. 6 månader
*Topp från "DKNY" (250sek) str. 3 månader
*Rosa byxa från "Zara" (husker ej pris..) storlek 3-6 månader 
*Super "gossig/kose" dress med bamse i glidlåset/dragkedjan från "Petit Patapon" (husker ej pris..) storlek 3-6 månader. 

Alla plaggen är som nya (ett par av dem är aldrig använda, ett par är använda 1-2 gånger).
Ditt pris för allt är: 550kr! (+ frakt)  Storleken på allt är 3-6 månader.

För LÄNGE sedan skrev jag och frågade om någon var intresserad av att köpa kläder som Johanna vuxit ur och ni var många som mejlade till mig och som jag svarade och skrev att "jag snart hör av mig igen" till. Till er säger jag nu: FÖRLÅT!  :-(  Tiden går så fort att jag inte hänger med....

Men uttrycket "bättre sent än aldrig"  räddar mig så - Bättre sent än aldrig lägger jag nu ut ett par bilder på kläder som jag säljer. Jag går nämligen igenom min & Johannas garderob inför vår Thailand resa och jag kommer att lägga ut fler bilder närmaste dagarna både på kläder från henne och mig.

Om du är intresserad av att shoppa dessa barnkläder (selges som ett "kit") så mejlar du till mig på :
[email protected]  Frakt tillkommer på priset.

Happy shopping! :-)

Dagens tips!

168397-1604
Det här tycker jag är riktigt, riktigt SNYGGT!

Den här bilden är ur november månads katalog från interiörbutiken "Potterybarn" som finns i USA och jag tycker att det är SÅ snyggt att ha en sån här vägg hemma!

När man använder sig av hyllor & tavellister till att placera sina tavlor på så ökar man möjligheterna för att kunna göra en "ny vägg" mycket oftare för man slipper borra nya hål i väggen, i stället så ställer man bara dit en ny tavla eller byter plats på 2 som redan står där och ställer en vas med blommor mellan eller en ljuslykta för att ska stämning i höstmörkret.

Så mitt dagens tips är:
Tavellister! Det finns billiga att shoppa på IKEA, de är ganska korta, men du kan köpa flera stycken och montera dem efter varandra i önskad längd.  För lite mer pengar kan du köpa en djupare modell som finns i olika material och längder från "Hannahs". Bruka Design har också jätte snygga tavellister i olika längder.

Söndagar är perfekta "göra om hemma" dagar! Och tänk- 5:e söndagen från idag är det 1:a advent och då får vi JULPYNTA hemmet. Åååååååååååå så underbart det ska bli! :-)

Nu ska jag jobba med mitt interiörprosjekt. Jag ska sätta mig och göra tavlor och jag lovar att ni kommer att få se bilder på dem då mitt uppdrag är levererat & klart.

Allt har en mening!

168397-1603
Mitt hjärta tar sitt 14:e varv runt bordet  och leker "tittut" bakom vaser & ljusstakar tidigare idag..

Jag är SÅ glad över att vi har ett RUNT soffbord! :-)

Bordet shoppade vi på R.O.O.M. när vi inredde den lägenhet som JIG bodde i då jag flyttade in hos honom. Då köpte vi bordet för att det passade så perfekt in i formen på lägenheten och någon tanke på att det var barnvänligt hade vi absolut inte för då fanns Johanna inte ens i tanken... Och idag kunde vi inte ha ett mer PERFEKT bord för Johanna kan gå runt, runt, runt utan ett enda hörn att göra sig illa på!

Jag tror verkligen på att allt har en mening...! ;-) 


Nu sover hjärtat sin "nap", JIG har åkt iväg till kontoret och jag ska sätta mig och jobba med mitt interiöruppdrag för nu närmar sig leveransen med stormsteg och jag LÄNGTAR till nästa helg då jag ska göra iordning allt.! Gud vad KUL det ska bli! :-)


Gårdagens "Johannashopping".

168397-1602

Jag har länge önskat moccasiner till Johanna men har inte hittat några helt enkla rosa utan mönster på förren IGÅR! :-) Då hittade jag de här fint ljusrosa från "Nowali" på Fru Lyng på CC-Vest. De passar perfekt nu i höst/vinter på dagis & hemma. Shoppade även ett par nya "favorit" skor/tofflor från "Robeez" eftersom alla Johanna har börjar bli för små.

Sen valde vi ut en ny bilbarnstol till Johanna också, en rosa/lila (nähäää? ;-)) från samma märke: "BeSafe", som den vi har idag eftersom den blivit "Bäst i test". Det känns tryggt & bra! Vi ska åka och hämta den till veckan :-)

Godmorgon "vintertid"!

168397-1601
Johanna assisterar mig då jag sminkar mig genom att ta upp allt mitt smink ur min sminkväska. Den söta Hello Kitty spegeln har JIG shoppat i N.Y.

Johanna stod och tittade på mig och sa "mamma" kl. 8.45 på morgon och det kändes så jätte skönt att få sovmorgon eftersom jag inte la mig tidigast i stan igår.. ;-) Så - vi körde vår vanliga morgonritual = Johanna kom över till stora sängen och åt, myste, lekte och myste lite till.

Sen kom jag på att jag skulle göra en tidig start idag och passa på att hoppa i duschen medan JIG & Johanna myste vidare i sängen. Så - upp gick jag och startade med att slå på "Nyhetsmorgon" på TV4 men vad upptäcker jag?

Jo, att det är "barnTV" och då börjar jag ju direkt att förstå att det är nåt som inte stämmer. Och mycket riktigt - nu är det plötsligt VINTERTID och det hade jag verkligen totalt missat. Så klockan var bara 8.20! Det var en LYX att plötsligt få en "bonustimme"!  Jippie!!! :-)

Så nu har jag redan duschat och klätt mig (kör min mysiga "Juicy" outfit på morgon för den passar perfekt på en söndag) och är klar för frukost och det känns fantastiskt skönt med så tidig start!

N J U T söndagen! Softa, se på veckans alla repriser ( Idol, Bonde söker fru...), ring familj & vänner, gå en promenad i parken eller kryp ner i sängen igen och sov lite till. Vi har ju trots allt vunnit en hel timma idag och det gör man inte varje dag! :-)

Oj, vilka stora planer jag hade...!

168397-1600
Min lilla busiga darling på väg ut på tur i bilen tidigare i em. Det är verkligen inte ofta vi är ute och åker bil så idag upptäckte vi att det är dags att shoppa ny bilbarnstol till Johanna för hon är ju stora tjejen nu.

Vår lördagskväll blev hur mysig som helst och det hoppas jag att din också blev?! :-)

Vi mumsade taccos och tittade på "Babben & Co" som jag tycker är underhållande MEN! "heta stolen" inslaget är så pinsamt att jag håller på att dö varje gång... Lena Ph var en av gästerna och jag bara måste få till att se hennes och Orups show innan den slutar för det kan ju inte vara annat än fantastisk!

Min lilla darling på var ett STRÅLANDE humör hela kvällen lång och tyckte att det var så jätte kul att vara uppe att hon inte ville gå och sova förren närmare 21.30 vilket ju är rekord sent. Men hon sov sött i bilen till kl. 18 i kväll så allt har sin förklaring. Också är det ju lördag och då får alla vara uppe lite xtra länge. Även jag! ;-)

Jag är alltså uppe nu, kl. 02.35 och jag har sovit bort absolut hela kvällen i soffan. Hur tokigt som helst! Och jag hade verkligen STORA planer i kväll....

Jag skulle:
1. svara på alla era FANTASTISKT TREVLIGA inlägg som gör mig otroligt GLAD! :-)
2. skriva en massa kort.
3. skriva fortsättningen på "the story of my life".
4. fota & visa dagens shopping.
5. fota och lägga ut bilder på kläder jag lagt fram som jag tänker sälja.

Men kroppen tar sina egna beslut ibland och ikväll bestämde den sig tydligen för att jag behövde sova vilket nog var bra för jag har varit trött tjej idag.

Min "räddning" är att det kommer en härligt soft söndag imorgon då jag får massor med tid att göra allt som står på min "lista" så :  nya friska tag imorgon! :-)

Nu ska jag hänga en tvättmaskin och plocka till här hemma så att det ser snyggt ut då vi möter morgondagen.

God natt lördag 27:e oktober, vi ses igen nästa år! :-)

Glada tjejer!

168397-1598
JIG fotade oss alldelens nyss ute på gården då vi var på väg in.

Nu har vi precis kommit hem efter vår lilla "tour". Först gjorde jag ett jobbärende, sen åkte vi runt till olika butiker och fixade ärenden. Hjärtat sov sött i bilen och jag shoppade bl.a. nya söta "tofflor/skor" henne som jag visar er senare.

Var "handygirl" en stund också då jag var på "Maxbo"(stort byggvaruhus)  och köpte skruvar & kablar etc för att jag ska kunna hänga upp Johannas stjärna ordentligt. Jag mötte inte så många andra rosa girls där inne bland hyllorna  ;-)
 
Här pågår Bolibompa nu och jag ska fixa mat till min lilla darling och sen ska jag och JIG mysa med taccos. Det är SÅ gott tycker vi och det passar perfekt på en lördagskväll.


Jag önskar dig en riktigt mysig kväll! :-)


The story of my life...

168397-1597
Det var 1:a sides nyhet att jag slutade mitt jobb som Biochef i båda lokaltidningarna (Arbetarbladet & Gefle Dagblad) och inne i tidningarna var det artiklar. Den ni ser på bilden är ur "Arbetarbladet" 26 juli 1996.

Året vi har kommit till är 1996 och som ni kanske minns så stod jag i ett "vägskäl" mellan att flytta tillbaka till Luleå eller till Stockholm? Här ska jag fortsätta min historia senare idag....! :-)

Nu ska jag göra mig klar här så att jag kommer mig iväg för att fixa några jobbärenden. Sen är planen att vi ska ta en familjetur och shoppa "Johanna saker". Oj, när man talar om trollen.. nu vaknade hjärtat, hon sov bara 30 min (tokigt) , måste skynda på lite här nu.

Hoppas att du har en härlig dag! :-)

Min darling på badet.

168397-1596
Johanna sitter här på det badet där vi badar varje dag. (i Norge säger man "badet" om badrummet)

Precis så här sitter min prinsessa flera gånger varje dag inne på badet. Hon drar ut lådorna, plockar ur alla saker, leker med dem och flera gånger kryper hon bort mot Guccis sandlåda bara för att hon vet att hon inte får (allt man inte får = kul!) också sätter jag tillbaka henne på den här platsen också fortsätter hon att leka med allt som är i lådorna. Det blir som en liten ritual ;-)

På bilden håller hon en av mina "Body Splash" från "Victoria´s Secret" som jag shoppat i Houston (USA). Min första body splash fick jag av min härliga vän Marika som jobbar som flygvärdinna och som "sålde in" sprayen till mig. Body splash är perfekt att "duscha" sig med som alternativ till parfym, det ger kroppen en fräsch doft! :-)

Så mitt dagens tips blir: Body Splash!

Jag försöker få Johanna att sova sin "nap".... det går sådär..  ;-)  mycket roligare att leka med body  splash ;-)

Vi reser 13:e december!

168397-1595
Phuket är lite längre bort än de 400km som står på skylten, men snart är vi där!
Bilden är från vår middag igår på restaurang "Yaya´s" som är inredd så att man ska få en feeling av att man är i Thailand.

Igår bokade JIG våra Thailand biljetter och vi reser den 13:e december! :-)

Vi LÄNGTAR och jag ser fram emot att blogga därifrån! Hur länge vi blir? kanske till april?  maj? kanske till augusti? Vi vet inte ännu, det får tiden avgöra...!

Nu har hjärtat ätit tok mycket köttbullar här och jag ska snart lägga henne så att hon får sin "nap" och jag får min dusch för jag går faktiskt runt i rosa morgonrocken ännu, men det är ju lördag så det gör inget ;-)

Vår fantastiska lunch igår.

168397-1593
Två underbart härliga tjejer!

Igår lunchade vi med Anne-Cecilie på Odeon. Anne-Cecilie är en helt unik person som jag är LYCKLIG över att ha i mitt liv! En vän som henne borde alla ha! :-) Vi ses på tok för sällan men när vi väl ses så är det "som igår". Jag lärde känna Anne-Cecilie genom min butik.

Lunchen gav mig energi, glädje & inspiration!! Jag gick därifrån med en härlig feeling och längtar redan till nästa gång vi ses. TACK vännen för en HÄRLIG lunch, du är en "inspirationskälla"! :-)


"Enkelte mennesker kommer inn i våre liv, setter sitt fotavtrykk i våra hjerter, og vi blir aldi de samme."
/Ukjent  (Ur en norsk liten bok jag har som heter "Venner")

Anne-Cecilie är en sån person för mig! :-)


Godmorgon världen!

168397-1592
Idag kör vi Hello Kitty från topp till tå, eller körde kanske jag måste säga för nyss hällde Johanna ut Guccis vattenskål över hela sig så vi är redan inne på outfit nr.2  ;-)

Efter att plasten försvann utanför vårt hus så startar våra dagar vid fönstret för Johanna tycker att det är sååå spännande när jag lyfter upp henne och vi tittar på människor som går ute på gatan, bilar som kör förbi osv osv. Den enklaste underhållningen kan ibland vara den bästa! ;-)

En ny sak är att hon har kommit på att det står saker på våra små fönsterbrädor vid balkongdörren så igår gick 2 ljuslyktor i kras och idag var hon på jakt efter ett par ljusstakar som vi räddade i sista sekunden. Helt otroligt att vår lilla prinsessa plötsligt blivit så STOR! jag tycker att det var som "igår" då hon låg i min mage... Tiden flyger!

Johanna vaknade kl.7 idag och var hungrig, åt, och sov sen rekord länge - till kl. 09! LYXIGT värre!! för mig och JIG som är så morgontrötta :-)

Nu ska vi ta tag i dagen här. I bakgrunden har vi Nyhetsmorgon på TV4 och ute är det grått höstväder idag men det känns bara jätte mysigt. Dagens plan är att göra lite "Johanna shopping" (barnsäkring till skåp etc.) men innan vi gör något annat så är det frukost som står på agendan här.

TACK så jätte mycket för era underbara kommentarer, jag blev helt rörd på morgon då jag läste dem, ni har gett mig den bästa starten på dagen! :-)

Önskar dig en riktigt härlig lördag fylld av lyckliga stunder och varsågod - här får du dagens citat ur "er bok":

"Man kan inte tvingas krypa om man känner för att jubla."
/Helen Keller (1880-1968)

Fånga dagen och ha så kul som du bara kan! :-)

Tack & God natt!

168397-1590
De fantastiskt vackra blommorna som sprider ljuvlig doft här hemma fick jag av min underbara vän Anne-Cecilia då vi lunchade idag. (TACKA snällaste vännen min!). Sen ser ni dagens bladshopping: norska ELLE och sen är svenska "Klick" & Aftonbladet ett "must" varje fredag för jag tycker Alex "innelista" är så underhållande läsning :-)

Tokigt att inte Sam åkte ur Idol i kväll och KUL att min favorit, Miss.Pacasso, var så bra i kväll! :-) Snygg var hon också! vilken klänning! Den tjejen kommer att gå långt oavsett hur det går i Idol för hon tror så mycket på sig själv och det är härligt att se :-)

TACK snälla ni som skriver så fint till mig, ni lyser verkligen upp min kväll här och jag suger åt mig det ni skriver som en svamp! :-) Och vet ni - jag vill ge er en present som TACK för att ni piggar upp mig! Jo, det är faktiskt sant! Lite crazy så klart, men ibland måste man göra crazy saker så - Jag vill skicka en liten present i posten till:

mamma till två små pojkar, Pia, y, elin, ingela, jenny, mantis, evelina (peaceofcake..), johanna, Helena, Henny, Therese, Evelina, Sessan, Maria & Frida.

mejla mig er hem post adress så kommer det en liten "suprice" i posten.! :-) Min mejl är: [email protected]

Nu ska jag sätta mig och mysa med lite kortskrivning och annat... så jag avslutar den här "speciella" kvällen med ett citat som passar in:

"Om du vill sticka ut räcker det inte med att vara annorlunda. Du måste vara enastående."
/Meredith West.

God natt mina kära bloggläsare! Hoppas vi "ses" igen imorgon! Tänk- då är det lördag! Wow! :-)

P.S jag avslutar den här dagen med att radera de elaka inläggen för de förtjänar ingen uppmärksamhet på min blogg.

Att blogga makes me happy!

168397-1589

På bilden ser ni mig och min dotter. Det är om oss den är bloggen handlar och orsaken till att jag bloggar är att jag tycker att det är så fantastiskt roligt & lustfyllt! Jag känner att min blogg fyller "tomrummet" efter min älskade butik som jag saknar över allt på denna jord. Genom min blogg får jag en form av "kundkontakt" med er läsare och ni gör mig så glad & inspirerar mig med era kommentarer och som jag brukar skriva: you make me happy!! :-)

Men - i kväll har det hänt igen. I kväll har jag blivit utsatt för extremt otrevliga kommentarer mot mig & min familj och dessa förfärliga kommentarer får mig naturligtivs att tänka tanken att lösenskydda min blogg.

Jag vill nämligen bara förgylla, sprida glädje, uppmuntra och inspirera er läsare också vill jag genom bloggen berätta för min mamma, pappa, bror och mina vänner som bor långt ifrån oss vad vi gör på dagarna.För min mamma & pappa är det "dagens höjdpunkt" att läsa min blogg för då får de se nytagna bilder på sitt barnbarn som de träffar alltför sällan p.g.a. avståndet mellan Oslo - Luleå. Bloggen gör att vi känner oss lite närmare varandra och det är fantastiskt!  

Jag kommer att fortsätta att blogga "öppet" så länge det ger mig GLÄDJE, men om det övergår till att fler av mina kvällar blir "förstörda" av hemska inlägg så kommer jag att skydda den här bloggen så att bara min familj och mina vänner kan läsa den.

Så då vet ni det.

Nu ska jag återgå till soffan och jag ser med spänning fram emot att se hur det går i IDOL. Min favorit är fortfarande Miss.Picasso. En stark tjej med girlpower. Sånna tycker jag om! :-)

P.S jag väljer medvetet att inte kommentera någon av de kommentarer jag fick och jag kommer sjävklart att radera kommentarerna innom kort för mitt hjärta ska inte behöva läsa sånt tokigt den dagen då hon får min blogg som en gåva.

Hemma igen.

168397-1588
Här är Johanna utanför dörren då vi var på väg in.  Halsbandet hänger med ;-)

Nu kom vi precis innanför dörren och jag har tändstickor i ena handen, klar för att gör det "fredagsmysigt" här hemma = tända massor med ljus.

Vi har ätit SUPER GOTT i Thailand, dvs restaurang "Yaya´s" som ligger vägg i vägg med där vi bor. Och idag åt jag den godaste middag jag ätit på länge. Mums! :-)

Nu ska här mysas och badas och nattas en prinsessa innan det är dags för ett glas bubbel & IDOL. Skriver mer senare.

Lovely dag!

168397-1587

Jag & Johanna har varit på den mysigaste & trevligaste lunchen med underbara Anne-Cecilie på Odeon idag. Skiver och berättar mer sen för nu ska vi ut och äta middag med JIG. Kul! :-)

Njut kvällen, om 3 timmar börjar IDOL - längtar! ;-)

Fönstrens dag!

168397-1586
Johanna inne på sitt rum. Jag började hänga upp stjärnan igår men den är inte helt på plats ännu. Ser i alla fall lovande ut ;-)

Idag njuter både jag och lilla prinsessan så mycket av att alla fönster är "så ljusa" och Johanna går från det ena fönstret till det andra...!

Men nu ska vi gå någon helt annanstans för nu ska vi gå ut och luncha och det ser jag verkligen fram emot. Solen skiner från en vackert klarblå himmel, det är fredag och jag njuter solstrålarna som tittar in på oss idag.

Hoppas att solen skiner även på dig och att din eftermiddag blir FAB! så "ses" vi lite senare då vi är hemma igen.

Dagens tips: snygga förvaringsboxar!

168397-1585
Jag fotade på IKEA igår kväll och de hade precis fyllt hyllorna med boxar i alla storlekar & färger så det är bara att shoppa loss!

Helgen är ett perfekt tillfälle att rensa garderoben, sortera papper, gå igenom prinsens / prinsessans garderob och "magasinera" barnkläderna som blivit för små och detta mindre kul jobb blir SÅ mycket trevligare om man shoppar snygga förvaringsboxar! :-)

Igår kväll när jag var på IKEA så var hyllorna fyllda av de nya snygga boxarna som heter "Nostalgisk". Dessa finns i mängder av olika utföranden och är de snyggaste förvaringsboxar jag någonsin har sett på IKEA!

Jag har skrivit om dem förut.. men de tål att uppmärksammas igen ;-) Kvaliteten på pappret gör att de ser ut som att de är i "skinn" och den rosa färgen är så där härligt behagligt baby-rosa. De bruna ser riktigt "lyxiga" ut och de i off-white är en vinnare i alla miljöer för de smälter bara in.... Jag har själv de i off-white till alla våra dvd´s här hemma och de är hur fina som helst!

Nu sitter jag här med hårrullar och hjärtat börjar bli trött så jag ska skynda på så att vi hinner ut innan hjärtat somnar för annars spricker dagens planer :-)

Godmorgon festliga fredag!

168397-1584
Johanna gick direkt fram till fönstret när jag "gjort morgon" med henne. Jag tror  att hon är lika HAPPY som mig över att kunna se ut också var hon nog nyfiken på vart ljuset kom ifrån? Tänk- av hennes 14 månader i livet så har hon levt bakom plast i 5. Crazy!

T.G.I.F - igen! :-)  Och det är ju bara hur härligt som helst! :-)

Johanna vaknade runt kl. 6.30 och var hungrig, fick mat och vi lekte i sängen fram till vi somnade om till strax före 9 så vi har precis kommit oss upp och vad möts vi av? Jo - ett så ljust vardagsrum att vi nästan blev bländade... Vi har verkligen levt i ett mörker så nu ska här NJUTAS!! :-)

Dagen idag bjuder på lek på dagis & lunch med min underbara vän Anne-Cecilie som det var på tok för länge sen jag träffade så jag längtar verkligen. Det ska bli så himla mysigt att ses.

Nu ska jag hoppa i duschen så här kommer dagens citat:

"En del säger att jag är kaxig - kanhända det stämmer. Men jag tror att man måste vara det. Du måste tro på dig själv när ingen annan gör det - det är det som gör dig till den stora vinnaren."
/Venus Williams, F.1980

Utifrån den texten ska jag fortsätta "the story of my life" för det är ju faktiskt så att man måste verkligen tro 110% på sig själv och sina livsmål för så fort du börjar att fråga andra "vad tror du om min idé?" osv så kan jag lova dig att du börjar att tvivla om du inte är helt säker. Så - stå på dig vad du än har för drömmar och kom ihåg att det är du, och ingen annan, som bestämmer dina val!

Om jag lyssnat på vad "alla andra tycker & tänker" om mina val i livet så hade jag aldrig varit här där jag är idag men detta ska jag skriva mer om senare, nu ska jag ta den där duschen så att jag piggnar till :-)

Njut veckans bästa dag!

Godnatt lyckliga dag!

168397-1583
Hjärtat ser helt "busig ut" i håret för hon har nyss fått av sig mössan då vi kom hem. Som ni ser så är det halsband som gäller nu.  Tidigare i em när vi kom till dagis så upptäcker jag att hon har på sig halsbandet då  jag tar av henne jackan, hon hade tydligen tagit på sig det helt själv. Kul! :-)

Efter att jag och JIG skålat i champagne och firat att vi Ä N T L I G E N  kan se ut igen så satte jag med mig skönt tillrätta i ena sjeselongen tillsammans med nya norska "mama" och somnade så klart (det var alltför bekvämt...)...zzzz... så nu är jag lite yrvaken och på väg till sköna sängen.

Jag är glad över att jag åkte till IKEA i kväll trots att det blev sent och jag var trött. Mitt interiöruppdrag närmar sig nämligen leverering så jag shoppade saker som jag ska jobba med i helgen.

Nej, nu är det bäst jag hoppar i säng... Det här var verkligen en LYCKANS dag och imorgon är det fredag igen, mycket bättre än så kan det inte bli! 

God natt & sov gott alla underbara bloggläsare! :-)

P.S ber om ursäkt för att jag inte fick till att berätta fortsättningen på mitt livs historia ikväll, IKEA turen kom ivägen.

Jag stängde IKEA.

168397-1581
Fotade mig själv med självutlösaren på kameran.  Parkeringen var så gott som tom och det var föresten hela varuhuset också. När jag kom fram till kassorna kunde jag välja och vraka vilken jag ville betala i för det var bara jag och personal där...! Lovely!

Jo, det är faktiskt sant! Jag stängde IKEA i kväll. Det är första gången jag hört vad de säger när de stänger kl. 23 på kvällen . "Kära kunder! Klockan är 23 och nu är varuhuset stängt. Sista IKEA bussen avgår kl. 23.10". Alltså hur otroligt är inte det?? Tänk att de t.o.m. har en gratis buss klockan 23.10 på kvällen! Bättre kundservice kan INGEN ha! Jag är IMPAD!!! :-)

Nu är klockan strax 24 och jag kom precis innanför dörren och gissa vad jag ska göra nu?

Precis! Jag ska öppna champagnen så - got to go! :-)

Dagens BÄSTA bild!

168397-1578

Så här såg vårt hus ut då jag och Johanna var på väg till dagis i eftermiddag. För mig är det den vackraste syn jag har sett på 5 månader! ;-) 

I helgen ska jag shoppa ljung och plantera i blomlådorna för att "fira" att jag har balkong igen! Tänk- den har jag inte kunnat vara ute på sedan i början på maj...  Den förtjänar helt klart blommor och några ljuslyktor så att den blir höstfin! :-)

Min darling har lite svårt att somna i kväll, tror hon känner på sig att jag har planer på att åka iväg ut..  Jag var nyss in till henne och läste en påhittad saga om en prinsessa som träffar en prins och jag tror faktiskt att den hjälpte för nu blev det tyst där inne.

Så - IKEA - here I come!

Vår nya ställe: sandlådan på dagis.

168397-1577
Här är vi på vårt nya ställe i eftermiddag: i sandlådan på dagis.  Här leker vi och Johanna har fullt upp med att följa med på allt som händer runtomkring.  Hon tycker att det är jätte spännande! :-)

Nu kom nyss JIG hem och jag ska ta och förbereda min lilla darlings bad + nattning. När hon är i drömlandet så är min plan att ta en tur till IKEA för att göra jobbärenden, sen är jag ju SÅ nyfiken på att se deras "julskyltning" också. Om jag inte får till min tur i kväll så blir det imorgon på dagen.. för i kväll så måste jag ju hinna dricka champagne också, det är viktigt! ;-)

Snart är det dags...!

168397-1574

Idag fick jag veta att den här "bannern" ligger ute på
http://www.kamille.no/  Det är nettsidan till det blad som jag snart ska börja blogga för.

Jag är med andra ord en "mote & shopping ekspert" och det låter ju hur trevligt som helst så det kan jag absolut leva med ;-)

Ni kommer självklart att få veta när det är dags för mig att premiär blogga hos "Kamille". Den dagen blir det också champagne... då - rosa! ;-)

168397-1575
Så här ser senaste nr. av bladet/magasinet ut.


Lekstund på dagis.

168397-1573
Idag har jag på mig mina favorit jeans trots att ena hålet är på tok för stort. Ska gå och lämna in dem hos skräddaren en dag så att de får fixa till för jag kan inte leva utan dem ;-)

Jag och Johanna gick raka vägen till dagis för att leka lite med de andra barnen.  Så när vi kom dit hoppade min darling i sin "parkdress" och sen var det sandlådan som gällde i ca 45 minuter. Precis lagom! Hon fick sitta där med sin hink & spade och se på / prata med / leka med de andra barnen och det gjorde hennes dag :-)

Nu har vi precis kommit innanför dörren och jag ska fira denna fantastiska dag med att laga lyx middag:svenska köttbullar & spaghetti! Min & Johannas "favvo" mat.

Sen - i kväll - då flyger champagnekorken , det kan jag lova er! :-)

Se!

168397-1572

Min lilla darling ville absolut att jag skulle ta en bild och visa att hon på sig ett hårspänne idag. Hon t.o.m. pekar på det så att ni inte ska missa ;-)

Men nu är det allvar - nu SKA vi gå ut :-)

Gårdagens shopping.

168397-1571
Topp från H&M Trend, pris: 398nok.

Den här toppen i 100% silke fick följa med mig hem från H&M Trend igår. Snygg med sjal i halsen och slitna jeans på luncher & andra trevliga dejter :-)

Nu ska jag och hjärtat göra oss klara för att gå och leka med de andra kidsen på dagis. Det är en underbart vacker solig höstdag och de har precis monterat ner byggställningarna som skymde solstrålarna så nu är det så härligt soligt här inne i vardagsrummet att jag nästan måste ta på mig mina solglasögon. Lovely!!

Fånga dagen tjejer & killar och kom ihåg att du är chef över ditt eget liv så du bestämmer din egen lycka! :-)

Dagens citat.

168397-1570
Johanna passar på att sträcka sig efter saker på bordet så fort jag "vänder ryggen till" ;-) Här siktar hon in sig på förpackningen med "rökta kyckling filé bitar", hennes favorit  för ögonblicket.

Nu håller jag på att hänga upp den rosa stjärnan där den hör hemma = i fönstret i Johannas rosa rum och det blir sååå FINT.!

Fotade bilden nyss. Johanna tittar fram bakom de vackra tulpanerna som JIG hade med sig hem igår och hon är verkligen snabbare än blixten för så fort jag går på andra sidan bordet så drar hon sig upp i stolen och stäcker sig efter saker på bordet och jag får skynda tillbaka för att passa så att hon inte ramlar ner på golvet. She´s crazy! ;-)

Ska försöka få henne att sova sin "nap" nu så att vi kan gå och leka på dagis i eftermiddag men innan jag gör något annat så ska jag ge er dagens citat:

"Antingen kan du krypa ihop och gömma dig eller räta på ryggen och storma rakt in. Jag lärde mig att det var bättre att storma."
/ Minnie Driver f. 1971

Senare idag ska ni föresten få fortsättningen på "the story of my life" för det är hög tid för det nu.!

Lycko dagen!

168397-1569
Idag får ni se en bild från ett av våra rum som jag aldrig visat er förut: vårt kontor! Det här rummet är oftast en fullständigt kaos så det är inte ofta vi är här inne nuförtiden men före Johanna kom så "bodde" jag och JIG här inne. Vi satt vid våra skrivbord och jobbade "dygnet runt". Jag ska visa er en bild på hela rummen en annan dag då jag har fått bättre ordning där inne ;-) I den här bäddsoffan sover våra gäster och i det här rummet går allt i "Lexington stil" = vitt & blått.

