1:a advent närmar sig !


Så här såg Johannas julkalender ut förra året. Hjärtat kommer från Walther & Co och det målade jag vitt. Sen hängde jag på fina påsar från Panduro Hobby. Siffor + hjärte etiketter kommer även de från Panduro och de söta banden kommer bl.a. från Maileg. Jag har ännu inte bestämt mig för hur kalendern kommer att se ut i år... ?

Plötsligt slog det mig att det är 1:a advent på SÖNDAG ! Jag har trott att det är 2 veckor kvar men det är det ju inte och strax är det den 1:a december vilket betyder att det är dags att kicka igång årets adventskalender.

168397-2048
... och så här såg Johannas kalender ut för 2 år sedan. Då gjorde jag en liknande lösning som ifjol men jag hängde påsarna på änglavingar.

Har du redan köpt kalender? Gör du en egen eller köper du en godiskalender eller en sån där "vanlig" med bilder i? Jag hittade en super söt Hello Kitty kalender till Johanna häromdagen men så påminde JIG mig om att det inte är så enkelt att resa med choklad till varma Thailand så , den får nog bli adventsgodis till helgen ;)


Den här kalendern från Maileg lockar i år men den är lite stor att ta med sig till Thailand... ;) 

Jag har fixat här hemma hela dagen idag (härligt! har fått gjort massor) och jag spikade nyss upp  2 anslagstavlor som jag satt vitt tyg på. Det är tyvärr för mörkt att fota här kontoret nu så jag får ta bilder imorgon.


Ett TIPS! är denna fina adventskalender som du hittar hos Sprell. "Kittet" innehåller 24 papperspåsar, stickers med nummer att fästa på, klädnypare, ett par trähjärtan och snöre att fästa alla påsar på. Enkelt att få allt-i-ett! :) Men  - hos oss blir det en annan lösning än denna som går i vitt & rosa... ;) 
 
Hoppas att du har en riktigt mysig söndag!?


Kommentarer
Postat av: Lotta - mamma till Alicia, Oliver och ängeln Philip

Det ser ut att bli en fin kalender, älskar rött med vita prickar. Just nu är jag förälskad i de stora tekopparna från Åhlen's i just rött med vita prickar. Nåväl, kan du inte tipsa lite om vad du brukar ha i kalendern. Och hur hade du gjort om du haft två barn? En kalender var, eller paket varannan dag? Inte lätt det här.

Längtar tills vi får se lite bilder imorgon, ska bli spännande. Ha en trevlig söndagskväll. Kram, Lotta

Postat av: Lotta - mamma till Alicia, Oliver och ängeln Philip

Det ser ut att bli en fin kalender, älskar rött med vita prickar. Just nu är jag förälskad i de stora tekopparna från Åhlen's i just rött med vita prickar. Nåväl, kan du inte tipsa lite om vad du brukar ha i kalendern. Och hur hade du gjort om du haft två barn? En kalender var, eller paket varannan dag? Inte lätt det här.

Längtar tills vi får se lite bilder imorgon, ska bli spännande. Ha en trevlig söndagskväll. Kram, Lotta

2009-11-22 @ 21:56:38
URL: http://lottasworld.blogg.se/
Postat av: Caroline/Drömlägenheten

Sött!



Jag sydde förra året en "kalender" med fyra fickor, lite vimplar och siffror på till mina fina tjejer. De får varsit paket vid varje advent. Känns lite mer lagom, och går snabbt att ordna!



Ha en fin kväll, själv kraxar och hostar jag som bara den.......!



Ser fram emot foton på ditt arbetsrum! ;)



Kram Caroline

Postat av: Jonas

Du är så flitig :) Kan du komma å pyssla åt mig?



Jag har haft en bra helg med jobb i din gamla stad å sen lite mingel åt QX. Lars Wallin lyckades jag få på bild men har noll koll på hans kläder. Är det bra? Han e trevlig Mycket trevlig!



Hoppas veckan blir magisk.



