Sparris!?


Ja, det är meningen att jag ska se fundersam ut ;)

Kära vänner ! Nu behöver jag er hjälp. Jag blev SÅ sugen på sparris då jag var nere och handlade men jag har ingen aning om vad jag ska göra med den? Hur fixar jag till dessa sparris på bästa sätt? Vi ska äta dem till fläskfilet (indrefilet) och jag  är sååå hungrig ;)

Tusen TACK för hjälpen !!

P.S jag vet att jag frågat er samma fråga för några månader men den gången blev sparrisen liggandes.. jag lagade aldrig till den..


Kommentarer
Postat av: Camilla

Hej!

Detta är busenkelt, skölj dem, skär av en liten bit längst ner. Lägg dom i en kastrull med väl saltat vatten och koka ett par minuter.



Lycka till!

2009-10-16 @ 18:40:00
Postat av: karin

koka i två min,smörstek dem sen i stekpannan ett par minuter,supergott,kraam

2009-10-16 @ 18:44:43
Postat av: Sammy

Inte koka. Bara steka i olivolja, salta med lite flingsalt. Klart! D

Stek några minuter bara.

2009-10-16 @ 18:58:33
Postat av: Sagas mamma

Koka lätt som i Camillas förslag. Sedan ned i en form, olivolja och en klick smör på. Strö över sesamfrön och lite örtsalt, in i ugnen en stund. Viola!

2009-10-16 @ 18:59:18
Postat av: Anonym

tycker du ser konstigt mager ut ?? why

2009-10-16 @ 19:09:45
Postat av: sara

Jaa ät lite mera du är så fiin

Postat av: C

Hm... vet att jag ätit sparris som varit såå god. Kanske i någon slags gratäng eller till någon maträtt?? Slå på recept på nätet med sparris så lär du få en del olika alternativa tillagningssätt :-P

2009-10-16 @ 19:18:26
URL: http://cblog.blogg.se/
Postat av: karolin

Super gott att steka och lina in med bacon, blir salt och knaprigt! Sedan tillsammans med fläskfilé och potatismos!!! Mums!

2009-10-16 @ 19:26:53
URL: http://morgongavan.blogg.com
Postat av: Kim

Koka dem i någon minut och ät med chavblisås. Så sjukt gott!

2009-10-16 @ 19:28:51
URL: http://kimmi.blogg.se/
Postat av: Anna

Mitt tips är att koka sparrisen i några minuter så dem blir mjuka. Smält sen smör i en stekpanna och vänd runt sparrisen där. Lägg upp dem på ett fat och salta med flingsalt. Riv lite parmessan över och ät medans dem är varma. GUDOMLIGT!

2009-10-16 @ 19:40:08
Postat av: kickan34

säk på recept .se eller recept.nu för att hitta bra recept! :)

2009-10-16 @ 19:46:14
URL: http://kickan34.blogg.se/
Postat av: AnnaStina / Gizmolina

Tuuuuuusen TACK för hjälpen ! Ni är fantastiska ! Önskar jag kunde koppla upp någon form av cookalong nu så att ni kunde ser mig fixa till sparrisen enligt era tips ;)



HAPPY fredag kväll. KRAMAR ! :)

2009-10-16 @ 19:58:44
URL: http://gizmolinas.blogg.se/
Postat av: Jessica E

Åh, det godaste receptet jag vet är att koka den gröna sparrisen lätt. Lägg upp det på ett fat tillsammans med vit sparris (på burk, eller kokt färsk. Vit sparris kan uteslutas om så önskas). Blanda en dressing på vitvinsvinäger, dijonsenap, salt & peppar & olivolja. droppa över sparrisen. strössla över rostade pinjenötter och massor av flagad (riv med osthyvel) parmesanost!



MUMS FILIBABBA!!



KRAM Jessica

2009-10-16 @ 20:15:07
Postat av: Marie Bogren

Hej Anna-Stina!



Stek sparrisen i olivolja, flingsalt o peppar. Sen kan du riva lite parmesam över., fantastiskt gott! Anna-Stina, vilken bra blogg du har, jag kollar in den varje dag mycket inspirerande! Kram från Luleå/Marie Bogren

2009-10-16 @ 20:28:25
Postat av: Anonym

Hej Anna-Stina!



Stek sparrisen i olivolja, flingsalt o peppar. Sen kan du riva lite parmesam över., fantastiskt gott! Anna-Stina, vilken bra blogg du har, jag kollar in den varje dag mycket inspirerande! Kram från Luleå/Marie Bogren

2009-10-16 @ 20:29:30
Postat av: Jenny

Lägg dom i en form, ta på lite smör och salt och sen in i mikron i 30 sekunder eller en minut... hmm, jag kommer inte på tiden. Men det blir iallafall hur gott som helst att göra dom i mikron! För att inte säga smidigt :)

2009-10-16 @ 20:52:53
Postat av: Charlotte Siwers

Stek paprika (rod helst) med vitlok i olja tillsammans med sparrisen tills de mjuknar. Supergott!!!!

2009-10-16 @ 21:11:33
Postat av: Anonym

Ang. alla kommentarer om lunch och Johanna refererar jag till en undersökning om matvanor i Norden.

"Norge

Fyra måltidstoppar. Frukost med smörgås, lunch med smörgås. Varm middag vid 4–5-tiden och smörgås på kvällen. I Norge förekommer inte någon måltid mellan lunch och middag.

Sverige

Fyra till fem måltidstoppar. Frukost med smörgås, frukostflingor eller gröt, mellanmål med smörgås. Varm lunch, en kaka eller en bulle mellan lunch och middag. Varm middag vid 18–20-tiden och kanske en smörgås, en kaka eller lite snacks senare på kvällen."

Nära grannar och ändå olika. Det gäller vuxna så väl som barnen.

2009-10-16 @ 23:39:15
Postat av: Emma

Har INGEN aning hur man tillagar sparris. Men hoppas att du fick några bra tips så att det blev gott :D

2009-10-17 @ 00:50:45
URL: http://misslindholm.blogg.se/
Postat av: M A D D I

Uææ, asparges er ikke noe godt :/



http://maddisin.blogg.no/

2009-10-17 @ 01:32:32
URL: http://maddisin.blogg.no/
Postat av: Anonym

Skjær av nederst, fres fort på sterk varme, inn i ovn på 15 min på 200 grader sammen med pinjekjerner og cherrytomater strø over parmesan etter stek - Kjempegodt!

2009-10-17 @ 01:54:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback


Bloggtoppen
RSS 0.91