Oslo-Stockholm t&r på 31 tim. Del 1!


Här har jag och min kära vän Randi precis landat i världens vackraste Stockholm. Jag hamnar i ett lyckorus så fort jag får svensk mark under fötterna och eftersom jag inte varit i Stockholm på över 1 år (!) så var det ekstra kul !

I torsdags då jag satt och var begravd i jobb (låg efter p.g.a. att Johanna varit hemma sjuk må-on) så ringer plötsligt min kära vän Randi och frågar om jag har lust att bli med till Stockholm? Jag trodde så klart att hon skojade för jag visste att hon skulle resa dit med en kompis så jag säger bara "skoja inte ! jag måste resa dit en weekend snart..", varpå hon svarar "ja, men alltså vill du bli med? imorgon? flyget går kl.11!" .

Hennes veninna hade tyvärr fått förhinder så jag fick bli med istället. Gissa om jag blev G L A D !!! Denna surprice kunde inte komma vid en bättre tidspunkt. Jag tackade så klart JA bums och klockan 09.00 fredag morgon hämtade Randi upp mig and off we go.... !


Vi tog flygtåget in till city, checkade in på Hotel Royal Viking, och sen gick vi raka vägen ut på stan.


Första stopp blev på favoriten Mathilde (som tyvärr inte har någon nettsida att länka till) i PK-huset (vid sidan om NK) och där fyndade vi likadana snygga västar från Odd Molly på rea (fotar och visar senare). På bilden står vi utanför den andra Mathilde butiken som ligger på Biblioteksgatan.


Vi lunchade på mitt älskade
Sturehof.  Looovely !


Inget Stockholmsbesök utan favvo-rätten: Sturehofs bouillabaise med krutonger, rouille och parmesan. Och till det: vitt vin.


Bästa desserten: Plopp ! Jag önskar att ALLA restauranger hade denna delikatess som dessert för den är perfekt size när man bara vill ha något sött efter maten...


Vi hade det såååååå mysigt på vår tjej-tripp och jag är heldig som har en så fin vän som Randi.

När vi var inne på butiken Monroe i Sturegallerian så ser jag plötsligt Charlotta Flinkenberg (chefredaktör och grundare av tidningen CHIC) och jag kunde inte låta bli att gå fram till henne och be om en bild. Hon var inne och shoppade ett halsband till ELLE-galan och hade precis fixat hår + make-up inför kvällen. Om du inte har läst hennes blogg så tycker jag absolut att du ska börja göra det. Du hittar den HÄR.


Titta här! En bloggis möter en bloggis ! :) Vackra Charlotta´s blogg är en av de jag tittar innom varje dag. (det syns verkligen vem av oss som var på väg till gala... ;)

Vi utnyttjade butikernas öppet-tider till max och var inte tillbaka på hotellet förren ganska sent. Då landade vi i lobbyn för girltalk + ett glas champagne och när vi suttit där en stund så kände vi plötsligt för att köra riktigt soft-kväll så vi drog på oss våra Ugg´s och gick ut och åt en riktigt lyxig (well...) middag...


Två originalmål med coca-cola och originaldressing,  tack !

... på MAX ! :) Ha, ha  inte riktigt vad vi tänkt oss från början men OJ! så gott det var och så skönt det var att bara chilla och efter middagen köpte vi med oss blader hem till hotellet och sen låg jag på mitt rum och n j ö t av min lyxiga egentid...

Detta var verkligen en FABULOUS fredag ! :) och jag är så otroligt glad & tacksam över att jag fick bli med Randi på turen. :)  Men vår mini-semester slutar inte här, vi hade några timmar på lördagen också men mer om det i ett eget inlägg.

Nu håller jag på att somna...zzz... så det är dags för mig att TACKA för idag och förflytta mig till sovrummet och läsa vidare i Carolina Gynnings bok Ego Woman


GoDnAtT kRaM! ♥

 


Kommentarer
Postat av: Linda

Vilken rolig tid i Stockholm ni fick! Er kväll lät mysig, skönt att bara ta det lite lugnt och hinna prata också!

Postat av: karin

Men heter hon inte Flinkenberg, o inte Falkenberg, ser ut som du haft det jättemysigt, kramar.

2010-02-01 @ 07:59:20
Postat av: Linda

vilken härlig tur ni verkar haft! och tack för att du delar med dig!!

2010-02-01 @ 08:43:35
URL: http://[email protected]
Postat av: Engla

Åh vad mysigt det ser ut och låter, härligt med lite lyxig egentid. Jag tror jag får göra samma sak och åka till Oslo en helg ;-)

Många Kramar

2010-02-01 @ 09:30:17
URL: http://englasshowroom.com
Postat av: Lotta - mamma till Alicia, Oliver och ängeln Philip

Det där låter hur underbart som helst! Vad lyxigt! Man måste ta till vara på guldkornen, stora som små. Ser fram emot del 2, under dagen kanske? Ha en härlig måndag. Kram Lotta

2010-02-01 @ 09:51:27
URL: http://lottasworld.blogg.se/
Postat av: AnnaStina / Gizmolina

Linda-

Ja, detta var en supermysig tur ! :)



Karin-

Jag var lite trött då jag bloggade.. fixat nu.



Linda-

Turen var verkligen perfekt ! :)



Engla-

Ha, ha ja kom till Oslo så guidar jag dig runt! :) Det var verkligen som balsam för själen med egentid efter en hektisk period. Jag kan varmt rekommendera en sån tripp ! Önskar dig en undebar dag fylld av solsken!



KRAMAR till er alla !!! :)

2010-02-01 @ 09:51:37
URL: http://gizmolinas.blogg.se/
Postat av: Att ha det gott

Låter underbart

charlottas blogg kikar jag också in i

2010-02-01 @ 10:01:04
URL: http://rubinen777.blogg.se/
Postat av: Anna

Vad kostar en sån tur? Resa, hotell + mat..shoppa beror ju på vad man hittar ;) Jag skulle så gärna oxå vilja åka sådär på en minitripp..till en storstad (kan bli Oslo eller Köpenhamn kanske?)Men det blir ju sååååå dyrt! Flera tusen ju? Några tips? Kraaam Önskar dig en fin dag

2010-02-01 @ 10:52:56
Postat av: Unni

Ååååh, det så fantastisk ut! Håper du fikk ladet batteriene:) Klem

2010-02-01 @ 11:58:20
Postat av: Anna2

Anna: kostar självklart mycket pengar. Även fast vi har det bra ställt, hade jag behövt planera in ngt sådant en bra bit i förväg. Tyvärr är det inte så lätt att göra en sån sak spontant, även om man skulle vilja! Jag hade oxå gärna åkt till Oslo. Fast med maken helst!

2010-02-01 @ 13:29:10
Postat av: Sarah

Låter som en perfekt mam-helg om än kort ;-)... Är lite avis på Mathilde besöket - får försöka boka in ett par extra timmar nästa Stockholmsbesök! Störtskönt att det blev Max-middag och mys på hotellet! Sist jag var iväg med vänninnor till Åre slutade kvällen med att vi bäddade ut bäddsoffan och låg framför TV och såg på hyrd DVD och åt chips...



Btw-Hoppas att du tipsade Charlotta om din blogg ;-)

2010-02-01 @ 14:22:37
Postat av: asta pasta

ooh jag älskar din blogg

kan inte få nog av o se dig i alla dessa fina kläderna som du verkligen kan bära,riktig utstrålning har du och mycket bra stil!



:D

2010-02-01 @ 18:15:41
URL: http://snablis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback


Bloggtoppen
RSS 0.91