Julen...


Det är en glädje att ge bort vackra paket.

Eftersom ni är många som engagerar er i hur jag & Johanna ska fira jul  (jag förstår att ni blir nyfikna eftersom vi rest iväg....) så ska jag berätta det nu men först vill jag säga att jag förundras över hur några av er kan tycka att det vore förfärligt om Johanna skulle fira jul med bara mig?!

Det är ju mååånga barn som firar jul med bara mamma ELLER pappa pga att föräldrarna inte lever ihop  / jobb / kanske inte båda föräldrarna är i livet osv osv så att mena att det vore förfärligt tycker jag är mycket märkligt... Jag är själv uppvuxen med skilda föräldrar och har inte firat jul med både mamma & pappa sedan jag var typ 6 år så som sagt, det är ingen självklarhet att fira med båda .


I år lyser pepparkakebaket med sin frånvaro hos oss.. men nästa år ska jag försöka mig på ett litet hus :)

Hur som helst : Johanna kommer att fira jul med både sin mamma & pappa ! :) och inte nog med det, hon kommer dessutom att fira jul med sin mormor !

Den 12/12 ankommer mormor + mann och den 14/12 ankommer JIG och tomten ankommer förhoppningsvis den 24:e ;)    Och alldelens strax ankommer John Blund för nu går jag och lägger mig så TACK för idag! Jag önskar dig en riktigt trevlig kväll så ses vi igen imorgon och då är det den 2:a advent ! :)

NaTtAkLeM! ♥

Kommentarer
Postat av: Lena A

Åhh, va mysigt ni verkar ha det du och Johanna! Det är så härligt och få sitta i gråa Sverige och få se lite somriga bilder från Thailand. Bye the way så ska min dotter fira jul med "bara" sin mamma i år oxå..undrar om hon kommer få några men, hihi ;-)

Ha en underbara kväll!

kram

2009-12-05 @ 18:29:59
Postat av: Lena Helmersson

Hejsan, igen!

Nai Harn - härlig plats. Vågorna där är riktigt mysiga att leka och bada i. Mina 3 barn i olika åldrar (14,9 &7) skrattade så de "grät" då vi var där förra året och det är ju så härligt när syskonen kan glädjas och ha roligt tillsammans. Nog om detta.



Vill bara tala om att det viktiga är att barnen känner sig trygga och älskade oavsett man firar jul med en eller två föräldrar. Jag är också skilsmässobarn och har haft turen att i alla fall få fira mina barndomsjular med min älskade mamma.



Hur ni väljer att fira jul i er familj är ju endast ni som kan avgöra. Det som känns bäst för er är det som ÄR bäst för er och ni verkar få en alldeles underbar jul!



Nu väntar pepparkaksdeg och snart Robinson.



// Lena

2009-12-05 @ 18:33:21
Postat av: Lotta - mamma till Alicia, Oliver och ängeln Philip

Egentligen ska ju andra bara skita i hur ni firar jul, det är ju er business. (jag har själv dock frågat av liten nyfikenhet om ni skulle åka alla tre). Huvudsaken är ju ändå att ni alla mår bra, Johanna verkar ju vara ett älskat och tryggt barn oavsett om ni alla är med eller inte. Jag skulle gärna ta med mig min stora lilla tjej på en resa, bara hon och jag!

Men vad roligt att även mormor och man kommer ner/över/upp. Ha en fantastisk vistelse. Kram, Lotta

Postat av: Johanna

Den har du funderat länge på...

2009-12-05 @ 18:38:49
Postat av: Louise

Vilket bra inlägg! Tycker du verkar vara en toppen mamma som bryr dig enorm mycket om din dotter! Hoppas ni får en mysig jul alla 4:)

2009-12-05 @ 18:39:48
Postat av: pangis

Ha ha.. Jag tänkte väl att det var ngt sånt:-) Bra att du svarar när du vill svara. Jag håller med dig.. Varför bekymra sig så över andra människors liv?? Vi som hängt med ett tag vet ju att du mycket sällan skriver om din man. Min mans son firar alltid jul med oss..Detta beroende på att han och hans ex vill ha exakta veckor. Helt ok för mig och jag tror inte tassen saknar sin mamma på julafton..Dom har släktjul på annandagen i stället. Mina barn firar med mig och deras pappa brukar komma hit. Barn är så mycket mer anpassningsbara än vi tror. Allt behöver inte vara "Fanny och Alexander" för att dom ska trivas. Då är det nog viktigare att de inte utsätts för fylla eller våld på julafton..som sker i allt för många hem.



