Oslo - Bangkok - Phuket - Chalong


Utanför hemma i Oslo måndag runt kl.12. Seriöst. är inte detta några väskor för många? Och vad gör en prickig Mildh-påse mitt i allt? Ja, frågorna är många.... ;)

Oj, vad trött jag har varit i eftermiddag. Johanna har väckt mig flera gånger då jag somnat i solstolen på terrassen och jag imponeras över att hjärtat höll ut fram till kl. 19 då hon somnade sött på soffan. Det är LYCKA att det blev så för det betyder att hon redan är inne i rätt dygns-rytm :)  (= vi slipper förhoppningsvis jet-lag).

Vi har haft en riktigt trevlig 1:a dag som ni ska få se bilder från imorgon för nu avrundar jag den här tisdagen med pics från resan och några rese-tips så: Enjoy! :)



Gardemoen runt kl. 13.30. Vi reste på en tid på dagen då det var lugnt på Gardemoen = incheckning + säkerhets-kontroll + tax-free shopping gick om på räls. Och ni undrar kanske om jag köpt mig en ny liten handväska? ;)  Nejdå, det är Johannas. Själv har jag lyckats glömma att ta med mig en handväska.... (tokigt).


Dagens taxfree-shopping: Favorit solcreme + after sun från Piz Buin (detta märke finns inte i Phuket), min ansiktscreme som jag älskar: Visible Difference från Elizabeth Arden, små flaskor med cava / champagne passar perfekt till soliga stunder på terrassen..., bästa (!) barn-solcremen till Johanna från Clarins (denna har jag haft till Johanna i alla år och hon har (peppar, peppar) aldrig bränt sig) också köpte jag en solcreme till ansiktet från Clarins till mig själv.


Thai airways flight Oslo - Bangkok. Vi hade turen att få 4 stolar för oss själva så Johanna kunde ligga ner och sova utan problem :) Ett TIPS! till er som reser med barn: Tag med hörlurar i stil med de J har på sig på bilden (om du har sånna...) för de är betydligt mer bekväma än de små "ploppar" som man får ombord (Johannas Hello Kitty lurar är shoppade i Phuket).



Flygplatsen i Bangkok runt kl. 07.30 thai-tid (=02.30 svensk/norsk tid). Vi passade på att äta på Burger King mellan våra flighter.  I handen håller J en väska med smink som var resans bästa "leksak" ;) 


10.000 meters höjd (typ...) någonstan mellan Bangkok & Phuket... 


Bagagebandet Phuket flygplats runt kl. 09.30 thai tid (= 04.30 svensk / norsk tid). Johanna bytte om till sommar ombord på flyget och landade i en skön klänning från
Holly´s och bara ben.


Tesco Lotus / Phuket Town runt kl. 11.00 thai-tid (= 06 svensk/norsk tid) . Det var SÅ lyxigt & trevligt att våra vänner Harald (granne/nabo till oss på resorten) & Bao (Bao är sammen med Haralds dotter Maud) mötte upp oss på flygplatsen! :) och jag är super tacksam för att vi kunde stoppa och handla vatten, juice, frukostmat etc på Tesco Lotus på vägen mot Chalong. TACK för hjälpen H & B !! 


Chalong runt kl. 12.00.  Framme!!! & trötta efter den långa resan (jag var uppe till kl. 06 natten till måndag och steg upp igen kl. 07...). Härifrån kommer jag att blogga de närmaste 7 veckorna och jag ser fram emot fantastiska dagar ! :)

Nu är klockan 23.15 (vi är +5 tim mot Sverige & Norge) och det är dags för mig att krypa ner i sköna sängen så jag önskar dig en riktigt trevlig kväll och säger TACK för idag från vårt andra-hem i en annan del av världen... !


P.S Tusen TACK för alla fina kommentarer jag fått idag. Ni är underbara!  Else: tAcK för din trevliga kommentar som är mitt i prick ;)  Sanna: Sofi´s Mode kan tyvärr inte köpas i Norge. 

GoDnAtTkRaM! ♥


Kommentarer
Postat av: Emma

Åh vad härligt att åka iväg, blir så avis då jag sitter här i halv kalla Sverige som inte bjuder på mer än tio grader.



Jag hoppas att ni får 7 fantastiska veckor i phuket och jag ser fram emot att följa er där ifrån. =)



Passar även på att tacka dig för en underbar blogg som jag följt ett tag nu. Den ger mig glädje!



Emma

Postat av: Marte

Så heldige dere er : ) Håper dere får noen fantastiske uker !

