En dagens & en sak som provoserar mig...


Dagens: tunika Custommade (jag älskar att den är i stretch + att den har fickor), byxor Stitch´s (från butiken Daisy på Vinderen), skor Fiorentini + Baker och självklart mitt halsband från LorangeDesign.

Här går det undan i svängarna idag och ute skiner solen ena stunden och det regnar nästa så jag har både solbriller & paraply i väskan ;)

Är det föresten någon mer än jag som blir provoserad av parkeringsböter? Häromdagen skulle jag bara springa in och hämta en sak i en butik så jag parkerade rakt utanför på en parkeringsplats men droppade att betala eftersom jag hade ett så kort ärende. Plötsligt säger hon som äger butiken att det står en mann och skriver böter på min bil så jag kastar mig ut genom dörren och säger att jag omgående ska flytta bilen. Men mannen bara står där med ett stenansikte och skriver klart min böter... inte någon ödmjukhet i sikte där inte...


Utomhus luftar jag en favorit från H&M Trend. (jackan är ett par år gammal).

Alltså jag f ö r s t å r att man ska få böter om man står olagligt men jag förstår i n t e att det kan vara sååå viktigt att skriva böter på en bil som stått på avsedd plats och som jag omgående kan flytta ?! Han hade nämligen inte ens skrivit ut boten då jag kom ut från butiken = han kunde bara radera det han skrivit...

Och inte nog med det: själva parkerar de ju hur som helst och var som helst när de är ute på "skriva-böter-på-bilar-uppdrag". Det får jag inte helt att gå ihop med deras uppgift: att se till att alla andra står lagligt och betalar för sig. Eller vad säger du ? Ska man inte leva som man lär? ;)

Shit!!! nu kom jag precis på att min parkering gått ut. På riktigt ! måste skynda ner och lägga på pengar så see you later. Kryssa fingarna för att jag inte fått böter... ! (Uppdatering: jag klarade mig från bot den här gången :)



 


Kommentarer
Postat av: iida

Nä, att det själv parkerar helt fel verkar ju inte riktigt gå ihop med deras arbete. Hoppas du klarar dig utan böter denna gång!!!

Postat av: Reidun

Hei!

Ja sånt er irriterende...og det nytter jo ikke å diskutere med disse parkeringsvaktene heller!!!

Lekker kåpe fra H&M du har på deg.Ha en fortsatt en fin dag uten bøter!!!

2010-04-08 @ 14:40:49
Postat av: viv

Den trench'en var fin! Er den ny, slik at den finnes i butikk nå?

2010-04-08 @ 14:42:46
Postat av: Sandra

Fast den som inte är ödmjuk är väl du som tror att du står över lagen? Regler är regler, alla andra betalar och de som inte gör det ska ha böter. Helt rätt.

2010-04-08 @ 14:48:38
Postat av: Cilie

Jeg syntes ikke man skal få bot når man kommer ut før parkeringsvakten har skrevet den, de burde være såpass ok at de gir en advarsel da heller..

2010-04-08 @ 14:54:43
Postat av: Katarina

Håller med. När jag bodde centralt i Göteborg för några år sen så bevittnade jag ofta hur p-vakterna gick sina "rundor" utanför på gatan, kollade när de parkerade bilarnas tid gick ut, kom tillbaka ett par minuter innan den tiden och stod bredvid och väntade medan klockan tickade. Exakt på sekunden då tiden gick ut skrev de ut boten. Otroligt patetiskt och fruktansvärt irriterande.

2010-04-08 @ 15:20:06
Postat av: Tindra

Jag tror de måste vara konsekventa. Vårat samhälles trygghet och ordning o reda (jämfört med många andra länder) bygger på att alla följer lagar. Vakterna skulle hamna i så många jobbiga diskussioner per dag, med irriterade, otrevliga människor, att de måste nog hålla sig till EN linje, lika för allla, för att orka med. Inte så svårt att förstå kan jag tycka. Det handlar nog mest om att man blir arg på sig SJÄLV, varför BETALADE jag inte parkeringen lixom...



Det är ju ingen annans fel än ens eget. Jag har iaf blivit arg på mig och ingen annan när det hänt mig....