Kram till er i den härliga värmen!

2009-12-05 @ 18:46:33
URL: http://www.pangbruden.blogspot.com
Postat av: Anna

Anledningen att JAG + några andra ifrågasatt just erat julfirande kanske inte är så konstigt med tanke på att Johanna inte är ett ´´skilsmässobarn´´, även om det många gånger kan uppfattas som så. Men jag är glad för, inte enbart Johannas utan egentligen mer för DIN skull, att JIG snart anländer och gör er sällskap under julen. Ha en fortsatt trevlig vistelse i underbara Thailand.

2009-12-05 @ 19:07:00
Postat av: ♥ ♥ ♥ bambi - missa inte min julkalender! ♥ ♥ ♥

Jag är grymt avundsjuk på att ni är i varma Thailand och jag förstår inte heller varför alla ska lägga sig i hur ni firar jul?? Det är väl upp till er!

2009-12-05 @ 19:18:17
URL: http://bambi.blogg.se/
Postat av: Jessica

Jag tycker inte det alls är märkligt att jag/andra anser att det vore förfärligt som du uttrycker det om Johanna hade firat med bara dig.

Visst är det ingen självklarhet att mamma + pappa lever ihop, vilket jag tycker förvisso att det borde vara. (hel annan femma) men oavsett lever man ihop anser jag att julen vill man spendera med familjen och som barn saknas mamma eller pappa om man bara firar med ena. Jag har inte skilda föräldrar och jag skulle aldrig kunna föreställa mig att bara fira med mamma/pappa för att den ena reser bort med mig. Jul = familjehögtid så är det bara och ja jag anser absolut att alla barn går miste om en del av julen om de inte får fira med båda föräldrarna. (menar inte Johanna enbart utan allmänt) allför många föräldrar som skiljer sig idag..

Du och JIG verkar ha ett speciellt förhållande på era egna villkor = bra, så det skall vara om det funkar för båda. Däremot kommer ja alltid tycka att julen innebär att umgås med hela familjen.



Kram, tack för en fantastisk blogg!

2009-12-05 @ 19:59:44
URL: http://studentmamman.blogg.se/
Postat av: Marie

Johanna är elak!

2009-12-05 @ 20:00:52
Postat av: Ka

söt design (:

2009-12-05 @ 20:07:30
URL: http://priiinah.blogg.se/
Postat av: Sandra J

Hej AnnaStina



Vad härliga bilder ni laddat upp i föregående inlägg. Ni ser ut och ha det RIKTIGT mysigt :-)

Angående julfirandet så håller jag med dig. Mina föräldrar är skilda och vi firade jular var och en för sig. Jag känner inte mig jätte ledsen över det! Jag har haft en bra uppväxt och många trevliga jular även om inte båda föräldrar varit på plats. Det behöver inte vara så korrekt.. Man firar julen precis som man vill, bara man är lycklig! Det är det väsentliga :-)



Ha en fortsatt trevlig semester och hoppas ni har riktigt fint väder! // Kramar Sandra J

2009-12-05 @ 20:23:34
Postat av: Lina

Nej jag kan inte heller förstå varför folk oroar sig över hur ni ska fira jul. Herregud! Finns det inget "bättre" att oroa sig över?? Tycker det är helt uppenbart att Johanna har en mamma som älskar henne överallt och så berättar du ju faktiskt i din "bloggintroduktion" att din man inte vill figurera/inte är delakig i din blogg. Det finns vissa arbeten som gör att man inte kan vara offentlig i cypervärlden... I alla fall, så blir inte julen bättre än vad vi gör den till. Vet många som har stora familjer som de MÅSTE träffa och umgås med under julen och det är bara jobbigt då det blir bråk och vissa som dricker för mycket... Det finns f-n så många hemskare sätt att fira jul på än å vara i Thailand med sin älskade mamma (och nu kommer ju även mormor och pappa också). Nej, man väljer själv vad som är bäst ... Tråkigt att vissa är så fyrkantiga att de inte kan tänka sig något annat... Något annat som i långa längden troligvis kommer uppskattas av ett barn ännu mer! Stå på dig A-S och skulle jag vara dig (vilket du också verkar göra) skulle jag helt ignorera dessa människor. Det är nog dem som sitter med problem i baggaget och inte tvärt om.



Det finns folk till allt. :)



Ha en underbar semester & en trevlig 2a advent!!

