Gårdagens lunch.

d168397-2591
Har ser ni min ena tatuering lite bättre :-)  Det är ett japanskt tecken för "lycka & välgång" (good fortune) och jag gjorde den i Köpenhamn för ca 15 år sedan då jag var där med mina trevliga jobbkollegor från SF Bio. Det gjorde riktigt ont men gick hur fort som helst :-) (Jag visar min 2:a tatuering vid ett annat tillfälle.)

Phuket kl. 00.10, natt mot lördag.

Jag & Johanna har som rutin att gå och luncha på "Orchid Resort" när vi tar badbussen till Karon och eftersom det regnade då jag bloggat klart på internetcafet igår så gick vi raka vägen dit då. Och det var perfekt tajming för precis då vi var där och åt så regnade det ganska mycket men det gjorde absolut ingenting för vi satt och myste under taket :-)

Vi delade på en "fried rice with chicken" och Johanna mötte samma tjej som vi satt brevid förra gången vi var där så hon "lekte" lite med henne :-)

Det är egentligen de gånger som vi besöker resorter som "Orchid" som jag blir påmind om att vi faktiskt ÄR i Thailand på semester för där får jag riktig "charterstämning"! ;-) Alla vi pratar med frågar när vi kom ner? och när vi säger 13 december så blir alla lika förvånade för där är ju nästan ingen längre än 2 veckor. :-)

ÄNTLIGEN är kabeln tillbaka!

168397-2590
Johanna på Karon Beach torsdag. Eftersom det regnade större delen av dagen så var stranden i princip tom på människor så jag och Johanna hade hur gott om plats som helst :-)

Phuket kl. 24.00, natt mot lördag.

ÄNTLIGEN har min kabel till kameran kommit hem igen! :-) Som ni vet så glömde jag den på internetcafet i Karon igår och till min STORA glädje så har våra jätte trevliga grannar hämtat den till mig i kväll. TACK snälla Anna & Co för hjälpen! :-)

Jag har riktigt längtat efter att kunna uppdatera bloggen med bilderna från min & Johannas dag på beachen så nu ska jag "blogga loss" ;-)

Men först måste jag väl erkänna att jag precis vaknat... jag somnade så klart när jag hoppade upp i soffan med mina blader tidigare och hade inte Anna tittat förbi med kabeln så hade jag nog sovit fortfarande....

Hoppas att du har haft en fabulous fredag so far och att din kväll blir perfekt!

Kram! ♥



Hurra!! Min favvo bok blir film!

168397-2589
Isla Fisher från inspelningen av min favvo bok "Confession of a shopaholic".

Phuket kl. 13.00 och det små regnar...

Jag trodde nästan inte mina ögon då jag satt har och slappade i solstolen och bläddrade i senaste "US-Weekly" och såg en bild av Isla Fisher från inspelningen av filmen "Confession of a shopaholic"! :-)

Det betyder med andra ord att min favvo bok av Sophie Kinsella ska bli FILM! Tjohooo! :-) Nu ser jag med spänning fram emot premiären och om du inte har läst boken med samma namn så ar det bara en sak att göra : löp & köp! ;-)

Nu ska jag försöka slappa lite till om jag kan men jag blev så glad att jag nästan får lust att sprätta en champagne! :-) och det härliga är att det vore helt okej att göra det för klockan är ju efter 12 och det ar FREEEDAG!


Mysig outfit!

168397-2588
Vår vän från "Vänner" i dagens mysiga outfit.

Phuket kl. 12.15...

Jag vet - jag skulle ju gå och sätta mig i solstolen och njuta men jag kunde inte låta bli att surfa in på "people.com" och då hittade jag den har bilden på Jennifer Aniston från en filminspelning och tyckte att hennes outfit var så mysig att jag ville dela den med er! :-)

Mössan & kappan är en perfekt kombination och ja, mysigt är ordet!

Fredagens citat.

168397-2587
Johanna älskar att mysa med sin stora Hello Kitty som hon fick på sin 1,5 års dag. Bilden är några dagar gammal (måste hämta kabeln senare!).

Phuket kl. 12.00, fredag.

Precis när jag höll på att göra oss klara för att åka iväg och hämta kabeln så somnade Johanna mot min skulder och nu sover hon sött i sin säng. Det förtjänar hon verkligen idag för det ar så klart mycket mysigare för henne att sova bland kuddar, täcken och gossedjur än i vagnen, speciellt nu då hon är så snuvig :-)

Själv har jag precis mumsat i mig en lyxigt god croissant som min snälla granne Roar kom förbi med och ska nu lägga mig i en av solstolarna på balkongen och mysa med alla blade som JIG packade upp igår och som jag somnade ifrån.

Har kommer dagens:

"Utan kärlek till oss själva blir bekräftelse från andra något vi inte kan ta till oss."
/ Ur "En härlig bok."

Jag önskar dig en riktig kanon start på den här dagen! :-) och du - kom ihåg att dagarna blir vad vi gör dem till så om du bestämmer dig för att ha en toppen dag så får du det! :-)

Kram! ♥

Godmorgon härliga fredag!

168397-2586
Idag skulle jag önska att det har var min "dagens" för den här klänningen / kjolen hade passat mig perfekt här nere i värmen! :-) Den kommer från Juicy Couture och fr.o.m. NU så står den på min önskelista ;-)

Phuket kl. 09.00, fredag morgon.

Godmorgon!

Min lilla prinsessa slog upp sina blå strax före kl. 8 idag och idag vaknade vi till en dag med rinnande näsa på Johanna så hon har blivit lite små förkyld. Jag misstänkte det igår för regnet är ju så kallt när det landar på kroppen och Johanna fick en del regn på sig igår för jag hade  - för första gången - glömt regnskyddet hemma. Så nu får vi ta en soft dag idag och hoppas att förkylningen går över fort. :-)

Jag tror att vi ska ta en tur till Karon och hämta min kamera/data kabel och sen kanske jag och Johanna åker in till Patong och går runt i det stora shoppingcenter som finns där och som jag aldrig varit till. Det skulle passa ganska bra idag för det är massor med moln på himlen så solen tittar bara fram då och då.

Nu är det "Nordnytt" på TV och det är lite kul att kunna se Luleå Hockey och andra news hemifrån Luleå.

Dags för frukost har nu så jag önskar er alla en lovely dag! eller jag kanske ska skriva en skön natt, för klockan är ju bara 3 hemma :-)

Kram! ♥


God natt kära läsare!

168397-2584
Jag & Johanna haromdagen.. Johanna gör en "paparazzi" gest med handen ;-)

Phuket kl. 03.40...

Nej, nu ar det HÖG tid för mig att hoppa i sang för snart ar det ju dags att stiga upp igen :-)

Jag hoppas att du har haft en riktigt bra dag och att du får sova gott i natt. Imorgon har vi en ny harlig dag med nya möjligheter framför oss! Oj, nu ser jag att JIG har ställt in svenska på skrivbordet det hade jag helt glömt bort så jag skriver utan ä på ren rutin.. Men detta är ju super för nu ser mina texter mycket bättre ut! Tjohooo! :-)

TACK igen för alla trevliga kommentarer jag får! Ni förgyller mina dagar och inspirerar mig i mitt bloggande! :-)

God natt & sov gott!

Kram! AnnaStina :-)

P.S visste du att Tori Spelling vantar baby nr. 2? Det upptäckte jag idag då jag var och shoppade nya blader. Hennes son är bara 11 månader så det går undan i svängarna ;-)


Nattens interiörbild ;-)

168397-2582
Månadens lasarhem i tidningen "Sköna Hem".

Phuket kl. 03.20, natt mot fredag.

Jag vaknade nyss med alla klader på i sangen... hopplöst! Först så somnade jag i soffan så det blev inte så mycket softande för min del ;-) sen gick jag in till Johanna som vaknade och drömde och ropade på mamma och då somnade jag brevid henne. Men det har börjar bli en vana nu så jag måste skarpa till mig och helt enkelt börja lagga mig mycket tidigare på kvallarna för all frisk luft och sol & bad gör att man blir ovanligt trött..zzzz...

Så har ser "månadens lasarhem" ut  på "Se & Hörs" hemsida. Bilderna ar från köket och jag har alltid varit svag för lampan som hanger ovanför köksbordet. Tycker att den ar så fin! :-) Jag såg faktiskt en sån på "Index" har nere i Phuket men kande att den stilen gör sig bast hemma i Norge & Sverige så det blir en annan kökslampa har nere i solen :-)

Jag anvande föresten den lampan i det interiörprosjekt jag gjorde före jag reste till Thailand för den passar så perfekt in i "New England" stilen. Den finns att köpa till bra pris på Ikea.

image2583
Ytterligare en bild från köket som kommer från Kvanum.

Nu ska har softas!

168397-2581
Så har ser reklamen før min blogg ut på "
Kamilles" hemsida.

Phuket kl. 21.00, torsdag kvall.

Jag kom precis på att jag inte gidder / orkar børja åka ivag och søka efter kabeln i kvall så det får bli ett fredagsprosjekt istallet.  Så nu ska jag krypa upp i soffan och super softa med alla blader / magasiner som JIG precis packade upp ur de kolli han var och hamtade på Phuket Airport idag.

Det ar: ELLE, Foreldre & Barn, Interiør Magasinet, Bo Nytt och Kamille och det ar inte 1 nr av varje utan upp till 3! Hur lyxigt som helst! :-) Också tog JIG rykande farska kataloger från min favorit interiørbutik i New York. "Pottery Barn" så nu ska har inspireras! :-)

Idag har jag antligen bloggat for "Kamille" igen och ni kan lasa min blogg har: http://www.kamille.no/incoming/article176307.ece   Om lanken inte fungerar så kan ni gå in på http://www.kamille.no också klickar du på den blå ikonen i vanster marginalen :-)

P.g.a. den førlorade kabeln så får jag visa alla bilder från idag imorgon.

Nu - softa dags!

Jag ønskar dig en riktigt trevlig eftermiddag & kvall! och man vet aldrig, kanske bloggar jag lite mer senare då jag softat klart ;-)

Kram!




Ett shopping tips!

168397-2580

Jag hittade den har bilden på H&Ms hemsida och tycker att toppen ar riktigt snygg men kjolen kan vi ju glømma ;-) Jag tycker att en sån har topp gør sig bast till ett par slitna jeans en solig vårdag (den ar från H&Ms spring collection).

Phuket kl. 20.30, torsdag kvall.

Nar jag skulle blogga før en stund sedan så upptackte jag att jag glømt kvar kabeln som jag øverfør bilder mellan kameran och pcn med på internetcafet inne i Karon dar vi var idag så nu tror jag att jag måste hoppa in i en taxi och åka dit och hamta... Lite små jobbigt ;-)

Johanna somnade nyss och jag såg precis att min mamma smsat och grattat mig på "Maria dagen", och det hade jag helt missat, jag har ju namnsdag idag! Festligt! :-) 

GRATTIS alla Marior på er dag!! Fira med något gott i kvall! :-)

Kram!


After beach..

Phuket kl. 16.00 pa ett "Andaman Coffee Co." i Kata.

Nu somnade hjartat precis i vagnen och jag hittade ett stalle med internet :-) Var badbuss gar tillbaka till resorten kl. 16.30 sa vi ska strax ga tillbaka till Karon dar vi blir hamtade. Jag tog bara en tur till Kata for att shoppa lite nya blader pa min favvo butik.

Dagen idag blev inte sa solig. Det har regnat storre delen av em och det gjorde att vi var i princip ensamna pa beachen pa slutet (ska visa bilder senare da vi kommer hem!) men det var bara mysigt :-)

Hoppas din dag ar fabulous!

Och GRATTIS sota lilla Carl Henrik som fyller 3 ar idag!! Hipp, hipp, hurra!! :-)

Kram! fran Kata :)

Dagens interiorbild!

168397-2579
Bilden ar fran en av de interorbocker jag kopt har nere.

Phuket kl. 12.20, Karon Beach, torsdag em.

Nu vaknde mitt hjarta sa nu ska vi checka ut fran internetcafet och ga raka vagen ner till beachen! :-)

Jag tycker att den har interiorbilden ar sa lacker for att allt gar i vitt men sa har de varit "vagade" och valt knallrosa bord och puff! :-) Det ar ju bara sa harligt med rosa! ;-) Sen ar det lite coolt med bankar istallet for stolar runt koksbordet.

Nu njuter vi dagen kara lasare ocksa ses vi igen lite senare idag!

Om vi varit hemma nu sa hade vi hangt "gonne to the beach" skylten pa dorren ;-)

Kram!

Middagen..

168397-2578
Fran vanster: Oje, Bengt, jag, Hello Kitty ;-). Berit och Roar. 

Phuket, Karon Beach, kl. 12.05, torsdag fm.

Vi hade bestallt upp mat fran poolbaren igar och det gjorde att vi slapp bade laga mat + diska efterat vilket ar hur bekvamt som helst! :-) Middagen bestod av grillad kyckling, potatissallad och vitloksbrod och till dessert fruktsallad med glass. Mums! :-)

Idag ar JIG ute pa flygplatsen och hamtar de kolli som han skickade med "SAS Cargo" for att slippa betala sa galet mycket overvikt. I dessa kolli ar det bl.a. X antal paket med  valling och nya harliga blader till mig sa gissa om jag langtar till han kommer hem med dem i em...! :-)  Det ar tyvarr ett "heldagsprosjekt" for honom att aka ut och hamta dessa kolli for de ska infortullas och i Thailand innebar det hur mycket papirjobb som helst... Men det ar det absolut vart for vallingen klarar vi oss inte utan :-) (och inte bladerna heller... ;-)

Framvisning av leksaker..

168397-2577
Johanna har framvisning av sina leksaker. I bakgrunden ser ni foresten den tavelvagg jag haller pa att fixa (den ar inte klar annu)  bakom soffan pa tavellister fran Ikea (de hade jag med mig till Thailand).

Phuket kl. 11.50, Karon Beach, torsdag fm.

Johanna tycker att det ar SA kul att visa fram alla sina leksaker da vi har besok sa igar kvall gick hon fram och tillbaka mellan balkongen och vardagsrummet och hamtade ut ALLA sina saker och alla Hello Kitty gossedjur och visade stolt fram dem for Berit :-)



Min blogg hos "Kamille"...

168397-2576
Bilden ar fran gardagens middag. Jag hade pa mig linne fran By Malene Birger, kjole /klanning fran Tara Jarmon och mitt favvo Hello Kitty halsband som jag kopt pa internet for ca 5 ar sedan.  Johanna har pa sig ny Ralph Lauren kjole/klanning fran JIGs N.Y shopping. 

Phuket, Karon Beach, kl. 11.40, torsdag fm.

Idag maste jag prioritera att blogga for "Kamille" for det har jag tyvarr inte gjort pa allfor lange...och det ar mitt daliga samvete...  Men utan pc och internet i sa lang period sa blev den har bloggen prioriterad. Kamille ar ett norskt blad som paminner om svenska "Amelia". Dar bloggar jag om mode & shopping. Jag ska lanka dit da jag gjort min inlagg sa ni kan lasa :-)

Men innan jag gor det sa bloggar jag lite till har ;-)

Valkomstdrink.

168397-2575
Jag + en bricka med champagne = valkomstdrink i vart kok. Jag salde likadana brickor i min butik fran "Bruka Design", de kostade ca 398kr, den ni ser pa bilden betalade jag 65 kr for har nere :-)

Phuket kl. 11.30, Karon Beach, torsdag fm.

Oj, nu tror jag att Johanna redan vaknade. Nej, det var falskt alamar, sa bra! :-)

Jag alskar verkligen att ha middagsbjudningar och onskar att vi var battre pa att ha det hemma i Oslo men dar har det tyvarr blivit langt mellan gangerna.. Det ska vi andra pa nar vi kommer hem!

Igar hade vi bjudit hem Berit & Oje, Roar och Bengt och jag tycker att det ar sa mysigt att umgas med de som har mer livserfarenhet an mig for de har sa manga fantastiska storys och sa manga kloka rad pa vagen. Bl.a. pratade vi om det har med relationer (Berit & Oje har varit gifta i over 40 ar) och deras basta rad ar att man ska lata varandra "flyga fritt" och precis det har alltid min kara moster Birgitta (som varit gift i over 30 ar) ocksa alltid sagt.

Man ska inte hindra varandra att uppfylla sina drommar....!

Godmorgon torsdag!

168397-2574
Johanna satt och tittade da JIG gjorde sig klar pa badet pa morgon. Hon ar sa sot nar hon satter sig ner overallt nufortiden. I bakgrunden ser ni vart sovrum och balkongen...

Phuket, Karon Beach kl. 11.20, torsdag fm.

Idag har  jag lite bakis for forsta gangen pa evigheters evighet ;-)  Vi hade super trevlig middagsbjudning igar och det vita vinet jag drack gor sig pamind idag sa nu sitter jag och njuter en kall coca cola :-)

Johanna vaknade runt 7 idag och efter god frukost tog vi badbussen till Karon Beach sa nu sitter jag och bloggar pa internetcafet precis vid beachen och Johanna sover sin nap i vagnen vid min sida.  Like in the old days ;-) Ocksa checkade jag min mejl nyss och blev sa GLAD!, for jag hade fatt mejl av 2 underbara girls som det var alltfor lange sen jag pratade med, sant ar lycka!! :-)

Det ar ganska molnigt idag pa den har sidan (hemma hos oss var det inte ett enda moln...) men det ar egentligen bara skont. Vi ska sitta och leka i sanden sen och brun blir man ju i alla fall oavsett vader for solen ar sa stark har nere.

Hoppas att du har sovit gott i natt och att du ar klar att mota den nya dagen som ligger framfor dig!

Jag onskar dig en riktigt harlig dag fylld av solsken!

Kram!

Dagens interiørbild!

168397-2572
Den har skanken står mellan dørrarna till vårt gastrum + sovrum, vid sidan av matbordet.

Phuket kl. 14.30, onsdag em.

Ååå vad jag myser min "egentid" har ute på soliga balkongen! :-) eller soliga och soliga... det ar bara føtterna och halva benen som solar men andå... :-)

Nu halsade jag precis på en tjej som varit kund i min butik. Varlden ar bra liten...! Hon och hennes mann och deras 2 barn (den minsta 4 månader) ar har och besøker vanner ett par dagar och de bor i samma område som oss i Oslo. Det ar alltid lika kul att møta mina gamla underbara kunder! :-) det gør mig lite nostalgisk....

Dagens interiørbild ar från vår lagenhet! :-)

Det ar den skank som jag nyss fick levererad, den som først var så høg men som de gjorde lagre. Jag ar inte klar med vaggen bakom den, det ska sitta tavellister på den också ska det så klart vara symmetri med ljuslyktorna (jag ar symmetri freak..)  men i øvrigt så ar det så har den ska se ut :-)

I skinnboxarna førvarar jag bl.a. alla min kort som jag ska skriva och skicka till familj & vanner en dag också lite annat smått & gott. Sen børjar det bli en liten samling med blader nu... lovely! ;-)

Skanken har jag kopierat från en jag hittat på butiken R.O.O.M.s hemsida och då såg den ut så har:


Så har ser "originalet" ut.

Nu ska jag ta och rulla håret! så jag ønskar dig en fabulous dag!

Kram!


Glammig party outfit.!

168397-2571

Inte nog med att Heidi Klum var super SNYGG på Oscars galan.... Se vad SNYGG hon dessutom var på efterfesten!! .-) Detta ar vad jag kallar en akta Party girl.!

Nu børjar jag faktiskt langta efter sommar tisdagarna på Odeon... ;-)
(Oden ar ett utestalle i Oslo som har sin basta kvall på tisdagar hela sommaren lång.)

En "fruktkonstnar"!

168397-2569

Inne på restaurang "Baan Rim Pa" satt det en kvinna och gjorde FANTASTISKT vackra blommor etc av frukt :-) Hon berattade att man går "skola" 3 månader i køket før att lara sig det. Sjalv tror jag att jag skulle få gå skola i 3 år -minst - och jag ar tveksam om jag skulle klara det då heller? ;-)


Kanske jag ska førsøka fixa till nåt sånt har till kvallens middagsbjudning? ;-)


Mission completed!

168397-2568
Oss måndag kvall på restaurang "Baan Rim Pa".

Phuket kl. 13.40, onsdag em.