Jag går runt och är SÅ GLAD här hemma över att de tagit bort plsten idag och att de nu håller på att demontera byggställningarna som omringat oss sedan i maj. Ååå så underbart skönt det ska bli att slippa ha främmande männ bakom fönsret, höra ljud som gör att vi trott att taket håller på att rasa in och framförallt - och viktigast av att - så blir det FANTASTISKT att få in dagsljus!!!! :-) (jag kommer tjata på om det här idag för jag är så lycklig ;-))

Johanna vaknade vid 6 på morgon, fick mat, somnade om, och sen vaknade vi strax efter 8.30. Jag är så glad över att min lilla sötis sover så länge för jag är verkligen ingen morgonmänniska. (men nattmänniska är jag!)

Nu leker min darling för fullt här, ena stunden är hon inne på kontoret sen är hon i gången och vips! så är hon inne på sitt rum eller tillbaka inne på kontoret. Det går så snabbt i svängarna att jag inte alltid hänger med så ibland får jag gå runt och söka henne :-)

På TV är det "Efter 10" med champagnelunch och jag kan lova er att det kommer att drickas champagne här hemma också innan dagen är slut för den här dagen ska FIRAS! !

Hoppas du också får vara härligt lycklig idag för det är fantastiskt! :-)

Godmorgon min LYCKO dag!

168397-1568

Ni anar inte vilken LYCKA det var för mig att vakna till det ni ser på bilden!!!!! De TAR BORT PLASTEN som har varit där sedan 20:e maj = 5 månader så det här blir första dagen på hur länge som helst  som vi får in DAGSLJUS i vardagsrummet. Tjohooooo!! :-)

Detta är sån lycka att den är obeskrivlig!  så jag kan inte skriva mer för ögonblicket... måste njuta stunden! ;-)

P.S återkommer snart !

Grattis min Gizmo ängel!

168397-1566
Här är jag och min världens bästa personal på en kundkväll i min butik våren 2006 då jag var höggravid med Johanna. Från vänster: Hanne, Kjerstin, jag och till sist, födelsedagsbarnet: Marianne!

Stort GRATTIS på din dag Marianne! :-) Jag hoppas att mitt sms kom fram för här på bloggen är jag tyvärr 1 time försenad ;-)  För mig kommer du för alltid att vara en "Gizmo ängel" och jag hoppas att din födelsedag blev helt fantastisk.

Jag får även passa på att gratta mia kära vänner Nanna &  Maud som också fyllde år den 24:e! Hipp, hipp, hurra!! :-) Maud - jag hörde att du har flyttat hem från Singapore? Vi måste mejlas! Och Nanna - en lunch en dag?!

NU ska jag gå raka vägen till sängen och sova ;-)

Godnatt härliga onsdag!

168397-1565
Darlingen älskar halsband...!

Min lilla darling såg ut som en liten söt "diva" när hon satt där i sin stol mellan mig och JIG då vi åt middag. Hon hade sitt pärlhalsband på sig och pekade på än det ena än det andra som vi skulle hämta åt henne. Tror hon inbillade sig att vi var hennes "tjänare" ;-) Var det inte russinen hon skulle ha så var det korken från coca cola flaskan eller mitt läppstift...  Jag kan lova er att det inte är någon brist på energi i hennes lilla kropp! ;-)

Trots allt kaos idag med kiss och bajs och en liten prinsessa som tyckt att livet är för kul för att sovas bort så har den här dagen varit hur härlig som helst!  Det känns därför helt okej att nu avsluta dagens bloggande (oh my - redan?? ;-))  och landa i soffan en stund med ett glas... julmust!

God natt & sov gott så "ses" vi igen imorgon ! :-)

P.S kom precis på att jag glömt att visa en topp jag fick med mig hem från H&M Trend idag...  Får starta morgondagens bloggande med den !

Nagelfix.

168397-1564

Det är så otroligt avkopplande att fixa naglarna och jag känner mig SÅ fräsch om händerna när jag är klar.

Jag går och lägger akryl hos Marit på en salong som heter "Nefretite Beautysentet" i Jacob Aallsgate och jag blir lika nöjd varje gång jag varit där. Speciellt gånger som idag då jag inte såg riktigt klok ut för jag hade tappat flera naglar.

När jag och Johanna kom hem från nagelfixet & ett kort café besök (hjärtat vaknade precis då jag satt mig ner med min juice) så knackade jag på hos mannen som är ansvarig för fasadarbetet och frågade vad som händer? För nu måste jag erkänna att jag inte önskar denna plast bakom fönstren en helg till.....! 

Samtalet slutade med att han knackade på hos oss lite senare på kvällen och sa att nu hade han ringt dem (igen!) och de hade fått "eld i baken" och lovat att ta bort allt IMORGON. Jag tror det då jag ser det! ;-)



Vänner.

168397-1563

Här är vi alla fyra ute i trapphuset då Josefine & Elian är på väg att gå. Min plan var då att lägga Johanna så att hon fick sin "nap" innan vi skulle gå till dagis, men allt blir ju inte alltid som man tänkt sig...

Mitt hjärta somnade - som jag skrivit tidigare - bara 15 min i sin säng, sen var hon hur pigg som helst igen så hon somnade inte "på riktigt" förren 15.45 vilket ju är super sent, vid den tiden brukar hon ibland sova nap nr. 2.

Eftersom jag hade tid för nagelfix kl. 15.00 så innebar det att hon satt pigg & vaken i vagnen brevid mig i princip hela tiden då Marit gjorde mina händer fina igen.  Allt går.! :-)

Lyxigt gott!

168397-1562

Så här såg min frukost ut idag, hur lyxigt gott som helst! :-)  Servetterna med flygande prinsessa på kommer från Sia, rosa fatet från "Mateus" och det rosa glaset från "Neste Stopp".

Hallonsmoothies är fr.o.m. idag mitt nya "godis" (Johanna har sina russin, jag har mina smoothies..) för my god så GOTT det var!! :-) Jag fick damma av blendern då Josefine smsade att hon shoppat ingredienser till att fixa smoothies för den har jag inte använt på "år" vilket ju är hur tokigt som helst.

Om jag visste att det var så  bus enkelt att fixa något så gott så hade blendern gått varm här varje dag... ! :-) Tack vännen för GOD frukost!



 


Min ögonsten.

168397-1561
Till höger i bild skymtar de himmelskt goda hallonsmoothies som Josefine gjorde till oss.

Här leker min Johanna "tittut" bakom alla ljus & blommor på förmiddagen då vi hade besök. I handen håller hon sitt nya favorit "godis": ett paket russin. (thanx Lotta för tipset! ;-).

Nu sover hjärtat gott och jag har tittat på "Bonde söker fru". Perfekt avkoppling efter en "rushig" dag!

Mysigt.

168397-1560

Jag fick så klart inte gjort någonting vettigt alls (som jag skrev så fint i mitt förra inlägg..). Istället har jag bara suttit här vid pc´n och myst. Och nyss fick jag  besök av min prinsessa i knä = hur mysigt som helst!  Men nu ska vi förflytta oss till badrummet för det är dags för kvällens bad. Tjohoo! :-)

Jag och min busiga darling.

168397-1559
Här står vi i dörröppningen till vår lägenhet och säger "hej då" till Josefine & Elian tidigare idag. (jag har på mig min nya topp från Hunkydory).

Jag märker verkligen att Johanna blir större och större för den här veckan har hon varit SÅ mycket mer aktiv än vanligt och busar runt som aldrig förr. Det är underbart att se och jag inser att när jag är med henne så kan jag bara vara med henne för det är inte mycket annat jag får gjort ;-)

Det är därför jag är uppe så galet sent på kvällarna.. För det är när jag nattat min darling som "min dag" startar! Då får jag "egentid" och kan mysa runt här hemma för mig själv och städa, plocka, diska, läsa blader, blogga, se på TV mm. mm.  Jag myser verkligen mellan kl. 20 - 02 på kvällarna!

Nu leker mitt hjärta och JIG för fullt och jag ska passa på att plocka undan middagen och hänga lite tvätt så att jag kan softa med "Bonde söker fru" kl.20 för det pinsamt roliga programmet får inte missas! :-)

Hoppas du fått uppleva många lyckliga stunder idag och att du myser i kväll!

Kväll hos oss.

168397-1558
Dagens bladshopping; danska "Bo Bedre" & svenska "Femina". Fotade på Baker Hansen där jag hamnade vid samma bord som häromdagen med samma dryck (färskpressad apelsinjuice)  men utan "äpplet" ;-)

Nu kom JIG innanför dörren med take-away middag, hjärtat leker för fullt, vi har Bolibompa på TV´n, alla ljus är tända och Johanna drog nyss ner skålen med gröt + burken med puré på golvet...  Så det är med andra ord en helt vanlig kväll här hemma hos oss ;-) (med undantag av att Johanna drog ner gröten etc på golvet för det har hon aldrig gjort förut.)

Skriver mycket mer senare!  Nu ska vi ha familjemys här för det är första gången på länge vi är hemma alla 3.

Tokigt.

168397-1556

Så här pigg hittade jag min sessa inne på sovrummet nyss. Hur tokigt som helst! Hon hade tydligen inte hunnit bajsa klar före hon somnade så hon vaknade och fortsatte.... ;-) Nu leker hon för fullt här och jag har gett upp att få gjort det jobb jag planerat att göra, får helt enkelt ta det i kväll.

Ska ordna lite lunch till oss nu och sen går vi ut så att Johanna får sova vagnen. Egentligen passar det utmärkt för då sover hon när jag ska fixa mina naglar så "inget ont som inte har något gott med sig"  ;-)

Fin present!

168397-1555
Jag fick tröjan i den super söta presentpåsen.

Den här jätte fina tröjan fick jag av Josefine då hon var här idag! Jag kommer att bära den med stolthet! :-)

TACK snälla, underbara vännen min för presenten! Du är fantstisk! :-)

Kiss & Bajs...

168397-1554
Jag har på mig linne från By Malene Birger, topp från Hunkydory, jeans Fornarina och mina absoluta favorit tofflor från Donaldson (ett av mina bästa köp ever! köpte dem inför då jag skulle åka in på BB och föda Johanna, de låg i "väskan" ;-) Bilden är lite mörk men det  passar bra till vårt morgonmys..

Min lilla darling har precis gjort 2 saker som hon aldrig gjort i hela sitt liv...

1. Hon kissade på vårt stora dubbla duntäcke för en stund sedan då jag skulle byta blöja och det har verkligen aldrig hänt, inte ens då hon var liten baby. Så nu fick jag nåt att göra = tvätta! ;-)

2. En stund senare hade hon bajskalas brevid mig då jag satt och pratade i telefon med min snygga gala vän Jonas. Eftersom jag blev så tok engagerad i det han ringde om - han ringde ang. CRM och det ämnet gör mig SÅ engagerad - så lät jag sessan sitta på golvet en stund till jag pratat klart. När jag tog upp henne så hade hon bajsat så mycket att det åkt ut på vår stora vita matta... ;-) (hennes söta lilla mage är inte van vid barnmat på burk..;-)

Det är ju en första gång för allt i livet och barn är bara så härliga för de är lika glada & fantastiska vad de än gör! :-)

NU somnade äntligen Johanna så nu ska jag sätta mig och jobba en stund också tror jag att jag måste öppna en påse Kinasnacks som JIG hade med sig från Sverige igår... men jag borde verkligen ta ett äpple.. hmm.. alla dessa svåra val i livet ;-)



Mysigt spontan besök!

168397-1553
Kidsen & Josefine. Johanna blev SÅ glad då hon såg att Josefine & Elian kom :-) och det är bara då hon äter tillsammans med J & E som hon äter barnmat från burk. Så idag hon åt spaghetti. Tror Josefine måste komma hit och mata henne varje dag ;-)

Plötsligt får jag ett sms av Josefine som undrar om vi vill ha besök? Och SJÄLVKLART ville vi ju det! Så plötsligt ringde de på dörren redan kl. 11 och min underbara vän hade shoppat med sig "det som behövs" för att göra hallon smoothies + nybakade super goda vaniljekalsbader. Hur lyxigt som helst! :-)

Eftersom Josefine är vår "hovfotograf" så väntar jag med att lägga ut bilder från vår super mysiga stund till hon har mejlat mig.

Just nu försöker jag få Johanna att somna i sin säng för hon behöver sin "nap" nu och jag behöver lite jobbtid. Men vi får väl se hur det går.. just nu står hon upp i sängen och ropar mamma-mamma-mamma...  ;-)

Svensk jul-delikatess!

168397-1552
En svensk delikatess vid sidan av min söta "vinterflicka" från Sia.

Igår kom JIG hem från Sverige med JULMUST!! :-) Ååå det är ju bara SÅ gott! Vi skålade i varsitt glas så man kan väl säga att vi "skålade in julen" för nu är drycken här för att stanna fram till nästa år.

Julmust är väldigt svenskt och finns inte att köpa här i Norge (fick en liten chock första året jag bodde här och upptäckte att ingen visste vad julmust är?!)  så varje år åker jag till Sverige och shoppat med mig "hur många flaskor som helst" för det är min absoluta favorit dryck heeela julen lång!

JIG tyckte föresten att det var riktig julstämning här hemma för den rosa stjärnan lyste så fint i mörkret. Tänk att en stjärna kan skapa så mycket stämning! :-)

Godmorgon 24 oktober = 2 månader till julafton!

168397-1551
Nyvaken Johanna med nyvaken frisyr på väg in i tvättmaskinen..

Johanna startade som vanligt dagen med att starta dagens första tvättmaskin. Alltså jag är förundrad över att man har lika mycket tvätt HELA tiden oavsett hur mycket man tvättar?! Det är nåt magiskt med det där.. ;-)

Kl. 7 är min darlings nya "wake-up" tid men som tur är så är hon precis lika trött som mig denna nya tidiga tid så vi somnade om även idag och vaknade 8.45. Härligt! Så nu är vi två nyvakna prinsessor som går runt här hemma.

Idag är det exakt 2 månader till julafton så nedräkningen har absolut börjat! Nu är det bara en tidsfråga till alla butiker har julskyltningar och när jag var uppe i Luleå så kryllade det redan av pepparkakor på "A-platserna" i matbutikerna och om en stund dyker nog julskinkorna upp också ;-)

Det är "lill-lördag" idag igen (känns som det är det hela tiden för tiden går så fort)  dagens citat får du här:

"När du blir erbjuden att deltaga i något äventyrligt finns det inget som heter nej."
/Amelia Earhart (1898-1937)

Ta till vara alla spännande möjligheter och njut dagen! :-)

Nu ska vi "göra morgon" här.

God natt!

168397-1550
Johannas nya jacka shoppad i New York.

Den här jackan från "Ralph Lauren" låg också i "big brown bag" från N.Y och den passade perfekt på Johanna!  På vänster ärm är det ett vitt fint broderi också är den lite längre bak över rumpan. Nu är min darling klar för vintern!

Och på tal om klar... Jag är klar för sängen känner jag....zzzz... Johanna är SÅ aktiv om dagen och det är full fart  från morgon till kväll så jag märker att det gör mig tröttare än vanligt. Sen är jag i och för sig uppe galet sent på kvällarna också så jag ska verkligen inte skylla allt på Johanna ;-)

Nu ska jag fixa till lite här för JIG kommer hem när som helst med massa godsaker från Sverige.

Jag hoppas att du är riktigt nöjd med din tisdag och att du är klar för att möta en ny dag imorgon! :-)

God natt & Sov gott!

Prinsessans nya kläder.

168397-1549
Storleken är 2 år vilket bara är bra för då har hjärtat kläder att se fram emot....!

Den här fina toppen med en rosett vid halsen & byxorna är de plagg som Petter shoppat till Johanna i N.Y. Märket är "Little Marc" från Marc Jacobs och kläderna var mycket billigare än de låter  :-)

Mys kofta.

168397-1548
Kofta från "Ted Baker" (från "Høyer") , färgen är grå/lila...

Den här underbart sköna och mysiga saken från "Ted Baker" stod det "Anna-Stina" på! ;-) Det här är ett typiskt plagg i min garderob. Skön, mjuk, enkel att bara "kasta på sig" och passar till det mesta.  I love it! :-)

Nytt från "By Malene Birger"!

168397-1547

Den här fina klänningen (tunikan) så jag på butiken "Riddargatan12" när jag var i Stockholm. De hade precis fått in den och den hängde fortfarande i plast vid kassan. Eftersom jag är så svag för rosetter så fångade den genast mitt öga...!

Idag såg jag den igen, på "Høyer", och eftersom jag gått och tänkt på den så fick den följa med mig hem idag så att jag fick prova den i lung och ro. Den är verkligen jätte FIN! men jag är klarar inte helt att bestämma mig för om jag gillar "ballongmodellen"? Så vi får se....

Klänningen är ur "By Malene Birgers" festkollektion som innehåller hur många fina klänningar som helst.  Så om du är på jakt efter en party klänning inför årets julfester så är mitt tips att du tar en titt på den här kollektionen! :-)

"Grey´s" + blader = kvällens mamma lyx!

168397-1546
Alla dessa underbara kataloger och skvallertidningar fick jag av Petter idag, han hade med sig dem från N.Y.

Nu sitter jag och tittar på "Grey´s Anatomy" och bläddrar i blader som jag fick av Petter idag. Jag är SÅ GLAD över katalogerna från "Potterybarn" för de är bland de mest inspirerande jag vet! De har SÅ mycket FIN interiör att jag har lust att ringa och beställa ALLT a.s.a.p.! :-)

You go Johanna!!!

168397-1545

ÄNTLIGEN lyckades jag fånga hjärtat då hon står helt själv utan att hålla i sig! :-)

Det hände för första gången i söndags och idag har hon gjort det flera gånger och jag blir helt lycklig av att se hennes stora framsteg i livet! Jag tror inte det dröjer länge till hon tar sitt första steg nu... väntar i spänning! 

Som ni ser så är det byxorna hon försöker få upp på huvudet igen efter att de ramlat ner. Helt galet att de kläderna blev så fantastiska leksaker! Vi hade kunnat droppa den där "Toys R Us" turen om vi vetat detta ;-)

Perfekt!

168397-1544

När både toppen & byxorna låg på huvudet var allt perfekt! ;-)

Min sötis med byxorna på huvudet.

168397-1543

Här ser ni hur Johanna skulle ha byxorna hela tiden för då var hon som mest nöjd eftersom de satt fast lite och inte ramlade av på en gång.  Och toppen den håller hon i handen.

Kan det bli sötare än så här? Inte i mina mammaögon... ;-)

Petter - TUSEN MILJONER TACK för att du shoppade så fint! Som du ser så älskar hjärtat sina nya fina kläder!  :-)

P.S Johannas näsa rinner non-stop, vi är storkonsumenter av Kleenex om dagen..

Extremt busig prinsessa.

168397-1542
Johanna busar med sina nya kläder.  Idag har hon på sig body från PO.P, klänning / tunika från Ralph Lauren, strumpbyxor från MP och halksockar från PO.P.

I kväll har min prinsessa varit helt extremt jätte busig och vi har tok skrattat hur mycket som helst. Det började då jag packade upp de byxor och den topp från "Marc Jacobs" som Petter varit super snäll och shoppat i N.Y....

Johanna blev helt "vild" då hon såg dem och hon släppte dem inte en sekund. Hon skulle ha byxorna på huvudet och blev super irriterad när de ramlade av. Då satte hon toppen på huvudet i stället och sen skulle byxorna ovanpå den..  Naturligtvis rasade allt av huvudet då = hon blev jätte irriterad. Då kom jag på att jag kan "trä på" byxorna på hvuvudet så sitter de lite bättre, då speglade hon sig hur länge som helst och såg sååå nöjd ut men så såg hon på mig att jag höll på att skratta ihjäl mig för det såg verkligen roligt ut och då började hon också skratta också rasade allt av igen...

Jag måste lägga ut flera bilder från den här stunden för den var helt speciell. Tror min prinsessa blev så till sig för att det var "Marc Jacobs" för jag har då ALDRIG tidigare sett henne så tokig i några kläder.. ;-)

Från början var dom 7...

168397-1541
Till slut var det bara jag och min lilla darling kvar i sandlådan. I bakgrunden syns några av Johannas dagiskompisar.

Jag kom att tänka på "Expedisjon Robinson" när vi satt där i sandlådan i em för en efter en fick de små resa hem... Först en tjej..sen en kille..sen en till kille.. sen en till tjej.. och så där höll det på fram till att det bara var en kvar.

Och nu sender de hem människor på TV också.. Männen sitter och säger: dig vill jag ha kvar.. och dig.. men inte dig.. Tänk ändå vad mycket knasigheter människor ställer upp på av fri vilja i TV för att vi ska underhållas.

Jag kan säga att det var MYCKET härligare att se glädjen då de fick gå hem på dagis än de tårar jag ser på de som blir utröstade i TV ;-)

Vi ankom dagis kl. 15.45 idag.

168397-1540
Johanna i sandlådan på dagis i eftermiddag.

Det här har varit en till sån där dag då tiden bara försvinner och allt inte riktigt blir som man hade tänkt sig. Men det är ju så det blir när man är hemma och har en liten prinsessa på 14 månader att ta hand om, oförutsedda saker händer, som att vi plötsligt somnade om till kl. 9.30 tex. ;-)

Eftersom vi kör lite inskolning igen på dagis så har jag och personalen där kommit överens om att vi kommer innom en stund varje dag, antingen kommer vi på fm eller på em, det väljer vi från dag till dag efter vad som passar oss bäst. Idag passade helt klart em bäst. Men - min plan var att vi skulle vara där runt 14, men den planen sprack totalt då hjärtat somnade strax före 14 så - vi gjorde vår entré på dagis kl. 15.45 idag och då var hjärtat totalt nyvaken.  Hon vaknade 100 meter från dagis (jag tänkte att jag går dit så är vi på plats då hon vaknar...).

Väl där så lekte hon med de andra kidsen inne och sen klädde vi oss och gick ut i sandlådan. Hjärtat har varit lite skeptisk till sand och hink och spade men idag tog hon några spadtag så det går helt klart framåt. Men helst sitter hon och tittar på de andra barnen och vinkar till alla som går förbi.

En fördel med att vi kom dit så sent idag var att då fick jag träffat alla andra barns föräldrar för efter kl. 16 kom dom en efter en och hämtade upp de små sötisarna...  Vi blev där till näst sist, vi gick hem vid 16.40. Det  blev en kortis där idag men en stund är bättre än ingen stund!

Nu ligger hjärtat och dricker välling och jag tittar lite på norska versionen av "Bonde söker fru" som heter "Jakten på kjærligheten". Jag hinner inte se alla serier både på norska och på svenska så därför "slötittar" jag bara på den norska... oj, oj, nu sitter en av deltagarna och gråter... full action! ;-)

En favorit butik: "Høyer".!

168397-1539
Idag hade jag på mig jacka från See by Chloé, sjal från Jaliero Sarti (shoppat på Mathilde), topp från American Vintage, byxor från Robin´s Jeans, stövletter BilliBi. Solbriller från Dior.

Dagens tur då hjärtat sov gick till "Høyer" butiken på "Skøyen" där min bästa vän Petter jobbar som duktig butikschef. Det var som alltid lika mysigt att träffa honom¨! :-) Och det var härligt att få med sig en "big brown bag" från New York med shopping och blader i... Jag visar bilder då hjärtat somnat.

"Høyer" är en stor butik med massor av olika märken i en härlig mix och det har blivit en favorit butik. De selger kläder tilll dam, herr & barn. Några av märkena är: Filippa K, See by Chloé, Robin´s Jeans, Diesel, By Malene Birger, Moncler, Rare, Missoni Sport, Bruuns Bazaar mfl. mfl... Om du inte varit där och bor i Oslo så är det värt att ta en tur! :-)

Nu har jag och Johanna mumsat på russin och nu är det dags för kvällens bad här.

Vår eftermiddag..

168397-1538
Här sitter hjärtat i vagnen ute på innergården i sin nya Ralph Lauren jacka som Petter varit snäll och shoppat i N.Y.

Nu är vi hemma! Vi kom oss inte ut förren strax efter 13, gick då mot "Høyer" och hjärtat somnade inte förren närmare 14. Efter ett besök hos Petter då jag både hämtade N.Y shoppingen & lite "annat" (visar bilder av alla kläder sen!) så gick vi mot dagis. Det blir en ordentlig prommis (tar ca 45 min) och hjärtat vaknade strax före vi var framme vilket var perfekt tajming!

Efter lek på dagis gick vi hemmåt, mötte då våra trevliga grannar och var inne på besök hos dem så vi kom hem för bara en liten stund sen.

Skriver mer om "allt" sen och visar fina kläder då men nu måste jag fixa mat här för jag har inte kommit till lunch ännu så magen kurrar..! ;-)

Dagens tips: Presentpåsar!

168397-1537
Presentpåsar från "Norli" i Bogstadveien.

De här underbart söta & prinsessiga presentpåsarna hittade jag på en bokhandel när vi var ute och gick igår och de är perfekta att ha "på lager" hemma till stora & små prinsessors födelsedagar :-)

Jag brukar ofta packa in presenter i silkespapper och sedan lägga ner dem i en sån här påse istället för att göra ett traditionellt paket eftersom det blir lite annorlunda och just därför väldigt uppskattat. Men jag lägger lika ofta paket i påsen för det är så mycket trevligare att överlämna en present i en presentpåse tycker jag och det finns så många fina påsar med olika motiv och i olika storlekar att shoppa.

Så mitt dagens tips är helt enkelt att överlämna presenter i presentpåsar eftersom påsen gör "det lilla extra" som gör att just din present sticker ut i mängden! Sen är det ju snyggare att komma till ett kalas med presenten i en sån här påse än i en ICA-påse ;-)

Nu ska jag och sessan göra oss klara för dagens tur.

Carpe diem! :-)

Mys istället för stress.

168397-1536
Johanna älskar att leka framför stora spegeln.

Jag tog bilden i hallen/gången alldelens nyss och då hade jag precis bestämt att det inte var någon idé att klä oss och stressa iväg för vi skulle hinna leka ute max 15 minuter för sen är det lunch + "nap" på dagis så vi får ut mycket mer av besöket om vi går dit i eftermiddag.

Så  nu ska jag fixa till mig, vi ska leka, äta och mysa och sen när det är dags för hjärtat att sova så ska jag ta en walk till "Høyer" och hälsa på Petter som har shoppat kläder till Johanna i New York. Jag fick ett sms ang. en jacka från Ralph Lauren och en outfit från Marc Jacobs.. så ny är jag SÅ nyfiken på att se!! :-)

Godmorgon soliga tisdag!

168397-1535
Der är inte alltid lika lätt att fånga Johanna på bild... hon är snabbare än blixten ;-)

Hjärtat vaknade kl. 7 och då var jag sååå trött så vi lekte i sängen fram till att vi - till min stora glädje! - somnade om igen. Men - vi sov lite väl länge så nu är det stress här. Ska skynda på så vi kommer oss iväg på dagis på fm för annars måste vi dit på em och i så fall inte heller denna dag som planerat så nu är det brådis här... måste fånga dagen a.s.a.p.! :-)  (kidsen på dagis sover vid 11.30 så vi måste hinna vara där ca 1 time före det)

Hoppas att du vaknat pigg & utvilad och att du får en strålande dag! :-)

Stressad är jag men ett citat måste jag hinna ge er:

"Lyckan är att känna sin styrka och glömma sin svaghet."
/ Anne Swärd.

Nu fångar vi dagen och gör den till en BRA dag! :-)

God natt måndag!

168397-1533
Här sticker Johannas fötter fram då hon sov i vagnen i eftermiddag...

Nu är det hög tid för mig att avsluta den här måndagen och krypa ner i sköna sängen och sova gott.

Imorgon ska vi fortsätta med "inskolning på dagis del. 2" ;-) också drömmer jag om att de ska ta bort plasten framför våra fönster... Tänk om jag vaknar också är den borta??? Bäst jag skyndar mig att sova så att jag snart får stiga upp och se!

God natt & Sov så gott! :-)

P.S Tack för alla trevliga kommentarer jag får. Ni är underbara!

Kvällens projekt...

168397-1532
Nyframkallade bilder, kort som jag shoppat både här i Oslo och på "Ljunggrens Papper" i Stockholm, album från "Ordning & Reda", stämpel, sigill & lack från "Ljunggrens Papper".

Idag var jag och lämnade in en massa bilder för framkallning och min plan var att kvällens projekt skulle bli att fixa kort, album etc med bilderna. Men vad händer tror ni? Just det ja.... ;-) Så nu är jag helt nyvaken och borde egentligen gå raka vägen till sängen men det som händer när jag väl vaknat är att då blir jag PIGG så nu tror jag att jag ska påbörja projektet litegrann i alla fall...

Fr.o.m. imorgon ska jag börja gå och lägga mig FÖRE kl. 24, jag bara måste det för jag märker att jag behöver mer sömn. Så om ni ser att jag bloggar efter kl. 24 imorgon så får ni lova att ni ber mig gå och lägga mig!

Det var föresten TUR att JIG ringde och väckte mig, annars hade jag nog sovit kvar i soffan ännu... ;-)

Happy princess!

168397-1530

Måste bara visa er hur LYCKLIG mitt hjärta var på morgon då hon var igång med sin "gåstol" igen. Hon blir så till sig att hon skrattar & skriker hullerombuller.. ! :-)

Jag skrattade när jag läste vad  skådespelaren Johnny Depp säger om pappalivet i nyaste "mama":

"När barn når 1-årsåldern är det som att hänga med ett mini-fyllo... de går in i saker, gråter och skrattar omvartannat. De kissar på sig och kräks."

Den 11:e november är det Farsdag, det får vi mamas inte glömma bort! ;-)

Snart är det 2008...

168397-1529
Här ser ni kalendern i många fler färger än den metallic färgen som jag blivit "besatt" av ;-)

Egentligen så är det ju fullständigt galet att det snart är ett nytt år IGEN! Jag hänger verkligen inte med i svängarna.. Tänk- 2008 fyller min dotter 2 år och jag fyller.. 38 (men jag tror någon räknat fel.. ;-) och kronprinsessan Viktoria fyller 31 så jag håller tummarna för ett ROYAL WEDDING 2008!!!!! Gud vad KUL det vore !  :-)

Nu pågår nattning av min egen lilla prinsessa här. Hon har lite svårt att somna i kväll p.g.a. att hon sov eftermiddags nap för första gången på länge. Men nu blev det tyst där borta på sovrummet så nu tror jag faktiskt att hon somnade. Lovely! :-) Då ska jag hoppa upp i soffan och mysa lite med "Top Model" på TV och mina nya blader..


Önskar dig också en riktigt mysig kväll i kväll! Det är ju bara måndag en dag i veckan så passa på att njut för snart är det tisdag :-)


Min 2008 kalender!

168397-1528
Nu har 2008 års kalender gjort entré på "Ordning & Reda". Den rosa metallic färgen blev inte helt lätt att ta bild av, ser mest bara blank & matt ut..., men jag kan lova er att den är hur SNYGG som helst! :-) 2008 års kalender finns även i en snygg knallig rosa, vitt, svart m.fl. färger.

