Det här med barn...!

168397-2021
Några dagar efter att den här bilden togs föddes Johanna. Jag gick upp ca 22kg när jag var gravid och jag hade så mycket vatten i fötterna på slutet att det var crazy.. Måste visa bild på det en dag ;-)  Idag är Johanna 15 månader och jag har fortfarande kvar att gå ner 4 kg så vissa ting tar tid...! :-)

För en stund sedan lovade jag att berätta för er om hur "det här med barn" varit för mig i mitt liv och nu känner jag plötsligt att tiden är inne för att skriva det inlägget! Så kan jag stryka det på min "att göra" lista ;-) för vet ni...
 
...jag kom precis på att imorgon är det fredag, sen kommer lördag, söndag, måndag, tisdag, onsdag, sen reser vi till Stockholm torsdag och blir där till lördag, kommer hem söndag och är hemma måndag, tisdag, onsdag och sen RESER VI! Hjäääälp! Jag har verkligen sååå mycket att göra fram till dess så nu gäller det att "ligga i" dagarna jag har framför mig och inte "kasta bort tid"...  !

Men okej, nu kör vi... här får ni min story om "det här med barn":

Jag har aldrig i hela mitt liv längtat efter barn. Och det innebär att jag aldrig hållit i andras barn för det har inte intresserat mig, jag har tittat ner i vagnen då någon stolt visat upp sin baby också har jag tänkt "jaha?!" och that´s it. Jag har aldrig stått och sagt "ååååååå vilken söööt liten bäbis! Kan jag få hålla? osv osv osv". Tvärtom ! - jag har tittat och tänkt att nu räcker det, nu kan vi göra något annat! :-)

Min mamma var såå förtvilad en period i mitt liv och frågade om jag verkligen var allvarlig?  menade jag på riktigt äkta allvar att jag inte önskar egna barn? Och min pappa har längtat sååå efter barnbarn hur länge som helst.. Men de fick alltid samma svar av mig: "jag är inte intresserad av barn." punkt.

Jag har känt att det är SÅ mycket annat jag vill göra i mitt liv som ett barn kan begränsa. Jag ville jobba, göra karriär, starta eget företag osv och ingenstans i allt jag önskade att göra kunde jag se ett barn vid min sida. Istället tänkte jag att om jag någongång kommer på att jag trots allt önskar barn så kan jag adoptera för jag tänker INTE gå runt med stor mage och må illa och sedan klämma ut en baby mellan benen! No way! ;-)

Så gick tiden och jag jobbbade, festade och gjorde allt kul jag kunde tänka mig. Jag passerade den magiska "skaffabarngränsen"  = 30 år och jag gifte mig och hela tiden denna fråga: "Men ska inte du skaffa barn??".

Varför är det egentligen så? Att alla förväntar sig att man ska skaffa barn vid en viss ålder? när man gift sig? när man träffat kärleken? Egentligen är det ganska tokigt för det är ju verkligen ingen självklarhet att man ens kan få barn. Det att kunna få barn är en fantastisk gåva och ett mirakel, så att "andra" går runt och förväntar sig att det bara ska hända som genom att man "trycker på en knapp", de borde tänka sig om för 1. alla kan inte få barn 2. alla vill inte ha barn.

Men det senare är självklart mer ovanligt och jag vet att jag haft en ovanlig syn på det med barn eftersom jag som sagt aldrig velat ha barn, inte ens ibland, inte ens så där att jag ibland tänkt: "men Ååå vad mysigt det vore med en baby trots allt..."  Och kanske har det att göra med att jag sedan jag var 14 år mest bara haft killkompisar? Så jag har inte haft något naturligt baby-snack. Eller så är det helt enkelt bara sån jag är. Och till saken hör att jag i många år haft 2 vänner som är äldre än mig som båda, oberoende av varandra, valt att inte skaffa barn i sitt liv så det har varit SÅ naturligt för mig att ha vänner runt 40 som inte har barn men som lever fantastiskt lyckliga & spännande liv ändå!

Okej tänker ni nu... bla bla bla.. jag har ju faktiskt barn nu!?

Ja, livet är fantastiskt för allt kan hända! ;-)

När jag mötte JIG så händer följande: På vår 2:a dejt frågar han mig om jag önskar barn i mitt liv? Och frågan är självklart helt naturlig med tanke på att både han och jag då var 35 år och om man önskar barn i sitt liv så är det så klart tid att börja fundera på det då. När han frågade så berättade jag min syn på barn (dvs nej, inte intresserad.) men - så sa jag att jag vill "leva vidare", jag vill att någon ska bära min historia då jag inte finns mer och jag vill ha en stor familj att fira jul med då jag blir gammal så ja, jag vill gärna ha barn om jag har förmånen att kunna få barn så svaret blev - trots allt - ja, jag önskar barn.

