H A P P Y FREDAG VÄNNER!


Kära bloggisar, min familj & mina vänner: you ake me happy !!

Godmorgon sista dagen på semestern ! Ja, idag är det vår sista dag här på Mallorca och därför känns det extra HÄRLIGT att det är ett PERFEKT väder ute nu på morgon. Klarblå himmel och en stor vacker SOL ! :)  Så jag ska ta och hoppa i duschen och göra mig klar för dagen. Min skatt sover fortfarande sött och jag kom att tänka på en sak igår...

"Plötsligt bara händer det!" Först var det då Johanna slutade amma, en dag så hade hon inte lust på mer amning och jag hade ingen mjölk kvar så vips ! var vi klara med det (då var Johanna 7 mån). Och sen en dag nere i vår lägenhet i Thailand så började hon att gå , hur coolt som helst! då var hon 1 år och 4 månader.  Och det som hände senast var att Johanna en dag bestämde sig för att sluta med blöjor. (efter en period av både blöja och inte blöja...men jag har inte stressat  med det) , det var för ca 1,5 månad sedan tror jag ? Hon sa "mamma, jag vill inte ha blöja!" och så var vi klara med det :)   men jag har kört på med nattblöja (mest för att jag tänkt att det är praktiskt och bekvämt) men inte i natt !!  så detta blir en ny "plötsligt hände det" dag att skriva in i boken :)  (fast det blir nog några nattblöjor till... men ändå... ;)


Johanna med sin söta vän Bea som var här 1 vecka och förgyllde vår semester. De hade SÅ KUL !!

Ett råd till er mammor är att inte stressa fram saker och jämföra er med andra. Låt ting ta den tid du och ditt barn behöver för när allt kommer till allt så spelar det ju faktiskt inte så stor roll exakt hur gamla de är när de börjar gå / slutar amma etc för som sagt "plötsligt bara händer det!" och då är det så häftigt ! :)


HAPPY friends !


Jag tog med mig Johannas väska på resan och den blev helt otippat den väska som JAG använt varje dag :) Passar perfekt till kamera, pengar och annat smått & gott som jag inte vill lämna vid solstolen då vi rör på oss. (och nej, jag har inte på mig den som en ryggsäck, hi, hi  Jag bär den i handen :)

Nu ska jag fånga dagen och N J U T A sista semester dagen! 

Önskar dig en FABULOUS fredag fylld av lyckliga stunder och idag vill jag säga STORT TACK till duktiga Linda som jobbar sin sista dag hos Kamille. Jag kommer att sakna dig Linda, du är en solstråle !!

P.S missa inte att det är sista dagen att
TÄVLA om de FINA tunikorna från MYCINNAMONGIRL !


KrAm ! ♥




Kommentarer
Postat av: Karolin

Godmorgon!

Vilken otroligt underbar människa du är som sprider ljus i andras liv! Du är alltid så positiv och glad och när du kommer med kritik eller säger ifrån känns det alltid befogad och moget gjort!! Du är lite av en idol för mig och det du säger säger du så rätt! Jag tror på din attityd till att inte stressa fram något, det kommer när det kommer. Du förtjänar all lycka! Njut nu den sista dagen av solen. Själv ska jag hoppa in i duschen och återgå till studierna... Stor kram!

Postat av: Andrea

Du har SÅ rätt i dina ord att inte stressa fram/jämföra. Själv har jag en dotter på 10 månader och jag märker tydligt av i bloggvärlden att det jämförs å så. Har sj en blogg där det har kommit in förvånade kommentarer att min dotter inte kryper än. Herregud säger jag bara, hon kanske inte regelrätt kryper, men nog tar hon sig fram nog (masar, åker på rumpan, hihi). Jag försöker verkligen njuta av tiden här å nu med min lilla, den kommer ju faktiskt aldrig tillbaka....vips så är hon stora tjejen =) KRAM

2009-09-25 @ 09:16:19
URL: http://www.bebisen.com
Postat av: Angel

Nut av sista dagen,happy friday

2009-09-25 @ 09:23:55
URL: http://angelnr1.blogg.se/
Postat av: KarolinaM(N)

Måste bara tacka dig för otroligt uppiggande och kloka rader och LYCKA! Precis vad jag behövde just nu!

Ha nu den bästa fredagen och fortsätt njuta.



HAPPY FRIDAY! Hihi, har tom börjat skriva de orden ute på vår "personaltavla" (whiteboard) i entren på fredagarna;) Uppiggande!



KramK

2009-09-25 @ 09:25:48
Postat av: Annica

Njuuut nu riktigt sista dagen, ni ser ut att ha haft en härlig semester!! Självklart är det så att allting ska få ta sin tid. Johanna verkar så förståndig och ser alltid så glad ut, hon verkar vara en kavat liten tjej som trivs med livet!!

Kram på er båda, Annica

2009-09-25 @ 09:38:56
URL: http://annicassida.blogg.se/
Postat av: Hannah N Lindau

Hej,

hoppas att vinna den grå hoodmodellen till min dotter 1 år och mig (xs /s).