2009-12-05 @ 20:24:34
Postat av: Anna N, Gävle

Hahaha, du är för härlig, Anna-Stina! Superfyndigt inlägg, tycker jag!

Vilken underbar jul ni kommer att få, kram på dig!

2009-12-05 @ 20:29:22
Postat av: Kristina

Tycker det är bra att du tar upp detta. Egentligen tycker jag inte folk har med att göra vilka val ni gör med att fira jul. Det finns ju många barn som v olika skäl får fira jul med bara en förälder. Orsaker kan vara skilsmässa, jobb, sjukdom mm. Fick man välja skulle man givetvis inte utsätta sina barn för detta men ibland kan man inte välja. Är själv uppväxt med bara min mamma, min pappa valde att inte umgås med oss. Min mammas släkt är ifrån Tyskland inte alltid så lätt att ta ledigt vid jul för min mamma då hon jobbat på restuarang. Hon fcik göra det bästa sv situationen. Så döm inte alltid innan ni vet vad som ligger bakom.



Kram Kristina

2009-12-05 @ 20:48:51
Postat av: Sammy

Tycker inte heller det är ett dugg märkligt att en del undrar. Varför tycker du det? Det underliga är hur du ska hemlighålla svaret så länge!?



Nu är det ju så att Johanna inte är ett skilsmässo barn. För dem som är just det, finns ju inget att välja på. Skilsmässobarn kan säkert leva bra och trygga liv, men nog sjutton är väl en väl fungerande kärnfamilj att föredra. Vilket barn skulle inte i första hand välja det??



Så om ni som inte är skilda, inte skulle se till att hon får fira jul med er båda, vore det ju faktiskt märkligt. Speciellt som det så ofta är bara du och Johanna, bör väl julen prioriteras för er alla?



Det märkliga är även hur länge du hållt på detta, och man frågar sig varför?!



Tänk vad Johanna har att se fram emot nu, så roligt för henne. Och förhoppningsvis längtar du efter din man med, även om du aldrig antyder något sådant!

2009-12-05 @ 20:53:43
Postat av: Lillsnörpa - Grönt, Pyssel o Äpplen

Tänk att detta inlägg passar som handen i handsken för mig :-)

Titta in min blogg så får du se...



http://lillsnorpa.blogg.se

2009-12-05 @ 21:42:51
URL: http://lillsnorpa.blogg.se/
Postat av: Wenche

Jeg synes IKKE det er rart om Johanna skulle feiret jul sammen med "bare" deg...

Jeg er vokst opp med en far som var sjømann i utenriksfart, og han var borte flere mnd om gangen, deriblant ofte i jula.

Så mange julaftener var det bare mamma, min bror og meg. Men vi hadde alltid en koselig jul likevel, selv om vi selvfølgelig ønsket at pappa hadde vært der... Men da var vi eldre enn Johanna, da vi var mindre levde min mormor og vi feiret jul med henne også, men når en ikke er gamlere enn Johanna tror jeg ikke en tenker så mye på det:)



Uansett er det koselig at dere er så mange som skal feire julen sammen i år, og jeg ønsker dere en fortsatt fin advent og GOD JUL:)))



Klem, Wenche:)

2009-12-05 @ 21:44:50
Postat av: Johanna

Marie; Vad menar du? Det är ju inte bara jag som tyckte det, uppenbarligen. Även Sammy reagerade på det. Frågor kring detta har ju inte existerat under tiden de varit i Thailand, detta diskuterades INNAN de åkte. Så... varför dröja? Alltså... detta har det funderats på länge. Vad är det som är så elakt med det? Dumheter!

2009-12-05 @ 21:45:37
Postat av: Annelie

Tusen tack för de värmande orden. Min man lämnade mej för en annan kvinna för några månader sen, och jag har en stor sorg över att inte mina barn ska få fira jul i år med HELA sin familj som vanligt. Tyvärr kan jag inget göra åt saken, men du ger mej inspiration att kämpa vidare. Tack än en gång.(Önskade att jag kunde ta flyget och ta med mina barn och fira julen i Thailand som du)

2009-12-05 @ 21:47:04
Postat av: Anna

Satt det långt inne att klämma sig ur det... A-S VILL ju att folk SKA reagera, annars hade hon kunnat skriva "jag o Johanna åker ner nu och vi längtar efter pappa JIG som kommer den 14:e!"....