Jag har haft kalender från "Ordning & Reda" i hur mååånga år som helst och jag älskar dom. Ibland har jag haft den lilla, ibland den stora...  Allt efter det årets behov. Vilken behov jag har 2008 vet jag inte ännu så därför väntar jag lite med att shoppa :-)

Men - mitt tips till DIG är att inte vänta för länge om du tänker att du ska ha en kalender från "Ordning & Reda" nästa år för de brukar gå åt som smör i solsken... !

Jag glömmer aldrig förra året då de hade råkat trycka "1:a advent" på FEL söndag så Tilde de Paula satt på Nyhetsmorgon på TV4 och sa att det skulle vara advent nästa söndag också var det inte förren om 2 veckor... Tokigt värre med sånna tryckfel!  ;-)

P.S vi som shoppar kalendern utomlands (= här i Norge tex) får kalendrar utan förtryckta helgdagar, våra är helt "blanka" också står alla olika länders helgdagar i början av boken så att man själv kan skriva in.

Ny FIN färg på "Ordning & Reda"!

168397-1527
Bilden är tagen på "Ordning & Reda" butiken här på Majorstuen. Jag vill ha precis allt som syns på bilden ;-)

Som ni vet så är en av mina favorit butiker "Ordning & Reda". Jag går dit hur ofta som helst och har massa fina böcker, pärmar, fotoalbum etc  därifrån som jag bara älskar! (allt i rosa så klart ;-)

Idag då hjärtat sov sött i vagnen gick jag in i deras butik som ligger i närheten av där vi bor och som vanligt pratar jag lite med den trevliga tjejen som jobbar där. Så, efter en liten stund, säger hon: "har du sett vår nya hylla?" och pekar på den hylla jag tagit bild av.

Min enda reaktion var: WOW! :-)

Den här nya rosa metallic färgen är bara helt underbar och jag önskar mig precis ALLT! ;-)

Lyxig mama stund..

168397-1526
Jag myste på café då hjärtat sov med NYA svenska "Mama" och engelska "Living Etc". Vad den där "saken" i bakgrunden är har jag ingen aning om? ett äpple kanske? ;-)

Nu har vi precis kommit innanför dörren jag och mitt hjärta. Vi gick ut för att Johanna skulle få sova och för att jag skulle shoppa middagsmat men den här dagen blev inte som planerat på alla möjliga sätt för min kära vän som jag skulle bjuda på middag blev sjuk.

Så - nu ska jag fixa ny blöja & lite mat till min darling inför Bolibompa som ju börjar typ nu... Bloggar mer sen och då ska jag visa några FINA shopping nyheter jag såg på stan! :-)

Rosa advents-stjärna!

168397-1525
Stjärnan kommer från ett företag som heter "Men at work", priset är 298kr och den finns bl.a. på butiken "Picnic" i Stockholm.¨Stjärnan finns i ljusblått också till små prinsar.!

Den här rosa advents-stjärnan med det passande namnet:  "fluffy clouds pink", shoppade jag på den härliga butiken "Picnic Sthlm" som ligger ligger på Riddargatan.3 i Stockholm. Min plan är att hänga upp den på Johannas rum och eftersom den inte är så "julig" så tror jag faktiskt att jag kommer att montera upp den vilken dag som helst nu för den kommer bli så mysig på kvällarna....! :-)

Den här lilla butiken är föresten en "restaurang" också! Där åt jag super OFTA lunch då jag jobbade på "Spray" på Östermalm och det var fler än en gång som jag såg prinsessan Madeleine luncha här ;-)   (På den tiden hette stället "Klippoteket".)

Jag tycker att "Men at work" har de FINASTE advents stjärnorna! Deras vita är så "rena" & fina och de finns i flera olika storlekar. Jag sålde galet många av dem varje år i min butik.... hundratals! Och själv har jag bara deras vita hemma i alla fönster till jul.  Ni kommer att få se bilder då vi närmar oss...! :-)

Grattis på födelsedagen min "Gizmo prinsessa"!

168397-1524
Kjerstin och Johanna + min favorit ballong inne på "Tiger" butiken.

HIPP, HIPP, HURRA! Sötaste Kjerstin fyller år idag! :-)

Kjerstin kommer för ALLTID att vara min "Gizmo prinsessa" :-) Hon jobbade hos mig i min butik och hon är en solstråle till tjej, en riktig prinsessa och världens DUKTIGASTE selger!

När jag och Johanna gick från dagis så gick vi först och shoppade en fin ballong (istället för en blomma) till Kjerstin på "Balloon Company" och då kunde jag inte låta bli att shoppa en "Fifi" ballong till Johanna också. Hon blev SÅ glad!  Sen gick vi raka vägen till "Tiger" butiken där Kjerstin jobbar på sidan av studierna och gratulerade henne på hennes dag.

Nu spelar Johanna för fullt på sitt piano här och jag ska ta och fixa oss lite mat för jag kom precis på att jag missat frukost idag.. ;-)

Jag ska föresten ta och montera ihop den rosa adventstjärnan jag shoppade i Stockholm också. Visar bild strax.!


Johanna "läser" på dagis.

168397-1523
När vi var på väg hem från dagis så kröp hjärtat iväg och började leka och något av de första saker hon tar tag i är en bok.  Man kan se på henne att hon tycker att den är hur intressant & spännande som helst...! :-)

Nu är darlingen hur vaken som helst plötsligt så nu leker hon för fullt och jag ska fixa lunch.

Jag misstänkte att hon skulle somna på vägen hem så jag gick så fort jag bara kunde men hon somnade ett par hundra meter hemifrån... och när det händer så klarar hon aldrig att somna om igen då vi kommer in hemma. Men det gör ju ingenting, jag får bara planera om dagen lite :-)


Sandlådan.

168397-1522
Johanna på dagis.

Här sitter min lilla darling och leker i sandlådan. Hon är inte helt van att leka med hink & spade ännu så min sötis satt mest och såg förvånad ut och undrade vad hon skulle göra? :-)

Vi kom hem nyss och nu sover hjärtat i sin säng. Alla intryck från vår stund på dagis gjorde henne hur trött som helst. Å nej, nu ropar hon "mamma. mammamma..." så hon är visst vaken? Hmm.. det var den "egentiden" det.. Rutinerna blir väldigt snabbt satt ur fas när man gör något nytt ;-) Bäst att gå och ta upp henne och leka henne trött igen ;-)

Morgonbesök på dagis.

168397-1521
Jag och hjärtat  i sandlådan på dagis. Det var riktigt kyligt idag så jag satt och frös...brrr.. Men det är ju så HÄRLIGT med frisk höstluft!

Min plan var att Johanna skulle vara på dagis några timmar idag men då vi kom dit så insåg jag ( i samråd med hon som är pedagogisk leder på avdelningen ) att vi får köra en ny inskolning för nu var det så länge sen sist p.g.a att hjärtat varit sjuk + att vi varit bortresta.

Så - vi var där både hon och jag ca 1,5 timme idag. Först var vi ute och lekte med de andra barnen och sen då vi gick in för att byta om och gå hem så kröp hjärtat snabbt in till alla leksakerna så då blev vi där en stund till så att hon fick leka :-)

Imorgon kör vi samma sak igen och är där en stund tillsammans på fm eller på em. Det känns jätte bra! :-)

Godmorgon nya vecka!

168397-1520
En snuvig Johanna sitter och morgonleker.

Eftersom mitt hjärta somnade ovanligt tidigt igår så vaknade hon redan strax efter kl. 7 idag och då var jag sååå trött (måste lägga mig tidigare) så vi har legat och myst & lekt i stora sängen fram till ganska nyss. Mysig start på dagen! :-)

Nu ska jag hoppa i duschen och idag ska hjärtat på dagis en stund för nu var det länge sen sist.

Idag är det den 22:a oktober och det betyder att det är 2 månader och 2 dagar till julafton! Jag kommer att ha nedräkning till julen här på bloggen och ge er massor med jultips för vi har årets BÄSTA tid framför oss! :-)

Jag önskar dig en strålande dag och här kommer dagens kloka & tänkvärda ord..:

"Det finns risker med allt man gör, men man riskerar mer genom att inte göra någonting."
/
Shirley Williams, ur "The friendship book".

Njut måndagen! :-)

P.S måndagar är en perfekt dag att starta något nytt på... själv ska jag börja äta mer frukt fr.o.m. idag! ;-)

God natt! Nu ska jag flyga Hello Kitty flyg i mina drömmar..!

168397-1519
En sida ur tidningen "Resa med barn".

I senaste nr. av den svenska tidningen "Resa med barn", som är en specialtidning från "Föräldrar & Barn", hittar jag en UNDERBAR liten notis om Hello Kitty.... Så här står det:

Hello Kitty får eget flyg.
"För hängivna Hello Kitty-fans finns nu en Hello Kitty-flyglinje mellan Taiwan och Japan. Bakom den står det taiwanesiska flygbolaget Eva Air. Hår får du det mesta i Hello Kitty-variant: exteriör, interiör, boardingpass, bagagelappar, mat på Hello Kitty-servis, flygvärdinnornas uniformer och förstås en hel massa prylar at shoppa tax-free."

Ååå vad jag skulle vilja ta med mig min prinsessa och flyga med det planet!! Det är ju himla synd att  det är sträckan Taiwan-Japan flyget går och inte sträckan Oslo-Luleå.... hmmm... ;-)

Nu är klockan så där galet mycket igen att jag borde skämmas så nu säger jag GOD NATT och går raka vägen till sängen och drömmer att jag flyger Hello Kitty flygplan... !

Jag hoppas att du redan sover gott och att du vaknar full av energi inför en NY vecka! :-)

Till sist får jag inte glömma att skriva GRATTIS till min Johanna på hennes 14 månaders dag idag! Grattis mitt hjärta, du är mitt allt! :-)

P.S Du behöver I N T E köpa bladet "Bo Bedre" med Julen 2007 på framsidan för jag blev hur besviken som helst... den var inte det minsta inspirerande tyvärr.

Kärlek.

168397-1518

Den här helt UNDERBARA bilden på mitt hjärta och Elian tog Josefine då vi var och åt med dem tidigare i kväll. Mitt mammahjärta smälter då jag tittar på den.... sååå sött.!  och jag måste skriva som Josefine skrivit på sin blogg....

Johanna HJÄRTA Elian = sant.!

Nu ska jag sätta mig och softa en stund för jag är så nyfiken på att se julreportagen...

Mitt favorit linne (singlett).

168397-1517
Linnet heter "Dawn" och kommer från "By Malene Birger" och detta har jag i hur många färger som helst och det går nästan inte en dag utan att jag har ett av dem på mig. De är de bästa!

Jag var även innom butiken "Riddargatan 12" då jag var i Stockholm och ni kan ju gissa var den ligger? Just det ja, på Riddargatan 12! ;-)

Shoppade ett nytt basic linne (singlett) från "By Malene Birger" för dessa "bor jag i". Det går nästan inte en dag utan att jag har på mig detta linne i vitt under allt annat för de är underbart sköna att ha mot kroppen + att de är härligt långa så de döljer "glipan" mellan jeans & topp. De hade fått in linnet i "höstens rosa färg" (ser lila ut på bilden..) som dessutom kommer bli perfekt att ha i Thailand. (inte så länge till vi reser nu...).

Och på tal om förpackningar... På "Riddargatan12" så har de också en genomtänkt profil. Rosa påse med matchande silkespapper och ett litet "kort" i matchande kontrast färg som de fäster kvittot i.

MEN! trots den genomtänkta profilen så är detta tyvärr ingen bra butik. Varför? För att de inte ger någon bra kundservice. Jag har besökt butiken flera gånger och ännu har ingen sagt "Hej!" eller frågat om jag önskar någon hjälp? Det är för mig ett mysterium hur man kan köra den "stilen" när kunderna är det absolut viktigaste som finns?!

Så - min shopping där begränsade sig till ett linne för jag får en MYCKET trevligare shopping upplevelse på ett annat ställe.... ! :-) Vi kunder förtjänar den allra bästa service så tänk på det då du är ute och shoppar för du har makten att själv välja vem som ska tjäna pengar på dig.

Snygga förpackningar..

168397-1516
Snygg "påse" från "Mathilde".

När man shoppar så ger det en extra härlig shopping feeling om man får sina varor i en snygg  "förpackning" tycker jag. Och det är något helt speciellt att komma hem och packa upp sina nya noga utvalda kläder ur silkespapper. Och extra snyggt är det då silkespappret matchar påsen för då är det en genomtänkt profil på butiken.

På "Mathilde" kör de med vackert lila påsar med guldskrift på nu och till det - lila silkespapper.

När jag hade min butik så hade jag rosa påsar och rosa (eller vitt) silkespapper och vi var extremt noga med hur vi packade varorna för det var viktigt för oss att kunden kände att de fick med sig "en bit av Gizmo" hem...! Många butiker tänker tyvärr inte längre än till butikens dörr och därför gör de inget extra kring själva inpackningen annat än möjligtvis till jul. Så - att göra en snygg förpackning är ett enkelt sätt att "sticka ut"!

Själv sparar jag alltid på snygga påsar jag får, som den här på bilden tex. :-)

P.S nu har jag gjort så galet mycket reklam för Mathilde idag att man kan börja tro att jag är "köpt", men det är jag inte. Jag blir bara så engagerad när det är något jag tycker om :-)

"Mathilde" = min favorit butik!

168397-1515
Det här är 2 tjejer ur personalen på "Mathilde", hon till vänster heter Elin och tyvärr vet jag inte vad hon till höger heter? De är i alla fall super glada & trevliga vilket förgyller shoppingen!

Jag var bara tvungen att ta en bild inne på min absoluta favorit butik i Stockholm: "Mathilde".

Tjejen till vänster heter Elin och hon är faktiskt den enda (förutom min vän Petter) som jag shoppar kläder av. Varför? Jo, för att hon kan sin sak. Jag har shoppat på Mathilde några gånger nu och det gör att kan min stil så pass bra att jag kan gå fram till henne och säga "Hej, har du något fint till mig?" också visar hon några fina toppar också slutar det ALLTID med att jag shoppar någon av de hon visat.

Sånt älskar jag! för jag har inte tid att gå runt inne i butiken och söka själv då jag har med mig Johanna. Jag måste vara effektiv shopperska nuförtiden ;-) (annat var det förr... ;-))

Den här gången slutade mitt besök med att jag shoppade exakt det Elin har på sig, enda skillnaden är att min sjal är mörkare grå än hennes. Så var det på min butik "Gizmo & Co" också, det jag hade på mig var det jag sålde bäst.
Att klä upp personalen snyggt är världens bästa "sälj knep"! :-)  Tänk på det ni som har egna butiker- låt aldrig pesonalen har på sig kläder som inte kan säljas.

"Mathilde" ligger på Biblioteksgatan. 12 i Stockholm och jag längtar redan till mitt nästa besök där...! :-)

P.S Elin om du ser det här... TACK snälla du för ännu en trevlig shopping upplevelse! :-)

Lotta & Johanna myser.

168397-1514
Lotta & Johanna på Tures i fredags. (Lottas kofta från Odd Molly är den finaste...!)

Johanna är sååå glad i Lotta! Så fort hon ser henne så lyser hon upp! Därför är det så synd att vi bor så långt ifrån varandra... Men man får se det från den positiva sidan; när vi väl ses så har vi "quality time" och det är bara hur mysigt som helst! :-)

Johanna ringer pappa...

168397-1512
Jag & Johanna på "Tures" i fredags.

Min darling passade på att ringa pappa när vi satt på "Tures" ;-) Hon är SÅ söt när hon håller telefonen mot örat så att det ska se ut som att hon ringer. Som sagt - de små gör som vi gör.. och de lär sig FORT! :-)

Min fredagslunch på "Tures".

168397-1511
Jag åt "toast skagen" och drack ett glas gott vitt vin.

Jag brukar aldrig ta bild av min mat, men någongång ska ju vara den första med allt i livet....! Måste faktiskt säga att jag tycker att bilden ser ut som att den är tagen ur en kokbok ;-)

Super gott var det!  Så - om du har vägarna förbi "Tures" så tycker jag absolut att det här är vad du ska äta :-) 

Stockholm fredag 19:e oktober.

168397-1510
Jag och min underbaraste vän Lotta.

Jag är på värsta blogg humöret idag så nu kör jag på här med att berätta om min & Johannas fredag i Stockholm så att jag blir helt a´jour inför imorgon då vi startar en ny vecka igen :-)

Vi kom in till Stockholm vid 12.30 och efter en snabb sväng i några butiker så somnade min prinsessa vilket passade helt PERFEKT för då hade jag lunch dejt med Lotta på "Tures" i Sturegallerian, ett av mina favorit ställen.

Lotta är en av mina vänner som står mig allra närmast. Hon är underbar, omtänksam, alltid (!) glad och full av kloka råd på alla möjliga områden. Jag och Johanna har varit på weekend besök hos Lotta (och hennes sambo + deras son) flera gånger och de får oss att känna oss som "hemma" varje gång vi kommer innanför deras dörr.

Så - fredagens lunch med Lotta var helt lovely! Vi körde effektivt girltalk, drack vitt, åt gott och vi passade också på att byta presenter med varandra för vi har båda hunnit fylla år sedan förra gången vi sågs.

De 2 timmar vi hade tillsammans var UNDERBARA!  Lotta -  TACK min bästa vän för att du finns i mitt liv! :-)


Mitt "mammakvällsmys"...

168397-1509

.... blir det här interiörbladet jag shoppade idag. Årets första med "Julen 2007" så jag ser verkligen fram emot att se reportagen och hoppas att de är härligt inspirerande! :-)

WOW, WOW, WOW!!

168397-1508

 Sekunderna före jag tog den här bilden så STÅR JOHANNA HELT AV SIG SJÄLV vid min sida och leker med ett par nycklar som hon håller i handen! :-)  DET är ett stort framsteg i hennes liv! Och jag är såå imponerad! :-) (igen!)

Nu ska vi fira det med att bada här! :-)

Grattis på födelsedagen prinsessan Jessica!

168397-1507
Födelsedagsbarnet Jessica och hennes prinsessa Jolina. Bilden är från NK i Göteborg sommaren 2006.

HIPP, HIPP, HURRA!!! Världens bästa mamma / vänn / tjej fyller år idag!!! :-) Underbaraste Jessica - jag hoppas att din dag är allt du drömt om, att gratulationerna haglar över dig och att du njuter varje sekund!

Jag önskar SÅ att jag kunde vara där och fira dig... och hoppas att paketet kommer fram till dig imorgon.

Grattis kramar från mig & Johanna! :-)


168397-1506
Kortet som kommer i paketet var det mest "prinsessiga" som gick att hitta i Luleå så - här får du därför ett lite finare ;-)

Ett spontan besök i Thailand!

168397-1505
Jag var absolut inte klädd för middag ute, planen var bara att gå en tur med Johanna... Så - jag har på mig jeans från Replay, spetslinne från S´nob, t-shirt från Slendid och topp från Bruuns Bazaar.

Jag & Johanna har precis kommit innanför dörren efter att vi spontant har besökt Thailand. Ja, alltså inte på riktigt som ni säkert förstår :-) Men - vi har varit och ätit på "Yaya´s" som en är restaurang med interiör som ska få en att känna att man faktiskt ÄR i Thailand. De har t.o.m. en tuk-tuk där inne och elefanter etc. Stället ligger dörr i dörr med där vi bor men jag hade faktiskt aldrig varit där förut och det är tack vare Josefine som vi hamnade där idag.!

Plötsligt får jag ett sms av henne om att hon & hennes E´s är där så vi gick dit och gjorde dem sällskap. Jätte mysigt!!! :-) TACK Josefine för att du bjöd dit oss!! Ni gjorde vår dag! :-)

Nu ska jag skynda på och fixa gröt till hjärtat här och sen är det badning & nattning innan jag bloggar nästa gång. Lägger ut fler bilder från middagen då...

Shopping på "Mathilde".

168397-1504
Topp från "Honkydory". På bilden är det en "By Malene Birger" singlett (linne) under. Toppen är super snygg till jeans och den kommer passa perfekt i värmen i Thailand. 

Varsågoda - här får ni en till bild från min Stockholms shopping :-)

Även denna topp shoppade jag på min favorit butik "Mathilde". Toppen är i silke och det som är så bra med den - förutom att jag tycker att den är snygg! - är att den är betydligt längre bak än fram vilket innebär att man slipper visa rumpan när man har låga jeans på sig :-)

Eftersom jag är ensam hemma med mitt hjärta så ska jag prioritera bus & lek med henne nu också ska vi ta oss en tur ut och få lite frisk luft strax. Just nu lyssnar vi på cd med barnsånger och Johanna dansar i takt till musiken.

Jag skriver mer senare och då tänker jag även lägga ut lite kläder som du kanske vill köpa av mig? :-)

Hoppas att du har en skön dag och att du laddar batterierna inför den nya veckan!

P.S jag såg föresten reprisen på "Bonde söker fru" (såg ej i onsdags..) och vad kan jag säga? annat än att det är härlig underhållning för de bjuder ju på så många pinsamheter ;-)

"Princess".

168397-1503
Annons ur amerikanska "Vogue".

Johanna hittar BRIO annons i "Vi Föräldrar", jag hittar Vera Wang annons i "Vogue" :-) 

Den här "Princess" parfymen shoppade jag i somras och jag bara älskar den. För inte nog med att förpackningen är bland det finaste jag sett, den luktar dessutom gott!   (vilken himla tur säger jag bara... ;-))

Det här blir därför dagens "Parfym tips"! :-)

Johanna ger kos till "Nellie".

168397-1502
Alldelens nyss på golvet brevid där jag sitter och bloggar..

Min sötis har bläddrat i "Vi Föräldrar" flera gånger idag och varje gång hon kommer till sidan där det är en reportage om "Nellie" som är en "försökskanin" på spädbarnslaboratoriet i Uppsala så lägger hon huvudet mot bilden och ger henne "kos" (=norskt ord för mys / kram) .  Och det är bara SÅ sött! :-)

Jag tror att Johanna tror att det är synd om henne för det ser lite otäckt ut på bilden med alla saker på hennes huvud..  Oavsett - så är det hur sött som helst att hon ger henne kos så fort hon ser henne :-)



168397-1501
Tidigare idag inne i vardagsrummet...

Lite kul..

168397-1500

Min lilla darling älskar som ni vet att bläddra i blader och idag när hon bläddrade i senaste svenska "Vi Föräldrar" (nr.11, oktober) så hittar hon den här annonsen! Det är ju leksaken vi shoppade till henne igår! Det var lite kul att den var med där och att hon såg så glad ut då hon såg den! :-)

Så här står det i annonsen:
"My First-serien ger barn i åldern 1 1/2 + den bästa introduktionen till BRIO. Små fingrar kan på ett enkelt och lekfullt sätt hantera skojiga vagnar på och vid sidan om rälsen. My First utvecklar fantasti och koordination. Allt går att kombinera med klassiska BRIO-tågbanan."

Mitt tips till er som inte är har den här (men har en prinsessa i rätt ålder)  är att shoppa den som julklapp! :-)

Efterlängtade klossar.

168397-1499
Johanna alldelens nyss. Vi söndagsmyser idag.

Här sitter Johanna och leker med den andra "leksaken" vi shoppade igår på vår utflykt. Det är klossar från "Kids-Wood" som hon älskar att leka med.  Dessa har hon (ehh.. jag? ;-) önskat sig sedan hon lekte med dem hemma hos Vincent i somras så det var en efterlängtad present :-)

Nu har JIG precis kört iväg till Göteborg och jag och Johanna busar med att mumsa på godsaker. När katten är borta.. ;-)

Stockholms shopping.

168397-1497
Fredagens shopping på "Mathilde". Toppar från "American Vintage" och sjal från samma märke som min rosa... Det här blir en PERFEKT "outfit" till veckans alla dagar, mysig, skön, snygg & "hötslig"! :-) Skriver mer om detta senare och visar fler bilder från shoppingen då...! ;-)

Nu sover min darling sin "nap" och jag sitter med hårrullar och ser på Idol reprisen (men HUR såg Marie ut? tokigt.. hon ser ut som att hon opererat sig? jag förstår ingenting...?).  Visar er en bild på min Stockholms shopping som jag snart skriver mer om, ska bara fixa till mig här först så att jag är "klar" då Johanna vaknar igen :-)

Godmorgon "Darling"!

168397-1496
Min lilla darling med sin nya "Darling".

Mitt hjärta vaknade runt kl 5 och var lite små hungrig och då flyttade jag över henne i stora sängen så hon somnade om mysigt nära mig.  Sen vaknade jag strax efter 8 av att min lilla prinsessa sitter brevid mig i sängen och leker. Underbart! :-)

Nu är vi nyuppstigna och jag och min lilla darling har precis packat upp hennes nya "Darling" från Brio. Det är en av de leksaker vi shoppade igår och det var så härigt på morgon för hon kröp DIREKT fram till kartongen och ville att jag skulle packa upp den :-)

Dags för frukost här nu också har vi såklart på TV4 Nyhetsmorgon i bakgrunden, det är en skön start på dagen.

Jag & Johanna önskar våra bloggläsare en UNDERBART skön & avkopplande höstsöndag! Tänk- nu är det inte länge till 1:a advent, det är bara 1, 2, 3, 4 , 5 söndagar kvar och sen på den 6:e så tänder vi ljuset och PYNTAR hemma! Gud vad jag LÄNGTAR!!!! :-)

Det är så underbart att ha något att se fram emot...! Och det handlar därför dagens citat om:

"Långt där borta där solen lyser finns mina önskningar. Måhända att jag inte når dem, men jag kan titta upp och beundra deras skönhet och hoppas att de ska förverkligas...."
/ Louisa May Alcott (1832-1888)

Carpe Diem!



Se! jag kan själv!

168397-1495

Jag var bara tvungen att lägga ut en till bild på min darling från dagens "gå träning" för hennes glada ansikte är så härligt! :-)

Nu är klockan nästan 01 och det är hög tid för mig att hoppa i säng och avsluta den här "Johanna dagen". Imorgon är en ny dag med nya möjligheter igen och DÅ ska jag berätta om vår dag i Stockholm! (bättre sent än aldrig..).

God natt lördag den 20:e oktober, vi ses den 21:a! :-)  (TACK Angel för att du tipsade om vilket datum det är! ;-)


P.S jag shoppade bl.a. en rosa advents stjärna till Johannas rum i Stockholm.. visar imorgon!


Johannas stora framsteg!

168397-1494
Idag gick Johanna för första gången helt själv hur mycket & länge som helst med sin "gåstol". Lyckligare än så här har vi aldrig sett henne! :-) Hon skrattade lika mycket som på bilden heeeela tiden och det var underbart att se!

Nu är klockan "mitt i natten igen" eftersom jag, precis som jag misstänkte, somnade i fotöljen framför tvn med blader i knä.. Alltså det där "Toys R us" besöket blev energi krävande för oss alla 3 ;-)

Idag på förmiddagen hände något "stort" i Johannas liv!

Då gick hon plötsligt fram till sin "gåstol" (som vi lånat av Josefine & Elian (finns på T.R.U!) ) och satte igång att gå med den HELT SJÄLV UTAN HJÄLP! Det har hon aldrig gjort förut så detta var en "stor" sak både i hennes och mitt och JIGs liv idag. Jag höll lite i själva "stolen" i början (av gammal vana...) men hon "slog bort" min hand med sin - så det var en tydlig signal om att hon klarar sig själv nu! :-)

Johanna gick och gick och gick och gick och hon skrattade så högt av glädje att jag blev helt varm i mitt mammahjärta. Jag kan nog faktiskt inte minnas när jag senast såg henne SÅ lycklig, för hon var så lycklig att det bara lyste om henne! Ni ser ju på bilden - hela hon skrattar! :-)

Ibland ramlade hon för då hann hon inte riktigt med själva "stolen" men hon skrattade bara, reste sig upp, och fortsatte att gå. Jag och JIG assisterade henne när väggen tog emot, då snurrade vi stolen också gick hon iväg igen till det tog emot igen, då snurrade vi stolen igen och så där höll vi på så jag blev helt svettig till slut för hon gick verkigen typ 50 gånger fram & tillbaka.

Detta stora framsteg var dagens totala LYCKA!!!! och jag inser att det nog inte dröjer länge förren hon vågar sig på sina första egna steg nu.. Oavsett så var det här ett steg i rätt riktning! Jag är SÅ stolt över min prinsessa idag! :-)

Nu...

168397-1493
Norska "Kamille", norska "Costume" och amerikanska "Vogue".

..ska jag ta med mig dessa blader och gå och softa med ett glas vitt i soffan och njuta kvällen. Återkommer senare då jag fotat Stockholms  shoppingen.! :-) (jag gick helt bananas på "Mathilde" men fick skärpa till mig och begränsa mig ordentligt ;-)

Måste föresten bara berätta att igår när jag och Johanna kom till Gardemoen efter en ovanligt lång resdag och med tok mycket bagage och vi hade precis sagt "hej" till JIG så är detta det första jag gör: Jag går rakt in på butiken och shoppar Kamille + Costume. JIG tittade bara på mig men sa ingenting och lika bra det... ;-)

Nu är det dags att njuta lördagskvällen! :-)

P.S om jag inte skulle återkomma förren i morgon så beror det på att jag softat för mycket = somnat.. ;-)

En dag så...!

168397-1492

Den här "gräddbakelsen" till Askungen "åk vagn" stod precis vid utgången.  Vi kom fram till att den kanske skulle gå sönder om jag kröp in i den (den är nog inte gjort för någon som har en 3:a framför sin 7:a i ålder ;-))  + att vi kände att Johanna nog skulle bli lite rädd.. Så - vi stoppade i 10 kr också stod vi så här, utanför, och tittade på vagnen då den spelade & gungade. Men en dag så sitter i alla fall Johanna där inne! :-)

Snipp snapp snut så var vårt 1:a  premiär besök på "Toys "R" Us"  slut...!

Hej och hå rider på..

168397-1491

Den här söta saken tyckte Johanna var jätte kul att prova när vi kom till butiken och det var ju inte så konstigt för den är ju bara hur söt som helst! Men sen när vi skulle välja vad vi skulle köpa med oss hem? så satte vi henne på den igen och då var den inte lika poppis så vi kom fram till att vi avvakar lite...  Men en dag köper vi den nog för den var ju bedårande! :-)

Vi super myste.

168397-1490
2 girls på shopping.

Vi gick runt och super myste och vi längtar båda lika mycket till vi kan börja shoppa "Barbie" för det blir som att ha små "skyltdockor" i miniatyr att klä på fina kläder ;-)

Familjeutflykt!

168397-1489
Jag och Johanna på väg in i butiken. Vi glömde vagnen men kom ihåg "skötväskan" ;-)  Jag har på mig mina "Robin´s Jeans" och min jacka från "See by Cholé" (under: linne från By Malene Birger & topp från Bruuns Bazaar). Johanna har på sig body från PO.P, topp från Burberry, jacka från "Juicy", kjol från Benetton, strumpbyxor från MP.

I eftermiddag har vi varit en tur till "TOYS "R" US" och det var som att vara på "tivoli"! :-) Johanna var såååå glad och det var nästan så att hon tappade andan då hon pratade, pekade och skrattade av glädje då hon såg olika saker hon tyckte om. Jag & JIG vi blev helt lyckliga av hennes lycka och det var så himla mysigt att bara gå runt där inne och se på alla saker på alla hyllor.

