Build a bear!


Här har vi precis besökt butiken Build a bear för första gången ! :-)

NU ska ni få se vad det var Johanna gjorde på bilden jag visade igår ! :-)

Vi tog en tur till Nordens största köpcenter, Sandvika Storcenter, för att besöka butiken "Build a bear" igår och med risk för att detta blir världens längsta inlägg så ska ni här få följa med oss på denna lilla happening :-)

   
När man kommer in i butiken så startar man med att välja tom figur. Johanna fick välja mellan Hello Kitty och diverse bamser och valde den bamse ni ser att hon håller i här.  Sedan väljer man ljud till sin bamse på den bild ni ser i mitten. Vi valde ett hjärta som slår så att det känns i bamsen då man trycker på det.  Sen var det dags att fylla kroppen !

  
Här fylls Johannas söta bamse med skum så att den får en fylld kropp. Johanna fick själv trycka på pedalen som gör att skummet fylls upp i kroppen.


Sen var det en lite ritual med hjärtat som ska placeras i bamsen. Johanna fick först värma det i sina händer och sedan....

  
... fick hon sätta det mot sin egen panna (det är det hon gör på bilden jag visade igår !). När ritualen med hjärtat var klar så placerade personalen hjärtat + det hjärta som slår inne i kroppen på bamsen och sen sydde hon ihop den. Och sen gick vi och badade bamsen (inte i vatten utan under luft).

    
Sen var det dags att välja kläder till bamsen och det finns HUR mycket som helst att välja mellan + massor med accessoarer så nu kommer kläder till bamsen att bli perfekta julklappar / presenter etc framöver :-)  På bilden i mitten ser ni vilken outfit vi valde till bamsen och där sitter Johanna , med hjälp av JIG, och registrerar sin bamse på en pc innan vi till slut gick till kassan och fick ett registreringsbevis (det är t.o.m. en streckkod i bamsen så om Johanna mister den så kan den som hittar den lämna in den i butiken och vips ! så ringer de oss och berättar att bamsen är där ).


Det var föresten en ritual med detta lilla hus som bamsen åkte hem i också. Johanna fick blåsa i huset 3 gånger så att det öppnade sig och bamsen kunde hoppa i :-)

Detta koncept är ju bara hur kul som helst för kidsen och som ni säkert förstår så är det ett amerikanskt  ;-) och det finns självklart en  egen nettsida också där man kan shoppa kläder till sina bamser / figurer.

Ett presentkort hos butiken Build a bear i Sandvika är ett kul julklappstips till barn i nästan alla åldrar för detta koncept är minst lika uppskattat för de som är runt 10-14 år också  ! :-)  Jag vet inte om butiken finns i Sverige ?

I nästa inlägg ska ni få hur dagen fortsatte med vår nya familjemedlem: bamsen :-)


Kommentarer
Postat av: jo :)

den finns i sverige :) i alla fall i malmö!

2008-11-23 @ 12:40:51
Postat av: Lisa

Vilken underbar idé! Kan tänka mig att barnen älskar det... Något att fundera över när fästmannens brorsdotter blir lite större!

Postat av: Anna

Jag har vart inne i en sån butik i Malmö, tror de var på triangeln. Finns även i Köpenhamn.

2008-11-23 @ 12:50:01
URL: http://dressingroom.webblogg.se/
Postat av: Anna

Butiken fanns i Stockholm förut men stängde ganska nyligen. Shoppade massa kläder till Leos kusins katt när vi var i New York.

2008-11-23 @ 12:59:42
URL: http://leosmammas.blogg.se/
Postat av: Anna

Jamen Build a bear är ju bara för sött, mina två äldsta har fått göra den där ritualen när dom fyllt år men nu är tvyärr butikerna som fanns i stockholm stängda .... gulligt är det ialalfall. Kram kram

2008-11-23 @ 13:13:25
URL: http://alovesand.blogspot.com/
Postat av: Sandra

Jag tror att det finns en sådan butik i kista galleria?

2008-11-23 @ 13:16:43
Postat av: Viktoria

Det är en riktigt cool butik, och ett jättebra julklappstips som du sa! Jag var inne i den butiken när jag var i New York sist och man blev ju som ett barn:)

Hoppas dagen blir underbar!