Tjohooo! Johanna somnade nyss mot min axel så nu ska jag mysa med 1. bloggen, 2. att ligga och slappa lite vid poolen :-) och sen, då hon vaknat ska vi ivag och handla.

Det var perfekt att hon somnade før det ar så skønt att få den "egentiden" jag får nar hon sover har hemma istallet før på en shoppingmall før dar kan Johanna lika garna vara vaken :-)

Bilden ar från da vi var på middagen på "Baan Rim Pa" haromdagen. Vi møtte upp føraldrarna till en van av JIG som heter Arild & Kari och hade en riktigt trevlig middag sammen med dem.  Johanna sitter inte still många minuter på resturang men tack vare den fantastiska personalen så fick jag och JIG ata i hyfsat lugn och ro.

Jag sitter på balkongen och bloggar nu och det ar tur vi har flaktar som svalkar skønt i taket før idag ar det knall sol och riktigt varmt & harligt! :-) Termometern har på balkongen visar +33,3 C i skuggan just nu.




Thai kurs premiar!

168397-2567
Idag har jag suttit i skolbanken før førsta gången på måååånga år och det var riktigt kul :-)

Phuket kl. 13.10, onsdag em.

Idag har jag varit på min førsta Thai kurs! :-) Den arrangeras har på
resorten och vår larare ar Bengt som ar en av delagarna.

Fokus idag var på att vi skulle lara oss att rakna från 1 till 1 miljon och det var latt som en platt! ;-) well... not. Men det var ett logiskt system så jag tror att jag ska lara mig med tiden :-)

Har kommer några exempel:

1= nung
10 = sipp
100 = roj
1.000 = pann

Och nar man ar på restaurang och ønskar att betala så sager man: "keb stang", eller "check bin".

Snipp, snapp, snut ar min bloggs førsta 1:a kurs slut! ;-) Nasta del blir efter min nasta kurs på fredag.

Nej, nu tror jag som sagt att vi ska åka till "Central Festival" och handla infør kvallen och passa på att ata lunch på vagen. Vi ska ha några grannar på middag i kvall och det ser jag verkligen fram emot! :-)

På handlelistan står føresten: kao, nom, moo & man falang nung låå ;-) 

Carpe diem!  och du - jag tror det børjar bli dags før en ny utlottning har på bloggen snart. Jag undrar vad jag ska lotta ut førnågot....?... kanske nåt från Hello Kitty? eller en tunika? Vad ønskas?

Kram! ♥


Vi glada girls ønskar dig godmorgon!

168397-2566
Oss tidigare idag. Johanna i ny Ralph Lauren klanning från JIGs N.Y shopping och jag har på mig topp + shorts från French Connection.  Som ni ser så blir det fort en full påse med vattenflaskor før i varmen dricker vi mycket :-)

Phuket kl. 13.00, onsdag.

Klockan 7.45 ar Johannas nya tid. Exakt då slår hon upp sina blå och sitter och viftar med vallingflaskan så att jag ska vakna :-) Och idag vaknade jag tyvarr till super ont i ryggen... :-( Det børjade igår, då hade jag så ont att jag inte helt visste vart jag skulle ta vagen? så det ar ett mirakel att jag kunnat sova så gott i natt.

Men på morgon fortsatte tyvarr det onda och jag kan inte minnas sist jag hade ont i ryggen? så det kanns hur trist som helst och jag hoppas att det går øver blixt snabbt! :-)

Nu jobbar jag på att få Johanna att somna men det går inte helt enligt plan idag... Nar vi hade som rutin att åka till internetcafet så somnade hon ju i princip ALLTID i taxin på vagen dit, runt kl. 11, men nu - då vi ar hemma så ar alla rutiner ur fas... Så nu leker hon før fullt på balkongen och jag tror att vi snart ska åka ivag till Central Festival før vi måste handla infør kvallen ( ska ha middags gaster ) och jag tror att taxin ar grejen før i den somnar hon alltid ;-)

Jag ønskar dig en lovely dag och har kommer dagens:

"Før mycket av det goda - ar ibland precis lagom."
/ Ur "En harlig bok".

Kram! ♥

Super lacker & glammig girl!

168397-2564

Oh my så snygg & lacker & glammig Heidi Klum var på Oscars galan! :-)

Hon ar verkligen "gala" vacker och om jag hade varit på den dar galan så hade jag velat se ut precis som henne! :-)

image2565

Nu loggar jag av från Phuketo och ønskar dig en riktigt mysig kvall!

Kram! ♥

Middag på stranden.

168397-2563
Min darling børjade bli trøttis som ni ser på bilden.. och efter en dag på stranden så ar jag och JIG också ovanligt trøtta men det ar ju inte så konstigt før tank så mycket mer friskluft vi får har nere på dagarna an hemma i Oslo...!

Phuket kl. 22.00, tisdag kvall.

Efter den skøna SPA stunden gick vi raka vagen till en restaurang på beachen før att ata middag och det ar bara helt fabulous att sitta och ata med stranden & havet som utsikt! :-)

Nu ska jag førflytta mig till soffan och gøra mitt basta før att inte somna ;-)  eller føresten - jag måste bara visa en snygg bild først. !


Lyxig mama-stund.

168397-2562
Jag ser inte riktigt klok ut på den har bilden (singletten / linnet och bikinin gick inte helt ihop...) men det bjuder jag på ;-) før jag tycker att det ar så kul att få visa hur ompysslad jag blev. En tog hand om handerna, den andra om føtterna. Lovely! :-)

Phuket kl. 21.45, tisdag kvall.

Nar Johanna sov sin nap i eftermiddag passade vi på att gå på ett av alla "SPA" inne i Kata (det kryllar av dom har...). Jag tog manikyr & pedikyr och lackade franskt på både fingrar och tår och det kandes lovely efter många veckor med mindre snygga hander & føtter...

Johanna vaknade ganska snabbt men var en angel och satt bara helt stilla i sin vagn vid min sida och tittade på nar jag blev ompysslad. Tjejen som lackade mina fingrar tog pløtsligt fram ett rosa nagelack och børjade lacka Johannas tår (hon tankte val att det var en "kul grej" før Johanna...) men hon hann bara halva stortån førren Johanna drog undan foten och blev ledsen så något nagelack ville hon absolut inte ha ;-)

Det ar føresten hur billigt som helst med SPA har. Manikyr + pedikyr gick på 300 bath tillsammans  = ca 60 kronor! :-)

Party outfit!

168397-2558
Bild från "Saks" fifth aveny hemsida.

Ibland kan jag sakna en riktig party kvall ute med mina underbara veninnor. En sån dar kvall som børjar med att man bara tankte gå ut och ta "ett glas" men som slutar med att man bestallt in champange och dansat hela natten...! :-)

Om jag skulle ut på en sån kvall nu så står den har lovely kjolen / klanningen från "See by Chloè" høgt på ønskelistan tillsammans med....

image2559
bild från "Saks" fifth avenys hemsida.

... dom har lackra skorna från "Jimmy Choo". Hur snygga som helst! :-)

Min alskade prinsessa!

168397-2557
Min prinsessa på Kata Noi beach idag. Hon har på sig klanning från PO.P. Ser ni vad som tittar fram i bakgrunden? Vecko Revyn! Idag var det førsta gången jag shoppade V.R på många, många, många år... før det var den enda svenska tidning jag hittade som jag inte redan har ;-)  Jag blev lite nostalgisk då jag satt och bladdrade i den før jag alskade V.R då jag var yngre och missade inte ett enda nr.!

Phuket kl. 21.15, tisdag kvall.

Jag tar crazy mycket bilder på Johanna (tack vare bloggen..) men det ar inte så ofta jag lyckas fånga ett så bra øgonblick som detta.! Den har bilden på Johanna gør mig lycklig! :-)

Efter att jag fotade den har bilden så packade vi ihop oss på stranden och åkte tillbaka till Kata Beach och Johanna var så trøttis då att hon somnade på vagen och då passade det PERFEKT! før mig och JIG att gå och ta massage, pedikyr & manikyr :-)

Nice and quiet...!

168397-2556
Så har satt vi och myste jatte lange idag tillsammans med JIG (som fotar oss). På bilden syns føresten mina 2 tatueringar. Den på skuldern gjorde jag før ca 15år sedan (kommer inte helt ihåg..) och den i svanken gjorde jag før ca 2,5 år sedan.

Phuket kl. 21.00, tisdag kvall.

Vi tog som sagt badbussen från
resorten och idag gick den till Kata Beach och dar var det lika tok fullt som førra gången vi var dit så vi tog en prommis øver till favorit stranden Kata Noi istallet  och som ni kan se på bilden så var det betydligt lugnare dar :-)




Glad tisdag!

168397-2555
Nar vi kom till Kata Beach idag så startade vi med att ata lite på "Kata Beach resort" och Johanna ar som en magnet till poolen... Hon var super trøttis dar hon står så hon somnade ganska snabbt efter att jag tog bilden. Johannas pikè ar fran JIGs N.Y shopping.

Phuket kl. 20.30, tisdag kvall.

Det blev lite små kørigt på morgon før att vi skulle hinna med badbussen kl. 10.30 så jag fick tyvarr inte tid att blogga då,  men nu så! :-)

Nu sover hjartat søtt och jag sitter nyduschad och mumsar på "m&m`s" (gott!) och har bestamt mig før att ha en mysig kvall i soffan med JIG och en dvd så jag ska inte blogga så lange, bara liiite... ;-)

Idag vaknade mitt hjarta kl. 8.30 och jag kan inte minnas sist hon sov så lange!? Det var hur lyxigt som helst med sovmorgon och jag behøvde det verkligen før jag hade lite svårt att somna igår nar jag val gick och la mig i sangen.. låg mest och snurrade runt... och tanke på hur sent det var och att jag verkligen borde sova men ni vet ju hur det går sånna gånger, då kan man absolut inte somna bara før att man kanner att man måste. Så - den sovmorgonen jag fick idag var perfekt!

Har kommer dagens battre sent an aldrig:

"Om vi vill så kan vi så mycket mer an vi tror."
/ Ur "En harlig bok."

Jag hoppas att du har en glade jag idag før det førtjanar du!

Kram! ♥


Fantastisk restaurang!

168397-2554
Jag & min lilla darling och den fantastiska utsikten från restaurangen vi åt på i kvall. Jag har på mig min favvo klanning från "Nolita" och Johanna har sin søta klanning som vi køpt har nere på "Central".

Phuket kl. 02.00, natt mot tisdag..

Nu har jag precis vaknat efter att jag somnade i soffan direkt då vi kom hem. Vår soffa ar den skønaste och jag somnar nastan alltid nar jag satter mig dar..... I kvall hade jag som plan att bladdra igenom en massa blader men de låg orørda vid min sida då jag vaknade ;-)

Jag ska ta och hoppa i sang nu så jag skriver mer om vår dag idag imorgon. Ville bara helt kort beratta att vi har varit och atit middag på en fantastisk Thai restaurang som heter "Baan Rim Pa" i kvall.  (http://www.baanrimpa.com) Restaurangen har en underbar utsikt over havet och miljøn ar riktigt fin så den har restaurangen ar ett "must" att besøka om du ska resa ner till Phuket!

Bast jag lagger mig nu innan jag somnar om har vid pcn.... ;-)

God natt & sov gott ! ♥

Dagens tips!

168397-2553

Det har tycker jag ar ett ovanligt inspirerande reportage om hur man kan satta upp tavlor på olika fina satt hemma :-)

Oj, nu vaknade Johanna så nu ska jag logga av och gøra oss klara før lunch & bad.

Nu såg jag precis att det ar nyhetsmorgon på SVT och en reportage från Oscars galan och jag førstår inte hur det gick till ? men jag missade helt att den var inatt :-( Så himla dumt før jag tycker att det ar underbart att se vad alla har på sig  på "the red carpet"... Jag får skylla på solsting att jag missade en av årets mest glammiga galor ;-)

Nu lunch.

Kram! ♥

P.S TACK Charlotte før tipset om att min favvo girl Charlotte Perelli har børjat att blogga!

Dagens interiørbild!

168397-2552
Bilden kommer från U.S Edition av "House & Garden", november 2007. Det var en stor "hemma hos" reportage hos Gwyneth Paltrow.

Phuket kl. 13.30, måndag em.

Så har sover Gwyneth Paltrows dotter Apple på natterna :-)

Rummet går i samma rosa farg som min nya Juicy alskling + vitt och kuddarna har broderae A (som i Apple) i rosa. Golvet har skøn stor vit matta och den søta lilla rosa pallen skulle jag behøva shoppa till Johanna :-)

Jag tycker rummet ar jatte fint men jag trodde Apple var så liten att hon sov i mindre sang? Men tiden flyger ju så hon ar nog aldre an jag tror ;-) Nar vi kommer hem så blir det førsta vi gør att shoppa ny sang till Johanna før hon sover i så stor sang har nere i Thailand att vi kan glømma den lilla spjalsangen vi har hemma ;-)

Min nya alskling!

168397-2551
Hood & byxa från Juicy Couture.

Phuket kl. 13.20, måndag em, varmt & strålande sol.

Jag ALSKAR Juicy!  Deras skøna dressar ar bara helt lovely att ha på sig och jag "bor" i byxorna varje kvall då jag softar hemma. Sedan tidigare så har jag brun, grå, ljusrosa, vit och nu fick jag en ny alskling av min kara JIG i Valentines present: en rosa! :-)

De har byxorna har en annan modell an alla mina andra, de har namligen fickor både bak & fram också ar de lite lagre i midjan men det bara fab. Jag ar kar! ;-)

Så har somnar Johanna.

168397-2550
Så har somnade Johanna nyss. Bilden ar tagen typ kl. 12.45.

Phuket kl. 13.10, måndag em.

Exakt så har somnar Johanna nastan varje dag. Mot min axel då jag går runt och plockar i lagenheten eller på balkongen. Det ar hur mysigt som helst! :-)

Sen bara lagger jag ner henne i sangen också fortsatter hon att sova ca 1 time.

Nu ar det super fint vader igen så nar Johanna vaknar ska vi ata lunch i poolbaren och sen ska vi bada har idag før kl. 17.30 ska vi på middag inne i Patong med vanner till JIG.

Godmoooorgon alla fabulous girls & boys!

168397-2549
Jag och Johanna idag på morgonen. Jag har på mig linne / singlett från Odd Molly och shorts från Frensh Connection. Johanna har N.Y shopping topp från R.L och sin stora solhatt från H&M.

Phuket kl. 13.00, måndag fm.

Idag slog prinsessan upp sina blå kl. 07.45 och då ålade hon sig direkt upp ur sangen och gick ut i vardagsrummet och børjade vifta med sin rosa ballong som hon fick harmdagen. Johanna alskar ballonger lika mycket som jag gør, man blir glad av dom! :-)

Nar vi duschat och klatt oss så hamnade vi pløtsligt på en spontan walk runt på resorten innan vi gick hem och myste med frukost på balkongen.

Idag ar det V A R M T har, och før en stund sedan så ØSTE regnet ner så dar mycket så att det kandes som att någon stod och hallde vatten ur en gigastor hink øver oss :-) Men det som ar så harligt med regn har nere ar att det går øver lika fort som det børjade så nu skiner solen och vi ser blå himmel igen :-)

Johanna ligger och sover sin nap nu och jag njuter "bloggstunden".

"Det som var pinsamt igår kan vara humor idag."
/Ur "En harlig bok."

Detta citat ar så sant som det ar sagt! :-)

Nu njuter vi dagen och ser till att fånga alla lyckliga øgonblick vi kan hitta idag!

Kram! ♥


Dagens citat!

168397-2547
Johanna sov i regnet då vi kom till Kata i eftermiddag. Min klanning har jag køpt på beachen och min strandvaska kommer från "Lexington".

Phuket kl. 23.50, søndag kvall.

Vi lunchade på "Orchid resort" idag jag och Johanna. Det har blivit vårt favorit lunchstalle då vi ar på Karon Beach eftersom det ar så många barn før Johanna att vinka till, leka med och titta på dar.

Efter lunchen gick vi tillbaka till stranden och myste och sen kom JIG och møtte upp oss senare på em och då børjade det pløtsligt att regna (runt kl. 16.30, perfekt tajming før då hade vi precis lamnat stranden!) och vi åkte in till Kata. Planen var att gå i butiker men det regnade ganska mycket precis då och  Johanna somnade på vagen dit så det blev en øl under tak innan hjartat vaknade och det var dags før middag.

Vi åt middag på vår favorit Thai restaurang inne i Kata som heter "Kampong" och ligger i "Kata city" och maten var lika god som alltid :-)

Nej, nu ar det dags før mig att logga av har før idag.... Mina nya blader & soffan lockar och sen sangen før jag kannar mig hur trøtt som helst efter en lång skøn dag på beachen.

Men innan jag loggar av så kommer dagens:

"Chanser får vi alla, men alla vågar inte ta dem. Vilken chans kan du ta idag?"
/Ur "En harlig bok".

Var inte radd før att "hoppa" och våga før aven om allt inte skulle bli helt som du tankt dig så har du blivit en erfarenhet rikare och slipper gå omkring och ångra val du inte gjorde....!

Njut søndagskvallen du som har den kvar framfør dig. Har narmar sig klockan "måndag" nu så min kvall ar strax slut :-)

Kram!



Morgondagens gossip redan idag!

168397-2546
Mars månads "Harpers Bazaar" och morgondagens People.

Phuket kl. 23.15.

Nu kom precis JIG hem från ett møte han varit på så nu ska jag førflytta mig till soffan strax.... :-) Men - først ska jag avsluta bloggandet om dagen.

I Kata ligger det en FANTASTISK butik som saljer blader & bøcker (jag har skrivit om den tidigare). Butiken heter "Bookazine" och jag alskar den! :-)

Idag då jag besøkte butiken så fick de blader ni ser på bilden følja med mig hem och en sak førundrar mig alltid då jag køper "People" eller "US Weekly" har nere och det ar att jag nastan alltid får køpt det blad som det står ett datum som inte har varit annu utanpå. Som idag tex så har jag køpt People som kommer ut den 25:e februari = imorgon.

Detta ar så klart helt lovely før hemma i Oslo får man inte køpt nyaste nr av People førren flera dagar (ofta øver 1 vecka) efter att den kom ut och då har man nastan alltid fått med sig alla news på nett redan så den kanns snabbt lite "gammal"....


Vykort = 10 dagar.

168397-2544
Idag shoppade jag några vykort med elefanter på och de tyckte Johanna var så søta att hon inte kunde sluta titta på dem :-)

Phuket kl. 22.55, søndag kvall.

Jag har alltid varit ovanligt bra på att skicka vykort till mina nara & kara då jag ar ute och reser. Om jag så bara har varit på en miniweekendtur så har jag andå alltid tagit mig tid att skriva och skicka vykort.

Men -sedan jag startade min blogg har något hant...før bloggen gør att jag vet att mamma, pappa, bror, øvrig familj och alla mina vanner kan følja våra dagar och då blir det nastan "tårta på tårtan" att posta ett vykort och tala om att vi har varit på stranden før nar de får kortet så ar det "old news".

Men - jag ALSKAR att skriva, skicka och att få vykort så jag ska ta och skarpa till mig lite och skriva fler! :-)

Till er som ska till Thailand så kan jag beratta att man - enligt personalen på Posten har i Phuket - får rakna med att det tar ca 10 dagar før vykort etc att komma fram till Sverige & Norge. Och om man har någon viktig post som måste fran snabbare så kan man skicka med DHL (på postkontoret) och då kan man valja mellan 3 eller 5 dagar.  Men det ar dyrt! jag var och postade några viktiga dokument (i ett vanligt A4 kuvert) før JIG haromdagen som behøvde vara framme på 3 dgr och det kostade ca 300kr.


S.A.T.C.

168397-2543
Kul bild på "Carrie" i ett snøigt New York och sjalv ar jag sååå glad øver att jag slipper snøn i vinter....! :-)

Phuket kl. 22.35, søndag kvall.

Så fort jag hittar nya bilder på "Carrie" så kan jag inte låta bli att visa dom till er som laser min blogg :-) Den har ar från ett snøigt New York och jag laste att det tydligen sprids en trailer før nya filmen på natet?! som någon stulit... Ar det någon av er som sett den?? 

Dagens motion..

168397-2541
Søndagsmys i sanden på Karon stranden :-)

Phuket kl. 22.20, søndag kvall.