Sen gick det inte så länge så kommer vi fram till att jag skulle sluta med mina p-piller för vi hade ju ingen aning om hur länge det skulle ta för oss att få barn? Än mindre visste vi om vi överhuvudtaget kunde få barn? Så sagt och gjort. Jag slutade med mina piller någongång i september/oktober ( vi möttes i juli ) för då hade jag precis fyllt 35 och kände att om det tar ett par år att bli gravid så är jag 37 och ja, tiden går....

Eftersom jag var sååå cool på hela grejen och tänkte att om jag inte kan få barn så är det verkligen ingen "big deal" för jag hade ju inte längtat efter barn en enda dag i mitt liv så tänkte jag inte så mycket på tiden som gick. Det här var dessutom i en period då jag hade super hektiskt i min butik (som vanligt på hösten!)  så jag jobbade som vanligt "24hours" och tänkte inte mer på det.

Sen fick jag min mens lite försenat vilket var helt naturligt eftersom jag slutat med mina piller så jag hann aldrig tänka att jag kanske var gravid. Sen gick tiden igen och jag jobbade på för fullt mitt i julhandeln i butiken.

Så är jag på shopping med min kära vän Petter nere på Aker Brygge och en sak kan jag lova - inga kan shoppa som mig och Petter ;-) Vi går helt crazy och kommer alltid hem med de finaste sakerna! Men den här gången hände något märligt....! Jag blev T R Ö T T av att shoppa...???!! alltså det blir jag ALDRIG, tvärt om , jag brukar piggna till av det!

Men jag blev så trött att jag tänkte att det är nåt som inte stämmer? AnnaStina trött av att shoppa? Hmm... ;-)

Så jag åkte hem och tog en test då JIG snackade i telefon för jag tänkte att detta måste kollas upp för om jag inte är gravid så måste jag vara sjuk? ;-) Och mycket riktigt vips! så var det en så tydlig "gravid" markering på stickan att det inte fanns några tvivel.

Och då fick jag så klart en chock! Oh my god! Jag är gravid! Jag ska ha baby! Jag minns det som igår att jag satte mig på sängen och tog upp Gucci och viskade det i hans öra också grät jag lite också för jag blev så himla överaskad :-) Och hela tiden pratade JIG fortsatt i telefon... Då började jag fundera på HUR jag skulle berätta the big news till honom??

Eftersom detta var mitt i "adventskalender tiden", det var 17:e december, så kom jag på att jag självklart kunde packa in "gravidtestet" i ett paket och ge det till JIG!! :-)

Sagt och gjort! Medan han satt där och pratade i telefon (det kände som att det samtalet varade i evigheeeeter) så packade jag in testet och satte en röd rosett på paketet!

Gissa om JIG blev överaskad då han öppnade den dagens kalenderpaket! :-) han förstod inte vad det var först? trodde det var en penna?! ;-)

Och vet ni, jag fortsätter min historia med hur allt gick till sen med läkarbesök och allt annat för vi skulle resa till Thailand 1 vecka efter den  här kvällen och jag tänkte att jag "tror det inte förren jag ser det" så vi bokade ultraljud och ja, det finns en del att berätta men jag fortsätter en annan kväll för annars blir det här inlägget FÖR långt.

Men till slut måste jag ändå bara säga att alla min vänner tror fortfarande inte att det är sant att jag har barn, jag? barn? för så overkligt är det för dom och för att vara helt ärlig så är det exakt lika overkligt för mig också många dagar. Jag kan vakna på morgonen och titta på mitt älskade hjärta som är det värdefullaste jag har också kan jag tänka: herregud! är du MITT barn?? också kan jag bli så rörd att jag börjar gråta....!

Barn = mirakel! :-)

Med detta säger jag god natt torsdag, sov gott! vi ses på... fredag! :-)





Kommentarer
Postat av: Maria

Vilken härlig historia, tack för att du delade med dig! :) Sov så gott!

Postat av: Fia

Vad fint skrivet, AnnaStina! Jag blev verkligen varm i hela kroppen då jag läste det du skrivit. Så fint och så ärligt att kunna ha den åsikten (till en början), då det ändå är en väldigt "stark" åsikt. Hoppas ni får en trevlig helg och hinner med att njuta lite emellan alla ärenden-innan-Thailand :D Kram!

2007-11-29 @ 22:36:28
Postat av: Madeleine Gbg

Ja du, många tårar blir det ibland när jag ligger och tittar på det lilla trollet här hemma. Efter snart 18 månader kan jag inte fatta att hon är vår, kärleken till henne är så ofantlig att det inte går att prata om det utan att fälla en liten tår! De är en stor gåva, samtidigt accepterar jag att det även i min omgivning finns vänner som inte vill ha barn, så är det ju bara! Stor kram till dig!