2009-12-05 @ 21:48:16
Postat av: Jennie

Jag och min man kommer att jobba många jular i framtiden... Inget vi kan göra någonting åt=(

Våra barn kommer alltså inte att fira jul tillsammans med båda sina föräldrar.

Om alla gör det bästa av situationen och förutsättningar för sina barn så är det ingen som behöver "klanka" ner på någon annan...

2009-12-05 @ 22:07:26
Postat av: Anonym

Vill bara tacka för att jag får ta del av din fina och inspirerande blogg.//Carolina

2009-12-05 @ 22:18:31
Postat av: Sofia

till Anna nr.1 tror jag det var: Håller med dig om att jul är en familjehögtid, det är i allafall så vi önskar att det vore för alla. Men jag funderar på vad det är som ger dig rätten att kalla Anna-Stina och JIG:s förhållande för speciellt? För att hon är i Thailand med hennes dotter? GLÖM INTE ATT ANNA-STINA FLERA GÅNGER BERÄTTAT ATT HENNES MAN/SAMBO INTE ÄR EN DEL AV BLOGGEN. DET FINNS SÅ MKT MER ÄN DEN, HAN VILL INTE VARA DELAKTIG MEN BARA FÖR DET BETYDER INTE DET ATT DE PÅ NÅGOT VIS HAR ETT SPECIELLT FÖRHÅLLANDE.



Herregud, har verkligen folk inget vettigare för sig?



Gud jul underbara familjen i Thailand! :-)

2009-12-05 @ 22:22:33
Postat av: Anki

Man blir beklämd över människor som Johanna och Sammy som tycker att Anna Stina skulle ha ngn slags skyldighet att förklara sig ang julfirandet. Att man har en blogg där man skriver om sitt liv och ger andra människor möjlighet att följa med betyder ju inte att man skall behöva förklara sig om allt , Skärp er ! Ha en riktigt mysig vistelse i Thailand.

2009-12-05 @ 22:24:21
Postat av: Carina

Jeg skjønner ikke at folk enda ikke har fått med seg at JIG ikke er en del av bloggen samt at AS ikke har opplysningsplikt. I tillegg bli enkelte sure fordi teorien deres om at stakkars Johanna, som har en totalt fraværende pappa, ikke får feire jul med begge foreldrene sine. Hvorfor er det slik at fordi noen deler av seg selv så tror man at man har rett til å kreve?



Nyt ferien AS og gi søtnosen en kram fra meg:)



Klem

C

2009-12-05 @ 22:50:25
Postat av: CamillaR

Trötta mig... Är folk inte läskunniga??? JIG är INTE en del av bloggen, vilket innebär att han inte nämns här. Är det så svårt att fatta?

Johanna: Att Marie inte klagade på Sammys inlägg kan bero på att Sammy skrev sitt efter Marie... Det här med läskunnigheten är uppenbart ett problem.



Tack A-S för att vi får ta del av DIN och JOHANNAS vardag!

2009-12-05 @ 23:25:31
Postat av: Linn

Måste skriva att jag blir bara så förvånad. Får en känsla av att vissa människor är så enkelspåriga. Det finns inte bara en syn på julen. Det finns mer än så. Jag brukar åka iväg 2 veckor till min mormor och morfar på Cypern över julen, utan min sambo, mamma, syster osv. En del ifrågasätter HUR jag kan åka utan min sambo. Svaret är enkelt för mig... han vill fira jul i Sverige, vilket jag inte prioriterat senaste tiden. Det har varit rätt för mig. Om alla bara gör det som är rätt för dem och bryr sig om sig själv och slutar lägga sin i andras liv på ett tråkigt sätt så vore det bättre.



Ni verkar ha det underbart i Thailand. Välförjänt efter allt jobb :)



2009-12-05 @ 23:29:31
Postat av: Maia

Hallo Anna-Stina!



En stund siden jeg møtte deg på Bolina. Fant igjen bloggen din nå og har lagt deg til min bloggliste.

Skal du gjøre noe mer for Kamille Mor/Barn?

Vet du når neste nummer kommer ut?



Klemmer fra Maia

2009-12-06 @ 00:22:58
URL: http://www.shabbycharm.blogspot.com
Postat av: Anonym

Fast till skillnad mot dig och andra skilsmässobarn så har ju faktiskt inte JOHANNA skilda föräldrar. ;) Ni lever ju tillsammans.



Och då är det väl självklart att folk undrar varför du och Johanna reser till andra sidan jordklotet utan pappan????



