Buuuu!



Mitt eget lilla spöke sitter och tittar (hur mycket man nu ser under en tygservett? ;-) på mamma som lagar mat. Vi har super mysigt middagsbesök av min bästa vän Petter och middagen är nästan klar.  Strax Idol också! :-)

Önskar dig en super trevlig kväll denna halloween !

Kram! ♥

Halloween !


Bedårande söta halloweenkostymer från Potterybarn Kids.

Sedan jag fått barn så tycker jag att halloween är en lite  jobbig festlighet p.g.a. av alla läskiga masker , kostymer & dekorationer som fyller både butiker & skyltfönster för Johanna säger "läskigt mamma!" också pekar hon på tex ett monster som står i ett skyltfönster och tittar på oss.

Så - jag hoppas att de barn som eventuellt kommer och "trick or treat" bakom vår dörr i helgen är utklädda så här sött & fint som på bilderna istället för som monster så att Johanna slipper mardrömmar..  Och själv skulle jag bli GLAD om jag öppnade dörren och såg söta barn för jag måste erkänna att jag inte heller gillar otäcka masker som tex den från filmen Scream...  Skräckfilmer har aldrig varit min grej.  (men Scream filmerna var ).


Dagens tips ! Köp hem godis till de barn som kommer och "trick or treat" i helgen ! :-)

USA är ju denna weekend verkligen en stor festlighet för alla barn och titta här så söta halloweendräkter det finns att köpa hos Potterybarn Kids:

   
   
Sååå  SÖTA dräkter och helt underbart fina små "korgar / väskor" att samla godis i. Jag ser fram emot första gången Johanna ska klä ut sig så som hon längst ner till höger :-)

Jag & Johanna ska ha lite mysig halloween firing här hemma i eftermiddag. Vi ska göra iordning en pumpa och fylla den med  ljus och ställa ut den på balkongen också ska jag överaska Johanna med halloweenballonger då jag hämtar henne på dagis.   Och om jag skulle dekorera hemma idag så skulle jag önska att det såg ut så här:

  
Snyggt med VIT dekoration (och lite svart...) för orange är inte helt min grej och det passar inte in hemma hos oss heller.

Nu ska jag iväg ut och fixa ärenden så jag önskar dig en lovely fredag ! :-)


Dagens!


Ballongen i bakgrunden avslöjar var vi åt middag igår ;-)

På morgon gick det undan i svängarna och det här var vad som åkte på: Topp Splendid, underklänning + klänning Odd Molly, strumpbyxor Wolford , skor BilliBi också mitt lyckoarmband som jag har på mig varje dag :-)

Och så här såg det ut nyss då jag kom innanför dörren:


Päls H&M Trend, kofta Odd Molly och väska Gucci.

Vi stoppade på ett bageri på vägen till dagis för att köpa med halloween bakelser som ser ut som små spöken att bjuda alla på dagis på men de hade inte fått in dem ännu :-(  så jag får tänka på att det  är tanken som räknas ;-)

Nu : dags att köra JIG till flyget och på vägen hem ska jag fixa ärenden.


HAPPY HALLOWEEN!


Titta vad fint de dekorerat Drottninggatan i Stockholm då jag var där för ett par veckor sedan.

Godmorgon alla underbara ! och happy halloween ! :-)

Idag startade vår dag strax efter k. 07 av att hjärtat kom in på sovrummet och sa "välling mamma!" så nu sitter hon i sin favorit fotölj i vardagsrummet och dricker och myser. Själv så jag precis en intervju med en av mina favorit konstnär, Björg Thorhallsdottir, på norska Godmorgon och hon berättade om ett evenemang som ska få ett eget inlägg senare.

Jag ska ta tag i dagen här nu för det återstår en del fix innan JIG reser och jag ska köra honom till flyget så snart som jag lämnat Johanna på dagis.  Plötsligt längtar jag själv till solen & värmen.... ska bli skönt att resa iväg snart .

Här kommer en dagens:

"The past is history, the future is a mystery, this moment is a gift. That´s why it´s called the Present!"

Jag önskar dig en härlig dag och i Sverige är det väl röd-dag idag, eller är det halvdag? Här i Norge är Halloween ingen helgdag så här kör allt på precis som vanligt hela helgen :-)


Sweet dreams & ett boktips!


Ytterligare ett fint väggord från Vimsadekor som du kan vinna i
tävlingen.

What a day! Idag var det mycket som hände på en gång så nu ska en trött mama strax krypa ner under sköna täcket och läsa sin bok. Just nu läser jag Jane Green "Second Chance".

 
 Till vänster ser ni boken jag läser nu och till höger alla böcker jag läst avJane Green sedan 1997. Eftersom jag oftast läser mina böcker på resor (har sällan tid annars..) så föredrar jag pockets som väger lite (har alltid övervikt ;-)

JaneGreen blev direkt en favorit författare då jag köpte hennes första chic lit bok i London 1996 och sedan då har jag läst alla böcker som kommit ut. Men just nu ligger jag lite efter.. (får skylla på Johanna ;-)  så jag håller på med Second Chance och hennes senaste, The Beachhouse, ligger i bokhyllan sedan i somras (köpte den på flygplatsen i Bangkok) och bara väntar på sin tur...Jag läser alltid böcker på engelska, det är ett så bra sätt att hålla språket igång  och ja - jag älskar chic lit  ! :-)

Nu ser jag fram emot....

.... Sweet dreams ! ♥

Packning pågår.


Tyvärr är inte detta mitt bagage ;-)   (foto: Paul Costello).

Vi har varit iväg hela lilla familjen och besökt min vän Petter på Höyer butiken i eftermiddag. Trevligt ! Men då jag skulle ta söta bilder på hjärtat i provrummen så stod det "change the battery pack" på min kamera. Att jag aldrig lär mig... ;-) så jag har tyvärr inte en enda bild med mig hem..

Nu pågår packning här för JIG ska ta med sig en del saker åt mig & Johanna eftersom vi också ska resa ner snart och  nycklarna till lägenheten,  våra thai-mobiltelefoner och våra thai-bankkort ska sökas fram (är plötsligt väldigt osäker på var de är.. hmm... men de ligger säkert på något smart ställe ;-)

Den här dagen hinner jag tyvärr inte riktigt med allt... men imorgon är det annan dag och DÅ !

Njut kvällen :-)

P.S jag såg att jag länkat fel till
Charlotta på Chic  i ett tidigare inlägg men nu är den rätt !   (skriver blogg.se av bara farten.. ;-)


Dagens interiörbild!


Fantastiskt FINT barnrum från senaste
SkönaHem.

Det är verkligen inte ofta som jag ser barnrum som jag tycker är fina i mina blader som jag köper men ibland händer det och det här barnrummet som är med i senaste svenska Sköna Hem är ju bara helt underbart fint!  Och kolla in gardinerna ! I love them !! :-)

Jag har det lite körigt här just nu men jag återkommer senare då jag fixat klart, hämtat Johanna och vi har varit iväg ut på några ärenden..

Hoppas att du har en härlig dag och att du är lycklig ! :-)

Kram! ♥

Cool jumpsuit.


Bilden kommer från ett av mina favorit blader:
CHIC.

Kolla in jumpsuiten från Maison Martin Margiels  som Charlotta Flinkenberg (chefredaktör Chic)  & Sarah Jessica Parker har på sig. Visst är den cool ?!  Den är lite "fulsnygg"  och den måste ju vara världens skönaste plagg att ha på sig !  tänk så smidigt att bara hoppa i den också är man klar för dagen ! :-)

Charlottas blogg är föresten en av de bloggar jag läser varje dag. Hon är så skön och bjuder så mycket på sig själv och hon skrivet riktigt kul :-)

Den här jumpsuiten vore perfekt att ha med sig till  Thailand... 


Det är lite mycket nu..


Katherine Heigl har händerna lika fulla som jag har just nu ;-)

Nu då jag är tillbaka i verkligheten igen efter min lyxiga mammastund så känner jag mig som Katherine Heigl för det är minst sagt lite mycket nu.... Men det är bara kul för jag älskar att ha fullt upp !  också är det ju oftast så att då det väl händer något så händer allt på en gång ;-)

Som ni vet så skulle vi ju resa till Thailand på tisdag men mitt jobbuppdrag gör att jag väljer att stanna hemma och jobba med det så länge det krävs.  Detta innebär en lite speciell situation för vår lilla familj för JIG reser nämligen till Thailand IMORGON och planen var att vi skulle ha ca 2 veckor tillsammans där nere innan han reser hem igen pga jobb men - nu ser det ut som att vi blir här och att han blir där... ha, ha tokigt !  men eftersom jag älskar att jobba så väljer jag det nu och jag är glad över att min JIG förstår det och själv unnar jag honom ett par veckor i solen innan han ska in i nytt jobb. Det är bra vi har Skype ! ;-)    

Bäst jag äter nåt nu så jag får energi till allt fix  & jobb som ska göras idag :-)


Dagens lyxiga mammastund.


Idag har jag på mig linne By Malene Birger, underklänning + tunika Odd Molly och pälsen från H&M Trend.

Å vad det passade bra att jag hade tid för att fixa mina naglar just idag för jag behövde en skön & lyxig mammastund :-) Och Marit som gör mina naglar fina är så söt. Om du ska göra din naglar så kan jag varmt rekommendera henne ! 

  
Nya blader: svenska Lantliv med Julspecial ! och svenska Plaza Kvinna också försökte jag få fram hur naglarna blev :-)    De söta tjejerna köpte jag en bulle av för att stötta operation dagsverket och de blev så glada över att jag ville fotografera dem :-)

På vägen hem stoppade jag på Narvesen för att köpa med mig lite nya blader hem och de har -25% just nu på alla utländska blander så missa inte det ni som bor här ! :-) Och då jag stod där och tittade i hyllorna så kom plötsligt 2 tjejer fram till mig och frågade om jag ville köpa bullar? Det är "operation dagsverket" i skolorna idag och självklart stöttar jag det så jag mumsade på en bulle på vägen hem :-)

Och det påminner mig om att jag måste komma ihåg att köpa hem godis till helgen om det kommer några utklädda Halloween barn och knackar på dörren. 

Nu: frukost eller ska jag kanske säga lunch? ;-)



  

Godmorgon torsdag !


Fabulous skor från Christian Louboutin.

HAPPY torsdag kära bloggisar ! :-)

Här startade även denna dag kl. 06.30 så det kanske är vår nya starttid? Hoppas det för oj ! vad jag har hunnit mycket på morgon och vi kommer t.o.m. att vara på dagis i bra tid . Härligt ! :-)

Jag pratade med min kära mamma på morgon och hon berättade att min (och hennes) absolut FAVORIT BUTIK i Luleå,
Kringlan, har 50% rea på allt i butiken idag och imorgon så det är mitt DAGENS TIPS! till alla er shoppingglada bloggisar som bor i Luleå ! :-)  De har bl.a. ett bra urval av Odd Molly där så du kan verkligen FYNDA ! :-)  och jag måste ju erkänna att jag önskar att jag var i Luleå idag så att jag kunde gå dit med min mamma....

Men - jag är i Oslo och nu ska vi skynda iväg till dagis för kl. 10 ska jag fixa naglarna.

Carpe Diem!

Kram! ♥

Good night!


Vackert väggord från
Vimsadekor som du kan vinna i tävlingen. Missa inte det !

Vilket mysigt program Bonde söker fru är ! :-) och när jag såg hur ledsna Peters killar blev då 2 fick åka hem så kunde jag inte låta bli att fundera på om det kanske var love in the air mellan några av deltagarna... ? man vet ju aldrig ;-)

Så fort sluttexterna rullat klart så somnade jag bums! i soffan för jag var helt slut efter kvällen. Vaknade för ett tag sedan och hade fått ett mejl med fantastiskt innehåll som gör att jag just nu är väldigt osäker på exakt när det blir Thailand för oss? Ska sova på saken.. :-)

Nu ska jag pussa Gucci good night för han är den enda killen som är hemma här i kväll ;-) och imorgon är det en ny dag fylld av jobb och jag längtar redan dit !

God natt kram! ♥

Nu ska här mysas!


Vacker mor & dotter bild av Paul Costello.

Jag & Johanna har varit ensamna hemma i kväll och Johanna har varit övertrött efter all lek på dagis så hon har inte kunnat somna. Först gick hon upp för att bajsa och sen , när hon la sig igen så kräktes hon över hela sängen.... mitt stackars lilla hjärta...  Men till slut somnade hon sött till "Lilla gumman" boken som är den stora favoriten om dagen ! :-)

Nu ska jag mysa med Bonde söker fru på svenska TV4 och med middag för jag är såå hungrig (fick aldrig fixat maten pga omständigheterna så Johanna fick en enklare middag idag).

Önskar dig en super mysig kväll ! :-)


Lägesrapport!


Så här såg det ut då vi gick hem från dagis. Stövlarna åkte på och mina Odd Molly sockar passade perfekt till dem.

När jag kom för att hämta Johanna på dagis idag så hittar jag henne dansande till turkisk härlig musik och hon hoppade upp och ner och klappade händerna och hade "the time of her life" så hon sa bye, bye mamma och vinkade till mig och tyckte att jag skulle gå hem , ha, ha :-)  Så vi blev kvar där en stund och hon hade bara SÅ kul med sina kompisar.

Men - nu är vi hemma (till slut!) och jag ska laga köttfärssås & spaghetti till middag. En favorit !


.. och så här såg vi ut i våras då vi hade vår paus i Thailand dec -06 till juni -07.

Dessa 2  bilder  på oss är verkligen kontraster och det känns härligt att vi snart har sand mellan tårna igen.


.. och så här såg det ut då jag hämtade Johanna på dagis. Hon var super busig och jag har aldrig sett henne åka med huvudet först förut :-)

Nu - dinner time!

P.S jag körde på med liknande bilder idag, som en röd tråd ;-)



TÄVLING eftersom... Gizmolina ♥ sina läsare !



  ♥ Mina kära bloggisar ♥
nu är det dags för en ny härlig TÄVLING här hos Gizmolina !

Den här gången i samarbete med
Vimsadekor som har helt FANTASTISKA väggord som ju är SÅ FINT som alternativ till tavlor och en cool sak är att du kan designa en helt egen unik väggtext som alternativ till de färdiga.

    

    
Detta är bara ett litet urval ur Vimsadekors härliga sortiment. Som alternativ till väggord så finns även ord att fästa på tex leksaksboxar (se blå bilden).


Vinsten är ett PRESENTKORT på 500kr  ....
....som gör att du kan välja fritt ur sortimentet och hitta den produkt som passar bäst för just DIG ! :-)

Själv har jag lust att beställa hur många väggord som helst .... I love it !

Om du vill tävla så skriver du en kommentar i detta inlägg senast lördag 1 nov.

♥ KRAM & LYCKA TILL! ♥

Blött om fötterna & tänkvärt !


På väg hem från dagis..

Det var kanske inte så smart att välja UGG idag för oj ! så blöt jag var om fötterna då jag kom hem. Det droppade vatten från sockarna :-)  Idag är det ett perfekt Hunter väder (stövlarna ni vet) och jag har SÅ lust på ett par svarta för mina ljusrosa känns sommar....  

   
Vi kollar in snön på morgon också blev det lite bus då kläderna skulle på :-) Min blus kommer från H&M Trend, halsband Chanel & jeans Miss Sixty. Johanna har tröja + kjol från H&M och tights från Zara (DE ville hon behålla ;-)

Jag har precis ätit en god frukost och fixat några jobbsaker också hörde jag en otroligt tänkvärd sak på TV nyss:

"Vi förväntar oss att andra ska göra oss lyckliga och att andra ska lösa våra problem men det är bara vi själva som kan skapa vår egen lycka och lösa våra egna problem."

Så sitt inte och vänta på att lyckan ska knacka på dörren utan öppna istället dörren och gå ut och hitta den ! :-)


Godmorgon årets första snö!


Vissa dagar vill man bara lägga sig ner och flyta runt i en pool...  :-)  (bild: Paul Costello)

Idag väckte Johanna mig rekord tidigt så det var nog en mening med att jag skulle lägga mig tidigt igår ;-)  Redan kl. 06.30 stod hon nämligen vid min säng och ville ha sin välling och nu ligger hon och myser i sin favorit fotölj med kudde och gossedjur.

Och idag är det första dagen med SNÖ ! Stora vackra snöflingor dalar ner och det ligger ett tunnt täcke av snö ute. Mysigt ! och Johanna tycker att det är jätte spännande när vi står vid fönstret och tittar ut. "Snö mamma!" säger hon :-) 

Nu ska jag hoppa i duschen och göra mig klar för dagen och även försöka hinna jobba lite innan vi ska iväg till dagis.

Här kommer dagens:

"Det finns dagar som är som trappor, man måste välja om man ska gå upp eller ner."

Jag tycker att det här är en perfekt dag att ta ytterligare ett kliv eller två uppåt mot drömmen ! :-)  Så - jag önskar dig en underbar dag fylld av framsteg !

Kram! ♥

Natta!


Lovely bild.

I kväll ska jag slå personligt rekord i att lägga mig tidigt så när jag skrivit klart detta inlägg så ska jag gå raka vägen till sängen och lägga mig och titta på Sex and the city, eller kanske läsa bok?  Hmm..  alla dessa val ;-)

God natt mina kära bloggisar, vi ses igen imorgon och då blir det ny tävling !

Natta ! ♥

Min pool premiär?


Miss Sixty.

Kanske det är så här jag ska se ut då jag gör min entré vid poolen på vår resort i Thailand då vi kommer ner dit i november?   eller kanske inte... ! ;-)

Mitt hjärta somnade sent i kväll efter en super mysig kväll då vi bl.a. poppat popcorn :-)  och nu är det dags för Grey´s här.

Hoppas att du har en jätte mysig kväll !


Dagens!


Klänning från Saint Tropez (märket alltså , inte stället ;-) som  jag sålde i min butik (+ underklänning), kofta By Malene Birger, sjal Faliero Sarti, jeans Miss Sixty (jag har lagat dem 100 gånger. älskar dom!) och stövlar från BilliBi. Också är lyckoarmbandet på så klart :-)

Idag har jag bara på mig "light vintage" ;-)  dvs kläder som är flera år gamla , ja, med undantag av min sjal :-)


Klar för att gå ut ! :-)

Nu ska jag ta en powerwalk med The Voice i lurarna till dagis !


Barnshoppingtips!


Klänningar & skor från Zara. finns i storlek 2 år och uppåt.

Jag var så glad över att jag äntligen hittat ett par lite finare höstskor & 2 höstklänningar till Johanna på Zara  men vad händer ?  Jo, hon tycker att skorna är hårda (det misstänkte jag.. så i lördags hittade vi ett par andra som jag ska visa senare) och när jag försöker prova någon av klänningarna på henne så säger hon "bort!" också går hon och lägger dem i påsen.

Så - nu ska jag gå och returnera allt på vägen till dagis. Men - först ville jag tipsa er om dem för de är ju så fina och passar perfekt till tights = mjukt & skönt att ha på sig  ! :-) 


Första kalla dagen.


Super SNYGG kappa i kort modell  från mitt favorit märke Juicy Couture som du hittar hos net-a-porter. Jag har alltid varit svag för guldknappar. Klassiskt & fint är det !  Ankelboots har jag däremot aldrig varit speciellt glad i men dessa från Cholé får mig att tänka om :-)  (hittade dem hos Barneys så de går ej att beställa på nett).

Brrr... idag är det första riktigt kalla dagen ute så jag fick en frisk prommis tur & retur till dagis på morgon :-) och efter att jag kom hem så har jag myst med god frukost samtidigt som jag surfade runt på nett och hittade dessa godbitar !


Nya morgonrutiner.


Hej och hå, ullsockarna ska på ! :-)   (jag vet - det är inte Ulvang.. vi gjorde ett pyttelitet undantag ;-)

Nuförtiden så är det inte riktigt lika enkelt att göra oss klara på morgonen för nuförtiden så är Johanna ganska klar på vad hon vill ha på sig : "Klänning!" och både sockar och skor ska hon helst ta på sig själv vilket naturligtvis är jätte sött & BRA och.... tidskrävande ;-)   Men! övning ger färdighet och varje dag gör hon framsteg som det är underbart att vara publik till :-)

Johannas dagens består föresten av: body Polarn & Pyret, Hello Kitty klänning H&M, kofta H&M, ullstrumpbyxor MP, tights Zara och hårspänne & snoddar från H&M.


Så där ja ! Då var sockarna på. Nu dags för SKOR ! :-)


Kanske det går bättre om jag ställer mig upp? Jag testar ! :-)

Skorna kom på till slut och Johanna är så glad i dessa nya skor att hon t.o.m. bäddade åt dem på golvet brevid sin säng häromkvällen så de fick sova där under en liten filt . Varför har jag aldrig tänkt på att göra det med mina skor ??  ;-)


Godmorgon happy day!


Underbar feelgood bild och själv känner jag också för att hoppa högt och jubla idag för jag vann Cosmopolitan tävlingen med mitt blogginlägg också ska jag starta ett nytt samarbete med min blogg som jag hoppas ska bli riktigt bra både för er läsare och för mig !  :-)

Å vad detta vackra soliga höstväder gör mig lycklig ! :-) 

Idag vaknade jag strax efter kl. 07 av att Johanna stod brevid min säng och sa "mamma". Sen låg vi och myste i storasängen och såg på barnTV innan vi tog tag i dagen och nu är vi på väg till dagis så - jag återkommer då jag är hemma igen .

Här kommer dagens:

"Följ din dröm"

HAPPY tisdag ! :-)

Kram! ♥

Lovely måndag.


Den här vackra klänningen från den duktiga norska designer Cecilie Melli fick jag låna av min bästa vän Kjersti då jag var på Blogawards. Jag har blivit förälskad i klänningen och en dag får den gärna hänga i min egna garderob...  Om du tycker om den så kan du beställa en egen här:
CecilieMelli

Idag har vi haft den mysigaste eftermiddagen med våra kära vänner Kjersti & Sunniva :-) Vi har druckis smoothies och ätit muffins och för Johanna är det total LYCKA att ha Sunniva på besök. Hon pysslar om henne och assisterar vid blöjbyten och visar henne sina saker och idag hade hon Sunniva i sitt knä för första gången och det var så "stort" för Johanna att hon inte pratade om något annat resten av kvällen :-)

   
Johanna pussar sin favorit hej då och sen hittade hon det "fiskespö" som vi hade till fiskdammen på hennes 2-års kalas och vips ! så gick hon iväg med det till den plats där vi hade fiskdammen och sa: "mamma, fiska!" . Jag blir ständigt lika imponerad över vad hon minns ! :-)  De fantastiskt vackra rosorna fick jag av Kjersti idag och de lyser upp hela vardagsrummet .

TACK vänner för att ni kom och förgyllde vår dag ! Den här playdate traditionen är verkligen en succé ;-)

Kvällens middag blev chicken tikka masala (älskar Indiskt) och kvällens Tv program blev  Top Model och det jag kommer att minnas mest från den här dagen var Johannas lycka då hon hade Sunniva i sitt knä ! :-)

God natt & Sov gott ! ♥

Grattis Hanna & Josefine!



Nu är det ÄNTLIGEN dags för mig att presentera vinnarna i tävlingen! :-)

Men - först vill jag säga TACK ! till alla 101 som tävlat och TACK för rörande historier och fina ord. Som vanligt så känner jag att ni alla förtjänar att vinna så det är inte lätt för mig att utse 2 vinnare men nu är det gjort.