2007-11-29 @ 22:44:48
URL: http://mitthemminborg.blogspot.com/
Postat av: Angel

jättefint skrivet och ni är en underbar liten familj.

2007-11-30 @ 05:35:10
URL: http://angelsmode.blogspot.com
Postat av: Zandra

Vilken härlig omvändning eller va man ska kalla de ;-) Hon är ju helt FAB din lilla Sessa ;-)
Fredag hela dagen lång! Ha en bra sådan, kram Zandra

2007-11-30 @ 06:08:05
URL: http://lillalallas.blogg.se
Postat av: Jessica

Tack för att du berättade! Det var fantastisk fint och berörande, sitter här med mycket vätska i ögonen :)

Kram!

2007-11-30 @ 06:46:36
Postat av: josefine

Sötaste!!! Jag är så glad att du ändrade mening :)
Puss & kram its friday!!!

2007-11-30 @ 07:19:06
URL: http://prinsessans.blogg.se
Postat av: Hanna

Tack för att du delar med dig om detta! Ja, ibland kan man inte fatta att man faktiskt är MAMMA nu...! Helt fantastiskt är det iallafall, Samtidigt måste man ju kunna respektera om andra inte vill ha barn, och definitivt inte slänga ur sig frågor/krav på barn hit o dit för man vet faktiskt aldrig hur andra ser på detta m barn eller om dom kanske längtar o försöker men inte KAN få barn...

Önskar er en härlig fredag!

2007-11-30 @ 07:26:41
URL: http://hannakarolina.blogg.se
Postat av: Tess

Vilket underbart inlägg! "Herregud! Är du MITT barn??" Hahaha! Du är riktigt rolig, du :-) Ser fram emot fortsättningen :-)

2007-11-30 @ 07:27:19
URL: http://theresebergstrandh.blogspot.com/
Postat av: Camilla

....så fick du mig att gråta en skvätt här på kontorsstolen :-)
Vilken underbar berättelse!
Många fredagskramar till er!

Camilla

2007-11-30 @ 07:36:19
Postat av: jenny

Läste det och blev rörd, jätte fint skrivet. Johanna är lyckligt lottad som har en mamma som du :)

2007-11-30 @ 07:46:03
Postat av: Ulrica

Shit, ja sitter på jobbet å blev tvungen å kika runt lite bloggar. Läst din nu ett tag och tycker den e übermysig!
Åsså kommer ja till detta inlägg, får lyckotårar i ögonen. Helt underbart!
Jag önskar dej all lycka med livet och barn och allt vad det innebär.
Jag önskar, hoppas och tror att jag själv sitter där en dag med barn.. Har alltid velat ha barn.. Som sagt, all lycka och trevlig helg!

2007-11-30 @ 08:02:28
Postat av: Sarah

Gud vad kul att du tagit dig tid att berätta! Och modig som vågar ta upp något så privat egentligen, men det var uppskattat och jag ser fram emot att höra mer! Men the big question, vil du har fler barn? :)

2007-11-30 @ 08:40:06
URL: http://look-a-mess.blogspot.com
Postat av: Serena

Va roligt att läsa! Fick en tår i ögonvrån. Fint!

2007-11-30 @ 08:52:47
Postat av: Pethra

Blir glad att få läsa din berättelse, att du vill dela med dig av den. Ett barn är en gåva, ingen man bara kan säga att man ska ha för det är inte alla som kan få. Och jag kan bli ledsen över alla dessa människor som känner denna hets kring det här ämnet. Om man ska ha barn, ett eller fler är ens egna ensak, inget som andra ska hetsa kring. Ni har en otroligt fin liten prinsessa och hon har en underbar mamma, stark och självständig och ödmjuk, iallafall så som jag uppfattar dig.

2007-11-30 @ 08:58:36
URL: http://pethrelitan.blogg.se
Postat av: Suzanne

En helt UNDERBAR berättelse!!
För mig har det alltid varit precis tvärtom. När jag var 10 år frågade en mamma mig (jag passade hennes barn) vad jag ville bli när jag blev stor. Jag svarade MAMMA. Hon sa då "Ja det var ju fint, men vad vill du JOBBA med?" och jag svarade "Det vet jag INTE, men jag vill iaf bli MAMMA, det är viktigast"

Och här sitter jag nu med 2 underbara barn, Ida 2½ år och Oliwer 8 mån.
Men livet är inte alltid så självklart, precis som du sa. Det tog 1 år att bli gravid m Ida o sen föddes hon med hjärtfel o vi höll på att mista henne.

Så man ska verkligen inte ta allt så självklart här i livet.
Inte alla vill ha barn.
Inte alla kan få barn.
Inte alla barn föds friska.

