Gizmolinas räkpasta.


Jag glömde att fota då jag åt middag tidigare ikväll så det här är resterna som jag ska äta till lunch imorgon. Själva räksåsen ser lite knasig ut för den har bott under folie en stund i kylskåpet :-) 

Jag är verkligen ingen "matmamma" och jag har aldrig varit speciellt intresserad av att laga mat så när mina vänner kommer till mig på besök så vet de vad som bjuds :  min räkpasta med curry ! :-)  På ett sätt så är ju det väldigt smidigt för mina gäster för de slipper fundera på vad de ska äta dagen innan för att inte riskera att äta samma sak 2 dagar på raken ;-)

Eftersom jag inte är så glad i att laga mat så ska den maten jag lagar var enkel och snabbt fixad och det är precis vad denna rätt är så varsågoda mina kära bloggisar. Här får ni mitt allra första bloggrecept ! :-)

Gizmolinas räkpasta  ♥

Receptet är beräknat till 2 personer  (men egentligen så räcker det nog till 3-4 st, för jag lagar alltid för mycket ).

2 förpackningar med stora skalade räkor i lake (= 400 gr räkor)
2 creme fraiche förpackningar
1 purjolök
grovmalen svartpeppar
curry
majs på burk
pasta Fusilli.

Finhacka purjolöken.
Häll ur laken ur boxen med räkor och fräs räkorna i stekpannan
Häll bort all vätska som blir..
Lägg i purjolöken och krydda med curry + svartpeppar.
Fräs en stund ...
Häll i creme fraiche och rör om, krydda med mer curry & peppar. (smaka av kryddningen. Jag önskar att maten ska vara stark så jag kryddar ganska mycke)
Låt den stå och "puttra" en stund på låg värme.

Koka pasta Fusilli.
Öppna en burk med majs som du ställer fram i en skål så att gästerna kan ta själva.

Och voilá ! Gizmolinas fantastiska räkpasta är klar att serveras ! :-)

Det här är den rätt som jag bjöd mina Gizmoänglar på förra helgen och det här är den rätt som jag helt säkert bjuder dem på nästa gång de kommer hit också för annars skulle de nog få en chock ;-)  Och just det ja, jag lovade ju receptet på desserten jag gjorde också ,  lovar att ni ska få det i morgon ! för 2 recept på en och samma dag blir lite mycket för mig ;-)


Kommentarer
Postat av: Madeleine Gbg

:-) Låter kanongott AnnaStina, den får jag nog pröva här hemma någon dag! Kram

Postat av: Susanne

Lägg i räkorna till sist annars riskerar du att få sega räkor ;)

2008-12-09 @ 23:13:38
Postat av: Y

Måste testa! Gott o enkelt..passar mig utmärkt.

2008-12-09 @ 23:29:55
URL: http://yaldas.blogg.se/
Postat av: Stina

Ja jag tänkte samma som Susanne här ovan. Räkerna som kommer i dom burkarna är redan kokta all tillagning mer än upphettning gör dom till kanonkulor fråga Gordon Ramsay ;-)

2008-12-09 @ 23:55:24
Postat av: AnnaStina / Gizmolinas

Tack för era kommentarer !



Jag har lagat den här räkpastarätten så här typ 179 gånger och den har smakat utmärkt varje gång ! :)



Kramar!

2008-12-10 @ 00:22:52
Postat av: Anonym

Kan göras på grädde också och alltid räkorna sist... tycker jag.

2008-12-10 @ 00:24:08
Postat av: Sara

Låter kanongott, men jag gör som dom andra och tar i räkorna sist!

2008-12-10 @ 00:28:18
URL: http://www.medennypasalt.blogspot.com
Postat av: Engla

Åh jag älskar räkor, det där lät smarrigt!

2008-12-10 @ 07:24:01
URL: http://www.englasshowroom.com
Postat av: Sara

Jag har ett förslag på en liten liten förändring med den rätten som kommer att överraska dina gäster:

Byt ut räkor mot kräftstjärtar och ha i saffran i såsen :) Fräs gärna kräftorna i vitlök och chili innan du har i saffran och creme fraiche. JÄTTEGOTT!

2008-12-10 @ 08:01:01
Postat av: Anonym

låter kanon gott, gud vilken mysig blogg du har, kolla gärna in min matblogg, du kanske kan få lite inspiration=)

2008-12-10 @ 10:19:32
URL: http://matjessie.blogg.se/
Postat av: H

Du behöver ytterligare en rätt. Varsågod!

Koka fjärilspasta. Värm ett paket (2,5 dl) grädde i en kastrull, krydda med lite vitpeppar. Lägg i tärnad rökt lax och låt blir varmt. Häll såsen över pastan när den är klar. Servera med svart kaviar.

En enkelsallad och ett gott bröd och du har en lyxig middag. Tack för en rolig och underhållande blogg.

2008-12-10 @ 15:03:26
Postat av: Hilde

Mm. Det hørtes skikkelig godt ut! Det skal jeg prøve å lage på fredag! Jeg er heller ingen gourmetkokk så enkelt og lett er midt i blinken for meg :)

2008-12-10 @ 16:02:41
Postat av: KarolinaN

Tack! Låter jättesmaskigt, nu blev jag ju hungrig:)Kram!

2008-12-10 @ 23:07:27
Postat av: Cariann

Men varför skriver ni hur AnnaStinas recept ska vara??? Så här gör hon, hon är nöjd med det och vill dela med sig!!! Nästan lite fräckt att kommentera hur hon borde göra och i vilken ordning, eller en liten förändring...eller att hon behöver en bredare repertoar!



Tänk er att ni blivit hembjudna på middag till nån....sitter ni och kommenterar hur maträtten BORDE ha gjorts då eller? Det vore ju ganska otrevligt eller hur!?



Kram och tack för ditt recept ska pröva det på ditt sätt när jag blir sugen på räkor. //Cariann

2009-02-02 @ 21:07:52
URL: http://www.albin.snabber.se
Postat av: Cariann

Men varför skriver ni hur AnnaStinas recept ska vara??? Så här gör hon, hon är nöjd med det och vill dela med sig!!! Nästan lite fräckt att kommentera hur hon borde göra och i vilken ordning, eller en liten förändring...eller att hon behöver en bredare repertoar!



Tänk er att ni blivit hembjudna på middag till nån....sitter ni och kommenterar hur maträtten BORDE ha gjorts då eller? Det vore ju ganska otrevligt eller hur!?



Kram och tack för ditt recept ska pröva det på ditt sätt när jag blir sugen på räkor. //Cariann

2009-02-02 @ 21:08:49
URL: http://www.albin.snabber.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback


Bloggtoppen
RSS 0.91