Bland Johannas strandleksaker ar det en vattenkanna och den har vattenkannan tycker min lilla darling att det ar hur kul som helst att tømma så - det innebar att så fort som jag har varit nere i havet och fyllt den så haller hon ut allt vatten a.s.a.p och sen ger hon kannan till mig igen och pekar på havet och sager "mamma - gå och fyll igen!" på sitt alldelens egna språk som ingen førstår men som andå ar hur tydligt som helst ;-)

Så min dagens motion var att springa fram och tillbaka och fylla denna vattenkanna typ hur många gånger som helst :-)



Pløtsligt kom det fram en tjej och satte sig och pratade med oss och har provar Johanna hennes solbriller :-) Tjejen var 18 ar och nar jag sa att jag blir 38 i år så sa hon att hon trodde att jag var mycket yngre och en "ung mamma" så nu kommer jag att leva på det hur lange som helst ;-) 

Gossip!

168397-2540
Snygga paret Angelina & Brad och ett mirakel i magen...

Phuket kl. 22.05, søndag kvall.

Nog før att man ju misstankt detta en stund då man sett Angelina i ovanligt vida / stora klader senaste tiden men det ar ju alltid kul nar saker bekraftas :-)

Och extra coolt ar det ju att de inte sagt något om magen annu. Pløtsligt så døk hon bara upp så har på en premiær så nu behøver ingen fundera på om hon ar gravid mer ;-)

Jag børjar nastan att tappa rakningen på hur många barn dom har? Ar det 3 ? 4?

Jag måste erkanna att jag alskar gossip... idag køpte jag både "US Weekly" och "Se & Hør" som jag ska mysa med då jag bloggat klar ;-)

1:a molniga dagen!

168397-2539
Har har Johanna precis landat i solstolen på Karon Beach och sitter och spanar....

Phuket kl. 22.00, søndag kvall.

Inte nog med att jag drack min førsta drink igår... idag fick jag dessutom uppleva min førsta molniga dag har i Phuket sedan vi kom hit den 13.e december.  Allt ska man vara med om! ;-)

Men før att vara helt arlig så var det bara helt underbart med moln idag før det gjorde att det var så dar behagligt varmt på stranden (istallet før stekande..) så jag & Johanna super myste :-) 

Och om ni undrar var JIG var idag så var han hemma och jobbade på att bli av med sitt jet-lag efter sin galna resmånad då han varit i Oslo, Gøteborg, Stockholm, Prag, Munchen, New Orleans, New York också rest hela vagen till Phuket... 


Kata Beach...

168397-2538
Kata som varit så lugn och mysig strand var idag hur packad som helst av turister och det fanns inte en ledig solstol i sikte...

Phuket kl. 21.30, søndag kvall.

Efter en harlig dag på stranden sover nu mitt hjarta gott (och JIG ar på ett møte) och jag sitter och myser med ananasjuice & cashew nøtter (super snacks!) också har jag tant røkelser, "jasmine",  som doftar ljuvligt gott! :-) Det ar den har tiden på dagen - då hjartat precis har somnat -som jag njuter min "egentid" och vad passar battre att gøra då an att blogga? ;-)

Idag tog jag och Johanna en prommis från Karon Beach till Kata Beach så att hon skulle få sova sin nap och nar vi kom fram till Kata så fick jag en chock...! My god vad det ar M Y C K E T folk dar nu jamført med tidigare år!! Jag trodde knappt mina øgon!?!?

Kata har varit min favvo beach och jag har bott dar båda åren då jag var har nere ensam på semester och då var det hur lugnt och stilla som helst på den del av stranden dar jag står på fotot. Det var 1 rad med solstolar och ja, det var lååångt ifrån det kaos som det var dar idag.

Idag fanns det inte en chans i havet att få tag i en ledig solstol och hela settingen fick mig att styra vagnen med den sovande prinsessan i mot Karon istallet. Jag hoppas att allt berodde på att det var søndag men jag ar radd før att det helt enkelt ar så har det ar dar nu då Thailand boomen ar som størst.

Godmorgon søndag!

168397-2537
Oss nu på morgonen...

Phuket kl. 10.10

Nu ska jag och Johanna ta badbussen till Karon beach och mysa.

Vi ønskar dig en underbar dag!

Skriver mer då vi kommer hem igen.

Carpe diem!

Kram! ♥

1:a drinken & en positiv Lotta!

168397-2536
Jag och Lotta (som opererade ryggen før ca 1 vecka sedan) njuter en god drink i poolbaren i em (Lottas utan alkohol, min med ;-) . Vår granne Roar ville också vara med på ett hørn ;-)

Phuket kl. 04.40., natt mot søndag.

Nu har vi ju varit har i øver 2 månader så idag var det HØG TID før mig att bestalla in min førsta drink! :-) Jag vet inte helt varfør jag inte gjort det tidigare? før den jag drack var hur god som helst! :-)

Nar jag & Johanna var ute och gick runt på resorten i em så døk pløtsligt Lotta upp. Lotta bodde har med sina 2 veninnor før ett par veckor sedan men så var hon med om en olycka och hamnade på sjukhus. Girlsen var ut och åkte speedboat och pløtsligt small det till i ryggen på Lotta, då båten studsade på vågorna, och efter det hade hon jatte ont i ryggen i en vecka. Hon åkte till sjukhuset och det visade sig att hon hade BRYTIT ryggen så det var helt ofattbart att hon kunnat gå runt !

Hon har nu genomgått en stor ryggoperation och hennes pappa har varit hos henne på sjukhuset hela tiden (+ att personalen på resorten besøkt henne) och idag var det hennes førsta permisjon och då kom hon till resorten før att besøka sina vanner och før att ata middag.

Det var jatte mysigt att traffa henne och jag ar så imponerad øver Lottas extremt glada & positiva humør trots allt hon varit igenom. Och jag tror att det ar tack vare hennes positiva livsinstallning som allt har gått så bra! før Lotta har helt klart haft anglavakt! Det ryggbrott hon fick hade kunnat gøra henne førlamad...

Så till alla er som reser ner hit - var førsiktiga nar ni åker speedboat før det ar tyvarr inte helt ovanligt att sjukhusen får besøk av turister som fått ont i ryggen efter en speedboat tur...

Nej mina vanner, nu ar kl. 4.40 och jag ar hur trøtt som helst så nu loggar jag av och hoppar i sang.

God natt & sov gott! ♥

Sol & varme = zzzz....

168397-2535
Idag har vi haft besøk av en "fe" som gør att det doftar lovely hemma och hon har alltid med sig en massa spannade saker som Johanna tycker ar SÅ kul att leka med :-)

Phuket kl. 04.20.

Min plan var att sitta och blogga i kvall / natt fram till att Melodifestivalen skulle børja men jag somnade som sagt... Varmen har nere gør en trøttare an vanligt på kvallarna + att jag inte har varit i toppform idag pga magen. Sen hade min hjarta ingen lust att sova i kvall så hon gick ut ur sovrummet flera gånger och lekte med sina kritor innan hon till slut ANTLIGEN bajsade och sen somnade bums! ;-)

Phuket kl. 04.00.

168397-2534
Så har såg vi ut då vi gick ut en tur idag jag och Johanna. Jag har på mig bikini, topp från Rosemunde och shorts från Frensh Connection. Johanna har sin nya pike från R.L och jag ar SÅ glad øver att hon tycker om att ha på sig sina solbriller før de skyddar så bra mot den starka solen :-)

Vilken TUR det var att JIG har jet-lag så att han kom in och vackte mig kl. 2.30 før jag hade somnat då jag gått in till Johanna nar hon vaknade till runt kl. 23 och låg och sov med kladerna på. Jag fløg upp ur sangen och har nu myst med Melodifestivalen! :-)

Men alltså HUR røstar folk??? Jag førstår ingenting... I min varld så var Patrik Isaksson bast i kvall också gick han inte ens vidare? Jag tycker synd om honom...  Men nu ser jag fram emot min favvo Charlotte Pirelli nasta vecka, hon ar verkligen glitter & glamour den tjejen! :-)

Jag smsar alltid med min gala van Jonas nar jag ser Melodifestivalen och ikvall vi var vi øverens om att Bjørn, pauskillen, var den som borde vunnit! ;-) En annan jag alltid också smsar med ar min mamma, vi skriver om alla bidrag och hon tyckte - precis som mig - att Patrik var bast.

Vem tyckte du var bast i kvall føresten? Alltid kul att høra vad ni tycker! :-)

Impad!

168397-2533
Johanna somnade i sin vagn idag då jag gick en runda har på resorten. Har ar hon utanfør dørren och vantar på att jag ska flytta øver henne till skøna sangen.

Phuket kl. 15.00, lørdag em.

Helt oroligt! Jag har kunnat lasta ner en bild på några få minuter pa resortens nett, det gør att jag ar super impad! Det ar førsta gången det fungerar sedan vi kom hit!!! (och det ar ju nu øver 2 månader sedan.) :-) Om det forsatter så har så behøver jag ju aldrig mer åka ner till internetcafet och det vore LOVELY att slippa det før det ar ju 1 miljon gånger skønare & mysigare att sitta på balkongen och njuta solen samtidigt också ar det ju mycket skønare før Johanna att sova i sin sang :-)

Nu vaknade precis min prinsessa så nu ska hon och jag gå ner och ata lite sen lunch i poolbaren før min mage kurrar...

Och på fal om magen.. jag var super dålig på morgon så den dar kyckligen jag åt till middag igår skulle jag nog ha hoppat øver. Som tur var lamnade min mamma bra tabletter till mig så jag tog ett par stycken och vips! var magen battre! :-)

Jag ønskar dig en underbar lørdag! I kvall ar det ju dags før Melodifestivalen igen så kom ihåg att lagga in lite bubbel i kylskåpet ;-)  Har kommer dagens:

"Livet behøver inte vara perfekt før att vara underbart."
/ Ur "En harlig bok"

Soliga kramar från balkongen..! ♥

Ny harlig dag!

Phuket kl. 14.10, lørdag em. 33,5 grader i skuggan..

Idag slog Johanna upp sina blå kl. 7.30 och hoppade direkt upp ur sangen och gick ut i vardagsrummet och hamtade leksaker. Det ar så søtt nar hon stiger upp sjalv och øppnar sovrummsdørren och går ut... jag och JIG ligger kvar i sangen och tittar på henne och førundras øver hur stor hon blivit så fort! :-)

Nu sover hjartat en nap och det gør JIG (som har extrem jet-lag) också och jag sitter ute på balkongen och solar føtterna før det ar vid den har tiden som solen børjar smyga sig in øver var balkong :-) Den har bara kommit till mina føtter annu men snart kan jag hoppa upp i solstolen och sola hela mig och mysa med de blader som JIG hade med sig hemmifrån. DET ar mamalyx før mig! :-)

Jag kannar mig tyvarr lite osaker på om internet uppkopplingen fungerar? eller om jag redan blivit frånkopplad? (jag sitter på nett via resortens natverkt just nu) så jag tror jag ska avsluta det har inlagget och checka om allt fungerar som det ska innan jag skriver mer.

Kram! ♥



30:e maj flyger champagnekorken!

168397-2532
Coola Carrie fotograferas før reklambilder før filmen vi alla vantar på...!

Phuket kl. 01.20, natt mot lørdag.

.. før det ar den dagen då den fantastiska "Sex and the city" filmen ANTLIGEN har premiar! I alla fall i USA, enligt "People", men førhoppningsvis så blir det runt samma datum hemma i Sverige & Norge också.

Åååå vad jag L A N G T A R!!! :-) Jag tror aldrig att jag har saknat någon TV serie så mycket som den (jo, då, jag saknade Dallas, Falcon Crest, Dynastin och Melrose Place också, men inte alls på samma nivå ;-)) och jag har extrem ångest før att jag missade att ta med mig alla avsnitt på DVD ner hit så en dag måste jag åka in till Patong och shoppa dem på dvd på något hemligt litet bakrum ;-)

Carrie ar verkligen fabulous och den har bilden på henne ar FAB.!

Nu ska jag gøra mitt basta for att logga av och hoppa i sang før nu børjar jag bli riktigt, riktigt trøttis... Men jag har lite svårt før att gå och lagga mig før jag vill aldrig att den har lyckliga dagen ska ta slut.! eller vanta nu, den har ju redan tagit slut, før typ 1,5 time sen.. så då kan jag ju lugnt lagga mig :-)

Happy fredag kvall!

Kram & god natt från Phuket ♥

Bikini eller baddrakt?

168397-2531
Super snygg badrakt från Juicy Couture som jag hittat på deras hemsida. Synd jag inte såg den innan JIG var i New York før då hade jag bett honom shoppa.... :-)

Phuket kl. 01.15, natt mot lørdag.

Det har ar nog den snyggaste baddrakt jag sett pa lange! :-) och den får mig faktiskt att børja fundera på om jag kanske ska køpa mig en baddrakt trots allt?

Jag vet inte hur det ar med dig? men jag har inte agt en baddrakt sedan jag gick i skolan och man var på badhuset och simmade :-)  Men nu - då jag såg den har - och jag ofta badar med Johanna i poolen -  så kanns pløtsligt en baddrakt ganska lockande & dessutom smickrande før figuren før den døljer ju både det ena och det andra ;-)

Så vem vet - kanske ser ni en en bild på mig i baddrakt innan vi lamnar Phuket i juli ?!

En "Juicy" bikini!

168397-2530
Rosa bikini från Juicy Couture.

Phuket kl. 01.05 och nu ar det barnTV på SVT (Sverige ar ju 6 tim efter i tid...).

Jag klarar inte helt att logga av i kvall så nu kommer några till inlagg....! :-)

Som jag skrev så fick jag en fab Juicy Couture dress av JIG igar och det fick mig att surfa in på deras hemsida ikvall for jag tycker sa mycket om det market. Då hittade jag bl.a. den har prinsessiga bikinin :-) Egentligen så ar den kanske på gransen till "too much" men den kanns samtidigt valdigt "Gizmolinas" ;-)

Fredagsmys framfør TVn!

168397-2529
I kvall har vi myst framfør TVn tillsammans med Hello Kitty. Det var som sagt LYCKA att få SVT hit till Resorten idag och det var helt fantastiskt att få se Melodifestivalen! :-)

Phuket kl. 00.10., natt till lørdag...

Jag och Johanna har verkligen tok myst framfør TVn i kvall och  som ni ser så tindrar jag med øgonen då jag sitter och tittar på mitt favvo program ;-)

Vi skulle ju egentligen gå ut och ata en riktigt god middag i kvall men vi kom fram till att vi tar det en annan kvall och TUR var ju det før om vi gått ut hade jag missat Carola & Co. Det ar sånna tillfallen min tro på att allt har en mening førstarks....!

Johanna somnade strax efter kl. 21 i kvall (alla rutiner ar ur fas nu då JIG kommit och vi fått SVT)  och jag & JIG har atit god middag från poolbaren som vi tog upp på rummet.

Nu kan vi se fram emot att jag kan blogga flera gånger om dagen igen och det kanns hur kul som helst! :-)  också kanns det jatte kul att jag kan svara på kommentarer också før det har jag haft dåligt samvete før att jag inte kunnat gøra.

Till sist så vill jag avsluta den har fredagskvallen med att saga att alla mina tankar gar till min allra basta van som gar igen om en tung tid i livet just nu.... Min kara van - jag tanker på dig hela tiden och jag ønskar av hela mitt hjarta att jag kunde finnas dar hos dig och krama om dig...

Jag ønskar alla mina blogglasare en FABULOUS kvall & helg och påminner er om att njuta livet och dagarna!

Nu ar det helg så - enjoy!

Kram! ♥

Vi har dansat till Melodifestivalen!

168397-2528
Det ser lite "rørigt" ut med kablarna som hanger under TVn, de ska så klart gømmas bort en dag...  Skanken som vi har under TVn anvander vi till Johannas leksaker. De står uppe på och førvaras aven inne i skåpen.  I slutet av dagen - som på bilden - ar det alltid lite "kaos" blad alla leker så det ser betydligt prydligare ut i starten på dagen ;-)

Phuket kl. 23.50, fredag kvall.

Jag trodde nastan inte att det var sant nar det pløtsligt var Melodifestivalen på SVT i kvall! :-) Mitt lyckorus visste inga granser! :-)  For som ni som last min blogg en stund vet så bara ALSKAR jag att titta på Melodifestivalen for jag alskar schlagers, glitter & glamour! :-)  Darfor har det varit hemskt før mig att inte kunna se deltavlingarna de senaste veckorna så nar jag idag fick se reprisen av førra fredagens delfinal så blev jag så happy att jag børjade hoppa upp & ner! :-)

Och Johanna som brukar somna kl. 19 var hur pigg & vaken som helst och stod och klappade handerna och dansade framfør TVn i takt till musiken så detta var en lyckokvall for oss båda! :-)

Jag tyckte foresten att Carola & Andreas ABSOLUT var varda en finalplats på direkten før deras låt (och framtradande) var riktigt BRA! :-) Det borde varit dem och Sanna N som gick vidare, eller vad tycker ni?

Nu LANGTAR jag till "Andra chansen" imorgon och då håller jag alla tummar jag har for C & A.! :-)

Johanna gratulerar en 1-åring!

168397-2527
Johanna gratulerar en søt 1-åring :-)

Phuket kl. 23.30, fredag kvall.

Det ar ett jatte trevligt par med son som bor har på resorten i ett par veckor nu och den søta lilla sonen fyllde 1-år idag så nar jag och Johanna var på shopping på "Central Festival" i em (vi åkte dit før att gå på Posten bl.a.)  så passade vi på att køpa en liten present till den lilla killen :-)

Vi køpte en såpbubblemaskin som vi tycker ar en jatte kul grej! Jag sålde rosa (så klart ;-)) sånna i min butik och de var en perfekt present till både små tjejer & killar for alla blir ju glada av såpbubblor oavsett køn och ålder! :-)

Johanna blir SÅ glad nar hon møter andra barn så vi kom fram till att vi ska ata middag med dem en dag snart och det ser vi fram emot! :-)

Detta ar min lyckodag!!!

168397-2526
Johanna i full fart mot taxin har på resorten i eftermiddag :-)

Phuket kl. 23.10, hemma i vår lagenhet på resorten!

Detta ar verkligen min LYCKO DAG!! :-)

Inte nog med att vi har fått SVT på Resorten idag (efter mååånader av vantan...! ) , jag kan dessutom blogga HEMMA I LAGENHETEN!! :-) Detta tack vare att JIG har fixat en egen internetløsning till sin pc som gør att  internet nu fungerar perfekt! :-)

Åååå vad jag MYSER av att kunna sitta och blogga i mina nya Juicy byxor, med SVT i bakgrunden och ett kallt glas vitt vid min sida :-)

Jag har precis svarat på ALLA kommentarer jag har fått idag (tack, ni ar underbara!!)  och nu sitter jag har och kan blogga med dagens bilder utan att tok stressa till något internetcafe. Lyckan ar obeskrivlig! :-)

Jag hoppas att du har en lika bra dag som mig och att din kvall blir fantastisk!

Kram! ♥

Fabulous fredag!

168397-2525
JIG hade med sig saaaa mycket "digg" i sina vaskor igar att det aldrig tar slut ;-) Och dessa nya blader var sa klart lycka for mig! :-)

Phuket kl. 14.00

Nu har mitt hjarta vaknat och nu star var taxi och vantar pa oss sa nu ska vi aka hem till JIG och luncha med honom. Han behover jobba idag sa jag och Johanna ska softa vid poolen i eftermiddag och sen ska vi ut och ata extra mysig middag i kvall hela familjen.

Jag onskar dig en fabulous fredag och en fantastiskt weekend!!

Och just det ja -jag ska forsoka blogga fran resorten ikvall :-)

Kramar!! :-)

Nya kuddar.

168397-2524

JIG hade shoppat med sig de kuddfodral jag onskat mig fran "Potterybarn" i New York (min favvo interior butik!) sa nu ska de packas upp, fyllas med innerkuddar, ocksa ska jag fota bilder och visa er da de hamnat i soffan :-)

Det blir valdigt likt soffan ni sag pa forra interorbilden ;-)

Dagens interiorbild!

168397-2523

Jag blev helt lycklig nar jag sag detta "hemma hos" reportage i en bilaga fran Femina som en trevlig tjej som hyrt lagenhet med sin familj pa var resort lamnade efter sig da hon reste hem.