Vinsten är denna fina prinsessetavla från
Petrifiedinpink som passar perfekt på barnrummet, som dop-present, som present till en nyfödd och självklart även som julklapp till någon prins eller prinsessa !


Som alternativ till prins/prinsessekronan finns denna tuffa bil.

Vinnarna har tävlat på min blogg flera gånger utan att vinna och de har skrivit både kommentarer och mejl till mig över en längre tid och eftersom jag brinner för "kundlojalitet" så var det helt enkelt deras tur att belönas den här gången :-)

And the winners are:

Postat av: Josefine,Blekinge

Vi börjar äntligen bli färdiga med vår sons rum, ska bli skönt att kunna ha hans kläder/saker lite mer samlade + att det ska bli så kul att inreda det såklart! Han är 5 månader så det dröjer ett tag innan han "flyttar in" på riktigt, men en så fin tavla vill han säkert ha! (Jag tycker i alla fall den var jättefin!)
Vi vill såklart vinna en prins/prinsesskrona, jag vill inte dela upp i pojk - flickkategori!
Håller tummarna!




Postat av: Hanna

Prövar min lycka på denna tävling denna gång! Min son har blivit biltokig och den fina tavlan med bilen skulle passa perfekt i hans nya rum som han snart ska få! Vi håller på renoverar vårt nya hus(som jag berättat förr)och bor sen 1 okt hos min svärmor i väntan på inflyttning. Märker på min son att fast han trivs bra hos farmor så är det lite konstigt för honom att vi "aldrig åker hem", och att hans rum och saker är plötsligt "borta". Svårt att förklara för en pojke som fyller två i januari. Ska bli så härligt att få visa honom hans nya rum med alla hans "gamla" leksaker! Och denna tavla skulle som sagt passa perfekt där! Kram/Hanna

2008-10-22 @ 20:31:02
URL: http://hannakarolina.blogg.se/

Stort GRATTIS Hanna & Josefine !

Mejla mig era adresser samt vilken färg ni önskar på tavlan till: [email protected] 

 ♥ Kram! ♥

Dagens på dagis!


Dagens: päls från H&M Trend, tunika Zara, tights French Connection, skor BilliBi, väska Gucci och handskar By Malene Birger.

Så här såg det ut då jag hämtade Johanna på dagis idag :-)  Eftersom jag suttit hemma och jobbat hela dagen så valde jag en bekväm outfit: tunika & tights och jag fick inte tid att byta om innan jag sprang iväg för att hämta hjärtat så jag slängde bara på pälsen utanpå :-)

Nu har vi precis sagt bye, bye till våra vänner och här väntar nu late dinner innan kvällsbadet.

Önskar dig en riktigt mysig höstkväll!

Kram! ♥

På väg..


Vackra skor från Manolo Blahnik.

Idag ska jag hämta hjärtat lite tidigare på dagis eftersom vi ska få mysigt besök i eftermiddag så nu ska jag gå iväg ut så jag hinner fixa några ärenden på vägen.

Kolla föresten in Mariah Caries skorum, enda fördelen med att inte ha alla hennes skor är väl att jag slipper beslutsångest över vilka jag ska ta på mig då jag går ut ;-)


Vilken dröm för en skoälskare !

Hoppas att din vecka startat med en GLAD dag ! :-)


Thailand närmar sig !


Här är vi på vår favorit beach : Nai Harn då vi hade vår "paus" dec-07 till juni -08.

Nu kan jag berätta att vi egentligen skulle resa till vårt andra hem i paradiset den 5:e november  ! MEN - nu då jag fått detta spännande jobbuppdrag så flyttar vi fram resan lite....  Så i skrivande stund så är det oklart exakt när vi reser för business först och pleasure sen ! ;-)

Det ska i alla fall bli underbart skönt med en längre period i solen & värmen igen. Lovar att berätta mer om när vi reser, hur länge vi ska vara etc så fort jag vet det själv :-)


Jobbar...


Plötsligt har det lönat sig att spara alla dessa mamma tidningar som jag köpt sedan 2005 då jag blev gravid och uttrycken "den som spar han har" kom äntligen till sin rätt ! ;-)

Det är ett hårt jobb att titta igenom mängder av blader men någon måste ju göra det ....  ;-)   Ska ringa runt till PR-byråer och några showrooms också och boka möten.  Jag får erkänna att jag älskar mitt jobbuppdrag !  :-) 

Mellan allt jobb här så läser jag era fina tävlingsbidrag. Återkommer senare med vinnarna :-)

Hoppas att du njuter dagen och att solen skiner hos dig också?!


Godmorgon nya vecka!


Jag undrar vad jag ska ta på mig idag...?  (Bild från Family Living).

Ny solig höstdag, ny spännande vecka & nya möjligheter att ta tag i sina drömmar ! :-)

Den här måndagen startade kl. 07.15 av att Johanna kom in på sovrummet nästan exakt samtidigt som min väckarklocka ringde. Det märks verkligen att vi har "fått en extra timme" för jag känner mig ovanlgt pigg och det ser ut som att vi kommer oss iväg till dagis ovanligt tidigt :-)

Min dag bjuder på jobb och i eftermiddag, efter dagis, kommer våra bästa vänner Kjersti & Sunniva på besök. 

Här kommer dagens:

"Alla våra drömmar kan gå i uppfyllelse, om vi har modet att hålla fast vid dem."

Nu fångar vi dagen ! :-)

P.S Stort TACK kära bloggisar för att ni gett mig info om vilka nettbutiker som är era favoriter och vad ni önskar att ert "drömblad / magazin" för barn 0-3 år ska innehålla. Era svar är till stor hjälp för mig i mitt jobbuppdrag ! :-)


Kram! ♥

God natt !



Söndag = ligga i soffan och chilla, Måndag  = business.

Imorgon är det en ny härlig dag och en ny härlig vecka! :-) 

Tänk på att dagarna som går är LIVET och att du ska bemöta andra så som du själv önskar att bli bemött. Själv fokuserar jag 100% på sånt som ger mig energi & glädje och det tycker jag att du också ska göra för då blir livet så mycket soligare !

Min vecka bjuder på massor med jobb och jag riktigt längtar till den startar... ! :-)

God natt kram! ♥

P.S jag presenterar vinnaren i tävlingen imorgon & visar Junibacken bilderna då.

Kvällens.


Kvällens blev: favorit tunika från By Malene Birger (ett par år gammal) och svarta stumpbyxor från Wolford. Mitt kinesiska lyckoarmband har jag på mig varje dag :-)

Vår söndagskväll bjöd på god thaimat och trevligt besök av Johannas farmor :-)  Johanna har visat sina danskonster till Mora Träsk dvd´n också har vi ätit jätte goda muffins till dessert.  


Johanna såg något intressant på golvet precis då JIG skulle fota oss ;-)
  
 Nu sover hjärtat sött och JIG är och kör hem sin mamma. Själv ska jag skynda på här och gå igenom alla tävlingsbidrag för när JIG kommer hem så är planen att vi , 3:e gången gillt ;-) , ska sätta oss och se S.A.T.C. filmen  !    (Så - om jag inte presenterar vinnaren i kväll så blir det imorgon .  )


Söndag i parken.


Vacker höstdag!

Vi hade en SÅ fin tur i Frognerparken idag jag & Johanna. Solen lyste från en klarblå himmel och jag bara älskar (som jag sagt 100 gånger ;-) att de vackra höstlöven prasslar runt fötterna :-)


Rutshkanan är favoriten ! och på dagis säger de så här om Johanna: "henne hittar man alltid högst upp i sklien" :-)  (sklie på norska = rutshkana på svenska)

Johanna blev som valigt SÅ glad när hon såg lekparken men för att vara helt ärlig så gillar jag inte alls den där stora lekparken p.g.a att Johanna föll riktigt illa från hög höjd i somras och räddningen var att de lagt en form av "mjuk matta" under hela parken för annars vill jag inte ens tänka på hur det hade gått... Så detta gör att jag alltid får flashbacks från det otäcka fallet då vi kommer till parken och idag sa faktiskt även Johanna "aj, aj" och pekade på sitt huvud + på platsen där det hände. 

Men självklart var vi där och lekte lite ändå bland alla andra 100.000 "cityfamiljermedbarn" som var där ;-)  Det var verkligen helt hysteriskt mycket folk tack var det fina vädret men Johanna tyckte så klart bara att det var jätte kul och hon åkte rutshkanan om och om och om igen :-) Också mötte hon en av sina dagiskompisar í kön till rutshkanan. It´s a small world.!

 
Jag på innergården på väg på tur och då vi kom fram till parken så sprang Johanna sista biten till lekplatsen.

Vi köpte försten super god nygräddad våffla i parken för här Norge är det vanligare att man köper en våffla än en varmkorv då man är på tur i parken ! :-)  (det finns inte ens varmkorv att köpa, bara våfflor )


Dagens.



Så här såg jag ut då vi gick till parken:  Kofta Odd Molly, päls H&M Trend, jeans Forever 21 också mina favorit UGG :-)

Vi kom precis innanför dörren och nu ska jag fixa till här inför kvällens middagsbesök.



Ut på tur!


Så här ser Johannas nya höstskor ut. Varma & sköna. Hon gillar dem så mycket att hon springer runt i dem inne hemma :-)

JIG har varit ute och gått en tur med Johanna då hon sov sin nap och själv har jag städat hela lägenheten (dammsugit, fyllt / tömt diskmaskin, dammtorkat, plockat, hängt tvätt, hängt kläder (mina hamnar alltid i en stor hög...) etc etc ). Att städa är inte min favorit syssla men OJ ! vad det är skönt då det är gjort  och hela lägenheten luktar rent ! :-)

Nu ska jag gå ut och möta upp Johanna och vi ska ta en tur till parken i det soooliga och vackra höstvädret.


Vilken är din favorit butik på internet?


Snart drar julhandeln igång :-)

Nu är jag nyfiken på en till sak:

Vilken är din favorit butik på internet ? Framförallt är jag nyfiken på butiker som har med barnrum/barnkläder/barnsaker att göra!

Jobbar på för fullt här.... :-)


Working mama!


Johanna och hennes söta vän Vincent på Junibacken. Vi låste in våra kläder / saker i dessa små boxar för att slippa gå runt och bära på dem under vårt besök. På bilden är vi på väg hem..

Jag ska skriva och berätta om vårt underbara besök på Junibacken i Stockholm förra fredagen lite senare också ska jag utse vinnaren i tävlingen men nu måste jag först prioritera att jobba en stund och jag får SÅ mycket inspiration av detta jobbuppdrag att jag får lust att skriva en hel bok ! :-)

Njut dagen kära läsare ! :-)


Godmorgon vintertid !


En till inspirerande bild från Slettvoll. Nu är vintertiden här och det betyder att vi snart får se året första snö (något som ni som bor i norr redan gjort) och att julens alla middagar och glöggstunder närmar sig. Jag hade gärna suttit vid detta matbord och njutit en middag för det ser fantastiskt ut ! Fint med kläddastolar och kombinationen med en soffa.

Jag trodde att Johanna väckte mig kl. 08.30 och tänkte att det var en skön sovmorgon :-)  Vi satt och lekte på hennes rum ganska länge innan vi gick upp och satte oss vid pc´n (hon älskar att titta in hos
ÄlskadeIsabella och titta på videosnuttarna) och när jag slog på TV´n för att titta på Nyhetsmorgon så började plötsligt barntv ?! Och det var då jag kom på att klockan bara var 7.59 och det var dags att ändra klockan till vintertid ! Det hade jag helt missat :-) Vilken LYX att få en extra timme ! speciellt när man har mycket att göra .

  
Fler inspierande bilder från Slettvoll. Jag sitter gärna på det där hemmakontoret och jobbar idag :-)

Idag väntar en hel del jobb för mig, en tur i parken och besök av Johannas farmor.

Här kommer dagens:

"Hur man har det beror ofta på hur man tar det."

Njut dagen, de lyckliga ögonblicken, den lediga dagen, en god frukost, en tur i parken, en stund i soffan med tidningen, ring mormor/farmor/ en vän du inte hört av dig till på länge... Gör lustfyllda saker så blir dagen fantastisk oavsett väder!

Kram! ♥

God natt lördag!


Jag älskar idén att rama in barnens teckningar så som de gjort i köket också ser det bara underbart hötsligt ut med tjocka filtar och eld i öppnaspisen .  Bild från Slettvoll.

Det blev en annan film i kväll istället för Sex and the city så vi får ta den i morgon istället :-)

Nu ska jag krypa ner i sköna sängen och sova hur gott som helst. Och tänk- i morgon då vi vaknar är det söndag = veckans bästa slappardag.

God natt & Sov så gott ! ♥

En prinsessevagn!


En drömvagn från
JuicyCouture.

Se vad jag precis hittade ! En Maclaren resevagn som är stylad av Juicy Couture ! För mig som älskar Juicy så är detta så klart en drömvagn till Johanna :-)  Vi har en Maclaren resevagn i liknande modell redan men den börjar se så sliten ut att jag tror att vi bara måste shoppa en ny inför vår nästa Thailand resa ;-)

Bäst jag går och ser filmen nu så att jag får något annat att tänka på än den här vagnen... ;-)



Starpics.


Gwyneth Paltrow i ny vacker annonskampanj som lanseras i december.

Mitt hjärta somnade sent i kväll för hon tycker det är så kul med Stjärnor på is men det gör ju absolut ingenting för det är ju söndag imorgon = sovmorgon :-)

     
J.LO är alltid lika snygg men jag förstår mig inte helt på hennes man? tycker mest att han ser "skum" ut...  Eller vad tycker du?  Jessica Simpson & Heidi Kklum är två andra snyggingar !

Nu väntar "God kväll Norge" på TV och sen ska jag super mysa med Sex and the city filmen och jag riktigt LÄNGTAR till jag ska trycka på play !  Men först ska jag hoppa i min Juicy dress också ska jag ta fram lite god choklad.

Och just ja - gissa om jag & JIG hoppade högt då Johannas Mc.Donalds ballong small då den nuddade de levande ljusen på bordet tidigare i kväll... PANG! sa det och mamma och pappa blev räddare än dottern. Ha, ha ;-) 

Njut kvällen !

Kram! ♥

Vår mysiga eftermiddag.


Jag med sleeping beauty i vagnen på Café M runt kl.14.30 idag. Den rosa lilla väskan som hänger på vagnen är inte min, den är Johannas ;-)

Efter en runda i några butiker så passade jag & JIG på att ta en öl när hjärtat sov sin nap. Vi hamnade på Café M och där var det helt hysteriskt mycket folk men vi hittade en perfekt krok där vi kunde sitta och planera Thailand resan som närmar sig.

 
Precis när vi druckit upp så vaknade Johanna = perfekt tajming. Här sitter en helt nyvaken & småtrött Johanna i mitt knä och myser.

   
Mc.Donalds i eftermiddag. Johanna tar sig tid och äter lääänge så vi blev där en stund ;-)

Efter Café M gick vi till Johannas favorit ställe: Mc.Donalds ! :-) Ett happy meal med chicken-nuggets, pommes att doppa i ketchup och vatten till det är det bästa hon vet.  Också ballongen så klart och leksaken som följer med i boxen. Själv mumsade jag också i mig några chicken-nuggets. Gott !

Nu pågår kvällsmys här hemma och Johanna springer runt i pyjamasen. Det blir "Stjärnor på is" och Sex and the city filmen i kväll. Och - som pricken över i så ska vi lyxa med champagne för det blev aldrig att vi öppnade den igår så idag är den extra kall & god :-)


Dagens!


Idag invigde jag pälsen och det passade perfekt för det var riktigt blåsigt & kallt....brrr... Päls H&M Trend, underklänning+ tunika Odd Molly, jeans Miss Sixty, skor BilliBi och väska Gucci. I shoppingpåsen: skor till Johanna som ni ska få se senare.

Det blev en jätte trevlig "heldag" på stan för mig, Johanna & JIG och dagens sista stopp blev Mc.Donalds till Johanna stora lycka. Ska visa bilder från dagen senare. Nu ska jag tända massor med ljus och fixa lördagsmys här hemma. Tror kanske vi ska premiärelda i öppnaspisen också för det passar till det ruggiga höstvädret :-)


Outfiten utan ytterkläder. Tunika + underklänning från Odd Molly.

Hoppas att du också har en riktigt BRA dag !?


Hur ser drömbladet ut för er mamas?


Alla mammor: vad vill ni bli serverade i ert drömmagasin?

Som jag skrev häromdagen så har jag fått ett helt fantastiskt KUL och inspirerande uppdrag som kommer att förgylla min tid framöver ! :-) Och med anledning av detta så önskar jag er hjälp !

Jag undrar vad ni som har barn i åldern 0-3 år önskar att bli serverade i ett magasin / ett blad om barn ? Dvs vad vill ni helst läsa om ? vilka reportager är intressanta ? är det kläder? saker till barnrummet ? tips på inredning ? "sno stilen" från känsiar? barnvagnstester? tips till dok / kalas? etc etc ?

Jag blir super super GLAD om ni svarar vad ni helst vill hitta i ert "drömblad" om livet med barn ! :-)  Det finns ju en del sånna blade redan, tex dessa:

 
Vad läser ni helst om i denna typ av blader ?

Nu står JIG och Johanna och väntar på mig ute på innergården. Vi ska ut på stan en sväng !

Happy lördag och STORT TACK för hjälpen !

P.S idag är det sista dagen att tävla, missa inte det ! ;-)

Kram! ♥

Tjohoo ! det är lördag !


Så här glad är Johanna över att det är lördag ! Hon inviger ny skön topp / tunika från Polarn & Pyret.

Ååå vad härligt med LÖRDAG ! :-)

Vår dag startade strax efter kl.08 då Johanna kom in på sovrummet och kröp upp i stora sängen och låg där och tittade på barnTV. Mysigt ! :-)

Nu ska vi äta frukost men först ville Johanna visa sin nya fina topp / tunika från Polarn & Pyret som hon fick i ett paket igår (hon älskar att öppna paket så jag ber alltid personalen packa in) . Jag blev så glad över att hitta en topp i den här ljusrosa färgen men ränder igen för det var länge sen PO.P hade just dessa ljusrosa ränder i butik :-)

Jag önskar dig en fantastisk dag fylld av solsken & glädje !

Kram ! ♥

Dagens shoppingtips!


Crazy mama står och fotar mitt i natten ;-) Fuskpäls från H&M Trend. Pris: 698nok.

Jag hittade den här fina pälsen på H&M Trend i Bogstadveien igår men de hade bra kvar 1 st i size 42 för pälsen hade flygit ut ur butik (den kom in dagen före) så idag fick jag ta en tur ner till Oslo City för att shoppa min i rätt storlek :-)

Inte ofta jag ser en snygg fuskpäls men den här blev jag helt kär i ! Snygg i färgen (creme...) och perfekt till slitna jeans, klänning, kjol...  I love it !  Och om du ska ut på lördagsshopping imorgon så är denna mitt bästa shoppingtips !

Tusen miljoner TACK snälla mamma för att jag fick pälsen av dig. Du är enormt SNÄLL !  :-)

Nej, nu är det hög tid för sängen så jag hinner sova innan hjärtat väcker mig. Den här dagen har varit en ovanligt HAPPY day på alla möjliga sätt !

Natta ! ♥

Glassigt Idoltittande.


Vi valde att äta desserten efter middagen hemma så här har vi en glassig stund på golvet :-)

Efter en riktig myskväll så somnade en trött mama gott i fotöljen och vaknade där alldelens nyss...

Jag & Johanna har suttit på golvet i kväll och mumsat i oss god vaniljglass med chokladsås och tittat på Idol. Och ja, det var bäst att lägga en handduk under oss med tanke på chokladen ;-)  Johanna älskar Idol. Hon klappar händerna till varje låt och säger "mamma sjunga" då hon ser deltagarna.


Det är kul att klappa händerna ! :-)

Kevin är min Idol favorit och ikväll tyckte jag att det var synd att Loulou fick åka hem för hon var en så skön personlighet som jag gärna sett mer av . Eller vad säger ni ?


Nästan Thailand...!


Yaya´s är världens mysigaste restaurang. Man får verkligen ÄKTA Thailand feeling då man är där :-)

Idag var det en perfekt dag att gå ut och äta på Yaya´s på för jag orkade inte laga mat också kände vi att vi ville fira lite. Detta är dessutom sista helgen vi har tillsammans i Oslo på en stund hela familjen så ja, det passade bra helt enkelt.

När vi kom dit så var det tok-fullt så egentligen fanns det inget bord men tack vare super BRA service så fixade det till sig och vi fick sitta och äta vid ett av de små "bar borden". Det var trångt om plats till maten men det gjorde absolut ingenting för det gav bara ännu mer Thailand feeling  :-)

 
När vi skulle betala så tar Johanna kortet och sticker in det i kortmaskinen som om hon inte gjort annat i hela sitt liv ? Jag förstod ingenting ?? Barn lär sig fort av de vuxna ;-)  och riva av kvittot kunde hon också göra. Impad ! ;-)

Om du besöker Yaya´s så måste du äta nr. 22, min absoluta favorit ! :-)


H&M klänning!


Klänning / kjole H&M Trend 498nok.  Ser att klänningen ser RÖD ut här men den är KNALL ROSA ! var lite märklig belysning i provrummet.. så tänk: cerise ! :-)

Provade föresten den här klänningen idag då jag var iväg och shoppade pälsen. Tyvärr fanns den inte kvar i min size men den var fin tycker jag !

Nu myser vi med Idol här och det är ju UNDERBART att det är ABBA tema! :-)

Vad säger ni om klänningen ? ska jag shoppa den ??


Trevlig kväll !


Oss då vi kom hem från dagis / ärenden / shopping etc.

Vi har precis kommit hem från super god middag på Yaya´s och nu är det glass & Idol och sen ska vi sprätta en champagen och fira den bra dagen ! :-)

Njut kvällen kära läsare ! Jag återkommer senare och visar pälsen ! :-)


Dagens!


Vit skjorta Bruuns Bazaar, tunika H&M Trend (gammal), halsband Juicy Couture, kofta Northland, byxor Filippa K, stövlar BilliBi och väska Gucci.   Mattan jag står på kommer från Pappelina och byrån från Bruka Design.

Nu kom jag precis innanför dörren och jag är SÅ HAPPY !!!! :-) för mitt businessmöte var super ! :-) Skriver mer om det senare och då ska ni - mina kära läsare - få hjälpa mig med att tycka till om en sak som har med det att göra ! :-)

Men nu måste jag verkligen äta frukost för det fick jag inte tid till på morgon och sen ska jag iväg ut igen för jag har 1.000.000 saker att göra ! Men det är bara hur KUL som helst !


Så här såg jag ut då jag precis kom innaför dörren. Shoppade med mig ett par nya blader hem: svenska mama & Sköna hem.

Kram på er ! ♥

Godmorgon fredag !


Längtar till jul !

Ny helg , nya spännande happenings ! :-)  tänk att vi har en hel helg framför oss att fylla med vilka happenings vi vill! Härligt ! :-)

Här startade dagen strax efter kl. 08 och nu gör jag Johanna klar för dagis och mig själv klar för ett jätte spännande businessmöte som jag verkligen ser fram emot . Ska berätta mer då jag varit där och vet lite mer :-)

Önskar dig en UNDERBAR dag fylld av lyckliga stunder och här kommer dagens:

"Vi är vårt liv."