Vi shoppade med oss ett par saker  hem som känns som "bra" leksaker för my god - nog finns det ju hur mycket tokiga saker som helst att shoppa... !

Efter den är utflykten var vi så trötta alla 3 (vi glömde vagnen hemma (!) så vi gick runt och bar på Johanna och det gick hur bra som helst, men man blir ju extra trött av det) så JIG körde mig och Johanna raka vägen hem till hennes kvällsgröt och sen körde han iväg och hämtade GOD take away middag till oss från vårt favorit ställe "Bambus". Mumsigt värre! :-) och super bekvämt en kväll som denna.!

Nu har jag precis sagt god natt till hjärtat och hon ligger och äter sin välling i sängen. Jag misstänker att hon somnar innan hon hunnit äta upp för hon är nog helt slut efter dagens alla intryck :-)

Jag känner att det är dags för ett glas vitt nu! Hoppas att du också unnar dig något gott i kväll!? :-)

Underbar Barbapapa saccosäck!

168397-1488
Underbart söt saccosäck från butiken "Sprall" på NK i Stockholm.

När vi kom in till Stockholm city igår så gick vi raka vägen till Top Shop, där hittade jag ingenting, sen en sväng på H&M Trend avdelningen, där hittade jag inte heller någonting, så gick vi till NK och DÄR! där hittade jag minsann både det ena och det andra ;-)

Men - jag hade en lunchdejt med min fanstastiska veninna Lotta så jag hade bara tid att "reka" lite så det var precis vad jag gjorde. Och då såg jag bl.a. dessa helt UNDERBARA saccosäckar som jag sååå önskar att jag hade kunnat shoppa med mig.

Tänk vad mysigt om Johanna satt i den lilla och jag i den stora framför "Fifi" & Bolibompa! ;-) Dessa står på önskelistan!

Nu har jag varit ute och fixat ett par jobbärenden och nu äter vi lite här och strax ska vi hoppa in i bilen och köra iväg på "Johanna shopping". Det blir kul! :-)

Vår fredag i Stockholm!

168397-1487
Här sitter hjärtat  på flygtåget mellan Arlanda & Stockholm city och mumsar på sin nya favorit "mat", "lönnebergaskinka", hon kan mumsa i sig hur mycket som helst av det. Hjärtat har på sig body från PO.P, topp från Burberry, byxor från PO.P.

Vi fick som vanligt tok stressa igår morse för att hinna iväg till flyget i tid. Men what´s new? ;-) Pappa körde oss till Kallax och resan till Stockholm gick hur bra som helst. Mitt hjärta sov nästan hela vägen och jag fick höra en så stark livsberättelse av en som på andra sidan gången ombord på planet att jag måste berätta den i ett eget inlägg senare.

Väl framme i Stockholm så lämnade jag in allt vårt bagage i en "garderob", löjromen jag fått av pappa i en frys på "7-eleven" och sen hoppade vi på tåget in mot Stockholm. Det är ju verkligen SÅ smidigt med tåget för vips! så är man inne mitt i världens vackraste stad! :-)

Jag berättar mer om vår dag när jag är tillbaka hemma för nu ska jag köra iväg och fixa ett ärende på R.O.O.M. Ska passa på då hjärtat sover sin "nap", hon somnade precis nu.

Det är ju LÖRDAG idag så - enjoy!! :-)

Middag hos Johannas morfar.

168397-1486
Jag, Johanna och min pappa / Johannas morfar.

På torsdag eftermiddag åkte vi hem till pappa och hans sambo Inger för att äta middag. Jag bjöds på god löjrom till förrätt, biff rydberg till huvudrätt och glass & bär till dessert.  Johanna fick söta små presenter och efter att hon busat, ätit massor med kalkon och krypit uppför en trapp för första gången så var hon så trött tjej att hon somnade i brors bil på vägen hem till mamma.

TACK pappa & Inger för en jätte god middag & trevlig stund! Vi hoppas att vi får möjlighet att ses mer nästa gång vi är uppe :-)

Sista dagen i Luleå.

168397-1485

Johanna torsdag förmiddag..

Nu ska jag blogga ikapp lite här för jag är inte helt a´jour med vår sista dag i Luleå.

Bilden är från torsdag morgon. Mammas nya tv stod så perfekt i höjd för Johanna så hon kunde luta sig mot deras tillfälliga Tv-bänk lösning och erbjuda alla figurer på TV lite av mitt läppstift ;-)


Godmorgon lördag!

168397-1484
Johanna leker för fullt på morgon.

Mitt hjärta har varit sååå pigg & glad på morgon och busat som bara den! Underbart! :-) Vi vaknade vid kl. 8 och har har myst med att se barntv inne på sovrummet och Johanna har legat och vinkat till ALLA barn figurer på Tv och jag ser på henne att hon tycker att det är mysigt att vara hemma igen :-)

Nu har vi precis stigit upp och hjärtat är i full gång med att leka med sina leksaker igen. Hon hoppar från den ena leksaken till den andra som att hon vill säga "hej! jag är hemma nu!" till allihopa ;-)

Dags att slå på TV4 Nyhetsmorgon här nu och senare idag är vår plan att åka iväg ut, hela familjen, och shoppa leksaker till Johanna.

Fråga mig inte vad det är för väder för här är det fortfarande lika inplastat som då vi reste... crazy!!! att de inte är klara ännu. Det är nästan så att man inte tror att det är sant.?! Vi kansk har blivit så vana att ha plast bakom fönstret att vi ser det som en synvilla? ;-)

Hoppas att du sovit gott och att du har en riktigt mysig lördagsmorgon!? Ta till vara den lediga dagen och gör massor med roliga (=kul) saker! :-)

Jag återkommer lite senare med bilder från vår FANTASTISKA dag i Stockholm!

Fredag = underbar dag!

168397-1483
Mitt hjärta på Arlanda tidigare i kväll. Hon släpper inte taget om min mobiltelefon... ;-)

Jag & Johanna har haft en FANTASTISK dag i Stockholm! Ååååå vad jag älskar den stan! Vi var bara där i ca 4,5 timmar men det var bättre än ingenting :-)

Planet hem i kväll var ca 1 tim försenat så klockan var över 22 innan vi klev innanför dörren hemma.  Hjärtat somnade bums i sin säng och några timmar senare somnade en trött mama i soffan efter den lång resdagen... så nu sitter jag här yrvaken kl. 03 och skriver men är så trött att jag måste hoppa i säng bums. Skriver och berättar om vår dag då jag vaknar pigg i morgon och imorgon ska ni få se min shopping. Jag är SÅ nöjd! :-)

God natt & sov gott från Oslo - igen! :-)

P.S jag fick med mig 2:a delen av Idol när jag kom hem men alltså jag kände INTE igen min favorit Marie?!? Vad har hänt? Jag hade svårt att se att det var samma tjej? Var hon bra igår? Jag måste se reprisen på söndag!

P.S 2 om du har smsat el ringt mig efter kl. 19 i kväll så kan jag informera dig om att min mobil är "out of order". Tror den hamnde i en påse med vatten (typ..) på flyget för efter att vi landat så ser jag att jag fått sms och att det ringt men jag kan inte svara / läsa. Ska byta till ny tfn i morgon fm.!

På väg...

168397-1481
Mitt hjärta hemma hos sin morfar torsdag kväll.

Idag, fredag,  reser jag & Johanna hem igen. Vi startar med att flyga till Stockholm på morgonen och stoppar där över dagen för att mysa i butiker (kanske shoppa? ;-) ) och luncha och sen flyger vi vidare mot Oslo på kvällskvisten.

Det här gör att fredag = resdag och jag bloggar så fort vi landat hemma någongång strax efter Idol.

Jag önskar dig en FAB fredag fylld av lycka! Och du, tänk på den här texten av Kim Basinger (f.1953) och NJUT LIVET i helgen för dagarna går inte i repris....!

"När jag blir gammal kommer jag aldrig att säga: "Jag gjorde inte detta" eller "Det ångrar jag". Jag kommer att säga: "Jag ångrar inte ett dugg. Jag kom, sågs och tog för mig."

T.G.I.F.! :-)

P.S En lite kul sak är att det i min dagbok från 1985 står så här på helgen den 18-20 oktober: "Till Stockholm - Uppsala". Jag var med andra ord i Stockholm samma dag för 22 år sedan. :-)

Dagens shopping & God natt!

168397-1482
Dagens shopping från "Tiimari".

Nu måste jag verkligen hoppa i säng omgående så att jag är pigg imorgon! :-) Så helt kort bara: jag var på butiken "Tiimari" en snabb sväng idag och då hittade jag de här oemotståndiga "julpysselsakerna" som fick följa med mig hem.

Klistermärkena till vänster i bild ser ut som gammeldags bokmärken och blir perfekta att fästa utanpå året julklapper / brev jag skickar i juletid etc etc.  Påsen med röda klädnypor med stjärna / siffra på + den runda asken med siffror i är båda adventskalendrar! Jag tipsar om hur man fixar till dom fint en dag snart...  Och till sist - en liten påse med söta små klädnypor att fästa på olika sätt, tex att fästa foton på ett sidenband.. Jag ska fixa iordning och visa er en dag då jag är tillbaka hemma igen.

Som sagt - nu ska här sovas!

God natt & Sov gott från Luleå! :-) (imorgon säger jag god natt från Oslo igen..)

P.S TACK för alla kommentarer. :-) Ni gör mig glad.! Jag svarar er alla då jag är hemma igen. Vi har haft så hektiska sista dagar här uppe och vi har passat på att mysa med familj & vänner så mycket vi har kunnat så min tid har inte räckt till..

Johanna & hennes morbror.

168397-1480

Här busar mitt hjärta och min bror Johan efter att vi varit och lunchat på MAX idag. Johan är även "fadder" till Johanna. Idag super busade dom hela lunchen med en ballong och det hela slutade med att Johannas hår stod åt alla håll för att det blev så elektriskt / statiskt. Sött! ;-)

Nu ska jag packa klart (märker ni att jag bloggar mer än packar.. hopplöst.. ;-)  och sen ska jag göra TIDIG kväll för så trött som jag är idag kan jag inte minnas sist jag var? Behöver sömn för att orka med en dag med shopping & mysig lunch i Stockholm imorgon! :-)

Johannas första trappsteg!

168397-1479
Johannas morfars hand syns på bilden. Han höll den varsamt bakom henne hela vägen uppför trappen för att vara på den säkra sidan. Mitt hjärta är SÅ förkyld igen så hon har på sig ett "extra lager" på benen för att inte bli kall.

I kväll hemma hos pappa & Inger var det första gången som mitt hjärta "gick" (=kröp) uppför en trappa! :-)  Hon skrattade hela vägen upp och vi stod 3 stycken klara att fånga upp henne om hon skulle ramla men det gick riktigt bra. Hon tog sig upp ganska långt i trappan faktiskt sötisen och det syns på henne på bilden att hon förstod att det var lite busigt! ;-)

Jag packar för fullt här nu inför vår resa imorgon.

P.S Tack för info om Hasse C i förra inlägget. Noice var det så klart! Hur kunde jag glömma? Men så hemskt att han gått bort... det glömde jag i skrivande stund..  Droger tar mångas liv :(

Min dagbok 1983

168397-1478
Den röda, den svart/vita och den blå boken skrev jag i 1983, den blå 1984 och Gustafs dagbok 1985-1986. Längst till vänster är det en "Mina klasskamrater" bok från 1983. I den står det att min idol är "Hasse Carlsson" och att min favorit låt är "Words" med Hasse C. ?! Hjälp - jag kommer inte ens ihåg vem han är? ;-)

Nu blir det komik på hög nivå så håll i er nu ;-) Här följer nämligen - som lovat - några dagboksanteckningar från då jag var 12 år. Året är 1983. (jag fyller år i september så jag blev 13 senare det året..).:

Onsdag 2/3 1983
Idag vaknade jag ungefär halv nio. Då ringde jag till Malin o vi bestämde att träffas på stan kl. 12.15. På stan köpte jag 4 sudd för 90 öre styck och tog kort på Domus som blev jätte lyckade. Sen gick vi o åt på Frasse grillen. Då åt jag parisare. Sen gick vi o drejade på Allis det gick ganska bra pappa hämtade mig kvart över fyra. Senare på kvällen ringde jag och o bokade plats på ett plan till Uppsala, i morgon ska jag fara med 100 lappen. Hej då!

Torsdag 3/3 1983
I dag steg jag upp redan halv åtta. För att då skulle jag ut till Kallax o ta en kölapp eftersom att jag skulle åka till Uppsala med 100 lappen. Jag kom med planet som gick 15.05. Jag åkte sen med buss från Arlanda till Uppsala, då var moster o mötte mig vid stationen. Då for jag till moster o var där o lekte med Kicki. Sen vid 8 for jag till kusinerna där jag ska vara till lördag kväll. P.S på planet var det 2 skit snygga killar. Hej då!

Det här är säkert mest kul för mig ;-) och jag skrattar verkligen högt här. Tänk!! då kunde man flyga Luleå-Stockholm för 100kr. Det hade jag helt glömt! Vilken grej det vore om de började med det igen! :-) Jag minns så himla väl att jag flög så jätte ofta och att jag fick sitta där på Kallax (=flygplatsen i Luleå)  och vänta och vänta och vänta... men det var liksom en del av själva grejen. Det hörde till.

Men alltså "2 skit snygga killar på planet"??? jag var ju för sjuttom 12 år !! My god - jag börjar nog bli gammal för jag har glömt att man var så glad i killar redan då ;-)

Vill ni höra mer från mina dagböcker eller ska jag stoppa här? ;-)

Nu ska här packas.!


Nu nattas trött prinsessa.

168397-1477
Här är vi på väg till middag hos pappa. Jag har på mig tunika/klänning från By Malene Birger, svarta strumpbyxor från Wolford och hjärtat har på sig body från PO.P, klänning från Ralph Lauren (som vi använder som tunika nuförtiden för hon har växt ur den som klänning), rosa byxor från GAP, strumpbyxor från MP och skor från Robeez.

Min bror var världens snällaste och kom och hämtade oss hos pappa direkt han slutat jobbet i kväll och körde oss hem till mamma. Vi kom hem alldelens nyss och nu pågår nattning av mitt hjärta här. Jag hör hur hon står och pratar för fullt inne i sin säng så jag ska gå in till henne nu.

Återkommer snart! :-)

Prinsessan på MAX.

168397-1475

Min prinsessa körde sin helt egna stil i barnstolen idag. Plötsligt hade hon snurrat sig själv så att hon satt så här! Som ni ser så är det pommes i ena handen och ballongen i den andra som gäller. Lovely! :-)

MAX lunch.

168397-1474
Här står jag och hjärtat utanför biografen "Filmstaden" där jag jobbade från det att jag var 17-24 år. Jag hade farligt nära till MAX-grillen när jag jobbade där ;-)  Innan det blev MAX där så var det Mc.Donalds och där jobbade jag en period, då gick jag vissa dagar från Mc.D och vidare till Filmstaden också ligger H&M där jag också jobbade på andra sidan gatan. På den tiden hade jag 3 jobb samtidigt.

Den här dagen är inte som andra dagar... Jag märker att jag nästan inte sovit på hela natten för det känns ungefär som att jag har grus i ögonen och jag får blinka hela tiden för att se klart...  Och hjärtat som är super förkyld igen sov ovanligt kort "nap" idag så plötsligt fick vi tok stressa iväg ut till lunchen vi hade bokat in med min bror.

Vi lyxade med MAX-grillen och hjärtat mumsade på pommes och lekte med en ballong och var hur happy som helst! :-) Det var jätte mysigt att luncha med min bror. TACK Johan för en trevlig stund, du piggade upp oss idag! :-)

Nu är vi hemma hos mamma igen men ska skynda iväg hem till min pappa och hans sambo för att äta middag där idag. Det märks att det är vår sista dag här uppe idag, "allt" ska hinnas med...

Jag bloggar mer i kväll då är tillbaka här hemma.

Önskar dig en mysig kväll och hoppas verkligen att du är piggare än oss idag! :-)

Vår förmiddag.

168397-1473
I bakgrunden syns mamma & Hans nya TV som de hämtade häromkvällen. Härligt med så stor skärm!

Vår förmiddag har varit fylld av Johannas hosta & snuva och hon avslutade förmiddagen med ett ordentligt bajskalas. Så nu har jag bytt blöja & kläder (det var ett sånt där ordentligt kalas som spred sig.. .;-) ) på henne och här står hon klar för att hoppa upp i vagnen och sova.

5 minuter efter att jag tog bilden sov hon sött i vagnen ute på balkongen så nu får jag ÄNTLIGEN möjlighet att göra mig själv klar för dagen. Lyxigt värre!! :-)

Eftersom vår förmiddag inte blev helt som vi tänkt oss (vi hade inte räknat med hostan & snuvan) så fick jag tyvärr avboka fotografen. Men det gör absolut ingenting. Vi får fixa fina bilder när vi kommer hem till Oslo istället.

Min mamma har lagt fram en massa gamla dagböcker, kalendrar etc från då jag var liten p.g.a. att hon håller på att städa i källaren så just nu ligger det en kalender från 1984 brevid mig som jag bara skrivit dagbok för januari i och som det står "Peter" på... ;-) Han var jag SÅ kär i då när jag var 13 år.  Jag ska bjuda på lite kul läsning från den dagboken senare, ska bara fixa mig själv först så att det är gjort om sessan plötsligt vaknar.

Godmorgon torsdag!

168397-1472
Hjärtat sätter sig oftast ner när jag ska ta en bild av henne. Här fångade jag henne i farten nyss inne i köket.

Ny dag och nya möjligheter och solen skymtar bakom tunna moln på morgon så jag tror att det här blir en solig & vacker dag! :-)

Mitt hjärta har hostat i princip hela natten så hon och jag är lite tröttis på morgon, eller jag kanske ska säga att jag är det för hon ser märkigt nog pigg & glad ut trots allt. Jag tror att hon mest hostar i sömnen så det är nog bara jag som ligger vaken..

Oj, nu har Johanna hittat påsen med alla foton jag var och hämtade ut igår så nu sitter hon här och tittar på dem och slänger ut dem över hela golvet. Härligt morgonpyssel ;-)

Nu ska vi ta tag i dagen här så jag avslutar dagens första inlägg med att ge er en text ur er bok:

"Om tjugo år kommer du att vara mer ledsen över allt du inte gjorde än över det du verkligen gjort. Så kasta loss. Lämna den trygga hamnen...  Utforska. Dröm. Upptäck."
/Mark Twain (1835-1910)

Carpe diem! :-)

God natt onsdag!

168397-1470
Bilden är från då en interiörtidning fotograferade ett "hemma hos"  jul-reportage i en av de lägenheter jag bott i. Julkalendern är från Sia, sängkläderna från Lexington, sängborden från Bruka Design och sänglamporna från R.O.O.M.

Jag är så galet trött i kväll och jag vet vad det beror på... mörkret! Jag är verkligen inte van vid dessa mörka kvällar och jag märker att jag därför blir tröttare än vanligt så jag ska avsluta den här härliga dagen nu och hoppa ner i sköna sängen.

Det blev föresten inte att jag och min bror gick ut, vi valde att sitta här hemma och prata istället och det var minst lika mysigt. Och en annan mysig sak är tanken på att vi vaknar upp till en torsdag imorgon som ligger helt orörd just nu och bara väntar på oss...   Jag ska ta och skynda mig att sova nu så att jag snart får vakna igen...!

God natt & Sov gott! :-)

Dagens tips: olivträd!

168397-1469
Bilden är från den 3:e maj då jag varit ute och shoppat 2 olivträd till vårt vardagsrum.

Jag tycker att olivträd är de FINASTE! :-) och igår skrev jag att jag läst en liten artikel i senaste "Sköna Hem" om hur man tar hand om sina olivträd och jag lovade er då att skriva av den till er så varsågoda, här är den: 

"Så klarar oliven vintern".
Varje man bör ha ett olivträd brukar min kollega Charlotte säga. Så jag köpte ett och gav till en man jag känner. Nu kommer vintern - och därmed frågorna. Hur får man det att överleva kylan och mörkret? I fantasin såg jag framför mig något slags växtdagis där trädet kunde lämnas in över vintern. Något sådant verkar dock inte finnas. Men råden från flera kunniga blomsterhandlare är enhetliga:

*Trädet klarar att stå ute ända ner till minusgränsen.
*Bäst är att ha trädet på en inglasad balkong eller något liknande under vintern, står det så svalt behöver ma inte vattna så ofta.
*Om trädet måste övervintra inomhus i rumstemperatur, ska det stå så ljust som möjligt, gärna vid ett balkongfönster, och så långt som möjligt från element.
*Undvik att ha det på en fönsterbräda, där blir det ofta för varmt.
*I rumstemperatur bör trädet vattnas 2-3 gånger i veckan hela vintern. Det får aldrig torka ut. Att trädet tappar lite blad är normalt.
*Framåt våren, när det inte längre är risk för frost, flyttar man ut det på balkongen eller terrassen igen.

Så där ja - nu återstår bara för mig att önska er LYCKA TILL med era olivträds vinterperiod! :-)

P.S Mina träd som jag har hemma, som jag shoppat på bilden, är tyvärr mer döda än levande om dagen... Jag misstänker att det beror på att de har varit utan härligt solljus sedan i maj p.g.a. det dumma fasadarbetet.

Dagen idag..

168397-1468
Hjärtat vid kvällens middagsbord. Bus i blicken..

Jag kan inte få den där klänningen från "Tiger" ur mitt huvud och idag när jag satt hos frisören så såg jag att den är med i nyaste ELLE. Ska jag kanske ta det som ett "tecken"? ;-)

Efter mitt frisörbesök idag så gick jag hem, gav hjärtat mat, och sen tog vi en walk hem till Lotta & Co. Det är bara såå mysigt att vara där på besök för kidsen leker så fantastiskt bra ihop och jag och Lotta får då tid till härligt girltalk. Det blev bara ett kort besök men bättre en liten stund än ingen stund :-)

Jag hämtade ut bilder jag framkallat idag också så nu ska jag försöka fixa album då jag kommer hem. Jag ligger sååå efter så jag riktigt längtar efter att ta tag i det! Pappersbilder övervinner helt klart digitalabilder tycker jag för det är något helt extra när man kan hålla bilden i handen.

Nej, nu måste jag höra med min bror vad han säger om att ta en tur ut? Baren vi i så fall ska besöka ligger typ 3 min walk från mamma så det är lyxigt nära och bekvämt.

Återkommer snart med tipset om olivträd. :-)

Mamma & Hans.

168397-1467
Johanna älskar halsbandet med nallebjörnen som mamma har på sig. Hela hon lyser upp då hon ser det! :-)

Här ser ni min mamma & Johannas mormor Stina och hennes sambo Hans vid dagens middagsbord. Idag bjöd dom på jätte god "stek" med mumsig sås och potatis + gelé till. Gott! :-) Jag har fått SÅ goda middagar sedan vi kom upp hit så min plan om att gå ner 1 kg eller 2 har spruckit totalt, jag tror det blir motsatt effekt.. Men vad gör väl det?! Livet ska njutas! :-)

TACK mamma & Hans för att vi får bo här på ert "hotell" en stund. ! :-)

Min frisör är fantastisk!

168397-1466
Här är jag och hjärtat hemma hos Lotta & Co ikväll. Det ser ut som att jag har klippt kortare frisyr men det är bara en synvilla, jag har kvar alla längder :-)  Jag har på mig tunika från Day & svarta byxor från By Malene Birger. Hjärtat har på sig body + topp från Burberry och favorit byxorna från PO.P.

Jag älskar min nya frisör Sebastian på Sax & Maskin! :-) Alltså han är bara den BÄSTA och jag kommer resa hem till Luleå varje gång jag behöver honom för det är absolut värt resan! Idag gjorde jag slingor och toppade håret, precis som jag brukar göra och det låter kanske inte så märkvärdigt. Men ! det som är så fantastiskt med honom är att han slingar så bra och klipper precis så där lagomt och är hur trevlig som helst så total upplevelsen blir PERFEKT! :-)

Ni kan se salongen jag går till här:
http://www.saxochmaskin.se Min frisör, Sebastian, är han i vita kläder längst till höger på bilen. 

Om du bor i / omkring Luleå så är mitt dagens tips att börja gå på den här salongen. De som jobbar där är underbara och miljön är hur fin som helst! :-)

Det var föresten första gången (!) jag var till frisören utan min Johanna. Hon var med mig till frisören första gången när hon var 2 veckor och efter det har hon varit med mig dit var 5:e vecka och det har gått hur bra som helst. Men idag var det hur lyxigt som helst att hon kunde vara med mormor så att jag fick sitta där och mysa med mina härliga blader! Äkta "mammalyx" var det! :-)

Nu har mitt hjärta precis somnat så nu ska jag ta och gå och göra de andra sällskap framför fotbollen en stund. Det är tydligen någon viktig Sverige match..


 

Nattning pågår.

168397-1465
Mitt hjärta gav mig en "hint" om hur trött hon var vid middagsbordet.. Plötsligt la hon bara ner sitt lilla huvud mot köksbordet... Sötisen..

Just nu pågår nattning här. Hjärtat hostar, är snuvig, pratar, står upp i sängen, pratar lite till och dricker lite välling och själv går jag in och ut. Det är OVANLIGT att hon är så här på kvällarna men kombinationen av att vi inte är hemma och att hon blivit lite mer förkyld sätter sina spår..

Jag och min bror som är här på besök har planer om att gå ut och fira att det är "lill lördag" ikväll, vi får väl se vad vi får till lite senare ;-) JIG var föresten på föräldramöte på Johannas dagis i kväll, intressant!

Oj, nu blev det tyst inne hos Johanna.. kanske hon somnade? måste gå och titta.! :-)

Glada nyheter!!

168397-1464
Ååå vad jag skulle vilja ha Carries klänning! Bilden är från inspelningen av nya filmen. Och vet ni! bilden på bröllopet ÄR sant, det är hon och Big som ska gifta sig så nu får jag äta upp den där fula fjäderna ;-)  (Ett förtydligande: jag tror INTE att Carrie & Mr.Big gifter sig på riktigt, jag tror att hon typ drömmer, bara så att ni vet... ;-) de försöker bara lura i oss både det ena och det andra för att hålla uppe intresset för filmen)

Min kamera fungerar igen!!! Och jag super myste hos frisören och sen var vi och myste ännu mer hemma hos Lotta & kidsen och sen har vi ätit super god middag här hemma hos mamma  och nu ska jag börja natta mitt hjärta som är uppe busigt sent i kväll. Det här är nämligen vår "sista kväll" hemma hos mamma & Hans för i morgon ska vi hem till min pappa på middag.

Nu tittar min bror, Hans och mamma på fotboll alla 3 och jag ska som sagt natta hjärtat.

SEN bloggar jag om dagen! Jag såg föresten att jag har ramlat ner från 5:e till 7:e plats på bloggtoppen? Hmm.. vad har jag gjort för fel? ;-)

Hoppas du har en festlig lill-lördag.! :-)

På väg till frisören.

168397-1463
Mitt nyvakna hjärta på morgon i mormors knä. Jag brukar alltid busa med henne på morgonen och lägga den där rosa lilla "gossefilten" på hennes huvud också sitter hon med den en stund till den ramlar av. Sött är det. (Kjersti vännen min - som du ser tycker vi om den hur mycket som helst! ;-)

Nu har jag "bloggat bort" tiden totalt här. Har suttit och svarat på era inlägg från igår och idag och det tog hela min "egentid" så nu måste jag skynda på här för kl. 14.30 ska jag vara hos Sebastian och bli fin i håret :-)

Jag ska ta med mig alla blader jag shoppade igår och bara M Y S A!!!! :-) Det blir faktiskt första gången jag går till frissan utan Johanna sedan hon föddes så det blir extra lyxig egentid idag :-) Hjärtat ska vara hemma och busa med sin mormor.

Vi "hörs" igen då jag är tillbaka senare i em. Kram så länge! :-)

Ändrade planer.

168397-1462
Idag har jag på mig basic topp från Filippa K, tunika/klänning från "Juicy Couture" och hjärtat har på sig body + topp från Burberry och sina PO.P byxor.

Vi var precis på väg ut genom dörren med jackor & skor på när vi plötsligt kom på att vi droppar turen till "Casa Wikström". Hjärtat var nämligen så tröttis och jag kände att jag behöver jobba lite innan jag ska iväg och mysa hos min frisör. Så - vips! så var mamma & Johanna ute på tur och själva sitter jag nu här vid pc´n och ska fixa ett par jobb saker (och blogga lite så klart). Jag känner att jag måste passa på att njuta "egentiden" jag kan få nu då vi är här uppe i Luleå för den är LYX!

Min kamera dog nyss men jag ska strax ta och kasta den i golvet (som jag gjort förr..) med hopp om att det skrämmer den till liv igen ;-) Håll tummarna för att det funkar för annars är jag utan kamera...

Hoppas din dag är solig & händelserik för dagen går så mycket fortare och blir så mycket roligare när det händer saker! :-)

Godmorgon lill-lördag!

168397-1461
Mitt hjärta nyss. Hon har på sig sin fina "handväska" som hon fått av Josefine & Elian, i den har jag lagt massor med små söta saker som hon plockar ur hela tiden.

Just nu står mitt hjärta och spelar på sitt piano och hon och mormor dansar, en härlig start på en "lill lördag"! :-)

Johanna har blivit såååå snuvig igen men sov trots det jätte bra i natt. Vaknade 5.30 och var både hungrig & snorig så då fixade vi båda sakerna och sen somnade hon om hos mig i min säng och vi sov till strax efter 8.30. Skönt!

Jag ska hoppa i duschen nu och sen ska vi iväg till en jätte fin interiörbutik och inspireras jag, mamma & Johanna. Och i eftermiddag ska jag till min fantastiska frisör och jag LÄNGTAR!! Det var på tok för länge sen jag fixade mina slingor nu. Jag är van att göra det var 5:e vecka men nu då jag "bytt" till en Luleå frisör så blir det tyvärr lite längre mellan gångerna... Undrar föresten vad jag ska hitta för frisör i Thailand? Det blir spännande att se! :-)

Idag gillar jag tyvärr inte texten som står på den 17:e oktober (det står: "Vi kan inte hata människor utan att hata oss själva litegrann", och det kändes inte så inspirerande..)  så jag har ingen lust att ge er den... Väljer därför istället en text från "er bok" "Heja Tjejer!", så varsågoda, here it is:

"Jag älskar att vakna och möta den nya dagen. Jag anser att livet inte får slarvas bort eller kastas iväg."
/ Goldie Hawn, f. 1945

Jag önskar dig en festlig dag och hoppas du hittar på något kul i kväll! :-)

Dags att fånga dagen nu!

God natt, vi ses i drömlandet!

168397-1460
Mitt hjärta tidigare i kväll. (min dumma kamera tar röda ögon ibland..)