Tänker ha dem på oss på längre flygresor då de ser ut att vara goa o bekväma. Tack för en jättefin blogg!

Hannah

2009-09-25 @ 09:59:54
Postat av: Martina

Hej

Det var kloka ord om att inte jämföra. Har själv en liten tjej på 5 månader och det är ibland så svårt att inte bry sig vad omgivningen tycker och säger!

Hoppas ni får en riktigt skön sista semesterdag! Kram Martina

2009-09-25 @ 10:10:07
Postat av: Sammy

Det låter ju jätteskönt, klart att allt tar sin tid, och det är individuellt! Vissa saker i utvecklingen som att krypa/gå kan ju verkligen inte komma förrän det är "dax"! Alla barn krypper inte heller, utan hasar sig fram på rumpan, och sen går!



Annat som med blöja, ska ju inte heller stressas, men man kan ju hjälpa till som förälder, det är ju lite mer av en träningssak!



Låt du Johanna sluta helt, hon är stora tjejen nu. Händer det en "olycka" någon natt får det väl göra det! Ett tips är plastad frotte i sängen.



Lycka till, och ha en bra fortsatt semester =)

2009-09-25 @ 10:12:50
Postat av: Fina Matildas mamma

Precis så är det! Man ska inte stressa fram utan låta barnet styra utvecklingen. Du är så klok:-)

2009-09-25 @ 10:14:21
URL: http://www.finamatilda.blogspot.com
Postat av: barnshoppingbloggen - mode & shopping för barn!

Duktig Johanna! Skönt att bli av med nattblöjan tycker hon säkert. Ha nu en skön sista sem.dag =)

2009-09-25 @ 10:59:23
URL: http://barnshoppingbloggen.blogg.se/
Postat av: Karin - Alicesmamma

Och DU gör mig happy AnnaStina!!! Att gå in och läsa din blogg dagligen är för mig ett uns av vardagslyx, en lätt doft av flärd och vackra ting... Jag lever inte riktigt samma liv som du men att komma in här och få drömma sig bort är ljuvligt! Plus att du är en stor inspirationskälla som gör att jag tror på mig själv och på att en dag våga satsa på mina drömmar...



Njut dagen ♥

2009-09-25 @ 11:22:56
URL: http://livingnextdoortoalice.blogg.se/
Postat av: Anna-Lena

Ja det stämmer så gott! Det är så otroligt dumt att jämföra med andra, inte minst för barnens skull. De känner kanske att de inte är bra nog om man försöker få dem att klara ting de inte är klara för! :) Det mesta ordnar sig ju lyckligtvis för de flesta till slut! :) Och vad skönt att slippa nattblöjan oxå nu!.. Duktiga Johanna! Njut sista dagarna semester nu (jag ska njuta Kamille som kom i posten igår ;)

2009-09-25 @ 13:08:52
URL: http://annalenastroberg.blogspot.com
Postat av: Anonym

mmmmmmm myssemester....e så avis:D

2009-09-25 @ 17:26:29
URL: http://originellt.blogg.se/
Postat av: Emma

Du är väldigt väldigt klok. Jag älskar din blogg och du gör mig så glad!

Kram Emma

2009-09-25 @ 18:28:07
Postat av: Mia ❤

Vilka otroligt söta bilder :)

2009-09-25 @ 18:31:23
URL: http://nightutopia.blogg.se/
Postat av: J

Fast vissa saker tycker iaf jag att en treåring bör kunna eller ha slutat med.



Hoppas ni haft det lika mysigt som det ser ut "på" Mallorca. Jag vet att man säger så, men det lät så kul; "vår sista dag på Mallorca", precis som det var ett lekland eller ngt.

Hur som helst, trevligt charter hem då!

2009-09-25 @ 19:15:33
Postat av: Josefine

Precis! Tyvärr hände det aldrig med Elian. Jag väntade ju och väntade på amningsslutet som alla pratade om hihi. Men jag bestämde mig och så slutade vi ju :)



Elian sover utan blöja första natten INATT, lite komiskt =) Puss & Kram!



Trevlig hemresa imorgon.

2009-09-25 @ 21:10:40
URL: http://www.prinsessansdagbok.com
Postat av: Anna-Karin

Du är så UNDERBAR!!! TACK för att du SPRIDER GLÄDJE och för DAGENS RÅD TILL OSS MAMMOR!!! Själv har jag en liten GULDKLIMP på snart 9 månader och sedan han föddes har jag kännt det som om ingen i hela världen har förstått en sån självklar sak som att en mamma gör det som är bäst för just hennes barn! KraM och trevlig hemresa!

2009-09-25 @ 21:53:43
Postat av: Anonym

Man säger väl på om en ö??? På Phuket, på Mallorca, på Gotland...... Om nu det ska vara så viktigt?

2009-09-26 @ 19:29:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback


Bloggtoppen
RSS 0.91