Och just det ja - varför jultema idag ? Jo, för att det här är den weekend som jag julskyltade min butik varje år . Åååå vad jag älskade det ! att få pynta granarna och packa upp alla nya vackra jusaker ... det skapade SÅ härlig stämning i butiken!

TACK för att ni skriver så mycket fint till mig! och glöm föresten inte att det går att rösta på Gizmolinas hos
Cosmopolitan, tror det är sista dagen för det idag.. ?

Kram ! ♥

Kvällens.


Kvällens fotade jag då jag kom hem efter en walk i regnet: sjal H&M, skinnjacka Stella Nova, klänning /kjole Juicy Couture, strumpbyxor Wolford, stövlar BilliBi och väska Heartmade.

I kväll har jag varit och tagit ett glas vin på mitt favorit ställe Bölgen & Moi med Kjersti. Det var verkigen SÅ mysigt att ses utan barnen för ovanlighetens skull och B&M passade perfekt en regnig kväll som denna eftersom det är så härlig stämning där då de eldar i öppna spisen :-)


Här syns klänningen från Juicy Couture bättre och håret åkte upp bums då jag kom hem. Regn = not good för lockarna ;-)

TACK bästa vännen för en super kos kväll! kommer sakna våra dejter då vi är bortresta... !


Tiden flyger !


Härlig inspiration från Slettvoll. Kolla gardinerna på bilden till höger ! hissgardiner + längder, mitt tips från i förrgår ;-)

Hjälp ! idag har tiden gått allt för fort att jag har haft svårt att hänga med i  svängarna....  Vi kom precis innanför dörren jag och Johanna för vi shoppade skor till henne på vägen hem (ska visa sen !) också tittade vi in på H&M´s Trendavdelning och där hänger en FANTASTISK fuskpäls som jag blev helt kär i ! Tyvärr var den slut i min storlek men de ringde och la undan den i en annan butik så imorgon skan ni få se snyggingen ! :-)

Nu är det som vanligt vid den här tiden barn TV i bakgrunden och jag ska laga middag och sen är det bad och sen är det nattning och sen ska jag ut och ta ett glas vin med min bästa vän Kjersti. Ååå vad det ska bli mysigt ! 

 
Min kära vän Mia som fick sitta och vänta på mig pinsamt länge pga att jag inte riktigt hann med allt idag. Vi hade i alla fall en lovely café stund med goda brownies. Mia är en äkta solstråle ! :-) och vi såg farligt snygga kläder från Juicy Couture på Tatler så vi sprang fort därifrån ;-)  Och min dagens.. trots bad hair day.. :-)

Återkommer med kvällens outfit då jag bytt om för idag har jag haft en "bad hair day" så jag har inget spännande att visa ;-)

Hoppas att din dag är lugnare än min och att du njuter höstkvällen !

P.S mina vänner: nu har jag varit utan tfn igen sedan kl. 14  för då övergick jag från Telenor till Tele2 och naturligtvis hade jag glömt det nya simkortet hemma... Så - om du ringt eller smsat mig efter kl. 14 idag så har jag inte fått det ! Ska sätta i nya simkortet strax så efter kl. 18 är jag igång igen med samma tfn nr som tidigare.


Diagnos: Utbränd.


Av alla dessa böcker som jag läste då jag var hemma utbränd så är den bästa. "Overcoming job burnout" !

När jag fortsätter min "the story of my life" så ska jag berätta om det år (2001) då jag var hemma sjukskriven med diagnosen "utbränd" men det får bli en annan dag för just nu hinner jag inte... (dumma klocka som går så FORT ! ;-)

Men - jag lovade ju att berätta vilka böcker jag läste det året och här ser ni dom ! Böckerna "Diagnos Duktig" och "Så ung och så duktig" gav mig inte så mycket... och boken "Fröken makalös & karriären" är ju mest bara en kul serietidningsbok men boken "Overcoming Job burnout" var FANTASTISK !!

Jag fick boken av en kille som jobbade på en konsutfirma som jag hade mycket kontakt med i jobbet (jag jobbade med CRM, de satt på en databaslösning som vi skulle implementera i vår organisation) och den boken var det bästa jag kunde få ! När jag började läsa den var det en sån otrolig känsla att någon annan redan hade upplevt EXAKT det jag gick igenom och dessutom hade hunnit skriva en bok om det ! för det var verkligen som att jag själv skrivit boken och jag fick den ena AHA! upplevelsen efter den andra!

Boken hjälpt mig verkligen enormt på vägen tillbaka och om du är hemma utbränd så måste du LOVA mig att du köper boken a.s.a.p. ! för jag garanterar dig att den är läsvärd.

Jag ska som sagt skriva mer om detta med utbrändhet en annan dag men jag vill bara säga en sak redan nu och det är att om du har någon i din närhet (familj, kollega, vän etc ) som befinner sig i den situationen så förväntar sig inte den personen att du ska förstå hur han /hon har det , han / hon förväntar sig bara att du respekterar situationen och att du finns där den dagen då han / hon har fått tillbaka sin energi och orkar höra av sig igen.

För detta med att man ska försöka förstå hur det är att vara utbränd är svårt då man inte själv varit där.  Själv kunde jag absolut inte förstå hur någon kunde bli utbränd innan jag själv blev det. Jag tänkte att det var svaga människor som trillade dit och jag tänkte att många säkert bara utnyttjar systemet och kallar sig utbränd för att få ligga hemma i soffan och titta på dvd istället för att jobba. Men OJ ! så fel jag hade. ! Idag önskar jag inte ens att de som skriver otrevliga kommentarer på min blogg ska få diagnosen utbränd för det är verkligen ingen önskad situation för någon.

Så var rädda om er kära läsare och njut livet så mycket ni kan och våga säga "nej" ibland då ni känner att allt rullar på för fort och ni inte riktigt hinner med.  :-)

Carpe Diem!

Kram! ♥

Pepparkake premiär!


Johanna på dagis i nya sköna ullbyxor från Ulvang.

Så här såg det ut då jag lämnade Johanna på dagis på morgon. Hon sprang runt och kramades med en jätte stor bamse :-) Vi var nämligen lite sena i starten idag då hon missade uteleken på fm men vad gör väl det ? hon var så glad & lycklig av att få springa in och leka att jag blev helt varm i hjärtat .

Med tanke på att vår Thailand resa närmar sig så har jag en del att göra men när man är lite tom på energi så tar allt så mycket längre tiiiid... men nu ska jag i alla fall försöka samla ihop mig och ta tag i det som står högst på min lista. Och kanske det hjälper om jag äter några pepparkakor? Köpte årets första häromdagen, hjärtformade och sååå GODA ! :-)


Happy torsdag !


Sex and the city girlsen.

Idag känner jag att det är en perfekt dag att vara GLAD på ! :-) och den här bilden inspirerar verkligen till det!

Natten i natt blev helt speciell för FÖR FÖRSTA GÅNGEN kom Johanna in till oss på sovrummet mitt i natten och kröp upp i sängen brevid mig och la sig där och sov . Hur mysigt som helst ! :-)  och vi har sovit fram till alldelens nyss så nu ska jag hoppa i duschen och ta tag i dagen här för jag är helt nyvaken.

Hoppas att din natt varit lika bra som min!?. Här kommer dagens:

"Rosor regnar aldrig ner från himlen. Om vi önskar fler rosor, måste vi plantera fler träd."
/ George Eliot

Tänkvärt tycker jag ! det gäller verkligen att planera för framtiden för att en dag få det vi vill ha för det kommer sällan av sig själv..

Happy torsdag ! och du , missa inte
tävlingen som pågår t.o.m. lördag :-)

Kram! ♥

Dagens interiörbild.


Jag älskar olivträd ! de bidrar till att skapa miljö i rummet och utan dem hade inte det här rummet varit lika vackert. Och det är alltid lika snyggt med vita möbler !    (Möblerna kommer från Slettvoll).

I kväll har jag kännt mig  tom på energi så jag har inte fått gjort så mycket mer än att jag tagit hand om den där disken som jag struntade i igår ;-)  Lovar att svara på era kommentarer imorgon för nu ska jag lägga mig och mysa med nya norska ELLE innan jag förflyttar mig till drömlandet...


Marianne är en av mina Gizmoänglar :-)

Jag hade föresten världens mysigaste lunch idag med Marianne som jobbade extra hos mig i min butik. Vi hade inte setts på nästan 2 år och det var så mysigt att få träffa hennes söta lilla prins som hunnit bli 9 månader. Marianne är en underbar tjej och hon lyste verkligen upp min dag idag !  TACK söta Marianne för en lovely dejt. Dina kloka ord väckte många tankar.  :-)

God natt & sov så gott ! ♥

ÄNTLIGEN är den här!


Dagens dvd köp! Tjohooo ! :-)

Titta här vad jag ringde och bad JIG shoppa med sig hem till mig då han svängde förbi hemma på väg till en middag! ÄNTLIGEN!! säger jag bara ! :-)  för den här dvd´n var verkligen efterlängtad och jag kommer med största sannolikhet att titta sönder den precis som jag gjort med alla episoderna av TV-serien :-)

Jag har egentligen massor att göra ikväll men frågan är om jag kan hålla mig från att krypa upp i soffan och trycka på play .... ?  ;-)

Är det någon mer än jag som shoppat den idag på premiärdagen?


Dagens snyggaste outfit!


Sarah Jessica Parker. Den här outfiten får gärna flytta in i min garderob !

WOW! detta måste vara dagens snyggaste outfit ! Här är ju SJP hur Carrie som helst i stilen och Chanel är ju bara SÅ snyggt. Love it ! :-)


Det är en häftig kontrast att se hur SJP såg ut tidigare samma dag då hon lämnde sonen på skolan ;-)

Mitt hjärta ville inte somna före Bonde söker, tror hon gillar programmet ;-) så vi myste i soffan och tittade på alla dejter och så fort det var slut så somnade hon bums i sin säng. Stackars killarna som fått brännskador och den unga tjejen påminner verkligen om Fredrik som var med förra året, eller hur? ;-)


Vattenfärg.


Kvällsmys på Johannas rum.

På morgon sa jag till Johanna att vi skulle måla med målarfärg efter dagis och det kom Johanna ihåg så det första hon sa när vi kom hem var : "mamma måla!". Så - nu har vi målat ett konstverk som jag ska lotta ut här på bloggen. Nejdå, skoja bara :-)

Jag & Johanna äter late dinner nu och strax är det dags för darlingens kvällsbad och sen blir det kul att se på bönder som flörtar på TV ;-)


Kan själv!

 
Idag har Johanna kjol / skjört från H&M, body Polarn & Pyret och cashmere tröjan med Hello Kitty på som hon har över huvudet kommer från butiken jag har haft.

Så här såg det ut nyss då vi kom innaför dörren. Jag frågade om hon behövde hjälp? "Hanna kan själv!" fick jag till svar så det betydde med andra ord "nej tack snälla mamma jag försöker lära mig att ta på & av tröjan helt själv" ;-)

Jag håller på att göra iordning vattenfärgsmålning samtidigt som jag lagar middag. Tur vi tjejer är så bra på att göra många saker samtidigt !

Hoppas att du har en riktigt bra dag !?  Själv ser jag verkligen fram emot "Bonde söker fru" i kväll :-)


Tävling !



Mina kära bloggisar!

Till min stora glädje så fortsätter Gizmolinas samarbete med
Petrifiedinpink  med ännu en UNDERBAR tävling och jag tycker alltid att det är lika kul att få ge er som läser min blogg möjligheten att vinna något fint !


Grafiskt tryck från Petrifiedinpink. Mått 20x30 cm. Pris: 200sek.

Vinsten är denna söta "tavla"  med prinsesskrona och barnets namn samt den lilles födelseinformation i molnen! Tavlan passar perfekt till ett nyföttbarn, till dop / namnfest, som 1-års present och till en veninna som precis fått barn. 

Jag kommer själv att hänga upp den rosa på Johannas rum med hennes namn och födelseinfo. ! :-)


Om det är en liten prins som ska få vinsten så kan du välja detta grafiska tryck med bil på som alternativ till prinsesskronan.

Om du vill vara med i tävlngen så skriver du en kommentar i detta inlägg :-)
Tävlingen pågår t.o.m. lördag 25 okt och det blir 2 lyckliga vinnare även denna gång.

Kram & LYCKA TILL!

P.S vinsten är en perfekt julklapp till en vän som nyss fått barn !

Ut på tur..


J.LO.

Idag går det undan i svängarna för jag har tok mycket på min "att göra lista" och nu ska jag skynda iväg och träffa en Gizmoängel på café !


Min lilla baglady.


Happy girl på väg till dagis på morgon.

Idag var det inte 1 väska som packades inför dagis. Det var 3 ! och det innebär att Johanna slog "väskorjagskahamedmigtilldagis" rekord idag ! ;-)


Dagens!


Vit skjorta Bruuns Bazaar (en favvis ! ska fota och visa den ensam senare), cashmere väst By Malene Birger (fler år gammal), sjal Falierio Sarti, jacka H&M Trend, jeans Miss Sixty och stövlar BilliBi. Jag premiärlyssnade på The Voice i min nya telefon på vägen hem. Härligt ! :-)

Jag kom precis innanför dörren och som ni ser så har jag med mig nybakat bröd i handen så nu väntar frukost :-)

Idag skiner solen från en vacker klarblå himmel här i Oslo och luften är så där härligt kylig. Å vad jag älskar hösten !


Det här är en typisk "AnnaStinaoutfit" för den är enkel och klassisk och västen är en favorit sedan många år. Västar är så bra plagg tycker jag!

Glöm inte bort att njuta din dag idag !  :-) och du - snart blir det tävling igen ! Kul !


Godmorgon soliga höstdag!


Bilden är exakt 1 år gammal. Söta bursdagsbarnet och Johanna som var så liten då :)

Hipp, hipp, HURRA!! Gizmoprinsessan Kjerstin fyller år idag ! :-) Jag & Johanna önskar dig världens bästa dag fylld av gratulationer, lyckliga stunder, solsken & kärlek! :-)  Njut dagen för den är din söta ! :-)

Jag vill även passa på att säga GRATTIS till en till prinsessa, nämligen Jessica som fyllde år igår ! Hoppas att din dag blev allt du drömt om sötaste ! Jag tänkte massor på dig hela dagen men kunde tyvärr inte smsa eftersom jag tappat hela min tfn bok :( så -. om du läser det här hoppas jag du smsar mig så att jag får ditt nummer ! :-)

Nu ska vi skynda till dagis här så jag bloggar mer då jag är tillbaka hemma !

Önskar dig en fantastisk dag och dagens får denna lite små stressiga morgon kort och gott bli :

CARPE DIEM!

Kram! ♥

Dagens interiörbild.


Jag får hotell feeling av sånna här gardinuppsättningar. Bilden kommer från Sköna Hem.

Just nu har jag helt "dilla" på gardinlängder! Jag tycker att det ger rummet ett så "lyxigt" intryck också blir det så härligt "ombonat" och varmt med massor av tyg runt fönstren nu då det är höst. :-)


HIssgardin + längder = perfect match ! :-)

Snyggast tycker jag att det är då man kombinerar längder med hiss/lift-gardiner och det är vad jag tänker göra här hemma i sovrummet och vardagsrummet en dag...  Och först på tur står sovrummet för där vill jag "boa" in mig den här årstiden.

Och på tal om sovrummet så är det hög tid för sängen nu känner jag så TACK för idag :-)

God natt kram ! ♥

P.S du får köpt fina färdiga gardinlängder hos både Åhlens & Ikea.

Min nya älskling.

 
En kul detalj är spegeln !  och tekniska finesser är jag inte så upptagen av, nej, viktigast är att den är ROSA och att jag kan måla läpparna i spegeln ! ;-)

Min ekonomi sa "nej" till en i-phone nu då vi planerar för Thailand så - det blev en söt rosa Nokia istället då jag shoppade ny mobiltelefon igår. Modellen är helt ny i butik och heter Nokia 7310 Supernova och när man inte trycker på någon knapp så är hela fronten en spegel :-)  Priset för härligheten: 1.295nok. 

Det kryllade inte direkt av rosa telefoner i butikerna just nu och detta var den enda rosa jag hittade. Jag är glad över att det blev en Nokia och ett stort pluss är att den har radio ! för då kan jag köra powerwalk till The Voice då jag lämnar & hämtar Johanna på dagis :-)

Men en vacker dag ska jag ha en snygg vit i-phone.... ;-)


Carrie outfits!


Snygg klänning men lite svår färg..  Köp den hos
asos.

Imorgon är det köp dvd PREMIÄR för Sex and the city the movie och då passar det ju perfekt att klicka hem en klänning/kjole eller ett skjört / en kjol  i Carrie stil ! :-)

 
Läcker klänning och girlie kjol från asos.

Shit vad blodigt Grey´s var i kväll.. jag satt mest med händerna framför ansiktet. Tycker bättre om de episoder som handlar om kärleksintrigerna ;-)


Disken får stå.


Även detta coola kort shoppades på Urban Outfitters i lördags.

Nu sover Johanna och JIG är fortfarande på businessmöte och disken från dagen står kvar på bänken men vet ni - jag tänker göra precis som på kortet i kväll och strunta i disken och ta ett glas vitt istället och krypa upp i soffan och se på Grey´s. Känner att jag förtjänar det idag ! :-)  och diska kan jag göra imorgon...


En tänkande dag...


Idag blev det topp från Splendid och klänning från Zara med svarta Wolford strumpbyxor till.

Idag så har jag tänkt ganska mycket på det år som jag var hemma utbränd så jag plockade fram alla böcker jag läste då och tänker tipsa er om dem för jag misstänker att det finns läsare av min blogg som är hemma med den diagnosen nu.... ? Men som sagt - det ska få bli ett helt eget inlägg senare.

Nu har jag en prinsessa här som kräver min uppmärksamhet innan det är god natt.


Mysigt besök!


Johanna är så glad i Sunniva. Här säger hon bye, bye till sin vän .

Vi har super mysiga timmar med våra bästa vänner Kjersti & Sunniva som varit här på besök ! :-)

Johanna blev så glad när de ringde på dörren att hon skrek av glädje !! :-)  och vi har ätit muffins, druckit smoothies och bara MYST! Det är så härligt att se glädjen de små har av varandra och Sunniva hade blivit så stor på den vecka som gått sedan sist vi sågs.
'
Nu ska jag och Johanna mysa vidar här och snart är det dags för hennes kvällsbad.

Önskar dig en soft kväll fylld av tända ljus !


Reseplanering pågår!


Hittade det här coola kortet på butiken Urban Outfitters i Stockholm i lördags.

I vårt hem pågår sedan en tid tillbaka planering av resa till... ja, gissa vart ? ;-)  Exakt - Thailand !! :-) Det är detta jag har "hintat" om både här och där i bloggen senaste veckorna.

Som det ser ut just nu så reser vi snart.... !  och vi blir borta en stund... !

Berättar mer då biljetterna är köpta :-)

Det ska bli så underbart skönt & härligt  med sol, värme, bad, lata dagar på beachen, god thai mat etc etc och jag tok längtar till vårt "andra hem" i paradiset ! vår alldelens egna "hideaway" som bara står där och väntar på oss... ! :-)


Festerna närmar sig !



Nu närmar sig alla festliga happenings som december brukar bjuda på så det kan vara bra att börja planera sin festgarderob :-) Den här toppen skulle jag gärna klicka hem från
Forever21 för den är hur fin som helst och skulle passa utmärkt både till leggings och jeans.

Det är föresten nu i slutet på oktober / början på november som alla festkollektioner ankommer till butikerna  så håll utkik så att ni inte missar guldkornen ! :-)


Viktigt meddelande till mina vänner!


Ännu en snygg bild på Jennifer Lopez...

I torsdags badade min mobiltelefon i ett handfat och då försvann ALLA mina lagrade telefonnummer = hela min adressbok :-(   Så - SNÄLLA underbara vänner : smsa mig ! så att jag kan uppdatera min telefonbok igen och glöm inte att skriva vem du är som smsar så jag slipper skriva tillbaka och fråga vem det är ? ;-)

Jag shoppade ny telefon igår så om ni smsat eller ringt mig to, fre, lö, sö så har jag tyvärr ingen aning om det.....

Nu ser jag fram emot många pip i telefonen ! :-)

P.S ni känner jag mig.. ingen back-up som vanligt.. hopplöst fall.. ;-)  Men ! nu finns det hopp för jag köpte en kabel igår så jag kan överföra till pc´n. ;-)


Tack för era kommentarer!



Ibland får jag kommentarer om att jag inte svara på kommentarer och det är tråkigt att höra för jag prioriterar verkligen att svara  på kommentarer. Men jag svarar oftast sent på kvällen / på natten så kanske ni inte går tillbaka och tittar nästa dag? Hoppas ni ser mina svar för annars så lägger jag min tid på fel sak :-)

OM du går runt och väntar på något svar på någon kommentar som jag missat - för det gör jag självklart ibland, och då vi är på resa , som nu då vi var i Stockholm i 4 dagar, så hinner jag inte svara för då har jag tyvärr inte tid över till det - så blir jag jätte glad om du skriver din fråga i detta inlägg så svarar jag idag ! :-)

Ni är bl.a. många som frågar om mitt hår, hur jag rullar det ? osv. Lovar att det blir ett helt eget inlägg senare ! :-) Och jag ska fota och visa fler bilder från hemmet en dag snart. Sen är ni många som frågar om mattan i gången med stjärnor, den kommer från Pappellina och byrån kommer från Bruka Design.

Jag ska starta mitt nya företag i februari och jag har verkligen svårt att få min tid att räcka till just nu...  men ni ska veta att det är er feedback som inspirerar mig i mitt bloggande och era kommentarer förgyller verkligen mina dagar ! :-)

Kram! ♥

Godmorgon tisdag!


Idag åkte min keps från Ralph Lauren på (min favvis) eftersom jag varken hann fixa håret eller sminka mig på morgon. Jacka See By Cholé, jeans Fornarina, skor Converse, väska Gucci och min katt Gucci :-)

Oj, oj, oj idag sov vi rekord länge så nu kom jag nyss hem med frukost under armen och ska hoppa i duschen för det fick jag inte tid till före dagis. Jag kände på mig att det skulle bli en sån här morgon då Johanna väckte mig kl. 05 ;-) Men -  fr.o.m. i morgon kommer min väckarklocka att ringa tidigt på dagarna så nu måste jag börja komma i säng mycket tidigare på kvällarna. Jag har nämligen en hel del att fixa framöver och det ska jag berätta mer om senare idag ;-)

Hoppas att du har haft en lugnare start på den här dagen än mig ? och här kommer dagens:

"Alla dessa dagar som kom och gick, inte visste jag att det var livet"

Ibland måste vi påminna oss om att livet är HÄR och NU så njut dagen och fånga de lyckliga stunderna ! :-)

Kram! ♥

Natta!


Oslo - Stockholm i torsdags. En skön sak med att åka tåg är att man får tid att sitta och tänka... i lugn och ro... med vackra landskap som susar förbi utanför fönstret...

Klockan är mycket och det är dags för mig att krypa ner i sköna sängen och mysa med nya "Family Living" innan jag släcker lampan och försvinner in i drömlandet.

   
Johanna träffade 2 söta tjejer på tåget mot Stockholm och de lekte hela resan fram till ca 1 timme före vi var framme. Då somnade hjärtat sött mot mig och jag somnade också och vi sov så gott att vi höll på att missa att kliva av tåget då vi var framme ;-)  (vi reste kl. 07.25 på morgonen från Oslo så gissa om vi var trötta).