Klockan har passerat 24 så bättre lycka i morgon kväll... ;-)

Nu ska jag i alla fall prioritera sömn så jag svarar på era trevliga kommentarer jag fått idag imorgon. Innan jag hoppar i säng vill jag ge er en text ur "er bok":

"Framtiden hör till dem som tror på allt det vackra i sina drömmar."

Dröm vackra drömmar så ses vi på "lill lördag"!

God natt & Sov gott. :-)

En rosa prinsesspåse.

168397-1459
Prinsesspåse från "Mique", pris: 29kr. Den selgs till förmån för Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn & ungdomssjukhus.

Det här blir dagens sista shopping bild. Jag lovar! ;-)

Jag shoppade en sån här prinsesspåse till Johanna då vi var i Luleå i somras och den har varit helt perfekt att ta med maten till dagis i + att ha hennes mat / flaskor etc i då vi varit på resor. Idag shoppade jag en till så att vi har en till dagis och en till "annat" för en sötare påse får man ju söka länge efter.

Mitt tips till stora & små  prinsessor: löp & köp! Påsen är lovely! :-)

P.S påsen är samma storlek som en "Elle", ser att den kan framstå som större på bilden...

Söt ram!

168397-1458
Söt ram från "Mique", pris: 39sek. (galet billig!).

Jag hamnade på "Mique" idag igen och då hittade jag den här jätte söta ramen som det står "Baby´s first photo" på. Jag vet inte helt vad det beror på? men jag har en svaghet för fina ramar...

Ett exempel: Varje gång jag besöker Ikea så shoppar jag med mig ramar som jag inte har en aning om vad jag ska använda till? och mitt "livsprosjekt" är att göra en "fotovägg" hemma med massor av ramar i olika storlekar. Varje gång jag ser en sånn vägg i någon interiör tidning så påminns jag om mitt prosjekt och jag har en "hög" med bilder liggande som jag har tänkt att jag ska förstora / fixa från färg till svart/vitt osv osv till denna vägg. En dag så...!  (påminn mig om det tar FÖR lång tid ;-))

Den här söta ramen är föresten mitt "dagens present tips"! Ramen passar perfekt att ge till en veninna som precis fått barn, till ett barndop och till julklapp till någon  liten prinsessa.

Min lyx!

168397-1457
Svenska "ELLE", engelska "Vogue", svenska "Sköna Hem", "Damernas Värld" & "Plaza Kvinna". Jag brukar aldrig köpa "Plaza Kvinna" men gjorde ett undantag p.g.a. att Gynning förgyller framsidan :-)

Alltså idag gick jag "helt bananas" inne i butiken där min bror Johan jobbar. Se bara alla dessa blader som jag fick med mig hem! Helt lovely!! :-) De var rykande färska och nyss upp packade då jag kom dit för här i Luleå får de bladerna på tisdagar & torsdagar.

Den enda av dem som jag har hunnit bläddra igenom i kväll är "Sköna Hem" och den var riktigt mysig men det var inget reportage som jag fick "wow feeling" av. Men många små härliga tips och inspiration fick jag och det räcker bra för mig!  Bl.a. så stod det tips om hur man ska ta hand om sina olivträd så de tänker jag lägga ut som ett "dagens tips" på min blogg imorgon :-)





Nya leksakerna.

168397-1456
En lycklig & glad Johanna.

Här ser ni telefonen & pianot. De 2 leksakerna "som gäller" i vårt liv just nu. Se bara så tok glad hjärtat är på bilden över att stå och leka med dem :-)

Nu har alla gått och lagt sig här hemma och jag känner att jag skulle behöva ta mig en tidig kväll jag också. Min plan var ju att göra det igår men innan jag hade svarat på alla era trevliga kommentarer så var klockan över 01... Så nu ska jag blogga mega effektivt här och mitt mål är att vila huvudet mot sköna kudden på Askungen tid = prick kl. 24.! ;-)

Musik = glädje.

168397-1455
Johanna tidigare i kväll här hemma hos mamma & Hans.

Det här jätte söta pianot som spelar musik och har små figurer som rör sig fick mitt hjärta av sin mormor då vi var på leksaksbutiken igår och hon ÄLSKAR det. Hon har kommit på vilken knapp hon ska trycka på - se på bilden! -  för att det ska spela olika melodier så hon trycker och trycker och trycker... också står hon och "dansar" i takt till musiken.

Musik är verkligen glädje för alla människor i alla åldrar! :-) och om man har en "bad hair day" och behöver pigga upp sig själv så är det bästa tipset att slå på sin favvo låt och köra lite mowes i vardagsrummet för vips! så blir man på bra humör igen då! :-)

Så här såg vår eftermiddag ut.

168397-1454
Här är hjärtat tillsammans med trevliga Marlene inne på "Kringlan" i eftermiddag. Johanna har på sig body från "Bonpoint", tröja från "Burberry", jacka från "Juicy", byxor från "PO.P" och sköna "sova i vagnen tofflor" från "Bubox". Hon sitter och leker med Marlenes fina halsband.

Mitt hjärta har nya rutiner. Hon sover från kl. 12 - 14 på dagarna och sen sover hon inget mer förren "natten" så det är slut med "em nap" nu. Idag somnade hon lite senare, runt kl. 13, för jag var lite långsam på att göra mig klar. Jag gick då en tur bort till "Klassisk Skandinavisk Form" och på vägen tillbaka gick jag förbi min gamla arbetsplats "Filmstaden" och där mötte jag Mats.

Mats  & jag jobbade tillsammans på Filmstaden. Han var - och är - världens bästa maskinist (=han som kör filmerna) och vi hade inte sett varandra på ett par år så det var hur kul som helst att ses! Han stod och pratade med Rolf Nilsén som är filmrecensent på "Norrbottens Kuriren" och han hade jag inte heller sett på "100 år" så plötsligt kändes det nästan som att jag jobbade där igen ;-)

Turen gick sen till min bror där jag "gick helt bananas" bland alla nya blader. Sen lämnade jag in bilder för framkallning så att jag kan fixa iordning fotoalbumen till Johanna och sen mötte vi upp mamma och gick till "Kringlan" idag igen.

"Kringlan" har blivit vårt "mys-stopp". Och idag hittade jag en sååå fin klänning från "Tiger" som jag ska drömma om i natt..   Jag vet, jag ska ju vänta med shopping till Stockholm på fredag men jag får den inte ur huvudet så vi får se.. ;-)

Möbler från Lexington.

168397-1452
Butiken är i ett gammalt stall så lokalen har verkligen charm. Utanför fönstret skymtar vagnen där Johanna låg och sov sött. Jag önskar SÅ att vi kunde få med oss den här sänggaveln + sängborden till vår lägenhet i Thailand ;-)

Idag när mitt hjärta sov i vagnen tog jag en tur till en av mina favorit butiker i Luleå. Det är en interiörbutik som heter "Klassisk Skandinavisk Form" och den ligger i ett stall på gården till huset som ägarinnan bor i. Hur mysigt som helst och vilken livskvalitet att ha så nära till / från jobb! :-)

När jag var där så upptäcker jag plötsligt att hon har MÖBLER från "Lexington". Jag som trodde att jag hade koll på det mesta har alltså inte alls fått med mig att de har börjat tillverka egna möbler så - ÄNTLIGEN säger jag bara!!!

Jag sålde nämligen Lexington i min butik och "alla" efterfrågade de möbler de såg i deras flotta annonser så jag är verkligen glad över att de tagit steget!

Den vackra sänggalveln och det ännu vackrare sängbordet som ni ser på bilden finns även i VITT och just nu står 2 st sängbord i vitt HÖGT på min "önskelista".... Jag bara älskar dom! Hur snygga som helst :-)

Vi har precis ätit jätte god middag och nu monterar min bror & Hans en ny snygg TV här hemma (stor & platt) och mitt hjärta somnade nyss så nu ska jag ta och fota dagens shopping så att jag kan visa er.

Miss.Gynning = månadens cover girl.

168397-1451

Detta är LYX!!!! Hur många blader som helst.....!! Jag har fotat inne på min brors jobb och jag shoppade med mig en härlig "hög" (visar senare)

Det som är ganska otroligt är att Miss.Gynning (som vi saknar i Idol..) är på inte mindre än 3 (!!) cover samtidigt. "Hetare" än så kan man väl knappast vara? Tjejen är COOL!  Jag har ritat pilar & ringat in henne men jag valde att göra det med rosa färg så det syns inte så bra..

Hon är i alla fall högst upp till vänster i bild på en tidning som jag kapat namnet på (olycksfall i arbetet..) "Paus" kanske den heter?,  på omslaget till "Amelia" (ihop med Miss.Berg) och på omslaget till "Plaza kvinna".  Och Miss.Berg är på omslaget till "Hennes".

X-Idol tjejerna är hetast av alla! och jag undrar bara en sak: hur många blader är Mr.Jihde på omslaget till? ;-)

Nu pågår nattning av super trött prinsessa här. Hon ligger och äter sin välling men verkar tyvärr inte ha några planer om att sova.. bäst jag går dit igen..

Önskar dig en härlig kväll! :-)

Oss idag.

168397-1449
Idag har jag på mig min kappa från Diesel, långa handskar från By Malene Birger (ett par år gamla) och min favorit halsduk från "Mathilde" butiken i S-holm. Hjärtat hann som ni ser somna när hon väntade på att jag skulle bli klar.

Vi har varit ute hela eftermiddagen och nu ska jag gå ut ett ärende så jag bloggar mer när jag är tillbaka hemma igen. Ville bara ge er ett litet livstecken från oss :-)

Kul tidningsurklipp!

168397-1448
Den suddiga bilden är av mig och så här står det: "Anna-Stina Johansson, 24 år, är chef för Filmstaden i Luleå. Hon basar över 19 anställda. 1988 började hon på biografen som biljettkassörska. 40.000 stockholmare hyllade ishockeylandslaget Tre Kronor när de kom hem efter att ha blivit olympiska guldmedaljörer i Lillehammer.

Lokaltidningen NSD här i Luleå har en liten "ruta" som heter "För 10 år sedan" och där kan man läsa om vad som hände den här dagen för just 10 år sedan.

År 2001 var det 10 år sedan jag blev biochef och då var JAG med i denna ruta. Helt galet! Det var alltså en av de största sakerna man minns från den dagen :-)

Nu ska jag och hjärtat göra oss klara för att gå ut en tur så att sötisen får sova. 

Njut dagen! :-)

Diggi-Loo Diggi-Ley...!

168397-1447
Längst till vänster på bilden står min bästis Lotta (hon vi besökt senaste dagarna), sen tittar min kusin Eva-Lena fram och sen är det jag i de stora vackra platsörhängena. (Vem hon i briller är har jag ingen aning om? hon blev liksom bara med på bilden...). Bildtexten är : "Den här trion hade stått och väntat sedan klockan två på sina idoler. De fick lön för mödan när de träffade Herrey´s och fick autograferna."

Det här tidningsurklippet som jag hittade här hemma hos mamma är såå KUL! Här är jag runt 13-14 år och bilden är tagen utanför ishallen i Kalix (ligger 7 mil norr om Luleå) där vi står och väntar på att gå in på konsert med de som var mina stora idoler på den tiden. Nämligen "Herrey´s"! :-)

Jag var sååå kär i Louis och eftersom jag läst hur man ska göra när man går på stora konserter med kända artister så sa jag till min mamma att vi M Å S T E vara där i god tid. Jag funderade t.o.m. på om vi kanske skulle tälta utanför?

Så - sagt och gjort! Vi åkte och ställde oss i kö (eller kö och kö, det var ju barar vi då vi kom dit ) redan kl. 14 på dagen! :-) Och då var det ju såååå stilla där att vi t.o.m. stod rakt framför Herrey´s killarna då de kom dit. Vi stod typ 2 meter ifrån men jag vågade absolut inte fråga om jag fick ta ett foto av mig och dom. Nej, nej, det var jag alltför feg för då så jag tog bilder på avstånd minns jag. Dvs 2 meter ifrån Louis stod jag och fotade hans rygg typ *skratt* . Men autograferna fick vi i alla fall och det var ju total LYCKA!

I år har ju faktiskt Herrey´s kört sin gamla hit på några TV program och jag har skrattat gott åt detta konsert minne så fort jag sett dem! :-)



Pigg & glad prinsessa!

168397-1446

Mitt hjärta var sååå tröttis så jag gick och la henne i sin säng med en vällingflaska nyss.  Efter en stund hör jag henne "prata" där inne så jag går dit och då hittar jag henne så här! Hur pigg som helst hoppandes upp & ner i sängen! :-)

Barn är så härligt oförutsägbara! :-)

Dagens väder.

168397-1445
Utsikten från mamma & Hans balkong.

Jag var bara tvungen att fota "samma bild" idag (som igår) för att ni ska få se vilken skillnad det är mot igår. Igår var det ju den vackraste blå bilden med spegelblankt vatten & blå himmel... Idag är det hur grått som helst och blåsigt och små regnigt.

Men jag tycker att det är SÅ skönt att veta att vädret är det enda som ingen kan påverka. Man kan inte gå någonstans och betala pengar för att någon plötsligt ska ta bort molnen som skymmer solen så därför är det bara att gilla läget och göra det bästa ut av situationen för det är ju ingen idé att bli irriterad över något som man ändå inte kan göra något åt. (inte ens äkta prinsessor, Ingvar Kamprad, Donald Trumph eller någon annan i hela världen kan fixa vädret heller och det är lite skönt att veta.. ;-))

Oavsett vad det är för väder just nu så är i alla fall en sak 110% säker:

Solen finns ALLTID där uppe bakom molnen! och som min mormor ofta sa. "Jag tror att den har lust att titta fram snart!" :-)

P.S jag menar här "dagens väder", inte klimatdebatterna och möjligheterna att köpa tex koldioxidutsläpp och annat som många med pengar "över" gör.

Godmorgon nya dag!

168397-1444
Mitt hjärta alldelens nyss då jag borstat hennes hår. Det är bland det bästa hon vet.

Natten i natt var lite speciell för mitt hjärta drömde nog ovanligt mycket runt kl. 01 vilket gjorde att hon var ledsen... Då tog jag över henne i min säng och hon somnade sött tätt emot mig och så har vi sovit heeela natten fram till runt 7.30 då vi vaknade. Eftersom sängen jag sover i här hemma hos mamma inte är så bred och min sötis rör sig runt en del på natten så känner jag mig lite smått tröttis idag. Men det var SÅ jätte mysigt att sova i nära hjärtat så det övergår tröttheten :-)

Idag bjuder Luleå på det gråaste vädret och jag hoppas att det är för att solen är hos DIG idag.! :-)

Nu ska jag ta tag i dagen här. Det är så lyxigt att få duscha & fixa  i lugn och ro då mamma leker med Johanna. Jag börjar den här bloggdagen med att ge er en text som står i min bok (ska berätta mer om boken vid tillfälle) på den här dagen, den 16:e oktober:

"Den viktigaste relationen vi har i våra liv är den vi har till oss själva."

Så var snäll mot dig själv och pyssla om dig själv och gör saker som ger dig själv  positiv energi och ha så kul du bara kan idag!

Kram! :-)

God natt glädje dag!

168397-1443
Hans fotade mig och hjärtat tidigare ikväll. Jag "nöp" Johanna i magen och hon höll absolut på att skratta ihjäl sig och hennes glädje skratt smittade verkligen av sig :-)

I kväll tänker jag var så där "wild & crazy" som jag är ibland... jag tänker nämligen gå och lägga mig FÖRE kl. 02. Jag vet, det låter helt galet. Men det är faktiskt sant. Jag får nästan dåligt samvete för att jag slutar dagens bloggning "redan" kl. 23.30 så jag lovar att svara på dagens kommentarer innan jag lägger mig. Då blir i alla fall klockan liiite mer ;-)

Om jag ska summera den här måndagen i ett ord så blir det : "Glädje!" för vi har skrattat och busat SÅ mycket idag. Nu är hon ju alltid jätte glad min Johanna, men idag var det liksom något helt speciellt. Hon var bara på DET bästa humöret och vi har skrattat oss igenom dagen hon och jag :-)

Hoppas att du också kan summera din måndag med glädje och att du får sova riktigt gott och möta tisdagen pigg & glad!

Jag avslutar den här dagen med en text ur "er bok":

"Om du följer alla regler missar du det roliga."

Tänk inte så mycket på vad alla andra säger och tycker att du ska göra / inte göra utan följ ditt eget hjärta och lita på din intuition så kan jag lova dig att du kommer att få mängder av härligt lyckliga stunder!

God natt måndag! :-)

P.S Imorgon ska jag fortsätta "the story of my life" för er för jag kom på att min mamma har en massa tidningsurklipp på mig.

Mer prinsess shopping & dagens tips!

168397-1442
Super billiga och söta saker från "Mique". Väskan kostar 49sek och skålen bara 29sek.

Den söta lilla handväskan är till Johanna så nu har hon en till väska till sin samling. Jag ska fylla den med små leksaker för hon bara älskar att sitta och ta upp saker ur väskor ...

Skålen som det står "Prinsessgodis" på blev jag helt KÄR i! I love it!  :-)

Mitt dagens tips:
Passa på att shoppa sånna här söta små saker till prinsessor som ni känner så blir ni klara med några av årets julklappar.! För ju närmare julen vi kommer, ju större risk är det tyvärr att sånna här fina saker blir slutsålda. Sen är det ju ganska härligt att slippa stå i lååånga köer också :-)

Rosa prinsesse shopping.

168397-1441
Dörrskylt från "Mique", pris: 79sek. (hur billig som helst!).

Den här söta dörrskylten till Johanna hittade jag på "Mique" idag. Det står "kom in" på ena sidan och "stör ej" på den andra och den var bara helt oemotståndlig så den fick följa med oss hem :-)

När jag kommer till Oslo ska jag byta ut metall-länkarna till silkesband i stället så att den blir lite "mjukare".

Sånna här söta saker gör mig HAPPY! :-)

Johanna, mormor & Kringlan.

168397-1440
Mamma och Johanna myser inne på "Kringlan" i eftermiddag. Johanna är "redo" med sitt "betalkort" i handen ;-)

På vägen hem i eftermiddag gjorde vi ett stopp i min och mammas favorit butik "Kringlan".  Vi kallar butiken "K" och vi tycker att det är den klart bästa butiken i Luleå så om vi ska shoppa så är det hit vi går.

Jag såg en super fin tunika som jag skulle vilja ha men eftersom jag och Johanna ska göra ett "shopping stop" i Stockholm på fredag så har jag kommit fram till att jag vill spara mina pengar så att jag kan shoppa där.. Men om DU är på jakt efter en snygg tunika och bor i Luleå så är det bara att gå raka vägen till "K" och shoppa loss! :-)

På Kringlan jobbar de sötaste & trevligaste tjejerna: Eva, Marlene & Gudrun och det är ALLTID lika trevligt att besöka dom. Jag blir på bra humör efter ett besök på "K".! 

Så - mitt dagens shopping tips till er som bor i, eller i närheten av, Luleå är helt klart att besöka "Kringlan".

Ny leksak.

168397-1439
I ena handen har hjärtat sitt "betalkort" (= ett jätte fint vänskapskort från "Hallmark" som jag & Johanna fått av våra vänner Josefine & Elian) och med den andra trycker hon på sin mobiltelefon. Det ska börjas i tid.. ;-)

Johanna fick en ny telefon på vår leksaks shopping och som ni kan se så är hon "helt inne i den". Hon vägrade att släppa den då vi lämnade butiken så hon satt med den i vagnen resten av shopping turen och sen har hon ringt i den hela kvällen. Det är SÅ sött när hon sätter den mot örat... Jag förstår bara inte var hon fått det ifrån? Jag menar, varken jag eller JIG pratar ju någonsin i våra mobiler...!?

Vad är det man säger? Barn gör inte som sin föräldrar säger. Barn gör som sina föräldrar gör. Och jag måste säga att jag märkte att det stämmer väldigt tidigt ;-)

Shopping prinsessan.

168397-1438
Eftersom Johanna varit på låång tur med sin mormor och sovit i vagnen i 2 tim före vi hamnade på shopping så har hon på sig "sova i vagnen kläder". Sin sköna fleece overall och sina sköna "bobux" skor/tofflor. I bakgrunden skymtar mamma/mormor.

Hjärtat har hoppat upp på kassadisken och är klar för att betala vår shopping. Vi fick med oss lite "must have" saker från "Nuk" ihop med leksakerna så det blev både nytta & nöje shopping.

När jag besöker leksaksbutiker som den vi var i idag så tänker jag alltid på filmen "Big". Ni vet den där filmen med Tom Hanks då han plötsligt blir en liten pojke i huvudet men fortsätter vara en vuxen mann till det yttre?  Den filmen är såå kul och jag kan bara tänkta mig hur fantastiskt det måste vara att ha ett jobb som går ut på att testa fram nya leksaker. Snacka om att ha kul på jobbet! :-)

Lek i leksaksbutiken.

168397-1437
Se så glad Johanna var då hon satt på golvet i butiken och lekte idag :-) 

Hon är så härlig för hon är SÅ tydlig på om hon gillar en leksak eller inte. Om hon tycket om den så skrattar hon med hela ansiktet, pekar och säger "Ehhh!" (= vill ha!), om hon inte tycker om den så vänder hon sig bara bort och tittar åt ett annat håll eller är "stenansikte". Så det är super tacksamt att ha henne med på shopping för då slipper jag köpa fel saker till henne :-)

Internet går SÅ trögt här i kväll så jag får se om jag tar en "paus" och bloggar mer senare då "alla andra" sover och det är mindre trafik på nätet... Men jag försöker lite till för jag ger mig inte så lätt ;-)

Leksaksbutiken = en "godisbutik"!

168397-1435
Jag och mitt hjärta på Brio butiken idag. Hon ville hellre leka än bli fotad av sin mormor så därför den mindre glada minen ;-)

Att gå i en leksaksbutik med mitt hjärta är som att vara i en "godisbutik". Hon pekar på allt och vill ta på allt och skrattar och håller i sakerna och trycker på sakerna... Jag riktigt ser hur hon MYSER! och tycker att det är hur kul som helst.

Och idag när vi var på Brio butiken i Shopping här i Luleå så hade de nästan alla hennes leksaker som hon har hemma i Oslo så hon pekade på dem och jag såg på henne att hon kände igen dem och tänkte "en sån där har jag!" :-)

Jag hade kunnat shoppa hur mycket som helst till Johanna idag men fick begränsa mig ordenligt p.g.a. att vi ska få med oss alla saker hem till Oslo också men de hade ett så BRA urval att jag hade lust att "gå helt bananas"! ;-)

En busig badflicka.

168397-1434
En nybadad prinsessa för en liten stund sedan. Vi tok busade!

Mitt hjärta har varit på världens gladaste humör hela kvällen. Hon har skrattat såå mycket och det har varit såå mysigt. Före & efter hennes bad har vi tok busat och skrattat så vi "kiknat". Underbart!

Alldelens nyss la jag henne i sin säng och nu sover hon redan sött efter att hon druckit upp sin välling. Så fördelen med att det blir så mörkt så tidigt är att det blir tidigare kvällar. I alla fall för Johanna, själv lyckades jag ju vara uppe till 2 igår igen... Jag måste skärpa mig ;-)

Nu ska jag ge mig själv lite skön "egentid" med bladerna jag shoppat och ostkrokarna jag köpt. Sen ska jag visa er de rosa prinsesse saker jag shoppat idag! :-)

Dagens mamma shopping!

168397-1433
Svenska "Föräldrar & Barn" och danska "Costume".

Att shoppa blader i Sverige är LYCKA för danska Costume går nämligen inte att få tag i i Norge för där finns det en norska version av den. Och jag tycker att den danska är klart bäst!

I kväll ska jag MYSA med dessa två.....!

Nu ska här badas och sen nattas. Vi ligger som sagt lååångt före "schema" idag vilket är ovanligt för att vara oss ;-)

Dygnvild..

168397-1432
Här använder Johanna TVn som "gåstol" eftersom den är på jul. Som tur är så tog det stopp ganska fort mot väggen ;-)  Också tittar hon på Bolibompa. Hon blir helt lycklig när hon ser att det börjar. Den gröna krokodilen i signaturen till progr är bäst tycker hon :-)

Klockan är bara strax efter 18 men det känns som det är hur sent som helst för jag är ju inte van vid att det blir så mörkt ute och så tidigt. Sedan en stund tillbaka är det absolut "kolsvart" ute, som om det vore mitt i natten och ändå har jag hela kvällen framför mig. Lyxigt!  :-)

Vi har precis ätit jätte god middag och nu sitter hjärtat och leker med Hans på golvet brevid mig och jag bloggar helt kort i farten nu. Min mamma har gått iväg till logen hon är med i som heter "Rebecka". Jag lägger ut alla bilder från dagen, visar lite shopping och berättar vad vi gjort lite senare då hjärtat somnat. Eftersom vi är lite "dygnvilda" pga mörkret så tror jag att hon kommer att somna rekord tidigt i kväll.

Hoppas att din dag blev precis så bra som du tänkt dig och att du har en riktigt mysig kväll! :-)

New York!

168397-1431
Jag, prinsessan i magen & JIG utanför "NBA Store" på Manhattan.

Vi har pratat så mycket om New York här hemma på morgonen eftersom mammas sambo Hans kom hem därifrån idag så jag var bara tvungen att lägga ut en bild från då jag och JIG var där i februari 2006. Då låg lilla sessan och myste inne i min mage ;-)

Alltså, jag ÄLSKAR New York och jag bara tok längtar dit men det får bli en gång efter Thailand....!

Nu måste jag skynda på och fixa till mig här :-)

Höst i Luleå.

168397-1430

Det här är utsikten från min mamma & Hans balkong tidigare idag. Hösten har kommit SÅ mycket längre här än i Oslo. Tydligast ser man det på björkarna som inte har ett enda löv kvar. Också ser man på vattnet att det är kallt... nästan iskallt... för det är så där vackert stilla, som en spegel.

Nu är mamma ute och går tur med hjärtat. Hon åt hur mycket skinka som helst innan hon gick ut, det är hennes nya "godis" :-)  

Själv sitter jag nu här med hårrullar och skriver men ska ta tag i att blåsa så att jag snart kan gå ut i det vackra vädret och möta upp mamma & Johanna på stan.

Hoppas solen skiner på dig också idag! :-)

Glad måndag!

168397-1429
Mitt hjärta har på sig Polarn & Pyret från topp till tå idag. Här sitter hon och leker med mina Smurfar lite tidigare på morgon.

Då var det dags för en ny vecka med nya möjligheter igen! Underbart!

Här uppe i Luleå har vi en kylig & soligt vacker höstdag. Hjärtat vaknade vid kl. 7 och var hungrig, då tog jag över henne till mig i min säng och vi somnade båda om efter en stund och sov till vid kl. 9. Jätte skönt! :-)

Nu leker Johanna för fullt med mina gamla smycken och mammas sambo Hans kom precis hem från en businesstrip till New York ("alla" är i N.Y om dagen.. ). Själv ska jag ta och äta frukost nu.

Jag önskar er en härligt start på den nya veckan och jag startar den nya blogg veckan med att ge er följande kloka ord:

"Du KAN få allt. Men du kan inte få allt på samma gång."

Fånga dagen! :-)

TACK mina underbara blogg läsare!

168397-1428
Varsågod - den här boken är min present till dig!

Den 9 oktober var ni många som skrev hur fint som helst till mig efter att jag fått en del tråkiga inlägg på min blogg. Tyvärr har jag aldrig besvarat era FINA inlägg så därför väljer jag att TACKA er här och nu.!

Er jag vill tacka är:
Sanna N, Josefin, Zandra, Madde, Sofia i gbg men skåning 34, Sandra, Linda, Linda Bunn, Jenny, Lissan, Lisa, Karoline, Jenny, Jill, Angel, Amelie, Camilla, Lissan, Mini, Gittis, Josefine & Grombaben.

TACK snälla ni för era upp piggande, positiva, trevliga, snälla och glada inlägg. De gjorde mig enormt GLAD och jag uppskattar verkligen att ni skrev till mig då jag behövde det som mest.! :-)

Jag vill även passa på att tacka ALLA  er andra som skriver till mig! Ni är underbara och ni lyser upp mina blogg-dagar. Också måste jag passa på att be så jätte mycket om ursäkt för att jag inte svarat på alla inlägg senaste tiden. Det har inte varit min mening. Jag lovar att göra vad jag kan för att svara er samma dag fr.o.m. nu.

Boken "Heja tjejer" har jag köpt som en present till er som läser min blogg :-) Ni kommer att få citat ur den OFTA med hopp om att de ska bidra till att lysa upp ERA dagar på samma sätt som ni lyser upp mina. Så - jag avslutar det här TACK-inlägget med ett citat ur er bok:

"Uppmuntrande väninnor får en att våga flyga högre." / Anne Swärd.

Kram på er alla! :-)

P.S
Gabriella Tirsén: jag har shoppat skyltdockorna i Oslo men jag ska checka var du får tag i dem i Stockholm. Återkommer! :) .
Josefine Södra Sverige: förlåt om jag missat att ge dig tips.. :( eller är det nu till helgen du ska till Stockholm? Let me know!  När det gäller vita möbler & barn - inga problem! lägg ut en vit filt i soffan / över fotöljerna i veckan då ni inte har så mycket besök så håller de sig extra fina. Köp även möbler med tyg som du kan ta av och tvätta. Jag kör våra sofftyger i maskin och vips! så är soffan som ny :) Kram! :)

God natt härliga helg!

168397-1427
Här ser ni en nybadad prinsessa från tidigare i kväll.   Om du undrar vad det svarta till vänster i bild är? så är det jag som för första gången redigerat ett bilde genom att måla över mig själv för det behövdes  ;-)

Nu sitter jag och klappar mig själv på magen och känner att jag har ätit för många kinasnacks... hmm... bäst att ligga lite lågt med dem imorgon känner jag... Synd att inte morötter är lika gott.. ;-)

Dagen idag har varit precis så där skönt soft som en söndag ska vara. Jag slö tittade på "Ensam mamma söker" i kväll. Det var första gången jag såg det och jag blev inte direkt imponerad men det är ju något "magiskt" med den här typen av program.. för hur dåliga de än är så nog sjutton "fastnar vi" och ser dom! Tokigt ;-) 

Nu är klockan "måndag" och jag är trött tjej i kväll så det är dags för mig att krypa ner i sköna sängen inne hos min sessa.  Min vän Lotta berättade föresten att hennes girls hade varit ute och lekt i första snön på morgon så det har snöat här tidigare idag. Men det var för tidigt för oss sömntutor som sov till 9.20 för när vi vaknade hade allt hunnit smälta bort..  Men vem vet, kanske får vi se snö imorgon?

Jag hoppas att du känner att du har haft en underbar weekend och att du har laddat batterierna inför morgondagen.

God natt & Sov gott härliga helg, imorgon säger vi godmorgon till en ny vecka. :-)

Dagens lekstund.

168397-1424
Byrån "Snö" till höger i bild är fantastiskt fin. En av mina favoriter! ("Snö" finns i mängder av olika utföranden och alla är lika fina).