En exakt san har "vagg" ar ju det jag haller pa att gora i var lagenhet sa det var helt lustigt att jag fick se den precis nu. Jag har monterat upp 3 Ikea tavellister i rad ocksa har aven jag 2 rader och nu ar mitt "prosjekt" att fylla dessa med tavlor /bilder.

Haromdagen lamnade jag in 3 bilder for inramning (som jag skurit ut ur en fotobok..) och bestallde passepartout + svarta traramar och det var helt galet billigt! Alla 3 gick pa 880 bath (ca 180kr) och jag fick dem redan dagen efter.

Bilden kommer fran hemmet till en kille som jobbar hos designern  "By Malene Birger" och detta ar ett hem helt i min smak! :-)

Fantastisk New York shopping!!!

168397-2520
Johanna sitter och myser idag pa morgonen bland alla sina nya super fina klader fran Ralph Lauren & GAP.

Phuket kl. 13.40.

Jag trodde nastan inte mina ogon igar nar JIG overlamnade presenter till mig och Johanna. Han hade shoppat SA! mycket FINT! till oss :-) Han ar verkligen varldens snallaste.!

Jag hade gett onsk om att han skulle kopa klanning + pike pa Ralph Lauren (de har ju sa bra priser i USA) till Johanna + bodys fran GAP ocksa onskade jag mig Juicy men vad hander? Jo, han kommer hem med HUR MYCKET klader som helst till lilla prinsessan och ALLT ar super fint! :-)

Det vore kul att visa er ALLA kladerna men det blir for manga bilder sa jag visar nagra klanningar pa sma bilder ocksa far ni se allt annat da Johanna har det pa sig!

Man kan lugnt saga att Johanna har fatt sig en ny sommargarderob nu! ;-) och det galler bade sommaren har i Thailand och sommaren hemma i Norge da vi kommer hem :-)

Och just det ja - jag fick en underbar Juicy dress (som jag ska visa er da jag har den pa mig) och jatte fina underklader fran "Victorias Secret" (som jag inte kommer visa er da jag har de pa mig ;-) Jag BOR i mina Juicy byxor varje kvall har nere och nar jag ar hemma i Norge sa ar hoodsen ocksa pa varje kvall sa det var hur FAB som helst att fa en ny snygg Juicy outfit! :-) och ni kan ju gissa vilken farg den ar.... ;-)


Klanningar & pike fran Ralph Lauren.


Fina klanningar fran Ralph Lauren.

TACK min alskade JIG for alla FANTASTISKA presenter!!! Snallare mann an du finns inte! :-)

Lovely suprice.

168397-2519

Igar nar JIG kom sa hade han med sig saaaa mycket fint till mig & Johanna som jag visar i nasta inlagg.. Ocksa hade han med sig en suprice fran min kara van Kjersti som hon varit och hangt pa dorren hemma hos oss i Oslo sa att JIG kunde ta med till mig.

Jag fick nya harliga blader (mamma +  gossip blader...) och en super sot valentines dags pase med en bok till mig och sota harspannen till Johanna.

Tusen TACK kara vannen min, du ar helt unik och... You make me happy!!!! :-)

Phuket flyplats.

168397-2518
Det ser lite kul ut med alla dessa researrangorer som star och viftar med sina skyltar da nya gaster ankommer. Da jag och Johanna satt ute och at glass var det hur lugnt och stilla som helst, men 15 minuter senare var det helt KAOS, typ 3 flyg som kom samtidigt.

Jag och Johanna var - for ovanlighets skull - pa flyplatsen i riktigt god tid igar nar vi skulle mota upp JIG sa vi hade gott om tid att sitta och ata glass och titta pa alla manniskor.

Jag ALSKAR flyplatser!!. det har jag alltid gjort. Det ar en sa handelserik plats med manniskor som kommer / reser / vantar pa nara & kara osv osv. Alla manniskor ar forvantansfulla pa en flyplats for antingen sa ska de resa nagonstans eller sa har de precis kommit hem fran en resa eller sa star de och vantar pa sin kara som de inte mott pa lange (som jag och Johanna igar..) och allt detta skapar en sa speciell atmosfar som jag tycker ar riktigt harlig.

Sen alskar jag att bara sitta och titta pa alla dessa olika manniskor som forenas pa en och samma plats. Och igar, nar det kom charterflyg da jag och Johanna satt och at glass sa fick man lugnt se bade det ena och det andra.. Bl.a ett par familjer dar papporna redan hunnit in i forsta lilla 'kiosken' som ar precis da man kommer ut fran bagagebandet, och kopt sig varsin Singha (Thai ol) som de redan oppnat och gick och drack med ena handen och drog bagaget i den andra. Precis som i "Sallskapsresan"! ;-)

Ett billigt noje kan vara att resa ut till en flygplats och bara sitta dar och titta pa alla manniskor! ocksa kan man ha en liten tavling och gissa vad de man ser jobbar med? hur de bor? osv. Billigt noje! ;-)

Detta ar en STOR dag !!

168397-2517
Sa dar ja - nu har vi JIG pa plats igen sa nu kan han fota oss varje dag :-) Det innebar att jag slipper stracka ut min hogerarm sa langt jag kan varje gang jag ska fota mig och Johanna ;-) Jag har pa mig en klanning /kjole som jag shoppade pa Kata Noi beach haromdagen och Johanna har pa sig klanning fran PO.P. och sin solhatt som vi kopt har nere. Min nya bh skymtar foresten till, den fick jag av JIG igar, kommer fran "Victoria Secret".

Phuket kl. 13.10, fredag.

Idag ar det en STOR dag i resortens (
http://www.scandinavianlaguna.com) historia!! Vi har namligen ANTLIGEN!!! fatt SVENSK TV!!! Sa idag ar min LYCKA total for detta betyder att jag kan se mitt favvo program, Melodifestivalen, imorgon!!!! :-) :-) :-)   Tjohooooo!!!

Och inte nog med det - det ar ju dessutom FREDAG! What a lovely day!! :-)

Jag och Johanna ligger efter schemat nu da vi har fatt hem JIG sa vi kom precis till internetcafet och Johanna somnade i taxin pa vagen hit. Hon sover ju egentligen alltid runt kl. 11... Men vi har atit mysig frukost pa balkongen alla 3 ocksa har jag tvattat alla de FINA klader Johanna fick igar (visar dem i eget inlagg).

Solen skiner - som alltid - fran en vackert bla himmel och det ar precis lika varmt som det alltid ar sa detta ar med andra ord annu en fantastisk dag har i paradiset! :-)

Har kommer dagens:

"Vi mar bra av att vara generosa. Ova dig pa att vara generos idag."
/Ur "En harlig bok".

Att vara generos behover ju inte bara handla om pengar, det kan lika val handla om att man ar generos pa karlek, omtanksamhet och gladje. Ett tips ar tex att lamna en redan last tidning /magasin till en granne helt spontant i hennes /hans brevlada! Tank sa glad han/hon skulle bli och sa generos han/hon skulle tycka att du ar! :-)

Carpe diem! :-)

Har bloggar jag!


168397-2516
Sa har ser vi ut idag :-) och det ar sa har jag sitter och bloggar varje dag med Johanna sovandes vid min sida :-) Sa nu vet ni hur det ser ut dar vi ar pa dagarna! Jag pa mig topp fran Stella Nova och en kjol/skjort jag shoppat har nere for typ 50 kr. :-)

 Phuket kl. 12.50, torsdag fm.

Nu sitter Johanna i mitt kna och vi ska checka ut och aka hem och luncha i poolbaren idag for da kan jag passa pa att njuta lite sol samtidigt :-)

Jag kom foresten pa att jag inte berattat vad vi gjorde igar? Efter att vi varit pa internetcafet sa akte vi och at god lunch pa "Aoshalong Villa" , den resort dar jag var och bloggade sa ofta da min pc fungerade. Det var jatte lange sen vi varit dar sa det blev ett kart aterseende med personalen.

Efter det akte vi till "Central Festival" och handlade mat och lite annat smatt & gott men tyvarr fick jag inte tag i orngotten :( de var utsalda... Sa jag far checka pa Index en annan dag... for ni vet hur det ar nar man bestamt sig for nagot, da vill man ha det NU ;-)

Jo, vi fick foresten en leverans igar! Av den skank som jag bestallt och den blev MYCKET battre da de kapat benen pa den. Ska fota och visa en annan dag!

Nej, nu maste vi aka hemmat sa vi hinner allt vi ska innan vi ska till flygplatsen och mota JIG. Ocksa maste vi ju soka fran vara finaste klanningar ocksa infor vart mote med JIG! ;-)

Jag onskar dig den basta av dagar och ger dig mitt alldelens egna citat idag:

"Livet ar for kort for att du inte ska shoppa dig nagot fint idag."

Kramar fran ett soooligt och harligt Phuket! :-)

P.S vem vet - kanske kan jag blogga fran resorten ikvall da JIG har kommit? hoppas!!!! :-)

Dagens interiorbild.

168397-2515
Bild ur engelska Homes & Gardens.

Dagens bild ar fran samma reportage som den igar (med det FINA rod/vita barnrummet + snygga badrummet) och detta sovrum + badrum (foraldrarnas) ar ju bara hur rosa & vitt som helst! men detta blir absolut for mycket aven for mig ;-)  Men det ar vagat att inreda sa och lite crazy....! (men jag skulle aldrig kunna inreda sa hemma, jo, kanske i en stuga pa landet... :-)

En likadan hylla som den de anvandt till att gora hal i och montera tvattfat i salde jag i min butik. En dansk leverantor som heter Henrik Steen har exakt likadana!  Han har en hel del annat fint ocksa som du kan se pa hans hemsida, du hittar den om du googlar pa Henrik Steen for jag minns ej adressen? kanske
http://www.henriksteen.dk ? checka!

1,5 ars presenten..

168397-2514
Johanna och hennes present softar.

Phuket kl. 12.35.

Nar man "fyller" 1,5 ar sa maste man sa klart fa en liten present. Eller liten och liten... Johannas var nastan storre an henne ;-) Hon fick en super STOR Hello Kitty som jag shoppade till henne da vi var i Kata haromdagen. Johanna pekade pa den redan da vi var i den butiken med mamma/mormor da hon var har pa besok och nu passade den perfekt att kopa! :-)

Johanna har super myst med den pa morgon sa den blev succe! :-) Och sjalv ar jag sa lycklig att jag har Johanna som "ursakt" for att fa kopa sanna har sota saker for jag ju exakt lika glad i dom sjalv ;-)

Nu vaknade precis hjartat har och vi ska strax ivag hem igen och luncha och sen fixa lite innan vi ska aka till flygplatsen och mota upp JIG som landar kl. 17.30 idag. Vi langtar! :-) 1 manad har vi aldrig varit ifran varandra forr sa vi kanske inte ens kanner igen varandra langre? eller rattare sagt - han kanske inte kannar igen oss for vi har ju blivit sa bruna ;-)

Oj, nu ar Johanna borta. Personalen gick ivag med henne och jag tror hon ar bakom kassadisken och leker. Tycker jag hor hennes skratt nagonstans. Jag ar SA glad & tacksam over alla som leker med Johanna. Hon alskar det! :-)

Godmorgon "Johannas 1,5 ars dag"!


168397-2513
Hipp, hipp, hurra. Min alskade lilla prinsessa blir 1,5 ar idag! :-)

Phuket kl. 12.20, torsdag fm.

Pa bilden ser ni en rykande farsk 1,5 aring som sitter och ater sin frukost :-)

Johanna tycker inte alls att det ar speciellt kul att sitta och ata i sin egna stol langre sa efter bara en liten stund i den sa viftar hon med armarna och sager "mamma, jag vill ga ner" pa Thai (eller nat annat sprak, jag vet inte helt ;-)  ocksa tar hon med sig sin tallrik i ena handen och sitt vattenglas i den andra och gar och satter sig pa trappsteget istallet :-)

Och idag at vi frukost ovanligt tidigt for hjartat vaknade kl. 7 och vi skulle fa besok av en montor kl. 9 sa vi satte fart sa att vi skulle vara kladda och klara da han kom och tur var ju det for han kom redan 8.30. Det var han som skulle fixa klart sanghimeln som kom sa nu ar den pa plats :-)

Morgonen har annars gatt at till att rulla haret (maste ju vara fin da JIG kommer ;-), tvatta sangklader och annat fix.  Och sen blev Johanna sa trottis att hon somnade i min famn da jag sprang runt och plockade ihop saker och sedan dess sover hon. Hon vaknade inte da vi gick ut ur lagenheten, tog med vagnen, gick med sopor, hoppade in i en taxi och akte till internetcafet , istallet fortsatte hon att sova och hon sover annu :-)

Men - idag blir det nog tyvarr inte sa manga inlagg for hon vaknar nog snart. Jag valde namligen att checka mejlen idag och att svara pa nagra kommentarer och det "ater upp" min dyrbara bloggtid...

Bast jag slutar skriva och visar fler bilder istallet! ;-)

Vi onskar dig en festlig lill-lordag!

168397-2512
Har ar vi pa middag hemma hos Berit & Oje igar kvall. Var granne Roar var ocksa med oss. Jag har pa mig tunika fran Honky Dory, byxor Filippa K och Johanna har klanning fran PO.P och byxor fran Gant.

Phuket kl. 13.10.

Igar var vi pa jatte mysig och trevlig middag hemma hos vara grannar. Berit hade lagat mjolkstuvade makaroner och kottbullar och mjolkstuvade makaroner ar bland det godaste jag vet! :-) Johanna sprang runt och lekte pa balkongen och satte sig sedan ner i mitt kna och somnade da hon blev trottis runt kl. 21. Sa lange kan jag inte minnas sist hon var vaken, hon somnar alltid runt kl. 19 i vanliga fall.

Nu vaknade precis mitt hjarta sa nu loggar jag av har och vi checkar ut fran internetcafet for idag :-)

Idag ska vi ivag och ata lunch och sen ska vi till Central Festival och handla hem mat mm (och de nya orngotten jag namnde.) infor imorgon da JIG kommer ocksa ska vi fa en leverans av en skank kl. 16.00. De kom med den pa morgon men den var sa hog att jag hade fatt ha en stege for att kunna stalla en blomma pa den sa de fick ta med sig den tillbaka och kapa av benen lite ;-)

Vi onskar dig en festlig lill-lordag och hoppas att du har vaknat pa "solsidan" idag ;-)

Kramar fran mig & Johanna :-) :-)



Dagens interiorbild!

168397-2511
Detta badrum & barnrum ar helt i min smak! :-)

Phuket kl. 13.10.

I senaste engelska "Homes & Gardens" ar det ett reportage fran ett hem som har sa har FINT pa sina barns rum + sina barns egna badrum!

Jag ar extremt glad i "New Englad" stilen och detta var det finaste hem jag sett pa lange i ett blad! :-)

For att fa lite "New Englad" (Lexington) feeling i vart hem har nere sa gav jag JIG i uppdrag att shoppa lite till var lagenhet har nere igar da han var i New York. Bl.a. bla/vit randiga kuddar... Blir spannande att se vad han har med sig i bagaget imorgon da han kommer! :-)

Jag tror jag ska borja visa er bilder ur mina blader nar jag hittar snygga inspirerande hem sa detta med "dagens interiorbild"  blir nog en ny grej pa min blogg :-)

Full fart!

168397-2510
Min darling vid poolen pa resorten igar em.

Johanna springer fram sa fort att jag inte alltid lyckas fanga henne pa bild ;-)

Ocksa har hon borjat att prata hur MYCKET som helst! Hon pratar och pratar och pratar och viftar med armar och hander och jag ar SA nyfiken pa vad hon sager? Jag tror hon snackar Thai for jag forstar absolut ingenting ;-)

Oss igar.


168397-2509
Jag och Johanna igar pa Katathani Resorten.

Efter den goda lunchen sa var vi nojda med stranden for dagen sa vi akte  in till Kata ocksa shoppade jag en SUPER STOR Hello Kitty till Johanna som hon ska fa pa sin 1,5 ars dag som ar imorgon :-) Men hon sag den sa klart och hennes ogon LYSTE! ;-)

Nar vi kom tillbaka till resorten sa myste vi lite vid poolen sa Johanna fick leka med alla barn som var dar och sen blev vi spontant bjudna pa middag hos vara jatte trevliga grannar Berit & Oje.

Lunch pa Katathani Resort.





168397-2508
Johanna myser med personalen pa "Katathani Resort".

Phuket kl. 12.50.

Efter nagra timmar pa beachen var det dags for lunch sa vi gick upp och at gott pa "Katathaniresort" dar vi bott ett par ganger tidigare.

Personalen blir alltid jatte glada nar de ser Johanna och som ni ser sa hade jag barnvakt nar jag at! ;-)

Dagens citat!

168397-2506
Johanna vinkar till alla som hon ser :-)  MIn rosa bikini har jag shoppat pa den stora sportbutiken som ligger pa "Central Festival".

image2507
Jag ville bara visa er hur lugnt och stilla det verkligen ar pa Kata Noi beach sa jag fotade mina sandiga fotter och stranden  da jag och Johanna satt nere vid vattenkanten. ;-)

Och har kommer nu dagens citat:

"Lita pa din langtan. Ingen annan du vet vad du langtar efter."
/Ur "en harlig bok.

Nu tittade jag precis pa klockan och inser att Johanna kommer att vakna any second sa nu far jag skynda pa har om jag ska hinna med ett par inlagg till innan vi ska ga och luncha :-)

Lovely day.

168397-2505
Kata Noi Beach tisdag.

Phuket kl. 12.30.

Igar satt jag & Johanna nere vid vattenkanten hur lange som helst och Johanna fyllde hinken med sand, jag tommde ur den sa att det blev ett litet "hus", sen fyllde hon den igen och jag tommde... och sa dar satt vi och myste helt stilla och lugnt i over 1 timme.... Lovely! :-)

Johanna spanar...!

168397-2504
Min alskade igar pa Kata Noi Beach.

Johanna ar sa sot da vi kommer till beachen for det forsta hon gor ar att hon lagger sig ner i solstolen och sen ligger hon dar ganska lange och bara tittar sig omkring och super myser :-) Jag tror att hon har lart sig av sin mamma hur man gor ;-)

Men efter en stund blir hon trott pa att ligga ner sa da staller hon sig upp sa att hon far anda battre utsikt!

Det harliga med barn ar ju att de kan tok stirra pa andra manniskor pa ett sant dar satt som inte helt passar sig da man har fyllt typ 25 ;-) men som ar helt ok da man ar 17 manader. Men igar stirrade faktiskt jag ocksa litegrann pa en dam som inte hade valt att pa sig alla delar till sin bikini  for jag kan inte annat an tycka att det ar osmakligt att springa runt toppless pa beachen ....

Dels for att det inte ar speciellt snyggt, och dels for att jag tycker att man ska visa respekt till manniskorna i Thailand.

Tank - forr i tiden, da vi reste till Gran Canaria sa ofta - sa solade jag ALLTID toppless ocksa smorjde jag in mig med Hawaiian Tropics sololja som luktade coccos...  Det ar TUR att tiderna forandras! ;-)

Kata Noi Beach = min favvo.

168397-2503
En beach som ar "nice & quiet" ar precis vad jag tycker om ! :-)

Jag och Johanna tog den gratis badbuss som gar fran var resort igar och pa tisdagar gar den till Kata Beach och da ligger min favvo beach Kata Noi super nara sa jag tog en prommis dit med en sleeping beauty i vagnen.

Pa vagen dit sitter den har skylten som ni ser pa bilden och jag tycker att den ar sa harlig! :-) Kata Noi ar min favvo beach for att den ar sa stilla och lugn. Eftersom det bara ligger ett stort hotell pa hela stranden sa ar det inte lika manga som tar turen hit pa dagarna som det ar till Kata dar det ar maaanga fler hotell sa det gor att det ar mindre manniskor och mycker renare & finare strand.

Jag och Johanna super myste! :-)

Interiortips!

168397-2502
Foto ur Kelly Hoppens interiorbok "Home". Sovrummet pa bilden ar riktigt fint!

Som lovat ska jag borja lata er fa ta del av de harliga interiortips som star i den inspirerande bok jag shoppade for ett tag sedan :-)

Och eftersom forra inlagget handlade om sovrummet sa tycker jag att vi ska halla oss till det rummet idag ;-)  Kellys tips i boken handlar om det har med att badda sangen... Jag vet inte hur du som laser min blogg gor? men sjalv baddar jag min sang sekunden efter att jag stigit upp. For om jag inte gor det pa en gang sa finns risken for att det inte blir gjort... for da jag gatt ut av rummet sa drojer det kanske till jag gar dit igen....