Kram /J

2009-11-22 @ 22:20:43
URL: http://nytorgsgatan.blogspot.com/
Postat av: Turbo

Jeg har en nissegutt og en nissejente fra Maileg, med 24 lommer i. Hvert år tenker jeg å fylle alle lommene med bittesmå og søte gaver, men ender alltid med at gavene blir så altfor store. Og altfor dyre.... Prøv å kjøpe 48 gaver til rundt 50-lappen... det blir ikke særlig billig. Men i år tror jeg det blir en lego-kalender, som jeg deler opp i kanskje 12 gaver + noen lommer med pastiller, nonstop og små rosinpakker. Til lille prinsessen tenkte jeg finne en lignende pakke med masse smått fra Littlest Pet Shop eller noe, og kombinere med litt godis. Det blir nok poppis, tror jeg :-)



Har forresten handlet over 20 gaver fra Sprell - så godt å få det unnagjort!



God natt :-)

2009-11-22 @ 22:58:57
Postat av: Johanna

Hej!



Vi här hemma har en 5-årig flicka som är inne i en lite "bråkig" period. Misstänker att de flesta barn hamnar i dessa perioder ibland, så vi har kommit överens om att hon kommer få öppna sin kalender-present på kvällen beroende på hur dagen varit. Vissa kanske tycker detta låter märkligt, men när hon bara slåss, skriker, bits och uppför sig illa har hon inte gjort sig förtjänt av en "present". Vi tycker att en 5-åring är så pass stor så hon kan ta ansvar för vad hon gör, och därför är det enklare för oss att ge gåvan på kvällen någon timme innan hon går till sängs. Vi hoppas att detta kan bli en morot under dagen att uppföra sig bra. Absolut ingen muta, för vi vill ju ge henne en kalender! Oj oj, nu blev det ett långt inlägg, hoppas ni förstår! Kom gärna med tips om ni tycker annorlunda.



2009-11-22 @ 23:36:06
Postat av: ~ ♥ ~ Kristin ~ ♥ ~

vilken mysig blogg.. :D

2009-11-23 @ 01:08:35
URL: http://kittysviljestyrka.blogg.se/
Postat av: Jasmine

Det där var riktigt fina & gulliga kalendrar! Verkligen :)

Jag kommer inte göra något alls inför advent eller något sånt. Det har aldrig riktigt varit en tradition i min familj, trots mammas svenska bakgrund

2009-11-23 @ 07:38:08
URL: http://chasmine.webblogg.se/
Postat av: Linda

Bägge dina kalendrar har varit superfina1 lycka till med årets!

2009-11-23 @ 07:47:36
URL: http://lindajohannacaroline.blogg.se/
Postat av: Angelica E

Dina båda kalendrar är sockersöta!!! Jag har faktiskt gjort barnens första iår och det blev en i viit och guld och jag använde en antik gammal guldram, Superenkelt med vitt tyg, små fastsydda guldringar att hänga små vackra paket, struta eller smällkarameller i! Men jag är så klart inte helt klar, fattas 20 små paket till advent :D



Hoppas att du får en ljuvlig måndag!



Kram



Angelica

2009-11-23 @ 07:53:12
URL: http://angelicaee.blogspot.com
Postat av: C.N

gud vilken söt kalender med änglavingar.

2009-11-23 @ 08:08:44
URL: http://cnfashion.blogg.se/
Postat av: Ängla

Varje år så har vi haft små "nissar" som kommer med ett litet paket varje morgon. "Nissarna" består av två små tomtenissar med varsin liten tomtesäck (från Maileg). Enkelt att bara stoppa i en liten leksak eller godisbit i säcken. Varje morgon direkt när barnen vaknar springer de runt i huset och letar efer "nissarna" - vi brukar gömma dem lite ibland...



Dessa "nissar" har hängt med i flera år nu och barnen är nu 8 och 10 år men uppskattar det fortfarande lika mycket - självklart kommer "nissarna" i år med...



Enkelt och praktiskt att ta med på resa också, de tar inte så stor plats och man behöver inte slå in alla paketen om man inte vill förstås...

2009-11-23 @ 08:26:52
URL: http://anglaglitter.blogspot.com
Postat av: luckeboi

Tjenare! Hur är det med dig då? Har du sett nya twilight filmen. Vad tyckte du om den? :)

Ha det bra!

2009-11-23 @ 08:55:31
URL: http://lifeoflucke

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback


Bloggtoppen
RSS 0.91