2010-04-08 @ 15:20:20
Postat av: Kristin

Hei! Et kort spm, vet du hvor den benken du viste bilde av fra gutterommet kommer fra? Den med kasser under med stjernehuller i? Kunne passet fint på rommet til lillegutten her hjemme! Fin blogg forresten, er innom deg titt og ofte ;)

2010-04-08 @ 15:23:04
URL: http://dillapaalilla.blogspot.com
Postat av: Anonym

Har ingen erfarenhet av p-böter då det inte finns ngn lapplisa i vår stad! :) Och tur är väl det! Men jag antar att dom ska få sköta sitt jobb utan att nån lägger sig i eller bråkar, jag är iaf väldigt glad när människor låter mig sköta mitt jobb (och jag är inte lapplisa!)

2010-04-08 @ 16:02:25
Postat av: Fridatjejen

Men vilken fin tunika! Den passar dig perfekt, du är jättefin i den!!

2010-04-08 @ 16:39:51
Postat av: Johanna

De gör ju bara sitt jobb. Så jag förstår inte varför vissa av er blir så upprörda. HAde det varit en läkare som undersökte era barn och glömde kolla öronen och barnet sedan visade sig att öroninflammation så hade ni ju inte varit helt nöjda eller?

Eller om kassörskan tog mer betalt än vad det står på kvittot.

Nej, som sagt. Parkera RÄTT från början, så slipper ni bot. Eller betala för er när ni ska. Förhoppningsvis lärde du dig ngt AS, även om sista raden inte tyder på just det. Haha... ;-)

2010-04-08 @ 16:41:31
Postat av: Lina

Jag trodde att det var standard att de skulle vänta fem minuter efter att de kommmit fram till bilen, så är det i alla fall i Halmstad och det är ju en lagom tid för att man ska hinna göra ett snabbt ärende.

2010-04-08 @ 16:46:36
Postat av: Anni

Vart kommer dina bokstäver "HOME" ifrån? Har bara hittat vita stora :-( Kram

2010-04-08 @ 16:55:38
URL: http://annihoney.blogg.se/
Postat av: Two olsson sisters

Vilken snygg jacka gillade den skarpt!:D Haft en bra dag?//Emma.

2010-04-08 @ 16:58:29
URL: http://twoolssonsisters.blogg.se/
Postat av: Wenche

Jeg trodde parkeringsvaktene skulle vente litt før de skrev ut bøter?? Kanskje en bare var inne på en butikk å vekslet for å ha til å slippe på parkometeret... Men forresten er dere vel så moderne i Oslo at dere kan betale med kort på automatene, så langt har de ikke kommet her...

Jeg bruker også å gjøre som deg hvis jeg bare skal en snartur innom en butikk og finner en plass rett utom..etter å ha sett etter om det er en parkeringsvakt i sikte, samt følge med i vinduet om det kommer en..

Klem:)

2010-04-08 @ 17:02:20
Postat av: Christina

Himla snygg dagens! :)

Blev väldigt sugen på en liknande jacka (;

2010-04-08 @ 17:05:35
URL: http://chrystina.blogg.se/
Postat av: Lotta, mamma till Alicia, Oliver och ängeln Philip

Säger som Lina som också är från Halmstad, varför inte vänta 5 minuter efter tiden gått ut eller medans man "felparkerar". Sedan kan man reta ihjäl sig på att man missat tiden, eller liknande, men en charmkurs skulle kanske inte skada! Och det gäller nog ALLA sociala yrken för gud så trist det är när man försöker vara trevlig och småprata och man möts av någon butter tanta i kassan/receptionen/bakom disken osv. Tur du slapp böter. KRAM Lotta

2010-04-08 @ 17:31:59
URL: http://lottasworld.blogg.se/
Postat av: Anna-Lena

En väninna till mig som bor i Sverige jobbar som lapplisa men de måste vänta 7! minuter efter att tiden gått ut innan de bötlägger!?.. Kanske det bara är deras företag som har det som policy? oavsett tycker jag det är superbra! Och min väninnan oxå- som faktiskt är en solstråle! ;D

2010-04-08 @ 17:37:00
URL: http://annalenastroberg.blogspot.com
Postat av: NF

Fin blogg , Diggar den !

kram :)

2010-04-08 @ 17:40:47
URL: http://nuurish.blogg.se/
Postat av: Jessica

Oh fyfan, det är som att de inte har något hjärta? INGEN sympati över huvud taget??