TACK för idag kära bloggisar ! Imorgon är en annan dag och då blir det tävling :-)

God natt kram! ♥

Vinnarna av "Keep calm & carry on"!



Jag blir alltid lika känslomässigt berörd då jag läser igenom era fantastiska tävlingsbidrag... den ena rörande historien avlöser den andra... och jag vill ge alla er som går igenom en jobbig period i livet en stor varm KRAM !!

Som vanligt så kan tyvärr inte alla vinna så - efter att jag läst igenom alla 192 bidrag (det tog sin tid..) så satt jag här med några finalister: Sarah (misscochlea), Lotta (Alicia & Philip), Hanna (HannaKarolina), Åsa W, Vit lilja, Ellinor och Anna (AnnaMyren).


Vinsten är denna FINA poster från
petrifiedinpink.

Och de lyckliga vinnarna är.... :

Postat av: Vit lilja

Jag skulle verkligen behöva ha en sådan i min hall. Både nu och framöver. Jag har precis fått reda på att jag väntar tvillingar! Lyckan är såklart total men jag går ständigt och oroar mig! Jag skulle verkligen behöva bli påmind om att slappna av...
Sen när tvillingarna väl kommer blir det säkerligen rätt kaotiskt både en och två gånger... Jag ser framför mig att när den ena sover så är den andra vaken, när en tvilling är mätt är nästa hungrig, när en är glad gallskriker den andra and so on... Jag tror att "Keep calm and carry on" kommer att bli mina ledord...

Tack för en fantastisk blogg!

2008-10-13 @ 13:17:23
URL: http://vit_lilja.blogg.se/


Postat av: Ellinor

Piiiiip!Jag tror inte det är sant, klockan kan inte redan vara 6.15. Utan att hinna blinka har jag satt in en tallrik havregrynsgröt i micron, väckt mina skatter, duschat,fått färg på ögonfransarna, packat matsäck till dotterns skogsutflykt och faktiskt fått på mig något anständigt. Varje morgon ser likadan ut och jag lovar mig själv att imorgon skall det bli ändring på denna kaotiska morgonstund men ändå hamnar jag där. Jag skulle behöva påminnas om att ta det cool, stressa ner och vad skulle då inte vara bättre än att få detta budskap på en tavla uppsatt i hallen, en äpplegrön tavla skulle passa alldeles utmärkt!

Tack för en underbar blogg! Och STORT Lycka till med framtidsplanerna, det kommer bli succé vill jag lova!
Kram*

2008-10-13 @ 15:53:45


Stort GRATTIS till er båda !!
Mejla mig era adresser till: [email protected] så kommer vinsten i posten.

Tusen TACK för alla fina tävlingsbidrag! Som alltid så förtjänar ni alla att vinna och i mina ögon så är ni alla vinnare !

♥ Kram ♥

Snygg H&M shopping!


Ovanligt SNYGG kampanj från H&M. Du hittar allt du ser på alla bilderna på H&M på
nett.

Jag trodde att jag skulle ha SÅ mycket tid idag men plötsligt är det kväll och jag har knappt börjat med det som stod på dagens lista... Hopplöst ! Men å andra sidan så är det ju alltid en massa fix då man varit på resa för väskor ska packas upp och kläder ska tvättas och hängas också ska kylskåpet fyllas igen och som pricken över i så var jag ju tvungen att gå ut på "mobiltelefonjakt" också.

Nu är i alla fall tfn shoppad (LOVELY!!) och jag återkommer om det senare men först bjuder jag på några riktigt snygga kampanjbilder från H&M så ni har något att mysa med då jag tar tag i kvällens stora prosjekt:  att utse vinnarna i tävlingen :-) Återkommer då jag läst igenom alla 192 (!) bidrag och har vinnarna klara.


Jag provade den här koftan på H&M för ett par veckor sedan. Fin är den !


Jag önskar att jag passade i hattar & baskrar etc för det är så fint !


Den grå tröjan är otroligt lik den jag köpte i beige på H&M Trend förra året.


Snygga örhängen!

   

   

Det är SÅ snyggt med höstkläder! Stickat, koftor, sjalar, lager på lager...  I love it ! :-)


Dagens ruggiga väder!


Det är så mysigt att alltid bli välkomnad av Gucci i hallen :-)  Dagens: Sjal Faliero Sarti, jacka H&M Trend, jeans Forever 21, stövlar BilliBi, handskar By Malene Birger & väska Gucci

Kom precis innanför dörren igen. Vilket ruggigt höstväder vi har idag, jag höll nästan på att blåsa omkull :-)  Tyvärr hade inte Expert det jag sökte så nu ska jag förbi en annan butik på väg till dagis och hoppas att de har bättre urval av telefoner där. 

Kolla här vilken skylt jag passerade på vägen hem:

 
Nu kan man hyra Sex and the city på dvd hos Videoteket ! :-) Och den 22:a finns det att köpa. Och gissa om jag blev glad när jag hittade en NY Family Living inne hos Narvesen ! den hade inte kommit ut i Sverige igår så detta var en härlig suprice !

Nu ska jag iväg ut igen och jag riktigt längtar efter att hämta Johanna :-)


Who´s that girl?



Hittade precis den här bilden då jag surfade runt. Ser ni vem det är ?  Själv kände jag inte igen henne ...

Nu - ut och shoppa telefon!


Ny rosa mobiltelefon ?!


Jag har alltid haft telefoner från Nokia men just nu har de ingen snygg rosa modell, så vem vet, kanske det blir denna? Men helst vill jag ha en i-phone så jag kan blogga anytime, anywhere... !  :-)

Nu har jag varit utan fungerade mobiltelefon sedan i torsdag och det är LÄNGE ! Jag märker hur otroligt beroende jag är av min lilla telefon för jag är så van att smsa med mina vänner från tidig morgon till sen kväll och plötsligt är dessutom hela telefonboken borta så så fort jag ska kontakta någon så måste jag ut på gulasidorna på nett = inte så smidigt.

Så - nu ska jag ta på mig skorna och gå iväg ut och titta efter en ny rosa telefon så att mitt liv återgår till det normala igen ;-)

Tänk att man faktiskt klarade sig UTAN mobiltelefon fram till för ett antal år sedan?Ganska otroligt men det gick ju riktigt bra det också och på den tiden var jag bättre på att passa tiderna för då kunde jag inte smsa "jag blir 5 min sen" ;-)


Lördagens shopping.


Det är kul med coola t-shirts !

I lördags halkade jag plötsligt in på butiken "Urban Outfitters" på Biblioteksgatan i Stockholm och tur var väl det ! för där låg den här coola t-shirten och bara väntade på mig ! :-)

Jag kommer att använda den till mina svarta skinnbyxor (som jag var förbi och lämnade in hos Zara på morgon, får dem från skräddaren på onsdag) .


Välkommen nya vecka!


På Pressbyrån har de kanonpriser på utvalda blader så engelska ELLE, In Style & Living Etc fick följa med också svenska ELLE så klart :-)

Den här veckan startade kl. 07 då Johanna stod brevid min säng och sa "välling!".  Nu är hon på dagis och jag ska precis sätta mig med dessa härliga blader och äta frukost och idag lyxar jag med en vaniljbulle till "frukostdessert" ;-)

Det känns skönt att vara hemma igen men jag ÄLSKAR verkligen att vara i Sverige så jag längtar faktiskt tillbaka.. Stockholm har en stor plats i mitt hjärta och jag känner mig väldigt "hemma" där. Sen bara älskar jag att gå in i matbutiker i Sverige och igår var jag och Johanna på en stor ICA butik och jag gick "helt bananas" och köpte med mig både smörgåsrån  & gurkmajonäs + en massa annat svenskt som inte går att få tag i här i Norge.  Sverige är helt enkelt fantastiskt !! :-)

Jag önskar dig en vecka fylld av spännande happenings!

Kram! ♥



Hemma !


Oss på Centralstation i Stockholm. Jag reste i bekväm outfit: tights Wolford, långt linne Filippa K, topp Splendid, hood Juicy Couture, jacka H&M Trend och stövlar BilliBi. Johanna är väldigt glad i sin väska från H&M och hon var SÅ trött då bilden togs för hon somnade på vägen till Centralen..

Tågresan hem gick jätte bra ! :-) och jag är SÅ glad & tacksam för att min kära moster & Anders körde oss till Centralen och hjälpte oss på tåget med allt bagage. (Tusen miljoner TACK !!!)  Resan tog 6,5 timmar och vi ankom Oslo strax efter kl. 21 i kväll.


Så här bekvämt ligger man inte på flyget ! ;-)

Johanna sov ett par timmar, tittade på dvd, busade med ett sött par som satt på andra sidan gången, myste i mitt knä också läste vi böcker och klistrade med klistermärken. När hjärtat sov så blev det blader för mig också skrev jag på min reseberättelse om Phuket.

Det här var första gången som vi åkte tåg Oslo - Stockholm t&r och jag måste säga att det är verkligen ett bekvämt sätt att resa på när man har barn och när man har tok mycket bagage ;-) (ingen risk för övervikt !)

 
Johanna med moster Birgitta & Anders på Centralen och till höger deras söta katt Julia som Johanna älskar att leka med.

Nu är jag super trött så jag ska hoppa i säng. Imorgon har vi en ny vecka framför oss och då presenterar jag den lyckliga vinnaren i tävlingen + att jag drar igång en NY tävling ! :-)

Hoppas att din weekend varit riktigt härlig och att du får sova gott i natt.

God natt kram ! ♥

Söndag = perfekt slappardag!



Idag skulle jag helst vilja ligga som J.LO hela dagen och bara slappa i soffan... Men istället får jag slappa på tåget mellan Stockholm & Oslo :-)

Vi ska luncha här hemma hos moster nu och sen reser vi. Tiden flyger som sagt här i Stockholm men imorgon är jag tillbaka med normal bloggning igen och då ska jag även svara på era trevliga kommentarer.


Katie får stå för dagens outfit för det här var lite mer speciellt än det jag har på mig idag ;-)

HAPPY söndag !! slappa som bara DEN och njut den lediga dagen !

Kram! ♥

Gizmolinas är nominerad!



Jag gick precis in på min hotmail för första gången på flera dagar och hittade en suprice !

Ett av mina blogginlägg är nominerad till "veckans bästa blogginlägg" hos Cosmopolitan.se !! WOW!! :-)

Du hittar det  
HÄR och jag hoppas så klart att du röstar ;-)

Vilken ära att bli nomerad ! TACK för det Cosmopolitan !

Så här lyder Comos motivering till min nominering:

Cosmos motivering: Vi håller helt med om att livet handlar om att utmana sig själv och utan att våga kan man ingenting vinna. Vi önskar Gizmolina all lycka till med sin butik!




Tidsbrist...


Bild från gårdagens mysiga middag här hemma hos moster & Anders. Och ett tips ! de har 50% rabatt på de fina stenarna med text på butiken "Koffert" här i Stockholm. Perfekta små "gå bort presenter" & julklappar. De är så fina att dekorera med på ett fat med sand och blockljus, eller att bara lägga på en byrå ... 

Mina kära läsare !

Jag ligger efter med inlägg från våra dagar så när vi kommer hem till Oslo  ska jag blogga om vår underbara eftermiddag på Junibacken igår, presentera vinnaren i tävlingen, visa shopping m.m. för jag prioriterar att umgås med familj & vänner och att "bara vara"  nu då vi här här i Stockholm och det vet jag att ni som läser förstår  :-)   (och jag har dessutom min pc stående inne på ett rum där andra sovit på nätterna så den är inte alltid tillgänglig för mig. )

Jag har dessutom dåligt samvete för alla vänner jag inte hunnit besöka / träffa / höra av mig till dessa dagar... önskar att dygnet hade minst 84 timmar istället för 24...  och att jag hade en fungerade mobiltelefon så att jag i alla fall kunde slänga iväg ett sms.. När jag kommer hem till Oslo ska jag sätta mig på Gula Sidorna och söka upp alla era nummer igen och så fort jag shoppat ny tfn så piper jag ! :-)

Men - jag NJUTER dagarna i Stockholm och det är det viktigaste ! :-)

Nu ska jag ta och krypa i säng. Imorgon väntar en resdag.

♥ God natt kram ! ♥

Bästa Jonas.


Vänner.

Här är ett par pics från igår kväll. Jag mötte upp Jonas på en kvarterskrog på Söder som heter "Roxy" och där var det skön stämning och god cava men framförallt: trevligaste sällskapet ! Jonas är en av mina allra bästa vänner och vi har kännt varandra i 1000 år eller för att vara exakt så är det nog i 16 år (? har jag rätt Jonas? blev osäker nu...).


Thanx Mr.gala för en fabulous afton! Härligt att vi kunde ses så spontant :-)


Dagens shopping.


Topp med guldmönster från French Connection, jeans Miss Sixty, stövlar BilliBi.

Så här såg det ut i ett provrum på stan idag :-)  Toppen kommer från French Connection och jag blev så kär i den att den fick följa med mig hem i en liten påse. Den är snygg til mina svarta skinnbyxor en kväll på stan och den passar även i varmare klimat så den var helt enkelt perfekt !

Och på tal om mina skinnbyxor... I går kväll då jag åkte ut för att ta ett glas cava med min gala vän Jonas så händer följande när jag hoppar in i taxin:

Jag : "Jävla skit!"
Taxikillen: " Vad hände?"
Jag:   "Mina byxor sprack ! ge mig 5 min så springer jag upp och byter!"
Taxikillen: "Ha, ha,  ha"

Så kan det gå då man shoppar billiga byxor på Zara ;-)


Lyxig dag fylld av girltalk.


Jag & Marika åt lyxig lunch på MAX idag :-)  och sen gick vi till "Tures" och satt där och tog ett par öl och pratade heeela eftermiddagen. Vi hade girltalk i 4,5 timmar non-stop. Lovely !! :-) Jag har på mig underklänning & tunika från Odd Molly.

I kväll hände det igen, för första gången på länge, jag somnade när jag nattade Johanna. Hur typiskt är inte det när man är borta på besök och verkligen vill vara vaken och njuta kvällen ? ;-)  Så nu sitter jag här helt nyvaken och har precis hoppat i min Juicy dress och ska bara blogga lite innan jag kryper ner i sköna sängen.

Dagen idag har varit lyxig eftersom jag haft hela eftermiddagen helt för mig själv :-) Det var nästan så jag gick med händerna framför mig, som att jag drog en osynlig barnvagn för jag är ju så van att alltid ha Johanna med mig överallt men det var ju tur att jag samlade ihop mina armar och inte gjorde det för hur tokigt hade inte det sett ut ? ;-)

   
Både Drottninggatan & Biblioteksgatan är pyntad med rosa rosetter månaden till ära. Fint! Och FIN är rätt ord för skyltningen på Mathildes nya butik ! den är så fin att man vill hoppa in i den och lägga sig där och bara mysa :-)

Jag började med att ta en runda i butiker och mitt första stopp var Top Shop. Där jag såg jag ingen mindre än "Sofie´s Mode" som gick runt med en corall färgad topp i handen.. kanske vi får se den i hennes tidning snart ?

Sen mötte jag upp min bästa vän Marika och det var SÅ mysigt ! Vi pratade och pratade och pratade och vips ! så var klockan 18.30 ! helt otroligt vad tiden FLYGER då man har trevligt !! Och det känns som att vi hade kunnat sitta där ännu och prata... men plötsligt så dök min "jagbordeåkahemtillJohanna" stress upp så vips ! satt jag på en buss och åkte hemmåt. 

TACK bästa vännen för en fantastisk eftermiddag ! Jag är SÅ glad över att vi möttes idag och nu hoppas jag verkligen att det inte dröjer så länge till nästa gång.  (Anneli - du kan väl läsa upp detta för Marika ;-)

Och just det ja, det blev lite shopping också idag, lovar att fota och visa :-)


Happy lördag !


Min glasstjej på Junibacken igår. Magnum är favoriten :-)

Hej och hå vad dagarna går då vi är i Stockholm ! :-) Nu har vi sagt bye, bye till mormor som reste hem till Luleå igen idag. Det var ju bara SÅ KUL att hon kom och överaskade oss så totalt! jag hade verkligen inte ens en misstanke..  Men hon kände att hon ville träffa oss eftersom det kommer att dröja så länge till nästa gång . Varför det kommer att dröja så länge ska jag berätta en annan dag ;-)

Nu har Johanna precis gått iväg ut på tur med kära moster & Anders och jag ska hoppa på bussen och åka ner till stan och möta upp en av mina bästa vänner, Marika , som jag inte träffat sedan julen -06 ! för hon är alltid ute och flyger och far då vi är i Stockholm.

Jag önskar dig en fantastisk dag och hoppas att solen skiner lika vackert där du är ! :-)

Kramar till er alla ! ♥

Nattens.



Paljettjacka Heartmade, linne / singlett By Malene Birger & skinnbyxor Zara.

Söder - here I come  !  :-)


Push-up??


Push-up bh?

Jag tycker alltid att Elizabeth Hurley är super läcker men alltså... vad är detta ??

Nej, nu åker jag iväg ut ! ;-)


Stefan.


Strike a pose...

Låt mig presentera min sköna kusin Stefan ! :-) Stefan är trummis och spelar bakom ena kändisen här och andra kändisen där och han kan dyka upp bakom trummorna både på after ski och på nyhetsmorgon i TV...   Jag är helt övertygad om att han kommer att bli en stor stjärna en dag !

Nu är det dags för mig att hoppa i skinnbyxorna och ringa en taxi. Blir gaybar i kväll och där har man ALLTID kul !! :-)

P.S viktigt meddeladen till mina vänner: min mobiltelefon är tyvärr fortfarande out of order  :-( 



En härlig fredag!


Oss med mormor utanför Junibacken.

Det blir ovanligt lite bloggning då vi är på besök (hos moster + mann)  och dessutom har besök (av mormor) så det här blir en kort lägesrapport så att ni vet att vi har haft en underbar dag med besök på Junibacken (sååå mysigt !) , en runda i butiker (Mathildes nya butik var den FINASTE !!) och ett glas vitt på Tures.

Nu har vi precis ätit en fantastisk middag här hemma hos moster och nu då jag har det så lyxigt med barnvakter så ska jag snart åka iväg och möta upp min snygga gala vän Jonas ute på en bar för det gäller ju att passa på ;-)

Hoppas att du har haft en härlig lördag  , fredag ! (tack Elisabeth! jag har varit SÅ dagvild idag och sagt att det är lördag hela dagen ;-) man blir snurrig då man är på semester ;-)  och att du har en underbar kväll !

Kram ! ♥

Från gala till Junibacken!


På toaletten på blogawards fanns det Date, hårspray, reklam för 90210 och galans äldsta bloggis  ;-)

Nu ska jag, mamma / mormor & Johanna iväg till Junibacken med våra allra underbaraste vänner Lotta & Vincent. Solen skiner och vi ser fram emot en riktigt trevlig dag !! :-)

Jag önskar dig världens bästa dag !  Själv ska jag NJUTA Stockholm heeela dagen lång ! :-)

Kram på er mina kära bloggisar !

Och Anna - vad KUL att du åkte med samma buss som mig igår kväll ! nästa gång vi åker buss ihop måste du lova att du kommer fram och hälsar ! :-)


Godmorgon min goodiebag!


Jag  & min goodiebag.

Godmorgon nya härliga dag ! :-)  Åååå vad jag önskar att min mobiltelefon har torkat och plötsligt fungerar igen... men jag har inte vågat checka ännu...det passar nämligen inte min budget att gå ut och shoppa ny telefon idag så håll tummarna för att den vaknar !

Som ni ser så fick jag en "liten" goodiebag igår och för det första: den var kanske inte det smidigaste att glida in på efterfesten med eller att gå på någon annan club på heller för den delen ;-)   Och - när jag gick igenom innehållet då jag kom hem så kändes det som att de har ringt runt till en massa leverantörer och bara "tagit det de fått" för speciellt imponerad blev jag inte.

Men uff, nu låter jag verkligen som att jag tok dissar hela denna blogawards  men vet ni -  jag tror att galan var jätte kul för de som är lite yngre än mig (och som kanske aldrig har gått på galor förut ?)  och för dem kanske denna goodiebag var succé ?!  

Och på tal om ålder så tror jag  föresten att jag var äldst på galan, bara Efva Attling var nog äldre än mig ? ;-)  men det misstänkte jag så klart innan så när jag tackade ja skrev jag till V.R: "jag misstänker att jag blir äldst på galan men någon ska ju vara det också" ;-)

Min söta kusin Kicki blev i alla fall glad över sjalarna som hon fick på morgon:


Svart sjal med huva från Bik Bok och randig sjal från Accent.

Jag önskar dig en riktigt festlig fredag och återkommer snart med mer inlägg om galan :-)

HAPPY fredag !


Mycket väsen för ingenting...


På väg till galan i jacka från min butik Gizmo & Co, klänning / kjole från norska designern Cecilie Melli (thanx Kjersti !!), strumpbyxor Wolford, väska Gucci och stövlar Gucci.

Jag måste ju börja med att skriva att jag var hemma från Blogawards redan kl. 21.45 ! jag vet - vad hände?? ;-) Alltså hela denna blogawards galan var verkligen - med facit i hand - mycket väsen för ingenting !

Det finns egentligen bara ett ord som passar för denna kväll och det är : "snopet"! Jag har haft hår / accessoar / kläd kriser helt i onödan och jag vet inte hur det är med er andra ? men en tipspromenad hör INTE hemma på  en gala i min värld ! Seriöst ! För mig är gala = glitter & glamour & fest ! Inte coca cola burkar  & bon aqua i petflaska... ? 

Så - när efterfesten drog igång på Hells Kitchen kl. 21.00 såg jag verkligen fram emot den där välkomstdrinken för där var det ju 18 års åldersgräns så DÅ ! :-) Men nejdå, ingen stod ens i dörren och hälsade välkommen? och när jag frågade i baren efter drinken till oss som kom från galan så sa han att man fick en drink om man hade kupong ? Vilken kupong undrar jag då ? Så jag gick till 7-eleven och köpte mig goda coccosprickar istället och sen tog jag bussen hem ;-)


Ha, ha nu då jag tittar på bilden så ser jag att jag lyckats fota PRECIS då bilden på mig var på skärmen. Det visste jag inte där och då ! såg det nu , lustigt :-)

Ska skriva mer om min kväll imorgon, ville bara tala om att ni som inte var där inte har missat någonting alls :-)

Och ang. "Årets Blogg" så fick vi bara veta att Kenza vann så vilken plats Gizmolinas hamnade på har jag tyvärr ingen aning om? men det hoppas jag att jag får veta för jag är verkligen nyfiken.?!

Och just det ja - jag lyckades tappa min mobiltelefon i ett handfat som var fyllt med vatten på toaletten så den är out of order (inte helt bra när vi är i Stockholm och ska träffa vänner här & där hela helgen...).

Nu ska en trött mamma krypa ner i sängen och sova riktigt gott också ska jag drömma om Ebbas klänning som hon hade på sig vid prisutdelningen för den stod det mitt namn på... ;-)

God natt kram ! ♥

@ blogawards

Nar jag kom hit sa var det DEN kon sa jag gick och tog ett glas champagne pa hotel anglais. Nu bloggar jag pa en pc i en monter och hittar knappt en enda bokstav  pa detta tangentbord sa jag tror jag minglar vidare istallet...

den enda bloggkandis jag traffat och pratat med ar blondinbella. Hon skulle viss/tt borja blogga snart igen... men det var val ingen big suprice ;-)

Man kan foresten varken dricka champagne eller vin har pga att manga gaster ar under 18 ar,....