Sa - hennes tips passar mig perfekt att ge till er:

"Ta dig alltid tid att badda sangen ordentligt. Det tar dig bara ca 5 minuter och ger dig san gladje nar du kliver in i sovrummet i slutet av en lang och trottsam dag."


Nar jag hade min butik fick jag alltid anvanda alla argument jag hade till varfor mina kunder skulle lagga pengar pa sangklader och fina kuddar / overkast. Och egentligen ar det ju lite tokigt for en topp eller ett par jeans kan vi latt betala mycket pengar for och toppen anvander vi kanske bara nagra fa ganger, men sangklader har vi ingen lust att lagga pengar pa trots att vi tillbringar hur mycket tid som helst i dem...!


Sa mitt tips ar - kop hem nagra nya fina orngott idag och vips! kanns sangen som "ny'! :-)


Sjalv ska jag faktiskt gora precis det idag, jag ska shoppa bla/vit randiga orngott och gora extra fint pa sovrummet infor da JIG kommer imorgon :-)


Sovrummet.

168397-2501
Vart sovrumet idag strax efter kl. 9. och nej, killarna hade inte overnattat ;-)

Phuket kl. 12.00.

Var dag startade kl. 7 idag trots att Johanna somnade ovanligt sent igar da vi var pa jatte trevlig middag. Och redan kl. 9 knackade det pa dorren. Da kom de killar ni ser pa bilden for att montera upp den sanhimmel jag bestallt.

Planen var att ha den sanghimmel jag kopierat fran 'Evason" (den vi har i gastrummet) inne i sovrummet men eftersom taket ar lite speciellt har inne sa passade inte den losningen sa bra, darfor blir  det en annan har inne.

Monteringen blev inte klar idag sa jag lovar att visa det fardiga resultatet en annan dag! :-)



Tokigt att vi inte har internet...


168397-2500
Johanna leker med nagra sma saker jag kopt (rokelser som doftar lovely och en buddha att stalla pa tavellisterna) och jag maste bara visa er hur NOGA de packar in alla saker har nere. Det ar inte ett laget med bubbelplast, nej da, det ar typ 3 lager ;-)

Phuket kl. 11.50, onsdag fm.

Tjohooo! Mission completed! Johanna somnade! :-) Jag gick en tur med henne i vagnen bort till en "stationary" butik och innan jag hade tittat klart pa de kort de har dar sa sov hon. PERFEKT!!! for det betyder att jag har lite tid att blogga i lugn och ro! :-)

Nar vi kopte lagenheten pa resorten (
http://www.scandinavianlaguna.com) sa var vi garanterade att vi skulle ha fungerade internet med bra hastighet i var lagenhet. Sa vi kanner oss extremt besvikna pa att det annu inte fungerar :-( Meningen var ju namligen att vi skulle ha en soft tid har nere och att jag skulle kunna sitta och mysa med bloggandet pa kvallarna da Johanna somnat. Meningen var INTE att jag skulle stressa till ett internetcafe - och tajma det da Johanna ska sova - for att kunna blogga (som jag tycker ar sa kul) och lasa mina mejl.

Jag hoppas - av hela mitt hjarta- att vi SNART har fungerade internet i var lagenhet for nu - efter over 2 manader - sa borjar det bli dags att fa relaxa! :-)

Imorgon kommer JIG och da kommer jag i alla fall att ha en pc och det ar ju alltid nagot ;-) Sa - de stunder da internt fungerar da sa kan jag i alla fall svara pa kommentarer och lasa / skriva mejl. Att lasta ner bilder tar TIMMAR pa resorten sa det kommer jag att vara tvungen att aka hit till internetcafet och gora fram till den dagen da internet fungerar som det ska (och den dagen hoppas jag kommer fore vi reser hem ;-)

Lill-lordag idag!

168397-2499
Har ar vi och shoppar orkides haromdagen. Titta till hoger om oss, man vill ha ALLIHOPA! ;-)

Phuket kl. 11.15, onsdag fm.

Jag var helt overtygad om att min super trotta prinsessa skulle somna BUMS! da vi hoppade in i taxin for att aka till internetcafet men ickesanicke ;-) sa - nu springer en klarvaken Johanna runt, runt, runt har inne och jag tror tyvarr inte jag klarar att slappa av och blogga sa vi far nog ta en prommis... Ocksa hoppas jag att den bidrar till att hon somnar och att jag kan ga tillbaka hit strax igen for idag vill jag verkligen blogga! :-)

Aterkommer forhoppningsvis strax. Hall tummarna for att Johanna somnar!!

Kram! :-)

Vacker tisdag! :-)

Phuket kl. 17.20

Jag & Johanna har haft en fantastisk dag pa Kata Noi Beach idag och nu har vi mellanlandat hos var granne Roar pa vagen hem :-)

Min plan var att aka ner och blogga pa internetcafet men så blev vi pløtsligt spontant bjudna på middag hemma hos ett par trevliga grannar  sa jag bloggar med bilder från dagen i morgon :-)

Solen skiner från en klarblå himmel och vadret ar - som alltid - fabulous!

Jag onskar dig en riktigt BRA dag ! Vi ses igen imorgon!

Kramar fran mig & Johanna :-)

Happy news! :)

Jag och Johanna hade precis kommit in pa rummet nar Roar (grannen) kom och meddelade att internet plotsligt fungerade sa nu har jag suttit har pa hans balkong en stund i solen och svarar pa alla kommentarer som jag fatt pa de inlagg jag gjort idag :-) Hur KUL som helst!!! :-)

Vi far hoppas att internet fortsatter att fungera bra har sa att jag kan svara pa andå fler kommentarer senare! :-)

Efter att vi varit på internetcafet så var vi och shoppade fler vita orkides och jag kan inte sluta førundras øver hur BILLIGA de ar har nere. Tank - de kostar 10 kr styck!!!! Helt totalt galet!! :-)  De jag køpte idag ska sta pa den skank jag kopierat från R.O.O.M. och som vi får levererad på torsdag, samma dag som JIG kommer. Det ser faktiskt ut som att jag lyckas få klart det mesta innan han landar så då kan var semester starta. Tjohooo! ;-)

Hoppas solen skiner dar hemma och att du har en glad dag!

Kram! :-)


Njut dagen kara lasare!

168397-2498
Oss idag. Johanna holl pa att somna och vi ar precis pa vag ut genom dorren for att aka hit till internetcafet. Jag har pa mig linne fran Odd Molly under en kjole /klanning som jag shoppat pa beachen har nere. Johanna har klanning fran H&M.

Phuket kl. 12.30

Nu ska vi checka ut fran internetcafet och ga och kopa en glass nar vi vantar pa att alla 1000 bilder ska bli framkallade. Johanna tok busar med personalen och jag kanner mig helstressad... inte helt latt for mig att blogga med en livlig prinsessa ;-)

Jag onskar dig en harlig dag! och TACK igen for era kommentarer. Jag langtar till jag kan borja svara pa dem. (JIG kommer torsdag...!).

Kram! :-)

Lycka!!

168397-2497

Jag blev saaa GLAD nar jag hittade nya boken av Sophie Kinsella igar! :-)

Den kanske har kommit ut for lange sen hemma? men har har jag tittat och tittat och tittat efter den men det var forst NU som den kommit sa jag blev hur happy som helst! :-)

Hon ar en av mina favorit forfattare och jag har last alla hennes bocker med stort noje! :-) Om du inte last nagon bok av henne ar mitt tips att lopa och kopa :-)

Underbara blader!

168397-2496

I Kata finns det en helt underbar liten "magasin / bok butik" som jag kan mysa i hur lange som helst :-)

Igar gick jag en prommis dit da Johanna sov i vagnen (Kata & Karon sitter i princip ihop) och fick med mig dessa underbara blader hem som jag super myste med igar kvall. 

Nya In Style var ovanligt inspirerande (man far bl.a. titta in i Eva Langorias fantastiska garderob!) och "Homes & Gardens" var lovely! :-) I "US Weekly" ar det som vanligt Britney som dominerar och nu borjar jag bli lite trott pa henne faktiskt... Stackars flicka, hon maste ma hur daligt som helst...

Perfekt mama sak!

168397-2495

Den har lilla laslampan som man faster direkt pa boken ar en PERFEKT mama sak! :-)

Med den kan vi mamas ligga och lasa i samma morka rum som vara sma sover utan att de vacks. Den ar dessutom super att ha med sig i bilen, pa flyget, pa taget och alla andra platser dar man onskar att lasa en bok eller ett magasin/blad :-)

Detta ar helt klar en av de basta saker jag kopt har nere! Tack vare den kan jag ligga och lasa min "12 steg till ett skonare mammaliv" varje kvall innan jag somnar :-)

Johanna pa tur...

168397-2494
Johanna tog en kvallsprommis utan mama... :-) istallet hade hon med sig en frammande mann ;-)

Har var Johanna ute pa tur med en i personalen pa resorten igar kvall. De gick fram och tillbaka over bron och langa stunder hade jag ingen som helst aning om var de var nagonstans? Men jag kan alltid vara lugn pa att hon kommer tillbaka :-)

Goda grannar/naboer.


168397-2493
Fran vanster till hoger: Erik, Oje, jag, Johanna, Lisa, Roar och Berit. Alla ar vi goda grannar! :-)

Phuket kl. 12.10.

Vi var tillbaka pa var resort runt kl. 17 igar och da gick jag & Johanna raka vagen till poolbaren for att mysa lite. Johanna alskar namligen att leka med personalen dar och de leker ofta med henne ett par timmar varje kvall och det ar min mamalyxtid! Da kan jag sitta stilla i en stol och dricka nagot gott och njuta eftermiddags solen :-) Nu da jag ar ensam med Johanna sa ar den tiden hur vardefull som helst for mig! :-)

En sak som ar sa himla trevlig har nere ar att jag har sa trevligt sallskap hela tiden! Som igar tex. Forst motte vi upp var granne Roar (det ar lite kul for vi har kommit fram till att Roar ar nastan exakt dubbelt sa gammal som mig ) och satt och pratade med honom och sen kom Berit & Oje och Erik och sen kom plotsligt Svante och hans fru ocksa var Lisa dar nere ocksa och vips! satt vi hur manga som helst och at en god middag! :-)

Tank om det var sa hemma.. att man plotsligt helt spontant satt och at middag med alla grannar?! Det vore nat det! :-)

Chips ar mitt godis.

168397-2492
Mitt hjarta pa Karon Beach igar eftermiddag.

Jag ar inte speciellt glad i godis. Jo - i Kina snacks sa klart! ;-) och i m&m's (mitt substitut for Kinasnacks har nere) men det ar inte mycket annat godis jag ater. Istallet ar jag super svag for chips....! :-) Jag tycker att det ar hur gott som helst! Och ostkrokar... farska ostkrokar.. MUMS!! :-)

Man brukar ju saga att barn gor som vi vuxna gor och ja, om man ser pa bilden sa tror jag minsann att det stammer ;-)

Stora vagor & strand lek.

168397-2491
Kolla in min hink! den ar rosa! ;-)

Phuket kl. 11.55.

Jag tog med en handduk och Johannas leksaker ocksa satte vi oss en stund nere dar det ar blot sand sa att man lattare kan skotta / bygga slott / gora kakor etc. Hon tycker att det ar hur kul som helst att skotta sand med spaden och satta den i hinken men efter en stund har hon fatt nog och da vill hon ner och bada.

Hon ar inte ett dugg radd for de stora vagorna (det ar det jag som ar ;-) sa hon gar rakt ut sa langt hon kan till jag lyfter upp henne eftersom jag ar radd att hon ska fa en vag over sig.

Vi hade en riktigt mysig dag pa Karon Beach igar! :-)

Det lag foresten nagra par brevid oss och ett av dem hade med sig sin 4 manders baby (+ 3 ariga son) och  de tyckte att det gick hur bra som helst att ha med den lilla sota hit ner. Babyn lag super sott i skuggan i en solstol och bara myste. Sott var det! :-)

Johanna alskar bollar.

168397-2490
Alla blir sa glada i Johanna har nere eftersom hon ar sa ljus, och som ni ser sa kunde inte ens kokspersonalen lata bli att forsoka ta pa henne. Det var tur hon inte ramlade over "disken"  ;-)

Sa fort Johanna ser en boll sa pekar hon med bada handerna och sager "ehhh!!!" = give it to me! ;-) Och igar blev hon helt i extas nar hon sag alla bollar som lag runt poolen sa som ni ser sa samlade hon alla pa en egen plats borta i restaurangen ocksa kastade hon ivag dem igen....

Enkla sma saker underhaller de sma! :-)

Festlig underhallning!


168397-2489

Phuket, kl. 11.45, mandag fm.

Detta sag verkligen SA kul ut i verkligheten! (och pa bild ocksa for den delen ;-)  Det var vatten aerobic i poolen pa "Phuket Orchid Resort" som vi besokte igar och det var precis da vi at lunch sa jag och Johanna hade verkligen festlig lunch underhallning! :-)

Instruktoren stod vid poolkanten och musiken var pa hogsta volym och alla viftade med bade armar och ben och Johanna stod och tittade med stoora ogon ;-)  Det ar i sanna har situationer man inte kan lata bli att tanka pa "Sallskapsresan" :-)

Nu har Johanna vaknat sa nu ska jag gora mitt basta for att klara att blogga lite till :-)

Godmorgon soliga & varma mandag!

168397-2488
Jag och Johanna lunchade i poolbaren pa "Phuket Orchid Resort" i Karon  igar. Gott & mysigt var det! :-)

Phuket kl. 11.15, mandag fm.

Det borjar kannas tjatigt att skriva men.... det AR hur soligt och varmt som helst har idag - igen! ;-) Och vi bara njuter det underbara vadret!!! :-) Jag kan aldrig bli trott pa solen eller varmen och det ar bara sa harligt att slippa att ens fundera pa om man maste kla sig varmt, eller ta med en extra troja eller sjal for det behover man ALDRIG! Det ar det som ar den stora skillanden mellan att vara har och i tex Spanien, for dar blir det ju ofast kallt pa kvallen (jag har varit i Spanien minst 2 ggr i aret hela min uppvaxt...= totalt saker over 20 ganger..) Och en sak ar saker: jag ALSKAR Thailand!! :-)

Idag steg min lilla prinsessa upp fore mig, strax fore kl. 7 sa vi har haft en tidigt start pa dagen idag och jag har t.o.m. hunnit rulla haret vilket inte ar sa daligt ;-)

Nar vi kom hit till internetcafet sa lamnade jag in ett av mina minneskort till kameran for att framkalla bilder och  det var over 1000 bilder pa det sa nu har jag lite att pyssla med pa kvallarna (da jag ar utan bra TV och internet..). Jag shoppade fina fotoalbum haromdagen och mitt mal ar att ha alla i album fore JIG kommer pa torsdag. Vi far val se hur det gar med den saken ;-)

Nu kommer dagens:

"Att ge gladje till andra berikar vara liv. Idag ar en bra dag att gora nagonting for att gladja en van."
/ Ur "en harlig bok.

Mitt tips for att gladja en van ar att du koper hennes / hans favorit blad /magasin och skriver sma notiser pa post-its  inne pa sidorna som en suprice! Jag har tipsat om det forut har pa bloggen och alla blir lika glada over det! :-)

Kram!

Beach girls.

168397-2487

Karon Beach kl. 15.15.

Jag kunde inte lata bli att smita in pa internetcafet och lagga ut en bild fran oss nyss pa Karon beach :-)

Vi har haft en super SKON dag pa stranden och nu ska vi ga en tur till Kata och titta i lite butiker innan badbussen hamtar oss kl. 16.30.

Livet ar underbart dagar som dessa! :-)

Kram!

Nu ska vi ga till stranden!

168397-2486

Har ar vi ute och gar framfor vart hus i fredags kvall pa vag hem efter en trevlig middag i poolbaren.

Och nu ska vi ga till stranden. Johanna har precis dragit upp bade hink & spade ur badvaskanoch sitter och leker med dem har inne pa internetcafet... sa bast att ga ner till stranden och sanden istallet :-)

Njuuuut dagen alla kara lasare och TACK for alla trevliga kommentarer jag fatt senaste dagarna. You make me happy!

Kram! :-)

P.S far skriva det dar inlagget om varfor vi ar har imorgon da jag har mer tid! ;-)

Matlagningskurs.


168397-2485
Jag, Johanna och Berit i vart kok ifredag eftermiddag.

En sak som aldrig har intresserat mig speciellt ar att laga mat... Jag har alltid tyckt att det tar en valdig massa tid, ocksa ater man pa nagra minuter ocksa ar det massa jobb att ta bort allt.. (eftersom jag har jobbat MASSOR i alla ar sa har jag aldrig haft tiden ....) Men - jag har nagra ratter som jag kan och som jag bjuder pa da vi har besok ;-)

Sa - for att utoka dessa (fa) alternativ och framforallt : for att Johanna ska fa ordentlig mat har nere - sa kom var snalla granne over och hjaplte mig att laga en lasagne i fredags :-)

Den blev hur god som helst och nu ligger det sma perfekta "Johanna forpackningar" i frysen och bara vantar pa att atas upp :-)

TACK snalla Berit for hjalpen, du ar SNALL! :-)
Hoppsan, nu vaknade Johanna redan. Allt gar inte alltid helt som man tankt sig ;-)

Skor.....?

168397-2484

Plotsligt hittade Johanna sittandes sa har pa morgon ;-)

Hon hade sokt fram sina skor som ligger langt inne i garderoben  och satt och lekte med dem. Har nere har hon inte anvant dessa tofflor / skor en enda gang , sa jag tror kanske hon saknade dem lite? Eftersom det ar sa varmt och skont sa ar Johanna oftast barfota och da hon gar omkring sa har hon skona sommarsandaler. Men om hon fick valja sjalv sa skulle hon alltid ga barfota :-)

Sjalv gar jag bara i flip flops har nere, hur lovely som helst! :-)

En helt vanlig morgon...


168397-2483
En nyvaken Johanna fyller tvattmaskinen.


Nar man har en liten dotter sa ser rutinerna ganska lika ut bade hemma i Oslo och har i Phuket. Den S T O R A skillnaden ar vadret, men att tex tvatta maste man gora har ocksa :-)

Sa - en vanlig morgonrutin for oss ar att Johanna hjalper mig att starta dagens forsta tvattmaskin ;-) Hon ar sa sot for nar jag sager "nu ska vi kora en maskin" sa gar hon raka vagen bort till skapet dar vi har tvattmaskinen och vill att jag ska oppna det sa att hon kan lagga in kladerna fran hogen :-)

Och varje gang jag tvattar sa tanker jag pa min alskade mormor... tank - hon jobbade pa ett tvatteri... Oj, sa varmt och slitsamt det maste ha varit!


Karon Beach kl.11.35..

168397-2482
Sa har sag termometern ut pa var balkong igar kvall runt kl. 18.45...! Lovely! :-)

Nu har vi kommit till Karon Beach och - som planerat - sover nu min alskade prinsessa sa att jag kan blogga innan vi ska ga ner och mysa pa beachen :-)

Det gar en gratis badbuss fran var resort varje dag kl. 11.30 (med retur kl. 16.30) och den gar till olika strander varje dag. Idag var det Karon och andra dagar ar det Kata, Kata Noi och Naiharn. En perfekt service ! :-)

Har i Karon kryllar det av svenska turister (som jag skrev forra gangen vi var har) och jag har precis shoppat nya Amelia + Se&Hor for att fa mig latest news ;-) Aftonbladet ar sa trist att kopa har eftersom den ar utprintad fran internet sa den laser jag pa nett istallet...

Happy sondag!

Nu har vi vaknat till annu en UNDERBART harlig sondag har i fantastiska Thailand! :-)

Klockan ar 9.50 pa morgonen och jag sitter och skriver hos min snalla granne Roar som leker med Johanna sa att jag ska fa skriva i lugn och ro.

Igar blev det en heldag med shopping for oss sa jag var aldrig till internetcafet. Tankte att det kunde vara skont for Johanna att slippa vara dar en dag ocksa :-)

Nu ska vi ga och packa ihop vara badsaker for kl. 10.30 gar badbussen till Karon Beach och den tankte jag att vi ska aka med sa att vi kan sola, bada och leka med hink & spade hela dagen lang :-) Ocksa ska jag ga till internetcafet som ligger dar da Johanna sover ocksa om jag far mojligheten :-)

Jag onskar dig den basta av dagar och hoppas att du fyller den med massa mys!