Kramar i mängder

2008-11-23 @ 13:26:34
URL: http://shopaholicvickan.blogg.se/
Postat av: bambi

Ja, den finns i Kista Galleria!

2008-11-23 @ 13:48:29
URL: http://bambi.bloggagratis.se
Postat av: Sara

Åhh, det där är så kul! Det fanns en affär i Stockholm som gjorde sådana men den har tyvärr stängt. Själv har jag en ren som jag gjorde när jag var liten, med skjorta och allt! :)

Kramar Sara(en ovanligt barnslig tonåring ;))

2008-11-23 @ 13:50:45
Postat av: Josephine

wow detdär var riktigt coolt=)

2008-11-23 @ 13:57:36
URL: http://andreajosephines.blogg.se/
Postat av: Elin

build-a-bear är alltid en favorit trots att jag är 22år och det är många nallar som fått följa med mig i min samling genom åren :)

köpte min första samlarnalle i en shoppingmal i San Diego komplett med surfarkläder, min andra gjorde jag på min 20årsdag på Tivoli i köpenhamn och har bear underwear (bara en sån grej) och stålmannenkostym och heter Olé (som norrmannen i sällskapsresan).

en underbar butik, man blir så otroligt glad då man kliver in där!

2008-11-23 @ 14:00:41
URL: http://elinbjorklund.blogg.se/
Postat av: Emily

Vad roligt! Jag älskar Sandvika Storsenter. När jag bodde i Norge var jag där hela tiden och fikade, shoppade och gick runt :)

2008-11-23 @ 14:09:54
URL: http://emilysophie.com
Postat av: Lena

For de som ikke bor i den retningen dere har vært og shoppet, så finnes det faktisk en Build-a-Bear på Metro Senter i Lørenskog også! Her har nemlig kjøpt vår lille bamse!

Likte godt idéen med strekkoden inne i bamsen, men jeg tror vel heller at dersom noen finner Mitzie (som snupsi så fint kalte henne) om vi mister henne, så er vel sjensen stor for at hun blir beholdt av finneren, dessverre...

2008-11-23 @ 15:11:03
Postat av: Anna

Den i Kista finns inte kvar.

2008-11-23 @ 16:31:55
URL: http://leosmammas.blogg.se/
Postat av: Nettisen

Nej den i kista stängde för ca 1/2 år sedan, vi har varit stora kunder där så det var tråkigt, sen hade Debbenhams på drottningatan en affär som hette Björnfabriken men den stängde i och med att dom la ner Debbenhamns.



Kram från Nettis

2008-11-23 @ 17:08:58
URL: http://nettisens.blogg.se/
Postat av: NinaK

Det finns en sådan butik på Gröna Lund i Stockholm. Vet inte om det är just Build a bear men tror det, det är en butik där man kan göra precis som du beskrivit.

2008-11-23 @ 21:55:19
Postat av: AnnaStina / Gizmolinas

TACK så mycket för alla trevliga kommentarer ! :) Vad KUL att ni är så många som shoppat hos build a bear och att ni tycker om det lika mycket som vi gjorde ! :) KUL också att butiken finns / har funnits på så många platser i Sverige :)



Jag tror att det blir en Hello Kitty och lite fler kläder från B.A.B till Johanna i julklapp ;)



Önskar er alla en underbar vecka ! Kramar ! :)

2008-11-24 @ 00:44:47
Postat av: Liza

Åh vilken mysig affär! Får jag fråga hur mycket bamsen kostar? Ha det bra!

2008-11-24 @ 16:13:07
Postat av: Nathalie

hejsan!

Jag har varit inne i en sådan butik i Malmö, i ett köpcentrum som ligger precis vid hotell Hilton. De har helt underbart söta gosedjur! Håller med dig att det är den perfekta julklappen! :)

2008-11-24 @ 17:05:43
URL: http://nathaliebuller.blogg.se/
Postat av: Anonym

hejsan!

Jag har varit inne i en sådan butik i Malmö, i ett köpcentrum som ligger precis vid hotell Hilton. De har helt underbart söta gosedjur! Håller med dig att det är den perfekta julklappen! :)

2008-11-24 @ 17:08:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback


Bloggtoppen
RSS 0.91