Det är så härligt att se de små leka så sött ihop. Här smygfotade jag hjärtat & Stina på avstånd när de satt och myste. Stina borstar Johannas hår och Mimmi tittar på Bolibompa.

TACK Lotta, min darling, för ännu en super mysig dag! Jag & Johanna myser alltid exakt lika mycket när vi besöker dig och kidsen.! Och du - glöm aldrig att du är en "super girl" & en äkta super mama! Jag imponeras ständigt över hur du får ihop ditt liv med 3 kids nu då H är i Afghanistan och jobbar. You go go go girl! :-)

Nattning pågår.

168397-1423
Här är vi i hallen hemma hos Lotta på väg hem till mamma runt kl. 18. Jag invigde min nya Monclair jacka idag.

Nu ligger hjärtat nybadad och äter sin välling och jag ska ta och se lite på "Ensam mamma söker", ett program jag läst massor om men inte kan se i Norge för där har vi bara SVT 1 & 2 + TV4.

Ska fira söndagskvällen med ett glas vitt & kinasnacks också. Är det söndag så är det! :-)

Tripp, trapp, trull...!

168397-1422
Här sitter jag och girlsen och mumsar på korv & makaroner hemma hos Lotta tidigare i kväll.

Uttrycket "tripp, trapp, trull" passar bra på de små prinsessorna på den här bilden. Min Johanna är yngst, 13 månader, sen kommer Mimmi som sitter längst till höger i bilden, hon fyller 2 år i november och sen kommer Stina som nyss är fyllda 3 år.

Så mina & Lottas girls  är 1, 2 & 3 år vilket ju är fantastiskt för det gör att de har sååå mycket kul ihop när de leker. Och tänk så mycket KUL de kommer att ha med varandra då de växer upp och blir ännu större. Underbart! :-)

Nu har min lilla sötis bajskalas här brevid mig så det börjar bli dags för mig att gå och byta en blöja ;-) Mamma står och lagar köttfärsbiffar (en av mina favvo rätter!) och vi ska strax äta middag och sen ska jag bada hjärtat. Jag tror hon kommer att somna hur gott och snabbt som helst idag efter allt lek hemma hos Lotta & Co.

Skiver mer då hon somnat! Önskar dig en jätte mysig söndag kväll! :-)

Läges rapport.

168397-1420
I bakgrunden ser ni att träden inte har kvar några löv här uppe i norr..

Idag inviger jag den nya fina Filippa K koftan som jag fick i present. Den är underbart varm & skön och passar perfekt! :-) Mamma fotade oss precis nyss innan jag hunnit klä av Johanna sina varma kläder.

I skrivande stund sitter hon i mitt knä och mamma lagar plättar. Plättar är bara såååå gott och det är bara när jag är här på besök som jag äter det för tyvärr blir det aldrig att jag lagar det själv.

Vår plan idag är att gå hem till Lotta & kidsen och mysa senare i em. Det ser vi verkligen fram emot! :-)

Min lilla darling.

168397-1419
Hjärtat var extra varmt klädd i sin fleece dress och myste i sin "dunpåse" för att inte frysa i kylan.

Jag fotade Johanna nyss då hon och mamma kom innanför dörren. Det är ju bara sååå praktiskt att bo i ett hus med hiss så att vi kan ta vagnen hela vägen in i hallen. :-)


Gårdagens shopping = härlig läsning!

168397-1418
Svenska ELLE Interiör & Vi föräldrar blev gårdagens blad shopping.

Gårdagens shopping blev fylld av : "inspirationen & underhållning"! för när jag är hemma i Sverige så bara ÄLSKAR jag att gå till en bokhandel. Det är så lyxigt att få handla de svenska böcker jag inte får tag i i Norge också är det så mysigt att stå och bläddra i vackra böcker.

Så - efter mitt besök på "Akademibokhandeln" igår fick jag ÄNTLIGEN (!!) med mig boken "Privat" av Carolina Gynning & Alex S. Den har jag längtat efter sedan den kom ut den 14/9 så den ska läsas a.s.a.p! :-)

Hittade även en helt underbar bok som heter "en härlig bok" av Mia Törnblom. Den ska jag berätta mer om i ett eget inlägg en gång. Boken "Heja Tjejer" är fyllda av massa kloka & inspirerande citat så den kommer jag att skriva ur på min blogg.

Den söta anteckningsboken "fairy fantastic ideas!" var ett "must" att köpa för jag har nästan skrivit ut den jag köpte i somras. Har alltid med mig den i handväskan och skriver "att göra" listor, små anteckningar etc i den.

Oj, nu kom precis mitt hjärta och mamma innanför dörren här. Lilla sötisen har sovit ett par timmar i sin vagn. Jag tror att det är den friska Luleå luften som gör att hon sover så gott :-)

Oktober = rosa månad.

168397-1417
Den till vänster är utan parfym, den högra med parfym.  Snygga förpackningar att förgylla badrummet med.

Den här månaden är så härligt rosa till förmån för Bröstcancerforskningen och det finns massor med framtagna produkter där en viss % av det vi betalar går direkt till forskningen. Så var det med dessa bodylotions som jag såg en notis om dem i senaste numret av "Vi Föräldrar" och shoppade på Apoteket här i Luleå igår.

Jag passade också på att shoppa "Rosa bandet" då jag hittade det i en bokhandel.

Alla bidrag är bra bidrag för många bäckar små......!

P.S Jag tänker väldigt mycket på er vänner som drabbats. Sköt om er och fånga dagarna!

Saknar tjejerna...!

168397-1416
Min Johanna tillsammans med Idol girlsen på "Grodan" i Stockholm i april.

Det var kanske bara nåt tillfälligt fel, nu kan jag lasta ner bilder igen :-)

Jag ser som sagt på Idol och jag  S A K N A R Gynning & Berg. De satte så skön stämning på programmet och den stämningen känner jag tyvärr inte att Jihde klarar att få till.

Idol är BRA underhållning både på en fredag och på en soft söndag :-) Snart är det väl reprisen på "Bonde söker fru" också. Lovely! :-)

När jag orkar resa mig ur soffan så ska jag prova de kläder jag och mamma har hängande här.... Vi har shoppat på "öppet köp" för att prova hemma och eftersom vi har väldigt lik sak och samma storlek så kan vi köpa ett ex, prova båda två och sen bara gå och komplettera med en till exakt likadan om vi tycker om den. Smidigt! :-)

Jag softar med Idol.

Ååå vad jag lyxar nu! Jag ligger i soffan och ser reprisen på Idol (missade i fredags pga resan) och Mattias är ju bara sjukt söt och Miss.Picasso levererar som vanligt. Härligt! Jag mumsar på Kina snacks och mamma är ute och går tur med en sovande prinsessa.

Så här sköna ska söndagar vara! :-)

P.S jag har försökt blogga med bild men det fungerar inte :-( måste tyvärr vara något fel på blogg.se. Hoppas de fixar det a.s.a.p!

Godmorgon vackra söndag!

168397-1415
Se på glädjen i Johannas ögon när hon tar sikte på min mobiltelefon. :-)

Åååå vad det är lyxigt härligt med sovmorgon! :-) Idag vaknade mitt hjärta runt 7 och ville ha mat. Då la jag henne brevid mig i min säng, hon åt och sen somnade hon om mot mig. Hur mysigt som helst! Och nästa gång vi vaknade var kl. 9.20 (!) så vi har haft värsta sovmorgonen precis som man ska ha på en söndag. Underbart! :-)

Nu är TV4 Nyhetsmorgon på här hemma hos mormor och jag verkligen fram emot intervjun som ska vara med han den där Alexander som vi sett på 10000000 bilder tillsammans med Paris Hilton. Jag tror inte att de är ett par, jag tror bara hon tycker att han är en cool, snygg kille som hon vill hjälpa karriärmässigt. Så - det blir jätte spännande att höra vad han säger?!

Ska hoppa i duschen nu och sen äta frukost med mormors goda hembakade bröd :-)

Jag har shoppat en bok (som jag berättar mer om vid tillfälle) och i den står den här kloka texten - som jag VERKLIGEN gillar - på den här dagen, den 14:e oktober:

"Låt dig inspireras av andra människors åsikter och tankar, men låt dina beslut vara ett resultat av dina egna slutsatser."

Med de orden önskar jag dig en underbart mysig, soft, skön & avkopplande söndag fylld av lyckliga stunder och glada ögonblick!

Söndagkram! :-)

Prinsesse topp.

168397-1414

I Johannas paket från Petter låg den här bedårande fina toppen från "Burberry" med vackra spets detaljer på ärmarna. Super fin! :-)

Petter - du är som sagt otroligt snäll! TACK så jätte mycket! :-)

Nu är klockan mitt i natten och det är hög tid för mig att hoppa i säng. Visar några små saker som jag shoppade idag imorgon. Jag köpte bl.a. en liten bok som heter "Heja Tjejer" och från den kommer den texten som jag nu väljer att avsluta den här dagen med:

"Om du kan drömma om det, så kan du göra det." / Walt Disney (1901-1966)

God natt & sov gott, vi ses på söndag! :-)

Tack Petter!

168397-1413
Topp från Filippa K.

När vi kom fram till mamma igår så låg det ett par paket och väntade på oss från min underbara vän Petter. Han hade postat försenade födelsedagspresenter till mig och Johanna från Oslo och det gjorde det hela extra kul! :-)

I mitt paket låg den här super mysiga koftan från Filippa K så gissa om jag blev GLAD! :-) Den har jag önskat mig LÄNGE så det var en PERFEKT present att få!

TUSEN TACK vännen! Du är den snällaste! :-)

The girls.

168397-1411
Från vänster: Mimmi, Johanna och Stina.

Här står the girls och myser framför ugnen där middagen förberedes. De är SÅ söta ihop.!

Nu ska jag ta och återgå till soffan och mitt vinglas. Visar shoppingen + gårdagens presenter senare innan jag hoppar i säng.

Om du ska ut på party i kväll:  HAVE FUN!!!!  Fånga ögonblicken och tänk inte på morgondagen! :-)

P.S Nu är klockan mitt i natten och jag har redigerat det här inlägget eftersom jag kom på att jag inte ska ge mig in i någon debatt om "Världens barn" som gick på SVT i kväll (när man skriver om det i text så kan det bli lite "platt" och det är svårt för mig att formulera vad jag egentligen menar...). Så ni som skrev till mig: TACK! Jag håller med er! Vi ska absolut hjälpa alla de vi kan hjälpa!  :-)

Lek & bus !

168397-1410
Stina & Johanna myser på köksgolvet hemma hos Lotta.

Vi hamnade som sagt hemma hos min bästis Charlotta och hennes kids i eftermiddag och det var bara hur trevligt och mysigt som helst. Kidsen lekte med varandra och jag och Lotta hade girltalk och drack gott vitt vin. Lovely! :-)

Jag är SÅ glad över att Lottas girls och Johanna leker så bar ihop. De är som syskon! :-)

Darling- TAAAACK för världens bästa timmar i eftermiddag/kväll. Vår stund gav mig såå mycket energi och jag kände mig helt lycklig då vi åkte hem. Du är en FAB vän Lotta!!!!! :-)

Dagens tips.

168397-1409
Stativet står i Shopping i Luleå utanför butiken "Gallerix".

Jag gick förbi butiken  "Gallerix" idag och där hade de flera stativ med julkort till 1 krona! (galet billigt!!!)  De uppmanade till att shoppa kort i god tid före jul så man slipper stressen. Tanken är god men jag måste ju erkänna att det känns liiiiiiite tidigt att shoppa julkort just nu...

Detta blir trots allt mitt dagens shopping tips till dig som bor i Luleå eller i någon annan stad som har en "Gallerix" butik: gå iväg dit och köp julkort för 1 kr. Billigare än så kan det inte bli!! (men finare än så kan det bli om du gör egna...! )

Tänk- om 2 månader det här datumet är det LUCIA.! Tiden flyger! :-)

Vår lördag.

168397-1408
Johanna bara älskade ballongen hon fick på Max grillen. Hon lekte med den heeela tiden.

Vid 14.30 mötte jag upp mamma & Johanna. Vi gick runt på stan och tittade i butiker och Johanna sov hur gott som helst i sin vagn i 2 timmar.

Jag shoppade böcker (ska visa senare!) och såg ett par perfekta "Thailand toppar" till bra pris som jag kanske shoppar innan vi reser hem igen. Sen gick vi till MAX och åt deras goda hamburgare och sen - helt spontant - gick jag och hjärtat hem till Lotta & kidsen. Det var bara SÅ jätte jätte mysigt att hälsa på dem och vi super myste varje sekund då vi var där ! :-) (visar bilder senare)

Sen hem till mamma och jätte god 3 rätters middag som startade med min favvo : löjrom & champagne. Nu ser vi TV och min bror är också här (min mammas sambo är i New York på business trip).

Hoppas du har en super mysig lördag kväll för det förtjänar du! :-)

Vi har haft en perfekt dag!

168397-1407
Här är vi på Storgatan idag. Jag har på mig min stövlar från BilliBi, mina byxor från "Robin´s Jeans", min jacka från "See By Chloé", handväska från "Heartmade" och solbriller från "Gucci". Sessan sov hur gott som helst i vagnen och på vagnen hänger mormors väska.

Vi har haft världens bästa lördag. En helt perfekt dag! Efter shopping och mat så hamnade jag och Johanna hemma hos min bästis och vi hade bara de mest underbar timmar där. Nu är vi hemma hos mamma igen och har ätit en perfekt middag och nu ska jag natta hjärtat.

Skiver mer detaljerat om dagen senare.

Hoppas att din dag varit lika PERFEKT som våran och att du har en super kväll!? :-)


Min prinsessa igår.

168397-1406
Det är synd att inte bilbarnstolen går åt andra håller för då hade vi kunnat titta på "Fifi" på dvd när vi är ute och åker bil..  skärmarna sitter tyvärr i hennes nacke nu...

Så här glad var min prinsessa igår då vi kom fram till Gardemoen. Hon såg ut att tycka att det var SÅ KUL att vi skulle ut och resa för hon älskar ju människor så flygplatser & flygplan är underbara ställen för henne för där finns det hur många som helst att vinka till & flörta med :-)

Det var en LYX att JIG kunde vara med oss hela vägen fram till säkerhetskontrollen för det är inte alls lika lätt att resa ensam med hjärtat utan baby björn (jag hade med mig den men använde den inte, hon är så tung & stor nu..).  Det blir nämligen lite små tungt att hålla henne + handbagaget i de låååånga köerna till säkerhetskontrollen. Jag önskar att de hade en "expressfil" för oss med barn + för äldre människor och andra som behöver det. Jag tror vi är många som gärna skulle betala några kronor extra för det. Så - det blir dagens tips till säkerhetsavdelningen på Gardemoen! ;-)

Hela vår resa gick i alla fall hur smidigt och bra som helst. Johanna var , som vanligt då vi är ute och reser, en ÄNGEL heeeela vägen från Oslo till Luleå. Och jag blir stolt mamma då jag får höra av andra runt omkring oss på resan att hon är unik som inte skriker högt (vid start / landning), sitter oroligt i stolen eller på annat sätt visar sitt missnöje. Istället så sitter hon i mitt knä och vinkar och skrattar till alla och läser sin bok och dricker lite vatten och bara myser. Det gör vår resa till ett nöje! :-)

Nu har min mamma gått ut med en sovande sessa i vagnen och jag ska göra mig klar för dagen och gå ut och möta upp dem. Det är så lyxigt att få fixa till mig i lung & ro så jag bara njuter :-)   Jag är glad att jag tog med "dunpåsen" till Johannas vagn för den behövs här uppe i den friska Luleå luften.

Skriver mer senare då är tillbaka hemma! 

Nu fångar vi dagen och går ut och shoppar oss något fint tycker jag! ;-)




Godmorgon soliga & kyliga lördag!

168397-1405
Johanna sitter och trycker på mormors dragspel på morgonkvisten. Eftersom det är så kyligt här uppe i norr på morgon så inviger hon sin nya Hello Kitty tröja idag så nu blev den precis den "morgonmys" tröjan jag tänkt att den skulle bli :-)

Å vad det är U N D E R B A R T  att få vakna och kunna SE UT!!!! Jag vet, det är ju helt normalt att man kan göra det för alla er andra, men inte för mig som lever bakom plast sedan i maj månad... Så idag riktigt njuter jag av den vackra soliga sjöutsiken. Det "öppnar sinnet" och ger energi! Helt lovely!! :-)

Också är det ju lördag och bara det i sig är ju underbart!

Nu leker hjärtat med mormor och jag ska passa på att hoppa i duschen och fixa håret och göra mig klar för dagen så att vi hinner ut på stan innan allt stänger.

Jag önskar dig en underbart härlig lördag fylld av lyckliga stunder & glada skratt! :-)

God natt från Luleå!

168397-1404
Jag reste i topp+ linne från Filippa K, kjol från "See by Chloé", svarta strumpor från Wolford, jacka från "See by Cholé" och stövletter från "BilliBi". Här står vi brevid vår bil på Gardemoen i Oslo. JIG var snäll och körde oss. Bilden togs rakt mot solen så den blev lite ljus...

Tro det eller ej - men vi är i Luleå nu! Bättre sent än aldrig ;-)   Och jag är hur trött som helst efter vår resdag så jag ska kasta mig i säng. Ville bara tala om att vi är framme så att ni vet eftersom man ju aldrig riktigt kan veta med oss ;-)

Berättar om resan (Johanna var en ÄNGEL heeela vägen)  och visar FINA presenter som vi fått imorgon.

God natt kramar! :-)

På väg!

168397-1403
Jag blev helt rörd då hjärtat la sig så här i min väska. I mina mamma ögon är detta sötare än socker...

Här tänkte nog hjärtat.... "om jag lägger mig här och sover så vaknar jag kanske i Luleå?" ;-) Hon var sååå söt då hon låg tröttis i min väska.

Jag tog självklart "hinten" och har nu lagt henne i sin säng så förhoppningsvis sover hon fram till att vi ska resa. Eftersom vi plötsligt blivit bra på att missa flyg så ska jag skynda på här och göra mig och packningen klar när hon sover så att vi kommer oss iväg i GOD tid till flygplatsen.

Därför blir det här mitt sista inlägg från Oslo idag. Nästa gång jag skriver är vi i Luleå. Det LOVAR jag! ;-)

Resklar Johanna.

168397-1402
Mitt hjärta alldelens nyss i min resväska.

Gissa om jag sprang för att hämta kameran då jag ser att hjärtat kryper upp i resväskan. Hon känner nog "Ska vi ALDRIG resa?? vi har ju varit på väg i 1 vecka nu? " ;-)

Men ännu sötare blev det på bilden som kommer i nästa inlägg....!

Dagens rese outfit.

168397-1401
Idag ska Johanna få inviga sin nya Juicy jacka.

Jag förberedde vår resdag SÅ noga igår. Se bara hur jag la fram Johannas rese outfit igår kväll. Precis som en brandmann så tänkte jag att hon bara kunde hoppa i kläderna på morgon och iväg skulle vi... 

Men allt blir ju som sagt inte alltid precis som man tänkt sig ;-)

Gissa om jag LÄNGTAR till vi landar i Luleå ikväll....! :-)

Funny fredag!

168397-1400
Såg annonsen för min parfym i senaste engelska ELLE. Tyckte att den passade idag för hela vårt "resatillLuleå" prosjekt är ju faktisk lite funny...


Har ni sett filmen "Måndag hela veckan"? Om inte - det är en film där handligen baseras på att en mann upplever samma dag om och om och om igen...

Jag säger bara så här: vi kör "Fredag hela veckan" jag & Johanna för hur galet det än är så måste jag nu berätta för er att vi är HEMMA. Jo, det är faktiskt sant. Vi försov oss. Fråga mig inte hur man kan lyckas göra det IGEN. Jag menar: ställde vi inte typ 10 väckorklockor?, telefonväckning?, vänner som ringde och väckte oss?, väckning på mobilen?, klockradion? lärde vi oss ingenting av det som hände förra veckan? osv osv.  Svar: ingen kommentar ;-)

Först blev jag så klart hur ledsen och besviken och arg och irriterad som helst men nu kan jag bara tycka att hela saken är lite "Funny". För det är ju trots allt bra att gilla läget och inse fakta.

När vi vaknade ringde jag SAS och vi kommer nu att flyga i eftermiddag också landar vi i Luleå "mitt i Idol".

Så nu sitter jag här med hårrullar och hjärtat kryper runt och vi gör oss klara för att ...RESA! Men ni tror väl inte att vi kommer till Luleå förren ni ser det?! :-) Bilbevis kommer i kväll. I promise! ;-)

Hoppas att din dag börjat bättre än vår och att du njuter av att det är FREDAG! Det är  SOL och livet leker! :-)

Fredag = resdag!

168397-1399
Här ligger hjärtat och filosoferar på Arlanda  i somras då vi reste till Luleå.

Nu ska vi göra ett nytt försök att resa till Sverige! Vi flyger via Stockholm till Luleå imorgon bitti (lite senare än det plan vi missade förra fredagen, man lär av sina misstag ;-)  och landar i Luleå någongång runt lunch. Stannar där ca 1 vecka och gör sedan ett mysigt Stockholms stopp på vägen hem.

Jag kommer självklart att blogga som vanligt från Luleå så ni blir med oss på resan! :-)

I kväll har jag packat ner "allt" och jag ser fram emot den nya utmaningen: att resa med Johanna utan babybjörn... ?

Bäst att jag hoppar i säng nu så att jag hinner sova innan jag ska stiga upp. Bloggar igen då vi är framme.

Jag & Johanna önskar dig en lovely fredag fylld av härliga ögonblick! :-)

Dagens shopping.

168397-1398
Kappa från Zara, pris: 549nok.

Den här söta kappan till Johanna har tittat på ett par gånger och idag slog jag till. Så - nu har Johanna fått sin första kappa som passar perfekt till hennes klänningar :-)

Hjärtat somnade sött strax före 21 och då satte jag och JIG oss och åt vår favorit take-away från "Bambus" som JIG köpte med sig hem. Hur gott som helst!

Nu ska jag ta tag i packningen här så att jag inte blir uppe hela natten och vi missar flyget. Köpte föresten en regnjacka till mig själv från H&M med Hello Kittysar på men jag ska returnera den för den jag har från "Ilse Jacobsen" är så mycket bättre. Så - det blir första gången jag returnerar något med Hello Kitty på ;-)

Jag såg föresten den första "Jule marsipanen" i butiken idag. Så nu börjar det....!

Tänk, om 2 timmar är det F R E D A G. Lovely! :-)

P.S fotade utan blixt för bilden blev så galet ljus med blixt.. hoppas den inte blev FÖR mörk nu bara..?!

Hemma igen!

168397-1397
Jag testade självutlösaren på kameran idag igen och idag gick det ju lite bättre. Inte lika suddigt. Teknikens under ;-) Här är vi på innergården där vi bor nu då vi kom hem. Har på mig min kappa från Diesel & scarves från Gucci, Johanna har sin jacka från Gap.

Nu är vi hemma igen efter vår lilla utflykt. Hjärtat sov i vagnen och jag hämtade ut nya linser (äntligen!) och sen åkte vi  till R.O.O.M. för att hämta en del ting jag beställt.

På vägen hem var vi förbi på H&M och Zara också och jag lovar att visa vad jag  fick med mig hem lite senare i kväll. Nu ska jag leka med mitt hjärta som precis ätit sin kvällsgröt också ska jag börja packa så smått också.

Men först av allt så ska jag tända alla ljusen så det blir mysig kvälls stämning här.

Önskar dig en mysig höstkväll! :-)

Helt bananas.

168397-1396
Hjärtat sitter uppe på vår köks ö. Tokigt värre.

Min busiga Johanna visar fram en banan och bad mig hälsa att "hon tycker att alla borde äta mer frukt för det är ju så nyttigt & gott, framförallt banan för det tycker hon är godast. Sen är det smart att man blir så mätt av banan också."

Hemma hos oss skulle vi inte klara oss utan bananer. De "räddar" oss då vi "inte hinner äta men är hungrig" för bananen kan man äta samtidigt då man springer nedför trapporna  på väg ut. Och jag har alltid en banan i väskan då jag och Johanna är ute på dagarna "in case of emergency" ;-) (=någon av oss blir panik hungrig).

På tal om bananer : Här i Norge säger man ofta att man gick "helt bananas" om man tex gått helt crazy på shopping (=shoppat mer än man tänkt sig). Jag tycker att det är ett så härligt uttryck. !

Nu ska vi göra oss klara och ge oss ut på dagens tur. Idag går den till R.O.O.M. för några ting jag beställt där är klara för hämtning. Jag kollade föresten upp om nya Lexington Living boken kommit till Norge ännu? men det har den tyvärr inte så jag får shoppa den i Sverige nästa vecka.

Och just det ja - jag har ju helt glömt att berätta! Vi gör ett nytt försöka att resa till Sverige imorgon jag och Johanna! Vi flyger till Luleå och blir där 1 vecka och sen tar vi Stockholm på vägen hem. Och en sak är säker - imorgon ska vi I N T E försova oss ;-)

Hoppas att din dag är härlig trots regnet och att du får gjort allt du tänkt dig! Men om du inte hinner allt så är det ju härligt att det alltid kommer en morgondag. Och imorgon är det ju inte vilken dag som helst heller. Det är FREDAG! Tjohooo! :-)

Busig Johanna.

168397-1395
Kameran fångade hjärtat "i farten" nyss.

Nu lagas det lunch här (kokar nytt ris och ska värma upp korvstroganoffen från igår) och hjärtat kryper efter ett besök som vi har här idag. Hon tycker att det är sååå kul :-)

Själv har jag precis kommit hem igen. Jag fick nämligen tillfälle att åka ut ett jobb ärende och då gäller det att passa på! (JIG var hemma med bilen mellan 2 möten)  Så jag körde till kontoret jag ska inreda och lämnade alla saker jag shoppade på Ikea igår + passade på att ta lite mer bilder från miljön så att jag kan skissa lite.

Och på tal om interiör - idag ska jag kontakta en interiörstylist som gjort en julbok hemma i min "Carrie lägenhet" och som jag faktiskt aldrig sett. Den kom ut i bokhandeln förra julen men av någon knasig anledning så fick jag aldrig veta det så jag har som sagt inte sett den. Tokigt värre.! De fotade hemma hos mig i ett par veckor och det var fokus på mat så det var nog inte så mycket från lägenheten i helhet tror jag. Men ovsett - det var hemma osh mig och jag vill ju absolut se!!!

Ska be att få ett ex av boken så att jag kan visa er! Måste ringa henne så fort jag ätit :-)

Min mormors syster.

168397-1394
I juni begravdes min älskade underbaraste mormor Signe. Hon blev 90 år. Bilden är från begravningen och jag och Johanna står här tillsammans med hennes systrar.

Till vänster om mig står mormors lillasyster Märtha 87 år och till höger om oss står mormor storasyster Ester 94 år. Och Ester är en fantastisk kvinna full av livsglädje! Hör på det här: Hon gjorde hål i öronen vid en ålder av 85 år (tror jag det var...?) , hon älskar kläder och shoppar något nytt både nu & då (hon visar alltid upp sina inköp då vi är där på besök)  och det var på en av dessa shoppingturer som något kul hände.

Hon var på "Team Sportia" (stor sportbutiks kedja i Sverige) och skulle köpa sig en ny vinterjacka. Då erbjuder de henne att vara med i deras kundklubb och när hon skrev in sitt födelsedatum så fick ju personalen en chock och sa att hon måste vara den äldsta de har med i sin club. Jag tycker att det är så underbart! Hon fyller 95 år nu i december och hon har nyligen blivit med i Team Sportias kundklubb.  DET är fantastiskt!

Jag beundrar verkligen henne och hoppas att jag också kommer att vara lika glad i att shoppa mig något fint även då jag är på väg att fylla 95 år! :-)

Nu sover mitt hjärta sin "förmiddags nap" och jag ska passa på att fixa några jobb saker. (mejla/ringa etc.).

Njut dagen! :-)

Godmorgon härligt höstliga torsdag!

168397-1392
Mitt hjärta igår då vi kom hem från vår tur.

Idag väckte Johanna mig strax efter kl. 8 och jag vet inte vad det beror på? men jag känner mig super super PIGG idag! Så pigg att jag önskar att ta tag i dagen nu på en gång och få gjort massor. En härlig känsla! :-)

Men då jag vaknade tyckte jag att det var märkligt att jag var så pigg för jag trodde klockan var "mitt i natten" för det var sååå MÖRKT. Det är första riktigt hötsliga dagen då det är så där mysigt mörkt på morgonen för idag lyser nämligen solen med sin frånvaro. Så när jag duschat ska jag tända massa ljus här hemma också ska vi mysa.

Ska faktiskt ta och hoppa i duschen nu på en gång så att jag får ut maximalt av dagen! Johanna hostsade föresten mindre i natt = underbart! för oss alla 3.

Hoppas att du också känner dig pigg & full av energi idag och att din dag blir hur bra som helst! :-)

Nattens tips!

168397-1391
Bild från inredningshändelsen "Casa Cor" ur senaste nr av "Allt i Hemmet".

Ja, jag måst kalla det "nattens tips" för jag kan omöjligt skriva "dagens" nu då klockan är 02 på natten.. ;-)

Jag har precis suttit och myst med mina blader och i nya "Allt i hemmet" så läste jag om "Casa Cor" som de skriver är höstens stora inredningshändelse. 35 designers och arkitekter har inrett varsitt rum i det anrika jugendhuset T-house på Engelbrektgatan. 1 i Stockholm. Syftet med "Casa Cor" ska vara att ge inrednings inspiration. Det är öppet tisdag - söndag kl. 11-22 MEN! sista dagen är den 14:e oktober så om du bor i Stockholm så bör du göra ett besök a.s.a.p.!


I "Allt i hemmet" visar de bilder från alla rummen och det rum jag blev helt kär i är det ni ser på bilden. Så önskar jag att Johannas rum ska se ut då hon blir lite äldre. Se sänghimlen med prinsessekronan på toppen! Den är ju bara "to die fore"! :-) Och matbordet med gustavianska stolar i "barn format" är ju underbart. Och för att inte tala om den coola idén att bygga in TVn så att det ser ut som en teater scen.

Jag ska tveklöst klippa ur denna bild och sätta in en i en pärm och ta fram den då hjärtat blivit så stor att hon kan sova i sängen som är på bilden.

Nej, nu måste jag hoppa i säng. Det är galet sent. God natt! :-)

P.S jag kommer självklart inte att ha "leopard" mattan på golvet, men det förvånar väl ingen? ;-) Men jag tycker att den var en riktigt häftig kontrast mot allt det söta!


God natt onsdag.

168397-1390
Jag är helt "symmetri galen" och det ser ni ganska tydligt på mitt sätt att skylta ;-) De flesta varorna ni ser är från Bruka men allt i zink är från "Walther & Co", ett danskt företag som har såå mycket fint. Ni får en "feeling" av deras stil om ni surfar in på
http://www.waltherogco.dk men ni ser tyvärr inga produkter på sidan. (De selger ej direkt till privatperson.)