Kramar! :-)

Ha en underbar dag!!

168397-2481
kvallsbus igar strax fore nattning. Johanna tycker att det ar saaa kul nar jag har nappen i min munn och hennes nya ord som hon ar borjat sag ar: "tutte"! :-)

Nu ska jag & Johanna aka ivag och njuta dagen :-)

Vi onskar dig en lovely dag fylld av lyckliga stunder och solsken. Imorgon ska jag skriva och beratta mer om varfor vi ar i Thailand sa har lange....?

Kramar! fran mig & Johanna :-)

P.S sa FORT jag far en pc = nar JIG kommer den 22:a sa kan jag svara pa kommentarer & mejl i lugn och ro igen sa hall ut....! jag svara nar jag kan! :-)

Hur lange ska vi vara i Thailand?

168397-2478
Johanna star sa har jatte ofta. Hon vinkar och pratar till de som star nere / gar forbi. Ocksa ser ni den lilla blomsterkrukan ocksa :-)

Phuket kl. 11.35, fredag fm.

Ni ar manga som fragar om hur lange vi ska vara?
&
Varfor jag inreder sa mycket om vi inte ska bo har for alltid?

Pa fraga 1 ar svaret: vi planerar att vara har fram till juli manad :-) Men allt beror pa visum. Jag och Johanna ska till "imigration" i Phuket town nu (typ om 5 min) och checka hur vi enklast fornyar de visum vi har som gar ut nu 3:e mars. Vi har fatt hora "100 olika" versioner om detta med visum sa det ska bli skont att fa lite mer klarhet i det :-) Men -  om allt gar som vi onskar sa blir vi har som sagt till juli.

Pa fraga 2 ar svaret: Jag ALSKAR att inreda och har ju det som "jobb" hemma sa for mig ar det bland det basta jag vet! :-) Vi skapar oss ett hem har eftersom vi ska bo har sa pass lange ( blir totalt ca 7 manade ) och eftersom vi har kopt lagenheten sa planerar vi sjalvklart att vara har manga ar i framtiden. Da blir det sa klart inte lika langa perioder som nu, men vi hoppas att vi kan vara har minst 1 manad varje ar :-)

Och - vi kommer att hyra ut var lagenhet da vi inte ar har sjalva! Det kommer jag att skriva mer om har pa bloggen langre fram! :-)

Nu har mitt hjarta vaknat och var taxi kommer strax sa nu far jag bara till ett till inlagg... men battre det an inget ;-)

Balkongen...

168397-2477
Johanna myser pa balkongen for nagra dagar sedan..

Jag kom pa att jag inte visat de nya krukor & vaxter jag kopt till balkongen :-) Krukorna var sa tunga att det kom 2 mann fran blomsterbutiken och levererade dem till oss.  Vi har de 2 stora som ni ser pa bilden + en mindre som ni far se pa nasta bild... 

Kleenex...!


168397-2475
Jag fotade hyllan inne pa "Tops", matbutiken pa Central Festival, igar. Om ni tittar en bit upp till hoger i bild sa ser ni en liten Hello Kitty ;-)

Och pa tal om kleenex....

Sa har ser det ut i alla matbutiker! det kryllar av Kleenex i alla mojliga olika forpackningar! :-) Detta ar bara en liten del av en laaaang hylla och priserna ar lojligt billiga, de kostar typ ingenting :-)

Det ar i princip omojligt att fa tag i sanna servetter som vi ar van vid hemma sa jag ar SA GLAD over att jag tog med en stor forpackning med vita fran Ikea nar vi reste hit. Men nu ar de slut sa nu far vi noja oss med de tunna de har har i Thailand.. 

Om du ska resa hit pa ferie och har extra plats i resvaskan sa kan det vara mysigt att ta med lite fina servetter att ha pa hotellrummet for du far inte tag i sanna har :-)

Bommelibom..!



168397-2474

Igar nar jag satt och bloggade sa satte Johanna plotsligt igang och "bommelibom" (som vi kallar det har nere nar vi ska forklara for andra vad som hant ;-) )  och da upptackte jag att jag glomt hennes blojor och wet wipes hemma (typiskt..) sa vi fick springa in pa "7 eleven" och shoppa.

Och har har de varldens smartaste sma blojforpackningar nar det ar "kris",  det ar bara 3 blojor i den och det ar perfekt format for att stoppa i handvaskan. Tank - hemma maste man shoppa minst 20 blojor i en forpackning i sanna lagen och det ar inte sa smidigt att bara runt pa ;-)

En Hello Kitty kleenex forpackning fick folja med i handvaskan igar ocksa for sanna gar altlid at nar vi ater glass eller nar sma hander ska torkas av :-)

Godmorgon festliga fredag!


168397-2473
Vi busade pa morgon da Johanna precis vaknat. Hennes sang har hjul sa jag drog henne i den over till andra sidan stora sangen for att se om jag kanske ska ha sangen dar i stallet? och det tyckte Johanna var hur kul som helst! ocksa super myste hon bland alla sina gossedjur som hamnade huller om buller da jag skulle ta bort alla sangklader och slanga in dem i tvattmaskin :-)

Phuket kl. 10.55, fredag fm. Stralande sol fran bla himmel och varmt.

Thand god it's friday OCH thank god Johanna sover sa jag kan blogga i lugn och ro! ;-) Idag lyckades jag tajma sovingen perfekt, hon somnade ett par min innan vi var framme vid internetcafet och nu sover hon forhoppningsvis sott i ca 30 min :-)


Inatt vaknade hjartat ganska och jag tror att hon dromde en massa laskiga saker. Och sjalv hade jag extremt svart att somna om efter att jag vaknat i soffan vid kl. 24 och flyttat over mig till sangen.


Kl. 7 vaknade hjartat och viftade med vallingflaskan och da startade var dag och jag kannar mig - trots allt - super pigg idag vilket ar jatte skont! :-)


Nar jag bloggat klart ska vi aka ivag och checka hur vi enklast kan fornya vara visum som gar ut nu i borjan pa mars ocksa ska vi fixa ett par arenden pa vagen ocksa innan vi ska hem och laga lasagne + sola & bada i poolen. ELLER sa blir det en tur in till Phatong i eftermiddag, jag far se vad vi kannar for :-)


Hoppas att du vaknat pigg & glad for nu har vi en hel harlig helg framfor oss!


Har kommer dagens:


"Motgangar kan vara trappsteg till framgang."

/ Ur "en harlig bok"


Jag kan behova paminna mig sjalv om det ibland for jag tror verkligen innerst inne pa det men ibland glommer man bort det och fokuserar latt pa motgangarna istallet... Men utan motgangar ingen framgang for alt man gar igenom i livet ger erfarenheter och mojligheter till utveckling.!

Carpe diem!

Kram!


Nu skickar vi er massa hjartan...

168397-2472
Har ar vi tidigt pa morgonen idag innan vi akte ivag och handlade. Lika busig som Johanna var da ar hon nu... ;-)

..... pa alla hjartans dag ocksa loggar vi av har i Phuket. Klockan ar 17.30 och Johanna ar crazy ! Hur glad som helst springer hon runt, runt har inne pa internetcafet och pratar med alla och skriker och skrattar av gladje men de finns ju de som vill jobba ifred har sa nu checkar vi ut :-)

Jag onskar er en fantastisk dag och hoppas att ni far manga lyckliga stunder, sota kort, fina sms och vackra ord fran era nara & kara idag for det fortjanar ni allihopa!

Om jag kunde sa skulle jag skicka blommor & choklad till er alla...!

Njut dagen!

Kramar fran mig & Johanna! :-) :-)

Morgon shopping.

168397-2470
Jag, Johanna och Berit.

Har ar vi pa vag till bilen da vi var pa shopping med Oye & Berit (vara trevliga grannar fran Lulea) pa morgon idag. . Kundvagnen var proppfull och Berit var snall och hjapte mig :-) och inte nog med det - imorgon ska hon hjalpa mig att laga lasagne ! Det blir spannade! :-)

Oss idag = dagens.

168397-2469
Framfor spegeln star en hallare till paraplyer men som ni ser ar den tom, jag har inte shoppat nagra paraplyer annu och det har inte gjort nat for nu har vi varit har i over 2 manader och det har bara regnat en enda dag :-)

Idag testade jag att fota oss i var nya stora spegel och det gick ju faktiskt ganska bra. Johanna har fortfarande pa sig sina morgonmysklader och sjalva har jag pa mig de klader jag shoppade haromdagen fran Frensh Connections nya varkollektion.

Jag rullade haret idag men det gor jag bara nar jag tvattat det och sen satter jag alltid upp det (som ni sett pa alla bilder..) for det ar way for varmt for att ga runt med utslappt har har nere. Varje gang jag rullar haret saknar jag mina extentions... nar jag kommer hem aker de i igen! :-)

Moskitos / myggor..kart barn har manga namn...!

168397-2468
Johanna och vara sota myggsprialgommor.

Phuket kl. 17.10, hur varmt som helst och SOL.

Kvallarna har nere ar hur varma och underbara som helst men - om man inte passar sig sa kan man vakna med myggbett dagen efter sa darfor galler det att branna myggspiraler under bordet och att garna smorja sig med myggstift / creme ocksa for att vara pa den sakra sidan.

Eftersom det kan vara latt att branna sig pa dessa myggspiraler - Johanna tycker allt ar spannade - sa har vi kopt de sota "myggspiralgommorna" att ha ute pa balkongen :-) Den ena under bordet, den andra vid sidan.. Allt for att slippa myggbetten for har nere blir de stora pa mig och kliar helt crazy mycket ocksa blir det som sma bubblor med var utanpa.. mindre kul men som tur ar sa gar de over fort! och eftersom vi har myggspiraler sa har jag inte fatt manga bett alls :-)

Ett tips till er som ska resa ner hit ar att kopa med myggstift och myggspiraler hemifran och att smorja benen (nere vid fotterna) nar ni gar ut och ater pa kvallarna.

Harlig inspiration!

168397-2467
Harliga engelska Vogue och inspirerande interiorbok som jag kan bladdra och bladdra och bladdra i.....!

Nu da jag varken har bra TV eller fungerade pc / internet sa ar det bladet och bocker jag myser med pa kvallarna och jag bara alskar det! :-)

Haromdagen shoppade jag inteiorboken "Kelly Hoppen Home" och den ar hur inspirerande som helst och det star massor med bra tips i den som jag ska borja dela med er lasare sa ni behoer inte kopa boken, ni far tipsen har pa bloggen! :-)

Kul design.



168397-2466
Det har blir den sista bilden fran vart badrum, duschen ar till vanster om toalettstolen, inte till hoger om det var nagon som trodde det ;-)

Det ar inte alltid sa latt att hitta kul design pa nagot sa trakigt som en toalettpappershallare sa - nar vi sag den har pa "Evason" sa var vi bara tvugna att shoppa en san till var lagenhet :-)

Inte nog med att den har kul bananas i varje ande (samma som pa handdukshallren jag visade haromdagen), den tar dessutom 3 rullar vilket ar hur praktiskt som helst for da slipper man riskera att man gar tom for papper ;-)

Vart badrum del 2.

168397-2465
Tvalpumpen och tandborstkopparna shoppade vi pa "Evason".

Har ser ni resten av vart badrum :-)

Det var - for att utrycka det mildt - mindre fina lampor monterade i badrummet sa dessa tog jag bort a.s.a.p och fick istallet monterat upp de lampor som jag sjalv fatt en butik att gora till mig. Jag blev namligen sa inspirerad av de lampor de hade pa badrummen pa "Evason" sa jag gjorde likadana i bomull och jag ar jatte nojd med dem :-)

Badrumsinredningen ni ser ar standard pa resorten men vi har sjalva fatt valja farg pa luckor och bankskiva. Dorren ni ser gar in till gastrummet.

Oj, nu snurrar Johanna pa ett stort stativ med ramar har inne.. ska bli spannade att se hur lange jag klarar att blogga med henne springandes runt ;-)  Det ar min raddning att personalen har leker & busar med henne heeela tiden, annars skulle det inte ga :-)

Vart badrum del 2.

168397-2465
Tvalpumpen och tandborstkopparna shoppade vi pa "Evason".

Har ser ni resten av vart badrum :-)

Det var - for att utrycka det mildt - mindre fina lampor monterade i badrummet sa dessa tog jag bort a.s.a.p och fick istallet monterat upp de lampor som jag sjalv fatt en butik att gora till mig. Jag blev namligen sa inspirerad av de lampor de hade pa badrummen pa "Evason" sa jag gjorde likadana i bomull och jag ar jatte nojd med dem :-)

Badrumsinredningen ni ser ar standard pa resorten men vi har sjalva fatt valja farg pa luckor och bankskiva. Dorren ni ser gar in till gastrummet.

Oj, nu snurrar Johanna pa ett stort stativ med ramar har inne.. ska bli spannade att se hur lange jag klarar att blogga med henne springandes runt ;-)  Det ar min raddning att personalen har leker & busar med henne heeela tiden, annars skulle det inte ga :-)

Pool lek.

168397-2464
Pa tavlan ser ni vad jag vi at till lunch igar: chicken nuggets med ris. Hur gott som helst tyckte bade jag och Johanna.

Johanna tycker att det ar jatte mysigt att leka vid poolbaren och det passar mig perfekt for da kan jag sitta och njuta lite sol undertiden :-)

Pa bilden sa leker hon med Pontus. Jag skrev pinsamt nog fel namn pa honom haromdagen, rakade skriva Jesper men det ska sa klart vara Pontus och inget annat :-)

Vi trostade oss med glass igar :-)

168397-2463

En sak hjalper alltid om man blir lite ledsen och det ar : GLASS! :-)

Sa - igar nar jag bloggat klart sa trostade vi oss med glass utanfor internetcafet och sen akte vi raka vagen hem och hoppade i poolen  och efter det var vi lika HAPPY som vanligt igen! :-)

Happy valentine!!

168397-2462
Johanna igar da vi var pa internetcafet och jag bloggade 1 time och ALLT blev borta :-(  Men jag borde egentligen ha misstankt att nagot var fel for det var plotsligt bara 14 bilder kvar i mitt bildarkiv och dar ar egentligen typ 2.600st...  Men jag trodde bara att de nollstallt allt for varje gang jag gjorde ett inlagg sa hamnade de nya bilderna i arkivet och det stod "inlagget ar publicerat".

Phuket kl.16.15, valentines dag.

Happy valentines dag mina kara lasare! :-)

Vad harligt det ar med en ny dag och nya mojligheter idag! :-) Igar blev jag sa himla besviken da inte ett enda inlagg blivit publicerat sa fr.o.m. nu maste jag ta mig tid att checka efter varje nytt inlagg jag gjort. Jag har bara inte valt att gora det sedan jag borjade blogga fran detta internetcafe for det tar tid och den tiden behover jag till att blogga vidare istallet, men - fr.o.m. nu ska jag checka for att slippa vara med om samma sak igen :-)

Idag har vi varit och shoppat med tillsammans med trevliga Oye och hans fru Berit som bor pa var resort. Det ar en LYX ! att fa folja med andra och slippa taxi och fa hjalp att bara for det ar inte helt latt att dra en kundvagn i ena handen och en barnvagn i den andra ;-)

Efter shoppingen blev det lunch vid poolbaren och sen har vi badat och myst pa resorten innan jag och Oye var pa banken for att fixa ett arende och precis da jag oppnade dorren hit till internet cafet sa vaknade Johanna sa nu ska jag blogga sa gott jag kan :-)

Men innan jag bloggar vidare sa kommer dagens:

"Forverkliga dina drommar innan de forbleknar."

Tank pa att varje ny dag ar en ny mojlighet att ta dag i din drom... det ar aldig for sent! :-)

Njut dagen och kom ihag att skicka sms, mejl & elektroniska vykort till alla du tycker om idag pa alla hjartans dag!

Kram! :-)

Dumma, dumma, dumma, dumma, dumma blogg.se :-( :-(

168397-2461
Jag & Johanna idag.

Phuket kl. 13.40.

Jag har - trots att Johanna varit vaken och sprungit runt har pa internetcafet heeeela tiden - lyckats blogga 10 (!!!) blogg inlagg med bilder och tips och annat trevligt men vad hander???

Jo efter 1 timmes bloggande gar jag in pa min blogg da jag avslutat allt for att svara pa kommentarer och da ar INTE ETT ENDA INLAGG publicerat :-(  trots att det har statt att ALLA blivit publicerade :-( :-(

Nu ar jag LEDSEN :-( och har fatt ont i huvudet... sa nu aker vi hem och badar i poolen.

Kram!

Pink Princess Cookbook.


168397-2460

Gissa om jag blev glad nar jag hittade den har extremt sota kokboken pa bokhandeln pa "Central Festival"!? ;-) Den stod dar i hyllan och bara ropade mitt namn.....! :-) Inne i den ar det underbara recept pa kakor, tartor etc och allt ar for prinsessor :-)

Vem vet, kanske t.o.m. jag far till att laga en tarta en dag....? ;-)

Nu ska vi checka ut fran internetcafet for idag och fr.o.m. imorgon ska jag borja kora med "dagens outfit" igen, jag kom namligen precis pa att jag helt kommit av mig med det sedan JIG reste hem och jag inte har nagon fotograf tillganlig pa morgonkvisten :-)

Jag onskar dig en lovely dag och hoppas att solen skiner pa dig!

Vi ska borja var tur med att aka till "Evason" nu och jag tror vi lunchar dar idag om vi far mojlighet :-)

TACK foresten for alla underbara kommentarer jag fick igar! Ni ar fabulous!! Jag svarar er senare...!

Kram! :-)

Hej pappa!

168397-2459
Bilden ar fran i sondags da vi var pa vag till Karon beach. Johanna star utanfor var dorr.

Sa har gar Johanna jatte ofta med min mobiltelefon  och jag tror att det ar pappa hon ringer for att saga att hon saknar honom :-) Blir kul att han kommer hem igen snart for 1 manad ar ganska lange...

Nu springer Johanna runt har pa internetcafet och jag har precis forsokt att lasta ner en till bild pa vart badrum men det fungerade inte sa jag far visa er den imorgon :-)

Vart badrum!

168397-2458
Johanna idag pa morgonen...

Idag kom jag pa att ni kanske vill titta in i vart badrum? :-)

Vi har ett stort badrum med bade separat dusch (syns inte pa bilden) och badkar och man kan ga in till badrummet bade fran vart sovrum och fran gastrummet. 

Den bambushylla som Johanna star framfor sag jag pa en bild i Elle Decoration och har fatt "Intercraft" att gora en exakt likadan och jag ar jatte nojd med den for den blev annorlunda och lite cool och ar perfekt att forvara handdukar (som det gar at maaaang av nar man bade ska duscha hemma och bada ute...). I korgen pa toppen forvarar jag Johannas blojor, cremer etc.

Till vanster ser ni en handdukshallare pa vaggen. Den har jag ocksa fatt "Intercraft" att gora till oss. Jag kopte de 2 bananerna pa "Evason" och de ar egentligen separata handdukshallare men de passade ej till vara handdukar sa - jag fick dem att gora om dem till en san har handdukshallare i stallet. De spacklade igen ett par hal, vande ena bananen at ett annat hall ocksa monterade de pinnen mellan och vips! sa hade jag en fin handdukshallare! :-)

Nu har Johanna redan vaknat sa vi ska snart ta och aka ivag och luncha och fixa lite arenden. Idag ar det dags att fylla upp kylskapet igen, jag gor stor handel 1 gang i veckan och da blir det maaanga liter vatten som foljer med hem :-)

Morgonstund har guld i munn...!


168397-2456

Sa har startade Johanna sin dag idag, med att sitta och leka med vatten och leksaker vid jacuzzin runt kl. 7.30 pa morgon. Mysigt! :-)

Sjalv softade jag i en av vara solstolar med Elle Decoration. Jag kan aldrig fa nog av alla dessa blader... det ar sa harligt inspirerande att bara sitta och bladdra och titta pa alla vackra bilder... I love it! :-)

Mysstund i poolbaren.

168397-2455
Johanna och Jesper leker vid poolbaren.