KRAM! ;)


Nu bubbel, strax gala!



Resan har gått super bra (ska berätta mer imorgon!), och jag har haft på mig min glasögon hela dagen för första gången på ÅR ! (tänkte att jag skulle sova på tåget = skönt att slippa linser) och en BIG SUPRICE var att min MAMMA plötsligt tagit flyger ner från Luleå för att vara med oss dessa dagar !! :-)

Nu måste jag skynda vidare här så jag bloggar mer sen. Hinner nog tyvärr inte visa min outfit innan jag sticker iväg  för jag ska iväg till min bästa vän Lotta och få låna vackra Julie Sandlau smycken (hon jobbar på den agenturen) innan galan som börjar kl. 18.00.

Bäst jag skyndar, så här såg jag i alla fall ut före jag rullade håret:



Jag & mamma skålar i bubbel här nu. Vi får hoppas att Gizmolinas hamnar i "topp 10" i kväll, det vore KUL ! :-)

Kram på er allihopa och TACK !! till er som röstat på mig inför kvällens gala !


Torsdag = resdag & gala !


Den här bilden får jag party-feeling av ! :-) J.LO är lika snygg som vanligt . Bild från Vogue.

Jag vet, jag borde ligga i sängen sedan flera timmar tillbaka men det här är så typiskt mig, jag är alltid uppe till mitt i natten och packar då vi ska ut och resa och jag hinner knappt sova innan jag ska vakna... Och den här gången så avgår vårt tåg på en tid som absolut inte är "AnnaStina-tid" så håll tummarna för att vi inte försover oss ;-)

Nu ser jag fram emot 1. en trevlig resa med Johanna ! :-)   2. en fabulous kväll på
blogawards ! :-)

Det lutar föresten åt en rosa klänning imorgon kväll för det känns väldigt "Gizmolinas".

Nej, nu sängen. Jag hoppas att internet fungerar på tåget så att jag kan blogga från resan, annars blir nästa blogginlägg från Stockholm.

Passar på att önska dig en lovely torsdag och det är väl lika bra att jag säger både...

God natt & God morgon ! :-)

P.S jag presenterar vinnaren i tävlingen senast lördag.


Ingen rök utan eld.


Madonna & Guy Ritchie.

Då är det plötsligt officiellt att Madonna & Guy Ritchie skiljer sig efter nästan 8 år.  Uttrycket  "ingen rök utan eld" är oftast sant... för det har ju länge spekulerats i detta... Hur som helst så är det alltid tråkigt när relationer spricker men det viktigaste är ju att de får vara lyckliga och det fick de tydligen inte vara tillsammans.

Min sötis somnade i mitt knä på golvet på hennes rum i kväll och det var så länge sen det hände att jag bara ville sitta kvar där och krama om henne hela natten för gud vad det är MYSIGT att sitta så ! Men - jag har väskor att packa så nu ska jag sätta igång här så jag inte blir uppe hela natten.


Kvällens.


Kvällens "springanertilbutikenochhandla" outfit.

Precis innan Bonde söker fru började så sprang jag ner och handlade inför morgondagens resa och då såg jag ut så här. Vitt linne By Malene Birger, hood Juicy Couture, jacka H&M Trend, tights French Connection & stövlar BilliBi.

Som ni kan se bakom mig så har olika skor & väskor åkt fram och provats idag och nu står valet mellan 2 , eller kanske 3 ? outfits.. Det är TUR vi åker tåg imorgon så jag slipper tänka på vikten ;-)

Hoppas att du myser i kväll?! Här brinner massor med tända ljus och jag har en liten prinsessa som tycker att det är så spännande att vara vaken att hon inte vill sova...  Bäst jag jobbar vidare på den saken nu !


En feelgood bild!


J.LO i Vogue. Klänningen är ju bara en dröm !

Jag blir på gott humör då jag tittar på den här bilden av J.LO! :-) Hoppas att du också blir det !?

Och här kommer dagens:

"Man kan inte tvingas att krypa om man känner för att jubla."
/ Helen Keller.

Nu har jag galet mycket att göra så bye, bye så länge ! :-)

P.S TACK för alla FINA kommentarer jag fått idag, ni läsare lyser verkligen upp mina dagar. TACK !! :-) Och glöm inte att det är sista dagen att
TÄVLA !


Mindre effektiv dag här...


Hej och hå, provar på....! Jacka från Heartmade, skinnbyxor Zara, väska Stella Nova, skor Bruuns Bazaar....  Paljetter & skinn är ju stort i höst men den här paljettjackan är säkert 4 år gammal. Jag sålde den i min butik. 

OJ vad jag får mycke vettigt gjort idag!  eller kanske inte... ? ;-)  Nej, jag kastar faktiskt bort tiden idag känner jag men ska man på en gala så ska man och då gäller det ju att hitta något att ha på sig och därför har jag nu provat mig igenom några outfits här hemma och strax ska jag iväg och besöka en norsk designer och titta på några klänningar...

Ena stunden är jag klar för jeans och topp, nästa fin klänning... Som vanligt kommer mitt humör att få styra klädvalet för det gäller att trivas i det man har på sig , då får man så mycket mer kul ! :-) Tänk på det - ta aldrig på dig något som inte är "du" för då blir det garanterat en "bad hair day" (= en dag då du inte känner dig väl...).

Happy onsdag till dig !!


Shoppingtips!


Den svarta Juicy Couture klänningen längst till höger är en personlig favorit.. har tittat på den i butik här i Oslo.

Det är FRI frakt hos
Nelly hela den här veckan så ... klick, klick... !  :-)


 

Starpics.


Howard Stern + fru.

Jag surfade runt lite när jag åt min frukost (eller jag kanske ska säga lunch den här tiden på dagen?) och hittade den här bröllopsbilden på Howard Stern och hans fru. Det var nog den mest "vågade" bröllopsklänning jag sett ;-)

   
Eva Mendes lanserar Calvin Klein kampanjen, Beyoncé i svart outfit och en matchade Katie & Suri . Jag tycker att det är jätte fint då mor & dotter matchar varandra i sina outfits ! :-)


En höstprommis.


Jag älskar att gå och mysa bland alla höstlöv för förgyller den fula svarta asfalten :-)

Dagen blev ju inte helt som vi tänkt oss på morgon. Mitt hjärta väckte mig runt kl. 05.30 och ville att jag skulle läsa bok och sen somnade vi om riktigt gott både hon och jag och sen minns jag att jag slog av väckarklockan kl. 07 men var så i sömn att jag bara la mig ner och somnade om....zzzz.. och på den vägen blev det. Så - vi missade den mysiga frukosten och gick istället direkt till dagis.

Sen blev det en ganska lång prommis för mig i det vackra höstvädret och nu kom jag nyss hem med nybakat bröd & vaniljbulle.

  
Ute åkte favorit koftan på och stövletterna från BilliBi. Väskan kommer från Gucci. Min skinnkjol är ett av mina favorit plagg  i garderoben :-)

Idag är har jag en hel del att göra för imorgon reser jag & Johanna till Stockholm där vi blir till söndag. Jag ser verkligen fram emot att få vara hemma i fantastiska Sverige några dagar !! :-)

NJUT dagen alla underbara !


Onsdagens!


Topp Stella Nova, skinnkjol Remix, strumpbyxor Wolford, allt är flera år gammalt (sålde topp + kjol/skjört i min butik) så jag kanske kan skriva "vintage"? ;-)

Extra stressig morgon här för vi sov gott & länge. Skriver mer så fort jag kommer hem igen!

Önskar dig en UNDERBAR onsdag ! Solen skiner och hösten ska njutas ! :-)

Kram! ♥

Nattens.


Nattens: handduk från Donaldson & morgonrock H&M.

Precis när jag skulle ta bild av mig och min vän Mia så står det "change the battery pack" på min kamera .... Typiskt ! jag borde alltid bära med mig ett extra batteri i handväskan ;-)

Vi hade i alla fall en jätte trevlig vin-stund med lovely girlktalk på en bar som ligger på behagligt gångavstånd hemifrån.  Mia är en underbar vän som jag är jätte glad över att ha i mitt liv .  (Thanx darling för en fabulous kväll , det gör vi om snart igen !) 

När jag kom hem så passade jag på att tvätta håret för att spara tid imorgon bitti för då ska vi iväg på mys-frukost hemma hos våra bästa vänner före dagis så nu är det bäst att jag lägger mig och sover...

God natt & Sov gott ! ♥

Kvällens.


Klänning Zara, topp Splendid, skinnjacka Stella Nova, stövlar BilliBi.

Nu ska jag sticka iväg ut och möta upp min underbara Mia och ta ett glas vin :-) Härligt med spontanitet !!


Ljus = mys!


Vecko Revyn lottar ut en hårstyling inför blogawards. Vore lovely att slippa rulla håret själv :-)

Nu sover mitt hjärta sött och min underbara vän Mia är på väg hem från Ikea med ljus som hon shoppat till mig för här hos oss förbrukas det mängder ljus nu på hösten. ! Oj, nu knackar det på dörren. Min ljusleverans är redan här.! Vilken LYX ! :-)


Oh my... kolla skorna!



Kolla in Madonnas pistol-shoes från Chanel... oh my ! ;-)  Skomodet är verkligen crazy just nu, först Victoria Beckhams högklackade skor utan klack och nu detta... Blir spännande att se nästa galna style ! :-)



Klänningen kommer från Dolce & Gabbana.


Nyklippt Johanna!


En nyklippt Johanna på bushumör :-)

Vart tog den här dagen vägen? den bara försvann!  Ska blogga mer senare i kväll för när jag är ensam hemma med Johanna så flyger tiden. Vi har varit hos frisören (ska visa bilder senare!), provat höstskor till Johanna i några butiker,  lekt, ringt "mommo", ätit goda rester från igår (korvstroganoffen är nästan godare dag 2 för då har den fått ännu mer smak ! ) och nu väntar ett kvällsbad för hjärtat innan nattning.

Önskar dig en jätte mysig kväll ! :-)

Kram! ♥

Dagens!


Det blev tok stressigt på morgon så på åkte: tunika från By Malene Birger, leggings från Wolford, skinnjacka Stella Nova, väska Heartmade, sjal H&M, stövlar BilliBi och ute solbriller för det är kanon väder idag ! :-)

Jag har varit och super MYST på interiörbutiken R.O.O.M. i flera timmar med min bästa vän Kjersti och hennes söta lilla Sunniva. Vi åt jätte god lunch, hade härligt girltalk och tittade på vackra tapeter.

Att tycka till och komma med råd ang. inredning / möblering etc är bland det bästa jag vet  så jag fick massor med energi och inspiration idag !

TACK för idag vännen. You made my day!! :-)




Godmorgon tisdag !


Jag önskar att parfymen var lika god som annonsen är snygg..

NY solig höstdag ! Lovely ! :-) Och natten var helt PERFEKT ! jag var t.o.m. uppe före Johanna på morgon vilket inte händer så ofta . Skönt ! :-)

Nu pågår morgonfix här också lyssnar jag på den otroligt duktiga barnläkaren på Nyhetsmorgon (hon är så härligt positiv!). Johanna ska på tur med dagis idag så vi ska skynda på här nu så att hon är där i tid.

Jag önskar dig en underbar dag fylld av solsken ! :-)

Kram ! ♥

Natta!


Ett kort ur min samling. Jag sålde det i min butik Gizmo & Co.

Jag ska strax lägga mig och läsa min bok och jag hoppas verkligen att jag kommer att sova bättre i natt ! Men,  om jag kommer ligga vaken och snurra runt - som igår - så är min plan B att gå upp och lägga mig i soffan och se på Sex and the city på dvd för då vet jag att jag kommer att somna för kombinationen soffan + dvd mitt i natten = zzzz för mig ;-)

TACK för idag och sweet dreams !

Natta klem ! ♥

Blogawards outfit?


Denna lyxiga klänning / kjole från Lanvin ser ju faktiskt ut som något jag kan göra själv? Köpa lite tyg och snurra det runt kroppen, som en sarong!? ;-)

På torsdag ska jag gå på Vecko Revyns Blogawards och dagens stora fråga är en klassiker:

Vad ska jag ha på mig?

Så om DU sitter där med något super bra förslag på outfit till denna kväll så hoppas jag att du lämnar mig en kommentar ! Och om du vill rösta på Gizmolinas som "Årets Blogg" så kan du göra det
HÄR. Jag tror så klart att någon av bloggisarna i toppen på Bloggtoppen vinner men det vore ju coolt om Gizmolinas hamnar i tex "topp 10"  :-)

   
Vackra outfits från Lanvin spring -09. (Carrie hade många outfits från Lanvin i S.A.T.C the movie).

Tänk vad enkelt killarna har det ! På med kostymen och en nystruken skjorta och vips !  färdig !  Fast det har ju faktiskt sin tjusning att ha lite klädkris också... det hör liksom till för oss girls när vi ska på gala... ;-)


Snyggast skyltning vinner..!


T.o.m. Johanna stoppade upp och tittade undrande på sockarna... inga svarta Ulvang sockar här inte ;-)

Kära läsare! detta är inget skämt. Detta är på fullt allvar. För så här ser faktiskt ena skyltdockan på herrklädbutiken som ligger vid sidan om där vi bor ut.  Och det är inte ens någon tillfällighet,  för den har sett ut så här LÄNGE !  Och nu snackar vi en butik där de selger dyra & kända klädmärken....

Det ska säkert vara någon form av cool grej med dessa sockar men seriöst... inte ens jag som gillar rosa gillar detta ;-)



Härligt med höst!


Oss på väg hem i eftermiddag.

Det prasslar så härligt när man går genom alla höstlöven som ligger på marken och idag fick vi njuta ännu en solig höstdag ! :-)

När vi kom hem från dagis (Johanna vill gå hem hela vägen nuförtiden istället för att åka vagn så det tar sin tid ;-)  så slängde jag ihop en korvstroganoff med ris. Det är en av mina favorit vardagsrätter ! också lyxade vi med en skumraket till dessert (mums!) .

Nu pågår bad här och sen nattning och sen... Top Model på norsk TV.

Hoppas att din vecka startat med solsken !? och att du får en mysig kväll :-)

Kram! ♥

Dagens outfit!


Ni är många som frågar om byrån bakom mig på bilderna. Den kommer från Bruka Design och jag sålde den i min butik Gizmo & Co.

Idag har jag topp från Bruuns Bazaar,  kjol / skjört från See By Cholé, strumpbyxor Wolford & stövlar BilliBi. Ute åker skinnjackan från Stella Nova på och då ser det ut så här: 


  
Jag älskar kjolar / skjört med fickor ! Och dessa vackra rosor fick jag av min JIG idag  :-)

Dagen idag är en sån där dag då jag känner ett behov för att vara själv så jag valde att slå av min mobiltfn och köra en telefonfri dag idag. Så ni vänner som försökt att få tag i mig, nu vet ni varför jag inte svarat.

Nu ska jag fixa ett ärende och sen iväg och hämta sötnosen.

Hoppas att din dag är fantastisk ! :-)

P.S KUL att ni är så många som tävlar . Önskar er alla lycka till !


Tävling: vinn "Keep calm & carry on" !



Jag är SÅ GLAD över att kunna bjuda er
- mina kära bloggläsare -
på en TÄVLING i samarbete med petrified in pink
där priset är den fina & coola "Keep calm & carry on" postern! :-)


Priset är denna poster från
petrifiedinpink  i formatet 40 x 50 och du kan välja mellan 31 färger  så det finns garanterat en färg som passar just DIG. 
(priset på postern är 180kr, surfa in hos
petrifiedinpink för större storlek på färgkartan om du önskar det).

För att vinna min favorit poster som passar helt pefekt i tex hallen / gången där man kan behöva bli påmind om att ta det lugnt i morgonstressen så skriver du en kommentar i detta inlägg om varför just nu ska bli den lyckliga vinnaren?!
(skriv också vilket färg nr. du önskar)

Tävlingen pågår t.o.m. onsdag (15/10) och denna gång blir det TVÅ som vinner !

♥ Kram & Lycka till ! ♥




Dagens!



Idag passar den här fina tavlan från Björg Thorhallsdottir perfekt för det är ju precis så det är!

"Å våge er att miste seg selv et öyeblikk.
Å ikke våge er å miste seg selv.... "

Tänk på det om du står inför ett vägskäl i karriären eller privat. Det gäller att våga hoppa ibland för det är bättre att våga och fela än att fega och när vi gör fel så ger det erfarenheter som gör nästa val enklare... !

Jag önskar dig ALL lycka i att nå dina drömmars mål ! :-)

Själv ska jag att prioritera att jobba med mitt nästa mål i livet idag som är att starta min butik i februari. Mina kunder kommer att kunna shoppa både på internet och hemma hos mig. Ska berätta mer detaljer närmare lanseringen... :-)


Godmorgon mina vänner!


Läckra skor från Alexander Mc Queen.

I natt kunde jag inte sova... jag bara låg där och 1000 tankar flög genom mitt huvud och jag försökte lägga mig till både höger och vänster men inget hjälpte.. och plötsligt kom Johanna in på sovrummet runt kl. 04-05 och ville att jag skulle läsa bok (!)  och sen tror jag att jag sov lite grann i alla fall men några 8 timmar blev det verkligen inte i natt. Snarare kanske 80 minuter..  Men - nu är det en ny dag med NYA härliga möjligheter att ta tag i och jag satsar på mer sömn i natt i stället ! :-)  

Jag & Johanna ska ta på oss skorna nu (tyvärr inte lika läckra som de på bilden..;-)  och gå iväg till dagis så jag passar på att önska dig en underbar dag ! Och dagens får bli :

"Fantasin är en gåva - låt den blomma."

Jag vill ge er alla en varm måndagskram och TACK för att ni följer våra dagar och för att ni ger mig så mycket positiv feedback. Nytt besöksrekord förra veckan: 35.012 läsare! You make me HAPPY!


God natt söndag 12 oktober!


Mitt hjärta på Mc.Donalds idag. Spännande med Happy Meal!

Tyvärr så har det varit något fel på blogg.se idag så jag har inte kunnat blogga så mycket som jag önskat. Därför känns de extra härligt med en NY vecka med NYA möjligheter imorgon , eller ja - egentligen NU för klockan är ju måndag.

När det inte gick att blogga så satte jag mig för att titta på "Oceans Eleven" på TV och ni förstår säkert hur det gick...? ;-)

Hoppas att du har haft en underbar weekend och att du känner dig laddad för en ny fräsch vecka i morgon !?

God natt kram ! ♥

Dagens!


Skinnjacka Stella Nova, linne med spets/blonde-kant Heartmade, topp Splendid, kofta Odd Molly, jeans Miss Sixty, sockar Odd Molly & stövlar BilliBi.

Det måste ha varit något tekniskt fel på blogg.se för jag kunde inte blogga innan vi gick ut :-( Men nu verkar det mesta fungera igen (dock inte allt...).  :-)

Jag & Johanna tog en prommis till Mc.Donalds och Johanna tycker att det är SÅ kul och gott med kyckling i Happy Meal. Också är så klart leksaken & ballongen pricken över i.  Själv mumsade jag i mig en Mc.Feast. Gott !


Odd Molly sockarna är en söt detalj med kanten som man viker ner över skaftet på stövlarna.

Nu kom vi precis innanför dörren och jag ska hälla upp ett mysigt skumbad till hjärtat och sen mina kära läsare kan ni se fram emot mitt nästa inlägg ! ;-)

Jag önskar dig en riktigt mysig söndagkväll !


En underbar suprice!


Gucci gjorde oss sällskap vid paketöppningen igår. Han älskar att leka med alla presentbanden.

ÄNTLIGEN!!! har jag kommit ut på nett igen. Min dator måste verkligen in på sjukhus snart för idag trodde jag att den helt gett upp... men mirakulöst nog så fungerar den (nästan i alla fall) nu efter 169 försök att starta upp internet :-)

Igår blev jag SÅÅÅ GLAD för jag fick en underbar suprice i posten !  En försenad födelsedagspresent av min helt fantastiska vän Anne Cecilie.  Paketet kunde  inte komma mer lägligt och det lyste verkligen upp min dag !

  
Fina, girlie paket ! och lika fint & girlie innehåll. Ett brunt & rosa smycketsetui (perfekt då man är på resa!) och den härliga boken P.S I love you .

Tusen miljoner TACK !! underbara vännen. Du är helt unik och jag är heldig som har dig i mitt liv Anne Cecilie. En äkta glädjespridare är du ! :-)

Johanna sover sin nap nu och jag har på reprisen av Stjärnor på is som jag missade igår i bakgrunden. När jag inte kom ut på internet så passade jag på att skriva några kort till familj & vänner. Och tänk - det är inte länge till vi ska skriva julkort! :-) och om du planerar att gå till fotograf och ta bilder så börjar det vara dags att boka !


Godmorgon soooliga söndag!


Middagen igår var jättetrevlig ! och Johanna hade super kul med dottern till de vi besökte men ibland myste hon i mitt knä också.

Vilken vacker dag ! :-)

Hos oss startade denna solig söndag kl. 09 då Johanna väckte mig och sedan då har vi kört soft skön söndagsmorgon här hemma med Nyhetsmorgon på TV4 i bakgrunden. Nu ska jag duka fram frukost och sen väntar en mysig dag utan planer. Skönt !  för vi är lite trött idag.. ;-)

 
Igår kväll hade jag på mig min topp från H&M, kavaj från H&M, byxor Zara, skor Fornarina och halsband Dolce Luna. Ni är flera som efterfrågat närbilder på smycken jag har på mig så varsågoda: detta hade jag på mig igår :-)  (jag sålde halsbandet i min butik).

Jag önskar dig en underbar söndag och hoppas verkligen att solen skiner även där du är ! :-)

Här kommer dagens:

"Lyfter man blicken finns det inga gränser."

Kram! ♥

God natt lördag !


Den trevliga killen till vänster i bild driver företaget "
EnklereLiv"  (här kan du hitta julklappar!) och den trevliga till höger (blå skjorta)  är en av killarna bakom "Sult" restaurangerna.

Förlåt min frånvaro idag. Inte likt mig att blogga så lite...  Förklaringen är att vi har varit iväg på en trevlig middag !

Först tyckte jag att det var en kul idé att köra en gissningstävling här ang. om någon av dessa menn är JIG??  Men - så kom jag på  (efter att ha läst de kommentarer som hann komma in) att jag ju faktiskt visat bild på JIG här ett par gånger så vi droppar den saken ;-)

Nu ska jag gå och sova gott så vi "ses" igen imorgon !

God natt & Sov gott ! ♥

Dagens interiörbild.


Det är så snyggt med svarta ramar & svart / vita bilder mot den vita väggen.

Jag hittade den här läckra bilden hos Living Etc. och då kom jag på att det måste vara samma kök som jag visat tidigare fast då fotograferad från ett annat håll, nämligen den här bilden:


Vita golv är snyggt !

Detta är ju bara hur FINT som helst tycker jag ! :-) Köket är hemma hos ägarna till Day Birger et Mikkelsen i deras hideaway på St Barts.

När jag ser detta kök så längtar jag ner till vårt hem i Thailand.... !

Nu ska jag gå ut och fixa några ärenden.


Bort med grått, fram med rosa !


Sålde detta fina kort i min butik Gizmo & Co.

Idag skiner en vacker höstsol här i Oslo men jag har tyvärr ett grått moln på min himmel  .... hoppas att det försvinner snart...  !