Ha det gott! :)

2009-12-06 @ 00:47:28
Postat av: Anonym

Men AS skrev jo tidlig i november at alle tre skulle feire jul sammen. Så det er jo ikke noe hun har holdt skjult til nå, slik blant annet Sammy hevder.

2009-12-06 @ 01:18:29
Postat av: modellmini ♥

Hej Anna-Stina!



Jag förstår inte varför folk följer din blogg om de bara har negativt att skriva om den och om dig, gång på gång ?!



Ni är ju en ursöt liten familj på 3 personer som är lyckligt lottade! Vem hade inte bytt en mörk och regnig Skandinavien mot många soliga dagar i Thailand!



Lyft upp hakan, skaka av dig alla elaka kommentarer och njut av hela december!



KRAM modellmini

2009-12-06 @ 07:53:35
URL: http://modellmini.blogspot.com
Postat av: Johanna

Anki: VAR har jag skrivit att AS har en SKYLDIGHET att berätta för mig var och när hon gör saker eller vem som kommer till jul eller inte? INTE NGNSTANS! Jag bara undrade varför det tagit så lång tid. Jag är inte dum, självklart förstod jag att JIG skulle komma ner till jul, allt annat hade varit ganska puckat (som de säger i reklamen), så jag var aldrig orolig. Men det verkar ni andra vara. Herregud... försvara... som andra skriver, bry er om annat eller er själv istället.

CamillaR; JA, men det spelar väl ingen roll, det var ju inte i vilken ordning inläggen hamnade det handlade om. Jöss, märka ord...

2009-12-06 @ 08:12:51
Postat av: Anonym

Ibland är JIG med i bloggen, ibland inte. Att bara säga att han kommer den 14:e hade ju varit det klart enklaste sättet, att slippa såna här skriverier i bloggen. Det lär A-S veta.



2009-12-06 @ 10:09:32
Postat av: nadja

Jag hade gärna levt det liv A-S och Johanna lever och tror flera håller med mig. Avundsjuka från andra är jobbigt.

2009-12-06 @ 10:25:14
Postat av: Johanna

Jag frågade för över en månad sedan via att kommentera ett inlägg ur dom skulle fira jul, och A-S sa att hon och Johanna åker före och JIG kommer senare. Inget märkligt med det....

2009-12-06 @ 11:50:13
Postat av: Marie

Johanna är inte välvillig!

2009-12-06 @ 12:02:26
Postat av: Jossan

Vilka märkliga tankar folk har ...



Jag lever inte ihop med min dotters pappa ! Hon kommer att vara innan jul fram till kl 13 på julafton hos oss och kl 13 hämtar hennes pappa och har henne till och med annandagen, nästa år blir det tvärtom.



Jessica skrev att föräldrar borde leva ihop ? Så det är inte bättre att leva separat och vara lyckliga än olyckliga tillsammans ? Vi separerade då dottern var 2 månader så hon vet inget annat dessutom ! Och även om hon hade varit medveten så anpassar sig barn, framförallt om alla runt de bryr sig och tänker på barnet vilket Anna-Stina verkligen gör, Johanna är förmodligen van att vara mkt med sin mamma och verkar ha det super !



Anna-Stina och JIGs liv är DERAS liv och jag tycker lilla Johanna verkar må förträffligt bra !



Njut nu i Thailand ordentligt och skit i alla som är så avundsjuka på er !

2009-12-06 @ 12:43:13
Postat av: Anne

Folk är så jäkla insnöade. De som har pekpinnar är bara bittra kvinnor proppfyllda med fördommar som inte lever sitt liv som de önskade. Fler kvinnor borde leva som du. Leva efter sina drömmar, förstå att de har val här i livet, ändra sitt tankemönster.



Njut era dagar och tack för att du alltid är lika inspirerande och UNDERBAR!



Kram kram

AK

2009-12-06 @ 13:14:02
Postat av: Johanna

Folk tycker alltid att de vet bäst om andras liv än vad andra själv gör. Det är så löjligt.



Hoppas ni har en underbar andra advent! <3



Kram

2009-12-06 @ 13:58:19
URL: http://greendove.blogg.se/
Postat av: Åsa

Oj oj oj vad människor kan tycka mycket om hur andra har de. Alla vi som inte fått några riktiga "bullerby-jular" vet att julafton bara är en av årets 365 dagar. Dock en dag som ska (om möjligt) firas med någon eller några man tycker om!

kram Åsa

2009-12-06 @ 19:40:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback


Bloggtoppen
RSS 0.91