Lågsäsong!


Nai Harn Beach idag. Första gången vi ser röd flagg & varningsskylt sedan vi kom hit i december = ett tecken på att det blivit lågsäsong. När ni tittar på vågorna så förstår ni varför ;-)

Phuket kl.02.10, natt mot torsdag.

Alltså jag borde - seriöst - sätta upp en varningsskylt på sovrummet där det står:

"Varning! Att lägga sig "lite under täcket" medför risk för sömn!"  Haha ;-) 

Men nu är jag i alla fall uppe & vaken och ska blogga en stund. :-)

Det är ju lågsäsong här i Thailand nu och då kan man ju undra vad det innebär?

♥ Jo, det innebär att det är väldigt få turister här. Och det gör att det är SUPER lyxigt att slippa trängas på beachen! :-) (och detta är tiden på året då många från Australien turistar här (framför allt i maj / juni då de har vinter hemma). 

♥ Det är blåsigare / går ´MYCKET större vågor än under lägsäsong på den sidan av ön där alla beacher = turist hotel, ligger. Och vågorna bidrar till undervattenströmmar som gör att det ofta är röd flagg för att bada. Men det spelar ingen som helst roll för sånna som mig som ändå bara ligger och solar och bara doppar tårna/ blöter kroppen ibland ;-)

♥ Det är sommarlov i Thailand = en del Thai på beacherna och det är ju bara jätte trevligt!


Se så lugnt & stilla & härligt det var på Nai Harn beach idag! :-) Ingen trängsel direkt! ;-) (kolla in solstolarna, finns lediga till dig! ;-)

♥ Man slipper köa till varken restauranger eller taxi och det är gott om plats i alla shoppingmalls. Och om man beställer möbler  eller ska sy upp kläder så är levereringstiderna kortare för de har så lite att göra = perfekt!

♥ Havet förändras massor från dag till dag / i löpet av en dag på så sätt att ena dagen kan det vara "bred" (på det sättet att det är jätte, jätte långt ut till vattnet)  flott beach, för att nästa dag vara nästan ingen beach p.g.a. högt / lågt vatten.

♥ Det kan komma en regnskur under dagen (men de går ofta fort över) också går det lite oftare åska på nätterna p.g.a. värmen.

Med andra ord  - det är helt perfekt att resa hit nu! ;-)  Och det har ju alla charterbolag också insett så fr.o.m. i år så flyger de flesta hit hela året runt! Och priserna är betydligt lägre nu så det kan absolut vara värt att göra en spontan bokning och hoppa på ett flyg hit a.s.a.p.! :-)


Kommentarer
Postat av: Britt Sturestam

Hej igen!

Skrev ett långt meddelande i morse o vet ej om

det kom fram!? Ville bara säga att nu har jag tid

igen att titta på dina fina bilder och läsa om din

härliga positivitet. Du får mig nästan att boka en

flygbiljett för att uppleva det du upplever.

Hör gärna av dig. Kram på er Britt

Postat av: AnnaStina

Hej Britt!

Jag har fått din trevliga kommentar som du skickade tidigare och även den här. TACK så jätte mycket! :) Jag blir så glad när jag hör från dig! :) Men jag har inte fått något mejl? Ska checka igen! Förstår att det lockar att resa ner igen för här är ju bara underbart sköna dagar! Vi njuter! Ska som sagt checka mejlen och mejlar tillbaka vid tillfälle. Nu är klockan "mitt i natten" så jag ska blogga lite till och sen sova vidare. Sköt om dig så jätte mycket och njut vårsolen där hemma. Kram! :)

2008-04-30 @ 22:08:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback


Bloggtoppen
RSS 0.91