  
Jag lovade att visa er hur håret blev så här får ni se! jag gjorde slingor får att få bort utväxten också klippte jag topparna. (min Musse Pigg topp shoppade jag i Singapore på Forever 21) Till höger ser ni vår lördagsfrukost med nybakade muffins.

När dagen inte är så solig & rolig (svenska rolig = kul) så gäller det att hitta på saker som piggar upp en och får en på gott humör och det är precis vad jag tänker göra nu ! :-)

Hoppas din dag är mer rosa än grå !! :-)


Godmorgon lördag!

        
På lördagar är vi många som är ute på tur med våra små ! :-)  Katie & Suri måste vara världens mest fotograferade mamma & dotter ! och se så härligt lika SJP och hennes son är i håret ;-)

HAPPY lördag kära bloggisar ! :-) Här i Oslo skiner solen från en vackert blå himmel idag och det är SÅ vackert att titta på höstlöven som trillar av träden. Hösten är verkligen en vacker tid ! :-)

Hos oss har natten varit helt perfekt och vi har sovit gott fram till kl. 08.30. Nu väntar god frukost och muffinsbak för igår bestämde vi oss för att spara det till idag. Muffinsbaket har ju blivit vår lördagstradition och det kändes fel att bryta den :-)

Dagen idag bjuder på en hel del fix och ikväll är vi bortbjudna på middag.


Johanna idag för 1 år sedan. Hon vill tipsa om att det är bra att ha en banan i handväskan när man är på tur om någon plötsligt blir hungrig :-)

Jag önskar dig en riktigt härlig dag och här kommer dagens:

"Det är fiffigt att hitta glädje i det tråkiga som måste göras."
/ Ur En härlig bok.

Nu tar vi tag i dagen ! :-)

Kram! ♥




Idol !


Mamma tittar på Idol och Johanna tittar på mms av sin vän Sunniva och säger "Sunne komma!". Sött.!

Vad KUL det är med Idol ! :-) I kväll har det blivit klart vem som är min favorit och han heter: KEVIN ! :-) Har alltid gillat han och i kväll övertygade han mig !  Och en som verkligen var en big suprice i kväll var Yazmina. WOW !!! hon har i mina ögon varit boring tidigare men idag var hon ju SÅ läcker, snygg & BRA !  Stylisterna i Idol kan sitt jobb ! :-)

Vem är din favorit i Idol i kväll ?

Nu - fredag hela veckan med en av mina idoler : Erik Gadd ! :-)


Skål!


Dinner is served.

Jag skickar er en skål från middagsbordet och önskar er en riktigt mysig fredagkväll ! :-)

Här väntar nu skumraketer (köper alltid de hemma i Luleå och idag hittade jag dem på Meny!) till dessert och en kväll framför TV´n.

Blir spännande med Idol i kväll men först är det "Skal vi danse" som gäller här i Norge !


Helgen kan starta !


Fotade Johanna nyss då vi kom innanför dörren .

Nu har vi sparkat av oss våra blöta skor och det känns SÅ skönt att komma innanför dörren när det regnar och är "mörkt" ute och man vet att kvällen bjuder på massor med MYS !! :-)

Vi handlade med oss det vi behöver för att baka muffins (=en förpackning med färdig mix & olja) och för att fixa  tacos till middag (vår fredags klassiker ;-) . Och vi ska börja med muffinsbaket för det har jag lovat Johanna som en mysig fredags-happening :-) och sen ser jag fram emot första Idol -fredagen senare i kväll.

Nu kickar vi igång den här helgen!! :-)


Lyxig stund.


Jag nyss hos frisören.

Ååå vad det är härligt lyxigt att sitta i frisören stolen i 2,5 timmar och bli ompysslad ! :-)  Idag blev jag ovanligt nöjd och min frisör Trond som jag varit trogen i måååånga år kan jag rekommendera om du vill bli fin i håret. Du hittar honom på Spaghetti i Bogstadveien.

Mitt besök avslutades med att jag bokade in klipptid åt Johanna så på tisdag är det hennes tur :-)

När jag gick hem från frisören så regnade det så det var ju tur att vi inte la ner tid på att rulla mitt hår för jag hade inget paraply så håret åkte upp och jag använde mina blader som tak då jag gick hem (tur jag bor nära).  Ska självklart fota och visa hur håret blev senare men nu ska jag fälla upp mitt paraply och gå iväg och hämta Johanna. Jag har lovat henne att vi ska baka muffins i eftermiddag :-)

Jag älskar fredagar !!! :-)


Dagens!


Dagens: linne / singlett By Malene Birger, klänning Juicy Couture & sjal H&M,  tights French Connection.

Idag gick det undan i svängarna på morgon då vi skulle till dagis så jag slängde på mig det som var närmst till hands :-) (känner ni mammor igen er? ;-)  och som ni ser så på den lilla bilden så blev det ett stopp i butiken på vägen hem också . Blöjor, juice och pålägg handlades. Här är det Libero som gäller för Johanna nu efter en lång period med Pampers.


Dagens med ytterkläder: skinnjacka Stella Nova, långa handskar By Malene Birger & väska Gucci.

Nu har jag precis ätit frukost och ska strax gå iväg till frisören och mysa i några timmar. Håret ska toppas & slingas så att utväxten försvinner. Jag tar alltid med mig en hög med kort när jag fixar håret för det är ett perfekt tillfälle att skriva en hälsning till familj & vänner eftersom man sitter still där i frisörstolen och inte kan göra så mycket annat :-) ja, förutom att bläddra i härliga blader så klart (det ska jag också göra).

Kom ihåg att fånga de lyckliga stunderna i dag och ett tips: skicka en "happy weekend!" hälsning till någon du tycker om! :-)


Godmorgon fabulous fredag!


Har ju glömt att visa denna SÖTA present som Johanna fick av våra underbara vänner Lotta & Vincent & K i Stockholm när hon fyllde år. En "klippdocka" som man byter kläder på , de fästes med kardborreband.

Tjohooo ! ny härlig weekend ligger framför oss ! :-)  Härligt !

Här blev natten ganska bra men idag ska jag boka tid hos läkaren för Johannas hosta för det vore så skönt för henne om hon fick slippa den för hon blir trött på dagen när hon är vaken och hostar på natten. Och jag blir också trött för när hon är vaken så är jag vaken ;-)  Tror det är något "inbyggt" i oss mamas att vi vaknar så lätt av de små .


Dockan man kan byta kläder på förvaras i denna söta väska.

Nu är det full fart mot dagis som gäller här hemma så jag bloggar vidare senare !

Önskar dig en fabulous fredag och hoppas att du smider kul weekend planer !

Dagens blir kort och gott: CARPE DIEM!

Kram ! ♥

Sweet dreams!


Fint barnrum från en interiörutställning förra året.

Gick igenom lite gamla bilder och hittade den här från 10:e oktober 2007 i mitt arkiv. Jag tycker att sängen är helt underbar ! och den dagen då Johanna sover i "vanlig säng" så vore det en dröm att ha en sån där sänghimmel :-) också är det en kul grej att bygga in tv´n så att den ser ut som en teater.

Nu ska en trött bloggis hänga lite tvätt och sen hoppa i säng och mysa med nya blader.

Tänk - imorgon då vi vaknar är det fredag. Tjohooo ! :-)

God natt & Sov gott ! ♥

Vacker!


Angelina Jolie är verkligen otroligt vacker !  Hon är ansiktet till märket St.John.

Efter att ha ätit rekord mycket kyckling och tittat på TV med mamma så somnade hjärtat gott till slut. Tror att hon redan tagit efter mig vad gäller att vara kvällspigg.. hmm.. det ska börjas i tid ;-)

Jag såg föresten det nya programmet på TV4 i kväll, "Bröllopsform", och först undrade jag vad det var för trams? men tror ni inte att jag ändå lyckades gråta  på slutet? jag har så nära till tårar både av glädje & sorg och jag blev SÅ imponerad över deras kroppars förvandling på så kort tid tid. Wow !  ALLT går om man vill !!


Ena dagen fotomodell, andra dagen mama på tur med mann & 6 kids.

Nu verkar det ju nästan som att jag är värsta TV-slaven, men alltså nu ska jag faktiskt gå och se ett till program och det är "Torsdagsklubben" som går på norska TV2. Men först ska jag plocka iordning här och fixa med dagens tvätt .

Njut kvällen ! :-)


Nagelfix.


Jag gör mina naglar hos söta Marit och det är min "spa-stund".

Jag har varit och fixat min naglar och på vägen hem så passade jag på att lämna in lite bilder för framkallning för jag ska göra ett album som jag ska berätta mer om i ett helt eget inlägg en helt annan dag :-)

Nu är det hög tid för middag här.

Önskar dig en underbar kväll !


Keep calm & carry on = ett julklappstips!


Cool poster (som finns i många färger) i ram från Ikea . Du klickar hem den
HÄR.

Jag upprepar mig själv nu för jag har visat denna tavla för LÄNGE sen här på bloggen men nu visar jag den igen för idag kom jag på att den är en så perfekt julklapp.
 
Så - mina kära läsare: detta är året första julklappstips ! :-) för denna poster (man köper bara postern, på bilden visas den inramad i en Ribba ram från Ikea) finns i färger som passar både dina girlfriends och boyfriends och eftersom den är så cool så passar den både här & där i ett hem.

Själv vill jag ha den rosa och den ska hänga i hallen / gången där det ofast är mest stress i huset då man ska iväg ut och alla ska få på sig kläderna.. ! :-)


Här ser ni postern i en annan ram hos shabbychic. Valet av ram gör stor skillnad !

Tänk vad underbart det vore om man var klar med alla julklappar i tid i år och slapp springa runt som en galning i kaoset den 23:e december ?! En härlig tanke måste jag säga för själv tokstressar jag alltid in i det sista.. (lär mig aldrig ).

Nu ska jag jobba,  sen till dagis och sen till nagelfix :-)


Dagens interiörtips !


Annorlunda & fin lösning för alla väskor !  (dessa väskor kommer från Ceannis, ett märke som jag sålde i min butik).

Mina väskor ligger hullerombuller i en garderob här hemma och jag tycker faktiskt riktigt synd om dem... de förtjänar helt klart bättre vård ! Så - jag ska försöka hänga upp dem på något snyggt sätt på väggen en vacker dag..

Ett alternativ är att göra så som de gjort på R.O.O.M. här i Oslo. Där har de hängt upp väskorna på krokar (från Ikea?) som de fäst med snöre på grenar som de varit ute och plockat i skogen. Och dessa grenar har de hängt med snöre från taket (de hänger fritt framför väggen, är ej fastspikade).

En billig, enkel & SNYGG lösning som därför förtjänar att bli dagens interiörtips !  :-) 

P.S passa på att fixa grenar när ni tar en höstprommis till helgen !


Vardagslyx.


Engelska Vogue & svenska Glaze. Nya blader är vardagslyx !

Dessa blader fick följa med mig hem idag. Vogue är ju en favorit ! men alltså detta "Glaze"? är det en kopia av "Chic"? så känns det i alla fall måste jag säga och jag gillar
Chic mycket bättre !  Det enda som var kul med detta Glaze var att läsa intervjun med Engla, allt annat var old news för mig.

Nu har jag precis ringt ett samtal som jag kan innebära att jag snart bloggar från ett annat ställe än köksbordet här hemma i Oslo.....  Ni ska få veta när jag själv vet... SPÄNNANDE !! :-)


Dagens & ett tips!


Tunika French Connection, sjal H&M, tights French Connection & stövletter BilliBi.

Den här tunikan från French Connection shoppade jag i Singapore i mars och har aldrig använt den, förren idag ! Så tack vare en garderobscheck så har jag nu ett nytt höstplagg :-)

En av orsakerna till att jag inte använt den är att jag saknat en svart sjal att ha i halsen så idag , då jag lämnat Johanna på dagis, så tittade jag in på H&M och fyndade en svart sjal för bara 79,50 nok. Jag vill ju så klart helst ha en från favoriten Faliero Sarti men, just nu passar det med en budgetlösning ;-)

   
Min ute-outfit, kom precis innanför dörren då jag fotade. Ny shoppade sjalen! den är liksom "refflad" och till höger ser ni bilden jag tog med tunikan då vi kom hem till Phuket från Singapore. Bra jag såg den så jag blev påmind om hansbandet från Forever 21 för det hade jag glömt ;-)


Vilken härlig dag !


Jag fotade mig & Johanna då vi klädde oss för dagis idag och då såg vi ut så här :-)

När jag gett Johanna puss & klem på dagis så gick jag och solade för jag behövde en skön stund efter nattens happening ( var vaken ett par timmar.. )  och nu väntar brunch med smörgås, nybakad vaniljekarlsbader (min favorit bulle  från Baker Hansen!) och nya inspirerande blader som jag shoppade på vägen hem.

Solen skiner från en klarblå himmel idag och livet är härligt !! :-)


Godmorgon soliga torsdag!


Den här söta 3-hjuligen fick Johanna av våra snälla grannar / naboer häromdagen och hon älskar den så varje dag när vi kommer hem från dagis så tar hon en runda på gården :-)   Bilden är från igår.

Idag skiner solen och det är tur för mig för den gör mig PIGG trots att jag egentligen är super trött :-)  För den här natten var lite crazy mellan kl. 04-06, men sen sov vi gott igen ;-)

Nu är det full fart mot dagis här så jag återkommer snart igen, ville bara önska dig en STRÅLANDE dag och ge dig dagens först !

"Omge dig med människor som gör dig till en bättre människa!"
/Ur En härlig bok.

Happy torsdag! snart är det HELG igen ! :-)

Kram! ♥

God natt !


Brrr... frusen mama...

Ååå vad det är MYSIGT med dessa mörka höstkvällar då regnet smattrar mot fönstret och alla ljus är tända på bordet, det går ju nästan inte att få högre mysfaktor . Eller jo, det gör det, om jag elder i öppna spisen så toppar myset sig ! Så det ska jag göra en kväll snart för jag är verkligen SÅ frusen av mig och därför ser jag ut så här i kväll , med varma sockar och världens varmaste kofta som jag bara älskar att mysa in mig i .

Men nu åker strax sockarna av för jag ska faktiskt gå och lägga mig rekord tidig, är sååå trött...zzzz... 


Imorgon ska jag titta efter detta nya nr av mitt favorit blad Red som ska vara ute i butik nu.

TACK för idag alla härliga !

God natt & Sov gott ! ♥

P.S imorgon ska jag svara på alla söta kommentarer ! TACK för att ni skriver! You make me happy !! :-)

Min härliga lunch!


Sötaste tjejerna Randi & Marianne har jobbat hos mig på Gizmo & Co :-)

Idag hade jag världens härligaste lunch med min underbara vän Randi och hennes söta dotter. Vi träffades på R.O.O.M. och jag fick SÅ mycket positiv energi av våra timmar där :-) Randi är en solstråle !

Och då vi sitter där och lunchar så dyker plötsligt en till Gizmoängel upp, nämligen Marianne med sin lilla prins som jag fick träffa för första gången :-)  Marianne jobbade extra hos mig och vi hade inte setts sedan Johanna var nyfödd så vi bestämde att ses en dag snart och "catch up". Ser fram emot det !

TACK vännen för en lovely lunch. You made my day!! :-) och stort tack för boken, så omtänksamt av dig !


Min favvis!


Min favorit bonde, Peter Gustafson.

Då är en ny sessong av Bonde söker fru igång och till skillnad mot i Idol så hittade jag min absoluta favvis DIREKT ! utan minsta tvekan och det är Peter ! :-)  Hur snygg var inte denna mann då han stod där i stallet i fräsch vit piké?

Det kommer att bli SÅ kul att följa han och hans killar i höst ! :-)

Mitt hjärta hade svårt att somna i kväll, tror hon kände på sig att det var bra TV på gång ;-) Och på tal om bra TV, shit  ! nu håller jag ju på att missa "Brothers & Sisters", got to go !

Vem var föresten din favvis i Bonde ? undrar nyfikna jag :-)


Lyckliga stunder.


Att kramas med Johanna är en lycklig stund...! och Lollo & Bernie fick också vara med. (de fick t.o.m. följa med på dagis idag för första gången).

Det är så underbart att mysa med Johanna :-)  och nu då hon inte är helt frisk (förkyld) så är hon extra gossig och vill att jag ska bära henne mer än vanligt. Det gäller att njuta så länge det varar för plötsligt så bor hon själv och kommer hem för att presentera någon boyfriend ;-)


Jag inviger mina sockar från Odd Molly i kväll. Varma, sköna & söta !

Nu ska jag natta en nybadad prinsessa och sen ska jag mysa med "Bonde söker fru" på svenska TV4.

Hoppas du också njuter alla lyckliga stunder ! :-)


Efterlängtad S.A.T.C. premiär!


Ååååå vad jag LÄNGTAR till Sex and the city the movie kommer ut på dvd! :-) Surfade precis in hos VideoNova (videobutiken i Bogstadveien, vid United Bakeries) och där har den premiär den 22:a oktober. Sen surfade jag in hos Amazon och där kan jag få den IMORGON om jag beställer den nu mellan kl. 17.30 & 22.30 ! Låter ju nästan för bra för att vara sant ?!

Så - om du vill se den imorgon kan du klicka hem den här:

1.
Sex and the City - The Movie (Special Edition) ~ Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis, and Cynthia Nixon (DVD - 2008) Buy new$34.98 $22.99 25 Used & new from $20.99 Get it by Thursday, Oct 9 if you order in the next 5 hours and choose one-day shipping. Eligible for FREE Super Saver Shipping. 4.1 out of 5 stars (105)   Or Watch It Now On Amazon Video On Demand

Det är underbart att gå och längta och vänta efter något så fabulous som denna film !!! :-)

Nu ser Johanna på Bolibompa och jag ska slänga ihop lite middag, det lutar åt pytt i panna. Enkelt & gott !


Dagens!



Klockan är lunch så här kommer dagens :

Topp Splendid, klänning Odd Molly, jeansjacka Max Mara, tights French Connection & stövlar BilliBi.

Nu ska jag köra iväg ! :-)


Lite förmiddags gossip!


Plötsligt har Mr.Playboy bara 2 girlfriends kvar i huset för det är slut med Holly som varit hans nr.1 och hon har flyttat ut av huset. Kanske hon gav upp efter alla sina försök att få honom att gifta sig & skaffa barn med Hef?  (bild från Aftonbladet)

Oj, råkade precis titta på klockan... ska snart iväg på lunch så bäst att jag fixar till mig, fotar dagens och sen kör iväg ! :-)


Stackars dessa kändisar som blir så granskade... Nu går det rykten om att Halle Berry väntar baby nr. 2 efter att denna bild blev publicerad. Men alltså - så där ser väl de flesta magar ut ? och hon har ju nyss fött barn!   Hon ser verkligen FAB ut ! :-) och tjejer ska ha former !  (bild från Aftonbladet)

   
Färska bilder från Britney Spears nya video. (bilder från People).


Godmorgon mina darlings!!


Lite suddig bild på en dagisklar Johanna.

Ny dag och nya möjligheter igen, härligt !! :-) Och ordningen är återställd hos oss nu för Johanna är på dagis idag vilket gör mig glad. Hon är i bättre form och hon har ju så kul med alla barnen !

Själv ska jag iväg och lunch med min kära vän Randi idag och det ser jag verkligen fram emot. Ska bli riktigt mysigt ! och jag ska köra min bil för första gången på flera ÅR ! Jo, det är sant, jag har inte kört min bil sedan Johanna föddes. Men tack vare vår snälla granne / nabo Harald så är nu bilen i toppform igen ! (den har stått med tomtbatteri en stund..).

Här kommer dagens för första gången på några dagar:

"Var du än är - var där!"
/ Ur  En härlig bok.

Det är bra att bli påmind om att njuta livet som är HÄR och inte hela tiden tänka på hur det kan vara eller hur det varit.... Carpe Diem helt enkelt ! :.-)

Njut din onsdag !

Kram! ♥

Mitt första jultips!


Vi fick ett reklamblad som heter "Julebyen Göteborg" häromdagen och i den hittade jag denna vackra annons från NK som var betydligt mer inspirerande än hela KK-Julen bladet som jag köpte jag . Längst ner i annonsen stod öppettiderna (syns inte på bilden) och bara så att ni vet så har NK öppet kl. 10.00 - 14.00 på julafton ;-)

Kvällens soffmys resulerade så klart i att jag somnade ;-)  och nu ska jag strax krypa ner i sängen men först dagens TIPS :

Köp inte bladet KK-Julen !! Jag fick NOLL inspiration av bladet och det var inte ens mysiga bilder eller fina julpynt :-(  Så - istället för att du ska lägga 59nok på det så tycker jag att du ska köpa dig 4 Bocca istället ! ;-)  (Bocca = mörk choklad). 

     
Detta är de enda inspirerande tipsen i bladet. Papper + dekor på de rosa paketen köpte jag på Panduro Hobby förra julen.. så det är inget nytt.  Adventskalenderkransen är riktigt fin tycker jag ! :-)

Det är föresten en crazy tanke att det snart är jul, tiden flyger fram !

Nu säger jag TACK för alla kommentarer & mejl jag fått idag och avslutar den här bloggdagen med att säga:

God natt & Sov gott ! ♥

Mitt soffmys.


Svenska ELLE mat & vin och norska KK-Julen .

Idag hände det !

Jag hittade årets 2 första Julblader hos 7-eleven ! och som den jul-älskare jag är ( I looooooove julen) så fick så klart ett av dem följa med hem, nämligen det från KK (det andra var från Allers och det bladet brukar jag aldrig köpa) och så fort jag skrivit klart det här inlägget så ska jag bläddra igenom det och se om jag hittar några nya härliga tips? Hoppas ! :-)

Och varje gång jag köper  ELLE mat & vin så inbillar jag mig att jag ska bli inspirerad till att laga snygga middagar och läckra desserter. Men när jag tänker efter så har jag inbillat mig det varje gång jag köpt bladet i typ "alla år" men jag lagar fortfarande mina "5 rätter" (jag har aldrig varit speciellt glad i att laga mat) och köper oftast färdiga desserter... men - man ska aldrig sluta att drömma! och den där chokladkakan på coveret kanske jag kan slänga ihop en dag ?  ;-)

Nu : soffan, Grey´s och mina blader!


Min älskade Johanna.


"Mamma! nu ska du få se hur högt jag kan bygga!"

Så här såg det ut när jag & Johanna åt lunch idag :-)


"Så HÄR högt !" :-)

Den indiska middagen (tikka masala, min favvis) blev succé här hemma så det dröjer inte länge till vi tar en favorit i repris. 

Njut kvällen och missa inte Grey´s lite senare !  (här i Norge är det Grey´s på tisdagar)


Dagens!


Jag vet - jag visade annan outfit nyss, men jag bytte plötsligt om ! ;-) Så - dagens är: linne / singlett från By Malene Birger, topp från Splendid , sjal från Faliero Sarti, jeans Forever 21 och stövletter från BilliBi också en dotter som vill att mamma ska bära henne hela tiden :-)  (hon var på bushumör då jag fotade)

Nu ska vi girls gå ut och shoppa det vi behöver för att fixa middag. Tror att det blir indiskt idag för det är ju bara SÅ gott ! 

Jag måste föresten tipsa om Johannas outfit,  kjol + hood (påminner om Juicy...!)  kommer från H&M och är hur mjukt & skönt som helst att ha på sig :-) Tror kjolen kostar ca 79nok och hooden kostar 129nok. Finns i rosa & brunt.
  

