Godnatt fredag! & vånings-säng?


Sedan några dagar tillbaka så pratar Johanna ofta om att hon vill ha en vånings-säng så att hennes kompisar kan sova över. "jag ska  ligga uppe och kompisarna nere mamma" säger hon sött. Jag blir nostalgisk av hennes prat för jag hade en vånings-säng hemma hos min pappa (där jag bodde varannan helg under min uppväxt) och det var perfekt då min kompis Maria sov över.

Tittut i natten!

Åh vad det var härligt med några timmar i Sverige! och jag vet inte riktigt om man kan kalla dessa shopping-turer för "harry" (norskt uttryck, betyder typ "töntigt") längre? för sedan en stund tillbaka finner man bl.a. Odd Molly, Ralph Lauren, Marc by Marc Jacobs (såg min väska i svart!), Ugg Australia m.fl. på
Nordby så det är inte bara gigantiska lösgodis-butiker och billig mat som lockar längre ;)


OM vi en dag köper en vånings-säng till J´s rum (för det är ju trots allt enormt praktiskt med 2 sänger på höjden) så är den här från Oliver Furniture ett fint alternativ. Sängen är stilren & passar perfekt in i J´s rum.

Men för mig var det - trots allt - maten som var i fokus idag, fast jag fick med mig lite annat smått & gott hem också. Ska fota och visa er imorgon. Också hamstrade jag så klart nya svenska magasiner som tex en rykande färskt mama (en favvis!), ELLE Interiør, Allt i Hemmet, ELLE, Lantliv m.fl. 


Jag gillar även den här lösningen! :) perfekt för att behålla golvyta på barnrummet. Men jag får erkänna att jag är lite orolig för trappen och att sova så högt upp... tänk om hjärtat ramlar ner på natten?? Är det någon av er bloggisar som har erfarenhet av vånings-säng? Hit me !!

Jag somnade gott i soffan i kväll och vaknade nyss så nu: mot sängen!

SwEeT dReAmS!

 


Kommentarer
Postat av: Mirva ♥ m. sönerna -04 & -05

Hej Anna-Stina!



Vi har en våningssäng sen ca 2 år tillbaka. Och killarna var då 3 resp. 4 år gamla när de fick sin våningssäng. Till början så var vi också oroliga för övervåningen (att vår då 4-åring) skulle ramla ner så han fick faktiskt sova i samma säng med lillebror ganska länge, den nedre sängen är 90 cm bred i vår våningssäng. Men nu när han blev ca 5 1/2 så började han sova på övervåningen och det har gått jättebra. Han är så lugn av sig när han sover, han rullar liksom inte runt (lillebror är tvärtom) så för honom har det gått riktigt bra.



Vi köpte denna säng och priset hamnade på strax över 10.000:- med madrasser, bäddmadrasser och två stora sänglådor att ha under sängen (man får plats med t.om. 3 lådor så vi skall shoppa en till inom kort).



http://www.mobelmagasinet.se/hotel/mm.nsf/vMobler/2978040DA26C969BC1257411004B0A38/$file/kid_vs_Comp.jpg



KRAM Mirva

2010-09-11 @ 07:36:02
Postat av: Lotta, mamma till Alicia, Oliver och ängeln Philip

Nja, det låter ju inte så töntigt med tanke på utbudet! Fick höra häromdagen att Ikea faktiskt är Sveriges största matexportör... inte så konstigt kanske med alla svenskar ute i världen!

Min dotter pratar också ofta om en våningssäng, men jag håller med dig, tänk om hon ramlar ner? Nu är hon förvisso 6 år, men ändå, det är högt upp! Den nedersta gillar jag verkligen, både väldigt smidig och vansinnigt snygg. Jaja, vi får väl se hur det blir om ett par år... Hoppas ni får en lovely lördag med balett och hela baletten ;) KRAM

2010-09-11 @ 08:01:31
URL: http://lottasworld.blogg.se/
Postat av: Veronica, mamma till lilla Annie

Hejsan och godmorgon =) Jag tror inte du behöver oroa dig att hon kommer ramla ner. Johanna är säkert klok och lyssnar snällt när du säger att hon måste vara försiktig där. Ett tips är att sätta för en liten "regel" där trappan är.(längst upp) Som man kan haka på och av på kväll/morgon. Då är det lite extra skyddat. Kanten är ju hög och man kan klä in den med ett gulligt tyg på insidan så sticker inte armarna imellan spjälorna på natten. Ha nu en underbart fin dag,många kramar till er från oss. Mvh Veronica me familj.