Igar da jag och Johanna kom hem fran var trevliga lunch sa gjorde vi oss klara for att ga och bada i poolen men Johanna gick raka vagen till poolbaren for att leka med pesonalen :-)

Sa- det slutade med att vi var i poolbaren fran 16-18.30 igar och Johanna hade hur kul som helst. Hon lekte bade med personalen och med andra gaster, och Jesper, som ni ser pa bilden, var hur snall som helst och gick runt med Johanna som hade kvar en hel del chokladglass runt munnen ;-)

Sjalv fick jag njuta lite sol och kall dryck och sen at vi jatte god middag i baren tillsammans med var granne Roar.

Nar vi kom upp till var lagenhet strax fore kl. 19 sa var Johanna sa trott att hon somnade bums! da hon druckit upp sin valling :-) och sjalv somnade jag i soffan och vaknade inte forren kl. 22... Skont!! :-)

Dagarna har nere ar UNDERBARA och tiden bara flyger!

Godmorgon alla underbara!

168397-2454
Jag & Johanna var och at lunch pa "Kan Eang pier" har i Chalong igar efter att jag bloggat. Det var super vader och vi hade en jatte mysig stund :-)

Phuket kl. 11.05, tisdag formiddag, +30, knall sol!

Godmorgon alla underbara lasare!

Idag vaknade min prinsessa redan kl. 6.45 eftersom hon somnade rekord tidigt igar, redan kl. 19. Och inatt har hon vaknat hur manga ganger som helst vilket ar jatte ovanligt, hon sover alltid kanon bra har nere.

Jag har invigt min nya boklaslampa sa nu ligger jag och laser mig till somns pa kvallarna vilket ar perfekt for jag har en dalig vana att alltid somna i soffan och sen nar jag vaknar och gar och lagger mig sa har jag svart att somna, men det ar andring pa det nu! :-)

Har i Phuket har vi annu en dag med stralande SOL och skon varme och jag bara njuuuuter! I morgon har vi varit har i 2 manader och vi har bara haft 1 dag med regn sa ja, allt ar perfekt! :-)

Nu ska ni fa dagens citat och sen ska jag blogga vidare...

"Vi mar bra av att ta till oss vardagens gladjestunder."
/Ur "En harlig bok"

Kram!

Lite "serios shopping"...!

168397-2453
Lordagens shopping..

Phuket kl. 12.30

Efter ett par manader av shopping pa stranden sa var det dags for lite "serios shopping" i lordags ;-)

De hade precis fatt in den har toppen & shorts fran "Frensh Connection" pa Central Festivlal och de kandes som "mina" direkt da jag sag dem :-)

Hatten shoppade jag i Phuket Town (utanfor "Robinson", pa andra sidan gatan, ar det flera souvenir butiker) mest for att den ar cool och passar att hanga pa vaggen men vem vet, en dag kanske jag har pa mig den :-) Vaskan shoppade jag ocksa i en av dessa souvenir butiker och den kostade ca 60 kr.

Nu ska jag och Johanna ta en prommis ner till "The Pier" har i Chalong och luncha dar innan vi aker hem till resorten igen och solar & badar vid poolen.

Jag onskar dig en lovely dag och TACK igen for era kommentarer och e-mail, de gor mig HAPPY, HAPPY, HAPPY!

Och till sist... min JIG fyllde ar i lordags och da kandes det extra trist att vi ar sa langt ifran varandra.... men vi ska ta igen firandet da han kommer tillbaka "hem" till Phuket :-)


Carpe Diem!!!

Kramar!


Gastrummet..

168397-2451

Idag hade vi besok av ett par killar fran "Intercraft" pa morgon. Den sang som vi fick levererad den dagen da mamma kom var namligen i olika farger sa de kom for att mala den ena sa att de blev lika. Johanna tyckte att det var jatte spannade med besok precis efter frukost och hon foljde med stort intresse deras arbete :-)

Nu ar Johanna vaken och  klockan ar 12.20 och vi ska strax ivag och luncha. Men forst ett sista inlagg..!

Lek pa stranden.

168397-2450
Johanna pa Karon Beach igar.

Det har ar bland det basta Johanna vet om! :-) Att leka med sina "hink&spade" saker och att halla ut det vatten som precis hamtats upp fran havet.

Trevlig sondag pa Karon Beach.

168397-2448
Jag glomde Johannas baddrakt hemma i stressen pa morgonen sa vi holl oss mest i skuggan under parasollet hela dagen. Har ar vi nere med Algot & Eva for att doppa tarna i vattnet :-) men mer an sa badade vi inte for det gick HOGA vagor.

Igar hade vi en jatte trevlig dag pa Karon Beach tillsammans med Eva & Algot (vanner av min mamma som vi umgatts med mycket hela min uppvaxt) och jag maste saga att Karon var en positiv overrasknign for mig!

Jag har namligen trott att Karon ar lika "livlig" som Phatong men det var betydligt lugnare och riktigt fint. Men strande ar mycket storre an de vi brukar vara pa (Kata Noi & Nai Harn) och har kryllade det av svenskar. Jag har aldrig hort sa manga prata svenska sedan vi kom hit for dar vi brukar vara ar det inte alls lika manga. Dar ar det mest italienare, australiensare och massa andra nationaliteter :-)

TACK Eva & Algot for en jatte mysig dag pa stranden och god lunch pa er resort! :-)

Mama lyx.

168397-2447
Kolla in det speciella formatet pa Aftonbladet...

Jag blir helt lycklig nar jag hittar nya blader att mysa med pa kvallarna da Johanna somnat for da jag varken har bra TV eller internet sa ar det bladet & bocker som galler :-)

Igar nar vi besokte Karon sa hittade jag en hel del svenska blader och det ar LYX for har i Chalong dar vi bor finns inte ett svenskt blad i sikte, inte svenska dagstidningar heller. Men i Karon dar kryllar det av dem for dar bor det mycket mer svenskar an har sa igar shoppade jag Amelia, Plaza kvinna och Dromhus & tradgard.

Aftonbladet som ni ser ar old news men jag ville mest visa formatet. De flesta butiker har nere har namligen borjat att printa ut en version av Aftonbladet fran internet och da ser den ut sa har. Lite trist tycker jag for nog ar det mysigare med en "riktig" tidning att halla i handen :-)

Thai mama blad.

168397-2446

Jag kunde inte lata bli att shoppa detta Thai mama blad da jag sag det. Mest for att jag tycker att det ar sa kul att se vilka typer reportager och annonser det ar for mammor har i Thailand. Men jag maste val erkanna att jag inte forstar sa mycket.... ;-)

Ny trend i USA: "Babystrolling".

168397-2445

Vi vantar och LANGTAR annu efter SVT24 pa var resort.... och jag hoppas av hela mitt hjarta att vi ska fa det till lordag sa att jag kan se Melodifestivalen som jag bara alskar...! for i lordags kandes det inte kul att inte kunna se... Sa - hall tummarna for att vi snart far det! (vi skulle egentligen ha fatt det i december!).

I vantan pa denna svenska kanal sa tittar jag en hel del pa "Fox News", en amerikansk nyhetskanal och dar ar det 2 saker som galler om dagen:

1. amerikanska president valet
2. Britney Spears tur till psyket

Det ar helt CRAZY hur tok MYCKET tid de upptar med att prata om Britney, jag har aldrig sett nagot liknande. De analyserar hennes senaste besok pa psyket om och om och om igen och den dagen da hon akte in i ambulans sa sendes det live... Tokigt!!!

Mitt emellan alla dessa potentiella presidenter och Miss.Spears sa var det plotsligt en reportade om "Babystrolling"! :-)

Det ar tydligen en ny trend i USA och det ar inte samma sak som vanlig baby aerobic eller  baby yoga for det finns ju redan hemma i Sverige & Norge. Nej, skillnaden ar att har sitter barnen i sina vagnar hela tiden ocksa kor man alla ovningar med vagnen. :-) Ett exempel pa detta ser ni pa bilden!

Vi far val se nar detta kommer till ett gym nara oss....! ;-)

Morgonmys.

168397-2444

Nar Johanna nastan atit klart sin frukost sa vill hon alltid upp ur sin stol ocksa tar hon med sig sin tallrik (Kjersti vannen - ser du att vi har med oss den! den ar favoriten! ;-)) och fortsatter sedan att ata borta i sin egen lilla "krok" pa trappan till jacuzzin :-) Har sitter hon jatte lange och myser och skrattar och vinkar till alla som gar forbi nedanfor ocksa brukar hon passa pa att bajsa ocksa ;-)

Bilden ar fran igar men det sag ut exakt likadant idag ocksa :-)

Godmorgon nya vecka!



168397-2443
Sa har sitter vi och ater frukost varje morgon jag och Johanna. Det ar helt underbart att kunna sitta ute varje dag och njuta varmen, det ger oss en perfekt start pa dagen! :-)


Phuket kl. 11.40 mandag fm.

Idag lyckades Johanna somna hemma mot min skulder sa jag halv sprang ner till vagnen, la henne i den, gick ivag bort och fixade taxi och akte hit till internetcafet och hon sover nu fortfarande i vagnen men det ar risk for att hon inte sover sa lange idag... Dels for att hon somnade redan hemma och dels for att jag fixat med lite mejl innan jag borjade blogga nu.

Och pa tal om mejl...

... TACK alla ni sota som mejlar mig!! Jag blir oerhort glad over att ni skriver sa fint och trevligt till mig. Men - jag ar JATTE ledsen over att jag inte har mojligheten att svara er sa som omstandigheterna ar just nu... Nar jag val ar har pa cafet sa bloggar jag sa fort jag kan och sen nar Johanna vaknat sa far jag tyvarr inte gjort nat mer..  Allt blir battre da internet borjar att fungera dar vi bor, da kan jag sitta och mejla och svara pa kommentarer och blogga etc nar Johanna somnat pa kvallarna. Sa ha talamod kara lasare... jag gor sa gott jag kan just nu da jag varken har pc eller internet och ar ensam med Johanna ett par veckor...!

Idag ar det en ny vecka med nya harliga mojligheter och jag hoppas att du har vaknat full av energi pa morgon! :-)

Kram!

Grattis pa morsdag!

168397-2435
Johanna softar pa balkongen haromdagen. Hon alskar sina solglasogon!

Phuket kl. 15.50..

Oj, nu ar klockan pa tok for mycket... var badbuss gar tillbaka kl. 16 och vi har alla saker kvar pa stranden sa nu maste jag skynda ivag.

Jag blev nyss pamind om att det ar MORS DAG i Norge idag sa grattis alla underbara mamas dar ute!!!

Njut dagen ! Vi ses snart igen!

Kramar fran mig & Johanna! ¢¾

Nu - GRATTIS till klanningen!!!

168397-2442
Har ar vi tidigare idag och myser pa beachen har i Karon.

Nu ar det HOG TID for mig & Johanna att tala om vem som ar den lyckliga vinnaren av klanningen!!! :-)

Forst av allt sa maste jag an en gang TACKA er alla som skrivit sa fina kommentarer om vafor just DU ska vinna klanningen. Jag har blivit bade rord & lycklig da jag last vad ni skrivit och ni fortjanar ALLA att finna sa detta har verkligen inte varit latt for mig....

.. och eftersom jag har sa svart for att utse en av er alla sota tjejer som motiverat sa fint sa gjorde jag helt enkelt sa att jag valde foljande vinnare:

Postat av: Isabellas pappa

Min motivering är helt enkelt att om jag vinner kommer du få se mig i den klänningen på min blogg;)

2008-jan-31 @ 21:41
URL:
http://alskadeisabella.blogspot.com/

Orsaken till att jag valde Isbellas pappa ar for att jag tyckte att det ar en kul grej men ocksa for att jag onskar att fler ska hitta vagen till hans trevliga blogg dar han skriver sa kul om livet med sin alskade Isabella och sin fru. Jag tycker att det ar sa kul att folja en blogg ur en pappas perspektiv och nar han skrev att han skulle visa upp sig i klanningen pa sin blogg sa kande jag att det maste ju vi tjejer bara fa se! :-) Det blir en gladje for oss alla!! :-)

Sa - GRATTIS Isabellas pappa!!! :-) Mejla mig din adress sa kommer paketet i posten: [email protected]

Sen vill jag an en gang TACKA alla er som var med och tavlade!! Ni ar helt underbara och jag onskar som sagt att jag kunde skicka en klanning till var och en av er for ni fortjanar en allihopa!!! :-)

Hello Kitty klocka.

168397-2440
TACK mamma for den jatte fina klockan! :-)

Jag fick pengar av min mamma i julklapp och de gick bl.a. till den har fina klockan :-) Tyvarr sa ar bilden lite suddig men som ni ser sa ar det bara en diskret liten Hello Kitty pa 12 slaget, i ovrigt ser den ut som vilken klocka som helst :-) Ringen runt ar foresten rosa men det forvanar val ingen av er som laser? ;-)

image2441
Pa den har bilden syns klockan lite battre :-)

Shopping i Phuket town.

168397-2439
Har star vi i varmen utanfor "Robinson" i fredags och vantar pa var taxi som skulle kora hem oss. Johanna svalkar sig med en god choklad Cornetto :-)

Hemma har vi stora parkeringar utanfor alla shopping malls, har har man stora moped/vespa/motorcykel parkeringar :-)

Jag fick som sagt inte en Hello Kitty klocka jag sett ur huvudet sa den shoppades igar + lite annat smatt & gott. "Robinson" ar den stora shoppingmall som ligger mitt i Phuket town men jag maste saga att jag foredrar Central Festival som ligger i utkanten. Den ar nyare och har ett battre urval + att det ar mycket smidigare att ga runt dar med barnvagn. Pa Robinson ar det trangt och lite "rorigt".... Sa den ar inget "must" om du ska resa hit, du klarar dig battre med att bara besoka Central Festival :-)


Johanna myser i poolbaren.

168397-2438
Johanna leker med alla pengar och annat smatt & gott som Nok har i poolbaren. Som ni ser sa ar det full konsentration som galler ;-)

Phuket kl. 15.10, sondag eftermiddag.

Igar var vi som sagt pa en shoppingtur jag och Johanna. Jag skulle shoppa telefonkort och dessa telefon kort maste jag rekommendera till er som reser hit! De heter "Zay Hi" och de gor att man kan ringa hem till Sverige & Norge for 1 bath per minut. Och eftersom det ar svindyrt att ringa hem med mobiltfn harifran sa kan man spara mycket pengar med dessa kort! Man kan endast kopa dem pa "Central Festival" och de kostar 300 bath styck.

Nar vi anda var ute och akte sa passade vi pa att ta turen innom "Robinson" i Phuket Town ocksa. Jag hade namligen sett en jatte fin Hello Kitty klocka som jag inte kunde fa ur huvudet... ;-) Men mer om det i nasta inlagg.

Da vi kom tillbaka till resorten sa ville Johanna genast ga ner och leka med personalen i poolbaren, speciellt hon den jatte trevliga tjejen ni ser pa bilden som heter Nok. Hon ar en parla! och Johanna kan leka med henne i timmar...! = mama lyx for mig som da kan ata middag i lugn och ro! :-)

Happy sondag!

168397-2437
Igar var vi pa en shoppingrunda jag och Johanna efter att jag bloggat och da akte vi bl.a. in till Phuket town. Pa vagen sag jag den har "butiken" och var bara tvungen att stoppa. De saljer hur mycket vacker keramik som helst och jag ar imponerad over att de staller ut alla dessa saker VARJE dag. Vilket jobb!!!

Phuket, Karon Beach, kl. 15.00, sondag eftermiddag.

Happy sondag mina kara lasare!

Idag ar vi pa utflykt till Karon Beach :-) Vi tog den gratis "badbuss" som gar fran var resort varje dag kl. 10.30 och idag gick den till Karton vilket passade perfekt forda kan vi besoka mammas vanner Eva & Algot som fortfarande ar kvar har nere :-)

Sa nu i skrivande stund sa har vi varit pa beachen med dem hela dagen, atit god lunch pa deras lunch (Phuket Orchid Resort) och nu sover Johanna sott i vagnen brevid mig och jag passar pa att blogga eftersom jag hittade ett likadant internet cafe har som i Chalong (en Kodak butik med perfekt uppkoppling).

Var buss hamtar upp oss igen kl. 16 sa jag har inte sa jatte mycket tid idag men nagra inlagg ska jag nog allt fa till trots allt :-) Det galler ju att jag passar pa nar jag har chansen ;-) ocksa har jag ju en tavling att avsluta ocksa....!

Hoppas att du har vaknat med ett leende idag och att du gor den har sondagen till en riktigt mysig dag! Tank pa att du fortjanar att bara ligga och softa i soffan om det ar vad du har lust till for snart ar det mandag igen och full fart...

Kram! ¢¾

GRATTIS till vinnaren av klanningen!!

168397-2436
Har ar vi ute och ater middag igar. Toppen jag har pa mig ar den jag shoppade pa marknade for 20 kr.

Nu vill Johanna hem och taxin vantar men jag lovade ju att presentera vinnaren i tavlingen... och forst maste jag saga:

TAAAAAAAAAAAAAAAACK alla for era UNDERBARA kommentarer!! :-) Jag blev helt varmt i hjartat da jag laste dem och jag ar sa GLAD over att ni var sa manga som ville vinna klanningen men det gjorde ocksa att det INTE var latt for mig att utse nagon vinnare.... Sa - oj, smiter Johanna ut fran cafet hela tiden.. jag tror jag maste aterkomma lite senare. Uppdaterar detta inlagg da!

Nu ska vi ivag ut och fixa arenden, sen pool & bad.

Kram! :-)

Johanna pa internetcafe.

168397-2433

Jag tog den har bilden pa Johanna for typ 2 minuter sedan. Hon springer runt har inne och leker med personalen och har fatt ett kex av dem som hon garna ville visa er som laser bloggen :-) Ocksa halsar hon att hon tycker att vi ska aka harifran nu sa det ar dags for mig att packa ihop och gora ett sista inlagg...

Snipp, snapp, snut sa var mormors semester slut.


168397-2432
Har ar vi pa vag in i taxin som skulle kora oss till flygplatsen for att vinka av mamma i onsdags.

Tva veckor gar FORT nar man har trevligt och i onsdags kvall var det dags for oss att saga 'hej da" till mamma som reste hem till Lulea igen.

Det har varit jatte mysigt att ha henne har pa besok bade for mig och Johanna och det var perfekt tajming att hon kom och gjorde oss sallskap da JIG reste hem for att jobba nagra veckor.

Vi akte med mamma till flygplatsen och da vi kom hem kandes det tomt & tyst i lagenheten...

TACK mamma for alla goda middagar, allt du hade med dig och allt vi fick da du reste! Du ar den anallaste!! :-)

Har ska jag fa massage!

168397-2431
Om ni tittar noga pa bilden sa ser ni att personalen leker med Johanna i skuggan under taket :-)

I vantan pa att resortens SPA ska bli klart sa har de ny byggt denna bambus byggnad vid sidan om poolbaren och tanken ar att vi - vilken dag som helst - ska borja fa massage, pedikyr, manikyr etc dar :-)

Det ser jag verkligen fram emot!

Sot klanning.

168397-2430
Johanna styr stegen till trappen som tar oss hem till var lagenhet.

Vara nya vanner som, Marie & Co, som vi lart kanna har nere inspirerade mig att shoppa den har super sota Hello Kitty klanningen med vingar pa ryggen :-) Maries dotter Bea hade namligen den och sedan jag sag den pa henna har jag tittat efter den... Jag hittade den till slut inne i Kata en kvall da jag, Johanna och mamma var dar pa shopping :-)

Ett tips till er som reser hit och ska shoppa i tex Kata: P R U T A!!! Priserna de sager ar super hoga sa jag rekommenderar er att betala ca 50% av det de startar med.


Var trevliga granne/ nabo!

168397-2429
Jag, Johanna och var granne Roar som njuter sin pansjon har nere i varmen.

Nar mamma var har var vi ut och at med var jatte trevliga granne / nabo Roar. Roar och JIG ar de enda norska pa resorten och vi har hamnat i lagenheterna brevid varandra :-)

Vi var och at pa "Land & House" dar Roar bott innan han flyttade till var resort, det ligger pa perfekt avstand fran dar vi bor, tar typ bara 2 min med bil dit, och eftersom Roar har egen bil sa ar det super smidigt att ta sig dit :-)

Maten dar var sa god att jag langtat efter den sedan vi var dar sa igar kvall gjorde vi en favorit i repris och akte dit och at gott! :-)  Men igar kvall var Johanna super trottis och sprang runt och lekte med nagra barn hela tiden sa jag satt inte manga stunder still vid bordet ;-) Men trevligt hade vi anda!