En sån här håruppsättning har jag lust på idag så jag får nog gå så här med handen resten av dagen ;-) Kavajen jag hade på mig en stund kommer från H&M.

Nu ska det blir skönt att gå ut en sväng !


Shoppingtips!

 
News från asos. Snygg "Carrie inspirerad" klänning och den grå kjolen passar bra till tjocka strumpbyxor och stövlar (själv har jag bara inte vant mig vid det höga livet.. gillar bäst då kjolen sitter på höften..).

Jag surfade precis in hos
asos och hittade dessa nyheter ! :-)   så om du är shoppingsugen så är det bara att klicka... !

Själv har jag ännu aldrig shoppat något från asos men ! jag fick en efterlängtad tunika därifrån av min bästa vän Kjersti i födelsedagspresent som jag ska visa er så snart som jag får tillbaka den i rätt storlek (har returnerat den för att byta size).


Fab mama!


Snygg 6-barns mamma !

Igår såg vi henne på shopping med 3 av sina 6 kids, idag ser vi henne med 3 igen..  Misstänker att 3 är max antal kids per tur :-)  Angelina är verkligen en fab & cool mama ! Tänk att första adoptera barn själv, sen träffa Brad och vips ! sitta där med 6 barn och en önskan om fler . Ganska otroligt ! :-)


och kolla här ! hon har redan hunnit tatuera in sina nya kids på armen !

För mig och JIG gick det också undan i svängarna... Vi firade 1 år ungefär samtidigt som Johanna föddes också tatuerade jag in JIG typ 2 veckor efter att vi träffat varandra.... ;-)

Livet ska njutas varje ögonblick ! :-)


Sleeping beauty.


Johanna kl. 13.15, tisdag 7 oktober.

Nu hittade jag precis Johanna så här ! Sött som socker :-) Och jag tror inte jag vågar utmana ödet med att flytta henne så hon får sova sin nap exakt så här idag :-)

Själv ska jag nu göra "ALLT" det där  (= jobb)  som jag inte får gjort då hon är vaken ;-)


Happy tisdag kära läsare !


Johanna med sin favvis: Lollo ! (figuren från Vings Sunwing Resort).

Jag vill ha en ny dator NU !!! och om jag hade råd så skulle jag löpa och köpa! men - nu får jag stå ut med den här som inte alltid vill fungera en stund till.. men sen ska jag ha en ny SNYGG (=rosa eller vit ! inte svart som jag har nu...) ! för som den bloggis jag är så ska jag ju så klart ha en fungerade snygg dator så att jag aldrig riskerar bloggstopp. Eller hur? ;-)


Puss Lollo ! :-)

Hos oss startade dagen strax före kl. 09 och nu har vi nyss ätit en lång och mysig brunch. Johanna är hemma från dagis idag av 2 orsaker. Den ena är att hon inte är helt i toppform så hon säger fortfarande "hemma, Gucci & Lollo!"  och den andra är att det tyvärr är lite "rörigt" på Johannas dagis  (sjukskriven personal hela tiden, just nu är 2 av 3 borta och det är ingen pedagogiskleder på plats vilket betyder att det händer väldigt lite...) .

Men - Johanna älskar dagis vi satsar på en dagisdag imorgon ! :-)

   
Johanna älskar Lollo & Bernie och lyssnar på cd´n typ 110 gånger om dagen ;-)  Ett tips till dig som har barn: Gå in på Vings hemsida och sjung tillsammans med Lollo & Bernie. Jag lovar att det blir succé och Johanna älskar det. Klicka HÄR!  :-)

Nu ska jag försöka få Johanna att sova nap här. Wish med luck !  (för ni minns kanske hur det gick med den saken igår? ;-)

Kommer strax tillbaka med dagens.

Önskar dig en FABULOUS dag fylld av soool !  :-)

Kram! ♥

God natt bloggisar!


Bild från Lexington.

Det är nästan läskigt hur fort dagarna går... om det fortsätter så här så knackar ju strax jultomten/nissen på dörren ! men vi får försöka fånga dagarna och njuta hösten först för ännu är det ju ett antal veckor kvar.

Just nu drömmer jag enormt mycket om Thailand men då jag frågar Johanna om vi ska resa till Thailand snart ? så säger hon "hemma, Gucci!" ;-)  

Och på tal om Thailand så fick jag gjort en hel del jobb igår och jag planerar för att starta upp min business i starten av -09. Det känns fantastiskt ! och jag ser verkligen fram emot att få komma igång.( Det kan hända att jag smygstartar lite före jul..... )

Nu ska jag lägga mig och sova riktigt gott  för jag är så där skönt trött som man blir då man är lite förkyld.  (sitter här och fryser och har på mig crazy mycket för att hålla värmen..).

Tack för idag mina vänner ! vi ses igen imorgon :-)

God natt & Sov gott ! ♥

P.S shit - nu kom jag på att jag ju skulle tvätta håret i kväll så jag slipper det i morgon bitti.. hmm.. blir kanske uppe ett tag till då.. om jag nu orkar det...?

Dags att chilla..!


Hemma hos oss.

Johanna sover, JIG är ute på middag och nu ska jag tända massor med ljus och sedan lägga mig i soffan och chilla och äta god choklad (Bocca) och titta på Top Model och det blir looooovely !!  Mamalyx på hög nivå ! :-)

Önskar dig en riktigt mysig höstkväll med massor av tända ljus!

Kram! ♥

Change of plans.


Oss nyss på Johannas rum. Jag har linne/singlett från By Malene Birger och topp från Splendid, till det jeans från Forever 21.

Den här dagen blev verkligen inte som planerat men så är det då man en sjuk tjej hemma att ta hand om... Sova vill hon som sagt inte alls och precis när vi skulle göra oss klara för att gå ut så kom jag på att nej, vi blir hemma, för om hon är vaken hela dagen nu så betyder det att hon somnar tidigt i kväll och det är bättre.

Nu ska vi mysa med glass ! :-)


Ut på tur..


Manolo Blahnik.

Nu tar vi på oss skorna och går ut ! :-)

Önskar dig en underbar eftermiddag fylld av solsken!


Sno stilen!


Blus från H&M Trend 349nok (men tyvärr utsåld överallt....)

Så här såg det ut i svenska Aftonbladets Klick! bilaga i fredags. De körde "sno stilen" från Gucci & Chanel och en kul grej är att både min nya blus från H&M Trend och min klänning från Zara som varit shoppingtips här på bloggen är med :-)


Klänning från Zara 499 sek. (finns på Zara i Bogstadveien).

Nu tror jag att vi strax går ut en sväng med hopp om att darlingen somnar i vagnen ;-)


Svensk kanelbolle.


Det är föresten på detta café som jag & Johanna är på nya bloggbilden.

Här i Oslo kryllar det av svenskar och idag då jag gjorde ett stopp på Baker Hansen (ett café / bageri) för att köpa med mig färskt bröd så såg det ut så här i disken med godsaker.  "Svensk kanelbolle"!  :-)


Dagens shoppingtips!


Johanna fick låna en skön gossig luva av Sofie (thanx Randi!) och min underbara vän Randis poncho är dagens shoppingtips. Den kommer från H&M Trend och kostar 498nok.  I vagnen ligger söta Sofie och myser.

På vägen hem från dagis så mötte vi min solstråle till vän och hennes söta dotter Sofie och dagens shoppingtips blir självklart den underbara grå poncho som Randi har på sig ! :-) Den kommer från H&M Trend och är perfekt att slänga på sig inne hemma en frusen höstkväll plus att  den passar utmärkt utomhus utanpå en klänning (som på Randi) eller utanpå en jacka. (en poncho är även perfekt accessoar för er som ammar )

Nu pågår lek här för jag gjorde nyss ett "big misstake". Jag lyfte nämligen upp en sovande Johanna från fåtöljen/lenestolen för att bära över henne till soffan där hon ligger mycket skönare. Men - det skulle jag inte ha gjort. För hon hade tydligen inte hunnit somna ordentligt så hon blev så klart klarvaken och på den vägen är det... ;-)


Hemma, Gucci!


Så här såg det ut här hemma innan vi gick till dagis på morgon. Johanna ger Gucci lite gott kattgodis.

Min förkylda Johanna är hemma från dagis idag men vi var faktiskt dit en sväng på morgon eftersom jag är så optimistisk ;-) men  - den svängen blev kort och sen sa Johanna: "Hemma, Gucci!" hela vägen hem så nu är vi hemma hos Gucci efter en liten tur ute i det vackra soliga vädret.

På turen mötte vi först Kjersti & Sunniva och en stund senare Randi & Sofie och jag blir helt lycklig av mina underbara vänner ! :-)


Gucci älskar sina Kitbits.

Nu ska hjärtat få lite mat här och sen ska jag ge er dagens shoppingtips, det blir en fin sak Randi hade på sig idag :-)

Önskar dig en FLOTT dag ! Solen skiner från en vacker himmel och det är HÖST. Lovely !

Kram! ♥

Kvällsmacka?


Bild från mama.

Jag känner mig lite små hungrig och efter att ha sett den här bilden så tror jag att det blir en kvällsmacka till kvällsjobbet ;-)

Med denna sköna bild så passar jag på att säga TACK för idag och god natt.

Sov gott ! ♥

Starpics.


Snygga Brad & Angelina.Tänk att de har 6 barn ! och idag läste jag att de önskar fler.

Jag är så jobb-inspirerad att jag ska jobba vidare här nu och sedan ska jag krypa i säng rekord tidigt (hoppas jag ;-) för jag ska försöka sova bort min förkylning som kommit på besök idag.

   
Angelina på shopping i New York med 3 av kidsen. En casual Jennifer Aniston (måste vara jobbigt för henne med allt fokus på Brad & Angelina..) och en till mamma på shopping med barn, nämligen Victoria Beckham.

Njut sista timmarna av den här helgen ! :-)


Chanel.


Chanel spring -09. Det svart / vita är alltid lika snyggt !

Idag blev det ingen "dagens" för idag har jag och Johanna haft en riktigt mysig innedag utan fotografering och jag tittade precis på hur bilderna såg ut den här dagen för exakt 1 år sedan?  Då var Johanna precis lika förkyld som hon är nu så det ligger väl i tiden...  Och att jag själv blivit super snuvig det tänker jag inte ens berätta utan det tar jag och förtränger istället ;-)

Så - med tanke på omständigheterna så får Chanel stå för dagens idag :-)


Den här klänningen får mig att tänka på min studentklänning ! Den var också vit uppe och svart nere och med stor rosett i livet :-)

     
Chanel.

Jag hoppas att din söndag är riktigt mysig !? och om du gillar Chanel stilen så kan du ju klicka hem den klänning jag tipsade om från H&M tidigare idag :-) eller bara välja en svart outfit med pärlhalsband till. Enkelt, klassiskt & alltid lika snyggt !


Dagens tips: skriv ett kort!


Fint kort!

Jag sitter och jobbar och jag älskar det ! :-)  Har bl.a. gått igenom flera cd´s med underbara kort  från en leverantör jag fick kontakt med på mässan i Bangkok i våras. Här ser ni ett av korten, fint, eller hur ?  och här är ett annat:


Kort med texten "Have a very happy wedding day."

Jag har samlat på fina kort så länge jag kan minnas så när jag besökte den här kortleverantören som hade en monter med hur många kort som helst så var jag in heaven ;-) 

Och idag blev jag så inspirerad av alla dessa vackra kort att jag precis skrivit en massa kort till vänner som ska postas imorgon för inget slår att få något handskrivet i brevlådan ! Så - mitt dagens tips blir självklart att skriva ett kort eller två som du postar imorgon så förgyller du mottagarens vecka för att få något annat än räkningar i posten är LYX ! :-)

P.S dessa kort finns ej att köpa i Norge eller Sverig idag.


Förkyld Johanna.


Underbar bild med barnkläder från "Chloé Enfant".

Min älskade prinsessa är inte alls bra idag. Hennes näsa rinner konstant så hon säger "´mamma, näs!" (= att jag ska torka hennes näsa) ungefär 10 gånger per minut.  Hon somnade nyss och jag hoppas verkligen att hon får sova en lång nap för sömn hjälper då man inte mår bra.

Själv ska jag passa på att fixa lite smått & gott nu då hjärtat sover också mumsar jag på chips & dipp + cola. Gott! :-)


Kul med förändring!



Tusen miljoner TACK  snälla
Therese för att du hjälpt mig att förnya min blogg idag ! :-)  Dessa höstblommor är till dig!

För ni ser väl det kära läsare att jag har fått ny bild + en uppdaterad text ?!
Det är KUL med förändring !

♥ Kram! ♥

Hemma hos oss del: 1.


En "sneakpreview" av vårt vardagsrum / vår stue. Jag har fått massor med frågor ang våra kristallkronor. De kommer från
IrisCristal och jag sålde dem i min butik.

Ni är SÅ många som har efterfrågat bilder från vårt hem sedan den dagen då jag började att blogga så VARSÅGODA! :-) idag uppfyller jag er önskan och bjuder på några bilder hemmifrån oss.  Jag startar med hallen , kontoret och halva vardagsrummet som är vårt "bibliotek".

Välkommen hem till oss ! :-)


När man kommer in i vår lägenhet så välkomnas man av en ganska stor och avlång hall /gång. Dörren rakt fram till höger i bild är in till vårt kombinerade kontor / gästrum (som snart ska bli mitt showroom.... ! ) och dörren till vänster är en av  2 entréer till vår stue / vardagsrum.


Ni är många som efterfrågat var vår hallmöbel kommer ifrån ? Den kommer från BRUKA Design (jag sålde den i min butik). På väggen ovanför hänger klockor & tavellister från IKEA. Det vita trädet som vi hänger våra kläder på har vi köpt på R.O.O.M.  Sittbänken till vänster i bild kommer från All in wood och sitt dynorna från Himla (en dag ska det ligga en lång fin dyna på denna bänk... ). På vänstersida är det en stor garderob med speilskyvedörrer och det är framför den jag alltid fotar "dagens". Dörröppningen till höger i bild går till vardagsrummet / stua och den längst bort vid trädet går till köket.


Vårt kontor / gästrum är det lite "kaos" i så jag kan inte visa er våra skrivbord eller våra hyllor förren jag städat lite mer ;-)  Men - vår bäddsoffa från IKEA får ni se ! :-)  Lampan till vänster kommer från R.O.O.M. och kuddarna är en mix av Gant / Ralph Lauren / Amercian Classics. Gardin från Himla.  Denna "New England" stil har jag haft genomgående i en av mina tidigare lägenheter.


Vårt vardagsrum / vår stue är stor. Idag visar jag den delen som är vårt "bibliotek" där vi har bokhyllor , sköna sjeselonger och en öppenspis.  (den andra delen , där soffan är, får ni se en annan gång).  Våra sjeselonger och puffarna kommer från R.O.O.M.  Kuddarna är klädda i tyg från Ralph Lauren. Golvlamporna kommer från Flos och alla gardiner från Himla.  Hjärte lampan sålde jag i min butik, den är handgjord av en svensk dam.


Våra bokskåp är moduler som man kan bygga ihop och en dag ska vi ha fler moduler för nu börjar det bli trångt bland blader & böcker :-)  Skåpet kommer från Boknäs och jag sålde det i min butk. Idag hittar du det hos .R.O.O.M. 

     
 Vi har 2 öppna spisar och en kamin, och den här är den som är i vårt "bibliotek".  Alla ljuslyktorna stor på en avsats ovanför veden.  Jag samlar på Dalahästar och detta är bara en liten del av min samling. De andra ligger i någon flyttkartong i källaren och en dag ska de sökas fram.. jag är bara inte så glad i att gå ner i mörket och söka..  Jag började samla på Dalahästar då jag flyttade till Norge för 8 år sedan för då blev jag plötsligt extra svensk ;-)

       
Picasso tavlan (en affisch så klart !) är en favorit. Den hänger i vår hall  / gång och är köpt i Stockholm för väldigt många år sedan. Nyckelskåpet kommer från Bruka och jag gillar det för att det är vitt och "smälter in" mot väggen. Welcome skylten är köpt i Luleå på butiken Rabalder och klockan heter Dekad och kommer från IKEA.

Ni ska få se fler bilder från lägenheten vid ett annat tilfälle :-)

NJUT den soliga söndagen!


Shoppingtips från H&M!

   
Den svart / vita klänningen är "väldigt Chanel" och jag gillar rosetten man kan knyta i livet. Klänningen till höger är en perfekt vardagsklänning till tjocka strumbyxor och stor sjal.

Jag gick igenom alla klänningar & kjolar / skjört på H&M´s nettbutik igår kväll och dessa 4 är mina favoriter ! :-) och med tanke på att det inte är lov att hålla öppet butiker på söndagar i Norge så passar det ju perfekt med lite nettshopping! Alla dessa läckra outfits kan du klicka hem anytime från H&M ( klicka
här! ).

Happy sunday shopping ! :-)

 
Dessa 2 klockade skjört / kjolar är perfekta till vardagskjolar och de passar även utmärkt till en söndagsmiddag hos mamma / svärmor :-)

Nu ska jag gå och städa / rydda bland mina kläder. Ska bli SÅ skönt att plocka bort sånt som jag inte använder längre.


Godmorgon vackra söndag!


Fint vykort från favoriten: Lexington.

Det är verkligen härligt att vakna till en solig & vacker höstdag och när det dessutom är söndag idag så är det ju extra skönt ! för idag är det helt okej att bara ligga i soffan och slappa om man har lust till det :-)

Natten hos oss blev fylld av sömn och Johanna vaknade inte förren strax före kl. 08 på morgon. Jag är så glad över att hon fick en hel natts sömn och slapp vakna pga förkylningen . Sömn är BRA medicin !


Nyvakna girls inne på sovrummet.  Tror det är första gången ni ser mig i glasögon ;-)

Nu pågår morgonmys här hos oss och jag ska duka fram frukost lagom till Nyhetsmorgon startar på TV4.

Jag önskar dig en riktigt skön & avkopplande söndag tillsammans med familj & vänner !

Kram! ♥

God natt mina kära bloggisar!


Baby Dior från franska Vogue.

Kvällen i kväll blev lite speciell för mitt hjärta var riktigt dålig , så dålig att hon kräktes ner oss båda och till slut somnade i min famn, något jag inte kan minnas när hon senast gjorde?

Hon har sovit några timmar nu och jag fick med mig premiären på "Stjärnor på is" som var riktigt kul att se tycker jag men nu är jag trött mama så jag ska strax lägga mig och sova inne hos Johanna för jag vill finnas där för henne i natt om hon behöver mig. Får så ont i mitt hjärta när hon är sjuk....

Idag har jag ÄNTLIGEN tagit en del bilder hemma hos oss så imorgon ska ni få se ! :-) Nu ska jag svara på dagens kommentarer och sen : zzzzz.... !

God natt & Sov gott ! ♥

Sjuk prinsessa...


Oss nu...

Min lilla prinsessa har blivit super förkyld så nu ligger vi , tillsammans med Hello Kitty, och tittar på barnTV på golvet bland en massa kuddar. Mysigt !


Den stora Hello Kittyn fick följa med oss hem från Thailand.

Önskar dig en en kväll fylld av lyckliga stunder ! och vi får ju inte miss "Stjärnor på is" som det gjorts galet mycket reklam för sista tiden. Jag ser fram emot att se Gynning & Berg in action igen! :-)


Travel in style del 2. !


Jag undrar hur hon tänkte här Brittan?

Alltså mina "travel in style" bilder häromdagen var nog inte så tokiga trots allt för titta här hur Britney Spears såg ut då hon landade häromdagen! ;-)

Om detta med en stor vit handduk över huvudet är en ny trend så är det kanske så jag ska göra entré på VeckoRevyns
Blogawards ? för jag har verkligen ingen aning om vad jag ska på mig då så detta skulle ju lösa alla mina kläd (och frisyr) problem ! ;-) ha, ha


Vackert "hemma hos".


Lägenheten ger ett intryck av att vara störren än den är. Med smart möblering kan man "lura ögat". !

Den här gången tittar vi in hemma hos fotografen Martin Skredsvik i hans singellya på 50 kvadrat i Göteborg. Jag gillar den "röda tråden" i inredningen och mixen av svart & vitt passar perfekt hemma hos en kille ! :-)


Efter vår tid i Thailand älskar jag alla Buddha figurer.


Snygg entré ! och jag gillar tavellisten på väggen.

Lördagar & söndagar är perfekta dagar att fixa hemma och det kliar i mina fingrar att få göra om både här och där just nu... ! :-)


Oh my...!


Norska "mamma".

Kolla in the cover på nya norska bladet "mamma". Alltså , hur har dom tänkt här ?? Mamma ska ju vara ett härligt "glossy mag" för oss mamas men denna framsida kanske lockar en helt ny läsarkrets? ;-) 


Svenska mama´s cover är snyggare tycker jag.


Ett champagnetips!


Ny favorit champagne.

Jag ser att ni är många som frågat vad det var för fantastiskt god champagne vi drack igår? Här kommer svaret : Cuvée Vive Claude Cazals Grand Cru.  På Vinmonopolet har den nr: 4447701. JIG hade frågat personalen på Vinmonopolet efter en god champagne och blev rekommenderad denna.

Skriv upp namnet så ni minns den till en dag då ni ska köpa med er riktigt GOTT bubbel hem ! :-)


Muffinsmys.


Det är inte ofta vi sitter i soffan inne på kontoret, men idag hände det :-) Jag har på mig klänning från Juicy Couture & byxor från Filippa K.  En förkyld Johanna värmer sina små fötter i sköna Ugg.

Vi har haft sååå mysigt beöks av våra bästa vänner Kjersti & Sunniva och vi koste oss med smoothies (ja, jag gör smoothes varje dag  ;-) och nybakade muffins. Och det var ju tur att jag missat att det är kanelbullens dag för om jag skulle bakat kanelbullar så hade de nog inte varit klara ännu eftersom bakning inte är min starka sida direkt  :-)


Johanna ÄLSKAR Sunniva och hon myser med henne så mycket hon bara kan hela tiden då de är här på besök. Och det första hon sa på morgon då hon vaknade var "Sunne!" så besöket var efterlängtat !


Den här fina ballongen fick våra vänner av oss. Man blir verkligen glad av ballonger!

Oj, nu trodde jag att Johanna somnat men det verkar hon inte ha några planer om att göra för nu står hon plötsligt brevid mig så jag tror kanske att vi får ta och gå ut en tur. När man har barn så blir dagarna inte alltid som man tänkt sig ;-)

P.S Kjersti & Sunniva: stort TACK för idag !! You made our day och Johanna är SÅ lycklig över att ni kom ! :-)


Happy lördag!



Vi sov rekord länge och nu  har vi bakat muffins och nu fick vi besök ! :-) Flying start på dagen ;-)

Önskar dig en FAB dag och återkommer snart !!

Kram! :-)

Mysig champagnekväll.


Soffmys med bubbel.

Vi har haft en mysig fredagkväll och druckit helt fantastiskt GOD champagne som JIG blev rekommenderad på Vinmonopolet (systembolaget).  Faktiskt den godaste champagne jag smakat  !  Det är inte ofta vi korkar upp en flaska äkta bubbel men i kväll passade det oss perfekt :-)


Finalisterna. (bild från TV4).

Vad KUL att ni är så många som svarat på vem som är er Idol favvis. Just nu har jag flera favoriter och det är Loulou, Kevin & Sepideh också är ju Lars speciell och bra..  Om jag tvingas välja bara 1 så blir det Loulou eller Kevin ! :-) Och jag tycker att juryn är helt fantastisk ! Andreas är ju lite ögongodis ;-)  (och jag tycker att det var helt rätt att Jenny åkte ur).