2010-09-11 @ 08:22:30
URL: http://vironica.blogg.se/
Postat av: Ulrica

Min äldsta dotter har en loftsäng som är mycket lik den du visar på nedersta bilden ( min händige man byggde den :-) ) Hon sover så bra där och ramlar ner gör man inte när man sover. Däremot får man se till att ingen busar i den när de leker...Loftsäng är ju så bra när man vill utnyttja ytan i ett svårmöblerat/litet rum. Vi är jättenöjda och min dotters kompisar vill ofta ha en likadan :-)

Ha en härlig lördag,

Kram Ulrica

2010-09-11 @ 08:45:44
URL: http://icasmirakel.blogspot.com
Postat av: Emma

Go morgon Anna-Stina!:-))

Jag funderar faktiskt också att köpa en till Elsa till hennes nya rum! Jag ville ha det när jag va liten:)

Tänkte kanske bara ha mys underst och ingen säng, men om hon får övernattnings besök kan man lägga en madrass där.

Ha en fin fin lördag!! Kram

2010-09-11 @ 09:08:54
URL: http://Elsaemily.blogspot.com
Postat av: Lina

Jag sov i våningssäng när jag var liten och det var aldrig några problem. Vi hade draperi som gick runt hela sängen nere, så vi kunde ha det som koja dagtid när vi lekte. Superkul!

2010-09-11 @ 10:22:44
URL: http://linalotta.blogg.se/
Postat av: Anna

Hej AnnaStina!

Snälla kan du visa mera bilder från ditt hem? Gärna köket och kontoret.// Anna

2010-09-11 @ 11:12:47
Postat av: Marika

Det är jättejobbigt att bädda samt att lägga ett sovande barn, i sängen där uppe... Har detta "problem" på sommarstället.



Fö är sängen jättefin!

Tack, för en fin blogg!



Marika

2010-09-11 @ 11:44:03
Postat av: Postadress Torslanda

Min dotter är lika gammal som J och hon önskar sig också ofta våningssäng. Det är väldigt spännade med dessa! Förra helgen var vi på Astrid Lindgrens värld och då fick hon äntligen sova i en våningssäng, i den lilla stugan. Jag funderar på en sådan fin loftsäng som du visade, då blir det lekyta under. Vet du om de säljs i Sverige? Svårt att hitta fina tycker jag.

2010-09-11 @ 12:22:56
URL: http://www.postadresstorslanda.blogspot.com
Postat av: Tindra

Fast hon ramlar väl inte ur sin vanliga säng, så varför skulle hon ramla ur en våninggsäng? Så stor som hon är har kroppen/hjärnan den "kunskapen" nu att inte ramla ur. Det är riktigt små barn som det är mer osäkert för.



2010-09-11 @ 15:22:49
Postat av: Jojo

Pappa byggde en loftsäng till mig och syrran när vi var i 8-års åldern (utan kant) och innan dess hade vi bara våningssäng, var nog 3 år när vi fick den första. Bara att ha en kant överst men annars vänjer man sig snabbt och rullar inte över :)

2010-09-11 @ 16:20:13
URL: http://jojoaug.blogg.se/
Postat av: Rebecka

jag sover i en våningssäng och jag har aldrig ramlat ner. i och för sig har jag bara haft den i ca en vecka och jag är femton år men det är inte så lätt att ramla ner :p

2010-09-11 @ 20:45:58
URL: http://beckapekka.blogg.se/
Postat av: Kristina

Mina barn fick en våningssäng efter mycket tjat för ett par år sedan (de är nu 6 & 8), men det funkade inte bra alls. De ramlade inte ner men det var ett himla ståhej på natten då de skulle på toa och bråk om vem som skulle sova var osv. Till slut så sågade vi isär den som en tillfällig lösning och de fick sova i varsitt rum - fast det gör de ändå inte...de brukar ramla ur sina vanliga sängar ibland...Men våningssängarna du visade är superfina...

2010-09-11 @ 23:29:19
URL: http://traskpaddan.blogspot.com
Postat av: Karin - AlicesMamma

Åh men du - om ni ska köpa en våningssäng till Johanna har du en spekulant på Sebra-sängen här ;) Den är så makalöst vacker...



2010-09-11 @ 23:46:11
URL: http://livingnextdoortoalice.blogg.se/
Postat av: Johanna

Vad kostar dessa sängar? Hittar ingen info på hemsidan. Tack för all inspiration! :-)

2010-09-12 @ 08:09:12
URL: http://esteline.blogg.se/
Postat av: Anna

Min man sov i våningssäng (i den övre) när han var liten och ramlade ur en natt. Det konstiga var att han fortsatte att sova, sover tungt. Sedan fick hans farfar sätta dit en planka som skydd.

2010-09-13 @ 00:54:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback


Bloggtoppen
RSS 0.91