Om du känner dig glad och hjälpsam idag kan du väl slänga iväg en röst på mig som Veckans blogg!

Skulle göra mig väldigt glaaa :)



Röstar gör du här:

http://kiiika.blogg.se/2010/april/finalisterna.html#comment



Jag är nummer 3 ;)

2010-04-08 @ 17:43:15
URL: http://silverstedt.blogg.se/
Postat av: fru Svensson

Jag fick en kul historia häromdagen som handlade om en p-vakt,,den är för lång att skriva här så jag skickade ett mail till dej,,så får du skratta lite.

Ha en undebar dag.Kram

2010-04-08 @ 19:23:43
Postat av: Anonym

Men nu hade ju inte tiden gått ut, det var ju inga pengar alls ilagda. Det som händer tror jag är att man blir mer arg på sig själv som inte stoppade i den där femman som kanske räcker i 10 minuter om man nu bara ska vara borta en kort studn

2010-04-08 @ 19:51:13
Postat av: T E R E S A - [ung ensamstående tvåbarnsmamma ]

Vet inte hur det funkar i Norge, men här i Sverige får ju lapplisorna provision för sitt jobb = ju fler felparkeringar desto mer i lön.

2010-04-08 @ 20:20:10
URL: http://tumadre.blogg.se/
Postat av: Viktoria

Det är verkligen irriterande det där med böter, usch! Speciellt så som du beskriver det!

Och arapå någonting annat: guu vad snygga HOME bokstäverna var!!:)

Kram på dig

2010-04-08 @ 21:08:27
URL: http://shopaholicvickan.blogg.se/
Postat av: Johanna

Teresa; Nej, det är endast de parkeringsvakter som arbetar på privata bolag som jobbar mot provision.

2010-04-08 @ 21:23:00
Postat av: AnnaStina / Gizmolina

Tack för alla kommentarer & fina komplimanger ! :) Jag misstänkte att detta var ett hett ämne som många skulle ha åsikter om.



Självklart ska man betala och göra rätt för sig men i detta fall så måste parkeringsvaken ha sett mig parkera och gå in i butiken också måste han ha SKYNDAT sig fram till min bil för att skriva ut en bot = hur provoserande som helst !



Nu svar på frågor:



Min fina jacka shoppade jag på H&M Trend för 2 år sedan? eller var det kanske förra året? Jag minns inte... Men tyvärr är den inte från i år.



HOME bokstäverna kommer från nettbutiken www.creativelounge.se



Kristin-

Bilden jag visade kommer från en engelsk butik: www.chicshack.net Den är verkligen super fin!



KRAMAR till er alla !! :)

2010-04-08 @ 21:34:48
URL: http://gizmolinas.blogg.se/
Postat av: HannaPanna

På min hemort finns det inga lapplisor men kommunen har anlitat ett bevakningsföretag att lappa bilar. Killen som äger företaget lappar andras bilar när dom står på vändplaner t.ex. men när han själv är civil parkerar han på platser där han i "jobbet" lappar bilar... PROVOCERANDE som tusan.

2010-04-08 @ 23:52:00
Postat av: Martina

Är bilden tagen hemma hos dej?! Det ser ut som en inredningsbutik, verkligen jättefint :)

2010-04-09 @ 01:25:17
URL: http://fiktiiiv.blogg.se/
Postat av: Ulrica

Förstår inte.....Varför ska du få parkera gratis?? Är det en betalparkering så är det....du tar ju upp patsen för någon annan som säkert skulle gjort rätt för sig....

2010-04-09 @ 12:09:51
Postat av: nina nic

Kan väl förstå att det känns lite provocerande, det är ju sådan människan är. Men efter att ha bott här i Malaysia ett tag så toksaknar jag ordningen i Sverige. Här parkerar och dubbelparkerar alla på varenda utrymme, inkl på trottoarer osv. Låter dock sjukt om "lisan" stått och väntat på tillfälle att lappa dig, det kan knappast vara normalt beteende (hoppas jag). Appropå att de själva parkerar var som helst i tjänst så tycker jag nog inte att det är jämförbart alls. Jämför då snarare med poliser, ambulanser mfl som ombesörjer ordning och trygghet för oss alla, även om lisornas jobb såklart inte riktigt känns lika akut.



Skön vårig helg!

2010-04-10 @ 03:19:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback


Bloggtoppen
RSS 0.91