Som "plåster på såret" för att jag inte har någon "Ikea jul" att visa så får ni här se en bild från min julen i min interiörbutik 2005.  Att skylta inför julen är bland det bästa jag vet och eftersom det här kommer bli min första jul på 5 år utan butik så kommer jag nog att ta helt av här hemma ganska tidigt iår så att jag hinner njuta det före vi ska resa till Thailand för där blir det ju inte riktigt samma sak med palmerna i bakgrunden...

Jag har massor med interiör tips till er inför julen så jag riktigt längtar till vi närmar oss så att jag kan börja skriva om dom!  Först ut kommer "julkalender" att vara och det blir en dag snart för det är smart om man börjar att shoppa i god tid så att man slipper få "panik" i slutet av november för tiden flyger och vips! så är det 1:a december. Det är ju trots allt 24 paket som ska fyllas.

Nu är klockan redan torsdag så jag tackar för idag och ska nu byta om till mina sköna Juicy byxor och hoppa upp i fotöljen och bläddra i mina nya blader och mumsa på lite Kina snacks för att "fira" min Ikea shopping och för att fira att det är "lill lördag", eller VAR kanske jag ska skriva, klockan har ju redan slagit 24... ;-)

God natt, Sov gott & dröm härliga drömmar! :-)

P.S tro det eller ej, men på julen har jag faktiskt RÖTT istället för rosa hemma ;-)

Nöjd!

168397-1388
Jag testade för första gången att fota mig själv med "självutlösaren" så jag ställde kameran mot vindrutetorkaren på bakrutan på bilen och här ser ni resultatet. Hur suddigt som helst.  Det kändes ovant att köra en kundvagn istället för en barnvagn. Då och då kom jag på mig själv med att köra vagnen "fram och tillbaka" när jag stod och tänkte... precis så där som man gör med barnvagnen.. Hoppas ingen såg mig ;-)

Jag kom precis innanför dörren igen och Å! vad jag känner mig NÖJD med mitt Ikea besök! Härligt!! :-)

Det var ju ganska galet att köra iväg ut strax före kl.22 då jag var ovanligt trött men jag kände bara att jag verkligen ville få gjort mina "jobb  ärenden" där ute så iväg körde jag. Väl där så var det ju sååå underbart! för det fanns hur många lediga parkeringsplatser som helst, det var hur lite folk som helst och det var ingen kassakö. Lovely!

Jag fick shoppat precis alla de saker jag tänkt mig så nu kan jag sova gott om natten och veta att jag har några små detaljer,  som är viktiga för helheten,  på plats (som ni säkert förstår så har jag shoppat till mitt interiör uppdrag). För när något väl är slut på Ikea så vet man ju aldrig helt när de får in det igen. Ibland tar det ju mååånader, så det kändes bäst att köra "safe" och shoppa nu.

Men vet ni - det fanns inte en enda liten julsak i sikte. Inte ens så mycket som en julgranskula.. Snopet! Jag frågade personalen när de ska ta fram julen? Men hon hade ingen aning utan hänvisade mig till deras hemsida?! Den som väntar på något gott säger jag bara....

Oss tidigare i kväll.

168397-1387
Här leker jag och mitt hjärta med hennes nya kram vänliga Barbapapa. Idag hade jag på mig linne från By Malene Birger, topp från Filippa K och jeans från Replay. Den långa halsbandet kommer från ett danskt märke som heter "Arena".

Nu då mitt hjärta inte är helt i form så är hon mycket mer upptagen av att vara nära mig och att jag ska bära runt på henne och kramas med henne på dagarna så min tid bara "försvinner" och allt som står på min "att göra lista" står kvar på varje ny dag... 

Men istället för att ha dåligt samvete för att jag tex inte hinner svara på era trevliga kommentarer, ringa dom där samtalen och skriva dom där korten så fokuserar jag på att jag får gjort enormt mycket ändå :-)  Jag får tränat min Johanna på att lära sig att gå, på att lära sig att peka på rätt sak till rätt ord ("var är lampan?" - "DÄR!" osv osv) och jag busar och dansar och leker med henne vilket trots allt är viktigast av allt.

En sak som står på min lista idag är "Ikea"! och dagen är ju inte slut ännu och Ikea har öppet till kl. 23 så - nu ska jag faktiskt klä mig och hoppa in i bilen och köra iväg dit.

När jag kommer hem ska jag ge er en rapport om vad jag sett för julpynt (ska ta med kameran) för vid den här tiden varje år brukar de alltid ha tagit fram de första julsakerna där. Gleder mig till att se! :-)

Dagens Johanna shopping.

168397-1386
Shoppade de här sakerna på butiken "Riktige Leker".

Den här stora mjuka "gossiga" Barbapapan har jag tänkt att köpa till Johanna hur lääänge som helst så idag slog jag till :-) Och hon älskar den. Har pussat på den 100 gånger i kväll. Kul!  Pusslet gillade hon också så mycket att 2 av bitarna redan är spårlöst försvunna, de har hon lekt iväg någonstans ;-)

Det söta anteckningsblocket var oemotståndligt till att skriva shoppinglistor på (matchar burken vi har sessans grötpulver i på köket) och sen hittade jag en hel liten påse med hårspännen med kardborreband så de fick följa med också för jag märker att vi tappar en hel del spännen...

Nu pågår nattning + "Bonde söker fru" här. Det är ju bara SÅ kul att se "speed dejterna", pinsamt kul ;-)

Lyxigare än lyx.

168397-1385
Svenska "Allt i hemmet", engelska "Red" och engelska "ELLE".


JIG kom precis hem och just idag så känns det lyxigare än lyx att han nu leker med mitt hjärta och att jag kan laga middag i lugn och ro på köket. En annan härlig mamma lyx är de nya blader jag shoppade idag. Jag riktigt längtar till senare i kväll då jag sätta mig och bläddra igenom dom och MYSA.!

Men först: middag, bading och "Bonde Söker Fru" samtidigt som nattning. Men sen så! Eller föresten, då ska jag kanske en tur till Ikea och fixa lite jobb saker... Men sen! Då! Ååå vad jag ska mysa. :-)

Just nu..

168397-1384
Hjärtat ÄLSKAR att trycka på alla knapper som finns på micron. Tog bilden av henne på morgon då hon stod och tittade på sin välling som snurrade runt där inne.

... tittar hjärtat på Bolibompa och myser med sin "Barbapapa" som jag shoppade till henne på dagens tur och jag ska börja laga mat. Idag blir det svensk falukorv som ska förvandlas till en korvstroganoff.

Kameran blev tyvärr tom för batteri precis då jag skulle lasta ner dagens bilder så jag visar bilder på shoppingen (leksaker till hjärtat & blader till mig)  när vi ätit för då har nog kameran laddats klart.

Hoppas att din dag varit lika solig som vår och att du får en ritktigt mysig kväll. Det är ju "lill-lördag" idag så passa på att "fira"! :-)

Handväskor.

168397-1383
Några väskor ur min samling.. Jag ÄLSKAR handväskor!

Jag  hittade som sagt en reklam för en tokig hemsida i "US Weekly". En hemsida där man kan HYRA sig en handväska! Jo, det är faktiskt sant. Du kan hyra den väskan du tycker om från Gucci, Louis Vuitton, Chanel m.fl. och även andra accessoarer som tex ett halsband. Du kan hyra väskan så länge du vill, sedan lämna tillbaka den och byta ut den mot en annan.

Du kan surfa in och se sidan här:
http://www.bagborroworsteal.com

Jag utgår från att man bara kan hyra om man bor i USA men jag ville ändå visa sidan bara för att det är lite crazy.

NU är hjärtat inte helt nöjd här så nu ska vi skynda oss ut i friska höst luften! :-) När vi kommer tillbaka ska göra allt jag inte fick tid till igår: svara på kommentarer och fortsätta "the story of my life".

Sen senare! :-)

Dans & hårfix.

168397-1382
Packningen ligger kvar som ni ser... Och lika bra det för vi ska snart ut och resa!

Här ser ni mina tjusiga hårrullar bakifrån ;-)  Jag och hjärtat dansade runt i vardagsrummet till Jusin Timberlake då jag tog bilden och nu sitter vi och äter svenska goda köttbullar från "mamma Scan". Gott!

När mitt hjärta ätit färdigt ska vi göra oss klara för att gå ut så att vi får lite härlig friskluft. Och idag kanske det har kommit några nya härliga blader? Ska gå raka vägen till Narvesen och titta!


Men innan vi går ut måste jag visa er en crazy nettsida som jag såg reklam för i "US Weekly"... ska bara ta ur alla mina hårrullar först :-) Visar strax!


FAB armband.

168397-1381
I bladet  "US Weekly" som jag fick av min veninna igår så hittade jag en liten artikel om de "hottaste" celebs armbanden i US just nu. Det är de här "phrase" armbanden av en tjej som heter Jessica Kagan Cushman. De finns i olika varianter och just det här som ni ser på bilden passar ju mig PERFEKT för vet ni vad det står på det??

Truly fabulous people never get dressed before lunchtime.

Så det förklarar varför jag & mitt hjärta aldrig är klara för att möta dagen förren runt kl. 13-14 på dagarna. ;-)

Tyvärr så trivs inte jag så bra i den här typen av armband, annars hade jag beställt ett. Man kan shoppa dom på:
http://www.jessicakagancushman.com och de kostar 130dollar/styck, dvs ca 700nok/styck.



Snö?!

168397-1380
Jag & min bror är på väg till lokalen där jag startade min butik. Vi skulle dit och montera & packa upp de första varorna. Jag hade på mig mina "Punk Royal" byxor som var såååå trendy på den tiden ;-)

Den här bilden på mig och min bror är tagen omkring den här dagen, 10 okt,  för 5 år sedan. Det var den första snöiga dagen det året och precis som vanligt så kom det tok mycket på gång men det smälte bort lika fort som det kom.

Idag pratade de faktiskt på TV4 vädret om att den första snön ska komma idag / imorgon i området runt Karlstad vilket ju ligger på samma "breddgrad" som Oslo så hur overkligt det än kan kännas så ser vi nog den första snön snart. CRAZY!

Nu sitter jag med mina hårrullar och ska jobba. Kul ! :-)

Mysiga saker.

168397-1379
Hello Kitty näsdukar, penna & My Melody hårspännen också lite härligt skvaller.

Fick dom här underbart mysiga sakerna från N.Y igår. TUSEN TACK min bästa vän! :-)

Det är en LYX att få en amerikansk skvaller tidning så snabbt. Den kom ut 8/10. Här i Oslo tycker jag nästan alltid att de man hittar i butikerna är ett par veckor gamla och då är det ju "old news" som man redan fått med sig...

Nu somnade mitt hjärta precis i sin säng så nu ska jag skynda på att rulla/fixa håret medan hon sover sin "nap".  Jag ska också passa på att fixa ett par jobb saker. Mitt interiör uppdrag känns sååå kul och det förgyller verkligen mina dagar! :-)

Hoppas att du känner likadant om ditt jobb/din utbildning! Om du inte gör det så kanske det är dags att se sig om efter något nytt...? för man tillbringar SÅ stor del av sitt liv på sitt jobb så det är viktigt att det GER energi och inte TAR energi. Det vet jag som varit hemma utbränd en längre tid  nämligen allt om. Så - om ditt jobb inte känns lustfyllt & glädjande så ska du inte vara rädd för att se dig om efter något annat. 

Carpe Diem! :-)

P.S ska gör ett eget inlägg en gång om min tid som utbränd. Det var före jag startade min butik.

N.Y shopping.

168397-1378
I dragkedjan hänger det ett "J" som i Juicy och som i Johanna! :-)  På vänstra byxbenet står det "Juicy" och på rumpan på byxorna är det 2 fickor med samma "blonde kant" som på jackan. Hur fint som helst tycker jag!

Den här underbart fina "Juicy dressen" har jag sett på en barnbutik här i Oslo och inte fått helt ur huvudet men jag tyckte att den var för dyr.... Så gissa om jag blev GLAD när min fantastiska vän Kjersti ringer mig från N.Y och säger att hon har hittat en super söt Juicy dress till Johanna och undrar om hon ska köpa den? Hon beskrev den och jag insåg lyckligt att det är  EXAKT samma. Enda skillnaden är priset, den var 50% (!!) billigare i N.Y nu då dollarkursen är så otroligt låg.

Nu kan jag och Johanna ha på oss våra Juicy dressar samtidigt och matcha varandra, precis så där som de som har likadana "camping overaller / grill dresser" ;-)




Gomorgon onsdag!

168397-1377
Mitt hjärta är klar för att möta dagen med sina favvo leksaker: sina vitaminer i ena handen och min mobil i den andra :-) Tog bilden precis nyss. Nyvakna & nyuppstigna är vi.

Igår gick jag och la mig tidigare än någonsin, redan strax efter 24 och precis då vaknade mitt hjärta och började tok-hosta. Hon hostade och hostade och hostade lilla sötisen. Jag tog över henne till stora sängen och hon fick sin host medicin och lite vatten och hon är bara så fantastisk för trots allt så grät hon inte en tår. Hon bara hostade som en galning och sen somnade hon lika sött som innan igen. Underbart!

Nästa gång vi vaknade var nu strax före kl. 9 så nu ska vi ta och "göra morgon" här så att inte fasadearbetarna får se oss halvnakna.  De har föresten pratat om att de blir klara den idag eller imorgon, jag vågar inte tro det förren jag ser det! Och se kommer vi ju att göra då. Efter 5 månader i "mörker" så kommer vi nog att få gå runt i solglasögon inne en stund innan vi har vant oss vid att få in solljus igen ;-)

Nu - morgonfix. Sen - visa N.Y shoppingen!

Njut onsdagen och kom ihåg att ett leende smittar av sig....! :-)

Godnatt vackra höst dag!

168397-1376
Idag hade jag premiär dag för min höstkappa från "Diesel" som jag shoppat på "Høyer" redan i juli. Bilden tog Josefine på oss då vi var på väg hem i em.

Det är verkligen vackert ute nu med alla höstfärger!  Och dagen idag kändes extra solig tack vare era kommentarer! Ni är underbara som skriver så fint till mig och det värmer extra mycket just idag (efter igår..). TACK!

Eftersom min em & kväll inte blev helt enligt plan så får jag skriva om "the story of my life" imorgon och besvara era kommentarer då + visa New York shoppingen då också  för nu ska jag slå personligt "läggamigtidigt" rekord.

Åååå vilken TUR  att det alltid kommer en morgondag då man kan göra allt man inte gjorde idag. Livet är bra härligt!

God natt alla underbara bloggläsare och sov så jätte gott! :-)

Min ögonsten.

168397-1375
Josefine tog den här söta bilden på mitt hjärta idag. Hennes nya mössa är hur mjuk & skön som helst.

Efter vår utflykt till Nydalen åkte vi raka vägen hem. JIG kom hem strax efter oss och vi mumsade i oss pizza från "Peppes" till middag idag. Enkelt & gott!


Härligt spontant infall.

168397-1373
Jag och mitt nyvakna hjärta på restaurang "Kokkamokk".

Förlåt att jag inte bloggat på hela kvällen. Först badades det och sen nattades det och sen tog jag en snabb power walk hem till min fantastiska vän Kjersti som precis kommit hem från New York. (visar vad hon shoppat åt mig senare). Det blev härligt girltalk hemma hos henne samtidigt som jag fick se allt SNYGGT hon shoppat (jag vill också till N.Y. typ nuuuu! ;-) . Sen power walk hem igen för att hinna se slutet av "Greys" och nu sitter jag här men ska faktiskt göra något så ovanligt som att lägga mig strax. Jag vet, klockan är ju bara 23 men jag ska testa att göra tidig kväll ikväll som omväxling till mina vakna nätter ;-)

Men nu tillbaka till vår eftermiddag:

Precis då vi var på väg ut genom dörren så får jag ett sms av Josefine som föreslår att vi ska åka upp till där dom bor och ses på en restaurang där. Så vi gick raka vägen till t-banan (så mycket t-bana som vi åkt senaste veckorna har vi aldrig åkt förr.) och vips! så var vi där :-) Ett ovanligt spontant infall för att vara mig.  Härligt! :-)

Lovely eftermiddag & kväll.

168397-1371
JIG kom nyss hem med dessa vackra rosor :-)

Mitt hjärta vill att jag ska leka med henne nu så jag skriver mycket mer om vår em & kväll då hon somnat. Då ska jag också svara på alla era jätte trevliga inlägg som jag fått idag och som gör mig glad! :-)  TACK snälla ni!! :-)

Livet är en lång skola.

168397-1370
Här leker mitt hjärta med sin boyfriend Elian igår. Jag är övertygad om att de lär sig massor av varandra när de är tillsammans.

Jag har lyssnat på mängder av intressanta och begåvande människor på inspirerande seminarium, utbildningar och konferenser genom åren och då har jag oftast gjort massor av anteckningar och några av dessa plockar jag fram då och då för att påminna mig om vad de sagt.

Och idag har jag lust att dela några av de här anteckningarna med er. Tyvärr är mitt hjärta inte alls i form så jag måste återgå till henne strax men, här kommer i alla fall några av dem:

*Livet kan bara förstås baklänges men levas framlänges. / Evert Gummesson

*Vad jag än säger och hur jag än säger det så kommer det att bedömas. / Jonas Enhage. (Forsman Bondefors)

*Man förändrar ingenting / utvecklas inte om man inte förändrar något hos sig själv. Exempel: Om jag lyssnar på P1 på radion men vill lyssna på P3 så blir det inte bättre av att jag höjer volymen. Jag måste förändra inställningen på radion för att få in P3.

Jag skriver med om det här senare idag i "the story of my life". Nu ska jag och hjärtat klä oss och gå ut i det vackra soliga höstvädret. 

Vårt kök i Thailand.

168397-1369
I fönstret planerar jag att ha vita hiss/lift gardiner för de är de finaste tycker jag.

Här är en bild på köket också. I mitten kommer det att stå en "ö" så det ni ser är inte ett helt färdigt kök. Jag valde riktigt mörkt trä på köket och hela lägenheten kommer att gå i mörkt trä & vitt. Det ska bli hur kul som helst att inreda när vi kommer ner! :-)

Nu somnade mitt hjärta sött i sin säng så jag ska passa på att jobba lite också ska jag ringa SAS och checka om vi kommer oss till Stockholm & Luleå en dag snart.


Dagens citat blir det här:


"Låt det förflutna vara förflutet. Lämna också framtiden i fred. Lev i nuet."

Njut dagen för den kommer aldrig mer tillbaka! :-)


Vår balkong i Thailand.

168397-1368
Balkongen är 30 kvadrat och den balkongdörr & det fönster ni ser är in till sovrummet.

Häromdagen fick vi bilder från vår lägenhet i Thailand. Den är nästan klart och står där och väntar på oss. Jag riktigt LÄNGTAR efter att hoppa upp i den här jacuzzin med ett glas bubbel. Åååå vad härligt det kommer att bli! :-)

Vi planerar att resa någon gång i mitten av december och om allt går enligt planen så blir vi där länge....!

P.S på
http://www.scandinavianlaguna.com kan du se mer av huset & området.

Godmorgon tisdag!

168397-1367
Mitt hjärta nyss i stora sängen.

Vi sov till kl. 9 idag jag och mitt hjärta så vi har precis stigit upp och nu står hon och tok trycker på dekodern, det är hennes nya favorit sysselsättning.

Igår hände något väldigt tråkigt här på min blogg som sedan tog sånna proportioner att diskussionen fortsatte på min underbara vän Josefines blogg. Där går gränsen. Jag blev på ren svenska mobbad här på min blogg igår av  människor som inte känner mig och egentligen inte vet något om mig och mitt liv. T.o.m. min älskade dotter blev indragen i det hela och det bidrog till att jag valde att radera hela inlägget där jag har på mig min kaninpäls (ja, den är äkta).  Den här bloggen blir ju min "gåva" till henne en dag och då ska henne vackra ögon inte läsa det ni skrev.

Vi lever i ett fritt samhälla där alla har rätt att tycka & tänka precis vad dom vill och just det här med päls är ju ett jätte känsligt ämne för att det är en lyx produkt som kommer från djur. Även vår mat, skinnstövlarna, skinnhandskarna, skinnjackan, skinn plånboken, etc etc kommer från djur. Men de talar inte så många om. Personligen bär jag päls och det är ett val som jag står för.

Att välja att gå till personangrepp mot mig och mitt sätt att leva och mitt sätt att vara och sedan mena att det får jag ta för att jag har en blogg, det är för mig en så märkligt livsinställning att jag blir förundrad. Det innebär att ni menar att de barn som blir mobbade på skolgården får skylla sig själva.

Jag har arbetat som chef större delen av mitt vuxna liv och i mitt arbete som personalansvarig så har jag lärt mig massor om hur man tacklar olika människor, hur man på bästa sätt ger konstruktiv kritiv och MASSOR med andra givande saker. Detta ska jag berätta mer om lite senare! :-) (som en del i "the story of my life")

Min blogg handlar om mig och mitt liv vilket inkluderar: en ovanligt positiv livsglädje, inspiration, shopping, mode, mitt mamma liv etc etc och så kommer det att fortsätta att vara för jag tycker att det är jätte kul att blogga! Och alla trevliga tjejer & killar som skriver till mig förgyller mina dagar. Nu har jag tex en läsare som ska till Köpenhamn snart så en av närmste dagarna kommer jag att lägga ut mina "Köpenhamns tips". Det ser jag fram emot! :-)

Nu lämnar jag det tråkiga som hände igår eftersom jag väljer att lägga min tid & energi på trevligare saker i livet, som min älskade dotter och mitt jobb  tex, också ska vi ta tag i dagen här.

Jag & Johanna önskar er en underbar tisdag fylld av lyckliga stunder! :-)

P.S jag kommer inte att gå in i någon diskussion ang. det som hände igår. Detta är mitt svar på saken.

Nu närmar vi oss...!

168397-1366
"KK" är ett väldigt stort blad här i Norge med hur många läsare som helst. Det här är ett specialblad från dom.

Idag hittade jag det här bladet på Narvesen och det känns alltid lika tidigt när man ser de första "julsakerna". Men det var faktiskt i mitten av oktober som vi fick in julvarorna i min butik då jag hade den och jag hade alltid julskyltat klart till runt den 20:e oktober.  Så - vi närmar oss med stormsteg hur overkligt den än kan kännas en dag som denna! :-)

Själv bara ÄLSKAR jag julen. Det är den bästa tiden på året och jag kan pynta "hurmycketsomhelst" så ni kommer att få ser mer än ett jul-tips på bloggen innan jultomten knackar på dörren. Det kan jag lova! ;-)

Julen är ju den tid på året då vi är extra snälla mot varandra men man får inte glömma bort att vara snälla mot varandra året runt.

Tänk - om alla vore snälla mot varandra så skulle det inte finnas krig i världen. Och i så fall skulle min bästa vän Lottas mann vara hemma och inte i Afghanistan. Vännen - jag beundrar dig för att du är en sån super girl och en sån fantastisk fru som låter din mann "flyga fritt". You go girl!

Med detta tackar jag för idag och säger god natt och ser fram emot en ny dag med massa glädje imorgon! :-)

TACK så mycket!

168397-1365
Tack Mirva & Josefine!

Idag fick vi post från Mirva (
http://mirvas.blogg.se) som tack för att jag hjälpt henne att shoppa en tunika här i Oslo. Nu är det vår tur att tacka dig Mirva så: TACK så mycket för de söta vantarna med små prinssor på till mitt hjärta! Hon blev jätte glad! :-)

Också ser ni det söta armband & halsband hjärtat fick av Josefine & Elian och det söta kortet. Det här är helt nya kort från "Hallmark". De har samma storlek som ett betalkort så att man ska kunna ha det i plånboken och bli påmind om det glada budskapet som står på det (på baksidan fyller man i till / från så att man minns vem man fått det av också). Jag blir så glad när det kommer nya kort och de här är riktigt söta tycker jag! :-)

Present öppning.

168397-1364
Idag hade jag på mig t-shirt från "Splendid" (deras toppar är helt underbara!), "klänning" från H&M Trend, Fornarina jeans och en scarves från Thailand.

Mitt hjärta fick en present av Josefine & Elian idag. Ett jätte fint halsband & armband som passar perfekt nu då Johanna inte gör annat än leker med smycken på dagarna. TACK snälla ni för presenten och för det FINA kortet, det kommer att få "första parkett" i min plånbok! :-)

Lek & bus.

168397-1363

De små busar & leker så sött och på den här bilden har mitt hjärta fått på sig kläderna ordenligt också ;-)

Mitt hjärta var inte i form idag men hon piggnade verkligen till då Elian var här. Jag märker hur GLAD hon blir över att få träffa andra barn och leka. Det är perfekt "medicin" för henne! :-)

Två prinsessor.

168397-1362

Mitt hjärta & Josefine busar. Jag missade att klä på hjärtat ordentligt efter att hon sovit en liten "nap" men ordnade upp det efter en stund. Hon hade ju trots allt sin boyfriend på besök ;-)

Dagens mys besök!

168397-1361
Josefine ger de små sötisarna lite lunch.

Den här kvällen var helt speciell för mitt hjärta är inte helt i form. Men nu sover hon hur sött & gott som helst så nu ska jag passa på att lägga ut dagens bilder.

Vi hade jätte mysigt besök av våra underbara vänner Josefine & Elian i eftermiddag. Mitt hjärta &  Elian älskar att leka och vi girls älskar att prata så alla är nöjda och glada :-)  Tiden går bara alltid så galet fort när de är här. Det känns som de precis kom när de ska gå. Men det är ju så det är när man har trevligt. Då flyger tiden! 

TACK för idag Josefine & Elian. Ni gjorde vår dag ännu soligare! :-)
 

Speciell kväll här hemma idag..

.. så jag kommer inte besvara några kommentarer förren imorgon. Bloggar senare om jag får tillfälle, annars imorgon. Mitt älskade hjärta behöver min tid i kväll. Hade planer om att fortsätta "the story of my life" men det får bli en annan dag. Hoppas ni förstår.

Önskar dig en flott kväll!


Oss idag.

168397-1360
Mitt hjärta har på sig ett  fint halsband som hon fick i present av Josefine & Elian idag.

Vi har haft en super mysig eftermiddag här hemma hos oss med besök av vära kära vänner Josefine & Elian. They make us happy!! :-)

Just nu nattar jag mitt älskade hjärta som tyvärr inte alls är i speciellt bra form så jag skriver mer om vår dag lite senare.

Önskar dig en trevlig kväll! :-)

Städning pågår...

168397-1359
På dessa sköna "sjeselonger" ligger vi och läser och myser. Det som skymtar till höger i bild är en av våra öppna spisar.

...för när som helst ringer Josefine & Elian på dörren. Det ska bli SÅ mysigt med besök. De små får lika och vi lite större får ha "girltalk". Mitt hjärta somnade precis sött i sin säng så jag får springar ut och handla då de kommit hit.

Visar er en bild från den "andra delen" av vårt vardagsrum. Den hemska "högen" vid bokskåpet är vår packning från Stockholm/Luleå resan som vi aldrig kom oss iväg på men den får bara vara där för vi reser kanske snart...

Ska ta och fixa till det sista här nu. Det är en sååå härlig dag idag och jag hoppas att ni alla för gjort allt ni tänkt er idag och att solen skiner på er! :-) Tänk på det där med att varje sekund är en ny möjlighet att ta tag i sin dröm..!

Interiör tips till barnrum.

168397-1358
Hittade det här bladet på "Narvesen" på Frogner häromdagen.

Det är inte så ofta man får tag i speciella interiör tidningar för barnrum så när man hittar en så är det bara att shoppa. Den här special utgåvan från "Better Homes" har en del söta idéer till barnrum men framför allt så innehåller den en massa internetadresser till butiker på nätet som kan vara härliga att surfa in på.

Att bläddra i interiör blader är ju bara sååå inspirerande! Alltid är det någon liten idé man faller för... :-)

Oj, nu vaknar min prinsessa hör jag.. Ska gå och ta upp henne.

Godmorgon vecka 41!

168397-1357
Mitt hjärta sitter och leker med sina klossar inne på sitt rum just nu.

I natt vaknade jag vid 5 av att Johanna låg och hostade hur mycket som helst. Men hon vaknar inte, utan hostar mest i sömn så nästa gång vi vaknade var klockan vid 8.30 vilket betyder att vi, som vanligt, är ganska nyuppstigna nu. Jag njuter av att få sovmorgon eftersom jag är hopplöst dålig på att lägga mig i tid..

Nu är TV4 på i bakgrunden och jag ska ta tag i den här vackra höst dagen. Det är ju bara sååå fint ute med alla löv som döljer den fula svarta asfalten. Lovely!

Planen idag är att få gjort en hel del jobb och att träffa Josefine & Elian. Men hjärtats "dagsform" får avgöra hur dagen blir. Jag ska starta med att hoppa i duschen och fixa till mig så får vi se vad dagen erbjuder oss då vi är klara.

Senare idag tänker jag fortsätta "the story of my life" för nu var det ett tag sen sist.

Jag & Johanna önskar dig en en underbar start på den här nya veckan! :-)

Dagens tips!

168397-1354
Söndagar = perfekta video / dvd / film dagar!

Jag såg den här brittiske serien "Kalla Fötter" på svensk TV för flera år sedan och tyckte att den var super bra!

JIG hade inte sett den och själv hade jag missat ett avsnitt här & där så när Johanna var ganska nyfödd köpte vi hela boxen med alla 6 sesonger. Och till min stora glädje så gillade JIG serien exakt lika mycket som mig så vi blev som "besatta" och såg 2-3 avsnitt varje dag då jag satt och ammade och då hjärtat sov :-)

Det som är sååå BRA med den här serien är att den vinklar allt lika mycket från killarnas perspektiv, inte bara tjejernas (som i Sex and the city), det gör att man som par har lika kul då man ser den.  Man får följa 3 par i 30års åldern och det blir så klart kärlek, bröllop, otrohet, karriere och allt annat som hör till...  Det är en mix av drama & humor och det är en helt PERFEKT serie att sitta och mysa med på en söndag som den här.

Så - mitt dagens tips är att gå till närmaste butik och köpa den här boxen! Eller - kanske starta med att köpa "Sesong 1" (man kan köpa alla sesongerna separat) sen är det bara att krypa upp i soffan och låta sig underhållas! :-)

Nu somnade mitt hjärta utan sin kvällsvälling, hon var såå trött efter sitt bad idag. Kanske inte så konstigt eftersom hon fick följa med mig "på jobb" i kväll. Själv ska jag nu krypa upp i soffan och läsa Aftonbladet & blader.

P.S jag och JIG ska ta med oss boxen med "Kalla Fötter" och se om den i Thailand.

Kväll hos oss.

168397-1353
Mitt hjärta pekar på Gucci som gjorde oss sällskap på hennes rum nyss. (hennes ena öga blev dumt rött pga blixten)

Det var ett fantastiskt skönt höstväder vi gick ut i vid 18 tiden. Gick bort till kontoret jag ska inreda och tog en del mått så att jag kan göra några beställningar imorgon. Och då vi kom hem ringde min fantastiska vän som är New York just nu, hon stod på barnavdelningen på "Saks" och skulle shoppa kläder till mitt hjärta. Gissa om jag längtar till hon kommer hem!! :-)

Nu är det hög tid för bad och nattning här så jag återkommer lite senare.

