Tjej-tips & kill-tips.


Vart du dig än i världen vänder så är det enklare att finna ting till tjejer än till killar och det gäller oavsett ålder tycker jag...Jag gillar föresten denna världskarta-tapet och den passar lika bra i ett killrum som i ett tjejrum.

TACK för alla fina & trevliga kommentarer som jag fått idag och vad KUL att ni är så många som
tävlat! Vinnaren kommer att presenteras sent torsdagkväll / tidigt fredagmorgon. Lycka till allihopa!! Och till er svenska bloggisar: det kommer snart en ny tävling till er också :)


Om jag hade haft en liten kille så hade hans rum gått i den här fräscha stilen.

Jag såg att jag fått några kommentarer ang. saknaden av kill-tips här på min blogg och det lite festligt för jag har mer än ett par SUPER-tips liggande här hos mig som jag snart kommer att visa er ! :) Så höll ögonen öppna närmaste dagarna :) Men jag håller med er: det är M Y C K E T lättare att hitta fina ting till tjejer. Bl.a.  beroende på att tjejer har ett större urval av kläder: kjol / klänning / byxor / toppar / blusar / kappor etc etc,  jämfört med killar som har typ topp / skjorta / byxa / jacka...  (nu hård-drar jag det lite men ni fattar nog poängen).  Tjejer har ju dessutom handväskor, hårpynt, accessoarer osv, så ja, urvalet för tjejer ÄR större.


Jag får "Lexington-feelings" då jag tittar på detta fina barnrum och det vita golvet är pricken över i.

Om jag hade haft en liten prins så hade så klart min blogg varit mer fylld av kill-tips men nu är det ju en liten Johanna jag har och jag tipsar er från mitt liv / min vardag så ja, då blir det helt enkelt mycket till tjejer. Den enda lösningen på detta "problem" är att jag får ta och fixa en bulle i ugnen också får ni kryssa fingrarna för att det blir en kille ;)


Riktigt fin hood till små prinsar från norska MyCinnamongirl. Denna finns i size 6 mån - 9 år och priset är 290nok.

Nu ska jag styla shop sider med suuuuper fina ting till små killar (0-10år) men de sakerna får ni inte se förren den 31:a maj då nästa nummer av Kamille Mor & Barn kommer ut i butik. Men ni skulle nog vilja se mitt kontor nu... det svämmar över av fina sommarplagg till prinsar, pirater, prinsessor, ballerinor & mammor :)


Kommentarer
Postat av: Ulrica

Men hallå! Det är ju därför jag gillar din blogg :-) Så samma smak som jag! Tack för att du tog kommentarerna från mig och Lina på rätt sätt! Å, vet du världskartan är faktiskt helt i min smak och det är planerat för en sådan i vår sons rum :-)

Kram och God Natt

/Ulrica

Postat av: Elin

Vilken fin blogg du har :)

2010-04-06 @ 23:50:55
URL: http://apieceofelin.blogg.se/
Postat av: Anonym

jag är sjukt fascinerad av kartor själv så jag skulle lätt kunna tänka mig den tapeten i vårt bibliotek eller varför inte i mellanhallen. Tänk vad kul att kunna få fylla den med lite kryss eller annat vartefter man besöker hela världen!

2010-04-07 @ 02:40:50
Postat av: johanna

kul tips och fin blogg! ha en bra dag!!

2010-04-07 @ 07:37:49
URL: http://johannakml.blogg.se/
Postat av: Tindra

Det är helt förståeligt att du tipsar mer om flick kläder! Och helt OK, det finns massor med ställen att inhämta tips för pojk kläder, så du behöver inte "fixa en bulle i ugnen" för vår del. Du har nog så det räcker med Johanna ;)

2010-04-07 @ 07:45:55
Postat av: Wenche

Jeg har to jenter og en gutt, og ja, det var mye lettere å kjøpe klær til jentene;) Men syns de har ganske mye fint til gutter å, brukte å kjøpe endel på H&M, men der har de finest barneklær, både til gutter og jenter, bare opp til str 128 synes jeg! Min yngste datter er snart 8, og str 128 passer bare sånn akkurat, så nå syns hjeg det er VANSKELIG å finne klær til henne, MYE dårligere utvalg i str 134 og oppover syns jeg, ihvertfall på H&M. Andre (kjede-)butikker som har bra utvalg/mye fint??



Ha en fin dag:)))

Klem:)

2010-04-07 @ 08:29:55
Postat av: milla

va roligt att du tipsar om pojkrum, ska bli kul att se mer av! har själv tvillingpojkar på snart 4 år o inreda deras rum är såå kul, men som sagt inte lika lätt som till flickor!