Dags för sängen här nu. En lite småjobbig sak är att jag fick för mig att slänga alla sängkläder i tvätten på morgon så nu måste sängen bäddas... mitt i natten... men det blir SKÖNT att lägga sig i ren & fräsch säng !

God natt & sov gott alla underbara ! Imorgon ska jag prioritera att svara på era härliga kommentarer. You make me HAPPY !!

Natta ! ♥

Nu kör vi igen !


Tidigare idoler.

Nu är det dags för Idol igen och nu är jag super nyfiken : VEM är din favvis ? förutom juryn ;-)

Här är det nu dags för taccos, vitt vin & just det - Idol ! :-)


Ett shoppingtips & feelgood musik !


Shoppingtips inför helgen: Väst från Zara 399nok.

Den här västen fick följa med hem från Zara häromdagen och jag tycker att den är hur mysig som helst men jag har inte helt bestämt mig för om den är hit eller shit? What you think??  ska jag behålla eller returnera?   En som i alla fall är säker på att den är en hit är en av mina favorit bloggisar:  
Sofie  :-)



Mitt  feelgoodmusiktips inför helgen är cd´n Orups Bästa ! Jag blir såååå GLAD av flera av hans låtar och just nu spelar jag dem på så hög volym här hemma att jag är rädd för att grannarna strax knackar på ;-)

Mina favvo låtar är: Då står pojkarna på rad, Min mor sa till mig, Trubbel, Magaluf (!).  Lita aldrig på gifta män, Unga hjärtan. & My earth angel.   (och jag har SÅ kul minnen från då jag jobbade  på Mc.Donalds 1988 då Oprups första cd kom ut,  han har varit en favvis sedan då , med andra ord i 20 år ! :-)

Nu är jag i värsta weekend stämningen här ! och strax får jag pussa mitt hjärta också !  Tjohoooo !! :-)


I´m a blogaholic... !


Dolce & Gabbana spring -09.

Vet ni - jag har blivit en blogaholic ! för jag har MASSOR att göra idag men vad gör jag? jag sitter här och bloggar ... ! Det är för att ni som läser gör mig så HAPPY :-) med er underbara feedback i kommentarer och på mejl. Ni är helt enkelt underbara, glöm aldrig det ! :-)

I ♥ my blog !


Dolce & Gabbana spring - 09.

Nu ska jag skärpa till mig och fixa till här hemma innan jag hämtar hjärtat lite tidigare idag eftersom det är fredag och jag vill pussa henne a.s.a.p. ! :-)

HAPPY fabulous fredag kära bloggisar !!

P.S köp hem en flaska cava och lite mörk choklad idag och lyxa lite i helgen ;-)  och ett tips till er som inte dricker alkohol: det finns super fina flaskor med alkoholfri cider som ser ut som en champagneflaska på tex Meny. Jag brukar alltid köpa dem till vänner som är gravida / ammar etc. :-)


Ett badrumstips!



Dessa snygga bokstäver (från
http://www.emilyreadettbayley.com/  ) vill jag ställa mot en tavellist från Ikea (finns i vitt, kostar 49kr) på väggen inne på vårt badrum. Fast hos oss kommer det nog att få stå "BADA" för det är det Johanna alltid säger: "mamma, bada!" :-) Men nog är det snyggare med engelsk skrift, märkligt egentligen men så är det bara. Bath ser helt enkelt coolar ut än bad ! :-)
 

Bokstäverna finns även i olika färger med blom-mönster + i guld & silver om man gillar det bättre än vitt. Men - varför står det bathe här? stavas det inte bath?   Uppdatering: fick precis info om att bath = bad och bathe = bada. TACK för info Glenn !


Inspirerande badrum!


Det här badrummet inspirerar mig jätte mycket ! :-)   Snyggt & fräsht!

Jag & Johanna har ett alldelens eget badrum här hemma med badkar  som jag har lust att "pimpa" lite :-)   Och jag  har redan en del av ingredienserna från den inspierande bilden, nämligen både en likadande vägghylla och tvättpåsarna från Lexington (stor & liten i blå/vitt) så det känns ju som att jag skulle kunna få ett "nytt" badrum på studs :-) 


Mina tvättpåsar från Lexington och den vita hyllan som tidigare varit inne på Johannas rum (kommer från butiken Shabby på Frogner).

Men - jag har ett problem... för jag har hur mycket ROSA som helst inne i vårt bad... Rosa handdukar, rosa Vipp, rosa boxar till saker också hänger (och ligger..) det en massa rosa kläder där inne.... Så - det blir nog inte denna New England stil i rött/blått/vitt  (även om den lockar big time !), istället kör jag på med lite mer girlie stil i rosa & vitt men - gör lite små ändringar.. som att montera upp hyllan tex för på den är det jätte fint att ställa en grön växt och placera snäckor också vill jag förstora foton från beachen i Thailand i svart / vitt och hänga upp på väggen.

Jag kommer självklart att fota och visa när jag fixar till i vårt badrum så att ni kan "sno stilen" om ni vill ! :-)  (blir ingen stor renovering - ska bara med små medel göra badet mysigare).


Dagens.


Dagens idag är en favorit tunika från By Malene Birger (hösten -07), byxor Filippa K och stövlar BilliBi.  Johanna har skön tröja tröja från Polarn & Pyret.

Som ni ser så var vi inte så tidiga till dagis idag eftersom mama skulle rulla håret ;-) och Johanna sa "hemma Gucci!" flera gånger så vi körde slow start och nu har jag precis kommit hem med lyxig frukost i påsen: nybakad vaniljbulle, nybakat bröd och allt jag behöver för att göra hallon/bringebär smoothies också har jag förträngt att jag även köpte Maryland double choc chip cookies ;-) För är det fredag så är det !

Nu tittar jag på en intervju med en kreativitetskonsult på "Efter 10" och får ännu större lust att utbilda mig till coach eller att åka ut och föreläsa om allt jag varit med om och kan . Ååå vad det vore kul !  Det ska jag göra en dag ! :-)

P.S TACK för alla härliga kommentarer till mitt "trevel in style" inlägg !! Ni gör mig GLAD !! Och jag minns också Nivea , jag gick alltid runt med vita Nivea läppar och förbrukade x-antal burkar ! :-) Och jag har också många glada minnen från pizzerian Loopyz, vi var där så ofta att vi blev stammisar :-)  och självklart hade ju jag också en Busnel kavaj :-) och vad KUL att ni minns hoodien :-)   Åå vad det är häligt med MINNEN !! :-)


Godmorgon fredag !


Så här såg det ut på morgon när jag rullade håret. Johanna leker med alla hårspännen i den rosa väskan och det gör hon nästan varje morgon då jag fixar mig.

Ååååå vad jag känner mig INSPIRERAD ! Jag har SÅ lust att dra igång interiörfix i vårt badrum så idag blir det , utan tvekan, lite "badrums-tema" hos Gizmolinas ! :-)

Hoppas att du sovit riktigt gott och att du vaknat HAPPY denna fredag !?

Vi ska göra oss klara för dagis här nu så varsågoda, dags för dagens första dagens:

"Framtiden hör till dem som tror på allt det vackra i sina drömmar."
/Eleanor Roosevelt.

Jag önskar dig en fabulous fredag!

Kram! ♥

Travel in style!


1983  (13 år)  Färgen var då , precis som nu, ROSA!  Men fråga mig inte hur jag tänkte med sockarna och skorna som bryter av i marinblått & rött?  :-)

Mina kära vänner ! Nu ska ni få hänga med på en äkta "fashiontripp" ;-)

Från det att jag var väldigt ung, fram till att jag slutade studera och började jobba ,  så har jag rest till Gran Canaria på semester / ferie med min pappa + sambo + min bror minst ett par gånger om året.  Jag hade t.o.m. min "pryo" på Gran Canaria, som reseledare, då jag gick i högstadiet och vi reste alltid till samma ställe : San Augustin. (eller nästan alltid.. jag har hunnit resa till Playa Ingles några gånger också...). 

En kul sak från denna tid är alla dessa foton som alltid togs precis då man steg av flygplanet och som man sedan kunde köpa på hemresan. Något jag så klart alltid gjorde ! :-) Men - jag hittade inte alla foton nu (jag gissar att jag har landat på Gran Canaria ungefär 20 gånger) men här är i alla fall en liten "fashion show" på hur jag såg ut då jag "traveled in style" (well... ;-)  från 1983 - 1988 i den ena outfiten efter den andra ;-)


1984.  (14 år) Jag minns SÅ väl denna outfit för byxorna var mina absoluta favvisar. och kolla in västen! trendigt då och trendigt nu :-) Men vart tog allt det rosa vägen?


1985. ´(14 år) Den ROSA ordningen är återstäld.   Jag sov med sämskinnsrullar så att håret skulle vara lockigt och den där Musse Pigg tröjan från Gul & Blå bara älskade jag  (jag har alltid varit väldigt glad i Musse Pigg) ! och kolla in min rosa väska... :-)


1985 (15 år). Jag jobbade extra på Impuls avdelningen på H&M och därifrån kommer denna big-size hood med stor Musse Pigg på ryggen som var en stor favorit. Min tygväska kommer från Esprit.


1986 (16 år). Mina Nike skor var SÅ trendy då minns jag :-) och för att inte tala om Busnel väskan!  och min röda scarves var fashion på hög nivå ;-) Killen i blått är min kära bror. På baksidan av fotot har jag skrivit: "Fint väder hela veckan. Sol från klarblå himmel! Jonas Lindius var nere i Playa Ingles samtidigt." (Jonas är en av mina äldsta & bästa vänner).


1987 . Denna outfit minns jag SÅ väl ! Tröjan & kjolen var STORA favoriter .! Min axelrems väska kommer från Esprit och i handen - självklart - Busnel väskan och en jeansjacka :-) Jag tror faktiskt att jag har kvar denna tröja i någon kartong på vinden !


1988 . Här är jag 18 år och har med mig min vän Marika på turen. Plötsligt är det kavaj som gäller och i ena handen Busnel väskan och i den andra: en BANDSPELARE !  Jag minns att det blev en del party på den här turen.. ;-)

     
Det är kul att tänka tillbaka på outfits från åren som gått... vissa plagg väcker verkligen minnen !

Nu ska jag krypa ner i sängen så jag får säga TACK för idag. (jag svarar på era kommentarer imorgon, fick tyvärr inte tid över till det idag.. )

God natt & Sov gott ! ♥

Nostalgitripp!


Här köar jag för att komma in på Robbie Williams konsert på Stadion i Stockholm. Jag gissar att detta är .. ja, vilket år kan det vara? 2003? är osäker..  Konserten var FANTASTISK! Mr. Williams är en äkta entertainer och jag hoppas verkligen att han gör come back snart . Kolla in solbrillerna... rosa Chanel ;-) Fornarina byxorna som jag har på mig är fortfarande ett par favoriter !

I kväll har jag värsta nostalgitrippen för plötsligt fick jag för mig att börja titta på gamla bilder och hur kul kan inte det vara ? :-)  Man ser den ena "snygga" (well....) frisyren efter den andra och för att inte tala om vissa outfits... oh my ! säger jag bara.. !

Eftersom jag misstänker att ni blir nyfikna och gärna vill se så ska jag bjuda på några riktiga godbitar i nästa inlägg :-)


Shoppingtips!

 
Jag gillar klänningen som ser ut som att det är en topp + kjol för tänk så mycket med bekvämare med "allt i ett"! Och den svarta är super snygg och har perfekt ärm, matcha den med tights och en stor sjal till. 

Här kommer ett shoppingstips från mig till dig : 
Två fina "day dresses" från
asos..  De är bara ett klick borta... ! :-)


Dagens starpics.


Alltid lika fina Sarah J.P.

Jag blir så glad när det dyker upp nya bilder på Sarah Jessica Parker för hon ÄR och förblir Carrie i mina ögon :-) Och - nu är det bara 12 dagar kvar till Sex and the city - the movie kommer ut på dvd. Jag LÄNGTAR !!! :-) och det misstänker jag att det är fler än jag som gör? ;-) 

     
Här ser vi hela SJP´s outfit. Snygga Kate & Fergie också Jessica - idag igen. När jag såg bilden på Justin & hans Jessica så trodde jag först att de gift sig !? men de har varit på bröllop i Italien och Jessica var tärna/förlover.

Nu ska här badas! :-)


Rosa, rosa, rosa !


Se vilket UNDERBART vackert collage Sippel & Ink gjort med anledning av att detta är den rosa månaden.

Den här månaden är verkligen Gizmolinas månad med tanke på allt det ROSA vi ser överallt ! :-)

Att uppmärksamma bröstcancer under en hel månad är helt fantastiskt tycker jag.  Cancer är en helt förfärlig sjukdom som slår till på ett kusligt sätt mitt ibland oss... Jag har tyvärr  flera underbara tjejer i min omgivning som drabbats, bl.a. en kär vän som drabbades av bröstcancer för några år sedan då hennes son var liten, hon har opererat bort sitt ena bröst och lever idag ett lyckligt liv, och en annan unik tjej som jag fått följa med sin sjukdom över flera år och det går inte en dag utan att jag tänker på henne och hoppas att hon har det bra... , och en flott mamma i barselgruppen jag gick i med Johanna drabbades också då hennes son bara var ca 1 år gammal..

Jag skickar alla er underbar tjejer som jag tycker så mycket om - och alla er bloggläsare som drabbats - massor med kramar ! Den här månaden är ER !

Nu har vi precis ätit middag och jag hoppas mitt hjärta somnar sött före jag ska bänka mig till kvällens Idol.

Önskar dig en mysig kväll ! :-)


Working girl.


Ett kort ur min samling.

Snart är det dags för dagishämtning här. Tycker inte jag gör annat än lämnar & hämtar... dagarna FLYGER fram men - jag S A K N A R mitt busy working life... för att vara "hemmafru" är verkligen inte min grej (men jag beundrar er som är det!)  Jag är van att varken ha tid att sufra eller gå på café för i hela mitt vuxna liv har jag jobbat 24-hours 7 dagar i veckan och jag älskar det livet.  Jag är helt enkelt en working girl och jag LÄNGTAR till jag är back in business igen ! 

Snart så.... !! :-)


Ut på tur... Inte ofta jag luftar min rosa Mulberry, men idag får den matcha mina stövlar & mitt halsband. Kappan kommer från Heartmade och sjalen är min favvis från Mathilde i Stockholm.

Nu - till dagis.


Peppad!


Bild från feelgood filmen "27-dresses".

Jag har precis kommit hem från världens mysigaste café stund! :-) Min bästa vän Kjersti gav mig enormt mycket energi idag och jag blev super peppad att ta tag i en sak som jag länge gått och tänkt på. Det är verkligen UNDERBART att ha vänner som lyser upp dagarna och ger oss "en spark i baken" precis då vi behöver det som mest ! :-)  (TACK!! för idag Kjersti. You made my day!! )

Nu ska jag fixa mig lite lunch och sen ska jag jobba  med mitt prosjekt innan jag hämtar Johanna på dagis.

Och du - ett tips :  släng iväg ett mej / sms / ett kort l till någon du inte hört av dig till på länge så lyser du upp hans / hennes dag! :-)


Happy torsdag & dagens !!


Dagens: tunika Zara, halsband Juicy Couture, kofta Odd Molly (TACK snälla mamma!!), jeans RaRe & stövlar från Hunter.

Nu är hjärtat på dagis och jag ska iväg ut och möta upp min bästa vän och få äran att gå en liten trille tur med hennes prinsessa och sen ska vi på café vilket blir super mysigt denna regniga dag.

Jag bloggar mer så fort jag kommer hem ! :-)


Johannas dagens i regnet kommer från Polarn & Pyret.

Önskar dig världens bästa dag och här kommer en till dagens, nämligen dagens citat:

"Man kan inte tvingas krypa om man känner för att jubla"

NJUT dagen! vi "ses" igen så fort jag är tillbaka hemma.

Kram! ♥

God natt 1:a oktober.


Söt skylt från IB Laursen.

Bäst att jag går och lägger mig nu så att jag inte somnar här vid köksbordet...zzzz.. så det är dags att tacka för idag. Tänk- redan oktober, det är ganska galet hur fort tiden går !

Hoppas att din dag varit fylld av lyckliga stunder och att du får sova riktigt gott.

God natt kram ! ♥

Några starpics.


Eva Mendes är ALLTID lika fantastiskt snyggt klädd ! En tjej med STIL så inte många "stilpoliser "som kan komma med inspill här inte ;-)

I kväll har jag chillat i soffan och tittat på Idol och Brothers & Sisters också har jag så klart sovit lite också, som vanligt, men vad gör väl det ? Det är skönt att sova när man är trött :-)

Här får ni några nya starpics för jag tycker att det alltid är lika kul att se vad de har på sig.


Denna outfit är en klassiker deluxe och väskan är en dröm....!

     
Okej att det kan vara coolt att matcha varandra men alltså här tycker jag att Tom & Katie gått lite för långt ;-)  Kul att se starsmed kids, både Gwen & Madonna är fab mamas. Och Paris Hilton har som ni ser varit på shopping.


Sött & smart.


Johanna älskar att lägga pengar i sin spargris, alla mynt hon hittar åker ner i den.

När vi kom hem från dagis idag så tar Johanna plötsligt fram min plånbok ur min handväska också tar hon ur alla mynt och går iväg med dem.... och sen hittar jag henne så här ! Hon går alltså raka vägen in till rum och till sin söta spargris. Hur sött & smart som helst ! :-)


And the winner is... !



Heart ware USB Memory Key with asymmetrically-cut silver shade crystals från Philips (pris: ca 1.450kr)

TUSEN MILJONER TACK för alla 254 tävlingsbidrag i den lyxiga tävlingen! 

Som vanligt plågas jag över att inte ALLA kan få vinna och det är verkligen inte lätt att hitta en vinnare bland alla fantastiska bidrag. Många historier berör verkligen och jag vill åka hem till er alla och krama om er !!!

Men - nu har jag ÄNTLIGEN lyckats utse tävlingens vinnare och att det blev just denna tjej som vann beror på att jag - som ni vet - önskar att min blogg ska inspirera till att uppfylla drömmar och att få er läsare att våga hoppa det är precis vad den här tjejen nyss gjort så därför fötjänar hon absolut att vinna denna lyxiga tävling. And the winner is...

Postat av: Melina

Jag vill vinna för att jag äntligen har hittat rätt i livet och VÅGAT hoppa. Jag har länge varit på väg någonstans, men inte vetat vilken väg jag ska gå. Efter fantastisk studievägledning bestämde jag mig för att söka programmet Mediedesign. Väntan blev lång till beskedet kom, men jag blev antagen! Det innebar en snabb uppsägning från mitt jobb och en total omställning i livet. Jag är så glad över att jag lyssnade på mitt hjärta. Detta innebär att en gammal dröm äntligen håller på att förverkligas, dvs att få jobba med färg, form, design och att vara KREATIV. Jag tror på människans fantastiska potential och den kraft och energi som frigörs när vi lyssnar till vår själ, och jag är otroligt tacksam över att få möjligheten att gå denna utbildning. Jag skulle dagligen ha stor glädje av USB-minnet och att bära mina konstverk i detta hjärta skulle symbolisera något väldig fint för mig.

Melina :D

2008-09-24 @ 17:27:31
URL:
http://soul.webblogg.se/


   
Det coola är att hjärtat är ett halsband som du kan hänga runt halsen!
Så du kan på ett enkelt & fashionably snyggt sätt bära med dig dina favorit bilder/musik precis överallt.


STORT GRATTIS Melida!!

Då jag besökte din blogg - efter att jag utsett dig till vinnare - så blev jag riktigt HAPPY ! Inte nog med att du är från Luleå (min hemstad) - du skriver dessutom enormt mycket klokt och inspirerande så jag får säga till dig som jag såg att du sagt till dina bloggläsare:

"Be the star you are!"

Mejla mig din hemadress till: [email protected] så kommer hjärtat i posten.

♥ TACK igen för alla tävlingsbidrag - ni förtjänar ALLA att vinna ! ♥


Nästan Thailand..



När vi saknar Thailand som mest så går vi ut och äter middag på Yaya´s som är världens mysigaste Thai restaurang som ligger granne / nabo med vårt hem ! :-)

  
En Hello Kitty klistermärkebok är bra att ha med sig på restaurang ! Och Johanna älskar sina stövlar men som ni ser så hamnar de inte alltid på rätt fot ;-)

Skriver mer senare. Nu nattning + Idol samtidigt ;-)


Rosa månad & rosa stövlar.


Johanna gick nästan hela vägen hem från dagis idag och plaskade glatt i alla vattenpölar med sina stövlar :-)

Vi hade precis kommit innanför dörren från dagis när våra snälla grannar / naboer knackade på och gav Johanna en 3-hjuling som deras son vuxit ifrån så nu har vi varit ute på gården och hon har cyklat & lekt massor med Wilhelm som bor över oss. Och nu  är vi bara upp för att byta en blöja innan vi ska gå ut och äta middag på Yaya´s så jag återkommer senare !

Önskar dig en mysig kväll !  :-)

Kram! ♥

Mitt på dagens.


Hood från Juicy Couture, linne / singlett By Malene Birger , byxor Robin´s jeans och mitt favorit halsband från Bvlgari som precis gick sönder ! själva hänget med solen ramlade loss ! Vilken himla TUR att det hände hemma...

Det blir en annan outift då jag strax går ut men så här ser jag i alla fall ut just nu, mitt på dagen :-)

Och här kommer ett par bilder från den här dagen för exakt 1 år sedan:

 
Oss för 1 år sedan.

Nu ringde precis min mamma. Det gör mig alltid GLAD ! :-) Jag kommer vara lite busy en stund nu och sen , då jag hämtat darlingen på dagis så ska jag avslöja den lyckliga vinnaren i den lyxiga tävlingen.

Happy 1:a oktober! :-)


Fancy !



Vackra Jessica Simpson har precis lanserat sin första parfym i en vacker rosa förpackning och så här säger hon själv om sin nya doft: "I wanted to create a pretty fragrance, one that I could be just as comfortable wearing on the red carpet or every day with my favorite jeans,"   &  "This is a special fragrance - personal, whimsical, playful and romantic," she says. "To me, Fancy is just that: Fancy."


Fancy flaska ! hoppas den luktar lika gott som den ser ut :-)

Jag surfade precis runt lite och fick med mig att Katrin & Alex Schulman inte är gifta längre ?? Det har jag helt missat... De som nyss gifte sig ?  Det är ofta det går undan i svängarna. Men jag ska väl kanske inte säga så mycket om den saken ;-)


Välkommen rosa månad!



Jag känner mig lika glad som Jessica Simpson idag !! :-)  För idag fick vi ordentlig sovmorgon också är den vackra ROSA månaden här som uppmärksammar ett viktigt ämne för oss tjejer.  Det ska jag skriva mer om senare. 

Blogg.se har jobbat med något tekniskt i natt / på morgon så därför kunde jag inte presentera vinnaren i natt och inte heller blogga på morgon men NU är ordningen återställd igen som tur är :-) Jag har precis kommit hem efter dagis och sol  (super skönt) och nu väntar dusch & frukost innan jag bloggar vidare... !

Jag önskar dig en UNDERBAR dag och kom ihåg att sträcka på dig och våga vara LYCKLIG ! :-)

Kram ! ♥


Bloggtoppen RSS 0.91