Vi har slappat & myst..

168397-1351
En bild från min butik som jag har haft. De söta prinsessorna från Sia är bedårande! det finns liknade små söta figurer från Sia även idag och de är perfekta presenter till både små & stora prinsessor :-)

Dagen blev inte helt som planerat idag. Hjärtat hostar jätte mycket och är inte helt i form så hon och jag har legat och sovit på stora sängen en låång stund. Mysigt!

Nu ska jag strax klä hjärtat varmt också får hon bli med mig på det "jobb ärende" jag måste få gjort idag.

Jag hittade ett så bra ordspråk som jag vill ge er idag:

"Varje sekund kan vara en ny början. Det är ett val. Det är ditt val."

Tänk på det! Det är aldrig försent att ta tag i sina drömmar...! :-)

Brunch.

168397-1350
Jag har precis hämtat mitt hjärta i sin säng då bilden togs så hon är helt nyvaken lilla förkylda tjejen.

JIG gick iväg ut och shoppade super lyxig & god frukost som blev som en hel brunch. Mumsigt! Vi har suttit och pratat massor om "livet" och hjärtat har sovit fram till precis nyss.

Nu ska jag gå iväg och vara working girl ett par timmar med mitt "uppdrag".

Hoppas att du myser riktigt ordenligt idag och laddar för en ny vecka! :-)

En "girlie" liten tjej.

168397-1347
Hjärtat går runt här på morgon med 2 halsband ur min "samling".

Bland det bästa mitt hjärta vet är att hänga på sig halsband och att ha på sig min förlovningsring. Hon sträcker fram fingret så sött och vill att jag ska trä på ringen och sen sitter hon och "leker" med den. Det är så häftigt att hon redan är så "girlie" tycker jag :-)

Just nu står hon och trycker på dekodern så nu försvann plötsligt Idol från TVn. Måste gå och fixa! Sen blir det frukost här före vi ska gå en prommis. Men hjärtat hostar så mycket idag så vi ska nog mest hålla oss inne trots det fantastiskt vackra höst vädret som bjuder på strålande sol idag igen. Lovely! :-)

Lyx.

168397-1346
ELLE Interiör är ett special nummer som finns ute hela hösten. (det är en special utgåva av ELLE Interiör).

Igår kom JIG hem med dom här svenska bladerna till mig. Lyxigt härligt! :-) För er som bor i Sverige så är ju det här inget speciellt alls, men för mig som bor i Norge och inte kan köpa svenska ELLE här så är det hur lyxigt som helst. Jag tycker nämligen att svenska ELLE är så mycket bättre än norska...!

Godmorgon sköna söndag!

168397-1345
Jag tycker att det är så mysigt att tända ljus på morgonen och att se på Nyhetsmorgon på TV4. De vita boxarna som står staplade vid bordet är resultatet av min softa TV kväll igår. Jag klarar liksom inte att bara sitta och inte göra nåt - så jag passade på att montera ihop några Ikea boxar som vi ska fylla med dvd filmer.

Detta är synen jag möttes av då jag nyss steg upp. Det är söndag morgon kl. var då 09.40 och det var ju TUR jag hade klätt på mig lite för som ni ser så står det en mann mitt på balkongen och putsar våra fönster. Alltså, ok om de står där på en måndag, tisdag el onsdag, men på en söndag?! Ja, ja, huvudsaken är ju att de blir klara snart! så det är helt okej ! Och hjärtat tycker att det är jätte spännande och står och vinkar till honom och han vinkar tillbaka :-)

De skulle ju bli klara den här veckan så jag ser med spänning fram emot att de strax börjar demontera alla byggställningar. Det ska FIRAS med kalas, mitt och hjärtats försenade  födelsedagskalas!

Nu ska jag gå och mysa med mitt hjärta som verkar "sådär" idag, hon hostar mer än igår tyvärr. Men å andra sidan så är vi helt nyvakna så det är svårt att säga. Just nu står hon och iaktar arbetarna så för henne är det ju som sagt kul att det händer nåt där utanför våra fönster. Det gäller att se det positiva i det negativa! ;-)

Jag önskar dig en soft & skön söndag! :-)

God natt lördag!

168397-1344
Hjärtat tidigare idag i sin säng då hon sovit sin "nap". (Hon  lekte lite med sänghimeln så därför ser den helt sned ut..)

Helt galet - vaknade nyss i soffan och kl är nästan 03.30.... önskar SÅ att jag lagt mit i sköna sängen istället men det är bara att inse att vi har en på tok för skön soffa :-)

JIG kom hem med Kinasnacks, Remi kex och annat "digg" ganska sent i kväll. Mums! Nu ska jag gå raka vägen till sängen och sova hur gott som helst.... så - god natt, vi ses imorgon!

Nyklippt venn.

168397-1343
Min alltid lika glada & underbara venn Josefine. I bakgrunden skymtar Elian & Eivind..


Vi var som sagt innom och sa "Hej" till min venn Josefine när hon fixade håret idag och se så fin hon blev i pannlugg! :-) Vennen  - you look FAB.! Jag hoppas att du är super nöjd med håret!

P.S jag börjar tappa språket...skriver venn på norska, bara så ni vet om ni tycker att jag stavat konstigt.

Fundersam sötis...

168397-1342
Mitt hjärta ser så härligt fundersam ut på den här bilden från i em.

Jag har funderat en hel del själv också idag. Bl.a har jag funderat på hur det kommer sig att inte klarar att sluta äta så mycket godsaker? (för att det är SÅÅ gott! ;-) också har jag funderat på när vi ska göra ett nytt försöka att resa till Stockholm & Luleå? (har ej svaret på det ännu) men mest av allt så har jag funderat på om de blir klara med fasaden på vårt hus snart???

I kväll då jag och hjärtat kom hem vid kl. 18 så står det plötsligt 2 menn ute på vår balkong. En lördag kl. 18! Totalt galet och jag är sååå trött på att ha det så nu. Tänk- vi har bott bakom nät, byggställningar & plast i exakt 5 (!!!) månader. Det borde vara förbjudet!

Nej, nu måste jag sluta blogga för kvällen och börja softa istället...  :-) Skål på er! :-)

Nytt halsband!

168397-1340
Jag precis nyss fotad med webcam.  Har hoppat i "mys kläderna" = mina sköna Juicy byxor och den här sköna grå toppen från Bruuns Bazaar. Hur soft & skönt som helst!

Jag kom på att jag inte visat er det fina halsbandet jag fick av min JIG då jag fyllde år så.. here it is! :-)  Det kommer från ett märke som heter "Ti Sento".

Hög tid för det där vinglaset nu :-)

Min kära prinsessa.

168397-1339
Hjärtat då vi var på väg hem efter vår em tur. Hon har på sig sin jacka från "Gap" för första gången som JIG shoppat i New York för länge sen. Har bara inte blivit att vi använt den. Hennes nya mössa fyndade jag häromdagen på -50% på en barnbutik på Vindern, hur mjuk & skön som helst.

Johanna var såå tröttis i kväll så hon somnade till i sin säng redan FÖRE jag hann dit med vällingen. Men sen vaknade hon till, åt, och somnade sen bums igen så hon har sovit sen ca 19.30 vilket ju är en super lyxigt för mig!

Kastade i mig lite middag mellan hennes kvälls gröt & kvälls bad och nu ska jag sätta mig framför TVn med ett glas vitt och lite dessert... en Oboy is (norsk chokladglass på pinne) och bara softa och njuta kvällen :-)

JIG kommer hem från Sverige senare i kväll med massa "godis" till mig så gissa om jag längtar... !



Oss idag.

168397-1337
Vi var och hälsade på min söta vän Josefine som var hos "frissan" idag så här är vi på "La Bionda". Hjärtat är inte helt i form, men ändå mycket bättre än igår.

Hjärtat sov jätte kort mitt på dagen idag och sen tog det en stund för oss att bli klara så vi kom oss inte ut förren ganska sent. Gick då förbi och sa "hej" till Josefine som var och fixade håret och precis när vi kom dit så kom även Elian & Eivind för att hämta henne så hjärtat & Elian fick pussas & kramas lite snabbt. Sött! :-)

Efter vår extremt korta "dejt" så gick jag en prommis så att hjärtat fick sova en stund. Var för att titta efter en underbar "Day" tunika som jag sett i svenska "Mama" men de visste inte vilken det var på Day butiken på Frogner så jag får se fram emot att shoppa den i Stockholm om vi kommer oss dit snart.

Nu sitter mitt hjärta och har bajskalas brevid mig så jag tror det är dags att avsluta och byta blöja ;-)

Hoppas att din dag varit lovely och att du får en riktigt festlig kväll fylld av glädje! Det är ju LÖRDAG så - enjoy!! :-)

Läges rapport.

168397-1336
Jag står på köket och tar den här bilden. Dörren bakom hjärtat går till toaletten / tvättstugan och till vänster om den går är det en dörr  in till sovrummet. Till vänster i början av "gången" är mitt & Johanns badrum med badkar. Längst in på sovrummet har JIG "sitt" badrum med wc & dusch. Det är väldigt bekvämt att ha varsitt badrum.

Nu sover mitt hjärta så jag ska passa på att svara på era kommentarer och att göra mig klar för dagen. Det känns så fantastiskt skönt att min älskade prinsessa är så mycket bättre idag för igår var det, minst sagt, en speciell dag då hon var så jätte dålig.

När hjärtat vaknar ska vi gå ut och njuta den här vackra höst dagen! :-)



Dagens tips!

168397-1335
Mina skålar är självklart härligt rosa..

Lördagar är så härliga dagar! :-)

På lördagar går man ofta bort på middagar, man går på kalas/fest, man får besök, man möter vänner på café, man shoppar, man myser, man går promenader, man softar.. Man gör helt enkelt -förhoppningsvis - allt annat än jobbar och man passar på att umgås med de man inte hunnit träffa under veckan.

Mitt dagens tips är därför ett present tips. Jag tycker att den här Popcorn, chips, godis m.m. serien från Bruka Design är SÅ fin och en perfekt present som passar "alla". Ja, alltså den rosa passar ju inte alla, men själva serien gör det för den finns i mängder av färger (blått, vitt, svart, turkost, brunt m.fl.)

Om du väljer att tex ge bort  godis skålen så blir presenten extra trevlig om du fyller den med din väns favorit godis (popcorn skålen med micro popcorn förpackningar, chips skålen med favvo chipsen...). Packa in den i celofan papper (man kan få köpa en bit hos blomsterhandlare), knyt en rosett på toppen, fäst ett kort och du har en garanterat uppskattad "gå bort present"! oavsett om det är din mormor, dina svärföräldrar eller din bästis du ska besöka. :-)

En annan bra sak med den här serien är att du kan köpa godisskålen till födelsedagen, chips skålen nästa gång ni ska dit på middag, popcorn skålen till julklapp osv. och till slut så har din vän en komplett matchande serie! :-)




Johanna är bättre!!

168397-1334
Johanna sitter - som vi vet - såå ofta och bläddrar i mina blader. På morgon hittade hon "Mama" och står nu och bläddrar i den och skrattar så fort hon ser en bild på en baby och pekar på den. Sött som socker!

Jag är sååå GLAD för mitt hjärta verkar vara bättre idag!! :-)

Hon skrattar och pratar och leker (med de kleenex / näsdukar med Hello Kitty på som jag shoppade igår)  och jag riktigt ser på henne hur lycklig & glad hon är över att vara i bättre form. Så - Det här blir en härlig dag!! 

Men - jag är SÅ ledsen över att vi missar Vendelas dop idag, jag önskar verkligen att vi kunde vara där. Det är nackdelen med avståndet, hade det varit i Oslo så hade vi kunnat gå, men det finns ju inte en chans för oss att ta oss till Bålstad utanför Stockholm till kl. 13... Sussie - vi tänker på er idag och önskar er en strålande dops dag!! :-)

Godmorgon soliga lördag!

168397-1333
Mitt hjärta visar fram sin leksaks mobiltfn.

Natten blev riktigt bra! :-) Hjärtat vaknade bara ett par väldigt korta tillfällen och vi har sovit till kl. 8, legat och myst och har nu nyss stigit upp.

Jag är lite osäker på hennes form, märker att hon fortfarande bara vill vara nära mig så det här inlägget blir kort för hon står brevid mig och vill upp i min famn. Skriver mer senare!

Önskar er alla en underbart härlig höst lördag! :-)

God natt "speciella dag".

168397-1332
Såg en ny bild de lagt ut från inspelningen av filmen vi alla väntar på..  Vi kan ju trösta oss med att Carrie ALDRIG skulle gifta sig med Mr.Big med en sån där blå sak på huvudet så scenen är helt säkert från någon fotografering hon gör för någon tidning eller nåt för på hennes "riktiga" bröllop är hon SÅ mycket snyggare än så där. Det är jag säker på!  Om jag har fel så ska jag äta upp hennes blå fjäder ;-)

Den här dagen var helt speciell vilket gör att jag är ovanligt jätte trött. Så trött att jag redan somnat till 2 gånger medan jag klippt & klistrat den här bilden. Ska därför ta och gå raka vägen till sköna sängen och drömma om att mitt älskade hjärta är bättre imorgon...

Jag SAKNADE girlsen som programledare i Idol..  Mr. Jihde var för "torr" & "seriös" för den här typen progr tycker jag och jag kan faktiskt inte helt förstå hur de som valt honom tänkt? Kemin mellan han och deltagarna och han och juryn klaffade ju inte alls och han är ju SÅ olik de som varit progr. ledare tidigare år. Hmm.. MÄRKLIGT att just han fått det jobbet tycker jag. Tror TV4 måste kasta in C & C igen så att det blir lite drag & party feeling i kommande program!

Min favvo efter kvällen är fortfarande Miss.Picasso också söta Mattias så klart... Sam var lite "blek" idag tycker jag så han ramlade ner en placering och det gjorde Amanda också. Egentligen gillar jag inte Daniel men jag måste ju hålla med juryn om att han är sjukt duktig killen. Men Mattias är sötare ;-)

Jag längtar så mycket efter en ny dag nu att jag ska skynda mig att sova så att det blir lördag snabbt som sjutton!

God natt & Sov gott!

P.S TACK för alla era kommentarer.! Jag läser ALLA men när jag är ensam hemma med hjärtat är det begränsat vad jag hinner med så jag svarar er så fort jag får tid.

P.S 2 Håll tummarna för att mitt hjärta är bättre imorgon!

Dagens shopping.

168397-1330
Boxen med kleenex kostar 19,50nok, alla 6 förpackningarna med näsdukar var ett "kit" för 19,50nok. Billigt!!!

Vi kom oss ut en kort sväng sent på em jag och Johanna och då gick vi raka vägen till Apoteket för att shoppa sånt som kan vara bra att ha till hjärtat. Eftersom H&M ligger "vägg i vägg" med Apoteket så halkade vi in där på vägen och då fick jag med mig de här söta Hello Kitty sakerna hem.

Den super fina boxen med kleenex är perfekt att ha på badet och matchande förpackningarna med näsdukar påminner om de jag shoppat i Thailand. Perfekta att ha i handväskan i dessa förkylningstider och om du har med dig en extra så kan det vara kul att ge bort en förpackning om du plötsligt träffar en snuvig veninna. Hon blir garanterat glad över en sån "suprice"!

"Tröst shoppade" tulpaner till köket också så att det ska kännas lite bättre att vara hemma istället för i Stockholm där vi egentligen ska vara just nu. ( Lotta & Co - vi saknar er och önskar sååå att vi var tillsammans nu! ) Jag blir glad av tulpaner, de är så vackra blommor! :-)

NU ska jag göra mig klar för veckans TV höjdpunk: Idol! Jag håller som vanligt tummarna för Miss.Picasso (men Amanda är ju också sten cool) Ska bli spännande att se om Mattias fortfarande är lika lik Snygg Erik? Också hoppas jag verkligen att TV4 överaskar med att Miss.Gynning är med trots att hon egentligen slutat för det blir lite trist utan henne....!

Oj, nu vaknar Johanna.. har en känsla av att det här kommer att bli en lite speciell kväll / natt för henne... mitt stackars lilla sjuka hjärta...

Trevlig kväll!!


Speciell dag...

168397-1329
Mitt  sjuka hjärta i vardagsrummet tidigare idag.. hon var verkligen inte i form.. Det här var en av de få stunder hon låg själv på golvet, annars har hon bara varit i min famn idag.

Det här blev en helt speciell dag och allt som hänt gör att jag känner mig helt dagvild, för mig är det som en lördag eller söndag idag men absolut inte en fredag. Det enda som påminner mig om att det är fredag är att det är Idol + det nya programmet av "Hey Baberiba" gänget på TV i kväll.

Mitt älskade hjärta somnade nyss och hon var sååå trött. Men det har hon i och för sig varit hela dagen. Hon har inte orkat leka, krypa, stå eller träna att gå, allt hon har velat göra idag är att vara i min famn så vad jag än har gjort så har hon antingen suttit i mitt knä eller så har jag burit runt på  henne. Detta oavsett om jag har lagat mig middag (gjorde det enkelt för mig i kväll, min favvo: grillkorv m. pommes. Mums!), blåst håret (hon satt i mitt knä heeela tiden), varit på toaletten eller bloggat. Vi har varit "ett" idag helt enkelt och jag känner att jag fått min träning för dagen för hon är inte så jätte lätt att bära runt på längre min lilla ängel. Så en sån här dag =  perfekt "trim"!

Nu ska jag L Y X A med ett glas vin också ska jag duka fram allt "digg" jag shoppat. Alltså man ska ju INTE gå och handla då man är dödshungrig... för vad gör man då? Precis! man köper hem "allt" som ser gott ut vilket betyder att man köper hem massa onyttiga feta goda saker. Men vad sjutton - det är ju bara fredag en gång i veckan !

Hoppas att din dag varit perfekt och att du får en riktigt festlig kväll! :-)

Dagens tips - Förgyll någons dag idag!

168397-1328
Because her computer kept telling her she had mail. (har shoppat det här kortet i USA, där har de såå många coola kort)

Så alla ni som mejlat mig senaste tiden men som inte fått svar från mig - nu vet ni varför! ;-)  Lovar att svara er så snart jag kan, min tid räcker bara inte alltid till... Men jag läser ALLA mejl och jag blir glad över dem.!

För visst är det ju så att man blir riktigt GLAD :-) när man får ett e-mail eller : lyxigast av allt : ett kort i posten! av någon man tycker om.

Så förgyll någons dag genom att skicka dem ett e-mail  och önska "trevlig helg" eller posta ett kort som gör att deras måndag blir en ovanligt solig dag! :-) Här i Norge får vi post på lördagar så ni som bor här - tänk så kul för dem som får ett "trevlig helg" kort i posten imorgon!

Oj,nu vaknade min prinsessa. Got to go. Chefen ropar! ;-)

Dagens baby/barn shopping tips!

168397-1327
Här är "pyjamasen" jag shoppade till mitt hjärta häromdagen. Tyvärr syns det inte så bra på bilden att den är smalt rosa/vit randig, men det är den i alla fall :-)

Mitt hjärta har "bott" i de här underbara bomulls bodysarna i rosa/vitt med en liten blomst fram sedan den dagen då hon föddes. Jag vet inte exakt hur många bodys det blir totalt fram till idag men en sak är då säker: vi snackar M Å N G A! 

De finns i kort ärm, i lång ärm, med ben, utan ben, med knäppning i sidan då de är 0-3 månader, med knäppning som på bilden (i grenen) när de är lite större och de finns i vitt, i rosa/vitt i lite olika mönster och självklart även i blått till små prinsar.

Märket är franskt och heter "Petit Bateau" och priset för den ni ser på bilden är 129kr så det ligger "runt det" beroende på vilken modell man väljer. Här i Oslo har de stort urval av Petit Bateau på "Fru Lyng" butikerna och på "Høyer" kan man köpa Petit Beteau toppar (t-shirts, linnen, toppar) i vuxen storlek också så man kan ha på sig sköna bodys &  toppar från dom hela livet!

Nu har jag lagt mitt hjärta i sin säng och hon hostar & sover där inne. Uff, jag tycker såå synd om henne idag för hon vill inte vara själv en enda sekund. För henne är det ju en helt ny upplevelse att ha feber och känna sig så matt så hon känner sig  tryggast i min famn. Jag ska passa på att göra mig klar nu då hon sover så att vi kan gå ut en kort sväng då hon vaknar.

Sånna här gånger är jag glad över att vi bor så otroligt centralt. Jag har både Apoteket & matbutiken "runt hörnet" vilket passar oss perfekt idag då JIG är bortrest och kylskåpet gapar tomt.. Måste ju dessutom ha lite "digg" (norskt uttryck för "snacks/godis") till kvällen, det är ju trots allt fredag! :-)

En titt i min garderob.

168397-1326
Hello Kitty halsbandet av Tarina Tarantino har jag shoppat på internet för många år sedan, toppen är från Kookai butiken på Biblioteksgatan i Stockholm (även den fler år gammal) och pälsen är från min butik Gizmo & Co sedan några år tillbaka.

Igår när jag packade inför vår resa så fick jag syn på den här pälsen i min garderob. Den är så rosa och underbar och man knyter de band som hänger till en rosett mitt fram då man har på sig den och den är super fin till en "Carrie outfit" eller till slitna jeans men trots det så har jag  faktiskt nästan aldrig använt den. Tokigt med tanke på hur "prinsessig" den är.. Får väl se hur det blir den här hösten / vintern, om den blir hängande eller om den får luftas?

Mitt hjärta vill vara nära mig hela tiden idag så jag får inte gjort så mycket. Men som sagt: det är hon som styr dagen idag :-)

Jag sitter med hårrullar nu och om ett tag ska jag göra ett försök för oss att gå ut o handla på matbutiken som ligger granne med vårt hus.

Jag tror att det är en mening med allt.

168397-1325
Mitt hjärta i skrivande stund...

Jag tror att det är en mening med allt som händer i livet. Som idag tex, det var helt enkelt inte meningen att vi skulle resa så därför försov vi oss. När vi hade stigit upp så visade det sig nämligen att mitt hjärta är sjuk :-( Vilket ju nästan är lite ironiskt eftersom vi var till  läkaren igår som sa att hon är "ett friskt & piggt barn", vilket hon ju var där och då, men igår kväll började jag märka att hon inte var helt i form.

Och idag är hon allt annat än bra min älskade Johanna. Hon har hög feber och är så matt att hon inte orkar någonting. Hon sov ca 40 mot mitt bröst då jag satt i soffan tidigare på fm och det har hon inte gjort sedan hon var liten baby. Sen stod hon en stund vid vardagsrumsbordet men höll sig mest i mina ben (då jag pratade i tfn) och sen somnade hon mot mitt bröt igen så fort jag tog upp henne.

Nu ligger hon och sover som på bilden och jag är  SÅ glad att vi inte reste för det är så mycket bättre att vara sjuk hemma än borta. Så - det var, som sagt, en mening med att vi försov oss på morgon. Vi skulle helt enkelt bli hemma vi.

Idag blir det "Johannas dag" här hemma och jag kommer att mysa maximalt med henne då hon är vaken och ge henne så mycket kärlek och omsorg jag bara kan så att hon snabbt blir frisk igen!

Och idag är det ju dessutom FREDAG!  = after work = mys middag = party = Idol  = veckans festligaste dag!!  Så passa på att NJUTA för det är en hel vecka till nästa gång! :-)

Det är en "första gång" för allt i livet..

168397-1324
Mitt nyvakna hjärta sitter och tittar på Nyhetsmorgon på TV 4.

.. framförallt när man är i Johannas ålder.. Första gången man säger mamma & pappa, första gången man tar några steg osv osv. Och då man kommit upp i min ålder (något högre... ;-) så är det helt andra saker som man gör för första gången... som att missa flyget tex.!

Jo, det är faktiskt sant. Jag vaknade PRICK kl. 06.10 av att hjärtat står upp i sin säng och "pratar" till mig och inser att precis exakt då så lyfte vårt flyg från Gardemoen. Snopet!  Det är första gången i mitt liv som jag missar ett flyg. Men det finns värre saker som kan hända så det var ingen idé att bli upprörd, istället konstaterade vi fakta och somnade om och sov gott och ganska länge och vi räknar nu med att resa senare i em.

Vem vet, kanske du också gör något för första gången idag?  Testar ett nytt gott vin eller något nytt snacks till kvällens Idol kanske? :-)

Nu ska vi ta tag i dagen och idag kan jag verkligen säga att dagen inte blev helt som vi tänkt oss ;-)

Fredag = Resdag!

168397-1323
Här är vi på Arlanda på väg mellan terminalerna i juni månad. Skulle då upp till Luleå och som vanligt så reser vi allt annat än "lätt" ;-)

Nu är kl. 01 strax och jag ska upp om så få timmar att det nästan inte är någon idé att jag går och lägger mig. Ska därför skynda mig och packa klart nu och hoppa i säng så att jag i alla fall hinner blunda lite innan jag ska vakna igen.

Imorgon, fredag, reser jag & mitt hjärta till Stockholm och det ska bli hur mysigt som helst! Jag packar självklart ner både kamera & pc så att jag kan blogga därifrån varje dag. 

Måste skärpa till mig nu och packa klart så jag hinner lägga mig.

Jag önskar dig en FAB fredag!! och bloggar igen då vi kommit på plats i Stockholm.




Packning pågår.

168397-1322
Jag ger er ett skyltfönster från "Fru Lyng" att vila ögonen på nu då jag ska packa. (fotade då jag var dit häromdagen)  Tycker att det är SÅ fräscht och snyggt med Burberry kläder och extra sött är det på de små...! Men man måste ju inte ha rutan "från topp till tå", en topp ELLER en kjol är minst lika fint. Den rosa tröjan med "B" framtill står på önskelistan till Johanna just nu..!

Nu måste jag verkligen ta tag i att packa. Vårt flyg går obekvämt tidigit imorgon, så tidigt att jag inte ens orkar tänka på det ;-) Så - om vi ska ha en chans i havet att komma oss iväg imorgon bitti så gäller det att jag har packat allt i kväll, något jag inte alltid är så bra på... Oftast packar jag fram till vi ska gå ut genom dörren för i sista sekunden  kommer jag ofta på att DEN kan vara bra att ha och DEN är ju snygg ihop med den där kjolen som jag glömt...! osv osv.  Jag är en hopplös packerska, en sån där som tar med sig "allt"...!

Jag shoppade föresten en ny skön pyjamas till mitt hjärta idag på "Fru Lyng". Eller egentligen så är det en vanlig body, för Johanna gillar inte att sova med något på benen, men jag väljer att kalla den en pyjamas eftersom det är vad den är för oss. Den är från "Petit Bateau", rosa/vit, med lång ärm. Kan visa bild senare.

Nu ska här packas.!

R.O.O.M.

168397-1321
Mitt älskade hjärta och den BÄSTA interiörkonsulenten Arve på R.O.O.M. tidigare idag.

När vi hade varit hos vår "fastlege" som konstaterade att Johanna är frisk men som gav oss lite "hostmedicin" att använda om/när vi trenger det så somnade hjärtat bums! i vagnen. Och det passade mig perfekt för då tog jag t-banan raka vägen upp till R.O.O.M. för att få beställt lite ting till det interiör uppdrag jag jobbar med nu.

På R.O.O.M. jobbar den BÄSTA killen - Arve - fram t.o.m. i morgon. Sen slutar han  tyvärr och börjar istället på "Christian´s" som ligger på Frogner (Skovveien). Jag har fått fantastisk service av Arve när jag shoppat på R.O.O.M. till mina hem genom åren så han kommer att bli saknad då han slutar...:-(  

Jag tillbringade hela mitt besök idag på "tyg avdelningen" och jag  tycker att de har SÅ fina tyger och kuddar etc på R.O.O.M. Deras stil är helt speciell och jag tycker därför att det är synd att de mer och mer går över till "Habitat" som inte ligger mig lika varmt om hjärtat...  Jag föredrar "New Englad" stilen, den stil som R.O.O.M. har haft i "alla" år men som de nu söker sig bort ifrån.

Och på tal om New England.. jag såg en underbart söt topp med huva till mitt hjärta igår från Gant i ljus rosa med små stjärn detaljer också stod det faktisk "New England" (eller nåt i stil med det..) på huvan. Har tänkt på den så mycket sedan jag såg den att jag tror jag måste shoppa den till henne om jag hittar den i Stockholm! :-)

Vi myser med prinsesse post!

168397-1319

Idag var vi på Posten och hämtade ut ett paket från 2 prinsessor i Ålesund och allt var hur härligt rosa som helst så vi blev jätte, jätte glada! :-)  Det var födelsedagspresenter till oss från Jessica & Jolina. TUSEN MILJONER TACK sessor, ni gjorde vår dag idag! :-)

Mitt hjärta ville inte äta sin gröt nyss så nu är hon tröttis och JIG är på väg hem med take-away dinner som vi ska äta innan han kör till Göteborg. Den här dagen är som sagt en sån där dag då man inte hinner någonting alls och tiden bara försvinner... Så - jag bloggar mycket mer då hjärtat har somnat för just nu förtjänar hon all min uppmärksamhet :-)


168397-1320
Se mamma, en prinsessekrona!

Vi ska ut och resa!

168397-1318
 Den här bilden är från i tisdags. Mitt hjärta satt och tittade lääänge på ett foto av henne och hennes vän Vincent också pussade hon Vincent flera gånger. Hur sött som helst! Hon kommer att bli såå glad när vi besöker han i helgen! :-)

Dagen idag är som sagt en sån där dag då tiden bara flyger och man inte alls hinner allt man tänkt sig. Vi skulle tex hem och mysa hos Josefine & Elian men jag inser att vi inte får till det tyvärr för vi ska nämligen ut och resa imorgon så nu har jag en del att göra på min "lista".

Jag borde ha bokat den här resan för lääänge sen men det är lite typiskt mig att vara ute i "sista sekunden" så nu flyger jag och hjärtat till Stockholm imorgon och på lördag ska vi gå på dop. Det är min kusin Sussies dotter Vendela som ska döpas och det ska bli SÅ mysigt att träffa släkten. Vi blir i Stockholm några dagar och sen flyger vi hem till Luleå.

Skriver mer om "allt" senare för nu måste vi iväg ut och fixa ärenden.

Hoppas att du njuter dagen och jag fick föresten veta att det är "Kanelbullens dag" idag (tack för info. Josefine!) så jag hoppas att du har mumsat i dig minst en?! :-)

Tiden flyger idag!

168397-1316
Det måste ha kommit smuts på linsen på kameran för hjärtat ser helt "fläckig" ut... Här står i alla fall sötisen framför spegeln i gången och leker - som alltid - med min mobiltfn.

Den här dagen FLYGER tiden. Vi åkte direkt från läkaren till R.O.O.M. och sen fick vi en leverans av ting direkt vi kom hem så det är egentligen föst nu som vi kommit innanför dörren. Tiden springer iväg... Nu är det verkligen hög tid för hjärtat att få ny blöja & mat.



Bloggtoppen RSS 0.91