2010-04-07 @ 10:01:42
Postat av: Lotta, mamma till Alicia, Oliver och ängeln Philip

Jag har ju lyckan att ha en av varje och jag håller med dig, det ÄR lättare till tjejer. Mycket till killar ska ju vara så himla tufft och jag är så trött på den stilen. Jag gillar rummen du visar, den fräscha Lexington stilen och försöker hålla mig till den. Och de allra flesta tips kan man ju hitta i blått så att säga så jag tackar dig för alla bra tips du kommer med. KRAM Lotta

2010-04-07 @ 10:13:49
URL: http://lottasworld.blogg.se/
Postat av: Marthe

Elsker din blogg:) Gir meg så mye inspirasjon!!

Så gøy at du har noe guttetips på gang!

Vet du forresten hvor jeg kan få tak i den tapeten med kartet?

Hilsen guttemamma x 2:)

2010-04-07 @ 10:44:41
Postat av: BLONDETTY

Vad roligt med lite killtips! Ska snart inreda min lilla 1-åriga killes rum så jag suger i mig av all fin inspiration!



Ha en härlig vecka!

♥♥♥

2010-04-07 @ 12:31:16
URL: http://blondetty.blogspot.com/
Postat av: Kristin, mamma til Christopher og Philip

Så fine gutterom tips, Anna Stina! Jeg har to gutter på 3,5 og 2,5 som bor på samme rom, og det er ikke så enkelt å finne smarte løsninger og inspirasjon! Vet du hvor jeg kan finne de fine hvite leke-eskene med stjerner på? - Elsker stjerner:)

Koser meg med bloggen din hver dag:) Klem Kristin

2010-04-07 @ 12:52:08
Postat av: Andrea

For en superfin "hyllebenk". Hvor kommer den fra? Og de fine navnknaggene? Slike kunne jeg tenkt meg til mine gutter!

Synes du har en veldig inspirerende blogg og titter innom stadig vekk :)

2010-04-07 @ 13:22:07
Postat av: Lotta

Men ni väljer ju hur ni vill att era barn skall framstå och bemötas. Att klä sina flickor i rosa, söta, "prinsessliknande" kläder sänder ju givetvis signaler till omgivningen. På samma sätt som pojkar som kläs i blått och "tufft" och kallas för "prinsar" också gör det. Tråkigt och ogenomtänkt tycker jag.

2010-04-07 @ 14:05:23
Postat av: Anna

Tack för inspirerande bilder. Har liknande inredning i min store killes rum men här fick jag ytterligare inspiration. Det finns ju alltid något kul att göra om...;) Låter helt underbart med alla roliga kläder du får jobba med, måste vara fantastikst roligt att få inspirera anrda varje dag! Tack för din super duper-braiga blogg.

Kram Anna

Ps! Väntar på vinnare av den söta rosa "korgväskan"...hoppas bli en lycklig vinnare...Ds!

2010-04-07 @ 15:06:20
Postat av: Sammy

När jag (och alla andra mammor här antar jag) var barn fanns inte flick och pojkfärger/kläder. Det fanns bara färgglada kläder för BARN. Barnen slapp "sexifieras" och kliva in i dessa könsroller som de gör den dag de föds numera! =(



Har ni tänkt på allt våld numera, hur vanligt det är att UNGA pojkar våldtar!!! Flickr mår så dåligt, vill plastikoperera sig, tycker inte de duger, måste vara kvinnliga, vackra, sexiga.



Kan vi inte som dagens småbarnsföräldrar ta lite mer ansvar. Att klä flickorna i denna erbarmerligt trista, opersonliga rosa färg från topp till tå, kalla dem prinsessor, och tvärtom med pojkarna, är det NÖDVÄNDIGT?? Vi spär ju bara på könsrollerna, och bidrar till hur flickor ser på sig själva, och bpå hur pojkarna ser på dem! =( =(



Dax och tänka steget längre tycker jag....

2010-04-07 @ 15:45:42
Postat av: Ulrica

Men vad har färgen rosa att göra med att pojkar våldtar och flickor vill plastikoperera sig??

Grejen är väl att vi skall uppfostra trygga flickor och pojkar oavsett vilka färger de har på kläderna? Låt killar ha ballerinaklänningar om de vill och låt tjejerna vara stjärngossar i luciatågen, men skyll inte på ROSA!

/ Ulrica

2010-04-07 @ 18:03:58
URL: http://icasmirakel.blogspot.com
Postat av: Sammy

Ulrica: Synd att du uppfattade mitt inlägg så inskränkt! ;) Givetvis skyller jag inte allt elände på färgen rosa, sa jag det? Jag menar att vi delar in allt så könsfördelat från början, spär på förlegade könsroller istället för att låta barn vara barn! Killar i ballerinaklänningar?



