Dagens tips: härligt doftande stryk vatten!

168397-1617
Strykvatten med doft av "peach" från Bruka Designs butik i Stockholm.

Jag stryker såå mycket mer sällan nuförtiden men då & då så ligger den där gigantiska "strykhögen" där och väntar.. Och då gäller det att försöka förgylla det tråkiga och det gör jag med strykvatten!

Eftersom vi har stort dubbeltäcke så orkar jag sällan och aldrig stryka hela påslakanet så därför prioriterar jag örngotten /putetrekken. Att stryka dem och spraya dem med detta super fräscha vatten gör att det blir himmelskt att gå och lägga sig för då luktar det underbart i sängen! Men det ska ju självklart inte dofta överdrivet myckte, bara så där lagomt mycket så att man "anar" doften....!

Det finns flera olika varianter på strykvatten. Den flaskan ni ser på bilden har jag fått i present av min fantastiska vän Lotta. Det är ett strykvatten som doftar fräscht  "peach" och det kommer från "Bruka Design" butiken i Stockholm. Ett annat bra alterantiv är ett strykvatten med lavendeldoft från "Himla" som selges i glasflaskor och som man mixar med vatten i strykjärnet.

Så här gör man:
1. spraya plagget/örngottet/putetrekket etc med doftsprayen.
2. stryk som vanligt.
3. Färdig! :-)

Alla "desperate houswives" borde ha ett doftade strykvatten hemma! Så - det här är ett perfekt present / julklappstips till veninnor! ;-)

P.S örongott heter putetrekk på norska, det är verkligen ett ord som heter så totalt olika på språken. Ingen i Norge förstår vad "örngott" är? och ingen i Sverige förstår vad "Putetrekk" är. ;-)

Kommentarer
Postat av: Nina

Bra tips!
Nu är jag tyvärr en dålig strykerska, hoppas jag bli bättre med tiden.. hih.
sköt om er!
kramar
/nina

Postat av: AnnaStina

Jag strök mycket mer förr och mindre nu, men när jag väl stryker så är det lovey med strykvattnet :) Önskar dig en härlig dag! kram :)

2007-10-29 @ 11:26:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback


Bloggtoppen
RSS 0.91