KRAM o trevlig helg, o framförallt TACK för en otroligt mysig blogg!

2007-11-30 @ 09:03:05
URL: http://www.snuzen.blogg.se
Postat av: Petra

Gud va skönt att jag inte är den enda som har kilon kver sen graviditeten! Jag gick upp 23 kg å har kvar 6 kg efter 13 månader!

2007-11-30 @ 09:04:43
URL: http://P3tr4E.blogg.se
Postat av: Amelie

Mina pojkar är 7 och 10 år och jag tänker fortfarande sådär, är de här underbara killarna mina!

2007-11-30 @ 11:20:33
Postat av: Princess Jessica

Underbaraste vän !
TACK SNÄLLA för att du delar med dig av dina tankar och känslor ! Du är en STARK och modig flicka du :)
För mig är du SJÄLVKLAR som Mamma.
Du är VÄRLDENS BÄSTA MAMMA till din lilla Prinsessa !
Hoppas ni får en fredag fylld av lycka !!
Puss & kramisar :)

2007-11-30 @ 11:53:13
Postat av: Satu ^-^

Du är lika cool som karaktärerna i SEX and the city tycker jag..
Tack för du dela med dig av en sån härlig och ärlig berättelse. :)
Och ser fram emot fortsättningen..
Hoppas du orkar fortsätta blogga nere från Thailand. =)

2007-11-30 @ 12:58:33
URL: http://satuelisa.blogg.se
Postat av: Victoria

Tack för att du delar med dig.

2007-11-30 @ 13:39:50
Postat av: Alinde

Jag blev gravid snabbt vid 36 års ålder, innan dess haft två långa förhållanden, men barn passade aldrig in (en abort, som gjorde mig mkt illa). Fast vid mitt nuvarande förhållande (numera äktenskap) blev längtan stark, fast den ej varit det innan, som väl var blev sonen till så snabbt, trots åldern. Jag älskar att vara mamma!

Först kändes inte ett till barn som något nödvändigt, tyckte det räckte med ett underverk! Nu längtar jag efter en tvåa, men det tar sig inte, jag som blivit så lätt gravid förr! =( Det är jobbigt...

Vill du ha fler barn, eller "räcker" det så här, egentligen finns det mycket bra med att ha ett barn, man får fokusera på det...

2007-11-30 @ 13:43:24
Postat av: Charlotte

Tack för att du delar med dig av denna underbara berättelser. Jag sitter här med tårar som strömmar ner för mina kinder. Du verkar vara en underbar människa. Hälften av den godhet och kärek du verkar ha skulle med all säkerhet räckt till. Det måste vara ett privilegium för dina nära & kära att ha dig i sina liv.

2007-11-30 @ 13:46:34
Postat av: Stina

Tack för att du deler med dig, jag har varit nyfiken på detta inlägg alltsedan du först nämnde det. Och ditt inlägg fick mig att själv fundera över mitt val att skaffa barn. Så jag kanske "copycattar" dig o skriver ett liknande inlägg. Ha en trevlig fredag! Kram

2007-11-30 @ 14:46:04
URL: http://girle.blogg.se
Postat av: lilla anna

Vad fint du skriver :) Blev rörd. Själv fyller jag 30 om en månad och känner hur klockan den tickar :/

2007-11-30 @ 15:45:24
URL: http://anapanasiti.blogg.se
Postat av: mantis

Jag får instämma med de övriga. TACK för att du delar med dig av din underbara story. Jag är övertygad om att du är en superbra mamma till er söta Johanna. Jag känner igen mig i många av dina tankar kring barn. Jag är 37 år och har sen fyra månader tillbaks fått en underbar son. Ha en fab kväll:)

2007-11-30 @ 18:31:27
Postat av: Hege

Takk for at du ville dele din historie! Jeg har også vært som deg i mitt "over-30-årige" liv, og sitter nå her gravid. Jeg er fortsatt ikke overvettiges interessert i barn generelt, men gleder meg veldig veldig til å få gi noen all omsorg og kjærlighet i hele verden! Det tok meg derimot mange og lange år for å bli gravid, og nettopp det gav også noen refleksjoner omkring det du skriver om; det kan man ikke ta for gitt.

2007-11-30 @ 20:57:45
Postat av: AnnaStina

Ni är FANTASTISKA!!! :) Tusen miljoner TACK för era fina kommentarer tillbaka till mig och era ärliga och härliga berättelser om hur det här med barn varit/är för er! :) Ni gör mig varm i hjärtat!!
I löpet av helgen ska jag svara er mer på era kommentarer. TACK för att ni är så härliga och skriver till mig! You make me happy! Kram! :)

2007-12-01 @ 01:38:14
URL: http://gizmolinas.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback


Bloggtoppen
RSS 0.91