Men det verkar känsligt att kritisera det här med rosa, undrar varför. Kan du verkligen inte se poängen i det jag skrev? Vad tror du allt våld och osäkerhet bland dagens ungdomar beror på, bryr du dig????? Det gör jag.

2010-04-07 @ 18:48:25
Postat av: Ulrica

Inskränkt vet jag inte om jag är precis...jag lovar att jag håller med dig i stort!

Förresten så är det ju faktiskt ganska PK att bannlysa rosa i genusdebatten eller?? vilket jag kan tycka är knepigt. Rosa är faktiskt en ganska fin färg, liksom rött, blått, grönt osv. Det är väl när man ger barnen givna roller och inga alternativ det blir tokigt?

Låt tjejer älska rosa och pojkar också! Man kan visa en tjej hur man står upp för sig och duger som man är trots rosa kläder ;-) anser iallafall jag :-)



Så sammanfattningsvis: JO, jag bryr mig. Mycket faktiskt. Jag själv klarar mig utmärkt utan rosa, men tror att det sitter djupare än så... Hoppas du förstår mig nu :-)

2010-04-07 @ 19:08:13
URL: http://icasmirakel.blogspot.com
Postat av: Jenny

Jag håller med Ulrica om att det inte beror på färger i sig eller att rosa borde bannlysas. Anna-Stina gillar ju rosa så det är klart att hon klär sin dotter i det. Men det jag tycker är synd är att det förmodligen inte varit detsamma om Johanna varit en Johan. Barn borde verkligen få vara bara barn och inte flickor och pojkar som förväntas gilla vissa saker och bete sig på ett visst sätt!

2010-04-07 @ 19:20:58
Postat av: Hanna

Min ena sons rum kunde lika gärna varrit en flickrum. Visst det saknar just rosa som verkar vara den färg som avgör tjej eller kille???. Jag har alltid köpt könsneutrala kläder och om mina söner en dag vill klä sig i klänning eller ha rosa skor, jacka eller vad det nu kan tänkas vara så visst.



Men nu till rummen, fina, Min son har lite lexington känsla i sitt rum, med RL tapeter och lexington textiler, vitt trägolv och en fin sebra säng, oliver furniture, möbler från kids concept osv. Nu har jag inte långt till Norge så nästa nummer ska jag in och köpa.

Mvh Hanna

2010-04-07 @ 20:35:49
URL: http://www.nyttlage.se
Postat av: C

Jättefina barnrum! Vill gärna se mer inredning i din blogg! :-)



Kram c

2010-04-07 @ 21:06:55
URL: http://cblog.blogg.se/
Postat av: Annie

JAAA, en till gizmolina-bebis vore spännande ;P

2010-04-07 @ 21:59:28
URL: http://hallonflikka.blogg.se/
Postat av: camilla

hei! akkurat sånn tapet er jeg på jakt etter i de fargene til eldste sønnen sitt rom! vet du hvor den kan kjøpes? :-)

2010-04-07 @ 22:50:31
Postat av: Evelina

Men varför måste allt vara blått för att det ska vara ett "killrum" och rosa för att det är ett "tjejrum"? Jag ogillar rosa, ryschpysch, volanger och blommor...men gillar ljusblått, beige, brunt osv. så de färgerna kommer det bli oavsett om det är en tjej eller kille.



Börjar tröttna lite på de här prins- och prinsesstämlplarna vi sätter på våra barn. De är BARN. Punkt. Och jo, något så enkelt som en färg utgör ett statement både för barnen och omgivningen. Till omgivningen säger vi "Se min söta lilla tjej och min tuffa lilla kille..." och för barnen gör vi skillnaderna mellan könen ännu mer uppenbara.



Är en trogen följeslagare till din blogg och får så mycket fin modeinspiration från dig :) Men just i den här frågan kan jag inte vara enig..

2010-04-08 @ 07:39:17
URL: http://peaceofcakeblog.blogspot.com
Postat av: Therese

Blir helt matt! Hvorfor kan man ikke gjøre sånn man selv vil? Prinsene og prinsessene får fort meninger uansett..min lille store prins på 6 år har f.eks. plutselig blitt fotballspiller.. og prinsessa på 4 har bestemt seg for at kjole må hun ha-hver dag!! selv om antekket i barnehagen har vært fleece og ull siden hun var 1 år:)

Digger din stil Anna-Stina!!

2010-04-08 @ 11:29:58
Postat av: emlan

Hej. Jag flyttar om ca en vecka och har tusen idéer och tankar på hur jag ska inreda.. men var kommer de där bokstäverna ifrån? :) De är så himla snyggt, bilda sina egna ord. Hoppas du svarar! /E

2010-04-08 @ 11:48:40
URL: http://baraemlan.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback


Bloggtoppen
RSS 0.91