2010-04-27 @ 19:36:30
Postat av: Lotta, mamma till Alicia, Oliver och ängeln Philip

Vad DUKTIG Johanna är! Reser du ensam denna gången? Jag kan knappt åka buss själv med mina barn så jag är otroligt imponerad av dig/er. Härligt att få komma till sitt andra hem och få njuta i så många veckor. Å det ska bli så roligt att få följa er vardag i Thailand. Ta hand om er. KRAM Lotta

2010-04-27 @ 19:46:50
URL: http://lottasworld.blogg.se/
Postat av: Marit

Kos dere masse! Nyt solen og når dere kommer tilbake er sommeren kommet for fullt her hjemme også:)

2010-04-27 @ 20:31:24
Postat av: Mariette

Hallå där!



Måste säga att jag tycker du är fantastisk på så många sätt!

Du skriver denna härliga blogg som jag bara måste följa! Blandar den med vardagslyx, fantastiska "sneak peeks", mamma&barn-liv, och härliga get aways!



What else does a girl need?!

Sluta aldrig!



Ha en riktigt underbar semester!



Kram till dig och Johanna!



2010-04-27 @ 21:08:20
URL: http://smallandbeautiful.blogg.se/
Postat av: Häxan

Det skall bli härligt att få följa er semester :) Ha det jättebra!

2010-04-27 @ 21:28:52
URL: http://alladessaliv.blogg.se/
Postat av: Reidun

Hei!

Godt å høre at dere har kommet vel fram!!Kos dere masse og nyt solrike dager,,,gleder meg til å følge dere disse ukene...

2010-04-27 @ 21:42:47
Postat av: Stephanie

Hej! I ditt inlägg " Spalt-pr" så finns det en bild på en jättefin odd molly tunika, vet du när den kommer ut i butik eller vilken kollektion den tillhör? Tacksam för svar! ps. din blogg är bara bäst!

2010-04-27 @ 21:58:43
Postat av: Anja

Hej!



Jag har aldrig lämnat något spår tidigare men jag har läst din blogg ganska länge så det är verkligen på tiden! Jag började läsa den när jag bodde i Oslo och en av huvudanledningarna till att jag gillar din blogg så mycket är just möjligheten att kunna få en inblick i vad som händer där och drömma mig tillbaka med jämna mellanrum. Oslo kommer nämligen alltid att ligga mig väldigt varmt om hjärtat :) Men jag läser precis lika gärna om era äventyr i Thailand så jag kommer med all säkerhet kika in de närmsta 7 veckorna också!



Jag önskar Er en underbar semester, njut av att slippa stressen! :)



Kram

2010-04-27 @ 22:11:04
Postat av: Teresa , ensamstående tvåbarnsmamma

Ser verkligen framemot att följa Er de närmsta 7 veckorna då ni befinner er i Thailand! Jag var där med mina barn förra året och älskade det! Nu har vi äntligen en ny solresa i sikte, men dock inte till Thailand.

2010-04-27 @ 23:12:29
URL: http://tumadre.blogg.se/
Postat av: Nilla

Det ska bli så jätteroligt att få följa era veckor i paradiset.

Och nu längtar jag ännu mer tillbaks, men ärligt, är det inte lite väl varmt nu??

Vi var där nu i februari, och det var mycket varmare jämfört med i början av december året innan.

Njuut nu :)

KRAAM!!!

2010-04-28 @ 06:42:41
Postat av: Kari

Ønsker dere en fin ferie! Kos dere masse og så må du samle opp masse energi.



Kari :-)

2010-04-28 @ 07:13:14
Postat av: Hilde

Hei! Kos dere masse i Thailand..og så deilig med snille naboer som henter på flyplassen:-)



Jeg må bare komme med en liten kommentar ang solkrem; den fra Clarins er vel en sv de som har kommet dårligst ut til barn for det er så mye dritt(les parabener osv som er hormon-hemmende) i den, så jeg ville helt klart ha valgt et annet merke til barn...tips bare:-)



Ha det fint i solen!

2010-04-28 @ 07:47:27
URL: http://www.treprinseser.blogspot.com
Postat av: Jenlen

Vilket härligt inlägg, åh va resesugen ja blev nu skulle också vilja tillbringa 7 veckor i Thailand!

2010-04-28 @ 08:51:39
URL: http://jenlen.blogg.se/
Postat av: Hanna

Å vad härligt och vad härligt att få följa er i Thailand igen! Alltid lika mysigt (mkt längesen jag kommenetrade nu, men läser fortfarande varje dag!). Kram på er!

2010-04-28 @ 09:59:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback


Bloggtoppen
RSS 0.91