Johanna & mormor leker.

168397-2428
Bilden ar fran forra veckan da vi var pa Nai Harn beach.

Phuket kl. 11.45, lordag fm. Stranande sol & ca 34 grader.

Johanna bara alskar att leka med hink & spade och hon och mormor lekte hur mycket som helst nar vi var pa stranden. Pa bilden har Johanna badat klart for dagen sa hon har fatt pa sig sin svala body och sitter och myser med torr bloja.

Jag har kommit fram till att jag tycker att det ar skonast att vara pa stranden pa eftermiddagen for da ar det inte sa dar super varmt utan det bara helt underbart skont. Sa skont att man faktiskt klarar att sitta i solen lite :-) Mitt pa dagen ar det nastan for varmt for det, da blir det mest svala skuggan :-)

Nu har Johanna vaknat och personalen leker med henne. Var taxi kommer kl. 12 och hamtar oss sa jag ska skynda par har nu sa jag hinner med ett par till inlagg :-) Det kanns jatte kul att kunna blogga igen!!! :-)

Marknad i Wat Chalong.


168397-2427
Tva svettiga och trotta tjejer pa vag hem fran marknaden. Johanna holl pa att somna i min famn...

Det var riktigt kul att besoka marknaden och just nu pagar det en marknad i Wat Chalong , vid templet, som startade den 6:e febuari och pagar i 10 dagar, till den 16:e. Denna marknad ar 2 ganger i aret och den ar ocksa vart ett besok om du ska till Phuket nu! Marknaden ar hur popular som helst och det ar massa folk dar pa dagarna & kvallarna.

Har ar det ocksa Thai priser och hur billigt som helst and that we like! :-)

Smaklig maltid...


168397-2426

Pa marknaderna salger de en hel del mat som jag aldrig skulle kunna tanka mig att ens smaka ;-) men sa ar jag i och for sig en riktig fegis nar det kommer till att testa ny mat ocksa...

Exakt vad de star och tillagar pa bilden har jag ingen som helst aning om men en sak ar i alla fall saker: jag skulle aldrig smaka det :-)

Billig marknad!

168397-2425
Det var galet varmt nar vi gick runt pa marknaden. Som ni ser sa dricker Johanna vatten och sjalv svettades jag helt crazy sa vi var bara dar ca 1 time. Det var helt lagom.

Nar mamma var har sa var vi pa en marknad i Phuket town som ar varje lordag & sondag mellan kl. 17.00- 23.00 och dar ar det B I L L I G T att shoppa for dar ar alla priserna Thai priser :-) Som exempel kan jag namna att en Lacoste / Gant eller Ralph Lauren pike kostar ca 50kr.! ;-)

Sjalv shoppade jag en jatte fin klanning och en topp for 30 respektive 20 kr och det var priset de kostade, jag prutade inte en krona! :-) Att priserna ar sa laga dar ar for att de ar anpassade for Thai , inte for turister. och det var dessutom mest Thai dar vilket gjorde upplevelsen extra exotisk :-)

Om du ska resa till Phuket sa kan jag varmt rekommendera denna marknad! :-)


Krukor.

168397-2424

Sa har ser det ut nar man ska valja kruka dar jag shoppar mina blommor :-)  Och detta ar  bara en liten krok av hela den stoooora krukavdelningen hon har. Eftersom jag foredrar vitt / creme sa far man soka en stund for att hitta den man vill ha med sig hem (for man ska dessutom hitta en i ratt storlek..)  for 99% av alla krukorna ar i andra farger. Men den som soker han finner... ! ;-)

Min favvo blomma!

168397-2423
Damen som jag shoppar mina blommor hos ar sa sot. Har sitter hon och planterar for fullt. Jag tror foresten att jag ska gora ett stopp hos henne idag och se om hon fatt nagon ny leverans av vita orkides for sist jag var dar hade hon slut. De selger mest lila har nere.

Jag var och shoppade en till vacker orkide haromdagen och dessa vita ar mina absoluta favvisar! :-) Den ni ser pa bilden har jag stallt ute pa balkongen brevid jacuzzin och det ar mer an en granne / nabo som har kommenterat hur vacker den ar :-) 

Hemma borjar det val att vara dags for tulpaner snart?! eller de finns kanske redan i mangder? Sjalv saknar jag snittblommor faktiskt for det finns det inte mycket av har nere. Men da en orkide som den pa bilden kostar lika mycket som 15 tulpaner hemma sa klarar jag mig ganska bra anda ;-)

Hello Kitty saft.

168397-2422
Ni kan ju gissa hur glad jag blev da jag sag den har Hello Kitty saften / juicen i kyldisken pa butiken! ;-) Och det basta av allt ar ju att Johanna tycker att det ar busigt gott att dricka den ocksa sa idag  kommer en san har att korkas upp! :-) Bilden ar ett par veckor gammal... da hade Johanna ramlat och fatt ett rott sar under ogat men det ar borta sedan lange nu.

Jag tycker sjalv ocksa att den ar jatte god, for mig ar den ett substitut for Festis som jag alskar (jag ar inte sa glad i lask) och saknar eftersom den varken finns i Norge eller Thailand. Sa ni som ar i Sverige - drick en Festis for mig ar ni snalla :-)

Godmorgon soliga lordag!


168397-2420
Nar Johanna har pa sig sin UVdrakt sa slipper jag vara orolig for att hon ska branna sig. Och visst ar det otroligt att den inte ar rosa?!? ;-) det beror pa att det ar min mamma som shoppat den, hon alskar rott ;-) (ocksa fanns den inte i rosa, hon sokte sa klart...)  Pa bilden badar vi i poolen for nagra dagar sedan. Vissa dagar ar det massa folk i poolen, andra ar vi sjalva.

Phuket kl. 10.55, lordag fm..

LYCKA, LYCKA, LYCKA!!!!!!!

blogg.se fungerar ANTLIGEN! och Johanna sover brevid mig i vagnen har pa internetcafet ! :-) sa nu ska har bloggas och det ar bast jag skyndar pa sa att jag hinner se vem som ska bli den lyckliga vinnaren av klanningen ocksa! :-)

Idag vaknade Johanna redan kl. 7 och det ar bara helt underbart att ga ut pa balkongen da och veta att det ar precis lika soligt och varmt som alla andra dagar :-) Och det ar sa mysigt att Johanna gar raka vagen till balkongdorren fran sangen pa morgonen. Hon tycker att det ar sa kul att titta pa alla tradgardsarbetare och poolkillarna m.fl. som ar igang och jobbar tidigt pa dagarna.  Som den desperate houswive jag ar om dagen sa har jag sa klart tittat om det finns nagra snygga tradgardsmastare att vila ognen pa? men ickesanicke ;-) Och min JIG tycker att det kanns tryckt och bra nu da han ar langt ifran oss :-)

Jag kannar mig sa nojd for jag har tagit med mig min bok med citat idag sa varsagoda har kommer dagens:

"Alla manniskor ler pa samma sprak."
Ur "En harlig bok".

Och det ar sa sant som det ar sagt! speciellt har i Thailand! :-) ALLA ler och ar glada och trevliga och det forgyller verkligen dagarna! :-) Och de flesta forstar inte sa bra engelska har och pratar knappt nagon engelska heller sa oftast far man bara le och kora lite teckensprak ocksa blir allt bra till slut i alla fall :-)

Njut dagen & ta tillvara helgen!!

Dumma blogg.se....

168397-2419
Glad Johanna springer fram i gangen utanfor var lagenhet haromdagen.

Phuket kl. 12.00, fredag formiddag.

Dumma blogg.se... Igar tajmade jag Johannas nap PERFEKT sa att jag skulle kunna blogga 1 time, men da fungerade ej blogg.se ;( och idag har jag & Johanna nu varit pa intrnetcafet i over 1 time men blogg.se har legat nere och borjade fungera for exakt 1 minut sedan och nu kommer var taxi och hamtar oss om 10 min + att Johannna borjar bli otalig nu....

Sa himla synd..! for internet fungerar annu ej pa var resort sa jag ar helt beroende av att blogg.se fungerar de ganger jag aker hit (det tar ca 10 min med taxi fran resorten hit).

Men, men - solen skiner och det ar varmt och skont och vi ar friska och det ar ju huvudsaken!! :-)

Forsoker lagga ut ett par bilder nu i farten men sen maste vi ivag hem igen. Jag ska forsoka aka hit igen senare idag men annars blir det imorgon och da hoppas jag blogg.se fungerar! :-)

P.g.a. detta tekniska underhall sa har jag heller inte kommit in pa min blogg sa jag har inte kunnat lasa kommentarerna till tavlingen = jag kan inte utse nagon vinnare annu :( beklager. Men - den som vantar pa nagot gott...!

Kram!

Njut dagen!!


168397-2418
I bakgrunden ser ni en super cool poolbar som de hade pa hotellet vi besokte i Karon igar. Min tunika har jag shoppat pa rea har nere och aven Johannas klanning kommer harifran.

Phuket kl. 12.15, tisdag formiddag.

Nu ska vi aka hem till resorten. Idag ska vi bada & sola i poolen fram till att mamma kommer fran golfen, da ska vi aka till Kata Noi Beach och njuta eftermiddagen pa stranden :-) Mamma reser hem i morgon sa det galler att ta tillvara dagen idag & imorgon. Sen blir jag och Johanna sjalva i 2 veckor.

Jag onskar dig en underbar dag!

Carpe diem!

Kram!

P.S nasta gang jag bloggar talar jag som sagt om vem som vunnit tavlingen!

Marknad vid Chalong tempel.

168397-2417
Min mamma, jag & Johanna och i bakgrunden Chalong Tempel som ar jatte vackert!

Vi var foresten pa marknad vid Chalong tempel (super nara dar vi bor) haromkvallen tillsammans med var granne - Roar. Den har marknaden ar 2 ganger varje ar och den startar egentligen inte forren den 6:e februari men det var absolut tillrackligt mycket som redan var pa plats sa vi gick runt och myste i 1 time och jag shoppade lite sma saker till Johanna.

Pa dessa marknader ar det HUR BILLIGT SOM HELST! och det skona ar att det ar fasta priser sa man behover inte pruta.

Jag ska skriva mer och tipsa om ett par marknader och ge er adress etc en annan dag da jag bloggar! :-)

Nu borjar Johanna bli otalig har... ;-)

Glad Johanna i Karon.

168397-2416
Johanna pa balkongen till Eva & Algot igar.

Sa har glad var Johanna da vi var pa utflykten till Karon igar. Hon riktigt myste! :-)

Johanna har 2 nya tander pa gang uppe pa varsin sida ocksa tycker hon att det ar hur kul som helst att bada i poolen & i havet. Hon kan bada i timmar.....! :-) ocksa alskar hon att leka i sanden sa klart, med hink & spade.

Oss igar..

168397-2415

Phuket kl. 12.00, tisdag formiddag...

Igar badade & solade vi i poolen pa hotellet och just nu sa ar det riktigt mycket folk pa resorten, sa pass manga att det faktiskt var svart att fa en solstol och det har aldrig hant forr !

Det ar manga som hyr lagenheter har nu och det kan aven ni som laser min blogg gora! Jag kommer att skriva mycket mer om det senare en dag... :-)

Hur som helst - det ar jatte kul att det ar sa mycket folk for det ar oftast barn som Johanna kan leka med i poolen. Och igar hade vi jatte trevligt sallskap vid lunchen i poolbaren ocksa.

Efter bad & sol sa tog vi en taxi in till Karon Beach dar mammas goda vanner Eva & Algot (som var pa middag hos oss i lordags) bor och besokte dem pa deras hotell innan vi gick ut och at jatte god middag.

Karon Beach ligger ca 20 min med taxi fran dar vi bor.

Oj, nu vaknade Johanna... da far jag nog bara till ett till inlagg innan vi ska hem och bada.

Yrke: mamma.

168397-2413
Working mama.

Nar vi ar har nere sa far jag tid till eftertanke och plotsligt insag jag att mitt yrke just nu helt enkelt ar : mamma.

Om nagon sagt det till mig for nagra ar sedan, att jag skulle vara hemma med min dotter, sa hade jag skrattat pa mig och sagt att det var det mest otankbara. Men nu ar ju faktiskt min mammaledighet slut och Johanna har blivit 17 manader och vi njuter dagarna tillsammans har i soliga Phuket.

I skrivande stund sa maste jag erkanna att jag faktiskt trivs riktigt bra med mitt yrke! :-) Mest for att jag vet att det bara ar for en period, ocksa tycker jag att det ar sa underbart att fa mojligheten att folja Johannas utveckling. Men  snart ska jag ta tag i mitt kommande jobb prosjekt och da blir det en annan verklighet som blir minst lika spannade! :-) .

Da blir det back to work och back to dagis :-) och no more desperate houswive ;-) Men fram till dess ska jag NJUTA den tiden vi har har nere for detta blir kanske once in a lifetime som vi har en san har paus.

Till sist maste jag saga att alla ni som ar hemma med era barn ar varda en MEDALJ! Det ar ett tufft yrke att vara mamma och ingen som inte har barn sjalva kan forsta det.....  You go mamas!!!!! :-)

Fabulous tisdag!

168397-2412
Har ar vi ute och gar pa var resort. Johanna gar helst barfota pa dagarna och jag tror att hon njuter av att slippa ha pa sig sa mycket klader, det gor i alla fall jag! ;-)

Phuket kl. 11.30, tisdag formiddag...

Godmorgon alla harliga! :-)

Har i Phuket har vi annu en solig dag med super skon varme! :-) och vara dagar startar alltid med att Johanna vill ga ut pa balkongen och leka med vattnet fran kranen till jacuzzin. Hon fyller en liten vattenflaska ocksa hjalper hon mig att vattna blommorna :-)

Mamma spelar golf idag och min trevliga granne knackade pa och sa att internet fungerade sa jag och Johanna var over till honom pa morgon men internet kom & gick och nar det val fungerade sa var det SUPER trogt sa nu har vi akt till det internet stalle som jag hittade igar och Johanna sover sott i vagnen vid min sida :-)

Eftersom jag ar lite osaker pa hur lange hon kan sova har inne dar det later en hel del ( de framkallar bilder och det kommer och gar folk hela tiden ) sa ska jag vara lite snabb med bloggandet. Men - senare idag, eller imorgon ska jag aka hit ensam ocksa ska jag:

1: utse vinnaren i tavlingen! :-)
2: skriva och beratta lite mer om livet har nere.

Men - nu ska jag mysa med att lagga ut bilder och skriva om var gardag :-)

Jag onskar dig en fabulous tisdag och hoppas att du tanker pa att fokusera pa allt du ar BRA pa istallet for saker du onskar att du var battre pa. Var stolt over den du ar! :-)

Kram!

Har ater vi.

168397-2411
Jag ar jatte nojd med bilden pa Johanna :-)

Phuket kl. 11.40 mandag fm.

Nar vi inte sitter ute och ater (som vi oftast gor..) sa sitter vi har inne och myser. Stolarna kopte vi pa "Index" och de ar egentligen i brunt skinn men sa fick jag "intercraft" att sy jatte fina vita overdrag sa nu ar jag jatte nojd med dem :-)

Oj, nu kom min taxi kille och sa att vi maste aka. Jag forsoker aka hit och blogga mer senare idag! :-) sa vi ses om ett tag igen! :-)

Jag onskar dig en UNDERBAR mandag och en perfekt start pa denna nya vecka! och inte bara ny  vecka - det ar ju dessutom ny manad sedan jag bloggade sist sa: HAPPY februari!!!

Bloggar mer sen!

Kramar fran ett fantastiskt underbart harligt Phuket ! :-)

Lagenheten.

168397-2410
Johanna har sina leksaker brevid dar hon star.

Som lovat kommer nu ett par interiorbilder fran lagenheten :-)

Har ser ni vart "vardagsrum". Jag hade precis fatt monterat upp tavellisterna fran Ikea ;-) bak soffan da jag tog bilden sa dessa ska nu fyllas med diverse bilder & saker och jag lovar sa klart att visa hur det blev da jag ar klar :-)

Ops, jag bestallde hamtning till kl. 11.20 och nu star min taxichauffor och stampar har utanfor... bast att jag skyndar pa lite. Det var ju bara sa fantastiskt jatte kul att fa blogga igen att jag har lust att sitta har hur lange som helst!!! :-)

Var balkong.


168397-2409

Phuket kl. 11.30, mandag formiddag.

Oj, jag ser att bilden blev lite suddig... ja, ja,.. har ser ni i alla fall vara nya utemobler :-) ocksa Johanna och mamma som ar pa vag ut :-)  I bakgrunden skymtar 2 av vara gaster: Algot & Oje.

Det ar bara SA mysigt att ha sa stor och harlig balkong! :-) Jag bara njuter av att sitta dar ute och bast av allt ar att vi inte har sol dar forren pa em, efter kl. 14, och det ar perfekt for da slipper det bli sa galet varmt pa morgonen da vi ater frukost.

Middags bjudning.

168397-2408
Jag & Johanna ar pa vag ut pa balkongen for att servera en valkomstdrink: ett glas bubbel :-) I bakgrunden ser ni vart kok och vara nya hissgardiner. Vara koksstolar har dessutom fatt vita overdrag.

Phuket kl. 11.20, mandag formiddag. (stralande SOL, och VARMT!)

I lordags hade vi en super trevlig middagsbjudning :-)

Vi hade bjudit hem trevliga vanner av mamma som ar pa ferie har nere + ett annat trevlig par som bor pa samma resort som oss och som ocksa kommer fran Lulea.

Resortens svenska  kock Markus fixade jatte god middag och det var saaa lyxigt och bekvamt att slippa tanka pa att laga maten :-) De var 3 personal som kom upp och serverade oss kl. 18.30 och lite senare kom de upp med dessert ocksa. Det som ar sa fantastiskt har nere ar att det kostar mindre att gora sa an att aka ivag och kopa mat och laga den sjalv! :-)

Nya armband..



168397-2407
Beach shopping.

Det ar ett Thai tangentbord pa pcn jag skriver ifran sa jag forstod inte helt hur jag skulle vanda bilden for alla funktioner star pa Thai;  darfor ligger den ;-)

Jag & mamma shoppade nya armband fran "bergsfolket" pa KataNoi Beach haromdagen. Jag kopte det rosa & det smala i silver som det hanger hjartan & elefanter pa :-) (det breda i vitt guld fick jag av JIG da jag fodde Johanna, det ar Cartiers "love armband")

Loooovely day!!



168397-2406
Har ar jag & Johanna pa Kata Noi Beach forra veckan. Det gick STORA vagor den dagen sa vi lekte mest i sanden :-)

Phuket kl. 11.10 mandag formiddag.

ENTLIGEN!!!! har jag funnit en losning pa hur jag ska kunna blogga!!!! :-) och nu ar jag bara sa HAPPY!! :-)

Jag sitter nu pa ett internetcafe inne i Chalong. Tog en taxi hit fran resorten och det tar ca 5 min. Och det som ar PERFEKT har ar att jag kan lasta ner bilder ocksa! :-) det ar namligen en Kodak butik sa har jobbar de med att framkalla bilder for fullt :-)

Det har ju inte bara varit sa att min pc gatt sonder, det har dessutom inte varit nagot fungerande internet pa var resort pa maaaanga dagar :-( Haromdagen satt jag tex inne hos min super snalla granne Roar - han later mig lana hans pc precis hur mycket jag vill - ocksa skrev jag DET langa inlagget men da jag skrivit klart sa var jag utkastad fran nett. Och sa ar det OFTA pa var resort tyvarr. Nu har de sagt att de fixat nya ledningar sa att vi kan plugga in i vaggen istallet for tradlost och da menar de att allt ska fungera battre. Det ska vara pa plats om ca 2 veckor.

Men - jag kommer att aka hit och blogga varje dag nu!! Gud vad kul!! :-) Jag har verkligen saknat att inte kunna blogga och jag har saknat kommunikationen med er som laser! sa - det kanns fantastiskt att vara back in blogg business igen! :-)

Jag hoppas att allt ar bra med er som laser och TACK for ert talamod da jag inte kunnat blogga pa en stund. Ni ar underbara!

Nu ska jag skynda pa har och lasta ner fler bilder :-)

Kram!


Bloggtoppen RSS 0.91